oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. február 29. 06:43,  Élet a londoni buborékban 298 komment

2016. február 29. 06:43 Határátkelő

Élet a londoni buborékban

Hogy Magda valóban a szerencse lánya-e, azt majd mindenki eldönti magának e rendkívül érdekes stílusban megírt posztnak a végére, az biztos, hogy a történet, és a hangulat nem a megszokott. Bevallom őszintén, az első furcsálkodás után engem megfogott a stílus is és a történet is remélem, ti is így lesztek vele.

nagy-britannia_london_regent_s_park.jpg

„Biztosan a szerencse lánya vagyok. Felnéztem a kék szempárba, ahogy elkértem a boarding pass-t, ő a telefonszámom, két hónap múlva pedig már az én beszállókártyám kérték Ferihegyen. Nem bírom a távkapcsolatot, ahogy ő sem, bár hamar kiderült, hogy a közeli kapcsolatot sem. Két hét múlva szakítottunk.

A szomszédban lakó barátainak épp volt egy kiadó szobájuk, így hárman éltünk a következő pár hónapban. Biztosan a szerencse lánya vagyok. Segítettek bankszámlát nyitni, elmondták, hogy a Primark az, ahova biztosan ne menjek ruhát venni, és este tízkor ne nagyon járjak egyedül az utcán, mégiscsak Tottenham főutcáján lakunk.

Együtt jártunk bulizni, illetve mindenki hozzánk járt bulizni, átéltünk pár drámát a Candy bar-ban, együtt főztünk, teniszeztünk, lakásfelújítottunk, mindenféle tengerpartokra jártunk. Én pedig végeláthatlan randizásokba vetettem magam.

Ez olcsóbb volt, mint a nyelviskola, és így azért a várost is megismertem. A Sushi Sambát, a Maltby street marketet, a Brixton marketet, a vintage vásárokat, Shoreditch-et, az underground fetish bulikat Camdenben, rozéfröccsöket a richmondi tetőparty naplementéjében, és az eldugott kertmozikat kelet London mélyén, a hipszter kézműves sörfőzdéket Bermondseyban, az egyfontos osztrigát a Borouh Marketen, hát vagy a Caffe Nerot Green főutcáján. Nahát, egyszer ilyennek is kellett lenni.

Találkozások

Találkoztam egy portugál fiúval, aki angolnak hitte magát, viszont imádta Londont, és az elmúlt öt évben Lisszabon közelébe sem ment. Vele mai napig találkozunk.

Találkoztam egy manchesteri asztalossal, aki a randin végig a volt barátnője után sírt, de nem baj, mert így legalább én is sírhattam a volt barátnőm után.

Egy algériai férfivel, aki annyira gyönyörű volt, hogy arra szavak sincsenek. Notting Hillben lakott, úgy nézett ki, mint egy francia filmsztár. de sajnos az akcentusát alig értettem. Tőle nem sok mindent tanultam meg angolul, de legalább South Kensington és Chelsea menő helyeire elvitt. Később rájöttem, valószínűleg bűnöző volt, és eladott volna ukránprostinak.

Egy török férfivel, akivel ugyan nem akartam találkozni, mert mégis milyen angol szlenget tanulhatnék tőle, de azt mondta, már nyolc éve itt lakik. De úgy beszélt, mintha inkább nyolc perce.

Egy angol nyomozóval, aki Pesten is volt kiküldetésben, és gyönyörű oxfordi angolt beszélt, a Heron Tower tetején lévő étteremben próbált elcsábítani, de sajnos egyfolytában a bilincseiről beszélt, úgyhogy a második randira már nem mentem el.

Egy angol IT-ssel, aki nagyon vicces volt, és szerette a Monty Pythont, de a beszélgetés részt inkább átugrotta volna tíz perc után, úgyhogy sajnos ebből sem lett nyelvtanulás...

Egy francia szakáccsal, aki hat nyelven beszélt, sajnos az angol nem tartozott közéjük.

Egy olasz főpincérrel a Mayfairből, aki ugyan jól beszélt angolul, és végigröhögtük az estét, de másnap reggelre olyan olasz akcentussal rendeltem a kávét (ciao bella), hogy őt inkább hanyagoltam.

Egy algériai fiúval, aki állítása szerint tíz éve lakik itt, de hogy angolul nem tanult meg az is biztos, ez volt a legrövidebb randi, öt percig tartott.

Egy építész hipszterrel Shoreditchban, aki Hackneyben lakott egy lakóhajón, de sajnos akkoriban még nem értettem a cockneyt, úgyhogy miután fél óráig se nagyon tudtam kihámozni a mondanivalóját, illedelmesen elnézést kértem, és leléptem.

Egy pilótával a British Airwaystől, aki szerelmet vallott a randi végén, amit nem nagyon tudtam hova tenni, mivel végig ő beszélt, és szerintem még a nevemet se kérdezte meg. És egy Arsenal-szurkolóval.

Repülőtérről repülőtérre

De sajnos elrepült a nyár, és munkát kellett keresnem. Az elsőt a Heathrow-n kaptam, repülőtérről repülőtérre. Biztosan a szerencse lánya vagyok. Gondoltam az első héten. De az az igazság, hogy a Heathrow Hounslow-ban van, ami tulajdonképpen az indiai negyed, de annál azért nagyobb, tehát egy budapestnyi területet kell elképzelni csupa indiaival.

Nekem rettenetesen nagy kulturális sokk volt. Annak ellenére, hogy volt egy indiai fiúm Izraelben, dehát ő egy db fiú egy pár fős családdal, akik nem indiai akcentussal beszéltek angolul, hanem héber akcentussal héberül. Akkor nem ért kulturális sokk egyáltalán.

A reptéren eleinte nehéz volt beilleszkednem, máshogy kommunikálnak, mint én, nem értettem szinte senkinek az akcentusát, és mindig elbeszéltünk egymás mellett. Kellett egy hónap legalább, amíg hozzászoktam.

Viszont mire oda jutottam, addigra már halálosan fáradt voltam a hajnali műszakoktól. Be kellett látnom, hogy ez azért nem a Ferihegy, főleg nem az 1-es terminál, ahol azért nem kellett megfeszített munkatempóval hajtanunk száz fokon égve 12 órán keresztül.

Aki dolgozott már reptéren, tudja, hogy ha egyszer megcsapott a kerozingőz, sosem akarsz máshol lenni. Ezzel én is így vagyok, de fájó szívvel ott kellett hagynom, és új munkát keresnem, puhány vagyok, na. Ferihegyen edződtem, ahol azért több gondot fordítottam mindig is a munkahelyi pletykákra, mint az utasok biztonságára.

A dél-afrikai lány

Twickenhamben találtam kiadó szobát egy dél-afrikai lánynál, aki a világ legaranyosabb kutyájával (már persze az enyém után) lakik egy gyönyörű kertes házban.

A beköltözésem napján kérdezte, hogy mikor hozom már ki Magyarországról az én kutyámat, mondtam, hogy hamarosan, és így is lett. Amikor otthagytam a repteret, panaszkodtam neki, hogy már legalább egy hete nem találok másik munkát. De mivel a szerencse lánya vagyok, éppen asszisztenst keresett maga mellé a Greenpeace-nél Islingtonban. Szinte csak rám várt.

Közben szép lassan olyanok lettünk, mint a nővérek. Azóta is hiányoznak a filmnézős esték, a szombati buli előtti készülődések, amikor egymást túlordítva énekeltünk a Grease-t, miközben azon veszekedtünk, hogy ki vegye fel a piros tűsarkút, és ki a piros ruhát.

Bármennyire is a szerencse lánya vagyok, azért ennek az időszaknak is vége szakadt, mert összeköltöztem a barátommal, akit két hónap London után ismertem meg.

Egy baleset következményei

Már épp feladtam volna a rengeteg randit, mint nyelvtanulást, amikor elütött a biciklivel. Nem mondom, hogy szerelem volt első látásra, mert először egyáltalán nem akart velem járni, és persze én is úgy tettem, mint akinek esze ágában sincs tartós kapcsolatra lépni senkivel.

Később persze kiderült, hogy ő azt hitte én nem, én azt, hogy ő nem. Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy ilyen férfivel találkoztam, akivel tudunk kommunikálni, és nincsenek köztünk a nyelv meg nem értéséből fakadó félreértések.

Talán akkor nem éreztem magam annyira szerencsésnek, mikor a karót nyelt családjával találkoztam, akik szerintem még életükben nem láttak kelet-európait közelről. Bár az anyja szerint állítólag a faluban van egy lengyel vízvezeték-szerelő, de még sosem találkozott vele, szóval lehet, hogy csak PC szóbeszéd.

Azért egy idő után könnyebben vettem az akadályokat az angol királynőnél is, aki mindig próbált úgy tenni, mintha nem értené az akcentusomat, hiába palléroztam magam a királyi tévével és rádióval, még mindig nem megy tökéletes hangsúllyal a no.

Közben a barátom viszont beilleszkedett az én magyar családomnál - hah! biztos azért, mert ők viszont láttak már angolt közelről - és csak néha néznek rá furcsán, amikor tejjel issza a teát, vagy egész napot képes a rádió mellett ülve tölteni krikett-közvetítést hallgatva. Ezért mondjuk pont nem, de egyébként biztosan a szerencse lánya vagyok.

Jöttek a barátnők is

Szép lassan kiköltözött mind a két legjobb barátnőm is, akikkel az utolsó pesti estémen még egy-egy rozéfröccs felett nosztalgiázva nem gondoltuk volna, hogy egy év múlva ugyanígy fröccsözünk hárman, de már Londonban.

A Ferenc krt-at felcseréltük a Kings Road-ra, de ugyanúgy együtt sírunk Kovács Katira a magyar boltnak köszönhető badacsonyi borok felett. Így élünk a south-west londoni buborékban.

Amitől a legjobban féltem, hogy ennyi idősen már nem lesznek új barátaim, az itt mind megdőlt, és bár sajnos nem lett nemzetközi ismeretségi köröm, csak magyar, angol és dél-afrikai, azért még mindig reménykedem, hogy nem húz el mellettem a multikulti, és nemsokára lesz spanyol, francia, portugál, mexikói, libanoni, brazil, lengyel, orosz, vagy izlandi ismerősöm is.

Közben munkát váltottam, a cityben egy építész irodában rettenetes fontos munkakörben Icukaként villámsebességgel fénymásoltam és csattogtam le a postázóba.

A city-beli légkört azonnal átvettem, már én is futócipőben, futónadrágban és szép táskával érkeztem a munkahelyre, futottam egy félkört a Regents Canalnál, hazafelé pedig mindig a pubban vagy a Be At One-ban kötöttem ki a többi rettenetesen fontos citybeli barátnőmmel, és mind rettenetesen fontosnak és nélkülözhetetlennek éreztük magunkat a Mai Tai-ok felett.

Mi mind a szerencse lányai vagyunk, gondoltuk, persze én azért közben visszasírtam a Tündérgyárat, Mika Tivadart, 400-at, a Szódát, az Illegált, az Ellátót, meg azt a borozót, aminek a nevére nem emlékszem, de a Szimplával szemben van, és mindig így rendeltünk, hogy két rozéfröccsöt kérek! – 400 Ft lesz. – Mind a kettő? – Igen. – MI? AKKOR KÉRÜNK MÉG KÉT PÁLINKÁT IS!

Az egyetlen, amit sajnálok

Végül is a három év alatt beilleszkedtem, a hazalátogatások megritkultak, már nem maradt egy-két kivétellel a családon kívül senki Pesten. Jeruzsálemre mondják, hogy előbb-utóbb mindenki megfordul ott, és ha ott laksz, mindenkivel egyszer fogsz találkozni. Szerintem ez ugyanúgy igaz Londonra, mindenki meglátogatott, már csak a jeruzsálemi unokatestvéreim nem. Ők minden bizonnyal rám várnak.

Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy nem tíz évvel előbb jöttem ki, és annyi mindenről maradtam le. (Jó, igazából azt sajnálom, hogy nem a nyolcvanas években laktam itt, akkor igazán autentikus goth-ként bulizhattam volna együtt Siouxsie Sue-val vagy Robert Smith-szel, de azért így is találni még egy-két Sisters of Mercy koncertet vagy Depeche Mode klubbot.)

Amíg Magyarországon éltem, sosem voltam önálló igazán, mindig valakihez tartoztam, valaki mindig fizette helyettem a lakbért, az utazást, valaki mindig elvitt kocsival, ha kértem, valaki mindig gondoskodott rólam, itt pedig fel kellett nőnöm, azonnal. Már a második napon.

Nem tudok elég hálás lenni, hogy a szüleim és az itteni barátaim tartották bennem a lelket, és nem hagyták, hogy az első nehézségnél hazaköltözzek. Igen, a szerencse lánya vagyok, jó nagy adag szerencse kell Londonhoz, de azért az nem elég.

A legfontosabb, amit megtanultam az a kitartás, és az egyedüllét elviselése. Nem fizikailag voltam egyedül, de itt már nem az volt, hogy ha valami bajom van, felhívom valamelyik barátnőm és átrohan egy üveg vodkával tíz percen belül. Itt ez legalább egy óra.

Na de viccen kívül, óriási nagy közhelyeket tudok én is mondani, ilyeneket, hogy egyedül kellett megállnom a lábamon, és hatalmas nagy lecke volt az élettől (közhely alert), csak magamra számíthatok, stb., stb.

Ezek mind igazak. Viszont egyedül tényleg nem lehet túlélni, kellenek a barátok, szeretők, rokonok, szerelmek, haverok, ismerősök. Ismerkedni kell, ha nincsenek.

Mindezek ellenére én csak azt tudom mondani, hogy aki a londoni költözésen gondolkodik, mielőtt a gondolatsor végére ér, már vegye is meg a jegyet. Csak oda.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr268427324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csodabogár 2016.02.29. 17:26:40

@Muscari: 69 évesen kezdtem a neten társat keresni. Mindenkivel hoszasan leveleztem esetleg utána telefonáltam. Többnyire ezek után már nem akartam találkozni. Egy év alatt 3 emberrel kávézgattam egy szomszédos cukrászdában. A negyedik személyesen is megismerttel azóta is együtt vagyunk. Azt hiszem fiatalon se csináltam volna másként, mert óvatos vagyok és nem rohanok bele esztelenül dolgokba és nem volt célom rengeteg emberrel találkozni. Mérce elég magasan van nálam.

DieNanny CH 2016.02.29. 17:37:02

@adg:

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

geeeteee 2016.02.29. 17:47:41

Megnézem majd, beköszönök, ki gyújt be abba a Gardenstadti házba. Voltunk Hochenschönhauesben is meg párhuzamosan a fal túloldalán a Yorkstrassen. Utólag még izgalmasabb.

DieNanny CH 2016.02.29. 17:51:12

@London2009:

Ez nagyon elgondolkodtató... :-(

Herr Géza 2016.02.29. 17:53:47

@A nagy kékség: Segítek, a reptéren nincs olyan, hogy ide szóló jegy (mármint jegyvásárlásnál). Van ellenben "oda", meg "oda-vissza" szóló. Így valahogy: kérek egy jegyet Londonba. Oda-vissza? Nem, csak oda...
Valahogy így került oda az "oda" szó... :))))))))))))

Szukicsmagda 2016.02.29. 18:07:14

@diggerdriver: hát hallod köszi! azt hittem te leszek az első, aki üvöltve küld el a búsba, és nem :D ha lenne ilyen kifejezés, azt írnám, pozitívan csalódtam:) egyébként itt csak olvasó vagyok már a kezdetektől fogva, nem szoktam kommentelni. arra a tumblr-en baszom el az időmet.

amúgy azoknak, akik szerint sokat emlegetem az alkoholt, KÖRÜLNÉZTEK MÁR LONDONBAN? éltek már itt kettőnél több napot? nem? na ugye. aki igen, az nem is kommentelt ilyen hülyeségeket.

Herr Géza 2016.02.29. 18:17:32

@Herr Géza: @Szukicsmagda: Pedig mit küzdöttem, hogy megértessem a maestróval a dolgot. A könyvcím eszembe sem jutott, pedig láttam is valahol...

Mrs. Clayton 2016.02.29. 18:18:36

@Szukicsmagda: en azota vagyok teljesen immunis miota a szomszedunk a bekoltozesunk koveto reggel 10-kor a kertben sorrel kinalt, amit megemlitettem a kolleganomnek, aki szerint ez tok rendben van. :-)

geeeteee 2016.02.29. 18:42:13

A Chariten meg majdnem elmentem kéz nélkül. Hajnali háromkor találtam be fogideggel, éjjel voltak a legszebb nővérek. Hárman szorították a fejemet fájdalomcsillapítónak. Két évvel korábban Karl-Marx-Stadt alatt Hohenstein-Ernsthalban enyém volt a helyi Greta Garbo. Ő mondta, Grit. :D A Balatonon kötött belém:D

geeeteee 2016.02.29. 18:42:20

@Herr Géza: DDR:) A Rhinstrassen? Az Ottónak vagyok az unokaöccse. Az az iváni szőrös raszputyiné:) Majomra emlékszel, él még? Toklandia, tokosok, soha nem feledem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 18:56:17

@geeeteee:
Te figyu, elmondom neked hogy bármikor dolgoznék a Fidesz kormánynak. Meg a szociknak sőt a Jobbiknak is. Én már csak ilyen elvtelen vagyok.
Viszont a képmutató álszentség távol áll tőlem.

HardPötty 2016.02.29. 18:57:55

Én csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy:

Egészségedre Magda!

Miattad egész nap alig vártam, hogy igyak egy fröccsöt!
:)

Szóval ez egy virtuális koccintás lenne... ha van/lesz nálad pohár.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 18:58:00

@Szukicsmagda:
Nabazmeg most megsértődtem. Ilyet feltételeztél rólam? Hogyan? Miért?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

rumitom 2016.02.29. 19:20:20

@Th's child: detto. mi felenk ez nem meno. persze van a tarsasagban olyan aki tartos kapcsolat hijjan egy idoben igy elt, de o pont nem kerkedett/kerkedik vele.

ez szerintem ilyen eletben tartott adu asz stereotipia, mint a megcsalas, hogy a ferfiak gyakrabban

puhacica 2016.02.29. 19:20:35

@Babette©: igen, Leo is vegre :)

@Mirjam2: nem valoszinuleg, hanem biztosan

@Virago_1000: hat en ezeken nem gondolkodtam. en csak annyit erzekeltem a valosagbol, hogy egy MAGYAR alkotogarda keszitett egy MAGYAR filmet, amivel mindenfele dijat megnyertek nemzetkozi szakmai fesztivalokon, koztuk a legnagyobbat, amivel mozifilmet ertekelhetnek. es en erre a teljesitmenyre buszke vagyok, orulok, hogy nyertek, pont. de jah, boldogok a lelki szegenyek... nezd el nekem kerlek!

SzZoole 2016.02.29. 19:26:48

@Szukicsmagda: miaza a tumblr?
Meg ott is lehet baxni?:)))

SzZoole 2016.02.29. 19:36:29

@**mimi**: 3????
Hova gondolsz,en csak egy nőnek elek:)))

Szukicsmagda 2016.02.29. 19:43:55

@HardPötty: haha akkor koccintunk. bar eppen sort iszom, de most, mondtad, szerintem mindjart valtok egy rozefroccsre:)

Taxomükke (UK) 2016.02.29. 19:50:34

@Szukicsmagda: Ne viccelj, pialsz te Londonban is, pialtal Magyarorszagon is... Gondod van azzal, hogy ez itt tobbunknek feltunt? Nem kell mentegetoznod, nem tartozol elszamolassal itt senkinek, de a tortenetedben nehanyunk szerint sokszor emlegeted az alkoholt. Ennyi. Kurvara semmi koze ennek ahhoz, hogy ki mennyit elt Londonban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 20:07:16

@Taxomükke (UK):
Nana. A színdarabban aki engem játszik megiszik három sört. Mondom három sört.
Volt olyan kritika és olyan barátom aki alkoholistának állított be.

2016.02.29. 20:26:52

@puhacica: Ha zsidók vannak a filmben, hiába csinálták magyarok, alapból nem árt fenntartásokkal kezelni azért.... Ha még megnyertek egy oscar-t, akkor is érdemes azért odafigyelni, tudod a zsidók...

geeeteee 2016.02.29. 20:42:52

@diggerdriver: Valami pénzbüntetés volt csak. A kétöklös morzés bemutatkozást is csak a csajok találták ki, én nem vagyok aggresszív típus. Grapevine mate.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.29. 20:51:54

@Herr Géza:
Persze. Akinek ilyen barátja van annak nem kell ellenség:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2016.02.29. 20:56:54

@geeeteee: Te, a DDR nem csak Berlin (Hauptstadt der DDR) - ből állt ám. Sőt..... :)))

**mimi** 2016.02.29. 21:05:51

@Herr Géza: kinek a pap,kinek a papné :)))

geeeteee 2016.02.29. 21:34:22

@Herr Géza: Hol állítottam az ellenkezőjét? :D Bámészkodtam ám én ott sok szarkafészken. Utoljára talán Stralsundon.

geeeteee 2016.02.29. 21:34:24

Eszembe jutott, szóbeszéd. Visszafordítva nem túnt ismerősnek a pletykapajtás:D Á, zavaros dolgok ezek.

Herr Géza 2016.02.29. 21:58:27

@geeeteee: Merthogy ismernem kellett volna a szőrös Raszputyint meg a Majmot... Vagy ők is végigturnézták az NDK-t? :))))

Kitta/na 2016.02.29. 22:04:13

Hogy mi megy itt... végre egy életvidám, vicces, friss írás egy felszabadult Személyiségtől, erre neki kell menni minden mondatának, furcsállkodni, megbotránkozni, meg szemöldököt vonogatva megállapítani, hogy: Hát, én ezt ugyan Biztoss, nem! Arról nem is szólva, hogy aki nem érti a vicceket meg a fanyar humort, hallgasson. Sótlan banda. (Tisztelet a kivételnek)

geeeteee 2016.02.29. 22:04:20

Nem oszt,nem szoroz, ráadásul druszák is vogymuk. Máaik Gézga:D

puhacica 2016.02.29. 22:25:24

na, akkor ma megtudtuk, hogy mindenki igy akar elni, aki nem, az besavanyodott es sotlan, es akinek furcsa egy ilyen randisorozat - mindenfele itelkezes nelkul, mint ahogy barkinek furcsa lehet a mackosajtos marsszelet pl -, az nem ezen a bolygon el. es meg ezek a k.... zsidok is megbundaztak az oscart.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.02.29. 23:02:07

hát ez tök jó volt :-)
remélem, nem kapott túl agy zakót szegény a kommentekben, azt még csak most olvasom.
csak a ferihegyi pletykálás nem tetszik.

Shanarey 2016.02.29. 23:10:06

A francba, úgy látom sokaknak elgurult a gyógyszer, és sokan elfelejtették milyen is volt az amikor ők taposták a 20-as éveiket.

Az a bizonyos sokat emlegetett alkohol.
Na és akkor mi van?
Láttam olyan nőt aki hetente többször is lerészegedett, és láttam olyan akinek 12 év alatt ez csak kétszer sikerült, pedig mindketten úgymond sokat emlegették az alkoholt.
Nem az emlegetése a lényeg, hanem a végkifejlet.
Arról meg nem tudunk semmit, de nem is kell tudnunk erről.
Ehhez annak van köze aki együtt él vele.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.02.29. 23:14:16

@Halbajusz75:
már bocs, de nekem nem az jött le, hogy ezekkel az emberekkel mind le is feküdt.... inkább menekült egy csomó esetben asap.
már randizni se szabad?
mert ok, azt még beemelem, hogy ne dugjon valaki ennyi pasival 2 hónap alatt, ha nem akarja, hogy lekurvázzák.
hm.

vagy ennyire félreértek mindent és ilyen naiv lennék?

2016.02.29. 23:15:19

@puhacica: "es meg ezek a k.... zsidok is megbundaztak az oscart."

Értékelem, hogy végre kinyitottad a szemedet. ;)

2016.02.29. 23:17:20

@Dragonlady (Bp, Hun): Ha minden héten öt különböző pasival dugsz, akkor ahhoz kinek mi a lófasz köze van? :D Rajtad kívül, természetesen.

adg 2016.02.29. 23:18:48

@diggerdriver: direkt sarkitottam ki abszurdda. Nem tudom mi a hatar. Pl ilyesmire gondoltam, hogy - sajat szakmamnal maradva - pl nem vennek reszt egy pl abortuszkozpont tervezeseben, mert - noba elismerem neha az indokoltsagat - nem kivanok a munkammal tamogatni ilyen intezmenyt, vagy penzt keresni ilyen munkaval. De ez csak egy hulye pelda, nem jutott eszembe jobb.
Olyan viszont tibbszor is volt, hogy gyartok kerestek meg minket, hogy tervezzuk be a szarjaikat, es adnak jutalekot. Elhajtottuk mindet, mondvan, ha a termeke epp megfelelo lesz az adott celra, akkor betervezzuk, ha meg nem, akkor nem. Jutalekert sem.

Ha munka kozben atjon hozzad a szomszed telek gazdaja, hogy itt van 200 font, a godrod mellett meg egy kabel, legy szives veletlen eltepni, hogy neki jusson egy kis biztositasi penz.

Szoval csak ilyen kis marhasagokra gondoltam. Van akinek belefer, van akinek nem.

adg 2016.02.29. 23:21:46

@Shanarey: szamkod, es nem egyszeru. Es nem sok idejuk volt, mert megtalaltak, es nehany percen belul elkezdtek telefonalgatni rola. Az egesz nem volt fel ora az otthagyastol a visszakapasig, es tizen valahany hivast probaltak, mig vegul velem beszeltek. Nem ertek ra sokaig hekkelgetni a telefont. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.29. 23:26:03

@Herr Géza: Én az egybites agyammal nem vagyok képes ilyen összetett gondolkodásra. :)

Shanarey 2016.02.29. 23:28:43

@adg:

Oké, számkód, nos akkor eme számkód, a telefonnal együtt "elveszett" iratokban fellelhető, vagy sem. Az emberiség nagyobbik része szeret olyan számokat használni, amelyek a személyéhez, avagy családtagjai személyéhez kapcsolódik.

Avagy a telefon software verziója is fontos infó, mert az IOS6.1 ben akad erre megoldás.

icuccok.hu/2013/02/18/lekodolt-kepernyo-felnyitasa-a-kod-ismerete-nelkul-ios-6-1-rendszerben/

M. Péter 2016.02.29. 23:53:21

@Shanarey: Az FBI is nagyon szeretne most egy ilyen trükköt.

Herr Géza 2016.02.29. 23:55:49

@adg: Miért nem kérdezed meg őket? Miért ne mondanák el?
Régebbi iPhone? Mert most éppen abból van balhé Amerikában, hogy az Apple immár kivette a "hátsó bejáratot" az újabb generációs készülékekből és már ha akar, sem tud bejutni a telefonba, legalábbis ezt bizonygatja most az FBI-nak.
Na az áruházi emberek persze biztos nem így jutottak bele, inkább tényleg a Sharaney által talált módszerek egyikével. Lehet, hogy volt közöttük egy iFreak.... :)))))

adg 2016.02.29. 23:56:01

@Shanarey: ezeket elovasom kesobb, koszi. A kod nincs a papirok kozt, meg az otthoni ezer evvel ezelotti telefon kodja.
IOS 9.2.1

Herr Géza 2016.02.29. 23:56:51

@M. Péter: :))) Már megint egyszerre reagáltunk....

Herr Géza 2016.02.29. 23:58:59

@adg: 9.2.1 ???? Na akkor tényleg kíváncsi vagyok.... Vakszerencse, vagy mégis kitalálható volt a kód?????

adg 2016.03.01. 00:00:50

@Herr Géza: eszembe jutott, hogy meg kellett volna kerdezni oket, de tu keso. Ha visszahivom, akkor meg a felesegem veszi fel. :))

Mindenesetre erdekes volt, es tenyleg nem szoszoltek vele sokat, max par percet.
Nem a legujabb keszulek, csak egy 5c, de azert nekem erdekes volt.

adg 2016.03.01. 00:04:18

@Herr Géza: ha vakszerencse, akkor viszek neki egy lottoszelvenyt, irjon mar ra par szamot nekem. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.01. 00:25:54

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
ahhoz sincs semmi köze senkinek szerintem, de akkor legalábbis kicsit könnyebben érthető lenne némelyik komment. De nem gondoltam volna h a sűrű randizasba is bele lehet vagy szokás kötni még manapság.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.03.01. 00:27:03

@puhacica: "igen, Leo is vegre :)"

Mivel a posztiro randizasi szokasait megvitato vonalnak mar vege, gondoltam, megkerdezem, mit szoltok Leo-hoz? :) nem az Oscarjahoz (az Academy gondolta, hogy ennyi jeloles utan most mar ciki lenne nem neki itelni;), hanem a "kornyezetvedos-politikas" vonalhoz? ;) en kicsit sajnalatosnak tartom, hogy manapsag mar gyakorlatilag mindenbe politikat kevernek. Velemenyem szerint az Oscar _eredetileg _ a muveszi teljesitmeny dijazasara volt hivatott. Politikai velemeny kifejtesere ezer mas platform letezik, miert kell (naiv kerdes azt hiszem - hiszen eleg egyertelmu, hogy jol jon a publicitas az illetoknek) az Oscart is erre felhasznalni?
Egyebkent - erthetoen - felbolydult a media is: angolul tudoknak egy par erdekes cikk:
www.newyorker.com/culture/cultural-comment/social-media-crashes-the-2016-oscars

www.infowars.com/leonardo-dicaprio-lectures-oscars-about-global-warming-after-using-private-jet-6-times-in-6-months/

pappito · http://pappito.com 2016.03.01. 00:40:17

szerintem ez tök jó poszt volt, jó volt olvasni. A+

a szerzőbe bele szoktam futni a tumblin, örülök, hogy itt is megjelent. meg cédén és kazettán.

Herr Géza 2016.03.01. 01:08:50

@adg: Nem az volt... Egyet nézz meg, engedélyezve volt-e a Siri használata Screenlock mellett? Ha igen, akkor ott volt a lyuk. Csak német nyelvű forrást találtam rá, de a Siri a gyenge pont. Mondjuk az biztos, hogy manusz tényleg vmi kockafej lehetett, mert azért John XVI Smith ezt nem tudja élből.

pappito · http://pappito.com 2016.03.01. 01:36:24

@adg: menj vissza és kérdezd meg, hasznos lehet

2016.03.01. 02:20:19

@Dragonlady (Bp, Hun): "de akkor legalábbis kicsit könnyebben érthető lenne némelyik komment."

Nem, akkor sem érthető egyik komment sem. Ha én nő vagyok, és most élem azt az időszakomat, hogy mindennap másik csávóval akarok ágyba bújni, akkor az legyen természetes a másik embernek, hogy ne ugasson bele, és mondja azt inkább, hogyha neki jó úgy, lelke rajta. A magyarok ettől még fényévekre vannak.

"De nem gondoltam volna h a sűrű randizasba is bele lehet vagy szokás kötni még manapság."

Bármibe bele lehet kötni. Kétszer is meggondolnám, hogy posztot írjak ide. No persze ha olyan posztot írsz, ami tetszik a közönségnek, akkor nincs mitől tartanod. Ha olyat írnál, ami a többségnek nem tetszik, akkor meg jön a shitstorm.

adg 2016.03.01. 02:32:09

@Herr Géza: Siri aktiv. Lehet, itt a megoldas? Majd utananezek este. Koszi.

@pappito: Mar gondoltam ra, Lehet, hogy az lesz a vege. Mondjuk nem banom, hogy tudtak a trukkot. :)

blackhairlady 2016.03.01. 02:35:25

@Herr Géza: pontosabban tudnanak csinalni egy szuper kulcsot hozza de nem fognak es nem akarnak.

blackhairlady 2016.03.01. 02:40:58

@Zsuzsi65: a legnagyobb nezettsegu musor, ezert kihasznaljak az alaklmat :))
Tavaly a nok elnyomasa volt a porondon, kevesebbet keresnek allitolag joval mint a ferfi szineszek, meg a bevandorlok elismerese, az iden a fekete szineszek elnyomasa, ennyi kis klima aggodas meg belefert:) Egyebkent en elfogult vagyok Leoval kapcsolatban, barmit mond, ahitattal hallgatom :))))))))))))))
Komolyra forditva a szot, bar lehet, hogy igazad van es nem ide tarozna, de maga a beszed nagyon jo volt. szerintem:)

Shanarey 2016.03.01. 03:48:34

@adg:

Én arra is gondoltam hogy netán kivették a telefonból a SIM kártyát, és azt átrakták egy másikba, és netán a SIM kártyán el vannak mentve a számok, ami alapján felhívtak.

Shanarey 2016.03.01. 03:51:42

@M. Péter:

Sacc per kb az a bizonyos Iphone 6-os nehezebb dió mert annál már ez a lehetőség nem működik, és a beállítások szerint ha több sikertelen kísérlet történik akkor a telefon törli a benne lévő infót és visszaáll gyári alapbeállításra.

geeeteee 2016.03.01. 07:19:57

Inszomniára tökéletes az alkohol. Még a vizet sem tettem fel a kávéhoz, Nagyon zöld lett a medúzám, Teréz anyu vagyok, vihetik @market. ASX:MML

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.01. 08:40:02

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
szerintem se kéne belekotni és valóban hajlamosabbak arra a magyarok h mégis megtegyek.
De szerintem ez olyan téma h belefer ha kulturáltan valaki nemtetszest nyilvánít.
De mindenkinek máshol vannak a határok.
Megjegyzés meglepetés volt nekem h 2014 október óta milyen kevesen szóltak be az én helyzetemre. Sőt még csak kérdezni és vajkalni se nagyon. Pedig az anyukák elég hevesen tudnak osszekapni dolgokon és kiosztani egymást.

2016.03.01. 09:27:31

@puhacica: Tudod hogy nem akarlak piszkalni, de hadd hozzak fel egy peldat, talan erthetobb lesz amit mondani probaltam tegnap. Pl. en nem iszom alkoholt, egyaltalan. Ennek ellenere eszrevettem hogy Angliaban nagyon sokan isznak, pl. napkozben is, ill. van a - jellemzoen hetvegi - binge drinking, stb. Mas nyugati orszagokban is isznak persze. Eleg fura lenne szerintem neked ha en azt irnam hogy 'nahat eszre se vettem hogy Londonban normalisnak szamit ha minden pentek este berugsz'. Hasonloan, fura az nekem hogy emberek nem vettek eszre, normalisnak szamit hetente egy vagy ket pasival talalkozni egy egyedulallo nonek. En nem csinalom (foleg mivel mar ferjnel vagyok), de nem gondolom hogy furcsa. Alkoholt sem iszom, de nem furcsa nekem hogy sok brit igen. Ennyit probaltam mondani tegnap, remelem most sikerult jobban megmagyaraznom - nem 'beszolni' probaltam neked vagy masoknak.

puhacica 2016.03.01. 09:36:17

@Zsuzsi65: az oscart mindig is felhasznaltak, nem leo az elso. nekem ezzel semmi bajom. azzal sincs, hogy repked a vilagban, mikozben a klimavaltozas es kornyezetszennyezes elleni kuzdelem a "hobbija". ugy tudom, pl elektromos autot hasznal. es nem veletlen a nagy cegeket emelte ki, ha minden gyar/orszag kornyezetkimelobb "uzemmodra" kapcsolna, semmi baj nem lenne a repkedessel. de ez csak privat velemeny, es en nem is ertek ezekhez a dolgokhoz, csak dumalok.

2016.03.01. 09:42:12

@Dragonlady (Bp, Hun): Nem hiszem, hogy bárkinek is joga lenne beleütnie a másik ember magánéletébe az orrát. De azt hiszem, hogy a mi magyaros kultúránkban én vagyok a kisebbség ezzel az ufo hozzállással. Mo.-n "mindenki" azzal foglalkozik, hogy a másik mit csináljon, nem pedig azzal, hogy a saját portáján söprögessen. A nagy szakértő urak és hölgyek általában pontosan azok, akik a saját életükben sehova sem jutnak el, de bőszen tudják fikázni és kritizálni egy teljesen vadidegen ember magánéletét.

puhacica 2016.03.01. 09:43:40

@Mirjam2: en nem gondoltam, hogy ekkora megbotrankozast valt ki, ha valaki leirja - ismet hangsulyozom: itelkezes nelkul -, hogy neki vmi furcsa. lenyegtelen, hogy mi az, randizasi, ivasi, taplalkozasi, alvasi, oltozkodesi... szokas. attol meg nem ufo a masik, de ezek szerint megis. ennyitol. hogy leirja az eltero velemenyet...

Herr Géza 2016.03.01. 09:44:00

@adg: Kipróbáltam az enyémen. A Siri megy screenlock mellett simán (ha nincs extra letiltva), ha tudja milyen nevek vannak elmentve, akkor máris rém egyszerü. Nyilván meg lehet próbálni a dad, mom, darling, honey stb. (:D) standard "nevekkel", de ha pl. vmi nevet is találnak a táskában az iratok között (forgalmi?), akkor nyert ügye van, így még egy tök béna is próbálkozhat. A név/címlistához is hozzáfér, bár ahhoz kell már egy minimális finesz, az email küldés parancsot használja fel hozzá egyébként... A fene gondolta volna, hogy ilyen egyszerü..... A telefonban ugyanis alapbeállítás a Siri engedélyezése a billentyüzár ellenére, tehát tudatosan kell megváltoztatni.

Muscari 2016.03.01. 10:21:11

@Dragonlady (Bp, Hun): mert téged szeretünk, Danit meg főleg :-)

adg 2016.03.01. 10:24:40

@Herr Géza: ez erdekes, mar tudom, mivel jatszom ma este :)

Mondjuk a hivott neveket nem talalja ki magatol, pl apa, vagy van egy bence nevu ismeros, akit szinten felhivtak. De Siri jo kiindulasi pontnak tunik.

Koszi a kutatast, ennek mindenkepp utanamegyek. Mondjuk nem banom, hogy felhivott. Igaz, a parom hamarabb viszament erte, de vegulis rendesek voltak.
Valahogy he lehet allitani, hogy lezart kepernyi mellett is lehessen valakit hivni veszhelyzet eseten. Ezt is meg fogom keresni, es beallitom. Legkozelebb nem biztos, hogy egy iphone guru fogja megtalalni. :)

Herr Géza 2016.03.01. 10:25:11

@Herr Géza: @Shanarey: A tegnapi cikket ugyan most nem találom, de ha pl. azt mondom a Sirinek, hogy mutasd meg a nem fogadott hívások listáját, akkor az utolsót simán hozza és fel is lehet hívni. A többi mutatásához már kéri a kódot... Ha ezt végigjátszod a fogadott és a kimenö hívásokkal is, már van jó esetben három neved.... Mindezt aktiv screenlock mellett !!!!
Szóval nem is kell nagy hackernek lenned.... :)

Herr Géza 2016.03.01. 10:27:18

@adg: Lásd a fentieket, nem is kell hozzá guru.. Lepróbáltam iPhone 6-tal, iOS 9.2.1 mellett, simán müxik.

Herr Géza 2016.03.01. 10:30:47

@adg: Persze, nyilván nektek magyarul vannak a családi "nevek" a telefonban, mint ahogy nekem is, de pl. sztem az emberek 90%-ának az otthoni telefonja simán home-ként van elmentve angol nyelvterületen.... :))))
No meg ugye lásd a fentebbi kísérletet.

adg 2016.03.01. 10:33:08

@Herr Géza: annyibol kell egy kis gurusag, hogy tizenvalahany nevet hivtak fel, koztuk olyanokat, akiket mi soha. Az egyik hivott pl suket, csak sms-ezni lehet vele, de volt egy magyar szam is, meg par olyan, akik ezer ege elkoltoztek. Szoval ranezesre talalomra hivogatak a listabol a lanyaimon kivul, ok ugyanis ugy vanak beirva, hogy a csaladnev helyen daughter van, szoval eleg egyertelmu. De csak ok. A tobbi trukkosebb.

Herr Géza 2016.03.01. 10:50:19

@adg: Igen, tegnap olvastam a neten, hogy a Siri felhasználásával valami köztes trükkös lépéssel/lépésekkel el lehet jutni a telefonkönyvhöz, csak nem jut eszembe, hogy pontosan hogyan csinálják, de a cikket most meg nem találom. Akkor nyilván ezt alkalmazhatták... :) Végül is elég az általam lepróbált dolog is, mert a három-négy telefonszámból, amit így meg lehet szerezni már biztos lesz tuti egy, akit ha arról a számról hívnak és elmondják, hogy mi történt, adni fog további elérhetöségeket a családhoz. Az adott esetben, mint a tiétek, ez már böven megoldás és mint a példa mutatja, hasznos is. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy van ez a kiskapu, mert lehet ezzel gonosz kézben akármi mást is csinálni.....
Minden esetre egy "emergency call" szám beadása a család más telefonszámával a Siri letiltása helyett, ill. mellett minden szempontból egyszerübb, jobb megoldás.

adg 2016.03.01. 10:52:03

@Herr Géza: beszelgettem Sirivel kicsit. A "missed calls" keresemre kilistazta mind a 25 nem fogadott hivasomat.

Megkerdeztem tole, tudja-e, hogy ki a felesegem. De visszakerdezett, hogy mi a neve a felesegemnek. Mondom az ugy tul konnyu. De elkezdett hadovalni, hogy attol tart nem erti, mit akarok. :D

Szoval siri lesz a megoldas. Jo kerdesekre kiad minden titkot a kis mocsok.
Koszi

Herr Géza 2016.03.01. 11:01:37

@adg: Jééé, ott minden más fejjel lefelé? Nekem csak az utolsót adta fel és közölte, hogy a többit csak a kód megadása után hajlandó elárulni....Ugyanígy az indított meg fogadott hívásokkal....

Herr Géza 2016.03.01. 11:03:50

@adg: Vazze, lehet,ha jól kérdezel a credit card számát és kódját is simán kiadja az aranyos????
Én eddig nem nagyon használtam a sirit, de lehet, hogy komplett le kéne tiltani?????

Herr Géza 2016.03.01. 11:07:21

@Herr Géza: Megkértem, hogy adja meg a billentyüzár kódját, mert elfelejtettem, de kiröhögött a kis hamis... :))))

adg 2016.03.01. 11:12:56

@Herr Géza: a telefonok is a nemet mernokokon rohognek. :)))
Azert megnyugtato, hogy mindent nem arul el.
Ha hazajon a nej, megnezem, az ovebol milyen infokat lehet kiszedni. Ha el nem hagyja valahol. :)

Herr Géza 2016.03.01. 11:13:06

@Herr Géza: Viszont elképesztö, hogy mi mindenhez hozzá lehet így férni.... Ráadásul idö van dögivel próbálkozni, mert ez nem tilt le, mint a PIN rossz beadásánál az n.-ik kísérletre....
Adios Siri.... :)))))

Herr Géza 2016.03.01. 11:15:37

@adg: Ja, a 6-os ugye ujjlenyomatra nyit, direkt ceruzával nyúltam hozzá, mert gondoltam hátha veszi az "ujjamat", de nem, simán indítja úgy is a Sirit.....

Herr Géza 2016.03.01. 11:19:51

@adg: Valamelyik nap a nejem telefonján véletlenül indítottam be a Sirit, erre egy olyan becenevet használva köszönt "rám", amit csak a családban használunk, de a nejem számai sehol nem azon vannak eltárolva. Csak néztem, hogy ezt meg honnan tudja, de aztán kiderült, hogy az asszonypajtás a saját számát ez alatt a becenév alatt tárolta el..... :)))))

geeeteee 2016.03.01. 12:46:18

Örülök, hogy meglett. Nekem soha nem volt almás kütyüm, szóval nem tudok veletek együtt sztárolni, de bármi hackerkedést életszerűtlennek tartok. Legközelebb majd kipróbálom, a megoldás szerintem akörül lesz, hogy összedugod egy számítógéppel/laptoppal, olyannal, ami még Itunes-t se látott. Nézzed meg, mit kezdenek egymással.

adg 2016.03.01. 13:01:13

@geeeteee: semmit nem kezdenek egymasal. Feltolti a telefon akksijat. A telefonon kulon engedelyezni kell a csatlakozast.

A hekkerkedest en is kizartam. Miert szorakozna ezzel egy aruhaz biztonsagi embere.

De latod, megvan a megoldas, szepen kell kerdezni, es megmondja trukk nelkul is. :)

Herr Géza 2016.03.01. 14:02:09

@adg: "A telefonon kulon engedelyezni kell a csatlakozast." Úgy biza, és ahhoz tényleg fel kell oldani a zárat. Vagy csak megkérni rá Siri nénit? Most már semmiben sem vagyok biztos.... :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.01. 14:07:09

@Herr Géza: @adg:
Az en telefonomra a kezdőkepernyőre ki lehet írni egy sürgősségi szamot névvel hogy azt hívják ha megtalálják. Ez lezárt képernyőn is látszik.

adg 2016.03.01. 14:24:52

@Herr Géza: Geza ur, szar van a kakoban. Hazajott feleseg, megneztem a telefonjat es a Siri KI VAN KAPCSOLVA!!!

Vissza a startmezobe. :))

Herr Géza 2016.03.01. 14:57:42

@adg: Vazze, pedig de okosak voltunk... :))) Nem lehet, hogy utána ők kapcsolták ki? Tudod, amolyan apád-helyett-apád üzemmódot felvéve?
Most már tényleg meg kéne őket kérdezni....

geeeteee 2016.03.01. 15:50:07

@adg: Nem kell százezer sort írni Assembly-ben, ahhoz, hogy tudjad mi a flag. Egyébként annyi még semmit sem csinál, de azt rettenet gyorsan.

geeeteee 2016.03.01. 16:45:07

@diggerdriver: Nekem is ilyen van, bármit be lehet oda írni, ha nem fér ki, akkor meg magától görög a szöveg jobbról balra.Nyugodtan odaírhatnám, hogy nem vízálló, és a postaládában csak neylonzacskóban hagyják ott. 200 dollárért vettem már a második ugynolyant, mert nálam nem elveszni, hanem eltörni szoktak. Van tartalékakksim:)

Beats of Budapest 2016.03.01. 18:56:42

@Szukicsmagda: Te is hiányzol nekünk! Ez a poszt pedig k.va jó lett, írhatnál többet is. Megint.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.01. 21:00:32

@diggerdriver: ez milyen logikusan hangzik, de a nagy IT mérnököknek biztos túl fapados megoldás :-)

Fajankó 2016.03.01. 21:02:35

@mojyo:
Bergkamp utáni érából nem mindegy?

DieNanny CH 2016.03.01. 21:17:50

@puhacica:

Nekem pl tök furcsa, hogy itt Svájcban, találkozásnál 3x adnak puszit egymásnak az emberek.
Nem tudom, a mi családunk ilyen különleges-e, de mi csak 2x adunk.
Minden itteni rokonnál kicsit megzavarodok, mikor a 2. után még mindig nem hagyják abba...
Ausztriában meg az a furcsa, hogy még családtagok is kézfogással üdvözlik egymást. Puszi nélkül.

puhacica 2016.03.03. 10:50:32

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: a spanyolok meg mindig fixen az egyik (talan a bal, nem emlekszem pontosan) oldalon kezdik a puszilkodast, furcsa is volt az elejen, hogy tobbszor majdnem osszecsokoloztunk akaratlanul is. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.03.06. 14:58:08

A bestella poszt-toló kicsit összekeverte a dolgokat...Most f@szit keresett magának, vagy nyelvtanárt?? :D
A kettő a legminimálisabban fedi egymást, illetve ezt inkább csak nyelviskolák környékén lehet kimaxolni...
:D
Na mindegy, ha neki így jó, akkor nekem is...
De a végére csak összejött a lamour, gratula... :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása