oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. május 11. 06:51,  Miért jó a magyarokkal külföldön? 748 komment

2013. május 11. 06:51 Határátkelő

Miért jó a magyarokkal külföldön?

A külföldi munkavállalás és letelepedés egyik legnagyobb toposza (talán csak az „itt sincs kolbászból a kerítés" mérhető hozzá) a „menekülj, ha magyart látsz!". Miközben valószínűleg sok igaz tapasztalat van e mondatban, azért néha jó látni, hogy ez nem valamiféle eleve elrendelés, és lehet másként is. Erre példa mai szerzőnk, Judit spanyolországi posztja.

barátnők.jpg

„Az én történetem Spanyolországban játszódik, ahova főiskola után egyfajta élmény és tapasztalatszerzés céljából indultam el. Mindig is rajongtam a spanyol kultúráért, a nyelvért és a gyönyörű tájakért, így mondhatni szerelemből jöttem ide, mindenféle különösebb terv nélkül.

Kapcsolatok révén sikerült azonnal munkát kapnom egy üdülőövezetben, ahol animátorként dolgoztam egy hotelben, majd a fővárosi élet utáni vágy hozott Madridba, ahol au-pairként és angol tanárként dolgozom a mai napig. Mára az ország és az életstílus iránt érzett szerelmem még jobban elmélyült, az emberek kedvessége, nyitottsága, élet szeretete, az egész környezet és hangulat magával ragadó.

Pár szót a gazdasági helyzetről, bár az igazi ok, amiért írok, az nem a spanyol munkavállalás körülményeinek feltárása lenne.

Nem olyan vészes a helyzet

Ha valaki abban töri a fejét, hogy ide jöjjön dolgozni, az vagy olyan megszállottságból tegye, mint én, vagy beszéljen spanyolul, angolul, németül és legyen mérnök vagy IT-is. Mert ők bizony roppant keresettek. Jó, persze más szakmákkal is lehet jönni, jó szerencse, kitartás és kapcsolatok révén bármi elképzelhető.

Amúgy nem olyan vészes a helyzet itt. Olvastam már mások bejegyzéseit, amit én látok magam körül, az az, hogy bár sok a panasz, meg a nem tetszés a kormányzati döntéshozatalok körül, de alapvetően aki dolgozik, az jól él. A lakás, étel, szórakozás drága, de az itteni fizetésekből jól ki lehet jönni, akkor is, ha nem az említett csúcságazatokban dolgozik az ember.

Kicsit részletesebben. Mostanság a lakosság jelentős hányada a szigetekre „menekül" dolgozni, ahol tényleg könnyű munkát kapni, akár spanyol nyelvtudás nélkül is.

A Baleár-szigetek szezonálisak, míg a Kanári-szigetek egész évben munkahelyeket biztosítanak. Itt az átlagfizetés pincérként, recepciósként például 1000-1600 euró között mozog, ami mellé sokszor teljes étkeztetés, és akár szállás is adott. (Bár van, ahol ilyenkor csökkentik a fizetést)

Egy héten általában 5 napot kell dolgozni, animátorként 5 és felet, és ők tényleg elég sokat dolgoznak, fizikailag és lelkileg is megterhelő, de pár hónapig bulinak is fel lehet fogni. Az ő átlagfizetésük teljes ellátás mellett 8000 800 euró kezdőként, ez az ott töltött idő után nőni szokott.

Ha valaki kijön dolgozni, akkor a NIE számot minél hamarabb el kell intéznie, amihez egy spanyolul jól beszélő segítő és rengeteg türelem kell... a szigeteken minden roppant lassan és nehézkesen működik. Emellé egy bankszámlát is nyitnia kell, amit szintén kizárólag spanyol nyelven tud véghezvinni. A többi papírt a munkáltató intézi.

Az aranyélet vége

Az „országban", vagy ahogy ők hívják, Peninsulán már más a helyzet. Munkát kapni nehéz, de nem lehetetlen. A spanyolok, akármennyire is szeretem őket, meg jól érzem magam közöttük, nem a kemény munkáról híresek. Sok-sok család egy fizetésből él, állami juttatásokból - amiket a válságban megcsapoltak.

Ezért is nagy az elégedetlenség, mert eddig arany élet volt, az állam nagyon bőkezűen bánt mindenkivel, most már azért többet kell tenni a jólétért), és viszonylag sok a részmunkaidős állás is, mert 8-10 órát nem nagyon dolgoznak itt.

Megtörtént eset, sok beszélgetésem helyiekkel szó szerint a következőképpen hangzott el:

Én: És te dolgozol?

Ő: Nem, nem dolgozom, nincs munka, válság van.

Én: De keresel munkát?

Ő:- Nem. (Néha még hozzáteszik, hogy nincs is kedvük)

Ezzel véletlenül sem szeretném megbántani őket, nagyon sok ambiciózus, magasan képzett spanyollal is találkoztam, akik nyelveket is tanulnak (a nagyvárosi fiatalok közül sokan beszélnek angolul, franciául) de nem hasonlítható a munkamorál az otthonihoz.

Árak és bérek

Nagy lakások vannak szinte mindenhol, amiben több szoba kiadó, egy szoba közös költséggel együtt kb. 300-700 euróért, helytől függően. A szigeteken ennyi vagy kevesebb pénzért egy egész apartmant lehet bérelni.

Válság ide vagy oda, munka után még mindig nagy módi beülni egy sörre, ezért az utcák tele vannak hangulatos, tömött bárokkal. Egy három decis sör átlag 2,5 euró, a pohár bor is, de ehhez úgy nevezett tapasokat (kis szendvicseket, burgonyát, kroketteket, stb.) adnak, van, hogy olyan sokat, hogy simán jól lehet tőlük lakni.

Az élelmiszer és a ruházkodás kicsit drágább, mint otthon, legalábbis tapasztalataim szerint, valamint ha valakinek hobbija a sport, tánc, ilyesmi, akkor egy átlag havi bérlet 70-100 euró között mozog. A havi „BKV" bérlet kb. 50 euró. Egy mozi jegy 10 euró, a színházak elég drágák, de pontos összeget nem tudok mondani.

Az átlagfizetés nettó 1200-1400 euró, 800-1000 eurót keres egy pincér itt Madridban, egy telefonos ügyfélszolgálatos 1600 eurót, marketingesek, PR-osok, menedzser asszisztensek 2000 euró körül, mérnökök 3-4000 euró körül.

Ezeknél lehet eltérés, én csak pár fizetésről tudok, biztos, hogy munkahelyenként, személyenként eltérnek az adatok. Mindenesetre ki lehet jönni a pénzből, és még nyaralni is el lehet menni.

Tény, hogy a válságban sokkal nehezebb munkát kapni, és egy emberre több munka hárul, valamint félő, hogy a céget esetleg felszámolják, megszűnik a munkahely... tehát gazdasági szempontból nem a legjobb hely, az biztos.

Viszont a környezet az páratlan. Az emberek hihetetlen kedvessége, nyugodtsága, jókedve, segítő- és befogadókészsége, és a szép városok megérik. Nekem legalábbis.

Milyenek itt a magyarok?

Lehetne még sorolni a pro-kontra tényezőket, de amit igazán szeretnék megosztani, azok a magyarokkal szerzett tapasztalataim. Sok cikket olvastam rengeteg negatívummal tele, amit el is hiszek. De szerencsére vannak kivételek.

Az egy év alatt, amióta itt vagyok, nagy munka árán, de sikerült megtartanom az otthoni barátaimat, ezalatt azt értem, hogy a legközelebbiekkel majdnem hogy napi kapcsolatom van.

Mindeközben rengeteg embert megismertem a világ sok pontjáról, köztük magyarokat is, akik közül néhányan igazán jó barátaimmá váltak. A hotelben dolgoztam együtt két magyar lánnyal (az egyikük szlovákiai magyar), mindketten fiatalok, főiskolások, roppant kedvesek voltak, segítettek mindenben, mellettem álltak lelkileg, és a mai napig szeretettel gondolok rájuk, tartjuk a jó kapcsolatot.

Mikor Madridba költöztem rögtön két magyar lányba botlottam. Kiderült, hogy a nyelviskolában az osztálytársaim közül ketten magyarok, akikhez nagy mosollyal, lelkesedéssel mentem oda ismerkedni. Az egyikőjük rögtön viszonozta is a szimpátiát, és pár hétig (mielőtt hazament volna) amiben csak tudtuk, segítettük egymást, néha találkoztunk.

A másik lány tipikus külföldi magyarként viselkedett. Rám köszönt flegmán, látszott rajta, hogy semmiképp nem akar barátkozni, nem is azért jött, hogy magyarokkal lógjon itt, el is raktam magamban arra a bizonyos polcra.

Rá úgy két hónapra újra összesodródtunk más ismerősök által, majd egyre több közös program, beszélgetés, bulik után valami hihetetlen kapocs alakult ki köztünk. Azóta mondanom sem kell, ő a legjobb barátnőm, annyira megszerettük egymást, hogy egymás nélkül egy napot nem tudnánk elképzelni.

Mindent együtt csinálunk, mindent vele beszélek meg, ő itt a „hozzátartozóm". Hogy mért volt az elején más? Valószínűleg a sztereotípiák, az otthonról hozott szociális berögződések miatt, amit ha az ember nyitott, és szeretettel fordul a másikhoz, le lehet vetkőzni.

Időközben egy sörözőben véletlenül két másik itt élő egyetemistára is leltünk, akik rövid szóváltás után csatlakoztak kis csapatunkhoz, és már mindennapjaink részéve váltak. Nagyon kedvelem őket, rendkívül értékes és jó embereket ismertem meg általuk, és hálás vagyok a barátságukért.

Tipikus forgatókönyv

Ami nagyon érdekes, az mindig a kezdet. Közben megismertem még pár itt dolgozó magyar lányt és fiút is, és valahogy majdnem (!) mindig ugyanaz volt a tapasztalat.

Először érezni lehetett az ellenségességet, fenntartást, a ridegséget, és mikor kérdeztem valamit a munkával, idetelepedéssel kapcsolatban, egyértelműen észrevettem, hogy veszélyeztetve érzik magukat, mintha a munkájukat vagy a szerencséjüket akartam volna elvenni. Pedig még segítséget sem kértem..

Érdekes viszont, hogy rövid beszélgetések után, valahogy rendre mindannyian elkezdtek nyitni, és egy rossz szavam nem lehet, az összes itt megismert magyar kedves, barátságos, segítőkész sorstársammá vált. Mert talán azok vagyunk. Hiába a sok nemzetközi kapcsolat, van köztünk egy elszakíthatatlan szál, a nyelv, a közös történelem, a közös kultúra - és jó érzés tartozni egymáshoz.

Én tökéletesen el tudom képzelni mennyi rossz tapasztalata van másoknak, sajnos amiket olvastam, az sok magyarra jellemző, főleg aki külföldön él, és azt hiszi ő az egyetlen, és aki odamegy az tuti keresztbe akar neki tenni - nem tudom.

Akikről én írok, mind főiskolások, friss diplomások, vagy nincs diplomájuk, de fiatal, kedves, jó szívű, intelligens emberek. Nagy szerepük van abban, hogy itt is otthon érezzem magam, és abszolút megérte idáig jönnöm, hogy megismerjem őket.

Ezek szubjektív tapasztalatok, amiket csupán azért szerettem volna közzétenni, hogy aki most készül kiköltözésre, ne ijedjen meg totálisan, ha magyarral találja szembe magát. Minden éremnek két oldala van, jó és rossz kapcsolataink otthon is voltak. A nagyképűség és rosszindulat sehol nem előre vezető viselkedésforma.

Köszönöm, hogy elolvastatok, nagyon szívesen válaszolok a kérdésekre"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Spanyolország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr675294031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.11. 07:43:57

Még annyit hozzátennék, hogy bár elég fiatal a posztoló, de az a tanácsom a számára, hogy legyenek távolabbi tervei is, ne ragadjon le az au-pairkedésnél és az angol tanításnál (bár ha angol tanár, akkor az angol tanítás a szakmája).
Ha van lehetősége, akkor iratkozzon be egyetemre vagy tanuljon szakmát, mindenképpen tanuljon tovább, fejlődjön.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.11. 08:11:26

@Tökfőzelék: miért? honnan tudjuk, hogy nem ebben érzi jól magát?
nem kell mindenkinek akadémikusnak lennie.

judit_yomisma 2013.05.11. 08:29:19

Sziasztok!

Így is delég hosszúra sikeredett a cikk, azt mér nem írtam bele, hogy az au-pairkedést természetesen csak egy első lépcsőfoknak tekintem. Amúgy nagyon sok angol, amerikai, más nyugat-európai él itt akik kizárólag nyelvtanítáaból éldegélnek, nem rosszul, mert nagy rá az igény! A spanyol családok nagyon ráálltak arra, hogy a gyerekeiket idegen nyelven tanítsák, külföldre küldjék tanulni, boldogulni, gondolom főként a válság miatt.
Én 23 vagyok (leszek holnap), és otthon elvégeztem egy alap főiskolai képzést, majd utazgatni, informálódni szerettem volna, de már tervezem a mester képzés elkezdését külföldön, ösztöndíjjal. Lehetőleg itt. :-) Egyébként én élveztem az ua-pairkedést, szerencsém volt, szuper családhoz kerültem, de azért ez nem egy olyan életforma amit hosszú távon el tudnék képzelni.

Üdv mindnekinek, szép hétvégét!

judit_yomisma 2013.05.11. 08:31:14

nem megy ez a helyesírás ma :-D :P

2013.05.11. 08:50:59

@Tökfőzelék: Honnan tudod, hogy angol tanárként nem tanul új dolgokat? Mindig van magasabb szint abban a "szakmában" is.

2013.05.11. 08:51:28

A poszt kiváló volt. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.11. 08:55:52

Jó poszt, gratula!
Boldog születésnapot!
:)

Vlad Gierst 2013.05.11. 08:59:06

Tényleg jó írás. Különösen azért, mert a pozitívumokat emeli ki. Persze lehet, hogy negatívum nincs is nagyon.

De az az érzésem, mindjárt megtudjuk, hogy Amerikában mindez nemcsak hogy megvan, de sokkal jobban működik. ;-)

glinolid 2013.05.11. 08:59:53

Bla bla bla. Sikerult samant is felulmulnod.

2013.05.11. 09:12:42

@glinolid: Sámánt senki sem tudja felülmúlni. De ne beszéljünk róla, mert félő, hogy ma is felbukkan, és újabb dimenziókat nyit meg az itteni egyszerű gondolkodású embereknek. :-)

váj mí 2013.05.11. 09:20:47

@judit_yomisma: Isten éltessen!
Örülök, hogy megtaláltad, amit kerestél, és annak is, hogy nem kellett közben jó nagyokat pofára esned.
Szóval, pedagógusi pálya? Huhh, bátor döntés, és minden tiszteletem. Hajrá!

váj mí 2013.05.11. 09:21:21

@Babette_: Hagyd már, egy elitista majom.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 09:26:40

Csak egy kérdés Juditom. Ha te megkeresel a Baleárokon kezdő animátorként 8000 eurot - ami egyre csak nőni fog - teljes ellátással, miért mész tovább Madridba? Mit foglalkozol olyanokkal, hogy 70 euro a villamos bérlet vagy 10 egy mozijegy? 8000-rel a zsebedben legyél nagyvonalú, tojd le vastagon az árakat.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 09:26:45

ez nem teljesen világos nekem: egy animátor átlagfizetése 8000 eur míg az átlagos átlagfizetés 800-1000 eur, tehát egy animátor kb 8x-át viszi haza az átlagfizetésnek? v évente keres 8000 eur-t egy animátor? v mi van?
mert havi 8000 euróért asszem elanimátorkodnék én is, főleg Mallorcán

váj mí 2013.05.11. 09:30:43

@én már a fény gyermeke vagyok: @Jess G: Ne csináljátok már, 800 akart az lenni, csak sok lett a "0"-ból. Mint a múltkor a fogadós posztnál a heti/havi lakásbérlet.

judit_yomisma 2013.05.11. 09:31:07

sziasztok!!! nem nem nem, teljesen jogos a kérdés, ezer és egymillió bocsánat! az 800 euró akart lenni, megszaladt a billentyűzet....elnézést!
Hosszútávon egyébként nem pedagógusi pályára készülök, de ha így alakul sem baj, mert élvezem.

A születésnapi köszöntéseket köszönöm! :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 09:31:54

A 8000 EUR fizetes az eliras? Vagy nem havi, hanem X-havi?

Jo a poszt, mi nyar vegen megyunk El Caminozni, aztan kipihenni a hetes setalast a Kanari-szigeteken.
Mar nagyon varjuk!

judit_yomisma 2013.05.11. 09:34:25

ja és azért estem pofára én is, hajjaj, átlagon felül szerintem, de egy poszt édes kevés egy éves sztorihoz...minden pofára esést magamnak köszönhetek, tanultam belőlük

Megkérdem a blogszerkesztőt át lehet írni azt a 0-ás tévedést

váj mí 2013.05.11. 09:35:55

@judit_yomisma: Hm, azt megkérdezhetem, hogy milyen szakirányban tervezed a továbbképzésedet?

@Kovermadar: Ja, pontosan 10 havi ;)

Különben ilyenkor, még a poszt élesítése előtt, azért HÁ is visszakérdezhetne, hogy "He?".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 09:37:12

@váj mí:
Ha Hának van erre ideje. Hahahaháhaháha... huh...

váj mí 2013.05.11. 09:39:37

@Kovermadar: Jézusom ... ez fájt ....

Mrs. Clayton 2013.05.11. 09:43:25

@váj mí: na, nem kell azt átírni, elég hozzátenni, h éves fizu, mert gondolom nem több 8 hónapnál az év animátorként
bár megjegyzem akkor ink cincérnek mennék, mert ott legalább van jatt, animátorként biztos nem stresszelném magam a német/angol turisták kölykeivel, meg nem öltöznék be semminek az esti műsorhoz

váj mí 2013.05.11. 09:51:10

@Jess G: Vagy, bár egyszerűbb lenne egy "0"-t eltüntetni, ha a bloggazda felébred majd egyszer.
Hát nem, animátor az nem lennék én sem. Nincs nekem türelmem a kölykökhöz. Asszem, véletlenül vízbe fojtanám valamelyiket ... (ok. ok vicc volt)

sophie0607 2013.05.11. 10:01:12

Szia Judit! Szuper a poszt, én is mindig azt mondom a spanyol helyzetről, hogy akinek van állása, az azért kényelmesen meg tud élni a fizetésből, így ezeket a spanyolokat azért nem annyira érintette a válság. Abban is teljesen igazad van, amit az emberek mentalitásáról, kedvességéről írsz :) A mesterképzéseknél sok olyan van, amelyiken csak délelőtt/délután vannak órák, így a barátaim dolgoznak mellette, és abból fenn tudják tartani magukat. További sok sikert kívánok neked! :) ¡iViva España! :ö

Mrs. Clayton 2013.05.11. 10:02:31

@váj mí: hát amiket ezek a brit kiskölykök meg a szüleik művelni szoktak az nem emberi, bár a német hordákról se feledkezzünk meg, ők is isteniek
bár van az az ár, ami fölött egész kulturáltak fizetnek csak be

2013.05.11. 10:05:27

@judit_yomisma: feliz cumpleanos. Irnal az NIErol reszletesebben? Ugy tudom a rendorsegnel kell beszerezni. Az angol blogokon horror storyk vannak rola. Anelkul viszont nem lehet hazat venni.

tanato 2013.05.11. 10:24:27

Nekem is tetszik a cikk,főleg az volt érdekes, hogy az először undok honfitársakból hogyan lettek kedves hazánkfiai,lányai.Valószínű Judit hozzáállása miatt.

váj mí 2013.05.11. 10:31:43

@Jess G: A briteket hál'isten nem volt alkalmam tapasztalni, mondjuk a német családokat is legfeljebb a vonatokon. Hát izé, az hogy a kölyök a retkes cipőjével feláll az ülésre, és az anyja nemhogy nem szól rá, de még csak le sem veszi a lábáról a cipőt, az alap. Aztán minden, amit csak el tudsz képzelni az agyon-csapom-ezt-a-kölyköt kategóriában.

Vlad Gierst 2013.05.11. 10:39:12

@Jess G: @váj mí: Ez így igaz. De azért a magyar szülők és gyerekek is igyekeznek felzárkózni.

váj mí 2013.05.11. 10:45:29

@Vlad Gierst: Pedig igazán lemaradhatnának.
Mondjuk a német vonatok legveszélyesebb része a "Kinderspielecke", el is kerülöm, ha tehetem. Érdekes azonban, hogy az EC, ICE-ken valahogy tudják moderálni a kölykeiket.

2013.05.11. 10:47:54

@váj mí: hol van az anyai oszton?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 10:50:22

@Vlad Gierst: ó, főleg ha több a pénzük, mint az eszük, egyszer találkoztam nyaralás közben egy ilyen családdal, félelmetesek voltak
@charlieharper: más gyerekét minden normális nő ki nem állhatja ;-)

váj mí 2013.05.11. 10:51:30

@charlieharper: Majd ha lesz saját, akkor biztos előkerül, addig szabadságon ;)

venember 2013.05.11. 10:52:01

Nagyon jó az írás. Gratulálok.

Születésnapodhoz meg sok boldogságot, egészséget és az életviszontagságaihoz kitartást kívánok.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 10:56:20

@váj mí: mi egy időben imádtuk Mallorcát, akkor kezdték a németek is felfedezni, viszont nem bírtam a németek idegesítő szokását, h reggel 6-kor lemennek a medencéhez törülközővel napozóágyat foglalni, inkább a brit részre mentünk utána, viszont ott meg rá kellett jönnöm, h az se jobb, mert úgy meg az étterembe nem tudtam járni, ugyanis az étkezési kultúrája a gyerekeiknek kb egy sertéshizlalda szintjén mozgott, azaz az asztal 5 m-s körzetében ételmaradványok kb minden cm2-en, aztán rájöttem, ha x euró fölött van a részvételi díj, akkor a britek gyerekei is tudnak késsel villával enni úgy h a kaja 100%-a a szájukba kerül és a gyomrukba jut

chocco channel 2013.05.11. 11:14:29

Tokjo poszt es jo vegre valami pozitivumot is hallani a kinti magyarokrol. En kb.5 magyart ismerek osszesek, ebol 4 masik varosban lakik tolem kb.6 oranyira es emlekszem anno, egyaltalan nem akartam veluk baratkozni, a fenntartasaim miatt es azert mert elsore egyaltalan nem voltak szimpatikusak.

Az elet kvazi "belekenyszeritett" a veluk valo ismerkedesbe amit a mai napig sem banok, abszolut kellemes csalodas volt.Baratok nem lettunk, jo ismerosok viszont igen es soha nem fogom nekik elfelejteni, h mindig foztek ram (mert en nem tudok) es mindig valami hihetetlenul gondoskodo szeretettel vettek korul amit igazan sosem ertettem, mert mindig is undok kisbeka voltam.

Pesten velhetoleg meg sem ismerkedunk volna, leven annyira mas iranyban mozgunk, de ez itt megvaltozott es komolyan, neha nagyon nagyon hianyzik az h magyarul beszelgessek valakivel.

Ebben a varosban nem ismerek bevandorlokat, pedig biztos vannak es mindig nekik vannak a legjobb sztorijaik:-))Tudom, h sok bevandorlo csak angolokkal akar baratkozni, de en spec.imadom a franciakat, spanyolokat, nemeteket, svedeket.

Ezt a csak angolokkal valo baratkozast nem fogom soha megerteni, nekem itt a korulmenyek miatt csak angol barataim, ismeroseim, kollegaim es csaladom van es nehanyuk dogunalom.

Ha megismersz egy bevandorlot mindig szamithatsz valami orult sztorira, vicces akcentusra, dramakra, szerelmekre es sorolhatnam. Na ezek a sztorik hianyoznak nagyon:-)Ettol fuggetlenul nem fogok "emigransokra" vadaszni,mert meg veletlenul belefutok egy lengyelbe amit nem bocsajtanek meg magamnak:-)))))

váj mí 2013.05.11. 11:18:13

@Jess G: Ja, mert az x eurós helyet nem tudja vagy akarja megfizetni, ha meg mégis, akkor csak fültövön csapja a csimotáját, hogy viselkedjen, mint rajtuk kívül mindenki.

judit_yomisma 2013.05.11. 11:20:10

@Kovermadar: igen? :-D az lehet, nem nagyon álcáztam magam :-D

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:21:24

@chocco channel: nincs a lengyelekkel sem semmi baj, ha értelmes normális az illető, nekem van egy lengyel lány ismerősöm, ő nagyon kedves, aranyos
ellenben a litván srác, aki költöztetett bennünket ellopta a kézi mixeremet, kenyérpirítómat meg a vízforralót, gondolom kellett az asszonynak

DieNanny CH 2013.05.11. 11:22:11

Ezt most találtam, és sokunkra illik itt a blogon; és mint pedagógus is, nagyon találónak gondolom:

TÚLÉLTÜK !

AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI - NAGYON IGAZ !!!

Akik 1990 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, akik 1990 előtt születtek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, a gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval.
És mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi. Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz. Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki! Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk, gyerekeknek!
Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.
Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy MC-Donalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk csak az iskolai menzára.. És mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A, B, C, D és E vitamin, viszont Bedeko-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük, és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt.
Voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpong asztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek minket. Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők autóval... Mégis itt vagyunk.
Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult. Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett magának.
A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni.
Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel, nem pereltük be és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehetett, el se mondtuk. Ismertük a törvényt és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a KÖTELESSÉG, a BŰNTUDAT, a JÓÉRZÉS, a FELELŐSSÉG. Ismertük ezeknek a szavaknak a MÉLYSÉGÉT.
Ezek voltunk mi. Hősei egy eltűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak..

judit_yomisma 2013.05.11. 11:23:16

@sophie0607: Nagyon szépen köszönöm! :-) Nekem is olyan ismerőseim vannak akik választhattak délelőtti vagy esti órarend közül, és mellette simán dolgoznak. Meg olyan is aki az egyetemen dolgozik, és elég busás ösztöndíjat kap. Szép hétvégét, minden jót!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 11:23:26

@judit_yomisma:
A menyasszonyommal jartal egy osztalyba a kozepiskolaban... :)

judit_yomisma 2013.05.11. 11:25:11

@venember: Nagyon szépen köszönöm, mégjobban feldobjátok a hétvégémet tényleg! :-) Minden jót!

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:25:32

@váj mí: őszintén mondom nem értettem sose, h más emberek gyerekei h lehetnek annyira neveletlenek, legutóbb rokonokkal voltunk étteremben, de majdnem elmentem, mert annyira égő volt, amit a gyerek csinált és anyuka csak mosolygott az egészen, a végén meguntam és közöltem a gyerekkel, ha nem fejezi be mehet ki a kocsiba, onnét ült s fenekén
állítólag a felnőttek is megijednek, ha rendreutasítom őket, hát a gyerek is meg volt szeppenve meg anyuka is

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.05.11. 11:26:45

"Ha valaki abban töri a fejét, hogy ide jöjjön dolgozni, az vagy olyan megszállottságból tegye, mint én, vagy beszéljen spanyolul, angolul, németül és legyen mérnök vagy IT-is."

én szeretem az informatikát, de már annyira elegem van hogy mindenhonnan ezt kell hallgatni hogy legyél its és meg van oldva az életed. értsétek már meg hogy nem erről szól az élet! az élet arról szól hogy egy buszsofőr is szeretne normálisan élni, meg egy mozigépész meg egy postás is. és rohadtul nem érdekel hogy a túllfizetett, nagyarcú programozók mennyit keresnek. az érdekel hogy az átlagos melós hogy él.

váj mí 2013.05.11. 11:26:52

@DieNanny: És mindezek után meg mi neveljük életképteleneknek a kölykeinket ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 11:27:35

@DieNanny:
Egyreszt regi, masreszt kisse belemagyarazos :)
84-ben szulettem, ertem mirol szol az iromany.
Mas volt, az teny. De hogy jobb-e, arrol lehetne vitatkozni.

De azert koszonjuk!

judit_yomisma 2013.05.11. 11:27:51

@Kovermadar: Valaki férjhezmegy? :-D Nem biztos, hogy tudom kiről van szó, majd szétnézek a fészbúkon, fú, jó rég nem beszéltünk. Remélem jól vagytok és nagyon sok boldogságot azért! :-)

váj mí 2013.05.11. 11:30:04

@Jess G: Két lehetőség van, szerintem: anyukát vagy túl szigorúan nevelték anno, vagy sehogy.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 11:30:54

@Jess G: Kemény srác vagy, de igazságos. Csak a te leendő gyermeket fejét ne verje bele az asztalba egy másik vendég, ha az átlagosnál hangosabban tüsszent. Nagy kár, hogy nem volt ott a gyermek apja. Az kiültetett volna a kocsiba.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 11:32:09

@házelőtthinta:
Az IThez en is hulye vagyok. Ezert keresem a lehetoseget, hogy mernokke kepezzem magam. :)

Ha tehetnem, akkor sebesz-informatikus-mernok lennek a legszivesebben :)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:32:29

@DieNanny: jaj, ne már ez fáj,
1800-ban meg gyerekek dolgoztak napi 10 órát a bányában és az ő szüleik se kérték ki a bányaigazgatónál h micsoda körülmények vannak, sőt az ősember se tudott lemenni a Tescoba, ha csirkét akart enni
a világ fejlődik, van amiben jó, van amiben rossz irányba
de nem gondolnám, h ma általános, h leszúrják a tanárokat, és főleg nem rossz h a gyereket nem a trabi hátsó ülésén csak úgy furikázom, hanem normális kocsiban gyerekülésbe bekötve
egyébként az élet káros az egészségre, főleg mert a végén mindenki meghal, aki túléli, na az a valami

33621 2013.05.11. 11:34:10

@váj mí:
A korban már benne vagy hogy az anyai ösztöneidet ki tudd élni!

judit_yomisma 2013.05.11. 11:35:27

@Kovermadar: Ő volt a tippem! :-)) Én is üdvözlöm, látom hogy mennyi felé mászkáltok ti is, további minden jót!

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:36:17

@én már a fény gyermeke vagyok: ó az én gyerekeim 3 évesen is disztingváltan ültek végig több órás vacsorákat, sőt a boltban sem nyervogtak h ezt meg azt akarnak még, nem bontották ki a csokit fizetés előtt és nem verték magukat a földön, ha nem kaptak meg vmit
apuka is ott volt és hálásnak tűnt, ugyanis mindez a munkahelyén történt és a kollégái épp a készülő steakjébe készültek beleköpni, mert annyira fékeveszett volt a gyerek, h attól tartottak a többi vendég is inkább elmegy, mint elviseli a 4 éves ámokfutását

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:39:16

@váj mí: sok szülőn megfigyeltem már, h igaziból tojik a gyerekre és elintézi annyival, h ha nem leszel rendes, akkor elvisz a krampusz, na most a legfogyatékosabb gyerek is a 2. krampuszos fenyegetés után levágja h kamu az egész és csinál amit akar, én sose mondtam ilyet a gyerekemnek, csak olyat amit be is tartottam, viszont nem is vittem este 10kor olyan helyre ahol tudom, h nem tudok vele mit kezdeni ha álmos/nyűgös lesz

judit_yomisma 2013.05.11. 11:39:22

@házelőtthinta: Tökéletesen egyetértek! Annyit szerettem volna érzékeltetni, hogy ha felmész itt egy álláshirdető portálra, tuti hogy 80%-ban mérnököket és IT-sokat keresnek....én nem vagyok egyik sem, nem leszek soha, nem érdekel, nem vagoyk jó benne, örülök hogy be-ki kapcsolom a gépet és nem megy tönkre..de sajnos a valóság az, hogy ha a két szakma valamelyikével jössz ide ki, szinte tuti hogy kapsz valami jó munkát, gyorsan. Ha úgy jössz mint én, más tapasztalattal és végzettséggel, akkor már nehezebb dolgod van, nehezebben kapsz munkát, és alacsonyabb fizetést, de mint látod, én is itt élek, és jól vagyok midnen féle mérnöki diploma nélkül.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 11:40:46

@Jess G:
Nekem nincs gyerekem, de en is el szoktam dobni az agyam etteremben, repulon...
Hihetetlen, hogy sok szulo mennyire keptelen megrendszabalyozni a kolkeit. Az meg nem indok, hogy gyerek, hagy csinalja, mert en is fizettem az utert, ennivaloert es ugyan annyi jogom van azt nyugalomban tolteni.
Ha a gyerek nem tid viselkedni, otthon kell hagyni vagy ga az nem megy, akkor addig nem menni emberek koze.

judit_yomisma 2013.05.11. 11:45:07

@charlieharper: Szia! Persze, bár az én Lanzarotén szereztem meg, ami egy külön kihívás, azért itt madridban könnyebb. Be kell menni a rendőrségre időpontot kérni, odaadnak kitöltendő papírokat, amikkel vissza kell menni a megadott időpontban.

Ezután el kell menni egy bankba megpróbálni bankszámlát nyitni (nem vicc, ez így van, nagoyn durva, én egyszerre srtam és nevettem), és a banktól kell kérni egy elutasító papírt, hogy NIE nélkül nem tudsz bankszámlát nyitni. Ezzel kvázi a bank felszólítja a rendőrséget, hogy adjanak NIE-t...

Ja és plussz 10 eurót be kell fizetni egy bankban, mindegy melyikben.

Ezután minden papírral vissza, hát itt nálam volt egy ksi félreértés, megpróbáltak rávenni hogy NIF-re adjam be a kérvényt, és még iylen meg olyan papír, ezért volt pár fölösleges köröm, de alapvetőleg leadod a papírokat, és r eg yhétre megkapod a NIE-t. Ennyi a történet, nálam ez filmbeillően zajlott azért le egy trópusi szigeten, ahol akkor nyitott ki és zárt be a rnedőrség amikor kedve volt, és a bankok is...plussz ügyintézés közben szólt hangosan a rádió, beszélgettek, tehát azért mondom, az egy más világ...akik Madridban intézték, könnyebben megjárták. :-) De itt is híresen bizarr az ügyintézés.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:45:24

@Kovermadar: igazság szt mindig a szülőnek járna a saller, pontosan azért, mert ha én mondom h üljön le és ne rohangáljon, akkor nekem elhiszi, h rendesnek kell lenni, különben nem jó vége lesz, míg a saját anyjának nem, mert kb 0 a tekintélye, ugyanez van az idióta kutyásokkal is, amikor a kutya azt csinál amit akar, az én kutyám érdekes sose pisilte össze a lakást, nem randalírozott étteremben, mert tudta h mit lehet meg mit nem

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:47:22

@judit_yomisma: ezt nem értem, kinek v hová kell befizetni a 10 eurót, mert ha jól értem akkor még nem volt számlád?

váj mí 2013.05.11. 11:48:57

@33621: Nem életkor kérdése, te tahó.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 11:51:03

@Jess G: Én egy baszottnagy egyetemi kollégium mellett lakom, egy kurvanagy kollégium szomszédságában. Az tele van 3 éves korukban disztingvált vidéki fiatalokkal. Azok otthon este hétkor már nem zajongtak, nem üvöltöztek, vigyázz fekvésben alukáltak apai parancsra. 18 évesen végre kiszabadultak Mocsár Cityből, és kezdik élvezni az életet. Élvezzék is. Eszem ágában sincs kimenni, mert segg részegen kurjongatnak odakint. Mikor csinálják, ha nem egyetemistaként? A négyéves gyerek is lehet rossz, azért négyéves. Ez téged zavar? Ne menj Mc Donaldsba vagy hasonlóba. És olyan helyre se járj, ahol a pincér belepisál a rosszakodók kajájába. Az a tiédbe is brunyál.

váj mí 2013.05.11. 11:51:16

@Jess G: Hm, valszeg az ilyen nevelést vagy éppen nem nevelést alkalmazó szülők esetében nincs gyerekkori követhető minta. Vagy éppen csak túl kényelmesek.

judit_yomisma 2013.05.11. 11:51:35

@Jess G: @váj mí: Animátorok nem csak gyerekekkel dolgoznak! :-) De amúgy tökre megértem a hozzászólásokat, én is voltam kb 1,5 hónapig animátor gyerekekkel és dobbantottam, mondtam hogy kizárt. A másik helyen csak felnőttekkel kellett sportporgrmaoakt, játékokat csinálnom, és az esti show-kat, úgy hogy máris sokkal jobban élveztem. :-)
És az is igaz amit a német, nagol túristákról írtatok, nekem is volt szerencsém még sok őrült hollandhoz, olaszokhoz, lengyelekhez (akikkel vannak kifejezetten jó tapasztalatok is), és még sok francia meg spanyol vendégem is volt. Nem is véletlenül maradtam Spanyolországban. :-) Amúgy még az angolok meg a skótok voltak a jobb kategóriába sorolandók, összesítve az élményeket.

33621 2013.05.11. 11:57:12

@váj mí:
Kedves hölgyem én nem piszkálódásként írtam, csak tényként hogy az a 38év az már ott van korban, ezért nem értem ezt a letahózást ! Tudom Romániában például 60+évesen is szült már nő gyereket, de az nem biztos hogy a legjobb kor hozzá!

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 11:57:24

@váj mí: Bazmeg, te is hazajöhetnél kdnp-snek. A gyermek olyan lesz amilyennek neveled. Nem szoktam kuncogó jeleket használni, de most kitennék ötvenet.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 11:59:39

@én már a fény gyermeke vagyok: a két dolog teljesen más, nem vagyok hidd el 37 évesen gyöpös nagyika, főleg h egy 18 és egy 16 éves gyerekem van
ne keverd már össze a neveletlenséget a szórakozással
@judit_yomisma: azért klassz lehet most délen, itt ugyanis vacak az idő
egyébként mit csinálsz most, csak angolt tanítasz? iskolában v privátként?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 12:06:13

@Jess G: Nem keverem. Vedd úgy, hogy az a négyéves gyerek így szórakozott. Neveltetése a hülye anyjára és a balfasz apjára tartozik rád nem. A pincér udvariasan felszólíthatja őket távozásra, te sajnos nem. Jobban módva felszólíthatod, de akkor az apának joga van beleverni fejedet az asztalba. Az én apám nem mondta hogy ezt csináljam mégis ezt tenném a helyében.

váj mí 2013.05.11. 12:06:40

@judit_yomisma: Tudom, a szüleim is mennek ilyen all inclusive nyaralásokra mindenfelé, és édes jó anyám előszeretettel vesz részt animátoros foglalkozásokon. Csak most éppen már az elején felmerültek a gyerekes foglalkozások.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 12:08:17

@én már a fény gyermeke vagyok: ez így van, mert pont olyan fog lenni, ha kis pimasz pöcsnek neveled, akkor nem lesz belőle más
az én gyerekem, ha bulit tart otthon, és tudja, h ki fogják rúgni a ház oldalát, akkor du átmegy a szomszédba szólni, h este parti lesz és valszeg hangosak lesznek a haverok, de ha a kedves szomszéd végképp nem bírja cérnával ink neki szóljon mint a rendőrségnek, eddig soha nem volt gond, és mindenki megértette, h fiatalok, buliznak és előfordul, h vki lehányja a tuját v kékre festik a szomszéd macskát

váj mí 2013.05.11. 12:08:29

@33621: A neveltetési hiányosságaidat nem én fogom pótolni, de annyi jó tanácsot adok, hogy élőben egyetlen nővel szemben se használd semmilyen élethelyzetben azt a kifejezést, hogy "benne van már a korban".
Ha jól belegondolok, férfivel szemben se tedd.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 12:10:18

@én már a fény gyermeke vagyok: hát ezen elvitatkozhatunk napestig is, de ha te belevernéd a fejemet az asztalba valszeg téged se neveltek meg rendesen, így itt le is zárhatjuk az erről folyó beszélgetést, mert a magam részéről a testi, lelki erőszak ellen vagyok mindenféle formában

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 12:10:31

@Jess G:
Teljesen jogos, de adott szituacioban a gyerek a ludas. Mas dolog, hogy az mar csak okozata a szuloi alkalmatlansagnak.

Engem nem vigasztal, hogy "Szegeny gyerek azert hulye, mert a mama/papa nem nevelte".
Bortonbe is a bunelkoveto megy, holott a szulo (is) hibas a dologban.

váj mí 2013.05.11. 12:11:02

@én már a fény gyermeke vagyok: Azért annyiban ugye megegyezhetünk, hogy a nevelés (már ha a szülő tudja, mi az) nem az óvoda- vagy iskolaköteles korral kezdődik. És ha otthon, anyuka, apuka úgy kezeli a gyereket, mint a parlagfüvet (nő az magától is), akkor jó eséllyel egy antiszociális barom lesz az illetőből.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 12:18:27

@váj mí:Így van. A szülőnek meg kell próbálni mindent, azért szülő. De nem mindig sikerül, azért nem naív. A négyévesen gusztustalan gyerekből még lehet fasza felnőtt, ahogy a kis tündi-bündiből is tömeggyilkos. A szülő korrekciós feladatokat elláthat, de a gyermek mondja ki az utolsó szót.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 12:19:14

@Kovermadar: persze h nem vigasztal, ezért utálom csendben a más gyerekét és nem megyek gyerekesek közé, és nem mutogatom osztálytalálkozón a gyerekem pucér, fürdetős fényképét 1 éves korából, sőt az esküvői fotókat se, bár azt megjegyzem, h kösz én már elváltam :-) és röhögök magamban h bezzeg ti most öltetek x milliót egy szar esküvőbe h 5-10 év után azon marakodjatok h kié legyen a herendi váza, amit ajándékba kaptatok, és annak a cuki kis gömbölyű gyereknek mindjárt nem is angyali, hanem "olyan gonoszul mosolyogsz" mint az apád és "ugyanolyan kétbalkezes vagy mint amilyen az az apád volt" fog majd szólni 20 év múlva

judit_yomisma 2013.05.11. 12:20:14

@Jess G: :-) Be kell menni egy bankba ahol létezik egy erre kitalált papír, megmutatod mit akarsz befizetni, odaadod nekik apénzt, vagy az ottani erre speckós autómatán keresztül készpénzben kifizeted. Számla nélkül, mármint pl én nem is annál a banknál fizettem be ahol később számlát nyitottam. Hát ennél többet én sem tudom mondnai, nem értek hozzá.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 12:23:24

@judit_yomisma: áhá, így már értem, köszi, a spanyol kolléganőm szt ott sokkal jobb az eü, amit venni lehet élelmiszer minősége és ára, mint itt Angliában, ellenben itt kapott munkát, míg ott nem, ráadásul fő indokként azt hozta fel, h magasabb poziban feketeként szinte esélytelenek lettek volna a gyerekei

judit_yomisma 2013.05.11. 12:27:13

@Jess G: hát itt is elég szeszélyes a tavasz, de szerencsére ez a hét megint nagyon meleg, és ma például gyönyörűen süt a nap, úgy hogy lassan megyek is kiélvezni a szabadságot, na meg a születésnapot, ha már csak egyszer van ilyen az évben..:-) Privátban tanítok, itt szinte mindenki. Sok sok egyéb bevándorlóval is megismerkedtem, szerte az összes kontinensről (elég nagy a szociális igényem, az lejött szerintem :-P ), szóval sokan vannak itt nyelveket tanítani, főként privátban. Kereslet van rá, és azért sokkal jobb 1-2 gyerekkel foglalkozni mint egy csoportot. (sőt vannak akik cégeknél, vagy felnőtteket privátban tanítanak) Az animátorkodásos sok gyerek után számomra is meglepő, mert én sem vagyok (voltam) nagy gyerekszerető, de itt nagyon megszerettem azt a két 6-8 éves gyereket akikkel lakom, kialakult köztünk egy kapocs. A 2 évessel már bajok vannak, vele nem bírok, de hát ez van. :-)

váj mí 2013.05.11. 12:29:46

@én már a fény gyermeke vagyok: A szülők, szerintem és jó esetben az alapot teremtik meg, illetve mintát adnak a csimotáknak. Ezt az "otthoni 7 év" alatt kell megalapozni. Utána a szülők is meg az iskola is legfeljebb korrigál.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 12:33:20

@judit_yomisma:
Lenne egy altalanos kerdesunk: a videki Spanyolorszagban mennyire elterjedt a bankkartyas fizetes?
Jobban jarunk, ha eurot viszunk?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 12:37:01

@váj mí: Ebben kiegyezhetünk. És ez nem kevés, mert én gyerekpárti vagyok, felnőtteket sokkal, de sokkal jobban szeretek rúgdosni. Nőket és nyuggereket mondjuk kevésbé.

DieNanny CH 2013.05.11. 12:44:58

@én már a fény gyermeke vagyok:

Láttál te már neveletlen gyereket? Vagy csak filmből ismered őket, ahol a főszereplő mélyen belenéz a 6éves szemeibe, gyengéden azt mondja: Csillagom, ez nagyon fájt!. a kicsike meg úgy elszégyelli magát, hogy Sam-et, akinek mindig leverte a szemüvegét, rögtön meghívja a szülinapi bulijába kompenzációként.

Hidd el, rá lehet nevelni egy gyereket arra, hogy étteremben jól viselkedjen.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 12:53:27

@DieNanny: Egy huncut szóval se mondtam hogy nem lehet. Csak az nem a szomszéd asztalnál zabáló dolga. Neveletlen gyereket már lattam, mint ahogy születetten gonoszat is. Nem az apja nevelte gonosszá. Ez a veszélyes fajta, nem a kajálás közben rosszalkodó. Majd felnő. és már nem fogja a körömpörköltet a vázába önteni.

chatinbretagne 2013.05.11. 12:53:53

Azért érdemes megemlíteni, hogy a posztoló még a fiatal, bulis barátságokról beszél. Persze egyáltalán nem leszólni akarom, sőt, ezekből választódnak ki jó esetben az életre szólóak. Viszont azt gondolom, hogy azok a vérmes magyarok, akiktől óvakodni kell, jellemzően az idősebb, családot eltartó generáció tagjai.

váj mí 2013.05.11. 12:58:46

@én már a fény gyermeke vagyok: Kapsz te még ezért a nyuggerezésért ;).
Hm, különben a legújabb elméletek szerint pszichopatának születni kell, és nem a környezet tesz azzá. Aztán, ki tudja?

váj mí 2013.05.11. 13:01:19

@chatinbretagne: Igen, ez lejött a posztból, és valóban 20-on pár évesen nem az a legfőbb gondja az embernek, hogy otthon a család be tudja-e fizetni a sárga csekkeket az ő keresetéből. De remélhetőleg, ezekből a 20-on pár évesekből már nem lesznek 1-2 évtized múlva az általad említett "vérmes magyarok".

M. Péter 2013.05.11. 13:01:47

"Mostanság a lakosság jelentős hányada a szigetekre „menekül" dolgozni, ahol tényleg könnyű munkát kapni, akár spanyol nyelvtudás nélkül is."

Szerintem pont fordított a helyzet. A Kanári-szigeteken 34% a munkanélküliség (a spanyol átlag "csak" 27%), és emelkedik. A Baleár-szigeteken most javuló a tendencia, de még mindig az átlagnál magasabb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:03:37

@váj mí: aki hosszu u-val irj a a rugdosast, az rugdosni is kepes

Mrs. Clayton 2013.05.11. 13:05:25

@M. Péter: Uk-ban mekkora az arány, én vmi egészen kis számra emlékszem

rumitom 2013.05.11. 13:06:58

@judit_yomisma: es nullahoz kozeli spanyollal is kapsz munkat IT's kent? es vajon mardidon kivul is kapsz munkat IT'skent? esetleg a szigeteken? jo, ertem mit akartal mondani, hogy az allashirdetesek tobbsegeben mernokot keresnek, mint europa szerte altalaban.... de... azt hiszem irnom kell egy osszefoglalot az IT mitoszrol a kozeljovoben

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:09:47

@váj mí: Tegnap nagy társalgás volt arról, ki hogy eszi a csirkecombot. A többség kézzel-lábbal, otthon is, étteremben is. Pedig utóbbi helyen ez neveletlenség. Jobb helyeken rád is szólnak, ha ilyesmivel próbálkozol. Se prűd, se sznob nem szeretnék lenni, de ezek tények. Ha már a kis genya négyévestől elvárjuk a házirendet, várjuk el a kommentelőktől is.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 13:12:15

@rumitom: hajrá, egyébként a köznép által felkapottnak, v menőnek hitt szakmák bmelyikére igaz, h attól, h orvos, jogász, mérnök a végzettséged nem garantált, h nem kell megszenvedj bármiért és automatikusan gazdag leszel a 2. munkában töltött héten, csak az emberek szeretik azt hinni, h elég elvégezni egy egyetemet és rögtön menő lesz az ember, hát nem, ahhoz el is kell tudnia adni magát az embernek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:13:27

@én már a fény gyermeke vagyok: a santott szirkecombot kifejezetten kezzel kell enni, nagyon elit helyeken, meg kis papirt is tesznek a vegere ahol fogod
a sult csirkecomb mar hatareset, azt lehet kezzel is meg kessel villaval is

jobb helyeken semmiert nem szolnak rad:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:14:44

Elnézést kérek: rugdos nem rúgdos. És faszfej nem faszfely.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:15:55

@hagyma: A santott csirkecombot én is kézzel eszem.

judit_yomisma 2013.05.11. 13:16:13

@Kovermadar: Nem tudom mit értesz vidéki alatt...mennyire vidék? Ha naralóhelyre mész, vagy nagy város agglomerációjába, akkor tuti lehet bankkártyával fizetni, én szinte mindenhol azzal fizetek amerre járok. Ja és pont tegnap vettem fel pénzt egy általános bankautómatából, magyar számláról, 290-ért válotta át eurora, szerintem az kifejezetten jó. Ha nem akarsz otthon váltogatni...és esetleg nem tudsz kártyával fizetni...de mondom, szerintem erre kicsi az esély.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:17:12

@én már a fény gyermeke vagyok: elnézést: szirkecomb, most látom hogy kell írni. Azt is azzal eszem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:17:19

@én már a fény gyermeke vagyok: a rantottad is ugy edd, nar lehet pocsolni kessel es villaval, de nem elegans

váj mí 2013.05.11. 13:20:02

@hagyma: Benézte... van ilyen...

@én már a fény gyermeke vagyok:
A sült csirkecombot speciel valóban kézzel kell enni, még a legjobb éttermekben is. Tényleg, nem froclizni akarlak. Igaz, a legjobb éttermekben alufólia vagy papír van a csirkecomb alsó részén. Ez, természetesen nem vonatkozik a paprikás csirke jellegű szószos csirkecombokra, de azok esetében a hús egy villanyomásra leválik a csontról.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:20:05

@én már a fény gyermeke vagyok: jo akkor lebetuzom

a rántott csirkecombot kézzel eszik
a szerencsétlen megfeleni akarók eszik késsel és villával

remelem segitettem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:21:25

@váj mí:van
az a baj ha beszel is hosszu uval mondja
mi van a migreneddel?
Mary ma is melozik

Mrs. Clayton 2013.05.11. 13:23:03

@váj mí: fény úrnak nyilvánvalóan se gyereke nincs, se étteremben nem volt még, de majd megtanulja

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:24:23

@hagyma: Nem járok kentaki csirkéshez, se Joe büféjébe, se hagyma szállodájába, így lehet, hogy ott úgy illik enni. Máshol sajna nem. Bunkó dolog, proli, vagy hívd aminek akarod. A pincér nem brunyál a kajádba, de kedvesen megemlíti, hogy táplálkozz illően. Nem kell hőbörögni, nem kell lenézni az ilyen helyeket, egyszerűen csak vannak ilyenek is. És ott még 4 éves gyerekek se szarnak vázába. Nem mondom, többe kerül 65 centnél, de a gyerekekre allergiások fizessenek mint a katonatiszt.

rumitom 2013.05.11. 13:25:04

@Jess G: az eladas a kulcs, az egyetem kevesbe fontos, mernokkent meg csak csak, "IT's"kent mar kevesbe. bar jo ha van, mivel a tobbsegnek nincs :) csak tudd ervenyesiteni/eladni ezt a munkaltatonak altalaban hasznavehetetlen plusz tudast.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:25:43

@én már a fény gyermeke vagyok: a pincer szol, hogy ne fogd meg kezzel a rantott csirkecombot?

Te hol elsz?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:26:59

@Jess G: Így van, ahogy mondod. Nekem sajnos nincs jósnői végzettségem, így nem tudok ilyen faszájosakat írni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:27:51

@én már a fény gyermeke vagyok: kicsit nezzel utana az etkezesi etikettnek, nem biztos, hogy minden ugy van ahogy jozsitol tanultad

váj mí 2013.05.11. 13:28:22

@hagyma: Kőrőzés, mi? ;)

Hm, elárulnád, mi a kapcsolat az én migrénem és Mary távolléte között? ;)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:29:23

@hagyma: A Lumumba utca háromban bazmeg. Van olyan hely bazmeg csak téged nem engednek be. Ezt talán már meg lehet érteni azzal a baromi híres értő olvasásoddal is.

mirx 2013.05.11. 13:29:29

Egyébként nekem szimpatikus a posztoló, de attól mindig lehidalok, hogy olyanok tanítanak nyelveket, akik így írnak, hogy "édes kevés" meg "autómata" meg "angol tanár". Biztos én vagyok a konzervatív, de én ilyentől nem szeretnék tanulni (angolt sem). Egyfajta olvasottságot meg igényességet én elvárnék egy nyelvtanártól. Judit, nem sértegetni akarlak, de angolul is ennyi hibát vétesz? Nem zavar?

SiDor 2013.05.11. 13:29:50

@váj mí: 800 lesz az! (ha megis 8000 lenne mar rendelem a jegyemet).

váj mí 2013.05.11. 13:29:55

@Jess G: Hát, vannak elképzelései ... ;). De ha mindenki mindenben egyetértene, akkor mi most miről beszélgetnénk?

Latcho Rom 2013.05.11. 13:31:55

Boldog kis poszt, jo volt olvasni. Viva Espana! :-)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 13:31:59

@hagyma: hát egy szocialista resti pincére tuti, h ki is vág a krimóból, volt ilyen pár évtizeddel régebben, de nem hiszem, h a csirkecomb kézzel evése miatt, csak rosszul emlékszik, keveri a szezont a fazonnal

SiDor 2013.05.11. 13:32:42

Judit, nagyon jo kis poszt volt ez. Ha a spanyoloknal ilyen elfogadhato a helyzet, mar az jo jel. Hasonlo cipoben jarnak mint a Gorogok. De ott a szigeteken sem eri el az 1000 eurot a vendeglatosok fizetese...holott par eve meg 1500 korul jart.

Latcho Rom 2013.05.11. 13:33:18

@hagyma:

Perkelt ugyben: Trader Joenal jo tejfelek vannak

váj mí 2013.05.11. 13:34:18

@mirx: Nem magyar helyesírást tanít ;). Különben, az angol nyelv nyelvtani/helyesírási része, biztos jobban megy, mert azt "belesulykolták" anno.
A múltkoriban volt itt vita a poroszos és nem poroszos oktatási rendszerről. Tény, hogy a poroszos rengeteg felesleges adatot magoltat be a diákokkal, de legalább a nyelvtan/helyesírás témában hasznos, akár idegen nyelven, akár anyanyelven.

váj mí 2013.05.11. 13:39:02

@SiDor: Előbb a melót szerezd meg ;)

Lorinc 2013.05.11. 13:41:01

Jo iras, vegre egy szimpatikus poszt ami sem nem nagykepu, sem nem fikazo.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 13:41:54

@váj mí: másról :-) minden esetre most csinálok egy kis chicken fajitast, ha már szar az idő

chatinbretagne 2013.05.11. 13:43:55

@én már a fény gyermeke vagyok:
Csirkeevésről egyszer és mindenkorra:
Márpedig a hivatalosnak mondott protokoll szerint a csirkecombot kézzel illik enni, abban az esetben, ha papírgallér vagy ilyesmi van rajta. Ha nincs (márpedig elegáns helyeken van!), akkor kétesélyes a dolog - így is, úgy is jó.
Egyébként asztali illemről vitázni hülyeség, mert a legszigorúbb szabályokat is megengedett felrúgni, amennyiben az asztaltársaság (és környezetünk) erre egyértelműen engedélyt ad és vélhetően nem zavarja őket. Természetesen az ésszerűség határain belül.

váj mí 2013.05.11. 13:44:32

@Jess G: Ott is szar?
Mna, persze, fajitas, mert felvágol itt, egy jó kis paprikás krumpli már smafu, he? ;)

mirx 2013.05.11. 13:47:16

@váj mí: Szerintem egy nyelvnek van struktúrája, logikája, ilyen szempontból különösen a központozási hibák zavarnak. Meg amikor a földrajztanárom felírta a táblára, hogy "Falkland szigetek". Harminc év tanítás után sem sikerült neki elsajátítani, hogy az ilyen -szigetekes balhét kötőjellel írjuk. Ilyenkor felmerül bennem, hogy mennyit olvashat a szakmája témájában? No mindegy, én nem tudom tisztelni az olyan tanárt, akinél folyton az jut az eszembe, hogy "vazz, hogy ír ez". Aztán kinek a pap, kinek a papné.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 13:48:50

@chatinbretagne: Hidd el, nem vagyok egy különösebben perverz figura. Tőlem aztán mindenki azzal eszik amivek csak akar. A társalgás egy négyéves gyerekkel kezdődött, aki a házirendet egyik lábbal felrúgva, másikkal felrugva, szabálytalanuil zabált. A színvonalat ehhez mérd.

DieNanny CH 2013.05.11. 13:48:59

@Jess G:

Ott is rossz az idő? Itt is tegnap reggel óta esik...
Viszont, ma reggel voltam a Sparban, a pénztárosnő meg a kezembe nyomott egy nagy tábla Minor csokit. Meglepetésemben meg sem kérdeztem miért, örültem, hogy szakadó esőben hazatalálok. Itthon néztem meg, rajta van egy arany matrica, hogy Boldog Anyáknapját. Hát, csak Tagesmutter vagyok, de nagyon jólesett!
(És elgondolkodtam, hogy vajon minden 18 évnél idősebbnek kinézőnek adnak?) Ja, mert asszem Mo-on kívűl mindenhol május 2. vasárnapján ünneplik.
Ezúton szeretnék minden Anyukának és Apukának Boldog Anyáknapját kívánni!

... miután kitárgyaltuk a neveletlen gyerekek hülye szüleit...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:52:06

@Jess G: eskuszom egyszer egy pesti kozertben / 84?/ a fekvagottas pultos no raszolt a csajomra, hogy vegye ki a ragot a szajabol he vele beszel:)

DieNanny CH 2013.05.11. 13:52:25

... Ha már helyesírásnál tartunk (én is háklis vagyok, mikor az ovimban a titkárnő körbeküldött valamilyen levelet, én pirossal szépen kijavítottam a hibáit)
- szóval helyes az, hogy 'Boldog Anyáknapját', vagy inkább külön kell írni? Mint a BÚÉK-ot? Ötlet?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 13:55:16

@DieNanny: azert nem mindenhol, van meg par hely ahol majus elso vasarnapja
itt holnap

tableno 2013.05.11. 13:55:21

@DieNanny: Esetleg rövidítheted a BÚÉK mintájára: BANK! :)

váj mí 2013.05.11. 13:56:03

@mirx: Hm, ez érdekes, mármint, hogy pont a földrajztanárod példáját említed helyesírásilag. Két tanáron röhögtem hangosan tanulmányaim során. Az egyik, és az első éppen a földrajztanárnőm volt, aki képes volt ezt vésni a táblára: "pappír". A kellemetlen az volt, hogy a saját fiai pont a hátam mögött ültek. Egy percig sem tudtam komolyan venni az óráit ezek után.

mirx 2013.05.11. 14:00:39

@DieNanny: szerintem "Boldog anyák napját!", mint ahogy "Boldog születésnapot", tehát kisbetűvel. Az anyák napja egyébként különírandó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:01:25

@váj mí: hat ha nincs migrened es Mary melozik, akkor szazalekosan megno az esely hogy megmutassam a dvd /regen belyeg/ gyujtemenyem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:04:03

@DieNanny: apak napja az valamikor juniusban lesz
de kosz

mirx 2013.05.11. 14:05:57

@hagyma: Nekem az egyik kollegámat állította meg a rendőr, amiért a Nyugatinál (ahol csak két sáv van) merészelt átmenni az úttesten, mivel nem akart az összehugyozott, prostikkal teli aluljáróba lemenni. Meg is akarta büntetni tízezer forintra, de mivel nem szárnyaltak az akadémiai képességei, körülbelül 5 percig bíbelődött azzal, hogy egyáltalán a személyiről a nevet a papírra másolja... úgyhogy gondolta a srác, addig rágyújt, erre a rendőr full hangerőn rárivallt, hogy "ne cigizzen má intézkedés közben!" :D

DieNanny CH 2013.05.11. 14:10:45

@váj mí:
Hű, köszi! A Thaiföldi jó! Mindig az aktuális királynő születésnapján ünneplik. Jó poén, ha mondjuk szeptembertől új királynő van, akinek októberben van a születésnapja. Abban az évben dupla ünnep.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:14:11

@mirx: mondjuk ha rendor intezkedne velem szemben itt /nem ilyen szarasgert/ en sem igen gondolnam, hogy eppen ra kellene gyujtanom, meg ha dohanyoznek is
@váj mí: oh bazmeg
jo majd preselek petuniat

váj mí 2013.05.11. 14:15:10

@DieNanny: Ilyen szempontból India a legjobb ;).

mirx 2013.05.11. 14:15:32

@hagyma: direkt odéblépett 2 métert, miután a rendőr hozzá se szólt 5 percig... amúgy meg nem tiltja a törvény a közterületen való dohányzást. a rendőri intézkedés közben sem.
szerintem ez a sztori annyira tipikusan magyar. :)

zopilote 2013.05.11. 14:15:44

@hagyma:
" hogy vegye ki a ragot a szajabol he vele beszel:) "
Van egy jo haverom - autoszerelo muhelye van - aki nem hogy raszol, hanem ki is zavarja a klienset, ha ragozik, amikor vele beszel:) Sot, akin napszemuveg van, azt is kizavarja, komolyan:)

mirx 2013.05.11. 14:17:35

@DieNanny: vaze nálatok is dézsából öntik az esőt és 12 fok van? agyvérzést kapok ettől a nyomorult időjárástól má'

váj mí 2013.05.11. 14:20:52

@zopilote: Mondjuk, szerintem is neveletlenség kérődzve, napszemüvegben tárgyalni valakivel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:20:54

@zopilote: az maganugy, maszxelmuhely
a kozert mas volt es nem csamcsogott latvanyosan, csak kert 10 deka parizert....
@mirx: nalunk nem hiszem hogy tudna 2 metert arrebb menni intezkedes kozben, foleg nem ragyujtani
persze ha megkerdezi... esetleg
ilyen 2 meteres arreb menes vagy zsebbe nyulkalas az eleg gyors bilincset vonz magaval, ugyhogy annyira nem magyaros
/az mas kerdes, hogy a gyalogot nem feltetlen basztatjak, ha piroson megy at/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:21:39

@váj mí: ne ragozzuk tul
rsgo volt a szajaban es kert 10 deka parizsit, napszemuveg nelkul

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:22:36

@váj mí: hat tudom, hogy nem eleg, a noveny es bogargyujtemeny utan tudnam a tobbit prezentalni

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 14:23:16

@mirx: helyesirhatosag szempontjabol a magyarnal nem sok elb@szottabb nyelv van. :)

Hajo vagy hajó vagy halyo vagy halyó... ezt most en sem ertem :)
De a ship vagy sheep sem rossz.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy pl. a magyar erettsegim anno 2-es lett (eppencsak), mig az angolom 5-os. Semmi koze a kettonek egymashoz.

zopilote 2013.05.11. 14:27:38

Idojarasrol: itt ma +25C lesz, holnap kozel +30C. Mult heten volt kissebb hovihar is. En meg mehetek a " gyapotfoldekre", ma is, holnap is:(

mirx 2013.05.11. 14:29:04

@Kovermadar: de a tanítás az más.

M. Péter 2013.05.11. 14:29:33

@Jess G: A legutóbbi statisztika szerint 7.9%. Magyarországon 11.8%. Amikor jól ment a gazdaság, az Egyesült Királyságban 5% alatt volt, Spanyolországban akkor is 10% fölött.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 14:34:00

Itt napsuteses ido van, 15 fok koruli honerseklettel :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 14:36:30

@mirx: voltam matek/fizika/angol "szakos" magantanar ugy 4 even keresztul (altalanos, kozep es foiskolas tanitvanyokkal + erettsegire valo felkeszitest is csinaltam).

A diakok es a szulok is elegedettek voltak mindig, remelem nem baj :)

2013.05.11. 14:37:06

Erdekes poszt, kezd egyertelmuen javulni a szinvonal itt a Hataratkelon. Lassan hianyerzetem van, meg par nap es ha nincs valtozas, bekuldok egy levelet hogy 'sosem bocsatom meg Orban Viktornak hogy ket napra meg kellett valnom a tengerimalacaimtol'.

Kulfoldon elo magyarokkal kapcsolatban, en azt gondolom hogy a posztironak azert voltak jo tapasztalatai mert bizonyos fajta magyarok koltoznek Spanyolorszagba. Pl. ide Londonba gyakran olyanok jonnek akik alig beszelnek angolul, nincs penzuk, ketsegbeesetten probalnak valamilyen kepzettseget nem igenylo munkat talalni. Az elmult kb. egy evben sok magyarral talalkoztam itt (pl. tegnap is egy kiszolgaloval egy belvarosi kavezoban), amint elkezdenek veled beszelgetni, kb. ugy nez ki a tarsalgas hogy 'miota vagy itt, mit dolgozol, hol laksz, mennyi a fizetesed, tudsz-e nekem munkat / lakast szerezni', plusz meg sokszor az angolokrol meg Angliarol is panaszkodnak. Nekem ez nem hianyzik, ezert valoban megprobalom elkerulni hogy ismeretlen magyarokkal beszeljek. Oszinten szolva nem erzem hogy kulonleges kapocs lenne koztem meg mas magyarok kozott, Magyarorszagon sem probalok meg mindenkivel baratkozni csak azert mert magyar.

mirx 2013.05.11. 14:39:10

@Kovermadar: Nekem a hibásan író nyelvtanár ugyanaz a kategória, mintha a fizikatanáromnak gondjai lennének a szorzótáblával. Értem, hogy elő lehet venni a számológépet, meg tud mátrixdeterminánst számolni, de én akkor sem szeretnék olyat, aki nem tud fejben szorozni. Remélem, érthető. :)

DieNanny CH 2013.05.11. 14:42:01

@mirx:
Nem tudom, hány fok lehet - nincs hőmérőm -, de bekapcsolt a lépcsőházi központi kazán. Úgyhogy meleg a radiátorom...

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 14:43:13

@Mirjam2: Mi a kóchengert kérdezhet tőled az a szerencsétlen magyar, aki belédbotlik Londonban? Már ha feltétlen meg szeretne felelni az elvárásaidnak.

mirx 2013.05.11. 14:47:20

@DieNanny: engem is csak a padlófűtés óv meg a tébolytól...

DieNanny CH 2013.05.11. 14:49:25

@Mirjam2:

Nem csak magyarokra jellemző. Egy másik családnál lévő, Macedóniából származó gyerekcsősszel beszélgettem, ugyanezek voltak a kérdései. Állandóan panaszkodott - a 20 szavas némettudásával -, hogy neki mennyi mindent kell csinálnia, meg főznie, meg mennyi baja van a gyerekkel, akire vigyáz - az enyhe értelmi fogyatékos, akiről pár hete írtam. Ott ráadásul anyuka otthon volt, csak utolsó órás terhes, azért kellett valaki pár hétre.
Most komolyan: én túl nyuszi vagyok ahhoz, hogyha megkérdezik, mennyit keresek, ne mondjam meg. Így is 2000-et mondtam 2800 helyett. Van ötletetek arra, hogyan mondjam udvariasan azt, hogy: Semmi közöd hozzá?

váj mí 2013.05.11. 14:50:15

@hagyma: Nem speciel az exedre értettem, hanem általában. Engem leginkább a napszemüveg szokott zavarni, ha beszélgetek valakivel, pláne a tükrös. Értem én, hogy villantani kell, de ha én leveszem a napszemüveget, akkor a másik is tegye meg ezt, különben parasztnak lesz elkönyvelve. Jogosan.

mirx 2013.05.11. 14:51:47

@zopilote: ottan vannak gyapotföldek? csak nem gyapotot szedsz? :)

DieNanny CH 2013.05.11. 14:52:41

@váj mí:

Jé, én is ilyen vagyok. Bármilyen idegesítő emberrel is beszélek, a napszemüveget mindig leveszem. Kivéve, ha mondjuk séta/járkálás közben beszélünk. Mert olyankor ugyebár alig nézünk egymásra.

mirx 2013.05.11. 14:53:50

@DieNanny: Én azt szoktam mondani, hogy "Az anyagiakat a magánügyemnek tekintem, remélem, nem probléma". (extra tirpákoknak félrebillentett fejjel kérdőn nézés bónusz)

váj mí 2013.05.11. 14:54:01

@DieNanny: Szerintem a "Semmi közöd hozzá" egy ilyen pofátlan kérdésre még túl udvarias is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:54:40

@váj mí: ah nem az exem volt
bementunk egy kozertbe
es tenyleg ragozott, de szinte eszrevehetetlenul
/napszemuvegrol szo nem volt, de az is lehet dioptrias, szoval ne egy elado dontse el, leveszem -e/
de kurva vicces volt
Erika kert 10 deka parizsit
erre a banya a pult masik oldalarol raszolt, hogy ne ragozzon:)
kiomolyan annyira szurrealis volt meg a kadar korszakban is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 14:57:49

@DieNanny:
" het lehetne tobb is, de nekem megfelel"

váj mí 2013.05.11. 15:03:49

@DieNanny: Amit nagyon nem szeretek még, napszemüveg témában, az az, amikor taxiba szállok, és a parasztja a napellenzők és a szélvédőre aplikált napszűrő csík ellenére is az orrán tartja a napszemüvegét, miközben jópofizik. Mindkettő facepalm kategória számomra. És ilyen esetben azt is képes vagyok kivárni míg az utolsó 10-20 centest is előbányássza a visszajáró összegből.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 15:04:14

@váj mí: Amikor a kollegina elmegy étterembe, folyton csak azt kérdi a pincértől: mit lehet itt falni? Ha lakást megy nézni magának, akkor hány a szoba és van-é fűtés? Semmi hogy van a család, férjed még mindig börtönben, anyád él-e még. Mi a baj azzal a szerencsétlen marha londoni marhával, aki kérdez? Nem arra kiváncsi hányszor baszol egy héten.

DieNanny CH 2013.05.11. 15:10:33

@mirx:

Ez tetszik, majd gyakorolom!

Amúgy ez nekem azért fura, mert még egyik kolléganőmet sem kérdeztem meg, hogy mennyi a fizetése. Mert szerintem is magánügy. (Meg persze ők sem az enyémet. Igaz, mind svájci.)

váj mí 2013.05.11. 15:17:55

@én már a fény gyermeke vagyok: Nem szeretem, ha a zsebemben turkálnak, én sem turkálok a másokéban. Állítólag, nem is illik. De van, aki az illemet még hallomásból sem ismeri, majd jól megsértődik, ha említik neki.
Ha te annyira nyitott személyiség vagy, hogy a pincérrel megbeszéled a családi életed is, lelked rajta, de hadd ne legyen már kötelező. (Megjegyzem, a pincért mellesleg kurvára nem érdekli a magánéleted, csak udvarias volt, amikor megkérdezte, "hogy vagy?")

váj mí 2013.05.11. 15:20:14

@hagyma: Hm, Marika néni, a tanító néni másodállásban közértes volt ;)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 15:27:01

@váj mí: Ha engem megkérdez egy londoni magyar válaszolok neki. Senki és semmi se kötelez arra, hogy az igazat mondjam, de miért ne válaszolnék? 375 font hetente, krampácsolok, igen van felvétel, kiadó lakást ismerek fulhamban, kicsit drága és sok az egér, de nekem és nagyanyámnak megfelel, a szomszéd kégli épp üres. És hetente négyszer, ha arra is kiváncsi. Ő örül, hogy válaszoltam, nekem nem kerül semmibe, akkor minek mérgelődni? A kollegina pöttyet lefelé rúgok felfelé nyalok stílusban írt, ami tök jó, de illik válaszolni rá.

váj mí 2013.05.11. 15:39:02

@én már a fény gyermeke vagyok: Mondom, ha te ennyire szereted kiteregetni a privát dolgaidat, lelked rajta, de ne tedd már kötelező elvárássá ezt mindenkivel szemben.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 15:40:18

@M. Péter: én 5 és 8 közötti számra emlékeztem, de így is majdnem fele a magyarnak és jóval alatta spanyolnak, így érthető miért van itt olyan sok spanyol, én is épp csütörtökön vettem fel egyet

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 15:46:17

@váj mí: Én teszem kötelezővé? Ti mondjátok, hogy aztán ne kérdözzön sömmit tőlem az a bunkó parasztja, nem vagyok információs pult. Csórikám már nem is mer megszólalni. Akkor én mit csináljak azzal az erdélyi testvérrel. aki zoknit akar mindenhol rámsózni? Lőjem főbe? Az egyik kérdez, a másik zoknit árul. Valakinek azt is kell.

mirx 2013.05.11. 15:46:25

@váj mí: van ez a típus, akinek a privátszféra mint olyan azt jelenti, hogy az illetőnek "biztos valami takargatnivalója van". az ilyenek akarják minden terhes nő hasát megfogdosni, tudni, hogy mennyi a fizetésed, kvázi vadidegenként simán rákérdezni, hogy "nálatok hogyhogy nincs még gyerek" (ez külön vascső szerintem), és nem értik, hogy egy északi vagy német kultúrában azért nem akar mindenki minden ilyesmit tudni a másikról, mert *nem ez alapján ítélnek meg* egy embert. hogy mik vannak...

váj mí 2013.05.11. 15:51:29

@én már a fény gyermeke vagyok: De kérdezzen, hogy jut el innen oda, mit, merre kell intézni, hol kaphat ezt vagy azt, de a magánéletembe ne dugja bele az orrát, mert rákoppintok.
"Erdélyi testvér"? Édesjóistenem .... Különben a CundA-ban 7 euróért kapsz 10 pár nyári zoknit. Ha ennél olcsóbban kínálja, az "leesett egy teherautóról".

váj mí 2013.05.11. 15:53:41

@mirx: Hmmm, most elképzeltem, hogy az én echte sváb ismerőseimet a jövedelmükről kérdezgetem, vagy a családi életükről. Szerintem, a büdös életben nem állnának többé szóba velem, akármilyen szívélyes is a kapcsolatunk. Hát még egy kvázi idegent ...

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 16:01:21

@váj mí: Most én is viccölődjek, hogy szándékosan nem fogom fel mit jelent a leesett a vonatról? Fárasztó lesz, de igény esetén megteszem. Tudod te, hogy értettem azt az erdélyi testvért a zoknijával együtt.
Az a remek kivándorló, aki viszolyog a kevésbé kultúrált, de már kivándorolt magyartól, ne menjen a közelükbe. Menjen dánok közé és szagolgassa őket. Vagy ha nincs dán akkor mást. Azoknak még a szaguk is jobb.

váj mí 2013.05.11. 16:08:03

@én már a fény gyermeke vagyok: Mondom, éled az életed, ahogy akarod, felkarolsz, akit akarsz, de ne fogalmazd már meg elvárásként, hogy mindenki "üvegházban" éljen, mert te úgy élsz.

morsels (törölt) 2013.05.11. 16:08:18

@én már a fény gyermeke vagyok:
Te rosszabb vagy mint saman. O alapbol joindulatu, csak hulyeseget beszel, te meg alapbol geci vagy.

mirx 2013.05.11. 16:08:34

Nosakkor szerintem térjünk vissza az időjárásra.
:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 16:11:42

@mirx: vajon akkor az Angliaban szuletett, echte angol angoltanart is lenezed, mert nem beszel magyarul? Vagy mi az osszefugges?

A magyar is csak egy nyelv, a nem ismerete vagy hivas ismerete semmi tobbet nem jelent, mint azt, hogy lenne mit fejleszteni rajta (ha van miert). Minden mashoz semmi koze.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 16:11:56

@morsels: És? Most hogy megmondtad a frankót körültáncolod az asztalt?

mirx 2013.05.11. 16:15:30

@Kovermadar: Szerintem hagyjuk, oké? Egyáltalán nem a lenézésről van szó, hanem szakmaiságról, pedagógusi etikáról, hozzáértésről, valamint igényességről. Ha neked megfelel egy olyan nyelvtanár, aki kerékbetöri a magyar nyelvet, holott az lenne az anyanyelve, hát tanulj olyantól. Én nem fogok, ennyi. És nem tudom tisztelni se.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 16:16:23

@váj mí: Váj mí! Ha egy magyar megkérdi tőled a bajor sörözőben mit dolgozol, kérlek ne válaszolj. Hagyd ott a picsába és írd meg nekem üvegházinak a sztorit.

mirx 2013.05.11. 16:17:10

És egyébként a csúnyán helyesírókat valamiért alapből tisztüknek érzik mindig megvédeni azok, akik maguk sem jeleskednek a témában, ezt amúgy már megfigyeltem. Ettől azonban még nem lesz igazuk.
:)

váj mí 2013.05.11. 16:22:03

@én már a fény gyermeke vagyok: Bajor söröző erre nem sok van, mondhatni egy sem, de ha egy kvázi idegen (ide tartozik az alkalmi ismerős is) csak úgy megkérdi, legyen az magyar vagy nem, hogy mit dolgozom, pláne azt, hogy mennyiért, akkor a legudvariasabb válaszom is az, hogy "Semmi köze hozzá".
Vagy te otthon mindenkinek, aki rákérdez, mit csinálsz, mennyit keresel, válaszolsz? Ha igen, akkor oké, tedd azt külföldön is. Ha nem, akkor viszont külföldön, mi a töknek?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.11. 16:32:04

@DieNanny: nem mindenhol. UK-ben tobbnyire marciusban van, 3 hettel husvet vasarnapja elott.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 16:34:22

@váj mí:
"különben a legújabb elméletek szerint pszichopatának születni kell, és nem a környezet tesz azzá."
Az ember születése pillanatában az agy, olyan mint egy exponált elő nem hivott film.
Lehet jól előhivni, vagy rossul előhivni. De többet vagy mást, a fényképre másolni nem lehet. (Nem tőlem van. Edward. O Wilson)

Igen, a legtöbb képesség, tulajdonság beléd van égetve születésedkor.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 16:36:31

@váj mí: Bocs, te a sváb vagy nem a bajor. Próbád behelyettesíteni a szöveget azzal. A faszt. Nem te jártál 60 országban? Akkor csak voltál bajor sörözőben is. Képzeld magad oda megint.
Már leírtam mit válaszolok ilyen helyzetben, és az nem változik a helyszínnel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 16:36:33

@mirx: mert jelentektelen marhasagokon akadsz fent :)

Helyesirni lehet jol vagy rosszul, de csunyan nem... csak, hogy helyre keruljenek a melleknevek... ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.11. 16:37:57

@váj mí: jopar eve volt szemmutetem. Tobb mint egy evig meg borus idoben is sokszor rajtam volt a napszemuveg. Mert kellett.

Nos , en a napszemuveggel ugy vagyok, hogy nem biztos, hogy tudom, hogy a masiknak mutott-e a szeme, ergo nemhogy nem gondolom tiszteletlensegnek nem levenni, de meg csak nem is szolok emiatt.

Szoval nem csak "villantas" letezik.

Amugy szerencsere jo lett a szemem, -5 dioptriat es -3 cilindert kaptak le, ha faradt vagyok , akkor max egy feles cilinder visszakuszik, de egyebkent teljesen jo lett.

váj mí 2013.05.11. 16:40:47

@ctboy: Mondom, elméletek. Lehet igazak, lehet hamisak. Nem vagyok szakember, de ahogy elnézem, a szakemberek sem értenek egyet. Volt már ilyen, anno Freud is rengeteg marhaságot állított, amit akkoriban készpénznek vettek.

váj mí 2013.05.11. 16:42:53

@tildy:): Tudod, hogy nem ilyesmire, nem a speciális esetekre gondoltam, amikor műtét, vagy extra fényérzékenység miatt (most a vak komondort hagyjuk) valaki borús időben is napszemüveget visel.

Kiszeraméra Bávatag 2013.05.11. 16:43:23

@Kovermadar: miért is ne lehetne: számomra "csúnya", optikailag zavaró dologról van szó, nekem pedagógusok voltak a nagyszüleim, és ők is használták így, bár kicsit régies. De innentől nem szeretnék már erről beszélgteni - amikor elkezdődik a "marhaságozás" meg az alpáriság, ott már általában elfogytak az érvek. Úgyhogy köszi a véleményed, de nem értünk egyet - én maradok a nyelvtant és a helyesírást értő és szerető nyelvtanároknál, valamint a fejben szorozni tudó fizikatanár-vonalon, neked meg egészségedre a többit. :)

mirx 2013.05.11. 16:44:19

@Kiszeraméra Bávatag: bocs, a másik nickemről írtam, de ez is én vagyok.

váj mí 2013.05.11. 16:46:00

@én már a fény gyermeke vagyok: Akkor ne változtass magadon. Én sem akarok rajtad változtatni. Cserében talán neked sem kellene. Én nem engedek be minden kvázi ismerőst a magánéletembe, és vannak olyan társadalmak, ahol ugyancsak nem dívik az ilyesmi. Hát fogadd el, ahogy téged is elfogadnak.

váj mí 2013.05.11. 16:47:27

@mirx: Most csak azt áruld el, hogy a fenébe jutott eszedbe pont ez a nick? ;)

mirx 2013.05.11. 16:48:02

@váj mí: hát anya, de kitartó vagy, én sokkal hamarabb elfáradok. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.11. 16:48:17

@váj mí: nem csak arra gondolok. Sosem tudhatod, mennyire fenyerzekeny a masik szeme. Aztan emg ott vannak meg a transitions lencsek is normal szemuveg eseten.
Szerintem abszolut nem tiszteletlenseg fennhagynia napszemuveget.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 16:48:49

@charlieharper: nem, kapálja az akácost sztem

váj mí 2013.05.11. 16:48:59

@mirx: Ma türelmes napom van ... ;)

2013.05.11. 16:49:24

@tildy:): a nok akkor valtanak alt hajszint, ha szakitottak vagy nagy valtozas van. Ha kidobjak oket, meg lakast is festenek.

2013.05.11. 16:51:55

@morsels: nem valaszoltam valamelyik nap. Nem megyunk fel Ottawaba majus vegen, csak Boston lesz es csak hosszu hetvegere. Legkozelebb...

váj mí 2013.05.11. 16:52:08

@mirx: De jó! Köszi! Ezt nem ismertem.

váj mí 2013.05.11. 16:52:40

@váj mí: Ja, de bocs, most nincs nálam öt korona ;)

2013.05.11. 16:55:03

@Jess G: vagy uton van T.O-ba a 4. utlevelert

mirx 2013.05.11. 16:55:29

@váj mí: ez amúgy nálunk ilyen családi "kód" volt. amikor valaki butaságokat beszélt társaságban, akkor apámmal csak egymásra néztünk, és mondtuk egymásnak, hogy Kiszera Méra Bávatag? :))

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 16:57:40

@váj mí: Nem a lényegről írsz. Ha két magyar összefut Londonban (Stuttgartban) mi a kóchengeres faszomat mondanak egymásnak? Magyar vagy? Én is. Juj de jó. Ennyi? Eddig a hol találom ezt meg azt az utcát válasz volt a legjobb, bár annál még a hol lehet itt egy jót brunnyantani is jobb. Szomorkodni kell, hogy az is egy hülye magyar. Régebben az volt a gond, hogy nem fog össze a magyar, ellentétben a lengyellel és az albánnal, hogy jani is örüljön. Az már nincs érvényben?
Egyébként elfogadom a válaszodat, nem jó ha mindenki egyforma. Én válaszolok annak a magyarnak Londonban, ha tudok segítek is neki, sőt, ha van pénzem, akkor ki is segítem. A dánnak nem, ő északi kultúra, neki lófaszt a seggéba.

váj mí 2013.05.11. 16:57:56

@tildy:): Jah, és ez így szerinted statisztikailag 100-ból 1 esetnél több? Vagy inkább 200-ból 1 esetnél.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 16:58:22

@charlieharper: hát erre nem is gondoltam, de sztem csak kiugrott a megnézni a szántást, v a malacokat, holnap tutira itt lesz

DieNanny CH 2013.05.11. 16:59:06

@váj mí:
"az "leesett egy teherautóról".

Erről jut eszembe, hogy anyukám mikor bölcsiben dolgozott, a 3 éves cigány kislány mesélte, hogy este sült kacsát ettek. Kérdezik a gondozónők: És honnan szerezte apád a kacsát? Erre a gyerek: Hát... Berepült az autó ablakán...

váj mí 2013.05.11. 17:00:02

@mirx: Köszi, már alkalmaztam is ;)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:00:09

@váj mí: "Mondom, elméletek"

Igy van ez is csak egy elmélet. Pont úgy mint a
"teremtés" és az "evolúció" is csak egy elmélet.

váj mí 2013.05.11. 17:01:43

@DieNanny: Esetleg nekirepült a ház falának ;)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:03:05

@DieNanny: ebben lehet nincs semmi, én is ettem már olyan fácánt, amit személyesen ütöttem el, pontosabban a madár nekem repült kb 120-nál, a kocsi mögött 200-300 m-re találtuk meg, a lábai szilánkosra törtek, de egyébként ok volt
lógattam egy hetet a pincében és isteni leves lett belőle

2013.05.11. 17:03:31

@Jess G: hat ha Izraelben atneveltek, akkor nincsenek malacok, hiszen az trefli.

DieNanny CH 2013.05.11. 17:04:41

@tildy:):
Nekem '99-ben volt a szemműtétem, -3-ból lett tökéletes látásom. Én akkor még a lakásban is 2 hétig napszemüvegben voltam. Előtte nem is volt napszemüvegem. Azóta meg már a legkisebb napsütésnél is rajtam van. Én nem szólok senkire, aki nem veszi le, pont azért, amit írtál. Csak magamról tudom, hogy leveszem.

váj mí 2013.05.11. 17:04:55

@ctboy: Jaja, vannak jól, kevésbé jól és egyáltalán nem alátámasztott elméletek ...

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:05:04

@charlieharper: á, basszus ezt benéztem, mondtam h az akácosban kapál :-D

DieNanny CH 2013.05.11. 17:05:45

@váj mí:

Mi ez az állandó utalás valami vak komondorra? Valamit kihagytam?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 17:06:27

@váj mí: Hurrá. Ezt a poént el ne felejsd bedobni az első szembejövőnek. Be fog szarni a röhögéstől. De vigyázz! Megkérdezi, te mennyit költesz rötyipapírra egy héten. Mondd azt, hogy ez tabu.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:07:36

@DieNanny: aha, egy fideszes politikus péppé verte az asszonyt, majd azt találta ki fedősztorinak, h átesett szerencsétlen nő éjjel a vak komondorukon

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.11. 17:08:10

@váj mí: statisztikailag nezve...Statitsztikailag nezve.. .milyen statisztika?

Csak a barati koromben 25 emberbol 5-nek legalabb mutve van a szeme, ha nem 6-nak. Plusz parom elegge fenyerzekeny, es meg kb 2-3 emberrol tudok, aki sokszor napszemuvegezik.

Kivetelesen teszek nagyivbol barmifele statisztikara ebben az esetben, nem fogom mindenfele "igy illik, igy nem illik"nek tulajdonitani, ha valaki fennhagyja a napszemuveget.

Nalad nyugodtan lehet problema, nalam "nem szamit".

DieNanny CH 2013.05.11. 17:08:22

@Kiszeraméra Bávatag:

Ez érdekes! Ha én nem tudom eldönteni valamiről, hogyan írják helyesen, akkor leírom, és ha "tetszik" a látvány, tudom, hogy helyes. Ha nem, nem... Talán amiatt van, mert sokat olvasok, így maguk a szó-képek maradnak meg a fejemben.

váj mí 2013.05.11. 17:08:23

@Jess G: Azt tudom milyen, mert pont fácánt csaptunk el mi is egyszer. No de azt képzeld el, amikor az neked berepül az autó ablakán. Hogy beledöglik, lehet, de hogy karambol nélkül nem úszod meg, az tuti. Pláne egy kacsa ;).

mirx 2013.05.11. 17:09:12

@DieNanny: Tisztelt Balogh József képviselő úr, aki bucira verte a felesége arcát, azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ház azért néz úgy ki az asszony, mert átesett a komondorjukon, aki egyébként vak. És ez most komoly.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:09:33

@charlieharper:
"akkor nincsenek malacok, hiszen az trefli."

Ha eladásra tartja akkor nem. Akkor élelmes.
Musztafa a török, eladja dönerként a németeknek, vagy a magyaroknak angliában.

Tegnap már megtanultuk.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:11:57

@DieNanny: "vak komondor"
A vak komondor veszélyes állat.
Különösen a balogéké.
Könnyen átesik rajta az asszony.

A turul mellett ez a magyarok "szent állata".

Igazi újmagyar hungarikum.

váj mí 2013.05.11. 17:12:47

@DieNanny: A magyar polgári párt képviselőjének polgári családi idilljére türténnek utalgatások. Konkrétabban családi erőszakra, amikor is Balog képviselő úr úgy találta megcsapni Élete Párját, hogy az kórházban kötött ki. Az utólagos magyarázatok között szerepelt a család vak komondora, amelyen a naccs'asszony, a képviselő úr állítása szerint, ittas állapotában átesett.
Röviden kb. ennyi.

2013.05.11. 17:12:48

@én már a fény gyermeke vagyok: Te vagy a tipikus peldaja annak a magyarnak akivel nem akarok beszelgetni, sem kulfoldon, sem Magyarorszagon :) Te nyugodtan mondd el mindenkinek mennyit keresel, sot ird le egy szorolapra mas szemelyes adataiddal egyutt es osztogasd mindenkinek akivel talalkozol.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.11. 17:12:58

@tildy:): egyebkent is iszonyatmod ruhellem a konvenciokat, a skatulyazast. :)

DieNanny CH 2013.05.11. 17:13:21

@Jess G:

... Házi, fehér tollú kacsa volt. Tudnak azok egyáltalán repülni...???
:-)

váj mí 2013.05.11. 17:13:29

@én már a fény gyermeke vagyok: Te megüt a lapos guta, ha így folytatod.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:13:46

@váj mí: pedig velem ez szó szerint így esett meg, hajtottam az úton kb 120-130-cal amikor is egy barna izé az ezredmásodperc tört része alatt felkenődött a szélvédőre, én behúztam a nyakamat, mert azt hittem h hozza magával a szélvédőt, mondjuk ez azon a kocsin szinte lehetetlen, mert már nem törnek szilánkosra az üvegek, max beesett volna az egész az ölembe, de ez m1, a lényeg megijedtem, majd láttam a tükörben h jóval mögöttem leesett, megálltam kérdeztem a férjemet mi legyen, visszatolattam és a madár sehol, mondtam neki, h pedig ott kell legyen mert láttam amikor leesett, végül mögöttünk sokkal lett meg a tetem, apám szedte szét és azt mondta, h csak a lábai voltak csúnyán összetörve, egyébként belsőleg rendben volt
persze, ha elrántottam volna a kormányt akkor lehet összetöröm a kocsit is meg magamat is, de ennyire nem vok rutintalan se meg béna se

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:15:36

@DieNanny: naná, mamám mindnek vágta a szárnyát, h ne röpködjenek, én is levágtam anno a pávámét, de azt még ez a tény se zavarta, és persze úgy vettem észre, h meglépett, h a cigányok hajtották szerencsétlent az árokparton s a kurjongatásukra lettem figyelmes

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:15:57

@Jess G: "lógattam egy hetet a pincében "

Miért kellet lógatni?
Büntetésből?

2013.05.11. 17:17:33

@ctboy: vallas szerint pedig nem. Bar ketlem, hogy Niki estenkent a Rashi rabbi irasait bujna. Bar ki tudja?!

2013.05.11. 17:18:06

@ctboy: te nem vadaszol? Facant fellogatjak, hogy a ver lemenjen.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:18:22

@Jess G: " ezredmásodperc tört része alatt felkenődött a szélvédőre"
"ezredmásodperc tört része alatt elrántottam volna a kormányt akkor lehet összetöröm a kocsit"

Itt az új Niki Laura

Jó vagy Jess.

DieNanny CH 2013.05.11. 17:18:40

@ctboy:

A vadhúst így kell érlelni.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:19:26

@ctboy: hát lehet azért is, de gasztronómiai okai vannak, ugyanis a vadhús sokkal finomabb, porhanyósabb lesz, ha kb 1 hetet a tollában, szőrében hűvös helyen lógatod

váj mí 2013.05.11. 17:19:31

@tildy:): Ok, elnézést tőled és a baráti körödtől, de hadd legyen meg az a véleményem, hogy oltári tahó az, aki úgy beszélget szemtől szembe egy másik emberrel, hogy a pofáján ott figyel a napszemüvege, akkor is, ha nem indokolt. ű
Legfeljebb majd megkövetem, ha utólag kiderül, hogy épp akkor jött ki a kórházból súlyos szemműtét után, és már rögtön taxit is vezet (csak mert ez is szerepelt a példáim között), mert ő a Nyugat sztahanovistája.

Te, én megjegyeztem, hogy mennyire prosztónak tartok egy általánosan elterjedt szokást, erre jössz te, hogy de betegség, műtét, kórház. Holott világos, hogy nem ezekre az esetekre gondoltam.
Különben, jól nevelt ember elnézést kér, ha valamilyen egészségügyi okból kénytelen magán tartani a napszemüvegét, amikor másokkal beszélget. De ez már tényleg nagyon zárójel.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 17:20:33

@Mirjam2: Pontosan ezt írtam. Egyik kezemmel az útleveleimet dobálom, a többivel a szórólapjaimat. Fogj kezet váj míval és legyetek boldogok.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:20:38

@charlieharper:
Akkor is ha kóserül van elütve "landroverrel"?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:21:33

@ctboy: ok, persze, 0 volt az esélye egy kormányrántásnak, de ha megtehettem volna se tettem volna meg, mert úgy meg egy nyulat ütöttem el, de az nem lett meg

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:23:20

@charlieharper: "Bar ketlem, hogy Niki estenkent a Rashi rabbi irasait bujna. Bar ki tudja?!"

Útlevélért mindent.

mirx 2013.05.11. 17:24:38

@Jess G: nekem ez a halálfélelmem, hogy állatot elütni, remélem, sose lesz benne részem

2013.05.11. 17:26:35

@ctboy: UK-ban van torveny am a roadkill-re. Ha te utod el, nem teheted be az autodba esti csemegenek, csak az aki mogotted jon majd. Hulye egy torveny, en sem tartom be. Nincs is landroverem, pocsek egy auto.
Igen, mindig logattjak a facant. Maga az allat kosher, de nehez kasher modon vagni, ugyhogy draga kosher hentesnel.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:27:15

@Jess G: Jó vagy igy is ugy is.

Még mindig jobb landroverrel és szélvédővel vadászni mint puskával.
Az autó nem is olyan gyors, mint a lövedék.
Növeli a sportértékétét, és porhanyósabb a húsa.

váj mí 2013.05.11. 17:28:46

@Mirjam2: Hagyd már, a gyerek kész van, mert rájött, hogy a világ nem az ő elképzelései szerint működik. Szegény ;)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:29:33

@mirx: gyereket, felnőttet sokkal gázabb, szeretem az állatokat én is, de ha úgy adódik előbb ütöm el őket, mint sem összetörjem a elrántsam a kormányt és összetörjem magamat

életemben 1x ijesztett meg egy böhöm nagy dám, tél volt, csupa hó az út, egy nyomvonal volt végig, én meg siettem haza, kb 60-al mentem, tudtam h nem sok esélyem van megállni, ha szükséges, egyszer csak az a dög ott állt az úton, akkora agancsai voltak, h még, na annak nem akartam neki menni, így vagy 5x megpördültem a hóban és az útszéli hótorlasz állított meg, addigra a dám elment

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:29:52

@charlieharper: "Igen, mindig logattjak a facant. Maga az allat kosher, de nehez kasher modon vagni, ugyhogy draga kosher hentesnel."

Nagyon gyorsnak kell lenni hogy időben a henteshez érjünk.
Hátmég ha fel is verjük álmából.
Ezért drága.

váj mí 2013.05.11. 17:30:04

@Jess G: Pedig a vadnyúl finomabb, mint a fácán ;)

2013.05.11. 17:33:20

@ctboy: egyszer vettem Donald Russell-tol vadkacsat. Ezek online hentesek Skociaban. Megsutottuk, televolt sorettel a kacsa! Tobbet nem rendeltunk toluk.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:33:53

@Jess G: "előbb ütöm el őket, mint sem összetörjem"

Egy kicsi fácánba bezzeg belekötsz, de a 100 kilós dámvadat békénhagyod.

Nem igazságos viszelkedés.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:35:25

@ctboy: én csak racionális vagyok, a nyulat egy Pajeróval sikerült elütni, de el tudott még szaladni, a fácánt egy Legenddel a dámra meg egy kis Jimnyvel mentem, a puskát még egyik állattal szemben se vetettem be

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 17:35:42

@váj mí: Nem kell a kollegina seggébe bújnod, írhatod nekem is. Vagy ez valami sváb módi? Írd már meg, miről beszélsz egy idegen magyarral, ha szembejön és megszólít? Vagy csak neten társalogsz, egyébként az eget nézed és pislogsz a sváb kultúráddal? Vagy elfutsz? Nekem igazán megíthatod, itt is laknak ilyenek.

mirx 2013.05.11. 17:36:00

@Jess G: ja, az fel sem merült bennem, hogy embert el is üthetek :s de igazad van, inkább az állat, ha muszáj választani.
de azért remélem, az se (20 évet már megúsztam eddig).

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.11. 17:36:42

@váj mí: nagyon nincs fogalmad egy latasjavito szemmutetrol az alapjan , amit leirtal.

Mint mar itt is irta valaki, ebben az esetben sokkal fenyerzekenyebb lesz a szem, es bar lehetett evek ota a mutet, ( tehat nem most jott ki az illeto a korhazbol, netan meg autot is vezet) , akkor sem ertelek, mit kell ezen ennyire rugozni.

Mondhatsz neveletlen bunkonak, de nekem meg eszembe nem jutott , hogy ez valakinek ekkora szivfajdalom lehet.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:36:55

@charlieharper:
"Donald Russell-tol vadkacsat."

Nem értem, nem volt kóserül lelőve?

Legalább tudod hogy nem hizlalt "tenyésztett" vadkacsa volt.
Vagy azt is inkább söréttel vágja az online skót hentes?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:39:07

@váj mí: nem rajtam múlott, láttam h kiszalad, ott simán fékezhettem volna, de szenya voltam és azért se, neki is ment a bal első keréknek, de nem maradt ott, nem találtuk meg
@ctboy: nem, a fácán totál magától jött nekem, sőt volt egy ilyen gyerekszarvas is, amelyik kb 10-zel mentem és nekigyalogolt a kezdetleges szarvával a kocsimnak, azt hittem kiszállok és megnyúzom
azért lásd be, ha a vadkacsákat mégse szedhetik le bumeránggal, így óhatatlanul lesz bennük sörét

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:39:50

@Jess G: "dámra meg egy kis Jimnyvel mentem"

Igen, a fegyvert megfelelően kell választani.
Elég jól haladsz a vadász-tudományban. Megdicsérlek,

Charlie? Megfelelt? 4-es?

váj mí 2013.05.11. 17:42:47

@én már a fény gyermeke vagyok: Leginkább semmiről nem beszélgetek veled. Ha kérdez valami általános dolgot (mit, merre, hogyan) akkor válaszolok. És amíg nem pofátlan, addig én is udvarias vagyok. De csak azért, mert magyar, nem leszünk világi haverok.
Azt hiszem, eléggé világos voltam.

váj mí 2013.05.11. 17:43:32

@tildy:): Te tényleg ennyire nem érted az iróniát? De most komolyan.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 17:43:38

@Jess G: "fácán totál magától jött nekem, sőt volt egy ilyen gyerekszarvas is"

Jess, Jess,
Kezdesz úgy beszélni mint balog képviselő úr.
A vak komondor is orvul kiballagott terike elé mint a Te gyerekszarvasod.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:43:42

@mirx: én a biciklisektől rettegek, tekernek össze-vissza kivilágítatlan az úton, aztán csodálkoznak, ha felrakom őket a pingpong asztalra, ami alatt a V8 ketyeg, na ezt nem szeretném szőrös fejjel megérni
@ctboy: köszi :-)

váj mí 2013.05.11. 17:44:21

@Jess G: Elcsapod, megvan az ebéd ;)

2013.05.11. 17:44:38

@ctboy: mi csak akkor szorakozunk kosher konyhaval, ha betoppan az anyos. 6000 merfold tavolsagnol csak ugy nem tudnak betoppani. Na, ezt csinald utanam :)))

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:46:03

@ctboy: de most komolyan, naaaaa, nekem jött magától és olyan gyerekszarvas volt, kis aganccsal, aminek még bőrös a vége

2013.05.11. 17:47:11

@ctboy: mi az a dam? Szarvas?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:47:48

@charlieharper: de az egy komplett macera míg a konyhát kóserra csinálod, nem irigylem a feleséged, ha megcsinálja és ha jól emlékezem akkor a rabbi is kell hozzá, nem?

2013.05.11. 17:49:53

@Jess G: mikor Ontarioban autoztam hazafele, egy jo nagy park mellett kellett elmennem. Sotet volt es kodos, mentem vagy 80-nal, hogy erjek mar haza. Egyszercsak elobukkant egy szarvas. Aki Kanadaban autozik, az tudja, hogy a szarvas nem egyedul jon. Egy teljes csorda kovette. Nagyon halas voltam az abs talalmanynak es a nemet mernoki munkanak (igen, ott is azom volt).

2013.05.11. 17:51:31

@Jess G: amugyis 2 huto van, mosogatobol csak egy, de dupla. Nem nagy kunszt. Evi egyszer ki lehet birni a kulonpakolast. Nem, nem szenteljuk fel a konyhat, nincs rabbi.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:52:24

@charlieharper: ez totál így igaz, ha látsz egy szarvast, rendőrt az út szélén, tuti vhol ott lesznek a többiek is, a rendőr az kifejezetten Mo specifikus

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 17:54:03

@váj mí: Nem kell vele haverkodni. Ha netán nő az illető, azt meg nem kell elvenned. Beszélgetésről van szó. Meghallotta, hogy magyar vagy és megörült neked. Megszólított, mert nem nézett elviselhetetlen baromnak. Kérdezett. Nem azt, hogy mit főztél pénteken, mert nem azt szokták. Te mit kérdeznél először attól, akinek hirtelen megörülsz idegenben? Nem, te nem örülsz senkinek. Hülye kérdéseim vannak, próbáld elnézni nekem.

mirx 2013.05.11. 17:54:34

@Jess G: hát én svájcban élek, úgyhogy itt két dolog bukkanhat fel bárhol: a biciklis meg a tehén...
mivel az egész város egy emberként kerékpározik, még a 80 éves néni is a húszcentis hóban, meg akár ilyen 4-5 évesek is tökegyedül (!) a forgalomban (oké, rajtuk azért mindig van ilyen bazi feltűnő narancssárga izéke), én gyakorlatilag a többi autóshoz hasonlóan a városban ilyen 30-cal közlekedem, de amúgyis mindig dugó van, úgyhogy mindegy. ami nem túl jó, amikor kanyargós hegyi szerpentinen szorulok bringás mögé, és ha nem tudom megelőzni úgy, hogy teljesen át tudjak menni a másik sávba, akkor van, hogy 10-15 percig kell szüttyögni mögöttük, dehát ez van, ugyanolyan joguk van közlekedni, mint nekem, és sokkal védtelenebbek, szóval én baromi óvatos vagyok. meg mondjuk az autóban teljesen higgadt típus vagyok, átengedem a zebrán is két keréken, örülnek, ha nem kell leszállniuk, megférünk mi itt szépen :)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:55:10

@charlieharper: és nem is "égettek" le/ki mindent? akkor csak lájtosan nyomjátok, van egy zsidó gasztroblogger csaj, ő egyszer elmesélte, h h megy, ha mindent előírás szt akar megcsinálni

váj mí 2013.05.11. 17:56:54

@én már a fény gyermeke vagyok: Egy vadidegennek mégis a frászkarikát örüljek? Csak azért, mert véletlenül ő is magyarul beszél?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 17:58:04

@mirx: itt Angliában még nekem se volt sok gondom a bringásokkal, bár a falusi baromi széles, egy kocsi is alig fér el, kanyargós utakon öröm, ha egyszer csak ott van előtted a bringás, de jellemzően Mo-n rettegtem tőlük

2013.05.11. 17:58:21

@Jess G: mi gyakorlo ateistak vagyunk, ugyhogy nem temetjuk el a treflis tanyerokat. Ha megjelenik az anyoa, akkor mas.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:00:36

@charlieharper: mert el kell? na, tanultam megint vmit

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 18:03:58

@váj mí: Azért biza, mert magyarul beszél. Különben miért írogatnál magyar fórumba? Ha jól tudom van, ilyenből sváb is. Ha nem tudsz örülni a magyar szónak, minek kínzod magad?

váj mí 2013.05.11. 18:07:12

@én már a fény gyermeke vagyok: Vagy fekete, vagy fehér, mi? Az fel sem merül benned, hogy esetleg más fórumokba is írok? Ja nem, mert ha te nem teszed, akkor nyilván senki sem...
Te, az én türelmemnek is van határa.

2013.05.11. 18:15:19

@mirx: igen, ez regi. Mar alig varom, hogy legyen egy orosz ugyfel panasz, hogy mehessek. Regi perverziom Moszkvaba menni es megnezni, hogy mennyit ertek a helyi lingobol. Biztos nincs mar a "zajcsik, nu pagagyi!"

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:17:41

@mirx: de ezek legalább a járdán közlekedtek

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 18:18:14

@váj mí: Nem akarlak én téged baszogatni, csak tanulnok az okosabbaktól. Ha én egy eszkimó magyar vagyok, és betéved az iglumba egy magyar, mit kérdezhetek tőle? Hogy a túróba kerültél ide? Éhes-e vagy? Ez kettő. De utána? Megvan. Kell-é az asszony, ott ül a sarokban. A neve titok, a munkája is, a lakhelye is. Ezek olyan fura dolgok, amiről kultúrember nem beszél. Betojok rajtatok.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:20:14

@charlieharper: erről az jutott eszmeb, h szolnyecsnyij trug nyéba va trúg eta riszú i malcsiski, de lehet nem így van

mirx 2013.05.11. 18:21:59

@charlieharper: én a himnuszt még simán el tudnám nyomni (asszem). ami amúgy gyönyörű és imádom.

neked elég egy ügyfélpanasz, és már mehetsz is mindenféle országokba? hát miféle meló ez?

2013.05.11. 18:22:12

@Jess G: eta = ez, i= es, malcsiki = fiuk.
A tobbit nem ertettem. Biztos a kiejtesed :)

2013.05.11. 18:23:07

@mirx: akkor enekeljuk el a divsz indulot!

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:24:46

@charlieharper: a szolnyecsnij az a napocska, és gondolom süt, de a szótár szt nem, a nyébávátrúg az nem tom mi, és már nem is emlékszem, de azt tudtam h ezt rajzolta egy kisfiú
ez vmi szovjet gyerekdalból van és egy színdarabban adtuk elő még anno

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.11. 18:26:54

Tiltakozom az animátorok nevében ez ellen a képtelenség ellen miszerint programszervező vagy mi a faszom fajankók magukat animátorokként aposztrofálják. Az animátor figurákat animál, karaktereket mozgat meg, nem holmiféle marketing köcsögösködéssel bassza el a drága időt.

TALÁLJATOK MAGATOKNAK BAZMEG MÁS NEVET FASSZOPÓK!

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:27:41

@charlieharper: "mi az a dam? Szarvas?"
Gondolom, Jess, vadászik rá nem én.

váj mí 2013.05.11. 18:28:10

@én már a fény gyermeke vagyok: Te, mondtam már, én nem pofázok bele a te életstílusodba, meg abba, hogy kivel haverkodsz, és kit fogadsz a bizalmadba. Sőt, még be sem tojok rajtad. Mi lenne, ha te is így tennél másokkal szemben, akik nem pont ugyanúgy gondolkodnak, mint te, vagy éppen eltérő a felfogásuk?
Különben, nem veszed észre, hogy már csak én beszélgetek veled? A nagy nyitottságoddal kb. ennyire mentél.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:29:20

@charlieharper: "6000 merfold tavolsagnol csak ugy nem tudnak betoppani. Na, ezt csinald utanam"

Van ennél még biztosabb helyzet is de azt már izléstelen leirni. Te győztél.

Honnan jón az anyós? Kanada?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:29:32

@charlieharper: ha mégis előkerül a kommentem befonom a hajam
szóval ez egy szovjet gyerekdal volt, amit egy színdarabban adtunk anno elő és kb az volt a szöveg h a napocska süt, a nyébava trugot nem tudom mit csinál, de kétszer egymás után gyanús h trug az is, de ezt rajzolta egy kisfiú a vége, és kb a háború szomorúságát mesélte el, de többre ha megfeszülök sem emlékszem

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:31:11

@ctboy: arra gondolsz h a legjobb anyós porhanyós?

2013.05.11. 18:32:00

@Jess G: nalunk visszagondolva a legbizarabb az volt, hogy valami unnepejen a szovjet himnusz utan a marseillaiset enekeltek (en csak tatogtam). Ezolyan 5. kornyeken volt voros nyakkendoben.

mirx 2013.05.11. 18:36:47

@Jess G: nem az vót, hogy pusztvyszigdá búgyet szónce, pusztvyszigdá búgyet nyéba, meg a mama meg a búdújá? :)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:36:48

@charlieharper: "cape town"

Nem rossz. Túélőtáborban van?

Hogy érzik most ott magukat?

váj mí 2013.05.11. 18:37:14

@mirx: Ich glaube, er sollte ein Psycholog besuchen ;).

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:37:20

@mirx: frusztrált asszem :-), elgé vicces volt, ahogy ide bekiabált, mondtam is, h mi van?
@charlieharper: a kisdobos avatás volt a legjobb, szovjet kislányokkal bazi nagy fehér masnival a hajukban, meg a szovjet katonákkal a díszasztalnál

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:37:34

@Jess G: Ördög vagy, vagy ördögöd van? Vagy micsoda?

tanato 2013.05.11. 18:37:47

@Jess G: Na erre én is emlékezem de szintén csak részlegesen.:Puty bvszigda bugyet szolnce,puty bvszigda bugyet neba puty bvszigda búdu ja.Süssön a nap mindig és legyek én is mindig,talán erre emlékezem.

2013.05.11. 18:39:32

@Jess G: nalunk nem voltak szovjet csajok, meg katonak. Hol jartal te iskolaba? A szovjet hatarnal?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:40:25

@mirx: nem hinném, sztem ez egy másik, volt vmi szonce is most beugrott, de mi az a nyébá mondjátok már meg

2013.05.11. 18:40:37

@ctboy: hogy is mondjam PC-n... Nem a plebs-hez tartoznak.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:40:45

Charlie!

Itt pampogunk, hogy nincs mit kérdezni egy magyartól külföldön, mert mindenhogy rosszul sül el.

Hogy csinálják ezt az összetartóbb népek:

Ha két izraeli találkozik mondjuk NY-ban vagy Bostonban.
Mi az első kérdés?

Gondolom nem az hogy: Te honnan jöttél, mióta vagy itt?

Az túl magyaros.

2013.05.11. 18:41:12

@Jess G: bugyet = lesz. Valami jovoido

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:41:37

@charlieharper: nem :-) de nálunk volt szovjet laktanya voltak cifra sztorik

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:42:50

@charlieharper:
Úgy már nem túlélőtábor ha egy egész hadsereg vigyáz reád?

mirx 2013.05.11. 18:43:18

@váj mí: igazából az elhíresült hast du problem videóra gondoltam, ami mellé pofon is jár, meg a "geh weiter!" :)

váj mí 2013.05.11. 18:45:26

@ctboy: Hm ...
Ki van az üzletben?

2013.05.11. 18:46:18

@ctboy: "Ha két izraeli találkozik mondjuk NY-ban vagy Bostonban."
ez ugy nez ki, hogy ranezesrol levesszuk, hogy a masik sem az elvakult vallasos. Tarsalgasi temak elso talalkozaskor:
1. Hol vannak jo deal-ek? Mit lehet olcson venni es dragan eladji?
2. Melyik losernel tudunk pentek este ingyen kajalni?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:46:24

@mirx: akkor süt a nap esik a hó lesz a szöveg de biztos h nem mindegyik trug-ni fog

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 18:47:16

@váj mí: Leragadtam a témánál, de csak mert érdekel. Igérem, ha újra pörkölt lesz műsoron, egy sort se írok.
Sajnos a nyitottságommal kapcsolatban se értek egyet veled, csak annyit tudhatsz rólam, hogy nagyjából merre lakom. Se a munkám, se a fizetésem, se a pöcsöm méretét. A kollegina se tudja az útlevelem számát, pedig ő aztán mindent tud. Egy ártalmatlan kérdést tettem fel, amire még nem érkezett meg a helyes megoldás. Csak meg kellett volna írnotok, és már vége is a kötekedésnek. (nem az, csak annak veszitek)

DieNanny CH 2013.05.11. 18:47:42

@mirx:
Hú, pont múltkor néztem a Tagescsaládom ablakából az 5 évessel együtt, hogy két tehén meglép a mezőről. Rá az útra. Be voltak kerítve, dróttal, de a "kapu", ami olyan rúd, mint egy sorompó, a közepén még korábban rádőlhetett valami, mert V alakban a földet érte. Na, itt léptek meg a tehenek. De jólneveltek voltak, mert az úton elindultak szépen a gazdi háza felé. Ahonnan nem lehetett látni az akciójukat, mert magas a sövény. Na, szépen leállították a forgalmat! Már vagy 5 perce ballagtak ráérősen, mire nem tudom, talán átszóltak nekik telefonon, de kirohant a paraszt, aztán hazaterelte őket.

Antipatikus Féreg 2013.05.11. 18:48:52

"Az én történetem Spanyolországban játszódik, ahova főiskola után egyfajta élmény és tapasztalatszerzés céljából indultam el."

Csak nekem sejlik fel itt egy kőkemény pornóforgatás?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 18:50:16

@váj mí: Ennyit azért még értek németül. De ez biztos nem kötekedés, ez valami egészen más.

mirx 2013.05.11. 18:52:19

@Jess G: ehh, hülyeséget beszélek, hát a небо az az ég, a снег azaz sznyeg a hó... hol van birca, már rég hatszázszor kijavított volna.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:53:04

@charlieharper:
A "shiksa godess" hányadik napi társalgási téma?

2013.05.11. 18:53:12

@Kovermadar: miert lenne fekete??? Nagyszamu zsido elt es el lent SA-ban.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:54:29

@DieNanny: ez még a jobbik eset, mert kb jó régen hajnalban mentem vhová a dízel Rover Montegommal, de kemény kocsi volt, egyszer csak egy egész tehéncsorda az úton, egy faszi meg tereli őket, vagyis ment utánuk, leengedem az ablakot mondom neki jó napot, nem tudná félrehajtani az állatokat, h el tudjak menni, akkor vmi megcsillant az ürge szemében, de még véletlenül sem az értelem, felemelte a botját és egy akkorát rávágott a tükrömre, h azt hittem letörik, de előtte egy pillanatig azt fontolgatta, h be tudna-e vele pöckölni egészen az arcomig, több se kellett felhajtottam a járdára, be a fűbe 1000-el hajtottam el onnan, állítólag a helyi gazda miután a férjem felhívta, h mi történt elrendezte a fickót

DieNanny CH 2013.05.11. 18:54:42

@Jess G:

"Kék színű ég,
rőt napkorong.
Ez volt a kisfiú rajzán.

******
s műve alá,
írta a rajzlapra rá:

Lenne bár napfény mindig,
lenne bár mindig ég is,
lenne bár Anyu mindig,
s bárcsak én is lennék..."

(A *-os rész szövege nem ugrik be)

Nemrég találtam meg "A mi dalaink" c. énekesfüzetet otthon, na abban van. Akárhányszor éneklem, beleborzongok és elsírom magam... :-(
Az orosz dalok gyönyörűek!

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 18:55:11

@DieNanny: "Már vagy 5 perce ballagtak ráérősen, mire nem tudom, talán átszóltak nekik telefonon, de kirohant a paraszt, aztán hazaterelte őket."

A svájci tehén IPhonnal jár legelni?

váj mí 2013.05.11. 18:55:25

@én már a fény gyermeke vagyok: Nem neked vagy rólad szólt az a válasz, te. Így folytatod, paranoiás leszel. Tényleg.

tanato 2013.05.11. 18:56:01

@Jess G: Ahol én lakok ott 3 db óriás szovjet katonai bázis volt a város körül és rengeteg katona meg polgári szovjet alkalmazott élt.akkoriban ott.Pedig egy alföldi kisvárosról van szó,igaz a főváros felé vezető egyik fő útvonalon.

2013.05.11. 18:56:41

@ctboy: attol fugg, hogy milyen a helyi JAP felhozatal. Ha jo, akkor, csak kesobb.

DieNanny CH 2013.05.11. 18:56:52

Ja, amúgy elhatároztam, ha sok pénzem lesz, újra megtanulok oroszul. Olvasni még mindig tudok, írni meg egy kis gondolkodás után.

váj mí 2013.05.11. 18:57:05

@én már a fény gyermeke vagyok: Nem vesszük annak, csak már mindenkit fáraszt az értetlenséged., és befejezték a veled való társalgást.
Most már engem is kezd fárasztani.

2013.05.11. 18:57:29

@Kovermadar: ja, azt hittem komoly. Bocs.

mirx 2013.05.11. 18:57:58

@DieNanny: na, akkor úgy képzeld el, hogy én a múltkor itt találtam magam szembe egy szökevény tehénnel:
maps.google.co.uk/maps?q=glattbrugg+kraft+foods&hl=en&ll=47.424981,8.559766&spn=0.022182,0.066047&sll=47.427216,8.570902&sspn=0.011033,0.033023&hq=kraft+foods&hnear=Opfikon,+Canton+of+Zurich,+Switzerland&t=m&layer=c&cbll=47.425276,8.561275&panoid=w1FWo7WDKH5_pPjVuY1nBw&cbp=12,229.18,,0,-3.16&z=15

a vicces az, hogy a bank biztonsági embere az kb ilyen "na ez a julcsa már megint elkódorgott" jellegű morgással ment telefonálni a tulajának :o)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 18:59:23

@tanato: nem, ez nem volt vmi nagy támaszpont, csak egy kis laktanya, ellenben az nem olyan régen derült ki, h állítólag nem messze tőlünk még akár atomtöltet is lehetett, de egy nagy mezőre egy csomó tank volt beásva, senki se tudta, csak amikor kivonultak fura volt, h kiszedik őket a mezőből
meg amikor megszöktek a kiskatonák, akkor rendszeresen betörtek a helyi pincékbe és megettek ittak mindent amit értek, utána meg jól agyonverték őket a tisztek

mirx 2013.05.11. 18:59:36

bocsi, de a blogmotor nem engedte a "short URL-t" (ami tiszta röhej).

Mrs. Clayton 2013.05.11. 19:01:07

@DieNanny: ok, és hogy van oroszul? már tiszta izgatott vagyok miatta

tanato 2013.05.11. 19:01:08

@Jess G: Ez így igaz,sok szovjet sorkatona halt meg elöljáróik keze által.,felénk is.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:01:10

@charlieharper:
Te is egy Olyan vagy?

Csak azért jársz a zsinagógába hogy szép lányokat nézegesd?
Meg az ingyen vacsorát?

mirx 2013.05.11. 19:03:09

@tanato: a legfölső komment elég vicces :)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:04:17

@DieNanny: "ha sok pénzem lesz, újra megtanulok oroszul"

Amig nincs sok pénzed addig légy szives angolul tanulj, hogy küldhessük a "hüje" angol amerikai vicceket.
Azokon lehet nevetni.
Az oroszon kell sirni, arra ráérsz még később is.

DieNanny CH 2013.05.11. 19:05:09

@mirx:

Igen, igen, ez az!
Én imádtam az ünnepeket, mozgalmi dalokat, őrsgyűléseket (én voltam a nótafa), minden ilyen dolgot!
A mai gyerekek nem tudják, milyen jó volt az anno!
(És most senki ne jöjjön azzal, hogy mi volt a politikai háttér! 10 évesen ugyanannyira nem érdekelt a politika, mint most. Csapat voltunk, és kész!)

váj mí 2013.05.11. 19:07:41

@Kovermadar: Ma türelmes napom volt. De már elmúlt ;).

2013.05.11. 19:08:17

@ctboy: hat, a sabeszi vacsorakat az ember nem hagyja ki. Foleg, ha a rabbi feleseg jol foz.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:08:19

@DieNanny: "A mai gyerekek nem tudják, milyen jó volt az anno!"

Igen, Hansi és Liska a hitlerjugendből is pont igy emklékszik erre az időszakra.

(Bocsi, feladtad a labdát)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 19:08:23

@tanato: az volt a legérdekesebb benne, h hogyan éltek úgy a laktanyában elzárva, h szinte nem lehetett őket látni, egyszer emlékszem találkoztam tányérsapkás szovjet katonával a boltban, kb mintha ufót láttam volna, legközelebb meg a kisdobos/úttörőavatáson, v amikor keresték a pincében a szökött kiskatonát, mint a szellemek olyanok voltak, h mit csináltak a fal mögött évekig elképzelni nem tudom

mirx 2013.05.11. 19:08:33

@Jess G:
"akkor vmi megcsillant az ürge szemében, de még véletlenül sem az értelem, felemelte a botját és egy akkorát rávágott a tükrömre, h azt hittem letörik,"

hát ez gyönyörű! :D
a barbárok ugrott be egyből, nem tudom, olvastad-e. ezt a sztorit móricz is írhatta volna (jójó, tudom, ott meg akkor biztos nem volt annyira vicces). ez milyen országban történt amúgy?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:09:50

@charlieharper: És csinos a lánya? Vagy az anyja?

De csúnya vagyok ma.

DieNanny CH 2013.05.11. 19:10:27

@ctboy:
:-DDD

Röhögni fogsz, de igaz: a birkák a hegyekben igen!!! Beléjük ültettek egy csipet, ami érzékeli a szívritmus, vérnyomás-változást, ami aztán SMS-t küld a pásztornak - aki esetleg néhány kilométerrel arrébb van, így az oda tud hajtani a terepjárójával, mert ez azt jelenti, hogy farkas van a közelben. Kb 1 évvel ezelőtt volt az itteni újságban. Valamikor ősszel még a Heti Hetesben is szerepelt.

mirx 2013.05.11. 19:11:26

@DieNanny: hááát nemtom, nekünk egyfolytában mondták otthon, hogy ezek hazudnak, egy szavukat se higgyük. énekelni eljárhatunk, ha szeretünk, de szó sem lehet semmiféle szavalásról az ünnepélyen meg ilyenek. gondolom, szülője válogatja, a mieink inkább ilyen sötétben bujkáló ellenforradalmár-típusok voltak

mirx 2013.05.11. 19:12:47

@Jess G: Romániára tippeltem, de örömmel olvasom, hogy ezek szerint már mi is tartunk ott! :)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 19:12:49

@DieNanny: erről pedig a kaposvári ablakos marhák jutottak eszembe, amelyeknek belátni az oldalukra rakott "ablakon", h az állattenyésztés szakosok tanulmányozhassák élőben, h mi folyik odabent

2013.05.11. 19:12:49

@ctboy: aaaa, az tul sok package mindentisztes nem vallasosnak.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:14:35

@DieNanny: "még a Heti Hetesben is szerepelt."
Ha már ott is szerepelt akkor tényleg világsiker.

Nem hallottam a svájci elektronikus birkáról, de a vak komondor szerintem hatékonyabb hegyi farkas ellen.

váj mí 2013.05.11. 19:16:13

@mirx: Nem, nem, majd ha olyan marha jó ordát készítenek otthon is, mint ott ;)

2013.05.11. 19:16:50

@DieNanny: nem tudom, hogy nalunk hi-tech birkak vannak e, de azt tudom, hogy festekkel meg vannak jelolve a fiuk alul. Onnan tudjak, hogy melyik nostennyel volt melyik him, hogy milyen szinu lett a nosteny hata.

mirx 2013.05.11. 19:18:05

@ctboy: RFID-chipek vannak bennük, és hát az a helyzet, hogy attól, hogy még nem hallottál róla, valóban létezik a dolog.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:19:25

@charlieharper: Már akartam kérdezni párszor.

Mi a különbség kanadában, az usa-ban, angliában (izraelben, délafrikában, magyarországon stb. meg amerre jártál a világban) magyar zsidónak lenni.

(hosszú és rövid válasz is el lesz fogadva igérem)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 19:19:50

@charlieharper: a szivárvány színű meg a cafka

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:22:11

@charlieharper: "melyik nostennyel volt melyik him, hogy milyen szinu lett a nosteny hata"

Ez nagyon oroszosan hangzik, mint a ceruza golyóstoll helyett.

Nincs még erre egy "APP"?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 19:22:49

@ctboy:
Ha csak ezt a ket dolgot tudjak rola es szerencseje van, akkor nem a Puskassal zaklatjak...
Plane, ha a focit sem szereti.

mirx 2013.05.11. 19:23:18

@DieNanny: ejj, nagy bánatom volt, hogy sose énekelhettem az altot...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:24:24

@mirx: " RFID-chipek vannak bennük, és hát az a helyzet, hogy attól, hogy még nem hallottál róla, valóban létezik a dolog."

Jól van na. Errefelé nincs birka. Illetve nem olyan....

Abba meg nem raknak csipet.
legalábbis egyelőre......

2013.05.11. 19:24:34

@ctboy: esetleg webcamet tehetnek mindegyikre. Vagy kovetik a chipeket a radaron.

2013.05.11. 19:26:15

@Jess G: ja, csak az nem lesz a "breeding programme"ban

váj mí 2013.05.11. 19:26:42

@Jess G: :DDD
Esetleg fel lehetne szerelni mindegyiket webcammel, és mehetne direktbe az adás a netre. Többszörös bevételi forrás ;).

tanato 2013.05.11. 19:27:46

@Jess G: Nálunk elég sokszor láthatóak voltak az utcán,meg nagyon sok tiszt bent lakott a városban.Gyakran magyarokkal egy udvarban vagy közös lépcsőházban.

2013.05.11. 19:29:02

@ctboy: izraelben nem eltem, sem SAban. Azok a Niki teruletei.
Izraelben nem jo zsidonak lenni, mert ott csak egy vagy a sok kozul. Ha, ugy nottel fel, hogy mindig te voltal a kakukktojas, akkor Izrael hirtelen tul sok.

mirx 2013.05.11. 19:29:05

@ctboy: hajj, az be szép is lenne, követni, hogy úgy mégis merre járnak alkalmasint... naggyon érdekes dolgokat láthatnánk.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:30:00

@charlieharper: Valami ilyesmi.

Én DNA adatbázisra és GPS-re gondoltam az RFID mellé. hogy biztosra menjünk.

Mégis csúnya lenne ha Riska a Mancira mászna rá.

Már megint.....

mirx 2013.05.11. 19:30:54

@tanato: az a putyinos:

"Come on guys, remember what Putin said in Call of Duty

Whoever doesn't miss the Soviet Union has no heart

Whoever wants it back has no head

So shut up and dance"

:)

2013.05.11. 19:32:37

@diggerdriver: ma szovjetmozgami dalokat keres a teljes HA es probajuk elohozni a nemletezo orosz tudasunkat

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:35:43

@mirx: "hajj, az be szép is lenne, követni, hogy úgy mégis merre járnak alkalmasint... naggyon érdekes dolgokat láthatnánk."

(Elárulom. Lehet. Minden telefonban van gps chip. Ha valakinek ismerik a telefonszámát, és viszi a telefont, minden perce visszakövethető.
Akkor is, ha ki van kapcsolva a telefon. Illetve ha úgy látszik hogy ki van kapcsolva)

tanato 2013.05.11. 19:36:48

@DieNanny: Ja,nemcsak Afrikában vannak gyerek-katonák.De azért jópofák.

DieNanny CH 2013.05.11. 19:36:51

@ctboy:

Én '80-ban lettem elsős, aztán kisdobos. Akkor már nem volt hitlerjugend.

tanato 2013.05.11. 19:37:26

@charlieharper: Hiába a nosztalgia nagy úr.Mi még ebben szocializálódtunk,sokan.

tanato 2013.05.11. 19:40:30

@charlieharper: Na még ezt sokat énekeltük uttőrőmozgalmi és KISZ-es korunkban.www.youtube.com/watch?v=hAXoGxLx6yk
Ezt olaszul és magyarul is megtanultuk és énekeltük.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:41:44

@DieNanny: "Én '80-ban lettem elsős, aztán kisdobos. Akkor már nem volt hitlerjugend."

Én se arra gondoltam hogy Te amlékszel az Ő fiatalságukra ilyen cukorrózsaszin, égszinkék szinekben, hanem Hansi ls Liszka.

(Ez egyébként igen rossz poén volt, szégyellem is magam miatta. Megkövetlek Nanny)

"bad ctboy" egy körre kimaradok.

mirx 2013.05.11. 19:45:51

@ctboy: de nem a plebsznek :)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:46:01

@Quentin vagyok Montargis-ból !:

"Mi az az IT-s?"

A fél vak komondor, kiképző és tartótisztjének latinos rövidités.

Kb. mint ávós.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:47:58

@mirx: De bizony. A legolcsóbb nokiás butatelefonban is benne van a GPS.
Csak nem tudod használni.
Tényleg.

2013.05.11. 19:48:57

@ctboy: hogy egy klasszimust idezzek, Irodai Takarito

mirx 2013.05.11. 19:49:17

@ctboy: Nem érted. A rendőrség követhet legálisan másokat. Te nem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.11. 19:50:13

@Kovermadar:
"84-ben szulettem, ertem mirol szol az iromany."

na ne vicceljééél.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:51:03

@mirx: "Nem érted. A rendőrség követhet legálisan másokat. Te nem."

Én nem. Ez igaz.

Na, de ki a rendőrség???

A birka gazdája, vagy a hentes?

2013.05.11. 19:51:48

@tanato: ezt nem ismertem. Nem lepett meg a sarlo es kalapacs az olaszoknal a meccsen. Nekik egy romantikus kepuk van a kommunizmusrol.

DieNanny CH 2013.05.11. 19:52:50

Na szóval, hogy annyira ne offoljuk szét:
Hát pont ezért jó magyarokkal külföldön, mert beszélhetünk nekik orosz mozgalmi dalokról és félszavakból is megértjük egymást...

mirx 2013.05.11. 19:54:04

@ctboy: a birkák nem tékozolják el az összegürizett pénzed, ők egészségügyi megfigyelésre szorulnak leginkább
ezzel szemben a képviselő urakat szívesen nézegetném, hogy hány vak komondorral találkoznak meg ilyesmik.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:54:24

@Babette_: ""84-ben szulettem, ertem mirol szol az iromany.""

A 84-es nagyon jó évjárat: Sava jó, cukra elég, van egy kis jellegzetes áfonyás utóize, és nagyon jól ért minden irományt.

Emellett remek költők.

tanato 2013.05.11. 19:55:07

@charlieharper: Így van az olaszoknál és a spanyoloknál hogy azért a postnál is maradjunk tényleg egy elvont kép élt és talán még él is a kommünről.Mondjuk a spanyoloknál kicsit árnyaltabb a kép a polgárháborúban harcolók közül még azért élnek néhányan.

2013.05.11. 19:55:39

@mirx: ez a komondoros dolog nem urban legend?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 19:56:08

@mirx: Csak heyet kell cserélned a hentessel.

DieNanny CH 2013.05.11. 19:58:49

@tanato:

Hú, ezeket mind énekeltük tábortüzeknél. Meg ami nagy poén volt, mentünk 1991-ben osztálykirándulásra, és a buszon végig ilyeneket, meg a szovjet himnuszt énekeltük... Manapság énekelnek a gyerekek a buszon, vagy mindenki az iPhonját bújja?

DieNanny CH 2013.05.11. 19:59:25

@ctboy:

:-DDDDDDDD

Minden meg van bocsájtva!

mirx 2013.05.11. 20:03:40

@DieNanny: Egyébként nekem nagyon hasonló a tapasztalatom a poszteréhez olyan szempontból, hogy sokkal nagyobb arányban fordulnak elő - ha egy véletlenszerű merítést veszünk alapul - szimpatikus népek itt, mint otthon.

Sőt, ilyen átverős-lehúzós rémálommal egyáltalán nem is találkoztam. Ami inkább jelen van, az esetleg a szimpla modortalanság/udvariasság (pl: két hétig szívességből nálam lakó magyar gyerek minden áldott este 60-90 percre bezárkózik a fürdőbe, és folyatja a vizet, meg ilyesmik).

Meg nemrég voltam főzőtanfolyamon, és ofkorsz egy magyar, meg egy magyar származású osztrák csaj egyszerűen VÉGIGPOFÁZTA az egészet, azt hittem, elsüllyedek. És még csak nem is suttogva, hanem úgy, hogy nem értettem, mint mond a chef bácsi. Hat órán keresztül nem vették észre magukat, pedig a figura felesége pisszegett már rájuk. Az ilyenektől teljesen kiakadok mindig. Ha nem érdekli, minek ül ott?

mirx 2013.05.11. 20:07:13

@charlieharper: nem... nem szoktál indexet olvasgatni meg ilyesmi?

tanato 2013.05.11. 20:09:09

@DieNanny: Nincs már ilyen gyerekmozgalom,a cserkészek próbálták meg átvenni az Uttörőmozgalom helyét,de mivel ez erősen fizetős volt hamvába holt.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 20:15:42

@tanato:
Nem baj, itt van helyette az újjászülető felcsúti labdarúgó mozgalom.

Templomnak ott lesz az új fradi aréna, papoknak az edzők.

Már van hadsereg is........

Vannak fradista, focista nóták is, nem?

2013.05.11. 20:16:41

@mirx: nem. Ez az egyetlen magyar nyelvu hely, amit olvasok.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 20:19:31

@charlieharper: nem vesztettél semmit, ami lényeges és Mo-n történt vki itt úgyis megosztja

2013.05.11. 20:20:36

@Jess G: viszont az osszes blog kozul, amin vagyok, ez messze a legszorakoztatobb

Mrs. Clayton 2013.05.11. 20:22:40

@charlieharper: gyakorlatilag én is ezért járok ide :-) sőt máshol nem is szólok hozzá, akkor se ha van ott akit ismerek innét

mirx 2013.05.11. 20:25:13

Én szeretek magyar híreket olvasni, mindig megerősít abban a tudatban, hogy jól tettem, hogy eljöttem.
:)

Ezt a gyöngyszemet például az előbb találtam:
index.hu/belfold/2013/05/11/tizezerre_buntettek_mert_nem_zarta_be_a_kocsit/

Mrs. Clayton 2013.05.11. 20:26:44

@Babette_: ja, csak vmiért az állategészségügy nem engedi/engedte, bár már Pesten van hentes aki árul érlelt marhát, de vidéken sztem kizárt

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 20:27:18

@charlieharper:
Akkor jó helyen járok mert én voltam a szoborparkban és megvettem CD-n az összes mozgalmi dalt. Sőt a feleségem nagy rajongójuk és kívülről tudja mindet. Nem vicc ez teljesen komoly.
Volt már hogy mentem haza munkából és a londoni utcán harsogott a
"Vörös Csepel vezesd a harcot" című örökbecsű. Kicsit hangosra volt tekerve a lejátszó.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 20:28:22

@mirx: hát ezen én is röhögtem, de ha a bácsinak van esze, akkor kifogássalél, majd tárgyalás tartását kéri, ahol remélhetőleg lesz a bírónak annyi esze, h belássa az elkövetett jogsértés semmiképp sem arányos a kiszabott büntetéssel, így max megrovásban részesíti, ha egyáltalán van ilyen szabálysértés, mint ami alapján a rendőrség feljelentette

2013.05.11. 20:31:06

@diggerdriver: nekem is megvolt a cd, de eltunt a sok koltozkodesben. Nem ismertem sokat rola, mert 11 voltam, amikor elmentunk Algeriaba es mire lejart apam kuldetese a kommonizmus mar nagyon a veget jarta (bar volt meg dollar bolt!).

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 20:31:34

@mirx: Tegnap írta hagyma, hogy Carolinaban megbünteti a rendőr, ha a kocsijában hagyja a kulcsot. A szegedi rendőr olvas hagymát és már alkalmazza is. Már ezerszer leírtam, ezeknek nem szabad tippeket adni, mert egy nap alatt mindent megszavaznak. De ez a történet a hiedelem ellenére nem tipikus magyar. Nem ezért mentél te oda ahol vagy.

2013.05.11. 20:31:56

@diggerdriver: a szovjet himnusznak viszont hatarozottan jo zeneje volt

tanato 2013.05.11. 20:34:16

@ctboy: Majd lesznek újabb mozgalmi dalok,van elég sajtósuk,meg emberük rá.

mirx 2013.05.11. 20:38:07

@Jess G: nyilvánvalóan a kutya miatt hagyta nyitva a kocsit, azért - itt legalábbis - sokkal durvább büntetés jár, ha állatot autóba zársz. az, gondolom, fel sem merült benne, hogy _kötelező_ lenne bezárni a kocsit....

Mrs. Clayton 2013.05.11. 20:42:19

@mirx: hát meg nem keresem az sztv-ben, h van-e ilyen egyáltalán, de tuti, h a főiskoláról frissen kiszabadult rendőrök janiskodtak kicsit

M. Péter 2013.05.11. 20:44:02

@ctboy: Nem érted a GPS működését.

DieNanny CH 2013.05.11. 20:48:17

@mirx:

... és mivel tisztességes ember nem szabadította meg az értékeitől, ezért a rendőrök megtették. Hiába, jogállamban élünk!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 20:49:50

@charlieharper: Ha már himnusz...
Régen le kellett volna már cserélni a magyart. Az egész úgy ahogy van egy letargia. A kutyám is depressziós lett mikor meghallotta.

2013.05.11. 20:58:45

@diggerdriver: Pedro mondta, amikor errol panaszkodtam, hogy ennel gyorsabb volt. A Trianon miatt lassitottak be letargikusra. Egyszer az egyik (azt hiszem) olasz meccsen a felgyorsitott valtozatot adtak le. Egesz jo volt. Na, az lenne az eredeti.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 21:07:56

@charlieharper: Ok de a szöveg a lassú változattal van harmóniában.
Úgy szar ahogy van.
Csak egyszer hallgassa meg valaki először a magyart aztán rögtön utána az USA himnuszát. Pesszimizmus és optimizmus.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.11. 21:09:32

@mirx: már vannak akkora mmóriájú rfid chipek, amik vérnyomást, pilzust mérnek, értékelnek, majd sms-t küldenek?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 21:12:10

@Kovermadar:
Próbálok szalonképesen fogalmazni.
Nagy ívben teszek a hazaffy turbómagyarokra.
Ami szar az akkor is szar ha magyar.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:12:49

@mirx: Tessék abbahagyni hazafelé köpködést.

"Tízezer forintra büntették a rendőrök azt a 72 éves szegedi férfit, aki nem húzta fel a kocsija ablakát, és elfelejtette bezárni az autót, írja a delmagyar.hu"

Tehet az a két szegény fiatal tehetséges rendőr arról hogy egy 7x éves Nyugdijas, - "akit egyébként is fiatal rendőreink tartanak el, aktiv termelő munkájukkal" - nem követi a gránitszilárdságú alkotmány kiskutyákra vonatkozó passzusát?

vénszivar 2013.05.11. 21:16:09

@Babette_: Sőt, már a merevedést is feljegyzik (kezdete, "nagysága", intenzitása, lohadási szakasz, ernyedt állapot...) !

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:16:44

@M. Péter:

"Nem érted a GPS működését."

Segits kérlek megismerni.

mirx 2013.05.11. 21:16:54

@Babette_: nem merültem nagyon a témába, meg még kísérleti szinten van, de a lausanne-i EPFL-en csinálják, és azt hiszem, valahogy azzal trükköznek, hogy leszedik a chip burkát. ha jól emlékszem, körülbelül ilyen másfél centisek.

mirx 2013.05.11. 21:18:08

@ctboy: mivan? mivan? mivan?
:D

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:20:06

@diggerdriver:
"magyart aztán rögtön utána az USA himnuszát. !

Na jó de az USA-é kocsmadalként indult.
Azért hallgasd meg a szövegét is a rakétákkal, meg a bombákkal hogy mi az igazi optimizmus.

Ki lövi és ki kapja, sokat változtat az optimizmuson.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 21:24:18

@ctboy:
Részletkérdés. Mint ahogy a német himnusz szövege is.
Világversenyeken ünnepségeken nem szövegelemzés zajlik.
Amikor az olimpiai dobogóra felállnak nagyjaink szivesebben hallgatnám a "Snejder Fáni de azt mondta" dallamát mint a mostanit.

cukorhal 2013.05.11. 21:24:26

Tök jó poszt, boldog szülinapot Judit! Külön örültem a barátokról írt résznek, mert hasonlókat tapasztalok én is épp Londonban (!), nagyon jó kis csapatunk kezd kialakulni, és igen, mindenki magyar. Hiába nincs problémám az integrálódással, mégis a közös háttér valahogy könnyebbé, méllyebbé teszi a kapcsolatokat... néha kell, hogy az ember pontosan értsen egy sztorit, egy krízist, vagy csak együtt sóvárogjon a többiekkel egy Quimby koncert után...
A rossz tapasztalatokkal kapcs csak annyit, hogy szerintem bizonyos embertipusok ezt jobban benvonzzák az életükbe. Illetve őket szerintem nem csak a magyarok b..sznák át, de mivel leginkább magyarokba "kapaszkodnak", ezért ők verik át őket először...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:26:45

@diggerdriver:
" "Snejder Fáni de azt mondta" dallamát mint a mostanit."

Na de a Felcsút SE indulóját is szivesebben hallgatnád?
Mert az az alternativa.

M. Péter 2013.05.11. 21:27:34

@ctboy: Ajánlom Kaplan & Hegarty: Understanding GPS: Principles and Applications c. könyvét.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 21:29:02

@ctboy: á, azt hittem röviden elmagyarázod :-(

váj mí 2013.05.11. 21:31:04

@diggerdriver: Ahhoz nem igazán értek, meg úgy általában a sütikhez. De azért hallgatlak/olvaslak...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:31:14

@mirx: Én nem vagyok otthon, de gondolom a
"Magyarország jobban teljesit Észak-Albániánál" cimü
Óriásplakátokra már rányomtatták, illetve az alkotmány 4,01-be már belefoglalták.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 21:31:17

@ctboy: Azt nem ismerem de miért ne? Ha egy optimizmust sugárzó pattogó ritmusú fülbemászó dallam akkor tőlem jöhet.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 21:31:46

@Jess G: jé, ezt M.Péternek szántam, na m1

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:33:14

@Jess G:
Szivesen, csak már elfelejtettem miről is beszélünk.

Most GPS müködéséről kel olvasnom, mert megbuktam a vizsgán.

Mit kell elmagyarázzak röviden?

mirx 2013.05.11. 21:33:42

@M. Péter: ez ennyire bonyolult lenne? nem annyi az egész, hogy az eszköz fogja három vagy több műhold jelét, és az ő pozíciójukból ki tudja számolni a sajátját?
szerintem ennyit a hétköznapi embernek elegendő, nem kell egy egész CERN-intézet hozzá

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:33:55

@ctboy: Még a végén nem talál haza a tehén.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 21:37:05

@ctboy: neked semmit, de ha már olvasod a könyvet akkor a satnav működési elve érdekelt volna és Péternek szántam, de remegett a kezem az izgalomtól és ezek szt félrenyomtam

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:38:09

@mirx: "ez ennyire bonyolult lenne? nem annyi az egész, hogy az eszköz fogja három vagy több műhold jelét, és az ő pozíciójukból ki tudja számolni a sajátját? "
Azt a két számot pedig a telefon elküldi néhány percenként valahová.
Én is azt hittem ilyen egyszerü.

Szegény svájci tehén nem irigylem. Három nyelven kell tudjon, meg az IOS.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:41:32

@Jess G: " satnav működési elve érdekelt volna és Péternek szántam, de remegett a kezem az izgalomtól "

Én is remegek az izgalomtól. "SATNAV ???????" ez az orosz verzió? vagy az új kinai?

Nem szeretnék tehén lenni.

mirx 2013.05.11. 21:43:31

@ctboy: igazából négy kell, most nézem. három akkor elég, ha van egy konstans a történetben, pl az olyan hajókon, amik egyébként tudják a saját tengerszint feletti magasságukat, meg ilyesmi.

nem biztos, hogy kell telefon, pl egy autós naviban nem akarod te sehova küldeni a saját pozidat, csak látni akarod a térképen, hogy mégis hol a pékben vagy.

A GPS alapú *követés* nyilván más tészta, ott kell valami eszköz, ami küldi ezeket az adatokat valahova, tehát valóban SIM kártya vagy egyéb rádióhullámok vagy ilyesmi biszbaszok.

De majd M. Péter jól megmondja a tutit mindjárt :D

Mrs. Clayton 2013.05.11. 21:47:43

@ctboy: ja, itten ez a becsületes neve kérlek, szóval akkor mi van? a kütyüm veszi a 4 műhód jelét és hogy van tovább?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:48:11

@mirx: "A GPS alapú *követés* nyilván más tészta, ott kell valami eszköz, ami küldi ezeket az adatokat valahova, tehát valóban SIM kártya vagy egyéb rádióhullámok vagy ilyesmi biszbaszok.

Ehhez még hozzáadják a telefontornyoktól mért távolságokat - hogy pontosabb legyen a helyzetmeghatározás - és mindjárt tudjuk a komondor nyakörvének a szinét. (elárulom piros)

De majd M. Péter jól megmondja a tutit mindjárt :
Reméljük.....................

DieNanny CH 2013.05.11. 21:49:50

@ctboy:

Nem tehenekben van, hanem birkákban!!!

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:53:51

@Jess G: " itten ez a becsületes neve kérlek,"

Igy kell mondani a Lordok házában?

2013.05.11. 21:55:24

@ctboy: House of Commons fontosabb, ha mar itt tartunk. Satnav-nak hivjak, esetleg TomTom (legelterjettebb marka).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.11. 21:55:31

@diggerdriver:
Ez annyira tipikusan en vagyok... :)

Olimpia -> aranyerem -> magyar himnusz -> letargikus vegitelet, hogy az a "pici" orom is szertefoszoljon.

Nekem is az amerikai a numero uno :) porgos, amilyennek lennie kell egy himnusznak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 21:56:51

@váj mí:
Na szóval.
A kelt tészta élő anyag úgy is kell kezelni. Én kézzel dagasztom.
Akkor lesz a legmagasabb és leglazább ha HIDEG sütőbe tesszük bele.
Miért?
A kelt tésztában a buborékokat az élesztőgombák termelik. Minél jobban érzik magukat az élesztőgombák annál jobb lesz a tészta.
Sokan elkövetik azt a hibát hogy előmelegített sütőbe teszik be.
Mi történik?
A tészta felületén az élesztőgombák kapnak egy hősokkot és azonnal elpusztulnak. A beljebb lévő gombák jól éreznék magukat de a külső kéregtől már nem tudnak növekedni.
Mi van ha hideg sütőbe tesszük?
Az élesztőgombák az emelkedő hőmérséklettől elkezdik magukat kúrva jól érezni. Az a kelesztési folyamat ami kint szoba hőmérsékleten elkezdődött hirtelen felgyorsul és a tészta óriásit növekszik még.
Aztán persze ugyanúgy elpusztulnak az élesztőgombák csakhogy akkor már elvégezték a feladatukat és kihoztuk belőlük a maximumot.
Ezért kell hideg sütőbe tenni.

A tegnapi pörkölt-paprikás polémiához még annyit hogy próbálja ki valaki hogy zsír helyett margarint használ.
Igazán különleges ízű nagyon finom ételt kap.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 21:57:21

@ctboy: én nem ott lakom, így nem tudom, de ha kell egy, akkor a boltban ezt kell kérni :-) de még mindig nem tudom, h hogyan kerülök rá a térképre?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 21:57:53

@DieNanny: "Nem tehenekben van, hanem birkákban!!!"

Nanny, Nanny, kapsz mindjárt hagymától a hiányos szövegértésért.

A svájci tehén hivta fel telefonon a gazdáját (a telefonban van GPS (bocs SATNAV) chip).

A svájci elektronikus birka jelez a beépitett RFID csip jóvoltából ha jön a farkas.

Én értem, mert figyelek az órán.

Én a GPS müködését nem értem, azért kaptam intőt.

Szedd össze magad fijjam......

mirx 2013.05.11. 21:58:04

@diggerdriver: margariiint? én most kaptam sokkot

mirx 2013.05.11. 21:58:57

@ctboy: elektronikus birka :D és fluxusban élnek :)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:00:41

@diggerdriver: minden vmire való szakács tudja, h a a pörköltnek a jó hústól lesz jó íze és a kollagéntől jó szaftja, azt meg a bőrből inakból lehet kinyerni, nem a margarinból/zsírból

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:00:44

@ctboy: azt valaki magyarazza mar el, kinek, mi koze hozza ha nyitva hagyom a kocsimat?

albaniaban mindenki nyitva hagyja
mondjuk floridaban nyitva lehet hagyni, de a kulcsot nem hagyhatod benne

mozgalmi dalok
hat azokat enekeltuk meneteles kozben a laktanyaban
meg az jut eszemben mikor "megpuccsoltak" Allendet Chilleben,, akkor a rajvezeto / nickname: Szocske/ ki hajtott mindenkit az udvarra es meg kellett hallgatnunk az utolso radiobeszedet es Szocske sirt, hogy megdontottek Allendet
enghem kulonosen nem hatott meg, de irtam egy szamot az iskolai zenekarnak
a szovegre mar nem emlekszem de a refren az volt, hogy

je je je
Ajjende

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:01:28

@Kovermadar:
Erről beszélek. Örülök hogy Te is így látod.
A kutyát se érdekli a tradíció meg a hagyomány meg hasonló ökörségek. Kőbaltát sem használunk már.
Pedig ha valaki konzervatív beállítottságú élő kövület az én vagyok.
Mikor húsz éve építettem a házamat saját kezűleg akkor fagerendás deszkafödémet csináltam mestergerendával pusztán a paraszti hagyományok miatt. Ma is így tenném.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:01:33

@Jess G: "de ha kell egy, akkor a boltban ezt kell kérni :-) "

Milyen nyelven beszéltek itt ott a szigeten???? Azt hittem angolul.

2013.05.11. 22:02:00

Hogy aposzthoz is irjak, ha mar foleg szovjet mozgalm dalokrol irtunk....
Spanyolo egyik nagy kedvenc es "shortlisted" a hol megyunk nyugdijba, ha addig nem visz el az infarktus. Tetszik, ahogy elnek es szerintem egyik legjobb hely Europaban gyereknek lenni. Marmint ahogy minden nap elnezem a spanyol iskolasokat a Cityben. Nem ugy nez ki, mintha valsag lenne, ugyanis minden nap egy masik osztalyt latok barangolni. Osszehasonlitva barmely nep iskolas csoportjaival, egyik legkiegyensulyozotabbaknak (ez az egesz igy egy szo?) tunnek. Kivulrol es szerintem.
Jo ido van arra, szepek a tajaik, finom a kaja es tetszik az epiteszet. Egesz jo aron is vannak a falukban marinak, de Mallorcan pofatlan draga.
Regota nezelodok hazat arrafele. Amiota volt a homes from hell a tv-ben, kicsit elrettent, hogy a spanyolok barmikor ugy donthetnek, hogy eppen mondjuk az en foldemen keresztul vihetik az autopalyat es semmit nem lehet csinalni ellene. Az arak kedvezoek ingatlanra, minoseg jo. Szivesen elnek arrafele.

váj mí 2013.05.11. 22:04:09

@diggerdriver: Miért kézzel? Géppel nem lehetne jobban eldolgozni a tésztát?
Ez a hideg sütő viszont új dolog nekem, hm.

Te, ezt a margarint nem kellett volna. Vaj, az igen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:06:05

@Jess G:
Ezzel teljesen egyetértek. A vita nem arról szólt hogy mitől jó a pörkölt hanem hogy egyáltalán mi a pörkölt.
Ettől még megér egy próbát margarinnal is. Sőt újabb szentségtörést mondok én kacsazsírt is szoktam használni disznózsír helyett.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:08:19

@ctboy: én eleinte próbálkoztam a gps mozaikszóval, de nem tűnt úgy h értik mit akarok, míg fel nem homályosítottak, azóta nem volt ebből gond, de miért nem értelmes a satellite navigation systemből alkotott rövidítés?

mirx 2013.05.11. 22:09:07

@diggerdriver: a margarin az én világomban a don't touch kategória, ahogy a vegeta, az arany fácán, a vagdalt hús, a fagyasztott bélszínroló, a zacskós leves és a többi menzagyöngye hozzávaló is.
vajon és olívaolajon és kacsazsíron és hasonló természetes dolgokon készült természetes állatokat és növényeket szeretek enni, nem olyan anyagokat, amikből mellesleg szappant meg gépzsírt készítenek. a műízéről nem beszélve.

(jóvam, grammarflém után lesz mindjárt gasztróflém is, nagyon megy ez ma nekem)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:09:22

@diggerdriver: pedig a tradiciok, a hagyyomanyok stb. nagyon fontosak
ha a pek a kovaszba ugrik, akkor is sutunk pulykat thanksgivingskor
es nagyon remelem sosem vonjak ki az egycentest
es stb.
es tuti vagyok az amerikai himnuszt sosem valtjak le
es nagyon remelem a magyart sem
az a mienk
nem kell a himnusznak katonai indulonak lennie, vagy forradalmi hevuletnek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:11:00

@diggerdriver: most sutottem 2 kenyeret
elomelegitett sutobe tettem
tokeletesek lettek

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:11:01

@diggerdriver: sztem teljesen lényegtelen a zsiradék mibenléte, sokkal inkább a hús minősége a lényeges, illetve ki mennyire hagymázza
a magyar átlag háziasszonyok szeretik azt hinni, h a hagymától lesz olyan a szaft, h megáll benne a kanál, és ettől hagyma ízű lesz a pöri, az se rossz, de sztem felesleges, mert kellő bőrt kell beletenni és akkor megmarad a marha nagyon klassz íze

mirx 2013.05.11. 22:11:51

@Jess G: én eddig azt hittem, jogász vagy, de most már tudom, hogy szakács. :)

2013.05.11. 22:12:26

@mirx: es M. Peter mivel foglalkozhat?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:13:05

@váj mí:
Azért kézzel mert jobban elfáradsz és sokkal többet tudsz befalni belőle ha kisült:)))))))))))))))))

Figyelj, engem nem hatnak meg "hudeegészségesentáplálkozok" című ódák.
Semmi baj nincsen a margarinnal csak kikiáltották elsőszámú közellenségnek mint eddig még MINDEN ételt.
A fehérhús a vöröshús a tojás a zsír a liszt a cukor a kenyér és sorolhatnánk a végtelenségig volt már az emberiség megrontója.
Nem érdekel.
Mint tudjuk bio az amit éjszaka permeteznek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:13:17

@váj mí: az nekem is
kelesztes utan ha kijon a dinsztbol, akkor elomelegitett suto kell hogy varja:)

mondjuk en nem dagasztok, fasza fagyasztott teszta van, bebugyolalom, 5-6 ora meg kel azutan suto /elomelegitett/
olcso es jo:)

Mary ma is melozik
en csak holnaptol:)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:13:21

@mirx: én polihisztor vagyok meg szerény

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:14:16

@Jess G: hat nem csak a haziasszonyok hiszik
a hagyma fontos bele
mondjuk 2 fej 1 kilo hushoz

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:16:24

@diggerdriver: nem mennék bele mélyen egy ilyen vitába, de próbálj meg megenni 20 dkg jó vajat meg 20 dkg margarint, vajat simán bmikor, én kb 10 éve nem ettem hidrogénezett növényi olajat, de ha megérzem egy bolti szendvicsben a margarin ízét, azzal a lendülettel köpöm ki az íze miatt, ugyanis ehetetlen

váj mí 2013.05.11. 22:16:39

@diggerdriver: Ne féltsd te az én étvágyamat! ;).

Nem szeretem a margarin ízét. Egyikét sem, a prémiumnak mondottakét sem.
Különben ízfokozós kajákat nem igazán tudok enni. Nem bírja a gyomrom. Kisebb adag esetén "csak" fáj, nagyobb dózisban viszont rókakergetés lesz belőle.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:18:57

@hagyma: sztem még ennyi se kell, bár én szeretem úgy is, ha kicsit jobban hagymás, túl édes lesz tőle, 2 fej már erősen kiérzik a hús mellől, de ha megkérdezel egy magyar háziasszonyt, akkor lesz, aki 4 fejet se sokall

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:22:06

@mirx: Nem vagyunk egyformák.

@hagyma: Én remélem hogy lecserélik egyszer a magyar himnuszt és kivonják az 1-2-5 penny-t az ángliusok.
Próbáld egyszer hideg sütőben.

@Jess G: A sok hagymával el lehet rontani.
Azért marhapörköltbe bőrt nem tennék pedig már csináltam csak bőrből paprikást.
A pacalpörköltbe egy.két köröm azért belefér.

mirx 2013.05.11. 22:22:30

@charlieharper: taxisra tippelek. mindig mindent jobban tudnak, és semmi humoruk nincsen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:22:40

@Jess G: najo a fej merete sem mindegy
nekem meg sosem lett edes
a marha- es csirkeporkolt az en reszortom
az sem mindegy milyen a hagyma
amugy lehet tobb mint egy kilobol csinalom a marhat
azt ugy latni, hogy mennyi hagymat kivan
csirkebe eleg egy nagy fej 12 combhoz
es kezzel esszuk:)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:24:16

@diggerdriver: mégis miért nem?nyugodtan tegyél bele bőrt, egyéb inas részeket, kiolvad belőle a kollagén és olyan szaftot kapsz, h megáll benne a kanál, jobb helyeken elve így csinálják, mert a hagymás szaft elveszi a hús ízét

mirx 2013.05.11. 22:24:33

@Jess G: pontosan így vagyok ezzel. van a margarinnak valami olyan förtelmes mellékíze, hogy ki lehet vele kergetni a világból. még egy sütiben is azonnal megmondom, hogy van benne...áááá

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:25:30

@diggerdriver: en remelem sosem
a himnusz az himnusz, nem cserelgetjuk divat menten
az angolok nem erdekelnek, de remelem sosem vonjak ki az 1 centest itt
sem az otost, sem a dimet
magyarorszag kivonta a fillerjeit....
kerekit....
de konyorgom igy mi lesz a tradiciokkal
ezert tart ott az orszag

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:26:17

@Jess G: @váj mí: Azt kívánom hogy maradjatok meg boldog tudatlanságotokban hogy "egészséges" címszó alatt VALÓJÁBAN mit esztek.
Én már öreg róka vagyok hogy elhiggyem az ilyen "trendi" dumákat.
Ne menjünk ebbe mélyebben bele pusztán HIT kérdése az egész.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:26:29

@hagyma: én szinte bmit kézzel eszek, mert jobb az íze, nem tudom miért, jó, rizst nem, étteremben sem, bár ha kricsmi, akkor nem zavartatom magamat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:26:37

@Jess G: dehogy veszi el a hagyma
hozzaad
bort en sem teszek bele
vagyis bort igen
voroset
de csak kicsit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:27:52

margarinnal siman megsutok pl. rakottkrumplit
tokeletes lesz
kenyerre nem kennem a szendvicsbe, ha szalamisat akarok
akkor vaj

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:28:46

@Jess G: uriember meg a rantott csirkeszarnyat is kessel villaval eszi, mert raszol a pincer:)

váj mí 2013.05.11. 22:29:00

@hagyma: Én is úgy tudtam, hogy előmelegített sütő. Bár én ilyen kelt tésztákat (kivéve pizzatészta) nem gyakran csinálok.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:29:53

@diggerdriver: én ízről beszéltem, nem egészségről, amiket én főzök attól olyan leszel mint a Nigella Lawson, habár szerencsémre én bőven fele se vok
álláspontom szt, ami finom az egészséges, ami szar az egészségtelen

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:30:07

@Jess G: Azért mert a marhának van két alkatrésze ami bőven tartalmaz ezekből az anyagokból. A marhanyak és a marhalábszár.
Ha ezekből például húslevest csinálsz akkor a főtt marhahúson látod hogy át van szőve kocsonyás erekkel. Az az amiről beszélsz és attól olyan szaftos a marhapörkölt.

mirx 2013.05.11. 22:30:27

@diggerdriver: azért amit komplett ipari gépsor meg vegyi eljárások nélkül a parasztok nem tudtak előállítani, azt hadd hívjam már mesterségesnek.
példa: vaj, túró, sajt, tejföl, kefír
ellenpélda: levespor, margarin.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:31:02

@Jess G: "satellite navigation systemből alkotott rövidítés?"
Hát hogyne lenne értelmes, nehogy megbántódj egy ilyen miatt !!!!

Mit kérdeztem?

Mióta vagy kint?
Mennyi a fizetésed?
Vagy valami hasonló illetlenséget?

mirx 2013.05.11. 22:32:04

@mirx: de van is erre egy ősi román mondás: "don't eat anything your great-grandmother wouldn't recognize as food"
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:33:47

@Jess G:
Nigella igen szexi nő bőven a "meg hát" kategória.

Az én álláspontom meg az hogy ami igazán jólesik az vagy hízlal vagy erkölcstelen.

váj mí 2013.05.11. 22:33:57

@diggerdriver: Jó, akkor leírom még egyszer: az ízfokozókkal telenyomott, agyontartósított kajákat azért nem eszem meg, mert:
1. Kis adagban fáj tőlük a gyomrom
2. Nagy adagban kihányom az egészet a picsába.

Mna, azért meg nem adok ki pénzt kajára, hogy vagy gyomorfájást kapjak tőle, vagy kihányjam.
Nem vagyok különösebben egészségmániás, és nem feltétlenül biot veszek, hanem frisset, nem tartósítottat, és nem por-alapút illetve társait.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:34:32

@mirx:
Bizony nincs jobb mint a landroverrel elütött, sufnibanegyhétigtollábanfejjellefelészáritott
angol fácánlevesnél.

diggerdriver ezt neked is el kell ismerned

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:34:56

@hagyma: aha, és eltartja 45°-os szögben a kisujját
engem egy pincér egyszer ugatott le, vagyis nem is engem, hanem a volt férjemet, mert nem vettük észre, h a "bazi elegáns" étteremben dress code van vacsoránál és a 40°C-ban térdig érő naciban ment a férjem én meg váll nélküli miniruhában, nekem elnézte a pingvin, de a férjemet kizavarta, mint a szél
maradandó élmény volt :-)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:37:51

@mirx: :-) bár a nagyim már házilag hidrogénezte a kisajtolt napraforgó olaját és ő is karotinnal színezte, h normálisan nézzen ki, sőt emlékszem a padláson zsákokban állt a nátrium glutamát, amit azért kevert a masszához, h papi le tudja nyelni, mert különben még neki is ehetetlen volt

mirx 2013.05.11. 22:38:17

@ctboy: hehehe :)

mindenesetre én akkor sem fogok sajtolt-kicsapatott-centrifugált pálmaolajat enni ebédre, amiből egyébként az ablakpucolót meg gépjármű-üzemanyagot meg az ikeás szappanadagolómat is készítik. ebben egészen biztos vagyok.

2013.05.11. 22:38:19

@ctboy: ha a facan soha nem fogyasztott margarint vagy levesport, akkor organic!

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:38:23

@Jess G: "én polihisztor vagyok meg szerény"

Nem, nem, Polihisztor az a Tucano.

Talán poliészter.

mirx 2013.05.11. 22:39:36

@Jess G: LSD-t is csinált házilag a nagyid? mert akkor dobjatok má' meg egy recepttel :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:41:24

@mirx: Miért én természetesnek neveztem? Nem.
Én azt szoktam mondani hogy két gyártósoron készülnek egymás mellett ugyanabból.
Az egyiken a csomagolás a másikon a termék és a szalag végén találkoznak.
Én azon szoktam igen jókat röhögni hogy sokan azt hiszik hogyha ezeket nem eszik akkor egészségesebbek lesznek.
Ők is megeszik ugyanezt csak nem tudják. Az élelmiszer ipar nem mond le egy ilyen nagy vásárló rétegről pláne mert hajlandók többet fizetni az egészségesebbnek mondott termékekért.
Ugyanúgy bent vannak a darálóban csak nem tudják.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:42:20

@mirx: ősi román mondás: "don't eat anything your great-grandmother wouldn't recognize as food"
román vagy római?????? Vagy az mindegy?

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:42:50

@ctboy: már miért sértődnék meg? én nem vagyok egy sértődős

2013.05.11. 22:43:10

@én már a fény gyermeke vagyok: Mondok egy peldat - megtortent eset. Tetovalast csinaltattam egy szalonban Londonban, Camdenben. Teljesen veletlenul kiderult hogy a recepcios lany magyar, plusz meg az elottem levo kuncsaft is egy magyar lany volt. Tehat harman voltunk hasonlo koru magyar nok, beszelgettunk kb. 15 percet. Mirol beszeltunk? Fokent tetovalasokrol - hiszen ez volt a kozos pont, ezert voltunk ott -, ezen kivul Camdenrol (mert ott talalkoztunk), egyeb temakrol amik felmerultek. Nem kerdeztuk meg egymast hogy ki hol lakik, mennyit keres. Lehet 'normalis' temakrol is beszelni magyarokkal, nem kell mindjart nekik esni ezzel hogy 'hol dolgozol, tudsz-e nekem szallast szerezni' stb.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:43:53

@Jess G: " a volt férjemet,"

Tényleg ezért váltál el tőle???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:44:00

@ctboy: Aztbazdmeg a négyhetes dögöt.
El kell ásni és 27 nap után elővenni:)))))))))))))))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 22:45:36

@Jess G: dress code errefele is elofordul
/na mondjuk jelzem rovidnagraban tuti nem mennek vacsorazni, sot altalaban sehova/
de a picernek semmi koze hozza, a host/ess/ leugatas nelkul mosolyogva kozli, ha valami gaz van
sot van kulon zako is felreteve, ha szukseges a vendeg ki legyen segitve
mert hogy oszinte legyek, nem igazan szeretnem en sem ha egy elegans etteremben meghitt vacsora kozben a szomszed asztalnal fecskeben ulne a pasi
az ember tudja, hova, mit vesz fel, altalaban....

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:46:14

@charlieharper: "ha a facan soha nem fogyasztott margarint vagy levesport, akkor organic!"

Ha pedig söréttel kezelték akkor kóser és halal, Ugye??

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:46:34

@ctboy: nem, tévedsz nincs műanyag mellem, se szám, polihisztor lesz mégis a jó
@mirx: egyél némi nadraguját, szinte ugyanaz lesz a hatás, azt nem kell szintetizálni, mert a nagyi szintetizátorát mikor meghalt eladtuk az ószeresnek recepttel együtt

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:47:20

@ctboy: Jóvanna. félreolvastam. Négyhetesnek.
De úgy sem rossz:))))))))))))))))))))

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:48:03

@Jess G: "házilag hidrogénezte a kisajtolt napraforgó olaját"

Tényleg van valami jó kis módszered erre?
Amit az olajszőkitő gápsorral okosban lehetne csinálni?

Tudod, olyan unortodox módon....

mirx 2013.05.11. 22:49:59

@diggerdriver: hát nézd, aki a svíccer paraszt piacáról veszi a vajat meg a tejet, az szerintem nem ugyanazt eszi, mint a te kis Danone/Kraft vagy a jóég tudja, melyik multi által gyártott margarinod... de majd meglátjuk, 70 évesen melyikőnk röhög jobban.
:)

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:51:07

@ctboy: á, ott még kiálltam érte, de ennél volt egy durvább dobása
@hagyma: ez egy harmadosztályú étterem volt v még az se, és nem rövid hanem térd alá érő nadrág volt egy tipikus nyaralóhelyen, ahol egyszerű büfé volt, és a fickó szó szerint őrjöngött, hostess meg zakó sehol se volt

mirx 2013.05.11. 22:51:07

@Mirjam2: jaj jaj jaj ne etesd :D

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.05.11. 22:52:11

8000 euró egy animátornak? Kétszer annyit kapnak, mint a mérnökök, Nem durva ez egy kicsit?Az animátor ugye az, aki ugrabugrál, bohóckodik, leköti a gyerekeket.Szóval nem egy "agysebész" kategória...
Meg olvastam, hogy a béel elődöntők spanyol visszavágó meccseire több száz euró volt a belépő és tele volt mindkét stadion.Szóval nem úgy tűnik, hogy nagy válság van arrafelé... Ami persze nem baj, csak akkor nem kéne ennyit sírni-ríni. :-|

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 22:52:40

@Mirjam2: Jól tettétek, én nagy szarban lennék, ha három nővel kéne beszélgetnem egy tetováló szalonban. Félő, hogy nem lenne közös témánk. Továbbá a fodrászokhoz és a cipőkhöz se értek.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:53:37

@mirx: @diggerdriver: "70 évesen........... "

Még hogy nem optimista a magyar, minek ide himnuszcsere.

Nyugdijról is tetszik álmodni?????

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:53:48

@ctboy: lenne, de csak sámánnal közös kooperációban tudnám leírni a módszer lényegét

mirx 2013.05.11. 22:54:29

@Jess G: nekem egyszer apám jelent meg az ötcsillagos szálloda reggelizőjében frissen borotválva, vakító hófehér ing, nyakkendő, zakó, cúgos cipő, hogy nosakkor reggelizzünk! anyám majdnem elájult, hogy és hol a NADRÁGOD? mondjuk a pincérek ott nem szóltak semmit, szerintem fapofával ki is szolgálták volna :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 22:54:49

@mirx: Tudod láttam én már magyar őstermelőt SPAR-ban vásárolt akciós sárgarépát árulni a piacon.
Persze lehet egészségesnek hitt ételeken élni 100 évig de minek?
Habzsi-dőzsi tejbe-vaj mindennap.
Éljen a hedonizmus.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:55:37

@én már a fény gyermeke vagyok:
"ha három nővel kéne beszélgetnem"

A nőkhöz értesz?????

Az segit.

mirx 2013.05.11. 22:55:39

@geegee.: ha azt szeretnéd, hogy elolvassák a kommented, olvasd el te is másokét. ezt a csontot már rég lerágtuk. tessék ukrán népdalokat linkelni vagy valami.

2013.05.11. 22:56:01

@mirx: Bocs, abbahagytam :)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 22:57:00

@geegee.: A legális belépő több száz euró, a feketén vetteket ezresekben számold. Hajdanán az athéni Milan-Liverpool meccsen nekem 200 euros jegyem volt, de 3000-t kínáltak érte. Igaz, az még válság előtt volt.

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.05.11. 22:57:23

@geegee.: Ja, látom, hogy csak sajtóhiba volt.Így már okés...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 22:57:48

@Jess G: " sámánnal közös kooperációban"

Sámánnal vigyázni kell, még a Te csavaros eszeden is könnyen túljár.

Hány éves az olajos nagyi?

2013.05.11. 22:57:56

@én már a fény gyermeke vagyok: Pont ez az, hogy ha nincs kozos temad valakivel, felesleges az illetovel csak azert beszelgetni mert mind a ketten magyarok vagytok. Akkor maximum ilyeneket lehet kerdezni hogy 'mennyit keresel'.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 22:58:15

@mirx: hát vicces volt ahogy speedy gonzales (így nézett ki a muki pont)magából kikelve kirakta férjemet az étteremből

mirx 2013.05.11. 22:59:10

@diggerdriver: te komolyan elhiszed, hogy KIZÁRÓLAG egészségesnek HITT ételek léteznek, és nincsenek őstermelők, meg ilyesmik, és ezzel meg is magyarázod, hogy miért a legolcsóbb, tényleg futószalagon készült cuccokat veszed?

gyere el egyszer ide. itt tényleg egy bazi nagy rakás paraszt van, és több birka, mint ahány ember, és a boltba csövön jön le a tej a tehenészetből, csappal engedsz magadnak. és van ám pasztőrizátlan is, ha nagyon akarsz.
persze itt is vannak városi boltok, de a bio nagyon szigorúan ellenőrzött, a genetikailag módosított eleve tilos, szóval nem kötelező ám cipőkrémet enni, mert úgyis a tejgyár melletti szalagon készült.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 22:59:46

@ctboy: Nem. Tetkó, cipő, fodrász és nő. Ehhez a négyhez nem. Viszont jó vagyok pörköltben és santott szirkeben.

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.05.11. 22:59:52

@én már a fény gyermeke vagyok: Aztqrva.Na akkor ez még egy lapáttal rátesz...És legalább eladtad? :D Azért az elég durván extraprofit lehetett (volna)...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:02:07

@mirx: Ja, és a tehén - három nyelven - felhiv ha kész a sajt.

Micsoda szép világ.....

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:02:48

@ctboy: ez nálunk már évszázados hagyomány volt, így most kénytelen vok megadni az ük-ük nagyim korát , aki ma lenne180 éves, nálunk már akkor is volt hidrogénezett növényi zsír, amikor még mindenki vajra esküdött, és a dédim is nátrium glutamáttal ízesítette a levest

mirx 2013.05.11. 23:02:49

@ctboy: sms-t küld az ájfónomra.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:03:35

@én már a fény gyermeke vagyok:
"santott szirkeben."

"szántott szirke" a legjobb. Ebben egyetértünk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:04:32

@mirx: Nem tudom hol laksz de pusztán azért kéne odaköltöznöm mert közvetlenül a csöcsből szophatom a tejet?
Na neee.

2013.05.11. 23:05:46

@ctboy: ezeknel a svajciaknal tenyleg durvan mas a tejtermek ize. UK utan nagyon szembeotlo. De meg a sima svajci kozerres is. Svajci paraszttol meg nem ettem semmit tudtommal. Illetve, egyszer Baselban az utcai gesztenyestol gesztenyet, de annak nem sok koze van a chippezett tehenhez/birkahoz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 23:06:02

@ctboy: jovan tv-t neztem kozben
ennyire tudok vakon irni:)

mzgldr 2013.05.11. 23:07:50

@hagyma: na mi a pénisz van, megint egyetértünk. Nekem az olasz himnusz az igazi mélypont, meg a sok dél-amerikai ratatázás. A magyar meg az amerikai pont a jobban sikerültek közé tartozik.

2013.05.11. 23:08:11

@ctboy: sot, a svajci tejbol meg tudsz aludttejet is csinalni!

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:08:17

@Jess G: "ez nálunk már évszázados hagyomány volt, így most kénytelen vok megadni az ük-ük nagyim korát , aki ma lenne180 éves, nálunk már akkor is volt hidrogénezett növényi zsír, amikor még mindenki vajra esküdött, és a dédim is nátrium glutamáttal ízesítette a levest"

Mostmár majdnem elhiszem a polihisztorságot.

Utolsó kérdésem:

A hidrogénezett olaj az pálmaolaj vagy gyapotmagolaj volt először?

Ha nem jól válaszolsz bekap ám a mallorcai harcinyúl.

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.05.11. 23:08:47

@DieNanny: Hát ez q jó, elmentettem magamnak, hogy tudjak később is röhögni rajta.Kösz! :D

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:09:24

@hagyma: nem is volt kérdés, de azóta tudom h ha bubis vizet akarok spanyolul akkor aqua con gas-t kell kérni, mert speedynek be kellett nyalni rendesen, utána normális volt, ja de emlékszem, először azzal vertük ki a biztosítékot, h csak úgy leültünk, a tököm gondolta, h egy nyaralóhelyen ültetnek, azóta se láttam ilyet, gondolhatod, h ezek után a nadrágot meglátva tajtékzott, h micsoda hülyék lepték el az éttermet, a következő naptól viszont már röhögtünk minden új belépőn, mert velük is eljátszotta, h kizavarta őket a p.csába

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:09:38

@mirx:
Mitől számít valami módosított élelmiszernek?
Egyetlen egy olyan kezelés van ami az élelmiszerek állagát, eltarthatóságát, beltartalmát, és az egész vegyi szerkezetét legjelentősebben átalakítja. Ez pedig a sütés főzés ami évezredek óta elfogadott és senki sem emel kifogást ellene mondván hogy a táplálék természetes alkotórészeit átformálja.
Valószínűleg az 1millió évvel ezelőtti helyi sajtó is felháborodottan írt azokról az elvetemült ősembernek aligha mondható véglényekről akik odáig süllyedtek hogy a szavannatűz áldozatául esett kisemlősök megsült húsát voltak képesek elfogyasztani. A fennmaradt kőtáblák tanúsága szerint a különböző fórumokon heves vita folyt a nyers hús kontra sült hús témában.
Pedig az idők folyamán ezek a dolgok csak súlyosbodtak. Először csak füstölték a húsokat és nem riadtak vissza olyan eretnekségektől hogy hónapokkal régebben élt állatok húsát fogyasszák füstölt sonka formájában.
Aztán jött a legbrutálisabb vegyi kezelés. A sózás. Botrány.
Amikor pedig a sózást és a füstölést kombinálták az már a sámán rosszallását is kiváltotta.
De nem volt megállás. Nátrium benzoát, gumiarábikum, aszpartám és az E betűs csodaszerek.
Eljutottunk napjainkba amikor vita csúcspontjára hág bokorevők és húsevők, biotermék fogyasztók és az úgynevezett egészségtelenül táplálkozók között.
Oda jutottunk hogy a hat hónapig érlelt sózott-füstölt pármai sonkát fogyasztó egyed undorodva eltolja a génkezelt hosszanfriss paradicsomot és csak a három nap alatt megrohadót hajlandó elfogyasztani a fél éve döglött disznócombal együtt. Ugyanez az ember aki elutasít mindenféle vegyianyagot az élelmiszerében legalább háromféle táplálákkiegészítőt szed tabletta formájában négyféle vitamint szintén tablettaként, majd mindezt leöblíti némi "vegyszermentes" energiaitallal.
Továbbra is szidják a vegyi anyagokat a génkezelt termékeket horribilis pénzekért megveszik az éjszaka permetezett biotermékeket. Ezzel szemben mit mutat a valóság?
Vegyük csak a magyarországi helyzetet, szinte minden gyerek magasabbra nő mint a szülei valamint tovább él. Pedig a mostani fiatalságra sok mindent lehet mondani de azt nem hogy vegyszermentesen él.
Fel lennénk háborodva ha télen nem lehetne paradicsomot kapni pedig a három nap alatt megrohadó nehezen jutna el ép állapotban az izraeli kibucból a LIDL polcaira ahol még ki tudja hány napot tölt mig fogyasztásra kerül.
Mert ugye legyen friss vegyszermentes génkezeletlen a polcokon JANUÁRBAN.
Mert ugye le a vegyianyagokkal de a vérnyomáscsökkentőm meg a Béres cseppem meg Vitamin C tablettám meg az izületkenőcsöm a hajsamponom a testápolóm az arcszeszem az ne tartozzon azért közéjük.
Hogy is van ez?

mirx 2013.05.11. 23:09:40

@diggerdriver: csak hogy egy kicsit kiláss abból a szűk körből, amiben a margarinnal főzésnél úgysincs jobb.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 23:09:53

@Mirjam2: Félreértettél valamit. Én nem kérdezgetek ilyesmit senkitől, idegentől az utcán pláne nem. De ha friss husi lennék a londoni halpiacon, és betéved egy már őslakos magyar, könnyen elképzelhető, hogy megtenném. Ha nő az illető, nem azt kérdem hány kiló, hány éves, mekkora a lába, van-e már férje, de legalább udvarlója, hanem hogy mit dolgozik (nem feltétlen ezt), meg lehet-e ebből itt élni (ez már valószínűbb) és érdemes volt-e kijönnie (ezt feltétlen). Legfeljebb elküld anyámba, de azért megkérdezném.

mzgldr 2013.05.11. 23:10:47

@diggerdriver: szép arca van, de akkor segge, hogy a 747-es le tudna szállni rajta.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:10:53

@charlieharper: "Baselban az utcai gesztenyestol gesztenyet, de annak nem sok koze van a chippezett tehenhez/birkahoz."

Viszont annál inkább a Novartis konszernhez gondolom.......

Tessék, itt a RITALIN izü gesztenye......

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:11:40

@ctboy: most teljesen összezavartál, bevallom a nagyinak nem volt sose szintetizátora

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:14:08

@charlieharper: " sot, a svajci tejbol meg tudsz aludttejet is csinalni!"

Azt tudsz a Lóréven a szerbektől vett tejből is, de olyan iszonyú füize van a tejnek és a zaludtejnek is, mintha lábszagú roma(nó) (nő?) izü sajtal oltották volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:14:23

@mirx: Nem emlékszem hogy ilyet mondtam volna. A margarin is az általam fogyasztott élelmiszerek része. Nincs bajom vele.

A probléma ott van hogy valamiért az ember szinte kizárólag azokat a vegyi anyagokat tekinti ellenségnek amik szájon keresztül kerülnek a szervezetébe élelmiszer formájában. Azokat amik ugyancsak szájon keresztül de tabletta formájában azokról szó sincs. Pedig meg kell nézni a reklámokat a jelentős részük tömény vegyszer ilyen olyan táplálékkiegészítő meg vitaminok meg élénkítő, serkentőszerek vagy bogyó vagy keksz, csokoládé formában.
Ezeket a szereket a gyomorsav nagyobbrészt semlegesíti, feldolgozza.
Ezen vegyianyagok nagyrésze ahogy mondod az utóbbi évtizedekben ugrásszerűen terjedtek el.
Mintahogy például szintén az utóbbi évtizedekben a kozmetikai ipar olyan mérhetetlen vegyi terhelésnek teszi ki az embereket krémek és dezodorok formájában amihez képest a táplálékkal bevitt mennyiség enyhén szólva is hangyafasznyi.
Ráadásul ezek a szerek közvetlenül felszívódva kerülnek a szervezetbe.
Lehet arra hivatkozni hogy ezek állatkísérletek által kipróbált készítmények csakhogy ugyanez igaz az élelmiszer vegyszerekre is a kozmetikai ipart mégsem bántja senki.
Szerintem ha egy hipermarketben az összes élelmiszerből kivonnánk minden vegyszert és betennénk a mérleg egyik serpenyőjébe a másikba pedig az összes felszívódó krémet, fogrémet, dezodort, illatszert és tisztálkodószert akkor igencsak meglepődnénk hogy valójában mikkel is mérgezzük a szervezetünket.
Nem beszéltem még a bőrrel közvetlenül érintkező ruhaipari színező, keményítő és illatosító anyagokkal beleértve a mosó és öblítőanyagokat is.
Hozzájönnek még ezekhez a mosogató, ablakpucoló, bútorápoló, súroló, és felmosó szerek is amiknek az áldásaiból bőrön át vagy belélegezve szintén kapunk.
Aztán vannak még a festékek, autóápoló kencék, a kültéri faápoló pácok.
Talán megegyezhetünk abban hogy a vegyianyagok legtöbbje nem a spejzban vagy a hűtőben van hanem a fürdőszobában, a háztartási szekrényben, meg a sminktükör előtt találhatók.
Akkor most honnan is kapjuk a legnagyobb vegyi terhelést?

2013.05.11. 23:14:44

@mzgldr: szerinted Erkel nem antidepresszanson volt, amikor irta?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:14:59

@mzgldr: Az a baj hogy az a 747-es nem én vagyok.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 23:15:10

@geegee.: Dehogy adtam. Hülye magyar vagyok, nem menő amerikáner, még csak nem is sváb. Azok tudják mitől döglik a légy, én csak ugráni tudok a Gerard mezemben.

mirx 2013.05.11. 23:15:10

@diggerdriver: Nézd, én igyekszem szezonálisan főzni, például most nyomom a spárgát ezerrel, és nem szoktam télen sem epret venni. Bár a paradicsomot az olaszok elég régóta jól el tudják tenni szárítva is meg ecetben is. Nekem magyarázhatod, hogy a svájci vidéki piacon vett aranyárú joghurtok az pont ugyanolyan, mint a 100 forintos margarin, csak régebbi technológiával készült, én biztos, hogy nem fogok olyan cuccot megvenni, ami ránézésre a normális előállítási árának a töredékébe kerül, lásd kannásbor, fóliázott párizsi és társai. De tőlem te azt csinálsz, meg azt eszel, amit akarsz, csak ne erőltesd már rám légyszíves, mert én már bizonyos dolgoknak az ízétől agyf.szt kapok, annyira rémes, meg annyira mű, ha neked ízlik, meg megvan hozzá az ideológia, egyed csak. De ettől még ne legyen minden normálisan termelt, házi cucc "ugyanolyan sz*r". Ez így teljesen hiteltelen.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:16:11

@charlieharper: bármilyen tejből készíthetsz aludttejet, tapasztalatom szt a 4%-os whole milk is szépen megalszik ha elöl hagyom és nem lesz keserű se, mint az otthoni UHT tejek

mirx 2013.05.11. 23:17:41

@diggerdriver: hát körülnézhetsz a fürdőszobámban, de nekem nincsenek krémjeim, meleg vízzel mosok fel, egy doboz mosóport kb 1 év alatt használok el. de mindez nem érv számomra azzal kapcsolatban, hogy a margarinnak - rengeteg más nagy mértékben mesterséges ételhez hasonlóan - ÁLLATI RÉMES ÍZE VAN :D

2013.05.11. 23:17:41

@Jess G: nekem meg soha nem sikerult

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 23:18:47

@mzgldr: szerintem is
a magyar tokeletes, sokszor olvasom, hogy le akarjak nehany blogolok valtani
nagyon jo himnuszunk van
/nekem mar ketto is:)/
mind a ketto total rendben van
es meg itt van a God Bless America is
NEM, sose csereljek le a magyar himnuszt!!!

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:19:33

@charlieharper: próbáltad már? mert ha kiiszod a flakonból úgy érthető, ha nem jön össze

2013.05.11. 23:21:36

@én már a fény gyermeke vagyok: Ok, ne vitatkozzunk, peace. En a felnott eletem nagy reszet Londonban eltem, nem tudok igy gondolkozni hogy 'erdemes volt-e kijonnom'. Szerintem kicsit szuklatokoru igy latni a vilagot hogy valakinek 'erdemes-e' egy bizonyos orszagban elni, de mindegy.

mirx 2013.05.11. 23:21:42

@Jess G: a nadragulyától eléggé rosszul lehet lenni, nem? meg így meghalni

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:23:23

@mirx: de úgy rémlik h ha keveset eszel akkor attól is haluzol rendesen, sztem szokták is enni bélyeg meg varázsgomba helyett, nagy mértékben halálos valóban

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:24:54

@Jess G: "most teljesen összezavartál, bevallom a nagyinak nem volt sose szintetizátora"

Ugye ugye. Egy ilyen, trükkös kérdéssel hogy össze lehet zavarni a nagyi védelmét az olajügyekben.
Pedig, nagyon jól tartottad magad eddig.
Illegális olajhidrogénezünk a sufniban? Mint a nagyi?
Megesszük a biofácánt az erdőből?......
Nyitva hagyjuk az autó ablakát?....

Nem hiszem hogy ebből egykönnyen kimászol.....

mirx 2013.05.11. 23:25:36

@Jess G: amúgy én csak a szerecsendióval próbálkoztam annak idején, de váááá az íze :s

DieNanny CH 2013.05.11. 23:26:06

@ctboy:

:-DDDD
Kész öröm visszajönni a pár órás szünet után!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:26:42

@mirx: Szerintem senkire semmit nem erőltettem rá.
Nem azt mondtam hogy kötelezően csináld meg a margarinos pörköltet.
Ugyan már Te is tudod hogy a fél Tiszai Vegyikombinát ott van a környezetedben. Ha nem otthon akkor a munkahelyeden vagy útközben oda vagy hazafelé vagy az éteremben ahol eszel ahol tankolsz ahol vásárolsz.
Nem hallottam még senkit agitálni a Coccolino ellen vagy a fogkrém ellen.
Nézze meg egyszer valaki hogy egy napja folyamán hány vegyi anyaggal érintkezik vagy szívja a szagát.
Bajod van a táposcsirkével? Miért nincs bajod az arcszeszeddel?
Bajod van a vegyszeres gabonával? Miért nem a wc illatosítóval?
Merthogy ha már összességében nézzük a dolgokat akkor valóban nézzük összességében.

mzgldr 2013.05.11. 23:27:20

@charlieharper: lehet, szerintem viszont mind a szöveg, mind a zene egész magas színvonalú. Majd, ha csatába indulok és nem jön meg a kedvem a gyilkoláshoz mielőtt kiugrok ejtőernyővel London felett (casus belli: extraadó a magyarországi kakómasszával borított tejtermékekre a megnövekedett kereslet miatt), akkor berakatok valami mást a repülőgépen.

@diggerdriver: LOL

mirx 2013.05.11. 23:29:12

@diggerdriver: az elég gáz lenne, ha arcszeszre szorulnék :D

szerintem ez a vita parttalan, ha a mosógépet nem lehet áram nélkül üzemeltetni meg mosópor nélkül, akkor miért is ne együnk margarint? nekem ez a retorika nem jön be :) további jó margarinos pörköltfőzést :)

2013.05.11. 23:29:16

@Jess G: ja, a Sainsburys, zold kupakosbol.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.11. 23:29:38

@Mirjam2: Tőlem nem kell tartanod, ha megyek Londonba, vissza fogok jönni. De a csapost megkérdezem: megy-e a bolt drága testvérem? akkor is ha az magyar, akkor is ha nem. Én már csak ilyen kiváncsi természet vagyok. Kiváncsi ?! Hülyéket írok. Szűklátókörű.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:30:30

@diggerdriver: én azért nem veszek coccolino öblítőt mert gusztustalan volt a reklám, ahogy a coccolino maci kivágta a szekrényből a cuki izékát mert h az izékától durva lesz a törölközőm, míg a ronda macitól meg puha
sőt nem veszek dove terméket sem, mert ők meg a niveat szidták a reklámban, ez már így van nem tom hány éve, mondjuk sztem itt nincs is coccolino, így nem nehéz

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:31:53

@charlieharper: vegyél kéket, az nem skimmed

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:34:19

@ctboy: na álljunk meg, én nem hagytam nyitva akocsi ablakát, én konkrétan benne szoktam hagyni a kulcsot az ajtóban, v az egész ajtót hagyom nyitva, még soha nem tettek be semmit, igaz el se vittek semmit
@mirx: mit csináltál vele? krumplipürébe, gomba levesbe kifejezetten jó, próbálj enni egy kanál fahéjat, az isteni lesz

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:36:08

@Jess G: "sőt nem veszek dove terméket sem, mert ők meg a niveat szidták a reklámban, ez már így van nem tom hány éve, mondjuk sztem itt nincs is coccolino, így nem nehéz"

Mi viszont Honda Odyssey-re gyüjtünk, mert abban ülnek a legboldogabb családok.

A legjobb antidepresszánsokat is a mi reklámjainkban hirdetik.
"Szomorú"
" Elvették a játékát"
Kérdezze meg orvosát a xxxxxxxx termékünkről.

mirx 2013.05.11. 23:36:17

@Jess G: ööö tudatmódosítószerként próbáltam alkalmazni. don't try it :)

DieNanny CH 2013.05.11. 23:36:26

@mirx:

Mosódióval is lehet mosni, öblítésre meg ecetes víz, és pár cseppillóolaj. Ezt csak hallottam, de mosódióval már mostam. Hatásos! Indiában terem egy fán. Milyen világ, mi? Chipes birka, meg mosóporfa...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:37:06

@Jess G: Aha. A mosószappant Te főzöd természetes halállal elhullott állatok zsiradékából. Illatosítónak a saját levendulaföldeden megtermelt virágok olaját.
Miért van az hogy akárhány emberrel beszélek az mind kurvaegészségesen él az nem fogyaszt margarint és egyéb vegyszereket.
Kezdem azt hinni én vagyok az egyetlen aki margarint fogyaszt ezen a sárgolyón. Sőt külön nekem gyártják.

mzgldr 2013.05.11. 23:38:22

@diggerdriver: mondjuk a WC illatosítót még én sem eszem meg, pedig elég igénytelen vagyok zabálás tekintetében. Soha nem értettem a gasztoblogokat meg akik ekkora faksznit csinálnak a kajából. Szeretek jókat enni, de nem izgulok fel a kökénymagos kacsapástétomra medvehagymás mártással, meg a sztárséfek Michelin-csillagos kecskevérhabos kókuszzsír pudingjára.

A félkész kajákat nem eszem meg egyedül (vagy hogy hívják azt, amikor csak be kell rakni a mikróba vagy kisütni). Akkor inkább pirítós napi háromszor. Meg legyen gyümölcs. Ez az egyetlen kikötésem, meg néha édesség.

DieNanny CH 2013.05.11. 23:38:43

@diggerdriver:

Nem, én is margarint eszem. Nehogy eledd előlem!

mirx 2013.05.11. 23:38:56

@DieNanny: engem a háztartási ecet szagával ki lehet üldözni a világból, gyanítom, az olasz fűszeres fehérborecet meg, amiben fokhagymák meg rozmaringágak úszkálnak, az nem lesz jó...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:39:51

@DieNanny: "Indiában terem egy fán. Milyen világ, mi? Chipes birka, meg mosóporfa..."

Hol lakik az a bio mosóporfa a reklám szerint?

Csak nem Bhopalban?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:40:53

@DieNanny: TEZSVÉÉÉÉR!!!!!!!!
IDE BORULJ A SZÜGYEMRE!!!!!!!

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:41:02

@ctboy: a Honda jó, igaz európában csak a streamot forgalmazzák, ha még forgalmazzák
de sztem ellendrukkernek lenni sokkal jobb, mint ha reklám alapján vennék meg bmit
@mirx: és módosította a tudatod?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:42:19

@mzgldr: Na a sznob gourmanokról is lehetne egy értekezést írni:)))))))))))))))))

DieNanny CH 2013.05.11. 23:43:02

@ctboy:

Mosódiót lehetett venni az ausztriai Bipában, Mo-on is van, mert olvastam róla.
mosodio.hu/

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:43:31

@mzgldr: "Szeretek jókat enni, de nem izgulok fel a kökénymagos kacsapástétomra medvehagymás mártással, meg a sztárséfek Michelin-csillagos kecskevérhabos kókuszzsír pudingjára. "

Erre tanato válasz az volt egyszer, hogy azért, mert még csikó vagy.

Várj egy pár évet, aztán házasodj meg, és mindjárt meg fogod érteni, az ebben rejlő élvezeteket.

DieNanny CH 2013.05.11. 23:46:14

@mirx:
Hát, 1 liter vízbe teszel 1 dl-t, a mosógép adagolójába meg a pár csepp illóolajat. Mosás után semmilyen ecetszagot nem fogsz érezni! (De csak a szokásos mennyiségű ecetes vizet tedd az öblítőszeres fachba.)
11 éven keresztül egyik ausztriai családom sem használt öblítőt, úgyhogy azt mosásnál el is lehet hagyni.

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:47:00

@diggerdriver: most nem értem miért jössz nekem ezzel, én megmondtam neked, h a margarinnak szar íze van, gusztustalan, nyilván pöribe elmegy, mert van benne egy csomó más is, én nem főzök vele, és nem tudom megenni a kenyéren, az íze és nem az egészségtelensége miatt, ennek semmi köze ahhoz, h nem használok légfrissítőt, mert az is gusztustalan, ink kinyitom az ablakot
ne egyél egy hónapig margarint, v kettőig, aztán kóstold meg, szar, gépzsír ízű, ennyi a bajom vele, ha kva egészséges lennék, akkor ma meg tegnap nem sütöttem volna fél kg vajból browniet, ami el is fogyott

mzgldr 2013.05.11. 23:49:46

@ctboy: Az igaz, hogy még csikó vagyok, de egyszerűen utálom azt, amikor állandóan a kaja téma vagy túl nagy részét teszi ki a gondolkodásnak. Mit eszünk? Mit ettél? Mikor eszünk? Jajjdefinom! Ezt egyed, ne úgy csináld, tegyél bele egyszarvú tejet, mert egyébként kihányod. Már a téma is untat.

Ha megnősülök, akkor meg egyetlen előírásom lesz: kaja vasárnap déli tizenkettőkor az asztalon, különben előhozom a kommondort. :D

mirx 2013.05.11. 23:50:29

@diggerdriver: a sznobozással óvatos lennék

nem mindenki sznob, azért mert esetleg színházba jár, michelin-csillagos étterembe megy, könyveket olvas, fejlettebb zenei ízléssel rendelkezik. a legjobban a barátok köztön művelődő, váci úti falodában étkező (olcsó és sok! hát jóisaz), élete csúcspontjának a horvátországi nyaralást tartó HR-es juliskák és józsikák szeretnek sznobozni, talán mert érzik, hogy kimaradnak valamiből. vagy talán irigységből. mindesetre nagy divat magyarországon mindent sznobnak tartani, aminek bármiféle kultúrális értéke lehet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 23:50:32

tenyleg mondja mar meg valaki, az miert szabalysertes, ha nyitva hagyom a kocsim ajtajat?
kotelezo zarni a lakasomert

es meg az amerikaiak hoznak hulye torvenyeket:)
muhhhaha

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:51:13

@diggerdriver: persze mert azok is hülyék mert nem látják be ha trabant is autó és elvisz a-ból b-be a hülyéknke merci kell 100x annyiért

mirx 2013.05.11. 23:51:20

@mirx: áááá vascső! KULTURÁLIS akart lenni.
(saját dugámba dőltem)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 23:51:40

@Jess G: porkoltbe megy el a legkevesbe
csaxolok

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:52:46

@mzgldr: " Ha megnősülök, akkor meg egyetlen előírásom lesz: kaja vasárnap déli tizenkettőkor az asztalon, különben előhozom a kommondort"

Ne vegyél el brazil, vagy temperamentumos karibi nőt.
Azok elől még a komondor is farokfelhúzva menekül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:52:49

@mzgldr: Ez jóóóóóóóóóóó:)))))))))))))))))))))

mirx 2013.05.11. 23:53:23

@Jess G: igen, úgy, hogy majdnem hánytam :D

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:53:31

@hagyma: sztem nincs, én nem tudok róla, minden esetre biztos h nem 10e ft a jogos bünti ha van is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 23:54:26

@mzgldr: amerikai not ne vegyel el
vasarnap del a zreggeli ido

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.11. 23:54:55

@hagyma: Ma vagy holnap vezessem elő hogy a lecsót beleszeletelt főtt tojással és cukorral eszem?

mirx 2013.05.11. 23:55:10

@mzgldr: a kommondor64-et? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 23:55:47

@Jess G: hat de ezzel foglalkoztak a rendorok
kerestek mert nyitva volt a kocsija
es megbuntettek
beszaras

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:56:18

@hagyma: mittom én telirakja paprikával meg hagymával sztem a margarin lesz a legutolsó, amit érezni fog, sztem meg a margarinos kenyéren a legszarabb, meg magában, a hús csak javíthat rajta

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.11. 23:56:41

@diggerdriver: "lecsót beleszeletelt főtt tojással és cukorral eszem?"

Jó is az ha bio.
És persze nádcukor......

Mrs. Clayton 2013.05.11. 23:58:06

@hagyma: engem szilveszterkor azért akartak megbüntetni mert a zebra mellett 50 méterre mentem át, végül addig "fellebbeztem" míg nem kaptam semmit, aztán ezzel is hónapokat foglalkoztak a rendőrök

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.11. 23:58:09

@diggerdriver: ez a Te dolgod de aki porkolt ala margarint tesz az mindenre kepes
aszt szalonnarol inditjuk leginkabb de ha nem akkor is feltetlen zsirral
nem vajjal vagy margarinnal
porkoltet margarinnal....
uristen
ha csinalok egy rakottkrumplit es a tepsit eppem margarinnal kenem ki, nem tortenik semmi
arra kell, hogy a krumpli ne egjen le
nade porkoltet....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:00:56

@Jess G: margarinon mar eleve a hagymat sem lehet normalisan uvegesre piritani
haggyuk:)
ha szabalytalanul megy at az uton azzal semmi gondom, ha megbuntetnek, veszelyezteted a forgalmat
de hogy nyitva hagytam a kocsimat?
kinek mi koze hozza?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.12. 00:03:41

@mirx: A sznob az nekem mást jelent
A sznobok akik csak szürkemarhából csak mangalicából csak szibériai fagyasztott mamutból tudják elképzelni az étrendjüket és ami nem felel meg ezen kritériumoknak az ehetetlen és a pórnép eledele. Ők azok akik csak a jól bevált őstermelőtől a Mari nénitől veszik a tojást, százkilométereket utaznak Józsi bácsihoz mangalicasajtból készült körözöttért az ököruszálylevest pedig bölényfarokból készítik. Mindezt azért mert megtehetik mert a szomszéd is így csinálja és mert csak. Őket basszák át a leggyakrabban de hagyjuk meg őket boldog hitükben.

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:03:42

@hagyma: ezért mondtam h sztem nincs ilyen szabsértés, és nem azért büntettek meg mert veszélyeztettem a forgalmat, hanem mert ha van kijelölt gyalogátkelő, akkor köteles vagy ott átmenni, ami rendben is lenne, de nehogy már ha nem teszem az 10 ropi legyen, ugyanez igaz a kocsis fazonra is
arányosság is van csókolom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:06:57

@Jess G: aranyossag van
csak azt megertem, ha a torveny azt irja elo nem mehetsz at az uton barhol / igen akar a kozlekedest is veszelyeztetheted vele/
de hogy le kell zarnod a kocsidat, mert megbuntetnek, azt nem ertem
a buntetes merteke nem erdekes
a buntetes alapja erdekel
floridaban pl nyitva hagyhatod , de nem hagyhatod benne a slusszkulcsot es annak is van ertelme,
ne tudja elvinni gyerek, vagy reszeg, vagy jogositvany nelkuli
nade, hogy egy aruhaz parkolojaban....
az maganugyem

na4 2013.05.12. 00:07:36

No jó országba mentél te is. De ha neked ez kell, akkor lelked rajta.

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:08:51

@diggerdriver: ez sznobság is, ink idiótaság, főleg mert a szürkemarha húsa nem finom pörinek, a mari néni tojása meg ha mindig jó miért baromság azt venni?
de értsd meg h a margarin nem sznob kategória, hanem nem eszem ételízesítőt se mert nem jó, hanem szar lesz tőle a kaja, a hangsúly a rossz ízen van, épp ezért nem eszem, mondjuk földet, fadarabot se mert nem finom

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.12. 00:10:10

@ctboy: Abszolút bio. Zergetojás. Miért ha a vadászoknak zergetollas kalapjuk van akkor zergetojás is van.
A cukrot meg közvetlen a Machu Picchu mellett termesztik a kecsua indiánok.

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:10:21

@hagyma: akkor ennyi erővel az se az, mert felkelted a bűnözők érdeklődését és így fokozod a közbizonytalanságot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:13:48

@Jess G: en nem az aranyossagrol beszelek
nem ertessz
1 Ft is sok, mert en azt mondom, barom torveny az, ami eloirja,, hogy lezard a kocsidat
az nem barom, ha eloirja hol kelhetsz at az uton
/a buntetes merteke mas kerdes/
nem a buntetesi telekrol beszelek, hanem arrol, hogy miert nem hagyhatom nyitva a kocsimat?
kinek mi koze hozza, es mi bajt okozhatok vele?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:15:09

@Jess G: jo, akkor ne jarkalj telefonnal a kezedben es ne viselj nyaklancot, mert felkelted a bunozok erdeklodeset

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.12. 00:16:47

@Jess G:
Egyszer jöttek hozzánk rokonok vendégségbe.
Kicsontozott pulyka felsőcombot sütöttem cserépedényben margarinban (csakazértis). Kétpofára ették nem győzték dicsérni. Aztán az ételekre terelődött a szó és elmondták hogy ők tulajdonképpen mindent megesznek kivéve a pulykát. Mert az büdös és messziről megérzik a szagát.
Akkor megmondtuk hogy most ettek meg fejenként fél kiló sült pulykát.
Szó bennszakadt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:17:21

@Jess G: na haggyuk, de ez a szegedi hirt atultetnem mondjuk Miamiba
a fel magyar internet, hulye amarikazna:)
ezt hidd el

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:17:43

@hagyma: mondom, növeled az esélyét h ellopják és a rendőség győzi majd megtalálni, fokozod a köznyugalmatlanságot
mittom én, nyilván hülyeség, ha egyáltalán van, mert mondom ilyet még nem hallottam, amitől persze még lehetne

mirx 2013.05.12. 00:18:01

@diggerdriver: aki hajlandó egy kicsit utazni azért, hogy valami olyat egyen, ami felkeltette az érdeklődését, mert jobb ízű, vagy érdekes, az nem egyenlő azzal hogy "csak azt hajlandó", ahogy te fogalmazol.
és az, hogy te nem érzed, hogy a margarinnak fos íze van... nos, ez ugyanolyan, mint amikor a botfülű magyarázza nekem, hogy mit játszom az eszem a gitárhangolással. mert az már rég jó, és mit kell ilyenekkel szarozni. tudod, senki nem tehet róla, ha nincs hallása, de én legyek már a sznob idióta, aki súlyos ezreket fizet a MÜPÁ-ba a Kocsis -koncertre, miközben a nótatévé ingyen van, és hát ugyanolyan dalok vannak abban is, az is zene.
hát nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:18:47

@diggerdriver: jhat, aki nem ismeri meg a pulykacombot...
minek neztek?
pelikan combnak?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:20:19

@Jess G: hat ezek szerint van mert megbuntettek
ezek szerint kutya kotelesseged felhuzott ablakkal es lezarva tartani a kocsidat mindenhol
ha ez a torven, ez a torveny
de akkor ezek szerint a kabriomnak is fel kell huznom a tetejet, barhol hagyom....

mirx 2013.05.12. 00:20:57

De még mindig dívik, úgy látom, az, hogy az igénytelenségre büszkének kell lenni, mert az olyan jó parasztosan őszinte, és minden, amit nem értünk, az undorító dekadens rongyrázás lehet csak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:22:11

@Jess G: hat ez qrwa egyszeru
-elloptak a fenykepzogepemet a kocsimbol
- be volt zarva
-nem
- viszontlatasra

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:22:40

@diggerdriver: én sem szeretem a pulykát, meg az ipari csirkét se, ettől még megenném a sült pulykádat még ha margarinban sült is, és nem mondanám h szar volt, ha a vendéged lennék
de attól még lehet finomabb, ha nem ipari pulyka és nem ipari zsírban készül, ugye? mert a lényeg még mindig azon van h hogyan érhetjük el a legtökéletesebb ízeket egy ételben, nem h az amit még meg lehet enni

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:23:42

@hagyma: ó, ne hidd h ez ilyen egyszerű Mo-n, a büntetésből nem következi h jogosan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:26:13

@Jess G: hat a rendor azt nyilatkozta az indexen, ha nem zarod a kocsidat az szabalysertes
ez valoszinu
/neked tenyleg nehezedre esik h helyett hogy-ot irni
kurva gaz szerintem/

mzgldr 2013.05.12. 00:26:36

@ctboy: az olyan nőket akkor össze kellene hozni azzal a rokonnal, aki a családi legendárium szerint tálastól kúrta ki az udvarra a húslevest, amikor nem ízlett neki az első kanállal.

@hagyma: mese nincs, amikor megszólal a recsegős rádióból a Krónika, addigra kész kell lennie. Amerikában trükkösen előre felvett adást játszok le az iPhone-ról.

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:27:30

@diggerdriver: akkor se tűnhetett disznó csülöknek, meg az íze állaga is azonnal elárulja, h mi az
na JÉ, én alszom és marharinnal álmodom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:27:58

@diggerdriver: ja az mas
ugy hiheto
mi sem vagyunk nagy pulykarajongok, egy evben egyszer eszunk
de azert siman megmondanam, hogy valami csirek, pulyka, marha, kacsa, liba stb.:)

M. Péter 2013.05.12. 00:28:03

A vaj tényleg egészségesebb a hagyományos margarinnál, de a modern, alacsony transz-zsírsavtartalú margarin egészségesebb a vajnál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.12. 00:29:33

@mirx: Nem véletlenül fogalmaztam úgy hogy "csak azt hajlandó" ez egy kitétele a sznobságnak.
Tudod van aki fosízűnek tartja a margaint ám legyen.
Én egy idióta gyökérnek tartom a Kocsist akinek húsz fillért nem ér a "művészete" De én már csak ilyen műveletlen büdösbunkó vagyok.
Tudod. Diggerdriver.

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:29:58

@hagyma: én se baszogatlak a csaxolók miatt ;-) ráadásul mittoménezek is, a kölyköktől vettem és annyira erre áll a kezem, h levélben is javítanom kell, mert ott sem írom ki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:30:03

@mzgldr: mindegy a vasrnap del az amerikaban reggeli ido
maximum brunch

Mrs. Clayton 2013.05.12. 00:31:17

@M. Péter: ez könnyen lehet de még mindig az íz a kérdés
tényleg alszom

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.12. 00:31:54

@hagyma: Én is de van aki nem.
Nekem például mint nagy halrajongónak a tengeri halaknak egyenízük van de az édesvízi halakat ízről meg tudom különböztetni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:32:19

@Jess G: csak szolok a csak szolok az mas
es en nem baszogatlak:)
ez a h betuzes idegesito
mert harom karaktert sporolsz vele es egyre elterjetebb
de amugy nekem voszem, csak nem ertem...

zopilote 2013.05.12. 00:32:45

@hagyma:
En is ismertem egy Szocsket Egerben, a Doboba jart, kesobb pincer lett. Csak nem o volt a rajvezetod?

mirx 2013.05.12. 00:33:31

@diggerdriver: nem probléma, bár ő egy igen tehetséges ember :)

csak mondom, nem kell mindenkit lehúzni, aki mást/többet hall, érez vagy lát dolgokban, hogy akkor az egy büdös sznob, dögöjjönmeg. ennyi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:33:49

@diggerdriver: halakbol 4 felet eszunk
azokat felismerem
de nem vagyunk halasak

mirx 2013.05.12. 00:34:30

@hagyma: az ékezet nélkül írás is idegesítő, pedig csak egy alt+shiftet kéne nyomni a gépen. ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:34:46

@zopilote: kotve ketlem
ez egy rajztanarno volt a 10-es iskolaban, de mar elfelejtettem a rendes nevet

otgorbebogre 2013.05.12. 00:37:15

Nekem csak jo tapasztalataim vannak kulfoldi magyarokkal, kiveve a nagykovetsegeken dolgozokkal ( barmilyen kormany alatt) . nagykepuseg es kulturalatlansag orbitalis szinteken.
Politikai kinevezettektol mentsen meg minket a magyarok istene.

Akik egy evre vannak kint (vagy rovid ideje vannak kint) neha szinten nagykepuek de kb egy ev alatt a nagy tobbseg rajon hogy messze van otthonrol es a magyarok segitik egymast, majdnem mint egy csalad. Az a tapasztalatom hogy ez a csaladias segitokeszseg forditottan aranyos az orszagban (varosban) elo magyarok szamaval , ugyhogy lehet hogy pl angliaban nincs is semmi szolidaritas.

mzgldr 2013.05.12. 00:38:19

@mirx: mindennek a titka a vakteszt. A sok műértő amatőr borkritikus, aki ellő 20 rugót egy palack fasz tudja milyen borra, csak azért, hogy elmondhassa, öt közül sem ismerné fel. Én sem, nem azért mondom, de nem is adok ki érte annyi pénzt. Pont mert úgy sem tudnám értékelni. Nem akarom nagyon kiadni magam, de érintőlegesen foglalkoztam élelmiszerekkel. Nagyon vicces volt, amikor kínunkban két ugyanolyan terméket teszteltettünk. "Igen, igen, érződik, ez teljesen más, a másik ehetetlen volt, de ez! Mhmmh, nagyon finom!"

Okosan bólogatnak a jazz klubban, amikor a művész úr láthatóan be van baszva és azt sem tudja mit játszik, olyan kandeszokkal, hogy sírnom kéne. De megnézték, elmondhatják, kiadták rá a pénzt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:39:00

@mirx: ja amúgy semmit nem kell nyomni elég egy klikk, de nem kivánom váltogatni az ékezeteket az y-ot a z-t stb.
a h viszont érthetetlen, nincs rá ok, hogy valaki hogy helyett h-t irjon

montroyal ( CAN qc) 2013.05.12. 00:42:01

Bonne Fête Des Mères! Un vœu en ce dimanche de la Fête des Mères. Pour toutes les mères,
Boldog Anyak napjat minden Anyukanak!!

nalunk most van..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:43:05

@zopilote: talan Szokene?
a rendszervaltas utan viragot arult a Superettnel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 00:44:03

@montroyal: itthon holnap
otthon egy hete
de igen, minden anyanak legyen boldog napja minden nap:)
ilyenkor plane

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.12. 00:56:00

@mzgldr: Aztan az asszony meg 11-kor szol, nekialltal-e mar megcsinalni :D:D

zopilote 2013.05.12. 01:25:57

@hagyma:
Nem, ez srac volt, az apja tornatanar volt szinten a Doboban. Amugy gitarozott egy zenekerban is. Azt hiszem, a Belvarosiban is pincerkedett, joval kesobb a a Piac epuleteben levo etteremben, ott beszeltem vele utoljara, a 90' - es evekben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 02:17:49

@zopilote: mondtam, hogy kotve ketlem
magamtol kerdeztem:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 02:46:52

@zopilote: nem tudom ki lehetett
mondjuk en gardonyis voltam

DieNanny CH 2013.05.12. 07:26:06

@diggerdriver:

Egyszer Anyukám családi bulira birkapörköltet csinált. Olyan jó lett, hogy elfogyott az egész kondérral. Aztán valaki kereste, hogy van még? Erre a nagynéném: Miért, hol volt birkapörkölt? Erre Anyukám: most ettél meg egy nagy tányérral. Nagynéném el volt hűlve, mert mondta, ő nem szereti, mert büdös. Dehát anyukám nagyon jól leszedte a faggyút, meg még nem tudom mit, úgyhogy nagyon ízletes lett.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.12. 07:37:32

@vénszivar: na mindegy:)
jelenlegi ismereteim szerint (amik többek az átlagember rfid-ról alkotott ismereteinek) az rfid chip nem képes ilyen bonyolult dolgokra.

kotyomfitty 2013.05.12. 08:41:37

Szerintem a "magyarokkal soha" nem a haverkodasra vonatkozik (azzal nekem is sok jo tapasztalatom van), hanem cegekre, kifejezetten munkakozvetitokre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.12. 08:51:59

@mzgldr: Így van. Ezekben a dolgokban nagyon egyetértek Veled.

rágógumó 2013.05.12. 09:23:07

", meg jól érzem magam közöttük, nem a kemény munkáról híresek"

Valahogy meg kellene már végre változtatni a magyar oktatásügyet, hogy kevesebb olyan embert "termeljen" ki mint ez a posztoló. Mindig szántam azokat az embereket, akik találkoztak mondjuk 2 darab spanyollal életükben és abból amilyen ez a két spanyol volt egy egész népre képesek messzemenő következtetéseket levonni... ez mennyire siralmas? Persze... ha van két magyar bloggoló, aki ilyen butácska dolgokat leír, akkor vajon az összes magyar blogger ilyen? Hmm?

A magyarok falkásodása és gettódosása külföldön pedig valós jelenség, ezt felesleges szépíteni. Természetesen a magyarok egy jelentős többsége rendes, normális és segítőkész, megbízható - aki általánosságokban állítja ennek az ellenkezőjét az épp olyan korlátolt mint aki olyanokat ír, hogy az angolok, vagy a spanyolok ilyenek vagy olyanok - ez ugynis mind sületlenség. De van egy jelentős százalék akiket igenis jobb elkerülni és sajnos ezek mindig megtalálják az áldozataikat, mert az elesett ember, aki segítségre szorul külföldön, gyakran nem szűr eléggé és bajba kerül. Oda kell figyelni, és nem kell etnikai alapon hordába verődni... akinek ez fontos, meg a Túró Rudi és a Fornetti jelenti neki a magyarságot :D az inkább maradjon otthon. Bar az ilyenek általában 1-6 hónap alatt hazamennek, aztán az ilyen blogokban szidják a volt befogadó országot... :D

montroyal ( CAN qc) 2013.05.12. 09:26:35

@hagyma: itt is vasarnap de europaban mar az van...

Lilli_Csiribiri 2013.05.12. 09:40:10

Nekem sem volt soha rossz tapasztalatom külföldön magyarokkal. Mondjuk ehhez biztos az is kellett, hogy úgy álltam hozzá először mindenkihez mint egy idegen emberhez és csak azokat engedtem magamhoz közel akiket okénak találtam. Kell adni esélyt de nem szabad balekként viselkedni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.12. 09:48:54

végre egy olyan írás amiben nem utálják a hasonszőrű honfitársakat...

jó, volt már ilyen máskor is, de nem ez a jellemző.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.12. 14:55:06

@montroyal: ne bassz fel, hogy a canadai anyaknapjat europai idozonaban unnepled:)

montroyal ( CAN qc) 2013.05.13. 04:17:51

@hagyma: mivel hogy reggel 3 kor ertunk haza.. egy kicsit ossze jottunk...

BalazsMate · http://stockholm.blog.hu 2013.05.13. 16:29:25

Szamomra lenyegtelen, ki milyen nemzetisegu, ha van közös tema, közös hobbi, vagy csak kellemes a masik tarsasaga. Magyarokkal ugyszinten jo viszonyban vagyok kulfoldon, de ennek nem az az oka, hogy közösen tudjuk szidni az epp aktualis magyar kormanyt, vagy nosztalgiazunk a disznovagasokrol.

Ami az itteni posztokban is elö szokott fordulni, az a kiszolgaltatott helyzetben levök kihasznalasa (magyar vallalkozohoz en sem mennek dolgozni egy idegen orszagba, föleg nem nyelvtudas nelkul!), amire nem egy pelda volt mar.

Az hogy ket, normalis hatterrel rendelkezö (egymasra nem irigy, egymastol nem függö) magyar ember joban lesz-e külföldön, az nem nemzetisegi kerdes.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása