oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. augusztus 02. 06:49,  Távol kerülni a magyar ügyeskedéstől 45 komment

2015. augusztus 02. 06:49 Határátkelő

Távol kerülni a magyar ügyeskedéstől

Az eheti blogajánló három posztja három teljesen különböző világot mutat be, és nem véletlenül. Az első bandirepublic írása arról, miért jön be neki jobban a svéd szabálykövető életszemlélet, mint a magyar „megoldjuk okosba’” hozzáállás. Aztán szó lesz egy amerikai kaszinólátogatásról, végül egy igazán különleges túráról Kolumbiába.

domino_foto_pixabay_com_ivanacoi.jpg(fotó: pixabay.com / ivanacoi) 

Kezdjük tehát a Bezzeg a svédek blog írásával, ami egy nagyon érdekes helyzetre hívja fel a figyelmet – legalábbis nekem mindig az, amikor két kultúra, világszemlélet ütközik. Bevallom, nekem szimpatikus bandirepublic (és a svédek) szemlélete, de lássuk, miről is van szó.

„Otthon nemzeti sport a szabályok be nem tartása. Inkább azt mondanám, hogy mindenki rá van erre kényszerülve, mert maguk a szabályok olyan szellemben vannak megalkotva, hogy képtelenség legyen őket betartani.

Ez szerintem egy rendszerszintű árulás az adófizető (és nem fizető) állampolgárokkal és más, Magyarországon élőkkel szemben, melynek lényege, hogy ezáltal mindenkit / bárkit sakkban lehessen tartani.

Ez segít fenntartani a félelmet az egyén szintjén, a szorongást a hatalomtól, az államigazgatási szervektől, akik mindig és bármikor találhatnak valami szabálytalanságot nálunk, hiszen a szabályok ésszerűtlenek, életszerűtlenek és érthetetlen módon vannak megfogalmazva. (...)

Ennek tükrében duplán cinikus és emblematikus a kormány plakátja, amely a hazánkba érkezőket a törvények betartására buzdítja. És mi van velünk, magyarokkal? Itthon és főleg külföldön?

Mi vagyunk a nagyonokos, nagyondörzsölt magyarok a sok Nobel-díjjal, akik kimegyünk és hülyére vesszük a németeket / svédeket / angolokat, bárkiket, aki nekünk lehetőséget adnak beilleszkedni és egy egészen más társadalmi rendszerben boldogulni, ha mi is a hasznukra vagyunk? (...)

Mer’ például a hülye svéd kialakított egy olyan totalitárius rendszert, ahol az egyén nem függ senkitől kivéve magától a rendszertől, ami arra épül, hogy az ésszerű ám szigorú szabályokat mindenki betartja és elvárja a többi játékostól is ezt. (...)

A szabályok követése magyar szemmel egy birka nép sajátja. ebben is mennyivel felsőbbrendűek vagyunk mi magyarok a világ többi részénél!

Én viszont ettől szeretnék távol kerülni. Engem ez a folyamatos kelet-európai okosba megoldás, ügyeskedés fáraszt, lealjasít és lezülleszt. Úgy érzem, hogy élhető számomra az a megállapodás, hogy betartom a szabályokat, befizetem a nagyon magas adót és cserébe az lehetek, aki akarok lenni, nem vagyok rákényszerítve semmire.

Nem kell kuncsorognom az ügyintéző jóindulatáért, nem kell borítékba pénzt raknom, hogy engem legalább normálisan lásson el az orvos meg a nővér, nem úgy, mint a többieket, akik egyébként szintén megtömték a zsebüket a munkaidőben, állami intézményben maszekoló főorvos úrnak.”

Ha tetszett ez a részlet, olvassátok el a teljes posztot ide kattintva.

Kaszinókaland Amerikában

Ha nem is Las Vegasban, de a majdnem olyan híres Atlantic Cityben járt a Modern Wandering blog szerzője, aki hála istennek megosztotta a tapasztalatait, így mi is megtudhatjuk, milyen egy igazi amerikai kaszinó belülről.

kaszino_foto_modernwandering_com.jpg(fotó: modernwandering.com) 

„Greyhound busszal mentünk New Yorkból, közel 2 órát kellett utazni, hogy odaérjünk. Közvetlen buszok indulnak a kaszinókhoz. Ha a Greyhoundot választod szállítóeszközként, akkor a kaszinó azt úgy hálálja meg neked, hogy a buszjegyed mellé kapsz egy 25 dollárról szóló kupont, amit az adott kaszinóban lejátszhatsz. (...)

A kaszinók telis-tele vannak játékgépekkel. Sokkal több játékgép van, mint pl. rulettasztal. Kicsit csalódásként ért, hogy már nem potyog ki az apró az alján, ha nyersz, hanem mivel kártyával játszol, arra megy a pénz.

A gépeket ugyanúgy kell használni, mintha egy bankautomata lenne. Csak beledugod a nevedre kiállított kártyát és már játszhatsz is. Vagy akár rendelhetsz innivalót. (...)

Atlantic City más, mint Las Vegas. Ugyebár még Vegasban nem jártam, de egyértelműen csak más lehet, hiszen Atlantic City az Atlanti-óceán partjára épült, van egy szép Boardwalk tele bazárosokkal, múzeumokkal, étkezdékkel, valamint a kaszinókkal. Mondjuk azért olyan sok nincs, de pénzt költeni azt simán lehet.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Az elveszett város

Végül egy elveszett városba, sőt, Elveszett Városba kalauzol el bennünket a Mirador blog. Ciudad Perdida Kolumbiában található, és egyet bizton állíthatunk a poszt olvasása után: a tayronák egykor szent városa nem akármilyen hely.

ciudad_perdida_foto_mirador_reblog_hu.jpg(fotó: mirador.reblog.hu) 

„Helyi vezető nélkül nem lehet Ciudad Perdidába eljutni, így már hetekkel korábban leszerveztük a túrát, nehogy valami hibádzon. (...) A dzsippel délelőtt 11 előtt nem sokkal érkezünk meg El Mamey jelentéktelen falujába, ahol hátrahagyjuk a kocsit és végre bevetjük magunkat az esőerdő sűrűjébe.

Az első, Loma Solterónak nevezett pihenőhelyig néhány, száraz lábbal könnyedén keresztezhető patakon kell átkeljünk, majd egy meredek kaptató következik.

Az erdőt ezen a részen eléggé leirtották, így mire felérünk, mindenkinek vörösen izzik a feje. Odafenn egy helyi család friss, mézédes görögdinnyét osztogat a turistáknak.

Rövid pihenő után újra a nyakunkba kapjuk a zsákokat és 630 méteres magasságba kapaszkodunk fel a következő megállóhelyig, ahol a környező völgyek lélegzetelállító látványa csoportképért kiált. Innen jó két órás ereszkedés következik a következő hegy oldalába, ahol egy folyó kacskaringózva szalad lefelé a burjánzóan zöld növények között. (...)

Másnap az első két és fél órában egy erősen emelkedő, csúszós ösvényen kapaszkodunk fel, majd meredek lejtő vezet a Mutanzhi nevű kogi indiánfaluig.

A pici völgyben fekete hajú, népviseletes gyerekek játszadoznak, az ösvényen magányos lovas kerül el bennünket, aki éppúgy földig érő fehér lepelt visel, mint délebbre élő arhuaco szomszédai. A házak között kokabokrok sorakoznak. A Sierra Nevada de Sanata Marta területén csak az indiánoknak engedélyezte a hatóság a koka termesztését. (...)

A koraesti órákban érjük el a Rio Buritaca partját. (...) Pedro és fia fáradhatatlannak tűnik. Amíg a csapat többi tagja pancsol a táborhely melletti kis vízesésekben, ők zseniális vacsorát készítenek. (...)

Végre elérkezik a nagy nap, elérjük Teyunát, a tayrona indiánok egykori kereskedelmi és politikai központját. A táborhelytől már csak egy kilométer a romváros, ez az egy kilométer azonban nem akármilyen megpróbáltatásokat rejt."

A slusszpoént itt nem árulnám el, tessék szépen kattintani egyet az eredeti posztra, ahol minden kiderül (és jó sok képet is nézegethettek)!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Svédország Kolumbia Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr467672124

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Korrupciós hiénák 2015.08.02. 14:30:33

Az eleve agyonpolitizált közéletünk újabb nagy kihívás előtt áll, - hiszem hamarosan indul a választási kampány. A sikeres választási kampányhoz pedig sok pénz kell... Szemfüles csalók és szélhámosok is igyekeznek  "rácsatlakozni" a felfokozott poli...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2015.08.02. 08:02:40

Bandi hozza a formáját,mint mindig.Nagyon jol lat dolgokat:)

Na a játéktermek,abból eleg volt,egy kisebb faluban levő sarok telek arat biztos,hogy ott hagytam:(

Viszont azt az elveszett várost szívesen megnézném ott Kolumbiában.
A környék bebarangolasa kozben biztos találnék jo kis kokacserjeket,amiből jo colat lehetne szívni,akarom mondani inni:)

SzZoole 2015.08.02. 09:28:03

Meg mindenki alszik???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.02. 11:03:32

Elolvastam mindhárom posztot. Nagyon érdekesek.
Engem mondjuk soha semmilyen szerencsejáték nem vonzott kártyázni sem tudok és interneten sem játszom semmilyen játékkal.
Szerencsejátékos pályafutásom kimerül abban hogy egyszer Zolika erőszakkal berángatott egy gyerekkaszinóba ahol volt vagy száz pénztologató gép amik kétpennysekkel működtek és sikeresen eljátszottunk valami öt fontot.
Persze mindez Zolika lelkén szárad:)))))))))))))))))))))))))))))))))

LittleG (uk) 2015.08.02. 11:35:36

Nagyon jók a képek az utolsó posztban, főleg a Kogi öszvérháton meg a Kogi kislány.

2015.08.02. 11:35:41

Kik a Kárpátok gödrét ma lakják!

Őket már, nem lovak hozták!
Maguk jöttek, gyalog egykoron
Mezítláb, vagy bocskoron!
Paplakba, hivatalba beültek,
Maradék magyarok menekültek!
Megint nyugatra, útnak indultak!
Nyilaik, lovaik, már nem voltak!
Igaz, vissza se igyekeztek!
Hont, a hazába nem leltek!
Elolvadtak, népi kohóba.
Amerikát keresve, távolba!
A prérin leltek, maguknak földet,
Pusztájukról elűzöttek!

LittleG (uk) 2015.08.02. 11:37:02

@LittleG (uk): az érdekes lehet, hogy a szappanoperát néző hegyi szállásadükban vajon milyen kép alakul ki a "civilizált" társadalombül, ha a szappanoperákból szerzik be informécióikat. Kb mintha meséskönyveket olvasnának :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.02. 11:57:08

@macamuca [IHUN]:
Persze. Mondom ez gyerekeknek szóló kaszinó volt.

©________ 2015.08.02. 12:05:31

Elolvastam. Mi a slusszpoen?

P.Elliot 2015.08.02. 12:26:18

Borzasztoan nez ki az a tomegszallas, inkabb a foldon kinnt aludnek mint ott.Elhiszem hogy jo kirandulas lehetett arkon-bokron at menni es lihegve feljutni de nem valoszinu hogy a hely annyira erdekelne hogy erre ekkora energiat szanjak.De a leiras nagyon erdekes volt, meg olvasgattam volna rola..Az Atlantic City kaszino 2 oras autout tolunk, regen volt hangulata, utoljara vagy 5 eve voltam csak azert mert kozeleben jartunk es megbeszeltuk hogy a kovetkezo 10 evben gondosan elkeruljuk. Valaha maga a boardwalk is tele volt latvanyossaggal, szorakoztattak az embereket, minden uzlet, butik mas es mas dolgot arult, ma ha lattad az egyiket akkor lattad az osszeset, tele van ocska kinai arukkal az egesz.. Regen ha inni akartal valamit intettek a termeket felugyelo szemelyzetnek es mar futottak is hogy mit hozzanak inni, ingyen volt, mindossze egy -egy dollart illett adni borravalokent. Ma, fizetni kell minden kortyert, nem lehet ingyen becsipni.Gondolom abbol indultak ki hogy ittasabb ember konnyen kioldja a "penzes zacskojarol" a madzagot es jatszik. Es annak volt hangulata hogy a jatek automataknal zuhogtak ki a penzek.
Szoval elraboltak a hangulatat a dolognak. Egyebkent sok idot nem josolok neki, azt sem ertem miert fejlesztettek regebben, mar akkor is latszott hogy az embereket kezdi nem erdekelni a szerencsejatek, azota meg kevesebbet, amikor fiatal voltam a loverseny is mennyi embert vonzott, ma alig latni erdeklodot azok is idosek, veluk majd kihal lassan ez a sportag...
Engem hidegen hagy a szerencsejatek barmilyen formaja, kiveve a lotto amit veszek ha nem felejtem el,2 szelvenyt hetente.

pasztasuta 2015.08.02. 13:12:31

"kimegyünk és hülyére vesszük a németeket / svédeket / angolokat, bárkiket, aki nekünk lehetőséget adnak beilleszkedni és egy egészen más társadalmi rendszerben boldogulni" hallo, lemaradtak az angolok utan az olaszok.

Oh wait... :D

SzZoole 2015.08.02. 13:36:18

@diggerdriver: azt miert nem írod oda,hogy ez tavaly nyáron történt.
Littlehampton-ban volt a tengerparti pier játék termében,mielőtt végig jártuk az Arundel kastélyt es kertjét.
Sőt a kepet is rakd fel,hogy mit ettünk a tengere néző étteremben:)))
Ha nincs képed,en tudok küldeni neked:)

Muscari 2015.08.02. 14:30:21

@P.Elliot: milyen hangulata van egy helynek, amit direkt azért csináltak, hogy jó sok pénztől megszabadítsák az embereket? Nekem volt alkalmam látni, hogy emberek hogyan játszották el a havi fizetésüket, volt köztük, akinek négy gyereke volt. Én a kaszinók vagy nyerőgépek közelébe se megyek, látni se bírom őket. Annyi más jó dologra el lehet azt a pénzt költeni.

gabors 2015.08.02. 16:25:53

" Engem ez a folyamatos kelet-európai okosba megoldás, "

ez az ami meg mindig (25 eve utan is ) sokkolo mikor hazamegyek... ez megy sajat csaladomnal is ...

Honved korhaz idos ismeros sajnos bent apam meg 2015-be is megkenni a novert hogy lassak mar el rendesen...

mikor O volt korhazban (10-11 eve) nekem kellett benaznom hogy hogyan adjam oda az akkor 30,000-t az orvosnak amerikai felesegem meg napokig nem ertette miert "kellett" ATM-bol kivenni a penzt es odaadni az orvosnak ... aki mondta "nem kellett volna" ... de eltette... szerencsere jol sikerult az "open heart" mutet ...

P.Elliot 2015.08.02. 16:27:56

@Muscari: Igen, penzfejesre epult szorakozohely. De ez nem feltetlenul jelentene azt hogy elszord mindenedet. Okos ember aki szereti a hely hangulatat az meghataroz egy osszeget/ es persze csak neha latogatja/, mondjuk 30 dollart, kicsi alapon jatszik ugy ahogy valaha mi is tettuk, / eletemben talan 4x voltam, abbol ketszer ugy hogy a magyar vendeget vittuk mert mindenaron latni akarta/, szoval voltak ott poharak a zsetonoknak meg a penznek, egyikbol feltettem valamennyit, altalaban 25 centeket, amit nyertem azt beleraktam a masik poharba, addig jatszottam amig a poharbol elfogyott a penz, akkor megszamoltam hogy mennyit nyertem, nagyjabol mindig visszajott a 30 dollar, rajtam aztan nem kerestek semmit.
A rulett asztalok kozelebe sem mentem, illetve csak odapillantottam es mentem nezelodni. De meg igy sem kotott le.
Persze a kaszino nem azert epult hogy ne legyen komoly bevetele, voltak ott lazasan latszo, latszolag fanatikus alakok, nem is keves.
Volt egy munkatarsam, egy fiatal no, minden pentek este a ferjevel elmentek Atlantic Citybe es eltoltak szinte az egesz fizetesuket, a no szinte reszketve varta a pentek esteket hogy megint mehessenek, almodozva mondta hogy egyszer ok gazdagok lesznek majd, ugyan jolesett volna egy vodor jeges vizet onteni a fejere hogy kijozanodjon.
Igen, van aki a gyereke szajatol vonja meg a falatot hogy jatszhasson. Fuggoseg, sulyos betegseg...
Ez itt nalunk azt hiszem 5 even belul be fog zarni, egyik kaszino a masik utan mert a mai fiatalokat nem csabitja halistennek...

P.Elliot 2015.08.02. 16:37:40

@gabors: Igen, itt nem ertik hogy ha allami ingyenes a biztositas akkor miert kell az orvosnak fizetni? A zsebbe dugast meg kulonosen nem, azt nem ertik hogy miert kell tapintatosan odaadni, miert nem lehet nyiltan odaadni, leszamolni ha az borravalo. Mert ugy ertelmezik hogy az, hiaba probalom magyarazni hogy nem kotelezo, senki sem mondta hogy kell, erre azt kerdezik hogy akkor miert adnak?
Na meg azt sem ertik hogy az orvos olyan keves fizetest kap, ezen kulonosen megutkoznek hogy dehat ez egy fontos es veszelyes szakma ahol ha eltolnak valamit mehet a bortonbe.....
Azt mar nem mertem tovabb magyarazni hogy az orvosok vedik egymast, sokszor nincs azert szamonkeres.
Itt ugy vagjak ki a muhibat, teves diagnozist csinalo orvost hogy laba nem eri a foldet es meg birosagra is viszik, ha kell leultetik, volt itt egy mayar orvos, nogyogyasz diplomaval, valami durva muhiba miatt bevontak a szakorvosjat, nem kaphatta vissza, azota affele korzeti orvos, vagyis csaladi orvos......

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.02. 23:44:23

valahol máshol megy ma a buli, vagy hoghogy csak 23 komment??

kék madár 2015.08.03. 00:36:43

@Dragonlady (Bp, Hun): vagy mindenkinek elvettek az internetjet?

M. Péter 2015.08.03. 02:17:02

Egy történet az ügyeskedésről: Egy Spanyolországban (legálisan) élő kolumbiai jogosítványt akart szerezni. Úgy gondolta, hogy legegyszerűbb, ha egy hazalátogatás alatt Kolumbiában szerez jogosítványt, és azt honosíttatja Spanyolországban. A honosításhoz az is kell, hogy még a Spanyolországba költözés előtti legyen a jogosítvány dátuma, de gondolta, hogy ez sem lesz gond, mert Kolumbiában protekcióval vagy kenőpénzzel el lehet intézni, hogy korábbra dátumozzák a jogosítványát. Csak egy dologra nem gondolt, hogy idén új, számítógépes rendszerre tértek át, és már nem lehet visszadátumozni a jogosítványt.

M. Péter 2015.08.03. 02:22:52

@P.Elliot: Egy darabig jól ment Atlantic City-nek, aztán az indián rezervátumokon is engedélyezték a kaszinókat, lehetett már máshová is menni a keleti parton, majd megjelentek az internetkaszinók, a gazdasági válság se tett jót neki. Az ugyanakkora, vagy akár kisebb tortát kell egyre többfelé osztani.

kék madár 2015.08.03. 03:53:21

@M. Péter: ez a fatigue elerte Las Vegast is, de Vegast megreformaltak, sot naponta reformaljak. Ennek egyetlen oka van: Vegasban nincsenek korlatok. Ha valaki 100 meteres Miki Egeret akar epiteni, epithet, (epitett). Ugyanez Amerika legsurubben lakott allamaban lehetetlen lenne. A Goodfellasbol mindenki halott vele egyutt a kozeposztalynak ez a eletvitele is, az oruletnek ez az uj szabalyozott formaja pedig kiszorult a sivatagba. Keverni a giccset, a luxussal, ugy hogy az kisembert is vonzza egyben tavol tartva a bunozoket egy olyan iparag, ami csak egyszer-ketszer sikerult a tortenelemben, de Vegasban nagyon.

montroyal ( CAN qc) 2015.08.03. 05:03:34

Úgy érzem, hogy élhető számomra az a megállapodás, hogy betartom a szabályokat, befizetem a nagyon magas adót és cserébe az lehetek, aki akarok lenni, nem vagyok rákényszerítve semmire.

jo Neked ... legyen ez a Tied .. én mar tudom nalunk ez nem igy van ..itt is a pofamba rohog az adoellenor es azt mondja -ez azert van igy mert ezt O mondja es ha nem tetszik menj birosagra garantaltan nem nyersz a biro is az allamot kepviseli az adokbol van a fizetese es az ugyvedeket egy kis ember ugyse tudja megfizetni..

egy statistika szerint x evvel ezelott a nagyvallalatok adtak az adobol befolyt allami jovedelem nagy reszet ... ma a kis emberek fizeti a nagy reszt ... es az ellenoroknek ki van adva a buntetesekbol befolyt osszeg mennyinek kell lenni .. a nagycsalok tudnak vedekezni , a kisemberek nem ...

szoval itt is okosnak kell lenni .. plane amikor egy harom lakasos hazam rament mar ..

Nzoltan 2015.08.03. 08:19:30

„Otthon nemzeti sport a szabályok be nem tartása. Inkább azt mondanám, hogy mindenki rá van erre kényszerülve, mert maguk a szabályok olyan szellemben vannak megalkotva, hogy képtelenség legyen őket betartani."

Ez igazából a tyúk és a tojás esete. Ha az emberek nem ügyeskednének, akkor bizony egyszerűbb lenne a szabályozás is. Persze lehet a kormányzatra fogni, de itt bizony előbb lopott a nép, ami után csak próbál kullogni a szabályozás.

Nzoltan 2015.08.03. 08:19:51

@gabors: Ez ma már nem evidens. Mi pl. már nem adunk, mert nem "kell". Pedig az elmúlt években túl lettünk szülésen és komoly műtéten is. Senki nem tartja már a markát attól a néhány kivételtől eltekintve. Inkább a népek pumpolják a dokikat.

Nzoltan 2015.08.03. 08:20:19

@P.Elliot: Az orvosok azért keresnek ilyen keveset, mert nincs felelősségük. Csak az utóbbi években lehet őket sikeresen perelni.
Amúgy meg egyáltalán nem keresnek keveset. Csak a bénák. A többi magánzik is, ami igen jól fizet.

Fajankó 2015.08.03. 08:20:30

@P.Elliot: De miért nem Amerikában műtötték, ha amerikai?

Nzoltan 2015.08.03. 08:20:38

@P.Elliot: A zsebbe dugás a szex melyik újfajta irányzata? :-D

csárlszbrunzol 2015.08.03. 11:04:35

@montroyal ( CAN qc): "egy statistika szerint x evvel ezelott a nagyvallalatok adtak az adobol befolyt allami jovedelem nagy reszet ... ma a kis emberek fizeti a nagy reszt ... es az ellenoroknek ki van adva a buntetesekbol befolyt osszeg mennyinek kell lenni .. a nagycsalok tudnak vedekezni , a kisemberek nem ..."

Ez a kisermber-romantika nagyon mélyen gyökerezik valamiért a társadalomban.
~17ezer milliárd az állam éves költségvetése. Ehhez képest ~1200 milliárd az éves SZJA és ~2600milliárd az ÁFA. Ráadásul pár évvel ezelőtt még progresszív volt az SZJA és akkor 1500 milliárd körül fizettünk be.

Az meg a legnagyobb csavar az egészben, hogy a vállalatok a "kisembertől" szerzik a bevételüket, tehát végső soron azt a részt is a "kisember" fizeti meg. Miért is fizetné más?

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2015.08.03. 12:46:36

Nekem is az a kedvencem, mikor kint van a gigantposzteren, hogy aki Magyarországra érkezik, az aztán térdre borulva tisztelje a kultúránkat, mindig azon szoktam tűnődni, lesz-e külön oktatás a kenőpénzről, az adócsalásról és hasonló kulturális dolgokról. Miközben Hollandiában hónapokig tartott, míg a fogadó felet meggyőztem, hogy nem, én nem az a magyar vagyok, aki éjjel beoson a tanszékvezető irodájába, hogy onnan telefonáljon haza ingyen (míg le nem bukik, maikor is iszonyatosan meg van sértődve, és mindennek elmondja a szemétláda hollandokat), meg nem az a magyar vagyok, aki a tanszékről lopja a klozetpapírt, meg az se, amelyik nem áll szóba a helyi diákokkal, mert magasabb rendűnek érzi magát (:

Ginix 2015.08.03. 15:22:29

@Zoole[uk]: óóó, itt én is jártam!!! :)

pont szólni akartam, h azért ennyire nem volt egyszerű, mint a blogban olvasható, de eszembe jutott, h vmi hatalmas esőzés után érkeztünk, ami azt hozta magával, h a terepjáró sem tudott minket elvinni a kiindulási pontra, ahonnan kb pár óra lett volna az első napi túraadag, így oda is a latyakban mentünk és ránksötétedett és már az első nap 8 órát toltunk, plusz nem voltam túl jó kondiban akkor. nagyon sokat átkoztam magam amiatt a 6 nap miatt, de mostmár baromi büszkén verem a mellem, ha szóba kerül:)
ja, és volt lehetőség egy kis párszor pár méteres állítólag már nem működő kokainkészítő műhelybe is betekinteni.

montroyal ( CAN qc) 2015.08.03. 17:06:23

@csárlszbrunzol: OK csak én Canadarol beszelek fogalmam sincs mi van MO-on 27 eve eljottem , roviden csak hogy akire raszallnak az a kisember es azert itt is kell az okoskodas, hogy ne tapossanak el ..

skye8 2015.08.03. 19:47:43

@P.Elliot: en tavaly decemberben jartam Atlantic city-Ben, a latvany lehangolo volt. Kinai nenikek jatekgepeztek a kaszinoban,a boardwalk kihalt, kopar, szeles. este elmentunk egy stand up show-t megnezni, az legalabb szorakoztato volt. A kaszinoban aporodott cigarettaszag lengedezett, azt hiszem a nemdohanyzasi szabalyzatot egyszeruen semmibe veszik. A hotelszobank is buzlott a cigitol, kertunk egy masikat, errefel adtak egy szobat ahova nem tudtunk bejutni mert a szobalany eppen cserelte az agynemut. Vegul karpotlasul adtak egy executive szobat, oceani kilatassal, ,megcsodaltuk az ablakbol a hatalmas hullamokat.a kaszinok szerintem is hamarosan bezarnak, Meg nyaron sem telnek meg,ugy latszik elfogytak a gamblerek.

P.Elliot 2015.08.04. 13:12:42

@skye8: Igen, a szerencsejatek nem biznisz tobbe, Nyugi, Las Vegas sem fogja sokaig birni, hiaba fejlesztik, ott is bajok vannak. Szerintem ezeket a kaszinokat be kellene szuntetni illetve szorakozoparkka formalni ahol azert egy kaszino is akad de inkabb szoljon masrol.
A befektetoket sem ertem hogy nem neznek korul mielott beadjak valahova a penzuket hogy fog-e menni a dolog?
Lesz-e ra penze az embereknek? Lesz-e kedvuk? A fiataljak koreben divatos-e az az iranyzat?
A mi seggfej kormanyzonk/ New Jersey/ evekkel ezelott nagy pofaval beszelte hogy ennyit meg ennyit fogunk fejlesztesre adni hogy eletrehozzak a loverseny palyat itt ebben az allamban. Valaha hires volt, omlottek az emberek, mara elfogytak, nem erdekel senkit, akiket latsz az utrol az oriasi parkoloban az nehany szakadt oreg, 20 eves lerobbant kocsikkal, termesztesen befulladt a dolog...
En nem vagyok befektetesi szakerto de az biztos hogy ekkorat nem tevednek mint ezek az alakok...

M. Péter 2015.08.04. 18:51:33

@csárlszbrunzol: A 17000 milliárd nem stimmel. Idénre a tervezett bevétel kb. 11000 milliárd. Az adók közül legnagyobb bevételi forrás az áfa, kb. 3200 milliárd, utána az szja, kb. 1600 milliárd, majd a jövedéki adók, 900 milliárd

kék madár 2015.08.04. 20:30:20

@P.Elliot: "Nyugi, Las Vegas sem fogja sokaig birni"
hat Vegas ennyire meg nem porgott, es nem ugy tunik, hogy nem fogja sokaig birni

Taxomükke (UK) 2015.08.04. 23:14:24

@kék madár: Mi majusban volltunk Las Vegasban, es bar most eloszor, szoval nem tudom, milyen volt regen, de nem ugy tunt, mintha epp csak vegetalna...
:)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása