oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 09. 20:00,  A szabadulás sikere 3 komment

2016. január 09. 20:00 Határátkelő

A szabadulás sikere

A szabadulós szobák magyarországi sikere indított négy magyar fiatalt arra, hogy a műfajt (melynek lényege, hogy bezárnak egy szobába és csak akkor szabadulhatsz ki, ha megoldasz bizonyos feladatokat) megpróbálják meghonosítani Hollandiában is. Sikerült.

Ajánló a Határátkelő közösségi-információs oldal legfrissebb cikkeiből.

hollandia_amaze_escape_foto_facebook_com_amazeescapeevents.jpg

Olyannyira, hogy ma már 100 hasonló vállalkozás van az országban, de az úttörők között három magyar fiatal, Fajkusz Bea, Kondor Ádám és Horváth Dávid is ott volt. Mi több, ők indítottak elsőként ilyen szobát.

A kezdeti nehézségek után akkora sikerük lett, hogy ma már Amaze Escape nevű cégük nem csak 4-5 termet üzemeltet, hanem csapatépítéseket vagy cateringet is vállalnak, vagyis sikerült pár év alatt folyamatos fejlődést elérni.

Szerintük nagy titok nincs, a lényeg Hollandiában is az, hogy szorgalmasan, kitartóan és tisztességesen kell dolgozni, nem szabad „ügyeskedni”. Ha ez mind megvan – mondta Ádám az Indexnek - akkor bármilyen munkával jó életszínvonalat lehet kiépíteni Hollandiában, amibe még évente egy külföldi nyaralás is simán beleférhet.

A három magyar fiatal kalandvágyó természet, így most Magyarországon próbálnak cégeket indítani, rögtön jöttek is persze a nehézségek, amiről diplomatikusan csak annyit mondtak, hogy „Magyarország nem túl vállalkozóbarát környezet Hollandiához képest”.

(Fotó: facebook.com/AmazeEscapeEvents)

A teljes írást itt olvashatjátok.

Idén is folytatódik a fiatalok elvándorlása

A szakember szerint hiába a több állás, a szakképzett fiatalok elvándorlása 2016-ban sem lassul majd, hiszen az ezt esetleg lassító tényezők közül érdemben semmi sem változott.

A Kopint-Tárki Zrt. vezető kutatója, Hárs Ágnes a Népszabadságban azt mondta, idén sem áll meg a szakmunkások külföldre – elsősorban Németországba – áramlása. Azok a tényezők ugyanis, amelyek az ország elhagyására késztetnek valakit, nem változtak érdemben.

„Sem a bérek szintje, sem a fiatalok számára elérhető lehetőségek, sem a korrupció érzékelt szintje nem változott jelentősen. Mindez nem jó alap egy biztonságos, kiszámítható jövő felépítéséhez” – vélte a szakember.

Ráadásul a német gazdaság növekedési kilátásai is biztatók, aminek jelentős hatása van a magyarországi foglalkoztatásra.

A teljes posztot itt találjátok.

Ezrével mennek külföldre az orvosok

Az orvosok elvándorlása nem csak Magyarországon jelent komoly és egyre súlyosabb problémát, hanem például Spanyolországban is, ahol tavaly mintegy 3000 doktor kérte ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt.

spanyolorszag_orvosok_tuntetnek.jpg

Az ottani kamarának megfelelő Organización Médica Colegial legfrissebb (december 4-i) szerint a pontos szám 2917 volt, de ez az év végére alighanem elérte a 3000-es határt.

Ez a szám valamivel alacsonyabb, mint egy évvel korábban, amikor 3300-an döntöttek úgy, hogy megadják maguknak a lehetőséget a külföldi munkavállalásra.

Mint azt az El País napilap megjegyzi, meg kell várni a 2016-os adatokat, hogy kiderüljön, a tavalyi kisebb visszaesés alkalmi volt-e, vagy egy tendencia kezdete.

A teljes cikkért ide kattintsatok!

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Spanyolország Hollandia hataratkelo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr958254950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2016.01.09. 21:15:15

Szerintem kellettvolna szolni anepeknek,hogy ujabban este is van poszt. Ha ez egy koncepcio.
Hanem, akkor nem szoltam.

33621 2016.01.09. 23:14:12

Ma ezt a hírt már belinkeltem ide a HA-ra egyszer, erre meg posztot csinálnak belőle! Hogy mik vannak?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása