oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. november 15. 12:55,  Házon kívül a Határátkelő 17 komment

2012. november 15. 12:55 Határátkelő

Házon kívül a Határátkelő

Nem, nem megyek sehova, maradok ám, csak éppen tegnap este az RTL Klubon adásba került a Házon kívül című műsor azon része, melyben akadt némi szerény szerepe a blognak is. Ha valaki esetleg lemaradt volna róla és érdekli, akkor ide kattintva megtekintheti. Szerintem érdemes.

A magam részéről szeretném megköszönni mindenkinek a részvételt: azoknak, akik bekerültek az adásba és külön, kiemelten azoknak is, akik bár jelentkeztek, de nem - sokszor mondtam már, nélkületek ez a blog nem létezne!

Úgyhogy kösz szépen még egyszer a segítséget és folytatjuk közösen tovább!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr864908424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spangola 2012.11.15. 19:15:58

ÉN MÁR nagyon vártam. És a 14 szereplőből 12 történetét olvastam is, vagy legalábbis emlékeztem rájuk.
Nagyon érdekes volt őket látni-hallani az olvasottak után.
Mindenkinek sok sikert!

Frau Holle 2012.11.15. 19:20:24

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: A cím nem kicsit hatásvadász, szerintem.
Mintha lenne értelme a húsz évvel ezelőtti migrációval összevetni a mostanit.
Index......

pappito · http://pappito.com 2012.11.15. 23:39:40

hát ez a silverlight-os küszködés elég hitvány az rtl-től, már maga a microsoft se fejleszti egy éve a silverlightot, 2012 van...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.11.16. 00:06:40

@pappito: Tobbeknek problemaja volt/van a Silverlight-tal...nem tudom, emiatt v. azert, mert USA-bol akarom nezni, de nem tudtam :( (probaltam IE es Firefox-on is)

Gerry. 2012.11.16. 00:22:15

Meglehetosen kiegyensulyozatlanra sikeredett az adas. A koncepcio ertheto, elso blokkban azok akik kimentek es ott is akarnak maradni, masodikban par erdekesseg, illetve a magyar realitas az otthonmaradt felesegekrol, vegul pedig azok, akik kimentek de valamilyen okbol visszamentek Mo.-ra.

Ezzel nem is lenne problema, de az esetek kivalasztasa nehol nemileg szenzaciohajhaszra sikeredett. Felreertes ne essek, en elvezettel olvastam a blogon kenyai uduloparadicsom vagy eppen az indiai mindennapok tortenetet, es nyilvan erdekes technikuskent az ev mintegy feleben jarni a vilagot, ahogy lehuzni par evet Rioban is, azonban ezen tortenetek nem tul relevansak a jelenlegi kivandorlasi hullam tendenciainak tukreben; megkozkaztatom adott szemelyek 20 evvel ezelott is eppen ugy, es eppen oda mentek volna.

Nyilvan ezek persze szinesebben es erdekesebbek mint egy ausztriai, hollandiai vagy nemetorszagi beszamolo (utobbirol kozvetve szo esett), azonban a kivandorlo magyarok elsopro tobbsege az EU-n belul mozog.

@pappito: Talan azert 20 ev, mert 22 eve lehet szabadon koltozkodni Mo-rol, es ez 22 eve nem szamit diszidalasnak...

Lobelt Ledfold Reloaded 2012.11.16. 05:38:19

A súlyozás nekem sem tetszik annyira, a hatásvadászat csúnyán rányomta a bélyegét a menüre, bár legalább jelzik az elején, hogy a "teljesség igénye nélküli" válogatás lesz. Ezzel együtt is érdekes, jópofa volt látni az élő embereket is néhány korábban olvasott történet mögött :-)
Gratulálok Határátkelőnek, híres lettél! :-)

pappito · http://pappito.com 2012.11.16. 06:16:16

@Zsuzsi65: azért mert a silverlight már születésekor elavult szar volt, egyszerűem semmiféle magyarázat nincs miért kell ezt a szemetet életben tartani, de mondjuk az rtl-től sokat nem vártam...

pappito · http://pappito.com 2012.11.16. 06:21:17

@Gerry.: ez a húsz éves izé mellément

madscientist 2012.11.16. 07:44:31

Először is gratula a határátkelőnek! Azt hiszem ezek után főleg igazi híresség leszel majd :) Én személy szerint nagyon örülök, hogy felfigyeltek rád.

A műsorhoz: Nekem tetszett, általában nézem ezt az adást, persze fenntartásokkal. Ez a határátkelős rész számomra jobban sikeredett, mint ahogy vártam volna a felhívás alapján. Külön jó volt ráismerni azokra az emberekre, akik egyszer már megírták ide a történetüket. :)
Tényleg kicsit hatásvadász, meg szenzációhajhász mellékíze van, de hát Istenem ez a (mai magyar) média, ezen túl kell lépni.

01234567 2012.11.16. 08:25:13

@Gerry.: " Talan azert 20 ev, mert 22 eve lehet szabadon koltozkodni Mo-rol, es ez 22 eve nem szamit diszidalasnak..."
Akkor is sokan kerültek hirtelen utcára, főleg a kétkezi munkás réteg. Akkor kezdődött ez 35-40 felett már nem veszünk fel senkit, a pályakezdő meg tanuljon be másnál típusú "humánerő gazdálkodás". A szakmunkás képzettségűek közül akkor vették az első repülőstartot sokan.

Frau Holle 2012.11.16. 09:31:52

@Gerry.: Gondolom, ez nekem jött volna.
Amit írtál, arra azt mondják, hogy szükséges, de nem elégséges feltétel.
Nyugat-Európa munkaerőpiaca 2004 óta nyílt meg a széles munkavállalói réteg előtt, ráadásul nem is mindenütt egyszerre. Speciel Németországé csak tavaly májusban. Van, aki épp azután regisztrált ott, pedig már korábban is ott volt.
Nem azt akarom mondani hogy kevesen mennének, mert az nem igaz, de adatokat összehasonlítani, pláne abból következtetéseket levonni csak akkor lehet, ha a peremfeltételek legalább nagyjából azonosak.

nigara 2012.11.16. 15:13:07

Szívesen megnéztem volna, de nem töltöm le csak ezért a silverlightot...

manigerzson 2012.11.16. 17:47:51

ahogy a facebook-on is ment az észosztás (mármint a műsor és a blog hitelességéről, amivel egyesek szerint az agyelszívás népszerűsítése zajlik...), az nem tetszett. a műsorból én is hiányoltam a párhuzamba állított érveket: miért, vagy miért ne menjünk? régen ezt úgy oldották meg, hogy a riport felében ugyanazokat a kérdéseket tették fel az összes riportalanynak, és az egymásnak ellentmondóakat (vagy annak tűnőket) vágták össze/közel egymáshoz, a többi kérés pedig a válaszok alapján adódott.
nekem az tűnt fel, hogy a riporter csak amolyan felkonferálásokat mond, semmi extrát. amikor ez a műsor indult, még oknyomozó jellege volt, akkor szerettem nézni, mindig felvettem, volt olyan adás, amit többször is megnéztem. csak hát, ugye, mint tudjuk, az öncenzúrába hajtott/kényszerített média nem fogja kockáztatni a műsorszórási engedélyét vagy egy bírságot, ami megint csak a bevételeket csökkenti. szóval (megint csak a facebook-os üzenetekre utalva) nem biztos, hogy a "rothadó Nyugaton" van vadkapitalizmus...

SilentDreams 2012.11.17. 10:33:01

Érdemes volt megszenvedni kicsit a silverlight-tal.

Nekem tetszett, érdekes volt látni is, nem csak olvasni a történeteket :)

Viszont az informatikus Zoli történetét Londoninak konferálta fel a műsorvezető, majd a video/beszélgetés alatt már egy tipikus angliai kisvárost említett, ahol Zoli dolgozik és él. Valójában egyik sem az, én inkább egy közepes városnak nevezném Londontól nem messze. Én is laktam ott, s jó volt újra látni a videon a környéket :))

2012.11.17. 11:26:47

@manigerzson: Szerintem inkább az itthoni média játszik rá erre.

2012.11.17. 11:28:24

@Philosoraptor: Kiegészítés:

Mármint az internetes hírportálok. Fb csoportban meg itt azért nem igazán olvasol olyat, hogy te is gyere ki csak azért, mert nekem bejött az élet x országban.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása