oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. április 27. 06:42,  Amikor elindul a legkisebbik 338 komment

2013. április 27. 06:42 Határátkelő

Amikor elindul a legkisebbik

Nagyon jó érzésekkel osztom meg Hajni írását, mert jó olyan történeteket olvasni, melyek a nehézségek ellenére is jól végződnek és melyekből süt az, hogy a szerzője a mindenki életében adódó problémák ellenére elégedett a sorsával. Hajni (mint írja is) nem lett gazdag, nincs méregdrága autója, de normális körülmények között él. Kell-e ennél több?

Frankfurt am Main 2.jpg

„Sokáig gondolkodtam azon, hogy érdemes-e leírnom a történetemet, a barátnőm is sokat noszogatott már emiatt, míg végül úgy döntöttem, hogy megosztom veletek életem elmúlt hat évét.

Miután 137 ponttal nem nyertem felvételt az egyetemre, elvégeztem két OKJ-s képzést egy nagyon jó budapesti iskolában, remek tanárokkal, akik sok olyanra megtanítottak, amit még ma is használni tudok az életben.

Vidám fiatal lány voltam, eléggé álmodozó, művész típus – sok súlyfelesleggel, és mindig arról álmodoztam, hogy egyszer megtalálom a számításomat és életem párját. A családban én vagyok a be nem tervezett utánfutó, így anyukám pont emiatt nem akart elengedni, sőt megtiltotta, de végül belátta, hogy fiatal vagyok, van végzettségem, el kell engednie, ha menni akarok.

Egyidőben kaptam otthon munkát, amikor elhatároztam, és már találtam is egy családot, hogy kimegyek Németországba gyerekcsősznek... hát a munkát visszamondtam, pakoltam, és talán az élet akarta így, de a születésnapomon, egy szeptemberi nap felszálltam a buszra és elindultam Frankfurtba, ahol a vasútállomáson, hajnalban várt rám a fogadó anyuka.

Gyereknevelés. Gyerekre vigyázás. A csecsemőkkel elvoltam, de én egy olyan akaratos, pimasz, elkényeztetett hétéves lányt kaptam, hogy már az első nap a pokolba kívántam.

A világ egyik legszebb helye

Hirtelen bekerültem Németország szívébe, mert a család a Rheingaun lakik, ami a Rajna-menti vidék, és az UNESCO világörökség része. Röviden csak annyit tudok írni: gyönyörű! Világszép! Én életemben olyan szép helyen még nem laktam, és a család – amiről előzetesen nem tudtam - gazdag volt.

Egyke gyerek, elkényeztetett. Németül nem tudtam, csak angolul, volt külön szobám, sokat kellett takarítanom, vasalnom kellett, sokat voltam egyedül a gyerekkel, mert a szülők mindig dolgoztak. A kislány lassan elfogadott, bár egy év múlva is volt olyan, hogy úgy összekaptunk, mint a testvérek.

Ennek ellenére minden rendben volt, nem érdekelt, hogy az emberek megmosolyogták a dundi fiatal magyar kislányt, aki azt gondolja, hogy majd itt fog élni, lesz rendes munkája, és majd megtanul németül. A magyarságommal nem volt bajuk. Tisztelik errefele a magyarokat. De értek azért kellemetlenségek, mert mindig akadt 1-1 német, főleg nők, akik azt gondolták, hogy azért mert nem beszélem a nyelvüket, hülye vagyok.

Élveztem az életet

Nagyban tojtam rájuk. Élveztem az életet, dolgoztam, spóroltam a pénzemet, és dolgoznom kellett a hajón is, mert igen, a családnak hajói vannak, amelyek mindig meg vannak tömve turistákkal.... többnyire módos turistákkal.....

Azok a kilók is kezdek eltűnni, annak ellenére, hogy minden este a bőséges vacsora után igazi fagylalt bombákat tüntettem el egy szempillantás alatt...

Szilveszterkor jött a fordulópont. Nagyon megfáztam. Szerintem még életemben nem voltam ennyire taknyos, piros volt az orrom és szerintem lázam is volt. Alig álltam a lábamon.

Az anyuka azt mondta, hogy ha nem vagyok jól, nem kell dolgoznom, de valahogy lelkifurdalásom is volt, és volt egy érzésem, hogy mennem kell. Nem tudom mi ütött belém, de mikor mentem le a lépcsőn, felkiáltottam: Istenem, küld már azt a nagy szerelmet, mert ha nem, gondok lesznek!

Azóta nem hiszek Istenben, de a sorsban igen.

Már a hajón voltam, amikor egy jóképű – számomra a világ legjóképűbb fiatalembere lépett fel a hajóra. Szerelem volt első látásra.

Egy hónapot vártam rá, és az első randi is csak úgy jött össze, hogy az anyuka ellopta a mobilomat, és a nevemben sms-t írt neki, és randit kért.

Az első randin összejöttünk, de csak mert ő félénk volt, én meg úgy gondoltam, hogy most vagy soha, búcsúkor, mikor már jött a vonat, megcsókoltam, szegény akkor még nem sejtette, hogy ebből házasság lesz.

A szerelem mindent legyőz

Ebből szerelem lett. Utána még bő fél évig voltam au-pair, majd anyuka kitalálta, hogy már nem kellek. A férjemmel akkor még csak együtt jártunk, és mondtam neki, hogy vagy összeköltözünk, vagy hazamegyek, mert más választás nincsen. A végén belement. Szegény éppen akkor költözött új lakásba, kezdő betegápoló volt, alig keresett valamit, és a lakásban se hűtő, de még tűzhely sem volt.

Addigra már elkezdtem tanulni németül, és hiába találtam szobalányi, jól fizető állást, nem kaptam munkavállalási engedélyt. Akkor ez még kellett. Így nehéz hónapok jöttek, én otthon voltam, az ő fizetéséből nehezen tudtunk megélni. Végül úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk.

Egyedül kellett dűlőre jutnunk, megteremteni a pénzt a házassági papírokra és minden másra. Emlékszem, el kellett mennünk Düsseldorfba, hogy kiváltsuk az „Ehefáhigkeitsurkunde-t", ami annyit tesz, hogy otthon nem vagyok házas, házasodhatok!

Később eljárogattam „baráti" alapon takarítani, és végül júliusban összeházasodtunk. A menyasszonyi holmikat – ruhát, cipőt, stólát - mindet Ebayen vettem, mert pénzünk alig volt, és nem jövök én sem módos családból, de ő sem.

Jóban-rosszban

Az esküvő kicsi volt, tisztességes, a szüleim eljöttek, és egy barátnőm, és az ő anyukája is ott volt, aki sajnos nagyon messze lakik tőlünk. Az esküvői tortámat magam készítettem a barátnőmmel, ami végül olyan édes lett, hogy a násznép majdnem összeesett a cukros sokktól! Bőven kaptunk ajándékot és pénzt a barátoktól, kollégáktól, így nagyon boldogok voltunk.

Megkaptam a munkavállalási engedélyt, és eleinte szobalányként dolgoztam, majd jött egy kis kisegítői állás, dolgoztam játékteremben is, a lényeg, hogy legyen kis pénzünk, és ne legyek munkanélküli. Addigra megtanultam németül, és lefogytam 40 kilót.

Voltak nehéz idők, és jobbak is, sajnos vesztettem el családtagokat, és a házasság sem mindig tökéletes, de a férjemmel szeretjük egymást, és összetartunk jóban-rosszban.

Fizetnivalónk van bőven. De már van kocsink, rendes lakásunk, én pedig egy nagy cégnél dolgozok ügyintézőként, amit nagyon élvezek.

Magyarokhoz tényleg ne menj!

Azok, akik régen megmosolyogtak, ma már csak bámulnak, hogy igen, megcsináltam. A játékteremben sokszor ért atrocitás a törökök és arabok részéről, és sok olyannal találkoztam, akik elkönyveltek kis külföldinek. Érdekes, hogy aki lenézett, maga is külföldi volt. A németek mindig elismertek, megbecsültek. Sokszor néznek töröknek vagy orosznak a festett fekete hajam miatt, de még soha nem néztek magyarnak.

Apropó magyarok. A nagy szegénységben elmentem egy magyar családhoz gyerekre vigyázni, de miután nem tudtam megállni, hogy apuka verte a gyerekeit, anyuka meg egyetértett, és nem szólt semmit, hát anyuka hamar úgy döntött, hogy neki a férje fontosabb, így szépen kitette a szűrőmet, miután megkérdeztem, hogy bírja ezt nézni. Abban a családban egy gyerek sem tudott rendesen magyarul vagy németül, mert a szülők úgy beszéltek a gyerekekkel, hogy keverték a két nyelvet.

Pár éve elhelyezkedtem egy cégnél, ügyintézőként, voltak magyar ügyfeleim, amit nagyon élveztem. Később átmentem egy másik céghez – ugyanaz a pozíció, de magyar csapatba kerültem. Meg is bántam, 5 hónap után felmondtam.

Nem bírtam elviselni, hogy egész nap ment a fecsegés, bazdmegolás, nagyzolás, rongyrázás. Nem ehhez vagyok szokva, főleg, hogy a magyar üzletkötő is úgy beszélt velem a telefonban, mint a cseléddel. Lehet, hogy ez otthon szokás, de itt nem. Németországban élünk, nekem ez nem kell. Amellett a magyar kollégáknak itt élni csak pénzkereset. Beépülni a társadalomba nem akarnak.

Itt is itthon, ott is otthon, de a magyar bürokrácia...

Szeretek itt élni, de sokszor van honvágyam, és amikor tudok, hazamegyek. Azt hiszem, ha a férjem nem lenne, nem tudnék itt maradni. Ismerek itt más magyarokat is, akik már régóta itt vannak, és sok mindent elértek, mégis két lábbal a földön állnak, nem szálltak el. Velük jóban is vagyok.

Letettem németül a jogosítványt, ami számomra nagy szó, és abból a kicsi lányból, aki olyan elviselhetetlen volt, rendes tinédzser lett, úgy látszik, hogy mégis használt neki a nevelési módszerem, mert nem züllött el, és a mai napig kapcsolatban vagyunk, de csak mert régen én és a nagymama foglalkoztunk vele. A szülők nem, inkább dolgoztak, akkor is, amikor beteg volt.

Végezetül annyit, hogy Magyarországon a mai napig hajadon vagyok. Itt felvettem a férjezett nevemet, minden iratom erre a névre van kiállítva, otthon mégis meggyűlt a baj azzal a fránya pontos „a" betűvel.

Otthon nem akarják elfogadni a nevemet, holott ez már egy három éves történet, háromszor kérvényeztük, még a konzulasszony is többször eljárt az érdekemben, nem fogadják el. Az útlevelemben a mai napig a leánykori nevem szerepel, mert ez a kis betű nem szerepel a magyar ABC-ben, holott maga a konzulasszony vallotta be nekem, hogy találkozott már olyannal, aki szintén itt ment férjhez, ugyanolyan kacifántos neve lett, és ő nála elfogadták.

Itt mindenki csak a fejét rázza.

Éppen ezért ebben az évben be is adom a kérvényt a német állampolgárságra, mert elegem van, hogy ügyintézéskor fel kell mutatnom a házassági papírokat és elmagyarázni, hogyan is volt a Micikével, aki már 40 éve ugyanabban a hivatalban dolgozik, megélte a rendszerváltást, és úgy döntött, hogy nem fogadják el a férjezett nevemet.

Véletlenül a rendszerben maradtam

A másik az APEH. Évekig küldték a régi magyar címemre a csekkeket, és felszólításokat, hogy fizessek adót. Holott otthon már mindenhonnan kijelentkeztem, vissza is igazolták, itt elindítottam a letelepedésemet, nyáron mégis kaptam egy felszólítást, hogy fizessek, mert biztosan dolgozok valahol.

A nővérem járt el az ügyemben, mire a hölgy közölte a telefonban, hogy jaj, véletlenül benne maradtam a rendszerben, és azt hitték, hogy feketén dolgozok külföldön.

Nem azért jöttem ki, mert otthon olyan rossz volt. Akkor még jó volt, és otthon is lehetett volna valahogy, de nekem ez volt a sorsom. Mégis ha hazamegyek, rossz látni, hogyan mennek tönkre az utak, zárnak be a boltok, kopnak a régen mindig szívesen látott házak falai.

A régi politológia tanárom egyszer azt mondta, hogy a Parlamentet, az egész bagázzsal együtt, úgy ahogy van, fel kellene robbantani. A mai napig egyetértek vele.

Nem lettem gazdag

Csak le akartam nektek írni a történetemet. Nem lettem gazdag, nincsen méregdrága kocsim, és ugyanúgy vannak márkás és márkátlan cuccaim, de még HÁDA-s túrkálós is, alul kezdtem, takarítottam, nem adtam fel, mindig küldtem az önéletrajzokat, képezve voltam minden egyes munkahelyen, és most van egy rendes irodai munkám, amit sokan mégis megirigyelhetnének.

Amit megtanultam, hogy ha az ember akar dolgozni, tud dolgozni, a takarítás is tisztességes munka. Sokan gondolják, hogy ők fújják a passzátszelet, de az ilyenekkel nem kell foglalkozni. Annak pedig, aki kinevet, mert álmaink vannak, meg kell mutatni, hogy azok az álmok valóra válhatnak.

Ha egy házasság túl tökéletes, ott már valami bűzlik. Gondok mindig vannak. A gondok meg azért vannak, hogy megoldjuk őket, nem azért, hogy elfussunk előlük.

A férjem soha nem a bevándorlót látta bennem. Őt is tisztességre, szerénységre nevelték a szülei, és mindenki csak elismerően bólogat, főleg az idősebb betegek, mikor elmeséli nekik, hogy magyar felesége van. A németeknél jó a hírünk, csak a keletibb népek nincsenek tisztában azzal, hogy kik vagyunk.

A magyar és lengyel jó barát – nagyon jó tapasztalatim vannak lengyel kollégákkal, cseh kollégákkal már kevésbé.

Dudálok a magyar kamionosoknak

A férjem mellett van a helyem, de ha haza megyek, és meglátom a magyar dombokat, utakat, bármit, mindig elkezdek pityeregni. Otthon mindig a Túró Rudi az első, amit eszek.

Ja, és próbált már átverni a Balatonon egy étteremben a pincér, mert a férjemmel németül beszéltem, és azt hitte, hogy én is német vagyok!

És igen, én vagyok az a csaj, aki dudál a magyar kamionosoknak az autópályán, és integet nekik, és amelyik kamionos veszi a lapot, az vagy visszainteget, vagy fénydudával visszajelez! A többi csak zavartan néz :-D És a férjem szereti Wolf Kati dalait, megeszi a töpörtyűt, de a pacal láttán már kifut a konyhából.

Ami még nagyon fontos: tisztelni kell a szokásokat, az országot, ha az ember azt akarja, hogy elfogadják, neki is el kell fogadnia sok dolgot, ha valaki hosszútávon vagy örökre le akar telepedni, be kell épülni a társadalomba, mert másképpen nem megy. Hátrány még nem ért a magyarságom miatt, kivéve a munkavállalási engedélyt, de kellemetlenség ért már, csak mert külföldi vagyok, de ezek ezzel járnak. Benne van a játékban."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: au pair Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr995249074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amarante 2013.04.27. 21:46:48

@mirx: En negy gyereket szultem,170cm es 70kg vagyok.nem vagyok kover csupan a derekam tunt el:):):)Mondjuk az 52 evemhez nem annyira rossz:):):)Mivel nagyon csontos alkat vagyok nem vagyok kover.en ugy szoktam mondani,hogy felvettem a vegleges asszonyi formamat:):):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 21:47:46

@váj mí: hat Mary nem tornazott es nem mutetett es harom gyerek utan is igen messze van a 90 kilotol, de nagyon
jo kezd a segge jicsit kerekedni a melle sem olyan feszes mint 20 eve, de 90 kilo vagy tobb egy nonel az azert sok
@dirtyfreebird: nincs mexikoi bejaronom, az en hazam az en varam ide, nem jon be senki, de hasznald a googlet:)
@mirx: ez teny, van aki csak hasra hizik es ronda 90 kilosan, van aki elmegy ugy is, de azert sok:)
Mary sem alacsony es 70 kilo
es abbol 10 kilo a ket melle:)

HowAreYouOneAVetésün? 2013.04.27. 21:50:54

"Nem azért jöttem ki, mert otthon olyan rossz volt. Akkor még jó volt, és otthon is lehetett volna valahogy, de nekem ez volt a sorsom. Mégis ha hazamegyek, rossz látni, hogyan mennek tönkre az utak, zárnak be a boltok, kopnak a régen mindig szívesen látott házak falai.

A régi politológia tanárom egyszer azt mondta, hogy a Parlamentet, az egész bagázzsal együtt, úgy ahogy van, fel kellene robbantani. A mai napig egyetértek vele."

Azért sikerült beleszőni egy kis politikai fikát.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.27. 21:54:09

@hagyma:
Ha használom a Google-t akkor találok mexicói bejárónőt?

Kicsit komolyra fordítva a szot 2009-ben próbáltam rákeresni a Google-lal a levesre amiről szó volt.
De sajnos nem találtam.

Gondolod változott valamit azota a helyzet?
Majd megnézem akkor.
De az a leves nem jött fel csak hasonló.
Másképpen nézet ki meg ilyenek.

Gondoltam rad támadok, hátha.
Te ilyen pingvinként dolgozol , de biztosan nem főztök.

mirx 2013.04.27. 21:55:06

@Tamás András György: nem csak, sportolók, súlyemelők és testépítők is (mármint a hobbiból űzők is).
szerintem meg hagyjuk meg tildynek, hogy akar-e nekiindulni az anyaságnak, meg hogy szerinted ő szexuálisan vonzó-e, véleményem szerint maximális udvariatlanság ilyenekkel cseszegetni a másikat, pláne ismeretlenül. biztos rajtad is találni fogást, gondolom, nem úgy nézel ki, mint brad pitt, de ha igen, akkor se érezd magad feljogosítva, hogy így beszélj a nőkhöz/nőkről. just a thought.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 21:55:36

@HowAreYouOneAVetésün?: annyi igaza volt a politilogia tanranak. hogy 90 ota a nagy szabadsagban es demokraciaban pl az erkolcsok, az emberi ertekek rohamosan zuhannak otthon
az eletszinvona emelkedett akarki akarmit mond
hat nezzunk ki az utcara milyen kocsik rohangalnak es ezzel parhuzamosan nott a hajlektalan es szegnyereteg
azert szerintem a tobbseg sokkal mast vart az utobbi 20 evtol, mint ami tortent

rdi 2013.04.27. 21:56:55

Ehhez a névmizériához csak annyit, hogy külföldön meg szinte mindenhol "lehull nevedről az ékezet". Az én nevemben pl. van "é", de külföldön ezt minden esetben ignorálták. Hiába van így az útlevelemben, hiába tettem szóvá, volt, hogy legyintettek (pl. Németországban), hogy "az nem fontos"...

váj mí 2013.04.27. 21:57:11

@mirx: Meg a nőké is.. ne áltassuk magunkat mi sem ;).

@hagyma: Te sem vagy olyan, mint akár 40 évesen szóval leszólni az asszony seggét és mellét, pláne 3 szülés után nem igazán illendő ;).

Az viszont igaz, hogy a 90 kiló akkor sem ideális testsúly, ha 180 centi az ember lánya mellé. Bár, ha nem alma, hanem homokóra alkat, mint azon a képen, amit mirx belinkelt, akkor arányosan eloszlik. Viszont ez még a legrosszabb (alma) alkat esetében sem jelent elhízott zsírdisznót. Persze, ha az agyonfotóboltozott modelleket nézzük a plakátokon, vagy egy anorexia-klinika pacientúráját, akkor viszont de.

Amarante 2013.04.27. 21:57:56

@hagyma: Helyesen:egyesek eletszinvonala nott.A kettesek-akik tobben vannak -na azoke nem nott,hanem alazuhant:(:(:(

Tamás András György 2013.04.27. 22:00:29

@mirx: ne jatszd itt a gondolatrendort!
kulonben is tildihez szoltam nem hozzad. ha vitatkozni akar velem, majd legfeljebb benyom egy egeszalakos furdoruhas kepet magarol, hogy meggyozzon... :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:01:07

@váj mí: dehogy szolom le, totalisan felreertettel, en imadom
hat kb meg olyan vagyok mint 40 evesen, de tuti nem mint 20 evesen,amikor meg diot vertem vele es nem volt sorhasam
nincs ezen vita
@Amarante: nezd ez erdekes kerdes, ha nezek valami videot otthonrol, mindenhol millios kocsik rohangalnak az uton, rengetegen jarnak kulfoldre nyaralni
na ez 90 elott nem volt

Amarante 2013.04.27. 22:04:40

@hagyma: Most jottem vissza Mo-rol-hoztam az unokamat:):)-es azert rendesen kiakadtam,hogy bizony mar nem csak utolertuk a nyugati arakat,hanem el is hagytuk oket jonehany esetben.Persze igazad van a kocsikat illetoleg,ezert mondtam,hogy azok az egyesek:):)Ha nem tamogatnam rendszeresen a fiamekat nem is tudom hogyan jonnenek ki.Pedig dolgozik,mint egy lo,nem isznak,dohanyoznak stb.

mirx 2013.04.27. 22:05:32

@váj mí: szerintem egy kor/érettség fölött ezt kinövi az ember, legalábbis engem valamikor utoljára kb gimibn foglalkoztatott, hogy úúúúristen most nagy a seeeggem? :)

30-40-50-es nő, aki ezen lamentál, valahol kicsit röhejes már szerintem. a más nőknek meg a súlyukat az arcukba dörgölő férfi meg egyenest pokróc. "you're not sexually good enough for me" típusú kommunikáció az vérciki, proli dolog, ennyi.

mirx 2013.04.27. 22:06:38

@Tamás András György: hopsza, valaki találva érzi magát :)

igazából én is arra reagálok kommentben, amire jólesik, remélem, ez így az interneten nem újdonság.
:)

Tamás András György 2013.04.27. 22:11:11

@mirx: hopsza, valaki találva érzi magát :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:14:46

@Amarante: hat azt fel nem fogom, miert dragabb szinte minden mint amerikaban
kevesebb fizetessel
amiket olvasok /csak az indexet olvasom otthonrol/ hogy valaki vesz egy 3 millios kocsit es 9 milliot kell visszafizetni, de ha nem tudod, akkor a kocsidat es a hazadat is viszik...
hihetetlen
/en is reszletre vettem a kocsimat, tavaly, itt van meg 4 evre a csekk elore kitoltve, az nem lehet se tobb se kevesebb/
ha megsem tudnam fizetni ami kizrart, akkor maximum elvinnek a kocsimat es csinalnanak velem egy bankcsodot, par evig nem lenne hitelem
ami otthon megy az elkepeszto

mirx 2013.04.27. 22:17:03

@Tamás András György: Hát, a riposztolás nem az erősséged, de ezt valamiért már sejtettem előtte is. Mindenestre nehari, de én már most unlak.

A poszthoz egyébként: szerintem nem kell az íróját bántani, egyszerű lány, de szerintem jóindulatú, szemmel láthatóan dolgos, talán még becsületes is. Bár kicsit sokszor kerül szóba a pénz, meg a márkás cuccok, de azért érzi ő is, hogy nem áll meg az élet attól, hogy nincs bömbi meg lujivutton - és úgy en bloc egészen talpraesett módon elboldogul. Sokan megirigyelhetnék azt a képességét, hogy szerény körülmények között is boldog tud lenni. Nekem szimpi.

váj mí 2013.04.27. 22:17:23

@hagyma: Oups, akkor félreértettem. Ha viszont te azt állítod, hogy ugyanolyan feszes a bőröd most, mint 40 éves korodban, akkor én nyílt színen leszopom magam. Esküszöm.

@mirx: Lószart növi ki. Akit tizenéves korában is elsősorban a segge mérete foglalkoztatott, azt 30-as éveiben még inkább foglalkoztatni fogja. Legalábbis, ahogy én elnézem ....
Hm, megfigyeléseim szerint azok a pasik szoktak centiről centire kritizálni egy nőt, akiknek kb. esélyük sincs még egy átlagos kinézetű nőt sem megszerezni a fizikai adottságaikkal.

mirx 2013.04.27. 22:21:30

@váj mí: jajj vazz akartam neked linkelni valamit, erre most elfelejtettem, hogy mit. na majd hátha eszembe jut még.

Amarante 2013.04.27. 22:21:41

@hagyma: Ez azert van,mert Amerikaban kapitalizmus van otthon meg VADkapitalizmus:)Mo-on semmi nem kiszamithato,amit ugy hiszel,hogy ma 100penz arrol kiderul,hogy a kisbetus reszben 1000-re nott csak eppen a te figyelmedet tereltek el rola.En azt tapasztalom,hogy minden szinten megy az atveres,parasztvakitas.aki jobban tud atverni,kihasznalni az szaladgal azokkal a kocsikkal:)

Azt szoktam mondani,hogy nem az a hulye aki atver,hanem az,aki turi,hogy atverjek,kihasznaljak....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:22:10

@váj mí: nem allitom de ez az evtized 40-50- kozott, nem a gyokeres valtozas korszaka, az majd 65-70 korul lesz
miny ahogy a 20-40 kozott sem a nagy valtozasok kora
amugy ahogy megfigyeltem, van egy ev , amikor ugy megvaltozik az ember
ugy oreg lesz, egyik evrol a masikra ugy megvaltozik, ugy megtorik
ez lehet 63 vagy 73, kinek hogy
kosz en meg jol vagyok:)
utana is jol leszek, csak maskeppen

Tamás András György 2013.04.27. 22:22:34

@mirx: ma miert? mert nem irtam oda, hogy annyira felkaptad a vizet a sulyra? :) azert nem harizol nagyon ram, ugye? meg ari-barik is lehetnenk, felteve, ha nem vagy dagadt meg slampos... :)

mirx 2013.04.27. 22:23:04

@váj mí: "akkor én nyílt színen leszopom magam"

te olyan fiú vagy, aki lány? :))

Amarante 2013.04.27. 22:25:57

@váj mí: Lószart növi ki...

na hallod ez igy igaz!!!ezek a nok szoktak 50 evesen 16-nak oltozni:):):)mondtam a gyerekeknek ha ez egyszer majd velem is elofordul azonnal lojenek le ne szenvedjek en sem meg aki lat az plane ne szenvedjen:):):)

DieNanny CH 2013.04.27. 22:26:11

@dirtyfreebird:
"Most csak kiderítettem hogy dohányzol-e."

Hű, te egy ilyen kis ravasz vagy? Vagy csak miután keveset alszol?

mirx 2013.04.27. 22:28:45

@Tamás András György: sajna a lécet te már leverted, bocsesz. :)

Tamás András György 2013.04.27. 22:31:15

@hagyma: "/en is reszletre vettem a kocsimat, tavaly, itt van meg 4 evre a csekk elore kitoltve, az nem lehet se tobb se kevesebb/"
jo, de magyarba olyan autohitelek doltek zomeben be, ahol gyakorlatilag az autoszalonokban banki hitelt arusitottak es bonuszbol ingyen adtak autot! emlekszem olyan suzuki hirdetesre, hogy ingyen elvihetted az autot es meg tobb tizezer forintos benzinutalvanyt is kaptal hozza.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:34:08

@mirx: eleinte azt hittem pasi, de allitolag no
mondjuk nekem is van a hotelben egy kolleganom es eleg rendszeresen hasznalja, hogy
"szopd le a faszom"
pedig lathatoan jo mellekkel rendelkezo fiatal csaj

váj mí 2013.04.27. 22:34:18

@hagyma: Hm, akkor szerinted, ha úgy összeadjuk, akkor a pasik gyakorlatilag nem változnak gyökeresen 20 és 50 éves koruk között. Sőt, majd csak 60-on túl lényegében.
Te, biztos ez?

@mirx: Na hallod! És ráadásul milyen hajlékony! ;)
Hm, eszedbe jutott, mit akartál linkelni?

@Amarante: Ahham, ezt jóanyám is szokta volt mondani. Egyelőre még nem kellett kimennem az 'orosz piac'ra uziért....

33621 2013.04.27. 22:34:25

@váj mí:
Az a ROM ma is nagyon finom, meg a batton,a suhajda ezek mind édességek. És akkor ott van a mitite, a csorba leves, annak a pacalos változata, a padlizsán krém és a zakuszka egy kis franzellával!

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.27. 22:35:40

@DieNanny:
Nem vagyok hülye...ugyan egy kicsit buta igen.
De hat ki tökéletes.

mirx 2013.04.27. 22:35:48

@DieNanny: hát a BMW

(németül: Bring mir Werkzeug, Balkanischer Motorwagen, Break My Windows, Bastel Mal Wieder, ésatöbbi :) )

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:36:28

@Tamás András György: itt is lehet venni ingyen, azert 1000 dollart elvarnak, hogy letegyel
az nem nagy kunszt
a lenyeg, hogy az egesz csekkonyvet ideadjak, kitoltve 5-6 evre
nekem azt hiszem 345 dollar havonta
es azt fizetem
es ez nem lehet jovore 874 dollar
ez ennyi
igy szerzodtunk

DieNanny CH 2013.04.27. 22:37:30

@dirtyfreebird:

Semmi gond, én is kicsit lassú felfogású vagyok és le vagyok maradva dolgokkal. Pl a bömbivel...

DieNanny CH 2013.04.27. 22:38:12

@mirx:

Köszi! Ezek nagyon jópofák!

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.27. 22:39:53

@DieNanny:
Jaj, te.
Hat BMW. (auto)
Magnyomod a csomagtartón a gombot es lecsukja saját maga a csomagtartó tetejét.

Amarante 2013.04.27. 22:41:28

@33621: Ma keszitettem egy adag zakuszkat:):):)

DieNanny CH 2013.04.27. 22:43:59

@dirtyfreebird:

Tudom, párszor vezettem egy vadiúj automata sebváltósat, az egyik családnál az apa használta, csak a család elutazott a másik kocsival, és nekem ezzel kellett elhoznom a takarítónőt Bécsből. Szerettem vezetni, pedig addig csak botváltós volt alattam. Csak ezeket a beceneveket nem ismertem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:44:01

@tildy:): az altalanos elmeleti sulymeghatarozas szerint + 15 van rajtad:)
en mondtam, hogy nem kell annyi kolbasz meg szalonna:)
na meg a magyarok fo ellensege a kenyerzabalas
az amriaiknal a krumpli, meg az edesseg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:45:52

@DieNanny: normalis ember nem vezet csak automatat, hacsak nem autoversenyzo
mondjuk mar azok is felautomatat

mirx 2013.04.27. 22:47:57

@DieNanny:

egyenest a stupediáról:

www.stupidedia.org/stupi/BMW_%28Auto%29

"A sofőr többnyire szerb, albán, líbiai és török. De legfőbb vezetőként a jugókat tartjuk számon, mivel ők forradalmasították a BMW vezetését, és feladatuknak tekintették, hogy mindenütt és minden körülmények között az ablakon kinyújtott könyékkel,
hangos jugótucc közepettet a világnak megmutassák, az autóvezetés anélkül is élvezetes, hogy a közlekedés holmi fárasztó szabályait be kellene tartani."

Ezt vaze akár innen Svájcból is írhatták :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.27. 22:48:14

@tildy:): Otthoni meretben 44-46, itteniben 16-18. Lenne mit leadni, de hatarozottan mondom ez meg nem kover.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 22:49:42

@dirtyfreebird: nincs szivgyogyszerem, nincs is kedvem megnezni
de ha arra gondolsz a holgy teljes mertekben lany
ez a beszed stilus kerdese, remelem segitettem

váj mí 2013.04.27. 22:50:13

@33621: Uhh, a battont nem szerettem gyerekkoromban sem, mert nagyon tejpor íze volt. A suhajda az nem rossz, de csak alkalmanként, mert nagyon édes.
A miccset ne is emlegesd. Normálisat nem tudok itt csinálni, mert nincs birkahús.
A múltkor képes voltam 70 km-t utazni csak azért, hogy beszerezzek némi friss lestyánt és ciberét a ciorbákhoz. Persze, lehet éppen citromot is használni, de az nem olyan mégsem.
Tavaly csináltam vinettét is krémnek, csak lestek a népek, hogy ez mi, aztán percek alatt eltűntették. Viszont gogosar az nincs, így zakuszka sem, sajnos. Ez a szar kaliforniai paprika csak dísznek jó.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.27. 22:51:18

@DieNanny:
Alattad? (-: Értem. Nézzenek oda, milyen kis önálló voltál. Csak úgy furikáztál össze vissza.
En meg nem vezettem BMW-t.

Amarante 2013.04.27. 22:52:41

@tildy:): egyaltalan nem!szerintem sokkal szebb,mint a mai anorexias noimitatorok.Es nem azert,mert savanyu a szolo,de az en tini fiaim is azt mondjak,hogy a botsaska nok egyaltalan nem tetszenek nekik.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.27. 22:53:34

@hagyma: Nem az volt az oka, hanem a munkahelyi cookie jar :D

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.27. 22:54:16

@hagyma:
Ijedős. (-:
De legalább nem lesznek rémalmaid.
Remélem azért szíved van kedves bádogember.

Segíteni csak a mehicoi szakácsnével tudnál nekem.

DieNanny CH 2013.04.27. 22:57:09

@mirx:

:-)
Ez tök jó oldal! Nem is ismertem.

mirx 2013.04.27. 23:00:15

@DieNanny: jaj, akkor olvasd el, miket írnak rólunk az "Ungarn" szócikkben, besírtam :)

www.stupidedia.org/stupi/Ungarn

"Die Bezeichnung stammt aus dem slawischen und bedeutet UNGERN BIN ICKE HIER."

:D :D :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 23:00:30

@Amarante: nem is arrol volt szo, a poszt tetszett es tetszik es nyakon vagott hogy ledobott 40 kilot es meg csak sovanys em lett, de mint mondtam egy embert nem a sulya hatarozza meg
@tildy:): a foton nem tunsz tulsulyosnak, videken azt mondanak
"csontos a menÿecske kicsit"
@dirtyfreebird: dehogy vagyok ijedos
nem akarok hermofroditakat, meg buzikat nezni, de oszinten megvallva heterokat sem intim helyzetben, mint mondtam konzervativ vagyok

mexikoi szakacsnom sincs
Mary van meg en

DieNanny CH 2013.04.27. 23:03:51

@dirtyfreebird:

Hát, bizony! Az én feladatom volt gyerekeket suliba vinni, meg színházba, meg barátokhoz Bécsbe... Meg egyszer egy Római Parkba, ami oda-vissza volt 3 óra. Mikor a 12 éves fiú nyavajgott, hogy 30-as táblánál miért 30-cal megyek, az apukája bezzeg...!megmondtam neki, ha nem tetszik, mehet gyalog. Az apjának meg hetente jöttek a csekkek gyorshajtás miatt. 50-100 euró, nem volt sok. Állandóan későn indult, párszor vele mentem, és mikor a 4 m széles kanyargós 30-as táblás úton 60-nal ment, bizony imádkoztam... Már hogy ne jöjjön szembe semmi.
Egyszer autópályán mentünk 180-nal, tök jó volt, csak nem értettem, mi sípol állandóan. Aztán rájöttem, a navy volt, mert átlépte a sebességhatárt...

Tamás András György 2013.04.27. 23:07:47

@tildy:): ne veszes. tudom, ulo munka. sportolsz valamit?

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.27. 23:15:07

@hagyma:
Teljesen ertheto hogy nem akarsz.
Azt hittem te annyira konzervativ vagy, hogy nem is tudsz ilyenekrol.
Csak akartam jelezni hogy attol hogy valaki csajnak nézz ki meg a "szopd le a f..... "mondat lehet hogy megállja a helyet. (-:
@DieNanny:
Hal istennek tuleleted.
Mirx-nek van baratnoje?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.27. 23:15:13

@Tamás András György: heti 1-2 edzes. Kb 3 honapja jarok el, kb 300-350 kaloria egyelore amit csinalok, meg neha itthon bicaj szobabiciklin.

Egyebkent sok, sosem voltam ilyen kover, kb 10 eve folyamatosan 85-86-ra voltam beallva, egyszer ment le 80-ra, de akkor szakitas volt a hatterben.
Amugy erdekes, gyerekkent piszkafa voltam, tinedzsrkorban ment fel sok.

DieNanny CH 2013.04.27. 23:15:16

@mirx:

:-)
Ez is milyen jó:
"Ausländer nach dem unvorsichtigen Aussprechen eines ungarischen Wortes immer noch einer mehrwöchigen logopädischen Reha-Therapie unterziehen müssen."

DieNanny CH 2013.04.27. 23:17:22

@dirtyfreebird:
"Mirx-nek van baratnoje? "

Nem tudom, kérdezd meg tőle.

30-06 2013.04.27. 23:22:07

A Parlament felrobbantásával abszolút nem értek egyet, olyan még Oliver Cromwellnek sem jutott eszébe. Egyszerűen mindenkit kidobatott a legfelső ablakon.Na az igen ! Az már tetszene.

Tamás András György 2013.04.27. 23:23:41

@tildy:): jol teszed, sokat kell mozogni. a gerinced miatt is, tapasztalatbol mondom.

mirx 2013.04.27. 23:24:39

@DieNanny: jaja, és az egyetlen importtermékünk: "kínzóeszközök vokális átneveléshez" :))

mirx 2013.04.27. 23:27:11

@dirtyfreebird: ha arra gondolsz, én nem hajtok Dienanny-re, ugyanis a fiúkat szeretem :p

Amarante 2013.04.27. 23:30:38

@30-06: Nem beszelve arrol mennyivel kevesebbe kerulne a jonepnek,mint egy uj Parlament:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 23:31:56

@Tamás András György: az etkezes fontosabb
hogy mit es mennyit esik az ember
a szobabicikli inkabb erosit
sok salata, gyumolcs
feher husok
keves cukor

DieNanny CH 2013.04.27. 23:33:18

@mirx:

Én biztos voltam benne, hogy lány vagy, csak azt hittem, dirty hasonló lányt akar, mint te. Merthogy te már foglalt vagy. És ugye madarat tolláról, embert barátjáról...

De, mint mondtam, én lassú felfogású vagyok, azonkívűl már késő van, és keverem a dolgokat.
Inkább megyek aludni. Jó éjt!

@dirtyfreebird: Neked is!

spangola 2013.04.28. 00:36:05

@dirtyfreebird:
"Mikor beszeltem én összefüggően?
Csak egy példát mondj."

Igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nincs rá példa.

"Most csak kiderítettem hogy dohányzol-e.
Szóval nem."
Jól kivágtad magad:)

A fehérjeport én is ismerem, első hosszú kapcsolatomban gyúrt a srác, és ezt itta.
aztán, mikor abbahagyta a gyúrást, egyből fedettek lettek az izmai.

Mi a tuti a szép, férfias izmokhoz?
Fizikai munka mint ásás, lapátolás, kubikolás... szántás-vetés:)
Na, ezek olyan izmokat csinálnak, amik nem felfújt izmok, és megmaradnak.
A másik a szakmunka. Ezért is imádom a szakmunkás férfiakat. Egyrészt olyan csodálatos, hogy meg tudnak valamit fizikailag csinálni, pl. kiépíteni egy padlófűtést,
másrészt érdekes, mind olyan szépen izmos, és arányosan.

Egy időben én is jártam konditerembe. Aránytalanul nagy csuklyás izmok, aránytalanul nagy bicepszek, tricepszek, undorítóan kidudorodó mellizom (fúj),
a lábuk meg pici, vékony. Na, ez a gáz. Felülre gyúrnak, felül dagadnak a fehérjeportól, alul meg semmi.
Pedig milyen szép egy izmos comb.

spangola 2013.04.28. 00:46:11

@Tamás András György:

és sok nőt láttam, főleg a családban, akik gyerekszülés után még jobban lefogytak, mint amilyenek előtte voltak, és úgy is maradt a súlyuk

spangola 2013.04.28. 01:02:45

@tildy:):

próbálj meg endokrinológushoz bejutni.
Ha nem a kajától híztál, akkor hormon van a háttérben.
Pajzsmirigy és prolaktinszint lenne az érdekes. A prolaktin az anyasági hormon.

Nekem a prolaktinszintem négyszerese volt az egészséges felső tartománynak, mintha gyermeket várnék, vagy szoptatnék. Pedig nem.

Adnak rá gyógyszert, amit minimum 1 évig kell szedni, viszont jó hír, hogy már az első néhány szem beszedése után visszaáll a normál szintre, de sokáig kell szedni, hogy magától, gyógyszer nélkül is ott maradjon.

A másik, amitől garantált a fogyás, a cigi.
Csak büdös és egészségtelen, és ha abbahagyod, hirtelen meghízol. Viszont karbantart.

spangola 2013.04.28. 01:06:42

A poszt nagyon tetszett!

Ismerem az érzést, amikor az embernek egész életében mindenért meg kell keményen dolgoznia, ami másnap valahogy könnyebben összejön.

Tetszett, hogy be mered vallani, hogy a házasság egy hullámvasút, hol jó, hol nem annyira, és a tökéletes házasságok azok, ahol nagy baj van.

A 40 kg-s fogyáshoz gratulálok, nem semmi!

Dolgos csaj vagy, lesz ez még sokkal jobb is, a poszt is nagyon jól meg volt írva, tetszett.

Sok sikert!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.28. 06:40:16

@spangola: ugyan neki csak kolbasz es sutemenyevohormon tultengesdee van, nincs szuksege orvosra

az en hazasssagom tokeletes, semmi baj nincs vele

jog-ász 2013.04.28. 08:54:39

ARANYOS VAAAGY! IRJ NEKEM:))

tanato 2013.04.28. 09:12:02

@spangola: Csak ésszel azért a cigivel,ha nem akarsz idő előtt tüdőrákban elmenni.Igaz soványan mész el,de nem hiszem hogy ez nagy boldogságot okozna.Tudom a közvetlen családomban is két tüdőrákos volt nemrégen,30-40 év dohányzás után.

tanato 2013.04.28. 09:15:00

@spangola: Sokan főleg nők nem túl régen pajzsmirigyhormon tablettával próbálkoztak megszabadulni a zsírtömegüktől/ami egyszerűen túlétkezés és kevés mozgás miatt alakult ki./,de sikertelenül,mert ezen gyógyszerek inkább a szervezet víztartalékait ürítették ki.

tanato 2013.04.28. 09:16:59

@hagyma: Igazad van,az étkezésen múlik minden,fontos a mozgás is,de pl. egy-két órányi erőteljes izommunka által létrejött kalóriaégetést,el lehet rontani 5 perc alatt két szelet orosz-krémtorta elfogyasztásával.

tanato 2013.04.28. 09:19:05

@tildy:): A 180 cm-hez sok a 90 kiló.Hivatalosan egy férfinél ilyen magasságnál 80-kg az ideális,nőknél meg 70-75.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.28. 09:25:18

@tanato: tudom. cigit meg nem, ha leteszi az ember(még ja csak 1-2 évig dohanyzott is) raszokik a nassolasra.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.28. 09:29:14

@hagyma: nem lennék benne olyan biztos. Első nagyobb hizasom ( 3 hó és 10 kiló) hormontartalmu bogyotol volt. Nőgyógyászati panaszok miatt pedig volt már hormonális okra gyanakvás. Vizsgaltatok hormonszintet, mert még van egy panaszom, ami szintén hormonális is lehet.

Shagrath 2013.04.28. 09:39:27

"Ehefáhigkeitsurkunde"

mióta van "á" betű a németben?!

tanato 2013.04.28. 09:39:54

@tildy:): Ez komoly probléma,mindennap jönnek hozzám,hogy doki leszoktam a cigiről és hízok mint a disznó.Mit tegyek.Rágógumi,vagy jó a kemény kókuszdióbél rágása,annak még íze is van.de nagyon jó a sokat hangoztatott alacsony kalóriatartalmú zöldség mix,ami tölti a gyomort.Meg pl. a 0 kalóriás búzakorpa vízben elkeverve.De általános szabály nincs,ez egyénfüggő.Mindenképpen kitartás jkell hozzá.

tanato 2013.04.28. 09:44:37

@tanato: Na meg a stressz is visz le,de ez megint nem ideális dolog.Pl. vizsgák előtt,vagy éppen hogy stílusos legyek,egy idegen országba költözéskor.Mikor tavaly kiköltöztem 3 hóra előtte én is leadtam vagy 8-10 kilót.Persze kint amikor már lenyugodtam egy kissé visszajött sok.A lényeg az hogy az elhízás ellen akkor jó harcolni amikor még nincsenek plussz súlyok,ugyanúgy mint a dohányzásnál,előtte kell meggondolni az első szál előtt.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.28. 10:05:07

remélem, abbahagytátok ezt a témát, mert engem nem érdekel, ki hány kiló,
az meg még kevésbé, hogy némely ostobák eszerint véleményeznek itt bárkit, javallom, hogy menjenek más blogra a hülyeségeket/bántásokat terjesztendő.
ez itt nem az.

tanato 2013.04.28. 10:20:10

@Babette_: Az egészséges életmódról szóló témák sosem fölöslegesek.Persze valakit a súlya miatt bántani az nem fair,de jó tanácsokat adni az szerintem nem elítélendő dolog.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.28. 10:48:58

@tanato: nyilván tudod, hogy nem neked szólt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.28. 11:43:54

Nagyon jó í stílusa, írhatna még!

tanato 2013.04.28. 12:29:28

@Babette_: Oké,gondoltam kikre értetted.

spangola 2013.04.28. 13:32:25

@hagyma:

Én is eszem szalonnát, tepertőt, tepertőkrémet, és rendszeresen eszem zsírt, kenyér nélkül, annyira imádom. belemártom az ujjam, mint más a Nutellába, és úgy szopogatom. Imádom a zsíros kenyeret és zsírral főzök. Persze nem Spar zsírral.
Könnyedebb ételeket, salátákat pedig olivaolajjal készítem.

Sosem voltam sütis, sőt, utáltam az édeset.

Aztán összejöttem a férjemmel (kb. 26 voltam), aki meg extra édesszájú sajnos,
és egy-két sütit azért megszerettem, pl. somlói galuska, amit azelőtt utáltam.

Aztán mikor már kezdtem rákapni ezekre az ízekre, diagnosztizálták, hogy gluténérzékeny vagyok, így ágyő az édességeknek.

spangola 2013.04.28. 13:34:33

@tanato:

Ki mondta, hogy dohányzom?

Szerintem is cigi nélkül kell egészséges testsúlyra törekedni.

spangola 2013.04.28. 13:39:38

@tildy:):

Én kb. 5 évig cigiztem nagyon, ami azt jelenti, hogy napi 1 doboz. akkor még külföldről olcsó volt behozni, nyíregyházán éltem, meg ott a határ közelében több helyen, szóval olcsó volt.

Mikor letettem, azt hittem, megőrülök. Második próbálkozásra sikerült. A két próbálkozás között volt kb. 1 év azt hiszem.

És nem szoktam rá a nassolásra, mert nem vagyok édesszájú.

A lényeg, hogy amikor leteszed, akkor egész nap ennél valamit, de ilyenkor gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot egyél, meg sok csirkemellet, ne pedig kekszet.

Elárulom neked, hogy a világon legjobban nem a sütemények hízlalnak,
hanem a kekszek!!!!!!!!!!!!!!!!!
Keksz, kréker és társaik a sunyi tömegnövelők zsírban.
Nem olyan édesek, mint a süti, elhitetik az emberrel, hogy emiatt nem is hízlalnak annyira. És sokkal jobban etetik magukat, míg egy sütemény.

Ha fogyni akarsz, ne egyél kekszeket.

spangola 2013.04.28. 13:48:30

@tanato:

Én, amíg imádtam cigizni, meg sem próbáltam leszokni. Aztán eljött az idő, és végre észrevettem, hogy már utálok cigizni. Utálom, hogy büdös vagyok tőle én, a ruhám, a lakás, minden. A leszokás lényege, hogy az ember már ne szeresse az egész cigimizéirát, a mozdulatot, az érzést, szóval mindent, ami vele jár.

Úgy tekintettem a cigire, mint az ellenségemre, és úgy fogtam fel, mintha egy igazi harc lenne köztünk, ahol le kell győznöm a szemét cigit.
Ezt jól az agyamba programoztam, mármint, hogy ez egy harc, egy háború.

Úgy leszoktam, hogy 1-2 év alatt eljutottam oda, hogy ha más cigizett, nemhogy nem kívántam, de még undorított is.
Az utcán azt se bírtam elviselni, ha előttem cigiztek.
Teljesen utáltam. Nem lettem kocabagós, sosem gyújtottam rá.
A férjem 1 évvel utánam tette le, adtam neki 1 év haladékot, mert amikor velem együtt elkezdett leszokni, rá pár hónapra meghalt az apja, és tudtam, hogy kell neki a cigi.

Aztán most pár hónapja jött a fiatal férjem betegsége, na, akkor visszaszoktunk a napi pár szálra, de pont most tartunk ott, hogy 1 hete elhatároztuk, ezt a keveset is abbahagyjuk, és visszatérünk a cigimentes életünkhöz.

spangola 2013.04.28. 13:49:45

@tanato:

az első szál előtt kell meggondolni?
Na, ezért nem szívtam én el soha életemben egy füves cigit sem, akárhogy kínáltak.

labirintus1 2013.04.28. 15:00:34

Lehet, hogy a német név bejegyzésével kapcsolatos problémára valaki javasolta már ezt a megoldást, de most nem tudok ennyi kommentet visszaolvasni. Le kell nyilatkozni, hogy nemzetiségi vagy és akkor nem tagadhatják meg. Itt vannak a szabályok:

igazsagugyiinformaciok.kormany.hu/anyakonyvi-es-nevvaltoztatasi-ugyek

Én hallottam már olyanról, aki magyarországi szlovákként kiharcolta magának a szlovák helyesírás szerint nevet. Mondjuk őt is szívatták, de végül megcsinálták neki.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.28. 15:12:17

@spangola: kezdek leszokni róla, de azért napi 1-2 szem oreo vagy jaffa-cake lecsúszik . A másik ok volt , hogy párom főz és "sajnos" túl jól.

Na a lényeg amúgy a posztra visszatérve, hogy ha valaki 40 kilót le tud adni, az még nem jelenti azt, hogy előtte "gurult". Alkattól függ,hogy oszlik ela súly, van akinek hasra, van akinek mellre-fenékre megy.

pappito · http://pappito.com 2013.04.29. 00:53:18

@hagyma: "oh maj gad
toportyu -pacal-turorudi
es dudalni a magyaroknak
40 kilo minusz..........
ha en lefogynek 40 kilot, ki lehetne erezni a szarszagot a testembol
szerencsetlen nemet pasi, bar a kover nok altalaban jokedelyuek
/azert az tenyleg faj mar, hogy hazamegyek es az elso, hogy turo rudit eszek, ha ovodasok lennenek a posztolok, akkor azt mondom OK, de allitolag ide felnott emberek irnak/
amugy posztoloval semmi bajom, de ha sikeult neki 40 kilot leadni a nem tudom mennyibol, akkor ne zabaljon pacalt, meg turorudit"

az a sok köcsög negatív magyar, mi? :) nem bírtad sokáig :)

nu, welcome back!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.29. 09:19:41

@pappito: csak levezetek
nem akarom, hogy elvonasi tuneteim legyenek
kocsogoket szurom, de szilard elhatarozasom, hogy belathato idon belul befejezem a hozzaszolasokat
annyi van meg, hogy ne akarom fejezni a blogomaonnantol valoban nem boldogitom a magyar blogszferat:)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása