oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. október 24. 06:43,  Nekünk Mohács kell – hát itt van 782 komment

2014. október 24. 06:43 Határátkelő

Nekünk Mohács kell – hát itt van

Mit tegyen az, akinek nem tud Magyarországon elhelyezkedni a szakmájában, pár tízezer forintból tengődik, de dolgozni akar? Vágjon bele a határátkelésbe, kezdőtőke nélkül, csak úgy toronyiránt, bele egyik bizonytalanságból a másikba? Ezek Opcsi kérdései, aki ahhoz a vitasorozathoz szólt hozzá, amely a határátkelésről folyik, és melynek kiindulópontja József posztja volt.

keresztút.jpg

„Rólam röviden: budapesti férfi vagyok, közelebb vagyok már a 40-hez, mint a 30-hoz. Több mint 5 éve vagyok tartósan munkanélküli, de kb. esélyem sincs elhelyezkedni, mert a szakmám eléggé speciális, olyan területet fed le, ami rendkívül zárt, csókosokon és rokonokon kívül alig van benne valaki.

Hogy akkor miért ebben kezdtem el annak idején dolgozni? Nem így terveztem, de így alakult, aztán már muszáj volt csinálni, ha pénzt akartam keresni. Volt néhány kemény, de viszonylag jövedelmező évem, ám önálló élet fenntartására, pláne hosszú távon, az sem volt elegendő.

Aztán szépen elfogytak a munkák, azokért is egyre kevesebbet fizettek. Lassan bezáródtak a kapuk, mást viszont nem tudok csinálni, mert nincs egyéb végzettségem vagy tapasztalatom. Szívesen váltanék, de hiába próbálkozom évek óta.

Nem alkalmaznak

Van nyelvvizsgám, jelenleg is nyelvet tanulok, de hogy itthon kamatoztathatom-e, azt erősen kétlem. Nem vagyok már pályakezdő, senki nem vesz fel, mert megijednek az életrajzomban szereplő adatoktól, hogy mennyi mindent csináltam, és ez alapján azt hiszik, hogy biztosan csilliárd forintos fizetést kérek, ezért inkább felvesznek valaki mást, aki fiatalabb és olcsóbban dolgozik, igaz, rosszabbul is, de az nem szempont.

Családom szerencsére nincs, viszont jó eséllyel nem is lesz, hiszen telik-múlik az idő, én sem leszek fiatalabb, jövedelem híján viszont felelőtlenség lenne családot alapítani (ha akarnék, se tudnék), hát még gyereket vállalni.

Amikor azt mondom, nincs jövedelmem, azt szó szerint értem. Ha néhány (3-4) havonta bejön pár tízezer forint valami mellékesből, akkor már sokat mondtam. Jelenleg egyetlen kisnyugdíjból élünk ketten idős, özvegy szülőmmel afféle anyagi szimbiózisban, ami azt jelenti, hogy egymásra vagyunk utalva, egyikünk a másik nélkül nem tudná fenntartani magát.

Az elmúlt években számtalan helyre jelentkeztem – szakmán kívül is természetesen –, de az esetek 99%-ban még csak válaszra sem méltattak. Ha nagy ritkán behívtak interjúra, volt olyan, ahol kiderült, hogy a munka nem is az, ami a hirdetésben le volt írva, vagy csak simán felvettek mást, miután engem leráztak a szokásos dumával, miszerint „jövő héten értesítjük”.

Az ilyen „jövő hetekből” végül mindig 3-4 hét lett, végül én írtam vagy telefonáltam, ám az udvarias megkereséseimre sokszor bunkó választ kaptam – nemegyszer még nekik állt feljebb, hogy érdeklődni merészelek.

Munkavállaló helyett gyakornok

Azt hiszem (remélem), nem vagyok egyedül, amikor azt mondom: sokkal nagyobb baj van ma Magyarországgal, mint azt el tudnák képzelni, a vezetők pedig hajlandók lennének beismerni.

Nyilván nem kell rakétatudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk: a csodálatos tündérmese, a magyarkodó hurráoptimizmus, amivel átmossák az emberek agyát, miszerint ma Magyarország a lehetséges világok legjobbika, ahol jó élni, szárnyal a gazdaság, nincs infláció, boldog közmunkástömegek menetelnek a szebb jövő felé, szánalmas és nevetséges hazugság.

Az álláshirdetések nagy része kamu, valójában nem kell ember, csak gyakornokra van szükség (ergo: ingyen munkára), vagy már rég betöltötték az adott állást – miközben a hirdetés ugyanúgy elérhető, vagy újra megjelenik, akár néhány hónappal később is – változatlan szöveggel. Felvesznek (?) valami lelkes újoncot, dolgoztatják néhány hónapig, aztán a próbaidő végén kirúgják… és jöhet az újabb balek.

Lehet, hogy a kozmetikázott hírekben csökken a munkanélküliek száma, ám ez egyáltalán nem azért van, mert többen dolgoznak, hanem csak megint kiesett egy adott számú embertömeg az ellátórendszerből, tehát a statisztikákban sem jelennek meg (ahogyan én sem). Nagy különbség van ám a „sima” és a regisztrált munkanélküli között!

Menjek el közmunkásnak?

Gereblyézés és szemétszedés a parkban? Ebből kellene eltartani magamat, ebből kellene gyereket nevelnem? Hoppá, de hiszen a közmunkaprogram is csak a regisztrált munkanélkülieknek van.

Vagy legyek utcaseprő? Esetleg vécépucoló? Ezért tanultam? Ezért van a több éves munkatapasztalatom? Hogy megalázó, semmire nem elegendő fizetésért dolgozzam ki a belemet, és közben érezzem magamat szerencsésnek, amiért egyáltalán van munkám?

Persze, lehet azt mondani, hogy csak átmeneti megoldás, és a 80 ezer Ft az éppen 80 ezerrel több a semminél… De próbáljon valaki megélni ennyiből akár egyedül, pláne családdal.

Voltam vállalkozó, de piac beszűkülése miatt és bevétel híján másfél év után visszaadtam az ipart. Hogyan fizessem a járulékokat és adókat, amik állandóan változnak, és akkor is kell őket fizetni, ha nincsen bevételem? A nyugdíjról is alighanem lemondhatok, de az már tényleg csak a hab a tortán…

Se remény, se illúzió

Abszolút egyetértek Józseffel: el innen! A hazugságok, az ellehetetlenülés, a jövőtlenség, a reménytelenség és kilátástalanság, na meg a tipikus, kelet-európai bunkóság, és rosszindulatú butaság hazájából.

El ebből lélekölővé tett országból, ami legfeljebb azok számára kényelmes, akik nem vágynak többre annál, minthogy esténként ledögöljenek a tévé elé egy doboz sörrel a markukban, és a maradék agyukat is kilúgozzák valami ócska valóságshow-val.

Szürkeség, igénytelenség, lepukkantság, elhanyagoltság, mocsok és kosz, közöny, szellemi és morális leépülés… ezek jellemzik ma Magyarországot. És persze a mindent behálózó, kiirthatatlan gyomként burjánzó politika, ami cinikusan tojik az emberekre, és inkább hazugságokkal traktálja őket.

Nem vagyok, soha nem is voltam egyetlen párt szimpatizánsa sem, egy ideje már inkább érvénytelen szavazatot adok le, hogy legalább a nevemmel ne lehessen visszaélni…

És mindeközben már egyáltalán nincsenek reményeim, sem illúzióim. 36 évesen ide jutottam, és alighanem az országban még rengetegen.

Csak jogok, felelősség nélkül

Itt még nagyon hosszú ideig nem fog semmi sem változni, vagy ha mégis, akkor rosszabb lesz. Az emberek egyre jobban lealjasodnak, már most is gátlás nélkül belehazudnak egymás arcába, átverik a másikat, ahol tudják, mert ilyen ma a közhangulat és közgondolkodás.

Semmi nem működik normálisan, senki nem hajlandó elvégezni a feladatát, mindenkinek csak jogai vannak, de felelőssége semmi. Az egymásra mutogatás és a félrebeszélés bezzeg nagyon megy… abban tényleg mi vagyunk a császárok.

Persze, lehetne rosszabb is, élhetnék például egy afrikai menekülttáborban, amihez képest Magyarország maga a Kánaán. De miért kellene nekem és még sokan másoknak beérnünk és megelégednünk azzal, amit a gép dobott, ahhoz képest, ami lehetne? Mindig van lejjebb, ez igaz – de feljebb is. Csak épp ahhoz kellene valami remény, cél, ami felé lehetne teperni, amiért megérné küzdeni.

Téved, aki azt hiszi, hogy minden az egyénen múlik, és hogy csak az nem dolgozik, aki nem is akar. Én akarok; mindenki elhiheti, hogy egyáltalán nem élvezem a helyzetemet, de bármerre fordulok, falakba ütközöm. Nem válaszoló, hazudozó, 5-6 évvel ezelőtti fizetést ajánló, trükköző hirdetők, mindent jobban tudó, buta HR-esek, megszűnő, fizetésképtelen piac… csak ilyenekkel találkozom.

Az internetadóról

Ha nem tudjuk majd fizetni, akkor kb. megszűnik az ablak a világ felé. Nem csak a szórakozásról és kapcsolattartásról van szó, de nem tudok például állást keresni, tekintve, hogy a hirdetések 99%-a online jelenik meg, és persze jelentkezni is jellemzően e-mail-en keresztül lehet csak.

Nem tudok a külföldön élő rokonaimmal, barátaimmal kapcsolatot tartani úgy, ahogy eddig. Nem tudunk pl. nagyobb mennyiségű kaját rendelni (évente néhányszor szoktunk webközértből), nincs több könyvrendelés, nincs több menetrend, és reptéri információ, nincs több zenehallgatás, filmnézés... ha nagy ritkán van munkám, ahhoz elengedhetetlen az internet.

Egyáltalán nem mindegy nekünk, hogy 4000, vagy 7000-8000 Ft.-ot fizetünk. De mit tehetnénk? Egyszerűen kell nekünk a net. Majd legfeljebb kevesebbet eszünk, mert már csak azon tudunk spórolni.

Vajon külföldön jobb lenne-e?

Egyáltalán nem biztos, hiszen ott sincs kolbászból a kerítés, na de nálunk már kerítés sincs, a kolbászt pedig régen ellopták. Tény, hogy minden országnak megvannak a maguk nehézségei. Spanyol-, Olasz-, vagy Franciaországban is ugyanúgy csorog a sz*r – de az legalább spanyol, olasz és francia sz*r, ami azért nagy különbség.

Külföldre utazni nem nagy cucc, de tartósan ott élni már annál inkább. Kezdőtőke nélkül belevágni, elindulni toronyiránt, bele egyik bizonytalanságból a másikba… hát nem tudom. Tény, hogy itthon legalább a nyelvet és a gondolkodásmódot ismerem, de mire megyek vele?

Újfajta népvándorlás zajlik ma a világban. Aki megteheti, elmegy egy jobb élet reményében, és mire a vezetők észbe kapnak (?) néhány év-évtized múlva, már nem lehet visszacsinálni a változásokat. Aki teheti, van rá módja, pénze, van hová, vagy van kihez mennie, meg fogja tenni, mert előbb-utóbb elérkezik az a pont, ahonnan már nincs lejjebb. 25-40-50 évesen… mindegy.

Minden értelmes, normális ember le fog lépni ebből az országból, nem itthon fog adót fizetni, nem itthon fog fogyasztani, nem itthon fog gyereket nevelni, hanem egy olyan helyen, ahol embernek érezheti magát, ahol bár másodrendű polgár lesz (?), mert „csak” bevándorló, de talán mégis megbecsülik, és a non-stop stresszelés helyett végre normálisan élhet, mert nem kell minden fillért az élére állítania, nem egy állandó feszültség és bizonytalanság az élete. Ezért persze nyilván meg kell dolgozni, nem repül a sült galamb az ember szájába…

Ki marad itthon?

A resztli. Akik kellemesen elvannak a trágyadombon, mert nem zavarja őket a bűz. Akiket nem érdekel, hogy Magyarország ma egyenlő a gagyival, az elrabolt milliárdokkal, a mutyizással és hogyishívjákolással, ahol mindenki lop, csal, hazudik, és halálosan meg van sértődve, ha rászólnak.

Ahol a mindennapos kommunikációhoz szervesen hozzátartozik az agresszió, a bunkóság és trágárság, ahol a másik nem ember, ahol a szellemi képességek annyira visszafejlődtek, hogy egyre kevesebben akarnak és tudnak gondolkodni, ahol nem lehet a jogokat érvényesíteni, ahol a basáskodó cégek ott verik át az embert, ahol tudják… ahol semmi és senki nem számít már.

Egyszerre elszomorító és felháborító, ami ma Magyarországon van; az, ahová néhány év alatt eljutottunk, és hogy emiatt több százezren kénytelenek elhagyni az országot, vagy a kivándorláson agyalni.

Az értelmesebbje / bátrabbja / leginkább elkeseredettje nagy levegőt vesz, és tervezni, gondolkodni kezd, majd nekivág, hiszen jól tudja, hogy nincs lehetősége megváltoztatni a dolgokat. Ezt? Minek?

Ady megmondta: nekünk Mohács kell. Hát tessék, itt van.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan lépünk át egy újabb határt közösen veletek, akkor kattints ide és olvasd el a posztot!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat döntés Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr726799271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.10.24. 07:34:02

Bavallom, a "menjek-e el közmunkásnak" témánál abbahagytam...
majd talán később.
Több mindent nem értek:
1./ Miért nem tanul új szakmát?
2./ Miért nem csupaszítja le a CV-t, és máris esélyesebb. Erre van több konkrét példám, hogy működőképes.
Nálunk falun azt mondják, fel kell állítani, ami középen van és tenni valamit, nem várni a semmire.

NIKI LAURA 2014.10.24. 07:38:31

Mein Gott,ilyen nincs!
5-evig nem talalni munkat Onamitas,Onbecsapas!

Akkor elmegyek komuves melle segedmunkasnak,v epret szuretelni,mezogazdasag,stb...
Elvegzek par honap alatt egy targonca kezelo,operator,kisalatszelidito,stb tanfolyamot,es DOLGOZOM!

Vagy addig is uzletelek,veszek dolgokat,felujitom,lefestem,es eladom a " jofogason" kicsit tobbert!

Nem vesztetted el a labod,kezed,nem kenyszerultel tolokocsiba,nem vagy rakos,nincs a gyermeked korhazba...igen,ez szivas lenne,de siras rivas 5 evig!?
Ez csak duma.

2014.10.24. 07:52:04

Én csak azt szeretném kérdezni a poszt írójától hogy hogyan tovább? Mármint tervez-e valami kiugrást, változtatást, akár az előbb leírtak közül, akár bármi más ötlettel? A posztot teljesen reálisnak látom kb. 1-2 év munkanélküliség után. Az 5 évet viszont kicsit sokallom. Már úgy értem hogy jóval hamarabb is kiderülhetett számára hogy ez így nem fog menni.

NIKI LAURA 2014.10.24. 07:52:31

Basszus,bar sokan hulyenek,meg vetitonek neznek,de:

43 eves vgyok,nagyon jol eltem Mo- on,szinte mindig minden bejott.
Autodidakta modon tanultam mindent( tobbek kozott angolul,nemet jol ment a Svab nagypapa miatt)

Otthon sajat vallalkozasom volt,van(nyugdijas faterom dolgozik benne,mert a 60e nyugdij a gazra megy el telen),megis kulfoldon voltam eveket,pedig a mai napig bant...a csalad otthon van.

Mindig ugy voltam vele,hogy a kulfoldi munkaval tobb leszek,tapasztalat,alazat,es persze penz.
( tegnap kerdezte Viberen ismeros,"hogy birod hogy alkalmazott vagy"?).....hat kivalloan!
Mindig,mindenhol csak jottek a ,lehetosegek: Vettem(Kanadaba Kijjiji,Uk ba Gumtree ,Del afrika szinten Gumtree-hirdetesi oldalakon) mindent,......aztan eladtam.

Mindig,minden orszagban meghirdettem a fennti oldalakon hogy munkat keresek,es szinte azonnal kaptam tobb ajanlatot is,igy talaltam Fleet-be is munkat,de igy mukodott a kandai Airdrie-be is.( Alberta)

Szoval mindig,mindenhol ott a lehetoseg,nem szamit a szakma( persze fizetesbe igen)de el lehet helyezkedni,dolgozni,aki akar!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 08:02:50

Mi lesz ma itt??? Hjajj! :(

Az osszes dilemmajat (feltetelezve, hogy valoban dilemma es nem hiszti) vegtelenul egyszeruen megoldom: van barmije Magtarorszagon? Ugy olvastam nincs. Akkor miert kerdes, hogy belevagjon-e? A padlorol mar nem lehet tovabb zuhanni.

Ha 5 eve munkanelkuli, ugyan mit veszithet egy kulfoldi probalkozassal?

Agyalas helyett: www.wizzair.com / www.ryanair.com / akarmi. Aztan lesz, ami lesz, maximum nem jon be es... pont ugyanott tart, ahol most.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.10.24. 08:09:11

Félúton majdnem feladtam, aztán csak végigrágtam magam rajta. Leginkább azt nem értem én sem hogy miért vár valaki öt évig azzal hogy rájöjjön ez így nem megy tovább. 1-2 év nem volt erre elég? A másik ami zavar hogy mennyi ember van aki évekig munka nélkül van, de közmunkásnak vagy uram bocsá takarítónak elmenni még mindig derogál. Merthogy abból nem lehet megélni. Miért a semmiből meg lehet??!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 08:11:44

@Kövérmadár [swe]:
Ha eddig nem lépett ezután sem fog.
Az egész poszt egy tökéletes diagnózis...

...sajátmagáról.

rezsöatya 2014.10.24. 08:17:58

@Kövérmadár [swe]: "van barmije Magtarorszagon? Ugy olvastam nincs. Akkor miert kerdes, hogy belevagjon-e?"

Van egy edesanyja, aki nelkule nem boldogulna.
Igen, belevaghat (bele is fog, remelhetoleg) kuldhet haza penzt, de ennel tobb az elet... azert mert olyan allapotok vannak Mo-on, amilyenek, azert nem konnyu eljonni. Nyilvan, akik kijottunk, mar maskepp gondoljuk, de mindenki gondoljon csak bele sajat tortenetebe: egy kicsit sem vivodott?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 08:18:38

Egyik bekezdésben szar folyik külföldön,
Néhány sorral lejjebb meg ott megbecsülik, normálisan élhet egy stresszmentes életet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 08:22:28

@rezsöatya:
Dehogynem.
Csak nem 5 évig.
Munkanélkül.
Egy rohadt szót nem szólnék ha az az 5év nem lenne ott.
Egyébként pontosan az anyja miatt nem fog lépni.
5 év alatt belekövesedett ebbe az állapotba.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 08:32:05

@diggerdriver: +1 eddig minden kommentre.
Nem akarom ekézni a nyilvánvalóan már padlón levő posztolót, de valóban túl sok a kesergés és túl kevés a cselekvés. A jelek szerint olvassa a blogot, itt számtalan olyan történet volt, ahol teljesen kétségbeesett helyzetből, valósággal menekültek, és bejött nekik az élet, mert nem adták fel és keményen dolgoztak. (Soha nem fogom elfelejteni rozamami első posztját...)

Egyébként rettenetesen provokatívnak tartom azokat, akik több ÉV munkanélküliség mellett/után sírnak, hogy nincs miből élni és ez milyen nehéz. Egy nagy lóf...túrót nehéz. Csak az lehet tartósan munkanélküli, aki megengedheti magának. Posztolónak is nyilván valaki fizette a lakbért, rezsit, élelmiszert. Akit egy hónap után az utcára kerülés fenyeget, az talál magának munkát. A tartós munkanélküliség hatalmas anyagi luxus, amit bizony sokan nem engedhetnek meg maguknak. Ezen is illene elgondolkozni.

HardPötty 2014.10.24. 08:32:46

"Vagy legyek utcaseprő? Esetleg vécépucoló? Ezért tanultam? Ezért van a több éves munkatapasztalatom? "

Ja! Legyél! Csak ne Mo-on!

Én is sokat tanultam. Én is voltam jól fizető állásban. Én is bőgtem az első sz@ros wc kitakarítása felett, hogy jaj az egóm most kefézem ki a szakmai tudásommal egy angol wc-jet.
De megvetettem a lábam és célokat tűztem ki.
Olyan jól sikerült, hogy elértem egy 15 éves álmot és a feleségemet elvihetem jövő februárban a Maldív-szigetekre.
Ezt anno nem hittem volna ózdiként a posványba süllyedve.

Úgyhogy csatold fel a tökeidet anyu polcáról és csináld vagy ne csináld, de soha sem csak próbáld. Mondta Yoda mester.

pamut 2014.10.24. 08:35:55

Bizony, Magyarországon rengeteg embernek az a valóság, ami a posztban olvasható.
Külföldről könnyű belerúgni, bár ami azt illeti valahol még irigylem is azokat akik már annyira beleszoktak a jóba, hogy már el sem tudják képzelni mi van ebben az országban. Eszemben sincs vitatkozni senkivel, a poszt a valóságot írja le, ez van.

Shebelle 2014.10.24. 08:36:30

Én valahol megértem a posztírót, mert több embert is ismerek, akik hasonló cipőben járnak sajnálatos mód. Azt tapasztalom, hogy az emberek 20-30%a ilyen szituációba ragadt. Mifelénk, felvidéken is, az a "módi" járja hogy felvesznek regisztrált munkanélkülieket 3-6 hónapra (mert ha tartós munkanélkülit vesz fel valamelyik cég, akkor ennyi hónapig kb. nem kell fizetni a járulékokat az egyén után, az állam átvállalja). Szóval ezt sokan kihasználják, s aztán menesztik a szegény párát. Vagy a másik dolog ami nagyon dívik, hogy pár orás munakidőre veszik fel és dolgoznia kell egész nap, azért a pár órás fizetésért vagy különben mehet, mert találnak rá embert és mindig találnak, vagy ami az én helyzetem is sajna a fekete munka, dolgozom de nyögdijat nem fogok kapni, félretenni ebből külön meg nem lehet,különböző okok miatt(mert legtöbbször igenis komoly oka van) ha valaki beleragadt ilyen helyzetbe, irtó nehéz kikecmeregni. S igen főleg fejben dől el minden. Aki nem tapasztalta, nem érti. Bár itt kissé furcsa a helyzet,mert férfi az illető és nincs gyerek, de ettől függetlenül, csak annyit tudok tanácsolni(már ha szabad), hogy ha választania kell emitt-amott csöppenő tizezer és 80ezer között, az utobbi választanám, s a nyelvtanulás mellett valami elkezdenék(amit magam is csinálok) valamilyen hiányszakmát tanulni amit aztán hasznositanék külföldön. Kezdésnek megteszi. Készits egy tervet és hajrá, menni fog!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 08:48:08

@pamut:
Senki sem kételkedett benne hogy a valóságot írja.
Ök majd ezután jönnek....

Quercus a favágó 2014.10.24. 08:48:36

Magyarországon kell élnie annak, aki meg akarja érteni ezt a posztot.

kék madár 2014.10.24. 08:57:01

egyetlen szavadba se tudnek belekotni. A helyzet sajnos meg ennel is kicsit rosszabb. En pont te korodban, 36 evesen menekultem el. Ha biztatas vagy tanacs kell, az itteni kozossseg egy reszere szamithatsz (hadd ne huzzam le az eszoszto torzskozonseg egy reszet)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 08:57:27

"a kozmetikázott hírekben csökken a munkanélküliek száma"

Ez mindig elhangzik, pedig nem igaz.

Tégy különbséget munkanélküli és REGISZTRÁLT munkanélküli között!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 08:57:27

Azért sikerült beleírni az internetadós hisztit is, ami nevetséges.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 08:57:27

Ami a munkaügyi helyzetet illeti, a leírás pontos. Könnyen - ismerős nélkül - csak rosszul fizető munkát lehet találni Mo-n, ha az embernek nincs semmilyen különleges képzettsége.

TilosazA (UK) 2014.10.24. 09:00:02

Hé, azért most én is beállok megmondóembernek: otthon maradtak az unokatesómék, akiknek három gyerekük van és egy 100ezer forintos lakáshitelük - nincs idő és pénz nyelvet tanulni és átvészelni azt a pár hónapot ami a kiköltözéssel jár egyedül. Maradtak a szüleim, akik nyugdíj felé tartanak erősen - ők hogy a manóba költöznének, a nagynénémék, akik hasonló cipőben.... És egyikük sem léhűtő, egyikük sem reszli. Csak nem olyan szerencsések, mint mi, hogy elköltözzenek és munkát találjanak külföldön.

rumitom 2014.10.24. 09:08:19

@maxval a bircaman: ez mashol sincs maskepp, csak a rosszul fizetett van tulertekelve merthogy forintra visszaszamolva tobb szazezer.

Quercus a favágó 2014.10.24. 09:14:04

@maxval a bircaman:

Nem sokat tudsz Te erről az országról Max, hidd el. Amit a monitoron látsz, az köszönő viszonyban sincs a valósággal.

puhacica 2014.10.24. 09:18:51

a poszter nevebol es egyes korulmenyeirol arra kovetkeztetek, hogy a szakmaja operator. ha igazam van, akkor keressen meg, hatha tudok egy kicsit segiteni.

tanato 2014.10.24. 09:23:17

Az egész világsajtó a magyar internetadóról ír
2014. október 24. 05:33, péntek - Szemlézte: hírszerkesztő
Bőségesen beszámolnak a nemzetközi napilapok a Magyarországon történő eseményekről. Az internetadó nemcsak hazánkban váltott ki felháborodást,k a cikkek elemzői szerint is egyedülálló lépés, hogy a világon elsőként az internet használata alapján vessen ki adót egy ország kormánya. Téma még természetesen a KEHI-vizsgálat, a magyar amerikai kapcsolatok és a romák Svájcba utazása is.

Wall Street Journal

Magyarországon közfelháborodást váltott ki a kormány terve az internetadó bevezetésére. A bírálók azt mondják, a jövő évtől esedékes közteher gátolja az ország gazdasági fejlődését, korlátozza az információhoz jutás lehetőségét és akadályozza a szólásszabadságot. A vasárnapra meghirdetett tüntetés felhívását már 15 ezren írták alá. A Magyar Telekom, a legnagyobb távközlési szolgáltató úgy nyilatkozott a lapnak, hogy támogatja az ágazat több más képviselőjének kezdeményezését a terv visszavonására. Elképzelhető, hogy az általános elutasítás láttán a Fidesz visszakozik.

The Washington Post

Magyarország súlyos adót akar bevezetni az internet használata után, fogyasztók, érdekképviseleti csoportok és ellenzéki pártok elutasítják a kormány elképzelését. Az Információ és Kommunikációtechnológiai Szövetség arra mutat rá, hogy az adó visszavetné a világháló használatát és megnövelné a költségeket az üzleti szféra, illetve a magánfogyasztók számára. A gazdasági tárca 20 milliárd forintot remél a lépéstől, szakértők szerint azonban a forgalom alapján a tényleges összeg ennek többszöröse lehet.

Reuters

Magyarország az internetes adatforgalom megadóztatására készül, ami é

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 09:28:18

@rezsöatya:
En specialis eset vagyok, mert gyerekkorom ota mehetnekem volt es az elso kinalkozo lehetosegre lecsaptam, gondolkozas nelkul.

Valoszinu ezert tart meg a "rozsaszin kod" is, nem menekultem (bar jol hangzik :) ), hanem egy alom valt valora.

Ettol meg persze igazad van. Masok vagyunk, mas korulmenyek es gondolatok.

Ahogyan en is tovabbalmodtam a sajat vagyaimat... meglatjuk mi lesz beloluk.

@HardPötty:
"Csinald vagy ne csinald. De soha ne probald"

Ez szerintem a letezo legjobb tanacs, minden elethelyzetre.
En is igy gondolkodtam a balesetem utam, neha orjongtem a cipofuzom felett. De megcsinaltam.

Ennel tobb es jobb tanacs nem letezik. Szerintem.

2014.10.24. 09:29:48

@maxval a bircaman: 3 hónap után kiesnek a regisztrált munkanélküliek a rendszerből. Tudjuk birca, Mo.-n nem hamisítják a munkanélküli statisztikákat... :)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 09:31:46

@rumitom:

Nem, ez így nem igaz.

Sokszor elmondtam már: a világ kb. 6 részre osztható gazdagság szempontjából. Ezt senki sem szereti híresztelni, mert szemfilnyitó jelleg.

Nagyon gazdag.
Szerényen gazdag.
Világátlag körüli.
Szegény.
Nagyon szegény.
Nyomorgó (mélyszegény).

Az egyes szintek abban is különböznek egymástól, hogy mire elég az átlagfizetés. Míg ez az összeg a nagyon gazdag szinten szerény fényűzésre is elég, addig a nyomorgó szinten ételre se elég.

Lássuk mi történik az átlagos magyar határáttörővel!

Mo. a kettes csoportban van, s sajnos azon belül süllyed immár 15 éve, azaz akkor még a csoport középtájékán volt, ma már az alsó harmadában.

A célpont meg jellemzően az első csoport felső harmadához tartozó ország.

Azaz egy egy drasztikus ugrás. Azaz egy átlagos kitántárgó mindenképpen jobban fog élni, ha Mo-n nem volt átlag feletti jövedelme.

Példák az egyes szintekre Európából:
Nagyon gazdag - egész Nyugat-Európa, Görögországot, Ciprust, Máltát és Portugáliát leszámítva + Csehország és Szlovénia.
Szerényen gazdag - Ciprus, Málta, Portugália, a balti államok, Lengyelo., Szlovákia, Mo., Horváto., Belarusz, Oroszo.
Világátlag körüli - Románia, BG, Szerbia, Montenegró, Törökország, Észak-Ciprus, Azerbajdzsán, Kazahsztán.
Szegény - Albánia, Koszovó, Bosznia, Ukrajna, Grúzia, Abházia, Dél-Oszétia.
Nagyon szegény - Örményország, Karabah, Moldova, Transznisztria.
Nyomorgó (mélyszegény) - ilyen nincs Európában.

vivike22 2014.10.24. 09:31:57

Nem tudjuk az orszag melyik reszeben van. Ez siman meglehet, pl Battonya kornyeken, Bihar es Szabolcs es Borsod nagy reszen is, hogy 5 evig nem talal munkat. Az edesapam gyartastervezo technologus volt, rendszervaltas bezarta a gyarat. O is tobb evig nem talalt munkat, hiaba jart atkepzsrol atkepzesre. Siman el tudom ezt kepzelni most is ott.

Van baratunk, aki Szolnokrol jar a kecskemeti merci gyarba a melos busz hozza viszi oket, mert ott mar nincs mas melo.

@QUERCUS: teljesen egyetertek veled, +1

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 09:32:33

@rezsöatya:
Meg egy dolog.
Nekem is volt edesanyam... kikoltozesem utan egy honappal meghalt. Ha maradok, meg elne.
Es akkor most mit csinaljak?
Nem vihetem a hatamon a vilag osszes terhet, nekem is van eletem. Raadasul meg vagy 60 evem. Nem csak azt kell merlegelni, hogy mi lesz anyukaval a pici fia nelkul, hanem a kov. 60 evet is.

Tudom, konyortelen vagyok... :(

Sanz 2014.10.24. 09:34:16

A posztíró az egyik leendo forradalmár; akinek nincs vesztenivaloja (marpedig neki nincs), annak már ígérhetnek akarmit, az már nem fog szamitani...

Hogy a dilemmájára is reagaljak: kulfoldon lenne eselye egy uj elet építésére (kemeny munkaval es kompromisszumokkal). Magyarorszagon kevesbe.

2014.10.24. 09:45:06

@QUERCUS: Hat igen, ez a poszt oszinten szolva kicsit raebresztett hogy valoszinuleg fenyevekre vagyok eltavolodva a 'magyar valosagtol'. Nevezzetek naivnak, de teljesen ledobbentem azon a mondaton hogy ha nincs otthon internet, az emberek nem tudnak munkat keresni. UK-ben tele van a Job Centre ('munkaugyi kozpont') szamitogepekkel amit az allaskeresok hasznalhatnak, es a kozkonyvtarakban is van ingyen internet. Bennem egy pillanatig sem merult fel hogy ez Mo.on nem igy van, de arra kovetkeztetek a posztbol hogy nem.

Tehat ebbol kiindulva, tenyleg ugy erzem hogy nem tudok a poszthoz erdemben hozzaszolni.

tanato 2014.10.24. 09:46:25

@TilosazA (UK): A 3 gyerekes lakáshiteles rokonnak érdemes lenne még kimenni akár ideiglenesen is a hitel leteltéig,akár úgy is hogy csak apu megy ki,rengeteg ilyen család van,/mindkét körzeti nővéremnél ez a helyzet már vagy 5 éve.,egyik Ausztriában húsos hetente jár haza,a másik Dániában mg.munkás/egyébként karosszériás a szakmája,ő tavasztól őszig van kint.
A nyugdíj felé közeledő rokonoknak persze nincs ilyen esélyük gyakorlatilag,kivéve ha jó nyelvtudásuk van.

rezsöatya 2014.10.24. 09:51:28

@diggerdriver: "Elveszett ember.
Reménytelen" + "Ha eddig nem lépett ezután sem fog."

Egy poszt par sorabol pszichologiai jellemrajz es tokeletes jovobelatas...
hmmm... mindez a markologep fulkejebol...
Nem akarsz errol posztot irni?
:D

puhacica 2014.10.24. 09:55:08

@Mirjam2: a munkaugyi kozpontokban itthon is vannak erre a celra szamitogepek. legalabbis egy eve meg voltak. a konyvtarakat nem tudom, utoljara fosulis koromban jartam ilyen helyen, de ugy remlik, minimalis penzert barki hasznalhatta oket. igaz, ami igaz, van a poszterben egy nagy adag tehetetlenseg, ugyanakkor sok mindent realisan irt le.

rezsöatya 2014.10.24. 09:55:39

@maxval a bircaman: "csak rosszul fizető munkát lehet találni Mo-n, ha az embernek nincs semmilyen különleges képzettsége"

Pont az van neki. Ez a baj.

HardPötty 2014.10.24. 09:56:15

@tanato: Jogos! Jó barátomnak igaz hogy egy gyereke van "csak" de amikor fojtogatta a hitel elment külföldre. Úgy néz ki még idén kifizeti a lakáshitelét. A saját és felesége diákhitelét kifizette már. Most azon dilemmáznak hogy hol éljenek? A feleség azt mondja hitelek nélkül ha találnak melót akkor Mo. élhetnének. A barátom azt mondja hogy imádja No-got. És a költözés már a gyerek jövőjét szolgálja.
A történetben sehol nem szerepel hogy bármire vártak volna 5 évet...

rumitom 2014.10.24. 09:58:16

@maxval a bircaman: ezzel egyetertek de ez nem az amit en mondtam. Ezennel ua meg kovetem magam mert a vilag alatt, teljesen beszukulten, europat ertettem. Munkat talalni, hacsak nincs kulonleges szakmad vagy extrem motivaciod, ismeros es szerencse kerdese sokszor, a nagyon gazdag fejlett nyugaton is. Es ezzel egyebkent nincs is semmi baj, a bizalom igy mukodik

Kiég3tt 2014.10.24. 10:02:35

Az internetado ugye 150Ft/1Gb. Ha a posztolo az internetet munkakeresesre es skypolasra hasznalja (videohivas nelkul), akkor a 150 Ft egy ev alatt nem jon ossze...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 10:07:51

@Philosoraptor:

Így van.

Ez pont olyan, mint az a szöveg, hogy hamisítják az inflációs adatokat, mert felment a párizsi ára 15 %-kal. Hülyeség.

A FB-on írtam egy vita során:

A gazdaságpolitikai adatok kommentelésének fő szabályai:

Ballib kormány alatt növekszik a gazdaság:
- fideszesek: ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!
- ballibek: bravó, kormány!

Ballib kormány alatt csökken a gazdaság:
- fideszesek: a rohadék kormány a hibás!
- ballibek: ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!

Fideszes kormány alatt növekszik a gazdaság:
- fideszesek: bravó, kormány!
- ballibek: ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!

Fideszes kormány alatt csökken a gazdaság:
- fideszesek: ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!
- ballibek: a rohadék kormány a hibás!

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 10:08:34

Haha, hatalmas cikk, még mindig az anyagi szimbiozison röhögök.

Az internetadóról meg annyit, hogy leszakad a pofám amikor tegnap a munkahelyemen rákérdeztek a kollégák hogy nálunk tényleg adót kell fizetni a letöltésért?

Egy kis off sztori:
Nyáron booking.com-ról foglaltam szállást egy olasz kis hotelba. Párszor beszéltünk telefonon angolul mert hozzá kellett csapni még egy napot a foglalashoz. Megérkezéskor szívélyes fogadtatás, szoba még nincs kész, üljenek le az urak kávé, nyali fali stb. Ok szoba kész, becsekkolás, útlevelek elő, ránéz a nő mosoly leolvad és:

"Aaa, Ungario!"

Abban az egy szóban minden benne volt. Bár már évek óta megtehettem volna, ekkor döntöttem úgy hogy végeztem, útlevélcsere. Európa koldusai vagyunk! (aztan végül egyik este jót dumáltunk egy üveg bor mellett, de ez már egy másik történet). Sry a vaskos kommentért.

További szép napot mindenkinek...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 10:08:34

@Kövérmadár [swe]:

Családi emlék születésem előttről.

1956-ban megjelent dédnagyanyám és a férje anyai nagyszüleimnél, hogy nosza, akkor induljunk Ausztria felé. Nagyapám rövid válasza "mi a fenét kezdek én ott?", így a téma le is került napirendről. Ezek után dédnagymamáék se mentek, pedig dédnagymamának joga volt azonnali német állampolgárságra származása okán és eleve német volt az anyanyelve.

Ha mentek volna, én most nem lennék, hiszen sosem ismerkedtek meg volna egymással a szüleim.

jomtom 2014.10.24. 10:08:34

50 évesen, a 2008-as válság előtt lettem munkanélküli. Hiába a kapcsolatok, hiába igazgatóm ajánlása, senkinek nem kellettem. Aktív angol és passzív német tudás, IT gyakorlat és help desk közvetlen ügyfeles kiváló kommunikációs készség a hátterem.
Kínomban feleségem nevére kértünk egyéni vállalkozói engedélyt, mert neki stabil állása van. 3 hétig, napi 14-16 óra agyalás után, hogy mivel kellene foglalkozni, megtakarított pénzemből vettem 2 raklap árut Németországból.
Közben papíron munkanélküli voltam, segélyt sem kaptam, de fejlesztettem saját honlapunkat. árut rendeltem, kiszállítottam, postáztam úgy, hogy feleségem nevén ment a vállalkozás.
Egy erős minimálbért néhány hónap után mertünk költeni.
Két év munkanélküliség után pályázhattam támogatásért a munkanélküli központtól. 5 havi minimálbért "nyertem", hogy vállalkozóvá válhassak. Mikor elmondtam a hivatalban, hogy milyen vállalkozásom fut feleségem nevén, ott helyben megnézték oldalunkat és kérték, hogy legközelebb vigyek ilyen-olyan árut :-) 2 évvel később Kft-vé kellett alakulnunk, mert egyéni vállalkozásból mindhárom családtagunk adószáma kevés volt az áfamentességhez. Azóta hol fent, hol picit lejjebb. Nevünk - remélhetőleg - kitörölhetetlenné vált a választott piaci szegmensben. 56+ évesen tele vagyok tervekkel. Írtam hataratkelonek, melyben utaltam arra, hogy tele vagyok tervekkel. Tavasszal vagy hamarabb tervezem az első beszámolómat. Akkor szeretném elindítani (papíron) Ausztriában vagy Németországban, amit tervezek.

2014.10.24. 10:09:05

@maxval a bircaman: Az a baj ezzel a besorolassal, hogy nem tukrozi a valosagot, mivel sokszor ugyanazon az orszagon belul nagyon kulonbozo szinteken elnek egyes tarsadalmi retegek. Nekem Indiaval van kozvetlen tapasztalatom, de tudom hogy nagyon sok hasonlo berendezkedesu orszag van. Indiaban van egy nagyon jelentos, tobb millios reteg akik olyan szinten elnek mint a nyugat-europai kozeposztaly; magyar szempontbol kifejezetten gazdagnak szamitanak (es termeszetesen sokan vannak ennel gazdagabbak is). Es aztan vannak sok millioan akik europai szempontbol elkepzelhetetlen nyomorban tengodnek. Hatalmas szakadek van a 'kozeposztaly' es a 'szegenyek' kozott.

Ezt Europabol nehez elkepzelni, mivel ott jellemzoen nincs jelentos kulonbseg az egyes tarsadalmi retegek eletszinvonala kozott; pl. egy magyar 'gazdag' atlagos embernek szamitana Angliaban, egy angol 'szegeny' atlagos embernek Mo.on stb. Indiaban es sok mas orszagban viszont egyszerre vannak jelen, sokszor egymas mellett elnek, nagyon gazdagok es nagyon szegenyek.

Szerintem egyre inkabb abba az iranyba valtozik a vilag hogy minden orszagban 'polarizalodik' a tarsadalom. Es ez nem csak vagyoni polarizalodast jelent. Pl. az indiai helyzetben lattam, hogy ott akinek nincs 'semmije', annak olyan ertelemben nincs semmije hogy nincsenek jogai, nem kap rendori segitseget, a tarsadalom szemeben nincsen joga a szemelyes meltosaghoz sem, nem jut ivovizhez, alapveto orvosi ellatashoz stb. Mikozben a tarsadalom felso retegeben pont forditott a helyzet; egy parhuzamos, teljesen masik vilagban el a kozeposztaly ahol azt vitatjak meg a vacsoraasztalnal hogy melyik nyugati egyetemen tanuljanak tovabb a gyerekek.

rumitom 2014.10.24. 10:09:08

@tableno: ez baromsag mert max egy kicsiny hc jobbik es narancs mag lehet olyan vak es elvetemult h ilyesmit tamogasson. Ha ilyet nem nepszavaztatnak meg, kitor kijev. A szavazasra jogosultak csak kevesebb mint fele szavazott OVre. Plusz az eus csap kello motivacio draga politikusainknak a maradasra szvsz

2014.10.24. 10:10:48

@puhacica: 'a munkaugyi kozpontokban itthon is vannak erre a celra szamitogepek'

Akkor meg mit nyavajog? :) (vagyis nem teljesen viccbol irtam... de nincs jogom megitelni, nem tudom elkepzelni a helyzetet)

2014.10.24. 10:14:24

@maxval a bircaman: Szóval nálad csak ballib és fidesz létezik. Még szerencse, hogy te sem Mo.-n élsz...

2014.10.24. 10:17:02

@tableno: Ugyan már, miből lopnák szét magát a sok hülye politikus, ha nem az eu-s pénzből? Magyarország nullával egyenlő gazdaságából nehezen menne.

2014.10.24. 10:17:55

@Philosoraptor: Javítás: "miből lopná szét magát". :D

vivike22 2014.10.24. 10:18:27

@tableno: Ezzel kapcsoloatban nagyon kivancsi lennek egy jogasz velemenyere,hogy mi lesz velunk, azokkal, akik meg nem allampolgarai a valasztott orszaguknak. Mivel nincs ra precedens, nehez gondolom megmondani, persze, lehet hogy a kihatralas nem annyira valos veszely egyebkent. Csak ugy tortent mint a viccben: "Bela bacsi mindegy mint mond, csak ide mondja bele a kameraba"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 10:18:36

@rezsöatya:
Valahogy erröl a történetröl nem a ''jég hátán is megél'' jellemzés jutott eszembe.
Bár lehet hogy tévedek és ö lesz jövöre a Brit miniszterelnök.

Sütemény1975 2014.10.24. 10:20:33

Kb a feleig jutottam el. 5 eve a nyugdijas szulei nyakan el?? Igenis menjen el kulimunkara 70 ezerert, amig nem talal mast. Az is tobb, mint a semmi. Otthon ulni es rinyalni mindenki tud.

TilosazA (UK) 2014.10.24. 10:21:53

@tanato: Erre azt tudom mondani, hogy a rokonom megtesz mindent, ő tanult is sokat,és most dolgozik is sokat - tőle függ a család helyzete jelenleg, ő nem tud emiatt menni, csak úgy lehetne hogy a férje megy. Ő meg hazaffy, és egyébként is köszöni szépen, ő jól megvan 10 éve ugyanabban a mókuskerékben... Na, ő lehet hogy "reszli", bár én más szót használnék rá. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 10:24:37

@maxval a bircaman:
56-ban az en nagyapam is mehetett volna. Akkor en sem lennek. Nem nagy dolog :)

tanato 2014.10.24. 10:26:11

@tableno: Valós veszély,sokszor mondtam én is itt/is/.Sajnos meglehet hogy szép emlék lesz a blog tematikája nem is olyan sokára.Hogy a kint lévők közül mennyi embernek kell majd hazamenni,az még talány.Ez is valós veszély.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 10:29:11

idevág: nagyon csodálom ezt az embert, nem csak a hihetetlen tehetsége és tudása miatt, hanem azért is, mert egészen fiatal korától keményen dolgozott azért, hogy megvalósíthassa az álmait, terveit. Ezen a fotón látható, hogy hol kezdte:

www.facebook.com/photo.php?fbid=734683346602624&set=a.119197584817873.18861.100001828962590&type=1&theater

ez mindenkinek tanulságos, aki a továbblépést fontolgatja, akár otthon, akár külföldön.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 10:30:12

@Mirjam2:
A kezdetekkor mikor még nem voltak kapcsolataim ügynökségekkel akkor voltam munkaügyi központban itt.
Volt ott egy gép.
Beütöttem hogy 360, és kiadott 50 állásajánkatot munkagép kezelönek.
Megnyomtam egy gombot és kinyomtatta mindet.
Ennyi.

tableno 2014.10.24. 10:33:38

@vivike22: Természetesen igazad van, ez egyelőre csak üres duma, propagandaszöveg. Egyelőre.

Sütemény1975 2014.10.24. 10:34:38

Internetado miatt is unalmas mar ajvekolni. 700 ftban lesz maximalizalva maganszemely eseten. Erre megy a hoborges?

Quercus a favágó 2014.10.24. 10:34:38

@Mirjam2:

A világ abba az irányba halad, hogy a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lesznek. És ebben nincs megállás. Mert akik megállást tudnának parancsolni ennek a folyamatnak, azoknak ez nem érdeke. Azok ugyan is a gazdagok.
A világ 85 leggazdagabb emberének összesített vagyona több, mint a földön élő 3,5 milliárd embernek. 1700 milliárd dollár.
Indiában az elmúlt 10 évben a milliárdosok száma a tízszeresére emelkedett, miközben 360 millió indiai éhezik. 1970 óta a gazdagok egyre kevesebb adót fizetnek, miközben az átlagpolgárokat folyamatosan emelkedőelvonások sújtják.
És még lehetne folytatni.

De majd mindjárt lesznek, akik megmagyarázzák, hogy ez hülye kommunista/szélsőjobbos duma.

pasztasuta 2014.10.24. 10:36:37

“Tény, hogy minden országnak megvannak a maguk nehézségei. Spanyol-, Olasz-, vagy Franciaországban is ugyanúgy csorog a sz*r – de az legalább spanyol, olasz és francia sz*r, ami azért nagy különbség”
Szoval mi is a nagy kulonbseg..? Olaszorszagban elek es tenyleg csorog... Kovezzetek meg, de nekem Magyarorszagon konnyebb volt a ho vegere ernem, es felretenni, mint itt (mindket helyen ertelmisegi, irodai munkarol van szo).
Nem voltak illuziom amikor megkaptam az itteni munkat es ugy dontottem, hogy kijovok, mert elozoleg mar eltem Italiaban par evet. Ugy voltam vele, hogy szeretnek egy nemzetkozibb oneletrajzot.
Es most itt vagyok es probalok pozitivan hozzaallni a helyzethez, es ha paradicsomos pasta van egy hetig akkor elfogadom es nem huzom a szam. Aztan ha lejar a szerzodesem, es nem kapok egy jobb ajanlatot, legfeljebb hazamegyek, annyira nem nagy drama. (Kicsit furcsanak talalom, hogy azt poszt iroja, nyelvtudassal nem talal semmilyen munkat Magyarorszagon. Tudom, hogy a multik vilaga nem egy leanyalom, de boldog-boldogtalant felvesznek, minden szakmai tudas nelkul, eleg ha beszelsz egy-ket nyelvet, es adnak egy fizut amibol meg lehet elni. Egy fokkal jobb mint a kozmunkas/utcasepro opcio.)
Ps: posztolo szerintem jobb is ha nem gondolkodik csaladban amig nem bekul ki onmagaval meg a vilaggal, a „minden rossz” hozzaallas sosem vitt elore senkit.

Józsi01 2014.10.24. 10:36:37

Kérem a "tisztelt" szerkesztőket, hogy ide rakják ki a FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS jelzést.

TilosazA (UK) 2014.10.24. 10:38:32

@diggerdriver: @Mirjam2: Én akkor voltam Mo-n munkaügyi központban,mikor pályakezdő álláskereső voltam. Kaptam kb. három elérhetőséget, hogy akkor ők keresnek titkárnőt (ez volt a végzettségem akkoriban). Az egyik fel is vett engem. Pár nap múlva kiderült, hogy az 50 év körüli mukinál igazából nincs annyira munka, egyéni vállalkozó, de szívesen megtanítana masszázsra, ami természetesen tökéletesen szexmentes (később már azt mondta, hogy nem feltétlenül), és a fizetett pénzből természetesen ő is kapna...
Ha jól emlékszem 5 napot dolgoztam nála, ez alatt az idő alatt két telefont kellett felvennem. Nagyszerű volt. Kifejezetten pályakezdő titkárnőket keresett az ipse. Máig nem tudom miért nem jelentettem fel ... lehet azért mert 20 éves naiv kis fruska voltam. :/

kamane 2014.10.24. 10:39:31

érdekes cikk.

ami azon kívül felháborító, hogy a cikkíró tipikusan azt a magatartást hozza, amit kritizál, az az a rész:

"Ki marad itthon?

A resztli. Akik kellemesen elvannak a trágyadombon, mert nem zavarja őket a bűz."

Köszönöm! Az, aki ügyesen áthajózta a hullámzó tengert és feltalálta magát, netán szereti is az országot, az "kellemesen elvan a bűzben"?! Nagyon komoly felsőbbrendű gondolkodás ez a cikkírótól, amit nem pontosan értem, hogy miből ered. Biztosan nehéz lehet ennyi idősen otthon élni a szülővel, szinte semmi pénzből. De attól még nem bűzlik az, aki megtalálta a munkáját, boldogságát ebben az országban.

tableno 2014.10.24. 10:40:58

@QUERCUS: Van amiben igazad van, de pl Indiában manapság kevesebb ember éhezik, mint a 60-as és 70-es években. Kínáról nem is beszélve.

2014.10.24. 10:41:57

@Sütemény1975: Még nem adózunk eleget, azért megy a höbörgés...

TilosazA (UK) 2014.10.24. 10:42:32

@pasztasuta: Olaszország nem számít már "nyugatnak" abban az értelemben, mint mondjuk 10 éve, én legalábbis így tudom. Magas munkanélküliség, meg a gazdaság sem dübörög... ez alapján nem csodálom, hogy nem könnyű. De majd meg megmondják itt a többiek a tutit. :)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 10:46:15

@rezsöatya:

A magyar ember álomvilágban él. Azt hiszi, neki jár a nyugat-európai bérszint. Pedig nem jár. Így az igények nyugati szinten vannak, melyek kielégíthetetlenek.

Persze, a politikusok hibája is ez, mivel ők szokták ígérgetni a nyugati szintet. Legutóbb az istenbarma Bajnai csinálta ezt tavasszal. De ugyanezt csinálta a Fidesz is ellenzékben.

Azt a látszatot keltik a mindig éppen ellenzéken lévők, hogy az országban csak azért nincs még nyugati bérszint, mert a rohadt kormány ezt nem akarja.

TilosazA (UK) 2014.10.24. 10:46:37

@Sütemény1975: Nézd, azért meg lehet érteni, hogy nem akarnak az emberek plusz 700 forintot kifizetni mondjuk minimálbérből. Vagy mittudomén. Én itt simán kifizetnék plusz havi két fontot, le is tojnám magasról, de ha az otthoniak húzzák a szájukat, azt teljesen megértem.

TilosazA (UK) 2014.10.24. 10:47:42

@maxval a bircaman: Igaz, az embereknek csak a nyugati árszint jár. A bérszint az nem. Meg a stadionok. :/

2014.10.24. 10:49:46

@maxval a bircaman: "Azt a látszatot keltik a mindig éppen ellenzéken lévők, hogy az országban csak azért nincs még nyugati bérszint, mert a rohadt kormány ezt nem akarja."

Azt a látszatot viszont nem kell kelteni, hogy kurvára nem értenek semmihez sem, a lopást leszámítva.

Elképzelhetőnek tartom, hogyha mindenki megtudna élni a fizetéséből normálisan, nem mennének el ennyien. És ehhez nem kellene egy péknek 400 ezret keresnie...

pasztasuta 2014.10.24. 10:50:07

@TilosazA (UK): Oh igen, tudom en hogy itt valtsag van meg recepcio, nem is ezt akartam megcafolni. ;) Csak arra kaptam fel a fejem, hogy az olasz sz@r az mas. Hat, szerintem nem mas, sot.

puhacica 2014.10.24. 10:53:13

@Réka ‎: megeloztel. :D nagyon komoly pelda lehet ez a fiu mindenki elott.

@Sütemény1975: nem a 700 forinton megy az ajvekolas szerintem. de most komolyan, ennyi a velemenyed az internetadorol? nem gondolkodtal kicsit, hogy mi johet meg? hogy amire kedvuk tartja, kivethetik az ujabb es ujabb 700 forintokat? vagy amennyit epp kiszamol valamelyik gazdasagi zseni? hihetetlen...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 10:53:38

@Sütemény1975:
Egy forint miatt is jogos lenne a höbörgés.

TilosazA (UK) 2014.10.24. 11:00:07

@puhacica: Az a baj, hogy azok a cégek, akik internetet használnak, azoknak nagyon meg fog nőni a költségük, és emiatt drágítani fogják a szolgáltatásaikat vagy termékeiket. Ez olyan mint a benzin áremelés - mindenhol érezteti a hatását előbb vagy utóbb. Függetlenül attól, hogy van-e autód (jelen esetben számítógéped) vagy nincs.

Kiég3tt 2014.10.24. 11:00:37

Mondjuk ami engem illet, en nem akarok itelkezni. 5 ev munkanelkuliseg bizonyara meg tudja gyotorni az ember lelkivilagat es atformalni a hozzaallast sokmindenhez. Nekem 9 honap jutott ki belole, mikor kijottunk Angliaba.

Igazat adok a poszt irojanak, h valoban nem egyszeru a munkakereses. Sokat olvashattunk olyanokrol, h 2-3 diplomaval nem talalnak munkat maguknak.
Minel regebb ota tart ez a helyzet, annal nehezebb, marcsak azert is, mert az onbecsulest ezek a dolgok alaassak es ugy nehez talpra esettnek maradni.

Azt meg megertem, h nem megy ki kulfoldre - meg akkor is, ha ez esetleg megoldast jelenthetne - bar nem tudom beszel-e idegen nyelvet egyaltalan - amikor nincs mibol osszeszedni a repjegyet.

Annak meg tenyleg nem tudok ellent mondani, h Magyarorszag mocsar lett, mert tenyleg az... es nem mindenki szuletett olyan kepessegekkel, h fent tudjon maradni az iszap tetejen.

Shebelle 2014.10.24. 11:02:11

@Réka ‎: Sajna nem ismerem, mi lett vele?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:02:25

@Mirjam2:

Minden országban vannak rétegek, de az átlagolás mégis meglepően jó képet fest egy országról.

Csak olyan országban nem mond szinte semmit az átlagadat, ahol drasztikusak a különbségek. De ilyen ország kevés van. Pl. ilyenek a Perzsa-öböl menti olajmonarchiák, ahol a nyugati színvonal felett élő állampolgárok együtt élnek a lakosság többségét kitévő külföldi vendégmunkásokkal, akik a legjobb esetben kelet-európai szinten élnek, de inkább az alatt.

S talán a világ legdrasztikusabb példája Egyenlítői Guinea, ott az átlagadat a magyar szint FELETT van, de eközben a lakosság 95 %-a az indiai átlagszint alatt van.

noninaploja 2014.10.24. 11:02:25

@Sütemény1975: csak 700? Öten vagyunk, mindenkinek okostelefonja + itthoni vezetékes net. Szumma: 4200 Ft.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:02:25

@Philosoraptor:

Ez a két fő eszmeiség. Igen vannak jobbikosok is, talán már többen a ballibeknél, de őket nehéz külön venni, ők inkább egyfajta radikális fideszesek.

Oké, az LMP egy jó kezdeményezés, de a politikailag aktív lakosság 5 %-át fedik le, ami nem elég ahhoz, hogy külön számba vegyük őket.

A hozzám hasonló pártfüggetleneket meg minden oldal jobban utálja, mint az ellenfelet... :-)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:02:25

@Kövérmadár [swe]:

Ezért nem lehet számolgatni, hogy "mi lett volna, ha". Minden esemény számtalan múltbéli esemény eredménye.

Múltkor levezettem a feleségemnek, hogy most nem létezne a kutyánk, ha Havannában nem változtattam volna szakot az utolsó pillanatban majdnem 30 éve. :-)

noninaploja 2014.10.24. 11:02:25

@TilosazA (UK): munkaügyi központ, 2 hónapig voltam reg. álláskereső, diploma, nyelvvizsga, ezalatt 0 ajánlatot kaptam tőlük.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:02:25

@TilosazA (UK):

Mo-on nincs nyugati árszint, annak kb. a kétharmada van.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:02:28

@Philosoraptor:

Ha a világ legjobb kormányai lettek volna Mo-n 1990 óta, és az országot folyamatosan csúcsszakértők vezették volna, akkor se lenne Mo-n nyugati életszínvonal.

Csak ezt egyetlen politikus sem meri kimondani.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 11:06:27

Csak halkan és csendben megkérdeznèm hogy az nem jut senki eszébe hogy vannak olyan végtelenül elmaradott öskövület buta parasztok mint én akiknek nincsen faszbukjuk?
Csak kérdem.

wuaaa 2014.10.24. 11:06:50

Ha a poszt olvasása közben átugrom az életrajzos részt és a Magyarországot Ausztriára cserélem, a semmit meg mekire, akkor pont azt kapom, amit Hinta fog írni tíz év múlva.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:07:35

@diggerdriver:

Ez így igaz. Ez elvi kérdés. Ez az új adó egyszerűen felesleges.

De persze a politikai része megint vicces.

A ballibek azt hitték, az ügyből politikai tőkét lehet kovácsolni. Tegnap már láttam csalódott ballib hozzászólásokat a FB-on. Sok ballib már nem megy tüntetni a terv ellen, miután szembesült azzal, hogy a tervezet ellen a legaktívabban jobbikosok és fideszesek szervezkednek.

Thargoid 2014.10.24. 11:11:51

@puhacica: Kádár népe...? Örülnél... Rákosié!

puhacica 2014.10.24. 11:12:51

@diggerdriver: @Shebelle:
444.hu/2014/10/22/mate-bencee-az-ev-madarfotoja/

kiráz a hideg a képeitől. amit elért, főleg onnan, ahonnan indult, elképesztő.

ha youtube-on rákerestek erre: "Máté Bence: A láthatatlan madárfotós", találtok egy 3 részes filmet. mindenképp érdemes megnézni, nem csak azoknak, akiket a fotózás érdekel.

facebookra pedig ezt írta egy kép mellé, ami őt ábrázolja egy Burger Kingben: "Tegnap, nosztalgiából meglátogattam azt a londoni Burger Kinget, ahol 11 évvel ezelőtt azért gyártottam a szendvicseket és mosogattam, hogy legyen pénzem szállásra és kajára. Elég furcsa érzés volt."

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 11:13:25

@Shebelle: a napokban veszi át a BBC Wildlife Photographer of the Year díjat. A junior kategóriát már többször megnyerte, de idén övé lett a legjobb madárfotónak járó fődíj.
Hortobágyi falusi gyerekként kezdett fotózni, nyári munkából vette az első gépeit, objektívjeit. Saját kezűleg épített leseket, amelyeket aztán kiadott bérbe más fotósoknak. Most is ezzel foglalkozik, csak most Costa Ricában és Afrikában építenek leseket és szerveznek fotós szafárit pénzes fotósoknak. Közben pedig ő maga lődösi a díjnyertes fotóit. Zseniális :)

@diggerdriver: dehogyisnem, na és? Reményeim szerint nem halsz bele, ha nem nyitod meg a linket. A legtöbben viszont meg tudják.

Quercus a favágó 2014.10.24. 11:13:48

@maxval a bircaman:

Teljesen mindegy milyen politikai formáció fog kormányozni Magyarországon, vagy Kelet-Európában. Soha nem fogunk fölzárkózni a fejlett világhoz bérek tekintetében. Amíg EU tagok leszünk, főleg nem. Egyetlen egy centrumország sem fogja idehozni a termelési folyamatok magas hozzáadott értéket előállító részét. Csak az alacsony hozzáadott érteket előállító alapanyag, félkésztermék,illetve összeszerelő termelés jön hozzánk. Azért mert az csak akkor gazdaságos, ha 2 euró körüli órabérért megoldható. Kelet-Európában megoldható.

A gengszterváltáskor volt egy történelmi lehetőség, hogy egy élhető,polgári demokráciát, és piacgazdaságot építsünk. Nem tudtunk élni a lehetőséggel. Hála az SZDSZ-nek, és az őket irányító liberális nyugatnak.
Ma egyetlen lehetőségünk maradt. Az amin Orbán elindult.
Európa Kínája leszünk.

Aki teheti, az menjen el innen. Hacsak nem szimpatikus neki a fentebb vázolt jövő.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 11:14:23

Nagyon kemény képet festett le a posztoló, de sajnos azt kell mondjam, valós kép ez. Rettenetes a helyzet otthon. Azok , akik voltak hasonló beszorult helyzetben, tudják mi a helyzet a munkaerőpiacon, milyen a munkáltatói erkölcs, szóval aki testközelből megtapasztalta ezt , az valóban tudja, hogy ez így van.
És igen, ezekkel a dolgokkal, jönnek bizony a rossz érzések, a mentális mélypontok, sötét jövőkép, düh, kétségbeesés, elvesztett önbizalom, elveszett önbecsülés és végül a pánik.....Valamit tennem kell, tennem kell, ez így nem mehet tovább...
Mi európai emberek, abban a kivételes és szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bizonyos dolgokat beáldozva elmehetünk más országba, dolgozhatunk ott, tisztességesebb bérre és fizetésre van lehetőségünk mint otthon....
Hát ki kell használni ezt, ha nincs más megoldás, akkor lépni kell és menni. Rákészülni, dönteni, "prepare yourself"....!!!!!

Ma reggel feltettem a megértő, toleráns és empatikus szemüvegemet.....
Posztírónak.....hozza meg a döntést, hagyja abba jelen helyzet rágását, cserélje ki a fejében kavargó gondolatokat, ne az otthoni jelennel foglalkozzon, mert a maradék energiája is pocsékba megy.
Kérjen kölcsön pénzt, az első havi fizetéséből vissza tudja adni. Válasszon egy országot,mutasson rá egy városra, vegyen egy repülőjegyet, pakoljon be egy kis pálinkát, pirospaprikát, 2 rúd füstölt kolbászt, útlevél, esőkabát, tegyen el pár különböző munkára elkészített CV-t és go goooo.
De rázza meg magát, nagy levegő és innentől kezdve azt kell mondogatni, meg fogom csinálni, ki fogom bírni....
Ha csak fél évet , egy évet megcsinál, dolgozik, közben még haza is mehet picit, pénzt küld az anyukájának is és félre is tesz.....már jobb lesz mint ami most van.
Utána pedig megnyílnak a következő kérdéskörök.....és majd megint dönteni kell.

Én soha nem mondom, hogy ami rossz történt vagy történik velem, az ezért vagy azért van...vagy mert a politika vagy mert az ország, vagy mert én szegény szerencsétlen hova születtem, miért nem így, miért nem úgy, bezzeg azoknak akik oda....azoknak mennyivel könnyebb.......faszság......

Minden döntés az enyém volt és ma is az enyém....
Én döntöttem az életemről mindig, és aszerint történtek velem a dolgok,jók és rosszak...senki más nem tehet a velem megtörténtekről.....csakis én

Tehát.....indulni kell, mert itt az idő a posztolónak...

Viszont ha továbbra is ezen kattog és a nap 24 órájában böfögi fel, hogy mennyire átkozottul szar minden otthon, és nem változtat és nem lép a tettek mezejére, akkor még 20 év múlva is ezt fogja csinálni....
Aki évek óta tervezi, mondogatja pl., hogy menni kéne, menni fogok, csak még ez , csak még az.....és telik az idő, nem történik semmi.....azzal nem is fog....örökre otthon marad......és székből, számítógép előtt fog dühöngeni meg mérgelődni örökre!
Nem kellenek ehhez évek.....kemény és határozott döntés kell, meg egy jó nagy adag bátorság és tökösség....

Sütemény1975 2014.10.24. 11:14:33

@Kövérmadár [swe]: en se :) egy evet meg kibirok vhogy....

TilosazA (UK) 2014.10.24. 11:15:50

@maxval a bircaman: Ez nem igaz, ha így lenne, mindenki áttódulna Ausztriából vásárolni. Itt pl. vannak dolgok amik olcsóbbak mint Mo-n. Oké, elismerem, kb 10-15%-al drágább Angliában összességében minden, de nem annyival magasabbak a bérek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 11:16:12

@Réka ‎: Pusztaszeren született és ott is nőtt fel, az kicsit messzebb van a Hortobágytól.:-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.10.24. 11:16:35

@noninaploja: Nem is feladatuk, hogy bárkinek munkát keressenek. Ez elvi tévedés.
Ha valamelyik cég jelzni náluk a hiányt, akkor kiközvetítenek.
A munkavállaló feladata a munka keresése.

Kriszta D 2014.10.24. 11:16:47

@Kaksi Kapitány: most voltunk Spanyolországban nyaralni, UGYANEZ a történet. Amint valaki megtudta, hogy magyar vagyok, lelohadt a mosoly, néha még egy csalódott 'oh.' is kicsúszott. Párom latin-amerikai, annak idején élt Spanyolországban évekig és mindig ő kapta az ilyen reakciókat - most még őt is szívesebben fogadták.

Végülis mindig gyorsan hozzátettem hogy DE Hollandiában élünk, mire mindenki egyből megint felderült és ment minden tovább rendesen.

Pár éve még nem volt ilyen rossz hírünk, most teljesen ledöbbentem. Asszem amint esedékes, nálunk is lesz útlevélcsere!

2014.10.24. 11:17:16

@maxval a bircaman: Még mindig nem érted, hogy Mo.-nak nem nyugati fizetések kellenek, hanem olyanok, amiből meg lehet élni tisztességesen?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 11:17:48

@sodalisO [eng]: akkor Pusztaszer, a lényeg szempontjából tökéletesen mindegy.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 11:18:56

@svájci sapka (ch): Istenem, ha ezt a munkakeresők legalább 10 százaléka belátná!!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.10.24. 11:27:15

Az biztos, sírásban-rívásban, másra várva dobogósok vagyunk a világranglistán.
:)
Esténként nézem a tv-t. Munkanélküli anyuka, kilakoltás előtt nyilatkozik: szar az élet.
De! Ott van rajta egy mázsa fuksz, friss műköröm, új frizura stb.
Most akkor hogy is van ez?

puhacica 2014.10.24. 11:29:01

@TilosazA (UK): a nem lakossági részről direkt nem írtam, mert "a szemét vállalkozó úgyis ki tudja fizetni"... most gyorsan számoltam egyet. csak az én munkámat érintő, rendszeres feltöltés (tehát nincsenek benne az egyéb, nem rendszeres munkák, ha valamit újra kell küldeni, és ez csak és kizárólag feltöltés, tehát nagyjából a fele se az összes adatforgalomnak) éves szinten 150HUF/GB-tal számolva durván 80ezer HUF. hogy ez sok vagy kevés és hogy milyen hatásai lehetnek, döntse el mindenki a rendelkezésére álló információk alapján.
de nem csak a netről van szó. plusz adót kivetni a kozmetikai cikkekre? hát így is én veszem anyunak évek óta a normális minőségű testápolókat meg tusfürdőket, mert ő csak a legolcsóbb szart tudja kifizetni!

@Thargoid: én még bőven nem éltem abban a rendszerben, csak tanultam róla. de ami elsőre eszembe jutott, az a jelentgetés. sajnos úgy látszik, ez nem rendszerfüggő... :(

rumitom 2014.10.24. 11:31:04

@TilosazA (UK): ha bevezetik - en bizom benne, hogy csak valamelyik okostojas agymenese- , az nem csak par szaz forint. az gyakorlatilag a digitalizacio megsarcolasa. sokan vannak akik a teljes fenykepgyujtemenyuk online taroljak. zenet online hallgatnak. streamelnek.
en 24/7 connected vagyok. csak a mobilnetem 4GB havonta es sokszor nem eleg. mondjuk 4g-n az ember hajlamos tobbet hasznalni mint feltetlenul szukseges.

adg 2014.10.24. 11:31:37

Kozel negyven evesen mar nem jo tars nelkul elni. Sokat segithet a bajban is, kar a penzre fogni, hogy nincs oldalborda.
Kicsit lehetek idosebb, es majd' 20 eve ugyanaz a lany szuszog mellettem. Persze nekem konnyu volt, foiskan szakadt ram az osztondij, mint az allat, ugy kellett elosztani, mert nem birtam mar hova rakni.
Hiba lett volna varni az anyagi jolet eloszor.
Meg egyetemre jartam, amikor az elso lanyom szuletett, mert biztunk a jovoben es magunkban, pedig egy molyfing volt a bevetelunk.
Aztan lassankent kialakult. Tapasztalatbol mondom, nem a feszbukban hallottam, hogy kar varni, konnyebb tarssal...

Csodabogár 2014.10.24. 11:31:58

@TilosazA (UK): Az a baj, hogy mindig mindenre mindenki csak a száját húzza. Elmenni szavazni, ameddig még lehet, az már fáradtságos. Kimenni az utcára és tüntetni eszébe se jut senkinek. Ezt akarta "a nép" megkapta. Lassan már sajnálni se tudok senkit.:-(

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:31:58

@TilosazA (UK):

Az árszintbe miért csak egyes termékek árait számolod bele?

Mert ha azt számolod csak, akkor rossz követketetésre jutsz.

Bolgárok is mindig ezt csinálják, előveszik a Billa meg más áruházak nyugat-európai reklámújságjait meg a bolgár verziót, s tényleg: sokszor a bolgár ár még magasabb is.

Csakhát, azt mindig elfelejtik, hogy BG-ban olcsóbbak a lakásárak, a bérleti díjak, a rezsi, a közlekedés, az orvos, s még sok más dolog, ami szerves része az életszínvonalnak.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 11:31:58

@Philosoraptor:

Mi a tisztességes megélhetés? Tisztességesek a fizetések a Mo-nál szegényebb országokban is, hiszen lehet belőlük enni és megélni egy kis lakásban.

Szerintem te nem tisztességes szintre gondolsz, hanme olyan szintre, mely szerény luxust is lehetővé tesz, sőt még spórolást is. Nos, ez nem tisztességes szint, hanem GAZDAG szint.

noninaploja 2014.10.24. 11:31:58

@svájci sapka (ch): ja? Akkor tényleg tévedésben voltam! :D

noninaploja 2014.10.24. 11:31:58

@Réka ‎: mint tévútra tévedt állampolgár és adóalany mondom: ezt a nagyon fontos tényt nagybetűkkel írnám a MK bejárata felé.
Persze, hogy ezerrel kerestem állást - és találtam is -, de frankón azt hittem, ők is ajánlanak valamit.

Nikolett Almasi 2014.10.24. 11:31:58

Nagyon tetszik az iras, szomoru de sajnos igaz.

vivike22 2014.10.24. 11:31:58

@Kriszta D: Ezt csak megerositeni tudom. Tudjak hogy magyarok vagyunk, eddig mela bambasaggal fogadtak, es visszakerdeztek, hogy bulgara vagy rumana? Lovesuk sem volt hogy hol van Magyarorszag. Az utobbi fel evben meg aki evek ota ismer minket is, talalkozunk, aaa te vagy a magyar, ott ahol diktatura lett! Borzalom. Mostmar azon is gondolkozom, meghagyom uj ismeroseimet a hitben, hogy bulgara vagyok, es halad minden szepen tovabb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 11:34:47

@Réka ‎:
Na és???

Hogy neveznéd axt a szituációt mikor egy baráti asztaltársaság néhány tagja olyan nyelven kezd beszélni amit a többi nem ért?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.10.24. 11:37:20

@noninaploja: ;)
Egyébként, sokan nem tudják.
Megjegyzem, itt nálunk sem ajánl a központ állást, de a segélyhez igazolni kell, hogy hetente/havonta hány helyre küldted el a jelenzkezést. :( És még limit is van. Ha nincs meg, akkor leba...
Szóval, máshol sincs ez másként.

Hari Seldon 2 2014.10.24. 11:38:38

@HardPötty:
Jó.
A Yodás magyar szinkron még úgy volt, hogy:
"tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld"

Egyébként kiderült, hogy mi a szakmája?

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 11:41:46

@Kriszta D: Igen, szomorú hogy tagadni kell hogy magyar vagy. :(

Én büszkve vagyok a történelmünkre (kivéve 20. Sz) és a sokszínű kultúránkra, de valahogy mégis szégyellem hogy magyar vagyok, és ez csak egyre rosszabb lesz.

Mr Long 2014.10.24. 11:44:07

@pasztasuta: Mi a baj a multikkal? Haveromek ott dolgoznak es jol elvannak.

tableno 2014.10.24. 11:44:44

@Kaksi Kapitány: Hülyeség a magyarságodat szégyelni a kormány viselt dolgai miatt.

Mr Long 2014.10.24. 11:47:18

@TilosazA (UK): Az itt uralkodo nezet alapjan: Az nem Mo es nem keleten van, szoval csak jobb lehet. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 11:47:26

@diggerdriver: ebben van valami, de néha bedobnak ide angol, német stb linkeket is, pedig nem mindenki beszél nyelveket... ez nem egy hatfős társaság, hanem sok száz ember olvassa (eddig 2354 a számláló szerint), soha nem lesz olyan komment, amelyik mindenkinek mond valami újat vagy érdemlegeset. :) puhacica rendesebb volt, ő "fordított" neked :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 11:48:37

@Kaksi Kapitány: Érdekes, mennyire különbözőek vagyunk mi emberek.
Ez az egyetlen dolog amit sosem fogok szégyellni és sosem fogok letagadni, főleg nem mások, / bunkó, primitív/ f@a miatt.
Napi szinten találkozom min. 17 de jó esetben 28-34 angol közép- vagy felső osztálybeli emberrel, közel 1,5 éve, egyetlen egyszer sem láttam vagy hallottam negatív visszajelzést tőlük akkor, amikor megtudták, hogy magyar vagyok.
Sőt....azt hiszem én épp az ellenkező , pozitív reakciókról tudok beszámolni.

Miért lehet ez?

Ok lehet talán az, hogy milyen közegből jönnek a véleményt formálók? Gondolom számít a személyes negatív megtapasztalás vagy amit hallottak, olvastak és abból általánosítanak....

Hari Seldon 2 2014.10.24. 11:50:39

@tanato:
NET adó?
Szokásos gumicsont. Hogy eltereljék a korrupcióról a figyelmet. Ennyi.
Majd úgy csinálnak mint a kommunisták régen, belengetik a 150Ft-os díjat, aztán majd a birka örül, és meg is magyarázza, hogy milyen jó, hogy a nagyszerű vezető levitte "személyes közbenjárásra" 20Ft-ra.

Nem tudom ki emlékezett arra a jelentere a Sztálin című filmből, amikor a sok kulákot vitték Szibériába, és az egyik meglátta Sztálin feleségét, és odakiabált neki:
"Sztálin Elvtárs biztos nem tud róla, szóljon neki!"
A vezér hívei Magyarországon is ilyenek: "Orbán elvtárs biztos nem tudott a korrupcióról"

Csak most előtte még próbálnak egy "ellentűzet" gyújtani a net-adóval. Ha jó, akkor majd ő lesz a "megmentő". A Vida meg véletlenül autóbaleset áldozata lesz, mit a Total vezér Moszkvában.

puhacica 2014.10.24. 11:51:00

@Csodabogár: akkor még egyszer:
index.hu/belfold/2014/10/24/letiltottak_facebookrol_a_netado_ellen_tuntetoket/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index#

ha a 30ezernek csak a 10%-a megy el, már az se kevés. szerintem.

azon gondolkodtam amúgy, hogy kik jelenthették az oldalt. 3 verziót tudok elképzelni, nem tudom, melyik a rosszabb.
1. akik jó poénnak gondolják, hogy egy ekkora oldalt ki tudnak nyírni.
2. akik komolyan úgy gondolják, hogy jól van ez így, nem kell tüntetni.
3. politikai önkéntesek/fizetett aktivisták.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 11:51:34

Opcsi, minden szavadat értem.

De neked még nem fáj eléggé-

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 11:53:22

@NIKI LAURA(Lajosmizse,Alsolajos Tanya):
"bar sokan hulyenek,meg vetitonek neznek"

nem. most konkrétan érzéketlen vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 11:53:53

@tableno:
Nagyon élvezem a reakciókat mindig mikor kérdezik honnan jöttem és mondom hogy magyar vagyok.
Akármilyen egzotikus országból jön ide valaki nem kapják fel a fejüket mert onnan már dolgoztak valkivel.
Magyarral nem.
Mindig valami különlegességként néznek rám.
Persze ez csak az építöiparra igaz.

Hari Seldon 2 2014.10.24. 11:55:34

@tableno:
Pontosan.
MI itt már valószínűleg biztonságban vagyunk. De aki még hezitál, az ne sokáig.
Szépen lassan sűrűsödni fognak az ilyen kijelentések, amíg a birkák (bocs Birca) azt gondolják, hogy az egészet ők akarták már régen, és a "kormány csak azt teszi amit ők szeretnének".

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 11:56:24

@Hari Seldon 2: Hm, már annyi helyen olvasom ezt a hatalmas felfedezést, mennyi ember átlát a szitán és meggyőződésből mondja, hogy gumicsont és elterelés......

Ez egy nagy marhaság szerintem. Nekem ugyan dobogathatnak akármennyi és akármilyen csontot, engem ha jobban, kiemeltebben érdekel egy téma, nem tudnak elterelni más irányba, mert a fókuszom akkor is ott marad ami a legjobban érdekel....

Meg egyébként is, valószínű , hogy az össznépi magyarság világszerte, most kurvára aggódik a napvilágra került amerikai korrupciós lebukás miatt és ez már veszélyes méreteket ölt, szóval, hopsza, dobjunk gyorsan csontot nekik, oszlassunk kicsit.... :-DDD Ne már... :-)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 11:57:34

@puhacica: állítólag rendben van az eredeti oldal meg az esemény is. Kíváncsi leszek a vasárnapra!

Kiég3tt 2014.10.24. 11:59:38

@maxval a bircaman: Ezzel nem ertek egyet. Masoknak sikerult: www.ksh.hu/statszemle_archive/2000/2000_05/2000_05_353.pdf

Es ok igazan melyrol indultak...

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 11:59:42

@sodalisO [eng]: Igen valóban nem vagyunk egyformák.

Gyakorlatias ember révén nekem fontosabb hogy ne úgy nézzenek rám mint a véres sz@rra ha előveszem az útlebelemet. Ha látom hogy megfelelő értelmi színvonalú külföldi beszélgetőpartnerre találtam, azonnal és büszkén felvállalom származásomat.

Ez szerintem egy érthető kompromisszum...

kozmopolita 2014.10.24. 12:00:06

@Sütemény1975: Persze, a 700 nem olyan sok pénz (bár van, akinek igen). De amit egyszer sikerült bevezetni, azt utána már lehet emelgetni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 12:01:35

@Mirjam2: itt is van egy darab számítógép a központban, ingyen lehet rajta böngészni ezt a honlapot:
www.nyugatrmk.hu/

ha működik. gyakorlatilag egyetlen embert sem ismerek, aki központon keresztül talált állást.
képzésre akkor van lehetőség, ha nincs szakmád. tehát az átképzést nem támogatják.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:02:01

@Réka ‎:
Egy linket persze hogy nem fordít le senki.
Én is tettem fel tegnap egy németet.
Ahhoz bárki bármikor hozzáfér.
Egy zártkörű clubbòl viszont nem illik.
Általában mindig tiltakozok mikor valaki német vagy angol szavakat használ.
Szerintem egy angol fórumon sem idéz senki magyar szöveget vagy IWIW profilt amig még volt IWIW.

Igen már tudom miröl van szó.

Mr Long 2014.10.24. 12:02:52

@Hari Seldon 2: "MI itt már valószínűleg biztonságban vagyunk."
Nem azert de miert nem kaphatnanak utana a magyarok vizumot? Vagy nem osztogatjak majd utana az utlevelet otthon?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:04:44

@sodalisO [eng]:
Ezt alá tudom támasztani.
Soha semikor nem tapasztaltam negatív reakciót mikor mondtam hogy magyar vagyok. Söt.

rumitom 2014.10.24. 12:07:26

@Kaksi Kapitány: az eu mindegyik tagallamaban megfordultam mar, es azon kivul is egy ket kiveteltol eltekintve valamennyi europai orszagban. meg sosem volt bajom a magyarsagommal es sosem neztek mar becsmerelve. mi tobb. meg allasokkal is ostoroznak heti szinten.
ettol persze se buszke se bus nem vagyok magyarsagom miatt. ez egy szimpla rajtam kivul allo esemeny, ha valaki az allampolgarsagom alapjan itel meg, akkor valoszinuleg eleve nem leszunk baratok.

2014.10.24. 12:07:58

Ez egy tokeletes ellenzeki politikai beszed ,,amivel nagyjabol egyett is ertek.viszon a posztolorol semmit nem tudtunk meg legalabbis eleg feluletesen irt magarol,konkretumok nelkul,sajnos most nincs idom elolvasni a kommenteket pedig ez a blog eleg durva vitat fog gerjeszteni,ez tetszik.na majd kesobb

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 12:09:20

@TilosazA (UK): a pályám elején nekem is volt ilyen, egyből az interjún kaptam az ajánlatot, úgy, hogy a gyerek a térdemen ült (nem tudtam hova tenni)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 12:10:39

@diggerdriver: ha valaki mindig megjegyzést tenne rád, amikor olyasmit írsz ide, amit "nem illik", akkor másról se lenne szó a kommentmezőben :) de szerencsére általában jobb dolguk is van az embereknek. Ha valamit nem értek/tudok megnézni, akkor megkérdezem vagy görgetek... ennyi

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 12:12:37

@Réka ‎:
Nem azert, de a legjobb madarfotoert jaro dij Muscari-t illeti ;)

puhacica 2014.10.24. 12:12:39

@Réka ‎: na, egyszer nem nézek utána a hír forrásának és tárgyának, aztán tessék. :( de valami tuti volt, mert írták fb-on, hogy elküldték a pontosításokat a 444-nek. hátha frissítik a cikket és kiderül.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 12:12:50

@diggerdriver: dehogynem, de ők így jártak.
az okosabbjának van egy kamuregje, hogy tudjon kukkolni.

Furos 2014.10.24. 12:13:50

@sodalisO [eng]: Nehez elkepzelni, ennyi felso osztalybeli emberrel valo talalkozast. Napi szinten. Nem kevered te a kasztokat?

pasztasuta 2014.10.24. 12:13:50

@Mr Long (UK): Az outsource-s multikra gondoltam, sorry nem specifikaltam, asszem ebbol van tobb jelenleg Magyarorszagon (meg szerintem itt tudna szerencset probalni a posztolo, mert tenyleg csak a nyelvtudast nezik). En is dolgoztam tobb evet: szamomra nagyon monton es intellektualisan kevesse felemelo volt az allando ctr+c ctrl+v-zes, de cserebe volt egy egesz jo fizetesem. A fonokok meg a kollegak jofejek voltak, miattuk sajnalom. Ennek ellenere biztos vannak erdekesebb poziciok a multi vilagaban, ez csak az en tapasztalatom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:16:10

Most néztem meg a mobiltelefonom adatforgalmát.
Ebben a hónapban 29Gb.
Igaz ebből 25giga az internetmegosztás.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 12:16:51

@svájci sapka (ch): én sem értem, de az biztos, hogy mások a prioritások. pont minap történt, hogy kölcsönadtunk ismerősnek pénzt pár napra, mert egy fillérje se volt hónap közepén. aztán hozzájutott pár forinthoz, visszaadta, majd a maradékból elment fodrászhoz.
esküszöm, nem értem.

Herr Géza 2014.10.24. 12:20:16

@Réka ‎: +1
"... (Soha nem fogom elfelejteni rozamami első posztját...)" Pontosan! Azelött csak hébe-hóba be-benéztem ide (még a régi blogra), de belefutottam az ö írásába és úgy megfogott, hogy azóta is figyelemmel kisérem a sorsát-sorsukat. És lám...
Én kötelezö olvasmánnyá is tenném.... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:23:32

@Furos:
A digó szalonba?
Oda nem páriák járnak.
:))))))))))))))))))))

Csak vicc volt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 12:23:36

@Babette.: erről eszembe jutott egy itteni (svéd) barátom, akivel egyszer mászkáltunk a városban, majd hazamenet beugrottam egy közértbe ezt-azt venni. A srác kölcsönkért tőlem pár koronát valami olcsó élelmiszerre, mert le volt égve. Mondtam, persze, pakolja bele a kosárba, amire szüksége van, majd egyben kifizetek mindent. Így is lett, távoztunk a boltból, mielőtt pedig elindultunk a metró felé, a srác egy pillanat türelmet kért, befordult a sarki Espresso House-ba (svéd Starbucks utánzat) és egy hatalmas vaníliás lattéval tért vissza. :D
@puhacica: jaja valami volt, ami már önmagában irtó gáz...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 12:23:41

@Furos: Kedves Furos, mint már sokszor leírtam, szerencsémre egy nagyon jó helyen dolgozom, ahol nagyvárosi szinten a legdrágábban végezzük a szolgáltatást. Mint tudjuk az ár úgy működik mint egy jó szűrő. /Hál' istennek/
Gyere el, ülj be egy napra és nézd meg a vendégkört, akkor nem fogsz kételkedni.
És nem keverem természetesen. Majdnem 20 évnyi szakmában eltöltött tapasztalat után hidd el, már ránézésre tudom, ki milyen osztálybeli, de nem csak ránézésből jön a tapasztalat, beszélgetni kell minden vendéggel és elmondják, elmondták, ki-hol dolgozik, abból meg azért gyorsan lejön milyen életszínvonalon él.
Addig míg a szegényebb munkásrétegből jövő vendégek kívülről nézegetik a shop árlistáját az ablakon , majd kisvártatva továbbmennek a szomszédos utcába, ahol 3-4 fonttal olcsóbban megkapják ugyanazt a szolgáltatást....miközben a jól szituált angolok lassítás nélkül jönnek, lehuppannak a székbe....gondolom ez nem azt jelenti, hogy számolgatják a 3-4 fontocskákat, mert ezen múlik a hónap vége....és még 3-5 font borravaló is belefér.
Szóval, hidd el azt amit mondok.....és ebben semmi pöffeszkedés nincs részemről...ezek egyszerűen tények..

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 12:25:32

@rumitom: Aham.

"meg allasokkal is ostoroznak heti szinten." Szupi, most már tudjuk hogy milyen überkúl vagy...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 12:25:54

@Philosoraptor:

Ezt amúgy nem értem. Mi az hogy tisztességes fizetés? Londonban egy melós bére arra elég hogy egy kis lyuk albérleti díját kifizesse. Budapesten szintén. Londonban mégse hisztiznek emiatt, hanem összeköltöznek egymással. Budapesten bezzeg nem költöznek össze,hanem nyivákolnak hogy nem lehet minimálbérből fenntartani egy belvárosi lakást. Münchenben szintén 600-700 euró egy kis lakás. Az 1000 eurós minimálbérből azt se nagyon tartod fenn. Mégse nyivákolnak hanem éltetik hogy Európa motorja, meg tündérkert. És ugyanúgy összeköltöznek. Otthon bezzeg kell a lakás, az egyedüli élet, mert ha másokkal élünk az ugye nyomorgás, meg az albérlet is nyomorgás. Nyugaton meg teljesen rendben van a társas élet..

A slusszpoén, hogy nem is azok panaszkodnak akik 67 rongyokat keresnek, hanem akik 100-110-120 ezreket kapnak és meg tudnak élni és igazából csak annyi a bajuk hogy nem mercivel járnak melózni. Erre pedig rányomnak mindenféle más pecsétet is : élhetetlen,reménytelen,nincs jövőkép, menni kell és a többi.

Nyugati országok (a leggazdagabbak) : a létminimum a minimális bérek felett van. Magyarországon elmarad egy kicsivel tőle. Ennyi a különbség MO. meg Nyugat között. Erre írogatnak ilyeneket hogy :

"Akik kellemesen elvannak a trágyadombon, mert nem zavarja őket a bűz. Akiket nem érdekel, hogy Magyarország ma egyenlő a gagyival, "

Úgyhogy kívánom a posztolónak hogy tengesse az életét egy nyugat-európai mekiben, tudja meg milyen 1087 euróból élni mikor a felét elviszi a lakhatás a tizedét csak a kocsi biztosítás meg a többi nyalánkság. Tudja meg milyen Nyugaton a megélhetésért dolgozni. Azért dolgozni 170 órát hogy ugyanúgy szegény legyél. Addig meg lehet írogatni hogy trágyadomb meg a többit, az otthon élők úgyis kajálják ezeket a szövegeket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:30:19

@Babette.:
Nabazmeg én még ahhoz se vagyok elég okos.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 12:32:02

@Réka ‎: várjál, a minap felháborodott, hogy az indiegogo angolul van, pedig 3 éve él angolországban:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 12:32:04

@diggerdriver: Nem bizony, szerencsére ! :-))))) És még így is előfordul koszos vagy tetűs fej. Elképzelni sem tudom, / vagyis sajnos eltudom képzelni/ milyen vendégkörünk lenne, egy 7 fontos albán shopban.......néha , ha arra járok a szomszéd utcában,benézek az ablakon.....és..... :-PPP

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 12:33:21

@Hari Seldon 2: állítólag pár napra rá meghalt a gázoló is...

Thargoid 2014.10.24. 12:33:26

@tableno: az egy dolog, hogy mi van a cikkben, de utána a kommentek szintje mindkét oldalról... az nagyon a legalja.

2014.10.24. 12:34:10

Nem ertem azokat, akik a csoves olasz vagy spanyolorszagban akarjak szegyenleni a magyarsagukat
@Kaksi Kapitány: pont a Berlusconi-maffia unga-bunga party orszagban kellen szegyenleni a magyarsagot? Na, ne vicceljunk. Olasznal cikibb nincsen Europaban. Akkor mar inkabb egy alban.

@vivike22: a spanyol meg a masik. Egy olyan orszagban, ahol egy kepviselo maganak repteret epitett es elotte felhuzza a sajat szobrat, mellesleg otszor nyeri meg a lottot, egy olyan orszagban miert szegyen a magyar utlevel?

A poszt kapcsn meg a Nikivel ertek egyet, bar nyilvan sarkosan fogalmaz,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:35:04

Ha valaki válasxol Hintának annak romoljon meg a beföttje.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 12:36:09

@diggerdriver: :-))))))))))))))))))))))))))))))
LOL, hát te nem vagy normális ! :-DDDDDDDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:36:29

@Babette.:
Hátpersze.
Soha nem tagadtam hogy nem tudok angolul.

Herr Géza 2014.10.24. 12:38:46

@diggerdriver: Vazze, ahhoz, hogy ilyeneket kitalálj, ugye kell a markológép fülkéjének diszkrét magánya ???? :)))))))))))))))))))))))))

2014.10.24. 12:40:12

@diggerdriver:
Nekem sincs, nem is lesz. En meg a végtelenül elmaradott öskövület buta parasztnal is sotetebb vagyok egy fokkal, a "tudatosan primitiv proli" jelzo illik ram. ( es ez nem vicc) :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:40:26

@charlieharper:
Én csak abban az országban szégyellem hogy magyar vagyok ahol a miniszterelnök a háza mellé stadiont építtet.

2014.10.24. 12:40:46

@QUERCUS: a berek tekinteteben a felzarkozas nekem mindig vicces, marmint amikor Lex es te jottok ezzel. Azt bezzeg nem latjatok, hogy mennyivel olcsobb Magyarorszag, UKhez kepest biztosan. Egy atlagos hazhitel otthon is 400-500ezer forint havonta? Nem palotarol beszelunk, csak egy atlagos lakasrol. Mert mondjuk del-Anglia, amit vegyunk Budapest vonzaskorenek, ennyi a havi torlesztoje. Es ez inkabb alsohangon.

A berek tekinteteben meg a fejlett Nyugaton is nagy kulonbsegek vannak. Ugyanazzal a munkaval Parizsban vagy Frankfurtban 50%-kal kevesebbet kapnek, mint Londonban.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 12:41:27

@Herr Géza: és ez nem vicces igaziból, ennél nagyobb átkot nem nagyon tudok elképzelni....:-D Emléxem anyám arcára, mikor a kredenc tetejéről levette a körtebefőtteket és látta, hogy mind felforrt és megromlott.....:-DDDD

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.24. 12:42:29

@Kriszta D: mitől van ez a mosolylelohadás, miért nem népszerűek a magyarok?
(erre szoktam mondani, hogy ebből a szempontból jó a messzeség, itt a kutya se tud semmit az összes kis vacak európai országról, és ezért nincsenek negatív előítéletek, amik visszaütnek. juteszembe - ha nem kell az útlevelet lobogtatni, pl szálloda, akkor én ilyen helyzetben azt mondanám a where are you from?-ra, hogy Hollandiából. itt is azzal szoktam szórakoztatni a nagyérdeműt, hogy Thaiföldet mondok, habár ez most nem egyértelmű, két és fél éve már nem lakok ott.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:42:50

@Cascabel:
Tezsvééér...
Kebelemre....
:))))))))))))

Kriszta D 2014.10.24. 12:44:15

@házelőtthinta: Csak azt hagyod ki mindig a számításból, hogy az alapvető különbség a kitörési lehetőségekben van. Külföldön minden melósnak megvan a lehetősége, hogy ha arra van igénye, karriert építsen. Vagy vállakozóként a szakmájából megélve, vagy továbbképezve magát.

Magyarországon is megvan a lehetőség ilyen-olyan képzéseket elvégezni, csak éppen utána nem ugyanaz a helyzet. Sajnos valóban Magyarországon a csókosoknak, törtetőknek meg komáknak áll a világ, hosszú távon tisztességes módon karriert építeni nem egyszerű. Nem mondom, hogy lehetetlen, csak én konkrétan személyesen nem ismerek senkit, akinek eddig sikerült.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 12:44:16

@diggerdriver:

Remek élet lehet egy olyan országban élni aminek még a nyelvét se beszéled. Nem mondom hogy folyékonyan beszélek németül, de azért simán el tudok beszélgetni bárkivel ha úgy van.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 12:44:16

@diggerdriver: idén csak fegyasztóba tettem el gyümölcsöt, ott meg nem rohad meg, szóval bevállalom:
@házelőtthinta: teljesen igazad van a nyugati mekis bérben, csak tudod az a helyzet, hogy a legtöbben, azaz rajtad kívül kb. mindenki, csak addig dolgozik a mekiben/osztozik lakáson Nyugaton, amíg nem talál valami jobbat, közben pedig keresi a továbblépési lehetőségeket.
Nyugaton tehát normális, átlagos embernek ideiglenes állapot a mekis bér meg a tömegszállás, Magyarországon viszont esélyesebb, hogy véglegessé válik... ez a különbség.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 12:44:34

@Herr Géza:
Ma még nem dolgoztam egy percet sem.
Csak ülök a gépben és pornóoldalakat làtogatok mint például ez itt.
:)))))))))))))))))
Az utolsó napom itt.

Herr Géza 2014.10.24. 12:45:16

@sodalisO [eng]: Igen, a saját családomban tapasztaltak alapján tökéletesen átéreztem a "vicces" mondat mögött megbúvó feneketlenül mély tragédiát... :D

Herr Géza 2014.10.24. 12:46:45

@diggerdriver: Na tessék, statisztikailag akkor ma te keresed egy "munkaóra" alatt a legtöbb pénzt. :DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 12:47:30

@diggerdriver: Világos, normális embernél szerintem sincs unalmasabb a világon. Mindegy milyen valaki, csak normális ne legyen mert az maga a dögunalom! .-DD

wuaaa 2014.10.24. 12:47:41

@házelőtthinta: "Remek élet lehet egy olyan országban élni aminek még a nyelvét se beszéled. Nem mondom hogy folyékonyan beszélek németül, de azért simán el tudok beszélgetni bárkivel ha úgy van."

Mégis jobban él, mint te. Szóval tényleg remek lehet. És még autóra is futja neki.... ....sszameg!

Herr Géza 2014.10.24. 12:47:52

@Réka ‎: Akkor én lehetek nagyon fiatal (:D), tehát jó hír... :)))))))

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.24. 12:48:19

@Józsi01: Végre valaki, aki rajtam kívűl szóvá teszi ezt. :) Én még szeretném kiemelni azt, hogy az aktuálpolitikai célozgatások egy nagy adag picsogás közé lett bújtatva. :)

2014.10.24. 12:48:47

@diggerdriver: en meg akkor erezzem cikinek, hogy egy olyan orszag allampolgara vagyok, ahol az MP a kozpenzbol a kacsaknak helipad nagysagu leszallo palyat epitett a hazahoz es egy vizesarkot a kastelya kore? Igen, ez a UK.

Egyebkent, az elmult 22 ev alatt meg soha nem volt kellemetlensegem semmelyik orszagban azert, mert azt mondtam, hogy "born and raised Hungarian".

Kriszta D 2014.10.24. 12:49:26

@Dragonlady (now in Indonesia): Azt én is szeretném tudni! Állítólag Spanyolországban pár éve volt valami nagy maffiabotrány ahol a román (?) maffiózóknak mind magyar útlevelük volt és így magyarként szerepeltek a hírekben.

Abban teljesen biztos vagyok, hogy egyik előítélet sem személyes rossz tapasztalatokon alapult és nem nekem szólt személyesen.

Párom volt nagyon megdöbbenve, hogy mennyire megváltoztak az emberek - vele 10 éve még konkrétan ellenségesen viselkedtek amikor meghallották az akcentusán, hogy latin-amerikai, most meg teljesen normális volt mindenki.

Különben mi AirBnb-vel kerestünk szállást és oda a hollandiai címünket adtuk meg természetesen :)

Herr Géza 2014.10.24. 12:49:49

@wuaaa [nor]: Valamit nagyon tud ez a Digger.... :))))))
De neked meg meg fog rothadni a lekvárod. :D

Sütemény1975 2014.10.24. 12:51:06

@Kövérmadár [swe]: vannak tervek.... Majd kuldok posztot HA-nak, ha aktualis lesz :)

Kriszta D 2014.10.24. 12:51:36

@Réka ‎: 'Nyugaton tehát normális, átlagos embernek ideiglenes állapot a mekis bér meg a tömegszállás, Magyarországon viszont esélyesebb, hogy véglegessé válik... ez a különbség.' +1!

Mrs. Clayton 2014.10.24. 12:52:23

@charlieharper: egy atlagos hazhitel 1200 font havonta? egyes kornyekeken lehet, de szerintem nem ez az atlag, az 687 font, s ennyi egy atlagos berleti dij is sztem, amit egy ketkeresos csalad konnyen kigazdalkodik
szoval ne akard elvitatni, hogy itt egy atlagembernek nehezebben lesz lakasa, mint Mo-n, mert nem lesz igazad
mi 4 szoba, ket furdo minimum egy en suit, duplagarazs nagykert amit keresunk, de nem tervezunk 1200-at fizetni erte havonta, sem rentre, sem mortgagera

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 12:52:30

@Herr Géza:
Nana!
Nekem szervizelik a gepemet... meg nekem sem sikerult ma dolgozni :D

Sütemény1975 2014.10.24. 12:52:56

@diggerdriver: ha nem a háza melle epitetti, akkor nem gaz? :)

2014.10.24. 12:54:25

@Jess G: akkor megegyszer, Del-Anglia. Northamptonshire az az lenne?

wuaaa 2014.10.24. 12:54:36

@Herr Géza: Nem érdekel. Legalább a lekvár is hozzáigazodik a befőttesüvegen kívül uralkodó állapotokhoz.
:))

vivike22 2014.10.24. 12:55:21

@charlieharper: Nem szegyen a magyar utlevel, csak kurva szar beszelgetni ugy, hogy magyarazkodsz olyanert, amihez semmi kozod egyebkent. Ugyanigy, te most lenezed a spanyolt, mert van koztuk is korrupt? Igy kezdesz beszelgetest, jaaa te spanyol vagy ahol a repteres balhe volt! Na ez benne a szar. Inkabb maradok bulgara, arrol csak annyit tudnak,szep az orszag, es kalap kabat.
Az hogy a magyar utlevelet alig varom, hogy kidobjam, ahoz sem orbannak, sem semelyiknek nincs koze, ez mar az en dontesem.

2014.10.24. 12:56:13

@Jess G: es ugye nalatok nem is kapsz londoni fizetest (nem a minimalberes alom munkakarol beszelek). Vannak munkak-fizetesek, ami egyszeruen odakot, hogy London vonzaskoreben kenytelen vagy lakni. Ugyanez Mo-n, kenytelen vagy Bp vonzaskorzeteben lakni bizonyos szakmakhoz.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.24. 12:56:51

@Herr Géza: nekem is az a poszt volt a legemlékezetesebb.

2014.10.24. 12:59:52

@vivike22: ez az, miert kellene magyarazkodni? Nem aszerint itelek meg egy embert, hogy ki a miniszterelnok. Ha valakinek ilyen letohad a mosolya, akkor vissza lehet utni. Barmely orszagrol us van szo.
Vagy kezdjem legkozelebb ugy, hogy "ja, te francia vagy. Latom a Hollande epiti nalatok a cuclizmust"?

adg 2014.10.24. 13:00:44

@maxval a bircaman: Albaniat gondold at megegyszer, mert gond lehet belole. Albania sokkal-sokkal gazdagabb, mint amilyennek latszik, csak ugy csinalnak, mint ha nem is lennenek azok. Meg hat a koszovoiak rontjak a marketinget. Nem veletlen, hogy azt is szoktak mondani, hogy Svajc az alpesi Albania. Ennek nyilvan van alapja.
:))

Jut eszembe, hol van alban felelosunk? Reg lattam.

Mr Long 2014.10.24. 13:03:03

@Jess G: Ez a szobaszam manchesterben jo kornyeken kb £350k.
Most neztem kalkulatorral, hogy 50k onresz eseten ez az osszeg havi £1500-rol indul.

@charlieharper: Kulonben itt is es Mon is kb hasonlo aranyban van a lakasok ara es a fizum viszonya.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 13:03:12

@charlieharper:
Azt megkerdezhetem, hogy vajon normalis az az ember, aki havi 4-500e forintot fizet TEGLAert??? Ennyibol szallodaban is lakhatok, ahol kinyaljak a fenekem :)

Tudom, tudom, magamnak fizetem... de akkor is!

Lattam elado hazakat Angliaban... horror. Cascabel megoldasa tetszik eddig a legjobban: lakokocsi / lakoauto es kesz. Ugyis csak aludni jarok haza + netezni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 13:04:38

@charlieharper:

Nem csak az otthon élők sárosak ebben. A Nyugaton élők is hajlamosok ferdíteni és szebben előadni a dolgokat. Nem arról beszélnek hogy mennyi a lakhatás, hanem hogy a tej nem drágább, meg a cukor se, meg az akciós hús se. Meg ugye az örök sláger, a műszaki cikkek. Csakhogy senki nem laptopot reggelizik szerintem.Nem műszaki cikkekből élünk. Se nem ruhákból, amik egyébként nem a nyugat csodálatos rendszere miatt olcsóbbak, hanem mert fillérekért varrja ösze a pocsolyában a távol keleti lány és Nyugaton a nagyobb piac miatt lehet olcsóbb.

@Kriszta D:

Igen? Megvan a lehetősége a melósnak? Magyarországon meg mindenki melós marad minimálbérrel mert te senkit nem ismersz. Én kapásból ismerek egy gyereket aki kezdő szakmunkásként is simán nettó 150-200 rongyokat kap. Micsoda nyomor ugye? Biztos csókos!

@Réka ‎:

Nálunk alig van olyan a mekiben aki továbblépett volna viszonylag gyorsan. Évek óta lassan ott vannak ők is, akárcsak én. Pedig mind képzettebb ember nálam. Diplomások is akadnak, nem is egy.Biztos hinta mekijében ez tendencia, hogy mindenki ott ragad, valójában a valóság az hogy mindenki csak 2-3 hónapot dolgozik mekiben...Te is melós vagy, múltkor írtad. Akkor meg miről beszélünk. Tudom hogy lehet vetíteni mert én is ki tudnám nyögni egy kis lakás hitelét ha nagyon akarnám, párban meg főleg ki lehet nyögni, de attól még amit leírok az igaz.

@wuaaa [nor]:

Miért él jobban?Mert többet keres?Akkor a trondheimi mekis is törvényszerűen jobban él mint én, mivel többet keres? Csakhogy én tudok beszélgetni egy helyivel is, digger meg burokban él teljesen. Nem csak a pénz az Isten, nem csak az határozza meg egy élet minőségét...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 13:07:07

@adg [Au, Darwin]:

Ezt a volt munkahelyemen mesélte egyszer a nagyfőnök a kínai haverjáról, Ho úrról.

Amikor valahol megdicsérték Ho urat, hogy sikerül felépítenie Ázsia Las Vegasát Kínában, Makaóban, ő hevesen tiltakozott, s kijelentette, hogy ez nem igaz, mert Makaóban több kaszinó van, mint Las Vegasban, így a helyes kifejezés "Las Vegasban sikerült felépíteni Amerika Makaóját".

2014.10.24. 13:12:04

@Mr Long (UK): Jess videken lakik. Videket videkkel hasonlitsunk. Otthon Piripocson is 250K az atlagos havi torlesztoje a hazikonak (chf-s hisztisek kimeljenek)? Ha igen, akkor nem szoltam.

@Kövérmadár [swe]: es ha mire kifizeted a teglat es a telket szep profittal el tudod adni, akkor is hulyeseg? Es egyebkent ugyanennyit fizetnel havonta alberletbe....

Mrs. Clayton 2014.10.24. 13:14:53

@charlieharper: persze, ez nem kerdes, mar 20 merfolddel odebb dragabbak a lakasok, csak mert kozelebb van London, de ettol fuggetlenul nem a London es vonzaskorzete ingatlanarai a jellemzoek az orszagra

@Mr Long (UK): biztosan van olyan hitelfelvevo, aki 350k-s hazat 50 deposittal vasarol, de nem gondolnam ezt sem atlagosnak, mint ahogy a mi igenyeinknek megfeleo haz sem lesz az
amiben pillanatnyilag lakom az kb 183k ez szamit kb atlagosnak, de bent a varosban siman veszel vmit 100k kornyeken

Mr Long 2014.10.24. 13:16:06

@charlieharper: A 350et Manchester jobb kornyekeire, ez egy atlagar.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 13:18:30

@charlieharper: egy atlagos havi torleszto reszlet egy szimpla 2,5 szobas lakotelepi lakasra allaspontom szt, ami nem reprezentativ velemeny 100.000 huf a torleszto kb
akiket tudom, hogy fizetesbol elnek a fele beveteluket elviszi a lakas
na, akkor kinek jobb?
sztem itt konnyebben veszel lakast/hazat mint Mo-n
es akkor azzal nem szamoltam, h itt a befizetett hiteledet egy ido utan ujra felveheted hitelben, ez otthon nem fog menni, vagy hogy az ingatlanarak emelkednek, meg ha neha van is visszaeses

wuaaa 2014.10.24. 13:20:58

@Hari Seldon 2: "...mint a Total vezér Moszkvában."

Ha így is volt, a forgatókönyvük sokkal profibb volt, mint mondjuk annak a sztorinak anno, miszerint a pentagonba berepült egy 757-es...

Mrs. Clayton 2014.10.24. 13:22:36

@charlieharper:
a volt szomszedom ferje amerikai jovedelemmel rendelkezik nekeik 30 millios hutelukre velemenyem szt tobb mint 250k-t kell fizetniuk, ok a kva gazdag kategoria Mo-n
a masik szomszedom holland jovedelemmel szinten kelentosen tobb mint 250k-t fizet a hazara, figyelembe veve h mennyi hitele volt rajta
ezt igy nem erdemes osszehasonlitanod

adg 2014.10.24. 13:22:48

@Dragonlady (now in Indonesia): Mai beszelgetes ket kollegam kozt.
Azsiai eredetu ausztral: Akkor te honnan jottel?
Felvideki magyar srac (most szereztem, mert egy magyar nem volt eleg) : Szlovakiabol.
-Szloveniabol?
-Nem, szlovakiabol.
-Az nem ugyanaz?
-Hat, par szaz km, Mo a ketto kozott, mas nyelv, mas eghajlat, de vegulis tokugyanaz, innen nezve.

Ebben maradtak.
De hogy orban, vagy felcsut? Eletukben nem hallottak ilyet, ha igen sem tudnak rola 3 mp mulva. Nem hogy "veres szarnak" neznek, mert magyar vagyok...

rumitom 2014.10.24. 13:25:08

@Kaksi Kapitány: nem. ez csak annyit jelent, hogy a magyarsag pont annyira nem hatrany mint elony. illetve meg azt is megtudhattad, hogy hianyszakmaban dolgozom.
nem vonom ketsegbe amit irsz a nyaralaskor valo fitymallo nezesrol, csak nekem meg nem volt ilyenben reszem pedig ugy erzem nem otthon a 4 fal kozott elek

Mrs. Clayton 2014.10.24. 13:30:50

@charlieharper: most nem ertem mit akarsz megmagyarazni, aki del angliaban lakik es jelentosen magasabb arakat fizet ok jelentosen tobbet is keresnek, nyilvan nem a takaritok, mert ok min. bert kapnak mindenhol
de nehogy mar azt akard nekem bebizonyitani, hogy itt nehezebb venni es fenttartani egy hazat, mint Mo-n, nezd mar meg akkor hogy itt mennyi az atlagfizetes sztem valahol 20-25k korul, magyarul 40-50k ja van egy 2 fos csaladnak egy 200k-s hazra
ahhoz kepest Mo-n 200-300k-bol kell megvenni egy 15 millas hazat

2014.10.24. 13:31:19

@Jess G: akkor kajaarat se hasonlitsunk, nert a Tildyek egy sajtot esznek harman vacsorara.
Vettem mar Skociaban foldet £700-ert (kar volt, de mindegy), hazat tudtunk volna venni 20-30Kert, de kidobott penz lett volna.
A lenyeget nem fogtad meg. A legtobb kulfoldi, nem csak magyar, London vonzaskorzetebe jon dolgozni. Ott is fog lakni. Ugy, ahogy a munkakepesek Europaban szinten a nagy varosok vonzaskorzetet celozzak meg. Namost London kornyeken (londoni fizetessel) a torlesztot ritkan lesz havi £687. Az inkabb havi 1200 korul lesz.
Es megegyszer, nem Northamptonshirerol beszeltem. (Egyebkent Cabridge es Oxford kornyeken is londoni arak vannak.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 13:31:27

@charlieharper:
HA el tudom adni.
HA profittal tudom eladni.
HA annyi, mint az alberlet.

En ugye videken lakom, szep lassan szivarognak az emberek nagyobb varosokba. Ha ma veszek egy hazat, 15-20 ev mulva nem biztos, hogy lesz k8nek eladni.
Evi 1% ingatlanadoval 25 ev alatt minimum 1.25-szoros aron kell tudnom eladni es nem szamoltam a felujitasi koltsegekkel. Sem a felvett hitel kamatarol.

Szerintem az ingatlanpiac a vilag legnagyobb, lukteto buboreka.

Ha biztosan tudnam, hogy 15-20 ev mulva nullsaldosan vagy profittal szallhatok ki, akkor persze, megeri. Ha nem akkor tul draga jatek.

Aminek latnam ertelmet: lakast / lakasokat venni, kiadni es elkoltozni a tropusokra. Ez itt nem tudom mennyire megoldhato.

2014.10.24. 13:32:43

@Jess G: a Quercusnak volt valasz, arra, hogy Magyarorszagon nincs nyugati ber. Nyugati arszinvonal sincs,

2014.10.24. 13:33:32

@vivike22:
3 eve van magyar utlevelem, eddig csak elonyom szarmazott belole. Peldaul Londonban nem kellett orakat varnom a Non EU bevandorlasi ablakoknal, ahol tobb szazan alltak sorban. Az EU-snal kb 20-an. 3 eve repultem vissza Munchenbol, mutatom a kanadai utlevelemet, majdnem felreallitottak es megbuntettek, mert 3 honapnal tobbet voltam az EU teruleten. Eszembejutott, hogy van friss magyar utlevelem, elovettem, bocsanatot kertek:) (a repulore valo felszallasnal mar nem lett volna elony, az "eloretolt" kanadai bevandorlasi tisztviselo sok kerdest tett fel azoknak, akiknek nem kanadai utlevele volt)

Mr Long 2014.10.24. 13:40:01

@charlieharper: Mi a velemenyed arrol, hogy E-Irorszagban es Eszak nyugat angliaban akarjak letrehozni az uj Szilikon Volgyet? A heten egyik reggel a BBC ilyeneket vizionalt.

2014.10.24. 13:41:43

@Jess G: az kb ugyanannyira jon ki. A havi 300 az evi 3.6 millio. Az kb 4 ev fizetes a teljes ertekhez.
Amit a UKra leirtal, kb ugyanaz
De, ismet (visszafestettec szokere ma?), arra volt valasz, hogy nincsenek Mon nyugati berek, se arak. Hazra biztosan nincs. Ami egy jelentos resze a budgetnek.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 13:42:04

@charlieharper: en ezt baromira ertem es nem is vitatom, de te meg hiaba mondod h London mennyire draga, aki ott vesz lakast mint a fonokom, az keres annyit h kifizesse, ez igaz Bp jobb kornyekere is, de mig Londonban sok olyan allas van, ami fizet annyit, h kijojjon belole egy lakas, addig Bp-n meg keves, videken meg meg kevesebb, ehhez kepest Nptonban porognek a lakasok, mig Szigetvaron nem, most akkor?

ja, osszessegeben Mo olcsobb mint Uk, de ez nem jelenti azt h az atlagembernek Mo-n konnyebb, mert nem az, hanem epp nehezebb, meg ha a 800 g-os kenyer nem is 1,5 font, bar lehet h mar annyi nem tudom

2014.10.24. 13:42:55

@Mr Long (UK): ki a jo elet akar arra a lepukkant videkre menni, politikailag instabil, agy kaoacitas nincs meg, eletszinvonal nem jo. Ez valami Labour brain fart kezdemenyezes?

Mrs. Clayton 2014.10.24. 13:43:37

@charlieharper: mekkora az a skot land? ha van par hektar akkor erdekel

2014.10.24. 13:45:31

@Jess G: nem, de ne varjuk mar el, hogy egy az egyben konvertaljak a Londoni fizetest a magyarra "mert ok nyugaton annyit kapnak". Mert eddig ilyen hangok voltak itt, nem toled.

Mr Long 2014.10.24. 13:45:32

@charlieharper: start up-ok vannak ott. mutattak kb harmat :) Az egyik valami "nagyon nagy szam", mert par amerikai egyetemnek, korhaznak keszit valami rakkutatasi szoftvert. A csavo fekete foltokat karikazgatott a monitoron, lovesem sincs mire jo.

2014.10.24. 13:47:44

@Jess G: elado!!!!! Fel hektarnal kisebb. Epiteni nem lehet ra es csak normal, jo minosegu 4*4-al megkozelitheto. A Range nem tartozik a "normal" koze.
Cost price-on viheted. Es akkor Lady leszel, mert most Laird vagyok, mint tulaj

vivike22 2014.10.24. 13:48:31

@charlieharper: Nem, az nem en voltam, ahol lelohad a mosoly. En ezt irtam: "aaa te vagy a magyar, ott ahol diktatura lett! " Ezt nem annyira lehet magyarazat nelkul hagyni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 13:48:31

@Jess G:

Az átlagembernek pont olyan nehezen lesz lakása mint otthon. Mivel az átlagemberek pénzéhez igazodnak a lakásárak. Ez ilyen egyszerű. Sőt, Nyugaton még nem igazán pukkadt ki az ingatlanlufi, úgyhogy jelenleg otthon könnyebben lehet az átlagembernek lakása mint Nyugaton egy nyugati embernek.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 13:48:31

@vivike22:

Eleve kezdjük azzal, hogy az átlag nyugati ember kb. annyira tudja, hogy ki a magyar miniszterelnök, mint ahogy az átlag magyar tudja, hogy ki a spanyol vagy a svéd kormányfő - azaz 1-2 % fanatikus politikazabáló emberen kívül SENKI sem tudja.

Szóval az a szöveg, hogy bementem a shitville-i gyorsétterembe és az alkalmazott szörnyülködött a rohadék Orbán rettenes diktatúráján, az egy ballib mese csupán. Ennek a valószínűség kb. annyi, mint hogy bemegy a spanyol turista Balatonbeszariban a kocsmába, s ott a pincérnő Cristina spanyol hercegnő korrupciós peréről kezdi őt faggatni.

Mellesleg Orbánnak sok híve van nyugaton. Gyakorlatilag a status quo minden ellenfele - jobboldalon és balon is - lát benne valami jót.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 13:48:31

@charlieharper:

Szép profittal el tudod adni, amennyien a tendencia nem fordul meg. A fák se nőnek az égig. Az ingatlanárak sem.Madár meg persze hogy fúj rá, mivel a 2 ezer eurós béréből igencsak luxus lenne neki a ház hitele. Ilyen "könnyen" tehet szert házra Nyugaton az ember. A reálértékeket ugyanolyan nehéz megvenni Nyugaton is, mint nálunk. Mindig csak arról van szó hogy de bezzeg otthon viszonylag "könnyű" lakást venni a nyugati bérekből. Oké, akkor mondjuk azt a budapestinek hogy nyugi, Ukrajnában könnyebben vehetsz te is lakást!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 13:48:31

@Jess G:

Nem könnyebb lakást/házat venni Nyugaton, ez mese. Mivel a piacot az emberek pénztárcája alakítja ki. Itt nincs globalogazdi meg kizsákmányolás. Annyiba kerülnek amennyi pénz van, vagy amennyi ugye nincs. Leginkább. Az hogy te ismersz pár embert aki szintjén felül költekezett, az nem jelenti azt hogy otthon nehezebben lehet szert tenni lakásra/házra.

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 13:48:31

@rumitom: Hogy milyen szakmában dolgozol azt már a másik posztnál sejteni lehetett, szóval ez redundáns info volt.

Az hogy nekem ilyen élményem volt nem jelenti azt hogy neked is kötelezően kell lennie hasonló tapasztalatodnak.

Én így látom, nekem fontos hogy ne a gazdasági menekültek áradata, a speaker's cornernél taborozó romák, vagy éppen a Svájcban dolgozó lányok alapján ítéljenek meg az emberek.

Hívjatok nyugodtan hazaárulónak, vagy akárminek, de nekem elég volt egy életre az a sok mocsok és szemétség amit kedves hazámtól kaptam. Magyarország egy élhetetlen hely, ahol a rabszolgaságba sullyedésen kívül nem sok jövőképe lehet az embernek.

Lehet majd példálozni meg magyarázni, de én ezt így gondolom és kész!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 13:53:41

@charlieharper:
Charli teljesen fals dolog az árszínvonalat nézni.
A fizetés vásárlóértékét nézd.
Nem a fizetés vagy az árak adják az életszinvonalat hanem ezek aránya.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 13:54:16

@charlieharper: na, hat kb ezt magayarazom csak a visszajarol, Mo-n nem mostanaban lesz nyugati ber, bar azt nem gondolom, h a nyugati ber az a londoni berrel egyenlo lenne
plusz Mo-n az arszinvonal sok tekintetben alatta van a nyugatnak, meg jo, mert kulonben mindenki ehen halna, vagy hajlektalan lenne
de ettol meg mindig konnyebb egyszeru jomunkasembernek lenni Nptonban mint Szigetvaron, a kulonbseg annyi mint amit epp tegnap mondott az egyik takaritom, h neki meg sose volt 5 evesnel fiatalabb kocsija, sztem ilyenrol egy atlagos magyar csalad nem is almodik, egy nyugati munkasnak meg ez a baja, a magyarnak meg h meg 20 evesnel nem volt fiatalabb kocsija, ha egyaltalan mar tudott kocsit fenntartani

rumitom 2014.10.24. 13:57:23

@Kaksi Kapitány: es meg egyet is ertek. 14 evet eltem kulfoldon, es most is kulfoldon vagyok. magyarorszag az utolso helyek kozott van ahova koltoznek, mert szamomra egy elhetetlen hely.
csak csodalkozom a negativ tapasztalaton. engem mint turistat (aka szolgaltatoskat igenybe vevo, penzt kolteni jott embert) mindig mindenhol szivesen lattak eddig.
mindegy, nem all szandekomban vitatkozni, csak csodalkoztam, ennyi

DieNanny CH 2014.10.24. 13:57:46

@Mirjam2:

Én kb 10 éve voltam utoljára könyvtári interneten, akkor 5 Ft/perc volt (300/óra). Azóta szerintem csak feljebb mehetett...

2014.10.24. 13:59:29

@diggerdriver: @Jess G: nem ezzel vana gondom, hanem, hogy ne akarjuk 1-1-be valtani a londoni-budapesti bereket.

Jelentem Manhattanben olyan lakasarak vannak, hogy London olcso.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 14:00:30

@charlieharper: 1-2 hektar lenne az igazi es epitesi engedellyel, mennyi az asking price 750? karira megveszem az embernek viccbol :-)

2014.10.24. 14:02:36

@házelőtthinta: eladni kenytelen leszek, mert 6-unknak kicsi lesz, mar ha visszamegyunk valamikor
Na, mara mentem, kezdunk

rumitom 2014.10.24. 14:03:17

@vivike22: teny hogy OV hires ember lett az EU-ban, ezert az ujsagot olvaso Ny-eu's nepsegnek felkerult a radarjara magyarorszag. tolem is neha szoktak kerdezni mi a helyzet. egy mondattal elintezem: OV sajnos piszok jo politikus. ezt egy mosollyal parositom. eddig mindenki megertette hogy rossz temat valasztott ha be akar vagodni nalam.

2014.10.24. 14:13:16

Hogy a poszthoz is hozzaszoljak:)
Mar a cim is teves. hogy
"Nekünk Mohács kell – hát itt van"
Meg nincs itt. Majd ha 50 Ft-ot fizetnek egy orara, akkor talan lehet mondani ezt. Remelem, eljon az az ido is!!!! Nem azert, mert nem dolgoznak epp eleget vagy lustak vagy nem erdemelnenek tobbet, hanem azert, hogy felebredjenek es elkezdjenek torni, zuzni!!:) Mert akkor mar nem lenne vesztenivalojuk (bar most sincs, de meg biznak vagy alszanak)

adg 2014.10.24. 14:13:40

@DieNanny [SZ,CH]: Vagy lejjebb. Ha jol emlekszem, nalunk ingyen volt. Volt valami idokorlat, hogy ne lehessen ott elni hetekig a gep elott, ha az masnak is kene.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 14:17:21

@diggerdriver:

Londoni melós bér : 900 font. Kis nyomorék lakás : 800 font. Micsoda vásárlóereje van a londoni melósnak.

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 14:17:21

@rumitom: Ok, elismerem én is kissé túllihegtem egy kicsit...

Egy szó mint száz egy nagy sz@r az egész úgy ahogy van, és kétlem hogy a következő emberöltő(k)ben változna bármi is.

2014.10.24. 14:20:48

@Babette.: Atkepzest Angliaban sem tamogatjak, sot semmilyen kepzest nem tamogatnak nagyon, pl. mikor en utoljara munkanelkuli voltam, megkerdeztem milyen tanfolyamok elerhetok - oszinten szolva abban remenykedtem hogy ingyen csinalhatok valamilyen szamitogepes tanfolyamot amit amugy is csinalnek csak fizetni kene erte. Erre kozolte az ugyintezo hogy van egy tanfolyamuk de arra en ne menjek mert az olyanoknak van akik majdnem funkcionalis analfabetak es nincsenek alapveto kommunikacios kepessegeik (tehat pl. olyan temakat fed hogy oneletrajz-iras, mit mondjunk allasinterjun stb.). Azt ajanlotta fel hogy ha erdekel, mehetek egy bolti elado 'kepzesre' aminek az a lenyege hogy boltokban lehet dolgozni ingyen es a vegen kapok egy papirt hogy tapasztalt bolti elado vagyok... Mondtam hogy koszi, inkabb keresek magamnak munkat, mondjuk az is igaz hogy szerencsere egy honapon belul talaltam.

De az biztos hogy a brit 'munkaugyi kozpont' tele volt szamitogepekkel amin az ugyfelek kereshettek allast, es lattam is hogy sokan hasznaljak oket, a kozpont munkatarsai segitettek nehany embernek aki nem igazan volt kepben hogy hogyan lehet interneten allast keresni. Ezen kivul pedig vannak a Digger altal emlitett portalok / gepek, amin benyomsz par gombot es kinyomtat neked a vegzettsegednek / erdeklodesednek megfelelo allasajanlatokat a kornyeken.

Mr Long 2014.10.24. 14:21:35

@charlieharper: Keress valami rendes olasz vevot :D

Mrs. Clayton 2014.10.24. 14:22:52

@házelőtthinta: rosszul tudod, en a londoni talaritoimnak is 6.5-t fizetek es atlag napi 2 orat dolgoznak osszesen evi 38 hetet, szoval nincs az 900 font egy honapra

macamuca [IHUN] 2014.10.24. 14:23:09

@Sütemény1975:
"700 ftban lesz maximalizalva maganszemely eseten. Erre megy a hoborges?"

1: Nem, nem 700 ft. lesz, egy félreértésen alapul ez az összeg.
"Kedden nagyot durrant az internet-forgalom után fizetendő adóról szóló hír. Késő estére azonban egy hibás szövegértelmezés miatt valamelyest csitultak az indulatok, pedig nincs miért. Az MTI tegnapi hírében szerepeltek a távközlési adó és a tervezett internet-adó szabályozásának egyes részletei is. A kettő összemosásából született az a hír, amelyet azóta elég sokan átvettek. Eszerint magánszemélyek esetén havonta maximum 700, üzleti ügyfeleknél 5000 forint lenne az adófizetés maximuma. Kár, hogy ez a szöveg pontos értelmezése után egyáltalán nem igaz.
Nézzük csak a tervezet pontos szövegét:

"A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint: a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám, b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén 5000 Ft/hó/hívószám."

Hívószám. Hívás. Igen, ez bizony a telefonálásra vonatkozik, és köze sincs a tervezett netadóhoz, ahol ugyebár se hívószám, se hívás... Sajnos a fenti szöveget csomó hazai sajtóorgánum összemosta az internet megadóztatásával, és egyfajta könnyítésként tálalta az olvasóknak, pedig jelen állapot szerint erre semmilyen bizonyíték nem szerepel a nyilvánosságra került dokumentumokban és az ezt követő hivatalos nyilatkozatokban.

Tehát az illetékesek megerősítő, vagy cáfoló közleményéig továbbra is annyit lehet biztosan tudni: minden megkezdett gigabájt után 150 forint jár az államnak. Plafon és kivétel nélkül. Várjuk a fejleményeket..."

technet.hir24.hu/hirek/2014/10/22/netado-nem-igaz-a-700-forintos-plafon/

2: Összegtől függetlenül megy a hőbörgés.
Akár 150 ft./minden kegkezdett (!!) Gb. után, akár max 700, vagy akárhány forint, maga az elv az, ami kiverte a biztosítékot.
Díjfizetés egy szolgáltatás után + adófizetés is ugyanazért?
A következő a külön áramadó, vízadó, stb lesz? Mert az elv alapján lehetséges.
Tehát nem az összeg, hanem az elv a gond.

Thargoid 2014.10.24. 14:28:29

@QUERCUS: Ez így van.
Viszont ami UK-ben, de legalábbis Londonban nagyon megdobhatja a megélhetési költségeket az a gyerek; 3 éves kor alatt gyakorlatilag egyetemi oktatás árába vagy többe kerülnek a jó privát bölcsödék, ezzel érdemes számolni... én meg számolom a napokat vissza amíg 3 éves lesz a gyerkőc és onnantól az állam is fizet ;)

DieNanny CH 2014.10.24. 14:30:44

Hát, a posztírónak könnyen tanácsot adni nem tudok. Bár az az egyéni véleményem, hogy férfiként könnyebb dolga van...
Nekem 1200 km-t kellett jönnöm, hogy dolgozhassak. Igaz, a városomtól 40 km-re is lett volna állás, de ahhoz 2 busszal kell utaznom, ami várakozással együtt már 1 óra - és az oviba nem érhetek be úgy, ahogy éppen buszom van... Pedig közép Mo., volán csomóponttal.
Akkor mi lehet kis falvaknál, ahol napi max 4x megy busz?
Szóval, Opcsi, nézz körül külföldön. Ha speciális a szakmád, biztosan találsz állást - amiből tudsz fizetni egy falubelit, aki ellátja a szülődet (nem tudom, apa vagy anya maradna otthon.) Még így jobban is tudnád támogatni.
Még nem olvastam végig a kommenteket, kíváncsi vagyok, megjelent-e a posztíró?

2014.10.24. 14:32:35

@maxval a bircaman: 'Minden országban vannak rétegek, de az átlagolás mégis meglepően jó képet fest egy országról.

Csak olyan országban nem mond szinte semmit az átlagadat, ahol drasztikusak a különbségek. De ilyen ország kevés van. Pl. ilyenek a Perzsa-öböl menti olajmonarchiák, ahol a nyugati színvonal felett élő állampolgárok együtt élnek a lakosság többségét kitévő külföldi vendégmunkásokkal, akik a legjobb esetben kelet-európai szinten élnek, de inkább az alatt.'

Meglepoen jo kepet fest - szerinted. Szerintem meg egyaltalan nem, ugyanis allitasoddal ellentetben szerintem nagyon sok orszag van, megkockaztatom az orszagok tobbsege, ahol drasztikus kulonbsegek vannak. En pl. eltem Indiaban es 'olajmonarchiaban', pont ugyanakkora kulonbseg van a ket helyen gazdagok es szegenyek kozott. Itt a szegenyek sem annyira szegenyek mint Indiaban, kicsit ok is gazdagabbak; meg a gazdagok is kicsit gazdagabbak mint az indiai gazdagok, de nem sokkal.

Az atlagolas illetve sztereotipiak alapjan a magyar atlagember azt gondolja hogy India 'szegeny orszag', mikor valojaban sok millio ember gazdagabb a magyar kozeposztalynal. Illetve azt is gondoljak hogy Dubai 'gazdag', mikor a legtobb ottani lakos ehberen tengodo azsiai vendegmunkas.

Ha ranezel a terkepre, latod hogy egesz Del-Amerika, Oroszorszag es a kornyezo orszagok, Afrika, Kozel-Kelet, Azsia nagy resze abban a helyzetben van hogy van egy 'gazdag' es egy 'szegeny' reteg es a ketto kozotti szakadek egyre no. Meg az USA is ebbe az iranyba tart.

DieNanny CH 2014.10.24. 14:34:40

@diggerdriver:

Ugyeugye? Jobban tennéd, ha proli létedre Soho helyett fészeznél...
:-)

tsabus UAE 2014.10.24. 14:36:45

Csak gyorsan...
Éltem már szülőkkel munkanélküliként anno, de abban a helyzetben nem létezett számomra "alantas" munka. Kötöttem a koszorúkat a virágosnál, daraboltam a büdös húst a kutyakajásnál, árultam gyertyát a temetőben. Agyam megáll, ha valakinek nincs munkája és pénze, de alantas munkáról beszél !

Politika:
Normális körülmények között és normális országban, a másik oldal támogatóival lehet kellemes vitát folytatni a helyes irányokról. Nem azért, mert máshol kulturáltabbak az emberek, hanem azért, mert a politikai oldalak között nincs akkora szakadék, mint Magyarországon. Máshol nem nehéz az adott kormányról elhinni, hogy az országért dolgozik, míg otthon képtelenség bármilyen logikával levezetni ezt. Ennek eredménye, hogy már egyetértek az egyik barátommal, aki szerint "aki a mostani kormányt támogatja, dicséri, annak vagy az agyával, vagy az erkölcseivel, vagy mindkettővel komoly bajok vannak". Ez van...

Munka:
Két hete vagyok Angliában. Nem sokat tettem eddig az álláskeresés frontján, mert kicsomagolás, mindenféle regisztráció és egyéb ügyintézés foglalt le. Ennek ellenére, már 4 telefont kaptam (az utóbbi két napban) fejvadászoktól ! Nincs diplomám, az ötvenhez közelebb vagyok, mint a negyvenhez, és a szakmámban egy hónapot dolgoztam életemben. Szerencsés vagyok ?

2014.10.24. 14:37:08

@QUERCUS: Miert lennel attol kommunista hogy ezt leirod? Amit mondasz az szerintem teny. Attol kezdve lehetnel 'kommunista' ha elkezdenel azert harcolni hogy ez ne igy legyen, mindenki legyen 'egyenlo' stb.

2014.10.24. 14:40:26

@tsabus [UK]: Hat erre igy nem lehet valaszolni - tudni kene hogy milyen munka, milyen 'fejvadasz' stb.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 14:40:28

@tsabus [UK]:
"Agyam megáll, ha valakinek nincs munkája és pénze, de alantas munkáról beszél !"

alapvetően igazad van, de ne felejtsd el, hogy amíg mosogat, addig nem tud igazán eredményesen keresgélni a szakmájában, meg interjúkra járni.

Thargoid 2014.10.24. 14:48:24

@sodalisO [eng]: pedig ez valóban így működik, egy újabb kiemelt hír mindíg nagyobb nyilvánosságot kap, mint egy rébebbi - ehhez szokott a média és annak fogyasztói is. A korrupció ilyenkor már "lefutott" téma.
A fidesznek vérprofi szakemberei vannak, van mit tanulni tőlük... bár amikor esetleg egy kis galiba van akkor az egykézbe összefutó szálak miatt nagyon nehezen tudnak korrigálni - de ez a központosított hatalom jellegzetessége, csakúgy mint az információvesztés a menedzsment felső rétegei felé.

Thargoid 2014.10.24. 14:50:11

@sodalisO [eng]: Azt lásd, hogy téged igen, de a többi millió olvasót már nem... így szépen lekerül a napirendről, ha csak valami újabb fejlemény nem történik, pl. kiderül, hogy a "két jó barátnő" mégsem együtt nyaral, hanem együtt menekül :)

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 14:53:25

Ja amúgy azon röhögtem a napokban hogy vajon lesz-e majd kommentadó?

Kaksi Kapitány 2014.10.24. 14:53:37

@Jess G: Na ezért nem dolgoznék soha magyarnak. "takarítóimnak", mintha valami tárgyak lennének.

Na asszem mai napra zárok is, megvolt a napi magyar-adagom...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 14:53:47

@vivike22:

Diktatúra:
- a hatalom nem vátható le,
- a hatalom nem a népszuverenitásból eredeztetik,
- nincs jogállamiság,
- nem biztosítottak az emberi és polgári jogok.

Ezen belül lehet enyhébb (autoritárius) és keményebb (totalitárius) egy diktatúra.

Különbségek a 2 között:
Pluralizmus: korlátozott (autoritárius) - hiányzik (totalitárius).
Civil szféra: korlátozott (autoritárius) - hiányzik (totalitárius).
Hivatalos ideológia: nincs (autoritárius) - van (totalitárius).
Civil szféra: korlátozott (autoritárius) - hiányzik (totalitárius).

Mo-ra egyik se igaz.

Szóval a diktatúra nem azt jelenti, hogy valakinek a kedvenc pártja nem nyert a választásokon.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 14:53:55

@DieNanny [SZ,CH]:

Te nem Ausztriában éltél már előtte is vagy 10 évet? És a hiteled miatt kényszerültél Svájcba is? Merthogy az osztrák dadus melóból nehezebben fizethető mint a svájciból...Magyarországon meg 15 éve nincs óvónő állás vagy mi?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 14:54:03

@Babette.:

Na várj, hintának mindig azt mondjátok hogy lehet közben is keresgélni a jobb lehetőségeket. Most akkor mi van?

Furos 2014.10.24. 14:54:06

@Jess G: Takaritoceg tulajdonos vagy?

Furos 2014.10.24. 14:54:10

@Babette.: Az elmult ot evben nem mosogatott. Annyira nem tunik eredmenyesnek az allaskeresese....

Thargoid 2014.10.24. 14:58:08

@diggerdriver: Miért van ilyen? Legfeljebb csak egy Rejtő regényben vagy Hasek-nél...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 14:58:54

@Réka ‎: Zementfliesen-re adja, amit én keresek. de nagy segítség voltál a kiinduláshoz:)

tsabus UAE 2014.10.24. 14:59:07

@Babette.: Francokat nem tud. Ilyen "alantas" munka azért bőven akad. Kapálás közben valóban nem lehet interjúra menni, de ha kirúgnak miatta, akkor az interjú után majd a piacon zsákol, utána segít az árukészlet feltöltésében a közeli bolt tulajdonosának, aztán így folyamatosan. De itt most nem arról van szó, hogy otthon próbáljon elhelyezkedni, hanem külföldön. Tehát "alantas" (képtelen vagyok idézőjel nélkül leírni !) munka rogyásig, míg valamit sikerül félretenni. Igen, félretenni, mert ha munkanélküliként megél az anyukájával, akkor valami munka mellett már félre is tud tenni. Aztán hajrá kifelé...

Thargoid 2014.10.24. 15:00:26

@Réka ‎: Ne feledkezzünk el Graz-ról se :)

Thargoid 2014.10.24. 15:07:55

@charlieharper: Így van. Meg sem merem írni nekünk mennyi lesz a törlesztő - viszont ki tudjuk fizetni... szóval valamit valamiért.

DieNanny CH 2014.10.24. 15:15:54

@diggerdriver:

Az enyéimet Anyukám készíti; nem azért cipeltem őket 1200 km-en keresztül, hogy aztán a kukában végezzék! Szóval, ha másért nem is, de ezért - hallgatok! :-)

Mrs. Clayton 2014.10.24. 15:18:26

@Babette.: kitoltottem akinek van kedve valtsa at eurora, nekem nem volt

2014.10.24. 15:19:44

@maxval a bircaman: Ez tok jo hogy te mindig mindent jobban tudsz mindenkinel... Biztosan az is ballib propaganda, ha en most elmondom neked, hogy par evvel ezelott egy del-indiai faluban voltam ahol talalkozom volt egy holland fickoval aki egy non-profit iskolat vezetett ott, es mikor meghallotta hogy magyar vagyok, oszinte reszvetet fejezte ki es kiseloadast tartott nekem az orbani diktaturarol. Van meg egy par ilyen sztorim, de nem mondom el oket, mert biztosan senki nem akar meg tobb ballib propagandat olvasni. Eddig osszesen ket magyar embert emlitettek nekem kulfoldiek mikor megtudtak hogy magyar vagyok: Puskas, es Orban. Hiaba, a vilaghiru magyar foci...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 15:20:59

@Furos:

Az én barátnőm egy olyan faszi miatt dobott ki akinek takarítócége van. Mitől különb egy takarítófiú egy mekisnél? Várj, kitalálom : neki több pénze van ugye. Mi kell még? Értékend...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 15:21:05

@Mirjam2:

Én inkább azt mondom: világjelenség, hogy a felső osztály egyre gazdagabb lesz és az is, hogy egyre csökken szinte mindenhol a középosztály aránya.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 15:21:09

@tsabus [UK]:

Pedig nem egyedi dolog ez. Spanyolországban korábban ugyanez volt. Voltak komcsik és fasiszták, s senki más.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 15:21:21

@Furos: nézd, én nem vitatom, hogy el van keseredve, meg a napi tapasztalatai,
de az valóban igaz, hogy
Budapesten
40 éves
életerős férfi
ha nem talál munkát, akkor ott valami más bibi van.
Ezt nem tudhatjuk, erről nem beszélt.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 15:24:41

@Furos: az kellene meg csak, habar a dontesi kompetenciam szerint epp lehetnek
@Kaksi Kapitány: most mi a gondod valojaban, nem teljesen vilagos, a takaritok 6.5ert dolgoznak, irodai munkaert van akinek 9.0-t fizetek, masnak meg 13-t, mi a gondod ezzel, irj Mr Cameronnak, h jovo honapban is emeljen a minimal beren

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.10.24. 15:24:46

A szerzőnek: most három lehetőséged van. Mindegyik azzal kezdődik, hogy most abbahagyod a rinyálást.
1) nem teszel semmit, vegetálsz és elkonyveled az életedet mint csőd.
2) gyorsan megtanulsz fenekeket nyalni és protekciót kapsz a szakmádban
3) elvállalsz valami munkát, mindegy mit, csak hozzon egy kis pénzt a konyhára. Pár hónap alatt összegyűjtesz egy repjegyre valót és mész. (De ha annyira specifikus területen dolgozol megpróbálhatnál állást találni otthonról?)

2014.10.24. 15:25:29

@vivike22: @charlieharper: Nekem meg soha nem kellett 'magyarazkodnom', viszont tobbszor elofordult az utobbi evekben hogy kulfoldiek reszvetuket fejeztek ki nekem a magyar helyzet miatt, kerdeztek hogy engem vagy a csaladomat negativan erint-e, tenyleg annyira rossz-e a helyzet mint a hirekbol latszik (azt szoktam mondani hogy nem...).

Mrs. Clayton 2014.10.24. 15:28:47

@házelőtthinta: na, azert nem gondolom, h a volt baratnod uj pasija mint takaritoceg tulajdonos olyan sokat takaritana, legalabbis nem feltetlen jellemzo, nekem ugyan van par alvallalkozom, akik kicsik es igy maguk csinaljak a szonyeg vagy ablak tisztitast, de el is raknak evente 30-40k-t, ami egy kicsit tobb mint a mekis 10k

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.10.24. 15:33:22

@házelőtthinta: lehet, hogy most újat mondok neked, de nem lehet, hogy azért dobott, mert semmi más jövőképed nem volt, mint burit forgatni a mekiben?
Engem is dobott anno olyan csaj, aki konkrétan megmondta, hogy a másik csávóban jobb jövőt lát, mint velem.
Szóval lehet, hogy pénznek látszik, de a biztonság, határozott elképzelések sokkal vonzóbbak, mint a vegetálás. Kellenek az életben célok, és haladni kell feléjük.

DieNanny CH 2014.10.24. 15:38:56

@Kövérmadár [swe]:

A ház, amiben a mostani lakásom van, egy nyugdíjas házaspáré. 3 éve vették meg ezt a négylakásos házat, amikor nyugdíjba mentek, az évek alatt félretett pénzükből. Nem költöztek ide, maradtak a saját lakásukban, viszont, most van ebből a házból egy stabil jövedelmük. (2szer 1600 + 2szer 350 frank). Ilyen szándékkal szerintem érdemes egy halom téglát venni... :-)
A szomszéd ház is eladó, 8 lakás van benne, meg a földszinten 2 kis üzlethelyiség. 1,8 millió az ára.
Persze, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy minden csip-csup ügyet, javítást, neked kell elintézned.

tsabus UAE 2014.10.24. 15:45:28

@maxval a bircaman: Volt is "némi" perpatvar belőle anno... :-)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 15:49:15

@Jess G:

És ez egyébként rendben van? Hogy a vállalkozó józsi 3-4 szer annyit akaszt? Te meg tízszer annyit(csak mondtam valamit). Egy normális világban nem így működne. Ha nem lenne ennyire önző a kereskedelem, akkor étel is jutna majdnem mindenkinek. Egy normális világban az se működne ami nálunk megy : hinta robotol zsebpénzért, a papa meg gazdagodik a melósok zsírján. A röhej netovábbja hogy a társadalom a papának tapsol, hintát meg kiröhögi. Ha rajtam múlhatna, holnapra már lángokban állnának az utcák.

@Lex D'Arquebus:

Lefordítom : ha van pénzed akkor jó, ha nincs, akkor nem jó. Ilyen alapon ismerkedésnél egyszerűbb megkérdezni egyből ezt. Milyen beteg világban élünk már..Amúgy a jövőképet se értem. Egy mérnök úrnak miért van több vagy jelentősebb jövőképe mint pl nekem? Mert több pénze van? Ennyi? A lényeg úgyis mindig ez.Egyébként jövőképről annyit hogy akkoriban mikor jártunk ő még diáklány volt(most is, persze rajtam röhög ugyanúgy az iskolapadból). Nem értem egy diáklánynak miért nem felel meg egy melós. Közelében nincs meg nem volt még családalapításnak meg semminek. Bár megértem miért nem felel meg. A melós nem tudja pl eltartani. Meg hasonló apróságok. Egy takker cég tulaj mellett meg vígan tanulhat 30 éves koráig.

@DieNanny [SZ,CH]:

Kicsit éles a kontraszt. Az 1600 frankos lakások valóban lakások, normálisan felszerelve? A szobát mellékhelyiséggel még mindig nem tartom lakásnak. Csak egy lyuknak ahová be lehet bújni az eső elől. Mint az én konyhám nagyjából.

2014.10.24. 15:51:00

@maxval a bircaman: Na en is pont ezt mondtam, ezek szerint egyetertunk :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 15:55:29

@házelőtthinta: érdekes a gazdag családból származó, jól eleresztett pasimat dobtam, amikor kiderült, hogy nem szeretne dolgozni, csak lébocolni mint hal a vízben a belvárosi öröklakásában, az örökségéből. Helyette van egy sima melós párom, akit istenítek, mert van jövőképe és ambíciói, még ha anyagilag meg se közelíti az előzőt és nem is fogja soha.

mondjuk egy örökösen kesergő, nőgyűlölő senkit is dobnék azonnal, ha azzal jönne, hogy a csajoknak biztos csak a pénz meg a státusz kell.

2014.10.24. 16:02:34

@DieNanny [SZ,CH]: Nem kell neked intezni a javitast, illetve fizetned altalaban neked kell erte, de van egy csomo erre szakosodott ceg akik intezik helyetted. Siman meg lehet oldani ugy is hogy evekig nem vagy az orszagban, a ceg mindent elintez.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 16:06:59

@házelőtthinta: mert szted hogyan mukodne? azert lassits mar, en nem alszom, mert nem kepes az idiotaja magjegyezni, h minden ajtot be kell zarnia, amikor eljon, hogy piros moppal csak a rohadt wc-ben mos fel stb, en megyek a Bentleyvel a jardan parkolo idiotahoz, aki keptelen a rohadt poharat a gepbe rakni viszont reklamal mert a mosogatoban mar 1 oraja buzlik a tanyerja es en allok ele, hogy istenbizony holnaptol 2 ember fog a nyamvadt mosogato mellett allni 6.5-ert orankent, amennyiben megfizeti
en megyek es kelek fel reggel 4-kor es akasztok le valakit az utcarol, mert a takarito gyenge lelke nem birja a felmosassal jaro baromi nagy stresszt, azon tul nekem kell olyan ajanlatokkal versenyeznem a piacon, amivel szinte lehetetlen es eleve tudom, megint keserves hetem lesz, mert valamelyik idoita tuti inkabb igenyel megint vmi benefitet es kezdes utan 10 perccel tudom meg, h kell valakit kuldjek helyette
szoval hagyjal mar hulyeseggel

tsabus UAE 2014.10.24. 16:10:12

@házelőtthinta: Azért b+, mert biológiailag fiatal vagy ugyan, de belülről egy megkeseredett, hőbörgő vénség. Nyomjál egy nagy reset-et az agyadon, kezdj el pozitívan gondolkodni és akkor nem leszel taszító minden nőnek (meg úgy általában minden, központi idegrendszerrel rendelkező élőlénynek), az első mondatok után !
(Jaj, de könnyen ugat az, akinek sok pénze van, én meg itt állok a nagyvilágban szegényen... bla-bla-bla. Úgyis valami ilyesmi lenne a válaszod, szóval csak segítettem. De hagyjuk...)

MagyarJoe 2014.10.24. 16:12:01

@charlieharper: @Mr Long (UK): start up-ok vannak ott. mutattak kb harmat :) Az egyik valami "nagyon nagy szam", mert par amerikai egyetemnek, korhaznak keszit valami rakkutatasi szoftvert. A csavo fekete foltokat karikazgatott a monitoron, lovesem sincs mire jo.

a Citi, CME, NYSE (most mar Euronext) es sokan masok mar evek ota itt vannak :)

Mr Long 2014.10.24. 16:12:54

@MagyarJoe: Most nekem nem mondtal semmit. :)

SzZoole 2014.10.24. 16:13:31

Jo sok kommentelonek meg fog rohadni a befotje ma.

tsabus UAE 2014.10.24. 16:17:37

@Zoole[uk]: Én tehetem, mert nincs befőttem... :-D

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 16:18:01

@Réka ‎:

Akkor minek jöttél vele össze ha neked ennyire derogál ha valaki ilyen? Összejöttél vele mielőtt megismerted volna? Ennyire hatott rád a pénz? Vagy ő dobott ki inkább?

Én nem vagyok nőgyűlölő. Csak azt látom hogy akinek van pénze (és ki is mutatja) arra ragadnak, akinek meg nincs arra nem ragadnak. Ennyire persze nyilván nem fekete-fehér de egy átlagos melós srác (pl hinta) nem számíthat túl sok jóra nőügyekben. Egyszerűen a lányok az érdekes fiúkat szeretik. Manapság meg az az érdekes aki jó sok pénzt csap ki az asztalra. Bár ez mindig is így volt. Azt nem szeretem amikor ezt egybehozzák az életképességgel meg hasonlókkal. Én is ugyanolyan életképes vagyok mint egy gazdag madár. Még ha nem is lexusból meg teslából szállok ki hanem a buszról szállok le. Csak ugye a szürke, melós élet nem igazán lesz érdekes meg izgalmas egy nőnek. Nem egy lányt próbáltam már kicsalogatni ide. Jöjjön, melózzunk, barátkozzunk, járjunk el ide oda közösen. Csak a szájhúzás ment, hogy dolgozni is kell???

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 16:18:01

@Jess G:

Úgy működne hogy nem az lenne a szempont hogy minél olcsóbban megcsináltassuk a melósokkal a munkát, hanem az hogy minél igazságosabban szétosszuk a javakat egymás között. Miért a melósaidnak nem jár semmi? Örüljenek hogy van mit enni meg van hol aludni? Neked meg jár a szép ház? Milyen alapon? Mert te vagy a főnökük? Nem veszed észre hogy ők építik a "birodalmad"? És ne panaszkodj a vállalkozói lét kellemetlenségeire. Te keresel sok ezer fontot vele, te akartál kitörrni az alkalmazotti szürke létből átlagos fizetéssel, ilyen ember ne sírjon azon hogy a kizsákmányolt takarítója megunja a bérszolgaságot és nem megy be dolgozni.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 16:18:01

@Babette.:

S ez miben kapcsolódik a diktatúrához?

Egy diktatúrában eleve nem is lehetne ilyen megmozdulás, vagy letartóztatnák az összes szervezőt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 16:20:36

@Jess G: csak harmadik elolvasásra esett le, hogy nem te mész a Bentleyvel, hanem a kliens parkol vele a járdán :D
(persze járhatsz te is Bentleyvel ettől még)

SzZoole 2014.10.24. 16:22:14

@tsabus [UK]: Nekem van,meg nyaron hoztuk otthonrol par uveg uborkat,vegyes savanyut meg lekvart.
Nem is merek megszolalni,mert Digger atka engem is eler:)))
(csak vicc volt)

Hol laktok,ha nem titok.

Mr Long 2014.10.24. 16:24:40

@MagyarJoe: Marmint a cegekkel. Meg kellett neznem micsodak.

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.10.24. 16:25:12

@házelőtthinta: nem volt túl sok pénzem fiatalon, és mégis voltak nőim. Mert érdekes voltam, és szórakoztató. Feleségem is azt mondja, hogy azt szerette meg bennem, hogy meg tudtam nevettetni. Nem minden a pénz. Ja, és nem bányarém nőkről van szó. Úgyhogy fejet ki a seggből és indulj a világnak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 16:26:33

@házelőtthinta: te adsz a fizetésedből a kérgetőknek, meg azoknak, akik kevesebb órát olgoznak nálad, mert pl. nem bírják egészséggel a napi nyolc órát? Igazságosan elosztod minden kevésbé szerencsés ember között? Vagy nekik nem jár a te béred, csak neked?
Igen, a vállalkozóknak jár a szép ház, meg a Bentley, amennyiben megdolgoztak érte. A tulaj lehet nem végez annyi fizikai munkát, mint a beosztott, de több rizikót vállal be, míg a melós semmit nem kockáztat. Ennek ez az ára. Mindenki előtt nyitott a lehetőség, hogy vállalkozást indítson és betörjön a piacra egy keresett ötlettel. Én pl. nem irigylem az igazgatótól a luxusautót meg a luxusvillát, mert nem szeretném, ha annyi felelősség és döntés nehezedne a vállamra, mint neki.
Továbbá ott van a becsület is, ha valaki elvállalt egy munkát, akkor illik nem csak úgy otthagyni egyik napról a másikra, egy szó nélkül. Legtöbbüket legalábbis így neveltek.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 16:29:12

@Réka ‎: jo is lenne, de a francnak se kellene pirosban
@házelőtthinta: kik epitek a birodalmam mucika? elmondanam, h en, es senki mas, a takarito olyan magasbol szarik bele mindenbe hogy meg, en meg lelki segelyt meg a kisf.szomat adok nekik, h jol erezzek magukat sot, neha beallok mellejuk, h ne erezzek, h en valami magas lovon ulok, mert akkor megsertodnek, es semmit se csinalnak, aztan meg a porszivozast is az immel-ammal muvelik csak, mert aztan ha szolsz nekik, h ez igy mar 3. honapja nem jo jo lenne ha elkapna a rutint, mert az ugyfel fenyeget h szerzodest bont, igy erre en kiosztok egy verbal warningot, csak a miheztartas vegett, akkor a draga elhuz 3 het betegszabadsagra, mert tul stresszes neki a melo
na cica akkor szted ki epit es micsodat?

tsabus UAE 2014.10.24. 16:30:08

@Zoole[uk]: Derby központjától 5 perc gyalog.

tsabus UAE 2014.10.24. 16:33:13

@Lex D'Arquebus: Ja, bennem is csak nemrég fogalmazódott meg a felismerés, hogy ha gyakran meg tudok nevettetni egy nőt, akkor még egy hosszú házasság is kinézhet. Csak ebben a felismerésben engem is a feleségem segített és ez így már gáz... :-))))

DieNanny CH 2014.10.24. 16:38:24

@Babette.:

Budapesti? Ezt nem láttam... Akkor pláne! (Ja, és 36 éves. De ez meg még plánébb...)

Mrs. Clayton 2014.10.24. 16:40:36

i@Réka ‎: micsoda? nem csak ugy otthagyni? na ilyet nagyon keves takarito csinal
epp csutortokon esett meg, az alabbi szosszenet:
ember hetfon reggel 6kor kezdett, szerdan este 7kor szolt, h o bizony tobbet nem jon, mert nem fogja masok csetreset a mosogatogepbe rakosgatni, habar mondtam neki, h ez lesz a munka 10%-a, plusz kulon szoltam h ez kulcsos pozicio, szoval lesz nemi felelosseg is, kulonosen a kulcsert
hogy mit csinalt a kulccsal azt nem tudom, de az ember azt mondja h a szertarban a polcon hagyta reggel 8-kor
persze ott nincs
amikor mondom neki, h akkor fizetesre ne szamitson, amig nem adja vissza, besertodott majd kozolte, ha meg egyszer keresem, feljelent zaklatasert
azt mar meg sem kerdeztem, ha reggel 8kor otthagyott egyenruhat kulcsot a szertarban miert este 7kor szolt nekem h tobbet nem jon, mert annyira nem is izgatott a valasz
es a helyzet az, h szinte csak ilyenek jelentkeznek effele munkara, persze mind minimum 30k-t szeretne kapni evente es 6 het fizetett szabit melle

2014.10.24. 16:41:41

@sodalisO [eng]: Ez a nap kommentje szerintem, mar csak ezert a tanacsert is erdemes volt irnia a posztolonak.

DieNanny CH 2014.10.24. 16:41:46

@Jess G:

Egyszer megjelent itt a volt barátnője, és azt mondta, azért hagyta el, mert Hinta nem becsülte meg őt. De többet nem jelentkezett...

2014.10.24. 16:42:05

@MagyarJoe: back office. Minden gondolkodni valo munka a Citinel Londonban maradt, sot aktivan keresnek meg mindig embert. Nem talalsz olyan talent poolt Belfastban, mint Londonban. Igy csak bizonyos munkat lehet odaadni, mint Indiaba es Bulgariaba.

@Réka ‎: Jessnek eleg rossz az izlese autokra, de odaig nem sullyed

@házelőtthinta: ahhhh, biztosan nem azert dobott, mert nem birta a 24/7 sirasodat. Az ki van zarva, hogy ez lenne az oka.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 16:46:16

@charlieharper: ugyan mar, az en izlesem tokeletes, a ferjjeloltnek is megmondtam h felejtse el a 4-es BMW-t amig engem akar elvenni, addig ide olyat nem hoz, vegyen vmi rendeset

DieNanny CH 2014.10.24. 16:46:24

@házelőtthinta:

Az 1600 frankos egy négyszobás, étkezőkonyhás (befér az ágyad!) nagyerkélyes, 100 m2-es lakás kandallóval. Ja, és mind a 4 égtájra néz.

SzZoole 2014.10.24. 16:47:06

@tsabus [UK]: az nincs is olyan messze tolunk 106 miles

DieNanny CH 2014.10.24. 16:49:34

@Mirjam2:

Igen, ez is egy lehetőség, ha az ember talál megbízható céget.

2014.10.24. 16:55:33

@házelőtthinta:
Tovaris Hinta! :)
Olvass Marxot!!! Akkor megerted a multat, jelent es a jovot! Kezdd a Tokevel! A komcsik ott szurtak el, hogy nem olvastak, csak beszeltek rola. Bar lehet, hogy meg sem ertettek volna:) Feltetelez egy bizonyos foku intelligenciat, az biztos:) Itt sem ertene meg senki, esetleg csak a Charlie:) De neki nem erdeke azzal foglalkozni, sot!!! Nem ellensege onmaganak meg az osztalyanak:)
Konnyen vagyok, nincs befottem:)

DieNanny CH 2014.10.24. 16:57:33

@Cascabel:

"Konnyen vagyok, nincs befottem:) :-D

Én feláldoztam egy felet... :-)

SzZoole 2014.10.24. 17:02:45

@DieNanny [SZ,CH]: "Én feláldoztam egy felet"

Pocseklo vagy:)
en nem vagyok hajlando felaldozni a 75 eves edesanyam alltal keszitet finomsagokat:)))
A lovam dogoljon meg,ha most vicceltem:)))

tsabus UAE 2014.10.24. 17:06:18

@Zoole[uk]: Relatíve nem, csak most ismerkedek a baloldali közlekedéssel és még ott tartok, hogy egy 30 mérföldes út alatt több halálközeli élményem is van... :-)

Mr Long 2014.10.24. 17:07:24

@Zoole[uk]: Egy egesz lovat felaldozol a keszletedbol? Alig marad parszaz :DDDDDDDD

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 17:09:32

@Szilvana1:

Na most, mi is a valódi helyzet a munka terén?

Van pár szerencsés ember, aki:
- nem kell, hogy dolgozzon, mert más forrásból megvan a megélhetése,
- szuper hobbija van, amit munkaként végezve, bőségesen megél.

A többi ember kénytelen valamit dolgozni.

Az egyik opció: a pénz lesz a fő cél, így az emberke mindent a karrierre áldoz. Jellemző következmény: az élete

sivár lesz, mert nem marad semmi ideje. Ritka az olyan, aki képes olyan szintet elérni, hogy már nem kell

dolgoznia, felmondhat, és szerencsés emberré válik (lásd fent). A jellemzőbb: egyre több pénz van sikeres karrier

esetében és egyre többet is költ, így sosem tud visszavonulni, mert visszavonulás esetében nem tudná egyre

költségesebb életvitelét finanszírozni. A jellemző következmény: drog, alkoholizus, öngyilkosság, de legalábbis

súlyos betegség beszerzése.

A másik opció: a teljes semmittevés, munkanélküliség, kéregetés, lopás, lumpen életmód. A jellemző

következmény: drog, alkoholizus, öngyilkosság, de legalábbis súlyos betegség beszerzése.

Az ideális az arany középút. Azaz dolgozunk a pénz miatt, de nem az életcélunk ez, nem akarunk karriert, se

munkabeli megbecsülést. Életünk központja más lesz - mindegy mi.

Azok a legboldogabb országok, ahol a többség ezt választja. Pl. a karibi országok.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 17:09:32

@házelőtthinta:

Az igazi jó kapcsolat nem pénz alapon működik. Ha két ember szereti egymást, akkor alkalmazkodnak a meglévő helyzethez.

Ha egy nőt csak pénzzel lehet megszerezni, akkor jobb azt a nőt nem megszerezni... Ez esetben jobb a szexpartner hirdetések között böngészni inkább, mindig vannak nők, akik ingyen, csak kalandvágyból akarnak szexet. Vagy ha az ember túl elfoglalt, ott vannak a profi prostituáltak: látszólag drágák, de mindent beleszámolva baromira olcsóak egy pénzéhes barátnőhöz képest.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 17:09:32

@Jess G:

Persze hogy szarik bele, mivel jól tudja hogy kizsákmányolt munkás. Majd ha adsz nekik normális fizetést amiből jól is lehet élni, akkor tisztességesen fognak dolgozni. Addig meg szidd a melósokat hogy nem csak hülyék de még nem is dolgoznak rendesen.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 17:09:32

@Jess G:

Szóval a melósaid építik. Ha rajtad múlva 5 fontot se adnál óránként nekik nem? Na látod.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 17:09:32

@DieNanny [SZ,CH]:

Nem 2500-3000 frank között mozog a kulibér 40 órás melóért? Akkor Svájcban egy melós ki tud venni a fél fizetéséből majdnem egy fullos 100 nm-es 4 szobás lakást?

SzZoole 2014.10.24. 17:09:46

@tsabus [UK]: nyugi,ha jo erzeked van a vezeteshez par nap alatt bele fogsz razodni.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 17:11:05

@házelőtthinta:

Ez nem működik. Lenin már próbálta, nem jött be. Az eredmény: sokkal nagyobb szegénység, mint ami volt.

Ha nincs anyagi érdek hátul, a rendszer széthullik.

Miért? Mert az ember racionális légy.

Sokat szoktam erről vitázgatni, lévén feleségem is komcsi.

S az ember nem fog anyagi érdek nélkül csinálni semmit.

SzZoole 2014.10.24. 17:11:07

@Mr Long (UK): ha egyet is felaldoznek,akkor is maradna 257:)))

tableno 2014.10.24. 17:12:25

@Mirjam2: Igen, ez így már velem is többször előfordult.

Sütemény1975 2014.10.24. 17:15:40

@Babette.: facebook torolt vmit, erre otthon diktatura van? Az a gaz Orban all a feszbuk mogott is!

Giddy Lamb 2014.10.24. 17:17:13

@házelőtthinta:
Választani túl késô,
Már semmire nincs idô
A jövô elôttünk romokban hever,
És ha nem akarjuk, nem jön el,
Van aki félig és van aki végig,
Jól tudom, ez nem álom,
Van aki félig és van aki végig,
Annyi életem van, ahány halálom...
@diggerdriver:
Romolj meg, ostromolj meg,
Szelíden, szépen és halkan,
Romolj meg, ostromolj meg,
Nagyon durván és nagyon lassan...

Ladislav 2014.10.24. 17:19:02

@Babette.: "Budapesten
40 éves
életerős férfi
ha nem talál munkát, akkor ott valami más bibi van."
Egyetértek. Valami még hiányzik a teljes képhez.

Sütemény1975 2014.10.24. 17:20:59

@Mirjam2: ez a holland faszi elt magyarorszagon? vagy csak onnan okoskodott?

FutureFry 2014.10.24. 17:27:07

@puhacica: Használhatnak a természetfotósok HDR-t? Nekem nagyon sok ilyen díjnyertes fotón az az érzésem mintha igen...

Ladislav 2014.10.24. 17:28:10

@Cascabel: "Majd ha 50 Ft-ot fizetnek egy orara, akkor talan lehet mondani ezt. Remelem, eljon az az ido is!!!! Nem azert, mert nem dolgoznak epp eleget vagy lustak vagy nem erdemelnenek tobbet, hanem azert, hogy felebredjenek es elkezdjenek torni, zuzni!!:) Mert akkor mar nem lenne vesztenivalojuk (bar most sincs, de meg biznak vagy alszanak) "
Attól tartok, hogy a büntetéstől való félelem és a hatalom általi különböző pszichológiai praktikák miatt inkább a kivándorlást választják az emberek, a jól megérdemelt törés-zúzás helyett.
Ha valamelyik blogon egy a kormányt bíráló írás megjelenik, akkor szinte azonnal megjelenik egy vádaskodó valaki, aki egyből védelmezi a rendszert. Nagyjából ugyanúgy, mint Kínában, véleményem szerint már itthon is van egy fizetett és/vagy egy hűbéres sereg, aki figyeli az internetet és közbelép, ha valaki bírálja a "főnökeit".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 17:29:46

@tsabus [UK]:
Savanyodjon meg a Túró Rudid...
:)))))))))))))))

négyzet 2014.10.24. 17:31:21

@Sütemény1975: csak szólok, hogy a tv tervezetben még nincs 700 forint, és ha így marad, akkor a szolgáltatók hiába csak 700 forintot szedhetnek be elvileg, gyakorlatilag tönkremennek az adó miatt. Nem beszélve a teljes IT-szektorról, dögöljön meg a bigdatás cég, az ügyfélszolgálatos meg az összes többi? Mi lesz azzal az egyetlen szektorral, ami képes fejlődni Magyarországon, amiben még nincs versenyhátrányunk?
Az internetet támogatni kellene, nem megadóztatni, mert jelenleg ebben tudnánk fejlődni, és mert erre halad a világ.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 17:32:59

@Zoole[uk]:
Bazmeg neked eddig is volt annyi eszed hogy nem szóltál ahhoz a hülyéhez.

Ladislav 2014.10.24. 17:36:00

Véleményem szerint: egy Budapesten élő, testileg és szellemileg ép, átlagos külsejű, legalább szakmunkás végzettségű férfi, ha nem is azonnal, de talál munkát. Ha nem is a kedvére valót, de olyat, amiből, ha szerényen is, de megél, és ha a kedves szülő még támogatni is tudja, akkor félre is tud tenni belőle.
Vagyis, ha olyan céljai vannak, hogy lelép Magyarországról, akkor erre még gyűjteni is tud.
A munka világában eltöltött több, mint 15 évem alatt, már 4 különböző területen dolgoztam. (Mondjuk 2-2 terület között is van átfedés.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 17:38:27

@tsabus [UK]:
Nekem az elsö 500méter alatt.
Egy tükröm bánta.

tsabus UAE 2014.10.24. 17:39:09

@Zoole[uk]: Ebben nem kételkedem, csak túl kell élni ezt a pár hetet. :-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.24. 17:45:52

@FutureFry: pályázatja válogatja, ezen a pályázaton igen (én csillagozásom):

(6) Digital adjustments including tone and contrast, burning, dodging, cropping, sharpening, noise reduction, minor cleaning work, HDR, stitched panoramas, focus stacking using multiple exposure taken at the same location at the same time are permitted providing that they are reported within the caption information and comply with the Competition’s principles of authenticity *** so that they do not deceive the viewer or misrepresent the reality of nature ***.

szerintem ez a konkrét kép esetleg vaku/multiexpo és nem tone mapping, amit általában HDR-nek neveznek :) de elérhető HDR hatás akár egy szűrővel is.

tsabus UAE 2014.10.24. 17:46:30

@diggerdriver: Ez külön stressz, mert tegnapelőtt vettük a kocsit. Nem akarom a szép csili-vili külsejét ledarálni valamin.
Még egy kérdés: Az első itteni kocsid manuális váltós volt ? Én nem mertem bevállalni, hogy oda is kelljen pislognom, pedig utálom, ha nem én váltok. Asszony meg egyenesen hallani se akart manuálisról...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 17:47:48

@tsabus [UK]:
Nem akartam megtenni de kikényszeríted belölem a legsúlyosabb átkot.
Ha még egyszer reagász Hintára akkor vele álmodjál.
:)))))))))))))))))))

SzZoole 2014.10.24. 17:50:09

@diggerdriver: en meg mindig tartom magam ahoz,hogy nem is olyan hulye,hogy ennyi embert meg tud szolaltatni.

tsabus UAE 2014.10.24. 17:50:18

@diggerdriver: Hubasszus ! Sarokkő legyek a kutyapiacon, ha még egyszer válaszolok neki ! :-)))))))))))))))

SzZoole 2014.10.24. 17:52:21

@tsabus [UK]: az sok,gyakorolj nappali nagy forgalomba es az visz magaval.

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.10.24. 17:58:55

@maxval a bircaman: egyet értek veled. Azért mondtam, hogy legelőször a rinyalast kell abbahagyni. Aztán el kell dönteni mi a fontos, mit akar az élettől és hogyan tudja elerni.Ha az anyukája fontos, meg az élet Magyarországon, akkor sajnos az otthoni munkaero piaccal kell megelégedni. Ha az otthoni helyzetet látja reménytelennek, akkor meg váltani kell.
De toporogni egy helyben, panaszkodni és Mohácsot emlegetni nem segít.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.24. 18:02:11

@tsabus [UK]: Én a múlt héten vezettem először UK-ben. Akkor mondjuk rögtön majdnem ezer mérföldet, szóval volt időm belerázódni. :) Manuálisat vezettem, szerintem nem vészes megszokni. Eleinte még néha nyúltam le reflexből a jobb kezemmel, de aztán pár fölösleges lenyúlás után rögzült bennem, hogy merre van az arra. Hamar meg lehet szokni... sokkal hamarabb mint a tíz mérföldenkénti, jelzőlámpás, 3 sávos körforgalmat és az esti komplett útzárakat...

De persze az automata jóval kényelmesebb. :) Ha már egyszer megvettétek. Ezek után tulajdonképpen nincs is mit megszokni az angol vezetésből. A balratartás már 15 perc után természetes lesz. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.24. 18:12:44

@diggerdriver: Majd eleinte kijön balra kis ívben mindig az első kijáraton. :D

Amúgy én megnéztem előre a neten, hogy pontosan hogyan is kell használni. Utána már ezt könnyebb átültetni a gyakorlatba. Húsz-harminc körforgó után már egész rutinossá válik az ember. Persze csak akkor ha mindig tudod előre, hogy hanyadikon akarsz majd kijönni. Ha nem, akkor igazán izgalmas tud lenni a dolog. :)

Engem sokkal inkább zavar a jelzőlámpás körforgalom ténye, hogy létezik ilyen. :D

Giddy Lamb 2014.10.24. 18:16:02

@diggerdriver: "Megbeszélhetjük...
:)))))))))))))))))))"

Korbácsolj fel! Kényeztess el!
Jöjjön, aminek jönnie kell,
Ami most van, elmúlt rég,
Rombold le lágyan az emlékét,
Alattunk morajlik a város
Kicsi és jelentéktelen,
Nem tudom, hogy mire várok,
De ha meglátom, felismerem.

Romolj meg, ostromolj meg,
Szelíden, szépen és halkan,
Romolj meg, ostromolj meg,
Nagyon durván és nagyon lassan...

Hiába élni a szakadék szélén,
Kezdjük a végén! Kezdjük a végén!
Sikíts, karmolj, remeg a testem.
Repülni szeretnék, de az ágyamon fekszem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 18:19:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Aha.
Megyek a körforgalomban a második kijáraton kivezet három sáv.
A kivezetö sávokból néhány méteren belül megszünik a belső sáv.
Ok.
Megyek továb a következő körforgalomban ugyanúgy három sáv vezet ki.
Csakhogy itt a külsö sáv szünik meg.
Logikus.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.24. 18:22:43

@diggerdriver: Azt egy szóval sem mondtam, hogy logikusak lennének. Ez UK, itt sokkal többet ér a hagyomány, mint a józan paraszti ész. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 18:23:23

@Giddy Lamb:
Ne írjál ilyeneket mert a Zolika beárul az Asszonynak.
:))))))))))))))))))))

tsabus UAE 2014.10.24. 18:24:26

@diggerdriver: Egy 308-as Peugeot lett a nyertes. A megvétele volt az egyszerűbb rész, de mikor a biztosítást megláttam, hogy egy évre mennyi, na akkor dobtam egy hátast ! Gyorsan visszanéztem az adatokat, nem keverték-e össze egy Maseratival, de nem. Szerencsére, az adó minimális rá.

tsabus UAE 2014.10.24. 18:27:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A parkolóban, ahol először gyakoroltam kicsit, hogy szokjam, az első megállás előtt, ballal beleugrottam a fékbe ! Kuplungolni akartam. Akkorát löttyent az agyam, hogy többet nem próbálkoztam ilyennel... :-)))))))))))))

2014.10.24. 18:27:10

@Sütemény1975: Nem, semmilyen magyar erdekeltsege nem volt, csak a hirekben olvasott rola. Es nem o volt az egyetlen ilyen akivel talalkoztam, aki a tavolbol kovette az esemenyeket. Persze ehhez a tortenethez az is hozzatartozik hogy en gyakran kerulok kapcsolatba olyan emberekkel akiket kiemelten erdekel a politika es kulonosen az emberi jogok terulete, tehat ok nem 'atlagemberek' ilyen szempontbol. Pl. nemreg Burmaban egy nemet pasinal laktam aki egy helyi onkentes szervezetet iranyit, es vele is atbeszeltunk egy ejszakat a magyar helyzetrol, tobbet tudott rola mint en, bar sosem jart Mo.on.

Mrs. Clayton 2014.10.24. 18:29:43

@házelőtthinta: nem. En annyit adok amennyit nekem is fuzetnek. Engem valojaban nem motival h minel kevesebbet fizessek csak az h versenykepes ajanlatot adjak az ugyfelnek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.24. 18:37:32

@maxval a bircaman: Tudod birca, nálam ilyenkor azért beindul egy jó magyaros f@@@@ a k@@@ i@@@ és az apja f@ néhány pasinak azért !!!!! :-DDDDD

Ez egy nagy baromság, már régóta nem áll két lábon.... Na jó, vannak rendhagyó, speciális esetek, meg speciális házasságok, ahol valóban előfordulhat átmeneti jelleggel, hosszabb-rövidebb etapokra, hogy a két fél közül valaki elveszti a munkáját és a másik viszi a hátán a közös dolgokat.....De csak addig amíg bírja, amíg be nem szarik a terhektől.....

Imádom ezeket a buzi közhelyeket!
Mert a Szerelem mindent legyőz!! :-P
Meg, hogy...ha két ember szereti egymást....na ja...

....én 24 év után nagy nehezen rájöttem, hogy a kedvesem nem átmeneti jelleggel ....

/hanem hősszú éveken keresztül nyomta keményen az ágyat/

fexik egész nap, és b@k dolgozni, hanem azért mert kurva jó kanapénk van, fasza a nagy LCD tv, és tök jó, hanyatt feküdni, rejtvényt fejteni, majd néha megszunnyadni , majd ujra felébredni és folytatni azt amit el sem kezdett....
Anyu meg dolgozik reggeltől estig, van aki pénzt keres, tehát, nagy bajok nincsenek, ugye?? Anyu örökre szeret.../remélhetőleg, mert a szerelem nem pénz függő../

Aztán egy nap, amikor lejött az üzletbe hajat vágatni, majd mikor felállt a székből kért még 5000 Ft-t , az épp ott lévő tanárnő vendégem zokogott a röhögéstől, hogy ez most akkor mi? Hogy ?? Levágod a haját és még te fizetsz neki 5000 Ft-ot ??
Na nálam ott ért véget a szerelem.....:-DDDD

2014.10.24. 18:37:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: 'A balratartás már 15 perc után természetes lesz. :)'

Van akinek igen, van akinek kevesbe. Pl. az utobbi kategoriaba tartozik az a magyar kamionsofor akit 8 honap bortonre iteltek mivel a rossz oldalon vezetett az autopalyan Birminghamben - mentsegere legyen mondva hogy reszeg volt: www.youtube.com/watch?v=aMkN8aLIpbU

SzZoole 2014.10.24. 18:45:39

@diggerdriver: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Nem olyan bonyolult az a korforgalom az utburkolati jeleket kell nezni es az segit sokat.

SzZoole 2014.10.24. 18:46:58

@diggerdriver: en bearulni,oh nem olyan csaladbol szarmazok en:)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.24. 18:48:35

@Mirjam2: Mentségére? Egy kamionsofőr esetében szerintem inkább súlyosbító körülmény az ittas vezetés. (OK, értem, hogy nem erre akartál ezzel utalni).

@tsabus [UK]: Jah, hát de akkor te most nem is a balos vezetést, hanem az automata váltót szokod. :) Azt szokták mondani, hogy az elején ilyenkor célszerű ráülni a bal lábadra. Ilyen "fél törökülésbe" beteszed a jobb combod alá a bal lábad. Utána 1-2 nap alatt megszokod hogy csak jobb lábbal dolgozol és akkor leteheted a padlóra a balt is.

2014.10.24. 18:51:42

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Elfelejtettem szmajlit tenni a mondat vegere :)

montroyal ( CAN qc) 2014.10.24. 18:54:10

mire a vezetők észbe kapnak (?) néhány év-évtized múlva....

ertem hogy ezen rugozik mindenki ... de a vezetok SZARJAK LE .. 4-8 ev alatt ugy meggazdagodnak hogy az ukukuk unokajuk is gond nelkul fog elni ... lehet hogy kulfoldon ahova a penzt menekitik ..

szarjak le masok nyugdijat , ki mibol fog elni ... ez is a magyar mentalitas resze .. es barki kerul kozel a fazekhoz ugyanazt fogja csinalni ...
a tobbi csak dolgozzon hogy ne haljon ehen legyen ruhaja , ne faggyon meg , talan lakjon is valahol ... DE EZT UGY HIVJAK HOGY RABSZOLGA...

fenntrol lefele ezt mindig igy fogjak latni es ok iranyitanak ..

2014.10.24. 19:00:08

@maxval a bircaman: Ebben 100%-ig egyetertek veled.

SzZoole 2014.10.24. 19:02:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: majd,ha megfelelo rutinod lesz akkor majd menni fog.

puhacica 2014.10.24. 19:11:18

@házelőtthinta: ez a vilag nem normalis, de nyugi, te se vagy az, ugyhogy pont passzolsz bele. :)

a baratnos temaval kapcsolatban meg igazat kell, hogy adjak neked. melos ferfiak millioi elik szomoruan es maganyosan mindennapjaikat, mert a csajok rajuk se hederitenek. ja, nem is, most jut eszembe, baromsagokat beszelsz megint. :D

Quercus a favágó 2014.10.24. 19:17:24

@charlieharper:

Nem igazán akarok ezen vitázni charlie, de egy észrevételt tennék.
Már megbocsáss, de Neked nem igazán van ezekre a dolgokra rálátásod. Azért nem, mert még életedben nem voltál egy másodpercig sem szegény. Ez egyértelműen látszik a megnyilvánulásaidból.
És ezt nem bántás, és főleg nem irigység képen mondom.

SzZoole 2014.10.24. 19:20:45

@puhacica: hat Te meg min mosolyogsz ennyire?:)))

X0Y0ZQ3 2014.10.24. 19:22:10

@házelőtthinta:
Nem 2500-3000 frank között mozog a kulibér 40 órás melóért? Akkor Svájcban egy melós ki tud venni a fél fizetéséből majdnem egy fullos 100 nm-es 4 szobás lakást?

Azt nem tudom, hogy mennyi a "kulibér", de az átlagos lakásárak olyan 800-1300Frank körül mozognak. Akiket ismerek, és tudom hogy milyen lakást bérelnek azok ebben az ársávban "élnek". (én is) Ezek egyike sem mérnök, orvos, diplomás vagy főnök. Mind melósok mint én. És ezek az összegek olyan negyede-harmada a nettó fizetésünknek.
Most akkor osszál-szorozzál!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 19:23:35

@Zoole[uk]:
Te, milyen jó hogy az asszony nincs itt a blogon.
Nem kicsit kéne visszavenni az arcból.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Amúgy most van Harrowban átvenni az új Note 4-et.

puhacica 2014.10.24. 19:30:26

@FutureFry: latom, Reka valaszolt mar. az az igazsag, hogy en se tudok tobbet hozzatenni. mindig az adott palyazat kiirasaban van, hogy mit lehet es mit nem.

@Zoole[uk]: a lekvarodon. :)

négyzet 2014.10.24. 19:32:58

Hát, 1-2 év után is nehéz, hát még 5 év után. Láttam ilyet ismerősi körben, még az is lehet, hogy hasonló szakmában mozognak, az elmondottak alapján.
Ideiglenesen muszáj lenne bevállalni akármit, hogy legyen pénz szakmát tanulni. Én is ezt csináltam. Elképesztő helyeken dolgoztam, és közben két iskolát kezdtem el, és hittem benne, hogy az egyik lehetőség hozza maga után a másikat. Nem akarok papolni, és saját példát lobogtatni, csak tényleg ennyi, hogy egyszer vissza kell kerülni a körbe, ki kell tűzni egy célt, ami lehet a külföld is, és felszívni magát. Tudom, hogy az ország jelentős részén a bármilyen munka találása sem egy egyszerű dolog, de... akkor a közmunkát is meg kellene fontolni, bejelentkezni regisztrált munkanélkülinek (nem esik ki a regisztrált körből az, akinek már nem jár munkanélküli segély). Tudatosan addig csinálni, amíg félre tud tenni annyit, hogy el tudjon menni más városokba munkát keresni. Elkezdeni valahol.

SzZoole 2014.10.24. 19:33:43

@diggerdriver: Ugyan mar ne szepitsd mar magad,miota erdekel teged,hogy az asszonyod olvassa blogot vagy nem:)))

Biztos,hogy Harrow-ba van???
Az uzletek mar reg bezartak,en elgondolkodnek a helyedben egy kicsit ezen:)))
(csak vicc volt)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.24. 19:39:06

Kovezzetek meg, de - amellett, hogy teljesen megertem a felhaborodast, ami az internet adot illeti - ugy erzem, a media kicsit felfujta az ugyet. Amennyire a sok remhir mellett ki tudtam mazsolazni, az egyeni elofizetok szamara lesz egy limit, kb. olyan, mint a telefonado...Javitsatok ki, ha rosszul tudom..Attol sem mentek tonkre emberek, nem kerultek utcara, es most is tudjak hasznalni a telefont. Mondom ezt ugy, hogy az egyre nagyobb merteku ado kivetes ellen vagyok teljes mertekben. A kulfoldi media is persze rakapott erre a temara, kvazi "elrettento" pelda gyanant arra, mit is jelent az allami kontroll...blogs.wsj.com/emergingeurope/2014/10/22/public-outrage-mounts-against-hungarys-plan-to-tax-internet-use/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 19:43:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Azért sokat dobott a helyzeten az a bizonyos redneck-offroad is :))))))

Olyan élmény volt, amit nem felejtek el soha, az biztos!
Legközelebb repülőt fogunk vezetni, mit szólsz? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 19:47:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Azért valld be, hogy élvezted kihuzatni a járgányt... csak úgy csikorogtak a kerekei, bömbölt a motorja :D
Húúú, amikor csapattuk neki a körforgalmakban :)

DieNanny CH 2014.10.24. 19:48:26

@X0 Y0 ZQ3:

Az a 800-1300 mint átlagos lakásár sajnos az én környékemre nem vonatkozik. :-( SZ kanton. A probléma az, hogy a régi lakásokból nem igazán költöznek el, újak pedig 3,5 szobánál kezdődnek, szinte extra felszereltséggel. Pl márvány konyhapult, mosogatógép, üvegkerámia lapos tűzhely, és mosó-szárítógép a lakásban...

négyzet 2014.10.24. 19:50:12

@Zsuzsi65: repül az első kő...
fentebb egy kollégának már többen magyarázgattuk a dolgot
a lényeg, hogy neked, ha az USA-ban élsz, nem fog fájni, és az ott lévő vállalkozásoknak sem..

tsabus UAE 2014.10.24. 19:53:58

@diggerdriver: Dízel. 70 Font per hó, ha leosztom az éves díjból. Nem kicsit horror...

Muscari 2014.10.24. 19:57:37

@QUERCUS: sokan már itt tartanak? Ez tragédia.

Bár az öcsém is munka nélkül volt majdnem egy évig, most is keveset keres, de dolgozik. Ebből az emberből viszont valami hihetetlen keserűség árad, szerintem segítség nélkül nem áll már talpra. Jó lenne, ha ez a poszt az első lépés lenne a megfelelő irányba, nem csak kesergés.

Mire vársz, posztoló, mozdulj!

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 19:58:14

@házelőtthinta: "Londoni melós bér: 900 font. Kis nyomorék lakás: 800 font."
Te honnan veszed ezeket az adatokat?
Kijárós ápolóként simán meg lehet keresni NETTÓ 350 fontot hetenként. És ez kb. 1 fonttal a minimál órabér fölötti fizetéssel.
Egy volt kolléganőm Kelet-Londonban bérel garzonlakást, rezsivel együtt 450 fontért havonta.
Te miről beszélsz?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 19:59:26

@tsabus [UK]:
Én is kb. annyit fizetek az autómra havonta. 711 korona.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 20:00:28

@Taxomükke:
Te is tudod miről beszél... a volt kolléganőd 10-12 pakisztánival lakik együtt :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 20:04:20

Na akkor most segítsetek.
Állítólag van valami app amivel egyik telefonról át lehet tölteni mindent a másik új telefonra.
Tud valaki valamit erről?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 20:06:08

@tsabus [UK]:
Nyugodjál bele hogy pofátlanul olcsó a biztosításod.

SzZoole 2014.10.24. 20:08:19

@tsabus [UK]: az tenyleg sok,de fog az meg csokeni.

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 20:09:46

@Babette.: @tsabus [UK]: ""Agyam megáll, ha valakinek nincs munkája és pénze, de alantas munkáról beszél !"

Alapvetően igazad van, de ne felejtsd el, hogy amíg mosogat, addig nem tud igazán eredményesen keresgélni a szakmájában, meg interjúkra járni."

Igenám, csakhogy itt arról volt szó, hogy öt éve gyakorlatilag nincs SEMMILYEN munkája, egy-egy alkalmi megbízatást leszámítva.

Én 46 évesen, egyetemi diplomával, 20+ év versenypiaci tapasztalattal, magas szintű (valós) nyelvtudással hajlandó voltam elmenni ápolónak, amíg sikerül másik, jobban fizető és hosszú távon előrelépést biztosító állást szereznem.

A pofám leszakadna, ha munkaképes létemre éveken át eltartatnám magam a nyugdíjas szülőmmel. Értem én, hogy vidéken kurva nehéz, dehát pisztolyt tartott valaki a poszter fejéhez, hogy ott kellett maradnia?

Niki írta még reggel, hogy lehet olcsón venni dolgokat, majd drágábban eladni. OK, ez nem megy mindenkinek. Az ápolói munka sem. Meg sok minden más sem. De SEMMIT nem csinálni évekig, csak várni a sültgalambot? Jézusmáriaszentjózsef.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.24. 20:11:12

@Babette.:

Sosem másolok. Mindig saját ötleteimet, gondolataimat adom elő. Olyan sok van ezekből, hogy néha arra ébredek reggel, hogy egy ötlet kifolyt a fülemből és ott mosolyog a párnán.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 20:11:18

@Taxomükke:

Lakás 450 fontért Londonban rezsivel? Erről kérdezd meg az ott élőket is :) Melósokról beszéltem, ők 900 fontot kapnak nagyjából. 900-950.

lavór 2014.10.24. 20:11:28

El kell menni, bár ha kivágnak minket az Unióból, lesz itt pár százezer hazazavart munkanélküli. Biztos megvan már a terve a kormánynak, hogyan bővítse a közmunka programot, hogy befogadja őket.

polgári kór 2014.10.24. 20:11:37

nincs ez egy kicsit túlhisztizve?

a munkanélküliség rég volt ilyen alacsony, az eu-ban átlagban magasabb, a foglalkoztatás szintje is jó

ok ez nem vigasztalja azt akit nem alkalmaznak, vagy nem keres eleget, menjen dolgozni külföldre, ez az eu egyik előnye, megteheti.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.24. 20:12:32

@Kövérmadár [swe]: "Legközelebb repülőt fogunk vezetni, mit szólsz? ;)"

Vagy az egyik partnerünktől, a BAE Systemstől kölcsön kérek egy ilyen Astute 7-es atomtengeralatjárót. Biztos tudnak nélkülözni egyet par napra a Royal Navy-ből. :)

"Azért valld be, hogy élvezted kihuzatni a járgányt... csak úgy csikorogtak a kerekei, bömbölt a motorja :D
Húúú, amikor csapattuk neki a körforgalmakban :)"

Persze hogy! Gondoltam "ez is olasz" alapon előcsalogatok az 1,4-es dízelből egy kis Maseratis érces V8 hangot... de amikor lepadlózott mellettünk a Granturismo, akkor azért éreztem, hogy nem teljesen ugyanaz a kettő. :)

DieNanny CH 2014.10.24. 20:19:10

@Határátkelő:

Kedves HÁ! Lehetne valahogy, valami enyhe ráhatással (:-)) elérni, hogy a posztolók meg is jelenjenek itt? Ez már a nem is tudom, hányadik olyan poszt, ahol az íróval nem találkozunk... (Tudom, te nem tehetsz róla.)
De ugyebár Opcsi kérdéseket tett fel nekünk, amire kb 400 válasz született. Igazán megtisztelhetne minket legalább egy ideköszönéssel... :-(

FutureFry 2014.10.24. 20:19:19

@Mr Long (UK): A Szilícium-völgyre gondoltál? A Szilikon-völgy onnan kicsit délebbre van:
en.wikipedia.org/wiki/Silicone_Valley_(San_Fernando_Valley)

(Tudom, ez már régebben ki lett itt tárgyalva...)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 20:27:48

@lavór:
Már többektől hallottam, hogy HA Magyarország kikerült az EUból, akkor jajj lesz a külföldön dolgozóknak is.

Egyelőre azt nem látom be, hogy ha nekem jelen pillanatban van munkahelyem, tartózkodási engedélyem és munkavállalási engedélyem (ok, az EU miatt), akkor ez hogyan szűnhet meg egyik napról a másikra?

Másrészt, feltételezem, hogy ha ki is tennék Magyarországot az EUból (nem hiszem, hogy ilyen megtörténhet), akkor sem egy nap alatt tennék. Nem hiszem, hogy Brüsszel küldene egy levelet a köztársasági elnöknek, hogy "Janikám, sajnos ma reggel 8.00-tól Magyarország már nem az EU tagja".
Biztosan lenne nem kevés átfutási ideje a dolognak. Annyi idő alatt pedig elég sokan kérvényezhetik a külföldi állampolgárságot (nekem pl. még 1,5 év kell). Onnantól hogyan is lenne kitoloncolva bárki is bárhonnan?

puhacica 2014.10.24. 20:37:46

@Muscari: abban igazatok van, hogy igenis el kell vallalni a nehez idokben minden szart. en is dolgoztam olyan helyen, ahol a felveteli teszt kitoltese utan elvittek a vezetosegnek az enyemet, mert hibatlant meg senki nem irt elotte. de olyan kerdesek voltak, hogy melyek a felsoroltak kozul a paros szamok, meg hogy karikazd be a piros haromszoget, stb. na el lehet kepzelni a kollektivat. megis, meglepodne a poszter, milyen jo hangulat is tud lenni egy ilyen helyen. a penz persze szar, meg az ejszakas muszak is, de a semminel tobb.

i got my (törölt) 2014.10.24. 20:38:59

hihetetlen, de igaz! ez egy profi magyar állásportálról szóló hirdetés. csak igényeseknek!
a kedvenc kifejezésem: "kimondottan Német Hivatalos Freiburgi cég vagyunk"...

www.profession.hu/allas/festo-hammersmith-internazionale-kft-656003

Hammersmith Internazionale Kft.
Több mint 5 éve a német piacon Munkaerő kölcsönzéssel foglalkozik.Elsősorban építő ipari szakembereket foglalkoztat,de főleg profi festőket, gipszkartonosokat és tapétásokat,Azok akik régen a cégünknél vannak azok szokták hozni később a családtagjaikat
keres munkatársat
Festő munka Németországban és Svájcban télen is
munkakörbe
Hirdetés szövege:

Figyelem kimondottan Német Hivatalos Freiburgi cég vagyunk
Saját alkalmazásba keresünk Profi festőket min 2-3 éves gyakorlattal kevés német tudással de anélkül is lehet jelentkezni ha a brigádban 1.2 ember beszéli a nyelvet
Megérkezéskor a szállást biztosítjuk, jó ha van autójuk.munkásruhájuk és saját kézi szerszámjuk.
a munka hosszútávú folyamatos mindenki Németbe fizeti az adót és a tb-ét.
Semmilyen előzetes költsége nincs ,
Kiutazás Meghívólevél után Önállóan
Önéletrajzot fotóvak email címmel és telefonnal csak szakmait küldjön. Kiutazás előtt mindenkivel személyen elbeszélgetünk.

2014.10.24. 20:42:26

@Kövérmadár [swe]: Kizart dolog hogy ilyen megtortenjen. Ha megis megtortenne, akkor maximum fokozatosan, tobb lepcsoben, hosszu idon keresztul. Peldaul az elso lepes lenne hogy szankciokat alkalmaznak - kevesebb EU penz peldaul -, de egyelore ez sincs kilatasban annak ellenere hogy Mo. nyiltan megsertette az EU torvenyeket (lasd foldtorveny). Inkabb az valoszinu hogy nehany Nyugat-Europai orszag fokozatosan beszukiti a munkaero-piacat es nem fogjak megengedni hogy EU-allampolgarok korlatozas nelkul dolgozhassanak. De egyelore ez is meg csak tavoli terv. Bar a ferjem pont ma mondta hogy remeli sikerul UK-nek kilepnie az EU-bol mielott Ukrajna belep :).

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 20:51:24

@házelőtthinta: Te nem tudsz olvasni? A kolléganőm, akivel itt Stainesben együtt dolgoztam, Kelet-Londonból jár ki ide három éve. Ki a faszomat kérdezzek meg???? Itt lakom London mellett, a kolléganőm Londonban lakik és ide jár ki dolgozni. Te honnan veszed az információidat? Mert én a SAJÁT életemből és a saját KÖZVETLEN ismerőseimtől.

2014.10.24. 20:51:26

@Kövérmadár [swe]: Mar csak azert sem lehetne Mo.ot kizarni, mert kepzeld el hogy ha hivatalosan kimondanak pl. hogy uldozik a kisebbsegeket, akkor attol kezdve be kene fogadni az EU-orszagoknak minden magyar 'politikai menekultet' es segelyeket osztani nekik. Ennel minden jobb a gazdagabb EU-orszagok szempontjabol, az is ha inkabb csak munkat keresnek a csoro kelet-europaiak, vagy meg jobb ha az unioban maradnak de munkat csak korlatozottan vallalhatnak.

A masik fontos szempont pedig hogy ha az EU nem tamogatna Mo.ot, akkor teljesen Oroszorszag befolyasa ala kerulne, az meg nagyon nem all a tobbi EU-orszag erdekeben.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 20:52:18

@maxval a bircaman: ja es a tabok meg a sorvaltasok is csak belerepultek. aha.

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 20:53:29

@házelőtthinta: Melósok... te észlény, az ápoló szerinted micsoda, vezető beosztású szellemi foglalkoztatott???
Ismerek egy "melóst" ezermester kisiparos, egymaga dolgozik, alkalmazottak nélkül, elvállal és jól elvégez különböző javításokat. Ő melós?
40 font az órabére.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 20:55:02

@Kövérmadár [swe]: kover lacika azt nyilatkogta, h nem jo nekunk az eu mert olyan mint moszkva volt
a die welt erre megirta, hogy az eunak nincs szuksege rank, forditva annal inkabb

szoval en ezekbol kinezem, hogy kivagatnak bennunket innen

polgári kór 2014.10.24. 20:55:39

@lavór: ezt a hülyeséget honnan veszi?

1. senkit nem vágtak ki az únióból
2. kilépés esetén sem kell hazajönni a zunióból, mert már a belépés előtt is ott melóztak sokan + letelepedési jogokat szereztek azóta
3. nem azért vannak ott mert a nyugat kegyes hanem azért mert a nyugatnak megéri alkalmazni őket

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.10.24. 20:55:47

Csókoltatom mindazokat, akik kimennek vasárnap tütnetni a 700 ft-os internetadó ellen. Ugyan már, kicsit tüntessenek a szolgáltatók ellen is, akik a nyugat-európai példák ellenére extrém magasan tartják a díjaikat! És ott nem 700 ft-ról van szó... :)

lavór 2014.10.24. 20:55:58

@Kövérmadár [swe]:

Természetesen nem azonnal paterolnak ki, a bürokrácia útja hosszú. Ez azoknak érdekes kérdés, akik most vagy a közelmúltban indultak, indulnának.

Ha nem lesz EU tag Magyarország, megszűnik a szabad munkaerő áramlás lehetősége az EU felé (többek közt). Lehet hazautazni vagy Kelet felé venni az irányt.

polgári kór 2014.10.24. 20:56:03

@Mirjam2: ukrajna soha nem lesz eu tag

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 20:57:51

@Taxomükke: Na, nem bírom ki, hozok még egy példát.
A kőműves melósnak minősül, Hinta?
NAPI 140-160 font bérrel keresnek embereket londoni építkezésekre.
Az akkor 900 font havonta, ha a MELÓS heti két napot (se) dolgozik.
Kurva szar ez az Anglia.
Szerintem holnap visszaköltözöm Szigetszentmiklósra.

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 20:59:04

@jobbdemokrata: Te, szerintem rossz a GPS-ed... nem tévedtél el egy kicsit?

2014.10.24. 21:02:40

@polgári kór: A ferjem szerint igen. Nezd el neki, angol szegeny, az elmult evek esemenyei kisse megviseltek.

SzZoole 2014.10.24. 21:03:21

@Taxomükke: Te,most kivel beszelgetsz?
Az tudtad,hogy hulyek kozt vedtelen az ember,mindegy ha Pulcsinak mondanad ezeket,az legalabb okosan nezne rad:)))

wuaaa 2014.10.24. 21:07:44

@Babette.: "...a die welt erre megirta..."

Pont tegnap este linkeltem be. Jó látni, hogy valaki más is észrevette azt a cikket.

2014.10.24. 21:12:57

@jobbdemokrata: Nem 700 forint. A torveny szovegeben semmilyen korlatozas nincs. Ezt a 700 forintot akkor dobtak be amikor elkezdodott a kozfelhaborodas. Az elejen lehet hogy tenyleg 700 forint lesz, aztan ki tudja mennyi, miutan elterelodott a figyelem az ugyrol.

Egyebkent emlekeztess csak, miert is kene ezt az adot fizetni Mo.on, a vilagon egyedulallo modon? Ertem en hogy szeretnenek vegre vilagelsok lenni, de talan valamilyen mas terulettel is erdemes lenne probalkozni... Es hogyan fognak a csunya nemzetkozi cegek kevesebb penzt kerni a szolgaltatasert a magyar fogyasztoktol, ha a kormany extra adoval sujtja oket? Hogy is van ez? Ha az esernyogyartok peldatlanul dragan adjak az esernyoket Mo.on, akkor jol meg kell oket adoztatni, es ettol olcsobb lesz az esernyo?

nyuszigonosz 2014.10.24. 21:13:31

@wuaaa [nor]: Tegnap olvastam, mikor belinkelted. Aztán a kommneteket is, és a többi kapcsolódó Die Welt írást.

wuaaa 2014.10.24. 21:16:02

@nyuszigonosz(D): És milyen következtetéseket sikerült belőlük levonnod?

2014.10.24. 21:16:06

@Babette.: Sajnos vagy szerencsere, nem a Die Welt donti el hogy kit 'vagnak ki' az EU-bol. Nem ilyen egyszeru.

Igaz Barát 2014.10.24. 21:16:30

@Taxomükke: Nem, szerinte a melós a maximum 8 általánost végzett, semmihez sem értő, tanulni nem akaró, ambíció nélküli ember, akinek a munkaköri leírása 12 szóból áll és 1,5 óra alatt megtanulja az összes feladatot, amit el kell végeznie.

Remélem a befőttek nem romlanak meg, hisz én nem Hintánkhoz szóltam. Átokfelelős, megnyugtatnál?

i got my (törölt) 2014.10.24. 21:20:19

@Babette.: azért mert egy újságíró írt egy véleménycikket? kicsit túlértékeled az újságírókat. :)
az. hogy már a német konzervatívok is ilyen véleménnyel vannak az orbányról, jelez valamit, ez tény.
egyet nem szabad elfelejteni: a magyarok akaratából van abszolút, sőt minősített többsége a kormánypártnak. tehát itt nem egy elmebeteg diktátorról beszélünk, hanem egy népről, annak sokszorosan kinyilvánított akaratáról. én már rég kirúgtam volna magyaro.-t az eu-ból.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 21:25:56

Na akkor vesézzük ki kicsit ezt a jóemert.
Mármint a posztolót.
Mit tudunk.
Olvasott, tájékozott nyelvet vagy nyelveket tudó valamilyen szakmát tanult jól író ember. Öt éve nem dolgozik és az anyjával él együtt annak a kisnyugdíjából.

Ismertem egyszer egy hasonló figurát.
Villanyszerelő volt a szakmája. Megnősült csinos felesége gyönyörű lánya volt. Elkövette azt a hibát hogy azon a telken építkezett ahol az anyja lakott. Amikor a kedves mama étvette az irányítást az életük felet akkor a felesége feltette a kérdést.
-Én vagy az anyád?-
A válasz:
-Anyukámat nem hagyom-
Elváltak a feleség elköltözött a gyerekkel a srác egyedül maradt az anyjával.
Azóta nálunk a családban szállóige lett az "anyukámat nem hagyom" férfi.
Azokat a csöcsről leszakadni képtelen férfiakat jelöljük vele akiknek fontosabb az anyjuk mint a saját életük.
A posztoló tipikusan ilyen ember.
Itt most borítékolom hogy SOHA nem fog önálló életet élni.
Tipikus begyöpösödött "anyukámat nem hagyom" férfi.
Nincs ezzel baj, belepunnyadt ebbe a saját maga által szimbiózisnak nevezett helyzetbe és soha nem fog onnan kitörni.

nyuszigonosz 2014.10.24. 21:26:37

@wuaaa [nor]: Következtetést...
Nem ez az elsö nap, hogy ilyeneket olvastam az itteni sajtóban, vagy hallgattam szakértök véleményét a rádióban ezekröl a dolgokról.

Szóval nem volt meglepö megint ilyet olvasni.

wuaaa 2014.10.24. 21:27:10

@i got my: "..azért mert egy újságíró írt egy véleménycikket?.."

Egy? Egyet? Talán hetente egyet átlagosan, valamelyik vezető "nyugati" médiában. És nem csak az eu-n belül. Láttam már hasonlót a norvég sajtóban is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 21:28:31

@Igaz Barát:
Majd lekotrod a tetejéről azt a kis penészt, alatta jó még.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

wuaaa 2014.10.24. 21:29:48

@nyuszigonosz(D): Diplomatikus válasz volt. :) Igazad van, hagyjuk is, nem számít.

Quercus a favágó 2014.10.24. 21:30:00

@Kövérmadár [swe]:

Az Európai Unióból nem lehet kizárni egyetlen tagállamot sem. Az Uniós Jog erre nem ad lehetőséget.
Kilépni viszont ki lehet, a Liszaboni Szerződés 50. cikk alapján.
A tagállamnak legelőször is az Európai Tanáccsal kellene
közölnie a szándékát. Az Európai Tanács által adott
iránymutatások alapján tárgyalásokat folytatnának és megállapodást kötnének, amelyben az érintett államnak az Európai Unióval való jövőbeli kapcsolatara tekintettel meghatároznák a kilépés részletes szabályait. A megállapodást az Unió nevében a Tanács kötné meg minősített többséggel, a Parlament egyetértését követően.

DieNanny CH 2014.10.24. 21:36:33

@lavór:

És az a munkavállaló, aki nem eus országból jön, de már az euban dolgozik jelenleg, az hogyhogy dolgozhat az euban? Ha - de úgysem! - Mo nem lesz eus tag, akkor a külföldi dolgozóikat semmi változás nem érinti. A MUNKAVÁLLALÁS lesz sokkal nehezebb. Tehát maga az elindulás a munkavállalási engedélyért.
Pl, ez olyan, mintha jelenleg egy török, vagy orosz akarna pl Hollandiában dolgozni.
Érted?

pasztasuta 2014.10.24. 21:42:06

@Taxomükke: vidéken valószínűleg tényleg nehéz de „Rólam röviden: budapesti férfi vagyok" Ennyi...

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2014.10.24. 21:42:06

Az utolso beketdes az nagyon kemeny... A posztiro tenyleg el sem tudja kepzelni, hogy van nehany, igen keves, egyre kevesebb ember, akinek jo allasa van a versenyszferaban, sokat keres az egykulcsos ado miatt, igy nem kivan ideologiai megfonolasbol Londonban allni a pultban???!!!

Fruka1 2014.10.24. 21:42:06

@Philosoraptor: "3 hónap után kiesnek a regisztrált munkanélküliek a rendszerből."
Az a helyzet, csak akkor esik ki az illető, ha ezt akarja! Ugyan ellátást nem kap, és vissza kell járogatni időnként, de ha valaki akarja maradhat regisztrált!!!!!! Csak sokan nem vállalják, mivel nincs már ellátás úgymond....oszt jónapot!
Én akartam, és maradtam addig amíg nem találtam, igaz magamnak mert a központ nem igazán tudott segíteni. A statisztikát pedig rontottam ezzel.....

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 21:42:06

@Taxomükke:

Ilyen alacsony,elmebeteg lakásárat még senki nem írt Londonról és böngészve egy kicsit csak szobákat lehet találni ennyiért. Azok is az ócskább szobák. A kőműves meg szakmunkás. Én melósokról beszéltem. Nekem be ne meséld hogy a melós napi 120 fontért kevergeti a maltert. Lehet jobban keres mint egy mekis, de ugyanúgy segédmunkás. A mekis örül ha összejön havonta 950 font full timeban. És abból kivesz egy ócska szobát, vesz bérletet hogy közlekedni tudjon, és megél (szórakozás nélkül, folyton főzve magára, akciókat lesve). Ez az ajnározott londoni átlag ember életszínvonala. Persze tudom, te ismersz olyat akinek 400 font az órabére meg a többi. Hagyjuk is, elvágtad magad nálam a 450 fontos londoni lakással. SCIFI.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 21:42:06

@Igaz Barát:

Hagyjuk. Ha itt mindenki őszinte lenne az "életszínvonalával kapcsolatban Nyugaton", akkor érdekes dolgokat lehetne olvasni. Muscari pl bevallotta hogy egy kávézóban robotol melósbérért(cirka 950 font). Sokan lehetnek még így. De könnyebb vetíteni hazafelé hogy jól élünk, képezzük magunkat és építjük a jövőnket Nyugaton.

Nem értem minek jöttök kőművesekkel mikor nagyon is jól tudjátok kikre gondolok melós címke alatt. Pl. a lányokra akik 1100 euróért szolgálnak ki titeket a sparban, zsíros mérnököket.

jardel 2014.10.24. 21:42:06

Egy dolgot nem hiszek el ebből a posztból: hogy Opcsi írta, aki 5 éve munkanélküli és pár tízezer forintból él özvegy szülőjével

micsoda? 2014.10.24. 21:42:06

Rengeteg igazság van a posztban. Igen, hála Istennek ma lehetőség van arra, hogy elmenjen az országból. Nem muszáj vállalnia a harcot "tankkal", vagy anélkül.

Persze van számtalan oka annak, amiért sokan maradunk. Valakiért, vagy saját magunkért. Az " édes hazám" nosztalgián mindenesetre túl vagyunk, főleg a nagy többség, mint a poszt író is. Szerintem abból kevesen, de nagyon jól megélnek.

Véleményem szerint a civilszervezeteknek lenne jövője, és nemcsak a fővárosban.

nyuszigonosz 2014.10.24. 21:44:40

@QUERCUS: Igen, ahogy írod, a kizárás ( egyelöre) nem megtehetö, csak szankciók.

"Lediglich wenn ein Mitgliedstaat die gemeinsamen Werte des Artikels 6 Absatz 1 EU-Vertrag (Freiheit, Demokratie, Grund- und Menschenrechtsschutz, Rechtstaatlichkeit) schwerwiegend und anhaltend verletzt, kann der Rat mit qualifizierter Mehrheit beschließen, diesem gegenüber bestimmte Rechte auszusetzen", schrieb Hummer in der Wiener Zeitung. Im Klartext: Der Ausschluss eines Landes aus der EU ist nach dem EU-Vertrag nicht möglich, sehr wohl aber Sanktionen.

2014.10.24. 21:48:34

@wuaaa [nor]: Igen, a Daily Mail, ami az egyik legnepszerubb brit napilap, pedig rendszeresen megirja hogy UK-nek most mar tenyleg ott kene hagynia az EU-t. Csak sem a brit, sem a nemet, sem a norveg ujsagirok nem fognak errol donteni. Sot az ujsagolvasok sem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 21:48:52

@Mirjam2:
Ezzel egyetértek, teljesen.

@lavór:
Ezt értem, de azokat akik már ott vannak, szerintem nem lehet csak úgy kitenni.
Vagy el tudod képzelni azt a szituációt, hogy egyszer csak megérkezik a fekete autó a lakásom elé, becsöngetnek és közlik, hogy 15 percem van összepakolni a cuccomat és visznek ki a reptérre, ahol feltesznek a Migrationsverket repülőjére és toloncolnak haza?
Ilyesmire egy demokratikus jogállamban nem kerülhet sor, függetlenül attól, hogy Magyarország kikerül-e az EUból vagy sem.

@QUERCUS:
Köszönöm, ez így részletes leírás volt.
Akkor még inkább semmi ok az aggodalomra, mert hőböröghet bármennyire a vezír, nem fogja ezt meglépni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 21:49:17

@Mirjam2: az ok alatt a magyar kormanyt ertem

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 21:52:47

@Fruka1: ha nem kap ellatast, minek toltson ott havi egy napot a semmire? mert ezt varjak, de semmit nem adnak erte.

tavolirokon2 2014.10.24. 21:53:13

Ennyire sztereotip posztot csak direkt lehet irni, ilyen ember valojaban nincs, ez egy karikatura.

TLDR:

Anyukajanal lakik, belole el 5 eve. Elotte "tobb evet" dolgozott a meg nem nevezett szakmajaban. Nem volt noje amiota nem tud erte fizetni.
Kulfoldon bezzeg biztos rogton talalna munkat, bar nem beszel nyelveket, csak nyelvvizsgara tanult. Ugyhogy most az internetado miatt (havi 700HUF) elkoltozne.

Ebbe rogton ugy bele is eli magat, hogy az anyaorszagban maris minden szar. Ide kb a cikk felenel jutunk el. Innentol ugy fikaz mindent kepzeletbeli kulfoldikent, mint egy otvenhatbandiszidalt nagypapa, aki lehuzos utazasi irodaval latogat haza utoszezonban.

2014.10.24. 21:54:42

mondtam hogy durva vitat general ez a poszt,de amig mindenki az ineternetadoval van elfoglalva amibol semmi sem lesz mert nem is volt cel ,csak a az usa-val a diplomaciai botranyt akartak ezeltal lekicsinyiteni ami sikerult is nekik de ez csak azert tud magyarorszagon megtortenni mert tisztaban vannak az atlag ertelmi szintjevel , a masik ami nagyon fontos es amiert ez nagyon kevesekehez jutott el az azert tortent mert mindenki csak az internete adoig jutott a sorok kozott de ennel tovabb mar nem olvasott,szoval az onkormanyzatok bamilyen nemu adot kiszabhatnak ami nem utkozik sem az eu es sem a magyar jogba csak hallkan jegyzem meg hogy az onkormanyzatok mar megkaptak a listat mirol adoztathat de ez csak eros sejtes,mert az onkormanyzatok jovore joval kevesebb tamogatast kapnak...

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 21:58:22

@házelőtthinta: www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-48721043.html
498 font/hó.
Elvágtam magam nálad?
Jézusom, rögtön felkötöm magam.
LOL.
:)))))))))))))))))))))))

wuaaa 2014.10.24. 21:58:23

@Mirjam2: Nem naiv dolog azt gondolni, hogy a következő x évben semmi sem fog változni? Hogy változások csak a múltban voltak és minden marad úgy, ahogy most van?
Marad majd egy pro forma eu tagság, igen. Majd amíg az eu ki nem talál egy eu level 2-tőt a jobb országok részére, bárhogyan is hívják majd. Aztán nyugodtan be lehet majd venni akár ukrajnát is az eu-ba, már mindegy lesz.

@Babette.: nem úgy gondoltam.. :)

wuaaa 2014.10.24. 21:59:51

@Taxomükke: :))) ..még odaírhatta volna azt is, hogy öri-hari... :))

Imre apó 2014.10.24. 22:00:13

Hello Posztoló Opcsi :)) és nektek is :))))

én szívesen elolvasnám az önéletrajzod!

2014.10.24. 22:00:53

a cikk irot sajnalom, de amig kozel negyvan evesen valaki az anyjaval lakik kiemelve teljesen mindegy hogy ferfi vagy no annak nem is lesz parkapcsolata ,legalabbis ertelmes emberrel

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 22:02:03

Tényleg kíváncsi lennék, hogy a kőműves miért is nem számít melósnak...
Persze te, Hinta, max. betanított munkás vagy, nem melós. Szerintem.
Melós az pl. Digger vagy Cascabel.
Én amikor ápolóként dolgoztam, nem melós voltam, mi?
Mondod a magadét, és ha valaki mást állít, lehazugozod, vagy a homokba dugod a fejed.
Sajnállak.
Komolyan.
Nem tudok rád haragudni, de őszintén sajnállak. Nem cserélnék veled.

SzZoole 2014.10.24. 22:07:06

@Furos: Magyarul,serfozo baratom,magyarul,mert mas hogy nem erti:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 22:07:44

@házelőtthinta:
Drága ecsém, bevállalom azt a befőtt megromlást :)

Az életszínvonalról, amin élek soha, egyetlen koronát sem ferdítettem sem itt, sem máshol.
Csak most, csak neked (többiek el se olvassák):
CNC-operátor és programozó vagyok, némi extra irodai munkakörrel, mint 3D-s modellezés, megmunkálóprogramok írása, illetve szeretik rámlőcsölni a vízsugaras-vágó programjainak (csak konturok) elkészítését és a műszaki rajzok hiányzó adatainak kiszámolását / 3D-s modellből kihalászását. Semmi extra, egy melós vagyok, ahogy szereted hívni a kezével dolgozó embert.

A nettó fizetésem (kerekítve, a matematika szabályai szerint) 2100 eruo.
Ebből kifizetem a lakbért (523 eur), villanyszámlát (38 eur), internetet (36 eur), ennivalót (kb. 200 eur), mobilt (65 eur) Ezek a kötelező kiadások az életben maradáshoz. Marad kb. 1240 eur.

Ebből fizetek olyanokat, mint magánnyugdíj, kiegészítő munkanélküli biztosítás (nem kötelező, de jobban járok vele, ha bajba kerülök), konditerem bérlet. Ezek filléres (20-30 eur) tételek.

Az autómon fennakadtál egyszer, mondván, hogy nem engedhetem meg magamnak. A havi törlesztője 228 eur. A biztosítás (legszéleskörűbb) 77 eur. Üzemanyagra fizetek kb. 190 eur-t (nem csak munkába járok).
A felvett hitel kb. 17.500 eur, ezen felül a beletett önrész 4.350 eur. 10 évig fizetném elvileg, de sokkal hamarabb ki fogom fizetni. Hitel? Az. Tudom fizetni? Kényelmesen. Probléma? Na, az nincs...

A hónap végén, minden költségem után marad kb. 450-500 eur a fizetésemből. Ebből tudok szórakozni, étterembe menni, megtakarítani és utazni.

Mondd, hogy semmivel sem élek jobban, mint Magyarországon egy CNC-s... vagy azt, hogy vetítek.
És ismerek nem egy itt élő magyart, akik ennél jóval többet keresnek. Szörnyű életük lehet nekik is ;)

2014.10.24. 22:10:20

@házelőtthinta: @Taxomükke: Tok jo hogy H ilyen London-szakerto, mikozben soha a kozeleben sem jart a helynek. Siman elkepzelheto hogy a tulajdonos kiad egy kis garzonlakast egy dolgozo, megbizhato nonek Kelet-Londonban 450 fontert. Persze lehet hogy nem fogja ennyiert meghirdetni, lehet hogy ismeroson keresztul talalja valaki, vagy a tulaj enged az eredeti arbol. Nagyon nem mindegy hogy ki az alberlo - ezt ugy is mondom mint lakastulajdonos es foberlo tobb mint tiz ev tapasztalattal. Nekem is ajanlottak mar Londonban garzonlakast ugyanannyiert amennyit egy szobaert fizettem volna mashol, mert a foberlonek a legfontosabb szempont volt hogy a megfelelo ember vegye ki a lakast. Mas kerdes hogy nem koltoztem be, inkabb shared house-ba mentem ugyanannyi penzert, mert en nagyon nyomasztonak talaltam volna ha egyedul kellett volna laknom, sokkal szivesebben lakom masokkal egyutt.

Egyebkent nem ertem honnan veszi H a 900 fontot. Ugy tudom hogy a minimalber is tobb ha teljes idoben dolgozol. En senkit sem ismertem aki havi 900 fontot keresett, kiveve talan illegalis bevandorlokat.

SzZoole 2014.10.24. 22:11:46

@Taxomükke: ne eroltesd,fegyvertelenekel nem tudsz szellemi csatat vivni:)))

Imre apó 2014.10.24. 22:13:20

@Kövérmadár [swe]: Szép a kocsid :) megérdemled,... hintát hagyd, beteg :) nem érdemes, eddig se volt értelme, ha írtatok neki.

Furos 2014.10.24. 22:14:10

@diggerdriver: Nalam ez havi 18 fontbol megvan :) Most ment fel mert lett masik kocsi telire :) Mondjuk felsoosztalybelit biztos nem latok annyit mint a fodraszatban..... :)

Furos 2014.10.24. 22:14:10

@Zoole[uk]: Csak bebirja potyogni a gugli botba! :)

SzZoole 2014.10.24. 22:20:25

@Furos: tudja O,csak csinalja a hulyet:)))

puhacica 2014.10.24. 22:21:53

@stef55: ja, jopofa lesz ez a barmiamitkitalalunk ado (is). :(

2014.10.24. 22:21:55

@wuaaa [nor]: Ki mondta hogy semmi nem fog valtozni? Persze hogy valtozni fog, de oszinten szolva rengeteg itt elhangzo komment 'naiv' a te szavaiddal elve, pl. 'Mo.ot ki fogjak vagni az EU-bol', mar a Die Welt is megirta... Nem is ertem hogy gondolhatnak emberek ilyeneket, maximum azzal tudom magyarazni hogy Mo.on folyton ezzel etetik az embereket hogy meg lesznek buntetve ha atlepik a hatarokat, es itt is ez a felelem jelenik meg. Senkit nem fognak 'kivagni' sehonnan. Valtozasok termeszetesen lesznek.

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 22:27:48

@Mirjam2: ... arról nem is beszélve, hogy Anglia nem csak Londonból áll. Ezt már sokszor, sokan leírták előttem.
Most csak a kíváncsiság kedvéért kerestem két adatot. Korábban Exeter közelében dolgoztam, ismerem a várost, ezért ezt a települést választottam. Nem a legolcsóbb, hiszen Délnyugat-Anglia. Nem London, de nem is valami észak-angliai kisváros (no offence).
450-550 font/hó áron lehet találni egy hálószobás lakást, a lakbér egyes ingatlanok esetében a gáz- és a vízdíjat is tartalmazza.
Konyhai melókat 6,50-8,50 font órabérrel hirdetnek.
40 órás munkahéttel és 7 fonttal számolva ez 280 font/hó (illetve több valamivel, de kerekítsünk lefelé).
Az a www.thesalarycalculator.co.uk/hourly.php szerint havi NETTÓ 1.071 font.
Egy személynek havi cirka 500 font kajára és egyébre simán elegendő.
Azt meg semmi nem tiltja, hogy az ember túlórázzon egy kicsit, de ezt csak halkan mondom, mert az öntudatos MELÓSokat nem akarom megsérteni.
Tényleg lehetetlen megélni itt. Mondom, már pakolok.
:))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 22:29:20

@Philosoraptor: Ez nem igaz. Az ellatottak korebol esnek ki, de ha akarnak a rendszerben maradhatnak, amig 3 honapnal hosszabb idore szolo munkaviszonyt nem letesitenek. Ebben az esetben 15 napon belul be kell jelenteni a munkaugyi kozpintban, hogy elhelyezkedett. De addig akarmeddig a rendszerben maradhat csak 3 havonta meg kell jelenni a kirendeltsegen.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 22:30:08

@Babette.: 3 havonta. Es mar eleg az online bejelentkezes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 22:33:15

@Imre apó:
Köszönöm!
Elkezdtem lehozni a csillagokat ;)

2014.10.24. 22:33:52

@puhacica: hat ha hiszed hanem de meg akar azzt is bevezethetik

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.24. 22:34:44

@négyzet:" a lényeg, hogy neked, ha az USA-ban élsz, nem fog fájni, és az ott lévő vállalkozásoknak sem.. "

Ez igy van, senki nem allitotta az ellenkezojet :) de me'g mindig azt kell, hogy mondjam, en ugy erzem, kicsit tul van lihegve a media es az ellenzek altal ez a dolog. Mindamellett teljesen EGYETERTEK azzal, hogy az ilyenfajta megadoztatas abszolut rossz iranyba mutat, es nem ez lenne a modja a penzhiany enyhitesenek. Adoemeles soha nem vezetett jora, me'g itt Amerikaban sem :) (sokan panaszkodnak is ra, mert allambacsi ugyanilyen taktikat folytat itt is :) egyelore azert nem mindent nyelnek le az emberek :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 22:36:34

@vivike22: Rokonom szakepzettseggel mem talalt munkat. Jaszsag. Na vajon mit csinalt? Nem, nem rinyalt 1-2-5 evig, elvegzett egy kepzest azota abban dolgozik.

2014.10.24. 22:37:38

@Taxomükke: Persze, Londonon kivul sokkal alacsonyabbak az ingatlanarak. Semmi ertelme minimalberert Londonban dolgozni, kiveve ha ugrodeszkanak tekinti valaki a munkat egy jobb allashoz, vagy valamilyen szemelyes okbol kimondottan Londonban szeretne elni.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.24. 22:41:31

@FutureFry: "A Szilikon-völgy onnan kicsit délebbre van:
en.wikipedia.org/wiki/Silicone_Valley_(San_Fernando_Valley)

Haha, en a San Fernando Valley-ben lakom :)) de most komolyan :)) de nem tartom amgam valley girl-nek :)))(en.wikipedia.org/wiki/Valley_girl

A Silicon Valley egyebkent a San Fernando Valley-tol eszakra van (a geografusok kedveert :) hogy el tudjatok helyezni: az elobbi San Francisco-hoz, az utobbi Los Angeleshez van kozel :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 22:43:00

@Kövérmadár [swe]:
Ugye ezt a házatok előtt fényképezted?
:))))))))))))))))))))))))))

2014.10.24. 22:43:52

@Kövérmadár [swe]: melyik ez az orszag ahol tevekenykedsz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 22:46:02

@Furos:
Köszi. Még egyikkel sem jutottunk semmire.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 22:46:45

@Zoole[uk]:
Legyen végigszőrös a Faszod.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 22:47:53

@Taxomükke:

Te látod amit linkeltél? Ezt te lakásnak mered nevezni? Mert akkor azon nyomban lakásnak hívom a konyhámat én is. Ez tényleg vicces már... és ez is 500 font. Közel sem 450. Nem olvastam el a részleteket, de nem lepne meg ha rezsi nélkül is ennyi lenne. Ez neked lakás? Ez komoly? Ilyet én is tudok linkelni Grazból, ami 250 euró és hasonló rettenet. Mégse hirdetem hogy Grazban lehet ennyiért lakást bérelni mert ez butaság. Szóval továbbra is tartom hogy Londonban ha megszakad a melós akkor se tud egyedül lakást bérelni. tax calculatorral számoltam ki a melós bért egyébként. 2014 es évre, beírva az aktuális minimális órabért. Igazatok van, rosszul emlékeztem, 964.48 font. Egészen pontosan ennyi. De a lényegen nem változtat. Ebből lehet egy kis városban kiveszel egy lakást, de Londonban tuti nem. Amit linkelt azt meg hagyjuk. Az nem lakás. Az egy kutyaól.

@Mirjam2:

964,48 font, egyedülálló, nettó minimálbér, 21 év felett. Igazad van, sarkítottam a 900 al, rosszul emlékeztem! Jó, ismerjük a dumát, hogy tök jó buli idegenekkel lakni. Szerintem meg nem. Tesómmal se jó sokszor, pedig jól kijövünk. Képzeld el milyen lenne egy idegennel...

Iosephus30 2014.10.24. 22:47:53

Szerintem még a végén kisül, hogy a 15. századi érett középkor, kora reneszánsz, kori feudalizmus is fejlettebb, vagy igazságosabb társadalmi rendszer volt :-)

SzZoole 2014.10.24. 22:49:27

@diggerdriver: neked meg a jóisten adjon négyes ikreket:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 22:49:54

@Furos:
Jó de te nem az extrahülye Londoni sofőrök között vezetsz.
Teljesen más a kockázati tényező.

onewayticket 2014.10.24. 22:50:11

@QUERCUS: "A gengszterváltáskor volt egy történelmi lehetőség, hogy egy élhető,polgári demokráciát, és piacgazdaságot építsünk. Nem tudtunk élni a lehetőséggel. Hála az SZDSZ-nek, és az őket irányító liberális nyugatnak."

Az első kormányban még nem volt SZDSZ. Antallék voltak hatalmon meg a Kisgazdák. Amikor mindenki látta, hogy ezek mit (nem) csináltak, hogy elcseszték a lehetőségeket, akkor tapsolták vissza az MSZP-t. Ők kevesen voltak a kormányzáshoz, ezért koalícióra léptek az SZDSZ-szel. A Fidesszel azért nem, mert ők akkor "nyugatosabbak" és "liberálisabbak" voltak.

Antalléknak nem lett volna szabad akkor hatalomra jutni, az volt egy hatalmas történelmi balszerencse! Nem rendszerváltást csináltak, hanem visszavitték Mo-t a Rákosi előtti időkbe, sőt, még régebbre, mondjuk 1922-be. Amit elkezdtek, mostanra érett be.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 22:50:26

a muvirag adorol szeret ek beszelgetni. mit szoltom hozza,?

puhacica 2014.10.24. 22:51:12

@stef55: az a baj, hogy hiszem. nemreg beszelgettem egy ismerosommel, a ferje a munkaja reven sokat tud a jovobeni tervekrol. azt mondta, ki fog hullani a hajunk, ha ezek nyilvanossagra kerulnek a valasztasok utan. hat, hamar belecsaptak a lecsoba. fogalmam sincs, mi johet meg, de ha abbol indulok ki, hogy az ismerosomek kezdik tervezni a kikoltozesuket, nem sok jo. :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 22:51:51

@diggerdriver:
Igen, miért? :)

@Babette.:
Dehülyevagy! :D
Euro-ban írtam az árakat, kézenfekvő, hogy az NDK-ból írok...

@stef55:
Ez a nickemből kiderül ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 22:52:04

@Taxomükke: bakter, csak megneztem, min van felhaborodva a hinta. hat latom, konyhaban az agy

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 22:52:55

@stef55:
Egy szomáliai tartomány:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 22:53:26

@Kövérmadár [swe]: a lenyeg, h nem vagy imperialista. de lebuktal a koronaval.

SzZoole 2014.10.24. 22:54:21

@Kövérmadár [swe]: az swe roviditesbol?
South West Etiópia:)))

2014.10.24. 22:55:31

@puhacica: elhiszem en is polgasrmester ismerosomtol tudom aki kemeny fideszes,tudnek meg meselni de nem akarom szitani a tuzet.

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 22:55:51

@házelőtthinta: Grazot ne Londonnal vessük össze, nem reális.
Azonkívül miért is lenne kötelező Londonban laknia egy minimálbérért dolgozónak?
Ha szerinted a konyhád jobb egy garzonlakásnál... ám legyen. Ezzel nem tudok vitatkozni.
Amúgy jártál már valaha Angliában?
Szóval miről is vitázunk?
Megmakacsolod magad, mint egy gyerek, hajtogatod a magadét, és saját bevallásod szerint el sem olvasod, amit azután véleményezel.
Én a magam részéről itt befejeztem ezt az eszmecserét.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 22:56:18

@Babette.:
Hol írtam koronát?

@diggerdriver:
Hogy szülnél szőrös négyesikreket! ;)

2014.10.24. 22:56:53

@Babette.: es kovermadar ugyanaz?vagy ?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 22:57:20

@Zoole[uk]:
És tényleg, de mennyire :D
De ezt nem írnám ki a Facebookra, lehet nem értékelnék a kollégák :)

Furos 2014.10.24. 22:57:52

@diggerdriver: Azert Zolika markolta erosen a kormanyt amikor hegynek felfele szembejott 1 trakesz :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 22:57:59

@Kövérmadár [swe]: valahol kozepen ...mobilrol nem tudom visszameresni

puhacica 2014.10.24. 22:58:09

@Babette.: ooo, az az en csaladomat nem erinti! megmondtam nekik, hogy ha netan muviragot talalnak rakni a siromra, visszajovok es az egyiket a masikkal fogom agyonverni. :D de komolyra forditva a szot: _m u v i r a g a d o_ ??? ki a f.sz talal ki ilyeneket?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 22:58:17

@charlieharper: Ma volt nalunk vendegsegben egy baratnom es francia ferje. Ok azon lepodtek meg, hogy semmivel sem alacsonyabbak az arak (ruha, kaja) mint Fro-ban...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 22:58:42

@stef55:
Igen, kövérmadár ugyanaz.
Kövérmadár volt, kövérmadár van, kövérmadár lenni fog (vagy hogy kell szépen mondani ;) )

2014.10.24. 22:59:25

@Kövérmadár [swe]: bocsanat nem hondoltam volna hogy az orszag roviditese ,de ez az en butasagom

SzZoole 2014.10.24. 23:01:38

@Kövérmadár [swe]: miért nem,meg a lakotarsaidrol is rakd fel a képet,tudod amit korábban linkeltel:)))
Lenne sikered:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 23:02:04

@stef55: meg nem voltal itt, amikor megbeszeltuk a kiirast.
akinek nincs kiira, vagy uj, vagy itthon maradt.

2014.10.24. 23:02:24

@Kövérmadár [swe]: nem regota kommentelek es nem minenre de regota itt vagyok ezert nem mindenkit ismerek,nekem meg ujak vagytok

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 23:03:26

@zöldeketbeszélek: en ma padlolapokat kerestem, a padlastegla es a cementlap ausztriabn fillerre annyi, mint itthon.

SzZoole 2014.10.24. 23:04:02

@Furos: mar,hogy a fenébe ne markoltam volna,4 méter szeles úton ahol meg húzódni sem lehetett,persze,hogy megijedtem

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 23:04:33

@zöldeketbeszélek: majd adot csalunk es tomoritve toltunk le.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:04:55

@stef55:
Semmi gond :)
Volt valamikor egy kezdeményezés, hogy írjuk ki a nick mögé az országot, ahol élünk. Báran megtették. De lehet, hogy csak nekünk egyértelmű.

Tehát igen, Svédországban élek. Az összegeket azért írtam euro-ban, hogy egyszerűbb legyen hintának elemeznie a nyomort, amiben élni kényszerülök.

@Zoole[uk]:
:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:05:53

@stef55:
Ezesetben üdv a klubban!
És te hol élsz? Mit csinálsz?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 23:06:04

@Babette.: En azon akadtam le Irorszagban (jo regen az igaz) hogy olcsobban tudtam elelmiszert venni, mint itthon...

Herr Géza 2014.10.24. 23:06:15

@Kövérmadár [swe]: Ne má', vazze, hát már te is vetítesz ? Persze: azért csak 523 € a lakbéred, mert 3 pakival közösen fizetsz 2092 eurót a 1,5 szobás kecóért. Az autóhitel törlesztöje valójában az egyzónás villamosbérlet, stb.
Én már csak tudom, egyszer már majdnem voltam Svédországban (egészen Rostock-ig jutottam). Szóval szégyeld magad....
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.10.24. 23:06:38

@Babette.:
@stef55: meg nem voltal itt, amikor megbeszeltuk a kiirast.
akinek nincs kiira, vagy uj, vagy itthon maradt.
ezt most nem ertem ?????lehet en vagyoka hulye,,vagy mert tul sok jamesont ittam ,,,,nem tudom

i got my (törölt) 2014.10.24. 23:06:48

@Babette.: ebben az egyben nem lehet elvitatni a hozzáértését. több konyhábanalvási tapasztalattal rendelkezik, mint a többi olvasó együttvéve. :)

@puhacica: irigykedsz, mi, hogy nem neked jutott elsőnek eszedbe? várj csak, van még néhány évük a ciklusból, biztos nem merült ennyivel a zország kreatív kútfeje.

i got my (törölt) 2014.10.24. 23:08:20

@stef55: "ezt most nem ertem ?????"

úgy tűnik! ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 23:08:44

@i got my: nekunk fejben mar megvan a sut terve:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 23:09:33

@Babette.: En olyan zold vagyok a temaban, hogy meg igy sem tudok majd adot csalni :-(.

2014.10.24. 23:09:48

@házelőtthinta: Ha te nem tudsz emberekkel kijonni, az a te bajod. En mar sokszor leirtam hogy kifejezetten szerettem shared house-ban elni mielott komoly kapcsolatom volt. Remek alkalom arra hogy baratokat talaljon az ember - a mai napig tartom a kapcsolatot azokkal akikkel egyutt laktam. Ha pedig ketten vagytok a partnereddel, akkor siman ki tudtok berelni magatoknak egy egyszobas lakast meg Londonban is. Mellesleg ha minimalbert kap valaki Londonban, akkor feltetelezem hogy jelentkezhet valamilyen jovedelempotlo tamogatasra. Ennek nem tudom a reszleteit mivel en nem ennyit kerestem.

2014.10.24. 23:10:11

@Kövérmadár [swe]: ertem ,,valaszolok a kerdesedre de meg egy kerdes aztan lemegyek iszok meg egy jamet,miota elsz svedbe

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 23:10:46

@zöldeketbeszélek: akkor kenytelenek lesgunk keresni neked egy faca ir kerteszetet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 23:11:37

Egyik telefonszinkronizálási tipp sem működik.

2014.10.24. 23:11:48

@i got my: azert ne en legyek a teriteken ,van itt mirol beszelni,.

2014.10.24. 23:12:46

@Babette.: mi a picsa az a kiiras?

2014.10.24. 23:14:26

@maxval a bircaman: Nettó 200 ezer mondjuk egy péknek v. bolti eladónak egyáltalán nem lenne luxus, amikor eléggé drága az albérlet, a közlekedés, és az élelmiszer a jelenlegi átlagfizetésekhez képest.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 23:14:42

@Babette.: Mostanaban sokszor megkisert a gondolat, de akkor mar inkabb a videki Anglia :-).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:15:55

@Herr Géza:
Most lebuktam... kellett ez nekem?!
Még jó, hogy azt nem vette észre senki, hogy Svédországban nem is euroval fizetnek.

@stef55:
Annyiban módosítom Babette hozzászólását, hogy van olyan is, aki csak szimplán nem írta ki, hogy hol él.
De akinél [...]-t vagy hasonlót látsz a nick mögött, ott a zárójelben a lakhely olvasható.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 23:16:22

@Babette.: Nem viszi kell ide, hanem egy jo eros kave ;-)...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:17:23

@stef55:
3 éve, 4 hónapja és 28 napja... de ki számolja?! :)

rcfan 2014.10.24. 23:17:35

Ha vidéken élne, főleg a minap említett Kunmadaras és hasonló településen, még érthető is lenne.
De Budapesten 5 évig munkanélküli? Hát ha én kerülnék ebbe a helyzetbe, érettségim van --> irány a BKV és megtanítanak villamost vezetni.
Ugyan nem "kolbászból van" bérért, de nem is éhbérért.

Aztán ha akadna szívemnek kedvesebb meló, onnan továbblépnék. De olyan, hogy otthon üljek Budapesten segélyen? Ez furcsa számomra.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 23:17:39

@Taxomükke:

1. Amit linkeltél az nem lakás. Az egy lyuk. Nemhogy garzon, de még csak stúdió se.

2. Nem vetettem össze, csak én is írhatnék ilyet Grazról ha te ilyet írhatsz Londonról. ROhadtul megtévesztő!

3. Én nem élek fényes körülmények között, ezt sose írtam, felesleges ezen versengeni hogy jobb e vagy roszabb e mint hinta lakhelye. Én elvagyok a konyhámban, pont. Olcsó, tudok spórolni (jól), kijövök nővéremmel. De még szerintem sose írtam hogy lakásom lenne. Mert ilyen alapon írhatnám én is a linkelt rettenet után.

www.willhaben.at/iad/immobilien/haus-mieten/steiermark/graz-umgebung/sonnige-geraeumige-garconniere-westseitige-lage-102010472/?adId=102010472

tessék, ez egy garzon. Ez egy lakás. Szerintem ez a minimum ha lakásról beszélgetünk. Láthatod ez Grazban is 425 eur. Nem kevés.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:18:31

@zöldeketbeszélek:
Ha ennél zöldebb lennél, betekernélek és elszívnálak...
(húú, ez nagyon Gondon Ramsey-s volt :D )

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.24. 23:20:55

@Kövérmadár [swe]: Vaooooh ha ezt a parom mondana nekem, mar hoznam is a tuzet ;-)!

onewayticket 2014.10.24. 23:22:02

A vicc szintjén, én olyanokat adóztatnék meg, hogy: mulatós zene (rádióban/tv-ben) mert szellemi környezetszennyezésnek tartom. A kínai üzletekre is extra adót vetnék ki, mert gombamód szaporodnak a silány minőségű árut kínáló boltok. A fültágítóra hülyeség adót vetnék ki. A tömegközlekedésen koszos körömmel kapaszkodókat levágnám 500 forintra, a mosdatlan, büdös embereket 1000-re.

2014.10.24. 23:22:08

@Kövérmadár [swe]: most mar ertem lassu vagyok hiaba sok idot kell eltoltenem hogy felszavakbol is megrtsuk egymast,,egyebkent a kiirast rajtad kivul nemigen alkalmazak,,csak utolerlek titeket ha sokat itt leszek...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 23:23:48

@Babette.:
A nejem akar mindent átvinni a Galaxy S3-ról az új Note 4-re.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 23:24:08

@rcfan: hat igen, van par ceg, ahova siman be lehet kerulni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.24. 23:26:47

@diggerdriver: annak nincs valami sajat felhoje? (...drive a neve)
vagy keress rajta mentes menupontot.

( nem ertek hozza, csak gondolkozom, nekem nokia van)

SzZoole 2014.10.24. 23:26:58

@Kövérmadár [swe]: mikor valtasz nicket,ez a mostani mar nem illik hozzad

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 23:28:01

@Philosoraptor:

Nettó 200 ezerrel jobban élnél otthon mint pl egy itteni bolti eladó.

Taxomükke (UK) 2014.10.24. 23:29:40

@diggerdriver: Azt hittem, vettél neki egy Nissan Note-ot.
Képes vagy egy telefonnal kiszúrni a szemét?
:))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 23:31:06

@Babette.:
Én meg nem vagyok hajlandó rajta gondolkodni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.24. 23:34:09

@Taxomükke:
Te figyu, én értek az autókhoz.
Nissanom van de még a Renaultos idők előttről.
Mióta közösült a Nissan meg a Renault nem a Renault lett jobb hanem a Nissan szarabb.
A Nissan Note ki van zárva mert nemtudom....
A nejem csak engem vezet az orromnál fogva mást nem hajlandó.

macamuca [IHUN] 2014.10.24. 23:37:39

@Jess G:
"mucika?"

Héllo, nem szóltam egy szót sem, azt is halkan!
:)))))))))

@Zsuzsi65:
14.23.-kor írt kommentem.
Nincs plafon, 150 ft./Gb (minden megkezdett Gb után).
És nem az összeg a felháborító, hanem az elv. Amit valóban letoltak már egyszer a torkunkon a hívások kapcsán (és emiatt van/lett félreértés is, a hívásokra vonatkozó 700 ft.-os plafon miatt).
technet.hir24.hu/hirek/2014/10/22/netado-nem-igaz-a-700-forintos-plafon/

@polgári kór:
"... a munkanélküliség rég volt ilyen alacsony..."
Úgy érted, a regisztrált munkanélküliek száma volt rég ilyen alacsony?
Merthogy a reg.munkanélküliek száma és a munkanélküliség=munkanélküliek száma, az 2 nagyon különböző szám....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:38:08

@zöldeketbeszélek:
:D

@diggerdriver:
Óriási, mindkét kép! :D

@stef55:
Az úgy volt, hogy középiskolába gépész osztályba jártam. Ott tanultunk mindenféle megmunkálást, közöttük CNC-t is. Ötödévet másik "szakirányon" végeztem.
Később gazdálkodási mérnök BSc szakon végeztem és elkezdtem a villamosmérnök alapképzést is, de közbejött Svédország, így nem fejeztem be.

Nem tudom, hogy mi a szakmám, de CNCsként dolgozom + a bónusz feladatkörök.

A kiírásban igazad van. Vannak páran, akik igen, de messze nem mindenki. Volt olyan felvetés is a blogmotor automatikusan tegye ki a nick mellé a zászlót, de az itt szerintem nem megvalósítható. Talán az új oldalon menni fog valami hasonló.

@Zoole[uk]:
Igen, tudom és igazad van.
De én itt már csak Kövérmadár maradok... tudod, ahogy cascabel lelke is örök ifjú marad, az én lelkem is örökké kövér ;)

2014.10.24. 23:38:49

@házelőtthinta:

Mostanában ritkán van időm idenézni, de mindig itt vagy, és ugyanaz a beszélgetés megy újra és újra.

Én nem azt találom zavarónak, hogy ugyanazt ismételgeted, hanem hogy rettenetes rosszindulatú módon írsz. Rosszindulatúak a felvetéseid, a szóhasználatod, mind k.rvára lenéző és ellenséges.

És nyilván, NYILVÁN azért nincs csajod, mert csak egy melós vagy. Eszem-f.szom megáll.

A többiektől párdón a szóhasználatért.

négyzet 2014.10.24. 23:45:01

@Zsuzsi65: hogy a francba lett volna túlreagálva 150ft/gb adó. De hagyjuk szerintem...

2014.10.24. 23:45:57

@jobbdemokrata: Rohadt zsidó karvalytőkés multik... :(

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.24. 23:46:41

@macamuca [IHUN]: "És nem az összeg a felháborító, hanem az elv"

Ezzel teljes mertekben egyetertek, ahogy irtam is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:47:05

@Th's child:
Ha már idézgetünk: hintával beszélgetni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni!

(nem viccnek szántam :D )

macamuca [IHUN] 2014.10.24. 23:49:47

@Kövérmadár [swe]:
Milyen befőttet vigyek neked?
Van körte, cseresznye, meggy. Van szilvalekvár, baracklekvár és vegyes lekvár is.
Savanyúság, na, az most nincs.
:)))))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.24. 23:52:25

@négyzet: Szerinted a mediaban nincs tulreagalva minden? Ezt altalanossagban mondom, nem csak mo-i viszonyokra vonatkozoan:) Ugyanezt csinalja a media mindenhol, mert ebbol el...
peldanak okaert az ebola veszely ugyanigy tul van dimenzionalva pl. az USA-ban...tegnap kaptam egy email tajekoztatot az egeszsegugyi szolgaltatomtol, hogy mik az ebola tunetei, mit kell tenni stb. stb.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.24. 23:53:26

@Kövérmadár [swe]:

Köszönöm a beszámolást a költségvetésről! :) A cnc tudtommal egy keresett szakmunka nagyon sok helyen. Én a melósokra gondoltam. Ugyanezt vezesd le a bolti eladóval! Ezt a költségvetést. Lehet kijön a pénzéből de dőzsölni nem fog.

i got my (törölt) 2014.10.24. 23:54:33

@Th's child: böszme trolloknak adható egyetlen adekvát válasz a szűrés / ignorálás.

2014.10.24. 23:55:49

@házelőtthinta: Milyen kár, hogy a bolti eladók nettó 80-120 között keresnek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.24. 23:56:06

@macamuca [IHUN]:
Májashurkát, mert azt szeretem :)
Befőttből csakis hintásat! :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.25. 00:05:14

@házelőtthinta:
A munka az munka. A melós pedig melós.
Te a melósról beszéltél, abba pedig beletartozik digger, cascabel és én is.
Ha a bolti eladókról beszélsz, akkor legközelebb pontosíts, mert akkor nem lesz félreértés.

Egy réteg mindig rosszabbul él, az átlagnál. Egy pedig jobban. Te folyton csak az alsóbb rétegről beszélsz, pedig a társadalom koránt sem csak belőlük áll.
Ha végignézel az itt aktív kommentelők között, kiket látsz? Orvosok, mérnökök, nővérek, szakmájukban dolgozó szakemberek... elhanyagolható számban vannak jelen olyanok, akiket te melósnak hívsz.

2014.10.25. 00:05:35

@onewayticket:
"Antalléknak nem lett volna szabad akkor hatalomra jutni, az volt egy hatalmas történelmi balszerencse! Nem rendszerváltást csináltak, hanem visszavitték Mo-t a Rákosi előtti időkbe, sőt, még régebbre, mondjuk 1922-be. Amit elkezdtek, mostanra érett be. "
Ez a nagy igazsag! (ha van igazsag egyaltalan)
Mintha tegnap tortent volna: akkoriban kezdtem internetezni, faltam a hazai hireket, szinte naponta haborodtam fel az Antal kormany huzasain. Minden a Horthy rendszer restauraciojara emlekeztetett, az uram-batyazasok divatba jovetele, zsinoros viselet, Nagy-Magyarorszag mania, stb. Az 1994-es valasztasokon sullyesztobe is tette oket az akkor meg feljozan magyar nep.
"akkor tapsolták vissza az MSZP-t. Ők kevesen voltak a kormányzáshoz, ezért koalícióra léptek az SZDSZ-szel."
Az MSZP 54,1 százalékos mandátumaránya megteremtette az egypárti kormányzás elvi és gyakorlati lehetőségét is. Az maig is titok, hogy miert leptek koaliciora az SZDSZ-el. Illetve hogy az SZDSZ miert lepett koaliciora az osellenseggel. A privatizalas is elenken el az emlekeimben. Ami a legjobban megmaradt bennem az Budapest Journal akkoriban irt angol nyelvu cikke, amiben az amerikai tudosito is undorodva ir errol, dogkeselyuknek becezve a koncon marakodo nyugati cegeket. Szinte ejjel-nappal teljes erovel dolgoztak a masologepek a nyomdakban a legfrissebb kotyavetyelesek kiirasain.
Kiabrandito egy idoszak volt. Most ert be a vetes:( De meg lesz ennel lejjebb is. A lejton nincs megallas.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.25. 00:08:18

@rcfan: én se értem a posztolót. Ha specifikus szaktudása van, aminek szűkül a piaca (és ezt jól látja), miért várja meg amíg megfullad? Én a 2009es válság közepén mondtam fel az akkori helyemen, mert láttam, hogy pontosan így fogok járni, mint a posztoló, ha nem váltok. Tök jól jártam végül.
Azok a "szar aljamunkák" 80ért meg akkor is sokkal jobbak, mint a segély, legalább a munkakeresés költségét segítenének állni és lassítanák a leépülést (leépülve a kutya nem fog felvenni sehova, de tényleg), nem kell örökre ottmaradni.
Szóval szegény posztoló a tipikus magyar hibába esik: hosszasan sorolja, hogy mit miért nem lehet és mi miért nem jó. Így nem is lehet kijutni a gödörből.

Ladislav 2014.10.25. 00:15:37

@Taxomükke: "NAPI 140-160 font bérrel keresnek embereket londoni építkezésekre.
Az akkor 900 font havonta, ha a MELÓS heti két napot (se) dolgozik.
Kurva szar ez az Anglia.
Szerintem holnap visszaköltözöm Szigetszentmiklósra. "
:))
Sok ember telhetetlen. Emlékszem, régebben, amikor kb.90ezret kerestem és akkor még nagyon jól elvoltam belőle, egy pesti haveromnak 200ezer feletti fizetése volt és folyamatosan siránkozott miatta, pedig én voltam magasabb pozícióban.
De tudom, hogy sokan tényleg csak 1000 font körül keresnek havonta, ami nem sok, de próbálna kijönni az itthoni 66ezres minimálbérből.

Ladislav 2014.10.25. 00:18:39

@Zka: ""szar aljamunkák" 80ért" Itt a keleti végeken csak úgy röpködnek a bruttó 101ezres, nettó 66ezres ajánlatok. Aki 80ezret keres, már dőzsöl :-))
Amúgy egyetértünk.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.25. 00:18:59

@Philosoraptor:

nettó 120? hol? a mekis dolgozó meg 67 rongyot kap. Tényleg elég kétszínű Magyarország... ilyen Nyugaton nincs. Mekis dolgozó 1087 eur, sparos kislány 1100. kész. Azt hittem hogy a bolti eladó simán minimálbért kap. De akkor mégsem? Így még viccesebb ahogy a nyomorra panaszkodsz.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.25. 00:18:59

@Kövérmadár [swe]:

Elgondolkodtál már azon hogy miért vannak kevesen itt(akik meg is szólalnak melósként)?Nincs mivel büszkélkedni..az ő életük nem sikertörténet. Pedig rengetegen vannak. Én pedig szentül hiszem hogy megtestítem őket egy személyben :). Tudom, ez beteg gondolat de mégis így érzem. Ha pedig valaki most magára ismert esetleg, nyugodtan elmosolyodhat a monitor előtt :)

wuaaa 2014.10.25. 00:22:07

Remélem ha majd a bloggazda legközelebb gyűjtést szervez, akkor a hűtőmágnes és a póló után a következő ajándék a szavazati jog lesz, amivel esetleg valakit ki lehetne szavazni innen...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.25. 00:25:23

@Cascabel: A rendszervaltaskor meg majdnem gyerek voltam, de teljesen mashogy eltem meg ezeket. Miert csodalkozol, hogy az elhallgatas, megbelyegzes, bunos nemzet sulykolas evtizedei utan a szoci idok elotti jelkepek ilyenerovel eledtek ujra? Ez teljesen termeszetes folyamat. Hogy miert lepett naszra az szdsz meg az mszp? En is csak talalgatok de szerintem mindketto jol jart. Az szdsz mint rendszervalto liberalis part a lelenletevel tette szalonkepesse azokat az embereket akiket abudos eletben a hatalom kozelebe nem szabadott volna engedni (na ezt szurza el Antal kokemenyen) az szdsz meg kapott a koncbol amit az orszag szabadrablasaval szereztek...szoval mindketto jol jart, csak mi nem.

Sütemény1975 2014.10.25. 00:26:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: en altalaban elfoglalok ket savot a szukebb korforgokban, igy nincs gondom :))
Pont tegnap szamoltam, hogy kb 100.000 km-nel tartok a szigeten :)

2014.10.25. 00:27:47

@házelőtthinta: Nettó 120-at kerestem egy maszek cégnél, de sajnos ez ritka, mint a fehér holló. Én nem a nyomorról beszélek, te idióta, hanem a vegetálásról. Tényleg ennyire fogyatékos vagy, hogy nem tudsz közöttük különbséget tenni?

Sütemény1975 2014.10.25. 00:32:04

@Mirjam2: ez erdekes. hs en nyilatkozok Svajcrol vagy barmilyen mas orszagrol, ahol nem eltem, akkor kapom itt az ivet. Ellenben, ha egy kulfoldi, aki sosem jart hazankban es ugy mond velemenyt, akkor az helyes. Tetmeszetesen csak addig, amig azt szajkozza, amit hallani akarsz.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.25. 00:32:05

@Sütemény1975: Hehe. :) Azzal a vassal, amivel te közlekedsz igazából szinte mindegy, hogy a körforgalomban melyik sávból melyik kihajtón akarsz kijönni, úgyis megadják neked az elsőbbséget. :D

Amúgy meglepően sok Waberer-es kamiont látni az angol utakon. :)

macamuca [IHUN] 2014.10.25. 00:32:42

@Iosephus30:
Már kisült, ezért célozta be az ország vezetése azt a korszakot.
És lássuk be, egyre jobbanb teljesítünk, már úgy értve, hogy egyre közelebb kerülünk a célhoz.....

@Babette.:
:DDDD
Én Jugoszláviára emlékeztem, node tévedni....
----------------------
A művirágot utálom, a selyemvirágot is. Ezzel együtt: kapják be.
----------------------
Hja'kérem, aki WP-vel akar adatot másolni (másik WP-re), annak könnyű ....
:DDD

Herr Géza 2014.10.25. 00:36:05

@macamuca [IHUN]: Miért ? iOS tök egyszerü, Android (Samsung) még annál is egy fokkal....

Sütemény1975 2014.10.25. 00:36:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: igen, ok is sokan vannak ott.
Termeszetesen igyekszem nem visszaelni meretbeli folenyemmel, de neha olyan szukek a savok, hogy nincs mas valasztasom.
Par napja sajnos megloktem egy kis autot. Igaz nem korforgalomban, hanem az A23 on, egy utepitesben. Satuzott elottem egyett. En meg kozel voltam hozza. Szegeny picit osszetort

Herr Géza 2014.10.25. 00:40:07

@házelőtthinta: Mosolyogtam, de másért. Te, kisbarátom, egy tudatzavaros értelmiségi súlyos esetét képviseled itt, nem egy átlagmelósét....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.25. 00:40:57

Bocsanat az OFF-ert, de mivel az elobb emlitettem az ebolat, meg kell osztanom :)

www.zdoggmd.com/ebola-lola-parody/

2014.10.25. 00:42:55

@Kövérmadár [swe]:
Hetfon delutan indul a repulom. Alig varoom, hogy "hazaerjek" :) Itt ol az unalom Londonban, nem nyerte meg ez a varos a tetszesemet. Talan azert, mert tul sokat vartam. Azert az Ujvilag nem csak a neveben uj vilag.
Te dolgozol mar?
Nagyon orultem, hogy megismerhettelek szemelyesen is. Termeszetesen a tobbieket is.

wuaaa 2014.10.25. 00:43:14

@Sütemény1975: ..követési távolság, követési távolság...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.25. 00:45:39

@házelőtthinta:
Savior of the damned ;)

@wuaaa [nor]:
Mondd a szemembe, hogy utálsz! Mondd ki!!! :D

macamuca [IHUN] 2014.10.25. 00:48:43

@Cascabel:
"az akkor meg feljozan magyar nep."
Pontos.
Most már teljesen részegült.
Aztán vagy elviszi a májzsugor, vagy nagyon fájdalmas kijózanodás. Valamikor, majd, egyszer....
De hogy így nem maradhat, az biztos.
(én meg nem érek rá, hogy kivárjam: 1-2 év? 10-20? Melyik variáció?)

wuaaa 2014.10.25. 00:50:39

@Kövérmadár [swe]: Majd a szemedbe megmondom !!!
:DD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.25. 00:53:34

@Cascabel:
Részemről az öröm és a megtiszteltetés!

Igen, szerda óta dolgozom. Kedden is kellett volna, de az az igazság, hogy a hétfői, éjszakába nyúló beszélgetés és a 1.5 órás alvás után valahogy nem vitt rá a lélek :)

Ha ezt tudom, eljöhettél volna ide is. Jöttünk-mentünk volna, nem unatkoztál volna.
Majd legközelebb!

@Zsuzsi65:
Hát... ez... huhh... EZ IGEN!!! :D

macamuca [IHUN] 2014.10.25. 00:57:22

@Herr Géza:
Android férjnek+gyereknek van (ill. gyereknek WP volt, amikor tönkrement, lett A., majd vissza megint WP-re, mert az jobban teccett neki...).
WP-n a másolás: bluetooth bekapcsol, csatlakozik a másikhoz, Adatmásolás-ra kopp, hátradől.
Androidot csak nézegettem, nem is túl alaposan. Ennél egyszerűbb?

Sütemény1975 2014.10.25. 01:04:32

@wuaaa [nor]: igen, hallottam mar rola. Csak tudod nehez, amikor ok nelkul 40 km/h-val megy elotted (mert fel, vagy mittomen miert), ahol 64 km/h a sebesseg limit. Elozni nem tudom, mert nem lehet. Erre lepadlozza az autot. 40 tonna jon mogotte! Ehhez sok esz kell.....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.25. 01:04:38

@wuaaa [nor]:
Úgy is jó :)
Nyomatékosíthatod egy nyomatékkulccsal is ;)

Sütemény1975 2014.10.25. 01:06:03

@Sütemény1975: nem lepadlozza, hanem besatuzza.

wuaaa 2014.10.25. 01:16:28

@Sütemény1975: Pont az ilyen bizonytalanok mögött a legfontosabb tartani a megfelelő távolságot. Megdöbbentő, mennyien a profi, illetve inkább úgy mondom hogy a hivatásos sofőrök közül nem érzik veszélyesnek egy másodperc körüli különbséggel követni az előttük haladót.

@Kövérmadár [swe]:
Majd szólj, mennyi Nm-rel kéred és hova.. ;)

wuaaa 2014.10.25. 01:27:02

@Sütemény1975: Én is láttam már pár felezővonalat.. ;). Különben itt Norvégiában ha lakott területen kívül 1 mp alatt vagy az előtted haladóhoz 3,5t felett, akkor ugrott a jogsi. Akkor is, ha nem okoztál semmit. Most merre vagy éppen?

Herr Géza 2014.10.25. 02:03:02

@macamuca [IHUN]: Pld. akár NFC, müvelet kb. ugyanannyi.

Sütemény1975 2014.10.25. 02:15:02

@wuaaa [nor]: nemetorszag, dortmund kozeleben suhanok hazafele. Ilyenkor lehet haladni

macamuca [IHUN] 2014.10.25. 02:23:24

@Herr Géza:
NFC vagy bt, mindegy: kapcsolódik, másol.
Illetve annyiból nem mindegy, hogy NFC azért nem minden telóban van.... pláne régebbiekben (régimben nincs, újban igen, de no problem, bt. mindkettőben van=nem kellett az újba átpöntyögni mindent, meg külön-külön másolgatni, állítgatni, stb.: minden átjött gyorsan).
Az első WP-t (7.5, hamargyorsan 7.8-ra frissítve) kár volt kiadni: sikerült úgy elcseszerinteni, hogy az azzal szerzett elszörnyedés sokakat visszariasztott (joggal) attól, hogy ismét WP-t óhajtsanak.
Másként: önmagukat gáncsolták el vele az újrakezdéskor (amikor a Symbian-nal leállt a Nokia, majd kb 2 év múlva piacra dobta az első WP-t: sokan várták, marha nagyot csalódtak, utána kukázták a márkát). Meg is lett az """eredménye"""".... utána már hiába jöttek elő egyre jobb cuccal, a kezdő orcárahuppanás után már nem tudtak rendesen felállni. Most kíváncsi vagyok, hogy a windows-mentesítés után mivel fognak előállni. Ugye, 2016-tól ismét jogosult lesz Nokia márkanéven telót forgalomba hozni, megy is a fejlesztés, a Jolla-sok is bütykölnek szorgalmasan... majd kiderül :)) )

macamuca [IHUN] 2014.10.25. 02:24:27

@Sütemény1975:
és suhanás közben kommentelsz?? :O
:)))
(jó utat! :) )

Sütemény1975 2014.10.25. 02:44:16

@macamuca [IHUN]: dehogyis!! Csak a parkolobol! :)) koszi!

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.25. 05:40:23

@macamuca [IHUN]: valami haszna legyen mar, ha mar igy elszurtak a frissitest...

DieNanny CH 2014.10.25. 07:55:42

@wuaaa [nor]:

Mondanám, hogy az alacsony vérnyomásomra még jól is jön egy kis pezsdítés, de jelenleg is vérzik az orrom tőle - és ez még a kommentek olvasása előtt kezdődött... :-(
Amúgy, annyira nem vészes. Mármint Hinta... Jó kis lakáshirdetéseket szokott belinkelni... :-)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.25. 08:54:39

@wuaaa [nor]:

robotvilág. Azért egy átlagos norvég melós életszínvonala még mindig érdekelne. hogy él egy trondheimi melós?

kék madár 2014.10.25. 08:54:39

tulbecsultem a hataratkelo kozosseget, azt hittem tobb megertesre talal a posztolo. Rengeteg embert ismerek Magyarorszagon ki hasonlo helyzetben van, es akar dolgozni, tanulni. Nem tudjatok elkepzelni, hogy ha nincs munka valahol, akkor megszakadhat az illeto? Ha meg elmegy az orszag masik vegebe, a fizetese nagy resze elmegy lakberre. Alhat persze a hid alatt is.

kék madár 2014.10.25. 08:54:39

@diggerdriver:
"Elveszett ember.
Reménytelen."
meg szerencse, hogy te igy atlatod a helyzetet, es mint mindig, megmondod a tutit

na4 2014.10.25. 08:54:39

Te is hibás vagy. Ha vészhelyzet van, akkor lépni kell, de te csak fanyalogsz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.25. 08:59:58

@kék madár: Ez az a kiveteles helyzet amikor egyetertek Diggerrel. Gondold at a kulcsszavakat: ferfi, 40 alatt, Budapest, 5 ev.

DieNanny CH 2014.10.25. 09:09:43

@kék madár:

De Pesten??? A 17 éves unokatesóm Pesten nyárra olyan munkát talált, ahol angolul kellett kommunikálnia - amit a posztoló is beszél -, és 500/órát kapott. Bruttó, bejelentve!

2014.10.25. 09:15:21

@maxval a bircaman: De akkor mi a megoldás Mo. számára? Maradjon örökké a korrupt, fejlődni képtelen k-európai ország? Jah, jó. Nekem nincsen még egy életem, hogy kivárjam, a nagy felébredést a magyar társadalom részéről.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.25. 09:16:52

@kék madár: én teljesen együttérző vagyok.

de
Bpesten bármikor el tud menni
tescóba
mekibe
bkv-hoz

bármikor

Mint mondottam: neki még nem fáj eléggé.

2014.10.25. 09:24:36

@Sütemény1975: Mondta valaki, hogy 'helyes' volt a holland pasinak a velemenye? Ezt mar csak te lattad bele. En egy percig sem gondoltam hogy a velemenye 'helyes' volt, csak elmondtam a sztorit hogy talalkoztam vele a vilag vegen es Orbanrol beszelt. Te tenyleg nem tudsz mas kategoriakban gondolkodni mint 'helyes vagy nem helyes'? Nekem eszembe se jutott ez a dimenzio, nem gondolom hogy a velemenye helyes vagy helytelen volt. Ez egy erdeklodo valaki volt aki probalt tajekozodni a vilag esemenyeirol. Mar ez is tilos, Mo.rol gondolkodni sem lehet a hatarokon kivul?

puhacica 2014.10.25. 09:27:27

@diggerdriver: ha meg nem oldottatok meg a problemat: gcloud - letoltod, regisztralsz, feltoltod az s3-rol a cuccot es letoltod a note-ra, ahova szinten feltelepited elotte a gcloudot.

2014.10.25. 09:33:21

@Sütemény1975: Ja es egyebkent rohadtul nem akartam ezt hallani, a non-profit iskolakrol akartam vele eszmecseret folytatni es rohadtul idegesitett hogy ezzel huzza az idot, engem ilyen szinten nem erdekel a tema. Nem az en hibam hogy ilyen helyzetek adodhatnak ha megtudja valaki hogy magyar vagyok. Hianyzik ez nekem? Nem.

Tudod mi az amit szeretnek hallani egy idealis vilagban? Valami pozitiv dolog, ami eszukbe jut az embereknek Mo.rol, pl. a magyar gazdasagi csoda, valamilyen erdekes magyar talalmany, hires ember, stb. Csak kepzeld, sajnos semmi ilyen nem jut a tobbsegnek eszebe Mo.rol. Biztosan ez is az en hibam. Es nem, nem is a gonosz kulfoldi sajtoe. Hanem peldaul a magyar politikusoke, meg az embereke akik megvalasztottak oket. Mert igenis vannak sikeres magyar kezdemenyezesek, emberek, de ezek alig kapnak nyilvanossagot Mo.on. Akkor mit varunk a nemzetkozi sajtotol?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.25. 09:43:51

@Philosoraptor:

Lassú munka, fokozatosság. S elszakadás a szakadékba rohanó nyugattól.

kék madár 2014.10.25. 09:44:01

@Babette.: elmehet, csak epp lehet, hogy sehova nem veszik fel. Mert tul oreg, tul regota munkanelkuli, tulkepzett, nem szimpatikus, nem rokon. Leirni nagyon konnyu, ha sehova nem veszik fel, akkor hiaba sorolsz cegneveket a terkeprol.

kék madár 2014.10.25. 09:44:20

@zöldeketbeszélek: atgondoltam. ugyanott vegeztem csak 15 evvel korabban mint Te. hidd el, abban a 15 evben nagyon sok minden mashogy is tortenhet, mint ahogy igazsagosnak tartod. En konkretan mar a fejemet vernem a falba, es interjura se jarnek, ha egy varosban elnek ezzel a sok kocsog politikus bunozovel, akik par generaciora tonkretettek az orszagot.

Blog.hu-s nickname 2014.10.25. 09:44:33

Tegnap voltam autógumit cserélni. (Megyeszékhely, nem Bp.)
Felvennének munkást. Be is tanítanák.

Egyszerűen nincs jelentkező.

Másrészt, mit gondol, ha külföldre megy, ott nem takarítani fog? Azt hiszi, ő lesz mindjárt valamelyik multi főnöke??

Harmadrészt, el kell kezdeni bárhol (bármennyiért) dolgozni. Ha majd ott jól végzi a munkáját, megnyílnak a lehetőségek is.

Ááá, vaknak magyarázni a szivárványt, süketnek, hogy csiripelnek a madarak...

Laci1982 2014.10.25. 09:44:38

@rcfan: aha....én egyszer jelentkeztem. 1500 jelentkező volt 6 pozícióra...sok sikert! Ezután adtam fel, s vissza tértem külföldre....Immár végleg.......

2014.10.25. 09:45:00

@diggerdriver: DD
A férjem szokott ilyen pikk-pakk magyarázatokat adni amit sosem értek de ő igen.

wuaaa 2014.10.25. 09:46:15

@Kövérmadár [swe]: Meglesz, meglesz.. :)) ..god morgon.. :)

2014.10.25. 09:50:20

@Th's child: Nem kell bocsanatot kerned, k*ra igazad van. H egy rosszindulatu troll. Az lenne az egyetlen megoldas ha a kommentelok kollektiven bojkottalnak. En szurtem sokaig, de az a problema hogy a tobbi kommentelo rendszeresen bemasolja a kommentjeit a sajatjaiba, igy jelenleg nincs elole menekules, es nem tudom megallni hogy ne szoljak hozza mikor kioktatja pl. Taxomukket az angol ingatlanpiacrol.

wuaaa 2014.10.25. 09:52:19

@házelőtthinta: "Azért egy átlagos norvég melós életszínvonala még mindig érdekelne. hogy él egy trondheimi melós?"

Engem is nyugodtan kihúzhatsz a hülyének nézhetők listájáról. Kérdezel, valami balek jóhiszeműen válaszol, aztán kezded a pufogást. Mindig ezt csinálod. Szóval ha érdekel egy átlagos norvég melós életszínvonala, googlizd ki magadnak. Megy az neked. Téligumit se kell cserélned, csajod sincs. Ráérsz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.25. 09:52:38

@Blog.hu-s nickname: mennyit fizetnek?
feketén, szürkén, fehéren?
egyáltalán fizetnek?

puhacica 2014.10.25. 09:52:40

@diggerdriver: a Play Store-bol. ahonnan barmilyen egyeb jatekot vagy alkalmazast is szoktal letolteni. automatikusan benne van a telefonodban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.25. 09:53:28

@kék madár: ezek azok a helyek, ahova bármikor felvesznek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.25. 09:55:49

@Mirjam2:
Tegnap köbméterszámra romlott meg a befőtt:))))))))))))))))))))))))))))

2014.10.25. 09:59:55

@diggerdriver: :) Igen, te mindent megprobaltal. Tenyleg az egyetlen megoldas lenne ha senki nem szolna hozza. Egyebkent en parazok most a befottek miatt, mivel rohadt draga UK-bol importalt bio cseresznyebefotteket rejtegetek a szekrenyben :)

puhacica 2014.10.25. 10:04:47

@Mirjam2: @wuaaa [nor]: lehet, hogy rajottem hinta semlegesitesere. amiota megneztem a fb profiljat, elkonyveltem, hogy annak, amit mond, egy resze valoban igaz. de csak reszben. az egeszet tekintve viszont jobb a helyzet. ezert azota probalom poenra venni az irkalmanyait es a valaszaimat is. bejott, mert azota semmire nem reagal. :D a masik megoldas diggereke, akik ugy nem vesznek rola tudomast, ahogy van.

puhacica 2014.10.25. 10:06:40

@diggerdriver: nincs mit, majd akkor koszond, ha sikerult. remelem menni fog!

Giddy Lamb 2014.10.25. 10:09:10

@Mirjam2: "Nem kell bocsanatot kerned, k*ra igazad van. H egy rosszindulatu troll. Az lenne az egyetlen megoldas ha a kommentelok kollektiven bojkottalnak.'

Nem az lenne az egyetlen megoldás! HÁ is moderálhatná a demagóg kommenteit, mint ahogyan az én kommenteim jelentős részét is törli...
Ja, hogy akkor a kommentfolyam 1/3-a okafogyottá válna?
A jelenlegi bejegyzés 700 kommentje közül Hintáról (közvetve, vagy közvetetten) szól 200!

Giddy Lamb 2014.10.25. 10:09:11

@diggerdriver: "Honnét töltöm le?"
www.youtube.com/watch?v=RTfkQTXljN8
Ilyesmiket keress, az usb kábellel kösd össze a 2 telót és vannak programok amiket ingyen letölthetsz, mint ez:
www.mobile-trans.org/category/android-phone

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.25. 10:09:11

@Blog.hu-s nickname:
Ez kamu, anno mikor állást kerestem, az olyan helyekre, ahol betanítanak, 1000 fő fölött jelentkeztek (azért adtam be ilyen helyre, mert 2 hónap után elkeseredtem, de aztán 3. hónapban felvettek a szakmámban jó helyre, egyszerűen 2-3 hónap egy átlag pályázat elbírálása).

A másik, hogy itthon a minimálbér olyan nettó 230 euró körül van, és ilyen munkahelyeken ennél többet biztosan nem is fog kapni, míg Nyugat-Európában betanított munkával 1000-1500 euró között kereshet, a lakbér meg nem mindenütt 1000 euró, van ismerősöm, aki egész lakásért fizet 300-400 között (de nem 1000-1500 eurót keres, hanem ennek kb. háromszorosát, mert nem lefelé lépve, hanem felfelé lépve ment ki).

Határátkelő 2014.10.25. 10:14:36

@Giddy Lamb: Még mindig nem értitek sokan, úgy látom... Azokat a kommenteket nem szoktam beengedni (tőled, de Hintától sem, aki már sokszor panaszkodott is emiatt), amelyek sértőek vagy nagyon személyeskedőek.

A többit az általam felállított szabályrendszerben nem áll módomban nem beengedni. Ő így látja a világot, benne saját magát - joga van hozzá, hogy elmondja. Te is elmondhatod a véleményed, kivéve, ha az sért vagy bánt másokat.

Elég hosszú ideje próbálom már megértetni itt ezeket az alapelveket, de úgy látom, időről időre le kell írni megint.

Egyébként meg nekem semmilyen előnyöm nem származik abból (sőt!), hogy itt egy csomóan ugranak Hinta szövegére, ugyanis egyáltalán nem érdekel, hogy egy poszthoz 300 vagy 500 komment van, ettől nekem nem lesz jobb - sőt, tulajdonképpen ezek a szövegek az értékes hozzászólásoktól veszik el a figyelmet.

Laptop7712 2014.10.25. 10:31:40

Igaza van a poszt írójának. Az angol ismerőseim arcon nevetnek, amikor elmondom nekik, hogy az árak ugyanazok, mint ott, - néha ott olcsóbb (mivel kapsz már polot 2,5 fontért, mellette a fizetésed egy órára, ha szar munkát csinálsz minimum 6,5 font.)
Ez a minimálbér, mindegy, hogy mit csinálsz, takarítasz, WC-t pucolsz, vagy konyhán, vagy a gyorsétteremben vagy kezdő melós.

Ez a pénz arra elég, hogy kifizesd a lakásod, kajád, és ha spórolsz – csak kicsit – akkor kocsit is tudsz venni. de ez még mindig az „underclass” fizetése.
A normális fizetés, amiért az angol elmegy dolgozni, az minimum éves 25.000 font. Ez kb. havi 1.900 – 2.000 fontot jelent kézbe. ezért meg nem kell vért izzadni, mert ez az átlag kezdő pozíciókban.
Tehát jogosan röhög arcon minket az angol fiatal, aki meghallja, hogy itt alig kapsz kézbe 300 fontot.

Itt az arányokra érdemes odafigyelni. Ha valamiben nagyon komolyan le vagyunk maradva, az az, hogy az elmúlt 25 évben a politikusaink elfelejtettek egy nagyon fontos dolgot:

Történetesen azt, hogy meg kellene fizetni ugyanazokat a fizetéseket, mint nyugaton, erre lehet azt mondani, hogy persze, húzzam ki a kezem a biliből, és ébredjek fel, de észre kell egyet. Ez a generáció egyszerűen nem tűri el, hogy madárnak nézzék. És fogy az idő, vagy nagyon komoly változások lesznek, vagy egyszerűen tényleg nem lehet majd embert találni nívós munkára.
Ezt hozta a 25 év, hogy elfogadjuk a gazdaság duális szerkezetét, ahol a nyugati multi mindig megfizette „Hansnak”, meg „Joenak” a nyugati bérszínvonalat az elmúlt 25 évben vezetői, középvezetői szinteken.

Olcsó, jól képzett munkaerő, egyszerű szabályok, és ingyen infrastruktúra. Ez volt. Ennek van egy kicsit vége.
Engem szokott hívogatni ügyes HR-es, és amikor bemondom a az adott pozícióra az átlag nemzetközi nettó bérigényt, akkor azt mondja, hogy ezt nem fizeti meg senki nekem.
Mondom nem baj, akkor keresgéljen tovább, én ennyibe kerülök magamnak, hívjon fel, ha van valami a kezében.

Amúgy egyszerű lenne a megoldás. 400.000 Ft nettó, ez alatt ne nagyon keressen az ember munkát. Ezt nem fogják fel. Elindulsz Pestről az M1-en, eléred Bécset, és bemész WC-t pucolni 1350 nettó EUR-ért. Ébredjünk már fel, és nem csak mi, hanem végre el kellene magyarázni a vezetőknek is, hogy vége az olcsó munkaerőre épülő játéknak, mivel közel lett Bajorország, és Bécs városa, nagyon közel, az idő meg rég elfogyott.

NekemNemEzKell 2014.10.25. 10:31:55

Ez egy kamu szöveg! Az internet adó felemlegetése az álláskeresésé nehézségeiben, az teljesen hiteltelenné teszi a sztorit! Nem beszélve arról, hogy az álláskeresésről, a szakmai önéletrajzról az ír ilyeneket, aki éálesben nem csinált ténylegesen álláskeresést! Nem állítom, hogy nincsenek benne valós dolgok de így ebben a katyvaszban csak egy hangulatkeltő szöveg belevéve( mindent bele!) mindent ami a célt szolgálja( T.i. rossz hangulat keltés!) ! Ez sikerült is! Nekem rossz lett a hangulatom!

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.25. 10:36:04

@Laptop7712: na ezt sosem hiszi el nekem senki. hogy magunk szabjuk meg, mennyibe kerülünk. és ha ehhez ragaszkodunk, akkor működni fog.
(mondjuk nem a betanított munkás szintje ez)

Giddy Lamb 2014.10.25. 10:40:23

@Határátkelő: "sőt, tulajdonképpen ezek a szövegek az értékes hozzászólásoktól veszik el a figyelmet."

Akkor mint bloggazdának mi lenne a kötelességed?

"Azokat a kommenteket nem szoktam beengedni (tőled"

Ha betennéd ide a törölt kommenteimet, láthatná mindenki mennyire sértőek és személyeskedőek...
Az én kommenteim mindig ironikusak és nevelő célzatúak, de soha nem kártékonyak és demagógok, amit nem lehet elmondani sok beengedett kommentről...
Szerintem is ketten moderáltok, egyikőtök lazább és érti a lényeget, a másik pedig görcsösebb és töröl mindent amiben bizonytalan, hogy mit jelenthet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.25. 10:41:59

@kék madár: Altalaban nagyon egyutterzek az Opcsi cipojeben jaro emberekkel, de azert az 5 ev az 5 ev. Es persze mindenki hibas, csak o nem. En is munka nelkul vagyok (mondjuk kedden lesz egy allasintejum egy olyan szakteruleten amit 15 eve vegeztem el de nem dolgoztam benne), de no vagyok, hasznosithato nyelvtudas nelkul es kisgyerekes. Nem egyedulallo pasi nyelvtudassal. Rokonaim egy resze k- mo-i, ahol osszehasonlithatatlanul szarabb a helyzet mint Mo vizfejeben, megis dolgoznak, ha kell egeszen mas szakmaban mint amit tanultak. A poszternek csak azt tudom mondani h kerjen segitseget a tartos munkanelkuliseg miatti lelki karosodasa miatt es kezdjen egy onismereti treningbe.

Határátkelő 2014.10.25. 10:44:40

@Giddy Lamb: Azt, hogy bloggazdaként mi a kötelességem, majd én eldöntöm, ha nem bánod. (Egyébként az, hogy teret adjak minden véleménynek, amely nem sértő, nem bánt meg senkit emberi mivoltában.) A Hintához hasonló kommentelőket a közösségnek kell(ene) kezelni, nem a bloggazdának, mert ha én nem engedem be, akkor jogosan mondhatja azt, hogy cenzúrázom. Azért van itt és kommentel állandóan, mert reagálnak rá. Ennyire egyszerű.

A be nem engedett kommentjeidet azért nem engedtem be, mert szerintem itt nem jelenhetnek meg. Ugye nem gondoltad komolyan, hogy most majd beengedem őket??? Egyébként pedig bloggazdaként az is a feladatom, hogy megszabjam a kereteket, márpedig azok a hozzászólásaid, amelyeket nem engedtem be, a megítélésem szerint nem fértek bele ezekbe a keretekbe.

Részemről itt lezártam ezt a vitát.

i got my (törölt) 2014.10.25. 10:55:20

@Kövérmadár [swe]: azért nyugtass meg, hogy a kettő közül csak az elsőről van tapasztalatod! ;)

Reszelő Aladár 2014.10.25. 10:59:20

Komolyan nem értem ezt a csapongást. A társadalmi látlelet stimmel, sok a bunkó, mégtöbb a nemtörődöm, sokan csak erő nyelvén beszélnek, a lehúzás mindennapos.
Az nem tudom miért az állam hibája, hogy ilyen a jelenlegi álláspiac. Olyan munkaadókról írsz, aki fizetést sem akar adni, meg tulajdonképpen a munkát sem akarja elvégeztetni, illetve hamar kirúgja aki csinálta. Bevallom őszintén én nem értem ezt a hozzáállást.
Külföldön tán kedvelik a magyarokat, hisz dolgoznak mint a kisangyal ha kell 10-12 órát is, kevesebb pénzből is elvannak, a szakszervezetet hírből sem ismerik. A kérdés, hogy ők ezt itthon is megtennék? Vagy itthon már derogál?
Az állam hibája, hogy egy pincér Auszriában 4-5x ennyit keres?

A szitu egyszerű: mintha egy kicsi és lyukas gumicsónakot próbálnánk pumpálni.
tthon kevesebb pénz mozog, a megtermelt jövedelem egy komoly része pedig elhagyja az országot, a szűkösség pedig rossz közállapotokat teremt.

Ha van egy országod, ami megtermel 100 egységet, amiből 20 elmegy máshova, akkor 80-ból gazdálkodsz. Ekkor közép-kelet Európában vagy. Ha viszont a megtermelt 100 egységhez hozzájön még 10 máshonnan, akkor ott a jólét. Ekkor egy észak-nyugati ország lehetsz.
Ezen a status quon nagyon nehéz változtatni, generációk kellenek hozzá, kirabolt országból (sajnos) kirablóvá kell válni.
Nagy-Britannia évszázadok óta teszi ezt, az USA kb 100 éve. Majd jött az EU. A "kirabló" országok klubbjába ritkán vagy felvétel: 1945 óta csak Japánt Dél-Koreát és Taivant vették be. Jelenleg Kína kopogtat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.25. 11:01:58

@Határátkelő:
Teljesen igazad van. A vélemény szabad akármi is legyen amennyiben nem sérti a moderálási elveket.
Márpedig Hinta ugyanazon mantrájának napi bemásolása ide, nem sérti. Eszembe sem jutna a kitiltását javasolni.
Az ilyen problémát a közösségnek kell megoldani.
Emlékszünk Shaktira.
A blog történetének legnagyobb bomlasztó egyénisége volt.
Megvolt hozzá a kellő esze és nagyon okosan komoly háttérmunkával operált.
Rengeteg embert tudott egymás ellen fordítani.
Én is kaptam sok emailt hogy a HA-nak a barátja és hogy nem tesz ellene semmit.
Mindig azt válaszoltam hogy nem tehet semmit.
Várjátok meg míg hibázik.
A végén önmagát csinálta ki.
Amit Hinta csinál az nem ok semmilyen szankcióra.
Ilyen alapon bárkit ki lehetne tiltani akivel nem értünk egyet.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.25. 11:11:18

@Reszelő Aladár:
"itthon már derogál?"

már sokszor kérdezték ezt itt (is), de még mindig az a válasz, hogy az ember bevállal sok mindent, ha tudja, hogy mi a célja vele.
akkor nem vállalja be, ha az öncélú.
már pedig itthon az.

2014.10.25. 11:28:53

@maxval a bircaman: Aha. Épp ez a baj, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy melyik irányba tartsunk. Ha a kapitalizmus szerinted halott, akkor mi az a gazdasági berendezkedés, ami elhozhatja az általános jólétet? Én szívesen élnék egy dán v. amerikai középosztályi ember életszínvonalán, hiába rohad a nyugat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.25. 11:31:03

@Laptop7712:
Ahogy mondod, az arányokra érdemes figyelni.
A rendszerváltás előtt egy nyugati melós bére kb négyszerese volt a magyarnak.
Most ez az arány leromlott 5-6szoros különbségre.
Ennyi a rendszerváltás hozadéka.
Ennyit sikerült elérni 24 év alatt.
Az olyan járulékos károkat mint az ország megosztottsága már bele sem számolom.
Sokan(Birca) összetévesztik a technika fejlődését az életszínvonallal.
Azt mondják hogy óriási életszínvonalbeli fejlődés következet be mert van plazmatv meg mobiltelefon meg laptop meg 20éves BMW.
Az életszínvonal teljesen más mint a technikai fejlődés.
A kaszával való aratást kiváltani kombájnnal nem életszínvonal ugrás. Mindössze technikai fejlődés.

élhetetlen 2014.10.25. 11:34:28

@maxval a bircaman: Tudom, Te jobban tudod. Pedig csak szerencséd van, hogy Te nem a piacról élsz, hanem az elveidből. „hamisítják az inflációs adatokat, mert felment a párizsi ára 15 %-kal. Hülyeség.”. Adott csütörtökön megkérdeztem a fél literes étolaj árát adott boltban. 980 ft. Következő kedden elment érte egy barátom, megkapta 1300 forintért. Leszarom, hogy közben a lapos tévé ára esetleg csökkent. Erről beszélnek, akik „hamisításról” beszélnek. Nem hamisítják, csak pl. belekerül a kosárba a rezsicsökkentés, ami a legszemetebb parasztvakítás, és máris jó nekünk.

élhetetlen 2014.10.25. 11:34:29

@puhacica: Nem akartam ebbe beleszólni (na, akkor miért teszem), csak pár megjegyzés. Budapesten egy közlekedési bérlet 10 eft (ami nagyon sok, ha valakinek pl. 60 eft-ből kell megélnie, rezsit fizetni, enni), egy internet előfizetés kijön 3-ból. Elég sok embert érintene kellemetlenül, ha ez a 3 hirtelen 6 lenne. Ezt csak arra, hogy miért nem jár a könyvtárba valaki. Vidéken meg van egy csomó falu, ahol már egy közért sincs, csak egy mozgóbolt jön időnként, nemhogy ingyen internetes könyvtár lenne. (tényleg csak példaként, a nemzeti trafikhálózat felállításával a kisbolt nem árulhat cigit, csak a cigire egy kis faluban nem érdemes egy másik helyiséget bérelni, főleg személyzetet tartani nem, csak a tejből, kenyérből nem él meg, bezár, és összejött a se cigi, se kaja. Itt nálam Bpest központjában, a második újságos adja fel a sarki boltban, mert csak az újságból nem él meg, a trafikos pedig nem árul újságot. Most az van, hogy hétszáz ft oda-vissza egy újságosig a villamosjegy, egy megállóra is, hogy megvegyem a kétszáz forintos újságot). Milliókat költenek szuper beléptető kapukra, de az az ötlet, hogy vezessenek be olcsón egy, vagy két vonalra szóló bérleteket, mert a legtöbb ember ugyanazon az útvonalon jár, és ha valami kitérője van, majd akkor vesz egy jegyet, már lepattan a vezetésről, pedig egy ilyen ötlet bevezetése előbb térülne meg, mint a csillivilli kapuk beszerzése, és a rengeteg ellenőr tartása. És ezek csak apróságok. Bocs, ez hosszú lett.

i got my (törölt) 2014.10.25. 11:37:53

@diggerdriver: az anyagi életszínvonalra komoly hatást gyakorol a technikai fejlődés.
annak köszönhető, hogy a néptömegek ma nem közös szalmazsákon osztoznak, hanem saját lakásuk van.

mondjuk nekem egy kombájnsofőri állás kevésbé lenne vonzó, mint egy kaszás aratói, azaz nem életszínvonal javító, hanem rontó változás lenne.
de ha 100 hektárt kéne learatni, azért mégis inkább a kombájnt választanám. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.25. 11:40:53

@Babette.:
Ez egy nagyon jó téma amit felvetettél.
Az általam legjobban tisztelt emberek azok akik idejönnek és valami elképesztő akaraterővel olyan munkákat bevállalnak amit én soha.
Bár soha ne mondjam hogy soha.
Például ismerek itt több olyan embert akik idősgondozással kezdték.
Tanult értelmiségi emberek.
Hozzájuk képest az én utam sétagalopp volt.
Mégis bevállalták.
Minden tiszteletem az övék.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.25. 11:45:32

@i got my:
Tudod még együtt is értenék veled ha pusztán az anyagi oldalról nézném.
Viszont ha onnan nézem hogy a jelenleg Magyarországon élő emberek többsége hogyan élte meg az elmúlt 24évet és ők hogyan érzik az elképesztő nagy technikai fejlődés hatását az életszínvonalukra akkor már más képet kapnánk.
Az ember életében az életével való elégedettség nagyobb tényező mint három birtokolt laptop.

tanato 2014.10.25. 11:52:47

@Philosoraptor: Ne azt nézd,Birca mit mond hanem hogy mit csinál.A gyermekét osztrák egyetemre szeretné járatni.BIrca nagyon nagy tudású ember, de szeret hülyéskedni is.Érdemes olvasni a blogját,én szoktam.Sokszor nem lehet eldönteni hogy komolyan beszél vagy szerepet játszik,hülyéskedik,hogy megzavarja az olvasók agyát.De szerencsére más ilyen ívású emberekkel szemben itt a blogon,nem rosszindulatból teszi.

élhetetlen 2014.10.25. 11:56:10

@Sütemény1975: Nem okoska, ezért tényleg kár hőbörögni. A hőbörgés amiatt megy, hogy kapsz ezért szebbet, jobbat, többet? Kell a pénz, nem elég az adóbevétel. És nyomják a képedbe, hogy a stadionok nem közpénzből épülnek, hanem abból a pénzből, amit nem adóba fizetnek be, hanem sportcélú támogatásra, olvasod, hogy a konkurenciamentesített kaszinóknak mekkora adókedvezményt adnak, hogy sok hülyével megetették a százalékos rezsicsökkentést, ahelyett, hogy adtak volna normális áron egy alapfogyasztást, és a túlfogyasztás lenne drágább, stb. Ezek miatt kell még hétszáz. Vagy még mennyi?

2014.10.25. 12:08:54

@Giddy Lamb: "Az én kommenteim mindig ironikusak és nevelő célzatúak"
Az ironikus OK, na de nevelni is akarsz? Küldenél nekem egy ilyen nevelő célzatú kizárt kommentet privátban? Csak kíváncsi lennék rá.

i got my (törölt) 2014.10.25. 12:17:46

@diggerdriver: "a jelenleg Magyarországon élő emberek többsége hogyan élte meg az elmúlt 24évet és ők hogyan érzik az elképesztő nagy technikai fejlődés hatását az életszínvonalukra akkor már más képet kapnánk."

ők egész más hatásokat éreznek (amik közül egy a korrupció).
de ne legyünk cinikusok! nem mindenkinek megy ma rosszabbul, mint 20 éve. aki számít, annak nagyságrendekkel jobban megy manapság. ők tudták, merre tart a (magyar) világ, tudták, hová kell álljanak, ha magyar környezetben érvényesülni akarnak. örüljünk a sikereiknek! hiszen végtére is ők is magyarok. a legsikeresebbek közülük.
hogy összességében mégiscsak maroknyian vannak az ország lakosságához képest? ne szomorkodjunk emiatt, hanem örüljünk neki! képzeljük csak el, mi lenne a többséggel, ha százszor ennyi sikeres magyar lenne, aki a nép bőrén hízik kövérre!

Laptop7712 2014.10.25. 12:19:04

@diggerdriver:
Tökéletesen igazad van, ezt valahogy nem közölték a néppel 25 éve, hogy ez volt a megegyezés tárgya. Ha megfigyeled, nyugaton – és 25 éve az NSZK volt a példa – a legkisebb vállalkozás is képes arra, hogy megfizesse a minimálbért, vagy versenyképes fizetést adjon az embereknek.
Most eljött egy olyan kor, amikor ez a generáció nem fogadja el azt, hogy csak 80.000 – 220.000 Ft nettó között kereshetsz Magyarországon kezdő pozíciókban.
Ez történelmileg eldöntött tény volt 89-re, ami kutatható.

Most felejtsük el tényleg azt, hogy Hans, meg Joe, meg a középvezetői szint egy leányvállalatnál egy kicsivel többet kereshetnek, mint otthon, a központban, hisz mégis egy „vad” környezetben kell kiküldetésben lenniük szegényeknek.
A közgazdasági modell ugyanaz, igaz néhány adó magasabb, más adók alacsonyabbak, de maga a rendszer ugyanaz, mint nyugaton.
Ki a törp határozta el azt 25 éve, hogy mennyi legyen az egyes pozíciókban a fizetés?
Elmondom neked, az a multi, aki idehozta, és beáraztatta a kormányzattal a profitmodelljét. Ebben meg benne volt, hogy ennyit fizetek, és nem többet. Ezt meg elfogadta az állam. Erre jött rá egy elfuserált privatizáció.

Ennek meg köze nincs ahhoz, hogy melyik állam milyen szinten termelékeny.
Ez egy közgazdasági modell, nem más, és nagyon egyszerű lenne megfordítani pillanatok alatt, csak akarni kellene, mivel az idő rég elfogyott. Lengyelország 25 éve ezt így ebben a formában nem engedte, sem a Csehek. Érdemes lenne észbe kapni. Lengyelektől elment két millió ember, itthonról már minimum fél millió, és közben egymillió munkavállaló, aki dolgozik, nyomorog a fizetéséből. Én pillanatok alatt bevezetném az 1350 EUR minimálbért, ennyi.

És mint állam, elgondolkoznék azon, hogy ezt a közgazdasági modellt hogyan lehet támogatni az első pillanattól kezdve.

Kicsit más lenne a „demokrácia állapota” akkor, ha az emberek meg tudnák fizetni a lakhatás, a helyváltoztatás, a gyermeknevelés, a szórakozás, és a családi alap befektetések költségét. valamit csinálni kellene, mert ki fog ürülni az ország.

élhetetlen 2014.10.25. 12:19:20

@svájci sapka (ch): Na, ezt nem kellett volna. A mázsa fux, lehet, hogy kétszáz forintos bizsu, a műkörmöt, frizuráját csinálja egy barátnője, amikor nincs fizetős vendége. Ha valaki nem tud kifizetni havonta 70 ezret rezsire, az már hajat se mosson, mert akkor neked hitelesebb lesz? Előbb talál majd munkát, ha ápolatlan? Jobb jövője lesz, ha nem tesz fel egy szar bizsut, hogy picit jobban érezze magát, ha már a tv-ben mutatják (ha ékszer lenne, már rég eladta volna)? Csak ennyit a szociális érzékenységedről. Most akkor így van ez.

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.10.25. 12:44:41

@Laptop7712: évi 25000 még mindig csak 1650-1700 font, csak a pontosítás végett

puhacica 2014.10.25. 12:55:18

@élhetetlen: ha meg egyszer elolvasod azt, amit irtam, latni fogod, hogy sehol nem emlitettem az elszegenyedett, egy sor haz egy sor tukor falvakat. az ilyen helyeken valoban nagyon nehez, de nem csak a net hianya miatt, hanem pl. annak is, akinek bar van munkaja, a bejaras egy kozeli vagy nem is olyan kozeli telepulesre megterhelo nem csak fizikaikailag, de pszichesen is. tudom, mert ingaztam en is. en a posztolorol irtam, aki budapesten lakik. ott se fenekig tejfel az elet, de lenyegesen konnyebb. persze draga a berlet meg a jegy, de a kozlekedesert mindenhol fizetni kell. nem szabad 5 evet varni a szakmai melora, mert menthetetlenul elsullyed az ember. de ha lattad az elso kommentemet, irtam neki, hogy keressen meg, talan tudok segiteni. azota is varom. szoval jelen esetben hatvanyozottan ervenyes a segits magadon kezdetu mondas.

DieNanny CH 2014.10.25. 13:33:45

@élhetetlen:

Igen, a vonalbérlettel én először Bécsben találkoztam.
Amúgy Pesten volt még a középiskolás éveimben külön villamos- és buszbérlet. Azoknak az árai is különbözőek voltak. Na, ezt kellett volna továbbfejleszteni, nem megszüntetni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.10.25. 14:04:54

Akinek van nyelvvizsgája és internet-előfizetése, az tud otthonról is dolgozni. Persze az átveréseket el kell kerülni, de ezért írom a blogomat évek óta...

Kaksi Kapitány 2014.10.25. 14:09:03

Mik is lennének ezek az ún. "értékes hozzászólások"? A sorokon át húzódó mosolygófejecskék vagy poszthoz abszolút nem kapcsolódó tartalmatlan üres csetelés? Ha ezt elveszed marad kb. 100 poszt.

Érdekes látni még, hogy nyilvánvalóan brigádvezetői utasításra történő, szervezett kiközösítési kísérletek rendre kudarcot vallanak és már kb. vagy 24 órája ez a hinta-ügy van terítéken.

midnight coder 2014.10.25. 14:09:03

A gond az ezzel a posttal, hogy az a szakma amivel itt nem tud elhelyezkedni a polgár, az kinn sem biztos, hogy hiányszakma. Azaz, jó eséllyel ott is mosogatni fog. És a lakhatás ott sokkal drágább.

élhetetlen 2014.10.25. 14:09:03

@Babette.: Mit nem lehet ezen érteni. Mindenkinek megvannak az apróságai, amitől még embernek érzi magát, és ha már arra sem telik, akkor már csak robotnak, vegetálónak, rabszolgának stb érzi magát. Ennek a nőnek a fodrász kellett. Nekem volt két évem, amikor teljes lelkesedéssel dolgoztam egy projektben, (utólag összeszámoltam, két olyan hétvége volt, amikor szombat, vasárnap is otthon voltam). Élveztem, jó volt a csapat, de ahhoz, hogy ez működjön, nekem kellett hetente, vagy kéthetente egy opera előadás. És igen, ha jegyem volt, a dán kolléga bejött este 11 helyett hatra, hogy én hétre elmehessek. Megértették. Neki egy fodrász kellett, egy pici luxus, ami lehet, hogy nála úgy hatott, mint egy gazdagnál egy brill megvásárlása. Lelkileg helyretesz.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.25. 14:09:03

"eléred Bécset, és bemész WC-t pucolni 1350 nettó EUR-ért. "

Ezt honnan veszed? Bruttóban ennyi a bére a bécsi melósnak. Megint hasraütésszerű adatok. Nettóban kevesebb mint 1100 euró, 13-14 havival se éri el összesen az 1300 eurót havonta.Ha fizetésekről írtok, írjatok pontos adatokat, vagy inkább semmit!

"es nem tudom megallni hogy ne szoljak hozza mikor kioktatja pl. Taxomukket az angol ingatlanpiacrol."

Figyelj, ő közölte hogy az ismerőse 450 fontért lakik rezsistül egy lakásban LONDONBAN! Én finoman megjegyeztem hogy ez butaság, mert ennyiért Londonban szobát kapsz leginkább. Erre linkelt valami lerobbant ócskaságot, kb 9 nmen, a konyhában egy matraccal, mint lakást, 500 fontért. Senki nem jegyezte meg hogy köze nincs annak a kutyaólnak egy lakáshoz. Sokan leírták már, és igazából ha felmész albérletkereső oldalakra 2 perc alatt nyilvánvaló lesz az árszínvonal. Minek akkor ilyen hülyeségekkel etetni a népet hogy 450 fontért lakom Londonban? Ezzel csak azt csapjátok be aki oda készül és lelkesen olvassa itt hogy nahát, ki tudok majd venni egy kis lakást! Én elhiszem hogy vannak speciális esetek. Hogy neked ki akartak adni lakást ennyiért vagy ilyesmi. De egyáltalán nem ez az általános. Arról kell beszélni ami az általános. Az pedig az hogy Londonországban elviszi az albérlet a melós fizetését így társbérletre kényszerül. Ami ugye buli, 30 éves fejjel kollégista berendezkedésben lakni.

"lehet, hogy rajottem hinta semlegesitesere. amiota megneztem a fb profiljat, elkonyveltem, hogy annak, amit mond, egy resze valoban igaz. de csak reszben. az egeszet tekintve viszont jobb a helyzet. "

Nem értelek. Mit szűrtél le a profilomból? Tetszem?:D Néha szoktam tetszeni nőknek, általában beteges ízlésű nőknek.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.25. 14:09:03

@Szilvana1:

Biztos beleszámolta a családi adókedvezményt is. :) A bécsi melós bért se pontosan írta le.

@Philosoraptor:

Téged továbbra sem értelek. Rengeteg helyre lehet menni ahol elszállásolnak és egyből dolgozhatsz, kis szerencsével. Persze nyilván hajtani fognak, kevés szabadnappal meg heti 50-60 órákkal, de tudnál felhalmozni pénzt a nyugati élet elkezdésére valahol. Miért nem próbálod meg? Nincs pénzed, munkád nem tudom van e éppen, ha az sincs, akkor tényleg semmi vesztenivalód nincs, maximum egy vonatjegyed.

Laptop7712 2014.10.25. 14:09:03

@Szilvana1:
Bocsánat, elfogadom abban az esetben, ha ezt az éves fizetést minden hónapra elosztva kapod meg, akkor teljes mértékben igazad van.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.25. 14:09:03

@élhetetlen:

Ha a szegények próbálják kicsit élvezni az életet, pl vesznek maguknak egy normális nadrágot, akkor őket megszólják hogy felelőtlenek, túlfogyasztók, hülyék. Ha a gazdagok szórják minden létező baromságra a pénzt, az az etalon, ők a sikeresek, a társadalom bálványai. Ez az értékrend. Ha valaki szegény, akkor már nem is érezheti jól magát. Ha próbál spórolni és izzadtan megy melózni, azért szólják meg, ha illatozva, akkor meg azért. Szegénynek lenni ciki manapság. Ez pedig a társadalmunk egyik tragédiája.

élhetetlen 2014.10.25. 14:09:03

@puhacica: Bocs, nem vitattam sem az igazadat, sem a jószándékodat, mint írtam csak eszembe jutott róla pár dolog, ezt írtam le.

élhetetlen 2014.10.25. 14:09:20

@DieNanny [SZ,CH]: Ráadásul én nem csak elképzelem, hogy mi lenne jó, írtam nekik, lepattintottak.

élhetetlen 2014.10.25. 14:24:45

@négyzet: Ah, nem látod át a dolgokat. A szolgáltatók tönkremennek. Jó. Majd lesz állami internet szolgáltató. (Az a pár év nem számít, amig, azok sem akik emiatt közben még tönkremennek), Ahogy lett nemzeti mobilszolgáltató (bocs csak cég, vezérigazgató, igazgató, cégház, gépkocsi flotta, szolgáltatás nem, de majd). A bankok sem számítanak, az is lesz majd állami. Ezt nekünk.

élhetetlen 2014.10.25. 14:24:45

@házelőtthinta: Kösz, ezt akartam írni, (ezt írtam).

Fruka1 2014.10.25. 16:02:41

@Babette.: Azért kell(ene) bennmaradni a munkanélküli regisztrációs rendszerben, mert akkor NEM lennének ilyen szép (relative szép) munkanélküliség adatai Vezérünknek. De nem azért mert nem szeretjük őt, hanem mert ez az igazság. Nem annyi a munkanélküliség amit kihoznak, hanem jóval több, csak ha mindenki kiíratkozik 3 hónap után akkor ne csodálkozzon már rajta senki hogy lassan papíron mindenki dolgozik, holott munkát kapni manapság csodaszámba megy....
Ennyire eccerü ez.......

puhacica 2014.10.25. 17:27:26

@házelőtthinta: :D ja, rolad almodom ejjelente. :D :D :D

Muscari 2014.10.25. 17:43:11

@Mirjam2: én is volt, hogy ennyit kerestem csak és van kollégám, aki csak 30 órát dolgozik és nyolcszázat visz haza . Sajnos van ilyen, persze tovább kell lépni valamilyen irányba ha nem tetszik.

i got my (törölt) 2014.10.25. 17:48:14

@puhacica: ó, te szegény! hát még mindig rémálmaid vannak?

Widia 2014.10.25. 17:48:16

@Mirjam2: Munkaügyi központ nincs ám minden sarkon, kb. 40-50 kilométerenként van egy. Ennyit utazni oda-vissza ezrekbe kerül, ha egyáltalán van normálisan busz vagy vonat.

2014.10.25. 18:13:04

@Muscari: De ilyenkor nem lehet jovedelem-kiegeszito tamogatast kerni az allamtol? 8-900 font Londonban valoban nagyon keves, ebbol egyedul szinte alig lehetne tulelni, akkor is ha egy single room-ban laknal egy shared house-ban. Illegalis bevandorlokat ismerek akik kb. ennyit keresnek de ok busszal vagy gyalog jarnak dolgozni es minimum negyen laknak egy kis szobaban egy olcso kornyeken.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.25. 18:13:23

@élhetetlen: amig nekunk panaszkodik es tolunk ker kolcson, addig ez engem nem erdekel.

élhetetlen 2014.10.25. 19:15:56

@Babette.: Magánügyed. Nekem van olyan barátnőm, aki mindig minuszban van, nem tud gazdálkodni, de az elmúlt pár évben már rávettem arra, hogy hó elején tegyen kicsit félre, mert ami nála marad, azt úgyis elkölti. De vannak komoly emberi értékei, tehát attól, hogy rendszeresen kölcsönkér, és megadja, még nem mondom azt, hogy nem érdekel. Veled csak annyi a gond, hogy akinek nem az az értékrendje, ami a tiéd, az szerinted nem ember. A világlátásomról. Ifjú koromban, mikor lett egy lakásom, és egy darab szekrényem sem, egyik barátom felajánlotta, hogy ad kölcsön, lemezjátszóra, hangfalra, stb. Tök jó ötlet volt, amig megadom, és gyűjtök egy szekrénysorra, addig is tudtam zenét hallgatni, míg, ha először a szekrényre gyűjtök, akkor eltelt volna pár év zene nélkül. Mi az, hogy hangfalra kérek kölcsön, hát ez nem létszükséglet. A másik, az utolsó balatoni nyaralómhoz is kölcsönkértem több százezer forintot, de amig tartoztam, addig is megvettem a whiskymet, ezt tudta az is, aki kölcsönadott. Egy dologban igazad van, akinek a dolgai nem érdekelnek, aki nem számít neked, azzal ne foglalkozz.

Taxomükke (UK) 2014.10.25. 19:17:55

@élhetetlen: "... megkérdeztem a fél literes étolaj árát adott boltban. 980 ft. Következő kedden elment érte egy barátom, megkapta 1300 forintért."

Ezt - bár nem otthon élek - sokalltam, ezért megnéztem a neten. 1 literes étolajakat 369 és 500 Ft között találtam.

Mondjuk lehet, hogy a fél literes sokkal drágább... de nem hiszem.

puhacica 2014.10.25. 19:21:16

@élhetetlen: értem. :)

@i got my: milyen rémálmok??? ez maga a gyönyör! :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.25. 19:26:53

@Taxomükke: Esetleg olívaolajat vagy kukoricacsíra-olajat akart írni? Úgy talán még stimmelhet.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.10.25. 20:56:57

@Turchi: Kozeli csaladban is volt, akinel 6 ev volt igy kimaradva. oke elment az illeto tanfolyamra, emg hagymat szedni, meg ilyenek, de fiz allas semmi, csak napszam meg az akkori kozmunka... Aztan abbol ket 10-15 eves gyereket nevelni....

2014.10.25. 21:06:07

@tildy[UK]: Tudom hogy van ilyen, nem is vitattam. Pl. a nővérem. A cikk alapján írtam amit.

onewayticket 2014.10.25. 22:22:19

@Cascabel: "Mintha tegnap tortent volna: akkoriban kezdtem internetezni, faltam a hazai hireket, szinte naponta haborodtam fel az Antal kormany huzasain. Minden a Horthy rendszer restauraciojara emlekeztetett, az uram-batyazasok divatba jovetele, zsinoros viselet, Nagy-Magyarorszag mania, stb. Az 1994-es valasztasokon sullyesztobe is tette oket az akkor meg feljozan magyar nep."

Abban az időben még gyerek voltam, nem sokat értettem a világból. Egy dolog feltűnt: Antallék előtt minden "modern" volt. A filmek, a zenék (akkor indult a Danubius Rádió, német nyelvű hírekkel), már magyarra fordították a Bravo magazint, belföldön is lehetett kapni walkmant, a nyugati gyorséttermek mintájára megjelent a City Grill, sikeres, mai szemmel is újranézhető szórakoztató sorozatok, mint a Linda, az Angyalbőrben, stb. Az emberek gondolkodása is sokkal nyitottabb volt akkor. Az én családom sosem állt jól anyagilag, de pl. a nagyszüleimet nem hallottam panaszkodni, legfeljebb az egészségi problémáik miatt. Nem a politikusokra "acsarkodtak", hanem a szomszédjukra.
Jött a választás, még én is vártam, aztán: (újra)temetés itt, temetés ott, átnevezni az utcákat, eltávolítani a szobrokat... - furcsa volt, hogy EZ lenne a "rendszerváltás" lényege??? Azzal egyetértettem, hogy ne legyen Lenin körút, de még most 25 év után is neveznek át köztereket. Mert lassan mindenki komcsi....
Unom!

"A privatizalas is elenken el az emlekeimben. Ami a legjobban megmaradt bennem az Budapest Journal akkoriban irt angol nyelvu cikke, amiben az amerikai tudosito is undorodva ir errol, dogkeselyuknek becezve a koncon marakodo nyugati cegeket. Szinte ejjel-nappal teljes erovel dolgoztak a masologepek a nyomdakban a legfrissebb kotyavetyelesek kiirasain."

Akkor lett volna értelme bizonyos kereskedelmet, pénzforgalmat, közműszolgáltatások díjszabását, banki hitelezési gyakorlatot, privatizációt, ingatlanvásárlásokat, stb. korlátozó törvényeknek! Akkor Mo. még nem volt EU tag, még legalább 10 éve volt (lett volna) arra, hogy okosan kormányozzon, alkudozzon, kedvező pozíciót vívjon ki magának a csatlakozás előtt. Az akkor hatalmon lévők bizonyára a legkisebb ellenállás irányába mozdultak el, és a jövőbe egyáltalán nem gondolva hagyták magukat korrumpálni. De a zöld jelzést Antall adta meg, neki a felelősségre vonástól sem kellett tartania, tudta, hogy előbb meghal a betegsége miatt.
Akkor kellett volna kérni az adósság elengedését a német újraegyesítéshez való hozzájárulásért cserébe. Például.

Ja és most sem az ukránoknak (azoknak is, akik nem magyar származásúak) kellene magyar nyugdíjat fizetni, meg a Romániában élő és magukat magyarnak vallókat teljes jogú állampolgárrá avatni! Hanem a környező országokkal az EU-n belül egy szoros politikai-gazdasági együttműködést kellett volna kialakítani. Ha ez meglett volna, ha valamit adtunk is volna, utána lehetett volna előhozakodni az ott élő magyarok ügyével és kedvezményeket kérni. Vagy: jó együttműködési stratégia esetén az EU-ban már arra sem lett volna szükség.

onewayticket 2014.10.25. 22:36:57

1350 euro mint nettó minimálbér? Az, ha 305 forinttal szorzom (nem tudom most mennyi az árfolyam), az = 411.750 forint. Ez egy álom, bakker!
Sokan nettó 100 alatt visznek haza. :(

A reális szerintem kb. ez lenne:
- munkavállaló középfokú végzettséggel: nettó 150 e Ft
- munkavállaló felsőfokú végzettséggel: nettó 250 e Ft
- középvezető versenyszférában: nettó 500 e Ft és felette
- középvezető közszférában: nettó 350 e Ft és felette
- minimál nyugdíj: nettó 120 e Ft
- családi pótlék: 50 e Ft/gyermek (évi bruttó 10 M forint bér alatt)
- munkanélküli segély: az utolsó három havi kereset átlagának 80%-a 6 hónapig.
- GYED: a nő szülés előtti átlagfizetése.

onewayticket 2014.10.25. 22:48:00

@élhetetlen: zene nélkül lehet élni, de nem érdemes. Én is vállalom, hogy alszom a priccsen, de legalább egy nyomorult rádiót tudjak hallgatni.

élhetetlen 2014.10.25. 22:49:31

@Taxomükke: Huh. Az olivaolaj nem étolaj? Mert nem is gépolaj. Itt a 980 vs 1300 forintról volt szó, amire már rá sem kérdeztem kedd reggel, mert miért kérdeztem volna, ha előtte csütörtökön megkérdeztem. És arról van szó, hogy egyébként szinte nulla az infláció.

Muscari 2014.10.25. 23:43:42

@Mirjam2: @TilosazA (UK): nálunk az öcsém felesége a hazaffy, sőt kőkemény jobbikos, nem is értem, hogy tudnak az elején kértünk, kaptunk heti 40 font housing benefitet. Igényeltem tax creditet is, azt meg rosszul számoltak ki és túl sokat adtak. Most is folyamatosan törlesztem vissza a több, mint háromezer fontot az HMRC-nak :-(

Szóval ezzel a segélyes dologgal eléggé vigyázni kell.

Muscari 2014.10.25. 23:46:07

@Muscari: atyám, mit küldem el? Az elejét Tilosazanak akartam írni még tegnap, de nem küldtem el.
Mirjam, a negyedik sortól szól neked.

Laptop7712 2014.10.26. 09:15:01

@onewayticket:
Mi a lényeg, és miért nem álomról beszélek?
Azért, mert nem arról van szó, hogy milyen a végzettséged, hanem arról, hogy az adott gazdasági modell azt támogatja, hogy mindegy, hogy milyen végzettséged van, mindegy, hogy mit csinálsz – milyen a pozíció megnevezése- keresned kell annyit, ha főállásban dolgozol, hogy ki tudd fizetni az életedet. Ez meg a lakhatás, a helyváltoztatás, a gyermekek nevelése, szórakozás, és a családi befektetések költsége.

Ez ma Magyarországon simán 400.000 Ft nettó, és teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, milyen pozícióban dolgozol. Ennyinek kell lennie annak a pénznek, amit egy ember kézbe kellene, hogy kapjon, hogy normális életet tudjon élni, legyen takarító, vagy melós.

Gondolj bele, sok fiatal otthon lakik, azért, mert nem tudja megfizetni a 55.000 Ft albérlet+ rezsit a 90.000 Ft nettó fizetéséből.
Ezért van az, hogy egymillió ember nyomorog otthon, pedig főállásban dolgozik. Külföldön meg a fizetésedből élsz, és az állam ezt természetesnek veszi, hogy a WC pucoló a fizetéséből meg tudja fizetni az életét.
Felejtsed el a „bértáblát”, félmillió ember úgy gondolta, ebből nem kér, nagyon gyorsan észbe kellene kapni.

tanato 2014.10.26. 09:57:31

@Philosoraptor: Mindig azt kell nézni, mit csinál az ember,nem azt hogy mit mond.Persze ez egy netes blogon nem igazán lehetséges.De kétségtelen a környezetemben is nagyon sok nyugat ellenes,kelet és Oroszország felé kacsingató ember van/főleg a propaganda hatására persze/aki azért a megtakarított pénzét nem rubelben orosz bankban tartja/pedig szerintük ott a jövő/,meg a gyermekét nem Szentpéterváron kívánja taníttatni hanem a halódó Nyugat egyik egyetemén.
Ebben az esetben a szavak és a tettek kettéválnak ami hosszú távon konfliktust okoz.

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 10:07:53

@élhetetlen: Nem, közfelfogás szerint az olívaolaj nem étolaj. Szerintem pl. a repce- vagy a napraforgóolaj étolaj, az olívaolajat olívaolajnak nevezném. Nem ugyanarra használjuk ugyanis.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.26. 12:04:25

"Gondolj bele, sok fiatal otthon lakik, azért, mert nem tudja megfizetni a 55.000 Ft albérlet+ rezsit a 90.000 Ft nettó fizetéséből.
Ezért van az, hogy egymillió ember nyomorog otthon, pedig főállásban dolgozik. Külföldön meg a fizetésedből élsz, és az állam ezt természetesnek veszi, hogy a WC pucoló a fizetéséből meg tudja fizetni az életét. "

Ha itt olyan albérletben szeretnék lakni ami otthon 55+rezsi egy kisebb városban akkor a fizetésem 60 %a egyből elmenne csak albérletre. Ennyit arról hogy mennyire van pénze a nyugati melósnak lakni meg élni. Nyugati melós maximum szakadt bérlakásban élhet.Meg tudja fizetni az életét? A 100 eurós biztosítást a kocsira? Valóban? Meg tudja? Nem is szórakozhat! Meg nagyjából semmit. Csak meló, evés, ivás, alvás. Akkor jut dőzsölésre pénz ha állat módon él (pl társbérletben)

Thargoid 2014.10.26. 14:05:09

@diggerdriver: Még szerencse, hogy az EU-ban ilyen nincs :)

onewayticket 2014.10.26. 14:36:35

@Laptop7712: "Azért, mert ... mindegy, hogy mit csinálsz – milyen a pozíció megnevezése- keresned kell annyit, ha főállásban dolgozol, hogy ki tudd fizetni az életedet. Ez meg a lakhatás, a helyváltoztatás, a gyermekek nevelése, szórakozás, és a családi befektetések költsége.
Ez ma Magyarországon simán 400.000 Ft nettó, és teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, milyen pozícióban dolgozol. Ennyinek kell lennie annak a pénznek, amit egy ember kézbe kellene, hogy kapjon, hogy normális életet tudjon élni, legyen takarító, vagy melós."

Átlag felett keresek, sokaknak már az én fizetésem is "álom". De a nettó 400 ezertől igen messze van!!!
Az "okosok" az előző hsz-omban leírt számokat is túlzottnak gondolják, a termelékenység alacsony szintjével, az infláció hirtelen felpörgésének veszélyével, a költségvetési egyensúly kibillenésével és tömeges elbocsátásokkal riogatnak. Holott pont az alacsony bérszínvonal vezet (fizetőképes kereslet hiányában) a cégek megszűnéséhez, az üzletek bezárásához, a külföldi befektetők kivonulásához és az adóemelési kényszerhez, az inflációhoz. Ellenkező irányba forog a kerék, ezt kellene már észrevenni!
Hirtelen nagyot emelni azonban veszélyes lenne, ezért írtam amit írtam.

Felejtsem el a "bértáblát": Mo. ilyen ország, mindig voltak hasonló, állami szinten meghatározott viszonyítási alapok. Jó vagy nem jó, az más kérdés, most hozott anyagból dolgozunk.

Jómagam nem a bértábla vagy a kevesellt munkabér miatt akarok elmenni, hanem a "légkör" miatt. Szeretném, ha kicsit többől állna az életem mint a munka és evés-ivás-tisztálkodás-alvás, hétvégén nagyon kevés "szórakozás". Nem szeretném, hogy a politika telesz@rja az életemet, családi, baráti kapcsolataim menjenek tönkre amiatt, mert az egyik ember a X. párt fanatikusa, a másik meg Y-é lesz és mindent annak rendel alá. Felnőtt embereken azt veszem észre, hogy a gyermeki állapotba szeretnének visszacsúszni, mikor a szülői tekintély irányítja az életüket. Igénylik, hogy megmondják nekik hogyan éljenek, mit gondoljanak a világról, a történelemről, a múltról, a jelenről. Mit tartsanak erkölcsösnek, bűnnek, kiket szeressenek vagy utáljanak.

onewayticket 2014.10.26. 14:39:28

@Taxomükke: én nem használok "ét"olajat.

onewayticket 2014.10.26. 14:46:07

@zöldeketbeszélek: olyat nem lehet csinálni, hogy mindenkinek egyformán jó legyen.
De szerinted az igazságos, hogy ha egy nő keres pl. nettó 85 e forintot (mert olyan a szakmája, hogy ott annyit tud elérni), akkor kap pl. 75 e forint GYED-et, de ha egy nő "szerencsésebb" (kvalifikáltabb) és a fizetése nettó 170 ezer, akkor is csak legfeljebb 85 e forintot kaphat? (Pontos értékeket nem tudok, de kb. ezek az arányok.)
A második példabeli nő bizonyára tanult és megdolgozott azért, hogy elérje a nettó 170 ezres bérszintet, miért "büntessük" őt azért, ha gyereket szül?

Laptop7712 2014.10.26. 19:45:48

@onewayticket:
Tökéletesen igazad van. Én azért írtam le neked azt, hogy fel kellene emelni a bért az 1350 EUR szintre, mivel semmi, ismétlem, semmi közgazdaságtani alapja nincs annak, hogy egy multi, vagy egy nagyon jól működő cég csak és kizárólag havi nettó 80.000 Ft-ot fizethet, és nem többet egy alap termelői munkahelyen.
Általában azzal probálják magyarázni, hogy az ország képtelen nagyobb hozzáadott értéket képezni a munkahelyeken. Ez egyszerűen hazugság. Aki áttér a határon, munkába áll, azonnal termelékennyé válik annyira, hogy legalább a nyugati minimálbért megkapja a nap végén??
Eléggé furcsa, és elgondolkoztató, nem?

Olyat még nem láttam, hogy a hasonló makrogazdasági környezet mellett sokszorosára emelt bér bármilyen szinten felpörgetné az inflációt. Miért van az, hogy a londoni „WC pucoló” fizetése Magyarországon egy osztályvezető főorvos bérével vetekszik? Nem furcsa egy kicsit?

Egy egyszerű séf egy noname étteremben megkeresi a 35.000 fontot, vagy 37.000 EUR-t. Ezen, ha nem változtatnak hazánkban, nagyon komoly problémákkal kell szembenézni a nem is olyan távoli jövőben.

Miért van az, hogy álomfizetés kell legyen otthon a havi nettó 3000 EUR nettó fizetés, mondjuk egy mérnöknek?

Ennek a fizetésnek természetesnek kellene lennie, mondjuk maximum 5 éves szakmai tapasztalattal. Németországban, Angliában ez természetes, 10 éves szakmai tapasztalattal elérheted a 120.000 fontot, vagy a 150.000 EUR-t.

Egy kezdő orvos megkeres 150.000 fontot, és nem is kell messze mennie, ennyit kap, és erre még szépen rájön a HR közvetítői költség, és egyéb.
A légkör azért ilyen otthon, mivel elfelejtettük azt, hogy e dolgok mögé nézzünk, és nagyon kevesen álltak a sarkukra, hogy v..e nem tudom 80.000 Ft-ból a családot, inkább elment a bankba, és felvette a személyi kölcsönt, meg a lakáshitelt.

A baj az, hogy ez a menet szépen eldőlt 1989-re, és 1992-ben már látni lehetett, hogy ennyi lesz, és nem több. Ezt szívjuk ma is, ez van, a mai generáció meg lábbal szavaz ez ellen, és igaza van.
Most meg itt egy generáció, aki egyszerűen lelépett, és nagyon nem akar hazajönni. Mit mondasz nekik? Vagy milyen ajánlattal állsz elő? Kemény menet lesz ez, mivel a nyugdíjakat csak kellene fizetni valakinek.
Amit a hozzászólásod végén írsz, azt meg úgy nevezik, hogy független, gondolkodó ember, aki képes arra, hogy járja saját útját, és saját véleményt fogalmazzon meg, és úgy élje az életét, ahogy azt jónak, és erkölcsösnek tartja. Ezt hívják független középosztálynak, ez így lenne a normális, minden politikai behatás nélkül.

onewayticket 2014.10.26. 20:04:14

@Laptop7712: "Most meg itt egy generáció, aki egyszerűen lelépett, és nagyon nem akar hazajönni. Mit mondasz nekik? Vagy milyen ajánlattal állsz elő?"

Nekem bármit ajánlanának, nem akarnék maradni/visszajönni!

adg 2014.10.27. 09:02:54

@Sütemény1975: ez igy van. Ha egy az orszagrol mit sem tudo kulfoldi, egy ujsagiroi elemzesre alapozva megfogalmaz egy magyarorszaggal szembeni kritikat, akkor annak csak igaza lehet. Bar ez fugg a politikai hovatartozastol is.
Ha a Sunban megjellenne, hogy egy nevtelen forras szerint valaki lattott a sotetben egy, az aktualis magyar miniszterelnokre hasonlito figurat gyereket enni , akkor ez tenykent el van fogadva az ellenzeki gondolkodasuak kozott. Kurzustol fuggetlenul sajnos...

2014.10.27. 09:54:46

@adg [Au, Darwin]: Akinek a magyar miniszterelnokrol van velemenye az nem a Sun-t 'olvassa'. Azt az 'ujsagot' olyan felanalfabetak olvassak akik nem tudjak hol van Magyarorszag, ugy ertem pl. Europaban vagy Afrikaban.

adg 2014.10.27. 10:04:46

@Mirjam2: nem konkretan a te peldadra gondoltam, arrol csak eszembe jutott a jelenseg. Aki burmaban tudja, hogy hol van magyarorszag, az mar szerintem boven a legtajekozottabb retegbe tartozik.
Viszont amit irtam, sajnos letezo jelenseg. Meg komolynak nevezert ujsagokkal, gazdasagi lapokkal is megesik, hogy fizetett/megrendelt elemzesekre epulo cikkeik vannak. Nem egy esetben buktak mar le nagyon mertekado ujsagok szerzoi.
Es akkor otthon boldog boldogtalan hivatkozik a "kulfoldi elemzokre" es "neves lapokra". Tisztara mint a brit tudosok...

2014.10.27. 11:31:03

@adg [Au, Darwin]: A magyarok pontosan tisztában vannak azzal, hogy mi megy itt, ehhez nem kellenek külföldi újságírók. Az viszont tényleg gáz, hogy ennyire népszerűek vagyunk, amikor a negatív példákat kell felsorakoztatni. Mo. az aggresszív kismalac szerepet nyomja az eu-ban, pedig inkább tanulni kellene egy kis alázatot, mert nélkülük ez az ország még csóróbb lenne, 0 beruházás mellett természetesen.

élhetetlen 2014.10.27. 14:36:28

@Taxomükke: Bocs, nem értem rá előbb válaszolni. Hülyeségen vitatkozunk, Te jössz a közfelfogással, én pedig azzal, hogy az étolaj az egyszerűen az étkezési olaj rövidebb neve, (azaz nem gépolaj, kenőolaj). „Nem ugyanarra használjuk ugyanis”, mondod Te, én meg azt, hogy de, a napraforgó olajat is, az olíva olajat is általában a konyhában, ételek elkészítéséhez használjuk. Attól, hogy más ételekhez használom a kettőt, pl a főzelékeket főzöm olivával, a pörköltet nem, ettől még miért nem étolaj az oliva?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása