oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. május 03. 06:53,  Az utolsó este otthon 525 komment

2013. május 03. 06:53 Határátkelő

Az utolsó este otthon

Van egy olyan pillanat a legtöbb, egyedül útnak induló, a szeretteit, családot (akár csak ideiglenesen) hátrahagyó határátkelő életében, amikor elgondolkozik azon, vajon helyesen döntött-e, és mit keres ő egyáltalán ott, ahol van. Tapasztalatom szerint ez szinte független attól, hogy az ember milyen munkára szerződött és melyik országba érkezik – bár nyilván nehezebb, ha nem vagy csak kevéssé ismeri a nyelvet vagy azt a helyet, ami az új otthona lesz. Mai történetünk hőse, András már sokadszor vág neki, azaz rutinos határátkelő, ám még így is eljött számára ez a pillanat. Akkor írta meg a mai posztot.

férfi bőrönddel kilép az ajtón.jpg

„Amikor még pár hét van egy elindulásig egy külföldi munkába, addig az ember tervezget, eltervezi a jövőt, eltervezi mit fog tenni az első fizetéssel, eltervezi azt, hogyan fog hazajárni és eltervezi azt, hogy a család miként megy majd utána. Reményekkel vág neki, tervekkel, mosolyogva.

Aztán eljön az utolsó este otthon, könnytől átitatott szemek, tudjátok, amikor még az a könnycsepp nem csordul ki, de a szemben már ott van. Összebújás az ágyban, egy szerelmeskedés, majd egy álmatlan éjszaka. Nagyon lassan eljön reggel, elindulsz, búcsúcsókok, ölelések, pár telefon azoktól, akik szeretnek.

Hosszú út, idegen emberek egy autóban, gondolkodás azon, hogy kell-e ez az egész, hogy miért kell az, hogy az ember több száz vagy épp több ezer kilométere keresse azt az életet, amivel magát és a szeretteit is boldoggá tudja tenni.

Egy idegen szállodai szobában

Aztán megérkezel, megint egy idegen hely, idegen főnök, idegen nyelv, lefekszel, ki tudja hol, ki tudja ki a szobatársad és ki tudja mi lesz másnap. Nálam ez a másnap ma van, egy idegen szálloda szobájában.

Németországban ülök és gépelek, tegnap indultam Magyarországról, este értem ide, és nézzétek, itt vagyok, írok, megpróbálom magamból kiírni a gondolataim, hátha könnyebb lesz utána.

Nem először léptem át a határt, szerintem nem is utoljára, de sajnos át kell, nincs mit tenni, nem igazán van más lehetőség.

Életem legnagyobb hibája: Írország

Dolgoztam Írországban, életem legnagyobb hibája volt, tanultam belőle, és mit? Kevés nyelvtudással nem szabad neki vágni, és ilyen messzire menni, azóta a nyelvtudást javítottam.

Itt most hadd következzen egy kis kitérő, mert úgy gondolom, írországi tapasztalataim másoknak is hasznára lehetnek.

Tehát néhány évvel ezelőtt gyakorlatilag semmi angol nyelvvel nagy fába vágtam a fejszém, egy barátom, kollégám csábítására megkerestem egy budapesti állásközvetítőt.

Elküldtem nekik egy önéletrajzot, behívtak egy beszélgetésre, lecsekkolták a gyakorlatilag semmi nyelvtudásom, és közölték velem, hogy mehetek Írországba, igaz nem szakácsnak, hanem konyhai kisegítőnek. Ha már jól megy majd a nyelv, akkor beállhatok szakácsnak (olyan végzettségem, és természetesen gyakorlatom van).

Épp csak le nem köpött

Elvileg egy Corkban található belvárosi szállodába mentem volna dolgozni. Megvettem a repjegyet, szerencsére open ticket-et, mert valahogy bennem volt az, hogy nem stimmel valami.

Leszálltunk, a reptéren várt egy magyar fiatalember (a hotel főpincérre) és nem én voltam egyedül, akit várt. Jött egy másik fiú is. Beültünk az autóba és közölte, hogy nyugodtan vegyük le a kabátokat, mert autózunk kb. 100 kilométert.

Nem hogy belvárosi szállodába mentünk, hanem egy olyanba, ami messze-messze volt mindentől. Első éjjel a hotelben aludtunk, másnap reggel már dolgoztunk. Ír chef volt, épp csak le nem köpött azért, mert ott vagyok, mindenki lenézett – beleértve a régebb óta ott dolgozó magyar kollégákat is.

Szörnyű volt nyelvtudás nélkül, igazából visszaszólni sem tudtam. Lehajtott fejjel dolgoztam heteken át, a magyar főpincér közölte velem, ha netezni szeretnék, az percenként 1 euró, miközben ő bátran nyomta a recepción ingyen.

Útlevél, bankkártya mindig zsebben

Papírokról semmi hír nem volt, de legalább a fizetést megkaptam. Olyan 3-4 hét után elegem lett, szóltam reggel a főnöknek, hogy szeretnék felmondani. Aznap amikor visszaértem a szállásra munka után, az ajtóm nyitva, a szekrényem pedig felnyomva találtam - valószínűleg az útlevelem keresték, mert semmi nem tűnt el, pedig a laptopom is ott volt. Az útlevelem mindig a zsebemben hordtam, szorosan a bankkártyám mellett...

Másnap reggel összepakoltam és eljöttem. Körülbelül 90 kilométert stoppoltam a szakadó esőben. Végül egy kedves ír pár vitt ki a reptérre. Repülőjegy-foglalás vissza, pár nap Corkban, és hazajöttem.

Senkinek nem ajánlom, hogy nyelvtudás nélkül nekivágjon, nagyon komoly nehézségeket okozhat már egy francos buszjegy megvásárlása is, nem is beszélve a komolyabb ügyintézésekről. Ezek az én élményeim, biztos sokan vannak, akik jót tapasztaltak, vagy épp még rosszabbat. Nem általánosítok soha, lehet, hogy csak én futottam ebbe bele.

Olaszország, a csodás élet

Írország után következett Németország, ahol, igaz, hogy nem a saját szakmámban dolgoztam, de élveztem. Tetszett a kihívás, és az hogy beszéltem a nyelvet - ez hatalmas lehetőség volt.

Ezek után Olaszország következett, csodás és vidám élet, kedves barátok a világ minden irányából, esti borozgatások, és végtelen beszélgetések. Nem titkolom a célom, ami párommal együtt az olaszországi élet lenne, de ehhez egy kicsit jobb helyzetbe kell hozni anyagi életünket.

Ezért vagyok itt most. Egy szép helyen, a felhők felett, egy négycsillagos hotelben várom a 11 órát, hogy megtörténjen az eligazítás, a papírok aláírása, és hogy én is munkába állhassak. De addig még rengeteg gondolat fordul meg a fejemben, rengeteg negatív és pozitív érzés, ami mindig és minden határátlépésnél megvolt...

Remélem ezeket a gondolatokat is megoszthatom veletek, és elmesélitek ti is, hogyan élitek, éltétek meg ezeket a pillanatokat."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország Írország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr15262187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2013.05.03. 07:22:38

Vaószínűleg az is döntő, ki miért megy külföldre. Anno, 13 éve én csupán kalandvágyból, nyelvtanulás céljából mentem ki. Nagyon izgatott voltam, inkább, mint rosszkedvű. Azóta szinte már "unom" az utazásokat. Pláne, hogy 2-3 havonta mentem Bécs-Bp között, ahol az M1-es mindig ugyanazon kilométerénél ugyanaz a sólyom ült ugyanabban az időpontban az autópálya melletti kerítés tetején.
Most, hogy Svájcba járok, inkább csak fárasztó mindenre előre gondolni és megtervezni.
De hazaérkezni nagyon-nagyon szeretek.... (Mo-ra!)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.03. 07:38:00

Én nagyon sajnálom az ingázókat, hisz "lógnak a levegőben".
Se itt-se ott.
Szerintem ez a legrosszabb állapot.

judy7 2013.05.03. 07:44:41

Itt van az eb elhantolva:

"..mindenki lenézett – beleértve a régebb óta ott dolgozó MAGYAR kollégákat is..."

"..a MAGYAR főpincér közölte velem, ha netezni szeretnék, az percenként 1 euró..."

Csak azért ennyi, mert rövid a poszt. Itt messze nem a nyelvtudás hiánya volt a gond, hanem a magyar mentalitás.

kutya vacsorája 2013.05.03. 07:52:08

@DieNanny: sólyom? na ne. nyilván strucc. vagy turul.
biológiából hüjének lenni miért elegánsabb, mint azt hinni, hogy vörösmarty írta az anyám tyúkját (sólymát)?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.03. 07:57:57

Németországban mit dolgoztál? Olaszországban is mit és milyen nyelven beszélgettél a barátaiddal? Ők honnan jöttek? Milyen borok vannak arrafelé? Most mit fogsz? Sosem hagynak minket munka nélkül a posztolók, mindig van 1-2 hiányzó darabka. Ez egy ilyen játék, kezdem azt hinni. Hát játsszunk.
@judy7: ne égesd magad szerintem.
@kutya vacsorája: tutira griff volt.

tanato 2013.05.03. 08:00:28

@tilmir: Egyik körzeti nővérem férje már vagy 10 éve ingázik Németországba/húsos/péntek este indul haza,vasárnap este meg vissza./Három gyerek meg itthon,nem kellemes állapot.Főleg télen.De muszáj a hiteleik miatt.

váj mí 2013.05.03. 08:01:41

@tilmir: Bécs-Bp között nem olyan szörnyű (mint DieNanny is írta), én cirka másfél évig csináltam. Persze, nem naponta vagy hetente jártam, hanem cirka havonta. Akkor még normálisan működött az Orangeways, az a kb. 3 óra szinte észrevétlenül telt el.

bpetya75 2013.05.03. 08:03:33

@DieNanny:

Nem értek egyet az olvtárs stílusával, de igazat kell adjak neki annyiban, hogy az a madár nem sólyom, inkább ölyv lehetett ;-)

A poszt tetszett, bár biztos lesz fanyalgás a konkrétumok hiánya és az érzelmek miatt, de ezek is fontos dolgok, és szerintem nagyon jó, hogy a posztoló megosztotta velünk. Köszönet érte!

NIKI LAURA 2013.05.03. 08:09:37

"Nem először léptem át a határt, szerintem nem is utoljára, de sajnos át kell, nincs mit tenni, nem igazán van más lehetőség."

..de van ecsèm,csak meghülyültetek.
A sorsod,a habitusod,az individual akârhovâ mèsz,el fog kisèrni,ès ha itthon sem boldugultâl,ott se fogsz.
Csak itthon veled volt anyuka,szerető,gyermekeid,barâtaid,a kedvenc műsorod,vendèglőd,zöldsègesed....ott meg egyedűl maradtâl.

váj mí 2013.05.03. 08:11:05

@bpetya75: Nem akartam rinyálni emiatt, de most hogy említed, az a gond, hogy amolyan se hús, se hal a poszt. Némi érzelem, némi konkrétum keverve, nem rázva. Hát így. De azért majd elbeszélget itt a nép pár száz kommentig.

andaluzkutya 2013.05.03. 08:16:46

@NIKI LAURA: "A sorsod,a habitusod,az individual akârhovâ mèsz,el fog kisèrni,ès ha itthon sem boldugultâl,ott se fogsz."
Ezzel kapcsolatban azért vannak fenntartásaim. Én pl. Mo.-n nem boldogultam, itt meg igen. Pedig ugyanaz az ember vagyok.

bpetya75 2013.05.03. 08:18:50

@váj mí:

Nekem azért tetszik a poszt, mert úgy érzem, hogy sikerült leírni azt, ami épp akkor zajlott benne. Nem ismerem ezt az érzést, érdekesnek találtam így, ahogy megírta.

bpetya75 2013.05.03. 08:22:37

@andaluzkutya:

Nem vagy ugyanaz az ember. Már az összes sejted kicserélődött azóta, hogy kimentetek, nem? ;-)

andaluzkutya 2013.05.03. 08:26:22

@bpetya75: Nem, az agysejtjeim örökké élnek:) És különben is még csak egy hónap híján három éve jöttünk ki, úgyhogy még van idő a hét évig, vagy meddig.

Most, hogy elolvastam a posztot:
Szerintem hasonló érzéseim lettek volna, ha nem jött volna velem a családom. Ez amúgy egy komoly dilemma:
Az ember harcol azért, hogy a családnak jobb legyen, elvállal mindent, pl. külföldi munka, miközben a család otthon. És az eredmény: anyagilag jobb, de hol a család? Megérte?

NIKI LAURA 2013.05.03. 08:27:12

@andaluzkutya: óriâsi lutri,csak a megèlhetès miatt külföldre költözni.
Kalandvâgy,szerelem,nyelvtanulâs,education az okay.
Nem èrtettem,most Olaszba-ahol jó èlni-vagy nèmetbe ment ahol èrti a nyelvet!?

Nem is èrtem,mire számított konyhai kisegítőkent,a shef hozza a kv.t?
Hey hungarian boy, you want to drink a good cup of coffee?

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.03. 08:32:26

már megint a nyelv hiánya....
érdeklodnek h nemetul vagy olaszul tud a posztoló????

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.03. 08:34:24

ez az útleveles dolog kemény....

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.03. 08:34:56

@andaluzkutya: szerintem sok emberre igaz, amit niki mond....

váj mí 2013.05.03. 08:35:16

@bpetya75: Jaja, csak kár volt belekeverni Írországot így, hogy Németországról és Olaszországról kb. két sort írt. Kissé keszekusza ez így.

andaluzkutya 2013.05.03. 08:35:48

@NIKI LAURA: Nálam alap volt, hogy ha megyek, akkor csakis (szűk) családdal. Ismerem magam annyira, hogy tudjam, hogy csak szenvedtem volna, ha távol vagyok tőlük. De én pl. azt se szerettem volna, ha a gyerekeim a magyar oktatásban nevelődnek. Ez azért egyik se kalandvágy, szerelem, nyelvtanulás vagy education (legalábbis nem a saját képzésem).

bpetya75 2013.05.03. 08:36:05

@andaluzkutya:

Nem emlékeztem, hogy hány éve vagy kint. Igen, nekem is 7 év rémlik. Egyébként fenntartom, hogy nem vagy ugyanaz az ember. Hogy egy erősen sántító hasonlattal éljek, ha a dombtetőre ültetett kocsányos tölgyet átülteted a patak mellé, ott sokkal jobban fogja magát érezni, sokkal szebb fává tud az új helyén fejlődni. A szomszéd csert viszont ott kell hagyni a tetőn, mert ott érzi jól magát. Persze megnő a patakparton is, valószínűleg nagyobbra, mint az eredeti helyén, de a bele lógni fog kifele (fagyléces lesz), nem lesz belőle olyan szép fa, mint a dombon lett volna.

@NIKI LAURA:

Észak-Olaszországban azért egész jól elboldogulhat a némettel. Hm?

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.03. 08:37:51

Nyelvtudás nélkül csak a Fekete Pákó típusú "emberek" tudnak befutni! :-D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.05.03. 08:38:07

@NIKI LAURA: képzeld, itt is van kedvenc zöldségesem, a többiről nem is beszélve :)

bpetya75 2013.05.03. 08:39:40

@váj mí:

Basszus Csaje!

Nőbű vagy, tehát a női lapok szerint empatikusabb kell legyél, mint én. Ráadásul Te is átlépted már párszor pár irányba pár ország határát, érezhettél már hasonlót. Nehogy má nekem, földhöz ragadt rögmagyarnak kelljen elmagyaráznom, hogy miről, és miért így írt a posztoló :-D

andaluzkutya 2013.05.03. 08:40:46

@Babette_: Persze, értem mire gondol és sokszor lehet igaz is. De nem értek egyet azzal, hogy Mo.-n csak az nem boldogul, aki nem akar. Ez egyszerűen nem igaz. Ezért lehetséges az, hogy a megfelelő mentalitású, képzettségű ember külföldre megy, és gyökeresen megváltozhat az élete (pozitív irányba). Mint pl. nekem.
Természetesen ha valaki Mo.-n léhűtő volt, az alighanem külföldön se fog boldogulni...

bpetya75 2013.05.03. 08:40:58

@Réka ‎:

Kihajtott már a fa? Küldhetnél egy fáintos képet róla, hogy ellenőrizhessem magamat.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.05.03. 08:43:17

@bpetya75: Hajjaj, egyelőre csak a legzsengébb kis bokrok tetején pattant ki pár rügy, a fák még pár hétig váratnak magukra :) de küldök majd képet a leveles ágról is!

Shebelle 2013.05.03. 08:43:38

Nekem is tetszett a poszt! Érdekes,h. minden egyes határátlépésnél ott van/volt a valamilyen szintű "fájdalom" az örömteli várakozás mellett. Ez számomra új, azt gondolná az ember hozzá lehet szokni. Én eddig csak kétszer költöztem az országon belül, de ugyanígy volt...

Ha jól értelmeztem, akkor a posztoló most Németo.-ban gyűjti a pénzt, hogy aztán Olaszban tudjon új életet kezdeni a családdal.

Sok sikert és kitartást.

andaluzkutya 2013.05.03. 08:43:48

@bpetya75: Igen, nagyon szép patakparti kocsányos tölgy lettem három év alatt, még akkor is, ha néha tájidegennek tűnök magamnak:)

judy7 2013.05.03. 08:44:25

@Kellemes Zérókomponista:
Juhé, máris három idézetem van :)

01234567 2013.05.03. 08:50:17

Mivel érzelmek az írás alapja, sokan nem fogják érteni, manapság az ilyen nem divat. Kiveszőben van, mert gátol a hétköznapi életben. Az egyedült kint, az ingázást évekig csináltam, elég lélekölő, sivárrá teszi az embert, nehéz utána újra megtalálni önmagad. Linz mellől évekig jártam haza, ugyan az az út, becsukott szemmel megmondtam, mikor hagytuk el a melki apátságot.
A hozzászólások kapcsán: Az emberek egy elég jelentős részének nincs választása Magyarországon, ezért indulnak el a bizonytalanba, nyelvtudás nélkül, ezért kiszolgáltatottan, nem oda ahova szeretnének, és nem azt csinálni, amit akarnak. Döbbenet, hogy ezt a közhelyet le kell itt írni. Hasonló okokból nincsenek sem anyagilag felkészülve egy ilyen váltásra, sem egyéb gyakorlati módon.
Igen, a magyarok egy jelentős részével vigyázni kell, és igazából az a legjobb, ha semmilyen munka, üzleti, szállás, hivatalos kapcsolatra nem szorulsz magyarokkal külföldön. A szabadidő és társadalmi élet mehet, de ott is legyél óvatos. Ezt a közhelyet is le kell itt írni? És igen, van a magyarok közt egy olyan szinten féreg hányad, akik mindenhol megrontják a levegőt, tönkretesznek mindent, kártékony pszichopata véglények, ezekkel itthon a vállalkozói szférában, közép, felső vezetői szinten, és nagy számban a politikában találkozhatunk, érdekes, külföldön ha nem nyitnak magyarokra szakosodva valami vállalkozást, akkor általában nem viszik semmire, alacsonyabb szinteken, nem nem alacsony nívón kártékonykodva rontják a főleg a magyarok életfeltételeit.

tanato 2013.05.03. 08:54:02

@45eskoltozik: @www.aonang.hu: Haha,jó pénzt akar keresni a magyar kimenni,nem fárasztó nyelvleckékkel gyötörni az agyát előtte itthon.Tisztelet a kivételnek persze.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.03. 08:55:31

Az én utolsó magyarországi napom lényege le van filmezve www.youtube.com/watch?v=rNfz0eFfi84 jól látható, hogy már üres minden, csak a számítógép nincs még levíve a kocsiba, s persze a kutyák még pihennek várva az indulásra.

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.03. 08:56:28

@tanato: aki komoly nyelvtudasal indul utnak, annak szinte tuti a siker..aki meg makog vagy annyi se ott csak mázli segithet...

bpetya75 2013.05.03. 08:57:11

@Réka ‎:

Ezek szerint hozzátok nem ért el a kora nyári idő.

@andaluzkutya:

Jóvanna! Mondtam én, hogy sántítani fog ;-)

tableno 2013.05.03. 09:02:06

Nekem is voltak averzióim, hogy ez is olyan parttalan picsogós poszt lesz, de kellemesen csalódtam. A kulcs szerintem is a család, ha együtt vágnak neki a nagyvilágnak, lelkileg sokkal könnyebb (szervezésileg meg nehezebb, de megéri).

babo81 2013.05.03. 09:08:38

@andaluzkutya: Sosem voltam igazán jó tanuló,inkàbb amolyan magolós. De sok minden múlik a tanáron! Középiskolában kiváló tanáraim voltak,élmény volt beülni az óráikra!Legyen az matek,töri,magyar,földrajz....(a bezárt Kelenföldi,sok kiváló pedagógust felvonultatott)Úgyhogy kérem,ne tessék bántani a közoktatást! Ez fájt! Mellesleg külföldön is lehet olyan tanára a gyerkőcnek,hogy minden nap sírva megy haza.....

orange85 2013.05.03. 09:09:02

@NIKI LAURA: te magyarországon élsz?azért kérdezem mert a kommentjeid után azt sejtem hogy francia billentyűzet kiosztást használsz.aki elhiszi azt hogy az eltérő környezet ugyanazokat a hatásokat váltja ki az emberből az korlátolt.te barátom ebben élen jársz.

Amarante 2013.05.03. 09:21:06

Lehet tartalmilag kifogasolhato a poszt,de nekem azert tetszett.A hataratkeles mindenkinek masrol szol es mindenki maskepp eli meg.Nagyon megertem a posztolot es pontosan tudom,hogy mit erez.Ha a csalad nelkul kellett volna jonnom,hiaba nagy szerelmem Anglia,en is ilyen nyomorultul ereztem volna magam.

Andras fel a fejjel es kitartas!!!Nem tudom,hogy segit-e ez rajtad,de gondolatban melletted vagyok:):):)

Amarante 2013.05.03. 09:23:59

@orange85: Na kettot talalhatsz:):):)Neki jol megy,hat traktor huzza a ganyesszekeret:):):)Persze a ravalot kulfoldon hozta ossze es most otthonrol szologat be a kinteloknek:):)

zopilote 2013.05.03. 09:28:23

@45eskoltozik:
A nyelvtudas szuksegtelensege regi vesszoparipam:)
Nagyon sok bevandorlot ismerek, koztuk az utobbi 5 - 10 evben erkezetteket is, akik
kozul kevesen beszeltek a nyelvet, amikor kierkeztek. Vannak munkakorok, ahol szuk-
segtelen a nyelvtudas: takaritas, mosogatas, seged - vagy betanitott munka. Csak egy is-
meros, rokon vagy regebb ota kinn elo honfitars kell, aki segiti bevinni a munkaba az u -
jonnan erkezettet. Onnan kezdve ragad ra az uj orszag nyelve, ha akarja, ha nem: mun -
kahelyi kollegakkal valo tarsalgas, TV - zes, ugyintezes, mindennapi elet. Legtobb nem is
megy nyelviskolaba, mert van munkaja, megel belole, akkor meg minek?:)Sok sikeresnek
mondott vallalkozo nyelvtudasa, beszedkeszsege hianyos.

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.03. 09:33:34

@zopilote: hát en ugy gondolom, h ők sajna mindig a second class emberek maradnak....lenézik őket és kihasznaljak...

"Sok sikeresnek
mondott vallalkozo nyelvtudasa, beszedkeszsege hianyos."

milyen vállalkozó? kebabos ? taxis? pizzas? ok ezek is bizniszek..

de nem hinnem h hianyos nyeltudasal lehet ervenyesulni az uzleti vilagban...

SilentDreams 2013.05.03. 09:33:46

Belevágni valami teljesen újba mindig erös érzelmeket képes kiváltani az emberböl. Már az elhatározáshoz is általában óriási erö szükséges, mert tapasztalatom szerint átlában szeretünk "el lenni" abban, amiben már egy ideje vagyunk, függetlenül attól, hogy mennyire jó is ez nekünk. Valahogy úgy képzelem ezt, mint egy nagy mélyedésben található labdát, ami onnan csak egy erös hatásra tud kijutni és egy másik állapotba kerülni... :)

Ha már meg van az elhatározás és jön a tervezgetés izgalmas idöszaka, akkor is idönként elöjön a gondolat, hogy tényleg jó lesz-e a váltás, mi van, ha még sem kellett volna meglépni, stb. Ezek tisztára el tudják bizonytalanítani az embert még akkor is, ha nincs családja, akit hátra hagyna. Erö és kitartás nélkül könnyen kudarcba fulladhat az egész, mert az ember könnyen meginog...

Ha viszont ezeket az akadályokat sikeresen vette, és még a kezdeti nehézségeket is legyözte, akkor már szerintem azon múlik a dolog, hogy összességében hogy érzi magát az új környzetben: munka, kollegák, új ismerösök, lakás körülmények, mentalitás, stb...

Bár azt saját tapasztalat híján nehezen tudom elképzelni, hogy hogy lehet az új helyen jól éreznie magát az embernek hátrahagyott házastárssal, gyerekekkel... Esetleg ha van egy kitüzött, reális cél, hogy véges idön belül újra együtt lehet a család, akkor még könnyebb, de egyébként...

SilentDreams 2013.05.03. 09:36:41

@zopilote: "Csak egy ismeros, rokon vagy regebb ota kinn elo honfitars kell, aki segiti bevinni a munkaba az ujonnan erkezettet. Onnan kezdve ragad ra az uj orszag nyelve, ha akarja, ha nem:"

Igen, nyelvtudás nélkül ez azért elég alap.
En speciel viszont nem szeretek függeni / rákaaszkodni / kéretlen segíteget kérni senkitöl sem, hanem a magam erejéböl elérni a dolgokat, így a nyelvtudás útját választottam :)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.05.03. 09:36:53

Belevágni az ismeretlenben, ahhoz tényleg kell egy elszántság. Tudni kell, hogy mi a cél. Ahhoz képest lehet értékelni azt, hogy mi van. A konyhában rengeteg ember dolgozik 0 körüli nyelvtudással. Nem az a specifikus tényező abban, hogy az emberek szemétkedni mernek-e velünk. Én rengeteg segítőkészségget láttam majd minden munkahelyen, főleg azokkal szemben, akik a nyelv miatt be vannak zárulva ebbe az üvegbúrába.

Az Amerikai bevándorló szobra úgy néz ki, hogy a férfi lényegében húzza előre a karján lógó családot. Mintha bírkóznának azon, hogy menjenek-e előre, vagy ne. Mintha a gyerek meg az asszony vissza tartaná a férfit.

Ez egy angolos attitűd. A menj előre típusú elfojtó képességről szól.

Én hasonló helyzetben vélhetélőeg úgy reagáltam volna, hogy OK utáljatok szorgalmasan még 3 hónapig, de addig feleszedek némi "csimpánz angolt", ahol kulcssszavakkal el lehet dumálni, addig félrerakok havi 800 Eurót és ha ez a két dolog halad, akkor istenem, mot ennyi időre félreraktam azt, hogy nincsen magánéletem. Végre tapasztalatom lesz abból, hogy milyen csukafejest ugrani ebbe a vízbe. Tehát jó helyen vagyunk.

Popper Péter mondta egyszer erdélyi szociális munkás kollegáknak, hogy a terápiák feloszthatók úgy, hogy van ami feltárás célú és vannak az elfojtást erősítő eszközeink.

A viselkedés terápiák vagy jónéhány attitűd erősítő terápia ilyesmi. Látnom kell, hogy milyen ördögi körökbe nem kellene beleszaladni és / vagy látni kell, hogy mivé akarom felépíteni magam.

Nekem hasonló élményem volt az internettel az első melóhelyen. 3 hónap után kivittem a számítógépemet és vettem hozzá egy mobil netet. Addig max az off dayeimen tudtam netezni, márha bementem a városba.

Ez a lépés ilyen! Hasat be! Fejet fel! Persze kérdés hogy honnan jövök és merre tartok! De bizonyos helyzetekben csak kevés paramétert kell figyelembe venni! Ez az ára!

Sanyi9 2013.05.03. 09:37:03

@andaluzkutya: "De én pl. azt se szerettem volna, ha a gyerekeim a magyar oktatásban nevelődnek." - ja, meg istenments olyanok lennenek, mint te.

01234567 2013.05.03. 09:40:12

@orange85: Saját példám tudnám elmondani. Itthon csak a pofonokat kaptam, csak a sikertelenség, az egzisztenciális és karrier lenullázódás. Kimenve minden sikerült, elismertek, sikeres voltam, minden elértem, amiről itthon még álmodni sem. De a honvágy és a magánélet miatt hazajöttem, gondolván, kint megerősödve nem a nulláról kezdve más lesz. Nem. Ugyan az a közeg ugyan úgy lenullázott, ellehetetlenített, tönkre tett. Most megint ehetnék külföldre :) , de a magánélet és a honvágytól való félelem még itt tart. Viszont a magyar ÁLLAMOT szinte betegesen kezdem meggyűlölni, ez nagyon zavar. És ami itt folyik, azon 9 év külföldi tapasztalatával már csak cinikusan röhögni tudok, az erre vérkomolyan reagáló honfiak meg kigúnyolandóan idegesítőek.

Amarante 2013.05.03. 09:43:06

@45eskoltozik: milyen vállalkozó? kebabos ? taxis? pizzas? ok ezek is bizniszek..
Mert egy vallalkozo hol kezdodik?:):)

zopilote 2013.05.03. 09:45:45

@45eskoltozik:
Ezeknek a " second class " embereknek 15 - 20 ev utan kifizetett hazuk van, sok esetben tobb is, gyerekeik foskolara, egyetemre jarnak, ok maguk muvezetok, szakmunkasok 5 ev utan, es egyaltalan nem lenezett tagjai a tarsadalomnak. Hogy is nezne le oket a tarsadalom, hiszen a legtobb ugy kezdte itt vagy az ose:) Nem kebab es taxis vallakozasra gondoltam, hanem pl. epitoipari, szolgaltato,stb, 5 -10 - 50 alkalmazottal:) Ezen en is csodalkozom, hogy tudnak ervenyesulni az uzleti vilagban olyan rettenetes nyelvtudassal :) Az az o titkuk:) Azert sikeresek:)

Lobelt Ledfold Reloaded 2013.05.03. 09:50:14

Ilyen gondolatokkal meg érzelmekkel tele tényleg borzalmas lehet kimenni. Még ha anyagi kényszer szülte is a nekiindulást, de némi önszuggesszióval talán kellemesebbé lehetne tenni a startot, mondjuk olyan dolgokra koncentrálva mint az újdonság varázsa, a kaland lehetősége (valamilyen formában, érdeklődési kör meg habitus függvényében), a várakozás izgalma ( a várakozás depressziója helyett), miszerint új emberek, új környezet, új beszélgetések, új kaják, új lehetőségek (igen, minden egyes megismert ember az új nagy dobás lehetőségét is rejtheti magában), új havonta frissülő bankszámla várja az embert. Ha már úgyis muszáj menni és hátra kell hagyni Icát, Mamit, meg Józsit és a haverokat is, akkor talán érdemes lenne rápörögni a befordulás helyett.
Vagy én vagyok totál naív?

zopilote 2013.05.03. 09:50:21

@zopilote:
Az analfabeta bevandorlo milliomos es az itt szuletett hajlektalan atomtudos esetet szoktam felhozni:) Mindkettore van pelda:) Az Elet mar csak ilyen:)

SilentDreams 2013.05.03. 09:53:00

@zopilote: A titok gondolom az lehet, hogy van embere / barátja/ akárkije :), aki olykor besegít, ha máshogy nem megy. => függés valakitöl, aki akármikor kihasználhatja, becsaphatja.

Vagyazért nem kell nyelvtudás, mert föleg a saját nyelvét beszélökekl seftel :))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.03. 09:53:14

@Saman: úgy csináltad volna?

perszepeti, elméletben, ott.

váj mí 2013.05.03. 09:59:54

@bpetya75: Ládd-e, hogy megkérgesedtem! ;).
Különben, csak annyi volt a lényeg, hogy most vagy érzelmileg picsogunk, hogy milyen nehéz az utolsó este otthon, és a többi ilyenkor szokásos, vagy arról dumálunk, hogy milyen is kint. A kettő keveréke olyan semmilyen. Mint ez a poszt.

orange85 2013.05.03. 10:04:03

@01234567: akkor menjél külföldre.attól még hogy valami áldozatokkal jár nem biztos hogy a végén nem éri meg.de hát te már tudod miről beszélsz.

zopilote 2013.05.03. 10:07:07

@SilentDreams:
Jellemzo gondolkodas: ha valaki sikeresebb, mint mi az csak simlis maffiozo lehet :)

SilentDreams 2013.05.03. 10:11:08

@zopilote: Izé, dehogy, csak egy lehetöségként irtam, hogy ismert nyelvi környezetben seftel, és attól még nem is maffiózo :)

Ott a másik lehetöség is, hogy valaki segit neki, ha nyelvi problémái akadnak. Azért egy vállkozáshoz csak kell ismerni a vonatkozó szabályokat illetve az ügyintézésekhez is kell nyelvtudás. Segítség nélkül nem tudom elképzelni...

ZOH 2013.05.03. 10:11:24

Nagyon jó poszt, pedig nem könnyű téma. Gratulálok a kitartásodhoz és sok sikert!

zopilote 2013.05.03. 10:11:26

@zopilote:
Peldaul azert tudnak ervenyesulni, mert a vallalt munkat az adott hataridore es az eloirt minosegben elvegzik ill elvegeztetik. Es ezt mar tobbszor bizonyitottak. Azert kapnak szerzodeseket. Ilyen egyszeru is tud ez lenni:)

2013.05.03. 10:11:47

@NIKI LAURA: Direkt jársz ide trollkodni?

Magyarázd meg azt, hogy akkor azok, akiknek van anyagi tartalékuk, jó szakmájuk és nyelvtudásuk, miért mennek el? Mert sikertelenek lennének? Ne röhögtesd már ki magadat...

SilentDreams 2013.05.03. 10:16:53

@zopilote: Ez nagyon szép és dicséretes, de amikor még senki sem ismeri öket, és ök sem senkit, akkor nyelvtudás nélkül mégis hogy vágnak neki? Oké, ismerösön, baráton, akárkin keresztül, aki segit nekik az elsö idökben. Aki mer ilyenben bízni, ám tegye :)

Utána meg már csak úgy dölnel a megrendelök, nyelvtudás nélkül is :)))))

zopilote 2013.05.03. 10:21:25

@SilentDreams:
Nehany haverom, baratom vallalkozasanak az elkezdeset vagy lattam vagy aktiv segitoje is voltam. A nyelv hianyos ismerete sohasem volt problema. Legtobb embernel a penz vagy a hozza ertes hianya vagy a tulzott onbizalom okozza a bajt. Az ambicio a legfobb hajtoero:) (ami nalam zero, nada)

váj mí 2013.05.03. 10:22:47

@SilentDreams: Amit én láttam ilyen téren, az általában úgy működött, hogy vagy családon belül oldották meg (apuka üzletvezet - csemeténél nyelvismeret), vagy üzlettársak voltak, egyikül nyelvismerettel és jobb esetben némi helyismerettel, másikuk tőkével.

chocco channel 2013.05.03. 10:23:29

Amikor kikoltoztem kulfoldre, nalunk is volt konnyes bucsu de ahogy landoltam a Heathrow-n en bennem inkabb az volt, h yihaaaaaaw uj elet:-))

Amikor anno megerkeztem az akkori szallasomra, ez a yihaaaaw atvedlett egyfajta onmegyozesbe, miszerint Onassis is lentrol kezdte, meg Paradicsom Sal is siman utazgatott autok platojan, Kaffka tokjo konyveket irt nyomor szobakban (is), ugyhogy ramtort a kalandorsag erzese-ennelfogva kivaloan elvoltam:-))

Azota persze letelt 6 ev, jol elunk, szep haz, munka, baratok miegyeb es egyaltalan nincs honvagyam pedig imadom a szuleimet es baratimat, de ebben az orszagban sokkal boldogabb vagyok:-)

Orulok, h nem rohantam haza az elso nehezseg utan es annak is h nem csereltem London-t NY-ra:-)Nyelvtuds nelkul elindulni eletveszely, habar nekem "osszejott", ma pedig anyanyelvi szinten beszelek.

Ettol fuggetlenul megegyszer nem csinalnam vegig, viszont ha ujra kene kezdenem ugyanigy csinalnam:-))Eletem legjobb dontese volt es 2007 legszebb nyara:-)

A posztolonak sok sikert, Olaszorszag isteni hely, imadnek ott elni de sajnos nem beszelek olaszul (remelem o igen:-)))

zopilote 2013.05.03. 10:27:11

@zopilote:
Akkor elmagyarazom:) Kijon a bevandorlo, munkat kap, gyakorlatot szerez benne, felszedi a szaknyelvet, munkaja soran ismeretsegre tesz szert, megsporol egy kis penzt, meglatja, hol van lehetosege bejutni az adott szakmaban a vallakozok koze, erre hajt es 5 - 10 ev utan megcsinalja. Legtobb esetben sikerul, kulonosen ha van kis esze, megbizhato, becsuletes, kitarto. A szerencse sem elhanyagolando tenyezo:)

váj mí 2013.05.03. 10:28:49

@chocco channel: "Á, nem is olyan szar ez... Az a beázásfolt a sarokban olyan, mint egy bárányfelhő. Jópofa. Svábbogár???? Oké, legalább nem vagyok egyedül..." ;)
Különben, valóban az első évet kell kibírni valahogy, és akkor nem hazarohanni anyuhoz.

Jesus.Green 2013.05.03. 10:30:16

Neha komolyan az az erzesem, hogy egy teljesen mas vilagban elek mint az atlag... hogy lehet azt mondani, hogy elethosszig tarto nyelvi hianyossaggal is boldogan el lehet elni, hat az embernek nincs igenye elolvasni egy konyvet az orszag nyelven, elmenni egy szinhazba, a teveben mast is nezni a NatGeon kivul? Szerintem aki azt vallja, hogy minimalis nyelvtudassal elboldogul, nezi szatelliten a magyar tevet es a magyar neten log egesz nap, az ugyanugy elgettosodik mint az altalaban oly lenezett 'pakik', indiaiak, bangladeshiek stb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 10:35:53

@NIKI LAURA: szerintem ebben nincs igazad. Magyarorszagon folyton azt ereztem, hogy konyokolnek, hogy ha nem nyujtok 150%-ot a vacak kis beremert akkor mehetek a levesbe...

A svedeknel semmi ilyen nincs (nem erzem). Itt dolgozom, ha tobbet, akkor tobb penzt kapok (Mo-n 35 oranyi tulorat nem fizettek ki es mikor rakerdeztem a kolleganonel azt mondta, hogy eszembe ne jusson szova tenni, itt nem fizetik a tulorat... bent maradni viszont ajanlott).

Szoval a kozeg lehet mas, ahol a bekesebbje sokkal jobban is erezheti magat (pl. en).

zopilote 2013.05.03. 10:36:09

@chocco channel:
" Nyelvtudas nelkul elindulni eletveszely, habar nekem "osszejott", ma pedig anyanyelvi szinten beszelek. "
Gratula!! Neked tenyleg osszejott, 6 ev alatt nulla angolrol anyanyelvi szintre fejlodeni nem semmi:) Nekem 30 ev alatt olyan also kozepszint jot ossze:( Persze, nem lehet mindenki nyelvtehetseg.

váj mí 2013.05.03. 10:37:33

@Jesus.Green: Hát, ha van egy jó magyar közösség ott, ahol él, akkor miért is baj ez? Ha neki az megfelel, akkor hajrá, ha egyébként a melójában elboldogul, és olyan szinten tud élni, ami számára megfelelő.
Én igyekszem a német nyelvet legalább olyan szinten elsajátítani, mint az angolt, éppen azért, hogy tágabb legyen az elérhető világom, mert bevallom, a színházi előadásokat nem tudom németül élvezni, legfeljebb a musicaleket. Könyvet is leginkább angol nyelvűt vásárolok. De nem egyformák az igényeink. És ez nem biztos, hogy baj.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 10:39:09

@orange85: Mo-n el, de ha jol sejtem nyugdijas... kulfoldi nyugdijjal. Nem eppen a realitasok talajan mozog, nezd el neki :)

Jaffar 2013.05.03. 10:40:49

@Jesus.Green:
Pontosan így van. Ha olvasni nem is olvasok németül (mert lusta vagyok), de nincs és nem is hiányzik a retekklub meg a többi szar magyar müsor. Arról nem is beszélve, hogy teljesen elszigetelödnék a helyiektöl. Rengetegszer leírják az itteni posztolók is, hogy lenézik öket. Engem még nem sok helyen néztek le az elmúlt 10 évben csak azért mert külföldi vagyok. Ahol igen, ott hamar bebizonyítottam, hogy nem minden külföldi "olyan".
Rajtad áll, hogy mi lesz belöled. Ez nem Magyarország, ahol csak egy ismerös/párttagság kell és megvan oldva minden, akkor is, ha egy bunkó vagy...

M. Péter 2013.05.03. 10:42:27

@zopilote: A kérdés mindig fennáll, mi lett volna belőlük, ha esetleg nyelvórára is jártak volna.

zopilote 2013.05.03. 10:44:01

@Jesus.Green:
Bizony, a legtobb bevandorlo ilyen. Egyszer festettek a lakasomat, 2 magyar, akik 20 eve eltek kinn, tobb haz boldog tulajdonosai. Otthagytam oket, kerdeztek, hova megyek. Mondtam, beugrok a libraryba, onnan meg a barba, csak hajnalban erek haza, szokas szerint. Megkerdeztek, mi az a library:(

zopilote 2013.05.03. 10:46:34

@M. Péter:
En jartam nyelvorakra, sokat is, sot collegeba is, megis csak egy " happy bum " lett belolem:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 10:47:06

@Shebelle: bennem sosem volt fajdalom. Miota az eszemet tudom dobbantani akartam es 2 eve sikerult. Leirhatatlan orom es elegedettseg volt bennem, semmifele szomorusag vagy hianyerzet.

Lassan 1 eve nem jartam Mo-n, es nem is tervezem, hogy megyek (csak hivatalos ugyben - hagyateki, hazeladas - vagyok hajlando).

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.03. 10:51:04

@zopilote: ne érts félre , nem lenézem őket, egyáltalán..
de egy szó mint száz, keményebb nyelvtudás nélkul...
ezt valljuk be
valaki végzettség és nyeltudasal beul egy multihoz 5-6 ezer euroért havonta..a másik pedig zombizik pár évet mielőtt révbe ér..

semmi gond ezzel...csak mégis más...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 10:53:41

@Jesus.Green: van benne valami. Minden itteni magyar ismerosnek van parabolhaja es egy rakat magyar adoja. Nekunk nincs es nem is lesz.
Mi sved TVt nezunk (OK, szinkronizalatlan amerikai musorokkal - itt joforman csak ilyenek vannak). Ez jo, mert igy az angolunk is szinten marad + a sved felirat miatt az is fejlodik.

Hireket vegyesen olvasunk (magyar-sved), svedek tarsasagat keressuk (nyilvan nem zarunk ki semmit sem).

Tegnap egy sved svednek nezett... ez pl. baromi jol esett :) megtanulom a nyevet jol, felveszek sved vezeteknevet es jipijae... :))

Amarante 2013.05.03. 10:53:49

@Jesus.Green: Na azert lattam en olyat,aki -noha magyar-nem tudott folyamatosan beszelni az anyanyelven:):)Konyvet szerintem csak botba latott:):)
Aki tobb ev kulfoldi kinttartozkodas utan sem tanul meg egy nyelvet,az igenytelen es felelotlen....szerintem:)

SilentDreams 2013.05.03. 10:54:01

@Kovermadar: Igazi hardcore határátlépö vagy :)

zopilote 2013.05.03. 10:54:29

@Kovermadar:
Tavaly voltam Magyarorszagon, ketszer is, de mar azt tervezem, hogy e honapban haza kellene ugrani 1 - 2 hetre:) De Mexikoba is le kell mennem, a ketto hirtelen nem megy, ugyanis csak masfel honapja dolgozom:(

zopilote 2013.05.03. 10:57:02

@45eskoltozik:
Termeszetes, hogy mas. Van aki a munkaban szenved, van aki az iskolapadban. Nem egyformak az adottsagaink es a lehertosegeink. Nincs ezzel semmi gond.

Jesus.Green 2013.05.03. 10:59:03

@váj mí: Nem 'baj'; persze, hogy mindenki ugy el ahogy az neki megfelel. Csak utobbi idoben mintha masrol sem szolnanak a posztok, mint a nulla nyelvtudassal egyszeru melot vallalokrol (hangsulyozom: ez sem baj, csak tenymegallapitas!), es a kozonseg bizony hajlamos az olvasottakbol altalanositani, ezert jonnek az olyan kommentek, hogy 'ezzel az erovel itthon is boldogultal vona', 'miert mentel ki rabszolganak, es meg le is neznek' stb.

Amarante 2013.05.03. 10:59:43

@Kovermadar: Nalunk detto:):)Mondjuk engem az eletben nem fognak angolnak nezni olyan az akcentusom.amig nem szolalok meg,addig oke:):)A gyerekeimet meg tenyleg angolnak nezik.Ok minden akcentus nelkul beszelnek.A lanyom ha a baratosnejaval beszel a jo kis dorseti akcentust veszi fel....na akkor csak pislogok,mert sokat nem ertek:):):)

Pitykeőrmester 2013.05.03. 11:00:17

@NIKI LAURA:

Kicsit törni English? Ha igen, akkor talán írj inkább magyarul. Tudod itt többen nem törik és ez egy kicsit így nevetséges...nnna! :)

M. Péter 2013.05.03. 11:00:56

@zopilote: Ismeretségi körömben azt látom, hogy a munkahelyen nem lehet megtanulni. A takarító, mosogató és hasonló állásokban az ember nem sokat beszél, a munkatársak többsége is bevándorló, nem anyanyelve az ottani nyelv, a helybéliek közül meg aki ilyen munkakörben dolgozik, annak kevés képzettsége van. Kell egy nyelvtanár, vagy legalább egy anyanyelvi ember, aki kijavítja az ember hibáit, és elmagyarázza, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Van olyan orosz kollégám, aki 10 év után is legfeljebb véletlenül mond egy nyelvtanilag helyes mondatot, a kiejtéséről meg jobb nem is beszélni. Nálunk pedig kell angolul írni és beszélni a munkában.

Jesus.Green 2013.05.03. 11:01:34

@Jaffar: A magyar teve emlitesevel nem akartam ertekiteletet mondani :) ennek ellenere nekem sem jon be igazan, de ez egyeni izles kerdese. Amugy igazat adok neked.

tanato 2013.05.03. 11:02:59

www.origo.hu/itthon/20130502-kozvelemeny-kutatas-a-hazafisagrol-a-kadarkorszakban-a-hetvenes-evekben.html
Egy kis Kádár-rendszer beli kordokumentum,akkori agymosás ami miatt még sokakban ma is az él az hogy aki "disszidál",elhagyja az országot az hazaáruló

Amarante 2013.05.03. 11:03:16

@Jesus.Green: En is nyelvtudas nelkul jottem,de a ferjem beszelt jol.Mondhatom :nekem pokoli volt.szornyu erzes,hogy nem erted mi van korulotted!beiratkoztam az oskolaba es mindeg minden alkalmat megragadtam a beszelgetesre.Hogy neha miket mondtam:):):)Most mar beszelek es nagyon jol erzem magam.Meg hibazom,na de a kezdetekhez kepest....:):):)

zopilote 2013.05.03. 11:03:47

@Amarante:
Erre szoktam azt mondani, hogy tanuljon meg egy idegen nyelvet az, aki az anyanyelvet sem tudja;( Amikor kezdtem angolt tanulni, az volt az elso, hogy beszereztem egy magyar nyelvtankonyvet, hogy a fogalmakkal tisztaba legyek es hogy felelevenitsem az elfelejtett dolgokat.

bpetya75 2013.05.03. 11:04:30

@zopilote:

Nézd csak, kolléga: kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1305/200__20135215341/gallery.xml&rovat=tudomany#/4

Ezek fordítottan lumpenproli almafák. Amíg gazban voltak nem teremtek, de ahogy javult a helyzetük, felvették a melót ;-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 11:05:26

@SilentDreams: haaat... igazabol eletem almanak megvalosulasa a hataratkeles. Vicces lenne, ha barmi miatt is szomorkodnek vagy barmi hianyozna.

Mar a tovabbtanulast tervezgetem, de ahhoz meg ido kell (es millionyi informacio).

Pitykeőrmester 2013.05.03. 11:05:36

@01234567:

Ez nagyon igaz. Nagyon sok ilyen sztorit hallottam, hála égnek nem ismerek ilyen "embereket". Mondjuk nem is függök senki segítségétől.

Jesus.Green 2013.05.03. 11:06:02

@zopilote: Es ez valahol szomoru, de hat mindenki ugy eli az eletet, ahogy neki megfelel (vagy ahogy masoknak kell megfelelni...). Engem csak az bosszant, hogy arrol, hogy 'emigrans', manapsag az ember a sok kepesitest nem igenylo munkat elvallalo, a nyelvet rosszul vagy alig beszelo, szobara jaro 'gazdasagi menekulore' asszocial, pedig vagyunk azert jo paran, akik azert koltoztunk mas orszagba, mert igy akartuk, mert szeretjuk a celorszagot, mert erre vagytunk.

váj mí 2013.05.03. 11:06:51

@Jesus.Green: Egen, ez az érem másik oldala.
Mondjuk, én a környezetemben inkább az idősebb, 50-en felüli korosztálynál figyeltem fel erre a jelenségre. Esetükben meg talán még érthető is. A fiatalabb korosztály azért igyekszik a nyelvet elsajátítani, persze az én külföldi tapasztalataim a szolgáltatóiparhoz köthetőek, így ott persze-hogy-persze.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 11:08:56

@Amarante: nalam a kulso miatt neccesebb a dolog, bar a vilagos haj es kek szem sokat segit :)

Az akcentusra majd mondom, hogy skånei, esetleg ålandi vagy mondjuk egy sved nagyszulo magyarorszagi leetelepedese az oka es maris megmagyaraztam mindent :)

zopilote 2013.05.03. 11:09:20

@M. Péter:
Ez pontosan igy van, ahogy irod. De azert alapveto kifejezesek ragadnak az emberre a legegyszerubb munkahelyen es a legvegyesebb munkatarsak kozott is, elvegre a kozos nyelv azert az angol. Kezdesnek, ugrodeszkanak megfelel tegyuk fel egy evig. Utana vagy ugymarad es akkor vege vagy fejleszti magat.

váj mí 2013.05.03. 11:10:59

Ja, különben most rúgattam ki a (magyar) takarítónőt, mert trehány volt. Tehát az ő szemszögéből én voltam a "geci magyar, aki kicseszett" vele.
(Mondjuk, ennek következtében ma én nyaltam fel csillogóra az egész helyet. De holnapra már lesz másik! ;) ).

Jesus.Green 2013.05.03. 11:11:26

@Kovermadar: Mi sem vagyunk sznobok es nem csak a BBC-t nezzuk :) de nem fogok felszerelni parabolat magyar adasert, mar akkor sem igazan vonzott, amikor meg Magyarorszagon eltem. Hireket szinten vegyesen olvasunk, de utobbi idoben erost eltolodott az itteniek javara, hiszen ez az itthonunk mar (otthon meg mar nem elunk, kar febosszantanunk magunkat a dolgokon).

zopilote 2013.05.03. 11:11:34

@tanato:
Tudod mi az erdekes?? En meg ma is ugy erzem, hogy hazaarulo vagyok:( (mint a Kadar - kor disszidense) Sikeres volt az agymosas:(

Jesus.Green 2013.05.03. 11:13:24

@Amarante: Hajjaj :) Azert ne feledd, hogy a magyarokra nehezebben ragadnak a nyelvek (mint foldid, hasonlo elonyokkel indultam nyelvismeretek teren).

zopilote 2013.05.03. 11:15:45

@bpetya75:
Szepek a fak es erdekes az egesz dolog.
(amugy ertem en a celzast Kedves Kollega) :)

LyukasBogrács 2013.05.03. 11:16:04

@andaluzkutya:
Én mindenhol boldogultam. Ott is, ahol pisztolylövésre ébredtem az éjszaka közepén.

Jesus.Green 2013.05.03. 11:16:53

@Amarante: Jo erzes, amikor tagul a vilag az ember korul :) en akkor voltam igazan megelegedve magammal, amikor vegig tudtam elvezni egy Never Mind the Buzzcockot vagy egy Have I Got News For You-t ugy, hogy nem csak ertettem amit mondtak, hanem a kulturalis es politikai utalasok is 90%-ban atjottek.

tanato 2013.05.03. 11:17:16

@zopilote: Szerintem akik velünk egyidőben nőttek fel otthon mind hasonlóan érezünk egy kicsit ebben a kérdésben.Persze az agyunkkal tudjuk hogy nem igaz,de a gyermekkori agymosás még hat.

SilentDreams 2013.05.03. 11:17:22

@váj mí: Várjuk a takarítónö posztját ide hamarosan :)))

Amarante 2013.05.03. 11:18:52

@Jesus.Green: Na de a sajat anyanyelve:):):):)
Nekem annyiban van elonyom,hogy tudok romanul es ez sokat segit.a szorend 90% egyforma az angollal.Eloszor a mondokamat leforditottam romanra es azt angolra,mert ugy kevesebbet hibaztam:):)Jo kis agytorna:)
En roppant buszke vagyok magamra,hogy 50 evesen megtanultam egy uj nyelvet,nem kell kisegessen senki.:)

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.03. 11:19:42

@Jesus.Green: igen, de ebben benne vagy a hozzaállás is...
a magyar nem erti hogy mashol miert nem ertik a magyart :))))))))

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 11:22:39

@tanato: 10 eve dolgozik Nemetorszagban a hiteleik miatt?
Es meg nincs kifizetve?
Valami nem stimmel ezzel a tortenettel.
A hitel problemak kulonben is most jottek csak fel.

Nem kivinni a csaladot pedig eleg fura az en szamomra.
Nem baj , nőjenek csak fel a gyerekek a csodas Mo-on.

Lehetőségek garmadajaval indulnak majd.
Na mindegy.
Mindenki másképp csinalja.

zopilote 2013.05.03. 11:23:44

@Amarante:
" szornyu erzes,hogy nem erted mi van korulotted "
Nalam is ez volt a hajtoero plusz a millionyi csodalatos angol nyelvu konyv, hogy probaljam megtanulni. Sajnos a spanyollal is igy vagyok, szerintem a vilag egyik legszebb nyelve, de lustasagbol nem tanultam eddig. Tavaly bejartam nehany antikvariumot Mexiko Cityben, majdnem sirtam elkeseredettsegemben, hogy nem ertem a nyelvet, annyi csodalatos es izgalmas konyvet lattam, amitket szeretnek elolvasni. (ettol figgetlenul azert megvettem nehany 50 - 100 eves kiadasu ritka, szamomra aranyat ero angol nyelvu konyvet)

bpetya75 2013.05.03. 11:26:58

@zopilote:

Azért remélem szívedre nem vetted ;-)

Azon egyébként csodálkozom, hogy ezek a fák 200+ évesek lennének, de azért akkora szakértőnek nem tartom magam, hogy kétségbe vonjam a dolgot.

Hazaárulóság. Igaz, hogy a mostani brancs (jajj, nem is, mert csak a szélsőségesek) szereti használni ezt a szót, de ettől még biztos van ilyen ember. Ez szerintem az ő bajuk, nem a mienk. A kitelepült több százezer uszkve egy millió meg nyilván nem hazaáruló. Elég nagy sötétség kell ahhoz, hogy valaki a saját rokonát, vagy barátját, jó ismerősét leárulózza, pusztán azért, mert másik országban próbál boldogulni. Olyat meg nem nagyon tudok elképzelni, akinek ebből a körből ne lenne legalább 1 ember, aki átlépte a határt.
Persze az ember magának bocsájt meg a legnehezebben, de ideje lenne megpróbálkoznod ezzel.

andaluzkutya 2013.05.03. 11:29:11

@babo81: A magyar oktatással az a bajom, hogy rengeteg használhatatlan tudást ad az embernek, de cserébe legalább megtanítják stresszelni mindenen. Nekem más elképzeléseim vannak arról, hogy egy iskolának mi a feladata és úgy gondolom, hogy a választott országomban az oktatás ezen elvárásaimnak jobban megfelel. Vannak természetesen Mo.-n is jó tanárok és jó iskolák, de az oktatási rendszer egészében nem nyeri el a tetszésemet.

@Sanyi9: "ja, meg istenments olyanok lennenek, mint te. "
Nem az oktatástól lettem olyan, amilyen. Ha valamiben mégis hatással volt rám, az az, hogy megtanított ellenállni valaminek éveken keresztül. Nem szeretném, ha a gyerekeim valami ellen kellene harcolniuk éveken keresztül, jobb ha inkább valami mellett teszik mindezt.

@LyukasBogrács: Akkor ujramagyarázom: természetesen bárhol lehet boldogulni, csak kérdés, hogy milyen áron. Ha pl. te vagy a világ legjobb microchip tervezője (ha van ilyen), akkor túlélhetsz egy olyan helyen, ahol pisztolylövésre ébredsz az éjszaka közepén, de ahhoz képest amire képes lennél, lényegében csak vegetálsz, mivel ott alighanem nem chipeket tervezel, hanem arra hajtasz, hogy megvédd az értékeidet, életedet, szeretteidet. Remélem érthető.

váj mí 2013.05.03. 11:30:10

@SilentDreams: Mnaaaaa, arra én is kíváncsi lennék, mit írna. "Kirúgtak, mert nem ürítettem és mostam ki naponta a papírkosarakat a használt óvszerektől és törlőkendőktől." ;).

Amarante 2013.05.03. 11:39:27

@zopilote: En is begyujtottem nehany ritka konyvet:)nagy konyvmoly vagyok.van koztuk ket csodalatos rajzokkalteli meseskonyv az osszes regi Grimm,Andersen mesekkel:):)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.03. 11:42:47

@váj mí: Kinek a pap, kinek a papné...
Ha már kellőképpen unod a párodat, akkor megértem. Vagy ha valaki nem hosszú ideig csinálja. :)
Azt azonban senki nem magyarázza meg nekem, hogy évekig/évtizedekig normális állapotot jelent havonta találkozni a családdal.
Én is ismerek olyanokat, akik akár 1000 km-ről is hazajárnak havonta többször is.
Nem hinném, hogy ez meg az egészségnek tesz jót.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 11:45:53

@Jesus.Green:
De jo. Ez a forum is olyan lesz mint a Duna tv.
Minden a szekelyekrol fog szolni.

@Kovermadar:
Hu, a svédek keze helyet is olló van?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 11:46:12

@Jesus.Green: mi az osszefugges a sznobsag es s magyar TV kozott?

Itt elek, azt nezem, amit a helyiek. Ennyi. Ez a hazam, az otthonom, a hely, amit imadok. Nem kell sem Orban Viktor (es a tobbi semmirekello) suketelese, sem a Maunika show, sem semmi mas.

Amarante 2013.05.03. 11:48:36

@dirtyfreebird: Mint mondam:nem minden erdelyi szekely.Pl.en sem es meg csak nem is ohajtozom azza lenni(a sogornom az) es ,hogy is mondjam:nincs koztunk nagy baratsag:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 11:50:37

@dirtyfreebird: mint majdnem minden nap, megint szurve lettel... nem pazarlom rad az idomet, kicsirigo. ;)

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 11:55:41

@bpetya75:
Mégis azt elárulnátok nekem hogy miért vacsorája ne lett volna sólyom?

@kutya vacsorája:
"biológiából hüjének lenni miért elegánsabb, "
A hülye nem pontos j.
Helyesírásból hülyének lenni miért elegánsabb?

Es tőled is kérdezem hogy a sólyom az kihalt Európában?
Vagy miért nem lehetett sólyom?

ELTERJEDÉS
A kerecsensólyom keleti elterjedésű faj. Európában hazánkon kívül Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Ukrajnában, Oroszországban, Moldovában, Romániában, Bulgáriában és Ausztria határainkhoz közeli területein fészkel. Ázsiában fészkelőterülete egészen Mongóliáig terjed. Fészkelőterülete egybeesik legkedveltebb zsákmányállatainak, az ürgefajok elterjedési területével.
www.mme.hu/termeszetvedelem/kiemelt-fajvedelmi-programok/kerecsensolyom.html

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 11:56:28

@zopilote: sok megnyilatkozás volt már a HÁ-n a(z idegen) nyelv szükségességéről. Azt gondolom ebben a témában ez az igazi üzenet, azoknak akik megérkeznek felnőttként és el szeretnék sajátítani (akár munka mellett is) az adott nyelvet, egy elfogadható szinten, a lehető leggyorsabban. Mert ugye gyakorlásra lehet bőven találni lehetőség, de a birtokos esetet (is) nehéz lehet megérteni más nyelven, ha nem tudjuk, hogy mi az...

Javaslom HÁ-nak Keselyű hozzászólását belinkelni az első oldalra!

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 12:01:40

@Kovermadar:
Kothchogh félkezű.
Az ilyenek nagyon jók voltak a naci partba.
A félkezű a felsőbbrendűségi tudattal.
Azert majd beköszönök neked meg a vajling luvnyadnak minden nap. (-:

LyukasBogrács 2013.05.03. 12:07:29

@andaluzkutya:
Nem vagyok mikrocsip tervező, nem vegetáltam sehol, pláne nem ahhoz képest, amire képes lennék (azt megtettem).
És megtette rajtam kívül sokmillió ember, emellett még emberek is maradtunk. Azt hiszem, erre joggal lehetünk büszkék.

nyuszigonosz 2013.05.03. 12:08:41

@Lobelt Ledfold Reloaded: Nem csak te. Én ugyanígy vagyok ezzel. Minden új kihívás érdekes, és nem búskomorkodni kell szerintem.

BTBTBT 2013.05.03. 12:10:31

@váj mí:

És akkor te tényleg csillogóra nyaltad fel a "masszázsszalon"-t, és nincsenek használt óvszerek meg törlőkendők a szemeteskosarakban? :)

Azt hiszem, dirtyfreebird-től megint megkapod, ha olvassa ezt a két hozzászólásodat...

bpetya75 2013.05.03. 12:11:09

@dirtyfreebird:

Azért nem tartom valószínűnek, mert a sólymok általában jóval óvatosabb, távolságtartó madarak. Nem jellemző, hogy forgalmas utak menti oszlopokat használjanak "beülőfának" Az egerészölyvre sokkal inkább jellemző ez. Arról nem is beszélve, hogy míg utóbbi tízezres nagyságrendben él Magyarországon, a sólymok jóval kevesebben vannak. Se a kerecsen-, se a vándorsólymok száma nem érte el a százat sem (fészkelő párokra gondolok). kabasólyomból több van, de abból sem ezres a nagyságrend.

Nagyjából ezért gondolom, hogy nem sólyom volt.

tanato 2013.05.03. 12:13:28

@dirtyfreebird: Én is mondtam nekik,miért nem mennek ki a gyereke és az asszony,de nekik így jobb ,ehhez vannak szokva.Most pl. egy autóhitelük van még.Na meg az asszony itt körzeti nővérként 4 órát dolgozik,csak.

nyuszigonosz 2013.05.03. 12:13:40

@Jesus.Green: Nekem elképzelhetetlen lenne nyelvtudás nélkül élni valahol.
Vegetálás az csak.

bpetya75 2013.05.03. 12:14:02

@Barátusz:

Már majd negyed órája megkapta ;-)

BTBTBT 2013.05.03. 12:15:19

@bpetya75:
Azután vettem észre, hogy elküldtem a kommentemet. :)
De korábban úgy tűnt, hogy váj mí tagadja, hol dolgozik.

BTBTBT 2013.05.03. 12:17:11

@Amarante:
Nem kötözködöm, de nem inkább arról van szó, hogy két nő rivalizál a családban?

bpetya75 2013.05.03. 12:17:11

@Barátusz:

Nekem nem tűnt úgy, de egy ideje megritkultam errefelé, lehet új szokásokat vett fel a hölgy :-D

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 12:17:18

@dirtyfreebird: a sólyom nem komálja annyira a modern világ vívmányait, így nem annyira szeret az autópályák mellett ücsörögni. Az ölyvek valahogy jobban bírják. Az ölyveken belül is az egerész-típusú az, aki jellemzően inkább az életterét tartotta meg ahelyett, hogy kiszorult volna megtanulta, hogy a kocsik nem jelentenek veszélyt a kerítésen kívül. Ezért láthatóak jellemzően az M1-es autópálya mellett elég gyakran ezek a madarak. Matematikailag tényleg nem zárható, hogy egy (kerecsen vagy egy vándor) sólyom üldögéljen ott, de azt hiszem ornitológia szenzáció lenne egy "autópályás sólyom".

BTBTBT 2013.05.03. 12:19:00

@bpetya75:
Valamikor múlthéten volt egy "szóváltásuk", amiből kiderült, hogy VM masszázsszalonban "recizik", azaz recepciós, DFB meg lekurvázta. Mint ahogy ma is.
Nem éppen puszipajtások. :)

bpetya75 2013.05.03. 12:25:01

@Barátusz:

Vannak itt nagy szájkaraték, szó se róla. A törzstagok közül többnek is ez vehette el a kedvét. Talán ha nem kellene posztonként újra szűrni ;-)

bpetya75 2013.05.03. 12:26:20

@Megint szabad a gazda:

Most akkor vagy nem mondunk hülyeséget, vagy mindketten ugyanazt a hülyeséget mondjuk ;-)

BTBTBT 2013.05.03. 12:30:34

@bpetya75:

Sokáig csak olvasója voltam a HÁ-nak, de legtöbbször éppen nem a poszt, hanem a kommentek miatt volt érdemes.
A törzstagkkal kapcsolatban nem tudok hozzászólni. Tán nem érdekes számukra a poszt? A színvonalcsökkenésre reagálnak távolmaradással?

Az tényleg jó lenne, ha meghatározott időtartamra (egy hét/hónap) is lehetne szűrni néhányakat.

váj mí 2013.05.03. 12:41:34

@tilmir: No nem, nem ideális állapot, az biztos.
Bécs-Budapest távolság heti ingázással azért nem olyan húzós akkor sem, ha valakinek családja van otthon. De mondjuk, ha Mosonmagyaróváron, Győrben vagy Tatán lakik valaki, akkor még közelebb van időben. És hát, hm, most őszintén, ha mindketten mondjuk Pesten dolgoznak, akkor sem találkoznak túl sokat, legfeljebb este. A valódi együttlétek úgyis a hétvégékre maradnak.

bpetya75 2013.05.03. 12:42:59

@Barátusz:

Lehet, hogy egyszerűen megszűnt az újdonság varázsa, és ez egy természetes folyamat. De az is benne van, hogy a régi helyén kisebb volt a blog látogatottsága, így családiasabb volt a hangulat. Volt néhány házitroll, de 3-4-nél tényleg nem több, és az itteniekhez képest galamblelkű fűzfapoétának hatnak csupán. Hacsak meg nem csal a memóriám ;-)

Nem értek egyet a színvonal miatt vészharangot kongatókkal, de azt hiszem, hogy jó lenne a hétvégi posztokat kihagyni, hogy ne legyen akkora posztkényszer. Ugyanis a mindig is hullámzó színvonal eredője szerintem is enyhén lefelé mutat egy ideje.

Amarante 2013.05.03. 12:43:01

@Barátusz: Nem,nem!Ok Udvarhelyen eltek es ritkan talalkoztunk(nem havonta)csak a stilusa volt olyan bicskanyitogato.Oszinteseg cimszoval mindenkit jol megsertegetett es azt hitte,hogy a szekelysege kivaltsag:)Tudod:mindenki hulye csak en vagyok a helikopater stilus.nagyobb gondok nem voltak azert,mert nekem surgos-fontos setalnivaloim es jatszani valoim voltak az unokaocsemmel es hugommal:):):)Tudod:okosabb enged_mondta a kerites es bedolt a rendor alatt:):)

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 12:44:20

@Amarante:
Majd igyekszem emlekeztetni magam.
@Barátusz:
Remelem a vendégek édeset ettek es nem volt keserű amit fel kellett nyalnia. Ha tetszik érteni mire gondolok.

Nem a velem valo szovaltasbol derult ki mit csinal. Azt masnak irta.
En csak elkaptam a szofoszlanyokat.
A nyero paros a felsőbbrendűségévvel - aminek meg csak alapja sincs, elnezve a korulmenyeiket - meg szuressel húzta ki a gyufat.
Utalom a cenzurat.
Freedom of speech vagy mi a franc.......

@bpetya75:
Ok , páran megindokoltak hogy miért nem lehetett esetleg sólyom. Mivel emberkerülőbb és kevesebb van belőle?

En nem láttam leírva hogy nagyon emberkerülő lenne a vadaszat során.

Ráadásul lehetett vándor sólyom is amiből több van mint a kerecsenből.
Ok. De nem voltunk ott így akar lehetett volna az is.
Ha meg nem az volt, akkor ez van.
Tényleg mindenkinek ornitológusnak kellene lenni aki egy autóból megmondja hogy mi ül a "karon"?

Csak érdekelt miből gondoljatok ennyire határozottan hogy nem az volt...........

Jesus.Green 2013.05.03. 12:48:00

@dirtyfreebird: De jo. Megint egy magyar huszar aki szerint Erdely = Szekelyfold, erdelyiek = szekelyek. Probalj meg mas mondatomba belekotni,ez nem talalt.

Jesus.Green 2013.05.03. 12:49:18

@Kovermadar: A sznobsag a kizarolagos BBC nezesnek szolt :) Nagyon felreolvashattal, mert en is azon a velemenyen vagyok mint te.

váj mí 2013.05.03. 12:49:41

@Barátusz: Nem masszázsszalon, szabályos bordélyház. Teljesen fehéren működő (otthon sok kkv nem ennyire szabálykövető... de ezt most hagyjuk). De nayaps, csillogóra, ez a normális. Különben tényleg nem értem ezt a csajt, aki takarított. Napi 4 órát kellett dolgoznia, erre 50 eurót kapott. Ha mellette semmilyen más munkát nem vállal, akkor is megél belőle, nem is szarul. De ő tudja.
Ja, a dirtyfree... aranyos kis madárka, valamit már reagált is, de gőzöm sincs mit, mert naponta szűröm. Annyit tegnap leszűrtem a mással való beszélgetéséből, hogy lebozgorozott. Hát ez az értelmi színvonala. Szegény ...

Amarante 2013.05.03. 12:50:58

@Megint szabad a gazda: Lattam egy term.sorozatot( The Nature of Britain)ahol az autopalyan ativelo oriasi kijelzokon ill annak tarooszlopan feszkelt egy madarpar.ha az emlekeim nem csalnak vandorsolyom volt:)Most eppen koltozkodunk-ill. du-kent:)es mindent bedobozoltam,de a sorozat megvan es majd ellenorzom:):)

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 12:51:31

@bpetya75:
Aki nem tudd szembenézni más, eltérő véleménnyel az egy kicsit ize....
Szerintem.

Mit szeretnetek?
Hogy mindenki ugyanazt az egy sémába,sámánba beleillő, cukormázas szöveget írja?

Ami nem tetszik azt meg toroljuk?
Ezt így hogy?

Amarante 2013.05.03. 12:51:38

tarooszlopan=tartooszlop

Jesus.Green 2013.05.03. 12:51:54

@nyuszigonosz: Hat pont ez az. Aztan hanyan megteszik megis...

bpetya75 2013.05.03. 13:00:08

@dirtyfreebird:

Kollégiumi szobatársam roppant büszke volt magára, mert 2-3 év alatt sikerült elérnie faterjánál, hogy a nagy, kampós csőrű ragadozónak kinéző madarat ne sasnak, hanem egerészölyvnek nevezze. ;-)

Ha olyat olvasok, amit hibásnak gondolok, és épp van hozzá kedvem, akkor leírom a véleményem a dologról. Igyekszem úgy, hogy ne legyen sértő, ezért is határolódtam el a témában előttem szólótól. Egyébként feltételes módban írtam, mert a természet nem a nagykönyvben leírtak szerint működik, mindig vannak meglepetések.

bpetya75 2013.05.03. 13:04:58

@dirtyfreebird:

Minek nézel te engem wazz? Nem vagyok én senki szószólója. Engem nem zavar az enyémtől eltérő vélemény, maximum a színvonaltalan, fröcskölődő megfogalmazás. De attól se forgolódok álmatlanul az ágyikómban. Van mivel töltsem az időmet szerencsére, nem kell itt rohadjak naphosszat a gép előtt.

andaluzkutya 2013.05.03. 13:05:52

@LyukasBogrács: Gratulálok:)
Én a munkámból kifolyólag inkább azokat a példákat látom, akiket a pisztolylövéses éjszakák inkább megtörnek, vagy más módon alakítja át őket, így hajlamos vagyok úgy értékelni, hogy a pisztolylövés nem feltétlenül szerencsés az emberek nagyrészének a személyiségfejlődése/boldogsága szempontjából. De ettől, hogy én többnyire nem ezt látom, még elképzelhető, hogy ilyen környezetben is emberek milliói élnek boldog és tartalmas életet, vagy hogy sokaknak pont erre van szüksége ahhoz, hogy teljes emberré váljanak.

NIKI LAURA 2013.05.03. 13:06:52

@Pitykeőrmester: miért tõrnèm,echte ungarische vagyok,sõt Canadàban azt hittem koràbban,hogy valamifèle indián nyelvet beszélnek.
Az ōslakosok a helyi kocsmában mindig úgy üdvözöltek hogy:Canaaaada,Canaaaada...
Israelben meg valami hèber angolt,ott se értettem teljesen,mit akar mondani Jacob Van Zanten.
Talân Dél Afrikâban -ahol szinte a Down Under tàjszólast beszélik-lehetett èrteni az angol nyelvet,de- nevetni fogsz-a Zulu kaffertōl,nem a Bur farmertōl.

Zopilote olvtárs tudna errõl mesèlni,mikór az orosz ès az Indiai angolul beszélget a Future shopban..

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 13:08:18

@Jesus.Green:
Megmondom őszintén egyetlen magyarul beszelő külföldi sem érdekel. De legfőképpen az erdélyiek nem.
Bocsi a RENDES erdélyiektől de ez van.

Nekem nem szoktak konfliktusaim lenni emberekkel, akik nem agresszívak a való világban, de az erdélyiekkel mindig volt.
Ez volt az első találkozásom magyarul beszelő román állampolgárokkal - vagy egyáltalán külföldi "magyarral" -
de egy életre elég volt.
Pedig csak 8 hónapig dolgoztam közöttük.

De ott volt referenciának egy 15 fos "román román" és velük az ég világon semmi probléma nem volt.

Szóval nálam mar nem jön be az képmutatás....

BTBTBT 2013.05.03. 13:09:09

@bpetya75:
Könnyen el tudom képzelni, hogy azért is kerülnek ki gyenge színvonalú vagy hülye felfogású, netán "lúzer" posztok, hogy meglegyen a magasabb látogató- és kommentszám egy forgalmasabb blogon.

A posztkényszer ugyanerre lehet megoldás - még hétvégén is mennek a kattintások.

Shebelle 2013.05.03. 13:10:02

@Kovermadar:

Igen, én is ismerek ilyet. Nem vagyunk egyformák. Bár én az a típus vagyok, aki igyekszik meglátni mindenben a jót, de vannak helyzetek mikor elszomorodik kicsit az ember...egy pillanatra.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 13:10:21

@bpetya75: az valoban jo lenne, leven nincs moderalas a HA reszerol.

A velemenyek kulonbozosege egy dolog. A primitivseg vulgaris kifejezese egy masik, amire semmi szukseg (pl. tudjukki vs vaj mi).

Ezen esetleg HA is elgondolkodhatna...

BTBTBT 2013.05.03. 13:12:51

@dirtyfreebird:
Értem, mire célzol az "édeset evéssel", de azt nem, hogy mit pörögsz itt olyasvalakivel kapcsolatban, akit érezhetően a munkája miatt is lenézel (tehát nemcsak a szűrésről van itt szó), holott nem ismered, és nem vagy közvetlen kapcsolatban vele?

Ha neki az kell a megélhetéshez, dolgozzon olyan helyen. Ha szolgáltat is, az is az ő dolga. Nem a rokonod vagy ismerősöd, akivel kapcsolatban még meg is érteném az ilyetén reakciódat.

Szóval tőlem elmoroghattok itt egymásra, csak nem vágom, hogy mi értelme virtuálisan utálkozni.

bpetya75 2013.05.03. 13:12:58

@Amarante:

Olvastam olyan vándorsólyomról, amelyik a Szent István bazilikán fészkelt. Nekik az kell, hogy ne bolygassák őket, ne legyenek könnyen elérhető helyen. Hogy több tíz méterrel alattuk mit csinálnak, az kevésbé izgatja őket gondolom. De azért az, hogy ott üljön 1-2 méterre az autóktól, az nem ez a kategória.

váj mí 2013.05.03. 13:13:59

@Kovermadar: Mna, speciel a Viktorból és a bandájából az is sok, amit az Indexen olvasok, még akkor is, ha osztom "x"-el. Ezért nem kellene magyar tv. tuti. Különben tv-t már évek óta nem nézek. A német tv sem jobb, pláne, hogy a műsorok jó része onnan szivárog át. Ha valamire tényleg annyira kíváncsi vagyok, utánamegyek neten. De ezt lassan kezdik felfedezni a szolgáltatók is, lassan olyan lesz a kábel tv előfizetés, mint a vezetékes telefon. Pár év, és ingyen csapják a csomaghoz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 13:15:44

@Shebelle:
Ertelek, azt hiszem.
Itt sem tokeletes minden, de en is keresem a pozitivumokat es azokra koncentralok.
Mo mar mas teszta, az egyszeruen csak nem erdekel mar.

Amarante 2013.05.03. 13:15:46

@dirtyfreebird: Most azert ez nekem nagy csalodas volt:(
!7 ev alatt,mig Mo-on eltem rohadt sokszor atcsesztek az agyam,nagyon sok kellemetlen elmenyem volt az ottani fajtiszta magyarokkal,de soha nem mondom azt,hogy minden magyar gane,szarhazi etc.,mert nem mindenki az.Sot;a tobbseg biztos nem az:):):)errol meg az ott eltoltott 17 ev sem tudott meggyozni.orulok neki,hogy te 8 honap alatt meggyozodtel a magad igazarol.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 13:16:06

@Kovermadar:
Csak szolok hogy két perc regisztrálni új accountot az indara,- vagy mivel lehet ide belepni - az IP szűrést is kikerülöm neked 4 perc alatt.
Szóval cenzúrázhatsz de okosabb mar nem leszel.

BTBTBT 2013.05.03. 13:17:07

@váj mí:

Nem rémlik, hogy eddig ilyen nyíltan kimondtad volna, hol dolgozol.
És neked tényleg nem kell semmi mást csinálnod ott és nem is csinálsz mást, csak a recepciót?
A kirúgott takarítónő fizetéséből kiindulva: Titok, hogy te mennyit keresel?

Amarante 2013.05.03. 13:18:29

@bpetya75: Ha kicsomagoltam majd ranezek,mert most elkezdett izgatni a dolog:):)hangsulyozom:lehet nem jol emlekszem a fajra:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 13:20:19

@Barátusz: mert van akinek csak ennyi jutott az elettol: masok lenezese velt vagy valos okokbol. Ennyi. :)

Kar vele foglalkozni, mehet ra a szures, aztan majd megunja, ha nem latja senki ;) az ellen meg tehetetlen, bar ettol meg nyugosebb lesz... a vegen az ilyen kezdi el a szomszedokat lelovoldozni, aztan azzal vedekezik, hogy senki sem ertette meg es kikozositettek. Szegenyke, a szivem szakad meg. :)

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 13:20:47

@Amarante:
Elnézésedet kérem kedves.
Kerlek sorold magad a hozzaszólásomba direkt odaszúrt RENDESEK köze.
8 hónap rosszindulat, butasag, agresszio az én open-minded gondolataimat is eléggé kiöli.

Nem szeretek konfliktus helyzetekben elni.
En a nyugalmat szeretem.

bpetya75 2013.05.03. 13:23:10

@Barátusz:

Nem tudom, tényleg így lehet e, de ha igen, azt sajnálnám. Nem tudom ki is mondta, de nagy igazság, hogy "A kevesebb több".

@Kovermadar:

Azt én se szeretem, amikor valaki a szólásszabadság mögé próbál bújni a bunkóság következményei elől.

SilentDreams 2013.05.03. 13:24:32

@Amarante: Az a normális, ahogy te csinálod.
Rossz tapasztalat alapján általánosítani nagyon nem helyes (persze jó tapasztalat alaján sem). Ez az általánosítósdi annyira de annyira benne van sok emberben, nagyon nehéz sajnos valamit tenni ellene :(

Lekakált egy fehér madár, minden fehér madár szemét, bezzeg a feketék.... Ajjj....

váj mí 2013.05.03. 13:24:51

@bpetya75: @Barátusz: Mna fijjúg, látom foglalkoztat benneteket a személyem ;).
Petya tudja, hogy nem tagadom, milyen munkát végzek, már csak azért sem tagadhatnám, mert tavaly ősszel megjelent itt a posztom, tavaly nyáron meg egy másik, specifikusabb posztom a masszázsblogon.
De mindig vannak vannak újszülöttek, és az index blogok különben is a trollok mennyországa, én meg már az évek alatt hozzászoktam.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 13:26:54

@Barátusz:
Biztos bugocsiga vagyok. (-:

Mara befejeztem. Önmegtartóztatás. (-:
Az ilyen foglalkozás az én világnézetemben lenézendő.
Ennyi.

Te meg kedvelheted.
En meg csak megismerni sem akarom.

BTBTBT 2013.05.03. 13:28:44

@váj mí:
Látod? És anélkül foglalkoztat minket, hogy egyáltalán ismernénk vagy tudnánk, hogy nézel ki. :)
De most komolyan, majd utána nézek a posztjaidnak, mert a HÁ kivételével nem igazán olvasgattam semmit korábban.

váj mí 2013.05.03. 13:28:47

@Barátusz: Mna, épp fentebb írtam, mert most értem utol magam az után-olvasásban.
Nekem? Már úgy érted, hogy én megyek-e szobára a vendégekkel? Mert ha igen, nem ;). Nem is tehetném, még ha akarnám sem, mert azonnal kirúgnának. Nem arra lettem alkalmazva.
Az én napidíjam a duplája, de ez csak az alap.

SilentDreams 2013.05.03. 13:29:16

@dirtyfreebird: Mindez semmit sem jelent. Attól még, hogy románokkal épp jó tapasztalatod volt, abból nem következik, hogy legközelebb is az lesz. Mint hogy az sem, hogy minden erdélyivel rossz tapasztalatod lenne a jövöben is, mint egyszer a múltban.

Emberek egyéni megítélése vs általánosítás.

Jesus.Green 2013.05.03. 13:29:49

@dirtyfreebird: Mibol gondolod, hogy erdekelni akarlak? Mibol tudod te megitelni, hogy 'rendes erdelyi' vagyok-e vagy sem? Miert erdekel egyaltalan, hogy ki fia-borja huzodik meg a nikk(em) mogott? Es miert erdekel engem, hogy milyen tapasztalataid voltak neked az eletben? Ne lassal bele tobbet a virtualis homokozoba mint ami, IRL meg ugyis nulla fele konvergal annak az eselye, hogy barmikor is egy asztalhoz uljunk le sorozni. Ha pusztan szarmazasom miatt ignoralsz vagy kotsz belem am legyen, allok elebe. De nekem semmi bajom nincs azzal, hogy eszmet csereljek veled, meg akkor sem ha magarorszagi magyar vagy, vagy ha az utobbi idoben jol erezhetoen baszatlan idoszakodat eled.

BTBTBT 2013.05.03. 13:30:07

@dirtyfreebird:
Hogy és minek kedveljek már valakit, akiről a kommentjein (és posztjain) kívül semmit nem tudok?

És attól, hogy megkérdeztem, hogy te miért utálkozol, még nem leszek automatikusan kedvelő.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.03. 13:30:15

@bpetya75:
Kurvat lekurvazni nem bunko kategoria.
Na, kikapcsoltam a firefoxot. (-:

SilentDreams 2013.05.03. 13:31:30

@dirtyfreebird: Lenézendö foglalkozás :))))))))))))))))))

Egy szinten van a drogdealerrel a világnézetedben, vagy attol azért kicsit feljebb? De lenézedö... LOL :)

bpetya75 2013.05.03. 13:33:18

@SilentDreams:

Erre van egy hipotézisem ;-)

Szvsz az általánosításra, skatulyázásra szüksége van az agyunknak, hogy könnyebben működjön, hogy gyorsabb választ tudjon adni a történésekre. Rosszá akkor válik, amikor nincs meg az emberben a kellő rugalmasság ahhoz, hogy a skatulyák között ide-oda lehessen pakolni.

@váj mí:

Gondoltam én, csak rég voltam már itt igazán ;-)

Jesus.Green 2013.05.03. 13:34:48

@Amarante: Ne menjel ebbe bele, ugysem ertene meg, es ezt nem gonoszsagbol mondom, hanem nincs meg neki az a fajta tapasztalat, ami teged/engem lenyegeben meghataroz. Mondhatnam ugy is, hogy nem egyek a gyokereink.

BTBTBT 2013.05.03. 13:35:26

@váj mí:
Oké, volna még kérdésem a munkádhoz való viszonyodról, de előbb inkább elolvasom a posztjaidat, hátha választ kapok rájuk, és nem írogatok itt fölöslegesen.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 13:35:56

@váj mí: "én is kíváncsi lennék, mit írna."
Sose dolgozz magyarnak.
Én egy szállodában voltam szobamenedzser két diplomával.
Három nap után mindent jobban csnáltam mint a többi román, észak-albán, és nyugat-orosz menekült. A nyelvtudásomat is hasznosithattam volna jövedelmezőbben is a szállodában, de inkább minimálbérért elvállaltam a menedzserséget.
Magyar volt a főnököm. Egy kiállhatatlan zsarnok. Neki semmi nem volt elég,
Csillogot a padló is ahogy felnyaltam, de akkor meg a szemeteskosárba kötött bele.
Három nap után inkább felmondtam, Most majd megtanulja a mgyarok istenét az a némber, ha neki kell kell az egész szálloda mocskát eltakaritania.

bpetya75 2013.05.03. 13:37:43

@Jesus.Green:

Szerintem DFB nem itthon él. Vagy származásilag gondoltad a magyarországi magyart?

Azért a "baszatlan időszak" csúnya volt ;-)

Amarante 2013.05.03. 13:38:34

@váj mí: Na en pl. nem tudtam,hogy hol es mit dolgozol:):)de most,hogy tudom oszinten bevallom:nem erdekel:):)Kuldheted a marvanytombot faragasra:):):)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 13:39:37

@váj mí: Közben a naccságos "menedzserasszony" meg csak mereszti a se**ét a recepción és más se csinál csak valami hülye blogra irogat.

andaluzkutya 2013.05.03. 13:40:23

@bpetya75: Ez nagyjából így igaz. Az agy nem alkalmas arra, hogy mind a 7 milliárd embert külön megismerje, hanem szereti csoportba rendezni őket, és valami közös dolgot rájukhúzni. Amúgy nem csak az a rossz, ha nem lehet a skatulyák között ide-oda pakolni, hanem akkor is, ha egy skatulya fel van ruházva sok tulajdonsággal és így a beletartozó ember a skatulya összes tulajdonságával kell, hogy rendelkezzen.

Amarante 2013.05.03. 13:42:27

@Jesus.Green: Nem is akarok jobban belemenni:)Hala istennek van itt nagyon sok ertelmes ember,akivel jot lehet beszelgetni.:):)Egy intelligens emberrel meg tudod ertetni az allaspontodat a tobbivel meg nem erdemes vitatkozni:):):)szive joga utalkozni,ha o ettol erzi jol magat,ki vagyok en,hogy elrontsam az oromet?

bpetya75 2013.05.03. 13:43:56

@dirtyfreebird:

Nono! Azt is lehet elegánsan és sudri bunkó módon. Meg aztán én simán elhiszem neki a recepciót.

Egyébként nem török én pálcát feletted, meg váj mít sem védem, nem szorul rá a védelmemre (akár mit is jelentene ez itt, a virtualitásban). Csak jelzem, hogy akkora firifittyel veted bele magadat a vitákba, mintha az életed múlna rajtuk. Hm?

váj mí 2013.05.03. 13:44:26

@bpetya75: Tudom ám, hogy gondoltad ;).

@Barátusz: Megkönnyítem neked, előbányásztam a masszázsblogos linket:
masszazs.blog.hu/2012/07/09/erre_figyelj_kulfoldon
A HÁ-s meg csak áss utána ;)

@Amarante: Köszi, alkalomadtán beszerzem azt a márványtömböt :)

@ctboy: Ha csak ennyi lenne de jó lenne. A semmiért pénz kapni. Na igen. Csakhogy ez nem az a munka ;).

Amarante 2013.05.03. 13:44:33

@bpetya75: szerintem is csunya volt!!!!!Ugy koll irni,hogy szexualisan kielegitettlen:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 13:45:10

@SilentDreams: "lenezendo foglalkozas"??? :) Ilyet tipikusan egy 14 eves ir, aki ezt az apukajatol hallotta (miutan az hazaert vaj miektol). ;)

Pech!

bpetya75 2013.05.03. 13:45:30

@andaluzkutya:

Bíztam benne, hogy megerősíted a véleményem. A kiegészítést meg köszi, jogos!

SilentDreams 2013.05.03. 13:49:30

@bpetya75: Tehát elméleted szerint az agy alapvetöen "általánosító módban" müködik, s aztán rajtunk áll, hogy ezt hogy kezeljük?

Ebben lehet valami.... Ha például már 2x megtámadott egy fehér madár, akkor ha hirtelen feltünik ismét egy fehér madár, és nincs idö gondolkozni (mert már mondjuk csak fél méterre van)), akkor az ember automatikusan megijed, hisz az agya beazonosította a madarat mint pontenciális támadó egyedet :))))

Ha viszont van idö gondolkozni is, akkor szerintem értelmes ember ezt a "támadó madár" skatulyát meg tudja szüntetni és nem fog az újabb fehér madárra támadóként tekinteni, söt nem is fogja ezt tetjeszteni róla.

Aki mégis ezt teszi, az akkor enged az agya elsödleges skatulyázásának és nem hajlandó reálisan továbbgondolni a dolgot...?

bpetya75 2013.05.03. 13:50:23

@Amarante:

Látszik rajtad a gyereknevelés áldásos hatása. A szalonképessé fogalmazási tehetségem nekem is egyre fejlődik ;-)

bpetya75 2013.05.03. 13:53:32

@SilentDreams:

Valami ilyesmi. :-)

Nekem az ugatás ugrott be. Egyedül vagyok erdőben, ugatást hallok, betojok, mert a kóbor kutyák veszélyesek is lehetnek. Aztán meglátom az őzbakot, amint épp riaszt. Jól elszidom minden mocsoknak, amiért így megijesztett, és a következő ilyennél nem tojom össze magam. Akkor van baj, ha egyszer mégis kutyák jönnek ;-) Bár nappal annyira nem bátrak, inkább este, és/vagy többen együtt.

Amarante 2013.05.03. 13:59:54

@váj mí: Elolvastam es roppanul megorultem mert ott is lett hirtelen egy erkolccsosz:):)Csak a nick nem stimmel,mert inkabb a sheawolf illene ra:):):)
Mindenfele erkolcsot taglalo helyzetben nekem az az ismerosom jut eszembe,aki soha,sehol egy kortyot nem ivott es tele szajjal orditott az italozokra,mig egyszer varatlanul toppantam be hozza es nem kicsit volt ittas.Zugivo volt a lelkem:):)Aki valamit nagyon hangoztat ,annal mindeg bevillan,hogy mit takargat ennyire:)

Amarante 2013.05.03. 14:01:34

@bpetya75: Kolcsonos a tanulas:en miattuk ok tolem :):):)

SilentDreams 2013.05.03. 14:07:11

@bpetya75: Aaaaaaaa, kutyák, rádásul erdöben....na ez horror téma nekem :))))

Töredelmesen bevallom, hogy ha bárhol kutyaugatást hallok, akkor nem tudom kivenni az "aktuális" kutyát a "támadó kutyák" skatulyából, hiába tudom, hogy vannak aranyos kutyák is, és azok is ugatnak olykor :)))))))

Ebbe érdemes belegondolni, hogy miért is van így. Pár nagyon rossz emlék ennyire meghatározó tud lenni, s simán gátolja a normális gondolkozást, hmm...

Egyébként, ha már erdö: valahol az Alpokban egyszer, egyedül az erdöben, csodaszép madárcsicsergés, fenyök, napsütés.... majd hirtelen nagyon távoli kutyaugatás, folyamatosan. Akkor vettem észre, hogy a turistaút egy tanya mellett vezetett épp, ami fákkal és oylan keritessel volt körülvéve, amin simán at lehetett bujni, föleg kutyáknak. A fak között benezve meglattam 3 nagytestü kutyát, ahogy futnak felém vadul ugatva. Na, több sem kellett, valoszinüleg megdöntöttem a rövidtavu futas rekordomat, s szerencsére pár 100 méter után a turistaút elkenyarodott a tanya mellöl....

Ha nem általánositok, megvarhattam volna öket, és megnézhettem volna, hogy mit is akarnak pontosan tölem, szabályosan kirándulótol :)))))))))))))

Jesus.Green 2013.05.03. 14:07:51

@bpetya75: Szarmazasilag, igen.

Sajnos nem tudtam szalonkepesebben megfogalmazni azt a lelkiallapotot, ami arra keszteti az embert, hogy az elo faba is belekosson :)

DieNanny CH 2013.05.03. 14:10:07

@kutya vacsorája:
Hát, pedig szerintem sólyom volt. Onnan gondolom, hogy láttam a Solymász Tamás c. filmet...
Amúgy a turul is benne van a pakliban, mert mikor bal oldalon néztem ki az ablakon, egy mindig repülni készült a hegy tetején...

Jesus.Green 2013.05.03. 14:12:07

@Amarante: Nemnem, az megint mas! Szexualis kielegites tortenhet egyedul is, minden nemu mu vagy bio segedeszkoz bevetesevel. Amire en gondoltam, azt konkretan csak egy jo heftolassal lehet kuralni :)

DieNanny CH 2013.05.03. 14:21:17

@bpetya75:

Most hogy megnéztem mindkét madárról képeket, fogalmam sincs, melyik volt. Merthogy mindkettő él magyarhonban...

váj mí 2013.05.03. 14:22:16

@Amarante: Engem szórakoztatni szoktak az ilyen "erkölcscsőszök" minden téren.
Visszatérve a melómra, tényleg nem szokványos, nem is ez volt álmaim melója, de jól fizet. És mivel én önfenntartó vagyok (nincs eltartó család vagy férj), nem mellékes mennyit keresek. Nincs sok időm erre a melóra meg arra, hogy az átlagnál több pénzt keressek, tegyek félre, és majd fektessek be. Kb. úgy 6-7 évem van még amíg a fizikai kinézetem lehetővé teszi számomra az ilyen jellegű recepciózást. Addig kell valami anyagi biztonsági hátteret megteremtenem magamnak. Felszolgálni, hotelben recepciózni vagy takarítani utána is ráérek. Sajnos, a diplomám, a szakvégzettségem és az otthoni munkatapasztalatom, eléggé országspecifikus, arra nem igazán támaszkodhatom. Nem panaszként írom, mert anno jó hasznát vettem.

BTBTBT 2013.05.03. 14:26:45

@bpetya75:
DFB nem Mo.-on el, hanem Angliaban. Lehet, hogy Londonban, de ebben nem vagyok biztos.

Sanyi9 2013.05.03. 14:37:29

@dirtyfreebird: ja, ezek az erdelyi magyarok ilyen szar emberek. Vegulis, mit kerulgetjuk itt a forro kasat, az a baj veluk, hogy magyarok. Es ez ellen nem tudnak semmit tenni, ilyen szar emberek/magyarok maradnak. Viszont a romanok tenyleg rendben vannk. Mind. Igy altalanassagban. Es az a 15 akit te ismersz, azok kulonosen jo fejek. En teljesen egyetertek veled.

BTBTBT 2013.05.03. 14:38:15

@DieNanny:
Hihetetlen! Te is lattad azt a cseh/szlovak (?) filmet? :)
Mondjuk tobbet nem tudok erdemben hozzatenni ehhez a "mifele madar volt az utszelen"-temahoz.

DieNanny CH 2013.05.03. 14:39:19

@váj mí:

Igen, gondolom ez a másik véglet, mikor nem a munkaadó használja ki a magyart, hanem a magyar munkavállaló lazul a magyar munkaadónál.

Len.Mag 2013.05.03. 14:40:45

Miről maradtam le! Már megint egy búsongós poszt!

Sanyi9 2013.05.03. 14:41:13

@andaluzkutya: "Nem az oktatástól lettem olyan, amilyen. Ha valamiben mégis hatással volt rám, az az, hogy megtanított ellenállni valaminek éveken keresztül. Nem szeretném, ha a gyerekeim valami ellen kellene harcolniuk éveken keresztül, jobb ha inkább valami mellett teszik mindezt." - ha nem az oktatastol lettel olyan, amilyen, akkor mitol? Es ha nem az oktatastol lettel olyan, amilyen, akkor vegulis miert fontos, hova jarnak a gyerekek iskolaba? Minek kellett evekig ellenallni? Az elso hozzaszolasom csak viccnek szantam, de a valaszod meg tobb kerdest hoz fel.

BTBTBT 2013.05.03. 14:43:59

@váj mí:
Koszi a masszazsblogos linket. A HA-s kb. mikor posztoltat? Evszak vagy honap (meg persze ev) eleg lesz.

andaluzkutya 2013.05.03. 14:49:00

@Sanyi9: A családom, barátaim, vagy pl. az iskolán kívüli tevékenységeim sokkal nagyobb hatással voltak a személyiségfejlődésemre, mint az oktatás. Azért fontos, hogy hova járnak a gyerekek, mert szerintem a magyar oktatás igyekszik elvenni a kedvét az embernek a tanulástól, ill. igyekszik kiölni a kiváncsiságot a gyerekekből. Ez esetemben (és természetesen sokaknál még) nem sikerült, de én makacs vagyok. A gyerekeim nem biztos, hogy ennyire makacsok :) Ellenállni annak kellett, hogy olyan legyek, amilyenre faragni akartak. Van még kérdés?:) Nehogy bent maradjon :)

váj mí 2013.05.03. 14:49:33

@DieNanny: Hm szerintem is valami ilyesmi volt benne, amikor ellógta a munkát, mert nálunk tényleg kellemes a hangulat. Mna, a meló az meló, azt kőkeményen el kell végezni, ezen felül van a kellemes hangulat. Kávé, üdítő, reggeli, ásványvíz .... ezek mind a rendelkezésére álltak, a napidíján felül, persze. Cserében a patikatisztaság. De ő megalázónak érzete, hogy naponta fogkefével sikálja át a wc-keféket, kiürítse és kimossa a szobákban a papírkosarakat. Pedig állítólag hajón dolgozott előtte. Mna, ezt kétlem.

DieNanny CH 2013.05.03. 14:49:33

@dirtyfreebird:

Kösz! Ezt a belinkelt oldalt nem ismertem.
De legközelebb, ha a reggel 7-kor Erdberg-ről induló pesti járaton leszek, Isten bizony lövésre kész fényképezőgéppel fogok ülni Győr után... A jobb oldalon. :-)

Amarante 2013.05.03. 14:52:35

@váj mí: Leginkabb az lehetett mogotte,hogy:jo ez ezeknek igy is!!:)Talalkoztam mar ilyennel.

DieNanny CH 2013.05.03. 14:53:00

@Megint szabad a gazda:

Hűha! Lehet, annyit kellett volna csak írnom, hogy egy varjú ül az oszlopon... :-)

váj mí 2013.05.03. 14:53:27

@Barátusz: Szívesen.
Húbasszus, nem tudom pontosan. De valami olyasmi volt a poszt címe, hogy Recepciózni lányok mellett, vagy hasonló. Biztos megtalálod.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 14:54:54

Most voltam egy cseppkobarlangban, nemetul beszeltek vegig. Kb 20%ot ertettem, kicsit olyan erzes volt, mint mikor kimentunk Ukbe, de megszolalni alig mertem.:)

Bejon amugy az orszag, bar probaljak titkolni, de nemely idosebb itt is elereszt egy csiposebb megjegyzest egy lathatoan kulfoldi mellett.

BTBTBT 2013.05.03. 14:55:32

@váj mí:
Oke, meg fogom keresni.

Amarante 2013.05.03. 14:57:10

@tildy:): azert igerd meg ha kutyad van vagy lesz nem veszel neki strasszkoves,piros lakkbor nyakorvet es a nagyikat messze elkerulod:):):)

váj mí 2013.05.03. 15:04:32

@Amarante: Hát rábaszott, mert nekem kell ellenőrizni az ilyesmit, és eléggé érzékeny vagyok a tisztaságra. Ugyanis én tényleg dolgoztam hajón, ha nem is housekeeperként, de egyszer be kellett ugranom egy hétre, mert az egyik housekeeper kiesett. Tudom, milyen egy 4 csillagos szállodában elvárt tisztasági szabvány. És tudom, nehéz meló. De ellógni akkor sem lehetett, még ha bar-tendernek alkalmaztak is, eredetileg. Egyedül a vasalás alól kaptam felmentést.

@Barátusz: Azt hiszem, valamikor szeptemberben jelent meg, de nem biztos.

SilentDreams 2013.05.03. 15:05:04

@tildy:): Hol Van Nemetországban cseppköbarlang? Itt is maradtok vagy csak nyaralás? :))))

Willkommen im Land der bösen Großmutter :)))))

Amarante 2013.05.03. 15:10:37

@váj mí: en csak azt nem birom felfogni,hogy ha valaki bevallal egy munkat akkor miert nem csinalja meg tisztessegesen ugyanannyi ido alatt,ugyanazert a penzert?Miert kell rosszul csinalni?Persze hibazni lehet barmikor,de ezt a direkte szarul dolgot nem ertem!
Nalam elvi kerdes hogy ha valamiert penzt kapok azert a tolem telheto maximumot nyujtsam,mert aki fizet az is tesz valamit a penzeert.Es ha nem akkor sem erdekel,mert az a penz az ove.
az ilyen tipusu emberek irjak a siros posztokat es fikaznak mindenkit artatlansagukat hangoztatva

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 15:16:06

@SilentDreams: Ich möchte hier zu bleiben, aber es ist nur ein Urlaub.... Ahh ich vergesse immer, meine Deutchkentnisse ist schlecht.

Kb 80 kilometerre vagyok Kolntol.

nyuszigonosz 2013.05.03. 15:17:18

@SilentDreams: Nem tudom hol a Tildy, és melyik barlangot nézte meg, de itt pl. a környéken van mindjárt harom is!
Pottenstein, Königstein, Velburg...

nyuszigonosz 2013.05.03. 15:20:16

@tildy:): Még van ugyan mit tanulnod németül, de kezdetnek nem is olyan rossz. :)))))

váj mí 2013.05.03. 15:20:16

@Amarante: Ráadásul nem is az első alkalommal rúgattam ki, amikor észrevettem, hogy trehány. Cirka 3 hétig rendesen elvégezte, amit kellett. Aztán következett egy rapszodikus hét, majd e hét elején kezdte el a 'leszarom' tabletta beszedését. Tegnap fajult odáig a dolog, hogy még a szemetet sem vitte ki. Tegnap rúgattam ki. Úgy látszik, némelyek munkamoráljának kifejezetten árt, ha emberként bánnak velük....

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 15:20:34

@Amarante: ha ez tömeges, akkor az tényleg jó hír, mert a DDT okozta csapást sok ragadozó faj nem tudta kiheverni.
Persze pont azok a fajok a leginkább érintettek, amelyek (vadász)területe nagyobb és kerüli az embereket és építményeit. (Ami azért manapság Európában nem egy könnyű feladat) A sólyom (általában) biztosan ilyen madár, ezért is van a vörös listán felül. Persze faktor az is, mint rózsatövis-tollú barátunk említette, hogy (főleg Arábia területén) szeretik vadászmadárnak használni és a mai napig rabolják banditák a tojásokat a fészkekből, hogy szelíd kézzel nevelt vadászmadarakat tudjanak a piacra termelni.

Klasszikus példa az alkalmazkodó-képességben való eltérésre a vörös és a kék vércse vagy a fekete és fehér gólya esete, ahol nagyon közeli fajok másképpen tudtak/nem tudtak alkalmazkodni az ember által megváltoztatott környezethez.

SilentDreams 2013.05.03. 15:26:40

@nyuszigonosz: Köszi, utána fogok nézni. Ilyenekröl nem tudtam.

@tildy:): Ezzel már nem vesznél el, simán jó kezdésnek tényleg. A möchte + zu szerintem angol hatás (would like + to) :)))))

Szóval Kölnnél is van csepköbarlang, ejha. Ideje többfelé kirándulnom, és nem ellustálkodni a hétvégéket...ejj :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 15:30:25

@nyuszigonosz: Kb ilyen angollal mentem ki Ukbe. 4 ev gimiben, 12 eve nem beszeltem. Bejonne az orszag, de parom miatt nem johet szóba. Pedig kaptam mar innet is allasajanlatot. Lakasarakon el vagyok kepedve, oke nem nagy varos, de feleannyi se , mint kinn nekunk. Arban, hm. Uk árak igy elsore, ruha , meg etel teren.

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 15:32:53

@bpetya75: azt hiszem az utóbbi évek egyik legizgalmasabb ornitológiai felfedezése az volt, hogy vércsék (persze leginkább a vörös) tömegesen fészkeltek be Budapesten az Erzsébet-híd szerkezetébe és onnan "ingáznak" naponta a budaörsi határba "élelmet beszerezni", szinte másolva a belvárosi lakosság egy jelentős részének életstílusát, akik szintén a budaörsi madaras teszkóba járnak, bár talán nem naponta...

Ha erre a sólyom is képes (lesz), akkor tényleg ugyanazt a hülyeséget mondtuk...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 15:33:44

@SilentDreams: Bahh, tanarom leszedne a fejem, ha meglatna, bahh, az remlett csak , hogy zu +inf, ha fonevi igenev . De nincs zu, ha modbeli segedige van.

Amarante 2013.05.03. 15:34:43

@Megint szabad a gazda: Itt,Angliaban nagyon sokat koltenek termeszetvedelemre es van is eredmenye.Sok olyan allatfaj ujra megjelent(foleg madarak)amiket mar hosszu evek ota nem lattak itt.A Temze az 50-60-as evekben gyakorlatilag halott volt ,most ujra tele van elettel.Pl.a farmerek ugy muvelik a foldet,hogy hagynak helyet a vadvilagnak.Nem azert mert kotelezo,hanem azert,mert vedik es becsulik.
Nagyon sokan onkenteskednek,tisztitjak a partot,pl.,segitenek a termeszetvedelmiseknek.
Ket vallalkozorol lattam egy doku. filmet,az egyiknek hatalmas almas "kertje"van es almabort keszit a masik mehesz,Ok pl.osszedolgoznak.A mehesz viragzaskor viszi a meheit(asszem1200kaptart)a fakat beporzando,A z almas a faira rengeteg madarhazat rakott ki es a kartevok elleni harcban a madarakra tamaszkodik szep sikerrel.
ezt a felfogast nagyon szeretem es becsulom az angolokban.

Peetee 2013.05.03. 15:40:59

Kitartás kívánok a jelenlegi munkához és sok sikert az olaszországi cél eléréséhez!

bpetya75 2013.05.03. 15:43:51

@DieNanny:

Maradjunk annyiban, hogy hoztam a szokásos formámat és tök jól elbeszélgettünk néhányan egy teljesen offtopic témában ;-)

De azért szerintem nem volt ez értelmetlen csevej. Érdekes ez a madár téma.

@Megint szabad a gazda:

Nagyon úgy tűnik, hogy a törzsfejlődés következő megugorni való lépcsője a növény- és állatvilág számára, az emberhez és a mesterséges környezethez való alkalmazkodás. Az, ha a Bazilika, vagy ahogy Amarante írta, egy nagy traverz tetején fészkel sólyom, nem jelenti azt, hogy hülyeséget írtunk, hiszen a zavartalanságot ott is biztosíthatja neki a forgalomtól való távolság ;-)

@Barátusz:

Nagyon képben vagy Öregem! :-D

rágógumó 2013.05.03. 15:45:23

Neked nem Irország volt a legnagyobb hibád. Miért csúsztatsz? Miért kell ilyeneket leírni? Amikor a történetedből egyértelműen kiedrül, hogy ott hibáztál, hogy:

1. magyar állásközvetítőn keresztül mentél dolgozni
2. olyan helyre mentél, ami tele volt magyarokkal...
3. nem tudtál angolul

Mi köze ennek az országnak ahol voltál? A külföldi, belföldi, felföldi, alföldi, középföldi magyarok 81,72 % (:D lehet, hogy 85,6 vagy 91,11%) meg nagy ívben kerülni kell, mert csőcselék, horda. Elég ha felmész pl. a londonimagyarok facebook oldalára, vagy a manhchesterire, vagy bármelyikre... Most például kivitték nekik az extraótvar Fornettit és ennek örülnek a szerencsétlenek :D mintha a Fornetti meg a Túró Rudi a magyarságot testesítené meg... jaj, mennyire szánalmas, te jó ég :D de mindegy, ez csak mellékszál, a lényeg, hogy magyarokkal csak akkor kezdj, ha tényleg ismered az illetőt, de még akkor is veszélyes. Persze sok kivétel van, de ezeket a kivételeket csak személyesen ismerheted meg, ha már odakint vagy, fokozatosan, nem Facebook oldalakon, meg állásközvetítőkön keresztül... Magyarország elhagyásáról meg inkább örömódát írj és ne siránkozz :D oké, tudom, a család hiányzik... kinek nem...

váj mí 2013.05.03. 15:46:11

@tildy:): A na, ich galube, past ... ;)

váj mí 2013.05.03. 15:49:23

@váj mí: francba, glaube lesz az... áááá! hülye vagyok, meg sietek :(

bpetya75 2013.05.03. 15:51:55

@SilentDreams:

Engem még nem támadott meg kutya. Én viszont egyszer majdnem nekimentem a szomszéd farkasölőjének, amikor megölte a kiskutyánkat, de még időben sikerült lecsillapodnom. Elég kétesélyes lett volna, de inkább úgy 9:1-hez a kutya javára.

@Jesus.Green:

Iratkozz be Amarantéhoz szalonképesítésre :-D

@DieNanny:

Francokat! Nagyon jó volt ez így. Kicsit legalább megnézegettük páran ezeket a gyönyörű madarakat. Ha nem írod, amit írtál, akkor ennyivel szegényebbek lennénk. Bizony ám!

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 15:54:29

@DieNanny: természetesen lehet bármilyen madár, akár sólyom vagy varjú is. A turult én is szoktam látni, de az egy kicsit farnehéz, mert évek óta nem tud felszállni...

bpetya75 2013.05.03. 15:58:08

@Megint szabad a gazda:

Óvatosan halló! Turult nem megszólni, ha szabad akar maradni a gazda!

@Sanyi9:

Mindig ez van, mert nem használsz szmájlikat!

2013.05.03. 16:00:45

Szar lehet amikor az embernek ennyi kontrollja nincs az élete felett. Elindul ki tudja hová jut és majd kiderül mi lesz. Nem semmi elkeseredés, vagy 'csakazértis' dac kell ahhoz, hogy így elinduljon valaki a bizonytalanságba, esetleg nyomorba...

Nehéz megszokni ezt a kapitalizmust.

Sanyi9 2013.05.03. 16:05:31

@A csótány is ember: ja ja, a kommunizmusban legalabb biztos a nyomor, nem bizonytalan...

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 16:06:53

@Amarante: itt is ilyen a közhangulat. Az Isar betonteknőjét évek alatt visszavadították, így a belvárosban is vannak (természetes) kacsák. Így a folyómeder teljesen élhetővé vált, persze az emberek is szeretik a természetes hűtőt, így folyik a sör, ha beindul a grillszezon. Érdemes megnézni egyszer. Érdekes példa lehet más városoknak.

bpetya75 2013.05.03. 16:10:13

@Megint szabad a gazda:

Tudnék szimpatizálni efféle törekvésekkel idehaza is. Gyerekkoromban, lassan negyed évszázada is van, túrakenukkal nyomtunk egy Kapos-Sió-Duna túrát (Kurd-Mohács). A két folyócska partja helyenként nagyon gusztustalan volt a sok szeméttel...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 16:10:53

@bpetya75:
"Szvsz az általánosításra, skatulyázásra szüksége van az agyunknak, hogy könnyebben működjön, hogy gyorsabb választ tudjon adni a történésekre."

Szabadon Mérő László: Észjárások-ból

Az emberi tudás piramis-szerüen "séma hetesek"-ből épül fel. (Általában hét elem képez egy őj komplex fogalmat, ezért a "séma hetes" elnevezés, ez a emberi gondolkodás mágikus száma)

"Csak azt tudjuk megtanulni amit már tudunk"

Legalább öt elemét ismerni kell egy új "séma hetes"-nek, hogy megértsük felismerjük a fogalmat.
Minden minta felismerése igy müködik.
A "skatulyák" a tanulási folyamat és a megértés elengedhetetlen részét képezik.

2013.05.03. 16:12:30

@Sanyi9: ezt nem értettem de pont az ellenkezője, akik ma élhehetlenek, nincs egy rendes szakmájuk azok sírják vissza a kommunizmust mert boldog-boldogtalannak adott egy minimális létet attól függetlenül értettél-e valamihez, vagy hogyan teljesítettél.. lévén, hogy nem volt ugye verseny.

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 16:13:03

@Amarante: németes precizitással nyírják a füvet, ám az utóbbi években kitalálták, hogy egyes szakaszokon meghagyják megnőni közterületeken a gazt, hogy legyen természetes bioszféra a mindenféle állatkáknak és az őket lakmározóknak is. Viszont jó kontrasztos a dolog: egyik oldal németes rend 3 cm-s fű, másik oldalon tarka mező és mindez pl. egy lakótelepen.

váj mí 2013.05.03. 16:14:26

@A csótány is ember: Nézőpont kérdése-ha már ilyen szempontból nézed-. Akinek az otthoni biztos nyomor és a külföldi bizonytalan nyomor között kell választania, az könnyebben hajlik ez utóbbi felé. Mert lehet ugyan, hogy külföldön is nyomorogni fog, de legalább van reménye arra, hogy mégsem. Míg otthon ugye ....

bpetya75 2013.05.03. 16:18:10

@ctboy:

Vagy nagyon okos vagyok, hogy erre magamtól rájöttem, vagy nagyon hülye, mert elfelejtettem, hogy olvastam valahol.

Sajnos nem emlékszem ;-)

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 16:21:35

@bpetya75: ezt mindig elfelejtem...
kérem módosítani farnehéz szót egy politikailag korrekt másik szóra!

bpetya75 2013.05.03. 16:22:48

@Megint szabad a gazda:

Ne is mondd! Tegnap járt a cégnél a főfőfőalatyaúristen, és kifejtette, hogy jobban kellene csinálnunk itt az erdészeti igazgatásban a dolgokat, mert milyen csúnya, hogy az erdőben össze-vissza nőnek mindenféle gazok, meg bokrok. Bezzeg a németeknél, meg Ausztriában milyen szépen karbantartott erdőket látott, itt is olyan kéne.

Szerencsére fel voltunk készülve és hallgattunk, mint hal a szatyorban...

bpetya75 2013.05.03. 16:24:19

@Megint szabad a gazda:

Ne bonyolítsuk az életet, maradjunk annyiban, hogy pihen.

2013.05.03. 16:25:52

@váj mí: a munkaerővándorlás teljesen természetes dolog a mai világban. aki meg nagyon nem bír érvényesülni az máshol sem fog csak ugyanúgy nagy szerencsével. van rokonságban ilyenféle, látszólag nem tud róla, hogy benne lenne a hiba.

váj mí 2013.05.03. 16:25:54

@bpetya75: Te, rólad mindig a Szomsza Szelényi Jánosa jut eszembe ;).
Bocsánatot kérek. De tényleg .... :D

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 16:27:34

@Amarante:
"Itt,Angliaban nagyon sokat koltenek termeszetvedelemre es van is eredmenye.Sok olyan allatfaj ujra megjelent(foleg madarak)"

Belptek az európai unióba, és nem sokára egzotikus állatfajok lepkék el az országot. Pali madarak, lengyelek, magyarok, csehek.
Az sikeren felbuzdulva további tájidegen állatfajok telepitését tervezik 2014 január 1-től a biodiverzió kiterjesztése érdekében.
Noé bárkájából most a szrnyaszegett bolgárokat és románokat kivánják meghonositani.

NIKI LAURA 2013.05.03. 16:29:33

@rágógumó: Kanadâba egy romàn csaj vette meg a jogot,csinâlt vagy 3 üzletet.
Amíg a bolgàr-román-magyar kombó kètpofâra nyomja a Fornettit,addig Kanadâba senki nem ette.
Egy barâtnőmmel Torontóban akartuk a jogot megvenni,persze mâr a român csajtól.
Küldõt olyan Business plan.t,hogy hónapok mûlva-elmèletben-milliomosok lettünk volna dollárban.
De a license megvétele elott,találtam egy ismerôst Palasti bacsinâl,ès leültünk megbeszélni,tényleg úgy megy e a bolt..

Na kiderült,hogy mèg az engedélyekkel is baj van,a Kanadai közegesegugy rossznak találta az alapanyagot,mert Telivan mindenféle Tartósítószerrel.
Mind a 3 bolt tönkrement kanadâban....ennyit a Fornettiről.

váj mí 2013.05.03. 16:31:40

@A csótány is ember: Hm, azért nem egészen így van ez. Például a szolgáltató-, vendéglátóiparban otthon katasztrofális a helyzet. És most nem elsősorban az ad-hoc csálingerekre gondolok, bár ők kerülnek közvetlen kapcsolatba a vendéggel. De tény, hogy a legtöbb otthoni étteremben, vendéglőben, pubban, kocsmában és csehóban, az 5-6 fős személyzetből jó ha a fele be van jelentve szabályosan.
És akkor még nem beszéltünk a szállodákról, idegenvezetőkről és hasonlókról.
Ezzel szemben ugye ... (most ne kelljen elismételnem, amit mindenki tud).

Megint szabad a gazda 2013.05.03. 16:32:48

@bpetya75: A fenyőerdő mindig magától lesz rendezett, mert nehezen terem meg benne más (csak a moha), de már ott is rendetlenséget csinálnak szándékosan, pl a kitermelt fák ágait gúlába pakolják ezzel teremtve/imitálva(?) természetes környezetet az állatkáknak, a városi víznyerő területek köré vont erdőkben meg teljes a rendetlenség (gondolom az első védelmi vonalon belül is, de oda nem jutok be...), csak a kitermelt törzseket viszik el, az összes "fecni" marad. Változik a világ.

spangolo 2013.05.03. 16:33:43

@tildy:): "Kb ilyen angollal mentem ki Ukbe. 4 ev gimiben, 12 eve nem beszeltem. Bejonne az orszag, de parom miatt nem johet szóba. Pedig kaptam mar innet is allasajanlatot."

Ugyanmár tyldike, a barátod Németországban is tud "vállalkozni", a te német tudásod pedig már is jobb mint az angol.
(vájmi tesztjén máris átmentél)
Jó programozóra mindenütt szükség van.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 16:35:23

@rágógumó: Ez mar csak ilyen hallod. En itt orvendek, hogy bemenve egy boltba, random modon, van tv paprikajuk, korrekt tejfoluk(sauersahne, azt hiszem, isteni), mindenfele sonka, x milliom fele sajt , nem csak cheddar , meg leicester, meg hasonlo jelleguek szinte , szalami, stb,

Tevedes ne essek , imadom Uk-t , de etelekkel kapcsolatban a nemetek kozelebb allnak hozzam.

Jo kajaval le lehet venni a labamro, itt az van. Csak a savanyu kenyeruket sikeruljon elkerulnom....

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.03. 16:36:18

@ctboy: és akkor így már legitim minden ostoba és káros általánosítása embertársainknak? Ugye nem.

váj mí 2013.05.03. 16:36:26

@spangolo: Az én tesztemre német nyelvből inkább nem kellene alapozni ;).
Bár tildyék a szakmájukkal itt sem lennének zavarban. Nyelvtudás ide vagy oda ...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 16:37:17

@bpetya75: "nagyon okos vagyok"
inkább maradjunk ennél

váj mí 2013.05.03. 16:41:29

@tildy:): Hm, a saure sahne számomra túl joghurt-szerű, mert mindössze 10%-os. Én creme franchet szoktam venni, és azt összekeverni vele. Nagyjából így kapom meg az otthonihoz hasonló tejfölszerűséget.
Khm, milyen savanyú kenyérre gondolsz?

Amarante 2013.05.03. 16:41:39

@ctboy: Ezek nem ujra megjelentek:):)

spangolo 2013.05.03. 16:43:18

@váj mí:
"Bár tildyék a szakmájukkal itt sem lennének zavarban. Nyelvtudás ide vagy oda ..."

Nálatok mi fontosabb a szállodában nyelvtudás vagy a programozói készség?

váj mí 2013.05.03. 16:45:23

@spangolo: Attól függ, minek alkalmaznak. Recepciósnak, éttermesnek nyelvtudás, rendszergazdának a programozói készség.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 16:46:37

@Kellemes Zérókomponista:
"és akkor így már legitim minden ostoba és káros általánosítása embertársainknak?
Ugye nem."

Nem.

Én csak a "kategória" kialakulását irtam le mint szükségszerüséget.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 16:47:29

@váj mí: A creme fraiche tul zsiros nekem. Ja es kefiruk is siman van, jejj:)
A savanyu kenyer az a tomor, magos, nehez .

.@spangolo: egyelore maradunk ahol vagyunk, de ez az elsore feltuno dolgok tetszenek! Megallnak a zebranal, nulla szemet, es eddig ugy lattam kedvesek.

SilentDreams 2013.05.03. 16:47:50

@tildy:): Igen, lakásárak sokkal alacsonyabbak átlagosan itt. Természtesen itt is találni drágát, de ha megelégszik az ember egy közepes várossal vagy netalántán egy kis várossal is, akkor aztán spórolhat rendesen (Angliához képest). Es, ami még megdöbbentö, hogy mindez szerintem átlagagosan fényévekkel magasabb minöségben....

Ugyhogy azokat az állasajánlatokat azért ne dobd el teljesen, én is elfogadtam egyet Angliából :)))))

spangolo 2013.05.03. 16:47:56

@váj mí: Más munka nincs, ahol a nyelv tudás a lényeg?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 16:52:23

@tildy:): @váj mí:
"A creme fraiche tul zsiros nekem. Ja es kefiruk is siman van, jejj:)
A savanyu kenyer az a tomor, magos, nehez ."

Ja, még egy előny.

A németeknél a kávéért és a "cookie jar" tartalmáért is fizetni kell a munkahelyen. Ugy már nem is olyan édes az a finom "cookie".

SilentDreams 2013.05.03. 16:53:41

@tildy:): "Tevedes ne essek , imadom Uk-t , de etelekkel kapcsolatban a nemetek kozelebb allnak hozzam.

Jo kajaval le lehet venni a labamro, itt az van. Csak a savanyu kenyeruket sikeruljon elkerulnom...."

1,5 éve, mikor átköltöztem Angliából Németoba, kb 2 hétig folyamatosan csak ettem-ettem-ettem a finomságokat, vigyázz, veszélyes tud ez ám lenni :))))

A savanyú kenyér már régmúlt, Rengeteg féle más finom péksütményt kapsz helyettük, s ahány pékség, szinte annyi fajta újabb és újabb választék. Csak tudod a nagymamákra kell vigyázni, föleg, ha szöke a gyereked :))))

SilentDreams 2013.05.03. 16:57:46

@ctboy: Fogyasztasz - fizetsz, világos :)))

Elönyben a nem kávézók, pl. én , de tul sok finom sütemény is van, nehéz megállni :)))

bpetya75 2013.05.03. 17:00:03

@váj mí:

:-D

Ötödéven volt egy olyan alibitárgyunk, hogy Erdészeti marketing vagy mi a rák. Ott elhangzott, és közvélemény-kutatási adatokkal alá is támasztották, hogy annak idején az ország legnépszerűbb erdésze Trokán Péter volt. Szóval megtisztelő a párhuzam, de én nem vagyok olyan jóképű ;-)

váj mí 2013.05.03. 17:01:03

@tildy:): Önmagában nekem is, ezért keverem össze, 1 doboz creme franche-1 doboz joghurt vagy saure rahm. Attól függ, milyen kajához kell.
Jaaa, azt ismerem, az khm... izé nem túl jó, nah. Nekem leginkább vegyes lisztből készült kenyerük jön be.

SilentDreams 2013.05.03. 17:02:40

@bpetya75: Nem semmi, hogy mennyit kavart az a híres erdész nöügyileg....

De nem általánosítok :))))

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.05.03. 17:04:08

egy vidam, eleteros, optimista paraszt beszamolojat olvashattuk. jo cseledkedest, ne hallgass senkire, ne engedd hogy lehuzzanak. a fonoknek nem beszolni!

váj mí 2013.05.03. 17:04:39

@spangolo: Szerinted?

@bpetya75: Hál'istennek! Mármint hogy nem vagy olyan "jóképű". Ezt a besenyő fazont legfeljebb ősz hajjal és kék szemmel kedvelem ;).
Különben, az egyetlen erdész, aki ismerek, az a nagybátyám. De ő nem az a típus ;)

váj mí 2013.05.03. 17:05:54

@SilentDreams: De milyen randa nőket sikerült kifognia ... ;).

SilentDreams 2013.05.03. 17:07:38

@váj mí: Na, akkor valaki kielemezhetné nekem a:

Creme fraiche, saure Sahne, Sauerrahm és Schmand (valamit még kihagytam?) közötti különbséget, mert egyszerre eddig mindig csak az egyiket vettem meg, így nem tudtam szabatosan összehasonlítani öket :)

spangolo 2013.05.03. 17:11:14

@váj mí: "De milyen randa nőket sikerült kifognia ... ;).

Az erdőben nem az a lényeg, hanem a darázs.

Van benne vagy nincs.

Lehet hogy a bányába is kölcsön kellett adni őket.

tanato 2013.05.03. 17:12:17

@bpetya75: Hiszen Kulkát is sokáig Magenheim doktornak szólították az utcán,néha rosszulléthez is hívták,sőt felkéréseket is kapott hölgyektől hogy nála akarnak szülni.Ez a média hatalma.

váj mí 2013.05.03. 17:13:09

@SilentDreams: A creme, az egy 30%-os töménységű "tejföl". A schmandot inkább hagyd ki, mert az bár 20%-os, de hűtés nélkül is eláll. Bár ha bejönnek a kondenzált cuccok, akkor oké. A sauerrahm és a saure sahne közti különbséget csak annyiban tudtam felfedezni, hogy ez utóbbiból legfeljebb 10%-os zsírtartalmú létezik, míg az előbbiből van 20%-os is, ami a leginkább hasonlít az otthoni tejfölhöz, de minden üzletben kapható. Így marad a "mischung".

váj mí 2013.05.03. 17:15:13

@váj mí: Illetve,"NEM" minden üzletben kapható.
Basszus! :(

váj mí 2013.05.03. 17:19:02

@spangolo: Höhö, hülye ... :D

@tanato: Pláne, amikor elkezdte szinkronizálni Dr. House-t. Pedig akkor a Szomsza már rég lefutott.

bpetya75 2013.05.03. 17:34:48

@ctboy:

Ez eléggé Sanyis lett. De úgy döntöttem, nem sértődök meg ;-)

@SilentDreams:

Helyes! Én inkább nagyivó erdészeket ismerek. Néhány nőcsábászt is, de tényleg nem sokat.

@váj mí:

Na hallod! Egy népi iparművész cimbora felkért modellnek egy nemezelt játékához, merthogy olyan jó kirgiz fejem van :-D

@tanato:

Kulkának azért nehezebb lehetett, azt hiszem ;-)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 17:40:05

@bpetya75: "Ez eléggé Sanyis lett. De úgy döntöttem, nem sértődök meg ;-)"

Ilyet válaszolni.
Csupa jó szándékkal irtam.
Na jó, én se sértődöm meg.

Elszivunk egy békepipát ha találkozunk valahol a világban. Rendben?

bpetya75 2013.05.03. 17:40:09

@spangolo:

Erre durván ráhibáztál! Két éve olyan anafilaxiás sokkot kaptam egy lódarázs csípéstől, mint annak a rendje. Épp rajzás volt és későn vettem észre, hogy a fészek közelében szálltam ki a kocsiból.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 17:44:08

@tanato:
"sőt felkéréseket is kapott hölgyektől hogy nála akarnak szülni"

Ezen meg mi a nagy dolog?
Pont a nők irták itt, hogy szülést maguktól is meg tudják csinálni.

Akkor már inkább egy csinos, jóképü szinész legyen melletük szüléskor, mint egy nagydarab bábaaszzony.

spangolo 2013.05.03. 17:48:08

@bpetya75:
Nős férfi ne mászkáljon darázsfészek közelében, főként ha jóképü erdész.

Figyeltél volna jobban "Erdészeti marketing" órán. Méghogy alibi tárgy.

bpetya75 2013.05.03. 17:52:19

@spangolo:

Nadehát épp ez az! Nem is vagyok jóképű. Andaluzkutya meg tableno meg tudják erősíteni, tök átlagos a fizimiskám ;-)

Ti, meg az allegórikus darázsfészkeitek! .-D

váj mí 2013.05.03. 17:52:35

@bpetya75: Khm, azt akarod mondani, hogy nagyjából ez vagy te? ;)
www.cultiris.com/kepek/adatlap/11748

váj mí 2013.05.03. 17:55:33

@ctboy: Khm, a Kulka mégis melyik univerzumban számít jóképűnek?

bpetya75 2013.05.03. 18:00:40

@váj mí:

Volt a srác arcán egy sanda félmosoly, ezért rákerestem a kirgizekre, én is hasonló képeket találtam. Hasonlóság nem sok van. Mondhatnók, inkább kevés ;-)

váj mí 2013.05.03. 18:04:03

@bpetya75: Én már nem hiszek neked. Muti képet! ;)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.05.03. 18:24:41

Én tökre nem tudtam aludni a megelőző éjjel. Még jó, hogy autóval mentünk és végig én vezettem önkéntes alapon :)

Amúgy lényegesen kisebb a sok, hogy ha sokáig tart az út.

nyuszigonosz 2013.05.03. 18:24:42

@tildy:): Németország a millió féle kenyér országa.
Érdemes körülbámulni különbözö pékségeket, söt próbálni is lehet ott....

bpetya75 2013.05.03. 18:30:43

@váj mí:

Jól van, Te akartad! De hogy ne legyen annyira sokkoló, elküldöm a lájtosat is.

váj mí 2013.05.03. 18:34:53

@nyuszigonosz: Ja, érdemes a bioboltokban is körülnézni, bár ott minimum kétszeresek az árak, de mindig vannak kóstolónak kirakott kenyérszeletek a termékekből.
Most nem azt mondom, hogy ott kell megebédelni (bár lehet), de ki lehet próbálni újdonságokat.
Az olyan láncokban, mint pl. a Yorma vagy a Stefansback is szoktak lenni kóstoló falatok az újdonságokból.

váj mí 2013.05.03. 18:39:31

@bpetya75: Az elsőt tagadd le! ;).
Nagyon aranyosak a gyerekek, gratula hozzájuk!

spangolo 2013.05.03. 19:11:45

@váj mí:
" Khm, a Kulka mégis melyik univerzumban számít jóképűnek?"
Ezt neked jobban kell tudnod.

De hogy komoly férfi az biztos.

Jó nővel ágyba bújni nem kunszt.

Nade, Lang Györgyivel évekig együtt élni, ahhoz férfi kell a javából.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 19:15:40

@nyuszigonosz: Tudom, de az mely nyomokat hagyott bennem. :)

váj mí 2013.05.03. 19:16:25

@spangolo: Khm, te én inkább bevallom, hogy gyáva nyuszi vagyok, ha a bátorság próbája a Kulkával való ágyba bújás.
Érdekes, hogy Horváth Ádám mindkét sorozatában előszeretettel szerepeltette félmeztelenül. Lehet, neki tetszett. Mondjuk, nem lenne meglepő tekintettel arra, hogy a felesége Csűrös Karola, aki... hm, hát igen.

spangolo 2013.05.03. 19:26:42

@váj mí:
Igen, Horváth Ádám is Férfi.

"Csűrös Karola negyvenöt éve él a Kossuth-díjas Horváth Ádám rendezővel"

2013.05.03. 19:28:45

@ctboy: szoval le lettunk allatozva altalad?

váj mí 2013.05.03. 19:32:32

@spangolo: Ja, hát ennyi idő alatt nekem is jobban tetszene a Kulka.

2013.05.03. 19:36:17

@ctboy: leallatozta a yankeeket?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 19:48:52

@charlieharper:

Nem, a UK egzotikus állat ápolási gyakorlatáról irt.

Én úgy értettem. Ez egy nagyon pozitiv dolog, és követendő.

Tessék az állatokat nem bántani. És a Yankee-ket sem. Az se mind egyforma.
Ott is vannak egzitikusak, egyenlők, és egyenlőbbek.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 19:55:55

@charlieharper:
"Temze az 50-60-as evekben gyakorlatilag halott volt ,most ujra tele van elettel.Pl.a farmerek ugy muvelik a foldet,hogy hagynak helyet a VADVILÁGNAK.Nem azert mert kotelezo,hanem azert,mert vedik es becsulik."

Tessék megtanulni olvasni.

Mire gondolhatott a költő?

Vadvilágnak a vasfügönny leomlása utáni kelet európai országokat tekintették ebben az időszakban.
A halott Temze partjára ebből a világból telepitettek egyedeket, hogy végre felmenjenek a lakásárak, és megteljen az elkorcsosult halott nyugati világ pezsgő élettel.
Vad irányithatatlan, betörés előtt álló csikókkal, és az igát húzni képes halgatag érett bikákkal.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 20:01:52

Vörös hajú amazonokkal, nyávogó cicákkal, Dörmögő Dömötörrel.

J.László 2013.05.03. 20:04:57

Nekem az a véleményem, hogy akik anyagi okok miatt önszántukból vándorolnak ki, azoktól meg kéne vonni a választójogot.

nyuszigonosz 2013.05.03. 20:06:28

@váj mí: Mondjuk én a bioboltokat nagyon nem szeretem. Még jó, hogy nagyobb élelmiszerüzletekben minden specialitás megtalálható. Kóstolni szinte mindenütt lehet valamit.

2013.05.03. 20:12:46

@ctboy: hat ez a mire gondolhatott a kolto nekem soha nem ment. Szerintem a legtobb alkohol vagy egyeb mamorban uszott....

Ugy tudom, hogy a farmeroknak kotelezo hagyni helyet a foldjeiken a madaraknak.

spangolo 2013.05.03. 20:14:04

@J.László:
Jól mondod testvér, mekkel vonni.
Meg azoktól is akiknek nincs
- legalább egy diplomájuk,
- két nyelvvizsgájuk,
- nem tudnak megoldani egy másodfokú egyenletet
- és főként akik a legutóbbi két választáson kormánypárta szavaztak.

Hogy kerülsz Te ide tesvérem az Úrban?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 20:17:42

@charlieharper:
"farmeroknak kotelezo hagyni helyet a foldjeiken a madaraknak."

Innen indult.

Pali madaraknak?

Lehet hogy én is koffein-mámorban úsztam ahogy olvastam Amarantét, és megindult az agyam.

váj mí 2013.05.03. 20:19:37

@nyuszigonosz: Hm, hát őszintén, én sem. De Stuttgartban van egy biobolt a piacra vezető utamon, és mindig kint állnak kóstoltatók.
Hát és az is igaz, hogy csak a különböző kóstolásokból egész rendesen meg lehet ebédelni, főleg ha termelői piacnap van ;).

J.László 2013.05.03. 20:20:42

@spangolo:
A magyar felfogás szerint a magyar nemzethez tartozás nem származás, hanem sorsközösség kérdése.

Ennek ellentmondott az eddigi gyakorlat, amikor magyarként élő emberektől megtagadták az állampolgári jogokat, miközben nem magyarként élő embereknek biztosították ugyanezt.

Ez a probléma részben orvosolva lett a történelmi Magyarországon élők állampolgárságával, de továbbra is nyitott kérdés az önként kivándorlók esete.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.03. 20:22:52

@J.László: akkor most anyagi okok miatt vagy önszántukból? Felesleges jáccani a hazánkfiát. Persze lehet őszinte meggyőződéses hazaszereteted, nem bűn az. De akkor az se legyen az, hogy valaki meg nem kötődik ilyen erősen. Tudod erről a 70-es IQ-ra belőtt közönségfilmek jutnak eszembe: ott is azt reklámozzák, presszionálják az egyszeri nézőbe, hogy hinni kell, valamiben hinni. Lehetőleg valami egyházi szarban vagy felsőbb hatalomban. Nos, ma ezt a szerepet kiválóan betölti a politika (is). Nem az a gáz, ha valaki önállóan gondolkodik, az a gáz, ha mindenáron csatlakozni akar valami belésújkolt fröccsöntött eszméhez. Valami nekem azt súgja, te egy ilyen irányított mederből gondolkodsz kifele.

váj mí 2013.05.03. 20:24:12

@spangolo: Címlap-troll, gondolom. Most mit csodálkozol?

CyberPunK 2013.05.03. 20:24:15

@J.László: Akik elhagyják az országot, azok már leadták a végő voksukat...

spangolo 2013.05.03. 20:25:00

@J.László:

Magyar Tesvér,

Most már biztos.
Te eltévedtél.

Mi a leánykori neved Kattintás Generátor?

váj mí 2013.05.03. 20:25:29

@Kellemes Zérókomponista: Neked is több eszed lehetne, elvégre a Homáron edződtél. Mit eteted, unatkozol?

SilentDreams 2013.05.03. 20:27:18

@J.László: Oh yeah!

Na, akkor döntsük el, ki él magyarként, és ki nem. Sorold a feltételeket. Le a nem magyarként élőkkel! Minél előbb megvonni tőlük mindent!!!

A kivándorlók között vannak az önként kivándorlók, meg az önkéntelenül? Utóbbiak pl. akiket külföldre raboltak?

spangolo 2013.05.03. 20:30:50

@váj mí: "unatkozol"

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét.

vagy Fizessen be "Why Me?" szállodájába.

All inclusive vagy a'la cart szolgáltatás.

váj mí 2013.05.03. 20:32:26

@spangolo: Minden csak pénzkérdés :P

2013.05.03. 20:34:41

@ctboy: altalaban game-nek meg ragcsaloknak hagyjak fent. Nagyon bozotos keritessel korbekeritett reszek a foldek kozepen.

BTBTBT 2013.05.03. 20:40:09

@bpetya75:
"Nagyon képben vagy Öregem! :-D "

Ezzel mire céloztál?

SilentDreams 2013.05.03. 20:40:20

@váj mí: Az all inclusive-ban az összes lány szobára vihető, opcionálisan egyszerre, csoportokban vagy egyenként?:)))))

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 20:42:24

@charlieharper:
"Nagyon bozotos keritessel korbekeritett reszek"

Jól kinézünk.

Vasfügönnyel körbekeritve?
Mint otthon 45 évig?
Nem volt elég a láncainkból?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 20:44:22

@charlieharper:
"game-nek meg ragcsaloknak"

és mi vadkeletiek melyik végén állunk a puskának?

spangolo 2013.05.03. 20:46:10

@SilentDreams:
Szarka, szarka gondold meg hogy mit beszélsz és mit birsz.

2013.05.03. 20:50:38

@ctboy: attol fugg ki all a puska vegen, UKben ritkan van az embernek puskaja, mert nehez ra engedelyt kapni, police clearance es igencsak rakerdeznek, hogy miert akarsz.
Tegnap jol osszeszolalkoztam, szerintem egy NRA fanatikussal, hogy miert kell 5 eveseknek kulon gyartani puskat rozsaszinben crickett neven. Miert is van erre kulon piac. Letrolloztak erte. Ez egy verbeli second amendmentes siteon volt.

usnews.nbcnews.com/_news/2013/05/02/18014902-guns-made-for-kids-how-young-is-too-young-to-shoot?lite

J.László 2013.05.03. 20:53:58

@CyberPunK:
Erről van szó. Valami ilyesmi gondoltam magam is. Máshogy megfogalmazva.

micsoda? 2013.05.03. 20:54:43

A poszt írójához hasonlóan, nagy többségünk megélte a búcsúzás szívszorító pillanatait, és utána a hogy is lesz, mint lesz gondolatokat.

A legtöbb posztíró, és a hozzászólók is a kinti magyarok egymáshoz való viszonyát negatívként emlegeti. Eszembe jutott, hogy akinek ilyen tapasztalat van, vajon nem a "más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát sem veszed észre" esetet éli meg.

váj mí 2013.05.03. 20:54:52

@SilentDreams: Mint említettem, csak pénzkérdés .... ;).

BTBTBT 2013.05.03. 20:54:54

@váj mí:
Haha! Ez jó, spangolo. Szolgáltatás-árakról kicsit bővebben? :P

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 20:55:52

@charlieharper:

Lehet hogy a déli részen visszajön az iskolai menüre a magad lőte,
- grilled chipmunk, és
- mókus falatok?

J.László 2013.05.03. 20:56:06

@SilentDreams:
"A kivándorlók között vannak az önként kivándorlók, meg az önkéntelenül? Utóbbiak pl. akiket külföldre raboltak?"

A kommunista rendszerben ('56, ilyesmi) sokaknak nem volt más választásuk.

nyuszigonosz 2013.05.03. 20:56:50

@spangolo: Fején találtad a szöget! :)))
Testvérünk az Úrban a Kattintás Generátor. :)))))

BTBTBT 2013.05.03. 20:59:03

@J.László:
"Nekem az a véleményem, hogy akik anyagi okok miatt önszántukból vándorolnak ki, azoktól meg kéne vonni a választójogot."

Egyes. Leülhetsz.
Hallottál már olyanról, akinek fegyvert szorítottak a halántékához, hogy kivándoroljon?
Az ország elhagyása az okozat. Mi már megtaláltuk az okot, de te keresgéld még kicsit.
Örülünk, hogy otthon maradtál, meg annak is, hogy nem te döntöd el, kinek legyen választójoga és kinek ne.

spangolo 2013.05.03. 21:00:08

@Barátusz:

Csak ma **************************************

Csürös Karola,
Lang Györgyi

*************************** 100% Árengedmény
Kizárólag igazi FÉRFIAKNAK

váj mí 2013.05.03. 21:00:08

@Barátusz: Nincs neki annyi erre szánható pénze .. :P

bpetya75 2013.05.03. 21:00:54

@váj mí:

Köszi a gratulát, de az elsőt se tagadom le. Tagadhatatlanul én vagyok. A lányok meg a jobbik énjeim ;-)

Egyébként meg vagyok lepődve rajtatok! Egyszerűen sziporkáztok.

Tisztára Kvarg Lipótnak érzem magamat tengernyi Sziporka között .-D

BTBTBT 2013.05.03. 21:01:39

@micsoda?:
Nem. A magyarok jó része ugyanolyan görény, ugyanolyan irigy és ugyanolyan nyavalygó külhonban is, mint Mo.-on volt.

A kivételnek meg tisztelet. :)

bpetya75 2013.05.03. 21:01:53

@Barátusz:

Hát, hogy tudod, honnan ír DFB. Gondolom nem csak őt tudod ;-)

váj mí 2013.05.03. 21:02:33

@bpetya75: Ha egyszer egy üzlet beindul ... ;).

BTBTBT 2013.05.03. 21:03:41

@váj mí:

DFB-re célzol? Ő inkább a Marcsára szavazna, hiszen az ingyé van, meg ő a kurválkodással elvből nem ért egyet.

BTBTBT 2013.05.03. 21:06:21

@bpetya75:
Hozzád hasonlóan odafigyelek, mit írnak/említenek a hozzászólók, és DFB-ről tudom, hol leledzik. tildy-ről, váj mí-ről, hangyáról, ctboy-ról. charlieharper kétséges, ő nagyon kétlakinak/kozmopolitának tűnik.

BTBTBT 2013.05.03. 21:08:11

@spangolo: Hát ha csak ennyi a kínálat, akkor se kéne a hímneműek nagy többségének, ha utánuk vágnák őket, és inkább jobbkezeznének. Ahhoz ki sem kell mozdulni otthonról. A netes amatőr pornóról nem is beszélve. :)

váj mí 2013.05.03. 21:08:34

@Barátusz: Ééééén? Célozni? Még a végén beletalálok ;).
Persze, persze, mindenki huszár, főleg itt. Aztán párhuzamosan meg megy Aletta Ocean életműve ;).

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 21:10:10

@charlieharper: "kozmopolitának tűnik" Te egy olyan vagy?

BTBTBT 2013.05.03. 21:10:38

@váj mí:
Utána kell néznem ennek az Alettának. Nem rémlik a neve. :)))

Mondjuk azért hozzátok se hiszem, hogy a kétkezi munkások járnak, hanem inkább a pénzesebb réteg. Vagy tévedek?
Állatul viselkedő ügyféllel volt-e már gondod munkahelyen?

J.László 2013.05.03. 21:12:00

@Barátusz:
Érdekes, hogy a magyar blogokon esz titeket a fene.

A legnagyobb probléma pedig az, hogy égetitek a hazátokat. Hiszen arról ne legyenek kétségeink, hogy viselkedtek pl. Londonban. Volt már szerencsém megélhetési kivándoroltakhoz, ugyan nem Angliában, hanem Németországban. Reichstag. Mármint akkora égés.

váj mí 2013.05.03. 21:16:02

@Barátusz: Dóra, ha jól emlékszem, de ez csak a polgári neve. Nem fontos ;)

Nem, nem jellemző ahhoz túl magasak az árak. Ennek ellenére volt már türhő paraszttal dolgom. Volt, hogy a rendőrséget kellett kihívni, volt, hogy a mentőket. Nehogy unatkozzam véletlenül ;).

Amarante 2013.05.03. 21:17:02

@J.László: gyomgyompalkom!Ez a kivandoroltak blogja nagyjabol!Azert meg ne aggodj,hogy egetjuk a hazat,mert Londonban eleg keves ember beszel magyarul meg meg kevesebb ert:):):)Megelhetesi kivandorolt...hmmm....tan te penzkoltes celjabol voltal kint es nezted az egest?:):):)Ne tessek mar itt szorszalhasogatni:)Ha olyan egok vagyunk nem koll idejarogatni meg irkalni:)

SilentDreams 2013.05.03. 21:17:54

@váj mí: Huhhh. Mentőt a férfihez? S ki csapta le? :)))))

BTBTBT 2013.05.03. 21:19:58

@J.László:
Téged nem a magyar blogon esz a fene? Vagy Mo.-ról lehet? Vagy csak neked, nekünk meg nem? Mert neked az úgy lenne jó?

Ha nem tűnt volna fel, ennek a blognak Határátkelő a neve. Ezek után rajtad kívül senkinek semmi érdekes nincs abban, hogy írogatunk ide.

Nem fogunk éjszakánként az ágyainkban forgolódni csak mert szerinted égetjük a hazánkat. Durva általánosításban is gyengén nyomod. Lövésed sincs, hogyan viselkedünk Londonban, vagy a világ bármely más szegletében. Nem ismersz minket, és otthonról irigykedsz, meg erkölcscsőszködsz.

Ki kell ábrándítsalak: attól, hogy Németországban megélhetési kivándoroltakkal találkoztál, nem jelenti azt, hogy mi azok vagyunk. :)

Végül pedig, az olyan kommentelő, aki egyáltalán nem reagál a hozzászólásom egyetlen kitételére sem, nem kerülheti el a sorsát. Akkor sem, ha holnap új néven regisztrálva próbálja az észt osztani. :)

spangolo 2013.05.03. 21:21:01

@J.László:

Drága Magyar Észosztó Tesvérem,

Úgy hiányoztál ide mint egy falat savanyú kenyér.

Ha maradsz még egy kicsit, találkozol itt még egy párilyen "égetitek a hazátokat, megélhetési kivándorolt"-al.

Hozzál nekünk Túró Rudit, meg kolbászt, "oszt mán menyünk is haza a Párt hivó szavára"

2013.05.03. 21:21:19

@ctboy: milyen attributejai vannak a kozmonak?

BTBTBT 2013.05.03. 21:21:41

@Amarante:
Csak kattintsd a "Válasz erré"-től balra lévő linkre. :)

spangolo 2013.05.03. 21:22:33

@váj mí: "Nehogy unatkozzam véletlenül ;)."

ha meg unatkoznál itt vagyunk mi neked..............

BTBTBT 2013.05.03. 21:23:51

@váj mí:
Ja-ja, közben meggugliztam. Hát pornós feje van, az szent, és ha hinni lehet a wiki-nek, akkor 25 éves korára 176 filmben szerepelt. Volt olyan recskázó, aki ezt tényleg összeszámolta? Gáz.
És a csaj még az imdb-n is rajta van! Na, ettől kész vagyok. :)

váj mí 2013.05.03. 21:25:34

@spangolo: Üresek is lennének a napjaim ....

BTBTBT 2013.05.03. 21:25:36

@charlieharper:

"Familiar with and at ease in many different countries and cultures."

Valami ilyesmire gondoltam, mert otthonosnak tűnsz sok országban és témában.

SilentDreams 2013.05.03. 21:25:52

@váj mí: Ja, erre nem gondoltam. Hmm :(

Ennek az Alettának nem kellett volna utánanéznem. Borzalmas szilikon dinnyéi vannak, egyszerűen undorító. Pedig csak a wikipédiás linkre kattintottam ... Brrr....

2013.05.03. 21:27:03

@J.László: kepzeld egyetertek veled Sot a UK hivatalos poltikaja is valamennyire egyetert veled, gyanis csak az az apolgar szavazhat parlamenti valasztason, aki rezidens is. A kulfoldon elo brit csak ugy szavazhat, ha az utobbi 15 evben rajtavolt az electoral registeren.
Ha ezt a szabalyt nezzuk pl, akkor ezen a blogon sokan nem szavazhatnank Mon.
Megjegyzem, azt sem tudom, hogy kik vannak jelen pillanatban teriteken otthon. Lemaradtam az Orban, Horn es Torgyannal, aki legalabb szorakoztato volt. Azt hiszem a Hofi csinalt rola egy jo kabaret.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 21:27:13

@Barátusz:

Megkérdezzük a szerzőt. OK?

charlieharper "kozmopolitának tűnik" Te egy olyan vagy?

Segits nekünk. Ez mit jelent?

BTBTBT 2013.05.03. 21:28:34

@ctboy:
Ne mondd már, hogy ehhez segítség kell? :)

"Familiar with and at ease in many different countries and cultures."

váj mí 2013.05.03. 21:30:18

@Barátusz: Rajta, két film között meg szabadúszik. Ma már nem fizetnek annyira jól a filmek, mint "a Katika" idejében.
De volt "szerencsém" Monique Covet-tel is dolgozni. Felejthetetlen élmény volt, mit mondjak ...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 21:31:35

@Barátusz:
"Familiar with and at ease in many different countries and cultures."
charlieharper, ez rám is rám illik.
Befogadsz egy yankee allenharper-nek?

BTBTBT 2013.05.03. 21:32:30

@váj mí:
A Katika nem, de a Monique neve már rémlik.
Az internet és a letöltés kinyírt sok korábban virágzó ágazatot, és a pornó csak az egyik áldozat.

váj mí 2013.05.03. 21:33:25

@SilentDreams: Hát, az nem volt valami vidám esemény. Ráadásul olyan lánnyal volt a vendég, aki egy szót sem értett németül.
Aletta meg, hm, tipikus, semmi extra. A hozzá hasonlóknak inkább Hamburgban van piaca. Nem is értettem, mit keresett erre?

spangolo 2013.05.03. 21:33:26

@váj mí:
De volt "szerencsém" Monique Covet-tel is dolgozni.

Mesélj,.......................

Ma te vagy a "star" a "celebrity"..................................

váj mí 2013.05.03. 21:34:53

@Barátusz: Michelle Wild ... így megvan?
Monique meg.. hm, szerencsétlen. Szétszívta az agyát.

BTBTBT 2013.05.03. 21:35:35

@váj mí:
Szex közben minek beszélni? :)

Ha viszont nem beszélt németül, akkor te hogy zsíroztad le a pasinak a numerát? Angolul?

spangolo 2013.05.03. 21:36:14

@Barátusz:
ejnye bejnye Vad Katika?
Miből tetszett érettségizni?
Oroszból?

"internet és a letöltés kinyírt sok korábban virágzó ágazatot,"
Szemét internet. Le vele. Ne szavazzon az se. Monyonle.

BTBTBT 2013.05.03. 21:36:31

@Barátusz: Akarom mondani, hogy a csaj nem beszélt németül.

BTBTBT 2013.05.03. 21:37:11

@váj mí: Igen, a M. Wild-Kovi páros már rémlik.

2013.05.03. 21:37:40

@ctboy: persze city, Lehetsz allen. De csak mara, mert lelepunk hosszu hetvegezni a melegbe :)

SilentDreams 2013.05.03. 21:38:43

@váj mí: Épp azt akartam kérdezni. hogy kábítózott-e, mert csodálkoztam volna, ha nem, amilyen fejjel járkált anno. Azóta nem tudom, abbahagyta-e...

BTBTBT 2013.05.03. 21:39:02

@spangolo:
Ja, hogy a Michelle Wild-nak Kati az eredeti neve? Na, ma is megtudtam valami újat.
Nem szidtam a netet, mert javíts ki, ha tévedek: Az amatőr meg a casting pornó tizedelte meg a korábbiakat?

2013.05.03. 21:40:04

@Barátusz: nem vagyunk ketlakiak (aki egyszerre tobb helyenmlakik). Hatarozottan egy helyen lakunk mar evek ota

váj mí 2013.05.03. 21:41:43

@spangolo: Meg is kérem rögtön Fekete Pákó kezét! :P

váj mí 2013.05.03. 21:42:49

@Barátusz: Mna, igen, a csaj nem beszélt németül....

BTBTBT 2013.05.03. 21:43:38

@charlieharper:
Csak tippeltem. Meg gyerekkel nem is lenne könnyű.
De az egylakiság ellenére még kozmopolitának tartod magad a világról (és nem az internetről) megszerzett ismereteid révén?

váj mí 2013.05.03. 21:44:24

@Barátusz: Mna, csak nem vagy te annyira elveszett ... ;)

BTBTBT 2013.05.03. 21:44:25

@váj mí:
Végülis nem állhatsz ott fölöttük, tolmácsolva, hogy a pasinak éppen hogy lenne jó. :)

spangolo 2013.05.03. 21:48:07

@Barátusz: @váj mí
Dehogynem annak külön tétele van a menün.
Azért kell románul is tudni.
De kis butuska vagy? Harminc alatt?? Értem.

BTBTBT 2013.05.03. 21:48:48

@váj mí:
Nem mondhatnám, hogy a pornószínésznők pályafutásának nyomonkövetésével telne az életem. :)

váj mí 2013.05.03. 21:49:44

@SilentDreams: Kóla. És kínosan debil bírt lenni. Kint ült éppen a hátsó teraszon a csíkjaival, amikor beesett egy ellenőrzés. Az iratokkal rendben volt minden, de őt nem láttam, amikor jöttek a fiúk, és tapasztalatból sejtettem, merre, mit csinál. Az egyik kevésbé álomországban levő lányt küldtem hátra, hogy bassza ki a picsába a kezéből és az orrából mindent, amit talál. Hát, szó szerint értelmezte. Lett is sivalkodás, de legalább a fiúk nem találtak már semmi büntetendőt ...

váj mí 2013.05.03. 21:50:36

@Barátusz: Hát nem, még az hiányozna, hogy a gyertyát is én tartsam.

BTBTBT 2013.05.03. 21:51:11

@spangolo:
Nem. Harminc fölött valamivel. Nem tudtam, hogy a magyar pornósok munkáésságának ismerete korfüggő.

spangolo 2013.05.03. 21:54:21

@Barátusz:

"munkáésságának ismerete korfüggő."

1995 óta érettségi tétel

váj mí 2013.05.03. 21:54:22

@Barátusz: Én sem úgy terveztem, de már az index címlapjáról visszaköszönnek. Az összes.

BTBTBT 2013.05.03. 21:56:26

@váj mí:
Ezek szerint a csajok anyagoznak rendesen?
Arra is költenek, vagy az "on the house"?

És akkor ebből következően: te is tolod a cuccot?

(Szegény poszter sírva fakadna, ha látná, mi lett a könnyes búcsúzásos írásával.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.03. 21:57:56

@J.László:
Nekem meg az, hogy viheted az enyemet! Ha el tudod intezni, hogy ido elott megkapjam a sved allampolgarsagot, akkor azonnal lemondok a magyarrol.

Addig is, ha szeretned (es megirod nekem ide), akkor a kov. valasztason arra szavazok, akire csak szeretned. Mar csak ra kell vegyel, hogy ezert felutazzak Stockholmba (mert btw olyan magasrol pottyantok arra, hogy ki utalkodik Mo-n, hogy az mar szemetgyonyorkodteto).

Mindentol fuggetlenul viszont en is ugy gondolom, hogy aki hozzam hasonloan (veglegesen) tavozott, az valoba ne akarjon beleszolni a folgokba. Ennek megfeleloen nem fogok szavazni, mert nem ereznem korrektnek az ottmaradokkal szemben.
Ha mas akar, annak lelke rajta; de "megvonni", eroszakkal... az olyan onkenyuralmi jellegu... szerintem.

spangolo 2013.05.03. 21:58:01

@spangolo:
Ezek a lányok olyan Hungarikumok, mint a Túró Rudi, és Kalocsai Paprika.
Már hamisitják is őket.

A rúdtánc is azért kell hogy olimpiai sportág legyen mert ott mindig mi nyernék a románokkal felváltva.

2013.05.03. 21:59:00

@Barátusz: ha az adozasrol van szo, akkor igen tobb orszaget ismerem.
De az igazi kozmo ezen a blogon a tucano es a sokak kedvence: Niki.

BTBTBT 2013.05.03. 22:01:22

@charlieharper:
Niki nem a magyar tanyájáról szólogat hozzá? Csak mert mindig leoltják érte.

2013.05.03. 22:03:20

@Barátusz: igen, most az Alfoldon van, de ez nem volt mindig igy. O az aki kartyazik a kulonbozo orszagok utleveleivel es PR kartyaival. Ezt konkretan o mondta, de elo nem keresem, hogy melyik posztban.

BTBTBT 2013.05.03. 22:05:07

@spangolo:
A Túró Rudi nem a ruszkiktól származik? Nekem nagyon úgy rémlik.

váj mí 2013.05.03. 22:05:48

@Barátusz: Nem, nem mindegyik, van, aki alkoholizál ... rendesen ;). (Mondjuk, az nem volt annyira vicces, amikor hajnalban kellett felmosnom a lányt meg a produktumát, de ez is benne van a munkaköri leírásomban :D)
De olyanok is vannak szép számmal, akik semmilyen tudatmódosítót nem használnak.
Sem a pia, sem drog nem "on the house". Elméletileg tilos is, de ha nem extrémen hülyén csinálja valaki, és egyébként hasznot termel, akkor elnézik, általában.
Én kétszer próbálkoztam még nagyon régen. Egyszer fűvel, egyszer hasissal. Egyik sem győzött meg. Maradok a száraz vörösbornál.

Hm, én már reggel szóltam, hogy szét lesz offolva ez a poszt, mert annyira jellegtelen.

BTBTBT 2013.05.03. 22:15:52

@váj mí:

Ez bentlakásos kupi, vagy éjszakai meló közben volt beállva az említett csaj?

Sokáig de utáltam a százaz borokat. Aztán felfedeztem a dél-afrikai meg dél-amerikai száraz vöröseket... Haj!

bpetya75 2013.05.03. 22:16:13

@Barátusz:

Bocsánat, szovjet testvéreinktől!

Amarante 2013.05.03. 22:18:08

@váj mí: az lehet,hogy szetoffoltuk de a posztiro legalabb nem erzett honvagyat mikozben olvasta:):)Szerintem minket az orvos is ajalnhatna buskomorsag ellen:):)de csak azert mert ilyenek ezek a megelhetesi kivandoroltak :):):)

BTBTBT 2013.05.03. 22:18:42

@charlieharper:
A "Miért költözöm vissza Mo.-ra" volt az, ahol említette. Nem semmi spílerként jön le - a kommentjei alapján.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.03. 22:19:44

@Barátusz:
"A Túró Rudi nem a ruszkiktól származik? Nekem nagyon úgy rémlik.'

Kedves FélÁzsiai Testvérünk.

Hunkarikummal nem viccel a MAGYAR.

A Túró Rudi-t Dr.Klein Sándor Müszaki egyetemi pszichológia professzor fedezte fel, antropológusok középázsiai kutatásaira alapozva.
A Túró Rudi, Ősi magyar termék, ami testvér népeink között maradt fenn évszázadokon keresztül. Olyan magyar területeken található ős-túró ős-rudi amit átmenetileg szovjetúniónak neveztek a térképeken.
Eredetileg nyilheggyel kavargatott lótejből készült, amit letelepedésünk után a Kárpát Medencében először juhtejre, majd tehéntejre modernizáltunk.

BTBTBT 2013.05.03. 22:22:14

@bpetya75:
Mindegy, amikor bejött, gyerekként nem igazán érdekelt a pontos származása, csak az íze. Azt meg tényleg nem értem, mit kell annyit emlegetnie a posztolóknak. Annyira nem különleges eledel. A kolbászért meg csirkepaprikásért való nyavalygás sokkal érthetőbb.
Tán nem is tudnak főzni a magyar kajáért külföldön nyavalygók.

BTBTBT 2013.05.03. 22:24:29

@ctboy:
Kedves Sámános-stílusban értekező Kutató Úr.

Okfejtése alaposnak tűnő és felettébb nevettető.

váj mí 2013.05.03. 22:25:41

@Barátusz: Ez választható. Aludhat bent is, nem kell külön fizetnie érte. Vagy bérelhet magának lakást vagy szobát. A munkaidő sincs kőbe vésve, azaz a lányok határozzák meg, mettől meddig dolgoznak. De ugye mindenki a pénzért jön ki, így a minimum 8, de inkább 10 órát az is lehúzza, aki már jó ideje itt él, saját bérelt lakásban.
Éjszakai műszak nincs, hétvégente van olyan, hogy hajnali 2-3-ig tolódik a zárás, mert van vendég.

BTBTBT 2013.05.03. 22:30:33

@váj mí:
Gyomor kellhet ahhoz, hogy 8-10 órán át ezt csinálja bárki is. Az óránként 1 menet vagy több? Nem csoda a piálás meg az anyagozás.

váj mí 2013.05.03. 22:31:47

@Barátusz: Hűűűű, te! Kolbász! Valamikor júniusban vagy júliusban hazamegyek egy hétre. Mnaaaa azon a héten csak kolbászokat fogok enni! Basszus, a németek nem ismerik a fűszereket. Igaz, az osztrákok sem. Mindig vigyorgok azokon, akik képesek több pénzt kiadni az ízetlen fehér-kolbászért (bajor, ééérteeed? :p).

váj mí 2013.05.03. 22:35:22

@Amarante: Hát, jó kis homokozó ez, kétségtelen. Ha nem is kapunk értelmes játékot, elvagyunk magunknak. Mi, megélhetésiek ;).

Amarante 2013.05.03. 22:36:22

@Barátusz: az en velemenyem az,hogy ehhez sem kell tobb gyomor,mint erdekbol,penzert vmi ven trottyhoz menni es annak a hulyesegeit vagy ohajait elviselni.szerintem ...

Amarante 2013.05.03. 22:37:48

@váj mí: Apropo kolbasz:egy hete jottem vissza MO-rol es ott ugy beettem a kolbaszbol,hogy ket napig beteg voltam tole:):)De megerte:):)

BTBTBT 2013.05.03. 22:37:56

@váj mí:
Nem tudom, nekem a francia és német, borssal meg minden finomsággal bevont kolbászok ízlettek, amikor néhány éve egy londoni gasztronómiai vásáron kóstolgattam. Azt persze nem tudom, hogy rendszeresen enném-e őket, de úgy elsőre finomak voltak.
A németek meg nyilván úgy szokták meg, és nem ízlene nekik a gyulai.

Nagyapám disznótoros füstölt kolbászát nem hagyom ki, ha nyáron hazamegyek, de inkább a kitűnően és fantáziadúsan főző sógornőm és anyám főztjét fogom előnyben részesíteni.

bpetya75 2013.05.03. 22:38:03

@váj mí:

Ne is mondd! 16 évesen voltam Waren mellett egy táborban. Az utolsó este nyársra húztak egy süldőt. Az össz "fűszerezés" némi sörrel locsolgatás volt. Komolyan fájt, hogy hogyan cseszhetik így el az ételt...

spangola 2013.05.03. 22:39:10

@ctboy:
Kíváncsi vagy az Ikrekre? Menj és nézd meg!
Sértődés nincs, várd ki a végét, az Oroszlánt.

bpetya75 2013.05.03. 22:40:12

@Barátusz:

Én is csak azért tudom, mert egy időben készültem Vágóhoz, és kedvelt kvízkérdés a TR eredete. A nyavajgásos részhez nem tudok hozzászólni ;-)

2013.05.03. 22:41:25

@Barátusz: wurst club Londonban? En mondjuk nem kolbaszozom, de aki arra vagyik Londonban:
www.the-wurst-club.co.uk/

spangola 2013.05.03. 22:41:28

@spangolo:

Jó a neved, drága hímnemű változatom.

Amarante 2013.05.03. 22:41:58

@bpetya75: Az angol konyhatol en sem szoktam hanyatt-homlok elajulni:):)A csucs az volt,amikor a teveben azt taglalta egy szakert,hogy a martasos csesze azert jott divatba Angliaban,mert a hulye francia szakacsok nem tudtak fozni,minden izetlen volt es ezt ellensulyozando martasokat kiserleteztek ki,hogy feljavitsak a foztjuket:):)egy hetig rohogtem rajta:)

Seydan 2013.05.03. 22:42:17

@rágógumó:

Jó kis komment, tetszik még akkor is ha nem mindenben értek vele egyet.
Néha nagyon elkél egy kis "csernusféle" fejmosás.. :)

"1. magyar állásközvetítőn keresztül mentél dolgozni
2. olyan helyre mentél, ami tele volt magyarokkal...
3. nem tudtál angolul"

Bizony, ez a 3 pont az megállja a helyét. Én pl. munkahely közvetítő segítségét vettem igénybe munkaközvetítő helyett, s nagyon jól be is vált.

BTBTBT 2013.05.03. 22:43:45

@bpetya75:
Vágó műsorát szerettem nézni.

Inkább megfőzőm azokat a kajákat, amikért mások sírnak, hogy "milyen jó is lenne most enni". :)

váj mí 2013.05.03. 22:49:07

@Barátusz: Nem, nem félreérted. Az, hogy teszem azt délelőtt 11-től, vagy déltől, vagy kora délután 1-2 órától bejönnek a házba dolgozni, az nem jelenti automatikusan azt, hogy 6-8-10 órán keresztül minimum egy kliensük is lesz. Nem, ez annyit jelent, hogy ott vannak, munkára készen. Aztán van hogy 6-7 órán keresztül pörögnek, és arra sincs idejük, hogy egyenek valamit. És van, hogy 3-4 óránként akad egy vendég. Olyan is fordul elő, hogy üresben ül egy lány, de ezt igyekszünk kiszűrni már a jelentkezéseknél, mert az ilyen helyzet senkinek sem használ.
A pia meg a drog meg, hm. Nézd, aki itt dolgozik az szabad akaratából jön ide. Ő keres meg, ő jelentkezik. Most már olyanokat sem fogadnak el a tulajok, akiket közvetítő hoz (mert voltak ebből nem csekély problémák), hát még olyat, akinek stricije van. Az egy másik kategória.

BTBTBT 2013.05.03. 22:50:47

@charlieharper:

Igényes weblap.
Az étlapot elnézegetve az érthető, hogy a bratwurst meg a krakauer klasszikus német kolbászok, de a currywurst mint legendás?
Ez nyilván a Németországgal kapcsolatos hiányos élményeimnek tudható be?

Az EC-s kezdetű irányítószámból meg netes térkép nélkül is látszik, hogy a belvárosban van, közel a Bank-hoz. Meg persze az árakból is.

Egyébként akar néhány "german sausage" utcai árus errefelé, és bár annyira nagy kolbászos én sem vagyok, de elég jó ízük van.

váj mí 2013.05.03. 22:51:31

@Amarante: Nálam is az lesz, tuti! :D

bpetya75 2013.05.03. 22:51:37

@Amarante:

Na! Ezek szerint a "Hülyeségeket beszélünk a szomszédainkról" sem hungarikum ;-)

@Barátusz:

Én is szerettem. A forgatás állítólag kicsit kiábrándító volt, de odáig nem jutottam el. Viszont Gundel Takácsnál jártam, Ő nagyon pozitív volt élőben is.

Amarante 2013.05.03. 22:54:41

@bpetya75: szerintem ez alltalanos embericum:):)

váj mí 2013.05.03. 22:54:57

@Barátusz: Ja, csakhogy azokat a kolbászokat nem találod meg az üzletekben, mert nem tömegtermelésre szánták. Én is ettem már jól fűszerezett kolbászt itt, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. De ezek a kolbászok, amolyan gasztro-különlegességek, és most nem kell valami libamájas-trüffeles terrinre gondolni, csak simán tényleg jól fűszerezett kolbászokra.

BTBTBT 2013.05.03. 22:55:38

@Amarante:
Aláírom, hogy ahhoz is kell gyomor, de egy vén trotty nem akar napi négy-ötször megdugni, heti ki tudja hányszor. És nem kell ugyanennyiszer térdelni sem előtte.

A kupiban meg ugyanezt idegenekkel.

váj mí 2013.05.03. 22:55:42

@bpetya75: Ne is kérdezd, több évszázados hagyományuk van benne....

Amarante 2013.05.03. 22:59:07

@Barátusz: Szerintem akarna o csak nem tud:):)Olyan ez,mint az egyszeri oregember esete a fiatal feleseggel.rajta kapja a menyecsket egy fiatal fickoval es magabol kikelve ordit:Tudtam!!!Tudtam!!!.Mire az asszony:Az lehet,de o most is tud:):):)

bpetya75 2013.05.03. 22:59:20

@Amarante:

Szerintem is. Egy sor dolog van, amin szokott itt menni a "tipikusmagyar"-ozás, pedig tényleg inkább embericum. Nem baj. Müenk okozsak vagyunk, és tuggyuk :-D

váj mí 2013.05.03. 22:59:35

@tildy:): Nem, nem. A bratwurst nagyjából az egyetlen ehető kolbászuk, így utcai árusnál lehetőleg azt kérd a kiflidbe vagy zsemlédbe. Esetleg még debrecenit, bár azt itt általában főzik, tehát ha úgy nem szereted, akkor hagyd ki inkább.
A fehér kolbászt nemes egyszerűséggel weisswurstnak hívják, vagy néha bayerischének, de ez utóbbit ritkábban.

BTBTBT 2013.05.03. 22:59:56

@bpetya75:
A Gundelt még az MTM-es időmben, 2000-ben láttam egyszer, de nem beszéltem vele.
A sok leállás miatt unalmasak ezek a felvételek, és egy filmforgatással ellentétben, ahol megy a poénkodás a szünetekben, a stúdióban, rengeteg ismeretlen nézővel, nem ugyanaz.

BTBTBT 2013.05.03. 23:01:48

@váj mí:
Oké, így már értem. Azt hittem, akkora a hajtás, hogy óránként ügyfeleznek.

"üresben ül egy lány, de ezt igyekszünk kiszűrni már a jelentkezéseknél, mert az ilyen helyzet senkinek sem használ."

Mi az, hogy üresben áll? Nyilván nem a dekorativitásával vannak gondok.

BTBTBT 2013.05.03. 23:02:18

@váj mí:
Így már érthető. Akkor a vásári kolbászok szépek és ízletesek voltak.

BTBTBT 2013.05.03. 23:03:32

@Amarante:
Persze, hogy akarna, éppen azért írtam, hogy nem kell dugni vele ötször. Mondjuk térdelni még lehet, hogy kéne a trotty előtt. :)

Amarante 2013.05.03. 23:04:19

@Barátusz: Mi az, hogy üresben áll?

Jajjj te!Hat azert ures mert nincs benne semmi:):):)

bpetya75 2013.05.03. 23:05:08

@Barátusz:

A poénkodás itt is ment. Máshogy nem is lehetne elviselni azt az egy uszkve három napos várakozást, mire sorra kerül az ember. Jó arcok gyűltek össze, mikor én voltam. Akkor is kaptam egy kis megerősítést, hogy nem reménytelen a helyzet. Nagyon más hátterű, helyzetű emberek alapvető kérdésekben hasonlóan gondolkodtunk

BTBTBT 2013.05.03. 23:05:28

@Amarante: Azt értem, de mi az oka, és mi az, hogy igyekeztek a jelentkezésnél kiszűrni? :)))

ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.03. 23:06:00

@J.László: Ez van most is. Túl sok választást nekem se hagytak, de ha kihúznád a fejedet a seggedből és körbenéznél látnál csodákat!

Amarante 2013.05.03. 23:07:46

@Barátusz: Gondolom olyan kis bavatag a lelkem,nincs benne semmi....elet:):)Nem sugarzik belole semmi:)

BTBTBT 2013.05.03. 23:10:10

@Amarante:
Nyilván kell, aki belerakja azt az... életet. :)
Csak azért nem értem, hogy "üresben áll", mert hát ha érdeke a kurva néniknek, hogy pénzt keressenek, akkor nem ülhetnek ott bávatag arccal.
Nem nézelődni vannak ott.

váj mí 2013.05.03. 23:14:23

@Barátusz: Hogy is magyarázzam.... vannak olyan napok, amikor 10-12 vendége is van egy lánynak, akkor pedig pörög, óránként leosztva 1,5-2 vendéggel számolva. Vannak a normális napok amikor 4-6 közötti vendége van, vannak a kevésbé jók, amikor 1-2, és van a kurva szar, amikor benullázik.
Persze, nemcsak a vendégek száma a mérvadó, hanem elsősorban az, hogy milyen értékű szolgáltatást akarnak, és mennyi időre. (Mondjuk, én is jobban szeretem, ha a kuncsaft kapható extrákra, mert az nekem is kifizetődőbb).
A dekorativitás meg nagyon szubjektív dolog. Volt olyan lány, aki az egyik helyen éppen csak elvegetált, pedig nem volt ronda vagy ilyesmi, csak éppen nem nagyon volt neki elsődleges nemi jellege. Hát vegetált. Aztán utolsó kísérletként, fel lett ajánlva neki egy másik városban a meló, és ott bejött neki.

váj mí 2013.05.03. 23:16:47

@Barátusz: Ja, a vásárokra érdemes kimenni, mert rájössz, hogy tudnának ők, ha akarnának. A kérdés már csak az, hogy mi a tökért nem akarnak?

spangolo 2013.05.03. 23:17:27

@tildy:): Nehogy azt mond hogy a kolbászt sem szereted.

BTBTBT 2013.05.03. 23:18:32

@váj mí:
Értem, értem...
A domináns elsődleges nemi jelleg nem tartozik bele a dekorativitásba egy kupiban?

Azt vágom, hogy ha például valaki anált is csinál extrába, kapósabb lehet az erre vágyók körében.
De a másik városban meg hogy lehetett sikere az említett lánynak? Ott a kismellűek jöttek be a látogatóknak? Ez így furcsa...

BTBTBT 2013.05.03. 23:21:05

@váj mí:
Pedig nagyon is érthető. Ami tömegtermelésben készül, olcsóbban adható, a "farmers' market"-finomsagok pedig mindenhol jóval drágábbak. Kereslet-kínálat.

DieNanny CH 2013.05.03. 23:26:15

@Barátusz:

:-DDD

Hát én itt most kapkodom a fejem, hogy most a fűszerezett kolbászok, vagy a lányok kelendőségéről van szó...???

Na, megyek aludni.

Nagyon jól szét lett offolva, de jót szórakoztam!

BTBTBT 2013.05.03. 23:31:28

@DieNanny:

Két külön téma, de hát, nem is tudom. Ha neked a lányok kelendősége meg a kolbászok összekapcsolódnak a buksidban... :)

BTBTBT 2013.05.03. 23:34:13

@tildy:): Nézd meg a Rammstein ide vágó - igencsak szaftos - videóját. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.03. 23:36:49

szaraz fustoltkolbaszt urino nem eszik

lattam en mar karon varnyut
solyom a sasfeszekben

a poszt kifejezetten ingazo poszt, amr mondtam sokan jartak fel pester is mateszalkarol es kethetente jartak haza a munkasszallasrol, tehat nem igazan hataratkelo, foleg nem letelepedo,
persze, ha ez a utja, hogy kitelepuljon az egesz pereputty, akkor meg lehet probalni

/azt kotve ketlem, hogy irorszagban az utlevelere utaztak, mit tudtak volna vekle megelozni? paranoia
sok sikert olaszorszaghoz

Amarante 2013.05.03. 23:40:01

@hagyma: gondolom az utlevelere azert palyaztak,hogy ne tudjon lelepni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.03. 23:41:58

@Amarante: igen, nagy valoszinuseggel Irorszagban az eu tagorszagaban ott tudjak tartani, ha haza akar menni....
sot bezarjak a munkahelyere es rzbaszolgakent kell elnie 12 es fel evet

Amarante 2013.05.03. 23:42:11

@Barátusz: a bavatag leanyzo esete a fustolt kolbasszal:):):)

váj mí 2013.05.03. 23:44:04

@Barátusz: Furcsa lehet, de tényleg vannak ha nem is konkrét városok, de régiók, ahol ez vagy amaz a típus nem megy.
Például Hamburgban a megcsinált műlibák keresnek, tudod, paplanszáj, műanyagcici, és társaik. errefelé meg az ilyenekre nincs kereslet (hál'istennek). Meg sem tudom mondani, hány plasztik-barbienak írtam, hogy "bocsi, de nem", mert a mietédet sem fogod megkeresni.

Amarante 2013.05.03. 23:44:12

@hagyma: Pl.en a viztol felek,mas a rabszolgasagtol:):):)(foleg a 12 es fel evig tartotol:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.03. 23:44:37

foleg, hogy az ir foszakacs a hentesbardjaba dolt, hogy elveszitett egy mosogato-hagymapucolo segedhelyettest

sult krumpli lesz sonkaval
/ez a konyharol jutott eszembe, ha Mary oda nem egeti/

BTBTBT 2013.05.03. 23:45:35

@Amarante:
Látom, beindult a fantáziád. :))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.03. 23:46:04

@Amarante: ah en remek uszo vagyok
inni viszont felek az teny, mert az azt jelenti nincs itthon sorital
mint most
dasani figyel az asztalon
le volt ertekelve, vettem egy kartonnal

Amarante 2013.05.03. 23:46:34

@váj mí: Volt egy baratom,aki azt mondta,hogy elkepzelni sem meri hogy nezhetnek ki ezek a munok reggel hatkor,ebredes utan:):)

váj mí 2013.05.03. 23:48:33

@Barátusz: Ok, ok.. és én most nem is a "különleges, 294-féle borssal bevont" kolbászokat hiányolom a tömegcikkek közül, sokkal inkább azt, hogy a már tömegcikk kolbászokat, abban a sima, egyszerű bélben, miért nem képesek úgy megfűszerezni, mint az előbbieket? Azt sem bánnám, ha a plusz fűszer miatt drágábba fájna, de legalább lenne valami íze.

BTBTBT 2013.05.03. 23:49:37

@váj mí:
Férfiből vagyok, de még mindig nem vágom ezt a német észjárást, mert éppen a nagycsöcsűeket hoztad fel példának, korábban pedig egy kismellű lányról volt szó.
Vagy azért lett sikere, mert ő is csináltatott magának lufikat?

"mietédet sem fogod megkeresni."
Ez elütés? Vagy német?

váj mí 2013.05.03. 23:54:31

@Amarante: Reggel hatkor még alszanak ;)

Amarante 2013.05.03. 23:55:52

@Barátusz: Van egy kis elmenyem ebben a temaban.Tortent egyszer (94tajekan)hogy egy ismeros leanyzo jott ki Pestre abbol a varosbol ahol eltem.O ugy dontott,hogy elszegodik szexipari szakmunkasnak,mert derogalt takaritani.okos ember nem vitazik az izlesekrol:)Mivel nem ismerte a varost megkert,hogy kiserjem el .Valahol az Andrassy uton volt a cim,felmentunk,egyutt,mert felt a lelkem.En,mint mar mondtam egy kicsit olyan brunhilldas tipus vagyok,a szepseghez annyi kozom van mint Fekete Pakonak az enekleshez,gondoltam nem lehet az olyan veszelyes ram nezve:)
Na kijott a fogore aztan beszelgetni kezdett...velem ,mert a leanyzo megkukult.A vege az lett,hogy en kaptam munkaajanlatott de a csajt a joistennek sem tudtam rajukbeszelni:):):)
Tobb kisergetes nem is volt:)A csaj meg kifogott maganak egy oreg trotlit,mert a munka meg mindeg budos volt neki:):)

váj mí 2013.05.03. 23:59:14

@Barátusz: Egen, ez a konkrét lány Regensburgban szenvedett (és vele én is) egy hétig. Tényleg nagyon-hm, hogy is mondjam, finoman-vékony volt, mint egy alulfejlett gyereklány. (Különben, ott nem nagyon megy a kis mellű lányoknak, ez van.) Nem ment neki, szinte egyáltalán. Mondtam, hogy akkor beszéljük meg a tulajjal, hogy talán Stuttgartban, és vállaljon be egy kis szerepjátékot. Mna, Stuttgart bejött neki.

Upsz, bocs, német. Bérleti díj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.04. 00:00:22

@váj mí: ez nem helyes egy rendes dolgozo no olyankor mar talpon van, elkesziti a ferjenek a reggelit, becsomagolja a gyerekeknek a szendvicseket es elviszi oklet iskolaba
ha tel van kimegy es jegteleniti az ura autojat
ha hetvege van akkor odateszi a huslevest

BTBTBT 2013.05.04. 00:03:11

@váj mí: Oké. Bár akkor meg az nem jön le, hogy ha dugni mennek a pasik, akkor miért van (az esetleges kívánatosságon meg testi összhangon kívül) akkora jelentősége a mellméretnek?

És mit takar Stuttgartban a szerepjáték?

Amarante 2013.05.04. 00:03:32

@váj mí: Majdnem:):)Szilagycseh:):)Mibol gondoltad?

BTBTBT 2013.05.04. 00:06:16

@Amarante:
Vicces is...
Mondjuk, ha a mellméret nem is iszonyú fontos mindenkinek, azért a férfiak szeretik, ha van mit fogni egy nőn. Brunhilda ide vagy oda.

BTBTBT 2013.05.04. 00:07:27

@váj mí: Lehet, hogy évszázadok során a kevésbé fűszeres konyhához szoktak. Vagy mi a túl fűszerreshez? Viszonyítás kérdése.

váj mí 2013.05.04. 00:12:56

@Barátusz: Te, ezt a pasiktól kellene megkérdezned.. ;).

Jobbára a gyáva a pedofilok jelentkeztek nála, de ez mondjuk nekem jó volt, mert extrákkal lehetett hirdetni a lányt.

váj mí 2013.05.04. 00:13:41

@hagyma: Hát, a rendetlen dolgozó nők meg még alszanak ;)

váj mí 2013.05.04. 00:14:30

@Amarante: A szóhasználatodból ;).

Amarante 2013.05.04. 00:14:51

@Barátusz: Akkor meg csak egy gyerekem volt es roppant csinatos voltam a mai onmagamhoz kepest:)Fognivalo keves volt rajtam.Aztan lett meg harom gyerek en meg felvettem a vegleges asszonyi formamat:):):)

Amarante 2013.05.04. 00:17:31

@váj mí: Merthogy szinten zenesz?
Zilahon jartam iskolaba:):)Emlekszem milyen erzesek kavarogtak bennem amikor azon filoztam,hogy talan eppen azon a lepcson ucsorgott Ady...:)

váj mí 2013.05.04. 00:17:48

@Barátusz: De a német konyha jobbára ízetlen. És ez a szörnyű benne. Mert ha legalább az alapanyagok ízét ki lehetne érezni (mint a kolbász esetében a húsét), akkor még oké... de azt sem, mert azért valami minimális fűszerezést (só-bors) használnak, meg szószokat, mna azok megölnek mindent. Nem azért, mert annyira intenzívek, éppen ellenkezőleg :(

BTBTBT 2013.05.04. 00:18:50

@váj mí: Nem én vagyok Németországban. :)

váj mí 2013.05.04. 00:19:23

@Amarante: Nem éppen, szomszéd. És Ady arra is megfordult, meg Petőfi is ;).

váj mí 2013.05.04. 00:20:11

@Barátusz: De pasi vagy, oder ... ? ;)

Amarante 2013.05.04. 00:21:11

@váj mí: Akkor a szo szoros ertelmeben vagyunk foldik:):)

BTBTBT 2013.05.04. 00:21:46

@hagyma: Ha ezt a "rendesen dolgozó nő"-t Mirjam olvasná... :)

BTBTBT 2013.05.04. 00:24:23

@váj mí: De te ismered a német pasik ezen oldalát is, nem? :)

BTBTBT 2013.05.04. 00:25:23

@váj mí: Egyébként főzől? Mivelhogy a német konyha ízetlen.

váj mí 2013.05.04. 00:25:30

@Amarante: Alig 75 kilométer volt a távolság köztünk anno ;)

Amarante 2013.05.04. 00:29:30

@váj mí: :):)orulok,hogy ilyen szepen osszetalalkoztunk:)

váj mí 2013.05.04. 00:30:28

@Barátusz: Legfeljebb a saját pasim oldalait ;)

Yaps, főzök, ha éppen úgy adódik, és van kedvem. Ha nem, akkor hideg kaja, vagy valami gyors a töröknél. Már tudják, hogy nekem extra fűszeresen kell minden. Már ahhoz képest extra fűszeresen, ahogyan általában kérni szokták. Amikor először ettem náluk, visszamentem a pulthoz, és mondtam, hogy ezt ugye nem gondolták komolyan, hogy fűszer nélkül adják ki a kaját? Aztán azóta megállapítottuk, hogy világi haverok vagyunk, már történelmileg is ;)

váj mí 2013.05.04. 00:34:13

@Amarante: Mire nem jó a HÁ, no nem? ;)

Amarante 2013.05.04. 00:36:46

@váj mí: Bizony am!En meg majd jol megtanulok samanul,mert igy rogvest elarulom magam es lefokozzak a megelhetesi kivandorlo statuszomat:):)

váj mí 2013.05.04. 00:40:24

@Amarante: Hm, én lebeszélnélek róla, de te tudod ...

Amarante 2013.05.04. 00:45:19

@váj mí: A dehogy!Meg aztan nem is menne mert igencsak osszenottunk,en es a szilagysagi nyelvjaras az elmult 50 evben:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.04. 02:17:08

@váj mí: barmilyen meglepo, elnek emberek 50 folott is
sot
miazhogy:)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.04. 03:56:59

@Barátusz:
"Kedves Sámános-stílusban értekező Kutató Úr."

Várd csak ki az igazi Sámános cikk érkezését.
Tele van IGAZI tudományos felfedezésekkel
.

Már csak pár nap............ ha HÁ is úgy akarja.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.04. 08:19:46

@hagyma: a gyerkocos meg kocsis dolgon kivul parom ezt mind megteszi nekem, akkor o most no?;)

BTBTBT 2013.05.04. 09:10:38

@ctboy:
Sámánnal kapcsolatban feladtam. Lepereg róla a tanács meg a kritika. Nem fecsérelem az időmet sem a hosszú lére eresztett félművelt és áltudományos posztjaira, sem a kommentelésre. :)

abaya-oman 2013.05.04. 09:44:13

@babo81: azért ez nem egészen így van. Azokban az országokban, amiket mostanában a magyarok megcéloznak a gyerek helyzete az iskolában más. Mar csak azért is, mert a tanár-gyerek arany más. Magyarországon a majdnem 4 éves gyerekemhez a kiscsoportban szinte nem szóltak, mikor ő kezdeményezett beszélgetést az óvó nénivel az udvaron az rászólt, hogy ne zavarja. Például az angol rendszerben a beszédet mint legfontosabb alapkészséget tartják számon és "beszéltetik" a gyereket nem raszolnak, hogy ne beszéljen annyit.
Ugyanebben az óvodában óvó néni nem éppen hízelgő "beceneveket" adott a gyerekeknek, és az egész csoport elott - sőt előttem szülő elott - is azon szólította őket, mint például "nagyfőnök", "locsofecsi". Ezt ha egy angol iskolában/óvodában próbálta volna hamar helyre tettek volna. Ezek a példák mindössze nehány évesek.
A gyerek-felnőtt kölcsönös tisztelet tőlünk nyugatra egy sokkal általános abban elfogadott dolog mint otthon. És ez segíti azt önálló gondolkodás fejlesztésében is.
Természetesen voltak/vannak otthon fantasztikus tanárok, de gyakran láttam, hogy őket támogattak a legkevésbé.

váj mí 2013.05.04. 10:28:51

@hagyma: Most hogy mondod.... ;)
Különben csak meglepődtem, azt hittem valamiért, Amarante fiatalabb.

Amarante 2013.05.04. 10:29:59

@váj mí: Lelkem melyen mindenkeppen:):)De akinek a legkissebb gyereke 11 eves az mindenkep fiatal anyuka:):):)

DieNanny CH 2013.05.04. 10:43:09

@abaya-oman:

Sajnos a gyerek-felnőtt tisztelet nem égtáj kérdése. Hanem az emberé. Én tudom magamról, hogy kolléganőimmel együtt nagyon sokat beszélgettünk az oviban a gyerekeinkkel. Ha sétára mentünk, úgy kellett kiszámolni, hogy melyik pár kezét fogjuk, mert séta közben csak úgy ömlik belőlük a szó! :-)
Sajnálom, hogy ilyen óvónőt fogtál ki, örülök, hogy az utána következő pedagógussal meg vagy elégedve.
És én bizony itt Svájcban is hallottam nem igazán jó óvónőről. Vagy tanítóról... Pl egy ismerősömnél az 1. osztályban van 8! gyerek, kettesével vannak szétosztva "dolgozni". Akiknek írásbeli matekfeladata van, az fülvédőt!!! kap, hogy tudjon gondolkodni. Mert a másik 6 akkora ricsajt csap...

Én a csoportomban 24-25 6 évessel még relaxációs kazettát is hallgattunk.

DieNanny CH 2013.05.04. 10:45:23

... Most nézem: ezt is szét fogjuk offolni? :-)

Amarante 2013.05.04. 10:46:05

@DieNanny: Ezt nem,mar szet vsan:)A tegnapin vagyunk:):)

váj mí 2013.05.04. 10:56:03

@Amarante: Huhh, 11? Tényleg fiatal anyuka ;) Isten éltesse!

Amarante 2013.05.04. 10:58:41

@váj mí: koszi:)Igy fiatalodik az,akinek vensegere megy el az esze:):)De az unokam mar 2 eves:):):)Merthogy a legidosebb gyerekem meg 28:):)

abaya-oman 2013.05.04. 11:48:12

@DieNanny: igazad van. Én is láttam rossz óvónőt meg drága maganiskolában is. De ott ha a szülő szólt akkor utána néztek. A kölcsönös tisztelet alatt azt értettem, hogy otthon tapasztalatom szerint meg mindig az el, hogy a gyereknek tisztélnie kell a felnőttet de ez nem feltétlenül szükséges fordítva. Persze igazad van, ez ember függő.

DieNanny CH 2013.05.04. 11:51:35

@Amarante:

:-)

...ebből is látszik, hogy csak 5 órát aludtam az éjszaka...

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.04. 17:34:31

@Amarante:
Nekem is feltűnt az útleveles dolog - csak nem akartam a poszthoz hozzászólni - de nagyon együgyűnek kell lenni ,hogy valaki azt gondolja, hogy ha az elvettek az útlevelét akkor nem tud elmenni.
Főleg EU-s országban ahol a szemelyi is elég.
Bemegyek a konzulhoz bejelentem hogy elloptak, ha annyi eszem nincs hogy a rendőrségre menjek.

Ez a vendéglatozás a baby sinterkedes után a második legrosszabb melo figyelembe veve a fizetést, szabadidőt, illetve az érdekérvényesítő képességet.

andras-bandi 2013.05.05. 21:56:40

Írország ,igen lehet felelőtlen voltam,többen is ajánlották a munkaerő közvetítőt,ezért bíztam bennük.Nem,nem vártam azt hogy kávét hozz a séf,és azt sem hogy egy hét múlva a helyettese leszek.Mindig tettem azért hogy fejlődhessek,ide sem úgy indultam hogy tíz év múlva is mosogatni fogok,egyszerűen szerintem nem szégyen alulról kezdeni,sőt talán onnan könnyebb építkezni.Ahogy írtam megbántam,és ma máshogy csinálnám már.Azt is írtam hogy javítottam a nyelvtudásomon,mert akartam és nem akartam így járni még egyszer.Bármennyire hihetetlen az elmúlt hét évben,amióta "hazatértem" Írországból,tanultam angolt (most készülők a felsőfokra),a német ment előtte is,vendéglátós suliban is azt tanultam,az fejlődik,de mindig lehet még,még tovább,német munkahelyen,német kollégákkal dolgozom,és láss csodát,megértjük egymást,igaz néha a ragozás nem megy,de nekik sem mindig:).Olasz munkában pedig olaszt tanultam,és láss csodát,lehet csak egy hülye szakács vagyok,de az is megy. 7 év sok idő,és nem tétlenkedtem,vannak céljaim,álmaim,és merek is értük tenni,Írország hiba volt,tanultam belőle,tanulni pedig nem szégyen.Ezt a levelet azért írtam mert úgy gondoltam lehetnek páran akik ezt átélték vagy átfogják élni,és lehet hasznos lehet nekik hogyha leírom őszintén hogy ilyen is lehet a határátlépés.Köszönöm az építő kritikákat,a válaszokat.És köszönöm hogy elolvastátok a levelem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása