oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. április 29. 06:53,  Aki nem lép egyszerre 306 komment

2013. április 29. 06:53 Határátkelő

Aki nem lép egyszerre

... az kétszerre lép, írja mai szerzőnk, Dóra, aki így is tett. Sokáig dolgozott Korfun, ám a válság elsodorta a munkát, őt pedig egészen egy dubaji állatorvosi klinikáig. Ennek ellenére az álma (angol párjával együtt) továbbra is az, hogy egyszer majd rendbe jönnek a dolgok Európában, és akkor visszatérhetnek. (A képekért pedig külön köszönet neki.)

cím_28.jpg

„Én kétszer léptem, sőt, ha úgy vesszük, akkor háromszor, de ekkor már léptünk, kettesben. 2002-ben először. Válás után pár vacak, gyengén fizető munkahely után hamar ráébred az ember, hogy azt a nem túl sok szellemi tőkéjét, ami nagyrészt nyelvtudásból és egy két szakmából áll, külföldön kellene kamatoztatnia. Már amennyiben valaha is szeretne saját lábra állni és nem gyerekestől a szülőkén.

Két év Észak-Görögországban, a kontinens egyik legszebb félszigetén. Ez még az unió előtti időszak, szóval 3 havonta haza útlevél cserére, mert nem tartózkodhatok tovább az országban negyedévnél többet. Munkáltatói vízum, bejelentett munka, biztosítás... jár mindenkinek, aki görög.

A magyar, szlovák, román stb. lányok magas óraszámban, a helyiek fele fizetéséért dolgoznak. Javarészt feketén. Még mindig több mint otthon, tényleg megéri. Ha kifizetnek. Az én esetemben közel 2000 eurós munkabér maradt kifizetetlenül, de aki töketlenkedik, az így jár. Jobban kell vigyázni és kész.

Korfu 1.jpg

De ekkor már amúgy is haza akartam jönni. Nem azért, mert nem volt jó, mert jó volt, sőt csodás, és bár tudom, hogy sokak számára már-már bűn, én azért szeretek kellemes körülmények közt dolgozni és a szálloda a tengerparton határozottan kellemes körülmény, szóval nem a túrórudi hiányzott, aminél szerintem nincsen patetikusabb hülyeség a földön. Mármint a túrórudi mint hazahúzó elem. De hazajöttem, mert hittem a változásban, spóroltam egy kis pénzt és saját vállalkozást akartam.

Szerettem a pesti miliőt

Itt jönne ugye az a rész, amikor – mint majd minden „határátkelőnek" – csoda sikeres vállalkozásom lett, de aztán nem bírtam a miliőt, a kilátástalanságot, nem beszélve a rengeteg „magyarkodó" náci magyarról magam körül és inkább ismét eljöttem, mit jöttem, menekültem, hiába a csodásan futó vállalkozás.

Nos, nem!!! Elsősorban én szerettem magyarok közt élni, szerettem a pesti miliőt - igazi kis aszfaltbetyár vagyok és imádtam a kis XIII. kerületi kutyakozmetikámat. (Na, nem mintha nem szeretném a rendes kis sváb vagy a kidőlt bedőlt görög falvakat is, de ez most nem ide tartozik.)

Ámde a vállalkozás akkor rentábilis, ha az adó és egyéb terhek befizetése után is marad a bevételből valami. Ha nem, akkor nem az és nekem szinte semmim nem maradt volna, ha mindent befizetek, amit be kell.

Én már gyerekkoromban is utáltam bliccelni a buszon. Szerettem nyugodtan leülni a könyvemmel és olvasni, nem azt keresni, hogy hol az ellenőr. Ez egyáltalában nem vicces vagy szórakoztató. Akárcsak egy vállalkozás esetében. Szeretek nyugodtan hátradőlni, tudván, hogy minden befizetnivaló befizetve, bárki bármit megnézhet, minden tisztességes, rendes és legális.

Viszont egyedül dolgoztam az üzletben és már szinte ott is laktam, annyit dolgoztam, a bevétel mégis körülbelül annyira lett volna elég, hogy az állami kasszát jóllakassa. Vagyis konkrétan azért nyírok kutyákat – ez az egyik eredeti szakmám, úgymint kutyakozmetikus – napi nagyon sok órában, Karácsonykor, vasárnap, szülinapokon, stb. hogy hatalmas fizetése legyen olyanoknak, akiknek jobb ötletük volt, mint kutyakozmetikusnak lenni... és jól politikusok lettek.

Nem kis pityergés, szomorkodás közepette 4 év működés után 2008-ban bezárt az addigra már kutyások kulti helyévé lényegült „KOZMI". Ekkor léptem másodszor. Az ország másodjára is átlépte a határt, de ekkor már hétmérföldes csizmácskával.

Irány Korfu!

Egy kis antwerpeni kitérő után, amit nem szerettem, Korfu szigete jött. Ha korfui leírásra vágyik az arra érdemes, akkor tessék Gerald Durellt olvasni, Ő úgy tudta leírni, hogy az ne hangozzék giccsnek.

Eltelt pár év amióta utoljára jártam görög földön és az euró megtette szolgálatát az uniónak. Görögország, a híresen szép és olcsó nyaralóhely még mindig csodaszép ugyan, de rettenetesen drága. Mindegy, mert munkát azt találok hamar. Na persze nem kutyakozmetikusként, erre itt nincs is szükség és amúgy is jobb, ha az embernek van két - három szakmája.

Mindenbe bele lehet fásulni, olyankor jó elővenni egy másikat néhány évre. Egy 8 szobás szállodát takarítok, végzem a recepciós feladatokat, igazítok útba német vendégeket, sőt takarítom a medencét, locsolom a kertet, intézem a foglalásokat.

Korfu 2.jpg

Főnököm a világ legjobb főnöke, amennyiben tőlem sok száz kilométerre, Athénban él a családjával. De tudja, hogy megbízhat bennem és hát hülye lenne, aki eltrehánykodja itt a munkát, mert egészen jól lehet vele keresni és a német vendégek nagyon meghálálják a jó szolgáltatást.

Közben elvállalok egy másodállást is a közeli étterem konyháján és beach bárjában. Itt csak görög, bolgár illetve albán kollégáim vannak, kénytelen vagyok megtanulni görögül. Meglepő módon sokkal könnyebben megtanulom, mint az angolt, de ugye mindig az első nyelvet nehéz megtanulni.

Az is igaz, hogy én anno oroszból érettségiztem, nem azért, mintha akkora penge lettem volna belőle, de az angol tanárom szerint én kerékbe töröm ezt a jobb sorsra érdemes nyelvet, ne is érettségizzek belőle.

Akad munka télre is

A főnököm, aki eléggé meg van velem elégedve, felajánlja nyár végén a jövő nyári munkát is, de nem nagyon szeretnék hazamenni télre, amennyiben a helyzet nem javult otthon és hát mit csinálnék fél évig? Mondjuk pont felélném, amit kerestem.

Októberre Nikos talál nekem egy bárban munkát a szezon végeztével, hogy télre is maradhassak (az ő étterme szezonális, októberben bezárnak.) Sőt, a további évekre, ha jó vagyok. Most mit mondjak? Nem vagyok rossz, na. Úgyhogy maradtam. Ehhez a munkához egy nagyon helyre kis kétszobás apartman járt, amit nagyon szerettem és most is hiányzik az erkélyem és az egész kis pecó.

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a viszonylagosan jó fizetésért cserébe heti hét napot kell dolgozni. Különösen turistaszezonban, de én télen is heti hetes munkarendben voltam. Azért nem olyan szörnyű, mint amilyennek hangzik.

Bár másfél évet dolgoztam lényegében hétvége vagy jelentősebb szabadnap nélkül - egyszer voltam otthon az első két év alatt - de azt normális körülmények között, rendes főnökkel, szinte családtagként kezeltek, a bárban jópofa görög és brit vendégekkel.

Korfu 3.jpg

A scooteren és a pasin kívül még egy macskát is beszereztem, akit ahogy a scootert, a korfui kaland végén hazavittem Magyarországra, mert a családtagjaimat nem hagyom sehol, legfeljebb anyu felügyeletére bízom őket arra az időre, amíg nem lehetünk együtt.

A nagyon-nagyon fontos turista

A válság ugyan éreztette hatását, de mi (mármint én és a főnököm) reménykedtünk. Közben ismét nyár lett, és ha kevesebben is, de azért még jöttek, jövögettek a turisták, köztük egy nagyon-nagyon fontos turista Északkelet-Angliából. Simon azóta a vőlegényemmé lényegült.

Ám ehhez előbb haza kellett menjen Angliába, hogy felszámolja a felszámolni valókat otthon, állását, kocsiját stb. így következő évben ketten néztünk szembe a ténnyel, hogy a fizetésünk - Simon egy tengerparti bárban kapott már első évben állást és következő szezonra is visszahívták a bárt vezetni – egyre kevesebb, de a megélhetés napról napra többe kerül.

Télre a görög-angol nyelvtudásom ellenére sincsen munka, mert szinte minden bezár, vagy a tulajdonos dolgozik, a nyilvánvaló spórolás okán. Érlelődik a gondolat, hogy menni kell, mert a napsütés, a tengerpart, meg a citromfa nem segít azon, hogy igazából pénzt kellene félretenni. Hónapról hónapra otthon is tudnánk élni, bármelyikünk otthonában, ezért nincsen értelme maradni.

Pet shop a Közel-Keleten

Már júniusban nézelődök a neten, küldözgetek önéletrajzokat, végül egy otthoni ismerős közreműködésével találom meg a pet shopot a Közel-Keleten, illetve találnak meg ők engem. Vagyis minket.

Az út onnantól, hogy Simon beszél egy fiatal fickóval Dubaiból, odáig, hogy most itt vagyunk és neki dolgozunk, - sőt, azóta már egy másik cégnek mindketten, de ez egy másik, nagyon tanulságos történet - meglehetősen hosszú.

Nem annyira kacskaringós, mint inkább idegőrlően lassú és akadozó. Mint majdnem minden itt Arábiában. Új fogalmakat kell megtanuljunk. A görögországi lazaság (értsd nem vagy bejelentve, vagy nem teljes óraszámban, nem fizetnek utánad biztosítást stb.) után itt minden nagyon akkurátus.

Aminek én a magam részéről eleinte örülök, hiszen az a normális, ha legálisan dolgozik az ember. Olyan a rendszer, mintha a németek találták volna ki és mondjuk az arabokra bízzák a megvalósítást. Valószínűleg azért, mert tényleg.

Szponzor, munkáltatói ajánlattétel/szerződés, munkavállalói vízum, útlevelek scannelése, faxolása, e-mailezése. Rengeteg papírmunka és még közel sincsen vége. Mást ne mondjak, a kötelező emirátusi igazolvány kiváltásához szükséges procedúrán – úgymint vérvétel, tüdőszűrés, teljes tenyér lenyomat vétel stb. - már júniusban átestünk.

Ki lehet találni, hogy kinek nincsen még mindig emirátusi igazolványa. Pontosan, ezek lennénk mi és senkinek fogalma sem róla, hogy ha nem nálunk, akkor bizony hol is van. Nem mintha annyira kellene, vagy hiányozna, senki nem kérte és az igénylő lap másolatával is tudjuk magunkat igazolni, de egyelőre erre nem volt szükség.

Nyugatiakat nagyon ritkán igazoltatnak. Ha egyáltalán, akkor általában azért mert ittasak. Láthatóan ittasak. Azt itt nem szeretik. Sok más egyebet sem szeretnek, de erről – ha van rá igény – majd írok legközelebb.

Dubai

Mintha valami hülye játékot játszanánk... A mint Anglia, B - Budapest, C - Corfu, D mint...hát legyen Dubai.

Van egy elég gyakran használatos angol mondás: „Not my cup of tea!". Nos, hát az enyém sem. Pénzt, azt mondjuk lehet keresni, ez kétségtelen, úgyhogy maradunk is, de ahogy lehet megyünk vissza hozzánk, vagy Görögországba.

Leírva azért egészen jól hangzik, szóval le is írom. A Dubai Marinában egy pet shopban dolgozunk mindketten. Simon eladósegédként lett felvéve, - lévén sosem dolgozott még eladóként, pláne nem pet shopban - de pár hét alatt az üzletvezetői posztot ajánlotta fel neki a tulajdonos, mert van némi sütnivalója.

Én ismét kutya- és - legmélyebb sajnálatomra - macskakozmetikus vagyok. Macskát szedálás nélkül kozmizni nem egy életbiztosítás, de ezt majd olvashatja, akit érdekel a saját oldalunkon.

A cég bérel egy helyes kis apartmant viszonylag közel a munkahelyünkhöz és fizetik az oda- és visszajutásunkat, valamint az ide és majd a haza szóló repülőjegyet. A biztosítást nekünk kell fizetni, de ha nincsen, sem olyan drága az orvosi ellátás, mint ahogy azt én gondoltam volna.

Ezt azért tudom nagyon jól, mert kb. két héttel a munkába állásunk, 3 héttel a Dubaiba érkezésünk után sikerült lefejelnem a márványpadlózatot, olyan szerencsésen, hogy sebész és fogász lett a dolog vége.

Dubaj metró.jpg

Semmiből valamit

Jelenleg egy brit érdekeltségű állatorvosi klinikának az egyik kirendeltségén dolgozunk, én a szakmámban, Simon pedig mint az üzlet menedzsere és recepciósa egy személyben.

A cég amerikai/brit kézben van, tehát nyugatiaknak dolgozunk, ami hatalmas változás az előző munkahelyünkhöz képest, ahol a tulajdonos indiai volt. Feladatunk annyi, hogy indítsuk be (és lehetőleg tegyük nyereségessé) a BritVet Centre új kirendeltségét, ami lényegében csak egy bérlemény volt. amit eddig semmire nem használt a cég, megfelelő ember(ek) híján.

Ezen dolgozunk Karácsony óta és nagyon élvezzük a "semmiből-valamit" létrehozás élményét. A konzultációs napokon én segítek/asszisztálok az állatorvosnak és tervezem a veterinary nurse diploma megszerzését, ha már csinálom élőben és tulajdonképpen előbb lesz gyakorlatom, mint ahogy diplomám lenne.

A hely ahová költöztünk Dubaiból valami egészen más. Én mint XVI. kerületi, azt mondtam, hogy Al Ain szerintem az Emirátusok Mátyásföldje. Itt el tudom képzelni az életünket. De mint írtam letelepedni nem szeretnék.

A nyugatiak többsége nem véglegesen jön a Közel-Keletre, dél-afrikaiak, amerikaiak, angolok és egyéb GCC államokbeliek jönnek ide dolgozni, majd mennek haza. Az indiai, kelet-európai munkavállalók rendszerint maradnak, illetve megpróbálnak maradni minél tovább.

De nyugdíjrendszer híján 60 éves korukban el kell hagyják az országot mindenképpen. Illetve családtagként, family vízummal lehet maradni a nagyiknak is. De ez nekünk, ahogyan a többi itt dolgozó nyugatinak, nem kifejezetten cél. Ennek rengeteg oka van, majd írhatok, beszélgethetünk erről is. Már, ha van olyan, akit érdekel Arábia.

Mi vagyunk azok, akik reménykednek

Mindent összevetve én azt mondom, hogy menni kell, ha menni kell, és haza kell találni, amikor eljött az idő. Azt, hogy a haza hol van, sok minden befolyásolja, de én azt mondom, hogy ahol jól érezzük magunkat az az.

ők.jpg

Mi arra gyűjtögetünk, hogy Magyarországon legyen egy kis parasztházunk valami kellemes troll-mentes faluban öreg napjainkra. Minderre a fedezetet itt a Közel-Keleten lenne jó megkeresni, mert bár mindkettőnknek van ingatlanunk a saját országunkban, nem szeretnénk eladni egyikünkét sem.

Ahogy rendeződnek a dolgok a görögöknél, búcsút mondunk Arábiának és hazamegyünk. Egyelőre haza, Korfura. Aztán majd nagyiként haza Magyarországra és időnként látogatóba haza Angliába. Remélem.

Mert mi vagyunk azok, akik reménykednek, hogy majd egyszer csak helyrejönnek a dolgok és lehet megint rendesen élni Európában is. Mert lehet az ember szívében magyar, brit, osztrák vagy spanyol, alapvetően és elsősorban azért mégiscsak európai (már, ha a briteket is belevesszük az európaiságba)."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Görögország Dubai Korfu

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr695251857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.29. 16:28:46

@Din Serpahis: Ú, ezt én is mindig szoktam mondani, hogy az az utca Pécsen (nevét nem tudom), ami Orfű fele visz (a domb túloldalán az meg ugye a rali meg a hegyiverseny útvonala), az totál olyan mint egy mediterrán kisfalu. Mondjuk ott az orfűi tó is, tehát minden klappol :)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 16:30:20

@fénycsepp:
Jaj, mit csinált a húgod Dubajban???

váj mí 2013.04.29. 16:31:04

@Mr. Long: Hm, ha már kutyák, akkor a bloodhound. A nyugis öregúr. Még kölyökkorában is.

tanato 2013.04.29. 16:31:33

@SiDor: KÖSZI az infót,én is azért írtam bőven 30+,mert oroszból érettségiztél,az viszont azt jelenti hohy legkésőbb 1972 ben kellett szülessél.Akkor viszont 20 év a nyugdíj,annyi idő alatt nem biztos hogy érdemes lesz hazajönni.Majd meglátod.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 16:33:18

@váj mí: majd ha nyugis oregur leszek. elkoltozom videkre es az kertben olvasgatok, a bloodhound meg majd alszik mellettem.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.29. 16:39:26

Viktor, a betyármindenit!

Államosítsd a Túró Rudit "Emigráns Mágnes" néven! És tiltsd meg, hogy az országhatárokon kívül kapni lehessen! Minden mást hagyj békén.

MEGOLDOTTAM!

:D

váj mí 2013.04.29. 16:40:17

@Mr. Long: Ááá, szerintem nemcsak, sőt. Ha pörgős, mozgalmas az életviteled egyébként, akkor különösen jól tud hatni rád az "öregúr", amikor végre hazaesel.
Valamivel több mint 3 évig éltem egy lakásban egy bloodhounddal. Nem az enyém volt a kutya, de imádtam. Olyan megnyugtató volt a jelenléte, hogy a legstresszesebb nap után is képes volt kikapcsolni. Ha valaha is kutyám lesz, akkor csak bloodhound lehet. Ha pörgök azért, ha meg már nem, akkor azért. Egy idegbeteg foxi, pl. kikészítene akkor is, ha nyugi van.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 16:42:40

@Mr. Long:
Hogy mered te magad értelmiséginek definiálni?
Miben nyilvánul ez meg???

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.04.29. 16:43:40

@Mr. Long: Várjunk, nekem van egy vizslám, itt alszik mellettem. Kertem nincs, de a hatodikról rengeteg zöldet látok éppen. És hát olvasok, lényegében.

:O

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 16:45:22

@Kovermadar:
Te egy idióta vagy. Legközelebb a fejedet rakd a présgép alá legyszives. Aztán szurheted az agyadat. De hat mit várhat az ember egy esztergályostól???

MágnásMiska 2013.04.29. 16:49:04

@rezsoatya: @rezsoatya:

Még sosem voltam! Cölibátusban élek és csak a tevékkel hálok! :))))))))))))

Dóra írása több dologban életszagú.
Nem babisintér, vagy gyárimunkásként 2hónap alatt megtáltosodott mozigépész.
Valamint odahaza vállalkozott is az útjai között. Sokan meg sem próbálják odahaza, hogy a semmiből ötleteiket megvalósítva próbálkozzanak. Csak a kifogásokat hallani.

Dóra olyan ötletbe kezdett, amit otthon is próbált megvalósítani. Szerintem rossz könyvelője volt, vagy éppen maga csinálta könyvelését. De legalább ő megpróbálta... És ez a legtöbb blogíró írásából alapvetően hiányzik.

Ha nézem azokat az Airportos reality műsorokat, sok lengyel takarító azt mondja, hogy ő ez és az, csak most ezt vállalja be ideiglenesen, deeee hamarosan összespórol annyi pénzt amivel hazamegy és az ötleteit megvalósítja, vagy legalábbis megpróbálja.

meltanyossag.hu/node/3331

meltanyossag.hu/content/files/ervenyesuljunk_angliaban_130425.pdf

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 16:55:26

@MágnásMiska: Na most, hogy Magnas Saman jovahagyta a sztorit nyugodtan hazamegyek a melobol.

MágnásMiska 2013.04.29. 17:01:04

@Mr. Long:

Miért öreg harcos? Eddig dógoztáááá????

Akkor mi a mai munkád értéke, ha a neten írogatsz semmitmondó dolgokat?

Nem monta anyci, hogy munkával nem lehet pénzt keresni!!!!!

mojoking77 2013.04.29. 17:03:05

@SiDor: Jo volt olvasni. Bar nekem nagyon nem tetszett Dubai, de ettol meg orulok, hogy (meg ha ideiglenesen is) de megtalaltad a szamitasodat. A bekes kis parasztfaluban levo paraszthazat kb 15 percig birnad, inkabb valami kellemes kis toparti lakot ajanlanek helyette.. ;).

morsels (törölt) 2013.04.29. 17:08:43

@SiDor:
Jo a blogod. Jokat nevetek, ahogy olvasom :-).

mommmmo 2013.04.29. 17:18:28

@Sanyi9: igen, en voltam az (egyik) kivetel. Van mas kerdesed is?

rezsoatya (törölt) 2013.04.29. 17:25:25

@MágnásMiska: szerinted rossz konyvelo kell, hogy valakinek tonkremenjen egy vallakozasa, vagy esetleg a torvenyek, adozasi rendszer hibaja? En sem tudtam maradni (pedig nem vagyok elveszett ember!), itt Angliaban meg minden adot, tb-t, egyebet, de meg a legkisebb parkolasi dijat is jatszva kifizetem es igy is nagysagrenddel jobban elek, mint Mo-on az utobbi evekben (mielott kijottem).

Sanyi9 2013.04.29. 17:57:26

@mommmmo: nem, nincs tobb kerdesem. Most mar ertem, hogy milyen sznob kelet-europaiakra gondoltal: akik azt hiszik magukrol, hogy ok a kivetel.

egyseg.org · http://egyseg.org 2013.04.29. 18:08:33

A külföldre szakadt magyarok különösen fontosak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 18:16:35

@hagyma: akkor megsem a Marai minden kapcsolatok kulcsa... Koszonom!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.29. 18:26:32

@SiDor:

Szír ismerősöm dolgozott Szaúd-Arábiában. Mondott vicces dolgokat. Ima alatt a vallási rendőrség járja a nagy szállodákat nézve nincsenek-e hitszegő muszlimok, akik ima helyett esetleg zabálnak vagy más rossz dolgot cselekszenek. (Kisebb éttermek eleve bezárnak, őket nem kell ellenőrizni.)

Ez úgy van, hogy jön egy csapat vallásrendőr (ez olyan helyi ÁVH-szerű valami) és nézegeti az étteremben étkezőket. Ha hófehér kinézetű embert látnak, azt hagyják békén, mert eleve úgy saccolnak, hogy azok bizonyára nem muszlimok, hanem gyaúr keresztények, azaz nekik nem tilos ima alatt étkezni. De amikor látnak olyan kreolos, közel-keleti, arabos, indiai típusú alakot, lecsapnak rá és jön az igazoltatás. Ha szaúdi állampolgár, akkor nagy a pech, hiszen aki szaúdi állampolgár, az eleve csak muszlim lehet. Ha külföldi, akkor nézik az igazolvány vallás rovatát. (Benne van a külföldieknek kiállított tartózkodási engedélyekben az ember vallása.)

Szír ismerősöm kinézetre az a típus, hogy rögtön szerepet kaphatna bármely hollywoodi produkcióban mint radikális iszlamista terrorista. Szóval őt mindig igazoltatták. Szinte érezhető volt a vallásrendőrök buzgalma "na, elkaptunk egy hitszegőt!". Aztán gyorsan lelohadt a buzgalom a vallásrendőrökről, amikor ismerős elővette a papírját és bemutatta, ott ugyanis a vallás rovatban "keresztény" szerepelt. Szír ismerős mondta, ezt mindig nagyon élvezte. Hozzátette, a vallásrendőrök azért úriemberek voltak, mert mindig "jó étvágyat" kívántak ilyenkor és szépen elköszöntek.

Elvileg nem tilos a nem-muszlim vallási szertartás sem Szaúd-Arábiában, de csak ha magánházban van és nem vesz részt muszlim. De csak elvileg, mert voltak ezzel gondok. Ismerős is mondta, hogy Húsvétre mindig elmentek egy dubai templomba, Dubaiban ugyanis nincs tiltva a kereszténység. (Dubaiban csak a keresztény hittérítés tiltott muszlimok között, s az áttérésért pedig halálbüntetés a jutalom a hitehagyott muszlimnak.)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 18:27:30

@MágnásMiska: De ha nem lenne senki aki dolgozik, akkor nem lennének olyan sikeres emberek sem, mint te, akiknek nem kell dolgozni.
A munkám értéke meg nem tartozik rád. Ha ráérek sajnos ide írogatok, de majd változtatok rajta a kedvedért. :)

2013.04.29. 18:28:51

Mi volt a mai hozzászólások tartalma tömören? Tudom, hogy fölösleges visszaolvasni, de azért valaki lehetne olyan jó, hogy megosztja velem, aki esetleg végigkövette.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.29. 18:29:11

@Babette_:

Ez de facto macska. A rendes kutya az olyan, hogy félnek tőle az utcán az emberek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 18:37:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: tudom, az nem kutya, ami nem ér az ember térdéig legalább, még akkor sem, ha pankrátor nevet adsz neki /testvérkódex/

MágnásMiska 2013.04.29. 18:46:13

@Mr. Long:

A munkám értéke meg nem tartozik rád. Ha ráérek sajnos ide írogatok, de majd változtatok rajta a kedvedért. :)

Legalább van öníróniád!!! A sajnost én is megerősítem!

váj mí 2013.04.29. 18:49:45

@Mr. Long: Rövid összefoglalót kért ....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 18:52:04

@váj mí: akkor én kérek elnézést, ebben az esetben lehetne csak bolgár :)

váj mí 2013.04.29. 18:57:42

@Mr. Long: Az önmagűban félrevezető...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 18:58:16

@Philosoraptor: volt vegre egy jo iras, aztan jott a ket szurnivalo bolond, elkezdtek szemelyeskedni es kotekedni, vegul bekapcsolodtunk a bolgar zoldsegmaffia mindennapjaiba.
Diohejban ennyi.

De hagymanak jo a puskaja es nem olvasnak Maryvel Marait sem.

MágnásMiska 2013.04.29. 19:03:43

@rezsoatya:

Olyanról nem hallottál, hogy országokban, köztük kishazánkban is a legnagyobb nyertesek a vállalkozók. Vagy szerinted mindenki adót csal, aki sikeres?

A legtöbb vállalkozás papíron veszteséges, miközben olyan céges talicskákon furikázik a polgárság. Mindent, de mindent leírnak adóként és nem hogy adóznának, hanem még adót is igényelnek vissza.
Ezért volt divatja a "számlagyárosdinak", mert sok vállalkozás és cég a nagy nyereségből kevés volt a céges kiadás és kellettek a "költség számlák", hogy ne fizessenek adót.

Vannak egy társadalomban lúzerek és vannak olyanok akik olyan lehetőségben is megtalálják az aranycsinálás módját, amiben más nem.

"Manapság, amikor mindig recesszióról és elbocsátásokról hallani, és amikor a közvélemény azt tartja, “minden vállalkozó csaló” és “vállalkozónak lenni túlságosan stresszes”, én azt tapasztaltam, hogy jól átgondolt alapokra építve és megtervezve lehet sikeres vállalkozást felépíteni, és a havi megélhetés mellett tartalékokat képezni, befektetni, mindezt teljesen legális módszerekkel."
www.gazdagmami.hu/rolam

Megsúgom, nem ismerem a hölgyet, de olvasom a blogjait, mert ellenben a kudarcait eleinte nem másokra és a politikára hárította, hanem megpróbálta újra és újra, míg sikeressé nem vált.

Ajánlottam már fel rokonnak is olyan üzleti segítséget, amit a stagnáló üzletházába használhatna. Szerződéssel az én tőkémet kockáztatván.... nem mert belemenni, pedig így működnek a nagy multik is. Konszignációs (kihelyezett) árukészletnek hívják.

Sok embernek alapvető üzleti fogalomzavara van és ezért nem mernek belevágni olyan dolgokba, amikben nem ők rizikóztatják a pénzüket.

Egyetlen európai ország sincs, ahol az AMWAY, Zepter, Forever Living, Poligruppo, Brókernet,... és sok más autósreklámcég mutyiscég nem tudott megkapaszkodni hosszútávon, mint a magyar piacon.

tanato 2013.04.29. 19:05:47

@Kovermadar: Egyetértek,ezt a cikket kár volt elcseszni.

tanato 2013.04.29. 19:06:33

@tanato: Mármint nem a cikket természetesen hanem a kommenteket,a cikk az jó volt.

DieNanny CH 2013.04.29. 19:16:29

@MágnásMiska:
" magyar lányok imádják a néger, török, arab, angol telivéreket."

Ne általánosíts! Én mikor először külföldre kerültem - 13 éve -, elhatároztam, csak és kizárólag magyar sráccal kezdek.

DieNanny CH 2013.04.29. 19:24:27

@mirx:
És azzal mi van, aki a szeretett munkából nem tudna megélni, ezért választja az utált munkát, és abból jól él?

MágnásMiska 2013.04.29. 19:30:58

@DieNanny:

Ez csak dicséretes dolog!!!

Én dettó így vagyok és voltam, de sajnos ez főleg a magyar lányok sokaságára nem jellemző. Az ez alól való kivétel pedig mindig csak pozitív tapasztalást jelent!!!

Sokan még hisznek az ellentétek vonzásának meséjében, meg a kultúrális különbségből fakadó varázs, kezdeti bűvöletében.

Utána x év múlva pedig jön a menetrendszerű pofáraesés.
A magyar és a nemzetközi sajtó csak azon esetekkel foglalkozik, amiknek elszenvedői a sajtóhoz fordulnak kétségbeesésükben.

Elég sok magánéleti tragédia marad rejtve, amikről csak a közeli hozzátartozók tudnak.

DieNanny CH 2013.04.29. 19:31:25

@SiDor:
Akkor Mohamed miért nem hagyta a francba a köpenyt, és vett ki egy másikat a szekrényből??? :-)
Az, hogy tisztátalan állat a kutya, most meg elfogadott, szerintem hasonló ahhoz, hogy 20 éve még elítélt állat volt nálunk a patkány, ma meg házikedvenc... Vagy rossz a hasonlat?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 19:45:54

@tanato: vannak, akik a sajat elcseszett eletuk miatt abban lelik oromuket, ha itt beszologarnak azoknak, akik boldogok tudnak lenni. Ez mar csak ilyen.

Csak sajnos azt nem tudjak, hogy ezeken a beszolasokon konnyu atlatni es igy csak meg nevetsegesebbek lesznek. De ez mar legyen az o bajuk.

A lenyeg, hogy nekunk tetszett a poszt, nem? :)

tableno 2013.04.29. 19:52:05

@MágnásMiska: tudod a fajtisztaság manapság már csak a kutyáknál követelmény.

tanato 2013.04.29. 19:53:45

@Kovermadar: Pontosan,tényleg pozitív a post,nem ekéznek benne senkit és igen talpraesett a posterina ,mindenütt megállta a helyét és jól is érzi magát mindenhol.

tanato 2013.04.29. 19:55:57

@tableno: Igen MM ezen beszólása a néhai Téboly véleményére hajaz,az írogatott ilyeneket,isten nyugosztalja.

2013.04.29. 19:58:59

@Kovermadar: Tehát csak a szokásos. :D

MágnásMiska 2013.04.29. 20:03:27

@tableno:

A kutyákban több inteligencia szorul, mint egyes fenti írásokban.

A kutyáknál pedig mikor követelmény a fajtatisztaság?? Próbáld ezt elmagyarázni bármelyik menhelyen, vagy kutyafórumon!

Helytelenül fajtisztának ejtik sokan, pedig kutyafajták léteznek!!!!

Ember is egy faj, de azonbelül ún. rasszok vannak.
A nagyrassz a biológiai értelemben véve egységes emberi faj (Homo sapiens) egyetlen és egységes alfaja (H. s. sapiens) populációinak osztályozása örökletes, többnyire földrajzi meghatározottságú csoportokra. Elsősorban biológiai, illetve antropológiai fogalom.

Ezen csoportok jellemzői összefüggéseket mutatnak a külső megjelenéssel, etnikai csoportokhoz tartozással és/vagy egy adott társadalomban a csoport szocio-gazdasági helyzetével kapcsolatban. Korábban a rasszal rokonértelemben – illetve etnicitás és nemzeti hovatartozás értelemben is – használt faj szó használata történelmi és politikai okokból sem ajánlott, de biológiailag sem érvényes fogalom.

Genetikai szempontból a nagyrasszok közötti és az azokon belüli különbség nagyon csekély: a legnagyobb különbség 0,176%, ez alig 11%-a az ember és a csimpánz genetikai állománya közötti 1,6%-os relatív különbségnek. f [1]

Ha ezek után úgy véled összejöhetsz egy csimpánzzal a rokonság miatt, akkor hajrá!!!

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:10:21

@DieNanny: Megpróbálom árnyalni egy kicsit a képet.
Mikor nekem azt mondja valaki hogy parasztház akkor előttem megjelenik egy kép. Az a kép pedig egy alap nélküli, alacsony belmagasságú, vályogfalu, vizes, sárral tapasztott oldalú, 60 éves épület.
Amit annyiért árulnak a régiségére hivatkozva amiért egy normális házat kapok.
En személy szerint egy fillért nem adnék egy repedezett falu vályog viskóért.
Csináltam mar elég sok rossz döntést életem során, többet nem akarok.
Bar valószínű fogok...

Amit linkeltél nagyon szép, holnap akar költöznék is.
De ez nekem nem parasztház mert az nekem egy régi épületet takar.

Ez amit mutattál egy új építésű épület, a mai kor igényeinek megfelelően tervezve, minőségi anyagok felhasználásával a régi parasztházak stílusában megépítve.

Ez egy élhető ház , elég stílusos is. Gondolom az ára is hasonlóképpen alakul.

Remélem ezzel sikerült tisztáznom pár dolgot.

Ja, olvasd el a leveleidet.

MágnásMiska 2013.04.29. 20:23:56

@dirtyfreebird:

Az a ház egy mese, de sokan elfelejtik, hogy a nádfedeles házakra más biztosítási és egyéb szigorúbb tűzvédelmi és építési szabályok tartoznak.

A Britteknél sokan megbánják a többszörös költségek miatt:

"Thatched cottages are one of the beauties of the British countryside but, because of the fire risk, they require special insurance."

www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/insurance/2942309/Thatched-roof-can-lead-to-a-bundle-of-trouble.html

DieNanny CH 2013.04.29. 20:32:28

@dirtyfreebird:

Elolvastam. Most megyek aludni. Jó éjt!

tableno 2013.04.29. 20:32:38

@MágnásMiska: mi van, idemásoltad a wiki vonatkozó passzusát? És ez mégis mire volt válasz, te nagyon egyszerű lélek? :))

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:33:19

@MágnásMiska:
Kényes a nádtető az mar biztos.
Nem biztos hogy nyugodtan aludnék alatta.
Kétségtelen, jól nézz ki. De bogár, egér, tűz......

Regen a szegény ember tetője volt, ma mar inkább a gazdagoké....

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:34:27

@DieNanny:
No problem. Thanks for that. Good night.

tableno 2013.04.29. 20:36:38

@tanato: hát igen, sajnos ebből a fajta tahóból sok van manapság. Amúgy ez a versenyző 3 napja regisztrált, és csak ide írkál, kizárólag a kivándorlókat fikázza. 99%, hogy fizetett troll.

bpetya75 2013.04.29. 20:47:37

@tableno:

Úgy látom cimbora, hogy mostanában már inkább csak birkózni jársz ide ;-)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.29. 20:47:38

@tableno:
Azért kicsit tényleg gyúrjál meg a biológia alapismeretekre.
Es tudatosítsd magadban a fajtiszta és fajtatiszta szavak jelentésbeli különbséget

MágnásMiska 2013.04.29. 20:47:47

@tableno:

Ha alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, akkor az ilyenekre, csak CTR+V írások a meggyőzőek.

Faj és fata két külön fogalom! de bioszról gondolom hiányoztál mindig! :)))))))))))))))))

tableno 2012.07.19. óta tag.
tanato 2012.07.26. óta tag.
- ÉRDEKES A PÁR NAPOS KÜLÖNBSÉG!!! :))))))

By the way...Alahh szóljon általad!!! A jutalékom légyszíves átutalni! Előre is megköszönöm külföldről!
Ha tudsz odahaza fizetett troll állást kérlek időben szóljál! ;))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.29. 20:58:40

@MágnásMiska: Bocs, de ezt nem lehet kihagyni, tényleg bocs! Szerintem is a faj és a fata két külön fogalom! ;)

bpetya75 2013.04.29. 21:04:44

@Mr. Long:

Én fataról még nem hallottam, max fata morganáról ;-)

tableno 2013.04.29. 21:04:50

@bpetya75: hát az a szomorú helyzet, hogy amit itt elmondhattam, azt már elmondtam. Olvasgatni továbbra is szoktam, a vitákba igyekszem nem belefolyni, de néha megjelenik egy-egy olyan sötét alak, hogy nem bírok magammal. De majd igyekszem rájuk hagyni...

bpetya75 2013.04.29. 21:08:13

@tableno:

Én is csak figyelgetek mostanában, már ha van rá időm. Végül is ha szórakoztat, akkor ne fogd vissza magad ;-)

2013.04.29. 21:08:53

Emiratusok. Pofatlanul magas izetesk, de sajnos nem tudnek ehuzni 1 evet sem egy olan orszagban, ahol:
1. Az allam Cenzurazza az internetet
2. Ahhoz, hogy vegyek egy uveg Shirazt estere, kell nekem liquor license, amit a fonokom alair, bizonyis fizetes es foto beadva (persze a repteren minden tovabbi nelkul liquor license nelkul is lehet venni)
3. Beton dzsungel, outdoor kirandulas a nullahoz konvergal (sivatagi turat leszamitva)
4. Feudalizmus
5. Ugy tudom, hogy le kell adni a vallasi hovatartozast az iskolaban a gyerekeknek, ami csak kereszteny, muzumlman vagy hindu lehet. "Other" vagy "none" nem letezik.
6. Az ev feleben olyan meleg van, hogy nem lehet a szabadban tartozkodni.

MágnásMiska 2013.04.29. 21:16:29

@charlieharper:

Végre egy értelmes tényeken alapuló hozzászólás, ami fő bloghoz kapcsolható!

Nekem néha azért hiányzik az a világ, de az első 2hónap után, tényleg dögunalom. Én mindig az aquaparkban töltöttem az időm, mert ahogy írtad más értelmes lehetőségek nincsenek.

www.youtube.com/watch?v=0u9SFIIc4-Q

mommmmo 2013.04.29. 21:17:22

@charlieharper:
1, ez valoban idegesito, bar ugy tudom privat networkon megoldhato
2, Ez csak papiron van igy (mint sok minden mas) egyszer valtottam liquor licence-t, amig fel nem fedeztem, hogy van egy rakas likorbolt, ahol nem kerik... viszont irto cuki dolog a liquor licence, eltettem kulcstartonak.
3, ez igaz, viszont hatalmasakat lehet buvarkodni.
4,tokigaz
5, a vallasi hovatartozast meg a melohelyen is kerik, de gozom nincs, mi azzal a problemad, hogy egy formanyomtatvanyra rairod, hogy kereszteny vagy, vagy hindu, vagy muszlim, vagy amit akarsz
6, ja, az tenyleg borzaszto...
Megis, ha megnezem a bankszamlamat, azt mondom megerte.. meg azota legalabb jobban ertekelem Europat.

2013.04.29. 21:20:11

Es megvalami, az arrogancia azon a kornyeken irritalo. Biztos mindenki ismeri a youtube videot, ahol az egyik saudi prince-et a NY rendorseg a foldhoz vagta, amikor ugy gondolta, hogy neki mindent lehet. Tudom, hogy az szaudi (sotet kozepkor), ez meg UAE, de egyes emberek viselkedes a kornyeken megegyezik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 21:20:56

@charlieharper: akkor azt hiszem hasonloan gondoljuk a dolgokat. Nem tudok megbekelni azzal a vilaggal, ezert nem is megyek oda.

Ettol fuggetlenul elismeresem azoknak, akik kibirjak ott.

mommmmo 2013.04.29. 21:20:58

@mommmmo: Amugy bunko europaiak meg bonuszt is kapnak: felneznek rajuk, csak mert europaiak. Es ugy poffeszkedhetnek, hogy ihaj, es max csak mas europaiak nezik ezert hulyenek oket, a nepesseg tovabbi 70%-a nem.

2013.04.29. 21:27:17

@mommmmo: az 5-os ponttal a problema, hogy papiron zsidok vagyunk, de eletben ateista. Egy ilyen papirra viszont davke rairnam.
A gyerekemet nem tennem ki egy UAE probanak (annak ellenere, hogy sok szallodalanc van ott 50% zsido kezben).
Azt sem tudnam ,hogy a munkahelyen lenne e vele problema. A forumok szerint nem valoszinu, de meg senki sem tudott 100%ra valaszolni.

Egyebkent Algeriaban a 80-as evekben 0 problemank volt a vallassal, igaz a szuleim csak folklor vallasosak voltak, de en ott csinaltam a bar mitzvomat.

Igen a bankszamla vonzo, de nekem nem er meg ennyit. Amikor az asszonynak felhoztam, ordibalas volt 2 napig. Inkabb Caymans, de ez szemelyes preferencia.

MágnásMiska 2013.04.29. 21:30:47

@Mr. Long:

Én is embörbőő vagyok!
Más fogalmakkal nem tisztában lenni és más betűket elütni. Te meg kisbetűvel kezdesz minden mondatod, ami nem betűelütés, hanem szarvas hiba.
Mellette ékezetnélküli billentyűn írok, ahol a karakterek ugyebár nem magyar billentyűzet szerint vannak kiosztva és ékezetek sincsenek felragasztva, amint láttam már másoknál DIY módjára! :)))))

Te írtad ezt:
Mr. Long 2013.04.26 10:15:36
"diplomaval diplomas munkat kell keresni, nem dobozpakolot. nem anyanyelvi szinten kell beszelni az angolt hozza. egy eros kozepfok siman eleg. nekem is annyi az angol tudasom es munkaidoben irogatok ide az angol irodambol, kedvesek, javitjak, ha valami van. a ceges oneletrajzomat is a fonokom javitotta, mert nem jol fogalmaztam es nem volt flusztralt tole."

Akkor jó és kedves, toleráns főnököd van! Becsüld meg magad, hogy munkaidőben nem a neten írogatsz, hanem a feladatodra koncentrálsz!!!
Ne hozz szégyent a fajtádra!!! :)))))))))))))

tanato 2013.04.29. 21:35:23

@MágnásMiska: Ez nem igaz én már 2011 ősze óta olvasom és kommentelem is a blogot.

MágnásMiska 2013.04.29. 21:38:41

@tanato:

Nem vitatkozom baromságon és tényeken:

tanato 0 bejegyzést írt és 1083 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2012.07.26. óta tag.

2013.04.29. 21:38:45

@Kovermadar: nekem neha munkaugben oda kell mennem. Utoljara 1 eve voltam ott. Kedvem lenne lehajolni es megcsokolni a Heathrow koszos padlojat, amikor leszallunk a koszos es hideg Londonban.

tanato 2013.04.29. 21:43:41

@MágnásMiska: Én már az origos HÁ blogon is rajta voltam

tanato 2013.04.29. 21:45:15

@tanato: Ráadásul épp egy Emirátusokból érkező post kapcsán kezdtem el aktívan kommentelni.

tanato 2013.04.29. 21:49:18

@bpetya75: Jogos,én is igyekezem visszafogni magam kommentügyileg,mostanra majdnem teljesen átment a blog a külföldön élő magyarok egymás közti beszélgetésének színhelyévé ami nem rossz,sőt kifejezetten előnyös sok szempontból.Viszont mi ugye akik itthon vagyunk,nem biztos hogy van jogunk a mások dolgába beleszólni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.29. 22:23:52

@tanato: szerintem beszelgetni, gondolatokat megosztani, tanacsot adni, tamogatast nyujtani, felhivni egyenek figyelmet olyan dolgokra, amik felett esetleg atsiklott vagy nem gondolt mindenkeppen mindenkinek joga van.

Joga ahhoz nincsen senkinek, hogy alpari stilusban beszeljen a tobbiekkel, hogy sertegessen vagy folyamatosan rosszindulatoskodjon. Ez viszont foldrajzi helytol fuggetlen (ahogy az elozo is).

Ugy veszem eszre, hogy ez is egy jo kis kozosseg, aminek tagja lehet barki (miert is ne lehetne)? Vannak itt hataratkelok, jovobeni atkelok, visszakelni vagyok vagy visszakeltek. De akar egy nyaralas tervezesehez is hasznos infot kaphat barki.

So?!

nyuszigonosz 2013.04.29. 22:35:37

@tanato: Szerintem meg nem az a fontos itt, hogy ki hol él.
Sajnálnám, ha pont te nem szólnál itt-ott hozzá, meg még jópáran, akik nem Mo határain túl élnek.
Látod, nekem pl. ti vagytok a határon túliak, (az én határaimon túliak) és sokszor érdekeset tudtok hozzádni a témához.

nyuszigonosz 2013.04.29. 22:39:36

@MágnásMiska: Valamikor azokban a napokban lett a Határátkelö átrakva az Origóról az Indexre.
Azért van sok még a kezdetektöl olvasóknak és kommentelöknek az indexen új regisztrációjuk 2012 nyarán.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.29. 23:27:16

@tanato: Nem feltetlen, meg 80-as szuletesueknel is volt, hogy orosz + angol , vagy orosz + nemet volt kozepsuliban ( akik olyan altalanosbol jottek , mint ahonnet en is, mondjuk en kikonyorogtem, hogy ne kelljen tovabb oroszt tanulnom) .

tucano 2013.04.29. 23:30:38

@tanato: türelem iz erény.
:D

kutya vacsorája 2013.04.29. 23:58:27

a gcc ország az olyan mint a gmo-burgonya?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.30. 00:49:49

@Kovermadar: hat akinek Marain mulik a maganelete es a szerelme, az fogjon meg egy vastag kotelet, mennyen le a pincebe es kosse fel magat
/pontosan ideztem?/

MágnásMiska 2013.04.30. 01:40:36

@charlieharper:

Azért az szomorú, hogy ennyire kockásítanak...

A szállodatulajok vajon hogy élik ezt mind meg? Ők mit írnak a dokumentumokra, hisz nekik is csak ki kell tölteni az általad említett nyomtatványokat!?!?

mommmmo 2013.04.30. 04:06:45

@charlieharper: mondjuk abban igazad van, en is folyamatosan ugy ereztem, rohelyes milyen szinten turkalnak a maganeletemben, legyen az a vallas, vagy barmi.
A tetopont az volt, amikor a melohelyemen elemnyomtak egy formanyomtatvanyt, hogy hol lakom, kivel es mennyiert. Aztan kiderult, azert mert felul akarjak vizsgalni a lakhatasi tamogatasok osszeget, de az fel nem tunt nekik, ez mekkora belegazolas az ember intim szferajaba. Ott nincs is ilyen, hogy intim szfera, ok mind egy nagy csalad, a sejkpapakkal, es fel sem fogjak, milyen az, amikor masok meg tisztan hivatalos alapon kivannak kapcsolatban lenni egymassal.

Mindenesetre azert nem minden feher es fekete, attol fuggetlenul, hogy a vegere mar nekem is rohadtul elegem volt, azert lattam ott tiszteletremelto, meg okos dolgokat is, meg ismertem szeretetremelto emiratusi embereket is, szoval ez az egesz "nagy hanyadek az egesz" velemeny annyira nem fekszik..persze, hogy baromira mas, mint Europa, csak nezzunk ra a terkepre, hogy hol van, meg olvassuk el az 50 evnyi tortenelmuket. Ezek utan europai mercevel lemeregetni oket, es megallapitani, hogy mekkora sz@rok, hat eleg hulyeseg. Ezt nem feltetlenul csak neked mondom.

tanato 2013.04.30. 07:09:36

@Kovermadar: @nyuszigonosz: Köszi a biztatást,azért persze olvasom továbbra is a blogot és néha belavakkantok azért egyet-egyet.

tanato 2013.04.30. 07:11:23

@tucano: Az biztos az tényleg rózsát teremt sokszor.

tanato 2013.04.30. 07:12:53

@tildy:): Ez igaz,mert azért nem ment olyan pikk -pakk az orosz tanárok átképzése.,ezért rájuk való tekintettel a 80-as évekre áthúzodott az orosz tanítás néhány iskolában.

2013.04.30. 08:21:21

@mommmmo: nem azt mondtam, hogy egy rakas %&£, hanem, hogy a sajat preferenciam szerint nem elnek ott. Van meg egy rakat orszag, ahol nem, pl Svajc, Irorszag, joval nagyobb tortenelemmel es Europaban.

M. Péter 2013.04.30. 09:59:23

@charlieharper: Meg drákói kábítószertörvények min. 4 év börtön kábítószerért, pl. egy brit turistát cipője talpán talált 0.0003g miatt itéltek el, mákostésztáról ne is álmodjon aki oda megy, több indiai is van börtönben máktartalmú curryszósz miatt.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.30. 10:07:42

@tildy:): Mi a szösz. New picture?

Na ja, nekünk is volt orosztanárunk.
Őt kellet volna átképezni angolra de valahogy elmaradt.
Kérdezték az osztályt: Angol vagy Nemet?
Mondtuk Angol.
Végül aztán maradt az orosz.
Így aztán iskolában sosem tanultam normális nyelvet.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.30. 10:12:27

@Kovermadar:
O igen.
Ez kovermadar es vaj mi személyes klubja
A kövér fiú meg a kövér lány megmondja kit vesznek be a klubba.
Ki az arra érdemes....
Majd ok eldöntik.

Uncsik vagytok.
Ezerszer hallgatom inkább hagymat mint titeket.

Különben is mióta amerikai lett teljesen visszahúzódó lett.
Egyenesen szégyenlős.

2013.04.30. 10:40:56

@M. Péter: ami kulonosen mulatsagos annak a fenyeben, hogy az afgan heroin penz UAE svereign fundsban landol

SiDor 2013.05.06. 10:18:41

@hagyma: ...es dadammm Marai a magyar erettsegi(az egyik). Szerintem Magnas Mihaly keze lehet a dologban.

SiDor 2013.05.06. 10:24:24

@DieNanny: A kopeny rajta volt. Rajta neki a nagy mohammedi testen, kibujni gondolom nem tudott belole, szal levagta azt a reszt amin a macska szunyalt es osszeszabdalt kopenyben ment a dolgara...vagy nem tudom.

Egyedul a saluki volt elfogadott, gondolom, mert vadaszni azert szeretnek ebben remekul jon a solyom es a saluki, mert macskaval eleg vidam lenne vadaszni.

Gondolom en.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása