oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 15. 06:43,  Hol keressünk állást Németországban? 201 komment

2013. december 15. 06:43 Határátkelő

Hol keressünk állást Németországban?

Ma elég nagy kört futunk be a szokásos vasárnapi blogajánlóval, és nem csak földrajzi, hanem minden egyéb értelemben is. Étlapszerűen csak pár dolog: kiderül, mely német városokban lehet a legnagyobb eséllyel munkát találni; megint rájövünk, hogy a svájci szakikra nem lehet büszke az ország; megpróbáljuk megfejteni, mit jelenthet a „Make it better with Big Burger, for sometimes this so good you'd usually have to make it party" és végül, de nem utolsósorban megmutatjuk, hogyan használja ki a marketinggépezet Ferenc pápa népszerűségét. Mondtam én, hogy hosszú menet lesz. :)

Wolfsburg.jpg

Kezdjük akkor a komolyabbik végén, méghozzá Németországban, ahol a kölni „Institut der deutschen Wirtschaft" a „Business Week" gazdasági hetilappal és az „Immobilienscout24" ingatlankereső portállal közösen az idén is összeállította a legjobban teljesítő német városok listáját. Innen átadom a szót a Passport blognak.

„A listához a foglalkoztatottsági mutatókat (40%), a gazdasági szerkezetet (30%), az ingatlanok értékét (20%) és az életminőséget (10%) pontozták – mint eddig minden évben.

Nyertesek

A rangsor első három városa gyakorlatilag cégnevekhez köthető: Wolfsburg: Volkswagen, Ingolstadt: Audi, Erlangen: Siemens. A lista elején szereplő városoknak három közös tulajdonságuk van: átlag feletti az ipar aránya, az előállított termékek nagy része exportra kerül és magas az innovációs beruházások rátája a kutatás – fejlesztés ágazatban.

Vesztesek

Feltűnő a városok pozícióvesztése Észak-Rajna-Vesztfáliában és a Ruhr-vidéken. Ha egy városban annak a meghatározó cége rosszul teljesít, az az egész várost magával ránthatja, erre példa az acélipari vállalat Salzgitter AG."

Akit a teljes lista és további részletek is érdekelnek, az látogasson el a Passport blogra, amit a legkönnyebben úgy tehet meg, ha ide kattint.

Svájci szakik, mit műveltek?

Néha (vagy nem is olyan néha) Svájcban is elromolhat valami. Mondjuk Tilmiréknél a nappali padlófűtése. Az embert azt gondolná, hogy ilyenkor hívják a szakembereket, akik netten, pontosan megjelennek és elvégzik a javítást. Vagy mégsem?

„Még mindig nincs fűtés a nappaliban.
:(
Lassan már csak mosolygok rajta. Az annyira nem vicces, hogy jól felfáztam, gondolom ennek köszönhetően.

Szóval ott tartottunk, hogy váltottunk már x számú levelet, ahol próbáltuk rávezetni az emberünket a problémára.

(...)

Herr Z jött is, a megadott időpontban (dicséretes). Beljebb nem lettünk, mert hosszas beszámoló után értette meg ő is, hogy az nem normális, ha a padló mindenhol langyos, csak a nappaliban jéghideg. Arról nem beszélve, hogy mindenhol több fokkal melegebb a ház.

Ő maga is kipróbált valamit, amit mi már rég megtettünk, hátha. Hát nem. Így kénytelen volt szólni a szerelőnek.

Harmadnap hívott a szerelő, hogy délután fél 4-kor jön. Hurrá!

Fiúk eljöttek előbb, a szerelő sehol. Fél 6-kor telefonált, hogy ma már nem tud jönni, majd szombat délután 3-kor. Gyorsan átszerveztük a programunkat, végtére ez fontos, nem lehet lemondani.

Szombaton várunk, várunk, várakozunk. Fél 4-kor cseng a telefon, hogy nem tud jönni, mert balesete volt.... Khm..khm... aham, az én hátam meg tollas.

Hétfőn a párom felhívta az irodát, hogy akkor most mi lesz. Ó, jönnek, még aznap délután. Meg is érkezett a fiú, zsebre tett kézzel."

Nem szeretnék elébe menni az eseményeknek, úgyhogy akit érdekelnek a továbbiak, az elolvashatja Tilmir blogján, a Svájci S(ch)apkán ide kattintva.

A Pina Salon és a Kukis Durian

Nem tehetek róla, de Zoli Indonéziáról szóló blogját, visszatérő vendég vagyok, a legutóbbi bejegyzésen pedig könnyesre röhögtem magam. A következő pár sor tényleg csak rövid, tételes ajánló a helyi furcsaságokról szóló írásból.

„Indonéziában, ha leszáll az est (tehát délután 6 óra után), egyáltalán nem ciki pizsamában szaladgálni az utcán, így motorozgatni, boltba menni, stb.

A tradicionális jávai házakban az ajtókat (pontosabban a szemöldökfát) direkt picit túl alacsonyra tervezik, a küszöböt pedig magasabbra, hogy aki belép, a tisztelet jeleként mindenképp kénytelen legyen fejet hajtani. Persze ezzel a legtöbb külföldi látogató nincs tisztában, így egy esetleges bulé vendégjárás a Tom&Jerry legszebb pillanatait is megszégyenítő homlokot beverős gegparádévá fajulhat.

Annak ellenére, hogy Indonézia szigetvilág, a legtöbb indonéz nem tud úszni, mi több, fél a víztől. A jávaiak például azért, mert úgy hiszik, Jáva partjaitól délre a mélységben lakik a Déli Tenger Királynője, aki nem éppen a kellemes modoráról híres. Persze nem csoda, hogy egy olyan ország, ami rendszeresen ki van téve a délről érkező cunaminak, felépít valami hasonló hiedelmet magának...

Pina Salon.jpg

Az iszlám (illetve egyes helyeken keresztény/hindu) és a régi szellemhit érdekes összefonódásainak lehetünk itt tanúi mindenfelé. Jogjakarta muszlim szultánja például minden évben áldozatot mutat be a tenger és Merapi vulkán kiengesztelésére. A szultáni palota (Kraton) egyébként pontosan a Parang Kusumo tengerpart és a Merapi közt húzódó lineáris erővonalon fekszik. És a térképet elnézve az én régi albérletem is, khm-khm.

A mulatós zene helyi megfelelője az ún. dangdut. Eme egyedülálló, kiemelkedő műfaj stílusjegyei közé tartozik, hogy bajuszos, kamionsofőrnek öltözött palik kísérnek epilepsziás rohamokat keltő zenével kígyóként vonagló, visítozó, kvázi pucér nőket. Persze dangdut-ot csak 5.000 decibeles hangerő felett lehet hallgatni, s ennek a jávai buszsofőrök eleget is tesznek.

Indonéziában, mint már korábban is írtam, nagyon menő angol szlogenekkel dobálózni, még akkor is, ha a népesség 99%-a (köztük a szlogenek szerzői) nem is beszél angolul. Az eddigi személyes kedvenc Mister Burger szlogenjét nemrégiben lesöpörte az első helyről a versenytárs Big Burger frappáns, rövid és közérthető jelmondata, mely így hangzik „Make it better with Big Burger, for sometimes this so good you'd usually have to make it party". Aki ezt le tudja fordítani, meghívom egy vájling sült rizsre."

Mint fentebb is említettem, ez csak igazán rövid ízelítő, mert akkor még nem beszéltünk a Pina Salonról, a Kukis Durianról, vagy (ha már itt tartunk) arról, hogy miként mondják jávaiul azt, hogy „Kérlek, foglalj helyet!" (én mindenesetre nagyon röhögtem rajta). Megfejtés a posztban, úgyhogy kattintsatok!

Ferenc pápa és a marketing

A végére már csak egyetlen fotó maradt, a forrás az Olaszmamma blog, amelyen több képet is láthattok, bizonyítva, beindult a gépezet, ami kihasználja Ferenc pápa népszerűségét. Így a helyi újságosoknál már kapható a szuper Ferenc pápás képregény, kifestő- és matricás album és még sok minden más is.

Ferenc pápa.jpg

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Olaszország Németország Svájc Indonézia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr445692748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Latcho Rom 2013.12.15. 16:52:37

@morsels: Jo sok idos neni rohant a Costcoba, hiszen sold out.

De jogos hogy szivtasz, en is korberohogtelek a Noxban amikor fuvot vettel a ket- harom negyzetmeterre. Toy kellett neked s passz.
:))))

morsels (törölt) 2013.12.15. 16:58:56

@shakti_rom:
Elotte sem te lapatoltal, baszod :-)

33621 2013.12.15. 16:59:12

Tanatonak!

Kedvenc témája képekkel illusztrálva.
index.hu/kultur/2013/12/15/en_es_a_cseledem/

morsels (törölt) 2013.12.15. 17:00:26

@shakti_rom:
Nem, nekem nem 'toy' kellett, hanem ami segit 30 centi havat eltakaritani.
Es mukodik.

Latcho Rom 2013.12.15. 17:02:10

@morsels: Szoval igy vagy, troll vagy meg mindig. Hofuvos canuck troll :))

lapoztam.

Latcho Rom 2013.12.15. 17:02:55

@morsels: nem kell oda, rohogtunk rajta...
bye

Latcho Rom 2013.12.15. 17:09:15

@Kövérmadár: nade node legalabb hofuvokon nem trollkodik egyikotok,se :)))

morsels (törölt) 2013.12.15. 17:17:29

@shakti_rom:
Namost az, hogh oreg vagy, meg a vallad nem jo, az hogyan cafolja azt, amt en irtam. Miszerint regebben sem lapatoltal :-).

2013.12.15. 17:30:33

@morsels:

Nem rossz! Na már most, amikor ekkora bazi nagy hó van felétek, akkor esténként a családok létszámellenőrzést tartanak?
De mi van, ha valaki nincs meg? Melyik hókupac alatt keresik?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.15. 17:31:51

@shakti_rom:
Mármint sem én, sem az egyház? :D
Maxval-t kifejezetten kedvelem, csak a nézeteink térnek el, de az elhanyagolható probléma...

Latcho Rom 2013.12.15. 17:35:41

@Kövérmadár: hehe

maxit egyenlore nem ertem, hogy mukodik

morsels (törölt) 2013.12.15. 17:37:26

@az igazi Trebitsch:
Altalaban mindenki hazaer :-). Tudom fura, de rutin kerdese :-)

2013.12.15. 17:50:33

@morsels: @shakti_rom:

Mi van akkor, ha ez a bazi nagy hó elkezd olvadni?
Már úgy értem, hogy nincs belvíz, árvíz? Vagy lassan olvad?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.15. 17:54:04

@az igazi Trebitsch:
Kanadáról nem tudok nyilatkozni, de Svédországban semmi ilyenről nem hallottam eddig. Persze vannak völgyek, amik annyira nem szeretik ezt, de oda normális ember nem épít házat itt sem :)

A városokban a csatorna kényelmesen elvezeti, vidéken a talaj nyeli el, nincs semmi probléma vele.

Télen a nap sem süt túl sokat, nem olvad el, megmarad tavaszig. Akkor pedig már annyi a napsütés, hogy pillanatok alatt megszáradnak az utak. A szemközti tó még sosem öntött ki :D

2013.12.15. 17:55:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ferenc pápa szerintem megértette az idők szavát.
Vagy old az egyház merevségén, Vagy pár évtized múlva a katolikusok kiszorulnak Európából.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.15. 18:03:01

@az igazi Trebitsch:

Egy dolog alkalmazkodni a korhoz, más dolog cirkuszi bohócként viselkedni.

2013.12.15. 18:16:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Túl konzervatív vagy max. Lazíts!

Egyébként én egy idézettel szoktam válaszolni azoknak, akik megkérdezik tőlem, miért hiszek Istenben.

"Szívesebben élem úgy le az életem, hogy van Isten, és amikor meghalok, akkor derül ki, hogy nincs, minthogy úgy éljek, hogy nincs, és amikor meghalok, akkor derüljön ki, hogy van."

Albert Camus

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.15. 18:18:35

@az igazi Trebitsch:
Én csak attól rettegek, hogy ha tévedek és tényleg van isten meg minden hozzá kapcsolódó dolog, akkor a menyországba kerülvén gusztustalan, dagadt, szárnyas gyerekek fognak idegesíteni az örökkévalóságig :D

2013.12.15. 18:22:16

@Kövérmadár:

Madár, madár, leszel Te még boldog apuka, hidd el.
Sőt szerintem a világ egyik legjobb apukája leszel. Majd meglátod.....

tableno 2013.12.15. 18:37:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Mondjál akár EGY olyan kort, ami nem volt ellentmondásos! :)

tableno 2013.12.15. 18:39:57

@Kövérmadár: Ne aggódj efelől, te úgyis a pokolra jutsz! :))

Latcho Rom 2013.12.15. 18:41:16

@az igazi Trebitsch: Lassan.
Van ahol van aradas evente, foleg nyugaton.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.15. 18:44:48

@tableno:
Ez a cél, ott több az ismerős, jobb a hangulat :)

Latcho Rom 2013.12.15. 19:10:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Konkretan? semmifele bohoc alluroket nem latok nala.

Bulgarok, s te is - valoszinuleg horognek hogy az amcsi szenatorok ukrajnaba erkeztek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.15. 19:30:41

@33621:
Az írás szerint 121ezer EU-s állampolgár kap szociális juttatást Angliában.
Mi a lómáj van?
Egy 60milliós országban ez tényező?
A 10milliós Magyarországon többen kapnak.
Ha ezt megszorzom 5-tel akkor sem számottevő.
Ez fogja romba dönteni Britanniát?
A világ egyik legerősebb gazdaságát?
Ettől fog lehanyatlani a nyugat?
Na na röhögtessetek.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.15. 19:32:34

@shakti_rom:

Az ukrajnai helyzet megítélése nem nemzetiségfüggő.

Ott a realista, oroszpárti többség harcol az álmodozó nyugatpárti kisebbséggel.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.15. 19:36:43

Akkor jól értem?

Pina Salon=kupleráj
BuZis warung=homokosbár
CICI Chicken Steak=Hooter's helyi megfelelője
Kukis Durian= férfias teasütemény

ugye? :D

Nem kicsit dinkák ezek az indonézek...

A direkt alacsonyra tett ajtófélfa meg egyszerűen szánalmas.
A tiszteletet nem megkövetelni kell, hanem kivívni, bökje meg...
:-((
Hogy azért én a tulaj minden nap sz.pjak a hajlongással, hogy a félévente jövő vendéget lássam fejet biccenteni : ár nélküli...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.15. 19:43:55

Amúgy ez a durian, ha jól tudom, egy rettenetesen büdös gyümölcs, csak a szagától is felfordul az ember gyomra.Itt a skandiknál a füstölt és rohasztott hering, vagyis a sunströming látja el ezt a szerepet.Ha meg tudja enni valaki nem skandinávként, az már dicsőségnek számít... :D

Télleg rettenet, asszem én is csak a számba bírtam bevenni és utána köptem is ki.Irgalmatlan... :-))) Többi kiküldött tudósító próbálta már? (nem olvastam még a kommenteket, bocs, ha írták már...)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.15. 19:51:49

@ffüttyfürütty: Bróhaha, ötös metró...Szeriontem még nem született meg az az ember, aki a legelső utas lesz az ötös vonalon.Ha a négyes terveződget-készülget már vagy 30 éve, akkor az ötöshöz kell vagy 100 év.Ugyan.Majd ha összeér az emnullás északnyugaton, akkorra meglesz.Jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több...

wuaaa 2013.12.15. 19:53:26

@diggerdriver:

"Na szóval..."

Hé Digger ! Egyszer összehozhatnál egy linkgyűjtemény-posztot is, ha valamivel túl szeretnéd szárnyalni a zsidós cikked népszerűségét ! :))

megtürt személy 2013.12.15. 19:53:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

és már nála is nevetséges volt. A hit és az észérvek?!

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy visszatartott, cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.12.15 19:44
Magyarország

megtürt személy 2013.12.15. 19:53:34

@shakti_rom:

Ne foglalkozz a lükékkel, használtam hasonló hófúvót és benzinmotorost is.
Az elektromos kicsit lassabb volt, de legalább indult mindig, nem fogyott ki belőle az üzemanyag menet közben és ötödannyiba került mint a robbanómotoros.

Nektek szerencsétek van, mert legalább hideg is társul a hóhoz, de mi cseszhetjük, mikor a plusz 1-2 fokban (Celsius) esik a hó, azt a latyakot a benzines hófúvó se viszi.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy visszatartott, cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.12.15 19:39
Magyarország

2013.12.15. 19:56:03

@diggerdriver:

Színtiszta politika.
Választások lesznek. Az előrejelzések szerin a UKIP meg fogja nyerni a választásokat. A Konzervatív Párt, Cameronnal az élen kétségbeesett kísérletet tesz, hogy szavazatokat szerezzen vissza az euroszkeptikusoktól. Úgy gondolják, ha fölmelegítik a bevándorlási kérdést, na meg a bevándorlóknak juttatott szociális ellátásokat, azzal ez sikerül.
Szerintem Britanniában az emberek jelentős részét nem igazán érdekli ez a dolog. Az viszont tény, hogy az angolok nem igazán rajonganak az EU.-ért. És ez a UKIP malmára hajtja a vizet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.15. 20:02:10

@morsels: Basszus de nagyon jóóó lehet, ennyi hóóó... :D
Nagyon hiányzik a rendes tél, mennyire király volt fent a sarkkörnél.Itt Stoki környékén a mediterráneumban gyakorlatilag komolytalan az időjárás ilyenkor.
Olvastam, hogy Kairóban(!) meg Izraelben(!!) is van már hó, de felénk meg semmi, vicc... :-(( Szerintem fekete karácsonyunk lesz, szégyenszemre...

Latcho Rom 2013.12.15. 20:03:54

@megtürt nem erdekes a faszi. A kabelt szar kerulgetni, de siman dobja a dolgot, most kb 20 centit, 15 feetre.

Latcho Rom 2013.12.15. 20:06:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Aha. Jo sok az a kisebbseg ...
Remelem elmegy putyin a halal -ra a gazzal egyutt, s viszi a ruszki kisebbseget is.

Latcho Rom 2013.12.15. 20:07:36

@geegee: fele ennyi sincs, regi kepeket nyomott fel...

Latcho Rom 2013.12.15. 20:14:12

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: magyar hirekben latom eppen, 30 ezer orosz tuntetett putyin mellett, haromszazezer ukran, mcCaint hallgatva. Kuldi be a tankokat vlagyimir iljics?

charlieharper: mi nekunk az okossag(us, etc)'az ukranokkal, mi van a piacon kivul?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.15. 20:20:13

Jo estet! Tortent valami erdekes a hetvegen?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.15. 20:24:29

@shakti_rom: Oké, de az a fele ennyi is van vagy egy méter majdnem, így szemre... :D Itt nálunk meg már a 40 centi is sok volt, tavaly előtt 20, idén februárban meg kb 10 volt...

Latcho Rom 2013.12.15. 20:31:15

husz huszonot centi..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.15. 20:33:45

@tanato:
Ha nem is szep dolog, de sajnos oka van ezeknek a dolgoknak... :(

Mindentol fuggetlenul miert van az, hogy nagyon sok embert elfogadnak a svedek es sokakat a tengerbe fojtananak?
Volt egy "neonaci" kollegam, az elsok kozott fogadott el es ismerte el a munkamat.

A sopredeket, a gettokba tomorulo munkanelkuli, beilleszkedni nem akaro embereknek, akik csak balheznak, nincs itt helye (es sehol mashol Europaban).

Szerintem ezekkel van gondja a briteknek.

Errol szerintem Reka tudna tobbet mondani, mint stockholmi lakos.

Taxomükke (UK) 2013.12.15. 20:35:53

@Kövérmadár: Azt gondolom, jól látod ezt a dolgot...

Taxomükke (UK) 2013.12.15. 20:44:07

@megtürt személy: Megint bohóckodsz itt ezzel a lábjegyzettel...

morsels (törölt) 2013.12.15. 21:10:43

@geegee:
Azon a telen, amikor a fotokat csinaltam (2008), tobb mint 4 meter ho esett. A fotok Marcius vegen keszultek, amikor 4 nap alatt 80 cm-t kaptunk.

Ma olyan 20 cm-hez kozel, viszont mar nem vagyok en sem fiatal, kell a hofuvo.

morsels (törölt) 2013.12.15. 21:17:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Az kizart dolog :-)
Csak hagyd shaktira, o a gordiuszi csomot is elintezi egy (frappansnak velt) beszolassal :-)

tanato 2013.12.15. 21:26:31

@Kövérmadár: Persze lesznek ott még ebből gondok,de másutt is.

Latcho Rom 2013.12.15. 21:28:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: meglepett hogy az usa szenatorok ennyire erdekodnek..

megtürt személy 2013.12.15. 21:32:47

@Taxomükke:
ugord át!

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy visszatartott, cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.12.15 21:13
Magyarország

2013.12.15. 21:37:11

@morsels:

Ha legközelebb Zopolite Mexicóba megy, csatlakozz hozzá!!!!

Hát ha összefutsz a világ első számú gitármunkásával.

www.youtube.com/watch?v=L-5M1_DKvb0&feature=kp

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.15. 21:39:58

@tanato:
Az biztos. Ezert szavazok jovore az SD-re (ha az orszaggyulesin nem is szavazhatok, de a helyin igen).

Latcho Rom 2013.12.15. 21:44:23

@az igazi Trebitsch: te trebics, mit keres carlos mexikoban?

BTBTBT 2013.12.15. 21:46:08

A The nightmare before christmas" kitűnő film, de az utólagos 3D-hatások gyengék. :(

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
"hirtelenjeben itt volt hely, ahova letegyem"
Ezek szerint vagy apró lyukba költöztél, vagy a királynő elfoglalja a lakás nagy részét, hogy te az íróasztalhoz szorulsz üres kenyeret rágcsálni, mi? :)))

Láttam az ASDÁ-ban lengyel kenyeret is, de nem nyerte el a tetszésemet.
A savanyú káposzta, amit az ebédhez használtam, szintén lengyel. De káposztalevelet máshonnan kellett szereznem.

@az igazi Trebitsch:
"Vagy pár évtized múlva a katolikusok kiszorulnak Európából."
Gondolod, hogy a vallásukban kényelmes keresztények áttérnek az iszlámra, és naponta ötször hadarnak majd imát meg ilyesmi?

"Választások lesznek. Az előrejelzések szerin a UKIP meg fogja nyerni a választásokat."
Annyira látszik, hogy nagyon nem értesz ahhoz, ami Angliában történik.

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
A pénteki ereszd-el-a-hajamat-buli óta még csak most józanodtál ki, és kerültél kommentelésre képes állapotba? :)))

2013.12.15. 21:54:39

@shakti_rom:

Példul meglátogatja Autlán de Navarrót, ahol született.

Latcho Rom 2013.12.15. 22:03:05

@az igazi Trebitsch: Ketlem hogy ott hagyott volna rokonokat, 1960 elejen eljottek. De majd figyelek januarban, nem leszek tul messze onnan :-) Jo?

Megaztan el is van foglalva az ettermeivel..

Latcho Rom 2013.12.15. 22:05:31

@diggerdriver: errol jut eszembe a bette midler vicce:

kepfeltoltes.hu/131215/2013-12-15_201302_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hogy allitasz le a egy kicsi, randa kutyat a ha labadat bassza? (humping your leg)

Felkapod es megszopod a farkat.

macamuca [IHUN] 2013.12.15. 22:07:41

@diggerdriver:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.12.15. 22:07:43

Néhány hónapja az online állásjelentkezéseknél is ott szerepel a kérdés: "Are you a Bulgarian/Romanian national?"

@Kövérmadár:
UK Independent Party
Nigel Farage vezeti, EU-elhagyást támogató, szélsőjobbos párt. De a fasorban sincsenek.

en.wikipedia.org/wiki/UK_Independence_Party

2013.12.15. 22:08:42

@Barátusz:

"Annyira látszik, hogy nagyon nem értesz ahhoz, ami Angliában történik."

Róna Péter se? Tudod Ő egy magyar közgaszdász-jogász, aki többek között az Oxfordi Egyetemen is oktat.
A minap Ő nyilatkozta ezeket. Persze lehet,hogy nem ért hozzá.

rezsoatya (törölt) 2013.12.15. 22:24:12

@Barátusz: jajj, mennyit tudsz ragodni egy kis kenyeren!!? :DDD

A szobam eleg rendes meretu (most direkt lemertem, csak most, csak neked: 5,26 x 4,85 m!).

A kiralyno (aki egy tunder) a palotajaban lakik.

A kenyer a zacskojaban volt, kivettem 3 szeletet es lefotoztam. A telo ott volt a netbookom mellett, hat leraktam a tanyert, foto, ennyi.
Mint irtam, nem ASDA-s, vettem egy lengyel boltban.

Mit szeretnel meg tudni? :-)))))

BTBTBT 2013.12.15. 22:26:35

@az igazi Trebitsch:
Forrásmegjelölés híján eddig úgy tűnt, hogy te állítottál olyat, hogy az UKIP megnyeri a következő választásokat. Ugyanez egy közgazdász-jogásztól még durvábban - és hozzánemértőbben - hangzik.
Nézzetek már utána a UKIP, a tory-k meg a Labour támogatottságának, és egyből rájössz, hogy miért.

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
A királynő palotában lakik, te meg egy szobában? Ennyit elég is tudnom. :)))

rezsoatya (törölt) 2013.12.15. 22:29:11

@Barátusz: majd, ha kiraly leszek, en is palotaban lakom! Vagy nem.
:DDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.15. 22:38:33

@Barátusz: huhhh... jo kis buli volt, de 9 utan leleptunk paran, addigra elege lezullott a tarsasg. Raadasul holnap is karcsaonyi sorozes :S Ellenben erdekes szociologiai tanulmany volt az a par beszelgetes amit lefolytattam.

BTBTBT 2013.12.15. 22:43:09

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
Erről a PUF dala jut eszembe, amikor azt éneklik, hogy "Királynő vagy - de ÉN a király!" :)))

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
9-kor? Úgy érted, hogy reggel 9-kor léptetek le, miután átbuliztátok az éjszakát? :)
Elegendő ital hatására kellőképpen megnyílnak az emberek, az biztos.

BTBTBT 2013.12.15. 22:45:08

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
"A szobam eleg rendes meretu 5,26 x 4,85 m!"
Biztos, hogy méter helyett nem lábban mérted? :)))

rezsoatya (törölt) 2013.12.15. 22:46:32

@macamuca: @Barátusz: teljesen megkavartok! Mar epp kezdtem volna franciaul karaokezni a szomszedok legnagyobb oromere (hala a "jol szigetelt" angol falaknak!) PUFFF!!! :DDD

rezsoatya (törölt) 2013.12.15. 23:01:35

@Barátusz: nem labban, hanem a kezemben volt a collstock (collos stock, meroszalag), amin nem coll, hanem cm beosztas van.
Tudod, ez mar az uj tipus, az SI mertekrendszer szerinti! :-P

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.15. 23:05:36

@Barátusz: Este, delben kezdodott a pialas...
Azerrt az kicsit meredek volt, amikor a skot kollegat megkerdeztem mikor koltozott a varosba es erre mondta, hogy x ideje, de angliaba y eve. :) Biztos erxi a bevandorlo letet. :DDDD
Egy angol kollega a nyakunkba borult nekem, meg egy lengyel sracnak es "sirva" mondta, hogy buszke rank. Mi vagyunk azok akik viszik elore ezt a orszagot, nem a sok ingyenelo brit, akikek legszivesebben megolne, mert csak lehuzzak az orszagot.
Illetve azt is megtudtam (@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): figyelj papa), hogy a magyar bringasok minden orszagban ott vannak (mily meglepo...:D ). Van egy nagy bringas kollega, aki jart mar turazni egyiptomban, szerbiaban, indiaban, stb es szinte mindenhol talalkozott magyar bringasokkal. Bar az is hozzatartozik, hogy en vagyok az elso nem nyugdijas magyar, akivel talalkozott. :D Ugy latszik a bringazashoz kell egy bizonyos kor.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.15. 23:12:56

@morsels: Atyavilág... :D Én imádom a telet, a havat, jeget, csúszkálni, síelni, korizni.Pedig nem vagyok én se hamvas huszonéves.De ha idősebb leszek, lehet én is megunom, ilyenkor kell télleg a snöslunga, hóhányógép.

BTBTBT 2013.12.15. 23:14:36

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
Ebből már nem dumálod ki magadat. :)))

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
A skótoknak is érdekes lehet a helyzete Angliában, hiába is tartoznak a királysághoz.
Nem egy angollal találkoztam már, aki a példádhoz hasonlóan ugyanúgy örült nekem/nekünk (dolgozni akaró külföldieknek), és ki nem állhatja a saját, lusta fajtáját, amely azért az állam által támogatások formájában is kínált döglést választja.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.15. 23:22:19

@Barátusz: Remelem teged is ossze vissza csokolgattak, mi alig birtunk harcolni ellene, ilyen rendes "bulldog angol" a srac.
Ami viszont marha erdekes, azt vettem eszre a rendszeres pialasokon, hogy iszogatva nagyon jo kapcsolatot lehet kialakitani veluk, ami utana is megmarad es egesz nyiltak lesznek a hetkoznapokban is. Szerintem egy jo reszuknek kell a pia az ismerkedeshez, meg nekem is a folyekony angol beszedhez.

morsels (törölt) 2013.12.15. 23:29:54

@geegee:
Az igazsag az, hogy amikor a fotokat csinaltam, akkor meg nem volt hofuvo. Akkor, Marcius vegen dontottem ugy, hogy a lapatnal van jobb, hatekonyabb eszkoz is :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.15. 23:30:26

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Nekem is hasonloak a tapasztalataim. Kifejezetten szeretek a kollegakkal inni, mert tenyleg jobb / nyiltabb lesz utana a viszony.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.15. 23:30:54

@morsels: "Akkor, Marcius vegen dontottem ugy, hogy a lapatnal van jobb, hatekonyabb eszkoz is" Es kikuldted a gyereket havat lapatolni...

BTBTBT 2013.12.15. 23:31:43

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Csókolgatás szerencsére nem volt, de nem is hiányzik. Legfeljebb, ha valami mutatós csajnak van ilyesféle szándéka. :)
Tapasztalatom szerint eléggé változó, hogy piálás után mennyire marad meg ez a bizalmas viszony,

Nekem a nagyon ritka, húzósabb piálás az angol beszédem sebességét növelte, és még inkább nagy dumásabb voltam tőle.

Volt olyan magyar nőismerősöm, aki akadozott a mondatképzéssel, viszont ha valaki felmérgesítette, akkor olyan folyékonyan beszélt (és káromkodott) angolul, hogy mindenki ámult rajta. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.15. 23:33:29

@Kövérmadár: Raadasul a harmadik pubban megtalalt minket a helyi nagyfonok. Annyi high five-ot meg nem adtam-kaptam egesz eletem soran, mint abban az 5 perc beszelgetesben :D Furcsa mod barmint mondtunk az tetszett neki.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.15. 23:53:57

@Kövérmadár: @ffüttyfürütty: Azzal a csepeli/rackevei (nem emlekszem pontosan) es a szentendrei hevet akarjak osszekotni. Valoban jo lenne, mert hosszaban is atjarhato lenne a varos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.16. 01:51:09

@morsels: Amiket eddig láttam ilyen hóhányó-gépeket, azok elég messzire dobják a havat, olyan 5-6-8-10 méterre.Nincs olyan baj, így a házak közt, hogy beveri a szomszéd ablakát, vagy betemeti a kocsiját, kertjét? :D Aztán meg jön feldühödve és visszahányja hozzád? :-)))
Szóval nem túl nehézkes a használata?
Faluban, vagy ritkásan lakott helyeken gondolom, nincs ilyen probléma...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.16. 08:21:02

@shakti_rom:

Oroszország gyengítése stratégiai érdeke az USÁ.nak, ezért mentek szenátorok Kijevbe, Más ok nincs,

DieNanny CH 2013.12.16. 18:31:49

@Kövérmadár:

Ne rettegj, ezzel az erővel 99 szűz is várhat rád... :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása