oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. október 01. 06:45,  Újra határátkelők nyugdíjasként 809 komment

2014. október 01. 06:45 Határátkelő

Újra határátkelők nyugdíjasként

Akkor tehát folytassuk a tegnapi posztot (aki nem olvasta volna, annak érdemes kattintani és elolvasni a mai előtt), amit ott hagytunk abba, hogy az akkor már évtizedek óta Angliában élő Móni nyugdíjasként a férjével úgy döntött, visszaköltözik Magyarországra. Az ötlet kézenfekvő, hiszen az angol nyugdíj Magyarországon jóval többet ér, mint Angliában. Más kérdés, hogy mi jár most a fejükben.

nyugdijasok padon.jpg(fotó)

„Hát akkor nézzük, hogy mi lett azzal az eredetileg dilis ötlettel, hogy jöjjünk haza nyugdíjba. Ezúttal azt is meg fogom vizsgálni, hogy még mindig ugyanolyan jó ötletnek tűnik-e ez, mint 2006-ban?

Én, mint már írtam többször, soha nem szenvedtem honvágytól és itt is, ott is jól éreztem magam életem kb. 80%-ában. A megmaradt 20%-nak semmi köze nem volt ahhoz, hogy hol éltünk akkor éppen. Persze a legfőbb oka annak, hogy soha nem gondoltam a magyarországi nyugdíjas évekre, az a férjem volt, hiszen nem beszél magyarul és álmomban nem jutott volna eszembe, hogy itt akarna élni.

Most már látom, hogy az bőszíthette föl annyira tavaly májusban a kommentelőket, hogy nem fordítottam elég figyelmet arra, hogy legalább egyikünknek a fő oka ahhoz, hogy itt akarjon élni, az anyagiak voltak.

A végzetes mondat ez volt: „Nyilvánvalóan meg kellett várni a nyugdíjat és persze sokan mondják, hogy angol nyugdíjból könnyű megélni. Ez igaz, de szerintem ez sem a pénzről szól, mint sok minden más.”

Ugyanaz a jövedelem, magasabb életszínvonal

Hogy őszinte legyek, nálam is beszámítottak az anyagiak, de talán nem annyira, mint nála. Ő abban is szerencsés, hogy nem érdekli a politika és mivel nem tud magyarul, így izolálva van a magyar hírektől, csak arról tud, amit én lefordítok neki. Amit, ha idegesíti, azonnal leint és így tud élni boldog tudatlanságban. Manapság már rohadtul irigylem ezért, de erről majd többet később!

Szóval el kell ismernem, hogy az egyik legfőbb indok a hazatérésre az volt, hogy ami Angliában egy átlagos, vagy még annál is alacsonyabb jövedelem lenne, az itthon sokkal magasabb életszínvonalat tudott nekünk biztosítani.

Ugyanakkor, mint meg is írtam az egyik kommentemben tavaly májusban, „ha Magyarország egy olyan szörnyű hely lenne, ahol mindketten boldogtalanok lennénk, akkor nincs az a pénz és árkülönbség, amiért eljöttünk volna.”

Meddig lesz elég jó?

És ez az, ami átvezet engem a mai poszt fő témájára. Még mindig annyira jó ez a hely, hogy érdemes maradni? Mennyire kell, hogy romoljanak a politikai, társadalmi, közbiztonsági és egyéb viszonyok, mielőtt nekünk esetleg eszünkbe jutna a visszatérés Angliába? Nagyon élesen húsba vágó és nehéz kérdések ezek.

Az egész akkor kezdett kivilágosodni előttem, amikor látogatóba lementünk egy hétvégére a Balaton mellé barátainkhoz. Az egyikük angol, a másik német és egy szép helyen laknak, ahol nagyon jól élnek. Van nagy házuk, szőlőjük, sok jó barátjuk mindenféle nációból, és az egyik legelső kérdésük az volt, hogy „Mikor pakoltok?” Persze ez egy kicsit vicc is volt, de volt benne valami komoly, valós zönge is.

A mai itthoni viszonyok között egyre több csoport kerül veszélyeztetett helyzetbe, és ha mondjuk felsorolnám a következőket: külföldiek, melegek, zsidók, liberálisok és mondjuk kommunisták, négyünk között van ezekből egy-kettő.

Nem hiszem, hogy barátaink szökni készülnek, de már csak annak a ténye, hogy ez felvetődött agyukban, annak a jele, hogy már nem olyan jó Magyarországon élni, még azoknak sem, akiknek nincsenek anyagi problémáik, mint 5 vagy 10 évvel ezelőtt. Mi sajnos nem mindannyian tudjuk elszigetelni magunkat attól, ami az országban történik. Holott, talán férjem struccpolitikája rövidtávon kedvező, de a perspektívát nem segíti, az biztos.

Már vannak kötődéseink

Még mielőtt megint nekem esne az összes kommentelő, hogy ne bégessek itt, ha nem tetszik, menjek a francba - hát ez sem könnyű. Úgy balatoni barátaink, mint mi, már régen élünk megint Magyarországon. Vannak kötődéseink és most már ugyanazok a stresszek, rizikók és félelmek élnek bennünk is, mint minden határátkelőben. Nem beszélve arról, hogy most már sokkal öregebbek is vagyunk, kevésbé vagyunk lelkileg is változtatásra képesek.

Nálam az is számít nagyon, hogy bár soha az életemben nem voltam honvágyas, most már nagyon sok minden hiányozna, amit az elmúlt 8 évben megszoktam. Persze nem arról van szó, hogy ha muszáj lenne menni, ne tudnám megszokni, de most már csak akkor, ha tényleg létkérdésről vagy talán személyi biztonságról lenne szó. Sajnos, már van rá példa, van olyan ember, aki ilyen okokból, idős fejjel hagyta el a hazáját az elmúlt években, remélem, nekünk nem kell az ő példájukat követni.

Hogy nehogy ilyen depressziós tónusban végződjön ez a poszt, én valahogy érzem a szívem mélyén, hogy itt fogok élni az életem végéig. És nehogy azt higgyétek, hogy bármiféle magyarkodásról, émelygős hazafiaskodásról van ebben szó.

Férjem nehéz szívvel hagyná itt a saját házi pálinkáját, a kertjét, a műhelyét és a sok magyar barátját. Nekem a sok elérhető színházi előadás, opera meg koncert hiányozna, az biztos, de én tudom, hogy mindketten meg tudnánk Angliát szokni megint, ha nagyon muszáj lenne, de ugyanakkor mindketten úgy érezzük, hogy ha csak egy icipici lehetőség van, itt szeretnénk maradni.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr906748191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgo1229 2014.10.01. 07:18:41

A tegnapi nagyon klassz volt. Ez nem tudom mirol szol. Gyerekek ? Unokak ?

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 07:27:46

Most mondhatnám a közhelyeket, hogy csak emberekhez ragaszkodjunk, ne tárgyakhoz és helyekhez, meg azt is hogy minél idősebb az ember, „öreg fát nehéz átültetni” stb. De ez valójában nem olyan egyszerű (saját szüleimen látom). Tényleg nem könnyű, az ember elképzeli, hogy nyugdíjas éveit hol szeretné élni, aztán változnak a körülmények, és esetleg újra menni kényszerül. Kívánom, hogy Nektek már ne kelljen...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 07:28:37

semmidol
ez a tegbapi levagott vege, amirol há azt gondolta, megall onallo posztkent
hat nem

emiGrant 2014.10.01. 07:32:34

@Morgo1229: Ez rövidebb és sötétebb a tónusa. Ha itthon élsz vagy követed, hogy mi van itthon, akkor talán érthető. Ha gyerekeimre vagy unokáimra vagy kiváncsi, szívesen mesélek, bár ennek a posztnak nem ez volt a célja. Mint írtam tegnap, két fiam van. Az egyik Angliában a másik Kanadában él. Angliában két kisunoka van, Torontoban csak egy. Ő már 5 éves és iskolába jár, az angliai unokák még picik, 2 éves és majdnem 1 éves. Imádom mindegyiket, de ez a sok ezer kilométerről nagymamáskodás nem könnyű. Skype segít, és mint írtam tegnap, áldom azokat a jó skandinávokat akik feltalálták a Skype-ot. Fiaim nagyon érdekes karriert futottak be, a kanadai az ujságíró és politikai aktivista, felesége kanadai és mindketten jól megvannak. Nem túl jómódúak kanadai mércével mérve, de semmijük nem hiányzik. Az unoka az egy külön szám. Érdekes egyéniség, erős akarattal és sok ésszel. A picikék Angliában még nem alakultak ki annyira, de már ott is látni, hogy nem egyformák. a kisebb a nagy észlény, míg a nagyobbik már most rendelkezik minden tulajdonnal ami az apja nyomdokaiba küldené aki a showbusiness köreiben építette föl karrierjét. Többet nem írok erről, mert még fejbevág, hogy kibeszélem életét a nyilvánosság előtt. :-)

DieNanny CH 2014.10.01. 07:41:57

Engem is inkább az érdekelne, hogy milyen volt ez a 'határátkelés.2'.
Hogy indultatok? Vettetek házat, vagy itt maradt örökségként? (Nem zsebben-turkálás! Csak kb hasonló koncepcióban szeretném látni, mint tegnap, az angliai indulást). Szülővárosba, vagy idegen helyre? És mi van a távolabbi rokonokkal? (Merthogy gyerek-unoka ugye Anglia és USA? Jól emlékszem)

Még a struccpolitikáról: szüleimen látom, mikor hazamegyek, hogy a rádió-tv napi kb 10 órát megy, amiből ömlik az adrenalinfokozó hülyeség. Ha valaki ezt meg tudja állni, hogy egyiket sem kapcsolja be (tudom, úgyis azt mondanák, hogy hát tisztában kell lenni a napi aktuális dolgokkal), akkor feleannyi negatív inger éri.
Bár ezt én csak elképzelem, mert az otthon töltött napjaim elég rövidek, ezért könnyű nekem...

DieNanny CH 2014.10.01. 07:42:39

@emiGrant:

Oké, míg írtam a kommentet, te is írtál... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 07:48:16

A tipikus béka-forróvíz esete.
Kitartunk mert még nem elég szar még csak nyakig ér meg hátha jobb lesz meg innen nincs lejjebb aztán az élet mindenre rácáfol.

emiGrant 2014.10.01. 07:50:47

@DieNanny [SZ,CH]: Szia! Azért van még írnivaló azokról, amiket kérdeztél. Az, hogy hova jöttünk Mo-n belül az egy nagyon érdekes sztori. Én pesti vagyok, sehol másutt nem éltem régen mint Pesten. Aztán 1998-ban voltam itthon látogatóba a nővéremnél akik éppen akkor költözött ki Pestről egy falatnyi kis nógrádi faluba. Beleszerettem abba a helybe és itt vagyunk most. Még azon a nyáron vettünk egy düledező parasztházat és az elkövetkező 8 évben minden nyáron itthon építkeztünk, hogy legyen hova jönni. Bár ez eredetileg csak nyári laknak lett véve, ahogy kiderült, hogy férjem is boldogan jönne ide végleg, az lett belőle. Egy magyar haver, aki 2 éveel előttünk jött haza (szintén angol férjjel) segített teherautóst szerezni, arra fölraktuk a cuccot (már amennyi ráfért, a zömét elajándékoztuk meg kidobtuk) és mi jöttünk a teherautó után. az angliai ház ki lett adva, végül idén adtuk el végleg. rokonom már csak az egyetlen nővérem van, aki itt lakik 2 háznyira tőlünk, meg a fia, aki Pesten él és annak a családja. Barátaink viszont vannak sokan, rengeteg a hobbink és azzal kapcsolatban sok a barát. Régi barátok már alig vannak, eltávolodtunk egymástól a több, mint 40 év alatt. Nem mindegyiktől, de a zömétől.

Sesamelmo (Q) 2014.10.01. 07:50:53

@Babette.: +1, vartam a folytatast es csalodas volt. En is azt hittem, mint @DieNanny [SZ,CH]: vagy Morgo, hogy olyan lesz, mint a tegnapi. Hogy dontottetek el, pakoltatok ossze, kerestetek hazat....

Sesamelmo (Q) 2014.10.01. 07:54:04

@emiGrant: hat miert nem errol szol az egesz poszt. :))))

emiGrant 2014.10.01. 07:55:14

@DieNanny [SZ,CH]: Ja, és hogy megítéljem, hogy emócionálisan milyen volt a második hatérátkelés: teljesen pozitív, még férjem esetében is. Neki is voltak olyan érzései, hogy az a Brighton, ahol felnőtt, az már nem létezik és nem fájt a szíve ott hagyni. Amikor folyton kérdezgetik, hogy nincs-e honvágya és hogy miért jött Mo-ra, viccesen azt szokta válaszolni, hogy parkoló helyet keresett. Ha tőlem kérdezik, hogy mi hiányzik Angliából, mindig azt mondom, hogy a jó utak meg a nívós TV. Persze ez utóbbit tudom nézni az interneten is, meg a beltéri egység amit elhoztunk, abban is van még egy pár csatorna.

Morgo1229 2014.10.01. 07:55:47

@emiGrant: fius nagymama biztos mas. De nem hianyzol nekik a mindennapjaikbol ? Persze mikor eljottel meg nem voltak unokak...

emiGrant 2014.10.01. 08:00:48

Elnézést, hogy ez ilyenre sikerült. Mint már láthatjátok tudok és szeretek mesélni. Semmi bajom vele, de próbáljátok átérezni, hogy milyen lelki tusa megy most bennünk mindarról amit röviden, ugyan, de fönt leírtam. Ezért sikerült ilyenre, nem azért mert nem volt még más mesélni való is. Tudom, hogy szeretitek a részletes élettörténeteket, én is, de most nekem ez volt a fontosabb. Mi lenne jobb most: Kommentben írni mindenről amit kérdeztek, vagy írjak egy hosszú, nektek majd biztosan tetsző posztot 2006-tól mostanig valamikor a jövőben? Tanácsot kérek!!

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 08:01:48

@diggerdriver: egy (angol) nyugdijasnal minek kene tortennie, hogy ne legyen neki jo itt?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 08:03:16

@Sesamelmo (Q): hat ez ma a kommentekben lesz leirva:)

emiGrant 2014.10.01. 08:07:49

@Morgo1229: Hát persze, hogy hiányzok nekik és ők is szörnyen hiányoznak nekem. Az életben sajnos sok nehéz választás van. Nekünk ez van. Talán az egyetlen pozitívum ebben a helyzetben az az, hogy amikor együtt vagyunk, akkor nagyon intenzíven élvezzük egymás társaságát. Ja, és van még egy nagyon klassz dolog: férjem, aki nem egy emócionális fajta, tipikus angol, távolságtartó mindenkivel még gyerekekkel is, valahogy egy nagyon közeli viszonyba került az angliai idősebb unokával. Amikor a kicsi elkezdett beszélni, egyszer amikor náluk voltunk rámutatott férjemre és azt mondta, hogy "Daddy", mire fiam kijavította, hogy nem, ez a "Daddy's daddy". Azóta így hívja őt, nem nagypapának és valahogy ez volt a szoros kapcsolat kezdete. Élvezet nézni, még a saját fiaival sem volt ilyen közeli viszonyban és látszik rajta, hogy szívből jön a dolog.

emiGrant 2014.10.01. 08:08:25

@Babette.: OK babette, meglesz!! :-)

Morgo1229 2014.10.01. 08:10:44

@emiGrant: en a tusa reszt nem ertem.Mi a baj. En nem erzem, hogy barkit uldoznenek Magyarorszagon. Londonban nyilt utcan oltek meg brit katonat.

emiGrant 2014.10.01. 08:14:08

@Babette.: "egy (angol) nyugdijasnal minek kene tortennie, hogy ne legyen neki jo itt?"
Az Isten szerelmére, babette, ne nézd mindig csak az anyagiakat! Az életminőségéhez sok minden más is hozzájárul. Hány határátkelő írta itt ezen a blogon is már, hogy nem azért ment el, mert nem volt munkája vagy mert nyomorgott. Sokan foglalkoznak azzal is, hogy mi történik a többi emberrel és az is fáj nekik. Utálják a közhangulatot, mások nyomorját és az irányt ahova az ország megindult. Olvasd el megint amit írtam a veszélyeztetett csoportokról. Tudom ködösítettem, mert nem akartam túl agresszív lenni, de azért érthető. Nem?

emiGrant 2014.10.01. 08:18:21

@Morgo1229: hát akkor ártem, hogy iért nem érted. Sajnos üldözni lehet sokféleképpen és ha még nem is tartunk a fizikai üldösésnél túl gyakran, azért már van. Kertész Ákos például. Veszélyeztetve úgy is érezheted magad, hogy neked még közeledbe nem jöttek, de jöhetnek a jövőben. Ha olvasol történelmet a XX-ik században is így kezdődött. Mire már nyilvánvaló volt a dolog addigra már késő volt, már nem volt hatásos reakció ami megvédett volna millókat. Ennyit erről, talán jobb ha nem politizálunk, mert abból csak veszekedés lesz.

emiGrant 2014.10.01. 08:19:26

@Morgo1229: bűnözés mindenütt van, de a hatalom által uszított, közhangulat keltés az egy másik fajta megfélemlítés.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 08:20:48

@Babette.:
Leragadsz a pénznél.
Mikor odamentek 2006 az pontosan a rendszerváltás utáni viszonylag jobb langyosvíz volt.
Képzeld el hogy van pénzed odamész egy országba ami valamikor a hazád volt axtán egyszercsak Kim Dzsong Un lesz a vezérlő.
A pénzed meghagyják de onnantól Észak Korea az ország.
Most sarkítottam de valahogy így látom a problémájukat.

puhacica 2014.10.01. 08:22:40

@Morgo1229: Magyarorszagon meg a nyilt utcan vertek agyon egy tanart. az, hogy ki mitol erzi jol/biztonsagban/rosszul/veszelyben... magat, egyenfuggo. miert kell ebbe belekotni?

rezsöatya 2014.10.01. 08:36:16

"nehéz szívvel hagyná itt a saját házi pálinkáját..."

Az ital... mindig csak az ital...! :DDD

(Ahogy latom, mindenki osztja az eszt, nekem csak a hulyeskedes marad...! :D)

TilosazA (UK) 2014.10.01. 08:37:06

@diggerdriver: @emiGrant: Általában akik legalább részben egyetértenek vele, azok nem értik. Nem akarják érteni.

Evain 2014.10.01. 08:40:18

Mijazisten, ki hekkelte meg digger accountját ezzel a macskás avatárral? :O

Hmm, két év után most látogatunk haza először karácsonykor. Erre számítsunk? :(

Sesamelmo (Q) 2014.10.01. 08:43:30

@emiGrant: irj egy posztot. Sajnos keveset fogok tudni ma itt lenni. Erdekes elettortenet, szivesen olvasnam.

@Babette. Kerdesen en is elgondolkoztam, de nem mertem feltenni. Es nem a penz felol megkozelitve. Igazan nem. Az unokak miatt mennek vissza, ha mar valami miatt. Otthon van egy szep hazatok, kert, bor, baratok, palinka, szinhaz, opera...amiket felsoroltal. Ferj boldog, nem banja, hogy itt el. Ugy tunik, hogy egeszsegesek is vagytok. Idillikus, szep, kenyelmes nyugdijas eletet latok, amit elveztek is.
De irtad tegnap, hogy Angliban is aktivan politizaltal, igy biztosan jobban erdekel itt is es nem tudod becsukni a fuled, megha konnyebb is lenne.

2014.10.01. 09:15:05

@Evain: "Hmm, két év után most látogatunk haza először karácsonykor. Erre számítsunk? :("

Ha van pénzed, Mo. tud jó hely is lenni. Csak be kell csuknod a szemedet, meg elfordítanod a fejedet, ha esetleg "olyat" látnál. A pénztelenség az oka a tapasztalható frusztrációnak, ami az emberekben van, legalábbis én így látom. A posztoló helyében erősen meggondolnám, hogy hova költözzek, mert most már sajnos olyan esetek is megtörténnek, hogy pár ezer forintért megölik a szerencsétlen, védekezni nem tudó idős embereket...

Határátkelő 2014.10.01. 09:20:39

@Babette.: Egyrészt eleve két poszt volt, és valóban össze is lehetett volna tenni egybe, de szerintem ez két külön történet, ezért gondoltam, hogy legyen inkább kettő, akkor is, ha ez rövidebb (és várható volt, hogy ez kritikára ad majd okot :) ).

@emiGrant: Én azt gondolom, hogy válaszolj itt, a kommentekben, ami már egy teljesen jó alap lehet egy külön poszthoz, ami azoknak is érdekes lehet, akik nem tudják / akarják végigolvasni a kommenteket, viszont érdekli őket a történetetek.

tableno 2014.10.01. 09:37:53

Nekem ez a poszt jobban tetszett, mint a kissé "steril" tegnapi. Egy nagyon valós problémát boncolgat, és szerintem sok Magyarországon letelepedett külföldi van így vele (nemrég olvastam egy interjút egy amerikai újságíróról, aki több, mint 15 év után költözött haza Magyarországról, a posztolóhoz hasonló okok miatt. Ezzel együtt szerintem egyelőre jobb, ha maradtok, amíg EU-tagok vagyoni, akkora nagy baj nem lesz...

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 09:46:46

Remeltem, hogy ez a posztsorozat nem zsidouldozesre fog kilukadni. Kar erte :(

Morgo1229 2014.10.01. 09:50:38

@emiGrant: nem valoban nem ertem. En nem gondolom, hogy antiszemitizmus lenne Magyarorszagon. Azt, hogy Te igy erzed tiszteletben tartom es nem ketelkedek.
Szamomra minden beszelgetes veget jelenti amikor valaki elohuzza az antiszemita kartyat. Igy szepen elkullogok.

qkuc 2014.10.01. 09:53:16

@emiGrant: Szerintem nem kell elnézést kérned, :). Mindenki úgy meséli el a történetét, ahogy jólesik, max kérhetünk téged, hogy írj még erről-arról, :). Szerintem legalábbis, :).

qkuc 2014.10.01. 09:57:45

@rezsöatya: Ugyan atyám, ha már ital sincs, akkor mi marad? :)

emiGrant 2014.10.01. 09:58:20

@diggerdriver: "A pénzed meghagyják de onnantól Észak Korea az ország." Van olyan expat ismerősöm aki éppen lakásvásárláson törte a fejét a bérlés helyett, de az volt ay aggálya, hogy mi lesz akkor ha a jövőbenk egyik pillanatról a másikra elállamosítják a külföldiek ingatlanjait. Ahogy manapság a düntések készülnek már semmi sem lepné meg se őt se engem. Végül is rábeszéltem, hogy vegyen és pont most ezen a héten írték alá a szerződéest. Nagyon szeretem őket, aranyos emberek. Így sel esznek mindig itt, de így legalább többet, mint eddig.

LittleG (uk) 2014.10.01. 09:59:47

@emiGrant: "jó utak meg a nívós"

érdekes szubjektív dolog ez, a férjem vezet és nem szereti az itteni utakat, sokuk nagyon keskeny és sok a csatornafedő, main ugrik az autó.

Olyan ez, mint a kenyér: már megszoktam az ittenit, és megeszem, de az otthoni nekem sokkal jobb.

Eleinte kifejezetten rossznak tartottam az ittenit. És pont akkoriban mondta egy angol ismerősöm, aki pár évig Kínában élt, hogy "nincs jobb az angol kenyérnél" és hogy az nagyon hiányzott neki Kínában.

Mindenki a saját ízlésével :)

emiGrant 2014.10.01. 10:01:51

@Sesamelmo (Q): "De irtad tegnap, hogy Angliban is aktivan politizaltal, igy biztosan jobban erdekel itt is es nem tudod becsukni a fuled, megha konnyebb is lenne." Most éppen arra tapintottál rá ami a legjobban hiányzik. Az intelligens, értelmes és civilizált politizálás, ahol ha nem tudtuk egymást meggyőzni, akkor a végén azt mondjuk, hogy hát ez van, attól még nem fogunk összeveszni és elmegyünk meginni egy korsót a kocsmában. Együtt!!

LittleG (uk) 2014.10.01. 10:04:56

@emiGrant: én posztra szavazok, a sok komment kösz elvész az információ.

szívesen olvasnék én is a döntésről, hogy ide költöztök, milyen volt az elején, miután átköltöztetek, sok-e a hasonszőrű a faluban, a hétköznapi életben mi okoz nehézséget vagy épp örömet, mire gondoltál, mikor a közbiztonságot említetted? Tartotok olyantól, hogy irigységből bántana valaki? Vagy betörne hozzátok..

Azt hiszem sok határátkelőt foglalkoztat, hogy mi lesz majd nyugdíjas korunkra...

Hari Seldon 2 2014.10.01. 10:06:12

@diggerdriver:
És az az érdekes, hogy így meg lehet főzni a békát, nem veszi észre, mikor kellene kiugrani a fazékból...

Hari Seldon 2 2014.10.01. 10:06:55

@diggerdriver:
Vedd már le az önarcképedet! A régiek sokkal jobbak voltak!

emiGrant 2014.10.01. 10:09:45

@Morgo1229: Jó! Akkor most elmondok Neked valamit. Nagyon személyes dolog, és talán nem is kellene, de szerintem Te, mivel nagyon szépen írtad amit írtál, megérdemled. Apám megjárta Mauthausent és Gunzkirchent. Hazajött, de 12 év múlva abba halt bele amit ott szenvedett. Így én nekem ki vannak hegyezve a füleim minden antiszemita megjegyzésre, vonatkozásra, a relativizálásra stb, stb. Ugyanakkor történelem diplomám van és a politikai aktivizmusom idején Angliában is sokat foglalkoztam ezzel, mert ott is van antiszemitizmus. És amiért tudom, hogy ebben nem vagyok elfogulatlan, nagyon szoktam vigyázni arra, hogy ne azonnal dobjam be az "antiszemitizmus kártyát", ahogyan már egy páran írtátok. Tudom, unalmas, akit nem érint úgy érzi túl van reagálva. De nekünk ez életbe vágó. Olyan családtörténettel, mint az enyém nincs más reakció, csak ez. Ismered azt a Pastor Niemöller idézetet: Hogy "amikor a zsidókat vitték, nem szóltam mert nem voltam zsidó, amikor a kommunistákat vitték, akkor se szóltam stb., stb. Mire engem vittek már nem volt senki akinek szólhattam volna." Gondoljatok erre, jó?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.01. 10:10:40

Inkabb Orban, mint iszlamizacio. Ha mar valasztani kell. Magyarorszagon biztos nem lesz saria, Skandinaviaban pedig sajnos elkepzelheto.
Ha az ember Europaban nem iszlam/rohamosan iszlamizalodo allamban kivan elni, akkor mar csak Kelet-Europa maradt. Mondtam is minap a paromnak, hogy amint kirepult a gyerek, huzunk keletre.

rezsöatya 2014.10.01. 10:10:45

@qkuc: ugy erted, hogy misebor helyett nem jo a mise-cola? :D

LittleG (uk) 2014.10.01. 10:13:31

@Babette.: például betörnek hozzá... irgiykedők veszi körül, folyton megjegyzéseket kap...

emiGrant 2014.10.01. 10:13:56

@LittleG (uk): Állítólag már an angol utak sem olyan jók, mint régen, de ha Te Nógrád megyének abban az Isten háta mögötti kis sarkában laknál, mint én, akkor Te is így gondolnád! :-)
Képzeld el, volt egy darab, amit megcsináltak EU pénzből mondjuk 3 éve és 2 éve felásták az egészet, hogy szintén EU pénzből lerakják a csatornázást. Férjem már tényleg csak röhögni tud rajta, szerinte ha valamit logikusan csinálnának errefelé akkor lenne igazán megijedve, hogy mi történt??!!

Csodabogár 2014.10.01. 10:15:13

Mi, a magyar férjemmel, mindig úgy képzeltük, hogy itthon leszünk nyugdíjasok. Akkoriban erre még nemigen volt legális lehetőség, ezért vettünk egy nyaralóhelyen egy lakást, hogy majd megosztjuk az időnket ott és itt Pesten. Mielőtt nyugdíjasok lettünk felajánlottak férjemnek egy remek poziciót itt Pesten, aminek nagyon örültünk és 2 hónapon belül már költöztünk is haza. Idő közben már itt is volt egy saját lakásunk, mert rendszerváltás után már volt erre is mód. A férjem sajnos hamarosan meghalt de nekem eszembe se jutott visszamenni előző lakhelyünkre. Én Pesten születtem ezer szállal kötődöm a városhoz és az itt elérhető kulturális élményekhez.
A politika alakulása engem is zavar, bár lehetőleg nem foglalkozom vele. Nálam kizárólag német tv van, rádiót nem hallgatok. Egyetlen napilapot olvasok illetve átlapozom. Tudatosan kizárom ezeket a dolgokat.
Családom nincs, így teljesen szabadnak mondhatom magam. Van egy élettársam, aki szintén külföldről jött haza. Van egy közös lakásunk tengerentúlon. Azt szoktam mondani, hogy bármikor azt mondják, hogy nem hagyhatjuk el az országot, akkor azonnal menekülünk, mert nekem a szabadság az létszükséglet. Anno 1965-ben is kizárólag a szabadság szükséglete késztetett az elmenésre.
Az természetes, hogy a nyugdíjunk itthon többet ér mint kint, de azért megvan bennem a tudat, hogy bárhol meg tudnánk élni belőle, tehát nem anyagi kényszer az ami ide köt minket. Elég sok helyen éltünk már mindketten, így 80+ évesen nem tölt el túlzott örömmel a költözködés gondolata. Remélem nem történik már az én életemben semmi olyan a világban, ami erre kényszerítene minket.

emiGrant 2014.10.01. 10:16:00

@LittleG (uk): Köszi a sok nagyon jó kérdést. Már azonnal kijegyzeteltem őket, hogy ezek se maradjanak megválaszolatlanul az új posztban. Valamikor a héten megírom, mert most igazán tele van a fejem vele, nem lesz nehéz. :-)

andaluzkutya 2014.10.01. 10:17:59

Szerintem egyértelmű, hogy Mo.-n a közbeszéd szerves része lett, hogy akármilyen vallási/gazdasági/akármilyen csoportot ellenségként állítsanak be. Nem feltétlenül lesznek kitéve támadásnak, de itt jön elő az, hogy amit verbálisan megengedünk, azt rövid időn belül tett lehet. Így pl. amikor a magántulajdonnal/gonosz multikkal/külföldiekkel/akárkikkel kapcsolatban gyakran elhangzik, hogy az káros, az országnak, "a zembereknek" rossz, akkor onnantól át lett lépve egy határ, és nem lehet tudni, hogy hol lesz a vége. Nem biztos, hogy megtörténik valami, de benne van a pakliban. Ez egy nem szemellenzős embert joggal tölti el aggódással.

andaluzkutya 2014.10.01. 10:22:06

Amúgy az én életminőségemet, mint szociálisan érzékeny idealista embert, az is befolyásolja, hogy hogy bánik a társadalom a bajba jutottakkal. Pl. zavar, ha tudom, hogy rengetegen élnek az utcán, vagy hogy pl. gyerekek éheznek és erre nincs semmilyen megoldása a társadalomnak.
Jobban érzem magam, ha inkább levonnak tőlem több adót (persze csak ha marad is), de tudom, hogy ebből a bajba jutottakon segítenek, mintha több marad nekem, de folyton félre kell néznem...

Hari Seldon 2 2014.10.01. 10:23:17

@Réka ‎:
OFF
Kicsit sötéten látod Svédország jövőjét. Mondjuk persze, ti ott északon nagyon naiv politikát folytattok...
A leganalfabétább szomáliai embereket is azonnal fogadjátok.
Aztán azok meg majd néznek ki a fejükből, hogy nem is értik mi veszi őket körül.
Itt az észak afrikaiak ugyanúgy be vannak vonva a Mikulás ünnepségbe, meg a Karácsonyi dolgokba az óvodában, mint a többi.
Egyszerűen beleszoknak az itteni életbe. De ez még így hosszú szocializációs folyamat.
Na, de elkanyarodtunk a témától. Hagyjuk ezt a vonalat.
ON

andaluzkutya 2014.10.01. 10:23:27

Ezeket csak arra írtam, hogy az, hogy anyagilag jól megvannak Mo.-n, még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy jól is érzik magukat :)
De persze érezhetik jól is magukat, de a szövegből úgy tűnik, hogy nem felhőtlen a boldogság :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 10:25:56

Ha van pénzed és nem zavar az emberek csököttsége (engem sajnos nagyon), ez az ország jelenleg és a közeljövőben is egészen jó és élhető.

Ez a rövid verzió. A hosszú az meg hosszú és nem biztos, hogy akarjuk mi azt :)

qkuc 2014.10.01. 10:25:58

@rezsöatya: Miseboros cola ...., :D.

TilosazA (UK) 2014.10.01. 10:26:26

@emiGrant: Ezzel az antiszemitizmus témával vigyázz, az interneten nem lehet róla kulturált módon beszélgetni. Ez ilyen. Még itt sem, pedig ez egy eléggé moderált blog. :(

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 10:27:31

@Morgo1229: nagyon durva mértékű és egyre nő az antiszemitizmus, de egyelőre csak a nethuszárkodás szintjén van meg, az utcán nem fog senki megverni azért, mert zsidó vagy. Főleg, hogy nem látszik :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 10:28:26

@emiGrant:
Én jobban félnék a helyetekben attól hogy a nyugdíjatokat megadóztatja mondván hogy életetekben nem fizettetek TB-t Magyarországon és korotoknál fogva sokat vesztek ki az egészségügyböl.

emiGrant 2014.10.01. 10:29:15

@qkuc: Whisky, de az kicsit drágább, mint a házipálinka! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 10:30:02

@emiGrant:
Ma ez az igazán irigylésreméltó kulturáltság.

andaluzkutya 2014.10.01. 10:30:02

@Zka: A gond csak az, amit írtam, hogy ha belekerül a közbeszédbe, akkor nehéz látni, hogy hol a vége...

Mo.-n engem pl. az is zavar, hogy a közbeszédben mennyire benne van az erőszak. Hogy pl. elhangozhat egy rádióműsorban, újságcikkben, tévében, hogy valakit "le kéne lőni", "fel kéne pofozni", stb, stb., és mindezt csak azért, mert nekik nem tetsző módon viselkedett...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 10:31:57

@andaluzkutya: ettől én is tartok, ez benne van nálam az "emberek csököttsége" kifejezéssel summázott dologban.

qkuc 2014.10.01. 10:32:57

@emiGrant: Nem mintha egy óriási iszákos lennék, de a whiskey nekem nem jött be, :). Vagy rosszfélét próbáltam, :). Mostanában meg már kijöttem a rutinból ("régi" boldog egyetemi viszgaidőszak elzáró bulik ...), és nem bírom az alkoholt, :D.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 10:34:28

@emiGrant: Hadd osszak meg veled en is valami szemelyeset. Hidegrazasom van a tematol es attol, hogy mindig ki van jatszva a kartya. Hogy nincs magyar medium, ahol nem ez a tema. Hogy minden reggel, amikor bekapcsolod a tvt, a radiot munkaba menet, legalabb egyszer elhangzik az antiszemita szo. Aztan este is, csak a biztonsag kedveert. Eszre kene venni, hogy minel tobbet szajkoznak valamit, annal nagyobb ellenerzest fog kivaltani es ez egyaltalan nem segit melyebbre latni. Egyre felszinesebb az egesz. Ami egyebkent problema az en szememben is.
Mindezt ugy mondom, hogy az en csaladombol is vittek el valakit, aki taborban halt meg vegul. Szenvedett. Rengeteget.
Nem volt zsido "csak" elirtak a nevet. Ilyen egyszeru a vilag.

Quercus a favágó 2014.10.01. 10:35:13

@emiGrant:

Valószínűleg nem egy országban élünk.
Inkább megyek dolgozni.

TilosazA (UK) 2014.10.01. 10:37:11

"...ki tudja, lesz-e búcsúzni időm
viszem a Duna-parton levetetett cipőm
mit bánom úgyis elviszem lazán
elviszem gond nélkül a hátamon a hazám
aki ma büntet az holnap lövet
viszek egy mindig újra föl-földobott követ
Ezt is elviszem magammal..."

Ez akkor ment sokat a rádióban, mikor mi jöttünk ki, két éve. Eléggé betalált.

emiGrant 2014.10.01. 10:37:31

@Csodabogár:

"A politika alakulása engem is zavar, bár lehetőleg nem foglalkozom vele. Nálam kizárólag német tv van, rádiót nem hallgatok. Egyetlen napilapot olvasok illetve átlapozom. Tudatosan kizárom ezeket a dolgokat."
Nálunk is csak angol TV megy, már csak férjem miatt is, de azért az internet tele van azzal, hogy mi történik itthon, sőt újabban még a külföldi újságokban és TV csatornákon is ez megy. De ha még tényleg sikerülne is elzárkózni a híred elől. ezzel csak az a baj, hogy bármennyire ignorálod a politikát, meg ami itthon történik, a politika előbb utóbb megtalál mindenkit. Ez a fajta strucc politika csak egy ideig jó, aztán már nem megy.

"Remélem nem történik már az én életemben semmi olyan a világban, ami erre kényszerítene minket."
Mondják, hogy utóljára a remény hal meg. De ezt valahogy nem érzem semmiféle biztosítéknak az ellen, hogy amit remélünk, hogy ne essen meg, nem is fog. :-(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 10:37:49

@Réka ‎:
Cseberböl vederbe.
Ott nem kesz saria.
Ott bazseva lesz.
Csaxólok.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.01. 10:38:31

@Hari Seldon 2: sajnos azt hiszem, inkabb a jovo borus.. azt is akartam irni, hogy Angliaban mar vannak "saria-zonak", szoval ott sem elnek semennyi penzert, lasd a rotherhami botranyt is... :(

TilosazA (UK) 2014.10.01. 10:42:27

@Nitnitnit: Izé. Nem lehet, hogy azért szajkózzák mert probléma? Csak találgatok egyébként, én két éve nem élek otthon, akkor még nem hallottam mindenhol, kivéve a mocskolódást a neten.
Persze lehet hogy nekem inkább erre áll rá a fülem, sosem értettem az ellenségeskedés okát.

tableno 2014.10.01. 10:42:40

@andaluzkutya: Az a helyzet, hogy a csak verbális gyűlölködés is igencsak meg tudja viselni az embert (mondjuk erről te pont sokkal többet tudsz, mint én... :). Magyarországon élő zsidó ismerőseim nagyon, de nagyon rosszul érzik magukat, pedig anyagi gondokkal egyik sem küszködik...

emiGrant 2014.10.01. 10:45:53

@qkuc: próbáltad valaha a malt whisky-t? A normális whisky-t én utálom. Én is hidegrázást kapok tőle. Aztán egyszer kipróbáltam egy malt whisky-t, de nem azokat amiket mindenütt lehet kapni, hanem olyan speciálisakat, amiket csak whisky szakboltokban árulnak. Akkor éppen Skóciában voltam, isteni volt. Csak hát bankkölcsönt kell fölvenni még egy picike üveg beszerzéséhez is! :-) Caol Ila, meg Talisker, meg effélék. Nyam, nyam!!

andaluzkutya 2014.10.01. 10:49:24

@tableno: Ez így igaz. Csak arra akartam rámutatni, hogy a verbális erőszak szerintem nagyon közel hozza a fizikai erőszak lehetőségét, mivel ha beépül a köztudatba, akkor egyben legalizálja is azt.

Golf2 2014.10.01. 10:49:49

@emiGrant: államosítani nem fogják,csak ingatlanadóval fogják még jobban kopasztani az emberi erőforrásokat ahogy ők hívják a népet.

emiGrant 2014.10.01. 10:53:14

@diggerdriver: Digger! Mielőtt erre reagálnék, megnézted a tegnapi komenteket a vége felé: Ma reggel válaszoltam arra a kérdésedre, hogy melyik posztodat fordítottam le. Majd nézd meg!

Az EU-n belül nem lehet semmit sem kétszer adóztatni és Angliában én már adóztam minden után mielőtt itt elköltöm. Persze, attól még bevezethetik, manapság már mindent lehet!

Ami a TB-t illeti, én fizetem most és itt, így jár, a férjemnek meg magán biztosítása van. Egyébként, nem tudom tudtad-e, de mindketten kaphatnánk ingyen, de úgy döntöttünk, hogy nekünk így jó. Van a UK és Mo között, mint EU tagok között egyesség, hogy ha kitöltöd a millió papírt, akkor adnak TAJ kártyát itthon és ahányszor mész orvoshoz, vagy gyógyszert írnak föl vagy kórházi, klinikai kezelés van azt behajtják az angolokon. A szörnyű papírmunka ijesztett el bennünket ettől és az, hogy meg tudjuk fizetni magunk, nem kell ingyen.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 10:53:17

@TilosazA (UK): Az en barataim nem erzik ezt ugy problemanak. Oket nem eri mindennapos atrocitas. Leginkabb semennyi. Sot, mielott eljottunk, pont arrol beszelgettunk utoljara, hogy oket is kezdi nagyon zavarni, hogy oket jatsszak ki a mediaban, mint politikai utokartyat. Es amikor aztan ezen valamelyik szervezet kapva-kap, az csak olaj a tuzre.
Szerintem otthon sokkal nagyobb problema az, hogy nem meri az ember betenni a penzet a bankba, mert elallamositjak, vagy hogy az autom amire a hitelt fizettem 5 evig, igazabol nem is az enyem, hanem az allame, ha ugy tetszik. Vagy, hogy ha utban vagy, kijon a NAV es nem vagy utban tobbet :) Ez nem szarmazas vagy vallasfuggo, epp ezert senkit nem erdekel altalaban.

TilosazA (UK) 2014.10.01. 10:56:20

@andaluzkutya: Igen, ez az amit sokan nem értenek. De ez nem csak az erőszakkal van így, általában minden először szóban jelenik meg. Először ellenségnek kiáltják ki őket (bankok, kisebbségek, multik, sajtó, civil egyesületek), aztán jönnek a tettek.
Én pl. tartok ettől, hogy szóban már ki lett mondva az illiberális demokrácia.

emiGrant 2014.10.01. 10:57:19

@andaluzkutya: szívem szerinti ember vagy! Isten éltessen sokáig!!!

wuaaa 2014.10.01. 10:58:49

Kár hogy több opció nem volt, csak az a kettő, hogy "maradni UK, vagy menni Mo.". Albánia nem is játszott? Hmmm.... Peeeeedig !

@Babette.: Ne duzzogj! Te is leszel nyugdíjas.

Nem igaz, Diggie? ;)

tanato 2014.10.01. 11:00:51

A Jobbik szerencsére/vagy nem szerencsére/egy alapvetően antiszemita,cigányellenes, nacionalista alakulatból átalakult egy Eu.Usa,nyugatellenes oroszbarát,Putyin barát szerveződéssé./Hála KG Béla és munkatársai áldozatos munkájának.Szerencse hogy csökkent a fajvédő oldala,nem szerencse hogy cserébe meg uszít az EU és Nyugat ellen és isteníti az orosz politikát.
Mindenesetre verbális antiszemitizmus az van bőven itthon,úton útfélen,tényleg nem szerencsés ha valaki nyíltan vállalja zsidó identitását,mert utána már nem úgy néznek rá mint előtte sajnos.
A cigányellenességnél más a helyzet,mert ott ugye az látható.Meg az egészen más helyzet sok benne a szociális meg a kriminális rész is.

2014.10.01. 11:01:33

@Réka: Itt majd más problémák lesznek...

TilosazA (UK) 2014.10.01. 11:03:25

@Nitnitnit: Nincsenek zsidó ismerőseim (vagy csak nem tudok róla), szóval nekem nincs első kézből infóm, és nem élek otthon sem. Én igazából abban látom az antiszemitizmust, hogy Mo-n sok mindent meg lehet tenni, ami Angliában elképzelhetetlen, vagy nagy felháborodást keltene. Ahogy általában pl. a melegfelvonulást fogadják az emberek, ahogy a színes bőrűekhez viszonyulnak (nem feltétlenül a romákhoz), hogy egy politikus maradhat továbbra is politikus miután erőszakos a családjával.
Szóval úgy általában az embert nem érik mindennapos atrocitások, de zavaró, hogy mi mindent megengedünk egymásnak.

tanato 2014.10.01. 11:06:02

@TilosazA (UK): Így van a nem roma színes bőrűekkel is van némi ellenségesség a köztudatban,ezért ők is általában továbbállnak innen.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 11:07:37

@wuaaa [nor]: Nana! Nem akartam belefolyni ebbe a témába, de most írhatnám, hogy bezzeg Albánia! Fentebb boncolgatott kérdésben is maximális respect az országnak:

mult-kor.hu/20131121_albania_es_a_zsidok

Meg még folytathatnám...

TilosazA (UK) 2014.10.01. 11:09:05

@tanato: Egy ismerős pár emiatt költözik Angliába, nagyrészt. A férj fekete bőrű (bármi is a PC megfogalmazás.... afro-európai?!), és nagyon unják már az ellenséges légkört. Meg hogy nem kap munkát diplomával, de ugye ez már általános otthon, ki tudja mennyi benne a diszkrimináció.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 11:09:57

@TilosazA (UK): itt azert erzek nemi fogalomzavart. Az, hogy mindent meg lehet tenni, hatalmas problema, de nem meriti ki az antiszemitizmus fogalmat.
:)
A problemak, amiket irsz teljesen valosak. Angliaban az is sokat segit, hogy ott a melegfelvonulas nem alakul at csoportos provokaciova.

Hari Seldon 2 2014.10.01. 11:10:18

@Réka ‎:
OFF
Azért ez sok esetben szenzáció, vagyis inkább felnagyított jelenség.
nyilván, hogy ha van 2000-3000 muzulmány, ott akad néhány hülye, aki elkezdi játszani a nagyfiút. A csandőrség lekever nekik pár pofont, aztán megint csönd lesz egy időre. A többség azért igyekszik megélni. És miután szegények, egyre kevesebb gyereket vállalnak. Itt az állam úgy alakítja a "szabályokat", hogy ez a tendencia erősödjön. (adat: Franciaországban, az újszülöttek 5% származik észak afrikai bevándorló családba, tehát nem valami nagy arány).
Persze vannak Párizsnak, Marseille olyan részei, ahol 30-40% bevándorló, és ezek eléggé szem előtt vannak...
Na, jó, tényleg most már abbahagyom, mert nem ez a téma ma.
ON

emiGrant 2014.10.01. 11:10:25

@TilosazA (UK):

Kedves TilosazA! (Én is imádom a Micimackót!!) Fenti 8 sorod olyan tökéletesen írja le, hogy jelenleg miből áll az a nem jó érzés amitől már nem érzem magam annyira felhőtlenül boldognak itthon, mint 8 éve, hogy ezt jobban én sem tudtam volna leírni., Köszi!

andaluzkutya 2014.10.01. 11:13:15

@emiGrant: "Isten éltessen sokáig!!!" - egy nappal elkéstél, de köszönöm :D

tanato 2014.10.01. 11:13:16

@TilosazA (UK): Így van, sok feketőbőrű ismerősöm szintén elment,amit nagyon sajnálok,meg egyáltalán azt is hogy ide nem jönnek színes bevándorlók,így marad homogén még mindig a magyar társadalom,csak magyarok vannak meg cigányok és ez nem szül jó vért,jobb volna ha volna jelentősebb egyéb színesbőrű nem magyar közösség is.

TilosazA (UK) 2014.10.01. 11:14:31

@andaluzkutya: :D ez mekkora! Boldog szülinapot. :)

tanato 2014.10.01. 11:15:38

@VPBA: Köszi ez érdekes hiánypótló cikk volt.

tanato 2014.10.01. 11:16:26

@andaluzkutya: Szintén hasonló Boldog Születésnapot kívánok én is.!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 11:16:56

@emiGrant:
Ezek közül melyik küldözget nekem emailt hogy lépjek be a Linkedinbe?

TilosazA (UK) 2014.10.01. 11:19:59

@diggerdriver: Szerintem a teológiadoktor, az 1600-as évekből. ;)

emiGrant 2014.10.01. 11:20:41

@diggerdriver: Kötve hiszem, hogy bármelyik, mivel se nevedet, se blogod címét, se semmi rád utaló információt nem raktam ki a FB-ra! :-)

emiGrant 2014.10.01. 11:21:53

@emiGrant: @diggerdriver: Ja, bocsi. Azt hittem, hogy a fordításról van szó. Szóval abból a négyből szerintem a harmadik lehet. Te mit gondolsz?

emiGrant 2014.10.01. 11:23:27

@diggerdriver: Vagy a negyedik? Az első kettő az már csak szellem formában üldözhet!!

andaluzkutya 2014.10.01. 11:23:37

@VPBA: ez nagyon jó cikk volt :)
Ez különösen ütős így mai szemmel:
"a kormányzat és a lakosság egy emberként állt ki a zsidóság mellett, legtöbbjüket pedig az iszlám vezérelte ebben a döntésben."

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.01. 11:23:51

@tanato: nekem meg kimondottan jolesett Budapesten latni a rendkivul homogen feher nepet. Cseppet sem hianyoztak se az arabok, se a negerek. Remelem, sokaig feher marad K-Europa.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 11:24:51

@tanato: Szívesen.

Egyébként ide is nagyon sok nyugdíjas költözik. Norvégok, amerikaiak stb. Nyugalom van, olcsó, változatos, van tenger, hegy, és mégis Európa. Vagy mégsem?

qkuc 2014.10.01. 11:26:16

@andaluzkutya: "Szerintem egyértelmű, hogy Mo.-n a közbeszéd szerves része lett, hogy akármilyen vallási/gazdasági/akármilyen csoportot ellenségként állítsanak be." Hozzávenném még a pártokat és a hozzájuk gondolt "ideológiákat". Ha nem fújsz egy követ, vagy más a véleményed, egyből rád sütnek egy nem éppen kedves bélyeget. Kommunikáció és értelmes vita a felek között nincs.

Határátkelő 2014.10.01. 11:26:54

@Réka ‎: (és általában mindenki) Szerintem kezd a beszélgetés elég ingoványos talajra tévedni, inkább térjünk vissza az eredeti témához! Köszi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 11:27:45

@emiGrant:
Nem tudom de az ürge emaileket küldözget hogy lépjek be ráadásul az emailekben barátaim email címe van benne.
A tegnapira válasxoltam kértelek küldd el az angol fordítást odaírtam ax email címemet is.

qkuc 2014.10.01. 11:27:54

@Evain: Tegnap valami olyasmit írt, hogy a nem választás kérdése és éppen vacilál a dolgon, :D. Ezek után a macskán már nem csodálkozom, :D.

Mr Long 2014.10.01. 11:28:48

@Morgo1229: Az nem rasszistra tamadas volt... Rasszista csak feher lehet. :S

emiGrant 2014.10.01. 11:29:16

@andaluzkutya: hát igen, így is lehet. Egyszer dolgoztam egy iraki fej főnöknél még nagyon régen és ő is mondta, hogy amikor ő a Libanonban gyerek volt, az osztályban volt mindenféle, Druze keresztény, zsidó, arab, abból szunni is meg Shiite is, de soha semmi problémájuk nem volt egymással. Sőt, a Koránt egy zsidó fej tanította nekik és azon sem ütközött meg senki. Bezzeg manapság, azután amin az elmúlt 30-40 évben átment Lebanon, hát ez már a régi idők meséje lehet.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 11:29:36

@andaluzkutya: Igen, ez az ország erről (is) szól. Ezért lakunk itt. És ahogy már írtuk, itt "Semmi sem az, aminek látszik". Ennek az országnak rengeteg titka van. Mi is még csak tanuljuk :)

emiGrant 2014.10.01. 11:30:14

@Mr Long (UK): Ezt Te komolyan gondoltad, vagy ez szarkazmus volt? Annyira még nem ismerlek, hogy ki tudjam sütni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 11:31:27

@andaluzkutya:
Igen de csak nekünk.
Sokat beszélgettem albán kollégámmal a vallásról.
Teljesen igaz amit Jani haverja mondott a toleranciáról.

tanato 2014.10.01. 11:34:27

@VPBA: Dehogynem jó hely lehet.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:34:35

@emiGrant: egyrészt speciel nem csak arra gondoltam. másrészt, ha hiszed, ha nem, minden onnan indul. vagy nem voltál olyan helyzetben, vagy már elfelejtetted.
ha nincs pénzed, lehetsz bármilyen jó ember, bele fogsz roppanni a stresszbe.
ha nincs pénzed, gyakorlatilag semmit nem fogsz tudni csinálni. egyrészt nem lesz pénzed semmire, másrészt meg nem fog máshol járni az agyad, mint azon, hogy mikor fogják ezt meg az kikapcsolni, és hogyan is éld túl az elkövetkező hónapot.
hetet.
napot.

Mr Long 2014.10.01. 11:36:41

@emiGrant: Szarkazmus. Meg nem lattam mast, akit megvadolnanak rasszizmussal. Egy eset volt Mon, mivel a biztonsagi kamara felvetelet nem tudtak a neten eltusolni. De nem tudom vegul is a birosag a vegen elfogadta-e a rasszista indokot. Jozsefvarosban egy kolesz bejaratanal kessel fenyegettek meg az egyik koleszlakot.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:37:05

@diggerdriver: egyrészt ne hozd ide koreát, attól még messze avgyunk.
másrészt roppant képmutató ezt pont részedről felhánytorgatni, amikor saját bevallásod szerint csakis szaros havi 40 ezer miatt mentél londonországba.

tanato 2014.10.01. 11:37:59

@Réka ‎: Nem homogén fehér,főleg vidéken.Az volna jó ha többféle fajta színesbőrű kisebbség is volna.Ha csak egy van mint itt az nem szerencsés.A svédeknél sem volna jó ha csak egyfajta de jelentős kisebbség volna.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:39:45

@Sesamelmo (Q): az más szempont, ha valamiÉRT mennek, mint cél.
én a békaforróvíz válaszoltam, mint okozatra.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:40:50

@Határátkelő: tulajdonképpen lényegtelen, meg fogjuk kapni a válaszokat:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 11:43:50

@Babette.:
Már megint nem tudod mit beszélsz.
Mondtam hogy sarkítottam.
Túloztam.
Kihegyeztem.
Túldimenzionáltam.
Túlhangsúlyoztam.
Semmi köze az adott esethez annak hogy én miért mentem el.
Nem magamról beszéltem.
Próbáltam megvilágítani ök hogyan érezhetik a jelenlegi szituációt.
Kapise?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:44:49

@Csodabogár: te elmúltál 80 éves?
nagyon cuki:)

qkuc 2014.10.01. 11:46:22

@diggerdriver: SZerintem a spam szerver kerget, töröld ki, :). Vagy állítsd be levélszemétnek, ha van ilyen opció, ;).

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:46:59

@diggerdriver: te nem tudod, miről beszélsz. azt állítottad, én csak a pénzről beszélek, és idehoztad é-koreát.
most meg azt írod, hogy ők hogyan élik meg.
ez hogyan jön össze? tiszta összevisszaság.
és akkor engem oktatsz.
cseszki, vagy dolgozzál, vagy cseteljél, de ez így gáz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:47:48

@diggerdriver: valami londoni csávó, én is kaptam tőle.

andaluzkutya 2014.10.01. 11:49:04

@qkuc: Igen, teljesen igazad van, de mindent nem tudtam felsorolni :)
Erre írtam még régebben példaként, hogy itt a legutóbbi önkormányzati választásoknál arról volt egy cikk, hogy egy családban négy ember négy különböző pártnak kampányolt. És után vasárnap leültek együtt ebédelni, beszélgetni, békességben minden veszekedés nélkül. Meseország :D

@diggerdriver: szerintem nem csak nekünk. Azért a jelen kor vallási alapú háborúit nem a magyarok szítják ;)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 11:51:15

@tanato: Az bizony! Itt sem "fenékig tejfel" az élet. Csak ugye, a mindennapok. Amikor a leggyakoribb szavuk az, hogy "respekt" (albánul k-val írják), az ember elgondolkozik, hogy így is lehet élni. Egyszerű, őszinte emberek, akiknek az alapbeállítódása az, hogy ne ártsunk egymásnak, meg hogy "Egy az Isten"...

LittleG (uk) 2014.10.01. 11:53:20

@rezsöatya: az milyen? :) szinten a mi-se tudtuk meginni kategória?

emiGrant 2014.10.01. 11:55:13

@Babette.: Babette, kapcsoljuk ki, ha lehet, azt, hogy rólam van szó! OK? Beszéljünk általánosságokban!

Teljesen igazad van úgy általában. A nyomorban és perspektíva nélkül élők minimum 80%-a így gondolkodik ahogy Te leírtad. De én személyesen ismerek olyan gazdag embert aki negatív és állandóan nyavalyog és olyan templom egerét is aki állandóan jókedvű, nagyszerűen neveli a gyerekét és barátságos mindenkihez. És hobbijai is vannak és jó vele lenni. stb., stb. Ez utóbbiakból többen a falumban élnek és cigányok. De van olyan barátom is aki angol, otthagyta az állását és biciklivel járja a világot. Napi 5 dollárból él amit úgy keres meg ahogy tud. Valódi nagyon szegény ember aki kiszállt a konszumerizmusból és így is jól érzi magát. Én nem azt mondom, hogy mindenki legyen ilyen, csak azt, hogy lehetséges. Szerintem az az idegbaj ami egy sajnálatos hungarikum és amitől csak még nehezebb ellviselni a létbizonytalanságot és a nyomort, az teljesen önromboló és semmi értelme nincs. Most aztán kövezzetek meg, tudom, hogy az jön! :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 11:59:44

@emiGrant:
hát akkor az a templom egere nem is annyira templom egere, ha állandóan jókedvű, és még hobbijai is vannak.
kivéve persze, ha a távolbanézés a hobbija:)
(ne abból indulj ki, amit mondanak, amit látsz. az emberek hazudnak. védekezésből.)

qkuc 2014.10.01. 12:00:02

@andaluzkutya: Bárcsak ez itthon is így lenne ...

Lehet én érzem rosszul, de az emberek ismét inkább elrejtik a véleményüket, nehogy bizonyos helyeken bajba kerüljenek, mert nem a központi doktrínát tartják követendő útnak. Valamint nem szeretnének még verbális attrocitások részesei sem lenni (én azt is annak tartom, ha értelmes vita helyett valakire rásütik, hogy komcsi, libsi, stb.). A kis személyes buborékomból kiszorítom a napi politikát, és anyagilag sincs okom panaszra, de ez a verbális kung-fu, ami a csapból is folyik (akár "kedves vezetőink" szájából is), az nem tetszik.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 12:03:18

@diggerdriver:

Mégis milyen hasonlat ez? Magyarország egy szabad ország. Jó, nem olyan gazdag mint a (leggazdagabb) nyugati országok, de megvan minden Magyarországon is, ami pl Ausztriában. Hogy hasonlítod össze Észak Koreával? Amiről egyébként kb semmit nem lehet tudni.

Szóval szummázva, tök jó hely Magyarország egy nyugati nyugdíjasnak. Olcsó a nyugati országokhoz képest, sokat ér még a minimum nyugdíjuk is nálunk.

emiGrant 2014.10.01. 12:03:42

@Mr Long (UK): Hát én tudnék sorolni sokféle rasszizmust, aminek semmi köze a fehér emberhez. Például amit az izraeliek csinálnak a gázaiakkal, vagy amit egy nagyon aranyos fekete emberellel csináltak a cigányok a szomszéd faluban. Azt hiszem valami afrikai ember volt akivel a buszon mindig találkoztunk, itt tanult és itt nősült. Férjem jól elcsevegett vele angolul. Aztán elmentek Brixton-ba, mert nem bírták a megkülönböztetést és kirekesztést amiben itthon volt részük. Ez csak két példa ami úgy hirtelen az eszembe jutott. Mindenféle megkülönböztetés ami olyasmin alapul amiről te nem tehetsz az szörnyű. Ezen belül ha a megkülönböztetés fajon alapul, az akkor rasszizmus, ha nemen akkor szexizmus stb., stb. Én például utálom a feministák férfigyűlöletét is, az is megkülönböztetés szerintem. Ha olyasmiért bántanak amiről tehetsz, az már más, bár ott is számít a módja. Na ennyit erről mielőtt elmegyek ebédelni és utána megyünk be Pestre, úgy, hogy valószínűleg csak később jövök majd vissza a HÁ-ra. Sziasztok!

LittleG (uk) 2014.10.01. 12:04:20

@diggerdriver: hirtelen azt hittem, te is verset idézel csak a csaxóloknál esett le :)

2014.10.01. 12:05:48

Szerintem mindket poszt nagyon jol bemutatja az eletuket ,nagyon jol bolcsen megirt blog.Csak gratulalni tudok elmeny volt olvasni,varjuk a folytatast.foleg es legfokepp azert mert ez a tema legtobbunk elott all mint megvalositas talan ezert vagyunk ennyire kivancsiak felelmeik miatt ,hogy majd mi is jo donteseket hozzunk ha oda kerul a sor.Hol eljuk le a maradek kis idonket ugy hogy megtudjuk elni a napjainkat.Sok sikert a nyugdijas elethez.

emiGrant 2014.10.01. 12:06:33

@Babette.: dehogy hazudnak. Azok akikről itt írtam azok falumbeli cigányok. Pecázni járnak, fognak rákot és vagy megeszik vagy eladják, ha van kinek. Ezt neveztem hobbinak, jó, a pénz vagy az ennivaló miatt csinálják, de közben jókat röhögnek egyíütt és nem látszanak dempressziósnak. Még a közmunka alatt is vicceket mesélnek egymásnak és próbálják, ha csak kis időre is, de elfelejteni a bajaikat. Ezt nagyon tisztelem bennük.

Mr Long 2014.10.01. 12:07:21

@emiGrant: Igen, de ezeket az embereket nem rasszistazza le senki. Mikor mondtak hivatalosan egy izraaelire, vagy ciganyra, hogy rasszista?

Aye aye 2014.10.01. 12:09:58

Nem is értem, aki azt mondja, hogy "tudatosan kizárom ezeket a dolgokat (politika, közélet, stb)" az begubózva él a lakásában??
Az egy dolog, ha nyugdíjas és így nincsenek kollégái akikkel megtárgyalja a történéseket és hasonló vagy pont ellentétes véleményen vannak, de az utcára sem megy?? A csapból is a sz.r folyik már és hömpölyög végig az utcán, átcsap az embereken; hogy lehet ezt nem észrevenni??
Lehet, hogy tanulnom kéne ezt a fajta elzárkózást vmi tanfolyamon, mert nekem bizony nem megy.
Másik, hogy még nyugdíjasként sem szeretnék ilyen bezárkózva élni, lehet, hogy ez a hosszú élet titka, de ez nem élet..

(sorry, csak most jöttem haza és már elolvastam a napi híreket, estére szoktam vidámabb lenni :)

andaluzkutya 2014.10.01. 12:10:28

@qkuc: Nem érzed rosszul, sajnos ez van, az értelmes párbeszéd lényegében megszűnt. Legalábbis szerintem, de Babette. majd kijavít :) Ha érvelni próbálsz, akkor ez alapján belövik, hogy melyik oldalra húzol, és onnantól kezdve tök lényegtelen, hogy mit mondasz, te az vagy (libsibolsi, náci, hívő, stb.)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 12:11:46

@emiGrant: a cigányokat hagyjuk ki a képből a sajátos életmódjukkal és szocializálódásukkal. főleg ha általánosságban beszélünk,

andaluzkutya 2014.10.01. 12:12:42

@Aye aye: "Lehet, hogy tanulnom kéne ezt a fajta elzárkózást vmi tanfolyamon, mert nekem bizony nem megy."
Örülj neki, hogy nem megy, ez egy nagy erény, legalábbis szerintem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 12:14:31

@qkuc: @andaluzkutya: nem tudom, miért vagyok mérvadó szerinted e kérdésben:)

magam is csodálkoztam, amikor először hallottam, hogy emberek halkabbra veszik a hangjukat, ha olyan téma van,
hogy a neten megválogatják a véleményüket,
hogy a fb-on jól megnézik, mit lájkolnak,
főleg ha közhivatalban dolgoznak.
és nem szélsőségekről beszélünk, ha nem teljesen normális és ártatlan dolgokról....

Aye aye 2014.10.01. 12:19:02

@andaluzkutya: "Örülj neki, hogy nem megy, ez egy nagy erény, legalábbis szerintem. " - csak közben tényleg rámegy az életem, és a családomé is, mert nem múlik el nap, hogy ne húznám föl magam azon, ami itt folyik. (bár bízom benne, h ez megváltozik, ha végre elköltözünk Mo-ról). Jó dolog aktívnak lenni, csak itt nincs értelme..

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 12:20:08

@Babette.: "hogy a fb-on jól megnézik, mit lájkolnak,
főleg ha közhivatalban dolgoznak.
és nem szélsőségekről beszélünk, ha nem teljesen normális és ártatlan dolgokról...."

Sokaig azt hittem, hogy ez csak alaptalan felelem. Aztan egyszer felelossegre vont (!) egy munkatarsam, egy facebook like miatt (ugy, hogy nem voltunk ismerosok), kicsit elgondolkodtam, hogy nagyjabol a facebook tevekenysegem fizeti a szamlaimat.

Ijeszto.

Mr Long 2014.10.01. 12:20:17

@Aye aye: Amikor talalkozom a barataimmal akkor nem beszelunk errol. Ezekrol akkor sem beszelgettunk tobbsegevel, amikor napi szinten talalkoztunk, max parodizaltuk a donteseket. A kulonfele elemzo barataim persze mas tesztak, veluk rendszeresen szoba kerult ez-az, de naluk szakmai artalom en meg erdeklodok, mert szerintem oko nem vegeznek munkat, csak probalnak josolni...

emiGrant 2014.10.01. 12:21:22

@Mr Long (UK): ha olvasod az angol sajtót, abban sokan lerasszistázták az izraelieket a gázai események miatt. Persze, Te biztos otthonra gondoltál ezzel a kijelentéssel, tudom. A cigányokat meg senki nem meri rasszistázni, mert félnek a reakciótól. Érdekes, nekünk itt sok cigány barátunk van és tőlünk elviselnek kritikát, jobban, mint másoktól. Még amikor megvolt a kocsma, egyszer 4 tök részeg szomszéd falubeli cigány belekötött a férjembe. Mire az összes mi falunkbeli cigány nekiment azoknak és elzavarták őket, hogy hagyjátok őt békén, ő a mi barátunk! Hát ilyen is van.

wuaaa 2014.10.01. 12:21:46

@VPBA: Nem is volt semmi rosszindulat abban amit írtam. Sőt.

Thargoid 2014.10.01. 12:25:19

@diggerdriver: egyik sem... valakinek benne vagy a gmail kapcsolataiban és az kiválasztotta, hogy kapcsolja össze a LinkedIn-t az egyéb adataival - az meg onnantól magától megpróbálja a lehetséges kapcsolatokat elérni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 12:25:49

És megint nem engedik ki a hozzászólásomat....elegem van ebből az egészből..SENKIT NEM SÉRTEGETTEM. Leírtam a véleményem(amit úgy látszik nem lehet itt), erre szájkosarat kapok... további jó nyájaskodást meg kimértséget kívánok. Nyomassátok a mantrát hogy Magyarországon minden rossz, Nyugaton meg minden jó.

2014.10.01. 12:27:29

@Aye aye: Teljesen nem tudod magadat kivonni az események alól, mert még a csapból is ez folyik, ahogy mondod. Mintha direkt bombáznák az emberek 0-24-ben a politikával. És attól még, hogy nem veszel róla tudomást, a te életedre is hatással van a sok fasz döntésük. Szóval én sem szoktam érteni, hogy hogyan csinálják az emberek ezt az elzárkózást. :)

Határátkelő 2014.10.01. 12:27:32

@házelőtthinta: Hát ha szerinted senkit nem sértegettél a nem kicsit rasszista szövegeddel, akkor te nagyon el vagy tévedve. Azt gondoltam, ennyi idő után megtanultad már, hogy mi az, amit itt lehet, és mi az, amit nem.

Türelmem végtelen, az ilyen és hasonló kommentjeid a jövőben sem fognak kimenni. Innen kezdve a te döntésed, mit teszel.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 12:27:49

@wuaaa [nor]: Oké. Nem is feltételeztem. Én Albániában élek. Itt olyan nem is létezik :)

Thargoid 2014.10.01. 12:33:22

@emiGrant: Hát Brixtonba azért fehér embernek nem tanácsos belépni ha már kicsit sötétedik... én nagy ívben kerülöm, pedig jó kis piac van a metrómegállónál és sok nagyon jó bulizós hely is, de nem éri meg a kockázatot.

andaluzkutya 2014.10.01. 12:36:05

@Babette.: Gondoltam hátha meg tudsz cáfolni ;)

@Aye aye: jó dolog aktívnak lenni és kiállni dolgokért. Amennyiben a környezet erre nem vevő, környezetet kell váltani, amíg találsz egy olyan helyet, ahol ha nincs is minden rendben (mert olyat úgyse találsz) vevők legalább arra, hogy ezen változtatni kell.

SzZoole 2014.10.01. 12:43:20

@Thargoid: hat meg a bortonje milyen csodalatos Brixton-ak.

SzZoole 2014.10.01. 12:49:31

@házelőtthinta: igazad van,Mo.egy szabad orszag,azt csinalsz amit akarsz,csak megmondjak neked,hogy mit akarsz.
A vamzerek es a mutyik orszaga lett a jelenlegi vezetok azt csinaltak belole.Egy idos baratom mondta,hogy a Rakosi besugo korszak kutyafasza volt ehez a mostanihoz kepest.

andaluzkutya 2014.10.01. 12:51:32

@Zoole[uk]: Gondolom az emlékek megszépülnek ;) De szerintem is rossz irányba mennek a dolgok, és örülök, hogy határátléptem. És persze még az is eljöhet...

2014.10.01. 12:54:02

@Zoole[uk]: Nem most lett a mutyi országa. Nem mintha védeném a jelenlegi rezsimet, de azért ment a mutyi meg az urambátyám rendszer a szocik alatt is. Csak ők legalább próbálták titkolni. A fidesz felvállalja, és még büszkék is rá.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 12:55:47

@Babette.: ez a "szaros havi 40ezer" elég ütős közvetlen azután, hogy valakinek a mindennapi megélhetés nehézségeiről prédikálsz :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 12:58:09

@Zka:
1. a mostani fizetéséhez képest az
2. az összeg pontosan az. szaros 40ezer.
ez alól akkor sem kivétel, ha segély, közmunkabér meg minimálbér vagy akár átlagbér összefüggésében emlegetjük.

SzZoole 2014.10.01. 12:59:42

@andaluzkutya: Nem tudom,hogy megszepulnek e az emlekei.
Egy regen nyugdijas autoszerelo emberol beszelek a '30 evekben szuletett,meg most is aktiv,bar mar nem annyira birja,inkabb mar csak valtok javitasaval foglalkozik.Ott szivatjak ahol tudjak,marmint a hatalom szervei.Nagyon sokat mesel a regi idokrol.

SzZoole 2014.10.01. 13:03:22

@Philosoraptor: igazad van,de a regi rendszerben nem akartak kozpontositani,mint most es nem egy kezeben volt az iranyitas sem.Loptak,csaltak akkor is,de nem nyiltan.Most meg az alaptorvenybe irjak,hogy nekik mindent lehet,masnak meg kuss.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 13:10:47

@Zoole[uk]:
"nem egy kezeben volt az iranyitas"

hanem?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 13:12:06

@Babette.: tök irreleváns, hogy a mostani fizetéséhez képest mekkora összeg. AKKOR az nyilván lényeges összeg volt neki.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 13:12:15

@Határátkelő:

Rendben, akkor visszaszívom a fehér Európát. Viszont akkor leírom Raptornak meg ZKanak megint :

Raptor : Azt állítod hogy Magyarországon elsősorban a pénztelenség a gondok okozója(emiatt frusztráltak az emberek). Mikor a pénzről beszélünk, mindig felhozod hogy nehogy azt higgyük már hogy csak amiatt lépnek le az emberek. Most akkor mi a fő baj Magyarországon? Mert ha az egyik oldalról közelítjük meg akkor állandóan kilyukadunk addig amit már ezerszer átrágtunk (alacsony fizetések, rossz(abb) megélhetés (nyugatihoz képest) ), ha pedig a másik oldalról akkor pedig nekünk estek hogy ez nem csak a pénzről a szól,hanem élhetetlen a közeg, politika (pisztolyt tartanak a fejedhez hogy bulvárt olvass meg parlamenti közvetítéseket nézz? Fegyveres kisérettel szállítanak pártrendezvényekre?). Most akkor mi a fő gond?

Zka: Mi az hogy az emberek csököttek? Nyugaton nem azok? Mitől csököttebb egy áltagos magyar egy átlagos osztráknál? Az utóbbi életszínvonala egy picit jobb, és ettől máris csököttebb lesz a magyar vagy mi? Hangzatos jelzők megint, különösebb tartalom nélkül. Nekem az az elméletem hogy az emberek mindenhol ugyanolyanok. Mivel alapvetően egy faj vagyunk, egy vér,nem is lehetünk nagyon mások. Az emberi pedigré : önzés, hatalomvágy, telhetetlenség. Az emberi lényünk pedig abból fakad hogy ezeket kordában tudjuk tartani valamennyire. Ha kicsit sem tartjuk őket kordában akkor megszűnünk embernek lenni és lesüllyedünk vadállatok szintjére.

@Philosoraptor:

Miért lenne hatással rád? Láttad a hosszútávfutó magányosságát? Lehalkítod a tvt. Ilyen egyszerű kizárni magad belőle.

@Zoole[uk]:

Ki mondja meg neked ma Magyaroszágon hogy mit akarsz?Neked megmondta valaki?Az idős barátod szerintem már nem is emlékszik az 50 es évekre. Az idő amúgyis megszépít sok mindent.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 13:12:31

@Babette.:

A mostani fizetése is inkább csak jól hangzik. Leírta hogy konkrétan elviszi csak a lakhatás a felét. (1000 font). A 2 ezer font is gyanítom hogy adókedvezménnyel jön ki. Csak ugye jól hangzik kimondani hogy 800 ezret keresek. A megélhetési költésgekről meg kevesebbet beszélni. Persze biztos jobban él (anyagilag) így is mint otthon, de szerintem nem nagyságrendekkel.

@Philosoraptor:

Mindenhol van korrupció. Nyugaton is. Csak itt jobban el van retjve, mert nagyobb gyakorlatuk van benne.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 13:12:40

@Zoole[uk]:

Mit akarnak központosítani? Össze vissza fantáziáltok...akkor pl mit keresnek Magyarországon mekik ha minden az államé? Hogy lehetnek ott nyugati cégek?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 13:19:26

@Zka: csak ez volt neki lényeges. pont erről beszéltem.

TilosazA (UK) 2014.10.01. 13:19:43

Könyörgöm ne ugorjatok.... Nem akarom ezredszerre is ugyanazokat az érveket elolvasni. Hinta csak provokál.

DieNanny CH 2014.10.01. 13:19:52

@házelőtthinta:

Tényleg nagyon sajnálom, hogy nem jársz egyetemre. Politikatudományra - ha egyáltalán van ilyen -, gazdaságira, stb, szóval, ahol van lehetőséged sokat vitatkozni.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 13:20:01

@házelőtthinta: "Hogy lehetnek ott nyugati cégek?"
- olcso munkaero
- olcso fenntartasi koltseg
- pont akkora merteku korrupcio, hogy jo oldalra allva el lehessen lavirozni szurke dolgokkal

SzZoole 2014.10.01. 13:23:39

@Babette.: az akkori miniszter elnokok,nem a "kiraly"szerepet jatszottak.

2014.10.01. 13:26:23

@QUERCUS: annyit ismerjunk el a fairseg kedveert, hogy van otthon szalonzsidozas.
Viszont (!) Inkabb lennek zsido Mo-n, mint Franciao-ban, ahol fenyes nappal legepisztolyozzak a gyerekeket a zsido iskola elott vagy ahonnan a belga lovoldozo atment.
@Réka ‎: big like. Europa legantiszemitabb orszagai: Svedorszag, Norvegia es Franciaorszag.

SzZoole 2014.10.01. 13:27:37

@házelőtthinta: "Ki mondja meg neked ma Magyaroszágon hogy mit akarsz?Neked megmondta valaki?Az idős barátod szerintem már nem is emlékszik az 50 es évekre. Az idő amúgyis megszépít sok mindent."

Nekem mar senki,en mar 2008-ban eljottem Mo.-rol
Hidd el,jol emlekszik,az en edesapam '39-ben szuletett,O is nagyon jol emlekszik,ua.mondja O is.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 13:27:49

amugy egy kis boost Magyarorszagrol kulfodi vallalkozoszemmel www.youtube.com/watch?v=PLrgUpXpQv8
Amikor jottek forgatni hozzank fura volt hallani, hogy a fonokom azert van itt mert "olcso vagyok".

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 13:28:21

@Babette.: nem értem, akkor most az a bajod, hogy digger saját bevallása szerint csak a pénz miatt ment ki, de most az itteni politikával is baja van? :)

SzZoole 2014.10.01. 13:33:29

@házelőtthinta: "
Mit akarnak központosítani? Össze vissza fantáziáltok...akkor pl mit keresnek Magyarországon mekik ha minden az államé? Hogy lehetnek ott nyugati cégek?"

Mar elkezdtek,trafik,es most fog jonni a gyogyszertar es az italboltok nemzetitese.
Azt tudtad,hogy ha egy multi bejon Mo.-ra akkor rengeteg ado kedvezmenyt kap par evig es ha az a par ev le tellik,akkor papiron eladjak es egy.....de hagyjuk,lo pikulat sem tudsz rola,hogy a hat terben mi,hogy mukodott.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 13:35:27

@Zoole[uk]: ez engem is érdekelne. A legtöbb multi SEMMI kedvezményt nem kap, soha. Ne feledjük, többezer multi van itt, csak a legtöbb nincs előtérben mert nem olyan jellegű vagy egyszerűen csak pici.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 13:36:08

@Zoole[uk]: milyen miniszterelnökökre gondolsz?

andaluzkutya 2014.10.01. 13:36:11

@charlieharper: "Europa legantiszemitabb orszagai: Svedorszag, Norvegia es Franciaorszag. "
Nem tudom... Itt a több mint négy év alatt egyetlen antiszemita kijelentéssel nem találkoztam beszélgetések során, míg Mo.-n nehéz akár csak néhány hónapot kihúzni anélkül, hogy ilyenbe belefutnál...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 13:39:28

@andaluzkutya: hónapot? De szép is volna. Kb bármelyik politikai hír hozzászólásait elolvasod, vagy bármelyik kocsmai beszélgetésbe belehallgatsz, ott a zsidózás ha kell ha nem.

SzZoole 2014.10.01. 13:41:28

@Zka: most nem tudom,hogy mi a helyzet,2008.-ig visszamenoleg tudok nyilatkozni,akkor kaptak,nem is keveset,hidd el.

2014.10.01. 13:41:40

@andaluzkutya: nalatok ez nem a radio-tvben megy. Eleg, hogy nem mertek a zsido zsinagogaba menni, mert a tobbi bevandorlo, guess who, folyamatosan zaklatta oket. Maradt nalatok 300-400 zsido osszesen. A tobbi elhuzott Izraelbe vagy Brooklynba. Svedeknel detto.
Franciaktol meg hullam van ki Izrarlbe. Az allitolagos antiszemita Mo-rol meg nem menekulnrk a zsidok tomegevel. Erdekes. Mondon ezt zsidokent.

SzZoole 2014.10.01. 13:42:38

@Babette.: azokra akik '90-tol 2010.-ig voltak miniszter elnokok.

2014.10.01. 13:44:02

@andaluzkutya: a svedeknel ez odaig fajult, hogy, amikor a forabbi lemondott/elment, nem talaltak uj rabbit (mar mind lelepett) es a nemetektol kellett hozatni. Aki, ha jol emlekszem egy leszbikus no, aki betert.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.01. 13:45:20

@charlieharper: na de akkor nem az ország antiszemita, hanem bizonyos bevándorló csoportok.

Aye aye 2014.10.01. 13:45:26

@Zka: "bármelyik politikai hír hozzászólásait elolvasod, vagy bármelyik kocsmai beszélgetésbe belehallgatsz, ott a zsidózás ha kell ha nem."
az haggyán, de már (tágabb) családon belül is. de persze nemcsak ez, hanem cigányozás és az összeesküvés elméletek is mennek a szemét, kizsákmányoló erőkről, akik tönkretették ezt az országot. S mikor konkrétumokra kérdezek rá, akkor pillanatnyi zavart csönd, aztán már be is habzik az illető szája, s úgy jön ki rajta - ugyanaz az értelmetlen baromság.. szánalmas..
Egészen biztos vagyok benne, hogy a nagy kánikula (is) megzavarta az emberek agyvelejét. Ezért is mennék Északra.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 13:45:27

@Zoole[uk]: jaaa. csak régi rendszert írtál, azért nem értettem.

Thargoid 2014.10.01. 13:46:55

@Nitnitnit: Angol cégeknél sok helyen van facebook (linkedin, internetes forumok stb.) policy ami előírja, hogy mihez szólhat hozzá a cég dolgozója magánemberként is, és ezt be kell tartani különösen ha már magasabb pozícióban van valaki.
Nem azért, mert korlátozzák a szabadságát, hanem azért, mert esetleg a véleményt, akár a környezetéből kiragadva, mások esetleg a cég vagy cégen belüli általános véleményként értelmezhetik.

andaluzkutya 2014.10.01. 13:47:01

@Zka: Nem akartam, hogy túlzásokkal vádoljanak ;)

2014.10.01. 13:47:10

@Zka: azok a bevandorlo csoportok sakk-mattban tartjak a helyi politikat. Olvasd el Reka bloggjat akar. Gyakorlatilag kussban intezmenyesitett. Mo-n meg kocsma antiszemitizmus van.

SzZoole 2014.10.01. 13:49:18

@Babette.: a mostanihoz kepest regi,nem?
Most mi van,ujj alap torveny,btk,ptk,minden ujj,csak azt varom,hogy az emberek mikor fogjak meg latni a kiraly ujj ruhajat.

2014.10.01. 13:50:43

@Zoole[uk]: De ezt azért tehetik meg, mert nincsen olyan ellenzék, aki erőt tudna képviselni. Így, hogy bármit megtehetnek, élnek is ezzel a lehetőséggel...

2014.10.01. 13:55:07

@házelőtthinta: Nehéz megmondani. Mert aki szarul fizető állásból megy nyugatra dolgozni, annak jobb lesz az életszínvonala a hazaihoz képest. Lehet, hogy a kinti átlag színvonalhoz képest, viszont "szegény" marad. Aki jól fizető állásból megy nyugatra, annak meg nem a pénzzel volt problémája, hanem a közeggel, ami igen is hatással van az ember közérzetére, hiába próbálod megmagyarázni az ellenkezőjét. A politikán kívül ott van az emberek általános hozzáállása a dolgokhoz, ami szintén nem viszi előrébb az országot, de a társadalmat sem. :(

2014.10.01. 13:55:33

@Golf2:
" államosítani nem fogják,csak ingatlanadóval fogják még jobban kopasztani az emberi erőforrásokat ahogy ők hívják a népet. "
Nagyon sok adonemnek ellensege vagyok, de epp az ingatlanado az, ami Magyarorszagon hianyzik. Termeszetesen nem az allam, hanem az onkormanyzat hasznalna az ebbol befolyt penzt. A masik pedig a szemelyi csodtorveny. Anelkul nem beszelhetunk "emberarcu" kapitalizmusrol. Azert az nem mehet, hogy meg az unoka is felelos legyen anyagilag a nagyszulok tartozasaert. Minden ember eleteben elofordulhat, hogy hoz rossz dontest. De hogy annak a kovetkezmenyeit egy eleten at nyogje, az embertelen es erthetetlen.

SzZoole 2014.10.01. 13:57:48

@Philosoraptor: igen elnek vele,de leginkabb csak visszaelnek vele.

2014.10.01. 13:59:31

@házelőtthinta: Mindenhol van korrupció, csak nem mindegy, hogy mekkora mértékben, és ez milyen hatással van a gazdaságra. Jópofa, hogy próbálod elbagatellizálni a magyar korrupciót, amikor az a magyar rendszer szerves része. Van amikor te adsz pénzt a dokinak, van, amikor téged kennek meg, ha olyan pozícióban vagy.

De mondhatnám azt is, amikor a munkahelyéről hazavisz ezt-azt az ott dolgozó, mert ha más is csinálja, akkor én miért ne csinálnám. Azt mondanom sem kell, hogy nálunk az adócsalás nemzeti sport, habár erről a rendszer tehet, mert így van kialakítva, természetesen direkt. Ami itthon megy, az nagyon kártékony, és a társadalomban visszafordíthatatlan károkat okoz...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 14:00:55

@Zoole[uk]: hááát... régi rendszernek a 89 előttit mondjuk...ez itt azóta ugyanaz a rendszer. csak más a kurzus és mások a tolvajok.

qkuc 2014.10.01. 14:01:57

@Aye aye: Észrevenni észreveszem, de nem állok le birkózni elvakult "rajongókkal", és nagyjából 0 a lehetősége értelmes párbeszédre. Elolvasom a híreket, többféle csatornából, felrakom a fröcsögés-filtert és leszűröm a dolgok magam kis értelmezését, de nem keresem a lehetőséget az ütköztetésére. Mert mások elvakult, megmásíthatatlan fröcsögése nem hiányzik.

Anno a bankban mondta a kollégám, megéri neked, hogy minden vacakon felhúzod magad és elvisz 30 évesen a mentő? Nem, nem éri meg.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 14:02:22

@Cascabel: Van ingatlanadó Magyarországon. Az adott önkormányzat veti ki, csak kommunális adónak hívják, de van építmény- és telekadó is. Vagy esetleg másra gondoltál?

2014.10.01. 14:03:20

@Zoole[uk]: Aki szereti a hatalmat, és utána kap lehetőséget a gyakorlására, az bizony vissza fog élni vele. Sajnos.

andaluzkutya 2014.10.01. 14:03:37

@charlieharper: erről nem hallottam, én abból indulok ki, hogy pl. szóba került-e az ittlétem során az, hogy valaki zsidó-e, vagy sem, vagy úgy általában, hogy ők tehetnek-e bármiről is, mint ahogy ez Mo.-n gyakori.

emiGrant 2014.10.01. 14:07:28

@Thargoid: Hát Brixtonban én még soha nem éltem, így saját tapasztalatot nem tudok említeni, és ezeket a véleményeket, amelyeket itt megírtál már hallottam másoktól is. Ugyanakkor, ők egy vegyes házaspár, afrikai fekete férj, magyar fehér feleség, gondolom ők fogják tudni, hogy hova érdemes és hova nem érdemes költözni, sőt még ha a kevésbé biztonságos helyre is mennének, talán nekik nem lenne semmi bajuk. Ezek olyan dolgok amiket soha nem lehet anélkül igazán megítélni, hogy ott élnél, annak a közösségnek a tagjaként.

2014.10.01. 14:08:27

@Cascabel: Mo.-n annyi adó van jelenleg is, hogy teljesen hülyeség újabb adókat kivetni. Az én értelmezésemben az adókivetés olyan tevékenység, amikor az aktuális kormánynak nincsen semmi elképzelése arról, hogy hogyan működtessen egy gazdaságot úgy, hogy lehetőleg ne legyenek több száz milliárdos lyukak a költségvetésben. Így marad a legegyszerűbb megoldás, adót kell kivetni. Amit természetesen majd jó sokan kikerülnek, mert lesz kiskapu erre is, mint mindig.

qkuc 2014.10.01. 14:09:31

@Nitnitnit: Az egyik kedves ismerősömet perrel fenyegette meg a rokona, amikor kifejtette nem épp pozitív véleményét az aktuális rendszerről (ápolónő 2 gyerekkel abéka sejhaja alatti fizetéssel és nem éppen támogató exférjjel). A kedves rokon jó káderként lett benyomva egy iskola élére ... Nos igen, van, aki nem bírja a közvetett kritikát, :).

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 14:11:49

@Thargoid: az en esetemben nem errol volt szo :)
A mostani helyen is benne van a szabalyzatban, hogy ha feltuntetjuk nyilvanosan (!) barmilyen profilunkon, hogy hol dolgozunk, akkor tartozkodjuk minden olyan megnyilvanulastol, ami rossz fenyben tuntetheti fel a ceget. Illetve, tuntessuk fel, hogy az adott blog, profil stb a szemelyes velemenyunket tartalmazza es nem hozhato kapcsolatba a ceggel. Ezeket ertem. (Egy bizonyos fokig.)
Az en esetemben majdnem olyan bagatell dologrol volt szo, hogy ki milyen zenet szeret. Mert ezt a zenet csak olyanok szeretik akik... es aki ilyennekkel egyformat szeret az...igy ha megbocsajtok o nem kivan ilyenekkel dolgozni, es szerinte masok sem.
Egyebkent erdekes kerdeskor lenne, hogy mi az ami otthon egy ceg rossz hiret keltheti ilyen szinten.
A munkahelyemen megitelheto vagyok e szemelyes preferencia, pl politikai hovatartozas alapjan?
Bar, amikor csaladok nem beszelnek egymassal, mert az egyik "ilyen" vagy "olyan" akkor mar a felvetes is ertelmetlen.

2014.10.01. 14:14:03

@andaluzkutya: nezd, egy ertelmes ember vagy. Az, hogy Norvegiaban gyakorlatilag nem maradt zsido, szerinted mit jelent? Nekem egy norveg csalad meselte Brooklynban, hogy min mentek keresztul. Tettek feljelentest is es a szokasos we apologize for the inconvenience caused volt a valasz. Nehez nem arra gondolni, hogy ez nem a norveg allam csendes belegyezesevel/impotens szemlelo folyt le.

Amikor utoljara voltunk Izraelben, majusban, minden ingatlanirodaban 3 nyelven volt a hirdetes: heber, orosz, francia. Annyi francia vevo van, gyakorlatilag az europai bevandorlokat most ok teszik ki. Menekulnek.

Csodabogár 2014.10.01. 14:14:50

@Babette.: Még nem egészen de a 79 olyan hülyén hangzik.:-) Jövő nyáron leszek 80 az élettársam meg 85. Ha még élünk ünnepelünk.:-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 14:16:09

@Philosoraptor:
vagy egyszerűen szarnak mindenre, mert tudják, hogy megtehetik.
pofátlanul vállat vonnak.
nol.hu/velemeny/kecskere-kaposztat-1489715

2014.10.01. 14:18:14

@Babette.: Ez igazán szörnyű. Nem is hallottam róla eddig.

qkuc 2014.10.01. 14:19:58

@házelőtthinta: Az államosítani szó lehet praktikusabb, :). Most például az energiaszektort, :D. "Nonprofit" lesz, meg hú de olcsó, de még mennyire, :). Olyan jól sikerült az iskoláknál is ez a kis "központosítás", hogy hónapok óta felénk nem fizet a kedves KLIK, mert aaannyira gördülékeny a nagy centralizáció, :).

Mr Long 2014.10.01. 14:20:27

@charlieharper: Csak ugy be lehet terni es igzai zsidova valni? Az olyat nem nezekik ki?

andaluzkutya 2014.10.01. 14:20:36

@charlieharper: "Nehez nem arra gondolni, hogy ez nem a norveg allam csendes belegyezesevel/impotens szemlelo folyt le."

Nem ismerem az egész témát, de én inkább arra tudok gondolni, hogy inkább impotenciáról van szó, mint beleegyezésről. Egyszerűen nem tudják értelmezni azt a fajta agresszív viselkedést, ami egyes bevándorlók hoznak magukkal.
Amúgy fogalmam sincs, mennyi zsidó él Norvégiában. Egy embert ismertem, akiről tudtam, róla is csak azért, mert elmondta, hogy a szülei Mo.-ról menekültek több lépcsőben Norvégiába a zsidóüldözések elől még a 40-es években. Ő már itt született és gyönyörűen beszélt magyarul, csak hogy a nagymagyarok megbotránkozzanak :D

qkuc 2014.10.01. 14:24:16

@Zoole[uk]: Ó, bizony, még a munkahelyeden is. Azt a passzust még mindig emésztjük az előző munkahelyemről, hogy "politikailag korrekt" magatartást várnak el tőlünk. Röviden, mehetsz tüntetni, de ha bármilyen módon összekapcsolják a neved a céggel, repülsz mint egy kismadár, :).

Ezt azért nem nevezném presszió-mentes légkörnek, :).

qkuc 2014.10.01. 14:27:13

@Thargoid: Ilyen itthon is van, :).

2014.10.01. 14:29:05

@Mr Long (UK): igen, be lehet terni. Aranylag hosszu folyamat. Biztos, hogy fogsz talalni olyat, aki lenez miatta.
A betertekbol es a hirtelen vallasossa valt zsidokbol lesznek jellemzoen a pingvin ruhaba oltozott, hangoskodok, akik miatt miendenki eg, ha megjelennek a csaladi korben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 14:29:09

@emiGrant:
Érdekes hogy a blogomban az összes poszt közül ott lett a legtöbb hozzászólás(200) amit a zsidókról írtam.

SzZoole 2014.10.01. 14:31:04

@Babette.: rosszul fogalmaztam,a mostani elotiekre gondoltam

blackhairlady 2014.10.01. 14:32:24

@emiGrant: Irtal valami olyasmit tegnap, hogy a politikaval kozelebbi kapcsolatba kerultel. Irnal errol valamit, mit ertettel ezen?

Mr Long 2014.10.01. 14:33:42

@charlieharper: Azt olvastam, hogy be lehet, csak igazabol fekete baranykent tekintenek rad. Mon mi az atlagos velekedes errol? Ott azert eleg zartnak tunik a zsido kozosseg kivulrol nezve, persze leszamitva a ket vezeto ki a jobban korulmetelt csatarozasat...

qkuc 2014.10.01. 14:35:56

@Mr Long (UK): Én úgy tudom, igen, de majd cáfolnak ha mégsem:). Apukám nagynénje ment hozzá egy nagyon kedves (és a személyes tragédiája ellenére örök optimista és pozitív szemléletű) zsidó férfihoz, és felvette a vallását. Ha jól emlékszem, akkor egy medencén keresztül áthaladva vált "taggá" (igyekszem korrekten fogalmazni, :).

Mi nagybácsinak hívtuk őt (igazából fogalmam sincs mi lenne a helyes kifejezés az esetében) és az apámnak a második apja volt. A sajátja egy kibírhatatlan vén gazember volt ...

andaluzkutya 2014.10.01. 14:36:14

@Philosoraptor: aki viszont nem szereti, az nem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy gyakorolja, mert mindig van egy, aki szereti és az eleve motiváltabb a megszerzésére. Tehát bárki, aki megszerzi a hatalmat, visszaél vele, kivéve, ha van fölötte megfelelő kontroll. Bár akkor is, csak akkor talán szerényebben :)

qkuc 2014.10.01. 14:38:01

@qkuc: Mj.: őt, őket nem érte megkülönböztetés, de ők elmentek innen, a házasságkötésük után nem sokkal. Ott pedig nagyjából ők ketten hozták össze a közösséget.

2014.10.01. 14:40:25

@Mr Long (UK): nem tudom. Amikor az anyukam meseli a helyi pletykakat, akkor teny, hogy hozzateszi mindig "de tudod o egy betert". Ugyhogy valoszinuleg mindenki tudja, hogy ki ter be, mivel a zsido kozossegben a pletyka gyorsabban terjed, mint a futotuz.
Zsido torveny szerint viszont teljes erteku zsido a betert is.

Mr Long 2014.10.01. 14:43:00

@charlieharper: tehat akkor a legdurvabb a foldon egy falusi zsido kozosseg lenne? Na ott hogy terjedne a pletyka :DDDDDDDDDDDDD

qkuc 2014.10.01. 14:46:12

@Mr Long (UK): Ohohoh, családi tapasztalat alapján a Dohány utcai zsinagóga is megér egy "misét", :D. A nagynéni halála után kaddist tartott a család az emlékére, anyu mesélte, hogy pezsgőbb élet volt ott alatta, mint a Fővám téri piacon csúcsidőben, :D.

2014.10.01. 14:47:32

@Mr Long (UK): neeem. A korfolyosos pesti hazak az ex-ghetto teruleten. Amikor mentunk at a nagymamahoz, a teljes haz kint allt a folyoson vagy nyitott ablak mellett ultek es orditottak a pletykakat a 2-rol az 5 emeletre.

2014.10.01. 14:49:44

@qkuc: latnad mi van ott a nagy unnepek alatt. Oda vallasos be nem teszi a labat. Az gyakorlatilag egy kozossegi haz.
A zsido ceremoniaktol idegen az, hogy csondben hallgatjuk a rabbit.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 14:51:08

@Mr Long (UK): vannak zsidó ismerőseim, és még én itthon nem hallottam olyanról, aki betért volna.

SzZoole 2014.10.01. 14:56:09

@qkuc: ezt a kommented biztos,hogy nekem akartad cimezni?
Nincs veled semmi bajom,csak en semmi ilyesmirol nem irtam:)))

qkuc 2014.10.01. 15:01:04

@charlieharper: Nekem egyébként ez tetszik, :D. Anyuék is pozitívan csodálkoztak, ugye keresztény mise alatt nehéz ezt elképzelni, :D.

Egy ideje tervezem, hogy Pesten elmegyek megnézni a Szukkot ünnepet, van olyan közösség, amelyik szívesen fogadja az érdeklődő "idegeneket".

qkuc 2014.10.01. 15:02:47

@Zoole[uk]: Nope, hintának gondoltam volt, az itt nincsen olyan, a hatalom beleszóljon valahogy a kis életedbe eszmefuttatására, :D. De elcsesztem a klattyintást ...

blackhairlady 2014.10.01. 15:05:51

@qkuc: Misevadasz:) (ne ertsuk felre, nincs benen semmi negativ felhang:)

2014.10.01. 15:07:43

@andaluzkutya: Mo.-n ez értelmezhetetlen. Mert nincsen igény arra, hogy ne populista kormányt válasszanak meg.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 15:08:22

Nem válaszolok külön mindenkinek, de ha Magyaroszág robog a diktatúra felé meg mindent államosítanak akkor mivel magyarázzák azt hogy a GDP kilőtt, a munaknélküliség rohamosan csökken, az infláció meg történelmi mélypontokon tanyázik?

Mr Long 2014.10.01. 15:10:55

@házelőtthinta: Az allami szolgaltatok bevezeteserol mi a velemenyed?

andaluzkutya 2014.10.01. 15:11:34

@házelőtthinta: a GDP kilőtt azért túlzás :) Amúgy meg a GDP változást az előző évi adathoz hasonlítják, így ha előtte évekig csökkent, akkor a növekedés csak annyit jelent, hogy megközelíthetjük azt a szintet, ahonnan elkezdett leesni.
De nekem lövésem sincs a gazdaságpolitikáról :)

Thargoid 2014.10.01. 15:14:44

@Philosoraptor: az is előfordulhat, hogy valaki szakmailag kap olyan továbblépési lehetőséget, ami Magyarországon nem elérthető.
Én közel 10 éve is a sokszorosát kerestem nettóban annak, ami sokaknak bruttó álomfizetés most, és a politikával se volt bajom.

Megint más kérdés, hogy elég rosszul viselném a sötét putyinizmust a móriczi időkkel keverve ha visszamennék, és zavarna a mindent átitató kontraszelekció és korrupció, ami bizony az utóbbi néhány év kimagasló eredménye, hogy ilyen nyílttá és társadalmilag elfogadottá, mi több elismertté vált - csak az a lényeg, hogy "az én pártom csinálja, hiszen nekem akkor jó". Mi van...? Normális...?
Egy ismerősöm mondta, hogy nem érti, hogy milyen hatalmas a gazdasági siker, de neki minden egyre drágább és egyre kevesebbet keres. Nem iróniának szánta, egyszerűen hatott rá az agymosás ami MO-n árad a többség által elérhetó médiából. Csak annyit mondtam neki, hogy akkor ezen gondolkodjon el egy kicsit...

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 15:16:26

@házelőtthinta: Statisztikával. Tudod, a jó öreg Churchill is megmondta: “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok."
Meg egyébként is minden csak nézőpont kérdése...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 15:17:36

@házelőtthinta: úgy, hogy mindez nem igaz. a számok különféle trükkökkel kozmetikázva vannak.
a munkanélküliség például azért csökken, mert az a szám csak a regisztráltakat mutatja, amiből egyre többen esnek ki,
a foglalkoztatottak száma meg azért nő, mert a közmunkások szerepelnek benne.
a többi trükknek magad is utána tudsz nézni.
a gdp-nek itt: index.hu/gazdasag/2014/08/14/gdp/
az alacsony infláció inkább rossz, mint jó, úgyhogy kilóg a felsorolásból, de ezt majd a házi közgazdászunk elmagyarázza.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 15:19:28

@Babette.: Ugyanezt írtam, csak más szavakkal :)

SzZoole 2014.10.01. 15:20:32

@házelőtthinta: "Nem válaszolok külön mindenkinek, de ha Magyaroszág robog a diktatúra felé meg mindent akkor mivel magyarázzák azt hogy a GDP kilőtt, a munaknélküliség rohamosan csökken, az infláció meg történelmi mélypontokon tanyázik?"

Nem is tudom,hogy,kit hivnak a nyugati sajtok mini Napoleon vagy Hitlernek.
Nem államosítanak?Te nem olvasol otthoni hireket?Nem beszelsz egy otthoni baratodal sem?
Tudod miert no a GDP?Mert most hivjak le az ujjab unios penzeket az Uniobol,Meg sakkoznak az MNB penzevel a valutatartalekal.
Csokkent a munkanelkuliek szama?Es ha hozza adjak a nem regisztralt munka nelkulieket?
Melyponton az inflacio?Az elmult hetekben tobbszor volt 400Ft felett az angol font.
Mirol beszelsz Te Balazs???

qkuc 2014.10.01. 15:20:59

@Babette.: Churchill mondta, csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok, :D.

Mr Long 2014.10.01. 15:22:31

@házelőtthinta: A munkanelkulisegi mutatoba pl te , en , Zolee, Diggi, Charlie is bele van szamolva. Azert mi javitjuk a statisztikat...

Thargoid 2014.10.01. 15:23:04

@emiGrant: inkább a mi kutyánk kölyke - befogadják a másikat is a mássága ellenére, mert hozzájuk tartozk most már az élettársa és életvitele okán.
Ha viszont egyedül vagy, nagyon más kimenetele is lehet a dolognak. A másság iránti tolerencia (hely "pártfogó" nélkül) egyik elgettosódott helynek se az erőssége, márpedig Brixton akár Afrikában is lehetne, nem Londonban...
Ugyanez lenne a helyzet egy teljesen fehér, ázsiai stb. kerületben is, ez nem a bőrszinen múlik, hanem, hogy van-e kapcsolat a hellyel vagy nincs. Ha nincs, akkor jóval könnyebb bajba kerülni, mert a közösségnek nem vagy része, nem állsz "védelem" alatt.

SzZoole 2014.10.01. 15:23:31

@VPBA: Nahat,Albaniaban is volt egy Churchill,ezt nem is tudtam:)))
(csak vicc volt)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 15:24:15

@qkuc: @VPBA:
úgy-úgy.
ami valójában nem is vicces. a multinál, ahol dolgoztam, volt is ebből rossz pillanatom, amikor a kolléga dicsekvő reportjára megmutattam a valósat. illetve az övé is valós volt, csak egy nem életszerű szempontból. nem mindegy, hogy egy bizonyos adatot mihez képest mutatunk ki...

Thargoid 2014.10.01. 15:25:58

@Nitnitnit: Amikor a munkahelyeden nem csinálsz kardinális kérdést politikai hovatartozásodból itt senkit nem érdekel...
A zene, ruha stb. meg végleg nem kivéve ha cégen kívüli látogatók vannak, akkor illik "jól viselkedni" :)
De ennyi, és nem több.
Amit te leírtál az nekem elképzelhetetlen lenne itt ahol dolgozom.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 15:26:49

@Zoole[uk]: Van itt több is! Itt is hamisítják a statisztikákat, csak egy különbséggel: úgy, hogy az albánoknak jó legyen. Mármint a hamisítás kifelé szól, és nem a népet áltatják vele.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 15:27:33

@VPBA: "Statisztikával. Tudod, a jó öreg Churchill is megmondta: “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok."
Meg egyébként is minden csak nézőpont kérdése..."

Nodekerem, ha tvben bemondtak, akkor az ugy van. Majd a fuggetlen MTVA megmondja, hogy mire jutottak a fuggetlen gazdasagi elemzok...

SzZoole 2014.10.01. 15:27:35

@Mr Long (UK): en nem,en Mo.-on regisztralt hajlektalan vagyok,Meg az utlevel kot oda,de mar az sem sokaig:)))

blackhairlady 2014.10.01. 15:29:31

@emiGrant: "megyünk be Pestre"
Ezt olyan jo volt olvasni, pont igy mondtuk mi is regen, megyunk be kaposba:)

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 15:31:40

@Thargoid: En is igy latom. Nalam mar az elv elbukik, hogy hogyan lehet politika kardinalis kerdes egy munkahelyen..
Szerencsere itt (Belgium) egyelore semmi ilyesmivel nem talalkoztam.
Mondjuk az vicces volt, amikor tuzriado proba tort ki es az oltonyos irodahazbol mindenki a rozsaszin sportcipom bamulta. :)

kardio1 2014.10.01. 15:32:51

@diggerdriver: Erôsen sarkitottàl. Mo. nem Eszak-Korea. Es persze 2006-ban nem volt langyos viz. Elég csak az¨ôszre emlékezni. Tény, hogy jo hangulat volt a Kossuth téren, de ez nem az a bizonyos jo vilàg volt. Fôleg nem okt. 23-àn az Astoriànàl.

qkuc 2014.10.01. 15:33:48

@blackhair-lady: Amire leesett a tízpengős ..., :D.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 15:37:18

@Babette.:

Tehát akkor a svájci frank nem inflálódása is egy tragédia és rossz dolog? Vagy csak akkor rossz az alacsony infláció ha Magyaroszágról van szó?

Minden jó hír hazugság, ugye? Nő a gazdaság, smafu, csökken a munkanélküliek száma,samfu. Nem csoda hiszen mennek Londonban mosogatni meg közmunka! Meg sokkal jobb ha szárnyal az infláció mert az biztos élénkíti a fogyasztást meg minden.

Nem tudom, én ismerek pár embert otthon, de inkább ők röhögnek rajtam mint én rajtuk. És ezzel szerintem elég sok mindent elmondtam a mai Magyarországról meg lehetőségekről. Tény a kulimelós rosszabbul él otthon, de a különbség nagyjából ennyi.

Egyébként az új "hazában" is olvastok politikát? Vagy csak hazaolvastok? Fogadjunk hogy innen senki nem követi az új országa politikai eseményeit (itten úgyis jó minden mottóval)

blackhairlady 2014.10.01. 15:37:43

@Babette.: En meg tudtam tartani az osszes jo ismerosomet, azt a keves baratomat aki van. Hogy hogyan? Ugy, hogy nem nyilvanitottam velemenyt politikai kerdesekben, magyarul meghunyaszkodtam. Nem egy pozitiv tulajdonsag, de ugy gondoltam, hogy a politika, foleg, hogy nem is tudok tenni ellene/erte semmit, nem er annyit mint azok az emberek akiket kedvelek. Pedig van hatarozott velemenyem, de inkabb hagyom a fenebe, nem kell enkem mindenrol kifejtenem a gondolataimat. Mukodott, mukodik. Ezert pl. nem is lajkolok politikai temaju cikkeket, megosztasokat a FB-on

Thargoid 2014.10.01. 15:38:59

@házelőtthinta: A GDP kilőttre már Digger válaszolt neked... mit szeretnél jobban: a te fizetésedet plusz 10%-ot vagy Charlie-ét plusz 1 százalékot :)

2014.10.01. 15:39:10

@házelőtthinta: Sosem szabad fullba tollni a trollt. :D

kardio1 2014.10.01. 15:40:09

@emiGrant: Angliàban Cromwell ota nem volt diktatùra. Ez nagyon sok különbséget megmagyaràz. Magyarorszàgon az inga folyton egyik végletbôl a màsikba leng ki. Idô kell, mig megnyugszik.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 15:40:09

@Nitnitnit: Ja, aztán meg Mari néni meg Juci néni megbeszélik a padon a ház előtt, hogy "Bemondta a híradó..." Csak sajnos, lassan már csak a Mari nénik meg Juci nénik maradnak.... (Bocsánat, ha degradáló lennék, nem ez volt a szándékom, meg persze tisztelet a kivételnek stb.) De... Inkább nem folytatom.

SzZoole 2014.10.01. 15:41:04

@VPBA: nyilvan,hamisitas es hamisitas kozt is van kulombseg.
De ha a hamisitas kifele szol,akkor hamis statisztikaval csabitjak oda az embereket?:)))
(es is csak vicc volt)

Thargoid 2014.10.01. 15:42:42

@Mr Long (UK): addig nem érdekel, míg a mi fizetésünk nincs beleszámolva... :)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 15:43:00

@házelőtthinta: "Fogadjunk hogy innen senki nem követi az új országa politikai eseményeit (itten úgyis jó minden mottóval)"
Vesztettél! Kérem a jutalmamat!

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 15:43:48

@házelőtthinta: lehet, hogy ezzel újat mondok, de valaminek az inflálódása és Az Infláció két különböző fogalom.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 15:45:13

@házelőtthinta: és kicsi szívem, nincs új hazám.
Én Magyarországon élek. Így nyilvánítok róla véleményt.

Veled ellentétben...

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 15:47:00

@VPBA: Tokeletesen ertelek. Meg johet hozza a: "nem rossz ember ez, csokkentette a rezsit". :)

Herr Géza 2014.10.01. 15:47:03

@VPBA: Nekem is jár akkor, szintén zenész....

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 15:48:35

@blackhair-lady: nagyjából én is így igyekszem, de nem mindig megy. (mármint fb-on)
ami egyébként nem olyan baj, hiszen két kivétellel az összes ismerősöm hasonlóan gondolkodik a politikáról, mint én.

atrocitásom egyszer volt, amikor egy hithű fideszes beszólt, hogy döntsem már el, hogy OV-t vagy GYF-et lájkolom. valahogy nem esett le neki, hogy másként ott nem lehet figyelemmel követni, csak az oldaluk lájkolásával. az ember, ugye, tartsa a szemét az ellenségein:)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 15:49:18

@Zoole[uk]: Hé, hé, kérem szépen! Ne ébresszük fel az alvó oroszlánt :)
Azt hiszem, Albánia nem csábít senkit! Akkor már elárasztották volna a "kitántorgók". Minket is hülyének néztek, hogy ide jöttünk. Van egy mondás egyébként: "Fiam, addig jó nekünk, amíg sajnálnak." Nem is tudom, melyik népé....:)

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 15:51:50

@diggerdriver: Alighanem az, aki nekem is küldött fölkérést Linkedin-en...

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 15:54:06

@Nitnitnit: Meg az is, hogy "milyen snájdig ember, meg milyen szép családja van..."

Mme Seldon 2014.10.01. 15:54:37

@emiGrant:
Sajnos, ha normális, értelmes, nem gyűlölködő politizálásra számítunk, arra Magyarországon minimum 20 évet kellene várni - szerintem -, ami az ember életében nagyon hosszú...

A tegnapi poszt nekem jobban tetszett, de nagyon meg tudom érteni a vívódásotokat és remélem, hogy tudtok "békességben" Magyarországon maradni, ha ez a vágyatok.

SzZoole 2014.10.01. 15:55:03

@VPBA: irtam,hogy csak vicceltem:)))
ismerem ezt a mondast,de en inkabb ugy vagyok vele,hogy legyen 10 irigyem,mint egy sajnalom:)))

2014.10.01. 15:56:26

@házelőtthinta: "Egyébként az új "hazában" is olvastok politikát? Vagy csak hazaolvastok? Fogadjunk hogy innen senki nem követi az új országa politikai eseményeit (itten úgyis jó minden mottóval)"
Fogadtunk. Ados, fizess!

@Thargoid: a munkam viszont nem kellene neki. Pfuj, bankok

Herr Géza 2014.10.01. 15:57:31

@házelőtthinta: Meg speciel nö az államadósság, pedig az a fidesz szent tehene volt még nemrégiben. De most már a kancsal farok újraértelmezte a közgazdaságtant, így immár az is javulást, mi több szárnyalást jelent... Ha-ha-ha.... Nemsokára nyilván azt is megtudjuk, hogy a 400 forintos euró áldás a magyar népnek....De elötte még piacra kerül bestsellerként a "Hogyan spóroljunk meg az egymilliós fizunkból legalább kettöt, avagy megoldás a kör négyszögesítésére" c. vaskos kötet szíjgyártó petike örökbecsü befektetési és életviteli tanácsaival. :)))))))

blackhairlady 2014.10.01. 16:02:43

@Babette.: Engem a 90-es evekben ez miatt rugtak ki amunkahelyemrol (hala nekik!:D) En csak egy sima kis konyvelo voltam, es ev evgen jott az utasitas (szoban, behivattak az irodaba), hogy jatszadozni kell az anyagfelhasznalassal, mert tul nagy a nyereseg es nagyon sok nyeresegadot kell fizetni. Amit termeszetesen majd az ev elejen korrigalunk, visszakonyvelunk. Aztan persze jott a revizio, es mivel nem irasos utasitas volt alairassal, termeszetesen nekem kellett vallalni a felelosseget es lemondanom az igen magas posztomrol:)
Szoval kozmetkazas, statisztika hamisitas mindhol, minden szinten elofordulhat.

blackhairlady 2014.10.01. 16:05:01

@Babette.: Ez jo, igen, figyelni kell az elelnseget:)
Nekem az ismeroseim kozott mindenfele hitvallasu, partallasu megtalalhato, es ezt leszamitva nagyon kedves emberek, igy inkabb en maradok csondbe. hallgatom oket, mert ok azert nem fogjak vissza magukat, de elegge elitelendo modon nem nyilvanitok velemenyt.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.10.01. 16:09:15

@blackhair-lady: Kezdo marketingeskent imadtam, amikor odajottek hozzam megkerdezni, hogy hogy allunk, keszitettem lelkiismeretesen elemzest, majd kozoltek, hogy ezt megis hogy gondoltam, hogy majd odaadja a vezetosegnek? Azonnal irjam at ugy, hogy a reszleg jol jojjon ki belole. Szerintem azota is keresik odafenn, hogy mi az istentol veszteseges a termek, hiszen a szamok jok.. :D

Thargoid 2014.10.01. 16:11:11

@Nitnitnit: itt feltűnést keltene, ha jól öltözött lennél :)
Első napomat töltöttem itt öltönyben... elég ciki volt, de mindenki elköveti ezt a hibát, kivéve ha nincs öltönye egyáltalán.

SzZoole 2014.10.01. 16:11:16

@VPBA: honvagy,mi az???
En mindenhol otthon vagyok ahol jol erzem magam:)))

Thargoid 2014.10.01. 16:13:57

@házelőtthinta: fogadás elvesztve. Angol politika is érdekel, mi több szavazok is.
Amúgy szerintem ezen a blogon nagyítóval kell keresned aki valóban mosogat. Lehet, hogy más fórumokon az az általános, de itt azért a közönség nagy része nem ezen a szinten mozog.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 16:15:40

@Zoole[uk]: Detto :) (Neked el kell jönnöd Albániába!)
Arra gondoltam, hogyha irigyeket akarsz (mármint rossz értelemben), menj csak vissza oda, ahonnan jöttél :)

Thargoid 2014.10.01. 16:17:55

@charlieharper: ja, nálam meg multik... ja, hogy a Meki is az...?

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 16:19:01

@TilosazA (UK): "A férj fekete bőrű (bármi is a PC megfogalmazás.... afro-európai?!)..."
Mondd nyugodtan, hogy fekete. Angliában sem gond ez. Itt a süketet és a vakot is a nevén lehet nevezni általában, szemben a képmutató amerikai szóhasználattal.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 16:19:41

@Babette.:

Én Nyugatról mondok általában szaftos véleményeket. Mivel Nyugaton vagyok dolgozó proletár. Az nem tetszik még mindig hogy itt el akarják hitetni egyesek a néppel hogy Hegyeshalmon túl teljesen más világ van. Miközben ez nem igaz.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 16:19:51

@Thargoid:

Szerintem meg pont a melósból van itt is többség. Van itt egyáltalán olyan aki Nyugaton középosztálybeli? Charlie-n kívül. Szerintem nem nagyon.

Thargoid 2014.10.01. 16:20:09

@Herr Géza: Én inkább a jó édes szülei tanácsaira lennék kiváncsi, de lehet, hogy még Charlie is :)
Bár ha jobban meggondolom, én is annyit költök a londoni házra, csak én meg tudom mutatni, hogy honnan van a pénz...

Muscari 2014.10.01. 16:21:16

Kedves HATARATKELO, küldtem emailt, nézd meg, sürgős. Koszi

Thargoid 2014.10.01. 16:24:01

@házelőtthinta: el kell, hogy keserítselek, én is benne vagyok a topban, legalábbis e szerint:
www.theguardian.com/money/2014/mar/25/uk-incomes-how-salary-compare
és még sokan mások is itt a közelében vannak vagy lesznek hamarosan.

Mr Long 2014.10.01. 16:26:43

@Thargoid: Hat nem igazan kell sok, hogy a zember bekeruljon a felso ketto-haromba.

Thargoid 2014.10.01. 16:29:57

@Mr Long (UK): hát nem... elég kommunista fizetések vannak egy-két szektort leszámítva. Áldom is a szerencsémet, hogy gyerekként már megszerettem a számítógépeket ;)

SzZoole 2014.10.01. 16:35:58

@Thargoid: most miert buktatsz le minket,egy almot torsz ossze benne:)))

2014.10.01. 16:38:41

@házelőtthinta: felnott emberek nem kutatnak mas penztarcajaban. Nem elegans

Mas - a tobbieknek
Jol ertettem, hogy a Nikink eladja a lajosmizsei tanyat erdostul, tavastul es hapi kacsastul??? Nem lesz tobbet eperfold?

Mme Seldon 2014.10.01. 16:39:06

@Csodabogár:
A ti élményeiteket is szívesen olvasnám egy posztban :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 16:40:20

@Thargoid:

Örülök akkor neked kedves informatikus, hogy jól megy a szekér. Egy hetet képzelj el mosogatók, takkerek és egyéb szarba se nézett melósok nélkül. Nekik is kéne élni valamiből. A 900 fontjuk mit gondolsz mennyi mindenre elég a csodálatos Londonban, ahol megkeresed a havi 4 ezer nettódat?

Mr Long 2014.10.01. 16:40:21

@charlieharper: Ezt hol olvastad? Vagy bemondta a tv? Oda a ranch? Elkapta az alban alom? :)

SzZoole 2014.10.01. 16:41:15

@VPBA: tervben van a ferjurad mar invitalt:)))

Mme Seldon 2014.10.01. 16:41:34

@andaluzkutya:
Nagyon tetszik, amit írtál, én is hasonlóan érzek (lehet,hogy ez orvos-betegség? :) )

2014.10.01. 16:42:02

@Mr Long (UK): valamelyik nap irta zopolitenak. Nem emlekszem melyik nap.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 16:43:51

@házelőtthinta:
"szarba se nézett melósok "

ezt ő hol írta?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 16:44:35

@házelőtthinta: na végre ma is eljutottunk ide.

akkor most lehet másról is beszélni veled?

SzZoole 2014.10.01. 16:46:57

@Taxomükke: "Mondd nyugodtan, hogy fekete. Angliában sem gond ez. Itt a süketet és a vakot is a nevén lehet nevezni általában, szemben a képmutató amerikai szóhasználattal."

Ez igy van,ha pl.azt mondod,hogy black guy senki nem haragszik Meg erte.
A suket egy negativ fogalmu szo ostobat is jelenthet,inkabb a siket szo igaz arra amit mondasz.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 16:47:11

@Mr Long (UK): Mi van, Mr Long?! Ez már kezd átmenni inzultálásba!
(Egyébként tényleg írta.)

Thargoid 2014.10.01. 16:49:14

@Zoole[uk]: állítólag a pozitív példa ösztönzőleg hathat... reménykedem, hogy egyszer majd azt olvassuk, hogy hinta vagy felhagyott a trollkodással és beismerte, hogy maxi másik nickje, vagy ha nem kitalált személy, akkor végre tanult valami értelmeset és elment normális helyre dolgozni, ahol megbecsülik és megfizetik mint itt bármi mást a blogon.
win-win.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 16:49:33

@Zoole[uk]: Ha ő mondta, akkor komolyan kell venned :) Nagyon "stubborn", mint kiderült itt már többször :)

andaluzkutya 2014.10.01. 16:50:51

@Mme Seldon: Lehet :) Bár én találkoztam nem egy szociálisan érzéketlen orvossal is...

Thargoid 2014.10.01. 16:51:04

@házelőtthinta: bocs, de nálunk többet keresnek a cégnél, és ez senkit sem zavar, mi több le sincsenek nézve, mindenki örül, hogy van aki rendbe tartja a környezetünket.
Egyéb...?

SzZoole 2014.10.01. 16:51:05

@charlieharper: jol,jon ide autoszerelo muhelyt nyitni.

Mr Long 2014.10.01. 16:52:25

@VPBA: Lehet azt a statisztikat olvasta, amit kifele kozoltek, mivel nem tud (szerintem) albanul :D

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 16:54:47

@Zoole[uk]: Én az angol változatra gondoltam, a deaf rendben van itt, de Amerikában csak hearing impairednek lehet mondani (meg még van egy-két verzió rá szerintem).

SzZoole 2014.10.01. 16:55:15

@Thargoid: O csak egy kitalalt nick.

tanato 2014.10.01. 16:56:17

@charlieharper: MŰhelyt akar nyitni Niki külföldön.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 16:56:29

@Mr Long (UK): "Mit lehessen tudni."- állapította meg Füles. Én úgy értelmeztem itten a hozzászólásokból, hogy elég "titokzatos" személyiség...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 16:56:34

@Thargoid:

Ezt nem értitek ti, programozók, informatikusok. Hogy mást se igazán fizetnek meg. A többséget nem. Ezt nem bírjátok megérteni valamiért. Vagy elmenjek péknek 1300 nettóért? Micsoda előrelépés lenne ugye? Ezt nem értitek ti. Ezt nem.

SzZoole 2014.10.01. 16:56:49

@VPBA: tolem lehet makacs,en meg nehezen befolyasolhato vagyok,meg paranoid is:)))

Thargoid 2014.10.01. 16:56:55

@Zoole[uk]: hát nehéz elképzelni, hogy valódi... de ha igen, az andalúz doki jobban ki tudná elemezni, mi legyen vele.

SzZoole 2014.10.01. 16:59:44

@Taxomükke: Nem nem,felre ertesz,a suket es a siket kozotti kulombsegre gondoltam,Mo.a siket szo a megfelelu.

tanato 2014.10.01. 17:02:00

@házelőtthinta: Hinta te gyanús vagy,szerintem a néhai Fürgediák nevű nicknek vagy az ikertesója.Többek állítása szerint ő is oda járt egyetemre ahová te,meg hasonlókat is írt.Pl. a pékek helyzete itthon és nyugaton stb.

SzZoole 2014.10.01. 17:04:23

@házelőtthinta: ez hulyeseg,nezd mar meg,hogy egy senior pastry shef mennyit keres egy evben,vezeto beosztasban,vagy egy chauffeur-nek mennyi a heti bevetele,csak vigyazz le ne ess a szekrol.

SzZoole 2014.10.01. 17:05:21

@tanato: most,hogy mondod/irod igazad lehet.

Mr Long 2014.10.01. 17:05:33

@házelőtthinta: Te elmesz peknek 1300ert, meg a feleseged is elmegy valamit csinalni 1300-ert es szepen ellaviroztok 2600-bol.

blackhairlady 2014.10.01. 17:06:02

@qkuc: Nem ismerted a vadasz elnevezest, vagy a szoosszetetellel gyult meg abajod?:D

2014.10.01. 17:07:42

Azert megvan a maga diszkret baja a teljesen kompromisszumkeptelen, a sajat begyoposodott allaspontjukba vegsokig eszetlenul beleallok vitajanak is, na... Csak amikor minden nap, mindenposzt alatt ugyanaz megy, nagyjabol szo szerint, akkor kicsit tenyleg kezd uncsi lenni.. Pedig lassan 1 hete nem olvastam HA-t...

A poszthoz: erdekes tortenet, es erdekes gondolatok, kicsit hasonlo az en helyzetemhez: anyagilag nagyon nem erne meg kikoltozni, de igazabol a hatam kozepere kivanom az egesz magyar valosagot. Jo megoldas? Nincs. Akinek rosszul mennek otthon a dolgai anyagilag sokkal konyebb helyzetben van, mint akinek a jobb anyagi letet kellene a kivandorlassal egy rosszabbra cserelnie, csak hogy egy elheto helyen tengesse a napjait. Magyarorszag lassan elhetetlen hely lesz, es nem az anyagiak miatt, hanem a legkor miatt, ami az egesz tarsadalmat atjarja, a legalsobb szinttol a legfelsobbig. Lehet itt akarmilyen gazdasagi fellendules, a tarsadalom, az emberek szemlelete es vilaghoz valo hozzaallasa nem fog sajnos megvaltozni tole.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 17:07:58

@Zoole[uk]: Hát, akkor jól egymásra találtatok! Nem szoktam fogadást kötni (bár itt feljebb, néhány kommentel kötöttek helyettem, és nyertem) de egy hipnotizőrrel fogadnék, hogy mire menne vele :)

Mr Long 2014.10.01. 17:10:25

@házelőtthinta: btw tanulj baszod es jobb lesz neked is :) Kezdo mernok 25k-rol indul es ehhez nem kell egy MIT diploma.

blackhairlady 2014.10.01. 17:11:17

@Nitnitnit: Igen, amikor mondjak, hogy: a szamok azt mutatjak... ja, azt mutatjak amit lattatni akarnak.

De vajon kutatjak-e az okat?:)))

blackhairlady 2014.10.01. 17:13:52

@Taxomükke: Mi az a szohasznalat? Az en gyerekemet siketnek nevezik itt.

kardio1 2014.10.01. 17:14:35

@Hari Seldon 2: Naiv vagy, ha azt gondolod, hogy itt màsképp megy mint Rékàéknàl! Nem ôk idomulnak a többséghez, hanem annak kell hozzàjuk. Voltàl màr mondjuk a citékben, vagy a neuf-trois-ban (Seine-St-Denis megye)?

blackhairlady 2014.10.01. 17:15:36

@charlieharper: Ahogy olvastam, mar el is adta.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 17:17:26

@Taxomükke:
Már kiderült kicsoda az illető.
Elég kellemetlen körülmények között.
Tudnom kellett volna hogy ki.

blackhairlady 2014.10.01. 17:19:39

@Taxomükke: Hu, en most mar 4 eve itt elek, 13 eve itt volt a mutetje a gyereknek Houstonban, de ezt a kifejezest meg soha nem hallottam es leirva sem lattam, sem a muteti naploban, sem a zarojelentesben, sem a fejlesztesek soran. Ki mondja ezt, vagy hol hallottad? Tenyleg erdekel, nem kotozkodesbol kerdezem:)

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 17:23:58

@Zoole[uk]: Nem értettelek félre. :)
Én az angol nyelvről beszéltem, nem a magyar szavakról.
Szóval igazad van, csak én az angol deaf és blind szavakról beszéltem, bár ezek szerint nem volt egyértelmű.

2014.10.01. 17:24:20

@tanato: Ha ő Fürgediák, akkor sok mindent megmagyarázna... :)

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 17:25:06

@diggerdriver: Hú, akkor írd már meg privátban, ha lehet, mert én nem jöttem rá, ki ő.

Mr Long 2014.10.01. 17:26:13

@diggerdriver: Csak nem itt irogat koztunk? :D

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 17:28:02

@blackhair-lady: Én úgy tudom (lehet, hogy tévedek, nem Amerikában élek), hogy "nem PC" a deaf meg a blind szó arrafelé. Legalábbis többektől ezt hallottam.
De lehet, hogy rosszul tudom.
Szerinted milyen szót használnak az USA-ban a halláskárosultakra?

TilosazA (UK) 2014.10.01. 17:33:37

@diggerdriver: Kicsoda ő? Most már érdekel. vagy az, hogy melyik poszt alatt derült ki.

tanato 2014.10.01. 17:34:37

@Philosoraptor: Nekem nagyon hasonlóaknak tűnnek,magyarosan szólva olyan egyívásúak.

négyzet 2014.10.01. 17:35:53

Hát ezt a dilemmát megértem. Igazán idén voltak először olyan élményeim, hogy hazamegyek vidékre, és az addig szelídnek tűnő emberek acsarkodnak egymásra, a cigányokra, meg persze mindenféle más nációra, az EU-ra, amikor pedig bementünk egy kocsmába, tapintható volt a feszültség az embercsoportok között, pedig fényes nappal volt, és a cigányok történetesen egy kávét ittak meg, és már mentek is, de azt vártam, hogy ki fog előbb nekimenni a másiknak.... Ez addig teljesen ismeretlen volt, és én ott nőttem fel, elég sok volt mindig a kisebbségi, de sosem volt nyílt vagy burkolt háborúskodás. Az meg egyenesen nevetséges, hogy egy másik vidéki városban olyanok fejtették ki nekünk családi körön belül zsidógyűlölő nézeteiket, akiknek a városában a kitelepítések óta nincs egyetlen zsidó sem, és mivel Pestre nem járnak, ortodox zsidót max a tévében láthattak. De azért utálják a pajeszosokat... (gondolom a pirézeket is...)

Ahogy andalúzkutya írta, a közbeszédben verbálisan folyamatosan legalizálják mindezt az ellenségképgyártással, és hogy ez hova vezet, azt egyáltalán nem lehet tudni. Viszont volt minap a 444-en egy tök jó cikk arról, hogy lesz Magyarországból Latin-Amerika, és ami abból kijött, abba teljesen beleillik ez az ellenségképzés, mint kezdő lépcsőfok az erőszak"szelep" kiengedéséhez, vagyis több tettleges erőszakra is számíthatunk, mert az jó a populista hatalomnak, ha nem ellenük, hanem egymás ellen mennek az emberek.

kardio1 2014.10.01. 17:39:44

@Hari Seldon 2: Pontosan azért vàllalnak sok gyereket, mert a csalàdtàmogatàs olyan bôkezû.

Mme Seldon 2014.10.01. 17:43:16

@házelőtthinta:
Megint kezded? 85% ra nőtt az államadósság. És továbbra is igaz: a nyugdíjpénzek ellopása után.
index.hu/gazdasag/2014/09/30/mnb_nott_az_allamadossag/
Nem felejtjük el, hogy a maffia 805 körül vette át. Aztán ellopott 3000 milliárdot, és most 85%. Ez rendben van? Persze, rendben. Ülj tovább a forrásban levő fazék vízben.

Hiány hasonló:
index.hu/gazdasag/2014/10/01/megszaladt_a_hiany/

Hari Seldon 2 2014.10.01. 17:44:09

@Mme Seldon:
Megint Mme Seldon nevével írtam az előbbit.

Hari Seldon 2 2014.10.01. 17:45:49

@kardio1:
Pont azt írtam, hogy nem nagyon nagy az eltérés az "őslakosok", és bevándorlók között. És a tendencia továbbra is az, hogy szűkül az olló.

wuaaa 2014.10.01. 17:45:51

@Határátkelő: "Türelmem végtelen..."

Ezt már nagyon sokszor megállapítottam rólad én is és csodállak is érte. Meg azért is, hogy minden reggel új olvasnivalót adsz a népnek és egész nap felügyelsz. Nem tudom ki lenne képes még az itt jelenlévők közül erre, de én biztosan nem. Szóval nagy tisztelet és köszönet..

andaluzkutya 2014.10.01. 17:47:24

@tanato: Na ez pont nem játszott döntő szerepet a választásomban, de azért nem jön rosszul :)

Hari Seldon 2 2014.10.01. 17:49:52

@házelőtthinta:
Ugye attól függ, te hogyan definiálnád középosztályt?

tanato 2014.10.01. 17:50:02

www.munkajog.hu/rovatok/hirek/lezarnak-a-brit-hatarokat-a-kelet-europaiak-elott
Na ha ezt meglépik lehet hozzászokni milyen lesz az EU-n kívüli élet Magyarországon.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 17:51:07

@Mme Seldon: Áh, oda se neki! Na, ezért nem vagyok én Jani haverjáné :)

Egyébként ne bosszankodj! Nem ér annyit!

index.hu/gazdasag/2014/10/01/a_magyarok_imadjak_a_sarga_csekket/

Már-már kezdtem azt hinni, hogy igaza van!
Küldjétek ide :)
Egyébként én bírom. Izgalmas :)

TilosazA (UK) 2014.10.01. 17:55:21

Nem tudom, másnál megnyitható-e a link, de érdekes kutatási eredmény különböző országokról bevándorló szemmel.

www.internations.org/expat-insider/2014/?utm_medium=email&utm_source=special_mails&utm_campaign=expat_insider&utm_content=banner

négyzet 2014.10.01. 17:55:41

@tanato: a 2015 májusi brit választásokig biztos nyomatni fogják ezt a témát

tableno 2014.10.01. 17:56:14

@tanato: valamilyen formában meg fogják lépni, ez biztos. Csak nem ennyire radikálisan és nem egy csapásra. Inkább a svájcihoz hasonló kvótarendszer bevezetését tartom reálisnak, azt is csak "ideiglenesen" (aztán más kérdés, hogy ez meddig marad érvényben). Egyébként erre az EU szabályai adnak is lehetőséget, amennyiben bizonyítani tudják, hogy a bevándorlás súlyos torzulásokat okoz a munkaerőpiacukon. Innentől már csak alku kérdése az egész.

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 17:56:15

@házelőtthinta: sot a felesegem unja hogy belepve a lakasba gorton a hireket kapsolom a TV-n ... foleg hogy itt igazan nincsenek kulfoldi hirek .... de meg Canadi sem sok .. csak helyi quebecoise..

tartozol egy hambucival ..

tanato 2014.10.01. 17:56:59

@négyzet: heccelik a népet,a kelet európaiakat is meg az angolokat is.

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 17:58:14

@montroyal ( CAN qc): tudom szarul irok ... de a poros koszos billenyuzetem is akad .. csak , hogy kifogas legyen ..

kardio1 2014.10.01. 17:58:26

@Zoole[uk]: A skandiàvoknàl nem àllami monopolium a szeszesital àrusitàs? Szerintem ezek a dolgok (italt az àllami boltbol, dohànyterméket az àllami boltbol) nem ördögtôl valo ötletek. A megvalositàs modjàt illetôen viszont: én nem igy jàrtam volna el.

tanato 2014.10.01. 17:58:33

@tableno: Akkor viszont tényleg bajban lesz MO.,ha nem tudja shuntölni a munkanélküliséget és az elégedetlenséget a szabad kivándorlással.

négyzet 2014.10.01. 17:58:49

@tableno: hát, a szabad munkaerőáramlás eu-s alapjog, ha jól tudom, a helyzet nem olyan, mint a svájciaknál, akik nem eu-tagok. Amennyire emlékszem, csak mondta az uniós biztos, hogy ha be tudják bizonyítani, hogy mekkora károkat okoz, akkor megvizsgálják a valamit, de mivel nem tudták bebizonyítani, lényegében semmit nem raktak le az asztalra, mert nemhogy hátrányuk, de előnyük van belőle gazdaságilag, ezért nem történt semmi.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.01. 17:59:48

@Mme Seldon: az a baj, hogy 20 éve is ezt mondták, aztán tessék...

kardio1 2014.10.01. 18:01:53

@charlieharper: En ùgy hallottam, hogy a két legnagobb zsido közösség Europàban két orszàgban van: Magyarorszàgon és Franciaorszàgban. Ez igaz?
Otthon askenàzik itt meg javarészt szefàrdok, ahogy làtom.

négyzet 2014.10.01. 18:02:08

@tanato: mekkora szokásos orbáni képmutató duma :(

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 18:03:24

@diggerdriver: Nem gond, mindjárt kiderítem én.

TilosazA (UK) 2014.10.01. 18:03:27

@tanato: Nem hiszem hogy ezt meglépnék, szerintem ez népszerűség-hajhászás. Csak ki akarják fogni a szelet a UKIP vitorlájából.
Amúgy meg "persze, a bevándorlók ellopják a munkahelyedet, de ha valaki pénz, kapcsolatok, és nyelvtudás nélkül ellopja a munkád, sz.rt se érsz".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 18:04:30

@kardio1:
Te a skandiknál nem jobban élnek ax emberek.
Azt nem lehet importálni csak az államosítást?
Ja persze aZok is lerabolták a világot mint az ángliusok oszt abból élnek. Jól.

kardio1 2014.10.01. 18:07:32

@Philosoraptor: Szerintem az adoelkerülés nem azért van, mert olyanok a törvények, sokkal ôsibb dolog ez: Evszàzadokig volt idegen fennhatosàg (török, majd osztràk), a nemzeti öntudat része lett nekik nem fizetni. Aztàn ez akkor is fennmaradt, amikor màr magunknak tettünk volna jot az adofizetéssel.

2014.10.01. 18:08:09

@Taxomükke:
Igen, ez az altalanos kifejezes, a hearing impaired. Esetleg hearing disabled is megfelel A hearing impairment degradalo.

tableno 2014.10.01. 18:11:20

@négyzet: A szabad munkaerőáramlás valóban alapjog, de alapos indokkal ideiglenesen korlátozható. Abban igazad van, hogy ehhez bizonyítaniuk kell az angoloknak, hogy a bevándorlás mérhető károkat okoz nekik, ami nem olyan egyszerű. De ha az alternatíva az, hogy Nagy-Britannia kilép az Unióból, a biztosok is engedékenyebbek lesznek. Meg vagyok győződve róla, hogy végül valami kompromisszum lesz, azaz különféle intézkedésekkel nehezíteni fogják a UK-beli letelepedést, de nem fogják lehetetlenné tenni.

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 18:11:40

@Cascabel: Köszi... és azt jól gondolom, hogy a deaf nem igazán PC?

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 18:16:04

@tanato: MŰhelyt akar nyitni Niki külföldön
nem nehez... nem tudom Mo-on hogy megy de itt altalaban mar meglevo muhelyeket berelnek ki .. a varostol kb 30$ mukodesi engedely , adoszam, bankszamla es mehet is .. viszont a muhelyt tovabb vinni, berlesjog,(venni ,epiteni sokba kerulhet vagy nem is adnak pl nalunk uj engedely ki ) meglevo ,telefonszam ugyfelek stb ... kerulhet par100K-ba
en szerencsevel semmit se fizettem az elottem levok uresen hagytak mashova koltoztek ..
na de amikor en el fogom adni ....$$$ (almodok)

DieNanny CH 2014.10.01. 18:16:06

@montroyal ( CAN qc):

Nalátod??? Ócska melósként még egy működő billentyűzetre sem telik...
:-)

2014.10.01. 18:16:07

@négyzet: Olvastuk mindannyian, nagyon jó cikk. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.01. 18:17:02

Nemtudom, mennyire off, talán nem... a blog témájába vág. Ma FB-on (egy külföldön élők csoportjában) olvastam egy olyan segítsegkérést, hogy valaki megpályázott egy támogatást, amihez viszont ki kellene játszani a rendszert, mert a feltételeknek tulajdonképpen nem felel meg az illető... ezidáig minimum 5, szintén külföldön élő ember adott tippeket a szabályok megkerüléséhez.
Nekem ezt annyira tragikus volt olvasni, es lehet hulyén hangzik, de valosággal fáj a szívem a dühön kívül is, hogy miért nem lehet ezt az ügyeskedő mentalitást határátkeléskor levetkőzni? Nem hiszem, hogy kenyérre kellene az a pénz, miért kell akkor is utána nyúlni, ha kimondottan másnak szánták? Nem lenne jobb országcsere mellett egy új, tiszta életet kezdeni, ahol nincs szükség a simliskedésre?
Ami még bántott, hogy senki nem kritizálta a kérést, senki nem mondta, hogy ez így nem fair. Remélem, hogy azért nem, amiért én sem: francnak se kell egy meddő vita meg egy leugatás. De valahol muszáj volt kiírnom magamból. :(

kardio1 2014.10.01. 18:18:00

@Babette.: A munkanélkülségnél mindenütt a regisztràlt munkanélkülieket szàmitjàk, igy ez összevethetô a többi orszàg adataival.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 18:18:04

@Zoole[uk]:

Sima melósokról beszéltem. Nem mindenféle vezető séfekről. Sima melós pék. A nem felkapottabb szakmunkák egyáltalán nem fizetnek olyan jól mint ahogy azt ide szoktátok kifejtegetni.

@tanato:

Azt se tudom ki az. Nem vagyok senkinek a sokadik nickje. Hinta vagyok, pont.

@Mr Long (UK):

Megint a mérnök duma...nem értitek hogy nem lehet mindenki gépészmérnök meg programozó? Én azért tanulnék szívesen hogy lássátok hogy nem garancia az se semmire. Persze nyilván nem ezért, de egyáltalán nem kéne azt mondogatni hogy az garancia egy viszonylag jó életre. Viszonylag jó életem van most is, de szerintem az otthon élők nagy része nem cserélne velem. Ez azért sok mindent elárul az életszínvonalmról.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 18:18:04

@Mme Seldon:

Mindenhol növekszik az államadósság. Ilyen a működése a rendszernek. Örökös adósrabszolgaság a kamatos pénzrendszerrel. Normálisabb világokban egyenesen tiltották pl a kamatot egy idő után pedig az adósságokat eltörölték.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 18:18:04

@Hari Seldon 2:

Középosztály : adott helyen (tehát nem Budapesten a londoni fizetésből) SIMÁN tud lakást/házat vásárolni. A középosztály nagyjából ezt jelenti.

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 18:18:25

@DieNanny [SZ,CH]: tenyleg szar de az uj is bekoszolodna , sok por van itt ... inkabb a kovetkezo hetvegen (hosszu) elmegyek New Yorkba 4 napra ... billentyuzetre mar nem marad ..

2014.10.01. 18:20:04

@tanato: Az a lényeg, hogy nyugdíj mindig lesz, nem számít, hogy kitől kell elvenni a lóvét hozzá. Populizmusból csillagos ötös, megint. :(

négyzet 2014.10.01. 18:20:05

@Philosoraptor: á, jó, én már rég jártam erre :)

2014.10.01. 18:22:51

@házelőtthinta:
"Egyébként az új "hazában" is olvastok politikát? Vagy csak hazaolvastok? Fogadjunk hogy innen senki nem követi az új országa politikai eseményeit (itten úgyis jó minden mottóval) "
Sajnos kovetem az itteni napi politikai hireket. De csak a rosszakat szurom ki belouk:) Nem csak a kanadai, hanem a vilagpolitikai hireket is kovetem, gyerekkorom ota. Reszletesebben, napi szinten csak az itteni, a hazai es a mexikoi hirek erdekelnek. Kedvenc hirforrasaim a CBC es CTV News(kanadai TV-k), az RT (Russian TV) es az Al Jazeera:) plusz nehany alternative es baloldali ujsag, internet site. Ezen felul erdekel a mexikoi drughaboru, amiben egyes hiresztelesekkel ellentetben nem vagyok erdekelt:))) Nincs semmi kapcsolatom a kartelekkel:) Nem vagyok en azert annyira "tokos" gyerek:)

tableno 2014.10.01. 18:23:36

@charlieharper: "Amikor utoljara voltunk Izraelben, majusban, minden ingatlanirodaban 3 nyelven volt a hirdetes: heber, orosz, francia. Annyi francia vevo van, gyakorlatilag az europai bevandorlokat most ok teszik ki. Menekulnek." - charlie, ezt megmagyarázhatnád. Azért ha a statisztikákat nézzük, Izraelben még mindig jóval több zsidót öltek/ölnek meg muzulmán szélsőségesek, mint Franciaországban (Skandináviáról nem beszélve). Ráadásul ott rendszeresen háború tör ki, és az országon belül is kb 20% arab él (Franciao.-ban talán 10%). Miért éri meg nekik pont oda menekülni?

négyzet 2014.10.01. 18:24:03

@kardio1: nem, a munkanélküliség nem egyenlő regisztrált munkanélküli. az az álláskeresők száma, és nem is a ksh teszi közzé. a munkanélküliség és foglalkoztatottság és hasonlók ksh adatait nemzetközi fogalmak szerint határozzák meg, így viszont nagyjából tényleg összehasonlíthatók, legalábbis az Európán belüliek.
egyébként úgy van, hogy munkanélküli az, aki az előző két hétben nem dolgozott, de úgy, hogy nem is volt szabadságon, se nem táppénzen, szóval nem volt jövedelemtermelő munkája, viszont a következő x hétben munkakészen áll, ha jönne állásajánlat és aktívan keresi is azokat. nem feltétel az, hogy regisztrált álláskereső legyen. mindezt persze nem úgy állapítják meg, hogy mindenkihez odamennek, hanem mintán elvégzett felmérésből gyúrt becsléssel.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 18:26:30

@Réka ‎: Ugye, ugye... Miért éppen Albánia? Ez itt nem "műkszik". Tökéletesen megértelek.
Jönnek a magyarok: "Nem-e lehetne-e?" Nem, itt nem! Van egy jó szakmád, amiben profi vagy? Gyere! Van egy jó ötleted? Gyere? Szabad a pálya...
Ja, támogatás... Itt olyan nincs. Támogatunk mindenben, de ahhoz Te is adjál valamit....

2014.10.01. 18:27:48

@Taxomükke:
Szerintem jol gondolod. Nem illik neven nevezni betegsegeket, hatranyokat. En nem hulye vagyok, hanem "mentally challenged vagy disabled" :)))

2014.10.01. 18:28:03

@kardio1: Sajnos Mo.-n sikerült úgy megoldani a dolgot, hogy haverok kapják a boltokat. Meg persze jól megemelték a cigi jövedéki adóját is, hogy emelkedjen a csempészett cigi iránti kereslet is. Így kell ezt csinálni, csak így tovább, fiúk! :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 18:29:41

@házelőtthinta: ez a tudas ennyit er.
esetleg gyere, es panaszold el a banatod a flextronicsos es jabilos munkasoknak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.01. 18:30:23

@házelőtthinta: hitel nélkül?
@VPBA: mondjuk ha teszemazt a mohamedán mennyországban várakozó 72 szűzről volna szó, ti arra is rálicitálnátok, hogy bezzeg Albániában 73 jár alanyi jogon és még meghalni se kell érte ;)

tanato 2014.10.01. 18:31:00

@házelőtthinta: Fürgediák egy hozzád hasonló gondolkodású nick volt,még a régi idők Há.-én.

DieNanny CH 2014.10.01. 18:31:01

@montroyal ( CAN qc):

Próbáld ki, hogy folpackot terítesz a billentyűzetre, nagyon vékony cellux-szal oldalt is leragasztod. - csak gépházas számítógépnél jó, laptop klaviatúrája melegedhet, és a folpack meg cellux eltakarhatja a szellőzést.

TilosazA (UK) 2014.10.01. 18:32:46

Hintának ma különösen rossz napja van, ma túltesz önmagán. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 18:32:55

@Taxomükke: en azt tudom, hogy ok magukat deafnek nevezik. fbon is igy van csoportjuk.

tanato 2014.10.01. 18:33:29

@zöldeketbeszélek: Azt nem is mondtam hogy teljesen hülyeség,csak idegenellenes.

DieNanny CH 2014.10.01. 18:33:30

@házelőtthinta:

Ez nem a középosztály, hanem a felső. El vagy te tévedve...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 18:35:02

@tanato: mdg szerencs, h mi kozep- europaban elunk:D

Hari Seldon 2 2014.10.01. 18:36:22

@kardio1:
Melyik cité-ben? - A párizsiban aztán nincs bevándorló. Onnan adminisztratív és gazdasági eszközökkel kiszorították (be sem engedték) a bevándorlókat.
Másrészt miért lettem volna ezeken a helyeken, ha nincs ott dolgom.
(Hasonlóan fel lehet tenni a kérdést: voltál már Borsodalsópálikáson? Ahol mondjuk már nincs magyar? Nem. Persze, hiszen semmi dolgod arrafelé.)
Ilyen gettók sajnos kialakultak, de például ahogy meséltem, akik elkerülték a gettót, azok jelentős részük tényleg valahol elindult az integráció felé.
Egyébként érdekes jelenség, hogy fekete Afrikából hozzánk Szenegálból, Maliból meg Elefántcsontpartról jöttek sokan.
Ebből kettő szinte tisztán muzulmán, ennek ellenére a feketék valahogy sokkal inkább adaptálódnak a nyugati civilizációhoz, mint az Észak Afrikaiak. Az utcán nem (vagy alig) lehet látni fejkendős feketét, ellentétben az Észak Afrikaiakkal. A feketék inkább öltözködnek európai módra. Ők örülnek hogy itt lehetnek.

Az Észak Afrikaiaknak jelenleg csak az iszlám az egyetlen identitási fogódzójuk, a fekete afrikainak eleve nincs ilyen problémája, ezért neki könnyebben megy az adaptáció.
Az Észak Afrikaiaktól nem várhatjuk el, hogy egy két generáció alatt feladják a babonájukat. Végül is, ha belegondolunk, mi is őrizzük a nyelvünket, mert nekünk ennyi az identitás. Nekik is kell pár generáció, hogy ezt feladják.

Mint egyszer már erről beszélgettünk, én optimista szemszögből nézem a folyamatot, te pedig nem. Majd meglátjuk 20 év múlva, a folyamatokat. Szerintem kell ennyi idő, amíg ki lehet értékelni ezeket.

Kicsit cinikusan befejezve: a napkirály előtt Franciaországban 13-14% volt a protestánsok aránya, erős nemességgel és gazdasági erővel. 1715-ben lényegében színkatolikus volt az ország. Ezzel azt akarom mondani, hogy a központosított hatalomnak mindig volt eszköze mindenre.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 18:36:34

@Réka ‎: Baby, itt semmi nem jár! Maximum a szád! (Bocs, ez csak vicc volt.)
De tényleg. Itt nincs semmi. Csak a nagy nihil. Itt nincs munkanélküli segély, nincs családi pótlék, semmi... Mégis több sok gyerek születik, mégis van jövőkép... Európa legboldogabb nemzete.(Papíron, mint vallás szerint, vagy mégis?)
Talán tudnak valamit. Esetleg érdemes lenne legalább nem lebecsülni őket...
Bocs, kezdek fáradni. Inkább megyek, aztán beszélgetek szegény elmaradott albánokkal...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 18:36:34

@montroyal ( CAN qc): szoval hintanak igaza van, ott is szar az elet, meg normalis billentyuzetre se telik.
lebuktunk.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 18:38:06

@tanato: shuntölni??
meg az a szere cs, hogy a minap neztem egy filmet, es abbol tudom, mit akartal mondani:)

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 18:38:11

@DieNanny [SZ,CH]: jo otlet .. csak a lustasagom akadalyoz benne , de lehet vizallo billentyuzetet is kapni gondolom por ellen is jo , kovetkezonek azt veszek ... 2-3 ev mulva . addig sporolok ra ..

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 18:39:07

@Babette.: lesz , lesz fent irtam sporolok mar ..

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 18:40:43

@kardio1: nem akartuk osszevetni, csak megnezni, mitkl csokken drasztikusan.

kardio1 2014.10.01. 18:44:21

@Hari Seldon 2: En a következôt olvastam: az egy nôre juto àtlagos gyerekszàm 1.99. A nem europai eredetû bevàndorloknàl ez a szàm 3.2

Az ùjszülöttek joval magasabb szàzaléka születik olyan csalàdba, ahol mindkét szülô francia.

26,8 % des nouveau-nés en métropole en 2011 ont au moins un parent né à l'étranger dont 23,3 % un parent né hors de l'UE à 27. Les parents nés en France comprennent les parents nés dans les collectivités d'outre-mer (COM)[10]. Si l'on remonte jusqu'aux grand-parents, près de 40 % des nouveau-nés entre 2006 et 2008 ont au moins un grand-parent immigré (16 % au moins un grand-parent né au Maghreb, 11 % au moins un grand-parent né dans l'Union européenne et 13 % au moins un grand-parent né dans une autre région du monde)[11]. Les femmes nées hors de l'Union européenne présentent un indice conjoncturel de fécondité de 3,2, très supérieur à celui des femmes nées en France.

En, amikor ideérkeztem, meglepôdtem, hogy Franciaorszàg milyen vegyes lakossàgù.

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 18:45:53

@Cascabel: És aki alacsony, az "vertically challenged"? A kövér pedig "horizontally challenged"?

2014.10.01. 18:46:29

@Réka ‎:
A simliskedes nem nep- es orszagfuggo. Az atlag magyarra sem jellemzo, a nagy tobbseg becsuletes, szorgalmas. Nemely nepeknel, nepcsoportoknal nagyobb ezeknek az aranya, tortenelmi vagy tarsadalmi okokbol, kenyszerusegbol, hagyomanybol eredoen. Minden nepben vannak csalok, ugyeskedok, telhetetlenek, stb. Szentek csak a Bibliaban vannak:)

Muscari 2014.10.01. 18:49:26

@charlieharper: komolyan ekkora gaz van azokban az országokban? Ez nagyon szomorú, es úgy tűnik hogy nem is beszélnek róla. Én legalábbis tőled hallom először.

tanato 2014.10.01. 18:50:35

@Babette.: Ja igen,levezetni egy másik úton valamit.

kardio1 2014.10.01. 18:55:03

@tanato: A bevàndorlàs a bevàndorlonak jo, nekem is jobb itt. De hosszù tàvon gondolkodva nem ez lenne a megoldàs Europa bajaira. Elöregedô tàrsadalmak, elegendô gyerek nélkül. Hosszù tàvon bevàndorlok nélkül fenntarthatatlan a rendszer. Ha nincs tùl sok bevàndorlo egyszerre, az integràlàsuk végbemegy. Az elv a kultùràk keveredése volt az asszimilàcios törekvés feladàsa utàn. Most inkàbb több, egymàstol sokban eltérô kultùra egymàs mellett élését lehet làtni, amelyek közül az erôteljesebb a màsikat a befolyàsa alà akarja vonni. Es ez nem a befogado kultùra. Ezért erôsödnek a radikàlisok.
Jobb lenne, ha mindenütt lenne elég gyerek, és nem kéne a tömeges bevàndorlàsra épiteni (hangsùly a tömeges szon van!), és most europai szinten gondolva mondom ezt.

Thargoid 2014.10.01. 18:55:12

@montroyal ( CAN qc): irány a meki... ott 2-3 hónap alatt is összespórolhatod, ha csak nem veszel nadrágot száz euróért közben :)

2014.10.01. 18:57:09

@VPBA:
Az albanok sem szentek azert. Mielott Vancouverbol elkoltoztem, egy albannal dolgoztam egy epitkezesen, aki orommel sugta meg, hogy szerencsesen bejutottak a testverei Kanadaba, hamis papirokkal termeszetesen. Most vonjuk le a kovetkeztetest, hogy az albanok csalok?
(lehet, hogy kosovar volt, nem is alban) :))))

kardio1 2014.10.01. 18:57:11

@diggerdriver: Nem lenne rossz, ha a gazdagsàgot importàlni lehetne a svédetôl! :) Bàr akkor megkapnànk vele együtt a szomàliaiakat is. :))

2014.10.01. 19:00:37

@kardio1:
Minden bevandorlo egy potencialis fogyaszto is. Ezt sem szabad azert figyelmen kivul hagyni:)) Kulonosen a fogyasztoi tarsadalomban:))

tanato 2014.10.01. 19:01:59

@kardio1: Jobb lenne,de egyelőre nincs rá reális esély hogy önerőből Európa újratermelje önmagát.De igazad van,frakcionáltan kellene hogy végbemenjen ,nem egyszerre nagy tömegben.

kardio1 2014.10.01. 19:04:02

@négyzet: Biztosan pontatlanul fogalmaztam, de, ahogy te is irtad, van ennek egy, nemzetközi összevetést is lehetôvé tévô mérése.

kardio1 2014.10.01. 19:05:12

@Philosoraptor: Azért irtam én is, hogy a megvalositàs nem tetszik.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 19:05:39

@Cascabel: Oh, abban biztos lehetsz! (Sejtelmes mosoly jel.)
Kosovar nem = albán.
Csak tudod, ők befelé összetartanak. Még a koszovóiak is. Aztán, hogy kifelé mit mutatnak... Na ezt kéne nekünk magyaroknak? megtanulni!
Jó ez a fórum....)

tanato 2014.10.01. 19:06:55

@kardio1: Egyébként nem volt az rossz Mo.-nak sem amikor 90-ben erdélyi magyarok tömegei vándoroltak be köztük sok magasan képzett értelmiségi meg szakmunkás/csak orvosból több ezer/

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 19:07:10

@kardio1: Na, erről beszélünk. Rebel yell!

blackhairlady 2014.10.01. 19:11:09

@Taxomükke: dolgoznom kell de majd este valaszolok.

kardio1 2014.10.01. 19:11:46

@Hari Seldon 2: A citék azok a nagyobb vàrosok szélén lévô gettoszerû lakotelepek, ahol a bevàndorlok arànya igen magas.
A feketék valoban könnyebben integràlodnak, jo részük egyébként nem is afrikai, hanem az Antillàkrol szàrmazik, gyakorlatilag francia jellegû kultùràt hozva magàval Franciao.-ba.
Egyébként szerintem nem kell 20 évet vàrni, hogy meglàssuk kinek lett igaza, hamarabb kell majd ezzel a témàval foglalkozni.

Muscari 2014.10.01. 19:12:50

@négyzet: ez tok jo cikk, te vagy a harmadik aki belinkelni :-)
En is elkuldtem meg a szuleimnek is.

2014.10.01. 19:15:36

@kardio1: igen. Igaz. Mon foleg ashkenaziak vannak. Az en csaladom gorog zsidok, de ez kivetel.
@tableno: nehez, de megprobalom. A toulousei lovoldozes utan a szulok izraelben kertek temetest. Nem veletlen. Ott ugy erzik, lehet, hogy fals az erzes, hogy az allam mindent megtesz a sajat civil lakosaik megvedesre. Ezt nem erzik Fro-ban.
Egyebkent Algeriaban volt gerinc. Nem engedtek, hogy a toulousei lovoldozot ott temessek el.

@Muscari: igen. Errol mely hallgatas van.

@Mirjam2: lattad Cameron mai beszedet? Tetszett.

@Mme Seldon: doki, itt vagy neg? Kerdezhetek, nalunk is ikrek jonnek.

kardio1 2014.10.01. 19:15:47

@Babette.: Itt csak arra gondoltam, hogy Mo.-on csökken, itt meg pl. nô a munkanélküliség.
Egyébként ne legyetek màr (ezt nem csak ràd értem persze)annyira paranoiàsok, hogy otthon direkt minden statisztikàt a gonosz Kim-analog OV meghamisittat, errefelé meg minden statisztika patyolatfehér. Kicsit konteosok vagytok néha, vagy legalàbbis olyan képet keltetek. :))

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 19:16:49

@Thargoid: a baj csak az hogy a bilentyuzetbe oltozve hulyen fogok kinezni .. mindenre meg nem telik ..

kardio1 2014.10.01. 19:17:52

@Cascabel: Bennszülött kanadai is fogyasztana! Egyébként meg brilliàns megjegyzés! :))

M. Péter 2014.10.01. 19:18:52

@Taxomükke: A google 4 millió találatot ad a "deaf site:gov" keresésre, köztük az első www.mass.gov/eohhs/gov/departments/mcdhh/programs/ . Hearing impaired ≠ deaf.

kardio1 2014.10.01. 19:18:57

@tanato: Ha azt mondjuk most, hogy egyelôre nincs rà esély, akkor soha nem is lesz :(

Thargoid 2014.10.01. 19:19:38

@montroyal ( CAN qc): valamit valamiért... ez itt a nagy dilemma.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 19:19:42

@Zoole[uk]: "This is the beginning of a beautiful friendship." Macskajaj?, jaj, vagy Casablanca, nem is tudom, már este van!
Ha szereted a pálinkát (rakit), akkor gyere bátran! 50 Lek! Jó magyar 100 Forint-nak 50 a fele. A vendégünk vagy! Jaj, már nagyon fárasztó vagyok! Tényleg mentem! De tényleg .)

kardio1 2014.10.01. 19:20:23

@VPBA: Ezt fàjlalom én is! (màrmint a kifelé valo összetartàs hiànyàt)

SzZoole 2014.10.01. 19:23:22

@kardio1: doki,megmondom oszinten,nem tudom,hogy mukodik skandinaviaban,de ha ugy ahogy Te leirod,biztos,hogy nem olyan urambatyam modszerel valositottak meg,vagy mondhatnam a manyu.penzeket is.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 19:24:59

@kardio1: De hiszen mi itt összetartunk! Nem?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 19:27:33

@Babette.:

Persze. Ennyit ér. Oké. Én is ennyit érek a kizsákmányoló cégemnek ugye? Rajtam zsírosodik...

@Réka ‎:

Persze hogy hitel nélkül. Törlesztőt mindenki tudja fizetni, még a melós is.

@DieNanny [SZ,CH]:

Nem felsőosztály. Középosztály. Aki nem képes lakást/házat vásárolni adott helyen a béréből az az alsó osztály, a munkások világa.

i got my (törölt) 2014.10.01. 19:27:33

@Zoole[uk]: sőt, a külföldön dolgozók jelentős része is foglalkoztatottként van elkönyvelve. vicces, nem?

ebből a grafikonból kiolvasható, hogy a parádés foglalkoztatásbővülés nagyobbik része közfoglalkoztatott (havi 40-60 ezer Ft-ért) és külföldön dolgozó (a színeket talán azok a gyengébb képességű olvasók is megértik, akik másokról sem tudják elképzelni, hogy követik lakóhelyük - politikai, kulturális és egyéb - eseményeit):
kep.cdn.index.hu/1/0/642/6421/64219/6421958_fd8355e7020fe7a03541d998c7ff7dc8_wm.png

index.hu/gazdasag/defacto/2014/07/08/ezert_jo_a_kormanynak_a_sok_kulfoldon_dolgozo/

i got my (törölt) 2014.10.01. 19:27:33

@DieNanny [SZ,CH]: @Réka ‎:
csak jelzem, hogy egy másik olvasó - ugyanerre a középosztály-definícióra hivatkozva, azaz: középosztálybeli az, aki olyan fizetést kap, amiből lehet venni jobb környéken egy lakást - a napokban jegyezte meg, hogy szerinte 70 ezer font éves fizetésnél kezdődik a londoni középosztály. akkor nem horkant fel senki. :)

amúgy tényleg kíváncsi lennék, hogy a 70 ezer fontos fizetésből milyen lakást lehet kapni, illetve, hogy a londoni lakások mekkora része érhető el belőle. (értelemszerűen a 70-es fizetésre kapható hosszú távú lakáshitelből vehető ingatlanról beszélünk, "affordable", azaz a nettó jövedelem 30%-át meg nem haladó törlesztés+rezsi mellett.)

érdekes lenne ugyanezt mondjuk budapestre is kiszámolni. tud valaki esetleg ilyen számokat? (pl. mennyi jövedelem kell egy húszmilliós hitelhez? a normális bankoknál nyilván van erre valami irányelv.)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 19:29:18

@emiGrant: Helló

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy olvastam a történelemkönyvet és tényleg így kezdődött a harmincas években, ahogy Kertész kezdte: Egyik nép a másikát genetikusan alattvalónak nyílvánította. Talán ezek után nem csoda, hogy a magyar közélet nem kér a Kertész félék megnyílvánulásából.

Magyarországon évek óta erkölcsi válság van, ami hol rasszizmusban nyilvánul meg hol abban, hogy olyan múltú emberek kerülnek országos szervezetek élére és döntenek és képviselhetnek vallási közösséget, akik pár éve még női ruhában kisminkelve ropták a táncot a pesti éjszakában.

Nyílván nagy dilemma lehet választani a polkorrekt de drágább légkörű Anglia vagy a nagyobb vásárlóértékkel biró pezsgő kutúrális életet és jobb klímát nyújtó de nem polkorrekt Magyarország között.

Írásodról Tamás Gáspár Miklós jutott eszembe, aki a kilencvenes évek rendszerváltó és szadesz alapító értelmiségeként arról beszélt, hogy Magyarországon pár éven belül polgárháború lesz és kardélre hányják a zsidókat tehát meneküljön ki merre lát.

TGM azóta is Magyarországon él és azóta a jelenlegi kormány ínyére lévő cikkeket ír.

De mindezek mellett boldog nyugdíjas éveket kívánok. :)

2014.10.01. 19:31:14

@charlieharper: Amit a konferencia vegen mondott? Nem lattam de olvastam (szabadsagon vagyok es nincs itt TV), nekem tetszik nagyon, csak sajnos attol tartok hogy semmi nem lesz belole mert ahogy te is mondtad, nagyon valoszinu hogy Labour-t fogjak megvalasztani legkozelebb. Remelem hogy nem igy lesz.

Mar egy ideje erdeklodve figyelem ahogy a UKIP csapasait probalja haritani, erdekes kuzdelem... Ugyes a retorikaja, es jo hogy felismeri hogy komoly ellenfellel all szemben, de szerintem meg mindig nem tesz eleget ahhoz hogy a legtobb UKIP szavazot meggyozze. Persze koteltancot jar, ha tul sokat tesz, a sajat jelenlegi szavazobazisa nagy reszet elidegenitheti. Az a legnagyobb problema szerintem hogy tulsagosan a UKIP-ra koncentral, elvesztette szem elol hogy Labour a legfontosabb ellenfele.

kardio1 2014.10.01. 19:32:23

@Zoole[uk]: A magànnyugdijrendszer, ùgy ahogyan azt Magyarorszàgon azt kialakitottàk és mûködtették, nem volt életképes. A megszüntetés modja lehetett volna màs, de meg kellett szüntetni. Egyébként a létrehozàsa Horn alatt épp annyira kritizàlhatoan ment végbe, mint a megszüntetése Orbàn alatt..

@VPBA: Itt igen. En egy kicsit màsra gondoltam. Olyasmire, hogy GYF és Bajnai idejében ùgyanùgy csak poizitivan nyilatkoztam idekint Magyarorszàgrol, ha kérdeztek, mint most, függetlenül, hogy milyen a politikai szimpàtiàm, és mit gondolok valojàban arrol, ami éppen otthon történik. Vannak népek, akik igy csinàljàk: a belsô vitàk csak ràjuk tartoznak, de kifelé egységesek. Az albànok pl. érzésem szeint pont ilyenek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:32:51

@kardio1: és azt hol írtam, hogy máshol patyolatfehér?

(ezt a holírtam-ot fel kéne vennem vágólapra, annyiszor kell használni...)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 19:33:09

@tanato: Talán a másik oldalról kellene nézni. Nem idegenellenes, csak magyarpárti. Az nem kétséges, hogy a nemzeti identitás megőrzése szinte lehetetlen, ha a bevándorlás mértéke már egy invázióhoz hasonlítható. Pedig lehet, hogy ha a demográfiai folyamatok ebbe az irányba folytatódnak, akkor ilyen mértékű bevándorlásra lenne szükség, hogy egyáltalán működőképes maradjon az ország. Nem kell ahhoz árpádsávos kispárnával aludni, hogy ezt ne kívánja az ember.

SzZoole 2014.10.01. 19:33:29

@házelőtthinta: Balazs,a pastry shef az a cukraszmester angol megfeleloje
Azon kivul,hogy rendeleseket ad le a beszallitok fele,rendeleseket vesz fel a vendegektol telefonon/boltban be osztja a heti munkat stb. ugyan ugy reszt vesz a termelesben.Tehat,melos.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:34:54

@Cascabel: biztosan koszovói albán volt, ezt Jani óta tudjuk.

egy ideje gyanítom, hogy a legendás albán szamár is koszovói albán:D

2014.10.01. 19:34:55

@i got my: az en voltam. Sot,emelem a tetet. Az elso evben meg a 70k-s fizetesbol sem veszel lakast. Es termeszetesem mortgage-rol beszelunk. 20% deposittal.
300k-tol kezdodik egy (szamomra) elheto londoni helyen a lakas, ami nem ciposdoboz.

@Mirjam2: Ed 11 ponttal vezet Cameron elott.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:35:53

@tanato: ebben a filmben áthidalni értelemben volt..

Mme Seldon 2014.10.01. 19:36:11

@charlieharper:
Gratulálok az ikrekhez! MIkorra várhatók? kérdezz nyugodtan (lehet privatban is)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:37:18

@Mirjam2: elvileg megvan a forrás (gondolom, kaptál te is pm-t), és én is ezt nem értem, hogy más az email címem...

2014.10.01. 19:37:54

@Mme Seldon: ok. Akkor holnap kuldok emailt.

2014.10.01. 19:38:11

@kardio1:
" Bennszülött kanadai is fogyasztana! "
Melyik benszulott? Az itt szuletett vagy a "native" ?
Ettol fuggetlenul fogyaszt is, sot tulfogyaszt es erejen felul, mindketto. De ez is keves. Meg tobbet kell fogyasztani! Mindegy hogy mit, csak fogyasszon. A bolcsotol a koporsoig. A fogyasztas miatt vannak a gyarak, a banyak, a bankok, az uzletek, a kinaiak, a prolik, a gazdagok, a bevandorlok, a kivandorlok, az otthon maradok, a szemetesek, ettermek, minden:) A fogyokura is amiatt van, a sportok is, a szabadido eltoltes is fogyasztas, sot meg a fagyaszta's, melegites, konzervalas is amiatt van:) Hogy az autorol, hazrol ne is beszeljunk:))
Lehet folytatni:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:38:43

@házelőtthinta: igen, ennyit. vagy megszoksz, vagy megszöksz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 19:40:26

@flash.gordon: Nekem a szegény veszélyeztetett kommunistákhoz és liberálisokhoz lett volna egy-két észrevételem, de jobb, ha meg sem szólalok :).

kardio1 2014.10.01. 19:40:39

@Babette.: Lehet, hogy nem te irtad, elôfordulhat, hogy tévedtem. Ez esetben elnézést! De van egy ilyen tendencia a kommentelôk körében, fôleg, ha Hinta elôàll egy statisztikai adattal, ami az mutatja, hogy Mo. jol teljesit vmiben, akkor van egyesekben egy ilyen kényszer, hogy megmutassa, a szàmok hamisak. Pedig a nagy szàmok törvénye alapjàn azok az adatok se lehetnek mindig helytelenek.

2014.10.01. 19:41:18

@Cascabel:
"Fogyasztok, tehat vagyok" :)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 19:41:42

@Babette.: Azt csak nem tagadja le, ha már ilyen hévvel reklámozza a rakit :))!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 19:42:07

@kardio1:
Szerva itt csere ott...
Egymillió cigány 10ezer szomálért?
Áll az alku?
:))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.10.01. 19:42:21

@charlieharper: En es a Lunacica(a nejem) neveben szivbol gratulalunk es jo egeszseget kivanunk:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:42:49

@i got my: nincs irányelv, pontozás van. a törlesztő nagyjából 30%-ig terhelhető (összesen), ez eddig hallgatólagos volt, most majd lesz róla jogszabály is.
most nem számolom újra, de amikor pár éve házat akartam venni, akkor 10-15 millának 100ezer körül volt a törlesztője, ahhoz ezen elv szerint 300 nettó kellett volna. mint látjuk, ezt nem tartották be.

M. Péter 2014.10.01. 19:43:06

@Cascabel: " Azert az nem mehet, hogy meg az unoka is felelos legyen anyagilag a nagyszulok tartozasaert." Ilyen nincs. Az örökös lemondhat az örökségről, nem kényszeríthető arra, hogy adósságot örököljön.

2014.10.01. 19:43:35

@Zoole[uk]: koszonjuk. Asszony fel, hogy allva is aludni fog.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 19:44:23

@kardio1: Tudom, nem vagyok "szőke", vagy "nem szőke" vagyok... (Ezúton is bocsánat...).
De ha már, csak itt a HÁ-n ezt a néhány, néhány? olvasót-kommentelőt meggyőzzük, nem éltünk hiába... Ugye?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 19:44:38

@charlieharper: Gratulálok én is! Asszonykád meg ne féljen ettől, hanem készüljön rá :)))!

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:45:03

@kardio1: nem lehet, hanem biztosan nem én írtam.

qkuc 2014.10.01. 19:45:24

@blackhair-lady: A szóösszetétellel, :D. Jóvanna, ma fárasztóan lassú a felfogásom, :).

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 19:46:53

@M. Péter: "Az örökös lemondhat az örökségről,"
hagyatékot csak visszautasítani lehet. lemondani az örökségről csak az örökhagyó életében lehet.

@zöldeketbeszélek: :))))

2014.10.01. 19:48:04

@zöldeketbeszélek: koszonom. Orom az uromben, hogy anyos kikoltozik hozzank egy idore.

2014.10.01. 19:48:53

@charlieharper: forditva. Urom az oromben

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 19:49:00

@Babette.: Neeem, vagyis Iááá!, kikéri magának! Az albán szamár, az albán szamár!

2014.10.01. 19:50:16

@charlieharper: Ja latom, ITV poll. Teljesen gaz. Bar azt mondja a ferjem ne parazzak mert ha Labour lesz megint es felemelik a benefiteket, lehet hogy megeri visszamenni es elni a dole-on :)

33621 2014.10.01. 19:50:44

On
A cikket elolvastam de a kommenteket még nem. A mai nap itt Civishonban az Aldiban vásároltam és egy idevaló és poénos sztorit láttam. Előttem érkezett a parkolóba egy Svájci rendszámú Mini Clubmen autó, melyből egy középkorú és egy idősebb hölgy szállt ki és bementek előttem vásárolni. Odabent nem vettek semmi mást csak mind a ketten egy kis karton Túró rúdit! És magyarul beszéltek hallottam. Na most mondja azt valaki hogy a Magyar nem túró rúdi függő! :-))))
OFF

tanato 2014.10.01. 19:51:01

@zöldeketbeszélek: Lehetetlen,annyi sosem lesz az egy nőre jutó szülésszám hogy pótolni tudjuk a a népességet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 19:51:30

@flash.gordon:
"nagyobb vásárlóértékkel biró pezsgő kutúrális életet és jobb klímát nyújtó de nem polkorrekt Magyarország között."

Ezt te teljesen komolyan gondoltad?
Hol élsz?

2014.10.01. 19:52:55

@flash.gordon:
"Egyik nép a másikát genetikusan alattvalónak nyílvánította. Talán ezek után nem csoda, hogy a magyar közélet nem kér a Kertész félék megnyílvánulásából. "
Rosszul irta Kertesz Akos (egyebkent kedvelt irom)
Ugy kellet volna irnia, hogy a magyar genetikailag disabled vagy genetikailag challenged:))) Mas lett volna a fogadtatas es meg most is otthon elne:)))

2014.10.01. 19:56:09

@Mirjam2: mar most hergelem magam az 50p adon es az extra adokon + benefiteken, amit majd jovore bevezetnek.

SzZoole 2014.10.01. 19:57:47

@VPBA: macska jaj,az egyik kedvenc filmem:)))
Meg nem ittam rakit,de ha gyengebb az en 62% hazi szilvamtol akkor nem kell(de kell).
De ha ott berakizunk,akkor Attol felek,hogy kikotyognam,hogy ki a Hataratkelo:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 19:59:22

@tanato: Tudom, ezzel elkéstünk vagy 80 évet. De az sem járja, hogy akkor a lovak közé dobjuk a gyeplőt és hajrá. Már persze, ha egyáltalán fontos, hogy 'magyar' magyarok maradjanak Magyarországon. Én sem szólhatok egy szót sem az egy szem gyerekemmel :(.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 20:01:32

@charlieharper: Hidd el, még ha ő lenne a minden rémanyósok prototípusa, akkor is hálás leszel neki a segítségért...

2014.10.01. 20:02:11

@M. Péter:
Az unoka nem fog lemondani az oroksegrol. Ha az orokolt haz er 10 milliot es van rajta 1 millo tartozas, nem teheti meg, hogy csak a tartozasrol mond le:) Vagy en nem ertem akkor.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 20:03:45

@Zoole[uk]: Gyengébb, de tiszta. No sugar!
Ő is jöhet! Itten toleráns és titoktartó népek laknak! Tudod, hegyi nép, dél-Európa Svájca etc. Jajj, miket beszélek!

SzZoole 2014.10.01. 20:04:33

@charlieharper: az utobbi miatt Meg reszvetem:)))

2014.10.01. 20:07:58

@Zoole[uk]: 62%-os??? Az mar sebalkohol?

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 20:09:07

@diggerdriver: Bécsben. Miért?

@zöldeketbeszélek: ezt a magas labdát én sem akartam lecsapni. ;)

@Cascabel: Kertész most is otthon élhetne. Ebben nem akadályozta meg senki.

Chamroe 2014.10.01. 20:10:05

Megtaláltam végre álmaim állását! Nem tudjátok, hol lehet jelentkezni?
:-D

m.origo.hu/nagyvilag/20141001-kiralyi-ragogumi-vakarot-keres-ii-erzsebet.html

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 20:11:10

@charlieharper: Neem, az a 96%-os tisztaszesz. Van, aki azt is megitta...

2014.10.01. 20:11:58

@kardio1: Pedig a magyar munkanélküli statisztika hazugságra épül.... Ahogy a többi statisztika is. Nincsen mögötte semmi konteó. Le van mindegyik vezetve egy csomó cikkben, amit te is megtalálsz, ha rákeresel. ;)

M. Péter 2014.10.01. 20:12:45

@kardio1: Nem, az ILO definíciója szerint az számít munkanélkülinek, akinek nincs munkája, az elmúlt 4 héten belül valamikor aktívan munkát keresett, és képes 2 héten belül munkába állni. Ebben benne van az is, aki nincs regisztrálva, mert pl. nem kapna semmilyen segélyt, az viszont nem, aki regisztrálva van, de nem ihazából nem keres munkát.

M. Péter 2014.10.01. 20:14:54

@Cascabel: Persze, hogy nem lehet válogatni, de ha a ház 10 milliót ér, és 1 millió tartozás van rajta, akkor a nagyapa nem volt csődben.

2014.10.01. 20:17:36

@zöldeketbeszélek: Orbán magyar párti? Aham. Egy másik univerzumban, esetleg.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 20:18:10

@Cascabel: jól tudod. az örökséget csak egyben lehet visszautasítani (kivétel: a mezőgazdasági jellegűt, mert azt lehet külön is, ha valaki nem foglalkozik mezőgazdasággal.)

Mr Long 2014.10.01. 20:18:23

@házelőtthinta: Nem mernok duma. Irtam legyel pek, keresel £1300-at havonta, asszonyod is legyen pek, keres o is £1300-at havonta, azert £2600-bol el lehet karcolni angliaban is.
Vagy legyel komuves. Most neztem, 13-14 £ph a fizu.
A logika azon resze viszont lehet nekem magas, hogy azert tanulnal, hogy nekunk bebizonyitsad, hogy attol nem lesz jobb...

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 20:18:58

@házelőtthinta: házat vásárolni adott helyen a béréből az az alsó osztály, a munkások világa.
nalunk ez nem all meg teljesen .. ugyanis a lakasberles tobbe kerul mint 25 evre fizetni a torlesztest , tehat ha kap hitelt es ha akar venni barki vehet ha van munkaja ..

2014.10.01. 20:18:59

@Mirjam2:
Nem egy oxymoron az, hogy a kivandorlok, vendegmunkasok szidjak a benefiteken eloket, kozben pont nekik koszonhetik, hogy van munkajuk? :))) Ha azok is dolgoznanak vagy munkara lennenek kenyszeritve, kevesebb lenne a munka, nem?:))
Valasztasi szlogen:
"Ha tovabbra is munkat akarsz, szavazz a Labour Party-ra!!!"
Mindenki jol jar, a benefites is es a vendegmunkas is.

2014.10.01. 20:21:22

@kardio1: "Hinta elôàll egy statisztikai adattal, ami az mutatja, hogy Mo. jol teljesit vmiben, akkor van egyesekben egy ilyen kényszer, hogy megmutassa, a szàmok hamisak. Pedig a nagy szàmok törvénye alapjàn azok az adatok se lehetnek mindig helytelenek."

Hinta előáll a kormány által fizetett statisztikákkal, és mivel tudjuk, hogy ő trollkodni jár ide, lesznek páran, akik azért sem fogják szó nélkül hagyni, a retardált meg jót röhög a markában. Uhh, most nem voltam PC.

Ugye, nem vagy ennyire naiv, hogy te elhidd, hogy Mo,-n minden nő?

2014.10.01. 20:22:11

@Cascabel: nem. Nem oxymoron. Hany evig kell egy orszagban elni, hogy azt kritizalni lehessen?
Ha azok is dolgoznanak, nem terhelnek a kiafasokat, kevesebb adot kehetne fizetni --> tobb penz marad a zsebedben.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 20:23:17

@Philosoraptor: Fogalmam sincs, OV milyen párti, de komolyan. Régebben azt hittem, tudom. De ettől még amit mond, az lehet magyarpárti.

2014.10.01. 20:23:40

@diggerdriver: Ha dollárból v. fontból élsz Bp.-n, akkor nem mondott butaságot. Természetesen kinti fizetésből valószínűleg jobban él egy expat, mert olcsóbb egy Londonhoz képest.

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 20:28:10

@Cascabel: fogyasztas miatt vannak..
a gyerekek, a csalad ..

oriblog.blog.hu/2014/09/23/11_ok_a_gyerekvallalas_ellen#c24552479

na ezt nem osztom komoly erveim vannak ellene ... pl; ez hulyeseg , jol van mar ... nem kell igy gondolkozni ..

2014.10.01. 20:28:40

@Cascabel: A naplopó mindenhol az, teljesen mindegy, hogy milyen nemzetiségű. A szégyen inkább az, amikor a naplopók fikáznak mindent és mindenkit, mert hogy nekik több jár. :)

2014.10.01. 20:29:14

@M. Péter:
Miert ne lehetne? Mi van akkor, ha a reszleteket mar nem fizette 6 vagy x honapja peldaul es ugy halt meg?

DieNanny CH 2014.10.01. 20:29:23

@i got my:

Hát, mi lehet, hogy hosszútávú hitelre kapható lakásról beszélünk, de Hinta szemében a hitel felér egy istenkáromlással; ezért úgy vettem ki a hozzászólásaiból, hogy ő a hamar összerakható kp-t érti ez alatt.
Mert ha a hitelre gondol, akkor egyetértek a középosztályos állításával.

2014.10.01. 20:33:14

@zöldeketbeszélek: Szerintem teljesen mindegy, hogy mit mond. Beszélni mindenki tud. Csak a tettek maradnak el.

Mondtam már párszor, hogy itt vér fog folyni, ha nem is a közeljövőben. Azt nem tudom, hogy kié, és ki által, de az emberek elfogják érni azt az állatias szintet, amikor erőszak lesz a válasz a szegénységre. Most még mindenki kapaszkodik a kis életszínvonalába, de ez sem fog örökké tartani. Hogy ez mikor lesz, azt nem tudom. Egy ilyen esemény lenne pl. az államcsőd.

i got my (törölt) 2014.10.01. 20:34:19

@charlieharper: mennyi egy 300k-s hitel törlesztője? (mondjuk 20 évre, vagy ami tipikus arrafelé mortgage esetén.)

szerintem ez a középosztály-definíció alkalmatlan.
valaki idézte ma a guardian cikkét, amiből kiderült, hogy egy egyfős háztartás esetén is elég a bruttó 60k-s fizetés ahhoz, hogy a legjobban kereső 5%-ba tartozzunk.
vagy: ha bruttó 70k-ből egyedül tartunk el egy négyfős családot, akkor jobban élünk, mint a családok háromnegyede. igaz a számok angliára vonatkoznak (a londoni értékek nyilván magasabbak lennének).
vagy el kell fogadnunk, hogy bizony a jó fekvésű saját ingatlan nem középosztálybeli mulatság, vagy azt kell megállapítanunk, hogy a társadalom 90%-a a középosztálynál alacsonyabb szinten él.
latin-amerikára vonatkozóan esetleg elfogadom, hogy nincs, vagy alig van középosztály, na de oszlopos nyugat-európai demokráciákban sincs? nem lehet, hogy a definíciónkkal van a baj (ami alkalmatlannak látszik a valóság leírására)?

@Babette.: akkor 300 nettóból nem lehet "középosztálybeli" lakást kapni. jól gondolom, bp-en egy 10-15 milliós lakás csak egy árnyalattal jobb, mint a havanna lakótelep?

i got my (törölt) 2014.10.01. 20:34:25

@Cascabel:
"masik pedig a szemelyi csodtorveny. Anelkul nem beszelhetunk "emberarcu" kapitalizmusrol. Azert az nem mehet, hogy meg az unoka is felelos legyen anyagilag a nagyszulok tartozasaert. Minden ember eleteben elofordulhat, hogy hoz rossz dontest. De hogy annak a kovetkezmenyeit egy eleten at nyogje, az embertelen es erthetetlen. "

én inkább még azt is eltörölném, hogy a milliárdos adósságból ki lehessen hátrálni egy másik cégbe. miért nyögje a társadalom az egyén rossz döntésének a következményeit? vagy korlátozzuk le a rossz döntések meghozatalának lehetőségeit, ha vannak olyanok, akik képtelenek érte felelősséget vállalni.

szerintem az az igazságtalan, hogy az unoka csak a pozitív előjelű örökség esetén tartja a markát. ha mínuszos, akkor automatikusan a közösségé az "öröm". miért?

teljesen megszüntetném az örökösödést. a személyes dolgokat megtarthatod, az ingatlanját, gyárát, bankszámláját meg a közösség kapja. milyen alapon adnánk érdemtelen örökösnek a vagyont?

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 20:35:37

@Babette.: par eve a nejem 80000 fizetesre kapott kolcsont 65000 torlesztovel ami hamar felugrott 120000+-re ... komoly banki elbiralas lehetett ... el is bukta a lakast , de még meg van laknak benne , lehetseges hogy nem talaljak meg ot , vagy fugg az ugy de a szerzodest 3 eve felmondtak ...

2014.10.01. 20:35:58

@charlieharper:
Nem rad ertettem, hogy azert van munkad, mert a benefitesek nem dolgoznak:) Felreertettel:) Meg nem is Mirjamra meg az itt hozzaszolok nagy tobbsegere, hanem olyanokra, akik mosogatnak, pizzat hordanak ki vagy sutnek pl. epp benefiteseknek, stb:))) A "testverblogon" van ra pelda:))

Igaz Barát 2014.10.01. 20:37:35

@Babette.: A LinkedIn a blog.hu-ra regisztrált e-mail címekre küldte a meghívót, az nem szempont, hogy te regisztráltál-e vagy sem, lényeg, hogy a pm. küldőjével már leveleztél valamikor.
Érthetőbben nem tudom még magamnak se megmagyarázni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 20:39:24

@Igaz Barát: megnéztem, arra jött, amivel oda regisztráltam...

2014.10.01. 20:39:31

@Cascabel: Ők legalább dolgoznak, és ez becsülendő.

Igaz Barát 2014.10.01. 20:41:31

@Babette.: Akkor viszont a LinkedIn irigylésre méltó módon tudja túrni a felhasználók gmail fiókját, jobb lesz rá odafigyelni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 20:41:57

@i got my: az egy városi panel ára.
én pest mellett néztem házat, de ennyiért nem találtam megfelelőt. szerencsére.
akkoriban volt újépítésű a podmanicky meg talán eötvös sarkán, abban a tetőtéri volt a legolcsóbb, kb 5-60 nm-es, az húsz milla fölött volt.

DieNanny CH 2014.10.01. 20:42:33

@montroyal ( CAN qc):

Itt Svájcban azt figyeltem meg, hogy egy lakás bérleti díja egyenlő, az értékének az egy-háromszázhatvanad részével.
Érthetőbben: a bérleti díjjal pontosan 30 év alatt fizeted ki a lakás értékét. (30 év szorozva 12 hónappal.)
Ez itt teljesen tiszta dolog. Mivel egy ház/lakás értéke könnyen kiszámítható (hol van, mennyi idős, mik vannak beleépítve), csak el kell osztani 360-nal, és kijön a bérleti díja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 20:43:28

@flash.gordon:
Tehát teszerinted pezsgőbb kulturális élet és jobb klíma van Budapesten.
Igazad van
London egy poros kisváros egy bezárt mozival ahol mindig esik az eső.
Mit lehet erre mondani?

2014.10.01. 20:43:31

@Philosoraptor:
"Azt nem tudom, hogy kié, és ki által, de az emberek elfogják érni azt az állatias szintet, amikor erőszak lesz a válasz a szegénységre. Most még mindenki kapaszkodik a kis életszínvonalába, de ez sem fog örökké tartani. Hogy ez mikor lesz, azt nem tudom. Egy ilyen esemény lenne pl. az államcsőd. "
En azert atfogalmaznam ezt a hozzaszolasodat, de surgosen!!! Volt ra mar pelda a magyar tortenelemben, nem is olyan regen, hogy a szavaiddal eljek "allatias" szintet ertek el az emberek a mostaninal es eroszakkal valaszoltak a szegenysegre. Forradalmaroknak hivjuk oket.

Quercus a favágó 2014.10.01. 20:43:40

@andaluzkutya:

Na én ezért fogom be inkább a pofám.

2014.10.01. 20:46:58

@Cascabel:
Ez valamiert kimaradt:
Volt ra mar pelda a magyar tortenelemben, nem is olyan regen, hogy a szavaiddal eljek "allatias" szintet ertek el az emberek a mostaninal is nagyobb szegenyseg miatt es eroszakkal valaszoltak a szegenysegre. Forradalmaroknak hivjuk oket.

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 20:50:21

@DieNanny [SZ,CH]: itteni peldam .. a haz ahol lakom en es a lanyomnak is ott van lakas a torleszto reszlet 400-600$... keves van eladva a tobbit kiadjak 1200$ havonta .. persze hogy jobb megvenni de nem mindenki akarja v nincs 20% elolegje vagy a torlesztoreszlet + lakas koltsegek= 3 szoros fizetese ..

2014.10.01. 20:55:32

@Cascabel: 1956? Mi köze van egy idegen hatalom megszállásához ahhoz, amit én írtam? Semmi. A megválasztott magyar politikusok fogják elérni azt az "eredményt".

DieNanny CH 2014.10.01. 20:57:33

@montroyal ( CAN qc):

És mennyi a lakás értéke? Arról van tudomásod?
Mert pl amit az előbb belinkeltem lakást, az 41 m2; Mexicói út nem tudom, milyen környék, de a svájci metódust használva, 31ezer Ft lenne a reális bérleti díja. Szerintem az ember ennyiért szobát sem kap igazából.

Sütemény1975 2014.10.01. 20:58:50

@Morgo1229: egyetertek. sot, mar atestunk a lo masik oldalara. jogos kritikat sem lehet megfogalmazni bizonyos szarmazasu emberekrol, mert akkor antiszemita vagy. nevetseges vilag ez...

2014.10.01. 21:01:19

@Philosoraptor:
Legyunk oszintek, azert az 56-os forradalomban a szegenyseg fontos motivacio volt.

2014.10.01. 21:01:29

@QUERCUS: Ugyanazt a dumát nyomatod, mint az Orbán, a nép barátja. Aztán csodálkozol, hogy kapsz egy bélyeget, és besorolnak valahová, és onnantól kezdve másképp állnak hozzád.

2014.10.01. 21:03:50

@Cascabel:
Jollakott ember tele hassal nem forradalmarkodik:) Tudta ezt az "Oreg" is:)

SzZoole 2014.10.01. 21:03:55

@charlieharper: nem,jo kis hazifuzesu tarpai szilva palinka nemtudom szilvabol:)))

2014.10.01. 21:04:23

@Cascabel: Nem tudom, hogy te hogyan tudod összemosni a két dolgot, szerintem semmi közük nincsen egymáshoz.

Amiről én beszélek, az az, hogy a magyar állam hogyan semmizi ki az embereket.

SzZoole 2014.10.01. 21:05:32

@VPBA: abbol eleg 2 feles es keszen vagy:)))

2014.10.01. 21:05:41

@i got my: egy 300k-s lakashoz kb kell 75k indulo osszeg; 60k lerakni, stamp duty es ugyvedi koltseg.
A 25 eves mortgage most olyan 1100-1200 korul lesz havonta. Jovo szeptembertol, a Labour amokfutasatol kezdve, a ratak emelkedni fognak. Felmehet a havi kb 1500-ig.
ha tobb mint 1 gyerek lesz a 25 ev alatt egy 300ks londoni lakas pici lesz.
londont veszelyes Angliahoz viszonyitani.

2014.10.01. 21:09:13

@i got my: jelen pillanatban a UK kozeposztaly nem tudja megengedni a londoni sajat lakast. Szomoru, de ez van.

i got my (törölt) 2014.10.01. 21:09:33

@DieNanny [SZ,CH]: erős a gyanúm, hogy hosszú távon anyagi értelemben nem igazán lényeges, hogy az albérletet fizeted vagy a lakás törlesztőrészletét. ugyanakkora összegből nagyjából ugyanott vagy, bármelyik konstrukciót is választod.
tehát lényegtelen, hogy bérelsz vagy tulajdonolsz.

(persze az elképzelhető, hogy a trollok agyában az rajzolódik ki, hogy valaki a havi vagy néhány havi fizetéséből vesz egy lakást, de ezt annyira kell komolyan venni, mint a trollokat.)

@Cascabel:
"Nem egy oxymoron az, hogy a kivandorlok, vendegmunkasok szidjak a benefiteken eloket, kozben pont nekik koszonhetik, hogy van munkajuk? :))) Ha azok is dolgoznanak vagy munkara lennenek kenyszeritve, kevesebb lenne a munka, nem?:))"

biztosan tudod, mi az a strukturális munkanélküliség.
hiába van 200 ezer betöltetlen kőműves állás, ha az álláskeresők csak a hamburgersütéshez értenek. minél tovább tart a hamburgeresek átképzése kőművessé, atomfizikussá, annál nehezebben szüntethető meg a munkanélküliség.
a modern társadalomban a munka egyre nagyobb része kíván speciális ismeretet. nem úgy van, hogy harminc munkásember kell, és bárki jó lesz.

ha hirtelen megvonnák a szoc. segélyt, attól nekem nem kerülne veszélybe a munkám, mert a segélyezettek nagy valószínűséggel nem értenek hozzá.

a kérdésedre válaszolva: nem, nem annak köszönhetem, hogy van munkám, hogy páran "elvállalták", hogy ők nem dolgoznak. sőt, ha nem vállalnák ezt az "áldozatot", akkor mindenkinek jobb lenne: nekik is, az államnak is, és nekem is. (persze, tudom, hogy az esetek nagyon nagy százalékában örömmel dolgozna az, akinek nincs munkája.)

i got my (törölt) 2014.10.01. 21:09:35

@DieNanny [SZ,CH]: nyomottak az árak a magyar lakáspiacon, ez nem kérdés, szerintem az okait is elég jól ismerjük. :)

Muscari 2014.10.01. 21:10:01

@Babette.: szerintem is félelmetes. Nincsenek az adataink biztonságban sehol, ugy tunik. Nagyon kell vigyázni , hogy mit oszt meg és hova regisztal az ember.
Azert csodálkozom, mert a LinkedIn elvileg egy népszerű, szakmai oldal, nem gondoltam volna, hogy ilyen agresszívan terjeszkedik.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 21:13:05

@diggerdriver: Azt, hogy unatkozol és faszságokat írsz. Vagy esik az eső vagy poros a város a kettő nem megy egyszerre. A kultúrát a koncerteket a színházakat a posztoló emelete ki nem én. Nyilván van Londonban is csak nézd meg a jegyárak közti különbséget.

puhacica 2014.10.01. 21:14:51

@andaluzkutya: van egy elmeletem: a net ugyebar megadja az anonim velemennyilvanitas lehetoseget, raadasul sokak szamara elerheto. annyi agresszio fakad ki az emberekbol, amit nevtelensegbe burkolozva konnyeden megengednek maguknak, hogy az kezd termeszetesse valni irl is. vagyis hozzaszokunk a virtualis agressziohoz es alkalmazzuk a valosagban, vezetes kozben, sorbanallaskor, barhol. lehet, hogy ez az egesz egy nagy baromsag, meg lehet, hogy nem en talaltam fel a spanyolviaszt, de az biztos, hogy olyan mertekben no az idegbaj a mindennapokban, hogy az hihetetlen.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 21:15:20

@Philosoraptor:

Az emberek nagy része nem szegény Magyarországon, úgyhogy nem fog vér folyni.Ilyen alapon egész Európa felgyújthatná a városait...mert a legtöbben a megélhetésért dolgoznak. Te se vagy szegény, csak sírsz hogy vegetálsz..hány nmen laksz? Konkrétan azért panaszkodsz mert nem gyűlnek a millióid..mintha Nyugaton a melósnak gyűlnének..vagy mi..levezettem már párszor hogy hogyan él egy osztrák melós...bár senki nem hitte el meg megszóltak hogy olyan tételekkel számoltam mint az autó! ami kb minden Magyarországon élő dolgozó embernek természetes.

@DieNanny [SZ,CH]:

Gondolom te is azért laksz egy gipszkartonnal leválasztott irodában mert olyan olcsóak a svájci albérletek...ne magyarázzuk már meg..

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 21:19:50

@montroyal ( CAN qc): es heti fizetessel kevesebb , lehet sporolni ...

2014.10.01. 21:20:02

@Philosoraptor:
"Nem tudom, hogy te hogyan tudod összemosni a két dolgot, szerintem semmi közük nincsen egymáshoz."
Te azt irtad, hogy:
"az emberek elfogják érni azt az állatias szintet, amikor erőszak lesz a válasz a szegénységre."
Nekem erre a forradalmak ugrottak be. Tul nagy a fantaziam?:)
"Amiről én beszélek, az az, hogy a magyar állam hogyan semmizi ki az embereket."
A magyar allam az un. szocializmus utolso 25 evet kiveve egesz tortenelme soran kisemmizte az embereket. Annak mindig szegenyseg lett a kovetkezmenye.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 21:25:22

@i got my: ahol nincs orokos, azt is az allam kapja meg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 21:25:24

@flash.gordon:
Nézd meg mekkora árkülönbség van a British Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum jegyáraiban...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 21:26:19

@montroyal ( CAN qc): akkor valahol vegrehajtonal lehet az ugy...

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 21:27:42

@Zoole[uk]: Igazad van. Vagy az Északi fény!. Pezsgő vodkával. Abból is elég kettő, aztán mindjárt látod az Aurora borealis-t, még akkor is, ha nem akarod. Akkor már mindjárt jobb, ha úgy csinálod, mint az albánok. Csak lassan, komótosan, kicsit iszogatunk, közben beszélgetünk...

2014.10.01. 21:27:59

@flash.gordon:
A prolinak csak ingyen muzeumokra futyya, olyan helyekrol, ahova oltonyben illik bemenni es minimum egy-ket napi fizetese a beugro, csak almodik:(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.01. 21:29:43

@Philosoraptor: Erre utoljára kb. 100 éve volt példa. Nem tartott sokáig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 21:31:09

@Cascabel:
Hány ingyen múzeum van Magyarországon?

Muscari 2014.10.01. 21:31:24

@charlieharper: egy barátnőmnek nemrég születtek ikrei. Olyan óriási hasa volt, pedig o egy pici vékony lány , alig akartam hinni a szememnek, mikor lattam a kepet aFacen. Szerencsére egészségesek mindannyian.

Vigyázz nagyon a felesegedre, jo egészséget kivanok :-)

2014.10.01. 21:31:28

@puhacica:
Az agressziv, lovoldozos video-jatekokra is sokan visszavezetik a fiatalok altal elkovetett tomegverengzeseket:(

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.01. 21:32:33

@DieNanny [SZ,CH]: erdekes metodus.
amig berelt lakasban laktam, azt figyeltem meg, hogy kb annyi a berleti dij, amennyi a lakas ertekenek a kamata lenne a bankban lekotve.
most nem tudo, mi a helZet

Muscari 2014.10.01. 21:36:20

@Cascabel: miert mondana le? Kap 9 milliót, az is jo, nem? Visszautasítani akkor kell, ha az adósság nagyobb, mint amennyiért el lehet adni az ingatlant, kb akkora.

2014.10.01. 21:38:25

@diggerdriver:
Ezert vagyok en proli es nem jarok muzeumokba. Gyerekkoromban az egri varban logtam sokszor lukas orak alatt. Tavaly be akartam menni szetnezni, 1500 Ft-ot kertek. Setalni 600 ft-ert lehetett volna. Nem vagyok egy xarrago, 20 $-t minden szivfajdalom nelkul adok hajlektalannak, de egy setaert 5 centet is sajnalok:(

puhacica 2014.10.01. 21:40:52

@Cascabel: igen, vannak errol statisztikak, tanulmanyok. de en most konkretan arrol beszelek, amit az utobbi par evben itthon tapasztalok. kicsit olyan most Magyarorszag, mint egy duhongo. :(

puhacica 2014.10.01. 21:42:11

@diggerdriver: neked miert egy macska az avatarod? megbetegedtel? :)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 21:42:16

@Muscari: Csak nem Te vagy? (Szemöldök összehúz.)

2014.10.01. 21:44:01

@Cascabel:
Es a Megadeath zenejere ill szovegere:(

Muscari 2014.10.01. 21:45:14

@montroyal ( CAN qc): előbb utóbb elarverezik am. Arra nem gondolt, hogy visszaállítani a hitelt es tovabb fizetni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 21:45:47

@puhacica:
Kapuzárás volt...
Ahogy öregszek egyre feljebb hord a szerszám. Eddig a bokámat pisiltem le mostmár a térdemet.
:)))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.10.01. 21:47:37

@VPBA: hogy A HA? Mar mas is meggyanusitott, de sajna nem: -)
Azert kedves toled: -)

2014.10.01. 21:48:46

@Muscari:
Azert mondana le, mert nem tudja fizetni az orokosodesi koltseget es a havi reszleteket a rajta levo 1 millios adossagra. Eladni meg nem tudja egyhamar. 7 millioert sem akarja eladni - joval aron alul - mikor jo par eve meg 12 millioert adtak el hasonlo hazakat.

FutureFry 2014.10.01. 21:49:06

@Taxomükke: @Cascabel: Más is írta már (pl. @M. Péter: ):

A "deaf" elfogadott (a nagyothalló az "hard of hearing"), lásd pl.:
taxmap.ntis.gov/taxmap/instr/i1040a-030.htm
Tapasztalatom szerint (ami egybevág @blackhair-lady: -vel) a "hearing impaired" (vagy pláne "hearing challenged") kifejezések nem általánosak (de persze attól érthető).

A "blind" meg egyenesen rajta van a legáltalánosabb amerikai hivatalos adó-nyomtatványon:
www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1040.pdf

És a fekete ("black") használata (bőrszín megnevezésre) is elfogadott.

puhacica 2014.10.01. 21:50:41

@diggerdriver: no, csak nehogy szemkozt kopjon a kelgyo! bar ahogy hallottam, a hasad ugyis utjat allja. :D

ezzel a szep gondolattal kivanok nyugodalmas jo ejszakat minden kedves resztvevonek!

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 21:52:55

@Muscari: Khm. No, nem baj! De azért Te is jöhetsz Zolival Albániába. Hidd el, jó hely ez!

tanato 2014.10.01. 21:54:24

@zöldeketbeszélek: Lehet úgy is "magyar "magyar ha beintegrálódik,akkor már a leszármazottai "igazi" magyarok lesznek. MInt a régebbi bevándorló népek is akik magyarokká lettek.Jászok,kunok besenyők,úzok stb.Mint ahogyan az itt beszélgetők unokái is már "igazi "angolok,franciák meg németek lesznek

2014.10.01. 21:54:43

@QUERCUS: Nem vagyok tévedhetetlen, de ha nem így van, akkor kérlek, cáfold meg, amit írtam. Mert majd megint az lesz, hogy telesírod a saját blogodat, hogy itt falka van, és nem lehet más véleménye az embernek, csak az, amit itt elvárnak...

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 21:54:56

@Muscari: biztosan csak engem nem erdekel .. amugy 10 ert vette 3 eloleget adott es 2-3 ev mulva 12 ert volt vevoje de a bank azt mondta 16-tal tartozik fizesse a kulombozetet .. szamoltad 7 re 16-ot kert a bank 3 eves fizetes utan .. akkor kenjek a hajukra ... tudjuk elarverezik a feleert egy komalosnak es varjak a nejemtol a kulombozetet ... mivel soha nem megyunk MO-ra elni , nem biztos hogy zavar ..

2014.10.01. 21:56:01

@házelőtthinta: Úristen, neked orvosi kezelésre van szükséged.

SzZoole 2014.10.01. 21:56:19

@VPBA: az semmi,egyszer Meg kisjany koromba fogadasbol meg ittam egy fel liter vodkat egy szuszra.A tetje 2fel sherry es 2 nagy frocs volt.Ahogy meg ittam a vodkat ra kb.20 percre teljes film szakadas volt,de ami mas nap kovetkezett az sem volt semmi.Vegul is nyertem,de csak ra egy hetre mertem ujra alkoholt inni.

DieNanny CH 2014.10.01. 21:56:20

@házelőtthinta:

Már megint nem tudom, miről beszélsz... Ezt már kb 1 hónapja is kérdeztem. Kivel keversz össze? Milyen 'gipszkartonnal leválasztott irodahelyiség'???

2014.10.01. 21:57:51

@Cascabel: Ott a saját szabadságukért is harcoltak, jelenleg a szabadság adott, csak lehetőleg pénzed/hatalmad ne legyen.

montroyal ( CAN qc) 2014.10.01. 21:59:35

@DieNanny [SZ,CH]: amugy az uj lakasokban minden gipszkartonnal van levalasztva ... nalunk ...

2014.10.01. 22:01:25

@zöldeketbeszélek: Bármilyen nagy, társadalomra kiható esemény lehet a motorja ennek a dolognak. Vagy ha nem, akkor majd jön a banánköztársaság ideje. Csak azt azért nem szeretném átélni és kivárni.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 22:03:22

@Zoole[uk]: Az annyáját!. Jani haverja is most ért haza. Földijeinket kalauzolta Tiranában, (hajóval jöttek Horvátországból). Aszonydja, megitták "Az árvák könnyét is..."
Gyere csak, gyere! Itt is gyakorolhatod eme jó szokást!

DieNanny CH 2014.10.01. 22:06:48

@montroyal ( CAN qc):

Itt 40-50 centis falak vannak. Sőt, még a padló (vagy födém, szóval a két szintet elválasztó rész) is egy 4 éve épült családi házban 50 cm vastag volt! (Megmértem.) Ott aztán ugrálhatnak a gyerekek!
A régi házakban (öregebb, mint 50 év) kb 10-20 cm-es a padló. Olyanban nem élnék... Mondjuk ott a belmagasság is 190 cm körüli...

SzZoole 2014.10.01. 22:07:37

@Philosoraptor: egy valamit nem ertek,ha nep egy nep butito sorozat miatt kimegy az utcara tuntetni,csak azert mert mas idopontra helyeztek a sugarzas idopontjat,akkor a sajat sorsukert,miert nem teszik,de most komolyan.

SzZoole 2014.10.01. 22:11:34

@VPBA: vigyazz,ha a ferjed(en tudom az igazi nevet is)meglatja,hogy velem beszelgettel,nehogy problema legyen,akkor nem csak az arvak konnye fog hullani:)))))))
(csak vicc volt)

SzZoole 2014.10.01. 22:12:26

@diggerdriver: nekem Meg Te vagy a gyanus:)))))))

M. Péter 2014.10.01. 22:16:39

@Cascabel: Ha még 7 millióéert sem viszik, akkor nem ér 10 milliót. De ha csak 5 millióért tudja eladni, akkor is marad 4 milliója.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 22:17:51

@diggerdriver: Nézd meg mennyi a különbség a Royal íOper House és a Magyar Állami Operaház árai közt.

2014.10.01. 22:18:04

@Cascabel: 'Ha azok is dolgoznanak vagy munkara lennenek kenyszeritve, kevesebb lenne a munka, nem? :)'

Nem. Foleg hogy a benefiteken elok jelentos resze bevandorlo. Ha mindenki dolgozna, tobb munkalehetoseget tudnanak teremteni, tobb uzlet lenne es mindenkinek tobb munka / penz.

i got my (törölt) 2014.10.01. 22:19:50

@charlieharper:
ezt elfogadom, bár nehezen szabadulok a gondolattól, hogy "hanyatlik a nyugat". :))

vagy úgy gondolod, hogy ez a tendencia majd visszafordul és egy-két évtized múlva újra megengedheti magának a középosztály a londoni saját lakást?

esetleg: csak a jóléti államnak van vége? vagy csak a középosztálynak? vagy igazából semmi gond, csak a lakásárak szálltak el? s az emberek majd csendesen beletörődnek, hogy már saját lakásra se futja?
ez egy lokális probléma vagy egy általános leszakadási, lemorzsolódási tendencia része?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 22:19:50

@diggerdriver:

Ok. Nézd meg mekkora különbség van BUdapest albérletárai meg London albérletárai között. Nézd meg mennyiért ülsz be inni egy sört. Nézd meg mennyiért ülsz be enni valamit. Nézd meg mennyiért veszel egy kis lakást.

i got my (törölt) 2014.10.01. 22:19:50

@Babette.: az világos és igazságos. azt tartom helytelennek és igazságtalannak, hogy akkor, amikor van örökös, akkor lényegében negatív örökség esetén a gond egyedül a közösségé, pozitív örökség esetén meg az örökös az egyedüli haszonélvező.

ez olyan igazságos, mint a devizahiteles-mentések végeérhetetlen sorozata. most, hogy rossz bulinak bizonyult, fizessen a társadalom. bezzeg, ha jó buli lenne (a chf-kamatok és árfolyam a mélybe zuhantak volna), akkor senkinek nem jutna eszébe, hogy a társadalommal megossza a hasznot (az alacsonyabb kamatok miatti kedvezőbb törlesztőrészletekből származó megtakarításból). vagy akkor is sorbaállnának a devizahitelesek, hogy a forinthitelénél alacsonyabb törlesztőjük miatti különbözetet befizessék az államkasszába?

miért van az, hogy a felelőtlen magatartást jutalmazza az állam / társadalom? azok a forinthitelesek meg, akik óvatosak, körültekintőek voltak, s nem játszottak hazárdjátékot, fizethetik duplán az árát. (nekem amúgy nincs forinthitelem.)

i got my (törölt) 2014.10.01. 22:19:50

@Babette.: az esetleges, véletlen volt, a kamatok rakétasebességgel változnak.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.01. 22:19:50

@DieNanny [SZ,CH]:

Te írtad hogy valami irodában laksz. Amihez tartozik egy mosdó is. Ezt vezetted fel úgy hogy van Svájcban egy kis lakásom...hagyjuk már...előadni hogy 350 frankért lakásom van Svájcban..a csóró Ausztriában (így beszélek róla ha Svájcról van szó, mivel köpködni szoktak Ausztriára állandóan Svájcból, itt is) se bérelsz ennyiből lakást, szinte sehol.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 22:22:26

@Zoole[uk]: Hűha! Igazad van! Már hozza is a puskát :) Egyébként tényleg tud lőni, tudod, nyomozó volt!
De gyere, inkább igyunk egy rakit! Békés természetű ám. Sokáig tűr, de ha egyszer betelik a pohár...

M. Péter 2014.10.01. 22:23:07

@charlieharper: Magyarországon meg még a külügyminiszternek is szülői segítségre van szüksége, hogy házat tudjon venni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 22:32:04

@flash.gordon:
Nézd meg mekkora a látogatói létszám az operákban és a múzeumokban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 22:35:26

@házelőtthinta:
Körülbelül olyan árkülönbségek vannak mint Budapest budai úrinegyede és Tiszabura cigánypéró házai között.
A két város között körülbelül ekkora a különbség.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 22:38:17

@házelőtthinta:
Amennyilért sört iszok és amennyiért eszek valamit azt itt MEGTEHETEM mig ott NEM tehettem meg.
Itt MINDEN héten vendéglőben eszek egyszer néha kétszer otthon ÉVENTE egyszer ültem be vendéglőbe.
Kiváncsi vagy még valamire?

Muscari 2014.10.01. 22:38:37

@Cascabel: attol fugg, kitol orokli es hol. Magyarorszagon az egyenesagi orokles illetekmentes.
Jo, legyenek koltsegek es lehessen csak het millioert eladni. Ha csak ot marad az nem jo?

Jovo heten jossz akkor? Ha jol lattam tegnap vagy mikor irtad, hogy csak ket napot leszel Londonban. Hogy lesz ebbol igy talalkozo?

Muscari 2014.10.01. 22:40:06

@VPBA: tervben van, bar nem Zolival, hanem a csaladdal, ha nem gond:-)

Ha aktualis lesz ugyis jelentkezem nalatok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 22:41:31

@VPBA:
Múltkor beszélgetek albán kollégámmal és mondom neki hogy nálunk a cigányok minden faluban lerabolják a háztáji kerteket.
Aztmondja Albániában nem tesznek ilyet mert ha bemennek valahova lopni akkor lelövik őket.
Mondom én hogy szimpatikus ország...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.10.01. 22:43:13

@VPBA: csak akkor megyek,ha legalabb egy AK-47-e van,amugy meg ruhelem a nyomozokat,egy csomo kellemetlensegem volt miattuk,allandoan ram akartak bizonyitani a hulyesegeiket:)))
Mar irtam,hogy megyek,de tenyleg azt akarjatok,hogy ittasan ki kotyogjam magabol,hogy ki a HA?:))))

Muscari 2014.10.01. 22:44:58

@i got my: a gondolatmenetedet kovetve az szerinted igazsagos, ha mondjuk gyerekek arvan maradnak pusz meg adossaggal is kezdik majd a felnott eletuket? Ok mit tehetnek rola, hogy a szuleik valamit rosszul csinaltak?

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 22:45:28

@Muscari: Persze, gyertek csak. Ez egy JÓ ország, bármily hihetetlen is. Hülye lennék, hogy idejöttem lakni? Remélem, nem.
De most komolyan. Tényleg érdemes, legalább egyszer megnézni. Utána lehet véleményt mondani.

SzZoole 2014.10.01. 22:47:11

@Muscari: miert,mi a problema velem?
Fiatal vagyok,jo kepu,vastag a bankszamlam,nagy fekete pobedam van,Ja es okos is vagyok:))))
(csak vicc volt)

Taxomükke (UK) 2014.10.01. 22:47:23

@FutureFry: @M. Péter: Hát akkor ezt nem jól tudtam.
Köszönöm.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 22:47:59

@diggerdriver: Igazat beszélt! Tényleg így van. Egyrészt, mert minden házban van legalább egy puska (hű, nálunk nincs, most kikotyogtam), másrészt itt a cigányok DOLGOZNAK, és nem a lopáson jár az eszük.
Egyébként Téged is szívesen látunk :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 22:50:24

@flash.gordon:

Mondjuk összehasonlítani hogy a népesség arányában milyen rétegeket és hány embert érintenek az említett árak.
Egy családi kirándulás két gyerekkel a múzeumba talán gyakoribb mint opera nézése ebben a felállásban.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 22:50:58

@Zoole[uk]: Van legalább egy Kalasnyikovunk, a gyereknek, még világít, meg berreg is :)
Jani haverja CSAK 3 évig volt nyomozó, nem véletlenül...
És igen! Most már csak azért is el kell árulnod, ki a HÁ! Addig innen el nem mész! Komolyan beszélek! Írok.

emiGrant 2014.10.01. 22:51:27

@diggerdriver: Nrm véletlen Digger! Ez nálunk kényes téma és ha őszinte akarok lenni, máshol is. Bármilyen irányba vagy elfogult, erről biztos van megjegyzésed. Akit személyesen érint a zsidók elleni megkülönböztetés az azért, aki antiszemita az meg azért, akinek elege van a témából (mint itt is egy párnak) az meg azért, így ha komment mennyiségre megy az ember, ez egy jó téma lehet. Nem mintha ezt rólad feltételezném, csak úgy mondom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 22:53:52

@Zoole[uk]:
Le vagy pattintva ne kapálózz.
Nemkivánatos személy vagy. Ennyi.
Rühellnek. Fogadd el.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

emiGrant 2014.10.01. 22:58:08

@blackhair-lady: beléptem a Labour Party-ba, ami akkoriban tele volt jó fejekkel és harcos, becsületes és vonzó emberekkel. Gondolom azoknak akik csak jelenlegi formájában ismerik, azokat ez meglephet, de a 70-es években ez így volt. Nagy párt élet volt akkor és mindenki teljesen önkéntesen, minden korrupció nélkül szívből csinálta. Választásokkor sokat röplapoztunk, plakátoztunk, stb., stb. Tisztsegviselő is voltam egy időben, többnyire a politikai oktatás terén, (ezt is teljesen önkéntes alapon), mivel pedagógusi képességeim itt jól jöttek. Akkor olvastam sok könyvet politikai történelmet stb. Aztán később én is abbahagytam sok minden más dolgom miatt, de lelkileg megtartottam amiket akkor megtanultam és ez befolyásolta később a világnézetemet is. A mai napig sok jó barátom van, akiket akkor ismertem meg.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 22:59:35

@diggerdriver: Akkor sem értem hova akarsz kilyukadni. Amíg Pesten éltem hetente mentem egy ingyenes rendezvényre sőt a kórusok, ahol énekeltem és közösen együtt dolgoztunk minden koncertje ingyenes volt. De látatlanba megmondom neked, hogy egy átlag színházjegy de valószínűleg a mozi is drágább Londonban.

Egyébként a posztoló állította, hogy a brit nyugdíjból otthon jobban ki lehet jönni mint Angliában nem én.

SzZoole 2014.10.01. 23:02:39

@VPBA: "CSAK 3 évig volt nyomozó, nem véletlenül..."
ugye ugye mennyivel jobb a csibesz vilag:)))

Engem ugyan faggathatsz,titoktartasi nyilatkozatot irratak velem ala,egy szot sem szolok:)))

SzZoole 2014.10.01. 23:05:08

@diggerdriver: igazad van,de legalabb az eg kek,a fu zold,a viz nedves,en meg gyonyoru vagyok:))))))))))

i got my (törölt) 2014.10.01. 23:05:21

@Muscari:
"a gondolatmenetedet kovetve az szerinted igazsagos, ha mondjuk gyerekek arvan maradnak pusz meg adossaggal is kezdik majd a felnott eletuket? Ok mit tehetnek rola, hogy a szuleik valamit rosszul csinaltak? "

igazságos bánásmódot a polgárokkal szemben a társadalomtól várnék. azaz, hogy ne bátorítsuk a felelőtlen viselkedést. én nem mentenék egyetlen bankot sem, egyetlen vállalkozást sem, meg egyetlen hitelfelvevőt sem. ha megnyerte, hadd vigye! ha meg nem elég érett a hitelfelvételhez és a kockázatok felbecsüléséhez, akkor nem szabad neki a hitelfelvétel lehetőségét sem megengedni.

nem kötelező a jövőt zaciba vágni. (mi más a hitelfelvétel, ha nem a saját / gyerekeink / unokáink jövőjének elzálogosítása? csak extrém indokolt esetben, szökőévben egyszer lenne szabad eladnunk a jövőnket. akkor is lehetőleg minimális időtávot, nem évtizedek teljesítményét.)

ha a gyerekek árván maradnak, azért nem a társadalom a felelős. legfeljebb valamelyik isten vagy a szülő.

miért kezdenék a gyerekek adóssággal az életüket? nem kezdik azzal. senki se születik adóssággal, sőt, a "bölcs" törvényeink féloldalasan teszik lehetővé az öröklést: csak a vagyont lehet örökölni, az adósságról egy elegáns aktussal elég "lemondani".

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 23:06:18

@diggerdriver: Hú, itt aztán van ám munkavédelem! A lánctalpas nagy Komatshu (a legnagyobb) sofőrje fürdőnadrágban vési a nagy vésőfejjel a sziklát. Jani haverja üzeni, hogy ezt mindenképpen látnod kell :)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 23:06:30

@diggerdriver: nem tudom. A posztból ez nem derül ki és nincs is köze a tárgyhoz.

Sütemény1975 2014.10.01. 23:08:03

@Philosoraptor: termeszetesen azok a cikkek meg igazak :)))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 23:08:04

@Zoole[uk]: Itt olyan, hogy titoktartási nyilatkozat... Megfelelő számú raki után, ember legyen, aki magában tartja a titkait...

2014.10.01. 23:09:17

@flash.gordon: Csakugy mint Budapesten, Londonban is van olcso mozi meg draga mozi, olcso szinhaz meg draga szinhaz. Nyilvan mivel London sokkal nagyobb, igy mindenfelebol sokkal tobb valasztek van. Persze hogy Londonban minden dragabb altalaban, de a fizetesek is 'kicsit' magasabbak a magyar fizeteseknel.

Ingyenes rendezvenyek: feltetelezem hogy ezek egy reszet Pesten sem nyilvanosan hirdettek meg, hanem ismerosokon keresztul jutottal el hozzajuk. Londonban is vannak ingyenes rendezvenyek, egy reszuk nyilvanos, mas reszukre ugy lehet bejutni ha valahova tartozol, pl. en amig ott laktunk rajta voltam a volt egyetemem e-mail listajan es hetente tobb ingyenes rendezvenyre, filmvetitesre is meghivot kaptam. A munkahelyemen keresztul is rendszeresen kaptunk ingyen koncertjegyeket stb.

emiGrant 2014.10.01. 23:09:18

@diggerdriver: Szia! Amiket itt írtál azok a Te véleményeid és mint olyanokat teljesen tisztelem. Sok mindennel egyet is értek, még ha nem egészen így fejeztem volna ki magam. Viszont van egy valami amit abszolute nem kultiválok: amikor bármilyen csoportról, legyen az vallásos, faji, nemzeti, stb. úgy beszél vagy ír az ember, hogy ŐK. Abszolute nem lehet általánosítani! Ismertem olyan fekete havert, akinek semmi zenei érzéke nem volt, ismertem nagyon hülye zsidót is, akinek semmi érzéke nem volt a pénzhez és alig tudott osszeadni stb., stb. Többek szerint nagyon szélsőséges a véleményem ez ügyben, de ha van csak EGY kivétel arról amit kifejezel mint tuti igazat egy fajról, csoportról stb., stb. akkor az nem igaz. Csak azért, mert olyan sok van köztük akiről igaz, az még nem defineálja őket, mint egy csoportot. Ezzel aztán lehet egyet, meg nem egyetérteni, de én ezt vallom. Úgy egyébként tetszett a posztod.

Muscari 2014.10.01. 23:12:17

@flash.gordon: szerintem azt senki nem vitatja hogy otthon jobban ki lehet jonni a brit nyugdijbol, meg altalaban a ny-europaibol.

Ha nem igy lenne, nem koltozne az a rengeteg nyugdijas keletre.

Persze, hogy a mozi es szinhazjegyek dragabbak, mi ezen a meglepo? Ez csak kereslet es kinalat fuggvenye.

Ugyanakkor van rengeteg ingyenes rendezveny es a muzeumok tobbsege is az.

Thargoid 2014.10.01. 23:12:26

@i got my: erre kb. 4x kölcsönt kaphatsz a legtöbb banknál mostanában, vagyis 280 plusz az önrész ami általában 10%-ról indul tehát 308 ezer fontot tudsz költeni.
Ehheze jönnek meg egyéb költségek bőven, legfőképp az illeték amit fizetned kell ami 308 ezerre még 9240 font, plusz egy ezres az ügyvéd, értékbecslés, statikai vizsgálat stb... már leírtam jó pár posztban, hogy hogyan megy az új banki szabályok mellett a mortgage.
Ebből az összegből külsőbb zónákban már lehet vásárolni, Central London esélytelen. Commuter belten (agglomeráció) már egész tisztességes házakat kapsz érte, de London és Greater London jobb környékei az egy külön világ az angol ingatlanpiacon...
A törlesztőrészlet nem gond, mert ha az lenne, most már egyszerűen nem kapsz kölcsönt. Egész szépen kell maradni pénzednek a havi fix költségek után, csak olyan részletet ajánlhat a bank most már.
Picivel drágább lesz, mintha bérelnél egy hasonló adottságú házat vagy lakást - nálunk legalábbis így jön ki, de ennek mindenki maga tud utánaszámolni a saját költségeit ismerve. Amire egyébként egészen apró részletekbe menően a bank is kiváncsi most már... még nem olyan régen gyakorlatilag bemondásra adtak kölcsönt, ez idén áprilistól változott és még fog is tovább szigorodni.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 23:17:15

@Muscari: diggedriver akadt fenn valamin ha visszakeresed az első hozzászólásomat láthatod.

SzZoole 2014.10.01. 23:19:53

@VPBA: a piatol nem ered meg a nyelvem:)))

FutureFry 2014.10.01. 23:20:47

@charlieharper: @Mirjam2:
Cameron, aki szerint főleg angolszász és nem metrikus mértékegységet kéne tanítani az iskolában:

www.theguardian.com/politics/2014/sep/30/david-cameron-schools-should-teach-mainly-in-imperial-measurements

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 23:22:28

@flash.gordon:
Ne ködösíts. A leglényegesebb kérdés hogy a javak kik számára és mennyire ELÉRHETŐK.
Példaként a British múzeum aminek talán rangja van a világ múzeumainak sorában az utolsó hajléktalannak is elérhető és évente tízmilliók nézik meg.
Ugyanez nem mondható el egy kis ország seholsem jegyzett múzeumáról.
Nekem itt összehasonlíthatatlanul többminden elérhető mint otthon és ugyanazt csinálom.
Mást mondok. Lehet hogy otthon az Ináspacsajdi szűzleány kórus előadása ingyenes míg itt a hasonló rangú előadás nem. Viszont hogy itt a bevétel jótékonysági célra megy arra mérget vehetsz.

2014.10.01. 23:24:40

@Thargoid: Akkor nagyon megvaltozhatott Brixton, nekem evekkel ezelott elt ott egy (fekete) haverom aki bulikat rendezett a lakasan, rendszeresen jartunk oda es vissza sotetedes utan feherek (raadasul lanyok) es soha semmilyen negativ elmenyunk nem volt, meg csak egy beszolasra sem emlekszem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 23:24:47

@emiGrant:
Teljesen egyetértek és most mégegyszer elolvasva engem is zavar.
Viszont nem tudok rá jó megoldást. Tudod hogy nem bántó és degradáló akar lenni de nem találtam rá jobb szót.

2014.10.01. 23:26:39

@FutureFry: Teljesen egyetertek. (Lehet elkezdeni koveket dobalni...)

2014.10.01. 23:30:11

@Mr Long (UK): Nagyon sok nem feher embert vadolnak rasszizmussal (sokszor jogosan), pl. a kozel-keleti arabokrol koztudott hogy erosen rasszistak, es sajnos ez a tobbsegukre igaz is. Sokkal erosebben es nyiltabban rasszistak mint a mai nyugat-europai feher emberek tobbsege.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.01. 23:31:45

@Zoole[uk]: Biztos vagy Te ebben? Szerintem, akkor még nem ittál eleget! Na, majd itt!

Na, léptem. Naten e mirë, azaz Jóccakát!

2014.10.01. 23:33:01

@diggerdriver: Miert ertek egyet Cameronnal, vagy miert fognak elkezdeni ram koveket dobalni a kommentelok? :) Barmi is a valasz, sajnos mar csak legkorabban holnap tudom megirni, most bed time. Mindenkinek jo ejt (kiveve azoknak akik masik idozonaban vannak!). Kivancsi vagyok milyen avatarod lesz, Digger, mire visszaterek a bazisra.

SzZoole 2014.10.01. 23:34:49

@VPBA: Nem e?
Ittal te mar hazipalinkat GHB-val(gina) keverve?:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 23:38:43

@emiGrant:
Beleesel abba a hibába hogy az általánosítást ördögtől való rossznak tekinted ha pozitív az iránya ha nem. arra kérlek hogy ezt az egyet még olvasd el.

diggerdriver.blog.hu/2013/04/08/az_altalanositasrol

emiGrant 2014.10.01. 23:39:22

@diggerdriver: Hát persze, hogy tudom, nem akartál sem bántó sem degradáló lenni. Nagyon érdekes kérdés a nyelv, már megtárgyaltuk egy kicsit még délelőtt, ha emlékszel rá. Tudod az én politikai nézeteim (amiket itt nem fogok nyilvánosan megtárgyalni senkivel, bár ha van esze bárkinek már rég kisüthette!) szerint mindig arra kell törekedni, hogy olyasmit találjon az ember, mint agitációs eszközt ami összefogja és nem széttaszítja az embereket. Például: Észak Írországban ne beszéljünk vallásról, hanem arról, hog vallástól függetlenül sok ember munkanélküli meg küszködik és hogy annak mi lenne a megoldása. A Közel Keleten, mondjuk Izrael és Gaza viszonyában, megint hagyjuk ki a vallást meg a faji eredetet is és arról beszéljünk, hogy milyen alapon lehetne közös nevezőre hozni az arab és zsidó embereket. Mert van rá lehetőség, nem mindig ölték egymást. Stb., stb. Ezért szoktam mindig nagyon vigyázni arra, hogy soha ne legyek kitaszító vagy megkülönböztető. Még a nyelvben sem amit használok. Nem könnyű és sokan fogják a fejedhez vágni, hogy tlzásba viszed a dolgot, mert túl PC vagy. Ezt meg kell szokni.

Mr Long 2014.10.01. 23:39:29

@házelőtthinta: Meselek egy "vicceset", hogy kinevethess. Marha nagy szarban vagyok most, konkretan ha akarnek sem tudnek siman hazakoltozni, mivel nem gyakorolhatom a szakmam. A tervezes jogosultsaghoz, az pedig diplomahoz kotott. Az en szakteruletemen ketfele diplomaval lehetett tervezni, de mar csak eggyel. Szoval max tervezo asszisztens lehetek es esetleg csinalhatok egy uj diplomat kb 1.2 misiert...
Jah es igy 7 ev szakmagyakorlas estleg kuka lenne!

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.10.01. 23:40:02

@Cascabel: nincsen már örökösödési adó. Viszont ha 5 éven belül eladja a házat akkor 25% megy állam bácsinak.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.10.01. 23:40:17

@diggerdriver: Ez mind így van, ahogy írod. ENNEK ELLENÉRE a posztoló a közéleti miliő miatt távozna és a kultúráról azt írja idézem: "Nekem a sok elérhető színházi előadás, opera meg koncert hiányozna"

Tehát ezen az alapon írtam azt, hogy lehet dilemmázni a

"Nyílván nagy dilemma lehet választani a polkorrekt de drágább légkörű Anglia vagy a nagyobb vásárlóértékkel biró pezsgő kutúrális életet és jobb klímát nyújtó de nem polkorrekt Magyarország között."

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 23:52:06

@emiGrant:
Nincs mentségem, talán csak annyi hogy az én iskolám nem mérhető a tiédhez. Tanultál, jobb a retorikád. Ennyi.

FutureFry 2014.10.01. 23:54:09

@Mirjam2: Persze, minden ország térjén vissza történelmi mértékegységeihez. Magyarországon pl. használjuk a rőföt. A kérdés, hogy a régi vagy az új budai rőföt. Esetleg a magyar rőföt (sing?).

hu.wikipedia.org/wiki/R%C5%91f

emiGrant 2014.10.01. 23:54:27

@diggerdriver: "nem túlzok ha azt mondom az általánosítások irányítják életünket" A tiédet meg sok másét lehet, az enyémet nem. Azért, mert vigyázok rá, hogy ne így legyen. Na, vegyük első példádat: "a magyar nők szépek". Hát ez bár általánosítás, de nem probléma. Tudod miért, mert nem kiközösítő, nem vádoló. Attól, hogy a magyar lányok szépek attól még a francia, meg az olasz lányok is lehetnek szépek. Viszont ha azt mondod, hogy a cigányok lopnak, akkor bár ebben van sok igazság is, de 1. sok más náció is lop, és 2. rengeteg cigány nem lop. Ez inzultus minden cigánynak aki nem lop. Ezt nem tudom, hogy miért nem tudja rengeteg ember felfogni. A későbbi példáid is majdnem mind olyan jellegűek amelyeknek semmik közük emberekről fogalmazott általánosításaidhoz. Egy Mercedes nem fog megsértődni ha azt mondod, hogy minden merci szar. De ugyanez egy nemzetiségi vagy faji csoportról már más tészta. Egyébként én már annyira megneveltem magamat az általánosítás kihagyásában, hogy többnyire még kajákról, meg egyéb árukról sem általánosítok. Mit lehet tudni, hogy legközelebb is ugyanolyan jó lesz-e ami múltkor isteni volt? Kipróbálom megint és örülök, ha ugyanolyan jó, de nem lepődöm meg, ha a második héten már rosszabb. Mert ilyen az élet. Szerintem az általánosítás abban az értelemben, hogy itélkezünk meg véleményt nyilvánítunk általánosítva, az nem jó és gyakran előitélethez vezet.

Thargoid 2014.10.01. 23:57:19

@Mirjam2: én azért önző módon jobban örülnék, ha feljebb raknák a 40 százalékos adó savját ahogy igérik.. vagy családi adózás lenne, mivel így elég rosszul járunk adóügyileg, hogy én több mint kétszer annyit keresek mint a párom. Ha az összes jovedelem kétfelé lenne osztva és az adózna jó pár ezres maradna pluszban, és amennyire tudom a mi bevételünk (valaki sokszor annyit keres egy kapcsolatban mint a másik) elég gyakori felállás az angol háztartásokban.

Thargoid 2014.10.01. 23:58:55

@charlieharper: már a labour? az én szavazatomból nem kapnak... de látom a tiedből sem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.01. 23:59:01

@emiGrant:
Akkor most nem értünk egyet.
Tudod én híve vagyok a tapasztalati alapon nyugvó általánosításnak mert OLCSÓ. Itt esetleg megengedhetem magamnak hogy újat próbáljak ki de otthon nem tehettem mert ÁLTALÁBAN drága volt a tanulópénz.

emiGrant 2014.10.02. 00:00:36

@diggerdriver: retorika ide avagy oda, nagyon jó Veled vitatkozni. nyugodt és udvarias vagy és nem küldsz a francba, mint az rendszerint megesik velem már ennyi vitapont után. Köszi a társalgást és jóéjszakát!!

montroyal ( CAN qc) 2014.10.02. 00:06:28

@Muscari: egyenesagi orokles illetekmentes. valaki megtudja mondani hogy az orokles illetekmentes DE ha eladod 5 even belul adot kell fizetni evente valtozik a szazalek ... ha rogton eladod sulyos adom lehet ... na ez amit en nem fizettem ...

montroyal ( CAN qc) 2014.10.02. 00:08:55

@VPBA: szivesen latod ...

milyen categoriaban?

Thargoid 2014.10.02. 00:56:34

@i got my: ez nagyon speciális londoni probléma, aminek számos oka van; nem ebből kell következtetést levonni az UK többi részére - egyszerűen nem összehasonlíthatóak az ingatlan árak.

Thargoid 2014.10.02. 00:59:49

@diggerdriver: én meg unom az éttermet stb. így időnként inkább főzök magamtól ha van rá egy kis időm... és nem azért, mert úgy jövök ki csak anyagilag. Akkor hol is rosszabb az életszínvonal...?

Thargoid 2014.10.02. 01:08:31

@Mirjam2: eléggé lepukkant... most leginkább gettó, persze nem egy Peckham, de azért... 9 éve még én is jártam oda.

montroyal ( CAN qc) 2014.10.02. 02:24:20

@Zoole[uk]: még se vagy tokeletes... hianyzik beloled a hiba ...

2014.10.02. 04:56:39

@Szilvana1:
Orokosodesi koltseget irtam, nem adot. Mert az van, en tavaly 60 ezer Ft-ot fizettem ilyen neven.
De a 25%-ot nem tudtam. Igy ha valaki orokol egy hazat, megterhelve, 5 evig sziv. Csak kiadasai vannak. Ezek szerint az orokseg csak egy plusz teher kisjovedelmueknek. Kulonesen az elejen.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.10.02. 05:14:34

@emiGrant: egy normális feminista nem gyűlöli a férfiakat, csak szólok.

2014.10.02. 05:31:55

@Muscari:
Okt.7-en, kedden du erkezem Londonba. Csutortokon vagy penteken repulunk tovabb Magyarorszagra a keresztlanyommal. 10 vagy 12 napig leszek otthon. Visszafele 4-5 napom lesz ujra Londonra. 27.-en repulok vissza. Gondolom azert ossze lehet hozni valamit oct. 20 es 27 kozott. Raerek, nincs kotott programom.
Jeee, hull a ho mar megint!!!!!! I love Calgary! :)))))))

2014.10.02. 06:43:55

@Zoole[uk]: Nem tudom, jó kérdés.

2014.10.02. 06:48:09

@Sütemény1975: Azt hiszel, amit akarsz. De azért eléggé megmosolyogtató, hogy próbáljátok megvédeni a sok hazugságot.

DieNanny CH 2014.10.02. 07:30:46

@házelőtthinta:

Azt írtam, hogy ahol lakom, korábban iroda volt. Gipszkartonról semmit!

A ház története: úgy 40 éve egy vállalkozó alapított egy fuvarozási céget. Ehhez épített egy házat, amiben volt 2 db 5 szobás lakás, meg 2 irodahelyiség, hogy ő napközben nyugodtan tudjon dolgozni. 2 fia van, külön akartak költözni, ezt a házat már nem lehetett bővíteni. Ezért a szomszédos parcellán felhúzott egy 4 lakásos nagy házat - néha ennek a terasza belelóg az általam készített fényképekbe. Ezt a házat eladta, majd az új tulajdonosok úgy döntöttek, ami korábban irodahelyiség volt, azt lakásként hirdetik.
Képzelj el Mo-on egy társasházat, ahol egy emeleten van pl 2 db 3 szobás, meg egy garzon lakás, amit irodának használnak.
Fura, hogy még mindig azon rugózol, hogy nincs konyhám... Vagy azóta, mióta egy konyhában laksz, ez lett a fétised???

Mondd ki nyíltan: szerinted hazudok? Nem is ennyi a lakásom? Mert én így hívom. Szerintem irigy vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.02. 07:32:56

@Thargoid:
Londonban.
Csomagolok költözök haza.
Szar itt az élet.
Megyek haza a pezsgö kulturális életbe.

Morgo1229 2014.10.02. 08:16:27

@emiGrant: mit muvelt ebben az orszagban peldaul a liberalis politika? Az SZDSZ egy zsidokozeli part ? Propagaltak a homoszexualitast holott a zsido vallas kifejezetten tiltja azt. Megis nyomtak a keresztenyek arcaba hogy kirekesztok. Ez miert van ?

i got my (törölt) 2014.10.02. 09:40:17

@Thargoid: köszi, nem közvetlenül érint a dolog, inkább csak arra voltam kíváncsi, mire elég egy top 5%-os fizetés. elgondolkodtatónak találom, hogy jobb környékeken szinte labdába se lehet rúgni vele.
(ha jobban belegondolok, egy jobb második kerületi lakásért vagy házért is simán elkérnek ekkora összeget budapesten. a 80-120 millió Ft-os vételár szerintem nem ritka arrafelé se.)

úgy tűnik, a vállalkozók és az örökölt vagyonok tulajdonosai annyira felhajtják az ingatlanárakat, hogy "bérből és fizetésből" "nyugaton" se lehet "ugrálni".
kíváncsi lennék, az egyenlőtlenség nőtt-e lényegesen az elmúlt évtizedekben londóniában.

i got my (törölt) 2014.10.02. 09:40:17

@Mirjam2:
aki szerint a metrikus vagy az "imperiál" rendszer logikusabb, mint a másik, az szerintem nem tudja, mit jelent a logikus szó. :)
bizonyára ésszerű lenne a világban - finoman szólva - elterjedtebb rendszert használni, és bizonyára érzelmi húrokat penget, aki mégis a régi-jó pintek és hüvelykek mellett tör colstokot.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.02. 09:40:17

@Thargoid:

De te nem melós vagy. A londoni melós "kicsit" máshogy él. Nem is álmodozhat étteremről. Örülhet hogy kijön a pénzéből hó végére egy szobát bérelve. Érted? Ezt nem érti digger se. Hogy nem az a gond hogy nincs elég pénzed kenyérre meg felvágottra, hanem hogy nem tudod megfizetni a lakhatást. Hiába írogatta digger(a blogjában) hogy mennyi mindenre elég az óránkénti 6 fontos minimálbér ha egy pici lakást nem képes kibérelni magának a melós megette a fene az egész vásárlóerőt.

micsoda? 2014.10.02. 09:40:17

Nagyon jó írás, nem is vitatkoznék vele. Angolok ügyesebben sáfárkodnak a megszerzett javakkal, mint mi magyarok. Minden új kormány csak rombolta a régit, mindig mindent elölről kellett kezdenünk. Ennek is oka lehet, hogy az itteni idős nyugdíjas csak vegetál.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 10:02:20

@i got my:
"azt tartom helytelennek és igazságtalannak, hogy akkor, amikor van örökös, akkor lényegében negatív örökség esetén a gond egyedül a közösségé, pozitív örökség esetén meg az örökös az egyedüli haszonélvező. "

ez így nem pontos.
"negatív" örökség esetén is az örökösé a hagyaték, de ez esetben visszautasíthatja.
nem tudom az arányokat, de biztosan van olyan, aki nem tud erről és nem utasítja vissza.
az is biztos, hogy számos olyan eset van, amikor az örökös hiányában minden az államé.

nem tartom kizártnak, hogy ezek az esetek nagyjából kiegyenlítik egymást. de nem tudok pontos számokat. szerintem az elvek egyensúlyban vannak egymással.

és mint látod, olyan is előfordul, hogy pozitív egyenleg esetén is előfordul, hogy visszautasítják, mert nem akarnak bajlódni vele.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 10:02:52

@i got my: hát egy pár évig figyeltem, nem volt egyedi eset. az igaz, hogy sok éve volt ez.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 10:06:37

@Mr Long (UK): ez az építészmérnököknél is így van. a múltkor volt róla szó és utánanéztem. aki 3 éves képzésben szerezte régen a diplomáját és a jogosultságát, az, ha elveszti a kamarai tagságát, már nem kaphatja meg újra, csak ha elmegy az egyetemre ismét.

Muscari 2014.10.02. 10:42:01

@Cascabel: jo, akkor legyen huszadika utan. Legalabb tudsz meselni az otthoni tapasztalataidrol.

2014.10.02. 10:51:26

@DieNanny [SZ,CH]: Kellene lőnöd pár fotót, hogy végre megtudjuk az igazságot. Most akkor hol élsz, milyen körülmények között?

Muscari 2014.10.02. 10:53:57

@Babette.: az igaz, hogy ha ot even belul eladod az orokseget, akkor 25% adot kell ra fizetni? Paran irtak feljebb.
Mert akkor az illetekmentes orokseg olyan nesze semmi fogd meg jol. Ki akarja mondjuk a nagymama hazat megtartani Mucsjrocsogen, ha nem szeretne odakoltozni?

Minket pont erint a dolog, mert a nagymamam meghalt a tavasszal es anyukam a harom testverevel egyutt orokolte a hazat. Az erteke olyan nyolcszaz-egymillio forint, tehat fejenkent jutna mondjuk ketszaz. Ha ennek a 25%-at meg le kell adozniuk, az mar csak szazotven :-(

2014.10.02. 10:54:12

@házelőtthinta: Definiáld a melós fogalmát, mert én nem értem, hogy nálad az mit takar. Az a melós, aki rosszul keres, tehát vegetál? Mihelyst az ember nem vegetál, és átlag fizut kap, v. átlagon felül keres, már nem melós?

Mr Long 2014.10.02. 11:03:22

@Babette.: Ez viszont nevetseges dolog... Azert szereztem meg azt a diplomat, mert azt akarom csinalni. 3.5 ev suli (ennyi a bsc) majd 5 ev szakmagyakorlas es nem kapok utana semmit, mert a gittegylet eltorli. Mondjuk sejtem kik es miert kezdemenyeztek ezt (ellehetetleniteni par embert). Plusz elvileg most ugy mukodik, hogy elveszik a jogosultsagot, nem szamit, hogy akar 30 eve csinalod-e, mivel nincs megfelelo diplomad. Ez a nevetseges. Plusz a talalas. Ev elejen kozoltek, atalakitjuk, van egy HAT honapos atmeneti idoszak, utana elveszted!

Mr Long 2014.10.02. 11:04:49

@Philosoraptor: llyen kerdesekre nem valaszol, ne bantsad...
En is mondtam neki legyen pek, legyen egy noje, aki szinten pek, es havi 2*£1300 netto meg angliaban sem rossz.

Mr Long 2014.10.02. 11:10:18

@házelőtthinta: A londoni melosnak lehet rossz, de az angliainak azert jobb. Szakadj mar ki abbol a szar varosbol! Plusz beugro munkakra van minimalber. Ha valamihez kezdessz erteni, akkor feljebblepsz es jobban keresel. Mar mondtam, hogy komuveseket is keresnek 12-14 fontos oraberert es az mar mindjart "mas eletstilust biztosit" ahogy asszonynak egy ismerose (igen, angol minimalberes) mondta.

DieNanny CH 2014.10.02. 11:10:33

@Philosoraptor:

Nézz vissza arra a posztra, amiben megjelentek a képeim a kilátással az ablakomból. Ott egy kommentben betettem képet a szobámról is.
Nem keresem vissza, bocs!

DieNanny CH 2014.10.02. 11:13:09

@i got my:

Erre van egy sztorim. A múltkor a Tagesmutter-továbbképzésen a só-liszt gyurmáról volt szó. Volt nálam egy recept, és mikor elkezdtem diktálni, hogy 20 dkg liszt, néztek rám, hogy: mi az a dekagramm??? Úgyhogy gyorsan "átváltottam" nekik 200 grammra...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 11:36:00

@Muscari: ez nem pontos.

az ingatlan értékesítése után jövedelemadót kell fizetni, mert bevételnek számít.
(természetesen költségeket is lehet ezen összegből levonni, leginkább másik ingatlan vásárlása szokott ide tartozni)

azonban nem örökké, hanem csak a szerzés évétől számított öt évben- az alábbiakban az látszik, hogy a bevétel mekkora része adóköteles adott évben
lakáscélú ingatlan esetén:
szerzés éve (1. év): 100%
egy év múlva (2.év): 100%
3. év: 90%
4.év: 60%
5. év: 30%
6. év: 0%
(nem lakáscélú ingatlan esetén 15 év és mások az arányok)

az, hogy a személyi jövedelemadó mértéke mennyi lesz, az az össze bevallott jövedelem függvénye, jelenleg egysávos, tehát 16%

a részletek itt találhatóak:
nav.gov.hu/data/cms278813/09_IF_Ingatlan_ertekesites_2013.pdf

------
tehát ha idén örököltétek, akkor idén és jövőre a 100%-a után kell adót fizetni, utána csökken az adóalap a fentiek szerint

Thargoid 2014.10.02. 11:37:25

@diggerdriver: Majd számolj be feltétlenül :)

Mr Long 2014.10.02. 11:41:38

@házelőtthinta: BTW tudod mire valo az ilyen munka? Megkapaszkodni es tovabblepni. Ismerek egy magyar csajt itt, egy szallodaban takarito supervisor. O mondta a heten, hogy sorban lepnek le toluk az emberek, mert tanultak itt valamit es azzal helyezkednek el. Vagy jobb penzert, vagy jobb munkakorulmenyekert. Igen, ezt mind a szabadidejukben csinaljak, rengetek tanfolyam, kepzes van.

Thargoid 2014.10.02. 11:50:10

@i got my: itt más hatások is vannak:
- túlkereslet
- ingatlan hiány
- befektetési alapok
- egyéni befektetők
- milliomosok a világ számos tájáról
...mind itt akar venni, pénzmosás és/vagy értékörzés, esetleg hozam miatt is.
Ezek többnyire olyan pénzeket mozgatnak (nem feltétlenül a sajátjukat), ami egyszerű "munkásembernek" (Charlie-t, engem, meg még mindenkit beleértve) nem reálisan elérhetőek. Rálicitálni egy lakás árára akár 50-100 ezer fontot? Nekik nem gond... ezzel nem lehet, és nem is érdemes versenyezni.
Az ilyen vásárlások miatt szorultak ki az angolok és úgy a jobb keresők is Central Londonból.
Aki viszont kiszorul az külsőbb zónákban próbálkozik, ezzel kiszorítva a piacról, a közepes és kisebb keresetűeket teljesen.
Akik persze továbbmennek az agglomerációba ott feljhajtva az árakat.
Az árfelhajtó hatás egyre kiseeb mivel a keresete azoknak akik egyre kijjebb szorulnak is egyre kisebb, de egész London agglomerációban (commuter belt) érezhető.
Én nem tudnék Central Londonban semmit se venni, viszont nálunk megvan az, hogy nem is akarunk a gyerek miatt, mindenképp kertes családi ház kellett, azok pedig amúgy is a külsőbb zónákban vannak, így engem nem érint a probléma - de akinek Central lenne ideális azt nagyon is lehetetlen helyzetbe hozta a túlfűtött piac.

Muscari 2014.10.02. 11:57:23

@Babette.: koszi, szoval legalabb nem 25%, hanem csak tizenhat. Az azert jobban hangzik, remelem, hamarosan eladjak, van allitolag erdeklodo.

Igazabol azonban jobban orulnek, ha a szuleim oda koltoznenek, sokkal jobb hely egy nyugdijasnak egy csendes kis Bekes megyei falu mint az, ahol most laknak, raadasul ott vannak rokonok is. Csak sajnos kisebb hordereju donteseket sem kepesek mar meghozni, nem hogy egy ilyet.

Thargoid 2014.10.02. 12:00:19

@házelőtthinta: Te nem érted...
1, a világ nagyvárosaiban teljesen normális, hogy többen bérelnek egy ingatlant. Elég csak ha a Jóbarátok sorozatra gondolsz... ezek lehetnek haverok, idegenek, de akár egy kétkeresős család is. Ha már KETTEN keresnek, akkor ki tudnak bérelni valamit, csak nem a központban.
2, Egy kereső esetén, ha valóban olyan alacsony a jövedelem, ahogy mondod, az önkormányzattól lehet kérni lakhatási támogatást.
Ami adott esetben botrányosan sok pénz is lehet...
Ez egyébként nem jó, mert sok tulajdonos úgy adja ki az ingatlanját, hogy belekalkulálja, hogy ha nem más, az önkormányzat úgyis kifizeti, ez pedig felhajtja az árat azoknak (köztük nekem is) aki viszont a saját zsebéből fizet.
EZT a támogatást kellenne beszüntetni, vagy erősen korlátozni és mindjárt reálisabb szintre esnének a bérleti díjak. Az vicc, hogy egy támogatott olyan környéken olyan lakás tud "kifizetni", amit egy normális kereső ember valóban nem.

Viszont a "rossz" hírem az, hogy amíg ilyen támogatás létezik, simán ki tudnál venni itt is lakás, bár tudtommal a támogatások most már 1 év itt tartózkodás után igényelhetőek csak - vagy csak tervbe van véve, hogy így legyen.
Nem tudom Ausztriában mi a helyzet, de lehet, hogy ha utánanéznél ott is találnál hasonló támogatási formát a lakhatásodra.

Thargoid 2014.10.02. 12:08:11

@házelőtthinta:
3, Senki sem kötelez arra, hogy Londonban lakj.
A vidéki Anglia kifejezetten olcsó lakhatás szempontjából, egy-két nevezetesebb várost leszámítva.
Ha Londonban laksz vagy a munkád köt oda (pl. engem), vagy szerencsét próbálsz - ami elég nagy butaság a mai világban, ha képzetlen vagy, menj vidékre.
Ha a munkád köt ide, és fontos vagy a cégednek akkor megfizetnek.
Ennyire egyszerű.
Ha nem fizetnek meg, akkor menj máshova dolgozni, ha ott se fizetnek meg, gondolkodj el rajta - valószínűleg nincs olyan tudásod vagy képességed e pillanatban amiért bárki is többet adna.
Vagy képezd magad, vagy menj vidékre, ahol kiválóan meg fogsz élni azzal a tudással és keresettel is amid van.
London nagyon rossz példa, mert az egyik legfontosabb üzleti és befektetési hely. Ha nincs itt dolgod, akkor jobban jársz bármely más városban.
De hozhatnánk példának Tokiót, New York-ot stb.
Azt kell látnod, hogy ez MO-n azért nincs így, mert senki nem akar odamenni üzleti okokból. Kicsi piac, nulla vásárlóerő, hatalmas korrupció - nincs értelme, ha csak nem az olcsó munkaerőre hajtasz...

Mr Long 2014.10.02. 12:15:59

@Thargoid: Arrol nem is beszelve, hogy a legtobb ceg videken van meglepo modon. UK mondjuk mernoki szempontbol (talan IT kivetelevel) nem London kozpontu. Az igazat megvalva alig van ott pl az en szakmamban hirdetes, csak rovidtavu contractori opciokkal. Ellenben Manchester, Birmingham, Liverpool, Bristol, stb mind lehetosegek es itt azert 30-45 perces commuter tavolsagra tenyleg a vilag vegere lehet koltozni, nem csak egy felkapott suburban reszre.

Thargoid 2014.10.02. 12:23:40

@Mr Long (UK): Így igaz.
Nálunk sajnos sok ok miatt Londonban van a központ, de nem ez a jellemző, ahogy mondod, pontosan azért mert a közepes és kisebb cégek sem akarnak versenyezni a nagyobb cégek vásárló (bérlés, fizetés stb) erejével.

gorcsoldo 2014.10.02. 13:08:47

akik kommentelnek egy (jol megirt) posztot, azok nem is tudjak mennyi minden van az ember fejeben, amikor ilyen lepesekre keszul, vagy mar megtette. Sajnos ok csak azon tudnak gondolkozni, hogy nekik mennyivel rosszabb. Ha dolgoznanak nyavalygas helyett, lehet meg ra is ebrednenek mirol beszelnek masok.
Nagyon jo iras, es koszonom a posztolonak, hogy megosztotta. Talan egy konyvet is megerne, ha nem lenne internet.

kardio1 2014.10.02. 13:11:09

@Philosoraptor: Ha ez igy van, akkor akik Quercust megbélyegzik (vagy beskatulyàzzàk, mint hiteltelent), azok nem szabadultak meg a magyar mentalitàstol, és ugyanùgy szekértàborokban gondolkoznak, mint azok az otthon élôk, akiket itt ezen a blogon ezért gyakran kàrhoztatnak.
Szerintem Magyarorszàgon nagyon kevés a pàrtatlan média, ha van egyàltalàn, akàr nyomtatott, akàr online sajtorol, vagy tévérôl-ràdiorol beszélünk. Sokat szokàs kritizàlni a Magyar Nemzetet vagy a Magyar Hirlapot, de a Népszava, Népszabadsàg ugyanilyen részrehajlo pepitàban. Es igen, az Index sem pàrtatlan, a Portfolio.hu sem és a napi.hu sem.
A pàrtatlansàghoz talàn az inforadio.hu àll legközelebb. Ez utobbi persze csak az én véleményem.
En magam szeretném a lehetô legreàlisabb képet alkotni Magyarorszàgrol, ezért egymàssal szemben àllo felek véleményét is igyekszem meghallgatni.

2014.10.02. 13:54:12

@DieNanny [SZ,CH]: Nem is nekem kell bizonyítanod, hanem Hintának. :D

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.02. 13:56:14

@Thargoid:

Tehát tök normális hogy az egyszerű melósnak sokadmagával kell élnie, mert nagyváros. De az informatikus meg élhet normálisan, elvégre neki tudása van!! Remek! Akkor holnaptól ne mossuk el az informatikusok tányérjait, ne vigyük el a szemetét és sorolhatnám. Akkor majd talán kicsit alacsonyabban fognak ülni a lovon a nélkülözhetetlen informatikusokó és megértik hogy a sima melósnak is jár egy falatnyi jólét a munkájáért. Nem csak azt kell majd hallgatni hogy a te munkád ennyit ér, te ennyit érsz...

@diggerdriver:

A minimálbér (melós bér) vásárlóerejét elemezgetted. A lakhatást letudtad 2 mondattal a kajákról (ami a megélhetés egy kisebb szelete általában) meg 1 oldalt írtál...szerinted ez korrekt tájékoztatás?

@Philosoraptor:

Melós az akiket nem mint nap látsz...a boltok pultjainál, árut feltölteni, a takkerek, mosogatók, betanított munkások. Ők vannak a többségben, ezt nem bírjátok valahogy megérteni ezen a blogon. Aztán írogatjátok hogy lépjél tovább és 2-3 szor annyit kapsz..mivel hol? Mese habbal.

@Mr Long (UK):

Jó ez nagyjából olyan mint amikor itt fejtegették hogy a legtöbb mosogató is továbblép és 1-2 éven belül már 2 ezer fontokat keresnek! OK, mivel? Hagyjuk már..mese ez is. Én azt tapasztalom hogy nem igazán lehet kiszakadni ebből a kizsigerelő vendéglátóipari szektorból átlagos bevándorlóként.

2014.10.02. 14:06:50

@kardio1: Egy értelmes embernek tűnik, csak amikor elkezdte a szokásos mantrát, miszerint Mo,-t valójában kisemmizik (a tipikus ellenségkép, ugye), meg a bankok és a multik a hibásak mindenért, ott nálam leírta magát... Láthatja ő így is, csak ne lepődjön meg, ha nem sokan fogják ebben támogatni, rossz blogot választott a témájához.

Megvallom őszintén, én nem követem a napi közéleti híreket, csak azokat szoktam elolvasni, amiket belinkelnek ide mások. Azok pedig általában a blog tematikájához tartoznak. Arra alapozom a véleményemet, amit tapasztalatok, és amit látok. Mivel médiát nem olvasok, és nem hallgatok, eléggé pártatlannak tartom magamat, és a valóságban sem vagyok elkötelezett egyik oldal mellett sem, mert nincsen értelmes alternatíva a politikában, akire mernék szavazni, és amit mernék támogatni.

A probléma ott kezdődik, hogy a magyarok egymással szemben állnak, nem egymás mellett. Még akkor sem, ha közös lenne a cél...

2014.10.02. 14:11:02

@házelőtthinta: Mi a célod ezen a blogon? Azon kívül, hogy mindig ugyanazt ismételgeted?

2014.10.02. 14:11:22

@házelőtthinta:

"Remek! Akkor holnaptól ne mossuk el az informatikusok tányérjait, ne vigyük el a szemetét és sorolhatnám."

Es nem kapsz erte fizetest, es ehendoglesz. Tudomasul kellene mar vegre venni, hogy mindenki annyit vehet le az asztalrol, amennyit rapakolt. Lehet szidni az informatikusokat, de IT nelkul a jelenlegi civilizacio osszeomlana (azon lehet vitatkozni, hogy ez jo vagy rossz, viszont azon nincs ertelme, hogy ez igy van). Ha te eveket tanulsz, es olyan dolgokat tudsz, amit csak kevesen, es ok is csak sok ev tanulas utan tudnak, akkor jol fogsz elni. Ha lusta vagy, es csak arra futja, hogy egy esetleg vegigbukdacsolt kozep iskola utan elmesz hamburgert szedni vagy szemetet hordani, akkor meg nem fogsz olyan jol elni, mert nem raktad bele azt, ami ahhoz kellene, hogy jol elj. Igy nem is kapod vissza a jobb eletet. Ennyire egyszeru a rendszer. Kevesebbet er-e a munkad, mint egy informatikuse vagy orvose? Igen. Kevesebbet ersz-e te emberkent, mint egy informatikus vagy egy orvos? Nem. De a fizetest nem az alapjan kapod, hogy milyen ember vagy, hanem, hogy milyen fontossagu munkat vegzel, es mennyire vagy potolhato. En barmikor megtanulom a hamburgersutest egy delutan alatt. Ketlem, hogy te ugyanezt elmondhatnad az en munkamrol. Ezert van, hogy en tobb mint ketszer annyi nettot keresek, mint te.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.02. 14:19:10

@házelőtthinta:
Még mindig nem tudom hogy én melósnak számítok e a te mércéd szerint?

Mr Long 2014.10.02. 14:24:59

@Thargoid: Mi azert eleg nagy ceg vagyunk :) Csak a felso management van igazabol ott, meg a projectek vezetese. De lehetne mondani a gyareto cegeket is, ezek mind videken talalhatoak. Nem tudom miert ilyen egykozpontu a srac...

Mr Long 2014.10.02. 14:27:26

@diggerdriver: van londoni kecod? Nincs?! Akkor melos vagy...

@házelőtthinta: Nem ketezer fontokrol beszelunk, hanem 1300at hoztal fel peldanak.

Thargoid 2014.10.02. 14:32:41

@Mr Long (UK): mert vagy troll vagy beteg...

Különösebben nem érdekel, a válaszokat azoknak írom akik rajta kívül olvassák a blogot, és kiváncsiak a valóságra - hiszen a kérdések amiket felvet (az egyéb dolgokat leszámítva) érdekesek lehetnek másoknak is.

Thargoid 2014.10.02. 14:37:04

@házelőtthinta: igen, tök normális, egy drága helyen.
A többségük családdal lakik (akiket szeret) vagy barátokkal (akiket kedvel) vagy lakhatási támogatást kap ha indokolt és akár egyedül lakik.

Amúgy a kommunizmusban munkásszálló volt hasonló okokból, azoknak a körülményeit pedig jobb nem összehasonlítani, egy bérelt magánlakással ami a saját választásod...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.02. 14:41:15

@Ödenburger [Hu/At]:

Tehát a mcdonalds CEOja azért kap átlag 14 millió dolláros fizetést mert cirka 700 szor annyit pakol az asztalra mint egy átlagos dolgozó? Ennyivel többet dolgozott? Vagy csak nem azért kaphatott ennyit mert egy undorító kizsákmányoló az egész világkapitalizmus, ami arról szól hogy a piramis aljából nyomjuk ki a szuszt? egyébként is miért nem kötelezik a cégeket hogy a nettó profit (az Istenség) egy részét kötelezően osszák vissza az embereiknek akik kitermelték azt? Miért kell paycheck to paycheck életet élnie egy olyan dolgozónak akinek a cége 4-5 milliárdos profitot ér el és simán visszaszórhatná a dolgozóinak a felét? És akkor azt kell hallgatnom hogy igazából nem ez a velejéig önző rendszer az oka annak hogy én még egy normális házban se élhetek, hanem én vagyok az oka mert én ennyit érek. Amennyim van. Borzasztó morális válság van a nyugati világban.

@diggerdriver:

Melósnak számítasz.

@Philosoraptor:

Tájékoztatás hogy Hegyeshalmon túl se egy másik világ van. Ugyanarról szól a nóta itt is. A kisembereket szopatják, a nagy halak meg zsírosodnak.

Girhes Joe 2014.10.02. 14:41:32

@i got my:

Érzésre, szerintem a középosztály alsó határa, ha az ember képes zsebből megvenni egy új autót, a felső határa meg az, ha képes zsebből venni egy telket és építtetni rá egy új házat. Persze azon a környéken, ahol a jövedelmét szerzi, és úgy értve, hogy nem költi el az utolsó lyukas vasát is, hogy ne maradjon megélhetésre. Ez azért így már egyszerűbben besaccolható, mintha hitellel kéne kalkulálni.

DieNanny CH 2014.10.02. 14:52:48

@Girhes Joe:

Az, hogy "zsebből megvenni egy új autót" nálad pontosan mit jelent? Hogy annyi a havi fizetése, amennyibe az új autó került, vagy, kicsit meghúzva a nadrágszíjat, néhány hónapot spórolni rá? Ha ez utóbbi, pontosan hány hónap?

Tényleg érdekel, nem kötözködöm! :-)

Mr Long 2014.10.02. 14:52:50

@házelőtthinta: "Ennyivel többet dolgozott?" Szerinted neki, vagy neked nagyobb a felelosseged? Elvileg o felel az osszes mekis dolgozoert, te meg nem. Szerinted ki akarna felelosseget vallalni barmiert, ha a fizuja nincs aranyban vele?
Csak egy kis info. Tortent egy epitkezesen egy nagy baleset, hal istennek nem lett szemelyi serules, csak par karolas. Ha akkor ott valaki meghal (marha nagy esely volt ra) most bortonben lennek. Szerinted csinaltam ezt a streszt gombokert? Otthagytam a francba. Egy hasonlo beosztasu sracot egy evvel kesobb a rendorok bilincsben vittek el, hal Istennek kiderult minden utasitast irasban adott ki, de teljesen mast vegeztek a sracok (ketto azonnal meghalt, egy - egy feleseget hagytak hatra, egyiknek terhes volt a csaja), igy a muszakvezeto ult a vadlottak padjan.

2014.10.02. 14:54:58

@Girhes Joe:
Keszpenzert csak a proli vasarol. Kozeposztalynak tobb esze van, ok mindent hitelre. Ilyen olcso meg nem volt a penz, mint az utobbi evekben.

2014.10.02. 14:56:51

@házelőtthinta:

Nem tudom, tudod-e, ki a McD CEO-ja, de o pl. egy nagyon jo pelda arra, hogy hogyan lehet a semmibol feldolgozni magad a tetejere: chicagoi neger gyerekkent a 60-as evekben nem igazan az idealis helyezbol indult, viszont tanult, dolgozott, es ma o a McDonalds CEO-ja! Te sokkal jobb helyzetbol indulva bejarhatnad ezt a palyat, ha akarnad, a te valasztasod, hogy hamburgert sutsz.

Miert osztana vissza a dolgozoinak?? Szerintem eppen a te ertekrendeddel van gond, a hasonlo lusta emberek miatt kellett a nagyapam allatait es foldjeit beszolgaltatni anno a kommunizmus alatt, mert arra dogok voltak, hogy barmit elerjenek, de megis ugyanazt akartak, amit mas verejtekes munkaval elert. Errol szolt a kommunizmus. Hogy lusta emberek elloptak azt, amiert masok megdolgozta, mert lustak voltak ok is dolgozni. Ugyanezt nyomod te is itt folyamatosan.

blackhairlady 2014.10.02. 15:07:21

@emiGrant: Koszi a valaszt, a tegnapelottit is, sajnos nem tudtam kesobb netkozelbe lenni, hogy elolvassam.
Azt hittem, magyarorszagon folytatsz valamlyen politikai munkat, valahogy ugy ertettem.
En kivanom nektek, hogy tudjatok Magyarorszagon maradni meg nagyon nagyon sokaig, jo egeszsegben:)

tableno 2014.10.02. 15:12:44

@Ödenburger [Hu/At]: Hinta igazi kommunista, peche hogy nem 30-40 évvel korábban született. Persze akkor meg az lenne a baja, hogy miért nem lehet nálunk Pierre Cardin farmert kapni?

négyzet 2014.10.02. 15:12:59

@házelőtthinta: miért nem tanulsz egy kis IT-t, ha annyira zavar, hogy szarul élsz? Csilliónyi ingyen, online elérhető tananyag van és nagyon jók. Megcsinálsz néhány tanfolyamot néhány hónap alatt, aztán elkezdesz kis programokat - referenciákat gyártani - aztán mehetsz kipróbálni a szerencsédet. Rajtad múlik. Nehéz, én tudom, mert épp csinálom...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 15:15:36

@házelőtthinta: mióta hívják bécsben "paycheck to paycheck"-nek?

blackhairlady 2014.10.02. 15:19:51

@Taxomükke: Bocsi, hogy tegnap nem valaszoltam, csak keso este ertem haza.

Szoval tegnap a gimiben dolgoztam a konyvtarban, es szunetben bementem a special need gyerekek tanarahoz, megkerdeztem o hogy tudja ezt a dolgot.
Azt mondta, hogy deaf vagy hard of hearing (attol fuggoen mekkora a hallasveszteseg) vannak regisztralva a gyerekek, bar az iden nincs egysem az osztalyban, illetve akik vannak azok integraltak mint a lanyom is.
Viszont! Abban teljesen igazad volt, illetve annak aki ezt mondta neked, hogy volt egy idoszak amikor a hearing impaired szot akartak bevezetni, de pont a siket tarsadalom ellenkezett a legjobban, ezert ez visszaszorult.
Szoval volt igazad abban amit irtal, es legalab en is okosabb lettem a temaban hamar ebben a cipoben jarunk 14 eve:)
Magyarorszagon egyebkent a hallasserultek elnevezes teljesen helytallo, benne foglaltatik a siket es a nagyothallo kozosseg is.
Amit cascabel irt, a disabled az egy osszefoglalo nev szerintem amibe mindenfele fogyatekossag beletartozik, teht nem a PC miatt hasznaljak.

négyzet 2014.10.02. 15:24:37

@kardio1: mondjuk az a baj, hogy az inforádió sokszor csak a mindenütt látható híreket kopizza össze, az interjúalanyaikat meg nem igazán kérdezik értelmes kérdésekkel. Az index bár fidesz-közeli tulajdonosú, még mindig a leginkább az az újság, amelyik a lényeget tudja az olvasónak megragadni, és nem kímélik egyik oldalt sem.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.02. 15:24:59

@Ödenburger [Hu/At]:

Tehát bejárok dolgozni, a jelképes zsebpénzért, húzom az igát mint egy marha és én vagyok a tolvaj. Vagy az akarok lenni. Szerintem meg a kizsákmányoló cégem a tolvaj mert az ziher hogy én többet termelek mint amennyi a bérem. Nem én akarom meglopni őket, ők lopnak meg engem minden egyes nap. Nem tudom miért pont nekem írod hogy lusta dolgozók, mikor én pont bejárok melózni. ja, bejárok, csak nem igazán van lenyomata. Ebben a helyzetben én lehetek a leginkább felháborodva.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.02. 15:24:59

@Babette.:

Húszszor leírtam már hogy nem ott élek. Neked Ausztria = Bécs?

Mr Long 2014.10.02. 15:26:06

@Babette.: Az jobban erdekelne, hogy ha elmondasaa szerint tud nemetul es angolul es ha Mon tudsz ket nyelvet akkor barmikor kapsz munkat miert egy osztrak konyhaban haborog, mikor mehetne verkomcsikkal lazadozni a parkokba is pesten...

Mr Long 2014.10.02. 15:29:43

@házelőtthinta: "Szerintem meg a kizsákmányoló cégem a tolvaj mert az ziher hogy én többet termelek mint amennyi a bérem."
Igen, de pl az en munkamhoz kell egy iroda, egy asztal, egy szamitogep, jopar program, futeni kell, ki kell termelnem a teám, a kavem, a tejem arat, amit a ceg ad. Ezeket ki termelje ki? Nekem kell ezt is, mert benne van a rezsikoltsegembe.

négyzet 2014.10.02. 15:32:43

@házelőtthinta: nyiss egy hamburgerezőt, és meglátod egyből, hogy mennyit termelsz... vagy csak számold ki fejben - bevétel mínusz költségek, mindennek mennyi a vége. komolyan, az ilyesmi nagyon tanulságos! ráadásul a legtöbb munka ilyen módon nem mérhető, például a szellemi munka nem igazán, mert a bevétel nagyon távol esik, de a vendéglátásnál lehet ezzel számolni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 15:35:17

@házelőtthinta: ismét megragadtad a lényeget.
vagy kényelmetlen a kérdés?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 15:38:23

@Mr Long (UK): egy termelő cég, ha normálisan gondolkodik, egy idő után eljut oda, hogy a termelt haszon után fizesse meg a dolgozókat.
láttam ilyet, mindenki örömmel üdvözölte az elvet.
a dolgozók egy idő után viszont ismét elégedetlenkedni kezdtek, mert azt már nehezen vette be a gyomruk, hogy a kevésbé fizetett termékkel is kellett dolgozni, ugyanis a portfóliót továbbra is a cég határozta meg, nem a dolgozó (aki ugye szívesen csinálta volna azt, hogy csak a legtöbb hasznot termelőt).

tökéletes dolgok nincsenek.

2014.10.02. 15:42:41

@házelőtthinta: Értem. Szóval te olyan felvilágosító ember vagy. :D

2014.10.02. 15:43:54

@házelőtthinta:

Ugye ismered a medves-vadaszos viccet?? Vadasz, vadasz, most oszinten, nem szopni jarsz te ide?? :D Ha ennyire szar neked es ugy erzed, hogy folyamatosan meglopnak, miert nem messz el mashova dolgozni?? Most vagy egy lusta tehetetlen luzer vagy, vagy mazochista. Ha nekem valami nem jo, valtoztatok. Te miert nem valtoztatsz azon, ami szar neked??

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.02. 15:57:21

@Babette.:

Te is megragadtad a lényeget. Így fogalmaztam, és?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 16:04:11

@házelőtthinta:
ÉS
egy egy éve német nyelvi környezetben élő ember egyszerűen nem használja köznyelvben ezt az angol kifejezést.

ennyi.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 16:05:33

@Ödenburger [Hu/At]:
ő nem saját magában látja a hibát. egyszerűen anélkül akar jó fizetést egyebeket, hogy ő bármit változtatna, mert az neki JÁR, a kapitalistáknak meg nem. ó igen, akkor sem, ha ők fektettek bele az üzletbe és akkor sem, ha övék a teljes üzleti kockázat.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.02. 16:10:26

@házelőtthinta: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

(bocsánat az offért, ma nem tudok ennél konstruktívabban hozzászólni. viszont ma mosogattam. meg weblapot is csináltam. meg online tanultam, elkezdődött egy kurzus, amit már nagyon vártam. a fürdőszobán osztozunk páran, de a legnagyobb baj vele inkább, hogy kurva hideg tud lenni itt esténként/reggelente, és a víz is nagyon hideg. szóval összességében elássam magam vagy ne? vagy inkább, aki el akar ásni, hozzon lapátot, nehogy már a gödröt is én ássam ki magamnak, ha már muszáj elásódni.)

2014.10.02. 16:12:33

@Babette.:

Nekem egyre inkabb az az erzesem, hogy Hinta nem egy valos szemely. Ha az illeto, aki a Hinta mogott van, ismer is hasonlo gondolkodasu embert, es az egesz karakter nem is fikcio, de Hinta mint olyan nekem nagyon gyanus, hogy nem letezik. Egyreszt borzalmasan tultolja az egesz temat, masreszt a stilusa sem koherens. Neha valoban a melost adja, foleg ha a korai Hinta hozzaszolasokat megnezi az ember, neha viszont elmehetne valami gazdasagi szakertonek, olyan stilusban ir, es foleg olyan kifejezeseket hasznal, amiket meg en sem ismerek, pedig en is szoktam olvasgatni angolul es nemetul is a temaban, sot kozgazdasagi targyakat is tanultam az egyetemen. Szoval nekem eleg gyanus a karakter, hogy csak egy jol felepitett szivatas az egesz.

2014.10.02. 16:17:11

@házelőtthinta: figyelj. Miert nem veszel Meki reszvenyt, ha ennyire megy a Meki szekere? Az utobbi 1 evben 90 es 103 kozott volt az ar. Gondolom van employee share scheme. Tudtal volna kaszalni. Sot, meg akkor tulajdonos (!!!) is leszel.

négyzet 2014.10.02. 16:21:20

@Ödenburger [Hu/At]: nos, nekem is ez az érzésem, de nem baj, ha ez teszi boldoggá, játsszon :)

tableno 2014.10.02. 16:22:57

@charlieharper: nem fog venni, mert neki ELVEI vannak. Meg azt a pénzt inkább márkás gatyára költi. Amúgy meg valószínű, hogy Ödenburgernek van igaza: kamu az egész nick.

2014.10.02. 16:46:35

@tableno: meg egyebkent is, milyen felhaborito a rendszer; aki kitartobb/okosabb/ugyesebb/szorgalmasabb/erosebb tobb penzt kap, mint aki lusta barmit is csinalni. A lustaknak is jar a napfenyes belvarosi lakas (Hintanak: nem nagyon lattam belvarosi lakast, ami napfenyes)!

Mr Long 2014.10.02. 17:01:03

@charlieharper: "(Hintanak: nem nagyon lattam belvarosi lakast, ami napfenyes)!" Te is a lenyeget fogtad meg! Tetoteri lakast mindenkinek!!! Lehetoleg az osszes haz egyforma magas legyen, nehogy valaki arnyekot vessen a nem olyan szerenccsesekre...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.02. 17:01:53

@charlieharper: kedves fővárosi tanács és bizottsági elvtársak, nekem inkább kertvárosit kérekszépen kiutalni, nem szeretem a belvárost, köszönettel.

2014.10.02. 17:05:43

@Philosoraptor:

"Megvallom őszintén, én nem követem a napi közéleti híreket, csak azokat szoktam elolvasni, amiket belinkelnek ide mások."

Ez meg is látszik a hozzászólásaidon. A te esetedben a hallgatás előny.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.02. 17:49:28

@tableno:

Az elmúlt 1 évben pl összesen vettem egy nadrágot meg egy inget. Túlfogyasztok, azt mondod? :) A melós ne vehessen semmit csak kenyeret, egy kis húst, meg zölsdséget...

@Babette.:

Értelek. Még szerencse hogy 2,5 éve élek itt. Rengeteg angol kifejezést használok. Miért? Mert a kibertérben cseperedtem fel, ez ilyen egyszerű. De gondolom ebből megint leszűrted hogy Hinta nem is létezik.Ez ilyen női logika?

@Ödenburger [Hu/At]:

Nem vagyok kitalált személy. Nem értem miért mondjátok mindig hogy kitalált karakter vagyok. Össze kéne hozni egy HÁ találkozót és akkor leomlanának a falak. És mindenkinek fel kéne olvasni élőben pár szaftosabb kommentjét :))

@charlieharper:

Nincs pénzem befektetni. Gondolom nem arra gondoltál hogy 300-400 euróból meki részvényekbe fektessek...az össz vagyonom szerintem kevesebb mint két három havi fizetésed. Mi nem pénzért dolgozunk charlie, hanem a megélhetésért.

tableno 2014.10.02. 18:04:02

@házelőtthinta: várjál, előkeresem a zsebkendőmet... :(

kardio1 2014.10.02. 18:05:53

@Philosoraptor: teneked is van "mantràd", nemcsak neki. Az is konteos izû, hogy Mo.-ot kisemmizik, bàr van benne valami, meg az is, hogy mindent direkt tolnak el a Magyarorszàgot jelenleg vezetôk(ez a te véleményed pl., az alapjàn, amiket itt olvastam tôled), es ebben is van részigazsàg. Az ide linkelt hirek forràsai eléggé egyoldalùak. Ha csak ezek alapjàn tàjékozodsz, felemàs képedt kapsz.

2014.10.02. 18:09:59

@az igazság odaát van: Köszönöm az építő kritikát, de magasról letojom a véleményedet. Muhahaha. :D

2014.10.02. 18:10:51

@kardio1: "hogy mindent direkt tolnak el a Magyarorszàgot jelenleg vezetôk(ez a te véleményed pl., az alapjàn, amiket itt olvastam tôled"

Akkor szerintem olvasd el újra, mert én ilyet sehol sem írtam... Jézusom.

kardio1 2014.10.02. 18:12:08

@Philosoraptor: Még két dolog jutott eszembe: az egyik, hogy te vajon oda tudnàl-e àllni egy fideszes mellé valamilyen közös cél érdekében? Vagy màr a közös cél kijelölésekor elbukna a dolog?

A màsik:
"Láthatja ő így is, csak ne lepődjön meg, ha nem sokan fogják ebben támogatni, rossz blogot választott a témájához."
Akkor ez egy "libsi" blog? :)
Van, aki OV elôl menekül külföldre, màs meg nem miatta. En 2009-ben nem miatta jöttem el Magyarorszàgrol.
Szerintem Quercus véleménye simàn elfér itt. ha nem igy lenne, HA sem engedné ki a kommentjeit.

Quercus a favágó 2014.10.02. 18:13:27

@Muscari:

Nem áll szándékomban kommentelni, kivéve, segíteni tudok.
Most úgy látom tudok.

A dolog nem így működik.

Ha eladjátok az ingatlant,az eladási árból le kell vonni az ingatlan hagyatéki leltárban szereplő értékét. Továbbá a számlával igazolt ráfordításokat. Ha az így kapott összeg + előjelű, az az adó alapja.

Lakás vásárlását már nem lehet levonni az adóalapból.

Ha valaki ingatlant örököl, és elkívánja adni, érdemes a hagyatéki leltárban minél magasabb(de még reális) értéket beíratni. Így kiküszöbölhető, vagy csökkenthető a fizetendő adó.

2014.10.02. 18:15:27

@házelőtthinta:

Ha kovetkezokor megyek Grazba, irok privatban! :) Es ha Becsben jarsz, irjal, eleg rugalmas a munkaidom, napkozben is ki tudok ugrani 1-2 orara a cegtol (ez egyebkent barkire ervenyes, akinek lenne kedve osszefutni, en szivesen talalkozom barmelyikotokkel, Becsben hetkozben elerheto vagyok). :)

kardio1 2014.10.02. 18:15:50

@Philosoraptor: Ha nem is emlékszel rà, akkor ne hidd el. Ha legközelebb ilyen értelmû kijelentést teszel, majd jelzem neked. Ne a konkrét szoba kapaszkodj bele, ezt a kifejezést igy szo szerint lehet, hogy nem mondtad, de az összkép ilyesmi. Rendben van, hogy te nem érzed ott jol magadat sem anyagilag, sem közérzetileg, de ne akadj màr ki, ha valaki nem ért egyet veled.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 18:25:45

@házelőtthinta:
" De gondolom ebből megint leszűrted hogy Hinta nem is létezik.Ez ilyen női logika?"

én ezt SOHA nem mondtam.
ha figyeltél volna, én vagyok az egyedüli itt, aki eddig soha nem gyanúsított ezzel. (nemhogy "megint". piha)

most is csak azt gondolom, bizonyos dolgokban kamuzol.

ami egyébként tök mindegy, mert innentől nem érdekelsz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 18:27:01

@Philosoraptor: te, valami van a levegőben? egyre gyakrabban kapok én is ilyen megjegyzéseket, olyan dolgokról, amiket sosem írtam.
vagy valami párhuzamos világba kerültünk.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.02. 18:34:55

@QUERCUS:
"Lakás vásárlását már nem lehet levonni az adóalapból."

vs

"6. 1. Megszerzésre fordított összeg
A megszerzésre fordított összeg
a) az átruházásról szóló szerződés..."

??

Muscari 2014.10.02. 18:38:22

@Thargoid: dicséretes az erőfeszítésed, de szerintem hiábavaló.

tanato 2014.10.02. 18:41:32

@Babette.: hasonlítsd össze a néhai FD kommentjeit Hintáéval,bár állítása szerint nem egy a kettő,de mindenképpen egyívásúak.

Quercus a favágó 2014.10.02. 18:57:50

@Babette.:

Arra értettem, ha eladod az ingatlant, és egy másikat veszel.
A megszerzésre fordított összeg itt a hagyatéki leltárban szereplő érték.

Muscari 2014.10.02. 19:16:24

@QUERCUS: mi az a hagyatéki leltár?

Ja es koszi, hogy megtorted miattam a hallgatasi diadalmas: -)

2014.10.02. 19:18:42

@kardio1: "Még két dolog jutott eszembe: az egyik, hogy te vajon oda tudnàl-e àllni egy fideszes mellé valamilyen közös cél érdekében? Vagy màr a közös cél kijelölésekor elbukna a dolog?"

Ha olyanok a fideszek, mint amit a fidesz képvisel, akkor nem menne. Nekem nem jön be a hozzáállásuk a dolgokhoz.

"Akkor ez egy "libsi" blog? :)
Van, aki OV elôl menekül külföldre, màs meg nem miatta. En 2009-ben nem miatta jöttem el Magyarorszàgrol.
Szerintem Quercus véleménye simàn elfér itt. ha nem igy lenne, HA sem engedné ki a kommentjeit."

Mi az a libsi, kezdjük ott. Valami szitokszó, amit nem ismerek? Pedig rengetegszer olvasom, de még mindig nem tudom, hogy mi a jelentése.

Szerintem a "menekülés" egy folyamat, ami nem OV uralmával kezdődött el, ők csak max. rátesznek pár lapáttal. Természetesen elfér Quercus véleménye is, csak ne lepődjön meg, ha nem fognak vele egy olyan blogban egyetérteni, ami nem ragad le a populista hülyeségeknél, mert az átlag ennél értelmesebb...

Muscari 2014.10.02. 19:19:09

@Muscari: hülye telefonon. Fogadalmat akartam irni.

2014.10.02. 19:22:17

@kardio1: Akkor szoktam kiakadni, amikor olyasmit adnak a számba, amit nem mondtam. Két dolgot szoktam mantrázni. (:D) Az egyik, hogy a magyar állam kisemmizi a kisembereket, a másik pedig, hogy ma Mo.-n nincsen értelmes politikai alternatíva a problémák megoldására. Ha ebből neked az jön le, hogy a magyar politikusok direkt teszik tönkre Mo.-t, és egy felsőbb hatalmat képviselnek, akkor te valamit nagyon benézhettél. Nyugodtan lehet más véleménye mindenkinek, ezért van ez a fórum.

2014.10.02. 19:23:29

@Babette.: Nem hiszem, szerintem csak belelátnak olyasmit is az írásodba, ami nincs is benne. Majd utána jön a szokásos shitstorm.

2014.10.02. 19:26:41

@Philosoraptor: Amúgy ez a baj az emberekkel. Csak pártokban meg politikusokban képesek gondolkodni. Közben azt kellene nézni, hogy milyen döntést hozott, és az jó-e nekem? Valaha fel fog nőni a magyar társadalom, és esetleg el tud szakadni a bálványozástól? Vagy örökre megmaradunk ezen a szinten, és kell egy erős vezér, aki megmondja, hogy mi helyes, és mi nem?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.02. 19:27:15

@tanato: Igazad van, csak ott van egy kis bibi, hogy az említett népek beolvadása hosszú, lassú folyamat volt, sőt, ami a kunokat illeti (ha jól emlékszem), nem is egy lépcsőben ment végbe. Most nagyon felpörgött világban élünk és az befogadó/bevándorló népesség aránya sem mindegy.

tanato 2014.10.02. 19:40:00

@zöldeketbeszélek: Na azért az elején nem kis probléma volt a kunokkal sem pl. meg a besenyőkkel,kifejezetten véres harcok után olvadtak be.De a lényeg az hogy nem szabad ész nélkül csinálni a bevándorláspolitikát,célzottan tanultabb értelmesebb csoportoknak volna célszerű elősegíteni a bevándorlást.,természetesen valamilyen arányban kevésbé iskolázottaknak humanitárius szempontokból is lehetővé kellene tenni.De a teljes elzárkózásnak nem vagyok híve már csak előéletem okán sem.

Quercus a favágó 2014.10.02. 19:40:42

@Muscari:

A hagyatéki leltárt az örökhagyó halálakor a helyi önkormányzatnál készítik el. Az ingatlan értékének szerepelni kell a hagyatéki végzésben is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.02. 19:46:14

@tanato: A kunokkal kapcsolatban én is erre gondoltam, csak kicsit 'finomabban' fogalmaztam. Én sem vagyok a teljes elzárkózás híve, kicsit nevetséges is lenne ez a mai világban.

kardio1 2014.10.02. 20:33:20

@Philosoraptor:
En ezt irtam:
" teneked is van "mantràd", nemcsak neki. Az is konteos izû, hogy Mo.-ot kisemmizik, bàr van benne valami, meg az is, hogy mindent direkt tolnak el a Magyarorszàgot jelenleg vezetôk(ez a te véleményed pl., az alapjàn, amiket itt olvastam tôled), es ebben is van részigazsàg. Az ide linkelt hirek forràsai eléggé egyoldalùak. Ha csak ezek alapjàn tàjékozodsz, felemàs képedt kapsz."

Ezt irtad még: "Két dolgot szoktam mantrázni. (:D) Az egyik, hogy a magyar állam kisemmizi a kisembereket, a másik pedig, hogy ma Mo.-n nincsen értelmes politikai alternatíva a problémák megoldására".
A màsodik megàllapitàssal egyetértek. Egyébként Mo.-on demokràcia van :), mert a többség (mégha relativ is, ebbe ne köss bele), a Fideszt vàlasztotta meg. Azon lehet vitatkozni, hogy OV àllamférfi-e, de hogy jo politikus, az biztos: azt adja az embereknek, amit azok szeretnének, igy ujravàlasztjàk.

Ebben egy szoval nem emlitettem, hogy felsôbb hatalmak lennének a magyarorszàgi vezetôk mögött. Igen, én sem szeretem, ha olyat adnak a szàmba amit nem mondtam. Szoval egyrészt ne ferdits, màsrészt pedig ne tégy olyat, amit magadnak se szeretnél. Màr ha érted mire mondom.
Az elsô megàllapitàsoddal meg végülis azt mondod, mint amit én "adtam a szàdba": kicsoda "Magyarorszàg" aki kisemmizi az embereket? Nem a vezetô politikusok? Igaz, az enm volt a mondatodban, hogy direkt teszik.

kardio1 2014.10.02. 20:38:21

@Philosoraptor: Tudod te :), milyen pàrtàllàsù emberekre mondjàk Mo.-on, hogy libsi!
Màsfelôl nem ez volt a mondandom lényege. Hanem pont az, hogy itt minket az köt össze, hogy màr külföldön élünk, vagy oda készülünk. Nem kéne, hogy politikai nézetek, vilàgnézetek alapjàn dôljön el, kinek valo ez a blog.Ezért van helye szerintem itt Jani haverjànak, Hari Seldonnak, tablenonek, Neked de éppùgy hintànak, quercusnak vagy talàn nekem is. HA majd megmondja :)

2014.10.02. 21:11:49

@kardio1: A magyar államot a magyar politikusok képviselik, gondolom. Mert ők már a törvény felett állnak... :)

2014.10.02. 21:13:39

@kardio1: Liberálisra? De a libsi egy általánosan elfogadott szitokszó, és még mindig nem értem, hogy hogyan jött ez ide. Mármint, hogy a HA blog libsi. Én nem mondtam ilyet, te viszont megkérdezted, hogy ez a blog libsi? A libsi az, amikor nem értünk egyet a másikkal, és a másik szimplán hülye?

2014.10.02. 21:14:14

@lexrex: Csíp a pisi, vagy mi van?

2014.10.02. 21:17:48

@kardio1: Nah, rákerestem a libsi szóra, mert nem hagyott nyugodni a kíváncsiság, mit takarhat ez a népszerű szitokszó. Asszondja, "liberális (általában SZDSZ-párti)". Most már világos. Már csak arra kellene rájönnöm, hogy miért használják olyan gyakran az internet bugyraiban.

kardio1 2014.10.02. 22:53:56

@Philosoraptor: Honnan jött ez, hogy a HA blog "libsi"-e? Valami olyasmit irtàl Quercusnak (nem pontosan idézek, nehogy màr megint a szavakon akadàl meg), hogy ha Quercus a sajàt nézeteit hangoztatja itt (amik OV-èira hasonlitanak), akkor ne csodàlkozzon, ha ennek a blognak a közönsége nem fog vele egyetérteni.
A gondolatmenetedet folytatva levontam a követkzetetést, hogy ha Quercus antiliberàlis (nem liberàlis demokràcia ellenes, hanem a liberàlisokat nem szereti), Akkor az itteni közönség liberàlis. Lenne. De hozzà is tettem rögtön; hogy szerintem nem igy van, vagy legalàbbis remélem, hogy nem ez a lényeges, megatàrozo szempont itt, hanem az, hogy hasonlo élethelyzetben vagyunk. Igy most érthetôbb?

A törvényhozo nem àll a törvény felett,ôk sem. A meghozott törvény ràjuk is vonatkozik. Az màr màs kérdés, hogy a törvényeket ùgy fogalmazzàk meg, ahogy.

2014.10.02. 23:03:51

@lexrex: Sajnálom, hogy csalódást okozok neked. Jah, mégsem. :(

2014.10.02. 23:10:45

@kardio1: Segítek. Te írtad. Kiemelem a lényeges részt. Íme:

"A màsik:
"Láthatja ő így is, csak ne lepődjön meg, ha nem sokan fogják ebben támogatni, rossz blogot választott a témájához."
Akkor ez egy "libsi" blog? :) EZ A LÉNYEGES MONDAT.
Van, aki OV elôl menekül külföldre, màs meg nem miatta. En 2009-ben nem miatta jöttem el Magyarorszàgrol.
Szerintem Quercus véleménye simàn elfér itt. ha nem igy lenne, HA sem engedné ki a kommentjeit."

Nah, most hogy letisztáztuk, hogy honnan jött a libsi blog fogalom, mehetünk tovább.

Nem értem, hogy miért következtetsz bármiből is bármit. Csak annyit írtam, hogyha jön valaki, és ugyanazt hangoztatja, mint a sokak által utált OV, akkor itt nem fog támogatásra találni, mert ez egy kivándorlásról szóló blog, nem pedig OV fan facebook oldala. A minimum az, hogy itt 10-ből 9 ember szkeptikusan fog hozzáállni, v. röhög rajta egyet, mert pont ezért jött el Mo.-ról.

Te teljesen túlkomplikálod az egészet...

"A törvényhozo nem àll a törvény felett,ôk sem. A meghozott törvény ràjuk is vonatkozik."

Tényleg? Hány politikust számoltattak el eddig? A boxzsáknak bedobottak nem számítanak.

kardio1 2014.10.02. 23:39:18

@Philosoraptor:
Ha az értô olvasàs nem erôsséged, akkor még egyszer megprobàlom megvilàgitani. Az elsô, kérdô mondatom egy költôi kérdés volt ("Honnan jött ez, hogy a HA blog "libsi"-e?"). A neked szànt mondanivalom lényege nem az volt, mintha én azt gondolnàm, hogy ennek a blognak ilyen cimke jàrna.

"Nem értem, hogy miért következtetsz bármiből is bármit. Csak annyit írtam, hogyha jön valaki, és ugyanazt hangoztatja, mint a sokak által utált OV, akkor itt nem fog támogatásra találni, mert ez egy kivándorlásról szóló blog, nem pedig OV fan facebook oldala. A minimum az, hogy itt 10-ből 9 ember szkeptikusan fog hozzáállni, v. röhög rajta egyet, mert pont ezért jött el Mo.-ról. "

A teàltalad felvetetteket gondoltam tovàbb (= levontam a következtetést.) Ezt ugye megengeded? (ironia)
Lehet, hogy igazad van, és az itt kommentelôk 90%-a 2010 utàn jött el Magyarorszàgrol (és nagvonalùan tételezzük fel ez esetben, hogy mindenkinek rossz volt a mindennapi közérzete, és nem tisztàn anyagi okok vezérelték).
En elôbb jöttem el, és nekem inkàbb a màsik oldallal volt tele a hocipôm. De alapvetôen nem ez hatàrozta meg a döntésemet. Es nem azért, mert ôk civilizàltabbak lettek volna, mert nem voltak.

"Te teljesen túlkomplikálod az egészet.."
Hiàba irom le ùjra és ùjra, nem érted. Nincs itt semmi tùlkomplikàlva. Csak elbeszélünk egymàs mellett..

Csakùgy mint itt:
""A törvényhozo nem àll a törvény felett,ôk sem. A meghozott törvény ràjuk is vonatkozik."

Tényleg? Hány politikust számoltattak el eddig? A boxzsáknak bedobottak nem számítanak. "

Szerintem nem az az alapvetô baj, hogy kit szàmoltatnak el vagy sem. (Az is baj persze). Hanem hogy a törvények gyakran pillanatnyi érdekek szerint készülnek. Ezért irtam, hogy a törvényeket nem hàgjàk àt, de olyan törvényt alkotnak, ami bizonyos érdekeknek megfelelô.
Egy példa erre:
Ha te unod, hogy a piros làmpànàl nem mehetsz àt az ùton, akkor vagy mégis àtmégy a pirosnàl törvényt szegsz), vagy modositod a szabàlyt (igy màr pirosnàl is büntetlenül àtmehetsz, nem kell törvényt szegned)

kardio1 2014.10.02. 23:41:43

@Philosoraptor: Még valami: az én àltalam irottaknàl nem te tudod kijelölni a lényeges mondatot. legfeljebb, ha megértetted, én mit szàntam annak.

2014.10.05. 01:07:21

@kardio1: Nagyon magas ez a paci, amin ülsz. :) Még hogy nem értem meg, mit írtál. Nah ne fárasszál, kérlek.

kardio1 2014.10.05. 10:30:05

@Philosoraptor:
Nincs is lovam! :) Egyszer ültem rajta, majdnem megtapasztaltam, hogy milyen igaz a mondàs: miszerint könnyû àtesni a lo tùloldalàra.
Egyébként, ùjra elolvasva a pàrbeszédünket, a költôi kérdést valodi kérdésnek értelmezted, majd kijelölted, mi volt a lényeges mondanivalom, de tévesen.
Többet nemigen szeretnék errôl a témàrol beszélni, mert ùgysem fogunk egyetértésre jutni, Akkor meg minek.

Badeni_lakos 2014.10.10. 09:12:35

@házelőtthinta: "Melós az akiket nem mint nap látsz...a boltok pultjainál, árut feltölteni, a takkerek, mosogatók, betanított munkások. ... Aztán írogatjátok hogy lépjél tovább és 2-3 szor annyit kapsz..mivel hol? Mese habbal."

Ezzel teljesen egyetértek.

Szeretném megvédeni Hinta kijelentéseit, mert tényleg igaza van:

Se Ausztriában se Németo.ban NEM lehet normális életszínvonalon megélni a gyorsétkezdei fizetésből!! ( McDonalds, BürgerKing, Starbucks, stb. stb. )

Nebenjob ként (Teilzeit) kipróbáltam mindkét országban. Nagyon dúrva amit láttam. (pedig csak heti 2 napot vállaltam)

€ 7,15 nettó órabérért izzadnak a 40 'C forró olajsütő mellett Spätschicht ben éjjel 2 ig (!) a fekete, indiai, török, stb. nyelvet alig beszélő munkások, akik beszélnek németül, azok elől adják ki a kaját a kasszánál, +krumplit is sütnek, mindent csinálnak, de iszonyú pörgésben (Ez Ausztria, Kollektiv Vertrag alapján) és alig kapnak érte vmit!
Kiszámíthatatlan a munkaidő- beosztásuk, van hogy 10 órát ledolgoznak egy huzamban, előtte való nap is felhívhatja őket a Chef, h gyere már be Kedves Ulambulam Uram, mindjárt azonnal!

És Lohnsteuer -t (SZJA) is fizetnek (hiába alig keresnek vmit!) 40 órás Vollzeit után nettó 1087 EUR-t kapnak havonta, 35 Stunden: netto 1001 EUR, 30 Stunden: 857 EUR, 25 óra után pediglen 715 EUR nettó, ami édeskevés az itteni albérleti árakhoz és tömegközlekedéshez viszonyítva!!!

Előrelépés: Schichtleiter alig keres többet vmi nevetséges havi 100 EUR-val, és sokkal nagyobb felelőssége van!! Annak a kisfőnöke meg max 150 - 200 EUR val keres többet havonta, ami megintcsak édes kevés.

Brutálisan kihasználják ezeket a szegény afrikai pakisztáni, stb. ide-szakadt bevándorlókat, akik a hamburger összeszerelésben nap végére úgy kivannak mint a liba!!!

Leesett az állam, mikor megláttam, hogy "Te Szent Ég, így működik egy gyorsétterem, ennyire kihasználják az embereket, és ilyen mocskos drágán adják ( ~ 5 EUR) az előállított kalóriabomba óriás-Burger eket.

Turbó Kapitalizmus megy mindenütt!!!

Tanuljatok , mert ez nagyon nem fein, ahogy ott az embereket kihasználják!!!

Legjobbakat mindenkinek!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása