oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. november 08. 06:58,  Egy apa levele határátkelő lányához 615 komment

2012. november 08. 06:58 Határátkelő

Egy apa levele határátkelő lányához

Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza benned van, te vagy a haza, bárhová is mész, és mindazok, akik veled közös nyelvet beszélnek."

reptér váró.jpg

„Ma reggel hat órakor egy különleges repülőgép szállt fel Magyarországon. Fedélzetén a kislányommal, elsőszülött gyermekemmel, elrepítette innen az életem egy részét. A jobbik részét.

Mit mondhat egy apa most, amikor tudja, hogy a gyermeke legelső értelmes emberi szava az anyanyelvén, ezen a csodálatos magyar nyelven az volt: „apa"!? Sőt, nem ám így, egyszerűen, hanem egyenesen így: APA!

Büszkén, újdonsült tudománya, az emberi beszéd, a magyar nyelv használatának képessége felett érzett jogos büszkeséggel, és némi, a közös gének által diktált csibészséggel, mindezekhez ráadásul ragyogó szemekkel.

Mit is mondhatok tehát most, amikor ott szállsz éppen Európa felett; szépen, huszonkét évesen, okosan, és tudom, hogy félsz? Félsz az ismeretlentől, az egyedülléttől, a rád váró kihívásoktól.

Sok mindent mondhatok, és most bele is teszem a kicsi, takaros tarisznyádba az én útravalómat, az egyedülit, amit adhattam neked; hamuban sült pogácsákat.

Íme hát:

Ne félj semmitől, mindig megtalálod majd a helyes utat! Fel vagy vértezve mindennel, amire Angliában, vagy a világ bármely normális, emberi értékekkel bíró országában szükséged lehet ahhoz, hogy boldog és sikeres, tisztességes emberként élhess.

Magyarországon, a szülőhazádban mindez kevés lett volna; sőt, éppen csak arra elég, hogy örökösen megalázott, számkivetett nyomorultként, a saját, amúgy a te kegyelmedből is hatalmukat gyakorló honfitársaid packázásának kitéve stresszben, meg-nem-értésben tengesd napjaid életed végéig.

De ott szeretni fognak. Szeretni fognak, mert ott tudnak szeretni, és szeretni fognak, mert te megérdemled, hogy szeressenek. Mi több: becsülni fognak, mert ott becsülete van mindazoknak a dolgoknak, amikkel te bírsz: a szorgalomnak, az egyenességnek, a kreativitásnak, és a tisztességnek!

Látod, ugye kislányom, hogy nincs mitől tartanod?!

Azt kívánom neked, hogy soha ne gyere haza! Ne gyere haza, vagyis inkább soha eszedbe se jusson, hogy valaha is még itt akarj élni, ebben az elátkozott, végromlásra ítélt, ma élő és 22 év óta folyamatos bizonyítási lehetőséget kapott „nagyjaink" által tönkretett, kifosztott és örök időkre szóló reménytelenségbe taszított szülőhazában!

Szeresd, ápold, és soha ne felejtsd el az anyanyelvedet! Azt a nyelvet, amely az egész világon a legszebben, legárnyaltabban tud mesélni, közölni, álmodni; azt a nyelvet, amely hűen közvetíti mindazokat a kivételes képességeket, amelyeket minden megszületett magyar ember magában hordoz, és amellyel mindegyikük felhatalmazást nyer arra, hogy kivételes legyen!

Sajnos valamely gonosz varázslatnak köszönhetően ez itt, Magyarországon nem lehetséges. De bárhol másutt igen, hidd el nekem!

Legyél hát mindig büszke arra, hogy magyar vagy, és elsősorban arra, hogy ember vagy, méghozzá nem is akármilyen: nagyszerű! Maradj is meg mindig ilyennek! Végül is ehhez nem kell, hogy hazája legyen az embernek.

Tőlünk, akik itt születtünk és itt élünk, fennkölt vezetőink mindörökre elvették azt az érzést, az egyszerit, a megismételhetetlent, a mindig mindenki számára csak egyetlen helyen át- és megélhetőt, amit úgy hívnak, hazaszeretet.

De te ne feledd a lényeget: a haza benned van, te vagy a haza, bárhová is mész, és mindazok, akik veled közös nyelvet beszélnek.

Tudom, sok-sok emberrel fogsz közös nyelvet beszélni életed most kezdődő, hosszú és boldog időszakában. Köszönöm ezt neked, és büszke vagyok rád! Egy kicsit én is elmentem most veled, örökre. Sajnos még dolgom van itt, de találkozunk, tudom!

Szeretlek: apa"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr564896448

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válasz Brumellától 2012.11.08. 17:10:26

Válasz APÁM levelére. * Kedves APA, csupa nagybetűs APÁM! Már eltelt 4 év, amióta egy különleges fapados csarter repülőgéppel elszálltam Magyarországról. A gép fedélzetén rajtam kívül ott volt életed egy része is, életed jobbik része. Szállongtam végig...

Trackback: Válasz Brumellától 2012.11.08. 16:46:48

Válasz APÁM levelére. * Kedves APA, csupa nagybetűs APÁM! Már eltelt 4 év, amióta egy különleges fapados csarter repülőgéppel elszálltam Magyarországról. A gép fedélzetén rajtam kívül ott volt életed egy része is, életed jobbik része. Szállongtam végig...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.08. 09:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bpetya75 2012.11.08. 22:06:06

@Nyulz of the World:

Na, barátom, jó gazdát választottál :-D

Szegény annyira hülye volt, hogy el sem tudta képzelni, mennyire rühellik. Még azt hitte, nyugdíjas fejjel békésen visszavonulhatna egy magyarországi birtokra...

Asszem valahol, talán Angliában jól meg is verték valami munkások. Szóval gondold meg ezt. Ovi mégis csak egy igaz szabadságharcos! Csak zászló ne kerüljön a kezébe, mert elfújja a szél ;-)

monddazigazatmar 2012.11.08. 22:10:33

@Nyulz of the World: amugy szerinted mire koltotték el a zellopottnyugdijadat?

kenájkikit 2012.11.08. 22:10:55

@monddazigazatmar: ja, hogy minimálbéren dolgoztatsz, és meg vagy győződve, hogy túl sokat fizetsz az embereidnek, igaz? te vállalkozók gyöngye, büszke lehetsz magadra.

enrobag 2012.11.08. 22:13:03

@bpetya75:
Ne csináljátok fiúk!!! Olvasni is szörnyű:-)))

bpetya75 2012.11.08. 22:15:06

@monddazigazatmar:

Ne add az értetlent, kérlek. Biztos vagyok benne, hogy ismersz olyanokat, akik alól úgy rúgtak ki mindent, hogy levegőt sem tudtak venni. Pedig csak ugyanazt csinálták, amit a többiek, csak épp ráléptek valakinek a tyúkszemére, vagy példát kellett rajtuk statuálni.

Nyilván mi vagyunk a felelősek a saját sorsunkért, de ezt nem egyszerűsíteném le odáig, hogy aki elmegy innen, az lúzer.

2012.11.08. 22:15:44

@bpetya75: Közben rájöttem, hogy az előbb vétettem egy komoly hibát: csak az orbánt szidtam, a magyarokat és réged nem. De nem baj, jó pap holtig tanul. Szóval:

te beszélsz, aki a fidesz erdeiben dolgozol és a komádbátyádurad a főnököd?? te, te fehérterrorista klerikális reakció?? Ennél az országnál még Uganda is jobb!! Ott legalább őshonos az orrszarvú és nem olyan rasszista a lakosság, hogy utálja a feketéket! Sőt, ott olyan rendes emberek vannak, hogy szeretik a feketéket, és sok a fekete és nem bántják őket rasszista módon mint a magyarok (csak így csupa kisbetűvel. egyébként is azzal lenne, de mivel nincs kisebb így csak ekkora kisbetűkkel. mert ez is a zorbán miatt van, mert korlátozza a kisbetűk használatának a szabadságát!!!)

2012.11.08. 22:19:47

@bpetya75: Sőt, arról már nem is beszélve, hogy az Orbán Ráchel is a zorbán miatt van!!!!!

2012.11.08. 22:21:24

@enrobag: Én csak alkalmazkodom az új idők szeleihez, nem akarok a dinozauruszok sorsára jutni... :)))))))

bpetya75 2012.11.08. 22:21:25

@enrobag:

Tudom, hitelesebb lenne, ha nem vigyorognék közben, mint tejbetök, de mit tegyek, rámozdult az ujjam ;-)

venator 2012.11.08. 22:21:56

@bpetya75: Jaj, de jó kis trollposzt. Látom te is kezdesz ráérezni az ízére. :)) Olyan, mint a tiltott gyümölcs....

bpetya75 2012.11.08. 22:25:42

@Nyulz of the World:

Nagyon jól nyomod! Meg se próbálom felvenni veled a versenyt, esélyem sincs :-))))))

Bár azért Ráchelre rákerestem, de a képek tanúsága szerint nem érdemes firtatni, hogy Ovi tehet-e róla, avagy sem ;-)

monddazigazatmar 2012.11.08. 22:26:37

@kenájkikit: büszke is vagyok. hogy mennyit fizetek az az én dolgom, ha nem tetszik akkor elmegy. Ja, mellesleg meg ugye csak ez lehet? Olyan, hogy valaki mondjuk normális, meg tisztességes, olyan nincs ugye? Mindegy, maradjunk annyiban, hogy elég szar a hozzáállásod, és hogy te addig eszel, amig én szarok...
@bpetya75: ismerek. többek között magamat is. sőt én is voltam kulfoldon, ott is volt cégem, nem anyagi oka volt annak, hogy hazajöttem. És nem egyszerű az élet, és tudom, hogy mennyire nem könnyü. Az a nagy helyzet, hogy máshol sem olyan könnyű. Ez a blog, meg a rajtuk kommentelők viszont gáz.
Ir mindenki minden faszságot, a fele a nagy megmondóknak még életében nem járt sehol, sőt a sulit sem fejezte be.
Mi mondjuk a mai irásnak a célja? Hogy APA intelmei, hogy MENJ, mert itthon lehetetlen? Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Mindegyik, aki itt ir, annak itthon gáz, mert sok a hitel, kulfoldon nem is álmodik saját lakásrol. Hogy is van ez?

enrobag 2012.11.08. 22:28:05

@Nyulz of the World: @bpetya75: @venator:
na jó, ha már ennyire élvezitek trollkodjatok még egy kicsit, de nehogy sírás legyen a vége:-)))

monddazigazatmar 2012.11.08. 22:28:42

@Nyulz of the World: :D Ha valahol van rasszizmus, meg xenofobia az afrika. Ott tényleg nagyon van okuk utálni feketéket

2012.11.08. 22:31:57

@enrobag: kikérem magamnak ezt a szélsőjobbos kirekesztő hozzáállást! Nem trollkodom, csak szocializálódóm!! NA! :)))

bpetya75 2012.11.08. 22:33:50

@venator:

Óóóó, én sokat tanultam mindenféle fórumokon. Pl netes éveim elején a zorigó fórumán magyarázták el nekem a gój szó jelentését ;-)

Ha már tiltott gyümölcs, úgy rémlik, hogy azt az infót is a netről szedtem össze, hogy a tudás fája valójában a jó és rossz tudásának fája. Qrvára nem ide illik, csak úgy megemlítettem ;-)

2012.11.08. 22:34:02

@bpetya75: Hát a száját mindenestre az apjától örökölte, csak neki kicsit jobban áll... :))

Nade, lassan elfogy a borom, úgyhogy jóéjszakát is kívánok, mert holnap még építeni kell az osztrák kapitalista államszocializmust! :))

venator 2012.11.08. 22:34:49

@enrobag: Ezt nem szabad mondani a gyereknek, belekódolod a vereséget. :)))

venator 2012.11.08. 22:38:18

@bpetya75: Oho, szép emlékű Index polforumok. De jó kis csörték mentek ott.

Volt olyan fórum, ahol egy helyi politikust ekéztek, de nagyon keményen. Erre a fickó ráállította az egész apparátust a fórumra és megpróbálták levadászni a tagokat.

Még feljelentések is mentek ide-oda. :)

enrobag 2012.11.08. 22:38:23

@venator:
igaziból azt akartam írni, hogy csak addig rosszalkodhattok, amíg apa hazajön:-))) De nevelési szempontból asszem, ez se lett volna túl nyerő:-)))

bpetya75 2012.11.08. 22:38:39

@enrobag:

Az egész család alszik körülöttem, ezért megígérhetem, hogy nem fogok sírni a röhögéstől :-D

Frőczy Sanyi 2012.11.08. 22:38:43

Ez igen, 500+ hozzászólás, acsarkodás. Ma is meglett a trollok betevője

venator 2012.11.08. 22:43:01

@enrobag: :)) Én vagyok apa!

Mázli, hogy mindkét gyerekem külföldön született. Megspóroltam két repülőjegyet, meg egy sírós levelet a HÁ-nek. :)

bpetya75 2012.11.08. 22:44:17

@Nyulz of the World:

Én holnap szabin leszek, a főnök meg már alszik, úgyhogy csak reggel tudom meg, mit fogok építeni ;-)

@venator:

Nekem kábé fél év kellett, hogy leakadjak a polfórumokról. A végén már csak a gyerekszájat olvastam. Oda még vissza is kéne mennem kigyűjteni a csajok megörökített benyögéseit...

2012.11.08. 22:44:48

És basszus, 1-0-ra vezet a Basel.. :(

De ez is a zorbán miatt van, mert Svájcban még a foci is zöldebb és édesebb!! Meg is érdemli az a mocskos fideszvári fideszoton, hogy a Basel nyerjen!!

enrobag 2012.11.08. 22:45:18

@venator:
HOPPÁ!!! MINDKÉT????? Gratulálok!!!! A blogodon bővebben?

venator 2012.11.08. 22:47:41

@enrobag: Igen, egyelőre egy fotóval. De később jön a többi is, nem ússzátok meg. :)

venator 2012.11.08. 22:49:35

@bpetya75: Nekem is volt vele gondom, illetve a feleségemnek volt. Ettől aztán az én gondom is lett. Gondoskodott róla. :)

bpetya75 2012.11.08. 22:54:28

@Nyulz of the World:

Mennyé mán alunni! Ne izgasd magadat a Basel-meccsen, mert holnap szégyenben maradsz, hogy nem tudod eléggé tolni a sógorok szekerét ;-)

@venator:

Mármint a Gyerekszájjal? Milyen gondotok volt?

enrobag 2012.11.08. 22:57:53

bpetya75,venator, Nyulz of the World
Jól szórakoztam:-))) kösz!

venator 2012.11.08. 22:58:33

@bpetya75: A polfórummal, nem a gyerekszájjal. :)

venator 2012.11.08. 22:59:10

@enrobag: Én csak most jöttem. :)

enrobag 2012.11.08. 23:00:22

@venator: az igaz, de a jókedv-csinálásban nagyon is sáros vagy:-)))

bpetya75 2012.11.08. 23:02:07

@enrobag:

Részemről szívesen :-)

@venator:

Aha. Na annyira sosem merültem bele, hogy gondom legyen belőle. Igazából nem akartam annyit foglalkozni a témával, hogy érdemben vitázni tudjak róla. Neked mondjuk szakmába vág, gondolom...

zachary 2012.11.08. 23:04:42

@tipcsi:tökéletesen megértelek. Szerintem jelen állapotában az ország alkalmatlan a normális létre
@vészmadár: ez elég sértő megjegyzés volt és szerintem inszenszitive is. Ugyanis: sok ember nem azért költözik külföldre, mert harácsolni akar, hanem élni (lsd devizahitelesek) és nekik nagyon hiányzik a család hidd el..... nektek otthonélőknek ez valami szent keresztetek, hogy ti nem mentek el mert.... másrészt én előbb élnék külföldön és megismerném ki miért ment oda mielőtt ilyen véleményt irok...

venator 2012.11.08. 23:08:33

@bpetya75: Az említett fórum, pont ilyen volt. Durván rákattantam. De szerencsére pár hónap után én is ráuntam, az állandó ismétlések, a folyton cserélődő kommentelők miatt egy idő után már nem izgalmas. Tiszta verkli, mint ez a blog néha...

bpetya75 2012.11.08. 23:14:15

@zachary:

"másrészt én előbb élnék külföldön és megismerném ki miért ment oda mielőtt ilyen véleményt irok"

Hasonlóan szolidáris lehetnél azokkal is, akiknek nincs szent keresztjük, mégis többé-kevésbé normális életet tudnak élni idehaza.

zachary 2012.11.08. 23:17:31

@bpetya75: jó neked hogy te otthon (? nekem sosem volt az igazán, igen most lehet fröcsögni meg nyáladzani..:D:D:) normális életet tudsz élni. Én orvosként nem igazán tudtam és valszeg nem is fognék tudni..

bobsys 2012.11.08. 23:18:35

@St.Clark:" Én nem siránkoztam kimentem. Az emirátusokba ahol ugynazzal a mérnöki diplomával a 4 év munkatapasztalatommal és angol nyelvutásommal kezdőként 1,1 mió-t kapok kézbe "
Miert jo HUFba atvaltott oszegekkel dobalzoni, mikor nem ott koltod el hanem az araboknal? 1.1 millio nem mond semmit, attol meg lakhatsz nyomornegyedben.
Ausztraliaban forintra atszamolva a nettom nekem is 1+ millio volt. Aztan a lakberre megis elment tobb mint 40% a fizetesbol mig Magyarorszagon meg 13% volt mikozben az ott megtermelt netto meg ugye kevesebb.

bpetya75 2012.11.08. 23:22:13

@monddazigazatmar:

"Ir mindenki minden faszságot..."
"Mindegyik, aki itt ir..."

Ezekkel az általánosításokkal ütöd agyon, amit írsz. Egy csomó dologban igazad van, de alapvető hibát követsz el azzal, ha egy kalap alá veszel annyira különböző embereket, mint az itt posztoló pár száz.

bpetya75 2012.11.08. 23:31:48

@zachary:

Az, hogy kinek jön össze és kinek nem, rengeteg dolog függvénye. Se jogom, se szándékom arra, hogy elítéljem azokat, akik külföldön próbálnak boldogulni. Azt viszont úgy vélem joggal várom el, hogy engem, meg a többieket se ítéljen el senki azért, mert nekünk összejön az, ami neki nem. Márpedig bőven van itt példa arra, hogy valaki pl a külföldiek toleranciáját méltatva fikáz szénné mindenkit, aki nem akar lelépni innen.

kenájkikit 2012.11.08. 23:34:17

@monddazigazatmar: ezek szerint fején találtam a szöget, a hozzá állásról meg csak ennyit:"és hogy te addig eszel, amig én szarok...", vissza száll majd rád, ha eddig még nem.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.09. 00:08:05

@Viktus: régen elmentek, most inkább elmenekülnek. a szűkülő nyugati lehetőségekről pedig nyugodtan kérdezz meg egy mérnököt, egy informatikust vagy egy szállodai dolgozót.

bpetya75 2012.11.09. 00:13:29

@venator:

Akartam már kérdezni, hogy a nicked Thorral kapcsolatos, a Star Wars-szal, vagy egészen mással?

Lobelt Ledfold Reloaded 2012.11.09. 03:30:11

@Nyulz of the World: "Kerem vissza a regi Hataratkelot, ahol normalis es erdekes sztorikat es elmenyeket, tanulsagos eletutakat es kuzdelmeket lehet megismerni a vilag egy-egy tajarol, vagy egy-egy ember eletebol, de kommentgeneralo hatasvadaszat es indulatkeltes nelkul, mint regen. Kulonben en biztosan tavozom az olvasotaborbol - meg ha tudom is, hogy ez nem nagyon fog megrengetni lelkileg senkit."

Nekem hiányozni fogsz :-) Egy "pártban" voltunk a kommentelők között. Azonban úgy tűnik az index címlappal a kommentelő közösség világképe eléggé egy irányba tolódott, a sok visszakézből gratulációs komment ehhez a megkönnyezendően szép és pontos és érzelmes, gyönyörű irományhoz mindent elmond. Amúgy meg nem is vagyok cinikus.

*Egy kommentelő levele blogelhagyó társához*

A mai napon különleges komment érkezett egy poszthoz. Nyúz írta, aki elkeseredettségében magával kívánja vinni énem egy egészen kicsike és jelentéktelen (hisz nem nagyon ismerem), mégis hozzám tartozó részét.

Mit mondhat egy kommentelő (aki másik kontinensről ír, és amúgy szarul érzi magát, mikor családjának nőtagjai minden alkalommal elbőgik magukat a reptéren az évi 1-2 hazalátogatás végén), mikor tudja, hogy az ezazelcseszettország-nemismertazazelceszettorszag tengelyen vele egy magassában (origó közeli) helyet foglaló kommentelő társa lépni készül erről az amúgy csodálatos blogról?

Ne félj semmitől! Biztos lesz olyan blog, ahonnan nem űznek el! Ahol szeretni fognak. Szeretni fognak, mert ott tudnak szeretni, és szeretni fognak, mert te megérdemled, hogy szeressenek. Mi több: becsülni fognak, mert ott becsülete van mindazoknak a dolgoknak, amikkel te bírsz: az objektivitásnak, pozitív életszemléletnek, a toleranciának, az ékezetes betűk használata iránti vágynak. (Ja, ez utóbbi mégsem, mindegy, már bennehagyom...)

Látod, ugye kommentelő társam, hogy nincs mitől tartanod?!

Azt kívánom neked, hogy azért gyere vissza!

Gyere vissza, mert bár a hatásvadászat hangyarépányit elburjánzott errefelé, de azért vannak még mindig érdekes és jó posztok, jófej és förcsögésnél többre is képes kommentelők.

Szeresd, ápold, és soha ne felejtsd el az elveidet és világos, tiszta, egyensúlyra alapuló és szépen, értrhetően megfogalmazott világképedet! Azt a megközelítést, mely szépen, árnyaltan tud mesélni, közölni, álmodni; azt a jó szándékból merítkező kifejezőkészséget, amely alkalmas hűen közvetíteni érdekes gondolataidat. Sajnos valamely gonosz varázslatnak köszönhetően ez itt, a Határátkelőn nem lehetséges. De bárhol másutt igen, hidd el nekem!

Tőlünk, akik a postr-en kezdtünk, az index címlap mindörökre elvette azt az érzést, az egyszerit, a megismételhetetlent, a mindig mindenki számára csak egyetlen helyen át- és megélhetőt, amit úgy hívnak, hasznos, tanulással egybekötött szórakozás.

Tudom, sok-sok emberrel fogsz közös nyelvet beszélni életed most kezdődő, hosszú és boldog időszakában. Köszönöm ezt neked, és büszke vagyok rád! Egy kicsit én is elmentem most veled, örökre. Sajnos még dolgom van itt, de találkozunk, tudom!

Kedvellek: Lobelt

Utóirat: Bocsáss meg, Határátkelő, úgy tűnik ma furcsa hangulatban kelltem :-) És még nem olvastam csak az első 30 kommentet...

nincs1itt 2012.11.09. 06:55:51

Az utolsó megjegyzés a részemről, azokhoz, akik leszólták az írást és azokat is, akik egyetértenek az "apa" gondolataival, érzéseivel, jövőképével:
- Sajnálni tudom azokat, akik nem veszik észre, hogy jelenleg Magyarországon a normális élet valószínűsége a nulla felé konvergál. Azokat még jobban, akik a saját gyávaságuk, képzetlenségük, vagy csak szimplán a lustaságuk miatt, meg sem próbálnak a saját helyzetükön változtatni. Viszont vadul védik az álláspontjukat, egyetlen érvvel:"...ott(külföldön) sem jobb".
Valóban nem jobb, ha azt nézzük, hogy dolgozni kell. Magyarországon is kell(-ene), ha lenne olyan munka, amit megfizetnek.(Nem tartozik ide a fidióta bér-kommentelő). Mivel ilyen elvétve akad, ezért kénytelenek voltak azon kevés bátrak, elmenni a hazájukból. Ne tessék fikázni, hanem meg kellene próbálni utánuk csinálni! Az sem szégyen, ha nem sikerül, de a panelból pofázni, hogy xar alakok, meg ott sem jobb, na ez szégyen.
Aki pedig a 40-eseket tette felelőssé a jelenlegi helyzetért, az bátran gondolkozzon el, hogy ő mit tett le az asztalra. Gyanítom, hogy 20-as éveiben járó, mindent jobban tudás egyetemén végzett fiatalról van szó, aki még életében nem dolgozott egy jóízűt! Viszont a "diplomás minimálbérért", féltéglával veri a mellét...Lobogtatja a szertár-ruhatár-büfé szakon, apuci/anyuci által kifizetett "diplomáját"! Bizony, "kommunikáció" szakos, meg cocciólógia szakos, esetleg mezei bölcsész ott a vad-nyugaton sem nagyon kell, majd mosogat, takarít, esetleg gyorsétteremben alkalmazzák. De ugye ez a nagyságos "értelmiségi" hölgyeknek/uraknak zsenánt... Na ettől kellene megszabadulni és végre értéket teremtő munkát végezni!!
Csókol apátok!

bpetya75 2012.11.09. 08:40:05

@Lobelt Ledfold Reloaded:

Ez nagyon jó volt Lobelt balát!

Ajánlom figyelmedbe ezt a bejegyzést is: rajen 2012.11.08. 11:35:39

Már épp kezdtem hiányolni rajent (a nicket is elfelejtettem), és nagyon reménykedtem, hogy talán ezt a toronymagas labdát leüti. Meg is tette. Mondja valaki, hogy nincs Isten! :-D

bpetya75 2012.11.09. 08:41:44

@Lobelt Ledfold Reloaded:

Közben rájöttem, hogy így: @rajen:

egyszerűbb ;-)

Viktus 2012.11.09. 08:47:04

@balage_81 reloaded:

Persze mérnököket - szakágtól függ meg informatikust keresnek a vendéglátás már elég necces ott bizony könnyen a szopórollert kaphatja a kalandvágyó.
A lehetőségek szűkülnek ez tény még 5-6 éve sokkal könnyebb volt.

tableno 2012.11.09. 08:51:11

@Lobelt Ledfold Reloaded: Lobelt, Lobelt, engem nem versz át! Lefogadom, hogy a poszt csak jó ürügy volt arra, hogy kitehessed ide ezt a csöpögős szerelmeslevelet, ami már régen porosodott a fiókodban! :)

bpetya75 2012.11.09. 08:59:10

@tableno:

Nézd már a kis gonoszt! :-D Irigy vagy marhára, hogy nem neked írták, mi? ;-)

2012.11.09. 08:59:48

@Lobelt Ledfold Reloaded: Jajjj!!! :))))
A Határátkelő elhagyásán gondolkodó (de egyelőre csak a józan ész határait néha átlépő) társ válasza:

Kedves Apám, Darth Vadre!

Ahová megyek, ott jobbak a borok (szomjasgodeny.hu/) és szebbek a lányok (legalábbis a legtöbb esetben... a linket a 18+ minősítés miatt nem tehetem be :)))). Nem kell annak a rusnya Chubakkanak a fejét néznem, sem a Birodalmiak és a Lázadók közti állandó cstatér közben iszogatnom békésen a reggeli kávémat. Inkább átmegyek a Star Trekbe, nekik legalább jól fegyverzett hajójuk van, van fotontorpedójuk is, a lányok miniszoknyát hordanak, és ami a számomra a legmeggyőzőbb, nem vágják le senki kezét és egy állat büdös belsejében sem kell melegednem, hiszen nekik van fazer-ük, amivel a követ is felmelegítik. Itt ilyen még a Birodalmiaknak sincs.

És tudod Apám, az a baj, hogy nem látom, hogy ha a Lázadók nyernek, jobb lenne. Elindul ugyanaz a hajtóvadászat, ami most is folyik, csak akkor majd a Birodalmiak lesznek a nyulak. Mennyivel jobb ennél a Bolygók Egyesült Föderációja, ahol egy mindenkiért,mindenki egyért, és ha a későbbi részekbe sikerülne csöppennem, akkor már a félelmetes Klingonok is barátok, mindössze a Romulán Birodalommal van gondunk (mondanom sem kell, hogy ők is Birodalom, akárcsak ti, Apám, remélem érzed a párhuzamból áradó bűzt - ja, bocsánat, ez csak Chubakka már volt megint).

Szóval megyek egy jobb élet reményében, mert az Enterprise-on wc-t takarítani jobb, mint lázadó vezérként állandóan menekülni és küzdeni. És csak egy életem van, sajnos nem tudok róla, hogy a Disney vállalná azt is a szerződésében, hogy a halálom esetén feltámasztanak, visszaírnak a történetbe (bezzeg annó a Dzsordzsi az Obivánnal simán megcsinálta,de tudod miről beszélek, hiszen veled is ő tette ezt,ő kényszerített ebbe a géptestbe)

May the Force be with You, my Vader... azaz Father,
Luke

Lobelt Ledfold Reloaded 2012.11.09. 09:02:16

@bpetya75: Köszi, de @rajen-nél a pont, azért a líra az líra :-)

@tableno: Milyen igaz. Bár megmondom őszintén, meg voltam győződve róla, hogy Nyulz hímnemű... :-) Lehet alternatív érdeklődésű lettem, csak még nem tudatosult...

2012.11.09. 09:09:12

@Lobelt Ledfold Reloaded: Nyulz a lehető leghatározottabban hímnemű!!! Papírja is van róla, az áll a tetején, hogy "Születési anyakönyvi kivonat" és a Nyulz neve határozottan a "Gyermek apja" rubrikánál lelhető fel... :))))

Lobelt Ledfold Reloaded 2012.11.09. 09:17:28

@Nyulz of the World: Drága Fiam!

A konkurens univerzum egy sorozaton alapul, melyből újabb sorozatok nőtték ki magukat, és néha véletlen filmeket is csináltak. Mi azonban a gonosz náci Sith és jóságos nyugat-európai Jedi tengelyen született filmekből lettünk és a sorozatok voltak utángyártva. Ezt ne felejstd el!

Bár kétség kívül nem rossz az Űrszekerek imázsa, de mivel értelmes, lelkes és érdeklődő gyereknek ismertelek meg (azért a Halálcsillagos manőverért még kicsit mindig haragszom) inkáb javasolnám Neked az spacefantasy műfaj helyett a hardcore sci-fi világát. Főleg azon vonalon, melyből Verhoeven filmeket rendezett, de végső soron a Babylon 5 se rossz, igaz ott a jó nők mind gondolatolvasók, a Galaktika csatacsillagon meg kivétel nélkül robotok. Bár a kezed úgyis kompatibilis már velük végső sorban, mit veszíthetsz? Velem együtt amúgy is robotfetisiszta vagy.

Na, ott tuti szeretni fognak, menjél is, de ne hagyd itt a fénykardodat, mely a kétségbeesés legsötétebb óráiban is világot mutat neked, és amelynél hasznosabb dolog csak kettő van az univerzumban: a szónikus csavarhúzőó meg a törülköző.

Szerető apád: Tört Vödör

tableno 2012.11.09. 09:18:13

@bpetya75: @Nyulz of the World: @Lobelt Ledfold Reloaded: tényleg, nem érdekelne benneteket egy IGAZÁN jó politikai blog, marhajó posztokkal, színvonalas vitákkal és (szinte) trollok nélkül? Mert van ám ilyen is, csak nem a blog.hu-n! :)

bpetya75 2012.11.09. 09:37:26

@tableno:

Engem speciel érdekelne. Bár nem rendelkezem elég mély tudással ahhoz, hogy hozzátegyek egy ilyen bloghoz, de szívesen olvasnám.

tableno 2012.11.09. 09:41:56

@bpetya75: adj egy e-mail címet, elküldöm a linket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.09. 09:42:00

@Babette_: majd mingya' megnezem
amugy hova?:)

2012.11.09. 09:59:36

@Lobelt Ledfold Reloaded: Szerintem par ember a vonaton elkezdte diszkreten a becsi elmegyogyintezet telefonszamat guglizni az okostelefonjan, amikor az az ember, aki addig bekesen potyogott a laptopjan, a leszallas elott par perccel egyszer csak varatlanul hangosan visitva rohogni kezdett, hogy a konnyei is csorogtak!! :)))

2012.11.09. 10:00:34

@tableno: kuldj egy linket privatban, olvasokent mindenkeppen erdekel. :)

Lobelt Ledfold Reloaded 2012.11.09. 10:21:17

@tableno: Remélem ez valami durva beszervezés és titkos gyűlések is lesznek végül, és 5 éven belül megdöntjük az kommunista világrendet… várjál, elbizonytalanodtam, most kiket is utálunk?
feat at freemail dot hu

@Nyulz of the World: Ennyire ütős volt? :-)

oldkarak 2012.11.09. 10:52:09

@monddazigazatmar: lehet, hogy olvasási problémáid vannak - dislexiának hívják - én nem írtam, hogy itt nem lehet. Ha vígasztal van 2 diplomám és 3 diplomás - közte Phd-s, és postgrad-os is - gyermekem. De azt is látom, hogy ma nem tudnám fizetni az egyetemeiket, pedig akkor is nehéz volt. Te a le nem adózott bevételeidből szépen megélhetsz, míg 2 diplomával brutto 120ezer egy Phd-snek a fizetése. No, erre varrjál gombot. Ki a lusta?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.11.09. 11:26:06

@KG2000: Elég fejletlen humorérzéked lehet, de az olvasás segíthet rajta. Az általad emlegetett írás a Modoros blogon volt.

ZOH 2012.11.09. 11:32:52

@Mr. Rustical: "Lehet vitatkozni, hogy ki tett többet ezért, de tény, hogy Magyarország az elmúlt 10 évben elveszítette azt a lehetőséget, hogy dinamikus gazdasági centrummá váljon. Ezen radikálisan változtatni már nem is lehet, de még a kis változásokra sincs esély, mert a politikai rendszer az inaktív szavazókra alapul, így a versenyszféra érdekeit képviselni képtelen. Változás akkor lehet, ha a költségvetés nem bírja fizetni a transzfereket az inaktívak felé, és összeomlik. Onnantól viszont még nagyon sok idő, amíg valami értelmesebb rendszer felépül, ha felépül.

Arra kell tehát számítani, hogy Magyarország hosszabb távon is egy periféria lesz, ahol csak kihelyezett feldolgozó-ipari tevékenység folyik, és az emberek főleg szolgáltatásokból élnek.
Akinek ez nem tetszik, aki a történések kellős közepébe vágyik, annak el kell menni innen. "

korrekt, sajnos :-(

tableno 2012.11.09. 12:09:30

@bpetya75: @Nyulz of the World: @Lobelt Ledfold Reloaded: ment a link mindenkinek! Konspiracio, elvtarsak!!!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.09. 13:58:29

@Nyulz of the World:

A klasszikus magyar alámondásos amatőr fordításban: "May the force be with you!" = "Május negyedikén veled leszek!". Lehet, hogy csak urbanlegend, de fordítói körökben népszerű.

2012.11.09. 14:11:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen, ezt mar en is hallottam. A masik ilyen (nem tudom, hogy urbanlegend vagy nem), az a "Doors opening at 9 PM" = "A rendezvenyt a Doors zenekar nyitja este 9-kor". :)))))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.09. 14:14:09

@Nyulz of the World:

Viszont mondok neked egy VALÓDI esetet, ami biztos, mert láttam. S nem is alámondásos amatőr fordítás, hanem mozifilm. Lényeg: sci-film, az űrhajó megsérül, s a kapitány segítséget kér a bázistól. Angol szöveg: "Mayday, mayday!", magyar fordítás: "Majális, majális!".

venator 2012.11.09. 14:43:43

@bpetya75: Nem, egyikhez sincs köze. Igazából semmihez nincs köze, csak kellett valami név, amikor a blogot indítottam. Gondoltam legyen valami latin....s lőn. :)

bpetya75 2012.11.09. 14:52:00

@tableno:

Köszönettel! Egyelőre csak könyvjelzősítettem, mert nagggyon elfoglalt ember vagyok ám :-D

@venator:

Pedig azt hittem Te is betagozódsz az űroperák sodorvonalába Venator osztályú csillagrombolóként ;-)

bpetya75 2012.11.09. 14:52:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ezt még nem hallottam. Elő is adtam egy LOL szabadgyakorlatot ;-)

Sadist 2012.11.09. 15:38:55

"Mi több: becsülni fognak, mert ott becsülete van mindazoknak a dolgoknak, amikkel te bírsz: a szorgalomnak, az egyenességnek, a kreativitásnak, és a tisztességnek!"

Itt is lehetne becsülete ezeknek a dolgoknak, mégsincs. És nem (csak) a politikusok miatt, hanem azért, mert ez egy beteg és ostoba társadalom. Nyugati jólétet akar, de lehetőleg minél kevesebb munkával és nulla felelősségvállalással. Vár arra, hogy majd valaki megoldja a gondjait, csak be kell húzni az X-et. Végtelenül passzív és nem tesz semmit azért, hogy jobb legyen, még olyan dolgokat sem, amikhez nem kellene egy huncut fillér sem.

Sadist 2012.11.09. 15:40:28

@Sadist: És felmerül a költői kérdés, hogy ha a normálisabbja (értsd szorgalmas, egyenes, kreatív és azok, akiknek mindez jelent is valamit) elmegy ebből az országból, akkor ki/mi marad itt?

venator 2012.11.09. 15:51:55

@bpetya75: Bár ahhoz a generációhoz tartozom, de fogalmam sem volt, hogy létezik Venator osztályú romboló. Utólag szembesültem a műveletlenségemmel.

bpetya75 2012.11.09. 16:46:18

@venator:

Én sem tudtam, csak rákerestem a nickedre ;-)

DieNanny CH 2012.11.09. 19:39:33

@zombizan:
Ez szuper! Pedig már 60 éve...!

Én a svájci bölcsődében (Kinderkrippe), mikor a kolléganőim nincsenek a közelben, magyar mondókákat meg énekeket mondok a gyerekeknek, kint meg hintázásnál a Hinta-palintát. Tetszik nekik! :-)

DieNanny CH 2012.11.09. 20:02:45

@rajen:
Te egy zseni vagy! Nincs kedved minden posztot rímbe szedni?
Gratula!!!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.11.09. 23:11:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Imadom ezeket a felreforditasokat:) errol a mar-mar klasszikus Berlitz reklam (German Coastguard) jut az eszembe, ismeritek, ugye? :) www.youtube.com/watch?v=yR0lWICH3rY

Egyebkent meg koszi a jo humoru kommenteket itt a vegefele:) a pentek delutani csendes irodai legkort kicsit feldobta :)))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.11.09. 23:13:25

Hopp, most latom, vki fent mar belinkelte ezt a reklamot:))

Én lennék terrorista! 2012.11.10. 00:23:56

Apa,

azért ennyire ne panaszkodj. Kaptál szocpolt, olcsó hitelt a házra/lakásra. Ja, és nem kell napi 30 kilométert gyalogolnod pár liter vízért mint Afrikában sok helyen. Ennyire rossz lenne neked?

LOL ez a poszt. Csöpögős-röhögős. A kiscsajnak azért sok sikert és kevés adót!

Lehet nekem is ki kellene menni valahová egy kis időre, megnézni hogy mi olyan jó Külföldiában.

2012.11.10. 01:15:26

@KG2000: 'De miért is van, hogy sok külföldi meg éppenséggel beleszeret Magyarországba? Nemrég olvastam egy német rövid cikket, amely arról számolt be, hogy egy német (echte, nem magyar származású) házaspár nyugdíjazása után Magyarországra költöznek, mert beleszerettek az országba.'

Persze, akar en is beleszerethetnek Magyarorszagba, ha nem beszelnek magyarul (tehat nem ertenem a sok hulyeseget, pesszimizmust, politizalast), nem kene dolgoznom, lenne jo par szaz euro koltopenzem havonta es a ketszobas panellakasom arabol hatalmas kerteshazat vehetnek. (Nekem pl. az a menekulesi tervem nyugdijas eveimre, ha ne adj Isten egyedul maradnek keves nyugdijjal, hogy Magyarorszagra koltozom - nem azert mert beleszerettem az orszagba, hanem mert a brit nyugdijam megiscsak tobbet fog erni ott mint Angliaban, es nyugat-europai mercevel nevetsegesen alacsonyak a magyarorszagi ingatlanarak.)

Sadist 2012.11.10. 02:04:12

@Mirjam2: Egyszer a termálfürdőben beszélgettem egy idős úrral, azt mondta, hogy 79 éves, én max a 70-et néztem volna ki belőle, mindegy. Huszonéves korától kint élt Kanadában, de a felesége pár éve maghalt, ezért hazajött Magyarországra, hogy felejthessen és esetleg még másik feleséget(!) is találjon. Átszámolva kb. 400000 Ft a nyugdíja, amiből Kanadában átlagosan meg tud élni, itt Magyarországon viszont röhögve vesz egy vidéki házat, eljár színházba, fürdőbe, élheti vígan az életét.
Ha belegondolsz, Magyarország egy kellemes, nyugis hely, jó a klíma, nincsenek természeti katasztrófák, ilyen nyugdíjjal pedig az sem érdekli az embert, hogy gazdasági katasztrófa sújtotta övezet.

Druida 2012.11.10. 03:29:05

Hogy ez egy mekkora szar (Leontve cukormazzal), pont azt arulja az embereknek, hogy kulfoldon kolbaszbol van a kerites, mert "itt megbecsulnek" .. loszart, ugyanulgy keresztul nez rajtad a szomszed, akinek a nevet sem tudod, (es nem is erdekel), ugyanugy elmennek a biciklitolavaj mellett, ugyanugy fizetestol fizetesig elnek a csaladok... A masik meg, hogy Anglia, az mar szinte nem is kulfod, hamarabb hazaer az ember innet repulovel, mint Debrecenbol vonattal.
Egy szerencses angliai magyar...

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2012.11.10. 14:24:44

Nem olvastam el az összes hozzászólást (609 db :)), csak az utolsó néhányat, és a legtöbbnek nagyon +1. Viszont én nem abban látom az igazi gondot, hogy kint sem jobb, vagy arányaiban nem sokkal jobb, vagy hogy hasonlóan átnéztek egymáson a szomszéddal. Hanem abban, hogy azt a kincset, amit a magyar nyelv és kultúra jelent, kiviszed az országból, és a gyerekednek már hiába adod tovább, nem lesz funkcionalitása egy más kultúrközegben. A helyi nyelvet fogja használni (hiszen senki nem érti a magyart), helyből fog párt választani, és a gyereküket a helyi kultúra szerint fogják tudni nevelni. És mivel - néhány busznyi behülyített szerencsevadászt, akik aztán vissza is "jövődnek", leszámítva - az értelmesebbje érzi magát elég szarul itt ahhoz, hogy a külföldre menés mellett döntsön, ha ez jelentős méreteket ölt, tényleg átengedjük a Kárpát-medencét az igénytelen hülyéknek. Márpedig ahhoz itt túl jó az éghajlat, hogy szarkasztikus legyek.

Szerintem egy ország olyan, amilyenné a lakói teszik. Ha megtanulunk jó minőségű termékeket előállítani, és ezeket megbecsülni, és megtanuljuk megbecsülni azt, amiben egyediek vagyunk (nyelvünk, történelmünk, nagyjaink, rege- és mondavilágunk, népmeséink, dalaink, táncaink stb.), lehet itt jobb. És ehhez nem kell turullal bélelt árpádsávos gúnyában járni, és rókafarkas kopjafát tűzni az előkertbe. Elég "csak" megismerni a kincset, amink van, és a gyerekünknek továbbadni, mint az összes többi normális nemzet tagjai is teszik. Politikai hovatartozástól függetlenül!
És nem mondunk a gyerekünknek olyat, hogy menj el, mert itt szar, még akkor sem, ha esetleg pillanatnyilag így gondoljuk. Hanem dolgozunk azon, hogy ne kelljen elmennie...

Enlili 2013.01.07. 01:33:27

GutBesserWasser!
Beléd szerettem. Pont ilyen gondolkozású férjet szeretnék! Sajnos nagyon kevesen lehettek, mert még nem találkoztam ilyen emberrel...

madártejföl 2013.01.07. 12:07:24

Ilyen hatásvadász irományt még sosem olvastam. Kedves apukától idézve: "De ott szeretni fognak. Szeretni fognak, mert ott tudnak szeretni, és szeretni fognak, mert te megérdemled, hogy szeressenek. Mi több: becsülni fognak, mert ott becsülete van mindazoknak a dolgoknak, amikkel te bírsz: a szorgalomnak, az egyenességnek, a kreativitásnak, és a tisztességnek!" Tény1: Nagy-Britannia lezárná határait, ha az EU nem kényszerítené másra. "A brit belügyminiszter, és közvetve a kormányfő is szükségesnek nevezte a munkaerő szabad áramlásának korlátozását a brit munkahelyek megvédése céljából." Vagyis amit szeretetnek vélsz, az fanyalgás, valójában EU-s kényszer elfogadása, gazdasági értelemben pedig az olcsó munkaerő kihasználása, nem megbecsülés. tény2: A britek naponta tüntetnek a kislányod (és több százezer bevándorló) ellen, mert kiszorulnak a munkaerőpiacról és veszélyben a kultúrájuk. Vagyis ki nem állhatják a lányod több százezren... Kelet-európai (főleg lengyel, román), ázsia, afrikai bevándorlók színesítik a palettát, nem magyar specialitás a telhetetlenség. tény3: irigyelt ország társadalma raktározta el elnökük szavait : "Ask not what your country can do for you--ask what you can do for your country." (J.F. Kennedy) Ha nem tudsz angolul, kérdezd az okos kislányod még felszállás előtt, érdemes! Nem gonosz varázslatok irányítják az országot, hanem a bennük élő emberek! Olyan az ország, amilyenné az emberek tették. Az EMBEREK, nem a kormány. tény4: előbb küldted volna el a kislányodat Namíbiába, ahol por-zsír keverékével kenik, dörzsölik magukat mosdásként (víz híján), esetleg É-Koreába, Kubába, vagy bármelyik dzsungel civilizálatlan törzséhez, esetleg az eszkimók közé, de jelenleg Görögországba is küldhetted volna (estig tudnám sorolni az országokat, ahol rosszabb, mint itt). A rosszat is tapasztalni kellene, hogy érezze a jót! A pénz-itt-most-szentháromságának bűvöletében élni, a törtetés mindenek felett, a fogyasztói társadalom MEGTŰRT uniformizált, gyökértelen robotmelósának lenni egy nagy nemzetkatyvasz- rendszerben minden, csak nem jó! De ugyanez szól a papának is! Amióta világ a világ, folynak vándorlások, a világ minden részén, hol nagyobb ütemben (felfedezéskor, gyarmatosításkor, háborúk idején vagy épp új Unió-tagországok felvételekor), hol kevésbé. Jelenleg viszont a fogyasztói-társadalom anyagi telhetetlenségi hulláma vet idegen földekre számkivetetteket. A kislánynak több lelki többletet kellene felhalmoznia, nem anyagit.

Kék az ég 2013.05.15. 06:52:51

@bpetya75: "Na az azért épp akkora hülyeség, hogy aki nem boldogul ma Magyarországon, az csak magának köszönheti, mint az, hogy aki boldogul, az csak fideszbérenc lehet

Milyen érdekes ezt most olvasni a Trafik ügy fényében !

Igen 35 ezer ember gürcölt éveken át és csak az számított fideszes rokon vagy-e.

Igaza van mindenkinek aki elmegy orbánisztánbol. A jobbágy lelkűek maradjanak csak...

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2013.05.17. 00:09:56

@Enlili: Köszönöm! (Egyébként nem járnál jól velem, rengeteg kiállhatatlan dolgom van, amik csak együttéléskor derülnek ki.) Remélem, hamar megtalálod, akit keresel!

Sámánka 2014.04.12. 20:51:52

Hihetetlen látni hogy egyesek milyen primitívek. Szerintem senki nem jókedvéből megy külföldre. Ott az ember mindig csak egy külföldi lesz. Én is kint élek. Szerintem mindenki először a pénz miatt jön ki. De lassan észre kell vennünk menyire feladtuk a kultúránkat a nyitottságunkat más nemzetekhez képest, Lehet elvekről beszélni nekem is vannak. Mert apám és anyám megtanított rájuk. Azelőtt pedig az ö szüleik őket. De most mit tud tanítani egy szülő a gyermekének? "Kicsim tanulj sokat és ha olyan okos leszel hogy el tudsz nyomni másokat akkor sikeres lehetsz a hazádban is" Vagy " Látod fiam menyit dolgozok na te is ennyit fogsz, látod mi van a hűtőbe, na ennyi lesz holnap is és ennyi lesz akkor is ha majd te fogsz munkába járni" Ez a szomorú valóság. Én ezt nem akarom elfogadni. Ha lesz gyerekem tisztességben alkarom felnevelni és otthon a házamban magyar lesz a hivatalos nyelv . nem az a legnagyobb baj hogy szegénység van eddig is az volt. Az a legnagyobb baj hogy olyan szegénység van hogy rengeteg szülő annyit dolgozik és van távol gyerekeitől hogy nincs se ideje se energiája öt megnevelni!! Sajnos így vesznek el azok az értékek amit 1000 év alatt ez a nemzet felépített.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása