oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. december 19. 06:58,  Azért sem adom fel! 405 komment

2012. december 19. 06:58 Határátkelő

Azért sem adom fel!

Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene elkezdeniük élvezni. Ehelyett kezdhetnek mindent elölről, de már külföldön, mert mint írja: maradni kockázatosabb.

család pakol_2.jpg

„41 éves ápolónő vagyok, 4 gyermek anyukája. A férjem 52 éves mezőgazdasági üzemmérnök. Mindaddig, míg a férjem nem lett a létszámcsökkentés áldozata, viszonylag jól éldegéltünk.

2011 nyarán kezdődött ez a rémálom, mikor a férjem munkanélkülivé vált. Azt mondtam, sebaj, ilyen végzettséggel, na meg a több évtizedes tapasztalattal biztosan talál munkát. Tévedtem.

A történethez azért kapcsolódik az is, hogy a nagyfiunk Angliában dolgozik, a lányunk Ausztriában, a középső gyerek egy tápboltban itthon. A kicsi kis büszkeségünk 9 éves kitűnő tanuló, a szomszéd városba írattuk suliba, mert úgy gondoltuk megéri a macerát, hogy egy igen erős jó hírű iskolába járjon.

Visszatérve a történethez, irány a munkanélküli központ, ott aztán legalább 20 ügynöki állás ajánlat, szakmában semmi. Azt mondták, sebaj: bevált módszer, jöjjön az átképzés.

Örömmel értesítették, azon szerencsések közé tartozik, akinek megadatott: tanuljon kőművesnek. Megtette. Ezen erős végzettséggel kiröhögték, mit akar 52 évesen felületes szakmai tudással. A gyereknek enni kell, iskolába járni, számlákat fizetni egy fizetésből nem megy.

Legalább 100 munkahelyre adta be a jelentkezését, az is ritka volt, hogy legalább az elutasító választ megküldték. Néhány helyen az idegen nyelv ismerete, másutt a növényorvosi végzettséget hiányolták.

Ami kiverte a biztosítékot az volt, hogy sírásónak meg túlképzettnek találták. De jött a jóságos állam bácsi és munkát ajánlott: mezőgazdasági közmunkát.
Nem volt mit tenni, vállalta, hiszen ez is több mint a semmi. Ahogy telik az idő, kezd elzombisodni, magába roskadt, hisz teljesen alulértékeltnek érzi magát – és nem csak a bérezés miatt.

Mielőtt végleg feladná, úgy gondoltam, egy próbát megér, így aztán ment a telefon a gyerekeknek: apának állás kellene.

Döntöttünk, megyünk. Neki már a repjegye is megvan, a terv az, hogy a fiunkkal azon lesz, hogy különálló albérletet összehozzanak 1-2 hónap alatt, mert egy 9 éves gyerekkel kapcsolatban csak bizonyos feltételek meglétét követően nem felelőtlenség belevágni.

Nincs olyan nap, hogy ne gondolkoznék el azon, hogy a bársonyszékben ülők miért nem tesznek azért semmit, hogy az adófizetőket megtartsák. Csak a mi családunk tekintetében az ország 5 adófizetőt +1 leendő adófizetőt veszített el.

Ebben mi az üzlet nekik? Miből fog nyugdíjat fizetni, ha nem lesz, aki kitermelje, mert egyre többen a kitelepedést fontolgatják?

Azt meg csak a Matolcsy-félék hiszik, hogy visszajön az emberek többsége, és hozza a tudást. Kérdem én, milyen tudást? Ezek az emberek nem tanulni, hanem túlélni mennek. Gyárakban, kertészetekben fognak segédmunkát végezni azért, hogy meg tudjanak élni.

Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni. Nyilván a honvágyra sem alapozhat nagytudású vezérünk, mert az ember hazajön évente 1-2 hétre és rohan vissza.

Nem adom fel, azért sem adom fel! Nem hajtok fejet azért, hogy az a néhány ember jól éljen, én meg vegetáljak. Döntöttünk, mi megyünk. Itt maradni sokkal kockázatosabb."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: munkanélküliség Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr634972487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyivel drágább idén a karácsony, mint tavaly volt? 2012.12.19. 14:50:25

Egymás mellé tettem a TESCO friss és egy éve kiadott akciós újságját az élelmiszer árakkal. 20 tétel árát néztem meg, amelyeket a városomban a tavalyi és az idén december elején kiadott újság is tartalmazott. A bejgli ára ugyanannyi, mint egy éve volt,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 07:07:50

most mit mondjak. az élet folytonos újrakezdés. amíg reggel úgy ébredünk, hogy életben vagyunk, addig van lehetőség.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.12.19. 07:41:22

Szomorú, de nem egyedi történet.
Az átképzésről, Hofi poénja jutott eszembe.
www.youtube.com/watch?v=hwgjTETUaSU (12.30-tól)

Sok sikert az újrakezdéshez!

SziszkAnya (törölt) 2012.12.19. 08:11:24

ápolónőként nyitott a világ előtted! Menjetek, vissza se nézzetek. Sok sikert!

csortu 2012.12.19. 08:16:46

Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni.

Azért ez így ebben a formában... Egy házaspár ápolónő és mérnöki végzettségekkel pont, hogy akár dolgozhatna is szakmában. Csak tipp, Svédországban hasonló végzettségűeknek 9 hónap nyelvkurzust fizet az állam, igen jó ösztöndíjjal megspékelve. Finnországban 2x6 hónapot (+1 évet fizet a munkaadó helyett). Szóval ha megszületett a döntés, azért érdemes kicsit jobban körülnézni a potenciális célországok között.

bpetya75 2012.12.19. 08:28:45

Szomorú és nem egyedi történet.

Olvasás közben eszembe jutott Multikarrier kreatív önéletrajz írási javaslata, amibe tegnap néztem bele. Itt ugyan nincs szó multis munkáról, de az elég nyilvánvaló, hogy aki magyarországi sírásónak vagy egy angliai kertészetbe melósnak jelentkezik, annak az önéletrajzába nem nagyon van helye egy főiskolai diplomának.

Szerencsés helyzet, hogy a nagyfiatok elő tudja készíteni a terepet Angliába (egyébként mérlegelés nélkül ez lett a befutó Ausztriával szemben?). Így a kicsinek se lesz talán annyira nehéz az átállás. Rólatok nem is beszélve. Bár az is egy érdekes felállás lehet, ha (legalább is kezdetben) majdnem olyan mértékben kell a fiatokra támaszkodni, mint pár éve még neki rátok.

bpetya75 2012.12.19. 08:31:05

@csortu:

Én se vagyok biztos benne, hogy Anglia a jó választás. Szerintem is érdemes lenne mérlegelni, valahogy csak vissza lehet váltani az a repjegyet...

tucano 2012.12.19. 08:52:05

"egy 9 éves gyerekkel kapcsolatban csak bizonyos feltételek meglétét követően nem felelőtlenség belevágni."

ugyan

nigara 2012.12.19. 09:00:14

Hát, nekem semmitmondó poszt ez.
Megint semmi köze a HÁ-hoz, de legalább jó trollmágnes (vagy már inkább ez lett e cél?...)

Ami meg az utolsó részt illeti, hogy "miért nem ilyen meg olyan a kormány" - ezen megint lehet egymásnak ugrani.
Bár remélem, hogy mindenki, aki valami szürkeállománnyal bír, az felfogta, hogy ez a rendszer nem az ország/emberek érdekeinek képviselésével foglalkozik, hanem a saját zsebével.

tanato 2012.12.19. 09:09:55

@csortu: Egyetértek,ápolónői meg mérnöki végzettséggel,nyitott az út kifelé,főleg hogy két gyermek már kint van.Természetesen mint azt már sokszor leírták,leirtuk, mindkét foglakozáshoz,nagyon erős,mondhatni folyékony nyelvtudás szükséges hogy szakmájukban el tudjanak helyezkedni.Nyelvtudás/magas fokú/ nélkül tényleg nehéz lesz.

01234567 2012.12.19. 09:28:52

Nem tetszik.
1. Én nem tudom milyen volt a munkanélküli rendszer 2011-ben, most megnéztem. 3 hónap, adnak pénzt, azt kuss. Kérdeztem: munkavállalásban segítenek valamit?-Nem.-Átképzési lehetőségek, tanfolyamok?- Kint a folyosón egy faliújság, ha azon van valami, arra jelentkezhetek, segítség, támogatás, esetleg a végén ahhoz kapcsolódó munka, azt ők nem tudnak.- A faliújságon lófasz volt, meg semmi hasznos. 3 havonta jelentkezz, oszt csá...
2. A kép már volt, és a történet is hajaz egy korábbira, csak bizonyos panelek cserélődtek.
3. Angliában próbálkozni, ha van lehetőség Ausztriában, szimpla hülyeség.
4. Az idegen nyelv hiánya, kint sem pozitív dolog.
5. :) Mezőgazdasági végzettséggel most elmenni, amikor a drága miniszter úr megmondta: 2 éven belül, a mezőgazdaság, a rendszerváltáskori szinten lesz!

Zabaalint (törölt) 2012.12.19. 09:29:28

Mert ugyebár mérnökhiány van... (tavaly pont az agrár szakterületen növelték a keretszámokat, mert hogy arra bizony igény van Rákosi elvtárs, bocsánat Orbán elvtárs szerint)

Alice in Wonderland 888 2012.12.19. 09:29:37

Akár van nyelvtudás, akár nincs, ha van kint segitseg akkor sokkal jobb lesz a helyzetetek. Nyelvet lehet tanulni menet közben, de egy mély depresszióból, esetleg ennek folyományaként egy komolyabb betegségből kilábalni sokkal hosszabb idő.
Kitartás!Sok sikert!

2012.12.19. 09:31:55

"Ebben mi az üzlet nekik? Miből fog nyugdíjat fizetni, ha nem lesz, aki kitermelje, mert egyre többen a kitelepedést fontolgatják?"
ez egyébként hülyeség, mert aki dolgozott, annak a fizetéséből bőven elvont az állam annyit amennyi elég a nyugdíjra, plusz aki nem élte meg a nyugdíjas kort annak a befizetése is pótolja a többi nyugdíjasét, szóval ha nem lopna annyit az állam akkor a nyugdíj rendszer bőven önfenntartó lenne

egyébkét a nyugdíjrendszert eleve el kellene törölni, mert az mindenhol átverés, arról szól a nyugdíjrendszer hogy az emberek sokkal többet befizetnek mint amennyit vissza kapnak belőle, már csak amiatt is mert sokan meg sem élik a nyugdíjt vagy csak pár évet belőle

tanato 2012.12.19. 09:33:19

@Karinette: Egyetértek,ha a gyerekeknél ki tudják húzni addig amíg össze nem jön a a szükséges folyékony nyelvtudás,nyert ügyük van.

christophe 2012.12.19. 09:39:24

Novèrkènt biztos lesz munkàd,fèrjednek nehezebb lesz ,de nem lehetetlen,NYELVTUDàS irto fontos,ne kèslekedjetek a tanulàssal :-)))

ruslanski 2012.12.19. 09:39:31

A kormány azért nem tesz semmit az adófizetők megtartásáért, mert nem az az érdeke. Az ő luxuséletformájukat pár százezer ember is tudja biztosítani, plusz a maffiatevékenységük. Szó nincs itt országépítésről: az értelmesebbje húzzon el, úgyis sokat akadékoskodik, a buta meg maradjon és sz.pja be a süket dumát, ne tanulhasson nyelvet, nehogy elmehessen. És persze fizessen, jó sokat.

Sok sikert nektek! Angliában ápolónőként biztosan találsz munkát akár a gondozói területen is. A nyelvet tanuld meg jól és rengeteg lehetőséged lesz. A gyerekeknek pedig egészen biztos, hogy hosszú távon sokkal jobb, mint egy rothadó, lezüllő, korrupt országban. Sok sikert!

is 2012.12.19. 09:40:09

"Itt maradni sokkal kockázatosabb."
"Itt maradni sokkal kockázatosabb."
"Itt maradni sokkal kockázatosabb."
"Itt maradni sokkal kockázatosabb."
"Itt maradni sokkal kockázatosabb."
"Itt maradni sokkal kockázatosabb."

Az évtized kulcsmondata.

@Barát Csaba: "mert sokan meg sem élik a nyugdíjt vagy csak pár évet belőle "

a nyugdíj nem is 20 évre lett kitalálva anno. az egy elég nagy tévképzet, hogy 20 évet kellene nyugdíjban tölteni. az ember egészsége az utolsó 5 évben roppan meg, és az utolsó fél év a végső stádium. arra az 5 évre kell a nyugdíj.

váj mí 2012.12.19. 09:41:14

Ajaj, lesz itt trollok harca ....
Mondjuk, én pont nem Angliába mennék, ha Ausztriába is lehetne, bár kétségkívül, angolul könnyebb megtanulni, mint németül. Hát hajrá.

DieNanny CH 2012.12.19. 09:43:43

@Barát Csaba:
Én úgy tudom, hogy amit pl 2012 decemberében a fizetésemből levonnak nyugdíjjárulékot, azt 2013 januárjában kapja egy nyugdíjas. Ha van 1 millió adózó decemberben és 2 millió nyugdíjas januárban, akkor abból problémák lesznek...
Én nem értek hozzá, tehát nyugodtan ki lehet javítani!
(ez csak egy példa volt, külföldön dolgozok)

christophe 2012.12.19. 09:44:26

JAA,lègyszives ird meg hogy alakul a sorsotok,Engem èrdekelne....

ketroot 2012.12.19. 09:46:16

"Nincs olyan nap, hogy ne gondolkoznék el azon, hogy a bársonyszékben ülők miért nem tesznek azért semmit, hogy az adófizetőket megtartsák."

Nagyon egyszerű: magasról leszarják. Azt is, hogy mi lesz itt 20 év múlva. Nekik akkor is lesz pénzük, ennyi.

wowerman 2012.12.19. 09:50:51

@nigara: tényleg hozott egy trollt a poszt, téged

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.19. 09:50:58

"Ha kiürül az ország, véget ér egy ábránd,
Az utolsó, legyen szíves, oltsa el a lámpát.
Zárja be az ajtót, a táblán legyen csak annyi,
Ebédidő, "Rögtön jövök", de meg itt fogsz megrohadni."
(HétköznaPI CSAlódások)

Sztina1 2012.12.19. 09:55:48

Sziasztok! Tavaly szeptembere óta olvasom napi szinten a blogot, mikor még csak készültünk kiköltözni. És most már lassan 1 éve itt vagyunk. Még sosem kommenteltem, de ehhez az íráshoz szeretnék annyit hozzászólni, hogy a mi kiköltözésünk egyik oka az volt, hogy a férjem már a végén napi 17-18 órát dolgozott és még így sem jöttünk ki hó végére. (Én is dolgoztam) Nem akartuk, hogy 40 éves korára túl legyen mondjuk egy szívrohamon. Majd egyszer talán megírom az egész történetünket is. Még csak annyit, hogy most csak a férjem dolgozik rendesen 8 órában és így is megélünk nagyon rendesen. (Németország)

zollerbá 2012.12.19. 09:58:43

@ketroot: Ez csak akkor lészen, ha a többség 2014-ben a FIDESZ-MSZP re, vagy csatolt részeire szavaz.
Egyébként jön a feltárás:ügynökök, szt. tisztek, privatizációs csalások, olaj szőkítők, DATAPLEX és még több tucat milliárdos ügy. Meg lészen vizsgálva, hogy 1989-től,kik és miből vittek ki 232 milliárd dollárt adózatlanul az országból, mennyi kölcsönt vettünk fel és erre mennyi kamatot fizettünk ki stb. Miért szaporították fel a mokkákat háromszorosára, egyébként húsz év múlva a lakosság 40%-át ők adják!!!

JanDítě 2012.12.19. 09:59:30

ez tényleg annyira de annyira elkeserítő. amit a posztoló is írt, hogy a kormánynak nem érdeke megtartani az adófizetőket, az hogy mi van Svédországban(átképzés,ösztöndíj stb).Én tavaly hazajöttem két év után mert elhittem a demagógiát. Persze nem panaszkodhatom mert van munkám de....Magyarország tényleg Európa sötét foltja a balkán segglyuka?????Sok sikert kint remélem megtalálják a számításukat és néhány év vagy hónap múltán eszükbe se fog jutni ez az ország. Komolyan nem csodálom hogy mindenki depressziós meg foskedvű...mi lesz itt jövőre?????

poolman 2012.12.19. 10:04:41

"Ahogy telik az idő, kezd elzombisodni, magába roskadt, hisz teljesen alulértékeltnek érzi magát "

Ez egy gyakori probléma, a sikeres ujrakezdéshez elsösorban önbizalomra, magabiztosságra van szükség. A nyelvtudás hiánya is ront a helyzeten. Ebböl adodik a negatív hozzáállás, hogy még kint sem vagytok, de már a legaljára helyezitek el magatokat. Nagyon gyorsan, intenzíven tessék belevágni a nyelvtanulásba, és bízni a szakmai tudásotokban.

Ludovikás Levente 2012.12.19. 10:06:01

"Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni."

Nyelvtudás nélkül - ahogy írta a férjéről korábban - tényleg nehéz odakint kvalifikált munkát találni. Kérdés persze, mennyire számít kvalifikáltnak a mai világban, aki nem beszél legalább 1 világnyelvet

room_101 2012.12.19. 10:06:04

Annyi bevétel mindíg lesz, hogy a politikusok és spanjaik jól megéljenek, tehát erre kár appellálni náluk.

Ainult Mina 2012.12.19. 10:06:24

Sok sikert kívánok, én öt év után jöttem vissza, most nem panaszkodom, mert az üzlet, amibe belevágtam jól megy. Az ország állapota, az emberek hangulata az, ami miatt naponta érzem, hogy újra útra kellene kelni.

Ludovikás Levente 2012.12.19. 10:08:29

@JanDítě:
"mi lesz itt jövőre????? "

Biztos forrásból tudom, hogy jövőre mindenkit le fog mészárolni a kormány, aki erre a blogra írogat

nyuszigonosz 2012.12.19. 10:11:54

Na, szóval polit- poszt a mai.
Lesz majd ezer komment is!

Ganga 2012.12.19. 10:12:57

én csak sok sikert szeretnék kívánni ... totál igazat adok ... a legapróbb gyerekkel meg nem lesz gond, ő lesz az első aki be fog illeszkedni ... inkább arra figyelnék, h veletek mi történik ... nem csak kívül, hanem belül is ... ilyen korban azért szerintem inkább a ti részetekről kockázatos a honváltás ... de hajrá és előre és kalandra fel ... mit nem adtam volna azért h anno az én szüleim is megtegyék ezt ... ?!?!!? ... tényleg sok sikert ... ;))

Brix 2012.12.19. 10:31:58

Ebben a korban már sokat számít az országválasztás is. Talán én is Ausztriát vagy Németországot választottam volna, mivel az ottani viszonyok jobban hasonlítanak Magyarországra. A dán és holland lehetőségeket is meg kellett volna nézni ,mert ott az egészségügyi dolgozókon kívül a mezőgazdaság is keres munkaerőt. Anglián belül London a legélhetetlenebb hely, az kizárólag huszonévesnek való, mivel családi életet élni ott szinte lehetetlen. Egy normális ingatlan bérleti díja horror, a közlekedési költségek szintén. Azon csodálkozom , hogy miért oda toszul mindenki. Az ápolónőknek érdemes elindítani a regiszrációt hogy registered nursekent dolgozhassanak, mert az sokkal jobb mint a sima betegápolás. Ausztriában van 13-ik és 14-ik havi bér, amit nagyon előnyös. A nyelvtudás persze predesztinálja a letelepedést, de ebben a korban én elgondolkoznék inkább egy közelebbi helyen, Anglia az utolsó választás lenne

monddazigazatmar 2012.12.19. 10:35:21

"Csak a mi családunk tekintetében az ország 5 adófizetőt +1 leendő adófizetőt veszített el"
Hogy is? Kettő aki itthon tanult kint dolgozik kulfoldon, egy még tanul, egy közalkalmazott, egy munkanélküli, és a tápboltos az termeli egyedül a GDP-t.

Mezőgazdaségi uzemmérnök állása megszunt- ez miért a kormány hibája? Nem talál állást? Megint miért a matolcsy hibája?
Miért az államtól várja mindenki, hogy mentse meg a seggét? Szocialista mentalitás, kapitalista igények, és szabad hőbörgés joga.

A sirásó munkára jelentkezésnél esetleg nem kell felsorolni az összes vörösdiplomát, és iskolát amit elvégzett, továbbá azt sem muszáj elmondani, hogy mekkora penge volt a szakmájában.
Ha valakit arra hivatkozva utasitanak el, hogy tulképzett azt kb ugy kell érteni, hogy nagyarcu, önmagát a munkára túl jó, a melót meg lenéző ember a jelentkező-

Maxen1 · http://maxen.blog.hu 2012.12.19. 10:35:25

Én sok sikert kívánok a családnak! Remélem sikerül nekik! :)

Atrox 2012.12.19. 10:40:01

@Barát Csaba: "mert aki dolgozott, annak a fizetéséből bőven elvont az állam annyit amennyi elég a nyugdíjra,"

Ez igaz, csak ezt nem tette félre, hogy majd neked adja 30 év múlva. Ezt már abban a pillanatban elköltötte az aktuális nyugdíjasokra. És 30 év múlva, mikorra végképp elöregszik a társadalmunk, nem lesz kitől elvenni, hogy neked legyen nyugdíjad. Én úgy számolom, hogy minden nyugdíj befizetés nekem bukott pénz, és 30 év múlva minden forint, melyet nyugdíjban esetleg majd visszakapok, az talált pénz lesz. Aki tudatosan él, annak sajnos úgy kell terveznie, hogy soha ne kelljen az államra szorulnia öreg korában. Persze ez nem könnyű, de szerintem erre kell törekedni.

zuzzer 2012.12.19. 10:40:04

Az én véleményem kicsit hosszabb, azaz nem is vélemény, hanem a témàhoz csatolhatò kiegészìtés:
kolbaszkeritesorszag.blog.hu/2012/12/18/az_igeret_foldje_522

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 10:42:11

@monddazigazatmar: A legkönyebb mindenért az éppen hatalmon lévő kormányt hibáztatni.
Megfigyelhető egy metamorfózis, amin átesnek azok akik külföldre mennek.Egy bizonyos idő után virtuálisan ledugják az ujjukat a torkukon, és "hánynak" haza.
Minden xar, mimden rossz, mindenki hülye otthon..
(akinek nem inge ne vegye magára)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.19. 10:47:15

Én pozitívumként értékelem a megnövekedett kivándorlást Mo-ról. Még így is jelentősen elmarad a mértéke más kelet-európai országokhoz képest. A magyarok egyik legnagyobb problémája a bunkóság, mucsaiság, s az ebből következő nacionalizmus és idegengyűlölet. Ezen csak a világlátás segít. A kivándorlás tehát JÓ, sőt TÖBB kell.

A nyugdíjak kérdése pedig nem számít. Az állami nyugdíjrendszer eleve fenntarthatatlan egész Európában. 25-30 év múlva SENKINEK sem lesz nyugdíja, annak sem az egész életében csak belföldön dolgozott.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 10:50:31

@váj mí: Nézd meg az IP-címem és megkapod a választ..:)

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 10:51:26

vagy fényképezek neked valamit, és elküldöm..csak nehogy meglepődj..

lehunyjaketszemet 2012.12.19. 10:51:57

Annyira viccesek ezek a külföldi munkavállalással foglalkozó blogok... :D A legtöbben valójában csak a kicsinyes dühüket, bosszújukat akarják kiírni magukból, hogy ők majd elmennek! :D Nem tudom... én már több éve külföldön élek, a magyarok többsége valahogy így van szocializálva, állandóan sírnak, nyafognak, közben meg azt képzelik, hogy az ő saját kultúrájuk magasabb rendű... Nem a Matolcsy :D :D tehet erről az egészről. Egyszerűen ilyen a magyar kultúra, akinek esze és tehetsége van annak minden időben el kellett menekülni, odahaza pedig fröcsög a sok üresfejű, tehetségtelen tolvaj... mint az Állatfarm című regény, pont olyan Magyarország. De ne hidd, hogy 200 politikus miatt... ehhez milliók butasága, kicsinyessége és gonoszsága kell. Na ennyi. Ja és külföldön kerüld a magyar közösségeket, csak magadra számíts! Ez csak egy jó tanács.

JanDítě 2012.12.19. 10:56:40

@Ludovikás Levente:
áá tökmindegy holnapután sanyi lesz:)))

váj mí 2012.12.19. 10:56:53

@hogyne,persze,igazad van!: Nyomozzon utánad az FBI meg a Moszad! Csak aggódom érted, mert a skizo állapot állítólag nem túl jó.
Ja, a google-képekre nem vagyok kíváncsi.

Zabaalint (törölt) 2012.12.19. 10:57:14

@monddazigazatmar:
Nem az államtól kell várni a csodát, de amilyen bizonytalan környezetet sikerült teremtenie itthon az államnak, hülye az a cég, aki itthon beruházna, mert bármikor kivethetnek rá különadót vagy akár be is tilthatják a tevékenységét, különösen ha "extraprofitot" kívánna termelni. Szóval fordítva ülsz a lovon, totál igazad lenne, ha nagyrészt a piac szelektálna, de Magyarországon ez nem így van.

I. Pipi 2012.12.19. 10:58:03

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: azert nem egesz Europaban. Irorszagban a korfa kituno. Innen kapnak az emberek nyugdijat majd 30 ev mulva :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.19. 11:00:16

@I. Pipi:

Albániában és Törökországban is, ott a legjobb a korfa. Azt hiszem a rekorder Koszovó. Azaz vannak kivételek. De az európai országok 80 %-ában nem így van.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 11:00:30

@váj mí: hm.. azert tudnek olyan kepet kuldeni ami bizonyitja hol vok..de maradjunk inkabb abban h igazad van es akkor nem sesl pofara..na szvsz..

bpetya75 2012.12.19. 11:01:02

@Ludovikás Levente:

Basszus! És te hogy tervezel védekezni ez ellen?

bpetya75 2012.12.19. 11:02:10

@nyuszigonosz:

Ugyan! Annyi még a norbi2 posztnál se volt ;-)

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2012.12.19. 11:02:29

es amikor elmondtam a barataimnak mernokkent, hogy ezert megyek el itthonrol, mert ezt 40-50korul mar nem akarom atelni, teljesen hulyenek neztek, most jolmegy, itt kiskiralykodhatsz, minek mennel el.. ezert, meg egy laza 40ev belefer az eletbe :D

kukatr 2012.12.19. 11:03:21

@Barát Csaba: Először is:
A nyugdíjkassza úgy működik, hogy a bérekből levont nyugdíjadót bekerül egy közös számlára, és onnan történik a nyugdíjkifizetés, általában az állam még plusz pénzt is fizet bele. Ez a rendszer él évtizedek óta, nincs olyan, hogy a saját nyugdíjadat fizeted. Ezt a rendszert gyökeresen meg kell változtatni, mert az elöregedő társadalomban ez összedől, és még nem is igazságos.
Másodszor is:
Egyetlen magyar ember sem fizetett be elég nyugdíjadót (régebben járulékot), amely fedezné a nyugdíját. Az a röhej, hogy ezt kábé 1,5%-os hozammal el lehetne érni. (Ki lehet számolni, életbiztosítás egyik válfaja. Az más kérdés, hogy ez több mint 40 évnyi befizetést takar, sok nyugdíjas nem dolgozott ennyit.) Fontos megjegyezni, hogy ezt 1,5%-nyi hozamot az államnak kell előteremtenie. Csak éppen nem volt olyan év, amelyben ne lett volna költségvetési hiány. Ez azért baj, mert ha hitelt vesz fel az állam (többek közt a nyugdíjrendszerre is), akkor azt egyszer vissza kell fizetni kamatostul. Ennek fenntarthatóságához meg az kell, hogy az állam bevételei többel nőjenek mint a hitelkamat. Ez se gyakori az ország életében.
(megj.: e modell erősen optimista, nincs benne az infláció, a múltbeli alacsonyabb nyugdíjkorhatár és nyugdíjadó, kedvezményes- és rokkantnyugdíjak, és még sorolhatnám...)

Ezt az elméleti okfejtést azért írtam le, mert sokan azt hiszik, hogy ez rendszer (2.) működik, és még igazságos is (eleget, vagy többet fizetett bele). Nem, nem ez működik, és még nem is igazságos. A magyar állam egyszerűen képtelen piaci alapokra helyezett nyugdíjat kifizetni. Már amennyiben ragaszkodunk a mostani nyugdíjkifizetések összegéhez. Kevesebb összeget persze könnyebb kifizetni.

andaluzkutya 2012.12.19. 11:10:45

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Én azért bízom Norvégiában is. Ha már ott van az a hatalmas olajalap, amivel a későbbi nyugdíjproblémákat próbálják megelőzni...
Amúgy tudtommal egy nyugdíj szempontból ideális korfa kifejezetten rosszul mutat, ha az általános egészségi állapot ill. a túlnépesedés megelőzése a szempont:)

nigara 2012.12.19. 11:12:36

@wowerman: jajjj, hogy milyen kis humoros vagy!!!!! nyilván belebetegedtél volna, ha nem kommentelsz, ugye?
amúgy ki a bánat vagy te, ha nem troll????????

nigara 2012.12.19. 11:16:20

@I. Pipi: nem a korfa dönti el a nyugdíjkérdést...

monddazigazatmar 2012.12.19. 11:21:12

@Zabaalint: Azért nem hinném, hogy forditva ülök a lovon.
Az extraprofit miatt megadóztatták a bankokat, a telcom cégeket, aztán hirtelen nem is tudok mást.
A mezőgazdaság azért nem ugyanaz.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.12.19. 11:27:28

Én is arra számítok, hogy kint keresem meg a nyugdíjamat, de majd itthon költöm el.

@nigara: Felosztó-kirovó rendszerben sajna igen! Ezért volt értelme a fityisz által felszámolt manyup-nak.

mormix 2012.12.19. 11:31:04

59 múltam és külföldi állást keresek én is 39 év igazolt szolgálati viszonnyal, mert cégünket a kormányzat bedöntötte, a végkielégítéseket pedig lenyelte. Állást hiába keresek (2 diploma, 2 nyelvvizsga, egyéb képesítések), legtöbbször válasz sem jön, munkahely egyébként is alig van. Nyugdíjba 1953-as férfi már nem mehet, havi 30e alamizsnából 3,5 évig nem lehet kihúzni. A védett kor ezt jelenti ezeknél.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 11:31:46

@váj mí: csak azt nem ertem miert foglalkozol annyira velem?!
Ne értsd félre, nagyon megtisztelő az a figyelem amivel kíséred karrieremet, de én nem kerestem a társaságodat, és a jövőben sem fogom, úgyhogy szakadj le rólam kérlek, bármikor tudom bizonyítani hogy Svájcban vok( legegyszerűb az ip cím, biztos van valaki az oldalon aki meg tudja nézni honnan netezem), ugyhogy fejezd be a velem való társalgást.
Én többet biztos nem reagálok a hülyesőgeidre, ez volt az utolsó kommentem hozzád..

kandel 2012.12.19. 11:33:11

nem azon kell gondolkodni, hogy masok miert nem tesznek valamit, hanem azon, hogy te mit tegyel magadert. most.

nigara 2012.12.19. 11:34:24

@TrueY: na igen, de egyrészt nem kizárólag ezen múlik - hiszen ha a korfa tökéletes, de az aktív réteg elég kicsi?
Aztán a szociális juttatások is elvisznek pénzt.
Másrészt a kommentelő Íro-ra hivatkozott - ott, az angolszász ill nyugati rendszerben alapból nem ad megélhetésre elegendő nyugdíjat az állami, ott kötelező az öngondoskodás.

A manyup meg azért rossz példa, mert egyetlen manyup-tag sem tudta volna megmondani, hogy mennyit kap abból... A pénzügyi tájékozatlanság volt az oka - havi párezer Ft-os visszafizetések lettek volna.
De ezzel véletlenül sem védem a manyup-rendszer felszámolását :)

Parajpuding 2012.12.19. 11:40:06

@bobbafet: látod az olyan agyhalottak miatt tart itt az ország, mint te.

igi1 2012.12.19. 11:40:29

Az meg megint más, hogy egyeseket a 2 diplomája sem tanította meg az élet aranyszabályára. Nem is fogom őket felvilágosítani, de a poszter is kezdi érteni hogy külföldön is legfőképp ez számít, ha előrébb akar jutni. Ott még jobban alulértékelt lesz az emberünk, csak az a különbség, hogy ott az alulértékelésből meg lehet élni. Ugyanúgy minimálbéresek lesztek, mint itthon. Ugyanúgy a kutyába se vesznek kint, mint itthon. Ott is képezni kell magad, tanfolyamra járni, mindig igyekezni, benyalni, több munkát vállalni, mint itthon is.

A pénz nem számít, ha abból a bizonyos dologból sok van neked itthon. Mezőgazdasági üzemmérnökként pedig lehetett neki olyanja, nem értem, miért a munkaügyi hivatalba próbálkozott, átképzésekkel, ott is csak egy dolog számít. Értem, hogy előbb a bejelentés, de hát akkor is.

Aki alkalmatlan az életre, meg nem tudja, hogy küzdjön a jobb állásért, az majd azt hiszi, kint ez változni fog????

váj mí 2012.12.19. 11:43:30

@hogyne,persze,igazad van!: Hazudtál, lebuktál, szánalmas vagy. Itt rinyáltál pár napja, hogy "jaj-istenem-segítsetek-mit-csináljak-kaptam-egy-állást-Svájcban". Októberben meg úgy adtad elő magad, mint aki már régóta ott él. Hazug kis pöcs vagy. Ez van.

Zabaalint (törölt) 2012.12.19. 11:47:53

@monddazigazatmar:
Ezen kívül például a nyelőgépeknél kikötöttek egy határidőt, hogy addig át kell állni szerver alapú rendszerre, aminek a fejlesztése már folyamatban is volt, tehát voltak mögötte IT beruházások, majd egyik napról a másikra közölték, hogy betiltják a tevékenységet.

Vagy a közmű szolgáltatók különadója és a 10%-os hatósági árcsökkentés.

Vagy a dohányárusítás korlátozása, így a kisboltosokkal csesztek ki.

A bankoknál a végtörlesztésről sem írtál, az is jelentős előre nem kalkulálható veszteséget okozott a bankoknak.

Mezőgazdaságnál egyelőre csak a földek narancsos oligarcháknak játszása megy, de egyébként még úgy jön ide, hogy az is erősen beruházásigényes terület, ha egy beruházni akaró cég azt látja, hogy bármikor ellehetetlenítheti a kormány a tevékenységét, és már meg is tette más területeken az extraprofitra hivatkozva (ami csak komcsi ideológia szerint létező fogalom), akkor nem fog beruházni, és nem lesznek új munkahelyek sem.

Zabaalint (törölt) 2012.12.19. 11:49:18

@monddazigazatmar:
A másik, hogy a posztolóék családja a jelek szerint nem csak panaszkodik, hanem megteszi, amiről te beszélsz, gondoskodik magáról, és elhúznak az országból, látva hogy itt nincsen munkahely.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.12.19. 11:56:38

@monddazigazatmar:
Csak gratulálni tudok neked, fidesznyik kommentelőkém!
Majd 40 fölött próbálkozz munkahelykereséssel. oszt rájössz egy-két dologra.

A poszt tolónak meg sok sikert!
A lepényhal meg utoljára!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.19. 11:56:45

Azon gondolkoztam el, hogy miért javasolja mindenki gondolkodás nélkül Anglia helyett Ausztriát, a nyelvtudásra senki sem gondol? Talán angolul jobban tud, mint németül és valószínűleg a gyerek is angolul tanul...

ANTI-SQUIRREL 2012.12.19. 11:58:05

Mi 5-en vagyunk s minket is elvesztettek mar nagyon regen!
Olyan regen hogy mar honvagy sincs. Ha meg van, eleg korulnezni az aktualis hirek kozott es azonnal elmulik.
Egy percig sem erdemes gondolkozni, pakolni es menni.

Netuddki. 2012.12.19. 11:58:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "A magyarok egyik legnagyobb problémája a bunkóság, mucsaiság, s az ebből következő nacionalizmus és idegengyűlölet."

Mint a hozzászólás mutatja mindenki magából indul ki. Nagy tévedés általánosítani. A magyarok semennyire sem rosszabbak más nemzeteknél...

zotyesz11 2012.12.19. 12:00:17

@Atrox: +1

A poszthoz:
Az ország elvesztett 5 + "1" adófizetőt; a férj igazából már egy ideje közmunkás, az asszony ápolónőként valószínűleg állami alkalmazott, két gyerek külföldön nyomja, a negyedik meg jócskán iskolás korú...
Nézőpont kérdése, a lényeg, hogy boldoguljatok...

ANTI-SQUIRREL 2012.12.19. 12:00:48

@monddazigazatmar: "Miért az államtól várja mindenki, hogy mentse meg a seggét? Szocialista mentalitás, kapitalista igények, és szabad hőbörgés joga."

Meg szerencse hogy arra is van joga hogy koltozzon.
Bakker azt csinal amit akar.

hondamonda 2012.12.19. 12:02:58

@Barát Csaba: " ez egyébként hülyeség, mert aki dolgozott, annak a fizetéséből bőven elvont az állam annyit amennyi elég a nyugdíjra"

A penz amit ok befizettek mar nem letezik. Kifizettek az akkori nyugdijasoknak, elkontyavetyeltek, lenyultak. A mai nyugdijasok igen szerencsesnek mondhatjak magukat, mert sokkal tobbet vesznek ki a rendszerbol, mint amennyit az orszag realisan elbirna. A nyugdijak helyettesitesi erteke europaban itt az egyik legmagasabb.
Rovid tavu politikai erdekbol felelik az orszag jovojet (nyugdijemeles hitelbol) es erre jon meg a demografiai bomba a "Ratko" generacio nyugdijba vonulasaval. A hajo mar sullyed, ideje elhagyni.

Netuddki. 2012.12.19. 12:03:15

@monddazigazatmar: "Az extraprofit miatt megadóztatták a bankokat, a telcom cégeket, aztán hirtelen nem is tudok mást."

Ez a legképmutatóbb hozzáállás a dologhoz. A bankok azért tudnak "extraprofitot" realizálni mert a politikusokat kilóra megvették és sokkal drágábbak a díjaik mint normálisabb országokban. A fidesz semmi mást nem tett mint belenyalt a mézesbödönbe az állampolgárok kárára ahelyett, hogy szénné büntette volna a bankokat az állampolgárokkal kapcsolatos visszaélések miatt...

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.12.19. 12:05:04

sok sikert kivanok nektek. orbanek a folddel teszik egyenlove az orszagot.

Netuddki. 2012.12.19. 12:10:37

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Áruló! Ahelyett, hogy itthon maradnál az orbán ellen harcolni... ;)

andaluzkutya 2012.12.19. 12:11:38

"Miért az államtól várja mindenki, hogy mentse meg a seggét? "
Szerintem ennek az lehet az oka, hogy az átlagember azt hiszi (amúgy jogosan), hogy azért magasak Mo.-n az elvonások, hogy amikor szüksége lesz rá, akkor az állam átmenetileg segít rajta.
Számomra elfogadható az is, ha az állam az öngondoskodásra helyezi a hangsúlyt, de akkor ennek megfelelően csökkentse az elvonásokat is. A magas adók + alacsony szociális/eü juttatások enyhén szólva nehezen emészthetők...

váj mí 2012.12.19. 12:12:01

@Távmunkás: Talán mert az osztrák és a német rendszerbe általában könnyebben beilleszkednek a magyarok, mint az angolba. Mondom, általában.
Persze, a nyelvtudás, de ahogy kivettem, a posztoló és a férje angolul sem tud. Így elvileg mindegy lenne. Az is igaz viszont, hogy angolul könnyebb megtanulni alapszinten, mint németül.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 12:20:29

@hogyne,persze,igazad van!: veled is így lesz?

egyébként mikor indulsz?

bpetya75 2012.12.19. 12:24:19

@andaluzkutya:

Na ezt még így nem is gondoltam végig, de teljesen igazad van.

bpetya75 2012.12.19. 12:25:03

@Babette_:

Már kint van. Vagy mégsem. Vagy nem is tudom ;-)

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 12:25:54

MAr itt vok.Felhivott a sef, hogy a szerzodes csak 1.-etol szol, dehat a teliszezonban kellene gyorsan, es tudnek esetleg elobb kezdeni.Kuldtek jegyet, es kimentem.A munkaszerzodesen atirtak a kezdesi datumot.
tisztaban vok vele hogy ez egy siszalloda, most van a teli cscsszezon, igy hat kijottem.

enrobag 2012.12.19. 12:26:31

Nekem sok szempontból nem kerek ez a történet, de ha ennyit és így kívánt az olvasókkal megosztani a posztoló, hát be kell érnünk ennyivel.
De van egy mondata, amit nagyon szeretnék megérteni, és kérlek benneteket, ha ti értitek (nopláne, ha felbukkan a poszt írója), fejtsétek ki nekem bővebben!
"Nem hajtok fejet azért, hogy az a néhány ember jól éljen, én meg vegetáljak."

Mrs. Clayton 2012.12.19. 12:29:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: azzal a részével maximálisan egyetértek, h még mindig nem mennek el az országból elegen annak érdekében, h a maradóknak legyen helye
az h a magyarok bunkók szerintem nézőpont kérdése, szerintem eddig azért nem volt jellemző a külföldre költözés, mert sokkal jobban éltünk, mint a környező k-európai országok lakosai
egyébiránt itt Angliában 2013-tól, ha jól emlékszem kötelezték a munkáltatókat a még nagyobb összegű magánnyugdíj levonásra, így ha én fizetek 3%-ot akkor a munkáltatóm, hozzárak még 3%-t, ha a fizum kb min 6000-8000 font körül van évente, szóval itt is látják, h az állam nem valószínű, h túl sokat tudna a jövőben majd fizetni

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.19. 12:30:19

@váj mí: Tényleg könnyebben beilleszkednek vagy csak könnyebben járnak haza, mert közelebb van? Nekem az összes ismerősöm hazajött/továbbment Ausztriából, míg Angliában 1-2 kivétellel mind kint maradtak.

Mondjuk a posztolónak mindkét helyen egy-egy gyereke van, aki segíthet.

váj mí 2012.12.19. 12:37:44

@Jess G: Bocs, nem kötözködésből, de egy olyan mini-állam, mint Magyarország esetében, mi lenne az optimális lakosság-szám? 7 millió? 5 millió? 3 millió? Vagy kevesebb?
És milyen szempontból ideális? A politikai rezsim fenntartásához? Az ország működéséhez? Az élhető és elegendő térhez? Oder?

enrobag 2012.12.19. 12:45:49

@váj mí:
Magyarország nem miniállam. (Területe és népessége is nagyobb például Ausztriánál.)

andaluzkutya 2012.12.19. 12:46:13

@enrobag: Szerintem arra gondolhatott a poszt írója, hogy az átlag embert mind több munkára buzdítják ugyanannyi, vagy reálértéken kevesebb fizetésért, miközben odafönn a politikusok híznak.
De ha az eü.-ben dolgozik, ez a jelenség tetten érhető ott is, hogy pl. egy osztályon dolgozó nővértől elég sok túlórát, időbefektetést, áldozatot várnak el, míg egy átlag kórház vezetése azért ritkán nélkülöz...

nigara 2012.12.19. 12:47:19

@Jess G: "2013-tól, ... szóval itt is látják, h az állam nem valószínű, h túl sokat tudna a jövőben majd fizetni"

Ott eddig sem hitte azt senki, hogy a kötelező állami befizetésekből fog nyugdíjasként élni. Mindenki alapból fizet (fizetett mindig is) öngondoskodásra.

váj mí 2012.12.19. 12:50:55

@Távmunkás: Szerintem a beilleszkedés szempontjából előnyösebbek a germán területek. Hazamenetel, földrajzi távolság szempontjából max. Ausztria jöhet szóba. Németország legközelebbi csücske is jó 7-8 órás vonatútra van Budapesttől. Repülővel meg mindegy, mert max. 20-30 perccel hosszabb az út.
Nem vagyok szociológus, de szerintem az osztrák/német rendszer különösen kedvező azoknak, akik rendezettségre, valamennyire kiszámítható, tervezhető életet szeretnének. Persze, munkával, nem benefiteken csüngve. És mivel sokan Magyarországról gazdasági menekültek, mint a posztoló és családja is, így talán érthető. Meg hát ... ugye a kulturális sokk. Anglia nagyvárosaiban és a fővárosban elég sok különböző rassz képviselőit és kultúráját kell megszoknia annak, aki oda költözik. Nem mindenki kozmopolita, aki elhagyja vagy elhagyni kényszerül a hazáját.
A távolság, nem lényeges annyira

váj mí 2012.12.19. 12:54:53

@enrobag: Szívem, New Yorkban kétszer többen élnek, mint Magyarországon. Miniállam, hidd el...

Happygabo 2012.12.19. 12:55:22

Sajnos a probléma egyre jobban mélyül.
Mivel egyre több és több ember gondolja, hogy jobb elhagyni az országot, így még azok az emberek is elkezdenek rajta gondolkodni, akiknek ez eszébe sem jutott volna. Ennek hatására még több ember kezd elmenni és azok akik maradnak, elkezdenek félni, hogy nem lesz nyugdíjuk és gyorsan ők is menni szeretnének. Most válság van és így is rengetegen tudnak külföldre menni. Ha a válságnak vége lesz, akkor mindez mégjobban fel fog gyorsulni és valóban tömeges lesz a jó és Europában olcsó munkaerőre a kereslet. Ezáltal magyarok tömegeit akarják majd kicsábítani. Leginkább a kétkezi munkásokra és orvosokra van kint szükség, nem egy ismerősöm ment ki ápolónak, kertésznek, azonban a fentiek miatt az értelmiség réteg is elkezd kivándorolni. Na ezzel ássuk meg a saját sírunkat ami miatt én személy szerint nagyon szomorú vagyok.

2012.12.19. 12:55:38

Elvileg csak annyit kellene csinálni, hogy pár ezer ember feláldozza magát, fegyvereket szerez és lemészárolja az összes mszp, fidesz, lmp politikust. És még néhány magyar ellenes ügynököt, ismert közembert. Ennek hatására hihetetlen mértékben fejlődésnek indulna az ország, rendkívül alacsony lenne a korrupció, 1000 milliárdok nem tűnének el, hanem jó helyre kerülnének. Jól működnének a törvények, több lenne az értelmes törvény, jobban működne a rendőrség, sokkal jobb lenne a közbiztonság, sokkal jobb lenne az emberek közérzete és vagyoni állapota. Magyarország vezetésében sokkal több lenne a magyar ember. Ismét lenne iparunk, mezőgazdaságunk, mi lennénk euróba Svájca.

DieNanny CH 2012.12.19. 12:56:47

@hogyne,persze,igazad van!:
OFF
.
Na én most ezt nem értem...
Ez te vagy, vagy csak a nicknevetek ugyanaz? Mert ez egy két hónappal ezelőtti írás.:
.
hogyne,persze,igazad van! 2012.10.14 22:15:57
.
2006ban kerultem ki Angliaba,nagyon szereny nyelvtudassal,cukraszkent.
A cukrasz,kulonosen jo cukrasz,hianyszakma.
Elmentem jobbnal jobb ettermekbe dolgozni.
5evet toltottem Nagy-Britanniaban,aztan megpalyaztam egy allast Francia-Svajcban.(vevey)
Semennyire nem beszeltem franciaul,csak angolul,megis felvettek.Meg is tanultam egy even belul tisztessegesen.Es most,megpalyaztam a nemet nyelvteruleten egy allast,sokkal jobb feltetelekkel,mondanom sem kell 0 nemet,jo angol,jo francia nyelvtudassal,es felvettek.Itt vok mar fel eve,megalltam a helyem,es kuzdok a nemet nyelvtudasomert,ami eleg nehez, hiszen eleg kemeny ,wallis-i kollegaim vannak..
A munkammal teljesen meg vannak elegedve, es ez a lenyeg.
Biztos most jonnek azok a dumak hogy biztos aljamunkat vegzek ehberert,ami nem igy van, teljesen atlag svajci bert kapok,(6000CHF),berelek egy atlagos svajci lakast Bottmingenben,es atlagos svajci eletet elek.
Es ha nekem sikerult, masnak miert ne sikerulne??
.

váj mí 2012.12.19. 12:59:39

@DieNanny: Hagyd már, kamu a gyerek. Norbi2, vagy ő maga másik nicken ;).

andaluzkutya 2012.12.19. 13:00:44

@Barát Csaba: Két rövid megjegyzés:
Egyrészt Svájc Európában van, így Európa Svájca maga Svájc:)
Másrészt fegyverrel a legritkább esetben jönnek létre olyan rendszerek, amik a közember számára élvezhetőek.

wowerman 2012.12.19. 13:00:59

@nigara: mi az, elgurult a gyógyszer? nyugalom, a hosszú élet ritka.

nigara 2012.12.19. 13:01:45

@DieNanny: váj mi is ezt írta...

wowerman 2012.12.19. 13:02:00

@Barát Csaba: a jobbikot kihagytad. ami feltételezem mutat valamit belőled...

nigara 2012.12.19. 13:04:12

@wowerman: jujjujjjj .... egyre humorosabb! tényleg vége a nyugalmamnak, annyit nevettem rajtad.

wowerman 2012.12.19. 13:04:23

@Happygabo: ha kimegyek és dolgozhatok kint havi 500ezerért azzal nem a saját síromat ásom meg, maximum az országét. Az ország viszont egy elvont fogalom. És most sincs sok dolog amit lehetne benne szeretni. Az meg hogy hova rak le a gólya, puszta véletlen.

2012.12.19. 13:04:33

@andaluzkutya: az átlag ember számára csak akkor mennek jó irányba a dolgok ha erőszakkal kikényszerítik a kormányból, a magyarok csak annyiban vannak lemaradva a nyugattól, hogy nem tanultak meg harcolni, nem tudják hogy erőszakosan és nagyon keményen kell bánni a kormányokkal és az idegen hatalmakkal, a nyugati országokban azért élnek jól mert ott az emberek keményen fellépnek az állammal szemben, és keményen védik a lokális érdekeiket

enrobag 2012.12.19. 13:05:20

@váj mí:
ne beszélj csacsiságokat kisbogaram!

wowerman 2012.12.19. 13:05:30

@nigara: végre nincs benne 14 írásjel, ennek szívből örülök.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.12.19. 13:06:29

Szomorú történet arról, hogy valaki az államtól várja a csodát. Sajna nem így megy, kapitalizmus van.

tcom 2012.12.19. 13:07:58

Kormányunk csak rövid távra gondol. Első a 2014-es választás. Ahhoz a nyugdíjasok kellenek. Oszt 2014 után elgondolkodnak... hogyan lehet meg a 2018-as választás.
I tak dalse, Orbán málcsik!

A lényeg, hogy a szemétdomb tetején a fő-felcsúti kakas és haverjai kaparjanak.

nigara 2012.12.19. 13:09:17

@wowerman: na igen, az írásjeleknek valóban van funkciója, még ha te ezzel nem is vagy tisztában. Alsó tagozatos anyag.

2012.12.19. 13:09:35

Magyarországot mindig azok teszik tönkre akik azt mondják hogy

"békésen kell megoldani a problémát, senki se lázadjon, senki se legyen erőszakos"

és a jövőben is azok fogják tönkre tenni az országot akik békés megoldásról papolnak, EZT JÓL JEGYEZZÉTEK MEG!

wowerman 2012.12.19. 13:10:59

@nigara: túl sok viszont az idegösszeomlás jele. ;)

andaluzkutya 2012.12.19. 13:11:52

@Barát Csaba: A kemény fellépés nem egyenlő azzal, hogy lemészárolnak egy csomó embert (mégha politikus is az illető). Ez nyugaton se dívik. Viszont kemény érdekérvényesítő képességük van az egyes csoportoknak és azt is elmondom, hogy szerintem miért.
Itt, Norvégiában, ha pl. az óvónők vagy tanárok sztrájkolnak, akkor a gyereket nem lehet bevinni az oviba. Tehát a szülők is kiesnek a munkából. Ez komoly csapás a gazdaságra, tehát a kormány igyekszik megállapodni. És ami a legfontosabb, a szülők ezt elfogadják, max. egy kicsit bosszankodnak. Ezzel szemben Magyarországon ha pl. egy csoport pl. eláll egy utat, neadjisten sztrájkol, akkor rögtön csomóan felháborodnak, hogy "én most akkor hogy jutok el a kedvenc közértembe, stb." Itt tehát komolyan veszik a sztrájkokat, míg Mo.-n előbb-utóbb mindegyik kifullad a közfelháborodás miatt.

spangola 2012.12.19. 13:12:25

@váj mí: " Nyomozzon utánad az FBI meg a Moszad! Csak aggódom érted, mert a skizo állapot állítólag nem túl jó.
Ja, a google-képekre nem vagyok kíváncsi."

Mindig jókat röhögök a beszólásaidon..) Moszad???!!:)

tcom 2012.12.19. 13:12:36

A vicces az, ahogy a kormány a multikat szivatja. A cégemnél a rohadt külföldi tulaj épp háromszor annyi bért és adókat fizet be, mint egy golymotoros ehte magyar vállalkozó. Még is a külföldi multi a rohadt, szemét. Ugyanez a multi a sorozatos sarcok hatására 700 embert rúg ki idén. 700 ember nagy része egy ideig nem fizet járulékot, annál inkább segélyeket az állam neki. A 700 adófizetővel kb 2000 átlagos adófizetőt vesztett az állam. Eltűnt egy 5000-es város az adófizetésben!

Hajrá Matolcsy, Orbán!

wowerman 2012.12.19. 13:13:14

@andaluzkutya: a különbség az hogy itt csak akkor sztrájkolnak ha a Fidesz van ellenzékben és felbujtja őket.

Happygabo 2012.12.19. 13:14:02

Lehetnek itt radikális dolgok is... ha jövőre Magyarország nem kapja meg (márpedig egyre inkább úgy néz ki) a megfelelő kvótát és EU nettó befizetővé válik, még odáig is eljuthatunk, hogy az aktuális kormány elkezd az EU ellen kampányolni. Aztán ha nagyon lenyomják őket, még ki is lépnének az EUból, ezzel megoldódna a külföldre vándorlás kérdése is... Igy tényleg eljuthatunk svájc szerű státuszig csak ügyesen kell sáfárkodni

váj mí 2012.12.19. 13:14:56

@enrobag: Már miért beszélnék csacsiságokat, aranybogár? Kb. 19,5 millió a lakossága. Egyetlen államnak. Magának a Citynek meg egyedül akkora nagyjából, mint egész Magyarországé. Szóval?
Különben, nem degradáló jelző ám a miniállam, puszta tény. Ausztria is miniállam. na und?

tableno 2012.12.19. 13:15:46

@enpera: Ja, persze. De azért az állam belepofázik mindenbe, itt elvesz egy kis nyugdíjmegtakarítást, ott tönkretesz pár magáncéget, durván beleavatkozik mind a piaci folyamatokba, mind a magánéletedbe, de ha bajba kerülsz, akkor magadra hagy, mert kapitalizmus van, vazze!

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 13:16:53

@Happygabo: az Eu-tôl rengeteg penzt kap mo.Meg ugyis ha kevesebbet adnak 2014-20 kozott..

igi1 2012.12.19. 13:17:43

@hogyne,persze,igazad van!: hát ez a kihasználás, ha nem kellesz, majd repülsz

most szezon van, na

ugyanúgy alulértékelnek, mint itthon, csak ott kint több a minimálbér

krampam 2012.12.19. 13:18:11

"Nincs olyan nap, hogy ne gondolkoznék el azon, hogy a bársonyszékben ülők miért nem tesznek azért semmit, hogy az adófizetőket megtartsák."

nem védeni a akarom a rendszert, de...
ez azért demagóg kérdés, lássuk be. Ez nem így működik. "Szar-spirálban" van az ország, törvényszerű a zuhanás (s az összeomlás). Menthetetlen.
Lehet rázni az öklünket a zorbánra, de szerintem nem igazságos a nyakukba varrni a helyzetet. Mondom, nem vagyok orbánista.

tableno 2012.12.19. 13:19:10

@Happygabo: Gondolom ez irónia akart lenni. Legalább is remélem... ;)

enrobag 2012.12.19. 13:22:16

@váj mí: sajnálom angyalom, hogy nem fér a kis buksidba egy nagyon egyszerű dolog: az államokat az államokhoz hasonlítjuk, az városokat meg a városokhoz. Tudod, alma meg körte!

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 13:22:43

@igi1: van nyari szezon is..a ketto kozt van 2honap..
nem mindenhol gondolozik ugy a munkaltato mint otthon..

spangola 2012.12.19. 13:22:52

Most nem tök mindegy, hogy hogyan épül fel jelenleg a nyugdíjrendszer?
Már vagy 2 éve bemondták a tévében, hogy aki most most 30 éves korosztály, előtakaréskodjon, lépjen be önkéntes nyugdíjbiztosítási pénztárba, ha valaha nyugdíjat akar.

Kinek van erre pénze?

A Fidesz meg az összes ellenzék egy nagy szar, tök mindegy, hogy ki kerül kormányra, mert a magyar úgy van beállítva, hogy csak önmaga zsebét nézi, most van 4 évünk, hogy jól teletömjük a zsebünket, gondolják magukban, és meg is teszik. Rosszabb esetben akár 8 évük is lehet erre.

Akárkire szavaz az ország, megszívjuk, amíg nem elvből, az ország fejlődéséért politizálnak,
hanem megélhetési politikust játszanak, akik rajtunk akarnak meggazdagodni,.

Senkinek nem tűnt fel, hogy mióta a Fidesz nyert, mind a TV2, mind az RTL Klub híradójának tematikája más lett? Főleg a TV2.
Folyamatosan gyilkosságokról, rablásokról, késelésről van szó, politikai hírekről alig, az RTL híradóban pedig napi BULVÁR-pletykák rovat is.
Ezzel akarják az igazi problémáról elterelni a figyelmet.

A posztolónak annyit, hogy mostanában sokat gondolkodtam azon, hogy ha én nővér lennék, a férjem mérnök, már rég, de rég külföldön lennénk,
nekik ráadásul óriási segítség az, hogy két gyermek is él 2 külföldi országban, akik már tudják az adminisztrációs ügymenetet, a helyi viszonyokat, a nyelvet.

Mire vártatok ideáig?
Menni kell, rohanni, vissza se nézzetek, a nyelven ne aggódjatok, odakinn megtanuljátok százszor olyan gyorsan, mint itthon, alapszókinccsel is neki lehet indulni, hisz olyan hátszeletek van.

Nyilván nem leszel rögtön főnővér, de ahogy a nyelv alakul, úgy alakul a pályád is.

Jól döntöttél, mert ha egy feleség azt látja a férjén, hogy annak önértékelése tönkremegy, ott már nem az ország gazdasági válságáról, hanem előbb-utóbb házassági válságról beszélünk.

Kívánom nektek, hogy sikerüljön, minden álmotok teljesüljön, és soha ne kelljen visszajönnötök ide!

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.19. 13:23:26

@váj mí:
Miniállam Andorra vagy Luxemburg. És a Vatikán. Magyarország egyszerűen csak kicsi.

A cikkírónak sok sikert. Én is azt mondom, hogy megvárom a következő választásokat, és ha nem az lesz az eredmény, amit várok, valószínűleg én is megyek.

Zabaalint (törölt) 2012.12.19. 13:23:53

@Barát Csaba:
Szerintem ez így hülyeség. Az elmúlt 20 évben, de különösen a 2001-től mostanáig tartó időszakban a nép akarata érvényesült, a nép pedig osztogatást akart, és ez okozta a problémákat. Másrészt a csodát várja a nép egy vezértől, lásd Orbán és Gyurcsány jelenség, ezt is megkapta, ennek is meglett a következménye.

De nézzük inkább elméleti szinten. Ha mondjuk a kormány nyugdíjcsökkentésre készülne, egy olyan helyzetben, amikor adott szinthez nem elég a befizetett járulék, akkor ha a nyugdíjasok utcára mennek és követelik a magasabb nyugdíjat, ezért a kormány enged, és inkább emel, mint csökkent, akkor azzal nyert az ország? Elég tökösek voltak a nyugdíjasok? Na ugye.

spangola 2012.12.19. 13:25:17

@enrobag, @váj mí: Szerintem szexeljetek már egyet váj mível, aztán megoldódik a probléma, na, meg talán az is, hogy most te hol is vagy igazából:)

Zabaalint (törölt) 2012.12.19. 13:26:41

@spangola:
Én nem lépek be önkéntes nyugdíjpénztárba, és NYESZ-t sem nyitok. Miért nem? Mert a manyup is magánvagyon volt, még ha járulékból is ment, mégis elrabolták. A NYESZ és az önyup nem járulékból megy, de az állam adókedvezménnyel támogatja, és ő határozza meg mikor és milyen körülmények között veheti fel. Tehát azzal is bármit megtehet.

Szóval a megoldás takarékoskodni, részben külföldi, részben belföldi számlán, utóbbira TBSZ-t érdemes nyitni, de a kimondottan nyugdíjcélra használható, állam által támogatott megoldásokat kerülni kell, mint a pestist.

odeon 2012.12.19. 13:27:20

Agrár végzettséggel külföldre kell menni.
Én már olvastam az új agrár jogszabályokat, pedig a régi sem volt egy nívódíjas. Az egészségügy helyzete meg közismert.

Nem kell csodára várni, mert biztos forrásból tudom, hogy a csoda felsőbb utasításra elmarad.
Persze kalandvágyból itthon lehet maradni.
Látom azért, hogy kiknek vagyunk célország. Macedóni, Kosovó, Bosznia-Hercegovina,

váj mí 2012.12.19. 13:27:58

@enrobag: Ok,akkor Budapest egy nagyon mini, mondhatni, mikro város, hiszen egyedül New Yorkban négyszer többen élnek. Satisfied?

@RozsaNiki: Nah, még egy nemzeti érzelmeiben megsértett ...
Mi fáj? Már az igazságon kívül?

Barbaarb 2012.12.19. 13:31:14

Sok helyen olvasom azt, hogy álláshirdetésre jelentkezve még válaszra sem méltatják az embert. Valahogy én ezt sohasem tapasztaltam egyik oldalról sem. A mi munkáltatónk is mindig válaszolt a álláskeresőknek és én is akármennyi helyre jelentkeztem szinte mindenhonnan jött válasz, többnyire elsőkörös meghallgatásról, rögtön "nem" sosem érkezett.
Talán érdemes megnézni, hogy hová jelentkezik az ember, és itt nem csak a beosztás megnevezésére gondolok.

spangola 2012.12.19. 13:31:30

@RozsaNiki: Én már nem várok következő választásra, semmi értelme nincs, nincs olyan párt és nem is lesz sajnos, akire várnánk.

Nem szabad várni, én attól félek, egyik nap arra ébredünk, hogy államcsőd lesz.

Állandó dillemma, itthon vagy a bankban tartsuk a pénzünket?
Ráadásul olyan banknál vagyunk, akik Mo. helyzete miatt fiókjaik jelentős részét bezárták az elmúlt évek alatt, főleg ebben az évben, s már a fővárosban is alig találni egy kerületen belül mondjuk két fiókot találni. És ez egy híres bank, a CIB Bank!

váj mí 2012.12.19. 13:32:43

@spangola: Köszi, de a szexpartnereim megválogatom, a többiek meg csak úgy belém kötnek ;)

váj mí 2012.12.19. 13:34:39

@spangola: Khm, talán vigyétek ki a pénzetek otthonról, ha nagyobb összegű megtakarításról van szó. Csak egy ötlet ...

spangola 2012.12.19. 13:35:40

@Zabaalint: nyugi, mi is se lépünk be semmilyen nyugdíj-előtakarékosságba, takarékoskodunk, diplomás és szakmunkás kisemberek módjára megpróbálunk minden hónapban félretenni.
Én óceánt akarok ugrani, az EU nekünk nem pálya, akárhogy sakkozok. Spanyolország lett volna a cél, de hát tudjuk, ott a munkanélküliségi ráta most több, mint a duplája, mint itthon.

Mondjuk ezt sem hiszem el, mert szerintem itthon nagyobb a ráta, mint ahogy az olvashatjuk.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.19. 13:37:39

@váj mí:
Megmondom, amint írsz valami olyat is, ami igaz.

spangola 2012.12.19. 13:40:40

@váj mí: Nagyobb összeg? Mit nevezünk nagyobb összegnek?
Én jogi területen dolgozom, férjemnek nagyon jó szakmája van, víz-, gáz-, fűtésszerelő, tehát millióink nincsenek, különben már felkerestelek volna és kávéztunk volna egyet hagyma örömére...:)

Akik még itthon vannak, mint mi, azok nem mérnökök, tehát nem tudunk havi százezreket megtakarítani, apránként haladunk, és folyamatosan minden nap kattog az agyam, hogy hogyan csináljuk, merre induljunk, mert a célországot kezdettől tudom, de napon messze van, és ha ott valami nem jön össze, nem tudunk csak úgy hazajönni, mint pl. a szomszédból. Német nyelvterület nálunk kizárva, angol-spanyol jöhet csak szóba, Írország és GB kivételével.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.19. 13:41:42

@spangola:
Most nem tudnék menni, mert visszamentem a főiskolára (az ember értsen több dologhoz is ugye), amiből van még másfél évem és jó, ha be tudok járni órákra. De már szóltam a külföldi ismerősöknek, hogy szóljanak, ha van lehetőségem kimenni & valami értelmes munkát végezni. Szóval a folyamat már elindult, de amúgy is jobb, ha előbb felkészülök, mielőtt meghozok egy végleges döntést.

enrobag 2012.12.19. 13:43:40

@váj mí:
jól van kedves, hogyne. Budapest annyira picurka, hogy csak nagyítóval látható:-))) Ráadásul ezzel a parányi méretével az Európai Unió nyolcadik legnépesebb városa:-))
Pá aranyom, sajnos mennem kell.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 13:44:56

@spangola: az en oromomre?:)
az en oromomre ne kavzaataok:)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.12.19. 13:46:27

"a bársonyszékben ülők miért nem tesznek azért semmit, hogy az adófizetőket megtartsák."
Azért, mert a leghalványabb elképzelésük sincs arról, hogy ezt hogy lehetne megtenni. Meg olyan nagyon nem is érdekli őket. Ők a pénzüknél vannak.

spangola 2012.12.19. 13:48:13

@hagyma: Hagymácska, vigyázz, mert ha a Jó Isten úgy akarja, akkor lehet, hogy egyszer még veled kávézok egyet, bár ha férfi vagy (mert én most már nem tudom, hogy férfi vagy vagy nő), akkor inkább boroznék... Hihihi

váj mí 2012.12.19. 13:48:52

@enrobag: Te, mi bajod? Tény, hogy Magyarországon nem laknak még 10 millióan sem. Szóval? Mi a fasz bajod van?

váj mí 2012.12.19. 13:51:57

@RozsaNiki: Na, itt a másik, mi a tökömet írtam olyat, ami nem igaz? Nem egészen 10 milla lakos egy országban szerinted akár közepes államnak nevezhető? B+, te is, olyan vagy mint az életképtelen csivava, amelyik bernáthegyire ugat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 13:52:54

@spangola: teljesen pasi vagyok, de inkabb maradjunk a sornel:)

spangola 2012.12.19. 13:53:17

@váj mí: Jaj, jaj, most méér vagy ennyire direkt?

Egyébként enrobag nő vagy férfi? Bocs, hogy ez a mániám, de engem idegesít, ha nem tudom, hogy ki férfi és ki nő.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.19. 13:57:22

@váj mí:
Azt mondtam, hogy kicsi, nem közepes; ha visszaolvasol, látni fogod. Amúgy az EU-ban tényleg közepes államnak számítunk. De nem mindegy, mekkora a területünk? Az volt a téma, hogy sokan kivándorolnak. Lengyelországból is, pedig ők nagy területű államnak számítanak.

Kedves Fórumtárs! Én nem kiabálok & nem beszélek veled fórumba nem illő módon. Kérlek, te is add meg nekem & másoknak ezt a tiszteletet. Ez egy fórum, nem csatatér; itt megvitatjuk a véleményünket, nem gyilkoljuk egymást. Ami a csivavákat illeti, nem szeretem őket, ugatni meg végképp nem szoktam. Életképtelen meg főleg nem vagyok; ha az lennék, most nem lennék itt.

spangola 2012.12.19. 13:58:48

@hagyma: Na, jó, hogy végre ezt megtudtam ennyi idő után.

Én viszont teljesen nő vagyok, úgyhogy én maradok az édes bornál. Tokaji aszút majd viszek, oké?

Egyébként hülye vagy, mert amiket írsz totál ellenszenves, ha azt hiszi az ember, hogy nő vagy.
De ha férfiként írod, akkár már inkább vicces.

Tedd már magad egyértelműbbé, az avatarod is nőre utal, a hagyma név sem túl férfias, szóval, érted...

váj mí 2012.12.19. 14:00:21

@spangola: Hm, persze, a mindennapi megélhetéshez szükséges pénzt nem érdemes kiszervezni. De akár már fél millától, amit megtakarításként kezeltek, talán érdemes lenne megfontolni.
A másik meg.... Hát, az a kérdés, hogy te mennyire ragaszkodsz a szakmádhoz. Mert úgy tűnik, a férjed el tudna helyezkedni, ha jó szakember. Te viszont, ha csak nem nemzetközi jogra specializálódtál, már nehezebben.
Kanada, USA, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Amerika.... valamelyik közülük, nem? ;-)

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.12.19. 14:01:23

Nagyon jól teszi a család, hogy elmegy ebből a szarkupac országból (sajnos)!
Sok sikert kívánok nekik az új otthonukban!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.12.19. 14:03:01

Ha valaki a mezőgazdaságon belül akar elhelyezkedni, akkor ajánlom a hollandok egyik munkaközvetítő honlapját: www.seasonalwork.nl
Itt ugyan elsősorban szezonális munkákat lehet elcsípni, de ha valakinek van nyelvtudása, ért valamilyen munkagéphez is, azért feljebb is meg tud kapaszkodni.
Én egy alap önéletrajzzal, amit azért korrekten megírtam, kb. tíz ajánlatot kaptam 2011-ben. Csak sajnos az erőmet rosszul mértem fel.
Aki viszont fizikailag rendben van, szakmai alapokkal is rendelkezik, szinte gond nélkül ki tud jutni Hollandiába szezonális munkára.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 14:04:49

@spangola: szeretek vicces lenni
nem tehetek rola hogy Hagymasi Tivadarnak hivnak, amibol gondolom kitalaltad, hogy hivtak egesz otthoni eletemben
akar ferfias, akar nem
tokaji johet, Mary szeretni fogja

lilly.alien 2012.12.19. 14:07:16

Jaj, már. A sokadik ilyen poszt (és még mennyi lesz). Én nem tököltem: két év után feladtam a küldözgetést, összeszedtem egy kis tőkét, átképeztettem magam, és jövőre már repülök is Floridába. Ennyi. Aztán majd csak látogatóba jövök haza.

váj mí 2012.12.19. 14:07:24

@spangola: Mert idegesítenek.
Nem tudom a nemét, de engem nem is érdekel. Ha nagyon akarnám, biztos ki tudnám bogarászni az eddigi kommentjeiből, de annyira nem akarom.

@RozsaNiki: Figyelj, van egy szűrés gomb ott lent, a kommentboxnál. Ha nem tetszik a stílusom, kiszűrsz. Ha nem tetszik, hogy Magyarország kis ország, és ezt neked leírom, kiszűrsz. Közepesnek meg álmaidban minősül. A gasztroblogos modoros ejnye-bejnyédet meg tartogasd a füge, lélek, fűszer, fahéj, alma, anyu, szellem, főzés meg hasonlókra ....

spangola 2012.12.19. 14:08:44

Bocs, tudom, nem illik mások nevén röhögni, de nem tehetek róla, már megtörtént.
Maryvel majd ping-pongozok egyet a tokaji után, addig te söröhetsz a férjemmel.

lilly.alien 2012.12.19. 14:10:22

@hagyma: Szerződéssel megyek pincérnek. A hely is megvan. Óceánjáróval szelem majd a habokat a Karibi-térségben.

váj mí 2012.12.19. 14:13:14

@lilly.alien: Jujj, te szegény! Bocs ... (Én folyamin szívtam, anno)
Bár ugródeszkának jó.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.19. 14:13:55

@váj mí:
Valóban, de jobban szeretem, ha értelmesen el lehet beszélgetni az emberekkel, ahelyett, hogy hülyeségekről vitáznánk.

Igazság szerint nem Magyarország területének méretéről szoktam álmodni. Azt, hogy közepes országnak minősül, az előző szakomon (nem, nem büfészak, még mielőtt ez jutna eszedbe) mondta egy tanárom, de az EU államait elnézve amúgy is logikus.

Gasztroblog? Egyszer beleolvastam, mert érdekes volt a bejegyzés címe, de nem tudok főzni, így e téma számomra nem aktuális.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.12.19. 14:15:06

@tableno: az én magánéletembe aztán nem avatkozik bele
persze rinyálni egyszerű :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 14:17:33

@lilly.alien: akkor az nem egeszen florida, de nagyon jo dontes jelzem
tipikusan az a melo, ahol sokat lehet felrerakni es nelkulozni sem kell
azert a napi 12 ora melora es a kozos kabinra keszulj fel
de kibirhato
es a penz tenyleg jo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 14:19:22

@váj mí: a folyami az sokkal szarabb, itt aki bekerul a karib tengerre hajora es nem fel a munkatol, az sokat felre tud tenni
/ismerosok tapasztalat/

váj mí 2012.12.19. 14:20:49

@RozsaNiki: Akkor ne állíts, légy szíves hülyeségeket. Egy 10 millás ország kicsi. Passz. Hasonlítsd össze ...
Neked is leírom, a kicsi nem degradáló jelző, tény.
Mindegy, mit mondott anno a profod, nekem is mondtak sok marhaságot, anno.
A téma lehet nem, de a stílus ....

lilly.alien 2012.12.19. 14:21:55

@hagyma: Floridát úgy kell érteni, hogy minden héten látni fogom. ;-) Majd a turnusváltásokkor... ;-) A legrosszabbra is fel vagyok készülve/-ítve. A kabinba pedig csak aludni fog bejárni az ember, mert hát 1. vagy dolgozol, 2. vagy a parton vagy, 3. vagy seaday-en a hajón.

traktoroslány 2012.12.19. 14:24:06

@Barbaarb: Csak úgy próbaképpen küldözgess már olyan önéletrajzokat, amiben 52 éves munkanélküli vagy. A szakma mindegy, bármit beírhatsz. Kíváncsian várom azon munkáltatók listáját, akik behívtak interjúra.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.19. 14:25:20

@váj mí:
Indiához képest kicsi, Ausztriához képest ugyanakkora, a Vatikánhoz képest hatalmas. Viszonyítás kérdése. De nem a terület számít, lásd Luxemburg, ami tényleg kicsi, de az egy főre jutó GDP-je messze a legmagasabb Európában.

Igen, tényleg sok hülyeséget mondtak/mondanak, volt már olyan is, hogy két tanár ugyanarról a témáról két, egymásnak ellentmondó dolgot állított. De azért az látható, hogy ha az EU-t nézzük, vannak nálunk sokkal kisebbek, sokkal nagyobbak és nagyjából ugyanakkora területűek.

Mi baj a stílusommal? :)

váj mí 2012.12.19. 14:25:47

@hagyma: Pénzt a folyamin is félre lehet tenni.
De mire értetted, hogy szarabb?
Különben, én dolgoztam együtt azelőtt óceánjárós kollégával, aki szerint a folyami kész nyugi. Nem mintha, mi nem 12-14 órákat dolgoztunk volna, csak kevesebb volt az utas, és a hiszti, gyakrabban cserélődtek a turnusok, több volt a borravaló épp ezért, viszont 10 naponta új faksznikhoz kellett alkalmazkodnunk ...
A másik meg, amerikai óceánjárókon nagyon kevés az alapbér (ezt nemcsak mondták, én is utánaérdeklődtem, mert eleinte abban is gondolkodtam), a borravalóra alapoznak. Így különösen szar, hogy ritkábban van utasváltás.

traktoroslány 2012.12.19. 14:25:58

@lilly.alien: Egyet értek hagymával. Jól döntöttél, én is csináltam. Sok munka, sok pénz, sok kaland, jó társaság. Hajrá.

traktoroslány 2012.12.19. 14:28:37

@váj mí: A borravaló szerintem a vendégektől függ, nem attól, hogy folyami vagy óceán. Az amerikaiak az egyik legjobban fizető (borravalót) vendégek. Nincs kizárva, hogy alacsonyabb alap mellett is megéri.

lilly.alien 2012.12.19. 14:32:05

@traktoroslány: Az amcsikat mondják nekem is. Akkor a bárosok fizetését nem is említem. Teljesítményben dolgoznak, és verik a pincérfizetéseket.

spangola 2012.12.19. 14:33:41

@váj mí: Sajnos nincs külföldön használható szakmám, kettőben dolgoztam több évig, az egyik a magyar--gyorsírás-gépírás szakos tanárnő, a másik a titkárnő, több éve jogi asszisztens vagyok, tehát nem jogász vagyok. Ügyvédek és közjegyzők mellett dolgozom évek óta, ahol jogi munkát végzek, egyszerre több hivatalos munkahelyem van jelenleg is.

Minden nap az emberek nyomorával foglalkozom, olyan területen dolgozom, ahol azok ügyeiben járok el, akik nem tudnak, nem képesek, vagy nem akarnak fizetni.

Néha olyan részletfizetési kérelmeket olvasok, hogy a szívem belefacsarodik, mert olyan szegények az emberek, hogy úgy érzem néha, mintha már nem lenne messze szegény-Ázsia vagy Afrika.
Úgyhogy minden nap közelről belelátok, hogy hogyan él a szegényréteg Mo.-on.

komplikato 2012.12.19. 14:33:53

Egyszerűen borzasztó, hogy egy ilyen pár soros történetben benne van az egész mai magyar rögvalóság. A kamu állásajánlatok, vagy az amikor egy melóra azért nem vesznek fel, mert nem csak 8 általánosod van és ők a legkevesebbet szeretnék fizetni neked ... vagy azok az "új szakmák", amiket jó pénzért megtanulhatsz, hogy aztán ne vegyenek fel azzal se. Egy ismerős szobafestő és kőműves szakot végzet. Persze, hogy nem veszik fel sehova ...

A sok hülye kamu ügynöki munkával meg (irodai értékesítő, pénzügyi tanácsadó, telefonos értékesítő, és a többi kamu) Dunát lehet rekeszteni és naivak lelkesedése odáig ki is tart amíg nem derül ki, mennyit kell neked fizetni, hogy ott dolgozhass ...

komplikato 2012.12.19. 14:36:23

@traktoroslány: Szerintem ehhez nem kell 52 évesnek lenni. Pár éve divat volt a hirdetésekbe 35!!! éves felső korhatárt megjelölni Ma nem írják bele, mert van erre azt hiszem jogszabály, de attól él egy csomó helyen!

Mentolosmájkrém 2012.12.19. 14:36:25

Honvagy ellen 4 db. filmet ajanlanek : Argo es az Uvegtigris trilogia.
Amikor elfog a honvágy, nézz meg egyet a négyböl es tudni fogod, miért jöttél el.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 14:37:35

@lilly.alien: hat parton sokat nem leszel, csaxolok:)
floridat fogod latni minden nap, csak jo latcso kell
@váj mí: en nem tartom kevesnek az alapfizetest sem, bar ez attol fugg, mit melozol
ha ilyen picer, szobaszerviz, ott eleve van szervizcsardzs
etteremben, barnal, az amcsiknal alap a 20 szazalek jatt
persze ezeken a hajokon nem csak amcsik vannak
pl a sokat emlegetett angolok nem igazan jattolnak
egy embernek aki penzt akar felretenni es tud dolgozni, a hajo nagyonis jo dontes
inkabb mint Irorszag

váj mí 2012.12.19. 14:37:50

@traktoroslány: Persze, vendégfüggő, de hajón, tudod, a turnus végi borravaló oszlik, egyenletesen, mindenkinek. Ha személyes borravalót akarsz, akkor azért triplán kell teperni. És hát, a személyzet is emberből van, valahol ...
A másik meg, én sokkal jobban szerettem azt az érzést, hogy befut havonta a bankszámlámra a 850 euró, a jattot meg osztom, teszem-veszem, elcseszem, vagy amit akarok, mint azt a bizonytalanságot, hogy a felét kapom tutira ....

bpetya75 2012.12.19. 14:39:59

@spangola:

"Moszad???!!:) "

Miért csodálkozol? A második legjobbak. A vatikániak után ;-)

01234567 2012.12.19. 14:41:34

@váj mí: Szerintem is "Norbi". Valahonnan egy másik blogról, mint troll ismerősnek tűnik, csak nem tudom hova tenni.

tableno 2012.12.19. 14:42:22

@enpera: Akkor minden király és háváj. A többi általam felsorolt problémára is van hasonlóan elmés megjegyzésed?

spangola 2012.12.19. 14:43:04

@váj mí: Eltaláltad a cél USA vagy Dél-Amerika. Dél-Amerikában van egy favoritom, de ott 2-3 ország is szóba jöhet.
De mind az USA mind Dél-Amerika több milliós felkészültséget igényel.

traktoroslány 2012.12.19. 14:43:41

@komplikato: Tudom, csak a posztban egy ilyen férfi szerepelt, azért írtam ezt. Én 38 évesen próbálkoztam hasomló "sikerrel".

A jogszabályokkal azért túl sokat ma sem törődnek. Sok helyen olvasom, hogy fiatal, független..... ilyesmiket.

01234567 2012.12.19. 14:45:49

@andaluzkutya: A mai polgári társadalmak szinte minden komolyabbja fegyveresen kezdte. Lásd Cromwell, Francia forradalom. De szerintem mindegy is mit gondolunk erről, itt 2-3 éven belül "lőni" fognak. Az embereknek nem lesz már mit veszíteni, meg enni, a rendszerváltó elit meg semmitől nem hatódik meg. Majd ettől fog.

Mrs. Clayton 2012.12.19. 14:46:22

@nigara: ez így biztosan nem igaz, aki alacsony óraszámú részmunkaidőben dolgozik attól nem vonnak kötelezően semmit, csak az állami nyugdíjat, jelenleg te döntesz, h akarsz-e fizetni önkéntes nyugdíjpénztárba v sem, jövőre már nem dönthetsz, ha elérsz egy bizonyos összeget/év
a lényeg, amit mondani akarok, h még annyit se fog tudni fizetni a brit állam, mint eddig, tehát bircanak abban igaza van, h előtakarékoskodni mindenhol muszáj

bpetya75 2012.12.19. 14:49:21

@váj mí:

Látom nagysok energiákkal bírsz ma ;-)

Ez amolyan Közép-Európa, Kelet-Európa kérdés lenne, ha létezne a nanoállam fogalma. Node nem létez, na!

traktoroslány 2012.12.19. 14:49:24

@váj mí: Persze nem mindegyik egyforma. Én (úgy 17 éve) óceánjárón voltam, ott úgy volt, hogy ketten dolgoztunk együtt, és voltak saját asztalaink saját vendégekkel. A vendégek turnusváltáskor kettőnknek adták a jattot, amin csak ketten osztoztunk. Szigorúan 50-50%-ban. A vendégek mindig csak egyikőnknek adták a pénzt, akit hamarabb megtaláltak, de mindenen osztoztunk. Ez egy íratlan szabály volt, de 100%-ban betartatták, és nagyon ritkán, elvétve voltak viták. Fogalmam sincs, hogy ezt hogyan csinálta a munkáltató, de sikerült.

tableno 2012.12.19. 14:49:31

Amúgy nem akarok senkit ijesztgetni, de aki külföldre akar menni, annak max 1-2 éve maradt arra, hogy lépjen. Meg vagyok győződve róla, hogy hamarosan nagyon meg fogják nehezíteni a külföldi munkavállalást (az EU-ban is!) mind magyar, mind a fogadó országok részéről. Persze, ha jövőre elmúlik a válság, és hirtelen súlyos munkerőhiány lesz nyugaton, Magyarországon pedig robbanásszerű népszaporulat, akkor ez nem fog bekövetkezni, de azért erre én nem fogadnék...

Nzoltan 2012.12.19. 14:51:11

@andaluzkutya: "Szerintem arra gondolhatott a poszt írója, hogy az átlag embert mind több munkára buzdítják ugyanannyi, vagy reálértéken kevesebb fizetésért, miközben odafönn a politikusok híznak."

Ez külföldön is ugyanígy van, csak ott magasabbról indul a tét.

andaluzkutya 2012.12.19. 14:51:13

@01234567: Arra gondoltam, hogy közvetlenül az után, hogy fegyverrel váltanak le egy hatalmat, általában egy másik diktatórikus rendszer következik (ami persze lehet puhább). Ne várja senki, hogy egy ilyen estleges esemény után 5-10 éven belül élhető ország lesz az eredmény. 20-30-40 év után esetleg, de addig nem hiszem.
(ha jól emlékszem a Francia forradalom után se jött el a jólét, és Magyarország se felel meg az az előtti Franciaországnak)

andaluzkutya 2012.12.19. 14:52:32

@Nzoltan: Az is más, hogy itt az átlagember is hízhat, és általában jól él. Nekem nincs bajom azzal, ha a politikus jól él, ha a többség jól él.

bpetya75 2012.12.19. 14:53:10

@spangola:

Gibraltár! Világítótorony kezelő?

Térjen ki!
Térjen ki maga!

bpetya75 2012.12.19. 14:56:22

@váj mí:

Hordó is van a nyakadban?

Kár, hogy nincs itt szotyi, szórakoztató ez a kis-kicsi-mini vitácska :-D

01234567 2012.12.19. 14:56:53

@Barát Csaba: Hát ez nem igaz.
1. a nyugati országokban tudják, a lakosság figyelmen kívül hagyásával nem lehet hosszú távon működni.
2. a nyugati kormányok, pontosan az erőszak kerülése végett, ha tehetik, figyelembe veszik a társadalom jelzéseit.
3. a társadalom sokkal szervezettebb, és sokkal több komoly lehetősége van, az érdekérvényesítésre.
Nálunk ez nincs. Sőt fordítva van, nálunk a "nép" sokkal toleránsabb, mint a politikusok.

01234567 2012.12.19. 14:58:32

@enpera: De az sem így megy. És nem csodát vár, élhető feltételeket, legalább ahhoz hasonlóakat, mint akár csak egy országgal arrébb.

bpetya75 2012.12.19. 14:59:30

@spangola:

Nem férfias??? Hagyma olyan, mint egy ogre. Vagy az ogre, mint egy hagyma?

traktoroslány 2012.12.19. 15:00:51

@enpera: Szerintem épp ellenkezőleg. Nem várják a csodát, hanem cselekszenek. Csomagolnak, mennek.

Nem azt várják az emberek az államtól hogy segélyek címén a megélhetésükről gondoskodjon, hanem azt, hogy megfelelő törvények szülessenek a gazdaság megfelelő működéséhez. Nem az államnak kell munkát adni, de az államnak kell befektetőket biztatni (külföldit és belföldit egyaránt) beruházásra. Akkor lesz munkahely, és nem kell segély. Vagy esetleg az is az állam dolga lenne, hogy a diszkriminációt ellenző törvényeket betartassa. Hogy egy 52 éves embernek válaszoljanak. Hogy távol tartsa a munkaügyi központtól a vállalkozóként végezhető ügynöki munkaajánlatokat. Hogy fordulhat ilyen elő, hogy munkaügyi központban munkát keresőknek ügynöki munkát ajánlanak? Szégyen. Meg még lenne egy csomó dolga az államnak...

01234567 2012.12.19. 15:03:10

@váj mí: Önnek nő létére köztudottan azt kellene válaszolnia: "A méret nem számít!" :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 15:04:45

@bpetya75: ja, ha erdekel, a poszt egyretelmuen kamu

01234567 2012.12.19. 15:06:31

@spangola: Sötétben engem is..... :)

váj mí 2012.12.19. 15:13:49

@spangola: Háááát, szerintem ezzel egyik célterületen sem fogsz tudni elhelyezkedni. Persze, én nem vagyok fejvadász. Szerintem, válassz egy olyan területet, ami a célországban viszonylag jól fizet, kedved is lenne hozzá, meg nem kerül nagyon sokba az átképzés. Én, például, szakács szeretnék lenni, csak egy baj van, a legközelebbi, nem unatkozó htb-knek szervezett normális suli Berlinben van. Oda meg nem akarok menni. Így lehet, alulról kezdem az egészet.

@hagyma: Szerintem a havi kb. 450-500 dollár kurva kevés, ha szembeállítod a havi 800-850 körüli euróval.
Szeretem a vendéglátóipart, de ha görcsölni kell a borravalóért, különben nem éri meg, az baszott gáz. Szerintem.

váj mí 2012.12.19. 15:17:47

@traktoroslány: Hú, 17 éve nem tudom milyen volt ... az már történelem ;). Lehet, lassan, az én emlékeim is ... Turnusváltáskor masszív tippelés, ami eloszlott a legénység között olyan szinten, hogy a hajósinas is egyenlő részt kapott. Az egyéni tippek meg hát azok egyéniek voltak, ki, mit tudott kimosolyogni ...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.19. 15:18:34

Előre szólok, hogy Angliában is nagy valószínűséggel ugyanez lesz.

A komplett végzettségére (ne így legen) úgy néznek majd, hogy "ez nem tudjuk mi", pláne ha nincs meg hozzá a nyelvtudás. Ugyanezeket a pozíciókat fogják felajánlani. Polcfeltöltő, raktáros, takarító, esetleg aszfaltlapátolás. Nagyjából ez lesz a választék és nem lesz belőle előrelépés.

Ez a depressziót csak növelni fogja.

01234567 2012.12.19. 15:22:06

@andaluzkutya: Nézd, ha most normális vezetés kerülne hatalomra, itt akkor is 50 év kellene. Ha olyan akarna, amely amennyire lehet, vissza próbálná szerezni az országból köztörvénybe ütköző módon kilopott vagyont (offshore, aranyfedezet, privatizáció, EU pénzek, földek), erőszak nélkül azt sem engedné a jelenlegi elit. És annak is kéne 5-10 év, a normalizálásra. Ilyenek pedig a látóhatáron sincsenek. Hidd el, 56 is a 600 forintos fizetés, és az egyfajta 500 ft-os üzletekben kapható kabát, 300 ft-os cipő, és az élelmiszerhiány miatt volt. Az is elkeseredésből. 2-3 év, és nincs tovább.

ier6w7i 2012.12.19. 15:23:27

Kedves Posztoló! Sok sikert, kitartást! Ha bízol magadban, ha bíztok magatokban és amint látom a munkát sem vetitek meg, akkor biztos sikerülni fog! Szurkolok nektek, hogy minél előbb sikerüljön, mert biztos, hogy talpra fogtok állni és megtaláljátok a helyeteket.

bpetya75 2012.12.19. 15:26:43

@hagyma:

Nem oszt , nem szoroz. A probléma, amit leír, nagyon is valós. Trollkodni is lehet, szóval ideális. ;-)

spangola 2012.12.19. 15:29:25

@bpetya75: Amikor hosszabban ír hagyma valamiről, olyan, mintha nő lenne. Én nemrég jöttem rá, hogy férfi, amikor a feleségét emlegette.

spangola 2012.12.19. 15:30:10

@bpetya75: Giblaltáron is gondokodtam már, de elvetettem.

spangola 2012.12.19. 15:30:56

@01234567: Sötétben téged is? Ezt melyik hozzászólásomra is írtad?

bpetya75 2012.12.19. 15:34:58

@spangola:

Na ja, olyan nagy elhelyezkedési lehetőség ott nem van, hanem nincs. Pedig közel a spanyol is, de azért brit, szóval amúgy ideális lenne ;-) Egyébként miért vetetted el?

Számozott olvtársat egyébként az zavarja a sötétben, ha nem tudja, hogy mellette, alatta, fölötte nő e vagy férfi e. Van.

Mrs. Clayton 2012.12.19. 15:35:54

@Gábor (Gee Halen): ellenben fenn fog tudni tartani belőle egy kis külön albérletet, aztán felszedheti a nyelvtudást és szerezhet helyi végzettséget is, ha szükséges lesz, a feleség pedig ápolónőként kb. azonnal kaphat munkát, szóval a helyzetük könnyen jobb lehet UK-ban, mint Mo-n

01234567 2012.12.19. 15:36:30

@spangola: "Bocs, hogy ez a mániám, de engem idegesít, ha nem tudom, hogy ki férfi és ki nő."

komplikato 2012.12.19. 15:37:25

@Gábor (Gee Halen): "Ugyanezeket a pozíciókat fogják felajánlani. Polcfeltöltő, raktáros, takarító, esetleg aszfaltlapátolás. Nagyjából ez lesz a választék és nem lesz belőle előrelépés."

Már nem azért, de itteni "nagy büdös semmi"-hez képest ez önmagában előrelépés. Másrészt a legtöbb külhoni sztorinál leírják, hogy első pár hónapban el kell vállalni bármit és amikor van egy fix pont, akkor nekiállni célirányosan állást ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 15:40:42

@váj mí: hat az en ismerosom havi 2000 dollart felre tudott tenni, ami nem rossz egyedul, ugy hogy nem szukolkodott kajaban es pijaban
nem egy hatalmas love, de figyelembe veve, hogy nem kell hozza semmi szakma stb.
szoval OK-s

ruslanski 2012.12.19. 15:40:48

@monddazigazatmar:

Mennyire tipikus magyar hozzáállás, hogy vagy nem elég jó, vagy túl jó az állásra, keressük meg a negatívumot mindenben....Mitől lenne nagyképű, aki diplomás? Igazi proli, önbizalomhiányos mentalitás, sajnos sok ilyen van, mint te, már csak ezért is érdemes elhúzni jó messzire.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.19. 15:42:14

@Jess G: Valóban így van, mindössze arra reagáltam, hogy ez nem fog a posztoló férjének alulértékeltség-érzésén változtatni, sőt!

Sanyi9 2012.12.19. 15:42:48

@andaluzkutya: "Edesapam multimilliomos. Ugy erzem, kororsztalyom 99%-ara jellemzo anyagi problemak engem kevesbe erintenek." Nagyjabol ilyen Norvegia (es mondjuk Svajc) helyzete a tobbiekhez kepest... :D

traktoroslány 2012.12.19. 15:42:50

@Gábor (Gee Halen): Magyarországon egy 52 éves embert nem vesznek fel árufeltöltőnek se raktárosnak se takarítónak. Élből dobják a kukába a jelentkezését.

Miért ne lenne előrelépés?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 15:44:19

@spangola: en sosem irok hosszan
vagy csak ritkan
es akkor sem vagyok no

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.19. 15:49:59

@komplikato: Na, pl. én másfél éve vagyok az "elején el kell vállalni bármit" státuszban. És ugyanígy nem jeleznek vissza rengeteg helyről, legyen az napi egy-két órás takarítás, vagy bármi alapművelet.

Meg mondvcsinált indokokkal viszautasítanak ha véletlenül mégis van válasz.

Leírtam már, úgy vettek fel egyszer egy mosogatói állásra, hogy több száz jelentkezőből válogattak ki.

Szóval verseny az itt is bőven van, egy 50+ éves külföldi férfi meg nehezen fog labdába rúgni a kétkezi munkáknál is, sajnos.

Mrs. Clayton 2012.12.19. 15:50:18

@Gábor (Gee Halen): dehogynem, az is sokat segíteni az önértékelésén, ha lesz rendes munkája, amiből el tudja tartani a családját

bpetya75 2012.12.19. 15:51:01

@ruslanski:

Mert ott jó messzire ilyenek nincsenek? Ez is valami hungarikum lenne? Pfff

Sanyi9 2012.12.19. 15:51:46

@kovi1970: melyik orszag parlamentjeben csucsul meg egy 12%-os szelsojobboldali part?

spangola 2012.12.19. 15:55:58

@váj mí: Nos, természetesen nem a szakmáimban akarok elhelyezkedni, az lehetetlen lenne. Viszont a férjemnek szerintem tuti jó a szakmája. Csak az ottani szabványokat kell megtanulnia.
De vállalnék bármit, szállodai takarítást, gyermekfelügyeletet, akármit, amíg perfekten meg nem tanulom a nyelvet. Nem büdös a munka, és sokat tudok dolgozni.

Hagyma! Nyugi BÁRMIT nem vállalnék. Nehogy már ne hívj meg ping-pongozni a feleségeddel..., akármit is jelentsen ez:)

Addig nem indulunk el, amíg én el nem érem spanyolból és angolból legalább a középfokot, mert mindkét nyelvből új vagyok, én még az orosz nyelvtanulási rendszerben nőttem fel.

Annyi pénzzel kell elindulnunk, hogy legyen annyi tartalékunk, hogy amíg én elkezdek dolgozni, ha sikerül, addig a férjem valamennyi nyelvtudást magára vegyen, mert a nyelvérzéke nulla, tehát nála az itthoni nyelvtanulás nem jön szóba, pénz- és időpocséklás lenne, vannak ilyen emberek, ezért így kell a felkészülést is anyagilag kialakítani, illetve olyan országot választani, ahol meg tudjuk úgymond oldani, hogy amíg van pénzünk, ne küldjenek haza.

A gépírás oktatása viszont egy suliban talán nem lenne lehetetlen akkor már, illetve a jogi munka sem, de ez utóbbihoz éveket kell kinn töltenem, hogy a nyelv perfektül menjen. A jogi szaknyelv szókincsét itthon is meg tudom tanulni, de azért amit manapság csinálok, hogy végzéseket fogalmazok, az még sok magyar anyanyelvűnek is nehezebben megy, nemhogy mindezt egy idegen nyelven.

A szakács kizárva, nem kóstolhatok meg semmit, glutén-, szója-, laktózérzékeny vagyok. Csak speciális boltokban vásárolt alapanyagokból készült saját ételeket ehetek. Ezt is számításba kell vennünk a kitelepülésnél.
Amúgy minden beképzeltség nélkül, rendkívül jól főzök egy háziasszony szintjén.

spangola 2012.12.19. 15:58:26

@01234567: HÜLYE:DDD
Oké, te férfi vagy, beírom a Határátkelők kommentelői nemi elosztása elnevezésű Excel-táblázatomba.

Messzi Vetek 2012.12.19. 16:00:01

@RozsaNiki: az alábbi diszkusszió elolvasása után állíthatom, hogy semmi baj az Ön stílusával.
ellenben vitapartnere egy zsellérlány színvonalát hozza.

spangola 2012.12.19. 16:02:37

@hagyma: De Tivadar, volt, hogy már hosszan írtál, ráadásul akkor figyeltem fel rád, és tuti biztos voltam benne, hogy nő vagy, mert akkora marhaságokat írtál. Össze is vitatkoztunk váj mí posztján.

Aztán az USA-beli úszó, aki Oroszországba ment, és a repülőről a medencéket nézegette, mikor Amerikába repült, annál a posztnál jöttem rá, hogy férfi vagy,
és akkor értettem meg, hogy azelőtt miért írtál olyan hülyeségeket. Azért, mert férfi vagy. Oké vagy nem oké?

spangola 2012.12.19. 16:06:18

@Jess G: Megmondom én, hogy mi segíti egy normális, igazi férfi önbecsülését magyar kulturális szemmel nézve.

Az, ha el tudja tartani a családját, mert akkor este képes lesz az asszony normális kaját főzni stressz nélkül, hogy ne azon járjonb az esze, hogy 1000 Ft-ból mit hozzak ki,
és utána a férfi jóllakva képes lesz az asszonnyal összebújni, és ott is teljesíteni.

Ha van szex, akkor minden van.
De a jó szexhez, sok dolog kell. És nem korbácsra, meg vibrátorrra gondolok, kedves férfi kommentelő társaim.

gigacherry 2012.12.19. 16:07:21

"Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni. Nyilván a honvágyra sem alapozhat nagytudású vezérünk, mert az ember hazajön évente 1-2 hétre és rohan vissza."

Azért abban nem vagyok teljesen biztos, hogy diplomával, több idegen nyelv ismeretével, multinacionális cégeknél szerzett gyakorlattal csak ablakpucolói állást talál az ember. Ettől eltekintve a többiben egyetértek a posztolóval és sok szerencsét kívánok naki!

Sanyi9 2012.12.19. 16:10:11

@váj mí: nem, Ausztria meg Magyarorszag nem miniallamok. Lasd: en.wikipedia.org/wiki/Ministate

spangola 2012.12.19. 16:12:04

@tableno: "Amúgy nem akarok senkit ijesztgetni, de aki külföldre akar menni, annak max 1-2 éve maradt arra, hogy lépjen. Meg vagyok győződve róla, hogy hamarosan nagyon meg fogják nehezíteni a külföldi munkavállalást (az EU-ban is!) mind magyar, mind a fogadó országok részéről. Persze, ha jövőre elmúlik a válság, és hirtelen súlyos munkerőhiány lesz nyugaton, Magyarországon pedig robbanásszerű népszaporulat, akkor ez nem fog bekövetkezni, de azért erre én nem fogadnék... "

Én is ezt érzem. Szentül érzem, hogy max,. de tényleg csak max. 1, legfeljebb 2 évünk van elmenni, mert ezek ki fognak valamit találni, hogy ne tudjunk kimenni, mint ahogy a diákoknál már kitalálták, hogy ha államilag finanszírozott helyet akar a felsőoktatásban, akkor X évet dolgozzon itthon.
Hol élnek ezek? A fele munkanélküli lesz!

Érzem, hogy ezek az utolsó pillanatok a lelépésre, és vissza sem szabad nézni, mindegy mi lesz, csak menni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 16:13:33

@spangola: neked ez a szex dolog nagyon be van kapcsolva...

spangola 2012.12.19. 16:15:10

@gigacherry: Igen, az IT-szakemberek és mérnökök, akiknek még nyelvi problémájuk sincsen, szerződéssel a kezükben, fizetett albérlettel, repülőjeggyel indulnak útra.
De ők nem ez a kategória, és a kivándorolni akarók nagyrésze sem.

A már kinnlévők között sok ilyen van, azért sikerült nekik az, ami nekünk átlag magyar családoknak még nem, mert minket nem várnak tárt karokkal, nekünk gürizni és agyalni kell a kivándorlás lépcsőfokainak megtervezésekor.

spangola 2012.12.19. 16:18:39

@Babette_: Hú, feltünt?:) Bocsesz.

Igen, Kos vagyok, Szűz aszcendenssel, nekem a szex az irányítóm mindenben (dehát mindent ez irányít, nem?),
de nem vagyok amúgy szexmániás.

És az érzelmek a legfontosabbak, de nekem érzelem is csak valahogy akkor alakul ki, ha szexuálisan is megfog valaki. Szóval mindig oda lyukadok ki.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 16:19:51

@spangola: én megértelek, csak úgy érzem, nem ide való.

spangola 2012.12.19. 16:22:58

Én úgy érzem, teljesen ehhez a poszthoz való.

spangola 2012.12.19. 16:26:53

@tableno: Pár hete az OTP-hez elutalta az egyik munkahelyem a fizumat. Elutalta, de én napokig nem kaptam meg a számlámra a jóváírást, ugyanis kiírta az OTP a honlapra, hogy technikai okok miatt a jóváírásokat nem tudják teljesíteni. Az elutalt pénzeket viszont levonták az elutaló számlájáról.

Azt hittem itt az államcsőd...

wowerman 2012.12.19. 16:37:32

@enrobag: látom ez nagyon sértette az önérzetedet. Pedig a kelet-európai ("balkáni") kisállamok közé tartozunk, kis nemzetállamok amik a világháború után jöttek létre amikor az utolsó birodalmak szétbomlottak. Ez tény. Azzal meg általában nehéz vitatkozni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 16:44:50

@spangola: nem gondolom, hogy hulyesegeket irnek, de ha ramutatsz valamire ami hulyeseg, lehet atgondolom
ad 2 szallodai takaritashoz nem kell kozepfoku angol
a viledaval, meg a torloronggyal nem kell beszelgetni, bar lehet azzal is, de megy magyarul is
az amerikai felmoso is perfekt magyar pl
csak ugy mondom
/ez most hosszu lett?/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 16:47:27

@Babette_: @spangola: hat en eloszor szerelmet ereztem a Mary irant, valami megfoghatatlan oknal fogva es csak kesobb dugtunk:)

spangola 2012.12.19. 16:55:49

@hagyma: "a viledaval, meg a torloronggyal nem kell beszelgetni, bar lehet azzal is, de megy magyarul is
az amerikai felmoso is perfekt magyar pl"

Ne röhögtess, a szomszéd nyanya mindjárt átdübörög.

Igen, úgy tűnik, már öregszel, nem jó a memóriád.
Amikor azt írtad, hogy tök normális dolog volt, hogy a 8-os barátnőm, aki 14 éves volt, a szomszédjuk (aki 30-as kisgyerekekkel, boldog családi élettel) SZERETŐJE lett,
ráadásul úgy, hogy a szomszéd vigyázott rá kiskorában,
mivel a két falszomszéd család (sorház) baráti házaspár volt.

A 14 éves kislány szüzességét vette el a családi szomszéd barát.

Ez milyen megalázó volt annak a feleségnek, akit megcsaltak?
Nagyon megalázó.
És te ebben semmi kivetnivalót nem láttál.

Azt hittem nőként írtad ezt, és nagyon kiakadtam rád,
de mivel tudom férfiként írtad, így csak legyintek rá egyet... ma már.

spangola 2012.12.19. 16:57:22

@hagyma: És Mary tényleg ping-pongozik és japán?:)
Mi az hogy "dugtunk"? Az igazi szerelmeskedés volt, ha szerelmes voltál belé, ne légy már ilyen trágár.
És romantikus is.

átlátó 2012.12.19. 16:59:24

Magyar vagyok, az a rebellis, nyakas fajta. :)
Azt mondom 41 éves ápolónő, hogy menjetek... nem az a lényeg, hogy valamilyen romantikus érzelemtől fűtve hazafiaskodjatok itthon, hanem az a lényeg, hogy azt az egy életet hogyan, milyen minőségben élitek...
azoknak a hr-s műkörmös picsáknak, vagy nyakkendőbe bújtatott faszkalapoknak, akik nem tudnak egy elutasító levelet sem küldeni, na, szóval azoknak az anyukája elfelejtette a küretet velük kapcsolatban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 17:00:08

@spangola: erosen keversz
Mary amerikai es eleteben nem volt ping-pong uto a kezeben
a "dugas" szoval igyekeztem a hangot megtalalni veled:)

spangola 2012.12.19. 17:00:41

@hagyma: aKKOR keresd vissza, VAGY kérdezd meg váj mít.
Váj mí posztjánál volt, ahol elítélted a munkáját. Arra csak emlékszel, nem?

A sör mellé viszek egy kis Notropilt is, ha nem baj...

spangola 2012.12.19. 17:03:09

@hagyma: Köszi szépen, hogy a dugás szó szerinted az én stílusom, most idézem magam, hogy milyen szinomimát használtam a te általad írt szóra:

"és utána a férfi jóllakva képes lesz az asszonnyal összebújni,"

Bocsánat, de szebben ezt nem írhattam volna.

Már kevered a magyar stilisztikai szinonimákat (is).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 17:08:00

@spangola: nem igazan van szuksegem ra
vajmi munkajat nem elitelem, hanem , hogyis mondjam, hogy meg ne sertodjon
nem tudnam vegezni
nem tudom elfogadni a kurvasag es minden hozza kapcsolodo foglalkozas letjogosultsagat, megh arendszeresen meg is indokoljak
hat ez van

hat en nem keresek semmit
de ha beidezed megkovetlek

spangola 2012.12.19. 17:17:57

@hagyma: Nekem elég, ha megkövetnél, ha beidézném, de most nem keresek rá, úgyis is így volt.

De fura, hogy nem emlékszel egy ilyen sztorira.
Most vagy én vagyok demens vagy te.

A ping-pong vicc volt, szintén egy előző posztos hozzászólásodból vettem, abból az amerikai-orosz úszósból.

Erre sem emlékszel?

Fura. Kezdek érted aggódni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 17:23:50

@spangola: kosz
jelen elethelyzetemben lenne mondjuk par dologra szuksegem, de az aggodasod szereny szamitasok szerint sincs az elso haromban
/haromszazban?/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 17:28:20

mennem kell kajalni, de azert nemi buszkeseggel tolt el, hogy van amber aki elolvassa mit irok, megha nem is emlekszem ra:)

mirx 2012.12.19. 17:34:24

@hagyma: váj mí prostituált? :)

spangola 2012.12.19. 17:38:04

@mirx: dehogy is! Váj mí recepciós!!!!!!!!!!!!

spangola 2012.12.19. 17:40:09

@hagyma: én már kajáltam is.
mennem kell kajalni, de azert nemi buszkeseggel tolt el, hogy van amber aki elolvassa mit irok, megha nem is emlekszem ra:)

Inkább nyomás a neurológiára!:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.19. 17:41:15

@spangola: 3 honap tartalek legyen.

@mirx: nem, de kupiban dolgozik, ha jol emlekszem.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.19. 17:41:30

@spangola:
A szabad mozgást csak akkor korlátozhatják, ha kilépünk az EU-ból. A "négy szabadság" az EU egyik alapelve. De nem az a cél, hogy itt tartsák a nép okosabbik felét; ellenkezőleg, azokat tartják itthon, akik bevesznek minden hülyeséget, amit mondanak és továbbra is biztosítják az életszínvonalukat. Gondolkodó emberekre nincs szükség, mert még esetleg eszükbe jut megdönteni a rendszert.

mirx 2012.12.19. 17:44:55

@tildy:): jaaaa, oké, már emlékszem. köszesz

tableno 2012.12.19. 17:48:08

@RozsaNiki: "A szabad mozgást csak akkor korlátozhatják, ha kilépünk az EU-ból". Nos, ez nem egészen így van. Derogációkkal, kétoldalú szerződésekkel "ideiglenesen" korlátozható a szabad munkavállalás (ami nem egyenlő a szabad mozgással!), ahogy ez meg is történt és szerintem még mindig így van a románokkal és bolgárokkal szemben (ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de a közelmúltig így volt). Az angolok egyébként már nyíltan pedzegetik, hogy nem akarnak több EU-s bevándorlót fogadni...

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 17:53:06

@tableno: a romanok es bolgarok nem csatlakoztak meg a schengeni ovezethez..ne keverd az eus tagsaggal..

tableno 2012.12.19. 17:56:55

@hogyne,persze,igazad van!: Nem keverem. A schengeni övezetnek semmi köze nincs a szabad munkavállaláshoz. Nagy-Britannia sem Schengen-tag.

montroyal ( CAN qc) 2012.12.19. 18:04:43

@Happygabo: mi van valsag vege??? valaki hisz meg a még 5 év még 10 év még még amit a rendszervaltas ota szajkoznak a szavazatokert....

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.19. 18:21:25

@kovi1970:

Sajnos nincs igazad. A magyarok elől állnak Európában ezekben a rossz tulajdonságokban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.19. 18:23:38

@tableno:

Nem, csak új tagállamok munkavállalói korlátozhatók, s azok is maximum 7 évig. Azaz pl. a bolgár és a román munkavállalók csak 2014. végéig korlátozhatóak.

veracity 2012.12.19. 18:25:42

Írod: "Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni."

Ez nem igaz! Több olyan biotechnológiában jártas mérnököt ismerek akik végzettségüknek megfelelő munkakörben helyezkedtek el néhány éve Írországban, Angliában és Németországban. Egyik közülük ma már vezető beosztásban van. Nagyon jól keresnek. Mind azt mondja kb. 10 év múlva hazajönnek. Nem a Matolcsy fóbia miatt mentek ki! A jó jövedelemért, a későbbi extra nyugdíjért és nem kevésbé kalandvágyból!

Kár itt a politikai helyzetre hívatkozni! Ez csak egy átlátszó gusztustalan szocialista duma!

Ha a férjed mezőgazdasági szakemberként csak a ganéj lapátolásához ért, odakinn is rá fog b@szni!

DieNanny CH 2012.12.19. 18:28:34

@spangola:

Az ilyen egyetemisták, mint akik a videóban szerepelnek, nem is csoda, hogy munkanélküliek lesznek...:
www.youtube.com/watch?v=s233IA1f2L4
www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk

Lesülne a képemről a bőr, ha ennyit sem tudnék...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.12.19. 18:42:22

@andaluzkutya: "Miért az államtól várja mindenki, hogy mentse meg a seggét? "
Szerintem ennek az lehet az oka, hogy az átlagember azt hiszi (amúgy jogosan), hogy azért magasak Mo.-n az elvonások, hogy amikor szüksége lesz rá, akkor az állam átmenetileg segít rajta.
Számomra elfogadható az is, ha az állam az öngondoskodásra helyezi a hangsúlyt, de akkor ennek megfelelően csökkentse az elvonásokat is. A magas adók + alacsony szociális/eü juttatások enyhén szólva nehezen emészthetők... "

Ez egy nagyon jo meglatas, en is egyetertek vele. Erdekes modon ez a problema kezd eloterbe kerulni az USA-ban, ahol en lakom. Ui. az emberek tobbsege szamara termeszetes volt az ongondoskodas egeszen addig, amig az allam kezdett egyre inkabb "beleavatkozni" ebbe a folyamatba. Ezzel pedig egyuttjar a nagyobb merteku adoelvonas, a nagyobb merteku allami kontroll. A "majd az allam gondoskodik rolad, te csak fizesd az adot" szocialista mentalitas nagyon idegen ebben a kapitalista ertekekre epulo tarsadalomban. Ennek a "gondoskodasnak" a masik hatulutoje, hogy - termeszetes emberi reakcio - ha egyszer kapsz valamit, egyre inkabb ugy erzed, hogy az "jar" neked, es tiltakozni fogsz, ha el akarjak venni. Ezert pl. szerintem az itt tervezett szigoru koltsegcsokkenteseket sem fogjak tudni vegrehajtani, vagy legalabbis nagy tarsadalmi ellenallasba fog utkozni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 18:56:54

@spangola: na figyelj ide Te....
ez most kepzeld ide, amit gondolok
ha allitassz valamit rolam, hogy irtam
idezd ide
meg elhiszik itt, hogy miket mondtam
tedd be ide
akarjuk latni
troll

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 18:58:29

@mirx: dehogy az
bar mittudomen?
aki korpa koze keveredik ugye
de nem gondolom
kozel van a tuzhoz:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:00:34

@Zsuzsi65: az amerikai adok meg mindig kurva alacsonyak akar a magyarhoz kepest is
bar az adozasi fegeyelem, meg kurvara magasabb

portugéza 2012.12.19. 19:07:20

@hagyma: én is ezt akartam írni, csak kicsit finomabb szóhasználattal. :)

Két külön dolog, hogy milyen magasak az elvonások és hány ember fizet közterheket. Magyarország pl. rosszul áll olyan szempontból, hogy kevesen fizetnek közterheket, pontosabban sokan nem a valós jövedelmükhöz képest fizetnek - minimálbérrel trükközés, maszek szerelők, fodrászok, körmösök, kényszervállalkozók, ingatlankiadás feketén, stb. + a nyugdíjasok problematikája, 3/4-üknek 40 évnél kevesebb szolgálati ideje van, tehát keveset fizetett be a közösbe.

spangola 2012.12.19. 19:13:42

@RozsaNiki:
"A szabad mozgást csak akkor korlátozhatják, ha kilépünk az EU-ból."

Ez már nem így van nálunk. Tett már olyat a kormány, amit az EU-ban nem lehetett volna, mégis megtették.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:13:52

@portugéza: ebben a 3/4-ben nem vagyok biztos
de az adoeltitkolas az teny
a zsebbe fizetes is
en mielott kijottem voltam komuves seged egy vaci komuvesnel 1 evig
total bejelntes nelkul
zsebbe
/felreertes ne essek en sem akartam hogy bejelentsen,, de kesobb rajottem, hogy bejelenthetett volna, nem nekem sporolt, maganak, azutan butort hordtunk majdnem aposommal, soha semmi szamla, csekk nem cserelt gazdat/
itt meg lasd uram csodat, egy doboz sort nem tudok venni, hogy ne legyen adminisztralva
hat errol ennyit

spangola 2012.12.19. 19:15:39

@montroyal: Nem tudom, ki miben hisz, de én már senkinek nem hiszek, pedig Orbán megmondta, hogy aki kimegy innen, az 6 év múlva mind visszajön, annyira dübörög majd a gazdaság Magyarországon.

El sem merem képzelni azt a nagy dübörgést, félek, azok fegyverek lesznek, nem a gazdaság.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:16:21

ja, mielott jonne a megvetes
van vegzettsegem
de akkor eppen segedmunkas voltam Vizcian komuves mester mellett, mert kellett a penz
es eppen nem volt mas allasom, meg a rendorseg is korozott:)
igaz azt nem tudtam es felreertes volt, de tenyallas:)

spangola 2012.12.19. 19:16:26

@Homokdűne: jön a vasfüggöny?
Félek, hogy jön.

kvadrillio 2012.12.19. 19:21:26

eccerű !

EGY KÖZPONTI MUNKAERŐKÖZVETÍTŐ HIVATALT KELL LÉTREHOZNI !

ezeket a korrupt kicsiket pedig, ahol csak a haveroknak csinálnak, adnak munkahelyet..., MEG KELL SZÜNTETNI, FEL KELL SZÁMOLNI !

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.12.19. 19:24:23

@hagyma: "az amerikai adok meg mindig kurva alacsonyak akar a magyarhoz kepest is
bar az adozasi fegeyelem, meg kurvara magasabb "
Ez igy van:) Mondom is mindig a ferjemnek, hogy a mi kb. 10%-os CA sales tax-unk semmi a mo-i 25%-hoz kepest (mar nem is tudom kovetni, javitsatok ki, ha nem ennyi:)

2012.12.19. 19:25:36

@andaluzkutya:

A világtörténelem szinte valamennyi újkori, fegyveres forradalma csak arra ment ki, hogy egy szűk elit a tudatlan, behülyített, húsdarálóba küldött tömegek hátán veszélytelenül hatalomra kerülhessen (pl. jakobinusok, bolsevikok, reformkommunisták). Minden más körítés a forradalomhoz csak marxista szamárság.

Magyarországon belátható időn belül ilyen helyzet kizárt szerintem. Annyi fog majd történni, hogy a következő választáson visszaszavazzák a baloldalt az emberek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:26:41

@Zsuzsi65: allamtol es termektol fugg
nalunk 6-7 szazalek az AFA
sok elelmiszerre nulla
kocsira tobb
nem jelentos tetel, en sem kovetem
azutan meg van a state tax, meg a federeal
hat itt a state igen sok Kentuckyhoz kepest
de kibirjuk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:28:49

@tff: visszaszavaznak, lehet, de a baloldal mint olyan nem letezik
20 eve mondjuk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:30:09

Kadar volt az utolso baloldali politikus, es meg talan Horn Gyula, de osszefektettek egy liberalisnak mondott parttal

Laresz 2012.12.19. 19:32:54

Durván gazdag ez az ország: több évtizedes tapasztalattal rendelkező mérnököt átképezzük kőművessé!! 2x olvastam el, hogy jól látom e?
Igazatok van, menjetek és járjatok szerencsével :-)

spangola 2012.12.19. 19:33:00

@DieNanny:
Belenéztem a videókba, a Holdon leejtett tárgyra azt mondtam volna, hogy leesik a földre, de fingom nincs, hogy mi történik vele. Esetleg leírhatnád, mert érdekelne, hogy lebeg vagy kirepül az űrbe, ilyeneket mondtak.

A feszültséget én 220-nak mondtam volna, tudom, az rossz válasz.

Azt nem értem, hogy Csehországot milyen tenger határolja, mert semmilyen.

A II. vh dátumát meg 1830-ra meg 1970-es évekre tenni, hát, mondjuk attól még lehet jó szakember.

Ők biztos nem zsidó származásúak, mert akkor talán tudnák.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 19:34:08

Az usa törpeállam. Oroszország! Na az már valami!
férfi vagyok

spangola 2012.12.19. 19:34:43

@hagyma:

"na figyelj ide Te....
ez most kepzeld ide, amit gondolok
ha allitassz valamit rolam, hogy irtam
idezd ide
meg elhiszik itt, hogy miket mondtam
tedd be ide
akarjuk latni
troll"

Tivadar, miért használsz királyi többest?
És mit képzeljek ide, mit is gondolsz most?:)

2012.12.19. 19:35:20

@hagyma:

A szocialistákra gondoltam.
Egyébként nem értek veled egyet, Mo.-n ténylegesen ma szinte valamennyi párt baloldali. Pont az a probléma, hogy senki nem mert még nyíltan szakítani a 40 évnyi kommunizmussal, és valódi kapitalizmust teremteni az országban.
Na de ez már politika, lehet, hogy nem kéne ilyen irányba elmenni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:39:07

@spangola:mert ha megvadolnak lehet mas is akarja latni
hat lassuk
@tff: ne haragudj, nem ismerlek nem sok elkepzelesed van a kapitalizmusrol
a kapitalizmus a z mas mint amit otthon el akarnak hitetni, hogy na ez a kapitalizmus
loszart
itt amerikaban is jobb a szocialis halo, meg a munkakorulmenyek
bar dolgozni azt kell, az teny
es nem adnak szolgalati kocsit meg telefont
ami otthon van az a legvadabb kapitalizmus ami kihalt mar a vilagon 100 eve

spangola 2012.12.19. 19:39:16

@hagyma: De most tényleg azt gondolod, hogy majd kutakdok, hogy miket írtál? Nem hiszem el, hogy nem emlékszel ezekre.

A ping-pongos poénodon szerintem például minden kommentelő szakadt a röhögéstől. Tudod, arra írtad, hogy az Amerikai úszó a repülőről csodálta a sok medencét a kertekben, te meg azt írtad, hogy a japán feleséged a repülőről mindenhol ping-pong asztalokat látott:)

Akkor jöttem rá, hogy férfi vagy, és ez nagy pillanata volt az életemnek.

Valaki segítsen már, aki emlékszik hagyma ezen poénjára, mert már demens, és nem hiszi el nekem, hogy miket kommentel ide.

Már látom, hogy a radink nálatok az 50 első radi c. filmre fog hasonlítani, másnapra elfelejted, hogy kik vagyunk, és mit csináltunk előző este. (mármint a borozásra és a ping-pongozásra gondolok a te felelségeddel és az én férjemmel)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:40:40

@hagyma: mondjuk ez egyszeru piacszerzes volt nyugateuropanak
erdemes lenne belatni

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.12.19. 19:41:25

@hagyma: "allamtol es termektol fugg
nalunk 6-7 szazalek az AFA"

igen, pl. nekem nagyon szimpatikus, hogy elelmiszerre nincs AFA. Persze a kep arnyalasahoz hozzatartozik, hogy viszont van federal es state tax, amit fizetnunk kell :) (bar szerintem az meg egyutt sincs annyi, mint a mo-i jovedelem ado...de ebben nem vagyok szakerto, szoval nem akarok teves infokat terjeszteni:)))

spangola 2012.12.19. 19:41:37

@rockseiaXLL:
"Az usa törpeállam. Oroszország! Na az már valami!
férfi vagyok "

Kösz, Excelbe rögzítve:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:44:44

@hagyma: a humopr az humor, akar jo akar nem
persze a szovegkornyezet is szamit
ez a 14 eves lanyos dolog erdekelt volna..
de ha nem nem

Mercel 2012.12.19. 19:45:35

A levél kulcsmondata:

" Csak a mi családunk tekintetében az ország 5 adófizetőt +1 leendő adófizetőt veszített el."

Persze ebbe bele lehet kötni, de ettől függetlenül a tartós munkanélküliek kivételével minden egyes kivándorlón bukik az állam és nem "csak" a személyi jövedelem adón.
Az aki kivándorol az nem is fogyaszt már semmit tehát a fogyasztásra tervezett adók tekintetében is bukik az állam, mivel az ezerféle lehúzásban sem partner már a kivándorló.

Éves szinten mekkora nemzetgazdasági kár is származik ebből unortodoxiának?

A családnak sok sikert, én drukkolok nekik.

"Frigyes"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:45:46

@Zsuzsi65: kevesebb
de sokan vagyunk
a jol keresoknel lehetne tobb is...
dehat ez van

spangola 2012.12.19. 19:46:57

Az amerikai pár segítségét kérem, azt hiszem Kincsának hívták a feleséget, és megtudtuk, hogy a férje Amerikában úszott, tanult, és onnan most Oroszországba mentek. És azt is, hogy a férje nagyon helyes, mert hogy képek is voltak 3 úszóról feltéve, és írta, hogy egyik sem az ő férje, mert az ő férje sokkal helyesebb.

Minden paranoiás kommentelő guglizta, hogy milyenek felülnézetből az amerikai kertek, és nincs is annyi medence, és még nekik kellett mentegetőzni,hogy nem fake a poszt.

akkor írta hagyma, hogy az ő felesége meg mindenhol ping-pong asztalokat látott a repülő ablakából...:)

spangola 2012.12.19. 19:49:23

@hagyma: az nem volt humoros, ott nem humorizáltál, erre váj mí az, aki emlékszik, mert akkor hárman vitatkoztunk éppen.

De te voltál, mert megfogadtam neked, hogy soha többet nem reagálok a kommentjeidre, csak utána leesett, hogy férfiként írtad, amit írtál. De hidd el, nem láttál benne semmi elítélendőt, mármint, hogy a szomszéd 30-as családapa szeretőjévé tette a nyolcadikos osztálytársnőm

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 19:50:44

@spangola: hm.. ahhoz kepset hogy nem reagalsz a kommentjeire..

Mercel 2012.12.19. 19:51:08

@monddazigazatmar:

Fested magad, vagy tényleg ilyen gyökér vagy?

spangola 2012.12.19. 19:51:51

@hagyma: go ahead... nem tudom, mennyibe kerül konkrétan nálatok egy koponya MR, de próbáld meg, na meg ott tuti jobbak a gyógyszerek, mint nálunk itthon. Nálunk az MR-t a TB támogatja, úgyhogy tudok jókat is írni Magyarországról.

۝merta-X 2012.12.19. 19:53:14

Nem tudom, a posztoló idáig elér e az olvasásban, de bíztatom a kedves férjet, hogy igenis a szakmájában helyezkedjen el, mert meg lehet oldani. Verjem a faszom a sok idiótába, aki kijön az ötéves egyetemével meg a rakat szakmai tapasztalatával, és mosogat. Nem igaz az, mégegyszer, NEM IGAZ az, hogy az angolok elutasítóak. Ha van valamid, amire szükségük van, akkor alkalmaznak. Amit tudok ajánlani, az az, hogy feltétlen keresni kell egy magyar szakmabelit kint, aki elmondja, mi a dörgés, mert így meg lehet spórolni egy jó fél év balfaszkodást, vagy akár a teljes reményvesztést is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:54:33

@spangola: en elhiszem ha beidezed
kicsit vicces hogy egy ilyen szexmanias idiota akar orvoshoz kuldeni minden egyes hozzaszolasaban

spangola 2012.12.19. 19:55:03

@hogyne,persze,igazad van!:
Nem olvastad az összes kommentem. Mióta rájöttem, hogy férfi, azóta reagálok, mert nőként írva bunkó dolgokat írt, de így, hogy tudom, hogy férfi, már viccesnek tartom, nem bunkónak.

Nem mindegy, hogy egy mondatot egy férfi vagy egy nő ír.

spangola 2012.12.19. 19:56:22

@hagyma: nem vagyok szexmániás, és nem vagyok idióta, de tudom, hogy kinek milyen szakrendelésre kell mennie.
Hidd el, hogy tudom, van benne gyakorlatom.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 19:57:14

a posztra emléxem, a pingpongra is, de arra sajnos nem, hogy hagyma írta-e
a zekszel táblába írd be azt is, hogy én is szeretem a szekszet
meg az emilcímemet is, hátha egyszer jól jön még

spangola 2012.12.19. 19:59:13

Egyébként én ritkán írok, de a napi 13-16 óra munka után, jól megérdemelt fizetett szabimat töltöm. És hagymára pedig kénytelen vagyok reagálni, főleg, hogy látom, nem emlékszik semmire.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 19:59:55

@spangola: hat Te irtad, hogy a szex a legfontosabb az eletben:)
idezzem?
gyakorlatod meg maximum a szopasban van igy kivulrol itelve
de az nem rossz dolog
persze nem mindegy a fasz melyik vegen allunk
namost akkor idezed, ezt a 14 eves izet vagy mehetk vacsorazni?

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 20:00:41

Anglia egyébként miért annyira gáz? Nekem nem jön be, de kíváncsi lennék. Hátha lemaradtam még valamiről.
Úgy értem Londonon kívül.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:01:29

@spangola: hat ez vabn
total amneziam van
hat itt konyorgok egy napja, hogy idezz tolem errol a dologrol
es akkor lehet ujra minden kinyilik elottem
azis lehet reszeg voltam, bar nem jellemzo
lehet megtagadom magam
minden lehet
csak idezz kerlek, idezz:)

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:01:30

@spangola: miert vagy kenytelen reagalni?egy barom, figyelmen kivul kell hagyni..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.12.19. 20:02:40

Helyes, helyes, ha menni kell, akkor hajrá.Érzelmeknek helye nincs már ilyenkor.Lehet Svédországba is jönni, egész jól megbecsülik a tapasztalt eü-i dolgozókat...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:03:32

@rockseiaXLL: szerintem nem gaz. de menne a tokom oda
csomellu nok
sok afrikai meg paki
draga minden
mondjuk ezt londonrol gondolom, lehet mashol mas
nekem csak amerika:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:04:53

@hogyne,persze,igazad van!: Te mar bebuktal, hogy hazudsz mint a vizfolyas, mar harman ideztunk
akkor ki a barom
Te svajci mestercukrasz angliabol:)
\muhhaha:)

spangola 2012.12.19. 20:07:18

@rockseiaXLL:
oké, köszi, mindent beírok..., de azért segíthettél volna azzal, hogy szó szerint emlékszel, hogy márpedig azt hagyma írta...

mindegy, holnapra úgyis elfelejti ezt a vitát... hihi, mindennek megvan a jó oldala

Aki meg nem szereti a szexet az impotens vagy frigid, vagy egy túlhajszolt vagy önbecsülésétől megfosztott, Fidesz által irányított ország állampolgára. Így függ össze a szex a Fidesszel.
Köszönjük Orbán ezt is!

spangola 2012.12.19. 20:09:24

@hogyne,persze,igazad van!: miért tartod baromnak? Ilyen a stílusa, nem hiszem, hogy barom lenne. Nem kell mindent vérkomolyan venni, az előbb engem leszexmániázott, meg még ráadásul le is idiótázott. Nem baj, ha jól esett neki, tegye, úgysem vagyok az. Nem sértődök meg rajta, bár azt hiszi, hogy meg fogok, pedig nem.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 20:10:05

@hagyma: hogy neked csak amerika, már mintha olvastam volna tőled egy tizenhétezerszer...:-)

mirigy187 2012.12.19. 20:12:07

Nálunk a takarítói állásra 60-an jelentkeztek köztük legalább egy tucat diplomás. Na jelenleg itt tartunk

spangola 2012.12.19. 20:12:28

@hagyma:
"hat Te irtad, hogy a szex a legfontosabb az eletben:)
idezzem?
gyakorlatod meg maximum a szopasban van igy kivulrol itelve
de az nem rossz dolog
persze nem mindegy a fasz melyik vegen allunk
namost akkor idezed, ezt a 14 eves izet vagy mehetk vacsorazni? "

Mi van? Figyu, inkább angolul vulgárkodj, az legalább szexisen hangzik, magyarul kiábrándító. Mehetsz vacsizni, jó étvágyat!
A Nootropilt ne feledd el evés közben kell bevenni!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:13:15

@spangola: OK
en emlekszem egyszer azt irtad, hogy megdugtal egy hegyikecsket, vagy ilyesmi
lehet csak oralisan elgitetted ki
nem emlekszem pontosan, de most nincs idom visszakeresni
errol ennyit

spangola 2012.12.19. 20:14:50

@hagyma:
"hat ez vabn
total amneziam van
hat itt konyorgok egy napja, hogy idezz tolem errol a dologrol
es akkor lehet ujra minden kinyilik elottem
azis lehet reszeg voltam, bar nem jellemzo
lehet megtagadom magam
minden lehet
csak idezz kerlek, idezz:) "

Bocs, de a férjem már hülyének néz, annyira röhögök itt mellette.
Mivel fizetett szabin vagyok, megígérem neked, hogy meg fogom keresni, és offolok egyet a te kedvedért valamelyik posztban, ha írsz, és válaszként beidézem neked, jó lesz így?

De csak ezért a mondatért:
"es akkor lehet ujra minden kinyilik elottem" - ezt olyan szépen írtad.

DieNanny CH 2012.12.19. 20:15:05

@spangola:
A Holdon egyhatod a gravitáció, tehát szépen lassan leszállingózna a talajra. Ezért viseltek az űrhajósok ólomtalpú csizmát (Innen jön a Holdjáró-cipő -kifejezés).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:15:16

@spangola: Te egy beteg ember vagy
sajnos ez lejon
ne vagyjal te kulfoldre
mindenkinek jobb ha maradsz a szobadban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:16:24

@spangola: a ferjde nem veletlenul nez hulyenek
ha van
O legalabb ismer

spangola 2012.12.19. 20:18:08

@DieNanny: Akkor ezt jól gondoltam, nem?
Ezt csak abból gondoltam, hogy akkor a kis kavicsok is ott lebegnének a levegőben, ha nem lenne gravitáció, meg a sziklák, de hát a talajon vannak képződmények, és nem lebegnek.

spangola 2012.12.19. 20:19:57

@hagyma: Nem nincs is férjem, mert igazából te vagy a férjem, és mi itt csak fake kommentet adunk elő, hogy mindenkit meghülyítsünk.

Na gyere, Tivadar, kész a vacsi!

DieNanny CH 2012.12.19. 20:23:16

@spangola:
:-DDDDDDDDD

(Szóval te vagy Mary, aki ilyen kitűnően ír magyarul, vagy az is csak kamu? :-))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:24:21

@spangola: csak szeretned:)
muhhahaha
vacsizzon nalad az indiai elefant aszaly idejen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:25:39

@DieNanny: kerlekszepen Mary 3 szot tud magyarul
leirni egyet sem:)
de nem is tervezem tobbre megtanitani
nincs ra szuksegunk:)

spangola 2012.12.19. 20:27:06

@rockseiaXLL: leköteleztél a segítséggel.

Akkor itt az egyik bizonyíték az én memóriámra, és arra, hogy hagyma nem emlékszik a kommentjeire:

"hagyma · hagyma.blog.hu/ 2012.11.17. 22:00:17
@spangola: az en felesegem pinpongozo volt, es mikor leszalltunk tokioban, mindenhol pingpong asztalt latott
kivilagitva"

Ez mekkora poén volt, de nem?:)

Szóval hagyma, mi a véleményed?

És mi a garancia arra, hogy ha kikeresem a pedofil sztoris hozzászólásodat, akkor egyáltalán fogod érteni, hogy miért is kerestem ki? Lehet, hogy holnapra elfelejted, hogy ma ezért "könyörögtél" nekem "egész nap".

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.19. 20:27:16

@spangola: tosgyokeres amerikai hagyma felesege. nem japan.

Sanyi9 2012.12.19. 20:27:42

@tableno: egy orszag belepesekor a tobbi orszag maximum 7 evig zarva tarthatja a munkaeropiacot. Peldaul Nemetorszag elt evvel a lehetoseggel es 2011-ig nem nyitotta meg a munkaeropiacot a 2004-ben csatlakozott orszagoknak. Romania es Bulgaria 2007-ben csatlakoztak es ezert a romanok es a bolgarok egyes orszagokban meg nem vallalhatnak szabadon munkat.

spangola 2012.12.19. 20:31:08

@DieNanny: Igen, hagyma, avagy Tivadar felesége vagyok, és azért vagyok szexmániás, mert ő impotens, úgyhogy ezért is van ez a..., hogy is mondjam, nagy, illetve kis helyzet.

Amúgy Mari a nevem, és Mucsajröcsögén élünk, és nem hagyma amerikai állampolgársági engedélyére várunk, hanem arra, hogy közmunkaprogramban vehessünk részt, és pocsolyát lapátolhassunk.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:32:15

@hagyma: Barmikor tudom bizonyitani h cukrasz vok, es svajcban dolgozom.
1.nezzetek meg az ipcimem
2.keszitek egy fenykepet olyan helyen, ami minden ketseget kizarva bizonyitja h. svajcban konyhan dolgozom.
pl:csinalok egy kepet a szalloda konyhajan, egy lapra felirom hogy:"rohadj meg hagyma", es ha akarod kiposztolom ide.

na, benne vagy?

spangola 2012.12.19. 20:32:25

@hagyma: Igen, három szót tud Mary magyarul:
Tivadar,
1. Ez
2. túl
3. kicsi

spangola 2012.12.19. 20:34:47

@hogyne,persze,igazad van!: Akkor sem fogja elhinni, szard le!
Inkább vegyél elő egy hagymát, és egy éles kést, és vezesd el az energiádat, jót fog tenni.

spangola 2012.12.19. 20:36:05

@tildy:): Igen, hagyma meg megmaradt magyarnak, sajnos rossz értelemben, mert nagyon gyanakvó. Szerinte minden fake.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:42:05

@spangola: nem erdekel h elhiszi, csak eloadja h. ot nem erdekli, de egyfolytaban velem van elfoglalva.
Tovabba azt sem ertem, mi van akkor ha valami nem igaz?
Hogyha valaki hazudaik, naes??nem feltetel a kommenteleshez az erkolcsi bizonyitvany..Ma reggel is volt valami agyatlan, hogy biztos kamu, nem vok cukrasz, blabla, miutan felajanlottam neki is h az ipcim alapjan nezze meg hol vok, akkor mar nem volt olyan surgos.. Mondom, engem nem zavar ha valakinek mas a velemenye,.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:43:06

@spangola: neked kulon beidezzem az illeto nick utolso 3 honapos bejegyzeseit?
hat nem
sajnos hazudott
attol meg lehet most svajcban, de hazudott
rajtam kivul meg harman belinkeltek
joreggelt
nem vagyok gyanakvo, elsore megamondom mi elethu es ki
99 szazalekos pontossaggal
te pl egy troll vagy
egy zero
1. bugyi
2.szeretlek
3. koszonom
/csak hogy ne halj meg hulyen
@tildy:): soknemzedekes igen, de japan is lehetne, nem azert szerettem bele mert amerikai, foleg mert nem is tudtam meg akkor, jo, ha japan lett volna azt eszreveszem
@hogyne,persze,igazad van!: en elhiszem hogy cukrasz "vok" de hazudsz eleg jelentosen:)
mondjuk ha igazan kene tippelni, akkor 14 eves cukrasztanulora gondolnek, de ha kuldessz fotot, a melodrol, meg magadrol akkor cafolhatsz

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.12.19. 20:43:40

Kérdem én, kik vacsoráznak délben?

spangola 2012.12.19. 20:45:45

@hogyne,persze,igazad van!: Igen láttam, hogy ezt írták neked, de ezt tuti azok írják, akik fel vannak bérelve, hogy elhitessék a kommentelőkkel, hogy ez hiteltelen oldal. Én elhiszem, hogy ott vagy, de ha nem vagy ott, akkor nem vagy ott. Ennyi.

Sok szerencsét, találd meg a helyed, ez a lényeg, a többiekkel meg ne foglalkozz!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:47:02

@Babette_: azza lettem, voltam lazado csoves /70-80-as evek/ liberalis 90-es evek
es most konzervatibv vagyok es republikanus
bar ennek a dugashoz nincs sok koze
az teny Marybe szerelmes voltam 2 honapig ugy, hogy hozza sem mertem szolni a koszonesen kivul
az is teny mikor hozzaszoltam meg azon a heten megeskudtunk
es ize...
nem vartunk az eskuvoig a szerelem beteljesulesevel:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 20:47:55

@rockseiaXLL: meg el is kell jutni
4 korul szoktunk
most is lesz annyi
lehet meg 5 is

spangola 2012.12.19. 20:48:08

@rockseiaXLL: 5 óra az eltérés nem? 4 vagy 5, attól függ, melyik időzóna. De vacsi tényleg nem lehet. Hoppá... Te nagyon figyelsz.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:51:08

@hagyma:
magamrol biztos nem kuldok fotot.
Nem teszek fel netre magamrol kepet.
Amit tudok tenni, a Lenki gemeinde elott csinalok egy kepet,teszek a falra egy papirt amire rairom hogy HA.
illetve ipcim ..
ennyit tudok tenni, de ezt is csak azert mert rohadt jofej vok..
Nem igazan erdekel ki hiszi es ki nem..
Es a question of questions.hogyan lehet be linkelni ide?
Ja, es csak holnapm tudom megcsinalni, ma mar nem..

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 20:51:51

gemeinde , azaz a helyi "onkormnyzat" , nem biztos h neked evdens mi az.

spangola 2012.12.19. 20:55:36

@hagyma: Én troll vagyok?
Na, ez új.
Azért is örülök mindenkinek, akinek sikerül megállni a helyét kinn, és azért is érezem magam ilyen jól itthon ebben a gazdasági helyzetben, és írom le ezt nyíltan, pedig lehet, holnap jön értem a fekete autó? Lassan már itt tartunk.

Szóval szexmániás, idióta, hülye troll vagyok.

De te 99% pontossággal mondod meg, hogy mi a fake?
Hát, nagyon szarul ismered magad és a képességeidet.

A feleséged 3 szót ismer, azt írod, az egyik a bugyi.

Igen, mert sokszor kénytelen mondani: Tivadar, így nem megy, még rajtam van a "bugyi"!

2. és 3. szó: köszönöm, szeretlek:
Tivadar, mielőtt elaludnál, ideadnád a vibrátorom? Köszönöm. Szeretlek.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 20:56:51

@spangola:
poén.
akkor még, ott, értetted.
most, itt, miért csinálsz úgy, mintha komolyan mondta volna, és emlékeznie kéne rá?

én se emlékszem minden poénomra...

spangola 2012.12.19. 20:59:07

@spangola: kimegyek hozzád Svájcba, csinálunk egy közös fotót!

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.19. 20:59:10

@hagyma: "meg azon a heten megeskudtunk"

esküdj:) tényleg?

spangola 2012.12.19. 21:00:00

@hogyne,persze,igazad van!: kimegyek hozzád Svájcba, csinálunk egy közös fotót!

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.19. 21:05:09

@spangola: tudod mi jut eszembe amior egymast trollozzak emberek?
egy idezet, asszem Bob Dylan mondta.
Az alkoholista az az ember , aki ugyananyyit iszik mint mi, csak nem szeretjuk..hehe
A troll meg az a kommentelo, aki pontosan olyan mint a tobbi csak nem szeretjuk..

spangola 2012.12.19. 21:11:45

Ne is foglalkozz vele, látod, hogy nem emlékszik sem a posztokra, sem a kommentjeire, innentől kezdve nem mindegy, hogy mit állít? Most őszintén.

Gaga6666 2012.12.19. 21:15:19

@tanato: És hát valljuk be, folyékony nyelvtudást a semmiből baromi könnyű lesz összehozni egy olyan Angliában ahol híresen olcsón lehet egy nagyobb lakást bérelni és a szolgáltatásokat is nagyon jutányos áron adják.

Ilyen hülyeségeket is csak egy corvinusos pöcs bír írni. Gratulálok baszki.

Gaga6666 2012.12.19. 21:21:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ez aligha van így, bár te valóban egy gusztus, mucsai magyargyűlölő vagy.

tanato 2012.12.19. 21:34:20

@Gaga6666: Nehéz lesz folyékonyan megtanulni mindkettőjüknek angolul,anélkül sem a mérnök,sem az ápolónő nem fog tudni a szakmájában elhelyezkedni.Persze ha a gyereknél addig meg tudják húzni magukat,nem lehetetlen.

2012.12.19. 21:45:08

@hogyne,persze,igazad van!: Hat szerintem eleg fura, hogy ossze-vissza hazudtal itt nekunk mindenfele allasajanlatokrol, es meg azokat kritizalod (mint Vaj Mi) akik esetleg szova merik ezt tenni.

2012.12.19. 22:02:12

Kedves poszterina! Ez az allitas nem igaz "Kint a végzettség nem számít, ott a legalján kell kezdeni". Ha valaki jo a munkajaban, nem kezd elorol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 23:15:15

@spangola: hat annak tunsz
szellemes semmikeppen nem vagy
ez a szexmania mar beteges, a koszonomrol is a vibrator jut eszedbe...
@Babette_:
asszem csutortokon szolitottam le es aznap egyutt vacsiztunk, merhogy arra hivtam meg es nalam aludt, azutan 7 vegere elrepult a lanya eskuvojere es talan szerdan delelott volt az eskuvonk
de a szerda nem tuti de 2008 augusztus 19
lehet kedd is mar nem tudom mert hetfon mentunk es kellett 2 tanu es bar a biztonsagi rok feljanlottak, hogy lesznek tanuk masnap visszamentunk a noverevel meg a fiammal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.19. 23:34:05

@hogyne,persze,igazad van!: Te en nenm ketelkedem benne, hogy svajcban vagy
na es?
hogy hazudtal azt bebizonyitottam mar par napja
de az sem erdekes
en olyan fotot szerettem volna ahol eppen minyont csinalsz a konyhaban mint neves es jol kepzett cukrasz
de ez ugy tunik nem fog menni, aminek tobb oka lehet
de ezeket nem sorolom fel:)

spangola 2012.12.20. 00:03:40

@hagyma:
"a koszonomrol is a vibrator jut eszedbe..."

Tévedsz, rólad és a képességeidről jutott eszembe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 00:24:56

@spangola: micsoda szelleme riposzt megint
bar kellett hozza fel ora
de odabasz
Te vagy az elso no /?/ az eletemben akinek a vibrator jut eszebe ha olvas
dugd is fel maris

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 01:23:11

@spangola: azt kerdeztem mar, hogy milyen kocsid van es hany frkevencias a vibratoorod?
/Hz/

mazsola123 2012.12.20. 02:11:58

@۝merta-X:
"Amit tudok ajánlani, az az, hogy feltétlen keresni kell egy magyar szakmabelit kint, aki elmondja, mi a dörgés, mert így meg lehet spórolni egy jó fél év balfaszkodást, vagy akár a teljes reményvesztést is."

Jogos. És a legtöbben egy fél év után jövünk rá erre...
Egyébként hogy mennyire nem elutasítóak: ha pl. bemész egy - a saját szakmádban utazó - irodába és éppen ráér az, akit találomra elkapsz, segít és iránybaállít. Az eltéréseket persze nem tudják, tehát kevésbé jó, mint egy tapasztalt magyar, de igencsak hasznos. És lássuk be, legtöbbünknek szokatlan és melepő.

mazsola123 2012.12.20. 02:17:00

@tanato:
Ápolónőként még ha néma, akkor is el tud helyezkedni. Bár sosem voltam ápolónő, úgyhogy ez nem személyes tapasztalaton alapuló kijelentés.

montroyal ( CAN qc) 2012.12.20. 02:37:18

@Zsuzsi65: azt hiszem eszak-amerikaban nalunk van a legmagasabb forgalmi ado es ez 15% (quebec) canada es USA mas reszein mindenhol alacsonyabb.. adozasi fegyelem? ahol lehet elkerulik de keves helyen lehetseges..

Ezüst Utazó 2012.12.20. 02:54:28

@Jess G: Ebben tévedsz, a részmunkaidősök bruttó bérének több mint a negyedét benyelik, ilyen-olyan jogcímen, nem csak nyugdíjjárulékot vonnak.

montroyal ( CAN qc) 2012.12.20. 03:01:38

@charlieharper: én azt tanacsoltam az ujonan érkezoknek :probalj egy dologra raallni , ne ugralj ossze-vissza mert ott 1 $ -ral tobb a fizetes ..legalabis ha nem akarsz egész életedbe alkalmazott lenni pl ha fuvet vagsz maradj ott es igyekez hogy par ev mulva elinditsd sajat vallalkozasodat a funyirasba hosszutavon barmire igaz lehet..en a dupla fizetesemet a marvanycsiszolonal csereltem le a felére es elmentem karosszeria muhelybe dolgozni es 3 ev mulva sajat muhelyem volt ..

tanato 2012.12.20. 05:42:38

@mazsola123: Sajnos nem így van,magas fokú nyelvtudást kérnek.

tanato 2012.12.20. 07:47:41

@tanato: Először egy nyelvi szintfelmérés van,azután az adott ország hivatalos nyelvén kell már a szakmai interjút megejteni.Egyébiránt,Németország,Franciaország,vagy Anglia külön.külön is képes volna felszívni a teljes magyar ápolónői kar többszörösét megfelelő nyelvtudás esetén./Érthető módon,hiszen magyarul nem beszélő betegeket kell ápolni,tolmács meg nincsen./

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.20. 08:53:51

@Gaga6666:

Pont e hozzászólásod bizonyítja, hogy igazam van.

The Big Tourist 2012.12.20. 13:11:04

A Hagymát vádoló diszkrimináló sorokat Mirjam írta:

spangola 2012.10.07. 11:54:24
@Mirjam2: Uramisten, te ilyet leírsz?

" Nekem is tettek ajanlatokat 30-as ferfiak (pl. tobbek kozott ket kozepiskolai tanarom) mikor 15 ev korul voltam, es? Szerintem ebben semmi abnormalis nincs, 15 eves lany mar nem gyerek es en is latom, nokent, hogy sok lany nagyon vonzo ebben a korban. Persze senki nem orul ha megcsaljak, de egy 15 eves lany es egy 30 eves ferfi kozott ki tud alakulni egy emberi viszony / kapcsolat es kolcsonos szexualis vonzalom is. Ebben semmi abnormalis nincs az en szempontombol."

hataratkelo.blog.hu/2012/10/05/recepciozni_a_lanyok_mellett?fullcommentlist=1#comments

mommmmo 2012.12.20. 13:22:39

@The Big Tourist:
Haha, ez vicces. Nekem 14 eves koromban tett ajanlatot egy 50 eves pasi, aki mellesleg csaladtag volt, behazasodas utjan.

Meg kell mondanom, nem tett ram semmifele sokkolo hatast, csak rohogtem rajta. Plusz allandoan a zsembembe nyomott egy rakas penzt, abban remenykedve, hogy ettol majd valami tortenik (nem igazan ertettem az osszefuggeseket, hogy miert tortenne ettol barmi is) de legalabb volt zsebpenzem.

Szoval szerintem is kisse tul van lihegve ez a dolog, jo ha tettlegessegig fajul az ugy, akkor az nyilvan sokkolo, de amugy, duma szintjen, ez semmi.
Mondjuk tanarok.. az mas. az hulyen nez ki, hogy egy nap ajanlatot tesz, aztan masnap meg feleltet. Kortol fuggetlenul is.

The Big Tourist 2012.12.20. 13:28:11

@mommmmo: De most az a lényeg, hogy Hagymát ártatlanul vádolták, és a vádló meg sem próbálta bizonyítani amit mond. Nagyon felhúztam magam ezen.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.20. 17:28:24

@tableno: A szabad munkavállalást max. 7 évig lehet korlátozni (2-3-2 éves bontásban, az időszakok végén a régebbi tagállamok dönthetnek úgy, hogy megszüntetik a korlátozást - mint Franciaország és Belgium, míg Ausztria és Németország kihasználta a maximális időt). A szabad mozgást különösen alapos indokkal lehet korlátozni, illetve a határellenőrzést átmenetileg visszaállítani - a spanyolok pl. a trónörökös esküvője idejére fontolgatták ezt.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.12.20. 17:30:46

@spangola: Így van, de attól még EU-s jogszabályt sértenek. Amikor Ausztria Haider pártját választotta meg 2000-ben, az EU úgy vezetett be szankciókat az ország ellen, hogy még nem is tettek semmit. Ha velük megtették, nem biztos, hogy mi is megússzuk.

2012.12.20. 17:49:24

Huha, most lattam ezeket a kommenteket. Nagyon vicces, nem hiszem el hogy nem volt jobb dolgotok tegnap este mint elorangatni ezt a tortenetet Spangola 14 eves ismerosenek a szuzessegerol :). Annyit szeretnek hozzatenni hogy a nekem tulajdonitott 'Uramisten, te ilyet leírsz?' mondatot nem en irtam, mar csak azert sem mert nem hasznalok ekezeteket.

Spangola meg az en velemenyem nagyon kulonbozik szexszel kapcsolatos kerdesekben, az biztos. De konyorgok, ne menjunk ebbe bele meg egyszer, mar megtargyaltuk, ennyire nem izgato a tema.

DieNanny CH 2012.12.20. 17:56:42

@spangola:
Én sem tudom, mit higgyek, mert 1 hete azt írta, hogy most kapott állásajánlatot Svájcba, 2 hónapja meg azt írta, hogy már fél éve Svájcban dolgozik. De lehet, csak a nicknevük ugyanaz. Meg ugyanabban a szállodában dolgoznak. Lehet, ő skizofrén...

DieNanny CH 2012.12.20. 18:04:24

Ja, és várom a posztíró reagálásait!

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.20. 19:22:13

@hagyma: olyan kepet, amin az arcom rajta van, nem fogok kiposztolni a netre.Olyat, ami konyhan keszult -es nyilvan atlag ember nem jut be ilyan konyhara-illetve munkaimrol szivesen kuldok, csak mondd meg hogy tudom belinkelni..

2012.12.20. 20:35:16

@hogyne,persze,igazad van!: Engem nem erdekelnek a kepek, csak azt magyarazd mar meg, minek szivattal minket ezekkel a kerdesekkel hogy elfogadd-e az allasajanlatot, meg nem kamu-e, ha kozben mar regen Svajcban dolgozol. Ennek mi ertelme van? Elegge betegesnek tunik.

2012.12.20. 20:37:15

@The Big Tourist: 'A Hagymát vádoló diszkrimináló sorokat Mirjam írta'

Ja es mellesleg rohadtul nem vadoltam Hagymat semmivel, vagy esetleg o volt az a 30 eves pasas aki Spangola ismerosenek a 14 eves szomszedlanyanak a szuzesseget elvette, vagy mi?

spangola 2012.12.20. 23:57:42

@The Big Tourist: Komolyan? Akkor én vagyok a hülye, holnap bocsánatot kérek hagymától. Köszi, hogy megnézted.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.21. 00:55:41

@mommmmo: wtf... Lehet te konnyen kezelted, en spec nem, es igenis abnormalis fiatal lanyokat ilyesmivel zaklatni. bahh, kosz hogy elohoztal par emleket, baromira nem orulok neki.

The Big Tourist 2012.12.21. 09:14:45

@Mirjam2: Bocsánat, rosszul fogalmaztam, azt hittem, egyértelmű, mire utalok.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.01. 15:20:43

@nigara: "az angolszász ill nyugati rendszerben alapból nem ad megélhetésre elegendő nyugdíjat az állami, ott kötelező az öngondoskodás."

Hát igen. Nálunk 70% a nyugdíjak helyettesítési értéke. A "szegény" görögöknél 95%. Európában 50% körül van. A manyuppal ehhez közelítettünk volna.

"A manyup meg azért rossz példa, mert egyetlen manyup-tag sem tudta volna megmondani, hogy mennyit kap abból..."

Csak meg kellett volna kérdezni a pénztárt. Ők megmondták volna. De Magyarországon tényleg nem működik semmi féle nyugdíj rendszer. A munkavállalók többsége minimálbéren van bejelentve, a többit meg zsebbe kapja a delikvens. Így tényleg nem fog, csak pár ezer forintot kapni. De ez igaz az állami nyugdíjra is. És ez nem a manyup hibája, hanem a csaló társadalmunké!

Barbaarb 2013.01.02. 09:08:27

@traktoroslány:

Nyilvánvaló, hogy a munkáltatók nem kezelnek egyformán egy harmincévest és egy 52 évest, ez érthető. Ugyanakkor nálunk és sok általam ismert cégnél szintén a munkanélküliek előnyt élveznek, mivel komoly támogatási összegeket lehet utánuk felvenni...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása