oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 28. 06:51,  Egy esély maradt, külföldre menni 780 komment

2013. június 28. 06:51 Határátkelő

Egy esély maradt, külföldre menni

A mai sztori az újrakezdésről szól. Az alaphelyzet akár tipikusnak is mondható (sajnos...), lakáshitel, adósságok, majd munkanélküliség, végül külföld. Mária esetében ez Skócia lett – a részletek pedig jöjjenek a posztban (a képekért külön köszönet).

cím_44.jpg

„A 40-es éveim közepén járok, van egy 20 éves fiam és 4 évvel ezelőtt jöttem ki Skóciába. A szakmám lakberendező, amit sajnos nem tudtam otthon sem sokat gyakorolni.

Nem végzett, csak önszorgalomból tanult szakmám a lakástextilek szabása-varrása, ebből éltem Magyarországon. Viszont soha nem volt esélyem ezt hivatalosan, vállalkozókent csinálni. Hivatalosan egy lakástextil bolthálózatnál dolgoztam, nem hivatalosan esténként, hétvégenként otthon. Szép munka és izgalmas, de vajmi kevéssé megfizetett.

A saját hibánkból is, de a hosszú évek alatt nem halmoztunk tartalékot, csak éltünk lazán, amíg lehetett, mire észbe kaptunk, csak az adósságok gyűltek, lakáshitel, hitelkártya stb. Ez a gazdasági válság után sajnos anyagi csődhöz vezetett. A boltok ahol dolgoztam bezártak, egyéb megrendelések is alig voltak, új munkát nem találtam, Egy esély maradt, külföldre menni.

IMG-20130602-01405.jpg

Egyetlen megoldás tűnt biztosnak

Eredetileg csak egy évre terveztem az itteni tartózkodást, hogy egy kicsit javítsak az anyagi helyzetünkön. Angolul tanultam 8 évet, a nyelvtan, írás, olvasás ment szuperül, de beszélni nehezen tudtam, és a megértés sem volt könnyű.

Magyarországról nehéz biztos helyet találni, bár nem mondom, hogy lehetetlen. Én egyet elszalasztottam, mert nem tudtam olyan gyorsan összeszedni az útiköltséget és valamennyi kezdőtőkét. Egyetlen megoldás tűnt biztosnak, a babysitterkedés, ami nem nagy pénz, de 0 forint kezdőtőkével kijutok, és ha már ott vagyok és a család olyan, a hétvégékre például tudok egyéb munkát keresni.

Szerencsém volt, Edinburgh közelében találtam egy családot, ahol babysittert kerestek iker fiúk mellé, akik éppen elkezdik az általános iskolát, nem bánták a koromat, sőt szerintem előny volt, hogy van tapasztalatom gyerekekkel.

City of Edinburgh-20130525-01346.jpg

Szerencsém volt a családdal

Lelevelezvén mindent, augusztusban kiutaztam a családhoz. Heti 4 nap munka, gyerkőcöket hozni-vinni kellett a suliba, valamint takarítani valamennyit és heti két este főzni a családra.

Bár volt néhány óra szabadidőm az ilyen napokon is, a faluban nem találtam plusz munkát, ezért Edinburghban kezdtem keresgélni valamit szabadnapjaimra. Varrni nagyon jól tudok - ahhoz nem kell nagyon sokat beszélni, és azt hogy mit tudok, be tudom mutatni, próbavarrást végezve - ezért a ruhajavítókban keresgéltem, módszeresen bekopogtattam és megkérdeztem van-e munka. Végül egy török (a ruhajavítók 70 százaléka török) mondta, hogy egy barátjánál van részmunkaidős állás, ott kezdtem el dolgozni heti két napot.

A családdal szerencsém volt. A szülők kulturáltak és nagyon korrektek voltak, a gyerekek helyesek, elevenek, bár kezdetben ellenségesek, (ami természetes, hiszen én nyaggatom őket felkeltéssel, öltöztetéssel stb.) de a sok együtt töltött idő, közös játék, alkotás végül is meghozta az eredményt és a mai napig látogatom őket, és időnként szervezek közös programokat velük.

Midlothian-20130602-01401.jpg

Az apuka fotósként, az anyuka egy alapítványnál dolgozott. Az édesanya sajnos éppen az érkezésem előtt vesztette el a munkáját, ami elvileg az én munkámat szükségtelenné tette, de az anyuka a trauma miatt depresszióba esett, és az alatt az idő alatt, amíg én ott laktam, dolgoztam, nem igazán lábalt ki belőle.

Heti hét nap munka

Az első ruhajavítós munka 4 hónapig tartott, azaz karácsonyig, ezután egy másik török ruhajavítónál találtam munkát, heti három napot. Elég rázós volt, a minimálbér alatt és nem hivatalosan, de lehetett 8 óránál jóval többet is dolgozni, mert hosszú nyitvatartása volt. Az ebédidőt viszont stopperrel mérte, és állandóan hajszolta az embereket, dolgozzanak hipersebesen, de tökéletesen.

Tehát a családnál négy napot dolgoztam, és heti három napot bejártam Edinburghba a ruhajavítóba. Heti egy este nyelviskolába jártam. Vettem magamnak kerékpárt és bebarangoltam a környéket. Egyébként nem túl könnyű itt kerékpározni, nagyon dimbes-dombos, nekem nagyon nehéz volt eleinte, és még a mai napig is nehéz, ha kiesek néhány hétre a gyakorlatból.

Nem tudtam rendesen törleszteni

Eközben a párom egyedül a fiammal és 12 cicával szintén depresszióba esett. A fiam, bár intelligens, a magyar iskola csődje, a távollétem alatt még jobban elkutyult, alig járt be, nagyon sokat idegeskedtem, hogy innen távolról nem tudok hatni az otthoni dolgokra.

Hiába dolgoztam, amennyit tudtam, az otthoni adósságokat nem tudtam elég gyors ütemben csökkenteni, folyamatosan kaptam a telefonokat, egyezkedtem a behajtókkal. Egyszer utaztam csak haza karácsonyra, az egy külön sztori, utazás kb. 0 készpénzzel, de sikeresen túléltem.

City of Edinburgh-20130525-01346_1.jpg

Az iskolai év végének közeledtével a család már nem tudta tovább finanszírozni egyetlen fizetésből, hogy babysitterük legyen (az anyuka nem talált új munkát). Az, hogy nem mondtak fel előtte, szerintem nagyon korrekt volt.

Ideje volt kitalálnom hogyan tovább. Úgy döntöttem maradok még egy évet és kihozom a fiamat, otthon úgysem tudná befejezni a szakközépiskolát, mivel évet kellett volna ismételnie, immáron másodszor.

Ideiglenes társbérletben

Álláskeresgélés újra indítva, és ismét szerencsém volt. Május vége felé éppen egy időben találtam két részmunkaidős álláslehetőséget is, mindkettőt megkaptam, és még össze is tudtam egyeztetni a napokat. Az egyik szintén egy ruhajavító, de angol tulajdonossal, nagyon kellemes munkahelynek bizonyult.

A másik egy esküvői ruhaszalon, indiai tulajjal. Ez kicsit hasonló volt, mint a török, de jobban fizetett. Három napot itt, három napot ott dolgoztam. Most már el tudtam költözni a családtól, és ideiglenesen egy lengyel lányhoz költöztem társbérletbe, addig, míg a fiam meg nem érkezik.

IMG-20120826-01099.jpg

A fiam augusztusban érkezett, és ő is a társbérletbe költözött. Bementünk a legközelebbi középiskolába és megkérdeztük, ugyan folytathatná-e ott a tanulmányait, éppen most költözött hozzám, stb. - szó nélkül berakták egy korának megfelelő osztályba - csak az igazolványát kérték el, egyéb papír nem kellett, én is meglepődtem.

Az oktatás nagyon különbözik a magyar oktatási rendszertől, általában 16 éves korban befejezik a szakközepet, de 18 éves korukig tanulhatnak még ott. A fiam 17 volt, nem éppen magas szintre rakták be, csak oda ahol még volt hely, de indulásnak, és azért hogy szokja az angol nyelvet teljesen jónak bizonyult.

Egyébként, ha valaki a gyerekét az itt szeretné taníttatni, ajánlom, hogy legkésőbb 15 éves koráig kezdje el itt a középiskolát, hogy a szükséges vizsgákat legyen ideje megszerezni a továbbtanuláshoz, vagy érettségizzen le még Magyarországon és úgy jelentkezzen itt egyetemre.

Itt fejezném be, ha érdekel bárkit is több, szívesen folytatom."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: babysitter Skócia Edinburgh

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr135381466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.28. 07:15:35

"A saját hibánkból is, de a hosszú évek alatt nem halmoztunk tartalékot, csak éltünk lazán, amíg lehetett, mire észbe kaptunk, csak az adósságok gyűltek, lakáshitel, hitelkártya stb. Ez a gazdasági válság után sajnos anyagi csődhöz vezetett."

Nem akarok geciskedni, de nem a válságot kell azért okolni, mert "felelőtlenül" élt az ember, pl. hitelkártya...

A posztban egy kép kétszer szerepel, amúgy nekem a poszt tetszett, főleg azért, mert képes volt arra, hogy váltson.

tableno 2013.06.28. 07:24:51

Kemény történet, remélem lassan egyenesbe jönnek majd.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.28. 07:24:54

Nagyon jól helytállt Mária. Szerintem sokan nem bírták volna, de a kitartás meghozta gyümölcsét. Remélem jól alakulnak a dolgok :) Mondjuk én a fia helyében biztos megfőttem volna az angol suliban :D

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 07:28:21

Sok sikert, remélem kimászik a család a gödörből. Edinburgh meg csodaszép hely.

"A saját hibánkból is, de a hosszú évek alatt nem halmoztunk tartalékot, csak éltünk lazán, amíg lehetett, mire észbe kaptunk, csak az adósságok gyűltek, lakáshitel, hitelkártya stb."

hogyhogy IS???

OFF - nem tartozik ide
Ezen viszont kikészültem:
"Eközben a párom egyedül a fiammal és 12 cicával szintén depresszióba esett."

a 12 macskát miből etette a kedves posztoló v a rokonsága? Meg amúgy is mi a fasznak 12 macska?
(nem akarok beleszólni, elfogult is vagyok mert utálom a macskákat, józan ember nem szolgál nem haszonállatot az otthonában, de tudom, hogy nagy divat a macska és előbb kap enni, mint a gyerek, csak nekem nem tetszik, meg 12 macska mellett milyen kurva büdös lehet már egy lakás? A macskatartás számomra érthetetlen)
ON

DieNanny CH 2013.06.28. 07:38:46

@Philosoraptor:

Írta, hogy a 'saját hibájából is".

Amúgy megnézném azt az átlag magyart, aki 2010 előtt bármilyen tartalékot félrerakott. Én sem. Szerintem 1000 családból 1 ilyen van. És ott valaki pénzügyben jártas.
(nekem húgom és unokatesóm bankszakmában dolgozik, de ők sem láttak előre semmit. Unokatesómék igencsak nyögik a százezernyi törlesztőt, tesóm hál' istennek nem vett fel semmit. De nem is takarékoskodott különösebben.)

A hitelkártyát én is eddig felelőtlenségnek gondoltam, de pont itt a blogon olvastam, hogy a hitelintézetek a használata alapján tudják lemérni, ki mennyire hitelképes. Nem tudom, vajon Mo-on ezt nézik-e. Nekem sosem volt, de már kezdek gondolkodni, hogy itt Svájcban kiváltok egyet, hátha 10 év múlva kölcsönt akarok felvenni.

A poszt tetszett, én várom a folytatást.

DieNanny CH 2013.06.28. 07:40:46

@pappito:

Én is úgy vagyok vele, ha pénzszűke van, állatokat elajándékozni, és nem fogadni be többet.
Bár én láttam már hajléktalanoknál is kutyákat...

bpetya75 2013.06.28. 07:41:12

@pappito:

Teljesen jogos észrevételek.

2013.06.28. 07:47:19

@DieNanny: Alapvetően itt nem a megtakarításról van szó (de az már feltételezi azt, hogy nem pénzügyi analfabéta az illető), hanem arról, hogy sok embernél hiányzott v. hiányzik a józan paraszti ész megléte, és fülig el vannak adósodva emiatt.

DieNanny CH 2013.06.28. 07:54:04

@Philosoraptor:

Én a józan paraszti eszemmel úgy voltam 6 évvel ezelőtt, hogy havi 50ezret simán kifizetek törlesztés címén. Aztán amikor ez 100ezer lett, akkor döbbentem rá, hogy hülyeséget csináltam. De most már csak az van, hogy fizetek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 08:00:22

Erdekes poszt volt, koszonjuk!

A 12 macska temara: brrrr... valahogy nem tudnam elvezni.

Depresszios ferj, elkallodo gyerek, 12 macska... a poszter allt csak helyt a csaladban? Ha ezt a talpraesettseget nem 4x evesen kapja elo, hanem 2x evesen, akkor lehet egeszen mas utat jar be. A potencial benne van/volt!

Apuka mit csinal(t) a macskaetetesen kivul? Depire volt ido, a gyerekre nem?
O is ki lett vive?

smile750 2013.06.28. 08:08:39

Nem lehetett konnyu negyvenakarhany evesen ujrakezdeni, de mint ez a pelda is mutatja szorgalommal, es kitartassal lehet boldogulni Magyarorszagon kivul szinte mindenhol.
Irtad, hogy nem nagyon beszelted az angolt. Szerintem ha beszelted volna sem biztos, hogy erted a skotokat. Mennyire volt nehez megszokni az o angoljukat? Bar lehet, hogy nem volt nehezebb mint a "normalis" angolt, mivel elotte nem voltal angol nyelvi kozegben. Errol irnal par sort? Itt dolgozik par srac skociabol, es amikor egymas kozott beszelnek tobbnyire a "fuck"-on kivul nem sok mindent ertek belole, igaz minden harmadik szavuk az. :)

peacefroggg 2013.06.28. 08:12:03

@Kovermadar: őő..állandóan?
ha nem lennének pénzszűkében akkor hajléktalanok sem lennének :)

NIKI LAURA 2013.06.28. 08:18:56

Ezek a posztok nagyon jók,egy valamire.
Mindig hálát adok az Istennek,hogy ilyen jó életem volt,van.
Sosem menekültem,mindig rendes full time munkát,barátokat,jó lakást..stb találtam.
Ez a fos elcserélése szarért,nulla tőkével egyik nap a másikra élés..ráadásúl idegenben.
A fizetés mindig számlára jött,sosem kellett remegni az átutalás megérkezése miatt,hogy fizessem a számlákat,sőt sokszor nem is tudtam,hogy mennyi van a számlán.
Megdöbbentő,hogy a nullából hogy lehet így élni...komolyan.
Valahogy aki semmire sem viszi itthon,az bevonzza azt,hogy kint is ezt az utat járja.

2013.06.28. 08:24:53

@DieNanny: Alapvetően nem a frank hitelre gondoltam, hanem arra, hogy a buta emberek hitelre vesznek új, 0 km-es autót, meg fogyasztási cikkekre vesznek fel hitelt (lásd pl. TV, stb.). Utána meg sírnak meg köpködnek mindenkire, hogy mennyire elvannak adósodva.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 08:25:41

Este majd lesz néhány keresetlen szavam.

NIKI LAURA 2013.06.28. 08:25:52

Israeltől kezdve,Kanada,Dél afrika,Down Under,Anglia...megdöbbentő ahogy a magyarok(is)képesek élni.Sok évet.
Saját szememmel láttam,mikor a két hetente lévő fizetés előtt szívták a "dekket",a hamutartóból kihalászott csikkeket a fizetés megérkezése előtt..
Horror,hogy milyen kajákat esznek,a kosz,a rendetlenség,az igénytelenség...biztos van sok kivétel,de ha nem látom a fenti országokban,nem hiszem el.
Ez a magyar egy ilyen igénytelen,Junky nép lenne?!
Nem,nem hiszem..mind tud egy óriási üzletet,milliókról storyznak,de a kocsiba nem tudnak tankolni,olajat cserélni,biztosítást fizetni.
Duma,duma,duma...

2013.06.28. 08:27:36

@NIKI LAURA: "Valahogy aki semmire sem viszi itthon,az bevonzza azt,hogy kint is ezt az utat járja."

Még szerencse, hogy itt vagy te, aki bátran ítélkezhet mások felett, hiszen te vitted valamire. Amúgy ez a "vinni valamire" eléggé relatív, akárcsak az, hogy ki mit tart jó fizetésnek.

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 08:30:16

@DieNanny: a hajléktalannál a kutya egészen más (meg nehogy már fostos macskákat egy napon emlegessünk kutyákkal!)
Sokszor a megfagyás ellen is megvéd és a kutya társ, az emberneklevés utolsó bástyája. A hajléktalanság elképesztő mentális és fizikális teher, félelem és elhagyatottság általában.

2013.06.28. 08:31:41

@NIKI LAURA: Itthon is eléggé sok az igénytelen ember, sétálj végig bármelyik nagyobb városban, vagy nézz szét némelyik sitt és szeméthegyekkel tarkított erdőben...

Amúgy jobb lenne, ha itthon nyomorognának, az magyarosch lenne. :)

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 08:34:53

@NIKI LAURA: ez amit te csinálsz, duma, duma, duma :)

btw "mind tud egy óriási üzletet,milliókról storyznak,de a kocsiba nem tudnak tankolni,olajat cserélni,biztosítást fizetni."

nem tud mind. én nem tudok neked óriási üzletet, sőt milliós sztorit se, kezdenek bicegősek lenni a sztereotip faszságok ott a tanyán :)

DieNanny CH 2013.06.28. 08:36:16

@Philosoraptor:

Azt végül is nem tudjuk, a posztíró mire vett fel hitelt.
De vonatkoztassunk el ettől. Leírta tényként kimenetele okát. Nem pedig sírt, hogy jaj, mit csináljon. Ezt én nagyon becsülöm benne.
Mindenki követett el hibát életében, rendszerezni az alapján lehet, hogy ő hogyan használja fel a hibázást.
Szerintem Mária jól használta fel...

Kíváncsi vagyok amúgy, estére milyen kommentek lesznek többen:
Akik csak arra figyeltek fel, hogy kölcsönt vett fel, és ezért hű de buta meg hülye az illető, vagy, akit valóban a skóciai élete érdekel.

DieNanny CH 2013.06.28. 08:37:57

@NIKI LAURA:
"Ez a magyar egy ilyen igénytelen,Junky nép lenne?!"

Hagyd már abba az általánosítást!!!! Te is magyar vagy, nem??? Akkor hülye kérdésre hülye választ vársz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 08:42:55

@pappito:
Haggyadmá'
Kutya-macska egykutya egyik ilyen dög a másik olyan.
Lakásba nem való.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 08:43:01

@Philosoraptor:
Ezek szerint én is buta ember vagyok :)

A mi módszerünk a következő: tkarékoskodással kezdtünk kint az életünket és azóta sem változtattunk ezen. Minden hónap azzal indul, hogy x összeg félretevődik.
Ennek kb. a feléig vagyunk hajlandóak (eladósodni), így ha bármikor, bármi katasztrófa történik, lesz miből egyben visszafizetni mindent.

Viszont annak sem látom értelmét, hogy ha megtetszik valami (mondjuk egy Samsung GS4, egy új notebook, egy utazás vagy bármi más), akkor kifizessem rá egyből a havi fizetésemet, aztán nézzek, hogy miből fizessem a számlákat (a megtakarítás nem azért van, hogy felhasználjuk - most még semmiképpen sem).

A másik, hogy ez sem nem forint, sem nem frank hitel. Tegnap kaptam meg a hitelkártya értesítőt (fúúúúúúj! :) ), kb. 2400 kr hitelre fizettem a hónapban 17 kr kamatot.

Tehát a hitel önmagában nem rossz dolog. A probléma az emberek általános "máveletlensége" pénzügyi tekintetben, mert hülye bibliaórára, erkölcstanra, énekre van igény, de alapvető pénzügyi ismeretekre és minimális életvezetési tanácsokra már nem futja (biztos nem érdek).

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 08:44:56

@diggerdriver: az igaz, lakásban egyiktes sem tartanám, de a kutya legalább nem undorító féreg. Aki macskát tart az fejben cseléd.

h_zolee 2013.06.28. 08:54:07

Nekem nem a hitel szúrta a szemem, hanem hogy a gyermek intelligens, de a magyar oktatás csődjeként már másodszor bukik meg. Ez tényleg a magyar oktatásnak lenne a csődje? Vagy valami másé? Nekem is vannak kifogásaim a magyar oktatással kapcsolatban, amiről nem írnám le a több-bekezdéses székfoglalómat :), de ez a fenti ez VICC.

Ronnie_27 2013.06.28. 08:55:57

@DieNanny:

"Amúgy megnézném azt az átlag magyart, aki 2010 előtt bármilyen tartalékot félrerakott. Én sem. Szerintem 1000 családból 1 ilyen van. És ott valaki pénzügyben jártas."

Ehhez miért szükséges a pénzügyben való jártasság?
Én már 6 évesen félretettem a szülinapi pénzemet.

Ronnie_27 2013.06.28. 08:58:40

"A hitelkártyát én is eddig felelőtlenségnek gondoltam, de pont itt a blogon olvastam, hogy a hitelintézetek a használata alapján tudják lemérni, ki mennyire hitelképes. Nem tudom, vajon Mo-on ezt nézik-e."

Nézik, de pozitív adóslista itt nincs.
Ha nem volt hiteled, az nem rosszabb, mintha lett volna és rendesen fizetted volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 09:01:11

@pappito:
Nüansznyi a különbség.
Az egyik harap a másik karmol.
Büdös dög mindegyik.

Egon Krenz 2013.06.28. 09:01:40

@pappito: drága 12 macskát etetni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 09:02:12

@diggerdriver:
1 darab van belőle és a fenntartási költsége köszönőviszonyban sincs egy kutya/macskával.
Ráadásul munkanélküli sem vagyok :)
(egy gyerek már más kérdés, olyat nem vállalnék anyagi szempontok okán sem)

Egon Krenz 2013.06.28. 09:06:31

@DieNanny: "nekem húgom és unokatesóm bankszakmában dolgozik, de ők sem láttak előre semmit. "

Akkor sem tűnt fel nekik senki, amikor a hat hónapja munkanélküli cigánynak odaadták az A/6-os Audit 0 forintos beugróval?

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 09:07:01

@Egon Krenz: ha szarban a haza és fűnek-fának tartozik az ember akkor öt forint is sok a kaszott macskákba

andaluzkutya 2013.06.28. 09:07:32

Az, hogy valaki félre tud-e tenni pénzt, nem csak pénzügyi jártasság kérdése, hanem erősen függ a bevétel-kiadástól is. Ezért mondhatta DieNanny, hogy viszonylag kevesen voltak Mo.-n, akiknek volt lehetőségük megtakarítani. Nekem pl. esélyem sem volt megtakarítani, hacsak nem szoktunk volna rá a kertben fellelhető gazokra és ittunk volna esővizet:)

@Ronnie_27: A szülinapi pénzemet én is félretettem, de akkor még nem kellett rezsire/kajára költenem:)

andaluzkutya 2013.06.28. 09:09:10

Amúgy a 12 macsak számomra is érthetetlen, annak ellenére, hogy én ismerek több ilyet... Pedig nekem még bajom sincs a macskákkal, csak nem látom, hogy pl. 12 mennyivel ad többet, mint 1.

orange85 2013.06.28. 09:13:24

minek ezek a félposztok?ha valamit elkezd azt fejezze be, így nem lehet normálisan állást foglalni.
vagy legyen végső konklúzió by poszterina.az sincs.

mellesleg pedig igen.
takarodni ki ebből az országból.
a gyereknek pedig biztos jót tesz (rosszat ahogy olvastam egyébként sem tehet).friss levegő,laza oktatási rendszer,ginger csajok...
jes

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 09:13:33

@Ronnie_27:
Igazad van, nem elsősorban a pénzügyi jártasság a lényeg. Abból közel annyi is elég, hogy legyen bevétel > kiadás.

Ezt a relációt valóban nem lehet könnyű elérni sok esetben, viszont az is biztos, hogy a bajbajutott rétegek jelentős része:
- fogyaszt alkoholt rendszeresen (akár csak egy kis sörike, nem kell lerészegedni);
- dohányzik;
- 12 macskát tart ( :) );
...

kutya vacsorája 2013.06.28. 09:17:06

miért egy kereset? a gyerek apja nem csinál semmit? nem is próbál?
nekem az jött le, hogy a családból csak az asszonynak jött meg az esze (de legalább neki igen, tisztelet érte). el is küldték rabszolgának, majd élősködtek azon a kevés pénzen, amit szegény megkeresett.
az ellenkezőjét a folytatás tudná bizonyítani. pl. a fiúgyerek megállta a helyét az angol suliban, kiválóan tanul, sőt, ő is besegít némi munkával a közösbe.... ??
tanácsolnám a hölgynek, hogy hozza döntési helyzetbe a szeretteit, nem állapot az egy 40+ nőnek, hogy varrónőként, rabszolgamunkával két dologtalan férfit pénzeljen. énszerintem.

orange85 2013.06.28. 09:18:43

@andaluzkutya: az a kérdés miért írta bele?hogy jön ez ide?a 12 macska ellenére depis a pasi?a macska amolyan depi ellenszer?
vagy befogadnak kóbor macskákat és a számláló megállt a tucatnál?
vagy a környéken híresek az alacsony patkányegér előfordulási rátával?

ácsi.most olvasom,nem macskákról beszél hanem cicákról.
mindenkinek van képe arról az emberről aki a macskát cicának hívja.
nekem is.

*matahari* 2013.06.28. 09:19:40

Jöhet a folytatas! Kivancsi vagyok, hogy a fiu, hogy vette az iskolai akadalyokat, s a parja is követte-e.

orange85 2013.06.28. 09:21:41

"A fiam, bár intelligens, a magyar iskola csődje, "

kedves poszterina!a fia 20 éves.
ahogy kivettem, középiskolába jár(na).
20 évével a magyar iskolarendszert hibáztatni??

most fejeztem be mert kezd bennem elpattanni valami.
think again!

napvadászlány 2013.06.28. 09:21:54

drukkolok Máriának, h. mihamarabb jóra forduljon az élete...tetszett a történetben, hogy igenis bevállalt több műszakot, és próbálkozott h. előrébb jusson (a 12 macsek, a depis férj (ő mit csinált azon kívül itthon??), meg a 2x bukott srác viszont azért gáz, de kívánom, h. a fia élete is egyenesbe jöjjön Skóciában.
A pénzügyi dolgokra meg annyit, h. nekem már 12 éves koromban adott apám egy kockás füzetet+tollat és 1 havi apanázst, amiből én fizettem az ebédemet a suliban, meg ami kellett, ha jól gazdálkodtam akkor több zsebpénzem maradt...ha nem, akkor meg úgy jártam...de meg is tanultam a pénzzel bánni:-)

Zka77 2013.06.28. 09:23:11

@Egon Krenz: ha az embernek nincs pénze a saját ellátására se, akkor szerinted?

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 09:23:31

@kutya vacsorája: "nem állapot az egy 40+ nőnek, hogy varrónőként, rabszolgamunkával két dologtalan férfit pénzeljen."

van ebben igazság

Zka77 2013.06.28. 09:25:13

@orange85: hát mondjuk én nem tudom elképzelni, hogy intelligens ember megbukik általánosban vagy középiskolában. Én pl ezek alatt SOHA nem tanultam otthon, csak órán figyeltem. Az bőven elég volt, hogy átugorjam a lécet.

Amarante 2013.06.28. 09:26:12

Stilisztikailag jobb a tegnapelottinel,de a tartalma bullshit:):)
valahogy nem birok tapsikalni olyan embernek,aki felelotlen.Meg jo,hogy 40 evesen kezd gondolkodni!
a bitang koloknek,meg eltornem a seprunyelet a hatan!!!!
a 12 macskahoz meg mar nem is szolok.....
persze ha a kolok nem tanul itt sem-es miert tanulna,eddig sem tette-akkor meg az angol oktatas aldozata lesz,gondolom.
itt az egesz tomegnyomor az anyuka felelotlensegenek az aldozata!
Depresszio.....

2013.06.28. 09:31:32

Nem tetszett
Megyek Magyarorszagra 3 napra. Veszek majd Turo Rudolfot, mert ugye allitolag anelkul nincs is elet. Kolbaszt es tejfolt viszont nem.

orange85 2013.06.28. 09:33:13

@Zka77: az én gimimben még a leghülyébb is átment.
én semmi másra nem emlékszem a gimis éveimből magyar és töri órán csak arra hogy a padon fekszem.néha álmodtam is.
katasztrófálisan szar tanárokkal az említett tárgyakból.
mégis átmentem.

azóta csak romlott a számonkérés minősége.

a lényeg, hogy az baromira nem az oktatási rendszer hibája ha vki 20 évesen még nem érettségizett le.

de skótoknál ilyen nincs.asszem ott nincs házi,nincs buktatás.
a gyerek jó kezekben van.

Amarante 2013.06.28. 09:34:21

@charlieharper:

de tudod,hogy csak a pottyos az igazi??!!:):):)

Amarante 2013.06.28. 09:37:00

@orange85: 20 evesen milyen suliba iratta????
16-18 kozott szakmat tanulnak vagy egyetemi elokeszitobe mennek.Azutan mar csak felnotoktatasba mehet a collegebe...

Balu kapitany 2013.06.28. 09:37:00

nekem 6 éves koromban odaadták a szüleim a teljes fizujukat, hogy osszam már be, mert engem pénzügyi szakembernek szántak, és gondolták hogy a mély víz jót fog tenni...azóta váltogatjuk a hidakat

LyukasBogrács 2013.06.28. 09:38:07

Kicsit sok a depresszio ebben a posztban.

A macskakkal mi lett?

2013.06.28. 09:39:02

@Amarante: @orange85: 4 eve jott ki, most 20 a fia. Menni fog?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.28. 09:40:50

Izgalmas a poszt, de olvastam már valahol. A török és az indiai munkahely után a szerző elhelyezkedett egy palesztin varrodában, ahol már heti 6 nap dolgozott, napi 10 órában. Kerékpárját robogóra váltotta, mert megengedhette magának. Esténként már messzebb vidékekre is eljutott, így fedezett fel Edinburgh külvárosában egy izraeli varrodát. Kora, tapasztalata épp megfelelt, így ide is felvették, így a palesztin varroda mellett heti 4 nap 6 órában itt is tevékenykedett. Képességeit felismerve már próbababát is öltöztethetett. Ekkor már be is jelentették, sőt, fizetése elérte a minimálbért. Egyik este meglátott a kirakatban egy nagyobb motort. Elábrándozott, azzal mekkora vidéket járhatna be.

Most jut fejembe, nem ezt a történetet olvastam. Az egy olyan csókáról szólt, aki limodét árult az utcán. Első nap egyet, a másodikon kettőt, aztán így tovább. Az is jó sztori volt.

Balu kapitany 2013.06.28. 09:41:53

kérném hogy pappito érvelését vegyük komolyan a kutya vs macska viszonylatban..."(meg nehogy már fostos macskákat egy napon emlegessünk kutyákkal!)"

Amarante 2013.06.28. 09:46:36

@charlieharper: Menni:):)de mi lett a gyerekbol?Vagy folyt.kov.?

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 09:47:08

@Amarante: "itt az egesz tomegnyomor az anyuka felelotlensegenek az aldozata!"

és apus??

Len.Mag 2013.06.28. 09:48:32

Hát igen. Nem szeretném megismételni, amit pl. Pappito az elején leírt...

"az anyuka a trauma miatt depresszióba esett, és az alatt az idő alatt, amíg én ott laktam, dolgoztam, nem igazán lábalt ki belőle"
Persze, mert nem elég, hogy elveszítette a munkáját, de még otthon sem tudta hasznossá tenni magát.

@h_zolee: És igen, erről már nem is beszélve.

Amarante 2013.06.28. 09:49:03

@pappito:

Persze,hogy o is ludas,csak egy csaladban,azert egy no az,aki osszefogja,terelgeti a bandat.allt. beossza a penzt,neveli a gyereket,befogadja a kobor allatokat:)

Amarante 2013.06.28. 09:51:00

@Len.Mag: Meg amit a posztolo nem tud:ha benefitet kernek-marpedig ha nem hulyek kertek,akkor abban van egy olyan kategoria,hogy a gyerekek felugyeletere kiadott penzt megteritik..

james80 (törölt) 2013.06.28. 09:52:21

@pappito: "Aki macskát tart az fejben cseléd." Ezt terjeszteni fogom !

h_zolee 2013.06.28. 09:54:14

@charlieharper: és akkor mivel készíted a tejfölös burgonyafőzeléket? :-)))))

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 09:54:37

@Amarante: nyilván nem vagyunk egyformák én úgy tanultam/láttam otthon, hogy a család együtt csinálja a családnak levést, mindenki beleteszi az általa elérhető maximumot (vagy legalábbis erre törekszik) és mindenki kiveszi az ésszerű maximumot. Dönteni meg együtt szokás.

Szóval az, hogy apus otthon mereszti az nem opció értelmes családban.

Amúgy azért bossazntó ez az egész, mert én bírom ezt a csajt, meg mindenkit aki felkel és keres valamiféle megoldást, ha külföldremenést, hát azt. Azt viszont nem bírom, hogy apus otthon siránkozik és már a macskák se okoznak örömet.

La Pantera 2013.06.28. 09:56:08

Szerintem jó volt a poszt, nem kis bátorságra vall, hogy 40 után egyedül volt bátorsága kimenni az ismeretlenbe. Az nem tetszik, hogy "félbevágta" a sztorit. Még pár bekezdést elbírt volna az iromány, hogy most hogy boldogulnak, a posztoló párja is kiment-e, hol dolgozik, stb.

tttunde 2013.06.28. 09:56:51

@NIKI LAURA: Ezek a posztok nagyon jók,egy valamire.
Mindig hálát adok az Istennek,hogy ilyen jó életem volt,van.
Sosem menekültem,mindig rendes full time munkát,barátokat,jó lakást..stb találtam.
Ez a fos elcserélése szarért,nulla tőkével egyik nap a másikra élés..ráadásúl idegenben.
A fizetés mindig számlára jött,sosem kellett remegni az átutalás megérkezése miatt,hogy fizessem a számlákat,sőt sokszor nem is tudtam,hogy mennyi van a számlán.
Megdöbbentő,hogy a nullából hogy lehet így élni...komolyan.
Valahogy aki semmire sem viszi itthon,az bevonzza azt,hogy kint is ezt az utat járja.

Ne is haragudj meg,de te bizonyára nagyon szerencsés csillagzat alatt születtél,és felháborító,ahogy reagálsz mások nyomorúságára. Biztos apuciék toltak alád,lakást ,autót,protekciós munkát,mivel mindig pontosan érkezik a fizetésed a számládra,és soha semmi másra nem volt szükséged! Hát elárulok neked egy rohadt nagy titkot,nem mindenkinek sikerül így az élete,sőt,mondjuk ki bátran,szinte senkinek sem. Gondolom,se család,se gyerek nincs az életedben,mert akkor megtudnád,ki is vagy valójában.
Ebben az országban megpusztulhatsz,de nem fog senki elindítani,hiába van ötleted,tehetséged,ha az anyagiak nem adottak,és nincs szülői háttér,nekem ne is próbáld megmagyarázni.
Soha nem tudtunk félre tenni,mindig is rizikós minden munka itthon,vagy van holnap is,vagy nincs,vagy kifizetnek,vagy nem. Te melyik országban élsz?Milyen párt megbízásából vagy itt a blogon,és egyáltalán,ha ennyire jól megy a sorod,mit keresel itt?
Röhögsz mások szenvedésein?
Na látod,ez a szégyen,mert ilyen lett az átlag magyar,csak lenézni tudod azt,aki kínlódik,de tudod,eljön a te pillanatod is,amikor valami oknál fogva elgondolkozol ezeken az írásaidon.Nem mindig fut a szekér,sose feledd el.

Apfelzimt [DE] 2013.06.28. 09:57:09

@orange85: " A fiam 17 volt, nem éppen magas szintre rakták be, csak oda ahol még volt hely, de indulásnak, és azért hogy szokja az angol nyelvet teljesen jónak bizonyult."

A gyereket 16 évesen buktatták meg, lehet h 20 évesen már befejezte a sulit.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 09:57:12

@charlieharper: áhá, te vetted meg előlem az utolsó júl 16-i jegyet a BA-nál! megjegyzem, most mehetek wizz-el

Len.Mag 2013.06.28. 09:59:40

@Kovermadar:
...
- hitelre vásárol
- amikor már nem kap hitelt, felveszi a sógora nevére...

Soha nem fogom megérteni. Anyuék, ha valamire nem volt pénzünk, nem vették meg. Ennyire egyszerű. Gyerekként persze utáltam ezt, de mégis életben vagyok!

Mrs. Clayton 2013.06.28. 10:04:31

@Amarante: sztem 16 fölött ilyen nem játszik, de lehet tévedek

Amarante 2013.06.28. 10:04:57

@pappito:

ertem en,de azert ha felelossegteljes ember vagyok es latom,hogy a partner toketlen,akkor nem varom meg,hogy a fejemre doljon a haz!!!
szemely szerint semmi gondom vele,csak nekem nem jon be ez a tipus,aki csupan mert vegre azt teszi,amit kell,elvarja a tapsot.
Nalunk 4 gyerek van es nekem kellett toppon leni,mert ember erre nem eppen alkalmas.Dolgozik kemenyen,a fo dolgokat megbeszeljuk,de minden mas ram maradt.
Lehet en vok egy allat,de nalunk nincs bukdacsolas,lazasag a suliba,van itthon is feladatuk oszt punktum.Pont azert,mert csalad vagyunk es en nem vok cseled sem es rabszolga sem!
De nincs cicusom meg kutyusom:):)

Amarante 2013.06.28. 10:05:54

@Jess G: En arra a csaladra utaltam,akiknel dolgozott:)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 10:09:16

@Amarante: jaaaaaaaaa, akkor sem jó, mert kizárólag regisztrált childcare provider által végzett tevékenységet térítenek, kétlem, h a hölgy rendelkezett volna ilyen regisztrációval/engedéllyel

Amarante 2013.06.28. 10:11:55

@Jess G: Ez a tortenet szempontjabol mindegy:):)A lenyeg,hogy mindenki depis:)

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.06.28. 10:21:40

@Kovermadar: En tartottam torpenyulat a lakasban, teljesen szobatiszta volt, szagtalan-hangtalan es a szore sem hullott, fenntartasi koltsege kb 10 euro/ho, es ebbol a legjobb kajakat vettem neki. Ja es az enyem nem ragta a butorokat es csak 1 veletlenul a padlon hagyott kabelt ragott szet... :)

Aztan egy masik lakasban amikor mar nem volt nyul, a lakotarsam beszerzett egy macskat. Hat annal undoritobbat nehezen tudnek elkepzelni mint a macska a lakasban. Budos, hangos, agressziv, undorito a kajaja, minden tele van a WCjebol kikotort alommal, mindehova felmegy, allandoan hullik a szore - egy undor. El is koltoztem.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 10:22:45

@Amarante: v inkább lusta, nem tetszik, h újabban, ha vki nem akar vmit csinálni, akkor jaj, rossz kedvem van, depressziós vagyok lesz rögtön

peacefroggg 2013.06.28. 10:23:14

@tttunde: "és egyáltalán,ha ennyire jól megy a sorod,mit keresel itt?"

Nem kell megvédenem Nikit, de ezt hogy értetted? A blogot csak az látogathatja, akinek nem megy jól? Én pont úgy vettem észre, hogy a kommentelők többségének nincs oka panaszra

Mrs. Clayton 2013.06.28. 10:26:30

@peacefroggg: telejesen rosszul látod, itt mindenki 25 lenygel/paki/nigériai mosogatóval lakik együtt, kizárólag az Icelandben veszünk 50p-ért fagyasztott pizzát és már a 6. éve élünk azon és csak álmodozunk arról, h jobb életünk legyen egyszer, mondjuk segédmosogatóból előlépjünk végre 1. mosogatóvá, mert akkor a munkaidőnk napi 25 óráról végre egy elfogadható 24-re csökkennne

Amarante 2013.06.28. 10:27:03

@Jess G: Mert ez a divat:)Aki meg tenyleg az :vagy nem tudja vagy probal kimaszni belole.
engem az elet olyan helyzetekbe hozott,hogy mar azon gondolkodtam,hogy mikent vessek veget mindennek es az volt a legnagyobb gondom,hogy mikent vigyem magammal a gyerekeket,van-e jogom hozza,vagy sem.Valszinuleg depis voltam,fene tudja....aztan magamhoz tertem es azt mondtam,hogy ez soha nem tortenhet meg velunk kell kiutnak lennie!!1Es lett:):):)
remalmaimban ne jojjon elo soha meg az emleke sem!!!!

orange85 2013.06.28. 10:30:26

@Wassernudel: igaz,tényleg.benéztem alaposan.
akkor biztosan befejezte a sulit.

ezért nem jók ezek a féltörténetek.
jönnek az olyan hülyék mint én és elkezd észt osztani mert nem bírja összerakni a végenincs sztorit.

orange85 2013.06.28. 10:32:53

@charlieharper: az a szép a magyar buktatós iskolarendszerben, hogy ha kimész ángliusba/skótba, akkor még ott a legbutább gyerek is megállhatja jól a helyét(persze nem az elitiskolákat nézve).

az, hogy a suli után az mire elég az egy másik kérdés.

2013.06.28. 10:35:29

@orange85: honnan veszed, hogy buta es nem mondjuk dyslexias, amire foggalmam nincs, hogy mennyire vannak felkeszulve otthon a tanarok?

LyukasBogrács 2013.06.28. 10:36:30

"A fiam, bár intelligens, a magyar iskola csődje,"

Szerintem meg a tiedé.

Amarante 2013.06.28. 10:37:06

@orange85: azert ez nem eppen igy van:):)Eleinte tenyleg ugy tunik,hogy laza-fasza,de azert ott is lehet jol teljesiteni.Ha pl.az adott evben 6-os az elvart szint,de van aki ettol tobbre kepes,azt magasabb csoportba emelik.A topba kerulni nem konnyu,ahhoz mar kell vmilyen teljesitmenyt is felmutatni.Aztan van egy olyan csoport,aminek az a neve,hogy Kepes es tehetseges.,oda tenyleg jofeju gyerekek kerulnek,akik valszinuleg egyetemre mennek.

Amarante 2013.06.28. 10:40:46

@charlieharper: a távollétem alatt még jobban elkutyult, alig járt be

gondolom innen...es ha mielott eljott mar masodjara akartak megbuktatni,akkor ott nem dyslexias a gyerek:)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 10:42:46

@Amarante: miért olyan biztos ez? dyslexiás, nem is merik föl, ezért beteszik a te fiam hülye vagy fakkba, a gyerknek nincs semmi sikerélménye, pedig próbálkozik, de mindig csak hülye marad, megkérdezném, h te bemennél legközelebb is h lehülyézzenek?

London2009 2013.06.28. 10:44:04

@Ronnie_27: Úgy tudom, hogy rosszabb. Kell a credit historyhoz a hitelkártya. Leglábbis nekem ezt javasolták. Kettő hitelkártyám van. Az egyik a céges és engem teljesen meglepett, hogy azt is ugyanúgy vizsgálják. De miután az én nevemen van ezért az is hozzám kapcsolódik. A másik meg egy szimpla hitelkártya és általában az országon kívül használom. Kizárólag a credit historym miatt. Egyébként utálom. Kifejezetten zavar. Valószínűleg amiatt mert nekem is volt 3 éves koromtól malacperselyem...: )

orange85 2013.06.28. 10:45:35

@charlieharper: nem mondta, hogy speciális oktatás kell neki.
abból,hogy nem járt suliba,inkább mellé és azt mondta a poszterina, hogy intelligens (egy diszleksziás gyerekre nem mondanám hogy intelligens anélkül, hogy megemlíteném hogy diszleksziás).

akkor meg főleg nem a rendszer hibája, hogy a gyerek suli mellé járogat.

de lehet, hogy igazad van és elhamarkodottan szóltam, csak a darabokból összraktam egy képet:anyu meg apu sok macskát tart (ez bizonyos emberi tulajdonságokat feltételez) + a gyerek suli mellé jár= a gyerek lemaradásának oka nem a magyar oktatási rendszerben keresendő.

Isten őrizz hogy bántsam,mindenkit arra buzdítok hogy ha idehaza nem tud boldogulni menjen külföldre.
de az okokkal legyünk tisztába!

nekem mind1, és csak az én fejemmel tudok gondolkodni.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 10:45:48

@London2009: sztem meg nem sok köze van egy hitelkártyának a credir scorehoz, 986 pontot kaptam legutóbb anélkül h lenne bármilyen credit cardom

Zka77 2013.06.28. 10:47:50

@orange85: nálunk meghúztak 1-2 embert az érettségin. Azokat, akik hozzám hasonlóan soha nem tanultak otthon, viszont velem ellentétben az órán sem, valamint még hülyék is voltak. Nem hiszem, hogy ez sokat változott azóta :)

orange85 2013.06.28. 10:49:48

@Amarante: "hogy ha kimész ángliusba/skótba, akkor még ott a legbutább gyerek is megállHATja jól a helyét".

más rendszer,máshogyan mér.

teljesíteni kell,oké, de arra vagyok kiváncsi hogy ott az elvárt minimumszint mennyire hasonlítható össze a mo-i elégséges szinttel?ott van buktatás?

jól emlékszem,hogy kint tanítasz?

Amarante 2013.06.28. 10:50:13

@Jess G: azert otthon sem ennyire rossz a helyzet.az a sulyosbito korulmeny,hogy a szulo ragaszkodik ahhoz,hogy csakis a tanar,iskola stb hibas es nem kepes tudomasul venni,hogy a gyerekkel vmi nincs rendben.A dyslexia olvasasi problema,tehat erre nem kell feltetlenul lehulyezni senkit.Ha nehezen olva el kell vinni szakemberhez es ha tenyleg az a szulo nagyon sokat segithet a gyereken.

négyzet 2013.06.28. 10:52:13

Most mi van, lehet, hogy sziámikat tenyésztettek... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 10:52:33

@Kriszta D:
Nem tudok itteni költséget mondani, de egy 30 literes széna 25 kr (3 eur). Ez úgy 1 hétig elég.
Kell még forgács, adunk neki vitamint és rágcsát + magokat. Nem egy hajmeresztő összeg.

Vezetéket gyilkol, ez nem kérdés :) De valóban nem büdös, mást sem nagyon rág. Szeretjük.

Mikor apósék kihozták a macskájukat, az hálából végigfosta a lakást, de még a falat is... gondolhatod :D
Előbb vágatnám le még egy ujjamat, mint macskát engedjek a házamba / lakásomba :)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 10:56:06

@Amarante: jó, akkor dyscalculiás
de egyébként tök m1, mert ha senki sem ismerte fel, akkor senki sem így áll hozzá, épp ez a szép a magyar rendszerben, h szeretnek nem felismerni semmilyen problémát, mert egyszerűbb azt mondani h hülye vagy, ettől függetlenül a kis srác lehet egyszerűen csellengő típus is
bár megjegyzem, az egyik ismerősöm tanár-nőgyógyász házaspár, és a fiúk is rossz tanuló, csellengő volt, aztán kinőtte és művész lett, talán még sikeres is, a lányuk meg mindig is jó tanuló volt, szt hiszem jogász lett, na most akkor?
nem helyes senki életét erősen kritizálni, sztem a megértés sokkal fontossabb

Amarante 2013.06.28. 10:56:17

@orange85: nem tanitok:)3 darab gyerekem van:)
itt is sok gyerek van,aki epphogy atevickel egyik evbol a masikba.Nem lehet nagyon hasonlitani,mert itt teljesen mas elvek szerint tanitanak.Pl.itt nem kell vegtelenszamu verset bemagolni,itt kutatsz a neten es a sajat velemenyedet irod meg a versrol:)
16 eves korig olyasmit tanitanak,aminek kesobb a hasznat veszsed.Nem kell derivalni,vektorokrol tanulni stb.Viszont van fozes,autoszereles,varras,barkacsolasora is:)
Ha collegebe kerul a delikvens,akkor a szintje szerint mehet szakmat tanulni vagy lephet egy felso szintre,ahol majd ha jol vizsgazik ,kesobb mehet egyetemre.
Az utobbiak szakiranyuk szerint heti it napba tanulnak 3-4 szaktantargyat,de azt mar emelt szinten.

Ronnie_27 2013.06.28. 10:56:54

@London2009:

Hitelkártyáról (credit card) beszélsz, vagy debit cardról? Rólad nem feltételezem, de sokan mindenféle kártyát hitelkártyának hívnak.
Nonszensz számomra, hogy valaki azért kérjen hitelkártyát, hogy majd könnyebben kapjon jelzáloghitelt. Minek vegyen fel hitelt az ember, ha nincs szüksége rá?
Mi az, hogy kell a credit history-hoz? Azt kellene a legjobb adósnak minősíteni, akinek még nem volt szüksége hitelre.
Magyarországon nem kifejezetten a prémium ügyfélkör igényel hitelkártyát.

orange85 2013.06.28. 10:58:05

@Zka77: az attól függ mikor voltál.

én 1997-ben érettségiztem.a mi osztályunkban nem voltak matekzsenik, de senki nem bukott meg (megjegyzem más tantárgyból se)
pár év múlva visszamentem ugyanabba suliba vidéki zárótanításra matekból.
a témavezetőm(aki mellesleg a matektanárom volt gimiben, tehát igazán nem mentem messze a területtől), azt mondta ,hogy tört és tizedestört számokkal ha lehet ne nagyon számoltassak mert egyszerűen nem tudnak vele számolni.
nálunk anno ilyen probléma nem volt.

szóval no,sokat lehet szidni a magyar oktatási rendszert de az biztos,hogy aki most megbukik azzal valami bibi van.

a mostani érettségik színvonala katasztrófa.
nézem a mostani négyjegyű függvénytáblázatot, amit lehet érettségi használni.nincs olyasmi ami ne lenne benne.nézz meg egy 10 évvel ezelőttit!

négyzet 2013.06.28. 10:59:06

Mondjuk az, hogy a macska büdös, baromság. Ahol büdös, ott a lakás amúgy is büdös... és az almot rendszeresen cserélni kell persze, amúgy az emberek kakája is büdös lenne, ha nem húznánk le a vécén. A szőrt meg lehet kefélni, és ha adsz a macskának valamit, amin koptathatja a körmét, akkor nem fog mindent szétszedni - arról nem tehet a szerencsétlen, hogy folyamatosan nőnek a karmai, amiket muszáj koptatnia. A rágcsálók szerintem sokkal büdösebbek... az ismerőseim kutyája meg romhalmazt csinál a lakásukból, de hát szeretik a kis jószágot :)

Amarante 2013.06.28. 11:00:58

@Amarante: maradjunk annyiban,hogy kvara leszarom mi baja a koloknek,nem az enyem es ez jo neki:):):)
attol meg lehet sajat velemenyem es es nalam az iskolakerulest senki nem tudja kimagyarazni.Ezert nagyban felelos a szulo is.Nem akkor szeretem a kolkomet,ha eromon felul mindent megveszek neko,hanem akkor ha megtanitom neki,hogy a penz nem a fan no es csak teljesitmeny utan varhat jutalmat!Ha kell a cel erdekeben a seprunyelet is eltorom rajta!

Amarante 2013.06.28. 11:03:36

Az imenti Jessnek ment volna:):):)

Zka77 2013.06.28. 11:04:05

@orange85: 95 vagy 96-ban érettségiztem. 77es vagyok, amit nyilván senki nem gondolt volna ilyen nickkel :)))

orange85 2013.06.28. 11:04:17

@Amarante: akkor szerintem egyről beszélünk.

még egy kérdés:milyen összetételű ott a tanári kar nemzetiségügyileg?sok a külföldi?

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.06.28. 11:04:25

@négyzethálós: ragcsalokrol nem tudok, a nyul nem ragcsalo hanem a nyulalakuak rendjebe tartozik. es nincs testszaga mert zsakmanyallat, viszont a ragadozoknak mindig van valamennyi kis szaga. Az mas kerdes, hogy kinek mi a budos- nekem a tonhalas macskataptol felfordul a gyomrom, a gyogynovenyes szena illatat viszont szeretem :)

Amarante 2013.06.28. 11:06:20

@Jess G: Ja meg ha valaki nem szeretne,hogy az eletet kritizaljuk,akkor ne tegye kozszemlere,mert akadhat olyan,akinek ,mondjuk,nem tetszik es kritizalni fog.Elmeletileg azert vagyunk itt,hogy ha akarunk,velemenyt mondjunk,nem?

Zka77 2013.06.28. 11:06:28

@négyzethálós: hát pedig iszonyú büdöset tudnak szarni a macskák. Ha meg nincsenek ivartalanítva, akkor egyes időszakokban a vizeletük is valami őrülten büdös. Ettől és az alom kiszórásától eltekintve a többi probléma eléggé kezelhető illetve elhanyagolható. Főleg ahhoz képest, hogy a macska mennyire cuki állat :)

London2009 2013.06.28. 11:06:48

@orange85: Nekem is ennyi emlékem van a gimiből. Írtó jókat aludtam. Egyedül matematikát, angolt meg franciát tanultam azt is magántanárnál. Úgy érettségiztem le magyar nyelvből 5ösre, hogy nem is tudtam, hogy van nyelvtanból érettségi. Na én meg ezt hívnám a magyar oktatás csődjének…

M. Péter 2013.06.28. 11:08:32

@Ronnie_27: A hitelezők szeretik látni, hogy az adós a korábbi hiteleit rendesen fizette. Ha az illetőnek még nem volt hitele, az egy bizonytalansági tényező.

Amarante 2013.06.28. 11:08:33

@orange85: azt vettem eszre,hogy tobbsegben az angolok vannak,a nyelvtanarokon kivul keves kulfoldit lattam(pontosabban2-ot:):) )de ez nem jelent semmit,mert az orszag tobbi reszen mas a szitu biztos.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:08:51

@Amarante: én meg leginkább a gyerekbántalmazó szülőket nem szeretem, utánuk azok következnek, akik jobban akarnak mindent tudni még azt is h mi a legjobb a gyereküknek, mint saját maguk a gyerekek
azt hiszem a te mentalitásoddal kb mindkét kategóriába beleesel és állítom, h az ilyen szülők csinálják ki leginkább a saját gyereküket azzal, h fiam ez a te érdeked, ha vinni akarod vmire, akkor ezt, meg ezt csinálod, főleg mert én az anyád vagyok és én jobban tudom, ráadásul, amíg az én házamban laksz azt csinálod amit mondok
nem lennék a gyereked az biztos

orange85 2013.06.28. 11:09:31

@Jess G: a megértéstől nem fog a gyerek megtanulni olvasni.
de attól ha megmagyarázod a szülőnek, hogy figyeljen a gyerekére az talán mutat valahova.

az olvasási/tanulási problémáról pedig annyit hogy az nem csak a tanár, hanem a szülő felelőssége is észrevenni.

az nonszensz hogy a pedagógusok nem veszik ezt észre.

SilentDreams 2013.06.28. 11:10:34

Szerintem is kicsit hirtelen fejezödött be a történet, hiányzik a vége. Jó, hogy Mária tudott váltani és volt ereje és kitartása, hogy elboldoguljon egy új országban, de egyedül az egész család, évek (évtizedek...) alatt felhalmozott prolémáit nem fogja tudni megoldani.

Ehhez az egész családra szükség lenne férjjel és gyerekkel együtt (depresszió nelkül). A 12 macska ebben valoszinüleg nem tud segiteni, bár esetleg adhatnának elö valami speciális müsort cirkuszban...

A pénzzel bánni tudásban nagy szerepe van a szülöi példának is. Nálunk alapvetö volt a családban, hogy csak addig nyújtozkodunk, amig a takaró ér, és mindig megpróbálunk félretenni is. Szerencsére ragadt rám a dologból... :)

orange85 2013.06.28. 11:11:30

@Zka77: én nem gondoltam.
én 79-es vagyok ilyen nikkel.
bár ez inkább már rozsdásodó vas :-)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:11:30

@Amarante: de, de ez a véleményt formálókra is igaz ;-)

és most örülök mert az F1 miatt nem tudok elmenni Brackleybe, így befekszem a kádba

Taxomükke (UK) 2013.06.28. 11:13:30

@Zka77: Csak hát ugye nem mindenki olyan intelligens, mint te.
Azt mindenesetre elárulom, hogy az intelligencia nem egyetlen fokmérője az, hogy mennyire könnyen tanulsz...

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:14:27

@orange85: az lehet, de kiegyensúlyozott, magabiztos és boldog felnőtt lesz belőle, nem pedig egy komplexusos, idegbetege hülye
hidd el h gyereket nevelne szeretettel, elfogadással, megértéssel lehet, nem pedig idióta beszabályozással, utasítgatásokkal, felsőbbrendűséggel, de mindenki úgy neveli a sajátját, ahogy jól esik neki

Taxomükke (UK) 2013.06.28. 11:14:57

@charlieharper: Ááá, beszólás megy, számolás nem.

Amarante 2013.06.28. 11:15:29

@Jess G: tevedsz:)Csupan annyit kerek,hogy normalisan tanuljanak,tartsak be az atlagos viselkedesi szabalyokat.
Peldakent magamat szoktam hozni:ha megelegszik azzal,hogy mas szarat takaritsa,akkor kovessen ha tobbre akarja vinni,tanuljon.
Nagyon jo a kapcsolatom a gyerekeimmel,nincs miert sajnalkozz .
A kotelesseg nem egyoldalu dolog,miert ne lehetne nekik is?Vagy arra kene buzditsam,hogy te zseni vagy edesem csak senki nem ert meg????
Nalam is vannak jogoaik:enni,inni,tanulni,jatszani es befogni a szajukat.A tobbit majd akkor gyakoroljak ha a jogok mellett megfelelo intelligenciajuk is lesz ahhoz,hogy eljenek vele es ne visszaeljenek!

tttunde 2013.06.28. 11:16:11

@peacefroggg: "Ez a fos elcserélése szarért,nulla tőkével egyik nap a másikra élés..ráadásúl idegenben.
A fizetés mindig számlára jött,sosem kellett remegni az átutalás megérkezése miatt,hogy fizessem a számlákat,sőt sokszor nem is tudtam,hogy mennyi van a számlán."

Erre értettem!

Könnyen ócsárolja le a Niki azt,akinek nyomorult a sorsa!
Ehhez érteni nem nagy művészet,de honnan tudja addig,amíg nem járta végig ugyan azt az utat,de általában megkapja a sorstól az ilyen ember.

London2009 2013.06.28. 11:16:56

@Ronnie_27: A hitelkártya alatt a credit card ot értem. Nekem is nonszensz, de itt ez így működik. Elkezdtem lakást keresni meg szétnéztem, hogy milyen hitelt kaphatnék, mennyit kellene fizetnem havonta stb stb. Aztán mondtam a bankban, hogy nekem nincs semmilyen hitelem. Tök hülyének nézett a bankos. Mi az hogy nincs hitelem meg hitelkártyám? Akkor honnan tudnák, hogy jó adós vagyok e? Tehát itt így működik valami miatt. Ha van hiteled és fizeted rendesen akkor jó adós vagy. Az electoral roll on kell még fent lenned (azon sem voltam). Valamint még azt is mondták a banknál, hogy ha van overdraftom azt ne használjam. Ezt sem értem igazán de mindegy. Tehát ha használod az overdraftod akkor az azt jelenti, hogy nem tudsz bánni a pénzeddel. De ha van 5 hitelkártyád és rendesen fizeted őket akkor jó adós vagy : ) na hát erre lehet gombot varrni!

négyzet 2013.06.28. 11:17:50

@Zka77: tudnak persze, azért kell egy lapát, meg az alom sűrű cseréje. Hetente egyszer sajnos kevés lesz.. na meg lakásban kötelező ivartalanítani, különben nyilván elviselhetetlen. ha meg kinti, akkor azért, hogy ne legyen 13 macska..

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:18:14

@Amarante: jézus, erre nem tudok mást mondani, de nem is te neveled az én gyerekemet, szerencsére

Zka77 2013.06.28. 11:21:35

@Taxomükke: OK, és akkor aki nem tanul olyan könnyen (hint: nem tanulok könnyen, csak azt ami érdekel) az miért nem tanul otthon is?

Amarante 2013.06.28. 11:22:13

@Jess G: de lehet,hogy a tied nem peldakep az iskolaban es a tanar meg nem mondta neked sosem,hogy a legkienyensulyozottab gyerekek:):):)
az a modern nevelesi elvek hatranya,hogy a gyerekeknek nem adja meg a kivant hatarozott hatteret.Erre pedig nagy szukseguk van.
Csak ugy megjegyzem,hogy nem szoktam verni a gyerekeimet,neha-mig kissebbek voltak-egy segrepacsi elcsattant,de olyasmi ami a fantaziadban van soha nem volt:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 11:23:15

@tttunde:
"de általában megkapja a sorstól az ilyen ember. "

Erre azért ne fogadj.
Ezt azok találták ki, akik "jobbak" vagy annak gondlják magukat Nikinél és a hasonlóknál.
A világ egyáltlán nem úgy működik, hogy jajj, majd a sorstól megkapja mindenki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 11:24:11

@Zka77:
Bolond vagy?
Csessze el a drága idejét az ember Jókaira a WoW vagy TF helyett? Ezt Te sem mondod komolyan?! :)

Zka77 2013.06.28. 11:24:56

@Kovermadar: az ilyet konkrétan azok szokták hangoztatni akik lúzerek és mindig, de mindig valaki más, de legalábbis a körülmények hibásak minden rosszért, ami velük (vagy más lúzerekkel) történik.

négyzet 2013.06.28. 11:25:01

@Kriszta D: mármint a ragadozó ürülékének max, mert amúgy a macska elképesztően tiszta állat. nekem patkánnyal (albínó házikedvenc) és tengeri malaccal, na meg ugróegérrel volt szerencsém találkozni. na azok terráriuma bűzlött rendesen. gondolom ivarérettek voltak, ott meg nem szokás az ivartalanítás, ellenben macskáknál.

ami a kajákat illeti, aki olyan hülye, hogy olyan kaját vesz a macskájának, aminek a szagát utálja, az megérdemli a szenvedést.

Zka77 2013.06.28. 11:25:53

@Kovermadar: hát azért egy érettségit minimum össze kell szedni, ha nem valami született zseniális vállalkozó valaki.

Amarante 2013.06.28. 11:26:03

@Kovermadar: oszinten:az utobbi evekben a sajat szomoru sorsat mindenki maganak koszonheti.Senki nem allt hatul a geppuskaval,hogy hitelt hitelre halmozzanak.Nem Nikit vedem csak ez az igaz...szerintem

tttunde 2013.06.28. 11:27:12

@Kovermadar: Szívesen végig követném az életét!

orange85 2013.06.28. 11:27:57

@Jess G: magabiztos, boldog ember aki nem tud olvasni?

oké,én megértem hogy a gyerek diszleksziás,elfogadom hogy az.
ennyi.
ezzel a történetnek vége van.az elfogadással nem történik válasz.
szerencsére a diszlekszia olyan ,hogy kinövi a gyerek.
semmi extra törődést nem igényel.
lesz belőle olyan ember akinek nincs szüksége az olvasásra.

összekevered a választott módszerekkel.

LyukasBogrács 2013.06.28. 11:28:14

Igen, a nyúl jobb, mint a macska. Pláne vadasan, zsemlegombóccal.

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.06.28. 11:28:34

@négyzethálós: nem az en macskam volt :)
en ivartalanittattam a nyulat, lehet azert nem volt budos...

amugy nincs bajom a macskakkal, ha szepen a kertben meg a garazsban laknak es nem a konyhamban meg a nappalimban :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 11:35:39

@Amarante:
Igazság van benne, de nem 100%-os igazság szerintem.
A hitelt jó dolognak tartom, ésszel és előrelátással nem lehet vele gond.

A más kérdés, hogy ha az ember bukja a munkáját, akkor a legkisebb baja lesz a hitel.

A CHF alapú hitelezés pedig egy olyan stabil valuta, mint a forint esetében halál. Vehetsz fel Ft hitelt évi sok%-ra, vagy CHF-est kevés %-ra, cserébe ugráló árfolyamra.
Nálunk szerintem nincs devizahitel (még nem láttam). Van viszont banki hitelem, évi 4%-ra.
Érzed a különbséget?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 11:35:51

@Ronnie_27: hat pedig itt is akkor kapsz leginkabb hitelt ha mar volt es rendesen torlesztetted
mas esetben a 0 ponton allsz es nehezebben adnak

ez van
de ha mar megkapod a hitelt es veszel mondjuk kocsit es azt torleszted rendesen a hitelkepessged nol, creditkartya nelkul is

Balu kapitany 2013.06.28. 11:36:02

@Jess G: hát ja szarul élek én is, szintén Icelandbe járok, de má k....ára nehezen unom és nehezen bírom kinyögni a magánrepcsim állandó feltankolását, pusztán azért hogy a hülye Icelandbe eljussak...innen Bpről.:((

Balu kapitany 2013.06.28. 11:36:32

csak simán unom, nem nehezen....

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:37:46

@orange85: sokszor az ilyen és ehhez hasonló tünetek mint adyslexia is a környezeti elvárásokkal szembeni lázadó magatartás
a gyerekek nem egyformán érnek, nem egyforma módon sajátítanak el dolgokat, ha egy arra éretlen kisgyerektől a szintjéhez mérten nehéz dolgokat várunk el, így fog reagálni, h nem tud majd olvasni, azonban ha elfogadjuk, megértjük, h ő erre nem áll készen, akkor hidd el, h meg fog tanulni olvasni és írni is, pusztán amiatt mert bízni fog abban, h így is szeretik, elfogadják, nem piszkálják és nem erőltetnek olyanokat, amire még nem áll készen
ugyanakkor nem szabad bizonyos dolgot elfelejteni és pedig következetesnek lenni, mindig, mindenben

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:40:27

@Balu kapitany: mér nem mész wizzel, easyjettel, ryannal, mert magángépnél még a BA business class is olcsóbb, ha beleszámolom a reptéri illetéket, repülőbenzint és egyebeket is, igaz ott van poggyász, útlevél ellenőrzés, így már értem

Balu kapitany 2013.06.28. 11:40:31

@Zka77: máris szimpatikus vagy...:))

Amarante 2013.06.28. 11:43:05

@Kovermadar: akik a legjobban sirnak a sanyaru sorsuk miatt azok nem okosan dontottek.Tovabb nyujtozkodtak,mint a takarojuk ert.Nagyon sok ismerosom,baratom jart igy sajnos.

Balu kapitany 2013.06.28. 11:45:34

@Jess G: mert így akkor megyek amikor akarok és hát a függetlenségem azért az első most a piramisomon....bár a válság miatt elgondolkodom az ötleten, na de várjál!!!: a k.. sok cuccot hogy hozom haza, ha menetrend szerint (fúj!) jövök??? vegyek két helyet hazafelé???? és ha nem tudok egymás mellé szólókat venni és valami drabál magyar mellé kerül a sok kaja??? felzabálja nekem mire hazaérünk (akkor is ha fagyasztott, jóvan?!!)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 11:45:59

mit ragozzatok ezt a gyerektemat?
baszott tanulni, be sem jart a suliba
kesz
ennyi
diszlexia meg baromsagokat talaltok ki
anyu kulfoldon, apu pial a depressziojaban a 12 macskajaval, majd pont a kamaszgyerek lesz a kivalo tanulo
most skociaban sem suliba kellett volna beultetni hanem melot keresni neki

Amarante 2013.06.28. 11:47:19

@hagyma: es ott az igazsag nalad!!!!
gondolom poszterina is egy ontudatos szulo:):)

orange85 2013.06.28. 11:47:29

@Jess G: csak saját példát tudok hozni.

én eléggé dadogós gyerek voltam.
persze halottam sztorikat, hogy majd magától elmúlik,de senki nem foglalkozott vele.majd elmúlik.

aztán az általános iskolai tanárom mondott egy technikát, hogyan lehet róla leszokni.fél perc erejéig foglakozott a dologgal.

elgondolkoztam rajta,szembenéztem vele és 3 hét múlva a dadogásom gyakorlatilag elmúlt.

ha akkor valaki nem szembesít vele, ha csak hagyják hogy majd ha felnövök hozzá elmúlik akkor talán soha nem múlt volna el,m ert hát én ismertem 60 éves dadogó férfit is.

a rendszert sokkolni kell néha és megjavul.
ez a laisser-faire hozzáállás az esetek többségében nem vezet sehova.

Megint szabad a gazda 2013.06.28. 11:50:20

@Amarante: Segítenél nekem értelmezni a kommentedet?

"Ha pl.az adott evben 6-os az elvart szint,de van aki ettol tobbre kepes,azt magasabb csoportba emelik.A topba kerulni nem konnyu,ahhoz mar kell vmilyen teljesitmenyt is felmutatni..."

mi a skála két vége?
(nálunk a hatos a legrosszabb jegy és az egyes a legjobb, illetve a hatos és még az ötös is bukó)
köszönöm

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 11:50:38

@Amarante:
Lehet, ezt nem tudom.
Azt sem, hogy az én takaróm mekkora :)

@hagyma:
Most miért vgy ilyen? :)
Milyen szép lehet, amikor megkapja a macsek a vodkát a tejbe? :) Lenne ott nyávogás :D

A gyerek téma meg azért nevetséges, mert ha valaki egész egyszerűen hülye/lusta, akkor meg kell magyarázni, hogy szegényke diszlexiás, diszgráfiás, hiperaktív, nehéz gyerekkora volt... lónak a fülét! Ha ennyi beteg ember lenne, már rég kihalt volna az emberiség :)
A gyerek is ember, attól mert gyerek még nem lesz kevésbé számonkérhető vagy értékesebb vagy akármi.

Jól írtad: b@szott tanulni és kész. Van ilyen, nem is kevés...

orange85 2013.06.28. 11:52:48

@hagyma: ragozzuk a gyerektémát mert kedvünk van hozzá.
a diszlekszia már rég nem a poszterina gyerekét érinti.

te pedig tanulj meg magyarul írni.
kurva nehéz lenne azt a pár ékezetes karaktert megtalálni,ugye?
látom nálad is elkelne egy kis írás oktatás.

Laci-812 2013.06.28. 11:53:47

Udv, valamelyik kommentelo a credit kartya szuksegesseget kerdojelezi. Mi az USA-ban elunk 27 eve, hivatalbol lettem kikuldve mint mernok 87-ben, 90-ben atvett a kinti ceg, az itthoni kikuldo mar a felere zsugorodott,ma csak a tizede, jo dontes volt.
Credit kartya nelkul szinte semmit nem lehet intezni, hotel, kocsi berlet nem megy kartya nelkul. 2011 utan elso kartyat kapni viszont mar sokkal nehezebb let, bankszamla, fizetes atutalas minimum szukseges.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:54:59

@orange85: én egy szóval sem állítottam, h problémákkal ne kellene foglalkozni, én azt állítom, h egy gyerek számára nem szabad olyan elvárásokat támasztani aminek nem fog tudni megfelelni, egyébként a dadogás is egy olyan pszichológiai probléma, amely egy lehetetlen elvárással szemben, egy problémára adott pszichológiai válasz

amit te is mondasz, az már csak egy tünet kezelése, de nem a probléma megoldása, ti nem akarjátok figyelembe venni, h ez ezek azért keletkeznek, mert nem tudják a gyerekeket a felnőttek olyannak elfogadni mint amilyenek, hanem ilyen hülye elvárásokkal traktálják őket, h tanulj fiam, mert nem viszed semmire
már elnézést, de milyen egy undorító szülő az, aki olyan szinten lenézi a gyerekét, h szte nem képes még a világban boldogulásra sem? sztem beteg, de m1

Amarante 2013.06.28. 11:55:36

@Megint szabad a gazda: az ev kozben adott jegyekre utaltam Van egy projekt es ha arra kaptal egy 6-ot az az adott de ha nagyon jol megirtad kaphatsz 6a,b,c-is ezutan mar ujabb minositesi fok a 7-es.Az evvegi bizonyitvanyon ugy van ahogy mondod:)Kicsit fura es nem is igazan jegyek ezek inkabb csoportokat kepviselnek.
Pl.a 9-ben van 7 osztaly,de abbol a gyerekek nem vegig az osztalytarsakkal jarnak,hanem vegyesen,ki-ki a tudasanak megfelelo csoportba:):)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 11:56:38

@Balu kapitany: ezért írtam, h megértelek, de én utálom az oxigén maszkot kisrepülőn, ha meg nem veszem fel migrént kapok, és 1 napig szenvedek, bár elmondhatatlan a két út közti különbség, ez is igaz :-)

Amarante 2013.06.28. 11:57:17

@Kovermadar: te meg ne irkalj ilyeneket,mert mellem leszel leminositve:):):)

Amarante 2013.06.28. 12:00:59

@Jess G: az meg nem tunt fel,hogy ha nem neveled a gyereket,hanem elfogadod es hagyod noni,mint a fuvet az ut szelen,akkor szar sem lesz a kolokbol????
Na az en szemembe az ilyen az felelotlen szulo.Gondolom igy kenyelmesebb,hogy mindenre rahuzunk egy divatos magyarazatot,mint foglalkozni vele!!

Balu kapitany 2013.06.28. 12:04:52

@Amarante: egyet kell értenem veled ebben a kérdésben abszolút, én is terelgetem a fiamat, de még inkább csak azért hogy ne essen nagyon pofára, meg mondogatom neki hogy nézzen a lába elé...még eléggé kezdő ezen a világon - az az igazság.

Ugyanakkor itt is az arany középút híve vagyok.

wonderwolf72 2013.06.28. 12:05:11

@Philosoraptor: Nem hát, nem a válság a hibás. A hiba bennünk van, hogy elhisszük ezt az egészet. Elhisszük, hogy a bal oldal, meg a jobb oldal. Elhisszük, hogy a válság magától, vagy a mi hibáinktól alakult ki. Egyáltalán: elhisszük, hogy van válság! Így könnyű lesz irányítani bennünket. Tényleg érdemes lenne már mindenkinek belenézni a nyúl üregébe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 12:06:22

@orange85: en nagy valoszinuseggel jobban irok magyarul, mint Te
de a Te kedvedert sem fogom valtogatni az ekezetes megoldast
mashol vannak a betuk
ember nincs aki ne tudna megerteni ekezet nelkul
@Laci-812: ez igy van, de nem lett nehezebb
kinek nincs bankszamlaja?
a direct deposit is szinte altalanos, de kozel sem kotelezo

Mrs. Clayton 2013.06.28. 12:07:31

@Amarante: nem, nem tűnt fel, és h a gyereket szeretem, elfogadom olyannak amilyen, nem támasztok vele szemben idióta elvárásokat, nem azt jelenti h hagyom nőni, mint a gazt, sőt
ennek megfelelően a gyerekeim kiegyensúlyozottak, boldogok és ennek megfelelően sikeresek is sztem az átlagot meghaladóan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 12:08:40

vagyis hat a credithez nem kotelezo
bizonyos munkahelyeken mar kotelezove tettek

Amarante 2013.06.28. 12:10:04

@Balu kapitany: Igazabol en is.
Azert,mert azt irtam,hogy budos tekergo kolkon eltornem a seprunyelet meg nem azt jelenti,hogy egy allat vagyok,de azt sem hogy nem tennem meg ha mar minden mas csodot mondott:)
Honnan is tudna egy gyerek,hogy hosszutavon mi a jo neki!persze,hogy kotelessegunk nevelni,sokat beszelgetni veluk es igenis allitani korlatokat,mert csak igy tanuljak meg,hogy az eletben igenis vannak korlatok is es nem csak buli bulihatan.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 12:10:10

@Amarante: ellenben te elgondolkodhatnál azon, h az biztosan jó a te gyerekednek, h ha ő csak 160 cm-re van tervezve, de te kinyújtod 180 cm-re, mert a magas emberek gazdagabbak, nagyobb házban laknak, mint az átlag és szebb a feleségük is, akkor az neki tényleg jó lesz-e, mert lehet h úgy jobban fog tetszeni, de vajon ő is?
m1

2013.06.28. 12:10:38

@peacefroggg: vannak itt olyan kommentelok is, akik pl (random pelda) romanokkal kapaltatjak a sajat szamocafoldjuket, amihez EU tamogatast kapnak. Van aztan olyan is, aki a tuloraert ingyen "hami-hami"t kap egy nagy multinal.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 12:11:25

@Amarante: ja, amarante, nem tudom, h honnét veszed h a gyerekek debillek? ne magadból indulj ki

Amarante 2013.06.28. 12:13:12

@Jess G: na jo ez megint olyan,mint a multkori vitank a szegenysegrol....
neveld ahogy akarod,sajatod,en is azt teszem az enyemekkel.

Amarante 2013.06.28. 12:14:32

@Jess G: valld be,hogy valaki segit kommentelni,mert ennyire hulye senki nem lehet egyedul:):)Biztos van segitseged:):)

Megint szabad a gazda 2013.06.28. 12:17:32

@Amarante: ez azt jelenti, hogy szegény angol gyerkőcnek nincs "felső határ" (maximum), mert ha elérte nagy nehezen a hetes szintet, akkor megint megy fel a potenciális mérce 7a,b,c-re majd már ott trónol a nyolcas a vágyak mezején??? Jó, mert nem tudnak a jók (sem) lazítani, viszont aki nem ennyire motivált...

Balu kapitany 2013.06.28. 12:20:08

@charlieharper: én pl. az Icelandet fogom ideköltöztetni Mo-ra a napokban...előbb persze megveszem

OFF:

nem tudja valaki hogy a tegnapi posztoló (valakinek a gyereke vagy mi) mit csinál? köszi

2013.06.28. 12:21:44

@DieNanny: "De vonatkoztassunk el ettől. Leírta tényként kimenetele okát. Nem pedig sírt, hogy jaj, mit csináljon. Ezt én nagyon becsülöm benne."

Így van, ezt én is leírtam fentebb, csak nem részleteztem ennyire. :)

Amarante 2013.06.28. 12:23:28

@Megint szabad a gazda: igazabol a felso hatar a sajat kepessegeinek a hatara:)Innen persze vissza is lehet csuszi.
Nem kell elerje a 6-nal tobbet,de ha kepessege es ambicioja engedi,akkor megkapja a lehetoseget es a tamogatast.

2013.06.28. 12:25:22

@Kovermadar: Az Svédország, ez meg Magyarország. Ne hasonlítsuk inkább össze a két országot se fizetés, se más tekintetben.

Az nyilvánvaló, hogy a pénzügyi analfabéta külföldön sem változik meg. Egyértelmű, hogy hittan meg énekóra kell közgazdaság helyett, irányítható birkákra van szükség, nem önálló gondolkodásra képes emberekre, akik esetleg lázadni fognak. Habár most sem lázadunk, pedig lenne miért...

2013.06.28. 12:27:13

@h_zolee: Elképzelhető, hogy a srác bizonyos képességeivel van probléma, de ilyen esetben nem is az adott iskola és nem is a gyerek a hibás, csakhogy egy példát mondjak, figyelemzavaros. Ezt egy szimpla iskolában nem tudják "kezelni".

2013.06.28. 12:30:07

@charlieharper: Kolbászt minek, elvégre kint abból van a kerítés. :D

Megint szabad a gazda 2013.06.28. 12:32:59

@Balu kapitany: hoppáré, amikor vagy öt éve "Iceland kisértete járja be Európát", akkor vannak kapitányok, akik Mo-ra akarják hozni sürgősséggel...
Egyébként az államcsőd óta minden a "fele", így jó vétel lesz, bár igyekezni kell, mert a Népikína is kinézte már magának,

2013.06.28. 12:33:41

@Jess G: Nagyon jó, ezen is jót nevettem. Folytasd, kérlek. :D

négyzet 2013.06.28. 12:36:01

@Amarante: vicces ez a vitátok Jess-szel, lehetne lehülyézés nélkül is.

(Mondjuk én nem bántam volna, ha a szüleim nem olyan erőszakosak anno abban, hogy mit tanuljak (vagy mit ne), akkor nem b.sztam volna el most már több mint 10 évet olyasmire, amit utálok. Btw ahogy látom, kik azok manapság, akik még verik a gyerekeiket, akár pofon az utcán úgy megalázóan, mindig arra a megállapításra jutok, hogy a gyerek nem a veréstől ("jó időben irányzott pofon") lesz jó ember, hanem annak ellenére..)

orange85 2013.06.28. 12:37:02

@hagyma: tehát lusta vagy és leszarod.ezt mondjad aranyapám.

Megint szabad a gazda 2013.06.28. 12:38:01

@Amarante: és a gyengélkedő csoportban is kaphat hetest valaki?
(saját felső határát feszegetve, majd amikor átigazol a jobb csoportba, akkor praktikusan egy kettes szintről indul újra, azután hajrá, cél a premier league, jól képzelem?)

2013.06.28. 12:38:10

@peacefroggg: Azért, mert a többségük külföldön él, megbecsülik emberileg és anyagilag is őket.

Void Bunkoid 2013.06.28. 12:38:25

Az egyetlen bajom mindig az ilyenekkel:

"A szakmám lakberendező, amit sajnos nem tudtam otthon sem sokat gyakorolni", viszont azért sikerült lakástextilekkel valami szakértelmet felszedni.

Ezután költözés Skóciába, a munka hivatalos megnevezése "babysitter":

"Lelevelezvén mindent, augusztusban kiutaztam a családhoz. Heti 4 nap munka, gyerkőcöket hozni-vinni kellett a suliba, valamint takarítani valamennyit és heti két este főzni a családra."

A

a másik:

divany.hu/2013/nemetorszag/au-pairkent_nemetorszagban_egy_lehetseges_ugrodeszka/

"szociális munkásként végeztem tavaly az ELTE-n"

A munka titulusa "au-pair":

"Definiálva sincs igazából, mindig azt csinálom meg, amit éppen kell. A mosogatógép beindításától kezdve a rendrakáson át az ablakpucolásig terjed a skála"

No, a baj mindig az az ilyen sztorikkal, hogy diplomás, vagy szakképzett emberek mennek el innen a nagy Nyugatra ilyen jellegű melókra, ami akárhogyan is próbálják nevezni meg csűrni csavarni, a legmegfelelőbb magyar szó erre az, hogy - cseléd.

Ezután ne csodálkozzunk, hogy - és a legrondább az benne, hogy még csak nem is a románok meg csehek, vagy szlovákok, de főleg a lengyelek, bolgárok és magyarok vannak Nyugat-Európában a "cheap slave labor" kategóriába osztva, tökmindegy, hogy mi a végzettségük.

meg.mondo.ember (törölt) 2013.06.28. 12:38:35

@pappito:
Látszik, hogy fogalmad nincsen a macskákról, csak fröcsögsz előítéletesen. 12 macska az tényleg sok, de pl. ismerősöm három macskáját észre sem lehet venni a lakásban. Ivartalanított macskának semmi szaga nincsen, zárt alomtálca alap, ha normális kaját kap, az sem büdös. Baromi kedves állatok, és jókat lehet rajtuk röhögni. Nem értem az ilyen szélsőséges, beteges gyűlöletet, én pl. pókfóbiás vagyok, mégsem tudnék ilyen vehemensen írni róluk.
Vagy eleve ez volt a cél, állatkedvelőket sértegetni, viszont akkor nagy bajok vannak nálad.

Balu kapitany 2013.06.28. 12:39:04

@négyzethálós: az "jó időben irányzott pofon" ellenére- t úgy érted, hogy verjük állandóan, aztán jókor hagyjuk abba, és ilyenkor levegőhöz jut kicsit és rádöbben, hogy akkor erre kéne menni?:)

Balu kapitany 2013.06.28. 12:40:40

@orange85: ajjaj, ki fogja kérni hogy ő nem arany, nem is az apád, de semmiképpen sem drága és nem is rokonod, jóvan?

Mrs. Clayton 2013.06.28. 12:41:38

@négyzethálós: lehet, h ténylegesen ő sem veri a gyerekét, mert azt már belátta, h nem elfogadott, majd talán az ő gyerekének a gyereke meg fogja érteni, h megalázni, lenézni, lelkileg terrorizálni sem kellene a saját utódját, ha már világra hozta
de szerinte ez ilyen laza, újmodern, hippi baromság, mint amit még az ő nagyapja mondhatott, amikor szóltak neki, h ne pofozza már Amarante anyukáját, mert attól nem fog szebben olvasni

orange85 2013.06.28. 12:44:23

@Jess G: "egy gyerek számára nem szabad olyan elvárásokat támasztani aminek nem fog tudni megfelelni",

szép dolog, hogy te a jövőbe látsz.mert az a szülő aki tudja, hogy mit bír el a gyerek és már éppen mit nem az jövőlátó.

"egyébként a dadogás is egy olyan pszichológiai probléma, amely egy lehetetlen elvárással szemben, egy problémára adott pszichológiai válasz"

az lehet,de ez nem azt jelenti, hogy az egyedüli megoldást a kiváltó ok, a gyökér megszüntetése jelenti.

Amarante 2013.06.28. 12:44:30

@Megint szabad a gazda: ha egy szuperul megirt dolgozatot tesz le akkor igen,bekerulhet a jobb csoportba.egybol nem kap 7-est csak 6valamennyit aztan ha a nivo marad akkor mar lepegethet felfele.:)
inkabb a tudas es teljesitmeny,ambicio es minden keszseg osztalyozasa ez.Otthon felmondhatod a verset 5-re es ezzel meguszhatod a bukast,de tobbet nem fogsz tudni,hiszen csak azt tanultad meg.Itt benne van az egesz evi teljesitmeny a jegyben

peacefroggg 2013.06.28. 12:48:22

@Philosoraptor: igen, valahol ezeket a kommentelőket magával hozza a blog tematikája, de az idézőjeles felvetést akkor sem értettem (most sem) - mert az alapján nekik nincs "jogalapjuk" itt kommentelgetni

tableno 2013.06.28. 12:50:17

@Void Bunkoid: Aha, és ez mégis kinek a hibája? Á, még véletlenül sem annak az országnak, aki annyira nem ad semmi lehetőséget a diplomásainak, hogy azok egy része még cselédnek is elmegy külföldre, csak legyen valami megélhetése...

andaluzkutya 2013.06.28. 12:51:09

@orange85: ""egy gyerek számára nem szabad olyan elvárásokat támasztani aminek nem fog tudni megfelelni",

szép dolog, hogy te a jövőbe látsz.mert az a szülő aki tudja, hogy mit bír el a gyerek és már éppen mit nem az jövőlátó."

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a szülő nem jövőbelátó, hanem "csak" odafigyel a gyerekére és ráérez, hogy mi az a következő lépés, amit kisebb erőfeszítéssel, de meg tud tenni. Így a gyerek megkapja ezt a feladatot, sikerélménye lesz és kedve lesz folytatni. Ezek után kap egy kicsivel nehezebb feladatot és így tovább.
Tehát pl. veszel neki egy biciklit és nem azt mondod neki, hogy kisfiam, ezt azért kaptad, hogy nyerd meg a Túrdefranszt, lehetőleg holnapután, különben kidobott pénz és az apád a két kezével dolgozott meg érte, hanem megtanul először tekerni, és lehet fogokzni a terhelést, amíg élvezi és tetszik neki. Ha meg rákattan, akkor mehet a túrdefranszra.
Ugyanígy lehet atomfizikust nevelni, ha megvannak az adottságok:)

orange85 2013.06.28. 12:51:41

@Balu kapitany: jah,akkor én kérek elnézést.

tudod ez olyan mint amit ő mondott.
máshol vannak a betűk.

tényleg: az á betű máshol van mint az a?nebassz.

máshogy működünk.
neki a helyesírás a papír/toll párosra korlátozódik.
kár, hogy itt nem papír alapú levelezés folyik.

hát a dinók is kihaltak.

smartdrive 2013.06.28. 12:52:48

olyan nincs, hogy egy okos gyerek általános- és középiskolában becsődöl. az még nem az a szint, IQ-ból meg kell oldani bármilyen ellenszélben (nem kitűnőre, de jól)

szóval a fiad úgy intelligens, ahogy én kínai vagyok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 12:53:53

@orange85: nem, majd a kedvedert valtogatom a billentyuzetet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 12:55:01

@orange85: az aranyapam pedig vulgaris, nem oriztunk egyutt libat

Amarante 2013.06.28. 12:56:58

@andaluzkutya: ez igaz,de ha nem tanitod meg tekerni es az elso billeges utan nem biztatod,hogy fog ez menni,akkor a bicikli ott fog porosodni a feszerben...szerintem

Minden bajok forrasa a seprunyel volt:):)Ha valaki mindent szo szerint vesz,azzal mit csinaljak???De az is biztos,hogy ha kerulgetne a kolkom az iskolat es jol megbikna,masodjara is ujra ez van,akkor ott semmilyen iskolarendszer nem hibas,hanem elsosorban en,mert hagytam elfajulni a dolgokat!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 12:56:59

@meg.mondo.ember: nekem sincs bajom a macskakkal, mondjuk ide be nem johetnenek, de 12 az gaz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 12:58:11

@Balu kapitany: talalt
semmi kozom hozza
engem ne becezgessen
neki meg semmi koze hozza, hogy irok
ilyen egyszeru

Din Serpahis 2013.06.28. 12:58:31

@Void Bunkoid: Hat azert nyugodj meg, altalaban nem informatikusok, vegyeszek meg hasonlok mennek aupairkedni, hanem azok, akiknek mondjuk ki, nem er a diplomaja szart sem.

Ok itthon is max a mekiben arulnak a sajtburgert.

Void Bunkoid 2013.06.28. 12:59:08

@tableno: légyszíves ne légy már kádármagyar, és várd mindenáron az államtól a készpicsa-melegmálét.

Vállalkozó kedv kell, meg kitartás, nem pedig nyafogás, hogy hú de szar az élet, utána meg elmenni máshova szarul élni és bezzegelni onnan, hogy az ottani szar élet az itthon bizony milyen jó élet lenne.

Ennyi erővel az itthoni szar élet is álomkirályság ahhoz képest, ahogy egy átlag ugandai/szomáliai/afgán állampolgár él. Ráadásul ez a felsorolt három ország egy nagyságrenddel több lakossal rendelkezik, mint mi, azaz igazából TÍZSZER jobban élünk, mint ők.

orange85 2013.06.28. 13:02:59

@andaluzkutya: akár hiszed akár nem értem miről beszéltek.

egy dolog ami nehezen megy a fejembe:ha egy gyereknek olvasási zavara van, akkor a szülő (ha figyel a gyerekre), dönthet úgy, hogy a gyerek még az olvasáshoz éretlen és jegeljük kicsit, ne erőltessük.
nehéz ezt megemészteni azzal szemben ha minden nap gyakorol keveset, még ha akkor is ha utálja.gondolj bele:mi történik akkor ha a kezdeti utálat és sikertelenség után elkezd javulni.ez sikerélményt ránt maga után, az pedig lelkesedést és elindul a lánc.

ehelyett a szülő azt választja, hogy vár egy kicsit addig, amíg kevesebb áldozatba kerül a gyerek részéről.kevesebb szenvedésbe.

azzal viszont egyikőtök sem számol, hogy ez hogy érinti a gyereket egy olyan osztályban ahol le van maradva.na az begyűrűzik és egyre lejjebb nyomja.

a kortárscsoportnál nincs nagyobb erő.

kéne egy hozzászóló aki hasonló cipőben járt.

Void Bunkoid 2013.06.28. 13:03:27

@Din Serpahis: mondjuk azt sejtem :) de akkor miért nem teszik ezt 18 évesen, miért kell még itt ülniük 4-5 évig (ugye a díványos alany is 23 évesen, öt év alatt végezte el) adóforintokból (tudom hogy uncsi, de mindenki képzelje el, hogy ennyi igazából bizonyítottan semmire nem használt, felesleges oktatásra fordított erőforrásból pl mennyi jól felszerelt rendőrt, segélyhívó állomást vagy mentőautót lehetne kiállítani), és még ráadásul tüntetniük is, hogy nekik még jár az ingyen öt év nemakarokfelnőni-gyerekmegőrző?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:05:33

@Balu kapitany: arrol mar nem is beszlek, hogy
nagybetuk is leteznek
irasjelek osszevisszasaga es hianya
es O kritizal
@orange85: igen aranyapam, ha csak egyszeruen atvaltok magyarra, akkor kb 16 karakter mashova kerul es foglalkozik vele/d/ a bal fulcimpam

hogy ele vesszo kell, vesszo utan space
Mondatot nagybetuvel kezdunk
csaxolok

orange85 2013.06.28. 13:05:49

@hagyma: hát, ennek fel se kéne merülnie itt.
a billentyűzetkiosztás váltása pedig egy gyorsbillentyűn múlik.

mondom én hogy lusta vagy és leszarod édes szívem!

tableno 2013.06.28. 13:06:00

@Void Bunkoid: "légyszíves ne légy már kádármagyar, és várd mindenáron az államtól a készpicsa-melegmálét." - éi sem áll távolabb tőlem. Éppen attól vagyok kiakadva, hogy a magyar állam MINDENT megtesz azért, hogy a saját erejéből, tisztességesen senki se boldogulhasson. Lásd ugye a trafikügyet mint aktuális disznóságot, de nagyjából 15 éve ez megy...

Amarante 2013.06.28. 13:09:14

@orange85: sokan nem fogjak megerteni:)
az angolok kapisgalnak vmit,abbol,amit mi ugy hivunk,hogy a gyereknek joga van,es ennek hatranyaibol is.az a terv,hogy leszerelt,nyugdijba vonult katonakat kepeznek at tanaroknak,mert veszelyesse kezdett valni a kvanagy demokracia a kolkok kozott.Nem tudnak elni vele,nem keszek a dontesekre es a kedves szulo meg leszarja.Joga van mindenkinek mindenhez csak kepesseguk nincs ra!!!
Ha ez osszejon nekik,akkor a sok nagypofaju,tudomanyosan nevelt kolok nagyon megszivja:)

orange85 2013.06.28. 13:09:41

@hagyma: mily könnyű téged provokálni.
ne szívd mellre,én is leszarom a te véleményed.

az aranyapám vulgáris?ez relatív.inkább provokatív

lazán bébi,nincs semmi baj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:10:30

@orange85: edes draga gyerekem edes szivezd a legkozelebbi felmenodet vagy lemenodet
nem leszarom
nem erdekel
tudpd irok emileket is meg amerikai forumokra is es nem fogom cserelni a billentyuzet kiosztast
igen egy klikk es magyar lesz
de mashol lesznek a " gombok"
amugyis minek magyarazkodok en itt
ki a faszt erdekel, hogy szerinted ekezettel kellene irnom?
vicc
foglalkozz a macskaiddal ne velem bazmeg
igy ertheto?

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.06.28. 13:11:00

@orange85: en nem tudom hogy hagyma mit csinal, viszont en pl azert nem valtogatom a billentyuzet nyelvet mert kozben olyan progikat hasznalok amihez billentyukombinaciok kellenek es maceras lenne... van ilyen is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:12:10

@orange85: mar mondtam, hogy laza vagyok
amugy en voltam a hulye, hogy valaszoltam egyaltalan
csak furcsa volt, hogy jon valaki es meg akarja mondani nekem, hogy irhatok
be is fejeztem
terjel vissza a diszleksziahoz

nosuti 2013.06.28. 13:12:14

@pappito: @Kovermadar: Szerintem a macskatartás is olyan mint bármi más...csak mértékkel. 1-2 macska nem sok (és nem büdös, ha rendet tart az ember), de ennél több az már nem normális dolog.
Az meg egyéni dolog, hogy valaki szereti vagy nem szereti az állatokat, lakásban avagy udvaron tartani. Azért mert neked nem tetszik, más még lehet vele boldog, nem? Ez nem divat kérdése, legalább is nem mindenkinél.
A piros szegecses bőrnyakörves (vagy milyen is volt itt a hölgynek) csivava az más kategória :)

Amarante 2013.06.28. 13:14:12

@nosuti: nem szegecs! STASSSZ:):):)Es lakkbor:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:15:26

@Kriszta D: eppen reggelizik
csak egy laza gyumolcssalata
meg nemi kolbasz, bacon, biscuit, tej:)

bpetya75 2013.06.28. 13:15:48

@orange85:

Kollégiumi szobatársam járt ebben a cipőben. 7 évesen nagymamára bízták a nyári olvasás-gyakoroltatást. Öreglány leemelte a polcról az Egri csillagokat. A srác megtanult és megutált olvasni. Kétlem, hogy megérte.

Ellenben van egy hölgy a falunkban, aki valamiféle félig tudatos, félig ösztönös művészetterápiát használ. Elsős korában elkezdtek hordani hozzá egy halmozottan diszes srácot írási, olvasási és számolási nehézségekkel. Fél évig egy könyvet sem vettek elő. Megtanította a srácot kötni, sokat festettek, agyagoztak, nemezeltek. Aztán szép lassan elkezdtek a tananyaggal is foglalkozni. Az ötödiket már úgy kezdte a srác, hogy csak az írási nehézségből maradt vissza még valamennyi.

Balu kapitany 2013.06.28. 13:16:34

@Kriszta D: nekem nincs ilyen problémám: a titkárnőmnek diktálom a szöveget, ha magyar, akkor a magyarnak, a magyar billentyűzetkiosztású klaviatúrán, ha angol, akkor az angolnak, akinek a billentyűzetkiosztása is olyan....
ha valamit helytelenül írnék, akkor leb.szom és jöhet a következő, szóval aki engem kritizál (és ráadásul jogosan), annak köszönhetően egy igyekvő munkaerőtől búcsúzhat a munkaerőpiac

nosuti 2013.06.28. 13:16:42

@Amarante: oooh, ez egy freudi elszólás volt akkor részemről...szegecsekkel kelek fekszek :))

de legalább a színét eltaláltam, hoppá

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:17:00

@nosuti: mindenkinek maganugye
nekem is volt spanielem lakasban
semmi gond nem volt vele
12 macska az sok
azt mar tiltanam

orange85 2013.06.28. 13:17:40

@Amarante: a terv az tetszik.

katona voltam,leszereltem és egy hónap múlva húzok ki londonba tanítani.
a honvédség egy rakat szar, de jó tippeket tud adni a birka kölykök kezelésére.

ez a joga van mindenhez, meg hagyjuk mert fáj neki baromság.
persze nem kell túlzásba esni, de vannak jó hatásai annak ha a kellemes szint felett terhelünk.

nosuti 2013.06.28. 13:19:53

@hagyma: ögrí

az én cicám is jól elvan a lakásban, kinn félne is :))) de hát ő ilyen rosszul szocializálódott fajta

andaluzkutya 2013.06.28. 13:20:09

@orange85: "azzal viszont egyikőtök sem számol, hogy ez hogy érinti a gyereket egy olyan osztályban ahol le van maradva.na az begyűrűzik és egyre lejjebb nyomja."

Ezzel kapcsolatban volt számomra érdekes élmény még középiskolás koromban, amikor részt vettem egy cserediák programban hollandokkal. Volt ott egy srác, aki teljesen normálisan viselkedett, olyan volt, mint bárki más, aztán kiderült, hogy ő már kétszer bukott. Kérdeztem, hogy ez nem gond-e a szülőknek, nem piszkálkák az osztálytársak ezzel, stb. Nem is értette senki a kérdést, azt mondták, hogy ha nem sikerült, semmi gond, nekifut mégegyszer. Tehát a kudarc nem feltétlenül kell, hogy szégyennel párosuljon.

Más:
Egyszer volt szerencsém munkámból kifolyólag (még Magyarországon) találkozni egy kb. 10 éves sráccal, aki a meglévő tantárgyak kb. 60%-ból fel volt mentve, mert volt mindene: dyslexia, dysgraphia, dyskalkulia, stb. Elmondta, hogy az a célja, hogy 100%-ból legyen felmentve, mert amíg a többiek rohadnak az iskolában, ő élvezheti az életet. Igyekezet mindenféle tüneteket produkálni, hogy ne kelljen tanulnia:)

Megint más:
Találkoztam itt egy lengyel orvosházaspárral, akiknek az egyik gyerekét Lengyelországban dyslexiásnak és talán dyskalkuliásnak minősítették. Utána kijöttek ide és azonnal megtanult olvasni és számolni, mindenféle extra segítség nélkül. Most akkor a gyerekkel volt a baj, a szülőkkel vagy valami mással?

orange85 2013.06.28. 13:20:28

@hagyma: persze
ertheto
bocs fonok
:-)))))))

Megint szabad a gazda 2013.06.28. 13:20:54

@Amarante: itt (Bajoro.) még ennyire nem fejlett a tehetséggondozó rendszer (tapasztalatom nagyon kicsi mintavételen (egy saját gyerek és szűk környezete) alapul), talán úgy határoznám meg, hogy a magyar és az angol között van, már félúton jóval túl (az angol felé...). Itt inkább nehezen elérhető magasságba (persze ez erősen relatív kategória, de feltűnően nem jellemző a színjeles tanuló) rakják a lécet és a lemaradozókra fordítanak extra figyelmet (pl. órarendbe épített kötelező "intenzív" órákkal a gyerek számára gyengébb tárgyakból, ha nincs ilyen, akkor felvehet újabb tárgyakat ebben az időben), ezzel lökve őket az átlag felé és emelve egyben az átlagot is.
Rendszer kritikája: feltűnt ellenben, hogy a (kevésbé szuper) gyerkőcöknek gondot okoz, hogy nem tudnak orientálódni, egy fix elvárási szinthez igazodni, magukat, teljesítményüket felbecsülni, mert úgy érzik, hogy jók, azután kiderül, hogy mégsem.
Nincs ledorongolás, megalázás, osztályzás szóbeli felelet után, nem sérti meg a tanár még virtuálisan sem a gyerek lelkét, hanem bíztatja, motíválja. A tanár csak jegyzetel, haza megy, elmélkedik, majd kettő-hat nap után beír a naplóba egy nagy ötöst (bukó jegy), miközben a gyerek úgy érzi, hogy király volt, mivel ellenőrző sincs, így senki nem mondja meg a lurkónak, hogy apám, amit nyujtottál az egy nulla volt, így ebben a "formában" készül a tanuló a dogára is, ami szintén ötös lesz. Ezt már megkapja a szülő (alá kell írni). A gond az, hogy nagy dogából vagy kettőt írnak egy félévben, így ha valaki egy hatost abszolvált, akkor már a négyes (éppen nem bukó) átlag elérése is hajtós lesz a maradék időben.
Érdekes eleme a rendszernek, hogy a tanárnak "fel kell jelentenie magát" (talán az igazgatónál), ha egy doga után egy megadott szint felett van az egyes (jeles) és az ötös és hatos (bukó) osztályzatok aránya. (Mondván, hogy vagy rosszul tanította az anyagot, vagy túl magas/alacsony a szint, vagy az osztályzással nem stimmel valami...) Ezért a tanárok egyik "fontos feladata" az egyensúlyozás az átlaggal...

négyzet 2013.06.28. 13:21:46

@Jess G: ezek elég éles ellentétek ma is, akár családon belül is van, aki a waldorfért rajong, a másik meg nyíltan ledebilezi őket, amiért odaadják a gyereket, mert "nem lesz a gyerekből semmi".

én azon a véleményen vagyok, hogy sokkal enyhébb jelzések (megalázás, pofon nélkül) is elegendőek a gyereknek, csak nem a kamaszkorban kell elkezdeni, amikor általában ocsúdnak a szülők, hogy teúristen, mit csinál a gyerek.

bpetya75 2013.06.28. 13:22:07

@smartdrive:

Ezt én így nem merném kijelenteni. Az általam ismert emberek közül az, aki szerintem a legközelebb volt a zseni kategóriához, nem tudta elvégezni a gimnáziumot, de még csak szakközepet sem végzett, szakmunkás bizonyítvánnyal ment később egyetemre. Gondolom előbb estin megcsinálta az érettségit azért.

orange85 2013.06.28. 13:22:33

@bpetya75: nono,azt sem ész nélkül!
figyeljünk a visszajelzésre is.
ha utálja csinálni és nem fejlődik az rossz.
ha utálja csinálni és fejlődik az jó.

tableno 2013.06.28. 13:23:48

@Void Bunkoid: "Vállalkozó kedv kell, meg kitartás, nem pedig nyafogás, hogy hú de szar az élet, utána meg elmenni máshova szarul élni és bezzegelni onnan, hogy az ottani szar élet az itthon bizony milyen jó élet lenne." - tessék, itt van egy példa, hogy mire jó otthon a vállalkozó kedv meg kitartás:

index.hu/belfold/2013/06/28/telki_belefulladt_az_egeszsegugy_mocsaraba/

Az orvosok meg húznak a sunyiba. Meglepő?

Ronnie_27 2013.06.28. 13:24:26

@Jess G:

"az lehet, de kiegyensúlyozott, magabiztos és boldog felnőtt lesz belőle, nem pedig egy komplexusos, idegbetege hülye
hidd el h gyereket nevelne szeretettel, elfogadással, megértéssel lehet, nem pedig idióta beszabályozással, utasítgatásokkal, felsőbbrendűséggel, de mindenki úgy neveli a sajátját, ahogy jól esik neki"

Szerintem meg pont abból lesz idegbeteg, meg komplexusos, akinek felnőttként kell azzal szembesülnie, hogy nem olyan az élet, mint amilyennek apuci és anyuci mutatta.
Nem azt mondom, hogy szekálni és verni kell a gyereket, de a szigornak nagy jelentősége van. Az ember amúgy is csak olyasmit értékel, amiből már hiánya volt valamikor. Tehát az nem lehet cél, hogy semmiből se szenvedjen hiányt a gyerek.

Balu kapitany 2013.06.28. 13:26:04

@nosuti: nekünk a kutya ki-, bejárós (általában kint van), de mivel 17 macska van a szomszédnál (ház, nem lakás), éjszakára nem hagyom kint, mert az ugatásától nem lehetne aludni a környéken...(amit leszarnék, ha nem én is pont ott lennék...:))
bocs a macskabarátoktól, de szívem szerint kiengedném ilyenkor...(csak félek, hogy a szomszéd megetetné még a végén valami "finomsággal")

Amarante 2013.06.28. 13:30:14

@Megint szabad a gazda: ebben a rendszerben az a jo,hogy mig a jobbak felfele lepegetnek a gyengebek is tudnak fejlodni,mert nincs minden nap az orruk ele tolva,hogy bezzeg a masik:)A jo meg haladhat a maga tempojaban.
Nalunk a legnagyobb nem igazan akar tovabbtanulni.Mondadtam,hogy jo,szukseg van a jo szakemberekre is:)
A kozepso nem zseni csak okos es szorgalmas.O az,aki mindennek utannanez,mindenre kivancsi es (mert sok seprunyel tort el rajta:))szeret tanulni.O vszinuleg tovabb is fog tanulni.A legkisebb is jol tanul,de majd az iden valik el hogy mi lesz vele es igazabol milyenek a kepessegei,mert most lesz felsos.
Nekem is es nekik is jobban tetszik ez a rendszer es becsulik is,hogy lehetoseguk van egy jobb jovore.

2013.06.28. 13:30:16

Hazimacskanak egyetlen haszna van, megeszi az egereket a spajz/pincebol. Ki nem allhatom a hazimacskat, egyet sem, nemhogy 12.
Tigris, leopard, oroszlan, cheetah szep. De nem a hazamban.

Ronnie_27 2013.06.28. 13:30:24

@London2009:

Ez Mo-on azért lenne fura, mert itt az overdraft kamata 15-20%, a credit cardé 30-40%.
Logikus, hogy előbb az overdraftot használom fel.

andaluzkutya 2013.06.28. 13:31:10

@Ronnie_27: "Szerintem meg pont abból lesz idegbeteg, meg komplexusos, akinek felnőttként kell azzal szembesülnie, hogy nem olyan az élet, mint amilyennek apuci és anyuci mutatta."

Ez így nem igaz. A szülőnek nem az a dolga, hogy megmutassa, hogy a világ igazságtalan meg pl. kegyetlen. Viszont ha megtanul bízni magában, megtanulja, hogy a feladatokat meg tudja oldani, akkor lehet akármilyen a világ, nagyobb eséllyel fog megküzdeni a gondokkal.

Nem tarozik közvetlenül ide, de eszembe jutott: volt egy osztálytársam általánosban, akit a szülei minden reggel 5-kor fölkeltettek, (bár az iskola mellett lakott) azzal a felkiáltással, hogy jobb ha már most megszokja, hogy amikor munkába jár, fel tudjon korán kelni. Az eredmény: a srác szinte minden órán bealudt és szerintem messze a képességei alatt teljesített...

orange85 2013.06.28. 13:33:02

@andaluzkutya: hm,én itt az esetlegességet értettem.

a gyerek diszleksziás.az anya hagyja, majd ha megérett rá. a suliban kapja az ívet,nem fejlődik.persze a szülőnek nem mond semmit,az meg vár.ha azóta meg nem unta.

a te példád nekem azt mondja, hogy nincs különbség eredményében tekintve a jó tanuló és rossz tanuló között.
furcsa nekem az, ha a szülő nem noszogatja a gyereket mert többször bukott és ráhagyja.

no,hagyom ezt a témát mert hagyma úr még a végén kiszűr.
amúgy meg nem is értek hozzá,csak van egy ismerős kisgyerkőc aki hasonló cipőben és a körülötte lévők-bár tudnak a problémáról-inkább várnak.
nekem morbid.

bpetya75 2013.06.28. 13:33:53

@orange85:

Egyáltalán nem biztos, hogy jó, még ha fejlődik is. Ha korai neki, de a szellemi képességei és/vagy a megfelelési kényszere miatt abszolválja a feladatot, azzal nem biztos, hogy a kívánt hatást sikerül elérni. Ha maradunk az olvasásnál, nekem nem az számít, hogy az iskolában ötös legyen a gyerek, hanem hogy tudjon és leginkább szeressen olvasni. Ha nem szeret olvasni, akkor nem is fog, és arra kárhoztatik, hogy mások elmondásai alapján tájékozódjon a világ dolgairól, magyarán ideális birka lesz. Ezt el kell kerülni. Akár azon az áron is, hogy egy darabig hülyének tartják a kortársai.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:37:21

amugy a poszthoz is
hat nem semmi amit poszter megcsinal
en nagyon ertekelem
sajnos a vege valoban lemaradt
aput es a fiatalembert is munkara kellene fogni
depressziobol nem elunk meg

ugyhogy folytasd legyszives
ez felbe van vagva
/mikor en kijottem, az en fiam is gimnazista volt, de O leerettsegizett mielott jott utanunk, mai eszemmel nem eroltetnem, hoztam volna hamarabb, de ez mas kerdes/

ezt a ruhajavitast nem igazan ertem
ez mi?

bpetya75 2013.06.28. 13:38:02

@andaluzkutya:

Uram Atyám! Micsoda idióták vannak... Mi azon küzdünk, hogy megoldhassuk, hogy ne kelljen korán kelniük. Plusz 15-20 perc alvásnak is látványos hatása van a reggeli viselkedésükre.

2013.06.28. 13:38:02

@Kovermadar: Nem is állítottam ilyet. Csak azért nem árt a realitások talaján maradni. Az ottani élet kiszámítható, az itthonira ez nem mondható el.

Taxomükke (UK) 2013.06.28. 13:38:05

@Kovermadar: Volt Svédországban is devizahitel, voltak belőle ott is gond. Legfeljebb nem akkora, mint Magyarországon.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:38:22

ilyen szakmarol meg nem hallottam
varrono?

2013.06.28. 13:38:36

@Philosoraptor: Javítás: "itthoniról"

Amarante 2013.06.28. 13:38:42

@bpetya75:

Minden gyerek mas es minden szulo is.Elmeletileg egy szulonek ismernie kene a gyereket,nevelni,terelgetni kene es nem altudomanyos,manapsag divatos hulyesegek moge bujni es lekakkantani az egeszet.
a gyerek felelosseg is es kotelesseg is egyarant es nem eleg csak szeretni oket es etetni.es ha szukseges akkor igenis szigorral kell fellepni,mert ha nem,akkor csak no,mint a fu.

Igényes 2013.06.28. 13:41:02

Poszter, engem érdekel, folytasd kérlek.

Amarante 2013.06.28. 13:41:22

@hagyma: igen csak nem ruhakat,hanem lakastextileket varr Pl:parna,fuggony,szek es agytakaro stb.

Igényes 2013.06.28. 13:42:36

Sivirangos jóreggelt mindenkinek.

orange85 2013.06.28. 13:44:02

@bpetya75: én ebben az első lépésre gondolok csak.

nem tud olvasni.
ennek ellenére olvastatok vele valamilyen módon.
egy picike előrelépést,pici fejlődést látok.
ezzel szembesítem, hogy képes megtanulni olvasni.
sikerélményt okoztam ,ez megteremti a motivációt.
a motiváció kitartást szül.
az pedig olvasást.

szilárdan hiszem, hogy ez így a megfelelő keretek között működik.

az első lépés ami nehéz.ami lehet hogy azonnal összejön,lehet, hogy tizedjére.
szerintem.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 13:44:23

@Amarante: így van Amarante, vegyél elő egy fejszét, aztán alakítsd azzal azt a gyereket, nehogy már vadhajtások nőjenek rajta
eléggé távol állsz a helyestől, ha te azt hiszed, h egy gyereket bármilyenre is kell formálni, ha ezt teszed biztosan elcseszed
hiszen ki vagy te, h megmondd milyen a tökéletes gyerek?

bpetya75 2013.06.28. 13:44:57

@Amarante:

Felelősséggel nevelni, felelősségre nevelni...

Nem egyszerű feladat. Főleg, ha nem akarom, hogy az elcseszett neveltetése miatt mondjuk balek legyen belőle, aki mások helyett is elviszi a balhét...

Amarante 2013.06.28. 13:46:23

@Igényes: az egy masik mufaj:):)Ott pici darabokbol csinalnak agytakarokat.:)

bpetya75 2013.06.28. 13:47:12

@orange85:

Van olyan típus, akinél bejön ez a módszer, van, akinél nem. Szerencsére nem szorulunk rá ilyesmire, de a középsőnél tuti nem működne így, ha szükség lenne rá.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.28. 13:48:02

ilyen nem sűrűn van, de a képek még jobbak, mint a poszt maga.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:48:50

@Philosoraptor: en elhiszem, csak nem tudom mi az
@Amarante: akkor az nem ruhajavito

nem mellesleg nekem eszembe sem jutna, valami ruhat vagy parnat javittatni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 13:51:15

na mindegy eletemben nem hallottam ezt a szot

33621 2013.06.28. 13:51:34

@Jess G:
Neked hány gyereked is van? Nem mindenki látja egyformán a gyereknevelés mikéntjét. Van olyan gyerek akit csak dicsérni és kevésbé kell irányítani, de olyan is akit meg állandóan felügyelni irányítani és olykor letorkolni a rossz cselekedetei miatt. Ha van gyereked és több is akkor lehet tudod hogy két egyforma sincs még testvérek között is.

orange85 2013.06.28. 13:52:39

@bpetya75: miért,mit tud a középső?

peacefroggg 2013.06.28. 13:52:57

@hagyma: hát pedig, ha kilyukad a zsebe mondjuk a benne tartott aprópénztől (nálam ez rendszeres pl.) vagy tönkremegy a cipzár de amúgy teljesen jó a ruhadarab, akkor azt bizony ruhajavítóba szokták vinni - amennyiben nincs a családban egy ügyeskezű, aki helyrehozza

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 13:53:18

@Taxomükke:
Ezt nem tudtam.
Biztos a "semmi sem elég" okán lehetett itt is. A magyar forint hitelek alapján a svéd koronás hitelek... szinte ingyen vannak :)

Balu kapitany 2013.06.28. 13:54:04

@bpetya75: "Ha nem szeret olvasni, akkor nem is fog, és arra kárhoztatik, hogy mások elmondásai alapján tájékozódjon a világ dolgairól " - az író is más, csak ő írásban "mondja el" a dolgokat.

Amit nem maga tapasztal, azt szerintem mások elmondásai, írásai, bemutatásai alapján kell megítélnie valakinek,
ettől eltekintve az olvasás jó dolog, mert olyan ember világlátását is megismerheti, akivel élőben igen kis eséllyel találkozik (pl. mert már meghalt 200 éve)

én már várom, hogy a fiam kézbe vegye a Winnetou - t (ha nem teszi, letöröm a derekát!)

Amarante 2013.06.28. 13:55:18

@Balu kapitany: Remelhetoleg seprunyellel:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 13:55:27

@nosuti:
12 macska... 2 férfi... egy lusta, egy depis.
Szerinted milyen rend lehetett ott? :)

orange85 2013.06.28. 13:56:34

@Balu kapitany: mondjuk ha előtte megnézetsz vele pár indiános filmet, lehet hogy ő maga fog noszogatni a könyv miatt.
mert a könyv általában jobb mint a film.

Igényes 2013.06.28. 13:57:07

@orange85: Ha erőlteted, szerintem csak megutálni fogja. Motivációt nem úgy kell teremteni, hogy eddig nyakig fostad magad, látod milyen ügyes vagy, most már csak derékig ér.

Keress valamit, ami amúgy is érdekli, és olvastasd vele azt. Ha ez a pókember vagy a world of tanks, akkor azt.

Amarante 2013.06.28. 13:58:51

@Igényes: Az sem rossz ha ugy no fel,hogy latja,hogy a szulok olvasnak:):):)

bpetya75 2013.06.28. 13:59:19

@orange85:

Lázadni. Kőkeményen.

@Balu kapitany:

Aki tud olvasni, az nagyobb eséllyel ismeri meg egy történet mindkét/három/akárhány oldalát, így nagyobb esélye van reális képet kapni dolgokról. Aki nem tud, az a leghangosabban üvöltő véleményét fogja megismerni.

Szóval Te is kedvelted Máj Károly írásait? ;-)

Én inkább Fekete Istvánt forszíroznám a csajoknál, de sajnos nem sok eredménnyel. Egyelőre.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 14:01:50

@33621: én nem így látom, miért kellene egy gyereket irányítani és letorkolni?
megkérdezném, neked jól esne, ha téged mondjuk a feleséged/férjed irányítani akarna, v mondjuk letorkollna? sztem nem, egy gyereket is partnerként kell kezelni, attól, h ő gyerek még nem hülye
pl múltkor Feldmár mondott egy ilyet egy anyukának, aki aggódott a gyereke miatt, mert szte és a tanítók szt nem normális a kissrác, amikor az óra közepén 6, 7 évesen feláll és az ablakon bámul kifelé, mert nézi a madarakat
szóval Feldmár megnyugtatta az anyukát, h valószínűleg az ő gyereke normális egyedül az osztályban
sztem tökéletesen igaza van

Igényes 2013.06.28. 14:02:15

@SilentDreams: Nem hiszem, hogy releváns. Mi mindig beosztó, takarékos, rendes család voltunk, ennek hatására a faszban sem voltunk soha, mert egy csomó mindent nem léptünk meg, mi van ha túl sokba kerül alapon. Olyasmiket sem, amire lett volna pénz.

A beosztás egy az éhezősnyomorgós paraszti világból a nyakunkon maradt átok, és az az alapja, hogy majd hogy megszól a falu nyelve, ha akármi. El kell felejteni, ki kell irtani, a nyomát is sóval kell behinteni, mert csak tönkreteszi az embereket.

Balu kapitany 2013.06.28. 14:03:01

@orange85: ellentmondást vélek felfedezni a két mondatod között...

@Igényes: a world of tanks az egy könyv??? játékra emlékeztető címe van

@Amarante: ha kölcsönadod a jól bejáratottat...akkor azzal:))

Amarante 2013.06.28. 14:04:05

@Balu kapitany: oksa,ezen ne muljon a gyereked jovoje:):):)Amugy:mennyi idos?

Igényes 2013.06.28. 14:05:59

@Balu kapitany: Nem tudom, lehet hogy van belőle könyv is, de szerintem inkább csak játék. Viszont betűk vannak benne, amiket el lehet olvasni, és egy kiskölyöknek talán érdekesebb a csilivili, mint egy rakás papír, ami nem csinál semmit.

orange85 2013.06.28. 14:06:13

@Igényes: motivációt sikerélménnyel is lehet hatékonyan teremteni
persze ezt is lehet szarul csinálni.
ha te azt mondod neki amit itt írtál akkor ne is várj eredményt.

"Keress valamit, ami amúgy is érdekli, és olvastasd vele azt"

a gond az, hogy ha nem érdekli semmi.
az már piskóta ha kézbe vesz akármilyen könyvet.
ha olvas, akkor fejlődik.

még mindig nem világos,adok példát:
ha az erőltetés miatt egy mondatot nem 20 mp alatt olvas el, hanem 17mp alatt az már fejlődést.
ezt kell a helyén kezelni.
piciben kell gondolkodni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 14:07:39

@peacefroggg: sosincs apro a zsebemben:)
nade ez mindegy
ha a cipzar meghalt, akkor varronohoz vittuk, esetleg szabohoz nem ruhajavitohoz:)
nagykepuseg nelkul, ha most meghal a farmeromban a cipzar, megy a szemetbe
nem sokkal lehet dragabb egy uj, mint egy ruhajavito:)

bpetya75 2013.06.28. 14:09:09

@Jess G:

Általánosságban igazad van, de vannak helyzetek, amikor nem tartom megúszhatónak a szigorkodást. A fentebb már említett középső lányunk pl még nem tud úszni, de úszógumiban nagyon megbátorodott, hogyaszongya "Átúszom a Petörkét!" én meg megaszontam neki, hogy "NEM!". Nem tetszett neki, de elfogadta. Később, mikor már nem kellett a kicsire figyelnem, akkor átúsztuk.

Balu kapitany 2013.06.28. 14:09:52

@bpetya75: "Aki tud olvasni, az nagyobb eséllyel ismeri meg egy történet mindkét/három/akárhány oldalát, így nagyobb esélye van reális képet kapni dolgokról. " - egyetértek
"Aki nem tud, az a leghangosabban üvöltő véleményét fogja megismerni." - nem feltétlenül.

Imádtam Karcsi könyveit. kb 20x olvastam a Winnetout, de csak egyszer olvastam végig, nem bírom a tragédiákat.:))

Fekete Istvántól meg a Tüskevárt és a Téli Berek-et kedveltem, de mivel én fiú vagyok, nekem ezek könnyebben mentek. Nehéz kérdés hogy vedd rá a lányokat pont ilyenekre... talán segít ha orange módszerét használod, és valahogy a körítést mutatod meg/rávezeted őket, (pl vizitúra..természet..szalonnasütés, vihar elől menekülés:)), nem tudom, még messze vagyok ettől, mi még csak járni tanulunk..:))

orange85 2013.06.28. 14:10:54

@bpetya75: hol van ebben ellentmondás?
a gyerek szereti az indiános filmet.
erre azt mondom neki hogy a film az jó, de a könyv az még jobb.
ha sikerül a "csel" akkor elkezd olvasni indiános könyvet.
közben rájön hogy a könyv az tényleg jobb mint a film.

felnőtt fejjel ki mondja azt, hogy általában a film jobb mint a könyv?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 14:14:28

@hagyma:
Ez már a nyugati világ pazarló rákfenéje :D
Egyet értek, én is a passziv újrahasznosítás elvét követem (kidobom és veszek másikat).

Apró? Az micsoda? Ilyen fémből készült dolgok, amikkel fizetni lehet? Én gyűjtöm az olyanokat, de hogy fizessek vele? Neeem!!!
Az utóbbi egy évben csak akkor volt nálam kp, ha füvet vettem. Minden mást kártyával vagy neten.
Abban sem vagyok biztos, hogy itt létezik készpénz :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 14:15:02

@orange85: hat azert vannak ra peldak
az Egri Csillagok egy fiatal gyereknek plana sokkal elvezhetobb mint a regeny
es ezt Jokainal is elmondhatom
persze altalaban a konyv a jobb, mivel akonyvbol keszult film, kb a konyv 20 szazalekat tartalmazza

Balu kapitany 2013.06.28. 14:15:26

@orange85: nekem akartad írni, így már értem.
arra gondoltam, ha a könyv jobb, akkor minek nézetem meg vele a filmet...de ha ez csak a csali, akkor jó, csak nehogy túl jól beváljon neki a csali, és ne akarjon kifogni igazi nagy halat, mert jóllakik a csalival is...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 14:17:12

@Kovermadar: mi is gyujtjuk
mar Mary
a Kenneddy felfollarosokat, a 25 centeseket stb.
szokott rollnizni is
multkor azt jatszottuk el casinoban
engem idegesit/ene/ ha apropenz van a zsebemben
es hat 99 szazalekban kartyat hasznalok, igy nincs visszajaro

peacefroggg 2013.06.28. 14:17:23

@hagyma:
annyira tudtam, hogy Te nem hordasz aprót :D

amúgy a varrónő eredetileg ruhakészítő, a szabó női megfelelője, csak nincs olyan hogy szabónő, ugye
ha neked javítot cipzárt, akkor ruhajavítást is vállalt, azaz ruhajavító is volt egyben, csak visszafelé ez nem igaz, aki ruhát javít, nem biztos, hogy el is tud készíteni egyet méretre

amúgy gyors google: egy cipzárjavítás kb egy ezres, a kedvenc nadrágjaimat inkább nem vágom ki ennyi miatt, ha múgy teljesen jó állapotú

orange85 2013.06.28. 14:17:41

@bpetya75: lázadás.hm.
akkor vedd rá annak az ellenkezőjére amit te szeretnél.
trükközés,szemfényvesztés,varázslás :-)

peacefroggg 2013.06.28. 14:21:45

@hagyma: @Kovermadar: én is meglennék nélküle, de itt sok helyen nem tusz kártyával fizetni, muszáj kp-t hordanod magadnál, ennek velejárója, hogy bizony a fémpénz is felbukkan itt-ott

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 14:22:31

@peacefroggg: amerikaban akkor jobbak a cipzarak:)
meg egyszer sem romlott el, mielott elkopott a faremrom:)

OK
nekem nincs bajom, a ruhajavito kifejezes nekem uj volt
a noi szabo az a varrono volt
ruhakeszito is furcsa kicsit, de soso
de a ruhajavito....
a ruhat nem javitani kell hanem megvarrni

orange85 2013.06.28. 14:23:08

@Balu kapitany: az már rajtad múlik hogy a "könyv jobb mint a film" csalit hogyan vezeted elő.
ide azért kell hogy ismerd a gyermeked.

Igényes 2013.06.28. 14:23:41

@orange85: Szerintem ez halálraítélt stratégia, de a te gyereked, azt csinálsz vele, amit akarsz. :)

bpetya75 2013.06.28. 14:23:41

@Balu kapitany:

Sajnos a könyveknél is tetten érhető a rohanás. A filmeknél ordít a különbség egy 50-es évekbeli és egy mai film tempója között. A könyveknél ez úgy jelentkezik, hogy a Winnetou vagy a Téli berek kb 200 sűrűn teleírt oldal esetleg néhány képpel tarkítva. Manapság a Geronimo Stilton és társai elférnének kb 6-8 oldalon, de készítenek a tengernyi gagyi sztoriból 80-100 oldalas mindenféle rajzzal teletűzdelt "könyveket". És most ez a trend. Egyszerűen nincs türelme a gyereknek ahhoz, hogy fél óra alatt 3 oldalt olvasott el, ahol alig történt valami, míg a másikból 20-at, és ezen a 20 oldalon háromszor megmentették a világot...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 14:24:38

@peacefroggg: itt csak a lotto vasarl;askor kel kp.
de azt meg Mary veszi
O meg el nem tudna kepzelni, hogy ne legyen nala kp.
onnan van az apronk:)

bpetya75 2013.06.28. 14:26:08

@orange85:

7,5 éves és nem hülye. Átlát már a szitán. Amíg lehetett, használtuk a módszert, de most már nem megy. Akár hiszed, akár nem a legjobban úgy lehet vele szót érteni, ha jó alaposan megszeretgeti az ember. Nincsenek receptek, ez egy ilyen műfaj ;-)

orange85 2013.06.28. 14:26:17

@Balu kapitany: igen.persze hozzátartozik, hogy vannak unalmas bevezetőjű és szar indiános könyvek.az amelyik az első perctől kezdve pezseg arra rá fog harapni.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 14:28:45

@bpetya75: én meg azt gondolom, h úgysem úszta volna át
egyébként nekünk volt egy ilyen esetünk
nyaraltunk, a gyerekek kicsik voltak annyira h egyik sem tudott úszni, komolyan
egy csúszda parkba mentünk el egyik délelőtt, a fiam annyira le akart csúszni egy csúszdán, h nem bírt egy percet sem várni, tűkön ült, elindultunk a csúszda irányába, h ok akkor legyen, de nem lehetett apukával együtt csúszni, mert ugye veszélyes és mintha karúszóval sem engedtek volna fel, ez lehet nem így volt, de régi nagyon a sztori
szóval a fiam, míg ballagtunk a csúszdához, egyszer csak elszaladt és amikor feltűnt, akkor fent volt a csúszda tetején
azt hittem ott kapok agyvérzést és infarktust egyszerre
főleg azok mellett, h nagyon is büszke voltam arra, h a gyerekem még soha nem llépett meg mellőlem, mert én milyen klafa anya vok
szóval fogtam az ölemben a kicsit, a férjem mellettem és sikítottunk h ne csússzon le, ugyanis a lába nem ért le a medencében, de ő ezt nem tudta, v nem törődött vele
lecsúszott, majd feljött a víz felszínére
itt azt gondoltam, h ok semmi gond, nagyon szigorú vízi mentők vannak minden medencénél, nyugi
a fiam pedig kutyaúszásban kiúszott, igaz nekem óráknak tűnt, és biztos h több perc volt
amíg ki nem ért a vízből, addig megállították a csúszást és a mentő ott ált a mentőbottal végig, ha kell segít
megmondom őszintén h nem szidtam meg a gyereket azért, amiért lecsúszott, de elmondtam neki, h a frászt hozta rám, azon túl kicseszett egy csomó emberrel, amiért őt kellett várni, h kievezzen a vízből, egyébként megdicsértük, h milyen kva jól úszik

Igényes 2013.06.28. 14:28:48

@hagyma: Ez Európa. Fenntartható fejlődés partiak vagyunk. ;) Ha megunjuk az usát, összehalásszuk a szemetét, és leszórjuk rájuk. Ez lesz az új környezetbarát tömegpusztítás. ;)

orange85 2013.06.28. 14:30:54

@bpetya75: alaposan megszeretgetni vs a gyerek lázad.

nekem innen olyan, mintha az egyik generálná a másikat.
de az a lényeg, hogy van leszerelési módszered

de most sajna mennem kell,többet nem tudok ehhez hozzászólni.

szép napot urak/hölgyek!

Taxomükke (UK) 2013.06.28. 14:31:26

Hogy itt mennyi pedagógus szakember van...

Igényes 2013.06.28. 14:34:13

@Taxomükke: Olvasd el a posztot, a szagemberek elől menekültek el skóciába.
Különben milyen pedagógus? Tanár, édesöcsém, tanár. Tanít, ha tud, ha ezen kívül is tudna valamit, azt csinálná, de általában még ennyit sem szokott.
A nevelés a szülő dolga.

andaluzkutya 2013.06.28. 14:35:11

@Taxomükke: Ezt már a multkor kitárgyaltuk, hogy itt bárki bármiről elmondhatja a véleményét, legyen szó gátmetszésről, japá vécéhasználatról, pénzügyi dolgokról, társadalmi modellekről, sámánról vagy akár pedagógiáról. Ez így van rendjén, ez az internet csodája:)

andaluzkutya 2013.06.28. 14:37:53

@Igényes: "A nevelés a szülő dolga."
Nem csak. Mivel a jelenlegi elfogadott társadalmi modellben a gyerekek az ébrénlétük kb. felét iskolában töltik, így muszáj, hogy az iskola is foglalkozzon ezzel. Másrészt a szülőnek nincs lehetősége arra, hogy egy 15-30 fős gyerekcsoportban reagáljon a gyerek viselkedésére.
De tény, hogy a szülőnek is meg kell erőltetnie magát.

2013.06.28. 14:39:15

@Igényes: nem tudod, hogy ki a Saman???? Melyik bolygon elsz?

Igényes 2013.06.28. 14:45:27

@andaluzkutya: Nagyon kevés olyan tanárt ismerek, aki megfelelőnek tartanék arra, hogy a gyerekemet nevelje. Leginkább a klasszikus modellben tudom őket elképzelni, a háziszemélyzet részeként, ahol sosem felejtik el, hogy mi a dolguk és jol a helyük. Persze ehetnek velünk, és tanárúrnak lesznek szólítva. :)
Ha már kifejlődött a gyerek szellemileg, és ártani már nem tudnak neki, jöhet a felsőfokú oktatás, meg a példakép jellegű oktatók, akikből majd választhat. Akkor már akár a nevelést is létjogosultnak érzem. De egy kicsinél... semmiképpen.

Persze ez egy átlagember számára kevéssé járható út, és pillanatnyilag én sem tudnám megteremteni. De az én gyerekemnek (majd ha lesz) ez a minimum, ami ki fog járni.

@charlieharper: Nem én. Világosíts fel kérlek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 14:49:58

@Igényes: a Saman az minden dolgok tudoja, ertoje , megmagyarazoja es tanitoja
neha feltunik itt is, hogy okosodjunk

andaluzkutya 2013.06.28. 14:51:15

@Igényes: az, hogy nem tudod elképzelni, még nem jelenti azt, hogy ne lenne a feladatuk. Amúgymeg nevelni leginkább csak a kisebbeket lehetne és őket is leginkább példamutatással (bár ha a szülő nem csinált addig semmit, akkor kétlem, hogy egy nagyon jó tanár sok eredményt tudna felmutatni). De azt hiszem a blog kereteibe (meg tartalmába - talán a képességeimbe se) nem fér bele, hogy részletesen kifejtsem, amit erről gondolok:)

Sámán az, aki olyan körülményesen és érthetetlenül fogalmaz, mint Kellemes Zérókomponista, csak mellé még kellő ambiciót is érez magában, hogy posztokat írjon:)

andaluzkutya 2013.06.28. 14:52:23

@Igényes: azt még kifelejtettem, hogy a felsőfokú képzésnél már régen késő nevelni bárkit is...

tableno 2013.06.28. 14:53:20

Bár nem vagyok sem pedagógus, sem pszichológus (apa igen), szerintem itt Jess G-nek meg Amarante-nak is van némi igaza, sőt még csak nem is feltétlenül áll az egyik ellentétben a másikkal. A gyereknek ugyanis már születésétől vannak bizonyos tulajdonságai, van egy karaktere, ezt a szülő akkor sem tudja megváltoztatni, ha fejreáll, viszont ha emiatt arra neveli a gyerekét, hogy ő nem (eléggé) jó úgy ahogy van, akkor ezzel tényleg rengeteg kárt okoz benne. Ilyen szempontból Jess G-vel értek egyet, a gyereket el kell fogadni annak ami, és erősíteni kell benne a pozitív énképet. Az viszont más kérdés, hogy a képességeit a gyerek hogyan és mire használja ki, és az is tény, hogy a társadalom elvárásainak valamennyire meg kell felelnie, különben nem lesz sikeres és boldog. Ebben a kérdésben viszont a szülő hatása nagyon fontos, és igenis tisztázni kell bizonyos szabályokat, korlátokat állítani, és azt következetesen betartatni. A gyerek egyébként igényli is, hogy ne mindenben neki kelljen döntenie, és olyat én még nem hallottam, hogy az igazságos és mértékletes büntetés rossz hatással lett volna valakire (nem verésre gondolok). Persze a gyereknevelés inkább művészet mint tudomány, nem is lehet 100%-osan jól csinálni.

2013.06.28. 14:55:04

@Igényes: Saman foallasban a KFC-nel csirke chef vagy sous-chef, azt nem tudom pontosan. Mellette closet szociologus. Irt mar ide vagy 3 posztot (lehet tobbet, de a Ha csak 3-at mert lehozni) en sajnos egyet sem ertettem belole, pedig allitolag magyarul volt. Pappito es Vajmi szokott vele ordibalni.

Igényes 2013.06.28. 14:55:20

@andaluzkutya: @hagyma: Ezzel a sámánnal össze kell ismerkednem.

SilentDreams 2013.06.28. 14:55:52

@Igényes: Szerintem amiröl irsz, az már az extrém formája a pénzbeosztásnak. Létezik arany középút is, amikor nem von meg magától semmi fontosat az ember, de nem is herdálja el a pénzt, és nem megy bele olyan költekezésekbe, ami meghaladja az erejét.

Ha épp jól megy, nem jelenti azt, hogy nem lehetnek majd a jövöben nehezebb idöszakok (munkaelvesztés, betegség, egyéb miatt) és ilyenkor jól jön, ha van miböl átvészelni ezt az idöszakot, s nem kell azonnal a rokonokhoz, barátokhoz, bankba rohanni pénzért vagy éppen segélyért kucsorogni.

Persze akinek csak a jelen számit, az költsön el mindent, amit tud, söt annál is többet, csak aztán majd ne sírjon, ha egyszer beüt a krach.

Igényes 2013.06.28. 14:56:57

@charlieharper: Ahá, köszi. Ez a kfc egy ennyire komplikált dolog? külön chef-ek vannak? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 14:57:28

@Igényes: jonni fog, ne aggodj
kuldetese van

Igényes 2013.06.28. 14:58:14

@SilentDreams: Néha az életben kockáztatni kell, és van, hogy nem jön be. Ez ilyen. Ha mindig a biztos talajon maradunk, lemaradunk, és megfulladunk a saját beszűkölt kis valóságunkba.

Igényes 2013.06.28. 14:58:50

Szűkölt.

@hagyma: Jó neki. Nem adja el?

tableno 2013.06.28. 14:59:02

@charlieharper: Nekem már volt olyan Saman-poszt amit értettem, ugyanis például az interkulturális menedzsment nekem is az egyik kedvenc témám. Sajnos abból a posztból eléggé egyértelműen lejött, hogy Saman viszont nem igazán érti amiről ír, csak szakkönyvekből kimásolja a neki tetsző passzusokat...

Igényes 2013.06.28. 14:59:22

ááá. sz ű k Ü l t.
Naugyehogy sikerült. :DDD

SilentDreams 2013.06.28. 14:59:54

@Igényes: Csirkedarabolásra, panirozásra ill. sütésre is külön chef van ott :)

Saman emlékeim szerint a csirkedarabolás kapcsán jutott érdekes következtetésekre :)

SilentDreams 2013.06.28. 15:03:52

@Igényes: Egyetértek, kockáztani kell, ha tovább szeretnénk lépni. De azt is lehet ész nélkül illetve megfontoltan tenni. Bár az utóbbi sem garancia arra, hogy bejön a dolog :)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 15:04:51

@tableno: mondjuk kb ezt gondolom én is, leszámítva a büntetést, én sztem soha nem büntettem meg a gyerekeimet, elmondtam, h mi lesz a következménye, ha nem fogadja meg amit mondok, pl nem ír leckét mert nincs kedve, mivel igazam lett, ezért elég büntetés volt az is neki, így tök fölösleges még nekem kiállítani a sarokba
egyébként ez nem olyan régen esett meg a fiammal, amikor újabb típusú repülő vezetésére tanulta
gond volt a géppel, a fiam szólt az oktatónak, h gáz van, az meg úgy gondolta, h a gyerek csinál vmit rosszul
ok, a fiam hitt az oktatónak, aki elküldte még egy iskolakörre
amikor a 2. iskolakört repülte, még nagyobb lett a baj, de még le tudott szállni, erre azt mondta az oktatónak, h őt nem hiszi, h ez pilótahiba lenne, nézzék meg a gépet, mire kiderült, ha bevállalja a 3. kört is valszeg baleset lett volna a vége, mert egy alkatrész totál meghibásodott
szóval sztem muszáj hagyni tanulni a hibáiból a gyereket, mert ha nem ismeri fel magától h gáz van, akkor abból gáz lesz

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 15:08:57

@meg.mondo.ember: "Látszik, hogy fogalmad nincsen a macskákról, csak fröcsögsz előítéletesen."

nem figyeltél. azzal kezdtem, hogy előre megmondtam, hogy elfogult vagyok, mert undorítónak tartom a macskákat és a macskatartást. Ezek után nekiálsz huppogni, hogy nem szeretem a macskákat. Engem nem zavar, ha a lakásodban egy állat cselédje vagy, szíved joga. De ha a kertembe szarik, akkor nem kell többet alomlapátkára költened.

tableno 2013.06.28. 15:09:00

@Jess G: Persze, de van olyan, amikor a gyerek direkt csinál olyasmit, amiről ő is tudja, hogy helytelen és nem szabad. Na olyankor éppen hogy kell a büntetés, az maga a következmény. Persze ez főleg kisebb gyerekeknél működik, kamaszoknál már nem nagyon.

pappito · http://pappito.com 2013.06.28. 15:10:09

@meg.mondo.ember: "Vagy eleve ez volt a cél, állatkedvelőket sértegetni, viszont akkor nagy bajok vannak nálad."

a macskatartó nem állatvédő. pláne nem az amelyik kiherél egy állatot a saját kényelme érdekében, hogy ne legyen büdös a lakásában. ne fárassz már, pubi

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 15:11:19

@hagyma:
Nekem albumban vannak, mindenféle helyekről, mindenféle érmék. Jó hobbi és egyszer még sokat érhet :)
(még a nagyapám kezdte a gyűjtögetést és én folytattam - kb. ennyi maradt meg tőle :( )

Mrs. Clayton 2013.06.28. 15:14:21

@tableno: ezt mondom én is, elég büntetés az, ha vmit elcseszett, persze csak akkor, ha van egy olyan család, aki ott áll a gyerek mögött, ha nincs ott senki, akkor valszeg el fog kallódni, mert soha nem fog kapni pozitív visszacsatolást
ilyenkor értem egyébként h mire jó a föloldozás a templomban, hiszen ha bűnt követtünk el, akkor ha más nem is, de a lelkiismeret büntet és muszáj h vki, aki számít azt mondja megbocsátok, mert tudja, h legközelebb jobban csinálom

andaluzkutya 2013.06.28. 15:20:43

@Jess G: ezzel nagyrészt egyetértek, de nem működik minden gyereknél. Nálam a 6 évest pl. szinte mindig "fel kell oldozni", mert annyira zavarja, ha valami nem sikerül, vagy ha valamit rosszul csinál. Az 5 évest meg tökéletesen hidegen hagyja, hogy én mit gondolok a dologról. Zavarja valamennyire, hogy látja, hogy engem zavar, de leginkább csak azt várja, hogy mikor felejtem el az egészet. Ha nem felejtem el, akkor tovább vár:)

Igényes 2013.06.28. 15:23:09

@SilentDreams: Megjelent neki jézus a csirkebélben? :)
Ott frankón valódi csirke van amúgy? Azt hittem fagyasztva jön, csak meg kell sütni.

bpetya75 2013.06.28. 15:25:02

@Jess G:

Jó kis eset. Én valószínűleg az idegrostjaim rojtosodási fokának függvényében reagáltam volna rá, de az a jó módszer, ahogy ti kezeltétek.

Visszatérve az átúszáshoz. Benne volt a pakliban, elég önfejű teremtés. Feleségem nem tudott bejönni a vízbe, a nagy tud ugyan úszni, de nincs vízbiztonsága, így nem mer bejönni oda, ahol nem ér le a lába. Kicsi az ölemben, a part kb 20 méterre. Középső élvezi, hogy "tud úszni", és el akar kápráztatni bennünket. De nem tudja, hogy milyen, ha begörcsöl a lába, én tudom. Nem tudja, hogy ahol épp van, ott már nekem sem ér le a lábam, és azt sem tudja, hogy nem vagyok annyira jó úszó, hogy baj esetén a kicsivel és vele együtt gond nélkül kievickéljek a partra. A legbiztonságosabb megoldás a tiltás volt. Nyilván azt is elmondtam neki, hogy miért nem, de először meg kellett állítanom.

Nem akarom tovább ragozni, csak azt akartam jelezni, hogy szerintem Amarante sem arra gondolt, hogy évi két söprűt szét kell törni a gyerek hátán, hanem inkább efféle helyzetekre. Ha meg tudod oldani a saját megengedőbb módszereddel, akkor gratulálok hozzá, tehetségesebb vagy nálam. Nekem marad az időnkénti poroszoskodás ;-)

Ronnie_27 2013.06.28. 15:30:47

@andaluzkutya:

Bátorítani kell a gyerekeket, kinyitni előttük a világot, szélesíteni az érdeklődésüket, meghozni a kedvüket a tanuláshoz, elismerni az igyekezetüket, felismerni, miben jók és mihez van kedvük. Azt hiszem, ezekben egyetértünk.
Az nem kegyetlenség, ha megtanítjuk őket arra, hogy ha szándékosan rosszat tesznek, vagy felelőtlenek, annak következményei lesznek.
Fontos, hogy megtanuljanak hosszú távon gondolkodni, vagyis rövid távon áldozatokat hozni egy hosszú távú cél elérése érdekében. Ha mindig hagyjuk, hogy azt tegyék, amihez épp kedvük van, akkor éppen ezt nem fogják megtanulni.

bpetya75 2013.06.28. 15:32:31

@andaluzkutya:

A "nagytesó"-kban több a megfelelési vágy, az én megfigyeléseim szerint. Bár kivétel is akad.

@Jess G: egy kérdés. Barátainknál fordult elő az eset, kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan kezelnéd a szitut. A család elment nyaralni (szülők és a három kicsi). A 16 éves srác maradt egyedül otthon. Egyik nap az apukának haza kellett mennie, mert dolga volt a faluban. Arra a napra a srác egy nagy bulit szervezett hozzájuk. Némi eszem, sok iszom, dajdaj. Apuka este 10 körül gondolta ránéz a csemetére. A bejáratnál 3 vadidegen és mocsok részeg fiatal fogadta, a házban további 40.

Hogyan kezelnél egy ilyen helyzetet?

Shanarey 2013.06.28. 15:45:42

Huh, ez is egy poszt.
passzol az időjáráshoz, az itt és most kissé borongós. Ám a jövő héten sütnie kell a napnak, mert megyek Hanyi Istókot játszani, Hévízre.

A posztolónak sok sikert, és lesz ez még jobb is.
De a 12 macska, az, az,......inkább no komment. Van a posztolónak elég baja.

Hitelkártya, egy átlag családnak, minek? Aki vállalkozó, kisebb nagyobb céget vezet annak belefér az életébe, sőt néha jól is jön, de ez a kártyatípus, a lehúzásról szól, nem pedig a az ügyfél kényelméről.

A fiával kapcsolatban, van egy rossz hírem. A bukdácsolásának 25 %-a a szülők hibája, a többi a gyerek hibája. Tény hogy a Magyar oktatási rendszer olyan amilyen, de aki ebben szocializálódik, az ha akarja megoldja, túléli, ha nem akkor nem.

Shanarey 2013.06.28. 15:48:11

@smile750:
A skótok tudnak a saját nyelvükön is beszélni, de a fuck az nem megy azért marad az angol verzió

Shanarey 2013.06.28. 15:50:22

@DieNanny:
Hagyd békén, ő identitás zavarban van a sok útlevele miatt.

Ha megértené hogy ő is Magyar akkor ő is depressziós lesz.
:-)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 15:56:36

@andaluzkutya: ez cuki, h tovább vár :-)
@bpetya75: én azt hiszem, h te azt hiszed, hogy ez beugratós kérdés, pedig nem az
ugyanis tudom, h ha elmegyek és egyedül lesznek otthon a gyerekek, akkor valszeg party lesz, egyébként eddig mindig mondták is, részeg haverok még nem vártak meglepetésszerűen a házamban, ha ez történne, nagyban függne a döntésem attól, h miért mentem haza, ha tudom h party van, akkor aludni biztos nem megyek haza, ha nem tudom h party van és otthon akarok aludni és ekkor vár 40 részeg fiatal, akkor előbb kérek 2 felest én is, mert azt azért elvárom a saját gyerekemtől, h szóljon, h legyek kedves úgy tervezni h ők meg otthon akarják lehányni a falat, ha ezt nem teszi meg akkor meg ne csodálkozzon, h elküldöm a 40 részeget előbb mosogatni, majd lemosni a falat

részegen meg már jött haza a lányom, nagyon fiatal volt
én hajnali 3-kor fogtam a haját, h ne lógjon bele a wc-be, vittem neki lavórt az ágy mellé, simogattam, majd magára hagytam szenvedni, azóta nem ittasodott le
azt is hozzá kell tennem, h kikutattam az összes zsebét kábítószer maradványok után, nem találtam, de nem is aludtam
viszont megbízom benne továbbra is, h ilyennel nem él, de tudom, h kipróbált már vmi kati, zsuzsi, erzsit, mert mondta

Shanarey 2013.06.28. 15:56:47

@diggerdriver:

A macska, lakásban főleg uralkodni akar, a kutya pedig szolgálni.

A macska, karmolhat, de a kutya, lakásban nem harap meg senkit.

tableno 2013.06.28. 16:10:15

@Jess G: Azért ez nem olyan egyszerű. Például tegyük fel, hogy egy 5-10 év közötti gyerek mondjuk csokit lop a boltból. Nem kapják el, de te mint szülő rájössz. Na ilyenkor szerintem neked mint szülőnek kell büntetéssel biztosítanod, hogy legyen következménye a cselekedetének, különben csak akkor fogja megtanulni, hogy a lopás rossz, amikor már esetleg sokkal nagyobb a baj.

bpetya75 2013.06.28. 16:15:36

@Jess G:

Nem, nem beugratós kérdés volt. Kíváncsi voltam a reakciódra. Sokat agyaltam, hogyan kezeltem volna a szitut. Valószínűleg én is a gyorsan egy erős pohár töményes kezdést választottam volna. Azt viszont nem tudom, hogy mekkora törést okozott volna ez a bizalomban. A narkó téma szintén kemény dió. Mi az a kati, zsuzsi, erzsi?

Amarante 2013.06.28. 16:15:59

@tableno: soha nem fogod megertetni vele:):)Azt hiszi,hogy a buntetes csak veres lehet:):)Nem veszi eszre,hogy a gyereke siman lecsuszott a csuzdan minden obegatasa ellenere:):)Mert fo a bizalom!(meg az egeszseg,azert fustol a korhazak kemenye is:):):) )

mondjuk fura nevelesi tanacsokat hallgatni olyan embertol,akikb.3-4napja azt ecsetelte,hogy milyen martirium volt az elete,mert a gyerekei folyton betojtak es mekkora lelki trauma volt neki a szrbol kipucolni oket:):):)

tableno 2013.06.28. 16:22:59

@Amarante: Hát nem tudom, ahány ház annyi szokás, lehet, hogy az ő módszere is működik. Én azért úgy gondolom, hogy a gyerek az nem egy kisméretű felnőtt, és nem is úgy kell kezelni...

Amarante 2013.06.28. 16:26:27

@tableno: Bizony am:):):)es itt a nagy tevedes,mert aki igy gondolja az azt hiszi,hogy ugy is gondolkodik,mint egy felnott.Magahoz hasonlitja es ennek rendszerint a gyerek issza meg a levet:(:(

Shanarey 2013.06.28. 16:29:29

@Kovermadar:

A fiam, úgy végezte el az általánost, és a gimmnáziumot, hogy mellette WOW is ment mégpedig elég erősen.

A lényeg annyi volt, ha a tanulás nem megy nincs WOW, és net sincs. Ha megy, akkor minden van. Embere válogatja, ki mire képes és hogyan. Ám aki az oktatási rendszerben keresi a hibát, az valamit nagyon elcseszett. A gyerekekre oda kell figyelni, ha valami baj van vele észre kell venni,ez nem az iskola dolga, hanem a szülőé. Nálunk is voltak problémák, és mindig észre is vettem időben, és megoldottam.

BTBTBT 2013.06.28. 16:35:46

"12 cicával"
Úristen! :DDDD

De ez miért is releváns? Jönnek a macskák is Skóciába?
Legalább szerencsés volt a poszterina.
A 3. és 5. kép ugyanaz. Ja, nem. A nap állásából az 5. másfél perccel később készült.

tableno 2013.06.28. 16:47:37

@Amarante: Mondjuk másfelől meg emlékszem rá, hogy általános iskola második osztályában erősen leromlott a tanulmányi eredményem. Elsősorban lustaság volt az oka, nem szerettem házifeladatot írni. Először próbáltak büntetni a szüleim, de az csak rontott a helyzeten, ugyanis elkezdtem titkolni előttük, ha rossz jegyet kaptam, amitől jól bestresszeltem, ami meg tovább rontotta a jegyeimet. Szóval beindult egy ördögi kör. Végül az mentette meg a helyzetet, hogy édesanyám megígérte, hogy nem fog a rossz jegyekért megbüntetni, csak akkor, ha eltitkolom előlük. Én megkönnyebbültem, ő meg jobban átlátta, hol van gond, és segített leckét írni. Egy év múlva már nagyon jó tanuló voltam, és ez így maradt később is. Szóval a büntetés sem mindig célravezető - nehéz ügy ez....

Amarante 2013.06.28. 16:54:32

@tableno: Ezert mondtam fentebb,hogy minden gyerek mas es egy szulonek ismernie kell a maga gyereket.Nekem a negy gyerek negy jellem.Van ,akinel kell a szigor es van amelyikkel eleg megbeszelni.de ha tudvan-tudom,hogy kell a szigor es megsem alkalmazom,akkor felelotlen vagyok es nem "klafa anyuka"soha nem palyaztam erre a cimre.Nekem boven eleg,hogy megbiznak bennem es barmi gond adodik azt velem beszelik meg.
itt level jon vagy sms ha vmi gond van,de en mar tudom,mert azonnal elmondjak(multkor befociztak egy ablakot a suliba)

Shanarey 2013.06.28. 16:58:46

@Igényes:
Tudjukki nevét nem szabad leírni, mert megjelenik, és akkor jaj lesz nekünk.

:-)

Shanarey 2013.06.28. 17:02:49

@Igényes:

Halálos beteg vagy? Hogy effélét kívánsz?
:-)

VHB 2013.06.28. 17:16:13

@bpetya75: Mi az a kati, zsuzsi, erzsi?
A mefedron, ami 4-methylmethcathinone és 4-methylephedrone néven is ismert, egy az amfentamin és katonin csoportokba tartozó drog. Utcai elnevezései közé tartozik a mefi, meph, Mcat, mefisztó, Kati, Zsuzsi.

Shanarey 2013.06.28. 17:19:00

@Amarante:

Hát ez az, sokan pályáznak a "Klassz vagy anya apa" kategóriára, de nem veszik észre hogy az szülő, az elsősorban szülő, és az hogy mennyire lesz népszerű az nem olyan fontos. A gyerek jövőbeni boldogulása a fontos, nem pedig a pillanatnyi népszerűség.

Néha, van helye egy pofonnak, de verni gyereket hülyeség, megálmodni hogy mi legyen belőle, szintén. Ha tetszik, ha nem a gyerek kb 12-14 éves koráig "nevelhető" utána már csak úgy tesz mintha, de igazából a saját feje után megy. Ami nem annyira baj, ha az elején jól dolgoztunk, és nem a népszerűséget hajhásztuk. Nevelési módszerek? Hülyeség. Minden gyerek más, nincs két egyforma megoldás, max. hasonló, de egyforma nincs.

DieNanny CH 2013.06.28. 17:19:10

@Ronnie_27:

Én sohasem kaptam pénzt ajándékba. Sem születésnapra, sem zsebpénzként.
Első "pénzem" akkor volt, mikor Pestre kerültem koleszba, 14 évesen. Akkor kaptam annyit, amennyibe az útiköltség került, meg még 30-40 Ft-ot, ha nagyon sürgősen kell valami, meg tudjam venni. Amúgy hetente hazajártam.

Amarante 2013.06.28. 17:32:14

@Shanarey:
Nalam ugy mukszik majdnem minden,mint a ruhavasarlas:kivalasztok 4-5 darabot es abbol lehet valogatni:):)Van meg az Akkor nem kell opcio is,na akkor nem is kap:):)Magasrol letojom,hogy milyen cucc a meno,melyik penzes koloknak milye van,mert en azt nem tudom megvenni(es akkor sem vennem ha tudnam)
Nincs 3havonta divatos telcsi,netezni ott a gep,telefonalni meg egy egyszerubb is jo.Pontosan tudjak,hogy mire futja es mire nem,mi a fontossagi sorrend.Lehet nem meno modszer,lehet nem vagyok en sem meno,de en ugy erzem,hogy rendes,szorgalmas gyerekeket neveltem,akik megbecsulik azt amit kapnak es orulni tudnak aprosagoknak is.
az is igaz,hogy a suliba nem a meno gyerekek taboraba tartoznak,hanem hasonloan gondolkodo gyerekekkel baratkoznak.

Taxomükke (UK) 2013.06.28. 17:51:48

@Igényes: Nem vagyok az édesöcséd, apafej, rendben?
Amúgy alighanem jóval többet tudok a gyereknevelésről, mint te..
Vegyél vissza kicsit.

Taxomükke (UK) 2013.06.28. 17:53:49

@andaluzkutya: Nincs is ezzel gond, csak néha a "szerintem" szót nem ártana beleírni a hozzászólásokba. Némelyik nagyokos úgy nyilatkozik itt, mintha a Bölcsek Kövét nyalogatná közben.

nosuti 2013.06.28. 17:58:11

@Kovermadar: szerinted én rájuk gondoltam? :)

általánosságban, nem feltétlenül büdös egy macskás lakás, ha a gondos gazdák rendben tartják. a nyulat sem hagyod össze-vissza bogyózni gondolom

bpetya75 2013.06.28. 18:21:45

@VHB:

De képben van valaki :-D

Köszönöm az infót!

DieNanny CH 2013.06.28. 18:23:13

@Ronnie_27:

Itteni Tagesmutter mesélte:
Már régen elvált, volt férjével jó a kapcsolata, gyerekei gyakran mennek.
Lánya 16 éves lett, bejelentette az anyjának, hogy az apjánál akar lakni (Előtte volt közöttük egy kis veszekedés, hogy mennyit lóghat a neten, meddig maradhat ki este, stb.)
Anyja beleegyezett, és mondta, bármikor visszajöhet.
Lányka 3 hónap múlva visszaköltözött, és mondta az anyjának, hogy az apja mindent megengedett, és neki hiányzott a korlát.

Persze, hogy ezt egy 16 éves akarja, már eleve úgy kell nevelni...

DieNanny CH 2013.06.28. 18:32:24

@orange85:

Erről pont volt ma a bölcsiben egy édes jelenet.
Az udvaron a gyerekeknek saját kulacsuk van - egyformák, a nevek, vagy jelek vannak ráírva. A kis kétévesnek csak a neve volt rajta, de tévedés nélkül arra rikkantott rá, hogy az az övé. Na, poénkodtam, te tudsz olvasni? Ő meg nagy komolyan bólogatott, hogy igen. A 4-5 évesek csak nevettek, de a kicsi nagyon büszke volt!
(Persze csak a név képét ismerte fel, de már ez is jó.)

Amarante 2013.06.28. 18:35:29

@DieNanny: :):):)Annyira aranyosak ebben a korban:):):)Persze kesobb is:)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.28. 18:37:10

Lássuk csak: a konjunktúrában devizahitel, hitelkártya, válság, angolul nem tudsz beszélni, kimész bentlakásos cselédnek, munka ruhajavítónál minimálbér alatt, biciklizni neked nem könnyű, 12 macskát tartotok el, pár depressziós, gyerek nem buta, de azért lóg az iskolából, új munka, társbérlet, fiú kimegy, folytassam-e.

Hát nem vagy valami okos, de a butáknak is élni kell, hogy a feljebbvalókat szolgálják.
Még szerencse, hogy vannak, akik az angol minimálbér alatt is javítanak ruhákat, mert így több marad a többi szigetre szakadt honfitársnak a zsebében.

A kérdésedre pedig a válaszom: igen, kérlek folytasd, mert kíváncsi vagyok, hogy esetedben megfigyelhetünk-e jellemfejlődést, mint ahogy az a regényeknél szokás.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.28. 18:40:11

Ja és szorgalmazom, hogy az Angliában élők a kommentekben igenis köszönjék meg a posztolónak és a török munkatársainak, hogy ilyen olcsó a ruhajavítás kedvenc országukban.

DieNanny CH 2013.06.28. 18:45:10

@Taxomükke:

Én pedagógusként azt mondom, minden egyes gyerek más!!!
Mindegyik csak saját, házi készítésű nevelési elv szerint működtethető.
Úgyhogy amíg nem ismerem a gyereket, egyik módszert sem tudom elítélni.

tableno 2013.06.28. 18:57:54

@Tökfőzelék1: Niki Laura babérjaira pályázol?

VHB 2013.06.28. 18:59:29

@Tökfőzelék1: Töki, te ugye első generációs értelmiségi vagy?

DieNanny CH 2013.06.28. 18:59:53

@Jess G:
"ezt mondom én is, elég büntetés az, ha vmit elcseszett,"

Au-Pair-ként az első családomban a középső gyerek volt anyuka kedvence. Nem baj, hogy verte a kicsit, húzta a haját a nagylánynak, köpködött mindenfelé, az utcán nem mellettem ment, hanem előrerohant, szétbarmolta a testvérei játékát, anyuka csak vihogott, és megölelgette.
Augusztusban jöttem el a családtól, de a szlovák takarítónővel elég jó kapcsolatunk lett. Karácsonykor felhívtam, és mesélte, hogy októberben ezt a középső gyereket elütötte az autó. A házuk előtt, rohant az autótól a túloldalra. Decemberben még a kórházban feküdt, és csak ott tartottak, hogy már! felismerte a szüleit. Annak idején még nem volt 6 éves.

Nos, ha egy gyerek rohangálni akarna a járdáról az úttestre, akár a fülénél fogva is visszarángatnám, mert kórházban fekve már túl késő belátni, hogy hibázott.

De, mint írtam, minden gyerek más.

Amarante 2013.06.28. 19:03:57

@tableno: Dehogyis!Megvannak neki a sajatjai:):):)

DieNanny CH 2013.06.28. 19:08:28

@bpetya75:

Hű, ez jó kérdés, erre nem tudok mondani semmit.
Vagyis, valami távolról hasonlót.
Nagyobbik húgom és én (15, 16 évesek) koleszosok voltunk. Szüleink a tanyánkon gyümölcsöt szedtek, éjszaka a Nagybanin árultak.
Kisebbik húgom 11, egy teljes héten egyedül otthon. Mikor osztálytársai megtudták, mondták: Hú, de jó, rendezz egy bulit. Erre húgom: Egy fenét! Aztán majd nekem kell takarítanom! :-)
(Amúgy a lépcsőházban egy idős néni tudta, hogy egyedül van, meg az osztályfőnöke; szülőijére is én mentem el, mert pénteken hazamentünk mindketten.)

2013.06.28. 19:13:04

@Tökfőzelék1: nem gondoltal meg ra, hogy a Dutsche Bankos csinovnik munkadat lecsereld farmer felesegge, pl Lajosmizsen, szamocafold tulajdonos lehetnel, kapnad az EUs tamogatast es romanokkal kapaltathatnal a ferjeddel a szamocasotokat. Meglenne a kiszolgalo kaszt is.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.28. 19:17:17

@tableno: szerintem jobb vagyok nála minden tekintetben

@VHB: igen, a szüleim mindent megtettek azért, hogy a társadalom felső rétegéig emelkedjek és büszkék is rá, hogy ezt sikerült elérnem

a további kommentekre viszont most nem tudok majd válaszolni, mert talizunk a csajokkal, csajos est lesz :P

Shanarey 2013.06.28. 19:17:32

@DieNanny:

Gyerek rohangálás, na az az, amiért én anno átmentem "gonosz" szülőbe.

Ez addig maradt rajtam amíg egy nap a fiam egyik ovodás társát, el nem csapta egy autó, mert a lökött kölök, jött ki az óvodából a nagyanyóval, egy másik családtag, pedig az út túloldalára épp akkor érkezett meg. A gyerek ezt látva nagy üdvrivalgással rástartolt, de soha többé nem érkezett meg, mert jött egy idióta aki ezt, örökre megakadályozta. A sztori másik része a sofőr, aki egy "mama kedvence kocsit kapott" kategória volt, aznap neki ez már a második balesete volt, és ami a lényeg az óvoda egy patkó alakú utcában volt, a lakótelepen. A patkó közepén van az óvoda, és mindenki aki oda jön kocsival, az ott lakik többnyire vagyis ennek a tökkelütöttnek is tudni kellett volna hogy mi a pálya, de nem.

E miatt is írtam azt a múltkor: Ha a gyerek sír a szülő miatt, az probléma. Ha a szülő sír a gyerek miatt, az tragédia.

bpetya75 2013.06.28. 19:22:37

@DieNanny:

A takarítást barátunk is bevetette (ugyebár utólag). Az volt a meredek az egészben, hogy a banda ismeretlen felét elzavarta, az ismerősök közül a nagyon elázottakat ott tartotta, hogy ne kerüljenek így a szüleik elé. De az elhajtottak is visszaszivárogtak, mert elment az utolsó busz a város felé, és annyira nem voltak faszagyerekek, hogy bevállalják a tizenpár kilométeres sétát. Apa lefeküdt hajnal egykor, és mikor ötkor felkelt, látta, hogy később folytatták a bulit. Minden szesz elfogyott (ez volt a kisebbik baj), ház jól felforgatva (ez volt a nagyobbik, mivel nem csak bulirendetlenség volt, hanem "Na, nézzük, van e valami használható valahol" rendetlenség is.) Kiderült, hogy a srác a banda több, mint felét nem is ismerte.

nosuti 2013.06.28. 19:23:26

@Tökfőzelék1: adhatnál neki egy plusz pontot amiért nem kitartott feleség.
neked sem lehet aztán megfelelni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:23:46

@Shanarey: hitelkartya nelkul egy atlagcsalad?
szinte keptelenseg
ne csak a magyar rendszerbol indulj ki es a magyar kamatokbol
mi ugy hasznalunk creditkartyat / a debit mellett/, hogy boseggel meg van a fedezet a bankszamlan
a penzt forgatni kell, hogy mozogjon:)

Amarante 2013.06.28. 19:24:31

@Shanarey: kemeny.na ezekre az esetekre gondolok,amikor azt mondom,hogy elo koll kapni a seprunyelet:)
Halisten nekem sosem volt gondom a kozlekedessel.Leegyszerusitettem:elore rohantal?jo,holnap otthon kuksizol,meg aztan is,mig megerted,hogy miert nem szabad.Marha gyorsan tanultak:):):)
Kedvencem a foldhozvagom magam obegatva:):):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:24:33

@nosuti: minuszban van, mert O tartja el a ferjet
asse jo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:26:03

@Tökfőzelék1: a tarsadalom felso retegeben a csajok taliznak?

DieNanny CH 2013.06.28. 19:26:30

@Tökfőzelék1:
"mert talizunk a csajokkal, csajos est lesz :P"

Azért meózd le előtte, hogy biztos mindenkinek valódi-e a diplomája!

Shanarey 2013.06.28. 19:26:53

@hagyma:

Én csak a Magyar rendszerről beszélek, mert még itt élek.
A poszt írója is erről beszélt, mert akkor még itt élt.
A Magyar rendszerben a hitel kártya, túlköltekezésre buzdított, és egy hónapon belül visszafizetve ebből semmi gond nem is volt, de ha mégsem akkor 40% kamat ugrott rá.
Szerinted ez jó?

Ha nem forgatod, megposhad?

Amarante 2013.06.28. 19:29:58

@bpetya75: aruld mar el,hogy az apuka mit csinalt a kolokkel??!

Shanarey 2013.06.28. 19:30:35

@Amarante:

"Leegyszerusitettem:elore rohantal?"

??????

nosuti 2013.06.28. 19:31:29

@hagyma: és csak nagyon okos dolgokról csacsognak
mint például ööö nem tudom, mert még asszem nem tartozom a társadalom felső rétegébe

Amarante 2013.06.28. 19:33:21

@Shanarey: tudod:nem velunk,hanem a jardan elore...otthagyta a bandat,mint szent Pal az olahokat,na!Utaltam ugy menni barhova,hogy kozben a fel varos az orditasomat hallgatta.

Amarante 2013.06.28. 19:34:43

@nosuti: marmint melyik felsobe:penzugyi vagy tarsadalmi vagy netan intellektus szempontjabol??/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:34:54

@Shanarey: meg
itt altalaban 20 ev alattiak futnak bele, hogy jajj dejo csak huzigalom a kartyamat
azutan meg is van a bankcsod pillanatok alatt es 5 evig fizetik vissza es mikor fontos lenne, akkor nincs hitel
tipikus
de nem is 20, inkabb 18
afolott mar az ember tudja, hogy semmit nem adnak ingyen
sot tovabbmegyek itt is vannak olyan hitelkartyak, amit csak a hulyek hasznalnak, olyan kamata van

bpetya75 2013.06.28. 19:35:01

@Amarante:

Minden részletet nem tudok, de a takarítás volt az első. Aztán néhány hétig rövid póráz volt. Mivel a suliban is botladozik a srác, a tanulásra is jobban rászálltak, szóval "nem kívánatos" extra figyelmet kapott büntetésül. Nadrágszíj, vagy más hasonló nem került elő ;-)

Shanarey 2013.06.28. 19:36:01

@nosuti:

Ugyan, ő is az szeretne lenni, de mivel olyan amilyen, esélye sincs rá. Ezért ekézi azokat akiknek ez, még ha nem is szándékosan, de sikerült.

nosuti 2013.06.28. 19:36:11

@Amarante: hát most így gyorsan átgondoltam és szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy egyikbe se :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:37:03

@nosuti: nemhogy dugnanak
en sem tudom
sajnos en tipikus kozeposztaly vagyok
a felso reteghez hianyzik 10 millio dollar

Amarante 2013.06.28. 19:37:38

@bpetya75: Nem is arra gondoltam.Tiniknel mar nem mukodik amugy sem.Csak erdekelt,hogy okosan megbeszeltek es kolcsonosen biztositottak egymast a felek arrol,hogy soha tobbe...vagy huztak a gyeplon,hadd tanuljon a budos kolok:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:39:34

@Amarante: akinek penze sok van az a felso retegbe tartozik
azt elerheti esszel, uzlettel, barmilyen mas jellegu szolgaltatassal
akinek nincs az szopik

nosuti 2013.06.28. 19:40:42

@hagyma: ő annyira megáll a saját lábán, hogy a dugást is egyedül megoldja. ő egy superwomen
vagy hát ki tudja milyen ez a csajos este...bár lennének ötleteim

Mrs. Clayton 2013.06.28. 19:41:15

@tableno: sztem a legtöbb gyerek kipróbálja a csokilopást, én megcsináltam, mert a barátnőim szt mekkora buli, párszol elcsórtunk pár csokit, de tudtuk, h nem helyes, azóta mindahányan vittük vmire, és soha az életben semmit sem loptunk többet
@bpetya75: nem tudom, bizonyos kábítószereknek női nevet adtak, lehet már nem is lehet kapni olyat, meg lehet nem is az volt, emrt ugye, ha az ember kábítószer fogyasztó, leszámítva a marihuánát, soha nem lehet biztos, h mit kap, nálunk ez otthon nyílt téma, nincs olyan amiről nem lehet beszélni
@DieNanny: erre egy másik példával tudok erre felelni
a gyerekeim unokatestvére ugyanezt a játékot játszotta kb 3-4 évesen, h kiszaladta a házból a kapun, sztem eléggé sokszor hajszálon múlott, h nem ütötték el, én meg mindig csak álltam és szörnyülködtem magamban, h vajon miért csinálja, és tudod miért, mert se a szülei, se senki le se szarta, amikor kiszaladt az útra akkor viszont a figyelem középpontjába került, ez egy figyelemfelhívás semmi más, és egyedül a szülő tehet róla, mert nem törődik eleget a gyerekével, persze a törődés nem azt jelenti, h Armani ruhában járatja, v más 5 évesen vesz neki iPadet, v lovas, tánc, furulya meg mittomén milyen foglalkozásokra rohangál a gyerekkel
gyereket nevelni mint azt följebb vki mondta művészet, tanulni nem lehet, valaki vagy érti v nem

Shanarey 2013.06.28. 19:44:09

@hagyma:

Értem, de ez itt nem Amerika, itt a debit kártya is csak mostanság lett általános használatú, legalábbis azoknál akik dolgoznak, mert erre jön a munkabér. Ez csak kb 10 éve van, azelőtt ritka volt
A hitel kártyák, pont a válság előtt kb 2006-ban jöttek divatba, a bankok meg tolták a hülye reklámjaikat. A tudatlanok, meg azok akik a válság miatt padlóztak, ez volt a kegyelemdöfés. Mára már a tanulópénz beérett, mert itt a bankok panaszkodnak hogy senki nem akar hitel kártyát igényelni.

Amarante 2013.06.28. 19:46:15

@hagyma: aki barmit hajlando bealdozni a feljutasert az nem is erdemel jobbat:):)

Mondjuk neten barmit krealhatsz magadbol.....gyanus nekem ez a nagy felsobbrenduseg:):):)
de mint mondta elsogeneracios diplomas igy nevelesi hianyossagnak tudhato be a bunkosaga.

DieNanny CH 2013.06.28. 19:48:06

@Jess G:
"amikor kiszaladt az útra akkor viszont a figyelem középpontjába került"

Ezzel nagyon-nagyon egyetértek!

Igényes 2013.06.28. 19:48:17

@Shanarey: Gyűjtöm az elmebetegeket. Meg a deviánsokat. :)

2013.06.28. 19:48:47

@Taxomükke: Távolról sem érzem magam szakembernek nevelés terén, de gondoltam hozzászólok, mert családi problémákkal foglalkozom hivatás szerüen. :)

Nincs az a szakkönyv amely minden szülőre, minden gyerekre és szituációra érvényes. Érdekes módon sokszor maga a szülő tudja legjobban hogy milyen stratégia müködik a gyerekénél mert ő ismeri a gyereket a legjobban.

Könnyü olyan helyzetekről itélkezni amely a normának megfelel de bizony nagyon sok szülő olyan gyerekekkel és olyan helyzetekkel küszködik amit mások még a legrosszabb rémálmukban se tudnának elképzelni.

Lehet hogy túl toleráns vagyok de végül is nekem az a dolgom hogy azt is segitsem aki nincs a helyzet magaslatán. Papiron könnyü elvárásokat támasztani a szülőktől, amelyek sokszor olyan irreálisak hogy lehetetlen betartani (pl. a 24-7 felügyelet). A szakember is sokszor csak egy oldalát látja a dolognak mert amikor pl. látja a gyereket az éppen nem úgy viselkedik mint ahogy otthon, négy fal között a szülővel.

Már régen túljutottam azon hogy a szülőket vádoljam minden szarért és elfogadtam hogy a gyereknevelés egy olyan dolog amit tökéletesen szinte senki nem csinál.

A szülőnek a gyerekhez való érzelmi kötődése talán a legfontosabb. Ha ez az alap megvan, akkor nem kell attól tartani hogy ilyen vagy olyan nevelési stratégia tönkreteszi a gyerek életét. (Nyilván az indokolatlan, túlzott ill. szándékos bántalmazást kivéve.)

Na itt be is fejezem mert ma szabadanapos vagyok...

Igényes 2013.06.28. 19:50:49

@Tökfőzelék1: Tehát a szüleid nincsenek a "társadalom felső rétegeiben"?

Igényes 2013.06.28. 19:51:49

@Shanarey: Ha sejtenéd.... néha én is meglepődöm, mik jönnek össze. De én szeretem őket, sokkal érdekesebbek és toleránsabbak a nyárspolgároknál. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:52:26

@Amarante: ez teny
ezert szoktam mondani, fotot, videot, magadrol a lakasodrol a melodrol es a kocsidrol
de sosem tesznek fel mert lehullana az /nagyall/arc
en is fantasztikus buliba megyek 4-re, de ma en leszek a baros:)

julis 4 kornyeken sosincs melo es ez mar az a hetvege
mindent el kell vallalni ami szembejon

DieNanny CH 2013.06.28. 19:52:40

@Amarante:

A szüleiről eléggé elismerően beszél, emiatt nem gondolom, hogy elsőgenerációs diplomás. Hiszen ő maga írta, hogy lenézi azt, akinek nincs. Ergo, szüleit nem nézi le=nekik van diplomájuk...

... mi a fenét foglalkozom vele??? Inkább megyek aludni. Kimerítő volt a mai nap.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 19:53:04

Próbáltátok már (otthoni körülmének között) a mézes kávét? Milyen?

Amarante 2013.06.28. 19:54:17

@DieNanny: igen, a szüleim mindent megtettek azért, hogy a társadalom felső rétegéig emelkedjek és büszkék is rá, hogy ezt sikerült elérnem

akkor kvara elfelejtette honnan gyutt....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 19:55:09

@Shanarey:
Nem tudom, hogy nálunk mennyire szomorkodnak a bankok, de azt már észrevettem, hogy átlag hetente jön egy "pakk", hogy most igényelhetek tőlük hitelkártyát, akár 30e kr-ig (1 million Ft kb.).
Milyen jó nekem :)

Amarante 2013.06.28. 19:55:40

@Kovermadar:
mikor eppen kifogyott a cukrom igen es nekem izlett.neha direkt iszom mezzel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:56:45

@Kovermadar: meg idegenben sem
kv-t minden nelkul ha egyaltalan...
de szerintem sokkal egyszerubb ha kiprobalod, mintha itt korulirjak

2013.06.28. 19:56:55

Re: Tökfőzelék

Bammeg! :)

Tildynek van igaza!!! (Aspergers)

vagy szociopata személyiség

Vagy Határátkelőnek dolgozik hogy szarkavarással emelje a klikk számot

Igényes 2013.06.28. 19:57:45

@Kovermadar: Szerintem az minden körülmények között borzasztó. Tejjel meg cukorral finom.

@DieNanny: Nem első generációnál nem büszkék a "felemelkedett" gyerekre. Felemelkedni sincs nagyon honnan, nem is használják ezt a szót. Legfeljebb húzzák a szájukat, hogy kiiskoláztattunk, aztán csak ennyi? Büszkének sincs mire lenni, természetes hogy a kölyök vitte valamire.

Amikor valaki 50 évesen érettségizik le, na akkor szokott lenni ünneplés meg ováció. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 19:58:39

@Kovermadar: naponta jon
es akkor az e-mailemrol nem is beszeltem
most egy oran belul tudnek rendelni kb 50-et, innen fel sem allva

Amarante 2013.06.28. 19:59:14

@cougarcat:

Szerintem csak nem akkora arc a meloban es a frusztraciojat itt vezeti le:)Valamiben biztos nagy luzer es kimpenzal:)

nosuti 2013.06.28. 20:01:25

@Amarante: vagy egy elkényeztetett királylány, apukája szeme fénye

Amarante 2013.06.28. 20:01:28

Na kezdek megbabettesedni:):):)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 20:02:38

@DieNanny: és egyébként itt alattad cougartcat-nek is igaza van, amikor azt mondja, h se szülőt se gyereket nem lehet magában vizsgálni, és valószínűleg nincs 2 egyforma eset sem, mert mindannyian mások vagyunk, így a gyerekeink is, de a bizalom, a megértés, a szeretet és elfogadás nélkül semmilyen büntetés, fejmosás, dicséret, simogatás nem ér semmit

bpetya75 2013.06.28. 20:03:52

@cougarcat:

Olvastam egy sztorit, ami nagyon magasra tette a mércét gyereknevelés-ügyben. Többgyerekes család a szülők harmincadik házassági évfordulóján gyűlik össze. A gyerekek beszélgetnek a gyerekkorukról, és az derül ki, hogy mindegyikük sajnálta kicsit a testvéreit, mert kivétel nélkül a szüleik kedvencének gondolták magukat.

Attól tartok, ez a veszély nálunk egyelőre nem fenyeget...

Amarante 2013.06.28. 20:04:13

@nosuti: most jott ra,hogy igazabol az elet megsem olyan,mint egy lanyregeny:):):)

Ezt nem hiszem.

tableno 2013.06.28. 20:04:50

@Igényes: Nem is áll szóba velük, amióta lediplomázott!

bpetya75 2013.06.28. 20:06:27

@Kovermadar:

Na mi van nyulambulam? Semmi kísérletező kedv? Vagy csak keresed a bűnöst, hogy kire haragudj, ha majd nem ízlik? ;-)

Shanarey 2013.06.28. 20:06:38

@Amarante:

Nem javaslom, mert ez azt jelenti, le kell öntened a klaviatúrát, kávéval vagy cukros üdítővel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 20:06:49

Hol tudom kivenni, hogy az IE vagy a Win. automatikusan javítsa a beírt szöveget?

Eddig nem volt ilyen gond, de most (mióta újratelepítettem a masinát) előjött... csak -> cask és hasonlók... hülyét kapok! :(

Mrs. Clayton 2013.06.28. 20:07:03

@Tökfőzelék1: annyira jó vagy drága, h még a Válasz erre gombot se találod, és bemásolod ide hogy at és Akárkinek :-D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 20:07:25

@bpetya75:
Kiváncsi voltam a tapasztalatokra :)
Holnap ez less a reggeli :)

Megint szabad a gazda 2013.06.28. 20:08:55

@pappito: "...Engem nem zavar, ha a lakásodban egy állat cselédje vagy, szíved joga."

Egy pár éve még bőszen helyeseltem volna, hogy persze a kutyák nem, de pont a napokban gondolkodtam a dolgon, miután ott tartunk, hogy az eb egyszerűen szól, ha szomjas, ha éhes, ha unatkozik, ha sétálna, ha fésülgetni kell a szőrét, ha egy óra múlva vihar lesz és ettől már a hideg rázza (elvileg szilveszter volt alapban a megállapodás, hogy csak akkor jöhet be...), szóval all inclusive

Persze mi rontottuk el, mert fiatalkán hozta a pockot, békát madarat, stb. hogy megossza a zsákmányt velünk, de valahogy nem voltunk elég lelkesek, így demotivált lett és már nem ássa ki 3 méter mélyről a régészeti leletnek álcázott konyhai hulladékot séta közben, hanem a személyzetet mozgatja...

Valami azt súgja, hogy nem egyedi a példánk.
(én sem vagyok macskapárti...)

bpetya75 2013.06.28. 20:10:12

@Kovermadar:

A Mozillában: Eszközök: Beállítások: Speciális: Általános

Szerintem IE-ben is hasonló helyen keresgélj. Vagy válts rókára ;-)

bpetya75 2013.06.28. 20:12:47

@Amarante:

Bocs, de Babette csak egy van. Egyelőre a közelébe sem értél :-D

Void Bunkoid 2013.06.28. 20:15:08

@tableno: már említettem korábban is, hogy a sokszor felemlegetett politikai játszmák, meg állami lenyúlások ODAKINT is pontosan így működnek. Csak mi, egyre diaszpórásodó magyarok máshogy működünk, mint a szintén évezredekig ország nélkül diaszpórákban élő zsidók, mi külföldön EGYÁLTALÁN nem ütjük bele az orrunkat semmiféle politikába meg hatalmi kérdésekbe, elvagyunk a saját kis pitiáner robotunkkal, vagy pitiáner bűnügyeinkkel (lásd a tájföldi mészárlós simlisgengszter-magyarokat), esetleg mutatványos bohóckodásainkkal (britain's got talent ugye) és magasról szarunk arra, hogy az állam mit nyúl le ott kint a polgáraitól. Odakint valahogy egy magyart sem zavar az, hogy társadalmi/hatalmi szempontból egy senki, csak itthon zavarja, és irigykedik azokra, akik itthon valakik. Természetesen tisztelet a kivételnek, aki nem ilyen munkakörökben dolgozik kint...

Mondjuk az is más kérdés, hogy általában az egész világon - hazánkat kivéve - durva bunkóság kocsmavilágmegváltani meg politizálni, KIVÉVE ha aktív politikus vagy, és ebben az esetben sem _magánemberként_.

Az elvándorlással meg csak azt lehet hosszútávon elérni, hogy a magyarság mint olyan, előbb-utóbb eltűnik, ha ilyen ütemben csináljuk, akkor inkább előbb, mint utóbb, és még esetleg az is előfordulhat, hogy vénebb korodra nem tudsz virágot rakni a szüleid sírjára, mert a román/szlovák/szerb/roma nagykövetségen visszautasítják a vízumkérelmedet :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.28. 20:16:17

@Kovermadar: nalam is igy ment, napokig igy irtam, mar nem emlekszem mit kellett atallitani, vagyis hat a helyesirasellenorzot, dehogy hol?
a ket legtipikusabb javitas a cask es a less:)

2013.06.28. 20:16:55

@DieNanny: Most jutottam ide. Egyetértek. :)

HA: szinte lehetetlen a kommentekkel megbirkózni...

Amarante 2013.06.28. 20:17:10

@bpetya75: Konkret eset:egyszem gyerek,kizarolagos tudomanyos neveles,mindent megbeszelunk felkialltassal.A leanyzo 6 iskolaban jarta vegig az 1-4 osztalyt,mert az okos anyuka szerint a zseni csemetejet nem ertekelik kellokepen es amugy meg mindenhol a tanitoneni volt a kepzetlen hulye.
% evesen azon vitaztak a gyerekkel,hogy fizikus legyen-e a NASA-nal vagy ballerina.....
Soha senki semmire nem mondta neki,hogy nem...
kozbe megszakadt a kapcsolatom veluk,mert nem gyoztem cernaval es nehany keresetlen szoval elmondtam a velemenyem,miutan a gyerek ugy pofazott bele a felnottek beszelgetesebe,hogy:Na figyelj oregem...es ezt nekem mondta...
Hat nalam ez a nevelesi elv nem mukszik:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 20:20:23

@Void Bunkoid:
Valamiért mégis jobban megéri nekik, mint Mo-n maradni... ez a gond, nem az, hogy kint milyen számba veszik őket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 20:21:21

@bpetya75:
Köszi! :)

@hagyma:
Igen, emlékszem.
Nekem is pont a lesz-en ütközött ki. De már ki lett iktatva.

2013.06.28. 20:22:02

@Amarante: @Igényes:

Nem baj, majd előbb utóbb megjelenik az ügylistámon... :) Ha nem pont Ő akkor egy hozzá hasonló akinek gyereke van. Majd csinálunk egy Parental Capacity Assessment-t. ;)

Vannak trollok akik ugratnak, heccelnek, de T. kimondottan durva sértéseket ereget.

A posztirót csak becsülni tudom azért mert mindenféle áldozatot mert vállalni azért hogy kihúzza a családját egy nehéz helyzetből. Számomra szomorú volt ez a történet (talán mert emlékeztetett a saját nehéz éveimre) de remélem lesz Happy Ending.

BTBTBT 2013.06.28. 20:23:23

Nocsak, Tökfőzi megint kiverte néhányaknál a biztosítékot?
Akkor nekiállok végigolvasni a kommenteket.

Amarante 2013.06.28. 20:28:41

@cougarcat:

Tud o ettol ocsmanyabb is lenni csak most "tali" volt:):)

Ha a poszterina mondjuk megjelent volna itt es kisse oszlatna ebbol a kodos irasbol valamit tan en sem ugrok ra ennyire:):)
Magam boren tapasztaltam,hogy ha csupan egyetlen lehetoseged van nem nehez valasztani sem meg batornak lenni sem:):)

2013.06.28. 20:29:05

@bpetya75:

:)

Papiron persze mindenki jó szülő. Az igazságot csak akkor tudnánk meg ha megfigyelhetnénk őket, mint légy a falon, négy fal között, mondjuk legalább egy évig. Egy-pár incidens, részletek, vagy még 1-2 év nehézsége se határoz meg se szülőt, se gyereket.

Az emberek másként viselkednek normális körülmények között mint pl. stressz alatt vagy netán kritikus helyzetben.

Ha egy gyerek nem viselkedik jól, nem biztos hogy a szülő hibája. Ha egy szülő idióta (drogos, alkoholista, stb.) nem biztos hogy a gyereke eltünik a süllyesztőben. Ha egy szülő "tökéletes" hozza a papirformát, nem biztos hogy a gyereke szeretve érzni magát.

Mint minden más, ez sem fekete-fehér csak a szürke megannyi árnyalatai...

Amarante 2013.06.28. 20:29:33

@Barátusz: Es tette mindezt kb. harom esetleg negy kommenttel:):):)

Igényes 2013.06.28. 20:30:35

@cougarcat: Igen, szerintem is jól tette, hogy ment. És akárhogy nézzük, helytállt, pedig nem lehetett egyszerű. Én sosem mernék nekiindulni a világnak minden nélkül, majd lesz valahogy alapon.

2013.06.28. 20:33:02

@cougarcat: Az emberek másként viselkednek normális körülmények között mint pl. stressz alatt vagy netán kritikus helyzetben.

Na ez nemigen sikerült. :)

Úgy értettem hogy az emberek másként viselkednek normális körülmények között és másként stresszes vagy éppen kritikus helyzetben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 20:33:24

@Amarante:
Öri-suni-bari-tali :)

Amikor összejönnek hárman-négyen, beugranak a szomszédos bányába és feljön a szén magától.

BTBTBT 2013.06.28. 20:35:00

@NIKI LAURA:
"Israeltől kezdve,Kanada,Dél afrika,Down Under,Anglia...megdöbbentő ahogy a magyarok(is)képesek élni. Saját szememmel láttam,"

Abból ítélve elég szar helyeken járhattál, ha csak azokkal a nyomorult hozott össze a sors. Te is dekket kerestél, onnan derült ki, hogy magyarok?
Téged kerestek a csóringer magyarok, vagy te kutattad őket, akárhányszor megérkeztél világjárásod következő állomására?

Duma, duma, duma. :)

@Amarante:
Akkor viszont annál inkább a végére kell járnom.
Mondjuk tud valamit, ha ennyivel begerjesztett benneteket. :D

Amarante 2013.06.28. 20:35:45

@Kovermadar: :):):)

Na most mondjam azt,hogy a mi koreinkben ez nem illik???!!!:):)
Nem mondom!:):)

BTBTBT 2013.06.28. 20:35:45

nyomorult=nyomorultakkal

Amarante 2013.06.28. 20:37:19

@Barátusz: A csak a szokasos enfelsobbrenduvagyokmindenkiszolgaljon:):):)
azert mar kitalalhatna mast is,mert ez unalmas....

Igényes 2013.06.28. 20:38:19

Izé... Ti miért utáljátok ennyire egyöntetűen a Tökit? Oké, hülye, oké, idegesítő, oké, provokál, meg én sem szeretem különösebben, de olyan iszonyatvad dolgokat nem látok tőle. Bár gondolom tett érte, csak nem találom, a teljes munkásságát áttanulmányozni meg lusta vagyok most.

2013.06.28. 20:40:03

@Igényes: "Igen, szerintem is jól tette, hogy ment. És akárhogy nézzük, helytállt, pedig nem lehetett egyszerű. Én sosem mernék nekiindulni a világnak minden nélkül, majd lesz valahogy alapon. "

Ma már én sem! Mégis ezt tettem 26 évesen és mai fejjel nem értem meg hogy hogyan voltam képes rá. Két bőrönddel, egy használhatatlan diplomával, látogatóként elindultam Kanadába rokonokhoz (akik azt hitték csak túristának jövök), pedig jól tudtam hogy a munkavállaláshoz engedély kell (ami nem volt). Az otthoni életemet teljesen felszámoltam, pénzem nem volt.... Persze ismerni kellett volna hogy milyen körülmények voltak Mo-n a nyolcvanas évek végén.... Na mindegy. Azért vagyunk emberek, hogy a kihivásokkal szembenézzünk, és azt hogy ezt megtettem, mégha időnként szar is volt meg nem könnyü, végül is nem bántam meg.

bpetya75 2013.06.28. 20:40:37

@Barátusz:

Az avatárja teszi. Olyan hányigerkeltő ;-)

@Amarante:

Na az ilyenektől én is padlót tudok fogni.

@cougarcat:

Engem nem tarthatnak annyira jó szülőnek a környéken, Pedig nagyon szeretem a csajokat, de néha úgy kiakasztanak, hogy üvöltök, mint a fába szorult féreg. Simán elhallatszik a szomszéd utcáig.

Amarante 2013.06.28. 20:40:43

@Igényes:
Igazabol nem utaljuk,legalabbis en,sot jokat rohogok a provokacioin,neha probalom provokalni,de nem mindeg ereszkedik le hozzam,mert nekem egy makszemnyi diplomam sincs:):):)

tableno 2013.06.28. 20:42:44

@Igényes: pedig ma még egészen konzsolidált volt, le sem kurvázta a posztolót. ;-)

Amarante 2013.06.28. 20:44:57

@bpetya75:

Tobbekkozt ezert utalom annyira a tudomanyos nevelest.
Ja es nem o az egyetlen az ismeroseim es barataim koreben:(:(

Az igazsag az,hogy vajmi keveset foglalkozom a nevelesi elvekkel.Nalam tobbnyire osztonos az egesz dolog(meg a fules is a la nature jon ki belolem:):) )

BTBTBT 2013.06.28. 20:47:03

A poszthoz: önfeláldozó lehet az a nő - és ezért le a kalappal előtte -, aki két pasira keres - külföldön. Kérdés, hogy azok depizés meg macskaetetés közben a farkukat vakargatták?

@Ronnie_27:
"Én már 6 évesen félretettem a szülinapi pénzemet."

Azóta biztosan a seggére vertél már annak a pénznek.

@pappito:
"a hajléktalannál a kutya egészen más...
Sokszor a megfagyás ellen is megvéd és a kutya társ, az emberneklevés utolsó bástyája. A hajléktalanság elképesztő mentális és fizikális teher, félelem és elhagyatottság általában."

Ritka, hogy veled egyet lehet érteni, de a fenti állításod megállja a helyét. Amit még érdemes hozzátenni, hogy a kutya jelenléte miatt sokszor hamarabb is nyúlnak a zsebükbe a járókelők apróért.

@Amarante:
Minek találjon ki újat, amíg működik, és kiváltja a reakciót?

@bpetya75:
Szerintem tök ötletes az avatarja. Csak néha az nem, ami a száján kijön. Amikor ezt megjegyeztem, bóknak vette. :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.06.28. 20:47:47

@Kovermadar: "Tehát a hitel önmagában nem rossz dolog. A probléma az emberek általános "máveletlensége" pénzügyi tekintetben, mert hülye bibliaórára, erkölcstanra, énekre van igény, de alapvető pénzügyi ismeretekre és minimális életvezetési tanácsokra már nem futja (biztos nem érdek)"

Igy van, ezzel en is egyetertek. Sajnos meg a kapitalizmusban sem tanulnak alapveto penzugyi, eletvezetesi dolgkorol sok esetben, nem csoda, hogy pl. itt as USA-ban is sok ember esik bele a kreditkartyak csapdajaba. Szerencsere azert ott van az erem masik oldala is, azok a szulok, iskolak, amelyek erre is fektetnek hangsulyt. Tobb iskolaban (nem tudom, allami iskolak eseten mi a helyzet, de maganiskolakrol tudok) tanitanak "home economics" targyat. Sot, tovabb megyek: a biblia orakon is lehetne tanitani a penzzel valo banast (aki nem annyira ismeros e teren, elmondom, hogy rengeteg hasznos, gyakorlati tanacs talalhato a Bibliaban is ezzel kapcsolatban:)

Megint szabad a gazda 2013.06.28. 20:49:02

@Shanarey: minden országban a túlköltekezésre/kvázi igen drága hitelfelvételre buzdítanak (még akkor is, ha egyes országokban a kamat jóval 40% alatt van). Persze, ha jól forgatod (Mo-n is), akkor megnyerheted a kereted éves kamatait, plusz a forgalmad egy pici százalékát (visszatérítésként), kaphatsz kedvezményeket is szuper helyeken vagy egyáltalán szóba állnak veled, mert van ilyen vagy olyan plasztikod

Mrs. Clayton 2013.06.28. 20:49:30

@tableno: mert nem utalt rá a posztoló, h azóta a török varrodás nőtől elszerette a férjét, és boldogan élnek míg meg nem halnak, mihelyt ez v hasonló kiderül, akkor majd nem teszi zsebre a poszterina, amit tőle kapni fog, egyébként pedig ha véletlenül kiderülne, hogy azóta a posztoló PhD-zett közgazdaságtanból, v matematikából mindjárt a legjobb barinője szeretne majd lenni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 20:49:43

Na szóval...

Ez is egy élettörténet köszönjük meg hogy megosztotta.
Én gratulálok a posztolónak hogy volt mersze váltani és próbált kiutat találni. Ugyanakkor sajnálom is. Leginkább mert hagyja magát meglopni. Elsősorban a férje által.
Van néhány dolog amire felkapom a fejem mint katonaló a trombitaszóra.
Például a "keresem önmagam" kifejezésre. Meg a"depresszió" szóra.
Ez korunk divatos betegségének a kétoldali munkaundoritisznek az elegáns megnevezése. Csak az esik depresszióba aki megengedheti magának. Mint jelen esetben is.
A másik.
Sajnos a posztolónak olyan szakmája van ami egyenértékű a bölcsész-büfé diplomával. A lakberendezés az Magyarországon egy olyan szakma amiben csak az lesz sikeres aki fel tudja szopni magát arra a szintre. Mindenképpen valami média celebnek kell lenni mert Újgazdag Béláné amikor a hatéves Armandka hárommillióba kerülő óvodai balagáspartiját tartja el, akar dicsekedni a barátnőinek vele hogy az ő lakásukat Mélytorok Gizella rendezte be, aki minden reggel a RöTöLö TV-ben szakérti a Fing-Sunyi aktuális irányvonalát.
A lakberendező szakma az tipikusan ilyen.
Mivel a poszt egy évekkel ezelőtti állapotot mutat csak remélni tudom hogy a család sorsa jobbra fordult. Nem bírálok nem ítélkezek.
Én várom a folytatást.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 20:52:19

@Amarante:
Milyen köreink vannak nekünk? Gabonaköreink? :)

@Zsuzsi65:
Én nem vagyok jártas, de szerencsére jártam főiskolára és ott kaptunk okítást erről is.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 20:53:49

@Barátusz: most akkor mondjam neked azt h ami T avatarja, az kb egy 2 évvel ezelőtti halloweeni tökválogatás egyik darabja, egyébként ennél sokkal ötletesebbek is voltak

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 20:54:23

@diggerdriver:
Gondoltál már arra, hogy levédeted a "Na szóval..." belépődet? :)

Amarante 2013.06.28. 20:54:29

@Kovermadar: Nem mindegy?Jol hangzik es legalabb olyan homalyos,mint a Tokie:):):)

33621 2013.06.28. 20:55:45

Menjek vagy maradjak? Nem én hanem a link címe ez.
film.indavideo.hu/video/f_menjek_maradjak

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 20:58:50

@bpetya75: Eszkozok, menu, internetbeallitasok:D ( Ezt ne tudnam, ebbol van parom beceneve:D )

BTBTBT 2013.06.28. 20:59:30

@diggerdriver:
"Az egyik harap a másik karmol. Büdös dög mindegyik. "
Na, megszólalt az állatbarát. :DDD

@Zka77:
Nem baj. Más nemcsak elképzelni tudja, hanem ismer is ilyet. És aztán később még le is diplomázott. Nem feltétlenül azért bukik meg valaki szakközépben, mert hülye, hanem mert vagy link vagy a bukás tárgya annyira nem érdekelte.

@Amarante:
"itt az egesz tomegnyomor az anyuka felelotlensegenek az aldozata!"
Miért is? Mert a másik kettő otthon meresztette a farkát 12 macskával? A poszterina legalább rájött, hogy elszúrta, és nekiállt más irányba menni, bár a fia iskolai kudarcáért a magyar iskolarendszert hibáztatni szűklátőkörűség.

@Jess G:
Lehetne húszéves is az az avatar. Amiért ötletes, hogy a kiömlő tökmag olyan, mint amikor Töki fröcsög itt.

Igényes 2013.06.28. 20:59:31

@tableno: Talán csak szeretetre vágyik. Vagy nemtom.

2013.06.28. 20:59:36

@bpetya75: "Engem nem tarthatnak annyira jó szülőnek a környéken, Pedig nagyon szeretem a csajokat, de néha úgy kiakasztanak, hogy üvöltök, mint a fába szorult féreg. Simán elhallatszik a szomszéd utcáig."

Nem érdemes azon filózni hogy mások mit gondolnak rólad.
Az emberek többsége felszinesen, a különböző oldalak, perspektivák és kellő információ hiányában itélkezik. Nyilván én sem vagyok kivétel mint magánember de amikor egy családi szituációt vizsgálok akkor ennél sokkal alaposabbnak kell lenni.

Szerencsére a szülők többsége tisztában van azzal, hogy mire van szüksége a gyerekének és mi káros - még ha hibázik is, képes ebből tanulságot leszürni és korrigálni. A szomszédok meg imádják ha a más gyereknevelését kritizálhatják, ez már csak ilyen. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 21:00:32

@cougarcat: hol micsoda?

( hm, utalom diagnosztizalni magam, de egy teszt szerint valoszinuleg en is az vagyok. Es tobb dologban egyetertettunk tokfozelekkel, csak o kisse "harciasabb" )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:01:24

@Void Bunkoid:
Tudod a lőtéri kutyát nem érdekelné a Magyar politika ha nem olyan lenne amilyen.
Magyarországon 50%-ot fizetek be az államkasszába. Negyven év munkaviszonyból húsz évet nekik dolgozok. Mit kapok cserébe?
Ha beteg leszek ingem gatyám rámegy. Ha nyugdíjas leszek csirkefarhátat eszek vagy éhen döglök.
Mégcsak nem is az 50%-kal van baj. A baj azzal van hogy nem látod az országon.
Itt 20%-ot fizetek mint vállalkozó. Méltányolható összeg. Ami a Királynőé az a Királynőé. Nem több. Aztán a 30% különbözetből eldönthetem hogy milyen egészségügyi kiegészítő biztosításra fizetek be meg milyen magánnyugdíjba fektetek valahány százalékot. ugyanis itt az a divat hogy ezekért ellenszolgáltatás is jár.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 21:01:44

@Amarante:
Óh, a mi drága Tökink... előle még a gamma-sugárzás is menekül :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 21:04:56

@diggerdriver:
Jejjdeundííí (hátha csatlakozhatok töki-bari-körhöz)... kapsz valamit a pénzedért? Pfújj! Élősködőőő!!! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:05:12

@Igényes:
Azért mert akkora náci hogy hozzá Hitler ipari tanuló.

2013.06.28. 21:06:02

@Igényes: Nem utálom, sőt szivesen olvasnék a tapasztalairól, de T. inkább másokkal van elfoglalva.

Amarante 2013.06.28. 21:07:10

@Barátusz:

Mert hagyta elfajulni a dolgokat....mindegy is,mert a tortenet veget nem ismerjuk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:09:41

@Kovermadar:
Nem, de jó ötlet.
Mostantól védettnek nyilvánítom.
Aki használni merészeli annak szőrösödjön meg a hónalja.

Amarante 2013.06.28. 21:10:54

@cougarcat: Azert ne add fel a remenyt!Neked van diplomad:):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:11:48

@Kovermadar:
Olyan jó parazitának lenni:)))))))))))))))))))

Amarante 2013.06.28. 21:12:30

@diggerdriver: Mondd azt is,hogy Atok-ratok,mert maskepp nem ervenyes:):)

2013.06.28. 21:13:49

@tildy:) " hm, utalom diagnosztizalni magam, de egy teszt szerint valoszinuleg en is az vagyok."

Nem látok semmi hasonlóságot közted és Tökfőzelék között. Nem a véleményével van baj hanem a látszólagos empátia hiányával.

Azért utaltam rád mert felhoztad vele kapcsolatban az Aspergerst. Ha erről lenne szó, megértő lennék, ezt le is irtam. De ha nem, akkor nehezen tudom elfogadni a sértegetéseit.

A vélemény az egy dolog, a csomagolás egy más dolog.

Remélem nem bántottalak meg mert nem volt szándékomban, de ha igen akkor bocsánat!! Nálam nem vagy egy kategóriában a Tökfőzelékkel mert normálisan tárgyalsz emberekkel, még akkor is ha egyetértesz vele.

BTBTBT 2013.06.28. 21:14:19

Nem értem. Egyszerűen nem értem. Sosem volt időm depressziósnak lenni. Még akkor sem, amikor nagy ritkán mélyponton voltam. Mert akkor dühített, hogy miért kerültem oda.

@Kriszta D:
"tartottam torpenyulat a lakasban, szagtalan-hangtalan volt"
Hangtalan nyuszit én is vennék. Hol kapható? :)

@Amarante:
Ez nem igaz. Kettőn (hármon) áll a vásár. Nehogy már csak a feleség hibája legyen, ha lusta a férje.
Nyilván más is megfogalmazta ezt már, de amíg a nő külföldön volt, addig ő mit csinált? Lehet, hogy a nő azért nem is említi a posztban, mert ekéznénk érte.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:16:08

@Barátusz:
Nem is hinnéd hogy mekkora állatbarát vagyok.
Nyolc évig tartottam csincsillát. Öt évig 50 madárpókot.
Négyszáz literes akváriumom volt. A kertemben hat madárodú három madáretető. Madáritató is.
Nem tudsz olyan állatot mondani amit ne ismernék.

Jaa kutyám volt mindig meg most is van otthon. Macskám is volt sokáig.
Ettől még büdös dög mindegyik:)))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:18:42

@Barátusz:
Az igazi jó háziállat a hangtalan nyuszi csigatalppal:))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:20:59

@Amarante:
Nem átkozok én senkit szelíd szolíd ember vagyok.

Arákegyekiabelitannakakihasználnimeri:)))))))))))))

Szt Elvíz 2013.06.28. 21:22:45

@diggerdriver: Madárpók komoly? Mesélj róla légyszíves! :)

2013.06.28. 21:23:11

@Amarante: :) Igen, de attól tartok én is a plebs közé lennék elkönyvelve. :) Ami egyébként nem is zavar. Nekem az számit hogy én hogy érzem magam a saját bőrömben és nem az hogy ki mit gondol rólam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 21:23:24

@Barátusz:
Ennél jobban ismerhetnél minket. Ekézünk mi mindenkit, ha kell, ha nem, ha ismerjük, ha nem :)
Egyedül a maxval-t nem ekéztük, de csak azért, mert tőle félünk.

@cougarcat:
Ne haragudj, de erre a stílusra nem mentség semmiféle betegség! Ha pedig tényleg baja van és csak így tud kommunikálni, akkor inkább be kellene zárni, mert a társadalom remekül el lenne nélküle is.
(Mielőtt ráharap bárki is: NINCS bajom a beteg/fogyatékos/sérült emberekkel. A fasztarisznyákkal van csak)

Amarante 2013.06.28. 21:24:39

@diggerdriver: :):):):)

Na igy tutibiztos,hogy hatasos:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 21:24:46

@diggerdriver:
Megnézném azt a csigatalpú nyuszit ugrás közben :D

Igényes 2013.06.28. 21:25:16

@Kovermadar: Csigatalpú nyuszi nagyot ugrik.

Amarante 2013.06.28. 21:26:24

@cougarcat:

Nemtom mer,de mindig az jut eszembe errol a feherneprol,hogy:Akinek ilyen baratja van,minek annak ellenseg??

Igényes 2013.06.28. 21:27:21

Kutyaszakértők: szereti-e a kutya a túrótortát? Lesz tőle valami baja, ha megeszi?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.06.28. 21:28:18

@Amarante: "az a modern nevelesi elvek hatranya,hogy a gyerekeknek nem adja meg a kivant hatarozott hatteret.Erre pedig nagy szukseguk van.
Csak ugy megjegyzem,hogy nem szoktam verni a gyerekeimet,neha-mig kissebbek voltak-egy segrepacsi elcsattant,de olyasmi ami a fantaziadban van soha nem volt:) "

Tudom, a mai liberalis vilagban, a tulpszichologizalt gyermekneveles "aldozata" lett a szulok tobbsege. A 80s evek vegen, 90s evek elejen, amikor a fiatal szulok, mint jomagam is a pszichologiai szakirodalom szerint probalta nevelni a gyereket, mas sem hallottunk, mint "ne korlatozd a gyereked, engedd, hogy o maga dontson, igy tanul meg sajat donteseket hozni stb. stb." Nos, azt hiszem, nem kell belemenni a reszletekbe, sok esetben hova vezetett-vezet ez a modszer (tisztelet a kivetelnek!)
Sokan most kezdenek radobbenni, hogy korlatok, vilagosan megfogalmazott hatarok igenis kellenek a gyereknek, hogy a "jogok" mellett meg kene tanulni a "kotelessegeket" is...De ez mar egy masik tema:) lattatok a Parental Guidance c. filmet? aranyos, es pont a temaba vag ("modern" neveles vs. "hagyomanyos" neveles. Billy Crystal rajongok figyelmebe:) www.youtube.com/watch?v=_9nmIzCAMJQ

BTBTBT 2013.06.28. 21:29:32

@Jess G:
"sztem meg nem sok köze van egy hitelkártyának a credir scorehoz, 986 pontot kaptam legutóbb anélkül h lenne bármilyen credit cardom"

A kettőnek nagyon is sok köze van egymáshoz.
Attól, hogy esetleg neked a banki ügyintézők szerint "healthy amount"-nek aposztrofált összeg van a számládon, sok más igénylőnek nem, és a hitelkártya használat (és rendszeres visszafizetés) előnyösen befolyásolja a "credit score"-jukat.

Semmi közöm hozzá, de nem világos, hogy hitelkártya nélküli 986-os eredménnyel miért Angliában élsz? Vagy ez nem a te jövedelmed?

@diggerdriver:
De hülye vagy! :)))
Csigatalppal nem jó, mert akkor nagyon lassú.

A disznókat meg öldösted, mi? Te, (házi)állatbarát. :)

BTBTBT 2013.06.28. 21:32:34

@Kovermadar:
Miért félsz a bircá-tól? Neki se mindig van igaza. Különösen akkor nem, amikor a homikra terelődik a szó, vagy ha egy vita megnyerésének érdekében az érvek nélküli empirikus kijelentéseivel fáraszt. ("Rosszul tudod. Úgy van, ahogy mondom, és kész.").

Barátnő nélkül sem lenne semmi bajod a fasztarisznyákkal. :)))
Mikor ír már ki a doki?

Amarante 2013.06.28. 21:34:17

@Zsuzsi65:

Engem a hagyomanyos modon neveltek es neha a nagyimtol kaptam akkora fulest,hogy ihaj!Erdekes modon roppant felgyorsult a tanulasi keszsegem es meg lelkiserult sem lettem.Igaz o nem is a lelkemet csapdosta csupan adott egy fulest a nyomatek kedveert:):)
Mindeg tudtuk hol az a hatar,amit nem erdemes mar atlepni es ez sem okozott kulonosebb gondot.
Ha nalam bevalt gondolom masnal sem okozhat tul nagy kart:)

morsels (törölt) 2013.06.28. 21:40:36

@diggerdriver:
Abban nincs igazad, hogy nincs depresszio.
Van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:41:09

@Barátusz:
Szeretetből öldöstem. Mi ebben a furcsa?:))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2013.06.28. 21:43:35

@Barátusz: de az én jövedelmem, ami egyébként nem olyan eget verően sok, nem tudom másnak mennyi, v mi alapján mérik, azt tudom, h én rajta vagyok a voter listán, meg fizetek pár számlát direct debittel, meg h a bankom feszt küldözgeti a hitelkártya igénylőlapot, úgy h egyébként cash cardom van, múltkor szóltak is a bankban h cseréljem már le, mert erre nem adnak hitelt
mondtam neki h biztos-e benne, mert nem győzöm eldobni a jelentkezési lapokat, meg a személyi bankár is állandóan hívogatott, amíg nem mondtam neki, h nekem nem kell a hitele

Posterina Maria 2013.06.28. 21:44:23

Hello! Itt a post iroja, Most ertem haza, es meglepodtem a kommentek szaman, Vegignezem es az ertelmes kerdesekre megprobalok valaszolni, a nagyokosok pedig pedig orulhetnek hogy ma is megkaptak a napi adagjukat a 'bezzeg en' vagy 'En meg mondom a tutit' -hoz, reszemrol no comment.

morsels (törölt) 2013.06.28. 21:46:36

@diggerdriver:
"Van néhány dolog amire felkapom a fejem mint katonaló a trombitaszóra.
Például a "keresem önmagam" kifejezésre. Meg a"depresszió" szóra.
Ez korunk divatos betegségének a kétoldali munkaundoritisznek az elegáns megnevezése. Csak az esik depresszióba aki megengedheti magának. Mint jelen esetben is.
A másik."

Ez nem azt jelenti?
Mert szerinted a depresszio ketoldali munkaudoritisz es csak annak van, aki megteheti.
En meg azt mondom, hogy attol meg ez letezik. Nem azt mondom, hogy mindenki depresszios, aki arra hivatkozik, de attol meg letezik.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 21:48:36

@morsels: bár az lennék, de nem, sajnos nincs senki aki ki- vagy eltartana, de rajta vok az ügyön, mihelyt horogra akad, isten bizony megosztom

Igényes 2013.06.28. 21:49:30

Adtam neki túrótortát. Egyelőre él, és a száját nyalogatja.

BTBTBT 2013.06.28. 21:50:39

@Amarante:
"16 eves korig olyasmit tanitanak,aminek kesobb a hasznat veszsed."
Az az irgalmatlan mennyiségű szükségtelen információra célzol, amit a Key Stage-re meg a GCSE-re felkészüléskor bevágnak?
Ugye, most viccelsz? Széleskörű tapasztalatom szerint rohadtul nem gyakorlatiasak az általad említett korosztály tagjai.

@diggerdriver:
Disznót szeretetből öldösni? Inkább az éhség vitt rá. :)

@Jess G:
Nem tudom, nálad hogy volt, de a bank akkor szokta küldözgetni a hitelajánlatokat, ha a) 10.000 feletti összeg van a számlán (velem is előfordult), valaha érdeklődtél hitel iránt vagy esetleg igényeltél is, és elutasítottak. (Utóbbi ban is volt részem, amikor már 10 alá ment az egyenleg.)
A direct debit nem számít a "credit score" szempontjából.
Te de akkor itt is jogász vagy, vagy mi?

@Posterina Maria:
Bár téged személy szerint nem ekéztelek, de tudhatnád, hogy ha ide kirakod az életed egy részét, akkor nem feltétlenül számíthatsz megértésre.

morsels (törölt) 2013.06.28. 21:50:48

@Jess G:
Azt majd Toki mondja meg, hogy igen vagy nem.
Valoszinuleg igen.

Amarante 2013.06.28. 21:50:56

@Igényes:

Na most tobbet a budos eletbe nem ehetsz ugy turotortat,hogy ne oszd meg vele:):):)

2013.06.28. 21:51:31

@Jess G: akkor meg Tokfozelek felnezhet rad?

morsels (törölt) 2013.06.28. 21:53:14

@diggerdriver:
Amit te irtal (es ideztem toled) azt elolvastad?
Abban az van, hogy szerinted a depresszio semmi mas, mint ketoldalali munkaundor, amit csak azok engedhetnek meg magadnak, akik megtehetik.
Egyfajta uri passzio.

De ha rosszul ertelmeztem amit irtal, akkor legyszives jelezd, hogy hol es miben tevedtem. Hogy ez maskor ne fordulhasson elo.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 21:53:17

@charlieharper: naná, igaz nincs PhD-m de azért a nevem dr-ral kezdődik, az is vmi nem, ha nem kérdezik a kutya se mondja meg h nem matematikus dr vagyok

2013.06.28. 21:54:34

Tegnapi ladyboy-os tema utan egy kis video. Igaz Perubol, de drag queen-ek:
news.sky.com/story/1109064/drag-queens-in-stage-brawl-at-peru-pageant

2013.06.28. 21:56:46

@Zsuzsi65: "Sokan most kezdenek radobbenni, hogy korlatok, vilagosan megfogalmazott hatarok igenis kellenek a gyereknek, hogy a "jogok" mellett meg kene tanulni a "kotelessegeket" is..."

Ez teljesen igaz. A mai tinédzserek (tisztélet a kivételnek mint mindig) a példa arra hogy hová vezetett a laissez fair nevelési szemlélet. Teljesen normális, jól szituált, intelligens szülők állnak tanácstalanul a bulizó, drogozó, elszökdöső, iskolakerülő, szülő verő stb. tinikkel szemben. Valahol, valamikor volt egy 2-3 éves gyerek aki kontrollálta a családot de akkor ez "ari" volt, sőt még dicsekedtek is vele.

Persze ha a szülő próbál határokat szabni, akkor több az esélye, hogy hibázik, valami hülyeséget csinál, azokhoz képest, akik éppen nem csinálnak semmit. Mégis, ezek azok a szülők akik olyan gyerekeket nevelnek akik később jobban be tudnak illeszkedni a felnőtt társadalomba.

morsels (törölt) 2013.06.28. 21:56:50

@charlieharper:
Szerintem nem.
Egyreszt eleve feleseg(!) es bar hiaba dolgozik, keveset keres. Namost hogy a gyerek pilotazik (ami ugye egy peldabol derult ki), valoszinuleg nem az o fizetesebol van, igy o is csak eltartott lehet. Persze engedik dolgozni, hogy hasznosnak erezze magat, de az megtevesztes, jelentosege nincs.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 21:56:52

@morsels: igazság szt már 5 éve keményen hajtok, jól nézek ki, és mégse jött össze egy fél eltartó jelentkező se, lehet azzal van a baj, ha a pasik azt hiszik nem tudnának eltartani, és ez lehet igaz is, nagyok az igényeim és nem tűröm, h az lekenyerezésnek tűnjön, és így nehéz, de lehet Tökinek van egy főnöke, aki pont rám vár, majd szólj neki, hogy összehozhatna vele, nem fontos h PhD-je legyen, jó ha érettségizett

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 21:57:39

@morsels:
Tartom magam ahhoz amit írtam. Nem tagadtam a depresszió létét hanem megfogalmaztam mi az.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 21:57:49

@morsels: én elvált vok, ezt kb 100x írtam :-)

2013.06.28. 21:58:34

@Barátusz: @Jess G: hogy lehet a crdeit score 900valamennyi? Amiket en ismerek,mazt hiszem 850-ig vannak. Melyiket hasznalta?

Amarante 2013.06.28. 21:59:04

@Barátusz: Hat nemtom:):)Nekem ponty most vizsgazott a kolkom (epp odavan a promon)es o mondta,hogy nem volt veszes a vizsga.Ok szoktak hasonlitgatni az otthoni meg itteni rendszert a hazai barataikkal,az o velemenyuk az,hogy ez lajtosabb:):)
Amit itt tanitanak azt vszinuleg meg kellhet valahol,de amit otthon magoltatnak be a delokvensekkel az iszonyu es folosleges

Mrs. Clayton 2013.06.28. 21:59:17

@morsels: de ő nős! nem lehetne egy nőtlen pasi?

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:00:07

@Jess G:
Akkor mar nem vagy kurva. Van eselyed.

Igényes 2013.06.28. 22:00:49

@Amarante: Á, megoldjuk, ez a szomszéd kutyája. Egyszer ettem a csokit, és úgy nézte, hogy adtam neki. Szépen megette a fél táblát. Aztán mondta egy kutyás ismerős, hogy lehet hogy megdöglik tőle, mert a csoki méreg neki.
Én meg bepánikoltam, hogy hogy a fenébe fogom megmagyarázni, hogy megmérgeztem a kutyáját. Azt sem tudom, milyen nyelven beszél....
De végül nem lett baja.

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:01:25

@Jess G:
Akkor jol gondoltam. Vagy kurva vagy, vagy egy masik Toki.
Ugy nez ki, hogy egy masik Toki.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:01:47

@charlieharper: credit experian biztosan nem addig megy, gondolom 1000 a max bár nincs kiírva, de a mutató és a végskála arányát figyelembe véve kb annyi lehet

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:04:49

@charlieharper:
Mondjuk en csak mosolygok ezen a 'nincs kredit kartyam es nem is lesz soha' hozzaallason.
Leginkabb azert, mert a kommentelok nagy resze pont arra buszke (tobbszor is leirjak), hogy sikeresen asszimilalodnak a fogado orszagba, meg tanulnak, de nem ertik peldaul azt, hogy a hitelkepesseg hogyan alakul ki. Csak azt tudjak, hogy az nonszensz.

Es ok kolcsont, azt aztan soha, a credit kartya meg az elso lepes a zulleshez. Mint a joint a komoly drugok fele.
:-)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:04:52

@morsels: kva? mint mondtam, iskolákat felügyelek fenntartás szempontjából, mivel kis cégnél dolgozom, így a hivatalos beosztásom area supervisor, de az előző cégnél ahol dolgoztam ott operating managernek hívják, mint írtam is párszor 200 beosztottam van, ma adtam le a "kilométer elszámolásomat" az elmúlt időszakban 3000 mérföldet raktam a kocsimba, szóval biztosan nem a punciból élek

Igényes 2013.06.28. 22:05:03

@diggerdriver: Nincs sok érzéked az elmebetegek tutujgatásához. :)

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:05:29

@diggerdriver:
Nem mondtam ilyet.
De attol meg rosszul tudod.

Igényes 2013.06.28. 22:05:54

@Jess G: Mind kurvák vagyunk. Tökmindegy hogy a puncidat, az agyadat, vagy a lelkedet adod el. ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 22:07:45

@Barátusz:
A birca-s rész vicc volt :)

A többit viszont nem értem. Nem látom az összefüggést ebben:
"Barátnő nélkül sem lenne semmi bajod a fasztarisznyákkal. :)))"

Erre pedig:
"Mikor ír már ki a doki?"
Már ki vagyok írva. :) Még nem kaptam meg a táppénzes papirt, de nagyjából augusztus közepe-vége felé kell visszamenjek (remélem azért előbb).

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:08:33

@Jess G:
Most tenyleg meg kell magyaraznom?
Toki szerint ha egy no nem egyedul er el valamit (mint o), akkor az kitartott, kurva stb.

Nezd, engem kulonosebben nem erdekel az, hogy te minek vagy a felelose. Ilyen szintre (amit leirsz) fel lehet jutni phd nelkul is, ehhez nem kell egyetem, elit iskola, fasz tudja mi.
Vilagos, dolgozni kell erte es valoszinuleg a munkad elismerese az, hogy ebbe a pozicioba kerultel.

Remelhetoleg :-).

BTBTBT 2013.06.28. 22:10:37

@Kovermadar:
A fasztarisznyák időnként jól jöhetnek. De inkább nem akarod érteni, mert a barátnőd a vállad fölött lesi a képernyőt, miközben kommentelsz. :)))

@charlieharper:
Experian-nél lehet. Ott megy 900 fölé. talán 1000-ig is.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:10:42

@Igényes: ezt értem, de én egyedül élek, felvállaltan egy eltartó pasit keresek, mert bármennyire is szeretem azt amit csinálok, sokszor kell azt mondanom, h ok, akkor úgy csinálom, nem így, és ezt max 1 évig bírom és továbbállok, szóval saját bizniszt akarok, ahhoz viszont kell vki, aki addig finanszíroz, vagy kell még egy kis idő, h legyen elég tartalékom, ha nem jönne be, de az lenne a non plusz ultra, ha egy pasi szeretne annyira, h ezt önzetlenül felvállalja

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:11:27

@Jess G:
Meg mar Dr-ja sincs.
Csak arra utaltam, hogy neki testnevelesbol, vagy mibol volt minidr-ja, ami mar nincs is.
Szoval a dr. onmagaban egy dolog.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 22:13:38

@Igényes:
Ugye neked is feltűnt milyen türelmes vagyok?:)))))))))))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:13:39

@morsels: ja h szted egy törtető, arrogáns pina vok, mint T?
lehet, nem gondolkodtam még ezen, bár sztem több intelligencia szorult belém mint a T fedőnevű kommenttársba

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:14:40

@Jess G:
Onzetlenul, mi?
Vagyis egy olyan befektetot (a ketertelmuseget most nem hangsulyozom szmajlival kulon) keresel, aki miutan sikeres uzletasszony lettel, elhuz a francba.

Ertekelem az oszintesegedet. Teged mar tenyleg csak Toki tud felulmulni.

BTBTBT 2013.06.28. 22:14:53

@Jess G:
"5 éve keményen hajtok, jól nézek ki, és mégse jött össze egy fél eltartó jelentkező se, lehet azzal van a baj,... nagyok az igényeim"
Ezt lehetőségként vagy bizonyosságként fogalmazod meg?

De még mindig nem árultad el, hogy mit dolgozol. A képviselő férj után.

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:16:23

@Jess G:
Lehet, en ezt nem tudom.
Az is lehet, hogy egy arrogans baszatlan hulye picsa vagy, mint Toki, csak o meg torteto is :-)

BTBTBT 2013.06.28. 22:17:08

Majdnem délig jutottam a kommentek olvasásával. Feladom. Nem lesz nekem erre most időm.

@Amarante:
Bocs, de ha most azt írod, hogy nem tudod, akkor korábban miért állítottad, hogy csupa hasznos dolgot tanulnak?

bpetya75 2013.06.28. 22:18:31

@cougarcat:

Birca állítja magáról, hogy aspergeres.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:18:57

@Barátusz: a képviselő férjnek a fő tulajdonsága nem a képviselőség volt, hanem a közös cégtulajdonunk, miután elváltam, vagyis már előtte egy évvel ügyvédirodában dolgoztam, de ezt itt már mondtam, majd közben csináltam otthon egy vállalkozást, amit tavaly bezártam, és sztem idén felszámolok belőle mindent, majd otthagytam az ügyvédi irodát és csak a vállalkozásomat csináltam, majd egy hirtelen gondolattól vezérelve Karácsony után kiköltöztem ide, ahová a gyerekeim nyáron követtek

2013.06.28. 22:19:20

@morsels: en meg mindig nem tudom, hogy mi egy magyarnak az asszimilacio UKba es az jo -e. itt sokan irnak arrol, hogy asszimilalodtak, de tenyleg nem tudom, hogy mit ertenek rajta.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 22:19:46

@Posterina Maria:
Ez a beszéd!

@Igényes:
Dehülyevagy! Jóltetted! Mindenevő, miért lenne bármi baja? Max befosik :)

@morsels:
Akkor ezért van hitelkártyám? Mert füvet is szívok? Ezt jó tudni :)
Már csak azt kellene megélnem, hogy hitelkártyával vehessek jointot :)

Amarante 2013.06.28. 22:19:49

@Barátusz: Ez a nemtom nem olyan nemtom volt:):)Csak bevezeteskent irtam na,hogy nemtom.Aztat jelenti,hogy az en velemenyem szerint:):)

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:19:55

@Barátusz:
Amikor egy no leirja, hogy 'nagyok az igenyeim', akkor mindig arra gondolok, hogy akkor mi a fasznak kommentel egy blogra, vagy irkal forumokra... marmint azon kivul, hogy ezt bizonyitsa.
Mert a kommentjei, hozzaszolasai csak ennek a bizonyitasa, sajat maganak, hogy o jobban erdemel.

Es nem erti, hogy mi a problema.

2013.06.28. 22:21:45

@morsels: en meg azt nem ertem, hogy egy no minek ir olyat le egy forumra, hogy milyen marha jol foz/mos/vasal es takarit. Nekem az az agymenes es probalja bizonygatni, hogy mennyire no.

BTBTBT 2013.06.28. 22:22:31

@Jess G:
Oké, de a hirtelen ötlettől kiköltözés meredeken hangzik. És csak lógsz itt a levegőben több mint fél éve? Vagy valaki finanszírozza, hogy te kiugrottál Angliába?
Azt fogod mondani, hogy a saját pénzeskédet költögeted itten.

Igényes 2013.06.28. 22:23:03

@Jess G: Nincs ezzel baj, tudod mit akarsz, aztán ha sikerül, akkor jó. Ha esetleg meglepetésszerűen meggazdagszom, lehet meghívlak egy kávéra. :D

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:23:58

@charlieharper:
Te mar gyerekkent csavarogtal a vilagban, aztan az MIT-n vegeztel, majd dolgoztal jopar orszagban, kozben meg utazgatsz es toltesz idot egy csomo masik orszagban.
Szoval hogy te (TE) nem tudod, hogy mi az asszimilacio, a beilleszkedes, a kezdeti nehezsegek, az nalad megbocsathato :-)

En azokra utaltam, akik itt magukat elfogadottnak, beilleszkedettnek, sot mi tobb, egyfajta statuszt eleroknek tartjak magukat, kozben meg nonszensz a credit history.

Na en meg ezert olvasom ezt a blogot. Nameg ez tenyleg szinvonalasabb, mint az egesz index forum. Irni meg akkor irok, amikor elmosolygom magam :-)

2013.06.28. 22:24:25

@Igényes: "Mind kurvák vagyunk. Tökmindegy hogy a puncidat, az agyadat, vagy a lelkedet adod el. ;) "

Haha, ezen jót nevettem. :)

Igen, bár úgy mondanám hogy pénzért prostituáljuk magunkat az elveinkkel és értékrendszerünkkel együtt. :)

Pl. én se mindig azt csinálom amit szeretnék, sok mindennel nem értek egyet de egy hierarchikus bürokráciával nem kivánok szélmalomharcot folytatni és a fizetésemért elvégzem a munkám. Úgy ahogy ők akarják. :) Magunk között úgy mondjuk hogy "Work for the government, join the Dark Side".

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:26:09

@Barátusz: huh, hát volt még pár millió ft-om, amikor kijöttem, azt otthon hagytam a gyerekeimnek, az pont fél évre elég is volt nekik, amíg itt el nem rendeztem mindent, h ki tudjanak jönni
itt pedig a saját keresményemből éltem, kivéve az első hónapot, amikor egy szobát béreltem egy családnál
@Igényes: egy kv egész olcsó még itt is, szóval nem kell hozzá lottónyeremény

BTBTBT 2013.06.28. 22:26:40

@Amarante:
Jóvanna! :)

@morsels:
Jess-nek elég nagy arca is szokott lenni. Viszont talán Tökinél jobban áll a charlie által "soft skills"-nek nevezett képességek terén.

Ha annyira gazdag lennék (nem vagyok, még gazdag sem), hogy Jess-éhez hasonló kívánságokkal bombázbának, elhajtanám őket a búsba. Nagy igények, ja. Feleségül ne vegyem.

Azért irogat blogokra, mert nincs senkije az életben, akivel beszélgethetne.

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:28:02

@Kovermadar:
Hat, en nem tudom, hogy neked miert van, de ugy nez ki, hogy az elobb dont a pokolba vezeto utra, mint a joint.
Amit nem tudsz VISAra venni. Hal istennek, mert akkor nem is tudom, hogy mi tortenne a vilaggal.

Amarante 2013.06.28. 22:28:06

@Igényes: Azert jo lenne ha csipkedne magat,mert azok a pasik,akik az oreg tyukokra buknak hasonloan ragadozok,azoknak meg,akiknek penzuk van,a fiatal pipiket szeretik.:):):)

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:28:36

@cougarcat: nos épp ezért szeretnék egy pasit aki eltart, h én csinálhassam azt, amit szeretek és akarok függetlenül a pénztől, na persze ez csak úgy jöhet szóba, ha én is, ő is szeret, és az eltartósdi kölcsönös megegyezésen alapul, mármint amíg a hobbimból nincs bevétel, különben lehet bmennyi pénze, szó nélkül kidobom

BTBTBT 2013.06.28. 22:29:34

@Jess G:
Mekkorák azok a gyerekek vagy mennyire életképesek, hogy "néhány milliócskát" kell hátrahagyni nekik?
Jól van, nem akarod elárulni, mit dolgozol itt.
Mi köze az 1. hónapban szobabérlésnek ahhoz, hogy kinek a pénzéből éltél?
Keresmény? Erre elkezdtem asszociálni. De nem a keresetre...

2013.06.28. 22:30:32

Off
Hozott valaki mostanaban kutyat be a UKbe?
Es tud valaki megbizhato vizslatenyesztot Magyaroszagon? Fajtisztat szeretnek minden papirral (kutya utlevellel). Akitol vettuk volna, az anyam ma hivta fel es bar megigerte, hogy tartja nekunk, eladta az utolso kolykot is.
On

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:31:18

@Barátusz: jézusom, ezt már mind írtam, ne töltsek föl egy cv-t inkább meg egy magánéleti részletes beszámolót?
na mára kitársalogtam magam, így megnézem a supermant

Amarante 2013.06.28. 22:32:11

@Barátusz: Na most mit izelsz!Egesz delutan ezzel okositott,hogy millen jol neveli oket.az eredmenyhez koll az a par milla:):):)

Es en ezzel a lennyel alltam le vitazni......

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:32:11

@charlieharper:
Mindenkinek muszaj valamiben jonak lenni.
Jobbnak, mint a masik.

Gondolom olvastad Jessyt, meg Amarantet. A kolkok neveleserol. Verre mentem, ha nem vetted volna eszre. A nok azert hozzak a politikat, meg a focit, mert igy terelik el a figyelmet a fozesrol, gyereknevelesrol, amihez kepest egy Fradi B Kozep kutyafasza.

tableno 2013.06.28. 22:32:13

@charlieharper: Tartsál inkább madárpókot. Csendes, tiszta, és sétáltatni sem kell.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 22:32:18

@charlieharper:
Ugyanaz mint amikor a férfi megfelelője elmondja itt hogy hány nővel volt.

Mrs. Clayton 2013.06.28. 22:33:05

@charlieharper: ha gondolod rákérdezek az egyik ismerősnél, aki spánieleket tenyészt, h kitől szabad venni

2013.06.28. 22:33:15

@morsels: demi az asszimilacio UKban egy magyarnak?
Neked mi volt az Kanadaban es mennyi ideig tartott?

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:34:08

@Amarante:
Nem akarlak kiabranditani, de az oreg ragadozok nem az oreg tyukokat vadasszak le.

33621 2013.06.28. 22:34:18

Fel se tűnt nektek hogy a poszterina bejelentkezett? Olyan jól elvagytok egymással hogy az eredeti téma már nem is érdekel benneteket?

2013.06.28. 22:34:23

@tableno: megigertem a Bat Mitzvara.

BTBTBT 2013.06.28. 22:35:45

@Igényes:
Mi van? Mit írt? Hol? Ne kavarj.

@morsels:
Semmi közöm hozzá, meg mindenki azt állít magáról, amit akar, de amikor válásra kerül a sor, mindig jó lenne tudni, hogy mi volt az ok. Az egyik fél a másikat okolja, magát meg fényezi.

Nem Jess-szel kapcsolatban, de olyan ez, mint amikor egy nagyarcú és egyébként dekoratív nőismerősöm, azt állította magáról még otthon , hogy neki ez meg az a médiaszemélyiség volt a szeretője, mert hogy ő aztán akkora szupernő.
Közben meg kiderült, hogy arról volt szó: hogy a pasik választották őt, a könnyű prédát láttva benne, hiszen reprezentálni és dugni is jó volt.

Amarante 2013.06.28. 22:36:16

@morsels: Nem ertetted:):)Azok akik a ven tyukokat szeretik ,fiatal hapsik,akik pont ugy penzre utaznak,mint J,az oregebb,penzes hapsik meg a fiatalt szeretik,mert otthon van sajat ven tyukjuk:):):)

tableno 2013.06.28. 22:37:02

@33621: Dehogynem. Már kérték is többen, hogy foglalja össze, mi történt vele azóta. Eddig nem nagyon reagált.

33621 2013.06.28. 22:37:42

@Posterina Maria:
Hogyan tovább, tudnál róla írni valamit?

Igényes 2013.06.28. 22:38:30

@Jess G: Pillanatnyilag ennek az elsődleges akadálya, hogy fogalmam sincs, a világ melyik részén vagy éppen. :)

BTBTBT 2013.06.28. 22:39:09

@Jess G:
Ha tudnám, nem kérdezném. A CV senkiről sem az igazat mondja el, úgyhogy inkább ne.

@33621:
Nyugi, már ígérte, hogy reagál, de még a kommenteket olvassa, és már azon töpreng, hogy volt-e értelme megosztani a sztorit, illetve azon, hogy van-e értelme válaszolni.

@Amarante:
Ja, ez kimaradt. Írtam kicsit feljebb, hogy már a déltájt keletkezett kommenteknál feladtam. De lehet, hogy belenézek.

Egyébként rólad: 3 gyereked van, de négyet nevelsz? A férjed a 4.? :)

Amarante 2013.06.28. 22:39:26

@tableno: Mert monda,hogy alja neppel nem tarsalog:):):)Pedig mi generaltuk neki a sok kommentet:):)De az is igaz,hogy vajmi keves szolt a posztrol:):):)

2013.06.28. 22:40:14

@morsels: sajnos akkor epp dolgoznom kellett, igy csak neha odaneztem. Nok bagtel dolgokon tudnak verre menni es hajtogatni az igazukat, mint egy vallasi mantra.

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:40:23

@charlieharper:
Fogalmam nincs.
Hogy nekem meddig tartott? Hogy oszinte legyek, fogalmam nincs. Az ember kicsiben veszi fel a kornyezetet, szokik hozza. Vilagos, a valtas nem volt olyan meredek, mintha mondjuk Azsiaba mentunk volna, dehat a szokasok masok. A tegnapi posztot iro irta jol. A hetkoznapok unalmasak, nem lehet mit irni rola. A beilleszkedes meg nyilvanvaloan azon mulik, hogy hogyan veszi fel az ember a 'ritmust', amibe nagyon sok minden tartozik.

Es hat azok a buktatok erdekesek (es ezert olvasom en a HA-t, ezert erdekelnek az olyan emberek benyomasai, mint a mai posztolo), mert azok emberi erzesek, reakciok.

Igényes 2013.06.28. 22:40:58

@Barátusz: Asszem area supervisort írt, bár az sok mindent jelenthet.

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:41:24

@charlieharper:
Vegulis arrol volt szo, hogy ki neveli jobban a gyereket.
Es hogy az miert jobb. Mert peldajuk is van.

2013.06.28. 22:42:05

@Jess G: nos épp ezért szeretnék egy pasit aki eltart, h én csinálhassam azt, amit szeretek és akarok függetlenül a pénztől, na persze ez csak úgy jöhet szóba, ha én is, ő is szeret, és az eltartósdi kölcsönös megegyezésen alapul, mármint amíg a hobbimból nincs bevétel, különben lehet bmennyi pénze, szó nélkül kidobom

Tőlem? :)

Bevallom én is válogattam, de nálam pl. az elvárás az volt, hogy az illető képes legyen intelligens beszélgetésekre, értékelje a müvészeteket és legfőképpen hagyjon engem magamban gondolkozni időnként mert erősen introvertált vagyok. :)

Ehhez még tegyük hozzá hogy olyan illetőt kerestem akivel nyugodtan lehetett a legsötétebb gondolataimat is megtárgyalni, aki nem kapja fel a vizet ha a kanadaiakat vagy éppen az országot is kritizálom, és aki nem lézi le az én etnikumomat, szülőföldemet.

Posterina Maria 2013.06.28. 22:42:17

Mindenkitol elnezest akit zavart hogy egy felbehagyott tortenetet irtam, Egyreszt nincs magyar ekezetes billentyum, de meg programom sem, virtualis billentyuvel javitgattam ki az ekezeteket es eleg hosszadalmas volt. Ha lesz megint ennyi idom folytatom. Masreszt akartam irni az itteni oktatasi rendszerrol, a segelyekrol es a tortenetet mar igy is hosszunak talaltam.

A hitelkartyakat a bankok majdhogynem hozzam vagtak es toredelmesen bevallom a penzt kajara koltottem.

Igen 12 macska hulyseg, probalunk gazdit keresni nekik, vegso esetben marad a menhely. Nagy reszuk befogadott nehany pedig egy szerencsetlen szaporulat eredmenye amit pont a kiutazasom kornyeken tortent, nem tudtunk megoldani.

Azt hogy a gyerekemnek mi a problemaja a Vadaskert nevu pszichiatriai intezetben probaltak megallapitani, ok mertek az Intelligenciajat is, egyszeruen nagyon erosen gatlasos es szorongasos, a kenyes helyzetektol elmenekul, az iskola is ebbe a kategoriaba tartozott.

Valaki kerdezett a skot akcentusrol. Hat az is nagyon sokfele van. Egy reszuk egesz jol ertheto - kicsit olyan mint amikor egy magyar beszeli az angolt, de van ami alig. Szamomra a legnehezebben ertheto az a skot akcentus ami ugy hangzik mintha az illeto teljesen posze lenne.

Amarante 2013.06.28. 22:42:23

@Barátusz: az elso csak az enyem,apuka alkoholizmus hosi halottjakent balra el a szinrol:)A kov.harom a masodik hazassag hozama:):)

Az elsorol azert nem beszelek,mert neki csaladja van(28eves)es neveles szempontjabol mar annyira nem erdekes:):):)O mar reg elkoptatta kotelezo seprunyeleit nalam:):)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 22:42:23

@cougarcat: Jahm, abszolut nem vettem ugy. De aspergereseknel rendszeres, hogy abszolut nem fejlett az empatikeszseguk. Vagy nehezen tudjak beleelni magukat masok helyzetebe.
Valaki nem erzekeli, mi a hatasa a mondandojanak, szinten jellemzo az aspergerre.

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:44:22

@33621:
Olvassa a hozzaszolasokat :-)

Mondjuk en nem szoktam kerdezni a posztoloktol semmit.
Az a benyomasuk, az eletuk, a fajdalmuk vagy sikeruk, vagy remenyuk. Leirjak, en meg elolvasom.
En nem irok velemenyt egy eletrol. Mindenkinek megvan a maga elete, tortenete es magyarazata; en nem fogok belekotni.

Engem jobban erdekel a kommentelok reakcioja :)

tableno 2013.06.28. 22:45:51

@Posterina Maria: És most hogy éltek? A gyerek elvégezte a sulit? Te most hol dolgozol és mit? A férjeddel mi van?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 22:46:33

@Szt Elvíz: Ötvenet tartottam.
36 fajból. Nem tenyésztettem arra mentem hogy minél több fajta legyen.
A legideálisabb hobbiállat. Kis helyen elfér nem hangos nem szőrözik nem tollazik ritkán eszik.
A mai napig tudom a latin nevüket.
Békés állatok. A média keltette rossz hírüket.
Néha megszökött egyik-másik. Ha megszomjaztak előjöttek.

Posterina Maria 2013.06.28. 22:46:51

@Amarante: azert ha nem tul alja az a nep, szivesen valaszolok, de a folytatast tenyleg inkabb egy ujabb posztban irnam le

2013.06.28. 22:50:47

@tildy:):

"De aspergereseknel rendszeres, hogy abszolut nem fejlett az empatikeszseguk. Vagy nehezen tudjak beleelni magukat masok helyzetebe. Valaki nem erzekeli, mi a hatasa a mondandojanak, szinten jellemzo az aspergerre. "

Ez viszont bizonyos személyiség tipusokra is jellemző lehet, pl az erősen racionális tipusokra.

Posterina Maria 2013.06.28. 22:51:32

@tableno: Koszi a kerdesed egeszen jol vagyunk es le fogom irni minel hamarabb a tovabbiakat egy ujabb posztban

BTBTBT 2013.06.28. 22:52:54

@Igényes:
Köszi, végre megtaláltam, hol írta.
Azt tudod ki hiszi el, hogy az otthoni ki tudja ilyen vállalkozása után itt van Angliában fél éve, és "operating manager" volt, most meg csak "area manager".
Nem basztatásból, de ahhoz kellhet a punci, hogy valaki ilyen rövid idő alatt ilyen sokra vigye ám.

@Amarante:
Oké, így már értem.
Ha nem vagyok vindisgréc, az a "hősi halott" azt jelenti, hogy csak szétmentetek, mert ő a piát választotta, vagy hogy bele is halt?
Közben olvasgatom a délelőtti felhozatalt, és már ott járok, ahol kezdetek egymásnak ugrani J-vel.

@Posterina Maria:
Közi az eddigi válaszokért.

"A hitelkartyakat a bankok majdhogynem hozzam vagtak es toredelmesen bevallom a penzt kajara koltottem."
Sajnos nem a két szép szemünkért ennyire "kedvesek" azok a bankok.

Olyasmi lesokkolt már, sok évvel ezelőtt, amikor beköltözött hozzánk egy lány, és mivel az elején nem volt munkája, pedig keresett, és fogyott a pénze (hitelről szó se volt akkor), és a végén már én kérdeztem meg tőle, hogy van-e kajája, mert nehogy éhen haljon ott nekünk.

BTBTBT 2013.06.28. 22:53:57

@Kovermadar:
Neten nem ismerkedek. Különösen nem pasikkal. :)

Ja, hogy most a barátnőd ül a gép előtt, amíg te kimentél vécére? :DDD

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:54:59

@tildy:):
Ez nagyon jo, meg ertheto is.
A netes kommunikaciot nektek talaltak ki :-)
Erzelemmentes kommunikacio, racionalis analizis... es meg vagytok gyozodve arrol, hogy a vilag jobb lenne ugy, ahogy azt ti gondoljatok.

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:56:56

@Amarante:
A hozam mit jelent? Kozos a masodik hazassagbol, hogy hozta a masodik ferj?

2013.06.28. 22:58:09

@morsels: azert, hogy kozel van hozzad cottage country nagyon irigyellek. Vannak helyek, amik onnan nagyon hianyoznak. Gyonyoru Ontario, na!

morsels (törölt) 2013.06.28. 22:58:25

@Posterina Maria:
En kivancsi vagyok, hogy mi tortent veletek (amennyiben tortent valami).

Igényes 2013.06.28. 23:00:19

@Barátusz: Én általában lusta vagyok találgatni, ki miben mikor hazudik, meg mozaikokat rakosgatni is, szóval az a stratégiám, hogy elhiszek mindenkinek mindent. :) Ha nem igaz, vagy úgyis kiderül, vagy nem számít.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 23:01:27

@Posterina Maria:
Engem érdekel. Drukkolok Neked.
Csak vigyázz mert a második poszt megjelenése kétesélyes.
Sok sikert.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 23:01:34

@morsels:
Bezzeg Mastercard-ra (olyanom van csak, pedig jó lenne egy Visa, mert pl. Honduras-ban nem ette meg az automata az MC-t :( ).

Mi lenne a világgal? Mindenki megszeretné a reggea-t és befeketedne :D

@diggerdriver:
Nekem volt 1 db (1 fajtából). Faszán éhenhalt vagy nem tudom mi lett vele (lehet megfázott :D ).
Inkább a kutya, az hangot ad ha baja van.

Posterina Maria 2013.06.28. 23:02:19

Egyszeruen keptelen vagyok most vegig olvasni az osszes kommentet, foleg hogy nagy reszuk tenyleg nem is az enyemre reagal, Holnap talan megprobalom. Koszi mindenkinek, es jo ejt!

Igényes 2013.06.28. 23:02:46

@Kovermadar: @Barátusz: www.youtube.com/watch?v=7_6sBaLzjuI

Bírjatok magatokkal kedveseim, én homofób vagyok. :)

2013.06.28. 23:02:47

@diggerdriver: de valamiert nem vagy joban a HAval, hogy nem rakta ki a 2.-kat, bezzeg Samannak 3-at is kirakott.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:04:11

@charlieharper:
Ja, Algounquin park, az ezer to videke.
Persze tavasszal a black fly, aztan meg a horse fly meg a szunyogok... persze attol fugg, hogy milyen messze mesz a civilizaciotol :-).
Muskoka nem a vadon, ellenben mem olcso cottage country :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 23:04:24

@charlieharper:
Weimar-i vizsla érdekel?
Tudok Svédországba fajtiszta, chipes, csilli-villi-t eladót.

Amarante 2013.06.28. 23:05:14

@Barátusz: Meghalta magat.

azert gorombultam be reaja,mert nem eszleltem a sotetseget:)Akkor mar gyanus volt nekem...:):)

2013.06.28. 23:05:54

@Kovermadar: nem. Ortodox vizsla kellene, max 12 hetes

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:07:38

@Kovermadar:
Nekem MC-m van, viszont nem elek a jointtal, szoval innentol kezdve majd feltalalod magad :-)

2013.06.28. 23:08:36

@morsels: kozel laktunk a tohoz es tavasztol allandoan megjelentek a canadian geese-ek. Nem lehetett toluk elvezni a kertet. Ugy tudom, hogy a varos fogamzasgatlozta oket a tulszaporulat miatt. Mi nem lattuk a hatasat, mert folyamatosan a kertunkben voltak es agresszivek a rohadekok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 23:09:12

@Kovermadar:
Ha egy madárpók nem eszik az azért van mert megvolt az ivarérési vedlése és hímnek vedlett. A hímek ettől a vedléstől számítva nem esznek.
Max fél éven belül elpusztulnak.
Olyan madárpóktartók akik kiskoruktól nevelik a pókokat de nem szaporítás céljából azok el szokták adni a hímnek vedlett példányokat mert értéktelenek. Én elajándékoztam.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:09:23

@Amarante:
Ok, csak hat a 'hozadek' onmagaban nem egyertelmu. Nekem, bar valoszinuleg mar csak nem tudok magyarul :-)

Szoval megfogtal egy gazdag kulfoldit, szultel neki 3 gyereket. Kozben olvastal is. Nagy dolog.

Amarante 2013.06.28. 23:10:36

@morsels: Mi van????Milyen gazdag kulfoldit????

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 23:11:42

@charlieharper:
Nem tudom. Én nem mondtam rosszat rá. Meg hát nincs is bajom vele.
Utoljára valamikor három hónapja kaptam egy emailt hogy bocsi azt hitte már kirakta de most utánanézett és hát látja hogy nem de hamarosan kiteszi. Ez volt három hónapja.
Már nem izgat a dolog mert akit érdekelt az elolvasta.

BTBTBT 2013.06.28. 23:12:13

@Igényes:
Úgy vagyok vele, hogy ha már valaki veszi a fáradtságot, hogy kirakja a sztoriját, akkor ne hazugsággal kezdje. Az más, amikor elhallgat dolgokat, mert senki nem fog mindent beleírni a posztjába.
A munkám és beállítottságom miatt feltűnik, ha kilóg a lóláb. Ha nagyon kilóg, rákérdezek. Ritkán válaszolnak is a kérdésre. Vagy tovább kamuznak.

Lehetőleg felirattal, de ezt a filmet meg kéne már néznem. :)

@Amarante:
Az nem jó. Küldj el a fenébe kérdés miatt, ha gondolod, de a házasságotok során, vagy már a válás után halódott meg?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 23:13:27

@morsels: nem , nem erzelemmentes, sokszor nagyon is teli van erzelmekkel, ( leginkabb, duh, egy dologhoz ragaszkodas), apro reszletek kiemelese, stb.
Szinten jellemzo a gorcsos "ragaszkodas" , csak emlitsd meg az amerikai illegalis munkavallalast vagy az ottani korhazi szamla ki nem fizeteset pl. nekem, kepes vagyok raporogni barmikor siman, es igen, ugy gondolni, hogy az a helyes , ha valaki korrekten jar el, nem pedig fizetes nelkul tavozik, vagy nem tartja be a torvenyeket .( Hagyma bele fog kotni de nem erdekel, az illegalis munkavallalas es a tulmaradas a szememben nagy ivben sz.ras a torvenyekre).

Na szoval ilyenek. es sokszor kuzdeni kell, es 10ig szamolni, hogy ne reagaljon ilyesmire az ember.

Par napja pl. azert tartottak erzeketlennek, es masokra nezve sertonek mert "penzugyi analfabetanak" tartottam nemely embert, aki elore nem gondolkodva, biztonsagi tatalekkal nem rendelkezve devizahitelt vett fel. Egeszen pontosan :
"Persze egyszerubb arra a csuf devizahitelre kenni, minthogy nehany ember penzugyi analfabeta, nem tanult a 90-es evek elejei 30%-os inflaciobol, nem latott meg fontot vagy dollart hatalmasakat ( 280ft-410 ft, 140<->230) mozogni. Ilyen ember vezeti a jegybankot, komolyan?

NEm a devizahitel volt rossz , hanem a tajekoztatas( banki reszrol, nagyon!) es az erto olvasas ( ugyfel reszrol) nem volt megfelelo.
"

Visszakaptam, hogy 2008-ban nekem is megfordult a fejemben ( igen, meg, de akkor mar magassabb aron volt a chf , mint korabban, kb 700 ezret vettem volna fel, de ugy, hogy volt anyagi fedezetem, csak cashflow ugyileg jobban jott ki a lepes) persze, hogy megkaptam, hogy en is megszivtam volna. Persze, en az arfolyamingadozassal kalkulaltam, e snem 20 evrol lett volna szo, ami nagyon nem mindegy.

Na a lenyeg, ilyen dolgoknal latszik, hogy bar nem roszindulatbol irom, abszolut nem tudom beleelni pl. a devizahitelesek helyzetebe.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.28. 23:14:04

@diggerdriver:
Wow. Akkor ez lehetett az oka.
Miert nem eszik a him?

Amarante 2013.06.28. 23:14:13

@Barátusz: A valas utan.Semmi gond,en nem szoktam kamuzni.es nem a nevtelenseg miatt,hanem,mert ha 50 evig nem tettem ,erre a tovabbi kis idore meg minek???:):)

2013.06.28. 23:15:01

@morsels: itt is vannak egyebkent szep reszek, pl Highlands Skotoknal (hogy a skotokrol is irjak valami Skocia posztnal). Baj vele, hogy amikor valamennyire is elvezheto lenne az idojaras, megjelennek a midges bogarak, kicsi feket, hatalmas rajban jon es csip. Nem tudsz a szabadban megmaradni. Egyszoval, elvezhetelen a Highlands, egy kepeslaprol szep.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:15:39

@charlieharper:
Marmint az Ontario Lake?
Ja, a canadaian goose egy.. egy volt munkatarsam ugy hivta oket, hogy rats in feathers.
Csak esznek meg szarnak es hat vedettek, ezert atvesznek minden teruletet, ahol kozel vannak vizhez es van fu. Aztan persze a kikelt gyerekek ugyanoda ternek vissza, ahol szulettek es csak szaporodnak. Probaljak a szuletest 'szabalyozni' adott teruleteken, de ezek csak szaporodnak. Marpedig lassan mar mindenhol vannak es ha valaki azt hiszi, hogy a galambok rosszak, akkor meg nem futottak bele a canadai geesbe. Es ezek raadasul meg nagyok is :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 23:15:56

@tildy:): ize, nem rosszindulatbol, egy s kimaradt.

2013.06.28. 23:23:02

@tildy:): nem erzed, hogy amit hagyma illegalitasaval csinalsz, azzal tullosz?
Ha az USAt annyira erdekelte volna a tulmaradas/illegalitas (tobb millio ember), nem engedte volna a bank szamlat/jogositvanyt/hitelt/dolgozast es meg egy csomo mas dolgot. A rendszer ezt lehetove tette, ugyanis a rendszernek kellettek ezek az emberek. Akkor, te, egy kulsos mit vagy ezen felhaborodva?

Shanarey 2013.06.28. 23:24:17

@tildy:):
Ajajj akkor én félig az vagyok.

BTBTBT 2013.06.28. 23:25:00

@Amarante:
A kamuzást nem rád értettem.
De te akkor Romániában nősültél újra, vagy már Mo.-on? Mert még emlékszem arra a kurvának állni akaró lánykával kapcsolatos pesti sztoridra. :)

Igényes 2013.06.28. 23:25:06

@Barátusz: Nyomozó vagy, vagy adóellenőr? :)

Szt Elvíz 2013.06.28. 23:28:27

@diggerdriver: Érdekes, hogy jellemzően pasik tartanak otthon madárpókot (már aki). Megfejthetetlen számomra mi a jó abban hogy otthon van bezárva, néha megeteted oszt jólvan.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:28:31

@tildy:):
Akkor nalad ket dolog is jatszik.
Az egyik az, hogy alapvetoen nem is akarod magad beleelni mas helyzetebe magad (ami persze onmagaban egy pozitivi tulajdonsag), a masik az, hogy te is csak alapveto modon ismered az hitel lenyeget.

A hitel onmagaban nem rossz. A Hitel nelkul nem mukodne a vilag gazdasaga. A hitel tartja fenn meg most is a vilag gazdasagi mukodeset es ha a hitel megszunne (marint a bankok kozti hitel, amit mar az orszagok jegybankjai sem tudnanak stimulalni), akkor a gazdasagnak, amit mi ismerunk, annyi lenne. Es igy a te munkadnak is annyi lenne. Ha lenne munkad es fizetesed, az valoszinuleg nem erne semmit az inflacio miatt.

Namost persze a magyarorszagi devizahitelek egy masfajta 'problema', de eleg nagy reszt annak az oka, hogy a devizahitelesek megszivtak, az egyreszt pont a bankok egymas kozti bizalom elvesztesenek a kovetkezmenye volt, masreszt meg az akkori magyar allam banki regulacioja. Nade a banki ugyletek allami regulacioja hianyzott egy csomo europai orszagban is ugye, legfeljebb kicsit maskepp.

Namost innentol kezdve en ertem azt, hogy te mire vagy olyan buszke, csak arra probaltam utalni, hogy onmagaban az Aspergers syndrome nem jelenti azt, hogy mindent jobban tudsz.
A tarsadalmi megnemertes, a kirekesztettseg erzese meg a tobbi persze ott van, az uborkafara valo kapaszkodas sikere eseten erzett onbizalom novekedese meg tok normalis.
Aztan mint altalaban minden mas eseteben a kerdes az az, hogy ez milyen mertekben valtoztatja meg a vilaghoz valo viszonyod :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 23:29:58

@charlieharper: nem, tenyleg nem erzem.

Lehet az USA-t nem erdekelte, de szerintem nem fair azokkal szemben, akik szinten tulmaradtak, csak valami folytan megtalaltak oket, es azok meg megszivjak. Illetve hat egyforma elv alapjan kene mindenkivel elbanni, na.

Es nem fair az sem, hogy valaki nem jut normalis ellatashoz, mert nincs biztositasa , mikozben a masik meg siman bemegy, azt siman otthagy egy kifizetetlen szamlat ( megha tulszamlazott is.)

Es igen, ezekre az arcatlansagokra igencsak a tudok porogni, aminek valoszinuleg oka az, hogy teszt alapjan is igencsak valoszinu nalam egy AS.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 23:32:42

@morsels: hat ha ebbol nalad ennyi jott le, es kategorikusan kijelented, hogy nem latom at a hitel lenyeget, akkor nagyon mellenyultal.

A hitel nem rossz bizonyos esetekben. Befektetesre, vallalkozasinditasra, stb. igenis jo, mert vissza fogja termelni amit felvettel. Az ahogy otthon volt, na arra nem igazan.
es nem arrol van szo, hogy nem akarom beleelni magam a masik helyzetebe, hanem egyszeruen nem tudom beleelni magam.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:32:56

@charlieharper:
Egy kurva nagy Balaton :-)
Kanadaban azt hiszem tenyleg a termeszet az, ami elkepeszto. Vegulis az USA-Kanadai hatarsavtol kb. 200 km-re vannak a lakott teruletek. A tobbi az vadon.
En annyira nem ismerem, nem jarok a vadonba, de vannak gyonyoru tajak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 23:33:21

@Kovermadar:
Mert nem tud. Az mésztőszervei nem keményednek meg.
Vedlés után egy feladata van. Nőstényt találni és megtermékenyíteni. Ha a nőstény éhes akkor megeszi a hímet aki ebben a formában is hozzájárul utódai életesélyeihez.
Mikor megtörtént az ivarérési vedlés és hím lett akkor nemsokára sző egy spermahálót. Ráereszt egy csepp spermát és azt a csápjaival felszívja. Onnan tudni hogy hím hogy az első lábain a hajlatban egy-egy karomszerű kinövés van. Mikor találkozik a nősténnyel akkor az felágaskodik mintegy támadóállásba. A hím megtámassza ezekkel a kampókkal a nöstény első lábait hogy alá tudjon bújni és a csápjaiból a spermát át tudja szivattyúzni a nőstény ivarnyílásába. Az egész procedúra után ha szerencséje van elmehet. Sok értelme nincs mert nemsokára úgyis elpusztul.

Igényes 2013.06.28. 23:34:44

@diggerdriver: Milyen önfeláldozó állat ez a madárpók. Kár hogy csúnya, és cuki dolgokat eszik.

Amarante 2013.06.28. 23:34:47

@Barátusz: No vagyok:):)

Az elso hazassagomat kint eltem meg:)
a masodikat Mo-on kotottuk,de a ferjem is erdelyi.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 23:36:08

@morsels: atolvasva megint, elnezest kell kernem, na ilyen az, mikor cupp, raakaszkodok egy dologra, kiemelek egy elemet a tobbi meg mintha nem is letezne.

Na akkor nem kell bemutatnom, hogy mindig kicsit kilogtam a sorbol. :)

BTBTBT 2013.06.28. 23:36:19

@Igényes:
Hülye vagy. :)
Egyik sem, bár az előbbinél talán beválnék, hiszen a jó megfigyelőképesség elsődleges.

@diggerdriver:
És akkor ezek után mondd azt, hogy a nők nem használják ki a férfiakat. :)

2013.06.28. 23:38:07

@tildy:): de az USA ezt passzivan engedelyezte a sok millio illegal-okkal szemben. Szukseg van a munkaerejukre a gazdasnak.
Naluk az a fajta pontredszer, mint pl Kanadaban volt (nem tudom, hogy meg van -e), nincs. USAban, ez a model szerves resze, az, hogy ez neked nem tetszik, ez egy szemelyes velemenyed. Az igazsag az, hogy ha ezt a som embert ki akartak volna dobni, ezernyi lehetoseguk lett volna ra. Nem akartak. Sem ot, sem a sok millio del-amerikait, akik kerteszek, kajat termelnek, autoszerlok, epitkezesen dolgoznak, stb

Egyebkent, nekem mexikoiak mar egy jo ideje azt mondjak, hogy mar csak a kepzetlenebb megy el toluk, mert a kepzettnek jo elete van Mexikoban.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:38:17

@tildy:):
En nem tudom, hogy 'otthon' milyen volt.
En csak azt tudom, amit itt olvastam a commenteloktol es hat ok ugye (mint te is) mar eleg regota nem 'otthon' eltek.

Es a kredit kartya az persze hitel, de inkabb a kezpenzt helyettesiti. Ugy kell hasznalni, mintha a bankszamlarol venne ki az ember a penzet.
Nade ha olvastad a kommenteket, akkor erted, hogy miert irtam azt, amit.
Egyebkent meg persze, igazad van. Te ilyen Tokos tildy vagy.

Ez ugy mellekes, puszta kivancsisag. De a PHP mellett milyen nyelvet tudsz meg? c/c++, c#, java, milyen op rendszeren?

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:40:07

@tildy:):
Ja, kiragadsz egy dolgot.
Ezzel nem vagy mas, mint a tobbi :-)

BTBTBT 2013.06.28. 23:40:36

@Amarante:
Tudom, hogy az vagy. Legalábbis azt állítod magadról a blogon. :)))
Nem is tudom, miért írtam "nősül"-t.

Bár nem tudom, hogyan nevelted a gyerekidet, de tovább olvasgatva a korábbi kommenteket, az fix, hogy Jess gyereke nem szeretnék lenni.
A "kedvencem" ez az "okossága": "egy gyerek számára nem szabad olyan elvárásokat támasztani aminek nem fog tudni megfelelni"
Mert aztán a gyerek nagyon fogja tudni, hogy mire képes, vagy hogy útmutatás és korlátok nélkül milyen lehetőségei lesznek.

2013.06.28. 23:41:02

@morsels: aha, de soha nem furodtem benne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 23:41:13

@Szt Elvíz:
Rendkívül érdekes életmódú állatok.
Én a fiamnak vettem egyszer karácsonyra egyet. Aztán jött a többi.
Most elhinthetném hogy vonz a veszély meg milyen kockázatot vállaltam stb...
Lófaszt. Habverés ami körülöttük van. A madárpókot szelidíteni nem lehet. Agyatlan rovar. Ami szelíd az vadon befogva is szelíd ami agresszív fajta az tenyésztve is agresszív. Fajtától függ.
Nekem volt egy szabadulóművész burmai madárpókom aki többször megszökött hol a lányom szobájából került elő hol a nappaliból. Volt hogy hetek múlva. Soha semmi baj nem történt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 23:43:56

@Barátusz:
Dehogynem. Ugyanaz a sorsunk mint egy hím madárpóknak.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:43:56

@tildy:):
charliharpernek igaza van.
Ha nem hagyma lebeg a szemed elott, az illegalis bevandorlast nem veletlenul 'turik' az USAban. Szukseguk van az olcso munkaerore. Mint angliaban a 'bevandorlo' lengyelekre, magyarokra, szerbekre, torokokre, meg mit tudom en kikre.
Addig is voltak, mig nem voltak nyitottak a hatarok, most hogy legalizaltak, egyre nagyobb bajba kerulnek. Az USAban ezt akarjak elkerulni, ezert huzodik a torveny, meg hat nem az EU tagjai.

BTBTBT 2013.06.28. 23:44:36

@orange85:
"tényleg: az á betű máshol van mint az a?nebassz."
Az angol nyelvterületre szánt billentyűzeteken bizony máshol van az "á". A jobb oldalon, az entertől kettővel vissza, a "vessző, @"-karakternél.
És a magyar ékezetes betűk oda vannak kiosztva egymás hegyáre-hétára. Ilyen könnyű melléütni az ebadtáknak. :)

BTBTBT 2013.06.28. 23:46:24

@diggerdriver:
A nők annál jobban szeretnek élvezni, hogy olyan könnyen megszabadulnának tőlünk egyetlen alkalom után. Meg kell is, akire (anyagilag is) lehet támaszkodniuk. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.28. 23:48:14

@morsels: Javascript, illetve anno hasznaltam C#-t es C-t is.azt nem mondanam, hogy tudom, de annyi uj rendszert tanultam mar meg, algoritmusokat tudok irni, belejonnek viszonylag hamar.
Nem ijedek meg sem a Linuxtol, sem az OSX-tol.

@charlieharper: oke, mit mondasz arra, hogy mas ellatast a te biztositasodra irjak, vagy siman nem fizetsz ki orvosi ellatast? Mindegy, az USA kettos mercet alkalmaz, akit elkapnak, kitloncoljak, akit nem, az meg eli vigan a vilagat. En csak azt mondom, ez nem fair.

morsels (törölt) 2013.06.28. 23:48:15

@charlieharper:
Ez komoly?

Egyebkent a tiszta vizu tavak azok fenn az Algonquin Parkban vannak. Baratomnak volt cottage ott. Valami elkepeszto csend es nyugalom. Persze pottyantos wc bode, meg egerek, mert ez tenyleg country :-).
Nem puccos Lake Ontario mansion :-)

Amarante 2013.06.28. 23:48:53

@Barátusz:
Es kitartok az allitasom mellett:):):)
Nekem nincs semmilyen eziranyu vegzettsegem,csak a jozan paraszti eszem,de ez a sok divatos maszlag nem hat meg.

2013.06.28. 23:49:34

@morsels: igen, nem voltam biztos benne,mhogy mennyire tiszta, amikor lattam, hogy mi megy bele Hamiltonnal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.28. 23:50:02

@Igényes:
A pókok külső emésztésű állatok. Mikor adtam nekik egy meztelen egeret azt megmarta és elkezdte elfolyósítani majd a megemésztett részeket felszívta. A végén az egérből egy borsónyi száraz csontgolyó maradt. A tücskökből szintén csak a száraz kitinburok golyó formában.
Ha mentem kajáért nekik akkor 100 kifejlett tücsköt 100 légynagyságú tücsköt meg 100 hangya méretű tücsköt vettem és desszertnek 5szopós egeret.

2013.06.28. 23:51:05

@tildy:): de akkor a rendszerre kell haragudni, nem arra, aki el vele.
A biztositasi peldadat nem ertem. Marminthogy az en szemelyes biztositasomra kezelik tildyt?

Szt Elvíz 2013.06.28. 23:53:33

@diggerdriver: Értem én, de ezt az érdekes életmódot 24h-ban őket bámulva tudod figyelemmel kisérni nem?
Kb. olyan lehet mint gekkót tartani....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.06.28. 23:53:49

@andaluzkutya: "@Igényes: "A nevelés a szülő dolga."
Nem csak. Mivel a jelenlegi elfogadott társadalmi modellben a gyerekek az ébrénlétük kb. felét iskolában töltik, így muszáj, hogy az iskola is foglalkozzon ezzel. Másrészt a szülőnek nincs lehetősége arra, hogy egy 15-30 fős gyerekcsoportban reagáljon a gyerek viselkedésére.

Erdekes, vagy talan az amerikaiak szemleletenek koszonheto (freedom), de itt most pont arrol folyik a vita, hogy mennyire avatkozhat bele az allam a gyereknevelesbe. Sokaknak nem tetszik, hogy az allam egyre jobban probal kontrollt gyakorolni ezen a teren is. Ez pedig sokaknak nem tetszik. Erdemes elolvasni a kommenteket, eleg jo kepet fest az altalanos velemenyrol ezugyben: www.sodahead.com/united-states/should-the-government-get-involved-in-how-you-raise-your-children/question-3444389/?page=2&link=ibaf&q=&esrc=s

Igényes 2013.06.28. 23:57:32

@Zsuzsi65: Ez egy érdekes kérdés, mert nagyon könnyű eljutni oda, hogy a gyerek nekem kell, mert én akarom, és az enyém... vagy az államnak szülök, de nem az enyém, viszont én fizetek mindent vele kapcsolatban, mert ez a kötelességem. Innentől meg a következő lépés az NWO. :D

Szt Elvíz 2013.06.28. 23:58:06

@diggerdriver: Ez tiszta horror! Milyen érzés végignézni ahogy "elfolyósítja" a meztelen egeret?

Igényes 2013.06.28. 23:58:35

@diggerdriver: Ez remek, de én félek tőlük. :)

BTBTBT 2013.06.28. 23:59:10

@Amarante:
Nekem is csak az van, ami a szüleim révén működött. Meg látom, hogy a tesóm meg a felesége hogyan nevelik (kényeztetik el) a gyerekeiket. Azok meg hozzám jönnek tanácsért, Skype-on vagy ha nagy ritkán hazamegyek.

@diggerdriver:
Ne hagyd magad, diggerkém! Éljen soká a lelked. :))))

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:01:25

@tildy:):
A rendszerek elkepeszto utemben valtoznak. Marmint mindjuk 20 evvel ezelotti rendszerekhez kepest.
En csak altalaban szkeptikus vagyok azokkal szemben, akik alapvetoen Web GUI programozast ismernek, semmi mast.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.29. 00:02:39

@Barátusz:
Köszi.
Meg van viselve rendesen de állok a vártán:)))))))))))))))

Igényes 2013.06.29. 00:05:06

@diggerdriver: Hazudd a nőknek, hogy nincs lelked. Ezt általában valami elképesztően egzotikus dolognak találják, és ahelyett hogy elkezdenék kinyírni a meglévőt, nekiállnak keresni.
Kicsit nem árt rájátszani, de hatékony.

Amarante 2013.06.29. 00:06:54

@Barátusz:
Iszonyu tempoban valtozik a vilag es az emberi ertekek kezdenek eltunedezni.Probalom ugy nevelni oket,hogy legyen igenyuk a beszelgetesre,olvasasra,olyasmire ,amit gep nelkul erdemes csinalni,embertol emberig mukodik.
Talan igy tobb eselyuk lesz egy boldogabb eletre.
ez nem azt jelenti,hogy a mai kovetelmenyeket nem helyeslem,csak egy pici plusz a teljesebb elet remenyeben:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.29. 00:07:28

@morsels: igen, eleg sokan nem tartanak programozonak bennunket. Amugy PHP-ben nem csak GUI-t lehet programozni, csak szolok:D De mondom, innet mar nem nehez atallni masik nyelvre, sokan kozulunk Rubyznak, vagy reszfeladatokat Pythonban irnak meg.

@charlieharper: igen. Mondjuk en nem fizetek, de meg vagy olyan jofej, hogy sajat magadra iratod. Ez nekem kiskapu, mutyi, es bocsanat, de nem fogom helyeselni. Sot a hideg kiraz tole.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.29. 00:09:06

@tildy:): sot , anno diplomamunkamban pl. egy resz C-ben volt irva, az csinalta a szeliranyforgatast:D

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:11:01

@Zsuzsi65:
Mondjuk pont amerikaban az allam nemigen szol bele a nevelesbe. Iskolai korzetek vannak, amiknek az iranyitasa helyi valasztas alapjan kijelolt emberek ala tartozik.
Persze vannak orszagosan elfogadott teljesitmeny rendszerek, amik arra vannak, hogy bizonyos szint elereset egysegesen tudjak ertelmezni; de ez leginkabb az egyetemre valo bejutasnal erdekes, kulonben meg nem.
Szoval lehet mondani azt, hogy az altalanos, alapveto kepzes USAban alacsony, viszont az akademiai kepzes meg rendkivul magas szinvonalu. Ennek is okai vannak, amit (plane Europabol, egy szociologiai diplomaval) konnyu kritizalni, de a kivalasztasi rendszer mukodik.
Az mas kerdes, hogy ez mennyire osztja meg a tarsadalmat; hogy a tarsadalmi retegeken belul milyen egyszeru az atjaras, mewg igy tovabb. Dehat ez alapvetoen minden tarsadalmi rendszer (az europai orszagokat ideertve) egyik alapveto problemaja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.29. 00:11:03

@Szt Elvíz:
Egy nedvességtől csillogó húsdarabot látsz ami egyre kisebb lesz.
Ennyi.
Én munka után napi egy órát foglalkoztam velük. Egyre van csak igényük hogy vizük legyen. Egy kifejlett póknak is elég egy 20X20-as üveg terrárium. Lehet nagyobb is csak semmi értelme. Beköltözik a sarokba és onnan nem mozdul.
Egy pók ha megszületik azonnal vedlik. aztán hetente kéthetente havonta kéthavonta és felnőtten félévente-évente. A vedlés a növekedés fázisai. A kitinpáncél nem tud nőni így mindig nagyobbra kell cserélni.egy kifejlett vedlés előtt álló pók a vedlés előtt két-három héttel már nem eszik és vedlés után egy hétig sem.
Sző egy vedlőhálót abba hanyatt belefekszik és egy-két óra alatt levedlik.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.29. 00:14:36

@morsels: Amugy JAVA-val ki lehet kergetni a vilagbol, a nem szkriptnyelvi programozas "Flash"-e, lassu is, eroforras-zabalo is, meg a nyelv sem tetszik. Nem erdekel, hogy majd ketszer annyit lehet vele keresni.
C# kisse jobban bejott, de ha ezek kozul kene voksolnom, akkor C++, C#, Java nalam a sorrend.

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:15:17

@tildy:):
Nekem alapvetoen az a 'problemam', hogy ma egy megbizo beszel N-tier applicationrol, kozben meg nem erti, hogy az azt is jelenti, hogy kulonbozo skillset kell ahhoz, hogy valaki Web Guit csinaljan, mas skillset kell a business logichoz, meg mas skillset kell kulonbozo appok szinkronizalasahoz.

Es igy tovabb. A lenyeg az, hogy ok egyben akarjak az egeszet es mivel a Web GUIt imserik, igy egyben hasznaljak oket. Es nagyreszt ez az oka annak, hogy egy csomo nagy ceg websiteja olyan, amilyen.

Szt Elvíz 2013.06.29. 00:17:04

@diggerdriver: Köszi az infókat. Természetesen nem fogok holnap elrohanni venni egyet, de tényleg érdekes.
A napi egy óra tulajdonképpen az etetés gondolom. Vagy dumáltál is velük? :)

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:19:02

@tildy:):
A C#-pal az a baj, hogy Windows technologia.
En szemely szerint kedvelem, de itt jon be megint az, hogy egy programozasi nyelv az csak az. Meg lehet tanulni. Van, amit gyorsan, van amit lassabban.

De ez mar tenyleg nem a posztrol szol :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.29. 00:19:36

@morsels: nekem nem kell bemutatni. Alapvetoen frontendes vagyok, mert imadom, ha jo user interfacet kap az ugyfel. Emellett application dev is. A business logic inkabb backend, nem az en vilagom.

BTBTBT 2013.06.29. 00:20:52

@andaluzkutya:
"A szülőnek nem az a dolga, hogy megmutassa, hogy a világ igazságtalan meg pl. kegyetlen."
Tényleg? Akkor mi? Hogy tutujgassa, tejben-vízben fürössze a szívemszottyát?
A szülő dolga, hogy odafigyeléssel és szeretettel felkészítse az életre, és normális embert faragjon a gyerekéből, mert felelősséggel tartozik azért, amit létrehozott.

Az érdekes helyzet az, amikor a gyerek nem annyira okos, mint a szülei. Nemrég olvastam erről egy cikket egy angol nőtől, aki kijelentette, hogy a lányán már kisiskolás kora óta jelentkeztek annak jelei, hogy bizony nem lesz egy nagy lumen - de attól ő még szereti, mert az ő gyereke.

@hagyma:
ezt a ruhajavitast nem igazan ertem
ez mi?
Mivel Anglia, valószínűleg a dry cleaners-nél dolgozik, ahol van "alteration"-szolgáltatás is. Vagy nem.

@Igényes:
"Ezzel a sámánnal össze kell ismerkednem."

Ezt a könnyelmű kijelentésedet még nagyon meg fogod bánni. :)))

pappito · http://pappito.com 2013.06.29. 00:21:21

@diggerdriver: "Meg a"depresszió" szóra.
Ez korunk divatos betegségének a kétoldali munkaundoritisznek az elegáns megnevezése. Csak az esik depresszióba aki megengedheti magának."

bár igazad lenne. Sajnos azonban a depresszió (szorongás) öli az embereket, mint a sicc. Nem kívánom, hogy neked vagy veled élő családtagodnak legyen. (abban viszont egyetértünk, hogy sokmindent hajlamosak az emberek depressziónak hívni, ami nem az)

Igényes 2013.06.29. 00:23:00

@pappito: Például a szorongást. :)
És digger megközelítése aránylag szerencsés, nagyjából így érdemes hozzáállni. Ha fantáziálni kezdesz róla, sokkal rosszabb.

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:24:00

@Barátusz:
Van ilyen Eszak-Amerikaban is, csak hagyma valoszinuleg olyan helyen el, ahol ilyen nincs.

pappito · http://pappito.com 2013.06.29. 00:24:17

@Igényes: lehet, hogy szerencsés csak nem igaz.

Igényes 2013.06.29. 00:25:16

@pappito: Kívülállók számára kb. ennyi. Ha meg benne állsz, arra érdemes törekedni, hogy kívülálló legyél.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.29. 00:26:41

@Barátusz: ha megtalalod azt cikket , dobd at nekem, please.

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:27:04

@Igényes:
Tudod, van az, amikor valamifele trauma eri az embert. Hirtelen jon, minden megvaltozik. Es persze, az osszehullas utan osszeszedi magat. Na, az a fasza, gondolom ezt ismered.

Aztan van az, amikor valakinek a nyakara ugy tekeredik a fojtas, hogy eloszor nem is veszi eszre. Sokszor evek kellenek, mire rajon, hogy egy csapdaban van. Es mivel az a megszokott elete, probalja megoldani, de a csapda ajataja mar becsukodott. Es nem talal ki belole.

Ettol eg persze ti viccelodhettek, de ez letezik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.29. 00:30:14

@morsels:
Hátmég amikor a csapdán belül keresi önmagát.
Az ám a fasza:))))))))))))))

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:32:57

@diggerdriver:
Hmm...
Valami miatt azt hittem, hogy te emberszabasu vagy.
Neked ez valami miatt vicces. Biztos okod van ra. Legyen neked.

BTBTBT 2013.06.29. 00:37:30

@morsels:
Az USA-beli viszonyokat ti ismeritek, viszont ismét átgondolva a poszterina talán nem dry cleaners-nél lehetett, mert ott nincs ennyi munka (bár a tulaj általában közel-keleti), hanem inkább valami bedolgozónál varrogatott. Aztán lehet, hogy a tulaj küldte a cuccokat a londoni szári-üzletekben a Whitechapel-hez.

A depresszióval kapcsolatban: egyrészt jellemerősség kérdése, hogy negatív élmény következtében az egyén mennyire hagyja felülkerekedni, másrészt nagyon sokan összemossák hasonló tünetű betegségekkel.

@tildy:):
Megpróbálom, de hetekkel vissza kell pörgetnem a FB-üzenőfalon, mert az egyik volt kollégám osztotta meg a linket.

Igényes 2013.06.29. 00:38:42

@diggerdriver: ;)

@morsels: Mindenki önmagáért felelős. Ez lehet hogy érzéketlenül hangzik, de attól még így van. Természetesen mint nagykorú, beszámítható, önállóan cselekvőképes állampolgár lehet az a Te tiszteletreméltó döntésed, hogy hülye vagy, és szopatod magad. Ezt mindenkinek kutya kötelessége respektálni, és hagyni, hogy azt tedd, ami Neked jólesik.

Ami nem kötelessége, hogy ezt segítsen neked minél tovább játszani, vagy sajnálni, vagy tisztelni érte.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.29. 00:38:44

@morsels:
Lazujjá má' egy kicsit nem esznek itt embert.
Olyan merev vagy mint Hagyma aki olyan merev mint én voltam húsz évesen mikor még azt hittem csont van benne:)))))))))))))

BTBTBT 2013.06.29. 00:39:35

@Amarante:
Ezt most találtam, du. 4. tájáról: "részegen meg már jött haza a lányom, nagyon fiatal volt". Ez sokat elmond a szülőről, aki nem fegyelmezi a gyerekét....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.29. 00:42:33

@Igényes:
Na. Hát ezt ugatom itten máma csak nem akartam ilyen egyértelműen megfogalmazni mert akkor mindenki értette volna.
Az pedig olyan kispolgári:))))))))

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:42:59

@Barátusz:
Teny, nem irta hogy dry cleaners, en csak automatikusan ugy vettem, hogy ott javitjak a ruhat.

Igényes 2013.06.29. 00:43:22

@diggerdriver: Ilyenkor nem nagyon lehet velük beszélni. Azért harcolnak, hogy de igenis el legyen ismerve, hogy ők tényleg nagyondenagyondenagyon szenvednek. És ez így is van, valóban szenvednek, ezt senki nem vitatja. Csak éppen egyrészt ők maguk másznak bele, másrészt ha már benne vannak, mindent megtesznek, hogy még lejjebb lapátolják magukat. Harmadrészt meg a kutyát nem érdekli.

Amarante 2013.06.29. 00:43:49

@Barátusz: :):):)

addigra mar ugy voltam vele,hogy:Foglalkozzon vele a notanacs!
3napja vagy 4 azt bizonygatta,hogy aki szegeny az budos,mosdatlan,elviselhetetlen:)O azert tudja,mert segelycsomagokat vitt ki nekik....lehet ebbor kerult a neve ele a Dr:):):)meg ebbol jottek azok a milliok is.

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:45:06

@Igényes:
Igen, mindenki onmagaert felelos.
Es pont ezert lathatod kilatastalannak az eletedet. Marmint ha olyan helyzetbe kerulsz, ami ertelemszeruen veled nem fordulhat elo.
Masok meg csak nem akarnak dolgozni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.29. 00:46:49

@Igényes:
Na az utolsó mondat az amivel le is lehet zárni mai esszénket a hudekomoly depresszióról.

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:48:09

@diggerdriver:
Vallvonas.
Neked ez vicc, ne is legyen reszed benne :-)
Persze igy kb. Toki szintjere kuzdotted fel magad.
Engem kulonosebben nem zavar, csak gondoltam szolok.
Altalaban egyszer.

BTBTBT 2013.06.29. 00:48:15

@Igényes:
"Mindenki önmagáért felelős."
Csak legyen, aki megtanítja ezt, ugye? Meg az is, aki belássa.

"lehet az a Te tiszteletreméltó döntésed, hogy hülye vagy, és szopatod magad. Ezt mindenkinek kutya kötelessége respektálni, és hagyni, hogy azt tedd, ami Neked jólesik."
Kivéve, ha van olyan körülötted, aki felismeri, hogy szopatod magadat, és hajlandó meg képes is segíteni, hogy abbahagyd.
Az "azt tedd, ami neked jólesik" addig igaz, amíg nem vagy vele más terhére. Ezért van, hogy sokan összekeverik a szabadságot a szabadossággal.

@morsels:
Félreértesz. Nem tudom, hogy megy ez Skóciában, és az előbbi kommentemben is csak találgattam. Remélem, jó irányba.
A londoni dry cleaners-ekben, legalábbis amelyekben jártam, az "alteration"-önön (nadrágszárfelvarrás, ruha csipőkieresztés, stb.) kívül mást nem nagyon csinálnak. A poszterina pedig inkább varrónőként dolgozott.

Igényes 2013.06.29. 00:48:37

@morsels: A te életed. Ha kilátástalan, változtass rajta. Rajtad kívül senki nem tudja, mi lenne a jó neked.
A másik lehetőség, hogy nem csinálsz az életeddel semmit, és magadon változtatsz. Működik az is.

@diggerdriver: Ámen. :)

Amarante 2013.06.29. 00:52:05

@Barátusz: szerintem sima varroda lesz az-most hogy igy raneztem ujra:)na majd kiderul a folytatasban:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.29. 00:52:32

@morsels:
Na látod most megsértettél.
Ez mélyen érintett. Olyan depi lettem mingyá öngyi leszek.
Megyek aludni.

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:52:37

@Barátusz:
Hat en ugy ertettem, hogy az 'alteration' a ruhajavitas.
Meghat ott varrjak ossze a felfesslett nadragszarat, cserelnek zippzart, meg mit tudom en meg mit csinalhatnal.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.29. 00:53:53

@Barátusz: oke, de csak akkor, ha nem nagy nehezseg, ha nehezkes, akkor inkabb hagyd.

Igényes 2013.06.29. 00:53:53

@Barátusz: Az élet megtanít rá. ;) Ha szerencséd van, nem 95 éves korodban.

"Az "azt tedd, ami neked jólesik" addig igaz, amíg nem vagy vele más terhére."

Ez leginkább addig igaz, amíg normál keretek között vagy. Amint olyan közegbe kerülsz, ahol többség lelkileg sérült, és önmagával van a legtöbb baja, gyakorlatilag bármit csinálhatsz, valaki bele fog kötni.
És ehhez nem kell diliházba költözni, ha egy csoportban van egy hülye, meg 2-3 ember, akit nem nagyon érdekel az egész, de éppen szar passzban van, olyan gyönyörűen el tudják sodorni a többit is, hogy öröm nézni.

Én kb. arra jutottam az évek során, hogy azt teszem ami nekem jó, a saját szabályaimhoz tartom magamat, aztán akinek vergődhetnékje van, az kinyalhatja. Vagy elküldöm a picsába, vagy mosolygok rá, attól függően hogy nekem milyen kedvem van.
A lényeg hogy minél hamarabb kikerüljön a látóteremből.

BTBTBT 2013.06.29. 00:53:59

@Amarante:
Hadd olvassa csak...
Néhány napja meg - másokkal egyetemben - attól mentem a falnak, hogy valami irtózatosan pökhendi stílusban benyögte: az összes szegény mocskos, mert ő látta a közértbe menet.

pappito · http://pappito.com 2013.06.29. 00:54:19

@morsels: nem lehet vadászni őket? itt igen és nincs rossz izük

Igényes 2013.06.29. 00:55:10

@morsels: A máséba meg nem érdemes beleszólni. :)

Amarante 2013.06.29. 00:55:22

@morsels: Hany szetszakadt ruha lehet arrafele,hogy ennyi sok helyen javitanak?:)
valami torok vallalkozo kisiparosnal dolgozhat varronokent csak elirta veletlenul

Amarante 2013.06.29. 00:57:14

@Barátusz: na erre reagaltam en masnap:):):)

Legnagyobb bune nem is az erzeketlensege,hanem az ostobasaga.

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:57:26

@pappito:
Egyreszt vedett madarak, masreszt allitolag nem is jo az husuk, harmadreszt erosen ketlem, hogy NZ-ba is mennek :-)

morsels (törölt) 2013.06.29. 00:59:20

@Igényes:
En nem szoltam bele senkiebe.
Csak ezt rosszul tudjatok.
Vallvonas.

pappito · http://pappito.com 2013.06.29. 01:00:13

@morsels: ja, ha te kétled, akkor nyilván itt nem is vadásszuk őket és nem kerültek a licenc nélkül lőhető reszliállat kategóriába...

BTBTBT 2013.06.29. 01:01:12

@morsels: @Amarante:
Reméljük, kiderül a következő posztból. Meg azt, is, hogy megjelenik.

@Igényes:
"Az élet megtanít rá."
Ez rém gyenge. Depressziósnak vagy lelki sérültnek lenni nem feltétlenül ugyanaz.

Nálam is hasonló a hozzáállás, mert a (nem nyomozói vagy adóellenőri) munkámból is kifolyólag imádom, ha konfliktusokat oldhatok meg, de a feleslegesen problémakreálókra odafigyelek, mert nincs szükség, hogy telesz@rják, ami jobban működne nélkülük. Magánélet dettó. Boldogítson mást, aki nem üt meg egy bizonyos szintet.

@tildy:):
Most, hogy felhoztam, megint érdekelni kezdett, úgyhogy nagy valószínűséggel előbányászom, mert nagyon tetszett, hogy kritikusan, de szeretettel nyilatkozott a nő a nálánál gyengébb képességű gyerekéről.

Igényes 2013.06.29. 01:01:46

@morsels: Nem tudom kiről van szó, de szerintem ne sajnáld. Ne tutujgasd, ne simikézd, hagyd egyedül, majd feláll. Fel fog. Fel tud, mindegy mit mond, vagy mit hisz magáról.
Amíg segíteni akarsz neki, csak lefelé nyomod.

Na, tényleg lapozzunk.

morsels (törölt) 2013.06.29. 01:03:10

@Amarante:
Nem tudom.
Azt tudom, hogy a dry cleaner egyben ki is javit aprobb hibakat. Legalabbis mifelenk.

Nadehat a 'business' ugye az ugy van, hogy amire igeny van, arra rogton van szolgaltato. Ami neked fura, az mashol az elet resze, tok termeszetes es 20 ev utan el sem tudnad kepzelni nelkule az eleted.

Ez az, amit irtam charliharernek. Hogy erdekes az egyszeri 'asszimilalodok' reakcioi. Valahol buszkek arra, hogy ok mar asszimilalodtak, masreszt egy csomo dolog van, ami fura neki, de azt hatarozottan tudjak.

Igényes 2013.06.29. 01:03:21

@Barátusz: És hány olyan depresszióst (vagy lelkisérültet) láttál eddig, aki megoldani akarta a gondjait? Már úgy igazán, nem csak amikor bizonygatni kellett. Mert én egyet sem.

Amarante 2013.06.29. 01:04:02

@Barátusz: Remelem en is,hogy lesz masodik resz,mert azert kivancsi vagyok,hogy mi lett a ferjjel es holt tart a gyerek most.

BTBTBT 2013.06.29. 01:04:59

@Amarante:
Én meg valaki más még azon nyomban bekérdezett nála, de ő gyorsan elhúzott.

Basszuskulcs! Most jutottam el Töki első kommentjéhez. :DDDD

"Hát nem vagy valami okos, de a butáknak is élni kell, hogy a feljebbvalókat szolgálják."

Ezt olyasvalaki írta, aki azt hirdeti magáról, hogy "felsőbb körökben mozog". A kis csinovnyik...

morsels (törölt) 2013.06.29. 01:06:03

@pappito:
Rosszul fogalmaztam.
Fogalmam nem volt arrol, hogy a Canadian Goose elmegy NZ-ba. Azt hittem, hogy csak Floridaba mennek, esetleg Del-Amerika egy reszebe.
De ha oda is mennek, hozzatok, nyugodtan lodd le oket, kurva sok van beloluk. Nem vicc, a varos szelen a parkirozot is osszeszarjak, mert az mar az ovek :-)

Amarante 2013.06.29. 01:08:48

@Barátusz: felsobb korok....hm....

van,aki a batorsagat a nevtelensegbol meriti.Barmit irhat egy nick mogott,aztan kozben meg lehet,hogy a valos eletben a126-ik senki egy nevesincs cegnal:):):)

Igényes 2013.06.29. 01:09:56

@Barátusz: Talán másféle szegényre gondolt, mint amit Te nevezel annak. Vagy úgy értette, hogy az összes, amit ő látott. ;)

Amarante 2013.06.29. 01:11:01

@Igényes: Jaj mi ezen masnap osszeugrottunk,csak nem ennyire,mint ma:)

pappito · http://pappito.com 2013.06.29. 01:11:49

@morsels: nem tudom h jönnek vagy itt laknak, de kurva sok kárt csinálnak

BTBTBT 2013.06.29. 01:13:03

@Igényes:
Először is: minimális mennyiségű depissel találkoztam, és egyetlen eggyel, aki ki akart mászni belőle.

@Amarante:
Inkább csak a gyerek érdekel. Az apja nem hiszem, hogy megerőltette magát. Nem éppen olyan hozzáállása volt. 40-es férjről beszélünk, nem egy tiniről, aki még változthat.

Látom, hogy nosuti, hagyma, dienanny is osztotta rendesen Tökit. Meg charlie is csinovnyiknak nevezi. :)

pappito · http://pappito.com 2013.06.29. 01:13:13

@Amarante: töki tipikus troll, valamiféle egybites melót csinál nagy cégnek (reci mondjuk) és mivel köszönnek neki reggel a nyakkendősök, azt képzeli, hogy látják is őt :)

nekünk meg önti a felsőbb köröket :)

Amarante 2013.06.29. 01:16:06

@Barátusz: Tokit nem lehet megserteni,csak a nagy favago fejszevel:):)

Amarante 2013.06.29. 01:18:24

@pappito: mindenkinek megvan a maga fixa ideaja:):)ha pont ez hianyzik az egojanak,tolem legyen:):)neha jokat nevetek rajta:)

Igényes 2013.06.29. 01:19:02

@Amarante: Én a maiből ki is maradtam, szerintem...

@Barátusz: Jó neked, én aránylag sokkal (30+). A többség nagyon rosszul áll hozzá az egészhez. A lehető legrosszabb amit meg szoktak tenni, hogy rászoktatják magukat valami szarra, hogy az majd megoldja. A másik nagyon rossz, hogy elmennek valami hibbantközösségbe, és egymás nyűgjeiben dagonyáznak, becézgetik a depikéjüket, meg ilyenek.

Pedig lelkibeteg senki nem véletlenül lesz, az illető életében van valami, ami kiváltja. Nem gyerekkorban, meg apámtöke, hanem akkor. A korábbiak legfeljebb érzékenyebbé tesznek rá.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.06.29. 01:21:00

@morsels: "Mondjuk pont amerikaban az allam nemigen szol bele a nevelesbe. Iskolai korzetek vannak, amiknek az iranyitasa helyi valasztas alapjan kijelolt emberek ala tartozik"

En nem is az oktatasra, hanem a nevelesre (raising a kid) gondoltam. Egyre tobb esetrol hallani, amikor biz. allami szervek akarjak megszabni a szuloknek, mit, hogyan csinaljanak. Most nem arrol van szo, hogy az eroszakos/felelotlen stb. szuloktol elveszik a gyereket, mert az rendben van. www.learn-usa.com/education_transformation/ecdl025.htm

BTBTBT 2013.06.29. 01:21:32

@Amarante:
Akaratlanul, de annyit már elértem, hogy ha ekézem, nem füztölög, és időnként még bóknak is veszi, ha leoltom.
Óhatatlanul a híres idézet ugrik be, ami szerencsére nem fog megvalósulni: "This is the beginning of a beautiful friendship."

Lehet, hogy birca=Töki? :)))

@Igényes:
"lelkibeteg senki nem véletlenül lesz, az illető életében van valami, ami kiváltja"
Ez nem igaz. Rengeteg akad, aki egyszerűen olyan fajta. Még az sem kell, hogy megtapossa az élet.

BTBTBT 2013.06.29. 01:25:06

@Tökfőzelék1:
Volt ingyen hami? Bepasiztál a csajos bulcsin, angyalkám? Vagy a pia is ingyen volt, és nem emlékszel? :)

Amarante 2013.06.29. 01:25:13

@Igényes:
Volt az eletemnek egy nagyon sotet es mely korszaka,amibol sikerult kimasznom,mert muszaj volt a gyerekek miatt.akkor nem tudtam,meg nem is igazan akartam vele foglalkozni,de kesobb sejtettem,hogy vmi depresszio-feleseg lehetett....szornyu volt es minden energiamat felemesztette az,hogy egyaltalan mukodesbe tartsam magam.
Orvoshoz feltem menni,mert gondoltam azt is rambeszelik,amim nincs:):)

Igényes 2013.06.29. 01:33:54

@Barátusz: Én nem ismerem azt a kategóriát, hogy "olyan fajta". Valamitől olyan, valamitől pont azt csinálja. Általában ő is tudja mitől, csak nem hajlandó róla tudomásul venni.

Például ha van egy hülye főnököd, és állandóan cseszeget, egy idő után nem fogod tudni jól kezelni. Agresszív leszel, és persze a főnököd belét nem taposhatod ki, hiába azt szeretnéd. Innentől két dolgot tehetsz: 1. a környezeted felé fordítod, megrugdosod a kutyát, vered a gyereket, ordibálsz a saját beosztottaiddal, megcsecserészed a cserkészkislányokat amikor jönnek sütit árulni, akármit. 2. Önmagad ellen fordítod. Na EKKOR szoktál depressziós lenni. Meg beteg, meg enervált, meg minden, ami ezzel jár.
Kérdés, hogy melyik a jobb. A válasz, hogy egyik sem, változtatni kell. Csak mi van, ha nem lesz másik munkád, mit fognak gondolni, mi lesz ha ebből is gond lesz otthon, mi lesz, mi lesz, mi lesz, összefantáziálsz egy rakás hülyeséget, ami a padlóra küld, pedig semmi nem történt, csak képzelegtél.
Ezt kell abbahagyni, és akkor nuku depresszió. Viszont amíg tutujgatnak, nem fogod, mert éppen szét vagy esve, és jól esik, hogy valaki törődik veled. A másiknak viszont az esik jól, hogy szegény nyomorulttal milyen rendesen bánt, tehát úgy fog vigasztalgatni, hogy befelé menj bele, ne ki.

Szerintem.

Igényes 2013.06.29. 01:35:42

@Amarante: Jól tetted. Nem szabad. Erre egy elég jólmenő iparág épül, és ha önmagadat húzod ki a szmötyiből, azután senkinek a zsebében nem marad fillérke..

Igényes 2013.06.29. 01:37:42

@Barátusz: Birca a Töki, ez teljesen biztos. Ő írja az egész blog.hut, tegnap már beismerte.

Amarante 2013.06.29. 01:43:32

@Igényes: Sok igazsag van benne:)En ugy oldottam meg,hogy felkoltoztem Bpestre abbol a pici falubol,ahol laktunk,amint a legkisebb gyerkoc ovodaskoru lett:)Elkezdem dolgozni,aztan szepen minden helyreallt.

BTBTBT 2013.06.29. 01:45:46

@Igényes:
"olyan fajta" - aki olyan jellemű, borongós, búvalbaszott, soroljam még?

Ha a főnököd/kollégád napi szinten agresszivitást hoz ki belőled, attól nem depi, hanem mérges leszel, vagy frusztrált, de más hülyeségétől, ami a te életedet keseríti meg, nem lesz alkalmad befelé fordulni. (Néhány éve voltam ilyen helyzetben.)
Olyan ez, mint amikor nemrég valaki összemosta a depressziót meg a félelmet. Ellentétes lelkiállapotok.

A "szmötyi" szót szakközép óta nem hallottam. Ott volt egy srác, aki mindenre ezt mondta.

Igényes 2013.06.29. 01:48:10

@Barátusz: Jó, de olyan is lesz valamitől.

A szmötyit én is régen használtam. :)

Amarante 2013.06.29. 01:49:33

@Igényes: en meg most hallom-latom eloszor:):)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.06.29. 05:38:05

@pappito: A libákat nem lehet vadászni, mert olyan szelídek, hogy belemásznak a kondérodba.
Nem hiszem hogy vadászélmény lenne. Autóval munkába menet legalább tízet el tudnál ütni.
Kezdenek ráadásul tényleg ellustulni, és már költözni sem hajlandók. Inkább kihúzzák a telet is itt NE-ben. Már nem is kanadai ludak, hanem amerikaiak. Mint hagyma.

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.29. 05:46:42

@diggerdriver:
"Meg a"depresszió" szóra.
Ez korunk divatos betegségének a kétoldali munkaundoritisznek az elegáns megnevezése."

sósé légyél depressziós----((((((

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.06.29. 05:58:48

@Babette_: Ilyen korán keltél, vagy még fenn vagy tegnapról?

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.29. 06:04:41

@ctboy: méndég kólén kélék, és mós mégyék vézsgázné és---

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.29. 06:22:40

@diggerdriver: fóóóóóóóóóóóóóóóójjjjjjj

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.29. 06:37:00

@ctboy: ne tessek kerem engem egy ludhoz hasonlitani!
foleg canadaihoz
amugy mikor voltam horgaszni nagyon nagy elmenyem volt 3 kacsaval, de most nem meselem el, mert Mary mar alszik
/en most vegeztem/
majd holnap, az uj posztban

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.29. 06:38:15

@Amarante:
akkó az ném vód depresszió------max néurózis

DieNanny CH 2013.06.29. 06:52:07

@33621:

Nem ér, ezt külföldről nem lehet megnézni! :-((((

Posterina Maria 2013.06.29. 09:09:40

Itt tenyleg van olyan hogy ruhajavito, angolul 'clothing alteration shop' - nadragfolhajtas, beszukites, zako atalakitas, ruha rovidites, meretre alakitas stb. Edinburghban kb 40 ilyen uzlet mukodik

BTBTBT 2013.06.29. 10:03:49

@Igényes:
Légyszives ne értetlenkedj már.:)
Van, aki úgy születik, hogy elesett, nyamvadt, nem életrevaló, mimóza. Olyan a lelki alkata.

@Posterina Maria:
Köszi, hogy ezt tisztáztad. Londonban még sosem találkoztam ezzel a "CAS" elnevezéssel. Itt vagy ruhaipari bedolgozás van (hasonló a varrónőséghez), vagy a korábban említett "alteration" a "dry cleaners"-nél. De az igazítás, varrónő sem kell hozzá. Sokszor a tulaj maga csinálja az ilyesmit.
Az üzlet jellegével ellentétben nemcsak száraz tisztítás megy ott, mert forognak a bazi nagy mosógépek is.

Amarante 2013.06.29. 10:40:21

@Babette_: Most egy vilag omlott ossze bennem:):):)
Vicc nelkul:csak orulok neki:):)

skylla 2013.06.29. 12:04:45

@Amarante: te, es azt hogy osztod be, hogy a napi 12 oras cseteles mellett a gyerekeid neha egy makarenkoi pofont is kapjanak?

Amarante 2013.06.29. 12:06:47

@skylla: Na latod!Ez a tudas:):):)A pofonok ideje meg mar regesreg lejart:):)

skylla 2013.06.29. 12:24:13

@Amarante: igen, mar mas szelek fujnak:

most szepen bemesz a szobadba, es tanulsz = vegre a gep ele ülhetek

mikor is kezdödik a különorad? = nem tudtam elolvasni az utolso 20 kommentet

különben tetszik, csak rakj mar vegre egy space-t az irasjelek utan, kurvara zavar. bar ez legyen a legnagyobb bajom

Amarante 2013.06.29. 12:32:44

@skylla:

Mindenkinek kulon gepe van:):)
az igazsag az,hogy nehezen jarok, ha birnek jobban mozogni nem lennek annyit itt:):):)
Aztan meg: mig a krumpli fo raerek irogatni:):):)

Meltanyold az erofesziteseimet a space-hasznalat teren:):):)

Void Bunkoid 2013.06.29. 18:26:17

@tableno: a magánkórházas cucc egyrészt jogos, mert ja, a vállalkozói kedv csődhöz vezetett, de azért annyi stikli van a dologban, hogy egy olyan országban, ahol az emberek zöme nem valami hú, de nagyon eleresztve él vállalkozni valami prémium szolgáltatással garantált buktabuli - egész egyszerűen az a nagyon kicsi szegmens, aki nemcsak hogy megengedheti magának, de igényes is annyira, hogy ilyen szolgáltatásokat igénybevegyen, az nem elég ahhoz, hogy _az ország egyetlen ilyen intézményét_ eltartsa. Fenntartani azt viszont baromi sokba kerül.

A mezőgazdaságról is ezt mondtam, mindenki sopánkodik, hogy a drága biokukoricáját meg mangalicakolbászát nem veszik meg átadási áron, pedig hú meg há, és nem veszi meg a bót, meg az emberek is az igénytelen szlovák tejet meg gyenge minőségű lengyel húst veszik - hát basszus, akkor a kedves gazdák termeljenek jórészt igénytelen sz*rt, az emberek ÚGYIS azt veszik, ami a legolcsóbb, és lehet, hogy nem nyer vele aranypántlikát a nemzetközi szemlén, de el tudja adni.

A mangalicaszalámikkal meg mindenféle hungarikumtermékekkel meg nem lehet megélni úgy, hogy _világszerte_ párezer gasztrosznob hajlandó csak ilyen a szájába venni, azok is csak a lányuk lagziján, hogy lássa mindenki, hogy ők mekkora gourmandok.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása