oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. szeptember 16. 06:30,  Magyar nyaralás hazatért határátkelőként 342 komment

2017. szeptember 16. 06:30 Határátkelő

Magyar nyaralás hazatért határátkelőként

Aki rendszeresen olvassa a blogot, annak nem kell bemutatni Mónit, aki pedig nem, annak csak annyit, hogy az Egyesült Államokból költözött haza a lányával, most nyáron pedig amerikai férje is velük töltött némi időt Magyarországon. Némi hányattatás után Móni iskolában kezdett el dolgozni, így aztán teljes erővel szembesült a magyar valósággal, és megtapasztalhatta, milyen is nyaralni Magyarországon – iskolai fizetésből.

20170721_145650.jpg

„Végre tavaly szeptember 1-től teljesült a vágyam, egy iskolában kezdtem el dolgozni, mint gyógypedagógiai asszisztens. Az iskola egyik nagy előnye, hogy most szombattól (azaz július 1-től) augusztus 23-ig szabadságon vagyok, miközben jön a fizetés a számlámra. Hű, micsoda érzés! Mit tud kezdeni az ember ennyi szabival, egy iskolai fizetéssel? 

Tavaly négy hónapon keresztül egészen pontosan 100.074 forint volt a nettó fizetésem. Most januártól ez 128.869 lett. Egyrészt megdöbbentem azon, hogy a minimálbér emelés után, ennyivel több lett a nettóm, és meg kellett, hogy állapítsam, szánalmas, hogy ennyi fizetésért dolgozunk, de ugyanakkor nagyon, nagyon örültem ennek a nem kevés emelésnek (a családi adókedvezmény nélkül még ennyi sem lenne a bérem). 

Milyen nyaralást lehet ennyi pénzből kihozni? 

Én és lányom havi nettó 200.000 forintból gazdálkodunk, mert a férjemtől havonta 200 dollárt kértem. Tavaly nyáron volt olyan hétvége, amikor 3000 forint volt a zsebemben, semmi megtakarításom nem volt (ez nem jó, nem büszkélkedem vele, de ennek is van története). Ahhoz képest ebből a fantasztikus havi összegből fel tudtam tornázni a bankszámlánkat egy egész tűrhető kis összegre. 

Néha nekem is hihetetlen, hogy tudok ennyi pénzt félretenni, végül is nem titok (700 dollár van félre rakva a bankban, a fizetési számlámon pedig, ha minden igaz, a mai nappal lesz fizetés, valamivel több, mint kétszázezer). 

Azért nem gondolom, hogy titok ezt leírni, mert a politikusok is „megosztják” velünk, mennyi megtakarításuk van. Orbán Viktor és felesége, ha jól emlékszem 700 ezer forint megtakarítást vallottak be. 

Miniszterelnök úr! Úgy látom, én ügyesebb vagyok megtakarításban, mint Ön.  

A havi állandó kiadások: a rezsim kb. 40 ezer, a két bérlet 14 ezer, a lányom ebédje a suliban 6000. Tehát marad 140 ezer forint. Élelemre, ruházkodásra, szórakozásra, iskolára… egyebekre. 

Nem sok pénz. Mit lehet ebből kihozni, ha nyaralni kívánunk? A 700 dollár megtakarításból egyébként 500 dollár a lányomé, amit én raktam félre kicsi korától kezdve, de sajnos ahhoz is hozzá kellett nyúlni egy idő után, mivel állást találni Budapesten nem volt egyszerű (akit érdekel, ebben a posztban ez le is van írva részletesen).

A nyaralás szervezése

Amíg nem tudtuk, mikor jön a férjem (aki amerikai és New Jerseyben él, mert nem akart ide visszajönni, mivel az öt év ittlét elég volt neki, ahhoz, hogy ne akarjon), addig nem kezdtünk neki szállásokat nézni, illetve nem is gondoltam, hogy elmegyünk valahová. 

De aztán bejelentette, hogy 500 dollárt tud arra szánni, hogy elmenjünk valahová hárman itthon. Mire jutottunk? 

Van egy ismert, magyar közéleti személyiség (a nevét le sem írom), aki azt nyilatkozta egyszer, onnan is látszik milyen jól megy a magyarok sora, hogy milyen nehéz szállodát találni Magyarországon. 

A mondat második fele valóban igaz, tényleg nehéz. Még az egyáltalán nem olcsó helyek is elkelnek, főleg a főszezonban és az iskolai szünetekben. Például az általam nagyon kedvelt Kolping Hotelben is, ahol egyszer jártunk lányommal, egy éjszakát töltöttünk ott és nagyon jó élményeink vannak. 

Most ott hármunknak egy éjszaka júliusban minimum 60 ezer forint lenne, és a legtöbb ajánlat minimum négy éjszakára szól, de legalább háromra. Akkor ide nem megyünk 500 dollárból. 

Lányom felvett egy műsort, ami egy sorozat egyik epizódja és amiben magyar szálláshelyeket mutatnak be. Egy magyar házaspár egy állatfarmot működtet és szálláshelyeket is kínál az Őrségben Szalafőn. 

Nagyon jó áraik vannak, hárman már 13.500 forintért megszállhattunk a gyönyörű apartmanok egyikében. Lányom olyan helyre akar menni, ahol fürödni is lehet, de mivel kocsink nincs ezért ez nem fog menni, hiszen az Őrségben a tömegközlekedés nem a legjobb. 

Úgy döntünk, hogy ide majd augusztusban elmegyünk egy pár éjszakára húgommal és az ő kilenc éves kisfiával. Nekik van autójuk, így sokkal mobilabbak leszünk. 

Nem árt a városi gyerekeknek, ha látják, hogyan kell tehenet, vagy esetleg kecskét fejni (bár most a műsorból az derült ki, hogy a kiskecskéknek kell a tej, ezért most nem lesz kecskefejés). 

A Balaton a szívünk csücske, hiszen Keszthelyen nőttünk fel. Elkezdem nézegetni a balatoni szállásokat. A hotelek nagyon drágák és itt is az a szempont, hogy mivel nincs autónk, ezért olyan hely kell, ahol közel van a víz. 

Na de milyen víz? Én, aki a Balatonnál nőttem fel, igencsak elszoktam az olyan vizektől, amiben nem látom a lábam. Egy pár éve boldogan lubickoltunk valahol Balatonberénynél, ahol egy vízisikló láttán sikoltozva menekültem ki húgommal a vízből. A gyerekek továbbra is boldogan hancúroztak. 

Sajnos én már wellness függő vagyok. Egyébként is mostanában mindenféle kiütések jönnek ki rajtam és arra jutottam, hogy elvonási tüneteim vannak. Egy jó kis vizeletes gyógyvíz. Ez kell nekünk. 

Akkor lássuk Kehidakustányt. Ott is jártunk már és nagyon tetszett az egész fürdő. Itt viszont autó nélkül valóban csak a wellness marad, illetve hazafelé Keszthelyt bejárhatjuk egy kicsit és végre húsz év után megmutatom férjemnek, hol voltam gyerek. 

Nem volt egyszerű, de végül találtunk szállást a Kehidakustányban. Három fő 9.600 forint egy éjszakára és három éjszakát választunk, mert ennyi elég lesz abból, hogy ülünk a vízben egész nap. Így ki fogunk jönni abból az 500 dollárból, amit férjem szán erre az útra.

20170721_120204.jpg

Vonat hármunknak 16.000 forint, Keszthelyig Budapest Kelenföldről, onnan még menni kell Volánbusszal, ami kb. 40 kilométer, tehát ez még egy kis költség lesz. Nekem van 50%-os kedvezményem, mivel a közszférában dolgozom. Férjem utazik teljes árú jeggyel egyedül. 

Lehet busszal is menni, de arról is át kell szállni, sajnos. A vonat a biztosabb szerintem, kötött pályán nincs dugó, meg a vonatnak amúgy is különleges varázsa van. Ezen kívül sokkal kényelmesebb. 

A strandbelépő napi 7.000 forint lesz, tehát 14.000 (a fürdő különlegessége a gyógyvízében rejlik, kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésével). 

Az első nap csak heverészünk, a második és harmadik nap lesz a strand, a negyedik napon megnézzük Keszthelyt és este hazaindulunk. Most, hogy leírom ezeket a sorokat, kiráz a hideg az örömtől. Jön a férjem és együtt fogunk nyaralni. 

A kehidakustányi nyaralás 

Ülünk a kelenföldi pályaudvaron, ami nagyon szépen fel lett újítva. Azon agyalok, hogy miért van még mindig ennyi idő a vonat érkezéséig. Basszus!! Egy órával hamarabb ébresztettem mindenkit, és kimentünk 8-ra Kelenföldre. A vonat 9.44-kor jött. 

Volt idő kávézni, reggelit enni és az én kedvenc foglalkozásomat űzni: figyelni az embereket. Hihetetlen mennyien járnak be Budapestre dolgozni. 

Mivel egy órával hamarabb indultunk, pont abban az időben utaztunk, amikor munkába járok és az iskola is erre van, ezért ugyanazokat az arcokat látom és kellemesen megállapítom magamban, hogy már reggel érzem magamon a nyaralás kellemes mellékhatásait. Nincs stressz. Nem kell beérni munkába. Élvezem, hogy én most nem dolgozni indultam és nem irigylem az ismerős arcokat. 

A szerelvényen két IC kocsi van. Az összes kocsira helyjegyet kell venni, mivel Expressz is a járat és Intercity is. Az IC két kocsiján van légkondicionálás, ezért megérte megvenni a plusz pótjegyet is. 

A jegyvásárlásnál derült ki, hogy a férjem is kap kedvezményt. 33%-ot, mint kísérő. Az én közalkalmazotti, 50%-os kedvezményem egy évig érvényes, 12 menettérti jegyet vehetek, a Volán is elfogadja az igazolást. A buszon nem pecsételnek, meg nyilván akkor sem, ha automatából veszem a jegyet, vagy online. 

Visszajönnek a régi emlékek 

A vonatút már önmagában nagy élmény Keszthely felé a Balaton mentén. Visszajönnek a régi emlékek, hiszen sokat utaztunk ezen a vonalon gyerekként. 

Hárman vagyunk testvérek, az egyik kedvenc játékunk az volt, hogy mindhárman választottunk egy színt és az győzött, aki a legtöbb autót látta a választott színből az út mentén (ebből persze az lett sokszor, hogy csalással vádoltuk a győztest). 

Most a mellettünk levő négyes ülésen fiatal srácok képtelenek voltak egymással beszélgetni. A telefont bámulta mindegyik. Számunkra a jobb variáció az volt, ha ezt külön-külön tették.  Amint együtt nézték valamelyik telefont, abból sajnos nagy hangzavar lett. 

Aztán jönnek a megszokott nyaralóházak. Egy idő után mindenkinek megvan a saját kedvence. Most egy kicsit szomorúan láttam a modern üdülőházakat. Pont az volt a romantikus ebben az utazásban, hogy olyan eredetien különbözőek a balatoni nyaralók. A vonatút hamar eltelik. 

Jön a meglepetés az IC után. Felszállás a Kehidakustány felé tartó fehér színű Volánbuszra. Megcsap minket a hőség. Nincs légkondicionálás. Sötétkék függöny viszont van bőven. Tök sötét és kb. 35 fok vár ránk a busz belsejében. 

Ránézek férjem arcára, aki ahhoz van szokva Amerikában, hogy nyáron le vannak fagyasztva a heréi. Jól tűri a dolgot. Végül rájövünk, hogy jobb, ha elhúzzuk a függönyt és egy kis szellő jön be legalább a busz bal oldalán, ahol ablak is van.

20170721_120243.jpg

A jobb oldalon nincs nyitható ablak ugyanis. Ezt érti valaki? Olyan buszokat vásárolni, amin alig van ablak és nem használni légkondicionálást. Én nem értem (és nem zavarna a légkondicionálás hiánya, ha lenne ablak). 

Mint a Fűrész című filmben 

Felvesz minket a házigazdánk, egy nagyon kedves hölgy, a buszmegállóban. Végigszáguld a falun és mi közben kérdezünk: van-e valami bolt nyitva, merthogy nincs nálunk semmi élelmiszer? 

Arra jövök rá, hogy ebben a faluban nem zavart senkit a vasárnapi zárva tartás. Itt ugyanis kedden sincs nyitva szinte semmi. Úgy érzem magam, mintha a Fűrész című filmben autóznánk. Csak én nem attól félek, hogy lemészárolnak minket, hanem attól, hogy nem lesz vacsora. 

Ráadásul érzéki csalódás ér minket, miszerint rohadt messze lesz a háztól minden gyalog, hiszen a hölgy gyorsan megy és az úton nem látunk se boltot, se éttermet. Lehet, hogy ma éhesen fekszünk le? Sebaj.

A házba lépve viszont elszáll minden félelmünk. Először is nagyon jó hűvös van (pedig légkondicionálás itt sincs). Másodszor nagyon tiszta az egész apartman. Én egyből beájulok a hűsebb szobában és el is alszom (mivel én még a családomnál is korábban keltem egy órával). Félálomban hallom, ahogy lányom és férjem kétségbeesve próbálják a televíziót beüzemelni. 

Csak alapcsatornák vannak, tehát M 1-től felfelé M… meddig is? Drukkolok, hogy nehogy sikerüljön nekik. Olyan jó lenne csak heverészni, olvasni és nem tudni semmit a külvilágról! Lányomnak nem is engedtem, hogy hozza a telefonját. 

Másfél órát alszom. A TV beüzemelve. De jó lenne egy csésze kávé! Itt mindenért meg kell dolgozni. Egy kilométert legalább gyalogolni kell, de hová? Nem derült ki, mi hol van. Neki kell indulni. De olyan jó ülni a teraszon. Hihetetlen ez a nyugalom, jó levegő és csend.

20170721_120043.jpg

Felkutatjuk a konyhát, hátha találunk kávét. Eredmény: három filter tea. Azt hiszem, örökké emlékezni fogok erre az egy csésze teára, amit férjemmel megittunk a teraszon. 

Séta a faluban 

Lányom hiába tiltottam le a telefonról. Van másik. Az apja mobilján nézi a Táncakadémia c. ausztrál sorozatot. Aztán nekiindulunk a falunak. A nap már nem süt olyan forrón. Én élvezem a gyaloglást. 

Egy amerikai orvostól hallottam egyszer, az a fitt, aki le tud gyalogolni negyedóra alatt egy mérföldet (én le tudom). Élvezetes a séta a faluban. Van egy ház, ami a kedvencünk lesz. Az udvarban kutyák, libák, három kismalac, tyúkok, kakas és még ki tudja mi, amit nem láttunk. Itt mindig megállunk egy kicsit. 

Végül még elcsípjük a majdnem utolsó zacskó kenyeret, hogy legyen reggelink, mivel a szállásdíjban nincs ellátás. Étterem van nyitva estig. Nagyon egészséges három napnak nézünk elébe. Vacsora után gyaloglás vissza a házhoz. 

Reggeli után pedig a fürdőhöz, ami 1200 méter a háziak szerint. A fürdő az étteremtől talán kétszáz méter. Két nap a vízben. Bőven elég. Legalábbis nekünk, felnőtteknek. Egy tesztre azért kíváncsi lennék, ami azt vizsgálja, mennyi időt bír egy gyerek vízben lenni. 

Végül én is örülök, hogy a TV működik, mert a vizes vébét én is nézem és ez egy olyan műsor, ami mindhármunkat érdekel. Együtt drukkolunk. Na de ki drukkol az amerikaiaknak? Férjem egyedül marad. 

Nyugalom minden szinten 

A terv az utolsó napra az volt, hogy a keszthelyi városi strandra megyünk, de aznapra is nagy meleget jósolnak és én felvetem, mi lenne, ha nem lennénk inkább a tűző napon egész nap. 

Lányom elkenődik, de megvigasztalom azzal, hogy amúgy is megyünk még a Balatonra húgomékkal, mert végül az állatfarm nem aratott nagy sikert (ott ugyanis nincs fürdő a közelben). 

Férjem nagyon megkönnyebbül, hogy nem strand lesz a program. Így lesz időnk reggel kiülni a teraszra, mert csak a 12 órás busszal megyünk be Keszthelyre (sűrűn nem járnak buszok). A vonatunk 17.32-kor indul vissza Budapestre. 

Élvezem, hogy van idő kávét inni (ami nálam egy órán át tart), nyugodtan megreggelizni és élvezni azokat a pillanatokat, amik miatt egy nyaralás emlékezetes. 

A szomszéd cicája, aminek a szájában egy egér van, és ami kihegyezett fülekkel nézi a kis kerti tóban úszkáló halakat. A házigazdánk elmeséli, hogy három kölyke született a macskának, amiket az út másik oldalán levő szomszédnak ajándékoztak. De a cica felkutatta őket és hazahurcolta mindhármat. Nekik vitte az egeret. 

Lányom megnyugodott, mert előző este azon aggódott, hogy nincs mit enni a cicának. Mi megnyugtattuk, hogy ezek a macskák egeret fognak és nem házi koszton élnek. 

Mindenkinek mást jelent az IGAZI nyaralás. Egy kis faluban nevelkedő gyereknek biztos jóval nagyobb élmény eljutni Floridába a Disney World fantasztikus világába, ahol még egy felnőtt is gyereknek érzi magát. 

De nekünk, városi embereknek óriási élmény tud lenni a nyugodt, falusi környezet. Ahol az emberek témája a szomszéd cicája, a füst, ami nem egy égetés terméke, hanem a szúnyogirtó autóé. 

Még soha nem láttam ilyet, ez is nagy élmény volt nekem. Egy óriási csövön szórják ki a szúnyogirtó szert, ami hatalmas ködszerű módon terül el a házak között, nálunk Erzsébeten repülő jön, ami szintén nagy élmény, őrült módon néha a házak közé is berepülnek. Az idén férjem csinált is egy videót, ahogy jön az erkélyünk felé a dupla szárnyú gép, tényleg vad élmény. 

Csend 

Éjszaka akkora csend volt a szállásunkon, hogy első éjjel megköszörültem a torkom, mert komolyan azt hittem megsüketültem. Ilyen csendben már régen volt részem. 

A budapesti házunk mellett nyolc különböző buszjárat halad el. Ehhez képest már csak ezért a nyugalomért is érdemes volt fizetni. Ilyenkor elgondolkozom, hogy miért nem megyünk vidékre lakni. 

A visszafelé út Hévízen keresztül halad.  Ezúttal nincs befüggönyözve a busz, amit nagyon élvezünk, mert lehet nézelődni. Férjem fotókat csinál Hévízen. Látom, hogy élvezi a látványt. Elmesélem neki, hogy a hévízi tó a világ legnagyobb termáltava, ahová nagyon sok orosz turista érkezik manapság. 

20170721_125141.jpg

Ha jól tudom, gyerekek nem mehetnek a vízbe, pedig nekem vannak emlékeim arról, hogy itt fürdőzünk a nagyszüleimmel. Nagyon régen volt már. Gondolom, vannak úszómedencék, ahová gyerekek is bemehetnek. Már nem emlékszem egyáltalán. 

Keszthely

Keszthely nagy szerelmem, hiszen itt voltam gyerek. 15 évig laktunk itt és mivel nem hagytunk itt rokonokat, ezért nincs kihez visszajárni. Férjemnek is az én kedvenc helyem tetszik a legjobban. 

Ahogy átsétálunk a vasúti síneken, nem messze a pályaudvartól a móló felé, jobb oldalon vannak a nyitott halsütödék, éttermek. Árnyékban vannak, és finomabbnál finomabb ételekkel kínálják az odaérkezőket. Ráadásul nagyon jók az árak. Volt egy idő, amikor annyira drága volt a Balaton, hogy sokan akkor kezdtek Görögországba és Horvátországba utazni a Balaton helyett. 

Keszthelyen nem sok minden változott. Amit nem értek a várossal kapcsolatban, ahol mindig rengeteg turista volt gyerekkoromban is és most is, hogy miért hagyták a Balaton szállót így lepusztulni.

Ebéd után még van időnk felszállni a kerekeken gördülő kisvonatra, ami körbevisz a városon, így meg tudom mutatni a Festetics kastélyt is, és a házat, ahol laktunk. Persze még fagyit is eszünk és élvezet a végén felszállni a hűvös IC kocsiba. 

Hazafelé kiderül, hogy hiába van az embernek helyjegye, ha kétszer adják el ugyanazt a helyet, akkor vita lesz. Szerencsére nem velünk történt. A kalauz szerint ilyen még nem volt az idén. 

Állítólag két különböző rendszerből váltották a jegyet. Azért ez elgondolkodtat. Egyértelműen az fog győzni, aki hamarabb leül a többszörösen eladott helyre (legalábbis ezt diktálja a józan ész, a valóságban nem ez történt).  

Tervek 

Terveztünk még egy kirándulást az idénre. Van egy barátnőm, akik a kanadai határnál laktak, ahová ellátogattunk két éve. Gyönyörű hely az Ezer sziget és környéke a Szent Lőrinc folyónál. 

Egyszer csak felhívott, hogy Alaszkába költöznek, mert a férjét odahelyezték. Az első gondolatom ez volt: Alaszka, de jó nekik!!! A második meg az, amit ki sem mondtam: „Szegény barátnőm!!!!!  Hogy fog onnan hazajönni a családjához?” 

Később jött a jó hír: Olaszországba költöznek, nem messze Velencétől. Hű, de jó lesz, akkor megyünk látogatóba, ahová meg is hívtak!!! Ja, de hogy menjek ennyi fizetésből? 

Teljesen ledöbbenek a repülőjegy árakon, ugyanis én itt ilyeneket hallottam, hogy fapadossal lehet 30 fontért repülni Londonból Budapestre. Ezzel szemben most azt látom, hogy kettőnknek (lányom és én) 60 ezer körül lenne a jegy oda-vissza, augusztus hónapot nézek, Milánóba vagy Velencébe. Az általam ismert két fapados légitársaság oldalát böngészem. 

Kínomban már megnézem a vonatjegyeket is, az akció nélkül kettőnknek 100 ezer. Jaj, jaj! Lehet, hogy nem megyünk Velencébe (ebben segíthetne valaki, szerintem félre lettem informálva a telefonon, mert a hölgy azt mondta nincs kedvezmény a nemzetközi járatokon, viszont később, amikor a Bécs-Budapest járat miatt telefonáltam, a hölgy a vonalban azt mondta, gyerekkedvezmény van, akkor most mi is van igazából)? 

Közben megtudtam a szomszédomtól, aki Olaszországban élt sokáig, hogy augusztusban kollektív szabadságon vannak az olaszok. Lehet, hogy ezért olyan drágák a jegyek? 

De aztán tovább agyaltam: ha egy wellness szálloda egy éjszakára 60 ezer hármunknak, akkor a repülőjegy nem is olyan vészes, ha abból indulok ki, hogy ott ingyen lesz a szállás. 

Közben eltelt jó pár hét és kiderült, hogy barátnőmhöz nem megyünk, mert nem találtak még házat, egy hotelben laktak, oda pedig nyilván nem fognak meghívni. Ezért húgommal és a 9 éves unokaöcsémmel terveztünk még egy pár napos, a fent már említett, balatoni nyaralást. 

Most jön az a rész, amikor résen kell lennem, mert ezt az utat már nem férjem fogja finanszírozni. Húgom talál egy szállást a Balatonnál, ami egy éjszakára 20 ezer forintra jön ki két személyre. 

Először rábólintok, de aztán rájövök, hogy ennél jóval olcsóbban is meg lehet szállni és milyen sokat számít nekem az, ha naponta megspórolok 13 ezer forintot a szálláson.  

A második részben kicsit jobban részletezem az árakat, rövid nyaralás volt, de élményekben gazdag. 

Ezen kívül arról is beszélek majd, hogy milyen az élet azoknak, akik nem mennek nyaralni, hogyan lehet egy nyarat kihúzni Budapesten, ahol bizony a strand jegyárak sem olcsók. 

Végül is nem lett elég az 500 dollár a négy napra. Ha én osztom be a pénzt biztos, hogy elég lesz, de férjem nem a spórolásról híres. Néha nem is a feleslegesen elszórt pénz, ami engem bosszant, hanem a feleslegesen bevitt kalóriák száma. Van itt olyan ember, aki soha egy dekát sem hízik a nyaralás alatt?”

HÍRMONDÓ 

Indul a Nagy Kelet-Nyugati Élelmiszermustra 

Az Európai Unió egymillió eurót ad az élelmiszerek kettős minőségének tesztelésére. Még a brüsszeli vezetők is arra számítanak, hogy lesz minőségi különbség a nyugati és keleti forgalmazású termékek között. 

Miért keres többet a német pénztáros, mint a magyar? 

A kérdés Magyarország európai uniós csatlakozása óta szinte állandóan napirenden van, érthető módon, hiszen adott esetben mindketten ugyanannál a láncnál végzik ugyanazt a munkát, a fizetésben mégis hatalmas különbségek vannak. 

Novemberben végleg megszűnnek a határok 

Itt az idő, hogy az Európai Unió visszaálljon a rendes működésre, márpedig ennek egyik előfeltétele az ideiglenes belső határellenőrzések megszüntetése - jelentette ki az Európai Bizottság belügyi kérdésekért felelős tagja Brüsszelben. 

Tízéves rekord közelében a svédek 

Majdnem tíz éve nem volt ilyen kevés munkanélküli Svédországban, ami nagy kérdés, hogy jó hír-e annak, aki oda szeretne menni dolgozni, de ettől még tény. 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3112868026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.09.16. 07:29:20

Ezt a Szalafőt majd megnézem.Hát a havi 400Eurós fizetéseden csak hüledezni fognak ezen a bloggon itt sokkal többet keresők irogatnak.Ez nem az a világ.

lapetiteparisinne 2017.09.16. 07:32:54

En ezt az egész történetet nem értem, pedig vissza is kerestem Móni írásait ( es emlékeztem is,). Màr régóta Mo- on él az amerikai(- magyar) kislányával, aki időközben már 10 éves- ő meg min.bérből probal nyaralást összehozni...
- nem értem, a házasságuk hogyan műkodhet meg (persze z jo dolog, csak nem értem- lehet, h iGazábol már nem házasok, csak néha talalkoznak? V hogy)
- miért marad ??? Amikor kicsi volt a gyerek : ovoda/ bolcsőde ok.. esetleg megeri itthon lenni pár evet ( legalabb szépen megtanul a gyerek magyarul).. de most?!
Az egy dolog, h sajàt magát milyen lehetosegektől fosztja meg ( pl. Normalis nyaralas) - de a gyereket??
Arrol nem beszélve, h 10 évessel Floridaban olcsobb az élet, mint otthon ( csak mondom- ez tapasztalat..)

Hari Seldon 2 2017.09.16. 07:48:52

Te itt a blogon egy jelenség vagy... - Nyaraláshoz 500 dodot beosztani... Nem érzed, hogy picit (egészen ici picit) lemaradást valamiről?

Hari Seldon 2 2017.09.16. 07:54:15

@Hari Seldon 2:
* Lemaradsz

(A hülye mobil időnként átírja a szavakat)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.09.16. 08:04:20

@adg: :)) +1 Megnyugodtam, hogy nemcdak nekem fordult meg ez a fejemben...:) de nem akarok rosszmaju lenni, vegulis semmi kozunk hozza, ki mennyi apanazst akar/tud adni. Aki a kicsit nem becsuli, a nagyot nem erdemli, ugye:)

Dikusz 2017.09.16. 08:08:47

@Hari Seldon 2: mindig az a mobil a hibás:)))

Arthamyr 2017.09.16. 08:18:10

@lapetiteparisinne: Szerintem itt hiába keresel racionalitást... :)

Hari Seldon 2 2017.09.16. 08:20:34

@Dikusz:
Haha. Tudod milyen jó lesz, ha máskor is elírom akár a gépen, akkor is ráfoghatom a mobilra... :-)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.09.16. 08:41:03

Én soha nem fogom tudni felfogni miért megy haza valaki Magyarországra nyomorogni. De ez én vagyok ugye. Az viszont, hogy egy férj, egy apa havi 200 dolcsit ad a családjának és kemény 500-ból akar nyaralni, na ez nálam kiverte az összes biztosítékot. Nem tudom elváltak e vagy sem, de ennél tuti több járna. Az amerikai törvények szerint főleg.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 08:41:43

Látom lejött a lényeg. Úgy gondoltam, hogy ez egy jó kis nap lesz arról, hogy milyen jó látni a magyarországi helyeket, azoknak, akik már rég voltak itthon vagy valami ilyesmi.

Már megszokhattalak volna benneteket ennyi idő után, de mindig tudtok gyomorgörcsöt csinálni. Most inkább a magánéletem lesz megint darabokra szedve, mert úgy tűnik, hogy akiknek ennyire jól megy sora, azoknak ez a legjobb szórakozás, hogy a másik magánéletében vájkál inkább és nem tudja elképzelni, hogy ez a nyaralás nem szánalmas volt, hanem nagyon is élveztük.

Főleg az amerikai szánalmas férjem, akitől én kértem 200 dollárt........bla bla....ha majd lesz kedvem visszajönni később és lehiggadok, akkor előveszem a humorom és jobb fej leszek.
Szánalmas bagázs vagytok, komolyan mondom (akinek nem inge nem veszi magára).

Sok mindent leírtam már, de sok mindent meg nem, talán annak fényében, hogy sok mindent nem is tudtok nem kéne ilyen gonosznak lenni.

HA hihetetlen érzékkel megint tök jó napra tette a posztot (ez jó dolog). Ezen a héten megint történt velem valami és inkább arról fogok írni, mert ez a pár reggeli hozzászólás totálisan kiverte nálam a biztosítékot.

lapetiteparisinne 2017.09.16. 08:44:53

Egyébként most a munkakeresős poszt végére tekintettel ( ami be van linkelve) az jutott az eszembe, volt az indexen egy pár napja egy cikk, hogy mennyire nincs ember a call centerekben ( konkretan bankokrol volt szo) szuper angollal szerintem kapkodnának posztolo utan!!

Bredpitt Monika 2017.09.16. 08:46:24

A humorról. Lányom itt van mellettem és véletlenül határátkelők helyett honfoglalóknak hívott benneteket. Ja, a honfoglalók, akik meghódították a világot és nem 400 dollárt keresnek, hanem mennyit is?

Nem hiszem el, hogy ezt írom a kis ember nem tehet semmit kreátorának, de könyörgöm gyere ide és csak ennyit írj nekem: rázd le magadról a hülyéket!

(ezért még később, ha lehiggadok bocsánatot fogok kérni)

Bredpitt Monika 2017.09.16. 08:48:28

@Golf2: Jól megjósoltad !

Amúgy meg akartam kérdezni, jársz te valami humorharold tanfolyamra? Néha olyan jó beköpéseid vannak. Most is jól jönne egy.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 08:51:29

@lapetiteparisinne: lehet , hogy szükségem lesz rá, nem tudom van e állásom, szerdán kisétáltam a suliból és azóta nem voltam bent, úgy terveztem, hogy hétfőn megyek, de a jövő héten más programot terveztem

itthon nem az a rossz, hogy ennyi a fizetésed, én hajlandó lennék egy csomó mindenre a hazáért, ha nem tolvajok lennének a fejem felett.....folyt köv

DieNanny CH 2017.09.16. 08:52:13

Köszi, Móni, reális, tényszerű írás.
Igen, kb így zajlik - vagy így sem! - egy átlagos, 1gyerekes család nyaralása.

Dikusz 2017.09.16. 08:52:42

Móni - Keszthelyt jól ismerem, sokat járok arrafelé. Többször szálltunk meg a városban, a túráink során, de mindig egy helyen.
Az a hely -Forrás Panzió, a Római u.1.- amikor arra jártam, már nem működött, mondjuk nem is csodálom, feltehetően ismered is a környéket.
Mostanában csak átutazóban járok arra, amikor Bazsiba megyek. Egyetlen indok szól csak amellett, hogy vonattal utazz Keszthelyre, mégpedig pont az, amit írtál: gyerekkori emlékeket felidézni, nézelődni a vonatablakból. Ha az ember nem autóval utazik, sokkal macerásabb a vonat, nem tudom, van-e egyáltalán olyan lehetőség, hogy átszállás nélkül utazz, ez egyedül a nyáron közlekedő IC-k van talán. A busz -legalábbis a gyorsjárat- 2 óra 21 perc alatt ér le, nem hosszabb az utazás ideje, mint kocsival.
Mindegyik helyhez, amiről írtál személyes emlékeim fűződnek, többször is jártam Kehidakustányban, Hévízen is.
Hévíz már túlzsúfolt nagyon, a fürdő drága, annyit nekem nem igazán ér meg. Valóban sok az orosz, nem csak vendég, hanem már házakat is vettek, az egyik szállodának (lehet városi legenda csak) orosz a tulajdonosa.

Idén márciusban voltam 5 napot a Helikon szállóban (ezt is tuti ismered). Ahhoz, amit nyújt az ár meglehetősen kedvező, családdal pláne. Nem tudom ez fölmerült-e nálatok, hogy oda menjetek. Saját tapasztalat: ha időben foglal szállást az ember, akkor nagyobb a választás lehetősége. Ez sokszor heteket, de akár több hónapot is jelent. A nyári szezonban nem tudom mennyit, nagyon régóta nem üdülök akkor, a Balatonon pláne nem.
Azt, hogy mennyire kell figyelni, hogy időben foglaljon az ember éppen most tapasztaltam. Az október 23-i hétvégére volt tervbe véve a túracsapattal néhány nap túrázás a Börzsönyben. Két hete próbálok szállást foglalni, de egyszerűen nincs már abban az árban, amit ilyenkor megengedhetünk magunknak.

Most mennem kell a piacra, de még folytatom.

Arthamyr 2017.09.16. 08:53:25

@lapetiteparisinne: Te dolgoztál már call centerben? Én nem, de a feleségem lehúzott ott pár évet, azért nem egy álommeló. Meg ez a "kapkodnának érte" mindig megmosolyogtató, ha annyira kapkodnának, akkor lenne ember, mert tisztességgel megfizetnék. Ezekkel a munkaerőhiánnyal kapcsolatos dolgokra mindig csak fintorogni tudok... :/

DieNanny CH 2017.09.16. 08:55:26

@ChristineK:

"200 dolcsit ad a családjának és kemény 500-ból akar nyaralni"

Különben én azt nem értem, hogyhogy vannak olyan megrögzött "előítéletek", miszerint aki külföldön él, az mind gazdag.
Mondjuk, valamiért Móni ezt kérte, de az is lehet, a férje nem TUD többet adni.
Nem?

lapetiteparisinne 2017.09.16. 08:59:48

@Bredpitt Monika: ne haragudj, de ha ilyen posztot akartal irni, akkor miert tuzted tele azzal, h mi mennyibe kerul, meg hany % a kedvezmeny a vonaton ( buszon..) ?? Akkor meseld el, h milyen jo volt, elmentetek nyaralni- es lattatok X helyet, es jott a ferjed is. Ennyi.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:02:37

A lényeg, hogy kevés az asszisztens is és azt mondta a diri, hogy ő venne fel, van rá keret, de nem is jönnek a jelentkezők.

Szerdán rosszul indult a nap, a bánásmód miatt, amivel néha szembesülök, ráadásul ez a hír fogadott aznap egy reggeli hírműsorban:

lehetmas.hu/hirek/238399/az-emmi-allamtitkara-nem-ismeri-tenyeket-vagy-nem-mond-igazat/

Most éppen Lázár János és felesége döntött úgy, hogy ki lehetne venni egy kis pénzt a nagy bödönből

Miközben nekem ilyeneket kell hallgatnom a tanáriban:

egy utazó gyógypedagógus kollégám megvette a Budapest bérletet, ami jár neki, és mivel március 15-vel indult a bérlet 300 forintot vissza kellett fizetnie, mert azon a napon senki nem dolgozik. Hánynom kell !

Most írom a második levelem, amiből kapni fog az összes parlamenti képviselő. Hétfőn elkezdem az egyszemélyes tiltakozásom. Már beszéltem a HVG egy munkatársával, ők kijönnek, hogy megnézzék mit csinálok, írtam még az ATVnek, a Hír tv nek, a 444.hu-nak, a hvg s srácot már ismerem, mer a sok tüntetés után ugyanazokat az arcokat látja az ember.

A felcsúti tüntetésen simán az arcomba videózott a rendőr egyébként. Tök mindegy, már ismernek a politikusok is.

folyt köv

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:04:41

"ne haragudj, de ha ilyen posztot akartal irni, akkor miert tuzted tele azzal, h mi mennyibe kerul, meg hany % a kedvezmeny a vonaton ( buszon..) ?? Akkor meseld el, h milyen jo volt, elmentetek nyaralni- es lattatok X helyet, es jott a ferjed is. Ennyi. "

@lapetiteparisinne: ez jó kérdés végül is,

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:07:46

@DieNanny CH: itt van lányom is és olvassa, szerintem rád utalt, amikor azt mondta, vannak itt normális emberek is,

bocs a többiektől, már higgadok,

DieNanny CH 2017.09.16. 09:08:17

@Bredpitt Monika:

Elhiszed, ha egy betűt nem írsz összegekről, jegyekről, havi apanázsról, akkor meg azok a kommentelők jöttek volna, akik azt írják: Neked könnyű, ott az amerikai férjed, aki küldi havonta a lóvét!

Nem?
:-(

lapetiteparisinne 2017.09.16. 09:08:35

Ok. Itt feladtam...
Összefoglalva : posztolo hazajött az USA bol., h. Elso kezbol megtudja, milyen kemeny a köz- szferas fizetes, majd eljár tüntetni... öööö... ok
Persze, amugy kellenek ilyen emberek, szerintem ez csodálatra mélto ( de komolyan..) csak akkor nem erre a blogra valo.

Határátkelő 2017.09.16. 09:11:30

Azért akadt egy-két durvább beszólás is, azokat kimoderáltam. Csak hogy ne lepődjetek meg.

Ha kérhetném, próbáljatok meg leszakadni az apanázs és egyéb hasonló dolgokról, mert szerintem ez magánügy. Lehet, hogy kár volt benne hagyni. Hiába, még ennyi év után is tanul az ember.

Jó beszélgetést!

Határátkelő 2017.09.16. 09:12:58

@lapetiteparisinne: Szerintem meg erre a blogra való. Nagyon fontos és érdekes lenne, hogy azok, akik már éltek külföldön, de hazaköltöztek, leírják, milyennek látják Magyarországot, a jó és rossz dolgokat is.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:18:44

Jónapot én vagyok bredpitt moni lány csak annyit szeretnék írni hogy apukám minden map dolgozik és nekunk elég 200 dollár egy hónapban mert anya is dolgozik és mi boldogak vagyunk. És 13 éves vagyok

Sesamelmo (Q) 2017.09.16. 09:19:24

HA: a kepek egy resze nàlam fejjel lefele vagy oldalra forgatva jelenik meg.

En evek ota nem voltam Balatonnal es biztosan jo lehet. A leirasbol ugy tunik, hogy jol ereztek magukat. Az anyagiak meg nem a mi dolgunk.

@lapetiteparisinne: probaltam visszakeresni Moni irasait, de nem talaltam. Nem teljesen emlekszem rajuk. Belinkelned?

fhdgy 2017.09.16. 09:20:01

@Határátkelő: Megvallom őszintén, hogy naív voltam. Már azt akartam írni, egész elviselhető a stílus, aztán kiderült az igazság. -:(

Istenbizony, teljesen teoretikusan megközelítve a kérdést, de roppant kíváncsi lennék, hogy mi mindent kellett kigyomlálnod.

Az külön megérne egy misét, hogy a kigyomlálandók között volt-e, ami "törszkommentelő"-től származott.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:20:18

köszönöm a hozzászólásokat egyébként, akkor is ha gonoszkodó, végül is ettől lesz jó egy vita, hogy nem az van egész nap: tapsi, tapsi , de jó poszt volt

én magamból indulok ki és tudom, hogy milyen jó volt ez a nyaralás, de aki elolvas egy ilyen posztot, amiben árak is vannak és nemcsak arról szól, hogy ülünk a fehér homokos tengerparton és elköltjük a jó sok pénzt, amit nyugaton kerestünk, annak biztos ez jön le,

a lányom most ír egy hozzászólást (illetve most küldte el) a nevem alatt, ő csak az apukáját szeretné megvédeni, itt akartam ülni ma, de most jobb ha inkább elvonulok egy kicsit, később leírom mi a terv jövő hétre, annyit szeretnék kérni, hogy aki itthon van, az egy kicsit támogathatna, majd jövök

és nem kíméljetek, jót fog tenni a jövő hét előtt, ha üttök vágtok,
üdv

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:21:30

@DieNanny CH: elhiszem, ilyen az élet a honfoglalók között

svédnyugger 2017.09.16. 09:22:54

A havi gyerektartás megfelel a magyar átlagnak, az 500USD elég másfél személynek 4 napos nyaralásra, ez is magyar átlag, tehát a posztírója egy átlagos magyar család szituációját írta le, így ne keverjük bele a férj hovatartozását, az magánügy.

lapetiteparisinne 2017.09.16. 09:24:25

@Sesamelmo (Q): ld: a posztban az allaskeresos link.
A tobbit sajnos en is csak keresovel talaltam ( linkelném, de telefonon szerencsetlen vagyok)

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:25:37

@Bredpitt Monika: de édes ez a hozzászólás, ez a lányom és higgyétek már el neki legalább, hogy a pénz nem számít

"Jónapot én vagyok bredpitt moni lány csak annyit szeretnék írni hogy apukám minden map dolgozik és nekunk elég 200 dollár egy hónapban mert anya is dolgozik és mi boldogak vagyunk. És 13 éves vagyok "

azért az túlzás, hogy minden nap dolgozik amúgy , de sokat

Határátkelő 2017.09.16. 09:26:50

@Sesamelmo (Q): Fogadjunk, hogy mobilon nézed! Ez egy régi probléma, mert laptopon teljesen jók a képek. Majd megpróbálok rákérdezni az illetékeseknél, hogy ezzel lehet-e kezdeni valamit.

tanato 2017.09.16. 09:28:42

@Dikusz: Hévízen a múlt hétvégén voltunk négy nap 3 éjszakára.Tele van orossszal, a sármelléki repülőtérre érkeznek gépeik sűrűn Pétervárról meg Moszkvából.Viszont ha nem volnának sokan lehúzhatnák a redőnyt az üzletükben,német szót nagyon keveset hallottunk,angolt,franciát szinte alig.A magyar hévízi turista,fürdőző meg nem igen tud költeni,főleg a kórházi beutaltak meg alapból kapnak ellátást is.
Ahol mi aludtunk egy régi volt vasutas szakszervezeti üdülő,ott is alig voltunk magyarok kétharmada a lakóknak biztosan orosz volt,péterváriak meg moszkvaiak.Dicsérték nagyon Hévizet.Alkalmazkodtak a helyzethez a hévízi boltosok éttermesek is,majd mind beszél már oroszul kommunikációképesen.A fürdőbelépő tényleg drága,5000 ft.per fő az egész napos jegy.

DieNanny CH 2017.09.16. 09:33:55

@Bredpitt Monika:

Különben, én is melegvíz-imádó vagyok, és akartam neked ajánlani Tamásit, mert ott egy kerítésen belül van gyógyvíz, meg gyerekeknek való egyéb is, de az elég drága, ráadásul, tömegközlekedéssel elég sokat kell gyalogolni. De van Cserkeszőlő is, ami szintén fiatalnak, idősnek jó. Viszont tömegközlekedést nem tudom.

Ebből is látszik, hogy autó nélkül nagyon meg kell gondolni, hova menjen az ember.

tanato 2017.09.16. 09:35:42

A Balatonnál kétszer voltunk az idén először SIófokon közvetlen parti szállodában előszezonban júniusban akciós két éjszakás kuponos formában,így eléggé jó áron,meg augusztusban Vonyarcvashegyen privát szálláson néhány napot,jó az a strand nagyon harmadszor megyünk Vonyarcra.

Hari Seldon 2 2017.09.16. 09:35:49

@Határátkelő:
Pedig szerintem igaza van kis párizsi lánynak. Móni tök fölöslegesen írogatta be az 50% meg 33% meg ilyeneket. Pont elég lett volna a látnivaló, meg a dolgok hangulának a leírása.

Arthamyr 2017.09.16. 09:37:39

@DieNanny CH: Vagy nem jött volna semmi. Meg az általad feltételezett (és valóban nem valószínűtlen) hozzászólás(ok) után leírja a helyzetet, és másképp alakult volna a beszélgetés.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:39:31

@Sesamelmo (Q): ha beírod a bal oldali részen a keresőbe Móni akkor feljönnek a posztok, most egyszerűbb ide írnom

Amerika vagy Magyarország, ugyanez II. résszel, figyelmeztetés nehezen emészthető

az álláskeresős poszt pedig ott van fent a posztban csak kattints rá, HA berakta, most egy kis szünet lesz, de szeretném folytatni,

Dikusz, rád számítok jövő héten és fhdgy úrra is, jövök még,

tényleg kösz mindenkinek, aki hozzászól,

van itt egy hozzászóló, akinek elküldtem emailben az egész könyvet, ami annak idején ki lett itthon adva, azóta nem beszéltünk, lehet elolvasta, ő tudja milyen múltja van a férjemnek, nem akarom őt megnevezni, ez nem reklám a könyvnek, mert jobb is , hogy nem lett belőle nagy ügy, a lányomat nagyon bántotta volna,

akkor visszanézek,

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:40:17

@skye8: imádlak, nem akarsz hazajönni jövő héten, hogy támogass egy kicsit?

Bredpitt Monika 2017.09.16. 09:41:41

@Hari Seldon 2: Ciccolina is jelenség volt, ami nem egy bók, remélem nem rá gondoltál,

Arthamyr 2017.09.16. 09:47:07

@Bredpitt Monika:
1. Az nem jó, hogy ilyen kevés pénzből élsz. Furcsa, hogy ezt úgy próbálod orvosolni, ahogy (javitsuk meg Magyarországot, kényszerítsük rá a kormányt, hogy végezze a dolgát stb.), és ebben hiszel is.
2. Lehet sokkal kevesebből is nyaralni, és jól, nem kell fehér homokú tengerpart. Mi jópár helyen voltunk otthon most augusztusban, és a töredékét költöttük annak, amit te pedig pl. a drágának mondott Balatonnál is voltunk (gyalog le lehetett menni a partra).

Turchi 2017.09.16. 09:48:25

@Bredpitt Monika: Móni, tudod hogy itt mindig ez megy...Nekem tetszett a poszt, őszinte, reális. A miértek meg nem tartoznak rám, mindenki úgy él a családjával ahogy akar és annyiból amennyi van.

DieNanny CH 2017.09.16. 09:56:13

@Arthamyr:

"Az nem jó, hogy ilyen kevés pénzből élsz."

Persze, hogy nem.
Szerintem ezzel rávilágított a másik 4 millió otthoni ember helyzetére.
Mert kb 2-3 millió még így SEM él, kb 2 millió meg kicsit jobban. A maradék meg nagyon jól.

Arthamyr 2017.09.16. 10:01:47

@DieNanny CH:
Akkor ezt az egyszerű tényt felismerve a következő lépés az, hogy hogyan lehet kilépni a többi 4 millió közül. Egyszerű ez. :)
Mondjuk azt megnézném, hogy él 1-2 millió ember nagyon jól, ha ez alatt az anyagi helyzetet érted, jó lesz az 10-100k-nak is.

puhacica 2017.09.16. 10:09:10

@Bredpitt Monika: a gyereket kar volt hagyni kommentelni, egyaltalan elmondani neki, belevonni.

repulojegy. aki nem utazik, az nem tudja, de a 30 fontos repjegyek nem ugy mukodnek, hogy leulok a gep ele es 1 honappal kesobbre, a foszezon kellos kozepere talalok olcso jegyet az egyik legkiemeltebb desztinaciora. igen naivka elkepzeles ez. londonbol budapestre karacsony kornyeken pl 200 font korul van a jegy. most neztem, 214. ha most megveszed. del-portugaliaba mar csak 160 ugyanarra a datumra. olcso jegyet vagy ugy talalsz, ha idoben, honapokkal, fel evvel elotte megveszed, vagy ha kifogsz valami akciot. esetleg koveted az error fare-t figyelo oldalakat. hetvegen szinte mindig dragabbak a jegyek, erdemes kedden, szerdan utazni. moni, ha rugalmas az idobeosztasotok, es gondolom nyaron a hosszu szabi miatt az, akkor kezdj el februar kornyeken jegyet keresni. a skyscanner.net-et ajanlom, tudsz ugy szurni, hogy nem pontos datumot, hanem adott honapot nezel, igy latod az adott napokra ervenyes arakat es ki tudod valasztani a legkedvezobbet. mindig igy csinalom, utaztunk mar mindenfele fapadossal, de a legolcsobb jegyunket british airways-re foglaltam, 12 font volt barcelonabol, ha jol emlekszem. :D

tanato 2017.09.16. 10:09:32

@Bredpitt Monika: Köszi időnként megjelenek,persze a cikkeket mindennap átfutom-

NorthPier 2017.09.16. 10:22:06

@DieNanny CH: A Népligetről busz háztól házig kicsivel több, mint két óra hossza, naponta hét járat, ami nem kimondottan rossz, arra isten háta mögé. Viszont a teljes árú jegy pár ft híján háromezerbe fáj.

lapetiteparisinne 2017.09.16. 10:25:08

@skye8: miért is? Ez itt egy blog. Poszterina posztolt. Mi meg kommentelünk, ez igy műkodik. Nem kell azért eletre/ halalra komolyan venni :)) ez az internet.

Sesamelmo (Q) 2017.09.16. 10:28:08

@Határátkelő: igen, tablet es telefon. Eddig bem tapasztaltam. :(

Hari Seldon 2 2017.09.16. 10:47:10

@Bredpitt Monika:
Nem rá. Te vagy a blog élő két lábon járó idealizmusa.

Dikusz 2017.09.16. 10:50:31

@tanato: Már nem tudom kitől hallottam, hogy a Lótus hotel az ahová -gondolom a módosabbak- mennek, és talán ez a szálló orosz érdekeltségű. Érdekes módon a német vendégek egyre kevesebben vannak, a házaikat is adogatják el. Az oroszok meg alku nélkül fizetnek...
Különösképpen nem vagyok oda hévízi fürdőért, a tó közepén kialakított iszapfürdő meg egyszerűen förtelmes. Az az iszap, bár csak kívül voltam a medencén, valami hihetetlen gusztustalan.

Szeptemberben voltam megint Cserkeszőlőn 4 éjszakát, ugyanabban az apartmanszállóban, mint nyár elején. Egyszerűen odáig vagyok a fürdőtől:)
Már elkezdődött az iskola, csak hétvégén voltak sokan, de kibírható volt. Hétköznap a hullámmedencében egyedül voltam, amikor ment a hullám, akkor is csak négyen voltunk. A strandon az éttermek megfizethető áron, és jó kaját adnak. Hétvégén az egyiknél bográcsos pacal-, és birkapörkölt is van, a pacal nagyon jó, állítólag a birka is.
Cserkén is egyre több a környező országok mindegyikéből a vendég.

Hari Seldon 2 2017.09.16. 11:16:36

@puhacica:
Tőlünk meg 30-40 Euro körül van egy jegy már most. És ugye mi öten vagyunk. Plusz repülőtéri parkolás. Szóval úgy néz ki, hogy idén is autóval megyünk Magyarországra...

DieNanny CH 2017.09.16. 11:25:39

@Arthamyr:

"Mondjuk azt megnézném, hogy él 1-2 millió ember nagyon jól, ha ez alatt az anyagi helyzetet érted, jó lesz az 10-100k-nak is."

Hm. Azt írtam: 4 millió így él, 2-3 így SEM, 2 kicsit jobban, a maradék nagyon jól.
Úgy számoltam, Mo lakossága már csak kb 9 millió. Így add össze, mennyit gondoltam, hogy jól él. De lehet, így is túl optimista voltam...

Catgirl · http://chile-beautiful.blogspot.com/ 2017.09.16. 11:39:11

Szia Móni! A helyszíneknek és a fotóknak is nagyon örültem:) Hévízen vagy 15 éve voltam(már akkor sem volt olcsó:). Gyerekeknek szerintem azért nem szabad bemenni, mert ugye a tó vize mindenhol mély, már ott is ahol le lehet menni a lépcsőn a vízbe. Mondjuk felnőttek is simán belefulladnak(mikor ott voltam akkor is épp próbáltak kihalászni valakit a víz alól - később sikerült is, de már csak holtan sajnos). Veszélyes az a víz, minden évben előfordulnak halálesetek. Én kiváló úszó vagyok, de az a meleg gyógyvíz kiszedi az energiádat, észre se veszed.

Latcho Rom 2017.09.16. 12:25:17

@Bredpitt Monika:

Oda se bassz, hiszen te otthon vagy, irígyelnek ezek a majmecek.

Jó olvasat volt, olvasom majd megint..

P.Elliot 2017.09.16. 12:47:12

Te Monika! Az autoberles mennyi naponta odahaza ? Nem olcsobb vagy ugyanannyi mint a vonatjegy ha jol osszenezed? Legfeljebb szerzel egy negyedik fizetos utast, a lanyod korut hogy pont jo legyen. Autoval oda mesz ahova akarsz, oda amikor akarsz, meg satorozhatsz is kempingben ami egy jo elmeny varosi embernek, egyaltalan, mozgekonyabb vagy.
A ferjednek ha volt hazafele repulojegyre penze meg az ezzel kapcsolatos koltsegekre akkor siman megmondtam volna neki hogy legkozelebb ugy gyere/ vannak kis extra munkak amibol ossze lehet rakni csak akarni kell/ hogy nyaraltatod a gyerekedet, amerikai munkaval tiszta szegyennek ereznem hogy csak 500 dollart tudott felajanlani.
Az itteni minimalis havi gyerektartas is magasan az 500 felett van, erre gondoljon.
Nem tudom miert csak ennyit kertel tole vagy esetleg megallapodas volt hogy hagyja a gyereket mas orszagban elni veled es igy nem kersz tobbet, lehetseges mert ilyen sztorirol is hallottam, mindegy is de 500 dollar lehet hogy eleg itt a 3 napra de otthon nemigazan a hotel miatt, mindig elamulok hogy milyen draga otthon a szalloda.
Az orszagjaras leirasod nagyon jo, en is szeretem itt a videki kis helyeket, hangulata van, olyan visszakivanos, nemhiaba szeretek csatangolni a deli allamokban.
Probaljatok csinalni ev elejetol vagy akar most egy malacperselyt amibe bedobaljatok a napi megmaradft aprot meg a ferj lesz szives havonta megfejelni valami apro de nem tul apro penzzel, annyit neki is ki kell birni.
Gondolom tudsz vezetni, legalabb a vakacios autoberlest ki kell belole eroszakolni tole es akkor legalabb satorozzhattok egy kempingben vagy marad a hotel de legalabb nem vagy kotve mas jarmuhoz...Esetleg egy nagyobb kocsival ossze lehetne allni egy baratnovel es csaladjaval, szoval rugalmasan.
Egy ferfinek el kell tudni tartani a gyereket plane hogy csak egy volt belole, most durva leszek de megmondhatod neki hogy kikerulhette volna ha gumit hasznal de nem tette tehat lesz szives egy kicsit rendesebben kolteni a gyerekre, 200 dollar egy nevetseges penz.......

Ugy az egesz leirashoz szolva jo adag naivsag van benned ugye tudod?

2017.09.16. 13:00:35

Keszthely (és környéke) szerintem is szuper.

Ami a kommenteket illeti, a poszt szerintem is kifejezetten ráirányítja a figyelmet az anyagi dolgokra, ennyiben szerintem természetesek a reakciók.

Érdekes egyébként, mennyire mások vagyunk, Móni olyan kis pozitív-vidámnak tűnik, ami állati jó, és be like Móni, és csak így tovább, de felidézett az írás ezt-azt a saját gyerek-/kamaszkoromból, és hát b.sszameg, mocsokul rühelltem az egészet elejétől a végéig. Hm, furi tényleg, nem vagyunk egyformák.

Arthamyr 2017.09.16. 13:04:15

@DieNanny CH: Én nem 9 millióval számoltam, és igen, túl optimista voltál. Korábban írta valaki, hogy attól, hogy másnak is rossz, neki nem lesz még jó, na ez az az eset.

Mrs. Clayton 2017.09.16. 13:17:10

@Nagy kámpics: gondolom azt akarta Moni bemutatni hogy 500 dollarbol is jol tudja magat 3 ember erezni, ha akarja. Ez szerintem csak azoknak fura akik nem akarjak magukat jol erezni ennyi penzbol.

2017.09.16. 13:19:47

@Mrs. Clayton:

"Ez szerintem csak azoknak fura akik nem akarjak magukat jol erezni ennyi penzbol."

Ebben veled is és vele is egyetértek.

Mrs. Clayton 2017.09.16. 13:33:03

@Nagy kámpics: mondjuk kis dolgokat ertekelni igazan az tud akinek jutottak nagyok is. Kulonben kurva nehez nem azt nezni hogy a nyaralas mar megint valami poros videki faluban egy unalmas het.

2017.09.16. 13:37:17

@Bredpitt Monika:

Móni, nem tudom, a velencei út még érdekel-e, szerintem érdemes megfontolni a buszozást is. Olcsóbb, alighanem van éjszakai járat, és persze, kicsit kényelmetlen, de most az utóbbi időben többször is buszoztam hosszabb távon, és én személyesen jobban szeretem csinálni, mint a repülést.

Egy másik szempont még: bár írod, hogy szereted bámulni az embereket (én is), hacsak nem kifejezetten hozzáadott érték a tömeg, szerintem egyáltalán semmilyen népszerű turistahelyre nincs értelme augusztusban menni.

Arthamyr 2017.09.16. 13:38:44

@Mrs. Clayton: Pár napra 500 dollár egyáltalán nem kevés a világ legtöbb részén, Magyarországon sem. Főleg azt tekintve, hogy "normál üzemmódban" kb. 700-800 dollárból élnek havonta, na az már kevés, abból már nehéz folyamatosan jól érezni magad a hétköznapokban (amikből az élet áll). Ha nincs saját lakóingatlanod, az kb. game over Budapesten.

Arthamyr 2017.09.16. 13:44:23

@Nagy kámpics: +1
A busz/vonat annyira nem szardiniakonzerv, mint a repülők manapság. Kicsit kényelmetlen, a repülő meg nagyon kényelmetlen. Cserébe a buszon tovább kell lenni, de Velencéig simán megfontolandó, király javaslat.

Mrs. Clayton 2017.09.16. 13:47:07

@Arthamyr: egyertelmu, de a poszt a nyaralasrol szolt. Nekem ugy tunik hogy Monit sem teszi felhotlen boldogga hogy keveset keres. Ezen fennakadni szerintem marhasag. Mindenki tudja hogy Mo-n szarok a berek, ellenben olcso a szolgaltatas. Valamit valamiert.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.16. 14:09:37

Hóójaj, én is utaztam párszor a Balcsira gyerekként vonattal.Azt a sz@ros 110 km-t néha 4 óra alatt tette meg.Ifjúkoromban ezt a tempót már tudtam bicajjal is... :D
Egy szégyen volt ez már akkoriban is.Nem tudom, manapság javult-e a helyzet ott, ahol nincs expressz, meg intercici.

" Egy tesztre azért kíváncsi lennék, ami azt vizsgálja, mennyi időt bír egy gyerek vízben lenni."
Hahaha, nálunk egy teljes műszak volt a rekord most augusztusban, délelőtt 10-től este 6-ig...
:D
Csak klozetra, meg kajálni ment ki, összesen talán fél órára.
Nem csodálkozom, én is vízbuzi vagyok. :D

A telefon amúgy nem hülyeség, van rajta guglimapsz, lehet keresni bótot rajta.Vagy buszmegállót.

"még van időnk felszállni a kerekeken gördülő kisvonatra,"
Minden vonat kerekeken gördül... Bocs. :D

"hiába van az embernek helyjegye, ha kétszer adják el ugyanazt a helyet, "
Repülőgépes utaztatási maffia mond valamit? :D

"30 fontért repülni Londonból Budapestre."
Hahaha, megint csak.Valóban ennyinek kéne lennie a fapados árszintnek, azonban valamiért sosem sikerül ennyiért repülni.Nem csak neked, nekünk sem.Gyanítom, hogy a repülöjegyek max 10%-a kel el ennyire olcsón...Azok is csakis csomag nélkül, lassan ruházat, ülőhely és levegővétel nélkül értendőek.Kezdem olyan szinten rühellni az egész repülőgépes utaztató maffia iparágat, hogy azt nem is lehet elmondani...

Velencébe olcsón talán még busszal lehet menni, de az meg nem fehér embernek való, mármint a másfél nap és éjszakázás a buszon.

Köszönöm a posztot, jó volt olvasni.A magyar valóság pedig továbbra is gyalázatos...

Index cikk:
gondoltam, hogy jönnek majd a termelékenységgel.
Csak éppen az a csavar ebben az egész hablatyban, hogy ha Magyarországon töredék bérből, sokkal gyengébb képzettség mellett is előállítanak ugyanolyan jó minőségű terméket, akkor pont a magyar munkaerő a termelékenyebb.És nem szoktuk olvasni, hogy a kecskefalvi Mergák rosszabbak lennének a stuttgartiaknál.
A szolgáltatási színvonal valóban eltérő, de részemről annyit mondok, hogy létezik egy csomó minden, amit egyszerűen nem kell igénybe venni.Igen, sajnos általában semmit sem éri meg megjavítani, csak hogy egy példát mondjak.
Illetve még speciális eset pl. az élelmiszerek egy része, a gyümölcs-zöldség piac, pl a hidegebb országokban baromi drága tud lenni az ilyesmi, mert mindent hozatni kell.De ezen felül a termékek árszínvonalában valóban elérték a magyar árak a nyugatiakat.

"Eszerint hiába csatlakoztunk az EU-hoz, semmi nem lett jobb. "
Hát, anyagi javakban pedig nagyjából ez a helyzet.A 10-15% (egység?) javulás 15 év alatt kb. a molyfing kategória...
Nem anyagi javakban mérve persze jobb, a tőke-áruk-munkaerő szabad áramlása, egységesebb szabályok stb, ez egyértelműen jó dolog.Csak ebből nem tud venni a pógár párizsit a boltban.

A bérúnióban nem hiszek, a Nyugatnak nem érdeke az, hogy ugyannyit keressenek a keletiek is.

"külföldön dolgozó emberek majd visszajönnek, hozzák a pénzüket, itt vállalkozásokat inditanak,"
Aha, hahaha, addig álljanak Viktorék egy lábon, míg ez megtörténik... :D

"meglóduló magyar bérek" na persze, az a komoly 5-10% amiket szoktak emlegetni, az megint csak a pic$@füst kategória.Majd ha emelkedik 50%-ot, akkor lehet lódulásról beszélni.

DieNanny CH 2017.09.16. 14:28:10

@P.Elliot:

Hát, én pár hónapja nézegettem autóbérlést Mo-on, és nem, nem lenne olcsóbb, pláne így, hogy két féljegy, meg egy 33%-os a vonat, meg buszjegy.

Összeállni barátokkal: Mónit nem tudom, de számomra az nem családi nyaralás, hogy nem-családtag is ott van.
A sátorozáshoz is egy másmilyen típusnak kell lenni - nem tudom, Móniék ebből a szempontból milyenek, de nekem nem pihenés lenne 3 éjszaka a polifómon hálózsákban.

DieNanny CH 2017.09.16. 14:30:45

@Mrs. Clayton:

"mondjuk kis dolgokat ertekelni igazan az tud akinek jutottak nagyok is. "

Szerintem pont fordítva.

Akinek a kis dolgoknál is kisebbek jutottak eddig, az fogja ezeket értékelni. Akinek inkább a nagyobbból jutott több - na, az fog elégedetlenkedni...

Hari Seldon 2 2017.09.16. 14:30:54

OFF:

A Ryan törölte sok járatát:
utazomajom.hu/fontos-napi-50-jaratat-torli-ryanair-6-heten-keresztul/
Főleg Londont érinti. (Mondjuk nekünk is gáz, mert pont azzal jönnénk haza okt1-én, és nem igen lehet látni, hogy melyik jáartot érint.)

ON

Mrs. Clayton 2017.09.16. 14:33:29

@geegee: ne viccelj mar h minden annyiba kerul mint nyugaton. Kenyer olcsobb, sor olcsobb, tisztitoszerek olcsobbak, hus olcsobb, atlag etteremben enni olcsobb, benzin olcsobb, fodrasz olcsobb, biztositas olcsobb. Ami a napi megelheteshez kell minden olcsobb

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.16. 14:44:52

@Mrs. Clayton: Pedig nagyságrendileg okés.Illetve én azt mondom, amit én tapasztalok.Angliában lehet totál más árak vannak.Éppen itt a HÁ-n is volt pár napja egy svédországi blogger posztja (csak sz@r volt a link rajta, de nem akartam pezsegni emiatt), összehasonlított vagy 40 féle háztartási terméket és bizony teljesen hasonlóak voltak az árak.És nekem is ez a tapasztalatom.És én továbbra is szolgáltatások nélkül mondom, ahogy a hosszú kommentemben is.Tehát biztosítás, étterem, fodrász kapásból kilőve.
De ettől még Angliában te láthatod másképpen.

Sütemény1975 2017.09.16. 14:45:22

Azért már bocs, de egy amcsi fizuból az 500 dolcsi nem nagy szám.

gabors 2017.09.16. 14:49:52

"Tavaly négy hónapon keresztül egészen pontosan 100.074 forint volt a nettó fizetésem. Most januártól ez 128.869 lett."

na hol vannak most az eszosztok ???? hogy 200-300 nettot lehet keresni...

szegyen ... !!!

gabors 2017.09.16. 14:54:27

" (aki amerikai és New Jerseyben él, mert nem akart ide visszajönni, mivel az öt év ittlét elég volt neki, ahhoz, hogy ne akarjon),"

neki van esze is :-((( amugy nem tudom mit csinal de havi 200 dollar jarul hozza a gyereke .eltartasahoz/nevelesehez ez eleg gyokersegnek tunik nekem .... (ha elvalnak ennel sokkal tobbet itelne meg barmelyik birosag valami itt nem :kerek)

Latcho Rom 2017.09.16. 14:57:23

@Bredpitt Monika: Lehet hogy irtad korábban, szabad kérdezni hogy miért nem tudott a férjed öt év után magyarországon maradni?
Nyelv, honvágy, megélhetés?

Latcho Rom 2017.09.16. 14:58:14

@puhacica: te soha nem említed az embered mondókádat aláhúzva?

Asszonypajti 2017.09.16. 14:58:14

Jó hosszú volt! :-) Pont az idén mondtam, hogy az én kislányom még nem is látta a Balatont, pedig még csak túl messze sem vagyunk tőle. Nagyon jónak találom, hogy együtt mentetek el egy pár napra hármasban, kevés az ilyen nagy távolságokat is kiálló kapcsolat, akár baráti, akár párkapcsolat!

Mrs. Clayton 2017.09.16. 15:00:41

@geegee: oke a kedvedert kikerestem Kenyer 170, tej 200, csirkemell 1200, sertes 1200, csirkecomb 400, sertes lapocka 950, krumpli 200, hagyma 180. Ez euroban kenyer 0.5, tej 0,8, csirke 4, sertes 4, comb 1,1, lapocka 3, krumpli 0,8, hagyma 0,7. Csak igy fejbol kbre valtottam at, de megnezem hol veszel te barhol ny europaban ezeket ennyiert. Persze akciosan lehet de biztosan nem ez az atlagar.

szÖveges professzor 2017.09.16. 15:03:25

@Határátkelő:

"akik már éltek külföldön, de hazaköltöztek, leírják, milyennek látják Magyarországot, a jó és rossz dolgokat is"

Nyáron voltunk otthon egy hónapot. A hosszú idö miatt felért egy rövidebb hazaköltözéssel. Már 1 hónapja írom a posztot róla, de még nincs kész. Valahogy nem jött az ihlet és nem sikerült jól elkapnom a lényeget. De szólok, ha kész. :)

lapetiteparisinne 2017.09.16. 15:04:12

@Mrs. Clayton: Ejropaban nem is ;))) de Ámerikaban ( különosen delen... mondjuk jo, nem NY vagy DC de pl. FL) siman bevasarolsz..

Mrs. Clayton 2017.09.16. 15:05:39

@lapetiteparisinne: jo, de hogy jon ide amerika? Arrol volt szo h Mo-n nyugat europai arak vannak. Ez baromsag. Akkor mindenki ehenhalt volna mar ott.

NorthPier 2017.09.16. 15:08:41

@geegee: 'Minden vonat kerekeken gördül... Bocs. :D'
Erre gondoltam, amiikor meg akartam kérdezni, milyen elmaradott helyen éldegélsz te, jog ilyeneket nem tudsz, mert akkor ez mi :-)

sg.hu/kep/2004_04/0411maglev1.jpg

Aztán olvastam kicsit róla es kiderült (számomra ), hogy 100 km/h sebesség eléréséig ez is kerekeken gördül, még ha gumiból is vannak azok.
Micsoda csalódás ez nekem...
(Tudta ...?! Ilyen vasút-, meg gépészmérnökök most ne szavazzanak :-) )
Azt is olvastam, hogy a német verzión tényleg nincsenek kerekek , de azt csak városi forgalomra tervezték, szóval körtét az almával nem lehet...

SzZoole 2017.09.16. 15:10:12

Szegény Monix, mikor tanulnod már meg, hogy nem szabad őszintének lenni :-)

lapetiteparisinne 2017.09.16. 15:11:50

@Mrs. Clayton: csak poszterina ( ferje) miatt jutott eszembe..

SzZoole 2017.09.16. 15:21:30

@puhacica: "legolcsobb jegyunket british airways-re foglaltam, 12 font volt barcelonabol, ha jol emlekszem. :D"

Olyan drága, én februárban £15.98-bol megjártam Luton-Debrecen, Debrecen-lutont :-)

Latcho Rom 2017.09.16. 15:24:35

@Zoole Reloaded: sose változzon, van itt elég simliváry vendégmunkás ;)

Vicc vót!

Dikusz 2017.09.16. 15:36:43

@Zoole Reloaded: Az semmi:)
Én tudok élni, ha elfogy a nyuggerkedvezményem, akkor Szegedre teccik,nemteccik több, mint 8000 Ft a vonatköltség...

Dikusz 2017.09.16. 15:38:37

@szÖveges professzor: le vagy maradva, én két hónapja írom az erdélyi túrámról a magamét. Az egy útból azóta már kettő lett...

SzZoole 2017.09.16. 15:48:50

@Dikusz: miről beszélsz Magdianyus, £16 az kb 5600 forint és London-Luton Debrecen oda vissza volt annyi repülővel :-)

SzZoole 2017.09.16. 15:50:37

@Big Rock Candy Mountain: ebbe nem megyek bele, talán annyit, hogy kevesen tudnak aszimilalodni......,

Arthamyr 2017.09.16. 15:54:43

@Mrs. Clayton: Kiváncsiságból ránéztem a tescora (ami nem a legolcsóbb, de nagyon kényelmes a házhozszállítás, és rendszeresen onnan rendelünk), pár termék kb. ennyi (hagyma, krumpli, tej), pár több (főleg a húsok - viszont ez hentesnél olcsóbb, mint a tescoban).
A "tartós használati cikkek" (ha ezeket így hívják, pl.: autó, telefon, porszívó, bútorok, ruha) meg sokszor olcsóbb is, köszi szarráadóztatott fogyasztás.

Dikusz 2017.09.16. 15:58:27

@Zoole Reloaded: hát én arról pampogok, hogy a teljesárú menettérti vasúti jegy Budapestről Szegedre 8000 Ft-nál többe kerül, amíg az oda-vissza út London-Luton-Debrecen repülővel csak 5600 fityingbe kerül. A Budapest-Nyíregyháza retúr is akkörül kóstál;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.09.16. 16:02:43

@lapetiteparisinne: " ha ilyen posztot akartal irni, akkor miert tuzted tele azzal, h mi mennyibe kerul, meg hany % a kedvezmeny a vonaton ( buszon..) ?? Akkor meseld el, h milyen jo volt, elmentetek nyaralni- es lattatok X helyet, es jott a ferjed"
Pontosan ezt akartam mondani, koszi, hogy leirtad.

gabors 2017.09.16. 16:06:40

@Zsuzsi65: "@adg: :)) +1 Megnyugodtam, hogy nemcdak nekem fordult meg ez a fejemben...:)"

ugy tunik ki lett CENZURAZVA amire valaszol ... mi fordult meg a fejedben ??? ami nalam is hogy $200/ho gyerektartas ??

Shanarey 2017.09.16. 16:08:22

Jó hosszú poszt.
:-)

Hévíz:

Az utóbbi pár évben minden évben legalább 10 napot ott töltöttem, persze nyáron, de ha tehetem akkor nekem az ősz és a tél avagy a tavasz is jó. Olyankor tisztább a tó vize, mármint nem igazán koszos nyáron sem, csak a sok fürdőző felkavarja tó fenekéről az iszapot, ami miatt a víz csak kb 1,5-2 méterig átlátszó. Ha nem éppen nyár van akkor ez az érték 4-5 méter.

A tó vize két forrásból táplálkozik, amelyek együttes hozama kb 300 liter / perc, vagyis a víz "tisztasággal" nincs probléma.

Gyerekeknek nem tilos ott fürdeni, ám a tóban gyerekeknek nem ajánlott. nem tudom ennek mi a valódi oka, én ezzel sosem törődtem, amikor én voltam gyerek ez még nem volt ki írva, s sosem hallottam avagy olvastam ez ügyben semmi negatívumot.
Gyerek medence van, de alig akad benne valaki, mert a gyerekek is a tóban pancsolnak, a lányom szerint prüszkölnek ordibálnak és fröcskölnek :-) Naná mert ő és a bátyuskája is ezt csinálta, de erről nem illik már beszélni. Hévíz, nem olcsó, de ha ésszel él az ember (na meg ha Angliában él) akkor nem is olyan drága. A Hévízi tóra egész napos belépőt csak akkor érdemes venni, ha az illető szeret napozni. A három órás jegy az 2800 Ft, ha jól emlékszem.

Arthamyr 2017.09.16. 16:09:33

@Dikusz: Ja, akkor és ott, de nem az a normális. Mi 115ezerért jöttünk legutóbb, mert nem vettük meg előre a jegyet és akkor kellett jönni, amikor jöttünk. Ha a vonaton is dinamikus árazást használnának, ott is lenne olcsó jegy. Mondjuk a MÁV nem vagyok benne biztos, hogy jegyeladásokból él meg (piaci alapon nem is működne), így a jegyárak elég hasraütősek (és egyébként elég olcsók is).
Londonban sok a reptér, van amelyik az isten háta mögött van, nyilván onnan van néha olcsó jegy. Pl. LCY-ről nem hinném, hogy valaki 5600 fityingért fog repülni.

gabors 2017.09.16. 16:11:11

@Bredpitt Monika: "
Főleg az amerikai szánalmas férjem, akitől én kértem 200 dollárt"

itt valami nem stimmel hazassag az olyan hogy mindket fel felelos a a masikert ... nalad valami mast jelent ?

amugy ha zavar hogy errol barki kerdez mi a f@,.... nak irtad bele ?? ha nem titok akkor meg fognak (mint en is ) kommentelni ra

abszolut bizarr mar ne haragudj hogy a ferjed a gyerekeddel (lehet nem az ove is?? de akkor is) egyutt "segit" havi $200-al ??

mar bocs az kb akkor szegyen mint hogy mennyit keresel ..

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.09.16. 16:12:53

@gabors: adg-nek tunt fel eloszor a penzugyi vonzata a dolognak ;)

SzZoole 2017.09.16. 16:14:57

@Dikusz: több, amíg Francis Hill 2-re jártam, onnan a return jegy volt 12-13 ezer kozt IC-re hely jeggyel együtt 3 és fel óra ment idővel.
A reptéri transzfer 15 ezer forint volt oda- vissza, ami a reptér kijáratánál felvett, egyszer megállunk kávézni/cigizni és 2 és fel óra múlva kitett a házunk előtt.
Az a 2-3 ezer forint megért annyit :-)

gabors 2017.09.16. 16:16:27

@Határátkelő: "Ha kérhetném, próbáljatok meg leszakadni az apanázs és egyéb hasonló dolgokról, mert szerintem ez magánügy. Lehet, hogy kár volt benne hagyni. Hiába, még ennyi év után is tanul az ember.
"

akkor miert kellet ezt a posztba beleirni .. szerinted a posztban megirt barmire nem lehet kommentelni ?? eddig errol nem volt szo .. azt sem banom ha ezt kiveszed kesobb de ez mar nalam is kicsit pol-propagnadaba megy at akkor

gabors 2017.09.16. 16:22:02

@svédnyugger: "A havi gyerektartás megfelel a magyar átlagnak,"

HA itt gyerektartasrol van szo, nem tudom, de akkor NEM a magyar atlag a mervado .... hanem ahol ezt a birosag eldontotte ...(donti)

el vagy varazsolva ??? HA gyerektartasrol van szo USA/NJ ezt meg ha a felek megallapodnak is benne, a family court ugy bassza ki mint macskat szarni ... !!! mert ezt meg viccnek sem fogadnak el ugyanis nem az a mervado hogy "anyu mit ker" mert itt a GYEREK jogait vedendo dologrol van szol nem anyunak hanem a "LANYNAK" JAR

gabors 2017.09.16. 16:25:55

@P.Elliot: " Te Monika! Az autoberles mennyi naponta odahaza ?" lehet nem tud vagy szeret veztni ...

amikor hazamegyek mindig berlek autot olcsobb mint az USA-ban (jo a benzin nem de ott szinte nincsenek tavolsagok) .....

en sem ertem ... de lehet magyarkent ez maskepp van :-()())(

Arthamyr 2017.09.16. 16:26:46

@gabors: És ha még mindig együtt vannak, akkor is beleugat a court? Akkor is, ha senki sem megy courtra, az ilyen eseteket proaktívan levadásszák?

gabors 2017.09.16. 16:28:58

@P.Elliot: "Nem tudom miert csak ennyit kertel tole vagy esetleg megallapodas volt hogy hagyja a gyereket mas orszagban elni veled es igy nem kersz tobbet, lehetseges mert ilyen sztorirol is hallottam,"

mar bocs de ilyet nincs biro aki elfogadna ... sot ha ugyved volt akkor mar az is hunyo !!! itt valami nem teljesen kerek megint ..

Monika minek irsz olyat ami senkire sem tartozik ... ??? ha meg direkt ez faj NEM itt kellene orvosolni ..

SzZoole 2017.09.16. 16:34:59

@Arthamyr: "Londonban sok a reptér, van amelyik az isten háta mögött van, nyilván onnan van néha olcsó jegy. Pl. LCY-ről nem hinném, hogy valaki 5600 fityingért fog repülni."

Konkrétan 5,
Heathrow, Gatwick, Stansted, City és Luton, és igen a City kivételével tudsz 5600 fityingert utazni, ha időben ki fogsz egy akciós repjegyet .
Londonba jelenleg több brit légitársaság is repül, a British Airways a Heathrow-ra, az Easyjet és a Norwegian Gatwickre, a Ryanair Stansted-re, a Wizz Air pedig Lutonra. Már csak a City maradt ki a sorból amúgy.
Van egy 6.-ik is, London Southend, ami tényleg egy liba legelőn, kb mint a debreceni reptér, de oda csak kis gépek járnak.

blackhairlady 2017.09.16. 16:35:08

@Bredpitt Monika: Jaj Moni, ez annyira jo volt, rengeteg emleket visszahoztal nekem :) Imadom a Balatont, minden reszet, eszak, del, varosok, kis falvak, bejartuk mar szelteben hosszaban. Van egy kis fahazunk Fonyodligeten, mi biciklivel kozlekedunk leginkabb ott, csak ha messzebb megyunk akkor autozunk. Kar, hogy nem szoltal a tervdrol, szivesen odaadtam volna a nyaralonkat arra a par napra ingyen es bermentve.
A kikoltozesunk utanai elso hazalatogatasunkkor elmentunk a gyerekkel a Keszthelyi Kastelyba, van egy jo kepunk ahol csak a labunkat fenykepeztuk a csodas latogatoi tutyiban:D
Onnan az Afrika muzeumba Balatonedericsre ami szinten szuper volt, klassz kis vadas parkjuk van es a muzeum resze is nagyon erdekes. Majd meg az en keresemre a Szigligeti varat is megmasztuk, hozzateszem a nyar legforrobb napjan :))) Nem volt felhotlen a mosolyuk a kolkoknek, de a Csarda finom vacsoraja kiengesztelte oket :D Es ahogy irod, az ilyen nyaralasok minden masodperce megmarad az emberben nagyon nagyon sokaig.

Ami pedig a megjegyzeseket illeti, a Moni ker ennyit a ferjetol, gondolom okkal, es az 500$-on felul meg a repjegyet is megkellett vennie a ferjenek ami nyari csucsidoben nem keves Amerikabol.

Latcho Rom 2017.09.16. 16:35:14

@gabors: azt gondolom hogy ennyit BÍR, s móni meg akarja tartani az esélyt hogy másutt is élhessen/élhessenek. Miért nem várod meg amíg erről ír ...
Ha akar, ahelyett hogy gyanúskodnál rögvest.

gabors 2017.09.16. 16:35:29

@Zsuzsi65: "@gabors: adg-nek tunt fel eloszor a penzugyi vonzata a dolognak ;) "

de mint latjuk ki let cenzurazva (koszi HA)

szerintem ez tobb mint bizarr !!!

blackhairlady 2017.09.16. 16:38:23

@gabors: Nem gyerektartast fizet , nem valtak el, Moni ennyit kert es gondolom meg van ra az oka, hogy miert, szerintem ezen kar rugozni.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.09.16. 16:39:12

@gabors: talan kicsit erosen lett fogalmazva, es HA nem akarta, hogy ebbe az iranyba menjenek el a kommentek.

SzZoole 2017.09.16. 17:02:07

@Big Rock Candy Mountain: nem értem a kérdésed, vagy talán kérdezd azokat, akik írtak egy " tökéletes" jellem rajzot rólam, akik szerint két azaz kettő darab értelmes összefüggő mondatot sem tudok leírni.........

puhacica 2017.09.16. 17:19:03

@Big Rock Candy Mountain: nem ertem

@Zoole Reloaded: nem tudtam, hogy a BA repuli debrecent. ;)

Latcho Rom 2017.09.16. 17:21:49

@Zoole Reloaded: nem megy neked kónnyen, de legalább próbálkozol :)))))))))))))))

Hari Seldon 2 2017.09.16. 17:25:36

@blackhairlady:
Kicsit szarkasztikus leszek:
Nem váltak el.
1 A pasinak kényelmes, ha nem zavarja a NY-i életben. Ráadásul előnyös is mert nem kell a törvény szerint fizetni gyerektartást. (ami jóval több lenne)
2 Móni meg tiszta naív, hogy mi van a világban. - És ez persze szintén kényelmes dolog a pasinak.

Imre apó 2017.09.16. 17:26:17

Jól olvasható írás, nekem tetszik.
Kíváncsi leszek meddig maradsz odahaza?!

Csodabogár 2017.09.16. 17:26:18

@Bredpitt Monika: Értetlenül olvastam, hogy miért is hőbörögnek itt a népek.
Nálam lejött, hogy volt klassz 4 napotok és élveztétek. A többihez meg senkinek semmi köze.
Sokak számára érthetetlen, hogy van aki szeret itt élni. Tegnap régi német barátaimmal a Dunán hajókáztunk este. Csodálatos volt. Nekem nincs még egy város, ami ilyen szép tudna lenni mint Budapest.
Persze most majd jön, hogy könnyű nekem. Tényleg könnyű, de amig könnyű lett elég sok mindent meg kellett élnem. Jelzem sok valódi magyar kisnyugdíjast ismerek, akik igenis élvezik az életüket, nem jajgatnak, hanem beosztják ami van. Kirándulgatnak az országban és élvezik az életet.
Számomra viszont totál érthetetlen, hogy hogy tud egy europai ember Amerikában boldog lenni, de nem inditok vitát erről, viszont elvárhatnánk, mi itthon élők, hogy ne vonja senki kétségbe a mi hazai örömteli életünket.

SzZoole 2017.09.16. 17:49:40

@puhacica: konkrétan a repjegy árára gondoltam, nem a légitársaságra :-)

blackhairlady 2017.09.16. 17:49:55

@Hari Seldon 2: nem kicsit, nagyon szarkasztikus voltál.

SzZoole 2017.09.16. 17:57:14

@Hari Seldon 2:

1; az nem lehetne, hogy a saját magánéletedel foglalkozz....
2; szerintem ezt többek nevében is mondtam.....

Csodabogár 2017.09.16. 17:59:26

@gabors: Ha hiszed, ha nem, nekünk is van eszünk és itthon akarunk élni.
Sőt nekem annyi eszem is volt, hogy soha nem akartam a számomra primitiv Amerikában élni. Hangsuly a számomra szón van!

Arthamyr 2017.09.16. 18:01:58

@Zoole Reloaded: A verseny és a nagy kereslet haszna látszik szépen. :)

Dikusz 2017.09.16. 18:04:12

@Zsuzsi65: Szia! Köszönöm a válaszod (a saját nevemben), mégpedig azért, mert valóban erősek voltak azok a hozzászólások, amit kivett HA.
Mindenképpen korrekt tőled, hogy ezt be is látod, és nézd meg, mégis elmentek arrafelé.
Nem ismerem Mónit, nem kért fel fogadatlan prókátornak, de én is azt mondom, ha volt olyan jóhiszemű, hogy forintosította a bejövő/kimenő költségeit a nyaralásának, akkor az ember nem azon rugózik, hogy kitől hogyan/mennyi/miért csak ennyi pénz jön. Semmi közünk egymás anyagi ügyeihez, és szokatlan tapintatlanság volt ezt felemlegetni.
A posztnak nem ez volt a lényege, mindnyájunknak kivétel nélkül van a Balatonról jó, vagy rossz emléke. Keszthely sokak szerint a Balaton fővárosa (nekem az, nem Siófok), Móni is nagy szeretettel beszélt róla, ennek (meg Hévíz, Gyenesdiás, Várvölgy, Sümeg, Zalaszántó-sztúpa stb.)kellett volna lenni a fő témának, nem annak, hogy ki miért fizet annyit, amennyit.ú

Még egyszer: rád öntöttem a véleményem, kérlek ne értsd félre. Nekem se esne jól, ha a nehezen készülő posztomra az volna a reakció, hogy ennek is csak Erdélyre telik...
Emlékszem még, hogy az egyik posztodnál én is "beszóltam", reagáltál is rá, nagyjából az volt a lényege, hogy ne mondjak úgy véleményt rólad, hogy nem ismerlek.

Dikusz 2017.09.16. 18:11:07

@gabors: nézd, próbálok a diszgráfiás stílusom ellenére úgy válaszolni, hogy érthető is legyen.
Hidd el, nem volt véletlen, hogy HA kiszedte a kommenteket. Egyik hozzászólás sem volt szándékosan sértő, de olyan dolgok (és eléggé úgy) kerültek szóba, aminek nem kellett volna. Ha fel is tűnik, akkor is az ember magában morfondírozik rajta, nem kérdez direktbe rá. Nem tudhatjuk, pláne nem minősíthetünk senkit, hogy miért van így.

SzZoole 2017.09.16. 18:16:29

@Imre apó: nem, én nem hurkás vagyok, egy vármegyével odébb, bicskás tirpákia :-)
Nyíregyházi vagyok, de nem szarházi :-)

SzZoole 2017.09.16. 18:17:59

@Arthamyr: igen, de ezek a olcsó repjegyarak holt időszakokban vannak

puhacica 2017.09.16. 18:21:44

@Zoole Reloaded: ertettem, en viszont arra utaltam, hogy fapadosnal ez az ar meg akar "el is varhato", de egy BA szolgaltatasert egyenesen nevetseges. ;P

Arthamyr 2017.09.16. 18:22:30

@Dikusz: Ezt honnan tudod? Meg lehet valahol nézni a "kimoderált szemetet"?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.09.16. 18:22:48

@Dikusz: Hat igen, sajnos az irott szo termeszete, hogy sokfelekeppen lehet ertelmezni (ezt mar verselemzeskor is megtanultuk a kozepiskolaban ;) Valoban ahanyak vagyunk, annyifelekeppen ertelmezzuk ezeket a posztokat (attol fuggetlenul, hogy bizonyos dolgokat a hasonloan gondolkodok hasonloan fognak ertelmezni). Az evek soran, es par poszttal a hatam mogott megtanultam, hogy bizony 1. a posztironak fel kell keszulni ra, hogy mindegyik mondataban lehet valami, amit vagy felreertenek, vagy nem ertenek, vagy kijavitanak, vagy belekotnek :) 2. nagy empatia es/vagy fapofa kell ahhoz, hogy - pontosan a sok eltero gondolkodas, vermerseklet, szovegertelmezes miatt - ne kapja fel a posztiro a vizet, olvasva a kommenteket :) 3. erdemes sokszor atolvasn egy kvazi kivulallo szemevel a beadando posztot, es esetleg valtoztatni azon, amibe valoszinuleg bele fognak kotni :) (legalabbis en igy szoktam csinalni, de en egy people pleaser vagyok :) Van, aki magasrol tesz ra, masok mit gondolnak :)

Arthamyr 2017.09.16. 18:25:57

@Zoole Reloaded: Legalább vannak. Ahova egy társaság üzemeltet direkt járatot, nem biztos, hogy lesz.

SzZoole 2017.09.16. 18:26:20

@puhacica: értem, hogy mit akarsz mondani :-)

Imre apó 2017.09.16. 18:30:45

@Zoole Reloaded: :) :) nem húrkás, ez jó :)
Ezt nem is ismertem, igaz nem vagyok debreceni, de klassz megnevezés :)

SzZoole 2017.09.16. 18:32:24

@Arthamyr: ne legyél benne olyan biztos :-)
Lásd fentebb @puhacica: kommentjét, British Airways, London Heathrow-Barcelona £12 :-)

gabors 2017.09.16. 18:33:26

@Csodabogár: "rimitiv Amerikában élni. Hangsuly a számomra szón van! "

mi//mitol primitiv mihez kepest ?? amit lattal az azert volt mert nem tudtad mit/hol/hogyan...

az hogy Neked valami nem tetszett abban a halott floridai nyuggger helyen ahol eppen eltel miert gondolod hogy az USA ugy egyben primitiv ... :-)))

ha megmondanad mi "fejlettebb" most mondjuk BP-en ???

de nem gond vannak itt elegen //

gabors 2017.09.16. 18:36:46

@blackhairlady: " Moni ennyit kert es gondolom meg van ra az oka, hogy miert, szerintem ezen kar rugozni. "

senki nem rugozna ha nem lenne ott elegge ;prominensen megirva
az $500 dollart meg min... 10x .... sajnalom de ha ez nem szamit akkor miert van ott ????

akkor is gyoker aki $200 dollart kuld mert "csak" ennyit kert moni

SzZoole 2017.09.16. 18:37:05

@Imre apó: oh ezt nem én találtam ki, már "ősidők" óta így van :-)
Leginkább egy Szpari vs Loki meccs alatt éleződik ki az ellentét a két vármegye közt, azért néha a tömegverekedés közben kitör a focimeccs is :-)))

Arthamyr 2017.09.16. 18:41:49

@Zoole Reloaded: Azért nem csak BA üzemeltet Heathrow-Barcelona járatot, vagy igen?

Igazából nekem mind1, én azért utazom, mert valamiért muszáj, azért meg nem fogok utazni, mert akkor épp ingyen lehetne. :) Ha meg isteni szerencsével épp akkor ingyen lesz, hát hajrá, borravalót nem fogok adni a repülőgépes utaztató maffiának (Copyright @geegee:).

gabors 2017.09.16. 18:44:10

@Csodabogár: " @gabors: Ha hiszed, ha nem, nekünk is van eszünk és itthon akarunk élni. "

nem hiszem :-)))) persze ha tenyleg JO SOK penzed van akkor biztos havaj

SzZoole 2017.09.16. 18:46:22

@gabors: meddig rugózol meg ezen a témán,leírtad már egy párszor, nem unod meg ?

gabors 2017.09.16. 18:52:50

@Dikusz: ezert nem irok posztot mert ha nem tudom pontosan leirni hogy mirol van szo mert (akarmiert) akkor inkabb nem irok valam felig igaz tortenetet .. .es igen van amit nem akarok megirni nyilvanosan ... nem azert mert magamnak ebbol gondja lehet de masnak igen...

Hari Seldon 2 2017.09.16. 18:53:48

@Zoole Reloaded:
Dehogynem. Ettől függetlenül, majd Moni jön és szépen megvédi magát. Nem kell neki a segítséged.

gabors 2017.09.16. 18:54:52

@Zoole Reloaded: "@gabors: meddig rugózol meg ezen a témán,leírtad már egy párszor, nem unod meg ? "

mi a gondod most komolyan (nem) ....

too bad you are back ... !!

SzZoole 2017.09.16. 18:58:34

@Hari Seldon 2: @gabors:
Boruljatok össze és szidjátok közösen akkor.....,micsoda férfiak vagytok......Hahaha

Arthamyr 2017.09.16. 18:59:27

@gabors: Igazából kevesebb is elég, mint az ígéret földjén, csak azt a keveset is nehéz ott megszerezni. Ha valaki már megszerezte, akkor nem feltétlen butaság ott elkölteni.

puhacica 2017.09.16. 19:08:22

@Zoole Reloaded: na akkor mindenki ert mindent :D
kis kiegeszites, gatwickre erkeztunk barcelonabol, ha jol emlekszem. tuti nem heathrowra, ott meg nem jartunk. cityn sem. a tobbi megvolt.

SzZoole 2017.09.16. 19:13:44

@gabors: " top bad you are back ... !! "
If you say so, but fuckin' I don't care what you think, really......if you know what I mean

Arthamyr 2017.09.16. 19:15:08

.@puhacica: Én meg csak azon a kettőn jártam, és nem is látom értelmét a többi használatának... Szépen eloszlik a forgalom. :)

SzZoole 2017.09.16. 19:16:44

@puhacica: én jártam már mindegyiken egy jó párszor :-)
Ezeken kívül meg egy pár maga reptéren és a királyi csalad reptéren egyszer :-)

Dikusz 2017.09.16. 19:20:20

@Arthamyr: onnan, hogy olvastam a hozzászólásokat, és HA is írta, hogy törli őket, még mielőtt ebbe az irányba megy el a kommentelés. Teljesen jogos volt, hogy törölte, annak ellenére, hogy nem voltak durva hozzászólások.

Hogy őszinte legyek, nem tudom hol lehet megnézni a kimoderált hozzászólásokat, igazán nem is érdekel. Ha meg lehetne nézni, felesleges lenne a moderálás szerintem.

SzZoole 2017.09.16. 19:21:19

@Arthamyr: Ja mielőtt félre értened én sem jokedvembol jártam azon a sok reptéren, VIP airport transzferes voltam és a prominens utasokat hoztam-vittem :-)

Latcho Rom 2017.09.16. 19:22:50

@Hari Seldon 2: NY élet?

Szerintem gőzöd sincs semmiről..

Latcho Rom 2017.09.16. 19:22:54

@Csodabogár: tündérvilág az arra, beon ;)

Hastáncosnők éppen a gettóban

www.facebook.com/kazinczyutca/videos/1755846977793952/

Latcho Rom 2017.09.16. 19:22:57

@Zoole Reloaded: alany, állitmány, helesírás, mr tirpák :)))

Arthamyr 2017.09.16. 19:23:23

@Zoole Reloaded: Én még jókedvemben nem voltam reptéren. Bár a Heathrow-n a world of whiskies néha javít a kedélyállapotomon. :D

Arthamyr 2017.09.16. 19:24:20

@Dikusz: Akkor lehet, hogy olvastam is őket, csak a száraz lelkemet nem érintették meg? :) Lehet, hogy az enyém is közte volt? :D

Hari Seldon 2 2017.09.16. 19:27:48

@Zoole Reloaded:
Egyrészt nem szidtam. Másrészt, csak szóba került ez a téma, amit ő írt ki, aztán végigfuttattam a lehetőséget. Ennyi. Sőt azt sem gondolom, hogy nem én voltam ma hozzá a legekritkiusabb. Sőt. Nem röhögtem ki, vagy nem hülyéztem le, stb... Általában is nem sértő kifejezést használni. Ha visszaolvasod, akkor látod hogy így van. Harmadrészt még egyszer kérdem, neked mi a problémád? Majd jön Móni és jól megírja, amit kell / vagy ha akarja.

SzZoole 2017.09.16. 19:28:12

@Big Rock Candy Mountain: na és ezt pont egy tirpak mondja ....:))

gabors 2017.09.16. 19:31:59

@Zoole Reloaded: yeah I do ...

still too bad you are back ...

SzZoole 2017.09.16. 19:32:28

@Hari Seldon 2: igazad van......amúgy dolgozol már.......?

özv. Marx Károlyné 2017.09.16. 19:45:24

Sok éve olvasom a blogot, kommentelni nem szoktam. Mai döbbenet, hogy mennyire a pénz körül forog a világ.Tudom, hogy a határátkelők a jobb élet reményében költöztek, ( én is) de elítélni azt, aki inkább a a hazájában érzi jól magát! A magánélete, az anyagiak nem tartoznak ránk. Bemutatta, hogy lehet egy családnak jól érezni magát ma Magyarországon átlag pénzből. Értékelem.

puhacica 2017.09.16. 20:19:56

ja, amugy abban igaza van moninak, hogy a falusi egereszos, dongicselos idillnel es a hallhato csendnel nem sok jobb van. ha legkozelebb kiruccantok, ajanlom szigligetet, szerintem a balaton legszebb resze es keszthelytol csak egy kopesre van.

Matula néne 2017.09.16. 20:41:58

@Bredpitt Monika: @Hari Seldon 2: @Zoole Reloaded:

Szerintem semmi probléma nincs a felvetésekkel és a kérdésekkel, némelyek (pld. Gabors) kulturáltabban (kevésbé trágár módon) fogalmazhatna, de a mondanivalójában van logika... ahogy Hari Seldon megjegyzésében is. Adg se írt semmi bántót, csak a véleményét.Ha valaki ír egy posztot, arra reagálunk.

Én mondjuk Harival ellentétében nem a férjet látom fő"bűnösnek", hanem még Móni anno első posztja alapján őt magát. Úgyhogy én is felteszem a kérdésem, amire talán jön válasz:

Ha férjnél vagy, van egy közös gyermeketek a férjeddel, nem váltatok el, gondolom nem is akartatok, hiszen akkor nem nyaralnátok együtt, akkor hogy-hogy te itt élsz a lányoddal, akit elszakítottál az apjától (mindegy hogy közös vagy egyéni döntés alapján, de azt biztos hogy a lányod nem ezt akarta volna), csak azért, mert mondjuk te szereted Magyarországot, a férjed pedig Amerikát. Én még ilyet az életben nem hallottam. A gyermeked apa nélkül nő fel. Te itt szenvelegsz a blogon nap mint nap (nem is ok nélkül) hogy mi minden rossz és felháborító M.o-n, de ettől függetlenül maradsz az imádott Budapesteden....a férjed éli az életét Amerikában. Bár maga a "férj" szó használata is nevetséges ebben a helyzetben... mindezt nem bántásként írom, csak tényleg nem értem és azért merem megkérdezni, mert ezekről a dolgokról nyíltan írsz rendszeresen, és itt mindenki úgy tesz, mintha ez a legmagától-értetődőbb dolog lenne a világon.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 20:52:09

@gabors: szeretnem tudni te mennyit kuldenel, mennyi az a penz, amitol nem leszel kocsog vagy hogy is fogalmaztal?

tanato 2017.09.16. 20:52:25

@Dikusz: Sok házat megvettek már az oroszok HÉvízen,a németek osztrákok meg túladtak rajta,lehet nekik kicsit már uncsi,a ruszkiknak meg újdonság.A mi volt vasutas szállónkban/Majerik Hotel/is voltak egészen kis gyermekek és nagyon idősek is oroszok.És vásárolnak rendesen az üzletekben éttermekben.
Cserkeszőlőre mi is járunk minden tavasszal egy hetet vagy többet.A birkapörköltjük tényleg kiváló a strandon,főleg az amit a szemed láttára bográcsban főznek.Árban meg nyilván sokkal olcsóbb Hévíznél.Oroszok/már/ott is vannak,de egyelőre több a szomszéd/ROmán,szlovák,némi osztrák meg lengyel,cseh.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 20:54:27

@puhacica: Szigliget a masodik posztban lesz

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:02:48

@gabors: te szerintem meg egy kib....t nagy seggfej vagy, maradjunk ennyiben, na ehhez mit szolsz?

Ez csak a gondolatom volt, vagy lehet megis kiirtam?
Az nem tunt fel, hogy nekunk nem a penz a kozponti dolog az eletunkben?
Ha neked attol fereg egy apa, hogy 200 dollart kuld nekunk, akkor meg nem lattal fereg embereket

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:20:45

@Zoole Reloaded: szerintem meg most pl itt Magyarországon csak az őszinteség vinné előre a társadalmat , én hiszek az egyenes, őszinte beszédben

@Matula néne: nem vagyok itt nap, mint nap, egyébként

ami itthon nagyon rettenetes, legalábbis nekem, hogy az emberek nem képesek kiállni önmagukért, ha ezen lehetne változtatni, akkor már jobb lenne a világ

lapetiteparisinne 2017.09.16. 21:22:12

@Matula néne: csatlakozom, az én legelső hozzászolasom is kb. Ez volt, h nem értem... és tényleg nem, es meg is mertem kérdezni..nyilván poszterina magánéletéhez semmi kozunk- de hat mégiscsak ő irta ki- eg egész hosszu posztban, forintositva eletuk sok különböző vetületét..
Szoval én ugy vettem, h meselni akar errol ( esetleg habozik, h allast váltson/ visszamenjen az USAba) - de tovabbmegyek, ha jol elolvassuk ( most futottam at, ahogy hazaertunk a kirandulasbol) - meg a 'bunko' hozzaszolasoknak is az a lenyege, h hogyan lehet jobb!! Szerintem poszterina, nézd a segito szándekot... - lehet több pénzt kérni, allást váltani, költözni.. akármi..
Amugy meg azert, mert feltesszuk, nem minden olyan uber- hiperszuper- ha rendszeresen tüntetni jársz, meg levelet irsz a min. Elnoknek..
Szegeny megboldogult nagyanyam jutott eszembe, aki mindig sopankodott, h milyen draga az elet, milyen keves a nyugdij.. aztan mikor mondtam, h rendben, koltozzon hozzam, meg penz se kell, csak legyen ott.. na azt nem, mert o mar nem mozdul..

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:22:28

@özv. Marx Károlyné: köszi , de hát valóban én tértem ki a pénzre, örülök, hogy elolvastad, lesz még egy második rész is, de lehet, hogy abból kihagyom a számolgatást

Dikusz 2017.09.16. 21:25:31

@Matula néne: ugyan nem nekem címezted, Móninak tetted fel a kérdést, de hadd kérdezzek most én tőled, nagyon remélem, hogy azt kulturáltan teszem.

Miért érzed azt fontosnak, hogy a kérdéseidre választ kellene kapnod? Attól, hogy egy posztoló leírja a családi életét, ahogy Móni tette, miért jogosít fel bárkit arra, hogy ennyire célirányosan rákérdezzen a családi dolgaira, mint most te tetted. Ha ennyire érdekel, kérdezz rá privátban, akkor biztos kapsz valamilyen magyarázatot rá. Nem olvastam az első posztját, nem régóta szólok hozzá itt. Azt sem tudom ki ismeri személyesen a másikat, esetleg találkoznak-e, ki miért haragszik a másikra, de nem ezért járok a blogra.
Személyesen pár embert csak azért ismerek, mert ott lehettem vendégként a blogtalálkozón. Volt olyan, hogy kérdeztem is, de azt mindig privátban tettem, ha olyan jellegű volt.

Meg kell, hogy mondjam (leírtam már), hogy ebben a posztban engem az fogott meg, ahol Móni járt. Járom sokat az országot, sokat (kevesebbet, mint szeretném) túrázunk, ez a környék, a Balatont is, sok szép élmény köt ide, sokat emlegetjük a környéket. A legkevésbé sem az érdekelt, hogy ki mit ad/adhatna a másiknak.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:27:51

@lapetiteparisinne: ha nem egy ilyen tolvaj kormányunk lenne, meg sorolhatnám még mi mindent elkövetnek azért, hogy egy jóérzésű magyar nyamvadtul érezze magát, akkor nem panaszkodnék,

miért ne járhatnék tüntetésre, és aztán érezhetném magam jól a Balatonon 500 dollárból,

a férjem három havonta jár ide és nem olcsó a repülőjegy, plusz nem is akartunk elmenni hosszú időre, mert eleve nem volt itthon sokáig, és akármennyire is pihenésként gondolunk egy nyaralásra, néha tök fáradtan jön haza az ember, mert nem tud olyan jól aludni egy másik helyen, meg megy várost nézni, egész nap menetel.....stb

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:36:07

@Matula néne: az a bizonyos első poszt rettenetes lelki állapotban íródott, tényleg nem lehet ezt szépíteni, elszakítottam a lányom a férjemtől, de neki is volt választása, ő is jöhetett volna velünk,

most már három éve itthon vagyunk, és akármennyire is külön vagyunk , ami nem jó, a döntés jó volt, hogy hazajöttünk, mert kapott még lányunk egy jó pár évet a barátaival, az iskolában, amit szeret, kint szenvedett ez a gyerek és nem tudjuk mi lett volna, ha maradunk, de a kockázat volt nagyon nagy, hogy a gyerekkorát tönkretesszük,

amikor azt látod, hogy este sír, mert nem akar iskolába menni és fáj a gyomra, akkor nagy dilemmába esel, akkor azon agyalsz, hogy egyáltalán jó döntés volt e itthonról kimozdítani, szóval nem könnyű ez az egész, sok részlet hiányzik a történetből

amúgy meg ma azon gondolkoztam, hogy én próbálom így utólag beleélni magam az olvasók helyébe is, én is voltam már paprikás hangulatban egy egy poszt után, például Imola posztjáról azt gondoltam, hogy kamu, aztán jött és hozzászólt, bocsánatot kértem tőle és ment az élet tovább,

de azt, hogy valaki a férjem azért hívja féregnek, mert csak 200 dollárt ad, egyértelműen a hozzászólót minősíti, nekünk elég ez a pénz, mint írtam még félretenni is tudunk belőle, egyébként meg én a kinti habzsi dőzsitől voltam rosszul, ne de nem vagyunk egyformák

lapetiteparisinne 2017.09.16. 21:36:31

@Bredpitt Monika: egyébként, a nagymamám világ- életében aktiv volt politikailag :) első sorban állt tüntetéskor, pol. Jellegű szervezet tagja is volt.. szoval, mondom, azt a részt max. Értem- es minden tiszteletem- h kellenek ilyen emberek..
az a nehéz, h a legtöbben ( az emberi természetbol adodoan..) már csak ilyen gyarlok vagyunk.. várjuk, várjuk h egyszer jobb lesz... aztán ha meguntuk( v pl. Sokan a gyerekek miatt) keresünk olyan helyet/ korulmenyeket- ahol jobb. Végső soron ugye szerencsés vagy- hiszen megadatott a választás szabadsága ( és ez nagy dolog ;)

Dikusz 2017.09.16. 21:36:38

@Arthamyr: ha száraz a lelked, akkor talán innod kellene kevéske *tetszőleges szeszesitalt* :))))
Ha az előtt szóltál hozzá, mikor HA írta, hogy kimoderálta a hozzászólásokat akkor igen. Nekem azért beugrana, hogy pár órával ezelőtt mit írtam, és lippiti-klippiti, már nincs ott:)

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:42:23

@Csodabogár: sokkal boldogabb lehetnék itthon, ha kivonnám magam a politikából , de hát nem megy, és egyébként úgy terveztem, hogy csak a nyaralás lesz a téma, de aztán én kezdtem el a politikával foglalkozni ma is, a mai utolsó hozzászólásomban leírom mit tervezek jövő hétre, örülnék ha te is kijönnél hozzám egy kis erőt adni,

ja, és a dunai hajókázás, főleg este, na annál szebbet még nem sokat láttam,

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:48:13

@Imre apó: én itthon szeretnék élni, most úgy érzem van esély arra, hogy legyen itthon változás, bár sokan nem ezt gondolják,

a kommunikáció nagyon sokat számít,
ha még olvassák a többiek egy kérdés: mi az esélye arra egy embernek, hogy megnyerje az ötös lottót?

nem sok szerintem, mégis mennyien állnak a lottózóban állandóan,

arra, hogy le lehessen váltani a fidesz kormányt nagyobb esély van, mint hogy megnyerjük azt a pénzt, mégis egyszerűbb azt mondani, hogy úgyis ők nyernek, ez számomra érthetetlen, miért van ez a paradox hitetlenség az emberekben, miközben sorban állnak a lottózóban?

NorthPier 2017.09.16. 21:51:55

Talán a kezdetektől fogva sokáig itt kommentelt egy pszichiáter, Svédországból, v Norvégiából. Nagyjából akkor hagyta abba a hozzászólásokat -amit nagyon sajnálok, mert jó fej volt-, amikor valaki rácuppant, hogy tán "hivatalból" van jelen, meg mit olvas ki a hszk--ből azok írójára vonatkozóan.
Szóval néhányan be akarták vinni a sűrűbe, ő inkább csendben felszívódott. Azt nem tudom, olvassa-e a blogot, de ha igen, akkor a mai nap hozzászólásainak zöme kiváló tanulmányozni valót biztosítottak a számára, ez tuti.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 21:55:55

@Arthamyr: az, hogy a politikával foglalkozom nem a kevés fizetésről szól, a Fidesz nélkül sem nagyon lettünk volna beljebb szerintem anyagilag,

azt nehéz elviselni, ahogy az arcodba röhögnek és szinte már kimondják, hogy legálisan lopunk

Matula néne 2017.09.16. 22:01:06

@Dikusz: Teljesen kulturáltan kérdezel - mindig úgy is szoktál - a válaszom nagyon egyszerű. Ezek a dolgok, amiket Mónitól kérdeztem, ott vannak a "blog levegőjében" évek óta. Újra és újra, amikor a kommentjeit olvasom jön ez az értetlenség bennem, amit kb. fenn megfogalmaztam. De, valóban semmi közöm hozzá, és mivel anno elmulasztottam hozzászólni ahhoz az első posztjához (bár ott volt vagy 600 komment ha jól emlékszem és nagyon eldurvult az egész).... szóval azóta nem volt lehetőség. De ma ő mesél konkrétan ezekről a dolgokról, ezért itt volt az idő ::))))
Mindez nem jelenti azt, hogy választ "kellene" kapnom, ebben csak reménykedtem és én tényleg nem rosszindulattal vagy vádlón kérdeztem.

Bredpitt Monika 2017.09.16. 22:03:05

Bocsánat, ha valaki kérdezett valamit, amire nem válaszoltam végül,

Azt szeretném mondani még, hogy hétfőtől péntekig kint fogok állni a Parlament előtt egy táblával, csendes tüntetőként. Kíváncsi vagyok, hogy egy egyszeri állampolgárra milyen bélyeget süt majd Németh Szilárd. Meg arra is kíváncsi leszek, hogy lesz e még állásom.

Aki itthon él, Budapesten esetleg kinézhet.

Köszönöm a hozzászólásokat.

Csodabogár 2017.09.16. 22:06:46

@Bredpitt Monika: Nekem mindig furcsa és bosszantó, hogy itthon bármiről szó van, rávágják, hogy ezt nem lehet, nem megy stb. A nélkül, hogy elgondolkoznának a megvalósítás lehetőségéről.
Tisztellek, hogy próbálkozol, bár lennének még sokan olyanok mint te.

SzZoole 2017.09.16. 22:10:09

@NorthPier: Norvégiából, tényleg próbáltak bevinni a sűrűbe, de ő attól okosabb volt, hogy sikerüljön :-)
Nem ezért tűnt el a blogról, hanem magánéleti problémák miatt :-(

Matula néne 2017.09.16. 22:10:44

@Bredpitt Monika: Köszönöm a válaszod. Elhiszem hogy ez egy nehéz döntés lehetett, abban nem gondolkodtatok esetleg hogy kint iskolát váltson? Vagy megnézni, hogy mi volt a konkrét baj, amiért nem érezte jól magát? Mi pld. a fiammal nagyon megszenvedtünk az első tanévben, rengeteg magatartásbeli probléma volt (úgy, hogy közben a mai napig kitűnő tanuló), próbáltam mindent, szép szóval, büntetéssel, tanárral milliószor beszéltem, apró eredmények, de igazán semmi. Aztán 2. év elején kiderült, hogy a meglévő a) és b) osztályokat megbontják és lesz egy c) is, mivel túl magas lett a létszám. Nem választhattunk mi szülők mit akarunk, "természetesen" a sok probléma miatt az én fiamtól boldogan szabadult a tanár, c)-s lett a drágám. Azt az első hetet nem kívánom senkinek, amennyit én sírtam, aggódtam, hogy mi lesz most, még rosszabb lesz, stb...... erre minden gondunk megoldódott, valahogy ez az osztályközösség és a tanár együtt megoldotta azt, amit előtte nem sikerült. De ezt most csak úgy elmeséltem, hiszen a döntést már meghoztátok.
Mindenesetre kívánom a legjobbakat Móni Nektek!

Arthamyr 2017.09.16. 22:13:52

@Dikusz: Szeszesital megvolt. :D Felgörgetni meg lusta vagyok.

Golf2 2017.09.16. 22:15:08

@Bredpitt Monika: Remélem nem jutsz a fekete ruhás nővér sorsára!

Arthamyr 2017.09.16. 22:17:05

@Bredpitt Monika: Biztos, hogy nagyobb az esély? A lottóra tudom, az egyszerű matek, a Fidesz/nem-Fidesz valószínűségének számszerű meghatározása kicsit bonyolultabb, és nem is igazán bizonyítható a helyessége.

Latcho Rom 2017.09.16. 22:25:10

@Matula néne:

Mondsza csak tárgyilagos néne honnan tudod hogy a férj "éli világát" az általad elképzelt amerikában, nem azon güzül-e e hogy évente egy hónapot a családjával tölthessen, s hogy Móniék ki tudjanak menni hozzá ..jó esetben évente..

Honnan tudod, s miért itélsz?

Ez szól a gabesznak s az Adg mesternek is...

Latcho Rom 2017.09.16. 22:25:14

@Zoole Reloaded: nade én budai sokdiplomás libsi tirpák vagyok :)

London2009 2017.09.16. 22:29:11

@Zoole Reloaded: mi volt a nick? Memoriam igen lajhar! : (

Dikusz 2017.09.16. 22:30:33

@Arthamyr: nem felgörgetni kell a szeszesitalt, hanem legörgetni,
bár volna mit:)

Arthamyr 2017.09.16. 22:30:36

@Bredpitt Monika: Pedig ez nem fog megváltozni, ezek ilyen emberek, és egyre ilyenebbekké válnak. És van, akinek bejön, hogy a kétkedőknek/ellenkezőknek keményen megmondják a frankót és mindent megoldanak erőből. Majd meglátod jövőre, milyen sok embernek jön ez be, mennyien eszik meg a demagógiát, ha már más nem jutott...

Az meg, hogy te a közös problémákat a sajátjaid elé helyezed, nemes, becsülendő dolog, de ne várd, hogy megértsem/szimpatizáljak az - általam reménytelennek ítélt - üggyel.

SzZoole 2017.09.16. 22:30:43

@London2009: nem emlékszem, nekem meg agymutetem volt :-)

London2009 2017.09.16. 22:32:40

@Big Rock Candy Mountain: brunswick az akusztikus gitar titankam.

London2009 2017.09.16. 22:34:54

@Zoole Reloaded: ird mar meg privatban please. Fizetem a kavet legkozelebb. :D

SzZoole 2017.09.16. 22:38:34

@London2009: tényleg nem emlékszem, dr kutya, or something :-)

London2009 2017.09.16. 22:45:09

@Zoole Reloaded: haha. Na jo.
A poszthoz meg inkabb nem szolok hozza mert tuti kimoderalnak. :D

Dikusz 2017.09.16. 22:46:18

@Zoole Reloaded: @Big Rock Candy Mountain: én mint szerény, választékosan beszélő dél-budai úriasszony csak kitátom a szemeimet erre az eszmecserére:)))

Eléggé felróható módon, a tirpák szó jelentését csak szleng formájában ismertem. Miután a világ az internet jóvoltából kitárult tudásra kissé későn áhítozó tenmagam előtt, rájöttem, hogy ez egy népcsoportot jelent. Mindig tanul az ember, határ a csillagos ég!

Dikusz 2017.09.16. 22:49:35

@Zoole Reloaded: keresgélés közben megláttam, hogy a jövő hét végén rendezik Nyíregyházán az 5.Tirpák Fesztivált:)

SzZoole 2017.09.16. 22:50:41

@Dikusz: miért nem kérdezel?
Igen, a tirpak az egy népcsoport szlovák tót-ok, akik békés megye és Nyíregyháza és környéken élnek nagyrészt :-)

SzZoole 2017.09.16. 22:52:56

@Dikusz: ezért nem fogok hazamenni, viszont október második felében igen, szóval ha gondolod megmutatom a nyíregyházi Zoo-t :-)

Dikusz 2017.09.16. 22:53:34

@Matula néne: Köszönöm. Nem is vettem rosszindulatúnak a kérdésedet, csak kíváncsinak:)
Le volt írva valóban, de azért számomra az élménybeszámoló, a fotók a személyes élmények miatt sokkal-sokkal fontosabbak voltak, pedig tudok kíváncsi lenni én is.

Dikusz 2017.09.16. 23:01:54

@Zoole Reloaded: hát azért, mert nem merek, olyan kis félénk vagyok. Meg bizonytalan is talán, de ebben nem vagyok olyan biztos.
Lehet saját magamról állítok ki bizonyítványt, de nem a rácsok mögött leszek. Ezt csak azért mondom, mert október utolsó hétvégéjén a Börzsönyben fogok üldögélni egy fa tetején. Ez nem az aminek látszik, mert Kék-túrázni fogunk, és egy lomházban lesz a szállásunk:)))

Ahova ÖTYE klubba járok, az a falu is nagyrészt szlovák nemzetiségű, elég erősen tartják a hagyományaikat ők is.

SzZoole 2017.09.16. 23:06:10

@Dikusz: okt. 17-tol 23-ig vagyok otthon, gondold meg

Matula néne 2017.09.16. 23:09:06

@Big Rock Candy Mountain: Nem tudom, nem is ez volt a mondandóm lényege, ettől függetlenül 100 %, hogy nem úgy él, mintha a családjával együtt lenne igaz?

Nem is ítéltem, kérdeztem, Mónival meg is beszéltük, nem hiszem hogy "fogadatlan prókátor"-ra lenne szüksége.... ugyan továbbra sem értem a döntését, de korrekt módon válaszolt és ez az ő élete, úgy éli ahogy ő a legjobbnak tartja.

kék madár 2017.09.16. 23:26:23

@Bredpitt Monika:
en barkit szivesen elitelek itt a kocsogsegeert (es gabors hetvegen olykor leissza magat es bevadul), de a csodalkozasnak azon, hogy x dollart kapsz havonta New Jerseybol szerintem van egy jo oldala is, hogy tobb jarna neked. Ha kinn elnetek, a gyerek sokkal tobbe kerulne. Es ez nem anyagiaskodas, inkabb ertetlenkedes - reszemrol. De a poszt nagyon jo, mint mindig rengeteg elmennyel, emberi gondolattal, bolcsesseggel.

2017.09.16. 23:32:46

@Csodabogár:

"viszont elvárhatnánk, mi itthon élők, hogy ne vonja senki kétségbe a mi hazai örömteli életünket."

Hahh, +1.

Latcho Rom 2017.09.16. 23:36:34

@London2009: Just call me candyman lajhárom :)

Latcho Rom 2017.09.16. 23:36:39

@Matula néne: Igen, ahogy most írta a férje háromszor jön látogatni, s ők is mennek ki néha. De örülök hogy írod újra...khm

Ez talán minden hitetlenkedő tamásnak képet ad a dolgok anyagi részéről.

Latcho Rom 2017.09.16. 23:36:42

@Zoole Reloaded: Te is mész Mónival 23-án a térre? :)

somlobodog 2017.09.16. 23:55:19

@gabors: ma kivételesen egyetértek veled. Főleg hogy a poszt fele a pénzről szól. Kár beleirni a magánéletét meg hogy hány dollárt spórolt össze. De ha leirja akkor pedig engedtessek már meg a reagálás és a kritika. Mert ha az arcomba tolja valaki ezeket az adatokat akkor én is az arcába tolhatom hogy mit gondolok róla. Most nem fogom mert te már megirtal mindent helyettem:)

somlobodog 2017.09.16. 23:55:19

@Csodabogár: ja szerinted vannak a zárak és kapcsolók fordítva ahogy ezt egyszer leirtad :))) fuj fuj buta amerika :) na a nagy primitivsegben holnap be is megyek a citybe és benezek a met-be. És tizedszerre is leírom neked hátha egyszer atmegy: az usa nem (csak) a floridai koszfeszek ahol voltál már és az illegalisok fordítva szerelték be a zarakat otthon. Bár ekkor sem ők a primitivek hanem általában az aki pl ebből hamisan általánosit főleg megfelelő információk hianyaban

somlobodog 2017.09.16. 23:55:19

@Zoole Reloaded: ugye érted hogy ez az internet és egy cset. Lehet nem férfiak:)) ahogy te sem

SzZoole 2017.09.17. 00:05:07

@somlobodog: tényleg, nem mondod.....,,de te biztos az vagy, vagy nem.......

Latcho Rom 2017.09.17. 00:13:53

@Zoole Reloaded: Majd integetek nektek, s az ünnepi tulipiros pussyhat lesz rajtam :)

Bal zsebemben egy Moldova kötet, a jobban a dózsa laci lesz hogy könnyen megismerjetek
:)))))

adg 2017.09.17. 01:37:39

@Big Rock Candy Mountain: ha mar. Hol iteltek el barkit is?
Csodalkoztam a 200-on, es ezt tartom tovabbra is, de nem iteltek el senkit. Olvastad a kommentem, ugye?
Mindenesetre ki lett szedve, mindegy, talan jobb is. A fergezes az teljesen oke, az belefer, az enyem tulzottan durva volt, bar en nem illettem senki semmilyen jelzovel, nem voltam tragar, stb.
Feregnek nevezni valakit az nyilvan nagyszeru a hataratkelos moderalasi elvek szerint.

adg 2017.09.17. 01:57:27

@kék madár: . Kb erre gondoltam, ezert csodalkoztam rajta. A tobbi resze a kommentemnek csak a poszt gondolatain viccelodes volt, Monit lazabbnak gondoltam, nem szamitottam ekkora reakciora.

Az meg teljesen abszurd, hogy a poszt jo reszere nem szabad kommentelni, megjegyzest tenni, mert maganugy. En nem irom ki a maganugyeimet, ha nem szeretnem, hogy masok foglalkozzanak vele. Ha meg igen, akkor nyilvan benne van a pakliban, hogy valaki hozzaszol. Ha nem akarom boncolgatni a kerdest melyebben, akkor figyelmen kivul hagyom azokat a kommenteket.

Marha erdekes persze az is, hogy vonattal elmentek Keszthelyre, meg kaptak kedvezmenyt, de tok jogosan inditja meg az emberek fantaziajat, hogy apu 200 dollart kuld havonta. A musor helyett akar el is mondhatta volna par szoban, hogy miert, ha meg nem publikus, akkor ignoralhatta volna a kommenteket, vagy kihagyhatta volna a posztbol. Talan az lett volna a legjobb. Az, hogy irt egy konyvet, amit elkuldott valakinek, es ebben le van irrva az ok, hat bakker, ezzel sokra megyunk. :D

Na mindegy, mivel foldrajzi okokbol en voltam az elso, aki megakadt ezen, sajnalom @Bredpitt Monika: hogy igy alakult, semmi banto szandekom nem volt, remelem elhiszed.

adg 2017.09.17. 01:59:10

@adg: "Hol iteltek el barkit is? "

Ooo, marmint en hol iteltem el barkit is.

Shanarey 2017.09.17. 02:24:22

@somlobodog:

Létezik olyan ajtó, amelyen "gyári" a fordított zár, mégpedig azért mert így tervezték. Amivel én találkoztam, az Svéd gyártmány volt.

kék madár 2017.09.17. 04:35:28

@adg: igy jar az, aki koran kel

skye8 2017.09.17. 05:23:56

@Bredpitt Monika: szivesen jonnek Moni, nagyon tisztelem Amit csinalsz. Ritka bator ember vagy, azert Meg kulon tisztellek Hogy a lanyod erdeket tetted elso helyre habar ez Neked sok kompromisszummal jar. En a posztod 'anyagi' reszet valahogy termeszetesnek Latom.amig erdelyben eltem Es dolgoztam en is kiszamoltam minden garast, a piszkos anyagiakon valo agyalas az idom jelentos reszet elrabolta. Emlekszem az elso posztodra, nagyon megrazo volt olvasni Hogy ket orszag kozott vergodsz. Akkor Beismerem eliteltelek de azota olvastam sok irasodat es kozben en is anya lettem :) igy mar mas szempontbol is tudom ertelmezni a dontesedet. Mindegy Te haladj a sajat utadon, kritikat mindig fogsz kapni viszont ha valaki teged kritizal Azt valamilyen szinten megerintetted az irasoddal, szoval nezd a kritika jo oldalat :)

FutureFry 2017.09.17. 06:37:57

@Csodabogár: “soha nem akartam a számomra primitiv Amerikában élni.”

@gabors: @somlobodog: Érdekes ez, számomra (amerikai vonatkozásban) a “primitive” inkább pozitív jelző: Nem fejlesztett, eredeti-természetes (természetközeli) tájak jutnak eszembe róla. Pl. az ilyen, általában mindentől távol eső campsite-ok (amik ráadásul gyakran ingyenesek is). Aminél már csak a dispersed (aka undesignated) backcountry camping jobb.

Rubasov et. 2017.09.17. 08:55:41

@Hari Seldon 2:

"Te itt a blogon egy jelenség vagy... - Nyaraláshoz 500 dodot beosztani... Nem érzed, hogy picit (egészen ici picit) lemaradást valamiről?"

Bolygónk lakosságának, úgy jó 90%-a azt sem tudja, hogy mi az a nyaralás. Minden csak viszonyítás kérdése. A (luxus)nyaralás, sehol sem természet adta jog. A szegény ember itt sem megy sehova, a jómódúak, meg az olyan vendégek mint én utazgatnak.

Én személy szerint nem osztom, ezt a mai, mindig kell csinálni valamit ami lehetőleg minél drágább és minél jobban mutogatható, hozzáállást.

Az élet nem csak erről szól.

Rubasov et. 2017.09.17. 08:55:54

@ChristineK:

"Én soha nem fogom tudni felfogni miért megy haza valaki Magyarországra nyomorogni. De ez én vagyok ugye."

Attól függ kinek mi a végzettsége. Volt az itteni egyetemen egy magyar informatikus srác, aki pár hónapja ment vissza 3 év Amerika után. Még a repjegye sem volt meg, de már volt egy nettó >1M HUF fizetéssel járó állása.

Gyógypedagógiai asszisztensként (ez ugye nem gyógypedagógus), meg sehol a világon nem fogod hullára keresni magad. Ebből a szempontból kb. mindegy hol vagy, sehol sem fogsz jól élni. Maximum a környezet ami körülvesz lesz más.

Rubasov et. 2017.09.17. 08:56:05

@Bredpitt Monika:

"én itthon szeretnék élni, most úgy érzem van esély arra, hogy legyen itthon változás, bár sokan nem ezt gondolják,"

Ennek azért van alapja, hogy így gondolják az emberek. Ellenzék gyakorlatilag nincs, ezt be kell látni sajnos.

"a kommunikáció nagyon sokat számít,
ha még olvassák a többiek egy kérdés: mi az esélye arra egy embernek, hogy megnyerje az ötös lottót?

nem sok szerintem, mégis mennyien állnak a lottózóban állandóan,"

Azért lottóznak az emberek, mert ha nem jön be, viszonylag elhanyagolható mértékű a bukta (azt hiszem 225 HUF/mező), viszont ha bejön akkor nagyot lehet kaszálni. Persze ezt a politikára is rá lehet húzni, de nem véletlen, hogy az emberek nem állnak az ellenzék. Szánalmas látni, hogy egy abszolút nem nekik kinéző választás előtt, azon megy a marakodás, hogy egy esetlegesen felálló "ellenzéki" kabinetben ki milyen pozícióhoz jut. Így az emberek ezt esélytelennek gondolják, míg a lottó esetében arra gondolnak, hogy van némi sansz.

Ami az igazán szomorú, hogy tényleg nem kéne sok, nem kellenének briliáns elméjű és tökéletes jellemű jelöltek a kabinet megbuktatásához. A probléma az, hogy az ellenzék nap, mint nap azt bizonyítja, hogy ne szavazz ránk, mert mi még a mostaniaknál is rosszabbak leszünk. Így -ellenfél híján- persze, hogy nyeregben érzik magukat, és úgy gondolják bármit megtehetnek.

Bredpitt Monika 2017.09.17. 10:40:09

@Houston chemist: nagyon értékelem a fenti soraidat, nemsoká befejezem a levelem, amit a képviselőknek írok, ide berakom majd hozzászólásként, remélem elolvasod

rémálmaim vannak egyébként, és este úgy éreztem, hogy bárcsak visszavonhatnám ezt az egészet, azt álmodtam, hogy miniszoknyában rohangálok, és mindenki látja a bal lábszáramon levő visszereimet,

de már odahívtam az újságírókat is, most már menni kell,

kész van a tábla, amit hihetetlen módon tényleg megcsinált nekem a lányom egyik tanárnője, ma apukámnál befejezzük a simításokat rajta, mert még össze kell ragasztani valahogy, mert két oldala van, ezen kívül be kell fedni valami vízálló anyaggal......kell szereznem egy gumicsizmát, esőkabátot, mert jövő héten eső lesz, ahogy látom, de most már nem érdekel semmi

én látom az esélyt, az LMP nagyon fontos munkát végez, ráadásul zöld párt, ami nekem sokat számít, amit a Hadházy Ákos csinál, az ma ebben az országban az egyik legfontosabb dolog, kideríteni hová tűnnek az EU s pénzek, mert ezt ha ő nem csinálná , nem is tudnánk róla

Bredpitt Monika 2017.09.17. 10:43:31

@adg: hogy mitől nem vagyok laza, az majd kiderül a később ide bemásolt levélből, amit kapnak tőlem a képviselők,

amúgy meg röhögtem a here lefagyasztáson, mert tényleg jó poén, de ha valóban büntibe akarod rakni férjem, akkor pont a lefagyasztás nem lesz jó, mert neki a 35 fokos Volán busz nagyobb büntetés, üdv

gabors 2017.09.17. 10:45:24

@Matula néne: "(pld. Gabors) kulturáltabban (kevésbé trágár módon) fogalmazhatna," nem talaltam jobb kifejezest arra amit itt ugy fogalmaznak meg hogy "deadbeat father" szerintem nagyon is jo kifejezest hasznaltam ...

de mindegy is nem mondtam volna semmit ha nem lenne a poszt a penzre kihegyezve ....

erdekes azt senki nem vetette a szememre amit az elso posztban irtam (nem tudom hol vannak fideszistak ilyenkor) hogy valaki teljes idoben iskolaban dolgozva 100,000 koruli nettot keres (adokedvezmennyel) amire irtam hogy SZEGYEN !!

Bredpitt Monika 2017.09.17. 10:46:41

@Shanarey: Kehidakustányban sem engedték be a gyerekeket egy bizonyos medencébe, meg itt Budapesten is van egy strand, ahol komolyan veszik a szabályt, ami a víz hőmérsékletére vonatkozik,

azt a magyarázatot kaptam, hogy a forróságot nehezebben viseli a gyerekek szíve, de ehhez pl tanato tudna hozzászólni, vagy Mme Seldon,

Bredpitt Monika 2017.09.17. 10:52:07

@Dikusz: a Helikon szállót is néztem, de azt is nagyon drágának találtuk, végül is a szállás nagyon jó volt, inkább a többi az, ami megdobja a kiadásokat,

figyelj, viszont annyit igazán megtehetnél, hogy kinézel a Parlamenthez jövő héten, legalább találkozunk, a Snétbergerre meg vettem jegyet végül, már nagyon várom, köszi az infot,
lol

Bredpitt Monika 2017.09.17. 10:53:30

@gabors: azt viszont nem írtad meg, hogy ahhoz, hogy ne legyen féreg egy apa, mennyit kell küldeni, válaszolj erre légy oly kedves,

kíváncsian várom, de komolyan, addig nem foglak békén hagyni, és a féregért igenis bocsánatot kellene kérned,

gabors 2017.09.17. 10:56:49

@Bredpitt Monika: "@gabors: szeretnem tudni te mennyit kuldenel, mennyi az a penz, amitol nem leszel kocsog vagy hogy is fogalmaztal? "

ha lenne gyerekem akkor minimum annyit amennyit itt az usa-ban is rakoltottunk volna ... NEM a felesegnek (volt vagy meg mindig az) hanem a gyerekemnek kuldenem a penzt !!

osszeget akarsz akkor a netto fizetesem 15-20% ami kb 1200 dollar lenne (de mivel nincs gyerekem ez targytalan)

New York allami torveny alapjan ez szulo (akinel nincs a gyerek) brutto fizetesenek 17% hatarozza meg ennel kevesebben nem lehet megapllapodni mert a birosag (family court) nem hagyja jova... de mint sejteni lehet nem valtatok el ... (az egesz dolog bizarr fuggetlenul ettol)

gabors 2017.09.17. 11:01:26

@Bredpitt Monika: "Az nem tunt fel, hogy nekunk nem a penz a kozponti dolog az eletunkben?"

az egesz ;posztod errol szolt !!! kezdve hogy milyen keves a fizetesed (ami ismetlem szegyen gyalazat nem tudom mikor jon mar ITsunk hogy 1 milliot is lehet havonta keresni)

utanna elmeseled reszletesen hogy az "anyagiak miatt" mifele (sajnalatos) valasztas ele vagy allitva mert buszjegy a vonat stb.. nem tudtok sem ide sem oda menni nyaralni ..

AZ EGESZ poszt a penzrol szol ... !!!! megszamoljam bekezdesenkent ??? ugye ne ...

Bredpitt Monika 2017.09.17. 11:04:11

@gabors: neked ezt sikerült kiolvasnod belőle,

MÉG EGYSZER KÉRDEZEM, HA MÁR FÉREGNEK HÍVOD A FÉRJEM,

TE MENNYIT TARTANÁL REÁLISNAK, HOGY NE HÍVJALAK FÉREG APÁNAK, ÍRD MÁR LE ÉS NE FERDÍTS, MEG NE VÉDEKEZZ, MENNYIT ????????

Bredpitt Monika 2017.09.17. 11:07:30

@gabors: másoknak sikerült azt is kiolvasni amúgy, hogy nagyon jó volt a nyaralás, a pénz nem a siránkozásról szól, már annyiszor leírtam ezen a blogon, hogy engem nem hat meg, hogy több százezer forint legyen a fizetésem,

mint ahogyan, más hozzászólók ki tudták olvasni és értelmezni tudták, hogy az összegek csak azért lettek kiírva, hogy ez a része is be legyen mutatva a mostani magyar társadalom rákfenéjének,

várom a választ, miért nem alszol egyébként, ennyire ideges lettél a 200 dollártól?

gabors 2017.09.17. 11:16:47

@Bredpitt Monika: "szóval nem könnyű ez az egész, sok részlet hiányzik a történetből"

nezd en mint barki mas aki hozzaszol csak azt tudja amit a posztba beleirsz CSAK az alapjan lehet kommentelni

es ha tul sok kimaradt akkor nyilvan a kommentek sem lesznek a helyukon ... bocsanatot nem kerek mert a leirt posztra kommenteltem nem az eletedre. A posztban leritak alapjan tovabbra is fenntartanam a velemenyemet ... most hogy arnyaltabb a kep (vagy inkabb meg bizzrabb lett ... ) mar lehet hogy tenyleg nincs tobb penz mert 3 havonta BP-re repulni tenyleg nem olcso erre kolteni a penzt meginkabb kafkai ...

meg lenne 43744 karakterem de nem teszem

Golf2 2017.09.17. 11:19:42

@Bredpitt Monika: Csak szegény 1fecskét nehogy fácánnak nézze Vadölő János.

Bredpitt Monika 2017.09.17. 11:22:46

@Golf2: nagyon hülye poén volt, maradjunk ennyiben, már a másikra is akartam reagálni, nem fogok az ő sorsára jutni, ne aggódj, hidd el, ha én annyira aggódnék, nem mennék a térre

gabors 2017.09.17. 11:24:02

@Big Rock Candy Mountain: "
Ez szól a gabesznak s az Adg mesternek is... "

CSAK arra tudok kommentelni ami le van (volt) irva egy komment a tied is MINDIG egy fajta itelet (a velemeny onmagaban egy itelet/itelkezes ) ... ez van ... errol en nem tehetek ... ismetlem ami nincs benne a posztban honnan tudhatnam ??? mar regen tul vagyok azon hogy "benefit of the doubt" ...

Golf2 2017.09.17. 11:24:30

@Bredpitt Monika: Ok,Sorry,és le a kalappal!

Bredpitt Monika 2017.09.17. 11:25:31

@gabors: várom a választ, mennyi az az összeg, amitől nem féreg egy amerikai apuka, most már ne kerüld ki, ha nem válaszolsz rá nem leszek rest minden alkalommal meg fogom kérdezni, amikor ránézek a blogra és látni fogom a neved,

mitől kafkai az, hogy iderepül és látni akarja a családját?

Ja, tényleg, Kafka volt az aki a férgekkel poénkodott, vagy nem?

gabors 2017.09.17. 11:32:28

@adg: "Feregnek nevezni valakit az nyilvan nagyszeru a hataratkelos moderalasi elvek szerint. "

ezt tovabbra is fenntartom !!! mert a :POSZTRA vontakozott az abban leirtak alapjan EZ a velemenyem azota volt mar puhitas ...de meg feregnek sem ereznem magam ha havi $200 dollart kuldenek a gyerekemnek (ha lenne)

gabors 2017.09.17. 11:37:33

@FutureFry: "
@gabors: @somlobodog: Érdekes ez, számomra (amerikai vonatkozásban) a “primitive” inkább pozitív jelző: Nem fejlesztett, eredeti-természetes (természetközeli) tájak jutnak eszembe róla. Pl. az ilyen, általában mindentől távol eső campsite-ok (amik ráadásul gyakran ingyenesek is). Aminél már csak a dispersed (aka undesignated) backcountry camping jobb.
"

megnyugtatlak en 99.9% ig biztos vagyok benne NEM IGY ERTETTE ... :-))))

ezt primitve oldalat en is szeretem amerikanak ... de O a forditott kulcsok es bunko amerikaiak-at ertette

gabors 2017.09.17. 11:47:05

@Bredpitt Monika: "TE MENNYIT TARTANÁL REÁLISNAK, HOGY NE HÍVJALAK FÉREG APÁNAK, ÍRD MÁR LE ÉS NE FERDÍTS, MEG NE VÉDEKEZZ, MENNYIT ???????? "

ott van valaszoltam .. de megegyszer megjegyzem hogy CSAK abbol tudtam kommentelni ami a posztban megjelent honnan tudhattam volna barmi mast is ... (mit csinal, nem valtatok el, ove a gyerek, hanyszor latogat Mo-r a... stb stb) !!!

nincs miert vedekeznem ... miert is tennem ..

amugy a politikai kiallasodert csak kudok jarnak .. szavazni en is fogok majd gyozzel meg hogy az LMP-re erdemes !!!

gabors 2017.09.17. 11:51:03

@Bredpitt Monika: "@gabors: másoknak sikerült azt is kiolvasni amúgy, hogy nagyon jó volt a nyaralás," szerintem is ...

de arra mit kommenteljek ??? pl Monika azutan hogy vert izzadva kihozta a nyaralast $500+X forintbol nagyon jol erezte magat es meg jo kepeket is csinalt..

de hogy valamit azet irjak (lasd olvastam) ezt a totalis nemasagot falun nem tudom elkepzelni itt egesz ejszaka mindenfele bogarak csiripeleset lehet hallani sot madarakat is az szunyog irto kocsi azt hiszem nem csak a szunyogokat oli halomra hanem minden mas bogarakt is ... (nem jo !!! ) en inkabb elvagyk a szunyogokkal is ...

gabors 2017.09.17. 11:55:43

@Bredpitt Monika: "mitől kafkai az, hogy iderepül és látni akarja a családját?"

HUHHHHHHH

nem fogom magyarzni hogy mi kafkai ebben a szituaciban csak sajnallak ... de ezt is felre fogod erteni .. :-(

amugy megirtam az osszege feljebb csak szolok :-)

Mrs. Clayton 2017.09.17. 11:59:19

@gabors: az elso talalat a guglin 430 dollar atlagos gyerektartas dobott fol az usaban, azt alapul veve, hogy ott nem ingyenes az egeszsegugy, meg nincs egesznapos ingyenes iskola es napkozi, tovabba hogy magyarorszagon amugy is kevesebbol elnek az emberek, szerintem a 200 dollar havonta egyaltalan nem gaz, mint ahogy te probalod beallitani.
Nekem itt uk-ban van egy ismerosom, akinek a gyerekenek az apja szinten 200 fontot fizet havonta, mert ennyire tellik a fizetesebol, ettol meg nem fereg az illeto, amugy tenyleg az.
Megjegyzem anno en is kb ilyen osszeget kaptam, amit teljesen nevetsegesnek talaltam, hiszen a ferjem sokkal tobbet is adhatott volna, mert korabban, mig egyutt eltunk lenyegesen tobbet koltottunk a gyerekekre. Akkortajt voltam mindenfele lehuzos kurva, aki a volt ferjevel akarja eltartatni magat meg hasonlok. Sot a magyarok hihetetlenul magas osszegnek iteltek a 200 dollar/gyerek havi gyerektartast. Nem hiszem, hogy van olyan osszeg, ami mind az erintetteket, mind a kivulallokat tokeletesen kielegitene egyebkent.

Matula néne 2017.09.17. 12:05:44

@Big Rock Candy Mountain: " Igen, ahogy most írta a férje háromszor jön látogatni, s ők is mennek ki néha. De örülök hogy írod újra...khm"

Nem értem, mit írtam újra??? Feltettem egy kérdést Móninak arra vonatkozóan, hogy-hogy itt élnek, hogy-hogy elszakította a gyermekét az apjától stb.stb..... erre Móni válaszolt is, hogy igen, így történt. Nem tudom párkapcsolatban élsz-e, van-e gyermeked, én igen. A családunk minden nap együtt van, közös programjaink, terveink, vágyaink, életünk van, a gyermekünket együtt neveljük stbstb. Ők 3 havonta látják egymást pár napra. A kérdésem erre vonatkozott, utána a válaszát tudomásul vettem, mivel konkrétan ki-ki döntéséhez közöm nincs. Mi a problémád?

Magyarország vs. USA mérlegre téve hááááát..... én próbálkoztam volna másik iskolával stb..... de ez az Ő élete, tiszteletben tartom. Azért is szoktam ritkán kommentelni, mert nem állhatom ezt a fajta erőszakosságot ami itt megy sokszor, a trágárságról nem is beszélve (bár ez rád nem vonatkozik). Remélem kielégítő választ adtam, és nem ragozzuk tovább.

gabors 2017.09.17. 12:06:46

@Bredpitt Monika: "
Ja, tényleg, Kafka volt az aki a férgekkel poénkodott, vagy nem? "

nem vagyok bolcsesz de a metamorfzist azert ismerem ... de az inkabb csak egy hernyo es nem fereg

de nem ettol kafkai a helyzeted ... :-((

Matula néne 2017.09.17. 12:08:25

@gabors: Értem hogy miről beszélsz, de erre a fajta trágár, "mocskos" beszédre akkor sem jogosít fel semmi, ha ezt kulturáltan leírtad volna, több haszna lett volna, így elsikkadt a lényeg.

Bredpitt Monika 2017.09.17. 12:09:21

@gabors: @Mrs. Clayton:

sok részlet hiányzik, például az, hogy én a 200-t akkor kértem tőle, amikor elkezdtem dolgozni, tavaly szeptemberben az amerikai választás előtt, és akkoriban 290 forintot ért egy dollárt, most kb 250 forint, ezért most például 250 dollárt küld nekem, amivel jobban járok,

amit Mrs Clayton ír (amit köszönök) nagyon is igaz, férjemnek például a fogorvos került 5000 dollárjába, amit ugyan részletekben fizet, de az is kiadás, amíg meg nem dolgoztam, mert próbáltam kitartani és találni egy legális állást ő tartott el minket, és az nem 200 dollár volt havonta,

de egyébként meg, ahogy írta már fent a dadus, akkor meg az volt a baja egyeseknek, hogy jaj, de könnyű neked, eltart az amerikai férjed, de nem volt könnyű, mert akkor nagyon szarul ment a spórolás, mert akkor is jött látogatóba rendszeresen,

én akkor sem értem, miért kellett így rárontani erre a 200 dollárra, ha már odaírtam, hogy én kértem ennyit, és mi jól elvagyunk ezzel,

az, hogy a nyaralást milyen nehéz kihozni magyar fizetésből meg , mint már mondtam, HA is ideírta, azért jegyeztem meg, hogy legyen egy ilyen poszt is,

Bredpitt Monika 2017.09.17. 12:10:24

@gabors: na, látod, a hernyó azért szebb szó lett volna

Csodabogár 2017.09.17. 12:30:11

@Bredpitt Monika: Azt lenne jó tudni, hogy mikor leszel ott. Hétfőtől péntekig, de hány órától meddig. Pl. 10-12 közt, vagy valami ilyesmi.

Bredpitt Monika 2017.09.17. 12:35:28

@Csodabogár: reggel kilencre megyek oda és úgy terveztem, hogy ott fogok állni délutánig, mondjuk 4-ig mintha egy munkanap lenne,

holnap egyébként lesz tüntetés is fél hatkor, ha jól emlékszem az Alkotmánybíróság épületénél,

Gulyás Márton, Vágó Gábor és Schilling Árpád védelmében szervezik a tüntetést,

Bredpitt Monika 2017.09.17. 12:41:40

@Csodabogár:

"A lázadás az esztelenség láttán születik meg, igazságtalan vagy érthetetlen helyzetben. Vak lendülete rendet követel a káoszban, egységet a tovaillanó, az eltűnő mélyén. Kiált, követel, azt akarja, szűnjön meg a botrány, és kőbe íródjék, ami eddig szüntelenül a homokba íródott."- Albert Camus

Most találtam Horgas Péter facebook oldalán és itt van a tüntetés színhelye is : 17.30 holnap , Falk Miksa utca 9.

www.facebook.com/peter.horgas.5

Horgas Péter a fuvolaművész, Horgas Eszter testvére egyébként.

svédnyugger 2017.09.17. 12:54:39

@gabors: tök igazad vagyon. Úgy tudom, hogy még házasok, s így ezen belül csakis magán megállapodásról lehet szó. A gyerektartást csak rossz szókincsem miatt írtam, mert nem tudom mi a helyes neve a házasság alatti közös teherviselésnek.

gabors 2017.09.17. 12:58:54

@Mrs. Clayton: "az elso talalat a guglin 430 dollar atlagos gyerektartas dobott fol az usaban, "

ez biztos igy is van ... mert a "szegenyek" kozott gyakoribb hogy 3 gyerek harom anya/apa !!! es ezek akik off the book dolgozonak

de most mar tudjuk hogy a posztolo nem valt le szoval a $200 nem gyerektartas ..

amugy csak NY allamot tudom ahol a minimum $25 havonta annak aki a szovetsegi minumum alatt keres 12K kb ... (vagy eleg gyakran csak feketen dolgozik) amugy mint ahogy mar irtam a brutto jovedelom 17% egy gyereknel.

amugy nekem a havi ebedem nem jon ki $200-bol ugy hogy fozok es naponta otthonrol viszem az ebedet a munkaba !!!

Ja es a gyerektartast nem az alapjan osztjak hogy eppen hol el a gyerek .. ja mama afganisztanba ment akkor biro nem fogja leszallitani $50-r mert OTT az is eleg !!!

fhdgy 2017.09.17. 13:05:28

@Bredpitt Monika: Tegnap írtad, hogy valamiben számítasz rám. Én olvastam a hozzászólásokat, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet,de nem találtam semmi továbbit.

fhdgy 2017.09.17. 13:08:26

A 200 USD dologban nem lehetne már lapozni?!

gabors 2017.09.17. 13:08:30

@Matula néne: "@gabors: Értem hogy miről beszélsz, de erre a fajta trágár, "mocskos" beszédre akkor sem jogosít fel semmi, "

tragar ??? az hogy valaki az eredeti poszt alapjan egy fereg ??? ez egy teljesen kulturalt szo ... mi gondod vele senkinek semmilyen felmenoit nem szidtam ... kb mi lett volna elfogadhatobb csuszo maszo ize ???

es most mar hogy azt is tudjuk hogy 3 havonta jar BP-re latogatoba (ami also hangon $1000 repjegy, talan ugyeskedkve 800-900) nem is kerdes hogy nem marad tobb penzse plane ha nem valami uber munkaja van amugy ez havi pluszz $300 !!!

Bredpitt Monika 2017.09.17. 13:13:44

@fhdgy: kint fogok állni a Parlamentnél jövő héten a Kossuth téren, ha van időd és kedved, gyere fel, csak lelki támogatás kell,

most beszéltem egy csajjal, akivel a tüntetéseken ismerkedtem meg, tőle tudom, hogy a téren az Alkotmány utca sarkán van az Agora Közös Ország Mozgalom, ezt jó tudni, mert oda be fogok húzódni néha az eső elől , írok majd még később

gabors 2017.09.17. 13:17:41

@Bredpitt Monika: "férjemnek például a fogorvos került 5000 dollárjába, amit ugyan részletekben fizet, de az is kiadás, amíg meg nem dolgoztam, mert próbáltam kitartani és találni egy legális állást ő tartott el minket, és az nem 200 dollár volt havonta, "

fogorvosi arakkal tisztaban vagyok nekunk erre van biztositas pont azert mert kurva draga tud lenni ha kell igy inkabb fizetek havonta kb $50-et ... es ha valami adodik akkor az nem csebbol megy ...

amugy ezt es a tobbit honnan tudta volna barki aki nem szemelyes ismerosod ...

csak tanacsolni tudom hogy ha posztolsz akkor ugy csinald hogy amit irsz kerek legyen ANNAK is aki amugy semmit nem tud rolad (szemelyesen) mert nagyon nem volt ertheto hogy mi volt a kozponti tema .. nekem bizony az anyagiak jottek at leginkabb az 500 dollart 5x ismetelted meg a posztban ...

Bredpitt Monika 2017.09.17. 13:23:10

@gabors: ok, de mint mondtam, amikor azt irtam, hogy küldi a pénzt és én abból élek, akkor meg én voltam a rossz, ő volt a nagyszerű amerikai gazdag férj, tök mindegy mit írok, én akkor sem fogok
senkit féregnek hívni......

peace, szerintem hagyjuk abba ezt, örülök, hogy megenyhültél végre

Bredpitt Monika 2017.09.17. 13:23:52

@kék madár: szia, jó látni, hogy visszatértél

Matula néne 2017.09.17. 13:34:27

@gabors: "tragar ???" Olvasd kérlek végig miket írtál, én nem arról az egy szóról beszélek csak... ma is és egyébként máskor is nagyon durván, sokszor ízléstelenül fogalmazol az én véleményem szerint. Nem megbántani akarlak, inkább csak felhívni a figyelmed, senki nem figyel így a mondandódra, még ha igazad is lenne adott esetben, csak egy jellemrajzot adsz magadról. Érdekes, amikor anno felbukkantál, abszolút nem emlékszem túlzó, erőszakos, ill. trágár kommentekre, csak az utóbbi talán egy-két hónapban (de ez nem biztos, mert úgy rohan az idő).... de az biztos, hogy kezdetekben nem így írtál.

élhetetlen 2017.09.17. 14:11:48

@tanato: „a ruszkiknak meg újdonság”. Nem biztos, hogy az újdonság kedvéért szoktak át ide (azért a Vörös tengert nem olyan könnyű megunni). Csak Egyiptomban is volt egy „rendszerváltás”.

Latcho Rom 2017.09.17. 14:13:10

@gabors: just let it go lecsóka.

Dikusz 2017.09.17. 14:25:18

@Latcho Drom: kaptam egy jegyet a MÜPA mai esti koncertjére. A műsor: Magdalena Kozena "Spanyol barokk dalok, és flamenco".
Jól-e jártam magam?

Latcho Rom 2017.09.17. 14:49:24

@Dikusz: most olvasom a facebookon, nem tudtam hogy volt egy magyar Miss Universe..

www.szombat.org/tortenelem/szepsegkiralyno-trianon-jelvennyel

Dikusz 2017.09.17. 16:46:28

@Csodabogár: Meglepetésként kaptam, aki adta, nem tud elmenni.

Dikusz 2017.09.17. 16:52:33

@Latcho Drom: én se tudtam, ahogy a fotót nézem, jogosan lett az.

Nem tudom erről, hogy ugrott be éppen az, hogy sokan meg azt nem tudják, hogy Magyarország nem csak 1954-ben volt labdarúgásban vb második, csak azt nem tudom miért nem hájpolják annyira (az okát nem tudom). Abban a csapatban sem voltak kevésbé rossz focisták...

Bredpitt Monika 2017.09.17. 18:06:59

@svédnyugger: köszi a hozzászólást

@Arthamyr: nekem nem az a bajom a kormánnyal, hogy kevés a fizetésem, sőt ebben a tekintetben ők léptek most és emeltek egy nagyot az enyémen is, nem tudom mi lenne most, ha nem ők lettek volna az elmúlt nyolc évben,

nem tudom mennyivel lennének jobbak, a nagy bajom velük, az, hogy pofátlanul röhögnek az arcodba és mondják, hogy mindent legálisan csinálunk (bocs, ha már válaszoltam egyszer)

Bredpitt Monika 2017.09.17. 18:14:47

@Turchi: köszi, hogy hozzászóltál és jó volt látni, hogy itt vagy

@Catgirl: jó, hogy írtál Ági, tudtam, hogy még valamit akartam, a te legutóbbi posztod elolvasni, de te még nálam is hosszabb posztokat írsz és legutóbb valamiért nem volt rá időm, na, a te utazásaid, azok nem a Balatonról szólnak, és engem nagyon vonzz egyrészt, másrészt meg kiráz a hideg a gondolattól, hogy milyen állatokba botlanék ott ,

én még egy mezei erdőben sem merek egyedül sétálni, még világos nappal sem, azóta mióta a Budakeszi Vadasparkban egy vaddisznó csorda majdnem megtámadott minket,

Bredpitt Monika 2017.09.17. 18:19:34

@P.Elliot: igen, az autóbérlés nem rossz ötlet egyébként, az olaszországi utazáshoz felmerült bennem, de a benzin sem lenne sokkal olcsóbb, úgy láttam, és igen, igazad van, nagyon naiv vagyok

@Nagy kámpics: végül kiderült, hogy vettek házat barátnőmék és most már lehet menni hozzájuk, a busz megfordult a fejemben nekem is, de valahogy a mostani buszbalesetek elveszik a kedvem,

elég beszari vagyok, ha közlekedésről van szó, de ha ki kell állni a Parlament elé......jaj, jaj, mi lesz itt még, Apukám jó fej, ma úgy búcsúztunk el egymástól: találkozunk a fogdában
(bocs, ha nem tudod miről van szó, mert nem olvastad végig a kommenteket)

Mrs. Clayton 2017.09.17. 18:25:04

@gabors: tevedsz ugyanis a gyerektartast alapvetoen ket korulmeny hatarozza meg, az egyik a szulok jovedelme a masik meg a gyerek meltanyos igenyei. En csak a magyar itelkezesi gyakorlatot ismerem, de meglepodnek, ha ugy a fejlett vilag nagy reszen ordito elteres lenne ebben.

Latcho Rom 2017.09.17. 19:42:40

@Mrs. Clayton: s arról mit tudsz mint jogász hogy egy elvált család esetében egy magyarországon élő személy mennyi eséllyel tudja behajtani a gyerektartást egy amerikában élő delikvenstől?

gabors 2017.09.17. 20:33:01

@Mrs. Clayton: En csak a magyar itelkezesi gyakorlatot ismerem, de meglepodnek, ha ugy a fejlett vilag nagy reszen ordito elteres lenne ebben. " INAL csak azert tudok reszleteket mert a kozvetlen kollegam (no) eppen valik es a ferje egy valodi fereg es semmit nem akar fizetni pedig egy vagyonos ketto jol is keres meg USA-hoz kepest .. na innen tudom hogy ezt allamonkent valtozo szabalyok vannak de mint irtam a NY allamban minimum van ami felett lehet egyezkedni de alatta nem ez pillanatnyilag 17% a brutto jovedelemre (akkor ha masik szulo kapja a teljes szuloi jogot) ... ezen belul aztan lehet egyezkedni hogy a gyerek melyik koltseget ki fizeti ha megosztott felugyelet van (shared custody) akkor akkor ezt valtoztatjak de ezen felul is sokmindent megitelhet itt a birosag (pl hogy nincs vege a gyerektartasnak ha a gyerek tovabb tanul es hasohlok)

a magyar gyakolatrol csak hallomasbol van fogalmam es amit halottam az ketsegbe ejto ..

itt pl NY-ban ha az apa nem fizet az allam visszavonhatja pl a jogositvanyat ... (nem lehet konnyen elbujni) ha jol tudom az allamok kolcsonosen betartattjak a gyerektartast szoval csak atkoltozni egy masik allamba nem oldja meg az ugyet ... kulfold mas (latcho drom) az huzos lehet ... ettol fel a kolleganom is mert a ferje British -(((

Mrs. Clayton 2017.09.17. 20:36:59

@gabors: Maggyarorszagon is van minimum meg maximum is. Aki nem fizet, siman a vegrehajto levonja a fizetesebol, ha eltitkolja, akkor meg mehet a bortonbe, mondjuk erre peldat nem tudodok, de elvileg megtortenhet. Ettol meg a szulok jovedelme es a gyerek meltanyolhato igenye lesz alap a gyerektartas megitelesekor.

blackhairlady 2017.09.17. 20:38:52

@gabors: Szegeny hagymat ekeztek allandoan, hogy mekkora troll, hat o hozzad kepest ipari tanulo volt.

Mrs. Clayton 2017.09.17. 20:39:07

@Latcho Drom: semmit, europaban egyszeru, mert van eu-s vegrehajtas

gabors 2017.09.17. 20:39:35

@Latcho Drom: : s arról mit tudsz mint jogász hogy egy elvált család esetében egy magyarországon élő személy mennyi eséllyel tudja behajtani a gyerektartást egy amerikában élő delikvenstől? "

erre van nemzetkozi egyezmeny az USA tagja ennek de sok orszag leszarja (sajnos) ... szoval az usa-ban nehezebb meguszni mint forditva ... (de ez csak elmelet persze)

kék madár 2017.09.17. 21:03:10

@Bredpitt Monika: :) sose tuntem el, csak tuntetoleg nem szoltam hozza, hehe

Shanarey 2017.09.17. 21:07:10

@Bredpitt Monika:

A Hévízi tó, nem forró, a szabadtéri részen 29 fokos, az épületek alatt, a közepén 34 fokos.

kék madár 2017.09.17. 21:08:41

@gabors: egyszer azt irtad, hogy 5 gyereked van, most akkor hany?

gabors 2017.09.17. 21:12:15

@blackhairlady: " Szegeny hagymat ekeztek allandoan, hogy mekkora troll, hat o hozzad kepest ipari tanulo volt. "

ez azert igy igen nagyvonalu ... nem zavar egyaltlaan ,,

De ha lehet en beidezem azt amire reflektalok .. Amit irtam az akkor volt amikor meg, posztolo szerint is, sok fontos reszlet hianyzott. Ha van blogja (nem tudom) de nem olvastam csak annyit tudtam a dologrol ami tegnap a HA-n megjelent. Es azzal kapcsolatban tovabbra sincs mas velemenyem. Lehetett volna ugy is megirni a tortenetet hogy az $500-t egyszer sem emliti (ott van 5x) sot annak sem sok ertelme volt ahogy a $200 doillar volt belevarrva a tortenetbe ... egyiknek sem volt koze a nyaralashoz ... (szerintem) maga a nyaralas leirasa es kepek jok gondolom nem lett volna 300+ komment ugy ... :-)

P.Elliot 2017.09.17. 21:14:34

@Bredpitt Monika: Igen, probalj autot berelni magyarorszagi nyaralashoz mert ott ott es akkor allsz meg amikor akarsz, nincs megkotve a kezed.
Ami a velencei utat illeti, ne felj a busztol, szorakoztato nezni a tajat es azert ritka a beleset, ritkabb mint egy szemelykocsival.
En voltam Velencebe busz tarsasuton, igazan klassz volt.

gabors 2017.09.17. 21:15:31

@kék madár: "@gabors: egyszer azt irtad, hogy 5 gyereked van, most akkor hany? "

vagy valakivel osszekeversz VAGY azt hogy valoban van 1 kutyank es 4 macskank gyerekek helyett ... de ha megtalalod a posztot idezd mar be ... hogy mi is volt a szovegkornyezet ...

nem szoktam ilyeneket irni meg viccbol sem

kék madár 2017.09.17. 21:24:03

@gabors: hat nem allok ugy az idovel, hogy rakeressek, de azert 10 percet ra fogok szanni.

gabors 2017.09.17. 21:40:56

@kék madár: "@gabors: hat nem allok ugy az idovel, hogy rakeressek, de azert 10 percet ra fogok szanni. "

erre gondolsz ??? mert akkor nem nekem van gondom a szovegertessel... :-))

" gabors 2017.07.11 23:54:00
@Bredpitt Monika: "ha a 27%ról beszéltek, akkor az a ti adótok is, amikor idejöttök látogatóba, " igy van szoval mi ugy fizetunk adot hogy semmilyen fizetesunk sincs (ott) csak annyit akartam(unk) mondani hogy a jovedelmi adot jol leszallitottak mig a forgalmi adot meg eszement magasra ... vagyis Te gondolom az osszes megkeresett "fizetesed" nagyjabol elkoltod vagyis a teljes egeszere fizeted az AFA-t aki meg a fizetesebol ugyan fizet 16%-ot de a megmardo nagy reszet nem (vagy nem Mo-on) kolti meg joval kevesebbet es akinek 5 gyereke van mint OV-nek meg jovedelm adot sem fizet talan "

gabors 2017.09.17. 21:48:10

@kék madár: ja lehet nem olvastad de ehhez a poszthoz kommnetelve pl nagyon direkt elmondtam hogy nincs gyerek mert nem lehetett (mint kiderult) meg arrol is van diskurzus hogy adoptalni vagy hasonlot es mint irtam mar tul oreg vagyok ehhez (szerintem) ez nem is volt olyan regen :-)

hataratkelo.blog.hu/2017/06/26/az_egesz_elet_egy_nagy_bindas?full_commentlist=1#c33298345

doktornoo 2017.09.17. 22:54:31

@puhacica:
Es skyscanner appban figyelest is be lehet allitani.

doktornoo 2017.09.17. 22:54:37

Monix, ezt valasztottad.

Aposom szavaival: aki felvette a kolompot, razza is.

Amugy pont hetvegen szembesultem azzal, hogy Budapesten ssomo minden olcsobb, mint videken. Szallas, kaja, ruha, ilyesmik.

gabors 2017.09.17. 23:05:02

@doktornoo: " Monix, ezt valasztottad.

Aposom szavaival: aki felvette a kolompot, razza is."

na vegre ..!!!

Dikusz 2017.09.17. 23:25:55

@gabors: már meg ne haragudj, és minden nagyvonalúság nélkül, de @blackhairlady:-nak meglehetősen igaza van. Nem egy posztra kihegyezve, hanem úgy általában...

gabors 2017.09.17. 23:32:03

@Dikusz: "@gabors: már meg ne haragudj, és minden nagyvonalúság nélkül, de @blackhairlady:-nak meglehetősen igaza van. Nem egy posztra kihegyezve, hanem úgy általában... "

nem gond, de blackhairlady, sem te nem irt semmi konkretumot .. hogy ugy altalaban mivel van a gondod amit irok/irtam vagy ahogy irom??? ..

Az hogy mit gondolsz rolam (vagy amit irok) nem tudom ertekelni de nem is haragszom en senkire (remelem te sem) elvesztegetett energia lenne.

gabors 2017.09.17. 23:36:35

@blackhairlady: " hat o hozzad kepest ipari tanulo volt. " mondtam en neki nem egyszer hogy lenne mit tanulnia tolem :-))) de nem vette jo neven ... neki stukker kellett meg haz az erdoben ... es mint "middle class" ment horgaszni ...

adg 2017.09.17. 23:39:56

@Dikusz: nem, ezt nem jol latod. Bocs. Gabor kommentjei teljesen jol illenek a ha elvarasaihoz, a blog szellemisegehez, latod, ott vannak szepen. Es ezzel nem csak o van igy, vannak itt mas mindentjobbantudo aggressziv okoskak, akik siman lepatkanyozzak, akinek mas a velemenye. Ez is belefer.

Az en kommentem sajnos rettenetesen durva volt, az ki lett veve, nagyon helyesen. Nem neveztem senkit feregnek (10-szer kulon kiemelve), patkanynak, fasznak, stb. Ertheto, hogy ki is lett torolve.

Igy megy ez...

Badeni lakos 2017.09.18. 00:12:56

...és a strandon leesik az állad, hogy milyen gyönyörű nők mászkálnak fel s alá bikiniben, tangában, vagy egy szál semmiben. nagyon szép a felhozatal. még mindig nagyon ott van :)
Nyaralni Megéri otthon! ;)

gabors 2017.09.18. 00:32:00

@adg: " teljesen jol illenek a ha elvarasaihoz, a blog szellemisegehez," mar bocs de ez igy elegge megalazo hogy szerinted en valami elvarasnak megfeleloen kommentelek ...

csak hogy tiszta legyen en mar 25 eve elfelejtettem azt hogy, azt mondjam vagy irjam amit barki "elvar" ..

Foleg az zavar a posztodban hogy, ha jol latom, a stilussal van most is a gond nem azzal amit irtam barkirol.. Mi is a gond azzal ha "fasznak" "feregnek" nevezek valakit vagy valamit amit valaki tett ?? En csak oszinten leirom hogy igy gondolom masok meg selyem papirban kuldik el az annyaba a masikat ... szeritem az gennyesebb (csak hogy meg ujabb "tragar" szot mutassak be itt)

gabors 2017.09.18. 00:44:03

@adg: " senkit feregnek (10-szer kulon kiemelve"

csak hogy tiszta legyen a helyzet pontosn 3x irtam le (a tobbi mas idezte vagy en ideztem mast ) mint mindig en idezem amivel gondolm van, szoval nekem semmi gondom vallalni amit irtam es meg is indolkoltam miert .. te meg itt belemkotsz valotlan hulyeseggel (de ez sem gond ... )

es negyedszer irtam le akkor amikor Monika Kafkaval akkart bolcseszkedni velem de mint megallapitottuk kozosen ott hernyorol volt szo nem feregrol (ez sem szamit de meg igy sem lenne 10)

szoval nem kene ennyire a felhokbe jarni, nezd meg magad CTRL-F nem egy komplikalt dolog ...

kék madár 2017.09.18. 02:58:38

@gabors: nem nem erre gondolok, gyerekekrol volt szo es annyira hatarozott velemenyed volt, hogy megkerdeztem van-e gyereked, mire azt irtad, hogy "van 5". Igy emlekszem. De nem kivanom bizonygatni, ez csak egy allitas. Ahogy elnezem, kapsz jobbrol balrol, nem hiszem hogy ezzel akarod az energiaid felorolni.

blackhairlady 2017.09.18. 03:24:36

@gabors: Attol hogy idezel valamit a kommentjeid meg nem lesznek kevesbe undoritoak.

P.Elliot 2017.09.18. 04:57:52

@kék madár: En nem emlekszem hogy Gabors 5 gyereket emlitett volna, sot, irta hogy 1 vagy 2 evig jartak kezelesre orvoshoz hogy gyerek lehessen de a felesegenek nem lehetett, nem sikerult, vilagosan emlekszem ra mert en kerdeztem meg tole hogy miert nem adoptaltak de azt mondta hogy addigra mar idosek lettek volna hozza, nem biztos hogy fel tudtak volna nevelni.

Ne szalljatok mar ra erre az emberre, / masra sem/, nem eleg ember elment mar? Senki szavat ne forgassatok ki, illetve ne vaditsatok be, irta amit irt, ez volt a velemenye, na es? Mindenkinek van egy velemenye , leirhatja, azert vagyunk itt hogy beszelgessunk, vitatkozzunk de ne marjuk el a masikat.
Nagyon varom hogy Digger ha kifujta magat ujra bekukkant mint ahogy Zolee is visszajott, mindkettot hianyoltam volna. Majd kozben aztan ki is bekulhetnek, / hallottatok Zolee es Digger/, ilyen jo baratok, minek kell is marakodni.
Szoval beket mindenkinek....

adg 2017.09.18. 05:20:50

@gabors: haha, nem kotottem beled. Ezert nem is linkeltem a kommentedet. HA sajatos moderalasi szokasan elmelkedtem eppen, pl a patkanyozas nem is toled van. Csak ez nem jott le neked sajnos, mert a magyar szovegertesi kepessegeid megkoptak a 27 ev alatt. De ugy latom, hogy ezt bunko, arrogans, alpari stilusoddal igyekszel ellensulyozni, tulajdonkeppen egy igazi bardolatlan gyoker vagy, aki siman kitalal barkirol barmit (mint a patkanyozos masik is), majd az alapjan elkezdi lehordani mindennek.

Gondolom nem baj, hogy ezt igy leirtam, oszinten igy gondolom, miert is lenne baj. Masok gennyes modon selyempapirba csomagoljak, de azt te nem szereted. Meg amugy sem erdekel masok velemenye, ugyhogy tok mindegy.

kék madár 2017.09.18. 06:58:57

@P.Elliot: szerintem Trump koraban eletveszelyes nem neven nevezni azt ami, es normalizalni a bullykat. Digger is az volt neha, gabors is el tud szallni, szerintem az a normalis, ha valakinek ez nem tetszik, megirja

Dikusz 2017.09.18. 07:05:59

@gabors: "te nem irt semmi konkretumot .. hogy ugy altalaban mivel van a gondod amit irok/irtam vagy ahogy irom??? .."

Akkor leírom én hogy látom: beszélgetünk, vitázunk egymással, néha elég fűszeresen beszólogatva. Aztán remélhetőleg némi odamondogatás után megbékélünk, és folytatjuk a párbeszédet egy másik poszt alatt, mintha mi sem történt volna.

Amire gondolok az az, hogy foggal-körömmel ragaszkodsz a véleményedhez, és mintha a beszélgetőpartner mondanivalóját, érvelését meg sem hallanád, ahogy mondod nem is érdekel. A szakmai kérdéseknél is úgy látom ugyanez van: ha helyes, ha nem, ragaszkodsz hozzá. Sőt ha többen írják ugyanazt, ami más mint te állítasz, és esetleg az a megoldás a jó, akkor is.

Nem vagyunk egyformák természetesen, ha én írnék valami sértőt mondjuk neked kedves személyről, és azt te kifogásolnád, akkor -különösen ha többen is szólnának nekem érte-, belátnám, hogy nincs igazam, és elnézést kérnék tőled. Nem ragaszkodnék csökönyösen hozzá, hogy de akkor is az, aminek neveztem, mert hiszen leírtad, hogy nem ismerem, nem valós az, amit írtam róla.

Külön, ismét kiemelem: nem szándékozlak megbántani se téged, se mást. Azt sem írom, hogy nem érdekel a véleményed, mert ha nem érdekelne, akkor nem válaszolnék.

Dikusz 2017.09.18. 07:24:05

@P.Elliot: egyetértek, békét mindenkinek.

Megszólítva érzem magam, reagálnék rá. Szerintem nem szálltunk rá, párbeszédbe elegyedtünk, hogy úgymondjam. Én konkrétan azt szeretném megmagyarázni -hiszen kérdezte- hogy mi az, ami nem tetszik a hozzászólásaiban. Ha eldurvul a vita, akkor úgyis szól HA, ha tetszik nekem, ha nem.

Amúgy nem gondolom, hogy@gabors: ezt annak venné, hogy elmarnám innen. Ha elege van a véleményemből, úgy gondolom, ezt meg is írja. Le fog ez csengeni ezen a poszton belül, csak nem lesz folyamatosan felemlegetve, remélem.

Czidlina Ildikó · http://igyutazunkmi.blog.hu/ 2017.09.18. 09:08:43

Kedves Móni! Én nagyon tudtam azonosulni az írásoddal ;)
Mögöttem ugyan nincsenek külföldi tapasztalatok, itthon próbálok víz fölött maradni, 33 év munkaviszony után hasonló havi összegből gazdálkodom, mint Te, csak mi hárman vagyunk...
Ennek köszönhetően évekig eszünkbe sem jutott a nyaralás, míg tavaly megráztam magam, és azt mondtam: elég!
Kerek szülinapom volt, és úgy döntöttem, jár nekem egy kis "luxus", pl. egy wellness hétvége a Balatonon. ( igyutazunkmi.blog.hu/2017/07/02/ez_mar_a_lemez_b_oldala )
Hát kiderült, hogy ez tényleg luxusnak számít, egy átlagos hazai fizetésből. Elmebaj! Ahogy te is mesélted.
Mi végül egy hazai hétvége árából Görögországban kötöttünk ki, és ma is azt mondom, nagyon jól tettem ;)

További ügyesen megoldott nyaralásokat kívánok nektek!

puhacica 2017.09.18. 10:42:21

@doktornoo: igen, de a hasznos, segito informaciora nem jott reakcio, szoval nekem mindegy, en tudom, hogyan kell olcson utazni. pedig jutna dragabbra is. :D
----
haborogni kell, kuzdeni es politizalni, az visz elore, a harc! hajra!

gabors 2017.09.18. 14:52:44

@kék madár: "... szerintem az a normalis, ha valakinek ez nem tetszik, megirja "

igy van ! teljesen egyetertek !

pont igy is teszek magam is

Demi78 2017.09.18. 15:14:10

Multkor voltunk FRben airbnb-zni Limoges mellett, kaptunk egy egesz hazikot, mosogep, tea, forro csoki, kavegep, babaetetoszek meg minden. Asszem valami alapkaja is be volt keszitve. Talan 180€ volt harom napra.
Illetve magyar boltokhoz csak annyit, hogy parom apja nemreg koltozott el Bp-rol fekete Zalaba (bocs az ottaniaktol). Meglatogattuk oket nyaron, elszaladtam a boltba olyan 5 ora korul. Sietnem kellett, mert 17:15kor bezart. Ugyan minek nyitva tartani estig. Mondjuk ellenben fel hatkor mar nyitva volt reggel. Furan neztek ram, amikor laktozmentes tejet kertem (nyilvan volt ra okom, nem reformkonyha cucc).
Viszont boldogon felvasaroltam az osszes teli fagyit, ami volt naluk. Sajnos mar nem olyan mint 30 eve...:(.

doktornoo 2017.09.18. 17:54:49

@Mrs. Clayton:
Latod, ez tok fura, mert nekem pont az jott le, hogy nem erezte magat jol.

Nigro notanda lapillo 2017.09.18. 17:55:40

@P.Elliot: kedves P.Elliot, szeretem a kommentjeidet, de ezt most különösen jó volt olvasni, köszönöm!
egy ideje kevesebbet jövök a blogra olvasni, mert ùgy éreztem elszabadultak az indulatok, leginkàbb néhàny régi motorosnàl.
ugyanakkor létezik néhàny random (?)"szent tehén" akinek semmit csak jót. Remek lenne ha visszabillenne ez az egyenlôtlenség. Itt felnôttek írogatnak, akik néha nem értenek egyet. Nem élet-halàl harc, csak egy blog.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 18:01:19

@adg: nekem is eltűnt egy hozzászólásom, ha ez megnyugtat, de megértem HA t, mert ha egymást ekéznénk folyamatosan, akkor tényleg süllyedne a blog színvonala,

először ezt én sem értettem meg, de most hogy hallom másoktól, mi megy más blogokon.....

na persze én nem láttam a te kivett kommented, de a féreg mégis itt maradt.....na jó, vár a haza

Bredpitt Monika 2017.09.19. 18:02:48

@Demi78: téli fagyi? úúúúú, most már nem tudnám megenni, gyerekként szerettem én is,

nekem a boci cukor volt a kedvencem, míg a dunakavics 3.50 ft volt, addig a lengyel karamellás cukor 15, sokáig kellett rá gyűjteni

Bredpitt Monika 2017.09.19. 18:05:49

@Czidlina Ildikó: a hosszú buszos utaktól nagyon ódzkodom, lesz második rész is, ami szintén rövid lett, de hát fogni kell a pénzt,

drukkolok nektek, hogy tudjatok még menni klassz helyekre, elolvastam , amit belinkeltél, én még nem jártam Görögországban

hárman ugyanennyi pénzből, az nem semmi, köszönöm, hogy elolvastad,

Bredpitt Monika 2017.09.21. 20:28:00

@Nagy kámpics: igen, buszra is gondoltam, es azota mar megvan hok laknak, baratnom kuldott kepeket, gyonyoru hely, menni szeretnenk meg az osszel, koszi a tippet

Bredpitt Monika 2018.07.04. 22:39:13

@Nagy kámpics: eltelt egy év de most reagálva újra a segítő szándékra, végül most fogok eljutni a barátnőmhöz Olaszországba, végül is nem busszal, ahogy javasoltad, hanem telekocsival,

üdv

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása