oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 13. 06:49,  A bankszámlanyitás nehézségei 400 komment

2014. április 13. 06:49 Határátkelő

A bankszámlanyitás nehézségei

Amikor megérkezik az ember egy új országba, ráomlik a rengeteg intéznivaló, ami közül némelyik komoly problémákat is okozhat. Ilyen például a bankszámlanyitás Angliában, erről szól az egyik mai poszt, amit ajánlok. A másik kettő egy spanyolországi költözésről, és (hogy teljes legyen a változatosság) a japán tömegközlekedésről szól.

bankszámla nyitás.jpg

Kezdjük tehát a nagy-britanniai bankszámlanyitás nyűgeivel, és ez tényleg nem egyszerű, különösen, ha az embernek se munkája, se ismerőse – mint ez a Hooors blog egyik bejegyzéséből is kiderül.

„A bankszámlanyitás már az itt élő ismerősök elmondása alapján sem tűnt sétagaloppnak. Többeket visszautasítottak a bankok vagy szívóztak a számlanyitással.

Ez azért meglepő, mert otthon ugye a minél több ügyfél megszerzése a cél. Furcsán hangzik, hogy itt a banknak nem érdeke új ügyfelekkel gazdagítania magát...

Pedig számla kell, mert kéri a leendő munkahely. Meg a magyar bankkártyával vásárlásnál állandóan változik az árfolyam, és pénzt veszít az ember.

(...)

Először is azért utasítják vissza a bankok a számlaigénylőket, mert az angol rendszerben alapértelmezetten hitelbírálaton futtatják át az ügyfeleket. A bankok a hitelkártyákból szerzik a bevételüket. És a bankszámlához kapcsolódó egyéb szolgáltatások bevételeiből.

Egy újonnan letelepülő nyilván nem rendelkezik jó hitelképességgel, sem pedig fedezetként szolgáló munkahellyel, így a bank elutasítja a hitelkártya kérelmet. Na, igen.

Csakhogy a mezei delikvens boldog lenne egy sima bankkártyával (debit card, cash card) is, azt viszont nem ajánlja fel a bank, mivel azok a számlák az angol szisztémában kötelezően ingyenesek.

Tehát a banknak nincs bevétele rajtuk, viszont ugyanannyi a számlanyitással járó munka. Nyilván nem éri meg. De kötelesek ilyen alapszámlákat is tartani a repertoárjukban, csak nem ajánlgatják. Inkább elutasítják a leendő ügyfelet.

Ha viszont az ember határozottan, kifejezetten basic bank accountot vagy cash card accountot kér a banktól, muszáj felajánlaniuk.

De még ekkor is szívózhatnak a lakcím miatt.

Hitelt érdemlően kell ugyanis bizonyítani a lakcímet. Mi bizonyítja hitelt érdemlően?

- Közüzemi számla (mobil és vízszámla nem jó) (Mintha másom lenne... Most jöttem...)
- Papír alapú brit jogsi (Ebből kettő is van nyilván, melyiket vigyem?)
- Bankszámlakivonat (Viszek egy magyart, sokat érünk vele.)
- Brit lakáshitel kivonat
- Adószámla
- Lakásbérleti szerződés (magánszemélytől béreltet nem fogadják el)
- Lakásbérlet számla

(...)

Ha az embernek van munkahelye, akkor azért a számlanyitás sokkal egyszerűbb. Ilyenkor nem csak alapszámlát lehet nyitni. Az alapszámla különben annyiban tér el a „normál” számlától, hogy míg a normál számlán van hitelkeret, tehát többet költhet az ügyfél havonta, mint amennyi pénz van a számláján, addig az alapszámla csak az egyenleg erejéig használható. Ha nincs elég keret a számlán és vásárolni próbál az ember, akkor fedezetlenségi büntetést számol fel a bank (5-25 GBP, azaz 2000-10000 HUF). (...)

A magyar bankszámlákat meg a havi számlavezetés, az éves bankkártya díj, a bakkártya gyártási díj és a tranzakciós adók miatt jobb elfelejteni...”

Ennyi tehát a rövid ajánló, akit a teljes poszt érdekel, kattintson és itt elolvashatja az egészet.

A belvárosból a tengerpart közelébe

Nem állítom, hogy nem élnék szívesen a spanyol tengerparton (mert igen), így aztán mindig nagy várakozással tekintek Roxi posztjai elé a Spanish Special blogon (ami sajnos elég ritka öröm). Most például arról írt, hogyan és miért költözött új helyre, a belvárosból a tengerpart közvetlen közelébe.

Roxi ház.jpg

„Sorolhatnám a belvárosi lakhatás hátrányait. Az egyetlen előny az iroda közelsége mellett csak az volt, hogy minden közel volt, közért, fodrász, stb. (…) A lényeg, hogy az elhatározást gyors keresgélés követte, és végül a tervezettnél egy hónappal korábban költöztünk. (...)

A ház 1260 méterrel van arrébb, mint a lakás, igaz, ez már S'Agaró, nem St. Feliu de Guixols, de ez egyáltalán nem baj. S'Agaró Sant Feliu de Guixols és Playja D'Aro között van, egyfajta üdülőövezet.

Gyakorlatilag az egész faluban van egy közért, egy zöldséges, egy dohánybolt, egy újságos, egy szörfbolt, ingatlaniroda, búvárközpont, két dekor bolt, két bazár (ruha, fürdőruha, nyári cuccok, kerti bútor) és egy vagon bár és étterem (török, thai, pizzería, tapas bárok, stb.).

A legjobb S'Agaróban azonban a tengerpartja, hosszan elnyúló homokos part, sima, szikla nélküli. Míg St Feliúban alig volt strandolni alkalmas része a partnak, itt a St Pol playán minden tengerpartimádó kiélheti magát. A szörfösök is szeretnek ide járni, nagyon jók a hullámok.

A házunk nem a tengerparti részen van, ami azért jó, mert nyáron itt annyian vannak, hogy képtelenség lenne pihenni. 400 m-re vagyunk a tengertől, a házunk nem a tenger felé néz, hanem egy mezőre, mert egy zsákutcában lakunk, és csak az utca egyik oldalán vannak házak. Idilli! (...)

Most kezdjük az itteni életet, van rendesen mit berendezni / átrendezni, de bízom benne, hogy hamar mindent sikerül tökéletes állapotba hozni! :)”

Szokás szerint ez is csak egy részlet volt a teljes bejegyzésből, amiben még jó pár képet is láthattok, úgyhogy kattintsatok ide!

Ahol a kalauz elnézést kér

Annak, aki követi ezeket a vasárnapi bejegyzéseket, alighanem feltűnt már, hogy az egyik nagy kedvencem Janek blogja, a Legfrissebb Hawaii Hömbölgések. Ráadásul a legutóbbi posztban a japán tömegközlekedéssel kapcsolatos élményeit osztotta meg, én pedig továbbosztom.

japán kalauz.jpg

„Ami a leginkább tetszett a kaján kívül az a kalauzok voltak. Csini egyenruhákba öltözve, belép a szerelvénybe, mélyen meghajol, köszön, ELNÉZÉST KÉR, HOGY MEGZAVARJA AZ UTAZÁST, majd körbesétál.

Nagy mosollyal megköszöni mindenkinek, hogy megmutatták a jegyeket. Ha egy turista rossz helyre ült, SEGÍTŐKÉSZ, mindent megtesz, hogy TE, az UTAS elégedett legyél.

Mivel tolvajlás nincs nagyon, és valahogy az egész nemzetben a „magyar mentalitás” nem jellemző, ha pl.: alszol a székedben, NEM ébresztenek fel, mert eszükbe sem jut, hogy bliccelni akarnál.

Amikor körbejár, és ellenőrzi a jegyeket, a kis kézi számítógépén jelzi magának, hogy az adott szék utasa rendben van, és legközelebb, amikor jön, már egyáltalán nem zavar. Amikor végigért mindenkin és a kocsi végéhez ér, megfordul, hangosan megköszöni, hogy segítetted a munkáját, meghajol és távozik.

A végállomáson általában kiszállnak és úgy kb. mindenki, aki a vonaton dolgozik, meghajol és megköszönik, hogy velük utaztál.

Bámulatos élmény volt minden alkalommal utazni, mind buszon, vonaton, kötélpályás felvonón...”

Noha legszívesebben az egész bejegyzést bemásoltam volna ide, visszafogtam magam, így aztán jó szívvel ajánlom a teljes posztot, amit ide kattintva érhettek el.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Anglia Spanyolország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr276023335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adg 2014.04.13. 07:30:05

Ez a bankszámlanyitás parádés. Mi úgy nyitottunk bankszámlát, hogy bementünk a legnagyobb bankba megérkezüsünk után három nappal, elmondtam a csajszinak az ablakban, hogy mit akarok, majd egy másik lány behívott minket egy irodába, ls jól megnyitották az új számlánkat, pár nap múlva jöttek a kártyák is.
- nem vagyunk állampolgárok
- ideiglenes viumunk van
- nem volt munkánk
- nem volt lakhelyünk
- nem volt adószámunk
- nem volt ausztrál jogsink (ami itt a papirok papirja, nincs szem. ig.)
- ...

Címnek elég volt a barátaink címe, csak hogy tudják hová küldeni a nyitási csomagot. "Majd telefonon megmondják az új címet, ha lesz, meg az adószámot is." Itt csak debit kártyát kaptunk persze, de a számla és minden belföldi tranzakció ingyenes, a megtakarítási részre meg kamatot is adnak.

Ja, otthonról, neten is meg lehetett volna nyitni a számlát. Ez direkt bevándorlóknak van kitalálva. Megadod neten az adataidat, számla megnyílik, áttolod rá a pénzedet, aztán ha megérkeztél, útlevéllel igazolod magad, és kész.

rezsöatya 2014.04.13. 08:26:38

En egy tanfolyamra jottem ki, ami UTAN lesz munkam, szoval akkor meg nem volt. Volt hol lakni (nem ismerosnel), cim tehat igen.
A kovetkezo modszert nem en talaltam ki, a neten egy forumon olvastam (elelmes a magyar!). Azt sem tudom, mukodik-e igy meg...?

Az egyik banknal (Lloyds) online kezdtem a szamlanyitast. Amit nem tudtam kitolteni (munkahely, NINO), azt uresen hagytam, a rendszer elfogadta. Submit-enter.
Ket nap mulva kapok postan levelet a banktol, hogy faradjak be az egyik fiokjukba, mert nehany dolgot potolni(!) kell, + copy az utlevelrol, stb. A level fejlecen mar szerepelt a nevem+cimem es ezt a bank elfogadta "lakcim igazolasnak".

A tobbi parametert az ugyintezo elfogadta (tanfolyamra valo jelentkezes visszaigazolasa). Idopontom volt az NI interjura, azt is. Ezeket kesobb be kellett kuldeni.

Talan jarhato ut, bar allandoan szigoritanak - ertheto modon.

2014.04.13. 08:38:44

Jó, akkor én is hozzáteszem a banki tudnivalót ;). Útlevél, lakcímgazolás, kész a girokonto. Kb 10 perc kártyaigénylésestől netbankostól. A kártyáról ingyenes a pénzfelvétel.

2014.04.13. 08:51:14

@klappol: Jaja, a sváboknál ;)

2014.04.13. 08:57:39

@klappol: A Schwoabischoknál? :)

2014.04.13. 09:06:14

A spanyol posztnál még néztem volna pár képet a blogjukon, a házról, 1-2 utcáról, a tengerpartról. Viszont láttam a kutyát és a macskát közelről :-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.13. 09:09:48

Gyomorfgorgató a brit bankrendszer, ennél még Mo-n is könnyebb egy külföldinek számlát nyitnia.

klappol 2014.04.13. 09:11:42

@Pink Petsch: Nem, én a bayoroknál, de most hazajöttem.

klappol 2014.04.13. 09:18:29

@Pink Petsch: Nekem kint él a nagy fiam, így nézve nekem minden nagyon könnyű volt hivatalos téren. De munka nélkül viszont már nehéz. Kapom a munkanélküli 1-et, de ez is lejár majd.

VHB 2014.04.13. 09:29:57

@rezsöatya: Hasonlót én is hallottam, hogy írni kell mondjuk a British Gas-nek, hogy az adott címen nem én vagyok a felelős a számlák fizetéséért és ezért vonják vissza a kiállított számlát.

Postafordultával kapsz egy sajnálkozó levelet, hogy nem értik az egészet stb. És ezzel a lendülettel, máris van egy szolgáltatótól névre szóló leveled :)

2014.04.13. 09:32:52

@klappol: Akkor a "szomszédban" ;). Hát ja, meló nélkül tényleg nem egyszerű, valami kilátás?

klappol 2014.04.13. 09:35:15

@Pink Petsch: az sok van, de az, hogy 57 éves vagyok tudod mit jelent:( :(

2014.04.13. 09:42:45

@klappol: Nos, ha vannak lehetőségek, akkor előbb-utóbb az egyik be fog jönni. Tuti! :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.13. 09:52:41

@rezsöatya:

Ez olyan abszurd, mint amit annak idején Krassó György mesélt.

Megfigyelte az állambiztonság a teljes beérkező levelezését. Viszont a kimenő leveleit meg nem, mert úgyis tudták, hogy nem fog olyat küldeni postán, amit fel lehetne használni ellene.

Így aztán úgy kellett neki levelet küldeni, hogy a nevét és a címét a feladó helyére tetted, s címzettnek meg egy nemlétező címet. A posta megpróbálta kézbesíteni, nem tudta, így 10-15 napon belül "visszaküldte" neki "címzett ismeretlen" szöveggel.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 10:04:42

Mar nem azert, de en anno ugy nyitottam szamlat kvazi az elso het utan, hogy eppencsak letettem a kauciot elozo nap az elso kinti alberletert, meg be sem koltoztem. Nem volt se NI szamom, se szolgaltatoi levelem, semmi.
De mivel volt munkam megkertem a HR-esunket a munkahelyen hogy irjon mar egy par sort hogy kezeskednek ertem. A csaj leirta egy hivatalos level formaban hogy van munkam es nyugodtan elhihetik a megadott cimet es minden egyeb adatot, nem kamuzok, a ceg kezeskedik ertem.

Ezzel a levellel aztan bementem a bankba, letettem melle egy utlevelet es senki nem kerdezett semmi egyebet. :)

(Az NI szamot kesobb elkuldtem emailben a banki ugyintezo nonek.) Ennyi volt a nagyon komplikalt ugyintezes. :)

Szerintem ha az ember ker a munkaltatotol egy levelet hogy igazoljak mar, akkor azt a legtobb bank elfogadja a sok kulonfele papir helyett.

klappol 2014.04.13. 10:07:09

@Pink Petsch: Nem kell az öreg sehol, 57 éveseknek már nyugdíjba kell menni, hidd el a tudésod, tapasztalatod se érdekel senkit, idehaza meg főleg nem. A nyelvet anyanyelvi szintem beszélem, az se számít,

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 10:14:04

@VHB: Akkor ertelemszeruen ez nem segit. :)

2014.04.13. 10:16:27

Janek blogja az egyik legjobb. A Guamrol szolo posztok es a Hawaii autoszerelo mafgias is jo, a japanin kivul.
Roxy meg egy nagyon szep helyen lakik, lehetne tobb foto. Az osszes spanyol es urugauyos poszt tetszik.

2014.04.13. 10:20:50

@klappol: Mini-jobokkal próbálkoztál már?

nyuszigonosz 2014.04.13. 10:30:32

@klappol: Nem mondanám, hogy sehol sem kell az "öreg".
Vannak cégek, akik kimondottan szeretnek sok tapasztalattal rendelkezö, idösebb valakit alkalmazni.

tucano 2014.04.13. 10:34:21

A világon a legnehezebb Máltán céges bankszámlát nyitni és punktum :) Megírtam egyébként a világ összes országában a bankszámlanyitás menetét, ki is dobja szépen a google, csak legnagyobb meglepetésemre más neve alatt, tavaly november óta melózok máshol és azóta szó nélkül lenyúlták 1500+ cikkem alól a nevemet. Úgyhogy per lesz ebből sajnos.

klappol 2014.04.13. 10:34:36

@nyuszigonosz(D): Meglehet, de sok a logisztikus ember és a fiatalok többségben vannak.

nyuszigonosz 2014.04.13. 10:40:34

@tucano: Nahát!
Hogy lehet cikk alól a nevedet lenyúlni?

nyuszigonosz 2014.04.13. 10:42:15

@klappol: A fiatalok elönye a fiatalságuk.
Az idösebbeké meg a sok tapasztalat.
Szerintem érdemes keresni, föleg kisebb cégenél.

2014.04.13. 10:45:37

@tucano: ceges bankszamlarol irtal vagy egyenirol?

radirpok123 2014.04.13. 10:46:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ez a munkahelyi igazolas csak azoknal a munkahelyeknel mukodik, amelyek benne vannak a bank adatbazisaban, mint "jonevu" ceg. Tudom, mert en is probalkoztam ezzel a Barclays-nal, nem jott be... dehat kellett nekem kis garazsceghez menni dolgozni :)

radirpok123 2014.04.13. 10:46:33

@rezsöatya: van meg egy "burzsuj" modszer, amihez csak penz kell: TV licensz elofizetes. A Barclays azt a levelet is elfogadja, csak az ugye penzbe kerul.

En vegul meglepo modon nem az NI numberes levellel tudtam szamlat nyitni (mert arra olyan sokat kellett varni, hogy megoszultem), hanem a munkaltato altal kitoltott es az adohatosaghoz bekuldott P46 (?) alapjan az itteni APEH kuldott egy levelet, hogy tudnak rolam es ez es ez az ideiglenes adoszamom - na ezt mar elfogadta a Barclays, mint lakcimigazolas.

nyuszigonosz 2014.04.13. 10:46:47

A spanyol bejegyzésnél én is a több képet hiányolom.
Ismerös a környék és hát csodálatos, jó lett volna elbámészkodni a képeken.

Sütemény1975 2014.04.13. 10:49:33

Morgen, mindenkinek! Zoliék hazaértek rendben? Volt valami izgi tegnap?

tucano 2014.04.13. 10:50:34

@nyuszigonosz(D): Egyszerűen kicserélték alatta a google authorship snipetet az utódoméra. Tehát más neve és fényxképe van alatta.
@charlieharper [home, sweet home]: Is-is. Persze nem mindenhol találtam infót mindkét témáról, mert azért persze nem utaztam körbe a világot bankszámlát nyitni, de megpróbáltam :) Csak keress rá vmi kevésbé egyértelműre (magyarul) és máris megtalálod a cikkeket.

Ahogy elnézem, éppen újracsinálják azokat az oldalakat, kapnak pár nap türelmet, mielőbb bősz bosszúm berobban! :D

2014.04.13. 10:57:14

@Sütemény1975: ki hogy csinalja a nokedlit. Oriasi vita alakult ki rola. En nem tudom hogyan kell azt csinalni. Majd megnezem a youtubeon, lehet este megcsinalom

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 10:59:42

@klappol:
Gyere Londonba.
Múltkor láttam egy nyugdíjast az ASDA-ban aki szedte össze a bevásárló kocsikat.
Olyan öreg volt hogy alig tudott menni és egy bevásárló kocsit használt járókeretnek:)))))))))))))))))))))
De volt 68éves toronydarus kollégám is.
Ha valahol nem számít a kor akkor az Anglia. Sőt kérdezd meg Rezsőfatert mit mondott neki a pék mikor felvette.

nyuszigonosz 2014.04.13. 11:03:13

@tucano: Ne hagyd annyiban, mert ha nem mondtál le a szellemi tulajdonjogról, akkor ilyet nem szabadna megtenniük.

nyuszigonosz 2014.04.13. 11:06:05

@Sütemény1975: Mint @charlieharper [home, sweet home]: a nokledli volt a téma. :-)

Nem annyira összetett dolog nokedlit csinálni, szerintem sikerülni fog. :-)

tucano 2014.04.13. 11:06:41

@nyuszigonosz(D): nem hagyom, onnan jöttem rá, hogy valami nem stimmel,mert két nap alatt többszáz helyett zuhantam az authorship rankingban. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen, de amikor megtaláltam (kb. 2 hete), akkor láttam. Hát büdös lfszt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 11:08:57

@radirpok123: Jaa, akkor ez egy letezo es ismert megoldas. Kar, en meg mar azt hittem nagy buszken hogy megint feltalaltam a spanyol viaszt. :)

Akkor bocsika vagyok, visszaszivom hogy ez mindig mukodik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 11:10:24

Bankszámlanyitás Londonban.
Mikor kijöttünk egyedül a HSBC volt hajlandó számlát nyitni minden papír nélkül.
A nejem előbb jött pár nappal és hosszas tortúra után nagy nehezen nyitottak neki számlát.
Néhány nap múlva mentem én is mondták hogy készüljek fel mert nehéz lesz.
Leültettek jött egy fiatal hölgy a kitűzőjén egy arab névvel.
Bemutatkoztunk és mondja hogy akkor beszéljünk magyarul ha már mindannyian magyarok vagyunk.
Öt perc alatt végzett a papírmunkával és még utána kellemesen elbeszélgettünk.
Kiderült hogy egy napra rendelték át helyettesíteni egy másik közeli bankból azért nem találkozott a nejemmel néhány nappal korábban.
Azóta is ha valakinek segítek az ő telefonszámát adom meg hogy könnyebb legyen bankszámlát nyitni.
Egy végtelenül kedves hölgy rendkívül segítőkész néha valami ügyet intézünk akkor hozzá megyünk és van hogy beszélgetünk még 1-2órát.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 11:15:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Akkor tedd ossze a ket kezed, meg regebben minden sokkal egyszerubb volt.

Tobb bankot vegigjrtunk parom tesojaval, mivel nalunk lakott es meg munkaja sem volt , nem nyitottak meg neki sehol sem a szamlat. akkor voltak hajlandoak nyitni, mikor mar a kezeben votl a munkaltatoi szerzodes.

Most ugyanez van unokatesommal is. Itt lakik nalunk ideiglenesen, szamla nem jon a nevere, munkahely meg nincs, nezelodik. Azt hiszed nyitnak neki szamlat? PEdig tobb ezer fontot raknank a szamlara. De meg ugysem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.13. 11:16:28

@tucano: hat ha alkalmazottként irtad,nem sok jót josolok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 11:17:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: meg amugyis, felteve , ha van munkahelyed. Mi mikor kijottunk, nekunk 3 honapig nem volt. Viszont lakcimigazolasra nyitottak akkor meg.

Sajnos unokatesomnak nem tudunk lakcimet igazolni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 11:20:30

@rezsöatya:
Fater, most őszintén...
Megdugnád a kocsijáért?
Én igen:))))))))))))))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=nEjnu4JS7YQ&feature=youtu.be

tucano 2014.04.13. 11:20:48

@Babette_: nem és persze szerződés nélkül, úgyhogy nincs az a bíróság, ami igazat adna nekik. Semmilyen papírjuk sincs, én meg ugye tudom bizonyítani, hogy én írtam :D

coeris 2014.04.13. 11:22:37

Üdv mindenkinek!
Régóta olvasom a blogot, de még nem kommenteltem, most is praktikus okokból teszem.
UK diákszámlákról tud esetleg valaki információt? Meglepő módon szeptembertől lenne esedékes, nézelődtem, elvileg sok extrát kínálnak (igaz a kamatmentes hitel jól hangzik, de elég valószínűtlen, hogy adósságot akarnék a nyakamba venni, és úgy láttam ez a fő "fícsör", szóval talán nem életbevágóan fontos), de nem külföldi diák barátak, mert a nulladik közelítéses keresés azt mondta, hogy minden bank ilyen-olyan pár éves UK residency-t kér. Tudom, ilyen infókkal az egyetememet kéne zargalászni, de kicsit korainak érzem, viszont kíváncsi vagyok. :)

Sütemény1975 2014.04.13. 11:23:08

@charlieharper [home, sweet home]: no, a nokedlihez nem nagyon tudok hozzászólni :) viszont főzni se nagyon szeretek. van egy olyan elvem, hogy amit tovább tart elkészíteni mint megenni, azt nem csinálom meg :))

rezsöatya 2014.04.13. 11:38:37

@Sütemény1975: ha akarsz valami izgalmasat a nokedliszaggatóról, akkor feltétlenül olvasd el mind a 456 kommentet! :-P Nem tudod letenni!!!

@klappol: Ne add fel! Nem tudom dajcsban hogy van, de itt (UK) kifejezetten örültek minden területen a koromnak (könnyű a kéményseprőknek! :-)))) )
Mint Digger utalt rá, legutóbb, az interjú végén megkérdezték, hány éves vagyok (egyszerűbb, mint a CV/születési évből kiszámolni :-P ) és amikor mondtam, hogy 58, a válasz az volt, hogy "Very good! I don't like the kids!"

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 11:42:13

@Pink Petsch: Tul regen emigraltal. :D Mar nem erhetted meg a magyar stand-up comedy gyongyszemeinek kibontakozasat, ahonnan fel lehet csipegetni az ilyen kifejezeseket. :)

DieNanny CH 2014.04.13. 11:45:40

@coeris:

Szerintem nem korai, április van, a bank/egyetem kerekei lassan őrölnek. Nyugodtan vedd fel a kapcsolatot az egyetemmel, hiszen gondolom júl-aug-ban senki sem lesz bent. Tehát hajrá.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 12:08:47

@coeris: Nyugodtan vedd fel az egyetemmel mar most a kapcsolatot. Ha 1-1.5 evvel korabban irsz nekik, akkor is keszsegesen szoktak mindig valaszolni. :)

Mrs. Clayton 2014.04.13. 12:24:42

@adg [Au, Darwin]: itt is meg lehet elvileg nyitni online, de ha most jöttél ide, akkor ÍJ,
a legeslegeslegegyszerűbb megoldás, h valaki, akinek van számlája a bankban jön veled, akkor nyitnak
ez itt a reference-k országa
úgy emlékszem valaki írta is, hogy ő megkért egy embert, hogy legyen kedves bejönni vele, mondani hogy ismeri és voilá lett bankszámla

Mrs. Clayton 2014.04.13. 12:30:19

@coeris: adg-nek már írtam, h mi a teendő, a gyerekeimnek is diák számlájuk van, ha jól emlékszem 18 éves kor alatt másikat nem is nyitottak, majd amikor 18 lett a nagyobbik automat. upgradelték a számláját
vigyél magaddal vkit akinek van már számlája, az egyetem is ad ki biztosan igazolást, h oda jársz, de a tuti, ha van egy személy akit ismernek és ő ott van

Mrs. Clayton 2014.04.13. 12:34:03

@tildy[UK]: akkor azt kell csinálni, hogy mivel neked van számlád csinálj vele jointed accountot, majd egy hónap múlva válasszátok szét de olyat nem hallottam még ha te mész az emberrel, és neked van ott számlád, akkor neki ne nyitnának, mondjuk ettől még elhiszem, h létező jelenség
próbáljátok meg a közös számlát

coeris 2014.04.13. 12:34:20

@DieNanny [SZ,CH]: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Az egyetem malmai meglepően gyorsan őröltek, durván egy hónap alatt megvolt a jelentkezés-interjú-felvétel, utána pedig a hivatalos tájékoztató pl. a szállásról (van összehasonlítási alapom, egyrészt mert jelentkeztem egy másik helyre is, illetve mert van évfolyamtársam, aki jóval délebbre készül, és ott pl. nagyon durva és keszekusza a bürökrácia). A gond az, hogy ez egy általános tájékoztatás volt, tehát a külföldi diákok extra teendőiről nem volt benne szó. Na most feltételezem, hogy mivel igen nagy arányban vannak külföldiek, az ügyintézésre van egy rutin eljárásuk. Bankszámlát meg muszáj nekünk nyitniuk, különben nem tudnak fizetni (gondolom). Ebből arra jutottam, hogy minek pattogok itthonról, van elég dolgom (diploma pl. :) ), majd elrendeződnek a dolgok. Csak közben érthető okokból nem bírok magammal és olvasgatok. :)

Nyáron meg muszáj bent lenniük, mert a lakásokat/szobákat augusztusban osztják ki, illetve az undergraduate diákokon kívül a kutatók és PhD-sek dolgoznak, nem áll le az élet annyira.

De egyébként biztos eljön az a pont, mikor elegem lesz, és kikeresek valami illetékest az egyetemi honlapon, és letámadom. Addig esetleg befuthat egy újabb tájékoztató is.

Muscari 2014.04.13. 12:42:31

@tildy[UK]: csinaltasson UK-s jogsit, azt is elfogadjak. A lanyom meg nincs 18, semmi nincs a neven. Megkerdeztem a Barclayst, azt mondtak a jogsi eleg, a cimet is azzal igazolja. Eleg a provisional is, nem kell, hogy tudjon vezetnni, a lanyom se tud.

adg 2014.04.13. 12:42:33

@Jess G: Itt is elég fontosak a referenciák, de azt látom, hogy mindenkiben megbíznak először. Ezt nagyon furcsa volt megszokni, nem kell igazolás az igazolás mellé, nem akarnak állandóan mindent leellenőrizni, megkérdőjelezni. Megkérdezik, megmondom, kész. Még akkor sem ellenőriztek le semmit, amikor a munkahelyemre jelentkeztek. Megjöttem a világ végéről, elmondtam ki vagyok, mióta mit csinálok, és felvettek. Meg se nézték a referenciáimat, még csak a diplomámat sem. De még a vízumomat sem, hogy dolgozhatok-e egyáltalán, bár azt megkérdezték legalább. Pedig ezzel igencsak ráfaraghatnak ők is, ha olyat alkalmaznak, aki nem dolgozhat legálisan.
Na mindegy, lassan hozzászokunk. :)

Mrs. Clayton 2014.04.13. 12:55:15

@Muscari: az én gyerekeimnek nem volt csak magyar személyije, azzal is nyitottak nekik saját számlát, mondjuk akkor már ismertem az ügyintézőt
@adg [Au, Darwin]: ne kérdezd miért, de ezek itt genyók
már volt számlám egy bankban, de át akartam menni máshová, mert olcsóbbak voltak a díjak, mint külföldre utalás ilyesmi, meg jobb volt a betéti kamat
nem tudtam bankot váltani, mert 3 havi eredeti bankszámla kivonatot is kértek, amit épp nem találtam, mert valahová elkevertem
akkor mondtam nekik, h basszátok meg

2014.04.13. 12:58:16

@Jess G: online tudsz menni egyik bankbol a masikba, ha mar van historyd. Nem kernek 3 honapos papir historyt, pl nekem nincs, mert mindent online intezek. Probald meg a First Directet

Mrs. Clayton 2014.04.13. 13:02:08

@charlieharper [home, sweet home]: ok kösz ez jó ötlet, nem is jutott eszembe, de most aamúgy is váltani akarok ISA-t is, mert most amit kamat címén kapok, az egy nagy semmi
azt is tudom online intézni?

2014.04.13. 13:06:38

@Jess G: igen, persze. Cash ISAt? Vagy esetleg olyat, ahol elore kell szolni 60 vagy 90nappal, ha hozza akarsz jutni a penzedhez vagy 1 eves lekotes, hogy 1 evig nem nyulsz hozza. Sokfele van, volt amikor atvittem 2 eve, hogy az elso evben a "transfer in" jutalmaul tobb kamatot adtak. Gondolkoztam is, hogy minden evben valtani kene.
Most egy kis building societyhez vittem, akik csak current account, loans es mortgage-el foglalkoznak. Nincs semmi extra termekuk. Viszont aranylag magas a kamatuk.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 13:10:20

@charlieharper [home, sweet home]: nem, cash Isa
de most a mortgage ajánlatokat is nézem, mert találtam lakást
elképzelhető, még nem tudom, hogy belevágok-e
viszont fontos, hogy hol fogadnak el csak egyedül, mekkora hitelkeretet adnak, de hiszen tudod

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 13:46:07

Erdekes cikk:

www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20140409-dolgozz-es-nyaralj-uj-zelandon.html?r=1#comments

Naszutkent par ev alatt korbebringazni a vilagot. Mar vagy 5 perce torom a fejem, de nem tudtam meg ennel vaganyabb dolgot kitalalni. :)

rezsöatya 2014.04.13. 13:47:06

@Jess G: " nem tudtam bankot váltani, mert 3 havi eredeti bankszámla kivonatot is kértek, amit épp nem találtam, mert valahová elkevertem akkor mondtam nekik, h basszátok meg"
Mar bocs, de ez olyan magyar mentalitas. Te kevered el es a bank a hibas...

morsels (törölt) 2014.04.13. 13:47:39

@adg [Au, Darwin]:
Azert valoszinuleg volt valami adoszamod, vagy valami kartyad, amit elkertek, kulonben nem tudnanak ratenni a payrollra.
Nem? Innentol kezdve a tobbi nem az o dolguk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 13:53:51

@Muscari: Igen, elfogadjak, de uk jogsit csak 185 itt toltott nap utan lehet csinaltatni. Jelnleg 35-nel tartunk. Szoval sajnos nem jatszik, ezen csalni meg nem fogunk.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 13:54:27

@rezsöatya: akkor kiegészítem neked a sztorit, h a magyarosch feelinget eloszlassam
velem volt minden létező dokumentumom, a igazolás a HMRC-től, P60, levél a counciltól hogy rajta vagyok a voter registryn mittomén egy vastag dossziét képzelj el, eredeti iratokkal, plusz személyi, jogsi villogó karácsonyfa
erre benyögte a nő, h ezek nem jók a régi kivonataim sem jók
na hát tudod kivel szórakozzon
a kisf...mmal, így magyaroschan
egyszerűen nem kellettem nekik mint új ügyfél

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 13:54:47

@Jess G: Voltunk a bankomnal, nem nyitottak joint accountot neki. Hiaba az 5 eves szamlatortenet, hiaba bizom meg benne, akkor sem. Lakcimigazolason bukott el az is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 13:58:09

@tildy[UK]: Illetve ket banknal is kertuk ezt: a metronal es a lloydsnal. Mindkettonel joint accountra akartam felvenni. Sehol nem sikerult. Viszont az ugyintezo mondta, ha valami szamla az o nevere jon, villany , gaz vagy viz, netan tv license, akkor lesz proof of address.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 14:03:35

@tildy[UK]: nevetséges, nekem szerencsére nem volt kálváriám, én jointed accounttal kezdtem, a gyerekeknek gond nélkül nyitottak, amikor bementem velük, pedig se NI, se semmi papírjuk nem volt, de ebben benne volt hogy Mr Goodchild ismerősként kezel, ha megyek
talán ezért jó kisvárosban lakni
itt megismer a "bankárod"
egyébként én a rokon helyében beikszelném, h resident vagyok és kapnék jogsit
a kutyát nem érdekli
pl nekem a céges kocsi miatt muszáj volt, mert a biztosító ragaszkodott hozzá, sztem ne parázzatok ezen, bár tudom, te extrém szabálykövető vagy

adg 2014.04.13. 14:12:06

@morsels: Ha a munkakezdésre gondolsz, akkor volt adószámom addigra. De az lett volna akkor is, ha nem dolgozhatok teljes munkaidőben, mert pl diákvízumon vagyok. Vagy ha nem jogosít fel a vízumom arra, hogy ebben az államban dolgozzak. Más nem volt, csak a magyar útlevelem. Jogsim is csak jóval később lett. És de, az ő dolguk is, mert nem alkalmazhatnak olyat, aki nem jogosult dolgozni itt, és annyit, amennyi a munkaszerződésben van. Igan nagzot szívhatnak vele.

rezsöatya 2014.04.13. 14:25:55

@Jess G: akkor a te eseted az angol (tul)szabalyozas kovetkezmenye. A kiscsajnak ez volt felirva, hogy ez kell. Azt nem egyszer tapasztaltam, hogy fontosabb a regulation, mint a jozan esz...

Muscari 2014.04.13. 14:26:34

@Jess G: valszeg sokat nyomott a latba, hogy jol ismerted. Nekunk hiaba van szamlank ott mar 3 eve, nem volt eleg a szemelyi. Jo meg a level az NI numberrol, de csak ha nem regebbi 3 honapnal. Neki nem volt csak szemelyie, plusz a lakcimet a berleti szerzodessel igazoltuk. Mint emlitettem, ez a Barclays.
Mas bank lehet, hogy rugalmasabb.

Erdemes minden nagykorut rairni a berleti szerzodesre, akkor nincs gond, tehat a nagykoru gyereket is.Onnantol tudja igazolni a lakcimet.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 14:34:40

@rezsöatya: konkrétan a fiókvezetőről volt szó, és ilyenkor tudom, h nem vagyok szimpi, ha az lettem volna, akkor a józan ész felülmúlta volna a szabályt
pl nekem cashcard accountra adtak ki hitelkártyát, holott szabály szt arra nem lehet, de már annyit zargattak telefonon meg mindenhol, hogy mondtam, ok legyen csak hagyjatok már
vagy állandóan hitelfelvételnél ha nem vagy szimpi odavágják, h ja ha nem vagy itt 3 éve menj a fenébe
karácsonyra vettem egy kanapét a boltban a csávó elhajtott, felhívtam őket, naná h vehettem
majd bepanaszoltam a csávót sőt visszamentem hozzá, megmondtam neki, hogy bebuktad a jutalékod, sztem azóta se tudott megszólalni
ezek ilyen pofára menős népek
tudni kell kezelni

Muscari 2014.04.13. 14:37:16

@tildy[UK]: ezt nem tudtam. Igaz, mi boven tul voltunk ezen a fel eves idoszakon, mikor igenyeltuk, de sehol nem kerdeztek ra. Hogyan ellenorzik le? Megnexik, hogy mikor leptel be az orszagba?

Mrs. Clayton 2014.04.13. 14:37:54

@Muscari: én is Barclaysos vagyok, és csak annyira ismertem a fickót, hogy vele intézem a banki ügyeimet, így 3-4x beszélgettünk
nem ismerem jobban mint a HSBC-s nőt ahova szinte minden nap járok céges ügyben
ő pl utál, mert nem tudom használna a hülye check termináljukat,mert egy szar, nem fogadja el sose a checkjeimet, ezért őt csesztetem a kézi feldolgozással
azt hiszem ott nem nyitok accountot magamnak

Mrs. Clayton 2014.04.13. 14:39:25

@Muscari: nem ellenőrzi a kutya se, és senkit se érdekel
elvileg a fiam nem vizsgázhatott volna vezetésből itt,mert nem itt lakott akkor már, de mégis levizsgázott, az oktatója is tudta, h csak vezetni jár ki Mo-ról, nem foglalkozott vele

Muscari 2014.04.13. 14:40:31

@tildy[UK]:akkor irassatok at a tv licence-t, az a legegyszerubb.

morsels (törölt) 2014.04.13. 14:41:40

@Jess G:
Angolul jointed?
En joint accountnak ismertem.

8:14

morsels (törölt) 2014.04.13. 14:41:40

@adg [Au, Darwin]:
Ez a munkaltot szempontjabol tok mindegy. Amig be tudjak fizetni az allamnak ami az allami, addig oket nem erdekli a vizum.

Es hidd el, szerintem pontosan tudtak, hogy milyen lehetoseged van. Persze nem az, aki felvett teged, de a payroll jelez, ha valami baj van :-)

morsels (törölt) 2014.04.13. 14:41:40

@adg [Au, Darwin]:
Szoval azt hiszem felreerted.
A payroll bejelent az adoszamoddal, az alapjan tudjak, hogy mire van jogod. Persze, eleve feltetelezik, hogy van jogod dolgozni, de ha a payroll jelez, hogy itt baj van, akkor azt mondjak neked, hogy 'sorry mate' aztan annyi.

Ezert hisznek neked, mert tudjak, hogy nem tudod atverni oket.

8:24

Mrs. Clayton 2014.04.13. 14:46:28

@morsels: ne kötözködj :-) nyilván nem

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 14:46:51

@tildy[UK]:
Cserélni vagy itt vizsgázni?
Mert én első héten lecseréltettem angolra.

nosuti 2014.04.13. 15:02:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a srác bátyját ismerem, még az esküvőjük is bringás volt. nem hétköznapi arcok az tuti

morsels (törölt) 2014.04.13. 15:04:56

@Jess G:
Nem kotozkodtem, en nem ertek a british angolhoz :-)

8:49

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 15:07:58

@diggerdriver: Cserelni. A torveny szovege szerint 185 napja residentnek kell lenned uk-ben, hogy csereltesd, ha kevesebb ideje jottel ki, akkor nem lehet.

"1 Are you a resident of Great Britain?
You’re normally a resident if you have a permanent address in Great Britain that you’ve lived in for at least 185 days."

Ha ennel kevesebb, akkor nem tudod mekerni a papirt.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 15:16:55

@tildy[UK]: megjegyzem azért az ott van hogy általában

rezsöatya 2014.04.13. 15:19:22

@tildy[UK]: nem ertem
en is csereltem egy honap utan

rezsöatya 2014.04.13. 15:21:04

@Jess G: "ezek ilyen pofára menős népek tudni kell kezelni"

Akkor en jopofa vagyok! :-))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 15:23:21

@Jess G: Az igenylo formon meg ez van:

"Rules for exchanging your licence

You must meet the following conditions before you can exchange your non-GB licence for a GB one.

-You must normally live in Great Britain and have a permanent address here.

-If you:
– have an EU/EEA licence
– apply for a GB driving test at the same time as exchanging your licence, and
– have moved to Great Britain after recently living in another EU/EEA country,you must have lived in Great Britain for at least 185 days in the 12 months before you apply for a full driving licence."

A you must have lived in GB nalam nem altalabant jelent, hanem azt, hogy itt kell, hogy elj!

2014.04.13. 15:25:25

@tildy[UK]: En sok evvel ezelott provisional driving licence-t csinaltattam es evekig azzal igazoltam magam, bankszamlat is azzal nyitottam. Nem tudtam vezetni, az egesz csak azert kellett hogy legyen egy photo ID-m. Nem tudom hogy megszegtem-e valamilyen szabalyt ezzel, de nem hiszem, illetve remelem nem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 15:25:34

Ahh rosszul torte be, szoval :

-If you:
– have an EU/EEA licence
– apply for a GB driving test at the same time as exchanging your licence, and
– have moved to Great Britain after recently living in another EU/EEA country,

you must have lived in Great Britain for at least 185 days in the 12 months before you apply for a full driving licence."

rezsöatya 2014.04.13. 15:26:45

@diggerdriver: igen, de mi a driver's license-t az off licence italboltokban csereltuk! :-)))

Mrs. Clayton 2014.04.13. 15:28:08

@tildy[UK]: én értem, h te/ti extrém szabálykövetők vagytok és ezért nem opció amit mondok, de hidd el a kutyát nem érdekli és nem is foglalkozik vele
ráadásul kell egy kártya ami igazolja a címét
én nem foglalkoznék vele az tuti
ha ez ilyen életre halálra menő szabály lenne, akkor hidd el a DVLA visszadobná a kérelmet
de nem teszi

rezsöatya 2014.04.13. 15:28:39

@Mirjam2: hajajj! A Scotland Yard tud rola?! :D

morsels (törölt) 2014.04.13. 15:40:44

@Jess G:
Ja, egyebkent most, hogy mar vege a telnek, egy csapat madarat neztem ahogy csipegettek elol. Valoszinuleg nem a fu erdekelte oket, mert az meg nincs igazabol. Aztan ugy ahogy voltak, atkoltoztek mashova.

En meg csak nezem oket es mondom, hogy ezek a madarak milyen birkak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 15:41:45

@tildy[UK]:
Három éve volt ott töltöttük ki a postán a feleségem húgával mert ő él itt.
Franc emlékszik már rá hogy mit kérdeztek és mit válaszoltunk de én intéztem ugyanezt egy magyarországi barátomnak ugyanígy csak ő soha életében nem járt itt és azért cserélte angolra mert Ausztráliában az angolt simán kicserélik ausztrálra a magyart meg nem.
Szóval az övét is simán kicserélték.
Mondom soha nem volt itt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 15:47:41

@Jess G: Siman el tudom kepzelni, hogy ez friss szabaly.

@diggerdriver: Rendben, bemegyunk egyik postara, megnezzuk, megcsinaljak-e ott neki.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 15:52:28

szép jo reggelt jo napot .. na akkor a vasarnapi fozocske .. de egyedul az asszony dolgozik ...

Shanarey 2014.04.13. 15:56:16

Bankszámla nyitás ott ahol én vagyok ( Skócia-Elgin)
Először is időpontot kellett kérni. Utána, bejött velem a lakótársam akihez kijöttem és ő igazolta hogy hol lakom. A folytatás pedig a normál számlanyitási procedúra, és mivel nem kevés pénzt toltam be a nagyon új számlára így normális bankkártyát kaptam, míg a lakótársam anna kidején(egy évvel korábban) nem, mert ő üresen nyitotta. Az ő kártyája csak a bank (Royal Bank of Scotland) saját automatáiból vehet fel pénzt, én bárhonnan. De fizetni, bárhol lehet mindkettővel.

@tildy[UK]:

Ez a 185 nap szerintem nem igaz, mert én nekem nem kellett ennyi arra hogy a jogsimat angolosítsam.Érkezésem után két hónappal már angol jogsim volt, és azóta is van. Annyi az egész hogy rezidens ként kell megjelölni a kérelemben. Az itteni törvények szerint ha itt élsz, vagyis laksz, dolgozol és adót is fizetsz akkor az angol jogsi is kell, főleg ha olyan munkája van az illetőnek ahol vezetnie kell. Magyar jogsit csak turistaként lehet használni, és azt is csak fél évig. Persze ezt nem ellenőrzik rettentően, csak az autót és annak vackait.

Shanarey 2014.04.13. 15:58:07

@tildy[UK]:

Ha a postán töltik ki, és nem ti otthon az ha jól emlékszem plusz 5 Font.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 16:00:34

@tildy[UK]:
Ott nem csinálnak semmit csak feladják.
Bementek kértek egy űrlapot kitöltitek aztán a személyivel és a magyar jogsival együtt feladjátok.
Kétszerre jön vissza egyszer az angol jogsi és pár nap múlva a személyi. Ennyi.
Jaa meg kifizetitek az ötven fontot meg a postázás költségeit.

Shanarey 2014.04.13. 16:00:52

@Mirjam2:

Ne aggódj. A te esetedben ez annyi hogy jelezted hogy majd autót akarsz vezetni, ezért van neked tanuló jogsid, de hogy mikor, azt nem kell megmondani.
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 16:02:38

@Shanarey(SCO):
Így van, angol tulajdonú járműhöz angol jogsi kell.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 16:06:00

@tildy[UK]: nem hinném és a D1 űrlapon emlékeim szt nincs is ilyen kérdés h mióta vagy itt én egy akkor még működő DVLA irodába mentem be, a nő nem is kérdezett semmit, kitöltöttem a lapot leadtam a magyar jogsimat, ami még a férjezett nevemre szólt, becsatoltam a házassági anyakönyvi kivonatot, amire 1 db magyar mondatban vezették rá a megjegyzés rovatra hogy mi az új nevem, így kétlem hogy értette bárki mi van odaírva, befizettem az 50 pénzt és kaptam egy hibás névvel kiállított szép rózsaszín jogosítványt

morsels (törölt) 2014.04.13. 16:07:29

Hat ugy latszik, hogy csak itt lehet veled kommunikalni, szoval akkor itt irom neked kedves HA.

Ha visszaengedsz, igerem hogy soha tobbet nem veszem pennamra shaktit, nem reagalok, legfeljebb neked kuldom el, ha valami kifogasom van.

9:25

Shanarey 2014.04.13. 16:11:34

@morsels:

Ez irányú törekvésedet, támogatom.
:-)
A senkivel pedig ne foglalkozz,mert ő egy senki.
Ő azért kavar hogy itt legyen "valaki", mert a való életben ez számára elérhetetlen.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 16:12:47

bank szamla nyitashoz .. pedig mar allampolgar voltam az uzleti szamlat akartam inditani , betenni 10K .. a valasz ; ,eeeeeeaaaaaaaaaauummmm.. nnnno noo talan probald meg mashol .. ez az egyik legnagyobb bank . nem akartam penzt , betenni akartam , de inkabb nem ...

nyuszigonosz 2014.04.13. 16:17:19

@morsels: Shanarey leírta a lényeget: a senkivel nem kell foglalkozni.

klappol 2014.04.13. 16:18:58

@diggerdriver: Kösz a tanácsot, de az a gáz, hogy csak németül tudok. Itt a család is, pénzem pedig annyi nincs, hogy bele tudjunk vágni.

klappol 2014.04.13. 16:22:36

@nyuszigonosz(D): Már több mint 1 éve keresek melót, hidd el. Volt cég aki meg is írta, hogy csak 45 éves korig alkalmaz dolgozókat.

Shanarey 2014.04.13. 16:26:49

@klappol:

Ha ezt tényleg írásba adta, akkor az a cég ritka idióta volt.
Ez diszkrimináció, ami arrafelé is tilos.
Mehetsz perelni, és soha többé nem kell dolgoznod.
:-))

nyuszigonosz 2014.04.13. 16:30:40

@klappol: Ez, ha még írásban is van, akkor már diszkrimináció és törvénybe, söt munka jogba is ütközik.
Igen, volt ilyen idöszak, amikor ha valaki elmúlt negyven, hát nem szivesen alkalmazták ( ugye magasabb fizetés járna már, mint egy fiatal munkakezdönek) de amióta a szövetségi bíróság egy ilyen precedens pert a negyven felüli munkavállaló javára döntött el, nem megengedett az életkorral kapcsolatos diszkrimináció.
(sem).
Remélem sikerül találnod valamit.
Sok esetben jó egyszerüen csak bemenni egy egy céghez, föleg a kisebbekhez, minden elözetes idöpont nélkül és megkérdezni, van vagy nincs munka.
Vagypedig munkaerö-kölcsönzönél regisztrálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 16:31:29

@morsels:
Na ez a beszéd baszod.
Végre.
Remélem HA méltányolja.

2014.04.13. 16:31:42

@klappol: Ezt így tényleg írásba is kaptad? Komolyan? Na, hát minek neked munka? Megfogtad az isten lábát!

klappol 2014.04.13. 16:34:41

@Shanarey(SCO): Ez egy magyar cég volt. Megvan a levele miben az áll, hogy " Kedves Uram nem tudok elhelyezni 45 év feletti embereket erre a munkára. Megértését köszönöm." a DHL futárszolgálata lett volna Rosenheimben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 16:35:11

@klappol:
Én azt hittem hogy a németek különbek ezen a téren.
Angliában ilyen probléma fel sem merülhet.
A CV-be be sem kell írni a korodat.
Több észt feltételeztem a németeknél.

2014.04.13. 16:40:31

Segitseg
@Jess G: neked irom, mert tudsz fozni, de barki mas is, aki jol foz. Csinaltam nokedlit a tegnapin felbatorodva. Tiszta gumi lett. Nyulos es kb az ize is olyan. Ezt csinaltam aprosef.hu/nokedli
Mit rontottam el?
Liszt, so, tojas es viz. osszekeverve beletettem a forrovizbe, amikor feljott kivettem. Tovabb kellett volna a vizben lenni vagy valamit kihagytam vagy ilyen a nokedli ize alapbol?

2014.04.13. 16:42:29

@klappol: A futárszolgálatoknál elég sok, ránézésre 50-es figurát látok itt. Mi lenne, ha egyenesen a cégekkel vennéd fel a kapcsolatot, nem mindenféle idióta közvetítővel. Az "urat" különben nyugodtan pereld be.

Shanarey 2014.04.13. 16:42:49

@klappol:

A diszkrimináció Magyarországon is tilos.

Shanarey 2014.04.13. 16:43:40

@Shanarey(SCO):

Persze erre otthon tojnak nagy ívben mert a jog és a végrehajtás nem kéz a kézben jár.

Shanarey 2014.04.13. 16:48:28

@tildy[UK]:

A 185 nap arra vonatkozik aki itt akar levizsgázni.
Nem pedig arra aki cserélni akarja.

Taking a test

To take a GB driving test, you normally
have to live in Great Britain. If you have
recently moved to Great Britain from
another EU/EEA country, you must
have lived in Great Britain for at least
185 days in the 12 months before
taking the test and applying for a full
driving licence.

nyuszigonosz 2014.04.13. 16:48:33

@klappol: Ez lényegtelen, hogy magyar cég volt, mert Németország területén dolgoztat. Így a német munkatörvények érvényesek.
Shanarey írta a kézenfekvö megoldást: ezzel a papírral ügyvédhez, ( munkajogra specializálthoz - telefonkönyvben találsz) nem kell fizetned, arra való tekintettel, hoyg munkanélküli segélyen élsz, ilyen esetben az állam állja a költségeket, az ügyvéd fogja tudni intézni ezt, és az sem probléma, ha az írás magyar nyelven van.

2014.04.13. 16:48:38

@diggerdriver: A németek valóban több eszük van, fel is húztam a szemöldököm, mert ha nem mást, mini-jobokat lehet találni. No de, ez egy idióta magyar közvetítő volt.

Shanarey 2014.04.13. 16:50:56

@klappol:

De tényleg, ha beszéled a nyelvet, mi a rossebért akarsz magyar cégnél dolgozni?

Ahogy én olvastam eddig a neten, az átlag Magyar cégeket Németországban kerülni kell.

2014.04.13. 16:56:18

@Pink Petsch: sima wheat flour. Nem a self-raising. Azzal mar megjartam kenyersuteskor.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 16:58:01

@montroyal ( CAN qc): biztos azt hitte hogy pénzt akarsz mosni@charlieharper [home, sweet home]: én több tojással éssztem kevesebb vízzel csinálom
de épp most fotóztam le direkt neked az enyémet
nem gumis, az íze se :-D
finom,már amennyire egy ennyire egyszerű kaja az tud lenni

klappol 2014.04.13. 17:01:02

@nyuszigonosz(D): @diggerdriver: Sajnos én is azt gondoltam.Ez Magyar nyelven van, és idehaza vagyok, de a német munkanélkülit kapom. z 3 hónapig érvényes aztán mennem kell vissza meghosszabbítani. de el viszem ezt az e-milt egy ügyvédnek.

2014.04.13. 17:03:10

@charlieharper [home, sweet home]: Hm, sima búzaliszttel jónak kellene lennie, semmi gumi, hacsak nem gyúrtad túl...

Mrs. Clayton 2014.04.13. 17:03:39

@charlieharper [home, sweet home]: és ne főzd szarrá, amikor feljöttek a nokik a víz tetejére onnantól még egy kicsit mondjuk fél percet szoktam és kész, mondjuk sztem amikor feljön már kész

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 17:04:50

@Shanarey(SCO): nem egeszen, mint irtam, rosszul torte be az elobb.

Nezd meg ezt:

imgur.com/nPAjlfQ

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 17:05:40

@charlieharper [home, sweet home]:
A recept jó. 10deka liszthez elégnek kell lenni egy tojásnak.
Bugyogva forró vízbe kell beleszaggatni.
Mivel szaggattad bele?
Mekkorák lettek?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 17:08:02

@Shanarey(SCO): Volt anno egy nagyon rovid korszakom, amig otthon palyaztam melore Norvegiabol hazaterve (napszurast kaphattam vagy nem tudom).

Az egyik magyar ceg azzal inditott, hogy miutan megkaptak a palyazatomat, rogton kuldtek egy kerdoivet. Ebben a kerdoivben voltak am boven kozel sem etikus kerdesek (hany gyereke van, tervez-e gyereket vallalni a kozeljovoben, dohanyzik-e, elozo munkahelyek fizetesei, stb.).
Ekkor en mar eldontottem hogy nem akarok ennel a cegnel dolgozni. Mert aki szemelyes ismeretseg nelkul is meg mer kerdezni ilyen dolgokat az ennel joval aljasabb dolgokra is kepes...
Kitoltottem mindent oszinten, az elozo munkahelyek brutto fizeteseit is (ahogy kertek). Beirtam a norveg munkahelyem fizujat forintra atszamolva. Eleg nagy osszeg lett. :D Visszakuldtem nekik a kerdoivet es melleirtam hogy termeszetesen az elozo munkahelyeim berezesehez kepest csak azonos vagy magasabb bert all modomban elfogadni. :DDD

Valahogy nem hallottam roluk, nem akartak valamiert ralicitalni a norveg fizetesre. Ki erti? :)

adg 2014.04.13. 17:13:46

@morsels: A vizumkondíciók ellenőrzésére az immigration üzemeltet egy rendszert, ahol bárki meg tudja nézni bárkinek a vízumát az útlevélszám és a vízumszám megadása után. Ezt a rendszert használják a munkáltatók a vízum ellenőrzésére. Arra van kitalálva. Annál is inkább, mert nem vagyok köteles megadni az adószámomat a munkáltatónak, bármilyen furcsán is hangzik ez. Ha nem adom meg, akkor 48% adót visszatartanak a fizetésből, amit aztán magam visszaigényelhetek a adóhatóságtól, úgy, ahogy akarok. Szerintem nincs olyan marha, aki ezt kipróbálná. Azt nem tudom, hogy hogy fizetik be ezt a 48% adót szám nélkül, lehet, hogy a név/cím elég.
Mondok mégegyet, nekem konkrétan rossz adószámot adtak, illetve a szám jó volt, csak adózás szempontjából külföldiként lettem nyílvántartva. Így pedig szerinted nem is állhatok munkába, ugye? Hiszen az ozi szabályok szerint aki főállásban ausztráliában dolgozik, az belföldinek számít, ha külföldi vagyok, nem dolgozhatok főállásban. Aztán engem mégis felvettek egy kérdés nélkül, az "ATO" (apeh) meg megnyugtatott, hogy majd amikor beadom az adóbevallásomat, akkor átírják a státuszom belföldire.
Senki nem mondta, hogy "sorry mate". :) Csak hab a tortán, hogy amikor kezembe nyomták a payment summary-t, ami az adóbevallás kitöltéséhez/ellenőrzéséhez kell, akkor fedeztem fel, hogy elírták az amúgy is rossz adószámomat. Ez miatt az "apeh" rendszerében nem is látszott a fizetésem. (Van egy program, ami a nyilvántartások alapján magától kitölti az adóbevallást, nekem elég csak ellenőrizni, meg az extrákkal foglalkozni) Az adminisztrátor hölgy a munkahelyemen telefonált egyet, és el volt intézve, de fél évig rosszul használták az eleve selejt adószámomat.
Ez egy másik ország, lehet, hogy itt másképp van, hiába ugyanaz a lány figyel a pénzről.

2014.04.13. 17:14:03

@Pink Petsch: @Jess G: ok, koszonom, akkor majd legkozelebb
@diggerdriver: van egy ilyen nagyobb lyuku talan sajtreszelo, nem nagyon hasznaltuk meg, lehet, hkgy az anyukam hozta es akkor ez a szaggato. Arra ontottem ra es egy szilikon sultkrumpli kivevovel eroszakoltam at rajta a nokedlit. Nem volt olyan folyos mint a Tidlye.
Kell bele olajat rakni?

2014.04.13. 17:16:08

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Én azt a kérdőívet, úgy ahogy volt továbbküldtem volna a megfelelő szervnek (nem tudom, Magyarországon hogy hívják), hátha megítélnek nekik egy laza testüregmotozást.

Shanarey 2014.04.13. 17:17:04

@tildy[UK]:

Értem én, de te is értsd meg a DVLA nem tudja hogy te a jogsi cserét miért kéred, de azt tudja hogy ha valakinek a munkájához kell akkor annak kell az angol jogsi, viszont ezt sem kérdezik.
Emiatt van az hogy nem görcsölnek azon a 185 napon.
Diggernek működött Rezsőfaternek is, nekem detto, akkor miért aggódsz?

Mrs. Clayton 2014.04.13. 17:18:10

@charlieharper [home, sweet home]: nem, sztem szét főzted vagy nem lobogó vízbe tetted

2014.04.13. 17:18:25

@charlieharper [home, sweet home]: Nem, a főzővízbe nem. Miután kifőtt meg lehet locsolni kevés olvasztott vajjal, hogy ne ragadjon össze. Hajrá! ;)

rezsöatya 2014.04.13. 17:19:59

@morsels: jol van! Na most mar lehet anyazni...! :-)))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 17:20:19

@Pink Petsch: Ehhh, szarok en ezekre nagy ivben. Egyebkent nem hiszem hogy barmilyen hazai szerv kivizsgalni barmi hasonlot is. Ha nem kerdoiv formajaban, akkor az interjun ugyis megkerdezhetik... Mo.-n a torvenyeknek koszonhetoen a munkaltatok szinte barmit megtehetnek a munkavallalokkal szemben, ezt tudjuk jol.
Nekem viszont nincs kedvem ilyen cicaharcokba folyni. Epp eleg veszteseg nekik hogy most nem naluk dolgozom. :DDDD

Mrs. Clayton 2014.04.13. 17:21:56

@adg [Au, Darwin]: ezt egy brit ismerősöm mesélte,ő kb 10 évvel ezelőtt elment hátizsákos turistnak oda, aztán kicsit előbb fogyott el a pénze mint tervezte, ezért beállt vhová dolgozni
mondta h turista vízummal van ott, a munkáltatója különösebben nem törődött vele, valahogy még adót is fizetett
se akkor se azóta nem jött rá miként, de nem törődött vele senki, h elvileg nem dolgozhatott volna

morsels (törölt) 2014.04.13. 17:24:33

@adg [Au, Darwin]:
Ahogy olvasom, gyakorlatilag ugyanazt mondod, amit en.
Nem tudnak hibazni, ha jogtalanul dolgozol nekik, akkor az ki fog derulni es annyi.

2014.04.13. 17:26:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hát a törvények szerint sem írásban, sem szóban nem lehet személyes dolgokat kérdezni, mint a gyerekvállalás, vallás, ilyesmik. Persze, azért interjún a parasztabbja elsüti ezeket, mert nem bizonyítható. No de, amelyik cég annyira láma, hogy írásban is, az megérdemel egy felhergelt süncsaládot análisan. Van valami ilyesmi szerv otthon is, a Munkahelyei Terror blogon olvastam, anno.
No de, persze, a legnagyobb veszteség számukra a becses személyed :))))

2014.04.13. 17:35:03

@Jess G: megneztem a fotot. Jol nez ki
Mortgagere visszaterve, nezted az offset mortgage-okat?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 17:36:43

@charlieharper [home, sweet home]:
Amikor kiszeded akkor kell olajat tenni rá nagyon keveset hogy ne ragadjon össze.
Amit írtál szagatónak jó, én arra gyanakszom hogy nem volt elég forró a víz vagy kevés volt és a belehulló nokedli elhűtötte.
Sok vízbe és zubogó forrásban lévő vízbe kell szaggatni.

adg 2014.04.13. 17:37:34

@morsels: Nem ugyanazt. Fentebb írtam, hogy nekik ellenőrizni KELL, és nem alkalmazhatnak, ha nem alkalmas a vízumom, és igen komoly büntetéseket lehet kapni érte. Volt is ilyenre példa. (több 10k dolláros büntetések) Amit most írtam, az az, hogy az adószámból nem tudja hipphopp megmondani, hogy jó vagyok-e vagy sem.

@Jess G: 10 éve nem tudom hogy volt. Most vannak olyan turistavizumok, amikkel lehet valamennyit dolgozni, de erős megkötésekkel.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 17:38:47

@charlieharper [home, sweet home]: nem, de ha jól értem ez ilyen lakáselőtakarékosság féle

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 17:39:03

@Shanarey(SCO): Hat jo. Beprobaljuk akkor

. Rairunk minden adatot, ami relevans, miota el itt, stb. Majd kiderul megadjak-e.
Amugy a DVLA szerintem tudja, miert kered a jogsicseret, ra kell irnia d1-es formra, hogy kulfoldit csereltetsz ittenire. Ott vana section 1-ben.

Egy a lenyeg, hazudni nem fogunk, innen majd ok eldontik, kicserelik-e vagy sem.

klappol 2014.04.13. 17:39:14

@nyuszigonosz(D): Gondold el ez a toborzó Magyar cég a Deutsche Post-nak dolgozik.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 17:42:10

@adg [Au, Darwin]: épp az origon olvastam egy utazó párról, akik biciklivel járják a világot, magyarok, hogy most lehet jelentkezni diák turista vízumra a szomszédos új zélandra, állítólag az első 100 megkapja
aztán lehet dinnyét meg szilvát szedni
na az ismerősöm azt mondja, mióta ilyen rabszolga munkát csinált és csak dinnyét látott napokig azóta nem bírja megenni :-)

2014.04.13. 17:42:15

@Jess G: az offset mortgage ugy mukodik, hogy leteszel x osszeget egy szamlara, olyan, mint egy "savings account", kapsz is ra valami kamatot. Ehhez nem nyulhatsz hozza, viszont csikkenti azt a reszet a mortgage-nak, amire a kamatot szamoljak. Ha leveszel errol a szamlarol penzt, akkor ertelemszeruen megno az a resz, amire a kamatot fizeted.
Ezert offset mortgage. A credit crunch elott sok bank csinalta, most mar nem sok es aki csinalja az sem hirdeti. A First Directnek biztosan van ilyen mortgage-e

klappol 2014.04.13. 17:48:16

@Pink Petsch: Akkor is lehet az ügyet perre vinni? nem ismerem ezeket az eljárásokat. 6 levélváltásom volt ezzel a hirdetővel. Az összes levél meg van.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 17:48:36

@Jess G: ja, nem előtakarékosság, ez pont annak fordítottja vagy vmi hasonló

2014.04.13. 17:54:04

@diggerdriver: Csatlakozom...

________________________

Mar nem emlekszem hogyan kellett bankszamlat nyitni, sajnos az mar nagyon regen volt...

2014.04.13. 18:02:12

@klappol: Természetesen lehet. Kétlem, hogy a DP-tól olyan értelmű toborzási megbízást kapott volna a közvetítő, hogy a felvételi korhatár 45 év. Ilyet írásban biztosan nem rögzítettek, amikor szerződést kötöttek egymással. Ha mégis (amit nagyon erősen kétlek), akkor tényleg Hawaii, mert a fiadnak sem igazán kell majd dolgoznia.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 18:02:53

@Jess G: penz mosni 10K egyszeru, elviszem Mo-ra ( lehet a zsebedbe) es csinalok egy papirt a rokonaimmal v valakivel hogy o adta utana legalisan behozom az orszagba .. de ez nevetseges osszeg a penz mosasra ...

M. Péter 2014.04.13. 18:03:18

A posztoló keveri a bankszámlát meg a hitelkártyát. Egy rendes számlához adnak folyószámlahitelt is automatikusan, egy offline is használható debit kártyával szintén mínuszba lehet menni, ezért nézik az illető hitelképességét. Enélkül basic bank accountot lehet nyitni, amelyhez visa electron jár.

Ha valakinek gondja van a számlanyitással, akkor ajánlom a Lloyds Bankot, amely egy olyan számlát is reklámoz, amelyhez elég egy uniós útlevél vagy személyi igaszolvány, nem kell lakcímigazolás.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 18:05:59

@charlieharper [home, sweet home]: igen közben megnéztem miről van szó, de a végén mi lesz a betétemmel? visszakapom? vagy ez miért jó a banknak? ok én ott tartom a pénzt, kapok hitelt, a hitel annyiad részére mint a betétem nem fizetek kamatot, de a betétem után kapok vmit
vagy ez a pénz független a deposittól? aha, így értem
ez nekem nem opció, egy area manager nem keres annyit 2 év alatt, hogy a megtakarításán felül maradjon extra a depositra, de majd előrelépek ;-)

klappol 2014.04.13. 18:06:01

@Pink Petsch: Akkor induljak neki a pernek?

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:07:12

@klappol: A Deutsche Postnak dolgozik, az annyit jelent, hogy a magyar cég alvállalkozó.
És mivel Németország területén van a munka, a német törvények az érvényesek, munkajog, civiljog, minden.
Szerintem a Deutsche Post-nak nem számoltak be róla, hogy diszkrimálják a munkavállalókat.

Amúgy egy egész évre van jogosultságod munkanélküli segély I-re, utána aztán a munkanélküli segély II-re, ami lényegében a Hartz 4. néven emlegetett szociális segély.

Mindenképp menj ügyvédhez, emiatt az életkori diszkrimináció miatt.

Shanarey 2014.04.13. 18:07:28

@tildy[UK]:

Én mindenhová valós adatot adtam meg, vagyis az érkezésem napja is az volt amikor jöttem.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 18:08:13

@montroyal ( CAN qc): sztem ha Mo-ra viszel be a zsebedben 10k CAD-ot akkor azt be kell jelentened a vámon, sztem ennyire nem egyszerű, de ha már próbáltad akkor elhiszem, lehet tényleg csak magasabb összeget kell bejelenteni, még ilyen problémám nem volt

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:09:30

@Pink Petsch: Mini-job-ból nem élsz meg. Az egy normális keresethez mérten nem releváns és föleg nem alternatíva.
Azt lehet munka mellett még végezni, vagy szociális segély mellett.

klappol 2014.04.13. 18:09:39

@nyuszigonosz(D): Rendben, kicsit kételkedő vagyok, de amikor valaki ezt adja mint tanács, akkor 1 próbát megér, köszi.

2014.04.13. 18:09:51

@klappol: Én a helyedben biztosan megpróbálnám, természetesen a közvetítőt perelve. Szerintem ez világos diszkrimináció. Mindenesetre én megmutatnám egy ügyvédnek az egész cuccost.
Ja, és hagyd a fenébe a közvetítőket. Fordulj egyenesen a cégekhez melóügyben.

2014.04.13. 18:11:59

@nyuszigonosz(D): Hát kell 3-4 mini-job az biztos, amivel aztán zsonglőrködhetsz. Úgy megélsz. De nem leányálom, az tuti.
És igaz, inkább kiegészítő kereset ez, de végszükség esetén ....

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:13:34

@klappol: Megértem, hogy kételkedsz, arra is jogod van. :-)

Ha papíron van, hogy az életkorod miatt lett a felmondás vagy amiatt nem alkalmaznak, ezt jogi úton lehet intézni.
Gondolom a magyar cég nem gondolt arra, hogy valaki megteszi, hogy ügyvédhez megy.
Pedig érdemes.

2014.04.13. 18:14:33

@klappol: Semmit sem veszíthetsz, az biztos.

2014.04.13. 18:15:44

@Jess G: ja, a betetedet vegen visszakapod. Azert jo a banknak, mert tobb penzzel tud jatszani...
Ha tenyleg ugy dontesz, hogy hazat veszel, nezz majd korul a building societyknel is. Meglepoen jo csomagot tudnak adni. Illetve, ha van nalatok N'tonban credit union, ok nagyon jo ratan adnak hitelt.

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:17:10

@Pink Petsch: Viszont amikor már 3-4 minijob, akkor az se egyszerü, mert akkor meg már rendes adó és társadalombiztosítás köteles a dolog, na és ahová meg mini-jobra keresnek népet, ott nem úgy tervezik a fizetést, hogy rendes adózással,
Szóval ez csak szürke-fekete munkaként "járható" út.

2014.04.13. 18:17:18

@tildy[UK]: nem tudom jelent -e ez valamit, de en is az elso honapban csereltem jogositvanyt. 2003-ban.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 18:20:51

@Jess G: elveszet a valaszom .. szoval lehet 10 K ig lehet a zsebedbe es az szemelyenkent... ami engem illet visszahozom ide es nem adozok utana minimum 3K .. hiaba en kispalyas vagyok de abbol egy jot nyaralok... az ado meg ossza be azt a 100 K buntetest amit lehuztak rolam az eleg egy eletre ..

2014.04.13. 18:21:11

@nyuszigonosz(D): Attól vagyok ilyen "okos", hogy egy itteni ismerősöm csinálja ezt. Három cég, három különböző meló: hajnalban újságkiszórás, napközben árufeltöltés, este takarítás. Hogy adózik-e egyáltalán azt nem tudom, bár nem mernék rá megesküdni ;).

klappol 2014.04.13. 18:24:47

@nyuszigonosz(D): @Pink Petsch: Köszönöm Nektek, és nekilátok, igaz nem szeretem ezt a fajta utat járni, de, ha már többen is adjátok a bizalmat, akkor 1 próbát meg ér.

2014.04.13. 18:25:15

@Jess G: megneztem kozben. A N'tonshirei credit union nem csinal mortgageot. Marad a building society meg persze a mortgage brokerek.
Valamennyit egyebkent majd alkudhatsz, ha jo az LTV-ed (loan to value ratio). Mondjuk 20% depositnal mar jo alkupozicioban vagy es elengednek dijjakat, ha kered.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 18:25:38

@montroyal ( CAN qc): mi? 100,000 dollár büntetést fizettél? az kemény

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:26:54

@Pink Petsch: Elhiszem.
Lényegében még legálisan is lehet ezt csinálni, ha valaki mittudomén milyen egyéni vállalkozást jelent be és annak keretében végez különbözö munkáltatóknak mindenféle munkát, ilyen jellegü szerzödéssel és saját maga adózik és intézi a biztosításokat.
Fekete munka csak akkor ez, ha közben még szocisegély is van és zsebre megy a mindenféle munka.
Meg akkor is, ha csak egy bejelentett és a többi meg nem.

2014.04.13. 18:28:33

@klappol: Szerintem senki sincs oda az ilyesmiért, no de, ha hülyére próbálják venni az embert, az még inkább bosszantó, hát nem? ;)

Mrs. Clayton 2014.04.13. 18:31:12

@charlieharper [home, sweet home]:
én is rákerestem, loan egyenlőre nem kell :-)
meglátom, épp azt meséltem a napokban vkinek, h roppant mód félek a hiteltől, mittudomén mi lesz 10-20-30 év múlva, viszont havi 650-et csak a kukába dobálni, ettől elkap a sikítófrász
nem tudom meddig tartható ez, amit most mondogatnak, h nincs elég lakás és évi 6%-kal mennek fel az árak
hiába, kellene egy pasi mellém... :-D

2014.04.13. 18:31:21

@nyuszigonosz(D): Hm, szocsegélye tuti nincs, és szerintem nem is vállalkozó. Azt tartom valószínűnek, hogy csak az egyik van bejelentve, a Müllernél az árufeltöltés. De persze, nem tudom biztosan. Csak ismerős, nem haver ... ;)

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:32:37

@klappol: Senki sem szereti ezt a fajta utat járni, de van olyan szituáció, amikor kell.

Shanarey 2014.04.13. 18:33:22

@klappol:

Sok sikert, nem tudom hol akarod kezdeni,de ne Magyarországon jár utána, hanem Németországban.

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:33:48

Vannak dolgok, amikröl jobb a részleteiben nem mindent tudni. :-)

2014.04.13. 18:34:25

@montroyal ( CAN qc):
Ha ilyen egyszeru lenne az ajandek penzt behozni:) Haverom igy csinalta, bejelentette, hogy van nala ajandekpenz, 40 % adot tettek ra kapasbol:( (vagy csak kamuzott?)
En is probaltam parszor uj banknal accountot nyitni, szoba sem alltak velem a rossz creditem miatt:( Masfel eve jovok vissza az utolso mexikoi melombol, megalltam egy hetre Vancouverben nosztalgiazni es felvenni a fizetesemet. Megyek a ceg bankjaba, (Royal Bank) hogy bevaltom keszpenzre, nem lehetett, ugyanis US dollarban volt es 5 szamjegyu. De szo nelkul nyitottak US szamlat es kanadait is, fel oran belul, kartyat is adtak, es a felet kivehettem kp-ben azonnal. Az a bank, amelyik elotte elhajtott. Meg Master Cardot is adtak:) Huztam is haza 2 het mulva es 6 honapig nem is dolgoztam, amig tartott a penzem. Azota is a Royal Banknal intezem a penzugyeimet. Penz beszel,kutya ugat:)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 18:35:11

@Jess G: na nehogy valaki azt gondolja dicsekszem , mondtam kispalyas vagyok sajnos a hazam rament, el kellet adnom hogy kifizessem ..,

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:35:21

@klappol: @Shanarey(SCO):
Pontosan, Németországban kell ügyvédhez menni.

Mrs. Clayton 2014.04.13. 18:37:44

@montroyal ( CAN qc): neeeeeee, de mi történt? már ha publikus?

nyuszigonosz 2014.04.13. 18:38:42

@Pink Petsch: @nyuszigonosz(D): Ez neked ment, csak lemaradt az utalás.

M. Péter 2014.04.13. 18:42:57

@montroyal ( CAN qc): Van erre hivatalos módszer, a nevére most nem emlékszem. Államkötvénybe kell fektetni a pénzt 5 évre, utána a kamat is teljesen adómentes és nem kérdezősködhetnek a pénz forrása után.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 18:43:42

@Cascabel: én atmentem ezen es majdnem minden evben ellenoriznek es elfogadtak hogy Mo-rol hoztam a penzt (notari papirral ) es a szuleim itt is atadtak nekem notary elott persze 10 alatt kell lennie .... engem is a Royal szivatott meg azota is a TD-nel vagyok..meg egy erdekes ha Desjardinsnal penzt valtok rateszik a szamlamra es kiadjak onnan , hogy nyoma legyen ha pl huszasokat akarsz 100asokra cserelni vagy CAD USra... nem is megyek oda ... a TD nel is igy lenne de szolok nehogy rategye a szamlamra ...

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 18:47:03

@M. Péter: ha magyar kotvenyre gondolsz nekem ott semmi dolgom .. egyszer regen behuztak egy nagy kamattal de kiderult a kezelesi koltsegek miatt csak a fele lesz es egy ev mulva a felere vettek le a kamatot ugyanannyi kezelesi koltseggel szoval magyar bank felejtos ...

2014.04.13. 18:48:08

@nyuszigonosz(D): Hát a részleteket meghagyom neki... M vagyok én, a finanzamt? ;)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 18:54:22

@Jess G: publikus ? a hulyesegem ? hogy tobbet koltottem el mint amit bevallottam ,hogy nyitott konyv az eletem a szamlaim a credit kartyaim a becsult eletviteli koltsegeim .. na erre nem gondoltam pedig logikus hogy kellett volna ... egyebkent birosagon is voltam de a biro is az en adombol él meg az osszes ado fomufti akit hoztak ellenem ugy hogy semmit nem fogadtak el uljek le, adocsalo vagyok .. a kamatok meg ugy mentek fel hogy jobbnak lattam eladni a hazat és fizetni ,mielott elveszik ...

Shanarey 2014.04.13. 18:54:22

@Pink Petsch:

Micsoda árukapcsolás lenne a te esetedben.
:-))))

Mrs. Clayton 2014.04.13. 18:56:30

@montroyal ( CAN qc): kellemes sztori, azóta lett új ház?

M. Péter 2014.04.13. 19:00:32

@nyuszigonosz(D): Azt nem ő meg a munkáltató dönti el, hogy vállalkozó-e vagy sem. A munkaügyi hivatal meg az adóhivatal sehol sem szereti az olyan eseteket, amikor egy alkalmazottat vállalkozónak próbálnak feltüntetni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.13. 19:08:56

@charlieharper [home, sweet home]: Szerintem sok szigoritas volt az elmult idoszakban, nem lennek meglepve, ha ezt is szigoritottak esetleg.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 19:11:18

@Jess G: oroklakas ,egy halos de 3perc a muhelyemtol es a legelokelobb villa negyedbe .. sok szerencsevel jo aron ..

mar nem kell haz csak ketten vagyunk es ha 60 leszek ezt is eladom es bemegyek a magyar hazba ami normal 1-2 halos lakasok super olcso aron berelve .. es utazgatok tovabb es feketen dolgozok, papiron nyugdijas... es 120 evig fogok élni hogy visszahozzam az allamtol a pénzemet ..DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.13. 19:13:20

@charlieharper [home, sweet home]:
Kérdezted, hogy hogy tetszik a Galaxy az iPhone után. Még szokni kell, meg kell ismerni, de 2 nap utána sokkal-sokkal jobban, mint az elődje. :)

nyuszigonosz 2014.04.13. 19:13:59

@M. Péter: Az általam leírt szituáció az, amikor valaki Pink Petsch által vázolt 3-4 mini-munkából szeretne legálisan élni. Nehéz, mert a munkáltatók nem szivesen mennek bele a "többes" mini-munka vállalásba. Még akkor sem, ha csak egy mini-munka van náluk és a többi máshol.

Vannak azon esetek, amikröl meg te írsz, az úgynevezett Scheinselbständigkeit - Látszólagos, vagy inkább hamis vállalkozás,

2014.04.13. 19:19:02

@montroyal ( CAN qc):
Nekem is volt magyar banknal szamlam, ahol kezelesi koltsegre borzaszto osszegeket vontak le. Par eve megszuntettem, kib...sbol a benn levo penzemet olyan 50 dollarosokban adtak vissza, ami mar legalabb 20 eve nincs forgalomban Kanadaban:( Mondtak, nincs mas cimletu kanadai penzuk. Amikor itt mentem a
bankba lecserelni, csodajara jartak:) Nem is lattak meg olyan 50-eseket a fiatalabb bank tellerek:)

2014.04.13. 19:29:08

@Shanarey(SCO): Szívinfarktust kapnának ;))))

2014.04.13. 19:37:42

Ma a schwarzwaldbahnnal utaztam. Ennek örömére újranézem a Klinika örökbecsű sorozatot ;).

2014.04.13. 19:52:57

@Shanarey(SCO): De számlát tudunk adni, ha kell ;)

Papagály (törölt) 2014.04.13. 20:15:06

@M. Péter: A hivatalos rövid neve az, hogy Adócsaló Államkötvény. Hosszabban: korrupt politikusok által a saját pénzmosási céljaikra alkotott legális módszer. Itt a törvény róla (nem vicc! - mármint a törvény komoly, az ország, ahol ilyenek a törvények, nos...) :
kiszamolo.hu/adocsalo-allampapir/

Shanarey 2014.04.13. 20:25:16

@Pink Petsch:

S mire lehet azt elszámolni?
:-)

morsels (törölt) 2014.04.13. 20:32:04

@Jess G:
Ez orszagonkent valtozik, de inkabb a currency altal. De 10ezer a buvos hatar (legyen dollar, euro), azon felul be kell jelenteni.

Egyebkent ilyen penzosszeg mozgasat mar a bank is jeloli, szoval penzmosasra az ilyesmi alkalmatlan.

Persze montroyal az, aki az adozassal kapcsolatban joval nagyobb tapasztalattal rendelkezik, de valoszinunek tartom, hogy az az osszeg nem fordult meg egyetlen bankban sem ugy, hogy o ki vagy betette volna :-)

2014.04.13. 20:33:59

@Shanarey(SCO): Hm, gondolom belemossák a repiköltségekbe ;)))

puhacica 2014.04.13. 20:39:53

off
ha jar erre orvos, nyugtasson meg legyen olyan draga! szoval tegnap megcsipett egy pok. ugy nez ki, mint egy cici, van egy piros "udvar" es egy egesz borsnyi "bimbi", ami igazibol egy holyag. mindez a hatamon. azt tudom, hogy belehalni nem fogok, de elegge faj. fenistil es kalcium komboval kuralom. mit tehetek meg, hogy eltunjon?
on

a jogsis es bankszamlas tema jol jott, sok okossagot megtudtam. koszi!

nyuszigonosz 2014.04.13. 20:44:23

@Pink Petsch: Elsö olvasásra azt hittem a vonaton kellett kötelezöen nézni. :-)

M. Péter 2014.04.13. 20:51:08

@montroyal ( CAN qc): Magyar államkötvényről van szó, nem tudom, most mennyit fizet, de teljesen legálisan lehet vele pénzt tisztára mosni.

Shanarey 2014.04.13. 20:51:33

@Pink Petsch:

Na akkor már csak egy kérdésem van.
Mit írtok a számlára? Persze magyarul, mert a német nem az erősségem.

Na meg hogy bírja ki a könyvelő vigyorgás nélkül amikor az illető egy ilyen számlát a kezébe nyom.
:-)))

Nem is oly rég még nekem is volt könyvelőm, és elképzeltem milyen arcot vágna.
:-)

2014.04.13. 20:53:37

@nyuszigonosz(D): Áh, csak én kínzom magam vele ;)

2014.04.13. 20:55:12

@Shanarey(SCO): Italfogyasztást, te! Mégis mit gondoltál? ;))))))))
Hogy aztán a vállalati könyvelő milyen képet vág, azt én nem tudhassam ;).

nyuszigonosz 2014.04.13. 21:01:26

@Pink Petsch: Italfogyasztást - akkor a számlát mint munkabeszélés költségeit is lehet végülis deklarálni esetleg.
Vagy tudomisén. :-)

nyuszigonosz 2014.04.13. 21:02:14

@puhacica: Orvoshoz menni, mert elcsúnyulhat a dolog.

2014.04.13. 21:03:29

@nyuszigonosz(D): Ahham, gondolom, valahogy így lesz az ;). Van egy alibi minibárunk ilyen esetekre ;)

2014.04.13. 21:05:08

@puhacica: Doki bácsi majd megmondja, mi is az.
Ma mindenesetre aludj hason ;)

puhacica 2014.04.13. 21:06:38

@Kövérmadár [swe]: ugyeletre nem akartam menni, nem gondoltam, hogy ilyen tre lesz. azt hittem, majd lelappad, aztan kesz. :( hat akkor holnap irany az orvos.

@nyuszigonosz(D): ne is mondd! :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.13. 21:08:31

@puhacica:
Tudomásom szerint a pók nem az az állat, amit jó elbagatelizálni.

puhacica 2014.04.13. 21:09:27

@Pink Petsch: mar tegnap is ugy aludtam. ma delutan ki is doltem, mert azert valljuk be, nem igazan lehet ugy aludni, hogy kozben azt figyeled, melyik oldaladon fekszel. :)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 21:09:59

@M. Péter: igen olvastam rola .. 5 millio felett hajra FIDESZ MSZP...

2014.04.13. 21:11:58

@puhacica: Hát, ha ráfekszel, akkor úgyis felriadsz ;)
Elképzelhető, hogy allergiás reakció. No de, a bölcs doktorok majd megmondják a tutit ;)

puhacica 2014.04.13. 21:15:03

@Kövérmadár [swe]: azt kiokoskodtam a netrol, hogy Europaban nincs pok, ami nagy kart tudna okozni, de nekem ezek a soklabu joszagok a paraim. annyi rettenetet lattam mar a tv-ben... most is csak azert fetrengtem a fuben, mert tesom bringaversenyen volt es ot fotoztam.

es grat az sgs5-hoz! szeretni fogod. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 21:15:15

@puhacica:
Semmi bajod nem lesz. Az orvos is calcium tablettát javasol.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:16:01

Na akkor én meg elmondom, hogy alapvetően én semmihez nem kötném a szimpla normál bankszámla szerződéskötést. Lakcímhez és csak és kizárólag ahhoz, hogy tud-e az adott ország nyelvén alapszinten kommunikálni. Csatolnék olvasás-írás tesztet amit ott, helyben azonnal kell kitölteni, sógor, koma , jó barát nélkül, és utána jönne a 15 perces beszélgetés. Ha nem megy, nyomás haza..........Ennyi, látom magam körül itt ezt a sok, analfabéta, 0 nyelvtudású embert, aki folyamatosan segítségre szorul..........Angliának tuti egyszer ez lesz a veszte......

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 21:16:38

@nyuszigonosz(D): nalunk ezt independent worker /travailleur autonome kb 30$ bejegyeztetni, adoszam es a feltetel legalabb 2 kulombozo helyen kell dolgozni ... sajat maga szamlaz es csinal adobevallast nem tartozik a ceghez.. ahol dolgozik nem fizetnek utanna ...ilyen a munkasom is kulomben megolnenek az alkalmazottakra vonatkozo szabalyokkal biztositasokkal levonasokkkal jarulekokkal ... egyszeruen egy koltseg rovatba megy..

Papagály (törölt) 2014.04.13. 21:17:22

@Sütemény1975: Ilyen gasztro-filozófiával gondolom a te vendégeid is sírnak miután elfogyasztották az alkotásaid. ;)
Milyen menüsort tervezel holnapra?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 21:18:05

@sodalisO [eng]:
Nabazmeg. Most jól beszóltál nekem.
:))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:18:15

@puhacica: menjél ügyeletre azonnal, ezzel ne szarakodjál.....

2014.04.13. 21:20:25

@puhacica: Hacsak el nem szabadult egy házi kedvenc tarantula ;)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:20:54

@diggerdriver: Bab....bocs:-))) Jóvanna, te már itt vagy.......

De amúgy, most komolyan, mi a @nak akar valaki bankszámlát nyitni, mikor megszólalni sem tud, el sem tudja mondani mit akar csinálni, dolgozni ? HOGY? HOL? TOLMÁCCSAL??? :-))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.13. 21:23:03

@puhacica:
Ettől függetlenül lehetsz allergiás bármire, amivel eddig még nem találkoztál.

2014.04.13. 21:23:21

@Shanarey(SCO): Majdnem minden betű stimmel ;)

nyuszigonosz 2014.04.13. 21:25:21

@montroyal ( CAN qc): Igen, ilyen itt is van. Vállalkozói engedély kiváltható, adószámot kap és saját maga számláz és rendezi az adó dolgait, beteg és társ. biztosítást, meg mindent.

Amire M.Péter utal, az meg az, amikor a munkáltató szeretné ha ugyan csak neki dolgozna, de ne kelljen utána semmit sem fizetni ezért váltson ki egy vállalkozói engedélyt.
Ez általában a látszólagos vállakozás. Ezt most így nagyon leegyszerüsítve írtam le.

Shanarey 2014.04.13. 21:25:37

@sodalisO [eng]:

Én inkább egy visszamenőleges szabályt javasolnék ha már ez lenne a cél, és nem a bankszámlanyitást.

Amúgy vicces lenne látni, amint 1 millió ember, emiatt eltűnik a munkaerő piacról.

blackhairlady 2014.04.13. 21:25:43

@tucano: Remelem tudod bizonyitani, hogy te irtad a cikkeket! Ez mekkora pofatlansag, nem gondolta az illeto/k, hogy elob utobb rajossz a turpissagra? Remelem sikerrel jarsz, hisz egy normalis cikk megirasa nem kis munkaval jar.

nyuszigonosz 2014.04.13. 21:29:45

@sodalisO [eng]: Ez így nem jó, ahogy írod. Nem a bank dolga nyelvvizsgát kérni. Vagy nyelvtudást tesztelni.
Nézd, ha most többszörös milliomos lennék és mindenfelé saját házakat, jachtokat és repülögépeket vennék és ezen országokban mindenhol szeretnék bankszámlát nyitni, de nem beszélném a nyelvet, akkor az miért lenne baj?

A banknak már legyen mindegy, ki mennyire beszéli az adott ország nyelvét.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:29:51

@Shanarey(SCO): figyi, visszamenőleg már tuti nem működne, de a jövőre nézve nem is értem, hogy a picsába nem jut eszükbe...... amikor pl. az itteni egyetemekre be sem kerülhetsz, ha előtte nem teljesíted a nyelvi szintet........érthetetlen.....

blackhairlady 2014.04.13. 21:30:33

@charlieharper [home, sweet home]: En felbuzdulva a tegnapi nokedlikeszitesi vitan, ma kiprobaltam a kessel szaggatottat. Olyan nagyok lettek, hogy 3 darabbal jol laktam:))))) De tenyleg fiomabb (nekem) mint a nokiszaggatos, foleg ahogy a csirkemell porkolt suru szaftja beleivodott. Maskor is igy fogom csinalni.

Shanarey 2014.04.13. 21:30:57

@sodalisO [eng]:

Na ez az, NI szám kéréshez is lehet tolmácsot kérni.
Na ezt én betiltanám.

Shanarey 2014.04.13. 21:32:18

@sodalisO [eng]:

Ahol én dolgozom, ott a lengyelek 80%-a nem beszéli a nyelvet és nem is érti, viszont bólogatni hogy érti azt tud.

2014.04.13. 21:32:28

@sodalisO [eng]: Hm, szóval, akkor tisztázzuk. Van, teszem azt 3 millió euróm, és akkor ne nyithassak a Kajmán-szigeteken számlát??? Vagyhogy??? ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 21:35:44

@Kövérmadár [swe]:
A pókok külső emésztésű állatok ami azt jelenti hogy nincs emésztő gyomruk.
A méreg egyben emésztő nedv is ment a te nyálad ha cukrot old fel.
Belefecskendezik a mérget az áldozatba majd annak elfolyósodott testnedveit felszívják.
A kitin vagy csont-szőr maradványok egy száraz gombócként maradnak meg.
@puhacica: -val is ez történt.
Az egész teste fel fog oldódni el fog folyósodni.
Azért írtam neki hogy maradjon nyugton a sorsát már nem kerülheti el.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2014.04.13. 21:36:42

@Pink Petsch:

A Kajmán szigeteken kajmánul beszélnek, vagyis nehéz az a nyelv.Na meg a pénzt is szeretik így ez a kitétel ott sosem fog életbe lépni.
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 21:37:26

@Shanarey(SCO):
Na a másik jóindulatú...
Mi van ki akartok ebrudalni?
:)))))))))))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:37:44

@nyuszigonosz(D): Ezzel roppantul nem értek egyet! Ugyanis nyelvtudás nélküli ember naponta 300 vagy 3000 :-) megy be bankba számlát kötni...milliomos meg évente 2...........De a tudatlan mire is gondol? Mit akar betenni, mikor se munkahelye, se esze, se nyelvtudása, se zsetonja, se fontja, senemsemmisesemmi.....és igenis, miután a bank pénzintézmény, a számlatulajdonosok pénzét óhajtja kezelni, ami köztudottan jobbára /kivétel persze milliomosok esetében/ munkabérből utalt összegek kezelésével foglalkozik.......
Tehát dehogyisnem!!!!!Mért ne lehetne szempont és elvárás részükről.Alapvető garancia alap a betéthez!!!!! Bankszámlán szereplő pénzek nagy része munkabér, bármerre a világon. A unkabért alapvetően garantálja egy idegen országban a nyelvtudás.......és most ne gyere azzal, hogy hányan kezdték így , tuuuuudom, elevickéltek..............

montroyal ( CAN qc) 2014.04.13. 21:37:46

@nyuszigonosz(D): igen ezert van hogy minimum 2 helyen kell dolgozni ha egy helyen dolgozik azt nem fogadjak el az rejtett munkaero az tilos ..

nyuszigonosz 2014.04.13. 21:42:08

@Shanarey(SCO): @sodalisO [eng]: Ezen az NI szám kérésén lehetne a nyelvtudást elvárni, és adott esetben nyelvtudáshoz kötni.
Nem a bankszámla nyitásakor.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:42:43

@Pink Petsch: szerinted hány milliomos kóricálgat napi szinten be a bankokba????? :-DDD
@Shanarey(SCO): Én azt tudom, hogy 7 évi angoltanulás után, skóciai munka és most lassan itt 1 éve , még ha shopban, boltban visszakérdezek, mert nem értem, mit kérdeznek, vagy mondanak épp / ami sztem nem gáz, mert soxor 2 angol beszélget hajvágás közben és ők is visszakérdezik egymást..../ .....és látom az arcokon azt a kurva, letagadhatatlan ingerültséget.....és visszakérdez, itt élek Angliában, mondom igen, mióta, mondom lassan 1 éve, és tanultam angolul mielőtt kijöttem, mondom tanultam b+meg, te buzi, ördögfejú pakisztáni.....ja akkor bocs, valami hülye speciális rövidített nevű kedvezménykártyát kérdezett, hogy van-e.............szóval....látom a fejükön néha, hogy agyfaszt kapnak lassan ....

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:44:40

@Shanarey(SCO): Most már azért nem rohannak ám a tolmácsért , kicsit változott a gyerek fekvése...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 21:47:03

@nyuszigonosz(D): Szerintem lazán működne a banki rendszernél is, és úgyis rájönnek majd, hogy hova tegyenek be szűrőket.....nem a benefiteket kell lenyírni első körben, nem kell több benefitest beengedni, meg se tud szólalni? El se tudja mondani mit akar, minek jött, meddig marad ??? Nyomás haza, mert az ilyen jó darabig nagy eséllyel nem fog dolgozni...Jöjjön vissza 1 év múlva!

Shanarey 2014.04.13. 21:48:32

@diggerdriver:

Ne játszd a hülyét, úgysem hisszük el.
Tudsz te annyira amennyire kell csak nem kapsz elég visszaigazolást.

puhacica 2014.04.13. 21:49:37

@Pink Petsch: nekem is eszembe jutott, hogy talaltak mar piranhat a balatonban...

@sodalisO [eng]: ha eddig tuleltem, holnapig mar csak megmaradok. legfeljebb nyaktol lefele atesek egy amputacion. :) de azert fosok am. :(

@Kövérmadár [swe]: pont meseltem az uramnak, hogy szunyogon, mehecsken, bolhan es csalanon kivul meg az eletben nem csipett meg semmi. most aztan bovult a repertoar. :(

@diggerdriver: no, ha ezutan rosszat akarnek valakinek, azt fogom neki kivanni: "nyugtasson meg teged a diggerdriver!" :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 21:50:37

@sodalisO [eng]:
Te most máma meg vagy hömbölödve?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

nosuti 2014.04.13. 21:52:21

@sodalisO [eng]: én úgy dolgoztam egy országban, hogy a munkahelyen az angol kellett, és nem a helyi nyelv. és a következő ország nyelvét sem beszélem, ott is az angol kell a munkahelyen.
Remélem majd azért tudok bankszámlát nyitni és nem zavarnak el emiatt ;)

2014.04.13. 21:52:31

@sodalisO [eng]: Hát, ha a Kajmán-szigetekről van szó, inkább nem bíznám a titkáromra ;)

@puhacica: Ugyehogyugye ;))))
Azért ne szarj be, allergiás reakció lesz az.

Shanarey 2014.04.13. 21:53:06

@sodalisO [eng]:

Nem tudom mi van mostanában, egy ismerősöm jött csak ki mostanában, és ő beszéli a nyelvet, mert élt az USA-ban 3 évig.
Neki meg még nincs meg az NI number. Tavaly szeptemberben amikor nekem kellett, ajánlottak tolmácsot, de nem éltem vele.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 21:54:39

@puhacica:
Figyelj nem kamuzok.
Volt ötven madárpókom évekig.
Nekem háromszor folyósodott el a testem.
Cementet kevertek bele hogy összeálljon újra.
Sajnos egy helyre nem jutott elég cement de ebben a korban már csak a derekam merevedik...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2014.04.13. 21:56:10

@diggerdriver:

Explain please.
What is it mean Hömbölödve?

:-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 21:56:34

@Pink Petsch: Amugy pusztan adozas szempontjabol azt hiszem Gibraltarral jobban jarsz, de ha esetleg oda is akarsz koltozni akkor egyertelmuen Kajman-szigetek a befutok. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 22:02:04

@puhacica: Jaj te szegény, veled érzek, nehogy meghaljál már egy rohadék pók miatt!!!! Lehet mérgező volt ám ....:-( Nem akarlak én ijesztgetni.....
@diggerdriver: Igen, nagyon, nem is tudod mennyire......de amúgy , komolyan kiakadtam, tegnapelőtt, ne velem szarakodjanak már, a belem kitanultam már angolul, mostanában már angolul káromkodok hazafelé magamban, takarodjanak, kopjanak le rólam, ráadásul egy kecskepásztor kérdez vissza nagyképűen, most akkor érted...én mit csináljak azzal a barom majommal, aki beül a székbe rámvillogtatja a szemét, persze lenézően, nagyképűen, hogy , hogy lehetek illyen balfasz, hogy nem értem mit akar....és csak ennyit mond: " medium" ezt válaszolja a 30 millió egyszerű, egyszavas, redukált remélhetőleg általa is ismert angol szavas kérdéseimre....Medium, az , anyád.....és én ??? Kérdezzek vissza magyarul??? Hogy esetleg , anyukád, akkor amikor elindultál vehetett volna b+ valamelyik antikváriumban egy használt gimis angol könyvet, hogy amig csónakban ideérsz valamit tudjál makogni,!!!!!! Nehogy azt mond , hogy nincs igazam!!!!! Mert megharaplak téged is !!! :-DDDDDDDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 22:06:04

@sodalisO [eng]:
Teeee ezek nem Kubából jönnek.
Nincs csónak.
Az egy másik film:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

A vendégnek meg MINDIG igaza van.
Ha nincs akkor is.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.04.13. 22:10:10

@charlieharper [home, sweet home]: Szerintem a recept jo, ennyi liszthez eleg az 1 tojas is. A nokedlivel ott lehet elcsuszni, hogy vagy keves ideig, vagy tul sokaig fozi az ember. Illetve amikor leszuro, akkor jo hideg vizzel le kell obliteni.

2014.04.13. 22:11:19

@sodalisO [eng]: Hű, de kurvaszar napod volt!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.13. 22:12:20

@Pink Petsch: En mindig azt szoktam mondani hogy az ember legyen barmire felkeszulve, ugyanakkor marhara pozitiv vagyok. :) Sosem tudhatod hogy mikor fog a nyakadba szakadni € 3M, amit gyorsan be kell fektetned. :)

2014.04.13. 22:13:24

@sodalisO [eng]:

Soha ne add föl. Csak ha elegendő bélyeg van rajta.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 22:14:37

@diggerdriver: Tévedsz, ezek mindenfelől jönnek, földön, vízen, levegőben, észrevétlen,folyamatosan szivárognak.A szemben lévő házban 54-en laknak kb. Ebből minden reggel találkozok egy leples, szőnyegbe burkolózott, nepáli delegációval, vannak 4-en, van amikor 6-an, 8-an, a legfiatalabb köztük 92 éves, már menni sem tudnak nagyon, csak lassan bőcörögnek, és a reggel legváltozatosabb időpontjaiban, de mennek, 7-kor, de ha 9-kor indulok akkor ők is, mert hogy rohadt sok dolguk lehet gondolom, kell egyet vánszorogni valamerre, hogy nem dolgozni mennek ilyen sebességgel az biztos. Uramisten, ugyan mennyi adót fizettek be, és mennyi támogatást vettek fel......de hogy egy szót sem tudnak angolul arra most fogadok ezerrel.....:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 22:18:13

@sodalisO [eng]:
Cromwell egyenesági leszármazottairól beszélsz.
Shakespeare- t szavalni mennek minden reggel.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 22:18:57

@blackhair-lady: Elárulom, nekem anyum szakács, és egyszer elmondta, hogy a jó galuskának a tojás a lényege! Az fogja össze, attól lesz jó combos, rugalmas, nem mászkos szar. A jó galuskát nem tudod szétfőzni sem, és igen hideg vízzel öblítjük, és pici, de forró, olvasztott mangalicazsíron kell megfuttatni, só, ízlés szerint tejföl......én pl. a kopasz tejfölös galuskát fel szoktam falni mikor kész van az egész vájlinggal, így én mindig 2x csinálok galuskát a csirkepaprikáshoz. :-))

2014.04.13. 22:21:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hát jah, nem is tudom, mihez kezdenék pontos terv nélkül 3 millával, így hirtelen ;).

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 22:22:00

@diggerdriver: Na azt meghallgatnám, még dobnák a szőnyeg zsebébe 1 fontot is! :-))
@lexrex: Hehe, nem is , küzdök mint állat! :-D
@Pink Petsch: Hát tényleg az volt, úgy volt, hogy fülénél fogva átvezetem a másik utcába ahol nem 12 hanem csak 7 font egy hajvágás és a kedves honfitársainak kicsit bővebben el tudja mondani mit is szeretne valójában! :-)

nyuszigonosz 2014.04.13. 22:22:21

@sodalisO [eng]: A bank az pénz intézmény és ennyi.

A nyelvtudás meg: NI szám kérelemnél vagy legkésöbb a munkáltató, mert az is jobban járna, ha beszélni is tudna a saját munkásaival.

Látom, rossz napod volt.

nyuszigonosz 2014.04.13. 22:23:22

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Guernsey az még mindig jó hely pénzt tárolni? Vagy ott már nem?

tanato 2014.04.13. 22:23:23

@puhacica: Semmit,el fog tűnni erre a therápiára,de hogy mennyi idő alatt az személyfüggő.

2014.04.13. 22:30:01

Bankszamla nyitas UK-ban... errol jut eszembe, valaki csinalt mar adobevallast egyeni vallalkozokent ugyanott (UK-ban marmint).... Mennyire bonyolult ez a rendszer? Igy amit olvastam rola kifejezetten baratsagosnak tunik de komplikaciok is vannak, nem? Van errol valakinek sztorija?

2014.04.13. 22:31:05

@sodalisO [eng]: Hm, és te tényleg éles szerszámokkal dolgozol? ;).

puhacica 2014.04.13. 22:31:18

@Pink Petsch: @sodalisO [eng]: @diggerdriver: hat gyerekek, legfeljebb ha nem mulik el, en leszek a 3mellu no. fel fogok lepni vele, vilaghiru leszek es kogazdag. :)

@blackhair-lady: mikor legutobb nokedlit csinaltam, ugy elfaradtam a felenel, hogy megfogadtam, legkozelebb egyben belerakom a tesztat a vizbe, aztan majd ha kifott, felszeleteljuk mint a kenyeret. :)

2014.04.13. 22:33:36

@mojyo: nekem van. De inkabb kerdezd Diggert. A zsido kornyek kozepen nem talalt egy konyvelot se, inkabb Londontol 40merfoldre autozik egyert.

Shanarey 2014.04.13. 22:34:27

@sodalisO [eng]:

Emelni kell az áraidat és majd akkor nem jönnek be az efféle kategóriák.
:-)

puhacica 2014.04.13. 22:35:19

@tanato: koszonom a valaszt! akkor csak ki kell varni turelemmel. megnyugodtam.

2014.04.13. 22:36:36

@charlieharper [home, sweet home]:

Konyvelo az muszaj? Nem lehet magadnak csinalni, ha pl. csak neha el-el adsz dolgokat de amugy munkahelyed is van pl? :D

2014.04.13. 22:37:25

@blackhair-lady: lehet ez a gond. Nem tettem ra hidegvizet.
Babette a tojast mondta, hogy tul sok, de hogy tudok 1-nel kevesebbet belerakni?

Nem tudod veletlenul mi jot tudok saffronnal kesziteni, ami egyszeru es elronthatatlan? A neten csak vonyolult kajakat lattam.

tanato 2014.04.13. 22:38:32

@puhacica: A veszélyes rovarcsípés hamar gégeoedemát és fulladást okoz/de ehhez általában vagy sok rovar/pl. darázs/csípése kell egyszerre,vagy pl. véletlenül egy rovar szájba repülésekor történik meg.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 22:38:51

@Pink Petsch: Igen, de általában a saját ujjam szoktam elvágni ami az ő retkes, koszos, zsíros hajuktól elfertőződik mint az állat és 2 hétig kötözésre járok! :-)) De most, hogy így mondod......:-))))
@puhacica: Holnap akkor doki????
@nyuszigonosz(D): Rossz napom volt, ja ! De attól még nem kell, hogy veled egyet értsek, igaz? A mindenkori kormány és államapparátus is az ami, mégis rájuk férne pár ésszerű, kézzelfogható, hasznos reform. :-P

2014.04.13. 22:39:47

@mojyo: nem muszaj. Magadnak is csinalhatod. Es ha nem tudsz valamit a HMRC telefonos vonaljan segitokeszek. Volt egy ev, amikor telefonon keresztul vegigbeszeltuk, hkgy hova pontosan mit irjak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 22:40:25

@mojyo:
Aki tud angolul annak kurva könnyű az adóbevallás. Interneten beadja két hét múlva a számlán a visszajáró. Ennyi.

2014.04.13. 22:41:20

@diggerdriver: nekem soha nincs visszajaro. Sot, meg en fizetek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 22:43:16

@mojyo: Nem muszáj. Simán megcsinálhatod te is.

2014.04.13. 22:44:26

@charlieharper [home, sweet home]:

Az jo, hogy van telefonos segitseg :D A videoikat mar vegigneztem egyebkent, tenyleg eleg segitokeszeknek tunnek.

@diggerdriver:

Akkor jo, ha tenyleg igy van :D Eddig ok is ezt mondtak magukrol. :D

2014.04.13. 22:44:54

@puhacica: Ja, a harmadik a hátad közepén ;). Világszám! :DDD

2014.04.13. 22:45:33

@sodalisO [eng]: Hát mosd meg a hajukat vágás előtt ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 22:46:06

@charlieharper [home, sweet home]:
Rossz szakmát választottál.
Gyere diggernek.
Ilyen egyszerű.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.04.13. 22:46:07

@Pink Petsch: Szerintem jo sorozat volt, en szerettem:)))))

puhacica 2014.04.13. 22:47:43

@tanato: akkor arra viszonylag hamar rajon az ember, hogy veszelyes-e a csipes.

@sodalisO [eng]: vegul nem, mert tanato es dr. digger megszakertettek, hogy tulelem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 22:48:15

@Pink Petsch:
El tudod képzelni azt a kutyapózt?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 22:51:07

@puhacica:
Egyébként meg balszélső körömmel mindent vállalok.
Epekő vesekő agyműtét amputáció a 22tonnás gép köbméteres kanalának bal szélső körmével orvosolható.
Ott probléma többet nem lesz.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.13. 22:54:12

@blackhair-lady: Fenn van a sorozatbarat-on ;)

2014.04.13. 22:54:46

@diggerdriver: Én sok mindent el ... ;)))))))

Shanarey 2014.04.13. 22:57:52

@diggerdriver:

Én gombostűvel, és tapétavágó késsel szoktam effélét vállalni.
:-)

Mrs. Clayton 2014.04.13. 22:58:17

@charlieharper [home, sweet home]: pl sáfrányos víz? akár hidegen, akár melegen, ha az h finom is legyen nem elvárás, ha nagyon drágán szeretnéd, akkor 1 dl víz 1 kg sáfrány, de ez inkább vizes sáfrány lesz, viszont felteheted youtubra a cinnamon challengek ellenpontjakén, amit megpróbálod megenni

nyuszigonosz 2014.04.13. 22:59:14

@sodalisO [eng]: Nem, velem nem kell egyetérteni. :-)
Attól - is - színes a világ, hogy mindenkinek saját véleménye van a dolgokról.

blackhairlady 2014.04.13. 23:06:01

@sodalisO [eng]: Igen, en is igy tudom, a tojas a lenyeg, de ebben a receptben amit Charly belinkelt, 10 dk lisztet ir, ahhoz pedig nem kell egynel tobb szerintem.
En megforgatom egy pici olajban (zsirom nincs), de nem a gazon, serpenyoben, mert nekem ugy elveszti az igazi nokedli jelleget, es a rarakott porkoltnek is megvaltoztatja az izet, hanem csak az edenyben amibe szures utan belerakom, egy knal olajat mikroban megmelegitek, es ebbe rakom a leszurt nokedlit.

blackhairlady 2014.04.13. 23:09:38

@puhacica: En ezert csinalom lazabbra a tesztat a szaggatos nokedlinel, nem akarok izomlazat:)) A mai kessel szeletelt az nagyon jo lett, most mar tudom, hogy mit rontottam el, legkozelebb klassz kozepes galuskak fognak szuletni. azt hiszem elajandekozom a nokedliszaggatomat, ha kell valakinek szoljon:DD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 23:10:20

@Pink Petsch:
Nem is értem honnan az a gazdag képzelőerő :))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.13. 23:11:40

@Shanarey(SCO):
Nem jóóóó.
Ott esély van a betegség kiújulására.
Az én terápiámnál ez kizárt:)))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.04.13. 23:11:41

@puhacica: Nalunk a ganica az amit ketten felvaltva csinalunk a lanyommal, mert nem tudom egyedul kikeverni, a karom leszkad tole.:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 23:13:27

@blackhair-lady: igen, a 10 dkg liszthez elég az egy tojás. a többi stimmel. :-)
@Pink Petsch: azt nem lehet, ha a vendég nem kéri, az plusz 4 fonttal drágítja a hajvágást! :-) Ezek meg csóringerek, ma is az első feketének 2x vágtam le a haját, mert először csak little bit sorter legyen, aztán mikor kész lett nézegette magát és mondta, hogy ok, akkor more shorter pls....persze, mosolyogva megcsináltam, miközben ő keresztbe tett lábbal ült a székben és végig úgy nézett rám mint egy marék gilisztára, miközben életében ilyen hajvágása nem volt a hokedli alakú, forgós kocka fején, és persze egy fitying borravalót sem adott, ahogy szokták.....úgy volt, hogy felrugom mint kakas a fagyos lószart......na ilyenkor szoktam kis lelki segélyt nyújtani magamnak / előtte mindig szétnézek, milyen vendégek vannak a shopban/ és amikor elköszönök akkor hozzáteszem, byebye, lófaszberci -hangosan......jólesikna! :-)

Shanarey 2014.04.13. 23:17:12

@diggerdriver:

Még senki sem panaszkodott.
:-)

Az igazság az hogy a tapétavágó kést alias snitzer, csak magamon használtam egyszer. Ami miatt használtam az megoldódott, és probléma sem lett belőle.

2014.04.13. 23:18:33

@diggerdriver: Velem született, nah! ;))))))))))))))))))))))

@sodalisO [eng]: Te, én nem vagyok egy fodrász, de hogy a pöcsbe lehet frizurát vágni, koszos, zsíros hajból? Csak érdeklődöm ...

blackhairlady 2014.04.13. 23:24:14

@charlieharper [home, sweet home]: En csak egy felhasznalast tudom a safranynak, rizsbe keverve.Izesiti is es szinezi is. Fott rizs, rizses hus, rizotto.
Ez pl. egy jo receptnek tunik: www.mindmegette.hu/safranyos-csirkes-rizs.recept
Bevallom, en meg nem hasznaltam ezt a fuszert soha.
Szerintem ha beirod a magyar googleba, hogy safranyos etelek, vagy rizses etelek sagrannyal, akkor kidob egy csomo finom es konnyu etelreceptet.

Papagály (törölt) 2014.04.13. 23:35:13

@sodalisO [eng]: Ha ilyen hatása van a vasárnapi munkavégzésnek, akkor tényleg be kéne tiltani! ;)

Papagály (törölt) 2014.04.13. 23:35:13

@sodalisO [eng]:
elmondta, hogy a jó galuskának a tojás a lényege! Az fogja össze, attól lesz jó combos, rugalmas, nem mászkos szar.

Ugyan a mászkost nem tudom azonosítani, de a leírásod alapján Charlieharper nokedlije tökéletes lett: rugalmas, mint a gumi, ezt ő is említette.

Papagály (törölt) 2014.04.13. 23:35:13

@tanato: Megnyugodtam, hogy nem csak én gondolom eltúlzott reakciónak egy szúnyogcsípéssel (pardon: pók-) orvoshoz rohanni. Már azt hittem, velem van a baj, amikor mindenki azonnali ambuláns beavatkozást, orvosi ügyeletet javasolt...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 23:35:35

@Pink Petsch: ügyesen....,itt ez megszokott, és ez még csak, kosz , meg zsír, de általában minden angolnak full betonra van vaxozva vagy zselézve a haja, na az már gáz, attól hülyét kapok, se fésülni, se vágni nem lehet, először le kell szedni víz, kefe, törölköző, utána megszárít és csak utána tudom elkezdeni.....hát tudnék mesélni és még mennyi más is van....:-)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.13. 23:39:34

@Torzon Ork: egyetértek!!!! :-))) a mászkos az = ragadós, szurutykás, szétmáló,lotymatag,kulimászos minőséget jelent! :-))

blackhairlady 2014.04.13. 23:54:04

@tanato: Errol a My girl c. film jut eszembe, ott a kisfiu darazs csipesekbe hal bele, az annyira szomoru volt:(

blackhairlady 2014.04.13. 23:57:48

@Pink Petsch: Sajna mar nem fer bele az idombe, melo, csalad, delutani szakkorok, az esti felvett sorozatok visszanezese, szoval tobbre mar nem futtya:) De jo visszaemlekezni a regi kisse gugye, de szorakoztato sorozatokra. Ha nyernek a lotton, akkor ujrainditanam a Szomszedokat:)))

Shanarey 2014.04.14. 00:01:06

@sodalisO [eng]:

Késő éjjelre megvan az új téma.
Ki tud elvetemült szavakat mondani.

Volt eddig:
Diggerdriver: Hömbölgés.
SodalisO: Mászkos

blackhairlady 2014.04.14. 00:01:18

@sodalisO [eng]: Erdekes, hogy csak magyarorszagon van az hogy a hajvagas egyertelmuen hajmosassal jar, es benne van az arban. En nagyon meglepodtem itt, hogy azert kulon fizetni kell, nem is keveset, foleg, hogy nekem hosszu a hajam.

Muscari 2014.04.14. 00:01:19

@blackhair-lady: mi az a ganica?
A valaszodat majd reggel olvasom csak el, most aludnom kell, mert van kemeny ot oram oracsorgesig :-(

Muscari 2014.04.14. 00:04:45

@Shanarey(SCO): dzsamiszkalni = osszekeverni, osszegyurni valamit
keccsölni =kuszkodni

Baranyaba valo kollegamtol tanultam a prántyás szot. Tudja valaki, hogy mit jelent?

blackhairlady 2014.04.14. 00:04:49

@Shanarey(SCO): A maszkost anyukam is hasznalta a tesztakra, de sosem tudtam pontosan mire gondol:)

blackhairlady 2014.04.14. 00:06:29

@Muscari: a ganica az a dodolle. nalunk igy hivjak. Nem tudom, hogy egesz Somogyban-e, de a mi csaladi es ismeretsegi korunkben ez a leanykori neve:) Mi paprikas hagymas zsirral es tejfollel meglocsolva esszuk, csak ugy magaba, nem koretkent.

blackhairlady 2014.04.14. 00:07:39

@Muscari: A keccsolni az nem koltoztetest, arumozgatast jelent? A Szomszedok cimu sorozatban Keccsolt a Feri a haverjaval:)))

2014.04.14. 00:10:10

@sodalisO [eng]: Hm, nem vagyok egy Finnya-Lady, de istenbizony elhánynám magam, ha zsíros hajakat kellene fogdosnom ...

@blackhair-lady: Hát ne az estieket nézd vissza ;)
A Szomszát sajna már alig lenne kivel :(

2014.04.14. 00:31:10

Né, mit találtam!
9gag.com/gag/a3YxOy1
Szegény puhacica ... ;)))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.14. 00:34:55

@sodalisO [eng]: de fura, ezt nálunk mázgásnak mondják.
http://nepszotar.com/?szo=mázgás

blackhairlady 2014.04.14. 00:38:48

@Pink Petsch: De az estiek jok, szeretem oket, minden napra jut 3-4. Aztan vege a tavaszi szezonnak, kezdodnek a nyariak, majd osszel ujbol masok. Jol ki van ez talalva:) Sokszor kettot, harmat nezek vissza egyszerre ha ugy van idom, es nem kell reklamokat neznem. Es elvezem, hogy nem kell eveket varnom egy-egy sorozat bemutatasara mint otthon:)

blackhairlady 2014.04.14. 00:40:04

@Pink Petsch: Tudom, sajnos, de olyan jo lenne:( bar sokan nyilatkoztak, hogy akkor sem mennenek mar vissza ha ujbol valaki folytatna.

2014.04.14. 00:46:01

@blackhair-lady: Fent van a Szomszédok is ;) Na? Naa?? Naaaa??? ;)))) Ja, és az összes sorozat is, amint lemegy valamelyik amcsi adón, másnap felkerül ...

Hm, az akkor ott rendben volt, úgy ahogy. .. Horváth Ádám később próbálkozott valami modernizáltabb változattal, Életképek címen, a fél Szomsza gárda szerepelt benne.

2014.04.14. 00:52:45

@Pink Petsch: A Szomszédok hol van fent? Épp a 191. résznél tartottam amikor letiltották a youtube-ról és azóta sem találom sehol.... Mtv.hu-n keresztül se tudom elérni innen.

@blackhair-lady: Ma este végre Amazing Race új epizód! A múlt héten kimaradt valami award show miatt.

2014.04.14. 00:59:46

@cougarcat: Mert az MTV-nél faszok dolgoznak, fzetőssé tették a ívdeótárat. Az dióta majmok!
Ja, a sorozatbarat-on: www.sorozatbarat.biz/video/series/567/Szomszedok_online_sorozat

2014.04.14. 01:09:47

@Pink Petsch: Ez müködik, köszi!!!!!! :))))))

2014.04.14. 01:15:16

@blackhair-lady:
Felenk (Heves-megye) gancanak vagy görhenek hivtak. En csak hallomasbol ismerem, soha sem ettem.
Szerencsere a Szomszedok sorozatbol is kimaradtam, nem lattam egy reszt sem. Gondolom,olyan, mint a radios Szabo csalad volt. Arra emlekszem, gyerekkoromban hetente egyszer volt, ahoz igazitottak a napi feladatokat falun, hogy tudjak hallgatni:)

blackhairlady 2014.04.14. 02:00:05

@Pink Petsch: En minden ismetleset is megneztem a Szomszedoknak, sot kazettara is fel van veve. Nagy rajongo voltam, na:))))))) En meg pontosan emlekszem arra a napra is amikor az elso resz lement. a volt sogornom aznap vizsgazott vezetesbol es sikerult neki:)
Az Eletkepeket is neztem, Kulkat imadom, meg a kaposvari szinhazi eveibol. Tenyleg, ez a sorozat is abba maradt? Vagy megy meg? Mert ha meg mindig van akkor arra meg talan tudnek idot szakitani, hogy visszanezzem:))

blackhairlady 2014.04.14. 02:01:46

@cougarcat: Igen, de en majd holnap nezem vissza, ez nalunk anya-lanyai program hetfon kora este:))) Es lesz good wife is vegre. Nezed?

blackhairlady 2014.04.14. 02:03:20

@cougarcat: Eppen ma mondtam a lanyomnak, hogy ugy varom mar az utolso reszt az Amezing racebol, mert latni akarom Kovermadart a tvben!:)))))))

blackhairlady 2014.04.14. 02:05:20

@Cascabel: Aaaa, annal sokkal jobb:) Nezz bele, majd meglatod.
A ganica az a fajta etel aminek legalabb 20 neve van, meg tajegysegeken belul is akad tobb.

Sütemény1975 2014.04.14. 02:21:27

No, alszik mar mindenki?

montroyal ( CAN qc) 2014.04.14. 02:31:57

@Pink Petsch: ez mukodik itt nezzuk a Miert eppen alaszka, mar vagy 60. reszet

Shanarey 2014.04.14. 02:36:27

@tildy[UK]:

Megértem hogy aggódsz, de hallottál már valakiről aki nem kapta meg?

Mert itt csak azok jelentkeztek akiknek ez rendben lement.

Netán itt olvasgass, de itt sem írnak mást csak amit eddig leírtunk.

www.londonimagyarok.hu/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=6&id=9&Itemid=0

montroyal ( CAN qc) 2014.04.14. 04:03:13

@Shanarey(SCO): www.londonimagyarok.hu/index.php?option=com_listbingo&Itemid=4&task=ads.view&adid=2103:karosszeria-lakatost-keresuenk-kanadaba

nem rossz erre en is jelentkeznek, van registracios dij ? barmit megfizetnek ... 16 eve van sajat muhelyem 25 eve a szakmaba de orulnek ha ennyit keresnek ... de minden lehetseges ..

Shanarey 2014.04.14. 04:14:10

@montroyal ( CAN qc):

Látom neked is találtam olvasnivalót.
:-)
Nem értem mire gondolsz mint regisztrációs díj.
Én nem láttam olyat, de ha az kell hozzá az nekem gyanús.
www.tandsemployment.ca/index.php/hu/palyazhato-allasok/106-karosszeria-lakatos
Hajrá

2014.04.14. 04:51:55

@blackhair-lady: "Es lesz good wife is vegre. Nezed?"

Nem, érdemes? Akkor letöltöm évadonként...

Mi, hogy? Madár a Race-ben? :) Na indulok a mait nézni....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.14. 05:27:26

@Shanarey(SCO): És Porka Caymanokat használnak szolgálati kocsinak.Persze, annyi pénz kezeléséből, ami ott van, simán lehetséges... :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.14. 07:06:11

@sodalisO [eng]: csakhogy nemcsak azok akarhatnak számlát nyitni , amik dolgozni es letelepedni mennek oda.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.14. 07:12:51

@charlieharper [home, sweet home]: vagy tobb lisztből csinálod,ez a tiz deka hgyissemmi,vagy furjtojast teszel bele.

Mrs. Clayton 2014.04.14. 10:15:04

@tildy[UK]: az nem kriminal offense ha beírod az igazat, csak ha 185 napot behazudnál
max bebukod az 50 fontot
egyébként hívd fel a dvla-t
egyébként olvasgattam amikor mondtad h ez új szabály
valószínűleg igen
a telegraph írta h sokan kereskedtek brit jogsival, mert hitelt lehet vele felvenni, itt személyi igazolványként funkcionál
és kínaiakat, meg afrikaiakat emlegettek a cikkben
szóval telefonálj, mondd el a szitut
sztem

M. Péter 2014.04.14. 13:51:04

@charlieharper [home, sweet home]: Bármilyen rizsételhez jó a sáfrány, húsleveshez is.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.14. 17:14:06

@Shanarey(SCO): szoval koszi a regisztracios dijat szivesen fizetnem es ha 2-3 szazan jelentkeznenek jo business lenne es megertenem ha nem engem valasztananak majd legkozelebb DDD

blackhairlady 2014.04.14. 17:17:03

@cougarcat: Igen, nekem az egyik kedvencem (a Scandal utan):)
Madar irta egyszer, hogy pont akkor voltak miamiban egy etteremben amikor ott versenyeztek. Kivancsiak vagyunk, hogy tenyleg ok voltak-e:))

DieNanny CH 2014.04.14. 18:35:15

@sodalisO [eng]:

Jujjuj, én ezt csak most olvasom... Hogy én miről maradtam le!
A mai napod milyen?

Papagály (törölt) 2014.04.14. 18:41:53

@blackhair-lady: Keccsöl: táncol, ügyetlenül megy.

Papagály (törölt) 2014.04.14. 18:41:53

@blackhair-lady:
" elvezem, hogy nem kell eveket varnom egy-egy sorozat bemutatasara mint otthon:) "

ugye? amerikában még a sorozatokra se kell várni! bezzeg magyarországon, akár 1 napot is! ;)

Papagály (törölt) 2014.04.14. 18:41:53

@montroyal ( CAN qc): a francia nyelvtudás sajnos kizáró ok! ;)

DieNanny CH 2014.04.14. 18:48:36

@Pink Petsch:

Légyszi, legközelebb figyelmeztess, mi lesz a kép témája... Már magától a szó olvasásától is kiráz a hideg, de hogy most ezeket az óriásokat megláttam... Rossz éjszakám lesz... :-(((

Papagály (törölt) 2014.04.14. 18:52:27

@Babette_: @charlieharper [home, sweet home]: valamelyik napi evangéliumban volt, hogy amerikában (?) lehet dobozban is kapni - külön a fehérjét, külön a sárgáját. mission completed! (gondolom, van menhettenben is.)

Papagály (törölt) 2014.04.14. 18:52:28

@montroyal ( CAN qc): ja, és külföldi munkaerővel akarják betölteni. amúgy elmennél albertába? ott még hosszabb ám a tél! :)
32 dollár annyira jó órabérnek számít?

DieNanny CH 2014.04.14. 18:53:34

@Papagály:
"bezzeg magyarországon, akár 1 napot is! ;)"

... Vagy 2 évet. Nem is egy sorozatnál! :-(((

blackhairlady 2014.04.14. 19:51:18

@Papagály: Latod, az az egy nap mar milyen sok:) Amugy szerintem pontosan ertetted, hogy mit irtam. Mit tegyek, nekem a sorozatok a gyengeim, szeretem oket, es kesz:)

Akkor a szomszedokban miert keccsoltek a Feriek amikor butort szllitottak?

Papagály (törölt) 2014.04.14. 20:43:50

@blackhair-lady: keccsöl: nehezen (ügyetlenül, bénán) mozog. idős ember is tud. vagy nehéz bútor cipelése közben is könnyen előfordulhat.
ahány forrás, annyi magyarázat a jelentésre: :)
www.google.com/search?channel=fs&q=keccs%C3%B6l+jelent%C3%A9se&ie=utf-8&oe=utf-8

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.14. 21:45:50

@DieNanny [SZ,CH]: Hát nem fogod elhinni, de én sem hittem el nagyon az első pillanatokban. Van egy vendégem, már többször vágtam a haját, nagyon édes , gyönyörűséges 24-25 év körüli angol srác. Mindig jókat dumcsizunk, röhögcsélünk, vágja a hülye magyar poénjaimat is szerencsére. Ma megkérdezte, ki tudnék-e neki találni valami új hajat, mert ezt már unja. Persze , javasoltam neki egy jó fazont. Közben azt tudni kell, hogy emlékszem jött szombaton is meg vasárnap is , próbálkozott a sorban állással de rohadt sokan voltak, így várt egy darabig aztán elment......Szóval, minden okés,kész lett a haja, megkaptam a szokásos 3 font borravalómat, majd belenyúlt egy reklámszatyorba és ideadott 30 kiló csokit, táblásat, Mars, Snickers, mittomén, a többit nem ismerem....Mert hogy gépészmérnök és egy csokigyárban dolgozik!!! Hát nem édes ???? És a csokik nem véletlen voltak a táskájában, mert mondta, hogy most egy hétig leállás van, nem dolgoznak, tehát célzottan hozta.......gondolom nem nekem, csak ideadta, hogy ne olvadjon szarrá.....:-DDD Szóval ma jobb napom volt. :-)

Kaksi Kapitány 2014.04.15. 00:37:27

Tapasztalataim szerint a szamlanyitas teljesen pofara megy, ha a banki alkalmazott ugy iteli meg hogy zuros vagy akkor annyi, ha szimpatikus vagy nyert ugy.

Amugy meg egy jobb szines lezernyomtatoval es okostelefonos szkennerrel csodalatos eredmenyeket lehet elerni :o)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.15. 04:44:59

@Papagály: nem hinnem hogy 16 eve nincs fonokom(elotte is tarsam volt ) es most elkezdenek valakinek dolgozni ... de 32$ nem rossz persze ,mennyi marad a levonas utan es amennyivel tobbet fizetnek az elet annyival dragabb (itt 20- 25$ van munkasnak en 60 ert dolgozok de valtozo mennyi marad meg ) )... en meg belfoldi munkaeronek szamitok de angolul is kikalapalom az autot es le is festem angolul ... franciat meg eltitkolom... ja es az itteni mindenfele neten kerestem albertai allast - nincs ..

Taxomükke (UK) 2014.04.15. 13:04:59

@maxval a gondolkodó birca: Neked nagyjából minden gyomorforgató, ami a 47. szélességi körtől északra van...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.15. 13:06:05

@Taxomükke:

Nem, ez azért nem igaz. Vannak jó dolgok is északon.

Moszkva is az 50. fokon van.

Taxomükke (UK) 2014.04.15. 18:33:06

@maxval a gondolkodó birca: Hát nem pont Moszkva jutna elsőre az eszembe, mint "jó dolog".

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása