oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. február 29. 06:43,  Élet a londoni buborékban 298 komment

2016. február 29. 06:43 Határátkelő

Élet a londoni buborékban

Hogy Magda valóban a szerencse lánya-e, azt majd mindenki eldönti magának e rendkívül érdekes stílusban megírt posztnak a végére, az biztos, hogy a történet, és a hangulat nem a megszokott. Bevallom őszintén, az első furcsálkodás után engem megfogott a stílus is és a történet is remélem, ti is így lesztek vele.

nagy-britannia_london_regent_s_park.jpg

„Biztosan a szerencse lánya vagyok. Felnéztem a kék szempárba, ahogy elkértem a boarding pass-t, ő a telefonszámom, két hónap múlva pedig már az én beszállókártyám kérték Ferihegyen. Nem bírom a távkapcsolatot, ahogy ő sem, bár hamar kiderült, hogy a közeli kapcsolatot sem. Két hét múlva szakítottunk.

A szomszédban lakó barátainak épp volt egy kiadó szobájuk, így hárman éltünk a következő pár hónapban. Biztosan a szerencse lánya vagyok. Segítettek bankszámlát nyitni, elmondták, hogy a Primark az, ahova biztosan ne menjek ruhát venni, és este tízkor ne nagyon járjak egyedül az utcán, mégiscsak Tottenham főutcáján lakunk.

Együtt jártunk bulizni, illetve mindenki hozzánk járt bulizni, átéltünk pár drámát a Candy bar-ban, együtt főztünk, teniszeztünk, lakásfelújítottunk, mindenféle tengerpartokra jártunk. Én pedig végeláthatlan randizásokba vetettem magam.

Ez olcsóbb volt, mint a nyelviskola, és így azért a várost is megismertem. A Sushi Sambát, a Maltby street marketet, a Brixton marketet, a vintage vásárokat, Shoreditch-et, az underground fetish bulikat Camdenben, rozéfröccsöket a richmondi tetőparty naplementéjében, és az eldugott kertmozikat kelet London mélyén, a hipszter kézműves sörfőzdéket Bermondseyban, az egyfontos osztrigát a Borouh Marketen, hát vagy a Caffe Nerot Green főutcáján. Nahát, egyszer ilyennek is kellett lenni.

Találkozások

Találkoztam egy portugál fiúval, aki angolnak hitte magát, viszont imádta Londont, és az elmúlt öt évben Lisszabon közelébe sem ment. Vele mai napig találkozunk.

Találkoztam egy manchesteri asztalossal, aki a randin végig a volt barátnője után sírt, de nem baj, mert így legalább én is sírhattam a volt barátnőm után.

Egy algériai férfivel, aki annyira gyönyörű volt, hogy arra szavak sincsenek. Notting Hillben lakott, úgy nézett ki, mint egy francia filmsztár. de sajnos az akcentusát alig értettem. Tőle nem sok mindent tanultam meg angolul, de legalább South Kensington és Chelsea menő helyeire elvitt. Később rájöttem, valószínűleg bűnöző volt, és eladott volna ukránprostinak.

Egy török férfivel, akivel ugyan nem akartam találkozni, mert mégis milyen angol szlenget tanulhatnék tőle, de azt mondta, már nyolc éve itt lakik. De úgy beszélt, mintha inkább nyolc perce.

Egy angol nyomozóval, aki Pesten is volt kiküldetésben, és gyönyörű oxfordi angolt beszélt, a Heron Tower tetején lévő étteremben próbált elcsábítani, de sajnos egyfolytában a bilincseiről beszélt, úgyhogy a második randira már nem mentem el.

Egy angol IT-ssel, aki nagyon vicces volt, és szerette a Monty Pythont, de a beszélgetés részt inkább átugrotta volna tíz perc után, úgyhogy sajnos ebből sem lett nyelvtanulás...

Egy francia szakáccsal, aki hat nyelven beszélt, sajnos az angol nem tartozott közéjük.

Egy olasz főpincérrel a Mayfairből, aki ugyan jól beszélt angolul, és végigröhögtük az estét, de másnap reggelre olyan olasz akcentussal rendeltem a kávét (ciao bella), hogy őt inkább hanyagoltam.

Egy algériai fiúval, aki állítása szerint tíz éve lakik itt, de hogy angolul nem tanult meg az is biztos, ez volt a legrövidebb randi, öt percig tartott.

Egy építész hipszterrel Shoreditchban, aki Hackneyben lakott egy lakóhajón, de sajnos akkoriban még nem értettem a cockneyt, úgyhogy miután fél óráig se nagyon tudtam kihámozni a mondanivalóját, illedelmesen elnézést kértem, és leléptem.

Egy pilótával a British Airwaystől, aki szerelmet vallott a randi végén, amit nem nagyon tudtam hova tenni, mivel végig ő beszélt, és szerintem még a nevemet se kérdezte meg. És egy Arsenal-szurkolóval.

Repülőtérről repülőtérre

De sajnos elrepült a nyár, és munkát kellett keresnem. Az elsőt a Heathrow-n kaptam, repülőtérről repülőtérre. Biztosan a szerencse lánya vagyok. Gondoltam az első héten. De az az igazság, hogy a Heathrow Hounslow-ban van, ami tulajdonképpen az indiai negyed, de annál azért nagyobb, tehát egy budapestnyi területet kell elképzelni csupa indiaival.

Nekem rettenetesen nagy kulturális sokk volt. Annak ellenére, hogy volt egy indiai fiúm Izraelben, dehát ő egy db fiú egy pár fős családdal, akik nem indiai akcentussal beszéltek angolul, hanem héber akcentussal héberül. Akkor nem ért kulturális sokk egyáltalán.

A reptéren eleinte nehéz volt beilleszkednem, máshogy kommunikálnak, mint én, nem értettem szinte senkinek az akcentusát, és mindig elbeszéltünk egymás mellett. Kellett egy hónap legalább, amíg hozzászoktam.

Viszont mire oda jutottam, addigra már halálosan fáradt voltam a hajnali műszakoktól. Be kellett látnom, hogy ez azért nem a Ferihegy, főleg nem az 1-es terminál, ahol azért nem kellett megfeszített munkatempóval hajtanunk száz fokon égve 12 órán keresztül.

Aki dolgozott már reptéren, tudja, hogy ha egyszer megcsapott a kerozingőz, sosem akarsz máshol lenni. Ezzel én is így vagyok, de fájó szívvel ott kellett hagynom, és új munkát keresnem, puhány vagyok, na. Ferihegyen edződtem, ahol azért több gondot fordítottam mindig is a munkahelyi pletykákra, mint az utasok biztonságára.

A dél-afrikai lány

Twickenhamben találtam kiadó szobát egy dél-afrikai lánynál, aki a világ legaranyosabb kutyájával (már persze az enyém után) lakik egy gyönyörű kertes házban.

A beköltözésem napján kérdezte, hogy mikor hozom már ki Magyarországról az én kutyámat, mondtam, hogy hamarosan, és így is lett. Amikor otthagytam a repteret, panaszkodtam neki, hogy már legalább egy hete nem találok másik munkát. De mivel a szerencse lánya vagyok, éppen asszisztenst keresett maga mellé a Greenpeace-nél Islingtonban. Szinte csak rám várt.

Közben szép lassan olyanok lettünk, mint a nővérek. Azóta is hiányoznak a filmnézős esték, a szombati buli előtti készülődések, amikor egymást túlordítva énekeltünk a Grease-t, miközben azon veszekedtünk, hogy ki vegye fel a piros tűsarkút, és ki a piros ruhát.

Bármennyire is a szerencse lánya vagyok, azért ennek az időszaknak is vége szakadt, mert összeköltöztem a barátommal, akit két hónap London után ismertem meg.

Egy baleset következményei

Már épp feladtam volna a rengeteg randit, mint nyelvtanulást, amikor elütött a biciklivel. Nem mondom, hogy szerelem volt első látásra, mert először egyáltalán nem akart velem járni, és persze én is úgy tettem, mint akinek esze ágában sincs tartós kapcsolatra lépni senkivel.

Később persze kiderült, hogy ő azt hitte én nem, én azt, hogy ő nem. Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy ilyen férfivel találkoztam, akivel tudunk kommunikálni, és nincsenek köztünk a nyelv meg nem értéséből fakadó félreértések.

Talán akkor nem éreztem magam annyira szerencsésnek, mikor a karót nyelt családjával találkoztam, akik szerintem még életükben nem láttak kelet-európait közelről. Bár az anyja szerint állítólag a faluban van egy lengyel vízvezeték-szerelő, de még sosem találkozott vele, szóval lehet, hogy csak PC szóbeszéd.

Azért egy idő után könnyebben vettem az akadályokat az angol királynőnél is, aki mindig próbált úgy tenni, mintha nem értené az akcentusomat, hiába palléroztam magam a királyi tévével és rádióval, még mindig nem megy tökéletes hangsúllyal a no.

Közben a barátom viszont beilleszkedett az én magyar családomnál - hah! biztos azért, mert ők viszont láttak már angolt közelről - és csak néha néznek rá furcsán, amikor tejjel issza a teát, vagy egész napot képes a rádió mellett ülve tölteni krikett-közvetítést hallgatva. Ezért mondjuk pont nem, de egyébként biztosan a szerencse lánya vagyok.

Jöttek a barátnők is

Szép lassan kiköltözött mind a két legjobb barátnőm is, akikkel az utolsó pesti estémen még egy-egy rozéfröccs felett nosztalgiázva nem gondoltuk volna, hogy egy év múlva ugyanígy fröccsözünk hárman, de már Londonban.

A Ferenc krt-at felcseréltük a Kings Road-ra, de ugyanúgy együtt sírunk Kovács Katira a magyar boltnak köszönhető badacsonyi borok felett. Így élünk a south-west londoni buborékban.

Amitől a legjobban féltem, hogy ennyi idősen már nem lesznek új barátaim, az itt mind megdőlt, és bár sajnos nem lett nemzetközi ismeretségi köröm, csak magyar, angol és dél-afrikai, azért még mindig reménykedem, hogy nem húz el mellettem a multikulti, és nemsokára lesz spanyol, francia, portugál, mexikói, libanoni, brazil, lengyel, orosz, vagy izlandi ismerősöm is.

Közben munkát váltottam, a cityben egy építész irodában rettenetes fontos munkakörben Icukaként villámsebességgel fénymásoltam és csattogtam le a postázóba.

A city-beli légkört azonnal átvettem, már én is futócipőben, futónadrágban és szép táskával érkeztem a munkahelyre, futottam egy félkört a Regents Canalnál, hazafelé pedig mindig a pubban vagy a Be At One-ban kötöttem ki a többi rettenetesen fontos citybeli barátnőmmel, és mind rettenetesen fontosnak és nélkülözhetetlennek éreztük magunkat a Mai Tai-ok felett.

Mi mind a szerencse lányai vagyunk, gondoltuk, persze én azért közben visszasírtam a Tündérgyárat, Mika Tivadart, 400-at, a Szódát, az Illegált, az Ellátót, meg azt a borozót, aminek a nevére nem emlékszem, de a Szimplával szemben van, és mindig így rendeltünk, hogy két rozéfröccsöt kérek! – 400 Ft lesz. – Mind a kettő? – Igen. – MI? AKKOR KÉRÜNK MÉG KÉT PÁLINKÁT IS!

Az egyetlen, amit sajnálok

Végül is a három év alatt beilleszkedtem, a hazalátogatások megritkultak, már nem maradt egy-két kivétellel a családon kívül senki Pesten. Jeruzsálemre mondják, hogy előbb-utóbb mindenki megfordul ott, és ha ott laksz, mindenkivel egyszer fogsz találkozni. Szerintem ez ugyanúgy igaz Londonra, mindenki meglátogatott, már csak a jeruzsálemi unokatestvéreim nem. Ők minden bizonnyal rám várnak.

Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy nem tíz évvel előbb jöttem ki, és annyi mindenről maradtam le. (Jó, igazából azt sajnálom, hogy nem a nyolcvanas években laktam itt, akkor igazán autentikus goth-ként bulizhattam volna együtt Siouxsie Sue-val vagy Robert Smith-szel, de azért így is találni még egy-két Sisters of Mercy koncertet vagy Depeche Mode klubbot.)

Amíg Magyarországon éltem, sosem voltam önálló igazán, mindig valakihez tartoztam, valaki mindig fizette helyettem a lakbért, az utazást, valaki mindig elvitt kocsival, ha kértem, valaki mindig gondoskodott rólam, itt pedig fel kellett nőnöm, azonnal. Már a második napon.

Nem tudok elég hálás lenni, hogy a szüleim és az itteni barátaim tartották bennem a lelket, és nem hagyták, hogy az első nehézségnél hazaköltözzek. Igen, a szerencse lánya vagyok, jó nagy adag szerencse kell Londonhoz, de azért az nem elég.

A legfontosabb, amit megtanultam az a kitartás, és az egyedüllét elviselése. Nem fizikailag voltam egyedül, de itt már nem az volt, hogy ha valami bajom van, felhívom valamelyik barátnőm és átrohan egy üveg vodkával tíz percen belül. Itt ez legalább egy óra.

Na de viccen kívül, óriási nagy közhelyeket tudok én is mondani, ilyeneket, hogy egyedül kellett megállnom a lábamon, és hatalmas nagy lecke volt az élettől (közhely alert), csak magamra számíthatok, stb., stb.

Ezek mind igazak. Viszont egyedül tényleg nem lehet túlélni, kellenek a barátok, szeretők, rokonok, szerelmek, haverok, ismerősök. Ismerkedni kell, ha nincsenek.

Mindezek ellenére én csak azt tudom mondani, hogy aki a londoni költözésen gondolkodik, mielőtt a gondolatsor végére ér, már vegye is meg a jegyet. Csak oda.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr238427324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2016.02.29. 06:52:09

Azta. Ez tényleg poszt, vagy egy önéletrajzi regényből részlet?
Ilyen szabad életre sosem vágytam, de aránylag szívesen olvasok róla...

Mme Seldon 2016.02.29. 07:10:03

Ha valaki cél nélkül akar sodródni az életben, ezt éppen Londonban is megteheti.

tableno 2016.02.29. 07:15:04

Hát... érdekes volt. Ami végül is pozitív...

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.02.29. 07:35:27

Tényleg van neki egy sajátos stílusa. De azért számomra ő is pont az a típusú emberke akire azt mondanám, hogy kösz akkor inkább maradok egyedül.

tanato 2016.02.29. 07:36:07

Jó cikk,tényleg formabontó,nem szokványos történet.

Golf2 2016.02.29. 07:38:01

Száll a kakukk,na de kinek a fészkére...

rumitom 2016.02.29. 07:47:37

Ez meno volt, bejott a stilus. Jot nosztalgiaztam, kb en is igy kezdtem 10 eve :)

rumitom 2016.02.29. 07:50:51

@Mme Seldon: ha nem is cel nelkul, de picit "elni" mielott rater az eletben neki szant osvenyre, "hivatasa lesz", "megtalalja onmagat" stb... nem feltetlenul rossz par evig hedonistan kiepni magunkat. Egyfajta tisztitokura is tud lenni

HardPötty 2016.02.29. 07:51:32

Berúgtam a végére. :))))
Én bírom az ilyen nyughatatlan és nyitott embereket, bár nem bánom ha nem reptéren dolgoznak, ha a pletyka fontosabb, mint a biztonság.

Mme Seldon 2016.02.29. 08:05:32

@rumitom:
Ha neki ez így megfelelő, akkor egészségére. Nem az én életstílusom, de nem probléma.

puhacica 2016.02.29. 08:07:31

majd a posztot is elolvasom, de elobb egy off, bar az egesz magyar net ezzel van tele es biztos tudjatok mar, de en ugy orulok, hogy el is pityeredtem magam, szoval

a Saul fia Oscar-dijat nyert!!!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 08:07:37

Szuper jó poszt volt.
Valahol legbelül így akarunk élni mindannyian.

DieNanny CH 2016.02.29. 08:10:44

@diggerdriver:

Abból baj lenne. Hiszen kellenek a józan, felelősségteljes emberek, akik az ilyeneknek munkát és szállást biztosítanak... Valamint elegyengetik a bürokrácia útvesztőjében.
Addig örüljünk, míg nem mindenki ilyen.
Bár, ha meg mindenki ilyen, akkor meg nincs olyan ember, aki aggódna a holnap miatt...
:-)))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.02.29. 08:16:38

Pergő ritmusú, kerek írás. A poszt írója az olvasó fantáziájára bízza az üres helyek kitöltését,

Ez már a második poszt az idén, melyben/melyből határozottan érződik az írói véna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 08:37:04

@Hobbiszakács:
Így latom en is.
Sugárzik belőle az optimizmus az életigenlés, mindemellett teszi a dolgát hiszen dolgozik.

puhacica 2016.02.29. 08:41:40

a poszt alapjan en egyaltalan nem ismerem Londont...
az a sok randi mind az elso ket honapban volt? szerintem egesz eletemben nem volt ennyi randim. :D

"Ferihegyen edződtem, ahol azért több gondot fordítottam mindig is a munkahelyi pletykákra, mint az utasok biztonságára." - ez igazan megnyugtato...

@diggerdriver: hat... en annyira nem :D

adg 2016.02.29. 08:44:54

Szerintem jo, nekem tetszik.

Halbajusz75 (törölt) 2016.02.29. 08:46:31

Van stílusa, azt meg kell hagyni. De nekem ez a "csináljuk bárkivel, aki él és mozog" nagyon nem jön be. Nem hiába van utalás az ukránprostira.

adg 2016.02.29. 08:54:35

@puhacica: Hm, nekem csak egy volt eddig. :)
Nem vesztegetem az idot ilyesmire. :DD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 08:56:26

@Halbajusz75:
Mi alapján ítélünk?
Van valahol egy kőbe vésett szam hogy egy nő vagy férfi hány partnerral mennyi idő alatt léphet kapcsolatba?
Vagy hogy van ez?

2016.02.29. 09:04:55

Ez az eddigi kedvenc posztom Londonrol, akar en is irhattam volna ha irodalmibb venaval lennek megaldva. Viszont a kommentek... No comment.

puhacica 2016.02.29. 09:06:52

@adg: jo neked :)

@puhacica: jav: amugy nem csak a poszt alapjan nem ismerem Londont, szerintem ezt a varost megismerni egy elet is keves. a poszterina altal ismert oldala pedig elottem valoszinuleg orokre rejtve marad.

2016.02.29. 09:07:30

@Halbajusz75: Szerintem felreertettel valamit. Egy teljesen normalis, atlagos fiatal, egyedulallo norol van szo aki ismerkedni probal, ez megtortent ugyanigy velem is meg egy csomo mindenki massal is, ettol nem vagyunk 'rossz emberek'. A prostitualtakat futtato, aljas ferfiak (es nok) pedig kiszolgaltatott embereket manipulalnak es hasznalnak ki. Ennek semmi, de semmi koze ahhoz hogy hany ferfivel randizik egy no.

2016.02.29. 09:10:00

@diggerdriver: Na errol beszelek. Ha pasi irja le hogy randizik kulonbozo emberekkel, az laza csavo, a no meg 'kurva'? Ne mar, 2016 van. Azt se irja hogy mit csinalt veluk, csak hogy talalkoztak (egyebkent nem is tartozik rank ennel tobb).

yenoee 2016.02.29. 09:11:13

Hangulatos írás, nagyon tetszik. Bohém és kicsit fanyar, de benne van az is, hogy a szerzője stabil és független ember.

2016.02.29. 09:13:29

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Nem ertem mi olyat irt a posztolo, amibol az derul ki hogy o nem jozan es felelossegteljes.

2016.02.29. 09:19:44

@puhacica: Nekem ez volt a ma reggeli sokkom. Nem szoktam magyar hireket olvasni, kiveve neha politikaval kapcsolatban. Ma, mivel alig volt valami ezzel a Saulos filmmel kapcsolatban a brit sajtoban, megnyitottam az Origon egy cikket, es meglattam alatta az antiszemita kommenteket. Teljes sokk volt nekem, fogalmam sem volt hogy ilyen emberek vannak (meg, mindig). Most meg ez a mai poszt + kommentek (normalisan elo fiatal no felelotlen / kurva). Azt hiszem, nem valo nekem ez a magyar forumozos dolog, inkabb valami konstruktivabbat fogok ezentul kezdeni az idommel / energiammal. Nem baj, legalabb eszembe jutott hogy miert is koltoztem el az elso adando alkalommal Mo.rol, es hogy jol tettem.

2016.02.29. 09:22:19

@Mme Seldon: Arra nyilvan nem gondolsz, hogy attol meg mert valakinek mas celjai vannak az eletben mint neked, nem biztos hogy 'celtalanul sodrodik'.

Halbajusz75 (törölt) 2016.02.29. 09:24:41

@diggerdriver: @Mirjam2:
12 férfit számoltam össze, de lehet, hogy elszámoltam. Igen, biztos félreértettem, valószínüleg mindegyikkel a bélyeggyüjteményt nézegették és nyelvet tanultak. Bocsánat, ha nekem ez nem normális, meg menö.
De nem vagyunk egyformák. Megértem, hogy van, aki úgy gondolja, hogy ez teljesen normális és így kell ezt csinálni a 21. században.

2016.02.29. 09:25:09

@puhacica: No offence, de attol meg mert neked nem volt ennyi randid, sok mas embernek igen, foleg az internetes tarskereses koraban. Ket honap alatt siman lehet ennyi emberrel talalkozni, ebben semmi kulonos nincs. Persze nem kotelezo, es nem lesz tole se jobb, se rosszabb valaki ha keveset vagy sokat randizott eleteben, de tenyleg semmi kirivo nincsen abban, objektiven, amit a posztolo leir.

2016.02.29. 09:32:05

@Halbajusz75: Ne haragudj, de te mintha mas bolygon elnel mint en. 12 ferfival talalkozott, ez nem azt jelenti hogy mind a 12vel lefekudt, mert kepzeld, a legtobb randi utan nem fekszenek le az emberek egymassal. Masreszt 12 ferfi egyaltalan nem sok, ez havonta hat ferfi akivel talalkozott, volt amelyikkel ot percre. Hol itt a problema? Nem 'meno' akart lenni a posztolo, csak ezzel toltotte el a szabadidejenek egy reszet, mint nagyon sok mas, egyedulallo fiatal. Amit leirt, teljesen normalisnak szamit, legalabbis Londonban mindenkeppen, mashol nem tudom mi a helyzet mert en ott eltem le a huszas eveimet. Arrol szo sem volt, hogy ezt 'igy kell csinalni'. Van nem egy baratnom aki szuzen ment ferjhez es sosem randizott, nincs ezzel semmi baj, nem gondolom hogy ettol nem menoek, es ok sem gondoljak hogy en rossz ember vagyok, pedig talalkoztam mar 12nel tobb ferfivel is legalabb 5 percre eletem soran.

adg 2016.02.29. 09:33:36

En ugy velem, hogy ezek majd' mind elso randik voltak. Gondolom, valami online vagy akarmilyen ismeretseg utan. Tobbnel konkretan irja is, hogy par percig tartott. Aztan egyik sem jott be, es akkor jott a gyerek, aki biciklivel belezugott. Es most pillanatnyilag o a nagy o, a tobbi meg kuka.
Nem erzek itt semmi kiemelkedo rosszasagot. :D

Evain 2016.02.29. 09:35:10

@Mirjam2: hát szerintem itt a legtöbbeknek az verte ki a biztosítékot, hogy a 12 pasival 2 hónap alatt találkozott, ami azért átlagban ötnaponta egy új ismeretség, feltéve hogy mindegyikkel csak egyszer találkozott.

Engem mondjuk ez a része pont nem izgatott, elég sok olyan ember van a környezetemben, akinek igénye van erre, de spec a reptéri munkára vonatkozó megjegyzése (meg az icukázás) az nem tett túl jó benyomást.
Evvan, nem vagyunk egyformák.

nemor 2016.02.29. 09:35:32

Élveztem minden mondatát, poénját, ritmusváltását és persze az élni tudást. Ugye te álruhás író vagy posztolónak álcázva?

2016.02.29. 09:39:39

@Evain: Akkor itt az ideje hogy raebredjetek a valosagra: sokan talalkoznak ket honap alatt ennyi emberrel. Londonban legalabbis, mashol nem tudom mi van mert en Londont ismerem ilyen szempontbol. Hol a problema, mi 'veri ki a biztositekot'? Bantott valakit ezzel a posztolo, meg az osszes tobbi egyedulallo ember akik hetente egy-ket emberrel randiznak ha raernek?

HardPötty 2016.02.29. 09:40:13

Határozzátok màr meg pontosan mi a "menő"! - csak hogy tudjam az vagyok e ☺☺☺☺

Evain 2016.02.29. 09:41:22

@Mirjam2: most miért nekem írod? Mondom, hogy engem ez a része pont nem izgatott, ne az én fejemet harapd már le :)

Evain 2016.02.29. 09:43:31

@HardPötty: A fő kérdés az, hogy van-e Ugg csizmád?!?! :P

2016.02.29. 09:44:54

@adg: Szerintem ha ferfi irta volna ezt, akkor most mindenki aradozna itt hogy milyen meno pasi. Mindenesetre egy dolog kiderult az olvasok tobbsegerol: they are out of touch... Azert remelem nem fognak szivrohamot kapni mikor a sajat gyerekeik elkezdenek randizni. Egy nagyvarosban ahol annyi egyedulallo van mint Londonban, foleg az internetes tarskereses koraban, teljesen normalis eletforma amit a posztolo leirt.

2016.02.29. 09:46:28

@Evain: Konkretan te irtad amire reagaltam.

Bluely 2016.02.29. 09:47:08

Nagyon jó írás, tetszett a stílus és a lazaság is. Gratula.

yenoee 2016.02.29. 09:47:20

@Evain: "itt a legtöbbeknek az verte ki a biztosítékot, hogy a 12 pasival 2 hónap alatt találkozott,"

Hát, akinél ez kiverte a biztosítékot, az nem látott még egy szolid, erőszakmentes gólyatábort valami olyan egyetemen/főiskolán, ahol a nemek aránya kiegyenlítettnek mondható... :)))
Vagy egy tökátlag kollégiumot ugyanott.

Nincs ezzel semmi baj, ráadásul kellemes (ön)iróniával lett előadva. Néha ilyen is kell, nem csak az, hogy hány forint egy kiló kenyér fontban/euróban/petákban stb. :)))

geeeteee 2016.02.29. 09:47:49

@Mirjam2: Nem muszáj letüdőzni, nőjj már fel! Ugyanezek a senkiháziak verik magukat a sok magyar Nobel-díjassal is.

puhacica 2016.02.29. 09:48:43

@Mirjam2: nezd, nem ertelek. en nem mondtam, hogy kurva, hogy jobb vagy rosszabb barkinel. en racsodalkoztam valamire, amit o leirt. nem itelkeztem, miert tennem, ki o nekem vagy en ki vagyok neki?

a filmes vonal: ige, nagyon sok buta ember van, ebbol az egeszbol annyit latnak, hogy ZSIDO, es ez eleg is nekik. :(

Evain 2016.02.29. 09:48:56

@Mirjam2: szerintem neked ugyanúgy nem lenne jó általánosítani, mint nekik. Ez eléggé személyiség kérdése. Egy introvertált nagyon nem tudná ezt csinálni, és gyaníthatólag a nyüzsgő várost sem bírná. Függetlenül attól, hogy nő vagy férfi.

tanato 2016.02.29. 09:53:01

@Mirjam2: Az idegengyűlölet úgy Mo.-on mint más K-európai országokban igen régről fakad és nemhogy tesznek ellene a hatalmon lévők hanem rá is játszanak.Időnként , csak a célcsoport más régebben ,román szlovák, szerb/1800.-as évek/,azután zsidó/1900-as évek ,még később cigány/1900-as évek második fele/újsütetűleg meg a bevándorlók, főleg a muszlimok.A lényeg hogy az aljas érzelmeket fel lehessen korbácsolni.
A másik:természetesen a/jobban kinéző/lányok nagyobbik része sok fiúval randizik amíg meg nem állapodik,csak ezt itt nem illik nyíltan bevállalni,bevallani.A fiúk ezzel dicsekedni szoktak,a lányok meg diszkréten hallgatnak róla.Ebben is K-európa vagyunk.

Cinkapanka 2016.02.29. 09:53:25

Tetszett :) vegre valami mas.
A szerzonek uzennem, hogy jojjon be a King's Road-on levo Purplebone kutyusboltba :)

adg 2016.02.29. 09:53:58

@Mirjam2: Nem gondolnam. De szerintem nem volt semmi kulonosen gonosz vagy taho komment eddig. Amit nehezenyeztel, az meg inkabb felreertes szerintem.
De mindegy, kar ezen felkapni a vizet. Posztolo szerintem szamitott ra, hogy nem csak vastaps lesz, legalabb van tema mara.:)

Hari Seldon 2 2016.02.29. 09:54:24

@diggerdriver:
Én soha egy pillanatra sem akartam.

Hari Seldon 2 2016.02.29. 09:57:51

@diggerdriver:
Nem. Én soha nem akartam így élni. Soha eszembe sem jutott volna.

Hari Seldon 2 2016.02.29. 09:58:35

„De mivel a szerencse lánya vagyok, éppen asszisztenst keresett maga mellé a Greenpeace-nél Islingtonban.”

greenpeace nálam vörös posztó. jó pont, hogy már nem a zöldmaffiánál dolgozik.
Szerencse lánya meg addig „míg szép lassan elmúlsz 30 és 40…” (Geszti)
Azért még van idő váltani, csak tudni kell, hogy az mikor van.

„de ugyanúgy együtt sírunk Kovács Katira a magyar boltnak köszönhető badacsonyi borok felett.”

Melyik dala volt olyan szomorú?

„Tündérgyárat, Mika Tivadart, 400-at, a Szódát, az Illegált, az Ellátót, meg azt a borozót, aminek a nevére nem emlékszem, de a Szimplával szemben van”

Ne segítsen senki kitalálom: ezek mind valamiféle ivóhelyek a 20-on évek elejének közönségével. Akik mind trendinek találják, hogy a semmiről beszéljenek sokat.

„de itt már nem az volt, hogy ha valami bajom van, felhívom valamelyik barátnőm és átrohan egy üveg vodkával tíz percen belül. Itt ez legalább egy óra.”

Csak egy üveg vodka? Egy jó barátnő legalább kettőt hoz.

DieNanny CH 2016.02.29. 10:02:33

@Mirjam2:

"Nem ertem mi olyat irt a posztolo, amibol az derul ki hogy o nem jozan es felelossegteljes."

Ezt:

"Ferihegyen edződtem, ahol azért több gondot fordítottam mindig is a munkahelyi pletykákra, mint az utasok biztonságára."

Egy korábbi kommentemben meg azt írtam, hogy ezt az életstílust, bár messze áll tőlem, azért szívesen olvasom...

Csodabogár 2016.02.29. 10:05:35

Már az elején elcsodálkoztam. Ránéz egy pasira és odaadja a telefonszámát, majd nagy hirtelen kiköltözik hozzá. Ez nekem túl sok lezser felelőtlenség, de talán már nagyon öreg vagyok. Utána már csak az italok sokaságán csodálkoztam.
Végül is szórakoztató ha a fele igaz az is sok, nekem, de az ő élete nem az enyém. Ha jó neki élvezze!

Hari Seldon 2 2016.02.29. 10:07:26

@Hari Seldon 2:
A fene. Egyszer rosszul kommentelek. Máskor kétszer megy el nagyjából ugyanaz.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.29. 10:14:12

"Csak oda."

Most akkor "oda" vagy "ide"? Vagy ez csak nekem furcsa?

Elmagyarázom, mire gondolok. Ha én egész idő alatt Budapestről mesélek valakinek, mert ITT élek, akkor azt mondom neki: tesó, vedd meg a jegyet, de csak IDE.

Ez olyan, mint amikor a telefonban úgy szólja el magát valaki, aki OTTHON tartózkodik, hogy "bocs, most nem tudsz átjönni, mert nem vagyok ITTHON".

Szóval akkor hol él a szerző valójában? Esetleg Londonban, de ezt a bejegyzést egy másik városban írta? Talán ezért lett London ODA, és nem pedig IDE.

A "rozéfröccsről", a romkocsmákról és azok közönségéről pedig inkább nem is írok semmit.

©________ 2016.02.29. 10:20:41

Drama a candy barban!

Uj magyar szinesszelesvasznu szinkronizalt oscar varomanyos csoda!

Az utolso bekezdes miatt megbocsatom ezt a remes stilust:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 10:30:04

Ma új melóm van Stratfordban. Nem adnám egy vak lóért amit itt átélek.
Most ÉN fúrom a cölöpöt.
Speciális különleges munka.
Soha nem lattam és nem csinaltam ilyet.

©________ 2016.02.29. 10:31:39

@Hari Seldon 2: szomoru?

A regi haz korul
Hamvas arcu kisgyerek
Ugy szeretnem meghalalni
Igy elsore
Es az osszes anyarol es szerelemrol szolo dala a mami blue-val az elen ;)

©________ 2016.02.29. 10:32:17

@diggerdriver: addig nincs baj, mig nem te vagy a colop:-)

2016.02.29. 10:33:00

@Evain: Ki altalanosit? Hol irtam hogy mindenki sok emberrel randizik? Azt irom, es gondolom, hogy ha valaki igen, azzal semmi gond nincs, illetve hogy ez nem szokatlan - szuzen ferjhez menni peldaul nagyon szokatlan a mai Nyugaton, ennek ellenere nem rossz dolog, csak nem gyakori. Introvertalt emberek is randizhatnak sokat, ezt konnyitette meg az internet. A 'nyuzsgo varos' meg hogy jon az egeszhez?

©________ 2016.02.29. 10:33:22

@A nagy kékség:

Szerintem keressel egy vesszohibat is, es irj belole egy doktorit.

Mikor mesz dolgozni?

©________ 2016.02.29. 10:34:52

@Csodabogár:
Kepzeld, egyszer megismerkedtem egy fiuval, es harom nap mulva elmentem vele nyaralni. Borzaszto volt. JA NEM IS:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

©________ 2016.02.29. 10:36:38

@Hari Seldon 2:
Nem tudom, Tottingham mekkora varos, de pesten az en baratnom is egy oranyira lakott,most meg 3,5 oranyira:-)

2016.02.29. 10:37:09

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Szerintem ebbol az egy mondatbol egyaltalan nem az derult ki amire te kovetkeztettel. Nekem inkabb azt jelenti ez a mondat hogy azt tapasztalta, Mo.on nem veszik annyira komolyan az eloirasokat es a munkat mint Angliaban, de ez a management felelossege, nem a dolgozoke. Lathatoan dolgozik a szerzo, eltartja magat, nem szorul ra mas emberekre akik nala 'felelossegteljesebbek'.

Pernilla 2016.02.29. 10:38:02

@Hari Seldon 2: na, örülök, hogy van meg valaki rajtam kivül, akinel a Greenpeace veri ki a biztositekot, nem az, hogy hany pasival randizik. :-)

Egyebkent meg az egyik randinal utalast is tesz ra, hogy nem palya neki a szex az elsö randin, ugyhogy a kurvalkodos kommenteket egyaltalan nem ertem... Es a randik nagy reszenel ugy jött le, hogy nem volt masodik. Na mindegy.

2016.02.29. 10:41:27

@Babette©: En a ferjemmel kb. egyhetes ismeretseg utan koltoztem ossze. A tel.szamomat azonnal megadtam neki mikor talalkoztunk! Oriasi szerencsem van, eddig meg nem derult ki rola hogy baltas gyilkos. Bar sose lehet tudni, majd elkezdem figyelni, hatha lesznek gyanus jelek... (Ja es meg mielott elkezd a korus gold-diggerezni: en fizettem a berleti dij felet!)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 10:41:46

@A nagy kékség:
Úgy szeretnénk már egyszer csalódni benned…

macamuca [IHUN] 2016.02.29. 10:42:36

@Halbajusz75:
Tudod, a randizas találkozást jelent, nem pedig szexelést . Szoval ne keverd ossze a fogalmakat. És ne csusztass=ne sugalld azt, hogy mindenkivel szexelt, akivel randizott. Vagy én meg kerdezzem meg toled, hogy azert gondolod így, mert te minden randi-partnereddel ágyba bujtal? ........... (ami ha így van, akkor kinek mi koze hozzá?)
Én a 20. században kezdtem randizni ('80-as évek kozepe), jó sok randim volt =szerinted akkor én is prosti vagyok? Ja, és manapság is randizom.....
Amúgy ha minden randi után ágyba bújt, akkor mi van? Hallottál már a kettős mercerol? Ha pasi teszi, akkor "ez igen, mecsoda férfi!", ha nő, akkor "fuuuuj, mecsoda kurva!" ???
Vagy számodra a kettős mérce a menő dolog, így a 21. században?

Fogalmakat nem kellene keverni, plusz nem ártana pontosan (!!!) ismerni a fogalmak jelentését. .....

Hari Seldon 2 2016.02.29. 10:43:16

@Babette©:
És ezeken szomorkodni kell. - Lehetőleg rozé fölött.
Na jó, csak kötözködöm, én "antiszociális" vagyok. Az ilyen időt pazarló tevékenységek nekem nem fekszenek.

adg 2016.02.29. 10:43:31

@Mirjam2: te, az a korus egy fos, es ki van innen tiltva. :)

adg 2016.02.29. 10:45:05

Ize, fôs. :)
Bar tulajdonkepp mindegy is...

Evain 2016.02.29. 10:46:14

@Mirjam2: "Introvertalt emberek is randizhatnak sokat, ezt konnyitette meg az internet. A 'nyuzsgo varos' meg hogy jon az egeszhez?"

Tévedsz, attól, hogy van net, az introvertált nem fog annyival sűrűbben kimozdulni. Egy introvertált számára telességgel elképzelhetetlen, hogy ötnaponta új emberrel találkozzon, mivel ez azt jelentené, hogy ki kell lépnie a komfortzónájából. Erre írtam, hogy egy introvertált a nagyváros nyüzsgését sem bírja.
Ez nem azt jelenti, hogy nincs igényük társas kapcsolatokra. De van. Csak nem ebben a formában.

Szukicsmagda 2016.02.29. 10:54:02

azért london csak oda, mert a kedvenc írónőm első művének ez a címe. moly.hu/konyvek/kiss-angela-london-csak-oda
de londonban lakom még mindig. aki aggódik érte, hogy felelőtlen léha életet élek, annak elmondom, hogy semmi gond, dolgozom, még mincig icuka vagyok, szeptemberben kezdem a főiskolát, le szeretném tenni a harmadik diplomám is. (na jó a kettőből az egyik csak okj-s).

a 12 fiúval randiztam 2 hónap alatt egyébként lehet, hogy több is volt, nem emlékszem mindegyikre pontosan. de annyira megragadta az olvasókat ez a részlet, hogy hány db-tól számítok kurvának, ezért elmondom, hogy ebből a 12-ből kettővel feküdtem le. abból az egyik nem volt jó nagyon nem, részegen még mindig nem megy. a fiúmmal már három éve lassan együtt vagyunk, magyvázsonyi esküvőt tervezünk, és három gyereket. sajnos a kisbaba még nem jött össze, de higgyék el, nagyon rajta vagyunk.

kovács katira kiválóan lehet sírni, a vártalak-ra például szakítástól függetlenül zokogok, de a mami blue vagy az úgy szeretném meghálálni instant bőgés. mostanában annyira szentimentális vagyok, hogy a nem leszek a játékszerede is, amit nem nagyon értek miért, gondolom csak a ferenckrt-i nosztalgia szól belőlem,és hogy nagyon hiányoznak az otthon maradt barátnőim, akikkel ez volt az indulónk. (timi <3 edina<3 tea<3 reni<3 másik timi <3 csilla<3 niki <3 klau<3 eszti <3 éva<3 nóra<3 heni<3 bakzsuzsi<3 <3 thia)

2016.02.29. 10:54:17

@adg: Lehet hogy naiv vagyok, de bennem egy fel percig sem merult fel a poszt olvasasa kozben hogy valaki kritizalni fogja a posztert azert mert ilyen 'rengeteg' pasival talalkozott. Ez van, mas vilag(ok)ban elunk ugy latszik.

2016.02.29. 10:55:39

@adg: Igaz, bar nemreg beneztem 'oda' es meglepodve konstataltam hogy osztodassal szaporodik :)))

2016.02.29. 10:58:08

@Evain: En nem hiszek ezekben a kategoriakban, de ha mar mindenkeppen valasztani kell, introvertalt embernek tartom magam, ennek ellenere imadom a nagyvarosokat (az igazan nagy varosokat, nem Budapest meret) es siman tudok par naponta uj emberekkel ismerkedni. Az introvertaltsag nem errol szol.

Hari Seldon 2 2016.02.29. 11:04:19

@Pernilla:
Nem. Nekem arandi száma irreleváns. Ha x az egy év alatt a randik száma a férfiaknál, nyilván x mennyiségűnek kell lenni a nőknél is.
Ettől függetlenül az a kapjunk bele minden izébe, és keseregjünk együtt közösen a semmiről. Lehetőleg valami ivóhelyen. Na az zavar, de ez az én dolgom.

Evain 2016.02.29. 11:04:55

@Mirjam2: akkor szimplán máshogy értelmezzük a fogalmakat. Az én értelmezésem szerint te egyáltalán nem tartozol az introvertált kategóriába. :) Nyilván nem létezik tisztán ez vagy az, mert más tulajdonságokkal is keveredik.
De ha kategorizálni kéne, akkor Haryt hamarabb sorolnám ide, mint téged.

adg 2016.02.29. 11:05:38

@Mirjam2: az mondjuk bennem sem, de a ferihegyi reszre nagy osszegben mertem volna fogadni :))

Ja, diggerhez mar be se nezek, most skippeltem az ugolso 350 kommentet. Ott valami jarvany van, mind meghibbant.
Hintavirus. A hantavirus mutacioja lehet...:)

©________ 2016.02.29. 11:06:09

@Szukicsmagda:
Jaj nem is figyeltem a bevezetore, hogy ez a tied, pedig be is jelentetted, hogy irtal ide, es vartam, milyen lesz:-)

2016.02.29. 11:12:41

@diggerdriver: Mennyire igaz - de nem fogunk :)))

2016.02.29. 11:14:56

@Evain: Na ez az, ebbol latszik hogy elegge irrelevansak ezek a kategoriak.

Evain 2016.02.29. 11:16:56

@Mirjam2: de ez most érdekel. Neked mit jelent az introvertált, és miért sorolnád magad ide?

2016.02.29. 11:20:31

@tanato: Igen, igazad van, valoszinuleg ennyirol van szo hogy 'nem illik beszelni rola' a lanyoknak. Maskulonben a sokat randizo meno fiuk kivel randiznanak, ha minden lany otthon ulve varna a herceget a lovon? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 11:26:40

@Szukicsmagda:
Elkepesztően jól írsz, teljesen rendben van minden azzal amit írsz es remelem itt maradsz kommentelőnek.
Kellenek az ilyen lazavfigurák akiknel helyen van minden.

2016.02.29. 11:28:31

@Evain: Nekem az extrovertalt az, aki pl. 'ok nelkul' beszelgetest kezdemenyez. En ezt soha nem csinalom, en akkor szolitok meg valakit (ismeretlen emberrol beszelek) ha okom van ra, es akkor eloszor elhatarozom hogy most megszolitom. Mig pl. a ferjem (szerintem) extrovertalt, o siman odafordul barkihez, anelkul hogy elotte vegiggondolta volna, es mond valamit mint pl. 'szep idonk van' vagy hasonlo. Illetve o pl. szereti a partikat ahol sok ismeretlen ember van, en kenyelmetlenul erzem magam ilyen helyzetben, a kis, zart koru partikat szeretem ahol mar ismerem a resztvevok nagy reszet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 11:28:57

@Mirjam2:
En pontosan tudtam hogy ez itt kiveri a biztosítékot.
Örülök hogy megvédted.
Teljesen egyetértek veled.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 11:34:28

A greenpeace nekem is vörös posztó.
Undormany féreg szervezet.
Viszont siman dolgoznék nekik. A munkat az ember penzert végzi nem elvekért.

London2009 2016.02.29. 11:35:33

@Mirjam2: Koszonom!! Teljesen egyetertek veled mindenben. Ilyenkor nekem is eszembe jut, hogy miert is lennek keptelen Magyarorszagon elni. Ezt a korlatolt, beszukult gondolkodasmodot keptelenseg elviselni.

Evain 2016.02.29. 11:35:41

@Hari Seldon 2: Jólvanna, akkor Moyjot. :)
Most mindjárt jön Moyjo, és jól leüvölti a hajam, hogy engem??! hova?!? :D

@Mirjam2: hát ez alapján még érthető is lenne. :)

2016.02.29. 11:37:35

@puhacica: Bocsi, valoszinuleg felreertettem amit irtal ill. osszemostam mas kommentek tartalmaval.

London2009 2016.02.29. 11:40:45

@Szukicsmagda: gratulalok a poszthoz! Nehogy itt elkezdj magyarazkodni! Semmi okod ra! Jobb ha nem is reagalsz a negativ kommentekre. Szanalmasak.
Angi konyveit en is ismerem. Mondjuk en irononek nem tartom, de szorakoztatoak, az biztos!
A te konyvedet is szivesen olvasnam! Tovabbi sikereket!

2016.02.29. 11:45:21

@geeeteee: Igazad van! Ha mar igy megszolitottal, felteszek egy indiszkret kerdest (ha introvertalt vagy, ne valaszolj!): milyen erzes beszivva kommentelni? :)

geeeteee 2016.02.29. 11:55:41

@adg: Birca kereste a kérdést, írtam egyet. Nem jött válasz eddig. -Mit csinál a kenguru?
-Aranyat ás.
Nem, de majdnem:D Amúgy avval se lenne semmi bajom, a vicc poénja is ugyanazt jelenti, de így még reccsenik is.
Az eredetií.
-Mit csinál a kenguru?
-A farkára támaszkodik.

geeeteee 2016.02.29. 11:57:00

@diggerdriver: Elástad magad előttem. Fejtvesztve menekülök bárhonnan, még vissza is lövök, ha szembemennek az elveimmel. Ne csodálkozz, mezei sofőrként leakasztottam már ilyennel pár tízezer-dollárt búcsúpénznek. Az elvek sokat érnek.

adg 2016.02.29. 12:08:54

@diggerdriver: nem. Elveimmel utkozo munkat nem vegeznek.

"Assal mar ide egy nagy godrot, hogy ezt az otszaz embert belelohessuk. Aztan temesd be, meg jarasd meg a gepet rajta kicsit, hogy tomorodjon." Vallalnad? Szerintem nem.

Csodabogár 2016.02.29. 12:13:04

@Babette©: Ő nem nyaralni ment hanem lakni. De már mondtam, én konzervativ vagyok és szeretem a biztonságos dolgokat. Ezért aztán ötször találkoztam a férjemmel mielőtt összeházasodtunk.:-)
23 boldog év az ő halálával ért véget.

Taxomükke (UK) 2016.02.29. 12:17:24

Jo iras, csak az alkohol gyanusan gyakran emlitodik... szerintem.

2016.02.29. 12:23:48

"És egy Arsenal-szurkolóval."

Szuper kis írás, az arsenal-szurkoló beszúrása meg állati vicces.

Más. Ennyit randizni tök normális dolog. Én nem csinálom (-tam), mert az emberek büdösek, és fura nyák van a bőrükön, de sokan meg igen, és egészen sokféle céllal ráadásul (a szexkereséstől a kifejezetten komoly és konzervatív szándékokig). Meg is vagyok lepve, hogy ez valakinek furcsa.

Más. Többen is írtátok, hogy micsoda kettős mérce, hogy a sokakkal randizó (szexelő) férfiaknak gratuláció jár, az ugyanilyen nőknek meg a leribancozás. Ez egy visszatérő panel, sokat látni/hallani, de sosem értettem.

Én magam, és a barátaim és az üzletfeleim, még sosem gondoltam kúlnak egy olyan kant sem, aki ezt csinálja. Nem gratulálok, nem nézek fel rá, és nem akarom utána csinálni. Tudom, hogy én, mi, esetleg nem vagyunk reprezentatív minta, és tudom, hogy a bulvárban az nagy truváj, ha charlie sheen 3000 nővel volt és 44 pornószínésszel, de biztosak vagytok benne, hogy ez a kettős mérce az újságokon kívül, a teljesen való életben is létezik? Én egész egyszerűen nem találkozom ezzel, még a primitív magyarországon sem.

adg 2016.02.29. 12:24:54

Na, hogy kicsit eltereljem a szot a posztolo erkolcsi kilengeseirol, :D megosztok egy friss tortenetet, szegeny parom meg hatasa alatt van, de egy resze engem is foglalkoztat.

Szoval bevasarlas utan egy nagyobb bevasarlokozpont parkolojaban otthagyta a taskajat a bevasarlokocsin. Hazajott, nem talalta a kulcsot, es igy rajott a dologra.
Visszament, kis keresgeles utan a biztonsagi szolgalatnal meglett a taska, benne az osszes papirjaval, bakkartyakkal, telefonjaval, es az epp elotte az egyik ugyfeletol kapott 600 dollarjaval egyutt. Tunderkert.
Ilyenkor azert jo belegondolni, hogy milyen jok is ezek a paypass-os kartyak, amivel 100 dollarig (ha jol emlekszem) lehet fizetni minden ellenorzes nelkul. Szoval minden meglett, happy days.

A tortenet masik szala, engem ez foglalkoztat most jobban, hogy miutan leadtak a taskat a biztonsagiaknak, felhivtak engem (!) a nejem telefonjarol, es kerdeztek, hogyan tudnanak vele kapcsolatba lepni. Mint kiderult, hivtak a ket lanyomat is, csak iskolaban voltak, meg vagy tiz masik embert is a nevlistarol.
De hogy oldottak fel a kepernyozarat?? Vagy ha nem, akkor hogy fertek a listahoz? Ez nem hagy nyugodni. :)

Ha valaki tudja a megoldast, lepjen mar meg vele legyen kedves, megesz a kivancsisag. Koszi

Regebben en is talaltam egy telefont, de az sima liba volt, nem volt rajta zar. Volt a nevek kozt egy dad, szoval eleg konnyu volt meglelni a gazdit. De a parome le volt zarva.

geeeteee 2016.02.29. 12:25:37

A nagy titkok tudói józanul nem eresztenek:D

2016.02.29. 12:28:27

@Th's child: "Én egész egyszerűen nem találkozom ezzel, még a primitív magyarországon sem."

Szívd vissza, azonnal. Mi az, hogy primitív?

:))))

Taxomükke (UK) 2016.02.29. 12:29:15

@Mirjam2: Te azert veded ilyen vehemensen ezt a csajt, mert nagyon hasonlit rad, gondolom.
Nincs ezzel baj...

Evain 2016.02.29. 12:33:26

Ha a telefonra voltak mentve az adatok, akkor ha beteszek egy másik kártyát, akkor hozzáférhetnék, nem?

adg 2016.02.29. 12:38:49

@Evain: nem hiszem, az o szamarol hivtak. Ahhoz kell a kartya.

SzZoole 2016.02.29. 12:38:53

Hogy mik vannak?
Adott egy jo,vicces poszt egy eletvidam szemely altal irva es azon megy a vita,hogy a posztolo egy faxtarisznya e,vagy nem.A tobbi elhangzott informacio az nem is erdekes....Anyway.
En meg azt kerdeznem Icukatol,hogy Cityben a mernok irodaban azt masolos kuldkihivdbe munkaba a Lewinsky modszer bele tartozik?:)))
Nem valaszolj,csak guny volt.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.02.29. 12:40:43

Eszem ágában sincs végigolvasni az összes hozzászólást, de nekem bejött.
Őszinte.
Ezzel nálam mindent vitt.
:)
Minden jót!

Evain 2016.02.29. 12:44:30

@adg: Akkor passz, okostelefonokban annyira nem vagyok otthon. gugli mit mond, ha beírod, hogy remove key lock from (márka, modell)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.02.29. 12:58:21

@Szukicsmagda:
Ez nagyon ki fogja verni a biztosítékot...hogy meg olvasol is...
A diploma....na ez meg ...
Ennyi randi mellett ...nem is lehet tanulni...
Irigyellek...
Érezzétek jól egymást...
:)))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.29. 13:01:48

@Th's child: Miért kell azt írni, hogy "primitív" Magyarország? Komolyan nem értem. Itt nem élhetnek értelmes emberek, akik tesznek valamit legalább a saját boldogulásukért? Miért kell ilyen lesajnálóan beszélni erről az országról? Vagy ott, ahol te élsz, mindenki intelligens? Ott nincsenek "primitív" emberek? Vagy ez csak trollkodás volt a részedről, hátha ráharap valaki? Csak jelzem, hogy a hozzászólásaiddal te is ezt a "primitív" országot képviseled.

adg 2016.02.29. 13:10:14

@A nagy kékség: nekem siman atjott, hogy ironia. Kisarkitasa a sajnos eleg surun olvashato hasonlo jelzoknek.
Lemaradt a szmalyli.

Szukicsmagda 2016.02.29. 13:16:16

@Zoole[uk]: persze, mit gondolsz hogy máshogy léptetnének elő?

P.Elliot 2016.02.29. 13:16:54

Jo kis poszt, felszavakkal elmondja az egesz tortenetet, nekem teszik. Mai lany, nem olyan illedelmes es visszahuzodo mint valaha mi voltunk, bator, hatarozott, dolgozik, szetnez az eletben, nekem ez nem olyan szokatlan mert a stilusa annyira amerikai hogy igy mondjam, foleg varosi amerikai stilus.
A fiatal nok ilyenek itt de az nem azt jelenti hogy azonnal agybabujnak barkivel, szo sincs rola, ez maximum csak nem hiteles ocska filmeken van hatasvadaszatnak, mert az itt hogy meghivjak hogy igyunk meg egy kavet egyutt/ italra, plane napkozben,kevesbe lehet oket rabeszelni, az itteni fogalom szerint az ital az esti, mar eleve nem nezik jo szemmel a meghivot a az mar nappal is iszik/, de egy kavera igen, ez nem is szamit igazi randinak de kovetheti igazi is.
Meghivni barkit meghiv az ember, olyat is akivel nem szandekozik szex kapcsolatot letesiteni csak baratit, szimpatikus az illeto vagy erdekeseket mond es elvezetes a tarsasaga.
Ki is alakulhat valami ezekbol a csapongo akarsz velem talalkozni beszelgetni egy kicsit dolgokbol.
Szinten roviden irom/
Fiatal no,/ ismerosunk/, randevu a mozinal egy baratjaval, barat sehol, varakozas, szembe egy szinten varakozo, orajat nezo pasi aki odaszolt neki hogy ha a partnereik nem jonnenek akkor megihatnanak egyutt valahol egy kavet....Megittak, mint meselte, egymasra nevettek a kave utan hogy milyen furcsa talalkozas. Mar nagyon sok eve hazasok....ez lett egy mozi utani/ mert azt is megneztek azert/ kavebol...
En most szeretnek fiatal lenni ilyen szempontbol. Nincsenek kritizalo eles nyelvek hogy kivel allok szoba. Akivel csak tetszik, oda megyek ahova akarok es magam intezem az eletemet nincs hatter elvaras hogy ezt igy meg ugy kell.
Sokszor nem is ertem a dolgozni kijovo fiatalokat hogy munkaido utan bebujnak a szobaikba es keseregnek hogy egyedul vannak. Kell keresni valakit aki elviszi, bemutatja itt-ott masik fiatalnak. Elobb utobb meghivjak egy partira, ott aztan meghivhatjak masok is mas partikra, az ismerosok szama novekszik, vegul egesz csomo embert ismer akik sokmindenben meg segithetik is.
Nem bezarkozni. Hobbit ahol emberek vannak, kozos sportolas, rendezveny, ez az, en meg egy jotekony celu futoversenyrol is fogadni mernek legalabb 3 uj ismerossel ternek haza akivel megbeszeltem a talalkozast vagy telefonszamot csereltunk. Ha jol futok azert, ha rosszul akkor meg azert mert akkor odavonulok a kevesbe jol futok csoportjahoz, elmndom hogy miert nem fogok tudni lepest tartani a nagyokkal es elkezdem kerdezgetni a modszereiket a rosszul futo embereknek es tanacsot kerek. Itt es itt edz? Megnezhetnem? Kituno! Ott leszek. Megyek is es valoban probalok tole tanulni vagy elmondom hogy mit latok hogy miert marad le o is, min kell javitani.Tuti hogy osszebaratkozunk.
Nem reg voltam egy ismeros kep es foto kiallitasan mint meghivott vendeg. Persze osszeismerkedtem a tobbi meghivottal, muvesszel is es ket telefonszammal tertem haza, egyik eljott beszelgetni, alig tudtam kitenni mert amikor kiderult hogy en ugyan nem vagyok muvesz de tudok hozzaszolni, illetve adtam nehany tanacsot/ ezt a legkonnyebb ugye/ hogy a sajat kepei es fotoi jok ugyan de valami uj utakat kellene keresni mert ez mar nem eleg manapsag. Azota rajtam csung, azt remeli hogy utmutatast adok mert en mint europai talan tobbet tudok a dologrol, holott mondtam neki hogy nem.
Szoval hozzallas kerdese, nekem a posztolo hogy megegyszer igy jellemezzem, amerikai,varosi stilusa nagyon bejon. Es azt sem hiszem hogy lefekszik mindenkivel. Baratkozik csupan....

Bredpitt Monika 2016.02.29. 13:19:35

Hajrá Magdi !!!!!
Ha majd Londonban járok meghívlak egy pálinkára valahol.
Vagy dehogy, innen viszek neked.

adg 2016.02.29. 13:20:04

@Evain: koszi, ezen mar tul vagyok. Max olyat talaltam, hogy kell egy szamitogep meg itunes azonosito.

geeeteee 2016.02.29. 13:26:57

@adg: Nem kell ilyenekkel
""Assal mar ide egy nagy godrot, hogy ezt az otszaz embert belelohessuk. Aztan temesd be, meg jarasd meg a gepet rajta kicsit, hogy tomorodjon." Vallalnad? Szerintem nem."
dramatizáljál. Kicsi, napi 200 dollár per kocsi korrupciókra gondoljál. Szorozni meg tudsz.

geeeteee 2016.02.29. 13:27:00

@adg: Rádugták egy usb kábelre.

SzZoole 2016.02.29. 13:28:16

@Bredpitt Monika: hehehe,nekem van 3 féle is,torkoly,barack es szilva:)))

P.Elliot 2016.02.29. 13:30:06

@Bredpitt Monika: Miert muszaj a jo beszelgeteshez palinka? Kave nem eleg? A tiszta feju beszelgetes sokkal elvezetesebb mint egy italtol kodos feju szocseples amikor nehany pohar utan mar hulyesegeket mondanak.

London2009 2016.02.29. 13:31:08

@P.Elliot: Sajnos ugyanugy vannak kritizalo eles nyelvek, mint 50 evvel ezelott. Bar itt Londonban sokkal kevesebbet foglalkoznak egymas dolgaival az emberek, amit en kifejezetten elvezek. De Magyarorszagon semmi sem valtozott. Kiabrandito, hogy hiaba nem elek otthon x ideje, mindig akad valaki, aki belepofazik a dolgaimba es azt egy masik valakin keresztul sikerul visszahallanom. Mar kenytelen voltam a FB-ozast is befejezni, mert csak annyi jott le a nagy “FB barataimnak”, hogy nekem milyen konnyu, de majd meg tudom milyen is a valos elet, jon meg kutyara der, aki nyaron hegedul, telen felkopik az alla, meg ilyen marhasagok. :D Elkepeszto.

SzZoole 2016.02.29. 13:32:51

@Szukicsmagda: hogy,hogy?
Azt en nem tudom,nem terdepeltem meg senki elott:)))
Csak vicc volt.

2016.02.29. 13:34:50

@London2009: Csak nem arról van szó, hogy neked sokkal könnyebb, mint itthon, és majd jól rá fogsz baszni, amikor haza kell jönnöd, mint egy kivert kutyának? :DDD

A "szokásos", barátságos és támogató magyar mentalitás. Az ember mindig többet remél, főleg, ha a sajátjairól van szó.

2016.02.29. 13:36:25

@A nagy kékség:

Igen, ahogy @adg: mondja, vicc vót.

Nem tudom, folyamatában olvasod-e a hozzászólásokat, többen írták (nem szó szerint), hogy micsoda mocsári magyar hozzállás süt a kommentekből. Bár az említett konkrét hozzászólókat úgy egyébként nagyon is respektálom, amikor ilyeneket írnak, azt nem.

Ebben tehát te meg én egy platformon vagyunk (meglepetés), és ezt óhajtottam kifigurázni. Szarkazmus, asszem, talán így hívják.

Mindegy, a múltkor megbeszéltük, hogy a viccet nem mindig veszed észre, lehet, hogy tényleg kellett vón az a szmájli. Most is teszek. :)

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

És bzmeg ráhajoltam tényleg, besz.rok. :D

adg 2016.02.29. 13:36:37

@geeeteee: ketlem, hogy az lenne ahhoz, hogy hivjon rola. Nem a szamom szereztek meg, felhivtak a felesegem telefonjarol.

catnip cupcake 2016.02.29. 13:37:33

@P.Elliot: ezt olyan jól összeszedted, teljes mértékben egyetértek.

Én sem voltam ilyen tizen- és huszonévesen; nem is igazán szerettem volna ilyen lenni, bár időnként irigykedve néztem mások lazaságát és vagányságát - hiába, én inkább könyv- és zenemoly és kocka voltam/vagyok - de nem szólnám meg a posztolót azért, mert nem olyan, mint én:D
A poszt egyebkent szerintem nagyon filmszerű, simán el tudom képzelni, jó kis rom-com lehetne belőle:)

@Szukicsmagda: Kovács Kati nagyon jó, az "önökkértékes" slágereknél sokkal jobbakat is énekelt (ha még nem volt meg: www.mixcloud.com/suhaid/kovacs-kati-mix/)

A Candy Bar az a Sohoban lévő (már megszűnt) intézmény?

Szukicsmagda 2016.02.29. 13:37:34

@Zoole[uk]: csak vicc volt. inkább azt mondd, hol a pálinka?!

P.Elliot 2016.02.29. 13:37:46

@London2009: En sosem voltam a Facebookon tag es nem is leszek. Maganeletemet kiteregetni napi szinten es mindent, abszolut nem szokasom, nincs hozza koze senkinek.
Otthon mar nem el senki rokonom de azokat is helyretennem ha ugy ereznek hogy joguk van beleszolni az eletembe.
Eljen mindenki kedve szerint, amig nem bant mast vele addig nincs hozza koze senkinek hogy hogy el.

London2009 2016.02.29. 13:39:38

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Oooh, ha meg csak errol lenne szo. Az egeszben a legszomorubb, hogy meg azokban is csalodnom kellett, akik elvileg a barataim voltak. Van ez a mondas, hogy “bajban ismerszik meg a jo barat”. No en arra jottem ra, hogy ez egy nagy hulyeseg. Mikor egy kis szar alberletben, parkapcsolat, jo munka, baratok nelkul sinylodtem, akkor rengetegen jottek latogatni Magyarorszagrol, biztositottak a tamogatasukrol (szoban). Miota jol/jobban megy a sorom eltunt a tobbseguk. Mert “en megvaltoztam”. Azaz, savanyu lett a szolo inkabb, mondjuk igy. Ah, ne is menjunk bele, mert elszomorit mindig, ha erre gondolok. A jo barat inkabb a joban ismerszik meg. A jo barat nem irigy, nem feltekeny, orul ha jol megy a sorod. Na az ilyenbol nagyon keves van.

London2009 2016.02.29. 13:42:08

@P.Elliot: Azt hiszem mi mas generacio vagyunk. A FB azert nem csak a maganelet kiteregetesere szolgal. Esemenyek, hirek, meghivok, levelezesek legegyszerubb gyujtohelye. De a klasszikus FB “feature” mar nekem sem tetszik. Azokat tartok mar csak ott, akiknek amugy is elmeselnem, hogy epp mi van velem. Abbol meg mar nagyon keves van.

Szukicsmagda 2016.02.29. 13:43:06

@catnip cupcake: igen, most már csak a ku bár van kedd esténként, meg a she bar a candy helyett a (g.a.y.-jal szemben), de ott csak minden hónap utolsó szombatján van buli, az is bezár hajnal 2-kor. úgyhogy mi inkább már csak vauxhallba járunk vagy néha clapham be, de a kasbah-ban szinte csak fiúk vannak.:(

SzZoole 2016.02.29. 13:44:25

@Szukicsmagda: hol hol,hat a konyhaszekrenyben:))

kepkezelo.com/images/02evxofyj0fyo1qfpn83.jpeg

A torkolybol mar keves van,abbol nem adok:)))

2016.02.29. 13:48:07

@Th's child: A jövőben, jó lesz ezekre odafigyelned.

Teszek szmájlit, nehogy sértődés legyen a vége. ;)

P.Elliot 2016.02.29. 13:48:16

@London2009: Igen, valoszinu hogy a FBooknak vannak jo oldalai is de nem erdekel, idot is sajnalom ilyesmire, nehany baratom szinte ott lakik a facebookon, nincs ideje masra, es kedve sem, nem is ertem.Nekem itt hetfo van, majdnem reggel 8 ora, megyek a dolgaim utan, majd kesobb visszanezek....Raadasul ma is valami gyonyoru tavaszi nap lesz, nehogy mar a net elott toltsem....

2016.02.29. 13:49:58

@London2009: Ezeken túl kell lépni, és nem felvenni....

catnip cupcake 2016.02.29. 13:51:51

@Szukicsmagda: hát akkor Londonban sem fenékig tejfel... tavaly voltunk a The Minories-ben februárban, hááát... semmivel nem volt jobb, mint egy hasonló buli Budapesten kb. 8-10 évvel ezelőtt (akkor még jártam néha bulikba, azóta nem tudom, mik mennek).

2016.02.29. 13:52:28

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Az kedves tőled, viszont a "jövőben" szó után meg nem kellett volna vessző. Igényesség, igényesség.
LOL

SzZoole 2016.02.29. 13:53:37

@Szukicsmagda: Egy kerdes,Heathrow-n mi volt a munkad?
Az info desk-nel alltal a kis lila egyen ruhaban informacioskent tab-al a kezedben?
Mert ha igen,akkor biztos,hogy talakoztunk,mert en is ott striheltem oltonyben nyakkendoben name board-al a kezemben,ugyanis mindig az info desk-nel volt a meeting poin az utasaimal:)

SzZoole 2016.02.29. 13:59:48

@Th's child: pedid egy hasonlo vicces kommentem Te is komolyan vetted.
Amikor azon hulyultunk,hogy a lanyom udvarlojat bemutatom az ajtofelfanak.
Akkor Te felfujtad magad es azt irtad,hogy mi lenne ha az udvarlo mutatna be engem az ajtofelfanak,Meg hogy nem biztos,hogy Te egy ilyen bunko apost akarnal,Meg hasonlok:)

2016.02.29. 14:08:21

@Zoole[uk]:

Óó, emlékszem, totál elgurult a gyógyszerem. Szorri visszamenőleg is! :)

SzZoole 2016.02.29. 14:15:07

@Th's child: semmi gond:)
Mar hozza szoktam,hogy blog szexista,alulmuvelt bunko gyogyosa vagyok:)))

LittleG (uk) 2016.02.29. 14:15:30

Reggel átfutottam a posztot, sejtettem, hogy ma sok komment lesz :)
Nagyon távol áll tőlem ez az életstílus, a sok bizonytalanságával, de jól van megírva és (nem tudom, még ezen megy-e a rugó), de az hogy randizik , akár sokat is, nem jelenti az, hogy feslett nő, egyáltalán.

Erről jut eszembe a First Date(s?) műsor, messze a legjobb, amit ebben a témában eddig láttam (amolysn fél-reality): két embert összehoznak egy vacsira egy étterembe, akik a végén eldöntik, hogy még akarják-e látni egymást. Jól válogatják össze őket, szerintem ezért jó.

LittleG (uk) 2016.02.29. 14:22:42

@svájci sapka (ch): nekem még a humora is bejött :)

2016.02.29. 14:35:59

Az durvabb szokott lenni, amikor nem jon figyelmeztetes a stilussal kapcsolatban, de most volt, ugyhogy nem ert felkeszuletlenul, igy meg tetszett, kosz HA! :D Csak ket megjegyezesem van: miert pont az Arsenal szurkolorol nem tudunk semmit? Illetve, a Depeche Mode rajongashoz nem is kell londoninak lenni, hiszen annal nincs is magyarabb szokas :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 14:51:52

@adg:
Jó, azért maradjunk a realitásoknál.

2016.02.29. 14:54:27

@Evain: Hat, mi azt mar megbeszeltuk, hogy en is ilyen introvertalt tipus vagyok, de azt is megbeszeltuk, hogy a kertvaros a pokol es a nagyvarosban jo lakni! :D Pont az a jo a nagyvarosban, hogy senkivel se kell beszelgetni, mert senki se ismer senkit, nem lat be a szomszed, mindenki elfoglalt ahhoz, hogy csevereszni kelljen, stb. :D

Cheap Charli 2016.02.29. 14:54:33

@Zoole[uk]: Palinkat muanyag flakonban tartani szinte buncselekmeny. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 14:55:37

@Th's child:
Neeeem?
Itt volt olyan kőbunkó tajpataszt aki száznal több nővel dicsekedett és a tőlük gyűjtött punciszőrszálakkal.

Shanarey 2016.02.29. 14:55:45

Hmmm
:-)

Élet a XXI.-ik században.
Miért kellene ezért a posztolót elítélni? Ahogy egy másik troll mondotta valamikor régen, "nem hordjuk a cipőjét".
Mozinak viszont jó.
:-)

@adg:

A képernyőzár, számkód, vagy egy bizonyos ábrát kell a képernyőre rajzolni? Mert ha szám kód akkor nem tudom, ha ábra akkor az észrevehető az üvegen. Na és ha netán valami egyszerű számkód van a telefonban mint például 1234, 2468, 4444, 9999, stb.

Evain 2016.02.29. 15:00:29

@mojyo: nem, nem, NEM! Isten ments a nagyvárostól! :D:D
Én még Budapesten is olyan peremkerületben laktam, hogy az út túloldalán már erdő volt. :) Nagyon szívesen bemegyek alkalmanként, mert tök jó feelingje van, de hogy én ott éljek? Brrrrr!

**mimi** 2016.02.29. 15:03:19

Dz tök jó volt, nekem nagyon tetszik a lazasága, és a humora....mindig szerettem volna ilyen lazán élni, de valahogy nem jött össze...
Most azonnal veszek egy repjegyetm csak oda...és nehogy azg mondjátok, hogy öreg vagyok már hozzá :)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 15:03:35

@P.Elliot:
Nagyon sok fiatal megirigyelhetné a fiatalságod.

SzZoole 2016.02.29. 15:06:39

@**mimi**: te öreg??
Ugyanmar,két 20 evésre sem cserelnelek:)))

©________ 2016.02.29. 15:13:44

@Csodabogár: és honnan tudjuk, hogy ők nem találkoztak ötször? vagy többször?

2016.02.29. 15:16:13

@Evain: En ertem, persze, en csak mondom, hogy az ilyen egyeni preferenciak, mint peldaul videk vagy nagyvaros, stb, az nem annyira meghatarozoja szerintem az ilyen alapveto tipusoknak, amik alapjan ketfele csoportba osztod az emberiseget. :D Bar ugyis lehet, hogy "ketfele ember letezik, en meg a tobbiek". :D

2016.02.29. 15:20:16

@mojyo: Vágod a How to Be Single nevű filmet? Nekem erről a posztról pont az ugrott be.

2016.02.29. 15:25:41

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nem ismerem, en nem nagyon nezek ugy altalaban filmeket, bocsanat. :D

©________ 2016.02.29. 15:26:10

@**mimi**: amig nem vagy vizszintesen, addig nem avgy oreg hozza:))))

2016.02.29. 15:26:52

@mojyo: Le is írtad magadat.... Nem elég, hogy kertváros nagyváros helyett, még filmeket se nézel. Félve merem megkérdezni, olvasni szoktál-e?

;)

Evain 2016.02.29. 15:30:00

@mojyo: dehogy osztom kétfelé. Azt már a múltkor is írtam, hogy nem ennyire szimplán fekete meg fehér. :)

Ja várj, az stimmel hogy mindenki hülye csak én vagyok repülő. :)

2016.02.29. 15:31:02

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nagyon szeretek olvasni, de kb altalanos iskola kotelezo olvasmany ota nem volt a kezemben regeny, fikcios tortenet, stb, sajnos mindig szembejon valami mas, amit elobb el kell olvasni, olyan leiros, vagy ertekezos, vagy tudomanyos, vagy szakmai, vagy ilyesmi, sajnos lehet, hogy tenyleg az a helyzet, hogy nem erdekelnek az emberek es akkor igy a torteneteik se de az is lehet, hogy csak siman bunko vagyok :(

Virago_1000 2016.02.29. 15:34:45

@diggerdriver: "Valahol legbelül így akarunk élni mindannyian."
- bizony nem.

2016.02.29. 15:37:17

@diggerdriver:

Nem emlékszem, ki volt azt, de jól értem, amit mondasz, és éppenséggel ő sem lett körbegratulálva, ugye?

**mimi** 2016.02.29. 15:39:53

@Zoole[uk]: és három 18 évesre ? :))))))

2016.02.29. 15:43:10

@mojyo: "se de az is lehet, hogy csak siman bunko vagyok :("

Végre beismerted. Hatalmas utat tettünk meg eddig, de megérte....

;))))

pinkunicorn (UK) 2016.02.29. 15:46:21

Mikozben olvastam a posztot, vegig azon gondolkodtam, hogy a poszterrel biztos nem tudnek osszebaratkozni az eletben. (csak a stilus miatt, amit leirt, azzal nincs semmi baj)

2016.02.29. 16:08:55

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ja, en ezt mindig tudtam magamrol :D Amugy tenyleg allandoan azt csinalom, hogy ha tetszik valami, amit olvasok, akkor meg a bibliografiabol is kiirok dolgokat es akkor utana azok jonnek, amiknek nyilvan van sajat jegyzekuk es akkor ez igy kb soha nem er veget, szoval igy sose jut ido ugynevezett "szorakoztato" irodalomra, marad ez a blog :( Ja, meg a fodball, szoval mi van az Arsenal-drukkerrel, hmmm?

Virago_1000 2016.02.29. 16:23:08

@puhacica: en akkor pityegtem el magam, amikor a Tatra a mechanikus adagoloval szerelt, kozel 50 eve folyamatosan reszelgetett leghuteses diesel motorral teljesitette az euro4 zaj es emisszios normakat. Mindenfele elektronikus trukk es hokuszpok nelkul.

Az ilyen jelentektelen esemenyek mint pl egy elore boritekolhato oscar dij nem erdemel emlitest sem. Kivancsi vagyok, ha a trianont vagy barmilyen magyar tortenelmi esemenyt feldolgozo film mikor nyert volna dijat. Szinten kivancsi vagyok, hogy a japan nep, v a nemet nep valodi - angolok altal eloidezett - holokausztjat feldolgozo film mikor nyert volna. Emlithetnem a fekete afrikaiaket is akik az oceanon pusztultak el mikozben az angolok rabszolganak vittek oket, miutan az indianokat kiirtottak.
A valasz boritekolhato: senkit nem erdekel a tomeges nepirtas ha a "gyoztesek" kovettek el.
A fentiek fenyeben az oscar dij erteke es a vele jaro dicsoseg minimum kerdojeles.

Evain 2016.02.29. 16:25:19

@mojyo: megmondom én mi lett az Arsenal durkkerrel. Megismerkedett egy helyi lánnyal a gettóból. Elvette, született egy lányuk, és bebeszélte a nejének, hogy a Laresna milyen szép név.

:D

2016.02.29. 16:31:33

@Evain: Tenyleg szep nev. Gondolom kutya is van, aki pedig Highbury.

Muscari 2016.02.29. 16:32:16

@Mirjam2: hát a gyerekem pont így ismerkedik, a legtöbbel nem is jutott el a második találkozásig. Ez azonban így működik, ezen nem kell csodálkozni. Tinder ez társai, ez a netes társkeresés.

Muscari 2016.02.29. 16:35:50

@Hari Seldon 2: ezek szerint én nem csak Londont nem ismerem, de Bp-t se :-))
Na jó, a Szimpla az megvan.

Muscari 2016.02.29. 16:54:47

@Szukicsmagda: belevaló csaj vagy, az biztos :-)
Üdv NW Londonból.

skye8 2016.02.29. 17:04:26

jo poszt, nagyon jo stilus, meg olvastam volna. mikor 2 eve Torontoba koltoztem en is egyedul jartam vasarolni, kavezni, okcupid-on ismerkedtem. az elso ev ennek ellenere maganyosan telt. poszter nagyon elvezheto szemelyiseg, az alkohollal kicsit tul szoros a viszonya vagy lehet a posztban tul sokat utal a rozefroccsokre. az szerintem teljesen rendben van hogy kimozdult, ismerkedett.

geeeteee 2016.02.29. 17:08:38

Digga, nem számítottam válaszra, jobban jártál volna, lópikulára sem, mondjuk kocsonyában ki lehetne próbálni. Azt nem értem, miért nem vagy otthon, az elvtelenség drága kincs, értékek értéke.

Csodabogár 2016.02.29. 17:13:18

@London2009: Semmit se mesélek a FB-n, viszont sokat olvasok. Az oldalamrol le van tiltva minden. Azon kívűl, hogy nő vagyok és párkapcsolatban élek Budapesten, semmit nem lehet rólam megtudni. Viszont követek egy csomo érdekes dolgot, főleg külföldi ujságokat. Nálam egyáltalán nem arról szól a dolog, hogy én vagy mások, akik az ismerőseim mit csinálnak.

Herr Géza 2016.02.29. 17:14:33

Na, ma megfogadtam, hogy nem olvasok el egy kommentet sem, mielőtt reagálok...:)))
Igaza volt HÁ-nak, először csak nyeltem nagyokat,,de aztán még a magamfajta vén fa..nak is eszembe jutott, hogy hajjaj, éltem én is így jó pár évet valamikor réges-régen, igaz nem Londonban, hanem az NDK-ban (:D), de az akkori adottságok között valami hasonló világban. Jó volt na....
Szóval irigylem a poszterinát.
De látom, hogy miket fog kapni..... :)))
Most nekiállok, és mindjárt kiderül... :))

Csodabogár 2016.02.29. 17:16:41

@Babette©: Nem analizáltam a dolgot, de az első esetben biztos nem, aztán meg elég nagy volt a vetésforgó. Ezzel együtt, neki bejött, áldásom rája. Nem vagyok se morálapostol, se erkölcs csősz!

2016.02.29. 17:18:44

@Csodabogár: Ezzel en is igy vagyok, a sajat barataimat se kovetem szinte, csak ceges vagy mas szakmai oldalakat. :D

Csodabogár 2016.02.29. 17:26:40

@Muscari: 69 évesen kezdtem a neten társat keresni. Mindenkivel hoszasan leveleztem esetleg utána telefonáltam. Többnyire ezek után már nem akartam találkozni. Egy év alatt 3 emberrel kávézgattam egy szomszédos cukrászdában. A negyedik személyesen is megismerttel azóta is együtt vagyunk. Azt hiszem fiatalon se csináltam volna másként, mert óvatos vagyok és nem rohanok bele esztelenül dolgokba és nem volt célom rengeteg emberrel találkozni. Mérce elég magasan van nálam.

DieNanny CH 2016.02.29. 17:37:02

@adg:

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

geeeteee 2016.02.29. 17:47:41

Megnézem majd, beköszönök, ki gyújt be abba a Gardenstadti házba. Voltunk Hochenschönhauesben is meg párhuzamosan a fal túloldalán a Yorkstrassen. Utólag még izgalmasabb.

DieNanny CH 2016.02.29. 17:51:12

@London2009:

Ez nagyon elgondolkodtató... :-(

Herr Géza 2016.02.29. 17:53:47

@A nagy kékség: Segítek, a reptéren nincs olyan, hogy ide szóló jegy (mármint jegyvásárlásnál). Van ellenben "oda", meg "oda-vissza" szóló. Így valahogy: kérek egy jegyet Londonba. Oda-vissza? Nem, csak oda...
Valahogy így került oda az "oda" szó... :))))))))))))

Szukicsmagda 2016.02.29. 18:07:14

@diggerdriver: hát hallod köszi! azt hittem te leszek az első, aki üvöltve küld el a búsba, és nem :D ha lenne ilyen kifejezés, azt írnám, pozitívan csalódtam:) egyébként itt csak olvasó vagyok már a kezdetektől fogva, nem szoktam kommentelni. arra a tumblr-en baszom el az időmet.

amúgy azoknak, akik szerint sokat emlegetem az alkoholt, KÖRÜLNÉZTEK MÁR LONDONBAN? éltek már itt kettőnél több napot? nem? na ugye. aki igen, az nem is kommentelt ilyen hülyeségeket.

Herr Géza 2016.02.29. 18:17:32

@Herr Géza: @Szukicsmagda: Pedig mit küzdöttem, hogy megértessem a maestróval a dolgot. A könyvcím eszembe sem jutott, pedig láttam is valahol...

Mrs. Clayton 2016.02.29. 18:18:36

@Szukicsmagda: en azota vagyok teljesen immunis miota a szomszedunk a bekoltozesunk koveto reggel 10-kor a kertben sorrel kinalt, amit megemlitettem a kolleganomnek, aki szerint ez tok rendben van. :-)

geeeteee 2016.02.29. 18:42:13

A Chariten meg majdnem elmentem kéz nélkül. Hajnali háromkor találtam be fogideggel, éjjel voltak a legszebb nővérek. Hárman szorították a fejemet fájdalomcsillapítónak. Két évvel korábban Karl-Marx-Stadt alatt Hohenstein-Ernsthalban enyém volt a helyi Greta Garbo. Ő mondta, Grit. :D A Balatonon kötött belém:D

geeeteee 2016.02.29. 18:42:20

@Herr Géza: DDR:) A Rhinstrassen? Az Ottónak vagyok az unokaöccse. Az az iváni szőrös raszputyiné:) Majomra emlékszel, él még? Toklandia, tokosok, soha nem feledem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 18:56:17

@geeeteee:
Te figyu, elmondom neked hogy bármikor dolgoznék a Fidesz kormánynak. Meg a szociknak sőt a Jobbiknak is. Én már csak ilyen elvtelen vagyok.
Viszont a képmutató álszentség távol áll tőlem.

HardPötty 2016.02.29. 18:57:55

Én csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy:

Egészségedre Magda!

Miattad egész nap alig vártam, hogy igyak egy fröccsöt!
:)

Szóval ez egy virtuális koccintás lenne... ha van/lesz nálad pohár.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 18:58:00

@Szukicsmagda:
Nabazmeg most megsértődtem. Ilyet feltételeztél rólam? Hogyan? Miért?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

rumitom 2016.02.29. 19:20:20

@Th's child: detto. mi felenk ez nem meno. persze van a tarsasagban olyan aki tartos kapcsolat hijjan egy idoben igy elt, de o pont nem kerkedett/kerkedik vele.

ez szerintem ilyen eletben tartott adu asz stereotipia, mint a megcsalas, hogy a ferfiak gyakrabban

puhacica 2016.02.29. 19:20:35

@Babette©: igen, Leo is vegre :)

@Mirjam2: nem valoszinuleg, hanem biztosan

@Virago_1000: hat en ezeken nem gondolkodtam. en csak annyit erzekeltem a valosagbol, hogy egy MAGYAR alkotogarda keszitett egy MAGYAR filmet, amivel mindenfele dijat megnyertek nemzetkozi szakmai fesztivalokon, koztuk a legnagyobbat, amivel mozifilmet ertekelhetnek. es en erre a teljesitmenyre buszke vagyok, orulok, hogy nyertek, pont. de jah, boldogok a lelki szegenyek... nezd el nekem kerlek!

SzZoole 2016.02.29. 19:26:48

@Szukicsmagda: miaza a tumblr?
Meg ott is lehet baxni?:)))

SzZoole 2016.02.29. 19:36:29

@**mimi**: 3????
Hova gondolsz,en csak egy nőnek elek:)))

Szukicsmagda 2016.02.29. 19:43:55

@HardPötty: haha akkor koccintunk. bar eppen sort iszom, de most, mondtad, szerintem mindjart valtok egy rozefroccsre:)

Taxomükke (UK) 2016.02.29. 19:50:34

@Szukicsmagda: Ne viccelj, pialsz te Londonban is, pialtal Magyarorszagon is... Gondod van azzal, hogy ez itt tobbunknek feltunt? Nem kell mentegetoznod, nem tartozol elszamolassal itt senkinek, de a tortenetedben nehanyunk szerint sokszor emlegeted az alkoholt. Ennyi. Kurvara semmi koze ennek ahhoz, hogy ki mennyit elt Londonban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 20:07:16

@Taxomükke (UK):
Nana. A színdarabban aki engem játszik megiszik három sört. Mondom három sört.
Volt olyan kritika és olyan barátom aki alkoholistának állított be.

2016.02.29. 20:26:52

@puhacica: Ha zsidók vannak a filmben, hiába csinálták magyarok, alapból nem árt fenntartásokkal kezelni azért.... Ha még megnyertek egy oscar-t, akkor is érdemes azért odafigyelni, tudod a zsidók...

geeeteee 2016.02.29. 20:42:52

@diggerdriver: Valami pénzbüntetés volt csak. A kétöklös morzés bemutatkozást is csak a csajok találták ki, én nem vagyok aggresszív típus. Grapevine mate.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 20:51:54

@Herr Géza:
Persze. Akinek ilyen barátja van annak nem kell ellenség:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2016.02.29. 20:56:54

@geeeteee: Te, a DDR nem csak Berlin (Hauptstadt der DDR) - ből állt ám. Sőt..... :)))

**mimi** 2016.02.29. 21:05:51

@Herr Géza: kinek a pap,kinek a papné :)))

geeeteee 2016.02.29. 21:34:22

@Herr Géza: Hol állítottam az ellenkezőjét? :D Bámészkodtam ám én ott sok szarkafészken. Utoljára talán Stralsundon.

geeeteee 2016.02.29. 21:34:24

Eszembe jutott, szóbeszéd. Visszafordítva nem túnt ismerősnek a pletykapajtás:D Á, zavaros dolgok ezek.

Herr Géza 2016.02.29. 21:58:27

@geeeteee: Merthogy ismernem kellett volna a szőrös Raszputyint meg a Majmot... Vagy ők is végigturnézták az NDK-t? :))))

Kitta/na 2016.02.29. 22:04:13

Hogy mi megy itt... végre egy életvidám, vicces, friss írás egy felszabadult Személyiségtől, erre neki kell menni minden mondatának, furcsállkodni, megbotránkozni, meg szemöldököt vonogatva megállapítani, hogy: Hát, én ezt ugyan Biztoss, nem! Arról nem is szólva, hogy aki nem érti a vicceket meg a fanyar humort, hallgasson. Sótlan banda. (Tisztelet a kivételnek)

geeeteee 2016.02.29. 22:04:20

Nem oszt,nem szoroz, ráadásul druszák is vogymuk. Máaik Gézga:D

puhacica 2016.02.29. 22:25:24

na, akkor ma megtudtuk, hogy mindenki igy akar elni, aki nem, az besavanyodott es sotlan, es akinek furcsa egy ilyen randisorozat - mindenfele itelkezes nelkul, mint ahogy barkinek furcsa lehet a mackosajtos marsszelet pl -, az nem ezen a bolygon el. es meg ezek a k.... zsidok is megbundaztak az oscart.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.02.29. 23:02:07

hát ez tök jó volt :-)
remélem, nem kapott túl agy zakót szegény a kommentekben, azt még csak most olvasom.
csak a ferihegyi pletykálás nem tetszik.

Shanarey 2016.02.29. 23:10:06

A francba, úgy látom sokaknak elgurult a gyógyszer, és sokan elfelejtették milyen is volt az amikor ők taposták a 20-as éveiket.

Az a bizonyos sokat emlegetett alkohol.
Na és akkor mi van?
Láttam olyan nőt aki hetente többször is lerészegedett, és láttam olyan akinek 12 év alatt ez csak kétszer sikerült, pedig mindketten úgymond sokat emlegették az alkoholt.
Nem az emlegetése a lényeg, hanem a végkifejlet.
Arról meg nem tudunk semmit, de nem is kell tudnunk erről.
Ehhez annak van köze aki együtt él vele.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.02.29. 23:14:16

@Halbajusz75:
már bocs, de nekem nem az jött le, hogy ezekkel az emberekkel mind le is feküdt.... inkább menekült egy csomó esetben asap.
már randizni se szabad?
mert ok, azt még beemelem, hogy ne dugjon valaki ennyi pasival 2 hónap alatt, ha nem akarja, hogy lekurvázzák.
hm.

vagy ennyire félreértek mindent és ilyen naiv lennék?

2016.02.29. 23:15:19

@puhacica: "es meg ezek a k.... zsidok is megbundaztak az oscart."

Értékelem, hogy végre kinyitottad a szemedet. ;)

2016.02.29. 23:17:20

@Dragonlady (Bp, Hun): Ha minden héten öt különböző pasival dugsz, akkor ahhoz kinek mi a lófasz köze van? :D Rajtad kívül, természetesen.

adg 2016.02.29. 23:18:48

@diggerdriver: direkt sarkitottam ki abszurdda. Nem tudom mi a hatar. Pl ilyesmire gondoltam, hogy - sajat szakmamnal maradva - pl nem vennek reszt egy pl abortuszkozpont tervezeseben, mert - noba elismerem neha az indokoltsagat - nem kivanok a munkammal tamogatni ilyen intezmenyt, vagy penzt keresni ilyen munkaval. De ez csak egy hulye pelda, nem jutott eszembe jobb.
Olyan viszont tibbszor is volt, hogy gyartok kerestek meg minket, hogy tervezzuk be a szarjaikat, es adnak jutalekot. Elhajtottuk mindet, mondvan, ha a termeke epp megfelelo lesz az adott celra, akkor betervezzuk, ha meg nem, akkor nem. Jutalekert sem.

Ha munka kozben atjon hozzad a szomszed telek gazdaja, hogy itt van 200 font, a godrod mellett meg egy kabel, legy szives veletlen eltepni, hogy neki jusson egy kis biztositasi penz.

Szoval csak ilyen kis marhasagokra gondoltam. Van akinek belefer, van akinek nem.

adg 2016.02.29. 23:21:46

@Shanarey: szamkod, es nem egyszeru. Es nem sok idejuk volt, mert megtalaltak, es nehany percen belul elkezdtek telefonalgatni rola. Az egesz nem volt fel ora az otthagyastol a visszakapasig, es tizen valahany hivast probaltak, mig vegul velem beszeltek. Nem ertek ra sokaig hekkelgetni a telefont. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.29. 23:26:03

@Herr Géza: Én az egybites agyammal nem vagyok képes ilyen összetett gondolkodásra. :)

Shanarey 2016.02.29. 23:28:43

@adg:

Oké, számkód, nos akkor eme számkód, a telefonnal együtt "elveszett" iratokban fellelhető, vagy sem. Az emberiség nagyobbik része szeret olyan számokat használni, amelyek a személyéhez, avagy családtagjai személyéhez kapcsolódik.

Avagy a telefon software verziója is fontos infó, mert az IOS6.1 ben akad erre megoldás.

icuccok.hu/2013/02/18/lekodolt-kepernyo-felnyitasa-a-kod-ismerete-nelkul-ios-6-1-rendszerben/

M. Péter 2016.02.29. 23:53:21

@Shanarey: Az FBI is nagyon szeretne most egy ilyen trükköt.

Herr Géza 2016.02.29. 23:55:49

@adg: Miért nem kérdezed meg őket? Miért ne mondanák el?
Régebbi iPhone? Mert most éppen abból van balhé Amerikában, hogy az Apple immár kivette a "hátsó bejáratot" az újabb generációs készülékekből és már ha akar, sem tud bejutni a telefonba, legalábbis ezt bizonygatja most az FBI-nak.
Na az áruházi emberek persze biztos nem így jutottak bele, inkább tényleg a Sharaney által talált módszerek egyikével. Lehet, hogy volt közöttük egy iFreak.... :)))))

adg 2016.02.29. 23:56:01

@Shanarey: ezeket elovasom kesobb, koszi. A kod nincs a papirok kozt, meg az otthoni ezer evvel ezelotti telefon kodja.
IOS 9.2.1

Herr Géza 2016.02.29. 23:56:51

@M. Péter: :))) Már megint egyszerre reagáltunk....

Herr Géza 2016.02.29. 23:58:59

@adg: 9.2.1 ???? Na akkor tényleg kíváncsi vagyok.... Vakszerencse, vagy mégis kitalálható volt a kód?????

adg 2016.03.01. 00:00:50

@Herr Géza: eszembe jutott, hogy meg kellett volna kerdezni oket, de tu keso. Ha visszahivom, akkor meg a felesegem veszi fel. :))

Mindenesetre erdekes volt, es tenyleg nem szoszoltek vele sokat, max par percet.
Nem a legujabb keszulek, csak egy 5c, de azert nekem erdekes volt.

adg 2016.03.01. 00:04:18

@Herr Géza: ha vakszerencse, akkor viszek neki egy lottoszelvenyt, irjon mar ra par szamot nekem. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.01. 00:25:54

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
ahhoz sincs semmi köze senkinek szerintem, de akkor legalábbis kicsit könnyebben érthető lenne némelyik komment. De nem gondoltam volna h a sűrű randizasba is bele lehet vagy szokás kötni még manapság.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.03.01. 00:27:03

@puhacica: "igen, Leo is vegre :)"

Mivel a posztiro randizasi szokasait megvitato vonalnak mar vege, gondoltam, megkerdezem, mit szoltok Leo-hoz? :) nem az Oscarjahoz (az Academy gondolta, hogy ennyi jeloles utan most mar ciki lenne nem neki itelni;), hanem a "kornyezetvedos-politikas" vonalhoz? ;) en kicsit sajnalatosnak tartom, hogy manapsag mar gyakorlatilag mindenbe politikat kevernek. Velemenyem szerint az Oscar _eredetileg _ a muveszi teljesitmeny dijazasara volt hivatott. Politikai velemeny kifejtesere ezer mas platform letezik, miert kell (naiv kerdes azt hiszem - hiszen eleg egyertelmu, hogy jol jon a publicitas az illetoknek) az Oscart is erre felhasznalni?
Egyebkent - erthetoen - felbolydult a media is: angolul tudoknak egy par erdekes cikk:
www.newyorker.com/culture/cultural-comment/social-media-crashes-the-2016-oscars

www.infowars.com/leonardo-dicaprio-lectures-oscars-about-global-warming-after-using-private-jet-6-times-in-6-months/

pappito · http://pappito.com 2016.03.01. 00:40:17

szerintem ez tök jó poszt volt, jó volt olvasni. A+

a szerzőbe bele szoktam futni a tumblin, örülök, hogy itt is megjelent. meg cédén és kazettán.

Herr Géza 2016.03.01. 01:08:50

@adg: Nem az volt... Egyet nézz meg, engedélyezve volt-e a Siri használata Screenlock mellett? Ha igen, akkor ott volt a lyuk. Csak német nyelvű forrást találtam rá, de a Siri a gyenge pont. Mondjuk az biztos, hogy manusz tényleg vmi kockafej lehetett, mert azért John XVI Smith ezt nem tudja élből.

pappito · http://pappito.com 2016.03.01. 01:36:24

@adg: menj vissza és kérdezd meg, hasznos lehet

2016.03.01. 02:20:19

@Dragonlady (Bp, Hun): "de akkor legalábbis kicsit könnyebben érthető lenne némelyik komment."

Nem, akkor sem érthető egyik komment sem. Ha én nő vagyok, és most élem azt az időszakomat, hogy mindennap másik csávóval akarok ágyba bújni, akkor az legyen természetes a másik embernek, hogy ne ugasson bele, és mondja azt inkább, hogyha neki jó úgy, lelke rajta. A magyarok ettől még fényévekre vannak.

"De nem gondoltam volna h a sűrű randizasba is bele lehet vagy szokás kötni még manapság."

Bármibe bele lehet kötni. Kétszer is meggondolnám, hogy posztot írjak ide. No persze ha olyan posztot írsz, ami tetszik a közönségnek, akkor nincs mitől tartanod. Ha olyat írnál, ami a többségnek nem tetszik, akkor meg jön a shitstorm.

adg 2016.03.01. 02:32:09

@Herr Géza: Siri aktiv. Lehet, itt a megoldas? Majd utananezek este. Koszi.

@pappito: Mar gondoltam ra, Lehet, hogy az lesz a vege. Mondjuk nem banom, hogy tudtak a trukkot. :)

blackhairlady 2016.03.01. 02:35:25

@Herr Géza: pontosabban tudnanak csinalni egy szuper kulcsot hozza de nem fognak es nem akarnak.

blackhairlady 2016.03.01. 02:40:58

@Zsuzsi65: a legnagyobb nezettsegu musor, ezert kihasznaljak az alaklmat :))
Tavaly a nok elnyomasa volt a porondon, kevesebbet keresnek allitolag joval mint a ferfi szineszek, meg a bevandorlok elismerese, az iden a fekete szineszek elnyomasa, ennyi kis klima aggodas meg belefert:) Egyebkent en elfogult vagyok Leoval kapcsolatban, barmit mond, ahitattal hallgatom :))))))))))))))
Komolyra forditva a szot, bar lehet, hogy igazad van es nem ide tarozna, de maga a beszed nagyon jo volt. szerintem:)

Shanarey 2016.03.01. 03:48:34

@adg:

Én arra is gondoltam hogy netán kivették a telefonból a SIM kártyát, és azt átrakták egy másikba, és netán a SIM kártyán el vannak mentve a számok, ami alapján felhívtak.

Shanarey 2016.03.01. 03:51:42

@M. Péter:

Sacc per kb az a bizonyos Iphone 6-os nehezebb dió mert annál már ez a lehetőség nem működik, és a beállítások szerint ha több sikertelen kísérlet történik akkor a telefon törli a benne lévő infót és visszaáll gyári alapbeállításra.

geeeteee 2016.03.01. 07:19:57

Inszomniára tökéletes az alkohol. Még a vizet sem tettem fel a kávéhoz, Nagyon zöld lett a medúzám, Teréz anyu vagyok, vihetik @market. ASX:MML

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.01. 08:40:02

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
szerintem se kéne belekotni és valóban hajlamosabbak arra a magyarok h mégis megtegyek.
De szerintem ez olyan téma h belefer ha kulturáltan valaki nemtetszest nyilvánít.
De mindenkinek máshol vannak a határok.
Megjegyzés meglepetés volt nekem h 2014 október óta milyen kevesen szóltak be az én helyzetemre. Sőt még csak kérdezni és vajkalni se nagyon. Pedig az anyukák elég hevesen tudnak osszekapni dolgokon és kiosztani egymást.

2016.03.01. 09:27:31

@puhacica: Tudod hogy nem akarlak piszkalni, de hadd hozzak fel egy peldat, talan erthetobb lesz amit mondani probaltam tegnap. Pl. en nem iszom alkoholt, egyaltalan. Ennek ellenere eszrevettem hogy Angliaban nagyon sokan isznak, pl. napkozben is, ill. van a - jellemzoen hetvegi - binge drinking, stb. Mas nyugati orszagokban is isznak persze. Eleg fura lenne szerintem neked ha en azt irnam hogy 'nahat eszre se vettem hogy Londonban normalisnak szamit ha minden pentek este berugsz'. Hasonloan, fura az nekem hogy emberek nem vettek eszre, normalisnak szamit hetente egy vagy ket pasival talalkozni egy egyedulallo nonek. En nem csinalom (foleg mivel mar ferjnel vagyok), de nem gondolom hogy furcsa. Alkoholt sem iszom, de nem furcsa nekem hogy sok brit igen. Ennyit probaltam mondani tegnap, remelem most sikerult jobban megmagyaraznom - nem 'beszolni' probaltam neked vagy masoknak.

puhacica 2016.03.01. 09:36:17

@Zsuzsi65: az oscart mindig is felhasznaltak, nem leo az elso. nekem ezzel semmi bajom. azzal sincs, hogy repked a vilagban, mikozben a klimavaltozas es kornyezetszennyezes elleni kuzdelem a "hobbija". ugy tudom, pl elektromos autot hasznal. es nem veletlen a nagy cegeket emelte ki, ha minden gyar/orszag kornyezetkimelobb "uzemmodra" kapcsolna, semmi baj nem lenne a repkedessel. de ez csak privat velemeny, es en nem is ertek ezekhez a dolgokhoz, csak dumalok.

2016.03.01. 09:42:12

@Dragonlady (Bp, Hun): Nem hiszem, hogy bárkinek is joga lenne beleütnie a másik ember magánéletébe az orrát. De azt hiszem, hogy a mi magyaros kultúránkban én vagyok a kisebbség ezzel az ufo hozzállással. Mo.-n "mindenki" azzal foglalkozik, hogy a másik mit csináljon, nem pedig azzal, hogy a saját portáján söprögessen. A nagy szakértő urak és hölgyek általában pontosan azok, akik a saját életükben sehova sem jutnak el, de bőszen tudják fikázni és kritizálni egy teljesen vadidegen ember magánéletét.

puhacica 2016.03.01. 09:43:40

@Mirjam2: en nem gondoltam, hogy ekkora megbotrankozast valt ki, ha valaki leirja - ismet hangsulyozom: itelkezes nelkul -, hogy neki vmi furcsa. lenyegtelen, hogy mi az, randizasi, ivasi, taplalkozasi, alvasi, oltozkodesi... szokas. attol meg nem ufo a masik, de ezek szerint megis. ennyitol. hogy leirja az eltero velemenyet...

Herr Géza 2016.03.01. 09:44:00

@adg: Kipróbáltam az enyémen. A Siri megy screenlock mellett simán (ha nincs extra letiltva), ha tudja milyen nevek vannak elmentve, akkor máris rém egyszerü. Nyilván meg lehet próbálni a dad, mom, darling, honey stb. (:D) standard "nevekkel", de ha pl. vmi nevet is találnak a táskában az iratok között (forgalmi?), akkor nyert ügye van, így még egy tök béna is próbálkozhat. A név/címlistához is hozzáfér, bár ahhoz kell már egy minimális finesz, az email küldés parancsot használja fel hozzá egyébként... A fene gondolta volna, hogy ilyen egyszerü..... A telefonban ugyanis alapbeállítás a Siri engedélyezése a billentyüzár ellenére, tehát tudatosan kell megváltoztatni.

Muscari 2016.03.01. 10:21:11

@Dragonlady (Bp, Hun): mert téged szeretünk, Danit meg főleg :-)

adg 2016.03.01. 10:24:40

@Herr Géza: ez erdekes, mar tudom, mivel jatszom ma este :)

Mondjuk a hivott neveket nem talalja ki magatol, pl apa, vagy van egy bence nevu ismeros, akit szinten felhivtak. De Siri jo kiindulasi pontnak tunik.

Koszi a kutatast, ennek mindenkepp utanamegyek. Mondjuk nem banom, hogy felhivott. Igaz, a parom hamarabb viszament erte, de vegulis rendesek voltak.
Valahogy he lehet allitani, hogy lezart kepernyi mellett is lehessen valakit hivni veszhelyzet eseten. Ezt is meg fogom keresni, es beallitom. Legkozelebb nem biztos, hogy egy iphone guru fogja megtalalni. :)

Herr Géza 2016.03.01. 10:25:11

@Herr Géza: @Shanarey: A tegnapi cikket ugyan most nem találom, de ha pl. azt mondom a Sirinek, hogy mutasd meg a nem fogadott hívások listáját, akkor az utolsót simán hozza és fel is lehet hívni. A többi mutatásához már kéri a kódot... Ha ezt végigjátszod a fogadott és a kimenö hívásokkal is, már van jó esetben három neved.... Mindezt aktiv screenlock mellett !!!!
Szóval nem is kell nagy hackernek lenned.... :)

Herr Géza 2016.03.01. 10:27:18

@adg: Lásd a fentieket, nem is kell hozzá guru.. Lepróbáltam iPhone 6-tal, iOS 9.2.1 mellett, simán müxik.

Herr Géza 2016.03.01. 10:30:47

@adg: Persze, nyilván nektek magyarul vannak a családi "nevek" a telefonban, mint ahogy nekem is, de pl. sztem az emberek 90%-ának az otthoni telefonja simán home-ként van elmentve angol nyelvterületen.... :))))
No meg ugye lásd a fentebbi kísérletet.

adg 2016.03.01. 10:33:08

@Herr Géza: annyibol kell egy kis gurusag, hogy tizenvalahany nevet hivtak fel, koztuk olyanokat, akiket mi soha. Az egyik hivott pl suket, csak sms-ezni lehet vele, de volt egy magyar szam is, meg par olyan, akik ezer ege elkoltoztek. Szoval ranezesre talalomra hivogatak a listabol a lanyaimon kivul, ok ugyanis ugy vanak beirva, hogy a csaladnev helyen daughter van, szoval eleg egyertelmu. De csak ok. A tobbi trukkosebb.

Herr Géza 2016.03.01. 10:50:19

@adg: Igen, tegnap olvastam a neten, hogy a Siri felhasználásával valami köztes trükkös lépéssel/lépésekkel el lehet jutni a telefonkönyvhöz, csak nem jut eszembe, hogy pontosan hogyan csinálják, de a cikket most meg nem találom. Akkor nyilván ezt alkalmazhatták... :) Végül is elég az általam lepróbált dolog is, mert a három-négy telefonszámból, amit így meg lehet szerezni már biztos lesz tuti egy, akit ha arról a számról hívnak és elmondják, hogy mi történt, adni fog további elérhetöségeket a családhoz. Az adott esetben, mint a tiétek, ez már böven megoldás és mint a példa mutatja, hasznos is. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy van ez a kiskapu, mert lehet ezzel gonosz kézben akármi mást is csinálni.....
Minden esetre egy "emergency call" szám beadása a család más telefonszámával a Siri letiltása helyett, ill. mellett minden szempontból egyszerübb, jobb megoldás.

adg 2016.03.01. 10:52:03

@Herr Géza: beszelgettem Sirivel kicsit. A "missed calls" keresemre kilistazta mind a 25 nem fogadott hivasomat.

Megkerdeztem tole, tudja-e, hogy ki a felesegem. De visszakerdezett, hogy mi a neve a felesegemnek. Mondom az ugy tul konnyu. De elkezdett hadovalni, hogy attol tart nem erti, mit akarok. :D

Szoval siri lesz a megoldas. Jo kerdesekre kiad minden titkot a kis mocsok.
Koszi

Herr Géza 2016.03.01. 11:01:37

@adg: Jééé, ott minden más fejjel lefelé? Nekem csak az utolsót adta fel és közölte, hogy a többit csak a kód megadása után hajlandó elárulni....Ugyanígy az indított meg fogadott hívásokkal....

Herr Géza 2016.03.01. 11:03:50

@adg: Vazze, lehet,ha jól kérdezel a credit card számát és kódját is simán kiadja az aranyos????
Én eddig nem nagyon használtam a sirit, de lehet, hogy komplett le kéne tiltani?????

Herr Géza 2016.03.01. 11:07:21

@Herr Géza: Megkértem, hogy adja meg a billentyüzár kódját, mert elfelejtettem, de kiröhögött a kis hamis... :))))

adg 2016.03.01. 11:12:56

@Herr Géza: a telefonok is a nemet mernokokon rohognek. :)))
Azert megnyugtato, hogy mindent nem arul el.
Ha hazajon a nej, megnezem, az ovebol milyen infokat lehet kiszedni. Ha el nem hagyja valahol. :)

Herr Géza 2016.03.01. 11:13:06

@Herr Géza: Viszont elképesztö, hogy mi mindenhez hozzá lehet így férni.... Ráadásul idö van dögivel próbálkozni, mert ez nem tilt le, mint a PIN rossz beadásánál az n.-ik kísérletre....
Adios Siri.... :)))))

Herr Géza 2016.03.01. 11:15:37

@adg: Ja, a 6-os ugye ujjlenyomatra nyit, direkt ceruzával nyúltam hozzá, mert gondoltam hátha veszi az "ujjamat", de nem, simán indítja úgy is a Sirit.....

Herr Géza 2016.03.01. 11:19:51

@adg: Valamelyik nap a nejem telefonján véletlenül indítottam be a Sirit, erre egy olyan becenevet használva köszönt "rám", amit csak a családban használunk, de a nejem számai sehol nem azon vannak eltárolva. Csak néztem, hogy ezt meg honnan tudja, de aztán kiderült, hogy az asszonypajtás a saját számát ez alatt a becenév alatt tárolta el..... :)))))

geeeteee 2016.03.01. 12:46:18

Örülök, hogy meglett. Nekem soha nem volt almás kütyüm, szóval nem tudok veletek együtt sztárolni, de bármi hackerkedést életszerűtlennek tartok. Legközelebb majd kipróbálom, a megoldás szerintem akörül lesz, hogy összedugod egy számítógéppel/laptoppal, olyannal, ami még Itunes-t se látott. Nézzed meg, mit kezdenek egymással.

adg 2016.03.01. 13:01:13

@geeeteee: semmit nem kezdenek egymasal. Feltolti a telefon akksijat. A telefonon kulon engedelyezni kell a csatlakozast.

A hekkerkedest en is kizartam. Miert szorakozna ezzel egy aruhaz biztonsagi embere.

De latod, megvan a megoldas, szepen kell kerdezni, es megmondja trukk nelkul is. :)

Herr Géza 2016.03.01. 14:02:09

@adg: "A telefonon kulon engedelyezni kell a csatlakozast." Úgy biza, és ahhoz tényleg fel kell oldani a zárat. Vagy csak megkérni rá Siri nénit? Most már semmiben sem vagyok biztos.... :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.01. 14:07:09

@Herr Géza: @adg:
Az en telefonomra a kezdőkepernyőre ki lehet írni egy sürgősségi szamot névvel hogy azt hívják ha megtalálják. Ez lezárt képernyőn is látszik.

adg 2016.03.01. 14:24:52

@Herr Géza: Geza ur, szar van a kakoban. Hazajott feleseg, megneztem a telefonjat es a Siri KI VAN KAPCSOLVA!!!

Vissza a startmezobe. :))

Herr Géza 2016.03.01. 14:57:42

@adg: Vazze, pedig de okosak voltunk... :))) Nem lehet, hogy utána ők kapcsolták ki? Tudod, amolyan apád-helyett-apád üzemmódot felvéve?
Most már tényleg meg kéne őket kérdezni....

geeeteee 2016.03.01. 15:50:07

@adg: Nem kell százezer sort írni Assembly-ben, ahhoz, hogy tudjad mi a flag. Egyébként annyi még semmit sem csinál, de azt rettenet gyorsan.

geeeteee 2016.03.01. 16:45:07

@diggerdriver: Nekem is ilyen van, bármit be lehet oda írni, ha nem fér ki, akkor meg magától görög a szöveg jobbról balra.Nyugodtan odaírhatnám, hogy nem vízálló, és a postaládában csak neylonzacskóban hagyják ott. 200 dollárért vettem már a második ugynolyant, mert nálam nem elveszni, hanem eltörni szoktak. Van tartalékakksim:)

Beats of Budapest 2016.03.01. 18:56:42

@Szukicsmagda: Te is hiányzol nekünk! Ez a poszt pedig k.va jó lett, írhatnál többet is. Megint.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.01. 21:00:32

@diggerdriver: ez milyen logikusan hangzik, de a nagy IT mérnököknek biztos túl fapados megoldás :-)

Fajankó 2016.03.01. 21:02:35

@mojyo:
Bergkamp utáni érából nem mindegy?

DieNanny CH 2016.03.01. 21:17:50

@puhacica:

Nekem pl tök furcsa, hogy itt Svájcban, találkozásnál 3x adnak puszit egymásnak az emberek.
Nem tudom, a mi családunk ilyen különleges-e, de mi csak 2x adunk.
Minden itteni rokonnál kicsit megzavarodok, mikor a 2. után még mindig nem hagyják abba...
Ausztriában meg az a furcsa, hogy még családtagok is kézfogással üdvözlik egymást. Puszi nélkül.

puhacica 2016.03.03. 10:50:32

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: a spanyolok meg mindig fixen az egyik (talan a bal, nem emlekszem pontosan) oldalon kezdik a puszilkodast, furcsa is volt az elejen, hogy tobbszor majdnem osszecsokoloztunk akaratlanul is. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.03.06. 14:58:08

A bestella poszt-toló kicsit összekeverte a dolgokat...Most f@szit keresett magának, vagy nyelvtanárt?? :D
A kettő a legminimálisabban fedi egymást, illetve ezt inkább csak nyelviskolák környékén lehet kimaxolni...
:D
Na mindegy, ha neki így jó, akkor nekem is...
De a végére csak összejött a lamour, gratula... :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása