oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. október 16. 06:44,  Döntöttünk: Amerika vagy Magyarország II. rész 631 komment

2014. október 16. 06:44 Határátkelő

Döntöttünk: Amerika vagy Magyarország II. rész

Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a döntés… (A képeket természetesen ez esetben is köszönöm!)

Házunk kertjéhez a bejárat.jpgHázunk kertjéhez a bejárat

„Először is köszönet mindenkinek a hozzászólásokért az „Amerika vagy Magyarország?” című poszthoz. Nagyon nagy segítség volt. Még aznap este, amikor kijött a poszt, döntöttünk. Határátkelőnek külön köszönöm, hogy belefolyt a kommentelésbe és néha a védelmemre kelt.

Ezt azért tartom fontosnak megírni, mert tényleg a kommentek hatására tudtunk véget vetni a vívódásnak. Szerintem zseniális ötlet volt megalkotni a Határátkelőt. Engem az is motivál, hogy egy ilyen történet másoknak is segíthet. Nekem most egyértelműen az olvasók segítettek.

Tényleg kicsit zavaros lehet az egész előző levél, mert sokan olyan kommenteket írtak, amit nem is értettem. A lényeg, hogy kaptam hideget, meleget, ahogy barátnőm mondaná. Sírtam egy órát, aztán még többet később. A férjem hazajött és elmeséltem neki miket kaptam a fejemre. Azt volt a legrosszabb olvasni, hogy önző vagyok és fel kell nőnöm az anyasághoz. Ez azért mellbe vágja az embert.

Szinte mindenki azt írta, hogy ne menjek haza. Köszönöm azoknak, akik azt írták, hogy a lényeg, hogy az ember ott éljen, ahol jól érzi magát. Én azt hittem ez azért átjön a levélből, hogy én nem azért jöttem el otthonról, mert bajom volt az országgal. Ez elég egyértelműen le van írva.

Nekem otthon jó életem volt, de azt, hogy vannak, akik nem tudjak elhinni, lehet boldogan élni kevesebb, mint százezer forintos fizetésből, az nem az én problémám. Inkább ez megint egy szomorú tény, szerintem.

A kommentelőknek most az elején annyit, hogy vagy ne olvassák el ezt a mostanit, vagy most gyorsan szívjanak el egy doboz cigit, mert ez is hosszú lesz. Ígérem, ha ezután is pszichológushoz akartok küldeni, elmegyek.

Egyébként nem rossz ötlet, de én abban hiszek leginkább, hogy ha az ember beteg lelkileg, akkor a betegség forrását kell megszüntetni, ami pont azért nehéz, mert néha olyan nehéz kilépni az életünkből, meg akkor is, ha az nagyon rossz.

Bolgár nagypapa bolgár-amerikai unokáival, a lányom és a két kis fekete unokatesó.jpgBolgár nagypapa bolgár-amerikai unokáival, a lányom és a két kis fekete unokatesó

Nem a hollywoodi rózsaszín szemüveg

Írtam egy könyvet otthon, aminek az a címe: Amerika. A szerkesztő ezt írta a hátsó borítóra: „Ez a könyv egy szubjektív beszámoló Amerikáról, amely valóságos, a hétköznapokban megélt Amerikáról, mondhatni egy útinapló. A szerző sajátos mondatszerkesztését a pár sorral hamarabb említett szubjektivitás okán meghagytuk. Ajánljuk e könyvet minden olvasó figyelmébe, kiváltképp azokéba, akik nem csak a hollywoodi filmek rózsaszín szemüvegén keresztül szeretnék Amerikát megismerni. "

A könyv méltán lett elsüllyesztve, hiszen borzasztó állapotban adták ki, tele volt hibával, amit nem az író dolga kijavítani, elvégre én fizettem 200.000 forintot, hogy ki legyen adva... Nem akarom a kiadót bántani, mert ők voltak a legemberségesebbek velem. A legjobban a nagy kiadókra haragudtam, akik gyakorlatilag elhajtottak a jó büdös francba.

Lelket önteni a kislányunkba

A posztból tényleg szinte csak az én honvágyam derül ki, az én sirámaimmal, ezt magamra kell vállalnom. Pedig az én vívódásom egész nyáron pont arról szólt, hogy milyen nehéz döntést hozni, hiszen a gyerekemet féltem a legjobban az itt maradástól.

A poszttal nem egyedül az volt a cél, hogy kapjak valami segítséget a kommenteken keresztül, amit végül én magam olvastam el, hiszen igen, ha segítséget akarok, akkor el kell olvasnom még akkor is, ha már az elején elvették a kedvem az aznapi jókedvtől (ezt inkább a stílusra értem). Az is volt a cél, hogy esetleg segíthetek másoknak a saját vívódásom megosztásával, ami pont a kislányunk miatt kezdődött, hiszen láttuk rajta mennyire szenved.

Az iskolabusz indulása a szomszéd gyerekekkel és a lányommal.jpgAz iskolabusz indulása a szomszéd gyerekekkel és a lányommal

Próbáltunk lelket önteni bele. Erős volt, és nem panaszkodott. Toms Riverben egy olyan iskolába került, ahol külön angoltanár segíti azoknak a gyerekeknek a tanulást, akik nem tudnak még rendesen angolul. Egy tesztet kellett kitölteni, hogy lássák, milyen szintű az angoltudása.

Így került abba az iskolába, ahol hétszáz gyerek van, és ahol sajnos nem sikerült barátokat szerezni, egyrészt a nyelv miatt, másrészt talán az ő félénksége miatt sem, ami egyébként nem jellemző rá, otthon rengeteg barátja volt, ez inkább a nyelvtudás hiánya miatt volt.

Leírom, mi történt aznap este, amikor megjelent a poszt. Hazaért a férjem, megkérdezte, milyen volt a napunk, mire elmondtam, hogy az egész napos bőgéstől fáj a fejem egy kicsit, aztán azt, hogy mennyien ajánlottak pszichológust, ezen mar viccelődtünk, de aztán komolyra fordult a szó, mert elmeséltem, hogy az nagyon rosszul esett, amikor önző anyának neveztek.

A kislányom nagyon fel volt háborodva. Egyből elsírta magát: Anya, nem vagy önző, miért írnak ilyeneket az emberek? Megnyugtattuk, mondtuk neki, hogy azzal, hogy én felraktam az internetre ezt a levelet, bevállaltam azt, hogy az emberek reagálnak majd rá, ez így van rendjen. Igen, előtte beszéltük meg a dolgot, hiszen az egész róla szól.

Az iskolakezdés

Itt szeptember negyedikén kezdődött az iskola. A poszt másnap reggel került fel, az iskola második napján. Nagyon izgultunk érte már az első napon is. Nem sokat beszélt róla, de nem volt lelkes, amikor leszállt az iskolabuszról. Nem volt lelkes a második napon sem.

Nem nagyon akart mesélni, hiába faggattuk. Azt mondta unalmas volt, mert még nem tanultak semmit. Ez a kép az, ami miatt már többször szóba került a hazamenetel és a férjem is így látja, nemcsak én. Az ember a testbeszédével is elárulja a lelkiállapotát.

Annyira vártuk ezt az iskolakezdést, mert jó híre van a sulinak és ennek a bizonyos Priff iskolának, ahol a tanulók a 4., 5., 6. osztályokat járják, tehát tudtuk, hogy itt most lesz három éve.

Kislányom iskolája.jpegKislányom iskolája

A saját honvágyam ellenére nagyon drukkoltam neki, hogy jó legyen a suli és boldog legyen. Szerintem nagyon rossz az itteni rendszerben az, hogy minden évben új tanárt kapnak a gyerekek, és az osztályt is szétszedik. Van egy pozitív oldala is, például az, hogy most azt mondhattuk neki, nem kell annyira izgulni az új társak miatt, mert ez most sok gyereknek új lesz, hiszen ők sem tudják, kivel kerülnek majd össze. Nekem ez mondjuk sovány vigasz.

Otthon reggel fél 7-kor szálltam be vele a liftbe, és a szomszédaim röhögtek, mert a gyerekem fütyörészett a liftben, annyira jókedve volt, hogy suliba megy. Öt előtt estem be a suli ajtaján, tehát jó hosszú napjai voltak, de ha néha valami csoda folytán odaértem fél 5-kor, panaszkodott, hogy miért jöttem ilyen korán. Imádta az ügyeletet is, meg mindent. Boldog volt az iskolában.

Voltak pajtásai, akikkel suli után és hétvégén is találkozott, imádta a tanár néniket. Itt nem boldog a suliban, és amikor először erről beszéltünk a férjemmel, felmerült a kérdés, hogy jót teszünk-e vele, hogy kiszakítottuk a megszokott környezetéből. Itt jön a nagy dilemma. Apuka, vagy az otthoni környezet.

Családi kétharmad

Csapongó vagyok, tudom, de jöjjön az este többi része. Kaptam egy emailt a kedvenc szomszédomtól, akinek van egy kislányom korabeli fia. Két kép volt benne, ami a házunk előtt készült. Kicsit félve mutattam meg neki, mert nem akartam őt befolyásolni. Megnézte, megállapítottuk, mekkorát nőttek a szomszéd gyerekek. Nem szólt semmit, de később odajött, és azt mondta, hiányzik Magyarország.

Akkor egymásra néztünk a férjemmel és jött a beszélgetés. Akkor már dőlt a szó mindenkiből, én elmondtam, hogy már szinte nem tudok funkcionálni, annyira kezdek depressziós lenni. A férjem mondta, hogy tudja. Két ember szenved a háromtagú családból. Ha az érzelmeket félretesszük, és marad a matek, akkor az kétharmados többség (matekra gondoljon mindenki, ne politikára).

Akkor este eldöntöttük, hogy ennek így semmi értelme nincs és hazamegyünk. Volt sírás, és rossz volt látni, hogy sír, mert Apa itt marad és nem együtt fogunk lakni minden nap, de abban a pillanatban már nem volt olyan nehéz ezt a sírást látni, mert megvolt a döntés.

A sírás mellett ott volt a felszabadulás érzése is. Benne. Ahogy láttam rajta megint azt a boldogságot, amit otthon mindig láttam, megnyugodtam. Elviekben az lenne a normális, hogy egy család a jéghegy hátán is család, minden körülmények között, de ez a gyakorlatban nem így van.

Tónál.jpgTónál

Ahhoz, hogy ezt a történetet mindenki jobban megértse, sokkal többet kellene írni. Ez van a könyvben, nagyon kijött ez akkor. Nem mindennapi házasság a miénk, az már biztos, de ezt sokan elmondhatják magukról. Ha akkor létezik már a Határátkelő, lehet, hogy bátrabb lettem volna és kiadtam volna a saját szakállamra az egészet.

Érdekes volt, hogy aznap este pont egy olyan családi filmet vetítettek, ami arról szól, hogy apuka munkája miatt elköltözik a család. Tizenkét gyerek van, és végül a gyerekek miatt visszamennek, mert mindenkinek nagyon hiányzik a suli meg a barátok. Egy ilyen film volt másnap reggel is, amiben szintén a gyerekek szenvedése a lényeg. Másnap este pedig az egyik kedvenc filmem: Forrest Gump. Fuss, Forrest, fuss! Ne add fel soha! Milyen érdekes! A végén ő is hazafut.

Az iskola döntő tényező

A barátaimnak megírtam és ők még utána is próbáltak győzködni, hogy maradjunk. A kommentelők tanácsai is jók voltak. Ha minden kerek lenne az iskolában, itt maradnék, és tudnék mit kezdeni magammal.

Mondtam a férjemnek, hülye érzés, hogy pont most kezdenek a játszótéren szállingózni a gyerekek, de már ő is hajthatatlan a rossz iskolarendszer miatt. Tudom, ez szubjektív, de mi szerencsések voltunk otthon, és az én gyerekem kedves tanár nénikkel volt körülvéve, nagyon jó kis osztállyal, ami megy tovább 8 éven keresztül.

Az első nap, amikor leszálltak a buszról a gyerekek, a szomszéd kislány nagyon le volt törve. Kérdeztem tőle, hogy mi a baj, azt mondta, nem tetszik a tanár és erre várt egész nyáron, hogy vajon milyen lesz az új osztály. Ez szerintem (és a férjem szerint is, aki itt nőtt fel) nagyon rossz. Állandó bizonytalanság van a gyerekek életében a mindig változó osztályok miatt, ráadásul sok gyereknél a magánélet sincs rendben.

Vége a nyűglődésnek

Mi nem akarjuk ezt minden évben végigélni. Sokan mondták nekem, hogy Magyarország nem szalad el, megvár. Ez így van Amerikával is. Az sem fog elszaladni. Mivel a gyerekünk amerikai állampolgár is, ő mindig visszajöhet ide. Magam miatt nem aggódon, mert úgy tűnik, hogy ezt a kártyát mindig fel lehet használni. Az, hogy miként működik a bevándorlási procedúra, más kérdés… (Erről az előző posztban írtam részletesebben.)

Most minden letisztult, nagyon jó érzés tudni, hogy merre haladunk. Vége a nyűglődésnek. Szomorúak kicsit az esték, mert tudjuk, hogy itt hagyjuk a férjem, elhagyjuk a házat, amit annyira szeretünk, jönnek a kedvenc ünnepeim, Halloween, Hálaadás, de már alig várom, hogy láthassuk a Ferihegyi repteret.

Kedvenc padom.jpgKedvenc padom

Nem fogadtam igazi pszichológust, tényleg nem rossz ötlet egyébként, inkább a régi jó módszeremhez, az íráshoz folyamodtam. Most megosztom mindenkivel, mibe fogtam még gyorsan, mielőtt hazamegyünk.

Otthon írtam egy másik könyvet is, ami a gépemben maradt. Mindössze meg kellene szerkeszteni. Ebbe most nem megyek bele, a lényeg, hogy ehhez politikusokkal találkoztam, Magyarország és Európa egyik nagy problémáját feszegeti a könyv. Nagyon jó volt vele foglalkozni. Ezt akkor csináltam, amikor nem volt állásom és suliba jártam.

A kedvenc padomon ültem, ahol a magyar barátnőm leanyázott, és kipattant az egész. Nagyon jó megint írni. Igazi megnyugvás, ráadásul úgy érzem, végre dolgozom, igaz, nem tudom, lesz-e belőle pénz, de előbb-utóbb remélem, igen. Nem adom fel. Ez egyben egy B-terv is, hiszen nekem sem életcélom, hogy havi százezer forintból éljek.

Október közepéig be kell, hogy fejezzem, mert van egy jegyem New Orleansba, ahová azért megyek, mert van ott egy nekem nagyon kedves project Make it Nola vagy Make it right néven. Brad Pitt a megalkotója.

Make it Nola

Sarasotában laktunk, amikor a Kathrina nevű hurrikán végigsöpört a Mexikói-öböl partjainál. Imádkoztunk, hogy Sarasota ne essen áldozatául. Akkor jelentkeztünk egy segélyszervezetnél, hogy befogadnánk egy családot, de végül nem jelentkezett senki, pedig többször is hívtuk őket.

Évekkel később láttam egy interjút, ami Larry King csinált Brad Pittel, akit élőben kapcsoltak egy puszta közepéről. Ritkán látni ilyen hollywoodi hírességet, aki ennyire szerényen és emberien viselkedik. Akkor megjegyeztem magamnak ezt a vállalkozást, ami arról szól, hogy azoknak az embereknek, akik elvesztették az otthonukat, házakat építenek (most már sok minden más is van a céljaik között) és azóta őszintén rajongok Brad Pittért, mint emberért.

Már beszéltem velük telefonon, hogy meggyőződjek, nem feleslegesen megyek oda. Elmondtam a hölgynek, hogy személyesen szeretnék átadni nekik valamit. Most először adok pénzt a projekthez, és a Brad Pittnek mellékelt levelemet.

Cape May világítótorony.jpgCape May világítótorony

A Make it Nolának az lesz az ajánlatom, hogy ha Brad Pitt tud sikeres könyvet csinálni a történetemből, a profit felét felajánlom nekik. Szerintem jó ajánlat. Brad Pitt új olvasmányhoz jut, én meg a legrosszabb esetben is jól járok, hiszen látni fogom New Orleanst, ami régi vágyam volt már.

Egyébként az Amerika című könyvem, ha nem is lett anyagi haszon, abban nagy segítség volt, hogy amikor a második, meg nem született könyvhöz emberekkel kellett találkoznom, úgy éreztem, ha azt mondom, írtam egy könyvet, sokkal inkább megnyíltak a kapuk.

A könyves történeteket azért írom le, mert szeretném, ha látná mindenki, hogy otthonról is lehet álmodozni. Van, aki arról álmodik, hogy elmegy és máshol fog élni. Akinek ez a vágya, menjen, ki kell próbálni!

A biztonságról

Azt, hogy melyik ország az igazán jó, nehéz eldönteni. Kíváncsiságból megnéztem, hogy melyek a legbiztonságosabb országok a világon. A magyar oldalakon és az angol nyelvűeken is. Nem egyforma a lista, de egyikben sincs sem Magyarország, sem az Egyesült Államok.

Az egyik ilyen internetes böngészésem során találtam az Origo oldalán két cikket, ami az itteni viszonyokról szól a bevándorlási problémához kapcsolódva, ezeket ajánlom mindenkinek. Az egyik: Tekereg az elmérgesedett bevándorlási vita Obama körül, a másik pedig: Rózsaszín bilincsbe veri az elítélteket Amerika legkeményebb serifje.

A jövőkép bizony itt sem túl rózsás.

Cape May bálnanéző hajóról.jpgCape May bálnanéző hajóról

Az erőszakos…

Ami szülői szemmel még nagyon ijesztő nekem, hogy az erőszak minden nap olyan módon dől az arcunkba, amitől nem is tudjuk megvédeni a gyerekünket, legalábbis attól, ami a TV-ben van.

Az ABC Family nevű csatornán családi filmeket szoktunk együtt nézni. Ezeknek a filmeknek a szünetében olyan reklámok vannak, amik még egy felnőttet is elborzasztanak, például a film után következő híradó egy kiragadott története, amiben bemutatják, hogyan támadnak rá a 9 éves gyerekre a nyílt utcán New Yorkban.

Ugyanakkor a mi kis világunk itt Waretownban nagyon biztonságos, ezt el kell mondanom. A helyi heti újságot szeretem olvasni, van benne egy Police blotter nevű rész, amiben leírják a szomszédos városokban azon a héten történt rendőri eseményeket. Nevekkel, pontos időponttal, a letartóztatás okával.

Leggyakrabban részeg vezetőt tartóztatnak le, betörés főleg olyan helyeken fordul elő, ahová tippre mennek, vagy követnek valakit a gyógyszertárból, és gyógyszert rabolnak.

A mi kis városunkat szinte soha nem említik benne. Nyitva merem hagyni az ajtómat, ha elmegyek a kislányom elé az iskolabuszhoz, sőt, egész napra is nyitva merném hagyni. Ez biztosan hiányozni fog.

…és a csodálatos Amerika

Az ebben a fantasztikus országban élő emberektől még az utolsó pillanatban is a jó jön vissza hozzám. Az amerikaiak, akik nagylelkűek, adakozóak, befogadóak, akikből hiányzik a gyűlölet, akik udvariasak, akik nem bántanának meg valakit, aki egy olyan országból jött, amiről ők még nem hallottak, de ez nem is számít…

Az amerikaiak, akiket lehet, hogy a kormányuk megpróbál az orruknál fogva vezetni, de mégis megadja nekik azt az érzést, hogy jó helyen élnek, jó soruk van, mert igen, jó soruk van, és jó helyen élnek. Itt szabad embernek éreztem magam, és nagyon sokat tanultam tőlük.

Vajon otthon mi vár, milyen kormány, milyen ígéretek? Vajon eljutok-e otthon is oda, hogy szabad embernek érezzem magam? Már nem érdekel, mi vár. Otthon van a haza és a gyökerek. Erre mindennél jobban vágyom most."

Fehér ház, ahol az új könyv játszódik.jpgA fehér ház, ahol az új könyv játszódik

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr66797145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 07:34:00

Olvasva a posztot miért van olyan érzésem mintha egy szürreális Dali festményt néznék?

A pszihomókus nem volt rossz tipp. Támogatom.

Nagyon sajnálom de tudok jobb véleményt írni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 07:34:43

Milyen férjről van szó? Posztoló elvált, ez esetben nincs férje. Vagy azóta talált magának egy újabb zöld kártyát?
Nagy kavar van itt lelkileg.... de regénynek nem rossz a történet.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.10.16. 07:42:52

Hm...
Majd később elolvasom újra.
Hátha...
Jól átvágott a kiadó. Én 8 ezerből adattam ki. Szerkesztve.

NIKI LAURA 2014.10.16. 07:50:00

Hu...a poszterinanak nem massal,hanem magaval kell megkuzdeni!
..es ez a legrosszabb,mert egy ellenseget utom/ vagom,de magamat...

A hazakoltozes reg el lett dontve,mgerositest vart..nem kapta meg.

Vannak olyan tipusu emberek,akik sosem tudnak tartosan kulfoldon elni,indexet,blikket okvasnak reggel/este,es az mtv1 nezik neten,nem a londoni kozlekedesi helyzetet a helyi tv-n.

Ez egy teljesen normalis dolog,jojjon haza,mert beteg lesz pszihesen,es utana testileg is.

Hari Seldon 2 2014.10.16. 07:50:02

Hát ha döntött, akkor sok sikert ahhoz.
Viszont nem tetszik, hogy a HA közönségét belevonta ebbe a manipulációba, legalábbis így érzem.
(nekem olyan kicsit "Norbis" csalódás ez)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.10.16. 07:52:55

Jól van akkor nem csak én érzem úgy hogy kéne az az agyturkász, mert nagy kupi van valaki fejében.

Könyv. Hát ha az is hasonló stílusban íródott.....
Amúgy az ilyen magánkiadványoknál a terjesztést nem a kiadó intézi. Ők kinyomtatják x példányban azt a megrendelő csinál vele amit akar.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 07:53:44

@diggerdriver:
Pontosabban NEM tudok jobb véleményt írni.

firg_firg 2014.10.16. 07:58:17

Tul hosszu es most nincs kedvem felulni a lelki hullamvasutra.

Valaki leirna mit dontott vegul (illetve jelenleg)?

NIKI LAURA 2014.10.16. 07:58:34

Amugy a zooood kartya...nem tudom hogy van,de Kanadaban a PR. kartyat siman el lehet vesziteni,5 ev utan,ha nem elt ott ossz kb 1,5 evet.
Utana ha megis mennel ki,vmi "hazatero" renew okmany kell kervenyezni,es megindokolni miert nem eltel kint.

tableno 2014.10.16. 07:59:25

Az első poszttal nem volt semmi probléma, de ez a második nekem nagyon ellenszenvessé tette a posztolót. Amúgy mindenki éljen ott, ahol akar.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 08:05:50

@tableno: ez a harmadik poszt. Az elsőben pálinkáztak a játszótéren, a másodikban csak az iskoláról volt szó.

2014.10.16. 08:07:27

Értem hogy a kommenteket nem jó olvasni, de erre számítani lehetett. Nem akarom borítékolni de ha most van férj, mert már nem értem hogy elváltak és vagy van nincs, ha most együtt élnek és nélküle hazaköltöznek, akkor meg az lesz a baj hogy nincs ott. Tudom mert próbáltam ilyet én is. Az amerikai iskolák nem egyformák. Az évente ofő váltás nekem sem tetszik, meg az osztályok összekeverése, viszont ha valaki éppen nem szereti az aktuális ofőjét, következő évben mást kap. Sok órát tartanak vegyesen, azaz nem csak osztályonként bontanak, legalábbis amit én láttam, így az ismerősök gyakran egymásba botlanak. Ettől még én sem szeretem de nem kizáró ok. Az első időszak mindig nehéz mindenkinek. Nem tudom hányadikos a gyerek mert bár lehet hogy írták de elfelejtettem. Az enyém megszerette ezt a rendszert a kezdeti nehézségek ellenére, de ehhez idő kellett.

adg 2014.10.16. 08:11:48

Szerencsere en nem tanacsoltam semmit multkor, igy nincs felelossegem a dontesben. Kenytelen lesz a kislany elvinni a dontes sulyat.

Majd este elolvasom a maradek 80 %-ot.

Quercus a favágó 2014.10.16. 08:14:48

"Az amerikaiak, akiket lehet, hogy a kormányuk megpróbál az orruknál fogva vezetni, de mégis megadja nekik azt az érzést, hogy jó helyen élnek, jó soruk van"

A mindenkori kormányuk már régen túllépte a próbálkozás szintjét.
Az tényleg nagyon élhető ország lehet, ahol a "szabadságot" 50 méterenként posztoló rendőrökkel sem nagyon tudják biztosítani. Ahol rendőrök gond nélkül lelőhetnek fegyvertelen embereket, vagy játék puskával sétálgató gyereket, ahol a rendőrségi lőgyakorlatokon a céltáblán terhes nők, idős emberek, gyerekek vannak, természetesen fegyverrel a kezükben. Ahol a Nemzeti Gárda, a katonasággal egyetemben nagyobb városokban gyakorolja a tömegoszlatást. Ahol egy fekete nő az utcán megcsókolja a fehér férjét, mire valaki fölhívja a rendőrséget, hogy a nő prosti, és a rendőrök természetesen megbilincselik. És holnap reggelig lehetne folytatni.
Csodás ország, annyi szent.

Egyébként meg nyugodtan jöjjön haza mindenki. Magyarországon minden híresztelés ellenére nincs diktatúra. A falat amibe beleverheti a fejét, a döntése miatt, még szabadon megválaszthatja.

puhacica 2014.10.16. 08:21:09

en nem tudom, hogy van ez, majd a gyerekesek megerositenek vagy megcafolnak, de ha egy gyerek jobban kotodik egy emlekhez, orszaghoz, iskolahoz mint a sajat apjahoz, akkor ott valami nagyon el van bacva.

rezsöatya 2014.10.16. 08:21:53

Vegre a tegnapi utan ujra egy Monikas poszt! :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 08:24:29

@Réka ‎: ezek szerint nekem a masodik kimaradt?!

Na de mindegy is. A döntes megszületett. Nagyon sok sikert kivanok a csaladnak.
Ez a van ferj nincs, elvaltunk de együtt elünk, ez nekem magas. Meg most nem tiszta, hogy hanyadikos a kislany. Mert ha Mo.-n meg nyolc evig lenne UA. A tanarnenije akkor most elsös? Akkor meg hogy van mar tapasztalata? Vagy en nem olvastam eleg figyelmesen. De ezt most nem olvasom el többször, a multkori eleg volt.

Minden esetre NEM rossz indulattal tovabbra is javasolok egy pszichologust felkeresni, akar ott akar Mo.-n. Mert ott meg az ex-uj van nincs ferj fog hianyozni mind kettöjüknek, es ugyanugy kaosz lesz a fejeben.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 08:41:55

most ha jól értettem, két, azaz 2 nap után döntöttek úgy, hogy a kislánynak nem lesz jó a suliban, ezért hazamennek. Két nap után????? Iskolakezdés után 2 nappal?
Azt megértem, ha egy gyerek két nap után kijelenti valamiről, hogy utálja és többet nem akar menni, no de egy anyának nincs több esze?
Posztolónak nem pszichológus kell, hanem a gyermekvédelmi szolgálat kommandócsoportja.

Sütemény1975 2014.10.16. 08:55:25

@Der echte Weihnachtsmann: ez borzalmas! Szerencsere Usaban ilyen nem fordulhat elo!

Sütemény1975 2014.10.16. 08:56:14

A poszt eleg kaotikus sajnos.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.16. 08:57:51

Sajnálom az amerikai népet. Egyetlen nép sincs ennyire manipulálva saját elitje által, mint ők. Pedig nagy többségük kifejezetten kellemes, rendes ember, ha az ember előtt levetik büdös burkukat.

Józsi01 2014.10.16. 08:57:51

Borítékolva volt a toleráns, liberális kommentek, hisz itt a többség ilyen. ne is törődj velük ez a te döntésed.
Minden országnak vannak előnyei és hátrányai. Az hogy neked melyikből mennyi jutott te tudod.

A kommentelők meg befejezhetnék már végre, vagy legalább egy kicsit visszafoghatnák a magyar gyűlöletüket és az ország mocskolását.

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.10.16. 08:58:34

Nem tehetek rola,de ellenszenvem a posterina irant a mostani irasa utan elerte a tetöpontot.Egyebkent nem amiatt hogy vissza akar terni Magyarorszagra.Az egesz helyzet szamomra nagyon visszatetszö,ahogy ebbe a hajcihöbe belekeverte a blog közönseget es szerintem a jatszmanak leginkabb a kislany fogja a levet meginni.Pszichologust többen javasoltak elöttem,csatlakozom az ötlethez es valaki feldobta a gyermekvedelmet is...lehet ez utobbi sem artana.Valami miatt ugy erzem nem kerek a törtenet,marcsak emiatt a voltferj-nincsferj-vanferj-hagyjukittaferjet dolog miatt is.Zavaros...
Be kell valljam,engem önmagaban a posterina harcai nem hatottak meg,engem az egeszben a kislany sorsa aggaszt.

@puhacica: 2 gyerekes anyukakent azt kell mondjam,van igazsag az altalad leirt mondatban.

bpetya75 2014.10.16. 08:59:12

Ez a poszt is tényleg nagyon hektikus, nem tudom mi sül ki ebből. Ebben viszont: "Sokan mondták nekem, hogy Magyarország nem szalad el, megvár. Ez így van Amerikával is. Az sem fog elszaladni." teljes mértékben igaza van a poszterinának.

Sok sikert az itthoni újrakezdéshez, és kitartást is!

bpetya75 2014.10.16. 09:00:11

@Der echte Weihnachtsmann: @Sütemény1975:

Nekem is pont az jutott eszembe, amit Süti írt. Nagytesó figyel? Meg rendőrállam? Igen. De...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 09:09:40

@bpetya75: az nem szalad el valóban, ellenben az élet napjai hamar leperegnek... Amerika, csakúgy, mint Magyarország, akkor is ott lesz a helyén, amikor mi már régen elporladtunk :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 09:10:49

Hááát....nem egy egyszerű sztori az biztos.....@NIKI LAURA(Lajosmizse,Alsolajos Tanya): Figyelj......ez már sokadszor jön elő.....
"Vannak olyan tipusu emberek,akik sosem tudnak tartosan kulfoldon elni,indexet,blikket okvasnak reggel/este,es az mtv1 nezik neten,nem a londoni kozlekedesi helyzetet a helyi tv-n...."

Már bocsánat....de a kutyámat nem érdekli a londoni közlekedés, főleg, hogy a másfél év alatt egyszer sikerült bejutnom.....
És az angol kolbász sem ízlik továbbra sem, bármennyire is erőltetem, pedig próbálok megfelelni a jól "angolosodó" elvárásnak.
És igen, este vacsora közben bekapcsolom az MTV1 en a hiradót...

Nem is értem ezt a hülye sztereotipiát.....a kinaiak, indiaiak nyugodtan zabálhatják a bambuszt meg a curryt anélkül , hogy bármelyik honfitársuk leállatozná őket, nyithatják sorra az éttermeiket, tarthatják a hagyományaikat, zabálhatják a saját kajájukat....a lengyelek ugyanígy.....
Miért csak mi, magyarok bunkozzuk le egymást folyamatosan, ha nem látványosan angolosodunk???
Micsoda baromság ez már ???
Ezen mindig bepöccenek, bocs!
Van ennek bármi jelentősége???

Mert,az angolok kurvára nem ezt várják el tőlem, és sosem éreztetik vagy éreztették velem, hogy nem felelek meg az elvárásaiknak......Igaz , nekik nincs !

program készítő 2014.10.16. 09:19:13

Addig amíg együtt vagytok a férjeddel addig nincs gond,és lehet a gyerek is boldog lesz egyszer!A probléma ott kezdődik majd(bár ne lenne így).A férjednek nálunk nem tetszett,pedig egy kis faluban akár szép is lehet az élet,ha annyira kihalt mint az amerikai.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 09:19:13

Addig jutottam hogy könyvet írok meg levelet Brad Pittnek. Utána meg hogy majd megosztja a "hasznot" Brad Pittel. Ez mégis mi lenne?

Ez egyébként annyira jellemző. Aki könyvet ír a padon ücsörögve a a férjén csüngve, annak tapsolnak, a melóst meg kiröhögik.

bpetya75 2014.10.16. 09:20:44

@Réka ‎:

Annyira azért nem hamar. Könnyen el tudom képzelni, hogy minden sztereotípia ellenére Móni a lánya szempontjából a jó döntést hozta meg.

Amikor azt a részt kiemeltem, az járt a fejemben, amikor hónapokkal ezelőtt Papagály (jól eltűnt) megkérdezte tőlem, hogy nem érzem-e azt, hogy azzal, hogy Magyarországon maradunk és a magyar oktatási rendszerben kupálódnak a gyerekeink, jócskán rontjuk a jövőbeli kilátásaikat. Akkor elintéztem egy nemmel. Ezt továbbra is tartom. Épp az itteni olvasó és hozzászóló közönség (na jó, Te pont nem) a legjobb példa. Túlnyomó többségük ebben a rendszerben tanult, nőtt fel, és innen indulva állta meg a helyét más országokban. Miért is kéne ettől féltenünk a lányainkat? Vagy poszterinának a sajátját?

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.10.16. 09:25:56

@bpetya75: Nem rossz a megközelitesed,de szerintem valamit kihagysz a szamitasbol: az a rendszer, amiben te vagy en,vagy a többiek felnöttek,tanultak,total megvaltozott es nem biztos hogy jo iranyba.Ettöl függetlenül,persze,lehetnek benne jo dolgok-nem tudom,en nem ertek mar hozza...Azt meg majd az idö dönti el,hogy a posterina jo döntest hozott-e.Kivanom neki hogy ne kelljen csalodnia es azt kapja amit vart.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 09:29:47

@bpetya75: nem azzal van bajom, hogy Magyarországon fog iskolába járni (a magyar iskolarendszerrel szerintem sincs semmi baj), hanem azzal, hogy egy ekkora döntést 2 nap nyavalygás után hoztak meg, pusztán érzelmi alapon. Ráadásul azzal elintézni, hogy "Amerika megvár", hát enyhén szólva is buta érvelés.
@sodalisO [eng]: nyugi :) itt részben igazat adok Nikinek. Én is szoktam mondani, hogy ha valaki csak testileg él kint, de lelkileg és szellemileg abszolút otthon maradt, az minek megy ki? És itt nem arról van szó, hogy elolvasom az indexet meg kolbászt sütök, hanem arról, hogy abszolút nem érdekelnek a kinti dolgok és emberek, És ez érvényes minden bevándorlóra, indiaitól kezdve a szomáliig, nem csak magyarokra, nem értem ezt honnan is szedted, hogy nem.

coeris 2014.10.16. 09:32:19

Én nem nagyon rég voltam iskolás, ezért még emlékszem nagyjából, hogy milyen volt. Az első napokban, hetekben én is utáltam, haza akartam menni, stb. Nem tudom hogyan lehet ennyi idő után elvárni, hogy egy gyereknek barátai legyenek, jól érezze magát. Fél év, egy év, amíg ezek kialakulnak. Szerintem.

Mindegy, eléggé leszúrva éreztem magam a poszt olvasása közben, nem dumálok bele. Továbbra is tartom, amit akkor írtam, vagyis: nem értem hogyan tudna bárki bárki másnak ismeretlenül, egy blogposzt alapján tanácsot adni egy életéről szóló kritikus döntésben. Erre van a család és a barátok. Látható, hogy sokaknak, köztük nekem is, sok fehér folt van a sztoriban (férj...), ami még rátesz egy lapáttal. És igen, ki lehet figurázni, meg nevetni, de erre van a pszichológus is. Kb. úgy működne, mint a blogposzt, vagyis azzal, hogy leírom/elmondom mi a baj, én magam végiggondolom. Csak a kommentekkel ellentétben a pszichológus nem fog választ adni, maximum jó irányba mutató kérdéseket. Melósabb, mint értelmezni egy random hozzászólást, és az alapján dönteni... Na mindegy, hagyuk is ezt a témát, nagyon nem volt szimpatikus ez a poszt.

tableno 2014.10.16. 09:33:12

@házelőtthinta: már elnézést, de hallucinálsz. Itt senki nem tapsol.

coeris 2014.10.16. 09:33:28

@coeris: És persze sok sikert a hazaköltözéshez, reméljük az jobban sül el, mint a legutóbbi országváltás.

tableno 2014.10.16. 09:41:50

@bpetya75: Én ismertem egy családot, akik még a 90-es évek elején költöztek Amerikába, ahol nagyon jól éltek, de hazajöttek, mert a gyerekük nem bírta a kinti légkört és az iskolát. Aztán felnőtt korában a gyerek kiment ismét az USA-ba élni. A szülők viszont nem jártak túl jól, végül otthon maradtak egyedül...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 09:43:44

@Réka ‎:

A legtöbb kivándorló "testi kivándorló", valójában csak valutát cserélnek, meg ugye munkahelyet. Országot nem. Magyar fórumokra járnak...magyar híreken élnek. Az egész életük ugyanúgy Magyarország körül forog mint előtte.

Bluely 2014.10.16. 09:43:44

Szerintem a Brad Pittes rész egy vicc. Meg a többi is...

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 09:45:00

@bpetya75:
Poszterina sajat irasa szerint, ami az Usa-ban tetszett neki, az a szabadsag erzese es minden fele mocskolodasi standek nelkül! Ha Mo.-n nem szimpatizalsz a mindenkori kormannyal es annak hangot is adsz, akkor ott nem lesz meg ez az erzes.
De ez csak az en velemenyem.

Ha kerhetem Monikat, akkor a visszatelepüles utan irjon meg egy posztot, komolyan erdekel hogy sikerült e minden ugy ahogy eltervezte. Amit tiszta szivböl kivanok neki. Van-nincs-van ferj nelkül biztos nehez lesz.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 09:50:13

@Réka ‎: :-D
akkor .."Én is szoktam mondani, hogy ha valaki csak testileg él kint, de lelkileg és szellemileg abszolút otthon maradt, az minek megy ki?..." elárulom, pénzt keresni, gyorsan, sokat!!! :-)
Épp ezért, / magamról beszélek csak/ annyira érdekelnek az itteni emberek és az események, amennyire kell, vagy elkerülhetetlen.
Pl, minden reggel megnézem az időjárás jelentést, hogy tudjam , milyen szinten fogok szarrá ázni.:-)))
Figyelemmel kísérem pl. hol , mikor lesz a következő vintage vásár! :-)))
....ami közvetlenül érint, azt figyelem, amihez meg semmi közöm, és nem is lesz, arra nem pazarlok egy percet sem.És ez nem helyfüggő.Felesleges, érdektelen dolgok soha, sehol nem érdekeltek.
Az meg, hogy nekem mi fontos, azt én döntöm és döntöttem el mindig , sosem befolyásolták az"elvárások"....

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 09:52:39

@házelőtthinta: Szerintem ebben most tevedsz. Legalabbis azok tekinteteben akik komplett csaladkent települnek ki.
Valamennyi hagyomanyt meg persze hogy megöriznek es a nyelvet is tovabb adjak, mar csak az ott maradottakra valo tekintettel. De azert meg ugy erzik uj hazara talaltak es ott erzik otthon magukat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 09:52:40

@puhacica:
a legnagyobb baj a "gyerek miatt" aspektus. mint a válásnál.
mindenesetre később majd lehet a gyerekre fogni a döntést, és nem kell bevallani, hogy rosszul döntöttek. (vagy jól, de a felelősség nem az övék)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 09:55:52

@bpetya75: ebben az indoklásban érzek némi kognitív disszonanciát...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 09:59:03

@Kozsdine Szegedi Krisztina: hát, nem tudom, nálunk /nagy család/ egy csomó gyerek jár iskolába otthon. pl. hugom kislánya, most kezdte a 2. osztályt. Olyan jól sikerült neki a start, hogy most este 10-kor veszekedni kell vele, hogy menjen aludni, mert falja a könyveket, annyira szeret olvasni . /Mondjuk, hozzá kell tenni, nagyon tehetséges, kiváló képességű gyerkőc./ Feltételezem, abban a "rohadt szar" oktatási rendszerben, teljesen véletlenül sikerült neki megtanulni hibátlanul és gyorsan olvasni, úgy, hogy nem az olvasás technikai részére kell koncentrálnia, és a szövegértés is olyan szinten megy már, hogy élvezettel olvas.
Másik gyerek 5. éves az orvosin, másik unokahúg 3. éves jogi karon, kisebb unokahúg, most kezdett orosz-angol üzlet szakon szegedi egyetem...nővérem 35 éve ovónő, apám 40 évig tanított...
....azért annyira nem szar az , mint ahogy sokan itt beállítják NA! :-))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 10:03:55

@sodalisO [eng]: "a kinaiak, indiaiak nyugodtan zabálhatják a bambuszt meg a curryt anélkül , hogy bármelyik honfitársuk leállatozná őket"

Erre van valami bizonyítékod is (nyilván nincs) vagy csak tippelgetsz? :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 10:07:56

@Zka: persze van, nem tippelgetek. :-D
Olvass vissza min. 3 évet itt a HÁ-n. Millió komment, vita volt, vagy alakult ki ezzel a témával kapcsolatban. A végső konklúzió mindig az volt, hogy idióta minden kivándorolt, aki nem tesz meg mindent a teljes hasonulásért, és csak magyar a magyart! :-)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.10.16. 10:09:59

@sodalisO [eng]: köszönöm a hozzaszolasodat, teljesen egyetértek veled. Ez nálam akkor merült fel, amikor megjelent egy belgiumi cikk az aktuális "mit eszünk külföldön" rovatban, ahol a posztoló valami olyasmit nyilatkozott hogy peklapattal ütne azt akinek a magyar kaja hiányzik, hisz ott a piacon minden van ( kínai, afrikai, arab, olasz, török meg ki tudja még mi). Persze az természetes hogy mások hozzák a saját konyhajukat, de mi, magyarok ezt ne tegyük.
Ehhh, na mindegy...

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.10.16. 10:19:27

Remélem megtalálják a számításaikat, habár nekem is úgy tűnik, hogy ez már el volt döntve legutóbb is, csak megerősítésre várt a poszterina. (Amit igazából nem kapott meg, csak kiszűrte a kommenteket)
Ha könyvet is ilyen stílusban ír mint bejegyzést, akkor inkább bele se fognék. Nem bántásként, de szinte követhetetlen hogy mikor miről beszél.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 10:20:36

@petrasp: :-)
Nálam ez nagyon egyszerűen működik.
Végre először életemben, először jutottam el oda, hogy leszarhatom a mások elvárásait.:-D
Anyukám szakács, az egész életünk arról szólt, hogy isteni kajákat ettünk, nem luxuskategóriába tartózó flancos úri huncutságokat, csak sima egyszerű, magyar kajákat, de FINOM kajákat. Így nem lettünk válogatósak, jöhet a spenóttól kezdve a finomfőzelékig , minden.
És szerencsére nyitott is vagyok, minden ízre, kipróbálok és -tam sok újdonságot itt is Angliában. Egyszerűen csak az van, hogy ami szar és nem ízlik azt nem eszem meg továbbra sem, és szeretni sem fogom, csak azért, mert az olyan jól hangzik pl. az ilyen és hasonló fórumokon.
Eszem azt amit szeretek és ami nekem ízlik ott és ahol akarom.
De lehülyézni sem fogok senkit, azért mert mondjuk az angol kolbász neki jobban ízlik neki mint a magyar. Egye! Megérdemli!
:-))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 10:25:41

@sodalisO [eng]:
Gratulálok.
Zsenikböl áll a családod.
Egy egyszerű fodrász már nem is akad a familiban?
:)))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.10.16. 10:26:13

@sodalisO [eng]:

Okos lány vagy.

Tudod, lehet hogy az indiaiak, meg a kínaiak nem akarnak eu-s polgárok lenni. Világpolgárok meg főleg nem. Megelégszenek azzal, ha csak simán kínaiak, indiaiak maradnak. A nemzeti hagyományaikkal, szokásaikkal, ételeikkel. Nem akarnak megfelelni a ......minek is? Ja meg a lengyelek is. Hiába, buta népek.

tableno 2014.10.16. 10:27:01

@sodalisO [eng]: És ha valaki a (jó minőségű) magyar kaját IS szereti, meg a törököt, japánt, koreait, franciát, sőt az angolt is? És aszerint váltogatja, mit egyen, hogy épp mihez van kedve, nem pedig elvi alapon?

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2014.10.16. 10:27:21

jol ertem hogy poszterina tanacsot kert es utana az ellenkezo dontest hozta meg?

amugy biztos nem volt konnyu, es elhiszem hogy otthon szeretne elni

csak kerdes hogy mondjuk letbiztonsag szempontjabol jo dontes-e

de mindenesetre sok sikert!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 10:28:21

Kedves posztíró, Mónika!
"Tényleg kicsit zavaros lehet az egész előző levél, mert sokan olyan kommenteket írtak, amit nem is értettem. A lényeg, hogy kaptam hideget, meleget, ahogy barátnőm mondaná. Sírtam egy órát, aztán még többet később. A férjem hazajött és elmeséltem neki miket kaptam a fejemre. Azt volt a legrosszabb olvasni, hogy önző vagyok és fel kell nőnöm az anyasághoz. Ez azért mellbe vágja az embert...."

Ugye azért ezt nem veszed ennyire véresen komolyan ??
Egy blogon, emberek ismeretlenül írogatnak neked, ilyet-olyat, minősítenek, véleményeznek, tanácsot adnak /még ha kérted is /...szóval, már ne haragudj, de ezen sírva fakadni, vagy ezeket egy percig is komolyan venni, barokkos túlzás!!
Talán egy közeli jó barát, aki mondjuk 20 év ismeretség után mond rólad valamit, annak esetleg lehet valami valós tartalma, jelentősége...de ...
Nehogy már sírva fakadj azon amit itt kapsz! :-DDD

Sütemény1975 2014.10.16. 10:29:32

@sodalisO [eng]: az az angol kolbasz amit reggelihez adnak...... Borzalmas! tobb helyen is kostoltam, de mindenhol ugyanolyan rossz :)

tableno 2014.10.16. 10:30:42

@QUERCUS: Hány indiai, kínai, stb származású nyugat-európait ismersz személyesen? Hány évig éltél Amerikában? A Magyarországot "fikázók", még ha gyakran igazságtalanok is, legalább tudják, miről beszélnek...

tableno 2014.10.16. 10:31:49

@Sütemény1975: Nekem speciel ízlik, de mindegy. A debrecenit is szeretem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 10:32:57

kajatéma megint? :-)
indonéz kulináris karrierem ott tart, hogy már nem félek, ha be kell gyújtani a kerozinos sütőt, ki tudok belezni egy friss tonhalat, felismerem azokat a zöldfűszereket, amiket eddig csak azért, mert rá volt írva a nevük, és megismernek a nénik a piacon.
néha szeretnék zokogni, hogy nincs rendes tej meg joghurt, de más nem hiányzik.
viszont másik irányban is lehet tanulni kajákat. egy indonéz is rá tud szokni a sajtos-paradicsomos melegszendvicsre vagy spagettire. egyszer még a pizza is összejön tán.
szerintem csak annyi, hogy ha valaki rögeszmésen ragaszkodik valamihez, ami épp nem elérhető, és nem éhezik, hanem lenne más nagyon jó kaja helyette, és mégis szenved, na akkor lesz (részemről) péklapát.

adg 2014.10.16. 10:35:38

O F F

Ezeket a magyarorszagi borzalmas diktaturarol szolo szovegeket komolyan elhiszik, akik folyton irjak? Egy igazi diktaturaban leirnad, hogy diktatura van, el is vinnenek. Megnezem az indexet, vagy akarmelyik ellenzeki ujsagot, es tele van a szabadsagjogok tiprasarol szolo cikkekkel, a remuralommal. Tele vannak az ujsagok a sajtoszabadsag korlatozasarol szolo cikkekkel.
Csak en erzem nevetsegesnek?
Azt elfogadom, hogy nem szimpatikusak, autokratikus a rendszer, nem vonnak bele a dontesekbe, egy szemely kore epul minden, lopnak, haveri kor, koldokszosz, vagy akarmi, de a diktatura meg a remuralom kicsit erosnek tunik. Szabadon jossz-mesz, azt csinalsz amit akarsz, kiallhatsz a Kossuth terre egy tablaval, hogy "Orban egy diktator", es ott allhatsz hetekig, senki nem fog elvinni, hat milyen diktator az ilyen. Probalnad meg Phenjanban. :)

Na mindegy, csak egy velemeny. Beszeljunk a posztrol, az sokkal jobb.

bpetya75 2014.10.16. 10:35:52

@Kozsdine Szegedi Krisztina:

Így igaz, az idő dönti el. Csak hagyják végre dolgozni. Mármint az időt. Ezért kívántam kitartást, hogy annak ellenére, hogy a valóság nem olyan lesz, mint amit elképzelnek, ne futamodjanak meg néhány hét vagy hónap után. Aztán még az is lehet, hogy különösebb gond nélkül menni fog a visszailleszkedés.

@Réka ‎:

Azért volt előzménye is annak a két napnak. Abban mondjuk igazat adok neked, hogy nem tűnik megalapozottnak a döntés. Majd kiderül.

@tableno:

Ez benne van a pakliban itt is. Vastagon.

@Der echte Weihnachtsmann:

Arra a posztra én is kíváncsi lennék.

A cikk, amit linkeltél, egy túlkapást állít be általános gyakorlatként. Ezt eufemizmussal csúsztatásnak nevezik.

@Babette.:

Kifejtenéd? Nem érzek belső feszültséget ez ügyben. Önigazolás esetleg, de kognitív disszonancia?

Quercus a favágó 2014.10.16. 10:37:35

@tableno:

"A Magyarországot "fikázók", még ha gyakran igazságtalanok is, legalább tudják, miről beszélnek.."

Igen. Olvassák az indexen, meg hallják az ATV-n. Onnan tudják, hogy miről beszélnek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 10:38:00

@DavidToth:
"jol ertem hogy poszterina tanacsot kert es utana az ellenkezo dontest hozta meg?"

anyám is mindig ezért reklamál.
én azt szoktam felelni, hogy honnan tudnám, minek az ellenkezőjét tegyem, ha nem kérdezem meg...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 10:38:59

@Dragonlady (now in Indonesia): a kerozinos sütő mire jó? 10ezer méteren könnyebb a szuvidálás?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 10:39:08

@tableno: Egye, tegye, csak engem ne bunkózzon le!! :-))
Ez lenne a minimum. Tudod, tolerancia, elfogadás...:-)
@diggerdriver: Deee, képzeld, akad! Csak sajnos, az is 2 nyelven beszél, 3 szakmája és érettségije van...pffff....:-(( /
Tovább sajnos nem tudott futni, mert a férje helyett dolgozni kellett! Valakinek el kellett tartani a családot! .-DDDDD/

..szóval nincs itt zseni egy sem, csak normális, tanult emberek, akik az otthoni szar rendszerben tudtak felkészülni az élet nagy elvárásaira, így ha váltani, vagy dönteni kell nincsenek nagyon beszarva. Mert azért otthon is van és volt lehetőség, csak okosan , ésszel, tudatosan kell használni.
Többek közt, ennek köszönhetem, hogy itt, most, majdnem több mint 18 hónapja megálltam a helyem az első munkahelyemen, ahova érkezésem után 3 nappal betettem a lábam. :-))

tableno 2014.10.16. 10:39:35

@QUERCUS: Meg azért az életük első húsz-harminc-negyven évét ott élték le, vannak otthon élő rokonaik-barátaik, és rendszeresen hazajárnak.

coeris 2014.10.16. 10:40:16

@tableno: +1
Múlt héten kajáltunk indiai étteremben, baromi jó volt (meg drága...), aztán előtte hétvégén meg csirkepaprikást csináltam magamnak nokedlivel... Az egyetlen válogatási elv, hogy finom legyen. Mondjuk szeretek tökismeretlen dolgokat is kipróbálni, az újdonság varázsa miatt rendszeresen eszek Great British Dish of the Day-t az egyetemen (az más kérdés, hogy tegnap ez pl. chili con carne volt főtt krumplival... :D).
Nem látom ebben definiálva a nemzeti identitást, egyszerűen csak gyerekkorában megszokik az ember valami kaját, később van, aki nem akarja tágítani ezt a kört, van aki meg igen. Pont. Emiatt "leállatozni" bárkit is... hát érdekes világszeméletre vall.
A baj szerintem az, hogy ha valaki kisebbségi kultúrával, háttérrel minimálisan sem hajlandó kommunikálni a többségi társadalommal. Nem kell felvenni a szokásokat, otthon azt csinál mindenki, amit akar, ha minden nap mulatóst akar hallgatni Angliában és népviseletben járkál, lelke rajta, ha ezt szereti. A gáz az, ha mondjuk nem hajlandó angolul kommunikálni (vagy ha nem tud, akkor tanulni), a muszáj körökön túl csak magyarokkal jár össze, és közben szidja az angolokat. (Nem ismerek ilyet, szerintem nincs is, csak példa volt.) A klikkesedés kisebb "társadalmakban" (osztály, munkahely) sem szép, bár kis mértékben elkerülhetetlen és természetes. Csak ne lépjen át egy határt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 10:41:40

@adg [Au, Darwin]: puha diktatúra. finomabbak az eszközök. nem visznek el, ha reklamálsz, de abban biztos lehetsz, hogy megiszod a levét.
nézd csak meg Horváth András esetét a NAV-val.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 10:42:54

@bpetya75: gyakorlatilag ugyanarról beszélünk.

SzZoole 2014.10.16. 10:43:03

A posztiroja tovabbra is szakemberert kialt.
A gyereknek ott jo,ahol a szuleinek,ha anyunak nem jo az USA akkor az a gyereknek sem lesz jo.Anyu meg kivetiti a gyerekre a negativ hullamait es ezt a gyerek erzekeli is.
Mi lenne ha anyu azt mutatna kifele,hogy itt milyen jo,akkor a gyerek is pozitivan latna az egeszet es orulne az ujj baratoknak,iskolanak es az egesz helyzetnek.

Amikor mi ki koltoztunk a lanyom 13 eves volt a fiam 11.A lanyomban is hasonlo hullamok tortek elo,hogy mi lesz a barataival az iskolaval stb stb.A fiam azt mondta,ahol nektek jo.ott en is jol fogom erezni magam.
Par het elteltevel,mar a lanyom is mosolyogva vidaman,csacsogva jott hazafele az iskolabol az ujj barataival,iskolatarsaival.
Par honap elteltevel meg mar Ok is azt mondtak,hogy miert nem koltoztunk ki mar hamarabb.
Az en velemenyem tovabbra is az,hogy anyu a sajat akaratat erolteti a gyerekre.
(de ez csak az en velemenyem)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2014.10.16. 10:43:09

@Babette.: nem reklamaltam en, csak megprobaltam ertelmezni a helyzetet

es a dontesenek helyesseget sem akarom en ketsegbe vonni, nem az en eletem

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.10.16. 10:43:53

@tableno: bár nem nekem írtad, de ha nem bánod én is válaszolok. Szerintem ez a helyes, amit írsz. Azt eszel, amit szeretsz enni. Sajnos én személy szerint nem vagyok kísérletezős tipus, de nem zavar ha más az.
Viszont amire én utaltam, és talán @sodalisO [eng]: is, az az, hogy ha más orszagbeliek ragaszkodnak a saját i zvilagukhoz az nem baj, de ha a magyarok ragaszkodnak, akkor az baj. És nem csak az étkezésben, de más kulturális szokasokban is. Leicesterben az indiaiak igazán tartották a hagyományaikat és az ünnepeket, ezért láthattam indiai esküvőt, a Divalit, hindu felvonulásokról. Senki nem szólt meg senkit.
Biztos Te is tudod hogy Angliában vannak indiaiakat kiszolgáló tévéadok, én pedig a kollégáktol tudom hogy nézik is. Semmi baj ezzel az indiai közösségben. De ha egy magyar szeretné nézni a Barátok közt - öt Angliában, azt a másik magyar megszolja.
Miért?

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.16. 10:45:01

@Babette.: Na, én meg már le sem merem írni, hogy a mi falunkban ki lett a polgármester? Most akkor ki a hülye? Ők vagy mi?

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.10.16. 10:46:50

@sodalisO [eng]: elöször is gratulalok a csaladodhoz,en nagyon felnezek az ilyen emberekre akiben megvan a kitartas, esz,stb..ahoz hogy elerje az ilyen celokat.Egyebkent nekem sem sok kellett volna hozza hogy jogasz legyek,mindössze 2 ev valasztott mar csak el töle,amikor is a körülmenyek ugy hoztak hogy otthagytam az egyetemet.
En sem irom le teljesen a magyar oktatasi rendszert,de igazabol nalam mar nem is tenyezö.Irtam mar maskor is,sajnos van rajtam nemi pozitv elfogultsag a "külfölddel" szemben.Ennek erös szemelyes okai is vannak,ebbe nem mennek most bele.
Szoval jo a magyar oktatasi rendszer nekem,amig nem talakozom vele nap mint nap.Ettöl függetlenül persze maximalisan megertem azt akinek tenyleg jo.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 10:47:06

@Sütemény1975: Hehe, hát szerintem is szar! De azért hősiesen elfogyasztottam, igaz megfogadtam, soha többet! :-DD
@adg [Au, Darwin]: Volt férjem lánya szabadúszó újságíró! Több napilaphoz publikál rendszeresen, igaz most épp Berlinben él, de onnan is dolgozik haza továbbra is. Millió cikkére emlékszem, rengeteg, kényes témát feszegetett már, színházak, kiállítások, korrupciós ügyek, kínos kinevezések.....kivétel nélkül, a teljes levonatot leközölték, cenzúra nélkül, egyszer nem kellett semmit átírnia, korrigálnia, szépítenie...és ott van mindenütt,/tüntetések, megmozdulások,Tarnabodi segélyakciók stb/az első sorban, kamerával, soha, semmi baja nem volt...
Diktatúra ???
Lehet, hogy egyes embereknek csak simán fogalmi zavaraik vannak?! :-))

Quercus a favágó 2014.10.16. 10:48:30

@adg [Au, Darwin]:

Mint fentebb írtam, amit az index, a nol, meg az ATV mond az mind igaz. Az elejétől a végéig. Azért mert vannak itt olyanok nem kevesen akik ezt el akarják hinni. Amit a másik oldal mond meg szemenszedett hazugság. Mert ezt is el akarják hinni. S bár jó pár éve nem élnek Magyarországon, sőt, nem is igen járnak haza, de sokkal jobban tudják, mint mi, akik itthon élünk.

Magyarországon nincs diktatúra. Magyarországon szimpla megfélemlítés van. Minden szinten. Még a magánszférában is.
Politikusbűnözés van, korrupció, mutyi, klientúra rendszer, kritikán aluli jogszolgáltatás, közöny, fásultság van.
De ez nem fog attól változni, hogy azok, akik részt vettek ennek kiépítésében(mert ez nem 2010-ben kezdődött), most
újjal mutogatnak az itthoniakra, mert már nem élnek itthon.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 10:49:27

@VPBA: ha nem írod le, nem értem, mit akarsz mondani.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 10:52:18

@házelőtthinta: a legtöbben sikeresen megtalálják az egyensúlyt a származás, hagyományok ápolása és az új országba való beilleszkedés között. Van, akinek nem jön össze.

tableno 2014.10.16. 10:52:41

@petrasp: Nem tudom. Én nem szólnék meg ezért senkit. Bár mint mások is említették a baj ott kezdődik, ha valaki bezárja magát egy buborékba, és esze ágában sincs közelebbről megismerni a helyet, ahol él. Ez minden nemzet esetében gáz, nem csak a magyaroknál (sőt, nem is nálunk a leggázabb, inkább a muszlim bevándorlók esetén, mint az közismert).

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2014.10.16. 10:53:14

@petrasp: te sem nekem irtad, de ha nem banod reagalok :)

szerintem ez azert lehet mert sokunkban el a "ha Romaban vagy, elj ugy mint egy romai" tipusu hozzaallas

ekozben a nem europaiaktol nem nagyon varjuk el, talan nem is varhatjuk el

de ez a tema a bevandorlashoz vezet, amit lehet hogy most nem boncolgatnek

2014.10.16. 10:55:00

Jo reggelt,szerintem adni kellene meg idot a gyereknek hogy beilleszkedjen .de ezt mar eldontotte hogy haza koltoznek ,nem tudom hogy atgondolta e igazabol hogy mit is vallal ferj nelkul elni egyedul skyp stb hogy az majd milyen hatassal lesz a gyerekre. en nem momdom hogy rosszul dontott de varom egy ev mulva a kovetkezo posztot magyarbol barhova cimut,..az en fiam 4 eves kora ota kint van ide jar suliba tehat tudom mit erezhet at nekunk is nagyon nehez volt nagyon nehezen illeszkedett be ,most meg mar tobb baratja van mint a kornyezetembe barmelyik masik gyereknek .most 13 eves.ha megkerdezem hol szertene elni azt mondja itt pedig nalunk pont forditva van en mennek haza a gyerek meg maradna.mi is orlodunk.

bpetya75 2014.10.16. 10:55:08

@Babette.:

Háde nem! Direkt megnéztem a kognitív disszonancia jelentését, és baromira nem azt jelenti, mint az önigazolás.

coeris 2014.10.16. 10:55:19

OFF

@adg [Au, Darwin]: +1 csilliárd meg egy.

Én speciel azt gondolom, hogy a kormányzás otthon autokrata, erőszakos, stb. amiket írtál, de ettől még per def nincs diktatúra. Az igaz, hogy nagyon egyfele lejt a pálya, és ez sokmindenen meglátszik. Egyik tünete, vagy következménye, hogy a sajtószabadság csorbult, de nem szűnt meg. Csak ugye a politika sajna együtt jár a túllihegéssel, hisztériakeltéssel, mert az érzelmeket indukál, és az érzelmes választót szeretjük, nem a racionálisan gondolkodót. (Ez most csak egy ad hoc elmélet, amúgy nem vagyok konteóhívő. :) ) Nem vagyok egyetlen párt szimpatizánsa se, az utolsó két parlamenti választáson voltam csak jogosult szavazni, de minden alkalommal nagyon kínlódtam, hogy hova húzzam az x-et, és sosem voltam igazán kibékülve a döntéssel... Ezt csak azért írom, hogy jelezzem nem vagyok lmp-s, meg semmilyen-es, de a hiszterizálásra jó példa a Kálmán-Schiffer interjú a német megszállás emlékművéről, érdemes megnézni. (Dióhéjban: Kálmán - meggyalázzák az áldozatok emlékét, diktatúra, hujujuj, Schiffer - nagyon gáz az emlékmű, tartalmilag meg kivitelezésben is látszik a kormány erőpolitikája, nem értünk vele egyet mélységesen, de perpill nagyobb baj is van az országban, mint hogy minden erről szóljon és ekörül pörögve hergeljünk embereket. A csavar ott van, hogy emiatt Kálmán leantiszemitázná legszívesebben, de nem tudja, mert Schiffer rokonait is elhurcolták, szóval csak szimplán kiakad és hülyét csinál magából, miközben erőlködik, hogy jól felspannoljon mindenkit. Elég döbbenetes/vicces, vérmérséklettől függően). Szerintem jó metszete annak, ami messzi kis hazánkban folyik a politikában.

Zárójel bezárva, ON

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.16. 10:55:24

@Babette.: A keresztneve Gyöngyi. Az ura meg a nemzet gazdaságát vezette/vezeti. Most mondd meg! Lehet, hogy ott kellett volna maradnunk :)

2014.10.16. 10:56:57

@diggerdriver: +1 - vagy pszichologus, vagy egy jol kepzett 'life coach' = eletmod-tanacsado jot tenne a posztolonak.

TilosazA (UK) 2014.10.16. 10:58:34

Azzal nincs baj, ha otthon valaki csirkepörköltet főz, csak aztán nem jó hallgatni, mikor a tejföl miatt nyavalyog. Ugyanúgy nem baj, ha az otthoni híradót nézi (bár nem értem, mert úgy tudom nincsenek már otthon igazi hírek), csak nem lesz tájékozott annak az országnak a politikájából és közéletéből amiben él, valamint addig sem gyakorolja a nyelvet. Az embert nem azért hülyézik le, mert ragaszkodik az otthoni hagyományaihoz, miért ne, hanem azért, mert nem próbálja megérteni és átélni a körülötte lévő világot. Így pedig nehéz új barátokat találni. Nem lehetetlen, de az el tudja vágni a beszélgetést, ha nem tudunk hozzászólni egy témához, mert nem ismerjük.

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.10.16. 10:58:35

@Der echte Weihnachtsmann: na azt hiszem a mi csaladunk pont ebbe a "kategoriaba" esik.Annyi különbseggel,hogy mi mar nem ragaszkodunk annyira a magyar gyökereinkhez..bizonyos dolgokban..pl. a nyaron hivatalosan is kivandoroltunk,leadtuk a magyar okmanyokat.Vessetek meg erte,de jo erzes volt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 10:58:54

@petrasp: "az, hogy ha más orszagbeliek ragaszkodnak a saját i zvilagukhoz az nem baj, de ha a magyarok ragaszkodnak, akkor az baj"
ne haragudj, de kit tudsz idézni, aki ilyet írt itt?
ja hogy senkit?

Kiég3tt 2014.10.16. 11:00:30

A Poszterina dontesetol fuggetlenul a kovetkezoket mondom:
* Olvassa vissza, h mas posztok hogyan kaptak hideget es meleget csak azert, h szetvalassza a rossz indulatot azoktol a negativ velemenyektol, amiket egyebkent JO SZANDEK szult. Tobbnyire abbol lehet ezeket szetvalogatni, h az utobbi mellett indoklas is van, h mi alapjan nyilatkozott igy a kommentelo.
* Szereny velemenyem szerint nem bolcs dolog a gyereket ilyen fiatal korban felnottkent kezelni es ennyire belevonni a szulok donteseibe (de nyilatkozzanak helyettem errol inkabb gyermekes kommentelok).
* Javaslom, h mentsd el ezt az egesz posztos dolgot kommentestol, es ha a gyerek eleri AZT a kort, akkor mutasd meg neki megint... hatha megsem lesznek azok a kommentelok annyira csunya bacsik es nenik, akik "csak passziobol bantjak a mamat".
* Azt teljesen jo dolognak tartom, h kiirod a problemaidat magadbol es csak igy tovabb. DE kerlek fogadd el, h ha azt idegeneknek megmutatod, akkor azt ok elfogulatlanul fogjak megvelemenyezni mind a tartalmat, mind a stilusat tekintve.
* Az EN velemenyem abbol amit olvastam, bizonyara az eletedben izgalmas es elgondolkodtato momentumok boven akadtak, de epitve a sajat es masok benyomasaira TE ezt nem tudtad emesztheto formaban talalni. Csapongo, nem egyertelmu, es ezert nehezen ertheto.
* Most lusta vagyok utanakeresni es belinkelni, de olvasd el HardPottynek a posztjat, vagy h noi szerzot emlitsek: azt a posztot, amelyik az onkenteskedesrol szolt talan Malajziaban azok jol megszerkesztett irasok voltak.
Remelem nem voltam provokativ es banto, nem allt szandekomban artani, es sok sikert kivanok Magyarorszagon!

tucano 2014.10.16. 11:01:45

@poszt
Szólok Bradnek, itt ül a kocsmában :D Nem hülyéskedek, tényleg. A gyerekeik meg bepattintva a helyi általánosba, a purdéim osztálytársai a fele. Még két hétig itt eszi őket a fene és a köd miatt nem tudnak forgatni, meg jachtozni se annyira jó, tehát korcsma. És tényleg közvetlenek, meg jó fejek, de abbahagyhatnák má a filmezést, mert ősszel Mgar ix-Xini a legjobb strand, ezek meg elfoglalták, mint Tróját. Akárhányszor sétál, mindig megy a kórus: Heeeeeeektooooooor :D :D :D

2014.10.16. 11:04:15

@Hari Seldon 2: 'Viszont nem tetszik, hogy a HA közönségét belevonta ebbe a manipulációba'

Nekem sem. Valami nagyon-nagyon nem stimmel, ha ennyire komolyan vesz valaki internetes kommenteket, orakig sir, elmondja a tizeves gyerekenek stb. Ez itt egy konnyed szorakoztatasi forma, internetes forum, amit internetes ujsagok helyett / mellett olvasunk itt nehanyan. Nem lehet / kene ezt ilyen formaban hasznalni szerintem.

Bocsi, kedves posztolo, de en orulok hogy annak idejen mikor tiz eves voltam, az edesanyam nem stresszelt ilyenekkel hogy miket irtak rola idegenek internetes forumokon. Ez ne legyen mar a gyerek problemaja, van neki eleg enelkul is. Az elet nem egy konyv vagy egy internetes forum - bocs.

2014.10.16. 11:05:05

A Braf Pitt storihoz nem nagyon tudok hozza szolni altalaban az ember iilyet akkor ir le nyilvanosag elott ha mar mrgtortent addig csak alomnsk hivjak,ehhez hasonlo projectje mindenkinek van kylie minoque-al de sajna csak a fejebe es estenkent gyakorolja a paplan alatt

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 11:07:03

@tableno: milyen jó lenne egy kis kínai vagy indiai vagy thai vagy olasz.... (ide 10 órára van egy város, ahol nagyon sok olasz telepedett le mostanság, és tényleg nagyon jó olasz kaját csinálnak, de kicsit messze van)
erről mármegint az az ex-friend jutott eszembe, aki egyik nap leugatott, hogy miért eszek zöld papaja salátát ragacsos rizzsel és sült csirkével (tradicionális thai "szemtháromság" kaja), thai akarok lenni, imitálom őket, úgyse leszek soha az, a másik nap meg azért ugatott le, mert mi az, hogy bolognai spagettit eszek, ha egyszer Thaiföldön vagyok, nem elég jó nekem a helyi kaja?
ja mert az nem opció, hogy mindkettőt szeretem.
meg a nepáli momót, meg az indiai tandori csirkét, meg a maláj assam laksát, meg az indonéz gado-gadot, meg a laoszi laap-ot, ha nem csípős, meg a burmai tealevél-salátát, meg a kambodzsai pumpkin levest, meg a thai khao soy-t, meg a lasagnet, meg a baguettet, meg a knédlit, meg a savanyú káposztát, meg a fish and chipset, meg a friss tonhalat, meg a sushit, meg az édes-savanyú mártást, meg meg meg....
ááá éhes lettem :-(

Kiég3tt 2014.10.16. 11:09:23

@Kiég3tt: Azert tertem ki az irasra ennyire, mert a posterina nagy remenyeket lat a konyvirasban...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 11:09:59

@Kozsdine Szegedi Krisztina: Köszi, kedves vagy.
Természetesen abszolút elfogadom, hogy ha van személyes negatív tapasztalat, az nagyon meghatározó az egyéni vélemény alkotásban. Tudom, én is ugyanígy használom a saját jó és rossz tapasztalataimat az élet minden területén.
Legyen az suli, kórház, egészségügy, betegellátás, munkahely, angolkóóbász...stb..:-))

bpetya75 2014.10.16. 11:10:04

@Zoole[uk]:

Ha nem kell azt hazudni, hogy "itt milyen jó", vagy csak egy kis elhallgatás van benne, akkor műxik a dolog. De ha a hurráoptimizmuson egy kicsit is átüt a vicsor, azt egy gyerek gyorsan leveszi. Persze többnyire nem tudatosan, így még többet árthat neki az a kettősség, amit érzékel. Szavak szintjén minden hepi, de a nyugodt(?) felszín alatt qrvára háborog a mély.

Ha az ember szenved egy szituban, nem tudja átverni a gyerekét.

TilosazA (UK) 2014.10.16. 11:12:55

@Dragonlady (now in Indonesia): :) Ezek előtt a beszólások előtt is már ex volt, vagy ezek után vált azzá?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 11:14:09

@Babette.: bocs, anyukám mondta már pár napja, hogy magyarul petróleum inkább, ami angolul a kerosene stove / lamp alkalmatosságokban van. itt mindenki olyannal főz. vagy tűzön, fával.
hockindonesia.com/web/data/product/images/Kompor%20Aluminium%20HOCK%20.png

qkuc 2014.10.16. 11:14:22

@sodalisO [eng]: Szerintem ezt így érdemes csinálni, kipróbálni mit esznek a "helyiek".

Ez az elv áll a nyaralásokra is, :).

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 11:17:53

@TilosazA (UK): ex-friend, nem boyfriend, hála a jó égnek. online ismerős volt, vendégem Thaiföldön, és olyan szinten kiborított a mindenféle bunkó beszólásaival (nemcsak engem ekézett, hanem Thaiföldet is elég csúnyán), hogy eléggé mélyen repültem utána egy ideig :-( ráadásul az is, hogy a haverja meg nem állította le :-(
de azért egyébként ha valaki erre jár, esetleg, akkor jöhet vendégségbe, szívesen, már túltettem magam rajta, de sokszor eszembe jut.

SzZoole 2014.10.16. 11:18:32

@bpetya75: Tisztelt Muvesz ur.
En csak a sajat velemenyem irtam le,tolem azt csinal a holgy amit akar,bar az irasai alapjan szakemberre lenne szuksege.
Kivancsi lennek a doktor komment tarsak velemenyere,haho dokik hol vagytok:)))

qkuc 2014.10.16. 11:19:46

@tableno: Az az ember szereti a gyomrát és egy gourmand (?), :))). Ezt a kaja harcot sosem értettem, teljesen egyén és ízlésfüggő, de ezekből elveket felépíteni? Fölösleges, :).

qkuc 2014.10.16. 11:24:01

@Dragonlady (now in Indonesia): Ó, szívesen vennék néhány kulináris tapasztalatot, :))). Mi arrafelé a helyi specialitás"? Az indiai konyha bejön, még ha időnként lángot is vet a szám, :).

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 11:29:23

@Zka: vagyis egyes részeket tekintve szerencsére :)

bpetya75 2014.10.16. 11:29:31

@Zoole[uk]:

Most meg mit védekezel, hiszen nem is támadtalak? Csak én meg leírtam az enyimet :-P

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 11:30:47

@qkuc: óóóó haverom hozott frankó saját termesztésű chilit, szárítva. Dorset Naga, ha ez mond valamit. Csak egy kicsit kurvaerős, egy karika egy tányér húslevesbe és a végére ömlik a víz a homlokomról és zsibbad a fültövem. Pedig én eléggé bírom :D

SzZoole 2014.10.16. 11:32:45

@bpetya75: Nem is vettem tamadasnak:)))
Csak fent tartom tovabbra is,hogy a holgy fejeben babeli zurzavar van.

bpetya75 2014.10.16. 11:33:02

@coeris:

Kálmánnak azóta láttam egy másik érdekes beszélgetését. Talán emlékszik még néhány olvtárs VHB posztjára. Az abban említett cserdi polgármester ejtette Olgát kétségbe olyan megjegyzésekkel, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat nem hogy nem elég jó, hanem kifejezetten rossz, meg kéne szüntetni. Szegény nő meg volt lőve, egy cigány embert csak nem rasszistázhatott le cigánykérdésben :-P

tableno 2014.10.16. 11:33:02

@Dragonlady (now in Indonesia): Nálunk ugye a multikulti családmodell miatt a mama főztje is úgy néz ki, hogy pl magyaros sertésszelet lecsós rizzsel és sült plantain banánnal, esetleg rántott maniókával. Desszertnek meg mangó és francia sajt.

bpetya75 2014.10.16. 11:34:27

@Zoole[uk]:

Ezt nem vitatom. Remélem itthon lenyugszik kicsit. Jót tenne neki is, meg a gyerekének is.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 11:35:11

@Zka: :-DDDD Hát ez jó, ezen behaltam! A faterom ette így a húslevest! :-DDDD
.."egy karika egy tányér húslevesbe és a végére ömlik a víz a homlokomról és zsibbad a fültövem. .."

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:35:36

@sodalisO [eng]:
Gratulálok.
Leborulok nagyságod elött.
Csodállak hogy ennyi tanulás árán eljutottál olyan magasdágokba hogy Rabinrabat Tagore és Ravi Shankar honfitársának alkalmazottjaként dolgozhatsz.
Megérte.
Az érettségi ma már alap. Csak olyan proli hülyegyerekeknek nincs mint én.
Nekem csak egy szakmára tellett a képességemböl. Én ilyen pórias családból származok.
Egy èrtelmiségit sem tud felmutatni.
Az érettségi az nagy dolog na.
Kemény volt?
Mármint a papírja?
:)))))))))))))))))

andiey 2014.10.16. 11:37:43

?????
ő tudja, de sztem szarvashibát követ el.

gorcsoldo 2014.10.16. 11:37:43

telejesen realis erzeseket irsz le. A pszichologussal valo beszelgetes segitene ebbol kiszakadni. Szoritok. :)

CJKrisz 2014.10.16. 11:37:43

Elolvastam az előző posztot és ezt is. Tényleg mindkettő elég csapongó, ahogy azt a poszt írója be is vallja magáról. Kicsit nehéz követni a gondolatmenetet, mert tényleg olyan, hogy belekezd egy történetbe és amikor már felkeltette az ember érdeklődését, akkor mintha hirtelen az írónak eszébe jutna egy másik vonal és azt kezdi el részletezni, megszakítva az előző történetet, majd később visszatér az előző történetre. Így olvasóként kicsit nehéz összerakni egy kerek történetet még akkor is, ha az író fejében tényleg kerek a történet. Nem vagyok lélekbúvár, de én azt hiszem, hogy ennek a csapongásnak igen jelentős oka lehet az a lelkiállapot, amiben a poszt írója éppen van az Amerikában tapasztaltak miatt, a család, a gyerek, a férj sorsa miatt, illetve a "hogyantovább" nehéz gondolata miatt. Szívesen olvasnék majd egy posztot azt után is, miután visszatért Magyarországra, és megtalálta azt, amit magának és a gyereknek keresett, iletve egyfajta lelki nyugalmat. Ha akkor is ilyen csapongó lesz az írás, akkor valóban jó ötlet lehet egy pszichológus, aki segít rendbe tenni a dolgokat.
Addig viszont sok sikert és minden jót kívánok neki idehaza!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:38:01

@tableno:
Az hazaáruló gyenge szibarita váz...
:)))))))))))))

Reeka1 2014.10.16. 11:38:08

Régóta olvasom a Határátkelőt, de most először éreztem azt, hogy mindenképp hozzá kell szólnom. Nyilván a szerzőnek a maga dolga eldönteni, hogy hol kíván élni, de úgy érzem, hogy ezt a döntést már bármilyen poszt előtt meghozta. Nagyon nem szép a gyerekre fogni. Nem beszélve arról, hogy meg kellett volna neki adni az esélyt, hogy beilleszkedjen, megtanulja a nyelvet. Ha jobban beszél, barátokat is szerez, beilleszkedik és szeretni fogja a környezetét. Mi ugyanezen mentünk keresztül. AZ első év nehéz volt, de mostmár azt mondják a gyerekeim, hogy semmiért nem cserélnék el ezt az iskolát. (pedig van otthoni összehasonlítási alap) Én személy szerint örülök annak, hogy minden évben más tanáruk van,mert így azt is elkerüljük, hogy ha valakit nem annyira szeretnek, az x évig tanítsa őket. Az összefogás is sokkal nagyobb így a gyerekek közt, meg a mindenki mindenkit ismer érzés. Összességében azt találom a legrosszabbnak, hogy így, ezen döntés miatt szétszakad a családjuk. Sokan szenvednek ettől, akik külföldre költöznek és mindenki igyekszik megoldani, hogy mielőbb együtt legyenek újra. Azt gondolom, hogy egy gyerek egészséges lelki fejlődéséhez nem csak azt kell nézni, hogy épp most hogy érzi magát az adott helyen (ami- bár ez csak megérzés- lehet, hogy valamennyire támogatva is volt, mert nyilván érezhette a gyermek,hogy ha kellően utálja és nem illeszkedik be, akkor hazamehet- így nyilván kisebb energiát fordított az egészre)...hanem a család egysége is fontos. Apa nélkül felnőni épp akkora sérülést okozhat egy gyereknek, mint az, hogy be kell illeszkednie valahova. Nem tudom az előzőleg írt posztban miket kommenteltek, de folyamatosan az az érzésem, hogy tényleg nem ésszerű érveken alapuló döntést hozott meg a szülő és a saját véleményére várt csak megnyugtató válaszokat. Távol álljon tőlem, hogy bántó akarjak lenni, de a könyv kiadását lehet, hogy újra kellene gondolni, ha hasonló stílusban íródott, mint a poszt.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 11:38:10

@bpetya75: igazad van, nem szabad altalanositani es nem is allt szandekomban.

@Kozsdine Szegedi Krisztina: hat az hogy van magyar okmany, vagy nincs szerintem nem oszt nem szoroz. A lenyeg, ki hol erzi jol es otthon magat. De ha feltele volt a francia papirok megszerzesehez a masik leadasa, akkor meg tudom erteni.
(Gondolom olyan felszabadulo erzesed volt)

qkuc 2014.10.16. 11:38:29

@Zka: :D :D :D Képzeld, a pesti kollektívánkban egy srác, aki benn (is), az irodában termeszt chilit. Ő adott egy szerinte enyhébbet szárítva, a csillagokat lekáromkodtam az égről, :D.

Suhanó táj 2014.10.16. 11:38:46

Elolvastam a posztot... gondoltam még nem adom fel, hogy jobban megértsem a bennem felmerülő miérteket és elolvastam az előző posztot is. Nem lett sokkal jobb.

Én még adtam volna időt a kislánynak, hogy megszokja az iskolát. Az pedig, hogy távol lesz az apjától, szerintem még vissza fog ütni valamilyen szinten.

Valahogy az volt az érzésem, hogy a posztolónak volt nagyobb a honvágya vagy egyszerűen csak ő maga sem tudta, hogy mit is akar. Ez pedig kihatott a kislányra is, hiszen nem volt meg neki a biztos háttér lelkileg, amibe kapaszkodhatot volna.

Én azért kíváncsi lennék egy újabb magyarországi részre is.

Kendall 2014.10.16. 11:39:02

Sokan a volt férj-elváltam-van férj témát nem értik. Írta is ebben a posztban Móni, hogy elég sajátságos a kapcsolatuk. A volt férj=az új férjjel, ilyen másoknál is volt már a nap alatt. Szóval végig 1 pasiról, a kislány apukájáról van szó. De az elmúlt x évet is hol együtt, hol 2 földrészen élték, tehát a családi felállásban nem lesz drasztikus változás. Csak hogy tisztább legyen a kép.

Itthoni iskola: szerintem a kislány 12 osztályos suliba járhatott itthon, azért írta Móni, h még 8 évig.

Móni, kívánom, hogy mind megtaláljátok a boldogságot!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:39:37

@Sütemény1975:
Ez tény.
Én végigpróbáltam sokfélét.
Hagyjuk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:41:23

@tableno:
300millio ember él a USA-ban.
Mind hülye.
Nem tudtad?
:)))))))))))

TilosazA (UK) 2014.10.16. 11:42:21

@Dragonlady (now in Indonesia): Igen, értettem. :) Azért kérdeztem, mert ha ezek után szakítottad meg a kapcsolatot, teljesen megértem, ha pedig már korábban sem voltatok jóban, akkor le kell tojni az ilyet. Pl. én facebookon eléggé megritkítottam az ismerőseim körét, olyanoknak nem akarom olvasni a politikai állásfoglalását (még ha egyezik is az enyémmel), aki rég volt a barátom, de már nem nagyon fogunk találkozni. Vagy pl. kedvencem volt aki az összeesküvés elméleteit posztolta oltás ügyben... Egyszer csak becsapott az agyamba, hogy miért olvasom én ezt a sok agymenést?!
Valószínű ez az ex-barátod irigy volt rád, azért mondogatott ilyeneket.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 11:44:16

@diggerdriver: Apuka, csaxolok, hogy olasz fodrászatban dolgozok, az általad említett nációból itt csak kevés fordul meg az is fassy costumer formájában.:-)))))
Persze, az érettségi alap, mindig is az volt, pont ezért írtam , hogy én a lépcső legalja vagyok a családomban! :-P
Amúgy..nem volt kemény..:-P
Meg..hát..mindig volt pénz azért budipapírra....-))))

Azért remélem nem gázoltam bele nagyon a harmatos kis lelkivilágodba..:-D
Tudod, kinek mit dobott a gép, evvan! Azért szégyellni nem fogom magam, nem baj ? :-))))

..."Nekem csak egy szakmára tellett a képességemböl. Én ilyen pórias családból származok.
Egy èrtelmiségit sem tud felmutatni...."
Akarsz róla beszélni ? :-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:44:50

@adg [Au, Darwin]:
Az átkosban Hofi és még sokan nyilvánosan szidhatták a rendszert.
Attól még diktatúra volt.
Vannak fokozatok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 11:46:11

@qkuc: nincs igazán semmi specialitás, a legtöbb ember egyszerűen azt eszi, amit kifog a tengerből/ megtermeszt a kertben.
nagyon sok hal. mindenféle zöldség. sok paradicsom. water spinach. gyömbér. csomó kávé. az olajat kókuszdióból főzik, ennek is nagyon jellegzetes az aromája. persze sok chili. a chilit szeretik összetörni kókuszolajjal, hagymával, fokhagymával, paradicsommal, szósz lesz belőle.
jaigen, persze, a kutyahús a helyi specialitás egyébként, de ezt megtanulták jól titkolni a nyugatiak elől. nem mindenhol eszik az országban, itt valamiért rájárnak.
érdekesség, hogy sok vaníliát, szegfűszeget, fahéjat, kakaót termesztenek, de ezek mind mennek exportra, nem használják.
egész Indonéziában nagyon jellemző, hogy az éttermek nagy részét szumátrai muzulmán bevándorlók viszik, és ezért az ő ételeiket mostanra már mindenhol mindenki ismeri, pl rendang beef, a szószok, ahogy a halakat megsütik, krumplis-hagymás lepényféle.
+ vannak olyan ételek, amik nem tudom, honnan jönnek eredetileg, de egész Indonéziában mindenhol kaphatóak és ismertek. gado-gado - saláta mogyorószósszal, terang bulan - ez leginkább piskóta, mindenféle öntettel, sült banán, tempe - ez egy szójababszármazék, eljutott idáig az alighanem indiai eredetű martabak / mataba / murtabak (currys-zöldséges palacsintaszerűség), aztán persze mindenhol vannak a sült rizsek meg a sült tészták, ami éppen kéznél van, az megy bele.
sajnos mivel az emberek nagy részének itt nincs hűtője, nagyon elterjedtek a mindenféle praktikus műanyag kaják, ezeket bárhol lehet kapni, mert nem kockázatos befektetés egy üzletnek, nem kell rá vigyázni, stb. :-(
ha egy kicsit stabilizálódik a helyzetem, írok posztot, ez a tervem.

@tableno: fusion cuisine :-) nagyon jó tud lenni. nekem pl bejönnek a spagettik mindenféle curryszósszal. (hócipőm tele a rizzsel. juteszembe, gyümölcsös tejberizst is fogok alkotni valamelyik nap, ha lesz végre tej a boltban, mert a koncepción perpill mindenki röhög, ha nem ízlik másnak, megeszem én, no problem.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:47:18

@QUERCUS:
Azok legalább olyan hiteles források mint a tied például az USA-ról.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 11:48:36

@TilosazA (UK): ez egyébként 2006-ban volt, azóta nem találkozom olyan könnyedén személyesen is internetes ismerősökkel, néha úgy érzem, nem kell erőltetni, jobb minden csak így online, arctalanul.
valamiért egyébként mások elég disszonánsnak szokták érezni az online meg a "valós" személyiségemet, és nem tudnak vele mit kezdeni, hogy más vagyok, vagy nem könnyen, vagy valami ilyesmi.

coeris 2014.10.16. 11:50:01

@bpetya75: láttam egy indexes riportot a cserdi polgármesterrel, kimondottan szimpatikus fickónak tűnt, több ilyen egyéniség kéne, aki kicsiben megold helyi problémákat (és nem úgy, mint Érpatakon...), és sokkal klasszabb hely lenne Magyarország, "diktatúra" ide vagy oda. A riportot nem láttam, csak hallottam róla, de hasonlóan mókás lehet, mint amit említettem, majd megkeresem, ha nem felejtem el. :)

Nelossel · http://www.nelossel.hu/ 2014.10.16. 11:50:01

@sodalisO [eng]: Nagyon igaz amit írsz.

Amúgy meg Londonban is lehet nagyon finom magyar kolbászt kapni, minden más, csak silány utánzat - még az a gumiízű vacak Chorizo is, amit annyira istenítenek. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:50:20

@sodalisO [eng]:
Olasz? Indiai tulajjal?
Kínai nullásgéppel?
Multikulti...
:))))))))))))))))))))

bpetya75 2014.10.16. 11:52:01

@tableno:

Azt én személy szerint nagyon irigylem. Számomra is hihetetlen, hogy mennyire földhöz ragadt és provinciális az ízlésem ételek terén.

Cserébe a zenei ízlésem legalább eklektikus :-P

jewel79bp 2014.10.16. 11:53:26

Ennyire fura személyiségű emberrel, mint a posztoló, szerintem még nem találkoztam. De az ő élete, lelke rajta.
Ami miatt dühöt és ellenszenvet érzek iránta, az talán azért van, mert dühít, hogy ha valaki ennyire szerencsés, a segge alatt van minden, akkor mégis eldobja az egészet a fenébe. Más baromi keményen dolgozik a zöld kártyáért, csomó embernek nem is sikerül, aki pedig nagyon is szeretne ott maradni - ez baromira nem igazságos. Na de ez van. Poszterinának nem kívánok inkább semmit, mert jót nem tudnék mondani.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 11:54:52

@Zoole[uk]:
Ha utànálak akkor is egyetértenék veled ebben.

qkuc 2014.10.16. 11:58:28

@tucano: Oh, Gozo ...! Málta jó hely, a lepukkant régi buszoknak volt egyfajta hangulatuk, :))).

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 12:00:18

Olasz üzlet olasz tulajdonossal! :-DD Ugye milyen furi ?
Indiaihoz, pakihoz napi 60 fontért csak az megy el dolgozni aki nem tud egy szót sem angolul és kurvára kell a pénz az éhenhaláshoz.
De mindegy, baszod, ebből már nem jössz ki jól ! .-))))))))))))
@Nelossel: hehe, tényleg nekem is mindig a gumi íz jut eszembe..:-D Olyan nagyon erőltetett mű cumó.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 12:00:58

@diggerdriver: na ez neked ment volna az előbb....:-)))
Olasz üzlet olasz tulajdonossal! :-DD Ugye milyen furi ?
Indiaihoz, pakihoz napi 60 fontért csak az megy el dolgozni aki nem tud egy szót sem angolul és kurvára kell a pénz az éhenhaláshoz.
De mindegy, baszod, ebből már nem jössz ki jól ! .-))))))))))))

Muscari 2014.10.16. 12:01:19

Oszinten szolva en nem birtam kovetni, Brad Pittnel elvesztettem a fonalat.

Az elozo posztbol ugy emlekszem, hogy a posztolo akart volna inkabb hazamenni, nem a kislany, de most mar ugy latszik mas a helyzet. Hat ha mindketten annyira akarjak, menjenek haza, bar a ferj szerepet a tortenetben megint nem ertem.

adg 2014.10.16. 12:01:26

@diggerdriver: "Az átkosban Hofi és még sokan nyilvánosan szidhatták a rendszert."
... aztan baratjaval, Janossal, szepen elmentek vadaszni kozosen.
Alltal volna te ott a szinpadon ugyanazokkal a poenokkal, nem mentel volna eloadas utan vadaszni... :)

De szolasszabadsag is van, engem nem zavar, csak kivancsi voltam, mert napi szinten visszatero tema.

bpetya75 2014.10.16. 12:01:43

@coeris:

Nekem is szimpatikus a fószer. Azt a beszélgetést érdemes meghallgatni, nagyon érdekes dolgokat mond el benne. Később hallottam egy beszélgetést vele a Kossuthon is. Konkrétan személyiségi jogokat sért, ugyanis fogja, és elviszi 1-1 család szemetét és átnézi. A riporterrel közösen kiszámolták, hogy az épp átvizsgált kábé három napnyi szemétkupacban mennyi ment el olyan luxuscikkekre, mint csoki, cigi, meg pia. Ami amúgy nem kéne, hogy luxus legyen, de egy rendszeresen szociális segélyért folyamodó családnál az. Elmondta, hogy tudja, hogy ilyet nem szabadna csinálnia, de csak így tudja szembesíteni az embereket a pazarlásaikkal. És mert ez részéről nem hatalomfitogtatásról szól (meg gondolom mert maga is cigány), elfogadják tőle. Az a célja a dologgal, hogy egyfajta pénzügyi kultúra a'la vidék terjedjen el a faluban, hogy megtanulják az emberek beosztani a pénzt, és 1-2 napnál hosszabb távon tervezzenek.

Szóval durvák a módszerei, de nem öncélú, meg még hatékony is.

tableno 2014.10.16. 12:03:39

@bpetya75: pedig addig nem éltél, amíg nem kóstoltad a feleségem sao-ját (lime citrom levében pácolt disznócsülők-kocsonya).

qkuc 2014.10.16. 12:04:06

@Dragonlady (now in Indonesia): Köszi a miniposztot, várom a nagyposztot is, ;). A kókuszolajos szószt kipróbálnám. Furcsa, hogy a "süteményes" fűszereket egyáltalán nem használják. Ja, igen, sokszor olvasaom azt, hogy Ázsiában nem szerencsés utcai kifőzdénél enni, mert ilyen-olyan kórságokat lehet összeszedni. Ennek a parának van valami alapja?

tableno 2014.10.16. 12:07:06

@qkuc: amennyire tudom, nem annyira veszélyes a dolog, bár országa válogatja (Indiában nem próbálnám ki).

bpetya75 2014.10.16. 12:17:09

@tableno:

Azokkal az ételekkel, amiknek a fő összetevőit ismerem, kedvelem, azokkal általában nincs gondom. Ezt szívesen megkóstolnám. De inkább ti jöjjetek hozzánk, mert én rossz ómen vagyok mint külföldre látogató. Öcskös spanyol barátnőjével is nem sokkal azután ment szét, hogy jártam náluk Valenciában, most Helsinkivel dettó...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 12:17:33

@sodalisO [eng]: én minden levesbe rakok erőset, ha lehet. Kivéve a gyümölcsleves, mert azt nem eszem meg :D

CJKrisz 2014.10.16. 12:21:13

@diggerdriver:
"300millio ember él a USA-ban.
Mind hülye.
Nem tudtad?
:))))))))))) "

Ezzel nem értek egyet. Közel 320 millióan vannak. :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 12:23:02

@qkuc: szerintem kb semmi, igen, India sokkal húzósabb, mint bármi másik hely, de ez is gyomorfüggő.
a kifőzdéknél tényleg mindig minden friss, ezer éve csinálja a legtöbb árus, ráadásul a szemed előtt, ha beteg lesz a fél falu/város miatta, akkor becsukhatja a boltot, szóval nem állnak neki trükközni romlott csirkével meg hasonlókkal.
azt szokták mondani, hogy oda kell menni, ahol a legnagyobb tömeg van, mert ott biztosan minden friss, de ahol senki nincs, ott tovább áll a cucc.
10 év alatt kétszer kerültem eddig kórházba infúzióra ételmérgezés miatt, ami nem vicces 40 fokban, ha az ember a vizet is kihányja, otthon lehet, hogy ki lehetett volna feküdni - egyszer egy drága pizzától, másodszor valami a saját főztömből volt a saját hűtőmből nyári szünetben. kisebb ételmérgezés volt dinnyétől - erre sokan mondják, hogy necces -, iskolai menzán párszor, nyaralás közben valszeg egy nem teljesen átsült tojástól, meg kétszer benyaltam giardiát, egyszer Balin, egyszer Nepálban vagy Indiában, ezt is lehet akárhol, ha valaki aki hozzáér az ételhez, hordozó, és nem tud rendesen kezet mosni.
az elején amíg az ember hozzászokik a helyi bacikhoz, mindig húzósabb, egy nyaralás alatt szerntem majdnem mindenkinek összejön egy enyhe fosás. mondjuk én azt hallottam, hogy az indiaiak meg Angliában fekszenek ki a "nyugati" kajáktól, mert ők meg ahhoz nincsenek hozzászokva, amihez mi igen.
szóval szerintem egyáltalán nem vészes. ja és persze "rendes" étterembe menni se garancia semmire egyáltalán.

Thargoid 2014.10.16. 12:25:42

@Der echte Weihnachtsmann: Igy lettek volna kint, mikor barátom kocsiját elvitték, és még azt is megmutatta, hol van... azt mondták, hogy vegye vissza ahogy tudja, nem kezdenek ki cigányokkal.

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.10.16. 12:26:16

@Der echte Weihnachtsmann: nem volt feltetel a magyar papirok leadasa,es igazabol en meg messze allok a francia allampolgarsagtol,mas papir meg itt nem igazan kell.Szoval ez a papirleadasi mizeria nalunk pusztan elvi kerdes volt.Ferjem lehet a leghamarabb allampolgar,mivel ö van itt a legregebben-közel 8 eve mar.
Azt jol irtad viszont,hogy olyan felszabadito erzes volt leadni a a magyar okmanyokat.Ugyanezen okbol most ugy gondoljuk,ha meglesz a francia allampolgarsag,akkor a magyarrol le is mondunk.Kisebbik gyerköcnek aki itt kinn született,nem is csinaltattuk meg a magyar okmanyokat mar.

bpetya75 2014.10.16. 12:26:19

@Babette.:

Az eklektikust is megnéztem, mielőtt leírtam, hogy azt jelenti-e, amit ki akarok fejezni. Beeee

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 12:28:26

@Babette.: ok, csak nem akartam félreérthető lenni, pár napja nem tudja valaki hova tenni a dolgot, ezért, ennyi.
bocs.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.16. 12:34:15

@Babette.: Tényleg? Vállalom, hogy hülyék vagyunk :). Egyébként ez igaz. A mi falunkban, ami most függetlenedett a szomszédos településtől, tehát először volt PM választás, fent említett hölgy lett a polgármester, pedig nem is ott lakik. Megmondták, hogy dőlni fog a pénz, ha őt választják. Kíváncsi leszek...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 12:50:26

@bpetya75: :PPPP
@Dragonlady (now in Indonesia): nehogymár bocsánatot kérjél ezért
@VPBA: máminthogy itthon, és nem albániában? vagy hogyan?

kardio1 2014.10.16. 12:51:36

@VPBA: Ôk legalàbb nem küldtek dront a romàn-magyar meccsre Bukarestbe :)))

Egyébként Matolcsynàl kifejezett elôny, hogy kancsal, igy egyszerre két ügyön is rajta tudja tartani a szemét! :)))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.16. 12:53:38

@Babette.: Otthon bizony. A blog, amit belinkeltél Mo-ról szól, nem? Most akkor a mi falunk a leghülyébb vagy a legokosabb???

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 12:56:18

@VPBA:
jaaaaa.

a blogposzt arra az alaptételre épül, hogy akik elmentek szavazni, azok többsége oda szavazott, ahova, tehát hülyék. (erre mondtam, hogy ráadásul még szorgalmasak is)
akik nem oda szavaztak, azok nem hülyék.
akik viszont nem oda szavaznának, de otthon sírnak, viszont nem mentek el, a fentiekből következően tehát idióták.

okosok ebben az országban nincsenek, mind elment londonországba.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 12:56:51

@Thargoid: ezt most nem tudom mire irtad?! Nekem meg Mo.-n loptak el az automat (qrva szar erzes). Bementem a helyi rendörsegre, odaadtam a magyar szemelyimet es az volt az elsö es legnagyobb problemajuk, hogy miert vezetek nemet forg.rsz-u kocsit. Ezutan odaadtam a nemet szemelyit is, akkor meg en voltam a rohadek es közöltek, külföldi auto utan nem mennek es legyen ez tanulopenz. Szo szerint igy bele a pofamba. Hat köszönöm szepen, a Lecker megtanultam, azota csak repülövel megyek, ha megyek.
Azt meg lopjak el nyugodtan az nem erdekel

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.16. 12:59:35

@kardio1: Így igaz, ők kifinomultabb eszközökkel dolgoznak :)
Igaz, amit írsz, majd most jön a Kánaán. Csak győzzük kivárni :)

Thargoid 2014.10.16. 13:00:05

@Der echte Weihnachtsmann: a belinkelt cikkre ahol kamerán pikk-pakk megtalálták és megfélemlítették akik a fityisz plakátjára firkáltak... ugyanez valahogy nem sikerül soha amikor kicsit komolyabb bűncselekményről van szó, még akkor se ha tudják ki a tettes, sőt leginkább akkor nem.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.16. 13:00:41

@Babette.: Na ezért kérdeztem, hogy a mi falunk a leghülyébb, vagy a legokosabb. Vagy esetleg komplett idióta?

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 13:01:40

Na latom reszben atfordultunk gasztroblogba☺ ugyhogy mindenki elöveheti a peklapatot, ma lecsot fözök, bogracsban, magyar paprikabol es magyar paradicsombol

Mr Long 2014.10.16. 13:09:41

@Der echte Weihnachtsmann: "marcsak a hagyma a nemet, de sebaj, biztos finom lesz"
Na abbol joerzesu MAGYAR ember nem is enne... Lecso nemet hagymabol???????? Ahhh....

Thargoid 2014.10.16. 13:12:09

@Dragonlady (now in Indonesia): hát ezt nem lehet kibírni... megyek és eszek egy kis fabada-t :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 13:15:09

@Thargoid: ja igy mar tiszta. Igen van igazsag abban amit irtal, hallottam mar en is ilyet. Bocsi hogy nem kapcsoltam elsöre

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 13:17:21

@Mr Long (UK): egyebkent tenyleg kicsit ecetesebb itt a hagyma, nem wizz.

Herr Géza 2014.10.16. 13:19:50

Na szép napot mindenkinek.
Volt itt már pár mélyrepülés a posztok között, de a hölgy nálam kiverte a biztosítékot.
Semmi nem gömbölyü körülötte, de ráfog mindent a "gyerek érdekeire". Nem kívánok neki nagy pofára esést, mert gonosz nem vagyok. De kíváncsi lennék, hogy az elsö két hazai iskolai nap után mit posztol majd...(föleg ha a gyerek nem oda kerülne vissza, ahonnan eljött...)
Tanárváltás meg egyebek: a fiamnak otthon az általános elsö két osztályában összesen három osztályfönöke volt. Az, hogy valaki nyolc osztályon keresztül marad, kizárt. Legjobb esetben is csak négy. Lásd még alsó/felsö tagozat. Oké, otthon mázlija volt a kislánynak, hogy jó volt az ofö. De ha rossz jutott volna? Akkor négy év szipka? Az osztályközösség mozgása is elönyt hoz inkább hosszú távon, mint hátrányt. Hozzászokik a gyerek az új szituk/kapcsolatok kezeléséhez, hiszen jellemzöen az életét sem ugyanazokkal a szomszédokkal és munkatársakkal, stb. fogja leélni. Igen, új környezetben/új nyelven az elsö pár hónap nehéz nagyon. De gyorsan elmúlik és pont a gyerek fog a leggyorsabban beilleszkedni... A posztoló a "jó szándék" mögé bújva pont most vesz el a gyerektöl egy óriási lehetöséget. Talán egyszer majd ö is rájön....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 13:20:11

@sodalisO [eng]:
Hogy is mernék én ebből jól kijjönni?
Érettségivel megtámogatott szellemi fölényed napnál világosabb?
Tényleg egy igazi eredeti hamisítatlan olasz HAJSZA LONBAN dolgozol?
Nem akarsz könyvet írni róla ''A skóciai török borbélytól az angliai olasz fodrásszalonig'' címmel?
Igazi Bullywoodi sikertörténet.
:)))))))))))))))))

Herr Géza 2014.10.16. 13:20:59

@Der echte Weihnachtsmann: Biztos vagy abban, hogy a hagyma német ? :))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 13:26:48

off:

Közgazdászok mi a franc történik a tőzsdén? Összeomlás van...mi történik? Vagy ez senkit se érdekel csak engem?

kardio1 2014.10.16. 13:28:45

@qkuc: Magyarul a gourmand valoban inyencet jelent és a franciàbol szàrmazik. De az eredeti jelentése falànk, nem pedig inyenc, amit franciàul gourmet-nak mondanak.

TilosazA (UK) 2014.10.16. 13:29:43

@Babette.: Az adórevizornak csak akkor lehetne büntetnie a fénymásolás miatt, ha pénzt kérne érte a nő, és nem adna róla számlát, nem?

Nigro notanda lapillo 2014.10.16. 13:30:14

elvesztettem a fonalat..összefoglalnà valaki?
Köszönöm

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 13:34:10

No igen. Egy év Magyarország után is olvasnék egy posztot a hölgytől. Bár akkor már valószínűleg nem lesz olyan állapotban, hogy billentyűzetet tudjon ragadni. És nem azért, mert Mo.-n olyan nehéz vagy szar lenne az élet, hanem azért, mert ez a nő a jelek szerint a legkisebb nehézségen is kiborul és über érzelmi alapokon dönt, két nap suli után dönti el, hogy nem akar az országban élni. Egy adókártya-igénylésbe bele fog rokkanni, akármilyen szépen csilingel a Körúton a villamos.

kardio1 2014.10.16. 13:36:59

@Der echte Weihnachtsmann: A franciàknàl a kettôs àllamolgàrsàgot engedik, nem gond, ha magyar papirjai is vannak az embernek. A papirok leadàsa inkàbb szimbolikus lehet, ha vki meg akar szabadulni vmitôl, amit Magyarorszàghoz köt. Nekem van magyar személyim, nem is akarom leadni. Kényelmesebb magamnàl tartani, ha kell, mint az ùtlevelet. Erdekes modon a megùjitàsànàl se problémàztak, pedig üres lakcimkàrtyàm van csak, otthoni bejelentett lakcimem nincs.
Az àllampolgàrsàghoz meg min. 5 év itt-tartozkodàs szükséges.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 13:39:26

@Babette.: a fénymásolás is büntetendő cselekmény már itthon?

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 13:39:54

@Réka ‎: a kettes vili nem jar a köruton! Vagy most mar igen?

the real banyaszbeka 2014.10.16. 13:41:13

"A Make it Nolának az lesz az ajánlatom, hogy ha Brad Pitt tud sikeres könyvet csinálni a történetemből, a profit felét felajánlom nekik. Szerintem jó ajánlat. Brad Pitt új olvasmányhoz jut, én meg a legrosszabb esetben is jól járok, hiszen látni fogom New Orleanst, ami régi vágyam volt már."

facepalm.

M. Úr 2014.10.16. 13:41:19

"ha Brad Pitt tud sikeres könyvet csinálni a történetemből, a profit felét felajánlom nekik. Szerintem jó ajánlat. Brad Pitt új olvasmányhoz jut"

Ezt a részletet, és úgy általában a posztot látva a diagnózis: mániás depresszió. Érdemes lenne kezeltetni, mielőtt tönkreteszi a kislányát. Itt már nem a Magyarország vs. USA a fő probléma, kizártnak tartom hogy a hazaköltözés hosszútávon is gyógyír lesz.

Egészséges elméjű ember nem gondolhatja egy pillanatig sem komolyan, hogy Brad Pitt majd az ő életéről fog könyvet írni. Jó szándékkal mondom, menj pszichológushoz! Nem szégyen. Az sokkal nagyobb szégyen lenne, ha tönkremennél te is és a lányod is emiatt.

qkuc 2014.10.16. 13:43:33

@Der echte Weihnachtsmann: Vigyázz ezzel a kijelentéssel, mert az eltűnt maláj gépről még mindig nem tudni pontosan mi is történt vele .... :D.

qkuc 2014.10.16. 13:44:15

@kardio1: Én ezt a kettőt mindig összekeverem, hogy melyik a helyes a kettő közül, :D.

TilosazA (UK) 2014.10.16. 13:45:28

Ezt egyébként a posztoló is elismeri: "Akkor már dőlt a szó mindenkiből, én elmondtam, hogy már szinte nem tudok funkcionálni, annyira kezdek depressziós lenni. A férjem mondta, hogy tudja. Két ember szenved a háromtagú családból. "
Nem értem akkor miért nevetett korábban azon, hogy felvetettük neki a pszichológus keresését.

TilosazA (UK) 2014.10.16. 13:47:05

@qkuc: Miért, gondolod, hogy megélhetési bűnözők fölött repült, és szétkapták röptében, hogy bevigyék a MÉH-be? :)

M. Úr 2014.10.16. 13:47:06

Másrészt pedig a kellemetlen sulikezdés (2 nap, komolyan?) nem lehet indok vagy döntő érv egy ekkora horderejű döntésben. Ez egy nagyon nagyon gyenge és átlátszó kifogás. Ha jó lett volna az első két nap az iskolában, a posztoló akkor a túl hűvös / túl meleg szeptemberi időjárásra fogta volna a hazaköltözéat, vagy arra hogy a szemétszállító reggel 6-kor jön és ő nem akarja hogy a kislánya ilyen helyen nőjön fel...

Nagyon gyenge jellemre vall az egész poszt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 13:47:47

@TilosazA (UK): ez egy kétfenekű trükk:
- ha megcsinálja, de nem kér pénzt, akkor azért bünteti meg
- ha megcsinálja, pénzt kér (vagy csak akár elfogadja az odatuszkolt tízest), akkor a nyugta hiánya miatt

üzletben a fénymásolás üzleti tevékenység, aminél a nav nem mondja ugyan, hogy (a ptkval ellentétben) nem lehetséges ingyenes szolgáltatás,
de adókötelesnek minősíti, és az adóalapot megállapítja ehhez.
(vagy valami ilyesmi)
de a lényeg, hogy pl nem fogadja el, hogy a szőlőhegyen minden szomszéd összefog, egyik héten egyiknek, másik héten a másiknak szüretelnek le,
hanem azt mondja, hogy ez adóköteles.
ugyanezt mondja akkor is, ha a haverok összejönnek házépítésnél kalákában maltert hordani.

így jön össze, hogy adót avgy köteles fizetni, ha elmész józsihoz talicskát tolni. meg a józsi is, ha ő eljön visszasegíteni.

-----------

nem kell ide erőszak. megy ez így is....

kardio1 2014.10.16. 13:49:55

@Kozsdine Szegedi Krisztina: Azért van elônye utazàsi szempontbol a két ùtlevélnek. Nem mindenütt vonatkoznak egyformàn a vizumelôiràsok a franciàkra és a magyarokra. Azonkivül az iszlàm vilàgban manapsàg jobb egy magyar ùtlevelet felmutatni, mint egy franciàt...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 13:54:03

@Babette.: "- ha megcsinálja, de nem kér pénzt, akkor azért bünteti meg"

De mi alapon? Tilos ingyen dolgozni? Mióta?

poggY 2014.10.16. 13:54:48

Az oktatás miatt hazajönni Magyarországra.
Oktatás magyarország
oktatás
magyarország
2014
Inkább nem olvastam végig.

kardio1 2014.10.16. 13:54:55

@Babette.: Arrol a belinkelt posztrol egy a 19. szàzad végén-20. szàzad elején Oroszorszàgban jàtszodo szindarab jutott eszembe, amit még a 90-es években làttam: az alapsztori màr homàlyos, de arra emlékszem, hogy volt kb. 3 vagy négy forradalmàr, akik mind egy, azaz egy darab parasztasszonyt gyozkodtek, hogy fogja màr fel végre, milyen rossz dolga van és akarja màr végre a forradalmat. Abbol az iràsbol is az sütött, hogy az iroja nem érti, és le is nézi azokat, akik nem osztjàk a nézeteit.

kardio1 2014.10.16. 13:55:42

@VPBA: Albàniàban féllàbon àllva is ki birjàtok vàrni! :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 13:55:54

@Zka: jah most nézem megmagyaráztad a post további részében csak siettem. Bizonyos szempontból érthető, de az, hogy egy ilyen szabály globálisan alkalmazható, még egy ilyen esetre is az teljesen irracionális. A vegzálás ténye meg tagadhatatlan.

Mr Long 2014.10.16. 13:55:56

@Zka: Az a feltetelezes, hogy nem ingyen melozik...
Csavaros am a NAV esze!

the real banyaszbeka 2014.10.16. 13:56:38

@M. Úr: nem hülyeség hogy egy nagykaliberű celebbel akarja eladni a könyvét, csakhogy a nagykaliberű celebek leginkább nagykaliberű írók könyvét akarják eladni.

A 200 ezres rip-off "kiadóról" már nem is beszélve. Itt valaki kórosan egomániás.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 13:56:44

@poggY: nekem van egy munkatársnőm aki meg van győződve róla, hogy a magyar közoktatás kurvajó.
...
Végülis jobb, mintha chemtrail hívő lenne.

bpetya75 2014.10.16. 13:56:56

@Babette.:

Ami külön érdekessége a dolognak, hogy ezt még a szocik találták ki, de érdekes módon népnemzeti, nemzeti, népi, megmentő kormányunk sem változtatott rajta. Pedig a magyar nép mindenek előtt. Vagy mi...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 13:57:08

@Zka: az "azért" tévesen szerepel a mondatomban, bocs. nem azért bünteti meg, hanem akkor bünteti meg, ha nem vallja be, és nem fizet adót utána. ahogyan azt leírtam a példában

Thargoid 2014.10.16. 13:58:35

@Der echte Weihnachtsmann: mivel a posztot nem bírta senki végigolvasni, viszont legalább mindenki megéhezett - jó étvágyat :)

tsabus UAE 2014.10.16. 13:58:45

Mit lehet erre mondani ?
Nekem csak az jutott eszembe, hogy basszus, mennyi helyen járhattam volna gyerekként, ha anyám mindig egy másik országba rángat minden alkalommal, mikor rosszkedvűen mentem iskolába és utáltam az egész oktatási rendszert...

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 13:59:25

@TilosazA (UK): csak wizzeltem! (Bocs zolee)

@qkuc: ma nem vagyok jo formaban ugy latszik! Melyik kijelentesem hozhato össze a malaj geppel?

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 14:01:28

@Der echte Weihnachtsmann: mar megbantam hogy ezt elküldtem!
Nem, nem allitom hogy a poszterina örült. Tavol alljon tölem hogy megbantsam.

Herr Géza 2014.10.16. 14:02:02

@Der echte Weihnachtsmann: Jól van, na. Nem gondoltam, hogy a hagyma címkéjét (is) elolvasod, amikor megveszed.... :))))
És akkor most tényleg hajlandó vagy a szent magyar paprikásba belefözni azt a nyugati imperialista multi által árult szemetet belefözni ? Tényleg nem is vagy te már igaz MAGYAR... :))))))))) De remélem szakácskötény helyett olyan édes, suhogós, arany színü bocskai van rajtad, mint amit a Pataky Attilán láttam !!!!

Herr Géza 2014.10.16. 14:02:58

@Herr Géza: "belefözni" 1x is elég lett volna.... :))

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.10.16. 14:03:59

2 nap után véleményt formálni téma.
Nekünk 6 éves a gyerek, augusztus 18 óta jár óvodába, 0 nyelvtudással.
Svájciul beszélnek hozzá, és németül tanítják.
Két napja borult ki szegény, hogy most már elege van abból, hogy nem érti, hogy mit mondanak, és egyébként van egy gyerek, aki bántja is. Ennek ellenére még most sem mondta, hogy menjünk vissza Mo-ra, mert akkor nem tanul meg németül, meg angolul, hogy bárhova megy a világban, tudjon beszélni. 6 éves.
És egyébként a "2 hónap múlva perfektül beszél" történeteket ezentúl szkeptikusan fogadom.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 14:04:06

@Der echte Weihnachtsmann: " az a gep nincs az oceanban. "

Hát akkor hol van, a Holdon? :)

Thargoid 2014.10.16. 14:06:01

@Babette.: rohadjon meg az egész tetű banda ahogy van...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 14:07:35

@Der echte Weihnachtsmann: ja nem tudtam, hogy pont a kettes akkordja hiányzik neki :)

qkuc 2014.10.16. 14:12:00

@TilosazA (UK): LOL, :D. Atyavilág, nem, nem ilyesmire gondoltam. Törzsolvasója vagyok a konspirációs teóriák blognak és volt pár érdekes infó, ami arra engedhet következtetni, azt a gépet egy darabban tették le valahol máshol, :).

Thargoid 2014.10.16. 14:13:33

@qkuc: hanem a méhtelepen... akkor... felcsút?

qkuc 2014.10.16. 14:14:43

@kardio1: Valóban, időnként előny 2 útlevél. Szerbiában egy időben nem rajongtak az USA útlevélért ...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 14:16:59

@Thargoid: túl sok kaja, azt nem lehet kibírni? (vagy esetleg sokat szövegelek nagyon? :-D)
jól néz ki ez a babos cucc is.
áááá annyi mindent lehetne főzni, egészen inspirálódtam.

qkuc 2014.10.16. 14:17:19

@Thargoid: Nem, Viktornak nem kell repülő, neki Széles úr építi a teleportot az energiacellákból, :D.

qkuc 2014.10.16. 14:20:10

@Der echte Weihnachtsmann:

"Hat köszönöm szepen, a Lecker megtanultam, azota csak repülövel megyek, ha megyek.
Azt meg lopjak el nyugodtan az nem erdekel

Thargoid 2014.10.16. 14:21:38

@Dragonlady (now in Indonesia): hát így éhgyomorra, nekem aki mindenféle konyhát szeret elég húzós volt a felsorolásod...
de most már jelentem megettem a babos cuccokt, úgy hogy most már mindenki főzhet amit akar, nem készülők éhen halni blog olvasás közben :)

qkuc 2014.10.16. 14:22:20

Sajnálom, a poszthoz nem tudok érdemi hozzászólást írni. A poszterina gondolkodása nekem nem értelmezhető, megbántani pedig nem szeretném.

Hari Seldon 2 2014.10.16. 14:22:46

@kardio1:
Ezt az öt évet hogy kell igazolni?

Hari Seldon 2 2014.10.16. 14:25:04

@kardio1:
Ez így lehet. Főleg most, hogy Franciaország is (úgy néz ki) beszáll az IS akciókba.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 14:25:09

@Der echte Weihnachtsmann: szerintem nem furcsa, hogy egy repülő el tud úgy tűnni az óceánban, hogy nem találják meg. Röviden ennyi.

Thargoid 2014.10.16. 14:25:46

@qkuc: hát én más fajta cellákat kívánok az egész társaságnak, minden oldalról teljesen pártsemlegesen, de tudod mit, biztosan sokan szívesen vezetnének bele egy kis energiát is, ha már bent vannak... nem kell ehhez Széles úr :)
Nade, a The Strain-t nézed-e? Ki tudja mi volt azon a repülőn!
www.imdb.com/title/tt2654620

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 14:28:47

@qkuc: ja! Most mar ez is tiszta. Hiaba no, ma ilyen gyenge elmejü vagyok

Thargoid 2014.10.16. 14:29:45

@Der echte Weihnachtsmann: én ezt feladtam az elején, pedig a másik kettőt sikerült lekűzdeni, de ezt így éhgyomorra, meg Sárkányhölgy és mindenki elkezdett főzőcskézni... ez így sok volt. El is határoztam, hogy elköltözöm Ámerikába. Vagy nem. Tudom, hogy még nem tudom, de ez nem biztos.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 14:31:03

@qkuc: a Lecker=lecket. De ez a rohadek megint kijavitott.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 14:31:59

@Babette.: hű ez nagyon súlyos, én nagy támogatója vagyok az értelmi cenzusnak. Ilyenkor mindig megerősödik bennem, hogy hasznos volna.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 14:33:49

@Thargoid:

"El is határoztam, hogy elköltözöm Ámerikába. Vagy nem. Tudom, hogy még nem tudom, de ez nem biztos."

Pszichomokus?

bpetya75 2014.10.16. 14:33:59

@Der echte Weihnachtsmann: @Zka:

Talán tavaly jött hír egy elhagyott teherhajóról, amit valahonnan Kanada partjaitól vontattak volna valamerre dél felé, de egy viharban leszakadt a vontatóról és "megszökött". Kódorgott egy darabig az Atlanti óceánon ,míg végül talán Skócia partjainál fülelték le. Ott sem akarta elhinni az ember, hogy a mai műholdas rendszerek mellett, hogy nem találtak meg egy nem kicsi hajót, de a szakértők állították, hogy ez teljesen normális.

Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy jó a 99,7%-os lefedettség, de amikor terepen vagyok, az esetek felében nincs térerőm. Hajlamosak vagyunk többet képzelni a technikai lehetőségeinkről, mint a valóság.

Hari Seldon 2 2014.10.16. 14:34:47

@Lex D'Arquebus:
Persze, hogy nembeszél perfektül, hiszen feltételezem - normális módon - otthon magyarul beszéltek vele.
Képzeld nálunk, a két "nagy" 4,5 éves egy csoportba jár. Az óvodában is egymással magyarul beszélnek. - Persze most már szépen értenek mindent, és már beszélnek is az óvónővel franciául.
De most kezdték meg a második évüket itt. Az augusztusi hosszú szünet, és magyarországi vakáció után most kerültek oda vissza arra a szintre, ahol júniusban voltak.

Thargoid 2014.10.16. 14:39:27

@Der echte Weihnachtsmann: nem csak az éhség... ilyen az, ha az ember a mekiben mosogat londonisztánban, és csak ábrándozik az ezer ojrós makkos cipőről, miközben a határátkelőt olvasatják vele... durva, hogy bánnak itt az emberekkel.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2014.10.16. 14:40:18

2008
Augustus 28.
Ekkor léptünk be a bérelt lakasunkba Grazban.
A gyerekekkel együtt.
Akkor 6,6 és 9 evesek voltak.
Péntek volt. Szombaton felfedeztük a közlekedést, hogy milyen útvonalon jutunk be a suliba.
Villamossal...
Lehet hogy ezert nem hianyzik nekem a kettes

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 14:55:22

"Azt jol irtad viszont,hogy olyan felszabadito erzes volt leadni a a magyar okmanyokat"

ezt inkább nem kommentálnám mert végleg kitiltanak az oldalról.

Reeka1 2014.10.16. 14:55:41

@Lex D'Arquebus: Nálunk is 6 volt a kicsi. A suliban 2 évet mondtak, hogy szerintük ennyi idő kell, hogy normálisan beszéljen. Szerintem teljesen igazuk volt, tényleg kell annyi. (Ja,és mi is a 2 hónapos reménnyel fogtunk bele :) ....ma már csak nevetünk rajta)

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 14:55:58

@Hari Seldon 2: szerintem az teljesen normalis, hogy egymassal magyarul beszelnek, mert ezt szoktak meg! Viszont az sem jo ha "klikkesednek" ketten, a többivel szemben. Ne vedd ezt bantasnak legyszi, mert nem akarlak bantani. Ez csak az en velemenyem.
Es itt jön a tanarneni vagy ovoneni felelösege, hogy ha mar vele elkezdtek beszelgetni franciaul beszelgetni, akkor segitse a kicsiket integralodni. Ertsd, hogy a többek igenis vegyek bele öket a jatekba, akarmibe. Es lass csodat, igen, kettö honap alatt perfekt franciat fognak beszelni. Ez sajat tapasztalat, csak nemet nyelvvel.
Hihetetlen, hogy ezek a kicsi emberkek hogy magukba tudjak szivni a dolgokat. Mondjuk nalunk mar nem is volt olyan kicsi, de mindenkinek be akarta bizonyitani, hogy sikerül neki.

Mr Long 2014.10.16. 14:57:01

Van itt valaki Birminghambol?

Mr Long 2014.10.16. 15:00:09

@házelőtthinta: Neked mi a bajod ezzel? Van aki nem erzi jol magat egy helyen, hekyzetbe es valtoztat rajta. Es akkor orul a legjobban, ha celbaer. Mondjuk egy masik orszaghoz fog tartozni es megszakitja az elozo kapcsolatait.
Kb olyan, mint amikor egy terhes kapcsolatbol kilep az ember es visszaadja a masik holmijait. Ne gondold tul...

Mr Long 2014.10.16. 15:01:41

@Der echte Weihnachtsmann: Nyelvsuliban a kiiras a falon: Kerjuk csak angolul beszelj.
Na ez volt az, amit senki sem tartott be...

tanato 2014.10.16. 15:05:16

@Réka ‎: Úgy-úgy egy év múlva is várom a folytatást.Nagyonn szerettem volna olvasni egykori postírónk és kommentelőnk Kacce itthoni tapasztalatait már egy éve hogy hazajöttek két év Hollandia után.De nem ír ide már régóta sajnos.Sokkal jobban izgat egy aktív korú dolgozó ember több éves külföldi élete utáni itthoni újrakezdése és tapasztalatai,összehasonlításai mint egy 40 év után idős korban hazaköltözötté ,akinek már nincs felelőssége a gyermekei jövője irányában./Elnézésed kérem ezért Emigrant!/

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 15:07:42

@Der echte Weihnachtsmann: bocsi, most nezem vissza, hogy csak valaszoltal @Lex D'Arquebus-nek

tanato 2014.10.16. 15:08:07

@Viktor Kiss: A Hazád ott van ahol szocializálódtál,felnőttél./első barátság,első szerelem stb./ahová az emlékeid kötnek.Otthonod viszont ott van,ahol egzisztenciát tudsz magadnak és a családodnak teremteni.Szerencsésebb esetben persze a kettő ugyanaz.

swGuru 2014.10.16. 15:08:55

@sodalisO [eng]: nem tudom, hogy maradt itt a kommented, de ha az en lanyom lennel, szappannal mosnam ki a szad!

A paromat soha el nem hagynam, csak mert honvagyam van, es nem tetszik az iskola. Elsosorban egy pszichologus kellene mindkettonek egyszerre.

qkuc 2014.10.16. 15:13:37

@Herr Géza: Aztán el is vitték az ufók ... :D.

Mr Long 2014.10.16. 15:14:29

@sodalisO [eng]: Nahat, mennyien erkeztunk ide kb egyidoben :)

qkuc 2014.10.16. 15:16:32

@Thargoid: Nem nézem, még! De köszönöm az ajánlót, úgyis fogytán vannak a nézhető sorozatok, amiket követek. Cserébe szíves figyelmedbe ajánlom a The 100 sorozatot, ;).

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 15:20:26

@házelőtthinta: miert ne kommentalhatnad? HA bacsi azert nem olyan szigoru!
Tudor, ez olyan erzes, mint amikor sokaig vagy a munkaltatodnal (te esetedben meki) kenyszerüsegböl, aztan egy jobb ajanlat okan felmondasz. Az is olyan felszabadito erzes, hogy "vegre szabad vagyok".
Ha egy kicsit is pozitivan allnal a dologokhoz, teged is megtalalna egy ilyen jobb ajanlat, te is erzhetned ezt. Vagy akar, mikor ugy döntöttel, hogy ausztriaban probalkozol, akkor is lehetett ilyen erzesed es ezt ne tagad, mert különben nem mentel volna oda.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2014.10.16. 15:21:46

Ez a poszt elég boci-boci tarka.
Még a kronológia sem stimmel, mert hol az iskola második napján döntöttek, hol jókedvűen ment a jány iskolába. Az meg, hogy nem beszéli a nyelvet elvileg nem probléma, mert azért van ott, hogy megtanulja.
A könyvírás meg egy ilyen szakma, ha a szerző nem figyel oda, akkor nyelvi lektor/korrektor/tördelő hiányában olyan is lesz, amilyen. 200 rugó kb csak a nyomtatásra elég. Írtam már pár könyvfejezetet és cikket magyarul-angolul, tök mindegy, mennyit dolgozik az ember rajta, amikor visszajön a munka a módosítandók listájával elég piros a monitor :D (inkább ez, mint az "jó jó lesz ez" típusú kenjük be sárral megoldások).
Oktatási rendszerekről nem tudnék vitázni, iskolásként én sem voltam feltétlenül odáig azért, hogy minden nap felkeljek hajnali 6-kor és utána matek, német, miaszösz. A kötelező nyívás-faktor szerintem elkerülhetetlen. A posztoló arról meg nem nyilatkozott, hogy milyen életpályát kíván a gyereknek - szakma / egyetem / elit egyetem szempontjából azért az USA kissé jobban el van eresztve. Arról nem is beszélve, hogy itthon egy jó szakmában dolgozva megkeresi azt a pénzt, amit a közszektorban foglalkoztatott értelmiségi - feltételezve, hogy sikerül olyan helyen tanulnia a szakmát, ahol meg is tanítják neki. Értelmiségiként meg válogathat majd a multikatona-Budapest, állami szektor-bárhol vatikáni valutáért és az egyéb-egyéb lehetőségek között.

Thargoid 2014.10.16. 15:22:02

@qkuc: cask az eltűnt gépről meg a hirtelen megugurott számú gyhalottról jutott eszembe... majd ha megnézted az első 3 részt megérted :)
A 100-at első évadát láttam, tiszta Legyek ura, csak néhány száz évvel később.

puhacica 2014.10.16. 15:22:09

@tucano: ne is mondd, januárban mentünk volna Máltára egy kicsit pihenni, de nem lesz belőle semmi. :( pedig a múltkor néztem egy dokufilmet róla, amellett, hogy szép, nagyon érdekesnek is tűnt.

a posztról/hoz még. engem elég sok mindenbe bevont anyu gyerekkoromtól fogva. így utólag vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban. ami biztos pozitív hozadéka ennek, hogy elég korán tudtam már önálló döntéseket hozni. ez jó, mert például ahhoz, hogy eldöntsem, menni akarok vagy maradni, nem kell egy blog közösségéhez fordulnom. (wtf?) aztán a gyerek. nincs olyan, hogy "nem akartam befolyásolni, de...", hiszed vagy sem, máris befolyásoltad. és minden egyes bizonytalanságod/akaratod így hárítod a gyerekedre. meg elmeséled neki, hogy miket írtak itt a népek? igaz, a gyereket nem kell hülyének nézni azért, mert kicsi, de igenis vannak dolgok, amik nem rá tartoznak. hidd el, tudom miről beszélek. anya még nem voltam, de gyerek már igen.

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.10.16. 15:25:37

@Hari Seldon 2: @Reeka1: Pont erről beszélek, hogy jönnek itt a kijelentések, hogy az én gyerekem hónapok múlva perfektül beszélt. Persze, én meg kisnyúl vagyok. Jó, ha jövőre tud annyira, hogy elengedik iskolába. Most még csak szavakat tud, de értelemszerűen otthon nem használja, mert velünk otthon magyarul beszél.
Sajnos elég ellenségesek vele a környékbeli gyerekek, így nehéz helyzetben van, mert nem tud óvodán kívül svájciul beszélni.
Összességében elég agresszívek mifelénk a kölykök. Iskolába menet az a játék, hogy rugdalják egymást, meg püfölik. Erre neveljem az enyémet is?

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2014.10.16. 15:26:57

@tanato: Amit leírtál az pontos definíció, nekem az volt a célom a fenti mondattal hogy a gyerekeiimmel megertessem a koltozkodesunk okát.
Masik magyarázatok, hogy mint az Európai Unió polgárai, egy másik EU-s varosba költöztünk

qkuc 2014.10.16. 15:35:33

@Thargoid: Makkos cipő?! Büntetném azt, aki gyártja ..., :D.

Thargoid 2014.10.16. 15:37:28

@qkuc: vagy cipő vagy farmer... :p

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 15:37:56

@Thargoid: pedig ha tudnád, hogy most itt mindenki arakot iszik - van az üvegben egy bébi skorpió kezdetnek, meg mindenféle növények, fahéj, stb.
na ha ezt meg kéne innom, akkor én is kiborulnék, gyomorilag.

qkuc 2014.10.16. 15:40:10

@Thargoid: Ú, akkor érdemes belevágnom mindkettőbe, ha van még nézhető és érdekes sorozat tipped, várom szeretettel, :).

puhacica 2014.10.16. 15:45:34

@Lex D'Arquebus: pár hete kiszaladtam a szerdai piacra valamiért. sulikezdés előtt voltam, 7 és 8 között valamikor. az út közepén állt 3 ogre és egy girnyó. az egyik ogre kezében volt néhány keményborítós könyv összefogva, ezzel akarta a girnyót fejbevágni, de nem merte, mondta is, hogy fél, hogy nagy baj lesz belőle. erre egy másik melák kivette a kezéből a könyveket és izomból fejbeverte a gilisztát. és ők ezt játszották. érted? a girnyó se ellenkezett, ott állt és vigyorgott, hogy ki mer nagyobbat ütni. szóval agresszív gyerekekért nem kell Svájcig menni. :(

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.16. 15:49:13

Na, en meg csak most keltem fel, majd nekilatok elolvadni a kommenteket es kesobb jovok:) elso korben csak annyi, sajnalom,hogy Monika ebbol a hatalmas orszagbol inkabb a negativumokat latta.bar megertem valahol, hogy a gyereke miatt aggodik, a helyzet ennel sokkal osszetettebb...remelem, ha visszamennek, nem fogja megbanni.Sok sikert.

qkuc 2014.10.16. 15:49:38

@Thargoid: Ne is mondd, :). Szeretnék mindegyik kedves politikusunkról egy tyúklábmintás portfólió fotót látni, szép vastag rácsok mögött, :D.

Ó jajj, a Zenergiacella meg hát nem kútba fulladt? Az egykori ikarus lord nagyon durcás volt legutóbb, amikor arról kérdezték ...

Thargoid 2014.10.16. 15:52:48

@qkuc: biztos kiderült, hogy néhány láda Red Bull meg koksz mégsem elég egy reaktorhoz... csak a személyzetet hajtja.

Mrs. Clayton 2014.10.16. 15:52:48

@M. Úr: en borederline personality disorderre voksoltam elsore, de megjegyzem, h a kulfoldre koltozok kozott nagyobb szamban jellemzok psziches zavarok, mint ugy altalaban, legalabbis valahol ezt olvastam, es belegondolva azert lehet is alapja
emlekeim szerint ezek a panaszok idovel akar maguktol is megszunnek, nem kell feltetlenul segitseg
szerintem csak arrol van szo a holgy eseteben, hogy tul sok kihivassal kell megkuzdenie, ezert kicsit paranoias, depresszios es manias megnyilvanulasai is vannak

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 15:56:38

@qkuc: az első gondolatom az energiacellánál az volt, hogy valaki átvágta az öreget. Gondolom a valóság pontosan ez :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 15:58:45

@Der echte Weihnachtsmann:

Szabad? Mégis mitől lennék szabad? Mert jobban fizető állásom lenne? Na ne! A mekis állásom valóban kényszerpálya, viszont én nem anyázva járok oda be, hanem kifejezetten szeretem. Tudom hogy egy átlagos lelkületű ember nehezen érti meg hogy lehet szeretni egy ilyen helyet, nem is várom el ezt senkitől. Egyébként sokáig?? 2 éve dolgozok egy mekiben....ez olyan hosszú idő lenne? Ha mondjuk 10 éve ott lennék akkor azt mondanám oké, tényleg elég régóta ott vagyok.. na de 2 év?
Egyébként az is lehet hogy 10 év lesz belőle, ki tudja. Magyarországon jelenleg szintén csak egy mekiben tudom elképzelni magamat, mivel máshoz nem értek.

Amúgy nem döntöttem semmilyen Ausztriáról. Ha olvastad volna a posztomat, tudnád. Mész Ausztriába a nővéredék után vagy mész el a háztól. Nagyjából ennyi volt a képlet. Érthető hogy ilyen körülmények között inkább az elsőt választja az ember. Nem olyan mókás ám hónapokon át otthon vedelni és hallgatni mindenkitől hogy mé nincs munkád? Utána meg belekényelmeskedtem ebbe a munkahelyemet pedig kifejezetten megszerettem.

Az hogy gyakran szidom a kapitalizmust, az egyenlőten vagyoneloszlást, a társadalmi gazdasági berendezkedést..ezeknek semmi köze a sajtburgerek gyártásához. A folyamatot kedvelem, mivel én az a fajta ember vagyok aki mindenben képes meglátni a szépet és a romantikát.

Nem is kerestem állást mióta a mekiben vagyok. Ez azért elmond valamit. Egyébként is minek? Tologassak békát egy sparban 1100 euróért? Mi értelme a váltásnak? Nekünk, melósoknak ennyi jut,kész. Én nem a munkától várom hogy jobb életem legyen. Nem is akarok a munkám lenni. Talán egy társra vágyom a leginkább csak. De ugye a melósokat nem igazán szeretik a nők. Nekik a manager kell, a csillogás, a pénz.

Quercus a favágó 2014.10.16. 16:00:43

@diggerdriver:

Minek lenne neked az érettségi? Mit újat tudnának neked mondani egy gimnáziumban, vagy egy egyetemen? Amiről nem hallottál, az még nem történt meg, amihez nem értesz, az még nincs kitalálva.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 16:08:18

@QUERCUS:
Lehet hogyha lenne érettségim úgy képben lennék az USA-ról mint te.

Quercus a favágó 2014.10.16. 16:11:08

@diggerdriver:

Én nem értek az USA-hoz. Én útálom. Egy lator állam.

Thargoid 2014.10.16. 16:13:48

@qkuc:
100-az eleinte nagyon idegesítő, de gondolom félútón írót cseréltek, onnantól élvezhetőbb sokkal.
The Strain zseniális - eddig.
The Last Ship: Michael Bay tv-sorozat, mindenki talpig fegyverben és irtják egymást a túlélésért. Teljes, de szórakoztató agyhalál, kell ennél több? :)
Gotham: még nem tudom, de akár nagyon jó is lehet
Walking Dead: meglátjuk mi lesz
Forever: meg nem néztem, de tervben van
Boardwalk Empire: nagyon jó, így kell búcsúzni egy sorozatnak
American Horror Story: hamarosan indul
Sleepy Hollow: meglátjuk
+Hannibal, Elementary, Sherlock, Bates Motel, The Following, Arrow: majd ha lesz új éved, eddig jók, vagy nézhetőek voltak.

Nem néztem tovább mint 1-2 részt: Tyrant, Penny Dreadful, Leftovers, Graceland.

Harper's Island: zseniális slasher, de ez mini-sorozat igazából, egy teljes történet 13 részben.
www.imdb.com/title/tt1232320

Ha a kicsit modernebb angol humor bejön:
Bad Education: néhol fetrengős, de tényleg UK-ben kell élni egy ideje, hogy minden érthető legyen
www.imdb.com/title/tt2337840

Plebs: Frédi és Béni csak élő szereplőkkel, fenőtteknek és Rómában ie 26-ban... vagy Fekete Vipera és Inbetweeners keverék, ahogy tetszik.
www.imdb.com/title/tt2731624

Így hirtelen ezek jutottak eszembe, de volt még bőven az elmúlt pár évben.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 16:18:59

@Thargoid: soha életemben nem láttam butább és unalmasabb műsort, mint ez a Harper Island sorozat. Szó szerint elaludtam rajta egymás után 3x, ekkor megértettem, hogy tökfelesleges bekapcsolni a tévét amikor ez megy :D

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.16. 16:19:04

Eloszor is: szerencsetlen gyerek!
Masodszor: sajnos lassan a gyereknek is pszichologus fog kelleni, neked biztosan az kell.
Harmadszor: aki igy ir, ne irjon semmit konyorgom, es ne lepodjon meg ha nem adja ki senki.

Nem, nem a rosszindulat beszel belolem. A Brad Pittes reszre inkabb ki sem terek.

Ez. Most. Uristen.

Gabika911 2014.10.16. 16:19:41

Mi Indiában élünk jelenleg, és itt is igy működik az iskolarendszer, h újra szétosztják a diákokat minden év elején és új osztályfőnököt kapnak. Ezt a módszert a gyerekeink nagyon szeretik, mert igy több barátra tehetnek szert, és van esélye, hogy a következő évben megszabadulhatnak attól a társuktól akiket nem szeretnek. Nekem is nagyon tetszik ez a rendszer. Mondjuk az igaz, hogy a gyerekek itt kezdték az iskolát és nincs tapasztalatuk az otthoni iskolaredszerben. Igaz a kis barátaikkal szoktak erről beszélni amikor otthon vagyunk. Ezekben az esetekben az tűnt fel, hogy mig a mi gyerekeink örömmel mesélnek az iskoláról, addig az otthoniak inkább kerülik a témát és nem nagyon mesélnek jó dolgokat. Persze erre megint lehet azt mondani h biztos nem jó a tanitonenei, az iskola. Nincs egyikkel sem baj, a szülők szerint rendben van mind a kettő, és a gyerekek mégis igy állnak hozzá....
Az hogy a tanárok is cserélődnek minden évben, az meg a gyerekeket beskatulyázástól védi meg. A tanár-diák kapcsolat is egy nagyon személyes és szubjektiv dolog, ami befolyásolhatja a diák eredményességét. Nekem is volt olyan tanárom otthoni iskolában, hogy bármit csináltam éveken keresztül akkor is 3-ast kaptam. Volt hogy a szomszédommal cseréltünk dolgozatot úgy hogy a másikét adtuk be saját név alatt. Ő akkor is 4-est kapott én meg hármast. Na ez ebben a rendszerben nem marad igy éveken keresztül. Ok, egy évben lehet hogy előfordulhat, de nem tovább.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 16:19:59

@QUERCUS:
Ha nem értesz hozzá akkor honnan tudod?
Csak nem onnan ahonnan mi is szerezzük az általad oly sokszor ostorozott információnkat Magyarországról?
Lator állam?
Éltél ott?

Thargoid 2014.10.16. 16:22:13

@Zka: vagy aludni kell előtte :p

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 16:31:55

@adg [Au, Darwin]:
"... kiallhatsz a Kossuth terre egy tablaval, hogy "Orban egy diktator", es ott allhatsz hetekig, senki nem fog elvinni, ..."

Téves. Nem állhatsz ki szabadon, bármikor, bárhova.
Minden demonstrációt jó előre be kell jelenteni a rendőrségen: mikor, mettől-meddig, helyszín, demonstráció oka, várható létszám. Egészen pontosan: be kell jelenteni ÉS engedélyt kell kérni.
Aztán vagy engedélyezik, vagy nem.
Mert pont akkor pont oda más már rég lefoglalta a helyet, és másik engedélyt nem adnak ugyanakkor-ugyanoda.
Vagy mert akadályoznád adott terület megszokott működését (forgalom, vagy turisztikai látványosságnál zavarnád a demonstrációddal a turistákat, akik emiatt biztosan nem mennek be mégsem mondjuk egy múzeumba-akárhová=akadályoztad a látványosság normál működését, ilyesmik).
Vagy mert a demonstráció a tárgya-helyszíne-akármilye miatt alkalmas arra, hogy várhatóan (!!=nem tuti, de esetleg...) közrendzavarás történjen, azt meg ugye nem engedhetik...
Vagy azért nem engedélyezik, mert nem. Indoklás nélkül.
Aztán ha mégis demonstrálsz, akkor
1: felszólítanak, hogy hagyd abba, vonulj el, menj innen. Ha megteszed, ok.
2: ha nem teszed meg, akkor ellenálltál a hatóságnak, ezért letartóztatnak. Szó szerint bevisznek és bekasztliznak.
Aztán vagy aznap, vagy később (max 72 óra) kiengednek. Később meg mehetsz (a vádemelés-egyebek után) tárgyalásra. No és fizetheted a büntit, hiszen engedély nélkül demonstráltál.

Na, kb így műxik ez manapság Mo.-on.

@sodalisO [eng]:
A szép iskolai eredményekhez ÉS tudáshoz 3 dolog kell (iskolarendszerű képzés esetén, nem az életben megszerzett tapasztalatok=tudás értelmében!):
1: jó képességű gyerek
2: támogató családi+baráti háttér (akiknek érték a tanulás, tudás, ennek megfelelően reagálnak a tanuló élménybeszámolóira)
3: jó suli/tanár

Ha ebből 1 hiányzik, akkor a másik kettő sokat tud segíteni, pótolni. Ha kettő hiányzik, akkor megette a fene az egészet, ugyanúgy, mint amikor 3 hiányzik.
Nálatok mind a 3 három adott, de ebből miért következik az, hogy ez az általános az egész országban?? Nem, nem ez az általános, és egyre több esetben a hármas számú feltétellel vannak gondok....

Mindenkinek, aki a jelenlegi magyar oktatást dicsőíti, merthát ő maga is abban tanult tizen-, huszon-, még több évvel ezelőtt:
nem, nem ebben tanult, hanem egy másikban. Annak vége. Most egy mostani van, ami sokkal másabb (és sok tekintetben sokkal rosszabb), mint a régi. Én a régiben tanultam, férjem is, majd lányom a maiban (ugye, még mindig benne van). És férjem perpill minden oldalát ismeri a sztorinak:
tanult a régiben
tanul a jelenlegiben (egyetem)
tanít a jelenlegiben (középiskola)
szülőként ismeri a jelenlegit (ált.isk.+középiskola).
Nálam hasonló a helyzet, kivéve a tanítást (arra nem vállalkoznék kb soha).
Tessék elhinni, hogy saját tapasztalat alapján mondom, amit mondok, és nem eltúlozva, hanem a realitások talaján maradva. Mert tetszik, vagy sem, de ez van. Ebből kell a lehető legjobbat kihozni.
A régmúltra emlékezve állítani, hogy most is az van: no, ez nem realitás, hanem nosztalgia. Pont, mint a focinál.... a híres magyar focinál.

osoma 2014.10.16. 16:39:44

Haaaaat... Ez tenyleg durva. Olyan erzesem volt olvasas kozben, mint amikor felreszegen probalok egy bonyolultabb cselekmennyel es tortenettel rendelkezo filmet megnezni, de az istennek sem all ossze a dolog.

Sajnalom a posztolot, hogy nem tud megkuzdeni a honvaggyal. Ismertem olyat aki fel ev alatt felere fogyott, majd a csaladot ketteszakitva a kisebbik gyerekkel hazament, hatrahagyva a nagyobbik gyereket es az apukat. Azt mondta, hogy nem tudja megszokni a helyet. Szerintem nem is akarta, allandoan az otthoni dolgokkal volt elfoglalva.

Hari Seldon 2 2014.10.16. 16:44:58

@QUERCUS:
Ebnem nem tudok egyetérteni. Lator államok, olyanok mint Oroszország, Kína, Irán, IS, stb.
Te nem a nyugati civilizációhoz tartozol? Szerintem igen. (Magyarország még az illiberális akciók, és Törökország és Oroszország példaképekké válása után is még nyugati civilizáció tagja)
Na és melyik a nyugati civilizáció vezető országa? Hol élnél inkább az Oroszországban, vagy az USA-ban?

Szeretnéd, ha mondjuk a globális civilizációk versenyében mondjuk az Irán féle civilizáció nyerne a nyugatival szemben?
(mert verseny mindig van mindenhol, még az eszmék között is)

Ha szerinted az jobb, akkor ne haragudj,de nincs több kérdésem.

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 16:47:30

A poszthoz:
Zavaros, csapongó, emiatt sokszor követhetetlen.
Lényeg (ami nekem lejött belőle):
A posztoló haza akar térni, mert nagyon nem jól érzi magát kint.
Kételyei vannak, hogy vajon a gyerekével mi lesz később: mi lenne jobb a gyereknek? Maradjon? Hazaköltözzön?
Ezeket a kétségeit a hazavágyódásával együtt megosztja a kisgyerekkel, aki természetesen azt szeretné, ha az anyujának jó lenne = reakciói azt mutatják, mintha ő maga is határozottan hazavágyna. Holott csak a posztoló ültette át a saját honvágyát és kételyeit a gyerekbe.
A döntést rég meghozta: hazatérés. De nem meri önmagának sem felvállalni ezt, inkább okot keres: "a gyerek miatt teszem" "elsősorban a gyerek miatt teszem" "Amerika úgyis megvár" stb. És ebbe az ok-keresésbe (vagy ürügy-keresés...) belevonta a gyereket is, meg megpróbálta a HÁ gárdáját is bevonni. Csak éppen a gyerekkel ellentétben itt felnőttek vannak, akik el is merik mondani, hogy neeee, ne mutogass másra, merd kimondani, hogy te akarsz hazatérni, mert rossz ott neked (amivel semmi gond nincs, tehát nem értem, miért akar mégis valami okot találni, miért nem meri kimondani, hogy ez van, hazaköltözöm??).
És ezeket a nyersen őszinte véleményeket támadásnak vette a posztoló. Azt remélte, hogy majd mindenki ábrándos hurrázásban tör ki és támogatja az igen zavarosan előadott eszmefuttatását. Nos, csalódnia kellett: a HÁ kommentelőit nem tudja érzelmileg befolyásolni. A gyerekét igen. Az a csúnya, hogy a gyereknél megtette, itt meg megpróbálta, majd sírni kezdett, amikor ez nem jött össze....
Tényleg fel kéne nőni. Nem az anyasághoz, hanem az élethez. Azon belül az érzelmi kapcsolatokhoz IS = az anyasághoz is. Érzelmileg nem befolyásolunk olyasvalakit, akit szeretünk. És főleg nem zsaroljuk! Az érzelmi zsarolás az egyik legaljasabb dolog, szerintem...

Brad Pittel osztozik a hasznon: nagy a valószínűsége, hogy az említett sztár alig várja, hogy a nevét adhassa egy névtelen akárki könyvéhez, hiszen az ismeretlen szerző tuti óóóóriási bevételt fog hozni, aminek a fele az övé lesz == megéri, nem? Mindezt úgy, hogy utcáról belépve tárt karokkal fogja fogadni. Vagy ő, vagy a menedzsere, Nyilván...
Mondd, nem érzed, hogy mennyire álomvilkág-kategóriás ez az elképzelés??? Szép dolog az álmodozás, kell is, de amikor cselekdni kell(ene), akkor tán több sikerre számíthatsz (=több sikerélményed lesz), ha megpróbálsz a valóság talaján maradni, és nem elrugaszkodva az álmok világában létezni.

Álmodozz, majd ébredj fel. És a valóságban láss hozzá, megvalósítani az elképzeléseidet. Reálisan, nem álmodozva.
Az álmodra emlékezz, de légy ébren!

2014.10.16. 16:52:36

@QUERCUS: '"A Magyarországot "fikázók", még ha gyakran igazságtalanok is, legalább tudják, miről beszélnek.."

Igen. Olvassák az indexen, meg hallják az ATV-n. Onnan tudják, hogy miről beszélnek.'

En pl. 18 evet eltem Mo.on es magyar az anyanyelvem. Igy kicsit tobbet tudok Mo.rol mint te Amerikarol; te megis feljogositva erzed magad ra hogy az amerikai tarsadalomrol iteletet mondj.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 17:02:00

@macamuca [IHUN]: hát ebben mindössze egy darab ly-t tudnék csak kijavítani, mást semmit:DD

kék madár 2014.10.16. 17:02:17

@QUERCUS:
"Ahol rendőrök gond nélkül lelőhetnek fegyvertelen embereket,"
:)
ez alatt azt erted, hogy lelotte, es nem lett belole semmi gond vagy azt, hogy [ami lett]?

Ujsagbol tajekozodunk a messzi Amerikarol, ugye, ugye es kommentelunk, mert mer ne.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 17:02:24

@Zka:

Tudom,az országgal van a hiba. Svájcban kereshetnék sokat pékként is. Ismerjük már a mesét. A melósok így élnek. Ez van.Lehelgetjük a kirakatokat kívülről.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 17:02:29

@Mirjam2:

Te érettségi után fogtad magad és egyből Nyugatra menekültél?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 17:07:27

@kék madár:
Söt én láttam a tvben hogy van ott valami Hannibál aki elefántokkal eteti meg az embereket.
Vagy valami ilyesmi.
:)))))))))))))))))

2014.10.16. 17:12:13

@petrasp: Azert ennel egy kicsit arnyaltabb a helyzet, a magyar-indiai osszehasonlitas nem teljesen korrekt szerintem. Sokkal nagyobb kulturalis kulonbseg van egy indiai es egy europai kozott, mint egy angol es egy magyar kozott. Pl. - nem lattam egyikbol sem egy reszt sem, de feltetelezem, hogy igy van - a Baratok Kozt nem kulonbozik alapjaiban a Coronation Street-tol. Viszont egy tipikus indiai szappanoperanak az a tortenete hogy az anyos konspiral az elrendezett hazassagban elo fiatal feleseg ellen; a feleseg nem tud fiugyereket szulni, ezert kitagadja a csalad, vegul elmegy egy specialis zarandokutra es az Istenno vegul segit neki fiugyereket osszehozni, stb. stb. Kozben zene, tanc, imadkozas stb. stb. Emiatt valakinek aki ezeken nott fel eleg nehez a Coronation Street-hez viszonyulni amiben, feltelezem, alapvetoen mas tipusu elethelyzetekkel neznek szembe a szereplok. A szappanoperak csak egy pelda, de ugyanigy van etelekkel, zenevel is; az indiai nagyon-nagyon mas mint barmilyen europai. De ha egy magyar nem hajlando angol eteleket kiprobalni peldaul, az olyan mintha valaki Del-Indiabol elkoltozik Eszak-Indiaba, es ott mondogatja evekig hogy marpedig az eszak-indiai kaja ehetetlen (igen, az eszak-indiai etelek nagyon kulonboznek a del-indiaiaktol, de messze nem annyira mint a magyarok az indiaiaktol peldaul).

kardio1 2014.10.16. 17:16:06

@Herr Géza: En àltalàban megnézem, honnan valo az élelmiszer, és lehetôleg franciàt veszek, abbol is leginkàbb a környékrôl valot. Igy is tàmogatom az itteni mezôgazdasàgot...

kardio1 2014.10.16. 17:25:00

@Hari Seldon 2:
Pl. lakàs- vagy hàzbérleti szerzôdéssel, lakcimigazolàs közüzemi szàmlàval és egyébként azt kell igazolnod, hogy a "centre d'intérêts"-ed Franciaorszàghoz köt, itt dolgozol, itt laksz, itt jàrnak iskolàba a gyerekeid, itt fizetsz adot.
vosdroits.service-public.fr/particuliers/F2213.xhtml
Itt vannak a kritériumok az àllampolgàrsàg igényléséhez. Azt is megtalàlod innen indulva, milyen papirokat kell beszerezni. En dec. 8-àn megyek a prefekturàra beadni a dossziémat.

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 17:27:02

@Babette.:
nah'ba....kancslista: mit-hol toltam el? melyik -ly-t??
:))))

kardio1 2014.10.16. 17:30:09

@Mr Long (UK): En hiszek abban, hogy kettôs identitàs kialakulhat és nem kell eldobni feltétlenül az egyiket, hogy a màsik kötôdés kialakuljon.
Mondjuk, én a fiù-làny baràtsàgban is hiszek... :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 17:30:28

@macamuca [IHUN]: kemény, mi?:D
de nem ez volt a lényeg

palinkasa 2014.10.16. 17:31:57

Jó volt olvasni, hogy valaki hazajött!Lehet pocskondiázni hogy olyen az ország, de hát azt a lakosai teszik olyanná, amilyen!Ha egy picit boldogabbak lennének az emberek,már nem is hiányozna az a fránya pénz,ugye?Ááá,megyek dolgozni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 17:33:22

@swGuru: Hát, sajnálattal kell közölnöm veled, hogy erről lemaradtál! Behh...kimosom én magamnak és elmegyek a sarokba egy félóra kukoricatérdep jó lesz büntinek? :-P
Egyem meg azt a viráglelkedet! Biztos nem olvastad anno, a Digger vs PinkPatch magasröptű és kimondottan választékos vitáját. :-D
Nekik mit öntöttél volna a szájukba ? Sósavat?? :-DDD

@Nitnitnit: igen bizony, és suksüknáknék! :-P

@macamuca [IHUN]: Egy szóval sem mondtam, hogy ez az általános. Csak azt merészeltem a saját tapasztalatommal ellensúlyozni, hogy azért nem mindenki akasztja fel magát az első diófára, mert sokak szerint szar a magyar oktatás. Elfogadom a negatív tapasztalatok alapján megalkotott véleményt, de visszafelé is ugyanez az elvárásom. :-)

@diggerdriver:
.."Hogy is mernék én ebből jól kijjönni?
Érettségivel megtámogatott szellemi fölényed napnál világosabb?..."

Ezt most tőlem kérdezed ? :-D A válasz a napnál világosabb! :-O
És...hát...nem, nem akarok könyvet írni.....
But just say a true....őszintén , a minden részleteket felölelő , kanalaskotrógépesépítkezésesiskolás szakmai posztsorozatod után mélyen elgondolkodtam, hogy a kedves kommentelő társaimnak bemutassam-e a fodrászat gyönyörűséges szakmai rejtelmeit, kezdve mondjuk a klasszikus angol férfi hajvágással, vagy egy Hindenburg vágás-szárítás menetének apró technikai felépítésével......
De ...letettem róla, azt gondolom, hogy hol érdekelne ez itt bárkit is, főleg, hogy itt vagy te , akit lehetetlen elölről-hátulról beelőzni, lekörözni, a jól megválasztott , érdekfeszítő témáiddal.
Szóval igen, mélyen magamba fordultak, gondolkoztam gyorsan sokat, tényleg kitörölhetem a s@em az iskoláimmal, mert nem ezen múlik.....Itt vagy rá te élő példa! :-D

2014.10.16. 17:33:48

@Zka: 'Dorset Naga' :))) Ez jo :))). Egy volt lakotarsamra emlekeztet aki chillit nevelt cserepben az ablakparkanyon Londonban. Es tenyleg kinott a chilli, tulelte az eghajlatot, nem tudom hogy.

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 17:37:26

@Thargoid:
"El is határoztam, hogy elköltözöm Ámerikába. Vagy nem. Tudom, hogy még nem tudom, de ez nem biztos."
Kérsz tanácsot?
Oszt akkor majd hátha el tudod dönteni.
Vagy nem.
De legalább lesz elfoglaltságod.
A síráshoz a zsepit grátisz adja a társaság, vállasabbak a vállukat "odanyújtják"!
Nah, milyen tipp?
:)))))))))))

Thargoid 2014.10.16. 17:41:00

@macamuca [IHUN]: Talán kérek, de lehet, hogy mégse. Nagy dilemma ez!

2014.10.16. 17:41:22

@tsabus [UK]: 'Nekem csak az jutott eszembe, hogy basszus, mennyi helyen járhattam volna gyerekként, ha anyám mindig egy másik országba rángat minden alkalommal, mikor rosszkedvűen mentem iskolába és utáltam az egész oktatási rendszert...'

:) En pl. rettenetesen utaltam gyerekkent altalanos iskolaba jarni (Mo.on). A poszt olvasasa kozben felmerult bennem hogy ezert a szuleim a felelosek: azonnal el kellett volna vinniuk egy masik orszagba, ahol szerettem volna az iskolat! Biztosan volt ilyen orszag, csak meg kellett volna talalni...

Thargoid 2014.10.16. 17:49:45

Kezeket fel, ki tudta végigolvasni az egész eredeti posztot...?

swGuru 2014.10.16. 17:51:21

@sodalisO [eng]: Ertekelem a humorodat, legalabb megmosolyogtattal :-)

FutureFry 2014.10.16. 17:52:02

@qkuc: @tableno: @Dragonlady (now in Indonesia):
Egy orvos ismerős mondta, hogy Ő Kínában mindig a "street vendor"-nál vette a "frissensültet" mert csak ott látta, hogy mi megy bele. Bár azért ránézésre pl. nem tudom, hogy mondta volna meg honnan van pl. az olaj:
www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/10/28/you-may-never-eat-street-food-in-china-again-after-watching-this-video/

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 17:52:10

@QUERCUS: Dehogy is vagyok én okos te! :-D
Ez a Digger privilégiuma, itt ő mondja meg ki az és ki nem. Már csak azt várom, mikor kezdi el fikázni az itt lévő doktorokat, mérnököket,akiknek pofátlan módon még diplomájuk is van, sőt képesek néha gusztustalan módon itt le is írni, hol végeztek, mikor, milyen szakon.....:-P Szóval, értöd mán mi a pálya? :-)))
@Mirjam2: :-)))
@Mr Long (UK): Ne is mond, ha jobban belegondolok, talán még emlékszem is rád, nem te voltál aki zsebkendővel integetett az ablaknál ülve felszálláskor? Mintha láttam volna, ahogy felitattad a legördülő könnycseppeidet... :-DD

kardio1 2014.10.16. 17:53:47

@Gabika911: En nem vagyok oda ezért a rendszerért. Nàlunk is minden év elején ùjrakeverik az osztàlyokat, de mivel kialakult baràtsàgok vannak, a szülôk rendszeresen megrohanjàk az igazgatot, hogy a gyerekek egy osztàlyba kerülhessenek. Nyilvàn a mély baràtsàgok is igy alakultak ki màr kezdetektôl fogva. Akinek egy év alatt nem sikerül jo baràtot szereznie, az igy jàrt, mert jo eséllyel màsik osztàlyba kerülnek. Osztàlyközösség kialakulàsànak esélye sincs ebben a szisztémàban.
Itt az egyenlôséggel (égalité) magyaràzzàk ezt a rendszert, mondvàn, mindenkinek joga van a jo tanàrhoz. Igy viszont mindenkinek joga lesz a rossz tanàrhoz is. Màsfelôl, ha az osztàlyba alapvetôen gyengébb képességû gyerekek jàrnak éppen, az az én gyerekemet is lehùzza. Es ezt nemigen értékelem.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.10.16. 17:55:31

@swGuru: Jól van akkor ! :-) Hidd el, én még itt nagyon finom vagyok és nőies! Tudnék neked kopizni ide míves, cirkalmas, gyönyörűséges párbeszédeket.Akkor aztán mehetnél és cserélhetnéd a biztosítékot. :-))

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 17:58:58

@Babette.:
tudom :)

@sodalisO [eng]:
ok, a személyes tapasztalat egyénenként eltérő.
A kérdés az volt, hogy milyen típusú tapasztalatból van több, melyik a jellemzőbb, általánosságban, az oktatással mi a helyzet nagy általánosságban.
Sajna, nem az általad leírtak az általánosak.
A gyerekek képességével nincs gond (ez nem lett rosszabb mára a régihez képest, magyarán: nem hülyék a mai gyerekek).
A szülők hozzáállása: na, itt már akadnak ""érdekességek"": elsősorban a szülők elvárása a suli/tanár felé változott meg nagyon, ennek köszönhető, hogy sok szülő hajlamos a sulit/tanárt hibáztatni, ha a gyerek gyöngén muzsikál (akár azért, mert gyengébb képességű, akár azért, mert van ugyan esze, de kényelmes).
A sulik felszereltsége, szervezeti felépítésük, működésük alapjai, az ebből adódó képtelenségek mind rontják a működési eredményességüket. Ehhez tegyük hozzá a tanárok helyzetét: eszköztelenségüket (részben fegyelmezés terén, részben konkrét oktatási segédeszköz terén), felkészültségüket-felkészületlenségüket, társadalmi megbecsültségük óriási csökkenését (ugye, ahogyan a szülők értékelik általánosságban a tanári pályát/munkát... és véleményüket hangoztatva a gyerek is tisztában lesz vele, hogy a tanári, az egy jól fizető könnyű munka, és csak siránkoznak feszt a tanárok... tehát bemegy a szülő és ""helyreteszi"" a tanárt, mert miért is mert kettest adni Józsika-Jucika feleletére?!!), stbstb == igencsak tré a sulik+tanárok helyzete.
Tehát általánosságban:
okos gyerek+tanárt lebecsülő szülő+szervezetileg és anyagilag összeomlani készülő suli/tanár == egyre romló általános oktatási színvonal, általános oktatási eredmények (pld középiskolában akadozva olvasó gyerek, szorzótáblát nem ismerő gyerek, stb).

Szerettem suliba járni, tanulni (ez felnőttként is megmaradt), azzal együtt, hogy nekem is volt utált tantárgyam, tanárom, nem is egy. De összességében jó volt.
Sajna, elmúlt.
A saját gyerekemmel meg tudtam értetni, hogy miért hasznos dolog tanulni, majd tudni, meg tudtam szerettetni vele a tanulást, amikor tudtam, tantárgyaknál is segítettem, ezzel együtt nála már nem az utált tárgy/tanár a kivétel, hanem a kedvelt... Tanulja a többit is, persze, de nem szereti. És sajna azt kell mondjam, hogy ez mindig tanárfüggő (ált.-ban utáltam a kémiát, mert a tanár... gmiben meg megszerettem, abból is érettségiztem, mert a tanár....kb sose használtam kémiai ismereteimet, de a tanárt/tárgyat utáltam/szerettem. Mert olyan volt a tanár.)

És mi van azoknak az esetében, akik gyengébb képességűek... ahol a család nem támogató.... és még a suli/tanár is problémás?
Melyik csoportban van több ember? Mi lesz így a jellemzőbb az oktatás helyzetére, eredményére?

Nagyon örülök, hogy nem most általános iskolás a gyerekem :((((

2014.10.16. 17:59:14

@Dragonlady (now in Indonesia): 'ha egy kicsit stabilizálódik a helyzetem, írok posztot, ez a tervem.'

Hajra! :) Egyebkent ha mar kaja-tema, vicces modon par nap Thaifold eleg volt arra hogy helyrehozhatatlanul rakattanjak a tejberizses mangora (mango with sticky rice), abszolut elvonasi tuneteim vannak. Es eselyem sincs ra hogy eletem hatralevo reszeben egyek meg, kiveve egy-ket kiveteles alkalmat. Remenytelen helyzet...

kardio1 2014.10.16. 17:59:31

@macamuca [IHUN]: A legtöbb embernek van àm gyereke is. Ha én a magyar iskolarendszerre gondolok, azt az én gyerekeim ottani élményei és a rokonsàg mostani élményei alapjàn teszem, nem aszerint, mit tapasztaltam én akkoriban.

A demonstràciokra itt Franciaorszàgban ugyanùgy engedélyt kell kérni. Es vagy megadjàk vagy nem.

Mindettôl függetlenül nem vonom kétségbe a véleményedet, hiszen mindazt, amit otthon megélsz és itt elmesélsz, a te sajàt tapasztalataid alapjàn teszed.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 18:00:55

@FutureFry: Kínában még nem voltam, csak Tajvanon dolgoztam egy évet, sajnos szerintem a kínaiaktól sokminden kitelik, sokkal inkább hajlamosak hidegvérrel átgázolni mindenen és mindenkin.
avagy tud még valaki olyan országot, ahol egy óvoda menedzsmentje megmérgezi a rivális óvoda gyerekeinek ivóvizét/ebédjét?
2002-ben volt egy ilyen sztori, azt próbáltam volna megtalálni most, de van helyette friss, nem is egy
www.dailymail.co.uk/news/article-2587362/Rival-nursery-school-boss-rat-poison-water-supply-neighbouring-kindergarten-twisted-bid-business-police-fear.html
news.nationalpost.com/2013/05/02/two-chinese-kindergarten-students-die-after-rival-school-poisons-yogurt/

Radír von Makka 2014.10.16. 18:01:29

@ChristineK:
"Jól van akkor nem csak én érzem úgy hogy kéne az az agyturkász, mert nagy kupi van valaki fejében."

Vagy lélekturkász, de tényleg jót tenne neki. :)

Posterina, érzed itt az ellentmondást?:
"vannak, akik nem tudjak elhinni, lehet boldogan élni kevesebb, mint százezer forintos fizetésből" vs "nekem sem életcélom, hogy havi százezer forintból éljek"
És ezt be is tartod?: "Ígérem, ha ezután is pszichológushoz akartok küldeni, elmegyek."
"A legjobban a nagy kiadókra haragudtam, akik gyakorlatilag elhajtottak a jó büdös francba."
Miért ne küldhetnének el?
"az én gyerekem kedves tanár nénikkel volt körülvéve, nagyon jó kis osztállyal, ami megy tovább 8 éven keresztül."
Ezt ki garantálja neked?

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 18:01:56

@sodalisO [eng]:
engem+lányomat érdekelne a szakmai posztod, lányom még értené is, de ha érdekesen írod meg, akkor szerintem sokan szívesen elolvasnák.
És ez most csak félig vicces, inkább komoly: írj egy szakmai jellegű posztot!
:)

kardio1 2014.10.16. 18:02:39

@macamuca [IHUN]: Ez az utolso mondat szuper!!!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.16. 18:04:10

@Mirjam2: megértem teljesen :-) de egyébként ahol rizs és mangó is van, azért össze lehet hozni simán. és milyen jó tippet adtál, mindjárt kezdődik a mangószezon, lent a tengernél már megnőttek a mangók, csak meg kell érniük, itt fent még picikék, de nagyon-nagyon-nagyon sok mangó lesz itt a kertben is. (vajon kihúzom addig??)

Quercus a favágó 2014.10.16. 18:10:54

@diggerdriver:

Ők honnan tudják,hogy itt diktatúra van? Hogy nincs sajtószabadság? Honnan szerzik az információikat? A New York Times, az FT?Itt élnek?

blackhairlady 2014.10.16. 18:11:50

@Thargoid: Scorpion jonak tunik, es a madam Secretary is. Ja, es aki szereti a szuperhososet, annak a SHIELD.

kardio1 2014.10.16. 18:14:45

@sodalisO [eng]: Nekem csak annyit mondott diggie, hogy nem baj, ha nem értek a matekhoz :)))

Quercus a favágó 2014.10.16. 18:16:49

@Hari Seldon 2:

Én nem tekintem az USA-t a civilizáció vezető államának. Én egy öntelt, agresszív, mások érdekeit semmibe vevő, pökhendi rendőrállamnak tekintem. Nem éltem ott, de nem is akarok. Oroszországban, Iránban sem akarok élni. Nekem viszont nem az USA határozza meg, mely országokat szeressem, és melyeket ne.
Ha neked igen, nincs több kérdésem.

blackhairlady 2014.10.16. 18:17:01

@macamuca [IHUN]: Szerintem enm BP-tel akar osztozni hanem az alapitvannyal.
"A Make it Nolának az lesz az ajánlatom, hogy ha Brad Pitt tud sikeres könyvet csinálni a történetemből, a profit felét felajánlom nekik. " Vagyis a make it nolanak. Az en ertelmezesem szerint.

Thargoid 2014.10.16. 18:18:38

@blackhair-lady:
Igen, Agents of SHIELD már olyan rég volt, hogy lassan elfelejtettem :)
Scorpion van vmelyik UK adón?
+Blacklist
Stalker, Fortitude hamarosan.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 18:20:15

@QUERCUS:

Látom nem érted a lényeget. A mese továbbra is ugyanaz maradt: Nyugaton minden jó, mert több a pénz, Magyarországon minden rossz, mert kevesebb a pénz.

Quercus a favágó 2014.10.16. 18:22:55

@kék madár:

Tudod madaram, én ilyen hülye helyekről tájékozódom.

www.youtube.com/watch?v=Am6KKMdTSEk

Lejjebb lehet venni az orcából.

Quercus a favágó 2014.10.16. 18:24:02

@sodalisO [eng]:

Megteheti. Saját magát csak nem fogja kitiltani.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 18:27:00

@házelőtthinta: na akkor nezzük:

Egy szoval nem mondtam hogy szabad leszel, azt mondtam, hogy felszabadito erzes beadni egy felmondast olyan helyre ahol kenyszerböl van sokaig az über es nem szeret ott lenni.
Te szeretsz ott lenni a mekiben, tehat ez megint mas teszta.
Te mindig beallitod magad "proli kulimunkasnak" aki igy ir mint te az nem hiszem el hogy az. Es ne mondja nekem, hogy "csak" ehez ert.
Bar en biztos nem tudnam olyan tökeletesre megsütni azt a burgerhusit mint te. Tehat ez is egy tudomany es valahol közel all a szakacs szakmahoz.

Egyebkent a kommentjeidböl sokszor nem ez jön le, mint ahogyan az sem hogy megprobalod mindenböl a szepet es romantikusat meglatni.

Megkövetlek, sajnalom, de tenyleg nem olvastam a posztodat. A te helyedben en is igy döntöttem volna. (Hol talalom ezt a posztot? Szivesen elolvasnam.)

Egy tarsra vagysz de "Nem szeretik a nök a prolikat"
Ez szimpla baromsag, mar ne haragudj.
Esetleg ha elövenned a "mindenben meglatom a szepet es romantikusat" enedet? Persze nem a plazacicakra gondolok, mert azoknak valoban csak a penz es fenyüzes kell.
Ha Grazban jarok meglatogatlak es megbubollak, aztan elrangatlak egy szingli klubba es addig el nem jösz onnan mig meg nem talalod az igazit! Csak ne legy mar ilyen negativ.

qkuc 2014.10.16. 18:29:15

@blackhair-lady: A SHIELD egy jó sorozat? Hm ..., megfontolás tárgyává teszem a mélyebb tanulmányozását (aka belenézek a sorozatba, :D).

blackhairlady 2014.10.16. 18:33:47

@Thargoid: Nem tudom, en itt az USAban nezem. Es igen, a tobbi felsorolt is jo, nekem tetszenek. A stalker is jo lesz, ugy tunik, legalabbis jo volt a kezdes.
En felveszem oket, mert utalom a reklamokat, aztan ha van idom akkor tobbet is visszanezek egyszerre. A Blacklistet pedig a Netflixen neztem, az is jo.

blackhairlady 2014.10.16. 18:35:48

@qkuc: Marvel sorozat, akiknek bejon a szuperhos karakter annak szerintem tetszik.

Thargoid 2014.10.16. 18:36:58

@qkuc: részenként változó, de amit ki lehet hozni belőle mozis költségvetés nélkül az ott van.
A legújabb sorozatok viszont már tényleg meghaladják technikai szinten (és sokszor a beléjük ölt pénzben is) a mozifilmeket, csak tovább tartanak :)

Na mégegy:
True Detective, de szigorúan csak ha szereted a nyomasztó hangulatot, ahol többnyire nem történik semmi, de ha mégis akkor...
www.imdb.com/title/tt2356777

Thargoid 2014.10.16. 18:39:39

@blackhair-lady: dettó; felvesz időnként megnéz, reklám átteker :)

SzZoole 2014.10.16. 18:45:18

@Thargoid: "Kezeket fel, ki tudta végigolvasni az egész eredeti posztot...?"

Jelentem,En elolvastam,koptem is egy nagyot utanna,de tenyleg kivancsi lennek a dokik velemenyere.

Shoyu 2014.10.16. 18:51:36

Kedves Posztoló! Nem akarok nagyképű lenni, de ha a kiköltözésed előtt megkérdezel engem, hogy kimenj-e, szerintem 5 perc beszélgetés után megmondtam volna, hogy ne, semmiképpen, hagyd a francba. A külföldre költözéshez kell egyfajta hozzáállás. El sem tudod képzelni, hogy milyen erőfeszítéseket teszek ezekben a pillanatokban is, hogy végre kikerüljek Magyarországról és ha csak az országon múlna, szerintem évekig nem jönnék vissza, nem érdekel ez az ország, gyakorlatilag undorodom tőle, de itt vannak a rokonaim, barátaim és bár pl. a férjem odavan Floridáért, mégsem megyünk ennyire messzire, mert haza akarunk jönni rendszeresen, hogy a magyar kapcsolatainkat is fenntartsuk. Ez egy nagyon fontos dolog. Számomra teljesen megdöbbentő, hogy 1 napig voltál képes bőgicsélni a kommentek felett, hát ez sem győzött meg arról, hogy annyira talpraesett lennél, hogy megálld a helyed egy másik országban is. A kommenteket nem kell komolyan venni, vagy legalábbis ennyire semmiképpen. A kislány most itt mennyit járt suliba? Egy hónapot és ezért te már kétségbeesel? Te is segíthettél volna neki a beilleszkedésben. Amúgy nem olvastam az előző kommentedet, mert tényleg nagyon hosszúak. Az én férjemet 12 évesen vitték ki külföldre a szülei, egy kukkot nem beszélt az ország nyelvén, szinte naponta jött hozzá különtanár, plusz anyósom éjjelente is tanult vele, hazajövetelről szó sem volt és megtanulta a nyelvet, sőt még egy másikat is és kibírta, lettek barátai, lehet, hogy nem az első évben, csak a suli végére.
És akkor most mi lesz veled és a férjeddel? Elváltok? Vagy találkoztok 2 évente egy hetet? Bár igazából ez ugyanaz, mert így biztosan el fogtok válni.,

Muscari 2014.10.16. 18:52:04

@sodalisO [eng]: ha átlag feletti képességű gyereked van, tényleg nem. De legyen csak valamilyen részképesség zavara, neki már kapáltak :-(

2014.10.16. 18:53:52

@QUERCUS: Oke, de akkor masoknak miert ne lehetne velemenyuk Mo.rol? Meg ha be sem teszem a labamat Mo.ra a kovetkezo 40 evben, akkor is megalapozottabb lesz a velemenyem rola mint a te velemenyed Amerikarol, mert en hosszu evekig eltem Mo.on es anyanyelvkent beszelem a nyelvet. Te nem mondhatod el ugyanezt pl. Amerikarol. Semmivel nem megalapozottabb az a velemeny hogy Mo. 'diktatura', mint hogy az USA 'rendorallam'. (Egyebkent en egyik velemenyt sem osztom, mindketto demagog hulyeseg szerintem.)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 19:02:45

"Feltételezem, abban a "rohadt szar" oktatási rendszerben, teljesen véletlenül sikerült neki megtanulni hibátlanul és gyorsan olvasni, úgy, hogy nem az olvasás technikai részére kell koncentrálnia, és a szövegértés is olyan szinten megy már, hogy élvezettel olvas."

A butább,sutább gyerek nem tanul meg jól olvasni. Az eszesebb igen. Semmi köze ennek az oktatáshoz...A szülők viszont szeretnek ezzel érvelni. Az egyiknek se jut eszébe hogy talán a gyerekem nem egy észlény...de ez nem baj, majd lesz belőle jó ács, pék, szakács!

2014.10.16. 19:04:20

@Dragonlady (now in Indonesia): 'ahol rizs és mangó is van, azért össze lehet hozni simán'

Lehet hogy ketsegbeesesemben megprobalom, de kene hozza talalnom megfelelo minosegu / allagu kokusztejet, sticky rice-hoz valo rizsfajtat, aztan eltalalni az aranyokat stb., es raadasul ha sikerul olyan mangot talalnom ami kelloen edes es vegre meghamoztam es felvagtam, akkor nem nagyon fogom tudni megallni hogy azonnal megegyem az egeszet... Mindenfele gyumolcsot imadok, de mango messze a kedvenc gyumolcsom, barmilyen mennyiseget kepes vagyok megenni. Indiaban mango-szezon alatt hetekig csak mangot ettem (komolyan, naponta 3-szor), Thaifoldon pedig naponta egy nagy csomag szaritott mangot minimum.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 19:13:55

@tanato:

Bizony, még hinta is kap 13-14 havit. Novemberben ömlik is vagy 2200 eur.

cuidado llamas 2014.10.16. 19:14:04

Ha úgy érzed, hogy a szíved idehúz és itt a helyetek, az a legtermészetesebb, hogy engedsz a szívednek. Mondom ezt én, aki meg éppen hogy az ellenkezőjét érzem, ti. hogy el innen, minél gyorsabban! Lehet, hogy megbánnám, de lehet, hogy te is meg fogod. Ebben nincs semmi különös. Mindenkinek azt kell tennie, amire úgy érzi, legnagyobb eséllyel boldoggá teszi. És ez így van jól!

SzZoole 2014.10.16. 19:15:06

@QUERCUS: "
Megteheti. Saját magát csak nem fogja kitiltani."

Hat ezen jot kacagtam:)))))))
Ugy gondolod,hogy Digger a HA?

Quercus a favágó 2014.10.16. 19:17:14

@Mirjam2:

Véleménye mindenkinek lehet. Magyarországról is, az USA-ról is.
De akkor még egyszer elmondom: Orbán Viktor, és a Fidesz nem egyenlő Magyarországgal. Lehet utálni Orbánt, meg a Fideszt, de miért kell utálni, lebirkázni az országot? Mert 2x egymás után a Fidesznek szavaztak bizalmat? Kinek kellett volna, úgy mégis? Ki volt az alternatíva?
De mennyivel különb az amerikai nép, aki ugyancsak 2x egymás után elnöknek választotta a Államok No.1 idiótáját, Bush-t?

Egyébként én is félreérthető vagyok, sajnos. Nekem sem az amerikai néppel, hanem az amerikai adminisztrációval van bajom. És nagyon jól tudom, hogy az idióta Bush nem egyenlő az USA-val.

puhacica 2014.10.16. 19:26:10

@házelőtthinta: te hinta! eszedbe jutott mar az a lehetoseg, hogy magyar tarskereso oldalakon keress part? nem marhulok, komolyan mondom. (egy baratnom Nemetorszagban el, osszeismerkedett egy magyar fiuval, aki idovel kikoltozott hozza es most szuletett nyaron babajuk. egyik se diplomas manager tipus, a te szavaddal elve kulimelosok es nagyon szeretnenek visszajonni Magyarorszagra.) nem vagy te se kover, se csunya, se buta, szoval nem lenne szerintem lehetetlen kuldetes.

2014.10.16. 19:35:57

Az egyik unokatestverem is kiadta a sajat konyvet. Kb eladott belole 30-at, abbol 27-et a csaladnak :) o maga fizette a kiadasi koltsegeket, azota is dobozokban all a pincejeben a konyv.
Egesz eleteben vagy 5 konyvet elolvasott, ebben a Micimacko is benne van.
Ha valakit erdekel egy nagyon rossz konyv $12, de $35 rendeles felett ingyenes postazas van!!!!

Az osztondijas "lefekszem az egesz evfolyammal Spanyolorszagban Anna" is kiadta a konyvet es milyen nagy siker lett, nem? Mindenre van kereslet, csak meg kell talalni a megefelelo piacot.

2014.10.16. 19:40:19

@QUERCUS: Igy mar sokkal arnyaltabb a kep; tenyleg ugy tunt nemelyik kommentedbol mintha az osszes, kb. 300 millio amerikait itelned el. Teljesen egyetertek hogy a kormany nem egyenlo az orszaggal. USA kormanyarol sokaknak nincs jo velemenye, pl. nekem sem.

2014.10.16. 19:47:50

A poszterina szeret latvanyosan szenvedni, igazi "victim" alkat, mint egy zsido anyuka. A szenvedesebe meg mindenkit bele kell vonni, ez hosszabb tavon megfojtja a gyereket es a gyerek 18 eves korara menekulore fogja. Tapasztalatbol beszelek.

Ilyen lelkuletul noket a Sziria poszt irojaval tudok elkepzelni....

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 19:50:44

@Zoole[uk]: az kizart, mar eldicsekedett volna vele.

saci88 2014.10.16. 19:51:49

Kedves Posztolo !
Eredeti leveledhez nem akartam hozzaszolni mert nem akartalak befolyasolni. Most, hogy meghoztad a dontest, csakis gratulalni tudok ! Ne hallgass senkire, csak a szivedre marpedig a te esetedben egyertelmuen ez volt a jo dontes. Van meg akinek nem feltetlenul a tobb penz a jo es nem feltetlen az tesz boldogga. Megertem minden szavadat es erzesedet Amerikaval kapcsolatban. En 15 ev Amerika utan koltoztem vissza M-ra. Ugy hogy odakinn sikeres karriert epitettunk fel a ferjemmel, amerikai Ph. D, hazunk megvasarolva Amerika egyik legszebb reszen, egyszoval "sinen" volt az eletunk. Amikor a gyerekeink elkezdtek az iskolat akkor lattuk meg Amerika masik oldalat es nagyon hosszas es nehez vivodas utan a hazakoltozes mellett dontottunk. Gyerekeink itt jarnak iskolaba es teljesen elegedettek vagyunk. Jo dontes volt. Politikaval nem foglalkozunk, meg hiradot sem nezunk szandekosan. De mindig azt vallottam, hogy cask azert mert ebben vagy abban a 4 evben par hulye vezeti az orszagot (es teljesen mindegy melyik 4 evben), szoval csakis ezert mindazt az ezereves kulturat/hagyomanyt stb nem akarom kihagyni a gyerekem eletebol. Mi ez a par ev a teljes Magyar tortenelemhez kepes :) Hogy meddig maradunk mi sem tudjuk, barmikor visszamehetunk, amerikai allampolgarok vagyunk mindnyajan, de hogy az elmult par evet M-on toltottuk abszolut nem banjuk. Tiszta szivembol szoritok hogy jol alakuljanak a dolgaid, te olyan ember vagy akinek a lelki beke barminel tobbet er es ne torodj sok felszines ember velemenyevel mert csakis a te lelki beked szamit. Ha te boldog vagy a gyereked is erzi es atveszi az elegedetlenseget/boldogtalansagot. En is ugyanigy ragodtam es emesztettem magam mikozben a gyerekeim Amerikaba jartak iskolaba es ezt a gyerekeim is ereztek. Miota M-on vagyunk en is boldog vagyok mert latom a gyerekeim is jo helyen vannak es ok is boldogok, azert is mert nagyon szeretik az iskolat es azert is (kozvetetten) mert en boldog vagyok es ezt erzik ! Tiszta szivembol szoritok neked !!!

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 19:56:47

@saci88:
"cask azert mert ebben vagy abban a 4 evben par hulye vezeti az orszagot (es teljesen mindegy melyik 4 evben), szoval csakis ezert mindazt az ezereves kulturat/hagyomanyt stb nem akarom kihagyni a gyerekem eletebol. Mi ez a par ev a teljes Magyar tortenelemhez kepes :"

hu ez azert orvosert kialt....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 19:57:45

@sodalisO [eng]:
Eszembe sem jutna megkérdőjelezni szakma tudásodat csa arra lennék még kíváncsi hogy mekkora fokú nyelvcs... bocsánat nyelvtudás kellet a digóhoz bekerülni?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Merthogy két nyelven beszélsz.
Angol francia?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2014.10.16. 20:07:52

@Thargoid: Én itt a kommenteket olvasgatom, s először azt hittem, egyedül vagyok azzal, hogy nem bírtam végigolvasni a posztot, de már látom, hogy a többséghez tartozom... :)

Makkasz 2014.10.16. 20:07:59

Neked mindegy hol elsz, annyira naiv vagy.

Olyan baratsagos tarsakat, iskolat, tanarokat sehol nem fogsz Magyarorszagon talalni mint amerikaban. Az en kislanyomat osztalytarsai vertek meg csoportosan Magyarorszagon, es lett belole rendorsegi ugy.

Amerikaban mindharom gyermekem imad elni, es soha nem akarnak Magyarorszagra visszakoltozni.

Magyarorszagon 5 szor annyit kerestem mint most.

Ami posztodbol szamomra kiderult, hogy nyavajgassal sem itt sem Magyarorszagon nem lehet jol elni.

Makkasz 2014.10.16. 20:08:01

@saci88: Aki a szivere hallgat, az konkretan hulye.

qkuc 2014.10.16. 20:08:57

@Taxomükke: Üdv a klubban ..., :).

blackhairlady 2014.10.16. 20:10:21

@Muscari: En is a legnagyobb problemat abban latom a magyar oktatasban, hogy nincs felkeszulve a "mas" gyerekekre, beleertve az integralt, SNI-s, egyeb problemaval kuzdo tanulokat, illetve azokat akik a koruknal joval okosabbak. Ha ezen tudnanak valtoztatni, mar a foiskolan elkezdenek az oktatasat az ilyen problemak megoldasara, mar sokkal elorebbre lennenk.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.16. 20:11:54

@Babette.: Nem véletlenül bólogat a posztolónak.

qkuc 2014.10.16. 20:12:36

@QUERCUS: Ez most ... jogos volt, :D.

qkuc 2014.10.16. 20:13:58

@Babette.: Gondoltam reagálok én is, de nem akarom a lelkinyugalmam felhergelni.

Csak ennyit, ómájgád ...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 20:14:05

@Taxomükke: en elolvastam:)
bar bradpittnel azert fogtam a fejemet...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:14:18

@QUERCUS:
Na akkor elmondom hol a baj.
Felejtsük el hogy itt bárki is ott él vagy rokonai vannak ott.
Mindenki szerzi valahonnan az információi. Te is.
Van aki a sarki fűszerestől az újságból a netről bárhonnan.
Az usákoknál bárki ugyanolyan joggal neveztheti diktatúrának azt ami Magyarországon folyik mint te rendőrállamnak az USA-t.
Lehet minket támadni és akár jogosan is a szemünkre veted hogy milyen bulvárból vagy komcsi hírportálról szedjük a véleményünket.
Ezzel semmi baj nincs. Túléljük.
Viszont te pontosan ugyanonnan szerzed a saját információid az USA-ról meg a nyugatról és ki is nyilvánítod hogy ott gyerekeket lőnek le mert műanyag pisztoly van a kezükben.
Ugyanazt a bulvárt adod elő amit mi csak te eljátszod a sértett hazaffy-t hogy hazafelé köpködünk meg egyébként is hogy merünk mi megnyilvánulni Magyarországról.
Érzed a visszásságot?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:15:27

@kardio1:
A szívdokik a szívem csücskei mert a fiam életét mentették meg.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 20:15:42

@puhacica: ugy erted, a kovereknek es csunyaknak lehetetlen?

basszus, nem is tudom, nekem hogyan sikerult..

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 20:18:41

@qkuc: bar a logikan elindulva romaba kene menni, az tobb, mint 2000 eves ...

qkuc 2014.10.16. 20:20:01

@Babette.: Vagy Egyiptomba, esetleg Kína jöhet még szóba, :D.

Egylabu Esernyomadar 2014.10.16. 20:20:12

@sodalisO [eng]: Nem vagyok fodrász, de engem is érdekelne, ha megírnád.

Egyébként digger sem vagyok, de az is érdekelt. Meg a szállodás, meg a gyereknevelős, meg az irodás, meg a mérnökös, meg a többi... Ez beteges? ;-)

SzZoole 2014.10.16. 20:20:38

@Babette.: kizart bizony,HA a multkor elarulta,hogy egy 3 eves laptop-rol dolgozik.Diggernek meg asztali gepe van meg tabletje,nincs laptopja.

midnight coder 2014.10.16. 20:21:32

Az, hogy a gyerek angol anyanyelvi könyezetben nő fel, megfizethetetlen. Ma, ha nem tudsz rendesen angolul, magyaroszágon is senki vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:23:18

@Mirjam2:
Na de ugyanaz írtuk...
:)))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:29:00

@Zoole[uk]:
El ne árulj, kitiltalak baszod...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2014.10.16. 20:29:48

@Babette.: ne kotozkodj, tudod, hogy nem ezt akartam mondani! hinta veri magat mindig, hogy o 130 kg. csak azt felejti hozzatenni, hogy kb. 2 m magas hozza. tehat ez kizarolag neki szolt, mert szerintem nem olyan lehetetlen a helyzete mint ahogy eloadja. es ha mar itt tartunk, te se vagy se kover, se csunya... :)

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 20:30:33

@blackhair-lady:
Akár személyesen BP-tel szeretne osztozni a megálmodott hasznon, akár a BP által is támogatott alapítvánnyal, mindenképpen BP hírnevét szeretné felhasználni a leendő könyve népszerűsítésére.
Mennyire reális/életszerű, hogy egy sztár egy névtelen kezdő írásához a nevét adja???
Semennyire. Szerintem.
Hogy más ismertségét szeretné meglovagolni, így szeretne ő maga is ismertségre szert tenni, hogy szerinte ez teljesen korrekt ajánlat, hiszen a fele hasznot odaadná.... no igen... annak a haszonnak a felére tart igényt, amit kizárólag a másik fél ismertsége eredményezett (ha nagyon sokat jelentene a posztoló írói tehetsége=ha a megírt könyv önmagában is garantált siker lenne, akkor miért érzi szükségét annak, hogy egy ismert embert "beszervezzen"? Érzi maga is, hogy ismeretlen kezdőként nagyon rögös út az íróvá válás útja, nosza, kell egy sztár, és minden megoldódik. Na ja...)
A sztár által támogatott alapítvánnyal is mit akar? Azt hiszi, hogy a támogatott alapítvány majd továbbítja az ő kérését a sztárnak, hogy lécci, ne csak minket támogass, hanem őt, az írót is?? Hogy az alapítvány majd másnak kér támogatást-segítséget?
Nopersze... Ez is álom-kategória....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:31:52

@Babette.:
:)))))))))))))))))))))))))))))
Az biztos...

SzZoole 2014.10.16. 20:32:01

@diggerdriver: ahoz Te keves vagy,mint tyukszarban a C vitamin:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:34:44

@Makkasz:
Te tudsz valamit...
:))))))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 20:36:07

@diggerdriver: +100000

Annyiban javitanalak ha megengeded, hogy SENKI nem köpköd itt a blogon Mo.-ra, ill. a magyar nepre. Legalabis en nem ereztem ezt, amiota olvasom a HA.-t. Az mas kerdes, hogy vannak akik igy veszik fel. De ez szerintem inkabb irigykedes es nyilvanitjak ki.

SzZoole 2014.10.16. 20:36:12

@macamuca [IHUN]: mucuskam,ezt 2 szoban is leirhattad volna,alomvilagban el:)))
Az is lehet,hogy egy kicsit skrizofenias.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:40:09

@midnight coder:
Igaz.
A fiam úgy beszél angolul hogy én sem értem.
:))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:41:30

@Zoole[uk]:
Attól tartok igazad van.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:42:44

@Der echte Weihnachtsmann:
Persze.
Én is azt írtam hogy ők köpködésnek fogják fel.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.10.16. 20:45:45

@diggerdriver: Sajnalom, de nekem is ezt kell mondanom. Szerintem Magyarorszagon sem fogja megtalalni a szamitasat. A tobbit szerintem kihagyom, amellett, hogy nekem kisse Norbi-szagu a a tortenet. Marmint nem az Update-re, hanem a norvegosra gondolok most.

Igazandibol nem is tudom mit irjak. Belerugni nem szeretnek, egyreszt engem minositene, masreszt van neki igy is eleg baja. Pedig felek, ha azt irom, egy katyvasz, gondolotcikazas az egesz, az annak minosulne. A fene vigye el, ezt csak leirtam.

Mindenesetre nem irigylem, inkabb sajnalom, hogy o maga sem tudja mit akar. Pszichologus valoszinuleg ajanlott.

SzZoole 2014.10.16. 20:48:33

@diggerdriver: Komment tarsaim!!!
Ritka pillanatok egyike,hogy Digger igazat adott valakinek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 20:50:12

@Zoole[uk]:
Óhogyafrancegyenmeg...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 20:51:44

@Egylabu Esernyomadar:
Kezelésre jársz ide, nem?
Velünk együtt.
:))))))))))))))))))))))))))

@Babette.:
Node hol vagy te kövér, vagy csúnya???
Még én is az átlaghoz sorolom magamat.... (persze, lehet, hogy önképzavarom van.... hurrá, van valamim!! :DDD )
:)))))))))))))))))))

@Zoole[uk]:
3 napja egyfolytában emilezek, meg fészezek (üzenetek) = feszt betűmenésem van. Kérem enyhítő körülménynek betudni :))))))))))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.16. 20:52:03

@Babette.: nem lehetetlen, de mi hard mode-ban jatsszuk az eletet ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 20:54:18

@Zoole[uk]: o, hat mondani sok mindent lehet azert...

SzZoole 2014.10.16. 20:54:55

@lexrex: a felesege is az asztali geprol dolgozik,meg tabletrol es smartphone-rol,nincs laptopjuk.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 20:55:22

@puhacica: na ezt akartam kiprovokalni (nem) :D

te el tudod kepzelni, h annyi kilo? a kep alapjan??

SzZoole 2014.10.16. 20:58:53

@macamuca [IHUN]: engem igazabol nem zavar:)))
Ugy vagy a komment irasal,mint mas a szexel,van elojatek,aktus es utojatek:)))))))
(csak vicc volt)

Giddy Lamb 2014.10.16. 21:00:27

@Dragonlady (now in Indonesia): "meg a nepáli momót, meg az indiai tandori csirkét, meg a maláj assam laksát, meg az indonéz gado-gadot, "

Bajawan egész jó mexikói kaja is van (guacamole) meg spring roll (lumpia) a Camelliaban, egy jó kis laksára rákívántam most nagyon, sajnos haldoklik a Kaffir Lime fám, pedig a levele pont jó lenne bele, én nem a tamarindos (gaeng som pla chon), hanem a kókusztejes verziót szeretem.

Tóth Ágas 2014.10.16. 21:00:44

külföldre település előtt érdemes tisztába jönni a kultúrsokk jelenségével. kisebb-nagyobb mértékben, előbb-utóbb mindenkin előjön. aki úgy érzi, rajta nem jött elő, az nem ismeri pontosan a fogalmat.

a kultúrsokkal lehet és érdemes is számolni. az ebből következő pillanatnyi érzések nem biztos, hogy jó támpontot nyújtanak hosszútávú döntések meghozatalában.

ráadásul van ám a fordított kultúrsokk is, a hazajövetel. ha esetleg az anyaország nem azt a (nem létező) arcát mutatja megérkezéskor, mint ahogy az emlékeinkben él. ha esetleg az emberi kapcsolataink másmilyenek a valóságban, mint a távolból megszépült, idealizált emlékeinkben.

mindezek ellenére azt mondom mindkét országban lehet boldogan élni. sok szerencsét!

SzZoole 2014.10.16. 21:02:14

@Babette.: ez teny,de mivel a digger csaladot kozelebrol is ismerem,igy tobbet tudok roluk,mint itt barki,ezert tartom kizartnak,hogy digger a HA.

SzZoole 2014.10.16. 21:03:48

@Zoole[uk]: internetes radio musort vezet,de kerdezd Diggert,biztos vagyok benne,hogy leirja.

SzZoole 2014.10.16. 21:05:25

@lexrex:internetes radio musort vezet,de kerdezd Diggert,biztos vagyok benne,hogy leirja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 21:06:22

@Zoole[uk]:
Aztán nekem mondják hogy szexista....
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.10.16. 21:13:49

@tildy[UK]: es nem azert mert valami gond lenne a fejevel, en is jartam anno pszichologushoz kb megtalalni onmagam altal onmagam. Erre lenne neki is szuksege.

SzZoole 2014.10.16. 21:14:34

@Der echte Weihnachtsmann: melle nyomtam na,van ilyen:)))
Te nem szoktal melle nyomni neha?
(csak vicc volt)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.10.16. 21:14:59

@Tóth Ágas: Nosza, szeretnem hallani mi a kultursokk fogalma. Tenyleg, komolyan.

Thargoid 2014.10.16. 21:17:15

Mindazoknak akik elolvasták őszinte rész... tiszteletem :)
1 pont a normál olvasás, valaki említette a turbó módot, az fél pont, aki el se olvasta, de jó kajákat vagy sorozatokat említett az 2 :p

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 21:23:40

@Zoole[uk]: de de, egyebkent ma hasznaltam a szabadalmadat, majd küldd a szamlat

qkuc 2014.10.16. 21:25:52

@diggerdriver: Meg kell kérdeznem google-t, a barátomat erről a helyról először ..., :D.

qkuc 2014.10.16. 21:26:54

@Zoole[uk]: Le kell fotózni a kommentet és be kell kereteztetni, :D.

SzZoole 2014.10.16. 21:27:27

Ezt nezzetek meg,az utobbi vallasztason talaltak 2 kobikapitanyt:)))

youtu.be/aLKgfuJK4ZQ

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 21:29:52

@Zoole[uk]:
Beletaláltál, de komolyan :)
Annyi kiegészítéssel, hogy olykor jó tud lenni 1-1 rövid menet is :)))))

SzZoole 2014.10.16. 21:30:19

@Der echte Weihnachtsmann: es az asszony is tudja,hogy neha felre nyomsz???:)))))
(csak vicc volt)
Nyugodtan hasznalhatja barki itt a blogon,ingyenes a felhasznalasa:)))

tanato 2014.10.16. 21:32:07

@házelőtthinta: Hát persze,Ausztria az nyugat Mo. meg kelet.

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 21:32:26

@qkuc:
Kösz a tippet.
Az absztrakt is egy stílus, van, aki bukik rá=fizet érte :)))))))))

qkuc 2014.10.16. 21:34:05

@blackhair-lady: Taps nekik, :). Irigylem azokat, akiknek ilyen ötletek eszembe jutnak, én csak odáig jutok, hogy a fejemet csapkodom, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe, :).

puhacica 2014.10.16. 21:35:04

@Babette.: tudtam en! :D

siman el tudom kepzelni. volt egy kollegam, a Pici, o volt 2m es 110 kg korul. csak hus meg hus, de kovernek nem mondtam volna soha. van egy masik ismerosom, o is ilyen magas, de csak 70-80 kg korul van. na o meg olyan mint egy brutal nagy kaszaspok. :D

SzZoole 2014.10.16. 21:36:40

@macamuca [IHUN]: betalaltam???Az Te csak szeretned,az en testem egy ajandek lenne a szamodra:)))))))))))))
(csak vicc volt)
Az utobbiban 100%-ig igazad van.
Egy jo sz....s tobbet er egy rossz b.....nal:))))

qkuc 2014.10.16. 21:38:44

@Thargoid: Kedvenc idézetem, amit gyakran használok is: A Föld IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá .... :D

Giddy Lamb 2014.10.16. 21:47:22

@kardio1: Magyarul a gourmand nagyevőt jelent, nem ínyencet...

Giddy Lamb 2014.10.16. 21:47:22

@házelőtthinta: "De ugye a melósokat nem igazán szeretik a nők. Nekik a manager kell, a csillogás, a pénz."

Lehet egy srác bármily szegény,
Csak a f@rca legyen kemény:)))

Giddy Lamb 2014.10.16. 21:47:22

@Mirjam2: "helyrehozhatatlanul rakattanjak a tejberizses mangora (mango with sticky rice), abszolut elvonasi tuneteim vannak. Es eselyem sincs ra hogy eletem hatralevo reszeben egyek meg, kiveve egy-ket kiveteles alkalmat. Remenytelen helyzet..."

Könnyű elkészíteni "glutinous rice" van mindenütt, 3 órára vagy éjszakára beáztatod, kókusztej, só meg szezámmag is kerül mindenhol, 1 óra alatt elkészül, ha tényleg vágysz rá, de persze szerintem ez ugyanaz a sóvárgás mint a Túró Rudi utáni...

33621 2014.10.16. 21:48:04

Tegnap Maxval írt a magyar Nav-osok húzásairól egy kommentben.
Mindig ezt csinálta a NAV és az APEH előtte.

Mondok szívesen első kézből jövő, hiteles történeteket. Mindegyiket olyantól tudom, akivel megtörtént (a

vállalkozás tulajától), azaz nem olyan, hogy a haverom unokatestvérének az ismerőse mesélte és a történet

négyötöde fantázia.

1.
2001 ősze. Falusi autószervíz szombaton 13 óra előtt 10 perccel. A szervíz 13-kor zárna.
Kétségbeesett házaspár jön be, hogy valami baj van a kocsival. Tulaj kimegy, benéz a motrorháztető alá, lát egy

darab kilazult kábelt, azt visszadugja. Kész.
Az emberek hálálkodnak, kérdezik mennyivel tartoznak. Tulaj mondja: ingyen volt, siet ő is haza, tekintsék ajándéknak a 20 mp-es munkát. Házaspár nem tágít, fizetni akarnak. Tulaj: na jó, adjanak ezer forintot.
Elbúcsúznak, majd jönnek vissza 1 perc múlva APEH-igazolvánnyal: nem történt számlakiadás, 100 ezer Ft bírság.

2.
2003 nyara. Budapesti kávézó az V. kerületben.
Néger srác magyar lánnyal jön be, csókolóznak. Angolul beszélnek. Kérnek két italt, fizetnek azonnal, kapnak számlát. Majd hirtelen a csaj kér még egy ásványvizet, mondja, hogy magával vinné, mert siet. Pincér hozza, átveszi a pénzt, de blokkot nem hoz.
1 perc múlva vissza a két pár, néger srác megszólal akcentusmentes magyar nyelven és mutatja az APEH-igazolványát. 50 ezer Ft bírság.

3.
2006 tele. Falusi kis papírbolt. Záráskor, hóviharban jön egy símaszkos idős hölgy, hogy sürgősen kell neki egy ragasztószalag. Mennyi lesz, kérdezi, s már nyújtja is az 50 Ft-ot. Tulaj nem kapcsolja be a már kikapcsolt pénztárgépet, nem ad kézi bizonylatot sem.
APEH-ellenőr volt, 50 ezer Ft bírság.

A magyar hatóság hozzáállása mindig is az volt, hogy nem segíteni kell az embereket vagy leleplezni valós visszaéléseket, hanem trükkökkel kiprovokálni a könnyű bírságolás lehetőségét.

Én is leírtam egy esetet.
Fehérnemű boltban voltam ott az ismerősnél és zárás után egy percre a pénztárgép már kikapcsolva, de a nőnek azonnal kell egy szilikon melltartó pánt ami ugye filléres tétel. Jól van vigye csak ajándék, nem én kifizetem mondta a nő, adott talán egy százast. Utána meg igazolvány elővéve és jön a büntetés!

Most meg egy mai cikk!
index.hu/mindekozben/poszt/2014/10/16/a_vilag_legszanalmasabb_adorevizora_masodszor_vetette_be_ugyanazt_az_aljas_trukkot/

És ezek után csodálkoznak az emberek, hogy sokan nem akarnak itt élni tovább!

SzZoole 2014.10.16. 21:49:54

@diggerdriver: Te nem szexista vagy,hanem kozonseges alpari:)))
(csak vicc volt)

Thargoid 2014.10.16. 21:50:03

@Der echte Weihnachtsmann: Úgy tűnik :)
@QUERCUS: "Miért, volt ma poszt?" kommentje simán zsűri különdíjas!

qkuc 2014.10.16. 21:51:41

@diggerdriver: Megtaláltam, nyertél, :D.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 21:51:53

@Zoole[uk]: ez kesz. En is azt szeretnem ha minden ugy Lenne mint negy öt evvel ezelött.... Mint eddig volt na.

Ezt honnan szedted le b.meg?

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.16. 21:54:29

@Zoole[uk]: egyebkent tudja igen. Valahogy minden lepesemröl tud

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 21:57:48

@Zoole[uk]:
Ez kész:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.16. 21:58:43

@házelőtthinta: nem tudom nálad mit jelent a "melós". Nálam azt, hogy kétkezi munkás, különösebb képességek nélkül. De ismét csak arra utaltam én is, amire már nagyon sokan: lehet előrelépni! De ahhoz kéne legalább 1 csipetnyi ambíció az antikapitalista maszlag helyett.
Sőt a "melós" definíciójától függően akár jól kereső ember is lehet, gondolj a különféle szakikra, mint festő, burkoló, hegesztő. Nem kötelező szarul fizetett alkalmazottként tengődni.

SzZoole 2014.10.16. 21:59:55

@Thargoid: Nem ismerem,de a leiras alapjan erdekes film lehet:)

kardio1 2014.10.16. 22:01:32

@Giddy Lamb: Elsôsorban, a köznyelvben magyarul nem nagyétkût jelent, hanem inyencet. Ha nem hiszed, nem baj.
Ez azon "hamis baràt" szavak egyike, amit francia nyelvoktatàsnàl megtanitanak. Magyarban a gourmet még kevésbé hasznàlatos, és ennek a jelentéstartomànya többé-kevésbé ràtolodott a gourmand-ra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 22:06:37

@Zoole[uk]:
Egyezzünk ki döntetlenben.
Én Alpáron születtem te meg Degecen.
:)))))))))))))))))))))))))))))))

i got my (törölt) 2014.10.16. 22:07:03

@házelőtthinta:
"Magyarországon jelenleg szintén csak egy mekiben tudom elképzelni magamat, mivel máshoz nem értek. "

hm. néhány hete még bőszen hirdetted, hogy te logisztikus leszel, mert kapkodni fognak utánad a nyelvtudásod miatt.
most megjött az eszed, rájöttél, hogy igazunk van, vagy csak elfelejtetted a szereped?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.16. 22:08:08

@puhacica:

Már csak 125 körül vagyok. :) Egyébként nem kövér vagyok, hanem ronda. Vagy inkább átlagos. De az átlagos az a nők szerint ugye ronda. Nem tudom. Talán később már nem lesznek ennyire felszínesek a lányok és le lehet majd őket nyűgözni egy mosolyon kívül mással is :)

Giddy Lamb 2014.10.16. 22:08:17

@kardio1: A köznyelv nem használja a gourmand szót, sem a nagyétkűt...
A köznyelv a zabagépet, meg a belest használja a nagyevőre, nem a gourmand-t...
A jelentést ne téveszd össze a jelenséggel, mindenkinek szuvenír joga hülyének lenni...

qkuc 2014.10.16. 22:08:49

@tanato: Azért ez érdekelne, hogy a NAV Amerikában vizsgálódhat-e. Nem sérti ez az adatbiztonsági törvényeket?

SzZoole 2014.10.16. 22:12:37

@Der echte Weihnachtsmann: a nejem feszbuk oldalan osztotta meg egy ismerose,de egyebkent az origo oldalan is rajta van.

blackhairlady 2014.10.16. 22:13:41

@macamuca [IHUN]: En enm tudom ki mit akar, nem is ismerem az alapitvanyt, BP meg foleg nem erdekel, meg a hirnev sem, csak kijavitottam a targyi tevedest. Nem kotozkodesbol, csak a tenyek miatt:)

SzZoole 2014.10.16. 22:17:42

@házelőtthinta: ne foglalkozz vele,hogy ki mit mond,el mondom neked,hogy mi a valo;
Mit er a sok penz a ruha,ha az ember fasza puha,legyek inkabb csoro,szegeny,csak a faszom legyen kemeny.
Ezt tartsd szem elott:)

tanato 2014.10.16. 22:18:28

@qkuc: Nem tudom,ez már nemzetközi jog.

SzZoole 2014.10.16. 22:19:39

@diggerdriver: ez igy igaz,ezert vagy Te alpari en meg degeci:))))

blackhairlady 2014.10.16. 22:20:44

@qkuc: Szerintem is nagy taps nekik!:)

Thargoid 2014.10.16. 22:21:17

@Zoole[uk]: kísérteties a hasonlóság a film hősei és az interjúalanyok között :)

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 22:22:06

@Zoole[uk]:
"Nyugodtan hasznalhatja barki itt a blogon,ingyenes a felhasznalasa:)))"
Törzskommentelői kedvezmény.
Kártyát is küldesz? Meg lesz pontrendszeres izé is? Mikre lehet beváltani majd az összegyűjtött pontokat? Flódnira is? Hol kell jelezni ezt?
:))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.10.16. 22:22:29

@qkuc: vizsgalodni vizsgalodhat,csak nem fognak kapni lo pikulat sem.Mintahogy a birosagon sem jelenik meg valaki az ellen sem adnak ki korozest az USA-ban

SzZoole 2014.10.16. 22:25:44

@Thargoid: a kulombseg talan az,hogy mig a filmben szineszek jatszak,addig a riportalanyok sajat magukat adjak:)

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 22:26:22

@Giddy Lamb:
"gourmand

Az étkezésben a különleges, kiváló ételeket kedvelő, nagyétkű ember, aki ezeket élvezettel fogyasztja.

Eredete: latin"

idegen-szavak.hu/gourmand

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 22:30:21

@macamuca [IHUN]:
"gourmet

ínyenc, kifinomult gasztronómiai ízlésű

Eredete: francia"

idegen-szavak.hu/gourmet

Thargoid 2014.10.16. 22:30:54

@Zoole[uk]: meg a film azért jobb, bár ezt nehéz felülmúlni :)
Közérdekű: mindjárt megvan az 500 komment, pedig szinte senki nem bírta végigolvasni a pósztot - új rekord? :D

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 22:37:27

@házelőtthinta:
"De az átlagos az a nők szerint ugye ronda."
NEM.
Közmondásosan: ha a férfi egy fokkal szebb az ördögtől, akkor szép.
Hétköznapian: nem a külsődbe lesz szerelmes, hanem a személyiségedbe. == átlagos, vagy csúnya külsővel is szeretni fog.
(most említsem haveromat, aki kb 180 cm. magas, ehhez kb 130 kg., ha nem több.... snaszos, hogy több.... és a barátnője 165 cm., 55 kg., modell-küllemű szőke szépség. Bő 5 éve vannak együtt, együtt élnek, ugyanígy néztek ki, amikor megismerkedtek = nem időközben lettek ilyenek. Átlagos arcú kövér srác+modellszépségű lány. Ja, és egy melósgyerek, átlagos szülői háttérrel=nincs vastag buxa, a lány is kb annyit keres, mint a srác.)

SzZoole 2014.10.16. 22:38:06

@Thargoid: majd megnezem.
Hat ha meg a Jani haverja is itt lenne,akkor mar a 700 szazon is tul lennenk,ennyit szamit,ha osszejon a csapat:)))

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 22:45:27

@blackhair-lady:
Ok, a tények azok, amiket írtál.
A jelentőségük meg ugyanaz: se a sztárnál közvetlenül, se az általa támogatott alapítványon keresztül nincs semmi esélye annak, hogy egy névtelen, ismeretlen valaki más (=egy sztár) hírnevén keresztül váljon ismertté, legyen sikeres, és keressen sok pénzt (aminek a felét ""korrekt"" módon odaadná vagy a sztárnak, vagy az alapítványnak).
Köszönik, de ők majd maguk intézik a dolgaikat, akár hírnevet, akár pénzt akarnak szerezni, eddig is egészen jól boldogultak a posztoló nélkül is, eztán is ellesznek nélküle. Másként: nem fogják kockáztatni a renoméjukat egy ismeretlen akárki miatt.
Persze, ettől még lehet azt hinni, hogy ez egy működőképes ötlet.
Ugye, a hit akár csodákra is képes lehet, esetleg....
Részemről nem csodákra alapozom 1-1 elképzelésem megvalósulását, de ez én vagyok :)

Thargoid 2014.10.16. 22:47:39

@Zoole[uk]: már csak 3... poszt kell az 500 kommenthez ami az el sem olvasott poszthoz szól :p

SzZoole 2014.10.16. 22:49:42

@Thargoid: igy mar ertem,tudod az agyam neha off-os:)))

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 22:50:40

@Thargoid:
Halkan jelentkezem: én végigrágtam magamat rajta. Igaz, négyszeri nekifutásra, de végigolvastam.
És nem a hossza miatt kellett négyszer nekilátnom...
(ok, mazochista is vagyok :D)
Pedig én aztán tudok hosszan írni....
Ha még Sámán is bejelentkezne, hogy elolvasta, de nem érti... na, az lenne az extrabónusz.
:))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 22:50:41

@macamuca [IHUN]: lelekben karcsu torekeny francia masamod vagyok:D

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.10.16. 22:52:36

De jó lesz, anyuka majd jól érzi magát otthon, az iskola is hű de jó lesz, a gyerek meg apa nélkül nő fel.

Giddy Lamb 2014.10.16. 22:52:37

@Zoole[uk]: @Thargoid: Na ez az amikor Székláb beszél a Tapétához, hogy meglegyen az 500, az 5000 vagy az 5M...

SzZoole 2014.10.16. 22:53:06

@Thargoid: en elolvastam,lehet mazohista vagyok,a felenel kb. foztem egy kavet es ki mentem cigizni,a vegen megint ki mentem cigizni,meg kopkodni.Az azert a lakasban csak nem fogok:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 22:54:10

@Giddy Lamb: magyarul a gourmand nem jelent semmit. esetleg valami idegen nyelven...

SzZoole 2014.10.16. 22:56:02

@macamuca [IHUN]: "ok, mazochista is vagyok :D"
En meg szadista,ossze johetnek egyszer,hogy mi lenne ebbol??:)))
(csak vicc volt)

Thargoid 2014.10.16. 22:57:16

@Zoole[uk]: én azelőtt még a telefonkönyvet is elolvastam volna... és még most is sok műszaki könyvet és dokumentációt olvasok, amikben viszonylag kevés a cselekmény. Ezt egyszerűen nem tudtam, bár lehet, hogy az időjárás, vagy előbb enni kellett volna, vagy... na nem baj, majd talán a negyedik részt 1 év MO-ról. Vagy talán nem :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.16. 22:58:51

@macamuca [IHUN]: most volt tim roth a teveben, hat nem egy szepseg. meg nem is esetem. de a csabitott no helyeben en hanyattdobtam volna magam, olyan volt...

SzZoole 2014.10.16. 23:02:32

@Thargoid: szerinted meg lesz kedve irni ezek utan?

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 23:02:59

@Thargoid:
hmm, még egy tipp....
Lehet, hogy eztán képes leszek elolvasni a férjem műszaki cuccait is? A címet+szerzőt+kötőszavakat azokból is értem, "a többi néma csönd".....
:))))))

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 23:05:24

@Babette.:
nekem is bejövős, de nem éppen a szabályos vonásai miatt...
Donald Sutherland szintén.
Meg akad még 1-2 hasonló :D

macamuca [IHUN] 2014.10.16. 23:07:21

@Babette.:
most nézem, hát pont most kezdi a cool-on a Hazudj, ha tudsz!-ot :)

kardio1 2014.10.16. 23:12:52

@Giddy Lamb: Az màr inkàbb szleng, amit te irtàl. Csak azt akartam kifejezni, hogy noha az értelmezô szotàrakban mind a két jelentését emlitik, falànk értelemben a szo nem hasznàlatos Mo.-on. De mindegy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 23:17:15

@kardio1:
:)))))))))))))
Tudod mi a szleng?
Mikor a fiam először hozott haza nőt éjszakára és reggel megyek ki a konyhába, a gyerek is jön ki olyan szemekkel mint egy kosár csipás macska és kérdem hogy
- levarrtad?
-le
-jól van
:)))))))))))))))))))))))))))

kardio1 2014.10.16. 23:19:20

@Babette.: De, ez egy létezô, bàr ritkàn hasznàlt, fr. eredtû jövevényszo a magyarban. Szülôvàrosomban pl. van egy Gourmand Presszo, igy màr kiskoroban megismerkedtem a szoval :)))

kardio1 2014.10.16. 23:20:41

@diggerdriver: Az is szleng valoban! Es ezt hogy mondta volna angolul?

kardio1 2014.10.16. 23:23:22

En egyébként elolvastam a posztot! (Micsoda fegyvertény!)
Meg is àllapitottam igy utolag, hogy nem volt baj, hogy a posztom utàn relative kevés komment volt. Az ilyen, nehezebben értelmezhetô, vagy megoszto posztok vonzzàk a kommenthegyeket.

tralalala 2014.10.16. 23:24:28

" Azt volt a legrosszabb olvasni, hogy önző vagyok és fel kell nőnöm az anyasághoz. Ez azért mellbe vágja az embert."

Jaj ne vegyél már komolyan minden kommentet! Ha tudnád én miket kaptam már :) De a többi ember igazából nem ismer, csak elhiteti magával, hogy igen. Én se ismerlek. De ne vedd komolyan a kommenteket, ez a lényeg :)

tralalala 2014.10.16. 23:24:28

Ja és velkám hóm :)

Bogyó 2 2014.10.16. 23:24:28

@33621: Na persze, a gonosz NAV-osok. És ugye a boltban csak akkor nem ütnek be apénztárgépbe, csak akkor nem adnak a szerelők bizonylatot, ha valaki siet és kész helyzet elé állítják. Itt kérem, csak erőszakkal lehet elérni, hogy valaki ne tukmálja ránk a munkáját. És szerinted ez jellemző az országra. Te most amúgy mindenkit hülyének nézel aki ebben az országban él?

Az ellenkező példákhoz ugyanis nem kell dátum mindennap megesik kismilliószor, én legalábbis nem sok szerelőtől kaptam még nyugtát, házépítésnél is csak akkor számlát a szakiktól, ha kértem a bank miatt. Sokan pont ezért mennek el, mert így soha nem lesz normális közteherviselés.
Nyilván az apehes szívatások is durvák, de azért messze nem az a jellemző a közállapotokra.

Bogyó 2 2014.10.16. 23:24:28

"Nyitva merem hagyni az ajtómat, ha elmegyek a kislányom elé az iskolabuszhoz, sőt, egész napra is nyitva merném hagyni. Ez biztosan hiányozni fog."

Mondjuk ezért viszont nem kell Amerikába menni, fel kéne fogni, hogy Magyarország nem egyenlő Budapest, hiszen lám Amerikában se csak New York vagy L.A. létezik.

Giddy Lamb 2014.10.16. 23:24:28

@diggerdriver: "- levarrtad?"

Ez csak nektek szleng, a csaj szemszögéből vulgarizmus:)))

Muscari 2014.10.16. 23:26:09

@Sütemény1975: nekem ízlik az angol kolbász és ráadásul nem fáj tőle a gyomrom úgy, mint a magyartól. Azt ugyanis vagy tíz éve nem tudom megenni. A műlt szombaton is English breakfast-ot ettem, én nagyon szeretem.

Ugyanakkor nem tudnék húsleves nélkül élni és rántott húst is csinálok havonta egyszer.

SzZoole 2014.10.16. 23:30:04

@Giddy Lamb: Te nem vagy torzskommentelo,ugyhogy fizetned kell a hasznalatel:)))
(csak vicc volt)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 23:30:50

@kardio1:
Ő a nagyobbik fiam. Nem tud angolul.
A kisebbik 9éves.
Mondani már mondja:)))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.10.16. 23:32:52

@kardio1: mert Te egy nagyon jol ertelmezheto,ertheto posztot irtal.
(ez nem volt vicc)
Orvosi szemmel,mi a velemenyed a mai tortenetrol?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.16. 23:33:27

@Giddy Lamb:
Nem. A csaj szemszögéből "jól levarrtak".
:))))))))))))))))))))))))))))))

Egylabu Esernyomadar 2014.10.16. 23:40:54

@Zoole[uk]: Nekem úgy tűnik, hogy az írói kedve kifogyhatatlan.

No meg ha van egy kis humorérzéke, akkor a mai sok khm, őszinte vélemény nyomán heti tudósításokkal fog minket boldogítani.
(Azt írtad, mazochista módon elolvastad a posztot. Lehet, ő az a szadista, akire mindig vártál. :-DDDD)

huracan1 2014.10.16. 23:53:55

A bredpittes résznél komolyan megijedtem, pedig az előzmények tükrében nagyon sok minden nem lepett volna meg. Poszterinának van egy jó ötlete, ha bredpitt megvalósítja, feleznek a hasznon. Komolyan nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. Ekkora kuplerájt fejben gyerekeknél tapasztalni, de ők jó eséllyel kinövik még...

Giddy Lamb 2014.10.16. 23:53:55

@diggerdriver: "A csaj szemszögéből "jól levarrtak".

Honnan tudod, hogy jól? Leselkedtél, hallgatóztál, vagy utána Te következtél?

Erről a méltán közkedvelt dal jut eszembe: Nyomjad fiam, nyomjad Tádé, jobb a tied mint apádé:)))

SzZoole 2014.10.16. 23:54:39

@Egylabu Esernyomadar: nem hiszem,hogy ezek után lesz kedve írogatni...
Csak a gyereket sajnálom

SzZoole 2014.10.16. 23:57:11

@Giddy Lamb: "Nyomjad fiam, nyomjad Tádé, jobb a tied mint apádé"

Mert a tied mint a loe az apade meg mint a nyule:))))

Herr Géza 2014.10.17. 00:05:19

@kardio1: Na ne már, hogy dújvárosi vagy??

Muscari 2014.10.17. 00:15:49

@VPBA: akkor tudom, hova való vagy, sokat jártam oda fürödni a régi életemben.

2014.10.17. 00:28:07

@Bogyó 2: Miért, a vidéki városokban/településeken nem lopnak?

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 00:30:45

@Egylabu Esernyomadar:
Neeem, a mazochista én vagyok, de nálam most fiús hét van... :)))))

Badeni_lakos 2014.10.17. 00:31:18

Jó a cikk!

a szerzőnek: Teljesen megértelek, gyere haza! Figyelj az érzelmi kötelék mindennél többet jelent.
Az hogy mi van a szíved mélyén, Megfizethetetlen!!! Gyere haza!! Én is otthon érzem magam csak igazán otthon!

"Itt szabad embernek éreztem magam" Tudod mondják azt Amerikában, hogy "jogaiban minden ember egyenlő"
Igen, jogaiban, De nem Anyagilag!

Ebből következik => A Szabadság, jólét, stb minden Csak a Jövedelem függvénye!! ergo: Én otthon is baromi szabadnak érzem magam, dúskálok én minden jóban, ha egy jól fizetett melóban vagyok.

Szóval azt mondom: Gyere haza! És Memento Mori! Emlékezzél arra, h egyszer feldobod a pacskert. És akkor a sok pénzt magaddal nem viszed az tuti. Ezért számít az

Emberség, Család, Barátok, Legjobb régi Barátok, Szerelem, Barátnő, szerető, stb MINDEN EMBER, aki kicsit is fontos volt neked!! A végén csak az számít. Tehát csak az számít.

Engem már semmi már nem érdekel, csak hogy végre a szeretteim között lehessek, ezért Teszek én a propagandára, teszek az index hírekre is, és Igen is Otthon fogok Boldogan ÉLNI!! Nem érdekel, elegem van a német nyelvből is. Ezen a b* p* ba nem fogok automatice álmodni, vagy stimm beugrani az a valami, kész, rájöttem a magyar én nyelvem, az én hazán Magyarország. Csak ott lehetek boldog. (én személy szerint, és ezért valószínűsítem, hogy mi mindannyian is így érzünk ezzel valahol. ez az ami összeköt minket.)

ennyi. Szíved mélyén mi fekszik. Arra menj!!!
minden más másodlagos.

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 00:32:07

@macamuca [IHUN]:
(és kb élethosszig tart ez "hét")

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 00:34:26

@Philosoraptor:
Miért, te úgy tudod, hogy igen??

2014.10.17. 00:46:07

@macamuca [IHUN]: Ott biztos nem, csak azért tűnik el falun a veteményes/haszonállat... Szerintem tudnának mesélni a vidékiek. Amit nem lakatolsz/védesz valahogy, azt elviszik. Mo.-n valamiért a lopás nem szégyen.

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 00:56:15

@Philosoraptor:
Áhh, ezt csak úgy mondod. Hogy drága szép Hazánkban lopnak?? Mindenfelé?? Soxor+sokat??
Neeem, ez képtelenség.... Hazug propaganda.
Próbáld ki: hagyd nyitva a lakásodat (időpontot+címet priviben kérem=nem szeretem a konkurrenciát és a tömeget!! Köszelőre!

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 00:58:55

@Philosoraptor:
Áhh, ezt csak úgy mondod. Hogy drága szép Hazánkban lopnak?? Mindenfelé?? Soxor+sokat??
Neeem, ez képtelenség.... Hazug propaganda.
Próbáld ki: hagyd nyitva a lakásodat (időpontot+címet priviben kérem=nem szeretem a konkurrenciát és a tömeget!! Köszelőre!

2014.10.17. 01:08:22

@macamuca [IHUN]: Nem, Mo.-n nem lopnak, aljas rágalom, természetesen.

2014.10.17. 01:09:11

@Sütemény1975: Igen, csak a cigányok lopnak Mo.-n. A magyarok mind talpig becsületesek...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.17. 01:15:52

Csak most erek ra, hogy par gondolatot leirjak :) Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedul vele, bocs, ha ismetlek velemenyeket. Szoval:
1. A szuloi bizonytalansagot (honvagy es/vagy beilleszkedesi nehezsegek stb. stb.) egy gyerek a metakommunikacion keresztul nagyszeruen fogja latni, es persze, hogy ez ra is fog hatni. Sajnos a negativ erzelmeket nehez leplezni, ez teny.
2. ugyanakkor az ilyen jellegu problemak gyerekkel torteno megosztasa nem igazan okos dolog, tulsagosan megterheli a gyereket. Ez kb. olyan, mint a valasi proceduraba v.e gyeb, a szulok kozott zajlo vitaba bevonnank ot, es megkerdeznenk, mi a velemenye. Nem igazan bolcs szuloi viselkedes.
3. Teny, hogy vannak emberek, akik nem erzik jol magukat kulfoldon, akar evek multaval sem. Ezt el kell fogadni. Ugyanakkor sok mindent kell merlegelni ilyenkor - sokszor elore tekintve is. Monika eseteben az erzelmi szalak sokkal dontobbek voltak, mint minden mas.
4. Egy gyerek szamara az iskolaba valo beilleszkedes eltart egy darabig, szemelyisegtol fuggoen. Nem emlekszem, hogy pontosan miota laknak megint az USA-ban, nem tudom, ez az 1. iskolaeve-e a kislanynak. Van olyan, hogy egy iskola nem valik be...lehet keresni masikat, akar mondjuk egy kisebb letszammal, job feltetelekkel mukodo charter/magnet iskolat. (nem emlekszem, az iskola tipusrol volt-e szo az elozo posztban). Annak, hogy minden evben tanar- es "osztaly" valtas van, vannak elonyei es hatranyai, mint minden masnak. Elonye pl. hogy tobbfajta tanitasi stilust "kostol" meg, megtanul alkalmazkodni, ill. tobb gyerekkel tud megismerkedni az evek soran. Sokszor barati korbol 2-3 gyerek azonos orakra fog jarni kesobb is. Nalunk pl. minden ev elejen van egy egeszseges izgalom, v. kivancsisag a gyerekekben, vajon az uj evben kivel lesz egyutt oraja.
4. a posztban lefestett kep a "rendorallamrol, eroszakrol es orruknal fogva vezetett emberekrol" nekem kicsit amolyan jobbikos, amerika-ellenes weboldalakrol ismeros propaganda szoveg. Ha valaki nem erzi jol magat itt, mondjuk ertheto, hogy annak az erzelmei megerositesekent es pozitiv visszacsatolaskent fog minden hatni, ami "anti-Amerika" :)
5. Ha az ember kicsit kikapcsolja a mediat, es a sok tv, internet helyett esetleg csaladi programot szervez, lazit, nem feltetlenul fog mindenhol eroszakkal talalkozni. Nana', hogy media ezt fogja sugarozni, a media mindenhol a szenzaciorol szol. Mostanaban tudatosan keresek olyan weboldalakat, ahol JO hireket osztanak meg, kulonben azt hinnem, a vilag csak a gonoszsagrol, oldoklesrol, ebolarol, ISIS-rol es egyebekrol szol.
6. Kivanom, hogy a posztolo megtalalja a lelki bekejet otthon, es ez kozvetve a kislanyara is jo hatassal legyen. Egyvalamit sajnalok: nem adta meg neki a lehetoseget arra, hogy konnyen, erofeszites nelkul megtanuljon angolul...de talan lesz ra meg lehetoseg, igaz, az akcentust mar nehezebb lesz lekuzdeni ;)

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 01:24:46

@Sütemény1975:
Ja-ja, hát persze. Másféle népcsoportnál a lopás elő nem fordul, kizárt, soha-soha-soha, magyar meg végképp nem lop, hiszen genetikailag képtelen rá. Ezt pld az osztrákok is szívesen igazolják: ugye, a sógorság sokat jelent.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.17. 01:26:44

@M. Úr: "Egészséges elméjű ember nem gondolhatja egy pillanatig sem komolyan, hogy Brad Pitt majd az ő életéről fog könyvet írni."

En azon gondolkodtam a posztot olvasva, hogy esetleg lemaradt egy ironiat jelzo kacsintos smiley (?). mert ha tenyleg komolyan gondolja, akkor gondok vannak :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.17. 01:40:43

@Mirjam2: "Semmivel nem megalapozottabb az a velemeny hogy Mo. 'diktatura', mint hogy az USA 'rendorallam'. (Egyebkent en egyik velemenyt sem osztom, mindketto demagog hulyeseg szerintem.)

+1 teljesen egyetertek :)

rumitom 2014.10.17. 01:45:30

milyen egy oszinte holgy. bar kivancsi lennek a konyvere, nem hiszem hogy el tudnam olvasni, illetve biztosan tudom hogy nem.

NOLA egyik kedvenc varosom. az usa amszterdamja.

amerikaban inkabb ereztem magam bortonben mint szabadnak, de kinek hogy

rumitom 2014.10.17. 02:00:33

@házelőtthinta: a penznek igen keves koze van egy orszag josagahoz, egyeni boldogsaghoz. a penz egyetlenegy dologra jo, opciot ad. meghozza egyenes aranyban a mennyiseggel. az egyenen mulik hogy az opciokkal mit kezd. aki keves penzbol nem tud boldog lenni, tobbol sem sem lesz.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.17. 03:22:19

@Giddy Lamb: még nem jutottam el a Camelliáig, túl drágák ezek a flancos éttermek, majd ha kicsit jobban kétségbe leszek esve. :-)
tegnap hoztam két matabát aztán mindenki más meg itta az arakot hozzá, meg gitároztak persze, jobb, mint egyedül egy guacamole. de köszi a tippet persze.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.17. 03:42:26

ja igen, és bocs hogy én is kajás offoltam egész nap, bevallom, a Brad Pittnél elszakadt a cérna valamelyest. vagy a film. pedig azért tanárként olvastam már kissé töredezett, szakadozott, darabokra eső csapongásokat és katyvaszokat. mondjuk azokat muszáj is volt :-)

pappito · http://pappito.com 2014.10.17. 04:54:00

aztabüdöskurvahéccencségit!
még egy órát kell dolgoznom, mielőtt hazamehetnék a péntek estémhez, idenézek és ez fogad?

jó, hát a poszt olvashatatlan volt, hamar feladtam, a kommenteken is csak átszkrolloztam, egyedül a mangós tejberizs jött át, az rohadt jól hangzik, veszek is mangót holnap.

amúgy ez nem ilyen külföldre menős/külföldön élős blog volt régebben? :(

Sütemény1975 2014.10.17. 06:10:15

@Philosoraptor: veled is csak tobben vagyunk....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.17. 07:10:21

@Giddy Lamb:
Teeeeee...
Az ÈN fiam.
Ez mindent elmond.
:))))))))))))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.17. 08:01:10

"nyugaton ledolgozod a 8 orat , utana elmesz egyet teniszezni vagy uszni, hetvegen , elmentek kirandulni , nyaron meg telen nyaralni
es soha nincs vita a penzrol mert mindig van eleg
csak az marad itt aki szeret szopni"

Ilyeneket írnak az interneten. :D

kék madár 2014.10.17. 08:01:10

@QUERCUS: te mond van neked valami nagyon halvany fogalmad Amerikarol es hogy mit valtott ki ez az eset vagy egy darab youtube video es elintezted?

qkuc 2014.10.17. 08:48:12

@macamuca [IHUN]: Akkor most mégis a gourmand a jó? Na maradok az ínyencnél, :))).

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.17. 09:46:59

@macamuca [IHUN]: igen, ott ismétlik, rögtön az rtl+ után (ahol én néztem). ha nézted, tudod, miről beszélek...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.17. 09:49:26

@Bogyó 2: és hogyha ennyi általános szabályszegés van, akkor miért is trükköznek, hogy kiprovokálják?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.17. 09:50:08

@diggerdriver: olvassál Csáth Gézát, különbeket is olvashatsz...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.17. 09:51:04

@Badeni_lakos: mondod mindezt Badenből...elég hihető.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.17. 09:52:45

@rumitom: többeknek hiába magyarázod, hogy az egyéni boldogságnak nincs köze ahhoz, hogy jól érzi-e magát ott, ahol éppen lakik.

paszto 2014.10.17. 09:57:51

Mert nem lehet boldogan élni 100.000 forintból. Valamikor szopás van, de elmúlik, a nyomor viszont olyan mint a sav, szétmar mindent. Majd meglátod, ha hazaérsz.

Muad\\\'Dib 2014.10.17. 09:58:02

@Zsuzsi65:
"...4. a posztban lefestett kep a "rendorallamrol, eroszakrol es orruknal fogva vezetett emberekrol" nekem kicsit amolyan jobbikos..."
Ebben semmi jobbikos nincs. Lásd:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_incarceration_rate

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2014.10.17. 10:10:50

@Dragonlady (now in Indonesia): detto igy jartam en is. Brad Pittnel feladtam...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.17. 10:25:09

@Hicudzsi: nahát, te itt újra. mindig olvasod a posztokat? :-)

2014.10.17. 10:37:43

@Sütemény1975: Már ne haragudj, de mondasz valami oltári nagy baromságot, aztán meg számon kéred máson, ha ugyanezt teszi. ;)

2014.10.17. 10:39:50

@lexrex: Viszont te bármikor elhúzhatsz innen, ha nem tetszik a helyzet. Komolyan, minek kínozzátok magatokat? :)

Thargoid 2014.10.17. 10:48:55

@Zoole[uk]: Nyilván, hiszen a villamosok visszavárják Frisco-ban, a steak MOn ehetetlen, a gyereket lilára verik minden szünetben stb. - el kell majd dönteni, hogy visszamenjenek-e Amerikába vagy sem :)

Thargoid 2014.10.17. 10:50:22

@macamuca [IHUN]: Én úgy gondolom most már komolyan kell venni a képességeidet, és ennek megfelelően műszaki könyveknek bátran nekikezdhetsz :)

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 10:53:35

@házelőtthinta:
És ez min igaz is!!!
Megmég a kerítés is kolbászból van!!!
Hát ezért megyek én ki!!!
:))))))))))))))))

(te Hinta, gyanús vagy te nekem: ez nem az első eset, amikor kiderül, hogy van humorod is.... Magas, vállas, humora van= fiatalabb lennék, élőben is megnéznélek...)

puhacica 2014.10.17. 10:59:49

@házelőtthinta: írtam: ronda se vagy.
azt hiszem, meséltem már erről, de akkor még egyszer: amikor én megismertem az uram, egyáltalán nem tetszett. sőt. de mivel ő egy nagyon jó ember, meg kellően dinka is, így nem foglalkoztam a külsejével. és milyen jól tettem. ma már szép is, nekem legalábbis a legszebb. :)

Nzoltan 2014.10.17. 11:29:23

@Hari Seldon 2: Nem akarom nagyon politikai oldalra elvinni a dolgokat, de a kelet már bizony nyert a nyugat fölött. Orbán nem mond mindig hülyeséget. Jelenleg a nyugat jobban kiszolgáltatott a keletnek, mint fordítva. Ugyanis ahol termelnek, ott van a potenciál. A nyugat meg már sInte mindent kiszervezett keletre. Az oroszok sem azért gonoszok mert csak, hanem azért mert ōk ülnek a föld legnagyobb területén, és bizony náluk van a legtöbb OLCSÓ energiahordozó. Ez bizony stratégiai kérdés. A nyugatnak semmilyen aduásza nem maradt, mint a helyzeti elōnye a világgazdaságban. Ami viszont évrōl-évre olvad. Ne felejtsük el, hogy a világtörténelemben az elmúlt két évszázadon kívül mindig is Ázsiában volt a világ leggazdagabb és legfejlettebb civilációja. Most semmi más nem történik, mint a távolkelet visszaveszi a vezetō szerepét a gazdaságok között. A Kína-Oroszország páros gyakorlatilag legyōzhetetlen.

I_Isti 2014.10.17. 11:30:09

Könyörgöm, ha hazajössz mégis, akkor készülj föl arra, hogy a hoffmannrózsa-cunyiné által átkavart, kizsigerelt, szétvert és hamvába fullasztott iskolarendszer sajnos nem olyan, mint amilyen az iskola akár csak 3-4 évvel ezelőtt volt: ma a gyerekek sokkal több szart tanulnak, sokkal értelmetlenebbül, és úgy, hogy a többségüknek soha nem lesz normális munkahelyre még csak esélye sem, mert nem lesz, se munkahely, se olyan diplomának még a lehetősége sem, amivel normálisan lehet keresni!
És nem soha nem fogsz eljutni odáig, hogy embernek érezd magad, csak alattvalónak érezheted!

2014.10.17. 11:30:09

Nem tudom, honnan jön az a koncepció, hogy Magyarországon szar máshol meg jó. Elég sok rossz politikai döntésre van szükség ahhoz, hogy tényleg rossz legyen úgy overall. Az usa pont az a hely amit én kb 1 szintre helyeznék Magyarországgal, sok pro, sok kontra...
Minimálbérrel meg mindenhol szar. :)

Mérnork 2014.10.17. 11:30:09

@Der echte Weihnachtsmann:
Mér, gondolod hogy azért jön haza a poszterina, hogy balfasz módon bekamerázott területen álljon neki választási plakátot firkálni?

Mérnork 2014.10.17. 11:30:09

A poszterinának:
Élj ott ahol jól érzed magad, ez a legfontosabb.
Ha nem jött be amerika, akkor ennyi.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2014.10.17. 11:30:27

@házelőtthinta: Szia! Ha nem gond megkeresnelek felhivnalak...
Munkaerőt keresek
www.hendlvonhartel.com
Alatt megtalálod az elerhetosegeimet.
Előre is köszönöm
Szép napot
Viktor

kardio1 2014.10.17. 11:47:21

@Herr Géza: Errôl màr volt koràbban szo. Tudtam, hogy te is onnan szàrmazol és Nannynak is van kötôdése a tàgabb környékhez.

tanato 2014.10.17. 11:49:46

@Nzoltan: Ez majd akkor lesz igaz ha a nyugatiak fognak hosszú tömött sorokban bevándorlásra várakozni az orosz meg a kínai határon.Addig ez csak fikció.Majd ha lesz Pekingben Német,meg angol meg francia negyed.És a kínaiak meg az oroszok fognak munkát,megélhetést biztosítani a sok nyugati munkanélkülinek.

kardio1 2014.10.17. 11:51:44

@Babette.: Szerintem te nem érted :)
Annyira nagyon nem mondunk màst, de néha olyan jol esik igy elbeszélni egymàs mellett :))
En egyébként gourmand és gourmet is vagyok ...
Paix, irnà Cascabel, ha Québecben élne és nem Albertàban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.17. 11:53:54

@kardio1: oké, nézzük más irányból:
szerinted a "news" magyarul vagy angolul jelenti azt, hogy (pl.) hírek?

arckönyv 2014.10.17. 13:14:13

na most ha a kommentekből áradó szeretet nem tudta meggyőzni a maradásról akkor magára vessen... nekem egy ilyen helyzetben rinyálhatna a gyerek amennyit akar. mondjuk eleve a nevelés befolyásolja hogyan tud beilleszkedni a gyerek egy idegen környezetbe, a nyelvi akadály csak egy ideig jelent akadályt. és a poszter lányának előbb utóbb úgyis meg kell küzdenie ezzel...

Tillike 2014.10.17. 13:14:17

vegigolvastam a kommentet, de nem ertettem. Szerintem a kommentelo elozo konyvet sem veletlenul utasitottak el a nagy kiadok.

2014.10.17. 13:27:01

@Babette.: "A pályázatot előbb formai okokra hivatkozva a magyar állam elutasította, majd a cég vezetése informálisan jelzést kapott, hogy megfelelő tanácsadók bevonásával el lehetne intézni a dolgot. A tanácsadóknak tetemes összeget kellett volna kifizetni nem létező munkákra."

Szegények nem tudják, hogy Mo.-n hogyan mennek a dolgok... :D

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 14:19:47

@Sütemény1975:
Hm. Várom, hogy Mo.-on mikor fog az ombuccmanushoz fordulni valamelyik-bármelyik nemzetiségi kisebbség, miszerint kikérik maguknak, hogy nekik is ünnepnap legyen mondjuk március 15., vagy október 23.
Esetleg az ortodoxok reklamálnak majd, hogy nekik máskor van karácsony-stb, hát ne kényszerítsék őket arra, hogy másféle napokat ünnepnek tekintsenek.
Szörnyűség.
Eszembe jutottak volt kollégáim, Szlovákiából. Akik Szlovákiában ünnepnapnak tartott napon is jöttek dolgozni Mo.-ra, ahol adott nap nem volt ünnep, hanem sima munkanap = nem tudtak ünnepelni, dolgozni kellett. (és a mo.-i ünnepnapokon munkaszüneti napjuk volt, otthon maradtak, egy ott sima hétköznapnak számító napon...).
Elképesztő, hogy X országban az ottani ünnepnapokat kell figyelembe venni (akár munka, akár más szempontból), ahhoz kell igazodni.
Hát jövőre hogyan fogok én ünnepelni márc.15.-én Skóciában? Felvonulás helyett dolgozni kell mennem, ráadásul ünnepi pótlékot sem kapok érte, és azt sem fogják érteni, hogy miért tűzök ki kokárdát???
Lehet, hogy eme rettenetes kilátás miatt nem is megyek, maradok. Inkább itt, a megszokott ünnepnapokkal és megszokott ünneplési módokkal....

Másik kommented: igen, valóban nem írtál olyat, hogy a magyarok nem lopnak.
Mindössze azt sugalltad a kommenteddel, hogy a kisebbségieknek is gyakran nevezett cigányok="egyes népcsoport" jellemző tulajdonsága a lopás.
Ezt hívják rejtett rasszizmusnak. Nincs nevén nevezve, csak körülírva, utalva rá, sugallva == PC-fogalmazás, PC-stílus.
No, erre volt válasz (a ki nem mondott-le nem írt megnevezésre, meg arra a szintén nem leírt-megfogalmazott, csupán sugallt dologra, miszerint a lopás a cigányok szokása) az, amit én írtam.
Ironikus megfogalmazásban.

macamuca [IHUN] 2014.10.17. 15:03:26

@Babette.:
igen, néztem, megvan a jelenet :))

Nzoltan 2014.10.17. 15:23:24

@poggY: A nyolcadik legjobb az EU ban. Az nem a legjobb, de annyira nem is rossz.

annapanna76 2014.10.17. 15:23:24

Kedves Posztolo, orulok, hogy megszuletett a dontes, ez egy felszabadito erzes. En ugy gondolom, hogy vannak olyan orszagok, amik nem az illeto lelkivilaganak valok. Es kesz. Azert mert ott mondjuk jobbak az anyagi korulmenyek, attol meg nem fogja mindenki jol erezni magat. En eltem Angliaban, de semmi penzert vissza nem mennek. Es ismerek olyan magyarokat, akik imadjak ott es olyanokat is, akik utaljak. Mert nem vagyunk egyformak. En jelenleg Franciaorszagban elek mar 5 eve es szamomra is megmagyarazhatatlan modon nagyon jol erzem magam. Pedig itt sem konnyu a franciakkal es voltak az elejen nehezsegek, de valahogy itt megis szabadabbnak erzem magam, mint Magyarorszagon. Rovidebb idoszakokra eltem Nemetorszagban, Spanyolorszagban es Del-Afrikban is, de nem birnam elkepzelni, hogy ott lakjak hosszutavon. Ezzel csak azt szeretnem mondani, hogy a ti esetetekben lehet, hogy egy 3.-ik orszag lesz a megoldas. Hosszu tavon meg barmi lehet. Sok szerencset!

annapanna76 2014.10.17. 15:23:24

@I_Isti: Sajnos Istinek igaza van nemileg... regebben en is szerettem volna a leendo gyerekemet magyarorszagi iskolaba jaratni a kultura es nyelv miatt, de mi a biztositek ra, hogy jo marad a rendszer? Olyan, amire mi emlekszunk? Nekem nem kellett sulyos penzekert maganiskolaba jarnom, a hazunktol tiz percre levo legkozelebbi iskolaba irattak es a szuleim nem gorcsoltek rajta, hogy huha milyen lesz az nekem. Jo volt:) Sajnos nem csak Amerikara igaz, amit ir, hanem szemelyes tapasztalatbol Angliara es Franciaorszagra is. Legalabb haladunk a nyugat fele az oktatasi rendszer szetvereseben.... bar ne tennenk!

Nzoltan 2014.10.17. 15:23:24

@tanato: Nem érted mirōl írok. De mindegy is, mert ez már egy másik blog.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.17. 15:24:54

@macamuca [IHUN]: azért az otthonmaradás meg az ünneplés között van egy kis különbség, nem?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.17. 16:36:48

@Muad\\\'Dib: ezt az adatot is ketfelekeppen lehet ertelmezni: a bortonben ulok szama 1. jelentheti azt, hogy hatekonyan dolgozik a rendorseg 2. Sok a bunozo 3. Azt nem neztem, hogy ez a lakossagra szazalekosan vetitett arany, vagy osszertek...nem mindegy. Mondjuk teny, hogy kezdenek nalunk is panaszkodni, hogy "tulzsufoltak" a bortonok nalunk. Multkor kicsit vicces volt hallgatni, amikor a radioban arrol beszeltek,hogy valamelyik bortonben majdnem bortonlazadas tort ki, mert a rabok fel voltak haborodva, hogy megvontak toluk a csokolade (vagy valami hasonloan "alapveto", mar nem emlekszem pontosan) adagjukat:))

Herr Géza 2014.10.17. 16:57:07

@kardio1: Volt róla szó, többen is vagyunk onnan, de Rád nem emlékeztem... Bocs, vénülök... :)))

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2014.10.17. 17:32:33

@Dragonlady (now in Indonesia): tok veletlenul lattam meg ezt a posztot :D
Dobbenet milyen keszekusza. En meg abban se vagyok biztos, hogy igaz a sztori.

tanato 2014.10.17. 18:15:50

@Nzoltan: Én erről már másokkal is vitatkoztam,más blogon is nem csak itt.Hiába van gazdasági meg katonai potenciál,az a rendszer nyer ahová mennek és azon rendszerek meg vesztenek ahonnan mennek el az emberek egy jobb élet reményében.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.17. 18:18:56

@Muad\\\'Dib: A statisztikahoz me'g annyit, hogy azert nem szeretem, mert minden adatot lehet csurni-csavarni. Most jobban megneztem azt a linket, amit kuldtel: nos, a Sechelle-Szigetek vezeti a listat a maga 800 feletti bortonben ulojevel (100e lakosra vetitve), Az USa valahol a 700 folotti korben, viszonylag "elokelo" helyen all mas allamokkal egyutt. Hat mit mondjak, nekem a Sechelles-szigetekrol nem igazan az ugrik be elso korben, hogy "rendor allam, de lehet, hogy csak azert, mert me'g nem jartam ott:))

kardio1 2014.10.17. 18:46:26

@macamuca [IHUN]: Aközött, hogy az edélyi magyaroktol elvàrjàk, hogy ünnepeljék a romàn nemzeti ünnepet, és hogy egy külföldre települô mit csinàl a helyi nemzeti ünnepek alkalmàval, két eltérés van. Egyrészt, ha te települsz külföldre, természetes, hogy elfogadod a helyi ünnepeket. Az erdélyiek maradtak egy helyen, nem lettek hatàràtkelôk, a hatàr kelt àt rajtuk. Es még a tetejébe elvàrjàk tôlük, hogy ezt az "örömteli eseményt" megünnepeljék...
A magyar ünnepek nem ennyire megosztoak a most Magyarorszàgon élô népek szàmàra.

kardio1 2014.10.17. 18:47:21

@Herr Géza: Majd, ha igazàn öreg leszel, emlékezni fogsz a régmùlt dolgokra és akkor ez is eszedbe fog jutni :))

M. Péter 2014.10.17. 20:22:53

@Zsuzsi65: Érdekes, hogy egy csomó karib-tengeri szigetország is ott van az élcsoportban, kiváncsi lennék arra, hogy ott mért vannak annyian börtönben. Oroszország is az előkelő 10. helyen van.

carbonara 2014.10.17. 20:39:55

@Zsuzsi65: minden ponttal egyetértek,főleg az angol nyelv "elvesztésével".Az első generáció szenvedi meg általában az ország/kontinens/ váltást,a második már tökéletesen beilleszkedik rendszerint.

2014.10.17. 20:55:37

@M. Péter: Nekem Thaifold tunt fel, rogton Oroszorszag mogott a 11. helyen... Nem tudom elkepzelni miert vannak ott annyian bortonben, nemreg jartam Bangkokban (ami gondolom a 'legveszelyesebb' hely az orszagban) es nagyon biztonsagosnak ereztem. Lehet hogy politikai okokbol bortonoznek be embereket arrafele?

kardio1 2014.10.17. 22:12:33

@Babette.: A news nem angol eredetû magyar jövevényszo, hanem àt nem vett, angol szo. A gourmand pedig ritkàn hasznàlt, de a magyarba àtvett francia eredetû jövevényszo, melyet idônként gurmandnak is irnak.
Arra probàltam ràvilàgitani, hgogy a gourmet viszont nem lett jövevényszo, ezért is mosdott egybe a két, eredetileg màst jelentô szonak a jelentéstartomànya.
De mindegy, nem kardinàlis kérdés ez.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.18. 03:18:45

@Zoole[uk]: Azt ismered, amikor a szadista azt modja a mazochistänak: Üss meg! Mire a mazochista: Nem!
@macamuca [IHUN]: Szerintem probälkozz be! Ugyis azt irta, hogy nem taläl a korosztälyäbol senkit... :-)))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.18. 06:26:17

@kék madár: igen, ez igy van.Kaliforniaban lakom, gyakran hallom a radioban a kritikakat a rendszerrol.raadasul neha olyan agyament otletekkel all elo a liberalis vezetes Sacramentoban, hogy sok embernek egnek all a haja:(

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.18. 09:18:46

@Mirjam2: amennyire képben vagyok, a túlnyomó többségük kábítószer miatt, amfetamin, ilyesmik. és sok az illegális külföldi (csóró laoszi, kambodzsai, burmai is).

macamuca [IHUN] 2014.10.18. 11:00:42

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Én viszont a korosztályomat-tőlem idősebbeket preferálom :))
Pech az anyakomplexusosoknak :))))

kék madár 2014.10.18. 21:13:59

@Zsuzsi65: ez nem a liberalisok otlete volt, ok pont az enyhitest eroltetik mar 30 eve. A republikanusok nyomta az osszes ertelmetlen torvenyt ami miatt tele vannak a bortonok.

skye8 2014.10.18. 21:56:54

Monika elso posztja utan feltevodott bennem a kerdes,hogy miert talal ki poszter ennyire szemelyes vivodasokat a vadidegen nagykozonsegnek. a tegnapelotti posztot olvasva mar nagyon furanak tunt hogy a blogos kommentekre hivatkozik Monika a donteshozatal indoklasakent. tenyleg ennyire fontos lenne ezer ismeretlen velemenye, vagy poszter egyszeruen menekul feleossegvallalas elol?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.19. 06:17:03

@kék madár: igen, a liberalisok sok embert ki akarnak engedni, akik kozott sex offenderek, rapistek is vannak.Nem igazan jo otlet sokak szerint.

McZozo 2014.10.20. 15:30:26

Szerintem nagy hibat kovet el a posztolo. Plane pont a gyerekevel szemben, De mindenkinek jogaban all "hulyenek" lenni. Azert sok sikert

brandistock 2014.10.21. 22:44:34

Üdv! nem tudom, olvasod-e még, nekem csak egy kérdésem lenne:
-Te alapvetően otthon dolgozol? Író lennél? Nem derült ki számomra, és sajnálom, ha nem figyeltem eléggé.

Ezt építőjelleggel kérdeztem: Magamon is észrevettem, hogy én képtelen vagyok a szociális élet nélküli alkotáshoz. Úgy értem: ha nem járok be a suliba, nincsenek ott barátaim, akkor nem tanulok, mert nem érdekel. Képtelen vagyok itthon fejlődni. Fel kell kelnem, fürödnöm kell, fogmosás, utazás, és akkor, a társaim között nagyon hatékonyan alkotok, tanulok, dolgozok.
Ugyanekkor (a magam tanulok, itthonvagyok-kor) depresszió is el kezd nálam kialakulni (semmi komoly, csak egy fajta ragaszkodás alakul ki a fix, mindig ugyanúgy történő dolgokhoz), és a bizonytalanságtól egyre jobban félek, és egyre jobban nő bennem az elégedetlenség. Szóval én 2 dolgot vélek megállapítani: 1: a személyiséged hasonlít az enyémhez 2: alkotó közösségbe kéne járnod, hogy új célokat találj, amiért érdemes élni.
Nem akarok beleszólni, hogyan éld az életed, őszintén remélem lesz még jóban részed temérdek!
De szerintem máshogy alakult volna a véleményed, ha nagyon lekötöd magad valamivel... Persze ekkor az is előfordulhat, hogy : "észre sem vettük mekkora a baj, és elhatalmasodott"... Szóval így nehéz ezt innen megítélni, mi a jó döntés, mivel kell foglalkozni, mivel nem. Az biztos, hogy a folyamatos, olykor-olykor nehezebb feladatok elé állító munka, motivációval (amihez naív célt kell választani (ez az ami a legnehezebben megy nekem)) egészséges.
Remélem jól döntöttetek!
Üdvözlet

Kendall 2014.11.04. 11:46:40

@brandistock: Szia! Móni olvasta a hozzászólásodat, de mivel nem regisztrált, nem tud kommentelni és most eléggé elfoglalt, engem kért meg, hogy írjak Neked. Köszöni a kedves hozzászólásodat és üzeni, hogy most is ír egy posztot, ha minden igaz, itt a HÁ-n meg fog jelenni 2-3 hét múlva. A címéből fel fogod ismerni. Abban választ ad a kérdésedre is! Üdv addig is! :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása