oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. október 05. 06:43,  A „megfőtt béka” esete Magyarországgal 205 komment

2016. október 05. 06:43 Határátkelő

A „megfőtt béka” esete Magyarországgal

Mellbevágó volt szembesülni a magyarországi helyzettel – írja Eve, aki egy év Németország után látogatott a nyár végén haza. Hogy mindehhez miként kapcsolódik a megfőtt béka esete, az rögtön az írás elején kiderül.

magyarorszag_kvotareferendum_foto_mtva_1.jpg

„Egy évnyi németországi élettapasztalat után hazalátogattunk augusztusban, és ennek okán most ismét írhatnékom támadt.

Eddig azon az állásponton voltam a politikával kapcsolatban: „Ne szólj szám, nem fáj fejem.” De most azt mondom, inkább fájjon a fejem, de ez akkor is kikívánkozik belőlem.

A hazalátogatásomról elsőre a „megfőtt béka” esete jutott eszembe. Tudjátok, amit ha meleg vízbe tesznek, azonnal kiugrik. De ha a kellemes hőmérsékletű vizet lassan melegítik alatta, észre sem veszi, szinte megfőzhető.

Valószínű én is így vagyok ezzel. Eddig is ugyanezen a Magyarországon éltem, tudtam róla milyen, mert nem az anyagiak miatt választottuk a mostani, határon túli életünket. Mégis: csak egy év telt el, de mellbevágó volt szembesülni az otthoni helyzettel.

Szóval hazalátogattunk. Nagyon vártam, szinte „repültem” haza, hogy találkozhassam végre a családdal, barátokkal. Ez a része meg is volt, jó is volt. Sok találkozót sikerült tető alá hoznunk. Még olyanokkal is, akik másik országban élnek.

Jött a negatív örvény

De pár nap elteltével mégis teljesen magam alá kerültem, és legszívesebben már fordultam is volna vissza. Mintha egy negatív örvény ragadott volna magával.

Nem a barátok miatt. Ők talán azért is a barátaink, mert hasonló értékeket tartanak fontosnak az életben, mint mi.

Nem is a gazdasági helyzet miatt (az olyan, amilyen), sokkal inkább a mindent belengő általános rossz hangulat és gyűlölködés miatt. Utcán, munkahelyen, egymás közt...

A csövön is a kormánypropaganda folyik, az emberek többsége pedig mantrázza, mintha ez lenne a feladata.

Mintha fontos lenne mindenkit gyűlölni, de minimum megvetni. Nem csak az idegeneket. A szegényebb szomszéd háza rontja az utcaképet, a gazdagabbik meg biztos csal-lop-akármi, azért szaladt meg neki a szekér. A hátsó szomszédról meg jobb nem is beszélni, mert az kiment Hollandiába. (Talán azért, mert b.zi, és ott ezt elnézik neki.)

Erről jutott eszembe a színes esernyőm, ami hatalmas és vidám, ezért szeretem. Egyik nap szakadt az eső. Rám szóltak, hogy nehogy azzal menjek, ki, ha jót akarok magamnak! És sajnos nem viccnek szánták...

Emberként viselkedni

A médiában megjelent hírek szentírás, megtámadhatatlanok. Aki mégis erre vetemedik, az... nem írom le ezeket a jelzőket, szerintem anélkül is tudja mindenki, mikre gondolok.

Elkeserítő, hogy a gondolkodás és logikus okfejtés legcsekélyebb morzsáját sem látni sok emberben. Az észérvek bűnnek számítanak, a gyűlölet a jó. És te tehetetlen vagy ez ellen, mert bármit lépsz/mondasz erre, az jó nem lehet.

Nem, nem állok semmiféle oldalon. Csupán emberként szeretnék viselkedni. A kérdés erre: Az bal, vagy jobb oldalon van? Hogy egyiken sem? Akkor az is a rossz oldal.

És amikor már az ember ismerőseivel sem tud pár normális mondatot váltani anélkül, hogy ne az általam és általuk ismeretlen emberek ócsárolása, lenne a téma, felmerül az emberben a kérdés: „Mi a fenének kell nekem erre fecsérelnem az időmet, ahelyett, hogy a férjemmel és a gyerekeimmel süttetnénk a hasunkat valamelyik vízparton? Elvégre pihenni jöttünk.”

Ne értsetek félre, hiszem, hogy mindenkinek szíve joga azt gondolni, amit. De ez már rég nem erről szól. Örülök, hogy a gyerekeim még nem tudnak túl gyorsan olvasni, mert a kék plakátok mellett elsuhanva mindig csak addig jutottak: „Tudta?”.

Aztán mikor már azt gondoltam, mindent hallottam, következtek a felvilágosítók, akik újfent azon dolgoztak, hogy az élettől is elvegyék a kedvemet.

Elmondták nekem, milyen Németországban élni

Többen elmesélték nekem - akik még soha életükben nem jártak Németországban - hogy milyen is itt az élet, mert én rosszul tudom...

Nem arról beszéltek ám, hogy sokan vannak, akik itt is küzdenek a munkával, albérlettel, stb., mert az élet már csak ilyen, igen, még nyugaton is. Mert ez korrekt lett volna.

De nem. Arról beszéltek nekem, hogy itt ki sem lehet menni az utcára, mert bármikor megerőszakolhatnak, lelőhetnek, kirabolhatnak. Hordákban vonulnak a menekültek, ránk akarják kényszeríteni a kultúrájukat, vallásukat... Nekem rettegésben kell élnem, titkolnom a vallásom. De ők Magyarországon biztonságban vannak. Gond egy szál se.

Az iskola és az orvosi ellátás sem úgy van, ahogy én tapasztaltam. A fizetésünk rá fog menni, ha orvoshoz kell menni, a gyerekeknek meg hülyeségeket tanítanak, mossák az agyukat. (Itt muszáj megjegyeznem: szuper sulijuk van!)

És különben is, a német emberek is OV-t dicsőítik, mert „a zujság is azt írta” (az egy szent ember - ezt meg a fodrász mondta), és a német emberek is utálják az Európai Uniót.

Az EU csak kihasznál minket, kényszerít a törvényei betartására, amik egyébként teljesen abszurdak.

... Akkor lesz jó nekünk, ha végre nem tartozunk „ezekhez”. Mert „MI” képviseljük az európai értékeket, nem a többiek.

... Aki a „közvélemény” ellen szól, hazaáruló, vagy csak hisztis.

Hiszti. Ez is most egy menő negatív jelző. Visszaadott lovagkereszt? Hiszti. Nők jogaiért kiállni? Hiszti. Korrupció ellen felszólalni? Hiszti.

Aki nem a hazájában dolgozik, a haza ellen dolgozik. Szerencsére már egyre kevesebben, mert megindult a tömeges hazavándorlás.

Kellenek azok a fiatalok, akik egyenruhában menetelve, vagy zászlót lengetve védik a „haza értékeit”, és megmondják ki az „ember” és ki nem.

Ja, és Benedek pápa egy tévedés. Ő nem keresztény értékeket vall, a keresztények „MI” vagyunk.

És a többi, és a többi.

Mindezeket kérdés nélkül zúdították rám, vagy a boltban, fodrászatban, utcán, postán hallottam.

Szép kis nyaralás. Na ezért kell homokos tengerparton nyaralni egy olyan helyen, ahol a helyiek egy szavát sem érti az ember. :)

Éljük tovább a nyugodt életünket

Szerencsére már túl vagyok rajta - fogjuk rá. Visszajöttünk. Szabadidőnkben Biergarten, játszótér, biciklitúra, ilyen-olyan Fest a családdal. Éljük tovább a nyugodt kis életünket itt, a hazánk határain túl.

Én - az otthon hallottak ellenére - változatlanul kedvelem azokat az - igen, ki merem mondani - menekült kisgyerekeket, akiket itt megismerhettem, mert mindegyikük nagyszerű kisember. Némelyiküknek a személyes - nem kicsit megható - történetét is ismerem. A szüleik közt van bankár, orvos, fodrász, mérnök, buszsofőr, gyári munkás. Egyikük sem repülővel jött, mégsem félek tőlük.

Kezdődik az iskola, a gyerekek már a német osztályukban kezdik a másodikat. Hétvégente pedig - ahogy az előző tanévben is - járnak a müncheni magyar iskolába. Esténként főleg magyarul mesélek nekik. Nem csak meséket, ezért már rengeteg mindent tudnak kis hazájukról, amit továbbra is csak távolról szeretünk.

Hogy mi lesz, ha legközelebb hazamegyünk?  Kinéztem egy remek fejhallgatót, és jó zenéket is beszereztem. :) De ki tudja. Talán nem is lesz rá szükség, mert legközelebb már emberibb témák ömlenek a csapból.”

HÍRMONDÓ

Miért megfizethetetlen a londoni lakás?

Átfogó vizsgálatot indít az idén megválasztott londoni polgármester, hogy kiderüljön, mennyiben felelősek a külföldről érkezők a brit fővárosban egekbe szökött ingatlanárakért.

Az ész trónfosztása zajlott

Egyelőre nagyon nem látszik, mi lesz az Európai Unió és azon belül is Magyarország jövője – fogalmazott Tölgyessy Péter politikai elemző a Brexit után kialakult helyzetet elemezve. Szerinte a kampányban Nagy-Britanniában „legalább annyi hamisság hangzott el, mintha Magyarországon lettünk volna". Részletek itt.

Hol élnek a legtovább a világon?

A World Economic Forum ebből a szempontból rangsorolt 138 országot. Jöjjön az ebből a szempontból tíz legjobb ország, és az is kiderül, hogyan is állunk mi, magyarok.

(Fotó: MTVA)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5711768203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.05. 06:59:08

Nagyszerű propaganda írás. Az MSZMP KB agiprop osztályán elismerően csettintenének.

Fülig José 2016.10.05. 07:08:25

"Egy évnyi németországi élettapasztalat után hazalátogattunk" Hofi meg mondaná: oda?! hát térképed nem volt? viccet félre, én Bécsig bírom, onnan egy kínszenvedés. évente max. két- három alkalommal, de az is elég. Sose értettem korábban, hogy le "balkánizzák" a magyarokat. most már értem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.05. 07:33:48

Benedek pápa meg kék plakátok egy posztban?
Ez most hogy?

firg_firg 2016.10.05. 07:40:16

Otthon mindenki elvakult turbomagyar fideszes - jobbikos, de a maradek bo 60-70%-al nem talalkozott a posztolo. A nemeteknel meg a menekultek szinte mar szentek.
Atestunk a lo tuloldalara mint azzal a moolenbeeki riporttal.

tanato 2016.10.05. 07:44:47

Jó cikk egyetértek a lényegével.Sajnos a gyűlöletkampány hatott nagyon az emberek többségének lelkében,minden társadalmi rétegeben az értelmiségnél ugyanúgy mint a képzetlenebb rétegnél.Nem véletlen a majd 100%-os nem a szavazásnál.tegnap éppen egy orvosi értekezleten állították sokan hogy nemsokára tömegesen fognak hozzánk és többi káeurópai országba menekülni a keresztény fehérek nyugatról a muszlim terror miatt.Kormányzati mantra,mert amikor rákérdeztem a ti családotokból mikor fognak hazamenekülni a több éve Németországban Angliában,Ausztriában Fr-ben dolgozó családtagok,vagy az egy éve még velünk lévő de azóta már kint dolgozó kollégák,arra mély hallgatás meg mellébeszélés/hiszen nekik jól megy kint miért jönnének/volt a reakció.
Ebből látszik hogy szinte fölmondták a kormánykampányt szó szerint akár feleltetéskor a diák,de amikor konkrét személyekre kérdeztem arra nem tudtak mit mondani.
tanulságos volt a tegnap este mert az ott lévő orvoskollégák legalább 70%-a a kormányszöveget nyomta szó szerint,nagyon sokan nem szóltak bele csak hallgattak néhányan próbáltuk csak erősíteni a másik véleményt.Legjobban egy ANgliából frissen hazatelepült ifjú srác/ilyen is van kivétel erősíti a szabályt alapon :angliai egyetemi állást egy magyar alföldi falusi körzeti orvosi munkára cserélő kolléga/családi okok miatt/ vette védelmébe a menekülteket,mivel neki kint nagyon sok 3.ik világbéli köztük muzulmán kollégája volt kint és rengeteg menekült betege.

tanato 2016.10.05. 07:52:00

www.origo.hu/auto/20161004-migransok-magyarorszag-legnagyobb-kamionos-versenyen.html

Új magyar "szerepjáték"? vagy" lőj a migránsra" cimű új valóságshow bevezetése?
Mindenképpen az őrület kezdete /vagy folytatása?/

Hari Seldon 2 2016.10.05. 07:53:09

Igen. Aki ritkán megy Magyarországra annak ez meglepő. Mi minden szünetben egy hétre. (és hát nagyjából két havonta van...)

Mondjuk én is bírom, amikor a fotelből, meg a médiából tudják 1200km-ről , hogy mi itt hogyan élünk.
Jellemző példa: Nizzában volt terrortámadás. Az innen 1000 km körül van. Erre elkezdenek aggódni, hogy van-e valami bajunk?
Bakker, majdnem annyira van mint Budapest. Ennyi erővel azon is aggódhatnék, hogy nekik ott bajuk van-e? Ilyen világlátással csoda, hogy mindent bevesznek?

tanato 2016.10.05. 08:01:03

@Hari Seldon 2: na jó ez érthető főleg az időseknél,ők úgy vannak vele hogy Nyugat am block egy homogén massza mint régebben a másik oldalnak a szovjet blokk,Budapest-Bukarest stb.Így ha akárhol nyugaton támadnak a dzsihadisták,rögtön a saját kint lévő családtagjaikat hívják,nem esett e bajotok ott kint Nyugaton?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.05. 08:07:45

Nem tudom otthon mennyire megy az agymosás. Mint külön posztban kifejtettem a népszavazás kérdésfeltevése aljas és tissztességtelen volt.
Mindazonáltal az igen szavazat pedig szerintem egyenlő a hazaárulással.
Erre a szavazásra csak egy jó válasz volt. El se menni.

Buchhalter 2016.10.05. 08:11:06

@feritekeri: egyetértek veled, a hölgy kissé liberális rózsaszín szemüvegben szemléli a világot.Ahol él ,gondolom nem sok menekült van.Én Kölnben voltam 6 hónapig ,ott volt bőven és mivel összehaverkodtunk németekkel akikkel a mai napig van kontakt hát nekik is tele a hócipőjük.Azért is tele mert elég magasak az adóik és amikor utoljára Merkelre szavaztak az volt az ígéret,hogy majd csökkentik az SZJA-t hát ebből nem lett semmi.Az gyik indok az volt erre,hogy a sok menekült ellátása sok pénzt emészt fel.Érdekes én sajna láttam kisebb bandákba tömörült( 10-20 fő) menekült férfiakat például esténként a kölni pályaudvarnál kezükben piával és cigivel("Allah" nagy dicsőségére") akik bizony nem a napon barnultak le.A német egészségügyről annyit,hogy azt nem értettem ha fizetnek utánad TB-t miért kell mégis a kórházi befekvés minden napja után fizetni napi 10 €-t?Igaz ,csak 28 napig.Ez mire jó?Persze ez se egy egyszerű eset: ha 14 év alatti gyerek vagy ,munkanélküli ill. rákos beteg ,vagy életveszélyben kerülsz be és ha menekült vagy nem kell fizetni.Remélem majd Herr Géza elmagyarázza ennek az értelmét.És a poszterina kicsit hazaköpködősen írt.Van benne igazság,de akkor is...!Egyáltalán nem arról ír,hogy él ,mit csinál a férje hol dolgozik stb.Ez így tényleg egy Magyarországot lejárató propaganda írásnak látszódik.

fhdgy 2016.10.05. 08:13:19

@feritekeri: Nekem most csak egy kérdésem van hozzád: voltál-e valaha is külföldön úgy, hogy nem túrista voltál?

tanato 2016.10.05. 08:16:27

@Buchhalter: Igen úgy kerekebb volna ha a kinti életükről is írna részletesebben.na de hátha délután benéz ide.

tanato 2016.10.05. 08:16:27

@Buchhalter: Igen úgy kerekebb volna ha a kinti életükről is írna részletesebben.na de hátha délután benéz ide.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.10.05. 08:25:02

Egy év után? Mit szóljunk mi? 5 éve nem voltunk Mo-on. :) Mi mindenkinek azt mondjuk, aki látni szeretne bennünket (már úgy igazán), hogy kösse össze a kellemest a hasznossal és látogasson meg itt Albániában. Olcsó, van két tenger, az emberek vidámak és kedvesek.
"Az elmondták nekem, milyen Németországban élni" részhez csak annyit tennék hozzá, hogy okt. 2.-a bebizonyította, még van remény. :)

2016.10.05. 08:25:20

@Hari Seldon 2: "Mondjuk én is bírom, amikor a fotelből, meg a médiából tudják 1200km-ről , hogy mi itt hogyan élünk."

Ez fordítva is igaz.

2016.10.05. 08:25:24

@diggerdriver: A pápa is Brüsszel embere.

viragildi 2016.10.05. 08:25:47

LOL, cuki cikk:-)))) Egy év tapasztalat az már valami, az meg pláne, hogy egy pár órás útra egy év után kerít sort:-)))))
Mindegy, én kívánom, hogy boldog legyen Németországban, tényleg, őszintén kívánom. Nekünk meg itt maradottaknak engedtessék meg, hogy úgy éljünk, ahogy mi akarunk. Xenofóbként, rasszistaként, náciként, hogy csak a legismertebb ránk aggatott címkéket említsem. Mi nem szólunk bele, hogy a németek hogyan és kikkel éljenek együtt, cserébe ők ne szóljanak bele, hogy mi hogyan és kikkel szeretnénk együtt élni.

fhdgy 2016.10.05. 08:26:45

@Buchhalter: Amikor megláttam a témát, én is arra gondoltam, hogy megint egy poszt, amiben megint leírja valaki, hogy Mo. milyen rettenetes, EGYÉBKÉNT TÉNYLEG AZ.

Nekem ezzel az lett volna a bajom, hogy ezt már annyian, annyira sokszor leírták, hogy elsőre fölöslegesnek gondoltam újra leírni.

Ennek ellenére elismerésem a poszterinának, mert tetszett, ahogy leírta azt, amit én is személyesen megtapasztaltam annak idején. Mondhatnám, hogy ismert lerágott csont a téma, de ahogy leírta, mégis tetszett.

A kórházi 10 EUR-ról. Én is voltam kórházban Németországban, én is fizettem napi 10 EUR-t. Magyarországon is voltam kórházban, legutoljára nem is túl régen. Itt is fizettem volna szívesen kb. 3000 Ft-t naponta, csak ne olyan állapotok lettek volna. Én mindenevő vagyok és nem is vagyok finnyás, de a kaja óborzalom volt, főleg hétvégén. Jó érzésű ember a kutyájának nem ad olyat. Így taxiba űltem, el egy vendéglőbe, majd taxival vissza a kórházba. Ez is volt 10 EUR, sőt több is. Akkor melyik a jobb???

fhdgy 2016.10.05. 08:35:10

@viragildi: Egy év tényleg nem sok! Három hónapnál egy kicst kevesebb idő meg még kevesebb.

Én 2001-ben nem egészen három hónap után látogattam először haza. Este későn érkeztem autóval, így csak másnap délelőtt tapasztaltam meg egy megyeszékhely forgalmát. Az első reakcióm az volt, hogy itt mindenki hülye???

Amikor kimentem Münchenbe és ott sokat autóztam nem tünt fel semmi. Aztán, amikor Székesfehérváron vezettem utána, nos akkor tört ki belőlem a fenti ominózus kérdés.

Elsőre nem is tudtam megmagyarázni magamnak, hogy mi a bajom. Aztán csak annyit tudtam megfogalmazni, hogy München nagy város, nagy forgalommal, de olyan NYUGODtan lehet vezetni. Később rájöttem, hogy élni is.

2016.10.05. 08:35:15

@fhdgy: Csak turistaként voltam külföldön, de nem is akarok másként. Jó munkám van, elfogadható jövedelmem, és szeretem amit csinálok.
Téged viszont nem értelek Azon túl, hogy alapvető dolgokban nem értek egyet veled, azt sem értem, ha annyira rossz neked ebben az országban élni, miért vagy itt?

De itt be is fejezem. Nem tudok fáziskésésekkel beszélgetni, Elnézést.

Golf2 2016.10.05. 08:43:27

@diggerdriver: " kifejtettem a népszavazás kérdésfeltevése aljas és tissztességtelen volt". Nem tartassz az elvtarsaktol hogy ha beszologatsz keresztbe tesznek a szinhaznak? Tuti hogy olvassak a berpatkanyok.

fhdgy 2016.10.05. 08:48:09

@feritekeri: Akkor csak az utolsó szó jogán: Ha lettél volna vagy majd lennél pár hónapot mondjuk Németországban, akkor rájönnél valsz, hogy amiket leírtál, hogy mid van itthon, az csak az alap, azokon túl is van élet. A jónál is van jobb!

Hogy miért vagyok itthon? Jó kérdés, de ebből látszik, hogy nem túl régen vagy itt, ezen a blogon. A régiek már tudják, hogy a 64 évem ellenére is el fogok kotródni és tudják azt is, hogy miért kell várnom 2017 tavaszáig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.05. 08:48:22

@Golf2:
Már maga a darab sem kormánypárti.

Ez a beszólogatás olyan Hofi sznidróma. Szelep.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.05. 08:49:57

@Golf2:
Amúgy most írok egy posztot az elmúlt 26 év summázataként.
Na az üt majd.

fhdgy 2016.10.05. 08:54:08

@diggerdriver: Állom, akarom mondani várom azt az ütést!

elment az eszem mert belekezdtem 2016.10.05. 09:03:17

@tanato: Nem hiszem, hogy sok jelentosege van ennek. Akkor sem kapna mas szinezetet az irasa. De nem is kell, hogy kapjon, ha egyszer ezt tapasztalta. Leven pedig magyarorszag igyanugy nem homogen massza, mint a nyugat, nem ertem miert hihetetlen, hogy egy olyan kozegben volt, ahol ezek a benyomasok ertek? En is kulfoldon elek. En sem szeretem, ha megprobaljak megmagyarazni, hogy tevedek a mindennapi eletemmel es tapasztalataimmal kapcsolatban olyanok, akiknek nincs hasonlo. En nem talalkoztam ennyire elvetemult marhakkal otthon, mint a posztolo, de elhiszem neki, hogy van, ugyanis a csaladom is meseli. Es azt gondolom, hogy mindenkinek az a jo, ami neki jo. Nekem jo itt, mert otthon rossz volt. Piszok nehez egy masik orszagban uj eletbe kezdeni. De most is igy csinalnam.

Badeni_lakos 2016.10.05. 09:15:04

"Megfő a béka Magyarországon" ,
igen, ez történik, és ki főzi meg?
A Fidesz kormány + Ellenzék KÖZÖSEN tekeri a gázt szépen lassan tized fokról fokra, nagyon finoman, hogy ne vegyék észre.

Gyáva beszari Pukli!!!
Befenyített Pokorni!!!
Konformista Varga, hazudozik ő is!!!

Senkiházi gyáva külső és belső ellenzék Semmit se tesznek, mert féltik a seggüket.

Eltűnnek az intelligensebb emberek Magyarországról. Nem akarják kivezetni a melegedő befőttes víz ből.

Együtt megyünk a pokolba az üvegben megfőtt békaként ezekkel lelkileg és kulturálisan/ szellemileg mindenkép, hiszen az nem ismer határokat.

Már csak 4-5 év törvény és alkotmány módosítgatás, lassan főznek minket,
Nagyon valószínű, hogy Orbán a Putyini utat követi, tehát ott leszünk hamarosan ahol Ukrajna, a Pokolban!!!

Üdvözöl már most előre is a Pokol titeket. (ha hazalátogattok.)

Golf2 2016.10.05. 09:22:26

Kedves Eve,ex Eva,aze az esernyo story tulzas...

soad1221 2016.10.05. 09:24:00

Azért elbűvölő, amikor ilyen gyűlölettel és lenézéssel sikerül valakinek prédikálni a gyűlöletről és lenézésről.. szép teljesítmény :)

@diggerdriver: ugye... kicsit meglepődtem ezen én is, pedig egyikünk se egy fanatikus vallásos... :)

@fhdgy: nekem is lenne egy. Éltél már úgy Mo-n, hogy nem utálod az egészet ennyire?
Csak mert veled ellentétben azt gondolom Mo egy kurva jó hely, de igaz, sajnos nagyon sok problémával. Ha szerinted ennyire szar, akkor tényleg minek jöttél, illetve miért nem mész? Megteheted.

És a poszthoz úgy általában:
"Nem a barátok miatt. Ők talán azért is a barátaink, mert hasonló értékeket tartanak fontosnak az életben, mint mi."

mondjuk ez elég evidens, de igen. Pontosan ezért nem ér engem ennyi negatív hatás itthon élve, mint őt 1 hét nyaralás alatt.

És az a durva, hogy a fekete autó még nem jött értem, pedig nem csak a neten kritizálom a Pártot, hanem névvel és arccal is. Biztos csak szerencsém van :)

soad1221 2016.10.05. 09:24:44

@Golf2: ja tényleg ezen rendesen elmosolyodtam... :D nem is pici túlzás...

Golf2 2016.10.05. 09:26:28

@diggerdriver:" Na az üt majd" Akkor jobb ha beasod magad.

Hari Seldon 2 2016.10.05. 09:34:51

@diggerdriver:
Nyilván ilyen kérdésre normálisan nem lehet igent mondani.
De nem is ez volt a tét. Itt Orbánnak kellett egy kampány (meg a maffiájának 20 milliárd) aztán egy jó eredmény.
Azért ez is átjött, így az emberek nem mentek el.

Muscari 2016.10.05. 10:04:26

@diggerdriver: Digger, igazad van. Lehetett volna még érvénytelenül szavazni, ez ennyi.

Most jártunk Görögországban, és az emberekkel beszélgetve kiderült, hogy ők bizony nagyon bírják OV-t. Oké, értem, hogy miért, mi azért próbáltuk picit árnyalni a képet.

Hufeisen 2016.10.05. 10:05:02

@diggerdriver: Azzal egyetertek, h a kerdes alapvetoen rossz volt, amire a helyes valasz h nincs valasz, a hazaarulas viszont eros szo ahogy Wass Albert is megmondta, sot konkretan ragalmazas... az EU amugyis mar reg megmondja, h kivel eljunk egyutt, hisz EU allampolgarokat es azok csaladtagjait kotelezo "befogadnunk", az mas kerdes h kutya se jon...

2016.10.05. 10:05:09

@diggerdriver: "Erre a szavazásra csak egy jó válasz volt. El se menni."

Ez a 4 évenkénti választásra is elmondható szvsz... Mondjuk már lesz MKKP, végre egy alternatíva! :D

fhdgy 2016.10.05. 10:11:34

@soad1221: Igen, éltem úgy Mo.-on, hogy nem útáltam, hanem kifejezetten szerettem. Ez úgy 1952-től 1996-ig tartott. Na jó, az 1952 egy kicsit túlzás, mert abban az évben születtem. Ehelyett vegyük inkább 1959, amikor az iskolát kezdtem. Utólag persze azt is tudom, hogy 1956 nyarától 1959 nyaráig is nagyon szép volt. Apám erdész volt, kint laktunk ebben az időben az erdőben egy erdészházban, gyönyörű emlékeim vannak.

Igazából már 1990-es választások után jöttek a problémáim. Egy Szabad György nevű jóember ( nem akarom minősíteni ) vagy egy másik jóember, Antall József ( őt sem minősítem ) ÖT éven belül nyugati életszinvonalat igért. Hohó, mondtam, álljon meg a menet, én tizenöt éven belül a felével is megelégednék.

Azóta tudom, hogy a rendszerváltás/gengszterváltás egy verseny, hogy ki tud nagyobbat hazudni.

1996-ban egy másik jóember ( Bokros Lajos, őt sem akarom minősíteni ) után már besokaltam.

Aztán csináltam egy "baromságot", amitől végképp elszakadt a cérna. 2001-ben kimentem Németországba dolgozni.

Ez teljesen megváltoztatott, átformált. Attól félek, hogy elvesztettem önmagamat.

Hogy miért jöttem haza? Mert hülye és főleg ( méghülyébben ) büszke voltam. Megszünt a munkám, amire 2001-ben még "Grünekarte" program keretében kimentem dolgozni. Nem akartam lézengő ritter lenni, inkább azt mondtam, hogy én dolgozni akarok.

Persze, már 1998-is hülye voltam, mert egy szívműtét után megsem fordult a fejemben, hogy rokkantnyugdíjat kérjek. Nem, én faszagyerek vagyok, én tudok és akarok is dolgozni.

És dolgoztam is. Sok egészséges kollégám volt, aki azt mondta, hogy ja, könnyű neked, te birod! Birom, persze a p.csába, mert nem hagyom el magam, mert bennem tényleg több akarat van, mint bennetek!

2015-ig dolgoztam, amíg nyugdíjas nem lettem, de nem rokkantnyugdíjas!!! Azóta klasszikus értelemben nem dolgozom, de csinálom a dolgom. 2011-2015 között a munkám mellett, esténként, hétvégeken írtam egy programot ( mert b.sszátok meg, könnyű nekem, én birom ) és most ennek a programnak az értékesítésével, több cégnél a bevezetésével, üzemeltetésével foglalkozom.

Nem akarom elmesélni pontosan, de el sem tudod képzelni, hogy mennyi gennyel találkoztam, amikor a program egy-egy értékesítéséről, bevezetéséről tárgyaltam.

Van egy másik folyamatban lévő ügyem, ami remélem, hogy 2017 tavaszig kifut, legalább annyira, hogy szedhetem a sátorfámat és hátam mögött akarom hagyni orbanisztánt.

Röviden ennyi a lényeg. Persze ez a rövidség nagyon is relatív, csak a témához viszonyítva az.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2016.10.05. 10:14:24

A politikai részét nem akarnám kommentálni, lévén nincs releváns tapasztalatom se pro, se kontra.

De az tényleg vicces, amikor valaki ezer kilométer távolságból megpróbálja elmagyarázni, hogy te tkp nem is úgy élsz, ahogy.

Ennél már csak a két hetet Londonban töltő, mosogatást elunó, majd hazamenő, az élménytől instant Anglia-szakértővé váló emberek a viccesebbek. Az ilyenek kiszűrésére találtam ki az Argos-tesztet, ami roppant egyszerű: magyarázd el, hogy működik az Argos. Ha tudod, tényleg éltél Angliában, ha nem, akkor csak látogatóba voltál. :)

wien74 2016.10.05. 10:18:20

Árulja már el valaki, hogy ha egy posztolónak jól megy a dolga idekint és persze van némi rálátása az otthoni dolgokra, visszásságokra is, akkor az miért propaganda írás???? A széles látókör mindenkinek jár! (már Frei is megmondta) Ki lehet ám próbálni!

Csodabogár 2016.10.05. 10:21:35

Ez üditő, igy reggel elolvasni, hogy milyen szörnyűséges helyen élek. Szerencsére az ismerősök, akik most települtek haza Ausztráliából, nem olvassák a határátkelőt. Még képesek lennének vissza menni.
Sok ember, a posztoló is, azt látja meg amit akar. Van aki csak a jót és szépet, van aki csak a rosszat. A népszavazás elleni kampány tényleg durva volt, de azt se volt kötelező követni. Jártam a városban (Budapest) ha valami nagy kék plakátot láttam már el is fordítottam a fejem. Kaptunk brossurát, ment egyenesen a kukába. Alapállásom, hogy nem foglalkozom az őrültségekkel. Ez volt az első alkalom, hogy nem mentem el szavazni. Ettől a város még szép, rengeteg jó kulturális program van, vannak jó éttermek, lehet jól élni. Nem irigykedek senkire és szerintem engem se irigyel senki. Ha meg mégis, még mindig jobb mint ha sajnálna. Mielőtt valaki a szememre vetné, hogy be vagyok itt szűkülve, elárulom, hogy 32 évig éltem külföldön 3 országban és még most is sokat utazom, passzióból.

Csodabogár 2016.10.05. 10:24:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: 4 évenként mindig elmegyek, mert ez az egyetlen lehetőségem a vélemény nyilvánításra. Ha az ország nagy részének más a véleménye, akkor kénytelen vagyok tudomásul venni. Ezt hivják demokráciának.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2016.10.05. 10:37:43

Én is imádom, amikor meg akarják nekem mondani, hogy a Rotterdamban élő 13% muszlim már rég lefejezett, csak nem vettem még észre :D

Mondjuk legutóbbi látogatásom alatt azt vettem észre, hogy kezd kialakulni egyfajta passzív ellenállás, leginkább a huszonévesek között. Két éve még mindenki, aki nem értett egyet a kormánnyal felidegesítette magát mindenen. Mostanra viszont már úgy vannak vele, hogy majd elmúlik, és leszarják. Persze valamivel aktívabb ellenállás jobb lenne, de már ez is fejlődés.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.10.05. 10:38:42

@Püspök utcai gombaszedő: És ennél még van feljebb/lejjebb. :) Amikor valaki úgy mond véleményt pl. Albániáról, hogy életében nem volt itt, csak azt olvasta, hogy... Ez "nekünk" magyaroknak nagyon megy. Pedig annyi mindent tudunk jól csinálni...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.10.05. 10:46:59

@Püspök utcai gombaszedő: magunk között szoktuk emlegetni azt a fiatalembert, aki három hónap Dublin után kijelentette, "kérdezzetek bármit, vágom a várost". Nem kérdeztem, de a vágomavárost a kedvencünk lett.

A poszt pedig... fura. Nekünk egy egyezség van, nem beszélni a politikáról, sem baráti, sem családi körben. S remekül telik a látogatás, s van idő a kultúrára és a fontos dolgokra koncentrálni.

SzZoole 2016.10.05. 10:47:53

Tenyleg ez tortenik most Magyarorszagon?
Holnap reggel 8:35-kor indul a gepem Debrecenbe,akkor most fel se szalljak?
Attol is feljek,hogy ha leszallok a repteren nekem fogjak szegezni a kerdest,hogy;Hithu kereszteny vagyo,fideces vagyok-e?
Most akkor menjek holnap vagy ne menjek?
Ja,es piros,kek,vagy narancs szinu esernyot vigyek?
Tudna valaki segiteni?

Muscari 2016.10.05. 10:52:57

@feritekeri: azt elfelejted, hogy mi azert idonkent hazamegyunk, valamint rokonaink es barataink elnek otthon, akiktol eleg hiteles infokat lehet beszerezni. Igy a ketto messze nem ugyan az.

2016.10.05. 10:52:57

@Csodabogár: Mo. egy abnormális ország, egy abnormális társadalommal. A 4 évenkénti választással kb. amúgy pont annyira befolyásolsz bármit is, mint amikor lájkolsz valamit a facebook-on. Ebből a felhozatalból kb. mindegy, hogy kit választasz. Nekem már az is elég lenne első körben, ha az emberek fejében nem tombolna a sötétség, és nem lennének ennyire közönyösek minden iránt, ami nem sérti személyesen őket, v. nem nyúl a pénztárcájukhoz. Már kezdésnek az is megtenné. De hát ki vagyok én, hogy megmondjam, hogy mi a fasza? Leszarom az egészet. :)

Muscari 2016.10.05. 10:54:39

@fhdgy: hogy van az egeszseged? Minden ugy alakul, ahogy tervezted?

fhdgy 2016.10.05. 10:55:36

@Zoole[uk]: Szerintem gyere! Ne félj egy kis kaladtól! -:)

Aztán, ha visszamentél a ködös Albionba, meséld el, hogy mit válaszolsz majd akkor, utólag a most feltett kérdéseidre!

2016.10.05. 11:00:46

@Gerusz: Jaj ne, nekem ez a mentalitás a halálom. A passzív, "leszarok mindent, nem érdekel semmi" mentalitás katasztrófa itthon. Előbb-utóbb azt veszed észre, hogy te is átveszed, hiába küzdesz ellene. Itthon az embereknek nagyon magason van az ingerküszöbe, mindenre az a válasz, hogy "így megy ez", meg változtass rajta, ha nem tetszik valami. "Én nem politizálok", hirdetik büszkén az emberek itthon. Nem kell itthon semmilyen brutális változást várni, mert ilyen emberekkel nem is lehet mit kezdeni. Az emberek úgy szeretnének változást, hogy nekik lehetőleg ne kelljen semmit sem tenniük érte. Meg hát nehogy már a köcsög megmondja nekem, hogy mit csinálhatok és mit nem! Kikérem magamnak! :D

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2016.10.05. 11:00:47

A fétköznapi fasizmus tömegkultúrává vált. Ennek az ideológus érdekcsopotnak a keze munkája nyomot hagy a Magyarok sorsán!

SzZoole 2016.10.05. 11:02:30

@fhdgy: nem merek,attol felek,hogy a TEK fog varni:)))

soad1221 2016.10.05. 11:08:37

@fhdgy: akkor még egy: amikor kint éltél, akkor is ennyire a részed volt a politika?

Egész egyszerűen nem értem, hogyan lehet ennyire elvakultan koncentrálni a problémákra. Nem értem, hogyan lehet az, hogy én ugyanabban az országban élek, nyugodtan kijelenthetem, hogy érdekel a politika és beszélgetek is róla és vitázom is, de mégsem tapasztalom azt az ismeretségi körömben, amiket Te is írsz.

Mennyi gennyel találkozol a munkád során? én projekteket irányítok, gyakorlatilag az igény felmerülésétől az átadásig mindennel foglalkozom, reklamációt kezel, stb. Gondolod, hogy én nem találkozom sok szarral? Nagyon kiterjedt az export részünk, Németországba is sok mindent gyártunk. Képzeld a nem fizető, rossz ügyfelek száma pontosan ugyanolyan arányban vannak ott is jelen.

Igen, én is látom a problémákat az országban, sok mindenben valószínűleg egyet is értünk. De nekem kicsit többől áll az életem, minthogy ezeken zsörtölődjek, illetve értelemszerűen keresem egy adott problémára a megoldást.

fhdgy 2016.10.05. 11:09:42

@Muscari: Köszönöm kérdésed! Nem tökéletes az egészségem, de nyafognom sem kell. Még így vagy száz évet! -:)

Murphy azt mondta, hogy ha úgy látjuk, hogy a dolgok jól mennek, akkor valamit biztos elnéztünk. Nem tudom, hogy mit, még nem tudom, hogy mit néztem volna el, de tényleg úgy látom, hogy jól mennek a dolgok.

Szerintem ennek az évnek a végéig kell csak várnom, aztán egyben lesz a pénz, ami kell az induláshoz.

Persze, ez a kb. három hónap "kemény" lesz. Tudod, a kis gyerek is egyre türelmetlenebbül várja a télapót, pedig egyre közelebb van.

Minél rövidebb az idő, én is annál türelmetlenebbül várom.

Másik oldalról azért valami nyugodtságra is van okom. Ha valaki nagyon nem köp bele a levesembe, akkor az anyagi kondicióim jobban alakulnak ( már most is ), mint amire a terveimet alapoztam.

soad1221 2016.10.05. 11:10:30

@Csodabogár: kösz. végre vki aki nem mindig azt látja, hogy minden szar....

fhdgy 2016.10.05. 11:10:54

@Zoole[uk]: Ne TEK-es légy, hanem TÖKÖS!

Badeni_lakos 2016.10.05. 11:13:27

@Zoole[uk]: ha Debrecenbe mész repülővel, az Teljesen más, mintha Ferihegyre (BP-re) jönnél haza..

Jaja, a kacagányt elő lehet venni! ;))

Debiben Először is ott Béke honol, Kérem szépen, Béke, nyugalom, és egyetértés. Kicsit belenyugvó megbékülés. Olyan messze keleten van már, egy keleti végvár, hogy még az idő is lassabban múlik ottan :)

Lehet ezért is kiegyensúlyozottabbak, kedvesebbek ott az emberek. :) tesznek rá hogy rohad le az intézményrendszer, megvan az orvos ismerős a klinikán, saját kis biznisz megyen ahogy megyen, vagy az IT Services fizet valamennyi kicsit mindenkinek, oszt kész.. minek a nagy igények? egy kis koncert és olcsó sör... a baráti kör is ott lesz mindig.
Szal "it's fine". oké ott az élet.
Minek is többet?
És lehet... lehet ők gondolják jól.

soad1221 2016.10.05. 11:13:27

@Muscari: szerintem itthon is tudsz elég hiteles infókat összeszedni bármely országról. Főleg európai országról.
Az már eleve hibás elképzelés, ha egy adott országot egy masszaként kezelsz, a poszt már itt elcsúszott...

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.10.05. 11:13:28

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Van jobb mondás is: "Ez van, ezt kell szeretni". Amúgy egyébként nagyon jó és találó mondásaink vannak, csak valahogy nem élünk velük...

SzZoole 2016.10.05. 11:14:00

@fhdgy: igazad van bameg,kemeny leszek,kokemeny:)))

soad1221 2016.10.05. 11:16:37

@Zka: @kisrumpf: A brexit kampány mennyire maradt az ész érvek szintjén?
Innen nézve semennyire, nagyjából ugyanaz a társadalmi réteg, nagyjából ugyanolyan szintű érvekkel nagyjából ugyanannyira meggyőzve...
Én nem élek kint, onnan nézve mennyire volt értelmes vita?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.05. 11:20:49

@Hufeisen:
Figyu, az EU pontosan meghatározza kiket KELL befogadnunk. Ezt a meghatározást Magyarország a belépéskor elfogadta.
UTÁNA már ne kötelezzen senkit befogadni.

London2009 2016.10.05. 11:22:41

Azert fura, hogy ilyen sokan nekiestetek a posztolonak. Pedig szerintem teljesen igaza van. Tudnek pontosan ugyanilyen cikket irni. Abban lehet, hogy a pelda nem egy esernyo lenne, hanem mondjuk egy extrabb ruhadarab, amire ugyanigy megkaptam, hogy csak nem ebben akarsz kimenni? Mikor eloszor meglattam azokat a plakatokat el sem akartam hinni, hogy ez letezhet. Szerintem is siralmas az egesz es ezt csak azt veszi igazan eszre, aki ritkan latogat haza. Nem az szamit, hogy miota ment el, hanem, hogy egy evig nem jart arra.
Nekem a tanacsom az, hogy limitalja a latogatast a csaladra, legjobb baratokra es hivatkozzon az idojarasra es hallgasson nagyokat. Utana pedig menjen a vizpartra.
Mar nem vagyok hajlando en sem ezerszer vegighallgatni, hogy nekem miert is olyan konnyu, Angliaban mennyit esik, milyen draga az alberlet, mennyi paki van aki milyen koszt csinal es mikor megyek mar haza??
Minden jot kivanok a nemetorszagi elethez!
De azert vigyazz a migrancsokkal! (bocs, ezt nem tudtam kihagyni!)

Badeni_lakos 2016.10.05. 11:30:01

@fhdgy: Vállalatirányítási szoftver? vagy ilyen állománykezelő rendszer?
Nahát te öreg motoros lehetsz már :)
2001-ben a is már szoftverfejlesztőként mentél ki? (grünekarte)
SAP, Micr. Dynamics Nav, és társai nem túl erős versenytársak ezen a "vállalkozási piacon? Van már erre sok cég is akik konzulensekkel ajánlják a fentieket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.05. 11:30:54

@Hufeisen:
Tudod ha ez az egész történet negyven évvel korábban játszódik KGST-Varsói szerződésre behelyettesítve az EU-t akkor UTÓLAG MA mindenki hazaárulással vádolná a komcsi kormányt. Jogosan.

fhdgy 2016.10.05. 11:31:21

@soad1221: Kint azért ( is ) volt jobb, mert a munkahely ott teljesen más. Nagyon ritkán fordult elő, akkor is csak éritőlegesen, hogy munkahelyen ne szakmai dolgokról beszéljünk. Mindenki ült a gép előtt, programozott és nem nagyon volt több.

Aztán, amikor munkaidő végén kiléptem a cégtől, minden munkahelyi dolog az ajtó másik oldalán maradt.

Munkahelyen kivül az élet meg szép volt.

A magyar híreket az interneten elolvastam, de nem engedtem magamhoz túl közel őket. A német politika meg teljesen hidegen hagyott.

Itthon ezt már nem tudtam, nem tudom megcsinálni.

A gennyről: A munkám miatt elég sűrün kellett tárgyalnam egy-egy cég legfelső vezetésével. Emiatt, meg szakmai okok miatt is, olyan mélységig bele láttam a dolgokba vagy kellett, hogy bele lássak, amit már sem ők nem szerettek igazán, se én.

Amikor egy állami cég ( nem kicsi ) felső vezetése tök alkalmatlan, de nagyon jól és gátlástalanul ....

Tudod, inkább nem folytatom.

Arról sem akarok most beszélni, hogy senki nem irigyelte tőlem a 2011-2015 közötti időt, amikor plusz dolgokat csináltam. Egyetlen kivételtől eltekintve senki nem kért a munkából.

Utána viszont voltak, akik tartották volna a markukat és olyanok is, akik vagy az üresen maradt markuk miatt vagy csak puszta irigységből, ott feküdtek keresztbe, ahol csak tudtak.

A siker, a pénz kell(ene), de a munkától isten ments. Ugye ezt sem kell folytatnom?

fhdgy 2016.10.05. 11:44:55

@Badeni_lakos: Rendszerfejlesztő ( Systementwickler ) voltam. Egy szoftverházban dolgoztam, német mértékkel sem kicsi, ahol saját szoftvereket fejlesztettek. Megkaptam egy Produkt Manager titulust is ( ő mi nagyképű megfogalmazás, ez igazából azt jelentette, hogy egy kb. 600 programból álló alrendszer "felelőse" voltam. )

Én szerényen és reálisan azt mondom, hogy programozó voltam, Pl/1-ben, C-ben kellett programoznom, három különböző op. rendszer alatt.

A többi kérdésedre: Vannak a nagy cégek, azokra igaz a mondás, hogy sas nem kapkod legyek után.

Így mindig van/lehet a piacon olyan rés, amit be lehet tömni egy magányos programozónak/programozó duónak, mert ketten vagyunk.

Hufeisen 2016.10.05. 11:47:24

@diggerdriver: ok, rossz pelda volt, most vegre elolvastam a vasarnapi kerdest, egyebkent az EU reszerol sem ertem ezt az orszagonkenti betelepitosdit, shengent akarjak kinyirni, vagy nyomkovetot kapnak a menekultek?

soad1221 2016.10.05. 11:57:22

@fhdgy: nézd, nekem a munkahelyemen nem csak munka van, beszélgetünk másról is. Van, hogy vitatkozunk van, hogy egyetértünk. Aztán, ha hazamegyek, akkor sajnos persze nincs kizárva a munka, de hát projektmenedzser vagyok, ez a pozíció sok esetben jelent 24 órás munkaidőt, ez van, ez ilyen. Máshol is, nem országspecifikus.

Hogy nem tudod itthon kizárni, azt amit kint kitudtál? Ok, én ezt elfogadom, de akkor ez ugye nem Mo "hibája", hanem a Tiéd. Azért az idézőjel, mert nem is feltétlen hiba ez, és mondom, én ezt el is fogadom, akkor a terveid szerint valóban menj oda, ahol ki tudod ismét zárni, ez az egészséges. CSak ismétlem, annak a képessége, hogy ezt itthon nem tudod megtenni, nem másnak a hibája.

A többiről: igen, nem vagyok vak én is találkoztam ezzel. Azt is tudom, milyen állami intézménynek dolgozni, és igen, én is lehetőleg kerülöm ezeket az alkalmakat, bár 99%-ban ezt nem én döntöm el. :)
De ez ugyanaz a téma, hogy képes vagy-e kizárni. Hogy ez itthon van, az rossz. Nem csak állami cég vezetése alkalmatlan, van sok más cég is a vállalati szférából. Ugyanez viszont Németországban is megvan, ezt tudom, tapasztaltam, hogy van szemét német ügyfél. Arányait tekintve nem tudok különbséget tenni országok között. Ha feltétlen különbséget kell tenni, akkor sokkal inkább összeszedettebbek, szervezettebb és szabályozottabb minden folyamat, de ez meg akkor a közhely, hogy mindenki tudja.Ennek köszönhetően viszont több az idő, gyártás-kivitelezés során kevesebb az ad-hoc döntési helyzet. Ez jobb mindenképp, gondolom Géza hasonlóképpen látja ugyanezt.
De gerinctelen ügyfél, aki vmilyen kifogásra hivatkozva nem akar fizetni pl pont ugyanannyi...

De ebben megint csak az a kérdés, hogy ki is a hibás ezért?

fhdgy 2016.10.05. 12:17:53

@soad1221: Lehet, hogy pechen volt ( vagy szerencsém, én magam sem tudom eldönteni ), de a német kollégáim egy-két kivételtől eltekintve, nagyon érdekes esetek voltak.

Pl. négyen dolgoztunk egy irodában és amikor csak ketten voltunk bent, megkérdeztem az egyiket, hogy a harmadiknak van-e felesége, gyereke. Nem tudom, volt a válasz, pedig ők már több éve kollégák voltak, egy irodában. Nos, ők ennyit beszéltek egymással is. Nem arról van szó tehát, hogy velem nem.

Hogy mit tud az ember kizárni az életéből és mit nem: én ötven éves voltam, amikor kimentem dolgozni. Én úgy tekintettem magamra mint, aki ott idegen. Addig maradok, amíg jó, ha már nem tetszik, elmegyek. Azért volt könnyű a német dolgokat kicsukni, mert így tekintettem magamra. Amikor nem tetszett, el is jöttem.

Csak egy dologra nem számítottam, nagyon nem számítottam. Mire visszajöttem Magyarországra, én is, az ország is teljesen más lett. Nagyon más!

Azóta úgy definiálom magam, hogy idegen vagyok a saját hazámban.

Ki kellett birnom, hogy nyugdíjas legyek. Nehéz volt.

Most már szabad vagyok. Nem köt semmi. Úgy fogok elmenni, hogy nem kell, hogy munkahelyem legyen. Ha akarok dolgozom, ha akarom nem.

Olyan helyre akarok elmenni, ahol nem értek semmit és nem is kell, hogy valamit is értsek abból az országból.

Tökéletes idegen leszek!

soad1221 2016.10.05. 12:27:26

@fhdgy: "Pl. négyen dolgoztunk egy irodában és amikor csak ketten voltunk bent, megkérdeztem az egyiket, hogy a harmadiknak van-e felesége, gyereke. Nem tudom, volt a válasz, pedig ők már több éve kollégák voltak, egy irodában. Nos, ők ennyit beszéltek egymással is. Nem arról van szó tehát, hogy velem nem."

Nem tudom, embere válogatja, de én nem érezném magam jól így. Én örülök, hogy a kollégáimat ismerem, tudok róluk azt, amit elárulnak. Nem vájkálni akarok az életükben, de én is elárulok a gyerekeimről dolgokat, pont annyi információt közlünk a másikkal, ami még zavaró.
De nagyon meglepődnék, ha a németek mindenhol, mindig ilyen távolságtartók lennének. Ez egyértelműen a Te szerencséd, hogy 3 másik ilyen ember mellé kerültél. Nekem pl nem lett volna szerencse ez. Én biztos nagyon hamar lelépek, ennél több szociális élményre van szükségem :)

gebacsi 2016.10.05. 12:35:25

Az, hogy a huzamosabban kint dolgozók vagy kint élők miért érzik magukat kvázi turistának amikor "hazalátogatnak", az nem a kék táblákra vezethető vissza. Biztos vagyok benne, hogy nem egy Norbert Hofer plakátot látott Ausztriában a cikkíró - hogy germániát ne is említsem. Érdekesebb lett volna ha a béka elkészítési módjáról értekezik és nem egy virtuális akcentussal átitatott propagandát szajkózik azzal a végkifejlettel, hogy inkább bratwurst, mint kolbász :)

McZozo 2016.10.05. 12:49:47

@Püspök utcai gombaszedő: en tudom mi az argos es hogy, hogyan mukodik es megis egyetertek szinte 100% ig a posztoloval. Szoval akkor ez most hogy is van?

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.10.05. 13:05:05

@soad1221: Innen nézve? Őszintén? Nem követtem. Amit láttam belőle, az fejcsóválásra késztetett. Sok plakát az északír utak mentén, ennyi.

Az írek lelkesen várják a Brexit miatt esetleg ideköltöző cégeket, akiknek az alkalmazottjai majd nem fognak tálalni megfizethető lakást s majd gond lesz, és nyígás a megint csak felfelé menő lakbérek miatt... S hogy ez az ország, amely teleszórta fiaival a világot, nem képes befogadni pár száz menekültet, mint ahogy képtelen megoldani a rengeteg hajléktalan dolgát is... Vagy képtelen mit kezdeni a már ittlevő, menekültstátuszban senyvedőkkel... Ha elkezdem, sosem érek a végére. Inkább megyek dolgozni, abban legalább van élvezet.

fhdgy 2016.10.05. 13:05:30

@soad1221: Voltak persze kollégáim, akik nem ilyenek voltak, de a magánélet ott is kimerült annyiban, hogy pl. gyerek született. Egyéb dolgokról elbeszélgetve velük viszont nem kellett éreznem, hogy egy kicsit is kirekesztenének, mert külföldi vagyok.

Olyan is volt, hogy valakiről az utolsó, eljövetelem elötti pillanatban derült ki, hogy Baján született. Apja, anyja hajós volt és ő úgy érezte, hogy pont ott és akkor kell világra jönnie. -:)

Az első három évem az úgy telt el, kettő ismerőst leszámítva nem volt senki magyar körülöttem. E kettővel egy hónapban egyszer-kétszer elmentünk hármasban vacsorázni.

Aztán úgy három év után robbanás szerűen nagyon sok ottani magyart megismertem. Rajtuk keresztül persze pár németet is.

fhdgy 2016.10.05. 13:08:48

@gebacsi: Abszolút nem Bratwurst kontra kolbász dologról van szó.

Buchhalter 2016.10.05. 13:35:46

@fhdgy: hajrázok neked.Páromat válaszút elé állítottam : még max 1 évig szenvedünk és szedjük a sátorfánkat. Itthon sok mindennel lett nekem is bajom és úgy mit te neked fél év Németország alaposan megváltoztatta a gondolkodásomat.Beuntam az alá fölé rendelt feudalista rendszert a soron következő maffia kormányt MSZP,DK,Jobbik,Fidesz nekem mind egy kutya.A saját holdudvar pár tízezres tagjának minden zsíros falat a többi meg robotoljon éhbérért és ha lehet nyugdíj előtt dobja fel a bakancsát.No mg persze az általános magyar felfogás( búslakodunk ,pofázunk ,de szakszervezet meg tömeg tüntetés az minek)Így szájat tépve az egész csak szélmalom harc akkor inkább aki értelmes ,bátor ad magának egy esélyt külföldön .

fhdgy 2016.10.05. 13:41:22

@Buchhalter: Üdvözöllek a fedélzeten! -:)

Bár, azt hiszem inkább -:(

Taxomükke (UK) 2016.10.05. 13:47:46

Mindjart felszall velunk a BA budapestu jarata.
Majd otthonrol megirom, mi a helyzet... az azsiai rokonsagot fogjuk kisergetni, ugyhogy asszem, we gonna tread lightly.

Taxomükke (UK) 2016.10.05. 13:48:39

@feritekeri: A fidesz hasonlo osztalyan pedig aligha.

fhdgy 2016.10.05. 13:54:41

@Buchhalter: Azért lenne kérdésem: miben reménykedtek, hogy abban az egy évben is jóra fordulnak a dolgok?

Szerintetek vannak csodák?

Ezt az egy évet egyetlen esetben tartanám indokoltnak, akkor ha az indulás megszervezése, előkészítése valamilyen ok miatt ezt igényli.

Tehát, ha döntés meghozatala és az indulás között ennyi időre szükség van.

Ha jól emlékszem, Ti már voltatok Frankfurtban. Van képetek róla, hogy mi van itt és mi van ott.

Aki még egyszer sem volt kint, értem, hogy hezitál, mert fél az ismeretlentől.

Szabad tudni, hogy Ti miért hezitáltok?

Taxomükke (UK) 2016.10.05. 13:55:59

@Zoole[uk]: Szivarvanyszinut, Zoli. Kemeny srac vagy te, nem beszari.

McZozo 2016.10.05. 13:57:19

@fhdgy: eppen ideje lenne mar hogy fellepjenek. De nem fognak mert sajnosnaz egesz egy gittegylet.

gebacsi 2016.10.05. 13:57:33

@fhdgy: Nem érti, vagy nem akarja - nem fogom magyarázni. A poszt is csak propaganda (számomra), mint ahogy ezek ömlenek ész nélkül mindegyik gittegylettől ( beleértve a kormányt is ). Erről ennyit, mert ez a poszt még ennyi figyelmet sem ért meg - egy ismerősöm osztotta meg ( sajnos ).

SzZoole 2016.10.05. 13:59:04

@Taxomükke (UK): Szivarvanyszinut?????
Hà buzi e vagyok???:)))

Taxomükke (UK) 2016.10.05. 14:02:31

@Zoole[uk]: Honnan tudjam, nem kerdeztem, te sem mondtad...
Maganugy.
:)))))))

SzZoole 2016.10.05. 14:08:42

@Taxomükke (UK): homofob vagyok Tiborom,homofob...
Bar tudod van az a penz,mondjuk ha a Elton John tenne egy nagyon jo ajanlatot:)))
CSAK VICC VOLT!!!

Shadowbull 2016.10.05. 14:20:11

Nagyon jo iras, kulonosen tetszett az a resz, amikor megmagyarazzak az otthoniak milyen itt elni :)

Golf2 2016.10.05. 14:38:07

"Megbírságolhatják, aki külföldről jár haza orvoshoz" index mai cikk

*Andi* 2016.10.05. 14:41:11

Ket dolgot nem ertek.
Az egyik, hogy amikor kvazi nyaralni mesz haza, miert allsz neki a politkiaval foglalkozni? Minek kell olyasmin felhuzd magad es elrontsd a sajat nyaralasod, amin ugysem tudsz valtoztatni. Inkabb elvezd azokat a dolgokat, amik hianyoznak Munchenben - nem hinnem, hogy ne lenne ilyen - toltodj fel a csalad/baratok koreben aztan lehet visszaerkezni a valosagba ujra.
A masik pedig... imadom, amikor kulfoldon elok azzal jonnek, hogy a migrans helyzet nem is olyan rossz, mint be van allitva. Az elmult hetvegen volt szerencsem roadtrippezni Bp-London kozott es Calaisnal a kovetekezoket tapasztaltuk: autopalya ami levisz a dokkokhoz. Jobbra olyan kerites, amit a bortonok megirigyelhetnek. Az uton mindenhol odvagott betondarabok, faagak, uvegek, nem gyoztuk kerulgetni. Kommandos katonak serege az egyik oldalon, migransok sora szemben a masik oldalon a menekulttabor elott. Helikopter kering a levegoben, a migransok pedig orditanak, es jonnek neki a keritesnek. Mint egy haborus ovezet. Nekem ne mondja senki, hogy nincs baj....

SzZoole 2016.10.05. 14:43:53

@Golf2: Es mi van azokal akik magan klinikara jarnak,maganrendelesre?
Mondjuk engem nem erint,mert mi itt jarunk orvoshoz/ fogorvoshoz....

Golf2 2016.10.05. 14:44:21

@Taxomükke (UK): @Zoole[uk]: Je mindenki mostanaban repul erre,pedig itt a minuszok repkednek.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2016.10.05. 14:48:55

@*Andi*: attól még, hogy van pár hely Európában ahol gáz van, nem jelenti azt, hogy egész Európában gáz van. Magyarországon meg végképp nincs.

SzZoole 2016.10.05. 14:49:41

@*Andi*: en nem nyaralni jarok haza,hanem szulot latogatni/segiteni,ja es ha mar otthon jarok 1-2 tetovalas is beesik:)

Mi mindig Dunkirk-et hasznaljuk atkeleshez,kisebb,tisztabb es gyorsabb,legkozelebb menjetek arra:)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.10.05. 14:50:17

@diggerdriver: nem kukacoskodásnak szánom, csak azért pontosítok, hogy legalább ezen a fórumon elkerüljük a teljesen fals EU-Mo. szembeállítást, ami tisztán politikai célú gyűlöletszításra használ a főgeci.

Magyarország elfogadta és magára nézve is kötelező érvényűnek tekinti 2004 május 1. az aláírt kétoldalú szerződéseket (mert nem egy EU-s szerződés van, hanem egy lexikonnyi köteg, ráadásul jó része a tagállamok közti kétoldalú egyezményeken alapul) és ezentúl csatlakozott a schengeni egyezmény rendelkezéseihez.

a schengeni egyezmény meg teljesen egyértelműen rendelkezik legális és illegális belépésről, valamint a dublini szerződéskiegészítése a menekült jogállásúak kezeléséről. mert ugye a menekült státuszt is igényelni, illetve megítélni kell, nem automatikus.

önmagában tragikus, hogy 3,2 millió szavazópolgár számára a 15-20mrd eltapsolt gyűlöletkampány teljesen természetes és védhető, ám fel sem merül, hány kórházat vagy iskolát lehetett volna ebből a pénzből felújítani.

*Andi* 2016.10.05. 14:53:32

@Zoole[uk]: Azt akartuk, de valami nagyon fura menetrend volt, mert a 4pm-est pont lekestuk, a kovi meg 8pm volt... 4 orat nem akartunk volna eltolteni a kikotoben, Franciaorszagot meg nem szeretem annyira, hogy nekialljak a kornyeken nezelodni, ugyhogy maradt Calais, de hogy nem megyek arra egy darabig, az tuti :D
Amugy probaltad mar a Camdeni magyar tetkosokat, a Nemesist?

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.10.05. 14:54:35

@*Andi*: az az óriási probléma Mo-on, hogy mégha nem is akarsz politikával foglalkozni, akkor is utolér és belopakodik a vasúti wc-be is és szembesülnöd kell vele mindenhol.
tiszta 1984 lett az ország és ellentétben 1984es állapotokkal sokkal frusztráltabb és kilátástalanabb az élet, sokaknak nem látszik kiút.

ahogy a dolgok állnak, egyre kevesebbeknek terem babér, ahhoz pedig egyre szorgosabban és egyre többet kell nyalni, még ha a nyelved centivastagon szaros, akkor is.

SzZoole 2016.10.05. 14:55:51

@Zka: akkor nyugtas meg,hogy holnap ha hazamegyek a migrancsok nem fognak kirabolni/megeroszakolni Debrecen-Nyiregyhaza viszonylatban:)))

Golf2 2016.10.05. 14:57:41

@Zoole[uk]: Sok penzert szemet hunynak.

*Andi* 2016.10.05. 15:02:54

@adamskij: ezt en ertem, es ezzel nem is akarok vitatkozni. De amit ertek, hogy ha valaki egy ev utan veszi a faradtsagot es hazamegy, akkor miert ezzel foglalkozik ahelyett, hogy jol erezne magat? Ez nekem megint annyira magyaros, akar jo is lehetne, de keressunk valamit, amitol rosszul erezzuk magunkat.
3 hetig voltam otthon a nyaron 2 etapban es mind a ketszer pofan vagott a kampany es az idiota emberek, ez teny. De nem hagyom, hogy ez elvegye az oromomet... biztos en vagyok a fura.

*Andi* 2016.10.05. 15:03:36

@Zoole[uk]: En ezt megigerem Neked :D

*Andi* 2016.10.05. 15:04:15

@*Andi*: *amit nem ertek* - kimaradt a "nem" az elso sorban, sorry.

SzZoole 2016.10.05. 15:06:35

@*Andi*: Dunkirk-Dover vonalon 2 orankent jarnak a kompok:)

Camdem nem az en vilagom,bar ismerem eleg jol:)
Nyiregyhazan van egy nagyon jo es regi baratom,nemzetkozileg elismert tetovalomester.Eddig Ö csinalt minden vonalat rajtam:)

*Andi* 2016.10.05. 15:08:21

@Zoole[uk]: ugyeeee? Mi is igy tudtuk..mondom, szombat este 4kor es 8kor volt jarat csak.
Ja hat ha neked ilyen VIP kapcsolataid vannak, akkor megertelek :D

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.10.05. 15:09:02

@*Andi*: igazad van, ez eléggé emberfüggő.
mondjuk egy év után még kevésbé tudod kizárni ezt, vagy legalábbis kevesebb menedéked van - hiszen úgyis még egy hét, aztán nem találkozol vele fél-egy évig.
abból a szempontból viszont teljesen igazat adot a posztolónak, hogy pár éve még nem volt ennyire ideges és kilátástalan a hangulat Mo-on, az elmúlt másfél év rendkívül sokat rombolt a fejekben. és még mennyi minden jöhet még!

SzZoole 2016.10.05. 15:09:59

@*Andi*: akkor jo:)
Pedig ugymeg ijedtem,hogy a keservesen osszemosogatott fontocskaimat a migrancsok elveszi,megvernek es meg seggbe is kukiznak:)))

SzZoole 2016.10.05. 15:12:56

@*Andi*: megneztem a timetable-t,tenyleg szombaton ugy kozlekedik 4-kor es utanna csak 8-kor.

www.dfdsseaways.co.uk/customer-service/travel-updates/timetables

SzZoole 2016.10.05. 15:14:35

@Golf2: a magan klinikak is TB fuggok?
Azt hittem oda barki jarhat.

Golf2 2016.10.05. 15:22:42

@Zoole[uk]: Neha ott is kerik,mond meg nekik hogy te mar kiiratkoztal.

Buchhalter 2016.10.05. 15:24:35

@fhdgy: Kölnben voltunk fél évig.Pénzt nagyon erre a külföldi melóra nem fogunk félre tenni.Csak fix állásra megyünk ,ennyi.A párom egy kissé ragaszkodik a szüleihez ,de remélem hamarosan rájön ,hogy ilyen bérek és elszaladt lakbérek mellett itthon nagyon nehéz egyről a kettőre jutni.

takarék-láng 2016.10.05. 15:26:33

Uzenjuk Brusszelnek, hogy ok is megertsek!

Uzenem neked is, Kedves posztolo, hogy nem ertek veled egyet a migransimadatot tekintve. Felvilagositalak, hogy a nemet nep kb. 70%-a sem. Persze ezt nem nagyon tudhatod, ha meg csak kb 1 eve elsz ott es nem kommunikalsz veluk. De ha a nyelvet akadozva beszeled ( feltetelezem) akkor nem is fogjak elmondani az erzeseiket pont neked.

SzZoole 2016.10.05. 15:27:00

@Golf2: en jarok otthon se orvohoz se gyogyszerert.
A kocsmaba jarok csak,ott meg vény nelkul is kiszolgalnak:)))

Golf2 2016.10.05. 15:35:59

@Zoole[uk]: Aztan vigyazz mit tetovaltatsz nehogy bevarrjanak.

*Andi* 2016.10.05. 15:38:56

@Zka: Magyarorszagon gaz van, csak nem migrans gaz.
Velemenyem szerint pedig Europaban igenis nagy a baj...

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.10.05. 15:39:39

kérlek, olympos narancslé és krémtúró az abc-kben a kőbányai világos mellé. a klasszikus gulyásszocializmus, avagy legvidámabb barakk.

Golf2 2016.10.05. 15:42:40

84-ben 10 forint ez a dal,P.Mobil

Badeni_lakos 2016.10.05. 15:52:53

@fhdgy: ejjha, Systementwickler, meg Produktmanager, az fain :)) mondjuk nagy felelősség is az biztos. Biztonsági megoldásoknál pl. fú... nem lehet / lehetett egyszerű. C/C++ kódolni Unix szerverre, gondolom AS/400 vagy i Series alá, hogy stabil, robusztus is ,
meg bővíthető, rugalmas is legyen az üzleti igény változásokra ,
Na hát Az Szép kihívás! Nem egyszerű, de izgalmas feladat. :)
Ez engem is nagyon érdekel amúgy, igaz még csak most védem a dipl.munkám infó kar levelezőn, (ms virtualizációs megold. és cloud comp.)

fhdgy 2016.10.05. 16:03:55

@Badeni_lakos: Bocsi! Még egyszer írom: nem kell hasraesni attól, amit írtam! Ezek csak a titulusok, meg a maszlag!

A valóság sokkal prózaibb volt!

Kissé viccesen azt szoktam mondani, hogy azt, amit elvártak, egy jól idomított vadászkutyának is meg kell tudnia csinálni! -:)

Ezért nem is nagyon szerettem csinálni, mert ész nélkül lehetett csinálni, tehát alulfoglalkoztatott voltam.

Az elején azt hittem, hogy direkt én kapom az ilyen dedós munkát, mert külföldi meg stb.

Később rájöttem, hogy nem, mindenkinek ilyen jut!

Szakmai kihívás semmi, de a németek másik oldalról pont ettől nagyok! Jól megszervezik, megtervezik, utána egy vadászkutyának is jól meg kell tudnia csinálni!

kardio1 2016.10.05. 16:03:59

@adamskij: azt hittem, Orwell örökbecsûjére, az 1984-re céloztàl.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2016.10.05. 16:05:41

@kardio1: részben igen, jól értetted. volt egy bakugrás az orwelli regénytől a '84es emlékekig.

kardio1 2016.10.05. 16:15:30

@Zoole[uk]: Attól még, hogy Londres mellett laksz, még nem kéne Dunkerque-t Dunkirknek csufolni. Tudod, arról a városról beszélek, ahová Douvres-bol érkezel a kontinensre jövet. :-D

SzZoole 2016.10.05. 16:21:02

@Golf2: ez most nagyon utos es egyedi lesz,egesz alkar csuklotol konyokig

SzZoole 2016.10.05. 16:23:22

@kardio1: okey,a flansziak kedveert legyen Dunkerque-to Douvres-ig.
Igy jo?:)

Amugy doktor ur,a maga szive sose faj?:)

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2016.10.05. 16:24:48

@Golf2: Az esernyő pont akkora túlzás, mint a pomázi vagy milyen iskola kerítése (:

SzZoole 2016.10.05. 16:32:33

@fhdgy: ezekre a titulusokra van egy sztorim.
A mult hetfon a HP-nek dolgoztam egy napot.
5 nagy 3 kisebb nyomtatot vittem a 2 IT engineer-el egyutt.
Az 5 nyomtatot ki kellet csomagolni,osszerakni,kabeleket osszedugdosni es beuzemelni.
A regi nyomtatokat szetszedi es a van-re fel pakolni.
Egy napig en is IT ENGINEER voltam,erted ezt,egy troger sofor IT engineer volt:)))

Viccet felreteve,az ilyen szakmunkat nemigenylo emberkek miert IT engineer-ek?
Ezt egy 10 eves gyerek is meg tudja csinalni....
Gondoltam is,hogy at jelentkezek egy ilyen munkara:)))

fhdgy 2016.10.05. 16:42:24

@Zoole[uk]: Igen, ezek a dolgok egy kicsit el vannak misztifikálva.

Én mindig is keményen tiltakozom, ha valaki engem informatikusnak titulál.

Ha valaki már látott számítógépet, akár messziről is, az már informatikus.

Én mindig azt mondom, hogy én programozó vagyok. Mondhatnék mást is, de nem erőlködöm, mert már ezt sem nagyon értik.

kardio1 2016.10.05. 17:05:13

@Zoole[uk]: Tökéletes! :) A màsik kérdésedre: orvosi titkokat nem fecseghetek ki :)

kardio1 2016.10.05. 17:09:57

@adamskij: a legszomorùbb az egészben, hogy a mai vilàg sokban hasonlit a regénybelire, és koràntsem csak Magyarorszàgon van az embernek déjà vu-je, hanem bizony itt a szabad és boldog nyugaton is. Lsd. szabadon lehet mindenrôl beszélni, ami politikailag korrekt (= ùjbeszél), de ha eltérsz ettôl a kànontol, megjàrod.
Franciaorszàgban példàul konkrétan tagadjàk, hogy gender-elmélet létezne, pedig annak a szellemisége vilàgosan érzôdik az iskolai oktatàsban...

soad1221 2016.10.05. 17:35:49

@Zoole[uk]: nem tudom, hogy mit vittetek és mit takart a 2 srác munkaköre, de egy nyomtató beüzemelése nem annyi,hogy összedugdosom és a vindóz felismeri.
Már hogy azé a nyomatatóé amilyet a HP is gyárt, és akár 5 m széles is lehet és egyébként a beüzemelése 1-2 hét, a próba időszak cca. 2 hónap :)

ha a két srác ilyneket is szokott beüzemelni, akkor azért az mérnöki feladat rendesen, hidd el :)

Badeni_lakos 2016.10.05. 17:37:40

@fhdgy: igen, tudom mire gondolsz! Jól szervezettség :) én Stuttgartban tapasztaltam meg, egy (ismert) autógyártó cégnél dolgoztam, hogy mi is az a "jól szervezettség", mint struktuierte Arbeitsweise, Innovative Fähigkeiten, stb. mennyire fontos az effiziente Lösungen, a kontroll, a biztonság...

A német cégeknek szerintem sokkal tudatosabb, szigorúbb a hozzáállásuk:
- Komolyan venni a biztonságot -> tervezni előre, szervezni.
- Fókuszálni a megoldásokra. Probléma lebontás, Komplex Feladatot Strukturálni, előre gondolkodni, stb.

Ezért is írtam, hogy System Architekt nek nagyon komoly, feleősségteljes munkája van. Persze, Lehet szerénykedni :) de én tudom, (nehéz vizsgánk volt belőle) milyen nehéz egy kiszolgálói rendszert lemodellezni, sztochasztikus modellek, sorbanállási elmélet, Erlang eloszlások, stb. Komoly matem. alapjai vannak a Rendszer modellez. és analízisnek. Ide jön amit írtam:

A Biztonsági kérdések. Ami még nagyobb felelősség a sw. fejlsztésnél szerintem.. sw. fejlsztés, tesztelés után ne maradjon benne backdoor, a techn.stack versenyképes legyen, olcsó de gyors, a server oldalon minden pörögjön az appl. server, webserver, jó database kiszolgálóval gyorsan szolgáljon ki, rugalmas, ellenálló legyen, gyors legyen minden klienssel..
ÉS ne legyenek biztonsági rések... szerintem ez
Nagyon nagy kihívás... Nagyon Pengének kell benne lenni! :) Az egészet mélységében át kell látni. Tiszta full-stack dev. ;)
Szóval lehet szerénykedni persze-persze :) csak hogy 100 prog.terv. végzősből szerintem egy se tudna előállni még csak egy koncepcióval se! :) nem hogy egy német cég elvárásai előtt, még simán Magyaro.on sem! Szóval le a kalappal!

Ez am. engem tökre érdekel ez, hogy milyen elvárásai vannak egy észak-német business appl. sw. fejlesztő cégnek egy programozó felé,
és hogyan ellenőrzik a kódot minőségbizt. szempontból, és mennyire számít az algoritmus gyorsasága, hatékonységa vagy csak tákolnak, outsourcing olnak indiába,
és
és pl. mi a különbség egy magyar és egy német ügyfél között pl. elvárásokban, árérzékenységben, biztonsági kritériumok felállításában, stb. :)
jó sokat kérdeztem, tudom, dehát ez érdekel. :)

Csodabogár 2016.10.05. 17:38:02

@adamskij: Ez így szerintem nem igaz. Velem senki nem tud politikáról beszélni ha én nem akarok. Simán közlöm, hogy nem olvasok híreket és nem nézek tv-t, nincs miről beszélni.

SzZoole 2016.10.05. 17:49:21

@soad1221:
A polojukra ez volt irva;HP Engineer team.
A munka is csak annyi volt amit fentenbb leirtam.
Egyszeru nyomtatok voltak,3 nagyobb es 2 kisebb.

fhdgy 2016.10.05. 17:58:19

@Badeni_lakos: Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre, de szerintem folytassuk privátban.

Küldj egy e-mailt, én addig elugrom a boltba, mert valami abrakot is kell vennem vacsorára, meg holnapra, mert holnap korán indulok és későn érek haza!

Zoltan Hazafi 2016.10.05. 18:06:18

@Hari Seldon 2: Ezt egy magyar, ötvenes éveit taposó, "lánglelkű" férfiember írta - még tavaly:
"az jár a fejemben,hogy féltem az unokámat.rettegek attól,hogy konfliktusba kerülök migránsokkal.és még jobban rettegek,hogy ő kerül kapcsolatba velük.jővőre nem lesz karácsony.mióta pofázok,hogy baj van!a cicás képek meg csak gyűlnek."
- Azóta eltelt több mint fél év. Mekkora kárt okozott az emberekben ez a migránsos megfélemlítés? Nem kellene megint kinyitni a Lipótot? Ez az ember azóta megőrülhetett... Kösz, Viktor!

Bredpitt Monika 2016.10.05. 18:19:20

Hanynom kell ettol a poszttol.

Ezt akkor tudom visszaszivni, ha jon az iroja es elmondja, melyik videken hallotta a fentieket.

En pont az ellenkezojet hallom magam korul, az embereknek tele van a hocipoje ezzel a kormannyal.

Egyebkent meg, aki azt irja, hogy propaganda poszt, nekem inkabb ugy tunik, hogy a fideszt reklamozza, hiszen ok vannak megemlitve.. mar megint

Herr Géza 2016.10.05. 18:23:51

@takarék-láng: Mesélj már, hogy te mit tudtál meg tökéletes németségeddel, sok-sok éve Németországban élve és rengeteg némettel beszélgetve...
Vagy csak a szád nagy?

SzZoole 2016.10.05. 18:32:45

@Herr Géza: Viragdoktor rendel....:)))

DieNanny CH 2016.10.05. 18:46:28

A posztról a kommentek előtt:

A feléig jutottam... Hát kellett ez nekem??? Panasz, panasz hátán... Rossz kedvem lett tőle.

Bredpitt Monika 2016.10.05. 18:58:51

@Buchhalter: fogok valaszolni a multkor felvetett keresztenysegrol szolo hozzaszolasodra, vegul is jobb keson, mint soha

Herr Géza 2016.10.05. 19:09:03

@soad1221: Ha már meg lettem szólítva.... A nem fizető, gerinctelen ügyfelekkel kapcsolatban, vegyes tapasztalataim vannak. Jó régen, még a Werkvertrag-os munkavállalási-tartőzkodási engedélyek korában bizony magyar kisvállalkozásként megtapasztaltuk, hogy a legnagyobb német építőipari cégek gyakorlatilag beépítették az üzletpolitikájukba a keleti cégek lehúzását. Végtelenségig nyomott árakon szerződtek le velünk, az építkezés utolsó hetéig ment az "alles gut" és a vállapogatás, közben az első részszámlá(ka)t még csont nélkül időben fizették, majd egyszer csak porszem került a gépezetbe. A vége felé közeledve egyre hosszabb lett a teljesítés igazolása, a számla ellenőrzése, a fizetési határidő nyúlt, mint a rétestészta, de még mindenki mosolygott és sűrűn kérte az elnézést. Majd a legvégén jött a feketeleves: egyszer csak a kezünkbe nyomtak egy többtízoldalas hibajegyzéket, amit az adott építkezésre szóló engedélyünk lejárta előtt napi 24 órás munkával sem lehetett volna kijavítani. Viszont határidőnek olyan rövid időt adtak, hogy addigra nem kaphattuk meg az engedélyhosszabbítást, amit a garanciális tevékenységre azonnal megkértünk a hivataltól. Erre nekiálltak ők a mi költségünkre kijavíttatni a "hibáinkat" órabérben, másik olcsócéggel, és érdekes módon az ellenszámlájuk pont annyi lett (vagy kicsit több), mint amennyivel addigra már ők tartoztak nekünk.... Jogilag lehetett volna mit tenni, na de egy magyar Bt.-ként (aktuálisan 2-300k DM mínusszal a kasszában) nekimenni egy többezres német cégnek, ahol csak a jogi osztály alapterülete nagyobb volt, mint ami épületet építettünk nekik éppen.... Bukta, csőd, stb. Közben hallottuk, hogy nem csak velünk és nem csak ez a cég....
Aztán később, német cégnél dolgozva nagyon kevés ilyen durva nemfizetéssel találkoztam. Határidőhúzás, szarakodás műszaki részleteken, garanciális nyűgök miatti visszatartás persze volt bőven, de a végén azért mindig nagyjából a pénzünkhöz jutottunk. Az még érdekes adalék, hogy közbeszerzéseknél mindig, minden pótmunkakövetelésünket is kifizették, igaz ott voltak a leghosszabb fizetési határidők. És nem állítom egy szóval sem, hogy itt nincs semmilyen korrupció ezen a szinten, de én egyszer nem futottam bele a legóvodásabb szintű "én jót teszek neked, te meg viszonzod" sztorikba sem. Pedig álltam a fővállalkozó-alvállalkozó rendszer mindkét oldalán eleget.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2016.10.05. 19:20:15

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Persze, aktívabb ellenállás jó lenne. De az azelőtti "Minden szar, mindmeghalunk" mentalitáshoz képest a "Leszarom, mit csinál a kormány, mi akkor is boldogok leszünk" is fejlődés. Szerintem.

fhdgy 2016.10.05. 19:20:27

@Bredpitt Monika: Ha az embereknek tele lenne a hócipője, akkor honnét termett az hárommilla+ fidesz szája íze szerint szavazó most vasárnap???

Lehet, hogy inkább szerencsés vagy, hogy olyan emberek vannak körülötted, akik nem a hárommilla+-ba tartoznak.

Vagy nincs szerencséd, a szemedbe egy dolgot mondanak, aztán a hátad mögött ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.10.05. 19:28:02

@kisrumpf: "Nekünk egy egyezség van, nem beszélni a politikáról, sem baráti, sem családi körben. S remekül telik a látogatás, s van idő a kultúrára és a fontos dolgokra koncentrálni."

Pontosan ezt csinaljuk mi is, es bagyon jol bevalt modszer. Nemcsak otthon, hanem pl. itt, a lakohelyemen is:) Egy hetig politka-mentesen elveztem az Atlanti-Ocean meleg habjait, a deli vendegszeretetet es isteni ennivalokat. Feludules volt HIllary es Trump nelkul letezni :)))

Bredpitt Monika 2016.10.05. 20:24:42

@fhdgy: Ez a nepszavazas ervenytelen volt, azert ezt ne feledjuk, meg ugy se, hogy a fidesz gyozelemrol beszel,
Nyilvan nem a fidesz partiak miatt lett ervenytelen,

Azok kozul, akik elmentek es nemmel szavaztak sem feltetlenul csak fidesz partiak,
vannak
nekem megvannak a magam indokai miert nem mentem el
szavazni, de ettol meg lehet, hogy egyszer at fogom ertekelni ezt a dontesem,

Akik korulottem szidjak a fideszt oszinten szidjak, nem ertem miert ne lehetnenek oszintek

Az ami rohadt erzes, hogy en, aki hozzajarultam az ervenytelen eredmenyhez le vagyok soporve, de hat ilyen a demokracia, adtam egy voksot a fideszre felve ugyan, hogy ketharmad lesz, de megis adtam es most arcul csapnak,
ez meg mindig demokracia, csak eppen a jogallamisag veszik el........
innen lehet ujraertelmezni mit is lehet ilyenkor tenni...

Bredpitt Monika 2016.10.05. 20:29:03

@fhdgy: ja, es ne feledd, suliban dolgozom, ott meg most nem igazan nepszeru a fidesz

Mrs. Clayton 2016.10.05. 20:33:55

@soad1221: szerintem a ket kampany kozt az a lenyegi kulonbeseg hogy uk-ban a politika ult fel a nepi radikalizalodasra, addig Mo-n a politika radikalizalta a nepet, szerintem ez lenyeges kulonbseg

Badeni_lakos 2016.10.05. 20:41:13

@fhdgy: Okés, máris írok! :) próbálom már most telóról, csk le ne merüljön. Nekem is boltba kellett, csak T-mobilba, hosszú sorok, hűség időből szabadulni nem egyszerű.. Kivan találva a rendszer :)

fhdgy 2016.10.05. 20:47:44

@Bredpitt Monika: én sem mentem el szavazni. 94 óta soha nem szavaztam, csak a lábommal.

Az, hogy a fidesz győzelemről beszél, tényleg hazugság, erről nem lehet köztünk vita.

A hárommilla+ sajnos létezik, bizonyságként Hofi örökbecsű megállapítására, hogy Magyarországon az egy főre eső hűlyék száma kettő!!!

fhdgy 2016.10.05. 20:50:12

@Badeni_lakos: bocs, nekem holnap öt előtt kell kelni, holnap későn jövök haza, legkorábban pénteken tudok válaszolni.

Badeni_lakos 2016.10.05. 21:03:15

@fhdgy: OK ok, van idő! :) majd pénteken, ráér. Jó pihit! :)

((most írok már itthonról laptopról. telóról nem lehetett mobilos nézetben, nameg le is merült.))

2016.10.05. 21:29:30

@VPBA: Szerencsére semmit sem "muszáj", ezt meg a Csernus doki szokta mondogatni.... :D

2016.10.05. 21:35:48

@Gerusz: Minden nézőpont kérdése. :)))

Csodabogár 2016.10.05. 22:08:59

@Bredpitt Monika: Sajnos a magyarok pártfüggetlenül xenofobok és homofobok. Erre jött a hihetetlen propaganda és riogatás. Nem hinném, hogy csak a fidesz hívők szavaztak nemmel. Én se mentem el szavazni és én se tudom jól tettem-e.

Dikusz 2016.10.06. 00:05:46

@feritekeri: a posztot - és a hozzászólásokat - csak most kezdtem olvasni, így nem tudom rájöttél-e arra, amit @diggerdriver: kérdez.
Ha rendeződött már a dolog, akkor elnézést:) A mostani pápának Ferenc a neve, Benedek pápa az elődje volt.

Bredpitt Monika 2016.10.06. 05:47:35

@Hari Seldon 2: a husz milliard honnan jott egyebkent, milyen forrasbol?
Kivancsi lennek, mert ide leirtad aztan majd ez lesz a mervado egyeseknek, linkeld mar be legyszi hol olvastad, mert tegnap mar csak nyolc milliardrol volt szo, koszi

Bredpitt Monika 2016.10.06. 05:59:25

@Csodabogár: igen, lehet ,megsem itt lovoldoztek egy homokos barban,
szerintem sok homofob ferfi van, kerdezd meg a ferfi ismeroseid megneznek e veled a Brokeback mountain c filmet

Dikusz 2016.10.06. 06:51:18

@fhdgy: @Bredpitt Monika: szívesen beszállnék én is a beszélgetésetekbe, de attól tartok lekéstem már róla:)

Taxomükke (UK) 2016.10.06. 07:12:54

@Bredpitt Monika: En pl. nem vagyok homofob, de nem neznem meg azt a filmet. Undorit, ha ket ferfit latok smarolni. Otthon azt csinalnak, amit akarnak, semmi kozom hozza. Csak ne kelljen latnom.

moRtiZ 2016.10.06. 08:13:13

Ebben az a vicc, hogy én 2 hetet voltam USA-ban, és hazaérkezésemet követően, már másnap megvolt a "negatív magyar életérzés". Szomorú voltam miatta. De a cikkíróval csak részben értek egyet. Mindenki szeret általánosítani, de én azért nem látom ennyire kritikusnak a dolgot. (Vagy talán csak nem veszem fel). Nem azt mondom hogy minden szuper, tényleg sokszor van ellenségeskedés, van hova fejlődni, de azt gondolom, hogy ez annak is betudható hogy több százezer olyan ember, aki valamelyest szabadabb gondolkodású már külföldön él. Ezeknek az embereknek a véleményformáló ereje azért nyilván hiányzik az országból. A másik hatalmas probléma, hogy itthon nincs egy olyan vállalható politikai csoport, ami mögé szívesen beállnának azok az emberek akik már unják ezt az egészet.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.10.06. 09:01:24

Azért az furcsa hogy nagyon sokan közületek...politikai csoport mögé akar beállni...miert nem lehet ,,beállni ,, egy karizmatikus egyen moge? Tanar,polgármester,traktoros,vállalkozó,it s, ....
Es nem politikával kellene foglakozni a csoportnak, hanem saját magával...
Szerintem ez is egy különbség a hazai es a külföldön megtapasztalt szemlélet között...
Tudom ez az alulról építkezés...
De kozosseg nélkül nem fog menni...
A kozosseg tud celt adni...nem politikai celt !!!.... Csak olyat hogy jo legyen ,,együtt,, elérni valamit, teremteni...
Na álmodozom tovább...

Mérnork 2016.10.06. 09:36:30

"Erről jutott eszembe a színes esernyőm, ami hatalmas és vidám, ezért szeretem. Egyik nap szakadt az eső. Rám szóltak, hogy nehogy azzal menjek, ki, ha jót akarok magamnak! És sajnos nem viccnek szánták..."
Bakker, jó hülye emberekkel vagy körülvéve...;-)

Hari Seldon 2 2016.10.06. 10:00:42

@Bredpitt Monika:
Ja, csak 8 milliárd, az már mindjárt OK.Semmi gond. Én is szeretek egy olyan maffiának adózni, ami a saját pénzemből hülyít.

Egy cseppet sem magalázó nekem, hogy az én pénzemet a maffia használja. - Ja, bocs, de az.
Ezért is létünk le.

Egyébként tényleg mindegy is hogy mennyi. Láttam 7-8-tól 30-ig mindent. Erre mondtam egy középértéket.
De ezen már nem veszünk össze. - Hogy úgy mondjam, nekem mindegy.

Tóth Ágas 2016.10.06. 10:00:57

még érdekesebbé teszi ezt a témát, hogy Németországban szintén kb egy éve dolgozó cimborám szerint borzalmas kint a helyzet, többek között a menekültek miatt..

valószínűleg ezt a témát országtól függetlenül ki így, ki úgy dolgozza fel. itt se mindenki menekült-gyűlölő, mint ahogy Németországban sem mindenki befogadó (bár igaz, így én is itthon élőként osztom az észt Németországról, de az AfD legutóbbi eredményei azért elgondolkodtatóak)

dont be such a jew 2016.10.06. 10:07:52

A migripropaganda nem volt gyülöletkeltő, és a németek 98%-a is egyetértene vele, ha megkérdeznék.

Ahogy a Németországban élő magyarok 98%-a is. Hogy - hogy nem, az Index mindig vki olyat tesz a címlapra, aki a 2%ot reprezentálja.

De ezen ki lepődik meg?

polgári kór 2016.10.06. 10:36:08

'Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?'

Ebben mi gyülöletkeltő, vagy idegengyülölő?

A poszternak kevesebb magyargyülölő propagandát kéne olvasnia.

Tóth Ágas 2016.10.06. 10:37:07

@Badeni_lakos: Németországban, az építőiparban dolgozó cimbi egészen meghökkentő sztorikat és fotókat küldött némelyik kinti építkezésről, de pont hogy oltári fejetlenségről, bénázásról és káoszról számolt be. Nagy német autógyár csarnokának az építése is köztük volt, soha nem gondoltam volna, hogy ott lehetséges az ilyen. Régebben is élt kint, szerinte "ez az NSZK már nem az az NSZK", de persze ez csak egy vélemény.

Netuddki. 2016.10.06. 10:37:20

Nekem is az jutott eszembe, hogy Eve megválogathatná a barátait. De lehet pont miattuk költözött külföldre, csak 1 év alatt elfelejtette.

Az viszont tény, hogy a tolvaj orbán rezsimnek semmit nem szabad elhinni. De amit nem értek, hogy állandóan a külföldet meg az EU-t ócsárolják, miközben itt is van elég probléma. Azaz értem én, pont azért foglalkoznak másokkal, hogy ne a disznóságaik legyenek a téma.

Aki meg külföldön él annak azt tanácsolom, terjessze, hogy a magyarok nem olyan parasztok mint amit az orbán rezsim mutat az országról. Csak sajnos Magyarországot túszul ejtette egy bűnöző banda, ami ellen úgy néz ki törvényes eszközökkel nem sok mindent tudunk tenni. Főleg, hogy a törvényeket is ők hozzák, de amint a legutóbbi (ál)népszavazás is bizonyítja még azt sem tartják be.

Az EU nagy bűne, hogy nem ellenőrizte az EU-s pénzek felhasználását. Gyakorlatilag az EU pénzelte, hogy Magyarország élén egy tolvaj maffia sikeresen bebetonozta magát.

Hari Seldon 2 2016.10.06. 10:59:43

@Tóth Ágas:
AfD 15-20% körül mozog. Majd Géza kijavít ha nem. Ez miért lenne sok? Magyarországon a jobbik is összehoz ennyit, sőt a fidesz is. UGYANEZZEL a kampánnyal 40%-ot.

Szóval azt azért nem mondanám, hogy a németeknek kezd elegük lenni a menekültekből. De biztos, hogy kezd megváltozni a hangulat.

Főleg olyan körökben, ahol a magyar munkavállalók jellemzően dolgoznak. (elsősorban az építőipar, vendéglátás stb... - természetesen vannak mások is, de azt hiszem a többség inkább ilyen) Nyilvánvaló, hogy a magyarok jelentősebb része olyan környéken lakik, ahol ez a probléma jobban előjön.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.10.06. 11:16:22

@Taxomükke (UK): pedig nagyon jó film - de akkor már inkább olvasd el, rohadt jó a könyv.

dunántúli gyerek 2016.10.06. 11:23:21

@Hari Seldon 2: Azért lenne sok, mert 3 éve sehol sem volt az Afd.

Amikor mo-n 15%-os lett a jobbik a fél nyugati sajtó (köztül a lügenpresse) konkrétan már gázkamrákat vizionált Magyarországra.

a német sajtó igénytelensége amúgy veri a magyart akármikor

HaKohen 2016.10.06. 11:23:21

.
@polgári kór:

Az elmúlt másfél év gyűlöletkampányát átaludtad?

Amikor fölébredtél, csak ezt az egy mondatot láttad meg?

Azt már nem is feltételezem, hogy ezt az egy mondatot is értelmezd, és rájöjj, hogy önmagában is mennyire gáz.

Tóth Ágas 2016.10.06. 11:23:21

@Hari Seldon 2: egy ekkora országos kampánnyal Németországban is mások lennének az arányok.. :D ott inkább az elfogadást hirdetik plakátokon, illetve kevesebben élnek létbizonytalanságban, amikor a félelmekre jobban lehet hatni. de a 40% másik oldala a 60: ilyen sokan a gyakorlatilag több, mint egy éve tartó kampány ellenére sem szavaztak Nem-mel.

Karipapa01 2016.10.06. 12:13:22

@Mérnork: Ja, meg az óvodakerítés-cirkusz.

Pisti 90 2016.10.06. 12:13:22

"Igen, éltem úgy Mo.-on, hogy nem útáltam, hanem kifejezetten szerettem. Ez úgy 1952-től 1996-ig tartott."

Persze, a szocializmus volt a jó, hát hogyne....

polgári kór 2016.10.06. 12:13:22

@Tóth Ágas: Aki nem szavazott az nem szavazott, ennyi. Általában semmilyeen országban nem számolják semelyik oldal vélemményének, aki nem szavazott...:)

polgári kór 2016.10.06. 12:13:22

@HaKohen: Van vmi példa egyetlen idegengyülölő, vagy gyülöletkeltő kampány-mondatra?

Mert maga a kérdés, amit ismét beidézek: 'Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?'

ebbe kb. még nagyon izzadva sem lehet ilyesmit belemagyarázni

Herr Géza 2016.10.06. 12:47:49

@polgári kór: Komám, a népszavazási kérdés és a kampány mondata(i) két külön dolog. A kérdésben persze, hogy nem volt semmi gyűlőletkeltő (jól is néztünk volna ki...), de ami a plakátokról, sajtóból, tévéből, politikusok hakniajiból ca. fél évig dőlt ránk, na abban szinte csak az volt...

Herr Géza 2016.10.06. 12:51:35

@polgári kór: Ó igen. Tehát ha egy szavazásra elmegy 100 emberből 3, abból kettő nemmel szavaz, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy a 100 ember döntő többsége (mi több kétharmada) nemmel szavazott. Ja, hogy ezt a matekot már ismerjük. :D

Void Bunkoid 2016.10.06. 13:09:07

@feritekeri: "Jó munkám van, elfogadható jövedelmem, és szeretem amit csinálok.".

A baj az, hogy a munkának kellene elfogadhatónak lenni és a jövedelemnek jónak.

Csak a régi viccet tudom idézni, prosperitás=franciapezsgő a Riviérán egy dögös szeretővel, válság=kannásbor-fröccs a péceli telken a nejeddel :)

polgári kór 2016.10.06. 13:09:08

@Herr Géza: Na jó, akkor még egyszer: kérek egy példát az idengyülölő kampányra, oks?

Herr Géza 2016.10.06. 13:20:08

@Hari Seldon 2: Az AfD az idei tartományi választásokon keleten elérte a 25%-ot is (hazai pálya), nyugaton 12 (RP) ill. 15 (BW) %-ot hozott. Ez utóbbi sem kevés, de számomra érdekesebb pl. a niedersachseni helyhatósági választások eredménye: itt helyi szinten 2-3, "járási" szinten 7-8 %-ig jutottak. Ebből az látszik (szerintem), hogy a programjuk csak a migráció elutasítására épül, más konstruktív elképzelésük az ország jövőjét illetően nemigen van, ill. nem nyerő. Az országos (Bundestag) választásokon ez azonban kevés lesz, azaz ennél magasabb arányra nem nagyon fognak jutni. Ha a nyugati-keleti rész alapján súlyozunk, én max. 15-20 %-ot jósolok, de inkább kevesebbet, mert a migránskérdés jelenleg a "normalizálódás" felé halad (persze addig sokminden változhat).

Herr Géza 2016.10.06. 13:22:33

@polgári kór: Talán még van kint néhány nagy kék plakát, szinte bármelyikre nézhetsz...

2016.10.06. 13:39:31

Kedves Eve.
Én éppen ilyen okok miatt járok csak külföldre pihenni és kikapcsolódni. Itthon nem lehet. Akárhova mennék óriásplakátok lennének, érteném, hogy mit beszélnek az emberek az utcán, a boltban. Ugyanolyan idegbaj lenne, mintha otthon lennék.
Két hét a Távol-Keleten valódi kikapcsolódás. Még a betűket sem ismered fel, a beszédből sem értesz egy szót sem. Igaz, hogy a hazaérés nagyon rossz, mert Ferihegyen arcul csap a magyar valóság, a taxishiénák, a lenyúlás, a "sikertörténet". A nyugdíjas éveimet biztos, hogy máshol fogom leélni.

polgári kór 2016.10.06. 13:57:11

@roli101: baszhatod, mert Habony Árpi világ szinten keresett kampánymenedzser lett!

FikkFakk 2016.10.06. 13:57:18

Talan meg kene valogatni a barati korodet ....

*Andi* 2016.10.06. 16:21:08

Amugy a posztolo nem jott ide egyaltalan reagalni semmire, vagy csak en nem latok kommentet?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.10.06. 18:55:29

@Zoole[uk]: Az egy ruhadarab, fölveszed, és hangos nevethetnéked támad... :D

Omis 2016.10.07. 08:07:33

Tisztelettel ! Hány menekült szállást gyújtottak fel nálunk?Segítek :EGYET SEM! Szilveszterkor nyugalomban lehetett bulizni az utcákon?Megint csak segítek:LEHETETT.NO akkor hol van az az átkos gyülölködés? Harmadik segítség:NÉMETORSZÁGBAN!Na akkor miről beszélünk?

'it's cool to know nothing' 2016.10.07. 10:12:28

Ebbe a blogba, a beszámolókba és a kommentekbe beleolvasva, valahogy mindig azt gondolom, itt az általános vélemény: jeeez, mennyi, hülye és mind szembe jön!
Tapasztalatlan emberkék elmennek világot látni, egy év kinti lét után rácsodálkoznak a világra, és mindjárt azt gondolják, hogy ott jobb. Igaz, hogy szinte semmit nem értenek abból, ami ott, kint körülöttük történik (hiszen a poszter is leírta, hogy piknik a legkomolyabb társadalmi elfoglaltságuk), míg itthon mindent értenek, és valóban szembe kell nézniük a valósággal. Majd néhány év múlva, ha már választásra jogosultak lesznek, ha az egyes politikai döntések őket az új helyen is kedvezőtlenül érintik (mert ugye ez mindenhol elkerülhetetlen), kicsit más lesz a véleményük. Addig meg csak nyaralnak.

Bizony az a helyzet, hogy az itthoni emberek sokkal, de sokkal tájékozottabbak a világ dolgairól, mint az ottani helyiek. Nyitottabb, érzékenyebb, érdeklődőbb társadalom vagyunk, annak minden előnyével és hátrányával.
Az ember meg csak ember itt is, és ott is. Szeret a többségi vélemény mögé beállni. A legtöbb embert frusztrál, ha ellent kell mondani, kevés akarja kockáztatni, hogy a közösség céltáblájává váljon. Ilyen a német is, és a magyar is (meg az összes többi). A németeknél most a multi-kulti az elfogadott, ezért ott ciki ezt megkérdőjelezni, itthon a nemzeti felfogás az elfogadott, és ciki a multi-kulti.

A posztoló meg hülye, mert azt hiszi, hogy ezek emberi minőséget meghatározó jelzők.

Akit ez frusztrál, azoknak további jó vegetálást!

'it's cool to know nothing' 2016.10.07. 10:28:43

@Csodabogár:
xenophób a valagad
Kis faluban néger orvost, mindenki imádja. www.bama.hu/baranya/kozelet/kulfoldiek-baranyaban-nem-betegebb-a-magyar-516768
Finnek miatt az egész falu szaunát épít:
index.hu/belfold/2013/06/12/szaz_szaunat_ezeret/

A tehetségkutatókat cigány származású emberek nyerik rendszeresen (ugye nem csak cigányok szavaztak rájuk?).
Szlovákot, románt, szerbet nem divat nálunk megverni, de még olyanról sem hallottam, hogy valakire rászóltak volna, hogy ez itt Magyarország, itt magyarul beszélj bzmeg, vagy kiverem a fogadat (a környező országokban ez rendszeresen előfordul)

A deviáns, beilleszkedni nem tudó személyt persze kiveti a társadalom, és akkor elő lehet venni a xenophób kártyát.

'it's cool to know nothing' 2016.10.07. 12:28:16

@M. Péter:
És ez mire bizonyíték? Igen, előfordulnak ilyenek, engem pl. egyszer cigányok álltak körbe és ütöttek meg. És?
A lényeg, hogy ezeket a társadalom elítéli, és idegenek biztonságban érzik magukat nálunk.

Olvasgasd kicsit a külföldiek véleményét, hogyan látják a magyar közbiztonságot, idegenellenességet.

blogger: hová tűnt a korábbi válaszom?

London2009 2016.10.10. 10:51:04

@Mrs. Clayton: Szerintem felreertesz. Sehol nem irtam, hogy “hitelre” lett volna az eskuvo. Egyebkent pont ezzel van altalaban a legnagyobb baj, hogy az emberek fejeben van egy szo “hitelre”, ami egyet jelent a rosszal. Sajnos egy atlag fogyaszto pedig gyakran nincs tisztaban a lehetosegekkel. Meg kellene tudni kulonboztetni a hitelkartya adta lehetoseget, a szemelyi kolcsont, a jelzaloghitelt stb. A mi esetunkben en arra utaltam, hogy nekunk nagy segitseg volt a kiadasok utemezeseben a hitelkartya, hiszen igy nem kellett egyszerre kifizetnunk mindent. Viszont ha hitelre lett volna szuksegunk, akkor a legutolso opcio lett volna a hitelkartya, hiszen az nyujtja altalaban a legrosszabb felteteleket. Szerencsere nem volt szuksegunk semmilyen extra penzre, mert mindent fedezni tudtunk a sajat koltsegvetesunkbol.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása