oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 04. 06:49,  A magyar bürokrácia bugyrai, és egy találkozó 260 komment

2016. január 04. 06:49 Határátkelő

A magyar bürokrácia bugyrai, és egy találkozó

Mindig érdekes olvasni, miként élnek meg a már több éve külföldön élő határátkelők egy-egy ügyintézéssel dúsított hazalátogatást, hogyan csodálkoznak rá a csodás pillanatokra. Ez történt Diggerrel is, no és persze sok minden más a Magyarországon töltött tíz nap alatt. És igen, szó lesz a Határátkelő-találkozóról is…

Te is Magyarországon töltötted az ünnepeket? Hogyan élted meg a találkozásokat, ügyintézést, az otthon töltött időt? Milyen volt visszamenni? Ha van kedved, írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

csaladi_foto_vegere_1.jpgEgy családi fotó a darab bemutatójáról

„Ez a poszt tíz nap történéseit mondja el. Jót, rosszat, hivatali anomáliákat, családi örömöket és tragédiákat. Jellemrajzok családtagokról, barátokról és szösszenetek mindenről, ami eszembe jut és jó kiírni magamból.

Huszadikán késő este a reptéren a lányom várt és a barátja, aki ha ráért, engem hurcolászott, ha nem ért rá, kölcsönadta az autóját. Nagyon nagy köszönet érte.

Másnap első utunk a bicskei CBA lacikonyhájába vezetett, rántott hús hegyek vételezése céljából. Az otthon töltött idő gasztronómiai vezérfonala most a rántott hús volt.

Kevés helyen tudják jól csinálni, márpedig ott jól csinálják. VASTAG. A jó rántott hús VASTAG. Nem cipőtalppá klopfolt taplószáraz fűrészporízű frizbi. Szeretem a KFC csirkéjét, de az nem rántott hús. Az igazi panír ott kezdődik, hogy liszt-tojás-zsemlemorzsa.

Szóval magunkhoz vettünk egy jó adag schnitzelt és otthon betoltuk arcba. Megbékéltem a világ dolgaival.

Délután bementünk az Örkény Színházba. Az utcán mindjárt volt egy kis parkolóügyi bazmegelés. Az úgy történt, hogy találtunk parkolóhelyet, Jani beparkolt, én meg kérdem a közelgő parkolóőrt, hogy mennyi a díj? Azt mondja 440 forint egy órára. Maximum három órát lehet igénybe venni. Ok, mondom, hol lehet fizetni? Ott a parkolóautomata. Kérdem, hogy papírpénzt elfogad-e? Azt nem. Mondom, mi van??? Ha valaki parkolni akar, akkor tartson magánál 1320 Ft vasat? Igen. Köszbazdmeg.

Illetékes elvtársnak üzenném, hogy kitalálták már a papírpénzt elfogadó automatát. Ha pedig az árak szárnyalásával nem tud lépést tartani az érmeforgalom, akkor javasolnám az 500 forintos érme bevezetését. Szerencsére találtunk egy magánparkolót, ahol feleannyit fizettünk.

Színházban

Szóval bementünk a színház társalgójába ahol Bagossy Lacival a Diggerdrájver rendezőjével ültünk össze egy kis beszélgetésre. Ö egyébként egy igen figyelemreméltó ember, érdemes a Wikipédián utánanézni viselt dolgainak. 

A darabnak nagyon jellegzetes zenéje van. Ez a részlet talán visszaad belőle valamit. A Sonar együttes zenéje.

Kérdeztem tőle, hogy ki választotta és hogyan? Azt válaszolta, hogy sok zene meghallgatása után ő választotta, mert szerinte ez illik a darabhoz. Telitalálat. Ez a Laci fiú tud valamit, na...

Sajnos rossz hírt is mondott. A január 8-ra kiírt előadást Attila egészségi állapota miatt le kellett mondani. Tiszteletbeli diggerdrájver kollégámmal beszéltem telefonon, azt mondta, hogy nagyon bízik benne, hogy a január 28-ra kiírt előadást már meg tudják tartani. Nagyon drukkolok neki, hogy mielőbb felépüljön. Nekem azt az előadást látnom kell, így átíratom a repülőjegyet akkorra.

Közben befutott Pogány Judit, aki hozott két akkora kürtőskalácsot, hogy valószínűleg hajóárbocra tekerve sütötték meg. Finom friss fahéjas tészta. Találkoztam Bíró Krisztával, aki a darab premierje előtti Széljegyzet műsorvezetője volt és hajcsavaróval a hajában is elbűvölő személyiség.

Lacival még beszélgettünk blogról, színházról, menekültkérdésről, aztán hazaindultunk. A parkoló felé menve a Rumbach Sebestyén utcában hirtelen ötlettől vezérelve betértünk egy kávézóba. Az a fajta kávézó, ahol frissen pörkölt, frissen darált, frissen főzött kávét lehet fogyasztani nagyon hangulatos környezetben, nagyon kedves kiszolgálással körítve. Olyan kávét ittunk, hogy megint csak azt mondhatom, meg vagyok elégedve a világ dolgaival.

A bodzaszörp intézménye

Másnap a Trófea étterembe voltunk hivatalosak ebédre. A meghívást feleségem családjának doyenjétől, Gyuri bácsitól és Irénke nénitől kaptuk. Igazából a doyen szó nem fedi a lényeget. Ők az EGÉSZ család nagypapája és nagymamája.

Gyuri bácsi egy joviális öregúr, aki minden korosztállyal szót ért, Irénke nénit pedig tökéletesen leírta Fekete István a Tüskevár című regényében, mikor kitalálta Náncsi néni figuráját. Ők azok, akiktől nem lehet üres kézzel eljönni, akiknél a jó szó alaptartozék. Rendkívül művelt és széles látókörű emberek, akik nyolcvan felé közeledve is megőrizték szellemi frissességüket. Isten tartsa meg őket még sokáig jó erőben, egészségben.

Szóval a Trófeában is ráficcentem a rántott hús vonalra, borjúpaprikással kombinálva. Jelentem, hogy a rántott hús borjúpaprikás szaftjába tunkolva olyan gasztronómiai magasságokba visz, hogy ott már a szférák zenéjét hallod, ha pedig mindezt megfejeled a pölöskei bodzaszörp üveges szóda kombinációjának mértéktelen élvezetével, akkor már érzed, hogy az Isten nyúlt le érted és a mennybéli hurik csak neked adják elő hastáncukat.

Hogy apám szavaival éljek, a kínai császár sem eszik különbet. Ha azt mondom, hogy a bodzaszörp fogyasztását előnyben részesítem a sörnél, akkor világossá válik, hogy ital még ilyen dicséretet tőlem nem kapott.

A bürokrácia bugyrai

Másnap az okmányirodával kellett kezdenem a napot. Az hogy sorszám és végeláthatatlan várakozás, az nem lep meg. Hamarosan lejár a személyim és az útlevelem, újat kell csináltatni. Ha várni kell, akkor várni kell.

Hanem!!! De!!! A kutyaúristenit!!!

Bejutottam, leültem udvarias ügyintézés. „Kérem, fáradjon át a másik asztalhoz fénykép elkészítése céljából".

Átfáradtam. Aztán lefáradtam. Fél órát ültem egy furnérból tákolt bodegában, mert az a kib@szott kamera folyamatosan visszautasította a felvételkészítést csukott szemre hivatkozva.

Most tekintsünk el attól, hogy annál a kameránál egy húszforintos telefon is többre képes. Legjobban az ügyintézőket sajnálom, hogy a huszonegyedik században olyan eszközökkel dolgoznak, amihez képest már egy dagerrotípia is előrelépés.

De.

Nincs másik kamera, nincs másik program, nincs másik számítógép, nincs elérhető rendszergazda, nincs a közelben hozzáértő ember, nincs a kezelő ilyen helyzetekre kioktatva. Ez kész. Mit lehet erre mondani? Fél óra múlva jut el oda egy rendszer, hogy használható fényképet csináljon. Erről nincs több mondanivalóm.

A betegségek éve

Délután egy szomorú családi eseménynek kellett eleget tenni. Temetésre mentünk. Feleségem egy közeli rokonát temettük. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez az év a rák éve volt.

Közeli családtagokat, barátokat, ismerősöket támadott meg és vitt magával ez a terrorista. Igen terroristának nevezem. Könyörtelen, alattomos terroristának, aki nem válogat, nem ismer se istent se embert csak gyilkol.

Pistáról, Katona Pistáról megemlékeznék néhány szó erejéig. Én jobbára családi ünnepeken, vagy disznóvágásokon találkoztam vele. Igazi társasági ember volt. Jó humorú, tájékozott beszélgetőtárs.

Máig szállóige a családban mikor valaki már jól belakva körbenézte az asztalt hogy mit egyen még akkor megszólalt „egyél még, ha nem tudod mi az elég”. :)))))).

Kiváló ács szakmunkásként élte le az életét. Igen, ő is olyan melós volt, aki olvas, aki művelődik, aki elgondolkodik az élet dolgain, aki észreveszi a hernyóból pillangóvá válás csodáját. Ötvenévesen kapta el először a rák. Akkor az orvosok adtak neki még tizenöt évet. A másodikat már nem tudták kivédeni. Hatvanöt évesen elment. Nyugodj Békében Pista.

A szenteste

Aztán elérkezett huszonnegyedike szenteste. Pontosabban előtte még a szentdél, mivel mi két helyen ünnepeljük a karácsonyt, és az ebédet a lányom prezentálta otthon. Igazán kitett magáért, volt minden. Halászlé, sült kacsa, párolt káposzta, sütemények.

Délután fadíszítés, majd irány anyósomékhoz, ahol igazi nagycsaládos, vacsorázós, ajándékozós szenteste volt. Másnap a szokásos családlátogatás, és minden olyasmi, amit a „Karácsony” című posztomban már megírtam.

A vasárnap barátok meglátogatásával telt. Minden évben meglátogatom barátomat és munkatársamat, aki jól megérdemelt nyugdíjas napjait tölti, és akivel évtizedeket dolgoztam együtt.

Utána egy olyan régi utcabeli barátnőmnél tettem tiszteletemet, aki még babakocsiban tologatott engem, csekély ötvenegy évvel ezelőtt, amikor még akkora voltam, mint egy kukoricacső. Na jó, egy ötkilós kukoricacső. :)))))

Ügyintézés – már megint

A hétfői nap megint hivatali ügyintézéssel kezdődött. Decemberben kaptam egy levelet a biztosítótól, hogy mennyi lesz az autóm biztosítási díja 2016-ban. Apró probléma, hogy én az autót 2015 januárjában leadtam a bontóba és kivonattam a forgalomból.

Mindenhova be lett adva a kivonásról szóló igazolás, de a biztosítónál, hogy hogy nem, tovább élt a biztosítás és egész évben vonták a díjat. Vinni kell egy másolatot a kivonásról, és akkor visszamenőleg visszaadják a pénzt.

OK, irány az okmányiroda. Alig másfél óra várakozás után sorra kerültem és mondom az ügyintéző hölgynek, hogy kéne nekem egy másolat a kivonásról. Aztán itt jött a következő párbeszéd, amitől az agyam ledobta az ékszíjat.

- Hol vonták ki az autót a forgalomból?

- Szigetszentmiklóson, ahol apósom intézte a kivonást.

- Látom a monitoron, hogy az autó ki van vonva, látom, hogy Szigetszentmiklóson vonták ki, de nem adhatok igazolást, mert azt csak a szigetszentmiklósi okmányiroda állíthatja ki.

- Míííííííí???

Tehát hogy még egyszer pontosítsunk: elvileg minden okmányirodában minden ügyet el lehet intézni. Hiszen ezért lett egy bicskei lakos autója Szigetszentmiklóson (apósom ott lakik a közelben) kivonva a forgalomból, de akár a személyi vagy útlevél is intézhető bárhol.

Minden adat látható bármelyik okmányiroda monitorján. Senki nem vitatja a kivonás megtörténtét, viszont igazolást csak ott adnak, ahol kivonták a forgalomból. Van egy számítógépes rendszer, ami adatokat tárol és az ország bármelyik hivatalában hozzáférhető. Jaaa, hogy nem ér semmit az egész??? Így jártál, bazdmeg.

Az ügyfélszolgálatos hölgy igazán segítőkész volt és azt mondta, hogy menjek át az önkormányzat adóosztályára, mert a súlyadó miatt ott is szerepelni kell a kivonás tényének. Átballagtam és azzal a lendülettel lepattantam a bezárt ajtóról, merthogy ügyfélfogadás majd januárban. Magyarország jobban teljesít.

Mit lehet erre mondani? Az okmányiroda munkatársainak ügyfélkezelése egyébként csillagos ötöst érdemel. Mind a fényképkészítési malőrnél, mind a járműügyintézésnél Bicskén, és később Szigetszentmiklóson a maximális udvariassággal, kedvességgel és segítőkészséggel találkoztam. Nem az ő hibájuk, hogy a rendszer még a kőkorszakban ragadt.

Volt még egy érdekes epizód ebben a tíz napban. Hazavittem a magyar SIM-kártyás telefonom, hogy azon beszéljek a otthoniakkal. Volt rajta néhány ezer forint.

Aztán úgy a nyolcadik nap táján egyszer csak beszélgetés közben beleszól valaki, hogy van még tizenöt másodpercem, és nincs tovább. Húha. Elszoktunk mi már ettől. Bizony el vagyunk kényeztetve telefonügyileg ott kint.

Megszoktuk, hogy kötök egy kétéves előfizetői szerződést, amivel annyi ingyenperc jár, hogy Zoli barátomnak felolvashatom a Háború és Békét, valamint annyi ingyen SMS, hogy a szomszédnak 160 karakterenként elküldhetem Lenin összes műveit. Tényleg. Meg is fogom tenni, hadd művelődjenek. :))))) Mindehhez korlátlan internethasználat jár korlátlan megosztással.

A Határátkelő-találkozó

Este pedig elérkezett a Határátkelő-találkozó. A tavalyi sikerén felbuzdulva idén is gondoltuk, hogy szervezni kéne egyet. Mivel senki nem vállalta, így rám maradt. December 23. volt a jelentkezési határidő, és 23.-án 23 óra 20 perckor is érkezett jelentkezés, sőt egy órával a találkozó megkezdése után, 28.-án este 6 órakor is jelentkezett valaki.

Volt olyan, aki írt, hogy jön, aztán mégse, aztán jön ha... aztán mégse. Így is jelen voltunk azért tizennyolcan. Érdekes, hogy jelenvolt néhány titokzatos figura, akik nem kommentelők, csak kívülről figyelők, vagy esetleg kommentelők, csak nem akarták felfedni magukat.

Féltem, hogy ők nem tudnak bekapcsolódni a beszélgetésbe, de alaptalan volt az aggodalmam, mert mindenhol a hosszú asztal mellett beszélgetőcsoportok alakultak ki.

Mikor odaértem Tanato már ott volt. A doki egy rendkívüli vitalitású joviális figura, aki bátran letagadhat tíz évet a korából. Őrá nagyon kíváncsi voltam, mert a blogomon aktív kommentelőként a menekültügyben azonos véleményen voltunk. Ő egy igazi humanista közösségi ember.

Aztán befutott 33621, akit ezen a nicknéven képtelen vagyok emlegetni, ezért a továbbiakban Peti lesz. Ő Debrecenből csak ezért a találkozóért utazott a fővárosba, ami szerintem egy óriási dolog. Következetesen öcsinek szólít engem, annak a három napnak az okán, amennyivel előbb született. Most mit mondjak erre? Petikém, nagy előny, hogy mire megszülettem én, addigra te már vagy hatszor összeszartad magad. :))))))))))))

Aztán jöttek sorra a vendégek. Jött Zsanett, akiről annyit tudunk, hogy Kínában tanult. Jó lenne, ha leírná kínai élményeit. Jött egy fiatal srác, aki Floridában lakik és mentőápolónak tanul.

Érkezett egy fiatal pár, akik csak olvassák a blogot, de nem kommentelnek. Felmerült a gyanú bennem, hogy a srác a Nagy Kékség, de ez a srác nem egy ideggóc. Ordított róla, hogy fát lehet a hátán vágni és soha nem húzná fel magát azon, ha valaki eldob egy csikket.

Befutott Articsóka a férjével. Hogy is jellemezhetném Zsuzsát? Talán úgy, hogy az Értelmező kéziszótárban a kedvesség, az aranyos, és a mosolygós szónál az ő neve szerepel. Ő és a feleségem egyébként évtizedekig egy munkahelyen dolgoztak. A férje is a mi kutyánk kölyke, egy jómunkásember, aki Németországban minősített hegesztőként dolgozik.

Jött még egy fiatal srác, aki néha szokott kommentelni és a legobszcénebb nicknévvel rendelkezik. Jelen volt még Sanz, a mi Sanzunk, aki minden korabeli lányra az asztalnál ráficcent. Egy nagyon jó humorú, jópofa fiú egyébként, csak az a típus, akire ha ránéz egy lány, akkor ő már berendezte a közös fürdőszobát. Kívánom neki, hogy találja meg az igazit.

Végül, de nem utolsósorban berobbant a Grazi Mészáros, Vitya családostul. Idomított családostul. A gyerekek, ha megkérdik őket, hány éves az apjuk, akkor kapásból rávágják, hogy 24. Ja. Most még csak fülenként, de lesz az foganként 24 is... :)))))))))))))))) Vitya egyébként olyan társaság motorja féle ürge, aki mellett nem lehet unatkozni.

Szóval öt órakor érkeztünk és fél tizenegykor mentünk haza, tehát sikeres és építő jellegű találkozó volt. A kaja sem volt elhanyagolható momentum, mert ahogy elnéztem, volt ott hagymás rostélyos, bécsi szelet, harcsapaprikás, marhapörkölt és minden egyéb.

Én csak szerényen egy sóletet ettem füstölt libamellel, töltött libanyakkal és tojással, aminek utána küldtem egy mákosgubát forró szilvalekvárral. Ha már zsidónegyedben lakok…”

UPDATE!!!

Időközben Viktor is írt pár sort a találkozóról, ezt ideillesztem. :)

Mi, a „grazi mészáros”, ahogy a Nagy ember aposztrofált és családja kb. este 6 - fél 7 körül értünk oda. Azért biztos az időpont, mert sajnos Tanatóval váltottuk egymást, Ő ment mi jöttünk - de legalább megismertem.

Ahogy beléptem, hazaértem. A főszervező ember, író, Barátom ült az ajtóval szemközt és a szemével fogadott mindenkit, és azért csak a szemével, mert már túl volt az által felsorolt kaja elfogyasztásával.

Ja, nem: a guba elfogyasztását láttam.

Még soha nem találkoztunk, de azt hiszem, egyből személyesen is barátok lettünk, mint ahogy Tanatóval, 33621-gyel és a többiekkel… Mondom, hazaértünk.

A feleségem Diggernével és Articsókával találta meg a hangot, és a pletyka vezérfonalát. Bocsi, csajok, biztos minden szó fontos volt, de tudjátok, ezek a hülye pasik úgyse értenek semmit.

Digger a fiammal is megtalálta a hangot, na, miről? Az építőiparról. A fiam technikumba jár, és a falazás már elég volt a közös témához.

Aztán jött a másik két kölyköcském is a férfitársasághoz. Beszéltünk, hallgattunk, ettünk, élveztük a közös hullámhosszt, és nem, nem lehet leírni milyen.

Egyszer ki kell próbálni.

Köszi, HÁ, köszi, Digger, köszi, Mindenki. Nagyon jól érzem magam veletek, köztetek!

A Csirkés

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr658234216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.01.04. 07:10:12

Bár megfogadtam, hogy nem szólok hozzá többé semmihez ezen a blogon, most mégis kivételt teszek, hiszen valamiért meg lettem említve ebben az igencsak érdekesre sikerült bejegyzésben.

Szóval annyi intelligencia azért szorult belém, hogy ha megjelenek egy társaságban, akkor bemutatkozom. Lehet, hogy ez manapság furcsa tulajdonság, de én egy ilyen régimódi figura vagyok. Tehát nem én voltam az, akiről a szerző úgy vélte, hogy talán én vagyok.

Ami a cigicsikket illeti: változatlanul úgy gondolom, hogy aki képes szemetelni (akár csak egyetlen eldobott csikkel is), az egy büdös tahó, aki nincs tekintettel a többi emberre, és aki magasról leszarja, hogy ezzel a saját élőhelyét is összemocskolja. Elég szétnézni a magyar fővárosban, hogy értsük, miről beszélek. De másképp is mondhatom: undorítónak tartom azokat a dohányosokat, akik túl azon, hogy a saját életükkel szemben is igénytelenek, mások tiszta környezetét is tönkreteszik. Ha rajtam múlna, akkor köztisztasági szabálysértés címén csak úgy repkednének az 50 ezer forintos csekkek. Előbb vagy utóbb minden szarházi paraszt megtanulná, hogy miképpen kell normális ember módjára viselkedni.

Na, most már tényleg ennyi volt az én Határátkelős szereplésem. Mindenkinek minden jót kívánok!

Taxomükke (UK) 2016.01.04. 07:53:26

Nagyon jo iras volt, koszonjuk.
De miert nem foglalsz elore idopontot az ocsmanyirodaba? En evek ota igy teszek, 3 percne tobbet sosem vartam.
Az csak nekem furcsa, hogy olyanok is odamentek a talalkozora, akik nem kommentelok, sot azt sem lehet tudni, kicsodak?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 08:02:07

@Taxomükke (UK):
Nézd 10 nap alatt olyan sűrűk a programok hogy akkor tudok menni a hivatalba ha éppen időm van.

Ez egy nyílt találkozó szerintem semmi baj vele ha jönnek úgymond idegenek is.
Lehet hogy csak nekünk idegenek mert évek óta olvassák a blogot és ismernek mindenkit.
Én a magam részéről szívesen láttam őket.
Jó társasági emberek.

tanato 2016.01.04. 08:13:20

@Taxomükke (UK): Lehet hogy igaza van Diggernek és kommentelnek csak nem fedték fel a nicknevüket./De ilyen személy csak négy volt/
A találkozás tényleg jó volt,én hamarabb mentem és hamarabb jöttem is el vonatindulás miatt csak két-két és fél órát voltam ott.A Menza igen jó étterem még nem voltam ott régebben,stílszerűen tele volt külföldivel főleg fiatallal,sok távol keleti valamint afrikai fiatal volt ott,de az európai külsejűek is döntően angolul vagy franciául beszéltek.
DIggertől én is kaptam ajándékot,egy nagy csomag angol csokit,sütit meg teát.Ezúton is köszönöm a család nevében.
Én már egy órával a kezdés előtt ott voltam.iszogattam egy kis törkölyt meg vodkát.Vacsorára meg rozmaringos báránysültet ettem zöldséggel,utána meg fehér bort.Digger családjával ültem szemben,vele beszéltem a legtöbbet,de azért mindenkihez odamentem kikérdezni a többieket is.A három szingli fiatal is együtt ült mellettünk.Ők jól elvoltak együtt hasonló korosztály,a mentőtisztnek tanuló FLoridában élő srác,meg Zsanett aki Kínában volt egy évet most meg Spanyolba készül,meg Sanz az angliai informatikus.Közvetlen mellettem meg Peti Debrecenből,aki velem egyetemben szintén nem határátkelő /a felesége az, Nagyváradról települt Debrecenbe/

csak sima érdeklődésből kapcsolódott a bloghoz.Bal oldalamon meg a NÉmetországban élő házaspár akik nem kommentelnek,de indulás óta a blog lelkes olvasói.
Szóval egy jó este volt.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 08:18:59

kedves Digger...
a poszt jó...
a fogaimról meg a számokról meg elbeszélgetünk majd késöbb...
:))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 08:20:52

Azért az est fénypontja volt mikor kicsaptam az asztalra…
:))))))))))))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.01.04. 08:25:18

Jó írás volt. Köszi.
Hát, a (t)okmányiroda már csak ilyen. Én azon akadtam ki a múltkor (ugyan nem engem érintett), hogy a jogsit, az útlevelet azt kiküldik, de a szig,ért be kell menni személyesen, és ugyanúgy ki kell várni a sort.
Szívás duplán.
Sajnos, én soha nem fogok részt venni a találkozón, mert nem utazunk haza az ünnepekre, pedig szívesen elmennék.
Hacsak...
Lehet ide kéne egyszer szervezni?
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 08:29:26

@diggerdriver:
…a 40 pennys paradicsomos húsgombócot.
:)))))))))))))))))))))

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.01.04. 08:30:11

@Taxomükke (UK): egy kis pluszpenzert mindent lehet kovetsegen is csinani es nem kell magyar perceket pazarolni... vwlakinek tapasztalat ezugyben?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 08:31:25

@svájci sapka (ch):
Én most csináltattam személyit és postázzák az otthoni címemre.
Mondom én hogy káosz az egész.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 08:32:25

@svájci sapka (ch):
Az útlevélert meg be kell menni személyesen.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.01.04. 08:37:11

@diggerdriver: Hát ez vicces. :)
Mikor vártam, egy mamóka panaszolta, hogy egyszer sorban állt, amikor csinálták neki, és akkor is, amikor átvette.
Én útlevelet csináltattam egy hónapja, és azt kiküldték egy megadott címre.
Bakker. Kész káosz.
Ja, és ami még vicces.
A kijelentkezés fél órás tortúra. Jegyzőkönyvet vesznek fel. aztán be kell diktálni, hogy hol laksz (külföldön). Az ügyintéző mondta, hogy tök mindegy mit diktálok be... Ok, de akkor minek?
Nem értem.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 08:46:28

@Praliné.:
hát... igen... nem is tudom mit mondjak...:)
gondoltam majd személyesen megbeszeljük...
talán egy szr egy messzi galaxisban...:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 08:53:40

érdekes ez az ügyintézés meg a vendéglátás Mo on
29 én megérkeztünk Gyulára...
az első perctől ért valami atrocitás...
mindig csak egy pici...apróság...
gondoltam megirom... de aztán mára elhalvanyilt , elfeljtem...
rájöttem ... az a bajom hogy mást is megtapasztaltam...nem csak a M valóságot...
tudom milyen az amikör Vevönek, Vendégnek néznek...
amikor tudják hogy az én pénzemböl élnek, jól rosszul ez nem az én gondom...
megfogadtam... többet nem hagyom el a duna vonalát keletre...:))))))

glorianna 2016.01.04. 08:56:08

BÚÉK Mindnyájatoknak :)

Jó poszt, tetszik :) Most kicsit sajnálom, hogy nem mentem (mentünk Emberrel) a találkozóra... No, talán jövőre, ha lesz.

DorotkaB 2016.01.04. 09:03:39

Hú, de ismerős, ne is mondjátok! Rám januárban vár az okmányiroda-túra, de ha minden igaz, ez lesz az utolsó (vagy naiv vagyok?)

adg 2016.01.04. 09:10:50

Tobb mint 3 eve nem voltam ocsmanyirodaban. Valahogy nem is hianyzik nagyon.
Bar, hogy ne maradjak szopas nelkul, azert csinaltattam a kolykoknek 1-1 ezer dollaros utlevelet, csesszek meg a biometrikus baromsagukat. :)
Na mindegy, a kovetkezo mar olcsobb lesz.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.04. 09:21:46

Jobb mobilszerződést kellett volna kötnöd, ennyi az egész. Olcsó szerződést kötöttél, s aztán panaszkodsz, miért nem kapsz luxusszolgáltatást,

Egyébként az összes magyar mobilszolgáltató nyugati, mely a nyugati szolgáltatásait azért tudja alacsonyon tartani (árban), mert ezt a pénzt duplán szedi be keleten.

Szóval a te angliai olcsó szerződésedet a magyarországi kisemberek fizetik meg.

S még te panaszkodsz... vicces vagy,,,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 09:23:31

@adg: Ezer dolláros útlevél?
Nem ér annyit a gyerek baszod.
Legalább krokodilbőrbe van kötve?

fhdgy 2016.01.04. 09:33:26

@diggerdriver: @vityo641(AT): Nem való már nektek az óhaza!

Erről egy történet jutott eszembe: A szovjet TV-nek volt egy műsora, ahova a nézők betelefonálhattak és okos emberek válaszoltak nekik. Másenka néni is betelefonált, hogy mondjátok meg gyerekeim, kik találták ki a szocializmust? Tudósok vagy politikusok?

Jött a válasz, hogy Másenka néni, a szocializmust természetesen a politikusok találták ki.

Mindjárt gondoltam, mondta Másenka néni, a tudósok előbb kipróbálták volna kutyákon!

Nos, én így vagyok a NER-rel ( Nemzeti Együttműködés Rendszere ), meg "Magyarország jobban teljesít"-tel. Előbb ki kellet volna próbálni kutyákon! Szegény kutyák!

adg 2016.01.04. 09:41:25

@diggerdriver: Tobbe van mar az a gyerek, inkabb megtartom most mar.
Krokodilbor... Lofasztot mama, epp olyan, mint a tied. Csak en itt ki vagyok rekesztve. Majdnem ketszer annyiba kerult amugy, sokat kellett telefonalni, hogy lealkudjam.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 09:53:02

@fhdgy:
Buek baratom...
Igen erre most jottem rá...
De lassan Te is visszamesz a ,,vilagos,, oldalra...
Csak kitartás ...ne szomorkodj...
Mikor jössz kávézni?...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 09:54:19

@adg:
Jol ertem a magyar utlevelert fizettel ennnyit???...

2016.01.04. 10:01:35

En egyszer (az elmult tiz even belul) csinaltattam uj szemelyit es utlevelet Mo.on, es mindkettot (marmint az ujat) elkuldtek nekem postan. Kesobb mikor 'bevontak' a szemelyimet meg a lakcimkartyamat a kovetsegen Londonban, postaztak az uj lakcimkartyat a londoni cimemre, azt hiszem kb. 3 honappal kesobb.

Herr Géza 2016.01.04. 10:05:47

Okmányiroda: személyimet kellett még a nyáron intézni. Hölgy mondá, majd kapom az SMS-t (high-tech, vazze), hogy mikor kell érte menni. Mondom, küldjék ki (van még hivatalos, bejelentett lakcímem otthon). Azt nem, csak személyesen. De én külföldön élek, franc tudja mikor jövök legközelebb. Ő: akkor ki kell jelentkezni, személyit leadni, stb. Köszönöm tippjét, de csak "ideiglenesen" élek kint. Mire ő: meddig? Én (immár kicsit idegesen): köze hozzá? Ekkor találkozott a tekintetünk. Kiküldte.....
És ezt már eljátszottuk korábban (másik okmányirodában) az útlevelemmel és a gyerek személyijével is. Igaz nem mindig kellett ennyit vitatkozni.

2016.01.04. 10:07:13

@diggerdriver: Huha, teged aztan jol kiosztottak (meg kb. mindannyiunkat akik le szoktunk dobbenni azon hogy milyen brutalisan draga a telefonalas Mo.on Angliahoz kepest)! Jobb ha csendben maradunk, most lebuktunk, mi zsakmanyoljuk ki a kisembereket Keleten! :)

Evain 2016.01.04. 10:09:30

@adg: apropó, ha már aus, ezt nézd majd meg légyszi, és számolj be róla, hogy milyen. :)
www.youtube.com/watch?v=nClYDL7jgj0

adg 2016.01.04. 10:18:45

@vityo641(AT): hat persze, te mennyit fizetnel erte? :)

Nem konkretan az utlevelert, hanem a lehetosegert, hogy megcsinaltathassam. :)
Az utlevel valami 70 dollar korul volt, csak kellett hozza harom repjegy sydneybe, meg kocsit berelni hogy valahogy eljussunk canberraba, meg vissza. Itt nalunk faluhelyen nincs konzul, a legkozelebbi adelaidben lett volna, de semmivel sem lettunk volna vele elorebb.
Es olyan ugyesen megszerveztem, hogy nem kellett szallas, egy nap alatt megjartuk. Pedig ez egy 8500+km-es tura, plussz az ugyintezes, plussz a varakozas, kaja stb. Reggel mentuk, este jottunk.
De nagyon flottul ment minden, aki nincs megelegedve az ocsmanyirodaval otthon, az jojjon canberraba ugyintezni. Nem kellett varni semmit, meg sorszamot sem kellet huzni, tomeg sem volt, szoval csak ajanlani tudom. :)

2016.01.04. 10:23:26

@adg: Jo uzlet, legkozelebb megkerlek hogy vegyel nekem is egyet :))). Probaltal kialkudni valami akciot, pl. egyet fizet, kettot kap?

Muscari 2016.01.04. 10:24:39

Digger, örülök, hogy jól érezted magad otthon, így tűnik, hogy éhes sem maradtál :-DDDD

@Taxomükke (UK): Az autós dolgok nem tudom, hogy hogy vannak, de egy személyi vagy útlevél ügyben bármelyik kormányhivatalhoz oda lehet menni, mi max fél órát vártunk.

Mi novemberben közműves dolgokat intézetünk, az is meglepően jól ment, a Főtávot kivéve. Az történt, hogy az előző lakónk beregisztrált az internetes ügyintézéshez a mi fogyasztói azonosítónkkal. Aztán miután elköltözött, teljesen eltűnt, semmire sem válaszolt, a telefonszáma se él már. Ezt a regisztrációt szerettük volna töröltetni, de beletörött a bicskánk.

Az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy telefonáljunk, a telefonba azt, hogy írjunk emailt, arra meg nem válaszoltak, pedig 30 napjuk lett volna. Így egyelőre hagytuk az egészet a fenébe.

2016.01.04. 10:25:08

@diggerdriver: Nepnyuzok! Minden miattunk draga Mo.on!

Muscari 2016.01.04. 10:29:13

@svájci sapka (ch): a férjem jogsijáért be kellett menni, mert a régit nem akarta két hétre otthagyni, így azt cserébe le kellett adni. Meg kellett hatalmazni az öcsémet, hogy bemenjen érte.

Herr Géza 2016.01.04. 10:30:08

Telekom: előfizetők vagyunk azóta, amikor még a céget Westelnek hívták (én konkrétan idén 20 éve), a számunk azóta ugyanaz (ill. egyszer elékerült egy 9-es). Kijövetelünk után egyszer áttettük az előfizetősből feltöltősbe a kártyát, mert az évi 1-2 alkalom miatt feleslegesnek tartottam azt a 2 x párezer forint havidíjat fizetni, a számunkat viszont megtarthattuk. Most a feleségemék mentek haza, mondom neki, nézzük meg mennyi van a kártyán, töltsük fel online, hogy rögtön tudjon otthon telefonálni. Kiderül, hogy az egyenleg már nulla, nem is lehet tölteni, mert a "szám nem létezik". Telefon a Telekomnak, igen a feltöltés augusztusig volt érvényes, a még rajta lévő pénzt nullázták, majd 3 hónap múlva, novemberben, újabb feltöltés hiányában a kártyát a hozzátartozó számmal együtt véglegesen üzemének kívül helyezték, a Domino szerződést megszüntették. Kérdezem, nem lehetett volna legkésőbb erről a novemberi akcióról egy SMS-t küldeni az "idióta" ügyfélnek? Válasz: benne van a szerződésben, ezt tudni kell. Oké, így jártam, azonban szeretném a régi számot visszakapni és egy új Dominós szerződést kötni, mit kell tennem? Hát, azt nem lehet..., a szám "karanténban" van egy évig, majd újra kiadják valakinek. Lehetőség van egyedi hívószám kérésére, ami lehet a saját régi számom (most akkor karanténban van, vagy nincs...?) akár, de ennek a díja 10.000 magyar forint. Mondom, de mi húsz éve, stb... Hát sajnos ez van. Na, a jó k... anyátokat.....

adg 2016.01.04. 10:30:28

@Herr Géza: amikor otthon csinaltattuk a gyerekek utlevelet, az ugyintezo kedvesen felhivta a figyelmemet (itt most elmondom, hogy az iment egy bennszulott no felszallt a buszra, vett egy jegyet es leszallt azonnal. (???) :DD) szoval felhivta a figyelmemet, hogy szemelyivel is utazhatnak a gyerekek. Modtam neki, hogy az nem lesz eleg. Bizonygatta, hogy de de, meg eu es shengen, stb.
Mondom utlevel kell, nem eleg a szemelyi. Ekkor esett le neki, hogy nem europan belul akarjuk hasznalni. Aszonygya: " Hat hova a francba mennek maguk, Kamcsatkaba?" Mondtam, hogy annal azert egy kicsit messzebb, es ebben is maradtunk.
Teljesen normalis volt amugy, vicces volt, nem bunko. Probalta oldani a feszultsget, azert negy gyerekkel bevonulni utlevelet csinaltatni, az azert helyrebillenti az ember alacsony vernyomasat.

2016.01.04. 10:31:16

@Herr Géza: Nalam az volt hogy mondtam nekik, csak egy napig vagyok Mo.on szoval kuldjek postan, egy ismerosnek a cimere (semmi bejelentett lakcim meg ilyesmi). Erre mondtak elsore hogy nem lehet mert okmanyok nelkul (szemelyit es utlevelet egyszerre csinaltattam) nem hagyhatom el az orszagot. Mondtam hogy de szerencsere van brit utlevelem is. Ezek utan nem kerdeztek tobbet, csak kikuldtek a cuccokat egy baratom cimere Budapestre. De ezek szerint szerencsem volt, jo ugyintezot fogtam ki. Egyebkent varni sem kellett (idopontom volt) es nagyon baratsagos, normalis volt mindenki, sot meg bankkartyaval is lehetett fizetni.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 10:36:01

@adg:
az hagyján hogy fejjel lefelé élsz ... de ekkora országban...
probáld ki san marinot!!!...
:)))))

2016.01.04. 10:36:49

@fhdgy: Ez nagyon jo, meg nem hallottam :))) Mindjart megprobalom leforditani a ferjemnek...

adg 2016.01.04. 10:38:03

@Mirjam2: :)) Nem, csak eloszor ragaszkodtak hozza, hogy felesegestol menjuk. Akkor meg vinni kellett volna a ket kicsit is. Akkor meg nagyobb auto is kellett volna, esetleg szallas is, mert a kicsik nehezebben birtak volna, szoval siman lehet, hogy tobb lett volna, mint a duplaja.
Azgan addig telefonaltam, amig belementek, hogy anya itt kozjegyzo elott alairja a papirt, a nagyoovetsegen meg en.

De ha tenyleg szeretned, akkor legkozelebb neked is veszek utlevelet. Bar ha mar nagykoru vagy, akkor postan is el lehet intezni. :))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 10:40:21

@Herr Géza:
és.... igaza van Bircának...
Miattad drága a telefon Mo on... mert kötözködsz...bántod, sértegeted a szegény ügyintézőt... kizsákmányolo...!!!
:))))))))))))))))))))))))))))
bocsi...

33621 2016.01.04. 10:40:26

@diggerdriver: Határozottan állíthatom, hogy a Digger 40 pennys húsgombóca ehető étel. Direkt hozott egyet kóstolóba oda a találkozóra, amit én és Articsóka is megkóstoltunk és ehetőnek minősítettünk. Csak rossz időben vette elő, mert már akkorra megettük a főtt kaját amit rendeltünk, és egy marhapörkölt után már nem csúszott annyira! Mindenesetre a pincéreknek kikerekedett a szeme, hogy mit keres egy négycsillagos étterem asztalán egy konzerv! Digger nagyon kedves volt, és nekünk akik itt élünk továbbra is Magyarországon, egy kis ajándékkal kedveskedett ami egy kis Angol édesség gyűjtemény volt.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.01.04. 10:43:28

@svájci sapka (ch): "Sajnos, én soha nem fogok részt venni a találkozón, mert nem utazunk haza az ünnepekre, pedig szívesen elmennék. Hacsak...Lehet ide kéne egyszer szervezni?"
Ezzel mi is így vagyunk, de itt már volt pl. mini évfolyam találkozó, tavaly szeptemberben Jani haverjának öt volt évfolyamtársa jött el ide, mert nem csak rá voltak kíváncsiak, hanem Albániára is. Hol van az leírva, hogy csak Mo-on lehet HÁ találkozót szervezni? :)

Egyébként mi - mivel 4 éve nem voltunk Mo-n - okmányirodás ügyet kizárólag itt intézünk a követségen. Igaz, hogy kicsit lassú (beletelik 3-4 hónapba, míg ideér az új okmány :) ), meg drágább így, de még mindig sokkal olcsóbb és kevésbé stresszes, mintha csak ezért kéne hazamenni.

Herr Géza 2016.01.04. 10:56:58

@BircaHang Média: Hát matekból nem lehettél valami nagy ász... Az ugye szerinted teljesen életszerű, hogy a kb. 20X mennyiségű nyugat-európai mobilszerződést az 1X mennyiségű kelet-európai "emelt" díjából finanszírozzák, mert...., hát mert csontozzuk ki a szegény keletieket, hiszen nekik úgyis mindegy, úgyis éhen döglenek, minek nekik a mobiltelefon. Ez akkora demagóg duma, hogy a Rogántóni propagandaminisztériuma szerintem még fizetne is a dumádért.

Herr Géza 2016.01.04. 11:04:37

@diggerdriver: Hé öcsi! :D Mi ez a lustaság? Be volt harangozva a posztod, téged ismerve bekészítettem egy vödör kávét meg két napi hideg élelmet, nekiálltam olvasni, aztán már vége is lett.... Szóval köszi a bevezetőt, de mikor jön a poszt?
:))))))

adg 2016.01.04. 11:05:56

@Evain: na ez valami dokumentumfilmnek tunik. :) Majd megnezem, ha nem felejtem el. 19-ig en barmit kepes vagyok elfelejteni. :)
Majd beszamolok rola.

Netuddki. 2016.01.04. 11:08:20

"Nem az ő hibájuk, hogy a rendszer még a kőkorszakban ragadt."

Elmúlt8év?

Netuddki. 2016.01.04. 11:08:20

@Herr Géza: Fizet az...
Bulgáriából meg honnan tudhatná itt mi hogy van?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.04. 11:08:20

@Herr Géza:

A tényközlés mióta demagógia?

Eleve adatod a 20-szoros előfizetői számról abszurd.

Evain 2016.01.04. 11:11:06

@adg: dehogy, ez vmi mini series vígjáték :)

Evain 2016.01.04. 11:12:30

@Herr Géza: hát, a következőre én is terveztem elmenni, de a karakterleírások alapján már nem merek :D:D:D

adg 2016.01.04. 11:16:32

@Evain: haha, nem gondoltam komolyan a dokumentumfilmet. :)))

Herr Géza 2016.01.04. 11:17:02

@A nagy kékség: Értem, sőt egyetértek azzal, amit a szemetelésről írsz. De a "büdös tahó", meg a "szarházi paraszt" talán egy kicsit erős. Na meg Digger szösszenete veled kapcsolatban nagyon nem erről szólt, főleg nem a szemetelés helyesléséről.
Azért majd szóljál, ha a rólad mintázott "A Hibátlan Jellemű Tökéletes Ember" című rólad mintázott szobrot avatják a BKV székháza előtt......
:))))))

©________ 2016.01.04. 11:19:05

@vityo641(AT): ritkan vagyunk betegek, ugyhogy nem uszod meg

©________ 2016.01.04. 11:20:30

@BircaHang Média: nem szoktal te harompontot hasznalni....harom vesszot meg sose.

©________ 2016.01.04. 11:21:21

@diggerdriver: a gyerek? Szerintem most vigyaz ra, mert sokba van,de harosszalkodik, elviszi egy farmra:-):-)

Evain 2016.01.04. 11:21:52

@adg: ezt a férjem lelte amúgy, de egyből felfigyeltem a bevezetőre, hogyaszondja: ez nem középfőlde... de nem is új zéland... :D
Úgyhogy kis esti szórakozásnak várjuk a megjelenését :)

Herr Géza 2016.01.04. 11:22:09

@BircaHang Média: Biztos voltam, hogy belekötsz a számba, de gondoltam majd te hozod a pontos előfizetői számokat... Miért, milyen arány a helytálló? Ha az a 20 csak 10, akkor jobb a helyzet?

"A tényközlés mióta demagógia?"
Mert a tény attól tény, hogy Birca azt mondja?

HardPötty 2016.01.04. 11:27:52

Tessék itt egy vessző:

,

De ez ám egy nyugati vessző! Bele is lehet kötni. Gyerünk menni fog! Tudom, hogy van olyan akinek menni fog.

©________ 2016.01.04. 11:28:31

@Herr Géza: ilyenkor mindig eszembe jut egy tortenet a reszegrol, aki BEhany a k0csma ablakan....majd tovabbmegy

©________ 2016.01.04. 11:30:18

@Herr Géza: igen. Nem tudtad? O a forrasnelkuli megmondo.

2016.01.04. 11:35:22

@adg: Koszi elore is! Ha mar felajanlottad, akkor egy amerikai utlevelet kerek, azt mennyier' aruljak?

Muscari 2016.01.04. 11:35:59

@adg: ilyesmi otthon is működik, mikor a lányomnak először személyit csináltattunk, akkor az apja nem volt ott.
Elment az egyik vidéki ocsmányirodába, ott aláírta a papírokat, aztán onnan elfaxolták a Lurdyba, ahol nekünk volt időpontunk, én meg ott írtam alá. Azt nem tudom, hogy útlevélnél is működik e, meg ez azért már vagy 8-9 éve volt, azóta sok minden változhatott.

Herr Géza 2016.01.04. 11:38:53

@HardPötty: Igen, az a vessző határozottan egy nyugati vessző. Mert magányos. Elhidegedett társadalom, meg csak a pénzhajhászás. A kelet vessző sosincs egyedül. Mert törődnek vele. Az állam is. Ha kell, ha nem. Stb.

Így megfelel? :)))))))))))

Muscari 2016.01.04. 11:39:40

@VPBA: gondolom a tiranai nagykövetség kissé kevésbé van leterhelve, mint a londoni :-)

Boldog Új évet kívánok nektek, remélem szép időtök van :-)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.04. 11:40:37

@Herr Géza:

Az EU-n belül a kelet-nyugat aránya kb. 1:4.

De itt nem csak az EU-ról beszélünk.

Főgebra 2016.01.04. 11:40:37

@Evain:
Az IMDb szerint:

A The Wizards of Aus egyelőre 6 részesre tervezett minisorozat, műfaja comedy.

Rövid tartalom:
"Fed up with the Magical Realm's obsession with large-scale fantasy warfare, Jack the Wizard decides to migrate to the sanest place he can think of: Melbourne's Western suburbs. After accidentally causing Flinders Street Station to turn ever so slightly into a giant Fish monster, his existence (and that of his fellow magical immigrants) is revealed to the Australian public. Fearing a backlash against himself and his kind, Jack swears off using magic in a bid to better assimilate into human life. But of course, fitting in was never going to be easy when people tend to get a bit 'explode-y' whenever you sneeze... "

A 19-i első rész címe: Honk
Angolul az ismertetője:
"After a disastrous battle with a dragon, Jack the wizard decides to escape the madness of the magical realm by moving to Melbourne, Australia."

2016.01.04. 11:41:12

@Herr Géza: Ne probaljal meg vedekezni, felesleges. Mindenki szamara vilagos hogy mi, hazaarulok, Keleten nyomorgo honfitarsainkon nyereszkedunk. En mar beismertem, sot hamut is fogok szorni a fejemre ha talalok valahol.

Herr Géza 2016.01.04. 11:43:20

@diggerdriver: És arról még nem is szóltam vala, hogy hova lettek a jó kis csillió megapixeles/megabájtos fotóid? Egy árva kép szottyad az elején, az is tavalyi.... Nem ismerek rád.
:)))))))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.01.04. 11:45:38

Hmm, jó írás de a hazai ügyintézéshez nem hozta meg a kedvem. :) Szóval maradok úgy ahogy az elmúlt tíz évben voltam.

2016.01.04. 11:48:18

@Praliné.: Erdekes, ez nekem is feltunt. Lehet hogy telefonrol ir, es kozben azon bosszankodik hogy k* draga az elofizetes a mocskos nyugati nagytokesek miatt!

Herr Géza 2016.01.04. 11:53:33

@BircaHang Média: Persze. Ha meg Oroszországot is hozzávesszük, akkor pláne igazad van. Csak akkor pl. Japán micsoda? Kelet vagy nyugat? :D
És mi van azokkal a szolgáltatókkal, akik nincsenek jelen Kelet-Európában, vagy nem mindenhol?
Vagy mi van az usákokkal, az ő mobildíjaikat ki finanszírozza? Kuba? Trinidad és Tobago?
Ne erőlködj.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.01.04. 11:54:34

@Muscari: Jaj, ne is mondd! Ha még egyszer születnék, diplomata lennék, és oda mennék dolgozni. :) Átköltöztek egy tök jó helyre, a kuwaiti nagykövetség mellé, és hát, hogy is mondjam, valóban nem szakadnak meg a munkában. :) A tenger fél órára van, a környék tele jobbnál-jobb medencés éttermekkel. Tavasztól-őszig Hawaii.

Nektek is (és minden határátkelőnek és olvasónak) sikeres, szerencsés, egészségben eltöltött 2016-ot kívánunk!

Az időjárás: most éppen beköszöntött az „esős évszak”, a november-december fantasztikus volt. Napsütés, meleg. Most sincs hideg, csak felhős az ég. De ahogy mondani szokták: Január-február, itt a nyár! :)

Evain 2016.01.04. 11:59:06

@Főgebra: Hálás köszönet, de nem az IMDB-re leszek kíváncsi, hanem egy tényleges néző véleményére. :D

adg 2016.01.04. 12:02:07

@Muscari: valami ilyesmi nalunk is volt, kulon mentunk be valamit alairni, mert nem tudtunk kozos idopontban megegyezni.
Van remeny.

A kedvencem az volt, ez nemikepp hasonlit digger kocsis tortenetere, hogy nem kaptam anyakonyvi kivonatot az elohelyemen. El kellett mennem a szulovarosomba 200 km-rel arrebb, mert csak ott tudjak kiadni. Vagy postazzak par het alatt. Nekem meg akkor kellett.
Raadasul direkt felhivtam oket elotte, hogy mi kell hozza. A semmi. Amikor mentem, akkor kiderult, hogy idopont kell. Akkor szereztem idopontot, masodjara az illetekbelyeg miatt kuldtek el. Harmadjara mar mindenem volt, de akkor kiderult, hogy nem ott szulettem. Ha nem lenne ilyen hatalmas szivem, lehet, hogy leteptem volna a fejet. :)

@Mirjam2: asszem egy szazas volt a paromnak. :) De a tiedet Hawaii-on szeretnem megvenni, egy het ugyintezesi idot kerek hozza, meg az utikoltseget, szallast kajat. Hawaiira van fapados innen, szoval sporolok neked sokat. Jo lesz? Szerintem egy tizesbe belefer, nyilvan vinnem kell a csaladot is. De vallalok garanciat, ha nem sikerul elsore elintezni, visszamegyek. :)

Herr Géza 2016.01.04. 12:04:55

@diggerdriver: Minden rántott húsról, az okmányirodáról, a családról, a HÁ találkozóról, stb.
Bizbaszkacsát nem vettél otthon egyet sem? Ha igen, arról is...
:))))))

adg 2016.01.04. 12:07:43

Bircanak szerintem eleg jo humora van, es pontosan erzi, mire mit kell mondania a biztos hatas eleresehez. Es sikerul is neki altalaban. :DD

Golf2 2016.01.04. 12:12:33

@Muscari: Müködik a lakáskiadás külföldrôl,nem túl macerás? Ên is most adnék ki lakást itthonròl de nem egyszerű,főleg az adòzás.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 12:14:12

@Herr Géza:
Ok otthonról.
Le fog merülni a telefonom.
A töltőt a kocsiban hagytam és lusta vagyok 200métert gyalogolni.

kronikas 2016.01.04. 12:35:37

@BircaHang Média: bocsi hogy rákérdezek, de te tényleg ennyire vevő vagy a számomra erősen goebbelsi - újnáci agit.prop demagóg sorozatgyártmányaira, vagy a gépezetük fogaskereke volnál? Vagy csak lelkes fogyasztója? Coelho generátor már van a neten, de nem nehéz egy habonyit megirni, s akkor másodpercenként jöhetne valami gyöngyszem, hogy a magyar dolgozók (élmunkáspolgártársak) tartják el hiresen preciz munkájukból a teljes nyugatot meg az arab sejkeket, és ha jobban teljesit magyarország, kinaiakat is eltarthatja, stb.

TilosazA (UK) 2016.01.04. 12:36:27

@Mirjam2: ASDÁban nézted? Ott majdnem mindent lehet kapni, de ha ott nem, akkor Morrisonsban. ;)

TilosazA (UK) 2016.01.04. 12:43:29

@Golf2: Mi is külföldről adjuk ki a lakást, ingatlankezelőn keresztül. Semmi dolgunk nincs vele, mindent ők intéznek (kivéve az adózást persze) és azt hiszem 10%-ot fizetünk nekik a megkapott bérleti díjból. És garanciát vállalnak arra az összegre, amit az albérlő esetleg nem fizet ki számlát. Így sikerült nem-elbukni 300ezer forint víz és villanyszámlát.
Ha máshol bérelsz lakást, akkor is, ha külföldön, akkor csak akkor kell fizeni adót a különbözet után, ha te drágábban adod ki, mint amennyiért bérelsz. Viszotn valamit akkor is fizetni kell, valami egészségügyi hozzájárulást, vagy mifenét.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.01.04. 12:44:47

@Muscari: Akkor ez már tényleg a vicc kategóriája.. :(
@VPBA: Ebben igazad van... :)
Bárhol lehet találkozót szervezni.
Nekem már csak útlevél ügyem van, azt meg elég tízévente. Legközelebb 2025-ben... addig meg ki tudja mi lesz...
:)

M. Péter 2016.01.04. 12:45:53

@FeketeMacska73: Személyit nem lehet konzulátuson csináltatni.

P.Elliot 2016.01.04. 12:50:44

Jo poszt, jo kaja leirasok, a talalkozorol kicsit rovid az iras, az ottlevok igazan kiegeszithetnek. Akik nev nelkul voltak ott azok azert nem feltetlenul csak olvasok lehetnek, megneznem hogy ki az aki megallja hogy ne szoljon hozza legalabb egyszer.
A resztvevok kicsit jobban kifejthetnek hogy ok hogy ereztek magukat, mi volt a beszedtema, szoval kicsit reszletesebben.
Diggikem, a gyerek hogy erezte magat? Szeret hazajarni? Megvannak meg a baratai? Es a feleseged? Ugyanugy?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.01.04. 12:58:17

@Herr Géza: Digger szösszenete ismét arról szólt, hogy én merev vagyok, és nem tudom egy vállrándítással elintézni, ha valaki eldobja a csikket.

Itt nem tökéletességről, hanem igényről, pontosabban igénytelenségről, valamint önzőségről van szó.

Ha én bemegyek a lakásodba, és ott a földre dobom a szemetet, akkor mit mondasz rám? Az a minimum, hogy "büdös tahó" vagyok. Talán még pofán is versz.

Nos, az utca, a park, a játszótér közterület, tehát ha valaki ott szemetel, akkor mindenki területén szemetel. Az ilyen ember nem más, mint egy "szarházi paraszt".

Van erre Magyarországon törvény, így nem értem, hogy a hatóságok miért nem büntetnek ezért. Mert a primitív majommal szemben a szép szó úgysem használ. Saját magától képtelen belátni, hogy amit tesz, az tiszteletlenség a többiekkel szemben, és mivel a jó édes anyukája és apukája sem tanította meg ezt neki, ezért rendületlenül hajigálja tovább a csikket a földre. Ugyanez igaz azokra is, akik egy tömegközlekedési eszközön kezdenek el két pofára zabálni, a lehullott salátadarabokkal és a szétkent szószokkal beszennyezve a járművet, amit aztán mások is használnak.

Arról nem is beszélve, hogy az ilyen ember nemcsak önző, hanem veszélyes is. Figyeld meg, hogy az az autós, aki a kocsijából kidobja a csikket, az élet minden más szabályára is ugyanúgy szarik, például baszik átengedni a gyalogost a zebrán.

Szóval én egyáltalán nem érzem erősnek az általam használt kifejezéseket, sőt. Nagyon finoman fogalmaztam.

Minden jót!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 13:02:08

@P.Elliot: .
A gyerek tüszős mandulagyulladással végighányta a 10 napot a feleségem valami vírusos fertőzéssel szintén.
Amúgy jól érezték magukat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 13:05:37

@A nagy kékség:
Minden tiszteletem mellett a laza szót nem használnám a te jellemzésedre.
Sokadszor mondom hogy semmi problémám veled.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.01.04. 13:23:26

@diggerdriver: Nekem sincs semmi problémám veled. Legyen akkor ez egy szép zárósor. :)

Élj egészségben és boldogságban!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 13:30:33

@A nagy kékség:
Viszont kívánom.
Én egyébként sajnálnám ha nem kommentelnél itt.
Minden porcikám idegenkedik attól az életmódtól amit képviselsz de nem vagy hülye gyerek.
Az meg hogy nem vagyunk egyformák még nem indok arra hogy kerüljük egymást.
A találkozón is szívesen láttunk volna.

P.Elliot 2016.01.04. 13:35:11

@A nagy kékség: Mit nyavajogtok itt....uj ev, uj kezdet, gyere csak beszelgetni, hianyzol a blogrol....Ha mindenki egyforman gondolkodna akkor itt nem beszelgetne ember mert nem volna mirol....Jo egy kis verpezsdito vitatkozas...Ugye jossz? Ha nem is mindig csak ha ugy erzed hogy szolni kell. Ez mindenkire ervenyes akik itt egymas miatt mentek el, oke?
HA elso paragrafusa.
Minden ujevkor ujrakezdes mindenkinek....egy kis sorsolas is lehetne hogy ki tippel kire hogy elsonek hagyja itt a blogot es meddig birja, hehehe... Szoval jottok, ugye?
Gyerunk koccintani ra. Van egy uveg eppencsak felbontott Jack Danielem. De aki iszik belole az koteles jonni utana is ha begurult valakire...Lassuk ki iszik elsonek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 13:38:46

@P.Elliot:
Te vagy a legjobb…
:)))))))))))))))
Kocc

Cheap Charli 2016.01.04. 13:39:28

@TilosazA (UK):
"Ha máshol bérelsz lakást, akkor is, ha külföldön, akkor csak akkor kell fizeni adót a különbözet után, ha te drágábban adod ki, mint amennyiért bérelsz. Viszotn valamit akkor is fizetni kell, valami egészségügyi hozzájárulást, vagy mifenét."

Ez egy eleg erdekes dolog, meg a NAV-osok se tudjak megmondani pontosan, hogy a kulfoldi ingatlan berlese szembe allithato-e az otthoni kiadssal. Az unnepek elott felhivtam az ugyfelszolgalatot 3-szor ez ugyben. Minden ugyintezo mast mondott. Volt olyan aki nem is hallott arrol hogy szembe lehet allitani. Voltam bent szemelyesen is, ott az ugyintezo kozolte, hogy csak Mo-n berelt ingatlant lehet szembe allitani, de mondom ez nincs benne a kiadvanyukba szoval akkor mi van??? EHOT viszont csak ha kulfoldon fizetsz tb-t akkor tan pont nem kell fizetned, meg amugy is csak bizonyos osszeg felett kellene. Egyszoval teljes kaosz es kb. senki nem tudja a hivatalban megmondani, hogy akkor mi a helyzet. :(

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 13:42:35

@P.Elliot:
Hat ez igy tök jo...
Iszom veled...a te piadat...
Es neked nem fogy belole semmi...
Nagyon jo...
Hogy tudnam ezt igy bevezetni a csirkeknel... :)
Gesundheit...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 13:42:39

Itt nem kapkodják el az évkezdést.
Dolgoztam ma vagy öt percet.

P.Elliot 2016.01.04. 13:43:34

@diggerdriver Akkor mar ketten vagyunk, egeszsegedre...

P.Elliot 2016.01.04. 13:47:54

@vityo641(AT): Sajnalom hogy nem az igazibol ihatsz mert van italom jocskan, nem igazan iszik itt senki de hoznak a vendegek meg ha latunk valahol kulonlegesseget vagy finomsagot, neha eleg egy jolformalt uveg is hozza hogy vegyek belole. A Jack Daniel meg onnan van amikor a keszito helyen jartunk.
Akkor jegyezhetlek koccintasra?

Csodabogár 2016.01.04. 13:49:10

Most sajnálom csak igazán, hogy olyan balfék módon elszurtam saját jelenlétemet a találkozón. Csak remélni tudom, hogy lesz az idén is és élek még, na meg mozgok is.
Diggert szeretettel meghívnám a mi okmányirodánkba, ami igen elgáns, minden mindig működik, mert vadonat új. Még soha nem láttam sok embert és egy bevásárlóközpont tetjén működik. Kész felüdülés ott ügyet intézni.

P.Elliot 2016.01.04. 13:56:53

@vityo641(AT): Nem tudok nemetul azert nem ertettem....
Kellene mennem a dolgomra mert itt reggel van meg, majdnem 8 ora van mar. Csak bekukkantottam mint minden reggel, majd meg jovok es jegyzem a koccintokat es szamonkerem ha elmaradnak....Tegye a szivere mindenki a kezet es kerdezze meg magat hogy volt olyan amikor o maga sertett meg valakit vagy kritizalta meg amikor nem volt jogos? Volt!
Tehat ebbol kell kiindulni.

©________ 2016.01.04. 13:57:55

@diggerdriver: rendelj az amazontol, ledobjak dronnal:-D

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 13:59:42

@diggerdriver: ez a különbség köztünk...
Te egy melósember vagy (de milyen...!!!)...
én meg egy kizsákmányoló kapitalaista...
Érted már... ???????????
:))))))))))))))))))))))))))))))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.01.04. 14:00:07

Na, akkor törjük meg a csendet. :)

Az okmányirodáról a legtöbb embernek a Visegrádi utca jut eszébe, ami tényleg egy bolondokháza, de nincs min csodálkozni, hiszen az a központ. Sokan azért mennek oda ügyet intézni, mert ott hetente több alkalommal is érkezik posta, tehát már eleve oda kérik az okmányt, hogy hamarabb átvehessék. A hosszú várakozás törvényszerű, de nem hinném, hogy ez az ott dolgozók hibája lenne. Én bármikor jártam ott, nem nagyon láttam senkit sem lazsálni.

A kerületi okmányirodákban azért csendesebb a kép. A XI. kerületben (a Bocskai úton) például kifejezetten gyors és kulturált az ügyintézés, és egy korábbi hozzászólásomban is írtam, hogy még egy kis kuckót is kialakítottak a gyerekeknek, ahol van sok játék, tévé, és persze mesefilm.

Hogy a magyar bürokrácia olyan, amilyen, az sosem a kiszolgáló személyzet, hanem a törvényalkotók sara, ezért én sosem szoktam bántani a hivatali dolgozókat. Persze van olyan mucika, aki istent játszik, és élvezi, hogy hatalmat gyakorolhat az emberek felett, de hát ez már csak ilyen.

Itthon úgy kell számolni, hogy ha ügyintézés, akkor az egy teljes nap. Rá kell szánni az időt és a türelmet, vinni kell egy jó könyvet (esetleg tableten valami izgalmas filmet), és hipp-hopp, már el is van intézve minden. Kár ezen idegeskedni. :)

Csodabogár 2016.01.04. 14:01:06

@Herr Géza: Mi ugyanezt eljátszottuk Floridában. Egyszer valahogy lefogyott a pénz és mi nem mentünk 6 hónapig. A számot képtelenség volt vissza szerezni, ami elég kellemetlen volt, de hát ez van. Nekem is még Westeltől van a mobilom itthon de havi előfizetéses. Soha nem tudom lebeszélni ami jár hozzá, pedig a minimum csomag. Soha nem kellene feltöltétes telefon, mert az biztos akkor fogyna ki, amikor éppen kell.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 14:05:39

@vityo641(AT):
Az vagy bazmeg kapitalaista…
:)))))))))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 14:06:26

@A nagy kékség:
,,Persze van olyan mucika, aki istent játszik, és élvezi, hogy hatalmat gyakorolhat az emberek felett, de hát ez már csak ilyen.,,

szerintem ez a mondatod fedi le a valóságot...
pedig... ahogy Te is teszed amikor dolgozol... figyelsz az emberekre... gondoskodsz róluk... kellemesé teszed a napjukat...
na nekem ez hiányzik.. ott... amit itt nagyrészt megkapok...
csak egy picit kéne a másikra figyelni...
a vendéglátos mottom... szerintem minden munkahelyen megállná a helyét...
ugy szolgálok ki bárkit, mint ahogy én is elvárnám...
ennyi.. eddig bejött... még otthon is... itt meg még inkább...
:)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 14:08:17

@A nagy kékség:
Pontosan ezt írtam én is.
Kifogástalan volt a kiszolgálás.
Nem az ő hibájuk hogy szar a rendszer.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 14:10:25

@diggerdriver: jó van na...!!!!!...hibáztam...
én nem az irással keresem a napi betevőt.. mint egyesek...
:)
leirjam százszor?????????
kapitalista...
kapitalista...
kapitalista...
kapitalista...
kapitalista...
..............
a Te drága! barátod...
?)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 14:11:10

@vityo641(AT):
Ebben nekem más a tapasztalatom.
Az ügyfélszolgálat sokat változott előnyére az utóbbi években.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.01.04. 14:15:32

@vityo641(AT): Én ez úgy hívom, hogy "magam mögött ülve", tehát úgy vezetek, mintha én lennék az utas a saját buszomon. De azért azt tudjuk, hogy sokan nem ilyenek.

Én gyakran hangoztatom, hogy lehetne ezt másképp is csinálni, ugyanakkor valahol belül, a lelkem legmélyén megértem azokat, akik így lázadnak a rendszer ellen. Gyűlölik a munkájukat (de talán az egész életüket is), így minden egyes nap elégtételt akarnak venni a vélt vagy valós sérelmeik miatt. Azért a népnyúzásnak, sajnos, megvan az eredménye. Nem tudom, hogy ez fog-e valaha is pozitív irányba változni.

De azért gyorsan hozzáteszem, hogy ha emberi hangon szólunk a másikhoz, akkor sok (addig zártnak hitt) ajtó ki tud nyílni. Mert az ügyfeleket sem kell ám félteni; közöttük is akad nehéz ember szép számmal, így egy ügyintézőnek talán már az is felüdülés, ha valaki nem ellenséget lát benne, és követelés helyett kéréssel fordul hozzá.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 14:16:04

lehet off?...
:)
ha olcso tabletet szeretnék... hol kellene megnéznem, keresnem...???
jan 1 tól kötelezö itt is a pénztárgép...
tablettel és egy kis blokknyomtatóval meg tudnám oldani...
nyomtatom van... softwert itt veszek...
hátha van okos ötletetek...
köszi...
on

2016.01.04. 14:22:32

@diggerdriver: buek!
Btw nem a " renccer" sz@r hanem ugyintezo Mancika nem meri ujrainditani a gepet, mert utejovilag mi lesz ha valamit felrenyom, te meg szivsz 30 percet a fakabinban. Ehhez nem kell rendszergazda. Regen mikor csak pecsetelni meg nyalazni kellett, meg a kiskockat es nagy kockat kellett kitolteni az ment, de szegeny mukormos Mancikakra raszabadult egy 20. Sz-i ( nem 21. Mert azert ott meg nem tartunk) technologia...
Btw jo lehetett a talakozo, ha nem lenne olyan messze BudApest eselyes, h mentem volna szal koszi h legalabb a beszMolobol kaptunk egy kis izelitot, milyen is volt.

2016.01.04. 14:30:22

@TilosazA (UK): @btiborc: Jo ha tisztazzatok a kulfoldot... EUn kivul is van elet;) szal EUs berleti dijat meg eselyes is h el tudjatok szamolni, de a kulfold nem csak EUbol all, azon kivul tuti nem lehet

2016.01.04. 14:32:24

@diggerdriver: nemtom miert az elozo neked szolo hozzaszolasom nem taggelt, na talan most...

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 14:36:19

@vityo641(AT): fordulj bizalommal Herr Geza-hoz, az lealkudja grimaszolassal:-)))))))))

De komolyra, varj meg ket harom hetet es utanad fogjak dobalni öket, amitöl nem szabadultak meg karacsony elött.
Vagy kötsz egy szerzödest valamelyik mobil-internet szolgaltatoval es nagy esellyel kapsz egyet 1 €-ert. Legalabb is nalunk van ilyen, gondolom AT se sokkal masabb.

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 14:38:45

@diggerdriver: ismet hoztad formadat, ami a posztot illeti. Tetszett, nagyon.
De a talalkozorol irhattal volna egy icipicit sokkal többet:-)))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 14:41:03

@Der echte Weihnachtsmann:
kérdés...
mire kell figyeljek mit kell megnéznem... melyik a nagyon szar???
vagy privátban folyt köv...???
viktor.graz@gmail.com

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 15:00:28

@Mrs Rumcajsz CA:
Nem tudom az okot de nem is érdekel.
Ez a hölgy csinálja hosszú évek óta a fényképeket. Nem feltételezem hogy újraindítási probléma lett volna.

Csodabogár 2016.01.04. 15:01:15

@diggerdriver: Szegény gyerek meg asszony, ez rettenetes lehetett.
Amugy köszönöm a posztot. Remekül felidézted bennem a régi karácsonyokat, amikor is mindig haza mentünk. Ezekről csak szép emlékeim vannak. Persze még mindenki élt, apám és a barátok is. Én rántotthúst bármikor gyártok itthon, mi anno kizárólag bélszint ettünk otthon, no meg libamájat. Az előbbit aranyárban adják Svájcban, az utóbbi meg üzletben nincs is, ahogy mi ismerjük.
Persze akkor még népi demokrácia volt itthon és nekünk a legdrágább éttermek árai is viccesek voltak.
Január 28.-án játszák a darabodat? Megpróbálok jegyet szerezni.

Csodabogár 2016.01.04. 15:02:35

@soad1221: Igen. Tényleg tudom ajánlani olyasmihez, amit bármelyik okmányirodában el tudnak intézni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 15:09:20

@vityo641(AT):
Ne higgy a feleségednek, a méret a lényeg:))))))))))))))
10" alatt ne vegyél.

soad1221 2016.01.04. 15:10:53

@Csodabogár: valahogy ráismertem :D
egyébként én is. nekem 3x volt tapasztalatom. egyik a feleségemmel, 0 ember, 2 másodperc várakozás.
aztán a következő tele emberrel, nem is hittem el, de van rá esély, hogy azért mert dec 28 reggele volt és mindenki ekkor akarta elintézni.
aztán másnap megint mentem, mert volt jobb dolgom, 0 ember, és mire megnéztem melyik a sorszámom, már hívtak

és pozitív fejlemény, hogy amire 10 évvel ezelőtt 1,5 órám elment, az most 5 perc alatt megoldódott...:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 15:10:57

@vityo641(AT):
Kúldd el HAnak gyorsan még be tudja tenni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 15:12:38

@Csodabogár:
Nem biztos. Érdeklődj a jegypénztárnál.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 15:13:41

@diggerdriver: de hát az én feleségem csak a Te feleségedtől tudhatja a méretet...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
mi egyébként lábban mérjük ezt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 15:16:36

@vityo641(AT):
Te, a Tableno az Tanato volt:)))))))))))))))
Elliot ne adjál már neki többet…

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.01.04. 15:17:17

OFF

Ha valaki villamosvezető szeretne lenni, holnapig még jelentkezhet.
www.bkv.hu/hu/allashirdetesek/villamos_jarmuvezeto_tanulo_2015.11.26

De van munka a héven is.
www.bkv.hu/hu/allashirdetesek/hev_jarmuvezeto_tanulo_2015.12.09

És van komolyabb álláslehetőség is, ami remek ugródeszka lehet a jövőben.
www.bkv.hu/hu/allashirdetesek/baleseti_es_karugyintezo_2015.12.10

A helyszínelők tényleg nagyon pengék, a kisujjukban van az összes közlekedési szabály és rendelkezés, így bizonyos szempontból irigylem őket (a tudásukat, nem a munkájukat).

Szóval meló van bőven, csak akarni kell dolgozni. :) És nem szabad elfeledkezi arról sem, hogy politika ide vagy oda, ez még mindig egy elég stabil cég, ahol a túlóra és az egyéb juttatások mindig tisztességesen ki vannak fizetve, valamint nem minimálbéres kamu a bejelentés. Ez itthon manapság nagy kincs.

ON

2016.01.04. 15:20:03

@diggerdriver: te tudod... De ha nem tod miert nem tudtal ugyet intezni, akkor ez kimerul egyszeru fikazasban szvsz. Amire persze az index mar jol ra is harapott mert ez van naluk kint mint beharangozo: "HÁ
A magyar bürokrácia bugyrai Miként szembesül egy határátkelő a magyar bürokráciával, amikor hazalátogat és ügyet kell intézni" pedig svsz total nem errol szol a poszt

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 15:23:39

@diggerdriver:
itt kérnék bocsánatot Tanato tól... hogy más nicnéven hivatkoztam rá...
és ..
Tableno tol ... hasonló okok miatt...
de lássátok be az én koromban már minden perc ajándék...
vendégeim vagytok egy - egy csülokre...

Golf2 2016.01.04. 15:26:21

@TilosazA (UK): Jòl hangzik a közvetítôs ügyintézés.

TilosazA (UK) 2016.01.04. 15:29:11

@btiborc: Én már nem tudom, hogy honnan kaptunk megerősítést, hogy nem kell. De mivel a jogszabályban nincs benne, hogy csak Magyarországi bérelt lakás után nem kell fizetni, ezért mi így járunk el.

macamuca [IHUN] 2016.01.04. 15:32:20

@diggerdriver:
Namenjtea: ezt a teát UK-ben vetted, vagy otthon? Esetleg egy filtert, vagy pár szál füvet (1 adagnyit) kérhetek? No és természetesen az elkészítés + fogyasztás (tejjel, vagy citrommal, netán egyéb) módját?Köszi.
:)))))))))))
(ja, és várom én is a petting után a posztot. Eloreisköcce.)
:))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 15:41:17

@diggerdriver: lassan hozzászokhatnál a normális mértékegységekhez ha már a szigeten élsz...
tudod ami körbevesz ... tenger...
tengeri (láb)... mérföld...
szárazfoldi...
hajóméretek...
mit fogsz tudni igy mutogatni nekem ha kimegyek egyszer Hozzátok...???
természetese a csülökkel...!!!!!
:)))

2016.01.04. 15:44:25

@diggerdriver: yup, sajnalom... Mert nem ugy jott le, h ez lenne a poszt leglenyegesebb resze csak ugye ezzel lehet hergelni a nepeket

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 15:55:53

@Mrs Rumcajsz CA:
Leginkább azért sajnálom mert én írtam meg. Bizonyos körökben teljesen félremagyarázzák ezt.
Tudod miről beszélek.
Megtaláltam néhány írásom 10 évvel ezelőttről.
Azok is bírálatok, de OTTHON írtam.
Ki fogom tenni a blogomba.

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 16:04:50

@Mrs Rumcajsz CA: latjatok feleim szümtükkel! Ezert mondom azt, hogy a media azt csinal a zemberekkel amit akar. Ha latok egy dok.filmet a krokodilok szaparodasarol ADG- honbol, mar azt sem hiszem el.
Mert nem lehetett ugy felvezetni hogy" a Hataratkelö, ügyintezeskor segitökesz, mosolygos hivatalnokokkal talalta szembe magat" , vagy "egy Hataratkelö hazalatogat a csaladjahoz" vagy mit tudom en.
Ugye mennyivel masabb lenne!
Es most megint mi vagyunk a fikazo arulok.
HA! Te meg is bennfentes vagy, nem tudsz odahatni, hogy legalabb olvassak mar el azt a kurva posztot, mielött ilyeneket irnak.

Na megyek havat lapatolni, az legalabb lenyugtat.

Mr Long 2016.01.04. 16:12:07

@Mrs Rumcajsz CA: Az nem azert rossz, mert "Mancika" nem ert hozza, hanem rossz a program a gepben. Az ugyintezo csak megnyomhatja a gombot, de mast nem tud csainalni. Ha a program ugy gondolja, hogy a fej nem felel meg a felteteleknek, akkor nem csinalhat senki semmit. Meg a pesti rendszergazdak sem.

2016.01.04. 16:15:55

@diggerdriver: vagom es mar banom kicsit, h beideztem toluk, mert igy kerul a kaksi a palacsintaba...szoval ha valaki tud ertoen olvasni annak csak lejon mi a lenyeg, remelhetoleg

2016.01.04. 16:21:45

@Der echte Weihnachtsmann: jo lapatolast, nalunk kocsi kiasas a ho alol a helyi nepszokas :) amugymeg jo lenne ha ujsagirok irnak az eletronikus media feluleteket, de legalabbis 4 es magyar erettsegi, vagy altalanos iskola matek 3assal rendelkezo egyenek, mert ugye mindketto feltetele egy minimalis szintu szovegertelmezes...

2016.01.04. 16:24:22

@Mr Long (je suis orosz pilotak): LOL most sertegetni akarod digger kartarsat, hogy nem szabvanyos a feje es nem tudja erttelmezni a szoftver??? :D:D:D (sorry de tul magas labda volt, remelem humorodnal vagy:) )

2016.01.04. 16:31:29

@Der echte Weihnachtsmann: ez itt a szomszed utcabol, szegeny megszivta a hoeltakaritast, miutan leszakadt egy nap+ ejszaka alatt 30 cm ho kepfeltoltes.hu/160104/1224306871image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Határátkelő 2016.01.04. 16:32:26

UPDATE!!!

Időközben Viktor (a.k.a a Grazi Mészáros, avagy a Csirkés) is írt néhány gondolatot a találkozóról, ezzel kiegészítettem a posztot. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 16:33:15

@Mrs Rumcajsz CA:
Nem a fejem méretét kifogásolta a gép.
Csukott szemre hivatkozott vagy 10szer aztán nem homogén háttérre aztán megint csukott szemre. Aztán szemüveg nélkül sokadik próbálkozásra elkészült.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 16:35:13

@Mrs Rumcajsz CA:
Amúgymeg szemüveges létemre mindkét okmányban a személyiben és útlevélben szemüveg nélküli kép lesz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 16:38:02

@Mrs Rumcajsz CA:
Buta ember aki a havat lapátolja, a diót leveri, és a levelet összesöpri.
:)))))))))

nyuszigonosz 2016.01.04. 16:38:20

@diggerdriver: Jó posztot írtál, mint mindig, Digger.

Megyek én is megint havat lapátolni, mint a Télapó is ment.

©________ 2016.01.04. 16:40:33

@vityo641(AT): azt tudom, melyik jo.
lenovo yoga
a yoga 300 11colos, a yoga 500 14 colos.

tanato 2016.01.04. 16:51:19

@vityo641(AT): Én 4 órától hétig voltam ott.

Ginix 2016.01.04. 16:51:42

úgy szeretnék ott lenni a következőn, tök jó, h sikerült ennyien összejönnötök, mindenkinek búék meg a legjobbakat!

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 16:55:25

@Mrs Rumcajsz CA: hehe, ide le az utcankba nem jön le a hokotro, ugyhogy ezt a szivast megusztam.
Erröl jut eszembe, itt a faluban egyaltalan nem jart kotro! Inkabb kitettek a falu szelere egy tablat, hogy " korlatozott teli szolgaltatok"
Leginkabb igy tudom leforditani, de a lenyege,hogy old meg a hoproblemat magad:-)

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 16:58:05

@nyuszigonosz: annyira ereztem, hogy kell az elsö hetre szabadsag.
Minden evben ez van. Karacsonykor rövid ujju poloban, elsö munkanap meg tökig erö ho van.
Jeee ez rimel is:-))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 16:58:30

@tanato: bocsánat...
nekem akkor még összemosodott minden...
a kezdeti izgalom... a hazaérkezés öröme...
a találkozon való megjelenés...
a z hogy parkolot találtunk a kocsinknak...
szóvak igazad van...
és mivel 7 ig voltál , ezért is tudtunk pár szót váltani...

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2016.01.04. 17:02:39

A Visegrádi utcába vasárnap kell menni ügyet intézni, kutya sincs ott, mert nem feltételezi senki hogy nyitva van! Nekem új útlevél kellett, 5 perc alatt megvoltam amiben a fotózkodás is benne volt és egy hét múlva az útlevél is kész volt...

tanato 2016.01.04. 17:03:44

@vityo641(AT): SZóval jó volt az a lényeg

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 17:05:00

@vityo641(AT): basszus, libabörös lettem, ahogy olvastam:-)
Mi is itthon töltjük hagyomanyosan az ünnepeket, de ezutan meg fogom azt csinalni, hogy arra a napra megveszem a repjegyeket oda, masnap meg vissza. Remelem lesz jövöre is. Illetve iden!

Mr Long 2016.01.04. 17:08:46

@Mrs Rumcajsz CA: Igen.
De azert ismeros meselte, hogy eleg kellemetlen elmagyarazni a kopasz csavonak, hogy a gep szerint belelog a haja a szemebe... Szerencsetlen ugyintezo meg csak probalkozni tud a gombnyomogatassal, hatha egyszer a gep szerencses csillagzat alatt fog allni es elfogadja a latvanyt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 17:14:48

@Mr Long (je suis orosz pilotak):
Várjámá…
Egyszer itt Londonban bementem egy fényképészhez igazolványképet csináltatni.
Se bodega se semmi.
Azt mondja álljon a fal elé.
Volt a helységben kb fél négyzetméter szabad falfelület.
Lefényképezett azt mondja a szemüveg kicsit tükröződött de photoshoppal eltüntette.
Ennyi.
Büdös mocskos halódó nyugat.
:))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2016.01.04. 17:17:56

@P.Elliot:
Kocc. Hogy minél több kommentelőnek jusson/maradjon a tiedféle J.D.-ből, így a magamé-féle skót-félével.
Mindnyájótoknak búék egyúttal:)

nyuszigonosz 2016.01.04. 17:23:31

@Der echte Weihnachtsmann:
Ez van: dolgozni kell menni, akkor itt a hó. :-(

macamuca [IHUN] 2016.01.04. 17:26:44

@A nagy kékség:
Helyesbítenék: istenNŐt.
Márminthogy azt jáccik mucika.
Nekem elhiheted. De csakis nekem!!!!
:))))))))))))

Mr Long 2016.01.04. 17:28:33

@diggerdriver: Meglett a lenyeg... Nem "Mancika" tehet rola, hogy nem tud kepet csinalni, hanem a szoftver fejlesztoje, meg az aki atvette a szar rendszert. Kb annyi ertelme van szidni az ugyintezot, mint a teszkos arufeltoltot pesten miert nincsen a megszokott angol szeletelt kenyered a polcukon.

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 17:30:17

@diggerdriver: varjal, majd ha mashol es maskepp mondjak, hogy alj a fal ele:-)))))))))))))
Csak wizz volt!
Tenyleg, hol van Zoole? Nem tud kiszallni a taxibol, annyira telezabalta magat.?:-))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 17:34:27

@Der echte Weihnachtsmann:
szerintem kezd el most szervezni...
és mint opcio... te mondhatod meg a választható idöpontokat...
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 17:48:32

@Mr Long (je suis orosz pilotak):
Eszembe sem jutott őt hibáztatni.
Sőt, egy végtelenül kedves segítőkész hölgy volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 19:31:10

Hol van az indexen ez a poszt?

Az véletlen hogy tegnap belinkelek valamit Sass Flóráról és ma szóról szóra az jelenik meg az indexen?

2016.01.04. 19:33:23

@Mirjam2: Csak mert nekem most nincsen 500 ezrem, de 500 dollarom van, csak elfogadjak, vagy nem?

fhdgy 2016.01.04. 19:36:34

@Der echte Weihnachtsmann: erre is van egy szovjet történetem:

Hogyan agitálják a muzsikot, hogy lépjen be a kolhozba?

Eta kolhoz, eta falhoz!

fhdgy 2016.01.04. 19:42:50

@fhdgy: Mirjam! Ezt hogyan fogod tudni lefordítani férjednek?

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 19:45:02

@fhdgy: :DDDDDDDD

Erröl az "eta"-rol nekem mindig Hofi (isten nyugosztalja) jut eszembe. " eta sto eta?"

FutureFry 2016.01.04. 20:02:44

@Herr Géza: "Vagy mi van az usákokkal, az ő mobildíjaikat ki finanszírozza?"

Mi, amerikaiak. Ha egy amerikai társaságnak van is külföldi érdekeltsége/leányvállalata (mondjuk a két legnagyobb amerikai mobil telefontársaságnak tudtommal nincs , a T-mobile-t meg pont a Németeké, itt is) az amerikai társasági adó relatíve magas volta miatt a külföldön termelt profitot általában jobban megéri külföldön tartani/befektetni. Egy másfél évvel ezelőtti Washington Times cikk szerint akkor több mint másfél billió (10^12) (!) dollárt (!) kp-t tartottak amerikán kívül amerikai vállalatok:
www.washingtontimes.com/news/2014/may/18/corporations-hoard-cash-overseas-away-from-high-us/

articsóka60 2016.01.04. 20:03:26

@P.Elliot: Kocc! Egészségedre!
Egyúttal minden kedves határátkelőnek és itthon maradottnak boldog 2016-ot kívánok!

articsóka60 2016.01.04. 20:03:29

@Csodabogár: Hiányoltalak is, reméltem hogy ott leszel a találkozón.
A nagy kékséget is szívesen megismertem volna. :)

FutureFry 2016.01.04. 20:06:32

@FutureFry: ... másfél billió (10^12) (!) dollár kp-t ...

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 20:25:26

@diggerdriver: az utolso kep alapjan, ugylatom hinta is ott volt:-)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 20:26:57

@Der echte Weihnachtsmann:
Nem tudom ki volt az az egyszálbélű aki azt ette:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 20:27:07

@Der echte Weihnachtsmann: marmint az elsö eresztesböl.

Es most mar öleg lesz am:-)))))))))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.01.04. 20:34:45

@adg: 1000$-os utlevel?? Aranybol van vagy miaszosz? :)

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 20:39:52

@diggerdriver: a masodik elsöje a harcsapaprikas? Vagy halaszle?
Most per pillanat ölni tudnak erte:-)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 20:41:59

@Der echte Weihnachtsmann:
Halászlé.A Menzában Vitya evett harcsapaprikást túróscsuszával.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.01.04. 20:42:33

@adg: na, kozben haladok a kommentek olvasasaban, szoval mar ertem, miert kerult ennyibe az utlevel:)
En pont abba az idoszakba estem (2011 kornyeken), amikor meg nem letezett a kulfoldon elok lakcimkartyaja, csak le kellett adni a magyar igazolvanyokat. Kesobb, amikor a lanyaimnak akartam uj utlevelet csinaltatni, derult ki, hogy a "statuszunk nem rendezett"...volt is egy kis kavar belole, de a los angeles-i konzullal tortent sokszoros email valtas utan sikerult a lejart utlevelet meghosszabbittatni a gyerekeknek.
Azota sem csinaltattam lakcimkartyat, szerintem teljesen felesleges...

Shanarey 2016.01.04. 20:44:35

:-))

Ügyintézésről, csak annyit hogy a rendszer az ami szar, és annak az üzemeltetői. Az ügyintéző nem tud mit csinálni, mert ha a rendszer szar akkor fél óra próbálkozás után, következik a jöjjön vissza holnap című opció. Online segítség, rendszergazda aki bele néz mi a baj, nem divat, mert ez egy "üzembiztos" rendszer. Hát nem az. Nem beszélve arról hogy minimális fényképészeti alapismereteket netán bevehetnék a munkahelyi tréningbe.
Amikor én csináltattam az útlevelemet, a fénykép nem csak azért lett szörnyű, mert én vagyok rajta, hanem azért is, mert akit előttem fotóztak az egy kis termetű emberke volt, én meg nem vagyok az, így össze kellett hogy görnyedjek akkorára hogy a kamera és a fejem egy magasságban legyen. Mindezt azért mert az ügyintéző nem mert a kamerához nyúlni, mert akkor elromlik.

Belvárosi parkolás: Nos a régi ügyfeleim okán, nekem is megvan még a régi Magyar telefonszámom, ő sem mai gyerek, az idén lesz 19 éves. :-)) Nos ha be esz a fene a belvárosba akkor a régi T-akármi mobilszámommal is intézhetem, vagyis levonja az ottani egyenlegemből.Ez a mobilszám nekem feltöltős lett mielőtt kitekeredtem ide, de ez nem gond, neten keresztül lehet tölteni az Angol bank kártyámmal is.

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.04. 20:49:21

@diggerdriver: tudtam, ez csak is a csirkes lehetett:-))))))))))))

2016.01.04. 20:52:42

@fhdgy: Sehogy, feladtam! :) Raer meg megtanulni oroszul, ugy tudom csak lassankent araszolnak Putyinek a hanyatlo Nyugat fele. Bar ahogy kineznek a dolgok, lehet hogy pont a Kozel-Keleten fognak felszabaditani bennunket a hos orosz seregek, ha eppen velunk egy idoben jarnak arrafele.

Shanarey 2016.01.04. 20:53:59

Bircát, kéretik nem figyelembe venni, ő azért ír ide ostobaságokat hogy válaszokat generálon magának, mert enélkül nem tudja biztosan hogy él e még.

Ez a szebbik megfogalmazás arról amit ő itt csinál.

2016.01.04. 20:55:31

@Zsuzsi65: Sajnos nem felesleges a lakcimkartya ha barmilyen ugyet kell intezned Mo.on - sot, szukseges. A szemelyit kivaltja az utlevel, de a lakcimkartyat nem. Nekem is olyan lakcimkartyam van amin az van, 'kulfoldi cim'.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.04. 20:59:45

Haha, kösz a beszámolást.Jó lehetett, mentem volna én is, de már dec 14-én vissza kellett jönnünk.Talán majd jövőre.Vagy esetleg hátha Londonban, kellene oda is menni.Meg Berlinbe.Meg úgy amúgy kb. fél Európába mindenhova... :D

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.01.04. 21:04:31

@Mirjam2: Igen, hallottam, hogy bizonyos esetekben kell, bar a legtobb esetben az utlevel eleg. (meg kell neznem, mihez is kell pontosan)
Remelhetoleg nem lesz ra szukseg mostanaban, mert nem valoszinu, hogy a kozeljovoben megyunk haza latogatoba.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.04. 21:24:52

@adg: "ez egy 8500+km-es tura, plussz az ugyintezes, plussz a varakozas, kaja stb. Reggel mentuk, este jottunk."
A betyárját, nem tudom, mennyi lehet az egynapi max, de ez rekordgyanús távolság.
:-ooo

FutureFry 2016.01.04. 21:28:37

Apróbetűs megjegyzés: Az, hogy a rák egy “nem válogat”, statisztikailag nem teljesen állja meg a helyét. Pl. az ebben a bejegyzésben leírt “diéta” nem egy életbiztosítás ilyen szempontból (sem).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 21:31:08

@FutureFry:
Ja azért lesznek rákosak kisgyerekek is mert harcsapaprikást esznek töltött libanyakkal.

FutureFry 2016.01.04. 21:37:23

@diggerdriver: Természetesen nem minden rákos eset van az étrend miatt.

yoce! 2016.01.04. 21:42:25

@vityo641(AT): tinydeal.com Nekem a telefonom van onnan. Más: A feleségemmel mi is a kezdetektől olvassuk a HA-t de komentelni csak én szoktam nagyon ritkán.

Golf2 2016.01.04. 21:55:53

Akkor vègül is az ételen kivűl csak 1 résztvevőről van kép a többiek inkognitòban voltak.

blackhairlady 2016.01.04. 22:04:22

@diggerdriver: Jo kis poszt volt, kar, hogy kb 0% az eselye, hogy en a karacsnyi idoszakban haza tudok menni. Pedig szinte mindenkivel szivesen talalkoznek:)
Legutoljara mikor otthon voltam, vegre elhataroztam, hogy en is visszaadom az irataimat. A holgy eloszor mergesen emgjegyezte, hogy miert eppen ma amikor a legtobb ugyfel van az okmanyirodaban, es kulonben sem tudja mit kellcsinalni. Aztan mikor mondtam neki, hogy en tudom es szivesen diktalom a szoveget amit irni kell, mivel egyszer mar megcsinaltuk a lanyomnak, megnyugodott, es 10 perc alatt vegeztunk, mosolyogva valtunk el egymastol. A kedvesseg csodakra kepes neha:))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 22:09:57

@diggerdriver:
Na...Hagyjuk mar azt a kurva harcspaprikast...
Durva jo volt...
Hallod télapó...???

FutureFry 2016.01.04. 22:12:15

@Zsuzsi65: @Mirjam2: Nekem van lakcím nélküli lakcímkártyám (amire semmi nincs lakcím gyanánt írva - még az sem, hogy "külföldi cím"). Már nem tudom, hogy mihez kellett és hogy készült így.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 22:13:14

@diggerdriver: Ezt tolem kérdezed?
Nem én irtam...hogy ott van...
Olvass vissza...
:))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 22:22:24

@vityo641(AT):
Valaki írta hogy kint van de olyankor megjelennek itt a hülyék, most meg csak mi vagyunk itt hülyének:))))))))))))))))))))))))))))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.04. 22:24:07

@diggerdriver:
Biztos hogy csak most?????
:)
Kérdezz meg egy két kommentelot...
Vagyis inkabb ne is...
:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.04. 23:16:46

@svájci sapka (ch): lehet választani, hog ykiküldjék-e vagy bemész érte. csakezekszerint pl van, ahol úgy kérdezik, hogy "hova küldjük?" és ebből azt gondolja az ember, hogy kiküldik és nincs más opció.
azért tudom, mert én bementem érte, mert még élénken él bennem, hogy 2005 magasságában az útlevelemet az idióta postás bedobta a postaládába, egy esős napon, pedig ajánlott levél volt ugye.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.04. 23:20:23

@DorotkaB: jelentlezz be. keress egy jobb hírű helyet, ha a tiétek annyira nem okés. ahol kormányablak (kormányhivatal) is van, az húzósabb. ha időpontra megy az ember, tényleg seperc alatt lezavarják. én tavaly csináltam, kb 10 perc volt tokkal vonóval fényképezéssel csekkbefizetéssel.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.04. 23:27:53

@Herr Géza: röhej :-( még a thai telekom is legalább 3x küld értesítést, hogy vigyázz, mindjárt lejár az egyenleged és a számod :-(

2016.01.04. 23:43:13

@Der echte Weihnachtsmann: :D nagyon praktikus, nyilvan olcsobb mint egesz teli hoeltakaritas lol

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.04. 23:48:16

@Dragonlady (Bp, Hun): Mivel van magyar SIM kártyám azt egy régi telefonba betéve használom ébresztőnek. Semmiféle beszélgetést nem folytatok vele, mindössze az otthoni bankszámlám számlamozgási SMS-eit kapom rajta. Az viszont ingyenes. Minden évben figyelnem kell hogy júniusban töltsek rá pénzt mert elveszik a rajta lévő pénz is meg szám is mint Gézának. A kutya se szól hogy intézkedj bazmeg mert lejár. Szóval mindig van rajta legalább 3000forint. Na ez ment le otthon vészes gyorsasággal. Ott is csak az utolsó 15 másodpercben figyelmeztettek hogy ennyi még van aztán szevasz. Mindezt nem panaszként mondom csak megállapított tényként. Azért írtam hogy mi itt el vagyunk kényeztetve telefonügyileg.

2016.01.04. 23:57:10

@diggerdriver: :D :D es a motorfutes ejszakara autoban? Van ahol meg ertelme is van ;)

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.04. 23:59:28

@diggerdriver: értem én, én is el lettem kényeztetve, bár azért annyira nem, mint ti Angliában. itthon én a mobilnet áraitól vagyok kiborulva, végigneteztem fél ázsiát telefonról pl heti 400 ft korlátln csak lassú) verzióval. családbn a legjobb verzió, amit találtunk, egy sok év hűségpontos két éves hűségnyilatkozatos havi 11 ezerért asszem korlátlan telefonálós megoldás, de 3G ebben sincs. számmegtartási mizéria is ismerős nagyon :-(

P.Elliot 2016.01.05. 00:03:11

Nem tudtam visszajonni csak most. Akik koccintottak es az ital orokre itt fogja oket, hehehe,
Digger,
Vityo
Nagy kekseg
Mammamuca
Articsoka
Elliot.
Van meg az italbol, varom a koccintokat tovabbra is. Orulnek ha a regiek is visszajonnenek
Igazabol nagyon rendes tarsasag ez itt, kar hagyni egymast elmenni. Nagy Keksegnek kulon is orulok, ertekes tag ez itt, lam csak zsebre gyurte az ellenerzeset es meg tanulasi, illetve munka ajanlatot is hozott, ritka az ilyen a mai munkatlan vilagban, remelem lesz aki orul neki, en mar szoltam is egy netezonek akinek az unokaja munkalehetoseget keres.

[IMG]http://i68.tinypic.com/fa7voz.jpg[/IMG]

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.05. 01:02:25

@Herr Géza: Én régóta mondom, hogy az internet- és a mobilszolgáltatók a leg-gyökerebbek a világon...És nem csak odahaza, idekint is.Biztos jó pár esetet tudnék írni a viselt dolgaikról, (otthon is, kint is...) de nekem is kedvencem a feltöltős egyenleg, amit szép lassan "megesz" a rendszer, így eliminálva az ügyfél pénzét.Nem is folytatom, mert csak obszcén és bulgáris szavak jutnak eszembe...

Bal 2016.01.05. 01:20:58

@btiborc: @TilosazA (UK): @Mrs Rumcajsz CA:

Na én kicsit beljebb járok Angliában lakva magyar lakást kiadni ügyben. Van pl. hivatalos írott NAV állásfoglalásom:

"A fentiek alapján nem zárható ki a külföldön bérelt ingatlan bérleti díjának levonása a bevételbol, ha az egyéb feltételek fennállnak. A bérleti jogviszony meglétét, illetve a bérleti díj összegét a bérleti szerzodéssel, a bérleti díj megfizetését tényét a bérbeadó magánszemély által kiállított számlával, vagy számviteli bizonylattal kell igazolni.
Tekintettel arra, hogy a fentiek nem mondanak ki konkrét igazolási formát, a bérleti díj megfizetésének igazolására a lakásbérleti szerzodés és a bérleti díj átutalását igazoló bankkivonat együttesen elégséges."

A módja az, hogy leköltségeled a kinti bérletet a magyar bevételből, és ha ellenőriznek, bemutatod a papírokat.

EHO-t egymillió éves bevétel felett kell csak, de ezt külföldön élve meg azért nem lell, mert EU-n belül máshol vagy biztosított. Ehhez ki kell kunyerálni egy A1-es nyomtatványt az HMRC-tól, na ez nekünk 6 hónapig tartott, az angol ügyintézés is tud röhej lenni. Ha az angol bérletedért kevesebbet fizetsz, ezt megúszhatod, mert eleve nincs nyereséged.

A vicc azonban az, hogy Angliában viszont adóznod kell a magyar bérlet bevétele után. A kettős adóztatási egyezmény angol részről trükkösen úgy van megfogalmazva, hogy a magyar adót levonhatod az angolból, azaz ha Mo-on nem adózol, akkor Angliában kell. Persze ha nem kéred ki az A1-et, nem valószínű, hogy rájönnek - bár épp mostanában csiripelik, hogy az adóhatóságok EU-n belül átjárhatóbbak lesznek, szóval kérdés hogy érdemes-e kockáztatni.

Herr Géza 2016.01.05. 01:26:15

@geegee: Hát tudod, úgy nagy királyság ám a piacon faszagyereknek lenni, hogy az ügyfeleid javát min. 2 évig köti a hűségszerződés és van egy három hónapos felmondási idő a végén, amit ha egyetlen nappal is elcseszel, akkor újabb egy évre meghosszabbítottad a szerződést. És erre a felmondási határidőre se jön ám figyelmeztető akármi, hanem az én szolgáltatómnál pl. vagy elő kellett kaparni az originál szerződést, vagy fel kellett hívni az ügyfélszolgálatot, mert a netes online ügyfélcentrumban alig átlátszó módon ez a dátum sehol nem szerepelt eddíg. Meg az is vidám, hogy ugyanezen az ügyfélcentrumon keresztül a szerződéseddel kapcsolatban bármit intézhetsz online, kivéve a szerződésfelmondást, amit csak telefonon, vagy levélben kezdeményezhetsz.
És én már végigpróbáltam pár szolgáltatót, ez a fenti volt még a legjobb a vevőkiszolgálás területén....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.05. 01:53:41

@Herr Géza: Elhiszem, mondom, akasztófavirágok...Lexívesebben pics@nrúgnám mindet, de a HÁ-ra nem lehet kommentelni se füstjelekkel, se morzéval...
:D

blackhairlady 2016.01.05. 02:36:00

@diggerdriver: de ez domino vagy valami hasonlo ha masik szolgaltatonal vagy, nem?
Angliaban meg gondolom elofizetesesek vagytok, vagy ross,ul ertelmeztem amit irtal?
Nekem is dominos van, aztan mindig elfelejtem, hogy 1 ev a szavatossaga, vehetek ujat . Marmint otthon

2016.01.05. 07:09:02

@vityo641(AT): Aha, a poszt teljes egeszeben nem volt fent sztem csak a beharangozoja. Mikor letekersz van egy szurke hatteres resz az index2 ajanlojanak ott ajanlottak, a magyar burokracia cimmel ill h mivel kell szembesulnie egy Hataratkelonek ha hazajon ugyet intezni. Az a tartalom az ajanloban frissul legalabb egyszer naponta szal ma mar nem hiszem h ott lesz

2016.01.05. 07:50:00

@diggerdriver: aha, irtam a Grazi Meszaros kommentelo kartarsnak fentebb, hogy az index2 ajanlojaban volt

Cheap Charli 2016.01.05. 10:46:10

@Bal: Köszönöm.

És ezt hogy kell jelezni az adóhatóság felé (Mo-n)? Csak az éves adóbevallásban kell feltüntetni vagy valami extra dolog is van vele kapcsolatban. Bocsi, de én hiába voltam bent náluk értelmes valaszt nem tudtak adni. :D

Bal 2016.01.05. 16:36:55

@btiborc: nem, csak az éves bevallásban, beírod a bevételeid, és beírod költségként a külföldi bérlet díját. Ha behívnak ellenőrzésre, akkor bemutatod a szükséges papírokat. Extra teendőd csak akkor van, ha még így is nyereséges a magyar kiadás, mert akkor negyedévente előleget kell fizetned.

Az angol adóhatóság felé viszont self assessmentet kell kérni, és on-line lejelenteni a külföldi ingatlan után származó bevételt. Kivéve ha élsz a lehetőséggel, hogy külföldi jövedelmet úgy 50k font lefizetése ellenében bújtatod, de nem sok embernek lehet 50 millió Ft-ot meghaladó éves nyeresége magyar bérleményekből ...

Taxomükke (UK) 2016.01.06. 07:46:04

@geegee: "bulgaris" az milyen, birca karomkodik?
:))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása