oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. augusztus 19. 06:41,  Mindennek van határa 303 komment

2015. augusztus 19. 06:41 Határátkelő

Mindennek van határa

Sokszor szóba került már itt, a Határátkelőn is, hogy Magyarországon a politika betüremkedik az emberek hétköznapjaiba. A mai írás (amely a Magyarország és én pályázatra érkezett) szerzője, Hilda ezt a saját bőrén tapasztalta meg, amikor szülőként megpróbált kiállni az egyik általános iskola átalakításával szemben. Hilda ma már külföldön él, története nem minden tanulság nélkül való. (A képet ő küldte, köszönet érte.)

Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet. 

izrael_hilda150819.jpg

„2011-ben éhségsztrájkot szerveztem az egyik vidéki általános iskola érdekében. Három napig csak beszélgettünk a sátrunk előtt, mi, a „rendbontó” szülők. Napközben újságírók érkeztek, amikor pedig sötétedett támogatók, sokan titokban, mert féltek a település polgármesterétől.

Az iskola ügyébe nem megyek bele, megtalálható az interneten. Elbuktunk. Közben üzeneteket kaptam, hogy „Álljak le, mert rossz vége lesz.” Akkor nevelőként dolgoztam egy gyermekotthonban és egy projektben az OFI-ban (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet).

A nevelői szerződésemet nem újították meg, mert a „megye nem engedi”. Az egykori csoportomnak nem lett új nevelője. Mesélték, hogy délutánonként „lazán” vannak, házit sem kell már csinálniuk.

Elkönyveltek komcsinak

Később az OFI-nál sem újították meg a szerződésemet, a háttérből kapott információm szerint azért, mert mi az „ellenzék emberei vagyunk”. Azé az ellenzéké, amihez közöm nem volt, de amelyiknek a szakpolitikusát a történtek után persze felkerestem…

Nem értettem mi ez… hirtelen nem volt állásom, csak sanda tekintetek és „Na, ugye, ez a vége a lázadásnak..” sutyorgások. A településen, ahol éltem, azonnal elkönyveltek „komcsinak”.

Én meg vártam a rémálom végét és mindent megtettem, hogy gyorsítsam az ébredést. Írogattam, otthon pedig már az ajtókat is lefestettem, próbáltam hasznossá tenni magamat.

Megszaporodtak a rosszindulatú megjegyzések körülöttem. Többen célozgattak arra, hogy nem engedhetik meg maguknak a „forradalmárkodást”, mert ugye családjuk van és kell az állás. Nem olyan felelőtlenek, mint én. Később a komcsiságom zsidó-komcsisággá alakult.

Bezárultak a kapuk

A változás azonban nem jött, sőt távolodni látszott. Éreztem, hogy itt bezárultak a kapuk. Elintéztem az izraeli kivándorlásomat. Indulás előtt napokig sírtam és a gépen is.

Érkezésem után hónapok teltek el, míg vettem itt magamnak olyasmit, ami nem vihető „haza”, ha majd jön a változás. Három éve élek Izrael déli részén, ahol mindig nyár van. Már jól viselem a 45-50 fokot és a homokvihart is.

Egy iskolában dolgozom asszisztensként és tanulom a hébert. Az iskolában csak ámulok és bámulok. Mennyivel sikeresebb minden, ha egészséges kommunikáció van a tanárok, a diákok és a szülők között.

Nem kellett beilleszkedni

Itt mindenki valahonnan jött, nem kellett beilleszkedni, mert nincs egységes arculat, csak hangulat. A segíteni akarást érzem magam körül. Minden színes, az emberek is. Az idős magyarok értetlenkednek, hogy miért is nem jön ide az összes ember Magyarországról, aki teheti. Siettetik a nyelvtanulásomat, mert szükség van rám.

Magyarországon egy iskolai agressziót kezelő projektben dolgoztam, nagyon kíváncsiak rá itt, nyitottak mindenre. „Tanuld a nyelvet, gyorsan-gyorsan!” Jártam Magyarországon és nem éreztem jól magam, csak a hozzám közeli emberekkel való találkozásokkor.

Izraelről ott nem tudnak semmit. Egy ismerősöm megkérdezte: „Nem mondod, hogy ott a sivatagban működik a gazdaság?” - De. Alapvető élelmiszerekben önellátó Izrael, de pl. nevelnek exportra virágokat, paprikát, stb.. működik a gazdaság, válaszoltam. Erre ő: „Na, ugye… a zsidóknál van a pénz”. Most erre mit mondjak. Félelem, előítéletek, butaság… Ezzel nincs mit kezdeni.

Van egy alapvető értékrend

Azzal sem, amikor az elsötétített üvegű csoda autót egy olyan helyi hatalmasság vezeti, akinek ismerem a rendőrségi ügyeit és a velem kapcsolatos ténykedéseit. Nem csupán gazdasági-politikai okokból jöttem el. Egyszerűen nem tudtam nézni tovább azt, hogy az addigi munkáinkat, hogyan semmisítik meg.

Nem lehet tudomásul venni, hogy az oktatásban megjelentek olyan vezetők, akik gyereket csak képeken láttak. Most pedig hatalmat kaptak és hajbókolni kell nekik. Nagyon sajnálom azokat, akik látják, hogy mi történik, nem tudnak elmenni, de nem tudnak nem odanézni sem. Sokuk megbetegedett, megtört.

Van egy sztorim, amit nem felejtek el soha és talán magyarázza, hogy mi az, amit a legborzalmasabbnak látok ott: Megérkezett az új vezető, senki soha nem hallott róla a szakmában. Fiatal, pökhendi. Az idős kutató ballagott a folyosón, ő utána szólt: „Várom az irodámban” - Rendben, csak kezet mosok. „Azt mondtam: most!”

A kutató besétált az aktatáskájáért és hazament… Soha többé nem lépett az épületbe. Mert mindennek van határa… mindennek. Van egy alapvető értékrend, aminek megkérdőjelezhetetlennek kéne maradnia… De megkérdőjeleződött. Minden megkérdőjeleződött ott. Szóval tanulom a hébert „gyorsan-gyorsan”. Mert itt szükség van rám.

Természetesen hiányzik az eső illata, az emberek, akiket szeretek, a fűszerek és a sok évvel ezelőtti hangulat. Amikor elfogadottnak éreztem magam és voltak megvalósítható terveim. Ha az esőt nem is, de a számomra igazán fontos dolgokat meg tudom itt teremteni. A közeg, az "otthon" lehetősége itt adott. A haza számomra az, ahol az ember biztonságban, demokráciában otthon érzi magát és van tervezhető szabad élete.”

A moderálási alapelveket itt találod.

AMIT TUDNI KELL A SZAVAZÁSRÓL

A szavazás menete: voksolni a Tetszett vagy a Nem tetszett gombra kattintva lehet.

Emellett szavazhattok a Facebookon is, ott jobb híján a lájkok száma dönt majd.

A szavazás eredményét a megjelenés után 48 órával rögzítem, hogy ne kerüljön előnybe az, akinek korábban jelent meg az írása.

Mivel a két felületet nagyon nehéz összehasonlítani, ezért a sorozat legvégén a 3-3 legtöbb szavazatot kapott írás egy-egy rövid részlettel egyetlen posztban jelenik majd itt meg, és végül az ott kapott voksok döntik el a közönségdíj végső sorrendjét.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Magyarország Magyarország és én

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr537716904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.08.19. 06:51:44

Hiaba. Nem hiszik el.
Nem hiszik el, hogy ezek a tortenetek mindennaposak.
Nem azert, mert nem a jora figyelunk. Azert, mert nem tudjuk kikerulni a rosszat. Es nem tudjuk tetlenul nezni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.08.19. 07:02:42

Szerintem kevésbé illik a pályázati írásokhoz.

"az oktatásban megjelentek olyan vezetők, akik gyereket csak képeken láttak."
Ezzel egyet tudok érteni, azzal a kiegészítéssel, hogy ez már vagy 20 éve így van.

33621 2015.08.19. 07:06:12

Lesz it ma minden, meg zsidózás is!

pappito · http://pappito.com 2015.08.19. 07:07:25

nagyon sajnálom, hogy ezeket a lelkes csávókat így megtöri a rendszer :(
ami mondjuk a rendszer ostobasága is, mert az ilyen emberek 3-4 ember munkáját végzik el általában, lelkesedésből

remélem a mostani helyén jobban értékelik majd

én tetszikeltem, mert nem a magyar értelmiség két útja közül választott (az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan) hanem keresett magának egy helyet ahol nyitottak arra mit ő tud adni.

Mme Seldon 2015.08.19. 07:18:16

Nagyon szomorú az egész történet. Sok sikert és boldogságot kívánok Hildának! (És várnék egy részletesebb posztot Izraelről)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.08.19. 07:19:13

szörnyű, szörnyű

tetzett a végén a "haza" megfogalmazása, nagyon egyet tudok érteni vele

bpetya75 2015.08.19. 07:19:59

Azt hiszem, tudom melyik iskoláról van szó, a posztolót csak hírből ismerem. Tulajdonképpen szétvertek egy kiváló, gyerekközpontú gimnáziumot, mert túl jó volt, így sokan szerettek volna oda menni, de az igazgató nő nem ápolt jó kapcsolatokat a városi vezetőkkel. Szerencsére az általános suli része megmaradt.

@Kate Hà Bè:

Nem. Ez nem általános. Ez egy rendkívül brutális odacsapás volt kizárólag politikai okokból.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 07:29:30

Akartál valamit, harcoltál érte, de a többség mást akart, s vesztettél. Megesik ez. Mi a gond ezzel?

libanya 2015.08.19. 07:29:41

Jó írás. A mi iskolánkat (szintén vidéki város) idén tavasszal érte el a politikusfeleség keze. Én kiálltam, küzdöttem néhány szülővel, most várom szeptemberben a "következményeket". És nekem is ez adta meg a végső lökést, azóta németül tanulok. Mindennapos történet, de nagyon kifejező kortünet.

libanya 2015.08.19. 07:29:47

@svájci sapka (ch): Igen, már 20 éve itt vannak, de az utóbbi 4-5 évben kizárólagos hatalomra tettek szert. Elképesztő visszaesés és nyomor lett a magyar közoktatásban. És soha ilyen mértékben nem tenyerelt bele a politika korábban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 07:29:57

Ami Izraelt illeti, rózsaszín felhőkben élsz.

Igenis van egységes arculat, s aki nem illeszkedik be, azt nem kedvelik. S itt nem az arab kisebbségre utalok, hanem a zsidókon belüli választóvonalakra.

Korábban volt az askenázi-szefárd ellentét, mára ez elmúlt többnyire. Ma azonban van az új ellentét: szabrák (= Izraelben született zsidók) és új migránsok között, különösen mivel az újak közül sokan nem hajlandóak megtanulni rendesen héberül. Külünösen az oroszajkú zsidók ragaszkodnak fanatikusan az orosz nyelvhez, s azt nem cserélik fel héberre.

©________ 2015.08.19. 07:31:45

@bpetya75: en tegednem akarlak megbantani,
De ha az ember kimegy az erdobe, hazamegy aludni
Meg bemegy a gyarba, es hazamegy a gyerekekhez, amugy elvezi a szomszed taj szepseget, nem sokat tapasztalhat ebbol.

En szinte nap mint nap, tobb ugyfelnel, ezt nem azert mondom, hogy igazoljam, es nincs benne tulzas.
Egyszeruen el nem tudjatok kepzelni, mi zajlik valojaban,
Ha csak a magatok kis vilagaban eltek.

Ahogy nem latszik bulgariabol sem, hogyan alakul az egyszemelyes diktatura, nagyjabol a 70-es evek szintjen tartunk mar.
Es lesz ez meg rosszabb is, mert nem veszitek eszre,ahogy szivarog.

Akik a kozeleben vannak, es tobbet latnak, azok meg tul kevesen vannak a valtoztatashoz.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.08.19. 07:56:59

@libanya: Ok, az elmúlt évekre - szerencsére- nincs rálátásom, de volt "szerencsénk" pár előbb jellemzett pedagógushoz korábban is.
:(
Ha ahhoz képest még rosszabb a helyzet, az nagyon gáz.

tanato 2015.08.19. 07:57:17

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Írtam itt már a fiatal kollégámról aki Ukrajnában született orosz anyanyelvű zsidó,ki fiatalabb korába már elköltözött Izraelbe,ott is volt katona meg dolgozott Tel-Avivban a központi Traumatológiai Intézetben.jelenleg Mo.on él magyar felesége van.Igaz válófélben.Szépen beszél magyarul már,de jellegzetes szlávos akcentussal/Mámácska mágának nyem a szíve fáj,nyem a szíve,áz á gyomrá/Ő mesélte mennyi orosz van kint Izraelben,sok olyan aki nem is zsidó csak sikerült hamis papírokat szereznie.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.08.19. 07:58:24

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: ennek mi köze van a poszthoz? Hilda tanulja a hébert, nem tudsz vagy nem akarsz olvasni? Aki nem tanulja meg egy ország nyelvét, azt sehol nem szeretik, ez nem országspecifikus és nem is negatívum.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 08:27:19

@Kate Hà Bè:

Semmilyen diktatúra nem alakul. Szabadság van, demokrácia.

Mutass olyan diktatúrát, ahol a két legutóbbi rendkívüli választáson az ellenzék nyert. (Két rendkívüli parlamenti választás volt 2014 óta: az egyiken egy ballib nyert, a másikon egy jobbikos.) Vicces az olyan diktatúra, ahol ellenzékiek szereznek mandátumot...

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 08:27:19

@tanato:

Nyilván vannak álzsidók is, de a többség oroszajkú zsidó nemzetiségű ember, s ők jellemzően nem mondanak le az orosz kultúráról, annak ellenére, hogy egyébként zsidónak vallják magukat, nem orosznak.

S mivel ma már nagyon sokan vannak, kényszerítő erő sincs a nyelvváltásra. Saját pártjuk van ma már az izraeli parlamentben. A honlapuk orosznyelvű is: www.ndi.org.il/

Éppen mesélte egy zsidó ismerős, aki Izraelből kitántorgott a sötét Balkánra (a nagyszülei bulgáriai zsidók voltak): a hivatalokban ma már nemcsak héber, arab és angol feliratok vannak, de már oroszul is minden megvan.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 08:27:19

@Réka ‎:

Ott már más a helyzet: az új migránsok új nyelvet adnak az országnak, azaz változik az identitás egyik eleme.

Hozzáteszem: ez egy zsidónak nem gond. A zsidó nemzeti identitáson nem üt lyukat semmilyen nyelv. Még Izrael megalapításakor is vita volt arról, legyen-e felélesztve a héber nyelv vagy inkább a jiddis legyen a nyelv, sőt egyesek az angolt javasolták.

Dinkainka 2015.08.19. 08:29:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Hogy olyan idióta elmebetegek döntenek, akiknek csak a rombolás a cél!
És seggükre vart birkamenetesek meg tapsolnak közben!

HardPötty 2015.08.19. 08:33:23

Ne haragudjatok, de - minden sértő szándék nélkül - nem tudok elmenni emelett. Ha a "megye nem engedi" akkor miért nem kerestétek meg Gandalfot. Középföldjén lenne még remény. O.o

Tényleg bocs :))))))))

tanato 2015.08.19. 08:37:31

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van,attól függetlenül minden úgy van ahogy azt fent eldöntik,lehet akár egy ember is.Beleszólás érdemben nem lehet.Lásd vasárnapi csukvatartás,felmérték ,kétharmad ellene volt mégis keresztülverték.A kétszer kétharmad miatt mindenre feljogosítva érzik magukat:Kisvasút,Stadionok,Haverok és rokonok közpénzből milliárdossá tétele stb.Ellenzék nincs,illetve bármit mondanának azonnal lesöprik gondolkodás nélkül.Demokratikus diktatúra némi személyi kultusszal vegyítve.

Golf2 2015.08.19. 08:41:22

@diggerdriver: mit tehet a kisember: bízhat a jövőben ha még növésben van ha nem akkor tipli esetleg hokedli.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 09:09:06

@Dinkainka:

Milyen rombolás?

A nép ezt szavazta meg, ez a demokrácia.

Warlimont 2015.08.19. 09:09:14

"@libanya: "@svájci sapka (ch): Igen, már 20 éve itt vannak, de az utóbbi 4-5 évben kizárólagos hatalomra tettek szert. Elképesztő visszaesés és nyomor lett a magyar közoktatásban. És soha ilyen mértékben nem tenyerelt bele a politika korábban."

Minden relativ, es mindig azt hisszuk, hogy ennel nincs lejjebb, de az egeszsegugyben es az oktatasban a gödörnek nincs feneke. Meg alig volt rendszervaltas, es alig kezdtem el az orvosi egyetemet, maris jött az elsö nagy politikai "reform", meg a tandijötlet, amitöl mindenki azt hitte, hogy most itt a vilagvege, szerveztek is a diakok nagy tunteteseket mindenfele, mi is vonultunk persze sokan nagy harci hangulatban. Olyan tablakkal, hogy pl "Viszket az ököl, ha Berci tököl" (Andrasfalvy Bertalan volt akkor az MDF-es miniszter) es hasonlok. Sokra nem jutottunk persze, de akkor mar az is gyözelem volt, hogy ket unalmas elöadas elmaradt. :)
Az ehsegsztrajk es ezzel az orszagos media azert egy mas kategoria, Magyarorszagon a forradalmarok gyakran vegzik kulföldi szamuzetesben.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.08.19. 09:20:12

Hmm. Tipikus példája annak hogy segít a hatalom mélyebbre ásni a gödröt amiben az ország csücsül.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 09:23:45

@tanato:

A korrupció kormányfüggetlen.

A nép ezt akarja, a kormányzat hatalmas bizalmat élvez. Csinálnak hülyeségeket is? Persze, mindenki csinál ilyesmit.

De mindezt diktatúrának nevezni abszurdum.

Személyi kultusz? Hol? Vannak fanatikus Orbán-hívek? Vannak. De ebben hol a személyi kultusz?

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 09:43:22

A kep az gyonyoru a cikk az felemas szamomra.
Politika ide vagy oda, nem fer a fejembe hogy miert lepodnek meg egyesek ha kiteszuk a szuruket ha az arral szemben usznak. Persze demokracia meg jog sajat velemenyhez, de mikor ilyen szinten okoz valaki fejfajast az amugy 'donteshozoknak' akkor ne szamitson vallveregetesre es gratulaciora. Ez munkahelyen, csaladban, barmilyen kozossegben igy van. Es most nagy altalanossagban beszeltem.

Tehat nekem a sztori elso reszeben erthetetlen, hogy miert nem latta elore a szerzo hogy bizony ugrani fog a karriere a szakmaban de lehet hogy tagabb berkekben is.

Az Izraeli resz az tetszett, jo hallani hogy ilyen baratsagosak es mindenki jol erzi ott magat :).

A mini-sztori tobb szempontbol szomoru:
- az altalanos tisztelet hianya
- szegeny kutato nem foglalkozott vele hogy velvegye a kesztyut es esetleg sajat javara forditsa a vezeto tirpaksagat hanem hagyta a francba az egeszet
- a legszomorubb hogy ezek a 'Bodrogi urak' altalaban maradnak pozicioban

Warlimont 2015.08.19. 09:51:07

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Személyi kultusz? Hol? Vannak fanatikus Orbán-hívek? Vannak. De ebben hol a személyi kultusz?"

A Fidesz legnagyobb szavazoja az ellenzek volt maga legutobb, amikor sikerult kampany cimen a teljes alkalmatlansagukat bemutatni. Ertelmezhetetlen kis partok sokasagara szakadtak (tudja valaki mi a programbeli kulönbseg pl a PM es az Egyutt között?), akik a meg sem szerzett posztokat kezdtek el egymas között osztani, a valasztok fele pedig semmifele sajat uzenetuk nem volt a kormanyvaltas/hatalom visszaszerzesenek igenyen kivul. Közben a Fidesz ravaszul rezsicsökkentett es nepszeruket mondott, igy maris összejött a sima gyözelem. 2018-ban a Jobbik komolyabb ellenfel lehet.

©________ 2015.08.19. 10:03:20

@Andras125: itt manapsag alig láthatsz dolgokat elore.

tanato 2015.08.19. 10:05:51

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szülőfaluban stadion építés,eddig Ceausescunál láttuk,meg kisvonat ,meg reptér.melyik Úniós államban van hasonló?Ez még Kádár alatt sem volt.

tanato 2015.08.19. 10:08:26

@Warlimont: Ez így van,komoly ellenzéknek se híre sem hamva.Öröklétre vannak berendezkedve jelen állás szerint.Jobbik persze erősödhet,de ő nem igazán ellenzék,stratégiai kérdésekben a kormány mellett van.menekültek,oroszbarátság,Nyugat ellenesség retorikája.Inkább szövetséges.

M. Péter 2015.08.19. 10:27:21

@tanato: Meg van egy csomó, aki származása alapján zsidónak számít, de nem vallásos, a házastársaknak meg egyáltalán nem kellett zsidónak lenni. Mivel az Izraelbe való kivándorlás a SZU elhagyásának az egyik ritka legális módja volt, nyilvánvalóan volt csalás is ugyanúgy, mint Mo.-n a egyszerűsített honosításnál.

Ana72 2015.08.19. 10:27:36

@Andras125: akkor szerinted az tényleg rendben van egy demokráciában, hogy a véleményed miatt elveszíted a munkádat?

fasor6 2015.08.19. 10:27:36

Na en is hasonlo tortenet miatt hagytam ott Magyarorszagot

Csodabogár 2015.08.19. 10:29:01

@pappito: Azért ez enyhe túlzás. Nagyon sok értelmiségit ismerek, tanárokat is, akik nem alkoholisták és itthon élnek, nem is gondolnak az elmenetelre.
Éhségsztrájk nyilván látványos dolog, de apróbb lépésekkel feltehetően több érhető el.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 10:31:25

@Ana72: haha... nem mondtam hogy rendben van, egyaltalan nincs renben, de ez van. Megegyszer hangsulyozom, nem csak a politikaban es nem csak Mo.-n! (ez nem n-faktorjalis :))

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 10:35:42

@Kate Hà Bè: az az 'itt' gondolom Mo. lenne. Ezzel tisztaban vagyok. Az en 'szulofalum' 30 eve egy lepest elore kettot hatra... elkeserito.
Azt elfelejtettem megemliteni hogy az elso diplomam az tanari diploma. Ahogy lediplomaztam azzal a lendulettel mentem kulfoldre egy uzleti diplomaert. Egy percet nem tanitottam.
A tanari szakma szep szakma es ertekes, de valamibol meg is kene elni. Sajnos ok nagyon nincsenek megbecsulve.

Sanz 2015.08.19. 10:36:16

Én mai napig egy 2006-os történetre tudok visszagondolni, mint a magyar társadalom tökéletes indikátora: anyukám tanárként dolgozik, és az egyik kollégája (akinek két diplomája van) arra panaszkodott, hogy "miért van olyan sok bank Magyarországon? Olyan nehéz a legjobb csomagot kiválasztani... miért nem csak az OTP van?"

Szerintem ez tökéletesen összefoglalja a mai magyar állapotokat...

Csodabogár 2015.08.19. 10:36:40

@Rozzant bárka: Sokan nem csak elfogadják, hanem kifejezetten lelkesednek is érte. Sajnos nem egyet ismerek, amugy tanult, okos emberek. Olyan ez mint ha valaki bigottul vallásos. Nincs vita, neki az van amit ő hisz. De ettől még lehet élni. Élni akkor nem lehet valahol, ha nincs lehetőség az elmenetelre.

Csodabogár 2015.08.19. 10:43:01

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Állandóan mondom, hogy el kellett volna fáradni választani, amikor lehetett. Miután az ország több mint fele érdektelen volt, könnyű volt a győzelem. Most háborogni jogtalan. Tanulság: 4 évente elmenni és választani valami mást.
40 évig nem volt lehetőség választani, akkor tényleg nem volt demokrácia. Most meg már egyesek olyasmiket hangoztattak, hogy akkor milyen jó volt!!!

tanato 2015.08.19. 10:47:12

@Rozzant bárka: Így van,fel sem merül egyelőre más mint a jelenlegi,mivel a mai ellenzék már túl sokat volt hatalmon és nem tudott eredményeket elérni sőt hatalmast bukott.nem alkalmasak a váltópolitkára.Új meg nincs egyelőre,lehet hogy később majd alakulgat,de most nem látható még.Politikai,gazdasági alternatíva volna persze/Inkább nyugatbarát, uniós közösségi, többet az oktatásaba Eü-be, stb./szemben az oroszbarátsággal,csak nincs az aki képviselje.

tanato 2015.08.19. 10:48:39

@Csodabogár: Így van,sokan egész egyszerűen istenítik,minden szava szent.Hatalmon marad haláláig.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.19. 10:58:30

A politikai célkitűzők versenyében sikeresnek lehetett láttatni azt a stratégiát hogy a FIDESZ meg az MSZP nagy és erős költségvetési hátterű szervezetek legyenek, de ennek lett ára.

Ma már egy 10 fős embercsoporttól is retteg ez a hatalom.

Leért ez a parázsló polgárháború a végekre.

Oda megy iskolaigazgatónak meg intézményvezetőnek egy tajparaszt és élő embereknek az együttműködését kezdi el vezényelni.

És a muzsikának vége.

Ezeknek a hadművelet szerű áramlásoknak az elején 17 évvel ezelőtt még a civil vezetőket sem tudtam meggyűzni arról, hogy brutális folyamatok zajlanak az "érintettek állampolgári önszerveződései" világban.

Anno, még csak a forráselosztási mechanizmusok körül fojt ez a tudástársadalom ellenes pogrom.

Ma már nem írok cikkeket a reszvetelidemokracia.blog.hu-ra mert a kör bezárult.

Ma már tud arról az újságolvasó, hogy a civil aktivistákat Putyin módra CIA ügynöközik ennek az ideológus érdekcsoportnak a szekértolói.

És az emberek 70%-a rájuk szavaz.

Én már nem sírok, mert kibőgtem magam ezen és ez már nem az én bánatom!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 10:59:42

@Warlimont:

Ez így igaz.

A fideszes kétharmadot 2010-ben elsősorban Gurcsány csinálta meg.

Aztán pedig a 2014-es kampány arról szólt, hogy a 4 ballib párt megígérte: ugyanazt fogják csinálni, amit 2010 előtt, azaz azt, ami ellen az emberek határozottan szavaztak. A Fidesznek már nem is kellett ezután kampányolnia.

A 4 ballib párt között vannak azért apró különbségek.

A DK a legkiforrottabb párt, ez Gyurcsány személyes pártja, Gyurcsány pedig Tony Blair legjobb magyar tanítványa. Tony Blair programja: csináljunk baloldali pártból jobboldalit úgy, hogy ezt a választó ne vegye észre. Ez a műsor Angliában is befuccsolt, lásd a Munkáspárt mostani vezetőválasztási kampányát. De Gyurcsány szerint ezt kell csinálni. Tény viszont, hogy van ilyen választó réteg Mo-on, kb. 10 %-nyi budapesti liberális választó. Persze az rejtély miért mondják magukat baloldalnak, mikor valójában egy klasszikus jobboldali liberális párt, de ez már a magyar belpolitikai rejtélyek egyike...

Az MSZP meg azon liberálisok pártja, akik rádöbbentek, nem lehet Mo-on eladni a liberalizmust baloldalként, viszont ezt még ők sem merik nyíltan bevallani. Az MSZP vezetése arra játszik, hogy mivel nincs normál baloldali párt az országban, így a szavazók jobb híján rájuk szavaznak. Csak ez egyre kevésbé jön már be: a baloldali érzelműek a Jobbikra és a Fideszre szavaznak inkább.

Az Együtt egy Amerikából irányított projekt volt, de bedőlt, az USA is visszavonult belőle. A kijelölt vezér - Bajnai - pedig otthagyta azóta a csődbe ment tervezetet. Ők azt próbálták, hogy csinálnak egy új SZDSZ-t, de lehagyva az SZDSZ legbutább dolgait: pl. az uszítást, gyűlölködést a határontúli magyarok ellen. Ez pozitívum volt persze, el kell ismerni Bajnai érdemeit, hogy felmondta a ballib dogmák egy részét, de ezzel viszont nem tudott találni magának szavazókat: az egyik tábornak túl "fideszes" volt, a másiknak meg túl "ballib", így a földre esett a két szék között. A gyakorlatban ez a párt ma már csak a neten létezik.

A PM a bajnaisták próbálkozása volt az LMP szétzúzására. Schiffer bátran ellenállt, a PM eltűnt. Valószínű, hogy megmaradt figurái előbb-utóbb visszakéredzkednek az LMP-be.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 10:59:42

@tanato:

Ezek lényegtelen apróságok. Bizarr dolgok, ez tény, de nem befolyásolják az általános közhangulatot.

Ana72 2015.08.19. 10:59:42

@Andras125: "Persze demokracia meg jog sajat velemenyhez, de mikor ilyen szinten okoz valaki fejfajast az amugy 'donteshozoknak' akkor ne szamitson vallveregetesre es gratulaciora." ezt írtad, ebből tűnt úgy, hogy normálisnak tartod mindezt, és nem érted, más miért lepődik meg ezen. Hát azért, mert nem normális dolog, és nem kellene így lennie.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 11:01:06

@M. Péter:

A zsidó az egy nemzetiség, nem is kell hívőnek lenni ahhoz, hogy Izraelbe "hazatérhess".

A szovjet időkben visszaélni szinte nem lehetett. Eleve akkor kiutazási engedély kellett a szovjet hatóságtól, s az embereket évekig vizsgálták. Szinte kizárt volt, hogy valaki hamis papírokat tudott volna csinálni.

Eleve a szovjet személyiben benne volt mindenkinek a nemzetisége, s ez nem volt szabadon választható: a gyerek örökölte szülei nemzetiségét. Csak akkor lehetett választani, ha az embernek két különböző nemzetiségű szülője volt. Azaz ha valakinek nem az volt beírva nemzetiségként, hogy zsidó, esélytelen volt eleve az izraeli kitelepülés, az ilyet az izraeli hatóságok se vették komolyan.

Emlékszem, amikor orosz középiskolába jártam, még az osztálynaplóban is benne állt minden gyerek nemzetisége.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.19. 11:01:59

@Csodabogár:
Például?
Ezekre az apró lépésekre lennék kiváncsi.

pappito · http://pappito.com 2015.08.19. 11:02:10

@Csodabogár: ez az értelmiség két útja egy keserédes szólás a szocializmusból

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.19. 11:05:07

@Csodabogár:
Azért lehúztunk ott néhány évet hogy vasfüggöny volt

tanato 2015.08.19. 11:07:32

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ebben igazad van a közhangulatot a kormánypropaganda teljesen a saját oldalára állította.Még ha személyesen nem is megy jól az illetőnek,alig tud megélni és ezért külföldre költözik,akkor is nagyon sokan még a kintiek közül is maradnak Orbán feltétlen hívei./Jó-jó az én jövedelmem otthon semmire nem elég ,nem hogy hosszútávú tervezésre,de azért a kormányunk csúcsszuper,mindent jól csinál/Tudathasadásos állapot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.19. 11:08:44

@Saman:
Sámán írjál már egy két posztot ide mert igény lenne rá…

pappito · http://pappito.com 2015.08.19. 11:12:03

@diggerdriver: te se a járhatatlant választottad, mi? :))))))

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.19. 11:14:08

Írtam arról, hogy az EU és a kormány és az alatta lévő struktúráink mit tettek a tudástársadalom jövőkép ellen.

Felhasználva azt a répa mesét, ahol nagymamától-kisegérig közös erőfeszítést tesz mindenki.

Abban a cikkben másfél évvel ezelőtt megfordítom a sort (mintha nem lenne elég a seggre eséshez az, hogy egy megfordul!).

Ameddig az nem jelenik meg, addig nem fogok ide írni. Pedig van már szakácsos témám is ami ide kívánkozik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.19. 11:15:04

@diggerdriver:
Most méé? Olyan sok az a napi három liter műanyag palackos cider meg 8-10 occsó sör?
:)))))))))))))))))))

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.19. 11:23:31

A kommentekben leszűkül az ütőképes ellenzék hiányára, ez a felelősség.

Az ellenzék méretű dolgok tömkelege hiányzik ma már.

Rendőrségünk sincsen, ügyészségünk sincsen, bíróságunk sincsen ma már. Magyarul a jogtiprás akármekkora jogállamot megtipró emberi viselkedése nem tudja kiváltani a feljebbviteli lehetőség jogorvoslati beavatkozását. Magyaroszág szabad utat enged a bűnözésnek!

Ez a politikai elit nem az oktatásban falt fel piacokat, hanem a hortobágyi gazdák bírkái alól kilopta a legelőt, a trafiktulajdonosokat kirabolta, etc. etc. temetkezési vállalkozások, lisztpiac, játékautomaták,,,,,

A nyilvánosság és az érdekkképvislet is teljes mértékben a szemétdombra került. Semmilyen kérdésben nem lehetséges hogy az érintettek vagy a szakértők bele beszéljenek döntés előkészítési folyamatokba.

Warlimont 2015.08.19. 11:24:49

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

...azutan felbukkant meg valahonnan Fodor Gabor es Schmuck Andor is a diszes kompaniaban egy-egy ujabb ertelmezhetetlen szervezödes elen, leginkabb csak önmagukat kepviselve. Ahogy Te is irod, a fö kulönbseg, hogy az egyik a Gyurcsany partja, a masik meg a Bajnai neve alatt fut, ezert is irtam fent hangsulyozottan, hogy programbeli kulönbseg nincs. Nekem ugy fest jelenleg, hogy igazi felkeszultseg es szakmai stab hijan mindegyik kis partocska a legegyszerubben kepviselhetö temat valasztotta, az "emberi jogok" gatlasok es hatarok nelkuli kepviseletet. Az Andrassy uti prideon buszken razni a szivarvanyos zaszlot, vagy gondolkodas nelkul rasszizmust orditani minden lehetseges helyen ha romak kerulnek kepbe, nem akkora törtenet, akar nekem is menne 5 perc felkeszulesi idö utan plane ha fizetnek erte, de a költsegvetesi kerdest, az egeszsegugyet, oktatast, stb atlatni, es ott ertelmes javaslatokat letenni az asztalra, na az nehezebb dio.
..
(Szerintem az elterö szinu sebtapaszok temaja is pont nekik valo ugy lehetne, kellöen kicsi tema, felkeszules nelkul is atlathato, de nagyon harciasan lehet kepviselni, ha mikrofont talal az ember)

Buchhalter 2015.08.19. 11:24:50

Nekem kicsit haza köpködősnek tűnt ,az Izraeli rész meg rózsaszín leányálomnak.De hajrá,sok sikert a posztolónak.

szakasz2 2015.08.19. 11:38:11

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: @Andras125: Számomra felfoghatatlan, hogy ezt az esetet ti hogy tudjátok normálisnak elfogadni???
Először is az éhségsztrájk egy utolsó elkeseredett lehetőség a az eltérő véleményünk markáns kifejezésére, amivel normális ember nyilván csak akkor él, ha minden más egyeztetési lehetőség kudarcot vallott. Ha jól sejtem, nem is volt semmi egyeztetés... Másodszor is, milyen dolog az, hogy szülőként megpróbál így elérni valamit, nem sikerül, és utána egy teljesen más szempontból és témában bosszúból belerúgnak, kirúgják vagy éppen megbélyegzik. Ez nem más, mint színtiszta aljas bosszú, ami a kommunizmusban volt szokás. Nem tudom elképzelni, hogy egy normálisan működő nyugati demokráciában ilyen eljárás általános lehet (hiszen nemcsak a posztoló, hanem pár kommentelő, sőt a feleségem esetében is tudnék hasonló példát felhozni).
Magyarország mentalitásban öles léptekkel halad vissza az időben, most már talán az 1970-es években tartunk. A jó hír, hogy ha belehúzunk, akkor talán eljutunk az 1870-es-1890-es évekig, az volt Mo. egyik virágkora.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.19. 11:42:45

@diggerdriver:

A részvételi demokrácia nem olyan világ, ahol egy "Mit tehet a kisember" kérdésre egy mondatos választ lehetne adni.

Annyi aztért érzünk, hogy a elképesztő súllyal nehezednek ránk a kibeszéletlen konfliktusok halál konkrétan az orrunk előtt megjelenő fejleményei.

Én mint a részvételi demokrácia nevében megszólaló elemző, gyakorta kiváltom az emberekből azt, hogy igen is értelme van az ellenállásuk tömegességének, Éljen a "Ne beszéljünk!!" aktivitáskampány sikeressége! Na ugye hogy többen vannak, akik a megerőszakoló migránsoktól félnek, mint azok, akik kenyeret visznek nekik!

A kisember is megeteheti, hogy a figyelmét maga irányítja!

Hatalom, hogy átadom magam annak, hogy e szerint az ideológus érdekcsoport szerint mire hogyan kell figyelnünk, vagy nem adom át magam, mert magam is el tudom dönteni, hogy mire figyelek és mire nem, Mit tartok veszélyesnek és mit nem! Mit tartok a saját érdekemnek és mit érdek sérelemnek!

1. Jogom van figyelmemet annak szentelni, amire akarom! Nincs szükségem prátsajtóra ahhoz, hogy rálátásom legyen!

2. Jogom van beszélni! Az érdekeim akkor integrálódhatnak bele a közérdekről alkotott discurzusba, ha elhangzanak! Veszélyes terrort támogatnak azok, akik a polgárt az ügyek megbeszélésében akadályozni kívánják!

3. Jogom van a jogállamhoz és az igazságszolgáltatáshoz. Csak ez védhet még az önkényeskedő erőszak ellen!

- Na ez a harmadik pont pl már olyan, amely bármelyik mai magyar szervezeti együttműködésnek az erejét meghaladja.

Azért nem lehet az ellenzéki pártoktól azt hallani, hogy kuláklistára tesz minen olyan FIDESZ kommiszárt, aki lopott és szétverte ezeket az életfontosságú szektorokat, mert ez polgárháborús fenyegetés lenne a FIDESZ-nek.

Márpedig ameddig a FIDESZ aktivistái menekülőkkel találkoznak csak és senki nem válik "kisemberré" akinek eleg lett, addig felhatalmazva érzik magukat a pusztításra.

A világ legindividualistább népe magára hagyja a kisemert, hogy egyedül nézzen szembe a kihívásokkal.

A magyar kisembert nem védi rendőr, vagy újságíró, vagy civil érdekvédő, vagy párttag, akinek gerince van.

Csak olyan tevékenység minták közül lehte nálunk választani, amelyek nem igénylik az ilyen keretek funkcionális működését.

wuaaa 2015.08.19. 11:48:03

A demokráciáért éhségsztrájkoló megtalálta belső nyugalmát abban az országban, amelyik foszforral bombázza a köveket hajigálókat.
Otthon kellett volna felrakni a szemellenzőt még annak idején. Akkor nem hiányozna az eső illata.

2015.08.19. 12:11:19

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szerintem arra gondolt M.Peter hogy egy vallasos zsidonak egeszen mast jelent Izrael, a heber nyelv, identitas stb. mint egy nem vallasosnak. Azt amit irsz, hogy a nemzetiseg szerepelt az utlevelben, 1997-ben eltoroltek: www.themoscowtimes.com/opinion/article/leave-nationality-out-of-the-passport/444974.html. Kozismert hogy sok olyan orosz vandorolt be Izraelbe az elmult evekben akiknek nincsenek zsido gyokereik, egy reszuk csaladtagkent, mas reszuk hamis papirokkal.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 12:12:48

@szakasz2:

Ha nem láttam volna már agresszív, hazug, demagóg éhségsztrájkot, talán elhinném, hogy az éhségsztrájkolóknak mindig igazuk van. De láttam már,,, itt ez nagy divat volt a 90-es években.

E konkrét esetről persze nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 12:12:48

@Warlimont:

Ezek elismétlik az SZDSZ útját.

Sajnos magam is SZDSZ-hívő voltam 25 éve, jól ismerem még belülről is ezt a tévtanítást, csak 1993-ben gyógyultam ki a liberalizmusból.

A lényege:
- csináljunk Mo-ból színtelen-szagtalan, mesterséges, liberális példaállamot,
- mivel a magyarok nem akarják ezt, tanítsuk őket,
- aki nem akar tanulni, azt bélyegezzük meg.

Ennek az agresszív tervezetnek az eredménye többek között a szélsőjobb megerősödése.

A különbség Gyurcsány és Bajnai között, hogy az előbbi követi ezt a tervet halálpontosan, míg Bajnai lenyesegette a legbutább dolgokat. Persze Bajnai vesztett a végén, a sajátjai kicsinálták. Én előre megmondtam akkor: Gyurcsány fő ellensége nem Orbán, hanem Bajnai.

Én magam nem vagyok liberális, de pl. örülnék, ha lenne egy normális liberális párt. De nincs: az SZDSZ nem az volt, a DK meg az SZDSZ klónja.

Egy időben az MDF próbálta ezt a vonalat, csődbe mentek ők is. A magyar ballib agytröszt konfrontációt akar, nem normalitást.

2015.08.19. 12:15:08

@diggerdriver: A kisember onmagaban sokszor nem tehet semmit, demokraciakban altalaban az tortenik hogy sok egyeterto kisember civil szervezeteket alakit, es ezeken keresztul befolyasoljak a kozeletet. Magyarorszagon (es nehany mas helyen, pl. Oroszorszagban) az ilyen civil szervezodeseket szisztematikusan ellehetetleniti a kormany.

2015.08.19. 12:22:17

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: En sem ertek egyet az ehsegsztrajkkal a legtobb esetben, ennek semmi koze ahhoz hogy normalis-e hogy valaki elveszitse az allasat a velemenye kifejezese miatt. Szerintem nem normalis. Mint ahogy azt sem szeretnem ha megkoveznenek, lefejeznenek stb. embereket, akkor sem ha olyan velemenyt fejeznek ki, olyan eszkozokkel, amikkel en esetleg nem ertek egyet.

2015.08.19. 12:29:08

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Na ma az a kiveteles nap van, amikor el is olvastam egy egesz hozzaszolasodat, es egyet is ertek vele :). En magam sem vagyok 'liberalis' vagy baloldali, de tenyleg jo lenne ha lenne Mo.on egy normalis baloldali part. Sajnos jelenleg nincs. Es hat a politikusok hozott anyagbol dolgoznak... Kivulallokent (nem Mo.on elokent) ugy kepzelem el hogy igeny sincs Mo.on egy, az en fogalmaim szerint 'normalis' baloldali partra. Sot, ami meg nagyobb problema, hogy egy 'normalis' konzervativ partra sem. Legalabbis a nagy tobbsegnek nincs ra igenye, akiknek meg megis lenne azok tobbnyire kivandorolnak.

2015.08.19. 12:30:58

@Saman: Szerintem szamithatunk rad abban hogy megird a hosszu valtozatot! :) (Bocs, nem piszkalni akarlak.)

M. Péter 2015.08.19. 12:38:11

@tanato: Olasz barátaim mutattak egy jelentéktelen kis faluba vezető autópályát még a 80-as években. Elmagyarázták, hogy az az egyik fontos kereszténydemokrata politikus szülőfaluja, ezért építettek neki egy autópályát, hogy könnyebben meglátogathassa idős édesanyját.Szerencse, hogy Felcsút amúgy is közel van az M1-eshez, ezért nem kellett oda külön autópályát építeni.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 12:41:15

@Mirjam2:

"1997-ben eltoroltek"

Így igaz, ma már nem létezik ez.

"sok olyan orosz vandorolt be Izraelbe az elmult evekben akiknek nincsenek zsido gyokereik"

Igen. De nem a szovjet időkben.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 12:41:15

@Mirjam2:

"normalis-e hogy valaki elveszitse az allasat a velemenye kifejezese miatt"

Ez nehéz kérdés. Valójában ez nyugaton is létező probléma. Nagyon nehéz megvonni a határt, aminél már diszkriminálható a munkavállaló.

Persze papíron - mind nyugaton, mind keleten - minden ideális, de a valóság más.

Az én munkahelyem pl. bizonyos kérdésekben a hozzám képest totálisan ellentétes álláspontot védi. (Pl. szponzorál olyan dolgokat, melyek számomra nem elfogadhatóak.) Persze, ez nem gond az én esetem, mert egyszerű szürke aktatologató vagyok. De vajon mi lenne, ha vezetői pozícióban lennék... erősen kétlem, hogy ne rúgnának ki azonnal.

Valójában ez a probléma sokkal nagyobb magáncégnél, mint állami állásban. Ez utóbbiban a munkavállaló jobban számíthat védelemre.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 12:41:15

@Mirjam2:

Legyen liberális párt ÉS legyen baloldal párt KÜLÖN.

Semmi bajom nem lenne egy nem-liberális baloldali párttal személyesen.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 12:42:05

@Sanz: haha... mier van annyi part akire szavazni lehet? hahaha

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.08.19. 12:47:42

friss színes, @geegee meg @panda: a volt igazságügyi miniszter Thomas Bodström javaslata a a kolduskérdésben: a koldusok kérjenek kéregetési engedélyt az illetékes megyei kormányhivatalnál. Az engedélyben szerepelne a kéregetéshez kiszemelt helyszín és órarend is. Az engedély betartását a hivatal munkatársai ellenőriznék, Bodström elképzelése szerint a kormányhivatalok minden megyében alkalmaznak a koldusok nyelvét beszélő munkatársakat.
(Svédországban egyébként nem tilos a kéregetés)
Mindeközben a malmöi cigánytábor képviselőit meghívták a városházába egyeztetni az általuk illegálisan elfoglalt telek ügyében. A tulajdonos fejlesztő beépítené a telket, de a cigányok nem hajlandók elhagyni azt. A városvezetés meghívta őket egyeztetni a tervekről, mire a cigányok üzentek: ha a város egyeztetni akar, jöjjenek ki hozzájuk a telekre, ők nem mennek a városházára.
www.sydsvenskan.se/Images2/2015/6/24/PPEULAGER2-20150624.jpg
na itt tartunk.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 12:49:16

@tanato: Haha. moszkvaban azokat az utakat betonozzak ujra amerre Putyin jar :). Aztan persze a tobbit is ahogy van szabad kapacitas.
Mellekesen megjegyzem hogy 3-4-5 savosuk utakat teritenek le akar egy ejszaka alatt!

kék madár 2015.08.19. 12:52:02

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"Akartál valamit, harcoltál érte, de a többség mást akart, s vesztettél. Megesik ez. Mi a gond ezzel?"
te mondd, olvasni tudsz? A tobbseg? Hol olvastad a tobbseget? Ez egy tokeletes pelda arra, hogy a sunyi modon csusztatsz es hazudsz, es a provokativ serto beszolasaiddal szetvered a blogot. Mit remelsz a Fidesztol ezert az atlatszo propagandaert?

M. Péter 2015.08.19. 12:54:29

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: A korrupció mértéke viszont pártfüggő, és amennyire mérni lehet, úgy tűnik, hogy rosszabb a helyzet, mint korábban.

kék madár 2015.08.19. 13:00:13

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "E konkrét esetről persze nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem."
de megis nyilatkoztal es megint talicskaval hordod ide a hullyesegeidet. Legalabb 2 egymast koveto mondatodban ne hazudtold meg magad.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 13:04:24

@szakasz2: egyertek. Nem helyes, csunya dolog tortent! En annyit mondtam hogy en ezzel kalkultam volna. En mar csak ilyen beletorodom ember vagyok aki inkabb szeret szamolni a lehetseges kovetkezmenyekkel (meg ha nem is helyes, vagy erkolcs esetleg torvenyellenesek) minthogy koppanjak utana. Vagyha koppanok is hat tudom hogy benne van a pakliban.

Biztos tudnek meg paldat de most egy jut rogton eszembe: kulfoldi ceg mo-i kepviseleten egy vezeto tul sok problemat ismertetett az anyaceggel ezert 'athelyeztek', ugymond felreraktak. Semmi rosszat nem csinalt ez a vezeto, mindossze az ugyfelek igenyet tolmacsolta, anticipalta azok reakcioit. Raadasol ez a vezeto konstruktivan kommunikalta megoldasi javaslatokkal. Megis ugy jott le a kozpontban hogy tul sok az 'ellenallas', tavolitsuk el.

Csak erre mondtam hogy igy mennek a dolgok. Persze legyen velemeny, kuzdjunk a joert, de nem art erezni hol meddig lehet elmenni. Persze vannak az 'eros akaratuak' akik foggal-korommel kiallnak az igazuk vagy akar masok igaza (erdeke) mellett. Persze van olyan tema amikor en is a sarkamra allok, de tisztaban vagyok a kovetkezmenyekkel (vagy ha nem akkor sem masra mutogatok).

En egyszeru ember vagyok a sztrajkot ertem bar nem vagyok hive, de az ehhseg sztrajk??? Mar bocsat de hulye vagyok en hogy mas hulyesege miatt szenvedtessem magam? Nem, ebbe inkabb bele sem gondolok...kell hogy legyen masik eszkoz.

London2009 2015.08.19. 13:05:37

@kék madár: egyetertek, csak nem akartam szolni. Koszi, hogy megtetted helyettem. Elviselhetetlen ez a sok erdektelen informactio amit tobbnyire osszehord itt a blogon. Kulonosen ugy, hogy a felerol altalaban kiderul, hogy pontatlan, nem letezo, nem aktualis stb...

kék madár 2015.08.19. 13:07:38

@London2009: van ez a ket szamomra idegesito tipus, aki mindenhez hozzaszol: az egyik kiwikipediazza, google-zi az egyebkent irrelevans "erdekesseget", a masik meg kitalalja

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 13:10:43

@Réka ‎: haha.. biztos feltek a ciganyok hogy mig ok egyeztetnek a varoshazan gyorsan beepitik a telket :).
Mint Szulejman Buda varat 1541-ben :)))

London2009 2015.08.19. 13:12:20

@kék madár: a harmadik idegesito tipus a bolcsesz...o megtestesiti mindharmat egy szemelyben. Na, de nem bantom. Ezert van a szuers gomb.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 13:12:47

@kék madár: rossz napod van madarka? igyal a kupicaval az egeszsegemre! :P Az egesz nem er ennyit

Csodabogár 2015.08.19. 13:13:27

@diggerdriver:
Semmi esetre se mennék szembe a hatalommal. Legyen az pl. a főnököm. Nem mondhatom azt hogy hülye és hülyeségeket csinál. Viszont ha a helyeden maradsz, lassu víz partot mos alapon el lehet esetleg érni valamit.
Nekem is voltak lázadós korszakaim, de nem sokra mentem vele.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 13:14:20

@London2009: ha nem novelne annyira a hozzaszolas szamat a hulyesegeivel mar nem lenne itt. Persze lehet akkor is eltunne ha nem reagalnank ra... en meg sosem tettem :)

kék madár 2015.08.19. 13:19:09

@Andras125: a sunyi aljas bomlasztas sokkal hatekonyabb, mint gondolnad, es persze lehet ra legyinteni, es aztan hid alatt vegezni, meg vegignezni ahogy mast tonkretesznek es kisemmiznek. Ennel a posztnal ez kulonosen aktuallis. Kontraszelektalt senkik tettek tonkre egy normalis embert, birca szemlelettel.
Ugyhogy a lesajnalo rossz napod van megjegyzesed most atugrom. Nem vagy senkim, hogy engem nyugtatgass.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 13:54:39

@kék madár:

Tudsz példát is mutatni? Vagy ugyanaz, mint a múltkor, amikor felsültél, miután kértem tőled idézeteket annak bizonyítására, amit szerinted mondtam. Akkor elsomfordáltál csendesen...

Demi78 2015.08.19. 13:54:39

@szakasz2: erdekes ez a magyar visszalepes, ket hete otthon voltunk es hallgattam az ismerosoket, hallgattam a hireket es bevillant valami!
50es-60as evek kozpontositott allamhatalom, enekeljunk az iskolaban (78as vagyok, marmint 1978as:)), vegyuk el a penzt innen-onnan, vadaszgassanak az urak, mi szenvedjunk.
De szerencsere(?) ott meg nem tartunk, abban az idoben, ha volt munkad (most nincs), kerestel penzt (most csak kifolyik a kezedbol), bealltal a sorba egy Ladaert (most ugyanaz a Ladad van a nagypapa garazsabol) es elmehettel nyaralni egy hetre a Balcsira (most nem mesz, mert ha otthon a lehuzott redony mogott maradsz, akkor kihuzod a ho vegeig a megmaradt par ezresbol).

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 13:54:40

@kék madár:

A Fidesztől várok egy aranytömböt a holnapi nemzeti ünnep kapcsán, plusz lovagi címet.

2015.08.19. 13:54:44

Na jo reggelt Vietnam! Latom mindenki beasta magat a szokasos arkokba...

Határátkelő 2015.08.19. 13:55:24

@kék madár: @maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ha megint elkezditek egymás céltalan gyepálását, akkor azokat a kommenteket ki fogom moderálni.

2015.08.19. 14:01:27

Azert Izraelbe menekulni a magyar diktatura elol, es Izraelt, mint a demokracia es tolerancia fellegvarat feltuntetni, azert szerintem erosen disszonans... Gondoljunk csak a rengeteg korrupcios botranyra, az eltussoltakra es az eltussolhatatlanokra egyaltalan, arra, hogy Izrael hogyan banik a sajat kissebbsegeivel, az afrikabol bevandorolni szandekozo fekete zsidokkal, es folytathatnam... Azzal egyutt, hogy ertem a problemajat, es sajnos nem egyedi, hanem valoban napi szinten elofordul mindenhol, ahova a partunk es kormanyunk keze eler, es ez a legszomorubb az egeszben, a posztot magat erosen demagognak es alszentnek erzem...

csőcsere 2015.08.19. 14:14:22

Itthon az alapbeállítás változatlan. Teljesen mindegy, milyen kormány van. Ha állami helyen, vagy állam által működtetett dologban vagy, akkor, ha nem bégetsz együtt a birkanyájjal, mindent megtesznek, hogy ellehetetlenítsenek.

Velem ez bőven OV rendszere előtt történt, amikor a mostani beállítódásnak híre-hamva sem volt. Fél évig a pokolban voltam, mindenki hátat fordított és igen érdekes tapasztalásaim lettek az emberekről.

Megmaradtam, küzdök, azóta is támadnak, de jóval lájtosabban, amióta sikeresen küzdöttem és nyertem pár hangadóval szemben.

Ha nem akar valaki együtt bégetni a nyájjal, két útja van:

1. menekülés máshová
2. megmaradni a területen, de immár az aklon kívül: megküzdeni az akolbeli birkák mellett a kinti rókákkal és ha sikeres, megcsinálja
a maga szerencséjét.

A posztra tetsziket nyomtam.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.19. 14:17:37

@Demi78: otthon a redőny mögött....

Elvittem a 3 gyereket a strandra, és a két buszjegy, a strand belépő és a cola meg lángos pontosan akkora összeg, mint a nagynéném rokkant nyugdíja. A strandon 80%-ban szlovákiából ide látogatott "gazdag külföldiek"...

Az emberek nem azért maradnak a redőny mögött mert olyan cuki kis politikai tiltakozási akció nem bekapcsolódni a civil aktivisták tevékenységeibe, vagy így lenne remény arra, hogy kijövünk a pénzünkből.

Réges régen átléptük ezt a rubikont.

A bér, nyugdíj stb ekkora kirekesztettségként jelenik meg, ha mondjuk buszjegyre kellene költeni.

Nemhogy a balcsira nem jut el az alsó 5 decilis, hanem a tök normális életvitel szerű dolgok luxuscikké váltak.

A fűtés, a kaja, a busz.

És a magyar közbeszédnek egy szava sincs ahhoz, hogy miért harsog az elmúlt 15 évben a Népszabadság minden évben attól, hogy dejó, hogy a KSH szerint az idén is inflációkövető mértékben növekedett a magyar átlagbér!

fhdgy 2015.08.19. 14:34:33

@Ödenburger [Hu/At]: pártunk és kormányunk ...

A führerünkről se feledkezz meg!

kék madár 2015.08.19. 14:35:43

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: a kerdest lattad?
Hol irtad a posztolo, hogy a tobbseg mast akart mint o???
Belinkeltem amit irtal. Ami egy hatalmas hulyeseg es csusztatas.
Te jossz, ird le, hogy hol irta, hogy a tobbseg mast akart, vagy mibol kovetkeztettel ra.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 14:44:17

@Ödenburger [Hu/At]:

Mo. és Izrael is demokrácia. Gondok pedig MINDENHOL vannak.

Mióta lett a korrupció a demokrácia mértéke? Ez kb. olyan, mintha a hasubborgonya hosszával mérnénk az éttermi kiszolgálás minőségét.

Warlimont 2015.08.19. 14:44:17

@Saman: "elmúlt 15 évben a Népszabadság minden évben attól, hogy dejó, hogy a KSH szerint az idén is inflációkövető mértékben növekedett a magyar átlagbér!"

A sved inflacio tartosan minimalis papiron, de az elelmiszerboltban mar 3 ev alatt is igen nagy valtozasokat latunk ennek ellenere is.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 14:44:17

@kék madár:

Nem állt mögé a többség, ez érezhető volt a szövegből.

libanya 2015.08.19. 14:44:18

@Csodabogár: "Semmi esetre se mennék szembe a hatalommal." A gyerekedért sem?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 14:44:18

@Határátkelő:

Mutass rá mit kezdtem el és mikor. @kék madár: nem tűri az ellenvéleményt, s ideges lett ismét. Azt hiszem, ez nem az én bajom. Engem pl. nem zavar az ő véleménye.

kék madár 2015.08.19. 14:50:57

@Határátkelő: ha te ezt a trollt itt megturod, tolem engem ki is rakhatsz orokre. Nem is kell lepcsozni. Oszinten elegem van birca aljas rosszindulato megjegyzeseibol. Persze sajnalnom kene, mert a rendkivul sunyi termeszete egy sanyaru sorssal parosult, mar az ovodaban is bottal piszkaltak szerencsetllent.
Ez a te blogod, es te dontod el, hogy mennyi feszultseg nem megy meg az epito jelllegu tarsalgas rovasara. Az amit birca muvel szerintem semmi masra nem jo, mint ha valaki egy utca jarokeloit neha hatulrol felrugna, a legtobben mennek, santikalnak szepen tovabb, paran felhaborodnak, de egy kicsit mindenkinek rosszabb kedve lesz.
En sok (10-15) embert kedvelek itt, de ismerek par birca tipusu kadert Magyarorszagrol, es ez a hozzaallas belolem nagyon rossz kedvet valt ki. Egyaltalan nem elvezem a sajat bircaval kapcsolatos hozzaszolasaimat, sot a blogot se amikor itt van. Nem tudom honnan nem tiltottak ki meg, de ha ez az o propagandajanak a jatszotere, am legyen, csak sajnalom, ha nem veszed eszre hogy mennyire veszelyes. Pl. ha birca utikonyvet irna, lazan leirna Afganisztant egy egzotikus bekes orszagnak, a turista meg csodalkozna, hogy lonek ra az utcan. A stilisztikai moderacio amit csinalsz, nagyon egeszseges, de a tartalmi nelkul azert is sok vad dolog elhangzik par embertol tenykent a velemeny kategoriaban. Egy resze artalmatlan egy masik resze meg nem. A posztolo sertegetese pl. nem az, es azt benne hagytad. Amikor valakit tokeletesen kicsinalnak, ellehetetlenitenek, zsido-komcsiznak es eluldoznek az orszagbol, azt ugy minositeni hogy a "tobbseg mast akart" szerintem rosszabb minden buta ribancozasnal.

kék madár 2015.08.19. 14:53:48

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: nem allt moge a tobbseg?????? Ezt hol latod. Idezz a szovegbol.
A tobbseg mast akart????
A tobbseget a kisebbseg megfelemlitette es eltavolodtak tole, hogy ne jussanak ok is az o sorsara.
A tobbseg pont azt akarta amit o, eppen a tobbseg erdekeit kepviselte. Hol latsz mast.
Amit irtal az egy gonosz, felremagyarazo, lesajnalo velemeny es raadasul alaptalan is.

tanato 2015.08.19. 14:54:45

@Andras125: @M. Péter: Ja erre gondoltál,értem.De a vezér szülőfalujának ellátása különféle oda nem illő létesítményekkel az abszolut kommunista diktatúrák egy részére volt jellemző.

kék madár 2015.08.19. 14:56:16

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: " nem tűri az ellenvéleményt,"
szo sem volt ellenvelemenyrol. A rosszindulatot nem tudom elviselni es a csusztatasaidat.

Határátkelő 2015.08.19. 15:00:33

@kék madár: Ha nem bírod elviselni, akkor szűrd ki, arra van a gomb. Ne haragudj, de ha az alapján kezdenék el embereket beengedni és be nem engedni, hogy egy másik kommentelőnek mi róluk a véleménye, akkor nem maradna itt senki. Nem a vitával van a bajom, hanem a személyeskedéssel.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 15:01:03

@kék madár: nem lesajnalasnak szantam hanem poennak. szerintem tenyleg nem er ennyit az egesz. Bosz ha megbantottalak, ma tenyleg nem veszed a lapot.

Azzal meg vitatkoznek hogy tonkretettek egy normalis embert. Egy normalis embert, eros karakterrel nem olyan konnyu tonkrevagni. En a posztbol azt olvasom ki hogy egy segitokesz, tarsadalmi ertekeket kepviselo egyent ellehetetlenitettek, kiuldoztek az orszagbol (hazajabol) mintegy kvazi magasabb eletszinvonal megszerzesere kenyszeritettek amit meg is oldott :)

Warlimont 2015.08.19. 15:01:20

@Réka ‎: A kolduskerdes nehez tema itt is, minden "strategiai ponton" ott ulnek a roman ciganykoldusok a varosban, nyilvan egy maffia reszekent, de a svedek dobalnak nekik penzt, söt a hasonlo erdöszeli putritaborokba a környekbeli svedek ruhakat, etelt vittek ki nekik, mert szegenyeket otthon uldözik, es milyen nehez az eletuk. Amikor vegre nagy nehezen csak meguntak es polkorrekt modon legkondis buszokkal hazavittek öket Romaniaba, meg penzt is adtak a hazaköltözeshez, hazamentek ugyan meglatogatni az otthoni retyerutyat sved szervezesben, de ket het mulva mar megint itt voltak. :)

kék madár 2015.08.19. 15:07:45

@Andras125: np.
"Azzal meg vitatkoznek hogy tonkretettek egy normalis embert."
amit utana leirtal, az nem ez?

kék madár 2015.08.19. 15:09:16

@Határátkelő: nem azt irtam, hogy az en velemenyem miatt nem idevalo, hanem az ő posztolonak bevitt sertesei miatt.

Shanarey 2015.08.19. 15:11:10

Szép borús nap a mai, és a poszt is az.

Éhségsztrájk, a poszban szereplő indokkal, nem jó ötlet.
Izraelbe menni emiatt, szintén nem jó ötlet.
Izraelnek is megvan a maga igen nagy szekrénye, és benne nem kevés csontváz, amelyeket, senki nem akar kiboritani.

Érdekes nap, a szokásos Birca féle provokációval, és még mindig sokan nem értik hogy ő akkor boldog ha a provokációja célt ér.

Na és megjelent egy új név, amely mögött egy régi kommentelő van.

Sámánt, ne biztassátok, anélkül is tud 10 oldalt irni, bármiről, úgy hogy a releváns információ, alig két oldalt tesz ki.

tanato 2015.08.19. 15:11:28

www.origo.hu/gazdasag/20150819-lebuktak-putyin-parti-berkommentelok-oroszorszag.html

Érdekes cikk a magyar putyinista trollokról és szervezetekről is van szó benne.

bpetya75 2015.08.19. 15:14:46

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Nem egészen Max. Ha ez az az ügy, amit ismerek, amiben meglehetősen biztos vagyok, akkor itt a tanárok, a szülők és a gyerekek túlnyomó többsége ugyanazt akarta, mint a posztoló. Csak "valamiért" kevesen voltak azok, akik ennyire komolyan vették a tiltakozást. A hatalom meg leszarta őket, plusz akin lehetett, azon bosszút is álltak.

Csak ez a baj ezzel.

tanato 2015.08.19. 15:18:12

rtl.hu/rtlklub/hirek/terhesen-menekult-magyarorszagon-szult

Egy kis orvosi szines a mai Magyarországról,ahol most a fő téma a menekültek

kék madár 2015.08.19. 15:26:16

@bpetya75: ne erolkodjunk, birca kapott egy kerdest, ami nem egyezik az o elkepzeleseivel, erre meg eltunik

kék madár 2015.08.19. 15:27:24

@Határátkelő: meg azert finomkodhatunk, de nemcsak nekem ez a velemenyem bircarol, csak en vagyok tobbnyire a kiskakas aki felrohan a dombra.

London2009 2015.08.19. 15:29:27

@kék madár: ez igy van. Mindenki orulne, ha menne.

Muscari 2015.08.19. 15:30:14

@Sanz: ez olyan végtelenül szomorú.

kék madár 2015.08.19. 15:31:39

@London2009: nyilvan nem mindenki, de oveluk sem fogok elmenni sorozni :)

Muscari 2015.08.19. 15:32:39

@Csodabogár: beletrafáltál, ez az elvakult politikai rajongás pont úgy működik, mint a vallás. Racionális érvekkel sem lehet meggyőzni őket sajnos.

bpetya75 2015.08.19. 15:35:04

@kék madár:

Csak most értem vissza az erdőből, és kíváncsi voltam a fejleményekre. Ismerni vélem a sztorit, ezért szívesen vitáznék vele, de tudom, hogy úgysem lehet. Ő ilyen, de összességében így is bírom. Fölösleges berágnod rá. Ha szabad ilyet mondanom; Real axe ;-)

@Andras125:

Őt végül nem tették tönkre, bár biztos okoztak neki nem kevés nehéz percet, de az intézmény szétverése legalább akkora baj, mint hogy az ellenkezők vezetőjét ellehetetlenítették. Szerintem a város legjobb gimijéről volt egyébként szó, bár én elfogult vagyok.

bpetya75 2015.08.19. 15:40:13

@Warlimont:

Ravaszul? Elmentem egy fideszes nagygyűlésre '14 februárjában. Rohadt sok kamera volt, úgyhogy piszkosul figyelnem kellett, hogy ne látsszon rajtam, mit gondolok az egészről. Egy az egyben a rezsicsökkentésre volt kihegyezve az egész. Semmi érdemi mondanivaló, csak annyi, hogy 1234 forinttal kisebb a villanyszámla. Szánalmas volt. Az meg még inkább, hogy ennyi elég volt újra a 2/3-hoz. És igazad van, az "ellenzék" tette ezt lehetővé.

@London2009: @kék madár:

Ne egyétek már a kefét, inkább szűrjétek, ha annyira irritál benneteket. Sokszor barom, néha meg érdekes. Ennyi.

2015.08.19. 15:44:05

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Es ki mondta hogy a szovjet idokben vandoroltak be? Nem az a lenyeg hogy 'ma mar nem letezik', hanem hogy mar majdnem husz eve nem letezik. A legtobb orosz bevandorlo, foleg akik klikkesednek, az utobbi par evben vandorolt be Izraelbe.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.08.19. 15:44:24

@bpetya75: Nyilvan az nem kerdes hogy szegeny gyerekek, tanarok es masok is megsinylettek a tortenteket. En csak es kizarolag a posztolorol beszeltem akinek lehetosege volt es kepes volt ra hogy valtoztasson.

Határátkelő 2015.08.19. 15:47:04

@kék madár: @London2009: Na jó, akkor leírom megint, csak a tisztánlátás végett.

Egyetértek Maxszal? Az esetek 90 (de lehet, hogy még több) százalékában nem. Nagyon nem.

Sok hozzászólását nem engedem be? Igen. A politikai jellegű, libsizős, stb. kommentjeit például nem szoktam, amikor annak nincsen semmilyen relevanciája. Ma azért engedtem be, mert ilyen maga a poszt is.

Próbáltam követni a kommenteket, amennyire tudtam, szerintem Max a szerzőre nem írt semmi rosszat, a poszttal kapcsolatban fejtette ki a véleményét, amivel lehet egyetérteni és egyet nem érteni, de miért ne mondhatná el?

Arról már nem is beszélve, hogy ha trollnak tartod, akkor miért reagálsz rá?

Üdv

bpetya75 2015.08.19. 15:47:33

@Andras125:

Ebben teljesen igazad van. Persze akár rá is mehetett volna, de volt benne elég kitartás ahhoz, hogy talpra álljon. Még a végén az is lehet, hogy hálás lesz azoknak a nyomorultaknak. ;-)

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 15:49:25

@tanato:

A bérkommentelés évek óta létező szakma. S elsősorban nem politikai, hanem üzleti célokra használják.

Mivel a net egyre fontosabb, miért hagyná ki a lehetőséget egy párt vagy egy cég?

Minek hatalmas pénzekért hirdetéseket feladni vagy kevesek által olvasott/nézett/hallgatott médiát finanszírozni, ha pár bérkommentelővel olcsóbban sokkal nagyobb hatás érhető el?

S a bérkommentelő hozza maga után az önkénteseket is mindig.

London2009 2015.08.19. 15:51:15

@bpetya75: Egy csomoszor melle allok, ha tetszik amit ir. De ha lehetne valasztani, akkor jol meglennek nelkule. Ha neha erdekes is amit ir, akkor sem hiszem mar el a felet sem, miutan egy csomoszor kiderult, hogy nem igaz amit osszehord. A stilusa viszont irritalo. Ma nalam is kiverte a biztositekot. A szurovel az a baj, hogy minden nap ujra be kell allitani. Nem lehet orokre szurni valakit sajnos. De en kiszalltam a vitabol! Igazatok van! Mea culpa!

Virago_1000 2015.08.19. 15:53:14

@Határátkelő: "Ha nem bírod elviselni, akkor szűrd ki, arra van a gomb. Ne haragudj, de ha az alapján kezdenék el embereket beengedni és be nem engedni, hogy egy másik kommentelőnek mi róluk a véleménye, akkor nem maradna itt senki"

Koszonom. Eljen a szolasszabadsag!

bpetya75 2015.08.19. 15:56:34

@London2009:

Talán azért vagyok elnéző vele, mert emlékeztet egy egyetemi oktatómra, akit nagyon bírtam. Neki voltak ilyen nagyon szerteágazó és roppant felületes ismeretei a világról.

Bűnnek azért nem nevezném, szóval messzire azért ne szállj szerintem ;-)

2015.08.19. 16:02:38

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ebben van valami, bar nem ugyanaz a ketto - most nincs idom hogy kifejtsem, de az a fo kulonbseg, hogy ha magancegnel fordul ez elo, akkor egyszeruen kirugnak vagy magadtol felmondasz, es keresel magadnak egy masik allast egy olyan cegnel aminek a celjaival jobban tudsz azonosulni. De ha politikai alapon tortenik az mas, pl. a posztolo esete extrem de tanulsagos ilyen szempontbol, o ugy erezte hogy masik orszagba kell koltoznie azert mert ki merte fejezni a velemenyet ami ellentetes volt a jelenlegi kormany / politikusok allaspontjaval. Azert ez nem ugyanaz, mint hogy pl. utalom a McDonaldsot x ok miatt, ezt nyilvanosan elmondom mikozben a McDonaldsnal dolgozok, ezutan kirugnak, en pedig egy vegan bioetteremben talalok uj allast.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 16:06:01

@Mirjam2:

Igen, most lehetséges a hamis papíros álzsidó. Arra utaltam: a szovjet időkben ez kizárt volt.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 16:06:02

@London2009:

Nincs hová "mennem". Én nem vagyok sehol se ott valójában. Mint független elemző és közíró közzé teszek dolgokat, ennyi az egész.

Elárulok pl. egy nagy titkot: ezt a blogot csak korra reggel szoktam megnézni. S ha írok valamit, akkor írok. Nagyon-nagyon ritkán szoktam délelőtt, délután, este ismét megnézni, azaz nem figyelem a kommenteket. Tulajdonképpen akkor jövök csak vissza, ha valaki válaszolt nekem. Illetve az is megesik, hogy engem kedvelő emberek küldenek nekem emailt, hogy nézzem meg mi folyik éppen a blogban és szóljak hozzá.

kék madár 2015.08.19. 16:07:35

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: jee birca nekem nem valaszoltal. "ossze vagyok omolva"

kék madár 2015.08.19. 16:09:18

@Határátkelő: tulajdonkeppen jogos, egy ilyen forumon nem kene kiidegelni magam es szurni kene.
De sokan tudjuk, hogy miert nagyon fontos ez a blog (nekunk), es miert ilyen vadak az indulatok.

2015.08.19. 16:14:02

@Saman: Marmint azt akarod mondani hogy mar leirtad ugyanezt, hosszabb valtozatban? Ne haragudj, bevallom, nem vagyok kepes hosszu kormondatokat olvasni - en annak a hive vagyok hogy amit roviden es egyszeruen el lehet mondani, azt felesleges tulbonyolitani.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.19. 16:19:13

@Ödenburger [Hu/At]: nem akarom feltétlen tolmácsolni a posztoló t, lehet, hogy simán elég neki , hogy a mmunkájában hagyják érvényesülni, lehet jó dolgokat alkotni és nem csak az állandó szélmalomharc. Nekem hasonló helyzetem volt Burmaban, ott és akkor egy jó iskolára volt szükségem, ahol hagynak élni meg dolgozni, normális fizetésért, és nem az egész rendszer érdekelt.

Aki szerint a magyar oktatás rendben van perpill, az vagy nincs képben vagy elmentekneki otthonról.

2015.08.19. 16:24:55

@kék madár: En egyetertek veled, DE a szemelyes(kedo) tamadas nem a megfelelo valasz szerintem. Es teljesen igaza van HA-nak, nagyon nem lenne etikus valakit azert kitiltani egy kozossegbol mert nem ertunk egyet vele vagy nem tetszik a stilusa.

Határátkelő 2015.08.19. 16:29:32

@kék madár: Hát ez most jólesett, köszönöm. Fantasztikus dolog, hogy sok embernek fontos ez a blog, hidd el, nekem meg aztán tényleg az, szóval nem vagyok a magam ellensége. Fontosnak tartom, hogy megmaradjon a vita lehetősége, köszönöm, ha ehhez te is hozzáteszed a magadét. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.19. 16:30:02

@kék madár: pont azt csinálod kicsiben, mint a posztoló. Mi meg itt kussolunk, mert vagy éelegunk van vagy azt várjuk más megoldja nekünk a problémát vagy az egész nem üti meg az ingerkuszobunket.es ebből valaki majd levonja a következtetés t hogy mit akar a többség :-)

fhdgy 2015.08.19. 16:31:22

@Dragonlady (Bp, Hun): az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek.

Ez nem ítélet az előzőkre, azokat "csak" egy az egyben elfogadom.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.19. 16:37:12

@Dragonlady (Bp, Hun): (ja, ez cinikus akart lenni)

Jól látom, hogy az ember saját magát is szurheti? Még nem tűnt fel eddig. De LOL

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 17:03:10

@Mirjam2:

Az nyilvánvaló, hogy nem utálhatom a céget, ahol dolgozom, vagy a cég termékeit. Vagyis megtehetem ezt, de magamban kell tartsam ezt a véleményemet. Mondjuk a bwinparty-nál dolgozom és közben mindenhol terjesztem, hogy a pókerezés ökörség.

Ezzel semmi gond. Ugyanez politikai alapon: nem dolgozhatok a magyar követségen és eközben nem szidhatom a magyar kormányt.

Ezek normális elvárások. Ezek ellen senkinek semmi kifogása,

Én másra utaltam.

Dolgozol x cégnél, mely mondjuk sok pénzzel támogat olyat ügyet, melyet te károsnak tartasz. Azaz ez nem a cég alaptevékenysége!

Na most ez sokszor sokkal nagyobb gond, mintha állami alkalmazott lennél.

2015.08.19. 17:03:40

@Dragonlady (Bp, Hun):

Irtam en barhol, hogy a magyar oktatassal barmi is rendben lenne? Nincs, nagyon nincs, pont emiatt - mnt ezt itt tobbszor irtam - igazabol en is a gyerek osztrak iskolaba hordasat fontolgatom erosen.

De ettol a poszt meg abszolut demagog es elfogult, ami persze az o elethelyzetevel megmagyarhato, de egyszeruen nem igaz amit ir. Marmint amit Izraelrol ir. Izrael azok koze az orszagok koze tertozik, ahol kimondottan nem jo valamelyik nem kedvelt etnikai vagy ideologiai kissebbseghez tartozni. Sokkal kemenyebb dolgok mennek, mint Magyarorszogan. O meg annyit csinalt, hogy az itteni kissebsegi helyzetet lecserelte, ott a tobbseg allaspontjat osztja es probal beintegralodni, amennyire csak lehet. Magyarul: itt forradalmar volt, ott pedig probal besimulni. Ha nem igy lenne, es szetnezne a jogtiprasok teren kicsit Izraelben is, mindjart nem latna annyira szepnek az ottani helyzetet.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 17:04:07

@Dragonlady (Bp, Hun):

A hallgatag többség a statusquót támogatja mindig. Ha nem így lenne, megszólalna.

2015.08.19. 17:07:59

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Sehol nem irtam, hogy a korrupcio lenne a demokracia merteke. Csak azt, hogy szerintem Izraelt hozni fel Magyarorszaggal szemben jo peldanak elegge disszonans.

fhdgy 2015.08.19. 17:17:25

@Dragonlady (Bp, Hun): kipróbáltam a saját magam szűrését. Nem egyszerű visszacsinálni!

Mr Long 2015.08.19. 17:21:38

@szakasz2: Ay ehsegsztrajk nem cask figyelemfelhivas? Most valaki komolyan gondolja, hogy barmit elerhet azzal, hogy nem eszik???

tanato 2015.08.19. 17:44:43

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Engem inkább a magyar szélsőjobb érintettsége fogott meg a cikkben.

2015.08.19. 17:56:05

Ha mar Izrael, demokracia es ehsegsztrajk:

index.hu/kulfold/2015/08/19/izrael_szabadon_engedi_a_65_napja_ehsegsztarjkolo_palesztint/#

"Az izraeli igazságügyi rendszer lehetővé teszi, hogy eljárás és vádemelés nélkül határozatlan ideig fogva tartsanak embereket, félévente megújítva az őrizetbe vételi parancsot. Az izraeli törvények július óta egyébként az éhségsztrájkolók kényszeretetését is lehetővé teszik, de a helyi orvostársadalom ellenáll a kegyetlen törvény alkalmazásának."

Kivancsi lennek, milyen felhordules lenne egy hasonlo magyar torvenyen...

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.19. 18:10:31

@fhdgy: nem mindenki szelmalonharcos tipus. Én Pl nagyon nehezen bírok még egy nehezebb főnököt is. Túl sok energiát kivesz belőlem. Egy esetben tudnám elviselni átmenetileg az ellenséges környezetet és a nehezített pályát, ha legalább rendesen fizetnének érte, valamit valamiért. Rendes fizetés az minimum 400k huf kézbe. Ezvan. ...

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.19. 18:13:44

@Ödenburger [Hu/At]: erre emlékszem a lányodrol, hogy írtad, nem is neked szólt, azért volt sorkihagyas és új bekezdés, hanem általában mondtam. Legközelebb új kommentbe teszem, bocs a felreerthetosegert

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.19. 18:17:04

@Ödenburger [Hu/At]: értem én, és egyet is értek, ami Izraelt illeti altalanossagban, ezért írtam, h azt viszont el tudom képzelni, hogy a szakmájában viszont érvényesülhet, lehet dolgokat teremteni politikai beleszolasok nélkül, egyszerűen bekenhagyjak. Aztán lehet h rosszul gondolom, de erre tippelek.

2015.08.19. 18:17:18

@Dragonlady (Bp, Hun):

nem vettem tamadasnak, csak a tenyszeruseg kedveert irtam, hogy altalaban az oktatasi rendszer, pontosabban annak a totalis leepitese es part-vezerelte alakitasa az, amit en szemely szerint is a legtobbszor fel szoktam emlegetni negativumkent Magyaroszaggal kapcsolatosan.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 18:27:11

@Ödenburger [Hu/At]:

A szerző zsidó nemzetiségű, így érthető elfogultsága Izrael iránt. Az lenne a furcsa, ha nem így lenne.

Egyébként meg Izraelben is vannak problémák, hol nincsenek? De Izrael - Mo-hoz hasonlóan - jogállam és demokrácia.

A fő gondok ott a megoldatlan palesztín kérdésből adódnak. Egyrészt Izrael lakosságának majdnem negyede palesztín. Másrészt a megszállt területek 95 %-ban palesztínok, s ez hatalmas nyomást gyakorol.

Nem mondom, hogy helyeslem mindazt, amit Izrael csinál, mert ez nem igaz, de az ellenkező végletet sem tartom igaznak.

Bár sosem jártam Izraelben és zsidó sem vagyok semmilyen szempontból, Izrael mindig érdekelt. (S a keresztény cionizmus ellenfele vagyok, azaz nincs vallási okom se ez ügyben.) Egy időben követtem is az ottani információkat eléggé közelről. Most már nem, csak a FB-on olvasok egyes izraeli híreket.

Sajnos a zsidó-palesztín kérdés olyan, amire nemigen van megoldás. Elég jól ismerem mindkét fél érveit és érzéseit, s az az igazság. hogy részben mindkét félnek igaza van... KIcsit emlékeztet a román-magyar kérdésre a Trianon előtti Erdélyben.

nemor 2015.08.19. 18:37:11

@Ödenburger [Hu/At]: Gondolom, hogy nem szándékosan, de szerintem két dolgot összekeversz.
Számomra Hilda történetének olvasata az, hogy egy földi halandót, pláne ha hivatástudattal van megverve, mennyire akadályoz az országa a -vélhetően a közjót szolgáló- tevékenységében alantas okból: a hatalomhoz dörgölődők előnyben részesítése miatt/céljából. Ezzel őt a munkája gyakorlásában, később a puszta megélhetésében is súlyos hátránynak teszi ki. Igen, lehet, hogy ő hosszú távon anyagilag és szakmailag egyaránt jobban jár majd, de azt, hogy bántották, megalázták, kiközösítették, hülyének nézték, ellehetetlenítették, komcsizták, zsidózták stb. stb. azért egész életében traumaként fogja megélni. Gondolom, ezért van rendkívül rossz véleménnyel arról a hatalomról, ami az ő mikroszféráját otrombán tönkretette.

Nem beszél arról, hogy a magyar hatalom a helyi kisebbségekkel/bevándorlókkal/szegényekkel stb. kormánypolitika szintjén hogyan bánik, így nem helyes az izraeli kormánypolitikával összehasonlítani a vidéki városi oktatáspolitikát.
Azt mondja, hogy ott támogatják a pedagógiai programját, és ezt örömmel éli meg. Nem tudom, sikerült-e világosan leírnom, szerettem volna :S, hogy két különböző szintjéről beszéltek az életnek.

ps. az előzetes szerintem Magyarországon is lehet sok év a legutóbbi törvénymódosítás óta, de ezt majd jogászok cáfolják vagy megerősítik.

fhdgy 2015.08.19. 18:38:08

@Dragonlady (Bp, Hun): azzal is egyetértek, hogy a tanárokat meg kell fizetni. Pontos összeget nem mondok, inkább azt, hogy mindig akkora legyen, amivel el lehet érni, hogy komoly tülekedés legyen a tanári szakokra és egy tanári állásra.

Tudom, hogy ezért támadásokat fogok kapni, de akkor is ez a véleményem.

fhdgy 2015.08.19. 18:42:56

@Dragonlady (Bp, Hun): lehet, hogy elszállt, amit az előbb írtam neked?

©________ 2015.08.19. 18:44:57

@Határátkelő: jo, csak vard meg mig elolvasom.

Tok ciki, hogy en, aki olvasom a blogot, lemaradok mindenrol,
Akikmeg nem olvassak, azokmeg a hirtelen kimoderaltakat is latjak.

©________ 2015.08.19. 18:48:50

@kék madár: nemnem. Most te vagy soron a felszaladasban.
Mi mar tul vagyunk rajta. Szerinted miert nem beszelunk vele tobben? Mert nem erdemes.

2015.08.19. 18:59:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: 'A hallgatag többség a statusquót támogatja mindig. Ha nem így lenne, megszólalna.'

Ez egyaltalan nem igaz, a hallgatag tobbseg nagyon gyakran nem ert egyet valamivel ami tortenik, de nem mer megszolalni mert fel a kovetkezmenyektol, vagy mert egesz egyszeruen nem akarja magara felhivni a figyelmet, lasd Kitty Genovese eset / bystander effect.

montroyal ( CAN qc) 2015.08.19. 19:18:53

van egy kérdesem akik mas orszagokban ...élnek politka es varos ugyek ugye nem fonodnak egybe ...- nalunk a politikai partokcsak orszagos vagy tartomanyi szinten leteznek a varosi falusi stb kozigazgatas teljesen fuggetlen a nagy politikai partoktol mindenhol sajat varosi partok vannak .. van ugyan tartomanyi-municipal ugyi miniszter de csak felso szinten ...magaba a varosi vezetesbe az ottani valasztott partok kepviseloi dontenek ..

montroyal ( CAN qc) 2015.08.19. 19:27:03

pl varosi partok amelyeknek es tagjaiknak semmi koze a kormanyzo politikai partokhoz

en.wikipedia.org/wiki/Municipal_political_parties_in_Montreal

federal politikai partok ... orszagos szinten dontenek de nem helyi szinten a varosokban ..

en.wikipedia.org/wiki/List_of_federal_political_parties_in_Canada

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.19. 19:58:18

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "A bérkommentelés évek óta létező szakma. S elsősorban nem politikai, hanem üzleti célokra használják"

ez kamu

a bérkommentelő az adófizetők pénzéből kizárólag politikai szocializációs tudatformálás érdekében kampányol ezekben a kommunikációs helyzetekben

az üzleti kommunikáció profit céllal van megáldva

a politikai nem

nemor 2015.08.19. 19:58:47

@fhdgy: nem kaphatsz, ez annyira evidens:-)

ez az egyetlen esély a kontraszelekció kiküszöbölésére, az meg a jó oktatásra, az meg kb. mindenre az életben

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.19. 19:58:51

@Mirjam2:

Ha valaki fél, akkor nem akarja igazán a változást. Nyilván leszámítva a halálos fenyegetés esetét.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.19. 20:08:03

@nemor: " Számomra Hilda történetének olvasata az, hogy egy földi halandót, pláne ha hivatástudattal van megverve, "

szerintem is itten lenne az kutya elhantolva

fhdgy 2015.08.19. 20:15:18

@nemor: egy-két hónappal ezelőtt már kaptam. Nettől függetlenül is tapasztalom a tanár-, oktatás- és iskolaellenességet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.19. 20:22:32

Nocsak, ma megint elszabadultak az indulatok.
Max veled vagyok...

kék madár 2015.08.19. 20:45:53

@Dragonlady (Bp, Hun): " pont azt csinálod kicsiben" sajnos csinaltam ezt nagyban is hasonloan eredmenytelenul, mint a posztolo, nem azert mert ilyen bator vagyok, hanem ennyire korlatolt, ha nem viselek el valamit, akkor nem tudom lenyelni

2015.08.19. 20:52:34

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Egy egesz csomo kiserlettel kimutattak hogy nem igy van - mondom, bystander effect. Nagyon sok esetben igazan akarja az emberek tobbsege hogy tortenjen vagy ne tortenjen valami, de megis megtortenik mert a tobbseg nem mer kozbeavatkozni, es nem kell ehhez halalos fenyegetes. Akinek olyan a mentalitasa, az lehet hogy halalos fenyegetes eseten is beleavatkozik egy helyzetbe, de az ilyen emberek mindig elenyeszo kisebbsegben vannak.

bpetya75 2015.08.19. 20:55:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Ez mekkora ökörség Max! Szerinted az egzisztencia féltés nem pont elég motiváció a kussban maradásra? Pont erről szólt a mai poszt eleje. Ő nem maradt csöndben, meg is kapta a beosztását. Ezek hatékony módszerek, és valahonnan ismerősek...

bpetya75 2015.08.19. 20:58:33

@Mirjam2:

Mi ez a bystander effect?

kék madár 2015.08.19. 20:58:56

@diggerdriver: tamogatsd is a gyengébbe rugdalast, ha mar massal nem tudod felhivni magadra a figyelmed :(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.19. 21:02:02

@kék madár:
Ha támogatnám a gyengébbe rugdalást akkor téged támogatnálak.

2015.08.19. 21:03:02

@montroyal ( CAN qc): Igen, ez igy lenne normalis.

Hildaa 2015.08.19. 21:11:35

Sziasztok!
Hilda vagyok. Nem tudom már követni a kérdőjeleket, de az éhségsztrájkról: azért volt jó ötlet, mert azt akartuk, hogy kerüljön nyilvánosságra az ügy. A sajtó felfigyelt. A sima tiltakozás senkit nem érdekelt. Így is elbuktunk persze, de legalább nem csendesen.

Hildaa 2015.08.19. 21:11:42

Izrael egy olyan hely, ahol hagynak dolgozni. Az iskolán kívül nyugodtan sétálhatnék egy "nem értek egyet a vezetéssel" táblával, ez senkit nem érdekel a munkahelyemen.

nemor 2015.08.19. 21:11:50

@fhdgy: kezeld a helyén :)))

kék madár 2015.08.19. 21:14:21

@diggerdriver: akkor olvasd mivel volt a problemam. Vagy inkabb ne, neked mindig mindenben igazad van, a veled valo vita altalaban ertelmetlen, amig ezt a vitapartner be nem latja

Határátkelő 2015.08.19. 21:16:59

@kék madár: @diggerdriver: Hát ez hihetetlen. És én még azt hittem, már lecsengett a dolog. Szerintem erre semmi szükség. Kösz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.19. 21:21:34

@kék madár:
Belekötöttél Max-ba. Ez tény. Nem adott rá okot. Ez is tény. Semmi olyat nem tett ami a moderálási elvekbe ütközne. Ezzel mondjuk nem mondtam újat.
Max soha nem személyeskedik. És te?
Kirohantál mint Zrínyi Szigetvárból aztán csodálkozol ha nem értenek veled egyet.
Ugye azt azért megengeded hogy ne értsek veled egyet?
Köszönöm.

kék madár 2015.08.19. 21:29:17

@Határátkelő: hat akkor ennek szellemeben ezt az utolso digger szosszenetet valasz nelkul hagyom

fhdgy 2015.08.19. 21:41:44

@nemor: nem lettem tőlük idegbeteg. :-)

Sajnálom azokat a felnőtteket, akik tele vannak iskolai rossz emlékekkel. A mérték viszont mindig meglep.

2015.08.19. 22:31:35

@bpetya75: Ird be Google-be hogy Kitty Genovese es mindent megtudsz... A meggyilkolt csaj nyilvan extrem eset, de a hatas sokkal hetkoznapibb helyzetekben is ervenyesul.

tanato 2015.08.19. 22:37:49

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Azt nem tudom megítélni hogy hazug e a cikk.Nem én szerkesztettem.

bpetya75 2015.08.19. 22:41:23

@Mirjam2:

Megtaláltam, köszi. Tanulságos.

tanato 2015.08.19. 22:51:34

@Mirjam2: Így van sajnos itt van pl. a magyarországi menkültügy.Nagyon sok jóérzésű ember szeretne segíteni a szerencsétleneken,gyerekeken,terhes nőkön,időseken,de nem mer mert fél az agresszív gyűlölködők fenyegetéseitől.
Egy másik/orvosi/ blogon a napokban vitatkoztam erről,de szinte csak a gyűlölködő a menekültek közt tömegmészárlást akaró/aknazár,géppuskatűz,220 voltos kerítés stb.//Mo. és Európa iszlám hódítása elleni magasztos harcában tetszelgő/ orvosok kommenteltek velem szemben, meg még 2 másik kolléga tartott velem az egyik ANgliában él.Mi az emberi humanitárius oldalról közelítettük meg a kérdést/Hasonló helyzetben mi mit szeretnénk,milyen elbánást/.A többi rendszeres kommentelő meg sunyított,félt néha egy-egy elejtett félmondatot volt bátor csak írni.A z agresszív menekültellenes kollégák persze engem is nyíltan hazaárulóztak,iszlám bérenceztek,elküldtek a halál-f-ba a menekültekkel együtt.Volt aki azt írta bíróság elé kellene állítani engem,mások csak azt írták tűnjek el az országból kelet felé
És ők orvosok voltak magyar orvosok,milyen lehet a többi magyar a gyűlöletkampány hatására.

kék madár 2015.08.19. 23:05:06

@tanato:
ez nagyon elkeserito, foleg, hogy gondolom nem az o konyhajukban ultek a menekultek.

FutureFry 2015.08.19. 23:12:33

@Dragonlady (Bp, Hun): @Mirjam2: +1. Egyébként (az én értelmezésemben) a cikk alatti szavazás állása (462 vs. 49) sem tükrözi eziránti álláspontját.

2015.08.19. 23:24:37

@tanato: @kék madár: Mondjuk en egy percig sem csodalkozom azok utan hogy pl. a hajlektalanokkal hogyan bannak Mo.on. Inkabb pozitivan lepodtem meg a menekulteket segito civil kezdemenyezeseken (persze az o oldalukon meg rengeteg naivitas van, normalis esetben nem a civil szervezetek dolga lenne egy ilyen helyzet kezelese, de ez egy hosszu tema amirol a vegtelensegig lehetne beszelni de ertelme, haszna nem lenne).

tanato 2015.08.19. 23:26:23

@kék madár: Ja igen azt is írták nekem hogy fogadjam be őket.Szóval tényleg elkeserítő,és az is hogy a hallgatag többség fél,az agresszív kisebbségtől.Sunyít,lapít.

tanato 2015.08.19. 23:27:26

@Mirjam2: A civilek szerencsére dolgoznak,de rengetegen támadják őket verbálisan is és különböző netes oldalakon is.

heptakontanonaéder 2015.08.19. 23:33:55

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Teljesen igazad van, a diktatúra a gulággal kezdődik. Ha csak csengőfrász, éjszakai fekete autók és egy viccért csak kirúgás jár de még nem Recsk, ha az adóhatóság dolgozója bejelent évi 3000 milliárdos, a főnöke által elsikált adócsalást és a 20 perces ellenőrzés mindent rendben talál viszont a dolgozót nem kivégzik csak kirúgják és elkobozzák a bizonyítékait, akkor az demokrácia. Csak unorthodox.

tanato 2015.08.19. 23:40:54

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Abban egyezik a véleményünk hogy a palesztin zsidó viszályról tényleg nekem is Erdély ugrik be/ősiség törvénye,ki volt ott előbb/Ugyan Izraelhez nekem sincs sok közöm,de volt sok izraeli arab egyetemi társam anno meg magyarországi zsidókkal is beszélvén a témáról sokat,mindkét fél igencsak az ősiség jogát,ki volt ott előbb emlegették fő érvként a területre.

Shanarey 2015.08.19. 23:42:31

@Fajankó:

A szűrő, nem rossz de naponta be kell állítani.

Kis érdekesség az ügyben amit itt már többször megbeszéltünk

hvg.hu/kkv/20150819_A_hentesek_mar_leleptek_a_mozdonyvezetok

FutureFry 2015.08.19. 23:44:32

@Mirjam2: @kék madár: @tanato:
Pont tegnap volt egy helyszíni rádióriport az NPR-on (amerikai “közmédia”, már amennyire ez az szó itt értelmezhető) a magyar kerítéssel kapcsolatban:
www.npr.org/2015/08/18/432762359/hungary-builds-controversial-border-fence-to-disrupt-flow-of-migrants

pappito · http://pappito.com 2015.08.19. 23:44:40

@Ödenburger [Hu/At]: én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a magyar orvostársadalom ellenállna-e egy ilyen törvénynek

Muscari 2015.08.19. 23:49:20

@Mirjam2: én ismertem már a jelenséget, kell, hogy legyen valami magyar neve is, de nem tudnám megmondani.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.19. 23:56:14

@Réka ‎: Hehh, őrület...mi jöhet még?
Kösz az infót.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 00:00:35

@Réka ‎: Az a durva, hogy már Romániában, Nagyváradon is kezdik betiltani a piroslámpás kéregetést (a közlekedési csomópontokra gondolok...)
Lehet, hogy az ott "felszabadult" munkaerőhadat kaptuk meg mi most itt?Valszeg "átoutszorszólták", vagy ilyesmi...

Valaki rázza már fel ezt a sok dinka bennszülöttet ebből a jóléti, Csipkerózsika-álomkór-szerű naivságból, b@ssza meg; nem akarunk újra határátkelni már sehova... :-(((

De lehet, hogy kényszerülni fogunk...

pappito · http://pappito.com 2015.08.20. 00:08:56

@geegee: te vagy helyben, rázd fel őket te. állj ki az érdekeidért.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 00:11:20

@Warlimont: Hahh, végre már, hogy nem csak nekem tűnik ez fel... +217

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 00:13:15

@pappito: Na ja, hát igen.De egymagam egy kicsit kevés vagyok ehhez.Otthonról is ezért jöttünk el, mert a "többieknek" jó volt minden úgy, ahogy volt.Én meg nem kezdek szélmalomharcba...

pappito · http://pappito.com 2015.08.20. 00:13:27

@tanato: úbakker

nem olvastam ezt az egész pedagóguskari homályt, de mondjuk én se szeretném ha az állam kötelezne arra, hogy belépjek valahova anélkül, hogy ismerném a feltételeket. anno nagyonrégen ezt csinálták a kamarákkal is (nem tudom most kötelezőek-e, de akkor az volt)
nem is fizettem egy vasat se nekik (rözisztansz) aztán évekkel később megpróbálták behajtani valami faktoringcéggel, jót nevettem... mondjuk az csak pénz volt, nem oktatás

pappito · http://pappito.com 2015.08.20. 00:16:43

@geegee: nem biztos, hogy szélmalomharc, szerintem olyan téma, ami sokakat érdekelhet és a civilkedés arrafelé normális dolog, nem hiszem, hogy félned kéne a következményektől. plusz jobbanismered is a valóságot, nem ahelyiek buborékjában nőttél fel.

csak egy ötlet volt

Bredpitt Monika 2015.08.20. 00:22:16

@kék madár: mi van azokkal akik a delutani szexet szeretik,

pappito · http://pappito.com 2015.08.20. 00:25:07

@geegee: ez nem a fogyasztói kosár szerkezetén múlik? nem tudom hogy számolják, de önmagában az infláció nem rossz dolog, csak ha rövid idő alatt változik nagyokat

szóval lehet, hogy a répa drágább a boltban, mint tavaly, de a benzin meg olcsóbb (csak példák)

meg most asszem nálunk 0.4% az infláció, télen a paradicsom 8 dollár, nyáron meg kettő... :)

Bredpitt Monika 2015.08.20. 00:26:53

@FutureFry: en kozben hazaertem, hugom mondja, hogy a varosban latszik, hogy sokan erkeztek mar a deli hatar felol, gyerekekkel is, egesz csaladok vannak itt, mindart elolvasom a linked

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 00:44:08

@pappito: Értem és köszönöm a javaslatot, de nem én vagyok, kicsit sem az ideális politikai/civil szemfelnyitó...Több okból is, most had ne részletezzem.

Az árakhoz: az élelmiszerek, amiket mi veszünk, tejtermék, gyümölcs, halféle, stb azok szemmel láthatóan növexenek.
A benzin pl. az hullámzik, a rezsinél is lehet néha okos megoldást találni (Az okost most ne az újmagyar értelemben vedd, nem lopjuk az áramot... :D )

Ha mindent beleteszünk egy nagy közös kosárba, akkor végül is lehet, hogy közel sima lenne a grafikon...

A paradicsom nem terem meg magától nálatok?Hogy a faxba ingadozik ennyire?
Itt is kb ugyanígy ingadozik, de itt szinte mindent be kell hozni a zuzmón meg a jávorszarvason kívül... :D

pappito · http://pappito.com 2015.08.20. 01:02:57

@geegee: látod, ha lopnátok a villanyt, kompenzálhatnátok az inflációt :)

amúgy tök érdekes amit mondasz: CPI inflation Sweden july 2015: -0.08 %
szóval tulajdonképpen nálatok defláció van (vagy stagnálás, nem tudom mi a treshold)

a CPI (consumer price index) The index is a measure of the average price which consumers spend on a market-based "basket" of goods and services. Inflation based upon the consumer price index (CPI) is the main inflation indicator in most countries.

a paradicsom megterem üvegházban (drága) meg nyáron szabadföldön is (nemdrága) meg hoznak csomót Ausztráliából (drága)
most tél van, tehát vagy üvegházi van, vagy import, úgyhogy drága, mint a rosseb

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 01:37:59

index.hu/belfold/2015/08/19/cigaretta_csempeszet/

Asztakurv@...

Ha ezek a dílerek felismerik a svéd alkoholpiac rejtelmeit, ja ennek az országnak is... :-o

Amúgy meg tetves álnok pénzhajhász állam, ennyi van az egész mögött.Ha ugyan is télleg az volna a fontos, hogy a pógárok ne baxxák tönkre az egészségüket, akkor betiltanák az egészet a vérbe.(Jó, csempészet akkor is lenne...) De így, hogy jön belőle adóbevétel, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, akkor az úgy máris más...

Ugyan ez a fizetőparkolás:
Kijelenti az önkori, hogy:
-Itt tilos parkolni!
-Jaaaaaaaaaaaaaa, hogy fizetnél a parkolásért, akkor persze más, jöhetsz bátran...
És még hány ilyen példa lenne...

:-|||

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 01:48:27

@pappito: Ide meg mindig hozzák asszem, bár lehet, hogy sátorban terem valami kis sápadt csökevény.De inkább az európai gyümölcsöket lehet megvenni téllen is, meg nyáron is.Külön háklim, hogy a sz@r holland paradicsomot erőltetik, ahelyett, hogy ugyan messzebbről, de garantáltan olcsóbban* , beszerezhető, illetve százszor finomabb magyar paradicsomot vennék.Szerintem nem lenne drágább beker oldalon se...
*= Az olcsóbbanság a magyar és a holland kézimunkaerő megfizetésének különbségében leledzik... :-(
Magyarországon az ilyen munkákért gombokat se fizetnek, szemben a hollanddal, svéddel...

Na mindegy, megyek lassan, késő van, bár már inkább korán; őrizdd a blog rendjét, te vagy a válltáska... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 01:49:31

jav: ...sátorban terem valami kis sápadt csökevény NYÁRON...

pappito · http://pappito.com 2015.08.20. 02:01:52

@geegee: a holland mindig van, a magyar meg megütődik, megromlik, stb, mert az éretten szedik le, fos lesz, mire odaér és nem olyan szép
az, hogy finomabb, az mindegy :)

Bredpitt Monika 2015.08.20. 02:03:23

@diggerdriver: mit tehet a kisember?

Az egyik amit tehet, hogy amikor mar elment egy masik orszagba nem azt mondja hogy nem tehettem semmit.
A sok lud disznot gyoz elve alapjan pedig nagyon sok minden t tehet.
de mivel nem ludak hanem birkak vannak tobbsegben ...........?

pappito · http://pappito.com 2015.08.20. 02:56:02

@Bredpitt Monika: meddig tart az ember felelőssége az ország iránt és meddig a család/gyerekek iránt?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.20. 07:13:39

@Mirjam2: @bpetya75:

Egyéni döntés kérdése. Mindenki eldönti, hogy mik az előnyei és a hátrányai a statusquónak és a változásnak, s e szerint lép.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.20. 07:13:49

@Saman:

Szerintem nem létezik tehát politikai kampány? Ne viccelj.

fhdgy 2015.08.20. 08:09:21

@tanato: az ősiség egy jogi fogalom a magyar történelemben, nem értem ebben az összefüggésben hogy kerül ide.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.08.20. 08:19:41

Az internet ellehetetleníti azt a politikai törekvést, hogy ne merüljön fel a releváns információ, csak a diktátor ideológus érdekcsoport demagógiája.

A médahatóság 36 milliárdos költségvetéssel lett létrehozva. A civil és EU-s pénzek milyen mértékben jutnak CÖF-ös állcivilekhez, akik a normális érdek artikuláció helyett a kormány demagógiáit fényezgetik?

Fény derült-e arra, hogy konkrétan bérkommentelésre pénzt osztanak a közpénzekből?

Hoztak-e a médiatörvényt arra, hogy a nekik nem tetsző blogcikkekre cikkenként 36 milliós büntetést szabhassanak ki?

El lehet varázsolni a bérkommentelés jelenségét azzal a mágikus fantáziával, hogy az soha nem is létezett, még a rágalom is hülyeség, de visszatérnék az asszertív jogok listájához, amit elkezdtem valamelyik kommentemben.

Az embereknek van ítélőképessége. Tapasztalata.

Jonathan 2015.08.20. 08:21:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Hat vannak teged kedvelö emberek???!!! :O

:D

kék madár 2015.08.20. 08:28:18

@Bredpitt Monika: Monika nem latod, hogy milyen viharos nap volt, ne szellemeskedj legy szives inkabb zard magadra a haloszoba ajtot

©________ 2015.08.20. 09:14:05

@diggerdriver: megmondoemberek tartsanak össze :D

©________ 2015.08.20. 09:25:22

@Hildaa: de legalabb megprobaltatok

!!!

©________ 2015.08.20. 09:32:40

@pappito: tokmas, csak eszembe jutott errol

Egyik even volt egy földberleses palyazat. Nem volt fonn a neten, stb.bementem az MVHba, hogy erdekelne.
50ezret kertek azert, hogy megkapjam a részletes kiirast.

Nem hittem a fulemnek.

tanato 2015.08.20. 10:03:49

@fhdgy: Arra értettem hogy azon vitatkoznak ki volt az adott területen előbb,és ebből véres elhúzódó háborúk alakulnak ki sok civil áldozattal.

bpetya75 2015.08.20. 10:24:09

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Jelenleg szerintem csak azt lehet mérlegelni, hogy a status quo fennmaradása hordoz-e nagyobb veszélyeket, vagy az ellene való fellépés. A változás hatását nem hiszem, hogy fel lehetne mérni.

@Hildaa:

Az éhségsztrájkban mennyien vettetek részt?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.08.20. 11:21:44

@pappito: Hát ez a nagy baj...
De simán elhiszem, hogy így van. :-(

Hildaa 2015.08.20. 14:19:02

@bpetya75: Nem emlékszem pontosan, 20 körül voltunk.

Hildaa 2015.08.20. 14:20:15

@Kate Rainingman: igen :) Nem bántam meg semmit. :)

montroyal ( CAN qc) 2015.08.20. 15:12:27

@montroyal ( CAN qc): @Kate Rainingman: @Mirjam2:

a tegnapi temahoz; nalunk az iskolakat helyi szinten a commission scolaire !!! iranyitja akinek a tagjait a lakossag valassza meg( ugyanolyan mint a parlamenti kepviselok valasztasa teruletek szerint )) egyeni indulokbol teljesen fuggetlenul a kormanyzo politikai parttoktol .. budgetttol kezdve mindenbe ok dontenek ..

2015.08.20. 16:11:24

@montroyal ( CAN qc): Hasonlo rendszer van UK-ben is, es az adott iskolaba jaro gyerekek szuleinek egy resze is tagja a testuletnek: www.bbc.co.uk/schools/parents/school_governor/

montroyal ( CAN qc) 2015.08.20. 17:22:03

@Mirjam2: persze vannak visszaélesek ezek a commissarok neha nagyon koltseges tanulmanyutra conferenciara mennek . elso osztalyu repjegy szalloda szoval mindig vita van hogy igazabol nem is szuksegesek.. a valasztas tartomanyi, ami nagyon sokba kerul es a valasztok 5 szazaleka sem megy szavazni ( gondolom csak a baratok csaladtagok .:-)

2015.08.20. 17:34:08

@montroyal ( CAN qc): Igen, el tudom kepzelni hogy vannak visszaelesek, de meg mindig inkabb ez, mint hogy a 'partallam' nevezze ki kozvetlenul az iskolaigazgatokat, stb.

©________ 2015.08.20. 18:50:38

@montroyal ( CAN qc): itt arrol van szo, hogy eddig ( a klik elott) a telepulesi onkormanyzat iranyitotta es penzelte a helyi iskolat, a helyi adokbol es az allam altal tovabbitott adokbol.
ezertvideken a kisfalvak ossze is fogtak, es integralt iskolakathoztak letre, iskolabuszokkal.

Majd az allam palyazatot irt ki a telepuleseknek, hogy nyissak ujra az 1-4 osztalyt helyben.
Kozben kulminalt a telepulesi onkormanyzatok gazdalkodasiproblemaja, ekkor az allam egy csomo telepulesnek kifizette a tartozasait (mellekszal, hogymit szoltak ehhez a garast fogukhoz vero onkormanyzatok, akik egy fillert sem kaptak)

Aztanjott, hogy letrehoztak a klik-et, es az allam ownolta az iskolakat teljesen.
Most ez ugy nez ki, hogy minden de minden sokkal bonyolultabb, a kretarendelestol a tankonyvekig, meg berfizetesig minden,
Nodeplane kurvasok millioval tartozik a klik az aramszolgaltatoknak, ezert az iskolakban kikapcsoltak a villanyt.

Nehany onkormanyzat megis kifizeti, csak tudjon mukodni az iskola, de igy a mashova valo penzeket vonjak el, az ideiglenes helyett hosszu idore, mert az allam nem kuldi a nekik jaro penzt.
Ez elegnecces, mivel a kisebb telepulesek ne csak tizmillios nagysagrendbol gazdalkodnak osszesen egesz evben.

A zurzavarra jellemzo , h a klikkel parhuzamosan letrehoztak egy jogszabalyt, hogy a telepules gyakorlatilag barmilyen adot kivethet, tehat siman tudtak volna finanszirozni az iskola fenntartasat, ha meghagyjak neki.

©________ 2015.08.20. 18:55:08

kisebb telepulesek ne csak =
kisebb telepulesek neHA csak

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.20. 21:30:45

@Mirjam2: az egy dolog, hogy a pártállam nevezi ki az iskolaigazgatókat.... tán emlékszel, nemrég voltam osztálytalálkozón, az akkori ofőnk most az igazgató, olyanokat mesélt, hoyg az ember haja szála égnek áll. pl hogy mekkora procedúra rendelni 10 db ceruzaelemet a faliórákba*, hogy ő nem szólhat rá a trehány lógós takarítókra, mert már nem a főnökük. az igazgató tulképp a KLIK nevű rémálom végrehajtójává lett lefokozva. a KLIK-es csávó abban a körzetben meg egy huszonéves nyikhaj, aki utoljára érettségikor látott iskolát, és félti a seggét mindennel kapcsolatban a fentebbi "gazdáitól", így semmit nem lehet vele letárgyalni és lerendezni, mert képtelen döntéseket hozni vagy bármit is kijárni, csak tologatja a papírokat. csoda, hogy az iskolák valahogy még működnek. ja és persze hogy milyen húzásokkal próbálják meg perpill ellehetetleníteni a mindenféle "alternatív" iskolákat (ez pont egy kétnyelvű gimnázium, de ugyanígy rászálltak a szerencsétlen special needs gyerekek alapítványi iskoláira is).
*az érettségi előtt nem sikerült már lepapírozni a 10 db ceruzaelem beszerzését (kínos, ha pont a vizsga közepén áll meg az óra), ezért végül a kávépénzből finanszírozta meg a tanári kar az elemeket. és ugye ez akkor még csak 10 kibaszott elem!!

tanato 2015.08.20. 22:23:29

@Dragonlady (Bp, Hun): Csak érdekesség neked mint kismamának:tegnap született egy újabb Határátkelős baba,egy 2012-ben itt posztot író magyar hölgynek és francia férjének született meg a babája dél Franciaországban.

bpetya75 2015.08.21. 08:14:19

@Hildaa:

A többieket is vegzálták, vagy veled statuáltak példát?

Hildaa 2015.08.21. 08:31:27

@bpetya75: Voltak másnak is kellemetlenségei.

bpetya75 2015.08.21. 09:35:30

@Hildaa:

Nagyon szűkszavú vagy. Ha még fájdalmas a dolog, akkor inkább hagyjuk.

Hildaa 2015.08.21. 10:29:44

@bpetya75: Nem fájdalmas már. Másoknak is szóltak, hogy rossz vége lesz. Így aztán a későbbi tüntetésekre "elfogytunk". Fedezékbe kellett vonulni. Néhányan maradtunk, akik folytatták. Ma is folytatjuk, ezzel az írással is. Hiszek a nyilvánosság erejében. Sajnos az egyik nagyon aktív tagunk nem olyan régen elhunyt.

2015.08.21. 11:25:11

@Kate Rainingman: @Dragonlady (Bp, Hun): :((( Ez szornyu amit irtok, fogalmam sem volt hogy ez van. Remalom. Itt Szaudiban (of all places...) nagyon szeles autonomiaja van az iskolavezetesnek, teljesen szabad kezet kapnak olyan dolgokban mint pl. beszerzesek, szolgaltatok (takaritok stb.) alkalmazasa, sot a tantervben is. Csak nehany eloiras van az allamtol (pl. dresscode) es evente nehanyszor jonnek hogy azoknak a betartasat ellenorizzek.

©________ 2015.08.21. 12:26:41

@bpetya75:

Hozzateszem, egyaltalan nem ritka,amirol @Hildaa: beszel, tobb allami ,vagy allami erdekeltsegu hivatalban dolgozotol hallottam mar, hogy ha jot akar,nem beszel. Semmirol.
Es itt nem az uzleti vagy allamtitkokrol van am szo..

De hat a szagertonk megmondta, hogy itt nincs diktatura meg nincs szocialista allamvezetes se (es ezt akar @Mirjam2: nak is valaszolhattam volna)
Lassan fovunk,mint a beka

Bredpitt Monika 2015.08.21. 22:51:02

@kék madár: nincs kulcs hozza, de mivel ezert nyitva van, szivesen varok mindenkit

valasz erre:

Monika nem latod, hogy milyen viharos nap volt, ne szellemeskedj legy szives inkabb zard magadra a haloszoba ajtot

Bredpitt Monika 2015.08.21. 22:56:55

@pappito: meddig tart az ember felelőssége az ország iránt és meddig a család/gyerekek iránt?

jo kerdes, a ketto osszefugg szerintem eleg szorosan, a szülő mintat mutat mindenben, abban is, hogy a mindennapi eletben mennyi harcot viv a sajat kis erdekeiert, amig a gyerek azt latja, hogy a szulő mindenben megalkuszik a bekesseg erdekeben rossz mintat mutat.........de igazaból mire is gondolsz?

Nyilvan ha azt latom, hogy a hazamban haboru van, akkor inkabb elvonulok, hogy a gyerekem meg ne haljon...

Hildaa 2015.08.21. 23:02:27

@Bredpitt Monika: A történtek ellenére azt gondolom, hogy ki kell állni a fontos dolgokért, ha pedig szükséges, odébb kell állni. A sunyítás lélekromboló.

Bredpitt Monika 2015.08.21. 23:05:25

@Hildaa: En most pont nem fogom visszakapni az allasom, egy iskolaban, pedig megigerte az igazgato, ezert nemet mondtam egy masikra meg majus elott.

Az a gyanum, hogy azert, mert a ket es fel eves munkaviszonyom elejen egy ertekezleten megkertem a kollegaim, hogy ne egyek meg a gyerekek ebedjebol maradt desszertet. Kb 90 ember volt a teremben. Hat, nem en lettem a honap dolgozoja. Volt aki egy evig nem szolt hozzam, es am ikor ez elhangzott, a mostani igazgato volt a jegyzokonyvvezeto. O volt az egyik legnagyobb kajazabalo.
Direkt mentem be hozza, hogy letisztazzam vele felvesz e, ha lesz szeptembertol allas. Ez ugyan nem politikai ugy, de ez jutott eszembe rolad. Nem mindenki szereti a nagy igazsag erzetet.
Ez van. Sajnalom, mert nagyon joban voltam a gyerekekkel es az o erdekuk is az, hogy legyen valaki akit mar ismernek.

Bredpitt Monika 2015.08.21. 23:09:35

@Hildaa: A sunyitas nekem sem kenyerem. Egyebkent engem itthon foleg ez az ami elkeserit. Az ahogy az emberek mennek , mint a birkak lehajtott fejjel. Szornyu es sokszor olyan dolgoktol is felnek, ami nem is letezik. Valahogy igy vagyunk kodolva. Talan a tortenelmunkbol fakad? Nem tudom. Ha visszanezunk nem sok forradalmat nyertunk, vesztes haborukban harcoltunk......

Hildaa 2015.08.21. 23:09:41

@Bredpitt Monika: Sajnálom. Én is szóltam volna.

Hildaa 2015.08.21. 23:12:07

@Bredpitt Monika: Engem azóta úgyis kirúgtak volna vagy ötvenszer, ezért nem bánom a történteket. Most sem csinálnék portfoliót és természetesen rövidgatyában mennék dolgozni. Naná.

Bredpitt Monika 2015.08.21. 23:23:15

@Hildaa: hany ora van nalatok , mi nem birunk aludni lanyommal, a nyugatrol keletre valo utazas valahogy jobban megvisel minket, nem hianyzik Magyarorszag egyebkent?

Hildaa 2015.08.21. 23:28:28

Itt egy órával több. Emberek hiányoznak, persze. Már fáznék Magyarországon. Idén először 20 fokban vacogtam. Az első évben csak döbbenten néztem a vacogókat. 10 hónapig papucsban járok, legutóbb, amikor felvettem egy ünnepi cipőt, nagyon szenvedtem. Csak az első év nehéz.

Hildaa 2015.08.22. 12:55:14

@Bredpitt Monika: Igen ez a leginkább elkeserítő. Főleg annak, aki valahogy másképpen van kódolva. Gyakran vártuk a tömegeket a túntetésre, de nem jöttek :(

DieNanny CH 2015.08.22. 13:24:00

@Bredpitt Monika:

Ez a "szülő mindennapi harca" vagy "kussol": Szüleim úgy csinálták, hogy bármit panaszkodtam az iskolára, belém fojtották a szót azzal, hogy a tanár pedagógus, neki van igaza, csináljam amit mond.
A hátam mögött meg - ezt csak az elmúlt években mesélték! - járogattak a suliba, és kiharcolták az igazukat. Anyukám még egy rajz 4-es miatt is képes volt bemenni fogadóórára, mert tudta, hogy nem igazságos a jegy. (Aztán kiderült, a padtársam rajzai valahogy az én rajztömbömbe kerültek...)

DieNanny CH 2015.08.22. 13:27:38

@Bredpitt Monika:

Hát, nem semmi, ez a desszert-megevés... :-(
Mi az oviban pl úgy csináltuk - legalábbis ez a legemlékezetesebb -, amikor Balaton szelet volt, és éppen sok volt a hiányzó, a gyerekekkel matekoztunk, hogy 5 db-ot hogy lehet elosztani 20 felé. Aztán az ujjnyi darabokat úgy osztogattuk: Ki kér babatortát?
Jókat lehetett velük poénkodni...

Bredpitt Monika 2015.08.23. 12:04:27

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: nem konnyu eldonteni mikor erdemes beavatkozni a gyerekek iskolai eletebe, ezen a teren szerencses vagyok, lanyom jo termeszet es a pedagogusokkal joban van

A kaja dolog meg nem allt meg a desszert evesnel sajnos.
van aki ugy gondolta hogy meg a konyhaba is bejarhat es kenegetheti maganak a kenyeret, ami abbol a penzbol volt megteremtve amit a szulo fizetett be, na, ha ezt megtudtam volna, hogy a gyerekem nem kapja meg a kakaos csigajat oriasi botranyt csinaltam volna, de hat ezek a gyerekek meg beszelni sem tudtak sokan, ettol is volt az egesz sokszorosan gusztustalan

Bredpitt Monika 2015.08.23. 12:06:40

@Hildaa: itt vagy meg, Odenburger
posztja utan meg mindig folyik a diskurzus, lehet hozza tudnal szolni, szegregacio, integracio tema

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása