oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. április 29. 06:53,  Aki nem lép egyszerre 306 komment

2013. április 29. 06:53 Határátkelő

Aki nem lép egyszerre

... az kétszerre lép, írja mai szerzőnk, Dóra, aki így is tett. Sokáig dolgozott Korfun, ám a válság elsodorta a munkát, őt pedig egészen egy dubaji állatorvosi klinikáig. Ennek ellenére az álma (angol párjával együtt) továbbra is az, hogy egyszer majd rendbe jönnek a dolgok Európában, és akkor visszatérhetnek. (A képekért pedig külön köszönet neki.)

cím_28.jpg

„Én kétszer léptem, sőt, ha úgy vesszük, akkor háromszor, de ekkor már léptünk, kettesben. 2002-ben először. Válás után pár vacak, gyengén fizető munkahely után hamar ráébred az ember, hogy azt a nem túl sok szellemi tőkéjét, ami nagyrészt nyelvtudásból és egy két szakmából áll, külföldön kellene kamatoztatnia. Már amennyiben valaha is szeretne saját lábra állni és nem gyerekestől a szülőkén.

Két év Észak-Görögországban, a kontinens egyik legszebb félszigetén. Ez még az unió előtti időszak, szóval 3 havonta haza útlevél cserére, mert nem tartózkodhatok tovább az országban negyedévnél többet. Munkáltatói vízum, bejelentett munka, biztosítás... jár mindenkinek, aki görög.

A magyar, szlovák, román stb. lányok magas óraszámban, a helyiek fele fizetéséért dolgoznak. Javarészt feketén. Még mindig több mint otthon, tényleg megéri. Ha kifizetnek. Az én esetemben közel 2000 eurós munkabér maradt kifizetetlenül, de aki töketlenkedik, az így jár. Jobban kell vigyázni és kész.

Korfu 1.jpg

De ekkor már amúgy is haza akartam jönni. Nem azért, mert nem volt jó, mert jó volt, sőt csodás, és bár tudom, hogy sokak számára már-már bűn, én azért szeretek kellemes körülmények közt dolgozni és a szálloda a tengerparton határozottan kellemes körülmény, szóval nem a túrórudi hiányzott, aminél szerintem nincsen patetikusabb hülyeség a földön. Mármint a túrórudi mint hazahúzó elem. De hazajöttem, mert hittem a változásban, spóroltam egy kis pénzt és saját vállalkozást akartam.

Szerettem a pesti miliőt

Itt jönne ugye az a rész, amikor – mint majd minden „határátkelőnek" – csoda sikeres vállalkozásom lett, de aztán nem bírtam a miliőt, a kilátástalanságot, nem beszélve a rengeteg „magyarkodó" náci magyarról magam körül és inkább ismét eljöttem, mit jöttem, menekültem, hiába a csodásan futó vállalkozás.

Nos, nem!!! Elsősorban én szerettem magyarok közt élni, szerettem a pesti miliőt - igazi kis aszfaltbetyár vagyok és imádtam a kis XIII. kerületi kutyakozmetikámat. (Na, nem mintha nem szeretném a rendes kis sváb vagy a kidőlt bedőlt görög falvakat is, de ez most nem ide tartozik.)

Ámde a vállalkozás akkor rentábilis, ha az adó és egyéb terhek befizetése után is marad a bevételből valami. Ha nem, akkor nem az és nekem szinte semmim nem maradt volna, ha mindent befizetek, amit be kell.

Én már gyerekkoromban is utáltam bliccelni a buszon. Szerettem nyugodtan leülni a könyvemmel és olvasni, nem azt keresni, hogy hol az ellenőr. Ez egyáltalában nem vicces vagy szórakoztató. Akárcsak egy vállalkozás esetében. Szeretek nyugodtan hátradőlni, tudván, hogy minden befizetnivaló befizetve, bárki bármit megnézhet, minden tisztességes, rendes és legális.

Viszont egyedül dolgoztam az üzletben és már szinte ott is laktam, annyit dolgoztam, a bevétel mégis körülbelül annyira lett volna elég, hogy az állami kasszát jóllakassa. Vagyis konkrétan azért nyírok kutyákat – ez az egyik eredeti szakmám, úgymint kutyakozmetikus – napi nagyon sok órában, Karácsonykor, vasárnap, szülinapokon, stb. hogy hatalmas fizetése legyen olyanoknak, akiknek jobb ötletük volt, mint kutyakozmetikusnak lenni... és jól politikusok lettek.

Nem kis pityergés, szomorkodás közepette 4 év működés után 2008-ban bezárt az addigra már kutyások kulti helyévé lényegült „KOZMI". Ekkor léptem másodszor. Az ország másodjára is átlépte a határt, de ekkor már hétmérföldes csizmácskával.

Irány Korfu!

Egy kis antwerpeni kitérő után, amit nem szerettem, Korfu szigete jött. Ha korfui leírásra vágyik az arra érdemes, akkor tessék Gerald Durellt olvasni, Ő úgy tudta leírni, hogy az ne hangozzék giccsnek.

Eltelt pár év amióta utoljára jártam görög földön és az euró megtette szolgálatát az uniónak. Görögország, a híresen szép és olcsó nyaralóhely még mindig csodaszép ugyan, de rettenetesen drága. Mindegy, mert munkát azt találok hamar. Na persze nem kutyakozmetikusként, erre itt nincs is szükség és amúgy is jobb, ha az embernek van két - három szakmája.

Mindenbe bele lehet fásulni, olyankor jó elővenni egy másikat néhány évre. Egy 8 szobás szállodát takarítok, végzem a recepciós feladatokat, igazítok útba német vendégeket, sőt takarítom a medencét, locsolom a kertet, intézem a foglalásokat.

Korfu 2.jpg

Főnököm a világ legjobb főnöke, amennyiben tőlem sok száz kilométerre, Athénban él a családjával. De tudja, hogy megbízhat bennem és hát hülye lenne, aki eltrehánykodja itt a munkát, mert egészen jól lehet vele keresni és a német vendégek nagyon meghálálják a jó szolgáltatást.

Közben elvállalok egy másodállást is a közeli étterem konyháján és beach bárjában. Itt csak görög, bolgár illetve albán kollégáim vannak, kénytelen vagyok megtanulni görögül. Meglepő módon sokkal könnyebben megtanulom, mint az angolt, de ugye mindig az első nyelvet nehéz megtanulni.

Az is igaz, hogy én anno oroszból érettségiztem, nem azért, mintha akkora penge lettem volna belőle, de az angol tanárom szerint én kerékbe töröm ezt a jobb sorsra érdemes nyelvet, ne is érettségizzek belőle.

Akad munka télre is

A főnököm, aki eléggé meg van velem elégedve, felajánlja nyár végén a jövő nyári munkát is, de nem nagyon szeretnék hazamenni télre, amennyiben a helyzet nem javult otthon és hát mit csinálnék fél évig? Mondjuk pont felélném, amit kerestem.

Októberre Nikos talál nekem egy bárban munkát a szezon végeztével, hogy télre is maradhassak (az ő étterme szezonális, októberben bezárnak.) Sőt, a további évekre, ha jó vagyok. Most mit mondjak? Nem vagyok rossz, na. Úgyhogy maradtam. Ehhez a munkához egy nagyon helyre kis kétszobás apartman járt, amit nagyon szerettem és most is hiányzik az erkélyem és az egész kis pecó.

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a viszonylagosan jó fizetésért cserébe heti hét napot kell dolgozni. Különösen turistaszezonban, de én télen is heti hetes munkarendben voltam. Azért nem olyan szörnyű, mint amilyennek hangzik.

Bár másfél évet dolgoztam lényegében hétvége vagy jelentősebb szabadnap nélkül - egyszer voltam otthon az első két év alatt - de azt normális körülmények között, rendes főnökkel, szinte családtagként kezeltek, a bárban jópofa görög és brit vendégekkel.

Korfu 3.jpg

A scooteren és a pasin kívül még egy macskát is beszereztem, akit ahogy a scootert, a korfui kaland végén hazavittem Magyarországra, mert a családtagjaimat nem hagyom sehol, legfeljebb anyu felügyeletére bízom őket arra az időre, amíg nem lehetünk együtt.

A nagyon-nagyon fontos turista

A válság ugyan éreztette hatását, de mi (mármint én és a főnököm) reménykedtünk. Közben ismét nyár lett, és ha kevesebben is, de azért még jöttek, jövögettek a turisták, köztük egy nagyon-nagyon fontos turista Északkelet-Angliából. Simon azóta a vőlegényemmé lényegült.

Ám ehhez előbb haza kellett menjen Angliába, hogy felszámolja a felszámolni valókat otthon, állását, kocsiját stb. így következő évben ketten néztünk szembe a ténnyel, hogy a fizetésünk - Simon egy tengerparti bárban kapott már első évben állást és következő szezonra is visszahívták a bárt vezetni – egyre kevesebb, de a megélhetés napról napra többe kerül.

Télre a görög-angol nyelvtudásom ellenére sincsen munka, mert szinte minden bezár, vagy a tulajdonos dolgozik, a nyilvánvaló spórolás okán. Érlelődik a gondolat, hogy menni kell, mert a napsütés, a tengerpart, meg a citromfa nem segít azon, hogy igazából pénzt kellene félretenni. Hónapról hónapra otthon is tudnánk élni, bármelyikünk otthonában, ezért nincsen értelme maradni.

Pet shop a Közel-Keleten

Már júniusban nézelődök a neten, küldözgetek önéletrajzokat, végül egy otthoni ismerős közreműködésével találom meg a pet shopot a Közel-Keleten, illetve találnak meg ők engem. Vagyis minket.

Az út onnantól, hogy Simon beszél egy fiatal fickóval Dubaiból, odáig, hogy most itt vagyunk és neki dolgozunk, - sőt, azóta már egy másik cégnek mindketten, de ez egy másik, nagyon tanulságos történet - meglehetősen hosszú.

Nem annyira kacskaringós, mint inkább idegőrlően lassú és akadozó. Mint majdnem minden itt Arábiában. Új fogalmakat kell megtanuljunk. A görögországi lazaság (értsd nem vagy bejelentve, vagy nem teljes óraszámban, nem fizetnek utánad biztosítást stb.) után itt minden nagyon akkurátus.

Aminek én a magam részéről eleinte örülök, hiszen az a normális, ha legálisan dolgozik az ember. Olyan a rendszer, mintha a németek találták volna ki és mondjuk az arabokra bízzák a megvalósítást. Valószínűleg azért, mert tényleg.

Szponzor, munkáltatói ajánlattétel/szerződés, munkavállalói vízum, útlevelek scannelése, faxolása, e-mailezése. Rengeteg papírmunka és még közel sincsen vége. Mást ne mondjak, a kötelező emirátusi igazolvány kiváltásához szükséges procedúrán – úgymint vérvétel, tüdőszűrés, teljes tenyér lenyomat vétel stb. - már júniusban átestünk.

Ki lehet találni, hogy kinek nincsen még mindig emirátusi igazolványa. Pontosan, ezek lennénk mi és senkinek fogalma sem róla, hogy ha nem nálunk, akkor bizony hol is van. Nem mintha annyira kellene, vagy hiányozna, senki nem kérte és az igénylő lap másolatával is tudjuk magunkat igazolni, de egyelőre erre nem volt szükség.

Nyugatiakat nagyon ritkán igazoltatnak. Ha egyáltalán, akkor általában azért mert ittasak. Láthatóan ittasak. Azt itt nem szeretik. Sok más egyebet sem szeretnek, de erről – ha van rá igény – majd írok legközelebb.

Dubai

Mintha valami hülye játékot játszanánk... A mint Anglia, B - Budapest, C - Corfu, D mint...hát legyen Dubai.

Van egy elég gyakran használatos angol mondás: „Not my cup of tea!". Nos, hát az enyém sem. Pénzt, azt mondjuk lehet keresni, ez kétségtelen, úgyhogy maradunk is, de ahogy lehet megyünk vissza hozzánk, vagy Görögországba.

Leírva azért egészen jól hangzik, szóval le is írom. A Dubai Marinában egy pet shopban dolgozunk mindketten. Simon eladósegédként lett felvéve, - lévén sosem dolgozott még eladóként, pláne nem pet shopban - de pár hét alatt az üzletvezetői posztot ajánlotta fel neki a tulajdonos, mert van némi sütnivalója.

Én ismét kutya- és - legmélyebb sajnálatomra - macskakozmetikus vagyok. Macskát szedálás nélkül kozmizni nem egy életbiztosítás, de ezt majd olvashatja, akit érdekel a saját oldalunkon.

A cég bérel egy helyes kis apartmant viszonylag közel a munkahelyünkhöz és fizetik az oda- és visszajutásunkat, valamint az ide és majd a haza szóló repülőjegyet. A biztosítást nekünk kell fizetni, de ha nincsen, sem olyan drága az orvosi ellátás, mint ahogy azt én gondoltam volna.

Ezt azért tudom nagyon jól, mert kb. két héttel a munkába állásunk, 3 héttel a Dubaiba érkezésünk után sikerült lefejelnem a márványpadlózatot, olyan szerencsésen, hogy sebész és fogász lett a dolog vége.

Dubaj metró.jpg

Semmiből valamit

Jelenleg egy brit érdekeltségű állatorvosi klinikának az egyik kirendeltségén dolgozunk, én a szakmámban, Simon pedig mint az üzlet menedzsere és recepciósa egy személyben.

A cég amerikai/brit kézben van, tehát nyugatiaknak dolgozunk, ami hatalmas változás az előző munkahelyünkhöz képest, ahol a tulajdonos indiai volt. Feladatunk annyi, hogy indítsuk be (és lehetőleg tegyük nyereségessé) a BritVet Centre új kirendeltségét, ami lényegében csak egy bérlemény volt. amit eddig semmire nem használt a cég, megfelelő ember(ek) híján.

Ezen dolgozunk Karácsony óta és nagyon élvezzük a "semmiből-valamit" létrehozás élményét. A konzultációs napokon én segítek/asszisztálok az állatorvosnak és tervezem a veterinary nurse diploma megszerzését, ha már csinálom élőben és tulajdonképpen előbb lesz gyakorlatom, mint ahogy diplomám lenne.

A hely ahová költöztünk Dubaiból valami egészen más. Én mint XVI. kerületi, azt mondtam, hogy Al Ain szerintem az Emirátusok Mátyásföldje. Itt el tudom képzelni az életünket. De mint írtam letelepedni nem szeretnék.

A nyugatiak többsége nem véglegesen jön a Közel-Keletre, dél-afrikaiak, amerikaiak, angolok és egyéb GCC államokbeliek jönnek ide dolgozni, majd mennek haza. Az indiai, kelet-európai munkavállalók rendszerint maradnak, illetve megpróbálnak maradni minél tovább.

De nyugdíjrendszer híján 60 éves korukban el kell hagyják az országot mindenképpen. Illetve családtagként, family vízummal lehet maradni a nagyiknak is. De ez nekünk, ahogyan a többi itt dolgozó nyugatinak, nem kifejezetten cél. Ennek rengeteg oka van, majd írhatok, beszélgethetünk erről is. Már, ha van olyan, akit érdekel Arábia.

Mi vagyunk azok, akik reménykednek

Mindent összevetve én azt mondom, hogy menni kell, ha menni kell, és haza kell találni, amikor eljött az idő. Azt, hogy a haza hol van, sok minden befolyásolja, de én azt mondom, hogy ahol jól érezzük magunkat az az.

ők.jpg

Mi arra gyűjtögetünk, hogy Magyarországon legyen egy kis parasztházunk valami kellemes troll-mentes faluban öreg napjainkra. Minderre a fedezetet itt a Közel-Keleten lenne jó megkeresni, mert bár mindkettőnknek van ingatlanunk a saját országunkban, nem szeretnénk eladni egyikünkét sem.

Ahogy rendeződnek a dolgok a görögöknél, búcsút mondunk Arábiának és hazamegyünk. Egyelőre haza, Korfura. Aztán majd nagyiként haza Magyarországra és időnként látogatóba haza Angliába. Remélem.

Mert mi vagyunk azok, akik reménykednek, hogy majd egyszer csak helyrejönnek a dolgok és lehet megint rendesen élni Európában is. Mert lehet az ember szívében magyar, brit, osztrák vagy spanyol, alapvetően és elsősorban azért mégiscsak európai (már, ha a briteket is belevesszük az európaiságba)."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Görögország Dubai Korfu

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr805251857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LyukasBogrács 2013.04.29. 07:27:33

"Mert mi vagyunk azok, akik reménykednek, hogy majd egyszer csak helyrejönnek a dolgok és lehet megint rendesen élni Európában is."

Sokszázmillió európai nevében azt hiszem kijelenthetem: lehet!
Jöhettek haza.

Din Serpahis 2013.04.29. 07:42:49

Én igazság szerint már Magyarországon is egész kellemesen éltem. Lakás, kocsi, tengerparti nyaralás minden évben stb.
Pécs felett laktam egy domboldalban, tőlem jobbra szőlők, balra pici házak. Tiszta mediterrán feeling, még korfuig sem kell menni érte.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.04.29. 08:10:54

Nekem tetszett az írás.
:)
Európában most is sok élhető hely van, hogy Magyarországon mi fog történni.... hm.
Talán nyugdíjas éveikre ott is.

tanato 2013.04.29. 08:15:08

@tilmir: Az attól függ mennyi van még nekik a nyugdíjig.

váj mí 2013.04.29. 08:17:50

Furcsa, mennyire átértékelődnek a dolgok. Dubaiból nézve mindenki európai, nagy és szerető család, Európában meg hm ... na igen.
Mondjuk, az arab világ az, amire egyáltalán nem vagyok kíváncsi. De egyáltalán.

LyukasBogrács 2013.04.29. 08:29:52

@Din Serpahis:
Dubajban is van mediterrán feeling: nézd, hogy szikrázik a napfény a Burj Khalifa-n, meg Simon fején.

rezsoatya (törölt) 2013.04.29. 08:31:02

Elvezet volt olvasni irasodat! Tovabbi sok sikert nektek!
A kesobbiek meg kialakulnak, nem feltelek!

orange85 2013.04.29. 08:33:18

patent kis írás,élmény volt olvasni!sok sikert!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 08:39:23

Jó poszt, végre!!! Köszönjük!

Arabok közé én sem mennék, nem tudok azonosulni a kultúrjukkal... de ez oda-vissza működik, ők is képtelenek (többnyire) europaizálódni (Svédországban semmiképp, de ez is csak a szomáliaiakra érvényes, de azokra kivétel nélkül sajnos).

A haza és otthon valóban ott van, ahol az ember jól érzi magát, ezért nem volt nekrm az soha Mo, és ezért lett szinte azonnal az So.

Dubaiban dolgozik egy román származású, svéd kézsebész (mikrosebész), aki tavaly többedmagával megmentette a mancsomat :)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 08:40:12

Oh, hat persze hogy angol a párja.
Anélkül nem sikeres egy no, és egy poszt sem ha nem angol a párja.

Na, azért elolvasom a mondanivalóját is, hátha tanulok belőle toleranciát, szeretettet, vagy csak simán megjön az eszem.
Azért az ice jolly remélem jól megy Mr English man-nel.

tanato 2013.04.29. 08:41:39

@tilmir: Hát jóval + mert a posterina még a Kádár rendszerben szocializálódhatott,oroszból érettségizett és 2002-ben már egy váláson is túl volt.Ezt számolva mondjuk még 30 év a nyögdíj,addig még sok minden változhat nálunk,előnyére is ,hátrányára is.Mindenesetre tetszik az írása nekem is.Korfu tényleg csodálatos,3 éve hogy voltunk ott egy hetet,és rengeteg kinti magyar munkavállalóval találkoztunk.A Hotel pl.ahol mi voltunk majdnem teljesen magyar személyzetű volt,az összes pincér,animátor,recepciós masszőr úszómester majd mind hazánkfia-lánya volt.Meg jó pár boltos is a környéken.
Na meg érdekes a dubai leírása is,pont kutyakozmetika,pedig ott nem kedvenc háziállat a kutya.Régóta nem volt már Arab-öbölbeli postíró,az origós időben volt 4-5 post is onnan,most ez az első.

tanato 2013.04.29. 08:45:38

@dirtyfreebird: Hát a párkeresés -találás,az nem attól függ ki milyen nemzetiségű,az attól ki hol él.ha valaki nemigen hagyja el a faluját,az ott talál magának párt, ha elmegy egy más vidékre akkor ott,ha meg külföldre akkor ott,ez nem meglepő.

Zka77 2013.04.29. 09:00:09

Ha szerettél itthon akkor lehet hogy most a Kata nevű adónem jóvoltából lehet, hogy reálisan újra tudnád indítani a KOZMIt. Havi 50K+évi 60K iparűzési felett minden a tied marad egyéni vállalkozóként. Nem sok értelmeset csinált ez a balfasz kormány, de ez pl az.

Sanyi9 2013.04.29. 09:20:41

@Kovermadar: a szomaliaiak miota arabok?

Apfelzimt [DE] 2013.04.29. 09:21:31

most nem azért, da arra felé nem tisztátalan állat a kutya/macska?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 09:25:55

Minden poszban szurni kell a kiszemelt delikvenst vagy en szurhattam el valamit?

chocco channel 2013.04.29. 09:26:30

@dirtyfreebird: Ha kulfoldon elsz, pl: angliaban es sikeresen integralodsz, ezalatt azt ertem, h nem sak magyarakkal baratkozol, nem a magyar boltban eszed a turoruditat, akkor velhetoleg angol pasit talalsz es leszel szerelmes.

Ez a vilag osszes orszagara igaz, spanyoloknal spanyol, nemetnel nemet...sorolhatnam.

Kivetelek ezalol azok a kivandorlok akik kimondottan magyar pasit keresnek. En a szerelmet kerestem, fuggetlenul borszintol, hovatartozastol, nemzettol, mert mindez lenyegtelen.

Azt,h kibe szeretsz bele azt nem lehet iranyitani es nem is kell. Pasiknal detto ugyanez, a legtobb magyar fiubaratomnak sved/nemet/spanyol felesege van, ok is teljesen jol megvannak es boldogok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 09:27:13

@Sanyi9: muzulmanok... valoban nem arabok, de a viselkedesuk hasonlo.

tanato 2013.04.29. 09:28:31

@chocco channel: Igen erről van szó,ezt hívják globalizációnak,vagy nemzetközi vándorlásnak.

SilentDreams 2013.04.29. 09:43:20

Erdekes íras, többnyire tetszik is, kivéve az ilyesmiket:

"Macskát szedálás nélkül kozmizni nem egy életbiztosítás"

Az ilyenektöl mindig kiráz a hideg..... :))))

Sanyi9 2013.04.29. 09:46:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: meg jobb: nezd, egy katolikus, biztos olasz. :D

SilentDreams 2013.04.29. 09:47:47

Ja, az kimaradt, hogy üdvözlöm a posztolót a XVI.kerületi kivándorlók között :))) , na meg sok szerencsét a jövöben is Szájmonnal.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 09:49:44

"Már amennyiben valaha is szeretne saját lábra állni és nem gyerekestől a szülőkén."
Hol vannak most a gyerekei? Vagy cipelte oket ossze-vissza? Vagy lepasszolta a nagyinak?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.29. 09:56:35

@Sanyi9:

Viccelsz, de van ilyesmi!

Egy angol ortodox ismerősöm mesélte röhögve az alábbiakat. Elment nyaralni Görögországba, s vasárnap elment a templomban a misére. Mise végén ment áldozni, mire eléje állt egy görög bácsika és szólt neki, hogy turisták nem áldozhatnak, nekik hátul a helyük. Ő mondta, hogy nem turista, hanem hívő. Bácsika megkérdezte "maga görög származású?". Mire az ember "nem, színangol vagyok". Mire bácsi "dehát akkor maga nem ortodox", "De, ortodox vagyok, 10 éve az vagyok". Végén jött a pap, s szólt a bácsikának, hogy ne zavarja a hívőket. De még ezután is ismételgette a bácsika "egy angolnak az anglikán egyházban a helye, nem lehet ortodox, ez így nem helyes!".

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 09:56:40

Az írás jó, meglepően jó. Humorral megspékelve, és láthatóan rendszeres határátkelő olvasóval van dolgunk.
Mivel a Turó Rudi - mint hazahúzó erő - kimaradt.
Sot elhatárolódott tőle. (-:

Márványba harapni valóban ne lehetett kellemes.
Remélem mar szép a mosoly....

Azért annyira nem lehet rossz e nemzetközi párosnak ha mind Uk-ben mind Magyarországon van ingatlan.
Az eleve 50 milliós vagyon. (-:
Persze lehet hogy minden hitel van meg.
De ha csak az angol házat eladjak abból mar el lehet tengődni nem 10 évig de 20-ig.

Hol a blogújuk ami említésre került?
A fénykép csak illusztráció???

Hat, nem sok szó rossz szó érheti ezt az írást most. Szó mi szó.

SilentDreams 2013.04.29. 09:58:10

@Mr. Long: Nekem nem derül ki a cikkböl, hogy van-e gyereke. Azt a mondatot általánosságban is írhatta.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 09:58:39

@dirtyfreebird:
Mondjuk a magyar parasztházban lakni amíg ásó-kapa el nem választ szinten elég Turo rudis.
En biztos nem laknak egy parasztházban, meg ha paraszt is vagyok. (-:
Azt meghagyom a sznoboknak..

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 10:00:35

@SilentDreams: ok, csak nem volt egyertelmu az altalanossag nekem.

SilentDreams 2013.04.29. 10:01:32

@dirtyfreebird: Vagy annak, akinek ehhez van kedve. Lehet kedve ehhez valójában is, nem csak azért mert sznob. Vagy amihez neked nincs kedved, az már csak sznobság lehet?

Gondold át kicsit még... :)

LyukasBogrács 2013.04.29. 10:02:30

@Wassernudel:
"most nem azért, da arra felé nem tisztátalan állat a kutya/macska?"

Elviszik a Dubai Marinába kozmizni és le is van tudva.

SilentDreams 2013.04.29. 10:09:18

@dirtyfreebird: Eszakkelet-Angliában (valószinüleg ott van ingatlana Simonnak) sokkal alacsonyabbak az ingatlanárak, mint Dél-Angliában. Igy lehet, hogy mondjuk "csak" 60.000 fontot ér.

Egyébként meg nem akarják eladni egyiket sem, lehet valaki(k) laknak is benne... :))

"bár mindkettőnknek van ingatlanunk a saját országunkban, nem szeretnénk eladni egyikünkét sem."

traktoroslány 2013.04.29. 10:11:53

@Zka77: Igazad van a Kata-val kapcsolatban, de mi a garancia arra, hogy jövőre nem szüntetik meg. Vagy nem emelik a 3-4-szeresére? Vagy nem államosítják az összes állatkozmetikát? Sajnos semmi. Ezt rontották most el a legjobban.

Az írás nagyon tetszett, elsősorban mert jókedvű és optimista az írója úgy, hogy túl van váláson becsődölt vállalkozáson, országváltáson, mindenen. Sok sikert!

mommmmo 2013.04.29. 10:22:16

Nekem ngyon szimpi a poszterina, tipikus peldaja, hogy diploma nelkul is lehet szeles kontextusbn latni es megfogalmazni a dolgokat. Azt, hogy Europaban nem lehet, nem hiszem, hogy szo szerint ertette volna, inkabb ugy, hogy nekik nem, akik toket akarnak gyujteni, kulonosebben meno vegzettseg nelkul... De pl nekunk sem lehet, mivel a parom jelenleg olyan szinten van a multijanal, hogy allandoan kikuldik a francba, mert az europai bejaratott helyek az oreg rokaknak vannak, meg azoknak, akik annyira juniorok, hogy nem jelentenek konkurenciat, viszont Europan kivul van uzleti bovules, ahova kikuldhetnek egy ambiciozus karrierje kozepen levo menedzsert... Szoval van akinek a stagnalo Europa tenyleg nem palya...
Amit az europai mentalitasrol ir Dora, azt en is igy erzem, bar ehhez ki kell menni Europabol egy par evre..

Mellesleg Dubaiban en is zuhantam egy parszor, allandoan suvickoljak a marvanypadloikat, vigyazz csuszik jel leg persze nincsen, ezt a fontos tudnivalot tenyleg elfelejtettuk kozolni az emirsegi posztok alatt.

mirx 2013.04.29. 10:24:29

Hát ezen a "trollmentes falun" remekül mulattam! :D

Amúgy meg végre valaki, aki tud és szeret is dolgozni. Meglesz ennek a gyümölcse. Jófej poszter +1.

tomfree 2013.04.29. 10:31:50

"Mi arra gyűjtögetünk, hogy Magyarországon legyen egy kis parasztházunk valami kellemes troll-mentes faluban öreg napjainkra."

Mit fogsz ezért itt kapni...:-)

érthetetlen chris 2013.04.29. 10:39:12

Jó kis poszt, érdekes olvasmányos.

Azért nem mondanám egy teljes sikertörténetnek.
Eleve azért vágott bele a posztoló 20-as évei elején a posztoló külföldbe, hogy majd a gyerekeit, családját saját erőből el tudja tartani. Most viszont a 30-as évei derekán ezzel szemben van egy Szájmonja és punk-tum, gyerek sehol, ha jól értelmezem a szöveget.

Az is nevetséges, hogy csak akkor térnek vissza Európába, ha itt rendeződik a helyzet. Pár száz millióan eléggé meg vannak azért a kontinensen elégedve.

Dubai meg szép meg jó, de kitudja bármikor jöhet egy kis forradalom, mint a hasonlóan gazdag Bahrainben volt nem rég. Aztán pedig szaladunk a koszos kis Magyarország nagykövetségére, hogy mentsenek ki valahogy.
Na meg az olaj se tart örökké, Dubai-ban már fogyóban van és csak a szomszédos Abu-Dzsabi hitelei tartják fent a luxust.

A pesti kutyakozmetikáért meg nem hullajtok könnyeket, de ez csak saját vélemény. Nem tudom mennyire van rá igény, ha van hát ok.
Egyébként a KATA miatt valóban érdemes ma kisebb vállalkozásba belevágni. Az nem szabad, hogy eltántorítsa az embert, hogy lehet már jövőre eltörlik meg stb, ez üzlet az üzletben kockázat van, az adó jogszabájok pedig bárhol változhatnak. Nézd meg mondjuk a francia luxusadót.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 11:01:09

@érthetetlen chris: ha valakinek nincs gyereke 30 evesen, akkor az nem ember? Vagy hogy kell ezt erteni?

Hol adhatom le az embersegi igazolvanyomat, mert nekem sincs (OK, csak 29 vagyok) es belathato idon belul nem is lesz... So?

Provokat Úr 2013.04.29. 11:09:56

@érthetetlen chris: @LyukasBogrács: Örülk neki, hogy ti úgy látjátok, Európában már lehet élni. Kicsit messzebbről (jó 3500km-ről) nézve a dolgokat, nem így tűnik. Aki tud, próbál olyan helyre menni, ahol még van gazdasági fejlődés (Ázsia, Afrika), aki nem az meg panaszkodik, hogy milyen szar neki. Ami persze nem igaz, mert 100x jobban élnek mint a zemberek Afrikában vagy Ázsiában. Akik viszont nem panaszkodnak, hanem dolgoznak (igen, érthetetlen módon most már az afrikaiak is kezdenek, persze még mindig inkább az ásványkincseikből élnek), és örülnek annak a kevésnek amijük van.

Innen messziről nagyon úgy tűnik, ha nem lesz valami komoly változás Európában, akkor a gyerekeink bizony sokkal rosszabbul fognak élni 15 év múlva mint mi 10 évvel ezelőtt (hacsak nem lesznek ők is másutt). Ezt nem mondanám jó perspektívának.

harald 2013.04.29. 11:13:37

Annyira jól írsz, hogy ezt is felveheted a lehetséges nyugdíjbiztosítások közé. Látom, elég sok "bátor" kritikát kaptál, el se olvasd, ilyenek mindig vannak. Ami nagyon tetszett (sok más mellett) az a "trollmentes falu" Az milyen? Nem tudom ki a troll szerinted, de ma kishazánkban nem találsz falut, ami bármitől mentes lenne. Haza ne gyertek, jó ideig! Azért jó, - vagy csak jobb - a mai helyzetben külföldön lenni manapság, mert a te hazai problémád messze van, a helyieké meg nem hat meg. Én ingázom. Ha itthon vagyok mennék már, ha külföldön, akkor elkezd hiányozni a túrórudi. Na azért nem konkrétan, de az bizony komoly erőfeszítésbe kerül, hogy adott helyzetben nem mondhatom meg, amit itthon igen. Ha valami nem tetszik, felbosszantanak, nem jól csinálják meg, nem időre, stb. akkor külföldiként nem szólok, mert megkapnám, megkaphatnám, ha nem tetszik, menjek haza. És igazuk van, mert én is azt gondolom itthon, ha egy külföldi reklamál. Nem fenékig tejszínhab a külföldön élés, de annál, ami itthon van, sok helyen sokkal jobb. És végül is fiatalok vagytok, flexibilisek, és a hazátok ott van/lehet, ahol jól érzitek magatokat. Sok-sok sikert! :))

harald 2013.04.29. 11:15:50

@Kovermadar: Ajaj! Majd kapsz a fejedre a kormánytól :D

Taxomükke (UK) 2013.04.29. 11:25:45

Naszóval. Próbálok visszafogott lenni. A Túró Rudiig jutottam az olvasásban.
Mi a picsa bajotok van a Túró Rudival?????
Ha valaki azt szereti, az hiányzik, mi a fasz köze van hozzá bárkinek?
Másnak a sarki kocsma hiányzik, vagy az Alföld, vagy a barátai, vagy a lecsókolbász.
Itt meg a sok világlátott, a magyar mentalitás elől menekülő okostojás azon rugózik, hogy valakinek mi hiányzik?
Kapjatok már észbe, bazmeg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 11:30:29

@harald: melyiktol? A magyar kormanyhoz szerencsere mar semmi kozom, ha rajtam mulik nem is lesz soha tobbet. A sved kormany pedig ebbe a kerdesbe nem ugat bele (tudtommal).

harald 2013.04.29. 11:35:49

@Taxomükke: Próbálom elképzelni, milyen lett volna a comment, ha nem fogod magad vissza. A stílusod erősen kilóg a sorból.

Taxomükke (UK) 2013.04.29. 11:35:59

Amúgy jó poszt. Sok sikert.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.04.29. 11:37:33

Hát kéész, kész kérem szépen, beleszerettem a posztingoló -inába. Lássátok? Ez szintvonal, ebben van intellektus! Annyira, de annyire eltörpül a többi. Ilyen írást kérünk minden napra.

mommmmo 2013.04.29. 11:41:14

Ja sajnos tenyleg Europa nem a legnagyobb palya..mondjuk azert R&D kozpontok meg mindig jelentosek Europaban (hajra mernokoki)
Meg jo eros szocialis halo is (hajra orvosok)
De ha valaki pl uj uzletet epitene, barmilyen szinten es szerepkorben is, elfelejtheti.. szukulo piac.

Chris, amugy neked gozod sincs Dubairol, abbol sohasem lesz Bahrain, demografiailag tok mas a szitu... Ha elfogy az olaj az gaz lesz, de odakint az ember par ev alatt is megszedheti magat, es addig az olaj is kitart emiatt nem aggodnek. (bar ingatlant nem vennek ott az biztos)

MágnásMiska 2013.04.29. 11:43:33

Arábia szuper hely, de ha az Angol, Német munkaerőnek lustának hívták a blogolók, vagy a kommentelők, háááát akkor az Arab virtust nehéz megszokni.

"Ha Allah, úgy akaja, akkor dolgozunk, ha nem akaja, nem dolgozunk" tipusű mentalitás uralkodik."

Az írás már-már tetszene, de nem tudtam eldönteni néha, hogy most eröltetett vicces a lány, vagy komolyan írja, azt amit.

Az ilyen édi-béni, kozmizom a cicát szedálás nélkül... Az ilyen szójárású 'ari-bari, cukika' csajoktól kirázz a hideg.

Az viszont furcsa, hogy a Lengyelek, Románok főként saját nemzetiségű párt választanak, hogy ne legyenek anyanyelvi kifejezésmódból fakadó nyelvi korlát a társuk között, de valamiért a magyar lányok imádják a néger, török, arab, angol telivéreket.

Gondolom Márait, vagy más emeltebb gondolatokkal bíró írók írásait közösen olvasni nem alapja az ún. minőségi párkapcsolatnak az igényes életükben.

Sjnálom, mikor valaki életét csak a pénzkeresés köti le, de kúltúrális, lelki és más fontos 'életfűszerekkel' való toltődés nem fontos.
Aztán ottlesznek gyorsan 50évesen és síratják a múltjukat, hogy jaaaah buli és kaland volt az életünk, de idős korunkra mégis irigyeljük a korábban szürkének hitt tradícionális életet élő családokat.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 11:49:37

@MágnásMiska: "Gondolom Márait, vagy más emeltebb gondolatokkal bíró írók írásait közösen olvasni nem alapja az ún. minőségi párkapcsolatnak az igényes életükben."
Mi asszonykammal ertelmisegiek vagyunk, minosegi parkapcsolatban elunk es nincs otthon Marai konyvunk.
Akkor most mi van?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 11:52:05

@Mr. Long: viszont van jelentos scifi es fantasy gyujtemenyem :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 11:52:06

@MágnásMiska: eletvitelszeru fontos dolgok? Szerintem megy a szex is Simonnal...

Te olyan okosakat tudsz mondani, hogy maris megy a szuro, edes Miskam :)

Link elek 2013.04.29. 11:58:19

@tanato:
@tilmir:
30 evesen is nyugdijba lehet menni.

Link elek 2013.04.29. 11:59:41

@MágnásMiska:
fogadjunk, hogy szegeny vagy mint a templom egere :)

váj mí 2013.04.29. 12:00:30

@érthetetlen chris: Pedig a valamennyire kiszámítható jövő még egyetlen üzletnek sem tett rosszat. Mna, ez otthon hiányzik. Könnyen előfordulhat, hogy Rogán szomszédját, vagy valamelyik másik narancshuszár rokonát zavarja majd a KATA, és akkor 1 nap alatt annyi lesz neki.

redobe 2013.04.29. 12:04:59

@MágnásMiska: El kell keserítselek a blog írója a legkevésbé sem az ari-bari cukika csajok táborát erősíti, ahogy a többi epés, rosszindulatú megjegyzésed vagy kritikád sem helytálló.

harald 2013.04.29. 12:05:19

@MágnásMiska: Csak kíváncsiságból kérdezem, a lengyelek és románok és németek miért nagybetű? Mert szerintem nem az.
Egyébként meg valóban van abban valami, hogy az eltérő gyökerű házasságban/kapcsolatban nem lehet - ha már szóba jött - Márait elemezgetni, de ez csak egy kis hiányérzet, ettől még működhet a kapcsolat. És az meg, hogy kibe szerelmesedik az embere fia-lánya nem elhatározás kérdése. Csak úgy jön, és kész.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 12:05:57

@Link elek: Tevedsz! Csak veled ellentetben egy magaskulturaban igencsak ismert karaktert valasztott nevadojaul. :D

mirx 2013.04.29. 12:06:28

@érthetetlen chris: chris, te milyen nemzetiségű vagy?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 12:07:42

@harald: Nem kell aggodni, mert lattam mar angolra forditott Marait (hal Istennek csak Mo.-n), nincsenek akadalyok!!!

mommmmo 2013.04.29. 12:12:33

@MágnásMiska:

Tevedsz, az arabok (az eszak afrikaiak, mert az obolarabok mas teszta) qrva sokat dolgoznak, napi 12 ora 6 napon at a norma.... Csak altalaban baromi butan, es olyan hatekonysaggal, hogy nalunk az fele annyi ido lenne.
Ez igaz a legtobb nem europai nepre amugy tapasztalatom szerint.

Es egy rakas szlovak, ukran, roman ismerosomnek volt angol ferje~pasija szoval csak a fusztraltsag beszel beloled, nyilvanvaloan.

váj mí 2013.04.29. 12:13:22

@MágnásMiska: "kúlurális", mi?
Te is hallgattál volna inkább, akkor most nem tűnnél hülyének.

Taxomükke (UK) 2013.04.29. 12:14:31

@Kovermadar: az megvolt, hogy "kúltúrális"?
(facepalm)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 12:14:55

@harald: Marai elemzesre en sem vagyok kepes a menyasszonyommal (pedig azonos az anyanyelvunk), megis szuper kapcsolatban elunk es imadom Ot...

Egy jo kapcsolat nem elengedhetetlen feltetele Marai, de lehet rosszul gondolom.

Mi errol @hagyma velemenye? Jol megvannak Maryvel Marai nelkul vagy ez kesobb valook lesz?

Draga barataim, meg kell mondjam, MagnasMiska elvtarsunkbol csak ugy omlik a bullshit... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 12:16:33

@Taxomükke: nem sajnos, azt vagy nem figyeltem vagy mar szurve volt :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 12:18:44

"Arábia szuper hely, de ha az Angol, Német munkaerőnek lustának hívták a blogolók, vagy a kommentelők, háááát"
Ez sem tiszta, de lehet, hogy csak nekem magas.

váj mí 2013.04.29. 12:20:41

@Kovermadar: De milyen megdobta a kommenteket. Hasznos tud lenni egy saját troll a háznál ;).

mirx 2013.04.29. 12:23:35

@Kovermadar: Mondjuk szerintem aki képes leírni, hogy "kúltúrális", az ne okoskodjon már irodalomról.

zopilote 2013.04.29. 12:30:26

@mirx:
" Amúgy meg végre valaki, aki tud és szeret is dolgozni. "
Aki szeret es tud dolgozni, az a proli:) Aki nem is szeret es nem is tud dolgozni, az a lum -
penproli:) Aki nem szeret, de tud dolgozni, az a normalis ember:) Az csak marxista duma,
hogy a munka tette az embert emberre:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 12:32:17

@váj mí: igaz!

De legalabb a poszt jo volt, igy a mi igenyeink is ki lettek elegitve. HA is megkapja a klikkszamot a trollkodas miatt, mindenki jol jar.

Ugyes :)

MágnásMiska 2013.04.29. 12:33:45

@mommmmo: Kik dolgoznak az építéseken? Helyieket sosem láttam még! :D

Olvass ebbe bele:

Friday Sermon on Qatar TV
Dr Yousuf Al -Qaradhawi
April 15,2005

The following are excerpts from a friday sermon on Qatar TV by Sheik Yousuf Al-Qaradhawi

Dr. Yousuf Al-Qaradhawi: "We use trains and planes, but they are not our trains or planes. The (Westerners) manufacture them and export them to us. True, we can buy the most magnificent things in the world products for our homes and for ourselves. Our people can buy the most luxurious cars, Rolls-Royce or Mercedes 500 or 700, models S, M, and L with all the luxuries. We own them, but we don't manufacture them. We don't even produce a single nail in any of these cars. Others do this for us.

The income of the entire Arab world, including the oil-producing countries, does not reach the that of a European country, such as Spain. Spain – let alone Germany, France, Britain, or Italy. Just Spain, which is at the bottom of the list of industrial countries... The income of the entire Arab world does not reach it. How come? Because we don't work, and if we do work, we don't do it professionally.

They conducted a survey of the average time that a government employee spends working in a certain Arab country. The average was 27 minutes a day. 27 minutes! The rest of the time he drinks coffee, reads newspapers, and goes on errands here and there. Only a small number of people work. The rest do not.

In the mid 1970s I went to Germany. We arrived during in the morning. I asked the guy who took me from the airport to the convention hall… As I was passing through the empty streets, I asked him how come the streets were not busy, like in our countries. He said: "People are at work." After 7 p.m. he took me back to the hotel, and the streets were empty. I said to him: "What's going on, the streets are empty again." He said: people are back home from work, and they are exhausted. All they want is to eat their dinner, watch the news, and then go to bed, because early next morning they have to wake up for hard work. They commute more than an hour to work and back, and spend an hour at lunch. They work non-stop.

We are a nation that doesn't work. How can we develop if we don't work? When we do work, we don't do it professionally. We keep saying "Don't worry, later, later…" Islam teaches us to do things professionally. Doing things professionally is a religious duty. The Prophet said that Allah ordered to excel in everyhting. He imposed excellence and professionalism. Professionalism must be followed in everything. "If you kill, do it properly, and if you slaughter, do it properly." Even when killing, you must do well.

Unfortunately, we do not excel in either military or civil industries. We import everything from needles to missiles. This is our nation. We still haven't manufactured an engine in our Arab countries. We assemble parts, but have no manufacturing industries. India has manufactured a car, and even a plane, while we still go around in circles like a bull in who turns a grinding mill or a water weal until it reaches exactly where it started.

How come the Zionist gang has managed to be superior to us, despite being so few? It has become superior through knowledge, through technology, and through strength. It ahs become superior to us through work. We had the desert before our eyes but we didn't do anything with it. When they took over, they turned it into a green oasis. How can a nation that does not work progress? How can it grow?"

www.memritv.org/Transcript.asp?P1=645

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 12:34:50

@zopilote: nem tudom mennyire helyenvalo pl. a kutatokat, tudosokat leprolizni, de ahogy erzed...

mommmmo 2013.04.29. 12:36:31

Akkor mi prolik vagyunk a baratommal..

Ja, es mivel holland leginkabb angol nyelvu dokumentumregenyeket olvasunk. Es azt elemezzuk. Ez most nagyon sz@r, mert Marait kellene???

Bar az igaz, Magyarorszagot fikazni tenyleg nem lehet vele, azt a temat rohadtul unja. (ez meg lehet valook, ha nagyon felgyulik bennem a kiadhatatlan feszultseg).

váj mí 2013.04.29. 12:37:21

@Mr. Long: Szegény. Strappás lehet követni a nickjeit ...

@Kovermadar: Eztetet híjják a zokosok win-win-nek, asszem ...

MágnásMiska 2013.04.29. 12:42:35

@mommmmo: Érdemes az írás alatti kommenteket is elolvasni, mert olyan emberek írták, akik ellentétben veled, voltak az adott térségben és nem csak tűristának!

Arabs Are Stupid, Backwards, Low IQ Morons Who Can’t Create Anything

The failed state of Dubai.
I must admit that I don’t understand US Blacks. I believe that the UAE has an IQ of ~83 or so. That is ~4 points lower than US Blacks. Based on IQ alone, there is no reason why US Blacks should not, theoretically, be able to produce something like this, if they had the income to do so. But does anyone think that they would?

Black oil states in the Caribbean have sky high murder rates. Black oil states in Africa have utterly failed to redistribute the income in a fair and reasonable way; instead, it’s a zero-sum game with everyone for my tribe and my favored group and nothing for anybody else. The nation of Gabon has a PCI of $20,000/yr, yet has some of the worst health and nutrition figures on Earth. Most of the population is sick, starving, unemployed and barefoot.

I don’t get it. Arabs are dumber than US Blacks, and they create Dubai. US Blacks are smarter than Arabs, but they create Detroit. What gives?

Whatever is wrong with US Blacks, it ain’t IQ. Their IQ ought to be sufficient to create scenes like the above.

robertlindsay.wordpress.com/2011/09/27/arabs-are-stupid-backwards-low-iq-morons-who-cant-create-anything/

mommmmo 2013.04.29. 12:44:15

@MágnásMiska: Ott eltem 4 evig, ugyhogy nekem kuldozgethetsz cikkeket. Amit leir abban van igazsag, de kabe olyan szinten, mint amikor valaki a magyarokat kopkodi.

A Majdar Cityrol hallottal mar?
Az egy egesz keruletnyi lakotelep, ami napenergiaval fog majd mukodni. Az Emirsegekben. A helyiek valoban nem a maltert keverik, hanem a kepzett szakembereik egyutt dolgoznak a valoban Europabol importalt csucsmernokokkel. Hogy tanuljanak.
Amit az illeto leir, az is igaz, de ez is. Hanynom kell az europaiak orokkon tarto felsobbrenduseget hirdeto bullshitbol, foleg, amikor a mindent feluliro munkakulturajukra hivatkoznak.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.04.29. 12:45:39

Ne magasztosítsuk már fel Márait. Simán tömegcikk, amiket produkált. Nem azzá lett, mindig is az volt. Márait olvasni túlnyomorészt életkori/életszakaszi sajátosság, entelektüell sznobéria. Felhasználójától függ, ugye. Nem szeretem én ezt az érdemtelen túlhype-olást. A tartalom legyen tartalom, ne helyettesítse azt a birkaösztöni alázat.

zopilote 2013.04.29. 12:45:41

@Kovermadar:
Aki egesz eletet a munkajanak szenteli, az hulye:)

Balu kapitany 2013.04.29. 12:48:25

@Kovermadar: na ezért szeretem annyira ezt oldalt, mert a kommentelők (legalábbis a törzsgárda, persze tisztelet a kivételnek) alapvetően pozitívan fogadják az új sztorikat, és erdemei szerint reagálnak rá. És ha valaki kommentben trollkodik, mint most pl kicsi huszár (MM) azt a földbe döngölik, és ez jó esetben még a javára is válhat (persze kicsi rá az esély)

mommmmo 2013.04.29. 12:50:29

@MágnásMiska: az atlag emirsegi amugy tenyleg lusta, de vannak fiatal, ertelmes, nyitott gondolkodasu menedzsereik, akik munkakulturaban kenterbe verik az atlag magyart. Es te meg raarasul altalanossagban "araboztal", amiben benne vannak az eszak afrikaiak is, akik igenis vegeznek fizikai munkat. A cegunknel a fizikai munkasok (es voltak koztuk arabok is joparan) heti 60 orat meloztak atlagban, tudom, mert en csinaltam a munkaerohatekonysagi riportokat.

A lusta emirsegiekkel kapcsolatban amugy az orszag vezetese is elegge kritikus, es teljes gozzel megy az "emiratizacios" program, amelynek kereteben rugdossak ki a kulfoldieket mar a callcenter szintu melokbol is, hogy a helyiek megtanuljak es atvegyek a feladatokat. Gondolom ez a cikk is ebben a szellemben szuletett meg.

AnnaUtrecht 2013.04.29. 12:51:02

@MágnásMiska: Márai szerintem jó író, fordították is angolra. en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor_M%C3%A1rai#Translated_into_English

Innentől kezdve nyugodtan olvasgathatnak Simonnal Márait, ha ahhoz van kedvük.

Szerintem szuper poszt, gratulálok! Engem mondjuk pont az arab világ vonz... :)

MágnásMiska 2013.04.29. 12:55:13

Én 1998-2006 között éltem ott, azóta biztos megtáltosodtak a helyiek. Velünk is dóóógoztak, ami abból ált, hogy véletlenül sem csináltak semmi megeröltetőt.Nekik jogaik és kiváltságaik voltak nekünk csak kötelességeink.

www.spittoon.org/archives/10174

A helyiek lenézik az Indiából, Pakisztánból, Fülöp-szigetekről érkezőket. Az erurópai nőket pedig könnyű vérű prédának tekintik, akik sosem lehetnének jó hívők. Persze vízszintesbe helyezni őket nem bűn.

Ha éltél ott és nem csuklyában szálítottak az országon belül, akkor tudod, hogy a helyiek eléggé sznobok és igenis lenézik a hitetleneket!

Úgy látom nem sok ragadt rád az Iszlám kúltúrából!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.29. 12:57:44

@MágnásMiska:

Érdekesség a magyarországi bolgárok történetéből.

Eleve az volt a jellemző, hogy a legtöbb bevándorló eredetileg csak dolgozni jött, pénzt összegyűjteni, majd hazamenni. Persze a többség sosem ment haza. Viszont emiatt eleve aránytalanul sok volt a férfi. Hiszen elsősorban a tizen- és huszonévesek jöttek szerencsét próbálni, s az akkori idők szelleme miatt ezek nyilván 99 %-ban hímneműek voltak. A XX. sz. első felében és a XIX. sz. utolsó harmadában - ekkor volt a bolgár emigráció zöme Mo-ra - abszurd lett volna, hogy egy lány csak úgy elmegy külföldre dolgozni.

Na most, az alapéletvitel úgy ment, hogy a bolgár megjött Mo-ra februárban és maradt november elejéig. Az ok: az emberek többsége mezőgazdasági munkásnak jött, elsősorban zöldség- és gyümölcstermesztésben. Azaz télen nem volt munka. Így az átlag hazament novemberben és otthon volt februárig, otthon nem dolgozott e hónapok alatt. S ez volt a nőkeresés ideje is. Aztán ha lett nő, őt ott hagyták BG-ban, hogy szüljön ott, amjd amikor a gyerek már 2-3 éves lett, akkor hozták át őket is Mo-ra, ezt csinálták a szegényebbek, csak a gazdagabbak (jellemzően azoknek már volt saját kertészeti vállalkozásuk, azaz nem voltak már más alkalmazottjai) hozták azonnal a nőt.

De a lényeg: a nagy többség bolgár csajt vett el feleségül. Pl. közelebbi felmenőim közül csak a nagyapám bátyja vett el magyar nőt feleségül.

Balu kapitany 2013.04.29. 12:58:06

egyébként a poszt nagyon jó, a posterina nagyon szimpi vagány (és még humoros) csajnak tűnik (pont mint a feleségem:))

mirx 2013.04.29. 13:01:11

@zopilote: szerintem meg aki utálja a munkáját, az a LÚZER.
:)

mirx 2013.04.29. 13:05:24

@Kellemes Zérókomponista: Szerintem egyáltalán nem "entellektüell" Márai - nekem a tornatanár nagyanyám imádta olvasni, Ken Follett krimik és Agatha Christie-gyűjtemények mellett. Ponthogy szinte kommersz inkább, persze nem úgy, mint Coelho, aki ezoszirupos értelmetlenségeket hord össze, mert annál több teteje is van, meg szebb is, de én speciel irodalmilag egyáltalán nem tartom olyan kiemelkedőnek, amolyan szorgos jó-diák-erős-négyes dolgozat igazából.

mommmmo 2013.04.29. 13:06:06

@MágnásMiska:
Eltalaltad, tenyleg megtaltosodtak a helyiek, legalabbis egy reszuk.
Mi ugy vettuk eszre, hogy csak a 70 ev felettiek eppeszuek es a 33 ev alattiak, a kozbunso resz el van hulyulve teljesen. Jol mutatja ezt a Zayed csalad tortenete, az oreg 2004~ben meghalt, es egybol az unokaja vette at a gyakorlatban az orszag iranyitasat, mig a hivatalos allamfo csak zabalas es zsirleszivo mutetek buvkoreben eli az eletet (legalabbis a fenykepek alapjan). Szoval te a fiatal nemzedekkel nem igazan talalkozhattal.
Azt meg en sem mondtam, hogy nem sznobbok.

SiDor 2013.04.29. 13:15:52

@LyukasBogrács: Koszonjuk!

Sziasztok, en vagyok a "poszterina" (namost ez mennyire bena szo mar). Elnezest az ekezet nelkulisegert, a klinika gepet hasznalom.

SiDor 2013.04.29. 13:17:37

@tilmir: En 43, pasi 47 (meg par napig).
Vagyis iparkodni kell a nyugdijig!

mommmmo 2013.04.29. 13:17:46

De amugy ott szinte mindenki sznob. Hatalmas sznobfelho fedi a varosokat, hogy a South Parkos hasonlattal eljek.

A helyi kolleganom sokkal kevesbe volt idegesito sznob, mint a kint elo europaiak, foleg kelet europaiak.

SiDor 2013.04.29. 13:18:56

@rezsoatya: koszonom!
@orange: Neked is!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.04.29. 13:27:42

@SiDor: Köszi. :) Egy generáció.
Azért addig még van időtök.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.04.29. 13:30:22

én jobban szeretem a "3 hónapja vagyunk angliában tök szar de jobb még így is mint otthon csak a túró rudi hiányzik" kezdetű írásokat

morsels (törölt) 2013.04.29. 13:31:49

@MágnásMiska:
Hat azert Marai nelkul is elkepzelheto a kulturalis, lelki, meg mas eletfuszerekkel valo toltodes. Legalabbis szamomra elkepzelheto, meglep, hogy mas szerint ha nincs Marai, akkor az mar lelketlen robot.
:-)

MágnásMiska 2013.04.29. 13:34:00

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Igen ez így van, ahogy leírtad! Mindig is csodáltam őket!

Nem csak a bolgárok voltak ilyenek Magyarországon ott van a görög falu is, amit Belojanisznak mondanak magyarul, de Beloiannisz a neve.
hu.wikipedia.org/wiki/Beloiannisz

Bolgárkertészetekkel pedig tele volt a Csepel-sziget északi csücske. Erzsébeten még mindig állnak a régi üvegházaik talán.

Sok-sok nép vált sikeressé odahaza régen is, mikor a helyiek a jelenen síránkoztak. A Svábok voltak a legdolgosabb részei az országnak a kitelepítésekig. Sváb településeken Oláh népesség nem volt, mert zárt közösséget alkottak, miközben büszke magyarok is voltak egyben a Svábságukat megőrizvin. Ezen összetett identitástudatot még sokan ma sem értik.

1848-ban az erdélyi szászoktól eltérően ők a Habsburg császár ellen vonultak, mert büszke Svábok voltak, de nekik Magyarország volt a hazájuk.
Olvass bele pl. Taksony leírásába:
www.taksony.hu/index.php?page=taksonyrol

Nekem Dunaharasztiban (Sváb város) van az egyik a másik házam Budakalászon (Sváb és Szerb). Mindkét településen azt mondják az öregek, hogy sem cigány ember, sem bűnözés, sem munkanélküliség nem létezett a II. Világháborúig. A kitelepítést a mai napig tragédia számukra, hiába mentek vissza Stutgart, vagy München környékére.

www.budakalasz.hu/a-telepules-tortenete

Én bejártam a föld összes kontinensét, sosem volt honvágyam, de mégis örülök, hogy odaszülettem és nem máshová. Az olyan tervek nélküli "keressünk pénzt" típusú írások nekem olyanok, hogy "éljük túl az életet". A régiek mindig hagytak valamit hátra, most sokaknak a munka, mint pénzkerest definiálódik és nem mint hasznos értékteremtő fogalom és cselekedet.

Az ilyen gondolkodással sosem lesznek elégedettek az életükkel, mert mindig több és több kell, mindig lesz valami, ami miatt a jelen rosszáválik és máshová mennek vándorcigány módjára. Aztán jön ez elmúlás, oszt jóóóccakát!

morsels (törölt) 2013.04.29. 13:35:58

@zopilote:
Te aztan erdekes proli vagy. Meg Marx sem tetszik :-)

váj mí 2013.04.29. 13:38:25

@zopilote: Huhh, ideális munkaerő lehetsz.... A társadalomnask nincs szüksége nemesekre, he?

tableno 2013.04.29. 13:41:52

@MágnásMiska: csak kíváncsiságból: te milyen örökkévaló értéket hoztál létre eddig a nemzet és az emberiség dicsőségére? Nobel-díj? Zseniális műalkotás? Nagyregény? Hm?

Ed-die 2013.04.29. 13:42:57

@MágnásMiska: Upsz, bocsi, nem tudom követni... Most hogy kerül ide Beloiannisz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 13:44:08

@tableno: Most mondta! Minden kontinensen a labnyomat! Ha 46-47-es cipo volt rajta es sokat lepkedett, akkor az eleg nagy lehet.

morsels (törölt) 2013.04.29. 13:45:30

@SiDor:
Szia, tetszett a poszt nekem is.
Egy kerdesem lenne. Ti hazasok vagytok? Ha nem, akkor az okozott valamifele problemat?

SiDor 2013.04.29. 13:46:08

@Kovermadar: Aham, nekem is Gorogorszag. Ide en sem vagytam, de ez van egyelore. Al Ain ahol most elunk sokkal jobb mint Duba vagy Abu Dhabi.

dr. trafik nomac 2013.04.29. 13:46:08

@Zka77: Kata csak vegetalasra valo, mi is a durva ceges adoemeles miatt jottunk el nemreg. Ha a cegedbe ne adhj isten felvennel meg valakit, akkor a Kata mar nem mukodik. A szamlak kifizeteseert dolgozni, meg nem tul jo jovokep. Eva telejsen jo volt, mar nem az, de sajnos mas cegforma is szivas, ha az amber rendesne fizeti az adot, es nem kormanypalyazatbol el a ceg. Szoval lehet a Kata segitseg, de ez megint csak az egyik kezevel elvesz, a masik kezevel ad egy picit dolog...

La Pantera 2013.04.29. 13:46:47

@mirx: Szerintem sem kell túldicsérni Márait. Van pár jó könyve na meg néhány gyengébb is. Pont nem kell "entellektüell"-nek lenni, hogy átjöjjön, mit akar mondani.

SiDor 2013.04.29. 13:49:58

@dirtyfreebird: Ez kimondottan rosszindulatu megjegyzes amire nem szolgaltam ra szerintem. Pusztan azzal, hogy nem magyar a pacekom. Volt gorog es mas nemzetisegu is, de ezzel jovok ki a legjobban. Sot olyan is volt, hogy egyedulallo voltam es az is bejott ideig oraig.

tableno 2013.04.29. 13:50:12

@Mr. Long: Ráadásul az Antarktiszon gondolom hótaposó csizmát viselt, az meg még nagyobb! :)

mommmmo 2013.04.29. 13:52:02

@SiDor: Al Ainban jobb az eghajlat, mert sivatagi szaraz, a tengerparti szaunak helyett... De ott aztan alig van europai. Bar gondolom ez inkabb jo, a sznobfelho szempontjabol.

tableno 2013.04.29. 13:52:31

@SiDor: dirtyfreebird egy kimondottan rosszindulatú kommentelő, nem kell magadra venni. A posztod nagyon jó volt, viszont az engem is meglepett egy kicsit, hogy egy arab országban van piac kutyakozmetikára... Sok helyi kliensetek van, vagy inkább expat-ek?

NIKI LAURA 2013.04.29. 13:54:55

Na,egèsz jó poszt.
Nekem lenne egy nadtetos új parasztház eladó,minden extrával,nagy területtel,Kecskemét mellett.

Jár hozza egy 50 éves Land Rover(ha mar Uk)'vagy 10db leander (ha mar Greek),ès az aldzsezirat vevő Tv(ha mar Dubai)

SiDor 2013.04.29. 13:55:14

@tanato: Igen, igen, jol saccoltal. Joval 30+..amennyiben 40+.

Ez a kutyakozmetika kerdes nagyon fura, nekem eszembe sem jutott volna ide jonni kutyakozmetikuskent, mert abban a sztereotipiaban gondolkodtam, hogy az iszlam egyik tisztatalan allata a kutya. (a macska nem, ezt regota tudom, amennyiben Mohammed profeta olyan nagyon szerette a macskakat, hogy volt is neki rengeteg es amikor a cica elaludt a selyem kopenyen, akkor inkabb levagta azt a darabot amin a macsek szundikalt, semhogy felebressze a macskat...marmint ezt mondja a mese)
De a lenyeg, hogy rendesen tevedtem. Rengeteg kutya es macska van az Emiratusokban. Helyi es expat gazdaknal. Mindig tanul az ember.

SiDor 2013.04.29. 13:57:00

@Zka77: Koszi, majd ezt megnezem en magamnak. De mit csinal a pasmagom nyugdijig otthon? Mert, hogy magyarul nem fog megtanulni azt , mondjuk garantalni tudom.

Dzsekszi 2013.04.29. 13:59:27

Nekem tetszett a beszámoló,főleg azért ,hogy kiderült belőle,aki akar az a jég hátán is megél :) a sivatagban :)

SiDor 2013.04.29. 14:02:05

@Wassernudel: de igen. a kutya es a diszno is.
macska nem.

SiDor 2013.04.29. 14:05:20

@SilentDreams: koszonom

a zoonozisrol itt olvashatni. van kozmikus aki ossze akaszkodott egy sziamival es mire elult a csatazaj, a kolleganak egy huvelyk ujjal kevesebb lett. A befele fordithatos huvelyk ujj elengedhetetlen feltetele a ketkezi munkanak. Hat igy...

www.cat-world.com.au/feline-zoonoses-part-1

SiDor 2013.04.29. 14:06:02

@SilentDreams: :))) jo kis Matyifold na!

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.29. 14:07:21

Mikor költi el a fizetését az, aki heti hét nap húzza az igát, napi 12-24 órában?

SiDor 2013.04.29. 14:08:05

@Mr. Long: Egy gyerek, jelenleg egyetemista otthon es dolgozik is mellette. Amikor kisebb volt iskola idoben otthon nagyival, szunetben velem. Mar amig igenyelte, mert kozben remekul felnott.

SiDor 2013.04.29. 14:12:41

@dirtyfreebird: ide linkelhetem a blogunkat, de ott kicsit szabadabb szajuan irok...legalabbis addig amig ki nem derult, hogy apam is olvassa es utalja, ha csunyan beszelek, plane irok, amiben igaza is van sajnos.

Amugy pedig koszonom szepen:)

SiDor 2013.04.29. 14:14:52

@dirtyfreebird: Ja, nincsen hitel (hurra) Az enyemen nem is volt, de eladni nem szeretnem, ha minden igaz a lanyom koltozik oda a baratjaval(felujitottak). Simon hitele ket eve jart le, 21 evesen vette fel.

zopilote 2013.04.29. 14:16:22

@morsels:
Ellenben Kropotkin es Bakunyin tetszik:) Soroljam a tobbit is?:)

váj mí 2013.04.29. 14:16:30

@Kovermadar: Huhh, az neked veszélyes környék! :).

SiDor 2013.04.29. 14:18:12

@dirtyfreebird: Igazabol szeretjuk az oreg epuleteket es a paraszthaz olcsobb mint a halaszfaluban a kis duledezo keco amit mi kineztunk magunknak. Szoval, ha sokkal tobb penzunk lesz mint gondolnank, akkor upgradeljuk a paraszthaz tervet. NEM, nem turo rudis....attol komolyan a hajam tepem.
A romantika nem feltetlenul sznobsag, van aki tenyleg olyan nna.:)

zopilote 2013.04.29. 14:19:27

@váj mí:
Igen is, idealis munkaero vagyok: most megyek dolgozni, tegnap, vasarnap is voltam, es 12 orazok, heti 84 ora:( Tudok dolgozni, de nem szeretek, raadasul elvezem is azt, amit csinalok:) Utalom a nemeseket is:) Uri lumpenek:)
(az elso kommentemben kisse szarkasztikus voltam)

SiDor 2013.04.29. 14:20:41

@SilentDreams: Whitley Bayben van. Laknak benne, ki van adva.
Enyemben meg a gyerek fog tobzodni nem soka.

MágnásMiska 2013.04.29. 14:22:02

@én már a fény gyermeke vagyok: Majd a temetőben övé lesz a legszebb, legdíszesebb sírkő!

Minek ilyen debil földidolgokkal foglalkozni. Itt sokaknak a pénzkereset a fontos és nem az, hogy valami hasznává váljak a hangyatársadalomnak.

Lásd Portik ügy. Ahogy Tomika mondta egyik korábbi interjúban, 'akik milliárdokat kerestek a 90-es évek végén, azoknak többségüknek a legális vállalkozásaik is befuccsoltak mára'.

6 hatalmas aranyalmafa magja 2013.04.29. 14:23:08

Akármilye is van, semmit sem irigylek tőle. Heti hét napot dolgozni télen, nyáron...akármilyen kellemes is a munkakörnyezet és közel van a tenger...köszönöm nem.
Az élet nem csak erről szól.

váj mí 2013.04.29. 14:23:12

@zopilote: Hm, nehéz lehet veled, nem szereted azt, amit élvezel.... Hm, a szex-el hogy állsz?

váj mí 2013.04.29. 14:25:37

@MágnásMiska: Azért azokból a milliárdokból még az unokáik is ki fogják húzni nyugdíj nélkül, mára befuccsolt vállalkozások ide vagy oda. Ja, hogy olyanjuk úgy sem lesz.

SiDor 2013.04.29. 14:25:42

@mommmmo: Jajjj ez a meno trendi diplomas dolog. Mindenkinek kell legalabb egy. Ha eldobok egy kovet, tuti agrar mernokbol lett kutyakozmetikust talal el 10-bol egyszer biztosan, maradek 9 szer valoszinuleg bolcsesz diplomas pultos csajt. Van olyan, hogy NEM KELL a diploma. Anyukamnak konkretan 3 is van, ezt beosztottuk magunk kozt, igy nekem es az ocsemnek jol nem lett.

Amugy koszonom a kedves szavakat. En nem elcsusztam, elegansan elajultam. Valamifele senki altal nem ismert oknal fogva. De amugy tenyleg csuszik.

MágnásMiska 2013.04.29. 14:25:53

@Kovermadar:

Kint mindig azt kellett vizslatni, hogy van-e ott Tevehajcsár, mert ha a társaságodban lévő különneműek csókot váltottak, nem-e mi is velük együtt fogdába kerülünk, hisz mi is szemtanui voltunk annak a fertő magatartásnak! :)))

Az ilyenekről nem szól a fáma, csak a napfény + 'haverok buli, fanta' életről.

zopilote 2013.04.29. 14:27:21

@váj mí:
Sex?! Az mi?:) Fiatalabb koromban csak azert eltem:( En hulye!!!

váj mí 2013.04.29. 14:30:11

@zopilote: Á, semmi, semmi .. felejtsd el ...

SiDor 2013.04.29. 14:30:13

@érthetetlen chris:Gyerek mar 23.
Neked nem kell konnyeket hullatni az en kozmimert, hullajtottam en.

Nem tartom Magyarorszagot koszosnak, sem a kovetseget, sot kimondottan kellemes elmenyem van ezzel kapcsolatban.

Nem sikersztori az viszont biztos. Meg:))))

MágnásMiska 2013.04.29. 14:30:35

@váj mí: Tomikát azért szedték ki szigethalmi átlagházból, mert mint a tücsök elmuzsikálta a vagyonát.
Egy sima kis stricivé vált a végére és semmi egyéb aki a hírnevéből próbált fennmaradni, de szegénykének semmi nem maradt meg a korábbi fényéből.

Lásd lottónyertesek sokaságának belfék sztorijai, akik pár éven belül felélték a felélhetetlennek tűnő mennyiségű pénzt.

teotwawki 2013.04.29. 14:33:03

határátkelő eddigi legigényesebb posztja

váj mí 2013.04.29. 14:33:25

@MágnásMiska: Egyéni hülyeség ellen nincs ellenszer. De a csávó csak egy stróman, aki most meg van sértve....

SiDor 2013.04.29. 14:34:52

@harald: Koszi, a troll-mentest megerthetni, ha beleolvasol a blogunkba. Amugy mar talaltam is, bizony innen a sivatagbol. Egy magyar srac nezeget nekunk hazakat. Az ove troll mentes falu.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.29. 14:37:06

@MágnásMiska:

Egy időben a bolgárok a zöldség- és gyümölcstermesztésben olyan pozíciót értek el Mo-n, hogy volt "bolgárkérdés" is, a magyar parasztok tiltakoztak a "bolgár maffia" ellen, s a kormány segítségét kérték.

A szerencsénk az volt, hogy a bolgárkérdést sosem vitték fel állami szintre. Az I. vh. előtt Bécsből nemigen támogattak ilyen nemzetiségi alapú konfliktusokat. Aztán meg Horthy alatt az állam védett meg minket politikai okokból: ugyanis akkoriban Mo. tele volt ellenséges államokkal, s BG meg éppen baráti állam volt, így a "bolgár maffia" ellen elégedetlenkedőkre leszóltak legmagasabb szintről, hogy "kuss legyen", mert sérti a magyar külpolitikai érdekeket a bolgárellenes szövegelés.

Aztán a kommunisták megoldották a kérdést gyökeresen: mindenkitől elvettek mindent egyenlően, így nem volt tovább min vitatkozni.

MágnásMiska 2013.04.29. 14:38:30

Asztmás se legyen az ember Dubai-ban, mert sittre kerül!!! :))))

"A couple jailed for kissing in public in Dubai claim the man was only trying to give the woman CPR when she suffered an asthma attack."

www.dailymail.co.uk/news/article-2267778/Couple-jailed-year-kissing-Dubai-beach--despite-male-defendant-claim-giving-friend-CPR-suffered-asthma-attack.html

Rabszolgákra nagyon szükség van kint!!!! Így hívták a fehér mérnökelitet is korábban. 'Mindig azt mondták, hogy nálatok a tudás, nálunk a pénz és nem azért fizetünk, hogy kritizáljatok, hanem, hogy dolgozzatok.'

'We need slaves to build monuments'
It is already home to the world's glitziest buildings, man-made islands and mega-malls - now Dubai plans to build the tallest tower. But behind the dizzying construction boom is an army of migrant labourers lured into a life of squalor and exploitation. Ghaith Abdul-Ahad reports

www.guardian.co.uk/world/2008/oct/08/middleeast.construction

SiDor 2013.04.29. 14:41:18

@Mr. Long: Paff neki....No Marai No Party

SiDor 2013.04.29. 14:45:12

@redobe: OK, de a "kozmi" mint szo nalam is erosen kivagja a biztositekot...ha mas irja le. Erre nem belesuvasztottam ide? Sajnos ez ollos artalom, de oszinten szolva en is ki nem allom mint szot. (Ettol fuggetlenul Magnas erosen baromnak tunik, az meg mas kerdes)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 14:45:40

Na kezdem elveszteni a fonalat. Marai -> vilagmegsegites -> portik, mellette meg vegig az antiarab vonal.
"Rabszolgákra nagyon szükség van kint!!!! Így hívták a fehér mérnökelitet is korábban. 'Mindig azt mondták, hogy nálatok a tudás, nálunk a pénz és nem azért fizetünk, hogy kritizáljatok, hanem, hogy dolgozzatok.'"
Bar ezek szerint O meg penzt sem kapott toluk, azert sir. Ennyi erovel a piaci kofa is csak rabszolga, mert nala a paradicsom, nalam meg a penz. Idiota!

MágnásMiska 2013.04.29. 14:47:00

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Hát én még tanultam róluk a suliban. A tanárok mindig példáloztak a dolgos és precíz szakértelmükről.

Kár, hogy ha erről ma egy huszonéves se hallott rólluk, mert jó lenne, ha példának emelnék azoknak akik kilátástalanságot éreznek.

Nekem ez egy kedvenc család, akik nem síránkoznak, hanem a lehetetlenben is megtalálják az előrelépést és az anyagi gyarapodást:

atv.hu/belfold/20110207_szeretne_gazdag_lenni_megszolalt_a_20_gyerekes_milliardos

negyvenfelettiek.hu/index.php/2011/03/lukacs-erno-a-20-gyerekes-milliardos-a-tel2010-december-24-jes-tortenet/

www.nol.hu/archivum/archiv-388439

1998-as cikk róluk: epa.oszk.hu/00800/00804/00043/3344.html

váj mí 2013.04.29. 14:47:20

@Kovermadar: Á, rosszabb, azt írta, hogy impotens. Szegényfeje....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 14:47:24

@SiDor: Azaz, nem is enged minden eletfuszert, pl chili paprikat az agyba. :D !Megyek veszek egy marai konyvet, hatha engedekenyebb lesz!

SiDor 2013.04.29. 14:47:52

@mommmmo: Ez erdekes dolog, hogy a pakisztani, bangladeshi stb. garda valami elkepeszto hatekonytalansaggal dolgozik. Es nem tanul, nem tanul az Istennek se', semmibol.

SiDor 2013.04.29. 14:50:16

@váj mí: Az is igaz, ha kapok 15 koszi jo voltat, legkozelebb nem irhatok. Pedig szeretek, szoval kell a hazi troll a klikkek miatt:)

SiDor 2013.04.29. 14:58:16

@MágnásMiska: Rad pedig semmilyenbol, azert ahoz is kell egyfajta tehetseg!

Balu kapitany 2013.04.29. 14:59:51

@SiDor: ahogy már írtam fentebb nagyon jó posztot írtál,

és örülök hogy így megismerted a pakisztániakat, és a bangladeshieket...így őket nem fogom alkalmazni soha a büdös életben
csak érdeklődnék, hogy a magyarok milyenek, ők tanulnak a hibáikból?

váj mí 2013.04.29. 14:59:59

@SiDor: Mna ugyehogy ugyehogy? ;)

SiDor 2013.04.29. 15:06:04

@morsels: Koszi,
Nem vagyunk hazasok es eddig ebbol nem volt gond, de nem verjuk nagy dobra. Elvileg nem elhetnenk egyutt. De senkit nem erdekel, amig fel nem jelent valaki. Ellenben az ismeroseink (barataink) britek, irek es nem gondolnam, hogy fel akarnanak jelenteni bennunket.

morsels (törölt) 2013.04.29. 15:08:49

@SiDor:
Ne haragudj, de nem talalom, hogy mi a blogod linkje.
Beleolvasnek, ha lehet.

váj mí 2013.04.29. 15:09:21

@SiDor: Te, azért én csodálom ezt a fajta béketűrést. Ok, pénzért megy az ember oda, de az, hogy mindenbe bele van pofázva ... hm, az azért nem érné meg nekem Darius kincsét sem.

SiDor 2013.04.29. 15:10:23

@mommmmo: Igen, azt mondja mindenki, hogy jobb, elviselhetobb lesz a nyar itt.
Rengeteg expat van Al Ainben, ezt sem tudtam. Itt van a legtobb iskola(ovitol egyetemig), korhazak stb. Ezek dolgozoi a mi piacunk. Tehat Europaibol(amerikaibol, del afriakaibol stb) a nem sznob tanarnenik, professzor bacsik es nehany doki meg noverke. Dubaiban voltak indiai vevoink, mindig problemasak voltak. Itt egyetlen egy van. Helyi talan ketto. A tobbi mind nyugati. Hatalmas valtozas Dubaihoz kepest.

MágnásMiska 2013.04.29. 15:10:44

@váj mí: Ez eddig sem volt kérdés. :)))))))))))))))))))

listentoyourheart 2013.04.29. 15:11:48

Gratulálok, kedves Dóra! Élvezetes a tartalom és briliáns a stílus (jó, én sem a kozmira gondoltam :-)).
Talán egy könyvön is érdemes lenne elgondolkoznod. Sok szerencsét és minden jót!

MágnásMiska 2013.04.29. 15:13:50

Dóra most éppen szabadnap van, hogy neten lógsz olvasván a kommenteket? Vagy ilyen egy mozgalmas hétköznap?

SiDor 2013.04.29. 15:14:49

@tableno: A nyugatizalodott helyiek es egyeb arab orszagbeliek (libanon, sziria stb) eleg nagy vendegkort tettek ki Dubaiban, ugy a fele a vendegkorunknek arab illetve indiai volt(mint irtam, legrosszab vendegek, amugy sem fonokkent, sem alkalmazottkent, sem vendegkent nem szeretnem oket magam korul tudni...sajnos ez a tapasztalatom). A masik fel nyugati illetve orosz,ukran. Ok vagyonokat koltottek el nalunk. (Jol jonne most a csendes Al Ainbe egy jo kis orosz vevo....5000 dirham alatt ritkan vasarolnak Isten tartsa meg szokasukat)

mommmmo 2013.04.29. 15:17:28

Es van ott kutya a salukin kivul? Csak mert a salukin tul tenyleg nem nagy kutya fanok, de persze pl egy angol bulldog valoszinuleg egybol fel is dobna a tappancsait azon a kliman..
En ahany kutyat ismertem ott az mind saluki volt (arab agar) vagy legalabbis keverek beoltva salukival.

SiDor 2013.04.29. 15:18:14

@én már a fény gyermeke vagyok: az a jo benne, hogy sosenem, szoval lehet sporolni.

tableno 2013.04.29. 15:18:19

@SiDor: Hát igen, manapság a legjobb vevők a dekadens nyugati luxusra a volt szovjet elvtársak! :)

SiDor 2013.04.29. 15:21:09

@6 hatalmas aranyalmafa magja: Nemmm, 7 napot Gorogorszagban dolgoztam es par evig siman viselheto, ha jo a kornyezet. marmint en el tudtam viselni.
Itt 6 napot dolgozunk, de valaszthattunk volna 5 napos munkahetet is. Viszont be akarjuk futtani az uzletet, ehez itt kell lenni.

SiDor 2013.04.29. 15:22:48

@Mr. Long: Meg a fogorvosom...nala volt a fogam, nalam meg a penz...es kellett az a franya fog na!

Fecooka · http://www.boorze.com/ 2013.04.29. 15:26:03

Mindenki csak a maga igazát védi, de ha kicsit jobban végig olvasná a cikket kiderülne hogy kicsit félre értelmezte a cikket. Szerintem érdekes mindenképpen ahogy a dolgok történnek.

MágnásMiska 2013.04.29. 15:27:49

@Kovermadar:

Az index biztos álhíreket gyárt! Dóra bevállalta az együttélést pl. tehát azért nem vonul véresbárddal a tevehajcsár erkölcscsősz.

Dóra írta:

"Nem vagyunk hazasok es eddig ebbol nem volt gond, de nem verjuk nagy dobra. Elvileg nem elhetnenk egyutt. De senkit nem erdekel, amig fel nem jelent valaki. Ellenben az ismeroseink (barataink) britek, irek es nem gondolnam, hogy fel akarnanak jelenteni bennunket."

"Én már gyerekkoromban is utáltam bliccelni a buszon. Szerettem nyugodtan leülni a könyvemmel és olvasni, nem azt keresni, hogy hol az ellenőr. Ez egyáltalában nem vicces vagy szórakoztató. Akárcsak egy vállalkozás esetében. Szeretek nyugodtan hátradőlni, tudván, hogy minden befizetnivaló befizetve, bárki bármit megnézhet, minden tisztességes, rendes és legális."

Szóval Dóra nem élhetnél egy fedél alatt Simon nevű pároddal, ha nem vagytok összeházasodva?
És ha valaki feljelent, ahogy írod a kommentedben, akkor gáz van?

"Szeretek nyugodtan hátradőlni, tudván, hogy minden befizetnivaló befizetve, bárki bármit megnézhet, minden tisztességes, rendes és legális."

Ez nekem olyan kettősmérce.....

SiDor 2013.04.29. 15:28:42

@Balu kapitany: Nem tudom, magyarokkal nem dolgoztam itt. Gorogorszagban igen. Volt lusta es szorgalmas magyar kollegam is, ahogyan szlovak es ukran is.
A pakisztaniaknal leginkabb a szakkepzettseg hianya okoz gondot, nyomja ra belyeget az elvegzett munkara.
(Masik dolog a higienia: Engem kimondottan irrital, ha valaki szemetel...naluk a takaritas abbol allt, hogy a csodaszep, frissen takaritott utcara ki soportek a szemetet. Minden heten ketszer kellett szoljon a fonokom nekik, hogy ne tegyek. Ket napig tartott az intelem...soha nem ertettem, hogy lehet, hogy elfelejtik, vagy mi?)

váj mí 2013.04.29. 15:34:00

@SiDor: Kulturális különbségek. Nekem Londonban voltak paki szomszédaink... meg a hányinger, ami elfogott, amikor átnéztem az udvarukba, mindkettőbe.

SiDor 2013.04.29. 15:37:25

@váj mí: Banyek, de tenyleg majdnem mindenbe. A kedvencem a metron, plazaban a felirat, hogy hogyan kell oltozni, mit lehet csinalni es mit nem....szoval ott rohogtem fel az orromon a kavet amikor elolvasom, hogy nem lehet tulzott erzelmi effektusokat mutatni. Nem csak, hogy csokolozni, de tulzottan erzelmesen nezni sem, vagy mi? A Saudiak a legjobbak. Kiutasitottak harom emirsegbeli skacot SA-bol, mert tul jokepuek.

Seydan 2013.04.29. 15:40:28

@SiDor:

Hmm, az egy jó kis hely, mármint "Matyiföld", én is laktam ott pár évig, van ott egy remek cukrászda, talán ismered. is.. :)

Amúgy, tényleg remek lett a kis szösszeneted; így kell ezt csinálni, csak lazán, nem pedig siránkozni, ha vmi nem megy, hanem, élni, megélni kell az életet. Mindig mindenre van megoldás csak akarni és tenni kell érte. :)

SiDor 2013.04.29. 15:40:52

@MágnásMiska: Ma delelott voltam, Simon tolja a elutant. holnap egesz nap Abu Dhabiban nyuzsgok. Az ottani branchnak nincsen kozmetikusa, igy hetente egyszer felmegyek es ledaralok sokat, sokat.

váj mí 2013.04.29. 15:41:59

@SiDor: Mna, ezért gratuláltam a tűrőképességedhez. Nekem ez nem megy.
Hm, láttam a fotókat az egyikről. Szép fotók voltak, a megfelelő helyeken fotóboltozottak egy metreszexuális kinézetű fasziról. Semmi extra. Hülye arabok. Arab hülyék.

SiDor 2013.04.29. 15:43:11

@MágnásMiska: Vannak ertelmes es ertelmetlen szabalyok, ha kettos merce ha nem.
Nagy gaz igazabol nincsen, de hivatalosan nem lehet egyutt elni, ha nem vagytok hazasok. Ellenben mi nem is elunk egyutt;)

Sanyi9 2013.04.29. 15:43:23

@mommmmo: ha a kint elo kelet-europaiak sznobok es te kint eltel/elsz es kelet-europai vagy, akkor te is sznob vagy? Vagy te vagy a kivetel es csak a tobbi hozzad hasonlo sznob, te nem?

SiDor 2013.04.29. 15:45:39

@mommmmo: Van es eleg sok a buldog is sajnos.(baromsag ide, de mindegy) a hajmeresztes: a harmadik leggyakoribb kutyafajta valami felmeres szerint a pug. Vagyis a mopsz. Igen, a tompe orru amugy is nehezen lelegzo mopsz.
Szoval nem, nem csak Saluki. Uszik, maltaik, ezek mixei es rengeteg perzsa macska.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.29. 15:51:49

@Kovermadar: tokeletes kapcsdolatban elunk halistennek
jelzem Mary nem az a fajta no aki hetente elolvas egy regenyt
igaz mar en sem, de en mar elolvastam amit el kellett:)
amugy Maraival jonni...
hat kerem rettenetesen elavult gondolatok
tiszta hajp az egesz
eppen a napokban olvasgattam a fuveskonyvet
nagy bolcsessegek vannak benne
... hogy dohanyzashoz hasznalj muanyag szipkat meg ilyenek

szoval koszonom kerdesedet,, remekul megvagyunk a magyar irodalom nelkul, sot az amerikai nelkul is, bar nagy valoszinuseggel amerikai irot is tobbet olvastam mint Mary:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 15:51:50

@SiDor: ohh, meg van az emberem! Melyik az a kutya, amelyik meretre olyan mint a mopsz, de felallo fulei vannak es ilyen kis buldozer izmos testu?

fénycsepp 2013.04.29. 15:53:49

lehet, hogy rengeteg arabnak és expatnak van kutyája és cicája, de hogy nem sétáltatják őket az utcán, az biztos ( Dubaiban járt húgom szerint): lehet, hogy ez nem is divat arrafele? szegény kutyák...

morsels (törölt) 2013.04.29. 15:53:57

@SiDor:
Ez gondolom a simon says-re egy szojatek.
Talalo :-)

rezsoatya (törölt) 2013.04.29. 15:56:43

@MágnásMiska: alapvetoen az ember becsuletesen el, betartva a torvenyeket. De ha eljon a szerelem, akkor bizony van ertelme athagni a szabalyokat. Te voltal mar ugy? Mert en igen es ezert fel sem tunt ez a "kettosseg"...

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 15:59:28

@SiDor: Ne is törődj vele. Nagy általánosságban dicsértelek. Remélem átjött..
Nekem van egy lelki defektem, így néha elég sommás véleményt mondok hasonló dolgokról.
Attól te meg erezheted magad jól.
Hol a blogotok?

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.29. 16:01:29

fura stílusban írsz, de ettől függetlenül a történet tetszik.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 16:02:56

@tableno:
Kikérem magamnak ezt a beskatulyázást.
Nem tetszik erezni az árnyalatnyi különbségeket véleménynyilvánításaim során.

SiDor 2013.04.29. 16:10:13

@Mr. Long: Boston terrier? Francia Bulldog? Most ez jut eszembe. Mar, ha tompe orru.

SiDor 2013.04.29. 16:12:09

@fénycsepp: Nyaron nem setaltat senkit senki, mert gyilkos meleg van. Telen setaltatnak, de leginkabb lemennek a tengerpartra, ott vannak nagy kutya talik. A JBR-en raadasul mar porazzal sem lehet kutyat setaltatni aminel nagyobb baromsagot el sem tudok kepzelni.

SiDor 2013.04.29. 16:12:59

@morsels: Igen....mert a Simon az tenyleg, olyan, hogy mondja. Ahogyan Piszkos Fred kavar, a Simon ugy mond.

SiDor 2013.04.29. 16:14:15

@rezsoatya: Raadasul nem az en vallasom szabalya. vagyis nem szabadna disznot sem enni az iszlam szerint, ettol fuggetlenul en boldogan eszem amit akarok. Kettos merce:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 16:14:23

@SiDor: azaz, ezekre raguglizom, itt csak jobban birjak az idot angolhonban, bar valszeg mopsz lesz.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.29. 16:28:46

@Din Serpahis: Ú, ezt én is mindig szoktam mondani, hogy az az utca Pécsen (nevét nem tudom), ami Orfű fele visz (a domb túloldalán az meg ugye a rali meg a hegyiverseny útvonala), az totál olyan mint egy mediterrán kisfalu. Mondjuk ott az orfűi tó is, tehát minden klappol :)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 16:30:20

@fénycsepp:
Jaj, mit csinált a húgod Dubajban???

váj mí 2013.04.29. 16:31:04

@Mr. Long: Hm, ha már kutyák, akkor a bloodhound. A nyugis öregúr. Még kölyökkorában is.

tanato 2013.04.29. 16:31:33

@SiDor: KÖSZI az infót,én is azért írtam bőven 30+,mert oroszból érettségiztél,az viszont azt jelenti hohy legkésőbb 1972 ben kellett szülessél.Akkor viszont 20 év a nyugdíj,annyi idő alatt nem biztos hogy érdemes lesz hazajönni.Majd meglátod.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 16:33:18

@váj mí: majd ha nyugis oregur leszek. elkoltozom videkre es az kertben olvasgatok, a bloodhound meg majd alszik mellettem.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.29. 16:39:26

Viktor, a betyármindenit!

Államosítsd a Túró Rudit "Emigráns Mágnes" néven! És tiltsd meg, hogy az országhatárokon kívül kapni lehessen! Minden mást hagyj békén.

MEGOLDOTTAM!

:D

váj mí 2013.04.29. 16:40:17

@Mr. Long: Ááá, szerintem nemcsak, sőt. Ha pörgős, mozgalmas az életviteled egyébként, akkor különösen jól tud hatni rád az "öregúr", amikor végre hazaesel.
Valamivel több mint 3 évig éltem egy lakásban egy bloodhounddal. Nem az enyém volt a kutya, de imádtam. Olyan megnyugtató volt a jelenléte, hogy a legstresszesebb nap után is képes volt kikapcsolni. Ha valaha is kutyám lesz, akkor csak bloodhound lehet. Ha pörgök azért, ha meg már nem, akkor azért. Egy idegbeteg foxi, pl. kikészítene akkor is, ha nyugi van.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 16:42:40

@Mr. Long:
Hogy mered te magad értelmiséginek definiálni?
Miben nyilvánul ez meg???

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.29. 16:43:40

@Mr. Long: Várjunk, nekem van egy vizslám, itt alszik mellettem. Kertem nincs, de a hatodikról rengeteg zöldet látok éppen. És hát olvasok, lényegében.

:O

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 16:45:22

@Kovermadar:
Te egy idióta vagy. Legközelebb a fejedet rakd a présgép alá legyszives. Aztán szurheted az agyadat. De hat mit várhat az ember egy esztergályostól???

MágnásMiska 2013.04.29. 16:49:04

@rezsoatya: @rezsoatya:

Még sosem voltam! Cölibátusban élek és csak a tevékkel hálok! :))))))))))))

Dóra írása több dologban életszagú.
Nem babisintér, vagy gyárimunkásként 2hónap alatt megtáltosodott mozigépész.
Valamint odahaza vállalkozott is az útjai között. Sokan meg sem próbálják odahaza, hogy a semmiből ötleteiket megvalósítva próbálkozzanak. Csak a kifogásokat hallani.

Dóra olyan ötletbe kezdett, amit otthon is próbált megvalósítani. Szerintem rossz könyvelője volt, vagy éppen maga csinálta könyvelését. De legalább ő megpróbálta... És ez a legtöbb blogíró írásából alapvetően hiányzik.

Ha nézem azokat az Airportos reality műsorokat, sok lengyel takarító azt mondja, hogy ő ez és az, csak most ezt vállalja be ideiglenesen, deeee hamarosan összespórol annyi pénzt amivel hazamegy és az ötleteit megvalósítja, vagy legalábbis megpróbálja.

meltanyossag.hu/node/3331

meltanyossag.hu/content/files/ervenyesuljunk_angliaban_130425.pdf

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 16:55:26

@MágnásMiska: Na most, hogy Magnas Saman jovahagyta a sztorit nyugodtan hazamegyek a melobol.

MágnásMiska 2013.04.29. 17:01:04

@Mr. Long:

Miért öreg harcos? Eddig dógoztáááá????

Akkor mi a mai munkád értéke, ha a neten írogatsz semmitmondó dolgokat?

Nem monta anyci, hogy munkával nem lehet pénzt keresni!!!!!

mojoking77 2013.04.29. 17:03:05

@SiDor: Jo volt olvasni. Bar nekem nagyon nem tetszett Dubai, de ettol meg orulok, hogy (meg ha ideiglenesen is) de megtalaltad a szamitasodat. A bekes kis parasztfaluban levo paraszthazat kb 15 percig birnad, inkabb valami kellemes kis toparti lakot ajanlanek helyette.. ;).

morsels (törölt) 2013.04.29. 17:08:43

@SiDor:
Jo a blogod. Jokat nevetek, ahogy olvasom :-).

mommmmo 2013.04.29. 17:18:28

@Sanyi9: igen, en voltam az (egyik) kivetel. Van mas kerdesed is?

rezsoatya (törölt) 2013.04.29. 17:25:25

@MágnásMiska: szerinted rossz konyvelo kell, hogy valakinek tonkremenjen egy vallakozasa, vagy esetleg a torvenyek, adozasi rendszer hibaja? En sem tudtam maradni (pedig nem vagyok elveszett ember!), itt Angliaban meg minden adot, tb-t, egyebet, de meg a legkisebb parkolasi dijat is jatszva kifizetem es igy is nagysagrenddel jobban elek, mint Mo-on az utobbi evekben (mielott kijottem).

Sanyi9 2013.04.29. 17:57:26

@mommmmo: nem, nincs tobb kerdesem. Most mar ertem, hogy milyen sznob kelet-europaiakra gondoltal: akik azt hiszik magukrol, hogy ok a kivetel.

egyseg.org · http://egyseg.org 2013.04.29. 18:08:33

A külföldre szakadt magyarok különösen fontosak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 18:16:35

@hagyma: akkor megsem a Marai minden kapcsolatok kulcsa... Koszonom!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.29. 18:26:32

@SiDor:

Szír ismerősöm dolgozott Szaúd-Arábiában. Mondott vicces dolgokat. Ima alatt a vallási rendőrség járja a nagy szállodákat nézve nincsenek-e hitszegő muszlimok, akik ima helyett esetleg zabálnak vagy más rossz dolgot cselekszenek. (Kisebb éttermek eleve bezárnak, őket nem kell ellenőrizni.)

Ez úgy van, hogy jön egy csapat vallásrendőr (ez olyan helyi ÁVH-szerű valami) és nézegeti az étteremben étkezőket. Ha hófehér kinézetű embert látnak, azt hagyják békén, mert eleve úgy saccolnak, hogy azok bizonyára nem muszlimok, hanem gyaúr keresztények, azaz nekik nem tilos ima alatt étkezni. De amikor látnak olyan kreolos, közel-keleti, arabos, indiai típusú alakot, lecsapnak rá és jön az igazoltatás. Ha szaúdi állampolgár, akkor nagy a pech, hiszen aki szaúdi állampolgár, az eleve csak muszlim lehet. Ha külföldi, akkor nézik az igazolvány vallás rovatát. (Benne van a külföldieknek kiállított tartózkodási engedélyekben az ember vallása.)

Szír ismerősöm kinézetre az a típus, hogy rögtön szerepet kaphatna bármely hollywoodi produkcióban mint radikális iszlamista terrorista. Szóval őt mindig igazoltatták. Szinte érezhető volt a vallásrendőrök buzgalma "na, elkaptunk egy hitszegőt!". Aztán gyorsan lelohadt a buzgalom a vallásrendőrökről, amikor ismerős elővette a papírját és bemutatta, ott ugyanis a vallás rovatban "keresztény" szerepelt. Szír ismerős mondta, ezt mindig nagyon élvezte. Hozzátette, a vallásrendőrök azért úriemberek voltak, mert mindig "jó étvágyat" kívántak ilyenkor és szépen elköszöntek.

Elvileg nem tilos a nem-muszlim vallási szertartás sem Szaúd-Arábiában, de csak ha magánházban van és nem vesz részt muszlim. De csak elvileg, mert voltak ezzel gondok. Ismerős is mondta, hogy Húsvétre mindig elmentek egy dubai templomba, Dubaiban ugyanis nincs tiltva a kereszténység. (Dubaiban csak a keresztény hittérítés tiltott muszlimok között, s az áttérésért pedig halálbüntetés a jutalom a hitehagyott muszlimnak.)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 18:27:30

@MágnásMiska: De ha nem lenne senki aki dolgozik, akkor nem lennének olyan sikeres emberek sem, mint te, akiknek nem kell dolgozni.
A munkám értéke meg nem tartozik rád. Ha ráérek sajnos ide írogatok, de majd változtatok rajta a kedvedért. :)

2013.04.29. 18:28:51

Mi volt a mai hozzászólások tartalma tömören? Tudom, hogy fölösleges visszaolvasni, de azért valaki lehetne olyan jó, hogy megosztja velem, aki esetleg végigkövette.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.29. 18:29:11

@Babette_:

Ez de facto macska. A rendes kutya az olyan, hogy félnek tőle az utcán az emberek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 18:37:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: tudom, az nem kutya, ami nem ér az ember térdéig legalább, még akkor sem, ha pankrátor nevet adsz neki /testvérkódex/

MágnásMiska 2013.04.29. 18:46:13

@Mr. Long:

A munkám értéke meg nem tartozik rád. Ha ráérek sajnos ide írogatok, de majd változtatok rajta a kedvedért. :)

Legalább van öníróniád!!! A sajnost én is megerősítem!

váj mí 2013.04.29. 18:49:45

@Mr. Long: Rövid összefoglalót kért ....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 18:52:04

@váj mí: akkor én kérek elnézést, ebben az esetben lehetne csak bolgár :)

váj mí 2013.04.29. 18:57:42

@Mr. Long: Az önmagűban félrevezető...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 18:58:16

@Philosoraptor: volt vegre egy jo iras, aztan jott a ket szurnivalo bolond, elkezdtek szemelyeskedni es kotekedni, vegul bekapcsolodtunk a bolgar zoldsegmaffia mindennapjaiba.
Diohejban ennyi.

De hagymanak jo a puskaja es nem olvasnak Maryvel Marait sem.

MágnásMiska 2013.04.29. 19:03:43

@rezsoatya:

Olyanról nem hallottál, hogy országokban, köztük kishazánkban is a legnagyobb nyertesek a vállalkozók. Vagy szerinted mindenki adót csal, aki sikeres?

A legtöbb vállalkozás papíron veszteséges, miközben olyan céges talicskákon furikázik a polgárság. Mindent, de mindent leírnak adóként és nem hogy adóznának, hanem még adót is igényelnek vissza.
Ezért volt divatja a "számlagyárosdinak", mert sok vállalkozás és cég a nagy nyereségből kevés volt a céges kiadás és kellettek a "költség számlák", hogy ne fizessenek adót.

Vannak egy társadalomban lúzerek és vannak olyanok akik olyan lehetőségben is megtalálják az aranycsinálás módját, amiben más nem.

"Manapság, amikor mindig recesszióról és elbocsátásokról hallani, és amikor a közvélemény azt tartja, “minden vállalkozó csaló” és “vállalkozónak lenni túlságosan stresszes”, én azt tapasztaltam, hogy jól átgondolt alapokra építve és megtervezve lehet sikeres vállalkozást felépíteni, és a havi megélhetés mellett tartalékokat képezni, befektetni, mindezt teljesen legális módszerekkel."
www.gazdagmami.hu/rolam

Megsúgom, nem ismerem a hölgyet, de olvasom a blogjait, mert ellenben a kudarcait eleinte nem másokra és a politikára hárította, hanem megpróbálta újra és újra, míg sikeressé nem vált.

Ajánlottam már fel rokonnak is olyan üzleti segítséget, amit a stagnáló üzletházába használhatna. Szerződéssel az én tőkémet kockáztatván.... nem mert belemenni, pedig így működnek a nagy multik is. Konszignációs (kihelyezett) árukészletnek hívják.

Sok embernek alapvető üzleti fogalomzavara van és ezért nem mernek belevágni olyan dolgokba, amikben nem ők rizikóztatják a pénzüket.

Egyetlen európai ország sincs, ahol az AMWAY, Zepter, Forever Living, Poligruppo, Brókernet,... és sok más autósreklámcég mutyiscég nem tudott megkapaszkodni hosszútávon, mint a magyar piacon.

tanato 2013.04.29. 19:05:47

@Kovermadar: Egyetértek,ezt a cikket kár volt elcseszni.

tanato 2013.04.29. 19:06:33

@tanato: Mármint nem a cikket természetesen hanem a kommenteket,a cikk az jó volt.

DieNanny CH 2013.04.29. 19:16:29

@MágnásMiska:
" magyar lányok imádják a néger, török, arab, angol telivéreket."

Ne általánosíts! Én mikor először külföldre kerültem - 13 éve -, elhatároztam, csak és kizárólag magyar sráccal kezdek.

DieNanny CH 2013.04.29. 19:24:27

@mirx:
És azzal mi van, aki a szeretett munkából nem tudna megélni, ezért választja az utált munkát, és abból jól él?

MágnásMiska 2013.04.29. 19:30:58

@DieNanny:

Ez csak dicséretes dolog!!!

Én dettó így vagyok és voltam, de sajnos ez főleg a magyar lányok sokaságára nem jellemző. Az ez alól való kivétel pedig mindig csak pozitív tapasztalást jelent!!!

Sokan még hisznek az ellentétek vonzásának meséjében, meg a kultúrális különbségből fakadó varázs, kezdeti bűvöletében.

Utána x év múlva pedig jön a menetrendszerű pofáraesés.
A magyar és a nemzetközi sajtó csak azon esetekkel foglalkozik, amiknek elszenvedői a sajtóhoz fordulnak kétségbeesésükben.

Elég sok magánéleti tragédia marad rejtve, amikről csak a közeli hozzátartozók tudnak.

DieNanny CH 2013.04.29. 19:31:25

@SiDor:
Akkor Mohamed miért nem hagyta a francba a köpenyt, és vett ki egy másikat a szekrényből??? :-)
Az, hogy tisztátalan állat a kutya, most meg elfogadott, szerintem hasonló ahhoz, hogy 20 éve még elítélt állat volt nálunk a patkány, ma meg házikedvenc... Vagy rossz a hasonlat?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 19:45:54

@tanato: vannak, akik a sajat elcseszett eletuk miatt abban lelik oromuket, ha itt beszologarnak azoknak, akik boldogok tudnak lenni. Ez mar csak ilyen.

Csak sajnos azt nem tudjak, hogy ezeken a beszolasokon konnyu atlatni es igy csak meg nevetsegesebbek lesznek. De ez mar legyen az o bajuk.

A lenyeg, hogy nekunk tetszett a poszt, nem? :)

tableno 2013.04.29. 19:52:05

@MágnásMiska: tudod a fajtisztaság manapság már csak a kutyáknál követelmény.

tanato 2013.04.29. 19:53:45

@Kovermadar: Pontosan,tényleg pozitív a post,nem ekéznek benne senkit és igen talpraesett a posterina ,mindenütt megállta a helyét és jól is érzi magát mindenhol.

tanato 2013.04.29. 19:55:57

@tableno: Igen MM ezen beszólása a néhai Téboly véleményére hajaz,az írogatott ilyeneket,isten nyugosztalja.

2013.04.29. 19:58:59

@Kovermadar: Tehát csak a szokásos. :D

MágnásMiska 2013.04.29. 20:03:27

@tableno:

A kutyákban több inteligencia szorul, mint egyes fenti írásokban.

A kutyáknál pedig mikor követelmény a fajtatisztaság?? Próbáld ezt elmagyarázni bármelyik menhelyen, vagy kutyafórumon!

Helytelenül fajtisztának ejtik sokan, pedig kutyafajták léteznek!!!!

Ember is egy faj, de azonbelül ún. rasszok vannak.
A nagyrassz a biológiai értelemben véve egységes emberi faj (Homo sapiens) egyetlen és egységes alfaja (H. s. sapiens) populációinak osztályozása örökletes, többnyire földrajzi meghatározottságú csoportokra. Elsősorban biológiai, illetve antropológiai fogalom.

Ezen csoportok jellemzői összefüggéseket mutatnak a külső megjelenéssel, etnikai csoportokhoz tartozással és/vagy egy adott társadalomban a csoport szocio-gazdasági helyzetével kapcsolatban. Korábban a rasszal rokonértelemben – illetve etnicitás és nemzeti hovatartozás értelemben is – használt faj szó használata történelmi és politikai okokból sem ajánlott, de biológiailag sem érvényes fogalom.

Genetikai szempontból a nagyrasszok közötti és az azokon belüli különbség nagyon csekély: a legnagyobb különbség 0,176%, ez alig 11%-a az ember és a csimpánz genetikai állománya közötti 1,6%-os relatív különbségnek. f [1]

Ha ezek után úgy véled összejöhetsz egy csimpánzzal a rokonság miatt, akkor hajrá!!!

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:10:21

@DieNanny: Megpróbálom árnyalni egy kicsit a képet.
Mikor nekem azt mondja valaki hogy parasztház akkor előttem megjelenik egy kép. Az a kép pedig egy alap nélküli, alacsony belmagasságú, vályogfalu, vizes, sárral tapasztott oldalú, 60 éves épület.
Amit annyiért árulnak a régiségére hivatkozva amiért egy normális házat kapok.
En személy szerint egy fillért nem adnék egy repedezett falu vályog viskóért.
Csináltam mar elég sok rossz döntést életem során, többet nem akarok.
Bar valószínű fogok...

Amit linkeltél nagyon szép, holnap akar költöznék is.
De ez nekem nem parasztház mert az nekem egy régi épületet takar.

Ez amit mutattál egy új építésű épület, a mai kor igényeinek megfelelően tervezve, minőségi anyagok felhasználásával a régi parasztházak stílusában megépítve.

Ez egy élhető ház , elég stílusos is. Gondolom az ára is hasonlóképpen alakul.

Remélem ezzel sikerült tisztáznom pár dolgot.

Ja, olvasd el a leveleidet.

MágnásMiska 2013.04.29. 20:23:56

@dirtyfreebird:

Az a ház egy mese, de sokan elfelejtik, hogy a nádfedeles házakra más biztosítási és egyéb szigorúbb tűzvédelmi és építési szabályok tartoznak.

A Britteknél sokan megbánják a többszörös költségek miatt:

"Thatched cottages are one of the beauties of the British countryside but, because of the fire risk, they require special insurance."

www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/insurance/2942309/Thatched-roof-can-lead-to-a-bundle-of-trouble.html

DieNanny CH 2013.04.29. 20:32:28

@dirtyfreebird:

Elolvastam. Most megyek aludni. Jó éjt!

tableno 2013.04.29. 20:32:38

@MágnásMiska: mi van, idemásoltad a wiki vonatkozó passzusát? És ez mégis mire volt válasz, te nagyon egyszerű lélek? :))

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:33:19

@MágnásMiska:
Kényes a nádtető az mar biztos.
Nem biztos hogy nyugodtan aludnék alatta.
Kétségtelen, jól nézz ki. De bogár, egér, tűz......

Regen a szegény ember tetője volt, ma mar inkább a gazdagoké....

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:34:27

@DieNanny:
No problem. Thanks for that. Good night.

tableno 2013.04.29. 20:36:38

@tanato: hát igen, sajnos ebből a fajta tahóból sok van manapság. Amúgy ez a versenyző 3 napja regisztrált, és csak ide írkál, kizárólag a kivándorlókat fikázza. 99%, hogy fizetett troll.

bpetya75 2013.04.29. 20:47:37

@tableno:

Úgy látom cimbora, hogy mostanában már inkább csak birkózni jársz ide ;-)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:47:38

@tableno:
Azért kicsit tényleg gyúrjál meg a biológia alapismeretekre.
Es tudatosítsd magadban a fajtiszta és fajtatiszta szavak jelentésbeli különbséget

MágnásMiska 2013.04.29. 20:47:47

@tableno:

Ha alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, akkor az ilyenekre, csak CTR+V írások a meggyőzőek.

Faj és fata két külön fogalom! de bioszról gondolom hiányoztál mindig! :)))))))))))))))))

tableno 2012.07.19. óta tag.
tanato 2012.07.26. óta tag.
- ÉRDEKES A PÁR NAPOS KÜLÖNBSÉG!!! :))))))

By the way...Alahh szóljon általad!!! A jutalékom légyszíves átutalni! Előre is megköszönöm külföldről!
Ha tudsz odahaza fizetett troll állást kérlek időben szóljál! ;))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 20:58:40

@MágnásMiska: Bocs, de ezt nem lehet kihagyni, tényleg bocs! Szerintem is a faj és a fata két külön fogalom! ;)

bpetya75 2013.04.29. 21:04:44

@Mr. Long:

Én fataról még nem hallottam, max fata morganáról ;-)

tableno 2013.04.29. 21:04:50

@bpetya75: hát az a szomorú helyzet, hogy amit itt elmondhattam, azt már elmondtam. Olvasgatni továbbra is szoktam, a vitákba igyekszem nem belefolyni, de néha megjelenik egy-egy olyan sötét alak, hogy nem bírok magammal. De majd igyekszem rájuk hagyni...

bpetya75 2013.04.29. 21:08:13

@tableno:

Én is csak figyelgetek mostanában, már ha van rá időm. Végül is ha szórakoztat, akkor ne fogd vissza magad ;-)

2013.04.29. 21:08:53

Emiratusok. Pofatlanul magas izetesk, de sajnos nem tudnek ehuzni 1 evet sem egy olan orszagban, ahol:
1. Az allam Cenzurazza az internetet
2. Ahhoz, hogy vegyek egy uveg Shirazt estere, kell nekem liquor license, amit a fonokom alair, bizonyis fizetes es foto beadva (persze a repteren minden tovabbi nelkul liquor license nelkul is lehet venni)
3. Beton dzsungel, outdoor kirandulas a nullahoz konvergal (sivatagi turat leszamitva)
4. Feudalizmus
5. Ugy tudom, hogy le kell adni a vallasi hovatartozast az iskolaban a gyerekeknek, ami csak kereszteny, muzumlman vagy hindu lehet. "Other" vagy "none" nem letezik.
6. Az ev feleben olyan meleg van, hogy nem lehet a szabadban tartozkodni.

MágnásMiska 2013.04.29. 21:16:29

@charlieharper:

Végre egy értelmes tényeken alapuló hozzászólás, ami fő bloghoz kapcsolható!

Nekem néha azért hiányzik az a világ, de az első 2hónap után, tényleg dögunalom. Én mindig az aquaparkban töltöttem az időm, mert ahogy írtad más értelmes lehetőségek nincsenek.

www.youtube.com/watch?v=0u9SFIIc4-Q

mommmmo 2013.04.29. 21:17:22

@charlieharper:
1, ez valoban idegesito, bar ugy tudom privat networkon megoldhato
2, Ez csak papiron van igy (mint sok minden mas) egyszer valtottam liquor licence-t, amig fel nem fedeztem, hogy van egy rakas likorbolt, ahol nem kerik... viszont irto cuki dolog a liquor licence, eltettem kulcstartonak.
3, ez igaz, viszont hatalmasakat lehet buvarkodni.
4,tokigaz
5, a vallasi hovatartozast meg a melohelyen is kerik, de gozom nincs, mi azzal a problemad, hogy egy formanyomtatvanyra rairod, hogy kereszteny vagy, vagy hindu, vagy muszlim, vagy amit akarsz
6, ja, az tenyleg borzaszto...
Megis, ha megnezem a bankszamlamat, azt mondom megerte.. meg azota legalabb jobban ertekelem Europat.

2013.04.29. 21:20:11

Es megvalami, az arrogancia azon a kornyeken irritalo. Biztos mindenki ismeri a youtube videot, ahol az egyik saudi prince-et a NY rendorseg a foldhoz vagta, amikor ugy gondolta, hogy neki mindent lehet. Tudom, hogy az szaudi (sotet kozepkor), ez meg UAE, de egyes emberek viselkedes a kornyeken megegyezik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 21:20:56

@charlieharper: akkor azt hiszem hasonloan gondoljuk a dolgokat. Nem tudok megbekelni azzal a vilaggal, ezert nem is megyek oda.

Ettol fuggetlenul elismeresem azoknak, akik kibirjak ott.

mommmmo 2013.04.29. 21:20:58

@mommmmo: Amugy bunko europaiak meg bonuszt is kapnak: felneznek rajuk, csak mert europaiak. Es ugy poffeszkedhetnek, hogy ihaj, es max csak mas europaiak nezik ezert hulyenek oket, a nepesseg tovabbi 70%-a nem.

2013.04.29. 21:27:17

@mommmmo: az 5-os ponttal a problema, hogy papiron zsidok vagyunk, de eletben ateista. Egy ilyen papirra viszont davke rairnam.
A gyerekemet nem tennem ki egy UAE probanak (annak ellenere, hogy sok szallodalanc van ott 50% zsido kezben).
Azt sem tudnam ,hogy a munkahelyen lenne e vele problema. A forumok szerint nem valoszinu, de meg senki sem tudott 100%ra valaszolni.

Egyebkent Algeriaban a 80-as evekben 0 problemank volt a vallassal, igaz a szuleim csak folklor vallasosak voltak, de en ott csinaltam a bar mitzvomat.

Igen a bankszamla vonzo, de nekem nem er meg ennyit. Amikor az asszonynak felhoztam, ordibalas volt 2 napig. Inkabb Caymans, de ez szemelyes preferencia.

MágnásMiska 2013.04.29. 21:30:47

@Mr. Long:

Én is embörbőő vagyok!
Más fogalmakkal nem tisztában lenni és más betűket elütni. Te meg kisbetűvel kezdesz minden mondatod, ami nem betűelütés, hanem szarvas hiba.
Mellette ékezetnélküli billentyűn írok, ahol a karakterek ugyebár nem magyar billentyűzet szerint vannak kiosztva és ékezetek sincsenek felragasztva, amint láttam már másoknál DIY módjára! :)))))

Te írtad ezt:
Mr. Long 2013.04.26 10:15:36
"diplomaval diplomas munkat kell keresni, nem dobozpakolot. nem anyanyelvi szinten kell beszelni az angolt hozza. egy eros kozepfok siman eleg. nekem is annyi az angol tudasom es munkaidoben irogatok ide az angol irodambol, kedvesek, javitjak, ha valami van. a ceges oneletrajzomat is a fonokom javitotta, mert nem jol fogalmaztam es nem volt flusztralt tole."

Akkor jó és kedves, toleráns főnököd van! Becsüld meg magad, hogy munkaidőben nem a neten írogatsz, hanem a feladatodra koncentrálsz!!!
Ne hozz szégyent a fajtádra!!! :)))))))))))))

tanato 2013.04.29. 21:35:23

@MágnásMiska: Ez nem igaz én már 2011 ősze óta olvasom és kommentelem is a blogot.

MágnásMiska 2013.04.29. 21:38:41

@tanato:

Nem vitatkozom baromságon és tényeken:

tanato 0 bejegyzést írt és 1083 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2012.07.26. óta tag.

2013.04.29. 21:38:45

@Kovermadar: nekem neha munkaugben oda kell mennem. Utoljara 1 eve voltam ott. Kedvem lenne lehajolni es megcsokolni a Heathrow koszos padlojat, amikor leszallunk a koszos es hideg Londonban.

tanato 2013.04.29. 21:43:41

@MágnásMiska: Én már az origos HÁ blogon is rajta voltam

tanato 2013.04.29. 21:45:15

@tanato: Ráadásul épp egy Emirátusokból érkező post kapcsán kezdtem el aktívan kommentelni.

tanato 2013.04.29. 21:49:18

@bpetya75: Jogos,én is igyekezem visszafogni magam kommentügyileg,mostanra majdnem teljesen átment a blog a külföldön élő magyarok egymás közti beszélgetésének színhelyévé ami nem rossz,sőt kifejezetten előnyös sok szempontból.Viszont mi ugye akik itthon vagyunk,nem biztos hogy van jogunk a mások dolgába beleszólni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 22:23:52

@tanato: szerintem beszelgetni, gondolatokat megosztani, tanacsot adni, tamogatast nyujtani, felhivni egyenek figyelmet olyan dolgokra, amik felett esetleg atsiklott vagy nem gondolt mindenkeppen mindenkinek joga van.

Joga ahhoz nincsen senkinek, hogy alpari stilusban beszeljen a tobbiekkel, hogy sertegessen vagy folyamatosan rosszindulatoskodjon. Ez viszont foldrajzi helytol fuggetlen (ahogy az elozo is).

Ugy veszem eszre, hogy ez is egy jo kis kozosseg, aminek tagja lehet barki (miert is ne lehetne)? Vannak itt hataratkelok, jovobeni atkelok, visszakelni vagyok vagy visszakeltek. De akar egy nyaralas tervezesehez is hasznos infot kaphat barki.

So?!

nyuszigonosz 2013.04.29. 22:35:37

@tanato: Szerintem meg nem az a fontos itt, hogy ki hol él.
Sajnálnám, ha pont te nem szólnál itt-ott hozzá, meg még jópáran, akik nem Mo határain túl élnek.
Látod, nekem pl. ti vagytok a határon túliak, (az én határaimon túliak) és sokszor érdekeset tudtok hozzádni a témához.

nyuszigonosz 2013.04.29. 22:39:36

@MágnásMiska: Valamikor azokban a napokban lett a Határátkelö átrakva az Origóról az Indexre.
Azért van sok még a kezdetektöl olvasóknak és kommentelöknek az indexen új regisztrációjuk 2012 nyarán.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.29. 23:27:16

@tanato: Nem feltetlen, meg 80-as szuletesueknel is volt, hogy orosz + angol , vagy orosz + nemet volt kozepsuliban ( akik olyan altalanosbol jottek , mint ahonnet en is, mondjuk en kikonyorogtem, hogy ne kelljen tovabb oroszt tanulnom) .

tucano 2013.04.29. 23:30:38

@tanato: türelem iz erény.
:D

kutya vacsorája 2013.04.29. 23:58:27

a gcc ország az olyan mint a gmo-burgonya?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.30. 00:49:49

@Kovermadar: hat akinek Marain mulik a maganelete es a szerelme, az fogjon meg egy vastag kotelet, mennyen le a pincebe es kosse fel magat
/pontosan ideztem?/

MágnásMiska 2013.04.30. 01:40:36

@charlieharper:

Azért az szomorú, hogy ennyire kockásítanak...

A szállodatulajok vajon hogy élik ezt mind meg? Ők mit írnak a dokumentumokra, hisz nekik is csak ki kell tölteni az általad említett nyomtatványokat!?!?

mommmmo 2013.04.30. 04:06:45

@charlieharper: mondjuk abban igazad van, en is folyamatosan ugy ereztem, rohelyes milyen szinten turkalnak a maganeletemben, legyen az a vallas, vagy barmi.
A tetopont az volt, amikor a melohelyemen elemnyomtak egy formanyomtatvanyt, hogy hol lakom, kivel es mennyiert. Aztan kiderult, azert mert felul akarjak vizsgalni a lakhatasi tamogatasok osszeget, de az fel nem tunt nekik, ez mekkora belegazolas az ember intim szferajaba. Ott nincs is ilyen, hogy intim szfera, ok mind egy nagy csalad, a sejkpapakkal, es fel sem fogjak, milyen az, amikor masok meg tisztan hivatalos alapon kivannak kapcsolatban lenni egymassal.

Mindenesetre azert nem minden feher es fekete, attol fuggetlenul, hogy a vegere mar nekem is rohadtul elegem volt, azert lattam ott tiszteletremelto, meg okos dolgokat is, meg ismertem szeretetremelto emiratusi embereket is, szoval ez az egesz "nagy hanyadek az egesz" velemeny annyira nem fekszik..persze, hogy baromira mas, mint Europa, csak nezzunk ra a terkepre, hogy hol van, meg olvassuk el az 50 evnyi tortenelmuket. Ezek utan europai mercevel lemeregetni oket, es megallapitani, hogy mekkora sz@rok, hat eleg hulyeseg. Ezt nem feltetlenul csak neked mondom.

tanato 2013.04.30. 07:09:36

@Kovermadar: @nyuszigonosz: Köszi a biztatást,azért persze olvasom továbbra is a blogot és néha belavakkantok azért egyet-egyet.

tanato 2013.04.30. 07:11:23

@tucano: Az biztos az tényleg rózsát teremt sokszor.

tanato 2013.04.30. 07:12:53

@tildy:): Ez igaz,mert azért nem ment olyan pikk -pakk az orosz tanárok átképzése.,ezért rájuk való tekintettel a 80-as évekre áthúzodott az orosz tanítás néhány iskolában.

2013.04.30. 08:21:21

@mommmmo: nem azt mondtam, hogy egy rakas %&£, hanem, hogy a sajat preferenciam szerint nem elnek ott. Van meg egy rakat orszag, ahol nem, pl Svajc, Irorszag, joval nagyobb tortenelemmel es Europaban.

M. Péter 2013.04.30. 09:59:23

@charlieharper: Meg drákói kábítószertörvények min. 4 év börtön kábítószerért, pl. egy brit turistát cipője talpán talált 0.0003g miatt itéltek el, mákostésztáról ne is álmodjon aki oda megy, több indiai is van börtönben máktartalmú curryszósz miatt.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.30. 10:07:42

@tildy:): Mi a szösz. New picture?

Na ja, nekünk is volt orosztanárunk.
Őt kellet volna átképezni angolra de valahogy elmaradt.
Kérdezték az osztályt: Angol vagy Nemet?
Mondtuk Angol.
Végül aztán maradt az orosz.
Így aztán iskolában sosem tanultam normális nyelvet.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.30. 10:12:27

@Kovermadar:
O igen.
Ez kovermadar es vaj mi személyes klubja
A kövér fiú meg a kövér lány megmondja kit vesznek be a klubba.
Ki az arra érdemes....
Majd ok eldöntik.

Uncsik vagytok.
Ezerszer hallgatom inkább hagymat mint titeket.

Különben is mióta amerikai lett teljesen visszahúzódó lett.
Egyenesen szégyenlős.

2013.04.30. 10:40:56

@M. Péter: ami kulonosen mulatsagos annak a fenyeben, hogy az afgan heroin penz UAE svereign fundsban landol

SiDor 2013.05.06. 10:18:41

@hagyma: ...es dadammm Marai a magyar erettsegi(az egyik). Szerintem Magnas Mihaly keze lehet a dologban.

SiDor 2013.05.06. 10:24:24

@DieNanny: A kopeny rajta volt. Rajta neki a nagy mohammedi testen, kibujni gondolom nem tudott belole, szal levagta azt a reszt amin a macska szunyalt es osszeszabdalt kopenyben ment a dolgara...vagy nem tudom.

Egyedul a saluki volt elfogadott, gondolom, mert vadaszni azert szeretnek ebben remekul jon a solyom es a saluki, mert macskaval eleg vidam lenne vadaszni.

Gondolom en.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása