oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. október 19. 06:57,  Húz a szívem haza 664 komment

2012. október 19. 06:57 Határátkelő

Húz a szívem haza

Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de őszintén szólva hirtelen nem is tudom, olvastam-e ennyire elkeseredett írást külföldön dolgozó magyartól. Ha igen, az is elég régen volt. Nem is ragozom tovább, vágjunk bele!

Dublin McDonalds.jpg

„Írországi történetemet szeretném elmesélni, ami ugyan még nem zárult le, de folyamatban van a lezárása. 2010. augusztus 4.-én érkeztünk Írországba a barátommal, aki már kint élt egy évet. Talán eszem ágában sem lett volna külföldön próbálkozni, mivel nem szerettem túlságosan elszakadni a megszokottól. Bár nem volt egy boldog gyerekkorom, sőt... azért nagyon kötődtem az édesanyámhoz legfőképp. De a barátomat sem akartam elhagyni, nem is tudom, hogy mi vett rá arra, hogy egy teljesen más országban egy teljesen új életet kezdjek közvetlenül a főiskola után.

Nem dolgoztam még hosszú távon Magyarországon, talán ez a legnagyobb probléma, hogy nincs viszonyítási alapom, 2 éve élek kint és húz a szívem haza, lehet megbánom majd ha hazamegyek, de valahogy én itt nem vagyok boldog, megvan mindenem az tény, de valahogy mégsem vagyok boldog.

Semmit nem értettem abból, amit beszélt

2010. augusztus 4.-én, amikor megérkeztünk, már üzentek nekünk, hogy lenne egy munka nekem, egy takarítói állás, ott ahol a barátom munkahelye is volt, egy bevásárlóközpontban.

Mivel én nagyon féltem, hogy az életben nem fogok itt állást találni az angolom miatt, (holott volt nyelvvizsgám, szakmai, mégsem makogtam valami jól angolul) így nagyon örültem, hogy kiérkezésünk utána én is munkába állhatok egyből, és ez nagyban segíti majd a lakásbérlést is.

Másnap reggel már interjúra mentem, ahol kb. semmit nem értettem, amit a férfi beszélt. Az írek furcsa angolt beszélnek, csúnya angolt, u-betűvel ejtenek sok mindent pl. a pénzt: money, azt úgy ejtik hogy muni, ami szerintem elég „parasztosnak" hangzik - de ők így beszélnek, hát el kell fogadni.

Szerencsére az, hogy nem értettem semmit, nem volt akadály, felvettek. Előttem egy magyar lány helyére kerestek embert, szerencsére ő tanított be, így legalább magyarul magyarázta el a dolgokat, és szerencsém volt.

Meg voltak velem elégedve, én viszont minden nappal egyre jobban utáltam a munkát, de muszáj volt elviselnem, mert kellett a pénz. Két hónapig dolgoztam, mint takarító, utána a barátom munkahelyén, egy McDonald's-ba kerestek embereket, és mivel sok volt ott a magyar, megkérdeztek engem is, hogy nem akarnék-e váltani – hát hogy a fenébe ne akarnék, így aztán októbertől már a mekiben dolgoztam.

Az írekről

Az biztos, hogy nem szívbajosak. Leparkolnak a leglehetetlenebb helyekre, imádnak inni, sok a részeg. Az öltözködési stílusukat én nem tudom mi alakította ki, de ez szörnyű.

A bundás csizma a csajoknál egész éves kellék. A smink olyasmi, amit nem lehet eltúlozni, ha felkenik magukra az összes terméket, akkor sem. Az öltözékük még a téli hidegben is lenge marad, én pedig értetlenül nézek, hát igen, ők ide születtek, nekik ez megszokott.

Sokszor bunkók az írek, vannak nagyon kedves emberek is, de vannak nagyon parasztok és nagyon bunkók, mint mindenhol ugyebár. Mellesleg sajnos az írek nem a tisztaságukról híresek.

A gyerekek és a fiatalok bármit megtehetnek, ez itt törvény, hogy őket nem büntethetik. Nálunk a mekiben imádják szivatni a biztonsági őröket, és imádnak bejönni, hogy kikészítsék a managert. Hatalmas csoportokban jönnek, és elég nehéz őket kitenni.

Imádnak lopni, vandálkodni, kocsikat gyújtanak fel általában, ordítoznak este az utcán végigvonulva, olyat is hallottam, hogy egy utcával lejjebb tőlünk végigmentek a fiatalok és minden kocsinak letörték a visszapillantóját, a lakótársam egyszer állt kint a kocsival, és lelopták a frissen rendelt Volkswagen-es szelepsapkáit. Amikor mi vettünk egy autót, másnapra már meghúzta valaki kulccsal vagy valamivel... mesélhetnék még.

Sokan mondják, hogy húúú Írország, ott az emberek mennyire nyugodtak. Lehet, de itt is megvannak ugyanazok a gondok, mint otthon. A fiataloktól eléggé kell tartani, pofátlanok, beszólnak, beléd kötnek.

A felnőttek egy külön téma. Nem egyszer előfordult, hogy este 11-kor, záráskor még Happy Mealért jött a gyerekkel együtt. Hol tanítják ezeknek a nevelés tudományát? Itt a gyerekek csak mekit esznek, vagy valami kész kaját, de hogy otthon főzött ételt nem, az biztos. Ja, és imádnak pizsamában beszaladgálni vásárolni, enni, ilyesmi. Ennyit róluk.

A munkahelyről

A meki egy jó hely volt, egy házaspár volt a főnökség. Nekik az volt a lényeg, hogy dőljön a lé, semmi más. Mostanában sokszor visszasírjuk a dolgot, pedig akkor ők voltak a rosszak a szemünkben, mert úgy tűnt, nagy elvárásaik vannak. 2011-ben főnökségváltás volt - bár ne lett volna. Onnantól kezdve tart máig is a pokol és szerintem egyre rosszabb lesz.

A mi egységünk a többihez képest nem nagy. Nálunk megpróbálják a legkevesebb embert foglalkoztatni, nehogy esetleg veszteség érje a céget. Ez a hely egy szeretetszolgálat, nálunk senkit nem rúgnak ki, ha nem muszáj, még ha egy használhatatlan, béna emberről is van szó.

Sokan voltunk magyarok, mára mindenki elment szinte innen, mert ami itt folyik, azt nem lehet bírni.

Hát igaz az, hogy a külföldivel mindent megcsináltatnak. Egyszer volt egy nagy ellenőrzésünk, és 2 hétig csak takarítani kellett azt a mocskot, amit az előző főnökség sose takaríttatott.

Mit gondoltok, kik takarítottak az utolsó napon, a nagy nap előtt? Hát a magyarok. Mert mi voltunk a legjobbak, a legprecízebbek. Nem a lengyelek, nem a litvánok, mi voltunk.

Délután 4-kor kezdtük a műszakot, és másnap reggel fél 8-ig nyomtuk a takarítást, utána aludtunk egy órát, vagy a többiek még annyit se, és mehettünk vissza a nagy napot átvészelni. A nap végén azt hittem, felbukok.

És ami a legnagyobb felháborodást okozta, hogy a nap végén előbb küldtek haza egy litván csajt, aki mindig előbb megy el, mint kellene – na, akkor azt mondtuk, hogy elmennek ezek a jó... tudjátok hova, mikor mi meg tegnap óta itt vezeklünk.

Litván és lengyel hatalomátvétel

Utána mi is elmehettünk, el is mentünk volna, még ha nem engedték volna, akkor is. Igazságtalanság, az itt van, rendesen. Lassan kezdik átvenni a hatalmat itt a litvánok és a lengyelek.

Itt, ha sír a szád litvánként, akkor azt a shiftet kapod, amelyiket akarod, akkor mehetsz haza, amikor akarsz, ja, és ott dolgozhatsz, ahol akarsz, mivel nálunk vannak a konyhások, vannak a hostessek, akik az éttermet takarítják, stb., és vannak a kasszások, és vannak, akik mindenhova berakhatók.

Van egy-két ember, aki az angolja miatt nem lehet kasszás, van, aki lehetne kasszás, de nem rakják ki, mert fél tőle... és itt vagyok én, aki pl. utál kasszában lenni, mert utálja a vásárlókat, de muszáj ott lennem, mert ugye aki fél a kasszától, az mindig konyhára van berakva.

Mellesleg megjegyezném, hogy amikor én konyhán vagyok, akkor tudják, hogy nem kell várni semmire, mert jó vagyok, gyors és minden rendben megy, a litván csaj meg elröhögcsél, nem csinál semmit. De hát ő legyen a konyhán, mert ugye inkább ő, mint én.

Sok a használhatatlan ember

Tegnapelőtt nagyon összevesztem a manageremmel, mert rám szólt, hogy ne beszéljek magyarul. Mondtam neki, hogy miért ne beszélhetnék, amikor a lengyelek és litvánok se beszélnek sose angolul. Ezen ment a vita fél óráig, amikor mondta, hogy oké, akkor csekkoljunk ki és menjünk haza. Mentünk volna, de most nem állunk jól anyagilag, és nem tehettük meg. Persze a litvánok röhögtek a markukba, hogy rájuk sose szólnak. Ennyit erről, utálom őket.

Sok a használhatatlan ember, nagyok az elvárások. Amikor zárjuk a mekit, egyedül zár egy ember, egy helyen, én általában konyhát zárok. Ezt úgy kell elképzelni, hogy elkezded a shiftet, jó sok béna emberrel vagy körülvéve, akik akkora mocskot csinálnak, hogy elképzelni nem lehet.

Eltakarítasz utánuk, megpróbálod elkezdeni a zárást, majd elküldenek szünetre és lám mire visszajössz, minden ugyanolyan mocskos, mint amikor megérkeztél. Rohadtul idegesítő. Nagyon sok az értetetlen ember, van, aki csak azért dolgozik nálunk, mert anyuci vagy apuci a főirodán dolgozik, és valahova be kellett rakni a gyereket. Igaz, hogy egy nyomorék, de mégis...

Addig tudod csinálni a dolgaidat, ameddig el nem megy az utolsó ember fél 8, 8 között. Utána egyedül vagy, ami azt jelenti, hogy el kell mosni mindent, és közben csinálnod kell a kaját is. Ha pedig sokan vannak, akkor megszívtad, mert az életben nem végzel. Nagyon nehéz, elképzelni nem lehet, mennyire nehéz, egy csütörtöki, pénteki és szombati napon. Nagyon stresszes.

Utálom már ezt a helyet, lehet, hogy megfizetik, de kikészülök teljesen, nem bírom. Nem kéne stresszelnem, végzek, amikor végzek, lesz, ahogy lesz, de persze elvárják, hogy végezzél, mert a manager is menne haza minél előbb.

Nem szeretem már ezt a helyet, kicserélődtek az emberek és így már nagyon nem jó itt dolgozni, nincs összhang, nem jól dolgoznak az emberek, rájöttem, én hogyan szeretek dolgozni, és ez nem felel így meg.

Amikor ketten vagyunk a konyhán egy másik magyar munkatárssal, minden tökéletes rendben megy, tisztaság van. Úgy lehet dolgozni, de amikor minden úgy néz ki, mint a hányás, az elviselhetetlen. Ennyit szerettem volna a munkahellyel kapcsolatban elmondani.

Az időjárás

Utálom ezt az időjárást. Aki elviseli az esőt, annak jó. De hogy egy napon egy kirándulást ne lehessen úgy megtervezni, hogy ne ázzál el hatszor... Az idei nyár jónak volt mondható. Voltak nagyon meleg napok, csak sajnos dolgozni kellett akkor is, amikor azok a ritka napok voltak.

A levegő nagyon jó. Én otthon allergiás voltam nagyon, itt eszméletlenül tiszta a levegő, nagyon jó érzés reggel a friss levegőt belélegezni, talán ez fog a legjobban hiányozni, hogy nem fulladok meg. Szinte mindig fúj a szél, sokszor esik az eső, van, amikor fúj a szél, süt a nap, és valahonnan esik az eső, mert ide fújja a szél. Imádom...

Télen nem volt hó, előző télen meg marha nagy hó volt, változó a dolog. Télen nincs túl hideg, 0 fok, nappal kicsit több, este picit kevesebb, elviselhető. Szeptember végén mi már fűtöttünk, mert majd meg fagytunk, amikor otthon még javában 30 fok volt. Na, ez idegölő. Aki olyan ember, mint én, az nem fogja bírni hosszútávon. Itt tényleg igaz, hogy egy napon belül megtapasztalhatod a négy évszakot!

A kaják

A kaját szörnyűek, még szerencse, hogy van lengyel, meg magyar bolt is! Főzni alig lehet, ha nincs otthonról hozott magyar cuccod. Az epernek semmi íze, a málna még csak-csak, a banánt érlelheted még egy hétig, mire lesz íze, a szeder nem rossz, de csak azért, mert jó országból hozzák.

Itt szerintem senki sem főz, csak a kész kaja megy. Sokszor a mekiből viszik a vacsit, mert hmmm, de fincsi még 20 év után is ugyanazt enni.

Vannak olcsó dolgok, de például a hús nagyon drága. Egy kis doboz marhahús 6 euró, egy 6 db-os csirkemell filé 10 euró, két doboz eper 5 euró, ez mondjuk jó. Tejet már lehet venni 97 centért is, kenyeret pedig 1,50-ért.

A Lidlben vannak péksütik, imádjuk. Viszont nagyon hiányolom a baracklekváros fánkot, vagy a virslis kiflit, a túrós batyut. Ja, igen, itt minden almás, almás pite és annak mindenféle változata, ők csak ezt ismerik.

Szegény nép ez az ír, nem tudják, mi a jó kaja. Ja, még annyit, hogy például egy gyökérkezelés 1000 euró - abból inkább hazamész, és megcsináltatod. Egy fogtömés 120 euró, nem értem, miért ennyire drága.

Közlekedés

Hát igen, itt türelmesek, itt mindenki elenged mindenkit, le szokták néha dudálni a másikat, de szerintem csak figyelmeztetésképpen. A gyalogosokat bárhol átengedik, bármikor megállnak az autósok, ez nagyon jó dolog, példát vehetnénk róluk ebből a szempontból.

Végszó

Szeretek itt élni, de az időjárást nem bírom. Jó a pénz itt, az tény, lehet, megbánom, ha egyszer hazamegyek, mert tervezem. De talán jobb lesz otthon a családhoz közel, lesz igazi nyár, barátok, stb.

Aki kint él valahol, és szereti, az maradjon, aki nem szeretne hazajönni, szíve joga, mindenki úgy dönt, ahogy neki jó. Én szeretnék hazamenni, lehet, nem fogom halálra keresni magam, de sok szempontból talán jobb lenne nekem otthon.

Ki tudja, majd meglátjuk, mi lesz, ha hazamegyek és elkezdek dolgozni, mit fogok mondani. Szívesen kipróbálnék más helyeket is, mint pl. Dubai, Egyiptom, Spanyolország, szívesen élnék Korzikán is, vagy a Kanári szigeteken. Ki ne akarna ezeken a helyeken élni?

Mindegy, ennyi volt az én beszámolóm, köszönöm annak, aki elolvassa és hozzászól esetleg!

Mindenkinek sok sikert az életben, akárhol is van és találja meg a számítását!"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Írország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr514857346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2012.10.19. 07:34:08

Beáta te ma itt nagyon ki fogsz kapni a kommentelőktől. és nekem is viszket a tenyerem, hogy valahogy helyre tegyelek, bár semmi jogom hozzá.

két dolog azonban nem bír bennem maradni:
1. menj miskolcra a mekibe dolgozni, ott de jó lesz!
2. tudod mi az a viktimológia? nézz utána: www.hazipatika.com/psziche/harmoniaban/cikkek/egy_kis_viktimologia/20110831101443
te egy áldozatnak születtél az érzésem szerint. változtass rajta!

és a bónusz: te milyen főiskolát végeztél? miért nem keresel a diplomádnak megfelelő állást?

köszönöm, ennyi lett volna.

Sanyi9 2012.10.19. 07:38:21

Szuper poszt. Elvezet volt olvasni!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 07:41:49

Bevallom őszintén ez az első poszt, amit nem olvastam végig. A pizsamás emberekig jutottam, és az utolsó bekezdést olvastam el.
Nem kritizálom az írót, csak két észrevételem lenne (abból amit elolvastam)

- az azért gáz, hogy bár nyelvvizsgád van, de nem értesz egy szót sem. Az, hogy vannak nehézségeid az ír angollal elfogadom, de hogy egy szót se???

- Ezt az ellentmondást hogy lehet feloldani?
"Talán eszem ágában sem lett volna külföldön próbálkozni, mivel nem szerettem túlságosan elszakadni a megszokottól. "
és a végén
"Szívesen kipróbálnék más helyeket is, mint pl. Dubai, Egyiptom, Spanyolország, szívesen élnék Korzikán is, vagy a Kanári szigeteken. Ki ne akarna ezeken a helyeken élni?"

Csak halkan csendbe jegyzem meg, ez egyik sem A "megszokott".
Van egyáltalán fogalmad arról, hogy működik egy arab ország???
:)

capuchina 2012.10.19. 07:44:54

Váltani kell. Nem magyarul beszélni, hanem megtanulni angolul és eltűnni egy jobb munkahelyre, jobb körülmények közé. Ha nincs meg ez az akarat benned, gyere haza. Egy idő után majd rájössz, mekkora lehetőséget dobtál el magadtól. Fel kellene nőni!

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.19. 07:52:51

valahogy ez jutott eszembe a posztrol
d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5628913_460s.jpg

valoban hianyzik az otthoni tapasztalat, meg ahogy latom az ambicio is. azert a meki melo az barhol a vilagon a legalja, tehat nem kell csodalkozni, inkabb a mukahelyvaltason gondolkodni.

Col.Maybourne 2012.10.19. 08:02:26

Nincs szar idojaras csak nem megfelelo oltozet. Szeptemberben futesz? Vazze it Julisban volt 12 fok!
Tenyleg menj Miskolcra...

Jacko__ 2012.10.19. 08:05:04

Hát gyerekek, én vinnyogtam a röhögéstől! :)

@bandirepublic, capuchina (és a többieknek is): falra hányt borsó...

nyuszigonosz 2012.10.19. 08:07:10

Hát ez egy véget nem érö panaszáradat volt...
Mindenki rossz, hülye, mocsok. A kollégák, a népek, az idöjárás, a minden.
Szóval a poszt irója valahogy csak nyavcsogni tud. Mindenen.
Mást nem.

mommmmo 2012.10.19. 08:16:22

@tilmir: ja, hat igen en valami qrvara nem akarnek elni Dubaiban, miutan lehuztam 4 evet 150 km~re tole, Abu Dhabiban.. ezerszer inkabb Irorszag a sok esovel mint egy homokvihar 50 fokban ugyebar..

Hat ez a cikk meg a benne levo problemak tenyleg nem az orszagrol szolnak, hanem egy olyan nyavalygas ami mindenhol ugyanaz lenne. Otthon nem a "litvanokkal" kiveteleznenek a Mekiben, hanem a kisfonok baratnojenek a brancsaval, vagy xyz~vel akivel egyutt fuveznek. Nem tok mindegy?
Sajnalom amugy a posztolot es tenyleg jo otlet, hogy olvasson a viktimoloogiarol.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 08:17:36

Eltekintve az írótól, sok fiatalt (tisztelet a kivételnek) meglep, ha kilépve a fősuliról, elhelyezkedik és kiderül, hogy : baccus, ide be kell járni, itt dolgozni kell.
Kicsit felkészületlenek a "való világra".
Rosszul látom?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2012.10.19. 08:19:33

Ilyenkor szoktam megkérdezni, ha ennyi minden nem tetszik, ennyi mindent rossznak talál valaki és ennyire nem akarja megszokni a befogadó országot akkor mégis mi a fenét keres még mindig ott? Miért nem megy haza? Ha egyszer ott olyan jó neki...

GolyofogoToni 2012.10.19. 08:46:05

Azert az, amit a lengyelekröl meg a litvanokrol irt, az igencsak igaz lehet. Legalabbis en is ezt ismerem. Nincs itt lengyel-magyar baratsag, szemet egy nep az a lengyel, a litvanokat kevesbe ismerem. (Ha üzbegek lennenek, akkor ideznek: "azt a sunyi orosz k**va anyjat... ismerem ezeket az überokos üzbegeket... antiszemita kozak k**sögök! - by Avi nagybacsi :DD")
Egyebkent aki nem erti ezt a helyzetet, egyszerü. Hülye egy helyzet ez, mennel is, mert minden(ki) otthon van, de megsem tudsz, mert mar kialakitottal valamit külföldön, jobban keresel... patt helyzet...

madscientist 2012.10.19. 08:49:50

Ismerős a típus, egész közeli rokonságban van szerencsém élvezni két hasonló ember társaságát is, néha vicces, de néha át tudnék menni baltás gyilkosba.... :x pláne x óra 'monológia' után... :s
Nekem az mindig megdöbbentő, hogy aki mindent, de tényleg mindent (ennyire) útál, ami körbeveszi, akkor
1. hogy képes még létezni ott?
2. miért nem lép valamit, hogy ne útálja?
Persze pl nekem se tetszik/tetszett minden maradék nélkül, ami volt odahaza, vagy van már itt, viszont amin tudtam változtatni azt megpróbáltam, amin nem azt elfogadtam, olyan jól megfontolt indokok miatt, mint:
1. ha nem görcsölök rá és vágok állandóan :s fejet a negatív dolgok miatt, akkor talán :) fejre is futja
2. :) fej a másokkal való viszonyra is kihat, így könnyebb dolga lesz/lehet mindenkinek együtt dolgozás, élés stb esetén...
Aztán meg lehet, hogy a posztíró tényleg csak egy kibukottabb percében, hirtelen felindulásból elkövetve írta a posztot és lehet, hogy nem is annyira mártír... no mindegy, remélem felbukkan, hátha tud még valamit mondani, újabb fejlemények stb. :)

tableno 2012.10.19. 08:52:28

Én megértem a posztolót, nem akarom őt ekézni. De az egészből a tanulság a következő: 1. mekiben dolgozni nem jó. 2. A prolik Írországban is bunkók. Ha otthon jobb állásra van kilátás, akkor érdemes hazamenni, különben csak még rosszabb lesz.

Frau Holle 2012.10.19. 08:55:49

Típushiba. Diplomája van, tehát van egy szakmája. Az elméletet felejti, gyakorlatot nem szerez, és erre az idő előrehaladtával egyre kevesebb az esélye.
Ki kell lépni ebből a helyzetből, amint lehet.

Ezért beszélek le mindenkit a "megkaptam a diplomát, húzok ki takarítani, és majd kialakul" "elképzelésről".
Ez a veszélye. Beleragadhat, akár hazajön, akár marad.

Shebelle 2012.10.19. 08:58:56

A poszt írója valahogy mindent utál, nem hiszem h. a helyszínváltással ez megoldódna. Fejben kéne először "rendbetenni" a dolgokat. A cikkről az ex-anyósom jutott eszembe: ha fújt a szél az volt a baj, ha kánikula volt, akkor meg ez, ha havazott az sem volt jó. Bolond volt az időjárás, az emberek és minden....
Valahogy a poszt mögött nem érzem a diplomás, "tanult" embert!

Remélem ez csak egy átmeneti állapot s hamar összeszeded magad, s megtalálod azt ami boldoggá tesz. Használd az eszed és törj ki a közegből, ahol most leledzel.

tableno 2012.10.19. 09:00:06

Egyébként volt nemrég egy nagyon hasonló poszt egy sráctól, aki Londonban mekizik. Ugyanígy utált ő is mindent és mindenkit. A lényeg a következő: mekibe nyugaton leginkább az alsó osztály jár. Nem az ottani vevők alapján kell megítélni az egész társadalmat.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 09:00:45

mekkora egy HP vagy te, hallod.
azt se tudod eldönteni, mit szeretsz ott és mit nem.

GolyofogoToni 2012.10.19. 09:02:09

Kivetelezni igen csak kiveteleznek mindenkivel... Beatanak lehet a lengyelekkel meg a litvanokkal kene lognia, meg nevetgelnie, akkor nem tudnanak neki mit mondani... :)
Ahelyett, hogy a magyarok is egymast furnak mindenhol (hallottam ilyet ismerös meselte, husüzemben dolgoztak magyarok, addig veszekedtek, irigykedtek, mindenki az erdekelt, ki mennyit keres, amig a lengyelek szepen hoztak a haverjaikat es a magyarokat szepen kiszoritottak, szevasz), tehat ahelyett inkabb lehet a többi nemzettel is spanolni...
En ezt csinalom, mert valljuk be, a befogado orszag nemzetevel ellenni el lehet, de igazan baratsag, haversag, eljarni velük partyba stb... pf... en a kurdokkal, törökökkel jobban elvagyok, mint a bennszülöttekkel :)

Frau Holle 2012.10.19. 09:05:22

@Babette_: Ne bántsd már! El van keseredve. Inkább segítsünk neki!

(Valahogy sosem olvasok ilyen kritikát a "nem lehet itthon megélni de itt van a családom" posztoknál, de mindegy.)

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 09:10:08

@Frau Holle: én az ilyeneknek már nem segítek.
majd ha eldönti, mit akar.
nem ám az egyik bekezdésben szereti az időjárást, a másikban nem.
felháborodik, hogy mások mocskot csinálnak, csak ő a tiszta, a másik bekezdésben meg nem tetszik, hogy kéthetes mocskot kell eltakarítani, amit nem takarított el két hétig.

és ahelyett, hogy másik munkahelyet keresne, két oldalon keresztül nyavalyog.

tudod, mikor.
két nagy makarenkói pofon, az kell neki,
mint a kutyámnak az előbb, amikor kinyírt egy csirkét.
mondjuk ő kettőnél többet kapott.

GolyofogoToni 2012.10.19. 09:11:54

@Babette_: neeeeeee, "két nagy makarenkói pofon, az kell neki,
mint a kutyámnak az előbb, amikor kinyírt egy csirkét.
mondjuk ő kettőnél többet kapott. " nem birom, azt hittem leesek a szekröl, ääääääää, nagyon naaaaagy... nem birom abbahagyni a nevetest :DDDD

Frau Holle 2012.10.19. 09:11:56

@Babette_: Én a kétbetűs minősítést éreztem erősnek.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2012.10.19. 09:15:03

"itt vagyok én, aki pl. utál kasszában lenni, mert utálja a vásárlókat"
Kit nem utalsz, kedves posztolo? Csak mert az egesz irosodbol sut az utalat, a lenezes, az eloitelet.

LeckWare 2012.10.19. 09:15:55

@Shebelle: Sajnos nem előfeltétele a józan ész a diplomának...

Egyébként én sem értem, ha végzettséggel mennék ki külföldre, akkor tuti úgy próbálnék meg elhelyezkedni, még ha átmenetileg más melót kapok is. Ennek így nem sok értelme van, munkát nem csak úgy lehet kapni, hogy a barátod szerez neked.

(deleted) (törölt) 2012.10.19. 09:18:32

hát nem érik meg a banán Írországban, az biztos. LOL

amúgy naponta hány vendégetek van? néhány ezer? tényleg biztos _mindenki_ mekit eszik.

mommmmo 2012.10.19. 09:20:59

Hat igen, idonkent irogatnak ide eretlen szemelyisegek, aztan ekezzuk oket vilagba... Bar mi is mind voltunk hulyegyerekek, kiveve persze aki nem, de a legtobbunk.

fizetekmegegysort 2012.10.19. 09:23:58

Beáta Kedves! Talán még nem hallottad azt a mondást, hogy ami bent az kint...
Ha mindenki hülye, utálatos, bunkó, szemét és undok körülötted, akkor itt az idő elgondolkodni azon, hogy vajon TE magad milyen is vagy a világgal? Mit adsz, hogy mindenhonnan ezt kapod vissza? Rámosolyogsz az emberekre és ők visszavicsorognak? Nehezen hiszem... Talán Te is vicsorogsz, ezért kapod ezt mindenhonnan...
Írtad, hogy nehéz gyerekkorod volt. Itt lenne az ideje ezt - akár szakember segítségével - feldolgozni, és nem a világra haragudni emiatt. Ugyanis jó eséllyel ezt kapod vissza. És ez nem helyrajzi kérdés: ezzel a mentalitással mindenhol csak a rosszat fogod megtapasztalni, és soha nem leszel boldog.
Sok szerencsét és kitartást a változáshoz!

RoxiSpain 2012.10.19. 09:25:26

Töredelmesen bevallom, Tilmirhez hasonlóan nekem sem volt kedvem elolvasni a teljes postot. Ilyen panaszáradatot péntekreggel a nyakamba venni..hát bocsi..úgyhogy az egyes bekezdésekbe olvastam bele.
A postírónak üzenem, hogy nőjjön fel. Ennyi. Üdv. a való világban, ahol dolgozni kell, hogy az ember jusson valamire :o)
Gondolom azzal sem mondok sok újdonságot, hogy bizony ha az ember külföldön dolgozik, akkoraz adott ország nyelvén kell beszélni a munkahelyén és nem a másikra mutogatni, hogy bezzeg ő sem..alkalmazkodni kell, befogadni a másik kultúrát, a szokásokat, stb. Kedves postíró: szívből tanácsolom, hogy menj haza, Magyarországon találd meg a számításodat. Tényleg nincs értelme kint maradni, ha nem érzed jól magad.

Pistie 2012.10.19. 09:25:49

Én azt nem értem hogy a posztoló közel 2 éve dolgozik egy mekiben úgy hogy főiskolai végzettsége van. És már tud angolul, tehát ha nem büfészakon végzett, akkor ennek nem sok értelme van.

öt görög 2012.10.19. 09:27:39

gondolom, jön majd a kommentözön, amiből szépen és újfent megtanulhatjuk, hogy:
ha valakinek kint nem az igazi, az az egyénből fakadó probléma és saját - ha viszont itthon nem jön össze valakinek, akkor az a hülye magyarok hibája és közösségi kudarc

luqe 2012.10.19. 09:28:05

Most azért, mert nem tetszik neki a - köztudottan - retekszar szigetországi időjárás, azért mártír?

Meg néhány kommenten én azt érzem, hogy ti be akarjátok bizonyítani, hogy 'márpedig igen, itt akkor is sokkal szarabb minden!!!'

Na ez az, amit én nem igazán szeretek. Azt meg, hogy változtasson, nagyon könnyű mondani. El kell fogadni, hogy nem mindig te irányítod mi történik veled. A posztból (és a sejthető időtartamokból ítélve) jól átjön, hogy ő próbálkozik és nem adja fel. Pontosan az a hozzáállás a gyáva, hogy na akkor rögtön el kell húzni onnan a francba, amint az első kellemetlen eseménysorozat elindul. Az ilyen emberek azt hiszik, hogy majd minden nehézség elől el tudnak futni majd az életük során?

Welka 2012.10.19. 09:29:12

Kedves Beáta!

Neked nem a litvánokkal, írekkel van bajod, hanem saját magaddal. S amíg ezt nem rendezed, élhetsz bárhol, bárkivel, semmi sem lesz jó.

Frau Holle 2012.10.19. 09:30:58

@öt görög: De hát már itt is van....

2012.10.19. 09:31:32

Rohejes iras. Itthon a mekiben ugyanigy szanaszet szopatnak, csak magyarul, a haverokkal kiveteleznek, nem a litvanokkal, es alig tobb 1 euronal az orabered.

Mondjuk az iras mar akkor gyanus volt, amikor egy felnott, donteskepes ember ilyenre hivatkozik:

"Talán eszem ágában sem lett volna külföldön próbálkozni, mivel nem szerettem túlságosan elszakadni a megszokottól. Bár nem volt egy boldog gyerekkorom, sőt... azért nagyon kötődtem az édesanyámhoz legfőképp. "

Magyar mentalitas. Jo a megszokott, akkoris ha szar/nemboldog, az a lenyeg hogy ottlegyen anyu. Nulla felkeszules lelekben a kikoltozesre, a valtozasra, az individualizmus teljes hianya. Ezek nem okvetlenul rossz tulajdonsagok, nem azt mondom, csak eppen ne egy ilyen mentalitasu emberke ossza az eszet a kikoltozesrol. Mellesleg altalaban 2 ev alatt tovabbjutnak a mekinel az emberek, meg azok is akiknek nincs nyelvvizsgajuk / diplomajuk, tehat lehetnek itt egyeb gondok a hozzaallasban, csunyan.

Csak egy osszefoglalo kerdes: romkocsmaban vilagot ekezo bolcsesz-e vagy?

2012.10.19. 09:32:58

@öt görög: pontosan igy van. Akinek az ottani korulmenyek kozott nem jon ossze, az valamit kurvara rosszul csinal (diplomasan ket ev meki, ime a bizonyitek) :) jol latod.

tipcsi 2012.10.19. 09:34:30

Egy valamit én sem értek:
Miért nem a szakmájában próbál meg elhelyezkedni, ha már egyszer van neki?
Ebből két dolog jön le számomra:
1. lusta
2. büfészakos diplomája van, ami itthon sem ér semmit, csak jól hangzott a neve

Értem én, hogy hamar gyorsan kellett valami pénzkereseti lehetőség, de meg sem próbálni váltani...
Gyere haza, én azt mondom. Itt több "rokonlelkű" siránkozóval találkozhatsz és még akár új barátod is lehet valamelyik terápiás csoportból.

SziszkAnya (törölt) 2012.10.19. 09:34:51

micsoda pozitív életszemlélet... :S kinyílt a bicska a zsebemben... Bea, te itthon is csak egy mekipucoló leszel életed végéig, ha nem változtatsz ezen a szemléleten.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 09:35:19

@Frau Holle: én meg gyengének, csak nem akartam túl durva lenni.

Mercel 2012.10.19. 09:35:29

Úristen, szegény lány nagyon el lehet keseredve..

Gyere haza Mikkamakka, de csak feltöltődésképpen, aztán szedd össze magad és keress egy másik országot, másik helyet.
Hidd el nem véletlenül akar a fél ország lelépni innen.

Azt csak csendben jegyzem meg, hogy az aljamunkát végzők a világon bárhol kerülhetnek ilyen helyzetbe.

"Frigyes"

Frau Holle 2012.10.19. 09:39:29

Szerintem a posztoló egyszerűen nem szeret ott lenni. Igazán nem is vágyott rá, és nem is szerette meg. Ha szíve-lelke tiltakozik ellene, igazán nem kell erőltetni, mert nem tesz jót.
De ha hazajön, tegyen meg minden tőle telhetőt hogy profitáljon a szakmájából, nyelvtudásából, élettapasztalatából, állítsa helyre önértékelését és önbizalmát. Egy külső változást fel kell használni a belső változás katalizátoraként. Van aki kiköltözésnél teszi meg, van aki hazajövetelkor.
Csak tegye meg!

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 09:39:34

@afromagyar:
off
épp megakartam kérdezni, mi újság veled meg a babával, de aztán rákattintottam a blogodra:)
on

2012.10.19. 09:42:19

@Frau Holle: igen, de a posztolo nem ezt irja, hogy nem szeret ottlenni, hanem azt, hogy szar minden, mert mindenki suttyo es hulye es amugyis minden szar kozelrol es tavolrol is. Fel sem fogja, hogy gond lehet az utalkozos, alkalmazkodni es ir-angolhoz hosszaszokni keptelen eletszemleletevel. :)

Kar, hogy meg nincs itt Eddie, hogy osszon egy kis pozitiv eszet Irorszagrol :D

Frau Holle 2012.10.19. 09:43:41

@Babette_: Ja, így mindjárt más.
Nekem egyébként először egy irodagép-laborműszer-sokegyéb gyártó cég jutott eszembe. :)

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 09:45:58

Kicsi lány, hát tudod mit??
Gyere haza!
Nem arról fogsz gondolkodni, hogy megéri - e dolgozni, hanem azt fogod látni, hogy EGYÁLTALÁN NINCSENEK MUNKAHELYEK ÉS NEM IS LESZNEK, BIZONY MÉG A MEKIBE IS CSAK protekcióval lehet bekerülni, és a bánásmód nem különb, mint ott! Itt aztán egy percig nem mondhatod majd el, hogy megvan a mindened - nem lesz itt semmid, akkor pedig attól leszel boldogtalan!
2010 óta is folyamatosan romlik a helyzet, és esély nincsen a kilábalásra....szóval, tanulni, dolgozni, küzdeni, és kint akkor boldogulhatsz! Mert itt akkor sem, ha megfeszülsz!

krampam 2012.10.19. 09:46:08

vicces volt... :) egy lökött tyúk lehetsz, de ezt nem bántásiból mondom...
további jókat, szép napot

Frau Holle 2012.10.19. 09:47:02

@Whave: Simán el tudom képzelni, hogy ezért érzi úgy. Ok-okozati összefüggés lehet a két dolog között.
De ez nem egyfajta képességhiány, egyszerűen nem jön be neki. Nem szeretheti mindenki ugyanazt. Legyünk már kicsit nyitottabbak...

Eddie nekem is eszembe jutott, olvastam odaát is a blogot.

jewel79bp 2012.10.19. 09:47:44

Szerintem neki az országgal van a baja. Írja, hogy szívesen dolgozna délen vagy Dubaiban - nem tudom, az ottani szabályokhoz mit szólna, na de ha jobban tetszik a mediterrán mentalitás, valóban nem Írországba kell menni.

ZmanUK 2012.10.19. 09:48:30

Nos, szar munkahelyek minden orszagban, es minden vegzettsegi szinten vannak, ez nem ujdonsag. De hogy emiatt az egesz orszagot megutalni es egesz nemzeteket, az egy kicsit eros.

Irorszagban tenyleg nem egyszeru az idojaras, es tenyleg emberfuggo hogy ki tudja elfogadni, es ki nem, ezen nem is vitatkoznek.

Viszont munkat lehet valtani, nem kotelezo eveken at ott galyazni. Kicsit azt erzem, hogy a posztiro csakis kizarolagosan a szamara nem tetszo dolgokat irta felszinesen es altalanositva.

Remelem nem ebbol a posztbol "ismeri" meg valaki Irorszagot.

poolman 2012.10.19. 09:48:49

A gond a posztíro életében ott kezdödött, hogy kezdettöl fogva nem vonzotta Irország. Diplomája van, amit valoszinuleg azért szerzett mert vannak ambicioi. Talán kellett volna egy kis magyarországi tapasztalat, mert így tényleg nem tudja milyen lett volna ha... De a barátja miatt bele kényszerítette magát a vázolt helyzetbe. Olyan országba költözött ami semmilyen téren nem vonzza. A tiszta levegö és a jo pénz kevés. Végül így olyan kicsengésse lett az írásnak, minha egy menekülttáborban írodott volna. De mivel gondolom még nagyon fiatal a posztíro, nincs veszve semmi. Az is lehet, hogy ez a tapasztalat kell most, hogy késöbb jobban alakítsa az életét és boldog legyen.

*matahari* 2012.10.19. 09:50:18

@bandirepublic: ott a pont.

nem ertem, hogy egy diplomaskent, hogy elegszik meg ezzel a munkaval. mert a poszt meg se emliti, hogy probalkozott-e mas helyen, mindig csak ott, ahol egy ismerös dolgozik, ajanl stb... meg se meretette magat az allaspiacon igazan.

mar bocs, de meki minden orszagban a legalja munkak köze tartozik, szoval csak a hülyek, illetve NY-on, akik nem beszelnek angolul dolgoznak (bevandorlok, menekültek). masnak eszebe se jut, nem kell csodalkozni, hogy ez a hozzaallas. sajnos szegenyebb orszagokban (ld. Magyarorszag) nyugdijaskoruakat is latok, no azaz igen szomoru.

majd hazajön beall itt a Mekibe, s hiaba van itt 35C, nem lesz penze, hogy összehozzon egy balatoni nyaralast, hiaba a jo idö ide vagy oda.

azt hiszem a postironak nem valo a külföldi let. több különbözö orszagban eltem, de mindig a pozitivat neztem, amit szerettem, arra kell koncentralni. mindig lesz olyan, ami mashol jobb...nem kell ezen fennakadni...

reccs 2012.10.19. 09:50:50

" Szívesen kipróbálnék más helyeket is, mint pl. Dubai, Egyiptom, Spanyolország, szívesen élnék Korzikán is, vagy a Kanári szigeteken. Ki ne akarna ezeken a helyeken élni?"

Te, amikor ott leszel.

crey7 2012.10.19. 09:50:56

Szóval mindenféle munkatapasztalat, cél, nyelvismeret, gyakorlat, és használható tudás nélkül nekivágsz egy országnak, hogy takaríthass és a mekiben dolgozz. Most meg sírsz... Értem én...

2012.10.19. 09:52:03

@Frau Holle: erre eszembejutott egy reszlet egy londonba kikoltozo irasabol, idezem:

"Van két komoly hiba, amibe beleeshetünk:

-Alternatív valóságot érzékelünk
-Nem gondolkodunk

Tünetek: egy magyar gettóban élünk szobánként kettesével babkonzerven, 5,35-ös órabérért mosogatunk diplomával és nyelvtudással, kirekesztőnek érezzük az angolokat, és különféle fórumokon masszírozzuk egymás sirámait.

Megoldás: ha az ember egy kicsit kinyitja a szemét (vagy a Loot-ot), akkor láthatja, hogy lehetőségek márpedig vannak, és még a portás is 7 fontot keres. Magyar iskolázottságunk itt a legmagasabb kategóriákon is túlmutat, gyengének gondolt angoltudásunk pedig több mint elég. A papírokon sem sok múlik: érettségivel is kereshet valaki 15 fontot óránként, ha amúgy ért valamihez."

En csak azt akarom ezzel mondani, hogy egy eletkeptelen ember ne jelentse ki, hogy minden szar. Nezzen magaba, vagy mondja azt hogy neki nem jott be, MERT o EZZEL SZEMBEN pl nem ehhez, hanem AHHOZ volt szokva. Eloremutatas. Na az hianyzik ebbol a tizenketto-egytucat sirasbol. Es meg mindig nem latom, ujra atolvasva sem, hogy mi a szarert nem tesz valamit a siras helyett. Ja, mert a magyar kollegak kozott 2 evig nem kellett megtanulnia ir-angolul, es most egy uj helyen akkor megint nem ertene semmit...? :)

collateral collector (törölt) 2012.10.19. 09:52:12

Hát, nem egy észkombájn, az biztos. Az első nap szereztek neki munkát, de csak sírt a szája.. Egyébként általánosságban mondom azt, hogy nyelvtudás nélkül kimenni nagyon égő, nem vagyok büszke az ilyen honfitársaimra. Nem is értem, hogy a mai világban hogy lehet nem tudni angolul (nem a nyelvvizsgáról beszélek, hanem a tudásról).

JohnHenry 2012.10.19. 09:52:45

@Whave: "Csak egy osszefoglalo kerdes: romkocsmaban vilagot ekezo bolcsesz-e vagy? "

ezt ellopom, tökéletes! :)

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.10.19. 09:53:15

@tilmir: csak a nyelvvizsga ügyében akarom megvédeni a posztírót: amikor kimentem Amerikába nagy mellénnyel a nyelvtudásom felől, mert értettem a filmeket angolul, gyorsan lelobozott az első néger taxisofőr a reptéren, háromszor mondta el és akkor is csak sejtettem, mit akar.

New Yorkban értesz mindenkit és mindenki ért téged, kiérsz az első new jersey-i faluba, ahol már összeszorított fogsorral beszélik az angolt és te sem értesz semmit, de téged sem ért senki.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.10.19. 09:55:52

Nem tisztem a posztolót megítélni - pláne, h nem ismerem - de szerintem az első kérdés amit nagyon komolyan tisztáznia kell magában az az, h valóban az egész nem jön be neki, vagy csak egyszerűen a munkája nem jó. Mert ha ez utóbbi az igaz, azaz eltudja képzelni, h más meló mellett vidáman élhetne ott, akkor javaslom a munkahelyváltást (pláne ha már tényleg 2 éve szív a mekiben) és próbálja meg úgy.

Viszont ha valóban nem jó ott (van ilyen, el tudom képzelni, h nem bírja külföldön) akkor jöjjön haza, mert ebbe bele fog betegedni.

Más.

Mi a baj a miskolci mekivel? Miért írják többen is, h jöjjön ide a városba és majd megtudja? Én itt lakok az ég világon semmivel nem jobb/rosszabb itt mint máshol az országban. (jó, munkahely az valóban nincs, de az szerintem máshol sem nagyon van)

Ne dőljetek már be azoknak a híreknek, amik mostanában vannak a városról. Ne Vona Gábor, Gyurcsány Feri vagy Horvát Aladár mondja már meg Bp-ről, h mi a rossz a városban!!!

2012.10.19. 09:55:59

@poolman: nezd, aki azon a piacon keptelen volt beilleszkedni, ahol gyakorlatilag a legkonnyebb (angol/ir), az szerinted mit fog csinalni Dubaiban? :D Sir a homok meg a meleg miatt, nem erti az arab-angol akcentust, es nem talal munkat.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2012.10.19. 09:56:30

Vicces lett volna, de ezt nem akartam végigolvasni...

collateral collector (törölt) 2012.10.19. 09:56:43

@poolman: "A gond a posztíro életében ott kezdödött, hogy kezdettöl fogva nem vonzotta Irország. Diplomája van, amit valoszinuleg azért szerzett mert vannak ambicioi. (...)"

Ha ennek diplomája van, akkor az mindennél többet mond a magyar felsőoktatás színvonaláról. Ennyit ér ma egy magyar "diploma"..

bubu3 2012.10.19. 09:58:29

Én írkedvelő vagyok. Szegény Bonók, O' Harák, tündérek és goblinok. Most aztán egy magyar " diplomás" megmondta a tutit a zöld országról. Semmi angollal semmi munkatapasztalattal. Illetve takarítás és meki. Amivel nem leszólni akarom, az itt dolgozóknak minden tiszteletem. Ideges lettem. Kellett ez a poszt???? Kiscsillag ne menj te sehova. Bár szerintem itthon se lesz egyszerű életed. Szerintem utáld magad először.

nigara 2012.10.19. 09:58:51

@nyuszigonosz: gonosz vagy, mert nem panasz, csak az igazat írta le... tényleg ez van ott.

Frau Holle 2012.10.19. 09:59:06

@Whave:
Ez szerintem is jó. És nem is helyfüggő.

Szerintem azért nem változtat ott, mert valójában nem is akar. Nem akar befektetni a saját ottani jövőjébe (az idő meg ugye, az a csúnya könyörtelenül telik). Talán a pasija miatt, vagy csak a bátorsága nincs kimondani, hogy akkor ma csomagolok.
Ha valamit nem akar igazán az ember, az nem is fog menni.

Ezzel nincs is semmi baj. De azt döntse el, hogy mit akar igazán, és induljon el abba az irányba. Még ma.

venator 2012.10.19. 09:59:34

"...... visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem"

Ez mennyire olcso trukk, kiragadni egy meglehetosen szelsoseges peldat, annak illusztralasara, hogy nyugaton milyen rossz. Odadobja szegeny lanyt koncnak, akit annak rendje es modja szerint szet is szed kozonseg. Ezek utan, ha valaki reklamalja, hogy nincs poszt az ellenvelemenyrol, akkor lehet csodalkozva bamulni, hogy hat dehogyis nincs, ott volt peldaul csori Beata. :)))

Beatanak: Nalad eleg nagyot utott a kultursokk, de legalabb rajottel, hogy az irek sem jobbak fikarcnyival sem senkinel. Ha maradni akarsz, akkor tenyleg probalj meg feljebb jutni, ha pedig olyan dolgok hianyoznak, amelyek nem potolhatok, akkor menj haza batran. Egy illuzioval kevesebb maradt, de azt kibirod, jobb, mint a mekiben szivni a litvanokkal.

Amugy en dolgoztam litvanokkal es soha tobbe nem fogok. Annal szemetebb bandat nem nagyon lattam meg, olyan szinten szovjet tipusu a szocializaciojuk, amilyen nekunk soha nem volt.

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 10:00:08

collateral collector: én is pont ezt akartam írni. Az elmúlt tizenegynéhány év pont nem arról szólt, hogy az okosak, szorgalmasok, ambíciózusak kerülne be a fősulikra, hanem nagyon sokan azért, mert nem értenek semmihez, és apuci-anyuci próbálj kitolni az időt, amíg valamit érdemben kell dönteni a gyerek sorsa felől.....az elmúlt években rekordokat döntögetetett a szertár-ruhatár szak hallgatóinak száma....

nigara 2012.10.19. 10:01:48

Nem olvastam végig a kommenteket, mert csak az ekézés megy!!!
Sajnos, tényleg ilyen Írország - nem belekötni kell a posztíróba, hanem elmenni és megtapasztalni!!!

Egyébként mi a gondotok??? Végre valaki nem azzal jött, hogy a kinti élet csupa öröm és mennyország!!! Le merte írni, hogy mit tapasztalt - mi a baj ezzel???????????????

mmvvm 2012.10.19. 10:02:27

Na ezt már nem bírtam ki, hogy ne regisztráljak.

Nem kívánom minősíteni a posztolót, de az biztos, hogy nagyon zöldecske még.

Csak két dolog akasztott ki:

- Minden más nép koszos, mocskos, büdös, bunkó, szemét, paraszt stb, de bezzeg minden magyar ember szép, jó, tiszta, okos,szorgos, értelmes, precíz stb.
- Az ír banánt egy hétig kell érlelni olyan rossz, bezzeg Magyarországon a banán olyan jó! Hát igen ez is biztosan az eső miatt van!

nigara 2012.10.19. 10:03:25

@bubu3: akkor miért nem mész oda és élsz ott te "írkedvelő"???? Ja, hogy a turistáskodásból a Temple Bar-on ez jött le???? Szerinted ez releváns tapasztalat????

mommmmo 2012.10.19. 10:03:38

@Whave:
Dubaiban a mekiben analfabeta bangladesiekkel dolgozna egyutt, akik mocskos kezzel tomik a szajukba a rizst.

Bar lehet, hogy a feher bore miatt kiraknak valami "elokelobb" helyre, egy jobb etterembe, most ez ott a trendi, hogy ezzel menoznek a menobbek, hogy feher pincereket vesznek fel. De azoknak sem fizetnek am tobbet HUF~ban 100 ezer forintnal, es galyazhatna egyutt mindenfele FAK bol valo kaukazusi meg Jakut csajokkal. Magyar fizuert, 4~szeres ingatlanberleti arak mellett. Ez var ott a kepzetlen munkaerore..

paneltacskó 2012.10.19. 10:04:19

beleolvasva itthon sem lesz könnyű élete a posztolónak:) De itthon legalább vannak cigányok.

Frau Holle 2012.10.19. 10:04:24

@mmvvm: Ez ellenkező előjellel nem szokott nagy problémát okozni.

Ezt meg én nem tudtam megállni.

mindig turista 2012.10.19. 10:05:05

Ennyi kibaszott nyávogást. És persze majd ha olvassa ezeket a kommenteket akkor is mi leszün a rossz fejek. Hülye nyávogós picsa, Ez a kedvenc: "és itt vagyok én, aki pl. utál kasszában lenni, mert utálja a vásárlókat, de muszáj ott lennem."

A vásárlók is rosszfejek? mekkora segg vagy már. és milyen nehéz lehet elviselni téged.. én már rég kirúgtalak volna a picsába.

nigara 2012.10.19. 10:05:48

@fizetekmegegysort: nem lehet az, hogy esetleg igaz, amit arról írt, ahogy viselkednek vele?????
Megmondom: de!!!
Ott ez megy, így bánnak a külföldiekkel még a többi ugyanolyan bevéndolró lengyel/litván/bármi.
Tapasztalat. És nem a mekiből.

2012.10.19. 10:05:59

@mommmmo: valahogy erre tudtam en is gondolni... kosz a szakertoi velemenyt :)

m.gray 2012.10.19. 10:05:59

Nem olvastam végig a kommenteket, de a posztoló sztem nagyon naiv. Mire számít itthon? Mert oké, hogy van Túró rudi, anyu főztje, romkocsma meg rendes nyár, de az így megvan, hogy munkahely az nincs?
Ha jól olvastam a poszternek nincs a diplomájához köthető tapasztalata, akkor itthon mire számít? Vagy van itthon csókos embere, aki benyomja valahova? Mert máshogy nem fog menni, tekintve hogy még n darab egyetemi (!) diplomával és n darab aktív (!) nyelv ismeretével és 5+ év tapasztalattal is kutyanehéz elhelyezkedni. (Jó, mondjuk gyógyszeripar, autóipar és IT szektor kivételével, de azt gondolom, hogy ott sem könnyű.)

Magyarországon pont ez a mutyi megy, mint kinn a litvánokkal, csak itt a fönők haverja fog a szájába lépni, lehetőleg hajlított orrú acélbetétes bakanccsal. És nem engednek át a zebrán, és fellöknek a metrón, ami rohad meg felgyullad.
Cserébe a kaja kurvadrága, és szar a fizetés!
Jó lesz itthon!

öt görög 2012.10.19. 10:06:04

így legyen lottó ötösöm

psyery 2012.10.19. 10:06:44

Húú gyerekek,ez nagyon üdítő volt így reggelire.

Tény,h Írország nem egy álom mostanság,sok ír jön ide Angliába is,de ez az utáááááálok mindenkit attitűd nagyon kemény.
Menj haza (Vikiéket még a litvánoknál is jobban fogod utálni) vagy maradj,vagy menj Dubaiba,de magadban tegyél rendet nagyon gyorsan,különben tök mindegy,hogy hol vagy.

chatte 2012.10.19. 10:06:58

Én csak látogatóként jártam ott, de imádtam a tájat, a kaját, az embereket. Igaz, mi elhúztunk vidékre, ahol nem voltak lengyelek, meg litvánok, és kimondottan kerestük a helyi éttermeket.
Szerintem minden csak hozzáállás kérdése, teljesen érthetetlen, hogy valaki 2 évet húzzon le egy mekiben, ahol utál lenni. Diplomával... Barátaim diplomával mentek ki, igaz, tartalékkal, de csak irodai meló után mentek, kihagyták a mosogatós köröket. Meg is lett az eredménye, ma már gyereket nevelnek odakint saját házban. Tény, hogy angol nélkül nem ment volna, és a magyar kollégáival is angolul beszél az étkezdében, mert megtiszteli azt az országot, amelyik fizetés ad neki azzal, hogy nem kelt fura érzetet az írben, hogy vajon nem őt beszéli-e ki a háta mögött. Lehet fordítva is ki kéne próbálni, hogy ugyan milyen lenne már, ha a pesti mekiben tulajként a te melósaid folyton lengyelül beszélnének a jelenlétedben. Én csak törtem a franciát erősen, mégse beszéltem az egyetlen magyar csajjal előttük sose magyarul.

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 10:07:00

mindig turista: ez igen frappáns volt!:))
Néha az ilyen típusú embereknek egyébként tényleg az kell, hogy kirúgják őket a picsába...és akkor felfogják, hogy bár nekik is jár hely a nap alatt, azért még nem ők a világ közepe!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.19. 10:07:36

kedves beáta!
javaslom, hogy menj férjhez valami buta és facér milliomoshoz.
sajnos neked csak ez az egyetlen mód a túlélésre ezen a világon.

reccs 2012.10.19. 10:08:01

@Frau Holle: Hát igen, csak ez lehet, hogy ugyanaz. Vannak olyan emberek, akik így vannak bekötve, épp ott nagyon rossz minden és mindenki, ahol van. Ha itthon, akkor a magyarok, ha Írországban, akkor az írek. Lényeg, hogy minden rossz, nincs remény, de nem én tehetek róla.

nigara 2012.10.19. 10:08:20

@mindig turista: maradj tényleg turista!!! vagy ha osztani akarod az észt, akkor először élj ott, aztán beszélj.

2012.10.19. 10:09:18

@nigara: erre jon az, amit paran mar leirtak: itthon meg ugyanigy bannak veled a magyar fonokok, mert nem vagy a haverjanak a volt padtarsa. Otodennyi penzert es tizedennyi munkalehetosegert. Es nem csak a mekirol beszelek. :)

genyamagyar 2012.10.19. 10:09:22

"és itt vagyok én, aki pl. utál kasszában lenni, mert utálja a vásárlókat,"

Akkor talán nem kéne a szolgáltató/vendéglátó-iparban dolgoznod.

Képzelj el egy autószerelőt, aki utál autót szerelni. Vagy egy fogorvost, aki utál fogat tömni.

mmvvm 2012.10.19. 10:09:30

@Frau Holle:
Sem egyik sem másik irányban nem lehet így általánosítani.
Szerintem ebben egyetértünk.

Bocs, ha félreérthető volt, amit írtam. Csak azt akartam kifejezni, hogy egy embert nem a származása határoz meg, szerintem.

bubu3 2012.10.19. 10:10:13

@nigara: Szerintem félreértesz. És nem tetszik ez a stíl. Mindegy milyen országról írt volna a posztoló, neki minden xar. Az írek is mindenfélék csakúgy mint bármelyik más náció.

Frau Holle 2012.10.19. 10:10:37

@reccs: Az egy másik eset. Feltételeztem, hogy van megoldása a problémának. Én ilyen kis optimista vagyok.

mommmmo 2012.10.19. 10:11:09

Amugy de komolyan: en most jottem haza egy fel evre Magyarorszagra, es a Hataratkelo alapjan arra szamitottam, hogy mindenkinek log ki a segge a gatyabol....
Ehhez kepest az osszes bolt, kavezo, dugig tele van, meg a sportcentrum is, ahova jarok pedig 1400 ft a napi jegy. Ez hogy a fenebe lehet?
Tenyleg meglepo. En elhiszem, hogy vannak orszagreszek ahol remes a helyzet de itt bp belvarosaban valahogy nem erzem a konyokig ero nyomort... Es nem 1 kavezo van a keruletben, amit meg jo, hogy megtoltenek, hanem minden utcaban 3.

Frau Holle 2012.10.19. 10:11:57

@mmvvm: Ha ezt ekartad, akkor van egy kis híja. Egyébként meg egyetértünk. Az általánosítást én sem bírom.

reccs 2012.10.19. 10:13:55

@Frau Holle: Van megoldás erre is, csak inkább belül, mint kívül. Nem földrajzi helytől függ.

mmvvm 2012.10.19. 10:14:01

@Frau Holle:
A posztoló általánosítására szerettem volna felhívni a figyelmet. Ennyi.

nigara 2012.10.19. 10:14:04

@bubu3: a stíl? hmmm... bocs, de arra ugrok, ha olyanban osztják az észt, amiben nem tapasztaltak a világon semmit. Nemcsak te mindenki.
És nem mindegy országról írt, és nem minden szar, csak tényeket írt le, ha figyeltél.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.19. 10:14:12

@mommmmo: jól mondod. keveredj ki budapestről és nézz szét másutt is. mármint ha nem vagy ijedős.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 10:14:54

@Kiszámoló: Akkor nagy baj van az otthoni nyelvoktatással.
:(
Ahogy írtam, elfogadom, hogy vannak nehézségei, de hogy semmit sem ért, és őt sem értik, ezt egy komoly nyelvismerettel rendelkezőnél nehezen tudom elképzelni.

2012.10.19. 10:15:23

@mommmmo: tudod, az uj adotorvenyek rendre a mar eleve jomoduaknak kedveznek, ahogy a most kovetkezo szuperbrutto kivezetes is. Politikusaink havi szazezreket nyernek igy nettoban. Mily meglepo :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 10:16:18

@mommmmo:
+1

személyes példám: amikor a zemberek leszavazták a 300 forintos vizitdíjat, mindenki sorban állt a westendben, hogy kifizessék a 400 forintos parkolódíjat óránként. és nem egy órát voltak benn.

de nem akarok elmenni politikai irányba, csak eszembe jutott.

Frau Holle 2012.10.19. 10:16:52

@mommmmo: Ugye hogy van némi ellentmondás? :)
Amikor én legutóbb ilyet írtam megkaptam, hogy biztos nincs összehasonlítási alapom, én kis tudatlan. Pedig dehogynem...
A kisbabához pedig a legjobbakat! :)

halszájú 2012.10.19. 10:18:29

Ha jol vettem ki nem a mekivel van a gondja, hanem a munkatarsakkal. Mivel dolgozni ment ki es ezert a munkahely az egyetlen kotodese, ami aborzalmas, ezert csak a negativ vonalakat latja Irorszagban is.
Fiatal meg valoszinuleg valami csodara vart.

Amit megertek, ahogy az elmult honapok propagandamunkajat elnezem
Ertitek ezt a mediadompinget a kulfoldremenesrol? Aki egy hangyanyit megtehette mar eddig is elment. Minek kell ezt meg turbozni.
Az ..... mar a spajzban vannak?

genyamagyar 2012.10.19. 10:18:46

"En elhiszem, hogy vannak orszagreszek ahol remes a helyzet"

Nem mindenhol. Kis vidéki város, munkahely semmi, mégis minden családnak két autója van. Na igen, mert sváb környék, és majd mindenki kint dolgozik német nyelvterületen.

Frau Holle 2012.10.19. 10:18:46

@mmvvm: Értem én. Egy másikkal.
OK.

SilentDreams 2012.10.19. 10:19:04

@nigara: Szia! :)

En nem éltem (és nem is voltam) még Irországban, de a leírtak elég sokban hasonlítottak Angliára, ahol viszont éltem, így talán látom a probléma lényegét. Angliában is van egy alja réteg, akik isznak, mocskosak, illetve a fiatalok között is szép szammal akadnak csoportosan közlekedö bunkó elemek, akiknek az egyik kedvenc szórakozása pl. hogy gyorséttermekben vandálkodjanak, szemeteljenek és ordítozzanak.
Ez nagyon nem tetszett, de az országot magát nem ez alapján itéltem meg. Nem ebben a közegben dolgoztam ill. töltöttem az idöm nagy részét, és sikerült abszolút normális embereket is megismernem teljesen más mentalitással.

A probléma szerintem valahol abban van, hogy a posztoló teljesen beragadt ezen az alsó szinten: itt tölti idejének nagy részét, s meg sem próbál ebböl kitörni. Ez pedig talán azért van, mert nem bízik önmagában, másra támaszkodva mer csak dolgokat meglépni. (nem maga miatt ment ki külföldre, egyik külföldi munkáját sem maga szerezte, a magyarok társa´ságát keresi, ahelyett, hogy beilleszkedne az országba, stb.).
Igy amig valaki más nem rántja ki ebböl a mostani helyzetböl, nem is fog tudni egymaga váltani sajnos, még akkro sem, ha láthatóan nagyon rosszul érzi magát ebben a helyzetben.

Ha olvassa majd a komemntemet a posztoló, akkor azt tanácsolnám neki, hogy próbálja meg átgondolni saját maga a dolgait: mit szeretne elérni, mi érdekli, miben találna örömet, és merje mindezt saját maga egyedül megvalósitani, senki másra nem támaszkodva!!! Mert egyedül csak ö tudhatja, hogy mi az, ami az ö életéhez szükséges, ezt más helyette nem találhatja ki.
Ha nem is megy elsöre, ne keseredjen el, próbálja meg többször átgondolni a dolgokat. Ennél csak jobb lehet...

2012.10.19. 10:20:10

@tilmir: igy is van. nekem voltak amerikai ill. magyar nyelvtanaraim, a brit angollal tavolrol sem talalkoztam, olyan szinten nem, hogy amikor beultunk a Bloffre a moziba, majdnem elhanytam magam, hogy hogy lehet igy beszelni az angolt, pedig az meg egesz ertheto is. Aztan 19 evesen beultem egy brit / ir / skot / indiai (!) ugyfeleket kiszolgalo ugyfelszolgalatra foallasban, s kenytelen voltam igenhamar, telefonon at megszokni a mindennapi brit-angol nyelvet, a plusz akcentusokat, ami egyaltalan nem konnyit rajta, megis meg lehetett csinalni igenhamar, mert volt valami a nyelvvizsga mogott.

Ezert nem vagyok kepes egyaltalan elkepzelni hogy miert nem lehet megerteni az ireket evek alatt. Emiatt latom ugy, hogy ez IS jellemzi a posztolo rossz hozzaallasat.

Frau Holle 2012.10.19. 10:20:45

@reccs: Szerintem is belül van. Remélem, sikerül neki.Ez így nagyon rossz lehet.

SECI 2012.10.19. 10:22:28

Figyusz, el kellene azon gondolkozni, hogy vajon nem benned van-e a hiba! Nem, nem, amit leirtal az ugy korrekt ahogy van, de:

- elvegeztel egy foiskolat
- beszelsz angolul (csak a hulye magyar rendszer miatt nem mersz megszolalni)
- olyanokkal dolgozol, akik szellemileg/tarsadalmilag (lasd munkaszervezes, stb) sokkal alacsonyabb szinten allnak. [No offence, just pure factual]

Mit keresel a mekiben? Move on! Lehuztad a tanuloidot, akar jelentkezz fonoknek ott vagy menj tovabb.

A mekibe jarok es a kocsikat szetbarmolo fiatalok ugyan a valosag reszet kepezik, de azert a valosag ennel sokkal szinesebb es jobb...

PS: Az IE-ben eltunt a "Komment kuldese" gomb...

tableno 2012.10.19. 10:22:43

@SilentDreams: Kiváló hozzászólás, 100%-ig egyetértek!

Frau Holle 2012.10.19. 10:23:00

@Giraffa Camelopardalis Phd.:Budapesten kívül sem homogén az ország.
Ha nem erre gondoltál, akkor félreértettelek.

Analyzer 2012.10.19. 10:23:44

kedves Bea, tokeletesen megertelek, ne keseredj el, mert egyesek szemelyes sertesnek veszik, hogy nem erzed jol magad az angolszasz kulturkornyezetben. en nyolc evet eltem kint az egyesult kiralysagban - informatikuskent -, es teljesen hasonlo problemakba utkoztem. valo igaz, az atlag ember, plane a fiatalok, kobunkok: finganak az orrod ala az etkezdeben, a bofoges pedig kivalo moka ugyanott. "bundas csizma egesz evben".... meg a masik veglet, a mokaszin, szinten egesz evben. ismeros...... nem is folytatom, mennyi minden koszon vissza mindabbol, amiket leirtal. en viszonylag jol kerestem, ennek ellenere az agyamra ment az a sok tahosag, amit kint tapasztaltam. persze itthon is vannak tahosagok, de kint valahogy mindez gerincveloi szinten megy, csak az erti, aki koztuk el - es persze maga is nem hasonloan taho... ami a lengyeleket, litvanokat illeti: vannak koztuk derek emberek, de a tobbseguk bizony hasonlo logos, mint az angolok. ez van. ettol persze meg nem konnyu itthon munkat, egzisztenciat teremteni, en is keszseggel elismerem, de ettol meg minden szavad igaz, ami a kinti kulturara-kulturatlansagra vonatkozik. az egyesult allamokban ilyen szempontbol sokkal jobb a helyzet (szinten tapasztalatbol tudom), kanada meg mar-mar eden.

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 10:23:57

@mommmmo:

Javaslom, hogy szállj fel az agglomerációban egy reggeli vonatra, nézd meg a melósok ezreinek arcát, és hidd el, nem a kávézóban ülők vannak többen....

nigara 2012.10.19. 10:24:19

@Whave: "Ezert nem vagyok kepes egyaltalan elkepzelni hogy miert nem lehet megerteni az ireket evek alatt."
azt írta, hogy amikor ODAKERÜLT, nem értette. Ez volt két éve, tehát nem ÉVEK ALATT.

ez már nemcsak neked:
Komolyan nem értem a kommentelőket.

Bär Finn 2012.10.19. 10:24:19

Még egy ilyen picsogast. Ha valahova dolgozni mész, akkor ne lepödj meg azon ha tényleg dolgozni kell!
Sajnos nem tudtam végig olvasni...

Hentes2 · http://hentes.net 2012.10.19. 10:25:03

Üdvözlöm a cikk íróját!
Olvasom a sok okosságot amiket a hozzászólók leírtak. Sajnálom hogy gennyes dolgokat írtak.
Megértem a problémádat, sok dologban igazat adok neked, de a kommentelők hozzászólásában is van igazság. Szerintem, ha valami nem tetszik akkor ne csináld. Nincs olyan, hogy muszáj. Semmi sem muszáj. Felnőttnek lenni annyit tesz: Ki tudom jelölni céljaimat, ahhoz rendelkezem képességekkel és tudással, meg tudom és akarom csinálni, valamint mindezért felelősséget vállalok. Nálad azt látom, hogy sodródásban vagy, nem te döntessz magad felett, nem te irányítod az életedet.
Nélküled dől el, hogy milyen munkát végzel, milyen emberek vesznek körül, de még az időjárás is.
Azt javasolnám, találd ki, döntsd el, jelöld ki ki és mi akarsz lenni az életben, majd következetesen tartsál ki mellette, és az utat járd be. Mondok egy példát: Spéci fogorvos akarok lenni aki 1000 Euróért gyökérkezel, félóránként. Szeressenek, tiszteljenek, felnézzenek rám. A (leendő) párom ebben a tervben segítsen és támogasson. Boldogan éljek, éljünk.
Kész van a program, kilelölve a cél, 18-20 éves vagyok, egy gimnázum vagy szakközépiskola után.
Egészségügyi suli megcélozva, azon belül is a fogorvosi szak. Tanulmányi eredményeim összhangban van a felvételhez, ha nem, tanulok mint a güzü, különórákat veszek, esetleg vállalok egy asszisztensi kisegítő állást egy falusi fogorvos mellett, mert én elismert fogorvos spcilasita akarok lenni aki 1000 Euróért gyökérkezel félóránként.
Iskoláimat a lehető legjobb eredménnyel végzem, mellette dolgozom, tapasztalatokat gyűjtök a már említett aszisztensi állással. Nyelvtudásomat feljesztem, mert szeretnék külföldi tapasztalatokkal is gyarapodni, vagy mert ezt a pénzt amit én akarok, külföldön adják majd meg nekem. Ezzel egyidőben gyűjtöm az infókat a fészbukos külföldi barátaimtól, hogy melyik ország felelne meg majd nekem ha majd praktizálni akarok. Nem esik e sokat az eső, nem e bunkók a lakói, magyar létemre örömmel fogadnak, sőt magyarul is beszélhetek, mert a környékemen sok a magyar és a társadalom vagy a környék befogadó.
Iskoláim elvégzése után egy-két éves gyakorlat megszerzése valamelyik magyar szakrendelésen, lesem a technikákat, keresem a szakemberek kegyeit, hogy mellettük lehessek, tudást és rutint szerezzek. ezen folyamat alatt folyamatosan hirdetem, hogy hová szeretnék eljutni, hallja, minél több ember és halljam minél többször magam is.
Nem érdekelne, hogy esik az eső, vagy hull a hó, litvánok vagy lengyelek vesznek e körül, mert tudom, hogy hova tartok. Tudom, hogy mit akarok, tudom, hogy hol tartok most, tudom, hogy mire van még szükségem, csak azt a kicsit végzem éppen amire most van szükségem, ahhoz amit majd el akarok érni.
Magamat meghúzva, kenyéren és vizen élve minden erőforrásomat a cél érdekében feláldozva élném az életem, mindaddig míg az első páciens a rendelőm ajtaján be nem jön, mondván: Doktornő (úr) segítsen rajtam, gyökérkezelésre lenne szükségem!
Miután már beindul a praxis, lehetőségeim birtokában továbbképzésekre járnék, egyre jobb gépeim, és technológiáim lennének, egyre magasabb szinten értenék a szakmához magam is. Pár év és ott lesz az 1000 Euró félóránként a zsebemben. Ebben én biztos vagyok.
Te, Kedves poszt írója te ebben a történtebe hová tennéd be most magad?
Köszönöm a türelmet az elolvasáshoz!
Hentes

Frau Holle 2012.10.19. 10:25:14

@KrisztinaKrisztina: Vagy tedd meg ugyanezt máshol. Bécsben, Berlinben.
Hagyjuk már....

mommmmo 2012.10.19. 10:25:42

@Frau Holle:
Koszi...
Na persze konnyu nekem, mert nem taposok az itthoni munkaeropiacon...
De gyanitom, hogy annak a rengeteg embernek, aki nem ad nekem szamlat, amikor igenybe veszem a szolgaltatasaikat, egyszoval kikeruli a ritka elb@szott magyar ujraelosztasi rendszert, na szoval azoknak nem mehet azert olyan rosszul. A tobbiek meg elhiszem, hogy szivnak.
Ez persze off.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 10:25:53

@Whave: Az első mondatban az áll, hogy a barátja már előzőleg is ott élt. Nyilván nem egyik napról a másikra jött az ötlet, hogy : no menjünk. Vagy a barátja nem mondta, hogy : kicsim, ez az angol nem az az angol..
Nekem ez furcsa.

eandor 2012.10.19. 10:26:51

Hát igen, mindenki saját maga szegénye. Persze adódhat az ember életében mélypont, de hogy ennyire ne akarjon valaki az életén változtatni. Kedves posztoló, hányszor próbáltál már kitörni jelenlegi helyzetedből? Hány helyen adtad le az önéletrajzodat?

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 10:26:54

Frau Holle
Németországban és ausztriában az egyszerű melós is tud autóval járni dolgozni. Mert "fussa" rá....

(deleted) (törölt) 2012.10.19. 10:27:02

@venator: "Ez mennyire olcso trukk"

trükk? szerintem a felvezető szövegek egyik posztnál sem túl erősek...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.19. 10:27:46

@Frau Holle:
sőt, budapesten belül sem.
nem kell túl sokat utazni sehol, ha valaki nyomort szeretne látni. pusztán arra céloztam, hogy a váci utcán meg a várnegyeden végigsétálva nem biztos, hogy pontos képet alkothatunk a magyarországi anyagi állapotokról.

Haynau (Sons of Monarchy) 2012.10.19. 10:27:50

Nyelvtudás elvétve, utálja a helyet, főiskolás diplomával meg takarítani ment. Mi a f@sznak van még mindig ott, ha ennyire okádhatnékja van az emberektől, a divattól, az időjárástól, meg egyébként minden mástól is???

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.10.19. 10:27:53

@tilmir: egyik részről igazad van, a nyelvoktatás egy rossz vicc Mo-n, a nyelvvizsga megléte semmit nem jelent.

Viszont az meg nem feltétlen az ember hibája, hogy nem ért első hallásra egy alul iskolázott négert, vagy egy csukott szájjal beszélő vidékit, esetleg egy borzalmas ír akcentust.

Dolgoztam jamaicaiakkal, külön észre kellett venni, hogy angolul beszélnek, pedig elvileg az anyanyelvük.

Persze, mindent meg lehet szokni és rááll a füled, meg rájössz, hogy mit mondanak. De azért ez időbe telik.

GolyofogoToni 2012.10.19. 10:29:54

Erdekes modon taknyos gyerekek olyan kocsikat vezetnek otthon, melyeket itt több evtizedes tapasztalattal fönökök...
Plusz valoban, az ettermek, boltok dugig vannak.
De hat ez is lett belenevelve az emberekbe, ha a szomszed uj kocsit vesz, akkor a masiknak is ki kell cserelni gyorsan a kocsit, nehogy lemaradjon. Karacsonyra plazma tv-t, ajandekokat több szazezres ertekben kell vasarolni, persze hitelre... mint ha ev közben nem lehetne megvenni ugyanezeket a dolgokat, hitel nelkül, szepen sorjaban... egy török kollegam mondta anno, hogy naluk nincs ajandek karacsonykor, es nem azert, mert nem tudnanak valami aprosagot venni egymasnak.. a legnagyobb ajandek, hogy együtt lehetnek...

(deleted) (törölt) 2012.10.19. 10:30:24

@mommmmo: azért te se ess abba a hibába, hogy a belvárosi kávézókból ítéled meg az ország állapotát (szerintem. nem nagymegmondásképpen) én is látom, hogy tömve van a biopiac (pl.), de ez egy réteg, nagyjából ugyanaz, aki sportcentrumba és kávézókba is jár...

telepi vagány (törölt) 2012.10.19. 10:30:37

Sajnálom a drága posztolót, nem a körülményei miatt, hanem a szellemi képességei, beállítódása miatt.
A lengyel, litván élvezi, ő meg belekeseredik, tényleg egy tipikus áldozat ez az emberke.

A végén Dubai, Egyiptom nagyon fájt... ott aztán se pénz (ilyen nulla végzettséggel), se egyenlőség, se Mekis munka... meg hogy haza akar jönni, ilyen életfelfogással sehol nem fog boldogan élni.

Baracklekváros fánk, virslis kifli, túrós batyu... ezek hiányoznak. És ő kritizálja az íreket, hogy nem tudnak jó kajákat enni, nem ismerik a minőséget... köszönöm, ennyi elég volt.

magyar lotyó nulla angol nyelvtudással, saját bevallása szerint is makogó angollal beszól az írekre, hogy parasztosan beszélik az angolt... ez mekkora már?!
tudod babám ők anyanyelvi beszélők, ha nem vágod, hogy mit böfögnek, az nem az ő hibájuk
amúgy ha neked az ír angol szörnyű, érthetetlen(amúgy szerintem még egy szolidabb akcentust beszélnek a többihez képest), akkor javaslom, hogy ne menj el Skóciába, Ausztráliába, Wales-be, vagy csak úgy bármerre az angliai vidékre... mert fejre fogsz állni, hogy 30 kilométerenként más a nyelvjárás és mind érthetetlen

ők vannak otthon, te meg vendégmunkás vagy, te nem beszélsz angolul, de neked áll feljebb

Egyiptomban sok sikert az éhen haláshoz
Korzikán sem sok a munka elhiheted
Spanyolországban 50%-a a fiataloknak munkanélküli, sok sikert, mikor se angolul, se spanyolul nem gagyogsz, és csak egy Mekiben dolgoztál életedben...

"Szegény nép ez az ír, nem tudják, mi a jó kaja. Ja, még annyit, hogy például egy gyökérkezelés 1000 euró - abból inkább hazamész, és megcsináltatod. Egy fogtömés 120 euró, nem értem, miért ennyire drága."
Szegény nép, mégis te mész oda kuli munkát végezni, nem ők özönlenek Magyarországra...
tudod nyugaton minden ilyen drága, ami szolgáltatás
az USA-ban 150 dollárért ránéznek a fogadra, ha nincs biztosításod, de semmit nem csinálnak vele ennyiért
ez van, ezért kell hazajönni megcsináltatni a rohadó fogaidat, vagy még mielőtt kimennél
ha még nem hallottál a fogászati turizmusról, akkor nem tudom hol éltél eddig
mit gondoltál miért jönnek ide a németek, írek, angolok orvosi kezelésekre? mer' óccsó nekik

Az írek és a magyarok sem tanulják sehol a nevelés tudományát, azért is olyanok a fiatalok. De hozzáteszem egy szülő sem tanulja, ezt otthonról hozzák, vagy nem hozzák. Ez van, téged is félreneveltek, az sajnos lejön az írásodból.

Kíváncsi lennék a csaj végzettségére, hol és milyen szakon , szakmában végzett, milyen az a nyelvvizsga, ami szakmai és mégsem jár vele a nyelvtudás...

Áldozat jellemmel sajnos mindenhol szét fogják szopatni a fejét szerencsétlennek.

mmvvm 2012.10.19. 10:30:42

@Frau Holle: Miért is?

De, hagyjuk, ha mindenáron kötözködni akarsz, az a te dolgod.

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 10:30:48

@GolyofogoToni:
Török kollégád?! Azok mióta keresztények?:)

Kabbe (törölt) 2012.10.19. 10:31:09

te egy lúzer vagy: képzetlen, nyelvet nem beszélsz. könyörgöm, mire számítottál?
neked aranyom Magyarországon a helyed.

kergelepke [UK] 2012.10.19. 10:31:35

Azt hiszem a posztoló kifogta azt a környéket, amiről még nagyanyó korában is tud az unokáknak mesélni. Igen, a fiatalok eszetlenek néha, tényleg vannak olyan környékek, ahol lerúgják a tükröt néha, én is jártam már úgy. Viszont tényleg nem lehet a környéket ráhúzni Írországra, ahogy Miskolc sem Magyarország.

Úgy érzem a fő baj nem az időjárás, a munka és az emberek, hanem hogy a posztoló utálja az embereket.

Egy idegen kulturát akkor fog jobban megérteni, ha megismeri. Például a kajáról: Amíg Magyarországon azért mennek az emberek vendéglőbe, hogy valami fííííínomat egyenek, mellesleg beszélgessenek felületesen, addig az írek azért mennek pubba enni, hogy egy jót beszélgessenek, mellesleg egyenek.

nigara 2012.10.19. 10:32:18

@SilentDreams: szia :)
kicsit kidühöngtem magam....

Szokás szerint kevés az értékes hsz - meg az írója :)
Jó, hogy jöttél :)

GolyofogoToni 2012.10.19. 10:32:20

@KrisztinaKrisztina: Magyaroroszagon meg horn magyarverö ruszkiimado gyula meg megmondta, hogy majd ök megmutatjak, hogy a magyar nem fog kocsival jarni dolgozni... hogy huznak szet a köteleket a lelegeztetögeperöl a nyomorultnak...

Frau Holle 2012.10.19. 10:33:18

@mommmmo: Akik nem adnak számlát, azok meglopják az összes többit. Ha erről "tájékoztatom", akkor felháborodik (megtörtént:).
Na ezen változtatni kell, ez biztos.
De ennyi adócsaló nem él itt, mert már összeomlott volna az állam.
Nem olyan rossz a helyzet, mint ahogyan beszélik. A panelek többsége nem igaz. Példa van rá, de máshol is van mindenre. Engem hihetetlenül bosszant az általánosítás, és valahol sért is.
Mert gondolhatom, tudhatom magamról hogy rám nem igaz, kívülről nézve viszont mindenki tagja a csoportnak. Ezt kellene megérteni annak a kinti magyarnak is, aki kint szidja a magyarokat. Úgy általában.

A jókívánság őszinte, és kicsitmost irigyellek is. Ha nem bánod. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 10:33:48

@Kiszámoló: Ok, ezt elfogadom. Itt is beszélnek úgy, hogy elég összerakni.
Csak akkor picit készülni kellett volna rá, ahogy fentebb is írtam. Ha már olyan helyzeti előnye volt, hogy a barátja ott élt.

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2012.10.19. 10:33:51

@klarky: bocs a Miskolci meki peldaert. helyettesitsuk be bamelyik magyar varossal. a lenyeg, hogy ott sem erezne jol magat a poszt iroja. viszont igy almat-almaval hasonlitunk...

GolyofogoToni 2012.10.19. 10:33:51

@KrisztinaKrisztina: Nem irtam, hogy kereszteny volt. Szerinted hany olyan török van, aki nem iszlam szellemben el... :)

Frau Holle 2012.10.19. 10:34:25

@mmvvm: Nem akartam. Tényleg hagyjuk.

GolyofogoToni 2012.10.19. 10:35:17

De te persze ezt is tudna az ember, ha nem a bennszülöttek popojat nyalna az ember, hanem mas kulturakat es embereket is elfogadna...

belekotty 2012.10.19. 10:35:54

Szívesen meghallgatnám Wagem londoni macdonaldsos élményeit is, hogy jön ki a pakisztáni kollégákkal. :-))

Frau Holle 2012.10.19. 10:36:53

@Giraffa Camelopardalis Phd.: Ahogyan vidéken is vannak szép, élhető városok, mosolygó emberek, elfogadható munkalehetőségek.
Meg az ellenkezője is.
Itt is, máshol is.
Értelek.

Alice in Wonderland 888 2012.10.19. 10:38:01

Elég szélsőséges írás, nekem úgy tűnik, hogy azt sem tudod eldönteni, hogy most maradj vagy menj vissza Magyarországra.

Csatlakozom az előttem szólók nagy részéhez:

1. Én sem értem, hogy a fenébe nem lehet pár szót kimakogni angolul egy nyelvvizsgásnak? Persze, itt is találkozom olyan emberekkel, akiknek nyelvvizsgájuk van és semmit sem ér..de legalább próbálnak beszélni..na, de ezt nem nagyon értem ezt nálad akkor sem. Ha elindultál és úgy döntöttél, hogy ott maradsz, akkor az a minimum, hogy elkezded a nyelvet jobban tanulni és megismered a helyi szokásokat és nem kizárólag azokkal érintkezel, akikkel a mekiben találkozgatsz.

2. Szerintem a világ minden táján vannak olyan emberek, akik csak készételt esznek. Mi ebben a fura? Nyilván nem ők azok, akik tudatosan odafigyelnek önmagukra, az egészségükre és a családjukra. A mekibe járók pedig tényleg nem az elithez tartoznak, de szerintem ezzel a hozzáállással te dolgozhatsz bárhol, mindenhol negatív élmények fognak érni. Minden ember értékes, még akkor is az, ha nem az elit tagja és ha gyorsétteremben kajál...sosem tudhatod, hogy aznap mi vezette oda este a gyerekkel...ne kritizálj, nem érthetsz mindent, az élet ehhez túl bonyolult helyzeteket produkálhat...no meg aztán: ne ítélj, hogy ne ítéltess. Véleményed lehet, de te durván kritizálsz. Ez a negatív energia kiül az arcodra és bár én magyar-francia vagyok, ilyen hozzáállású embert tuti, hogy nem szívesen vennék be a baráti körömbe. Változtass!

3. Ha egy ilyen helyen nem jó dolgozni, ismét a varázsszó:változtass, keress mást.

Én jártam Dublinban, mindenki nagyon kedves volt, az egyik ismerősömet még egy idős néni is megszólította, hogy látja rajta, külföldről jött és reméli jól érzi majd az országban magát. Tehát nem kizárólag bunkók élnek ott sem.

4. Szerintem neked nem a hellyel és az emberekkel van bajod, hanem elsősorban önmagaddal és azzal, hogy nem tudsz dönteni. Csapongó vagy és mindenki, aki másképp gondolkodik vagy nem úgy viszonyul hozzád, ahogyan szerinted kellene, rossz. Javasolnám, hogy először nézd meg azt, hogy a munkán és a helyen túl mik azok a dolgok, amik nem jók neked és változtass. Azonnal.

5. Még valami: mindenhol vannak tiszta és nem tiszta emberek. Mindenhol vannak idióta tinédzserek és jófejek. Mindenhol vannak más nemzetiségiek, akik nyilván a saját nemzetükből való emberekkel kívánnak kapcsolatot tartani. Tehát bárhova visz is az élet és a döntéseid, neked kell megtanulnod kompromisszumot kötni, munkahelyet választani és úgy élni, ahogyan szeretnél nem foglalkozva a negatív tényezőkkel, hanem amennyire lehet kiküszöbölni azt.

6. Én nem mondom, hogy éretlen vagy, inkább csak sok volt neked az utóbbi időszak...hozd rendbe önmagad és rendbe jön az életed is. Ahogyan az emberek viselkedése is változni fog, ha te változol.

Minden kezdet nehéz, hát hajrá!Sok sikert!

Bambulka 2012.10.19. 10:40:23

Beáta, szerintem Olaszország való neked, abból is inkább dél.

mommmmo 2012.10.19. 10:45:03

@szerengeti: nem esek abba a hibaba, amugy Kelet~Magyarorszagon is surun forgok, latom a kulonbseget..
De szerintem meglepoen nagy ez a sportcentrumos biokajas kavezos reteg, en nem szamitottam ekkorara..
Ami jo, csak a dolog szomoru resze az, hogy total kontraszelektiv az egesz, kulfoldon altalaban a jobbmoduaknal erzekelheto a nagyobb alapmuveltseg, itt inkabb forditva, minel "jobb korokben" forog az ember, annal sulyosabb tahosagokkal szembesul. Budat elviselni se nagyon birom, es gondolkodom azon, hogy eljarok valami proli helyre usziba, hogy ne csupa citromfeju plazacicak vegyenek korbe..
Mig azert pl nyugaton az anyagi meg szellemi nivo valahogy jobban osszhangban van, tehat nem kell fertozesveszelyes helyeken sportolnod ahhoz, hogy kellemes tarsasagban talald magad.
Gondolom ez meg szoci hagyomany, amikoris a hortobagyra deportalt kulakok orultek, hogy vegre normalis tarsasagba kerultek.

Ezek persze csak az elso benyomasaim igy 7 ev tavollet utan.

céerem 2012.10.19. 10:46:04

Megértem a poszt íróját, akkor is, ha túlzottan negatív.
Persze, okoskodjon csak mindenki, hogy ő a hibás. Nem tetszik neki az ország, az éghajlat, az emberek, a munka. Na és? Majd változtat rajta, ez tervben is van nála, ha jól vettem ki.
Én diplomával, szakmai tapasztalattal mentem Brüsszelbe anno, az EU csúcsintézményébe jó pénzért, jó körülmények közé. Bár semmiért nem adnám azt az egy év munkatapasztalatot, mégis amikor erről mesélek, csak rossz dolgokat tudok Brüsszelhez kötni (életkörülmények-lakosság és kollégák hozzáállása, megbízhatatlansága-éghajlat-élelmiszerek, stb.) de haza is jöttem onnan. Azért, mert külföld, még nem biztos, hogy jó. És ha nem az, azt is le lehet írni.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.10.19. 10:47:02

Hat baszki, ezzel a hozzaallassal a vilag letezo barmely pontjan rosszul fogod erezni magad. Kezdd el megbecsulni a dolgaidat es probald meg elevezni az eletet, mert ez a mindenben csak szar van mentalitas nem visz elore, foleg nem ezen a kornyeken.

Azt csak zarojelbe emlitenem, hogy nem sok emberrol tudok Magyarorszagon, akik ket Mekis fizubol kocsit vesznek.

Bocs az ekezetekert.

olimba 2012.10.19. 10:48:36

Kedves Bea!
Nem tudom szó nélkül hagyni az írásodat. Évek óta járok Dublinba, mivel ott él a lányom a családjával, és a bátyám a családjával (ők már 10 éve), mindkét család gyerekei ott járnak iskolába. Nekünk egészen mások a tapasztalataink. Az írek szerintünk rendkívül nyitott, kedves emberek. Mindenkinek van egy jó szava a másikhoz, ha lemész futni a tengerpartra, biztos, hogy többen is köszönnek, biztatnak. Mindig mosolyognak, rendkívül pozitívak. Ez számomra a legcsodálatraméltóbb tulajdonságuk, hogy a válság közepette is pozitívak tudnak maradni. A gyerekeket imádják, ha megyünk az utcán az unokámmal, mindig kedvesen megszólítanak. A nők nagyon csinosan öltözködnek, divatosak, elegánsak. A kamaszok persze, feltűnően, de ez a korosztály ilyen az egész világon! Én nagyon finomakat szoktam enni, a süteményeik szerintem, szenzációsak! Sok a saláta, amit nagyon szeretek, hal, tengeri herkentyűk. A táj, a rengeteg zöld, a hatalmas fák, hihetetlenek!
Az írek rendkívül befogadóak, minden nemzettel kedvesek. (Kivétel, persze, mindenhol van). A kocsma, ott a találkozások, beszélgetések helyszíne, egyfajta kultúrhely, a gyerekeket is elviszik. Ez a kultúrájuk része. ("szeretem", amikor valaki olyan ad gyereknevelési tanácsot, akinek nincs is gyereke:) Valóban haza kell jönnöd: aki ennyire negatívan elfogult, nem nyitott más nemzetek kultúrájára, nyelvére, ételeire, az jöjjön haza.
Számomra felüdülés amikor ott vagyok, ezután a rosszkedvű pesszimista ország után.

2012.10.19. 10:49:15

www.youtube.com/watch?v=-dU6_7c

"Ott egy pók a párnán..AZ A BAJ"

Eperfetisiszta!!:)

bahahaha 2012.10.19. 10:51:08

@KrisztinaKrisztina: Konkretan Ausztriaban (illetve persze azon belul is Becsben) eleg nepszeru a tomegkozlekedes ingazo-korokben, mert jol mukodik. Ebbol adodoan (reagalva az elozo kommentedre) tele vannak az ingazojaratok olyanokkal, akik siman uldogelhetnek valami kavezoban munka utan.

mommmmo 2012.10.19. 10:52:16

@mommmmo:
Persze nem altalanositok, nyilvan a jobbmoduak kozott is vannak intelligens emberek. Gondolom azok, akik tisztesseges munkaval erik el ugyanazt, hosszu tavon kiszoritjak a zavarosban halaszokat az "elitbol"

Frau Holle 2012.10.19. 10:54:04

@mommmmo: Ebben reménykedem én is. (Épp ezt készültem leírni.)

fizetekmegegysort 2012.10.19. 10:54:14

@nigara: Mutasd már meg, hogy hol írtam, hogy nem igaz az, hogy így viselkednek vele!?
Annyit írtam, hogy véleményem szerint baromi negatív személyisèg, és ezen talán érdemes lehet változtatni. Egyébként tőlem leélheti az életét a "nekem baromi nehéz, mással meg mindig kivételeznek" áldozati struktúrájában is, ha neki ehhez van kedve. De az embernek van választása, és én azt vallom, ha valakinek az életében mindig minden rossz, mindig mindenki hülye, akkor az róla szól.
Mellesleg érdekes, a többi írországi posztban ledves, normális emberekről olvasam. A posztoló 2 éve mekizik a diplomájával, eszébe sincs külföldiekkel társalogni, utálta az előző munkáltatót, de most utólag az mégis milyen jó fej volt, ja és SZOLGÁLTATÓ SZEKTORBAN dolgozik, de utálja a vásárlókat. Szerinted ilyen egy pozitív személyiség?!

Furos 2012.10.19. 10:55:35

Kicsi szivem sotetebb mint Mozambique meg Jemen egyutt!
Minek szivjak az ilyenek a draga oxigent? Az ozonlyuk meg egyre nagyobb....

nigara 2012.10.19. 10:57:53

@olimba:
"mivel ott él a lányom a családjával, és a bátyám a családjával (ők már 10 éve)"
Azért ugye nem gondolod komolyan, hogy összeveted? amikor 10 éve kimentek, alig volt bevándorló, örömmel fogadtak mindenkit, stb... most a betelepült lengyelek-litvánok is kiutálják azt, aki más nemzetiségű!!!

"Mindenkinek van egy jó szava a másikhoz, ha lemész futni a tengerpartra, biztos, hogy többen is köszönnek, biztatnak"
hűű a világ csodája.... örülj neki, hogy ilyen környéken élhetnek a rokonaid - de ez nagyon nem az átlag!

"A nők nagyon csinosan öltözködnek, divatosak, elegánsak"
hűűűűűűű na itt abba is hagyom az olvasást.
Még a legelegánsabb környéken sem igaz ez. Persze mihez képest?....

Tényleg nem olvasom tovább.

elkoltozott. 2012.10.19. 10:59:02

ELolvastam.
Kedves posztoló, istenhozott a való világban. Mégis mit hittél?

Abba hogy Te magad milyennek állítod itt be magadat nem mennék bele.
De talán az elgondolkodtató lehet hogy a Mcdonalds és mondjuk egy felkapott normális étterem vendégköre között és és föld a különbség?
Igen ezzel azt akartam mondani hogy aki a Mekiben kajál az mind proli. Persze van kivétel de nem sok.
Tény én is van hogy betérek a mekibe ha már kb éhen halok de tudom h egy hambival kihúzom hazáig igy b évente 2x én is proli vagyok.
A menedzserednek van igaza ha nem tetszik lehet hazahúzni. És elárúlhatnád hogy mi az ami miatt nem tudod ezt feladni? Béreltek egy saját lakást? Vettél egy kisszéket meg egy franciaágyat? Vagy mi az ami ott tart de most komolyan.
Na mindegy kár fecsérelni a betüket.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2012.10.19. 10:59:07

Mindig elolvasom ezt a blogot, nem nagyon irok kommentet, de most nem állom meg.
Elolvastam a siránkozást, miért nem jó ott neki, majd ezt irta: "Szeretek itt élni, de az időjárást nem bírom. "

döntsd már el most akkor igen vagy nem, ez az egy mondat elárulja magad sem vagy tisztában mit irtál feljebb, kár volt megirni ennyi negativat, de azt megmondom neked a szép magyar időjárásból meg honvágyból nem fogsz megélni othon:))))

telepi vagány (törölt) 2012.10.19. 10:59:27

@d.z.: na ja, Magyarországon egy mekibe vagy pláza takarítói állásba bekerülni is protekció kell, mert millió jelentkező van egy állásra, Írországban meg azért megél belőle, kocsit vehet, jut mindenre
ha piacképes szakmát szerzett volna, akkor bizony most jobban élhetne
félre lett nevelve a kiscsaj sajnos, nem értem mire számított egy McDonald's-ban, hogy ő lesz a világ közepe?

utálja a viszonylag kulturált Írországot, de elmenne Dubajba élni, meg a millió pakisztáni, indiai, filippínó, indonéz csóró bevándorlóval versenyezni egy még alacsonyabb szintű munkáért, ott aztán kapna a pofájába kulturált viselkedést, meg megbecsülést

meg Spanyolország, Korzika, Egyiptom, mind csupa munkával kecsegtető, ideális kivándorlási célpont
komolyan? ennyi ésszel szabadlábon!?

az írek ferde divatjáról: minden országnak megvan a maga hülyesége, pl. Magyarországon is tréningruha, makkos cipő, otthonka, leggings, csípőnadrág, has kidobós póló, balerinacipő, lehetne sorolni... az írek máshogy igénytelenek
ÉS? Problem?
Neked nem kell úgy öltözni!
Rájuk nézni is csak akkor, kell, ha ők a vevőid, de azt a 10 másodpercet kibírod.

A fogaidat meg csináltasd meg mielőtt kivándorolsz, ne rohaszd el őket, mosd rendszeresen. Sok ezer eurót megspórolhatsz, ha egy 1 eurós fogkefével naponta 3-szor átsúrolod a fogaidat.
Vagy utazz haza fogorvosi kezelésre. Szerintem ez nem olyan nagy mutatvány.
Külföldön élő ismerős női hölgyek ahogy hazaérnek, rögtön olcsó magyar körmös, kozmetikus, fodrász, szoli stb túrát csinálnak a szülővárosukban. Mert kint nem engedhetnék meg maguknak.

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 11:01:11

@dabadab:

Egyrészt: valóban, ott nem csak a gazdagok engedhetik meg maguknak a kávézót....és természetes, hogy a busz, vonat, időben, pontosan, tisztán jön, tehát érdemes és lehet vele utazni!!

Én bejárós vagyok az agglomerációból, nem is valami istenháta mögötti helyről, hanem Dunakesziről....Kőbányára...alsó hangon heti 3x kb. 1,5 órát veszítek a MÁV miatt...ráadásul a vonatok koszosak, büdösek, tömegnyomor van, télen vagy fűtenek, és 35 fok van, vagy nem, és akkor megfagysz...borzalmas állapotok vannak itt Magyarországon, ezért is írtam a posztolónak, hogy haza ne jöjjön, ha annyira tré kint a dolga, akkor inkább próbáljon más valamit, máshol, máshogyan!!

nigara 2012.10.19. 11:01:28

@fizetekmegegysort: nem a személyiségéről írtam, és nem is érdekel.
A többi írországi postot elhiszed? ezt meg nem? miért?
megmondom: mert jó fényezni a dolgokat, és nem beszélni a rossz élményekről.
Ha valaki meg megteszi, akkor meg jön a "de-egy-hülye-ez" megítélés.

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 11:03:18

@nigara:
Neked nem furcsa, hogy a posztolónak csak sirámai voltak, de szinte semmi jót nem írt?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.19. 11:05:10

@furos: még a déli sarkot tudnám javasolni neki. ott aztán nincsenek se litvánok, se lengyelek, sőt, mekkdonallc sincs.

telepi vagány (törölt) 2012.10.19. 11:06:11

@olimba: igen, a posztolónak 2 éve alatt sem jött le, hogy Írországban a kocsma az nem a talponállót jelenti, mint Magyarországon, hanem pub, ami egy korlátozott választékú étlapot is kínál, tehát nem a féktelen vedelés és a tablettás bor és Bordosi sör-kevert-játékgép háromszögében ténfergők gyűjtőhelye

az ilyen ember mindenütt elveszett lesz

A magyar fiatalok mennyivel intelligensebbek, jobban öltözöttek, mint az írek?
Vidéki városi buszvégállomáson, ahol még kisebb településekre szállnak fel a buszra a fiatalok igazán súlyos arcokat látni, öltözködési, viselkedési kultúra a béka segge alatt van, csakúgy, mint a magyar lakótelepeken... tehát az íreket leszólni egy ilyen országból érkezve elég meredek dolog.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.10.19. 11:06:41

Már a cím sem határátkelőblog kompatibilis.A kemény mag már a cím láttán tudta mit fog írni ... :-)

Walter Hartwell White 2012.10.19. 11:07:12

"A felnőttek egy külön téma. Nem egyszer előfordult, hogy este 11-kor, záráskor még Happy Mealért jött a gyerekkel együtt. Hol tanítják ezeknek a nevelés tudományát?"

Küldjünk nekik egy Hoffmann Rózsát, lesz ám ott konzervatív köznevetés. Ööö, köznevelés. :]

nigara 2012.10.19. 11:07:26

@KrisztinaKrisztina: nekem nem furcsa, mert nem sirámai vannak, hanem tényeket írt.
Amik egyébként sztem igazak. Az írek, litvánok ilyenek.
Nem általánosítok, mint ahogy itt mindenki más teszi!!!
Azt mondom, hogy amit ő ott tapasztalt, az igaz - én is ezt mondom összegzésül, pedig nem a mekiből van tapasztalatom.

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 11:08:01

@telepi vagány:
Kedden a 3-as metrón Corvinus egyetemista futball drukkerek mentek a meccsre....üvöltöttek, törtek, zúztak, a vijjogójukat működtették a zárt térben, pedig szemmel láthatóan jó családból származó, normálisan öltözött emberek voltak...állati "szimpatikus" viselkedés az egyetemisták krémjétől, mondhatom!!

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 11:08:31

@nigara:
...és akkor miért nem változtat?

fizetekmegegysort 2012.10.19. 11:09:37

@nigara: Ne strapd magad. A tesómék 10 éve élnek külföldön "utolsó bevándorlóként". A tesóm ebből 8 évig buszt vezetett de soha semmi rossz tapasztalata nem volt. Pedig ott is összehányják az utcát a részeg népek.
Ja és tán nem ártana a szövegértéseden javítanod. Ugyanis azt sem írtam, hogy nem hiszem amit írt.
Ha meg a személyiség/hozzáállás és a tapasztalat alapvető összefüggését nem érted, akkor úgyis hiába mondom.

fénycsepp 2012.10.19. 11:10:40

nem azért, de Pesten (nem a kegszperebb kerületben) fizettem ki legalább egy huszast egy gyökérkezelésért, és persze a tömés külön volt.
Hogy az írek csúnyán beszélnek angolul, muhaha:D
Dubai meg király hely: októberben este (!) 38 fok van, kivaló sétaidő, nemdebár?

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 11:12:25

A férjem fél éve dolgozik külföldön, lakatosként. Ausztriában és Németországban felváltva. Jól tud németül, és nem veti meg a munkát. Semmi rossz tapasztalata nincsen....

KrisztinaKrisztina 2012.10.19. 11:13:36

@nigara:
Azért megkérdezhetjük, nem?? És talán választ is remélhetünk majd....?

madscientist 2012.10.19. 11:18:44

@mommmmo:

Mikor elkezdtem olvasni a kommentedet először átfutott rajtam, hogy bakker akkor én vagyok hibbant, aztán látom, hogy Budapest, ja akkor jó! Már értem...:)

Én csak arról tudok beszámolni, amit én láttam Bp-től kb 100 km-re délre, az, hogy a falvak kihaltak, az egy dolog, de a város is, üzletek, amiknél máskor egymásnak adtuk a kilincset, vendéglátós egységek,amikben általában telt ház volt most csak panganak, néhány szinte kong-bong...:s Piaci napokon még van egy kis pezsgés, de már nincs annyi árus se, mint régebben. Sokszor tapasztaltam azt is, hogy sok család a nem luxus kat. autót is eladni kényszerült, mert nem tudták fenntartani, sokan vannak azok, akik régen naponta használták munka miatt, manapság viszont csak tallonba van a kocsi (munka meg csak alkalmi), ha bevásárloni, vagy valami más kell kell, mert ugye faluban csak a kisbolt van, az meg elég drága...(a tömegközi ára meg arcpirító a jövedelmekhez képest)
Régen ezek a dolgok nem így voltak(10-15éve), és szépen lassan csúszik lefelé minden, hogy ez nyomor-e azt attól függ mihez képest, de jó úton van arrafelé azt hiszem. :(

redriot77 2012.10.19. 11:19:30

Hiba volna hazajönni a posztolónak amiért nem érzi jól magát a mekiben. A gyorsétterem az mindenhol gyorsétterem, a mek pedig hatványozottan az, a legprolóbb mind közül.

Ha ennyire fos miért nem váltasz? Miért nem próbálsz meg elhelyezkedni egy normális étteremben? Esetleg visszamenni takarítani? Inkább az ezerszer mint a meki: nem kell hatvanhárom dolgot egyszerre csinálni, nincs folyamatos nyomás, nem kell számodra elviselhetetlen emberekkel kontaktálni, jópofizni -> lehet hogy mégis inkább az való neked.

Alapjában véve mégis az éretlenség jön át az írásodból: élesen kritizálsz egy országot ami megnyitotta előtted kapuit és adott neked egy lehetőséget. Nyitottabnak és toleránsabbnak kéne lenned, mert a mostani felfogásoddal és világnézeteddel máshol is hasonló helyzetbe fogsz kerülni.

Az pedig hogy Egyiptomról és Dubairól gondolod hogy ott jobb lesz teljesen nevetséges. Esetleg muzulmán hitű vagy? Mert ha nem akkor ne is ábrándozz arról hogy ott emberszámba vesznek...

olimba 2012.10.19. 11:20:49

Kedves nigara!
A tengerpart a város egyetlen pontjától sem elérhetetlen, ingyen van, bárki lemehet futni, nem kell ezért ott lakni.
A bátyámék 10 éve élnek ott, sok helyen éltek már (Németország, Belgium, USA, hogy csak egyet kettőt említsek), szóval van tapasztalatuk, hidd el. A a lányom a családjával csak két éve él Dublinban, előzőleg Glasgowban éltek. Szeretnek ott élni, mindenki kedves velük. Igaz, nem a mekiben dolgoznak, ezt elismerem. És az is igaz, hogy nagyon jól beszélnek angolul, angol nyelven végezték el az egyetemet Magyarországon (mert bizony erre is van lehetőség), tehát dolgozni is tudnak angolul, nem csak kenyeret venni. Nem volt gondjuk az ír akcentussal egy percig sem.
Az, hogy a bevándorlók rühellik egymást, nos, szerintem, nem az írek hibája.
Az elegancia csapta ki nálad a biztosítékot? Én úgy láttam, nagyon sokan sportolnak, vékonyak (nincs olyan sok kövér ember mint nálunk, vagy akár Skóciában), és odafigyelnek az öltözködésükre. Koszos, rosszul öltözött ember a világ minden országában van, ha hiszed, ha nem. Mindez kizárólag az én tapasztalatom, az én véleményem, nem kell egyetértened vele.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.10.19. 11:21:14

Rákezdjek? Ismertek... amellett, hogy megvolt a Meki picit arrébb Londonban, ami az arab/ázsiai környék ellenére sem volt ilyen rossz. Felfogás kérdése. A konyha például jó, "hostessnek" meg a legszarabb. Inkább gyártok burgert, mint duzsvás asztalokat és WC-t sikáljak... Dehát ez a tapasztalat is arra motivált, hogy tessék befejezni azt a kurva egyetemet, különben burit süthetek egész életemben. És tádáám, most minden szép és jó. Drága poszter, tessék elvállalni valami csirkegyáros melót, a Meki máris arany helynek tűnik! de leginkább: ha panaszka van, akkor lépj máshova, de ne nyomorítsd magad!

bebradt 2012.10.19. 11:25:25

"Az írek furcsa angolt beszélnek, csúnya angolt, u-betűvel ejtenek sok mindent pl. a pénzt: money, azt úgy ejtik hogy muni, ami szerintem elég „parasztosnak" hangzik - de ők így beszélnek, hát el kell fogadni." - eddig olvastam. Bunko vagy az biztos, es gondolom buta is, de naiv mindenfelekeppen. Magyaroszag a neked valo hely, itt is lehetsz gyorsettermi felszolgalo.

pjotr007 2012.10.19. 11:25:53

Látom megint sok a tapasztalt mindenttudó ember itt.
Nyelvtudás, a magyarországon megtanult angol nagyon jó alap ha olyan angol nyelvterületre mész ahol azt beszélik, de pl. az írek, skótok egy angolra hasonlító más nyelvet beszélnek és még ott is vannak tájszólások, ha valaki úgy téved oda, hogy nincs angol területen gyakorlata a nyelvből, hanem csak az iskolai, akkor ha az ír nem figyel oda vagy nincs annyi esze akkor nagyjából egy büdös szót nem fog megérteni abból amit mond, de hozzáteszem, hogy ha egy dél angolt küldesz oda, akkor az is csak tippelgetni fog, hogy mit is akar az ír... De ugyanez van pl egy észak meg egy dél olasz között...
Az a baj, hogy a sok világot nem látott okoska úgy képzeli el a tájszólást, hogy az olyan mint nálunk, hogy milyen ízesen beszél ez a felvidéki, hát kurvára nem, mintha nem is egy nyelv lenne.
Az meg már a posztoló hibája, hogy több év alatt nem hajlandó megtanulni az ottani nyelvet, csak sír...

EMP 2012.10.19. 11:26:37

Ha csoro bevandorlo vagy, akkor az elet eleinte kemeny, de ha boldogulni akarsz akkor tenned kell erte. A nyavajgas nem old meg semmit, de az egy helyben toporgas es kinlodas sem.
Nem jo a melo? Keress masikat.
Nem tetszik az orszag? Koltozz mashova.
Nem szereted az embereket? Menj el programozonak.
Problemaid vannak? Suck it up and deal with them.

baliquez 2012.10.19. 11:26:52

"megvan mindenem az tény"

Ennyi. Majd érzed a különbséget ha hazajössz.

Bohooo 2012.10.19. 11:29:09

Szar munkahely es szemet fonok mindenhol van, ugyhogy en csak viccesnek talalom hogy a 0 korabbi munkatapasztalattal rendelkezo posztiro az elso tartos melohelye alapjan iteli meg az ir munkaeropiacot es ugy altalaban Irorszagot. Nekem ez olyan szagu, hogy ahelyett hogy masik helyet keresne inkabb tur ket evig, kozben folyton panaszkodik, a vegen meg hazamegy hogy de szar kulfoldon. Itt Angliaban is tobbnyire ilyen magyarokkal talalkoztam, es eleg kaka hozzaallas ugy gondolom, de majd ugyis meglatja a posztiro hogy az otthoni mekis munka se jobb, ott is van ugyanugy szemet fonok ha olyat fog ki...

Zka77 2012.10.19. 11:30:44

@mommmmo: igen. Az BP. Az már majdnem nyugateurópa. Mindig is vízfejű volt az ország.
De menj csak le vidékre, a kisebb települések kb a nyomor szélén vegetálnak.
Kedves postoló meg nyilván mazochista, mi a tökömért nem mond fel, ha utálja azt a helyet?

elkoltozott. 2012.10.19. 11:31:46

Még valami.
Az a legnagyobb gondod hogy zöld a banán? Meg hogy a litvánok lengyelek lusták az irek meg koszosak?
Addig ameddig ilyen kicsinyes dolgokon gondolkodsz és húzod fel magad, addig neked sehol sem lesz jó. Sajnos nagyon eltévedtél.
Kiváncsi volnék milyen Főiskolát végeztél. Talán bölcsész vagy hasonló.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.10.19. 11:32:00

nekem még az is nagyon teccik, hogy hiányolja a túrós batyut.
gondolom, a szürkemarhát is hiányolja, meg a pusztán a lován csertető csikóslegényt is, hogy a székelykáposztárul meg a gulyásrul már ne is beszéljünk. muhahhhahhhaa.

fizetekmegegysort 2012.10.19. 11:33:27

@pjotr007: Csak halkan kérdezem: ha te bárhová készülnél angol nyelvterületre, csodálkoznál azon, hogy nem a suliban tanult angolodat beszélik? Épp az a fura, hogy posztolót felsőfokú végzettséggel és nyelvvizsgával ez meglepetésként érte, és nem profitálni próbál belőle.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2012.10.19. 11:35:14

@telepi vagány: pont ezt akartam irni. Meg azt, hogy ha kikoltozunk kulfoldre, miota mervado, hogy az adott orszag nepe hogyan oltozkodik?
Mintha itthon mindenki elegans lenne. Es tiszta...

funfun 2012.10.19. 11:37:15

Eszem-faszom megáll. Szerintem neked büdös a munka, úgy, ahogy van. Mindegy, milyen országban.
Magadon kívül mindennel és mindenkivel bajod van. Mindennek és mindenkinek meg kellene változnia szerinted.
Nem értesz angolul, de parasztosnak tartod az u betűs kiejtést. Hát te vagy paraszt picsa, elnézést minden paraszttól.
Ha én lennék a barátod, már rég elhagytalak volna, nyávogós kis ribanc.
Ha hazajössz munkát keresni, önéletrajz helyett küldd a posztodat, hadd tudja meg leendő munkaadód, kit venne fel.

GolyofogoToni 2012.10.19. 11:37:16

De miert is van ez, hogy ilyenek a magyarok is a vilagban? Mert az irigyseg bele lett nevelve az emberekbe... nem örülnek a masik sikerenek, inkabb a masik sikere kellene, hogy ösztönözze öket arra, hogy ök is csinaljak a dolgukat. Neeem. Irigykednek, köpködnek, furjak a masikat, ahelyett nem a beszükült latasmodjukban neznek a külföldi orszagokat, az embereket, a kulturakat...

madscientist 2012.10.19. 11:37:34

@pjotr007:
"Az a baj, hogy a sok világot nem látott okoska úgy képzeli el a tájszólást, hogy az olyan mint nálunk, hogy milyen ízesen beszél ez a felvidéki, hát kurvára nem, mintha nem is egy nyelv lenne."

:D
Ez így vagyon biza...pl családnak is nagyon nehéz elmagyarázni mi az a dialektus, úgy, hogy a magyar nyelv nem is ismer olyat. :)
Másrészt a külföldi cimbiknek is bizony meglepő, hogy hogyan létezhet egy olyan ország, ahol nincs dialektus, és ha teszem azt Békéscsabáról elutazok Győrbe, akkor is tudok majd kommunikálni! :P :D
A dialektusra sajna nehéz előre felkészülni, de az irodalmi nyelv jó alapokat ad hozzá persze :)

Bohooo 2012.10.19. 11:39:11

@mommmmo: annak jo nagy resze turista vagy kulfoldi expat... :) vagy a felso 10000 resze, akik a starbucksban dekkolnak a 900ftos kavejukkal... Szemelyesen ismerek sok ilyet (sajnos) ugyhogy ez nem spekulacio.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 11:41:10

Egyébként nem értem a tisztelt ide kommentelők problémáját. Hogy a posztoló fiatal, az mindenkivel megtörténik az életben. Hogy tapasztalat híján gyorsétteremben kötött ki az is. Hogy nem szeret ott lenni az is. Meg nem értem miért baj az, hogy valaki szocializálódik valamiben, akkor szúrni fogja a szemét olyan kinti dolgok, ami az itthoni szocializációval abnormálisnak tekinthető:

- Mert nálunk nem járnak be az emberek pizsamában a mekibe.
- Meg nincsenek ennyire elkanászodva a gyerekek.
- És (talán) még az sem üdvözlendő, hogy este 11kor még tömik a gyereket kajával.

Szóval sose fogom megérteni a kommentelők lelkivilágát, de talán nem is kell. A munkahelyről leírtak nagyjából az egész világon egyezik. Tré munka de legalább mindig van és ha nem verekszel vagy dugod a pöcsödet a majonézbe innen mehetsz nyugdíjba. Feltéve ha akarsz. Az szerintem megint csak jogosan szúrja a posztoló szemét, hogy kosz van a konyhában. Ott, ahol kajával dolgoznak elvárható lenne, hogy patika tisztaság legyen. / Élek a gyanúpörrel, hogy férfi főnök van./

Ami a műszak végi takarítást és az adott nyelven való kommunikálást illeti ismerős szitu. De lehet kezelni ha az ember nem szól és nem stresszel csak időről-időre úgy alakítja a dolgait, hogy neki jó legyen.

Szóval én gratulálnék a posztolónak mert ha másra nem tapasztalat szerzésre jó volt ez a kiruccanás. A többit meg majd hozza az élet. :)

Muscari 2012.10.19. 11:41:34

Hat, meg nem olvastam el a kommenteket, nem is lesz ra idom sajnos, de szerintem mar biztosan leirtak elottem: Ennyire nyavajgos, picsogos posztot meg itt nem olvastam, talan Bugrise volt ilyesmi, emlekeztek meg ra?
Igen, az ilyen menjen csak haza, probaljon meg otthon elhelyezkedni, probalja ki a Mekit otthon, hogy hany bort nyuznak le rola, probaljon meg minimalberbol elni Mo-n, aztan akkor sirjon a szaja. Mi a budos francert nem keresett mar masik munkat, ha ez ilyen szar? 2 ev alatt nem tudta rendes szintre felhozni az angoljat ugy hogy mar volt kozepfokuja?
Fel kene noni surgosen.
Az altalanositasok meg... Utalom a lengyeleket, litvanokat, ireket, mindenkit? Hogy is van ez? MIndenki hulye csak en vagyok a helikopter?
Na sikerult jol felhuzni magam, most megiscsak elkezdem olvasni a kommenteket, legszebb orom a karorom:-)

Taxomükke (UK) 2012.10.19. 11:46:51

Hátbazmeg, ezt nem bírtam végigolvasni... ha ennyire szar volt, mi a francra vártál ennyi ideig???? Kiléptem volna, és keresek mást, vagy elhúzok haza vagy bármi. Azért csinálták ezt veled, MERT HAGYTAD.
Nna, megnézem a kommenteket. Valószínűleg nem én voltam a legkeményebb.

koookusz 2012.10.19. 11:47:19

De fura h itt mindenkinek ekkora a pofaja...en is probalkoztam mar kulfoldon, meghozza Amerikaban, tipliztem is hazafele amint tudtam. Pedig jo munkam volt, megbecsultek, latszolag minden rendben volt, en megsem tudtam magammal mit kezdeni. A penz baromira nem minden. Most Budapesten elunk a kulfoldi emberrel, minden fillert beosztunk, megis boldogok vagyunk. Kedves Blog-iro gyere haza, ha nem erzed jol magad! Nem igazan ertem mi ez az uj trend, h diplomas fiatalok kulfoldon wc-t pucolnak napi 12 oraban, s ettol el kene ajulni...lehet tobb penz, de megis gyulolod az eleted nagy reszet, hiszen a munkadat utalod ahol az idod nagyreszet toltod, aztan sokan a kis kenyszerszallasukon beesnek az agyba, szunya, s indulhat a kovetkezo nap. Szerintem ez nem elet. Mi a hosszutavu cel? Megszedem magam s aztan mi lesz? En elhiszem h itthon nem a legjobb anyagilag, de nem hiszem h jobb mashol a mocsokban turni napi 12 orat. A szakmunkasokat megertem, ha tehetnem en is inkabb elmennek villanyszerelonek Svajcba, az megeri.

fingerbangs 2012.10.19. 11:51:59

"Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni" - mondta Orbán Viktor kormányfő vasárnap a Tv2 Napló című műsorában.

ennyi!

fifibá55 2012.10.19. 11:52:39

Arra azért kíváncsi lennék, mit ért a posztoló jó pénzen, ami miatt (vélt?) szenvedéseit tűri. Itthon felsőfokú végzettséget szerzett, úgy látom. Csodálkoznék, ha utóbbival nem jutna többre.

genyamagyar 2012.10.19. 11:53:50

Van egy ismerősöm, hölgy az illető. Németországban dolgozik, már a harmadik tartományban, illetve a harmadik városban. Állandóan csak nyavalyog, hogy így rossz itt, úgy rossz itt és legszívesebben hazajönne.

Kérdeztük, hogy mi a baj?

Kiderült, hogy az a baja, hogy messze van a kedvesétől, többszáz km-re. Ja és igen: a kedvese echte német fiú, valahol Frankfurt környékén él, míg ő Stuttgartban dolgozik.

De akkor miért az országgal van baja? És miért is akar hazajönni? Néha nehéz a nőket megérteni... :)

Riki27 2012.10.19. 11:53:55

@flash.gordon:
Itt nem azzal van a baj, hogy a postoló számára idegen viselkedési formák nem elfogadhatóak, hanem az, hogy ne panaszkodj, hanem lépj tovább!

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2012.10.19. 11:55:08

Ha valaki ennyire felkészületlenül megy külföldre, annak általában egy ilyen poszt lesz az eredménye. Azt hiszem, ezen nincs is mit tovább kommentálni.
............................................
www.kulturtapas.com

genyamagyar 2012.10.19. 11:56:29

@koookusz: "en megsem tudtam magammal mit kezdeni."

Hogy érted ezt?

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 11:59:47

@Riki27: Jó de ö ezt éli meg ezt akarja leírni akkor miért ne tegye meg? Vagy, hogy írjon rossz dolgokról úgy, hogy nem tünjön panaszkodásnak?

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.10.19. 12:02:38

A rövid tanulság : el kell(ene) döntenie az embernek, mit is akar az élettől és ezért mennyit hajlandó nyelni, tenni. Ennyire egyszerű a dolog, mindegy, hogy itthon élsz, vagy külföldön.

genyamagyar 2012.10.19. 12:03:19

@flash.gordon: Nézd, az a baj, hogy nem hiteles. Mintha valaki azt írná, hogy: Kimentem Kenyába. Elkezdett fájni a fogam. Kurva Kenya, egy szar ország! :)

rajen 2012.10.19. 12:03:25

Egy hihetetlen elkeserítő történet következik, hogy mindenki okuljon belőle.

„Észak-Koreai történetemet szeretném elmesélni. Még nem zárult le, de folyamatban van a lezárása. 2001. szeptember 10-én érkezünk a barátommal Phenjanba, aki már egy éve kint élt. Azóta semmit nem tudok a világban történtekről, mert itt nincs semmilyen újság, vagy tévé. Eszem ágában sem volt elválni a megszokottól, mivel imádom a virslis batyut. Ez a kedvencem, és Észak-Koreában ez nincs. Sőt semmilyen batyu nincs. Nem volt boldog gyerekkorom, de azért nosztalgiával tekintek rá. Akkor még nem kellett dolgoznom, és túl sok külföldivel sem találkoztam, most meg ez a sok rohadék vesz körül. Gyűlölöm őket. De nem akartam elhagyni a barátomat se. Nem is tudom. Fogalmam sincs. Nem tudom, mi vett rá, hogy külföldre menjek. Csak úgy. Nem tudom. Talán azért? Nem hiszem. Na mindegy.

Ugyan felsőfokú nyelvvizsgákat szereztem észak- és dél-koreai nyelvből, de mikor megérkeztem, semmit nem értettem abból, amit beszéltek. Egy hétig üvöltöttek velem a kihallgatócellában az észak-koreai határőrök, aláírtam valami papírt, akkor végre abbahagyták, és beengedtek az országba. Először egy sertéstelepen kezdtem el dolgozni, aminek nagyon örültem, mert azt hittem, a rossz koreaim miatt sosem kapok itt munkát. A disznók fenekéről kellett levakarnom a szart napi 16 órában, ezt egy koreai lány magyarázta el, mielőtt meghalt tífuszban. Az ő helyére kellett beállnom. Minden nap jobban utáltam a munkát, de kellett a napi fél szem rizs, amit a munkámért kaptam. Három évig dolgoztam itt. Meg voltak elégedve velem, ezért ezután már csak két évig kellett várnom, hogy áthelyezzenek egy jobb munkakörbe, mivel magamtól egy lépést sem tettem azért, hogy elkerüljek a telepről. Végül átkerültem a phenjani központi hullaházba, ahol a holttestek előkészítésével kellett foglalkoznom.

Az észak-koreaiakról (blöeee)

Utálom őket. Az összes ugyanolyan ruhában van, ilyen zöld zubbony, férfiak-nők egyaránt. Vannak, akik télen is rongyokban járnak. Egyszerűen nem értem, mínusz 20 fok van, ők meg ott dideregnek az utcán. Sokan meghalnak, mert nem esznek eleget. Egyszerűen nem értem az északi-koreai mentalitást. A biciklijüket a leglehetetlenebb helyekre teszik. Hajlonganak, ha meglátják valamelyik Kim portréját a falon. Egyszerűen érthetetlen, mert az összes Kim portréja mindenhol kint van. Vannak bunkók, például a katonák van, hogy jól megvernek, meg a rendőrségen is jól meg szoktak verni minden nap, amikor jelentkeznem kell, hogy még az országban vagyok. Őket nagyon utálom, bunkók. Az észak-koreait mindenki elég parasztosan beszéli, én klasszikus észak-koreai nyelvet tanultam, nem ezt a halandzsát. Talán azért nem értem, mert folyamatosan üvöltenek velem. A hullaházban tök primitívek a vendégek, van, hogy éjjel 2-kor képes meghalni valaki. Ledobják az épület elé, én meg cipelhetem fel a hetedik emeletre a hideg holttestet. Ezt óránként majdnem kétszer. Ezek a koreaiak állandóan meghalnak. Komolyan mondom, csodálkozom, hogy valaki még életben van ebben az országban. És mennyi alultáplált! Ezek biztos nem főznek otthon semmit. Egyszerűen rettenetesek.

A munkahely (öööúúáááhhhöööö)

Rengeteg a külföldi. Rajtam kívül van egy litván, meg egy lengyel, de utálom őket, állandóan lógnak. Semmit nem csinálnak. Felmosom a szart tíz percenként, azok meg kint kártyáznak, pihennek. Egyszer magyarul beszéltem magamban, erre jól letolt a főnök, hogy beszéljek észak-koreaiul. Mondom, akkor lelépek. Végül nem léptem le, mert jól megvert. A lengyel meg a litván persze mindig hazamegy. Van, hogy be se jönnek. Akkor legalább nem szarnak a padlóra. De ezek ketten átvették a hatalmat. Addig sírnak a főnöknél, amíg semmit nem kell csinálniuk. Ha én sírok, akkor semmi. Pedig állandóan sírok. Át akartam kerülni a kemencéhez, mert ott csak be kell tolni a hullát a tűzbe, és kész. Nem szeretek emberekkel foglalkozni. Persze mindig engem osztanak be a vízcsaphoz, hogy lemossam a testeket. Aztán meg beosztanak a kemencéhez. Mondjuk így rend van mindenhol, mert ha a lengyel meg a litván kerül bárhová, rögtön odaszarnak, én meg hanyattesek. Szóval sok itt a használhatatlan ember. Kikészülök teljesen tőlük. Minden nap felvágom az ereimet, de azért nem olyan rossz itt. De az észak-koreaiak a legrosszabbak. Persze, mert ők párttagok, én meg nem, azt hiszik, ők mindent megtehetnek. Amikor csak a hullákkal vagyok beosztva, az nem olyan rossz. Ők legalább csendben vannak.

Az időjárás (áááöööhhháárr)

Az időjárást is utálom. Aki elviseli, hogy éjjel mínusz húsz fok van, nappal meg plusz ötven, annak biztos tetszik. Nekem nem. Az egyik nap nem égtem vörösre, az jó nap volt. Még kirándulni is elmentem, persze közben többször mínusz húsz fokra zuhant a hőmérséklet. Talán mégis inkább otthon kellett volna maradnom, nem tudom. De itt egy órán belül megtapasztalhatod a Föld összes égövét. Ez elég idegtépő.

A kaják (blöööeeeeáááöööö)

A kaják is szörnyűen. Rizs, csótány, patkány, fű. Nem ehhez szoktam. De még a patkány íze sem hasonlít az otthonira. Talán a csirke és a disznó közé tenném, de igazából nem emlékszem, mert rég voltam otthon. Már el is felejtettem az összes étel ízét. A kaja itt elég olcsó, mert nem lehet kapni. Hiányzik otthonról a cukorral töltött csokitorta, meg a vattacukros krémes. Otthon ezek voltak a kedvenceim.

Végszó (áááöööööhrrrr)

Szeretek itt élni, bár az időjárást nem bírom, az emberek elviselhetetlenek, az étel ehetetlen, és a pénz kevés. De akinek tetszik, maradjon, nekem még igen. Szívesen élnék más helyen is, például, Afganisztán, Mianmar, Guatemala, vagy Fehéroroszország. Ki ne élne szívesen ezeken a helyeken? Na, mindegy, még kitalálom. Fogalmam sincs. Meglátjuk. Mindenkinek sok sikert az életben, nekem nagyon bejött!”

öt görög 2012.10.19. 12:04:33

@Hentes2: már csak azt nem értem, hogy miért itthon tanulnád ki az 1000EUR/30 perces munkához való szakmát. Hiszen már most mehetnél a választott piacra, garantált lenne a patent nyelvtudás, helyismeret.
Ja, hogy ez a reménytelen, szar ország mégis tud nyújtani valamit.

Taxomükke (UK) 2012.10.19. 12:05:29

@Whave: Egyetértek.
Valamelyik nap láttam egy hirdetést: a Tescónál a bevásárlókocsikat kell visszatologatni 7,80 fontos órabérért. Nem rossz pénz ezért.
Vagy gyere el ápolónak, itt nem kell lengyelekkel meg litvánokkal osztozni a jón. Persze ha hánynod kell a mások seggének a törlésétől, akkor ez sem neked való...
Majd szólok, ha tudok egy igazgatói állást, jó?
(I'm from Degec.)

trekk 2012.10.19. 12:07:41

Ugye ismeri azt az anngol mondast, hogy nincs rossz idojaras, Csak rossz oltozet (bocs ha mar irtak, mindent nem olvasta)
mindig lehet uj munkat keresni, de akarhol van is az ember, dolgozni azt kell, panaszkodas, onsajnalat semmire se jo. Fel kell noni egyszer.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 12:08:54

@genyamagyar: Hát szerintem peig igenis érezheti magát rosszul egy mekiben. :)

És itt nem ab ovo az országról hanem a környezetéről volt szó.

Benece 2012.10.19. 12:08:55

csak a pénz, pénz, pénz és munka, munka, munka mi?
- más nem is számít. Nem. Miért is számítana hiszen az élet csak munka, munka, munka pénz, pénz, pénz.
- igen ennyi az élet ügye, emberek csak ennyi? - semmi más mint keményen a lelkedet odaadva, dolgozz. (Tökmindegy milyen szinten és menyit tanulva, ha becsületes és tisztességes vagy szopásra ítélve eladd a lelkedet. )
. - azért hogy részt vehessél egy olyan társadalomba ami, teljes mértékben arról szól, hogy dolgozz keményen, nyelj le minden fasssságot és akkor jó kis, szép kis, benevelt alattvaló lehetsz, azok alatt akik üzemeltetik ezt az egész lassan globális rendszert.
Aki meg nyafogni mer mert a szíve mélyén érzi hogy ez egy fasssság és ráadásúl értelmetlen faság az egy csíra fasz.

- Na de lehet, hogy tényleg így van hiszen: ez a világok legjobbika és, máshogy úgyse mehetne, lehetne csak így…mi?

A jó F szom emberek hát mi van már veletek.

SPU 2012.10.19. 12:09:24

Jó írás, tetszett.

Végre nem egy önigazoló lelkendezés. Szar éghajlatú országban, szar helyen szar melót végezni szar dolog. Bizonyos helyeken még akkor is rossz dolgozni, élni, ha az ember több pénzt kap. Bátor vagy, hogy, ezt ezen az (képmutató) helyen le merted írni. Nota bene: egy McDonaldsbe vagy hogy írják vevőként sem tenném be a lábam, nemhogy dolgozni. Kivéve persze, ha az éhség vagy a nyomor odáig juttatna, amit szívböl nem kívánok magamnak, mint hogy másnak sem. Mivel azonban Magyarország fele nyomorog, ez sajna realitás, jobb tehát, ha idóben hozászoktatjuk magunkat, Damoklész mekdanöldsze, azért se nézem meg, hogy írják, ott lebeg mindnyájunk feje felett.

Kösz a posztért - kitartást és jobb melót!

Riki27 2012.10.19. 12:10:59

Én ezt a postot a feléig voltam képes elolvasni, mert annyira felháborított. Miért hiszi azt még mindig mindenki, hogy a szomszédban kolbászból van a kerítés? Ha nem tetszik miért nem lépnek tovább az emberek? Tényleg az a legegyszerűbb, hogy leszóljuk a más kultúrát majd sírva hazarohanunk anyu szoknyája mellé? Az önsajnálatról és mások sajnálatának kicsikarásáról már nem is szólva. Ha nem tetszik a rendszer el lehet menni. Magyarországon is zavart valami azért mentél külföldre. Van más ország, város, munkahely is. Változtass!!! Az a legegyszerűbb, hogy panaszkodunk, hogy mindenki rossz rajtunk kívül, ami lehet, hogy igaz, de akkor meg MIÉRT NEM MÉSZ MÁSHOVA DOLGOZNI?????!!!!! Komolyan nevetséges és felháborító ez a post.
Pár hónappal ezelőtt amikor hazarepültem Angliából, beszélgettem két sráccal. Az egyikőjük épp akkor utazott haza végleg, hogy visszaköltözzön Nyíregyházára. Arra a kérdésemre, hogy miért akar épp most a jelenlegi gazdasági helyzetben hazaköltözni, az volt a válasza, hogy mert elege van a sok homoszexuálisból; mivel London Soho környékén dolgozott egy üzletben. Kérdem én, nem lehet máshova menni, ha nem tetszik? Csak azért, mert itt külföldiek vagyunk, még ugyan úgy válthatunk munkahelyet. Azt hinném, hogy azok akik külföldre mennek dolgozni azok épp azok az emberek akik nem törődnek bele a "rosszba", hanem mernek változtatni. De egyre többször szembesülök azzal, hogy nem. Kimennek külföldre szerencsét próbálni, és ha valami nem megy simán akkor már az egész rossz. Hát kérem külföldön is magunk vagyunk és mi vagyunk a magunk szerencséjének a kovácsa, szóval, ha már egyszer mertünk kockáztatni, akkor merjünk annyiszor ahányszor csak kell!!!

mirx 2012.10.19. 12:12:42

Attól, hogy egész nap a mekdonáldszban cs..em a rezet, azt hinni, hogy a városban élő tízezrek-százezrek MIND odajárnak, azért igen alacsony intellektusra vall. Iszonyú jókat lehet enni az íreknél, olyan vadételeket készítenek, hogy a székről leszédülsz! Ha a posztoló kiszabadulna a meki-lidl-pláza élettérből, amiben mozog (nagy diplomás entellektüell létére ugye), akkor talán valamit megértene ebből az egyébként barátságos, szívélyes és kultúrált országból. És egyébként az ír akcentus nagyon kedves és eredeti - ezt is csak az érti és érzi, aki NORMÁLISAN tud angolul.

fizetekmegegysort 2012.10.19. 12:13:20

@flash.gordon: Tudod fura, hogy CSAK rossz dokgokról ír. Ráadásul mindenért MÁS a hibás.

öt görög 2012.10.19. 12:15:32

@fizetekmegegysort: hogy el kell menni külföldre, azért meg magyarország hibás...ugye.

2012.10.19. 12:16:28

Kedves posztoló!

Pontosan mennyi az a nem rossz pénz? Nettóban?

Elchango 2012.10.19. 12:17:25

@rajen: de hulye vagy bazd meg.....:-))))))))))most itt rofogok majd magamnak vagy fel orat.
Honnan a picsabol tudtad ezt osszekapalni?

Riki27 2012.10.19. 12:18:39

@flash.gordon:
Szerintem meg se kellett volna írnia. Bár lehet, hogy már a körülötte élőknek annyit panaszkodott, hogy azok javasolták neki, hogy inkább írja ki magából, mert ők már unják.
Szerintem amiatt, hogy ő nem tesz semmit a saját helyzetének jobbá tételéért, nem minket blog olvasókat kellene büntetnie egy ilyen írással. Az elmúlt pár hétben nem olvastam a blogot, de most eléggé megbántam, hogy épp ezt a postot választottam a "visszatéréshez".

S. Lala 2012.10.19. 12:21:40

Kedves Beáta!

Nekem az az érzésem, hogy elsősorban önmagaddal vannak súlyos problémáid, és ezt vetíted ki a környezetedre. Ezért köszön vissza mindenhonnan a rossz.

Szerintem egyszer állj meg, és gondold végig, hogy ki vagy, mit szeretnél igazán, és indulj el arrafelé. Valószínűleg nehéz lesz, minden kicsi lépésért nagyon meg kell küzdeni, és a tempó nagy mértékben függ a realitásoktól.

De ne felejtsd el, hogy ez a Te életed, és a Te feladatod, hogy jóra fordítsd. És olyan lesz, amilyenné Te teszed.

Mindig van lehetőség változtatni, kilépni a helyzetből és másikat keresni helyette. De a lehetőséget neked magadnak kell észrevenned, magadnak kell utánamenned.

Ez sokszor azzal jár, hogy feladd a járt utat a járatlanért. Ami kockázatos. De anélkül meg nincs siker.

Szóval, hajrá, csak nyitottan, pozitívan, optimistán és kitartóan!

Aztán remélhetőleg újra hallunk Rólad - akár Írországból, akár Spanyolországból, akár Magyarországról, és akkor talán már sütni fog a nap feletted is!

GolyofogoToni 2012.10.19. 12:25:19

@rajen: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

monett 2012.10.19. 12:25:33

én itt élek, és akikről ő beszél, hogy pzsiben mennek az utcán, meg 2kg smink van rajtuk stb. azok a gipsy-k. igy hivják őket itt az irek, és igen itt is vannak, csak szőkék, vörösek, kék szemmel, de úgy viselkednek ahogy azt otthon megszoktuk tőlük. csak itt nem annyira szegények. nem csodálom ha velük meggyűlik a baja, mert nagyon erőszakosak, és durvák. ha valaki látta a Blöff cimű filmet az angol cigányokról, kb ilyenek itt is, lakókocsival stb.

Leprechaun in Blue 2012.10.19. 12:27:19

Kedves Beata!
Nem szoktam hozzaszolni a posztokhoz, de elegge felhuztam magam a panaszaradatodon. Tudom, hogy az elejen milyen nehez, foleg, ha pocsek melod van. De mi lenne, ha kicsit korulneznel a mekin kivul is Irorszagban? Tudod mennyi minden szep helyre el lehet menni Dublinbusszal is a kornyeken? Plane ha ott van a baratod, autoval! Ja, hogy esik az eso?!?! Van vizallo ruhazat, azonkivul oceani eghajlatra jottel, megis mire szamitottal? Mi lenne ha nem csak a “25-evesen-6-gyerekem-van-es-pizsamaban-jarok-mekibe” irekkel es bevandorlokkal baratkoznal, hanem elmennel, es kevesbe beszukult emberekkel is ismerkednel? Csatlakozz egy sportklubhoz, sokat segitene a szocializalodasban. A konyvtar ingyenes, es a kozponti konyvtarban (Dublin, ILAC Center), szamtalan ingyenes program van fiataloknak (jo, foleg idegen nyelvi programok) de talalkoznal masokkal is a magyar-lengyel-litvan korokon tul. Nem mellesleg, gyakorolhadnad az angolt is.
De ha tenyeg haza akarsz menni, akkor menj! Menj el dolgozni otthon, nojj fel, es szerezz tapaszalatot. Mert szukseged van ra!
Egy egyedul uj eletet kezdo, harmincas no Dublinbol, aki nagyon jol erzi itt magat (a mezeshetek idoszakon tul is :)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.10.19. 12:30:48

@rajen: ZSENIÁLIS! 5*! A posztoló véleménye azért érdekelne erről.

Amúgy feltűnt, hogy a poszt írója kb évente egyszer reagál a kommentekre? kegyetlenek vagyunk.
VAAAAAGY fizetett BÉÉÉÉRTOLLNOKOK írjék ezeket a kamu írásokat:)

Anyátok picsája! 2012.10.19. 12:31:26

Aki fostos annak tökmindegy hol van, csak szopni fog.

Sanyi9 2012.10.19. 12:34:31

@rajen: ez nagyon ott volt. :D Mar konnyeztem a rohogestol. =))

Krisztian04 2012.10.19. 12:34:47

Csakis annyi a baj hogy meg soha sem dolgoztal Magyarorszagon.

Menj haza keress munkat es berelj lakast a fezetesbol es vegyel autot. Persze eloszor talalj munkat. Meg a mcdonaldhoz is procekcio kell es akkor megcsak nem is vagy bevandorlo.

Az ireket meg szerintem ne nezd le mert eleve lengyelekkel es litvanokkal dolgozol a vasarloid pedig prolik. Otthon ugyanezek az emberek nemcsak bunkok de meg rasszistak is.

Fogd meg az oneletrajzodat es vegre keress magadtol munkat amit szeretni fogsz. Talan az irek is jobb emberekke valnak majd. Nem az ir tarsadalomnak kell valtozni hanem neked. Olyan emberekkel kell korulvenni magad ahol jol erzed magad.

Menj haza es keress munkat es elj egy kicsit. Jo esely van ra hogy sirva mesz majd vissza Irorszagba.

Taxomükke (UK) 2012.10.19. 12:34:51

@elkoltozott.: Hagyjátok már a faszomba békén a bölcsészeket! Különben is, a bölcsészettudományi intézmény általában egyetemen, nem főiskola.
Én is bölcsészkaron végeztem, oszt mégis megélek. Képzeljétek el, nem mindenkinek áll rá az agya a reál tárgyakra... hihetetlen, mi?

kismorgó 2012.10.19. 12:40:17

Te vendég vagy abban az országban, így elég nagy parasztság lefikázni őket....
Az, hogy hogy beszélnek, hogy hogyan öltözködnek, élnek, viselkednek, miket esznek, mind-mind olyan dolgok, amikről lehet vélemnyed, de ha vállalod, hogy odaköltözöl, és ott élsz, akkor BE-KELLENE-ILLESZKEDNI!
Nem azt mondom, hogy élj úgy, ahogy ők, de nincs jogod fikázni őket...

Ennyi

Szerintem tipikus áldozat vagy, aki vagy sehol, vagy csak nagyon nehezen fogja tudni jól érezni magát...

Dolgoznod kell még ezen, lévén ez a 2. munkahelyed életedben.

iambalint 2012.10.19. 12:41:22

szerintem a posztoló életképtelen.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.10.19. 12:42:03

Fiatal még, ne ekézzétek szegény posztolót... Nem mindenki a olaj platformok császára, na :)

Amint Bea megismer más szakmákat és többet lát változni fog a véleménye. Itthon 40 ezerért lehet csirkét pucolni (papíron 4 órás melóban) és nagyon sokan örülnének még ennek a munkahelynek is...

Jól írták fent többen, hogy célokat kell kitűzni, amelyre tudatosan minden nap odafigyelni. Kicsi ráfordítás, de mindig. Félretenni 1 egység pénzt, megtanulni egy új szót, írni közösségi hálón annak akinek legrégebben írtál...

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2012.10.19. 12:42:43

ejj megjöttem, bár ne jöttem volna :-)
Nos valahol olvastam egy ilyet: "hogy ha egy dél angolt küldesz oda, akkor az is csak tippelgetni fog, hogy mit is akar az ír... " - úgy butaság ahogy van! Én Anglia igen déli részén dolgoztam, és rengeteg volt az ír vendég. Nem voltak gondok egy percig sem. A cseh tanulólánykák, akik körberajzolták, hogy mit akarnak mondani, azok persze nem értették, mert még a "rendes" angolt sem nagyon. Akkor mondták mindig kedvesen az angolok, hogy ugyan ne bánkódj, mi sem értjük őket. Holott ez azért nem volt így, afféle szólásmondásként terjengett.

Node, posztíró! Nem sorrendben, ahogy eszembe jut, mert még egyszer nincs kedvem egy ilyen borzalmasan megírt művet végigolvasni, előszörre is csak a kíváncsiság vitt végig rajta.

Étel: ez is bevett mondás, hogy az étel rossz, úgy amblokk a Britt szigetek területén. Mindenkinek az a jó, amit szeret.
Kedvesem sosem járt sem Angliában, sem Írországban, sem máshol a szigeteken. Mivel neki is "azt mondták" hogy a kaja rossz, nem forszíroztam. Viszont én itthon is simán megcsinálom magamnak a full english-t, porridge-ot, stuffing rolls-t, roast potatot. Nézegette, jól nézett ki, beleevett, most meg követeli :-D Szóval az étel nem rossz, mindenki mást szeret. Gondolom itthon sem eszi meg mindenki a pacalt, sóskát, parajfőzeléket tojással, stb.
Nyelv: meg kell tanulni. Az angol oktatás nem a legjobb Magyarországon, de azért nem olyan rossz. Én speciel kéttannyelvűbe jártam, volt angol lektorunk aki anyanyelvű angol volt. Elsőre mi is csak néztünk, de 1-2, rossz esetben 3 hét alatt teljesen rááll az ember, ha van mire építeni.
Ha egy akcentust megszokott az ember és tényleges tudás is van mögötte bárkit megért. Lehet hogy nem elsőre, én is kérdeztem vissza írtől amikor először jöttek, beszélgetni kell velük egy kicsit és máris gondmentes a dolog, A skótokat pl elsőre is könnyű érteni, az r betűzésük könnyű a magyar fülnek.
Az hogy szerinted egy akcentus "parasztos" az téged minősít, kedves posztíró. Ilyen butaságot mégis melyik főiskolai végzettséghez adtak???
Benned van a hiba, akárki akármit mond. Mindent azzal lehet megcsinálni, aki hagyja. Tán ha nem szenvednél ott minden nap látványosan mindenki másképp állna hozzád.
A piszkos munkát arra hagyják, aki megcsinálja. Szerintem minden nap rád van írva az életutálat, lógó orral látványosan szenvedsz. Egy ilyen emberre én se lennék kíváncsi. Ne csodálkozz, ha veled csináltatják amihez nincs kedvük. Az írek alapból gyűlölik az ilyen áldozat mentalitást. Ha te sem csinálnád meg a "szemét melót" kénytelen lenne megcsinálni más, vagy kirúgnak. És? Úgyis utálod, nem?
Miért nem mondod, hogy nem, veled ezt ne csinálják meg?
Az, hogy a többi külföldivel nem így bánnak, az megintcsak nem az ő hibájuk. Az utálom szó ismételgetését 2-3 évesen egyébként a normális szülők kinevelik a gyermekükből, veled nem tudom, mi lett....
Hány helyre jelentkeztél, hogy kitörj ebből? Házalsz minden nap jó éttermeknél, hogy vegyenek át és hogy új helyre költözhess?
Mert rossz hely minden országban/városban van. Ld: index.hu/belfold/2012/10/18/buntetheto_a_szuk_lakasban_nyomorgas/

Aki nem akar, ne menjen ki. Gondolom indulás előtt senki nem tájékoztatott a várható időjárásról, nyelvjárásról és arról melyek a város alacsonyabb színvonalú területei. Ugye?

És itthon mihez kezdesz, azzal a főiskolai végzettséggel, ami mellé ilyen stílus társul, megfűszerezve az alapvető intelligencia teljes hiányával?
Bele sem gondolok.

datolyapálma 2012.10.19. 12:44:05

@rajen: ez eszméletlen volt...sírok a röhögéstől...:)

Drago Brutic 2012.10.19. 12:44:45

Rég olvastam ilyen ellenszenves posztot. Az egy dolog, hogy az elvárások és a képességek között szakadéknyi a különbség. De hogy az ember magától elmegy egy országba, és az befogadja, erre képes így lesavazni. Tudod, senki se hívott. Az ember vendégségben viselkedjen vendégként, vagy csendben menjen haza. Utálod az íreket, lengyeleket és litvánokat? Te mindenkit utálsz, valószínűleg egy elkényeztetett kisvárosi vidéki begyöpösödött fruska vagy. Maradtál volna otthon.

venator 2012.10.19. 12:47:43

@szerengeti:

Erre utaltam, hogy trollcsemegét csinált csóri lányból. Ettől kezdve mindenki hülye, aki nem érzi jól magát külföldön.
Ugyanakkor kifogta a szelet a nyavalygók vitorlájából is, hiszen lám csak megszólalt az ellenoldal is.

Riki27 2012.10.19. 12:48:20

@rajen: Szívből köszönöm neked ezt a hozzászólást! Szénné röhögtem magam.XD

nyuszigonosz 2012.10.19. 12:49:18

@rajen: Jól összeszedted! :)))

(Amúgy pont ilyen a poszt is, hupililában! Csak azon nem lehet nevetni.)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.19. 12:51:08

@telepi vagány: tökéletesen összefoglaltad, amit én is gondoltam.
Azzal kiegészítve - bár ezt is többen leírták -, hogy aki utálja a vásárlókat, minek dolgozik boltban? Uránbánya nincs a környéken?

Egyébként Dubajt kihagytad. Ott talán akadna a számára munka, ha a mekisuvickolás még nem tette tönkre a hófehér kacsóját.

Mrs. Clayton 2012.10.19. 12:52:55

@rajen: végre egy írás Észek-Koreából, nem szertél jobban bemutatkozni, engem érdekelne még pl lakásbérlés, fizetés, óvoda, iskola, hány veréssel kell számolni naponta egy munkahelyen, egynél többel?
ezekről is írhatnál, hátha páran arra vennénk az irányt, mert ugye neten ezek az adatok nehezen beszerezhetők, jobb lenne első kézből megtudni

Hentes2 · http://hentes.net 2012.10.19. 12:55:26

@öt görög:
Nekem eszem ágában sincs külföldön dolgozni. Ha mégis ki kellene mennem azt csak azért tenném, hogy minél több tudással és tapasztalattal térhesek haza, gyarapítva a MAGYAR nemzetet. Azért hoztam a külföldön való érvényesülésről szóló példát, mert a cikk írója ebben az élethelyzetben van.
Az én véleményem, hogy idehaza is van rengeteg szuper munkelehetőség van, aki akar itthon is tud érvényesülni. Lehet kicsit erős, de ha már a téma előjött: Szememben csak a gyengék, a könnyű élet reményében lebegő, a dolgok könnyebb végét megfogók, spekulánsok mennek el itthonról akik tesznek arra hogy Magyarországon mi történik.
Még tovább megyek: Nem sajnálom azokat akik csalódnak külföldben és haragszok azokra, akik lelépnek innen, mondván szar itt minden, ahelyett, hogy tennének ellene.
Szabad választásunk van az életünkkel, mindenki azt tesz amit jónak lát. De számoljon azok következményeivel!
Hentes

venator 2012.10.19. 12:57:26

@rajen: Ez megint nagyot ütött, köszönöm! :))

Néhány ilyen pro és kontra hozzászólással az egész Határátkelőt jellemezted.

Várom a következőt!

Astalavista 2012.10.19. 12:57:26

Ez jutott hirtelen eszembe erről a posztról:

[mergenc] rohadt kis pénteki punny
[mergenc] rohadt meló
[mergenc] rohadt emberek
[mergenc] rohadt éjszaka
[mergenc] bárcsak minden köddé válna
[mergenc] ...
[mergenc] rohadt köd

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.10.19. 12:58:14

Én három hónapig voltam kint Dublinban és nagyon élveztem. Az írek (általában) nagyon jó fejek.Szerintem.

"Semmit nem értettem abból, amit beszélt"

Igen, ez problémás. Fővárosukat "Dublin"-nak hívják (u-van, nem á-val ejtendő). A "láv"-ot "luv"-nak mondják. Egyszer egy szaki arról beszélt, hogy miért vándorolt ki 1850 körül annyi ír. Az éhínségről ennyi mondott: (kb.) "Mucs pipl dájd!". Fordítottam vagy két napig. :)

De ha ezekhez hozzászokik az ember (meg, hogy Dublin-ban vasárnap 10 előtt nem megy busz), akkor (szerintem) nagyon jó figurákat ismerhetünk meg.

stim 2012.10.19. 12:58:27

Jó negatív poszt egy negatív embertől. Én úgy gondolom, hogy akinek van nyeilvvizsga papírja (és nem csak vette) de nem mer beszélni az visszahúzódó, kevés önbizalmú ember. Nem azért kerekednek fölébe a kollégái mert erőszakosabbak és nem azért szív mert ilyen-olyan náció. Akinek kevés az önbizalma azt lehet szivatni. Azt nem tudom, hogy tudja-e magáról és hárít, azért szid mindent és mindenkit vagy azért mert még nem esett le neki.
Nem a világ rossz csak vannak rossz mentalitású, panaszkodó, élhetetlen emberek akiknek nem fognak működni a dolgaik mert nem megoldáskat keresnek hanem mindenhol azt látják, hogy hogyan szivatják meg őket. Az ilyenek mindig szívni is fognak. Na ezért kellene leállni ezzel a Magyarországon rettentő divatos önsorsrontó panaszkodással. Nem panaszkodni kell, meg kell oldani. A problémakezelésnek 3 lehetősége van:

1, elmenekülsz a probléma elől mert nem tudsz vele együtt élni.
2, megpróbálod megváltoztatni.
3, elfogadod mert nem tudod megváltoztatni.
Nincs több megoldás. Ezek a megoldások.

Nem-megoldás rengetegféle van. Az egyik a panaszkodás amikor mentálisan a problémához kötöd magad és nem a megoldást keresed.

A panaszkodás a gyengeség jele. Az azt jelenti, hogy nem a megoldáshoz hanem a problémához ragaszkodsz. Oldd meg!
Erre felsorolod magadnak hogy miért nem lehet? Azt nézd hogyan lehet.

Viktus 2012.10.19. 13:00:16

Ilyen ez a rabszolga lét a többségnek ennyi jut a nagy nyugatból hiába hülyítik a népet ez a nyugaton kolbászból van a kerítés propagandával.
Nyelv meg pénzügyi alapok nélkül hülye aki egyáltalán elindul.

tamdhu 2012.10.19. 13:00:22

Nem Dublinban kell lakni. A nagyvárosban lakók sajnos másképp viselkednek, mint általában a "normális" emberek. Dublinban járva alig várjuk, hogy hazaérjünk. De az emberek kedvesek, barátságosak segítőkészek. Tényleg nem fürdenek naponta háromszor, de itt mások a fűtésviszonyok, számba kell venni. A lengyelek, litvánok csak a képzetlen munkaerőt tudják kitúrni. Tény nagy a lengyel bevándorlás, nem is örülnek neki. Sok a bunkó? Még nem találtam őket meg, de az is igaz, mi nem utáljuk őket. (amilyen az adj Isten)? Meg "meki"-be sem járunk. Próbáld Bécsben, ott sem a java jár oda! Imádjuk az ételeket. Finomak frissek. A hús a tej a kenyér. A tejföl hiányzik, de semmi sem tökéletes. Más a szájizük. De ez természetes. Ha Írországban élsz, élj úgy mint az írek. Nem buta mondás.Az írek tényleg nem ruhára költenek. Ők inkább a lakásra. Ez sem olyan érthetetlen. A levélíró nagyon el van keseredve. De az Ő élete, igy gondolja. Rossz helyen dolgozik, és rossz környéken lakik. Peches leosztás. Menjen haza, rájön milyen jó Írországban. Nagyon feledékeny! De az is igaz, hogy képzetlenül sehol sem lesz jobb. Sajnos.

Hari Seldon 2 2012.10.19. 13:00:32

Először elszámoltam tízig, hogy újra végigmenjek az íráson, hátha addig leülepszik a dolog. De nem.
Na, szóval leszedem róla a keresztvizet én is:

„Sokszor bunkók az írek, vannak nagyon kedves emberek is, de vannak nagyon parasztok és nagyon bunkók, mint mindenhol ugyebár. Mellesleg sajnos az írek nem a tisztaságukról híresek.”
Mert a magyarok azok ugye?

„Imádnak lopni, vandálkodni, kocsikat gyújtanak fel általában, ordítoznak este az utcán végigvonulva, olyat is hallottam, hogy egy utcával lejjebb tőlünk végigmentek a fiatalok és minden kocsinak letörték a visszapillantóját, a lakótársam egyszer állt kint a kocsival, és lelopták a frissen rendelt Volkswagen-es szelepsapkáit.”
Mert a magyarok nem, ugye? Csak várd ki egy Fradi-Újpest meccs végét. Megjegyzem, ha valaki meki keresetből él, az nyilván a helyi nyolckerben talál magának lakást. Akkor meg mit csodálkozik?

„A felnőttek egy külön téma. Nem egyszer előfordult, hogy este 11-kor, záráskor még Happy Mealért jött a gyerekkel együtt. Hol tanítják ezeknek a nevelés tudományát? Itt a gyerekek csak mekit esznek, vagy valami kész kaját, de hogy otthon főzött ételt nem, az biztos.”
Hogy mi van?!? Van valami közöd hozzá, hogy mikor jön azért, ha az nyitvatartási idő? Tudod, egyenlőre ők még szabad országban élnek. Szép is lenne, ha a drága eladó kisasszony étkezési előírásait kéne követnei.

„Ja, és imádnak pizsamában beszaladgálni vásárolni, enni, ilyesmi. Ennyit róluk.” Ez kész. Mint fentebb.

„A meki egy jó hely volt, egy házaspár volt a főnökség. Nekik az volt a lényeg, hogy dőljön a lé, semmi más.”
Egy tulajdonost mi érdekeljen bogaram?

„Hát igaz az, hogy a külföldivel mindent megcsináltatnak.”
Tévedés. Nem a külföldivel, hanem aki ott dolgozik azzal. Ha az külföldi akkor a külföldivel, ha helyi akkor a helyivel. történetesen te külföldi vagy.

„Utána mi is elmehettünk, el is mentünk volna, még ha nem engedték volna, akkor is. Igazságtalanság, az itt van, rendesen. Lassan kezdik átvenni a hatalmat itt a litvánok és a lengyelek. Itt, ha sír a szád litvánként, akkor azt a shiftet kapod, amelyiket akarod, akkor mehetsz haza, amikor akarsz, ja, és ott dolgozhatsz, ahol akarsz, mivel nálunk vannak a konyhások, vannak a hostessek, akik az éttermet takarítják, stb., és vannak a kasszások, és vannak, akik mindenhova berakhatók.”
Milyen szöveg már ez? Sír a szád? Ja, persze a világ nem ért meg minket.

„Van egy-két ember, aki az angolja miatt nem lehet kasszás, van, aki lehetne kasszás, de nem rakják ki, mert fél tőle... és itt vagyok én, aki pl. utál kasszában lenni, mert utálja a vásárlókat”
Egyre szebb: utálja a vásárlókat. Kit szeretsz magadon kívül?

„Szeptember végén mi már fűtöttünk, mert majd meg fagytunk, amikor otthon még javában 30 fok volt. Na, ez idegölő.”
Megint csak nem tudsz alkalmazkodni: Nekem például a plusz 38 fok volt az a nyáron. Még jó, hogy mi Skandináviába megyünk.

„Utálom már ezt a helyet, lehet, hogy megfizetik, de kikészülök teljesen, nem bírom.”
Ja hogy utálod, akkor talán kellett volna mást keresni, ahol nem zavarnak a „vevők”

„Itt szerintem senki sem főz, csak a kész kaja megy. Sokszor a mekiből viszik a vacsit, mert hmmm, de fincsi még 20 év után is ugyanazt enni.”
Megint csak beszólsz az ország szokásainak. Ők úgy csinálják és kész. Te csináld úgy ahogy te akarod.

A kultúrsokkos bejegyzés neked való!

123strawberry 2012.10.19. 13:01:14

Én sem értem miért fikázzák meg veszik egy kalap alá a bölcsészeket...Én is bölcsész karon végeztem, mellesleg angol nyelvtanári szakot azmármekkorabüfészak ugye?

Egyébként meg elég gáz hogy olyan valaki nyelvvizsgát kap aki alig makog angolul...Eleve csak az angol kevés ha valaki ki akar menni külföldre, nem árt ha tud egy másik nyelvet is, mert ez kb. olyan mintha valaki Magyarországon várna el csak azért jó munkát mert tud magyarul.

Lencsés István 2012.10.19. 13:02:47

Aki MAGYAR annak MAGYARORSZÁG - on a legjobb .

bpetya75 2012.10.19. 13:03:47

@rajen:

Most csak egy cimbora volt a szobában, úgyhogy többször is LOL-tam :-D

Jól nyomod, abba ne hagyd! :-)

Krisztian04 2012.10.19. 13:05:57

Rajen, koszi a hozzaszolast, nemcsak jot rohogtem rajta de meg optimistabb is lettem:))))

De azert nem kellene igy beszolni Beanak, az elso munkahelye mindjart kulfondon van, ez biztos nagy sokk. Majd hazamegy Magyarorszagra es kijozanodik.

Nyolc eve en is hasonloan kezdtem londonban bar nem maradtam sokaig olyan helyen amit nem szerettem. Az eletet mindenki ugy latja amilyen a gondolkodasa.

Nand 2012.10.19. 13:06:38

Vicces, hogy az itt kommentelők java ugyanolyan alpári stílusban ír a posztoló vélt és valós hibáiról, amit oly lelkesen szoktak felróni a nekik nem szimpatikus "magyaroknak". Tolerancia, ignorancia, segíteni akarás, jó indulat? Nem ezt imádjátok külföldön? Akkor belőletek hol marad?
Mindig csodálkozom, amikor írjátok, hogy külföldön magyarral kezdeni soha... Persze az író és a jelenlévők mindig kivételek. Vagy mégse?

Viktus 2012.10.19. 13:07:17

@Lencsés István:

Ez jogos mehetsz bárhova sosem leszel ír, német-osztrák csak egy bevándorló v.mit - v.miért ... sokaknak nincs választás hiába lenne Magyarországon a legjobb. Viszont nyelvtudás nélkül meg a kezdetekhez elég anyagi háttér nélkül szimpla cumira mennek.

nevemanevem 2012.10.19. 13:08:31

Ez egy rém gyermeteg bejegyzés volt...

123strawberry 2012.10.19. 13:09:28

@Lencsés István: ja max éhen halni mi? amúgy meg az ilyen magyarkodóknak meg nem itt a helye.

pástétom 2012.10.19. 13:11:20

Élvezetes hangvételű, klassz írás. Egyáltalán nem az a síró-rívó fajta. Annyi biztos, hogy az ír valóság ennél sokkal, de sokkal összetettebb, de néhány jellemzőre azért rátapintott a szerző.

Azért az írónak annyit ajánlanék: ezerszer is gondolja meg, érdemes-e most hazajönnie.

Frau Holle 2012.10.19. 13:12:11

@123strawberry: Ugyen miért nem?
Nem foglaltam állást a kérdésben, csak egyszerűen érdeklődöm.

lilly.alien 2012.10.19. 13:13:08

Olyan érzésem van, hogy a posztolónak semmi se jó, mindenben csak a rosszat látja.

GolyofogoToni 2012.10.19. 13:15:38

@Hentes2: Bekaphatod. Ha altalanositasz...

Emese az msnes 2012.10.19. 13:17:33

Uhh na en is egy vagyok azok kozul, akik csak olvasnak es nem kommentelnek, de ezen a poszton rettenetesen felhuztam magam.

Neked aztan tenyleg semmi sem jo, hihetetlen. Na de vagyuk szepen sorban.

Nyelv:
"Az írek furcsa angolt beszélnek, csúnya angolt, u-betűvel ejtenek sok mindent pl. a pénzt: money, azt úgy ejtik hogy muni, ami szerintem elég „parasztosnak" hangzik" - hat ja, te alig makodsz angolul, de az o anyanyelvi angolja parasztos... jo, izles kerdese, hogy kinek melyik angol akcentus tetszik, de amugy mindegyik egyenrangu. A skotok es az irek pedig igenis angolt beszelnek, a gaelic-et nehol meg eroltetik az iskolakban, de gyakorlatban senki nem hasznalja, max. nehany szot belole.

Ha kimesz hasznalhato nyelvtudas nelkul, akkor alap, hogy csak aljamunkat kapsz. Viszont az is alap, hogy szepen minden lehetoseget kihasznalsz, es megtanulsz profin. 2 ev alatt kint siman lehet. Ja, hogy otthon baratoddal magyarul beszeltek, es a kollegakkal is mgayarul akarsz? Az mas.

Munka:
Munkatapasztalat nelkul is csak aljamunkat fogsz kapni. Viszont 2 ev alatt azert el kellett volna jutni valahova, vagy feljebb lepni a Mekiben, vagy masik allast kellett volna talalnod. Kerestel? Amugy meg ha megvan mindened, akkor futhatna valami helyi kurzusra is, ami gyakorlatban is hasznalhato tudast ad, nem ugy, mint ezekszerint a diplomad.

Amiket az orszagrol irtal:
Hat az borzaszto. Ennyire beszukulten latni mindent, a kis Mekis mindennapjaid alapjan megitelni egy egesz orszagot? Hat gratula. Es itelkezel masok felett? Minek? Mashogy oltozkodned, mast esznek, mashogy szorakoznak, es? Szokas meg izles kerdese. Lehet, hogy az irek szemeben mi oltozkodunk kozonsegesen, es lehet, hogy azt gondoljak, mi vagyunk a hulyek, hogy elpocsekolunk naponta x orat a fozessel. Nagyon rossz a hozzaallasod, ahelyett, hogy erdekesnek talalnad, hogy egy masik orszagban elsz, es megismernel uj szokasokat, muzeumba, szinhazba jarnal, latnad az orszag kulturalt oldalat, csak a rosszat veszed eszre. Egyetertek a tobbiekket, igy mindenhol rosszul erezned magad...

123strawberry 2012.10.19. 13:18:36

@Frau Holle: Szerintem azért nem, mert aki (vélhetőleg) szélsőjobboldali nézeteket vall, annak esze ágában sincs kimenni külföldre (csak itthon hőbörögni meg a nagymagyarországot vagy mifenét visszakövetelni).Akkor meg miért is olvasgatná a határátkelőt?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 13:20:26

Szerintem akinek ennyire nem jon be, ne jarassa le a tobbieket a folyamatos nyafogassal. Jojjon haza, es ne sirjon.

Nekem pl -most , hogy 1 het szabin vagyunk Magyarorszagon- melegem van odakinn. Mindenki kabatban, rolam meg folyik a viz egy szal rovidujjuban. De nem hisztizek, ez van, meleg van, emiatt is erzem jol magama szigeteken. Ott nekem TOKELETES az ido. :)

Egyebkent meg tenyleg. Ha ennyire nem jon be, csak magat emeszti, mindenkinek jobb lenne ha siras helyett hazajonne.

fizetekmegegysort 2012.10.19. 13:21:21

@Hentes2: ugye azt írtad, még csak tanulsz? Ehhez képest elég jól megmondod a tutit olyan kérdésekről, amiben tapasztalt szakemberek sem tudnak jó válaszokat. No nem baj. Azért meghallgatnálak 10-15 év múlva is...:)

tipcsi 2012.10.19. 13:22:48

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Rájöttem, rájöttem!
...szerintem ez egy kamu-poszt, csak, hogy mozgalmasan teljen a pénteki nap. Jól kikommenteli magát mindenki itt a hosszú hétvége előtt és máris vidámabban tölti majd el azt a 4 napot :)

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Frau Holle 2012.10.19. 13:24:01

@123strawberry: Ennyiből levetted hogy szélsőjobbos lenne? Csodállak.
Visszakövetelt valamit? Hol olvastad?
Miért is ne olvashatná? Szíve joga. Nem kell hozzá útlevél.
Szabad ország, mindenki azt olvas, azt ír, amit akar. Nem muszáj vele egyetérteni.
Ez a beszólás nekem nagyon durva volt. Neked sem lehet könnyű...

Hari Seldon 2 2012.10.19. 13:25:02

Valami tanmese-féle, nem tudom hol hallottam:

Két vándor találkozik az öregemberrel, aki abból a városból való, ahova tartottak.
Megkérdezi az első, milyen emberek lakják a várost?
Az öreg visszakérdez: Ahonnan jöttél milyenek voltak?
Barátságosak, kedvesek, jószívűek.
Itt is azok, fiam.
Megkérdezi a második is, hogy milyen emberek élnek ott.
Ahonnan jössz ott milyenek voltak?
Erőszakosak, durvák, és irigyek.
Itt is azok, fiam.

Frau Holle 2012.10.19. 13:25:32

@tipcsi: Ráadásul sokakból kihozta a legjobb énjét.
Csodálatos egy olvasmány a kommentek áradata.

Riki27 2012.10.19. 13:26:07

@Lencsés István: Szerintem mindenkinek ott a helye ahol jól érzi magát.
Ahol nem azon kell aggódnia, hogyha kifizeti a számláit hónap elején akkor a hónap végén lesz e mit ennie. Hogy megengedhet e magának havonta egy mozit, "neaggyisten" egy éttermi vacsorát a kedvesével. Lesz e elég pénze a benzinre az "éppenhogycsak" guruló kocsijába, mert szervizbe nincs pénze vinni, de egyébként az a munkaeszköze. Ha mindezek és még rengeteg sok más miatt nem kell majd aggódnom a Nagy Magyar Honban, ha majd élhetek és dolgozhatok nyugodtan úgy, hogy nézik valamibe a tudásomat és a dolgozni akarásomat, majd akkor hazamegyek!

micsoda? 2012.10.19. 13:26:27

Sokat dolgoztam külföldön ismerős a helyzet. Véleményem szerint a poszt írójának elkellene gondolkodni, hogy Ő mit nem csinál jól. Bizonyára nem tanították, pedig a csapból is az folyik, hogyan fogadtassuk el magunkat. Különben mehet a világ bármely országában, mindenhol más lesz a hibás.

mirx 2012.10.19. 13:27:12

@Nand: Itt mindenki hülye, csak te vagy a helikopter, ugye?

Blogger Géza 2012.10.19. 13:28:50

Ez a poszt nekem nagyon tetszett, végre valami életszagú. :) Soha nem hittem volna, hogy a Föld valamely pontján komoly magyar-litván ellentétek lehetnek, és tessék!

GolyofogoToni 2012.10.19. 13:31:45

@Nand: Erdekes amit mondasz. Szemely szerint en mindig nyitott vagyok, söt keresem is a magyar tarsasagot, de soha nem talaltam meg igazan, es nem azert mert otthon vannak a legjobb, gyerrekori barataim, haverjaim, es mert nem vagyok nyitott, söt! De
- amikor hallod, hogy beszelnek a boltban magyarul melletted, mosolyogva raköszönsz, azok meg lesnek mint a birka,
- amikor az autopalyan latom, hogy magyar rendszamu auto, intek neki, vagy mutatom a kis magyar zaszlot amit a visszapillanto tükörre van teve, az meg csak les mint a birka,
- amikor elmesz egy magyar buliba, es mindenki leszar mindenkit, csak azzal spanol, akit ismer, rögtön a keresettel jön meg a sirankozassal,
- amikor lehetetlen, evek ota kinn elö hülyekkel talalkozol, akik mar inkabb külföldiek, mint magyarok,
- amikor normalisan közeledsz, de rajösz, hogy egy trogerrel talalkozol, aki meg teged hoz zavarba, mert mig beszeltek is, egy segg, szidja az orszag lakoit, ahol epp vagyunk, ö bizony nem integralodik, nehogy mar megmondjak neki, mit csinaljon
- amikor sok höbörög es nem jön ra, hogy ugyanolyan külföldi mint mas, söt a masik lehet különb, mert beszeli a nyelvet es probal beilleszkedni
- amikor segitesz, vagy probalsz segiteni, meg se köszönik, vagy ha nem ugy jön össze, ahogy a kedves illetö kivanja, akkor meg te vagy a hibas meg a szar... esatöbbi esatöbbi...

...akkor...

Nand 2012.10.19. 13:33:03

@mirx: Látom megértetted, amit írtam. Úgy viselkednek, mint amit utáltak itthon. Nem vitatom a vélemények jogosságát. De, ha jól tudom a művelt és kívánatos NYUGATON az ilyen dolgokon egy műmosollyal továbblépnek, és nem kezdenek el osztani.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 13:37:05

@GolyofogoToni: Ebben sok igazság van, de vannak kivételek. Én találtam. Igaz, nem sokat...

Nand 2012.10.19. 13:37:11

@GolyofogoToni: Talán mert csak az alja menne ki? Nem hiszem.
De hogy van az, hogy itt mindenki kivétel, kint meg csak hülye magyarokkal találkoztok, ahogy te is írod??

Nand 2012.10.19. 13:37:59

@Nand: Természetesen az első sor csak egy gyenge vicc.

bpetya75 2012.10.19. 13:38:25

@GolyofogoToni:

Szerintem Nand nem erre hegyezte ki a mondanivalóját. Sokkal inkább arra, hogy sokan leírták már itt, hogy milyen jó is ezekben a fejlett országokban, hogy az emberek toleránsabbak, türelmesebbek, elnézőbbek a másik hülyeségeivel szemben, mint Magyarországon. Itt lenne az alkalom, hogy ezt a toleranciát alkalmazzák egy honfitársuk esetében, de ez sokaknak nem sikerül. Én egyébként annak örülök, hogy elég sok törzstagnak viszont igen.

Viktus 2012.10.19. 13:40:24

@123strawberry:

Ne áltasd magad azok akik itthon "éhen döglenek" 99%-ban nyugatabbra is ugyanúgy járnak.

Nand 2012.10.19. 13:41:12

@bpetya75: Köszönöm!
Viszont az utolsó sort nem így látom, igaz nem számoltam semmit.

123strawberry 2012.10.19. 13:41:59

@GolyofogoToni: Teljesen egyetértek. Én kintlétem kb. első max. pár hetében örültem, ha véletlenül összeakadtam 1-2 magyarral, de miután ugyanazokat tapasztaltam mint te, azóta inkább kerülöm a magyarokat.

Viktus 2012.10.19. 13:42:05

@Blogger Géza:

Miért ne lehetnének? sőt még hutu-magyar is egy jó takarító melóért is :D:D:

Vicuska39 2012.10.19. 13:42:09

Kedves Beáta ! Én 17 éve kezdtem az életemet Magyarországon, egyetem elvégzése után, szintén munkatapasztalat nélkül, és most már bátran mondhatom alig élettapasztalattal. Megértem az érzéseidet ! Egy ujj környezetben kezdeni a felnőtt életet többszörösen nehezebb feladat. Nincs biztonságot adó háttér, család, barátok, rokonok, iskolatársak. Szinte újra kell tanulni az életet. Ugyanakkor sok mindent megtanulható, ami a későbbiekben nagyon hasznos lehet. Szeretném elmondani Neked, hogy én is dolgoztam egyetemi végzetséggel gyárban alig pénzért, ahol nehéz volt a munka és nehéz volt a környezett. Dolgoztam boltban eladókén és felnőtt fejjel vállaltam diákmunkát. Régen túlvagyok ezen a nehéz időszakon, ezért szeretném átadni Neked a tapasztalataimat. Lehet számodra is járható az általam megtapasztalt út! Semmiképp ne add fel !!! Tudatosítsd magadban, hogy kiléptél a nagyvilágba. Magad mögött hagytad az otthoni megszokott közeget, ezért az eddigi jól bevált gondolkodási sémákat is ! Meg kell tanulnod másként tekinteni dolgokra, az emberekre magad körül. Igyekezz mindennap tanulni valami ujjat magadról, a környezetedről: egy új szót, egy új hozzáállást. Észre kell venned miért olyanok a körülötted lévő emberek amilyenek. Mindennek megvan az oka, mindenki igyekszik a maga módján alkalmazkodni. Értem, hogy leterhel a munkád, a kollegák és sok minden más. Ha céltudatosan törekszel rá, egyszer csak kitörsz ebből a közegből. Keresd a lehetőségeket, és azt a környezetett, ahol jól érezheted magad. Igyekezz megfigyelni, hogy mit kell megtanulnod, fejlesztened magadban, hogy a közelébe kerülj. Cél nélkül bárhol is vagy nehéz lesz. Ez adja a hajtóerőt, és a kitartás !!! Hidd el nagy kincseket is rejthet egy ilyen helyzet. Nyitottnak kell lenned rá, észre kell venni mit tanulhatsz, mi lehet Neked jó egy ilyen helyzetben hosszútávon ! Mindenképp gazdagabb lehetsz élettapasztalattal és egy másik kultúra, mentalitás megértésében. Ami ha pillanatnyilag nem is, a jövőben előnyödre válhat ! Ne hagyd ki a lehetőséget !!! Tanulj, változz, önmagad feladása nélkül igazodj a környezetedhez. Tűzz ki egy időpontot, mondjuk fél év, amikor felülvizsgálod hól tartasz, mit kell másképp csinálni, van-e értelme folytatni stb. Kívánok sok kitartást, erőt és sikert !!! Üdvözlettel, Szilvia

GolyofogoToni 2012.10.19. 13:44:15

Nem mondtam, hogy nem talaltam en sem szamomra normalis embereket, söt! De valahogy, amikor ilyen dolgokkal talalkozom, ezek elveszik a kedvem az egesztöl.
Hanyszor talalkoztam ugy magyarokkal, jot dumaltunk, persze, majd keressük egymast stb... a nagy francokat... az elejen nagyon eröltettem, hogy nekem csak magyar ismerösök kellenek, aztan rajöttem, hogy el lehet lenni mas nemzetekkel is eleg jol...
Sajnalom, hogy nem megy ez az egesz a magyaroknak, mint pl. mas nemzet fiainak... persze nem akarok altalanositani...

123strawberry 2012.10.19. 13:44:21

@Viktus: Az igaz. Viszont én azért szeretnék mondjuk úgy vásárolni, hogy ne kelljen az árakat néznem.

Riki27 2012.10.19. 13:45:00

Kedves Beáta!
Éppen Recepcióst keresnek az egyik budapesti étteremben (a hirdetést megtalálhatod Magyarország legismertebb álláskereső portálján). Szerintem megkeresnéd ott a nettó havi 80 ezret, meg még talán 20 ezret havonta a jattokból. Ajánlom figyelmedbe! Jah, de ott is emberekkel kell foglalkozni. Na mindegy, csak egy ötlet volt!

hiénaf1 2012.10.19. 13:46:40

Tényleg érdemes lediplomázni, hogy utána egy meki dolgozzak Írországban. Erre az elért nemzetközi karrierre elismerően csettintene mindenki.
Ha mondjuk egy érettségivel rendelkeznél csak össz-vissz, akkor megérteném a mekit, árufeltöltést, takarítást, mint opciót, na de diplomával a szart kaparni?

GolyofogoToni 2012.10.19. 13:47:39

@bpetya75: En meg leirtam, hogy mennyire tolerans vagyok... egy ideig... ameddig ra nem jösz, hogy az olasszal, a törökkel, az afrikaival jobban kijösz, mint egyes honfitarsaddal...

gyászhuszár 2012.10.19. 13:48:12

Bocsi, de sok kommentet átugrottam, mert jó magyar módra egyből fikázással kezdjük és csak a negatív dolgokat nagyítjuk fel. szerintem vannak értékes részek. ez egy pillanatkép egy kint szerencsét próbáló magyar tollából. ő így éli meg, mások máshogy, attól függően kinek milyen az értékítélete és ki hogyan szocializálódott, gyerekszoba stb.
Azt kell mondjam jómagam is megtapasztaltam ezt Olaszországban, a magyarok húzták az igát, a peruiak, albánok meg a belüket el, ha meló volt. de voltak ellenpéldák is. Így a fentiek és a poszt tükrében arra jöttem rá, hogy mindegy ki honnan jött és milyen nyelvet beszélt, melyik náció része, a lényeg, hogy vannak szaremberek és jóemberek. a probléma, hogy az előbbiből mindig több van, legalább is sokszor úgy érezzük. meg kell csinálni, amit vállaltál és nem másokkal foglalkozni. ez is jó magyar szokás...

bpetya75 2012.10.19. 13:49:40

@Nand:

Kinek mi a sok. Az itteni (értsd blog.hu-s) kezdés alapján úgy vélem, ha csak öten nem ugatják le, hanem valami építőt próbálnak írni neki, az már jó. Annál pedig többen tettek így. Bár én sem számoltam meg ;-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 13:51:06

@GolyofogoToni: Nézd, nem kell azokkal barátkozni, akikkel otthon sem tennéd, csak azért, mert magyar.
Megtalálni azokat, akikkel szívesen töltöd az idődet, meglehetősen időigényes.
Több a kudarc, mint a siker.
Én több éve próbálkozom, és most mondhatom el, hogy van 10-15 olyan ember, akikkel szívesen találkozom. Havonta egyszer összejövünk, jót dumálunk.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.19. 13:52:38

A cím lehetne "Átlag magyar külföldre megy dolgozni". Kimegy külföldre dolgozni, előtte valószínűleg sose járt még arrafelé, aztán csodálkozik, hogy az se nem Magyarország, se nem a Dallasban látott milliomos élet...

Nyelvtudás, szakmai tapasztalat nélkül értelmes munkát és normális fizetést senki se várjon. Ezek nélkül marad a takarítás és a meki, azokról pedig mindenki tudja, hogy milyen színvonalú megélhetést és szakmai megbecsülést nyújtanak.

Egyébként az íreknél is lehet rendes kaját enni, de nem az 5-10 fontos ebédmenüket kell keresni, hanem többet kell áldozni rá. A magyar menzán is gáz és egysíkú az 500-600 forintos menü.

bpetya75 2012.10.19. 13:53:11

@GolyofogoToni:

Szerintem amit írtál az nem tolerancia, hanem a honfitársaiddal szembeni pozitív előítélet. Aminek sokszor pofáraesés lett a vége.

Egyébként szívesen segítek abban, hogy javuljon a mérleged. Gyere el mifelénk. Ha rám köszönsz, bizisten visszaköszönök :-D

Lencsés István 2012.10.19. 13:53:24

@Riki27: Itthon is simán ki lehet fizetni mindent , csak jól kell választani szakmát , meg tanulni kell . Írástudás hiányában ( ami neked van ) elég nehéz , az érthető , de ezen segíteni sosem késő .... Benzin ? :D Nincs busz , vonat , láb , kerékpár ? :D Le lehet ám adni a nagy igényekből .... Ha meg kinnt vagy , akkor jogod nincs ahhoz a sok hülyeséghez amit itt leírtál !

@123strawberry: Itthon is jól lehet élni , csak okosan kell szakmát választani , meg tanulni kell , mint például neked is , lásd mondatkezdés nagybetű . :) ;) Na majd ha ez megy , lesz miről beszélgetni . Majd én eldöntöm hol a helyem . :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 13:54:09

@Nand: Mennyire mentheto az, akinek semmi sem jo?

Nehez kerdes. A toleranciarol eszembe jut Boris, meg a a buszokon meno kampany (Some people are gay. Get over it) . Akkor azt hiszem az anglikan egyhaz is akart plakatot, melyben betegnek illetve abnormalisnak es kikezelhetonek allitottak volna be a homoszexualitast, amt Boris ertheto modon nem engedett .
www.guardian.co.uk/world/2012/apr/12/anti-gay-adverts-boris-johnson

A tolerancia nem azt jelenti, hogy mindet el kell turni. A tolerancia azt jelenti, amig te nekem kart nem okozol, nem bantasz, addig tisztellek , tolerallak, es segitek.

gyászhuszár 2012.10.19. 13:56:00

ja, és aki haza akar jönni, az készüljön fel, mert ma Magyarországon az egyetlen kifizetődő állás politikusnak menni, vagy politikus családtagjának, rokonának lenni. a többi fos, mindegy milyen diplomád van (tanár, mérnök stb.), csak szarért fogsz melózni...
itthon ma nem érdemes a nagybetűs életet elkezdeni, ha az anyagiak egy kicsit is számítanak. egyedül nem fog menni, csak másoktól fogsz függeni, mint bárhol a világban, de itt jobban..

123strawberry 2012.10.19. 13:56:39

@Lencsés István: ha már itt jössz a nagy helyesírási tudásoddal, akkor tudhatnád, hogy a vessző és a pont elé nem teszünk szóközt....

GolyofogoToni 2012.10.19. 13:57:29

@tilmir: Egyetertek tilmir. :)
De nem csak baratkozasrol volt szo, mondom, apro dolgok, raköszönsz, köszönjön mar vissza, ne lessen, mint borju az ujkapura... ilyen kis dolgok... ;)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.19. 13:58:11

@GolyofogoToni: "amikor hallod, hogy beszelnek a boltban magyarul melletted"
Amikor hallod, hogy melletted a boltban magyarul káromkodnak...

GolyofogoToni 2012.10.19. 13:58:55

@bpetya75: Ez igazan kedves ajanlat! :)
Nalunk otthon a közsegben mar nem is szokas köszönni, nezek, ha hazamegyek, hogy mindenki megy el a masik mellett, mint Pesten...

Nand 2012.10.19. 14:00:59

Nem kell megmenteni. Valószínű, hogy sokan szembesítették már a tulajdonságaival, nem innen fogjátok megmenteni, és nem így.

"A tolerancia nem azt jelenti, hogy mindet el kell turni. A tolerancia azt jelenti, amig te nekem kart nem okozol, nem bantasz, addig tisztellek , tolerallak, es segitek. " Nem bántott ő itt senkit, esetleg egyeseket bántja a véleménye...

Más: te "jászországból" származol, ugye? már rég meg akartam kérdezni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.10.19. 14:01:48

@GolyofogoToni: Tudom, miről beszélsz, tömegével tudnék mesélni. Én ezeken a sztorikon már csak jót derülök. Eleinte bosszantott, ma már nem.

gyászhuszár 2012.10.19. 14:04:30

és ez az utolsó tőlem. miért is kommentelünk, miért vagyunk itt, miért basszuk el időnket arra, hogy mások külföldi tapasztalatait olvasgassuk a Neten? Talán azért, mert mi is le akarunk lépni? Vagy csábít az ismeretlen valóság? Vagy kevés lé, vagy elégedetlenek vagyunk az itthoni állapotokkal, a tehetetlenséggel, a kisebbség mi pénzünkön történő eltartásával, a "keleti" diplománk értéktelenségével? mindegy, majd lesz valami..

Riki27 2012.10.19. 14:08:59

@Lencsés István: Nem tudom milyen írástudatlanságról beszélsz, de legalább felmértem a válaszodból, hogy rád felesleges volt időt pazarolni az életemből. Azonban legnagyobb bánatomra még pár mondat elejéig, muszáj vagyok ezt tenni, mivel ha már így osztod az észt ezzel a jól kell szakmát választani dologgal, csak jelezném, hogy minden ember munkáját, bármit is csinál meg kellene becsülni, hiszen épp úgy szükség van takarító nőre, kórházi ápolónőre, mint villamosmérnökre(remélem, ez a példa megfelel az elvárásaidnak, mint JÓ SZAKMA). Hiszen a jó szakmájú villamosmérnök után sem takarítja ki magát a mosdó, és annyira azért a villamosmérnök szakma sem jó, hogy megtudja gyógyítani magát, ha beteg. Nem tudom, hogy te hogyan képzeled el a világot az "alja" munkát végző "pórnép" nélkül, de nem lehet mindenki villamos mérnök. A válaszod többi felét már szóra sem méltatom, hiszen már így is túl sok időt pazaroltam rád.

Világpolgár2012 2012.10.19. 14:09:31

@rajen:
Szó szerint nevetőgörcsöt kaptam, főleg a kemencés résznél.

Köszi megint.

Rebelde 2012.10.19. 14:09:52

Nandnál a pont szerintem is:)

fizetekmegegysort 2012.10.19. 14:13:53

@Lencsés István: Ja, pl lehetne barlangban élni meg gyűjtögetni is, minek a lakás meg a Tesco. Oppardon, CBA...:)

Lencsés István 2012.10.19. 14:15:25

@Riki27: Nem tudom , mert nem tudsz írni . :D Én nem osztok semmit , hanem leírom a helyzetet . Nincs olyan hogy pórnép , csak NÉP van .

@GolyofogoToni: ?

@123strawberry: Én direkt írok így , te meg nem tudsz írni , van különbség . :) ;)

Dublina 2012.10.19. 14:15:54

Kedves Beata, azert a dublini nyockerben latottak alapjan az egesz orszagra vonni le kovetkezteteseket, eleg meredek.

A knacker-ek viselkedese alapjan kovetkezteteseket levonni az egesz nepre - meg durvabb.

Javaslom, hogy menj el es nezz korul a dublini elit negyedekben is, valamint az egesz orszagban. Miutan korulneztel, el fogod tudni donteni, hogy melyik kornyeken erdemes lakni es dolgozni, hogy ne utald az egesz orszagot, hanem megszeresd.

Eso ellen meg: gumicsizma, esernyo, vizallo kabat, hot whiskey.

Hari Seldon 2 2012.10.19. 14:16:49

@GolyofogoToni:
"- amikor hallod, hogy beszelnek a boltban magyarul melletted, mosolyogva raköszönsz, azok meg lesnek mint a birka, "

Mondjuk, én sem értem, hogy ha valaki külföldön van, akkor miért kell azonnal köszöngetnie egy másik magyarnak.
Van valami közük egymáshoz? Kb annyi köze van, mint az ott levő többi vásárlóhoz.
Az más kérdés, hogy ha valaki rám köszön külföldön magyarul akkor visszaköszönök.
(legfeljebb nem értem mire kaptam ezt a nagy kitüntetést, hogy nekem köszönt s nem Joe-nak egy polccal arrébb)

traktoroslány 2012.10.19. 14:19:32

Ilyen hozzáállással nem szabad külföldre menni, de igazából ilyen hozzáállásának itthon se lenne szabad lennie senkinek. Ezért utálják sokan a magyarokat, mert a saját nagyszerűségünktől nem veszünk észre másokat. Nem hibáztatom a posztírót, sajnos ezt látjuk minden nap a tv-ben, ezt tanuljuk az iskolában; én is ilyen voltam, ha nem is ilyen szélsőségesen.

Nem a posztoló hibája, hogy Magyarországon nyelvvizsgát osztogatnak 0 tudásra, hogy diplomát osztogatnak életképtelen gyerekeknek szükségtelen szakmákban.

Nagyon sajnálom, azt javaslom, kezdjen el meghallgatni másokat is. Hogy mások mit mondanak őróla. Talán ezen a munkahelyen már nincs lehetőség változtatni, akkor keressen egy másik munkahelyet és ott viselkedjen különbül. És tanuljon meg angolul.... csak úgy parasztosan, ahogy az írek beszélnek. Az se lesz ám könnyű.

123strawberry 2012.10.19. 14:21:31

@Lencsés István: kedves István, mi van ha más meg direkt ír kisbetűvel? Bár rád kár pazarolni egy betűt is, inkább nyomok egy szűrés gombot.

fizetekmegegysort 2012.10.19. 14:23:03

@Lencsés István: Ha szerinted az autó manapság túl nagy igény, akkor a hiba a Te készülékedben van. Mars vissza az őskorba?

rajen 2012.10.19. 14:24:21

Kösz mindenkinek a dícséretet, ütős történetet olvashattunk, ezt kénytelen voltam feldolgozni! Ne menjetek Észak-Koreába dolgozni!

Ringlósztár 2012.10.19. 14:26:40

@öt görög:
Nem, azért konkrétan orbán a hibás.

Nand 2012.10.19. 14:32:50

@tildy:): :-) Ne aggódj, nem látszik. Csak 100 éve egyszer utánad olvastam és most nem voltam biztos az azonosságban.

BudSpencer 2012.10.19. 14:35:27

1, nyelvvizsgától még nem tudsz idegen nyelven beszélni.
2, McDonalds gány hely, inkább akkor keress egy kávézót, ahol normálisabb a közönség és kedvesebb a hangulat. Angolod is jobban fejlődik.
3, Írországi éghajlat szar. Tudom. 4 évem volt ott. Értékeld ha süt a nap és mindenki a St.Stephens Greenre megy Dublinba, vagy Bray Howth...
4, Tessék beilleszkedni, elmenni múzeumba, egy-két kulturális intézményre, eseményre, és akkor kicsit megismered a történelmüket, és ha vagy annyira intelligens akkor rájössz miért is ilyenek a hétköznapokban.
5, Litvánok, lengyelek sokan vannak ott. Igen és? Büdös, mocskos társaság a legtöbbje ott. Tudjuk. Ahogy itthon a legtöbb cigány.
6, Honvágy erős dolog. Én mikor kimentem tudtam hogy haza fogok térni egyszer, 3-5 évet adtam magamnak. Össze is jött.

mojoking77 2012.10.19. 14:37:02

Bocs, lehet elottem mar megirtak masok is, de ha nem az se baj.
Szoval. A fiatal holggyel 100%-ban egyet ertek az irek jellemzesevel kapcsolatban. Egy dolgot hagyott ki, azt is csak azert mert o is no. Az ir lanyok KEGYETLENUL CSUNYAK. Koverek tokasak, kimondottan buta arcszerekzettel. Kint le is vezettuk ezt egy gyerekkori cimborammal. Anno a vikingek Gronland fele utoljara itt tudtak megallni. Ha mar megalltak, ossze is szedtek az osszes not, es vittek magukkal. Azok a nok, akik annyira rondak voltak, hogy a kiehezett viking harcosoknak sem kellettek, lettek az irek osanyjai.
A legtobb ide iro fikazo pedig eleteben nem volt meg arra, vagy pedig 1-2 hetet toltott Irorszag megismeresevel, ami egy teljesen teves, a valosaggal koszono viszonyban sem levo kepet fest. Velem is ez tortent eloszor, kellett vagy ket honap, mire tisztan lattam. Ja, azt a nyelvtanzsenit meg foleg megtapsolom, aki megert egy ket szonal tobbet ket felreszeg ir egymas kozt megejtett csevegesebol.
A postolonak: Kitartas, Magyarorszag sok tekintetben rosszabb, viszont van rengeteg elheto orszag szerte a vilagon..

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2012.10.19. 14:45:34

@Vicuska39: "egyetem elvégzése után, szintén munkatapasztalat nélkül, és most már bátran mondhatom alig élettapasztalattal. Megértem az érzéseidet ! Egy ujj környezetben" - UJJ? és mégis miylen diplomát szereztél? Magyartanár????

mojoking77 2012.10.19. 14:47:38

@123strawberry: Hagyd a fenebe, A polgart mulkor rendesen megszivatta par masik troll, egy masik blogban ahol nem birt magaval, es kipostoltak az adatlapjat egy tarskereso oldalrol. (A klasszikus kocka feju infos...:))) Akkor ugy tunt, megertette, es abbahagyja az idiotaskodast, ugy tunik eddig birta...

dzsugasvili 2012.10.19. 14:47:52

Hehe, néha el szoktam olvasni ennek a blognak a bejegyzéseit, időnként egész érdekesek vannak. Amikor ezt olvastam, és láttam, hogy ez a lány tényleg el van keseredve, és erőből írta a cikkecskét, akkor már úgy a közepe tájékán 1000% biztos voltam, hogy a lenti sok száz kommentben ízzé-porrá fogják alázni, mert nem isteníti a külföldi életet meg egyáltalán az országot, ahova ment, sőt. Ráadásul teszi mindezt a ma nagyon menő Írországgal kapcsolatban, ahova ezrével mennek ki manapság a népek tőlünk.

Beröhögök tőletek, sok külföldet majmoló idióta, akik folyamatosan a panaszkodása miatt szidjátok a szerzőt, de közben csak úgy árad belőletek a szitok mindenre, ami itthon van. Kint legyél nagyon toleráns, tűrjél, haverkodjál a többi bevándorlóval, inkább ne beszéljél magyarul, ha szólnak érte, itthon meg persze ez nem megy egyikőtöknek se.

Miért nem lehet felfogni, hogy van, akinek bejön a kinti életmód, másnak meg egy pokol az egész? És van, hogy akkor is rosszul érzi magát valaki, ha 2-3 munkahelyet is kipróbál. Azért, mert soknak közületek sikerült jól elboldogulni, és már akár 4-5 éve is minden rendben van, nem lesz a ti sorsotok valamiféle kizárólagos példa, hogy "na, ha úgy csináltok mindent, ahogy én, akkor minden szuper lesz, ha nem, akkor meg hülyék vagytok, és szenvedni fogtok".

Bizony kell szerintem ilyen cikk is szép számmal (mert nyilván ez a vélemény sem egyedülálló), mert az is súlyos bajokat okoz, ha itthonról sokan azért mennek ki külföldre, mert csak a pozitív véleményeket ismerik, és sose hallanak a nehézségekről, potenciális hátrányokról (pl. időjárás esős, túl meleg, nagyon hideg, iszonyatosan drága minden, kirívóan rossz a közbiztonság).

Ez a lengyele/litvános dolog is érdekes, sose hallottam még erről se, pedig józan ésszel is várható, hogy ha valahol sok a csóró bevándorló, akkor nyilván küzdeniük kell egymással is a munkahelyekért, és a munkán belüli dolgokért, és előbb-utóbb megjelenik valamiféle oszloposodás nemzetek szerint. Nekem mindig arról meséltek, meg azt olvastam, hogy milyen jókat haverkodnak a portugálokkal, csehekkel, stb., de a konfliktusokról egy szót se hallottam.

Összességében örülök, hogy most végre olvastam ilyen véleményt is.

Zka77 2012.10.19. 14:48:12

@Riki27: Lencsés István egy blog.hu szerte ismert atomgyenge, hülye troll, minek szóltok hozzá? :)

Taxomükke (UK) 2012.10.19. 14:52:28

@Lencsés István: Huhh, szerencse, hogy te ilyen okos és művelt vagy. Még kicsit csiszolod a nyelvtanodat (a helyesírásra gondolok, semmi extra), és már mehetsz is egyetemi tanárnak.

andaluzkutya 2012.10.19. 14:55:19

Csak ismételni tudom a többieket:
Érdemes végiggondolni, hogy összességében jó-e neked ez a helyzet, vagy nem. Ha másképpen nem megy, elővenni papírt, ceruzát, középre vonalzóval egy vonal, bal oldalon: miért jó nekem itt, jobb oldalon: miért nem jó nekem itt. Utána osztani, szorozni, és ott az eredmény. Ha kijön, hogy mégiscsak jó Írországban, akkor hajrá, tessék beilleszkedni, kitörni, továbblépni, hajtani, stb. Ha kijön, hogy nem jó, akkor ki kell találni, hogy hova lehet menni (természetesen akár Magyarországra is), ahol jól éreznéd magad.
A többséget szerintem az húzta fel, hogy az írásból az jött le, hogy viszonylag kevés erőbefektetéssel megrekedtél egy szinten aminek a hozadékával elégedetlen vagy, és ahelyett, hogy hajtanál, hogy ebből kijussál, kitaláltad, hogy Írország egy szar hely. (amúgy lehet, hogy szar hely, én sose jártam arra). Vagy a végén kiderült, hogy mégse annyira...
Én úgy hallottam, hogy a "nincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat" norvég mondás:)

Zka77 2012.10.19. 14:55:27

@dzsugasvili: nézd, ha valaki évekig dolgozik egy melóhelyen, amit utál, olyan országban, ahol pedig van munkakínálat is, azt kurva nehéz ám sajnálni.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.10.19. 14:55:36

Ír angol? Smafu! Indiai, az az igazi egzotikum! idézek:
"Ainavolu, Pardhasaradhi :
regardinng the Zoltan inforned that languagee code issue, you told that we can corect
"
Mindezt bangladesi tájszólásban, mobiltelefonon :)

Kedves posztolónak tanácsolom, hogy most, midőn 2 év letelt, és a nyelvet gondolom egész jól megtanulta talán hasznosítsa az itthon tanultakat, s helyezkedjen el szakmájában.

gyF 2012.10.19. 14:58:21

"Nem dolgoztam még hosszú távon Magyarországon"

par honap utan majd visszasirod meg Irorszagot :)

andaluzkutya 2012.10.19. 14:59:06

@dzsugasvili: Azt fel lehet fogni, hogy nem jön be mindenkinek a kinti életmód, nem is elvárás. A kérdés az, hogyha kint nem jó neki, akkor miért nem vált? Vagy ha összességében mégiscsak jó, de vannak árnyoldalai, akkor miért panaszkodik?

nigara 2012.10.19. 14:59:19

@flash.gordon: nagyon nagy +1!!!

Baromi sok itt a nagyokos, aki vagy kiment valahova külföldre, és ezért neki bizonygatni kell, hogy az milyen frankó dolog - és ha más pl. csak egy pict megnyikkan arról, hogy nem minden tökéletes, akkor már lehülyézik.
A másik csoport, aki sehol semmit nem próbált meg, de lehülyéz mindenkit, aki elment bárhova.

LuciFerko 2012.10.19. 14:59:53

Jó kis trollmágnes bejegyzés.

Pszt! 2012.10.19. 15:01:48

Aki ebbe a fős országba visszamegy, az meg is érdemli a sorsát!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.10.19. 15:01:57

Írország tényleg szar hely. Inni lehet bárhol, esőt nézni meg minek. Infrastruktúra a magyarénál 20 évvel rosszabb - ha meg csak a pénz számít, még mindig inkább a UK vagy Svájc, ha tudsz németül.

01234567 2012.10.19. 15:12:48

"Ha magadat nem tudod otthon hagyni, ne menj sehová."
A poszt írójára áll ez a mondás. Fiatal még, haza jön, itt kap az élettől egy-két olyat, hogy rögtön kijózanodik. 4-5 év kialakul az élete, majd valahol külföldön, egy neki megfelelő országban és munkával..
@rajen: Nagy vagy! :)
@Lencsés István: Irigyellek.
@dzsugasvili: Téged még jobban.

Thargoid 2012.10.19. 15:18:43

Ez a poszt paródia...? Mert annak kiváló :)

telepi vagány (törölt) 2012.10.19. 15:21:51

@123strawberry: az angol szak bizony büfé szak, itthon és Angliában, USA-ban is
ha megnézed az angol szak minden amerikai, angol felmérésben a béka seggét jelenti karrier kilátások szempontjából, elég nagy az esélyed vele a mekis, eladói, boltos állásokra, retail-ben az ilyen töltelék szakosok nyomulnak, nem a mérnökök, jogászok, orvosok, MBA ott sem
angol nyelvterületen ez az angol szakot végeztem úgy hangzik, mintha valaki Magyarországon eldicsekedne, hogy magyar szakos volt... nagy büfé-ruhatár szak és kész
az angol szak ott pont annyi, mint itt a magyar, faszlóbálás, mint a szociológia, meg a többi töltelék fosch

az is egy ordas nagy hazugság a részedről, hogy kevés csak az angol, ha valaki külföldre akar menni

ismerőseim USA-ban élnek, informatikusok, semmilyen más nyelv nem kell nekik az angolon kívül
mások a baráti körömből Angliában, soha semmi más nyelv nem kellett nekik, mint angol, pedig van köztük szakácstól informatikusig és pénzügyesig mindenféle
másik ismerősöm szakmunkás Svájcban, és Németországban felváltva melóznak, jól keres és csak németül tud

egy nyelv tudása, a fogadó ország nyelvének tudása bőven elég lenne, angol, német vagy francia... tök mindegy

ellenben Magyarországon elvárják az angol+egy másik idegen nyelvet sok multinál
külföldön nem, ezt érdekesnek találtam, így tapasztaltam

a nyelvvizsga meg pont annyit jelent, hogy azt bizonyítja, hogy az illető valahány százalékkal át tudott menni nyelvvizsgán, csak a hülye lát bele mást, nyelvtudást, bizonyítékot a kinti érvényesülés képességére stb.
az egy papír, amit a diplomához meg kell szerezni és kb valamennyit tudni kell abban a 15 percben beszélgetni, nyögni angolul

nekem anno 98 % lett a nyelvvizsgám, tudok angolul, volt angol anyanyelvű nőm, barátaim, éltem multikultiban, anyanyelvi és nem anyanyelvi beszélők között is, napi szinten használom, nem hat meg egy nyelvvizsga, nem is misztifikálom, pont annyit ér, mint a papír, amire nyomtatták, de a magyarok gyatra nyelvtudásáról nem a nyelvvizsga rendszer tehet, hanem hogy mellette nem tanulnak meg egy idegen nyelvet rendesen, a papíron túl nem érdekli őket
a többségnek meg szüksége sincs rá valljuk be
akinek szüksége van rá, az nyelvvizsga nélkül is megtanul angolul, ha rákényszerül...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.10.19. 15:22:54

@dzsugasvili: "Amikor ezt olvastam, és láttam, hogy ez a lány tényleg el van keseredve, és erőből írta a cikkecskét, akkor már úgy a közepe tájékán 1000% biztos voltam, hogy a lenti sok száz kommentben ízzé-porrá fogják alázni, mert nem isteníti a külföldi életet meg egyáltalán az országot, ahova ment, "

nem azert

azert alazzak porra, mert az ilyen hulyemuff a vilagon mindenhol elhullik. kevesbe civilizalt orszagokban meg is fogja enni valami nala nagyobb allat, civilizaltabb orszagokban ezzel a mentalitassal hamar lesz munkanelkuli es hajlektalan, illegalis bevandorlo. osszeferhetetlen, kompromisszumkeptelen, tudatlan, a viselkedesevel allandoan bajba keveri magat, majd masokra mutogat.

persze, hogy szar az elete. az ilyen embereknek altalaban szar eletet krealnak maguknak. ezt a helyzetet is o hozta ossze maganak ilyenre, senki mas nem felelos erte. kar is masokra panaszkodnia.

GolyofogoToni 2012.10.19. 15:23:21

@dzsugasvili: Egyetertek. De ugye azt is megfigyelted biztos, hogy ha valaki viszont leirja a negativ dolgokat is az orszagrol, akkor jön egy csoport, aki piszkosul megmagyarazza, hogy az nem ugy van, mert ott abban az orszagban minden rendben van es minden szep es igaz...

Vicuska39 2012.10.19. 15:26:26

@Nitnitnit: Kedves kötekedő Névtelen ! Valóban nehezebben fejezem ki magam magyarul, mivel nem magyar iskolában tanultam. Felnőtt fejjel autodidakta módón (vagyis magam) tanultam írni, van még mit tanulni, elismerem ! Mindenképp szerettem volna a posztolónak egy kis támogatást adni, ezért írtam, nem magyar nyelvtan vizsgára ! A környezettem, ismerőseim tökéletesen értik amit mondok, írok. Egyébkén alkalmazott matematikus és külkereskedelmi üzletkötő diplomáim vannak. Köszönöm a figyelmet ! További szép napot kívánok

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 15:29:02

ha nem szereted menj haza, a vergodesnek nincs ertelme.

váj mí 2012.10.19. 15:31:03

Az már volt, hogy a posztoló menjen haza, ha nem tetszik neki? Csak kérdem ;).

Bohooo 2012.10.19. 15:31:25

@mirx: Pontosan, nekem is az jutott eszembe, hogy pl nem a Lidlben kéne vásárolni, elvégre abból a jó fizuból ami miatt képes volt annyit szívni, jutna Tescora, netán Sainsburysre, ott vannak normálisabb alapanyagok is... érdekes, én mindig tudok mit főzni, a mákot és a túrót kivéve mindent kapni itt is, és Tesco/Asda ahonnan vásárolok, mert a Lidlből kifordultam olyan sz@r :D Bár az is igaz, hogy fontosabb a pénzt az új Ájfónra és társaira költeni, mintsemhogy normális kaját egyen az ember (a mekis proli vevők is ilyenekkel nyomulnak ha megfigyelitek).

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 15:32:07

@nigara: Komolyan nekem úgy tűnik, hogy szent kötelessége minden magyarnak a külföldi létet felmagasztalni és a külföldieket valami szupermen minősítéssel ellátni.

Aki meg ebből kilóg azt meg automatikusan lehülyézik, mert megzavarja őket a non-stop imádatban.

nyuszigonosz 2012.10.19. 15:32:18

@nigara: Lehet, én vagyok a túl gonosz.
Sajnos szerintem akkor is panaszáradat. Ugyanis nem találtam a posztban egy pici pozitívumot sem: minden roszz. A munka, a lakhatás, a kollégák, az idöjárárás, a kaja, környezet...
Akkor meg minek van ott a kedves poszt író?
Azt sem találtam a posztban, hogy törekedne valamiképp a helyzete változtatására.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 15:32:39

@váj mí: lehet :-). nem ertem az ilyen nyarvogast, ha nem megy lepjen le. mit var? valaki majd megirja neki kommentben, hogyan legyen sikeres

nigara 2012.10.19. 15:38:03

@Bohooo: "jutna Tescora, netán Sainsburysre, ott vannak normálisabb alapanyagok is"
Ad1. ha histed, ha nem Sainsbury nincs a világ minden pontján, pl. Íro-ban sem.
Ad2. Tesco egyedül UK-ban jó, Íro-ban is ugyanolyan szar mint Magyaro-on. Ha nem rosszabb....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.10.19. 15:38:26

@flash.gordon: tudod az a kulonbseg az ember es az allat kozott, hogy az ember alkalmazkodik akornyezetehez, kepes ra es probalja a legtobbet kihozni a lehetosegeibol.

nem a kulfold magasztalasarol van itt szo. egyszeruen a level iroja egy szimpla vesztes, a sajat eletenek megrontoja. es o mindig, mindenhol igy fog jarni a vilagon. kulfoldon, itthon, ha lesz koloni a marson, ott is ki fogjak utalni. mert egyszeruen ilyen a viselkedese. es senkinek nem kotelessege senkit szeretni, senkinek nem kotelessege senkinek munkat adni, senkinek nem kotelessege a hulyekrol gondoskodni maguk helyett.

es hagy alljon itt meg egy idezet:

"A róka aranyló napsütésben szaladt keresztül a mezőn. Hegyes füleivel feszülten figyelt. Beleszimatolt a levegőbe, hogy érezhető-e valamilyen veszély. Mivel róka volt, minden embert ellenségnek tekintett. A szőlőtőkék végénél megállt. Több ezer összevissza tekeredő szőlővessző fonta be a magas karókat, a vesszőkről pedig hatalmas, zamatos szőlőfürtök lógtak.

- Lopok egy kicsit, mielőtt a gazda ideér - határozta el magát. Felágaskodott és megpróbálta elérni a legközelebbi fürtöt, de az túl magasan volt. Fogát vicsorgatva hátrált, és a levegőbe ugrott, de elvétette. Dühében morogva ismét nekiveselkedett. Több mint egy órán keresztül rohangált és ugrált, de egyetlen szőlőfürtöt sem tudott elérni.

Végül feladta és elsompolygott.

- Tulajdonképpen nem is akartam azokat a fürtöket - mormogta. - Úgyis savanyúak és íztelenek. "

tovabbi kellemes evoluciot, cerkofkaim:-)

nigara 2012.10.19. 15:39:07

@váj mí: gyakorlatilag csak ez volt, tehát kb 300-szor. nem hagytál ki semmi érdekeset :)

Bohooo 2012.10.19. 15:42:15

@nigara: Szerintem nyugodtan be lehet helyettesíteni akkor a Sainsburyst azzal a Lidlnél valamivel jobb árukészlettel rendelkező áruházlánccal ami Irországban van, na. Nem a név volt a lényeg a mondandómban...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.19. 15:43:17

az volt mar, hogy kulfoldon sem kiolbaszbol van a kerites?:)

nigara 2012.10.19. 15:43:20

@flash.gordon: és a legdurvább egyébként, hogy pl most 100%-ban igaz az, amit a posztoló leírt. Erre ő a hülye, mert nem tetszik neki... mindaz, amit Te is leírtál.

váj mí 2012.10.19. 15:44:51

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Szerintem csak ki akarta írni magából. Ez úgy érződik is a poszton, például a munkahelyi feszkó részletezése közben. Más mekiben, más lenne...
Nem tanácsot vár a szerencsétlen, csak "el kellet már mondania" "valakinek".

@nigara: Phűűűűh, micsoda megkönnyebbülés! Már azt hittem, kimaradtam valami fontosból ;).

GolyofogoToni 2012.10.19. 15:45:44

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ennek a mesenek kb. annyi ertelme volt, mint amikor az "Agyö nagyö" cimü filmben a francia p*csös csavo a strandon elöadta Ben Stillernek a meset a kicsi kröködilröl, aki nem talalta sajat magat... :DDD

nigara 2012.10.19. 15:48:26

@Bohooo: ez megint olyan érdekes.... Lidl szar? Menj el nyugat-európába, és ledöbbensz.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 15:48:46

@váj mí: ez jo meglatas. akkor be kell szerveznie egy not, vagy gyakrabban hivni a szuleit :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.10.19. 15:49:30

@GolyofogoToni: de ugye ez most teged minosit, aki nem erti meg.

nem aesopust aki irta e snem engem, aki idezte...:-)))

GolyofogoToni 2012.10.19. 15:49:35

Vagyis "Derült egböl Polly" :)

LenaLondon 2012.10.19. 15:50:26

@Hari Seldon 2:
Legutóbb azért köszöntem a magyarnak, mert fennhangon szídta az angol barátnőm öltözködését.
Miután lefuttatta a kisértekezését arról az ismerősének, hogy milyen undorítóak az angol nők, bezzeg a magyarok... odaköszöntem neki.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 15:55:01

@LenaLondon: az en baratnomet le niggereztek. a baratnom erre azt mondta, hogy az magyarok hasonlitanak az angolokra, sok koztuk a jo fej, de van koztuk genetikai hulladek is.

váj mí 2012.10.19. 15:56:00

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Vagy megírja ide, igaz, akkor "kap a pofájára" ;). Bár a meki kész "alvilág" is tud lenni személyzetileg. Egy nagyon sötét pillanatomban jelentkeztem egyszer oda is. Amikor megláttam a személyzetet, rögtön meggondoltam magam. Én ott csicska lehettem volna. Ahhoz azért meg túl jó vagyok. ;)

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 15:58:17

@váj mí: en nem dolgoztam ilyen helyeken. nem mertem jelentkezni a starbucksba mert feltem, hogy nem tudom megjegyezni a rendelest :)

londonban laksz?

LenaLondon 2012.10.19. 15:58:24

@GolyofogoToni: Hát nem tudott hirtelen megszólalni.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: A francia barátnőm azt mondta, erre, hogy ne aggódjak, mert az anyja, meg minden rendes francia nő ugyanígy csinálja. Folyton hangosan fikázza a többi nő öltözködését.

nigara 2012.10.19. 15:59:43

@váj mí: a személyzetileg még csak a fele a dolognak, mert a másik fele a vásárlóközönség... na, a posztolónak szerintem nem a mekit kéne lecserélnie másik mekire, hanem az országot.

Szakura 2012.10.19. 16:00:07

@Vicuska39: Nagyon szépen mondtad, csak egyetérteni tudok veled. Én ezt a support-dolgot szeretem itt, Angliában a legjobban. Tanulom én is, és jó lenne ha több magyar is művelné!

dzsugasvili 2012.10.19. 16:00:52

@GolyofogoToni: Hát már hogy a fenébe ne figyeltem volna meg. Egyébként az Index sunyi módon gerjeszti ezeket a folyamatokat, egészen elképesztően destruktív módon viselkedik. Manapság legalább 3 olyan cikk volt, ahol a kivándorlással foglalkozott, és azzal hogy mennyire szar a helyzet itthon, amiért ez történik. Na most a helyzet tényleg szar, de akkor is csak a legocsmányabbak megoldási javaslata lehet az, hogy ezt a kivándorlást még bátorítsuk is minden erővel. Mert ez akárhogy is nézem, szörnyű dolog.

LenaLondon 2012.10.19. 16:00:59

Ezek tényleg alja munkák, a mekiben csak nem értem a posztoló miért van még mindig ott kint. Miért dolgozik még mindig ott?
A takkerolás egyébként szerintem sokkal jobb meló. Jobb helyeken csak azt nézik, hogy legyen tiszta a végeredmény és időre készülj el vele, de közben csomót gondolkodhatsz, zenét, hangoskönyvet hallgathatsz.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 16:01:58

@dzsugasvili: Miert nem lehet felfogni, hogy ha valami nem tetszik, akkor nem panaszkodni kell es turni, hanem valtoztatni, ha tud ?
Csak mert sehol nem jon le az, hogy o tett azert, hogy:
1. jobban erezze magat
2. ha ennyire nem jon be, semmi ertelme az eletet elrontania ott,
3. beilleszkedjen , vagy legalabbis probaljon.

Ha pokol, akkor valtoztasson. Ertheto amugy , ha valakinek nem jon be, ezt el is lehet fogadni , ertheto ha valaki nem tudja megszokni, csak epp igy , ilyen stilusban leszolni nem kene, mert akkor biza az illeto lesz helikopter. Vagy mi.

SilentDreams 2012.10.19. 16:02:51

@nigara: "és a legdurvább egyébként, hogy pl most 100%-ban igaz az, amit a posztoló leírt. Erre ő a hülye, mert nem tetszik neki..."

Hogy mennyire igaz, azon nem vitatkoznék. En inkább úgy fogalmaznám meg, hogy ez a negatív panaszáradat, amit leírt, az az, amit ö eddig 2 év alatt Irországból a maga szintjén megtapasztalt. Valóban sok igazság lehet mindebben (még akkor is, ha feltesszük, hogy a dolgoknak gyakran több oldala is létezik és mindig célszerü a másik felet is meghallgatni), de amit nagyon hiányolok, hogy a pozitív dolgok ennyire nem fogták meg. Talán a tiszta levegöt és a "jó penzt" említette csak. Ez szerintem nagyon kevés 2 év alatt.

Vagy tényleg nem is értték öt más pozitív dolgok (természet, kultúra, egyebek?), mert nem volt rá volt rá igénye (ideje, lehetösége), hogy ezeket is megtapasztalja, vagy a negativak annyira elnyomják a pozitivakat, hogy azokat fel sem fogja igazából.

Szerintem nem a problémákkal van itt baj, nyugodtan leirhatja ezeket, hanem sokkal inkább azzal, hogy nem látszik, hogy az országból a "mekis szinten" túl mást is meg szeretne tapasztalni és így véleményt alkotni arról, hogy hova is keveredett...

váj mí 2012.10.19. 16:04:00

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Hm, végül én sem, mert a személyzetet meglátva, fordulatból bementem a szemben levő steakhouseba, hogy kell-e munkaerő, ha nem is pont abba az éttermükbe. Aztán idővel kellett ;).

Nem, Stuttgartban.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 16:05:25

@LenaLondon: igen talan ez a nemzet habitusabol is jon. az angolszasz baratoim is csinaltak de ok csak pillantassal es arccal. nekem az amerikaiak/kanadaiak tetszenek a legjobban a negativ ertelmu pozitiv kifejezessel. pl.: nice try=hat ez igy szar :)

Patrisha80's 2012.10.19. 16:05:31

@Babette_: te megverted a kutyadat???? Szegyelld magad, te tenyleg.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 16:07:28

@váj mí: Nemetorszag nagyon szep. Kocsival jarok Magyarorszagra, nagyon szeretek ott megallni. vezetni meg ott a legnagyobb kiralysag.

dzsugasvili 2012.10.19. 16:08:50

@tildy:): Amit mondasz az kb. igaz, csak azt mondom, hogy ha ez a véleménye, akkor ez a véleménye, és a kommentekben ezért kár fikázni, úgyse lesz attól jobb neki.

És amikor valaki ír egy cikket, hogy mennyire szuper Ausztriában dolgozni, akkor sosincs ugyanennek a fordítottja. Hogy aszonyga "alig bírtam végigolvasni az ömlengő írásodat". És akkor mondjuk épp azért kezdenék el osztani, hogy Ausztriát dicséri, mert az egy trágya hely, stb. Semmi ilyesmi. Ha valaki imádja az új lakhelyét, akkor azért dicséretet kap, ha meg nem, akkor sok száz utálkozó kommentet. Nekem ez minimum nagyon furcsa tendencia.

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.19. 16:09:27

@Patrisha80's: jogos, mert ha olyat csinal amit nem szabad, akkor mivel kutya, el tudod neki magyarazni, hogy nem, ezt ne csinald tobbet. meg ugye a kutyakat lehet _kizarolag_ jutalmazassal nevelni.

GolyofogoToni 2012.10.19. 16:10:07

@Patrisha80's: Valoban az, de ahogy leirta, azon olyan jot röhögtem :DDD

"két nagy makarenkói pofon, az kell neki,
mint a kutyámnak az előbb, amikor kinyírt egy csirkét.
mondjuk ő kettőnél többet kapott. "

eddieblog 2012.10.19. 16:10:36

Allitolag valaki hianyolt, bar nem volt kedvem vegigolvasni a 400 kommentet. Szerintem teljesen rendben van ez az iras, sok helyen igaz, ahol pedig tuloz, az mar csak az egyeni erzesbol fakad.
Nagyon sokan keptelenek felfogni, hogy mekkora teher valojaban a kivandorlas, de errol a sajat blogomon kesobb majd irok. Iszonyu sok embernek nem megy, nem csak a szar melo miatt, hanem egy megmagyarazhatatlan erzes miatt sem. Olyan rugalmassagot igenyel, amire nem mindenki kepes!
Ez a poszt egyike azoknak, ahol tulnyomoreszt igaz dolgokat ir a szerzo.
Ha valakinek hianyoznek, akkor itt vagyok... :)
eddieblog.blog.com/
Tovabbi szep napot mindenkinek! Az igazi Eddie

kriosz 2012.10.19. 16:10:59

A posztoló kicsit semmi sem jó tipus és nézhetné azért jobban a pozitívumokat is de nem nem tudom miért gond ha valaki a rossz dolgokról is ír. Miért kell hogy aki külföldön van csak fényezze az országot és az embereket? Önigazolás ? Miért tévedni lehet, lehet hogy nem is annyira rossz otthon v. ahol éppen vagyunk de ugye minden csak a kipróbáláson múlik. Én azokat az embereket nagyon tisztelem aki mondjuk bevállal egy nagy költözést de mégsem jön be neki ezért v. azért de van mersze bevallani és váltani, továbbmenni.

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.19. 16:11:09

@dzsugasvili: te elegge szelektiven olvasod a kommenteket, szo szerint minden posztnal ott vergodnek akar pozitiv akar negativ a "kritika" a befogado orszagrol. linkelj egy posztot, ahol nem igy lattad, szemezgetek neked kommenteket onnan.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 16:11:37

@dzsugasvili: a negativ kommentek nem azert mennek, mert nem szereti az orszagot. ezzel nincs gond. a kerdes az, hogy akkor minek van ott.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 16:13:28

@GolyofogoToni: igen :). nekem meg az is tetszik, hogy hiaba a nagy sebesseg, megis nagyobb biztonsagban erzem magam, mint hollandiaban vagy belgiumban, mert oriasiak a kovetesi tavolsagok.

most veszek egy tura motort, a nyaron ki is probalom mit bir :)

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.19. 16:13:33

@kriosz: azert, mert az irasbol vilagosan lejon, hogy a posztolo onmaga minden "problemajanak" okozoja.

Riki27 2012.10.19. 16:13:54

@Zka77: Mert sajna eddig nem tudtam. Nem nagyon kommentelek, csak, ha valami nagyon megfog/felháborít. Most már tudom és köszönöm a felvilágosítást!

váj mí 2012.10.19. 16:14:43

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Én szeretem, sokan továbbállnak innen, mert hogy a németek olyan "hidegek". Pedig nem. Igaz, én leginkább Dél-Németországban érzem jól magam (sok városban megfordultam, hogy legyen összehasonlítási alapom ;) ).

GolyofogoToni 2012.10.19. 16:15:25

@dzsugasvili: Valakiknek ez a jo, ez csak haszon, hogy minel többen elmennek az orszagbol... sajnos

nigara 2012.10.19. 16:15:53

@SilentDreams: mondjuk amit írtam, az kifejezetten arra volt a válasz, amit flash gordon felsorolt a hsz-ében :)

Ettől függetlenül tényleg más világ UK meg Írország :)

GolyofogoToni 2012.10.19. 16:16:31

@váj mí: na azert NRW-ben sem olyan rossz :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 16:17:31

@dzsugasvili: Nem tudom, en nehezen viselem a hisztit, ha nem latom mogotte azt, hogy az illeto megprobalta a leheto legtobbet kihozni magabol.

Mas valaki irta az idojarast: a rossz ido relativ.

Nagyon izzados vagyok, ma is egy szal rovidujjuban rohangaltam, es folyt a hatamon a viz, mikozben a tobbiek mind pulcsiban voltak korulottem.
Nekem ez a mostani, oktoberi idojaras a sztandard nyari idojaras, ezt szeretem is odakinn. Nekem a magyar ido a "rossz" ido, mert eztrem. Vagy nagyon meleg, vagy nagyon hideg, de ettol meg sokan szeretik , en spec nem :) Meg is halnek, ha nyaron nekunk ott 40 fok lenne, mar a 28 is majdhogynem tobb mint sok.

Inteztem par ugyet az elmult napokban, nagyon fura, hogy vagy nagyon kedvesek voltak az eladok, ugyintezok, vagy nagyon flegmak. De alapvetoen mindket alfoldi varosban pozitiv a merleg:)

Jut eszembe: vegleges kulfoldon tartozkodas bejelentese : ugye sokan az auto miatt megleptek. Na most ha elveszik a lakcimkartyat akkor sok dolog maceras lesz. Leven az utlevel csak lakcimkartyaval egyutt jo szemelyazonositasra. Bankban sajat szamlara befizetes lehetetlenne valik, meg meg jopar dolog.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.10.19. 16:17:35

@váj mí: az angolokra is azt mondjak, hogy tavolsag tartok. amikor ide jottem es nem beszeltem rendesen, hittem is benne, de most ugy viccelodok a kollegakkal, mint magyarorszagon. ceges pletykak/panaszok is eljutnak hozzam. oszinten, nem latok kulonbseget

váj mí 2012.10.19. 16:18:41

@SilentDreams: Az időjárásról szóló véleményével maximálisan egyetértek ;).
Különben meg valóban, én sem látom, hogy olyan nagyon változtatni akarna, akár még a mekin belül sem (más egységbe kérni magát, vagy ilyesmik).
Tegnap voltunk operában, tetszett, utoljára tavaly hallgattam operát, igaz az Bécsben volt a Festen, szabadtéren, kivetítővel. Ezt csak úgy megjegyeztem, hogy lehet azért szórakozni is ;).

SilentDreams 2012.10.19. 16:19:44

@nigara: azért érdekelne, hogy Neked miért nem jött be Iroszág és hogy ennek ellenére láttál-e pozitív dolgokat is....
Nagyon remélem :)

(nekem összességében Anglia bejött, még ha sok dolog nem is tetszett, de annyira azért nem jött be, hogy ne probáljam ki Németországot is, s nem volt rossz lépés.... :)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 16:20:54

@kriosz: Szerintem aki korrekten nezi a dolgokat, latja a negativ oldalt is. Mert van az is. De mint mar irtam, lehet olyan dolog is, ami neked negativ, a masiknak meg nem.

Nekem csak Norvegiaval meg UK--al kapcsolatban van kulfoldi osszahasonlitasi alapom. Nekem a norvegok tul ridegnek tuntek, tul tavolsagtartonak, igaz, rovid ideig voltam csak ott. Az idojaras viszont bejott, ahogyan a Kiralysagban is.

GolyofogoToni 2012.10.19. 16:21:00

@tildy:): Ezert nem kell veglegesen lemondani a magyarorszagi dolgokrol... :)
@pirosfeherzoldezamagyarfold: Az fajintos lehet, mocival nyomatni! :))

kriosz 2012.10.19. 16:25:32

@omfgomgzor: Ez igaz de attól még leírhatja hogy mi az ami nem tetszik neki. Ja, hogy csak azt írta le?? Akkor ő a anti-Norbi!

váj mí 2012.10.19. 16:26:39

@GolyofogoToni: Essenben és Düsseldorfban éltem abban a tartományban. Nem rossz, Drezdától határozottan jobb ;). De én mazochista vagyok, szeretem a svábokat ;).

@pirosfeherzoldezamagyarfold: London és Manchester a két viszonyítási alapom Anglia vonatkozásában. Ok, London multikulti, lazább, de Manchesterben sem érzékeltem soha távolságtartást az őslakosok részéről. Mármint nem többet, mint ami egy idegennek alapból kijár. De ez normális., Mondjuk, nekem a nyelvvel/megértéssel nem volt problémám, legfeljebb az akcentussal.

kriosz 2012.10.19. 16:27:17

@tildy:): Egy szar pillanatomban tudnék egy olyan negatív hsz-t írni Norvégiáról hogy ki lennék átkozva innen:)
Dehát persze az ember a szar pillanataiban nem a határátkelőt olvasgassa.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 16:27:30

@GolyofogoToni: Ha torenytisztelo akarsz lenni, akkor sajnos ugy tunik, hogy de:(

SilentDreams 2012.10.19. 16:28:27

@váj mí: Na ez az: opera, koncert, kirándulás, sport... kit mi érdekel, s máris nem csak a negatív dolgokról lehet beszélni. Egy országot sokféle oldalról meg kell ismerni.
Jó dolog persze, ha valaki a munkahelyén is jól érzi magát, szereti a munkáját és a kollegákkal is kijön, de az élet még nagyon sok minden másból kellene, hogy álljon...

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.19. 16:29:21

@kriosz: leirthat barmit, csak nyilvan kritikat is fog erte kapni. epito jellegut es kevesbe epitot is

mojoking77 2012.10.19. 16:29:28

@nyuszigonosz: "Akkor meg minek van ott a kedves poszt író? "
Gondolom mert a baratja is ott van vele. Ez azert sokat szamit.

kriosz 2012.10.19. 16:30:46

@kriosz: Egyébként bocsánat tudom nem igazán a profilba vág de legalábbis én röhögtem egy jót a poszt olvasás közben: ha tényleg igaz hogy az írek a monez muni-nak mondják akkor egy görögnek eléggé vidám napjai lehetnek ott , görögül az ugyanis puncit jelent :)

kriosz 2012.10.19. 16:31:37

bocs: szóval money=muni:)

nigara 2012.10.19. 16:32:30

@SilentDreams: hát most elolvastam újra a posztot, hogy mit láttam én esetleg másként. A mekin kívüli meglátások abszolut az enyémek is lehettek volna (az időjárást azért békén hagynám :), nem az a gond ott).
Amit írtam már Neked az emberekről meg a más nációhoz való viszonyulásukról, az infrastruktúra hiánya (valaki itt is írta hogy 20 évvel Magyaro. után, ez tök igaz), a kultúra és/vagy bármi hiánya, igénytelenség úgy általában mindenhol, közbiztonság, hirtelen ennyi.
Pozitív? a sört nem szeretem, tehát nehéz találni... :)

Egyébként én azért mentem oda, mert ODA AKARTAM menni, mert a korábbi (3-szor voltam) turista-élményekből azt vontam le, hogy minden szép és jó ott, és kedvesek az emberek, blablabla...

kriosz 2012.10.19. 16:32:38

@omfgomgzor: Ohhh, hát az nem baj, a kritikából csak tanulunk, nem;)

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.19. 16:36:33

@kriosz: hidd el magyarkent is lehet rohogni eleget amsterdamban pl

www.pina-amsterdam.nl/

ennek az egyik boltja itt van egy sarokra az irodatol, az elso nehany heten megkonnyeztem reggelente :)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 16:37:19

@SilentDreams: Szerintem elég életszerűtlen, hogy más nem látott az országból csak egyszerűen a negatív dolgok kerültek túlsúlyba. Ő ezt akarta a posztba írni ezt írta. Ennél szubjektívabb műfaj a világon nincsen. Ez nem a "Zöld Írország" című ismeretterjesztő film a Discoveryn hanem egy poszt egy fiatal lánytól.

váj mí 2012.10.19. 16:37:28

@SilentDreams: Igen, ilyesmikre gondoltam. Itt most operahetek vannak (olcsóbb a jegy, "slágerek" mennek, ilyesmi), meg Volkfest. Faszántos. Tetszik. Lehet kikapcsolódni, hétvégén meg, amíg jó idő van, jazz-bandák lépnek fel a Königstrassén kialakított mini színpadon. "Baba" ;). Lehet szórakozni akár ingyen is a sörsátrakon kívül.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 16:38:05

@nigara: Ja. Én sem értem az embereket de mindegy.

Bohooo 2012.10.19. 16:39:09

@nigara: Ott vagyok, kedves Nigara :)

01234567 2012.10.19. 16:40:17

@flash.gordon: Szerintem, meg csak hazánkban, az emberek elég széles rétegének, egyszerűen nincs lehetősége embernek maradni. Kora, képesítése, tanulmányi szintje, társadalmi helyzete, munkahelyi pozíciója, anyagi, egzisztenciális szintje..stb..miatt. Ezeknek egy részéről, nem is tehet, változtatni nem tud. Ezek után más környezetbe kerülve nagy részükről lehullik ez a béklyó. Pl: 40 évesen is kell valahova, szakmunkásként is megbecsülik, megfizetik, BEJELENTIK A MUNKAHELYÉN NORMÁLISAN, evidens, hogy ettől kicsit "elszállva" pozitívabban él meg dolgokat. De szubjektív véleményem, hogy az életminőség és az egzisztenciális lehetőségek "kintt", egy társadalmi szint alatt jobbak sok helyen.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 16:41:54

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Jó csak azt nem értem mire állítod, hogy vesztes ha meg, hogy az élet más területein sem fog remekelni. Leírt egy csomó problémát, amit én is annak élnék meg. Üvöltő tiniktől kezdve a pizsamás vevőkön keresztül a koszos konyháig mindent. Ettől lett lúzer mert ezek nem tetszenek neki? Te szeretnél koszos konyhájú étteremben enni? Nem hiszem. Vagy írja oda a végére, hogy vett egy limitált Enya Cd-t és jaj de jó?

nigara 2012.10.19. 16:43:52

@Bohooo: bocs, akkor szűkítem: Spanyol-, Francia-, Németországban remek a Lidl - nyilván nem ér fel az ottani helyi nagy láncokkal, de szarnak egyáltalán nem nevezném. Csak más a stratégia és ettől más a választék is.
Ezzel együtt nem értem, hogy Magyaro-on miért muszáj ilyen igazi szarnak lennie...

váj mí 2012.10.19. 16:44:15

@flash.gordon: Ahogy leírta, nem is akar változtatni rajta. Szerintem inkább ez a gond.

kriosz 2012.10.19. 16:46:42

@omfgomgzor: legalább vidáman indult a nap:))))

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 16:47:11

@01234567: Hát az általad megírtak a posztolóra nem vonatkoznak, és remélem a többség így éli meg valóban a dolgokat. :)

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.19. 16:47:50

@flash.gordon: az a gond, hogy arrol semmit nem irt, hogy mit tett azert, hogy valtoztasson a jelenlegi korulmenyeken, kollegakon stb. adabszurdum munkahelyvaltasrol, vagy problakozasrol.

váj mí 2012.10.19. 16:48:17

@nigara: Tényleg szar otthon a Lidl? Ma szakítottam a Rewevel, és ott vásároltam be, mert valami másfajta péksütire vágytam. És abban jók. Persze, pólót nem ott kell venni, akkor sem, ha kapni náluk.

kriosz 2012.10.19. 16:50:19

Pedig milyen szép az a duplasajt a képen :)

váj mí 2012.10.19. 16:51:44

@kriosz: Nem akarod te azt megenni, hidd el nekem ;).

nigara 2012.10.19. 16:54:47

@váj mí: szerintem ez nem ilyen eccerű... nem tudja megváltoztatni azt, hogy az emberek hogy viselkednek, milyen emberek közt kell mozogni - hacsak nem megy el másik országba...
Ez így nagyon sarkosnak tűnik, de ez van. Ha elmegy egy másik munkahelyre, ott is a munkatársak nagy része bevándorló (igen), ugyanígy fognak viszonyulni a másik nációhoz sajnos. Az írek nemkülönben - Íro. lakossága jelenleg: 75%ír, 25% bevándorló. No comment.

nigara 2012.10.19. 16:56:46

@váj mí: na jó, nem OLYAN borzasztó, nagyon kicsi a kínálat, de ami van, az nagyrészt rendben van. Csak a kintiekhez képest döbbenet...

01234567 2012.10.19. 16:58:02

@flash.gordon: " Hát az általad megírtak a posztolóra nem vonatkoznak,"
Hát ez igaz! :)
Sok mindent nem értettem a posztban, de hogy egyetemmel, az egy éve ott élő párja nem tudott jobb indulást intézni neki, azt végképp "csodáltam" . Igaz hogy egy évvel később is meki...
..elég furcsa volt...Kíváncsi lennék a párja végzettségére.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 17:01:30

@Patrisha80's: neked szobakutyád van, ugye?
hadd tippeljek, yorki vagy máltai?

Bohooo 2012.10.19. 17:02:12

@nigara: Ebben valószínűleg igazad van, az említett országokban még nem vásároltam Lidlben (Franciaországban a Carrefourba jártam, a többi országban csak turista voltam). De itt UK-ben elég gagyi a minőség, Skóciában és Angliában is próbáltam már. Mondjuk lehet, hogy Irországban tényleg jó :)
Viszont Magyarországon tényleg nagyon rossz, megkockáztatom hogy a Tesconál is rosszabb pedig az se kutya :)

01234567 2012.10.19. 17:02:44

@váj mí: Olvasom itt a Lidl-t. Első döbbeneteim egyike Ausztriában, Német o.-ban az volt, mennyivel jobb nívón állnak, mint a magyar üzleteik. Itt még most sem nagyon teszem be a lábam, ott szinte csak a Német Lidl-ben vásároltam. ( Ausztriában is a német határ mellett voltam).

nigara 2012.10.19. 17:02:50

@01234567: "az egy éve ott élő párja nem tudott jobb indulást intézni neki"
mert miért tudott volna intézni bármit? Közel 20%-os a munkanélküliség! majd egy magyar kislányt vesznek fel akárhova is, ha ott van a rengeteg ír, a sok lengyel (akik annyira "otthon" vannak, hogy kinéznek mindenki mást)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.19. 17:02:57

sok minden nem derült ki. remélem hamarosan erre jár a posztoló és kiegészít.

nigara 2012.10.19. 17:05:40

@Bohooo: nem, Íro-ban is naggyon gagyi. pedig ott a normál is nagyon gagyi :)))

váj mí 2012.10.19. 17:08:04

@nigara: Nos, én azt vettem ki a szavaiból, hogy kb. 1,5 éve szív egy mekiben a munkatársai miatt. Ok, én megértem, hogy tele lett a hócipője, és ki kellett írnia magából. De mi a tökömnek nem kéri át magát egy másik egységbe, aztán rendezzék le egymás között a lengyelek és a litvánok. Vagy, ha nem lehet, Burger King nincs arrafelé, vagy KFC?

Hm, itt a Lidl egész jó itt. Mármint nekem. Olcsó, és a minősége is rendben van. Joghurtitalt pl., amit én nagyon szeretek, csak a Lidlben kapni, fél-, literes kiszerelésben, a szar Activián kívül. És a saját frissen préselt gyümölcslevek sokkal olcsóbbak, mint plk. az Edekában.

nigara 2012.10.19. 17:08:28

@Bohooo: na nem akarok összeveszni veled, de UK nem Ny-Európa, ebből is látod :)) de tényleg - szerintem nem szabad egy kalap alá venni nagyon sok szempontból, pro és kontra.

01234567 2012.10.19. 17:08:44

@nigara: Konkrétan akkor lehet az ír viszonyoknál ez van. De őszintén megmondom, Ausztriában dolgozva, egy év után mindig volt egy-két -három álláslehetőség a zsebemben a szakmámon belül, de azt hiszem, ha akartam, majd mindenkin tudtam segíteni. Még tavaly is. Ha meg történetesen a páromról lett volna szó, akkor azért még kapartam volna is egy kicsit. Mondom, kíváncsi lennék a párjára-

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 17:09:08

@GolyofogoToni: azért már megbocsátottam neki, délben már enni is kapott.

váj mí 2012.10.19. 17:10:09

@01234567: Én Bécsben a Hofferben vásároltam főleg, van egy baconos-sajtos stanglijuk. Olcsó, és baszott finom. Egy lityós joghurttal megvan a fél napi kaja ;).

SilentDreams 2012.10.19. 17:11:09

@nigara: Igen, tudom, hogy oda akartál menni. A túristaélmények persze gyakran csalókák, nekem is azok voltak Angliával kapcsolatban, még úgy is, hogy korábban jó pár éve 3 hónapot már voltam ott munkaügyben, de még ez sem egyenlö azzal, ha tényleg ott is élsz huzamos ideig.

A sört én sem szeretem :))), de azért jó pár pozitív dolog ért Angliában, csak hogy hirtelen párat emlitsek:

- számomra csodálatos tájak, rengeteg kirándulási lehetöség, tengerpartok , erdök, dombok, völgyek, vadvirágok... :)
- az idösek tisztelete / segítése: ülések nekik a buszon, idösotthonok, idöseknek olcsóbban igénybe vehetö újépitésü lakások, rendezvények
- a valamilyen módon sérült emberekkel való törödés: keresszékesek, értelmi fogyatékosok beintegrálása a különbözö eseményekbe résztvevöként vagy nézöként, mint pl. maratonfutás, elöadások, egyéb rendezvények
- információözön (többnyire...) minden fontos ügyben
- egy csomó, akár ingyenes rendezvény
- kollegákkal valo összejövetel, kirándulas vagy egy kis barbecue
- kedves, segítökész szomszédok
- érdekes angol hagyományok, amiröl korábban semmit sem tudtam
stb. stb. stb...

Mindez nem Londonban és úgy, hogy 2,5 év alatt egyszer sem kerestem magyar társaságot, hanem angolokkal, indiaiakkal, és akármilyen más eredetü emberekkel vegyültem.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 17:11:19

@omfgomgzor: meggyőződésem, hogy a horvátok a Pina benzinkúthálózatot a magyarok miatt nevezték át Inára.

nigara 2012.10.19. 17:12:09

@01234567: sztem a párja is valahol gürizhet a maga 20+ évével..

Patrisha80's 2012.10.19. 17:13:27

@Babette_: Nem eppen, Rottweiler dalmata keverek es nagyon nagy. Vannak durva dolgai, amiket kinevelek Belole, anelkul, hogy megutnem. Mellesleg lovaim is voltak, Oket sem vertem, megis jol osszedolgoztunk.
na, eltertem a poszttol rendesen.. csak fennakadtam a kutya megveresen.

SilentDreams 2012.10.19. 17:15:15

@SilentDreams: Az kimaradt elöbb, hogy ezek a számomra, Angliában tapasztalt pozitív dolgok Irországban absz. nincsenek jelen? Elég közelállónak gondolnám a 2 országot, de nem biztos, hogy ez így is van.

nigara 2012.10.19. 17:17:23

@SilentDreams:
hát igen, UK sok mindenben példa lehet...
Egyébként nekem volt régebben nagyon sok angol barátom (tényleg), és nagyon sokat tanultam abban sz időszakban, amikor köztük éltem. Hogy ennek ellenére mi a francért mentem az írekhez?????? totál hülye voltam.

nigara 2012.10.19. 17:18:33

@SilentDreams: nem. Amikor mondom angoloknak, hogy nem tetszett Írországban, egy elég jelentőségteljes kacaj a válasz mindig...

váj mí 2012.10.19. 17:19:15

@SilentDreams: Hm, sokszor hátrány, ha az ember Romániában élt és nőtt fel. Mármint a hegyek-völgyek-tengerpart viszonylatában. Persze, szubjektív, de én még földrajzilag olyan változatos országot nem ismerek Európában, mint Románia. Csodálatos. Tényleg.
A barbeque-partik az agyamra mentek anno, de a többivel egyetértek, szimpatikus vonások voltak, tetszettek. Még Londonban is ;).

váj mí 2012.10.19. 17:22:38

@nigara: Hát, menj vissza. Egyszerű.

01234567 2012.10.19. 17:30:26

@váj mí: Töredelmesen bevallom, jöhetnek a trollok, hogy bezzeg kint ezt is megzabáltad ! :) , Hoffer, Aldi, Lidl. Ezek vitték kint a prímet. Itthon benéztem mindbe, amelyik van, hát annyi volt, azóta sem. Remélem elhiszik, tényleg ott más minőség. A tejtermékek, hús, felvágottak, pékárú nagyon. De talál az ember mást is. Voltam Mercur-ban, Real-ban is Spar, Billa most hirtelen ezek jutnak az eszembe. Őszintén megmondva, ott is valahogy a minőség, az itteni megfelelőjük felet volt, nem kicsit. Volt kollégám, aki hordta haza a virslit, húst, sajtot... De ezt sok más magyartól is láttam. Valahogy ott szigorúbb lehet talán az ellenőrzés. És az árak. Igen, főleg Lidl-Aldi tekintetében érezhetően olcsóbb.

SilentDreams 2012.10.19. 17:31:57

@váj mí: Sajnos ott még nem voltam, de nagyon szeretnék. Leginkább valakivel, aki oda valósi, hogy a "legszebb" helyeket megmutassa :)
Es jééé, még tengerpartja is van :)

@nigara: Azért vigyázz Angliával, mert elég sok minden tapasztalható ott abból IS, ami Irországban Neked nem tetszett, szóval még mindig talán a német nyelvterület lenne a jó...szerintem. Ha nem óckodsz a némettöl...
(jó angol + kis némettel már neki lehetne vágni talán....)

01234567 2012.10.19. 17:34:19

@nigara: Ahogy nekem sikerült kihámozni, ott abban a mekiben dolgozott a párja. 2 év után is, amikor őt az első év után oda vitte. És mintha együtt húzták volna ott. Ezért lennék kíváncsi az eredeti kvalifikációjára. Két év meki, elég zorall. Azért én próbálnék váltani, de mondom, Írországot, csak ismerősök útján hallomásból ismerem.

Bohooo 2012.10.19. 17:35:01

@nigara: Én se akarok senkivel összeveszni, de attól még eltérhet a véleményünk ;) főleg abban, hogy földrajzilag UK az bizony Ny. Európa :) De amúgy minden ország más kultúra, még Ny. Eu-ban is, az már más kérdés, hogy kinek mi a pro és kontra - ezen viszont nem érdemes vitatkozni mert személyes ízlés kérdése :)
Maradjunk abban, hogy a posztírónak lenne lehetősége máshol is vásárolni, jobb kajákat, még megfizethető áron, ebben biztos vagyok, akárhol is van Ny.Eu-ban, és akkor mindjárt kihúzhatjuk az egyik panaszát a listáról :)

Frau Holle 2012.10.19. 17:36:56

@01234567: @váj mí: Hofer az, nem Hoffer.
Tudom hogy reménykedtek, de.......... bocs, ezt nem tudtam kihagyni...:)

Frau Holle 2012.10.19. 17:39:22

@Bohooo: Földrajzilag biztosan. Ez nem kérdés.
De a kultúra, a társadalom, az állam, a jogrend bizony sok eltérést mutat. Ez pedig érződik a mindennapokban.

nigara 2012.10.19. 17:51:32

@SilentDreams: hát igen, ezért maradnék a kontinensen.
Pont azt gondoltam anno, hogy ami Angliában nem tetszik, az ott még nem lesz olyan nagyarányú.... ehhez képest milyen az pl. hogy a villamosmegállókban kevlár-mellényes biztonsági őrök ácsorognak?... meg az utcákon inkább átmész a másik oldalra, ha ketten jönnek szembe?...

01234567 2012.10.19. 17:57:37

@Frau Holle: Meghajolok a nagyobb tudás előtt :) Igaz.

Frau Holle 2012.10.19. 18:01:29

@01234567: Kicsit izgultam miután elküldtem mert nem akartalak megbántani, de ezek szerint nem is. :) Ennek örülök. És bocs. Csak a szójáték nem hagyott nyugodni. (Csendben visszavonul.)

lyken 2012.10.19. 18:30:56

Tehát hogy jól látom-e:

Nem akartál külföldre menni, de külföldön vagy.
Az írek bunkók, koszosak. De kint maradsz, mert van az a pénz..
Diplomával a mekiben dolgozol. Gondolom nem mérnök vagy. Büfészakkal büfében lehet dolgozni.
Az első munkahelyedet utáltad, mégis ott maradtál.
A mostani munkahelyedet utálod, mégis ott vagy.
A főnökeidet a hátuk mögött kurvaanyázod, de azért nem mondasz fel és keresel másik állást.
A kollégáid bénák, a litvánok-lengyelek bunkók és csak azért léteznek, hogy neked rossz legyen.
Utálod az időjárást. Biztos csak azért ilyen, hogy neked szar legyen. Amíg oda nem mentél, mediterrán éghajlat volt.

Valamiért az a benyomásom, hogy a leányzó legnagyobb ellensége és problémája önmaga.
A végét eltalálta, a leírtak alapján Dubai az egyetlen a listáról ami neki való munkakörülményeket tud biztosítani.

váj mí 2012.10.19. 18:32:37

@01234567: Hm, nagyjából nekem is ez jött le immár sok év után. De a Tesco is sokkal minőségibb Angliában, mint otthon, igaz, az drágább is. Van egy saját márkás rizses édes-savanyú szószos csirkéjük félkész kajaként. Te, az kifejezetten finom. A szecsuáni csirkéjük csak ehető. Ok, a lakásommal szemben levő kínai finomabban készítette mindkettőt, de az 8 font volt, a Tescos meg 2,50.
Külünben most táraztam be Lidl-s joghurtitalokból, eper. barack fronton. Az Activia monggyon le! ;).

váj mí 2012.10.19. 18:35:50

@SilentDreams: Majd keresek neked az ismeretségi körömből egy facér barátnőt ;).

váj mí 2012.10.19. 18:36:25

@Frau Holle: Igazad van, mit iszol? ;)

nigara 2012.10.19. 18:36:40

@váj mí: ja, az nem UK volt... Spanyolo.

2012.10.19. 18:37:26

Szörnyű volt végigolvasni ezt a posztot...

2012.10.19. 18:38:28

Szörnyű volt végigolvasni a mai posztot. Ha nem tetszik a szitu, akkor próbálni kell változtatni rajta, nem nyávogni.

váj mí 2012.10.19. 18:40:44

@nigara: Ja, én azoktól hülyét kapnék, ha életvitelszerűen kellene ott lennem. Én olyan kis "középutas" vagyok ;).

Kharmi 2012.10.19. 18:45:29

Kedves Beáta!

Alapvetően én sem vagyok egy kommentelős típus, viszont, mivel hasonló cipőben járunk megosztanám én is a véleményemet, tapasztalataimat.

Pár hónapja érkeztem Írországba, kb hasonló okok miatt, mint Te,diplomával. Engem nem várt itt állás, tehát elkezdtem intenzíven keresgélni, viszont tapasztalat híján még asszisztensi munkát sem tudok vállalni a szakmámban (remélem, hogy csak egyenlőre). Az angol sajnos nekem sem erősségem, középszinten beszélem a nyelvet. Azért, hogy fejlesszem a nyelvtudásom, beíratkoztam nyelvtanfolyamra.emellett pedig folyamatosan állást kerestem, nem csak az interneten a szakmámban, hanem önéletrajzzal a kezemben "házaltam" különböző hotelekben, éttremekben, gyorséttermekben, bárokban, boltokban..stb, hátha találok valamit, hiszen már csak a szakképesítés nélküli munkák jöhettek szóba. Kb 3 hónap után kaptam állást egy gyorsétteremben, aminek nagyon örülök, hiszen jó lesz munkatapasztalatnak és tovább tudom fejleszteni az angolt. Az, hogy "alja munkát" végzünk, nem kell panaszkodni, el kell fogadni, ugyanis ha jól kihasználod a lehetőségeidet innen is tovább lehet lépni, és tapasztalatszerzésnek sem utolsó:)
Viszont, ha ennyire nem jössz ki a kollégáiddal és idegesítenek a vendégek tényleg érdemes munkahelyet váltanod. Ugyanakkor nagyon látszik a hozzáállásodon, hogy nem dolgoztál hosszútávon Magyarországon (én majdnem 10 évet dolgoztam otthon suli mellett ,különböző helyeken, területeken, néha több állásom volt egyszerre). Tudom, milyen megélni az ottani fizuból, és hidd el, Írországban sokkal-sokkal jobbak a munkakörülmények, mint otthon! És bizony, otthon is nagyon nehéz elhelyezkedni tapasztalat nélkül, szóval jól gondold meg, visszamész-e Magyarországra, vagy megpróbálod kihasználni a lehetőségeidet Írországban.
Ami viszont nagyon nem tetszik benned az írásod alapján: a hozzáállásod. Az, hogy szapulod a helyieket a szokásaik és az ételek miatt nagyon felháborít. Külföldre jöttél, egy idegen kultúrába csöppentél, inkább kicsit alkalmazkodnod kéne, mint nyafogni. Azt tökéletesen megértem, hogy a 2 év meki miatt teljesen beszűkültél, de ezen mindenképpen változtass, különben sehol nem fogsz tudni boldogulni az életben.
Nekem egyenlőre nincs még sok tapasztalatom az országgal, de azt már most mondhatom, hogy a helyiek egyáltalán nem ilyenek, mint ahogy leírtad. Ahány írrel és külföldivel eddig találkoztam, mindenki kedves és nyitott volt, ráadásul a helyiek igyekeztek úgy beszélni hozzám, hogy megértsem őket, nagyon segítőkészek voltak! ami a fiatalokat illeti. ugyanúgy isznak, mint mi otthon, csak itt a rendőrség enyhébb, mint nálunk, ezért vandálkodhatnak többet részegen, mint a hazai fiatalok. (megjegyzem, ez azért otthon sem ismeretlen).
Szóval, amit tanácsolnék:
Vegyél részt angol tanfolyamokon, itteni fizuhoz képest olcsó, ha felnőtt oktatásban veszel részt, a tanfolyamot a munkádhoz tudod passzintani. ezenkívül vannak önkéntesek is, akik angolt tanítanak (egy ilyen tanfolyamra is járok), ez pár euro per alkalom és (bár nem biztos, hogy a Te nyelvi szintedhez passzoló kurzusba kerülsz) mindenképpen megéri! A tanárok nagyon jók, folyamatosan beszéltetnek, játszva tanítanak, ami nagyon tetszik! továbbá a társaság is nagyon jó, mindenki kedves, nyitott, segítőkész:) Kezdetben ez kizökkenthetne kicsit a mekis robotból ,megismernél új embereket és nem vélekednél így az írekről sem!:) Ha pedig magabiztos nyelvtudással rendelkezel, szintén el tudsz majd menni felnőttképzésben különböző tanfolyamokra, hogy ne maradj örökre gyorséttermi melós. ezek is megfizethetők az itteni körülmények között, és ezt is lehet a munkához passzintani (vagy elmész félállásba a mekiben).
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, remélem segít valamit. Fel a fej jel, változtass kicsit magadon és használd ki a lehetőségeidet! sok sikert! :)

123strawberry 2012.10.19. 18:46:43

@mojoking77: Az nagy lehetett :D Az ilyenek előbb-utóbb így járnak.

nigara 2012.10.19. 18:46:52

@váj mí: ááááá, nem rossz az.... napsütés, meleg, tenger, gyönyörű természet... az emberek kedvesek, mindenkivel mindenki, kivétel nélkül.
Oda mennék leginkább. Na mindegy, nem is álmodozom tovább :)

váj mí 2012.10.19. 18:47:55

@lyken: Khm, gondolj az anál-szexre, az arabok azt nagyon szeretik, de megcsinálni..... hááááát .... ;).

váj mí 2012.10.19. 18:50:19

@nigara: Hm, nekem nem jön be Dél-Európa, mármint életvitelszerűen. Szabira menni persze, oké. Nekem túl lazák. Mondom, én ilyen kis szürke entitás vagyok ;)

váj mí 2012.10.19. 18:52:24

@Frau Holle: Sör, bor, pálesz? Vagy valami koktél? Mit keverjek? :)

mojoking77 2012.10.19. 18:57:43

@Kharmi: Khhm...
Bocs, elozoleg mar irtam, de hat a sok hsz kozt gondolom elveszett. Szoval a lenyeg. Az elso egy ket honap utan nem szabad kovetkezteteseket levonni Irorszagrol. Nekem is kb fel ev utan lett tele a az egesszel az, ami tele szokott. Elsore kedves, vidam bulizos laza orszag, amirol kesobb kiderul, hogy sotet, ellenszenves szuklatokoru es konzervativ banda. Jo, ez elsore tenyleg durvan hangzik, es nem is igaz a teljes dublini lakossagra, de mondjuk ugy a 70%-ra, ami azert szignifikans (Tapasztalataim 2008-bol szarmaznak, remeltem, hogy valtozik valamit, de a holgy postjabol ugy tunik, nem). az hogy kedvesek veled, egy dolog miatt van, hogy fiatal ,es szep kulfoldi holgy vagy. Ne mond azt , hogy nem ismerlek, ez igaz, viszont ismerem az atlag ir noket, es tudom, hogy nagyon sok ir srac valaszt kulfoldi feleseget epp azert amit leirtam. Sok sikert a kinti karrieredhez, remelem kitartasod meghozza a gyumolcset, es el tudsz helyezkedni az altalad valasztott szakmaban, de higyj nekem (nem nagykepuskodesbol, de picivel tobb kulfoldi tapasztalattal a hatam mogott), az vilagon, de akar csak Europaban szamtalan elhetobb orszag van, a Hemingway altal is csak Europa feketei altal lakott Irorszagnal..

váj mí 2012.10.19. 18:58:18

@Kharmi: Te, én nagyon nem szoktam grammar-náciskodni, de "egyenlőre" a sorozatgyilkos fog feldarabolni, ha rossz napod van. A szó, amit használni szerettél volna, "egyelőre".
Bocs, ez baszottul bántja a szemem, pont, mint a "muszály". Nyugtass meg, hogy az eredeti szakmád semmilyen szinten nem kötődik a magyar nyelvtanhoz.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 18:58:43

@váj mí: huh, hat nekunk a gorog nyaralasrol es mint gorog mentalitas az maradt meg, amit fel oranak mondanak , az inkabb ketto, ami 2 km az inkabb 4, ami 100 euro az inkabb 130 a vegen. :)
Viccet felreteve, engem nem vonz se Spanyolorszag, se egyeb deli orszag. Nyaralni jo, de 1 het boven eleg 30 fok feletti homersekletbol.

123strawberry 2012.10.19. 18:58:49

@telepi vagány: azért én itthon nem nevezném büfészaknak. sőt ha valaki szerencsés, akkor amellett, hogy mondjuk ált. vagy középiskolában tanít, mellette még nyelviskolánál is dolgozhat, a magántan óraadásról meg ne is beszéljünk. és elég szépen meg lehet így belőle élni, főleg ha valaki 2-3 ezer forintért tart egy órát.

na az igaz, hogy mindezzel angol nyelvterületen lóf*szt sem érek. viszont minél több nyelvet beszél valaki, annál több lehetősége van jobb munkát szerezni, én meg nem elégednék meg vendéglátózással.

01234567 2012.10.19. 19:01:33

@váj mí: Itthon nagyon nehéz olyan dolgot venni, aminek tartós fogyasztása után ne lenne valami kisebb problémám, fizikális, eü. Ezért lettem itthon vega pl., vagy tejet, tejterméket is nagyon ritkán fogyasztok, kivéve fagylalt, túrórudi, de a fagylaltozót is megválogatom. Lassan a péksüteményről is leszokom. Mivel sok helyen azok is kezdenek horror ízeket kelteni. De mondhatnám, hogy az ugyanolyan márkájú borotva penge, borotvahab, mosópor, sem ugyan olyan itt, mint ott minőségre.

váj mí 2012.10.19. 19:06:22

@tildy:): Ebben nagyon, de nagyon egyetértünk. Lazulásnak pont jó, ha előtte bevetted a "leszarom"-tablettát. Na de, ki akar egész életében gyógyszeren élni? ;)

Csesztike 2012.10.19. 19:06:59

@rajen: Helló......ez naggggyyyonn jóóó, behaltam rajta, a könnyem is kifolyt:)))...egyből el is felejtettem mit is irt a posztoló..:)))

123strawberry 2012.10.19. 19:09:51

@tildy:): ha végleg ki akarok költözni tényleg elveszik a lakcímkártyát vagy micsoda? meg hogy megy ez a végleges "kijelentkezés" tudnál róla egy picit írni, mert 3 hónapon belül hasonlót tervezek, és nem szeretnék meglepődni semmin :)

váj mí 2012.10.19. 19:10:46

@01234567: Hm, valamelyik posztnál írtam, hogy kb. fél évig párhuzamosan tartottam fent egy bérlakást Pesten is. Havi nagyjából 1 hetet töltöttem ott, volt hogy kevesebbet, volt, hogy többet. És bizony fordult elő, hogy a kenyeret is Bécsből vittem arra az időre. Aztán röhögtem magamon, de azért nem volt véletlen......

Kharmi 2012.10.19. 19:11:22

@mojoking77:

Köszönöm a jókívánságokat! Viszont, jól értettem, Te "csak" Dublinban dolgoztál, míg kint voltál az íreknél? Én egy kisvárosban dolgozom, lehet, hogy ezért mások eddig a tapasztalataim. Magyarországon is mások a budapesti és mások a vidéki emberek, lehet, hogy itt is így van...

01234567 2012.10.19. 19:12:32

@váj mí: Tehát: Ne aludj hason fekve a sivatagban! :)

Kharmi 2012.10.19. 19:15:49

@váj mí:
hú, tényleg, kösz, hogy kijavítottál!:)

mojoking77 2012.10.19. 19:18:25

@Kharmi: Igen valoban csak Dublinban dolgoztam. Mivel autot adtak, nagyjabol vegigjartam Irorszagot, de csak mint turista, igy nem sokat konfrontalodtam a videki Irekkel. Ezert is emlitettem a hozzaszolasomban Dublint. Viszont ha tenyleg szep dolgot szeretnel latni az Ir szigeten, mindenkepp menj fel egyszer Eszak Irorszagba. Eg es fold az IR koztarsasaggal szemben. A Giant's Causeway szinten a nem kihagyhato latnivalok koze tartozik, es nem csak ir szinten.

váj mí 2012.10.19. 19:18:35

@01234567: Sivatagban egyébként se aludj, mert Allah fog felkelteni ;).
Különben meg baszott perverzek. Hidegrázás nélkül eddig csak a kínai lányok fogadták az arabokat. Dubai azért még mindig nem Hawaii ;).

dobcucc22 2012.10.19. 19:20:32

hat ezen elegge kiegtem... legjobb reszek az irek paraszt angolt beszelnek, mondja egy angolul gagyogyo bevandorlo, aki ket eve alatt se volt kepes megtanulni angolul teljesen angol kornyezetben... hat ez nevetseges.
meg hogy nem tudjak mi a jo etel, mert hogy a virslis kifli... hat ez akkora tre hogy el sem hiszem.
es a tipikus hozzallas, hogy mindenki massal foglalkozik csak onmagaval nem. ennek miert ez, annak miert az. es meg kieg hogy nem hagyjak magyarul beszelni a munkahelyen... az igen.

irtak sokan a nyelvvizsgara, hogy nem a posztolo hibaja, hogy szakmai angolja van es nem tud beszelni... azert megneznem en azt a szakmai angol nyelvvizsgat... es attol meg hogy megvan a papir, o tudhatja onmagarol hogy tudasa nincs.

es minden sorban valtozik a velenye, irja hogy utallok itt lenni mert minden szar, es a lezarasban meg vegul is szeretek itt elni... ki kellene a szakadni a mcdos magyar gettobol egy kicsit.

bar egy kicsit remenytelennek latom, akinek a virslis kifli a meghataro etel ami miatt az ir konyha szar... szanalom ez a hozzallas, a leirt dolgok pedig nevetsegesek. dubaiban jo lesz dolgozni.. a teljes fogalmatlansag egyszeruen mar faj. kimegy kulfoldre minden nelkul, es aztan meglepo modon az alja mekis melo szar, es a hulye irek paraszt angolt beszelnek....

váj mí 2012.10.19. 19:20:46

@Kharmi: Mna, ezzel is előrébb vagyunk ;).
Bocs, de ez tényleg nagyon zavar.

01234567 2012.10.19. 19:25:17

@váj mí: Igen, én is kicsit félve írok ilyesmit, sznobnak titulálna, akiket nagyon utálok. Volt egy pár budai echte sznob nőm, ezért. (sajnos egy dologban viszont...ezért volt több..). És igazán aki itthon él, vagy kevésbé érzékeny a gyomra, egészsége (ez meg sajnos 15 év masszív, buli, pia, energia ital, minden evés eredménye ) az igazából joggal tart sírós sz@rjancsinak. Nem is tudja, nem is értheti, joggal. Őszintén, eleinte én is hülyéztem a kollégáim, egy kis idő eltelt mire be kellett ismernem,igazuk van. És pont a Lidl-ben a tejtermékek, és a virsli,és a Wilkinson borotva (ez hosszabb történet lenne) "nyitották fel a szemem" .

váj mí 2012.10.19. 19:27:18

@dobcucc22: Nincs baj ezzel a poszttal, legalább most te is látod, hogyan fogja fel a világot egy mekis dolgozó. Ő akár még haza is költözhet, az Egressy téri mekiben is hasonló csodákat lát majd, csak magyarul. Kiírta magából, megkönnyebbült, ennyi.

mojoking77 2012.10.19. 19:27:27

@dobcucc22: Beszelgess egyszer tiz percig egy irrel baratom, mielott idejossz latatlanban fikazni valakit, ha szabad kernem. Az irek az egyik legszemetebb angolt beszelik. Kegyetlenul hadarnak, u-znak (mondjuk ez egy ido utan ertheto, es mokas,), es a koznapi beszedbe is bele bele szonek gael szavakat. Semmi gond, gondolom te csipobol szinkrontolmacsolsz..

nigara 2012.10.19. 19:28:02

@mojoking77: úgybizony.

Kedves Kharmi!
Az, hogy mosolyognak, nem egyenlő azzal, hogy szeretnek, pl. lehet, hogy csak kinevetnek....
Két hónap alatt a mekiből nézve vajmi keveset tudsz az emberekről!

Kharmi 2012.10.19. 19:28:08

@mojoking77:
Úúúúúúú, a Giant's Causeway-t mindenképpen meg szeretném nézni, régóta tervben van, csak ahhoz kéne pár nap szabi:) Amúgy köszi az infót:) ha tehetjük, párommal utazgatunk Írországban és eddig nagyon sok szépet láttunk:) A Dingle- Félsziget, Moher sziklák, Galway, Blarney Kastély Corknál mind-mind kihagyhatatlanok!:))))

01234567 2012.10.19. 19:31:07

@váj mí: Allah az jó!Paradicsom, hurik! Az eredeti vallásom szerint tuti a pokolban végezném..
Nem csodálkozom, a kínai lányoknak a hazai felhozatal után valszeg Quasimodó sem tűnne rossz partinak.... Hawai-t meg legfeljebb megveszik az amiktól és odavontatják. Csodálom hogy ilyet még nem csináltak emírék.

váj mí 2012.10.19. 19:33:56

@01234567: A budai echte sznobról jut eszembe a Daubner. Erős-középkategória, annak viszont drága. Hétvégén egy kávéházban szoktam reggelizni. A Daubner elkérhetné a receptet. Átlagos itteni kávéház, semmi extra.
Én értelek. Néhány étel hiányzik, néhány alapanyag is, de aki éveken át hozzászokott egyfajta minőséghez, bizonyos áron, az hajlamos körberöhögni a Lucullust .....

dobcucc22 2012.10.19. 19:34:15

@mojoking77: tudnek eppen szinkrontolmacsolni ha akarnek. de nem ez a lenyeg... hanem ugy hogy nem beszel angolul, nem tesz erofeszitest erte hogy beszeljen pedig ott lakik, leparasztozni az anyanyelvuek angoljat. lehetett volna eppen az amerikai vagy a brit vagy az akarmelyik, nem azzal van a baj hogy ay ir angol...
egyebkent beszelgettem mar irrel tob tiz percig baratom....

nigara 2012.10.19. 19:36:43

@dobcucc22: "az anyanyelvuek angoljat." na az ugye nem ír.
"egyebkent beszelgettem mar irrel tob tiz percig" legalább eggyel? hmmm... az alap arra, hogy tudd a tutit.

mojoking77 2012.10.19. 19:37:04

@váj mí: Bocs, de a Daubner cukraszda es nem kavehaz. Ne haragudj, amiert elrontom a kivalo sztoridat ;)

mojoking77 2012.10.19. 19:41:22

@dobcucc22: Annyiban van igazad, hogy TUDNAK angolul erthetoen beszelni, ha epp ahoz van kedvuk. A baj ott van, amikor egy barati tarsasaggal iszogatsz, es probalsz belefolyni a sztoriajikba. Lehetetlen. Gondolom a McDonald's-ba jaro tipikus ir taplok (ott ugyanis csak azok jarnak), szinten nem fektetnek egy kis erofeszitest sem a tiszta beszedre.
En is beszseltem mar ugy skottal (raadasul erszg skottal), hogy mindenestul ertettem orakon keresztul, meg volt olyan is, hog yki kellett mennunk Glasgow-ban a kocsmabol ,ert annyira rohogtunk, hogy egy szot sem voltunk kepesek felfogni, meg a pincer kerdeseibol sem..

váj mí 2012.10.19. 19:42:54

@01234567: Ne adj tippeket ;)!

@mojoking77: Nem rontasz el semmit, nyugi ;). Cukrászda-kávéház, pont mint a Daubner. Nem villásreggelizős hely, hanem csak amolyan francia-reggelis. De tudok egy jó angol-reggelis helyet is a központban, olcsóbban, mint a Daubner. Viszi a hype. Nem rossz ez, csak látni kell, hogy miért.....

dobcucc22 2012.10.19. 19:44:44

@nigara: ok valoban ezt beneztem nem az anyanyelvuk az angol... de a hetkoznapokban valoszinuleg angolul kommunikalnak.
legalabb eggyel, de lehet tobbel is. egyebkent remelem direkt nem akartad megerteni az altalanositast a mondatomban.

nigara 2012.10.19. 19:48:26

@dobcucc22: na akkor tudod, hogy ott is nagyon kemény dialektusokat beszélnek. Na nem annyira, mint a skótok, de majdnem. És igencsak nem szép. Úgyis mondhatnám, hogy ronda.
De ez szubjektív.

dobcucc22 2012.10.19. 19:49:03

@mojoking77: ez mind ok, de ket ev alatt egy uj nyelven meg lehet tanulni, foleg abban a kornyezetben. nem hogy egy fajta akcentuson annyira hogy nagyjabol felfogjuk mi tortenik. tudom elegge mas az ir mint a szotari, de akkor is.

Kharmi 2012.10.19. 19:51:13

@nigara:

hűha, valószínűleg félreérthettetek, nem akartam 2 hónap után messzemenő következtetéseket levonni, csupán az eddigi tapasztalataimat megosztani. Természetesen hiba lenne ennyi idő (és csupán 1 város, 1 munkahely) után általánosítani. Persze, minden benne van a pakliban, lehet, hogy kinevetnek, minden esetre eddig jól érzem magam itt :)

Lencsés István 2012.10.19. 19:51:57

@01234567: Van is miért . :)

@omfgomgzor: Te neked meg nincs neved , és írni sem tudsz . :) ;)

@123strawberry: A direkt kisbetűvel írás az SZÉGYEN .

@fizetekmegegysort: A hiba a te készüledben van , hisz anonim vagy .

@Taxomükke: A helyesírásommal nincs probléma . Tanárnak nem megyek , annál már most többet keresek .

váj mí 2012.10.19. 19:55:00

@Lencsés István: Hű, de egy arrogáns fasz vagy!

mojoking77 2012.10.19. 19:55:43

@dobcucc22: Lelketek rajta. En lassan masfel eve elek Parizsban, de nem igazan tanultam meg Franciaul. Jo, ez szimplan az en lustasagom, es termeszetesen meg tudom ertetni magam nagyon sok altalanos szituacioban, de, hogy azt mondjam, hogy beszelem is a nyelvet? Aaa... Bar, ha erdekelt volna, akkor talan.. Igy maradok annal a cca 100 szonal es az altalano nyelvtannal amivel eleldegelek (foleg, hogy hala az egnek a multiknal az angol a hivatalos nyelv)

mojoking77 2012.10.19. 19:58:04

@Lencsés István: Fent vagy meg a randivonalon baratom? Jot mosolyogtunk multkor, mikor valamelyik pocs kipostolta a profilodat. Fura, azt hittem akkor tanultal a leckebol, es nem kezdessz el megint trollkodni.

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 19:59:05

Régota olvasom a határátkelőt és szerintem ez a érdekesebb/tanulsagosabb posztok eggyike. A posztolo kiment a párja után úgy hogy igazán nem szeretett volna menni majd a sikertelenségek miatt az egész országot meggyűlölte. Mindenképpen tanulságos hogy hiába jön össze a melo akkor sem biztos hogy jol fogod magad érezni külföldön.

Én nem bántanám őt ezért hiszen a párja után ment ki, aki ráadásul szerintem teljesen jól érzi magát odakint (legalábbis a posztban nincs róla szó hogy panaszkodna ő is meg akkor valszeg már rég visszajöttek volna). Én a helyében lehet megbeszélném a barátommal hogy menjünk inkább át Angliába. Nincs messze, Meki ott is van és lehet az országváltás jót tenne neki. Legrosszabb esetben rájönne hogy az angolok se jobbak.

Sokkalta de szívesebben olvasok ilyen posztokat mint a sokadik 2 hónapja vagyunk kinn, többet keresek, külföldiek mosolyognak, Magyarország szar posztot tele semmitmondó sablonokkal. Ugyhogy ha jön még ilyen ne tartsd vissza Határátkelő.

váj mí 2012.10.19. 20:02:19

@mojoking77: Nem baszod? Randivonalon? Muhahahaaa....
Köszi, jót röhögtem :).

01234567 2012.10.19. 20:05:04

@váj mí: Fagyizni a Daubner leányvállalatához járok, a Szépvölgyi útra. De a műintézményt látogattam, anno a daliás időkben. Az akcióterv része volt. Bár privát nem enne oda a fene sem, de azért pozitív élmények kötnek oda. Tudtam, ha már ilyen helyre kettesben, akkor már kb. a tizenhatosnál járhatok, egy-két csel még, és üreskapu! A sznob nőknél hihetetlen játékszabályok vannak.
Visszatérve a kajára. Őszintén, nekem már eü problémákat okozott a hazai hús. A tej, meg egyszerűen nem tej. Házi tej kapható, sokszor kéz alatt, annál szakemberként meg nem volt nehéz levennem, lutri hogy az éppen vásároltnál betartották legalább a minimális eü óvintézkedéseket.

mojoking77 2012.10.19. 20:05:05

@váj mí: Raadasul valami iszonyat otvar keppel es nagyon komoly bemutatkozo szoveggel (a szabadidomben on line szerepjatekozni szeretek, es a barataimmal beszelgetni..) Vagy valmi hasonlo. Utana csend is volt reszerol hosszu idejig. Ugy latszott raunt, de annyi agya nincs, hogy krealjon egy uj nick-et maganak. Nem kell vele foglalkozni, Jobbara artalmatlan.

váj mí 2012.10.19. 20:06:52

@Guybrush Threepwood: Nekem, mint már korábban is írtam, csak egy gondom van a poszttal. Ha nem tetszik, mér nem vált cégen belül? Vagy, ha ott nem lehet valamiért, akkor városon belül, más céghez. Életszerű, nem, hogy ha valahol szar, akkor onnan továbblépek. Oder?

01234567 2012.10.19. 20:07:25

@Lencsés István: Tudom. Én például azért, mivel nincs eszed, nem kell gondolkodnod.

mojoking77 2012.10.19. 20:09:31

@01234567: Nagyon finom a fagyijuk es a sutijuk viszont sajnos. Nem mondhatnam, hogy gyakran jarunk, de evente egy ket alkalommal mindenkepp. Amugy meg pont a rohadt ireknel szerettunk bele teljesen a Haagen Dazs-ba, a fene esne bele. Azota is azzal nyaggat draga felesegem egyfolytaban. Amugy meg, ha valaki azt szereti, es tellik is ra, miert is nem menjen akar a Daubnerbe, vagy a Nobuba, vagy barhova, ahova kedve tartja. En legalabb is igy latom

01234567 2012.10.19. 20:10:14

@mojoking77: Hogy regisztrált? Fiúként, lányként, vagy mint aki még nem döntötte el?

mojoking77 2012.10.19. 20:11:49

@01234567: Srac, a klasszikus huszon egy-ket eves kocka feju infos, kockas ingben, zsiros hajjal.

mojoking77 2012.10.19. 20:16:00

Kicsit modositota azota.
Nem szertnem belinkelni a konkret linket de a tavkapcs.hu-n talalhato.. :)

váj mí 2012.10.19. 20:20:43

@01234567: Hm, fagyiban nekem a Szamos nagyon megfelel, igaz, én nem vagyok egy fagyi-fun. A Daubnerbe jártunk sokat az akkori barátommal, főleg, mivel a mamája szerint az a "minőség". Aztán egyszer úgy alakult, hogy sütni támadt kedvem. Ritkán sütök, de akkor pont volt kedvem fél napot elcseszni házi krémesre. Megcsináltam. Beállított a barátom, hogy megyünk a Daubnerbe, mert a mamája, pont krémest kívánt meg. Na, akkor mondtam neki, hogy lófasztot, azt! Itt a tepsi vigye. De ne mondja meg a mamának, hogy nem Daubnber, viszont kérdezze meg, hogy ízlett. A mamának, aki krémest évek óta csak a Daubnerből látott, nagyon ízlett. Naja, mert én hajtogattam, meg pihentettem azt a nyomorult tésztát kézzel, és nem használtam sem pudingot, sem keményítőt a krémnél. Viszont vaníliarudat annál inkább, meg tejszínt is, meg ilyeneket. Békebeli krémes volt az ;).

váj mí 2012.10.19. 20:24:56

@mojoking77: Szegény szerencsétlen ... Megszűnt már az IRC?

Lencsés István 2012.10.19. 20:26:11

@mojoking77: Nem voltam fennt sose . Tanulj meg ékezeteket használni te anonim geci aztán kommunikálhatunk . Mosolyogj , amíg megteheted . :) ;) Te beszélsz trollkodásról anoniman ? :O Érdekes és vicces . :)

:D@01234567: Ha nem lenne eszem , írni sem tudnék , tehát hazudsz .

@váj mí: Nem vagyok az , pláne mivel egy fasz nem tud netezni .

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 20:28:43

@váj mí:

Szerintem ez a vonat már elment ha a miniszterelnöki pozit kapná meg sem lenne elégedett ebben az országban ha csak az érzéseinek a fele igaz amit írt. A tippem szerint a párja az aki jol érzi magát az itt hiszen ő hozta ide ki. Máskülönben meg el sem tudom képzelni mért vannak még ott.

Ezért írtam hogy ez egy tanulságos poszt, egyszerüen nem mindenki képes külföldi munkára és minél inkább erölteti annál inkább meggyűlöli. Ha pedig valamit gyűlölsz nagyon nehéz rávenni magadat arra, hogy mégtöbb energiát belefeccölj és előre lépj. Szerintem azért nem vált mert el sem tudja képzelni hogy Írországban bárhol máshol jobban járna. Ráadásul éveket tud az ember így elvesztegetni.

váj mí 2012.10.19. 20:30:15

@Lencsés István: Sajnálattal kell közölnöm veled, hogy esetedben még egy fasz is tud netezni.
Ezt a stílust meg nagyjából otthon a guminődnek, légy szíves.

01234567 2012.10.19. 20:31:19

@mojoking77: Sajnos nálunk én vagyok aki minden édességre repül. Úszhatok, szaunázhatok, biciklizhetek is annyit mint egy állat, hogy csak félig nézzek úgy ki mint Mazsola. Jaaaj én nem arra értettem hogy ki mit engedhet meg a színvonalán!!! Különben is, a gazdag nő nem mindig sznob, ahogy a sznob sem mindig gazdag. Itt a szabályokon volt a hangsúly. Na szóval: A középkezdés általában múzeum vagy színház. Aztán mozi (szarba lehetnek most, hogy kezdik bezárni az összes művészt), szigorúan olyan film aminek mondanivalója van. Ekkor esetleg egy csoportos program, ahol kicsit azt érezteti, te vagy a palotapincsije. Itt egy kicsit visszaszorultál a saját tizenhatos elé. Aztán egy Duna-parti séta. Budai oldal!!!! Itt már kezdhetsz finceregni úgymond. Valami zenés kultúra, koncert.szigorúan alternatív,de művészi (!) vagy komoly. Ekkor bedobhatsz valami zenéstáncost! Ez a hosszú indítás! Erre legjobb a Római-part, attól mindig elaléltak, sajnos az csak nyáron van. Na most ekkor lehet szerencséd, esetleg kinyílik a védelem, és mehetsz a kapuig! Ha nem ekkor jön a cukrászda, valami jobb pub, attól függ iszik é. Ekkor kell cselezgetni, fülbesugdosós, bújós duruzsolós hazakísérés! Aztán, üres kapu! Na így gondútam én ezt a cukrászda dolgot, csak félre értettél, mert kiragadtam az eredeti szövegkörnyezetéből :) De most már így legalább az összes nő itt tahó parasztnak gondol, és annyi a sanszom itt a csajoknál mintha Lencsés Istvánként mutatkoznék be nekik randinyitásként. :) Hál Isten, már horogra kerültem, így ennyi veszhet.. bár néhányukat nem megismerni őszintén sajnálom. :)

01234567 2012.10.19. 20:34:06

@váj mí: Ezt a nemi szervem nevében kikérem !!!! Csak annyit mondhatok, ha két pici keze volna, különb kommenteket írna, mint ez a nyomorék! De a fejében még így is több van!

01234567 2012.10.19. 20:37:38

@váj mí: Egyszer menj ki a Vári cukrászdába! Szlovák út,16. ker.! Guglin megtalálod! Ha majd csuklok, tudom ott jártál! Isteni fagyik, legalább 40-50 féle.

01234567 2012.10.19. 20:40:08

@Lencsés István: Hidd el, az őszinte, segítő szándék diktálta nekem, hogy megmondjam neked az igazat. Micsoda barátaid lehetnek hogy egyik sem...Ne égesd itt magad, foglakozz a görög barátnőddel, jobb lesz neked is , nekem is...

váj mí 2012.10.19. 20:45:53

@Guybrush Threepwood: Lehet benne igazad. Gondolom, tudod, én jelenleg milyen körben mozgok. Mna, hát ott is látom ezt a hozzáállást, kell hirtelen pár százezer forint, és kijön melózni. Persze, max 1 hét után összeomlik, mert "ezt azért nem gondolta volna". Mégis, mi a lófaszt gondolnak az emberek? De tényleg? Akiket nem hiper-szuper szakiként hívnak ki direkt, azok mégis mi a lófaszt gondolnak? Hanyatt esik tőlük bármelyik ország, mert hajlandóak voltak landolni a wizzairrel? Vagy mi?

váj mí 2012.10.19. 20:50:16

@01234567: Voltam, az is finom. De vess meg, nekem a Szamos bon-bon meggy-citrom kétgombócosa jobban ízlik. Mondtam, nem vagyok egy fagyi-fun, korrekt, értékelhető, markáns ízeket keresek. A Vári is finom, persze, de ha éppen Pesten csálingózok, akkor hamarabb esik utamba egy Szamos.

váj mí 2012.10.19. 20:51:19

@01234567: Khm, a nemi szerveddel majd megbeszélem, ha megsértődött volna ;).

tinu 2012.10.19. 21:08:11

Én nagyon is meg tudom érteni a posztolót. Nem azt mondom, hogy reálisan látja a dolgokat, csak az érzést ismerem. Nekem is voltak olyan pontok, időszakok, mikor Pekingben voltam, amikor tudtam volna nagyon,de nagyon hasonló szöveget írni Kínáról. Amikor mindent utáltam. Ez kapcsolatban van a honvággyal, meg a kultúrsokkal nyilván. Szerintem Bea is fogja még másképp látni a dolgokat, és nem kell a mostani érzéseiért ízekre szedni.

01234567 2012.10.19. 21:08:50

@váj mí: Szamosokban is sűrűn előfordulok, de ott turmix, sütemény, somlói..stb..esetleg utána még egy fagyi... :) Vigyáznom kell az alakomra! ( Nehogy véletlen lefogyjak.) Én abszolúte fagyi!

01234567 2012.10.19. 21:11:42

@váj mí: Nem az a sértődős fajta, és nem is a szavak embere. Dumálni én szoktam, ő cselekszik, a tettek embere ;)

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 21:26:32

@váj mí: Háááát, az emberek általában a keresek pár milkánál leragadnak. Lásd a sok 10p alatt kereshetsz 1000 eurót és balek mindíg akad.

Én azt látom hogy az emberek valahogy nem tudnak karriert tervezni és építeni. És itt most nem a manageri beosztást értem hanem hogy kinézek egy szakmát amiben dolgozni szeretnék. Képzem magam benne, tanulok nyelveket. Ha kell céget váltok, nem ragadok le. A posztolonál sem tudom hogy milyen diplomát szerzett de valszeg nem Master of Mcdonalds. Az egészért kár volt, kidobott pénz, energia és idő. Nyugaton már felfogták hogy a munka az a napi robot mellett egy élethosszig tartó tanulást is jelent, mi otthon még csak kapisgáljuk.

Sokan azt hiszik hogy ugyanannyit tudnak mint a kintiek. A helyzet meg az hogy általában kevesebbet (minimum a hazai jobban beszéli a nyelvet). Ráadásul miért venne fel valaki külföldit ha nem tud 20-30%-al többet mint a honi vagy nem elégszik meg kevesebb bérrel.

moTmeN 2012.10.19. 21:33:05

@váj mí: Montenegrot ajanlom figyelmedbe, ott is megvan minden, pedig 17 Montenegro elferne Romaniaban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.19. 21:34:14

@Patrisha80's: a lovakat a Móric se tudta volna megenni.

váj mí 2012.10.19. 21:49:51

@01234567: Én kevésbé fagyi, és sütiből sem kell sok, elvagyok nélküle is.

Ok, akkor majd leaktivitzzük a nemesb résszel ;)

@Guybrush Threepwood: Naigen, nagyjából ezért jönnek ki a lányok, első blikkre, mert havonta 3-4 ezer eurót keresni, az valami. Az én echte-német, szakirányú felsőoktatást végzett bankár barátom fizetése van ebben a sávban most, több mint 20 év szakmai múlt után. Ok, vannak pluszok is hivatalosan, egész szépen, ő meg játszik is, mármint a tőzsdén .. De ez megint más.
Deszóval. kijönnek a csajok, és azt képzelik, megvan a havi 2500-3000 euró azzal, hogy szétteszik, és bámulják a plafont közben. Pedig lófaszt.

váj mí 2012.10.19. 22:01:44

@moTmeN: Röhögni fogsz, nézegettem. Tényleg.
De alaposabban utánaolvasva, nem az én világom. Ha én a svábok között faszául érzem magam általában, akkor szerinted milyen esélyem van Montenegroban, hm? ;).

mojoking77 2012.10.19. 22:16:26

@Lencsés István: Haat, ha mar mindenkep hazhoz szeretsz jarni a pofonert....... Azt ugye mar egyszer rem okosan elkotyogtad, hogy Fehervari vagy.

www.tavkapcs.hu/search_results.php?display=profile&uid=25615

123strawberry 2012.10.19. 22:20:55

@Lencsés István: hallom egyébkét múltkor annyit trollkodtál valahol, hogy kiposztolták a társkereső adatlapodat és állítólag valami nyomi kockafej vagy :D

mojoking77 2012.10.19. 22:21:15

@váj mí: Hmm, nekem "sima" mernoki meloert kinaltak itt legutobb 3800/hot, de szamolgatva (adozas, lakber etc) sokkal jobban jovok ki egy STA-val, ugyhogy visszamondtam. A kollegaim Svajcban 6-7000 frankert dolgoznak.

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:22:22

@váj mí: Azt nem értem hogy honnan jönnek ezek a baromságok. Mindez a google és az internet korában. 2-3K euró nettó az a német átlag duplája. Nem ismerem ugyan a magyar tarifarendszert de nem hinnem hogy ezzel a munkával az átlagkereset dupláját lehetne otthon hazavinni. Bar gondolom a szakma krémje lehet többet is kap de az alja ahová a lányok mennek biztos nem.
De nem csak ebben a szakmában van ez. Németországban vagyok kiküldetésben de elképesztö összegeket tudnak gondolni otthon a fizetésekről. 3-4-5 ezer eurók röpködnek amit el tudok képzelni specko mérnöki vagy esetleg orvosi területen bár ott is nehezen mivel a németek a bért ahogy látom szeretik laposan tartani és nincs olyan nagy olló a fizuk között. Komolyabb bérnél tényleg komolyabb szaktudás kell.
Szerintem sokakban benne maradt hogy régen a külföldi melós hazajött a bálna mercivel csak sajna ezek az idők már elmúltak.

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:28:54

@mojoking77: Az szerintem egy eléggé normális fizu egy mérnöknek itt. Svájc pedig más kategoria. Oda határátkelnek a németek ha úgy érzik az ország már átlépte a határt :).

123strawberry 2012.10.19. 22:29:23

Na lencsés istván (direktkisbetűcsakneked) most nem nagy a pofád? :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.19. 22:30:51

én csak azt nem értem, hogy mi az, hogy a mekiben két évg? És hogyhogy "jó a pénz"? Kb. tisztában vagyok a mekis fizetésekkel, teljes munkaidővel, túlórapénzzel és műszaki pótlékkal együtt kb. arra elég, hogy egy nagyon szerény lakbért és pár közüzemi számlát kifizessen az ember... avagy Dublinban jobban fizet a meki, mint Stockholmban? vagy mi van?!
Eseteg ha ketten vannak egy lakásban, futja kajára is. De ennyi. Csodálom, hogy valaki diplomával a kezében évekig beéri mekis munkával... (és nem feltétlenül a szakmájában kell dolgoznia, de ha már az ember tanult és képezte magát, akkor tartson már tovább az ambíció a diplomaosztás napjánál)

mojoking77 2012.10.19. 22:31:11

@Guybrush Threepwood: Mondjuk nekem az itt jelenleg Parizs. Es az alberlet vagta volna agyo az egeszet, az ugyanis legalabb 1200-1500 Euro/ho. A fizubol maradt volna ugy 3000, amibol ha levesszuk a cca.1500-at, mar nem is olyan Majus

moTmeN 2012.10.19. 22:33:13

@váj mí: csak mint turista, persze...

váj mí 2012.10.19. 22:42:19

@mojoking77: Nézd, annyira otthon nem vagyok a németországi bérekben, hogy most itt észt osszak. Amit tudok biztosra, az echte német barátom egyetem, külön kurzosok ilyesmik elvégzése után, hivatalosan 3600 eurót keres nettóban. 20 év munkatapasztalat után. Hát ehhez képest lehet összeadni-kivonni otthonról.
De ez a fizu baszott jónak számít, Csak megjegyzem,,

mojoking77 2012.10.19. 22:49:12

@váj mí: OK, nem ketelkedek. Nemetorszagba 1000 +3 allaslehetosegem lenne, de mig a ceg nem hajlando letrehozni egy irodat Munchenben (jelenleg Dortmundban dolgozik mindenki) reszemrol targytalan. Elvegetalok decemberig itt a csigazabaloknal, karacsony utan meg irany Jersey. Az lesz meg egy erdekes moka ..

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:49:40

@mojoking77: Hát igen, ha fizu több mint harmada elmegy albira akkor az már necces. Én is ezen kalkuláltam sokat amikor elfogadtam a kiküldetést. Persze megoldhatnám vidéken a török riviérán de ahhoz meg nincs sok kedvem. Jó helyen lakni meg nem olcsó.
Párizs egyébként mennyire drága? Csak turistaként voltam kint de nem tünt olcsónak.

váj mí 2012.10.19. 22:55:15

@Guybrush Threepwood: Megmondom honnan, üsd be a google-ba, hogy erotikus munka, Bécs. Na amelyik elkezd neked több ezres bevételt ajánlgatni havonta, euróban. Na, azt ne vedd komolyan.

@moTmeN: Őszintén? Legfeljebb turista. Prosztóságból kaptam épp eleget életem során. Unalmas, középutat akarok, passz!

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:56:32

@váj mí: Az átlag éves brutto az 29000 euro úgy emlékszem. Az havi 2400 brutto. De baromira függ melyik tartományban vagy. NDK-ban sokkal alacsonyabb.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 22:58:10

@123strawberry: nos, ha vegleg kulfoldre koltozol, akkor szemelyi igazolvanyt es lakcimkartyat bevonjak. Ha kered az adataid megorzeset , illetve szeretned, hogy tudjanak a kulfoldi cimedrol, akkor nyilatkozatot kell tenni ( es -ennek pontosan utana kell nezzek - kb 2000 forintot befizetni) , ebben az esetben kapsz egy igazolast, illetve egy lakcimkartyat , amelyen az szerepel, hogy kulfoldon elsz.
Ha nem kered, akkor 3 honapon belul kotelesek az adataid torolni a nyilvantartasbol, es nem kapsz lakcimkartyat sem. itt is kapsz valami igazolast.

Van meg jopar hatrany, ha gyereked is van, akkor gyamugyet is meg kell keresni, illetve kinti kornyezettanulmany is kell nekik.

Ideiglenesenel meg ugye marad a magyar allando lakcim , itt gyerek eseten nem kell a gyamugynek szolni.

Jelenleg mi NEM MERTUK meglepni a veglegest , holott elvileg a lakohely fogalmanak rossz megfogalmazasa miatt igy valoszinuleg torvenyt sertunk, leven csak ideiglenes kulfoldre tavozast jelentettunk be. De ha bejelentjuk a veglegest, ha mindenki betartja a szabalyokat, akkor a bankszamlamhoz se ferhetek hozza.

mojoking77 2012.10.19. 22:58:24

@Guybrush Threepwood: Kegyetlenul. Alberletet szerintem ne emlegessuk (mig nem volt cost cutting, egy 60 nm-es, jo helyen levo apartmanert fizettem 3300/hot, most valtottam es orulok, mint a majom a farkanak, mert talaltam egy 50 nm-est szinten jo helyen 2000-ert). A mindennapi elet, ha nagyon megfogod a penzt nem sokkal dragabb mint otthon, de egy ket fos vacsorara minden luxus es rongyrazas nelkul is elmegy 70-80 Euro. Cserebe sajnos gyonyoru. Mindig is utaltam a franciakat, de Parizs eddig a vilag legszebb varosa szamomra (meg NY megelozheti, vagy esetleg Rio) Lassan masfel eve elek itt de meg mindig talalok uj dolgokat. Postot nem irtam Parizsrol de az egyikhez multkor irtam egy par szaz szavas kiegeszitest. Te? Istambul?

váj mí 2012.10.19. 23:00:50

@mojoking77: Kételkedhetsz, már miért ne? Én csak BW-ről írtam, és az én echte- német bankár barátom fizetéséről (Nem, nem fog megsértődni, nyilvános, az alap). Mármint az alapról, mert azért vannak dolgok, ugye ...
Ezt tudom biztosra, ezt írtam. Gőzöm sincs, te milyen területen dolgozol, és mennyire tudnád azt eladni itt. Csak egy viszonyítási alapnak írtam.

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 23:03:11

@mojoking77: Németország / Frankfurt :) De van a környéken török riviéra tenger nélkül :)

váj mí 2012.10.19. 23:04:29

@Guybrush Threepwood: Ahham a KSH szerint meg 228 ezer forint az átlagbér ma Magyarországon. Szerinted?

mojoking77 2012.10.19. 23:05:40

@váj mí: Persze, semmi gond. Telekomozok, arra egy ideig meg remelem lesz szukseg szerte a vilagban. Plusz egyre kevesebben ertenek ahoz a reszehez amihez mi, ugyhogy ezt az utolso nagyobb hullamot meg megragadom, es annyit merek ki belole, amennyit csak lehet. Utana majd szep csendben megulok otthon abban a hazban, amit ezekbol az egy ket eves turakbol epitek, es vidaman varom a dologok jobbra fordulasat, kozben pedig a sajat boromat/palinkamat kortyolgatom, arulgatom.
Nem rossz terv, nem?

mojoking77 2012.10.19. 23:08:58

@Guybrush Threepwood: Hallottam hiret :(
Kollegaim az elso idokben rendszeresen szenvedtek, mert az okos nemet PM-ek egy kaptafara kezeltek oket a torokokkel, es olyan apartmanokat akartak nekik STA-ra biztositani, amiben vagy mar laktak, vagy nagy valoszinuseggel nem is fognak soha europai emberek.
Aztan ment a hiszti, hogy mi a fenet kepzelunk, hogy sajat lakas, meg a tobbi elkepeszto igeny..

BBea24 2012.10.19. 23:09:52

Sziasztok!
Én lennék a poszt írója és szeretnék reagálni dolgokra!
Nem tudom hol kezdjem mert annyi negatívat kaptam...viszont inkább elsősorban szeretném megköszönni azoknak akik mellém álltak és megvédtek valamennyire! köszönöm!!
Sok mindenben egyet értek, viszont nem kellett volna nekem támadni! Igen, fiatal vagyok és tapasztalatlan! De nem azért jöttem ide hogy az is maradjak, és nem is azért vagyok még itt mert az akarok maradni...azért vagyok itt hogy felnőjek, tapasztaljak, tapasztaljak jót és rosszat is, amit nap mint nap tapasztalok úgyhogy nincs hiány belőlük! Nem vagyok hisztis picsa, ha az lennék már rég feladtam volna a dolgot, hiszen pl az elején nagyon nehéz volt...a barátommal szétmentünk, talán ezért is vagyok ennyire elkeseredve, mert egyedül vagyok! Itt ha megszólalsz magyarul és meghallja egy másik magyar eliszkol onnan, elfordul, ha ráköszönünk látszik rajta hogy a háta közepére sem kíván minket....1 hete voltunk nyaralni a többiekkel spanyolországban, meghallották hogy magyarok vagyunk, egyből utánunk kiabáltak hogy héééé magyarok vagytok, álljatok már meg, szép jó estét nektek! Ennyi a két ország közötti különbség, pedig elvileg spanyolba nagyon nagy szar van most....
A lengyelek litvánok kitúrják a normálisabb népet...vannak normálisak, ismerek egy kettőt, de a legtöbbje pofátlan...ha más máshogy vélekedik, akkor azzal semmi bajom, nekem eddig ez a tapasztalatom....
Rájöttem már, hogy ez a való világ, ne aggódjon senki, dolgozok mint az állat, ma is ledolgoztam a shiftemet pedig totál beteg vagyok, tüszősmandula gyulladással küzdök február óta és kb 7 adag antibiotikumot szedtem be eddig, és ez szerintem azért van mert a mekiben pl a személyzeti szobában 10 fok van mert megy a szellőző rendszer és nem lehet melegebbre állítani, pluszba még rohangálni kell a fagyasztóba cuccokért stb...
Tudom, hogy váltanom kéne, és ha hiszitek ha nem szinte mindennap bújom az állásokat,elküldtem egy két helyre az önéletrajzomat, de igazából félek...most megint hülye picsának fogtok tartani, de így van, félek. Attól félek hogy beégek ha nem értek meg valamit, 2 éve élek itt, mára már teljesen jól elboldogulok, mindenkivel összebarátkoztam, nem utálok én itt mindenkit, ez hülyeség, ha kiraknak a kasszába, sosem úgy megyek oda hogy basszus de utálom ezt....kedves vagyok, és próbálok mindig az lenni, de ti nem tudjátok milyen az amikor odaáll elétek egy tajparaszt ember, és érzed rajta a lenézést, a bunkóságot, a megvetést...senkit sem utálok itt, egyszerűen csak nagyon el tudja cseszni egyetlen ilyen ember a napodat....
Amikor én dolgozok, sose hagyok senkit a szarban, sose megyek el a melóból ha kattant az óra a shiftem végén, ellentétben a litvánokkal...mindig segítek a zárósoknak mert tudom mennyire nehéz, és mindig megpróbálom a maximumot kihozni magamból, és most nem azért mondom hogy egoistának tűnjek de engem és a volt barátomat nem akartam elengedni szabadságra, mert jól dolgozunk, és éreztetik velünk hogy basszus ne menjetek már el mert kelletek nagyon a mekinek...ha nyávogós hülye picsa lennék akkor szerintem már rég kirúgtak volna, ja és nem dolgoztam volna úgy hogy egy napig nem aludtam pl mert takarítottam a mocskot....ha hülye picsa lennék, azt mondtam volna hogy na jó ez nem nekem való megyek a picsába innen, de ott voltam, és megcsináltuk, mi magyarok!Dolgozok! Keményen! Akikkel dolgozok kedvelnek engem, én is mindenkit, viszont vannak akikben annyi nincs hogy ne hagyják szarban a másikat....sok olyan munkatárs van akin sokat segítettem és amikor nekem lenne szükségem rá elmegy a picsába 2 órával előbb és magamra maradok...a managerek nem segítenek mert nekik büdös a meló én meg vagyok annyira "becsületes" hogy nem állok le a melóval hogy na jólvan hagyom a picsába mert más is szarik rá....sosem mondom azt hogy na jó én ezt nem csinálom....sose mondok nemet semmire...sok olyan dolgot megcsinálok 24 éves nő létemre amire más húzza a száját és elborzad hogy hogy tudom én ezt megcsinálni....ennyi!Tapasztalok, igen, de sose riadok meg a nehézségek előtt, ezért is vagyok még itt, és azért is mert hallom én is a dolgokat mi van otthon, de egyszerűen csak hiányzik a család, így még jobban hogy nincs mellettem senki akit szerethetnék és aki szeretne....most ne jöjjön senki nekem azzal hogy biztos miattam szakítottunk a barátommal, mert nem, ez mindenkivel megtörténik hogy valami már nem úgy megy mint az elején....
Részletesen leírom mennyit keresek és mennyit költök pl:
1300 eurot keresek átlagba ebből 228 euro a szobám, 15 euro a net, és kéthavonta olyan 50-60 euro a számla, télen több. Ha vajas kenyeret és pirítóst ennék mindig akkor nagyon sokat megtakaríthatnék...de nem bírom ezt csinálni, főzök, gyümölcsöt eszek stb, ami elviszi a pénzt, viszont meg lehet élni rendesen az tény! Azért vagyok még itt mert félek az otthoni helyzettől, tudom hogy szar otthon! Itt nem hiszem hogy el tudnék helyezkedni a diplomámmal, amúgy kereskedelem és marketing szakon végeztem...kellene hozzá a szakmai angol ami azért nem annyira megy..azért jöttem ki suli után mert szerettem a barátomat, jobban annál hogy szakítsak vele és inkább itthon maradjak, belevágtam....rossz volt először de megszoktam!
Igazából ti azért fikáztok, mert szerintetek meg Magyarországon a szar minden...sokan egyáltalán nem látják a szép dolgokat, mint pl én itt, ez miért baj? csak mert ezt itt írországnak hívják még nem a menyország....Ha egyedül van az ember, és nem tud úgy elmenni egy kirándulásra hogy ne ázzon el 6szor de szarásig, és ne fújja szét a pofáját a szél egész nap akkor lehet elkezdi azt érezni mint én. Gyönyörű ország, tudom, de én más beállítottságú vagyok, nem kell fikázni. Nem jöttem volna ide, a barátom miatt jöttem....ha azért jöttem volna mert minden vágyam volt, és utána lehordom az országot minden szarnak akkor igazatok lenne...hogy most miért nem olyan könnyű azt mondanom hogy na jólvan szakítottam a párommal mostmár irány haza? mert kiszakadtam a családból, sokat változtam, nem felügyelnek a szülők, a saját magam ura vagyok, azt csinálok amit akarok, van pénzem ha nem is sok marad a fizuból...szeretem a saját életem, és otthon félek hogy újra visszaesnék a gyűlölködő családi közegbe...mert a szüleim gyűlölik egymást, apám engem inkább letagadott, utál engem és a nővéremet, sose mondta nekünk hogy szeret vagy büszke ránk, ezért is lettünk ennyire önbizalom hiányosak, hogy pl én se merek váltani, nem merem kipróbálni magam mert azt hiszem kudarc lenne a vége....a mekis melót nem a barátom szerezte, engem megkérdezett az egyik manager, én igent mondtam, de a főnökkel már én voltam interjún és felvettek....úgyhogy ne mondjátok azt hogy a seggem alá rakták...aki már dolgozott otthon az tudja mennyire szar vagy mennyire jó...én még nem tudom, de attól még megtapasztalhatom, ha nem jó, akkor még van esélyem visszajönni hiszen már két évet itt élek, ha visszajövök lehet hogy találok valami munkát, csak tudjátok az egyik lakótársam egy 38 éves pali, aki 3 évet ledolgozott itt, és 3 éve segélyen tengődik mert neki nincs kedve dolgozni...és ő is alja melókat végzett, és valahogy én nem akarom ezt. Lehet hogy ha nagyon akarnék előre tudnék lépni, de én valahogy nem érzem magam képesnek rá, nem vagyok egy önbizalommal teli ember, nem érzem hogy sikerülhet, ez már az én problémám...a mekiben sokszor kapok dícséretet ami jól esik és kicsit többnek érzem magam, de basszus, ez egy meki, és én szeretném többre vinni, és meg akarom próbálni otthon a saját szakmámban, lehet hogy magyarország szar hely, de szerintem ott is meg lehet élni, lehet tévedek, de tévedni emberi dolog...
Azért ha valakinek van még kérdése vagy negatív hozzászólása, mondja nyugodtan, tény hogy nem estek jól, tudom hogy van benne igazság...de ezért nem kell legyilkolni a másikat...

váj mí 2012.10.19. 23:10:20

@mojoking77: Te, én ezt egészet valami kibaszott szigeten adnám elő, ami még véletlenül sem Ausztrália, vagy Új-Zéland ;).

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 23:17:15

@váj mí Ne is mond most rákerestem es valahol meg 3.311 eurót írnak de megtaláltam az évi 29.000 is. Inkább viszakozok és meg se próbálom kitalálni mennyi lehet az átlagbér.

123strawberry 2012.10.19. 23:19:27

@tildy:): köszönöm az infót! valószínűleg én sem fogom véglegesíteni egyelőre (bár nem hinném, hogy visszaköltöznék. de egyébként nem is tudtam, hogy a külföldre költözést valahová be kell jelenteni, volt már hogy külföldön éltem majdnem egy évig, de én nem jelentettem be sehol...

váj mí 2012.10.19. 23:20:46

@BBea24: Te jány te .. ahogy a nagyim mondaná.
Mi lenne, ha otthagynád végre azt az ótvar-szar mekit, és ha már vendéglátás, beadnád a CV-det pár számodra kívülről is szimpatikus étterembe? Hm? Írtam már feljebb, amikor Darth Vader rávett valahogy, hogy abba a szarba jelentkezzem, rögtön megjelent Joda mester is, aki megkérdezte tőlem, "Mi a szart akarsz te elérni, egy pakikból meg indusokból álló mekiben? Nem látod, hogy te vagy itt az egyetlen fehér ember, a managert is beleértve?". De, láttam. El is húztam. Téged mi a tököm tart ott?

BBea24 2012.10.19. 23:25:12

@mojoking77: Na meg a youtube-on sem azért vannak fent a "tanulj ír akcentust" meg "tanulj írül" mert olyan szép angolt beszélnek...a videókban pont azt mutatják meg hogy hogyan beszélnek az írek....mindenki tudja aki itt meghallja ezt hogy ezeket az elején nem lehet érteni, ezt jó pár kollégám megmondta, hogy ők se értették....

BBea24 2012.10.19. 23:27:04

@váj mí: Be vagyok tojva a kudarctól, hogy mi lesz ha kiröhögnek hogyha valamit nem értek, és azt mondják majd hogy na húzzá el a picsába...ennyi...nem merek lépni, és amúgy ebből a mekiből a magyarok kb 5 évig nem mertek lépni...a biztosból nem merünk lépni...magyar szokás...próbálkozok azért mert nézem a melókat, talán egyszer sikerül...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 23:29:14

@123strawberry: HA 3 honapot meghaladoan kulfoldon tartozkodsz, akkor kotelezo.

Vagy az ideiglenest, vagy a veglegest. Emellett jelezni kell az OEP fele is , ha kinn biztositotta valsz , es ugy tudom, most mar a NAVnak is.

Bea: UK-ben is esik parszor az eso, de talan annyit nem, mint nalatok. Tenyleg probalj a dolgokhoz kicist pozitivabban hozzaallni, es amig valojaban nem artanak neked ( marpedig ha valaki lengebben oltozik telen, az nem art neked, lehet melege van csak, mint nekem) , akkor nem kell leszolni, csak mert masok. De az egesz irasodbol (marmint a poszt) , tenyleg az jott le, gyulolod az egeszet, nem erted miert vagy kinn, de egy pillanatra sem tunt ki, hogy probalsz kicsit is beilleszkedni. Ezert mentek a pofonok. Valts allast.

BBea24 2012.10.19. 23:31:02

@dobcucc22: De igen, teszek erőfeszítést, mert nem azért beszélek velük hogy ne értsem meg azért se őket...mindig hallgatom őket, és mára már szinte mindent megértek amit mondanak! És tudod, pl a managerünk érthetően beszél, viszont egy másik kollégám már nem...
viszont a vásárlók az a kategória aki pl így beszél:
rendes angol? Give me an applepie please----ami írül így hangzik:
Gív mí epülpuj plííízs....a sprite-ot úgy mondjá: szprujt...persze vannak akik szépen és érthetően és normálisan beszélnek, de lehet tényleg mi fogjuk ki az alja népet a meki miatt...ennyi...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 23:31:14

@BBea24: Amugy en alapfokkal indultam neki, eros alapfokkal. Nem volt valasztas, hogy merek-e lepni, egyszeruen letszamleepites volt az elso kinti szakmai helyemen. 15 emberbol maradt 5. En meg ott alltam, majd 1 ev kinntlet utan pre intermediate angollal, hogy akkor allaskereses. IGen, volt hogy emiatt nem vettek fel, vagy problema volt. De tul kell lepni rajta.

mojoking77 2012.10.19. 23:31:16

@BBea24: Ajajajajajajaj.... Most nagyon vakarom a fejem. Szeretnek segiteni, de felek, hogy rosszat mondok, raadasul a tanacs veszelyes dolog, nagyon konnyen visszauthet.
Na mindegy, majd virtualisan korbekopkodsz.
Szerintem gyujts egy kicsit. Par honapig probalj annyi penzt osszeszedni, amennyit csak tudsz. Ha osszegyult 2-3000 Euro, akkor azonnal pakolj, es hagyd a picsaba azt a tragyadombot.
En nyolc honapig birtam, de nagyon komoly ervek kellenenek, hogy visszamenjek. Mar elotte keress az interneten allasokat. Javaslom UK-t, konnyen elerheto, es sok embert keresnek. Ne magadat hibaztasd, az irek valoban egy taho banda, annal mar csak a sok pattanasos internethuszar rosszabb.
Ovakodj az ismeretlen magyar segitoktol (igen, tolem is :)). Tiz esetbol 9.8-szor le akarnak nyunli, es at akarnak verni.
A mekiben nem szeretnek, hanem kihasznalnak, es azert koszonik meg, meg mondjak, hogy mennyire jo vagy, mert ez nekik egy eurojukba sem kerul, te pedig elfogadod kvazi lelki fizettsegkent. Probalj meg valtani, de Magyarorszagot csak mint vegso eselyt alkalmazd.
Sok idiotasagot osszeirtam, hidd el segito szandek vezerelt, de lehet, csak meg jobban osszezavartalak vele. Ha ez a helyzet, akkor bonts ki egy Kilkenny-t, es idd meg a felhulye postolok egeszsegere.

123strawberry 2012.10.19. 23:31:51

@BBea24: azért nem lehet általánosítani a litvánokkal meg a lengyelekkel kapcsolatban, én nekem csakis pozitív tapasztalataim vannak velük kapcs.

BBea24 2012.10.19. 23:33:18

@tildy:): Én nem nézem le őket azért mert lengén öltöznek, ide születtek, ők ezt szokták meg, oké a dolog!
Nekem egyszerűen csak a hideg nem jön be, ennyi! Fázós típus vagyok, és nem vagyok túl boldog hogy szinte egész évben fázik az ember, na jó nyáron akad néhány nap amikor egész jó idő van, de akkor is kell melózni és azért elcseszi az ember kedvét a dolog...na jó lehet otthon a 40 fokba se jó dolgozni, de ez se túl jó...de emiatt se kell lenézni engem, aki nem így él az könnyen beszél!

123strawberry 2012.10.19. 23:34:29

@tildy:): na ezt jó tudni :S köszi mégegyszer az infót!

BBea24 2012.10.19. 23:35:11

@123strawberry: Gondoltam hogy vannak normálisak is, mint minden nemzetiségnél van rossz és jó...nekem rosszak a tapasztalataim sajnos, amit én megismertem belőlük az a hátad mögött kibeszélés, a szarban hagyás, velük máshogy bánnak pl, őket sose csesztetik...de ez megvan a magyaroknál is...

mojoking77 2012.10.19. 23:35:33

@váj mí: Voltam mind a ket helyen. Ha felesegemet meg tudnam gyozni, hogy nincs elbaszott messze (valojaban elbaszott messze van), mar reg Ausztral allampolgar lennek.
A terv kristalyosul, mar megvettem a telket Badacsonyban.
Neha, ha hazamegyek, Ferihegyen gurulas kozben eszembe jut Adytol a Fol-fol dobott ko. Nem vagyok tulerzelgos, de lehet, jol mutatna a blog mondandojakent

váj mí 2012.10.19. 23:38:53

@BBea24: Hülye vagy édes lányom? Tudod, hogy mentem én hajóra bar-keepernek? A szakmát, na, azt tudtam. A nyelvet, esetemben, németet, meg makogtam. Igaz, az angolom oké volt. De akkor oda pont a német kellett volna. De mivel a szakmát ismertem, a melót meg akartam, eladtam az alap-németemet középnek, angolul. Leszartam, nem érdekelt, kellett a meló.
Érted ugye? Szard le, nem érdekel, kell a meló! A többibe meg belejössz.

BBea24 2012.10.19. 23:39:12

@mojoking77: Köszönöm!
próbálok spórolni, de azért nem fogok koplalni se....és most nem azt mondom hogy pl mindennap főzök és nem jut pénz amit félre tehetek...egyszerűen csak normálisan akarok élni, néha rendes kaját ennyi, a lakótársam elég sok pénzt félre rak, de úgy hogy lecsót eszik havonta kétszer kb, meg nutellás kenyeret, meg pirítóst, meg vmi szaros szendvicset és múltkor majdnem könyörgött hogy főzzek már neki is valamit mert már szédül annyira kivan a gyomra, és nem bírja már....na mindegy, próbálok gyűjteni több kevesebb sikerrel...tudom hogy otthon ez még nehezebben menne....ha megtapasztalom tudni fogom milyen!

BBea24 2012.10.19. 23:40:51

@váj mí: Tudom hogy bármit meg lehet tanulni, és ha akarsz, tudsz! De 24 évesen még hova vagánykodjak hogy nem értek valamihez de tutira meg tudom majd csinálni tapasztalat nélkül? mindenhova kell tapasztalat sajnos, tudom hogy az nem lesz ha nem próbálkozok valahol, de egyszer csak sikerül tovább lépnem!

BBea24 2012.10.19. 23:46:49

Talán azért se merek lépni, mert itt is most szar a helyzet, nehezen lehet melót találni, és ha elveszted a biztosat és mondjuk a másik állás nem válik be akkor nézhetsz....
váltanék én mert pl sokszor megsérül az ember ezen a helyen, nekem pl már 2szer nekem nyomták a forró olajos krumplis kosarakat és szép kis heg lett a karomon....dehát csinálom mert most még nincs más...de talán lesz, talán majd otthon, talán megpróbálom más országban vagy valahol...nem tudom...majd alakul valami!

váj mí 2012.10.19. 23:50:35

@BBea24: Húúúúú, te én 24 évesen a világot akartam megváltani!
Ok, ebből kiöregedtem
De most komolyan, mi a faxomat kínlódsz egy retkes mekiben már legalább 1,5 éve? Annyira már tudsz angolul, hogy ha bejön neked a vendéglátás, akkor normális étterembe menj melózni.
Ja, és a magyarokat rúgd le magadról, ha jót akarsz. Én olyannal még nem találkoztam,aki nem visszahúzni akart volna. Én lerúgtam magamról őket. Nagyjából. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Nekik sincs, amikor kihasználnak.

mojoking77 2012.10.19. 23:51:33

@BBea24: "De 24 évesen még hova vagánykodjak hogy nem értek valamihez de tutira meg tudom majd csinálni tapasztalat nélkül"
Segitek. MINDEN munkat igy kell megpalyazni, kulonben az eletben nem jutsz sehova elore. En havi szinten vagyok kenytelen vadonat uj dolgokat megtanulni, mikor eppen mire van szukseg. Mint irtam, a tanacs nem egyszeru, de van egy ezereves dolog (es aki kirohog, abba virtualisan beleharapok). Allj a tukor ele. Nezz a sajat szemdbe. (Nezd meg elotte, hogy a lakotarsad biztos nincs otthon. :))
Mondd ki hangosan (!), haromszor egymas utan: "Naprol napra, minden tekintetben egyre jobban es jobban erzem magam.".
Es ne rohogj.
Szornyen onbizalom hianyos vagy, ezt koszonheted az orszagnak es a szakitasnak is, de alapvetoen, mint irtad a belsodbol jon. Sajat magadat kell meggyogyitanod, addig nem fogsz tenyleg valtoztatni semmin, es amit irtam igenis egy jo modszer az alapokra. Nekem legalabb is bevallt.

Guybrush Threepwood 2012.10.20. 00:00:41

@BBea24: Nagyon kár hogy ilyen későn jelentkeztél mert sok fontos dolgot kihagytál a posztodból hogy mi az ami mégis motival abban hogy egy ilyen helyen maradj és ezzel a kommentel nagyon sok mindenre választ adtál. Sajnos a posztból csak az elkeseredés áradt és ebből nem lehetett sokat megtudni rólad. A kommentelők ilyen esetekben inkább a rosszat mint a jót feltételezik a másikról.

Ha az embernek nincsen háttere ahova visszatérjen vagy erőt merítsen az úgy tényleg nagyon elkeserítő és így teljesen érthető hogy miért tolod még ennyire elkeseredve a melót akkor is ha utálod az egészet. A helyzet ugyan Magyarországon sem rózsás de azért messze nem annyira rossz mint sokan mondják. Gyere haza mindenképp ha szeretnél, töltődj fel egy picit és gondold át hogy mit akarsz csinálni. Ha eltudnál helyezkedni a tanult munkádban az valóban fantasztikus lenne mert ugyan írtad hogy a mekiben is megdicsértek és jól esett de hidd el nyomába sem ér annak mintha abban a munkában dícsérnek meg amit tanultál és dolgozni szerettél volna.

Ahogy írtam korábban próbáld meg magadat fejleszteni szakmailag. Nagyon sok állásinterjún segített nekem hogy biztos voltam a tudásomban és hittem benne, hogy nálam jobb embert úgysem találnak a munkára. Egy biztosabb szakmai tudás az önbizalmadnak is jót fog tenni.

A külföldi 2 évet meg probáld meg pozitívan felfogni. Mivel kipróbáltad hogy milyen ezért soha többet nem lesznek illuzióid. Ha pedig valaha mégis elszeretnéd hagyni az országot mégegyszer akkor ez a 2 év tapasztalat sokat fog segíteni abban, hogy elindulj.

Én mindenesetre szurkolok neked és sok sikert bárhogyan is döntsél.

01234567 2012.10.20. 00:16:04

@BBea24: Itthon senki nincs akinél lakhatsz, enni ad?Ha van, gyere haza. Neked most az kell. Azt sem tudod merre vagy arccal, ki vagy. Fel kell töltődj, meg kell találni önmagad. Erre jó neked itthon. Neked ez kell. Aztán te úgy sem maradsz itt. De akkor már más lesz. És keress barátokat. Akik segítenek. Munka, karrier itthon felejtsd el, ha van kedved, unalomból keress munkát, de a szakmádban. És legyél pofátlan, itt nem veszítesz semmit, mert nincs semmi. Az idő jó, úszni, szaunázni, biciklizni, este elruccanni, saját magad választotta neked megfelelő közösségekbe járni, itt a legjobb. Munka nincs, az is szar és kevés pénzért, a TV-t be ne kapcsold, újságot ne olvass. Ne politizálj, csak ha muszáj menj hivatalba, postára. Csak szívd be az itthoni levegőt és köpj mindenre. Jó lesz. Tévedtem veled kapcsolatban, túl elítélő voltam. Bocsánatot kérek.

mommmmo 2012.10.20. 00:32:25

Igen,,erdekes hogy se nekem se masnak nem nagyon jott le az irasodbol, hogy onbizalomhianyos vagy.. pedig igy utolag egyertelmu...
Amugy az tok hiheto nekem a cikkbol, hogy rengeteget dolgozol, sot az is, hogy nagyon jo munkaero vagy, marmint olyan, aki jo munkaero masnak, mert jol a fejedre lehet noni.. nehany dicsero szo, aztan szevasztavasz megvan a fizettseg, ha meg kritikat kapsz veged, ki nem maszol a sarga foldbol. Sajnos az ilyen emberek igy vegzik mint te, foleg egy unintelligens helyen...
Nem is tudom mit lehet erre javasolni, talan szemelyisegfejleszto treninget, na persze az ilyesmi rohadt draga..
Alternativ megoldas: hazamenni, es tenyleg tanulni valamit?? A tanulas az eleg onbizalomfejlwszto szerintem, ha megcsinalsz egy vizsgat az a te erdemed, tiszta sor. Csak valasz valami gyakorlatias dolgot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.20. 00:57:04

@BBea24: nem csak ir sajatossag, Ukben is volt par dgyu nud szum ksztra bo:g szoveg ... :D

Taxomükke (UK) 2012.10.20. 01:28:12

BBea, ide figyelj, tényleg HAGYD OTT a fenébe azt a melót, kikészít! Minek ragaszkodsz a rosszhoz, csak azért, mert azt ismered? Basszus, 45 évesen otthagytam a nem kicsi családi házamat. a kertemet, az állatokat (nyugi, van, aki a gondjukat viseli), és kijöttem Angliába, mert bízom benne, hogy anyagilag össze tudom szedni magam. Viszont: ha szarul érezném magam a melóban, hosszú távon (mint te, hiszen nem 1-2 hónapról beszélünk), akkor lépnék. Mi a nyavajára vársz? Hogy jobb lesz? Hát NEM LESZ. Ott nem, azon a helyen nem, mert kihasználnak, mert ezt sugárzod magadból. Lépj ki holnap. Mi történhet? Meghalsz? Nem. Megnyomorodsz? Nem. Innentől minden csak nyavajgás. Lépj le, vagy ne nyavajogj.
Ismerek 1-2 hasonló embert, évekig tipródtak, a vége úgyis az, hogy lépni kell. Mi az istennyilának kell megvárni a még rosszabbat???
Persze semmi közöm hozzá. Csak úgy kijött belőlem. Na, a legjobbakat. Pá.

Gerry. 2012.10.20. 02:29:27

A bejegyzest kritizalok felreertenek egy aprosagot: ez a szosszenet nyilvanvaloan nem annyira azert irodott, hogy informativ legyen, netan erdekes vagy tanulsagos, hanem hogy szegeny leanyzo kiontse a lelket. A napnal is a vilagosabb, a "rohadt litvanok" huszadik emlitese kornyeken gondolom mindenkinek leesik miert is potyogte be mindezt. Virtualis pszihologus es szemeteslada, ebbol a szempontbol korekt iras, azt adja amire szamit az ember.

Persze az ember nem szamit tul sokra - az is kiderul az elso par sorbol, hogy kedves Bea nem tor tulzott intellektualis baberokra. Meglehetosen egyszeru lany O, aki csunya amibicioktol gyakorlatilag mentes, es aki konzekvenciakat tud levonni egy komplett tarsadalomra az alapjan, amit lat a maga pici vilagaban. Persze, nyilvanvalo, hogy Irorszag nem egy necces kornyeken levo Mekibol all, az ir atlagot eppen ugy nem kepviselik a tinedzserbandak, az allandoan Mekiben zabalo kulturhonpolgarok, mint ahogy a bevandorlokrol sem ad tulzottan komplex metszetet egy McDonalds' suto-fozo-takarito lettjei, litvanjai, lengyelei es magyarjai. A posztot olvasva felsejlenek a Dallas es a Baratok Kozt konfliktusainak legjobbjai, de ahogyan az amerikai atlagot nem kepezi le egy halom texasi olajmilliomos, ugy a meki torzsgardaja sem arul el sokat Irorszagrol.

Azt persze Bea szemere lehet vetni, hogy befogado orszagot szapulni nem illik, ahogy nem tul illdomos kimenni egy orszagba ugy, hogy a nyelvet csak papiron beszeljuk. Aztan szinten nem nagyon javallott diplomasan bennragadni egy teljesen alapszintu meloban tobb mint ket evig, ami az ott levo halomnyi magyarral egyutt kulon garantalja, hogy a nyelvtudas se fog fejlodni. De meg ha fejlodne is, ha akartat nincs, marpedig nincs, vegulis hova fejlodjon. Felmosni lehet magyarul is, a mosogatovodor internacionalis, minden nyelven ert.

Es persze meg lehet emliteni, hogy mindek irodnak ilyen posztok, es Mo.-on sem lesz jobb kedves Beanak. Es valoban, aki elvan ket evig diplomasan Irorszag egy nem tul epuletes reszen levo Mekiben, az Mo.-on sem lesz vezerigazgato sem holnap, sem holnaputan. Azonban a pszihologus draga, a Word es egyeb szovegszerkesztok meg olcsok...

mommmmo 2012.10.20. 06:36:40

Amugy bocsi, de en azon sem csodalkoznek ha kiderulne hogy Bea angolja nem olyan ramaty mint ahogy o azt leirja..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.20. 06:55:29

@Réka ‎: de nem ketten vannak, hanem hatan-nyolcan... es akkor mar marad is, de zt otthon meg nem tennek..
ezt sosem ertettem

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.20. 07:13:01

@BBea24:
józsi bácsi naponta imádkozott istenhez: - ó, istenem, hát legalább egyszer adj nekem egy lottó ötöst, látod, milyen szorgalmas, alázatos ember vagyok...
isten végül megunta: - józsi, az ég áldjon meg, legalább egy rohadt lottószelvényt vegyél végre...!

tableno 2012.10.20. 08:57:25

@BBea24: Atyaisten... Hát ez alapján a vallomás alapján rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Nem, tényleg nem vagy hisztispicsa. Te egy született áldozat vagy, aki nagyon csúnyán fogja végezni, ha nem kapja össze magát, de üstöllést. De most komolyan, ezt csupa jóindulatból mondom, álljál már egy kicsit a sarkdra, mert így elnyel a mocsár! Ha Magyarországon jobban érzed magad, húzzál haza minél gyorsabban, de ha ott sincs család, barátok, akikre támaszkodhatsz, akkor sajnos ott sem lesz jobb. Neked most a leghasznosabb egy jó pszichológus lenne, még akkor is, ha az összes megtakarított pénzed rámegy. Ha egy kicsit helyrepofoztad magadat lelkileg, akkor már a továbblépés is nagyobb eséllyel fog menni. Egyébként arra nem gondoltál, hogy kereskedelmi végzettséggel áruházi eladó legyél? A mekinél azért egy fokkal jobb lenne, nem?

BBea24 2012.10.20. 10:43:51

@01234567: Semmi baj! Nektek is igazatok volt sok mindenben!
Most is igazad van, nem tudom merre tartok és ki vagyok most valójában. Sajnos nem tudom eldönteni mit tegyek, mert egyfelől hallom az otthoni dolgokat hogy oda nem szabad menni és elkeserít mert én mennék...szerintem sokan vannak akik ha jó lenne a helyzet egy kicsivel már mennének is vissza de nem tehetik...itt sem szeretem a helyzetet, tudjátok miért...lehet hogy most erőt veszek magamon és megpróbálok másik melót keresni, aztán tavasszal hazamegyek és meglátom mi lesz!
Azért nagyon köszönöm a biztató szavakat, jól esnek!!

BBea24 2012.10.20. 10:48:20

@Taxomükke: Azért nem merek lépni mert itt is szar a helyzet és nagyon nehezen lehet melót találni, és pl én most 9,31es órabért kapok és mostmár csak olyan munkák vannak szinte ahol az alapbért kapják 8.65-öt...nagyon nehéz jó munkát találni, itt meg ismerek mindent, jól csinálom, elégedettek velem, igaz hogy néha ki tudok készülni nagyon, de próbálok úgy hozzáállni hogy csak csinálom és nem feszülök bele nagyon...de sokszor nem jön össze mert kikészülök és nyomom a melót ezerrel mert nem lehet abbahagyni ha pl zársz és egyedül vagy és áll a sor este, és a managernek sajnos a kasszába kell segíteni mert ugye első a vásárló....hát ez van, én nézem a melókat folyamatosan, lehet megpróbálok lépni ha lesz lehetőség, vagy haza, vagy itt máshova! Azért köszönöm!!

BBea24 2012.10.20. 10:50:56

@mommmmo:Először az volt, pedig általános 3. óta tanulom, csak sose sikerült rendesen megtanulni, nem értettem pár igeidőt sem, bár állítólag nem is használnak talán 6ot...mostanra már a sok beszélgetésből hallgatásból sokat tanultam, de nem vagyok perfekt, ez lehet azért is van mert pl sok magyarral dolgoztam együtt és annyira nem voltam rákényszerülve! Mostanra már csak 4-en vagyunk magyarok és többet beszélek az írekkel, van néger munkatársam is, lengyel, litván, volt francia stb...mostmár elbeszélgetek és bárhol ha akad vmi problémám meg tudom oldani! Hát ki tudja, lehet nem annyira szar az angolom, én néha úgy érzem amikor félig értek valamit abból amit hadarnak nekem...

Lencsés István 2012.10.20. 11:09:32

@123strawberry: Anoniman nem lehet trollkodni , tanulj meg írni . Nem keresek társat , mert van , szóval ezt beszoptad . :D :) ;)

@01234567: 1 anonim sosem mondd igazat . Neten nem lehet égni . MAGYAR a barátnőm . Újabb hazugság .

@váj mí: Majd ha lesz neved , akkor sértegess , addig síri csend és hullaszag . Nincs guminőm , ÉLŐ Barátnőm van . Ja és tanulj meg írni is , köszönöm szépen . :) ;)

@mojoking77: Látom az ékezetek még mindig nincsenek meg , de most már az írás sem megy , ha nem változik , nem lesz mire reagálnom . A link nem tény , és a képen nem én vagyok , szóval hazudozz csak tovább . :) ;) Ja és barátnőm van . :) ;)

mommmmo 2012.10.20. 11:15:22

Basszus, mondjak valamit? En penzugyi kontrollerkent dolgoztam egy cegnel, ceges riportokat, leveleket irkaltam, de volt ugy, hogy en sem ertettem a poen lenyeget amikor az angolok egymas kozott rohogcseltek az ebedloben... Sot tudod mit, a pasim aki holland es 8 orszag penzugyi feje egy multinal, meg tendertargyalasokat vezet meg miegyebb, angolul persze, na szoval toredelmesen bevallotta, hogy idonkent o sincs 100%~ig kepben, a zsenialitasa persze abban rejlik hogy ezt valami qrva jol el tudja titkolni...
Szoval nehogy azon agonizalj egy pincer munkakorben, hogy valamit nem 100~san ertesz

SilentDreams 2012.10.20. 11:23:25

@BBea24: " Hát ki tudja, lehet nem annyira szar az angolom, én néha úgy érzem amikor félig értek valamit abból amit hadarnak nekem..."

Igen, ismerős az érzés. Viszont emlékeztetned kellene ilyenkor magad arra, hogy más embereket viszont egész jól megértesz már (ahogy írtad). Azaz összességében szemlélni a dolgot, és nem hagyni, hogy egy-egy ilyen negatív tapasztalat határozza meg azt, amit a saját nyelvtudásodról gondolsz. Persze tudom, hogy nehéz az embernek saját magát objektívan megítélnie, de meg kell próbálni!

Nálad továbbra is azt látom, hogy a negatív dolgok nagyon erősen érintenek és simán elmossák az esetleges pozitívakat. Ha minden nap végén megpróbálnád átgondolni, hogy mik történtek veled aznap, és pozitív dolgokat is találni, akkor talán nem merülnének ennyire feledésbe. Nem nagy dolgokra gondolok, akármilyen kicsi jó tapasztalat számít.

Az önbizalmadat kellene elsősorban rendbe hozni, ezt te is tudod. Nekem ez anno a sikereimen keresztül sikerült. Méghozzá olyan sikereken, amit egyedül értem el: kitűztem a célt, tettem érte saját magam és megvalósítottam (ne gondolj szükségképpen nagy dolgokra, akármilyen kis siker jó). Minél több ilyet meg tudnál valósítani, annál jobban nőhetne az önbizalmad, és akkor már attól sem félnél ennyire, hogy válts a jelenlegi "biztosnak tűnő", de nagyon utált helyedről.
A másik pedig az lenne, hogy megpróbálod a negatív dolgok hatását minimalizálni, azaz nem ezeken agyalni, hanem inkább az egyre több kis sikeren.

A nyelvtanulásra meg mindenképp jobb lenne egy olyan környezet, ahol csakis angolul tudsz beszélni a nap nagy részében.

SilentDreams 2012.10.20. 11:34:17

@mommmmo: Nekem pl. lejött az eredeti posztból is, hogy önbizalomhiányról lehet szó. Ha be tudom linkelni, akkor itt... => @SilentDreams:

Abszolút lejön az irásból, hogy nagyon jó munkaerő, segítőkész, maximalista és sajnos hagyja magát kihasználni mások által, ami az önbizalomhiány egyik következménye...

Joo 2012.10.20. 12:20:23

Hat igen, van amiben igaza van, de szerintem az ironak inkabb a munkahelyevel van problema, mint magaval az orszaggal. Tobb, mint ket eve "szenved" egy munkahelyen, nem csoda, hogy elege van belole.
Bar nem ertem, ha volt ereje-batorsaga elhagyni az orszagot, akkor mert nem hagyja ott a munkahelyet?
Emlekszem, en is igy kezdtem, bar nem mekinel, de hasonlo gyorskajas helyen. Mindegyik ugyan olyan. Fel ev utan, mikor mar egy kicsit berendezkedtem, az angol is biztosabb lett, valtottam is.
A randalorizashoz meg annyit tudok csak hozzafuzni, hogy nem mindegy, hova koltozol. Otthon a 8 kerben sem biztositek az elet, mint ahogy itt kint sem. Nekem sose volt meg ilyen problemam...

mommmmo 2012.10.20. 12:40:00

@SilentDreams: gratulalok, es mostantol majd mindig odafigyelek a psziches elemzeseidre:)

ayad 2012.10.20. 19:39:37

remélem ezzel az IQ-val haza is mész!

BBea24 2012.10.21. 18:15:47

@ayad: A többiek is egyből így álltak hozzám, így nem csodálkozom és nem is ítéllek el amiért Te is így teszed, viszont volt néhány hozzászólásom amiben megmagyaráztam sok mindent, így mindenki megértette miért is lett ilyen a posztom!De végül is elfogadom a véleményedet!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.21. 19:38:58

@BBea24: azt kell mondanom, amióta megjelentél és kommentelgettél, 100x szimpatikusabb, emberközelibb vagy, mint ami a posztból lejött és sokkal érthetőbb lett a poszt hangvétele is. Nálam legalábbis abszolút változtattál az első benyomáson. :)

BBea24 2012.10.22. 00:57:45

@Réka ‎: Köszönöm szépen :) el kell mondanom a sok negatív hozzászólás miatt egy kicsit el is sírtam magam, mert mostanság nem vagyok túl jó lelkiállapotban, de ez azért is történt meg, mert rájöttem hogy sok mindenben igazuk volt a hozzászólóknak és rossz volt ezt felismerni magamban hogy sokszor én is negatívan állok dolgokhoz, de igazából meg volt rá az okom, de ettől függetlenül még mindig próbálok normális lenni!
Jól esik hogy változtathattam a magamról alkotott véleményen a szemetekben!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.22. 01:07:06

@BBea24: szard le a kommenteloket, miattu(n)k ne pityeregj :) arra gondolj, h csak magaddal tolsz ki, ha elkeseredsz es feketen latod a vilagot. En is leirhatnam az eddigi 4.5 evemet Stockholmban mint veget nem ero panaszaradatodot vagy a boldogsagtol tulcsordulo dicshimnuszt es mindket valtozat ugyanolyan igaz es valos lenne! Lehet meg is teszem kiserletkeppen :)

duvadüpp 2012.10.22. 03:45:58

ös-olvasokent vagyok itt, s bar eddig soha nem kommenteltem, most valahogy hajnali fel 4-kor a poszt olvasasa közben csaknem lefordultam a szekröl... nem a faradtsagtol. ez szörnyü. katasztrofa. komolyan kerdezem Kedves Posztolo, elolvasted egyaltalan, amit leirtal? nem a tartalmat firtatom, szived joga, amit az eletedben teszel, erzel... de ez a fogalmazas, te jo eg! igy egy 8 eves ir, akinek az a hazi feladata, hogy minel jobban össze-vissza kuszaljon, telejelzözzön egy halom összetett mondatot. milyen diplomad van? hogyan tudtal egyaltalan egy szakdolgozatot megirni?

"Nem szeretem már ezt a helyet, kicserélődtek az emberek és így már nagyon nem jó itt dolgozni, nincs összhang, nem jól dolgoznak az emberek, rájöttem, én hogyan szeretek dolgozni, és ez nem felel így meg."
"Szinte mindig fúj a szél, sokszor esik az eső, van, amikor fúj a szél, süt a nap, és valahonnan esik az eső, mert ide fújja a szél. "

Bea, ez szörnyü! nem csodalom, hogy nem megy az angol, hiszen meg magyarul is hadovalsz. kapkodtal? vagy ennyire eleged van mar?
akkor meg nyomas haza, es probald ki magad otthon is! de azt "finoman" (tudom, hogy abszolut nem vagyok az!) megjegyzem, hogy ilyen fogalmazassal leginkabb ott is a mekire palyazhatsz... megeri?

BBea24 2012.10.22. 11:09:33

@duvadüpp: Mi vagy Te? Magyar tanár? ha igen, akkor tartsd meg magadnak a véleményed, nekem meg így ma reggel nem volt kedvem a te véleményedet olvasni....ha beleolvastál a posztba, és nem tetszett már az elején se akkor egyszerűen lépj vissza belőle, senki nem kérte hogy olvasd el, na meg azt se kérte hogy hozzáfűzd a kioktatásodat....biztos én is beléd tudnék kötni ha ismernélek...képzeld el hogy egy nagyon jó szakdolgozatot írtam és 5ösre államvizsgáztam mert az egy hónapos felkészülési időt végig tanultam mint a hülye....attól mert egy hülye posztot nem úgy írtam meg mintha irodalmi versenyre mentem volna attól még nem vagyok hülye, és semmi jogod lehülyézni!! ismeretlenül rohadt könnyű! Törődj magaddal mert elég szegény ember lehetsz hogy ezzel szerzed a boldogságodat hogy másokat itt oktatgatsz! Az meg hogy ez a poszt így sikerült az az én mostani lelkivilágomnak köszönhető, de mint a hozzászólásaimban írtam a többieknek, igazuk van sok mindenben és próbálok változtatni a hozzáállásomon, mert ha nem tenném, akkor szarnék bele mindenbe és már rohannék haza.....ennyit erről!

mommmmo 2012.10.22. 11:14:35

:))) Bea kezd magahoz terni..

duvadüpp 2012.10.22. 11:44:48

@BBea24: akkor tisztazzuk...
Egyaltalan NEM "hülyeztelek le" - ahogy irtad.
Ilyet nem tennek. Mi jogom lenne hozza? - hisz nem ismerlek. Az irasodat minösitettem, a fogalmnazasodat. Azt viszont ide irtad, a "kirakatba"! A blog olvasoinak. Nyilvan benne van a pakliban, hogy kritikat kapsz. Megsertödhetsz, vagy epitkezhetsz belöle... a te hozzaallasod kerdese.

Ami ugy nez ki, hogy eleg hevesen visszacsapsz es szemelyeskedsz. Nekem nem szamit! :) Leirtam a velemenyem, es ennyi.

Masodszor: nem "oktatgatok itt masokat" - milyen masokat Bea? Kiket? Ki az a sokasag, akiket en "kioktatgatok"?

BBea24 2012.10.22. 12:08:00

@duvadüpp: Akkor tisztázzuk...
Leszarom a véleményed! köszi hogy itt voltál!Szevasz!

duvadüpp 2012.10.22. 12:33:00

@mommmmo: neeem, mommmmo, Beanak gyengek az idegei! :))))

Muscari 2012.10.22. 12:37:37

@BBea24: Kedves Bea, én is szeretnélek megkövetni, jól leszóltalak még az első nap. De jó, hogy megjelentél!
Az önbizalom-probléma sajnos nekem is ismerős, (kicsit a régi önmagamra emlékeztetsz), a mai napig, hála apámnak, akinek egyébként már megbocsátottam így közel 40 évesen, remélem, egyszer majd neked is sikerül. Ma már értem, hogy ő is borzasztó önbizalom hiányos és elég rettenetes gyerekkora volt. hidd el, az unokáival már másképpen bánik.
Én már sokat fejlődtem, elsősorban drága férjem támogatásának köszönhetően. Ötösre diplomáztam pár éve az egyetemen, aminek úgy indultam neki, hogy talán el tudom végezni... Nem dolgozom a szakmámban sajnos, ha úgy tetszik nekem erre "kellett" a diploma.
Sajnos én is tudom, milyen az, amikor nincs hova haza menni, mert nem akarod azt hallgatni állandóan, hogy a szüleid hogyan marják egymást. Nincs egy olyan rokon, nagymama, nagynéni, vagy akárki, akinél meghúzódhatnál egy ideig? szerintem is feltöltődésre, pozitív élményekre lenne szükséged.
Én sajnos nem Írországban élek, hanem Londonban, különben szívesen találkoznék veled.
Ha szeretnéd felvenni velem a kapcsolatot, dobj egy emilt a muscariarmeniaca@gmail.com-ra.
Kitartás, ne add fel kérlek!

BBea24 2012.10.22. 13:48:12

@duvadüpp: Hú de kemény vagy hallod! mindjárt megijedek, várj... csak nem érek most rá erre a hülyeségre...Inkább foglald el magad és tanulj egy kis magyar nyelvtant hogy kioktathass másokat is...de most már húzz el mert nem vagyok kíváncsi rád!

BBea24 2012.10.22. 13:50:43

@Muscari: Köszönöm! Én nem haragszom senkire, mint mondtam sokban igazatok volt, és segítettetek arra rájönni hogy sokszor magunkban kell először keresni a hibát! Változok én is, mióta eljöttem otthonról pl azóta nyíltabb lettem sokkal, és boldogabb is vagyok, és ettől félek hogy ha hazamegyek újra egy kicsit otthon kell laknom mire felköltözhetek pestre és félek visszaesek megint ebbe a depis állapotba amiben otthon voltam egészen kiköltözésemig...
Mindenképp írok emailt:) és köszönöm mégegyszer!

(deleted) (törölt) 2012.10.23. 16:56:23

@Lencsés István: Vessző, pont és egyéb írásjelek előtt nincs szóköz. Csak azért, mert elég furán néz ki, és úgy tűnik, mintha következetesen rosszul csinálnád.

Lencsés IIstván 2012.10.23. 18:02:14

Jaj ne is izgulj miattam, lehet hogy veletlenul vagyok olyan barom, hogy trollkodok, es megadom a szemelyes adataimat, hatha valaki esetleg veszi a faradtsagot, eljon hozzam es jol pofanver.

Csak nehogy ide copy-pasteljem:

nev: Lencses Istvan
nick: zozov
cim: 8000, Székesfehérvár Király sor, 2
mobil: 06305440253
egyik email: zozov@citromail.hu

Lencsés IIstván 2012.10.23. 19:00:13

@szerengeti: attol is biztosan zavarba esnek ha a facebook profilom megjelenne: www.facebook.com/istvan.lencses.9

vagy ha a baratnom (www.facebook.com/tunde.kovacs.790) megtudna, hany tarskereso oldalon vagyok aktiv a mai napig.

de az is lehet, hogy lassan bekussolok es nem trollkodok tovabb, mert lehet hogy tobb informaciot is megosztanak rolam.

venator 2012.10.23. 19:27:05

@Lencsés IIstván: "attol is biztosan zavarba esnek"

Zavarba jövünk, ezzel szemben kétségbe esünk. :))

(deleted) (törölt) 2012.10.23. 19:27:59

@Lencsés IIstván: ezeket gondolom, nem nekem küldted... de akinek szól, biztos érti

Lencsés IIstván 2012.10.23. 19:52:09

@venator: jogos, de te most komolyan trollkodod az anti-trollt? :)

@szerengeti: Lencses Istvan egy kozismert mocskos kis pondro a bloghu-n, aki nagy vehemenciaval kuld el mindenkit az anyjaba. gondoltam kicsit utanakeresek. a talalt infok publikusan is elerheto reszet kozzetettem rola, a tobbit majd annak fuggvenyeben hasznalom fel mas modon, hogy mikent viselkedik a tovabbiakban

venator 2012.10.23. 20:10:10

@Lencsés IIstván: szó sincs róla, csak b@ssza a szemem. :))

Lencsés IIstván 2012.10.23. 20:13:22

@venator: kritikad teljesen jogos, ha tudnam, javitanam ;) mentsegem nincs ra :D

Lencsés István 2012.10.25. 13:43:40

@omfgomgzor: Te beszélsz hibáról ? :D Se neved , se írástudásod ( Lásd . : Mondatkezdés nagybetű , se ékezet ( tudom erre lesz kifogás ).

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.25. 13:45:48

@Lencsés István: bezony, a kettonk kozotti kulonbseg, hogy en nem osztom ket kezzel az eszt arrol, kinek, hogy es milyen formaban kene kommentelnie.

nevem is van, irastudasom is van, neked viszont nincs kozod egyikhez sem.

Lencsés István 2012.10.25. 13:49:38

@omfgomgzor: Ha nem tanulod meg hogy a mondatkezdés nagybetű , többet nem reagálok rád , te anonim geci . Én nem észt osztok , hanem TÉNY - t közlök . Ha lenne neved vállalnád , ha lenne írástudásod nem égetnéd magad így ahogy most teszed , és ráadásul hazudozol is .

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.25. 13:59:18

@Lencsés István: ne mar, nem fogsz valaszolni? :( csuda vigye el, de komolyan, elkeseritesz. kerlek, csak meg egyszer szolj hozzam, esetleg talalkozzunk szemelyesen es magyarazd el mit csinalok meg szarul az eletemben.

Globetrotter2014 2012.10.25. 15:57:54

Érdekes cikk.

Mindeig viccesnak tartomm amikor jön az ecceri magyar, szerencsétlen bevándfolró venmdégmunkás aki a befogadó országának polgárait lenézi. Erre mondja az angol hogy not in touch with reality.

Az íreket megértenei nem egy ördöngősség, bár lehet hogy csak kedvesek voltak velem, és nem vették elő a legkeményebb kiejtésüket.

Viszont senki se mondja nekem hogy bármiylen szakmai angollal nem tud az ír kiejtéssel boldogulni. Két hónap és simán fel is lehet venni.

Orsikag 2012.10.25. 21:02:40

Az idei volt hosszu hosszu evek ota a legrosszabb nyar, amiota merik a csapadek mennyiseget, iden nyaron volt a legmagasabb:)
Ir kiejtes nem egyszeru de a dublinival nincs baj,Limerick na meg nehany videk az mar gazos...

Kovama 2012.10.26. 03:50:43

Kedves Post író,

Én is fiatalon, rögtön egyetem után költöztem külföldre a párommal. A dolog alapvetően az ő ötlete volt, már többször élt külföldön. Nekem sem volt sok tapasztalatom a magyarországi munkaviszonyokról, ugyanakkor az a kevés amit dolgoztam és az a sok amit hallottam és láttam engem meggyőzött arról hogy menni kell.

Én a munkavállalásban szeretnélek bátorítani.
Külföldre költözni és helyt állni egy új világban nem egyszerű. Mo-n is épp elég nehéz pályakezdőként, kevés tapasztalattal elhelyezkedni, ezt csak megtetézi a helyi ismeret hiánya.
Én is dolgoztam idősgondozásban, ékszerüzletben, kávézóban. Közben pedig iskolába jártam, hogy legyen egy helyi végzettségem is (kb mint egy volt OKJ-s képzés). Mert bármilyen jól mutat hogy master dergree ők nem ismerik az ELTE-t. Egy év után elkezdtem irodai állásokra jelentkezni. Beadtam a CV-met fejvadász cégekhez és kiküldtem vagy 200 önéletrajzot. Alig hívtak be egy pár interjúra. Közben folyamatosan javítgattam, csiszolgattam a CV-t olyanra ahogy azt itt szeretik. Keress template-ket, angol-szász önéletrajzokat a neten. Teljesen mást akarnak látni az önéletrajzodban mint amit mi az iskolában tanultunk. Ha pl problémásak a vendégek beírhatod, hogy 'excellent problem solver' ha te csinálod a zárást írd, hogy accurate, high efficiency stb. És mindig bele kell írni az önéletrajzba azokat a kulcsszavakat amiket az álláshírdetésben olvasol. Meg se fogják rendesen nézni a papírod, ha azok a kulcsszavak nincsenek benne.
Szóval pár hónap alatt találtam is irodai munkát, nem is kezdő fizetéseset. Mégcsak nem is kellett hozzá a magyar diplomám. Az még a jövő zenéje, hogy olyat is találjak ahol kell is a magasabb végzettség. (közben anyuka lettem és most itthon vagyok a kislányommal)

Ami meg a helyieket illeti, lehet hogy csak más városrészbe kellene költözni. Ahogy pl Budapesten sem lehet egy kalap alá venni a 2. kerületet és Kőbányát ez biztosan Írországban is így van. Amúgy én is ismerek íreket és bár számomra hátborzongató a télenisegyszálrövidnadrág filozófiájuk, ők szemmel láthatólag nem fáznak. A rendrakás meg hát nem az erősségük. Ez van, nem vagyunk egyformák.

És ha még így is vissza akarsz menni, hát tedd meg. Nézz szét Mo-n és utána lehet hogy teljes szívvel tudsz hozni egy számodra helyes döntést arról hogy hova költözz. Ne feledd ez a 21.század, nem előírás hogy ott halj meg ahol születtél, és az sem hogy életed nagy részét ugyanabban az országban kell leélned. Minél többet ismersz meg a világból annál gazdagabb vagy.

(És csak egy utógondolatként. Egyedül mindig nehezebb. Valószínűleg Írország sem lenne olyan hideg és esős egy társ mellett.)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.10.26. 13:22:02

@BBea24: "viszont inkább elsősorban szeretném megköszönni azoknak akik mellém álltak és megvédtek valamennyire! köszönöm!!"

na erre mondjak, hogy a pokolba vezeto ut joszandekkal van kikovezve..

hisztizhetsz, de hibat hibara halmozol es ennek kovetkezteben erzed szarul magad. ha gondolod, hazudhatom en is, hogy te mekkora kiraly vagy es a vilag van elkurva. csak nem valtoztatna azon a tenyen,.hogy ha hulyesegeklet csinalsz akkor szar lesz az eleted.

mondjuk az is kerdes, hogy azert irtal mert megoldast keresel a kenyelmetlen helyzetedre, vagy onigazolast a tovabbi onamitasra...

en ugy latom, igazabol onigazolast keresel inkabb, hiszen attol fuggetlenul, hogy pantlikazott loszart nem ernek a vigaszok, megis azoknak orulsz...

Alikam 2012.10.30. 15:38:11

Micsoda egy szaros proli népség lehet...

adida83 2014.01.12. 10:43:19

Nekem tetszett ez a poszt. Én is voltam kint, bár én Angliában, és hasonlókat tapasztaltam. Én is diplomás vagyok, és azért mentem ki, mert a diplomámmal 80 ezret kerestem itthon. Kint jelentkeztem vagy 200 helyre, próbálkoztam jobb munkát keresni, de mindig csak a legalja helyre vettek fel, csicskáztattak, nem jelentettek be stb... Pedig folyékonyan beszélek angolul, mindig dicsértek az angolom miatt, mégsem kellettem sehova. Én azért találkoztam intelligens, normális angolokkal is, de a többség, főleg a fiatalabb korosztály szörnyű!!! Kritikán aluli a viselkedésük. Én hazajöttem...Itthon találtam munkát, jobbat, mint az előző volt, jól érzem magam itthon, és nem mennék vissza egyelőre. Nem bántam meg, hogy kimentem, de azt sem, hogy hazajöttem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása