oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. március 10. 06:31,  Távkapcsolatok - mítoszok és valóság 104 komment

2017. március 10. 06:31 Határátkelő

Távkapcsolatok - mítoszok és valóság

Kétségkívül a távkapcsolat a határátkelés egyik legnehezebb része, még akkor is, ha csak átmeneti, és tisztában van vele az ember, hogy maximum pár külön töltött hétről vagy hónapról van szó, hiszen ezzel együtt is nehéz a másik nélkül. Nehéz, de nem lehetetlen, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem minden távkapcsolat van halálra ítélve.

Éltél már távkapcsolatban? Hogy bírtad? Mik a tapasztalataid? Írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

no_telefonal_foto_pixabay_com_stocksnap.jpg

Mindez onnan jutott eszembe, hogy a minap régebbi posztokat visszaolvasgatva elém került Liping (a Szecsuán blog szerzője) egyik régebbi írása, amiben erről is szó esett. Induljunk el ma innen! 

„Magánéleti oldalról furcsa kihívások elé állítottak ezek az évek. Első kitántorgásom idején egy hétéves kapcsolatot hagytam hátra. 

Noha láng már nem volt, s attól tartok, hogy nem is igazán passzoltunk egymáshoz, a megszokás hatalma miatt, s mert problémáink sosem torkollottak komolyabb vitákba, nem gondoltam, hogy egyszer vége lesz. 

A távollét elég jól rávilágított, hogy mennyire nem köt már minket össze semmi, s hazaérvén be is fejeztük a történetet. 

Ekkor már volt új szerződésem, de a rövid nyár villámgyorsan újra mellém sodort valakit, akivel viszont hatalmas volt a lángolás, s akinek a távollétét nagyon is megszenvedtem. 

Az egy év lejárta után aztán hazatértem hozzá, de akkor már sajnos nem működött. A konzekvenciát leszűrtem, a párom nélkül többet nem vágok neki. Vagy max. szingliként. 

A harmadik évem már eképp is alakult. Egy éve vagyok a jelenlegi társammal, s ő most itt is van velem Kínában. Így egész más, mint távkapcsolatban, nagyságrendekkel jobb.” 

Ez volt tehát Liping tapasztalata (a teljes posztot itt találjátok), de ne támaszkodjunk egyetlen példára, annál is inkább, mert amikor nekiálltam a témában kutakodni, belefutottam az Atlas Obscura erre vonatkozó felmérésébe.

Ezt közel hatszázan töltötték ki, ami már nem kis szám, és elég érdekes, részben mítoszdöntögető dolgok derültek ki belőle. 

A távkapcsolatok nem átmenetiek 

Olyannyira nem, hogy a leghosszabb ilyen kapcsolat 44 évig (!) tartott (mondjuk szerintem azért ehhez már speciális lelkiállapot kell), de öt olyan is akadt, amely túlélte a 30 évet, egy tucatnyi pedig már túl van a tizedik évfordulón. Ezek azért elég komoly számok. 

Viszont a legtöbb elég tartós 

Már legalábbis a kérdőív kitöltői között, ami persze nem reprezentatív, de érdekes, hogy az 595 távolsági párkapcsolatból csak 117 ért véget, azaz 478 a kitöltés pillanatában még tartott, ami egész jó arány. 

Távolságok 

Nagyon érdekes, hogy a legtávolabbi kapcsolat majdnem 20 ezer kilométeres (a pár egyik fele Chilében, a másik Kínában él), de közel másfél tucat olyan pár volt, akik legalább 16 ezer km-re laktak egymástól – ezek közül csak egyetlen ért véget, a többi működött. 

A másik végletet az a pár képviseli, akik 60 km-re laknak egymástól (az egyik a New York-i Hempsteadben, a másik a New Jerseyben fekvő Haskellben). Még fél tucat volt 160 km-s távon belül – ennek ellenére már kettő a kapcsolatok közül véget ért. 

Szóval a távolság persze számít (nyilván könnyebb találkozni, ha mondjuk az egyik fél Magyarországon lakik, a másik pedig Ausztriában, mintha teszem azt egy Magyarország-Ausztrália távolságot kellene legyűrni), de nem minden. 

A munka elválaszt 

A távkapcsolatok leggyakoribb oka a munka, amit az iskola, majd a család követ. Érdekes, hogy a felmérésben szereplők leggyakrabban repülőre ülve látogatták meg a másikat. 

A személyes találkozás túlértékelt 

Őszintén szólva engem eléggé meglepett, hogy egész sokan tartották úgy életben a lángot, hogy évekig nem találkoztak egymással, mi több, volt 17 olyan pár, akik még soha nem találkoztak személyesen… 

A szakember szemével 

Somesh Valentino Curti amszterdami pszichológus sokat foglalkozik a határátkelők társkapcsolati problémáival. 

A fizikai távolság 

A szakember szerint a fizikai távolság alapvetően változtat meg bizonyos dolgokat, nagyon gyakran kerül előtérbe a féltékenység, az érzelmi kimerültség, és a magányosság. 

A Skype megoldást jelenthet, de önmagában már a szexuális élet elmaradása gondot okoz, a legtöbb pár ilyenkor csak „túlél”. Mi több, az otthon maradt fél a partner új környezetét fenyegetésként élheti meg, míg a pár külföldön lévő felének a magánnyal és az exek jelentette (sokszor csak képzeletbeli) fenyegetéssel és az ebből adódó féltékenységgel kell megbirkóznia. 

Általában ezeket a problémákat mi gerjesztjük magunknak, de arra pont elég, hogy aláássa az évek során felépített kölcsönös bizalmat és biztonságérzetet. 

Ok vagy okozat? 

Elég gyakran felmerülő kérdés, hogy ha szakításra kerül sor, akkor a fizikai távolság a kiváltó ok, vagy már korábban nem volt rendben valami. Somesh Valentino Curti szerint ha minden rendben egy párral, akkor soha nem a fizikai távolság a gond, hanem valami mélyebb probléma.

Persze a távollét ilyen esetekben felgyorsíthatja a folyamatot, magyarán a szakításnak az érzelmi és lelki távolság lesz az oka, nem a fizikai. 

A Nagy Teszt 

A távkapcsolat persze jó esetben erősebbé teheti a kötődést, mi több, akár új minőséget és kapcsolódási pontokat jelenthet. Lehetőséget ad az önvizsgálatra, és arra, hogy átgondoljuk a viszonyunkat. 

A párkapcsolatok gyakori hibája, hogy természetesnek vesszük a másik létezését és nem dolgozunk a kapcsolaton, a távolság ezen is jó irányban változtathat. 

Lehetőség vagy akadály? 

Nyilván mindenkinek jobb, ha előbbiként tekintünk rá, hiszen ha már menni kell, akkor próbáljunk meg pozitívan hozzáállni, nem? A partnertől való távolság egyéb területeken is hasznos lehet, többet lehetünk a barátainkkal, újraéleszthetünk régi hobbikat, vagy találhatunk újakat, és ami a legfontosabb, erősíthetjük a másik iránt érzett bizalmat. 

Na, de elég ennyi a számokból és elméletekből, lássunk pár személyes példát, mert ezek mindig érdekesebbek! 

Egyesült Államok – Mongólia 

2014 nyarán, egy mongóliai utazáson találkoztam Zoriggal. Ekkor apámmal két hétig jártuk a fővárost és az ország különböző részeit, majd egy egyhetes horgásztúra következett északon. Ezen az egy héten Zorig volt a tolmácsunk és kísérőnk. 

Hat nap után a repülőtéren, az elutazáskor azt mondta, szeret. Azt gondoltam, hogy a pasas nem normális, hiszen alig ismertük egymást, és csak pár lopott csókot tudtunk váltani estéként. (Én akkor 40 éves voltam.) 

Ám mire hazaértem Amerikába, három email várt, és elkezdődött egy virtuális kapcsolat, először emaileztünk, aztán Facebookon cseteltünk. Négy és fél hónapig tartott ez az időszak, küldtünk videókat is egymásnak, de soha nem videócseteltünk. 

Aztán december 22-én Zorig megérkezett az Egyesült Államokba, hogy kiderüljön, személyesen is működik-e a varázs. Működött, én pedig elkezdtem készülni a Mongóliába költözésre. 

Végül júliusban vágtam neki, és október 2-án volt az esküvőnk. Soha nem voltam boldogabb, és tudom, bután hangzik, de az egész olyan, mint egy tündérmese. Ez a férfi egy óceánon és majd’ 10 ezer km messzeségben is szeretett, most pedig nagyon boldogok vagyunk. 

Egyesült Államok – Norvégia, Ausztrália 

Online találkoztunk, a World of Warcraftot játszva. Már két éve ismertük egymást, mielőtt Ausztráliába repültem és összeköltöztünk. Rengeteg közös érdeklődési területünk volt, és hasonlóak voltak az életcéljaink. Két évvel azután, hogy összeköltöztünk, összeházasodtunk. Van egy közös gyerekünk, de a kapcsolatunk 3 év után véget ért, és már nem vagyunk együtt. 

Egyesült Államok: New York - St. Petersburg (Florida) 

Ugyanabban az étteremben dolgoztunk, két héttel azelőtt kezdtünk randizni, hogy el kellett utaznom, mert kezdődött az egyetem. Egyszerre volt romantikus és reménytelen, minden éjszaka órákat beszélgettünk telefonon, jobbára sóhajtozva és egymást hiányolva. 

Aztán egyre féltékenyebb lett, azzal vádolt, hogy megcsalom. A szünetekben hazajöttem, minden időmet vele töltöttem, és annak ellenére imádtam minden pillanatot, hogy az együttlétek mindig sírással és veszekedéssel végződtek. 

Egy idő után úgy éreztem, az eszem állandóan Floridában jár, és képtelen vagyok teljes életet élni New Yorkban, így végül másfél év után véget vetettem a kapcsolatnak. 

Egyesült Államok: Pittsburgh – Chicago – Cambridge 

Az orvosi élet nem túl rugalmas, de azért mindig találtunk időt egymás meglátogatására, romantikus hétvégékre, tengerparti nyaralásokra, távoli városok közös felfedezésére. 

Öt év együttjárás és négy év távkapcsolat után már nyilvánvalók lettek a repedések, én sokkal rosszabbul kezeltem a helyzetet, mint ő. Egy-egy nehéz nap után jó lenne egy kellemes vacsorát elkölteni a másikkal, vagy összebújni kicsit, márpedig ez a távkapcsolatban nem megy. 

Végül két hónappal ezelőtt kimondtuk a kapcsolatunk halálos ítéletét, mert rájöttünk, hogy csak megnyomorítjuk a másikat. Két, egymástól teljesen különálló életet éltünk. Nem bántam meg a távkapcsolatot, de senkinek sem javasolnám. 

Nektek van hasonló tapasztalatotok? Ha igen, milyen?

HÍRMONDÓ

Nem csak pénzkérdés az elvándorlás

Már nem elég a béremelés az elvándorlás megállításához, mert a határátkelők elsődleges mozgatórugója nyilván a magasabb fizetés, a végső döntést a szakember szerint legalább annyira befolyásolják az érzelmek is.

Kamu külföldi munkákkal csalt ki kétmillió forintot

Összesen 17 embertől csalt ki közel kétmillió forintot egy 54 éves férfi, aki az interneten hirdetett németországi és ausztriai álláslehetőségeket. (Ha nem szeretnél így járni, akkor megbízható helyen keresgélj, például a Határátkelő álláskereső oldalán!)

Tovább pofozzák a lordok a brit kormányt

Egymás után két gyomrost is bevitt a brit törvényhozás felsőháza a kormánynak, hiszen úgy döntött, a parlamentnek kell jóváhagynia a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről London és az Európai Unió között létrejövő majdani megállapodást.

Egy magyar sztár Németországban

Ha valaki a sportágában nemzetközi kupákat nyert, magyar válogatott volt és jelenleg azért harcol, hogy a világ legerősebb bajnokságában játszhasson, akkor az kétségtelenül sztár. Márpedig mindez igaz a Németországban élő Tatai Péterre.

(Fotó: pixabay.com/StockSnap)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: párkapcsolat távkapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1912326191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.03.10. 08:28:00

@diggerdriver: Remélem Orbán kor nem lesz olyan sokáig!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.10. 08:41:05

@Golf2:
Nagy összegben azért ne fogadjál rá.

adg 2017.03.10. 09:03:38

A 60 (hatvan) km az miert tavkolapcsolat?? Raadasul az usaban. Ez hulyeseg inkabb...

SzZoole 2017.03.10. 09:25:53

@Dikusz: a neten randizgatunk?:)

SzZoole 2017.03.10. 09:34:40

@adg: ez szerintem is Az emberi hulyeseg netovabbja......

Jelenleg a lakhelyemtol egy 32 miles (52 km) tavolsagban levo varosban van melom.
Reggel 4:15-kor ebredek,5:10-kor indulok otthonrol,hogy 6 elott odaerjek.
7:30 korul kiindulunk es egesznap Canary Wharf-ban dolgozunk delutan 17:00-ig
Este 7 korul visszaerunk a bazisra,aztan irany haza,kb este 8-ra otthon is vagyok.
Eleg faraszto de eszembe se jutna abban a varosban szallast keresni.

Dikusz 2017.03.10. 09:39:03

@diggerdriver: nekem is a fekete vonat jutott eszembe. Annak idején azt hittem, hogy csak egy romantikus sláger(?), nem kapcsoltam össze a hétvégi Budapest-Nyíregyháza- Budapest munkásvonattal.
Pár éve bemutattak e tévében a vonatról egy dokumentumfilmet, csak pilláztam. Nem biztos, hogy tizenévesként a vonat elejétől a végéig egyben elértem volna. Érdemes megnézni a filmet.

Dikusz 2017.03.10. 09:40:36

@adg: lehet azért, mert csak a neten vannak kapcsolatban, a valóságban még nem találkoztak:)

Dikusz 2017.03.10. 09:41:34

@The Devil Himself as.Zoole: már csak ez jut. Természetesen fotó nélkül:)

SzZoole 2017.03.10. 09:42:02

@Dikusz: verfrissitesnek jo volt az a fekete vonat.
Amig apu mashol szorta szet a magjait,addig anyut mas locsolta:)))

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.10. 09:55:35

Nincs semmi baj a netes randival :-) Másfél év intenzív emailezés, hosszú levelek, aztán esti telefonok, háromszori találkozás. Budapest-Sopron, aztán Dublin-Sopron. 19 éve vagyunk házasok.

M. Péter 2017.03.10. 10:26:27

@The Devil Himself as. Zoole: Hallottam valakiről, aki Prestonból jár be Londonba dolgozni. Ez olyan 350 km, 2 óra 30 perc vonattal.

Csodabogár 2017.03.10. 10:28:38

@diggerdriver: Arra gondolsz, amikor az asszonyok talicskával várták a férjeket, akik holtrészegen érkeztek haza a hétvégére?

Csodabogár 2017.03.10. 10:33:44

Ismerek valakit, aki szintén határátkelő de Europában él. Neten találkozott egy ausztráliai pasival. Ennek már kb. 10 éve. Még mindig dúl a szerelem, napi telefonok vannak és évente egyszer együtt mennek nyaralni valahova.
Ez biztos nem lenne az én esetem, de ez a nő nagyon boldog ezzel a kapcsolattal.

SzZoole 2017.03.10. 10:36:52

@M. Péter: ez nem semmi.
En megjartam mar ezt a tavolsagot 3x.
London Euston-Preston,a Virgin Trains-el.
Ha jol emlekszem 3x allt meg a ket varos kozt es kb 2 ora 20-30 perc alatt ott volt.
Mondjuk azert a Virgin Trains ulesei eleg kenyelmesek ahoz,hogy kialudja magat Az ember:)

London2009 2017.03.10. 11:05:19

@The Devil Himself as. Zoole: ez nagyon kemeny! Ezt megis hogy lehet birni?

Dikusz 2017.03.10. 11:13:42

@The Devil Himself as. Zoole: most látom ez új nikk? Ha az, nem lehetni visszakérni a régit?

Abból a vérfrissítésből inkább nem kérünk...

Dikusz 2017.03.10. 11:15:56

@M. Péter: akkor az nem vonat, hanem repülő:)))
Legalábbis itthoni mércével mérve. Mégsem panaszkodhatunk a hazai vonatközlekedésre szerintem.

SzZoole 2017.03.10. 11:23:39

@London2009: money talks:))
Nem rossz melo,HP engineer-et hozok-viszek Canary Wharf szinte osszes nagy epuletebe.
Kapok en is belepo kartyat es jovok-megyek segitek nekik,ha van kedvem,ha nincs akkor kint lofralok:)

Ezt a kepet az 50.ik emeletrol lottem.Eleg felelmetes volt elsore mert padlotol-plafonig uveg van.

kepkezelo.com/images/ky4b7p7f384sxtykzdvr.jpeg

Ezt meg az utcarol.

kepkezelo.com/images/3xd15d13yw9wijhh20mv.jpeg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.10. 11:24:04

@Dikusz:
Na én azokkal az emberekkel dolgoztam évtizedeket akik azon a vonaton utaztak.
Mai napig büszke vagyok a barátságukra.
Az egy másik történet hogy mit csináltak hazafelé vagy otthon.

SzZoole 2017.03.10. 11:26:32

@Dikusz: igazabol ez is en vagyok,Az ördög maga

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.10. 11:27:54

@Csodabogár:
Abban az időben 4hetente volt fizetés néha 5hétre. Ha hétköznapra esett lehet nem sok ért belőle haza. Vokt akinek saját kérésére egyből hazautalták.

London2009 2017.03.10. 11:34:39

@The Devil Himself as. Zoole: akkor itt vagy mellettem. Majd mindjart kiintegetek. :D
De 4:15-kor kelni?? Ne idegesits mar! Alig tudom fel 8-8 korul kimaszni az agybol. Respect man!

SzZoole 2017.03.10. 11:40:08

@London2009: melyik epuletbrn vagy?
Igen 4:15-kor.
Hemel Hempstead-ben lakom es High Wycom-ban van a HP bazisa,az negyven perc autoval.
Meg mondom,qurva jo penz,3 szamjegyu/nap,ado utan,Golf2 egy heten keres ennyit Mo-on.

London2009 2017.03.10. 12:00:12

@The Devil Himself as. Zoole: Canada Square!
De 4:15? Akkor meg setit van!!

SzZoole 2017.03.10. 12:06:58

@London2009: One Canada Squere?Ott van egy pár company.
A 34. es 50. emeleten dolgoztunk ott,nem irok cegnevet,mert az nem publikus :)
Ha ennyire zavar a 4:15 akkor 4:20-kor fogok ebredni:))
Ebredhetnek kesobb is,de en kenyelmes vagyok,nem szeretek rohanni.
Furdo,kave,reggeli stb:)

Shaktee 2017.03.10. 12:07:10

@The Devil Himself as. Zoole: háttemeg hogy nézel ki bakker? :))

SzZoole 2017.03.10. 12:10:36

@muzzie canuck: toled csak egy fokkal jobban:)))

SzZoole 2017.03.10. 12:11:48

@kisrumpf: min csodalkozol Moni?:)

Shaktee 2017.03.10. 12:12:07

@The Devil Himself as. Zoole: elbakott nyíregyi kisördög :)

Tetkóknak radir lett??

SzZoole 2017.03.10. 12:15:18

@muzzie canuck: :))

Nem,nem lett radir,de mar annyi van annyi helyen,hogy egeszalakos kepet kellene kesziteni.Ehez meg legifelvetel kellene a nagy arcom miatt,is:)))

Shaktee 2017.03.10. 12:20:12

@The Devil Himself as. Zoole: ajajj fekete vonat :)

Zakatol a blog moldovai magasságokba megint :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.10. 12:21:34

@The Devil Himself as. Zoole: az ötvenediken... a kilátáson... a melódon.... nájsz.

SzZoole 2017.03.10. 12:22:48

@muzzie canuck: do not do that,leave him hang,please&peaca

Shaktee 2017.03.10. 12:24:43

@The Devil Himself as. Zoole: ??? minap olvastam a gyurit, mit vakerálsz már te kis pirosszemű kangörcs :))

SzZoole 2017.03.10. 12:25:29

@kisrumpf: csak egy csoves/troger,alulmuvelt hatelemis sofor vagyok,de gyonyoru:)))

SzZoole 2017.03.10. 12:28:10

@muzzie canuck: a hulyek a masik oldal vannak,if you know what I mean:)))

P.Elliot 2017.03.10. 12:33:31

A normalisan mukodo tavkapcsolathoz nagy szerelem es turelem kell, az mint amit Csodabogar is irt hogy evente egyszer latjak egymast es nyaralnak egyutt abbol en nem kernek, az nalam a baratsag kategoria lenne bar egy nagyon rokonlelekkel ha naponta egyutt beszelget az ember talan kialakulhatna va;lami szerelemfele erzes, nem tudom.
En inkabb konyvekbol ismerem azt az ingazo falusi reteget aki munkassallason lakott es csak hetvegen jart haza, ha nehez is volt de nem lehetett kivert kutya erzes hiszen azert hetvegere volt igazi otthona, feleseg, jobb kajak, szomszedok meg az otthona.
Aposom vitt mindig haza sokszor mint meselte a ferjem egy fiatal pasast aki mellette dolgozott, valahol falun elt es munkasszallason lakott egy-egy jo ebedre, kis csaladi hangulatra hogy ne legyen olyan nagyon maga azon a nagy Budapesten, erdekes hogy ismerkedni meg otthon sem volt konnyu egy falusi sracnak a fovarosban meg ugyebar volt akkor valami olyan szemlelet hogy a varosi lanyok "olyanok", ...hehehe.

London2009 2017.03.10. 12:42:42

@The Devil Himself as. Zoole: nem, masik epulet.
Remelem holnap sokaig alszol. :D

Shaktee 2017.03.10. 12:46:28

@The Devil Himself as. Zoole: beleolvastam, hallod..áll a dühödt fűrészpor a spannodnál :)

Aluljárós djuri :)

Shaktee 2017.03.10. 12:55:31

@Csodabogár: Ma délután kettőkor egy Márai portréfilm lesz a Hírtv-ben.

Dikusz 2017.03.10. 13:09:03

@The Devil Himself as. Zoole: de ez meg úgy néz ki, mint a '90-es években az a sárga kis mesefigura (ilyen fülei voltak), fekete foltokkal, csak sötétben, háttérfénnyel, és mint aki lenyelte Aladdin csodalámpáját:)
(viccvót)

Dikusz 2017.03.10. 13:25:11

@diggerdriver: az egyszerű -félreértés ne essék, nem lenézően mondom- munkásemberek barátságára én is büszke lennék. Sosem vágytam befolyásos emberek "barátságára", nem is érezném magam jól köztük. Azt beismerem, hogy a hozzászólásomban nem szabadott volna semmilyen formában általánosítani, ezért elnézést is kérek.
Nem mentesít -úgy gondolom- senkit az, hogy milyen jó ember egyébként, ha valakit kizsebel a vonaton, vagy megkésel azért, mert a feszültségtő, italtól kiakad vélt, vagy valós sérelmeken.

Dikusz 2017.03.10. 13:28:19

@The Devil Himself as. Zoole:
"a hulyek a masik oldal vannak......" nem belefolyva az eszmecserébe, de hadd tegyem ehhez a szóláshoz az általam ismert folytatást: ........és ott pirítják a hógolyót.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.10. 14:12:35

@Dikusz:
Semmi baj nem azért mondtam. Hazament például egy brigád de soha nem jőtt vissza mind. A rendőrök néhány napra bevarrtak egyet kettőt. Aztán azok is jöttek dolgozni. Másik héten mást fogtak le.
Így ment ez.
Dolgozni becsületesen dolgoztak de azon kívül...

SzZoole 2017.03.10. 14:12:52

@Dikusz: azok nem fullek hanem szarvak es a szemek a tuztol vilagitanak,Az ördög maga:))

Badeni_lakos 2017.03.10. 14:13:41

Távkapcsolat = sok hűhó semmiért.
Fernbeziehung macht mich fertig. Sehnsucht zerstört jedermann, bedauerlicherweise.

Shaktee 2017.03.10. 14:21:05

@The Devil Himself as. Zoole: jo, ha te se olvasod akkor majd en se :-)

adg 2017.03.10. 15:14:08

@muzzie canuck utcazenész: disszidalt, es mivel gyokeret verve beilleszkedett, mar nem olvasgat magyar blogokat. O nem vendegmunkas, mint mi, tobbiek.

Csodabogár 2017.03.10. 15:16:53

@tanato: Tegnap meg a németeknél egy huszonéves magyar fiu összeszurkált konyhakéssel két vadidegen nőt.:-(

Shaktee 2017.03.10. 15:18:29

@adg: lehet hogy már kengurukat üldöz a szerelmével a favágónk helyett.

Csodabogár 2017.03.10. 15:18:50

@muzzie canuck aluljáró bazseva: Te a hírtv-t nézed? Nekem eszembe nem jutna.:-)

Shaktee 2017.03.10. 15:20:32

@Csodabogár: encore une fois..

Ma délután kettőkor egy Márai portréfilm lesz a Hírtv-ben.

Shaktee 2017.03.10. 15:21:33

@Csodabogár: azt is néha.
Sokkal jobb miota a simicska ellenzékben van.

Shaktee 2017.03.10. 15:23:22

@Csodabogár:

Ha van okostelefonod szedd le a magyar tv musor appot.

adg 2017.03.10. 15:23:30

@muzzie canuck aluljáró bazseva: ketlem. Kanada volt az álma, lehet, teged uldoz.

Shaktee 2017.03.10. 15:29:23

@adg: Mélynövésü a fiu, én a kis szőrös bulgár filoszokat preferálom

tanato 2017.03.10. 17:05:08

@Csodabogár: A bűnözés is globalizálódik így mi is aktív részesei lettünk mind áldozati mind elkövetői oldalon.Kinyílt a világ.

SzZoole 2017.03.10. 18:34:23

@muzzie canuck: "Mélynövésü a fiu, "

Hahahaha,bagoly mondja verebnek.....:)))

gabors 2017.03.10. 19:28:49

@adg: bocs de melyik 60 km ??? csak kerdezem

gabors 2017.03.10. 19:41:32

@gabors: ooops "A másik végletet az a pár képviseli, akik 60 km-re laknak egymástól (az egyik a New York-i Hempsteadben, a másik a New Jerseyben fekvő Haskellben)."

azert ez bar csak 60km legvonalban (talan) de akar hogy is akarnanak menni 2 ora minimum kocsival mindket iranyban (ott van NY City kozepen, es kikerulni nem lehet hiszen Hempstead az Long Island-en van valahol at kell menni Hudson-on

Ha meg nem kocsiban gondolkozunk akkor akar 3 ora is lehet mert parszor at kell szallni. Viszont Manhattan idealis randizni :-)

Shanarey 2017.03.10. 20:07:55

Távkapcsolat? Nos nem ez ami igazából érdekelne.
Ha már kapcsolat, akkor legyen közeli, mert az kell a jó kontaktushoz.

Különben érintkezési problémák merülhetnek fel s az pedig melegedést okozhat, főleg ha kontaktuson keresztül, nagy áram átvitel történik.
:-)))))))))))))))

Shanarey 2017.03.10. 20:26:21

@muzzie canuck:

Illegalitásba vonult, s más lett a neve. Továbbá úgy döntött hogy csak és kizárólag Hintát boldogítja ott a sötétség birodalmában.

tanato 2017.03.10. 20:36:12

@muzzie canuck: Bizony, a Hír tv Simicska óta egészen élvezhető lett.Talán még az RTL hiradó hajazza,de inkább fifti-fifti.

tanato 2017.03.10. 20:46:47

@Shanarey: Igen ő lett Hinta ellentéte.Kár hogy nem tud,tudott emigrálni ,nagyon szeretett volna.Nyilvánvaló komoly oka van rá,vagy eü. vagy valamilyen nagyon komoly családi ok.De azért remélem megérem egyszer hogy valamilyen módon sikerül neki.A remény hal meg utoljára mint tudjuk.

nyuszigonosz 2017.03.10. 20:52:07

@Csodabogár: Azthiszem erre gondoltál, de ez nem ma történt, hanem még a nyáron.
Igen, ma is volt róla szó a rádióban, mert a héten kezdödött a bírósági tárgyalás a fickó ügyében:

www.rosenheim24.de/bayern/traunsteinneumarkt-sankt-veit-schrecklichen-juni-2016-werden-donnerstag-weitere-zeugen-gehoert-7573146.html

Shanarey 2017.03.10. 20:52:37

@tanato:

Engem azért érdekelne, mi is az a "jó" ok ami miatt nem tud lelépni.

Könnyebb úgy megemészteni hogy nem lép le ha tudjuk miért, s főleg nem kérdezi meg tőle többé senki, hogy miért.

tanato 2017.03.10. 21:42:42

@Shanarey: Megkérdezték többen is már,én is ,nem mondja meg.Nézd tényleg vannak olyan betegségek ami miatt nem tud esetleg lépni,állandó kontrollra ,kezelésre szorul ami mellett nem lehet nekivágni a nagyvilágnak.
vagy olyan családi kötődések,közeli hozzátartozó pl. valamely szülő vagy tesó aki gondozásra szorul/ezerféle eü.okból kifolyólag/és egyszerűen jellemtelenség lenne bedugni valami szoc otthonba,mert állandó napi szintű jelenlétet igényel,és erősen kötődik hozzá.

Csodabogár 2017.03.10. 21:50:29

@muzzie canuck: Okos telefon a fiókban, nálunk én vagyok az okos, nem a telefon.:-) Van másik amit taxi hívásra használok.

De először is délben kettőkor soha az életemben nem néztem tv-t, akkor más dolgom van. TV nálam csak este van bekapcsolva. Másrészt a magyar tv-t se nézem soha. Régen néztem, feltehetően a Márai műsort is láttam már.

Csodabogár 2017.03.10. 21:53:17

@nyuszigonosz: Feltehetően ez volt és a bírósági tárgyalással kapcsolatban volt az újságban.

Shaktee 2017.03.10. 22:07:38

@Csodabogár: majd megnezem a datumot okoska :)

nyuszigonosz 2017.03.10. 22:08:32

@Csodabogár: Gondolom amiatt is, hogy megvolt az elsö két tárgyalási nap ( kedd és csütörtök) de majd március 17-én folytatódik. Magam is kiváncsi vagyok, hány évre itélik el.

SzZoole 2017.03.10. 22:20:44

@jojó78.: gondolkodtam meg a ;The Devil's advisor-on is,de ezt jobbnak lattam:))

Shaktee 2017.03.10. 23:01:33

@The Devil Himself as. Zoole: nem vagy te ollan devilish komám zotyó :))

Shaktee 2017.03.10. 23:03:22

@Shanarey: Ő dolga, csak kár hogy ide nem irkál, nincs ott elég unatkozó/hintát csesztető így is?

Shaktee 2017.03.10. 23:05:00

@The Devil Himself as. Zoole: ez kéhlekszépen nem elhatározás kérdése :)

Látod a szarvaim s patámat? ;)

SzZoole 2017.03.10. 23:14:37

@Devilish Djuri: majmolsz te majom:)))
Hogy a devla vigyen el.....:)))

Shaktee 2017.03.10. 23:35:05

@The Devil Himself as. Zoole: mit összesimliznek az emberek, beszarren koma :))

SzZoole 2017.03.10. 23:46:59

@muzzie canuck: nem ertem mirol beszelsz,de ne is magyarazd meg

Shaktee 2017.03.11. 00:03:47

@The Devil Himself as. Zoole: menj alunni eördögh, tajt zokni vagy már :)

A kutyaszar esésben megfagyott. Unom a telet.

macamuca [IHUN] 2017.03.11. 00:04:09

@diggerdriver:
Így megnézve röhögök.
A melóhelyemen meg red ballon-hoz hasonlatos a búrám, és nem a röhögéstől...
Everybody happy? Yeah, of course!
Grrrrrrr...

SzZoole 2017.03.11. 00:08:05

@muzzie canuck: tééllll,mi az a tél,itt mar napok ota napos jo ido van,a viragok kinyiltak,a rozsabokraimon 4-5 centis hajtasok vannak,holnap +16 fok:)))

SzZoole 2017.03.11. 00:12:10

@muzzie canuck: most nézem,feletek -10 van?
Itt +9 :)))

Shaktee 2017.03.11. 00:13:50

@The Devil Himself as. Zoole: mér nem dörgölöd be ...széllel van az -20 is.
S még jöhet egy utolsó hóözön is.

Shaktee 2017.03.11. 00:19:35

@The Devil Himself as. Zoole: tudod hogy hol kell megnézned amit a dolgoknak az ő állásukról gondolok ;)

SzZoole 2017.03.11. 00:24:48

@muzzie canuck: majd hónap te vén ördög hattyál aludni mostmá

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása