oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. február 08. 06:45,  Egy kitántorgott monológja 546 komment

2013. február 08. 06:45 Határátkelő

Egy kitántorgott monológja

Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép illusztráció.)

Ciprus tengerpart.jpg

"Nem először olvasom az interneten a „külföldre kitántorgott" kifejezést. Nem pontos és nyilvánvalóan helytelen a szóhasználat – gondolhatnánk -, valójában azonban irigységet, rosszindulatot és sértő szándékot takar a kifejezés. Hiúságom nem engedi, hogy szó nélkül hagyjam ezt.

Feltűnt, hogy egy ideje rajtunk – a külföldön dolgozókon – köszörülik a nyelvüket bizonyos online sajtótermékek. Mintegy megbélyegezve a külföldön dolgozókat: A KITÁNTORGOTTAK.

Nem állítom, hogy ez egy szervezett, államilag megrendelt propagandatevékenység a hazai szakképzett és szakképzetlen munkaerő külföldre távozása ellen. Talán csak szimplán a napjainkra jellemző újságírói elbulvárosodás eredménye, de az elmúlt évtizedekben tapasztalható kaotikus politikai állapotokat és annak kommunikációját figyelembe véve felvetődött bennem mindkét eshetőség is.

Alighanem a kettő szorosan összefügg, mégis meglepő módon az elmúlt évek alatt az otthoni látogatásaim során nem tapasztaltam ehhez hasonló ellenszenves megnyilvánulást sem a barátaim, se idegen emberek részéről, mikor beszélgetéseink során szóba került, hogy ki vagyok, mit csinálok, hol élek, illetve dolgozom.

Leginkább a kíváncsiság és a kérdések özöne jellemezte ezeket a beszélgetéseket és nekem szinte be sem állt a szám, órákon át csak beszéltem és beszéltem, kielégítve az információéhséget.

Szinte alig akadt olyan, aki ne mondta volna, hogy már megfordult a fejében, hogy hosszabb-rövidebb időre elmegy külföldre szerencsét próbálni. Én kivétel nélkül támogattam az ötletet, őszintén felvázolva a realitásokat, amelyek gyakran hamar lelohasztották a kedélyeket.

A tömeges külföldre vándorlás ma jelen van és egyesek megpróbálják ezt menekülésnek vagy gyávaságnak beállítani.

TÁNTORGÁSNAK.

Holott nem az, távolról sem.

A be nem teljesült elvágyódás egy jobb élet iránt sokkal inkább nevezhető gyávaságnak vagy gyengeségnek. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy sokaknak családi vagy egészségügyi okokból nincs választási lehetőségük.

A külföldön töltött évek alatt sok rossz „magyaros" tulajdonságom vetkőztem le, hagytam el és helyette a számomra sokkal inkább befogadható és a mindennapjaimat sokkal kellemesebbé tévő pozitív „nyugati" mentalitást tettem magamévá.

Egyenlőnek és szabadnak érzem magam, sokkal inkább, mint korábban bármikor. Megváltozott a kommunikációm a környezetemmel. Türelmesebb és elfogadóbb vagyok, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb. Jellemzően az tud kihozni még mindig a sodromból, ha Magyarország kerül szóba. Mert ma úgy látom, hogy az én életemben nem fog bekövetkezni az a változás, amitől érdemes volna visszaköltözni.

Nem a politikusoktól várom a változást, hanem a magyar társadalom egészétől. Lehet, hogy sose fogok visszatérni, csakúgy, mint az alábbi linken található tehetséges és kiemelkedően sikeres magyarok százai.

Kevés kivétellel mind külföldön élt és alkotott, az élet úgy hozta, hogy külföldön tudtak kiteljesedni. A lista gyanúsan hosszú.

Tizenegynéhány Nobel-díjasunkból hány is élt és dolgozott Magyarországon? A válasz lesújtó és elgondolkodtató.

Kispestinek tartom magam, nem pedig budapestinek. Ezzel tán sértem a budapestieket? Aligha.

Ciprust minden hibájával együtt szeretem, otthonomnak érzem ugyanúgy, mint Magyarországot. Itt elsősorban azért szeretek élni, mert alkalmazottként nincsenek a mindennapjaimnak nyomasztó terhei. Másodsorban mert sokat süt a nap.

Végül azért, mert alkalmazottként keresek annyi pénzt, hogy különösebb kockázatok nélkül kalandozhatok kedvemre a nagyvilágban és ha néha-néha hozok egy rossz anyagi döntést, az nem vet vissza évekre. Mert anyagilag biztonságot nyújt ez az ország. Nem kell adót csalni, lopni, vagy kiskapukat keresni.

Az utolsó otthoni 135 ezer forintos fizetésemnek (NH hotel chef de partie-ként / részlegvező 2004-ben) kábé négy és félszeresét tántorgom össze havonta (executive sous chef-ként / helyettes főszakács) különösebb megerőltetés nélkül, heti két szabadnappal, napi 8 és fél órás munkaidővel, bónuszként egy 13.-dik (karácsonyi egész) és egy 14.-dik (húsvéti egyharmad) extra fizetéssel. Lehet számolgatni.

Jó-jó, nekem könnyű, mert külföldön dolgozom.

Hányszor hallottam már ezt...

Nos, nem. Nem olyan könnyű.

Európában külföldiként soha nem könnyű érvényesülni, ha alacsony a beosztásod azért, ha magas, akkor meg azért. Mindkét esetben tolerálnod kell a rasszizmust vagy hátrányos megkülönböztetést (IGEN, kimondom), illetve a könyöklő konkurenciát.

Itt nem rugdoshatsz ki embereket, ha nem tetszik a pofája. Együtt kell vele dolgoznod. Itt nem üvöltözhetsz senkivel. Meg kell értetned magad különböző kultúrákból érkező emberekkel: angol, német, albán, srí lankai, bangladesi, ciprusi, görög, bolgár, grúz, örmény, szlovák, lengyel, izlandi, lett, észt, orosz, ukrán, román és még sorolhatnám.

Kell hozzá beszélni angolul – az alapszint nem elég -, itt persze görögül is, az orosz nagy előny... esetleg rendelkezni kell hozzá a nemzetközi hotel standardek ide vonatkozó gasztronómiai ismereteivel, a csirkemájas „rizottó" zöldborsóval, milánói makaróni, meg a rántott sertés agyvelő párolt rizzsel és tartárral nem lesz elég... de hát az nem gond, mert amíg tántorogtam ész nélkül, addig valahogy rám ragadt mindez a tudás. Az első évemben többet láttam itt, mint Magyarországon az azt megelőző 15 év alatt.

Mikor megkérdezik, miért hagytam el Magyarországot, azt válaszolom: „Mert honvágyam volt."

Immár nyolc éve élek külföldön.

Tavaly töltöttem be a 37.-et.

Előttem az élet.

És én inkább nevezném azt tántorgásnak, ami otthon volt és van."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vendéglátóipar Ciprus

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr95068593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kinek kell itt megdögleni? 2013.02.08. 15:05:49

Hárommillió-háromszázezer magyar van útjában a kormánynak, akiktől bármi áron szabadulna. El nem tüntetheti őket fizikailag, kezdeni velük semmit nem tud, ezért csatateret, sőt katasztrófát vizionáltat, ahol ezeknek az embereknek el kellene pusztulniuk...

Trackback: Akciós újságot adott ki a Fidesz 2013.02.08. 15:04:06

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és az emberi élet. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 00:42:01

@Karalábéleves: nem mintha neked kene beszamolnom a szabadidods tevekenysegemrol de naspi szinten nem, toltok el tobbet 1-2 oranal a Magyar neten,, azt is ilyen holt idokben, mint jabnuar-februar
ez napi 10-12 hozzaszolas
ez tenyleg kevesnek tunik annak, aki havi egyet ir atlagban, es abbol hatot ma:)
azt is nekem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 00:43:37

@tildy:): na latod, en nem akartam utana jarni
latod meg van Magyar is aki nem ismeri a verseit

en ost, ugy hogy nem olvastam 20 eve el tudok mondani teljesen pontosan 4-5 verset
sima idezetekbol meg szamtalant

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 00:48:22

@DesmoMaffia: hat en mar eleg regen voltam otthon, de talan iden engedi az idonk, de ha megyunk en HAZA mwegyek nem Magyarorszagra, Mary jon magyarorszagra, az mas kerdes, a nyaralas befejeztevel is azt fogom mondani, najo, akkor megyunk haza, nem azt, hogy az USA-ba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 00:49:38

@zopilote: igen mert a memoriam viszont kicsit mar romlik
szoval alapvetoen szereny is vagyok, sokkal szerenyebb, mint kepessegeim erre predesztinalnanak

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.02.09. 00:50:45

@pamut: csak nehogy kiderüljön, hogy magyarok írták a cikket.

Egyébként az kiderült, hogy a posztoló vajon tudta-e, hogy a kitántorgott szó JA-tól van?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 00:55:41

@Philosoraptor: en negyon utalom ha foglalkoznak velem, foleg ha idiotak, vagy alulkepzettek, de hat ez az internet
megirom a velemenyem es a tudatlanok nem ertik mit irok ezert el kezdenek nekem irkalni baromsagokat
es en illedelmes is vagyok ezert valaszolok amikor van idom
namost 2 hete nem melozok es meg 2 hetig nem fogok
igy jut idom boven Magyar feluletre is a felesegemen kivul, aki viszont melozik:)

jon a mrcius alig fogsz latni es akkortol remelem elfelejted az idegesseget es megnyugszol, mert idegeskedni nem tesz jot a szervezetnek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 00:59:06

@zopilote: en otthon mindig szavaztam, miota kijottem nem, pedig tehettem volna
ide meg meg nem tehette, ha valaki nem tudna, majd cask jovo csutortok utan leszek jogosult:)
es 4 ev mulva fogok is, igaz regisztralni kell hozza:)
es nem a demokratakra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:03:42

@flash.gordon: nem tudhatta a mai napig, mert elteben nem olvasott egyetlen verset sem
sajat bevallasa szerint
viszont irni irt

ilyeneket kepzelek
"hej ciprusom, ciprusom
megjott az en honvagyom
megyek hozzad szakacsnak
nem allok be itt acsnak"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:05:07

en meg csutortokom vizsgazom, remelem atlatjatok verge az osszefuggeseket:)

hothead 2013.02.09. 01:22:52

@bpetya75: egy jobb fej hagyma? sokszor azért csípi a szemet. best of: kamu poszt, mert nincs csatolva a szerző születési anyakönyvi kivonata és a labor eredményei, vagy: hű, de drága ez az (a posztban szereplő) ország, bezzeg az usában... viszont már kevesebb entert üt, mint régebben.

Laszlo Warnusz (törölt) 2013.02.09. 01:23:35

@hagyma: Azt gondoltam, hogy epelmeju emberrel van dolgom, de mar nem, you wierd freak fuck. Hope you got my point.

hothead 2013.02.09. 01:25:39

@hagyma: akkor utána már nem tudatod minden nap, hogy mikor volt az a vizsga, ugye? remélem, sikerül!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:29:19

@hothead: sosem irtam bezzg USA-t, viszont azt megfigyeltem, hogy milyen sokan irjak, hogy en bezzeg USA-zok
cask mikor kerem, hogy idezzenek, akkor valasz nincs
az hogy amerikat szeretem, az gondolom termeszetes, kulonben nem elnek itt
nem kell senki DNS-e, de ha erre a posztra jovok, nem tulsagosan erdekel mi magyarorszagrol a velemenye egy nem tul muvelt szakacsnak
az erdekelt volna hogy el cipruson
mer ez a blog celja nalam
/ ilyen szempontok miatt nem birom a lathatoan kamu posztokat sem/
de vannak jok is
es most nem cask az eszakon vandorlo ujsagirora gondolok, van sok
a mai nem az

megis adott valami +-t pl meg mindig elmosolyodom, ha eszembe jut hogy Cipruson vette at az igazi nyugati mentalitast:)

en meg tadzsanisztanban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:31:47

@hothead: nem kerdes, hogy sikerul:)
megigerem
de azert meg 3 napot kerek, hogy leirhassam, hogy amerikai lettem, tehat jovo vasarnaptol nem foglalkozom a temaval, plane hogy jovo szombaton eskuvoi rendezvenyunk less, ami nagy melo es jo love:)
thx

hothead 2013.02.09. 01:33:07

@kutya vacsorája: internet explorer-ből nem működik a legördülő menü, próbáld más böngészőböl menyitni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.02.09. 01:34:00

@hagyma: Sosem mondod igy ki , hogy bezzeg USa, OV jo mestered volt. De azt mondtad mar, hogy USA a vilag teteje, iranyitoja, stb. Meg hogy hozzatok kepest hol vannak az angolok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:34:56

@Laszlo Warnusz: igazan szomoru vagyok, hogy nem tetszik a versem
mikor Allne Ginsbergeel es Jack Kerouackal soroztem egy New Jersey pubban kifejezetten elismeroen nyilatkoztak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:39:38

@tildy:): latod, innen latszik, hogy meg mindig Magyar vagy OV-val foglalkozol es ra hivatkozol
ez annyira magyaros
majd jon valaki gyurcsanyozni
az, hogy jelenleg amerika a vilag/egyik/ legnagyobb katonai hatalma es talan politikai is azt nem en talaltam ki es nem is hangoztatom
sot, ha oszinte akarok lenni en qrwara nem orulok neki hogy ennyi amerikai katona hal meg kulfoldon, mindenfele idiota orszagban
dehat ez van a nagypolitika ugy gondolja a vilag rendjet fenn kell tartan, nehogy nagy baj legyen es ebbe Europa es koztuk Anglia is beltartozik, manapsag a franciak kenytelenek akciozni es hat a nagyhatalmak kozul egyelore meg "mi" vagyunk az elen, amiben nekem semi szerepem sincs, en cask elem egy amerikai atlagpolgar eletet a kedves felesegemmel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:41:03

@tildy:): az teny "mi" merunk nagyok lenni es ez azert nem baj:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:44:09

amugy angliaval semi bajom, egyik legkozelebbi ha nem a legkozelebbi szovetseges katonai es politikai ertelemben, cask nekem innen messziro ugy tunik, hogy a bevandorlaspolitikajuk miatt elveszitik eppen a vonzerejuket, az angolsagukat/britseguket/
arra gondolni sem merek, hogy pl skocia kilep

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:46:46

@tildy:): amugy meg hogy a tokombe let volna nekem Viktor a mesterem
egy korosztaly vagyunk, mikor kijottem sem volt sehol...
amugysem politikusok iranyitottak es iranyitjak az eletemet
sem otthon sem itt, bar Michele Obamanak tenyleg nagy a segge

hothead 2013.02.09. 01:47:42

@hagyma: na, csak gyorsan a saját posztom alól:"1500 dollar havonta nem mondhato olcsonak, ilyen jellegu es meretu hazat 1000 korul bereltunk floridaban", jó igazad van, a bezzeg szó épp nem szerepel benne :p

"jovo vasarnaptol nem foglalkozom a temaval" figyellek!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:50:16

na igy jon ossze ez a sok hozzaszolas, van egy/2/ ures oram, azasszony dolgozik, amerikai honlapra nincs kedvem menni, mert megy a tv, most eppen azt kovetem milye a hohelyzet Bostonban es NY-ban
eddig meg elfogadhato

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:52:49

@hothead: hat az nem is olcso
raadasul felenk
jelzem a nyugati parton meg egy ilyen legalabb 4000 de inkabb tobb
es itt is mennek fel az arak, azert IS keresunk most hazat megvetelre

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:54:52

@hothead: ha meg less a foto a ceremoriarol kezemben a papppirral, akkor azt felteszem es soha tobbet
aj promisz

neoteny · http://word.blog.hu 2013.02.09. 01:54:56

@hagyma:

"amugysem politikusok iranyitottak es iranyitjak az eletemet
sem otthon sem itt"

És Chuck Norris is sírva szalad el amikor meglátja hogy te milyen rugged individual vagy. :))

Hogy' halad a könyvírás? Ha itt szórod a gyöngyeidet a disznók elé, soha nem kerül a New York Times könyvlistájának élére... ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 01:58:29

@neoteny: tettem par fogadalmat magamnak az idenre
-veszunk egy hazat
-hazamegyunk 2-3 hetre
-befejezem a konyvemet / es a blogomat/
-amerikai utlevelet szerzek

- a negybol legalabb harmat teljesitek...

morsels (törölt) 2013.02.09. 01:58:44

@hagyma: Neked nagyon faszan bejott akkor :-)
Te valami merce is vagy.

hothead 2013.02.09. 01:59:23

@hagyma: na, pont erről beszélek, az usa áraihoz hasonlítasz (kvázi "bezzeg"), pedig az értelmetlen, pont annyira, mint ft-ra átszámolni bármit is, ha abban keresed a pénzt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.02.09. 02:00:09

@hagyma: Ora hivatkozom, mert politikuskent piszok ronda modon tud ugy A-t mondani, hogy kozben B-t mond. Amugy az ha valaki nagy mer lenni, az nem baj. Az a baj, ha melle nagyarc is. Szerenyen is lehet :)

Amugy barmely orszagot mondhattam volna USA-n kivu, csak epp tobbnyire az ittenieken koszorulod a nyelved.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:00:58

azert esik,szakad hull a ho rendesen, foleg Bostonban
es meg hosszu az ejszaka

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:07:36

@morsels: nekem egy dolog jot be
megtalaltam a vilag legcsodalatosabb nojet aki hozzam jot felesegul es boldogan elunk
@hothead: de ez cask tajekoztatas
ha leirom, hogy itt ennyi, akkor itt ennyi, ha leirom, hogy itt milyen konnyu jogsit szerezni, akkor leirom ez nekem jobban bejon, de azt nem mondom, hogy az itteni jogositvanyrendszer es az itteni laksberletrendszer a legjobb a vilagon
nekem jo
@tildy:): mint mondtam egyaltalan nem vagyok nagykepu
az voltam olyan huszoneves koromig be kell valljam de az mar reg elmult
en a magyarokon koszorulom a nyelvem

sosem
az a szulohazam
ez a csavo koszorulte ciprusrol es pont ellene savaztam
erdekesen olvasol
/rajtad neha koszorulom a humorom, de ha felveszed a tejfolt meg a fusdtolt kolbaszt, az a Te bajod, baaaaaar annyi komolysag van benne, hogy tapasztalatom szerint ha uj orszagban akarunk letelepedni, jelentosebb elszakadasra van szukseg
ez olyan, mint a regi nomet sem hivogatom , ha mar van uj
de ez a maganugyed
tolem kihordhatod a borondodbe 2 havonta a fel Magyar el;elmiszer lancot/
don't worry teketizi:)

hothead 2013.02.09. 02:08:12

@hagyma: na, a könyvírásról valahogy lemaradtam! a blogot igérgeted, amióta itt feltűntél. az hogy fog menni ennyi idő távlatából? vagy majd hosszabb időtartamokat felölelő, kevesebb számú bejegyzésben? a blogot tervezed kiadatni könyv formájában? olvastam már olyat, összességében tetszett. (na ez nem jelent semmit látatlanban, nehogy elbízd magad!)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:09:45

es a szel is eleg nagy
2-3 feet az mar nem keves

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:12:50

a masik nagy tem a kalifirniai exrendor es rendorgyilkos
nyomulnak utana

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:15:50

@hothead: ugy mondanam, hogy ablog a jegyzetek a konyvhoz, annak is szantam
a konyv igyekszik majd konyvebb formaju lenni
eleg sok minden van a wincseszeterem, szoveg es kepek es anyagok
ha en itt pl ejszaka 3-ko megjelenek, az azt jelenti, eppen irtam es benezek, mi van itt
cask az indexer, szinte cask ide es a homarra a magyarok kozul
kikapcsolodas, mikor ujsagiro voltam, ugy hivtuk, leeresztjuk a faradt gozt
par sor, kis olvasgatas, kis iras:)
hat kb ennyi)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:17:14

@hothead: kutya kotelesseged lesz megvenni naturlich
errol nem nyitok vitat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:21:01

es mint lathato, ma egyaltalan nincs kedvem irni:)
megettem par hamburger
sor a kezemben es nezem a hiradot CNN
meg ide irkalok
neha verseket is:)

2013.02.09. 02:23:57

@hagyma:

Hát kb. úgy is írsz, mint aki Tadzsikisztánban (valószínűleg azt érted "tadzsanisztán" alatt) szerezte a "nyugati mentalitást". A blogodat az alábbi sorokig futólag elolvastam, de ott erős hányinger miatt abba kellett hagynom:

" Egyszer kapok egy fura levelet, Vácon adták fel, a feladó a boritékon ismeretlen, kinyitás után kiderül, az új barátja. Egész sokáig gondolkodtam, hogy talán azt hitte nem nyitom ki, ha látom a nevét?

Az irás nem zaklat fel, azon már túl vagyok, egyszerűen megkér, hogy ne hozzam ki Györgyit amerikába, mert itt meg fogják alázni.

Ez nem esik nehezemre mivel eszem ágában sem volt repülőjegyet küldeni neki, ezért kijavitom a nyelvtani hibákat és visszaküldöm a levelet, a cimzett ismretelen felirattal."

hothead 2013.02.09. 02:25:39

@hagyma: "mikor ujsagiro voltam" na, most csendben mosolygok :)

ennyi információval a birtokomban ezt ajánlom neked, aki szerint az itteni írások nagy hányada kamu: www.imdb.com/title/tt1384816/

hothead 2013.02.09. 02:28:01

@hagyma: megvenni??? azt hittem, küldesz majd egy dedikált példányt!

Vitéz László 2013.02.09. 02:30:15

itt cseteltek? huzzatok dolgozni!

na ezé rohad a kapitalizmus...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.02.09. 02:33:06

Egyszer elnem meg, hogy az egesz vilagon egyseges mertekegyseget es fali csatlakozot hasznaljanak. Csak egyszer. Tokmindegy melyiket, de olyat, ami logikus, a valtoszamok egyformak es ugyanaz a mertekegyseg ugyanakkora mindenhol, es meg sorolhatnam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:36:04

@VAG.: nekem is szokott hanyingerem lenni de egyre ritkabban, rajottem, hogy ha az itteni loncshust veszem sertesbol, akkor az mindeig felkavarja az emesztesemet, pedig otthon imadtam a kulonleges vagdalthust
de igy le kellett rola mondanom
Te is tedd ezt a blogommal

de nekem igen nagyon fura volt, hogy a volt szerelmemm pasija kb 1 ev utan alnevet ir a boritekra es ugy kuldi a levelet, raadasul, hat igen, nem akartam Gyorgyit kihozni, mi szakitottunk, raadasul nem miattam, hanem a level kuldoje miatt
minek hoztam volna ki
igen tele volt helyesirasi hibaval es bantotta a szememet
es igen, nekem minek irkal alfeladoval levelet?
ha felado az O neve akkor is felbontom, de akkor nem kuldom vissza, hanem megertem, hogy aggodik, a holgy meg nem engedett el, de nem szeretem ha valaki csal
ha valaki csal, akkor en meg kijavitom a helyesirasi hibakat
meg hat vices volt, hogy szerinte ha Gyorgyi kijon itt megalazzak
na haggyuk
tortent ami tortent
azt tovabbra sem ertem ettol neked miert let hanyingered
egyszeruen egy hamis feladoval feladott helyesirasi hibakkal teli, baromsagokat igy reagaltam le
ma sem tennek maskeppen
nem is keresett tobbet
es Gyorgyivel eletem egyik legszebb 2 evet eltem le annak idejen, emleke orokke bennem el
az mas kerdes, hogy az ido megszepiti az emlekeket, az meg meg masabb, hogy jot nekem egy Mari szemben egy folyoson kb 8 evvel kesobb.......
hat nekem Isten tenyleg megfogta a kezem:)
sot volt mikor az oleben vitt:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:39:19

@hothead: nem gondolom, hogy a nagy hanyada kamu
kifejezetten 1-2 ketto volt kamu, amit sokszor gyanitok a tortentek nem egeszen pontosan ugy tortentek
de ez nem baj
az nem baj ha valaki szinez kicsit
foleg ha arccal is meg meri tenni:)

igen, irogattam annak idejen par, nem is jelentektelen ujsagnak, megha ettol mosolyogsz is
lofaszt! en is penzbol elek, ha megveszed dedikalom!
@tildy:): igen ezen mar Douglas Adams is haborgott es igaza volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 02:41:47

9.45-ig van idom, akkor jon Mary, addig meg ekezhet aki fent van:)

miert ne? 2013.02.09. 02:55:11

@hagyma: Latom mar nem sokan vannak fent. Neztem a blogodat korabban, jo kis sztorik voltak rajta. Foleg a targetesek tetszettek. Te valahol Asheville kornyeken vagy ugye? de lehet rosszul emlekszem. Szep kornyek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 03:02:49

@miert ne?: teljesen konkretan ashevilleben
nagyon szep kornyek
nagyon szeretem, azert jottunk ide, a nejem Kentuckyban elt
van aki az alfoldet szereti, van aki tengerpartot, van aki a metropoliszt, nekem a hegyek jonnek be a friss levego, a jo viz, tavak, folyok erdok es aranylag kis varos
es bar volt mar itt is hurrikan, az idojaras nem szelsoeges

oh a Target utan is volt meg boven:)
egyszer tuti befejezem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 03:04:46

bostonban egyre nagyobb a hohelyzet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 03:08:05

mar 130 ezren vannak aram nelkul
/jelzem itt a futes zommel arammal megy, igy nem az a legnagyobb gond, hogy nincs internet/

miert ne? 2013.02.09. 03:12:58

@hagyma: Ja, NC jo hely, ritkan fuj a szel :), Asheville is, bar en telen fazom azon reszen, de szep, foleg a hegyek, de a varos is hangulatos.
Gondolom, hogy volt meg sztori boven, ahogy olvastam siman elkepzeltem a kornyekeket, toltottem nemi idot FL-ban korabban, szoval ne tartsd vissza.

miert ne? 2013.02.09. 03:23:01

@hagyma: na igen, szel+ho es szakadnak a tavvezetekek. Ilyenkor terul meg a 4-500$-os generator.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.02.09. 05:33:57

amellett, hogy egyetértek a cikkel teljesen, hozzátennék annyit, hogy igazából a "kitántorgottak" között kevés az, amelyik panaszkodik. hülyén is venné ki magát, hiszen a legtöbb ember, aki veszi a fáradtságot, hogy felkerekedve megismerjen egy új kultúrát, céltudatosan, az képes optimistán, pozitívan nézni a jövőbe a megélt nehézségek ellenére is.

a folyamatos panaszkodás, a sírás-rívás, mások okolása, másokra mutogatás az az otthon maradtak sorsa, a "maradéké". a tehetetlenek, kishitűek, képzetlenek, a mindig másoktól függők, a követők, az engedelmes gyámoltalan kisemberek.

hát ebből a gyámoltalan, engedelmes, bár inkompetens maradék nyájból kell most majd kisajtolnia a magyar földesuraknak, a tizedet, huszadot, harmincadot.

ehhez sok sikert kívánok a mindenkori magyar kormánynak, remélem megtanítják majd kesztyűbe dudálni még izmosabban az otthon maradt tutyimutyi lebzselő nyomorult kishitű bandát. a szart is ki kell csavarni az ilyenekből, és biztos vagyok benne, hogy orbán viktor és társai mindent el is fognak követni ennek a célnak a megvalósítása érdekében.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.02.09. 05:36:31

@hagyma: inkább a blogodat folytasd már, ezeket a részletek mi, hűséges olvasóid már unalomig ismerjük.

tobias2 2013.02.09. 05:39:32

@painkiller21: "Majd van amelyik trottyos korára haza merészel jönni." Ne reménykedj benne. Sok ország ugyanannyi pénzért lényegesen magasabb mosolyindexet kínál.

2013.02.09. 06:51:36

Igen, a "kitantorgott" szot JA felhasznalta a verseben, de ahogy a posztiro sem, ugy en sem ra gondolok, ha hallom ezt a szot. Hanem azokra, akik a sajat hatalomvagyuktol futve kitantorognak a mikrofon ele es szeditik a nepet a pirospottyos seggu felazsiai nepsegrol (akiknek ugye lehet, hogy demokracia helyett uj politikai rendszer kell) - ezt jelenti a kitantorgas szo - nekem. Ha tovabb gondolkodom a szon, akkor meg beugrik, hogy kik, akik a kocsmabol kitantorognak hugyozni, hanyni, vagy, akik hajlektalankent, felig megfagyottan kenytelenek kitantorogni az alvohelyukrol (mert az ezevi XXIII, alaptakolmany-valtoztatas szerint nem lesz joguk elni), Ezert engem is sert, nem csak a posztolot, amikor JA versevel osszefugesben probaljak a kulfoldre koltozottekre hasznalni. (es JA nem is rolam, rolunk, az utolso 20 evben kikoltozottekrol irt - aki erre asszocial, az nem ismeri JA kolteszetet.)

ket idezet:
"... Az embereket igazából nem az országhatárok választják el egymástól, hanem az, hogy milyen értékrend szerint élnek és sajnos azt kell hogy mondjam, hogy itt több olyan ember van, aki az általam helyesnek tartott értékrend szerint él..." (itt, egy masik posztnal, kozuletek irta valaki, mar nem emlexem ki - de tokeletes megfogalmazasa mindannak, amit en is erzek)

"... komolyan gondolom, hogy a boldogságra való hajlam bennünk van, csak kell tudni élni vele. És akkor mindegy, hogy melyik zugában élsz éppen a világnak, és milyen nyelven szólnak hozzád." (idezet egy masik forumbol, egy masik forumozotol)

En nem kitantorogtam - csak elkoltoztem Magyarorszagrol, mert (ott)honvagyam volt.

DieNanny CH 2013.02.09. 07:11:18

@aleb19:

Én valódi rizottót először 2004-ben, Ausztriában ettem, ahol egy olasz szakácskönyvből lett csinálva. Előtte 27 évig közétkeztetésben ettem (3 évesen kerültem oviba), otthon anyukám nem szerette a rizst, rizottót pláne nem csinált. De ő sem tudja, hogy kell.
Tehát, igen, valami nagyon el lett cseszve a köztudatban, hogy 30 évesen kellett megtudnom, miszerint erőleves és fehérbor is benne van a receptben! És rizottó-rizs, meg a főzése is más. Aki nem tanult szakács Mo-on, annak 90%-a nem tudja, mi az igazi rizottó. Amúgy az igazit imádom!

Pl a mosogatógépről el nem tudtam képzelni 26 éves koromig, hogyan működik! Aztán Ausztriában láttam az elsőt... Pl erre is jó a világlátás.

2013.02.09. 08:11:51

@hagyma: te elég régi "harcos" vagy itt a magyar fórumokon, gondolom azért napi pár órát elvesz a hozzászólások írása ott a messzi USA-ban? Csak próbálom összerakni a képet, és megérteni az arroganciádat/beképzeltségedet, ami érdekes módon csak időnként bukkan fel, és inkább mostanában (vagy a pia miatt? nálam az szokta kihozni, aztán olyankor nem jó részegen fórumokra írogatni :) ).

De a legjobban egy rejtély érdekel: miért írod a "csak" szót következetesen "cask"-nak mindenhol, kivétel nélkül? :)

DieNanny CH 2013.02.09. 08:30:43

@kutya vacsorája:

IE-ben nekem sem megy, töltsd le a Firefoxot, abban minden megy!

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 08:39:01

@bpetya75: nálam nem, de nekem mindig is gondom volt azzal, hogy túl jól ismerem az embereket.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 08:42:40

@hagyma:
"sosem irtam bezzg USA-t"

mert fejlett országokban-t szoktál írni:DD

titkosgyilkos 2013.02.09. 08:48:55

Az első bekezdés után tudni lehet, hogy a poszt kb. "Pokorni Z. esete a balneológiával" c. szösszenetre fog rímelni.
Ez most nem "talált, süllyed". És engem sem győzött meg arról, hogy a szerző sok rossz „magyaros" tulajdonságot vetkőzött volna le. Rosszindulatot feltételezni ott is, ahol nincs, ez eléggé magyaros.

nevem van 2013.02.09. 08:51:54

Jó cikk, igaz.
Két kiegészítés (a kommenteket nem olvastam át, ha ismételnék, elnézést.)
1. "kitántorgás" ez József Attila Hazám című kiváló versére utaló szóhasználat. Máskor, másként külföldre kényszerülő emberekre alkalmazta.
2. A rántott sertésvelő nagyon finom kaja, ne szóld le.

A lényeget tekintve sajnos a szerzőnek igaza van. Még Ciprus is jobb nálunk, pedig amúgy az egy buta hely, én nyáron egy hetet is csak úgy bírtam ki ott, hogy átjártam a török részre, mert a görögök nem tudnak élni.

DieNanny CH 2013.02.09. 08:59:08

@[HPhD]Blokkolnam:
"De a legjobban egy rejtély érdekel: miért írod a "csak" szót következetesen "cask"-nak mindenhol, kivétel nélkül? :) "

Szerintem mert az angol helyesírás-ellenőrzője mindig átjavítja.

silverwol 2013.02.09. 09:00:30

@Ad Dio: Nagyon-nagyon egyetértek. Egyre inkább azt érzem, hogy nem azt nézik le, aki kimegy, hanem azt, aki itthon marad. Mert idióta, hiszen különben miért is maradna itthon. Nekem ez nem tetszik.

Jó volna megtalálni az egyensúlyt, mert nekünk, itthon maradóknak így is éppen elég rosszul esik, hogy sok barátot, ismerőst elveszítünk, mert külföldre költöznek. Jó volna, ha legalább nem néznének minket birkának, amiért nem követjük őket.

Éhes_ló 2013.02.09. 09:21:08

Szabad ember az is aki megy, meg az is aki marad.

Ez nem volt mindig így, erre nem árt emlékezni, mikor visszaköpnek a távozók oda, ahonnan elindultak és azokra, akik szabad emberként is maradnának.
Mert akik leköpik, leszólják, megvetik azokat akik maradnak és azt, ahol maradnak, azt amiért maradnak, nos azok semmivel nem különbek azoknál, akik maradókként szólják le azokat, akik a szabadságukkal élve gondolják azt, nekik jobb máshol, mint Magyarországon.

Szabad embereknek nem kell magyarázkodni, hanem mesélni kell, elmondani a valót. Ilyet is, meg amolyat is, mert a világ már csak olyan, hogy minden szegletében van ilyen is, meg amolyan is.

Meg kell tenni szelíden, alaposan, mint az öreg Robinson Crusoe aki a nyomorában számba vette Isten mivel terhelte és mivel jutalmazta hajótöröttként a világ végén.

Ennyi már csak elvárható nyelveket beszélő jég hátán is megélő, küzdeni, élni akaró, magyarul beszélő emberektől?

Noked-Lee 2013.02.09. 09:29:19

"Tavaly töltöttem be a 37.-et.

Előttem az élet." nyugtasd cs

hehehe, hát persze. nyugtasd csak magad.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 09:31:00

@[HPhD]Blokkolnam: megmondom oszinten a super bowl napjan kicsit tobb sort ittam , Mary csunyan is nezett ram masnap reggel, de reszeg meg akkor sem voltam, ami amugy nem tortent meg 10 eve
sot hat mondanam amikor reszegnek titulalom magamat az masnal szalonspicc
de ez mellekvagany
arrogancia tavol all tolem, a bekepzeltseget 30 eve elhagytam
a nagy arc az afontos am tinedzserkorban
akkor meg is volt
valahol ki kene kapcsolni a helyesirasellenorzomet, mert miota feltoltottem a win8-at, javitgatja a szavaimat, de majd megoldom@Babette_: gondolom Te legalabb ertedd az ironikus hangsulyait, de ha nem nem

@nevem van: cipruson tuti nem job elni, mint magyarorszagon, cask azoknak akik otthon nem talalnak allast
@DieNanny: igy van:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.02.09. 09:42:34

@zopilote: "A vege ugyis az lesz, hogy meghal :)"

Itt a mára rendelt bölcsesség! Ezért kell úgy élni az életünket, hogy az a lehető legtöbb élvezetet nyújtson... :)

never again 2013.02.09. 09:57:24

Ahogy olvasgatom a kommenteket, és örömmel látom a verseket, megosztanám, hogy az elvándorlókkal kapcsolatban nekem a Gyémántszóró asszony szokott eszembe jutni:
"hanem az a gyémánt amit elhagyott:
még az árokba is utána ragyog!"
:)
bocsi

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.02.09. 10:08:26

@hagyma: most már kiváncsi vagyok, hogy az én posztomat is ennyire utáltad-e... :)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.02.09. 10:09:29

@hagyma: Valószínű, hogy nem lesz húzható tétel az érettségin.

2013.02.09. 10:09:42

@hagyma: aha! Akkor értem már a "cask" (--> hordó angolul) okát ! :D Az agyam mindig az ilyen kis hülyeségeken tud rugózni, azt gondoltam, hogy ez biztos valami szabadkőműves spec. kód, vagy ilyesmi :D

ps.: használd a Firefox beépített szótárát, és egy kattintással tudsz a magyar meg az angol nyelvi szótár között váltani

aleb19 2013.02.09. 10:12:04

@DieNanny: a belfoldon vilaghiru magyar konyhamuveszet max, kozepesen-jo es ennek tipukus peldaja a rizotto amikor itthon csinaltam a szakacsvizsgat kertem a mesterszakacs oktatot, hogy oktassa le a rizottot zavarba jott es makogot valamit elterelve a szot
az arcnak lovese sem volt a rizottorol, de a vizsgasorba betette a meltan vilaghirhedt milanoi s.bordat
masik kedvencem a magyar-hollandi martas ami persze kurucosan eltero a standardhollandi-martastol
egy magyar szakacsgyereket emiatt rugtak ki egy londoni hotelkonyharol
keszitenie kellett egy nagy adaggal es mivel gyakorlott magyar szalodai szakacs volt megcsinalta ugy ahogy itthon tanulta, vegul is csak 2 hozzavalot vett el ,adott hozza
azt mondtak neki, hogy azert rugjak ki mert hazudott nekik ha nem tud valamit kerdezzen megmutatjak, mikor probalt magyararazkodni nem hittek el neki hogy van olyan europai orszag ahol az alap martasok egyiket elbarmolva oktatjak

nevem van 2013.02.09. 10:28:43

@hagyma: hát, jobb az időjárás. Meg jobb a pénz.
Amúgy nem csak az megy dolgozni külföldre, aki itthon nem tud elhelyezkedni. Szakács Budapesten könnyen-gyorsan kap állást, még válogathat is.

aleb19 2013.02.09. 10:43:42

@titkosgyilkos: szerintem a rosszindulatot nem kell feltetelezni mert az adott
az elmult nehany honapban az ellenzeki media a kitantorgok peldajaval hergeli a kormanyzokat -mondhatni jogosan de a labukkalszavazok nagy resze a szadesz-maszop elqras miatt tiplizett le
a mostani bagazs csak benazik a helyzeten nem ront de javitani sem tud, ez tukrozi matolcsy nyilatkozata az ertekes 500e kivandorlo magyarrol-ertsd semmit nem tudok tenni hogy erdemes legyen visszaternetek de tudom hogy kintvagytok ertekes alatvaloim kb enyit a kismagyar politikai pornografiarol

spangola 2013.02.09. 11:29:04

@tildy:): bocs, sokszor átmegyek szőke nőbe, ne foglalkozz vele:)

spangola 2013.02.09. 11:37:13

@hagyma:

Mikor én végre 2 hét szabin voltam december végén (úgy, hogy december első két hetében több volt az arra a 2 hétre ledolgozott összes munkaórám, mint máskor az 1 teljes havi munkaórám, tehát rohadt sokat túlóráztam, hogy nyugodtan eljöhessek szabira),

na, akkor volt, hogy jó sokat lógtam a határátkelőn a szabi alatt, és írogattam is, élveztem, hogy nappal a neten lehetek, mert én munkaidőben tényleg nem használom magáncélra a netet.

Erre valaki beszólt, hogy ÁLLANDÓAN csak ide írogatok (?!).

Holott hétköznap van, hogy egyáltalán nem jövök fel, még posztot olvasni sem,
illetve ha feljövök, általában csak éjjel,
vagy ha ritkán nem túlórázom, akkor talán hamarabb.
Szóval az állandó szó talán túlzás volt.

spangola 2013.02.09. 11:40:34

@DieNanny: Én kb. 23 éves korom óta tudom, hogy nem tudom, mi az a rizottó.
Mármint, hogy amit mi itthon annak hívunk, az nem az.

Nem is próbáltam meg igazit csinálni, sőt, magyar rizottót sem készítek, csak felidegesíteném magam.

Amúgy, ha jól emlékszem, Kovács Lázártól tudtam meg a nagy igazságot.

spangola 2013.02.09. 11:44:21

@hagyma:

Abban, hogy te mindig tudod, melyik poszt a kamu, nincs igazad, mert már egy párszor lekamuztad az én hozzászólásaimat is, amik pedig szóról-szóról igazak voltak.

Például (mert úgyis példát kérnél, mivel mint tudjuk szar a memóriád), amikor az állásinterjúkról írtunk, meg arról, hogy kit miért rúgtak ki, vagy vettek fel valahová.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 12:01:36

@hagyma: minden szavadat értem, hidd el:)

Pocok54 2013.02.09. 12:24:27

"Nem a politikusoktól várom a változást, hanem a magyar társadalom egészétől."
Ha ilyen méreteket ölt a kitántorgottak aránya, a társadalmi változás esélye igen csekély.  

Ad Dio 2013.02.09. 13:04:54

@Kovermadar: "Itt a mára rendelt bölcsesség! Ezért kell úgy élni az életünket, hogy az a lehető legtöbb élvezetet nyújtson... :)"

Aprócska pontosítás egy boldog embertől: ezért (ha boldog akarsz lenni) kell úgy élni az életünket, hogy az a lehető legtöbb élvezetet nyújtsuk másoknak... :)

Ad Dio 2013.02.09. 13:07:08

@Magyar Vitéz: "a folyamatos panaszkodás, a sírás-rívás, mások okolása, másokra mutogatás az az otthon maradtak sorsa, a "maradéké". a tehetetlenek, kishitűek, képzetlenek, a mindig másoktól függők, a követők, az engedelmes gyámoltalan kisemberek."

Te se magyar se vitéz :)! Röviden: francokat. Bővebben nem fejtem ki, mert a stílusod annyira alacsony színvonalat takar, hogy kár beléd s szó.

2013.02.09. 13:58:02

@hagyma: Ahhoz képest, hogy nagyon utálod, hogy foglalkoznak veled, rendszeresen teszel érte, hogy foglalkozzanak veled.
Valamit csak kompenzálsz, mondom én. :)

Azon meg külön nevethetnékem támad, hogy te a rossz magyarokat ekézed, de igazából te sem vagy különb tőlük, azt leszámítva, hogy nem itthon élsz.

tsabus UAE 2013.02.09. 15:06:10

@tildy:): Igen, manapság más senki sem beszél az SI-ről és már biztosnak tűnik, hogy pl. USA és UK sosem fog áttérni a metrikus rendszer használatára.
Az elektromos csatlakozók egységesítése meg csillagászati összeg lenne.
(Fura, hogy anno a Varsói Szerződés tagállamaiban nyomták ezt a dolgot leginkább.)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.02.09. 17:00:51

@tsabus: UK-ben kotelezo SI-ben is kiirni, sok helyen. PErsze van ahol nem hasznaljak ( pl. pubokban) , de ha bemesz egy boltba , ott van pintben es literben is , hogy mennyi tejet veszel. Soron/cideren is.
Kenyernel sem fontnyi kenyeret veszel, es meg lehetne sorolni. A merfold mondjuk maradt.
Az , hogy az USA nem ter at, az meg nagyjabol trivialis. Sajnos.

Az elektromos csatlakozok egysegesitese nem lenne csillagaszati osszeg amugy. Nagyjabol annyiba kerulni, mint egy lakast ledes villagitassal felszerelni.

M. Péter 2013.02.09. 18:10:58

@tsabus: Nem voltak egységes dugaszok és konnektorok a Varsói Szerződésben. A csehek, szlovákok és lengyelek még mindig a francia típusú csatlakozókat használják.

2013.02.09. 18:46:39

@Aston Kanál: @M. Péter: légy erős ez a duma a kormányzati kommunikáció része,bankonszolidáciok kapcsán az adofizető pénze tőkésíti fel a bankszektort világszerte,USA-ban is lenyelte az adófizető
ami e tekintetben egyedüli eredménynek számít,hogy a nahy bónuszok kiosztása a jövőben kevésbé lesz nyitott a középvezetők számára,de ennyi

2013.02.09. 18:56:29

@Russell Coutts:

nézd én is követem a távolból az otthoni történéseket és tájékoztatásodul közlök pár tényt,amit magyar sajtótermékben olvastam,mert azért még figyelek egy kicsit:
kettőször elhangzott médiaszerte,hogy a küldöldön dolgozó magyaroknak is hozzá kéne járulniuk a magyar állam kötségeihez-ekkor szólt pár ember,hogy ez a nemzetközi jogba ütköző lenne-a kettős adóztatást elkerülő egyezmények miatt,amelyek MO-is volt szíves aláirni...
2 most készül egy tervbezet,mi szerint a külföldön élő magyarokat kötelezni kell,hogy adjak el a földtulajdonukat a magyar államnak,azon az alapon,hogy nem tartózkodnak élewtvitelszerűen az országban!!! az információm olyan barátomtól van,aki a tervezet szerkesztésében részt vesz
3 svájci és egyéb külföldi bankszámlák megadóztatása
4 több önkormányzat a lakásodra extra adót vet ki,ha nem vagy bejlentkezve rá(mert mondjuk nem élsz ott)
5ha bejelentlezel rá,akkor tb-t akarnak fizettetni veled

2013.02.09. 18:58:35

nem véletlenül vezetik a statisztikákat,hogy hol élünkmit dolgozunk:Deljön az idő,amikor újraq elkezdenek fosztogatni mindket kitántorgottakat

Kleintje 2013.02.09. 19:34:41

Sziasztok. en is a ''Kitántorgottak'' koze tartozom,hiszen 2010 augusztus ota nem elek Magyarorszagon,de attol meg magyar vagyok,annak szulettem,ugy is halok meg...bar mikor latogatoba megyek nem azt mondom Haza megyek hanem hogy Magyarorszagra,ami nem azt jelenti hogy megtagadtam a csaladom,barataimat,hogy honnan jottem,igen is buszke vagyok arra honnan jottem es nem is felejtem el,de ahol a lakas kulcsom az ajtot nyitja....nekem mar ott a haza...A poszttal semmi gond nincs,ez a posztolo velemenye,meglatasa...az hogy itt ki mit irkal a masiknakmegjegyzes kepp szinten mindenkinek a maga velemenye....bar ne itelj hogy ne iteltes....
Tovabbi sok sikert kivanok a posztolonak es akik itt egymast szapuljak azokank is ! ;)

Babayanga 2013.02.09. 22:00:03

@Laszlo Warnusz:
Szivemből irtál, voltam én is külföldön, a mai napig szeretnék visszamenni de a körülmények miatt nem tehetem. Viszont át tudom érezni, hogy milyen küzdelmeid vannak / voltak.
Hallottam már a "kalandjaidról" és arról milyen szépséges helyen vagy. Remélem még hallok felőled :
Butre menyasszonya ;)

tsabus UAE 2013.02.09. 22:34:51

@tildy:): Egyes helyeken biztosíték is van a dugaszban. Nélküle valószínűleg át kellene variálni a teljes otthoni hálózatot.

tsabus UAE 2013.02.09. 22:38:10

@M. Péter: Igazából én a VSZ katonai repülőeszközeire (repülőgépek, helikopterek) gondoltam. A műszerek mind metrikusak voltak. Ezért (is) okozott náluk többlet költséget a rendszerváltás. (Plusz a nyugatival kompatibilis kommunikáció, navigáció, válaszjeladó, stb. - de ez már más történet.)

Zka77 2013.02.11. 08:09:35

@csárlszbrunzol: "Ha jól tudom, az angol is alapból magáz."
Ezt még sose hallottam, de az angolban nincs tegezés/magázás. Vanna udvariassági formák, amik "magázásra" utalnak, de nincs ilyen forma és fogalom se.

A post jó, bár a "13.-dik" kifejezéstől görcsberándultam.

Zka77 2013.02.11. 08:13:23

@[HPhD]Blokkolnam: a cask biztos valami autocorrect, végülis az értelmes angol szó, ellenben a csakkal :)

Laszlo Warnusz (törölt) 2013.02.12. 11:57:14

@Babayanga: Csak most latom, ki irt..Szia, Koszonom.
Ne sajnald, hogy nem vagy kulfoldon, amennyire en gondolom, a Gaborral meg a sivatagban is boldogok lennetek, szovak orulj neki, hogy otthon lehetsz boldog..:-))) Ha meg a valtozik a helyzet, es tehetitek sosem keso valtani. Legjobbakat! Puszi. L

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása