oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. december 19. 06:58,  Azért sem adom fel! 405 komment

2012. december 19. 06:58 Határátkelő

Azért sem adom fel!

Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene elkezdeniük élvezni. Ehelyett kezdhetnek mindent elölről, de már külföldön, mert mint írja: maradni kockázatosabb.

család pakol_2.jpg

„41 éves ápolónő vagyok, 4 gyermek anyukája. A férjem 52 éves mezőgazdasági üzemmérnök. Mindaddig, míg a férjem nem lett a létszámcsökkentés áldozata, viszonylag jól éldegéltünk.

2011 nyarán kezdődött ez a rémálom, mikor a férjem munkanélkülivé vált. Azt mondtam, sebaj, ilyen végzettséggel, na meg a több évtizedes tapasztalattal biztosan talál munkát. Tévedtem.

A történethez azért kapcsolódik az is, hogy a nagyfiunk Angliában dolgozik, a lányunk Ausztriában, a középső gyerek egy tápboltban itthon. A kicsi kis büszkeségünk 9 éves kitűnő tanuló, a szomszéd városba írattuk suliba, mert úgy gondoltuk megéri a macerát, hogy egy igen erős jó hírű iskolába járjon.

Visszatérve a történethez, irány a munkanélküli központ, ott aztán legalább 20 ügynöki állás ajánlat, szakmában semmi. Azt mondták, sebaj: bevált módszer, jöjjön az átképzés.

Örömmel értesítették, azon szerencsések közé tartozik, akinek megadatott: tanuljon kőművesnek. Megtette. Ezen erős végzettséggel kiröhögték, mit akar 52 évesen felületes szakmai tudással. A gyereknek enni kell, iskolába járni, számlákat fizetni egy fizetésből nem megy.

Legalább 100 munkahelyre adta be a jelentkezését, az is ritka volt, hogy legalább az elutasító választ megküldték. Néhány helyen az idegen nyelv ismerete, másutt a növényorvosi végzettséget hiányolták.

Ami kiverte a biztosítékot az volt, hogy sírásónak meg túlképzettnek találták. De jött a jóságos állam bácsi és munkát ajánlott: mezőgazdasági közmunkát.
Nem volt mit tenni, vállalta, hiszen ez is több mint a semmi. Ahogy telik az idő, kezd elzombisodni, magába roskadt, hisz teljesen alulértékeltnek érzi magát – és nem csak a bérezés miatt.

Mielőtt végleg feladná, úgy gondoltam, egy próbát megér, így aztán ment a telefon a gyerekeknek: apának állás kellene.

Döntöttünk, megyünk. Neki már a repjegye is megvan, a terv az, hogy a fiunkkal azon lesz, hogy különálló albérletet összehozzanak 1-2 hónap alatt, mert egy 9 éves gyerekkel kapcsolatban csak bizonyos feltételek meglétét követően nem felelőtlenség belevágni.

Nincs olyan nap, hogy ne gondolkoznék el azon, hogy a bársonyszékben ülők miért nem tesznek azért semmit, hogy az adófizetőket megtartsák. Csak a mi családunk tekintetében az ország 5 adófizetőt +1 leendő adófizetőt veszített el.

Ebben mi az üzlet nekik? Miből fog nyugdíjat fizetni, ha nem lesz, aki kitermelje, mert egyre többen a kitelepedést fontolgatják?

Azt meg csak a Matolcsy-félék hiszik, hogy visszajön az emberek többsége, és hozza a tudást. Kérdem én, milyen tudást? Ezek az emberek nem tanulni, hanem túlélni mennek. Gyárakban, kertészetekben fognak segédmunkát végezni azért, hogy meg tudjanak élni.

Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni. Nyilván a honvágyra sem alapozhat nagytudású vezérünk, mert az ember hazajön évente 1-2 hétre és rohan vissza.

Nem adom fel, azért sem adom fel! Nem hajtok fejet azért, hogy az a néhány ember jól éljen, én meg vegetáljak. Döntöttünk, mi megyünk. Itt maradni sokkal kockázatosabb."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: munkanélküliség Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr254972487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyivel drágább idén a karácsony, mint tavaly volt? 2012.12.19. 14:50:25

Egymás mellé tettem a TESCO friss és egy éve kiadott akciós újságját az élelmiszer árakkal. 20 tétel árát néztem meg, amelyeket a városomban a tavalyi és az idén december elején kiadott újság is tartalmazott. A bejgli ára ugyanannyi, mint egy éve volt,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mercel 2012.12.19. 19:45:35

A levél kulcsmondata:

" Csak a mi családunk tekintetében az ország 5 adófizetőt +1 leendő adófizetőt veszített el."

Persze ebbe bele lehet kötni, de ettől függetlenül a tartós munkanélküliek kivételével minden egyes kivándorlón bukik az állam és nem "csak" a személyi jövedelem adón.
Az aki kivándorol az nem is fogyaszt már semmit tehát a fogyasztásra tervezett adók tekintetében is bukik az állam, mivel az ezerféle lehúzásban sem partner már a kivándorló.

Éves szinten mekkora nemzetgazdasági kár is származik ebből unortodoxiának?

A családnak sok sikert, én drukkolok nekik.

"Frigyes"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:45:46

@Zsuzsi65: kevesebb
de sokan vagyunk
a jol keresoknel lehetne tobb is...
dehat ez van

spangola 2012.12.19. 19:46:57

Az amerikai pár segítségét kérem, azt hiszem Kincsának hívták a feleséget, és megtudtuk, hogy a férje Amerikában úszott, tanult, és onnan most Oroszországba mentek. És azt is, hogy a férje nagyon helyes, mert hogy képek is voltak 3 úszóról feltéve, és írta, hogy egyik sem az ő férje, mert az ő férje sokkal helyesebb.

Minden paranoiás kommentelő guglizta, hogy milyenek felülnézetből az amerikai kertek, és nincs is annyi medence, és még nekik kellett mentegetőzni,hogy nem fake a poszt.

akkor írta hagyma, hogy az ő felesége meg mindenhol ping-pong asztalokat látott a repülő ablakából...:)

spangola 2012.12.19. 19:49:23

@hagyma: az nem volt humoros, ott nem humorizáltál, erre váj mí az, aki emlékszik, mert akkor hárman vitatkoztunk éppen.

De te voltál, mert megfogadtam neked, hogy soha többet nem reagálok a kommentjeidre, csak utána leesett, hogy férfiként írtad, amit írtál. De hidd el, nem láttál benne semmi elítélendőt, mármint, hogy a szomszéd 30-as családapa szeretőjévé tette a nyolcadikos osztálytársnőm

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 19:50:44

@spangola: hm.. ahhoz kepset hogy nem reagalsz a kommentjeire..

Mercel 2012.12.19. 19:51:08

@monddazigazatmar:

Fested magad, vagy tényleg ilyen gyökér vagy?

spangola 2012.12.19. 19:51:51

@hagyma: go ahead... nem tudom, mennyibe kerül konkrétan nálatok egy koponya MR, de próbáld meg, na meg ott tuti jobbak a gyógyszerek, mint nálunk itthon. Nálunk az MR-t a TB támogatja, úgyhogy tudok jókat is írni Magyarországról.

۝merta-X 2012.12.19. 19:53:14

Nem tudom, a posztoló idáig elér e az olvasásban, de bíztatom a kedves férjet, hogy igenis a szakmájában helyezkedjen el, mert meg lehet oldani. Verjem a faszom a sok idiótába, aki kijön az ötéves egyetemével meg a rakat szakmai tapasztalatával, és mosogat. Nem igaz az, mégegyszer, NEM IGAZ az, hogy az angolok elutasítóak. Ha van valamid, amire szükségük van, akkor alkalmaznak. Amit tudok ajánlani, az az, hogy feltétlen keresni kell egy magyar szakmabelit kint, aki elmondja, mi a dörgés, mert így meg lehet spórolni egy jó fél év balfaszkodást, vagy akár a teljes reményvesztést is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:54:33

@spangola: en elhiszem ha beidezed
kicsit vicces hogy egy ilyen szexmanias idiota akar orvoshoz kuldeni minden egyes hozzaszolasaban

spangola 2012.12.19. 19:55:03

@hogyne,persze,igazad van!:
Nem olvastad az összes kommentem. Mióta rájöttem, hogy férfi, azóta reagálok, mert nőként írva bunkó dolgokat írt, de így, hogy tudom, hogy férfi, már viccesnek tartom, nem bunkónak.

Nem mindegy, hogy egy mondatot egy férfi vagy egy nő ír.

spangola 2012.12.19. 19:56:22

@hagyma: nem vagyok szexmániás, és nem vagyok idióta, de tudom, hogy kinek milyen szakrendelésre kell mennie.
Hidd el, hogy tudom, van benne gyakorlatom.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 19:57:14

a posztra emléxem, a pingpongra is, de arra sajnos nem, hogy hagyma írta-e
a zekszel táblába írd be azt is, hogy én is szeretem a szekszet
meg az emilcímemet is, hátha egyszer jól jön még

spangola 2012.12.19. 19:59:13

Egyébként én ritkán írok, de a napi 13-16 óra munka után, jól megérdemelt fizetett szabimat töltöm. És hagymára pedig kénytelen vagyok reagálni, főleg, hogy látom, nem emlékszik semmire.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:59:55

@spangola: hat Te irtad, hogy a szex a legfontosabb az eletben:)
idezzem?
gyakorlatod meg maximum a szopasban van igy kivulrol itelve
de az nem rossz dolog
persze nem mindegy a fasz melyik vegen allunk
namost akkor idezed, ezt a 14 eves izet vagy mehetk vacsorazni?

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 20:00:41

Anglia egyébként miért annyira gáz? Nekem nem jön be, de kíváncsi lennék. Hátha lemaradtam még valamiről.
Úgy értem Londonon kívül.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:01:29

@spangola: hat ez vabn
total amneziam van
hat itt konyorgok egy napja, hogy idezz tolem errol a dologrol
es akkor lehet ujra minden kinyilik elottem
azis lehet reszeg voltam, bar nem jellemzo
lehet megtagadom magam
minden lehet
csak idezz kerlek, idezz:)

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:01:30

@spangola: miert vagy kenytelen reagalni?egy barom, figyelmen kivul kell hagyni..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.12.19. 20:02:40

Helyes, helyes, ha menni kell, akkor hajrá.Érzelmeknek helye nincs már ilyenkor.Lehet Svédországba is jönni, egész jól megbecsülik a tapasztalt eü-i dolgozókat...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:03:32

@rockseiaXLL: szerintem nem gaz. de menne a tokom oda
csomellu nok
sok afrikai meg paki
draga minden
mondjuk ezt londonrol gondolom, lehet mashol mas
nekem csak amerika:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:04:53

@hogyne,persze,igazad van!: Te mar bebuktal, hogy hazudsz mint a vizfolyas, mar harman ideztunk
akkor ki a barom
Te svajci mestercukrasz angliabol:)
\muhhaha:)

spangola 2012.12.19. 20:07:18

@rockseiaXLL:
oké, köszi, mindent beírok..., de azért segíthettél volna azzal, hogy szó szerint emlékszel, hogy márpedig azt hagyma írta...

mindegy, holnapra úgyis elfelejti ezt a vitát... hihi, mindennek megvan a jó oldala

Aki meg nem szereti a szexet az impotens vagy frigid, vagy egy túlhajszolt vagy önbecsülésétől megfosztott, Fidesz által irányított ország állampolgára. Így függ össze a szex a Fidesszel.
Köszönjük Orbán ezt is!

spangola 2012.12.19. 20:09:24

@hogyne,persze,igazad van!: miért tartod baromnak? Ilyen a stílusa, nem hiszem, hogy barom lenne. Nem kell mindent vérkomolyan venni, az előbb engem leszexmániázott, meg még ráadásul le is idiótázott. Nem baj, ha jól esett neki, tegye, úgysem vagyok az. Nem sértődök meg rajta, bár azt hiszi, hogy meg fogok, pedig nem.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 20:10:05

@hagyma: hogy neked csak amerika, már mintha olvastam volna tőled egy tizenhétezerszer...:-)

mirigy187 2012.12.19. 20:12:07

Nálunk a takarítói állásra 60-an jelentkeztek köztük legalább egy tucat diplomás. Na jelenleg itt tartunk

spangola 2012.12.19. 20:12:28

@hagyma:
"hat Te irtad, hogy a szex a legfontosabb az eletben:)
idezzem?
gyakorlatod meg maximum a szopasban van igy kivulrol itelve
de az nem rossz dolog
persze nem mindegy a fasz melyik vegen allunk
namost akkor idezed, ezt a 14 eves izet vagy mehetk vacsorazni? "

Mi van? Figyu, inkább angolul vulgárkodj, az legalább szexisen hangzik, magyarul kiábrándító. Mehetsz vacsizni, jó étvágyat!
A Nootropilt ne feledd el evés közben kell bevenni!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:13:15

@spangola: OK
en emlekszem egyszer azt irtad, hogy megdugtal egy hegyikecsket, vagy ilyesmi
lehet csak oralisan elgitetted ki
nem emlekszem pontosan, de most nincs idom visszakeresni
errol ennyit

spangola 2012.12.19. 20:14:50

@hagyma:
"hat ez vabn
total amneziam van
hat itt konyorgok egy napja, hogy idezz tolem errol a dologrol
es akkor lehet ujra minden kinyilik elottem
azis lehet reszeg voltam, bar nem jellemzo
lehet megtagadom magam
minden lehet
csak idezz kerlek, idezz:) "

Bocs, de a férjem már hülyének néz, annyira röhögök itt mellette.
Mivel fizetett szabin vagyok, megígérem neked, hogy meg fogom keresni, és offolok egyet a te kedvedért valamelyik posztban, ha írsz, és válaszként beidézem neked, jó lesz így?

De csak ezért a mondatért:
"es akkor lehet ujra minden kinyilik elottem" - ezt olyan szépen írtad.

DieNanny CH 2012.12.19. 20:15:05

@spangola:
A Holdon egyhatod a gravitáció, tehát szépen lassan leszállingózna a talajra. Ezért viseltek az űrhajósok ólomtalpú csizmát (Innen jön a Holdjáró-cipő -kifejezés).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:15:16

@spangola: Te egy beteg ember vagy
sajnos ez lejon
ne vagyjal te kulfoldre
mindenkinek jobb ha maradsz a szobadban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:16:24

@spangola: a ferjde nem veletlenul nez hulyenek
ha van
O legalabb ismer

spangola 2012.12.19. 20:18:08

@DieNanny: Akkor ezt jól gondoltam, nem?
Ezt csak abból gondoltam, hogy akkor a kis kavicsok is ott lebegnének a levegőben, ha nem lenne gravitáció, meg a sziklák, de hát a talajon vannak képződmények, és nem lebegnek.

spangola 2012.12.19. 20:19:57

@hagyma: Nem nincs is férjem, mert igazából te vagy a férjem, és mi itt csak fake kommentet adunk elő, hogy mindenkit meghülyítsünk.

Na gyere, Tivadar, kész a vacsi!

DieNanny CH 2012.12.19. 20:23:16

@spangola:
:-DDDDDDDDD

(Szóval te vagy Mary, aki ilyen kitűnően ír magyarul, vagy az is csak kamu? :-))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:24:21

@spangola: csak szeretned:)
muhhahaha
vacsizzon nalad az indiai elefant aszaly idejen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:25:39

@DieNanny: kerlekszepen Mary 3 szot tud magyarul
leirni egyet sem:)
de nem is tervezem tobbre megtanitani
nincs ra szuksegunk:)

spangola 2012.12.19. 20:27:06

@rockseiaXLL: leköteleztél a segítséggel.

Akkor itt az egyik bizonyíték az én memóriámra, és arra, hogy hagyma nem emlékszik a kommentjeire:

"hagyma · hagyma.blog.hu/ 2012.11.17. 22:00:17
@spangola: az en felesegem pinpongozo volt, es mikor leszalltunk tokioban, mindenhol pingpong asztalt latott
kivilagitva"

Ez mekkora poén volt, de nem?:)

Szóval hagyma, mi a véleményed?

És mi a garancia arra, hogy ha kikeresem a pedofil sztoris hozzászólásodat, akkor egyáltalán fogod érteni, hogy miért is kerestem ki? Lehet, hogy holnapra elfelejted, hogy ma ezért "könyörögtél" nekem "egész nap".

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.19. 20:27:16

@spangola: tosgyokeres amerikai hagyma felesege. nem japan.

Sanyi9 2012.12.19. 20:27:42

@tableno: egy orszag belepesekor a tobbi orszag maximum 7 evig zarva tarthatja a munkaeropiacot. Peldaul Nemetorszag elt evvel a lehetoseggel es 2011-ig nem nyitotta meg a munkaeropiacot a 2004-ben csatlakozott orszagoknak. Romania es Bulgaria 2007-ben csatlakoztak es ezert a romanok es a bolgarok egyes orszagokban meg nem vallalhatnak szabadon munkat.

spangola 2012.12.19. 20:31:08

@DieNanny: Igen, hagyma, avagy Tivadar felesége vagyok, és azért vagyok szexmániás, mert ő impotens, úgyhogy ezért is van ez a..., hogy is mondjam, nagy, illetve kis helyzet.

Amúgy Mari a nevem, és Mucsajröcsögén élünk, és nem hagyma amerikai állampolgársági engedélyére várunk, hanem arra, hogy közmunkaprogramban vehessünk részt, és pocsolyát lapátolhassunk.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:32:15

@hagyma: Barmikor tudom bizonyitani h cukrasz vok, es svajcban dolgozom.
1.nezzetek meg az ipcimem
2.keszitek egy fenykepet olyan helyen, ami minden ketseget kizarva bizonyitja h. svajcban konyhan dolgozom.
pl:csinalok egy kepet a szalloda konyhajan, egy lapra felirom hogy:"rohadj meg hagyma", es ha akarod kiposztolom ide.

na, benne vagy?

spangola 2012.12.19. 20:32:25

@hagyma: Igen, három szót tud Mary magyarul:
Tivadar,
1. Ez
2. túl
3. kicsi

spangola 2012.12.19. 20:34:47

@hogyne,persze,igazad van!: Akkor sem fogja elhinni, szard le!
Inkább vegyél elő egy hagymát, és egy éles kést, és vezesd el az energiádat, jót fog tenni.

spangola 2012.12.19. 20:36:05

@tildy:): Igen, hagyma meg megmaradt magyarnak, sajnos rossz értelemben, mert nagyon gyanakvó. Szerinte minden fake.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:42:05

@spangola: nem erdekel h elhiszi, csak eloadja h. ot nem erdekli, de egyfolytaban velem van elfoglalva.
Tovabba azt sem ertem, mi van akkor ha valami nem igaz?
Hogyha valaki hazudaik, naes??nem feltetel a kommenteleshez az erkolcsi bizonyitvany..Ma reggel is volt valami agyatlan, hogy biztos kamu, nem vok cukrasz, blabla, miutan felajanlottam neki is h az ipcim alapjan nezze meg hol vok, akkor mar nem volt olyan surgos.. Mondom, engem nem zavar ha valakinek mas a velemenye,.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:43:06

@spangola: neked kulon beidezzem az illeto nick utolso 3 honapos bejegyzeseit?
hat nem
sajnos hazudott
attol meg lehet most svajcban, de hazudott
rajtam kivul meg harman belinkeltek
joreggelt
nem vagyok gyanakvo, elsore megamondom mi elethu es ki
99 szazalekos pontossaggal
te pl egy troll vagy
egy zero
1. bugyi
2.szeretlek
3. koszonom
/csak hogy ne halj meg hulyen
@tildy:): soknemzedekes igen, de japan is lehetne, nem azert szerettem bele mert amerikai, foleg mert nem is tudtam meg akkor, jo, ha japan lett volna azt eszreveszem
@hogyne,persze,igazad van!: en elhiszem hogy cukrasz "vok" de hazudsz eleg jelentosen:)
mondjuk ha igazan kene tippelni, akkor 14 eves cukrasztanulora gondolnek, de ha kuldessz fotot, a melodrol, meg magadrol akkor cafolhatsz

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 20:43:40

Kérdem én, kik vacsoráznak délben?

spangola 2012.12.19. 20:45:45

@hogyne,persze,igazad van!: Igen láttam, hogy ezt írták neked, de ezt tuti azok írják, akik fel vannak bérelve, hogy elhitessék a kommentelőkkel, hogy ez hiteltelen oldal. Én elhiszem, hogy ott vagy, de ha nem vagy ott, akkor nem vagy ott. Ennyi.

Sok szerencsét, találd meg a helyed, ez a lényeg, a többiekkel meg ne foglalkozz!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:47:02

@Babette_: azza lettem, voltam lazado csoves /70-80-as evek/ liberalis 90-es evek
es most konzervatibv vagyok es republikanus
bar ennek a dugashoz nincs sok koze
az teny Marybe szerelmes voltam 2 honapig ugy, hogy hozza sem mertem szolni a koszonesen kivul
az is teny mikor hozzaszoltam meg azon a heten megeskudtunk
es ize...
nem vartunk az eskuvoig a szerelem beteljesulesevel:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:47:55

@rockseiaXLL: meg el is kell jutni
4 korul szoktunk
most is lesz annyi
lehet meg 5 is

spangola 2012.12.19. 20:48:08

@rockseiaXLL: 5 óra az eltérés nem? 4 vagy 5, attól függ, melyik időzóna. De vacsi tényleg nem lehet. Hoppá... Te nagyon figyelsz.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:51:08

@hagyma:
magamrol biztos nem kuldok fotot.
Nem teszek fel netre magamrol kepet.
Amit tudok tenni, a Lenki gemeinde elott csinalok egy kepet,teszek a falra egy papirt amire rairom hogy HA.
illetve ipcim ..
ennyit tudok tenni, de ezt is csak azert mert rohadt jofej vok..
Nem igazan erdekel ki hiszi es ki nem..
Es a question of questions.hogyan lehet be linkelni ide?
Ja, es csak holnapm tudom megcsinalni, ma mar nem..

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:51:51

gemeinde , azaz a helyi "onkormnyzat" , nem biztos h neked evdens mi az.

spangola 2012.12.19. 20:55:36

@hagyma: Én troll vagyok?
Na, ez új.
Azért is örülök mindenkinek, akinek sikerül megállni a helyét kinn, és azért is érezem magam ilyen jól itthon ebben a gazdasági helyzetben, és írom le ezt nyíltan, pedig lehet, holnap jön értem a fekete autó? Lassan már itt tartunk.

Szóval szexmániás, idióta, hülye troll vagyok.

De te 99% pontossággal mondod meg, hogy mi a fake?
Hát, nagyon szarul ismered magad és a képességeidet.

A feleséged 3 szót ismer, azt írod, az egyik a bugyi.

Igen, mert sokszor kénytelen mondani: Tivadar, így nem megy, még rajtam van a "bugyi"!

2. és 3. szó: köszönöm, szeretlek:
Tivadar, mielőtt elaludnál, ideadnád a vibrátorom? Köszönöm. Szeretlek.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 20:56:51

@spangola:
poén.
akkor még, ott, értetted.
most, itt, miért csinálsz úgy, mintha komolyan mondta volna, és emlékeznie kéne rá?

én se emlékszem minden poénomra...

spangola 2012.12.19. 20:59:07

@spangola: kimegyek hozzád Svájcba, csinálunk egy közös fotót!

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 20:59:10

@hagyma: "meg azon a heten megeskudtunk"

esküdj:) tényleg?

spangola 2012.12.19. 21:00:00

@hogyne,persze,igazad van!: kimegyek hozzád Svájcba, csinálunk egy közös fotót!

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 21:05:09

@spangola: tudod mi jut eszembe amior egymast trollozzak emberek?
egy idezet, asszem Bob Dylan mondta.
Az alkoholista az az ember , aki ugyananyyit iszik mint mi, csak nem szeretjuk..hehe
A troll meg az a kommentelo, aki pontosan olyan mint a tobbi csak nem szeretjuk..

spangola 2012.12.19. 21:11:45

Ne is foglalkozz vele, látod, hogy nem emlékszik sem a posztokra, sem a kommentjeire, innentől kezdve nem mindegy, hogy mit állít? Most őszintén.

Gaga6666 2012.12.19. 21:15:19

@tanato: És hát valljuk be, folyékony nyelvtudást a semmiből baromi könnyű lesz összehozni egy olyan Angliában ahol híresen olcsón lehet egy nagyobb lakást bérelni és a szolgáltatásokat is nagyon jutányos áron adják.

Ilyen hülyeségeket is csak egy corvinusos pöcs bír írni. Gratulálok baszki.

Gaga6666 2012.12.19. 21:21:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ez aligha van így, bár te valóban egy gusztus, mucsai magyargyűlölő vagy.

tanato 2012.12.19. 21:34:20

@Gaga6666: Nehéz lesz folyékonyan megtanulni mindkettőjüknek angolul,anélkül sem a mérnök,sem az ápolónő nem fog tudni a szakmájában elhelyezkedni.Persze ha a gyereknél addig meg tudják húzni magukat,nem lehetetlen.

2012.12.19. 21:45:08

@hogyne,persze,igazad van!: Hat szerintem eleg fura, hogy ossze-vissza hazudtal itt nekunk mindenfele allasajanlatokrol, es meg azokat kritizalod (mint Vaj Mi) akik esetleg szova merik ezt tenni.

2012.12.19. 22:02:12

Kedves poszterina! Ez az allitas nem igaz "Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni". Ha valaki jo a munkajaban, nem kezd elorol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 23:15:15

@spangola: hat annak tunsz
szellemes semmikeppen nem vagy
ez a szexmania mar beteges, a koszonomrol is a vibrator jut eszedbe...
@Babette_:
asszem csutortokon szolitottam le es aznap egyutt vacsiztunk, merhogy arra hivtam meg es nalam aludt, azutan 7 vegere elrepult a lanya eskuvojere es talan szerdan delelott volt az eskuvonk
de a szerda nem tuti de 2008 augusztus 19
lehet kedd is mar nem tudom mert hetfon mentunk es kellett 2 tanu es bar a biztonsagi rok feljanlottak, hogy lesznek tanuk masnap visszamentunk a noverevel meg a fiammal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 23:34:05

@hogyne,persze,igazad van!: Te en nenm ketelkedem benne, hogy svajcban vagy
na es?
hogy hazudtal azt bebizonyitottam mar par napja
de az sem erdekes
en olyan fotot szerettem volna ahol eppen minyont csinalsz a konyhaban mint neves es jol kepzett cukrasz
de ez ugy tunik nem fog menni, aminek tobb oka lehet
de ezeket nem sorolom fel:)

spangola 2012.12.20. 00:03:40

@hagyma:
"a koszonomrol is a vibrator jut eszedbe..."

Tévedsz, rólad és a képességeidről jutott eszembe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 00:24:56

@spangola: micsoda szelleme riposzt megint
bar kellett hozza fel ora
de odabasz
Te vagy az elso no /?/ az eletemben akinek a vibrator jut eszebe ha olvas
dugd is fel maris

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 01:23:11

@spangola: azt kerdeztem mar, hogy milyen kocsid van es hany frkevencias a vibratoorod?
/Hz/

mazsola123 2012.12.20. 02:11:58

@۝merta-X:
"Amit tudok ajánlani, az az, hogy feltétlen keresni kell egy magyar szakmabelit kint, aki elmondja, mi a dörgés, mert így meg lehet spórolni egy jó fél év balfaszkodást, vagy akár a teljes reményvesztést is."

Jogos. És a legtöbben egy fél év után jövünk rá erre...
Egyébként hogy mennyire nem elutasítóak: ha pl. bemész egy - a saját szakmádban utazó - irodába és éppen ráér az, akit találomra elkapsz, segít és iránybaállít. Az eltéréseket persze nem tudják, tehát kevésbé jó, mint egy tapasztalt magyar, de igencsak hasznos. És lássuk be, legtöbbünknek szokatlan és melepő.

mazsola123 2012.12.20. 02:17:00

@tanato:
Ápolónőként még ha néma, akkor is el tud helyezkedni. Bár sosem voltam ápolónő, úgyhogy ez nem személyes tapasztalaton alapuló kijelentés.

montroyal ( CAN qc) 2012.12.20. 02:37:18

@Zsuzsi65: azt hiszem eszak-amerikaban nalunk van a legmagasabb forgalmi ado es ez 15% (quebec) canada es USA mas reszein mindenhol alacsonyabb.. adozasi fegyelem? ahol lehet elkerulik de keves helyen lehetseges..

Ezüst Utazó 2012.12.20. 02:54:28

@Jess G: Ebben tévedsz, a részmunkaidősök bruttó bérének több mint a negyedét benyelik, ilyen-olyan jogcímen, nem csak nyugdíjjárulékot vonnak.

montroyal ( CAN qc) 2012.12.20. 03:01:38

@charlieharper: én azt tanacsoltam az ujonan érkezoknek :probalj egy dologra raallni , ne ugralj ossze-vissza mert ott 1 $ -ral tobb a fizetes ..legalabis ha nem akarsz egész életedbe alkalmazott lenni pl ha fuvet vagsz maradj ott es igyekez hogy par ev mulva elinditsd sajat vallalkozasodat a funyirasba hosszutavon barmire igaz lehet..en a dupla fizetesemet a marvanycsiszolonal csereltem le a felére es elmentem karosszeria muhelybe dolgozni es 3 ev mulva sajat muhelyem volt ..

tanato 2012.12.20. 05:42:38

@mazsola123: Sajnos nem így van,magas fokú nyelvtudást kérnek.

tanato 2012.12.20. 07:47:41

@tanato: Először egy nyelvi szintfelmérés van,azután az adott ország hivatalos nyelvén kell már a szakmai interjút megejteni.Egyébiránt,Németország,Franciaország,vagy Anglia külön.külön is képes volna felszívni a teljes magyar ápolónői kar többszörösét megfelelő nyelvtudás esetén./Érthető módon,hiszen magyarul nem beszélő betegeket kell ápolni,tolmács meg nincsen./

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.20. 08:53:51

@Gaga6666:

Pont e hozzászólásod bizonyítja, hogy igazam van.

The Big Tourist 2012.12.20. 13:11:04

A Hagymát vádoló diszkrimináló sorokat Mirjam írta:

spangola 2012.10.07. 11:54:24
@Mirjam2: Uramisten, te ilyet leírsz?

" Nekem is tettek ajanlatokat 30-as ferfiak (pl. tobbek kozott ket kozepiskolai tanarom) mikor 15 ev korul voltam, es? Szerintem ebben semmi abnormalis nincs, 15 eves lany mar nem gyerek es en is latom, nokent, hogy sok lany nagyon vonzo ebben a korban. Persze senki nem orul ha megcsaljak, de egy 15 eves lany es egy 30 eves ferfi kozott ki tud alakulni egy emberi viszony / kapcsolat es kolcsonos szexualis vonzalom is. Ebben semmi abnormalis nincs az en szempontombol."

hataratkelo.blog.hu/2012/10/05/recepciozni_a_lanyok_mellett?fullcommentlist=1#comments

mommmmo 2012.12.20. 13:22:39

@The Big Tourist:
Haha, ez vicces. Nekem 14 eves koromban tett ajanlatot egy 50 eves pasi, aki mellesleg csaladtag volt, behazasodas utjan.

Meg kell mondanom, nem tett ram semmifele sokkolo hatast, csak rohogtem rajta. Plusz allandoan a zsembembe nyomott egy rakas penzt, abban remenykedve, hogy ettol majd valami tortenik (nem igazan ertettem az osszefuggeseket, hogy miert tortenne ettol barmi is) de legalabb volt zsebpenzem.

Szoval szerintem is kisse tul van lihegve ez a dolog, jo ha tettlegessegig fajul az ugy, akkor az nyilvan sokkolo, de amugy, duma szintjen, ez semmi.
Mondjuk tanarok.. az mas. az hulyen nez ki, hogy egy nap ajanlatot tesz, aztan masnap meg feleltet. Kortol fuggetlenul is.

The Big Tourist 2012.12.20. 13:28:11

@mommmmo: De most az a lényeg, hogy Hagymát ártatlanul vádolták, és a vádló meg sem próbálta bizonyítani amit mond. Nagyon felhúztam magam ezen.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.20. 17:28:24

@tableno: A szabad munkavállalást max. 7 évig lehet korlátozni (2-3-2 éves bontásban, az időszakok végén a régebbi tagállamok dönthetnek úgy, hogy megszüntetik a korlátozást - mint Franciaország és Belgium, míg Ausztria és Németország kihasználta a maximális időt). A szabad mozgást különösen alapos indokkal lehet korlátozni, illetve a határellenőrzést átmenetileg visszaállítani - a spanyolok pl. a trónörökös esküvője idejére fontolgatták ezt.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.20. 17:30:46

@spangola: Így van, de attól még EU-s jogszabályt sértenek. Amikor Ausztria Haider pártját választotta meg 2000-ben, az EU úgy vezetett be szankciókat az ország ellen, hogy még nem is tettek semmit. Ha velük megtették, nem biztos, hogy mi is megússzuk.

2012.12.20. 17:49:24

Huha, most lattam ezeket a kommenteket. Nagyon vicces, nem hiszem el hogy nem volt jobb dolgotok tegnap este mint elorangatni ezt a tortenetet Spangola 14 eves ismerosenek a szuzessegerol :). Annyit szeretnek hozzatenni hogy a nekem tulajdonitott 'Uramisten, te ilyet leírsz?' mondatot nem en irtam, mar csak azert sem mert nem hasznalok ekezeteket.

Spangola meg az en velemenyem nagyon kulonbozik szexszel kapcsolatos kerdesekben, az biztos. De konyorgok, ne menjunk ebbe bele meg egyszer, mar megtargyaltuk, ennyire nem izgato a tema.

DieNanny CH 2012.12.20. 17:56:42

@spangola:
Én sem tudom, mit higgyek, mert 1 hete azt írta, hogy most kapott állásajánlatot Svájcba, 2 hónapja meg azt írta, hogy már fél éve Svájcban dolgozik. De lehet, csak a nicknevük ugyanaz. Meg ugyanabban a szállodában dolgoznak. Lehet, ő skizofrén...

DieNanny CH 2012.12.20. 18:04:24

Ja, és várom a posztíró reagálásait!

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.20. 19:22:13

@hagyma: olyan kepet, amin az arcom rajta van, nem fogok kiposztolni a netre.Olyat, ami konyhan keszult -es nyilvan atlag ember nem jut be ilyan konyhara-illetve munkaimrol szivesen kuldok, csak mondd meg hogy tudom belinkelni..

2012.12.20. 20:35:16

@hogyne,persze,igazad van!: Engem nem erdekelnek a kepek, csak azt magyarazd mar meg, minek szivattal minket ezekkel a kerdesekkel hogy elfogadd-e az allasajanlatot, meg nem kamu-e, ha kozben mar regen Svajcban dolgozol. Ennek mi ertelme van? Elegge betegesnek tunik.

2012.12.20. 20:37:15

@The Big Tourist: 'A Hagymát vádoló diszkrimináló sorokat Mirjam írta'

Ja es mellesleg rohadtul nem vadoltam Hagymat semmivel, vagy esetleg o volt az a 30 eves pasas aki Spangola ismerosenek a 14 eves szomszedlanyanak a szuzesseget elvette, vagy mi?

spangola 2012.12.20. 23:57:42

@The Big Tourist: Komolyan? Akkor én vagyok a hülye, holnap bocsánatot kérek hagymától. Köszi, hogy megnézted.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.21. 00:55:41

@mommmmo: wtf... Lehet te konnyen kezelted, en spec nem, es igenis abnormalis fiatal lanyokat ilyesmivel zaklatni. bahh, kosz hogy elohoztal par emleket, baromira nem orulok neki.

The Big Tourist 2012.12.21. 09:14:45

@Mirjam2: Bocsánat, rosszul fogalmaztam, azt hittem, egyértelmű, mire utalok.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.01. 15:20:43

@nigara: "az angolszász ill nyugati rendszerben alapból nem ad megélhetésre elegendő nyugdíjat az állami, ott kötelező az öngondoskodás."

Hát igen. Nálunk 70% a nyugdíjak helyettesítési értéke. A "szegény" görögöknél 95%. Európában 50% körül van. A manyuppal ehhez közelítettünk volna.

"A manyup meg azért rossz példa, mert egyetlen manyup-tag sem tudta volna megmondani, hogy mennyit kap abból..."

Csak meg kellett volna kérdezni a pénztárt. Ők megmondták volna. De Magyarországon tényleg nem működik semmi féle nyugdíj rendszer. A munkavállalók többsége minimálbéren van bejelentve, a többit meg zsebbe kapja a delikvens. Így tényleg nem fog, csak pár ezer forintot kapni. De ez igaz az állami nyugdíjra is. És ez nem a manyup hibája, hanem a csaló társadalmunké!

Barbaarb 2013.01.02. 09:08:27

@traktoroslány:

Nyilvánvaló, hogy a munkáltatók nem kezelnek egyformán egy harmincévest és egy 52 évest, ez érthető. Ugyanakkor nálunk és sok általam ismert cégnél szintén a munkanélküliek előnyt élveznek, mivel komoly támogatási összegeket lehet utánuk felvenni...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása