oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. április 12. 06:56,  Miért gyűlölnek a németek? 997 komment

2013. április 12. 06:56 Határátkelő

Miért gyűlölnek a németek?

Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül.

muszlim német.jpg

„Több mint 5 éve élek Németországban, pont azért, mert még tizenévesként megtanultam felelősséget vállalni az életemért és nem másokat hibáztatni a helyzetemért. Politizálni gyűlölök, nem is szoktam, most se szeretnék, viszont néhány tényt és történetet (ami velem történt meg és nem kitaláció) szeretnék Veled megosztani.

Sajnálom, hogy ennyire sz...rul érezted magad Magyarországon, én ezzel nem értek egyet és szeretném Neked megmagyarázni, hogy miért gondolom ezt így.

Többek között én is a gyerekem jövőjét szem előtt tartva határoztam úgy, hogy pár évig (amíg az ovit kijárja) külföldön fogok élni a férjemmel. Szerintem ami itt a bajoroknál van, botrányosabb, mint ami otthon.

Botrányosnál botrányosabb inzultusok

Amíg a gyerek újszülött és csecsemő volt itthon voltam vele angol nyelvtudással. Néha levittem a gyereket a friss levegőre... Hetente értek botrányosnál botrányosabb inzultusok itt Németországban, szimplán azért, mert nem tudtam németül.

Ahogy toltam a babakocsit, valahogy minket mindig megtaláltak náci nagymamák, akik elkezdtek gügyögni a gyerekhez. (Hozzáteszem a gyereknek kék szeme és szőke haja van a mai napig.)

Volt, hogy olyan botrány volt, hogy a pékségben, amikor sorban álltam zsömléért, egy nagyikát más kávézó emberek fogtak le úgy, hogy az asztaluktól felálltak és kivezették a nénit.

Talán az volt a legdurvább.

Miért gyűlölnek?

De az orvosnál se kaptunk még soha olyan ellátást, mint egy ugyanolyan német gyerek, pedig német biztosításunk van, abból is nem a legolcsóbb fajta. Ennek ellenére sajnos eddig csak magyar orvosok diagnosztizálták helyesen és adtak megfelelő gyógyszert, megfelelő dózisban Szilvinek... pedig még hálapénzt se fizettem soha.

Szerintem jó és rossz ember létezik a földön, nem akarok bizonyos csoportokat szidni, de azért ebben az országban is van probléma bizonyos emberekkel, úgy gondolom.

Őszintén sajnálom azokat az iszlám nőket, akik analfabétán egy ismeretlen férfihoz feleségül menve, szinte még gyerekként, a kultúrájukból adódóan itt Németországban kényszerülnek élni.

De ki kell mondani, hogy nagyrészt miattuk él a felém irányuló gyűlölet a németekben, ami pedig teljesen alaptalan és csak a németek előítéletéről szól.

Vannak német barátaim, akikkel rendszeresen össze is járunk, nem erről van szó, de én meg attól kapok hányingert, hogy azért, mert német akcentusom van, vagy esetleg még nyelvtanilag is ejtek hibákat németül, egy boltban, vagy az orvosnál nem szolgálnak ki rendesen.

Ha ezért még szólok a rossz németemmel, még jobban megszégyenítenek, ráadásul a gyerekem előtt... (aki akcentus nélkül beszéli a német nyelvet, de még csak 3 és fél éves). szóval sokszor azt érzem, hogy egy hátrány vagyok a számára ebben az országban, mert jobb, ha nélkülem jelenik meg valahol).

Abból is elegem van, hogy nem tud kopogni az iszlám szomszéd és nem tudja azt elmondani, hogy a vallásából fakadóan a kutya náluk tisztátalan állat, ezért ő gyűlöli a kutyákat, hanem feljelent sunyi módon. Így én már csak egy hivatalos levelet kapok egy állatvédő szervezettől, hogy mikor fognak hozzánk kivonulni egy bejelentés alapján. (A kutyának piros lakkbőrből strasszköves nyakörve is van, ennyire el van szegény hanyagolva....)

Hergelik az embereket

Nem tudom, mert nem követem, hogy Magyarországon mi zajlik a politikai életben. Néha, ha bekapcsolom a tv-t szoktam hallani, hogy sokat fröcsögnek a zsidókra... havonta megemlékezünk a Holokausztról, stb.

Ez a másik dolog, amit nagyon sajnálok, hogy nyilvánosan, minden eszközt megragadva próbálják hergelni az embereket. Holott Magyarországon a hétköznapokban, ha csak szimplán kimész az utcára és szeretnéd az életedet NYUGODTAN élni, azt szerintem megteheted, akár zsidó vagy, akár nem.

Ki fognak szolgálni a boltban, az orvosnál és zsidó származás miatt most, 2013-ban Magyarországon biztos, hogy nem fognak egy boltban vagy orvosnál üvöltözni valakivel, még akkor sem, ha nem beszél magyarul.

Megfagyott a levegő

Erről jutott eszembe még egy konkrét példa: magánorvosi rendelőben a recepción üvöltöztek velem (lézeres szemműtét után), hogy miért nem inkább Magyarországra megyek??? Én meg mondtam nekik, hogy én most tényleg Nyugat-Európában vagyok, egy magánpraxisban????

Magyarországon egy külföldi ellátásából egy magánklinikán tényleg nem csinálnának gondot és tényleg oda mennék, ha megtehetném... de most itt vagyok és fizettem 80 eurót egy 20 perces vizsgálatért, ezért tessenek szívesek engem ellátni. A váróban megfagyott a levegő, de már nem érdekelt...

Zárásképp még csak annyit, hogy pedig itt egyfolytában arról beszélnek, hogy nem szabad rasszistának lenni, alsó tagozatban külön tantárgyat is vezettek be, ami erről szól. Itt egyik politikus sem cigányozik vagy zsidózik, csak épp az utcára nem tudsz nyugodtan kimenni és elintézni valamit. Ha külföldi vagy.

Melyik a jobb?"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr65217377

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amarynda 2013.04.13. 14:32:13

Mekkora kamu....
egy szavat se hiszem el a posztbol;-(((

Igényes 2013.04.13. 15:08:15

@Ludovikás Levente: Magyar állampolgárságról szerintem akkor nem tudsz lemondani, ha nagyon akarsz. Az rád van sütve, amíg élsz. Legalábbis az előző alkotmánynál mintha még így lett volna, most nem tudom.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.04.13. 15:21:20

Cikkirónak: tanulj meg németül rendesen, akkor nem lesz kisebbsegi komplexusod.

Ludovikas: nemet allampolgarsagnal ( 3-4 eve legalabbis ) meg ugy volt hogy mivel magyarorszag nem ellenzi megtarthattad a magyart is. Lemondashoz levelben kell a magyar kozt. elnokhoz fordulni...

Rebarbaraa 2013.04.13. 16:28:40

@Sanyi9: Nem olyan regen lattam egy kepet facebbokon. Egy nagyon oreg, osz ember ul, egy bottal a kezeben. A kep ala a kovetkezo volt irva (ha nem pontosan idezem bocsi): "En fiatal koromban nem hatizsakkal jartam Europat, hanem lebombaztam a ge..be!"

:DDDD Szoval akar lehet is benne valami, hogy a 60 ev feletti nemetek mind nacik:DDDDDDDDDD (bocs csak vicceltem)

Rebarbaraa 2013.04.13. 16:31:41

@Igényes: "Magyar állampolgárságról szerintem akkor nem tudsz lemondani, ha nagyon akarsz. Az rád van sütve, amíg élsz. Legalábbis az előző alkotmánynál mintha még így lett volna, most nem tudom."

Egyszeru: nevet valtoztatsz,kinezetet is. Es ha nem beszelsz jol nemetul akkor azt mondod, hogy magyar koncentracios taborban voltal eddig es ha nem magyarul beszeltel megfenyegettek, hogy szappan lesz beloled:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.13. 16:39:57

Na, jovo honapban par nap Nemetorszag, nyugati resz:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.13. 16:49:03

@sargabicikli: Gondolkoztam mit is irjak. Nem eleg nagy segitseg, hogy ott lehettek, adtak munkat? Te mikor adnal Magyarorszagon olyan kulfoldinek, alapfokon sem beszel netna magyarul.

En elhiszem, hogy nehez elboldogulni angolul, nekem is szoltsak -mint irtam jovo honap elejen atugrom- hogy azert kicsit frissitsem fel a nemetem, mert nem igazan szeretnek angolul beszelni, de oke, ez van, alapfokon talan meg tudok, es talan ertekelik majd a probalkozast.

Mindesetre erdekes elvarasaid vannak. Latatlanban olyan embernek tunsz, akinek nagyon nem szivesen segitenek , mert elvarod a segitseget, elvarod, hogy ok tegyenek valamit erted.

Ne feledd, te mentel oda, neked kell alkalmazkodni, neked kell az utad kitaposni. Komolyan, mire varsz? Sult galambra?

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 18:02:36

@Réka ‎:
Jelentem, nem voltak meg randin.
Ez azért is nehéz mert értelmi színvonalban különbségek vannak. Es sajnos nem az én javamra.
Másodsorban azért mert a halacskát mar kifogtak.
Így a randi szó értelmét vesztette.

Azért azt meg megjegyeznem hogy értelmi színvonalhoz meg fel tudnék nőni motiváció eseten, de második felvázolt probléma mar nagyobb akadályokba ütközik.

Sajnos romantikus és álmodozó engem mindig kiütközik amikor azt hiszem hogy a vakszerencse egyszer boldoga tesz.
E van....

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 18:21:33

@DieNanny:
Ismerd meg ellensegeidet. Tartja a mondas.
Mindezek azt bizonyitjak hogy a vallasokat azert talaltak ki hogy az egyszeru,tudatlan es irastudatlan tomegeket manipulaljak a hatalmat birtoklok.
Valamint ezzel vegyek ra oket a helyesnek tartott viselkedesi mintakra.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 18:22:30

@DieNanny:
Istinjah – Washing the private parts

On using the toilet, Muslims wash away urine or fæcal matter with clean running water. This is called Istinjah. It is usually achieved with a large pot with no handle, usually with a teapot-shaped spout, called a lota, shattaf or bodna, and used like a bidet, though far more manageable than the latter. WC provision for Muslims should include a lota and a source of clean running water, preferably in the cubicle itself.
Given the strong emphasis on personal hygiene, it should be no surprise that men’s upright urinals are unacceptable to Muslims. For the uninitiated, it may be necessary to explain that these furnishings provide the user’s lower half with a fine, evenly distributed spray of impurity from his own and his neighbour’s business and serve only to confirm Muslims in their self-belief that they have a superior lifestyle. Instead, toilet is always performed individually, out of sight, sitting or preferably squatting.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 18:23:36

@DieNanny:

guide.muslimsinbritain.org/guide9.html

Islamic toilet etiquette Main article: Islamic toilet etiquette The Islamic faith has particular rules regarding personal hygiene when going to the toilet. This code is known as Qadaahul Haajah.[2][3] Issues of laterality, such as whether one uses the left or right hand and the foot used to step into or out of toilet areas, are derived from hadith sources.[4] The only issue which the Qur'an mentions is the one of washing one's hands especially following going to the toilet which is mentioned in verse 5:6. Examples of these rules include, but are not limited to: It is strongly forbidden to make the toilet close to the flowing waters, or to be by a flowing water whilst relieving yourself. It is more preferable to step into the bathroom area with left leg and step outside the bathroom area with right leg. /wiki/Islamic_hygienical_jurisprudence

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 18:24:09

One should remain silent whilst on the toilet. Talking, answering greetings or greeting others is heavily disliked.[2] One should not face nor turn one's back on Qibla whilst relieving oneself.[2] When leaving the toilet one should also say a prayer, "Praise be to God who relieved me of the filth and gave me relief."[2] Use of toilet paper is acceptable, but washing with water is still needed for purity.[5] en.wikipedia.org

DieNanny CH 2013.04.13. 19:04:18

@dirtyfreebird:
Az kellene, hogy a Tízparancsolatot mindenki helyesnek tartsa. És akkor eljő a világbéke...

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 19:17:58

@DieNanny:
Na ne kamuzzal mar.
En se tudok de ha en ertem neked is kell.
Egyebkent meg tanulj meg angolul.
Ne legyel mar hulye. (-:

De a lenyeg. A vallasban van leirva hogy mosni kell a segguket.
Es mossak is a torokoktol az arabokig mindenki.

Most azt akarod mondani hogy ne kivanjam meg felebaratom feleseget?
Es ha a feleseg kivan meg engem?

Ludovikás Levente 2013.04.13. 19:18:00

@Igényes:
Kösz akkor mindketten eljutottunk ugyanoda: hogy nem tudom. Én mondjuk nem is akarnék lemondani róla, csak arra voltam kíváncsi, hogy akik itt már német állampolgárságot elnyert asszimilánsként adják elő magukat, jogosultak-e pl. szavazni a magyarországi választásokon

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.13. 19:23:05

@ctboy:

Nem én írtam, Az még az Origón volt, de ott nem voltam sosem rendszeres hozzászóló, mert idegesító az Origo blogszoftvere.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 19:27:32

@Ludovikás Levente:

Ha felveszed a nemet állampolgárságot le kell mondanod a magyarról.
Mivel a nemet állam nem ismeri el a kettős állampolgárságot.
Vagyis nem szavazhatsz Magyarországon. Mar ha az olyan nagyon fontos volna valakinek.

"A német állampolgárság igénylésének feltételei
8 év jogszerű tartózkodás Németországban, biztos jövedelemforrás (kivételt képeznek természetesen a szociális juttatások), a német nyelv ismerete, álampolgári eskü és feladott eredeti állampolgárság. "

2013.04.13. 19:46:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: probaltam hozzaszolni a blogoddon az egyik bejegyzeshez, de nem mukodott a hozzaszolas gomb

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.13. 19:47:39

@charlieharper:

Valami ideiglenes műszaki baj lehet. Nálam korlátlan a hozzászólás.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.13. 19:48:31

@dirtyfreebird:

Ez úgy szokás csinálni, hogy aztán visszakérni a magyart.

Gizi06 2013.04.13. 20:24:03

@dirtyfreebird: Bocs, de amiota Mo az EU-hoz tartozik, nem kell lemondanod a magyar allmpolgarsagrol. Lehetsz kettös allmpolgar is.Magyar-nemet.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 20:31:54

@Gizi06:
Bocs, de nem lehetsz kettős állampolgár a nemet jog szerint.
Es mindez nem attól függ hogy Magyarország uniós tag e vagy sem.
Nem lehetsz kettős állampolgár!!!
Es Szlovákia sem ismeri el a kettős állampolgárságot.

kitekinto.hu/europa/2013/02/20/kampanyfogas_lett_a_ketts_allampolgarsag/

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Hmm...valószínűleg ez a kreatív megoldás működhet.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.04.13. 20:36:49

@dirtyfreebird: a nemet allam tamogatja a kettos allampolgarsagot, es nem az uj hanem a regi allamod donti el hogy ha felveszel megegyet akkor le kell-e adnod a regit. szoval hulyeseget irsz.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 20:47:29

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:
Te írsz hülyeséget.
Ha nemet állampolgárság felvételének feltétele a másik állampolgárságodról való lemondás a nemet jog szerint.
Ahogy a szlovák állampolgárságú személy is elveszti a szlovák állampolgárságát ha felveszi mondjuk a magyart.
Es teljesen mindegy hogy a magyar állam elismeri a kettős állampolgárságot.
(max. eltitkolni tudod)
Szóval a logikád teljesen megbukott.
Egyébként csak a google-t kellene tudnod használni es nem írnál hülyeségeket.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.04.13. 20:50:56

@dirtyfreebird: akkor bescannelm mind a ket utlevelem, hogy elhidd. amirol te irsz az egy nemregi hir, hogyha majd egyszer valaki hatalomra kerul akkor talan mi lesz majd... egy igeret ami meg kampanyfogas szinten sincsen. ennyi.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 20:53:23

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Germany and Austria usually do not allow dual citizenship except for persons who obtain more than one citizenship at the time of birth.[15][16] Germans and Austrians can apply for a permit to keep their citizenship (Beibehaltungsgenehmigung) before taking a second one (for example, both Austria and the U.S. consider Arnold Schwarzenegger a citizen). In general however, any Austrian who takes up a second citizenship will automatically lose Austrian citizenship.

Szóval nincs miről beszelni.

tsabus UAE 2013.04.13. 20:54:26

@sargabicikli: "de nagyon sok idős ember még mindig náci értékrend szerint éli itt az életét"

Kérlek, könyörgöm, ne tetézd ! Szívesen elhiszem, hogy igaz, amit írtál, valamint nem vonom kétségbe a jószándékodat sem, csak már ne írj ! Légyszi, ne osszad meg a gondolataidat papíron, neten, kőtáblán, vagy pólón ! Soha ! Bevásárló listát se ! Üzenetet se a hűtő ajtajára !

Nagyon fáj...
(Tudom, én vagyok az állat, hogy elolvastam.)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 20:58:32

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Szerintem te nem tudsz szöveget értelmezni.
A cikk amit linkeltem éppen arról szol, hogy majd egyszer talán engedélyezi a nemet állam a kettős állampolgárságot.

Be scenelheted a ket utleveledet.
Attol meg a nemet allam jogrendszere szerint le kell mondanod az elozo allampolgarsagodrol hogy felvehesd a nemetet.
Eltekintve termeszetesen a kivetelektol, mint gyermek szuletes, stb.

Akkor te megszegted a nemet allam torvenyeit vagy pedig lemondtal a magyarrol es kesobb felvetted ujra azt.

Azert azt a scanet ne kuld el a nemet allamnak. (-:

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 21:01:02

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:
Ugyebar nekem is van allando magyar lakcimem pedig be kellett volna jelenteni hogy kulfoldon van ideiglenes vagy vegleges.
Egeszsegbiztositasom is lenne ha nem jelentkeztem volna ki a rendszerbol.
Es mindez csak azert van mert a rendszer nem atlathato.
Attol meg nem lehetne.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.04.13. 21:02:10

következő szavaknak nézz utána: "usually". ezenkivül hiába linkelsz ausztriáról szóló cikkeket, ismétlem: amiről irsz az az eset amikor valaki alapból német és még mást akar szerezni. ellenben ha valaki valahonnan jön, akkor a németek nem veszik el a régit. és ezt nem googleról linkelem hanem zsebemben mindkét papirral... nem hinném, hogy velem és még sok mással akit személyesen ismerek kivételt tettek volna :))))

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 21:22:03

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:
Figyelj, drasztikus leszek.
Te hulye vagy.
Eled tesznek egy torvenyt es azt mondod nem igaz.
Usually ???
Akkor leirnad hogy te megis milyen kivetel vagy ???
Birom mikor nem fejtik ki az igazsag minden reszletet.

Mint irtam, lehet hogy van kettos allampolgarsagod.
Attol meg a nemet jog nem engedi azt meg hogy te mint magyar odamesz es 8 ev ottlét utan felveszed a nemet allampolgarsagot anelkul hogy lemondanal a magyarrol.

Tudod mit.
Huzz a faszba baszd meg.
Idiota baszdmeg.
Te direkt vagy ilyen hulye vagy csak megjatszod?

Tudod a sebeseghatarok is meg vannak szabva megsem tartjak be.

M. Péter 2013.04.13. 21:22:19

@dirtyfreebird: EU és svájci állampolgárságot külön engedély nélkül meg lehet tartani, és megfordítva egy német sem veszti el a német állampolgárságát, ha valamelyik másik EU tagország vagy Svájc állampolgára lesz.

2013.04.13. 21:37:16

Igy nez ki a piros lakk nyakorv csillogo kovekkel (mi a franc az a strasszko?)
www.amazon.co.uk/Diamante-Crystal-Rhinestone-Luxury-Collar/dp/B00B49HKVS/ref=sr_1_27?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1365881610&sr=1-27&keywords=red+dog+collar

Tegnap ota probalom elkepzelni, hogy nezhet ki, mondjuk egy kuvaszon. Meg nem sikerult!

2013.04.13. 21:40:58

@charlieharper: 'Kicsit meredek osszehasonlitani egy tamil vagy kannada beszelot, aki ordit egy hindit beszelovel es a gyerekkel gugyogo idegbeteg nagyit (ami a posztban volt). Meg mindig nem tudjuk egyebkent, hogy miert naci es nem csak szimplan mentalis serult.'

Csak a tamilok csinalnak ilyeneket (ugy ertem, kannada beszelok nem). Miert meredek osszehasonlitani a nenivel? Pont ugyanaz tortent, az addig teljesen normalisan viselkedo neni / boltos magabol kikelve uvoltott amint meghallott egy idegen szot. Ha ezek az emberek 'szimplan mentalis serultek' lennenek, akkor idegen szavak nelkul is eleve agressziven lepnenek fel. Ezek az esetek arra peldak hogy milyen szintu intolerancia tud felhalmozodni egyesekben egy masik embercsoport irant.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.04.13. 21:44:57

@dirtyfreebird: a törvényt amiről beszélsz akkor majd légyszi linkeld .)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 21:45:03

@M. Péter:
Kedves Péter, leírnád nekem az ez irányú jogszabály élérhetőséget?
Mivel minden felelhető a te állításodnak ellentmond.
Éppen hogy most beszelnek a nemet parlamentben arról hogy talán mégse kellene kényszeríteni másokat az eredetiről való lemondásra.
Esetleg előfordulhat hogy a hivatalos törvényi szabályozással ellentettben nem követelik meg, hogy lemondjanak más országbeli állampolgárságukról a nemet állampolgárságot felvevők?

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:
Neked meg bocs a drasztikus hangvételért.
Faj a fülem.
Törvény szerint nem lehet a nemet állampolgárságot felvenni a másikról való lemondás nélkül.
Oké, gyakorlatban azt mondod nem követelik meg.
Tudnál te is törvényt mutatni erről?

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 21:50:01

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Csak ketszer tettem meg.
Helyzetem kicsit nehez leven nem beszelek nemetul.

Egyebkent mar latom mi lesz ennek a vege.

Egyszer az hogy nem tudsz fogalmazni.
Mert az kezd korvonalazodni hogy torveny szerint le kell mondanod a magyar allampolgarsagrol de a hivatalok megsem kovetelik meg.

Es hiaba vigyorogsz, es hiaba van neked ket utleveled.
Nem tartottad be a torveny, vagy az ugyintezo nem kovetelte meg a feltetelek teljesuleset.
Ugyhogy visszatertunk a kiindulo ponthoz.
Technikailag lehet kettos allampolgar de a nemet torveny szerint nem.
Egyebkent meg te linkeld a torveny, te vagy nemet allampolgar aki beszel nemetul.
Majd google translate-tel lefordittatom.
Vagy magyarorszagi svab.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.04.13. 21:50:10

1,. stilusra figyelj :)

2,.
Staatsangehörige von Mitgliedsstaaten der Europäischen Union und der Schweiz werden unter Hinnahme von Mehrstaatigkeit eingebürgert.

Muscari 2013.04.13. 21:51:27

@charlieharper: a strasszko az kb. az, ami a nyakorvon van, amit belinkeltel. Egyebkent a nyolcvanas evekben volt nagy divat Mo-n, hajcsatok, fulbevalok, meg strasszkovel kirakott ruhak is voltak. Nekem persze nem volt, mert anyukam izlestelennek tartotta (nem ertem, egyebkent, hogy miert ;-)), igy nekem sosem vett.
Valszeg te azert nem hallottal rola, mert 1. pasi vagy, 2. nem eltel Magyarorszagon abban az idoben.

Hihetetlen, hogy felizgatott a kerdes :-)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 21:59:38

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:
@M. Péter:
Jol van nemetek.
Igazatok van.Nekem nincs igazam.

I hope you are both happy then.
You won.
But my father still strongest then yours.
I do apologise about my behaviour.
Please, beg my pardon.

Loss of German citizenship

German citizenship is automatically lost when a German citizen voluntarily acquires the citizenship of another country. To this there are two exceptions:

When the German citizen acquires a nationality from within the European Union, Switzerland, or another country with which Germany has a corresponding treaty.
Dual citizenship

2013.04.13. 22:00:26

@Mirjam2: mert a tamilokra raeroszakoljak a hindit. Ezert nem szeretik es sokan tartjak egyenesen inzultusnak, ha hindiul beszelsz hozzajuk. Tele van egyebkent tamil vs hindivel az internet. Sokan tartjak inzultusnak.

A gugyogo nagyira senki nem eroltette, hogy a nemeten kivul mast beszeljen es nem a tamil vagy jelen esetben a bajor kultura megsertese miatt orditott.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 22:00:31

@M. Péter:
@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Allowed under following circumstances:

If he/she is an EU or Swiss citizen during naturalization.
If he/she is a refugee and holds a 1951 travel document during naturalization.
where a child born to German parents acquires another citizenship at birth (e.g. based on place of birth, or descent from one parent)
where a naturalized German citizen, or a child born to non-German parents (non-EU or Swiss) in Germany, request and obtain a permission to keep his foreign nationality.
where a German citizen acquires a foreign nationality with the permission of the German government (e.g. existing relative ties or property in Germany or in the other country or if the occupation abroad requires domestic citizenship for execution)

2013.04.13. 22:02:54

@M. Péter: ezek a 30betus szavak ebben a nyelvben.... Meg a szemnek is rossz. Mint irtam, 0 nemet tudasom van, ugyhogy sajos nem tudom megnezni, de hiszek neked.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.04.13. 22:03:19

egyébként nem egyértelmű. de igy van. a magyar szabályozás is ködös, a magyar állam nem támogatja a kettős állampolgárságot de megtűri, valami hasonló hablaty volt mikor utoljára néztem. gondolom nem véletlen, igy szimpátiai alapján azt mondhatnak bárkinek amit akarnak .)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 22:04:14

@M. Péter:
@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Szóval, íze-mizé,
Fogadjatok bocsánatkérésemet és köszönöm hogy felvilágosítottatok.
(Meg jó hogy nem ismer itt senki.)
Bocsi a csúnya beszédért.
Majd kimosom a számat szappannal.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 22:07:50

@Muscari:
O , jól fut a kiegészítők piaca bizonyos shopokban. Bor, korbács meg ilyenek.
Ha érted mire gondolok.

2013.04.13. 22:11:37

@Muscari: errol csak a my big fat gipsy wedding-re asszocialok. Ha, nezted a musort, tudod mirol beszelek

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.13. 22:25:23

@Réka ‎:
Hmm...
Mi ez az empátia?

Azért lehet hogy bemutatja a pasiját, ha befejezte a költözködést.
Nem mintha sok idom lenne, de hat nem utalhatok mindenkit.
De sajnos nem szeretek szembesülni a korlátaimmal.
Es ha nálam okosabb emberekkel találkozom akkor azt nem tudom elkerülni.

2013.04.14. 02:43:13

Felmerült bennem, hogy "Zsófi" kormány által fizetett blog-oló. Ha nem, akkor meg nagy marhaságokat ir amikor azt állitja
hogy Mo-n nyugodtabb, békésebb és előitéletektől mentesebb az élet. Ez sajnos nagyon nem igy van. Aki pedig Németországba költözik, az vagy tudjon, vagy tanuljon meg németül - ez elemi dolog.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.04.14. 03:30:07

@DieNanny: "Az kellene, hogy a Tízparancsolatot mindenki helyesnek tartsa. És akkor eljő a világbéke."

Sajnalom, jogy nem tudsz angolul (egy kicsit talan?) mert George Carlin zsenialisan levezeti hogy nem kell tiz. Eleg abbol harom is.

www.youtube.com/watch?v=CE8ooMBIyC8

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.04.14. 03:32:28

@sargabicikli: a feketéknek nem sértő, ha azt mondod rájuk, hogy fekete, ők maguk is használják magukra nézve, vagy másokkal kapcsolatban (tudom, mert a férjem fekete). Sőt meglepő, de használják azt is, hogy fehér ember, hiszen valahogy csak kell különbséget tenni a színek között??
(Érdekes, bár nem ide tartozik, hogy a többi "színt" nem használják, még soha nem hallottam a kínaira nézve, hogy sárga, hanem hogy kínai, vagy indiai, meg arab.Csak a fehér- és a fekete embernek van "színe")
Te pedig kedves posztoló, feltétel nélküli szeretettel szólva, olyan sötét vagy, mint egy fekete ember bőrszíne.....:)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.04.14. 04:10:47

@petrasp: Ez azert egy kicsit arnyaltabb ennel.

Can white people say nigger ?
Nem igazan. Par kiveteltol eltekintve.

Itt egy elemzes Chris Rock-tol.
www.youtube.com/watch?v=iau-e6HfOg0

DieNanny CH 2013.04.14. 07:00:18

@charlieharper:
"ezek a 30betus szavak ebben a nyelvben"
:-)
És ehhez mit szólsz: 'hajthatatlanságunktól'?

Eleinte a német nyelvben ez nekem is furcsa volt.

DieNanny CH 2013.04.14. 07:06:12

@ctboy:
Sajnos tényleg nem tudok... :-(
Melyik az a három?

(Politikusainknál 1! elég lenne: 'Ne lopj!')

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.14. 07:22:01

@dirtyfreebird: ez csak azt jelenti, hogy Ausztria nem engedi SAJÁT állampolgárainak, hogy felvegyen az osztrák mellé még egyet.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.14. 07:23:45

@dirtyfreebird: Szlovákia is csak a szlovák állampolgárságról rendelkezik. (mert csak arról rendelkezhet)

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.14. 07:27:19

@dirtyfreebird: és ez az idézet is arról szól, hogy a német állampolgárnak nem lehet másik állampolgársága.

egyszerűen arról van szó, hogy egy állam csak a saját állampolgárságról rendelkezhet. azt mondhatja, hogy a saját állampolgárainak nem lehet második. azt is mondhatja, hogy külföldi állampolgárnak nem ad német állampolgárságot, de azt nem, hogy a külföldi állampolgárságát elveszti, ha kéri a németet, mert más állam állampolgárságáról egész egyszerűen nem rendelkezhet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.14. 07:58:43

@dirtyfreebird:

Persze ennek van kockázata. Ugyanis ha aztán a hatóság rájön, elveszted a németet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.14. 08:02:32

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Németország alapesetben nem enged több állampolgárságot, de vannak kivételek.

Ha német állampolgár más állampolgárságot megszerez, automatikusan elveszti német állampolgárságot. Azonban ez nem vonatkozik arra az esetre, ha a másik állampolgárság más EU-tagállam állampolgársága.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.14. 08:10:04

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

A magyar államot nem érdekli, hogy egy magyar állampolgárnak van-e más állampolgársága vagy sem. Ezt takarja a "nem támogatja, de eltűri" szakasz. Azaz a magyar állam nem köt pl. egyezményt más államokkal ez ügyben. az utolsó ilyen egyezmények fel lettek mondva a 90-es évek elején. (Korábban volt pár országgal egyezmény az állampolgárságról.)

A magyar hatóság számára a magyar állampolgár csak magyar állampolgár, pl. nem hivatkozhat más állampolgárságára.

Az egyetlen hely ahol van korlátozás a több állampolgárságúak ellen, az a Külügyminisztérum. Nem vesznek fel olyan embert, aki nem csak magyar állampolgár - ennek oka, hogy aztán ne legyen diplomáciai bonyodalom, ugyanis ha egy magyar diplomata X állampolgárságú is és elmegy X-be, ott automatikusan elveszti diplomáciai mentességét, ami nem lenne elfogadható.

szaszo71(D) 2013.04.14. 09:01:57

@dirtyfreebird: Ha felveszed a német állampolgárságot, megtarthatod az eredetit, ha az EU-s. Tehát nem kell lemondani a magyarról.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.04.14. 11:19:14

@DieNanny: George Carlin-t nem lehet leforditani.
Ha csak a forditást olvasnád, csak egy suta értelmetlen primitiv felsorolást kapnál.
Pont az a zseinális ahogy elmagyarázza hogy a tizből miért is nincs szükség 8-ra. Majd a végén hozzátesz egyett, hogy meg legyen az igazi poén.
Tényleg szentségtörésnek érezném ha egy primitiv probálkozással elrontanám a jelenetet.
(Ne haragudj hogy csak az érdeklődésed csigáztam)

Tjuca 2013.04.14. 11:46:30

@Whave: cipruson, máltán, thaiföldön... nincs szabály

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.04.14. 12:12:56

@ctboy: igen, ez igaz. De arról beszélt Zsófi, hogy lemagyarozni egy magyart pontosan olyan rossz, mint lefeketézni egy színesbőrűt, afrikait. Na most azt mondani egy feketére hogy fekete, az nem baj.
Nyilván a néger nem a megfelelő, de érdekességként, a férjem nem is ismerte ezt a szót addig, míg meg nem kérdeztem tőle hogy mit jelent ez számára (mármint ha lenégerezik).

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2013.04.14. 14:46:37

A kommentek elejét olvasva a felháborodást láttam - és nem adok igazat. Azért, mert egy ember végre nyitott szemmel jár-kel, látja és hallja, hogy mi a gond és ezt le meri írni, miért lenne furcsa? Miért nehéz elhinni, hogy a folyamatos pórázon tartás, amit a németekkel '45 óta mind a "szövetségesek", mind pedig a zsidók művelnek (a kárpótlásokra gondolok)(és nem, egyáltalán nem zsidóztam, mert ha a burmaiak kérnék a kárpótlásokat, most azt írtam volna: a burmaiak) igenis kihozza ebből az elnyomott, lelki terrorban tartott nemzetből az állatot?
A posztoló igenis látja ezeket a dolgokat, miért acsarkodik a német a másikra, mi történik egy olyannal, aki nem ott született - helyesen lát. A nyugati világ (nem csak a német) egyre keményebben rasszistává és kiközösítővé válik, miközben meghasonul önmagával, hiszen backstab (libsi) szájkaratét folytat és olyan törvényeket alkot, amivel önmagának mond ellent.

agymosott.blog.hu

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.04.14. 15:41:26

@Tom Bobb: node a 100+ ember (saccoltam), aki ennek az ellenkezőjéről tanúskodik a kommentfolyamban, azok mind rosszul látják?
Te hány évet éltél Németországban? Te is azt tapasztaltad, mint a posztoló?

ikiv0000 2013.04.14. 16:06:08

@Tom Bobb: A hölgy nem nyitott szemmel jár, hanem paranoid módon keresi, hogy ki az aki esetleg "gyűlöli" őt. Én is elő tudnék adni számtalan velem megtörtént esetet a posztolóhoz hasonló színezetben, de én nem gyártok magamnak képzeletbeli ellenségeket. Például mikor betegen nem fogadott a doktornő mondván túl sok a paciense így kénytelen voltam a másikhoz menni aki pedig mogorva volt, kitalálhattam volna, hogy utálják a külföldieket és nekem nemhogy még akcentusom van, hanem még a tanárnőmnek (német) van is mit tanítania nekem. Ehelyett egy héttel később megbeszélhetem a német kolleganőimmel, hogy ők sem szeretik a másik dokit mert bunkó, de sajnos már nekik sem jutott hely a doktornőnél mert mindenki hozzá akar menni. És láss csodát nem volt szó idegen gyűlöletről, pedig hogy előadhattam volna annak, nem?

ikiv0000 2013.04.14. 17:35:49

Másik példa: mikor valamilyen templomtól jött két idős német úr (a bibliáról akartak valami oktatást tartani és így híveket szerezni a templomnak), akkor udvariasan közöltem velük, hogy nem vagyok hívő és nem is akarok az lenni, nem voltak erőszakosak semmi, de az egyikük a második mondatomnál rávágta, hogy ugye én magyar vagyok. Megsértődhettem volna én is a hölgyhöz hasonlóan, hogy le mertek magyarozni, de nekem nincs bajom a származásommal ezért nem éreztem, hogy ezt szégyenlenem kéne és ezért nem is vágtam rájuk az ajtót rögtön. Helyette megkérdeztem, hogy honnan jött rá, mire az öreg mosolyogva eldicsekedett vele, hogy az akcentusomból mert neki mennyi magyar ismerőse és barátja van, mert a környéken sok magyar él, majd csillogó szemmel elmesélte fiatalkori élményeit arról a gyönyörű Magyarországról, mert hát ott mindenki milyen kedves és és barátságos. Aztán a kisöreget nem akartam lelombozni, hogy azok az idők már régen voltak. Így nem mondtam neki semmit csak mosolyogtam.

ikiv0000 2013.04.14. 17:51:00

Írhatnék még 1000 példát, amit hát így is meg úgy is elő lehet adni. De az előző két történet is elég ahhoz, hogy lehessen látni egy hozzáállás béli különbséget. Az első példánál írhattam volna én is, hogy az egyik doki nem volt hajlandó fogadni a másik meg bunkó volt mert a nyelvi hibákból és az akcentusból biztos rögtön levágták, hogy külföldi vagyok. Vagy mondhattam volna, hogy a náci (csak a posztolótól idézek én nem vagyok ilyen csökött) öreg félbeszakított a mondatom közepén és lemagyarozott mire én rávágtam az ajtót. Sőt nem éreztem lenézést a gyógyszertárban sem mikor a nő kiröhögött, mert annyira váratlanul ért és ledöbbentett, hogy az antibiotikumért amit a doki írt fel nem kell fizetni, hogy kétszer is visszaléptem, hogy biztos mehetek-e fizetés nélkül. Mikor észhez tértem a döbbenettől inkább vele nevettem, mert tényleg elég idétlenül hatott a jelenet. Ugye mennyire egyszerű lenne ezekből a helyzetekből egy ellenséges szituációt varázsolni elmondva, vagy akár valósan is.

ikiv0000 2013.04.14. 19:00:32

@Kraxelhuber: Én egy olyan területen élek Németországban, ahová a második világháború után nagyon sok svábot kitelepítettek Magyarországról. Mivel a svábok elég zárt közösségeket alkottak akkoriban a legtöbb akkor kitelepített család szerintem még tisztább vérű német volt mint az itt lévők, ennek ellenére ők még 60 év távlatából is megmaradtak magyar családoknak. Minden tősgyökeres itteni német úgy beszél róluk, hogy a magyar családok. Félreértés ne essék nagy tiszteletnek örvendenek, de ők akkor is magyarnak számítanak a németek számára genetika ide vagy oda. És sok esetben ők is így tekintenek magukra, és itt pedig zárt magyar közösségeket alkottak. :) Tehát akár genetikai törzskönyvet is vihetsz, te akkor is magyar leszel idekint. A nyugati államokban élők a keletiből érkezettet meg sokszor oszizzák és bizony lehet találni olyan nyugatnémetet aki nem szereti az oszikat. Mint ahogy Mo.-n van aki megjegyzést tesz a szögedire, vagy a budapesti levidékezi a más nagyvárosiakat is.

Almandin 2013.04.14. 20:21:32

@mmvvm: Szerintem a posztoló olyan beállítódású ember lehet, aki inkább a rossz dolgokat veszi észre és azokra emlékszik. Míg a pozitív gondolkodású emberek fordítva. Valószínűleg minden kint élő embert érnek jó és rossz benyomások is, hiszen nem minden német egyforma (mint ahogy minden magyar sem). Az, hogy mi marad meg tartósabb emlékként valakiben, a beállítódásától függ.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.15. 11:21:37

@Tom Bobb: a paranoia es rosszindulat nem nyitott szem.
sot.

az a kifejezetten csukott szem. de minimum szemellenzo.

Intizar 2013.04.15. 21:16:38

Nem nagyon rokonszenves nekem ez a poszt, de annyit megjegyeznék barátilag, hogy érdemes volna alaposan átnézni, kijavítani, akkor talán jobb hatást tenne.
Épkézláb, egyeztetett mondatok kellenének, érthető történetek. Miféle náciságot művelt a "náci" néni? Mi volt a baj a másik nénivel? Vagy azokkal volt a baj, akik lefogták? Így ez rettentő furcsa. Továbbá mi ez a dolog a német akcentussal, ez hol hiba, ki veszi zokon?
Mi az, könyörgök, hogy iszlám nők? Az iszlám egy vallás, követőit moszlimnak, muszlimnak, muzulmánnak vagy mohamedánnak nevezzük, elég nagy a választék.
A kutya története is érthetetlen. A vallási megalapozás eleve sötét (a hagyományos fölfogás szerint tisztátalan, de modern vélemények szerint nem "haram" kutyát tartani, tartanak is sokan), aztán meg hogyan nézhetett ki az a följelentés? Segítség, rendőrség, a gyaur szomszéd kutyát tart! És akkor rohan a német policáj, naná.
Ja, és attól még lehet egy kutya rosszul tartva, hogy ékköves nyakörvet visel. Pl. kirakják a szűk udvarra, és ott vonít naphosszat. Vagy nem sétáltatják eleget. Vagy mit tudom én. Mindehhez mi köze a nyakörvnek? (Legföljebb a gazdi ízlését ítélhetjük meg róla. Én a magam részéről negatívan, de ez nem számít.)

2013.04.16. 03:57:58

@charlieharper: Maradjunk annyiban, hogy szerintem a ket eset (bajor nagyi - tamil boltos) nagyon hasonlo. Veletlenul eltem par honapig Tamil Naduban, illetve korabban Del-India mas reszein is, tehat nem kell nekem megmagyarazni miert nem szeretik a tamilok a hindit.

ZOH 2013.04.16. 11:59:00

ez milyen hülyeség már... val.sz. sima projekció

tuti van valami komolyabb gebasz a posztolóval, mi pont az ellenkezőjét tapasztaljuk az egésznek

Phoenix77 2013.04.17. 20:27:17

@Egon Krenz: Te ki vagy?? Már ne is haragudj. De hogy egy senkiházi az biztos. 35 vagyok, ebből 15-öt végigdolgoztam multitól kezdve szinte minden szférában. Az utolsó munkahelyemen sorra golyózták ki az embereket, csupáncsak mert nem nyaltak be csontig. És én ez után mertem terhes lenni, az első gyerekkel. Bocs, hogy úgy gondolom nekünk is járna ennyi adó-és tb fizetés után némi jutattás, te idióta. Úgyhogy te engem se ne nézz le, se ne osztogass lekezelő kommenteket. Mondjuk pont ennyit is érhetsz.

Phoenix77 2013.04.17. 20:31:27

Egyébként, pont az ilyen aljas emberek miatt (@Egon Krenz:) kerülök bármilyen megnyilvánulást. Ezt azért volt muszáj, mert a posztoló hölgyeményt személyesen ismerem, így a véleményem itt a leghitelesebb vele kapcsolatban. Na, sziasztok.

Phoenix77 2013.04.17. 20:37:30

Még annyi Egonkának: ha a schwarzolás alatt "életem" a fekete munkát érted, pont olyannak írtad, aki 15 évig, jól kereső, bejelentett munkaerő volt, te nagyon okos. Pont olyan vagy, mint a posztoló, aki szintén olyanról ír (milyen Magyarországon átlagfizetésből, hitellel megélni), amiről halvány fogalma nincs, mert kb. 10 éve eltartják. Szánalmas.

Egon Krenz 2013.04.17. 22:56:01

@Phoenix77: Ha jól kereső emberke voltál pláne bejelentve akkor meg miért nem kapsz gyes meg gyedet? Inkább néznél utána a dolgaidnak ahelyett, hogy itt kamuznál. Barom. Ráadásul ha jól kereső vagy akkor illene az albit is pontosan fizetni nemde? Nem cigánykodva sarat hagyni hátra.

Hitellel meg ne akarjál megélni mert abból mindig bukó lesz a vége. Ezért szív most a fél ország.

Csipkecsöpke 2013.04.20. 16:55:05

Ezt el sem akarom hinni, 6 éve elek Németországban, Kölnttől nem messze, soha semmilyen atrocitás nem ért, mert akcentusom van, illetve nyelvtanilag helytelenül beszélek. A pénztáros csaj orosz, a pékségben török a kiszolgáló , a pincér szerb. Mindegyik tud köszönni és mosolyogni. Alkalmanként megkérdezték honnan jöttem , az elején még büszkén mondtam, hogy magyar, manapság màr nem dicsekszem vele.

kisQtya 2013.06.10. 22:16:47

@tsabus: Pedig ezt echte német rokonaim viselkedésében magam is tapasztaltam. Ha maguk között, biztonságban vannak, akkor gúnyosan zsidóznak. Minden német családban van legalább egy felmenő, akinek snájdig SS egyenruhás ifjúkori fotóját dugdosva őrzik és áhítattal nézegetik.
Legszebb mondásuk: "mágyár mint cigan". Mert a magyarokat is utálják.

kisQtya 2013.06.10. 22:19:15

@Csipkecsöpke: Nyíltan biztosan nem ellenségesek, mert tudják, hogy az nem PC.
Egymás közöt......

kisQtya 2013.06.10. 22:24:22

@Intizar: Nekem is pontosan ezek voltak az aggályaim a poszttal kapcsolatban. :)

kisQtya 2013.06.10. 22:34:52

@ikiv0000: Én meg paranoid módon még most is emlékszem rá, hogy kb. 30-35 éve a balatoni kerthelyiségből fagyievés közben a szó szoros értelmében kidobott magyar honfitársam, a naaagy balatoni vállalkozó, amikor meglátta, hogy bejött egy NSZK-s társaság és felmérte, hogy kifizetődőbb lesz velük foglalkozni, mint velem.

EzANickTalánMégNemFoglalt 2013.07.16. 01:27:47

Az égiek bocsássák meg nekem, de felmerült bennem, hogy a történet írója vagy komolyan eltévedt, vagy mélyen magába kellene néznie miért vált ki hisztériás rohamot másokból...

Kis megszakításokkal 13 éve élek Németországban. Soha nem beszéltem helyesen németül (most is kb véletlen biggyesztem oda a der/die/das-t). De sem emiatt, sem másért nem ért semmilyen "megaláztatás". Az első időszak baromi nehéz, amikor azt hiszed érthetően elmondtál valamit, de a hangsúlyok vagy a kiejtés miatt bután néznek rád mert nem értenek... De lehet próbálkozni angolul, nagyon sokan beszélik.
Aztán ha jobban megy a német, nagyon jól el lehet beszélgetni az emberekkel. Itt sincs kolbászból a kerítés, itt is akadnak hülyék (82 millióból lehet) de a helyzet általában véve szerintem sokkal jobb mint odahaza. A németek (amennyire én látom) nyitottak és toleránsak. Rengeteg a külföldi, sok embernek van ilyen-olyan akcentusa.

És egy szomorú ellenpélda: Pár hete Magyarországon voltam és beszaladtam egy multiba vásárolni. Volt ott három roma, akiknek az volt minden bűnük, hogy be szerettek volna állni valamelyik sor végére. Valaki rögtön megjegyezte félhagosan, hogy "az ilyeneket még a bejáratnál le kellene lőni". Nos, ilyet Németországban soha sem tapasztaltam. A szívem szakad bele, ha látom, hogy merre tart szeretett Hazám.

Bárkinek, aki soha sem volt hosszabb ideig külföldön, ajánlom, hogy alaposan nézzen szét a nagyvilágban, mielőtt fikázná. És ne legyen vak odahaza, ne egye meg a lejárt kamu dumákat a haldokló nyugatról, amit sok-sok évvel ezelőtt vörösbe csomagolva már eladtak egyszer a népnek.
Magyarország csodálatos, de csak akkor van jövője, ha azon az úton halad, amit Szent István szánt neki. Ha nyitott, tudást és értéket, sokszínűséget befogadó ország marad.

Vadalmaaaaa 2013.07.30. 15:15:51

Poszter!

én hitelesnek tartom a posztod
tényleg egészségügyben itt is sok az idegengyűlöletét kiélő ember-próbálj arra gondolni,hogy ez viszont mindenütt így van
akkor talán kevésbé veszed fel
csak egy kis apróság,mert annyira sajnálod a muzulmán hölgyeket, én tőlük kapom a legtöbb attrocitást egyébként fehér bőrű,igen világos hajú,zöldszemű emberként: saudi fiatal nőgyógyász hölgyike szájából hallottam :" hivatásomat fajtám javára kívánom használni"sajna ők még a megszokott mertéken felül rasszisták

Vadalmaaaaa 2013.07.30. 15:19:16

amúgy sajna nem csak a kutyád tartja a szomszéd tisztátalannak,hanem téged is,mert ezt prédikálja a vallása

Albu 2013.08.21. 19:38:33

Az első 20 hozzászólás alapján szerencsére kiderült: ezt a cikket nem lett volna szabad elolvasnom.
Talán a kommentelők valamennyire ellensúlyozták a kárt, amit a cikk okozott bennem.

zsinyi2 2013.10.26. 22:19:27

Sajnálom,hogy így jártál,mert én túristaként csak jót tudok mondani a bajorokról.Azért a te szempontodat is meg tudom érteni,mert a tisztelet mindenkinek kijár.Viszont érthető,hogy elegük van a sok nyelvüket nem beszélő bevándorlóból és hidd el,mi se lennénk különbek a helyükben!Ha Pesten nem is,de egy magyar vidéki boltban se tapsikolnak az eladók örömükben,ha a vevő egy mukkot nem tud magyarul,szóval ha nem beszélnél magyarul,el ne képzeld,hogy jobb lenne!

zsinyi2 2013.10.26. 22:19:27

@Ludovikás Levente:
Állítólag csak nagyon kivételes esetben kaphat valaki kettős állampolgárságot,tehát ez nem egy hiperkomformista szokás.

Shadowbull 2014.01.09. 16:24:54

ez mekkora kamu egy iras. Lassan 8 eve elunk csaladdal egyutt Münchenben de meg soha meg csak hasonlot sem tapasztaltunk.

Az iro kamuzott egy nagyot.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2017.11.22. 17:10:05

Sajnálom, hogy ilyen inzúltosok értek és tudom miről beszélsz. Mégis azt kell, hogy mondjam lehet csak félreértett helyzetekről lehet szó. Én magam azt tapasztalom, hogy példáúl nagyon kevés igazi jó német orvos van idekint. Avagy nem csak a te gyermeked, de a német gyermekek sem kapja meg a tuti ellátást. Nem is csoda ha a kint élő magyarok magyar orvost keresnek fel. Láss csodát ezek a magyar orvosok bővelkednek német páciensekben is. Ápolásban dolgozom ,jól látom mi a helyzet. Alapvetően nem utálnak minket,... ez inkább ember függő. Az igaz, hogy az átlag német butább ,hanyagabb mint egy átlag magyar nem is beszélve az új generációról ami valami szőrnyű. A naivitásuk határtalan. Nem csoda ha senki nem tud inegrálódni teljessen közéjük ... az orosz a török a lengyel a magyar mind megőrzi sőt felerősíti a nemzeti öntudatát idekint, látva a kulturális külömbséget. Szóval ember függő. Vannak olyan német barátaink akik a boltban meglátva oda rohannak hozzánk és a nyakunkba borúlnak! De van olyan sváb koléganő aki megtudna folytani minket csak mert auslander vagyok. Ő reá nem adok, mert egy töbszörössen lezüllött alkeszes műveletlen paraszt mellesleg őt a német kollégák maguk sem szeretik. Sajnos vannak súlyos félreértések is. Példáúl kis csendes német városunkban vannak zenész koldusok akik egyész véletlen magyar nyelven éneklő cigányok,télen nyáron kint térdelnek és zenélnek. Egy alkalommal amikor bementem a könyvesboltba egy fizető vásárló előttem neheztelve megjegyezte a pénztáros eladónak, hogy a magyarok már megint kéregetnek. Ekkor elszomorodtam, hogy a magyarúl beszélő cigányság itt kint is öregbíti hírnevünket és jeleztem ,hogy ők nem magyarok hanem cigányok ők maguk sem tartják magukat annak.

Martin Stein 2017.12.22. 16:29:23

Ez mi??? Valami hangulatkeltes? Propaganda? Fake news? :D
Tobb, mint egy eve elunk kint. A felesegem keveset, en pedig kozep szinten beszelek nemetul, tehat azert sokszor van, hogy nehezen tudom kifejezni magamat. A munkam soran az angol nyelvet kell hasznalnom, ezert a nemetem lassabban fejlodik. A lenyeg, hogy amint megszolalok, egybol tudjak, hogy kulfoldi vagyok. Viszont soha de soha nem ereztem, hogy barkinek ez nem tetszett volna. A hazban lakok hamar befogadtak, kedvesek velunk, mindig van hozzank egy par jo szavuk. Az orvosnal szinten sosem ereztem, hogy barmi gond lett volna a szarmazasommal. Ha esetleg nem ertettem valamit, az orvos szivesen elmagyarazta meg egyszer, vagy akar angolul. Pedig eleg sokszor jartunk orvosnal, mivel a felesegem itt szul hamarosan. Semmit, de tenyleg semmit nem tapasztaltam abbol, amit a cikk iro mondott.

Albu 2023.05.14. 21:31:10

„A kutyának piros lakkbőrből strasszköves nyakörve is van, ennyire el van szegény hanyagolva” – ez csúcs. El tudom képzelni, hogy ezzel van a bajuk, a gazdiról is ad némi képet : D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása