oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. augusztus 09. 06:30,  Lesz-e új bevándorlási törvény az USA-ban? 182 komment

2017. augusztus 09. 06:30 Határátkelő

Lesz-e új bevándorlási törvény az USA-ban?

Az amerikai bevándorlás eddig sem volt nagyon könnyű menet (sokan hosszan tudnának mesélni erről, volt már itt, a blogon is, aki meg is tette), ám ha a kongresszuson átmegy Donald Trump amerikai elnök új javaslata, akkor az eddigi rendszer elég jelentősen megváltozhat. Miután a téma érdekes, én viszont nem vagyok vízumszakértő, ezért megkértem a VisumWings csapatát, hogy írják meg, szakmai szemmel milyennek tűnik az új javaslata, és melyek lennének a legfontosabb változások.

egyesult_allamok_chicago_willis_tower.jpg

„Donald Trump a Fehér Ház Roosevelt termében – ami a nagy horderejű bejelentések színtere szokott lenni – augusztus 3-án ismertette a bevándorlás-politika változtatására született új törvény tervezetét. 

A törvényjavaslat alkotó két szenátor, Tom Cotton, Arkansasból és David Perdue, Georgiaból ismertette az általuk RAISE-nek (növekedés) nevezett törvényt, mely egy betűszó is egyben, The Reforming American Immigration for a Strong Economy jelentése Amerikai Bevándorlási Reformok egy Erős Gazdaságért. 

„Ez a törvényjavaslat demonstrálja az amerikai családokért való szenvedélyes küzdelmünket” - idézi az elnököt az amerikai sajtó. 

Mást valójában nem tesz, mint a Trumptól megszokott módon demonstrál. Társadalmi, gazdasági hordereje csekély. 

Nézzük részleteiben! 

Mit akar Trump?

A RAISE egyik célja, hogy a legális bevándorlók száma felére csökkenjen. A másik, egy pontozásos alapon működő rendszer, amely a kanadai és az ausztrál mintát követi. Ez érdem alapú, és olyan szisztéma, amely az aktív, konvertálható tudást helyezné előtérbe. 

Ez valóban differenciáltabb és talán kevesebb szubjektív elemet tartalmaz, mint a jelenlegi rendszer. Kitűnik belőle, hogy a magasan kvalifikált fiatal munkaerőnek kedvez, a sikeres, de idősebb jelentkezőkkel szemben. 

„Jelenleg bárki bejöhet az USA-ba, olyan emberek is, akik soha sem dolgoztak, bűnözők, bárki” – állítja Trump, de ez sem igaz! Ma is minden letelepedési vízumkérelemben igazolni kell a korábbi teljesítményeket, az erkölcsi fedhetetlenséget, a büntetlen előéletet. Ez utóbbi még a vízumlottó pályázóira is igaz.

A bevándorlási kvóta csökkentésének egyetlen igazi intézkedése az új törvényjavaslatban a GreenCard Lottó megszüntetése.  Ez valóban az alacsonyan képzett munkaerő beáramlását csökkentené. Évente 55.000 ember érkezik így, kisorsolva, legálisan, a „gazdaságilag alulreprezentált” országokból - ahogy a DOL, a Munkaügyi Minisztérium fogalmaz. 

A kiadott közleményekben szó sincs a többi vízumtípusról. A Zöldkártyához jutás vigaszágát – amelyre a legtöbb magyar reménykedő számíthat -  a folyamatos tartózkodást, munkavégzést biztosító vízumokat az új törvény nem is érinti. Cotton szenátor állítása tehát, hogy ez a tervezet most komoly csapás lesz a reménykedőkre, erős túlzás. 

A menekültstátuszt sem említik, illetve csak a politikai menekültek (refugees) számának csökkenéséről beszélnek. (Ez a választók előtt lengetett vörös posztó ott is működik.) A gazdasági menedékkérőkről (asylum), a velük kapcsolatos eljárásokról egy orgánum sem tesz említést. usa

Tényleg stratégiailag fontos?

A láncreakció szerű családegyesítés megszüntetése, hiába hirdeti Donald Trump, nem új elem! Már a jelenlegi szabályozók sem teszik lehetővé. Igaz, az új törvény tovább szűkítené ezeket a lehetőségeket. 

Ha figyelembe vesszük, hogy néhány százezer legális bevándorlóról van szó, egy 324 milliós országban, akkor kicsit fellengzősnek tűnnek Trump és a két szenátor szavai: hogy ez egy stratégiailag fontos törvény, amely majd helyreállítja az amerikai gazdaság stabilitását, amely megvédi majd az állampolgárok munkahelyeit, amelytől csökken majd a nyomor és emelkednek majd a munkabérek és amely az adófizetők sok milliárd dollárját fogja megspórolni, ha a RAISE sikeres lesz. 

Ha. 

Amerikában csak 4,4% a munkanélküliség, de 5.700.000 betöltetlen állás van. Ezekből a számokból kiderül, mekkora védelem az amerikai dolgozók elbocsátása ellen, ha körülbelül százezer legális bevándorlóval kevesebb érkezik évente. 

A közgazdászok ezzel együtt komolyan veszik a kérdést. Áprilisban már 1400 közgazdász fordult levélben Trump elnökhöz, hogy ne csökkentse a bevándorlók számát. 

A Washington Post júliusi körkérdésére pedig 18 közgazdász vállaszolt nagyjából egybehangzóan: a legális bevándorlás visszaszorítása eszement ötlet. A születési arányszám alacsony, II. világháború utáni „baby boomer nemzedék” most megy nyugdíjba. Számos ágazat küzd munkaerőhiánnyal. 

Trump tervezete tehát a szokásos populista tűzijátékainak egyike csak. Megvalósulásához keresztül kell nyomnia még a szenátuson, ami nem lesz egyszerű. 

Chuck Schumer a szenátus demokrata kisebbségének vezetője már jelezte: pártja nem fogja megszavazni az új törvényt. A republikánus szenátorok között sincs egyetértés. Sokan közülük máris ellenzik az új tervezetet. 

Az amerikai sajtó figyelmeztet arra is, hogy a hasonló törvénnyel jelentkező George Bush elnök javaslata is elbukott, mikor a szenátus elé került.

Nem valószínű, hogy Trumpék tervéből törvény lesz, de lehet, hogy néhány racionális korrekció talpon marad majd, de ez még a jövő zenéje... 

A pontrendszer

Az új pontrendszer szerint az ideális bevándorló 26 és 30 év közötti, amerikai diplomája, vagy doktorátusa van és perfekt angolja. Fizetési ajánlata van, amely háromszorosa az amerikai átlagjövedelemnek. Emellett nem árt, ha olimpiai bajnok, vagy Nobel-díjas! 

Életkor 

A munkaképes korúak élveznek elsőbbséget.

18-21 éves korig                                                                      6 pont

22-25 éves korig                                                                      8 pont

26-30 éves korig                                                                     10 pont

31-35 éves korig                                                                      8 pont

36-40 éves korig                                                                      6 pont

41-45 éves korig                                                                      4 pont

46-50 éves korig                                                                      2 pont

18 év alatt és 50 felett nem jár pont, de engedélyezett a kérelem beadása. 

Képzettség 

USA érettségi, vagy azzal egyenértékű külföldi érettségi          1 pont

Főiskolai diploma, külföldön szerzett                                          5 pont

Főiskolai diploma, USA-ban szerzett                                         6 pont

Egyetemi diploma, külföldön szerzett                                        7 pont

Egyetemi diploma, USA-ban szerzett                                        8 pont

Doktori végzettség, külföldön szerzett                                       10 pont

Doktori végzettség, az USA-ban szerzett vagy elfogadott         13 pont 

Angol nyelvtudás 

Szintfelmérő teszteken fogják az angol nyelvtudást mérni és pontozni.

60%-osnál alacsonyabb nyelvtudás                                           0 pont

60-80% között nyelvtudás                                                         6 pont      

80-90%-os nyelvtudás                                                              10 pont

90%-os nyelvtudás                                                                   11 pont

100%-os nyelvtudás                                                                 12 pont 

Állásajánlat 

Attól függően, hogy a zöldkártya kérelmezője milyen állásajánlattal rendelkezik valamely USA-beli munkáltatótól, szintén pontot kaphat. A pontozást ahhoz mérik majd, hogy a megajánlott fizetés, egy átlagjövedelem hányszorosát teszi ki abban az államban, ahol alkalmazni fogják. 

Ha a megajánlott bér az átlagjövedelem 150%-a, akkor               5 pont

200% esetén                                                                                  8 pont

300% esetén                                                                                  13 pont 

Különleges képességek 

Bónuszpontokat kaphatunk főként a nemzetközi szinten is igazolható különleges képességekért, különleges teljesítményekért. A rendszer 25 pontot ad annak, aki Nobel-díjjal, vagy azzal egyenértékű díjjal rendelkezik. 15 pontot ér majd egy olimpiai érem, vagy azzal összehasonlítható világversenyen szerzett eredmény. 

Befektetők 

A tervezet felszámolná a külföldi befektetők EB-5-ös vízumkategóriáját, amelyet Donald Trump vejének családja is használt ingatlanberuházásai során.

Ha a kérelmező 1,35 millió $-t fektet be az USA-ban egy „új kereskedelmi vállalkozásba”, akkor 6 pontot kap. Ha a befektetés 1,8 millió$, akkor a pontok száma felmegy egészen 12-ig! 

Családtagok 

Tovább bonyolítja a számítást, ha a kérelmező családtagot is visz magával. A jelentkezők egymással állnak versenyben, a 140.000 legmagasabb pontszámot elnyert jelölt kaphat majd Zöldkártyát. Ez a szám jelenleg is ennyi.

...és már a jelentkezéshez is 30 pont szükséges!” 

HÍRMONDÓ 

Irány Skandinávia! 

Nem árulunk zsákbamacskát, mára elsősorban skandináviai munkalehetőségeket gyűjtöttünk össze Dániától Izlandon át Svédországig, de azért a biztonság kedvéért befigyelt egy németországi ajánlat is. 

A magyarok nélkül tárgyalnak az EU jövőjéről 

Méghozzá nem is akárki, hanem Ausztria, Szlovákia, Csehország, akikhez ezúttal a francia köztársasági elnök is csatlakozik. Aki kimarad, az lemarad? 

Kőkemény bevándorlólét Nagy-Britanniában 

A Brexit miatt gyorsul az infláció, amely megállította az életszínvonal növekedésének lendületét Nagy-Britanniában – ahol egyébként hatalmas különbségek vannak a keresetekben. 

Egyre több az elégedetlen brit szavazó 

Felmérések szerint a brit szavazók 61 százaléka nincs kibékülve Theresa May konzervatív kormányának tárgyalási stratégiájával a Brexit során. Mi több, csak minden harmadik gondolja úgy, hogy a miniszterelnök képes lesz értelmes megállapodásra az Európai Unióval. 

A szlovákok is ráfaragnak 

Szlovákiában is marad az eladósodás, legalábbis ha az ingatlanpiacot nézzük, hiszen a lakások ára gyorsabban nő, mint a bérek színvonala.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vízum Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3812728194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs. Clayton 2017.08.09. 17:00:52

@Csodabogár: az eredeti sem irt mast, egyszeruen a magyar halottkem meg az altala folytatott tevekenyseg tok mas mint egy angol. A kommenttarsak meg nem latnak ki a dobozbol es az altaluk ismert magyar rendszer szerint elkezdtek ertelmezni az olvasottakat, melynek kocetkezteben tevesmegallapitasojra jutottak.

Herr Géza 2017.08.09. 17:01:11

@Mrs. Clayton: Thx. Első nekifutásra meg is találtam, hogy miért volt nekem fura a "halottkém szerint" kitétel: "It is also about how someone died, not why he or she died. "
Aztán majd még olvasom tovább... :)

Herr Géza 2017.08.09. 17:02:27

@Mrs. Clayton: Magyarországon nincs halottkém régóta. Sőt Anglián kívül Európában sem.

nyuszigonosz 2017.08.09. 17:04:21

@M. Péter: Igen, mint ahogy írtam.

A kincseket nem írtam, azt tényleg nem tudtam, kösz az infót.

DieNanny CH 2017.08.09. 17:05:24

@Mrs. Clayton:

Nekem a halottkémről az NCIS-beli Ducky jut eszembe, akinek csupán orvosi végzettsége van, jogi nincs. De, persze, az csak egy sorozat, valamint amerikai.
Valószínűleg tévedek.

Mrs. Clayton 2017.08.09. 17:15:11

@Herr Géza: szuper, akkor lapozz le az inquestig

Mrs. Clayton 2017.08.09. 17:17:04

@DieNanny CH: nem lattam azt a sorozatot, de aki igen gondolom jobban megertettem hogy mirol szolt a cikk

puhacica 2017.08.09. 17:24:51

@Mrs. Clayton: nezd, en nem olvastam az eredeti cikket. miutan linkelted, akkor sem. magyarul ez egy nagyon felresikerult forditas, ismerosom hozzaszolasat olvastam az index cikk alatt, illetve sokak reakciojat, nem en vagyok az egyetlen, aki szembemegy a forgalommal. ezert irtam legeloszor is, hogy ujsagiras... bors...

M. Péter 2017.08.09. 17:30:38

@somlobodog: Van elég sok 17 éves, akinek szemülveg kell.

SzZoole 2017.08.09. 17:46:57

Akkor aki évek óta a UK területen él és nem fizetett tax-ot/NI-t,azt felszólítja az HMRC, hogy miért nem fizet és ha nem tudja kellőképpen igazolni, azt ki fogjak penderiteni ?

shakti rom 2017.08.09. 17:47:00

@Nagy kámpics:

Ez viszont nagyon bejött..(perlman book sux)

“I WAS ASLEEP WHEN HE DIED. I HAD CALLED THE HOSPITAL to say one more good night, but he had gone under, beneath layers of morphine. I held the receiver and listened to his labored breathing through the phone, knowing I would never hear him again.
Later I quietly straightened my things, my notebook and fountain pen. The cobalt inkwell that had been his. My Persian cup, my purple heart, a tray of baby teeth. I slowly ascended the stairs, counting them, fourteen of them, one after another. I drew the blanket over the baby in her crib, kissed my son as he slept, then lay down beside my husband and said my prayers. He is still alive, I remember whispering. Then I slept.

I awoke early, and as I descended the stairs I knew that he was dead. All was still save the sound of the television that had been left on in the night. An arts channel was on. An opera was playing. I was drawn to the screen as Tosca declared, with power and sorrow, her passion for the painter Cavaradossi. It was a cold March morning and I put on my sweater."

Csodabogár 2017.08.09. 17:50:28

@gabors: Itthon csináltam. Speciálisan ezt a labort, csak az állami nemibeteg gondozóban lehetett megcsináltatni. A többi vizsgálatra is egy privát intézmény volt csak kijelölve, de az nem is érdekes. Nekem megalázó volt a szifilisz és társai feltételezés 72 évesen. Nem mellesleg pl. 2 állampolgárságot is szereztem ilyen cirkusz nélkül. Dolgozni, végleg letelepedni eszembe se jutott az USA-ban. Simán undorítónak tartottam az egész procedurát.

Csodabogár 2017.08.09. 17:54:45

@shakti rom: Persze, hogy volt, csak te megint pecáztál.:-)
Egyébként nem értem, ha valaki magyar utlevelet akar és nem győzi kivárni a kinti ügyintézést, miért nem ugrik haza néhány napra. Pont Kolozsvár? Az illető nyilván nem hazai magyar volt. Mindegy, majd jövőre szavazhat itthon.:-(((

Mrs. Clayton 2017.08.09. 18:05:22

@puhacica: Hat akkor en vagyok a helikopter, bar visszanezve az eredeti cikket a halottkemtol annyi csak az idezet hogy az anya nagyon felt a hatosagoktol, majd vesszo es ugy folytatodik hogy talan a toluk kapott level remithette meg. De egyebkent se nem gyilkossag se nem ongyilkossag a vege, mert a jelenleg ismert adatokbol gondolom nem allapithato meg, vagyis a halottkem nem tudta egyertelmuen kijelenteni, hogy ongyilkos lett. Mondjuk ez inkabb a problemas, mert magyarul igy hoztak le.

Shanarey 2017.08.09. 18:13:47

Erről a posztról csak annyit, hogy ezen a teszten Trump sem menne át, ha bevándorló lenne.

Kis magyar görbetükör egy Despacitó paródiában:

www.youtube.com/watch?v=UC7q7lR5kIs

Herr Géza 2017.08.09. 18:15:58

@Mrs. Clayton: Oké, és most? Áruld el nekem légy szíves, hol szerepel a coroner kompetenciái között, hogy mint a konkrét példában, egy öngyilkosság oka után nyomozzon? Pláne arról nyilatkozzon...
Tudod, én nem beszélni rendesen angolt.... :)))
Az azért még nekem is megvan, hogy ebben sem szerepel ilyesmi: "An inquest is a fact-finding inquiry to establish who has died, how, when and where the death occurred."
Továbbra is ott tartok, hogy a konklúzió csakis a sajtó ferdítése. És hogy félreértés ne essék, pusztán ezt vitatom :
"Az eredeti cikk irja, hogy a halottkem ezt allapitotta meg, hogy a no felt a hazatoloncolastol, ezert lett ongyilkos. Mit kellene irniuk? A halottkem dolga eldonteni, hogy miert es hogyan kovetkezett be a halal. O ezt megallapitotta. Mindegy..."
Nos, a "miért" nem az ő dolga.

Ezért meg kár volt: "A kommenttarsak meg nem latnak ki a dobozbol es az altaluk ismert magyar rendszer szerint elkezdtek ertelmezni az olvasottakat, melynek kocetkezteben tevesmegallapitasojra jutottak."

shakti rom 2017.08.09. 18:17:01

@Csodabogár: talán mert nem futja miután kipengette a lakbért, megélhetést.
Bogi..megint a saját brifkódból indulsz ki :)

Herr Géza 2017.08.09. 18:17:57

@Mrs. Clayton: Akkor mi meg miről is vitatkoztunk???? :))))

Mrs. Clayton 2017.08.09. 18:21:41

@Herr Géza: en nem vitatkoztam eddig sem, arrol beszelgettunk, hogy mi a halottkem meg ilyenek, nem?

zoldzeller 2017.08.09. 18:25:54

@Csodabogár:egy fillerembe se kerult, se a ferjemnek. A munkahelyunk szo nelkul fizette. Egyetem utan egy ev munkavallaloi vizum lejarta elott elkezdtek intezni, kb 6 honappal kesobb a kezemben volt a zoldkartya. 5 evvel kesobb az allampolgarsagot mar sajat zsebbol fizettuk.
Amugy a munkavallaloi vizum kb $12,000 korul volt.
Megalazo? Ezt nem is ertem, egy vervetel, amibol a szifilisz csak egy teszt a sok kozul egy teljesen normalis orvosi rendeloben. Masreszt szerintem a vervetelkor a nover nem is tudta, hogy mire fognak szurni, csak vert vett es rahuzta a szamkodot.

Mrs. Clayton 2017.08.09. 18:26:35

@Herr Géza: hat nem en mondtam h ne mar h orvos meg jogasz is kell lennie az min 12 ev. De valoban jobban odafigyelve az eredeti cikkre csak az volt idezojelben a halottkemtol, hogy fel a hatosagoktol, es azt hogy emiatt omolhatott ossze mar csak az ujsagiro tette hozza. Mondjuk aljas trukk, mert amikor eloszor ranezel, akkor ugy latszik mintha az egeszet o mondana, igaz felteteles modban. De az utolso idezet tenyleg egyertelmuve tette h se gyilkossagot se ongyilkossagot nem allapitott meg, felteszem mert nem volt egyikre se egyertelmu bizonyitek. Ettol fuggetlenul tenyleg valoszinu, hogy emiatt akasztotta fel magat. Mondjuk nem is azert szoktak, mert olyan rozsasak a kilatasaik az embereknek. Igaz mintha Popper Peter mondta volna, hogy pedig az am a valami, ha akkor kovetsz el ongyilkossagot, ha minden szuper.

Herr Géza 2017.08.09. 18:51:11

@Mrs. Clayton: Ismered az online "sajtó" jellemző trükkjeit, nem?
Főcím kb. ilyesmi: "Ezt a hibát ne kövessük el semmiképpen ebben az esetben!!"
Alatta egy link egy videóhoz, amiben semmitmondó képek alatt egy narrátor elmagyarázza, hogy ha uszodába megyünk ne szarjunk a vízbe, mert abból biza baj lehet... :)))))))
Ha az a cím, hogy "Ne szarj az uszoda vizébe!", rákattint valaki is? Nem. A" titokzatos" cím azonban generálja a kattintásokat garantáltan. :D És a legszörnyűbb, hogy aztán ezeket még sokan meg is osztják.... :))))

Herr Géza 2017.08.09. 18:52:59

@Herr Géza: Ja, a lényeget kihagytam, a videó előtt értelemszerűen meg kell nézned egy átugorhatatlan reklámot...

Csodabogár 2017.08.09. 19:10:47

@shakti rom: Ne mond már! Kolozsvárra olcsóbb utazni?

Csodabogár 2017.08.09. 19:13:27

@zoldzeller: Írtam már, hogy se dolgozni se letelepedni nem akartam Amerikába.
De mindegy. Mindenki máshogy reagál dolgokra. nekem már a koromnál fogva is nem csak megalázó volt hanem számomra vérlázító. Miért csináltam? Mert az Embernek nagy kedve volt hozzá, miután ott élt 45 évet.

zoldzeller 2017.08.09. 19:17:01

@Demi78: a gyerekeimnek megcsinaltattam a magyar szuletesi anyakonyvi kivonatot, dobbenetes osszeget hagytunk az allami fordito irodanal. Magyar utlevelet nem is kertunk. Lejart a magyar utlevelem es nem tervezek ujat kerni. Egesz egyszeruen nem er nekem az egesz annyit, hogy megegyszer megkuzdjek a magyar burokraciaval.
Az egesz annak a tukreben erdekes, hogy mikor beadtam a zoldkartya kerelemhez a sajat oltasi kiskonyvemet, leforditottam en magam, hogy milyen oltasok vannak benne, es alairtam. Es elfogadtak.

nyuszigonosz 2017.08.09. 19:29:56

@Shanarey:
Jé, ez egy nagyon jó paródia. :-)
A sajnos csak az, hogy bizony van ilyen.

zoldzeller 2017.08.09. 19:35:58

@Csodabogár: de miert kell egy olyan orszagban elni 45 evig amit nem szeret?

gabors 2017.08.09. 20:12:16

@shakti rom: "ugyan, a rasszért nem jár se plusz se mínusz kvóta ha minden más kritéria megfelel: age, occupation, language(s) errefelé..az ausszi szisztémát nem ismerem...

Az megint más kérdés hogy a "jenki" trampli hogy fogja ezt interpretálni.."

Lehet nem volt elegge ertheto ... a csalad-egyesitesen alapulo bevandorlast akarjak jelentosen korlatozni mert mint irtam mindenfele "nem feher europaiaknak" kedvezo az elmult kb 30 evben (pedig eredetileg arr talaltak ki hogy az akkor meg nemreg jott feherek hozzak a szukebb tagabb csaldjukat europababo) ezt amugy nyiltan mondjak is az alt-right oldalakon, meg a volt alelnok is eloadta hogy Dunkin-Donats-ban nem tud rendelni semmit (rasszista vicc a bangladeshiekrol ) ....

gabors 2017.08.09. 20:25:18

@shakti rom: Nekem NYC-i konzulatuson a magyar utlevel kevesebb mint 2 het alatt megvolt (idopontra sem kellet ennel tobbet varni) igaz ez 2016 elejen .. .persze az akkori utlevelem meg ervenyes volt 6 honapig .. de a 2000-evek elejen en is belefutottam egy majdnem 6 honapos varakozasba ... azota kezdem 6 honappal a lejarat elott igenyelni.

Ja az usa utlevel pontosan 10 nap alatt jott meg postan a kerelem postara adasa utan (ket hetet igertek)

kék madár 2017.08.09. 20:35:56

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: ha apukamtol orokoltem volna par szaz millio dollart, mint ő, es egy hozza hasonlo pszichopata lennek azert par honap alatt behoznam ezt a tuskot.

Egyebkent meglepodtem volna, ha nem veszed vedelmedbe, egy szinten vagytok.

VisumWings Team 2017.08.09. 20:39:33

@Csodabogár: A procedúra valóban nem olcsó., de a megalázó elemek és a drága tévedések kikerülhetőek.

VisumWings Team 2017.08.09. 20:39:37

@arncht: Ennek sokszor a tájékozatlanság az oka. Sokan nem is gondolnak rá, hogy van hivatalos, legális és reális módja az USA-ba településnek,kivándorlásnak.

somlobodog 2017.08.09. 20:39:48

@M. Péter: na ne b*assz. Ahogy vannak szifiliszes 72 évesek is feltehetően. Köszi a pontosítást:))

IT Knight 2017.08.09. 20:39:55

Nem unalmas még a liberók károgása Trump kapcsán?

Alapvetően pozitív dolgokat csinál, bár a kommunikációja egy kicsit amatőr. Vagy csak megszoktuk a képmutató politikusok PR stábjai által kreált üzeneteket és ezért furcsa őszinteséget látni egy elnöktől?

VisumWings Team 2017.08.09. 20:40:10

@gabors: Tökéletesen pontos .Mi is így látjuk.

gabors 2017.08.09. 20:45:24

@Mrs. Clayton: "zor ranezel, akkor ugy latszik mintha az egeszet o mondana, igaz felteteles modban. De az utolso idezet tenyleg egyertelmuve tette h se gyilkossagot se ongyilkossagot nem allapitott meg, felteszem mert nem volt egyikre se egyertelmu bizonyitek. " szerintem nem azert mondja olvasd el ujra azt "probalja" mondani hogy ongyilkossagot azert nem kovethette el mert nem volt teljesen a jozen eszenel

ezt mondja a coroner (eredetiben is idezojelek kozott van)
"but I’m not content she thought that while in a rational frame of mind.” a "that" itt a cselekedetre utal ami a no halahoz vezetett ... en nem tudom mi a legalis definicioja az ongyilkossagnak a UK-ban de lehet hogy tudatos cselekedetnek kell lenni ...

pl. valaki tuladagol valamit arra sem fogjak tudni biztosan mondani hogy ongyilkossag volt mert nem biztos hogy tudatosan meg akart volna halni pont ezt mondja a coroner az utolso bekezdesben (lasd meg pl Winehouse senki nem "TUDJA BIZTOAN" )

gabors 2017.08.09. 20:51:27

@VisumWings Team: "Tökéletesen pontos ."

Melyik resze ? a tortenelmi "attekintes" vagy a "joslat" resze mert nem mindegy :-)

"Mi is így látjuk. "

Huh, mar kiralyok is irnak ide ?? vagy mi ez a "MI"

Ez kb ugy hangzik mikor Trump elso szam 3-dik szemelyben beszelt sajat magarol a New York Time's felvetelen mikozben sarba dongolta Jeff Session-t :-)

Mrs. Clayton 2017.08.09. 20:53:03

@gabors: ezt nem tudom en se, abban igazad lehet, hogy sokan eloszor csak a figyelmet akarjak felhivni arra, hogy problemajuk, de nincs szandekuk meghalni azonnal, ezert pl ugy intezik, hogy azert idoben megtalalhassak oket. Ettol fuggetlenul szerencsetlen asszony tenyleg sajat kezevel vetett veget az eletenek, akarva vagy akaratlanul, mar nem fog kiderulni.

kék madár 2017.08.09. 20:54:58

@Csodabogár:
nekem semmi megalazo nem volt az orvosi vizsgalatokban, szerintem Amerikaban Trump elott senkit nem akartak es szoktak volt alazni.
De ha a hivatalos szervek altalali alazas a tema, ezeket tudom peldanak felsorolni veletlenszeruen:
- amikor a rendor Magyarorszagon "rutinszeruen" igazoltatott ugy atlag evente 3-szor (ilyen Amerikaban nem letezik)
- amikor beleptem a hataron es a vamvizsgalaton
- amikor az ellenor a buszon nem fogadta el a diakigazolvanyomat, mert szerinte hamisitvany es lelokdosott a buszrol
- amikor a bankba 8-adszor mentem be a papirokkal a szocpolert, es kioktattak, hogy meg mindig nem hoztam az osszes papirt aminek a listajat meg mindig nem adtak oda
- amikor a korhazban a haldoklo rokonaimmal kapcsolatban csak annyit mondtak, hogy nem vagyok kozvetlen hozzatartozo (i.e. gyerek) es nem kotelesek semmire es
- amikor egy bankban a biztonsagi orrel vitettek ki, mert ket egymas utani alairasom nem volt eleg hasonlo es csalassal es visszaelessel gyanusitottak, amikor szamlat akartam nyitni
folytathatnam meg napokig, ezzel szemben Amerikaban nem emlekszem mivel alaztak meg engem a hivatalokban, a hataron, korhazban, stb.

kék madár 2017.08.09. 20:57:32

@IT Knight:
"Alapvetően pozitív dolgokat csinál"
egyet tudnal mondani?

kék madár 2017.08.09. 20:58:58

@IT Knight: azt hadd kerdezzem meg, hogy neked igy 39 fokban Pesten mennyire jon be Trumpnak az az allitasa, hogy nincs globalis felmelegedes, a tudosok hazudnak es hajra szen meg olaj?

zoldzeller 2017.08.09. 21:03:09

@IT Knight: marmint mire gondolsz? Eddig mit sikerult megvalositani azok kozul amit megigert a kampanyban? Azon tul, hogy bejelentette kilep a parizsi egyezmenybol.

kék madár 2017.08.09. 21:14:40

@zoldzeller: szerintem nem gondol semmire, Trump fanek nem szoktak, ok csak igy erzesbol ervelnek

shakti rom 2017.08.09. 21:45:54

Köszönöm tesó a bowie képet )

gabors 2017.08.09. 21:50:41

@VisumWings Team: " A procedúra valóban nem olcsó.," tokkal vonoval $1000 max

(persze csak akkor ha minden valos, nem kell semmit ugyveddel elsimitani mer az mar tenyleg koltseges) ....

Manapsag az informaciokhoz ugyvedek nelkul is hozza lehet jutni mindent pontosan meg lehet talalni az interneten persze ehhez megfelelo angol tudas ertelmi kepesseg es valami ido kell akinek ezek kozul az egyik nincs meg annak koltseges ugyvedre lesz szukseg (ha szerencseje van akkor tisztessegessel akad ossze de ez nagyo lutri....)

En az Adjustment of Status-tol a Naturalization-ig az osszes kerelmet magam inteztem. Egyszer egy aprosg hianyzott (illetve nem tudtam hogy az adott igazolas ido korlatos de az sem volt gond). Vagyis nem megoldhatatlan ...

shakti rom 2017.08.09. 21:51:37

@IT Knight: megy a levesbe nemsoká, ha károgunk ha nem..

Hallottad a ma hajnali Fbi házkutatásokat?

FBI, CIA, NSA is libero sorosécesz?

somlobodog 2017.08.09. 22:02:15

@kék madár: csak egy troll. Fogalma sincs arról itt mi történik. Se máshol. Angliahoz is szokott érteni. Biztos ő is a ny timest a cnnt ne adj isten a fox newst nézi eredeti angolul és onnan ítéli meg trump eredményeit. Szánalmas szegenyke

SzZoole 2017.08.09. 22:07:25

Please attend!
DO NOT FEED THE TROLL !!!

zoldzeller 2017.08.09. 22:08:24

@gabors: na jo, de ez csak akkor igaz ha hazassagon keresztul erkezel. Employmenten keresztul sokkal osszetettebb.

Csodabogár 2017.08.09. 22:23:09

@gabors: Házasságról nem volt szó. Nekem saját jövedelmem van, azt ha kérték volna igazoltam is volna, de gondolom meg is adtam. Jogosítványom ezer éve volt már és nem akartam már vezetni.
Őszintén szólva nem emlékszem már mi mindent kértek, csak, hogy a végén egy köteg papir volt. Állandóan újabb és újabb papírok kellettek. Én már meg se néztem, nem is akartam már semmit. Ember tárgyalt velük, kitöltötte a papirokat én meg aláírtam. Házasság nem volt és már nem is lesz, minek. Én csak egyszer mentem férjhez és sajnos már 22 éve özvegy vagyok.
Leginkább azon voltam felháborodva, hogy velem ekkora cirkuszt csinálnak, miközben kint az illegális magyarokkal Dunát lehet rekeszteni. De mindegy, elmúlt, már soha többet nem fogok Amerikába menni.Utolsó utunkon már az Ember is kiborult, mert őt is agyon faggatták a valódi amerikai útlevele ellenére is, hogy volt az elmúlt 6 hónapban meg ilyesmi. Nekem a szabad országról kicsit mások a fogalmaim. Tőlem minden alkalommal az összes ujjaimról vettek ujjlenyomatot + "nézzen a kamerába". Elég sokat utazgattam életemben és nem voltam ilyen bánásmódhoz szokva, kivéve a Kádár kori haza látogatásokat.

Csodabogár 2017.08.09. 22:29:32

@zoldzeller: Ki mondta, hogy ő nem szeretett? Én meg nem éltem ott.

kék madár 2017.08.09. 22:36:43

@Csodabogár: milyen cimen kertel zold kartyat, akkor teljesen meg vagyok zavarodva, nem felesegkent?

zoldzeller 2017.08.09. 22:41:34

@Csodabogár: Akkor viszont nem ertem mi alapjan minositesz egy egez orszagot ahol ezek szerint turstaskodtal, de sose eltel.

Mindig meglep mikor emberek minositenek dolgokat. Mikor azt hallom valakitol, hogy o sose tudna Azsiaban elni, mert mar jart Azsiaban es tudja milyen. Mi van?
Vagy ha en azt mondanam, hogy nem tudnek Europaban elni. Magyarorszagon valoszinuleg nem ereznem jol magam, de azt hiszem Hollandiaban igen.
Ahogy itt is. Kansas valoszinuleg nem a nekem valo allam, de azt ahol elek azt bizony elegge szeretem.

kék madár 2017.08.09. 23:01:36

@zoldzeller: Mennyi idot eltel Kansasban? Hogy mered minositeni!!!!??? :)

zoldzeller 2017.08.09. 23:09:40

@kék madár: ez igaz, mert csak atutaztam rajta.
Amugy az elmult x evben arra jottem ra, hogy (en legalabbis ugy mukodok), hogy ott ahol ertelmes dolgom van altalaban jol tudom erezni magam es elni is tudnek.
Az nem zavar amugy ha valaki azt mondja, hogy nem tudna Arizonaban elni, mert utalja a sivatagot, vagy Svedorszagban, mert ott fel evig sotet van, ezt ertem.
A minositest nem szeretem, peldaul hogy Arizona sivatag szoval ott minden szar, mert ez nem igaz es nagyon serto annak aki ott boldogan el.

kék madár 2017.08.09. 23:12:41

@zoldzeller:
en az alapjan azert merek minositeni, hogy Phoenixben evi 100 napon at 40+ fok van, es ott nem kene varosnak lennie, de lehet, hogy csak en nem birom a meleget.

zoldzeller 2017.08.09. 23:28:01

@kék madár: nahat, viszont milyen szep nagy hazak vannak Phoenixben medencevel. :)

zoldzeller 2017.08.09. 23:34:56

@kék madár: de a meleget en se szeretem, se a sivatagot, se a szaraz levegot. En az esot, kodot es hideget szeretem;)

kék madár 2017.08.09. 23:45:45

@zoldzeller: en is az esot, kodot es hideget szeretem. Itt fejezzuk be mielott meg osszeveszunk.

zoldzeller 2017.08.09. 23:57:59

@kék madár: del kaliforniaban elsz ugye? ;)) Csak az esorol es kodrol jut eszembe....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.10. 01:32:16

@shakti rom: haha, Justin, the hero, aki megallitja Eszak-Koreat :) egy ici-picit elfogult ez a cikk talan :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.10. 01:36:24

@shakti rom: az, hogy egy bebortonzott lelkipasztor visszakapta a szabadsagat, szep diplomaciai munka, de valoszinuleg a nuklearis problema ezzel meg nem oldodott meg :)

kék madár 2017.08.10. 01:38:19

@Zsuzsi65: meg ha hulla reszeg lenne is inkabb a Trudeaura biznam az eletem, mint a Trumpra

shakti rom 2017.08.10. 01:49:04

@Zsuzsi65: Reméljük hogy a trampli által IS felheccelt másik idióta lecsillapodik kicsit a lazább, fire nélküli canuck külpolitikusok közbenjárása miatt...

gabors 2017.08.10. 02:04:54

@IT Knight: "Alapvetően pozitív dolgokat csinál, " mondjal barmit amit Trump valoban csinalt nem csak hazudta hogy csinalta ... mer az hogy atnevezett nehany tucat postat az nem szamit ..... egyelore azonkivul hogy egy szuper konzervativ fobirot kinevezet SEMMI figyelemre meltot nem csinalt ..

ha arra gondolsz hogy a kabinet fele tabornok ez tabornok az azert nalam az nem p

Ja az jo hogy a much-ot kirugta ez valoban jo dolog volt -16 nappal :you are fired"

gabors 2017.08.10. 02:10:08

@zoldzeller: "Employmenten keresztul sokkal osszetettebb. " termeszetesen de akor a munkaltato szokta intezni ...

azt is elismerem hogy az en ugyem valoban sima ugy volt legalissan eltem mar az usa-ban 14 evet non-immigrant vizaval igy volt valami elkepzelesem hogy mit csinalok ..

Ha tudod mirol van szo akkor megjegyzem hogy a Removal of Conditionality (a zoldkartyarol) eldontottek az altalam osszeallitott dokumentaciobol sem kerdes sem meghallgats nem volt Pedig sokaknak pont itt szokott a legtobb gondja lenni foleg ha barmi simli van ...

gabors 2017.08.10. 02:16:44

@Csodabogár: "Házasságról nem volt szó. " Akkor valamit nem neztel meg (tudom a ferjed csinalta) mert csak feltelezem hogy az alapjan kerelmeztetek. Marpedig akkor a ferjed volt a kerelmezo (szponsor) es tobbek kozott az O anyagi helyzetet neztek.

Hazassag nelkul nem is lettel volna "eligable". Mi alapjan kerelmezted a zoldkartyat permanent residency ami arrol szol hogy eletvitel szeruen szeretnel az usa-ban elni ... ha ez nem igaz az mar elve immigration voilation... (immigracios buncselekmeny) ... aki 6 honapnal tovabb el elozetes engedely/bejelentes nelkul mashol el attol akar meg is vonhatjak a zoldkartyat es ez az ido nem is szamit bele a minimalis varakozasi idobe az allampolgarsag eseten

zoldzeller 2017.08.10. 03:02:06

@gabors: Ezt csak azert irtam, hogy nem minden esetben tudod sajat magad vegig vinni a zoldkartya cecot.
Nem volt meghallgatasom, a munkahelyem intezte, volt viszont amerikai egyetemi phd-m, es 11 eve eltem itt (tanuloi vizummal). Fogalmam sincs a folyamatrol, nagyjabol annyi tortent, hogy megegyeztunk, hogy indulhat,es milyen papirok kellenek, aztan mondtak, hogy menjek a listarol valaszott orvoshoz, aztan, hogy menjek hogy felvegyek az adataimat (ujlenyomat).
Es aztan megjott a kartya a postan. Nagyvonalakban ennyi.
Aztan eltelt 5 ev es megkaptam az allampolgarsagot, de azt mar magam inteztem (tavaly).

gabors 2017.08.10. 03:36:13

@zoldzeller: "Ezt csak azert irtam, hogy nem minden esetben tudod sajat magad vegig vinni a zoldkartya cecot.
Nem volt meghallgatasom, a munkahelyem intezte, volt viszont amerikai egyetemi phd-m, es 11 eve eltem itt (tanuloi vizummal). Fogalmam sincs a folyamatrol, nagyjabol annyi tortent, hogy megegyeztunk, hogy indulhat,es milyen papirok kellenek, aztan mondtak, hogy menjek a listarol valaszott orvoshoz, aztan, hogy menjek hogy felvegyek az adataimat (ujlenyomat). "

tudtad volna siman intezni, pont ugyanugy mint az allampolgarsagit (semmivel sem komplikaltabb) ..

de mivel neked nem kerult penzbe miert tetted volna ? (a cegnek volt erre specializalt ugyvedje akiknek ez valszeg ujjgyakorlat volt azutan hogy te a szukseges papirokat atadtad) ...

de gondolom, ha neked kellett volna fizetni az ugyvedi koltseget, (ma egy ilyen min $5000 ha nem valami zugugyved csinalja) akkor lehet inkabb belemerultel volna par napra (ez egy PhD-vel rendelkezonek siman ment volna) ... es siman meg tudtad volna csinalni ...

zoldzeller 2017.08.10. 03:45:04

@gabors: a ferjemnek(akkor meg elettarsamnak) mar megvolt a zoldkartyaja, felmerult hogy felesegul vesz, de aztan a ceg felajanlotta hogy megcsinaljak igy vegul ezert nem hazasodtunk.

blackhairlady 2017.08.10. 04:13:16

@Csodabogár: Hogyan kaptal zoldkartyat ha nem hazassag utjan?

gabors 2017.08.10. 04:38:51

@blackhairlady: "@Csodabogár: Hogyan kaptal zoldkartyat ha nem hazassag utjan? " ezt mar tobben is nem ertjuk :-)) valami itt nem teljesen "kerek"

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.10. 07:03:05

@gabors: ajjaj, Csodabogar most lebukott :) csak vicceltem...talan csak regen volt, es,megfakultak a zoldkartyas emlekek :)

2017.08.10. 07:26:21

@gabors: "most nem tudom mennyi a dij 500-600 dollar 10 evre ervenyes a kartya ennel a vezetoi igazolvany is tobbe kerul"

Hat nekem nem egeszen egy eve kerult vagy 8000 dollarba az egesz csaladnak (4 fo). Csak a holgy altal emlitett "megalazo" orvosi vizsgalat volt 800 dollar osszesen 4 embernek, amit a biztosito termeszetesen nem fizet ki... I-485 kb egy ezres egy fore... Az ugyved 2500 dollar volt. 500-600 dollarbol kb a vervetel meg a hianyzo oltasok jonnek ki, de mondjuk azt nekunk szerencsere kifizette a biztosito...

a jogsi ebben az allamban amugy 72 dollar ;)

2017.08.10. 07:26:45

@gabors: "Employmenten keresztul sokkal osszetettebb. " termeszetesen de akor a munkaltato szokta intezni ...

Ez ugy van ket reszre osztjak a folyamatot. Az elso feleben a munkaltato keri, hogy engedjenek neki egy poziciot, mert nem talal amcsi munkavallalot. Ennek a folyamatat a munkaltato koteles fizetni, es nem lehet a dolgozora terhelni. Mas kerdes, hogy sok ceg (foleg azok, akik az indiaiakat facsarjak ki, ahogy csak tudjak), ezt is raveri a dolgozokra.
A masodik feleben a folyamatnak a munkavallalo bizonyitja, hogy o alkalmas a megnyitott poziciora, es jelentkezik ra. Ennek a koltseget a munkavallalo fizeti, persze biztos van olyan, hogy a ceg ebbe is beleszall, de nem hallottam, hogy ez olyan tipikus lenne.Nos ennek a masodik felnek a koltsege volt kb 8000 dollar nekunk.

somlobodog 2017.08.10. 07:26:53

@gabors: ez a sztori szerintem is sántít. Nem értem mi volt a jogalapja a zöld kártyának. Házasság, manager, 500k befektetés, mi? 70 évesen nem hiszem hogy a DV Visa lett volna...

zoldzeller 2017.08.10. 07:57:34

@somlobodog: mondjuk egy allampolgar gyerek?

zoldzeller 2017.08.10. 08:18:22

@LepesMez: az egeszbol annyi maradt meg hogy kellett egy oneletrajzot irnom.
Igy legalabn tudom hogy miert. Azota se irtam oneletrajzot.

Vadalmaaaaa 2017.08.10. 08:36:28

Hataratkelo: nagyon egyszeruen, hasonlo rendszerben,mint az eddigieket

Tenni azokert,akiket ez a felulet is tavozasra sarkallhatott es kicsuszott a labuk alol a talaj. Eselyt kell adni arra,hogy joszot,segitseget kapjanak,annak,remenyeben,hogy egy esetleges tragedia be ne kovetkezhessen ismet.

Emellett a tragedia mellett nem kene szotlanul elmenni ezen a feluleten sem.

A megjegyzes ül, tekintettel arra az acsarkodasta,ami itt folyik.

Az blog viszont olvasott,sokakhoz eljut,tehat ideje lenne olyan hangvetelnek is,ami jo mederbe tereli vegre a dolgokat,celozva egyfajta összefogast a kulfoldre szakadt magyarok kozott.

Határátkelő 2017.08.10. 08:44:29

@Vadalmaaaaa: Rengeteg szó esett ezen a blogon (ami szerinted acsarkodik és rossz mederbe tereli a dolgokat...) a kulturális sokkról, ezek lehetséges következményeiről, írt ide többször pszichológus, szakember - ennyit az előítéleteidről.

Lehet erről megint posztot írni, de nem látom, az miben változtatna. Azt hittem, valami kreatívabb ötleted van, de kösz.

adg 2017.08.10. 09:40:50

@somlobodog: szerintem nem figyeltetek, vagy en nem, vagy o nem. :)
En ugy ertelmezem, (kvazi) hazassag volt az alapja, Ember allampolgar volt mar regen, es szerette volna ha CsB is az. Eltek is amugy egy ideig kint, errol tobbszor is beszelt, emlekszem legalabb fel ev floridara. De hatha kifejti.

Bredpitt Monika 2017.08.10. 10:04:27

@Csodabogár: most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy intéztél zöld kártyát, ha nem voltál férjnél?

Bredpitt Monika 2017.08.10. 10:22:10

@shakti rom: ha már amerika, tegnap este unalmamban zenét hallgattam, eszméletlen élményben volt részem kb ezalatt a dal alatt

www.youtube.com/watch?v=FfBwsG8ubFw

az ágyon feküdtem és a függöny el volt húzva, hogy jöjjön a levegő, kb egy negyven centis rés volt a két függöny között, a hulló csillag pont az én kedvemért, ott abban a kis sávban volt látható,

óriási élmény!!!!!

So, rock the boat baby!

Bredpitt Monika 2017.08.10. 10:28:27

@Vadalmaaaaa: az acsarkodás az emberi természet velejárója, nem csak itt fogsz vele találkozni,

van egy kedves ismerősöm, akik a facebook on hirdetik a cégük termékeit, feltesz fényképeket és ilyen beszólások jönnek: fú, de béna, ezt minek kellett feltenni ide,

én azt nem értem, hogy ezek az emberek miért nem tudnak mit kezdeni magukkal a gép nélkül, annyi minden más van , mint belekötni másokba,

például egy ötlet, vedd elő az ujjaid és ne a billentyűket püföld, üdv és relax (ez persze nem neked szól, hanem az acsarkodóknak)

shakti rom 2017.08.10. 14:56:18

@Bredpitt Monika: :) you are a low maintanance mykind of woman ;)

blackhairlady 2017.08.10. 15:57:44

@zoldzeller: Nincs gyereke, es amugy is evekbe kerul akkor is azoldkartya megszerzese, enm megy csak ugy pikk-pakk.

blackhairlady 2017.08.10. 16:01:10

@adg: Tegnap azt irta, hogy soha nem hazasodtak ossze.
Most mar tenyleg kivancsi vagyok,, Legyszi magyarazd el Csodabogar :) Tenyleg nem kekeckedesbol kerdezem am, termeszetesen ha nem akarod akkor nem muszaj, csak most nagyon kivancsi vagyok milyen vizummal lehet meg zoldkartyat kapni.

adg 2017.08.10. 16:29:44

@blackhairlady: kvazi hazassag nem alkalmas ra? Nalunk igen, ha tudod bizonyitani, hogy mar jelentos ideje egyutt eltek. Nem egyszeru, de sokan csinaljak, kellenek szamlakivonatok, fotok, szamlak, meg barmi, ami a kozos eletet alatamasztja.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.10. 17:10:56

@adg: van ilyen is...csak aztan az interjun nehogy ugy jarjon a par, mint Depardieu a Green Card filmben :)

FutureFry 2017.08.10. 18:17:35

@Zsuzsi65: @adg: @blackhairlady:

Tudtommal a zöldkártya (PR) kérelemhez szinte mindig “teljes értékű” (“papíros”) házasság kell [1]. Ha jól értelmezem az idevaló instrukciókat [2], pl. a magyar bejegyzett élettársi kapcsolat nem lenne elég. Kivétel a “common law marriage”, de az egyrészt Floridában (már régóta) nincs, másrészt a legtöbb helyen ahol van, házaspárként kell mutatkozni/viselkedni, azaz olyan tudtommal nincs, hogy az egyik fél azt mondja, hogy nem házasok, aztán mégis (mondjuk mert sokat éltek együtt). Lásd a texasi kritériumokat [3] (amit már egyszer régebben idéztem).
___________________________________________________________________________

[1] www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-130instr.pdf

What documents do you need to prove family relationship?
A. A spouse:
(1) A copy of your marriage certificate;


[2] www.uscis.gov/policymanual/HTML/PolicyManual-Volume12-PartG-Chapter2.html

USCIS does not recognize the following relationships as marriages, even if valid in the place of celebration:

Civil unions, domestic partnerships, or other such relationships not recognized as marriages in the place of celebration;


[3] guides.sll.texas.gov/common-law-marriage
• You have "agreed to be married."
• You have "lived together in this state as husband and wife."
• You have "represented to others" that you are married.

gabors 2017.08.10. 18:25:37

@adg: "kvazi hazassag nem alkalmas ra? " ha arra gondolsz hogy 'csak' papirod van az igen :-)

de hazassagi anyakonyvi kivonat nelkul az USA-ban tudtommal nem megy ... (persze volta idok, hogy ilyet "szerezni" nem volt nagy dolog Mo-on)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.10. 19:59:08

@FutureFry: igy van, alap papirok kozott van a felsoroltak kozott a hazassagi anyakonyvi kivonat, ha ez alapjan kered a zoldkartyat.

blackhairlady 2017.08.11. 02:20:05

@adg: Nem tudom. Szerintem a zoldkartyahoz nem. De lehet, hogy tevedek.

adg 2017.08.11. 14:21:26

@blackhairlady: jo, azt mondjak fent az okosok, hogy nem. Csak abbol gondoltam, mert nalunk nem kell hazasnak lenni, csb meg nem jott magyarazkodni, igy jartunk.

Itt a mi definicionk amugy, csak erdekessegkeppen. Altalaban ez vonatkozik a partnerekre:

Partner
Your partner can be married to you or they can be your de facto partner. Your de facto partner can be the same or opposite sex. You must have only one partner. You must prove:
• the relationship is genuine and continuing;
• your partner is at least 18 years of age when the application is lodged (there are some exceptions);
• you are not related by family (if you are in a de facto relationship);
• you and your partner have a mutual commitment to a shared life to the exclusion of all others; and
• you live together, or do not live separately on a permanent basis.
For a married partner, the marriage must be legal under Australian law. For a de facto partner, the relationship needs to have existed for 6 or 12 months before you lodge the application. The length of the de facto relationship depends on the visa you are applying for.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása