oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. szeptember 18. 06:42,  Mesés időutazás Angliában 75 komment

2015. szeptember 18. 06:42 Határátkelő

Mesés időutazás Angliában

Az angliai fesztiválok szuper programok tudnak lenni (szép magyarsággal), ezt a nyár folyamán már több poszt is bizonyította, és ezt teszi Digger (akinek blogját itt találjátok) mai írása is, ami egy retrófesztiválról szól, elképesztően sok képpel. Remélhetőleg sikerült megalapozni a hangulatot, és ha hétvégén a közeletekben találtok egy hasonlóan jó hangulatú eseményt, elmentek (és utána írtok róla ide… :) ).

nyitokep.jpg

„Számunkra a nyár nagy felfedezése a Newbury retrófesztivál volt. Véletlenül találtam rá a neten és gondoltam, akkor megnézzük. Nem csalódtunk, angliai programjaink legjobbját éltük meg.

De ne szaladjunk annyira előre, ott tartunk, hogy elindultunk. Az autópályán baleset volt és több mint fél órát álltunk egy helyben. Mi a középső sávban voltunk és a belsőben kicsit előrébb egy vadonatúj Mini várt a sorban.

Egyszer csak kiszállt belőle egy harmincas fekete nő és módszeresen kezdte kitakarítani a kocsit. Az autó mellé és alá szórta a szemetet, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mikor elindult a sor, beült az autóba és a szemetét hátrahagyva ment tovább. Senki egy szót nem szólt.

A belső sávban üdítős poharak, szalvéták, alufólia gombócok garmadáján hajtottak keresztül az utánunk jövők. Most mondhatnám, hogy a szavannán szocializálódott, ha nem tudnám, hogy az angolok egy fokkal nem különbek. Ez egy ilyen ország, ez itt teljesen természetes és elfogadott.

Szóval kis késéssel odaértünk. Hatalmas füves mező volt a parkoló, profi segítők irányították az autókat, minden gördülékenyen ment. Mögöttünk éppen az angol galambászok tartották aktuális röptetésüket, mert volt négy teherautó sok tízezer galambbal, akik alig várták, hogy hazafelé indulhassanak.

Tizenhat font volt a belépő személyenként, ami nem kevés, de a rendezvény teljes bevétele a rákos gyerekek számlájára megy. Ahogy áthaladtunk a kapun, mindjárt egy nagy, kétszintűre osztott rakterű kamion állt ott, ami elektromos kerekes székekkel volt tele, és aki rászorult azzal ment tovább.

masodik_kep.jpg

A fesztivál egész területe akkora, hogy egy nap bejárni szinte lehetetlen.  A rendezvény a negyvenes-ötvenes-hatvanas évek divatjáról, és hangulatáról szólt. Elképesztően sok látogató volt korhű ruhában, tíz évestől nyolcvan évesig. Alkattól, kortól, kinézettől függetlenül.

Egyszerűen nem tudom azt írni, hogy nők és férfiak, hanem hölgyek és urak a helyes meghatározás arra az eleganciára, amit előadtak. Az emberek itt merik vállalni önmagukat, senki nem neveti ki őket.

Volt három táncsátor, amik hatalmas táncparkettel voltak beborítva és a kor zenéire lehetett táncolni. Aki bevállalta, azt a szám végén hatalmas ováció ünnepelte.

Volt egy vurstliszerű rész, ahol ringlispílek, hajóhinták szórakoztatták a nagyérdeműt, de a kivitelezésük és a zene teljesen a retrókorszakot idézte.

A szervezés példamutató volt. Bent a területen már egyetlen szervezőt sem lehetett látni, rendőröket sem, és mégis mindenki tudta, hogyan kell viselkedni. Alkoholt mindenhol lehetett kapni, de nem voltak részeg emberek, hangoskodások, mindenki élvezte a hangulatot.

Mert a hangulat volt, ami elsősorban megragadta az embert. Az viszont végig fogva tartotta. Nem lehet elmondani, milyen érzés visszamenni az időben hatvan évet.

A motorok, az autók, a lakókocsik az árusok a látogatók kavalkádja hol a vurstli gépzenéjével vegyült hol a rock and rollal. Száznál több amerikai cirkáló, korabeli motorok, gőzgépek, hot rodok, gyorsulási autók, és elképesztő mennyiségű ruha, és mindenféle kiegészítő.

Az óriási terület és a széles utcák miatt tömeg sehol sem volt, bár több ezer ember szórakozott ott. Az étel-ital árusítóhelyek nem voltak túlárazottak. Egy fish and chips 6 font volt, de a többi étel is 5-6 fontba került.

Most pedig jöjjön a képes beszámoló.

Mivel délben értünk oda és a bejárat után mindjárt büfékocsik sora állt, így én ettem egy fish and chips-et, a feleségem meg valami csirke nuggets-et. Jóllakottan indultunk tovább.

Az egyik sátorban fodrászok készítettek korabeli retróhajat annak, aki kérte és ők is természetesen korhű ruhában és frizurában dolgoztak. Egy sátor következett, ahol ízelítőt kaptunk a retróruha és kiegészítők vásárából.

Lányomnak vettünk néhány dolgot, meg én a feleségemnek egy vászontáskát 18 fontért, aminek nagyon örült, amíg meg nem látta két sátorral odébb 12-ért. Egy órával később visszajöttünk ebbe a sátorba, hogy vegyünk egy szalmakalapot, mert a feleségem otthon felejtette a szalmakalapját és már a napszúrás kerülgette.

Sajnos nem volt, de vettem neki egy retrófejkendőt, ami pontosan addig volt a fején, míg fél órával később meg nem találtuk a szalmakalapok utcáját, ahol köbméterszámra sorakoztak a szebbnél szebb, retrónál retróbb kalapok. Persze azt is venni kellett.

Ha már kalap van, akkor venni kell hozzá egy retró szemüveget is természetesen, mert így teljes a boldogság.

Továbbhaladva az én nagy kedvenceim, a vintage motorkerékpárok, autók és gőzgépek sorakoztak valami hihetetlen mennyiségben és változatosságban. A motorkerékpárok között minden kor képviselője és szélsősége is felsorakozott, úgymint az extrém 5,7 literes Chevrolet V8 motorral szerelt trike, vagy a nagy angol legenda a Norton Commando.

Nem maradhatott el a múltszázad eleji öreg vas a BSA sem, vagy jelenkorunk aktualitása, a tálibvadász klub jelvényével ellátott Harley Davidson, aminek tankján egy Afganisztánban menetelő angol katona airbrush festménye látható.

Következtek a vintage autók. A retrókorszak amerikai autói, a klasszikus angol vagy elvétve német ikonok és átalakított hot rod-ok. A többség gyári új állapotra felújítva, néhány úgynevezett fellelési állapotban vagy szándékosan antikolva.

Az egyik gyöngyszem a piros belsejű Ford Musztáng. Egy igazi szépség, méltón vált korának legendájává.

Csodaszép hot rod-okat láttunk, mint például egy fekete Ford. A hot rod az egy batárszerű karosszériájú sárvédő nélküli bivalyerős motorú, épített autó. Van, amelyiket újszerűre építik és van, amelyiket szedett-vetett rozsdás vaskupaccá, ami megtévesztő, hiszen a lemez alatt korszerű alkatrészek vannak beépítve.

Láttunk olyat a műfajból, aminek a teteje le volt vágva és rozsdásan kritikán aluli hegesztési varratokkal retróképekkel kitapétázva állt ott. Olyan volt, mint egy ódon, szellemjárta kastély.

Csodálatos az a változatosság és részletgazdagság, ami ezeket az autókat jellemzi. Egyedi hangulat lengi körül mindegyiket. Látszik rajtuk, hogy a tervezőket nem kötötték holmi légellenállási, környezetvédelmi, fogyasztási, biztonsági korlátok.

Hogy ez jó vagy nem, azon lehet vitatkozni, de mégis színesítik az autóipar történelmét. Egy-egy gyönyörű részletet kiragadva látszik, hogy szabadon szárnyalt a fantázia.

Na, de hagyjuk a járműveket, nézzük a hölgyeket, meg a ruhájukat. Ők aztán tobzódhattak a legváltozatosabb elegánsnál elegánsabb ruhákban. Éltek is az alkalommal.

Elegancia felsőfokon, valamint a csábításnak olyan szintje jellemezte azt a kort, ami tökélyre fejlesztette a sejtetés rafinériáját. A retrókorszakban a nők mertek nők lenni, és kihangsúlyozni női bájaikat.

Marilyn Monroe a legjobb érzékkel kapta el azt a vonulatot és világhírre vitte. A kerek fenék, karcsú derék, nagy mell divatot teremtett. A butuska szőke nő köztudatba beépülése is neki köszönhető. Minden ruha, minden kellék a nőiességet hangsúlyozta.

A sok kiegészítő cipő, kalap, szemüveg, kendő, bross, harisnya, alsószoknya, kötelező tartozék a ruhákhoz, és itt meg lehetett venni mindent. Amit ebben a műfajban valaha használtak vagy stílusában korhű volt, azt itt mind meg lehetett venni.

Mi pedig fényképeztünk gátlástalanul, úgyhogy a végére már a fényképezőgép lemerült, a telefonom lemerült, a feleségem telefonja már a tartalék akkumulátorral üzemelt, aztán végül annak az utolsó morzsányi energiájával tudtuk a navigációt futtatni hogy hazataláljunk.

Ez a néhány videó talán visszaadja valamelyest a hely hangulatát. 

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr757796724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.09.18. 07:27:38

a norton commander nem valami vírusirtó volt?:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.18. 07:31:48

@Csupacsí:
De igen. Ez viszont Norton Commando.
A legenda. AZ IKON.

©________ 2015.09.18. 07:52:58

@diggerdriver: aha. értem. egy egész commando.

LittleG (uk) 2015.09.18. 08:47:18

uh ha ezt tudtam volna hamarabb! nem baj, majd jövőre, köszi!

articsóka60 2015.09.18. 09:05:36

Jaj Diggi, nagyon jó volt a reggeli kávé mellé ez a kėpes beszámoló. Ezek a ruhák!! Nekem is volt rėgen pin-up lány korszakom. Jó volt nosztalgiázni kicsit, köszönöm neked. :)

SZIZS 2015.09.18. 09:35:32

@diggerdriver: Húúú nagyon jo volt!!! Tudod jövőre már ruha is kell!!! :)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.18. 09:54:51

@articsóka60:
A lányomnak most vettem vasárnap egy ilyen ruhát a camdeni piacon. Ott van egy bolt ami csak ilyeneket árul.

SzZoole 2015.09.18. 10:07:56

Nem rossz,es engem ebből is kihagytal,ismét,bezzeg nálunk bírod tömni azt a buci fejed:)))

2015.09.18. 10:15:08

@SZIZS: Nagyon tetszik a napszemuveg a kalappal! Imadom a voros es / vagy vadallat-mintas dolgokat, mas kerdes hogy altalaban nem vagyok eleg bator ahhoz hogy viseljem oket...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.09.18. 10:24:00

Nekem is a mesés formákat sejtető ruhákon akadt meg/fel/össze a szemem... Csatlakozom az előző kommenthez: Jó volt nosztalgiázni, köszönet érte.
:-)

2015.09.18. 10:41:59

Hat ja, ezert jo gyoztes orszagnak lenni, ilyenkor nem szamit cikinek / politikai uzenetnek / stbnek a multidezes.

@Csupacsí: A Norton Antivirus volt a virusirto, a Norton Commander egy fajlkezelo volt, kezdetleges oprendszer, meg a Windows 3.11 elott, iszonyu jo 8bites jatekok voltak rajta. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.18. 10:51:25

@Zoole[uk]:
Birkapásztor direkt kérdeztem hogy szombaton dolgozol?
Persze hogy dolgoztál mert nem tudtad mi az elég:)))))))))))
Holnap dolgozol?

©________ 2015.09.18. 11:05:03

nemtom, valaszoltak e mar elegen, megkerdezem ujra,a norton commander a Norton kommando tagja, vagy egy virusirto?

firg_firg 2015.09.18. 11:18:25

A Notron Commander a Norton Commando parancsnoka.

SZIZS 2015.09.18. 11:31:17

@Mirjam2: Itt Angliában bármi bárhol bármikor viselhető, anélkül hogy megnéznének megszolnának érte!!! Többek közt ezért is szeretek itt élni! :)

2015.09.18. 11:42:45

@SZIZS: Igen, ezzel en is pontosan igy vagyok (/voltam / leszek :))).

Hari Seldon 2 2015.09.18. 11:45:35

Érdekes volt, de nekünk ez nem jönne be.
Látom van körhinta meg kisautó.
Gyakorlatilag ott dekkolnánk egész nap...

sokadikiksz 2015.09.18. 12:06:50

@Diggerdriver
Az első galéria , első fotóján Téged és Nejedet látni ?

2015.09.18. 13:15:56

@Csupacsí: norton commando az a norton commander ruha nelkul :D tul magas labda bocs :D

blackhairlady 2015.09.18. 14:46:03

@diggerdriver: Ez jo volt, koszi, en is imadom a retrot, mert regen minden jobb vot:D
Viszont jo lenne mar ha kedves notarsaim megtanulnak, hogy a melltarto pant nem latszodhat ki semmilyen korulmenyek kozott. tessek megtalalni a megfelelo tipusu melltartot ha barhol mellyebben kivagott a ruhank, mert nagyon kiabrandito tud lenni. Ennel mar csak a szilikon pantos a rondabb, azert borton jarna:))

Az elso kepen levo kis piros autot megsealtatnam egy kicsit, selyem kendovel hatrakotott hajjal, csini ruhaban, napszemcsiben, cuki kis koromcipoben:)))))

Muscari 2015.09.18. 15:11:51

Digger, tök jó lehetett, köszi a beszámolót. Árultak ékszereket is ott?

Muscari 2015.09.18. 15:13:35

@Signora con i capelli neri: akkor spagetti pántos ruhát csak melltartó nélkül lehet hordani? :-(

LittleG (uk) 2015.09.18. 15:44:31

@Muscari: Vagy pánt nélküli mt-val. Vagy kardigánnal, s akkor nem látszik :)

LittleG (uk) 2015.09.18. 15:46:05

@Signora con i capelli neri: Azzal egyetértek, hogy nem szép, ha a pánt kilátszik, pláne ha fehér, de a szilikonpánt nem olyan gáz szerintem :) inkább, mint mt nélkül :)

SzZoole 2015.09.18. 15:56:22

@diggerdriver: holnap nem dolgozok,de nem megyek sehova,mert kiettel a vagynombol:)))
Azóta is alig bírom magam összeszedi:)))

nosuti 2015.09.18. 16:29:36

@LittleG (uk): szerintem ha valaki egy olyan ruhát akar hordani ami alá nem való melltartó, de nincs megfelelő alkatrésze hozza, akkor ne próbálkozzon ilyen ruhával.
Szilikon pánt ultra gaz szerintem, főleg nyáron mikor tapad valakin az izadtsagtol

@diggerdriver:
Jók a képek, jó kis program lehetett

blackhairlady 2015.09.18. 16:56:51

@Muscari: Van pant nelkuli melltarto :)

blackhairlady 2015.09.18. 17:02:04

@LittleG (uk): Szerintem feltunobb mint ha a rendes pant latszik ki. De izlesekrol nem vitatkozom, azert irtam, hogy szerintem:))
Egyebkent a kepen lathato nagyon csini tyuklab mintas ruhanal az lenne a megoldas, hogy a melltarto egyik pantjat levenni, a masikat a legnagyobb meretre allitani es a nyak mogot atvezetve bekapcsolni a masik felebe, kb mint egy bikini felso.
@diggerdriver: bocs az offert:)

LittleG (uk) 2015.09.18. 17:05:07

@nosuti: "Szilikon pánt ultra gaz szerintem"
ízlések és paplanok :) De miért gázabb a szilikontpént, mint pl. a fehér?

2015.09.18. 17:07:41

Szerintem nem ciki a melltartopant, de az en velemenyem mondjuk nem szamit mert szerintem a szandalzokni sem az, sot, a szoros lab, szoros honalj sem az, sot, semmi sem, kiveve a mocskos, foltos, vagy budos dolgokat. Ha megvan a higienia, akkor mindenki azt hord, amit akar. :D

LittleG (uk) 2015.09.18. 17:11:11

@Signora con i capelli neri: Ha már off, legyen rendesen off :)
Van ilyen multiway mt, hogy a nyakadba is akaszthatod, meg úgy is lehet a pántját kombinálni, hogy a hátadon x alakban legyen, jól ki van ez találva

LittleG (uk) 2015.09.18. 17:13:02

@mojyo: szandálzokni :))) valahol láttam képet olyan zokniról, aminek a lábfejére szandál volt festve :) meg valahol olvastam hogy ez a leghatékonyabb fogamzásgátló szer :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.18. 17:24:18

@Signora con i capelli neri:
Én is szilikonpántost hordok zoknival szandállal műbőrkalappal honaljig felhúzott nadrággal. Nincs azzal baj:))))))))))))

Amúgy a nők azért teszik közszemlére a melltartópántot mert az feltételezi hogy van mit tartani.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.09.18. 17:43:24

@mojyo: Az életkort kihagytad a felsorolásból: fiatalnak minden jól áll (sóhaj, sóhaj)
:-)
Álljon itt példának ez a friss fotó (a helyszín Barcelona)
azhfoto.blogspot.se/

2015.09.18. 17:45:30

@Hobbiszakács: A stilus kortalan! :D (Nem lattam a linket, az eletkoros sohajodra valaszoltam.)

skye8 2015.09.18. 18:36:47

Fo a jollakottsag ! ...upsz a joleti tarsadalom :P

aleb19 2015.09.18. 19:09:50

miert haldoklik ez a blog???

Határátkelő 2015.09.18. 19:10:49

@aleb19: Ó, hát megszületése első pillanatától haldoklik, több mint 4 éve. De azért kösz az aggódást. :)

Muscari 2015.09.18. 19:17:33

@LittleG (uk): van, aki nem tud pántnélkülit hordani, mert, hogy is mondjam, nem 70A amérete :-) Aztán 30 fokban nem túl kellemes viselet a kardigán :-)

Viszont az a jó, hogy itt ez senkit sem zavar, mint a mellékelt ábra is mutatja.

Muscari 2015.09.18. 19:18:10

@diggerdriver: ezüst is, vagy csak bizsu?

Muscari 2015.09.18. 19:56:02

@Signora con i capelli neri: lásd, amit LittleG-nek írtam. A férfiak mit szólnak vajon hozza?

LittleG (uk) 2015.09.18. 20:14:48

@Muscari: de, az is tud pánt nélkülit hordani ;) csak egész napra kicsit szoros fíling :P de tart mint a beton

(kukk be ide www.bravissimo.com/, én még otthonról rendeltem tőlük és most 10 perc sétára lakok egy üzletüktől, kell ennél több? :)

(nem olcsó, de tart, jól is meg sokáig is)

LittleG (uk) 2015.09.18. 20:20:11

@Muscari: férfiak ne nézzenek ide, pl.: www.bravissimo.com/products/lingerie/strapless-bras/deco-strapless-bra/nude/fyw4nu/?show=all&level=1

ez pl. 38G, azaz 85H-ig van, de van amelyik még nagyobb méretben is

hogy témánál is maradjak, jövő nyáron megpróbálok elmenni, ha itthon leszünk. néztem a weboldalukat, nagy hepajt terveznek, mert a 10 éves évfordulójuk lesz, és mindig augusztus második hétvégéjén van

aleb19 2015.09.18. 20:27:11

@Határátkelő: "megszületése első pillanatától haldoklik, több mint 4 éve"
nemtom de emlekeim szerint 1-2 eve meg neha ezres hozzaszolasok is voltak

2015.09.18. 20:28:15

@Signora con i capelli neri: Melltartopant nem latszhat ki, le vagy maradva :). Itt a jelenlegi divat az atlatszo bluz, alatta neonszinu melltartoval - ezt persze csak ugy lehet megcsinalni hogy a nok szegregaltak, vegyes tarsasagban kicsit sok lenne szerintem. Bar ki tudja, ha lattatok mashol is, szoljatok.

Határátkelő 2015.09.18. 20:33:00

@aleb19: Egyrészt pár napja volt egy poszt, az most 1450 kommentnél tart. Másrészt a mai nem egy olyan poszt, ami nagyon megmozgatná az embereket. Harmadrészt változott a kommentelési rendszer. Negyedrészt inkább legyen 200 normális komment, mint 600, amiből 300 értelmetlen anyázás.

LittleG (uk) 2015.09.18. 20:34:37

@aleb19: igen, mikor még nem volt szűrés, most a trágár kommentek vagy be se jönnek, vagy gyorsan távoznak is

blackhairlady 2015.09.18. 20:36:35

@Muscari: Igazad van. En tenyleg csak a sajat velemenyemet irtam. Ferfit meg enm kerdeztem a temaban:)

Csodabogár 2015.09.18. 21:25:03

@Muscari: Igen, aagy pant nelküli melltartoval, ami rendkivül kenyelmetlen, de viszont mutatos volt anno... ifju koromban.
Szerintem ami ma az ifjusagnak elegancianak tünk, az akkoriban termeszetes hetköznapi viselet volt. Ma az egyen rongyos jeans korszakban persze nagyon elegansnak tünik annak aki nem akkor volt fiatal.

2015.09.18. 21:29:43

@Csodabogár: Mi a baj a rongyos jeans korszakkal? :D

Csodabogár 2015.09.18. 21:37:37

Semmi, csak nem elegans.:-(

Miutan nyaralok, naponta egy tengerparti setany menten ebedelünk. Igy van alkalmam nezegetni az elöttünk vonulo nepet, ami eleg borzalmas latvany.

2015.09.18. 21:45:39

@Csodabogár: Hat nezd, valamit valamiert, munkasosztaly felszabadulasat focimezekert, nojogokat jeans korszakert, nyaralast toprongyos alakokert :) Rettenetesen sajnallak egyebkent, hogy a tengerparton ebedelve ilyen borzalmas latvanyban reszed ezek kozott a lepukkant emberek kozott! :D

Muscari 2015.09.18. 21:55:13

@Signora con i capelli neri: nem akartalak en meggyozni, csak azt probaltam erzekeltetni, hogy nem mindenkinek van valasztasi lehetosege :-)

Shanarey 2015.09.18. 21:55:20

@Csupacsí:

A Norton Commander, egy file kezelő program volt amely DOS rendszereken működött. Létezik még most is és van windows hoz, de szinte senki sem használja már, mert a Total Commander sokkal jobb.
:-)

©________ 2015.09.18. 22:03:39

@Shanarey: tenyleg? Annyira jo, hogy elmondtad, eddig meg senki se vette a faradsagot.
:-P

blackhairlady 2015.09.18. 22:57:23

@Muscari: pedig sikerult, a meretre nem gondoltam:)

blackhairlady 2015.09.18. 22:59:46

@diggerdriver: na erre meg nem is valaszoltam. Elkepzeltelek, nagyon cekci lehetsz ilyen szerkoba, a feleseged biztos ugy vakarja le a noi szemelyeket rolad:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.18. 23:02:06

@Signora con i capelli neri:
Úgy úgy...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2015.09.18. 23:02:15

@Csodabogár: nekem van rongyos farmerterdgatyam, nagyon szeretem. Szerintem mindegyik viseletnek van letjogosultsaga, a lenyeg, hogy tudjuk, mikor melyik illendo.

blackhairlady 2015.09.18. 23:05:05

@diggerdriver: de miert nem ezekben a ruhadarabokban fenykepezkedtel ?:)))))

Határátkelő 2015.09.19. 08:59:20

@Csupacsí: Kicsit megcsúsztam vele, de már ott van. :)))))

Bredpitt Monika 2015.09.19. 12:22:19

Nalam csak te tudsz hosszabb posztot irni. Most olvastam el vegre.
Nagyon elmennek most valami ilyen helyre. Pont ezen agyalunk lanyommal hova menjunk.
Imadom az amerikai regi autokat.

Szerintem Marilyn Monroe nak nem volt olyan nagy melle.
nagyon jok a kepek.

Fish and chips?
Nekem a tiz napos skociai ut vegen esett le a tantusz, hogy a chips az krumpli es nem az amerikai chips.
koszi a beszamolot

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása