oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 13. 06:44,  Három gyerekkel: menni vagy maradni? 449 komment

2016. január 13. 06:44 Határátkelő

Három gyerekkel: menni vagy maradni?

Elég komoly dilemmába keveredett Balázs és családja, hiszen három gyermekkel gondolkodnak erősen a külföldi munkavállaláson. Mi több, gyakorlatilag el is döntötték, hogy nekivágnak, amikor jött a CSOK, amivel megvalósíthatnák régi álmukat. Kérdésük most hozzátok szól: menni vagy maradni? Segítsetek nekik!

szoba_pakolas_foto_flickr_com_dov_harrington.jpg

Hátterünk

Három gyerkőcünk van, akik 9, 6 és 3 évesek. Én Pesten dolgozom egy multinál, feleségem most akar visszamenni a munka világába. Többször megfordult már a fejünkben a külföldre költözés / munkavállalás gondolata. Jelenleg albérletben lakunk, a gyerekek suliba, oviba és bölcsibe járnak. Én jól beszélek angolul a többiek nem illetve feleségem lelkes kezdő a témában.

Tavalyi év

Tavalyi évünk első félévét házkereséssel töltöttük Pest közeli településeket nézegetve. Használt házat akartunk venni, de hamar kiderült, hogy nagyon drágán vagy nagyon nagy kompromisszumok árán tudnánk csak venni. Például mindentől messze, de 12 millió alatti vagy 13 millió de rossz a tetőszerkezet.

Mivel nincs autónk, ezért sok esetben ez is gondot okozott az ajánlott háznál, hogyan lehetne megoldani a közlekedést. Ekkor jött vissza sokadik alkalommal, hogy lehet, nem kellene tovább várni, hanem menni kellene külföldre. Szempontjaink a gyerekek jövője valamint az anyagi biztonság kialakítása volt.

Ajánlat

Egyik kollégám a cégen belül jutott ki Londonba, ez indított el azon az úton, hogy újra kezdjük az egészet. CV-met felfrissítettem és el kezdtem küldözgetni/beregisztrálni különböző munkával kapcsolatos oldalakra.

Kaptam egy kedves barátomtól egy angol SIM-kártyát is, így még könnyebben tudtam jelentkezni. Sajnos nem sok sikert értem el. Ekkor mentünk ki feleségemmel Londonba (4 napra) megnézni, milyen is lenne, ha ott élnénk.

Hazajőve eldöntöttük, menni akarunk, most már biztos. Jeleztem főnököm felé, hogy én szeretnék cégen belül, ha lehet Angliában dolgozni. Ő pedig közölte, hogy utánajár.

Megtette. Kiderült, Észak-Írországba tudnék átmenni, egészen pontosan Belfastba. Nagyon örültünk, és elkezdtünk azonnal fórumokat / embereket keresni, akik ismerik az ottani életet. Ugyanis 3 gyerekkel ezt meg kell fontolni, mert ismeretlen ország, más kultúra, stb.

Karácsonyi dilemma

Ünnepi hangulatban TV-t nézve jött a hír, hogy bizony 3 gyerekkel állam bácsi megvesz téged, azaz itt az új CSOK (Családok Otthonteremtési Kedvezmény), amivel az ölünkbe hullhat majd valami.

Január 1-én kijött a törvénymódosítás, és kiderült, kaphatunk 10 millió állami támogatást meg 10 millió kedvezményes hitelt új lakás / ház vásárlására. Mivel ez volt eredeti célunk (végre otthonra lelni) nagy dilemmába kerültünk.

Azért írtuk meg ezt a cikket, hogy titeket kérdezzünk, kedves határátkelős tagok: ti mit tennétek. Mennétek vagy maradnátok?

Kiegészítés

Feleségem, mivel nem beszél angolul, ezért fél, hogy nem tudna kint boldogulni. Nem lenne kint meg az itthoni segítség (nagyszülők, barátok, magyar nyelv). Mert ugye a gyerek lehet beteg is olykor, ilyenkor doktor bácsihoz kell menni. Beszélgetni kell a tanárokkal és állást is kellene majd találni.

A gyerekeknek valószínűleg könnyebben menne a beilleszkedés, de nekik se lenne egyszerű.

Viszont azt látjuk a különböző helyeken levő posztokból, hogy kint több a lehetőség, az emberek normálisabbak, nyugodtabbak, jobban lehet előrejutni, anyagilag is megéri.

Mit tennétek a helyünkben?”

(Fotó: flickr.com/Dov Harrington)

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr378266828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscari 2016.01.14. 19:41:04

@vizcsepp: azért Belfast nem a harmadik világ :-)

vizcsepp 2016.01.14. 19:44:22

@Muscari: Persze. Mindenképpen ő megy előre...annyira sok bíztató ( és motíváló) választ kaptunk h úgy döntöttünk kimegyünk. Belevágunk, mert igaz hogy itthon nem nyomorgunk de félretenni sem nagyon tudunk. Ha másért nem azért megéri hogy a gyerekek megtanulnak angolul, én is azon leszek hogy megtanuljak angolul...biztos nem lesz könnyű de felfogom úgy mint egy kalandot. Kihívással teli kaland. Ha nem jön be még mindig hazajöhetünk...belevágunk a lecsóba! Lehet h jövőre már haza sem kívánkozok. Ki tudja. Minden esetre köszi mindenkinek a támogató szavakat, infokat, tapasztalatokat továbbra is szívesen fogadunk!!!!

©________ 2016.01.14. 19:56:03

@soad1221:

"nül változtatni a terven (munkaidő+pénz ugye,,,), most meg megy majd bíróságra és a tervező meg az önkormányzat között lezajlik a meccs"

Ne haragudj, roviden irom, mert migrenem vanepoen, de alapvetoennemerted a jogviszonyokat, es igy nagybutasagokat irszle, es keptelensegazalapoktol minden tevedesedet javitani.
Nembantasbol mondom, azt se tudom, mivel foglalkozol,
De most a kepernyofenye is faj nekem

©________ 2016.01.14. 19:57:54

@Herr Géza: biztal benne, hogy hibazok, mi?;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.14. 20:05:10

@vizcsepp:
Akkor had gratuláljak én először a döntéshez és nagyon sok sikert kívánok. Maradj itt a HA-n mert sok segítséget kaphatsz még innen.

Golf2 2016.01.14. 20:18:50

@vizcsepp: When the country rings the leaving bell you're lost Belfast

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.14. 20:36:21

@vizcsepp: Gratula...
Örülök hogy tévedtem...
Útközben megallhatnatok egy kávéra nalam, nalunk...Graz...
Es nem akartalak megbántani...csak kimozdítani a holtpontról...
:)

Golf2 2016.01.14. 20:38:11

@vizcsepp: Ez 1 részlet volt a Boney M (Belfast) című dalábòl...

vizcsepp 2016.01.14. 20:42:30

@Golf2: áhhh rendben ...meghallgatom ;)

vizcsepp 2016.01.14. 20:44:00

@vityo641(AT): semmi gond...nem bántottál meg. Kellenek az ilyenek

vizcsepp 2016.01.14. 20:50:54

Az ember soha nem tudhatja mikor változik meg a gondolkodásmódja...az ilyen eldöntendő helyzetekben mindig vhogyan választani kell. Nem könnyű de ha az ember szeretteinek a jövője múlik a döntésen, akkor csak egy út van. A jó út. Bízom benne hogy ez a jó út!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.14. 20:54:41

@vizcsepp:
Ez a beszéd. Kívánom hogy sohase bánd meg.

kardio1 2016.01.14. 22:34:31

@Herr Géza: elnézést, ha túl karcosra sikeredett a kommentem. Nem igazán az én stílusom. Miután jókora kesessel olvasom a kommenteket, a hozzászóláskor nem látom, hogy reagáltál-e már, és ha igen, akkor mit. Mindenesetre, ha igazad van, és nem fog sokáig tartani a program, Lázár fiacskájanak esélye sem lesz az igénybevételére.
Adg is egy jelenséget emelt ki, és én is arra törekedtem. Azt nézzük, mi magyarok, hogy ki mondta, és nem azt, hogy mit is mondott. Én is hajlamos vagyok erre.

kardio1 2016.01.14. 22:47:50

@Herr Géza: nem azért van adg-nek más véleménye, mert ő, miután kiiratkozott a magyarságbol ott Down Under, már nem érti az otthoni helyzetet, végülis te sem otthon élsz már, csak nem gondolja, hogy otthon az ördög uralkodik.

kardio1 2016.01.14. 22:54:22

@Zoole[uk]: Merkel is azt mondta, hogy "we can do it", a migransokkal kapcsolatban szeptemberben. :-) Most már csendesebb.

kardio1 2016.01.14. 23:04:05

@tableno: olyan is van, aki menne haza, de nem tud...

adg 2016.01.14. 23:30:42

@kardio1: igen, alapvetoen erre gondoltam.

kardio1 2016.01.14. 23:45:22

@adg: ahhoz képest, hogy folyton fejjel lefelé vagy, egészen sokmindenben egyforma a véleményünk. :-)

Magyar Zsolt 2016.01.15. 07:06:13

Én is a gyerekeim miatt jöttem ki huszonévesen. A jövőbeli gyerekeim miatt.

Most sok év után sietek vissza hozzájuk és megkeresni a leendő anyjukat :)

SzZoole 2016.01.15. 07:18:39

@kardio1: doki,te is fogalmi dugoba keveredtel.Te,en es itt nagyjából mindenki migránsok/bevándorlók vagyunk.
Azokról akikről Merkel beszél,azok a refugee az az menekultek,van kulombseg:)

vizcsepp 2016.01.15. 07:27:47

@Magyar Zsolt: na igen. Azért egy stabil anyagi háttérrel és szélesebb világnézettel már nem nehéz családot alapítani Magyarországon. Mi fordítva csináltuk. De egy percig sem bánom. Voltam 35 nm-es albiban (egy gyerek volt akkor még) és volt hovy hó végén nem volt pénzem olajra. És mégis boldogok voltukn! Mindent tudtunk becsülni. Ahogy az évek alatt haladtunk előre mindig jobb és jobb lett. És nem a kormány miatt mielőtt vki behozná a politikát, nem az anyagi segítség miatt... mert mi senkitől nem kaptunk olyat sőt inkább mi segítgetjük szüleinket a mai napig. Hanem mindent amit elértünk, magunk értük el. Két gyerek mellett csináltam végig a főiskolát. Leállamvizsgáztam...sokszor éjszaka tanultam egy-egy vizsgára mert akkor aludtak a gyerekek. Volt esélyem. Mert amikor elkezdtem rá egy évre jött a középső. Szülés után négy héttel már vizsgáztam. Sikerült. De hány olyan emlékem van hogy az asztalra hajtva a fejem a jegyzeteim fölött aludtam és arra ébredtem hogy apa kelteget a kv-val. Ezeket amiket elértünk egymást segítve bíztatva néha" felpofozva "értük el mert amikor az egyikünk feladta volna a másik kitartott és nem hagyta.
Egy ilyen társat ha találsz boldog lehetsz! Kívánok neked boldog szép életet!

DieNanny CH 2016.01.15. 07:35:31

@Karma17:

"Lehet, ez hulyeseg, de en eddig azt a (talan hibas) kovetkeztetest vontam le, hogy minel alacsonyabb a kerites, annal nyugodtabb a kornyek :) "

Te, ebben lehet valami. Én itt egyszer egy kisvárosban jártam az utcákat, aztán mire feleszméltem, bent találtam magam egy családi ház teraszán...
Senki nem szólt rám, pedig otthon voltak, mert hallottam a gyerekeket a teraszajtó mögött a nappaliban játszani.
:-)

DieNanny CH 2016.01.15. 07:44:12

@BircaHang Média:

De ne feltételezd, hiszen a Posztoló világosan leírta, hogy őt bizony lázba hozta ez a 10 millió.

kardio1 2016.01.15. 08:07:32

@Zoole[uk]: itt Franciaországban migrant-oknak hívják a szír, afgán stb. jövevényeket. Egy részük menekült, de messze nem az összes. Az olyanokat, mint mi, inkább immigrének nevezik.

DieNanny CH 2016.01.15. 08:13:10

@vizcsepp:

"Anyagilag lehet h jó de nem minden az anyagi ha a személyes biztonság veszélybe kerül. "

Még csak itt tartok a kommentek olvasásában, lehet, valaki azóta megírta, amit most leírok.
Úgy gondolom, ha anyagilag valóban jó, akkor egy idő után tovább lehet állni: biztonságosabb, napfényesebb helyre költözni. Szerintem az igazán nagy megpróbáltatás számodra kb 2 évig tartana, utána már minden picivel egyre jobb lenne.
Minden jót kívánok a családodnak!

DieNanny CH 2016.01.15. 09:04:31

@Herr Géza:

Számomra az a logikátlanság ebben CSOK-ban, hogy csak új lakásra lehet fordítani. Az én otthoni kisvárosom kb 8ezer lakosú, és csak az én utcámban van 5 ház eladó. A főutcán tízig számoltam, aztán abbahagytam. És még a felénél sem jártam az utcának. A többi utcát meg nem is számolom...
Pedig jó kisváros, a buszpályaudvarról 4 égtáj felé mennek buszok, jó hírű a gimije - és ott lógnak azok a táblák már jó pár éve.
Miért éri meg az államnak/kormánynak, hogy több tízezer ingatlan áll üresen, és csak újak épülnek?
Hiszen a felújítás, bővítés is építészeti feladat, tehát ugyanazok az emberek kellenek ahhoz is...

adg 2016.01.15. 09:26:01

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: valoban nagyon sok ures vagy eladhatatlan ingatlan van. Viszont ezek megvasarlasa es felujitasa joval kevesbe mozgatja meg az epitoipart, mint egy teljesen uj haz.
Egy haz felujitasa kb egy nagysagrenddel olcsobb, mint egy uj epitese. A program celja nem az elsosorban, hogy minel jobb legyen az embereknek. Hanem hogy penzt pumpaljanak az epitoiparba, ami az egyik legnagyobb aga, huzoereje a gazdasagnak, es epp haldoklik.

Amugy sok regi ingatlant nem is nagyon eri meg felujitani, sokszor szinte lehetetlen a mai eloirasoknak megfeleltetni.
Nem ritkan a vetelar meg a felujitas osszege megkozeliti egy uj, az igenyeknek es eloirasoknak sokkal inkabb megfelelo ingatlanet.

soad1221 2016.01.15. 10:15:24

@Praliné.: haha, az lehet :D
mérnök vagyok, szóval jogi dolgokkal csak annyit tudok amivel szembe kerültem. AZt általában elég jól, mert nincs kedvem 2x belefutni vmi faszságba, a többit meg olvastam, és vagy igaz volt vagy nem, vagy jól értettem, vagy nem, szóval nem, nem sértesz meg, hogy jogi kérdésekben butaságot is mondhatok.:)

©________ 2016.01.15. 10:53:36

@soad1221: tényleg bocs, iszonyú migrénem volt.
tudod, az emberem is azt szokta mondani, hogy a munkájának már csak kisebb része a tervezés, nagyobbik az ügyintézés és a jogi dolgok.
ez szomorú. amellett, hogy nem szabadna így lennie, kiüresíti a szakmát is, favágás lesz belőle, a kreativitásnak, művészetnek nem marad hely.
most én már rá fogok érni, hogy még aktívabban részt vegyek ebben, de nem könnyű, amikor azt látod, hogy a fogalmatlanok megírják a hészt, majd elkezdenek vitatkozni, hogy mit írtak le.
és kiderül, hogy amit leírtak, köszönőviszonyban sincs azzal, amit szerettek volna leírni, mert magyarul nem tudnak, a jogi dolgokhoz meg közük nincs.
nem lenne ezzel baj, csak az ügyfél szop, a tervezőnek megy az ideje és energiája, a hivatalnok meg megsértődik. érted? megsértődik. személyes sértésnek veszi. eszed megáll.

de majd elmagyarázza nekik a bíróság. mondjuk akkor meg kiakadnak. kezd "rossz" hírünk lenni a környéken, mert nem hagyjuk annyiban az ökörségeket.

soad1221 2016.01.15. 11:01:04

@Praliné.: akkor mégsem írtam teljes hülyeséget, én is így látom. és bár egyetlen pici részen, de ez változik...
mindegy, pont ezért nem írok én hészt, sőt semmi szabályozást. inkább azzal foglalkozom, amihez értek, mert ott legalább be tudom látni, ha hibáztam, akkor meg már sértődni sem kell :D

Bredpitt Monika 2016.01.15. 11:52:43

@vizcsepp: Már láttam, hogy döntöttek, ezért át kell hogy formáljam, amit írni akartam.

Nagyon nehéz döntés. Én is így kezdtem másfél éve az ismerkedésem HA oldalán. Nekem akkor kb. 100 emberből 95 azt mondta, haza ne menj, de mégis hazajöttünk és nem bántam meg. Nekünk megvannak a saját indokaink.

A lényeg, amit írni akarok, hogy bármilyen döntés, ami a gyerekek érdekeit szolgálja jó döntés. Ti most így gondoljátok helyesnek, ezért így helyes. Amíg ők azt látják, hogy a szüleik szeretik őket és azért küzdenek , hogy a gyerekeiknek jó életet biztosítsanak, amíg megkapják a szeretetet, ők mindig hálásak lesznek.

Viszont nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a gyereknek nem lehet elmagyarázni mi a jövő fogalma. Nekik csak jelen van. Ha azt látjátok, hogy nagyon szenvednek, akkor ezt vegyétek figyelembe.

Azokra is hallgassatok, akik azt írták, hogy maradjatok kapcsolatban a hozzászólókkal illetve HA-val. Érdemes tényleg.

Nekem sokszor elmegy a kedvem attól ahogy itt, ezen az oldalon szidják Magyarországot. De pont ez a kihívás abban, hogy itt bizonygatja az ember, nem olyan rossz hely ez.

Szerintem az nagyon jó döntés, hogy a férjed megy előre.
Sok sikert kívánok nektek. Aztán majd legyen beszámoló ha már ott vagytok.

Üdvözlet a Kánaán földjéről, ami nekem még mindig Magyarország.

SzZoole 2016.01.15. 11:55:43

@kardio1: persze,hogy nem mind az,de azert ne vegyük mar egy kalap alá magunkat azokkal akik egy nylon acskoban hozzak az ossz vagyonukat:)

kardio1 2016.01.15. 13:22:57

@Zoole[uk]: épp ezt mondom, hogy mi nem migransok vagyunk. Egyébként okostelefonja mindnek van, az igazi kincsük pedig a szilveszteri események alapján a nadrágjukban van...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 13:25:17

@Bredpitt Monika:
,,ami a gyerekek érdekeit szolgálja jó ...,,
Miert kell csak a gyerek érdekeit szem előtt tartani???...
Valamit nem értek, vagy felreertem...
Nekem nekunk a sajat életünk is szempont volt amikor elmentünk...
Ez volt a FŐ szempont...
Természetesen a gyerekek szempontja sem utolso...
De...
En szeretnem magam jól érezni...biztonsagban, kiszámíthatóan elni...
Ha ez megvan a gyerekeknek is jo lesz...
Az első két evben csak akciós termékeket vásároltunk mert nem volt pénzünk...nem nem irok tobbet erről mert már elmult...
Akkor sem hallottunk a gyerekektol panaszt...meg azt hogy menjunk vissza...
Ok mondták hogy van időnk...
Várjunk...ennyit a gyerek jövő képéről...
Es igen ...önző vagyok...neha az utolso falat banánt sem adom oda a gyereknek...!!!
:)

©________ 2016.01.15. 13:28:37

@Bredpitt Monika:
"a gyereknek nem lehet elmagyarázni mi a jövő fogalma. Nekik csak jelen van"

nagyon okos meglátás. fontos mondat.

Bredpitt Monika 2016.01.15. 13:34:41

@vityo641(AT): Igazad van, tényleg fontos, hogy neked is jó legyen.

A repülőn a helyes kis utaskísérők elmagyarázzák mindig, hogy az oxigén maszkot mindig először magunkra rakjuk, aztán a gyerekre. Én először ezt nem értettem, pedig annyira evidens.
Ha te nem vagy jól a gyerek sem lesz jól. Először magunkon kell segíteni, hogy a gyereken is segíteni tudjunk.

De.....mint szülő, aki döntéshelyzetben van (és aki nem eszi meg az utolsó falat banánt a gyerek elől) az pont azért van olyan rohadtul nehéz helyzetben, mert a gyereke élete az, amitől az ő saját élete is megváltozott, mert más szempontok szerint dönt az életben. Csak magunkért dönteni olyan egyszerű, de ha már egy kisgyerek életét fogjuk fenekestül felfordítani ott nagyon sok dilemma merül fel. Kedves Grillcsirke mester (én a csirkeszárnyat enném meg a gyerek elől).

blackhairlady 2016.01.15. 13:37:19

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hasznaltakra is fordithatod, nem annyit amennyit az ujra, de arra is adnak.

Bredpitt Monika 2016.01.15. 13:45:05

@Praliné.: Pont azért nehéz az egész, mert mi látjuk a jövőt, ők meg nem foglalkoznak vele (Vagy tényleg, mi hogy is látjuk a jövőt? Szerintem sehogy, csak vaktában tapogatózunk).

Szóval akkor helyesen, mi mindig látni akarjuk a jövőt, ami néha nem jó.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 13:54:12

@Bredpitt Monika:
De én mitől forditanam fel fenekestul a gyerekek életet...
Azt csinalom amit tudok, amihez ertek, es még szereetem is...
Az életemet én elém...ea probalok nekik jo peldat mutatni...
Dolgozni jarok...
Fenntartom a családot...na ez himsiviszta volt...:)
Kiállok a gyerekeimert , mindig még ha nincs is igazuk... Aztán majd később atbeszeljuk...
Korlátokat allitok nekik hogy jo iranyba menjek...fejlodjenek...
Hagyom őket hibazni...iskolaban, munkában (kantin)...mert én még dolgoztatom is őket... Gonosz egy apa vagyok...
Szóval...
Moni... En aaz apjuk vagyok...te az anyja vagy a kolykocskednek...
Mindketten mast nyújtunk, mert más a szerepünk...
Es én tenyleg megcsináltam mindeggyikkel...
Ha nem adja oda a sutijenek a felét nekem...elvettem az egészet...
Ha odaadta ....na akkor megehette...az egeszet...:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 14:02:22

@Bredpitt Monika:
Ezt magyarazzatok mar meg nekem...szegény tudatlan pasinak...mit jelent az hogy mi latjuk a jövőt...
En nem latom...
Ellenben vannak almaim, terveim, céljaim, elkepzeleseim...mindenrol...többféle....ha az egyik nem jo, johet a masik...
Ja ...van egy jo tulajdonságom...
En ...elfelejtem a multat... Minden rosszat...rosszát... Feleségem szerint a jót is...
Tehát nem húz vissza a múlt...
Ez az én jövőm...

Bredpitt Monika 2016.01.15. 14:27:24

@vityo641(AT): amikor kiszakítod a gyereked a megszokott kis környezetéből és azt látod rajta, hogy egy iskolabusszal mehetne suliba, de nem akar, mert mexikói gyerekek kibeszélik a háta mögött röhögcsélve, miközben tudod hogy milyen jó élete volt az itteni iskolában, akkor megszakad a szíved.........

Nem akarom újra és újra leírni amit már leírtam, már csak azért sincs értelme az én esetemben, mert itt annyian nekem estek már, hogy a gyerek jövője így meg úgy. A gyerek amerikai állampolgár, tehát neki mindig ott lesz a lehetőség. Angolul megtanult már, tehát boldogulni fog...ha ott akar.

Két malomban őrlünk. Inkább küldj egy grillcsirkét és relax !!!!!

Bredpitt Monika 2016.01.15. 14:28:54

@vityo641(AT): "(Vagy tényleg, mi hogy is látjuk a jövőt? Szerintem sehogy, csak vaktában tapogatózunk). "

Ezt is elolvastad ???

vizcsepp 2016.01.15. 14:49:14

@Bredpitt Monika: szia! Én sem öregségemig szeretnék kint maradni, nekem is Magyarfölde a hazám. De! Osztottunk szoroztunk, és arra jöttünk rá, hogy hitelre házat venni csak azért hogy megkapjuk a 10 milliót rossz döntés lenne. Kipróbáljuk, adunk a lehetőségnek egy esélyt...adunk a gyerekeknek esélyt egy jobb jövőre mint amiben mi éltünk élünk. Ennyit akarunk. Ha csak megtanulják a nyelvet már azzal előbbre jutottak...már azért is érdemes neki vágni. Az már csak egy plusz pozitívum ha esetleg félre tudunk tenni pár év alatt annyit legalább h ne kelljen albérletben laknunk. De még az is lehet h megtetszik. És ott maradunk. Vagy átmegyünk Angliába. Ki tudja...egy biztos. Rosszul nem járhatunk vele úgy gondolom. Félek igen. Félek az ismeretlentől. De próbálom most úgy felfogni mint egy kalandot. Végre vmi történik! Végre vmi más lesz ;) az életünk jó volt eddig is de uncsi. Na ez nem lesz uncsi azt már most tudom. Nem látom a jövőt, de azt tudom h bárhogy legyen is megküzdünk a problémákkal.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 14:54:57

@Bredpitt Monika:
Szerinted en ideges vagyok...:)
Szerinted bántani akarlak???...
En csak leirtam az én (ffi, apa...) szempontjaimat...
Nem tettem hozza hogy hogyan csináld...
:)
Hova szeretnéd a grillcsirket...
Bar mos hétvégén...Düsseldorfba megyek...:)
Halló Német szekció...
:))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 14:58:31

@Bredpitt Monika:
Azert Lássuk be a nőknél gyakrabban felmerül...SZERINTEM...a horoszkóp olvasás, jóslat meghallgatása, készíttetése...
...
Es csak azt olvasom ami tetszik es amit megertek...
:)

Bredpitt Monika 2016.01.15. 15:01:29

@vizcsepp: Jól teszitek.

A gyerekeknek nagy előny lesz az angol és az, hogy egy más világot is megismernek óriási magabiztosságot fog adni nekik, meg rugalmasságot. Ezt látom a lányomon.

A CSOK hoz nem tudok hozzászólni, de nekem nincs túl jó érzésem ezzel kapcsolatban. Már akkor is jól jártok, ha tudtok pénzt félretenni odakint és saját erőből venni egy házat itthon, vagy egy lakást.

Épp most nézem Baló György műsorát (felvett adás) amiben az orvosokról beszélnek, skype-on beszéltek két magyar orvossal, az egyik egy hetet tölt Londonban minden hónapban, a másik meg Essenben orvos. Mindketten beszéltek a pénzről, hihetetlen a különbség. Megemlítették a műsorban, hogy az orvosvándorlás nagy a világban és az egyetlen hely ahová több orvos érkezik , mint ahány elmegy az az Egyesült Államok.

Érdekességképpen pont nektek, a múltkor láttam egy cikkben, hogy Írországban magasan a legjobban fizetettek az orvosok Európában. Tehát ez már egy jó jel, szerintem jó helyre mentek.

Az időjárással nem kell törődni. Esőben is lehet jó dolgokat csinálni (na persze három gyerek mellett már ne essetek túlzásba). Akkor hajrá és csak előre szabad nézni !!!!!!!!

Bredpitt Monika 2016.01.15. 15:05:49

@vityo641(AT): Jaj, jaj. Ma nem vagyunk egy hullámhosszon.

A grillcsirkét a hátam közepére szeretném.

Most pedig el kell indulnom, később megnézem hányan vannak még ennél a posztnál úgy két három nappal később is.

SzZoole 2016.01.15. 15:07:05

@kisrumpf: er,er:)))
En is egy borondel meg egy hatizsakkal jottem ki 6 eve.Azota 3x koltoztem.Most egy 7.5 tonnas teherautora sem biztos,hogy felferne a cuccunk:)))

vizcsepp 2016.01.15. 15:08:51

Egyébként a gyerekek miatt aggódom legkevésbé. A gyerekek olyan lények akik még nem ragadnak egy-egy földrészhez v országhoz. A gyerekek olyan gyorsan alkalmazkodnak minden nemű újdonsághoz hogy hihetetlen. 3 gyerekem van. Tudom miről beszéle! Bármikor jött egy új élethelyzet sokszor a gyerek jobban bírta mint mi felnőttek. A gyerekek jövője és a mi jövőnk is számít nyilván hiszen ha mi jól érezzük magunkat és boldogok vagyunk akkor a gyermekkünk is boldog tök mindegy melyik országban vagyunk. Én egész eddig inkább magamat féltettem. Én nem voltam biztos benne hogy akarom. Hogy fel tudok e adni mindent és mindenkit akit ismerek egy idegen országban nulláról kezdve mindent. De...rájöttem hogy csak rajtam múlik. Csak az én hozzáállásomon múlik hogy ezt úgy élem meg mint egy teher, vagy úgy mint egy lehetőség.

SzZoole 2016.01.15. 15:09:15

@kardio1: "az igazi kincsük pedig a szilveszteri események alapján a nadrágjukban van..."
Szerintem az eszuket is ott hordjak

Karma17 2016.01.15. 15:11:23

@vizcsepp: Ebben biztos lehetsz, unalmas az nem lesz.

Nekunk az elso ket honap korulbelu egy evnek tunt :) Igaz ebben volt egy koltozes, meg egy iskola utan szaladgalas is :)

Meg az iskolat is csak az utolso pillanatban tudtuk elintezni, mert nyaron a fu se no itt sem, es mint kiderult egy kivetelevel a kornyeken levo osszes (6 iskola van 1 merfoldes koron belul) iskola tele volt :)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 15:12:43

@Bredpitt Monika:
A hatad közepére???....
Ez milyen új figura???
Avass be...
:)

SzZoole 2016.01.15. 15:14:51

@Bredpitt Monika: "A grillcsirkét a hátam közepére szeretném"
Es engem:)))

SzZoole 2016.01.15. 15:18:48

@vityo641(AT): Vityo,ne kostolgasd Monixot,mert radkuldom a 204 centis grazi terminatort:)))
Ezt ne fenyegetesnek vedd,ez igeret volt:)))
Csak vicc volt.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 15:38:28

@Zoole[uk]:
Messze vagyok en ahhoz hogy kostolgassam...
Egyebkent is teged mintha mar megvettelek volna 2 azaz két csulokert... (csak vicc volt....by Zoole)...

soad1221 2016.01.15. 15:46:10

@vizcsepp: helyes!:)
bízz magadban/magatokban, ez egy lehetőség.. :)

SzZoole 2016.01.15. 16:18:43

@vityo641(AT): 2 csulok + 2 csirek,es a grazi terminator visszahivva,deal:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.15. 16:31:16

@Zoole[uk]:
De csak ha megeszed egy ültő helyében.
Ha nem akkor mindennap legyen vacsoravendeged a grazi Terminátor.
:))))))))))))))))))

2016.01.15. 16:59:00

@Bredpitt Monika: Ha szabad megkérdeznem, hány éves koráig voltatok itthon és mennyi ideig járt a lányod kinti iskolába?

SzZoole 2016.01.15. 17:10:08

@diggerdriver: 1 csulok vagy 1 csirek lemenne,de 2 nem.
Nem kell nekem ide,Te pont eleg vagy:)))

kardio1 2016.01.15. 17:57:03

@Zoole[uk]: hát igen. Mindenesetre elég speciálisan használják az eszüket...

Anyádlóháton 2016.01.15. 18:27:45

Igen fogós, ravasz kérdés.... menni vagy maradni?
Kedves poszt író.... én maradnék.
Miért is? Nos, jómagam a Skót felföld keleti oldalán élek családommal sok-sok éve. Belfast a nyugati oldalon van, nem is oly messzire innen. Őszintén szólva nem egy olyan ajánlat, amitől hanyatt kéne esni. Javasolnám, hogy tüzetesen olvasson utána: nyelv,- kultúra,- emberek (helyi lakosok),- vallás....
Ha esetleg Írországban lenne a leendő munkahelye.... azt mondanám OK, próbálja meg... de Belfast? Persze ez az én véleményem, ettől még lehet nyerő hely. A döntés az Önök kezében van.

Bredpitt Monika 2016.01.15. 18:46:02

@vityo641(AT): @Zoole[uk]: ez az a figura amivel Zolit elo lehet csalogatni a bokorbol

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.15. 18:50:49

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
egyetértek. Irdatlan sok ingatlan all üresen. Mi is számoltuk a múltkor a szomszéd utcában. Anyám tudja mindenkiről kicsoda micsoda. Többség kiment külföldre és nem akar visszajonni
Ráadásul mint olvasom nem kizáró ok ha valakinek már van lakása.
Gondolom a pereputty egy része most villámgyorsan a saját lábára fog tudni állni. ...

SzZoole 2016.01.15. 19:01:01

@Bredpitt Monika: csak szeretned:)))
Zoli csak egy nonek el!!!

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.15. 20:01:23

@Bredpitt Monika:
Te a figura nevét, szamat használod erre...
En csak bedobok egy csirkét v csülköt...
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.15. 20:14:42

@vityo641(AT):
Te figyu mész svábiába? Találkozol Gézával?
Előre borítékolom hogy ha találkozol vele akkor az életreszóló barátság garantált.
Sőt...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

©________ 2016.01.15. 21:00:58

@vityo641(AT):

Nemnem, nem errol beszelek.
A gyerekek olyanok mint a kutyak, csak a jelen letezik. Ahogy novunk, az idoerzekelesunk valtozik, a dolgok kozelebb kerulnek, es igy konnyebben felfoghato a jovo. De gyerekkent a jovo, a felnottkor egy tavoli, misztikus dolog.
Persze, elfogadjak a szulotol, amikor arrol beszel, de nem erzik.

2016.01.15. 21:31:07

@Bredpitt Monika: Csak azért kérdeztem mert a mi kiköltözésünk katasztrofálisra sikeredett 8 éve és a gyerek bizony ki volt akadva rendesen. 3 hónapot járt iskolába, 5 éves volt akkor, azalatt együtt sírtunk minden nap, majd nyári szünetre hazajöttünk. Szeptemberben vissza, 1 hónap közepes, majd azóta nem akar hazajönni, annyira megszerette. (én nem) Emlékszem az első posztodnál beszéltünk erről, akkor azt írtam hogy várni kell egy kicsit csak nem emlékeztem hogy meddig voltál kint vele.

noorci 2016.01.15. 23:04:10

@vizcsepp: Mi is pont így vágtunk neki. Igaz nekünk, külön-külöm voltak már régebbi külföldi megpróbáltatásról tapasztalataink.
De most is vannak még pillanatok, mikor azt gondolom, hogy ez qva nehéz, pl. a tulaj hülyesége miatt tegnap kikapcsolták a gázt a lakásban (mondjuk kellően felb. az agyamat, hogy ma rögötn jobban is tudtma németül, mint valaha, mert balhéznom kellett és igen nekem, férj dolgozott.. jó ebbe ő is beszállt, hogy telefonálgassunk párhuzamosan)..végül visszakapcsolták, most még jön, hogy a 140 eurós cechet fizesse is ki a tulaj, mert ő adta át úgy a lakást, hogy nem ellenőriztette az új kazánt és fűtési rendszert, stb.. de tagadja és 3 szolgáltató mondja, h. ő kötelessége lett volna, ráadás adójából elszámolhatja, stb. (de ez off) Szóval ennek ellenére, most hogy már meleg van és lehiggadtam, és én pl. nem feltétlen Bécsbe akartam volna költözni, ha már Ausztira, (ahogy te sem Belfastba) az először tervezett egy év "próbaidőt", amiben gondolkodtunk már mégis kettő minimumra növeltük. :) aztán meglátjuk, újratervezés is mindig van! :) Szóval sok sikert, bárhogy is lesz!
És igen kaland, fogd fel úgy! Nekünk most Bécs, amit dobott a gép, nektek Belfastot, de még hosszú az élet:) és nyilván a cégne belüli lépés egész más reálció.. különbne mondnaám, hogy keressegéljetke még. Btw. egy ismerősömnek u.így cégen belül New York lett London helyett. Hát van ilyen, na.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.16. 06:02:37

@diggerdriver:
Megyek... Duisburgba...
De Herr Gézát nem érem el...
:(

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.16. 06:05:28

@Praliné.:
Na...ezt a Filozófiai kerdescsoportot majd a kozos vacsorán beszéljük ki...
:)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2016.01.17. 13:27:50

A párválasztás vagy a kultúraváltás erősen érzelmi kérdés.

Nem biztos, hogy analizálni lehet. Nem biztos, hogy az egymás mellé rakott észérvek mérlege segít a döntésben.

Aki vesz egy nagy levegőt és megugorja, az vagy átér a túlpartra vagy nem.

Én amikor már kint voltam és az otthoniakat mentettem a devizahitel családi katasztrófa/nemzeti katasztrófa elől, még olyan mondatot is kaptam, hogy "de jó hogy Te nem vettél lakást és téged nem köt semmi ilyesmi".

Én belevenném a mérlegelésbe, hogy a piac ad-e esélyt a 3 gyerek eltartására vagy egyre szorul a nadrágszíj.

Sok iylen "ingyenlakás" a mézasmadzagon sztorit láttam már.

Legutóbb az uncsitesóm mutatott egy 30 hekrátos dombos erdőt, amin akár lehetne fácánt tenyészteni. Van rá 8 milcsije hogy megvegye. Meggoogliztam, hogy akkor egy-egy ilyen projektből akkor csinálunk évi 1,2 milcsi profitot. Ez neked OK bérkeret? Nem fog ágálni a feleséged, hogy Ózd környékén akkor melyik elitsikolásba is járjon a gyerekünk?

Az öcsém megvett egy falusi házat, vagy 12 éve, és amikor iskolai erőszak ügyben úgy döntöttek, hogy had vigye a bank a lakást meg a kocsit de ők ugyan hátra hagynak csapot papot, akkor végül is a nyakukban egy 10-14 milcsis adóssággal meg három gyerekkel álmodoznak most egy pesti albérletből 3 gyerekkel. Nem jött be a "csak 1-2 millió itt egy ház". Sőt.

Ha egy rendszer nem kínál fel olyan bért amiben diszkrecionális jövedelem rész lenne, akkor annak a rendszernek nincsen integrációs szándéka! És ezen felül vanm egy 70-80%-os adóelvonás ésatöbbi, ésatöbbi.

Meneküljetek!

Bredpitt Monika 2016.01.17. 13:46:47

@Turchi: Véletlenül keveredtem ide vissza, nem láttam, hogy írtál újra. Ne haragudj, hogy olyan nyegle választ adtam, de közben újabb történetekkel gazdagodtunk......hosszú.

Tehát a kérdésedre nem is igazán tudok most válaszolni, vagy inkább nem akarnék.

A lényeg, hogy mi ketten szenvedtünk és azért is volt olyan nehéz.
Lányom itt járt bölcsibe, oviba és itt kezdte az iskolát, amit két és fél évig járt itt, amikor elmentünk, tehát neki nagyon nagy volt a kötődés.

Sokan hivatkoznak mostanában arra, hogy itthon nem jó az oktatás színvonala. De én nem emlékszem arra, hogy bárki is részletesen leírta volna mi is a baj az iskolával.
A lányom konkrétan unatkozott az itteni órák után Amerikában és szerintem ez nagyon gáz. Lehet ezt hosszan ragozni.

Találkoztam egy helyes párral itthon (anyuka egyszer írt ide), ők Washingtonban dolgoztak, de haza kellett jönniük, mert nem volt lehetőség tovább maradni.

Egy játszóházban futottunk össze és kérdeztem a gyerek apját (ha jól emlékszem három gyerekük van), hogy tetszik az itteni suli a fiúknak, aki Amerikában járt először iskolába.

Apuka a kisfiút kérte meg, hogy ő válaszoljon: ő egyértelműen azt a választ adta, hogy Amerikában sokkal jobb a suli. Én pedig megértem őt, mert onnan ide jönni, úgy , hogy ott kezdted szerintem nagyon kemény lehet sok szempontból, de erről lehetne órákat vitázni. Köszi a kérdést egyébként.

Melyik országban vagytok ?

nitro1 2016.01.17. 15:02:33

A CSOK arra kiváló, hogy akinek már van pénze, azt kiegészítse, de abból önmagában szerintem nem lehet venni háromgyerekes családnak megfelelő otthont.
Mindenkitől bocs az offért, de
@Din Serpahis: írtam neked privit, nem ment át? Az e-mail címedről is visszapattan...

2016.01.17. 15:26:07

@Bredpitt Monika: Semmi gond, nekem nem tűnt nyeglének a válasz. Ha már 2 évet járt iskolába akkor érthető hogy nehezen viselte kint. Mi az óvoda végén mentünk ki Kairóba, ott 5 év, aztán Szudán, ez a 3. év. Talán az enyém azért vette könnyebben az első akadályokat mert ő nem is ismerte milyen a magyar iskola, óvoda után meg úgyis változás állt volna be az életébe, otthon is és kint is. Történetesen én tanár vagyok, voltam. Azt nem mondanám hogy rossz az otthoni oktatás inkább azt hogy iskolánként, területenként nagy a különbség felszerelésében, anyagiakban, gyerekanyagban. És van aki rossz helyre kerül. Annak nem fog tetszeni az otthoni oktatás. Én a kinti oktatástól is lehidaltam először, sokszor még most is. Nagyon vegyesek a tapasztalataim, írtam is posztot a 3-féle iskoláról de nem akarom itt reklámozni magam. (kanadai, angol, amerikai). Szóval akkor megtudtam amit akartam, 2 év iskola után nehezebb a váltás mint nulla év után nekünk. Köszi a választ

Bredpitt Monika 2016.01.17. 17:26:31

@Turchi: erre valaszolok meg, elolvasom amiket irtal elobb,

Bredpitt Monika 2016.01.17. 18:25:18

@Turchi: mi a címe a posztoknak, csak olyat találtam a neved után, amiben képek vannak, de nem önálló poszt? Érdekelne , hogy mit írsz az oktatásról.

Itthon a KLIK nagyon elcsesz dolgokat , én úgy látom. Először is nagyon szervezetlennek tűnik. Túl sok felesleges feladata van a tanároknak. Pl az egyik legnagyobb baromság szerintem az "e" napló. Ki az a szülő, aki látni akarja még a neten keresztül is a gyerek jegyeit, amikor minden héten alá kell írni az ellenőrző könyvet? Nem irigylem a tanárokat.

2016.01.17. 20:22:46

@Bredpitt Monika: Külön poszt, majd megkeresem a címét és privátban átküldöm, hirtelen én sem találom. A mostani intézkedések csak a káoszt fokozzák. Itt ahol most vagyunk csak internetes felület van, nincs ellenőrző. Minden gépen van, sokszor még a tananyag is. Saját laptopon dolgoznak. Nekem tetszik csak hiányolom a kézírást. Nem is tud csak nyomtatott betűkkel írni, a kézírást én tanítom és erőltetem de nagyon utálja. Akkor ha megtaláltam a linket, küldöm.

Menni vagy maradni 2016.02.15. 07:44:47

Itt voltunk Belfastban 2 hetet. Hamarosan érkezik az élménybeszámolónk képekkel együtt.

vizcsepp 2016.06.02. 22:31:36

Sziasztok!!! Velünk azóta sokminden történt Februárban voltunk két hetet Belfastban, úgy döntöttünk hogy megyünk. Balázs Augusztusban kezd az új helyen, én és a gyerekek pedig szeptember első hetében megyünk utána. Köszönjük a kedves szavakat, jelentkezünk mindenképpen ha kint leszünk.

vizcsepp 2016.11.10. 15:12:39

Sziasztok! Nagyon sajnálom hogy eddig nem írtunk, de eddig próbáltuk megszokni az új környezetet, és megbarátkozni a döntésünkkel, ugyanis bizony határátkelők lettünk 3 gyermekünkkel. Végül itt lakunk most Belfast-ban már lassan két hónapja. Két nagyobbik fiunk szeptemberben elkezdte a sulit, a kisebbik pedig itthon velem mert az oviban nincs hely. Ahol pedig lenne az nagyon messze van, vagy fizetős. Első két hét nehéz volt a fiúknak, mert nem tudtak mit kezdeni azzal a ténnyel hogy itt bizony senki nem fog magyarul beszélni hozzájuk a suliban. Sok volt a sírás meg a kudarc, ám kb egy hónap után már lelkesen mentek az iskolába, és ez a lelkesedés azóta is megvan. Bátran állíthatom hogy szeretnek iskolába járni. Az itteni élet nagyon sokban külömbözik az otthonitól. Van pozitívum és negatívum egyaránt. Sokszor még kínoz minket a honvágy, de próbáljuk túlélni azzal hogy itt is szerzünk jó emlékeket, élményeket. Nekem a nyelv kicsit nehéz, de kitartóan tanulom. Balázs a munkahelyén elboldogul, igazából ugyanazt csinálja mint eddig otthon. Alapvetően egész élhető város Belfast, a környéken van egy csodás park, és sok a kisgyermekes család. A suli kb 5 perc séta a háztól. Na igen. A ház. Azt nagyon nehéz megszokni. Miért is? Mert hideg!!! Olajfütés van a házban, amivel nincs is baj de vagy nagyon sok olaj megy el és akkor meleg van, vagy spórolunk és beöltözünk a házban. Hiába van új ajtó, meg műanyag ablak kb szart se ér. Kivettünk egy viszonylag nagy házat ( 4 szobás) feleslegesen, mert úgy gondoltuk hogy lesz egy vendégszoba, meg két gyerekszoba meg egy háló nekünk, de a fiúk egy szobában akarnak aludni és lakni ezért teljesen kihasználatlan a legfelső szint. Tervezzük hogy elköltözünk kisebbe, mert ennek a háznak a fentartása teljesen felesleges, de meg kell várnunk a szerződésben szereplő 1 évet különben bukjuk a depositot. Hát röviden ennyi, szokjuk még az itt létet, és sokat kirándulunk amíg az idő engedi. Egyenlőre csodaszép őszünk van itt Észak-Írországban. Az más kérdés h hideg és szeles, de legalább az eső nem ömlik még ;)

Határátkelő 2016.11.10. 16:15:24

@vizcsepp: Nagyon örülök, hogy jelentkeztetek, és még jobban örülnék, ha ezt a kommentet kibővítenétek kicsit és kitehetném külön posztba. Nagyon érdekes lenne olvasni bővebben az első hónapok tapasztalatairól!

vizcsepp 2016.11.14. 14:25:48

@Határátkelő: rendben. Igyekszünk bővíteni. Annyi mindent tudnánk írni hogy túl sok lenne. Talán nem is tudnám de igyekszem összerendezni az új tapasztalatokat.

Menni vagy maradni 2017.06.18. 09:34:02

Sziasztok,

Végre sikerült elindítani a blogunkat. Itt fogunk mesélni nektek minden jó és rossz élményről egyaránt.

eszakirbenelunk.blog.hu/

Szabóné Babi 2017.10.23. 12:38:42

PERSZE HOGY MARADNI. MAS NYELVEN ELNI ES NINDENT INTEZNI? VÉGIG GONDOLTAD? A HONVÁGYAT AMI MAJD KINT GYÖTÖR? AMIKOR A GYEREKEK MAR RACCSOLNAK AZ ANYA.NYELVET? UNOKAID MAR NEM BESZELNEK MAJD MAGYARUL S NEKED MINDENT ABSZOLUT NINDENT MAS NYELVEN KELL INTEZNI ES OTT CSAK ALBÉRLŐ LESZEL EGY ELETEN AT ES MASOKNAK A SZOLGAJA MERT NEM KAPOD MEG AZT A PÉNZT AZERT A.MUNKAERT AMIT AZ OTTANI!!! CSAK A FELET !!! CSALADTAGTOL TUDOM!! NEM MARAD IDO GYEREKEKRE! KINT MAJD A GYEREK DONTI EL MINDENT A KISKORU GYEREK HOGY MIT AKAR,MERT IGY NEVELIK ES NEM ISMERIK AZT A SZOT HOGY HŰSÉG!!!.SEMMILYEN VONATKOZASBAN !!!!
HA OTT AKARSZ ROBOTOLNI REGGELTOL ESTIG S NEM LENNI SOHA A GYEREKEIDDEL AKIK MAJD AZT CSINÁLJAK AMIT MAS OTTANITOL LATNAK...MENJETEK ES MIKOR GYOTOR A HONVÁGY, JONNETEK VISSZA,DE MILYEN ARON?? MAS DOLOG LÁTOGATÓBA LENNI AKAR 2 HONAPOT IS KINT,MINT OTT ELNI S FOLEG CSALADDAL! EGYEDUL ÁLLÓNAK IS NEHEZ KIMENNI DE CSALADDAL MEG EGYALTALAN NRM ,HA NEM AKAROD HOGY SZETMENJEN A CSALÁD . ES A SOKADIK HAZASTARTS SOKADIK GYEREKE SE NÉZZEN MAJD RAD SEM . VAGYIS MAGAD MARADSZ A HONVÁGYADDAL ES ELRONTOTT ELETEDDEL

adg 2017.10.23. 12:56:08

@Szabóné Babi: EJHA! TE AZTAN LATOD A VILAG MUKODESET!!!! NEM ULSZ FEL MINDEN HULYESEGNEK!!, !!!! SOK HULYE MEG MEGY, MERT AZT OLVAS SAK A HATARATKELLOBE! MEG HOGY MILLIOMOSOK LESZNEK MENTEN ES NEMHOGY NEM MEGY SZET A CSALAD, DE MEG BOVUL IS!,!!! 3 FELESEG 2 FERJ 4 KEREK!
PERSZE, LOFASZ FAHEJJAL.

Menni vagy maradni 2018.04.12. 07:42:38

@Szabóné Babi: Pontosan miért is kell velem ismeretlenül kiabálni? 1,5 éve kint vagyunk de nem vagyok kevesebbet a gyerekekkel.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása