oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2023. augusztus 04. 06:55,  Protekció kanadai és magyar módra 508 komment

2023. augusztus 04. 06:55 Határátkelő

Protekció kanadai és magyar módra

Nem könnyű a mai Magyarországon újat írni a protekcióról (és akkor a korrupciót most hagyjuk is). Steve érdekes összehasonlítást tett a kanadai helyzettel - egy-egy sztorit hozva mind Magyarországról, mind Kanadából, de még utóbbiban is előkerül egy magyar szál.

cronyism.jpeg

„Gondoltam, írok egy posztot a protekcióról. Miért? Már régebben olvastam, hogy Orbán leánya, Ráhel, díjat nyert egy dolgozatával. Hogyan? Hát persze… protekcióval… mondják sokan. Mikor mondtam a feleségemnek, nem győzte a fejét rázni. Ez az Orbán!!! Hah!

Itt, Kanadában a protekció kevésbé szokásos, de azt nem mondanám, hogy nem létezik. Érdekes, hogy az angolnak erre nincsen megfelelő szava. (Talán még a cronyism áll a legközelebb hozzá - HÁ) “Protection” az mást jelent. Ha valakinek van „connection”-je avagy valaki „well connected”, az azt jelenti, hogy ha kell tud „protekciót” (azaz segítséget) szerezni célja eléréséhez.

Ássunk egy kicsit mélyebbre! Mint a jótékonykodásnál, a protekciónál is mind két fél „jól érzi magát”. Az egyik, mert segítséget kapott, a másik, mert jó segíteni, ha tudsz.

Természetesnek vesszük, hogy mindannyian előnyben részesítjük saját családtagjainkat. A családnál persze ez nem áll ez meg, terjed ez a falubelire, az osztálytársra és így tovább. Itt is a magyarok, ha van alkalom, előnyben részesítik a magyarokat, a lengyelek a lengyeleket… stb.

Az Ivy League egyetemek előnyben részesítik a felvételiken volt diákjaik gyerekeit és az odajárók egymást, és sorolhatnám. Nincsen vége.

Politikusként csínján kell ezzel bánni, de lássuk be, a miniszterelnök gyerekei akármilyen országban elegendő kontaktussal lesznek ellátva hátralevő életükre.

Barátodat felvetetni a cégbe, ahol dolgozol, avagy egy munkát neki adni, az már sok helyen nem ilyen egyszerű. Főleg, ha van meghirdetett pályázat. Ha az utóbbi az eset és abba a bizottságba tartozol, akik ebben döntést fognak hozni akkor ezt illik bejelenteni (conflict of interest). Ennek következménye az, hogy nem leszel a bizottság tagja.

Ugyanakkor az is elfogadott (de nem beismert) tény, hogy magas állások sokszor bizalmiak, tehát a tárgyi tudást és személyi alkalmasságot megaduzza, hogy mennyire bíznak az illetőben.

Legális politikai adományok után papír szerint nem várhatsz kedvezményes eljárást, na ezt már kisgyerekek sem hiszik el. Na, de ne térjünk el a tárgytól, a protekciótól.

Most leírom egy pár szerény, de személyes témabeli tapasztalatomat. Az egyik mostani és elég hétköznapi, a másik nagyon is régi és számomra igencsak jelentős volt. De bevallom egyik esetben sem vagyok biztos abban, hogy végül is eredményt hozott-e protekció vagy sem?

Gyorshajtás váratlan fordulattal

Nemrég gyorshajtásért elkapott az országúton egy rendőr. Szerinte 130-cal mentem ott, ahol 80 volt megengedve. Előszörre 240 dolláros büntetést szabott rám. Mondtam neki, hogy téved, lehet, hogy 80-nál többel mentem, de nem ennyivel.

Már ott engedett belőle kicsit (ez szokásos), de még mindig pontokat vesztettem volna és így is drága lett volna. A biztosító sem szereti. Mondtam neki, fellebbezek és megyek a bíróságra. Így is lett.

Szokás itt, hogy közvetlenül a tárgyalás előtt a rendőrt és a vádlottat kiküldik a folyosóra a dolgokat utoljára „megbeszélni”, mondván, hátha nem kell tárgyalás, mert megegyeznek.

Nos, megszólított a rendőr – magyarul! Kérdezi, hogy tudok-e magyarul? Mondom, ember, persze, hogy tudok, mellesleg tévedsz, én nem mentem olyan gyorsan! Már eredetileg ott a tett színhelyén is láthatta a jogsimból, hogy magyar vagyok, mert István a keresztnevem hivatalosan. (Különben akik ismernek Steve-nek titulálnak).

Na, megbeszéltük, megint engedett valamit. Végül is pontot nem vesztettem és „csak” 120 dolcsit kellett fizettem. Nem tudom mennyi része volt ebben annak, hogy mindketten magyar származásúak voltunk? Az az érzésem, hogy semmi.

Egyetemi felvételi anno

1968-ban a gimnázium befejezése előtt történt. Először (képzeld!) filmoperatőr akartam lenni szüleim nagy rémületére és nem tetszésére. Mégis, ímmel-ámmal beszéltek az egyik barátnőjükkel, aki ismert valakit a főiskolán, akit én meg is látogattam, és aki (egy nagydarab hölgy) kikérdezett és bólogatott, és megnézte fotóimat. Mentem is felvételire, de nem lett belőle semmi, szüleim látható megkönnyebbülésére.

Na, de jött a műszaki egyetemi jelentkezés, ide aztán felpörgette motorját anyám és minden követ megmozgatott. Erre szükség is volt, mivel én nem voltam KISZ-tag (a gimnázium első két évét Pannonhalmán végeztem, ahol nem volt KISZ), a családunk pedig „burzsujnak” minősült, szóval bekerülni az egyetemre nem ígérkezett könnyű feladatnak.

Azzal kezdődött, hogy anyám felhívta (a szomszéd telefonján, nekünk nem volt) apjának (akkor már kb. 15 éve halott nagyapámnak) még élő kollégáit. Anyai nagyapámnak építkezési tervező és vállalkozó irodája volt a háború előtt. E módon rengeteg építészt és mérnököt is ismert.

Ezekkel anyám találkozót beszélt meg, ahova ő és én elmentünk engem bemutatandó. „Az egyetlen fiam (én) a gépészmérnökire jelentkezett, tudnak-e segíteni?” Volt nagy nosztalgiázás, bólogatás, talán ígéretek is, hogy majd beszélnek evvel-avval… egypár maga egyetemi tanár is volt. Csak homályosan emlékszem rá, kb. hat helyre mentünk.

Anyámtól függetlenül (hallván, hogy gépészmérnökire jelentkeztem) egyik osztálytársam negyedikben odajött hozzám, csak úgy. Hogyaszondja a bátyja tansegg a műszakin, akarom-e, hogy segítsen bekerülni? Mondom persze!

Elmentem a lakásukra, ahol bemutatott a bátyjának. Pár nappal a felvételi előtt azt mondta nekem, ha az írásbelin problémám van, csak tartsam egy bizonyos módon a kezem, valaki segíteni fog.

No, jött a felvételi, írásbeli és szóbeli. Történetesen nem kellett segítség, jól sikerült. Az érettségim ugyan nem volt kitűnő, de nem volt rossz, a szóbelin is jól működtem, éreztem, hogy az elkerülhetetlen „miért nem KISZ tag?” kérdést is jól „kezeltem”, de ez mind nem volt szükségszerűen elég abban az időben a magamfajtának. Meg voltam róla győződve, hogy nem fognak felvenni, legalábbis nem az első nekifutásra.

Egy hónap múlva jött a telefon a gimnáziumi barátomtól, hogy felvettek. Megköszöntem, de biz’ Isten még ekkor sem hittem el. Pár nap múlva hozza a postás a nagy borítékot az egyetemtől. Jó jel.

Kibontottam a nagy nyári melegben és tényleg ott volt papíron, hogy felvettek! Óriási szikla gördült le mellkasomról, a szüleim is hallelujáztak. Egész addig azzal riogattak, tanulj, ne linkeskedj, mert nem vesznek fel az egyetemre. És lám! Tudtam, hogy életre szóló esemény történt velem. De volt protekció? Ki tudja?

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2118181193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fhdgy 2023.08.04. 08:12:53

Bocs, mi az, hogy szerinte annyival mentél? Hogyan lehet belőle engedni?

17-ben fizettem utoljára rendőrnek, ez Horvátországban volt. Tiltott helyen előzés plusz gyorshajtás, 60 helyett 80.

1500 kuna volt az indulás, valamivel több mint 60 ezer forint. A vége 150 kuna lett.

Sem a szabálytalan előzés, sem gyorshajtás nem képezte vita tárgyát, csak a körülmények.

A buszmegálló padján üdögelve, szinte kellemes diszkurzus volt. A rendőr jól beszélt németül.

Kamiont előztem, a táblát tőle nem láttam, a záróvonalat meg azért, mert hullámos volt a terület. Mire kiderült a helyzet, már csak egyet tehettem, gyorsan befejezni az előzést, ezért volt a gyorshajtás.

littke 2023.08.04. 14:27:39

@fhdgy: Volt radarja, az 130-at mutatott. Velem szemben hajtott az országúton, nem vettem észre. Lehet alkudozni, mert el akarják kerülni, hogy a bíróság ilyen triviális esetekkel legyen tele és a komolyakra túl sokat kelljen várni.

2023.08.04. 14:27:40

Protekció nélkül is sikerült be jutnom a határátkelő blogba. :-)))

fhdgy 2023.08.04. 15:20:46

@littke: így már kezdem kapisgálni.

fhdgy 2023.08.04. 15:21:47

@Mr.Tellinghovon: ügyes vagy, hogy csináltad?

Elárulnád a trükköt?

dikusz. 2023.08.04. 15:45:53

Jó téma, jól tetted, hogy írtál róla.

A protekcióról: nem szoktam meglepődni azon, hogy valaki (már amennyiben teheti) egy hozzátartozóját/barátját/jó ismerősét segíti jó álláshoz.

A politikában se, legyen bármelyik oldalról is szó. Mindegy ki van kormányon, mindenképpen a saját embereit hozza, ez érthető is. Éppen ezért meg sem lepődtem azon, hogy a mini.elnök a saját gyerekét hozta előnybe. Más is ezt tenné, és valószínű ezt is tette.

Írod, hogy egy cégben kiírt pályázat esetén nem egyszerű felvenni ismerőst. De, szerintem eléggé egyszerű abban az esetben, ha az ismerősnek is az a végzettsége, amit a pályázat előír.
Közel 30 évet dolgoztam állami hivatalokban. Pontosan tudom, hogy működött ez akkor, és van infóm arról is manapság hogy működik.
Itthon cégnél, és államinál szférában is tuti van olyan, hogy már megvan az ember, csak törvény szerint kötelező kiírni az állásra pályázatot, az "egyenlő" esélyek miatt.

dikusz. 2023.08.04. 15:47:44

@Mr.Tellinghovon: Miért, kellett ahhoz protekció, hogy valaki bekerüljön a H.Á.blogba?

dikusz. 2023.08.04. 16:06:42

@littke: Itthon bizony vannak olyan esetek (nem tudom külföldön vannak-e), amikor a rendőr ráutaló magatartással tudtára adja a magyar utak Fittipaldijának, hogy helyszíni fizetéssel csökkenteni tudják a bírság összegét...

Nekem egy alkalommal volt bírságolós tapasztalatom, ami jól végződött annak ellenére, hogy bünti lett a vége: Budapestről autóztunk (én utasként) Sopronba. Éppen Ukk községen haladtunk keresztül (75 km/óra) ahol 40, vagy 50 km volt a megengedett sebesség. Nem volt vita, alkudozni nem lehetett.
A szerencse az volt, hogy ez abban az évben történt, amikor Szombathelyre költöztették az illetékes hivatalt. Bár a határozat megjött, hogy fizetni kell, de csekket még nem tudtak küldeni. Egy év lejárta után meg nem is küldtek. Hozzáértők szerint akkor a bírság kb 50e Ft lett volna.

SzZoole 2023.08.04. 16:26:24

Protekció/kapcsolatok/befolyás/korrupció, teljesen mindegy, hogy hívod, ezek nélkül nagyon nehezen tudsz érvényesülni bárhol is a világon.

Magyarországi viszonylatokról egy évre való posztot tudnék írni, de a külföldön töltött éveim alatt is belefutottam párszor, jó párszor, itt is csak kapcsolatokkal lehet jól haladni és dolgokat intézni, szerintem :-)

FutureFry 2023.08.04. 17:17:51

@fhdgy: "... gyorsan befejezni az előzést, ezért volt a gyorshajtás."

Pont ezért az USA több államában 2x1 sávos úton történő előzés esetében explicit engedélyezett a "gyorshajtás" (hiszen az gyakran biztonságosabb mint minimális sebességkülönbséggel előzni). Általában +10-15 mph (~15-25 km/h) az engedélyezett, de van hogy nincs is kőbe vésve a pontos érték, pl Washington-ban a törvény [1] szerint: "... may exceed the speed limit ... as is necessary to complete the pass with a reasonable margin of safety."

[1] app.leg.wa.gov/rcw/default.aspx?cite=46.61.425

FutureFry 2023.08.04. 17:28:49

"... angolnak erre nincsen megfelelő szava ..."

Bár nem teljesen ugyan az - rokoni viszonylatban legalább is - a "nepotism" (netpotizmus) is hasonló jelenséget takar. Lásd még az egyik újkeletűbb rokon-kifejezést (no pun intended! :)) ami eredetileg főleg hollywood-i körökben terjedt el: "nepo baby":
www.today.com/popculture/nepo-baby-meaning-list-rcna62963

2023.08.04. 18:43:32

@SzZoole: “ itt is csak kapcsolatokkal lehet jól haladni”

Teljesen egyértelmű, sok minden a hálón múlik. Egyszer felkeresett egy foci csapat pénzügyi igazgatója és tett egy ajánlatot. Minden mérkőzésre ami nem otthon játszódik, mi szállíthatjuk a csapatot és a stabil szurkoló gárdát. Ehhez csak be kellett volna a szponzorok táborába lépni. Utalt arra is, hogy a kapcsolatai révén, a csillagos ég a határ.

@dikusz.: “ Bár a határozat megjött, hogy fizetni kell, de csekket még nem tudtak küldeni”

A slamposság enyhíti a diktatúrát:-))) mondtuk a kádári időben.

“ Itthon bizony vannak olyan esetek (nem tudom külföldön vannak-e), amikor a rendőr ráutaló magatartással tudtára adja a magyar utak Fittipaldijának, hogy helyszíni fizetéssel csökkenteni tudják a bírság összegét...”

Ez nagyon sok helyen így van Európában, nem csak nálunk. Legutóbb az olasz gyorsforgalmi úton a megengedett 90 km/h helyett 110 -t mutatott a macska kilométer órája. A csendőr aki megállított, rögtön közölte a tarifát. 150 euró készpénzben vagy 250 számlával.

“ Mindegy ki van kormányon, mindenképpen a saját embereit hozza, ez érthető is”

Ez a gazdasági világban is így van, egy új főnök hozza a sleppet magával.

Most mindenkinek:

Nekem inkább avval van problémám, miért nem lehet esetleg egy politikus gyereke egyszerűen tehetséges? Ez az állandó mögé gondolas, ki kinek a kije tipikus magyar tulajdonság.

Mintha otthon csak “b” vitaminnal lehetne érvényesülni.

SzZoole 2023.08.04. 18:49:54

@Mr.Tellinghovon: “ Nekem inkább avval van problémám, miért nem lehet esetleg egy politikus gyereke egyszerűen tehetséges? Ez az állandó mögé gondolas, ki kinek a kije tipikus magyar tulajdonság.”

Tucc egyet is említeni példának okáért?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.04. 19:30:40

@SzZoole: ez igy van...a korrupcio (mert akar ennek is nevezhetjuk, csak vannak fokozatai) mindenhol jelen van. Elegansan sokszor "quid pro quo" (nekem is jo, neked is jo ;) neven illetik, igy mindjart mashogy hangzik, nem? LOL
Most eppen Hunter Biden ugyein rugozik a media (jobb oldali resze, erthetoen :) nalunk, arra hegyezve ki a dolgot, hogy a Biden fiu sokszor emlegette apukaja befolyasat, amikor ukranokkal targyalt...;)
De persze ez Trump eseten ugyanugy elofordult, csak hogy megelozzem Futurefry preciz idezettekkel alatamasztott kommentjet LOL

fhdgy 2023.08.04. 19:31:16

@FutureFry: lehet, hogy a rendőröm is tudta, hogy a gyorshajtás előnyös is lehet?

Mindenesetre őrzöm a papírt. Tirana mellől jöttem haza. Kb. Húsz órát tartott az út. Az első tízben a negyven km/óra átlagot sem értem el. Így legalább nem vádolhatnak, hogy persze, mert csak szüttyögtél. Papírom van róla, hogy téptem, mint a meszes!!!

SzZoole 2023.08.04. 19:39:36

@Zsuzsi65: ma hallgattam a hírekben, hogy Trumpot megint felmentették, újra :-)

Trampi hülyét csinál az összes vádlójából, csak indulni fog a jövő évi választásokon novemberben, lehet meg is nyeri, szerintem :-)

fhdgy 2023.08.04. 19:47:40

@SzZoole: hülyéknek áll a világ???

dikusz. 2023.08.04. 19:53:47

@Mr.Tellinghovon: "Nekem inkább avval van problémám, miért nem lehet esetleg egy politikus gyereke egyszerűen tehetséges? Ez az állandó mögé gondolas, ki kinek a kije tipikus magyar tulajdonság."

Sok helyen jártál a világban, tényleg csak Magyarországon létezik mögé gondolás?

Persze, hogy lehet egy politikus gyereke is tehetséges. Addig nincs is gond, amíg a tehetsége mértékéig kap segítséget, nem elnyomva nála rátermettebb embereket.

2023.08.04. 20:42:15

@fhdgy: “ ügyes vagy, hogy csináltad?

Elárulnád a trükköt?”

Persze, csak a szürke eminenciással kell beszelned:-))))

2023.08.04. 20:44:39

@dikusz.: “ Sok helyen jártál a világban, tényleg csak Magyarországon létezik mögé gondolás? ”

Bizonyára van máshol is, de arányaiban Magyarországon elképesztő

SzZoole 2023.08.04. 20:46:21

@fhdgy: elfogadás katonabácsi, elfogadás :-))

2023.08.04. 20:46:50

@SzZoole: “ Tucc egyet is említeni példának okáért?”

Persze, hunter biden:-)))

fhdgy 2023.08.04. 20:50:11

@Mr.Tellinghovon: szürke eminenciás az a Badacsonyi Szürke Barát?

fhdgy 2023.08.04. 20:53:10

@dikusz.: Persze, amióta rachelke meg tiborka a saját lábunkon állnak, nem lehet semmi gond!

2023.08.04. 21:01:22

@SzZoole: “ ma hallgattam a hírekben, hogy Trumpot megint felmentették, újra :-)”

Valamikor csak észreveszik, hogy a sok támadás kontraproduktív.

Tegnap beszélgettünk egy baráti társaságban többek között a nemet afd part második legerősebb párttá való emelkedéséről. Sokan nem értik, miért? Pedig olyan egyszerű, most egy koalíció kormányoz aki, ahelyett hogy a közösen ki dolgoznának egy megvalósítható koncepciót, otletelve bedobnak valamit amin a médialis nyilvánosság előtt szét vitatnak. Ilyenkor teszi fel minden józan ember a kérdést, így akarnak jövőképet mutatni a lakosságnak? Ellentétben az afd-nek van egy kidolgozott programja, tudják miről beszélnek és ember közeliek, határozott vezetéssel. Az állampolgár érzi náluk a törődést. Mindenki politikai part támadja őket, ami meg erősebbé teszi őket.

Nem támadni kellene, hanem integrálni őket a kormányzásba, ahogy mi tettük itt Svájcban az SVP parttal.

2023.08.04. 21:03:10

@fhdgy: “ szürke eminenciás az a Badacsonyi Szürke Barát?”

Inkább tokaji aszú :-)))

2023.08.04. 21:05:26

@dikusz.: “ Addig nincs is gond, amíg a tehetsége mértékéig kap segítséget, nem elnyomva nála rátermettebb embereket.”

Utaljak itt vissza a Vitézy Dávid beszélgetésünkre nem is oly régen?

2023.08.04. 21:11:54

B-vitamin: Ennyire fontosak a kapcsolatok

Sokféleképpen lehet karriert csinálni. A kitartás és a fegyelem mindenképpen hozzátartozik. Woody Allen, a forgatókönyvíró és a hollywoodi legenda még egyszer azt mondta, hogy a siker 80 százalékáért ott lenni. De amiben mindenki egyetért: A B-vitamin és a kapcsolatok elengedhetetlenek a pályázatokhoz és promóciókhoz. Vagy ahogy a mondás tartja: A kapcsolatok csak annak ártanak, akinek nincs... Szakmai kontextusban a B-vitamin a kapcsolatokat, a működő hálózatot és a fontos kapcsolatokat jelenti, amelyek segítenek a munkahelyen, a karriertervezésben és az álláskeresésben . A siker gyakran nem valósul meg a döntéshozókkal és a támogatókkal való jó kapcsolat nélkül.

Néha a B-vitamin fontosabb, mint a teljesítmény. Azok, akik ismerik a megfelelő embereket, gyorsabban emelkednek, mint azok a kollégák, akik ugyancsak eredményeket hoznak, de nincs mögöttük semmilyen hálózat. Mekkora lehet a B-vitamin hatása a munkahelyen... Sokan gondolják így, akik nem próbálkoznak eléggé. Tanulmányok és felmérések igazolják újra és újra a B-vitamin értékét a szakmai életben

Jól fizető állások
Ha sokat akarsz keresni, kapcsolatokra van szükséged. Richard Benton, az Észak-Karolinai Állami Egyetemről úgy találta, hogy az informális kapcsolatok elengedhetetlenek a jól fizető állások megszerzéséhez. A legjobban keresők pozícióit gyakran informális toborzás és kapcsolatfelvétel útján töltik be.
munkakeresés
A Munkaerő-piaci és Szakképzési Kutatóintézet (IAB) megállapította, hogy a megüresedett állások mintegy 40 százalékát kapcsolatokon keresztül töltik be. Vezetői beosztásokban akár 70 százalék is. Így a többi jelentkezőnek egyáltalán nincs igazi esélye. A B-vitamin ezért fontos stratégia a sikeres álláskereséshez.
emelkedik
Catherine Kirchmeyer, a Wayne Állami Egyetem munkatársa megerősítette, hogy a különböző területekről származó kapcsolatokat felépítő hálózat igazi karriernövelő. Ha sikeres akarsz lenni, akkor jól kell kapcsolódnod a vállalathoz és az iparághoz. Az ilyen kapcsolatok nagy száma növeli a vezetői pozícióba kerülés esélyét is.
Akinek vannak munkahelyi barátai, tovább élnek

Nem csak a munkahelyeden vagy sikeresebb a barátaiddal, hanem tovább élsz. A Tel-Avivi Egyetem tudósai ezt találták ki. A kutatók szerint azoknál, akiknek nincs pozitív társadalmi kapcsolatuk a munkahelyükön, 2,4-szeresére nő a halálozás kockázata. Ebből semmiféle ok-okozati összefüggés nem vezethető le, mottó: „a csúnya kollégák korai halált jelentenek.” Ennek ellenére izgalmas összefüggés.

karrierebibel.de/vitamin-b/

fhdgy 2023.08.04. 21:14:12

@Mr.Tellinghovon: jó, jó, de hol ott a szürke, még a barát?

fhdgy 2023.08.04. 21:21:36

@fhdgy: b+ a qrva isten az okoskodó programokat/programozókat!

Én meget akartam írni, a a qrva meg átírta mégre. A qrva anyját!

Mondtam, hogy utálom a programozókat?!

dikusz. 2023.08.04. 21:22:53

@Mr.Tellinghovon: Nem, kell emlékeztetni, erre gondoltam én is, amikor írtam a hozzászólásom, csak nem akartam túl sokat lepcseskedni.
Beismertem -ha jól emlékszem, ha nem, most megteszem- ő valóban tehetséges. De ezt akkor nem tudta az alulinformált polgárok többsége, csak akkor látta be, amikor már bebizonyította a hozzáértését.
Rajta kívül nemigen tudunk olyan politikuscsemetéről, aki olyan profi módon ért ahhoz, amit csinál.

2023.08.04. 21:25:10

@fhdgy: “ jó, jó, de hol ott a szürke, még a barát?”

A szürke eminenciás szereti a tokaji aszút

2023.08.04. 21:27:18

@fhdgy: “ Mondtam, hogy utálom a programozókat?!”

Kivancsi lennék, hogy kezdődik egy napod? Össze szidod magad?:-))

fhdgy 2023.08.04. 21:27:46

@Mr.Tellinghovon: a tokaji aszú is szereti a szürke eminenciást? Ez itt kérem a főkérdés!

2023.08.04. 21:30:16

@fhdgy: “ a tokaji aszú is szereti a szürke eminenciást? Ez itt kérem a főkérdés!”

Miazhogy:-))

fhdgy 2023.08.04. 21:32:10

@Mr.Tellinghovon: jajj, ne nyomd fel az agyamat!

Ma is mondtam, harsogtam, hogy minden programozót agyonlőnék, amelyik számítógéppel közeledik egy autóhoz.

Mit képzelnek ezek a beképzelt barmok?

2023.08.04. 21:33:53

@dikusz.:

Marina Berlusconi, a Fininvest milánói média holding alelnöknője, Silvio Berlusconi kormányfő lánya az egyetlen olasz nő a Fortune című magazin világ tíz legbefolyásosabb női menedzseréről összeállított listáján.

fhdgy 2023.08.04. 21:36:58

@Mr.Tellinghovon: itt valamit nagyon elszabtál!

Egyetlen nő a tíz nő közül?

Akkor ez most hogy? ( Tarnócky Anita szabadon )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.04. 21:48:35

@SzZoole: az egesz egy cirkusz :)) es valoban, nagyon valoszinu, hogy o lesz a republikanus jelolt :( de ha megint Bidennel all szemben, akkor az olyan lesz, mint a Groundhog Day movie...mintha megallt volna az ido, es minden ujbol ugyanugy tortenik...jaj, inkabb ne! LOL
www.youtube.com/watch?v=GncQtURdcE4

fhdgy 2023.08.04. 21:49:58

@Mr.Tellinghovon: ha hiszed, ha nem, az előbb is elkapott a düh, úgy odab.sztam volna a telefonom a földhöz!

Kettő dolog fékezett meg!

1. A hardware nem tehet a hülye software-ről
2. Magammal b.sztam volna ki, a számlát nekem kellett volna állni

LE A HÜLYE PROGRAMOZÓKKAL !

SzZoole 2023.08.04. 21:53:18

@Zsuzsi65: ha Tramp nyer, akkor Bájdent és a Vadász fiát fogják baszogatni plusz Lyukrénia támogatása is meg fog szűnni, szerintem!

dikusz. 2023.08.04. 21:56:51

@Mr.Tellinghovon: A magyarországi politikusok gyerekeiről beszéltem, oda kellett volna írnom.

dikusz. 2023.08.04. 22:03:04

@fhdgy: "Egyetlen nő a tíz nő közül?" - egyetlen OLASZ nő

"Akkor ez most hogy? ( Tarnócky Anita szabadon )" - És ezt így hogy? Nem Tarnóczky, Tornóczky.:)

Irónia, nem kötözködés:)

fhdgy 2023.08.04. 22:04:17

@dikusz.: Jó, legyen! Nyertél!

MellowYellow 2023.08.04. 23:00:07

Justinhoz mit szólsz Pista bá? A Joly miatt?

littke 2023.08.05. 00:39:29

@MellowYellow: Nekem is elegem van már jó ideje a Justinból.

2023.08.05. 06:58:35

@littke: “ Nekem is elegem van már jó ideje a Justinból.”

Mi azért távol vagyunk justin-tol, de nekünk is elegünk van belőle

SzZoole 2023.08.05. 08:16:22

@Mr.Tellinghovon: neked mi bajod van Justinnal, az apja is jó politikus volt :-)

Tessék egy példa apa-fia politikusról :-)

2023.08.05. 08:26:03

@SzZoole: “ neked mi bajod van Justinnal, az apja is jó politikus volt :-)”

Az apja tényleg jó politikus volt, ahogy az idősebb Bush is messze a fia fölött állt.

Justin? Bevándorlás politika

SzZoole 2023.08.05. 08:28:10

@Mr.Tellinghovon: nekem tetszik, hogy mindig divatos zoknit visel és mindig elegánsan öltözik :-)

2023.08.05. 08:38:44

@fhdgy: “ Egyetlen nő a tíz nő közül?”

Akkor fussunk neki újra: egyetlen olasz nő a Fortune című magazin világ tíz legbefolyásosabb női menedzseréről összeállított listáján.

Pedig Olaszországnak 54 millió lakosa van

fhdgy 2023.08.05. 09:55:59

@Mr.Tellinghovon: jó, az olasz kimaradt, elkerülte a figyelmem.

2023.08.05. 09:57:39

@SzZoole: “ nekem tetszik, hogy mindig divatos zoknit visel és mindig elegánsan öltözik :-)”

Nézd ha ezen múlik, akkor kettonknek már régen min. miniszterelnöknek kellene lennünk:-)))

2023.08.05. 09:58:52

@fhdgy: “ nekem tetszik, hogy mindig divatos zoknit visel és mindig elegánsan öltözik :-)”

Büntetés, egy keritesszaggato :-))

Golf2 2023.08.05. 15:37:01

Elég szomorú hogy kell protekció. A közszférában meg pláne rengeteg az ingyenélő élősködő.

2023.08.05. 16:20:25

@Zsuzsi65:

Reuters/Ipsos legutóbbi felméréséből kiderült, hogy DeSantis támogatottsága a republikánusok körében 13%-ra csökkent, míg Trumpé 47%-ra.

SzZoole 2023.08.05. 16:34:05

@Golf2: ha lenne protekciód, akkor nem picsognál itt állandóan mint egy fürdőskurva :-))

Én, ha!!! vissza költöznék, (de nem fogok) egy héten belül öltönyös/nyakkendős parádés lennék valamelyik állami szervnél, és ezt minden nagyképűség nélkül mondom!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.05. 16:42:18

@Mr.Tellinghovon: sajnos :( viszont kivancsi leszek a DeSantis - Newsom (CA nagyon liberalis kormanyzoja) vitara :)
Van egy gyanum, hogy ok lesznek a kovetkezo (28-as) valasztas 2 jeloltje. Most egyelore Biden bábot akarjak a hatterbol mozgatni Trump elleneben, tudva h sokan nem szeretik Trumpot...szoval "mozgalmas" 4 evnek nezunk elebe...tobbszor emlitettem mar, hogy George Friedmannak nagyon jo meglatasai voltak! (The storm before the calm konyv szerzoje - nagyon ajanlom a konyvet!)

SzZoole 2023.08.05. 17:13:01

@Zsuzsi65: “ Most egyelore Biden bábot akarjak a hatterbol mozgatni Trump elleneben, tudva h sokan nem szeretik Trumpot.”

Ezek szerint a jövő évi novemberi választásra egy vén kéjenc pedo és egy kiélt vén bohóc az egyedüli jelölt? A közel 330 milliós USA-ban nincs senki más, aki alkalmas lenne, csak kérdezem.

SzZoole 2023.08.05. 18:49:33

@svajcineger: jaja, az, csak a kocsis lemaradt :-))

Hidd el, a legjobb pozíció, mindent hall, mindent lát, és ha okosan csinálod, nagyon jó világod van :-))

fhdgy 2023.08.05. 18:55:18

@SzZoole: meg bizalmi állás.

Egy történet: Rákosi meg Péter Gábor egy autóban utaznak a dunai rakparton.

Rákosi mondja, hogy valami olyan dolgot kellene csinálni, aminek örülne a nép.

Elvtársak, hajtsak a Dunába? Kérdezi a sofőr.

2023.08.05. 19:27:38

@Zsuzsi65:

Pelikán elvtárs, A nemzetközi helyzet fokozódik!”,

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.05. 21:05:18

@SzZoole: hat, ugy latszik ez kell a nepnek :( lennenek mas jeloltek is, de nem eleg eros a tamogatottsaguk...de tenyleg ajanlom George Friedman konyvet, nagyon jol es olvasmanyosan elmagyarazza, miert is alakult igy a helyzet...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.05. 21:10:38

@littke: reszben egyetertek a meritokraciaval, emellett a technokracia az, ami dominal. Neked is ajanlom George Friedman konyvet (The Storm before the Calm), nagyon-nagyon jo meglatasai vannak. A konyv pedig elvezetes, nem tulsagosan high academic stilusban irodott, hanem barkinek, akit erdekel a tortenelem, geopolotika, es ugy altalaban a kultura. Persze mindez az USA tortenelmenek tukreben.

FutureFry 2023.08.05. 23:13:44

@Zsuzsi65:
"... tobbszor emlitettem mar, hogy George Friedmannak nagyon jo meglatasai voltak! ..."

Ez ugyan az a George Friedman aki (még 91-ben, a "The Coming War with Japan" című könyvében [1]), egy - két évtizeden belüli - akár fegyveres konfliktussá fajuló rivalizálást vizionált Amerika és Japán között? És aki egy későbbi (2011-es) szerény című könyvében ("The Next 100 Years: A Forecast for the 21st Century" [2]) már egy török-japán koalíció által az USA ellen a 2050-es években indított háború lehetőségéről elmélkedett (ez mondjuk még igaz is lehet, hiszen 2050 elég távol van még :)) és - sok más mellett - arról is spekulált, hogy (a 2020-as években) Tibet függetlenedik, a finnek annektálják Karéliát, a Románok Moldovát, Oroszország kormánya pedig befuccsol és az ország darabjaira esik szét?
Persze mindettől függetlenül lehetnek "nagyon jó meglátásai" (akár ezek is?), csak nézőpont (meg a jövő) kérdése (ha valaki elég sok lehetőséget felvázol, akkor - pláne hosszútávon - valamelyik csak bejön :))

[1] books.google.com/books?id=q6f4QQAACAAJ
[2] books.google.com/books?id=r-g97KwH2GkC

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.06. 01:57:19

@FutureFry: :)))
"Reviews aren't verified, but Google checks for and removes fake content when it's identified" :))

Hogy vilagpolitikaban es ehhez kapcsolodo geopolitikaban mennyire jartas, nem tudom, de ami as USA-t illeti, nagyon jo geopolitikai, tortenelmi es tarsadalmi elemzest ad. Ehhez el kell olvasni a konyvet...:)
Persze mint minden konyv kritika, ezek is valamennyire a kritikus szemuvegen at, tehat szubjektiven ertekelnek.

FutureFry 2023.08.06. 02:35:06

@Zsuzsi65:
A fenti linkekkel csak a könyvekre (és nem az oldalon szintén látható kritikákra) volt célom utalni (és az általam fentebb írottakat nem a kritikák alapján fogalmaztam, azokat nem is olvastam). Szóval talán helyesebb lett volna ha inkább az ISBN ("International Standard Book Number") számmal utalok George Friedman (a "jó meglátások"-tól hemzsegő :)) könyveire:

[1] ISBN: 0312076770, 9780312076771
[2] ISBN: 0767923057, 9780767923057

2023.08.06. 08:45:03

@FutureFry: George Friedman

Természetesen lehet vitatkozni az állításairól, van melléfogása is, de mondta az alábbiakat is, hogy csak két példát említsek:

“2016 januárjában Friedman sivár képet festett Németországról, amely hármas zűrzavarba került: a nagyszámú bevándorló által jelentett társadalmi-kulturális kihívás; Csatlakozás egy „nem működő valutához és szabadkereskedelmi övezethez”; exportfüggőség.”

Ezt látjuk is napjainkban

“Tehát az Egyesült Államok elsődleges érdeke az elmúlt évszázad során – vagyis az első, a második és a hidegháborún keresztül – Németország és Oroszország kapcsolata volt, mert e kettő egyesülve lenne az egyetlen hatalom, amely fenyegethet bennünket – és ezért ügyeljen arra, hogy ez ne történjen meg."

Ez megmagyarázza azt, hogy mi az oka az ukrán-orosz proxy háborúnak.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.06. 18:10:43

@FutureFry: "Szóval talán helyesebb lett volna ha inkább az ISBN ("International Standard Book Number") számmal utalok George Friedman (a "jó meglátások"-tól HEMZSEGO :)) könyveire"
(hemzsego altalam kiemelve, ui. ilyet sehol nem irtam ;)

Mindig mosolygok ezen a kicsit condescending/diminishing/ironikus tonuson, amit mindig megutsz, valahanyszor cafolni/ akarsz valamit, amirol irok :))

SzZoole 2023.08.06. 21:00:29

@Zsuzsi65: ez csak manipuláció egy fajtája, ne engedd kibillenteni magad :-)

2023.08.06. 21:13:44

@Zsuzsi65: “ ez csak manipuláció egy fajtája, ne engedd kibillenteni magad :-)”

Zoole öcsemnek ha igaza van, akkor igaza van:-))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.06. 23:04:45

@SzZoole: oh, tudom, ezert mosolygok rajta, mert annyira evidens :))

FutureFry 2023.08.07. 04:55:13

@Zsuzsi65: "... hemzsego altalam kiemelve, ui. ilyet sehol nem irtam ;) ..."

Nem állítottam, hogy a "hemzsegő" jelzőt te írtad volna, azt én hoztam fel, a George Friedman előző könyveiben tett igen sok - általam kiemelt példákkal illusztrált - "jó meglátás"-ra utalva (amiken meg én mosolyodtam el és gondoltam azokat itt említésre valónak, ha már felemlegetted a nevét). Örülök, hogy mindez téged is mosolyra fakasztott :)

Másrészt - ahogy szintén említettem - mindettől függetlenül GF-nak természetesen lehet[n|t]ek (és vannak is) érdemibb meglátásai/elemzései is (pl. bizonyára többen vannak akik a @Mr.Tellinghovon: által idézetteket annak tartják). Egyébként teljesen igazad van abban, hogy mindezek (egyéni) megítéléséhez a könyveinek az elolvasása és/vagy előadásainak a meghallgatása/megnézése bizonyulhat az egyik legjobb módszernek.

MellowYellow 2023.08.07. 08:56:23

@littke: Az ellenfele egy asshole, és nemigen van más.

De a válásról @Mr.Tellinghovon: kérdeztelek nem arról hogy mekkora Tory vagy ;)

MellowYellow 2023.08.07. 08:56:32

@FutureFry: Friedmann Gyuri annyit süketel mint a Nógrádi Gyuri haverja :)

Itt is kajázzák a marhaságait egyesek, naívák :)

MellowYellow 2023.08.07. 08:56:35

@Mr.Tellinghovon: Nonsense. Egy pánorosz revansista x kgb ügynök vergődése, nem proxy.

2023.08.07. 11:16:45

@MellowYellow:

Háromszor véleményt nyilvánítottal nekem címezve. Az igazat megvallva nem emlékszem arra a tényre, hogy ezeket kikértem volna.

Szerintem, jobb ha hagyod a próbálkozást, mert a velem történő kommunikációd, a stílusod miatt roppant egyoldalú lesz.

MellowYellow 2023.08.07. 13:50:51

@Mr.Tellinghovon: kikérni???

Ez egy szabad blog, nem egy FSB/KGB szócső.

Golf2 2023.08.07. 17:24:18

@SzZoole: Az egyedi tervezésű luxushajón nincs ársapka, majdnem 30 milliárd forintba kerülhetett, és még nagyobb, mint az elődei. Mészáros Lőrincet és családját találtuk rajta....az ország pénzéből...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.07. 17:38:34

@MellowYellow: ujabb nick? :)) felismerunk mar a stilusodrol LOL

2023.08.07. 20:13:20

@Zsuzsi65: “ ujabb nick? :)) felismerunk mar a stilusodrol LOL”

Így igaz! LOL
A stílus maga az ember:-)))

MellowYellow 2023.08.08. 08:44:01

@Mr.Tellinghovon: újjongás, öröm egy jó dolog papa..de cáfold a putler inditékait, ne proxyról hadoválj :)

2023.08.08. 09:11:48

Jöttem,láttam,mentem

Egy kellemes napot mindenkinek

fhdgy 2023.08.08. 12:28:04

@dikusz.: Szerintem regenerálódni!

Nehéz mesterség ez a határátkelés.

2023.08.08. 12:36:32

@dikusz.: „ Hova mentél?”

Le a tengerpartra regenerálódni:-)))

dikusz. 2023.08.08. 13:34:14

@Mr.Tellinghovon: Jól tetted, jó regenerálódást! Írjál posztot róla, hátha most nem keveredik el.

Én szeptemberben megyek regenerálódni, de "csak" Sopronba, a Lővérekbe, a volt osztálytársnőimmel.

fhdgy 2023.08.08. 13:56:52

@dikusz.: Én most csak a mérgemet tudnám regenerálni.

A kecskéknél kell szerelnem, de mindig a lábam alatt vannak.

SzZoole 2023.08.08. 14:42:36

@Mr.Tellinghovon: “ Le a tengerpartra regenerálódni:-)))”

Én is ott baszomalegyet :-))

ibb.co/b5Strgh
ibb.co/tPJC3FN
ibb.co/q9VcV3V

fhdgy 2023.08.08. 16:50:14

@SzZoole: egyik sem tetszik igazán. Max az utolsó úgy, ahogy!

SzZoole 2023.08.08. 17:21:43

@fhdgy: igazad van, már én is bánom, hogy ide jöttem, szar az élet na, inkább megyek eszek valamit a parton :-)

2023.08.08. 17:31:53

@SzZoole: „ Én is ott baszomalegyet :-))”

ibb.co/TYBgR7q
ibb.co/LCBscL3
ibb.co/3hkjTHW

Szinten itt? Denpasar? Atugorhatnal egy Sörre

@dikusz.: “ Sopronba, a Lővérekbe”

Oda mindig szívesen megyek, egy sajátos varázsa van

@fhdgy: “ A kecskéknél kell szerelnem, de mindig a lábam alatt vannak.”

Csak segitokeszek:-))) vagy kíváncsiak?

Tényleg az utolsó kép a legjobb:-)))

2023.08.08. 17:34:32

@SzZoole: “ inkább megyek eszek valamit a parton :-)”

Brighton?

2023.08.08. 17:38:35

Volt idom morfondírozni mi is az a proxy?

Végy egy ellenszenves alakot, akit legszívesebben szájon vágnál, de meg kérsz egy valakit, hogy tegye meg helyetted

2023.08.08. 18:06:05

Ma jelent meg itt nálunk a statisztikai hivatal jelentése

Svájcban összesen 2,3 millió külföldi él (svájci útlevél nélkül). A 8,8 milliós összlakossággal (2023. májusi népességszám: 8 865 270 fő) ez a külföldiek rekordaránya, 25,80%.

Egyébként az összes külföldi 84,56%-a Európából, 68,50%-a az EU országaiból érkezik

Ezzel szemben Magyarországon 1.8% külföldi el. Németország 14.4%. Egyesült királyság 16.8% zoole barátunkat beleszámolva.:-))

Azért ezek megdöbbentő számok

Régen azért utaztam intenzíven,hogy megismerjek idegen kultúrákat
Ironikusan mondva, kidobott pénz volt, mert most mindannyian helybe jöttek.:-))

Ezzel szemben a bevándorlók mellett Svájcban is sok a kivándorló. Több mint 788 000 svájci él Svájc nemzeti határain kívül (2022. január 1-jétől). Ez a svájci lakosság több mint 10%-a!

fhdgy 2023.08.08. 18:22:05

@Mr.Tellinghovon: ha ezt a gondolatot tovább viszed, akkor értelmet nyer az a jenki kijelentés, hogy az utolsó ukránig megvédjük Ukrajnát.

Remélem, hogy sok ukrán marad és megvédenek bennünket. Én az ukránoknak drukkolok, de önző is vagyok.

Bocsássa meg a világ, de amíg ők harcolnak, addig nem igazán kell magyar vérnek folynia.

Szabad ennyire elfogultnak lennem???

2023.08.08. 18:37:05

@fhdgy: “ Szabad ennyire elfogultnak lennem???”

Természetesen, de ott szolgál kárpátaljai magyar is.

“hogy az utolsó ukránig megvédjük Ukrajnát.”

Minden veszteség értelmetlen

fhdgy 2023.08.08. 18:49:00

@Mr.Tellinghovon: a kárpátaljai magyarra írtam, hogy nem igazán. Bocs, ők is magyarok, de volt katonaként "kis" veszteség. Egy ember is sok, de katonaként másképp kell számolni.

fhdgy 2023.08.08. 18:50:50

@Mr.Tellinghovon: tudom, mi a magyar veszteség, balkáni háborúban hét rokonom ...

fhdgy 2023.08.08. 18:52:09

@Mr.Tellinghovon: minden veszteség értelmetlen???

Tényleg így gondolod?

2023.08.08. 21:28:21

@fhdgy: “ Tényleg így gondolod?”

Igen

fhdgy 2023.08.08. 22:47:19

@Mr.Tellinghovon: tudok emberekről Horvátországból, akik szintén így gondolták. Aztán a szerbek tettek róla, hogy utána az életük árán se úgy gondolják.

Van az a pont, amikor szinte minden más értelmet nyer.

SzZoole 2023.08.09. 08:49:51

@Golf2: most már értem miről beszélsz.

youtu.be/SMGwesgeQYs

SzZoole 2023.08.09. 08:58:21

@Mr.Tellinghovon: “ Brighton?”

Lófakszt Brighton, nem vagyok én buzisimogató……

Micsoda véletlen, a hétvégén? volt a buzifesztival Brighton-ban és a vonat társaság PONT aznap tartott sztrájkot London-Brighton vonalon, bisztos véletlen volt, szerintem is……..

fhdgy 2023.08.09. 12:22:44

@SzZoole: Nem kéne átnevezni ezt Brightont PrideTonra?

2023.08.09. 15:09:49

@SzZoole: “ bisztos véletlen volt”

Jó kapcsolataid lehetnek:-)))

2023.08.09. 20:39:10

Borúsan látja Ukrajna jövőét a CNN friss elemzése. Az analízis szerint az ellentámadás elakadásával nagyon sok idő vesztettek, és ez hatalmas hatást gyakorolhat a háború kimenetelére. Az újság arról ír, hogy az ország sorsát már nem a helyi vezetés tudja eldönteni, hanem sokkal inkább a nyugati közvélemény fogja majd meghatározni.
A CNN újságírója, Stephen Collison elemezte a helyzetet Ukrajnában. Szerinte jelenleg egy komoly krízis rajzolódik ki: a nyári offenzíva eredményei nem feleltek meg se

Forrás: Portfolió

SzZoole 2023.08.09. 20:40:00

@fhdgy: nem kel átnevezni. Az itt élők mind tudják, hogy Brighton a melegek fővárosa a UK-ban.

2023.08.09. 20:43:29

sem az ukrán, sem a nyugati elvárásoknak, és közben a kijevi vezetés már egyre kevésbé képes egyedül dönteni.

RÁADÁSUL ÚGY LÁTJA, HOGY AZ ORSZÁG ELLÁTÁSA MÁR A NYUGATI SZÁLLÍTMÁNYOKTÓL FÜGG.

Collison szerint a kirajzolódó patthelyzet miatt veszélybe kerülhet az Egyesült Államok támogatása is, ahol ráadásul jövőre az elnökválasztási kampány slágertémája is lehet az orosz-ukrán háború. Az ukrán támadás nyáron nem hozta meg azokat a gyors eredményeket, amiket a nyugati államok vártak volna.

Az elemzés szerint jól mutatja a problémákat, hogy Volodimir Zelenszkij érzékenyen reagál minden az ellentámadás hatékonyságát firtató felvetésre, és újabb nyugati fegyvercsomagot kér.

AZT AZONBAN MÉG NEM LEHET MONDANI, HOGY AZ ELLENTÁMADÁS SIKERTELENÜL ZÁRULT, DE AZ IDŐ EGYRE JOBBAN FOGY.

Ráadásul a nyugati politikai vezetés is egyre türelmetlenebb. Emiatt hamarosan a konfliktus lehetséges lezárásán is el kell gondolkodniuk Collison szerint, ami akár fájóan alakulhat mindkét fél számára.

Az amerikai gazdasági helyzet is beleszólhat az ukrán támogatások kérdésébe, ugyanis a magasabb infláció vagy a lassuló gazdasági növekedés miatt a lakosság elfordulhat a dollármilliárdos segélycsomagok támogatásától. Ez a tény rámutat, hogy miért különösen problémás az ukrán offenzíva megakadása. Az elemzés szerint gyors áttörések hiánya miatt egyre közelebb ér a sorsdöntő amerikai választás, ahol a választók vélhetően Ukrajna sorsáról is dönthetnek.

fhdgy 2023.08.10. 08:41:14

@SzZoole: nekem nincs jó fülem az ilyeneket, de mintha lenne valami áthallás.

Memfisz manusz 2023.08.10. 17:50:01

@Mr.Tellinghovon: Micsoda cirkuszt fog rendezni a trumpli haverod ha megint veszít - sitten vagy háziőrizetben. Ha elbukja Orbánnak is annyi lesz.

A ruszki GRU már most dolgozik az amerikai szavazókon.

2023.08.10. 19:06:30

@Memfisz manusz: „ Micsoda cirkuszt fog rendezni a trumpli haverod ha megint veszít - sitten vagy háziőrizetben. Ha elbukja Orbánnak is annyi lesz.“

Megint egy új nick, de a háttér ugyanaz.

Csak a tisztánlátás kedvéért: Ron Desantis a favoritom, így lukra futottal

Ha Trump elbukja akkor miképpen hat ki ez Orbán személyére? 12 éve mesélitek mindig ugyanazt: de most vége Orbán uralmának, nem unalmas meg? Így legközelebb nem kétharmada lesz hanem négyötöde.
Csak bátran tovább a lenini úton!

fhdgy 2023.08.10. 19:29:57

@Mr.Tellinghovon: és mi lesz, ha ötnegyed lesz?

2023.08.10. 21:10:24

@fhdgy:

a „legnépszerűbb” ellenzéki pártnak, a Demokratikus Koalíciónak a Republikon Intézet még friss kutatása szerint a teljes népességben mindössze tizenhárom százalék a támogatottsága, a pártot választani tudók körében pedig tizennyolc. Tízből bő egy, húszból szűk kettő a támogató.
Ez áll szemben a jelenlegi kormánypártok harmincegy, illetve negyvennégy százalékos támogatottságával. Ha hozzátesszük, hogy a pártot választani nem tudók, vagyis a bizonytalanok aránya a teljes népességben huszonkilenc százalék, vagyis több mint kétszer nagyobb, mint az ellenzék oldalán legnépszerűbb Gyurcsány párté. Még egy beszédes adat: a DK-s szörnykoalícióban egyedül a mára ellenséggé vált Momentum az, amelyik túlugraná az ötszázalékos parlamenti küszöböt, a többiek, az LMP, a Jobbik, a Párbeszéd és az MSZP alatta bújócskázik, illetve fekve kúszik.

Ez a realitás

2023.08.11. 09:13:01

Gyönyörű vers, ha időd engedi olvasd el!

Sajó Sándor: Magyarnak lenni

Magyarnak lenni, tudod mit jelent,
Magasba vágyva tengni egyre lent,
Mosolyogva, mint a méla őszi táj,
Nem panaszolni senkinek, mi fáj.
Borongni mindig, mint a nagy hegyek,
Mert egyre gyászlik bennünk valami
Sok százados bú, amelyet nem lehet
Sem eltitkolni, sem bevallani.
Magányban élni, ahol kusza árnyak
Bús tündérekként föl-föl sírdogálnak.
S szálaiból a fájó képzeletnek
Feketefény? fátylat szövögetnek...
És bút és gyászt és sejtést egybeszőve
Ráterítik a titkos jövendõre...
Rabmódra húzni idegen igát,
Álmodozva róla: büszke messzi cél,
S meg-megpihenve a múlt emlékinél,
Kergetni téged: csalfa délibáb!..

Csalódni mindig, soha célt nem érve.
S ha szívünkben már apadoz a hit:
Rátakargatni sorsunk száz sebére
Önámításunk koldusrongyait....
- Én népem! múltba vagy jövőbe nézz:
Magyarnak lenni oly bús, oly nehéz!...
Magyarnak lenni: tudod mit jelent?
Küzdelmet, fájót, végesvégtelent.
Születni nagynak, bajban büszke hősnek.
De dönt? harcra nem elég erősnek:
Úgy teremtõdni erre a világra,
Hogy mindig vessünk, de mindig hiába,
Hogy amikor már érik a vetés,
Akkor zúgjon rá irtó jégverés...
Fölajzott vággyal, szomjan keseregve
A szabadító Mózest várni egyre:
Hogy porrá zúzza azt a színfalat,
Mely végzetünknek kövült átkául
Ránk néz merően, irgalmatlanul,
S utunkat állja zordan, hallgatag...
Bágyadtan tûrni furcsa végzetünk,
Mely sírni késztõ tréfát űz velünk,
S mert sok bajunkat nincs kin megtorolni:
Egymást vádolni, egymást marcangolni!
-Majd, fojtott kedvünk hogyha megdagad,
Szilajnak lenni, mint a bércpatak,
Vagy bánatunknak hangos lagziján
Nagyot rikoltni: hajrá! húzd cigány! -
Háborgó vérrel kesergõn vigadni,
Hogy minekünk hajh! nem tud megvirradni,
Hogy annyi szent hév, annyi őserő,
Megsebzett sasként sírva nyögdelő,
Miért nem repülhet fönn a tiszta légben,
Munkásszabadság édes gyönyörében.-

Hogy miért teremtett bennünket a végzet
Bús csonkaságnak, fájó töredéknek!....
Tombolva inni hegyeink borát,
Keserveinknek izzó mámorát,
S míg szívünkben a tettvágy tüze nyargal,
Fölbúgni tompa, lázadó haraggal, -
S amikor már szívünk majdnem megszakad:
Nagy keservünkben,
Bús szégyenünkben
Falhoz vágni az üres poharat...
-Én népem! múltba vagy jövõbe nézz:
Magyarnak lenni oly bús, oly nehéz!...

De túl minden bún, minden szenvedésen
Önérzetünket nem feledve mégsem.
Nagyszívvel, melyben nem apad a hűség,
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!
Magyarnak lenni nagy szent akarat,
Mely itt reszket a Kárpátok alatt:
Ha küszködõn, ha szenvedőn, ha sírva:
Viselni sorsunk, ahogy meg van írva:
Lelkünkbe szíva magyar földünk lelkét,
Vérünkbe oltva örök honszerelmét,
Féltőn borulni minden magyar rögre,
S hozzátapadni örökkön - örökre!...

SzZoole 2023.08.12. 18:33:03

Vers mindenkinek, fasza :-)

Gondoltam írok egy posztot az elmúlt heti nyaralásról.

Poszt.

Elmentünk, ettünk, ittunk, kirándultunk, költöttem egy csomó pénzt, jól éreztünk magunkat, aztán haza jöttünk, ennyike, ezzel a posztomnak vége :-))

fhdgy 2023.08.12. 19:54:04

@SzZoole: Óriàsi hibát követél el, hogy egyszere egy ilyen nagy lélegzerű posztott szabadítottál ránk. Nem is tudom eldönteni, hogy elsőre mire is reagáljak.

SzZoole 2023.08.12. 20:01:26

@fhdgy: a feszbukomon végig tudod követni :-)))

fhdgy 2023.08.12. 20:40:25

@SzZoole: ha nulla Facebook van, akkor tálán igen, ha nullánál több, akkor necces. -:)

SzZoole 2023.08.12. 20:49:12

@fhdgy: még mindig azon ritka állatfajhoz tartozok, akinek nincs Facebook-ja, és ez így is marad :-)

fhdgy 2023.08.12. 20:56:32

@SzZoole: jó, nagyon jó, így nem sülök föl.

Ma nagyon elfáradtam, jártányi erőm sincs.

taga20 2023.08.14. 09:59:19

@Mr.Tellinghovon:

- Ady Endre -

Az én magyarságom
Az én magyarságom
Mindennél keserűbb,
Mindennél igazabb.

Az én magyarságom
Véres és fekete,
Véres és szomorú.

Az én magyarságom
Büszke felleg-orom,
Büszke, nagy sirató.

Az én magyarságom:
Nincs ilyen átkozott,
Nincs ilyen igazi.

Memfisz manusz 2023.08.14. 09:59:22

@fhdgy: sokszázados bú lesz, búvalbélelt leszel :)

Memfisz manusz 2023.08.14. 09:59:29

@Mr.Tellinghovon: szép ez, csak igazi szittya fül kell hozzá! :)

“ Hazafias és irredenta költemények szerzőjeként vált ismertté. Verseit 1885-től közölték a fővárosi és vidéki újságok, folyóiratok. A "Magyarnak lenni" c. verseskötetében "A vén bolond" c. 1923. évi versében jelent meg először az a verssor, amely azóta szállóigévé vált: "Gyáva népnek nincs hazája".[4]”

2023.08.15. 07:58:31

Jottem,láttam,és megyek tovább regenerálódni a tengerpartra
Igaz ez egy másik:-)

ibb.co/HCYGWWg

fhdgy 2023.08.15. 17:13:30

@Mr.Tellinghovon: mi van? Csönd és hullaszag?

Csak azért tőled, mert te voltál az utolsó!

fhdgy 2023.08.15. 17:17:47

@Mr.Tellinghovon: Magyarnak lenni

"Magyarnak lenni, tudod mit jelent,
Magasba vágyva tengni egyre lent"

Én itt az olvasást abbahagytam. Az írást is abba kellett volna hagyni. Ez a lényeg, a többi csak merő szószátyárkodás.

Golf2 2023.08.16. 08:27:15

@fhdgy: honnan tudná,hisz másik országot a jólétet választotta.Köze nincs hozzá.

SzZoole 2023.08.16. 08:51:50

Nem nagyon megy ez a kirándulós poszt.

Nem kellene írni inkább arról, hogy ki a nagyobb és igazabb magyar, szerintem :-)

fhdgy 2023.08.16. 09:06:35

@Golf2: én arra szeretem volna utalni, hogy elég általános magyar mentalitás a bányászbéka poziciójából arról ábrándozni, hogy milyen jó lenne sasnak lenni. Csak ábrándozni, de semmit nem tenni érte.

Akinek nem inge, ne vegye magára!

fhdgy 2023.08.16. 09:10:22

@SzZoole: erről nem lenne mit írni. Én vagyok az!

De komolyan! Hány olyan van, aki kártékony, de teljesen oda van magától.

Én legalább nem okozok ( sok ) kárt.

Memfisz manusz 2023.08.16. 10:01:38

@taga20:

A fekete zongora

Bolond hangszer: sír, nyerit és búg.
Fusson, akinek nincs bora,
Ez a fekete zongora.
Vak mestere tépi, cibálja,
Ez az Élet melódiája.
Ez a fekete zongora.

Fejem zúgása, szemem könnye,
Tornázó vágyaim tora,
Ez mind, mind: ez a zongora.
Boros, bolond szivemnek vére
Kiömlik az ő ütemére.
Ez a fekete zongora

SzZoole 2023.08.16. 16:36:27

@fhdgy: irónia lett volna katonábóllettkecskészbácsi, irónia :-)

kék madár 2023.08.16. 18:35:36

nepotism, favoritism, esetleg.
Nem veletlenul nincs ra szo, mert nem jellemzo, ez egy alapveto kulonbseg az amerikai es europai foldresz kozott, a mit tudsz vs kinek a kije vagy szemleletek kozott. Amerikabol Europaba koltozve rohadt frusztralo tud lenni.

Az, hogy harman irjatok a hozzaszolasok 98%-at nagyon cuki. Kene valami balos arc is, hogy a diggereknel legyen kit ekezni. Igy viszont ossze lehetne vonni a ket blogot, olvasgatni a HA-t a 2010-es evekbol, es habzo szajjal nekiesni a hozzaszoloknak :)

fhdgy 2023.08.16. 18:53:58

@SzZoole: ironiára iróniával válaszoltam. Azt ugye nem gondolod, hogy én lennék a legjobb!?

Bár tudod, ahogy most belegondolok ... -:)

fhdgy 2023.08.16. 19:07:43

@kék madár: sejtéseim vannak, de nem teljesen értem, amit írsz. Ki az a három?

Kivel kellene összevonódnunk? És miért?

Cuki vagy ciki, mert könnyű elírni, ha a gép is segít.

2023.08.16. 20:57:54

@fhdgy: “ Cuki vagy ciki, mert könnyű elírni, ha a gép is segít.”

Nem teljesen mindegy? Apám mindig azt mondta: fiam ne azt nézd fiam mit mondott, hanem, hogy ki mondta!

2023.08.16. 20:59:54

@Golf2: “ honnan tudná,hisz másik országot a jólétet választotta.Köze nincs hozzá.”

Köcsög, azt hittem hanyagolsz

fhdgy 2023.08.16. 21:16:57

@Mr.Tellinghovon: ne legyünk helyből pejoratívak! Engettessék meg a másiknak a saját vélemény!

fhdgy 2023.08.16. 21:22:08

@Mr.Tellinghovon: ha ezt 100 %-ig betartanám , akkor orbán, még seggnyalói által írtakat elolvasás elött törölném.

fhdgy 2023.08.16. 21:25:57

@Mr.Tellinghovon: rendszeresen olvasom a Felvidéki magyar oldalakat is.

Látom a magyar "külügy" diletánsainak ámokfutását. Anyám borogatás!

kék madár 2023.08.17. 01:03:28

@fhdgy: nem irtam el semmit. Cuki.

fhdgy 2023.08.17. 07:05:48

@kék madár: az, hogy három ember írja a hozzászólások zömét, szerintem inkább ciki, mint cuki.

Hol vannak a régi szép idők???

SzZoole 2023.08.17. 21:16:26

@Mr.Tellinghovon: ugyanmár, a netről töltötted le ezeket a képeket :-)

Más

Úgy látom, hogy hazafiaskodás sem megy nagyon, beszéljünk akkor a p….l :-))

2023.08.17. 22:28:38

@SzZoole: “ ugyanmár, a netről töltötted le ezeket a képeket :-)”

Persze, ennyire feltűnő ?

“ Úgy látom, hogy hazafiaskodás sem megy nagyon, beszéljünk akkor a p….l :-))”

Lehet, hogy tényleg jobb lenne:-)))

Golf2 2023.08.18. 08:26:53

@SzZoole: Lehet hogy nem vesztettél angliával,már lassan pesten se látsz fehér embert,pestit meg pláne.Csak turisták,videki nagyrészt feketemunkások,kinaiak,tücskök. Fertő.

2023.08.18. 13:29:17

@SzZoole: “ nesze, egy tanulmány :-))”

Nyogdijas?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.18. 17:08:20

Meahwhile in Southern California :)))
Hillary hurrikan széle talan minket is eler egy kis esovel :)
www.tiktok.com/t/ZT8NKjWGt/

SzZoole 2023.08.18. 18:38:10

@Mr.Tellinghovon: “ Nyogdijas?”

Nem, a használt p…..l :-))

SzZoole 2023.08.18. 18:39:16

@Zsuzsi65: mijaza tiktok, ajtókopogtató reklám? :-))

fhdgy 2023.08.18. 18:55:16

@Golf2: jó lesz, ha szoktatod magad a gondolathoz, hogy már az is nagyon jó, ha lesz egy néger, egy muszlim, stb., Aki lecsukja a szemed.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.18. 19:54:10

@SzZoole: :))) ez jutott eszembe errol: "haladjon on is a korral, susson Vancza sutoporral "

magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek/a-vancza-legenda-feltamadasa

LOL es nezz tiktok videokat LOL

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.18. 19:55:18

@Golf2: te tenyleg nyiltan ennyire rasszista vagy, vagy ez csak egy troll szerep nalad? :))

SzZoole 2023.08.18. 19:56:18

@fhdgy: ne báncsdmán, nem tehet róla :-)))

ibb.co/jRjPt04

fhdgy 2023.08.18. 19:59:16

@SzZoole: bántom, nem bántom, ki fogja lecsukni a szemünk, hogy ne meredjünk vêgteleségig üveges szemekkel a világra???

SzZoole 2023.08.18. 20:00:27

@Zsuzsi65: emlékszem rá a gyerekkoromból :-))

Csak kilenc évvel vagyok rövidebb mint te :-)

SzZoole 2023.08.18. 20:02:06

@Zsuzsi65: ja és tiktokom sincs, akkor, hogy nézzem??? :-)))

SzZoole 2023.08.18. 20:03:57

@fhdgy: szerintem nem seggfej ő :-)))

ibb.co/C8dMYXF

fhdgy 2023.08.18. 20:44:40

@SzZoole: az ilyenek már kimerítik a gonoszság fogalmát. Nem lehetne egy kicsit felülemelkedni a dolgokon?

Sokkal szebb lenne a világ!

SzZoole 2023.08.18. 20:51:59

@fhdgy: You should never underestimate the predictability of stupidity. :-)))

fhdgy 2023.08.18. 20:54:29

@SzZoole: de igen, ha Te magad nem mutatsz példát.

Járj elöl és lehetsz a példa!

SzZoole 2023.08.18. 22:17:11

@fhdgy: példa, milyen példa? Senki példája nem akarok lenni, én romlott vagyok, voltam és ilyen is maradok :-))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.18. 23:12:10

@SzZoole: haha, te kemkedtel utanam, es kilested az "evjaratomat" :))))

fhdgy 2023.08.19. 09:18:28

@SzZoole: példa, milyen példa? Természetesen csakis jó példa!

SzZoole 2023.08.19. 09:37:30

@Zsuzsi65: hát igen, a Zsuzsi65-ből rendkívül nehéz volt kitalálni :-))

SzZoole 2023.08.19. 09:39:58

@fhdgy: hehehe, én mindig jó példát statuálok, csak ugye nézőpont kérdése, hogy kinek mi a jó :-))

SzZoole 2023.08.20. 13:43:30

Unalmamban nézem ezt a női foci (?) vébét. Van ebben minden ötvözve, foci/kézilabda/ birkózás/kick-box.

Még valamit, a nagy egyenlőség nevében, a lányok miért nem veszik le a mezüket gólörömükben?

2023.08.20. 13:48:14

@SzZoole: „ Még valamit, a nagy egyenlőség nevében, a lányok miért nem veszik le a mezüket gólörömükben?”

Igen egy mez csere érdekes lenne:-))

Habár a strandon tegnap sokan levették, bár ne tettek volna:-(((

SzZoole 2023.08.20. 13:53:13

@Mr.Tellinghovon: 13 perc hosszabbítás.

“ Habár a strandon tegnap sokan levették, bár ne tettek volna:-(((“

Mi a baj, kinőtt a harmadik lábad, :-))

Aszittem, hogy ti véntrottyosok már csak pisilni hordjátok magatokkal :-))

Csak vicc volt

SzZoole 2023.08.20. 14:10:22

@Mr.Tellinghovon: vége, nem volt mez csere :-((

Viszont ennyi szép kerek popsit egyszerre ritkán lát az ember :-))

SzZoole 2023.08.20. 18:58:38

Mindenki a tűzijátékot ment nézni, majd ne felejtsetek el posztot írni róla sok képpel megtűzdelve, már izgatottan várom :-)

2023.08.20. 21:08:09

@SzZoole: „ Mi a baj, kinőtt a harmadik lábad, :-))“

Elmelkedhettem a gravitáció erejében:-)))

“ Aszittem, hogy ti véntrottyosok már csak pisilni hordjátok magatokkal :-))”

Azt sem, tudod a prosztata közbe szól:-)))

De a nagy vigasz, neked sem lesz jobb:-)))

Nézem a tűzijátékot, és csak Nero mondása jár a fejemben, cirkusz és kenyér

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.20. 21:12:32

Meanwhile in Southern California :))
Itt a vilagvege, Hilary megerkezett :))))
babylonbee.com/news/hilary-makes-landfall-destroys-over-30000-emails

Eddig itt nalunk (az oceantol kb. 25 merfoldre) semmi katasztrofa...idonkent esik, 0 szel. Delutanra mondanak nagyobb esot. Szerintem tuleljuk LOL
Mindenesetre a media alaposan belengette a katasztrofat, igy mindenki bevasarolt wc-papirbol, gyertyabol, elemlampabol egy evnyi adagot :))))
ibb.co/305Jk7c

2023.08.20. 22:59:01

@Zsuzsi65: “ Itt a vilagvege, Hilary megerkezett :))))”

Szerencsére trump nyert és nem Hilary, mert akkor előbb jött volna a világvége

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.21. 00:52:49

@Mr.Tellinghovon: de ahogy mondjak, Isten nem ver bottal :) Igy lehet, hogy most a bunos Kaliforniat probalja kicsit rancba szedni :))) a "tropical storm" melle ma kaptunk egy kis foldrengest is :))) meg jo, hogy esik az eso, igy tuztol nem kell tartanunk annyira, haha
Nem volt nagy renges, epp hogy kicsit megmozdult alattam a szek a konyhaban (tolunk kb 70 merfoldnyire volt az epicentrum, egy 5-s renges nem szamit tul nagynak errefele :)
ibb.co/X5PTH4P
ibb.co/Pzrv3Gt
ibb.co/LtBF8Hx
ibb.co/Nnd81Jt

2023.08.21. 08:24:24

@Zsuzsi65:

2013-ban Szicíliában taorminaban voltam, amikor mozgott alattam a szék, az Etna mozgásba lendült és a következő napokban egy “csodalatos” színjátékot mutatott a kitörés utáni lefolyó láva tömege.
Amikor egy fel evvel később fent jártam a hegyen, teljesen szürreális volt a hegy, mindenhol olvadt fekete kőzet, amelyből itt-ott már élet serjedezett, növények hajtottak ki a repedesekbol. A természet csodalatos

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.22. 00:36:03

Jelentem, a hurrikant es foldrengest es minden egyebet tuleltuk :))
#hurriquake is trending LOL
A kaliforniaiak tobbsegenek jo humorerzeke van, es mindenki a meme-eket gyartotta :))
laist.com/news/climate-environment/la-weather-report-august-19-tropical-storm-hilary-forecast?fbclid=IwAR0NZb6R4NkTRRuWTOP7T0Z9487rDmzBUb4d17DaBEW6MgpgB6JHqGs2d4k

A vicc masik oldala (es itt mar atevezunk politikai vizekre, haha), hogy - ahogy varhato volt - a felelem keltes (fear mongering) ment rendesen ezerrel a mediaban. Hon szeretett kormanyzonk me'g allami szuksegallapotot is elrendelt (nana', igy lehet egy kis extra szovetsegi penzhez jutni). Sot, az orszag 2. legnagyobb iskolakorzeteben (Los Angelesi egyesult iskolakorzet) ma, hetfon nincs tanitas (pedig reggel mar elallt az eso, kisutott a nap tobb helyen). Arra hivatkoztak, hogy az iskolabusz soforoknek mar nagyon koran munkaba kellene allniuk, ez veszelyes lehet, es arra sem volt idejuk, hogy az iskola epuleteket ellenorizzek, eleg biztonsagosak-e a tanitashoz (!).
1.Ha egy iskola epulet ennyi esot nem bir el, az regen rossz, es eleg siralmas bizonyitvanyt allit ki az uzemeltetorol. 2. kb minden telen vannak ilyen esozesek, akkor ezek utan mindig szuksegallapot lesz Kaliforniaban, ha elered az eso?? :DDD
Akkor tenyleg raszolgalunk erre a sztereotipiara

www.youtube.com/watch?v=1m4hryJ4Nag

Persze tudom, hogy itt inkabb a jol elgondolt felelem keltesrol van szo, amirol megtanultak Covid idejen, hogy milyen jol lehet vele kontrollalni az embereket, es mindenfele hasznot huzni belole...)

NorthPier 2023.08.22. 08:40:28

@kék madár: Régen minden jobb volt.
És tényleg :)

2023.08.22. 12:27:31

@NorthPier: „ Régen minden jobb volt.“

Igen igazad van, a feudalizmus a Horthy időszak, a cocializmus bezartsaga a rabló kapitalizmus a mai napig mind olyan, amire az ember szívesen emlékezik vissza.

2023.08.22. 12:28:41

@Zsuzsi65: “ Persze tudom, hogy itt inkabb a jol elgondolt felelem keltesrol van szo, amirol megtanultak Covid idejen, hogy milyen jol lehet vele kontrollalni az embereket, es mindenfele hasznot huzni belole...)”

Pontosan ez a lényeg

NorthPier 2023.08.22. 23:16:45

@Mr.Tellinghovon: Fura egy...logikát van teneked. Ha előbb idesodródsz, kiváló alanya lettél volna Andalúzkutyának. Kár hogy ő korán lepattant innen.

fhdgy 2023.08.23. 08:59:23

@Mr.Tellinghovon: minden nagyon viszonylagos. Nekem a Kádárrendszer sokkal jobb volt, mint most az orbán.

Akkor fiatal voltam, erős, egészséges, tele tervekkel. Ma öreg vagyok, tele problémákkal.

2023.08.23. 09:36:51

@NorthPier: “ Fura egy...logikát van teneked.”

Lehet, de ez tesz egy invidiummá.

“ Ha előbb idesodródsz, kiváló alanya lettél volna Andalúzkutyának”

Beleolvastam a régi blogokban, biztos szenvedélyes de értelmes vitáink lettek volna. Sok nagy egyéniség tűnt el innen, sajnálatos módra.

@fhdgy: “ Nekem a Kádárrendszer sokkal jobb volt, mint most az orbán.”

Engem meg börtönbe zárt és ellehetetlenített, elvette a jovomet, és közvetve külföldre kényszerített. Mindezt azért mert mert a szabad véleménynyilvánítás jogáért tüntettünk. Ez a harc és a retorzió a hatalom részéről, a mai kommentek stílusa alapján (különböző blogokban,) visszatekintve olyan mintha disznók elé szórt gyöngy.

Ilyenkor felvetődik a kérdés: biztosan ezt akartuk?

fhdgy 2023.08.23. 09:46:13

@Mr.Tellinghovon: nekem az orbánrendszer vette el a jövőmet! -:)

Milyen jövőm van? Sorra halnak körülöttem az emberek, fiatalabbak, idősebbek.

Csodabogár 2023.08.23. 09:48:20

@fhdgy: Hiába fiatal az ember, ha be van zárva egy kalickába. Nemigen foglalkozom a haza politikával, nem érint engem, de a szabadság nálam mindent felülír.
Hiába vagyok fiatal, erős és gazdag, ha be vagyok zárva.:-(
Persze a Kádár rendszer ezer egyéb okból is nagyon káros volt a népre.

Csodabogár 2023.08.23. 09:51:30

@fhdgy: Az, hogy az ember öregszik és kihalnak körülötte az emberek, az teljesen rendszerfüggetlen. A korral jár, ezt is ki kell bírni, mint pl. a derékfájást.

fhdgy 2023.08.23. 09:51:41

@Csodabogár: én nem a nép, csak a magam nevében írtam, amit írtam.

fhdgy 2023.08.23. 09:53:39

@Csodabogár: a rendszer mindig "rossz", akkor már fiatalon, erősen, egészségesen!

fhdgy 2023.08.23. 10:15:16

@Csodabogár: sokat, sokszor írtad, hogy szabadság, bezárva.

Fiatalon, amikor még itthon voltál, mit jelentett konkrétan?

2023.08.23. 14:11:09

@fhdgy: “ Milyen jövőm van? Sorra halnak körülöttem az emberek, fiatalabbak, idősebbek.”

Jövőnk olyan lesz, ahogy a maradék időt alakítjuk értelmesen magunknak.
Nekem nagy terveim nincsenek, a nagy kihívások megszűntek, anyagi biztonságban elek, élvezek minden napot és az apró örömöket. Remelem lesz annyi idom, hogy a legfőbb morális, magatartási és társadalmi értékeket az unokaimnak atadhassam. Már ezért nem éltem hiába!

“ Fiatalon, amikor még itthon voltál, mit jelentett konkrétan?”

Habár nem nekem tetted fel a kérdést, de erről egy egész lista lehetne készíteni. Az állam az óvodától kezdve jelen volt és meghatározó volt életünknek. Hogyan is értelmezték akkor a szabadság szót? Szabadság az amikor azt teheted ami megvan engedve. Ilyen egyszerű

@Csodabogár: “ Hiába vagyok fiatal, erős és gazdag, ha be vagyok zárva.:-(
Persze a Kádár rendszer ezer egyéb okból is nagyon káros volt a népre.”

A telek szomszéd Balatonon igazgató volt, haszonélvezője a rendszernek, természetes, hogy kellemes emlékei vannak.
A Kádár rendszer tönkretette az egyéni felelősség fogalmat (eigenverantwortung) a munkahelyi és egyébb motivációt. Ennek nyomai mind a mai napig benne vannak a társadalomban. A gerincesseg mint erény nem létezik átvette a hazugság. Legújabb példa: úgy ágált mindenki a stadionok ellen, de a mostani világ eseménynél kimegy Baranyi meg a karácsony a főtitkárral pózolni.

2023.08.23. 14:17:40

@Csodabogár: “ Hiába fiatal az ember, ha be van zárva egy kalickába.”

Akkor lett először macskánk amikor lehetőség lett neki egy szabad életet biztosítani. (Mágneses macska ajtó) Soha nem jutott eszembe úgy tartani állatot, hogy mint otthon a kutyákat egy udvarba bezárva legyen.

Szerintem a szabadság, a függetlenség, és az egyenlőség a legfontosabb az ember életében

fhdgy 2023.08.23. 14:52:59

@Mr.Tellinghovon: összességében nekem sincs miért panaszkodni, de igazából dicsekedni sem. Anyagi hiányt nem szenvedek, de a jó dolgokban, amik pénzért nem vehetők, sem tobzódom.

A legnagyobb bajom, fizikailag fogy az erő. Beteg talán nem vagyok, de egyre gyengébb.

Igyekszem tartani magam, de ...

dikusz. 2023.08.23. 16:00:04

@Mr.Tellinghovon: Ehhez a macskás kommentedhez hozzászólnék.

Kertes kerületben lakom, és a helyi facebook-csoportokban rengeteg olyan posztot tesznek ki a tagok, amelyekben az elveszett cicákat, önsétáltató kutyáikat keresik kétségbeesetten.

Vérre menő viták szoktak kialakulni abból, hogy kiengedjék-e a házból a macskákat, vagy ne.

2023.08.23. 16:37:15

@dikusz.: „ Ehhez a macskás kommentedhez hozzászólnék.“

Otthon más előjellel tartanak az emberek macskát, kutyát, a haszonállattartás kategóriájába esnek, itt inkább gyerek pótló vagy társ, vagy valami ami egy struktúrát ad a napnak a setaltatassal.

A macska mindig is egy önálló lény, ahogy mondjak neki csak szolgai vannak. Igényli az önállóságot, a vadászatot és a szabad életet. Nekünk azért volt több, először lány macskánk, hogy a gyerekek is megtanulják ezen módon is a felelősségvállalást. Az első szülés után ivatalanitottuk őket, de a cica baby-k vilagrajotte egy misztérium volt a gyerekeknek. A lányunk szinte percenként járt a szülőszoba a és ujjongott, megint van egy. Igaz a feleségem nem őrült amikor a függönyön hintaztak, de ez is belefért.
Az utolsó kandúr volt, ő volt a nagy szerelmem. Itt van eltemetve a kertben a kedvenc napozó helyen, egy fehér rózsa bokorral felette. Vuk-nak hívtuk mert olyan volt mint egy fehér színű róka

2023.08.23. 16:38:54

@dikusz.:

Ruyrad Kipling irt erről egy szép mesét: a magányosan kóborlo macska.

SzZoole 2023.08.23. 16:40:49

Fene nagy demokrácia van Magyarországon, meg szabad vélemény nyilvánítás is, ugye :-)

Augusztus huszadikán egy jó magyar állampógár belefutott Ördögán-ba és be intett neki, mire a testőrei földre vitték és olyan specifikus ütéseket mértek a testére, aminek ugye külsérelmi nyomai nincsenek, de rendkívül tud fájni, pl. egy mesés-vesés.

A TEK emberei szedték ki a török “kollégák” kezéből.

Még jó, hogy csak egy napig maradtak, és nem 150 évig, mint legutóbb :-))

fhdgy 2023.08.23. 18:01:31

@SzZoole: lehet, hogy azt hitték, hogy már 500 éve itt vannak és nem is kellett hazamenniük?

2023.08.23. 18:24:17

@fhdgy: “ lehet, hogy azt hitték, hogy már 500 éve itt vannak és nem is kellett hazamenniük?”

Mint az ideiglenesen hazánkban tartózkodó szovjet hadsereg :-)))

@SzZoole:

Volt már erre példa, Berlinben a perzsa sah, Réka pahlavi emberei botoztak az embereket. Akkor 1967-ben Németországban sem volt szabad véleménynyilvánítás :-)))
de.wikipedia.org/wiki/Demonstration_am_2._Juni_1967_in_West-Berlin

Bocsi, de a középső ujj felmutatása obszcén és primitív

fhdgy 2023.08.23. 18:25:06

@SzZoole: csak nehogy orbán basi tekesei is kedvet kapjanak bemutatásonként piros pontot szerezni, kapni.

fhdgy 2023.08.23. 18:26:32

@Mr.Tellinghovon: Bocsi, de a középső ujj felmutatása obszcén és primitív, de vannak esetek, amikor teljesen helyénvaló!

Memfisz manusz 2023.08.23. 19:09:42

@Zsuzsi65: “ hogy milyen jol lehet vele kontrollalni az embereket,”

Inkább ittak volna bleachet, ahogy az idióta trumpli javasolta.

2023.08.23. 19:17:39

@Memfisz manusz: “ Inkább ittak volna bleachet, ahogy az idióta trumpli javasolta.”

Voltak az ismeretségi körben páran akik ezt tették, és meg közöttünk vannak egészségesen. Én pedig meg mindig küzdök a long Covid hatásaival. Evvel nem kivanok állást foglalni, de ugyanúgy nem bizonyított a hatásfoka mint a milliárdokért belénk fecskendezett soha nem tesztelt anyag.

SzZoole 2023.08.23. 19:19:56

@fhdgy: azt mondják, hogy anno a törökök csak átvonulni akartak az akkori Magyarországon, hogy a germán néppel harcoljanak, csak az akkori magyarok támadtak rájuk, így maradtak, egy kicsit :-))

SzZoole 2023.08.23. 19:24:12

@fhdgy: a tekkesek többnyire korán reggel “kopogtatnak” a delikvens ajtaján, beviszik, ráutaló magatartást tanúsítanak, elmagyarázzák, hogy a dolgok nem így működnek, majd kiengednek, és nyilvánosan bocsánatot kérnek, mert névtévesztés esete forgott fent, ennyike :-))

SzZoole 2023.08.23. 19:27:06

@Mr.Tellinghovon: “ Bocsi, de a középső ujj felmutatása obszcén és primitív”

De ugye ez is egy vélemény, és gondolom nem az obszcén véleménye miatt verték el. Meghogy az lehet, hogy Törökországban ez megengedett, de egy demokratikus országban nem, szerintem :-)

fhdgy 2023.08.23. 19:28:51

@SzZoole: milyen demokratikus országról beszélsz???

SzZoole 2023.08.23. 19:31:19

@fhdgy: miért, Magyaroszágon nem az?

fhdgy 2023.08.23. 19:33:54

@SzZoole: ha qrvára jó indulatú vagyok, akkor határeset. Ha reális, akkor inkább nem. Vagy lehet, hogy holnap már abszolúte nem.

SzZoole 2023.08.23. 19:37:44

@fhdgy: aszittem, hogy szabadon jöhecc-mehecc amikor akarsz, mekhát asztat is ki lehetet írni hogy orban1geci, nem? :-)))

2023.08.23. 19:51:25

@SzZoole: “ De ugye ez is egy vélemény, és gondolom nem az obszcén véleménye miatt verték el. Meghogy az lehet, hogy Törökországban ez megengedett, de egy demokratikus országban nem, szerintem :-)”

Persze egy vélemény, de ha ez elfogadott formában adta volna közre, biztosan nem gyomroztak volna meg. Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Nem kell csodalkoznia

1967-ben Berlinben is a nemet rendőrség tétlenül nézte, mert nem avatkozhat be a nemzetközi egyezmények alapján.

Amikor annak idején bevittek a tüntetés után a rendőrségre az első hogy jól elvertek, es eszembe sem jutott utólag palavert csapni.

2023.08.23. 19:53:49

@SzZoole: “ gondolom nem az obszcén véleménye miatt”

Mondhatnám úgy is: a véleménye obszcenitása miatt. Én is a pofájara vertem volna

SzZoole 2023.08.23. 19:58:07

@Mr.Tellinghovon: “ Amikor annak idején bevittek a tüntetés után a rendőrségre az első hogy jól elvertek”

Bukósisakot a fejedre húztak majd a gumibottal doboltak rajta, persze én nem tudom, csak montták :-)))

SzZoole 2023.08.23. 20:00:45

@Mr.Tellinghovon: “ Mondhatnám úgy is: a véleménye obszcenitása miatt. Én is a pofájara vertem volna”

Netessék má vicceskedni vicces Vincebá, há komcsinak teccik lenni? :-)))

fhdgy 2023.08.23. 20:13:01

@SzZoole: lehet, hogy még akkor szocializálódott, amikor az volt a divat, hogy előbb rúgni, utána kérdezni???

Itt qrva meleg van, még mindig. Ha a szokásosnál is agyalágyultabb vagyok, tudjátok be a qrva nagy melegnek!

fhdgy 2023.08.23. 20:20:14

A nyakamba szakadt négy icuri-picuri kis macska. Az anyjukat elütötte egy autó ház előtt. Mondanom sem kell, hogy a leggyámoltalanabb a legragaszkodóbb!

2023.08.23. 20:25:22

@SzZoole: “ Bukósisakot a fejedre húztak majd a gumibottal doboltak rajta, persze én nem tudom, csak montták :-)))”

Nem az nem volt, csak puszta kézzel ütöttek a rendszer ellenségeit

“ Netessék má vicceskedni vicces Vincebá, há komcsinak teccik lenni? :-)))”

Nem a stílus miatt. Talán azért mert meg volt gyerek szobám.
Csak a belső kerületi nagy liberálisok hiszik azt, hogy mindent megengedhetnek maguknak.
Ki nem allhatom a Gyurcsányt, de meg nem voltam a hírekben, hogy bemutattam volna neki, és nem is szidalmazom. Elég büntetés neki, hogy olyan amilyen.

Most láttam hogy tordai Bence tiltakozott a Balatonnál, hogy egy tíz méteres részen egy cég fürdés céljaira nem engedelyezei. Felvetette, hogy egy cég nem hagyhatja figyelmen kívül az előírásokat, és érdekes mód ez a tény a háza építésénél nem jutott eszébe!

2023.08.23. 20:26:46

@fhdgy: “ Mondanom sem kell, hogy a leggyámoltalanabb a legragaszkodóbb!”

Jó pótmama leszel, hiszen szereted az állatokat.

fhdgy 2023.08.23. 20:29:04

@Mr.Tellinghovon: az állatokban nehéz csalódni. Ők kiszámíthatók.

fhdgy 2023.08.23. 20:30:44

@Mr.Tellinghovon: pici, de már tud dorombolni. Mondtam neki, vigyázz magadra, nem szeretnélek elveszteni!

2023.08.23. 21:20:56

@fhdgy: “ pici, de már tud dorombolni.”

Ez benne van a génjeikben, evvel is nyugtatják magukat

fhdgy 2023.08.23. 21:28:13

@Mr.Tellinghovon: meg engemet is!

Okos állatok. Lehetne tanulni tőlük!

Itt ül a vállamon és dorombol a fülembe.

Imádom!

2023.08.24. 07:51:08

@fhdgy:

Prizsogin repülője lezuhant, állítólag o is az utasok között volt. Igaz csak 8 holttestet találtak a 10 utas közül.
Akkor most elérte a “sors” keze vagy máshol kezdhet új életet.

fhdgy 2023.08.24. 07:56:00

@Mr.Tellinghovon: igen, most olvasgatom a híreket. Bármi is lesz, nem meglepő.

Arra is kíváncsi leszek, hogy mi fog történni Pesty Lászlóval.

SzZoole 2023.08.24. 08:09:26

@Mr.Tellinghovon: @fhdgy:

Micsoda véletlen meglepetés……. biztos a ruszkik el vannak átkozva, öngyilkosságok, balesetek, és mind véletlenül, mert így hozta a sors, meg a körülmények!

Csak már a nagy kérdés az, hogy ki/kik alakítják ezeket a körülményeket……..

2023.08.24. 09:19:07

@SzZoole: “ Csak már a nagy kérdés az, hogy ki/kik alakítják ezeket a körülményeket……..”

Nem hiszem hogy ezt az illetékes elvtársak az orrunkra kötik:-)))

SzZoole 2023.08.25. 14:35:11

Azért ennyire ne legyetek szomorúak Prigozsin repülő balesetén, mert hát véletlenek vannak :-))

fhdgy 2023.08.25. 15:40:43

@SzZoole: nem vagyok emiatt szomorú.

Az viszont nagyon érdekelne, hogy a szakácsa főztéből mikor, mit fog nassolni putyinka. Főleg, hogyan?!

SzZoole 2023.08.25. 15:44:06

@fhdgy: Putyin sehogy, mivel elő kóstolót vannak :-))

SzZoole 2023.08.25. 16:24:46

@fhdgy: hogy hogy nincsenek, már mind meg mérgezték? :-)

fhdgy 2023.08.25. 16:32:08

@SzZoole: nálatok is nagyon meleg van?

Vagy csak nem vetted, hogy ha Prigozsin, a volt szakács meghóta magát, akkor a volt főnökét csak a másvilágon fogadhatná vacsorára.

A másvilágon, legyen az mennyország vagy pokol, szerintem már nem lehet újabb halál, akkor minek előkostoló?

fhdgy 2023.08.25. 16:34:41

@SzZoole: egyébként, hogy hol van a mennyország, fogalmam sincs. A pokolról viszont saját tapasztalatom van. Itt és most!!!

SzZoole 2023.08.25. 17:34:31

@fhdgy: nem, itt nincs meleg, köd van, meg eső is :-))

A temetésen biztos sokan lesznek a Wagneristák, majd nehogy előhúzzák Putyin nótáját :-)

fhdgy 2023.08.25. 17:46:34

@SzZoole: csak egy kis párhuzam: volt egy Josef Dietrich SS páncélos tábornok. Talán 1966-ban hunyt el. A temetésén hatezer volt SS katona vonult fel.

Nem lehett s

fhdgy 2023.08.25. 17:48:42

@fhdgy: nem lehetett senki.

( b.ssza meg a jó isten az okoskodó programot, még az ilyen programokat író kib.szott programozókat )

SzZoole 2023.08.25. 18:17:36

@fhdgy: szerintem Prigozsin temetésén több mint hatezer ember lesz, meg az is meg lehet, hogy tiszteletüket teszik a Kreml-be is, szerintem.

SzZoole 2023.08.25. 18:20:37

@Zsuzsi65: sose fogják tudni börtönbe tenni, sőt, akkora reklámot kap ezzel az egész cirkusszal, hogy jövő évi választást simán fogja nyerni, szerintem.

fhdgy 2023.08.25. 18:34:35

@SzZoole: remélem, hogy nem így lesz!

Tökkelütött, közveszélyes barmokat, max. A bolondok házába, de nem a Fehér Házba!

SzZoole 2023.08.25. 18:42:41

@fhdgy: igazad van, de ahogy a híreket hallom/olvasom, már bele is ültették a 2024-es elnöki székbe.

fhdgy 2023.08.25. 18:51:51

@SzZoole: jó, rendben, de akkor a Fehér Házat nyílvánítsák valamelyik bolondok házának tagintézményévé!

SzZoole 2023.08.25. 18:55:21

@fhdgy: ezügyben @Zsuzsi65: -nál kell komplénolni, én a ködös országban élek :-)

fhdgy 2023.08.25. 19:03:08

@SzZoole: a szemed előtt van köd vagy az agyad előtt, mert nagyon nem mindegyed!

Én remélem, hogy csak az előbbi!

SzZoole 2023.08.25. 19:05:39

@fhdgy: az agyam körül, hogy pontos legyek :-))

13 éve volt egy komoly balesetem, mondtam már?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.25. 19:12:16

@fhdgy: az a baj, hogy barmelyik variacio is lesz, kb polgarhaborus helyzetet teremt :) akarmelyik oldal gyoz, a masik oldal egyszeruen nem fogja elfogadni es folytatodik az orszag meg inkabb ketfele szakadasa :(

fhdgy 2023.08.25. 19:15:26

@SzZoole: igen, sokszor mondtad már. Lehet, hogy te vagy az egyetlen, akinek ez a javára vált?

SzZoole 2023.08.25. 19:20:59

@fhdgy: hivatalos pecsétes orvosi papírom van róla a Royal London Hospital-ból, hogy nem “kell” emlékeznem, szerinted van előnyöm belőle? :-))

fhdgy 2023.08.25. 19:28:21

@SzZoole: magyarul: szelektív lehet a memóriád?

fhdgy 2023.08.25. 19:28:53

@SzZoole: nekem a hallásom az!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.25. 19:52:50

@SzZoole: a mostani cirkusz a mar 4. vademelessel a legjobb kampany Trump szamara...zsenialisan ki tud mindent hasznalni a sajat javara, ezt el kell ismerni. En remenykedtem, hogy DeSantis fel tud kicsit jonni, de Trump egyszeruen mindenkit lesopor a szinpadrol. Pedig nagyon kellene mar valaki fiatal. Van egy masik jelolt, szinten fiatal (a fiatal indiai srac, Vivek), az o korat es relativ politikai tapasztalatlansagat is tamadtak az oreg politikai rokak, mint Mike Pence.

fhdgy 2023.08.25. 20:04:48

Ami most itt van kérem, egy kis
Szás. Ehhez képest a pokol egy wellness, egy SPA, egy rekreációs központ, egy hüssölde.

fhdgy 2023.08.25. 20:05:48

@fhdgy: egy kisSzás=egy kib.szás.

SzZoole 2023.08.25. 20:34:52

@fhdgy: így van, arra emlékszem amire akarok :-)

SzZoole 2023.08.25. 20:48:55

@Zsuzsi65: mert Tramp az ász, mindenkit lazán legyaláz :-))

SzZoole 2023.08.25. 21:12:58

@fhdgy: itt tarló lyukáról fuj a szél :-)

NorthPier 2023.08.27. 00:36:21

@Mr.Tellinghovon:
"Lehet, de ez tesz egy invidiummá"

Látom, a latint is sikeresen nyelvújítod, pedig holt nyelv :)

2023.08.27. 08:21:46

@NorthPier: “ Látom, a latint is sikeresen nyelvújítod, pedig holt nyelv :)”

Oh, köszönöm a segítséged, mi is lenne velünk ha nem lennél. Szorom is a hamut szorgalmasan a fejemre, mert a helyesen így kellett volna írni “Individuum”.

NorthPier 2023.08.27. 10:39:33

@Mr.Tellinghovon:
Szívesen.
Csak gondoltam ne plakátold ki, még ha úgy is van, mert nem szép tulajdonság, sőt, a hét főbűn egyike, bár van individuum, akinek ez a fő attribútuma.
Amúgy meg mindeki, minden egyes ember individuum.
Rémlik egy verssor valahonnan a régmúltból, forrás nincs, mert most csak itt zakatol belül: " Én én vagyok, másamnak se másom, egyetlenegy és megismételhetetlen ezen a világon."

NorthPier 2023.08.27. 10:42:52

@fhdgy: Már csak két napot kell kibírj valahogy, aztán a következő 8-9 hónap jó lesz!

fhdgy 2023.08.27. 11:50:45

@NorthPier: Arra azért nem vennék mérget, hogy a latin holt nyelv.

2023.08.27. 13:57:21

@NorthPier: “ Csak gondoltam ne plakátold ki, még ha úgy is van, mert nem szép tulajdonság, sőt, a hét főbűn egyike, bár van individuum, akinek ez a fő attribútuma.”

A hét főbűn (zárójelben a latin megnevezésük):

kevélység (superbia) – büszkeség, gőg,
fösvénység (lat. avaritia, gör. φιλαργυρία/filargüria ) – kapzsiság, zsugoriság,
bujaság (luxuria) – érzékiség,
irigység (invidia),
torkosság (gula) – mohóság, falánkság,
harag (ira),
a jóra való restség (acedia) – lustaság.

Csak azt tudnám, az általam említett megjelölést, mely kategóriába szeretnéd bele erőltetni.? Mester

2023.08.27. 15:02:12

@NorthPier:

Utólagosan hozzáfűzve: én az individuum jelölést alkalmaztam magamra, ami egyéniséget jelent és így is értettem.

Persze személyes szabadságjogod, hogy ebbe más értelmezést képzelj bele.
Az, hogy mennyire releváns számomra a véleményed, maradjon az én döntésem..

SzZoole 2023.08.27. 19:01:54

@Mr.Tellinghovon: Vincebá, már majdnem akkora közutálatnak örvendsz, mint én:-)

Csak így tovább a polgárpukkasztás útján, és egyszer utol érsz :-))

Nekem a hiúság a kedvencem a bűnök közül, meg a szeresd felebarátod feleségét is :-)))

SzZoole 2023.08.27. 19:04:10

@fhdgy: itt napközben van annyi a hőmérséklet mint nálatok éjszaka, 20-21 fok.

A mai nap a pokol lehetett felétek, nem irigylem.

fhdgy 2023.08.27. 20:21:35

@SzZoole: mi az, hogy ma?! Tegnap is, tegnapelőtt is, meg még holnap is!

fhdgy 2023.08.27. 20:24:35

@SzZoole: még ebben a pillanatban is 30 fok van. Most jöttem meg a kecskéktől.

Valamik vizipólóznak dolog jutott eszembe!

2023.08.27. 20:42:01

@SzZoole: “ Vincebá, már majdnem akkora közutálatnak örvendsz, mint én:-)”

Seneca: Két dolog adja a legtöbb erőt a léleknek: bízz az igazságban és bízz magadban.

Buddha: Az egyetlen igazi kudarc az életben, ha nem vagy hű önmagadhoz.

Ebben a két mondatban benne van az élet filozófiám!
Légy hű önmagadhoz es bízz magadban es a képességeidben.

Az össze többi csak peanuts

fhdgy 2023.08.27. 20:55:53

@Mr.Tellinghovon: azért azt tudjuk, hogy a történelemnek voltak nagy hülyéi, akik túlontúl túl bízták önmagukban.

Tehát bízzál magadban, de tedd fel a kérdést, hogy magadnál vagy-e még!

Csodabogár 2023.08.27. 23:38:49

@fhdgy: Végül is nyár van! Nem?:-)

fhdgy 2023.08.28. 07:27:54

@Csodabogár: nyár, nyár, -20 fok se lenne jó, de a 36 túlzás.

36 lent Istrán egész jó, sörözgetve, pancsikálva.

Itthon még fülledt is, így dolgozva kint a szabadban, klíma nélkül, nő, az nem egy leányálom!

2023.08.28. 07:47:22

@fhdgy: “ Tehát bízzál magadban, de tedd fel a kérdést, hogy magadnál vagy-e még!”

Tényleg nagyon meleg lehet otthon:-)))

Vicc volt

fhdgy 2023.08.28. 10:14:57

@Mr.Tellinghovon: igen, tényleg meleg van.

Egyébként, meg azért írtam így, mert ugye, akinek isten hatalmat ad, elveszi az eszét.

Sok ember, ha hatalomra kerül, előbb utóbb csalhatatlannak hiszi magát, és akkor kezdődnek a bajok!

Menetközben nem ártana önvizsgálatot tartani.

2023.08.28. 11:31:40

@fhdgy: “ Menetközben nem ártana önvizsgálatot tartani.”

Mit is mondott Konfucius?

-Tiszteld magad, és mások is tisztelni fognak.
- A butaság nem az, hogy valaki „keveset tud”, és nem is az, hogy keveset akar tudni”, a butaság „azt hinni, hogy eleget tud”.
- Gondolkodás nélkül tanulni hiábavaló, tanulás nélkül gondolkodni veszélyes.
- Az alázatosság minden erény alapja.

fhdgy 2023.08.28. 11:47:01

@Mr.Tellinghovon: ( megnéztem a wikit ) eltelt kB. 2500 év és nem volt elég ezeknek a gondatoknak kB. Megtanulására.

Nem akarok konkrét neveket mondani, csak egy kicsit körbe kellene nézni és látható lenne, hogy biflázás szintjén hány Konfuciusz van, de érteni, főleg alkalmazni, szinte senki.

2023.08.28. 13:45:57

@fhdgy: “ eltelt kB. 2500 év és nem volt elég ezeknek a gondatoknak kB. Megtanulására.”

Attól meg örökérvényű igazságok maradnak

fhdgy 2023.08.28. 14:06:47

@Mr.Tellinghovon: erre mondják, hogy írott malaszt?

2023.08.28. 18:40:27

@fhdgy:

Kinek szemlélete szerint

fhdgy 2023.08.28. 18:53:49

@Mr.Tellinghovon: örökérvényű igazságok, de a társadalom 99,9 százaléka, ha tudja is, magasan tesz rá. Ettől nem több, csak írott malaszt.

2023.08.28. 19:59:09

@fhdgy:

Kinek szemlélete szerint

fhdgy 2023.08.28. 20:17:01

@Mr.Tellinghovon: ennyire ne legyél cinikus vagy legalább velem ne!

fhdgy 2023.08.28. 20:20:31

Megjött! A lehülés! Persze egy kis intenzív eső, egy kis jég, és persze áramszünet.

Magyarország így szeretlek!

fhdgy 2023.08.28. 20:22:43

@fhdgy: hírtelen 30-ról 24 fok lett. Meg majdnem bőrig áztam.

fhdgy 2023.08.28. 20:33:02

Talán elment! Az eső, jég, stb.

orbanescu maradt, minő csapás!

svajcineger 2023.08.28. 22:02:51

@fhdgy:
Itt (Fehérvár) csak dörög, meg néha villámlik, de semmi komoly egyelőre.

SzZoole 2023.08.28. 22:11:17

@svajcineger: akkor most fehérvárinegro vagy? :-)))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.29. 02:17:25

Angolul ertoknek (bocs)...Kanada megy lefele a lejton, Kina nyomdokaiba lepett a "reeducation programmal". Tehat ha valaki nem ert egyet a politikai elittel, meri kimondani a velemenyet, urambocsa' kritikat fogalmazni meg, akkor mehet a "reeducation program"-ra, maskulonben kockaztatja, hogy a pszichologus licencet elvesziti..."Szep uj vilag" orwelli modra...
www.youtube.com/watch?v=v_o8goN6FOA

fhdgy 2023.08.29. 07:00:39

@svajcineger: Székesfehérváron laksz?

Én is laktam ott, nem túl sokat, csak 30+ évet.

2023.08.29. 08:14:12

@fhdgy: “ ennyire ne legyél cinikus vagy legalább velem ne!”

Miért lennék cinikus? Mindenki másképp látja a világot

2023.08.29. 08:17:05

@fhdgy: “ hírtelen 30-ról 24 fok lett. Meg majdnem bőrig áztam.”

Nálunk 33 vasárnap, tegnap 17 és ömlött az eső szünet nélkül

fhdgy 2023.08.29. 10:01:08

@Mr.Tellinghovon: Igazából átvitt értelemben vagy az.

Van erkölcsi tartásod, de semmi kivetni valót nem találsz benne, ha mások csak hirdetik az "igét", de folyton semmibe veszik.

svajcineger 2023.08.29. 11:06:10

@fhdgy:
Igen, fehérvári vagyok.

fhdgy 2023.08.29. 11:37:20

@svajcineger: még az is lehet, hogy ismerjük egymást! Dobok egy privátot.

2023.08.29. 12:03:25

@fhdgy: “ Van erkölcsi tartásod, de semmi kivetni valót nem találsz benne, ha mások csak hirdetik az "igét", de folyton semmibe veszik.”

Tévedsz, egyáltalán nem tetszik az a fajta magatartás, de változtatni rajtuk nem tudok. Ilyenné vált a világ morálja, sem az igazságra való törekvés sem a gerincesség nem tartozik a betartandó normák közé.

fhdgy 2023.08.29. 12:09:28

@Mr.Tellinghovon: igen, de egy kézlegyintéssel nem lehet elintézni, akkor sem, ha a véleménynyilványításnál nincs hatékonyabb eszközünk.

fhdgy 2023.08.29. 12:17:37

@svajcineger: épp elkezdtem írni itt, hogy meglaptad-e, amikor jött a válaszod.

SzZoole 2023.08.29. 16:34:40

@fhdgy: @svajcineger: konspirálunk, háttér beszélgetés, hát illik ezt???

Bezzeg a fehérvárinigrotól hiába várom az imélt, Zoltan, gyere mert van munka meg szállás is, sirok……..

Csak vicc volt

fhdgy 2023.08.29. 17:30:21

@SzZoole: semmi konspiráció, csak úgy tudom, hogy itt nem szokás a magán természetű dolgokkal előhozakodni.

svajcineger 2023.08.29. 18:18:42

@SzZoole:
Én csak "igazi" négerekkel tárgyalok. :)

SzZoole 2023.08.29. 18:31:32

@svajcineger: “ Én csak "igazi" négerekkel tárgyalok. :)”

Te, Viktor is fehérvári, nem meglehet, hogy miatta jársz csak oda? :-))

Megasztán ő is néger, csak színmatyar néger :-)))

svajcineger 2023.08.29. 18:35:07

@SzZoole:
A vezír nem fehérvári, hanem felcsúti. Fehérvárra csak gimnáziumba járt. Bár azon se csodálkoznék, ha kiderülne, hogy igazából nyírségi. :)

SzZoole 2023.08.29. 18:41:06

@svajcineger: fehérvári születésű :-)

A vezír bisztos, hogy nem nyíregyházi, a vezír szarházi :-)))

2023.08.29. 19:01:19

@fhdgy: “ igen, de egy kézlegyintéssel nem lehet elintézni, akkor sem, ha a véleménynyilványításnál nincs hatékonyabb eszközünk.”

Okay, és te mit teszel ellene?

fhdgy 2023.08.29. 19:04:49

@Mr.Tellinghovon: pl. Nem rejtetem véka alá a megvetésemet, ha valaki szemköst köpi a saját fennen hirdetett elveit.

2023.08.29. 19:05:24

@svajcineger: “ A vezír nem fehérvári, hanem felcsúti. Fehérvárra csak gimnáziumba járt.”

1963. május 31-én született Székesfehérváron, gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte. 1977-ben családja Székesfehérvárra költözött, ahol 1981-ben a Teleki Blanka Gimnázium angol tagozatán érettségizett.

2023.08.29. 19:07:06

@fhdgy: “ pl. Nem rejtetem véka alá a megvetésemet, ha valaki szemköst köpi a saját fennen hirdetett elveit.”

Ettől biztosan magába roskad és felhagy a politizálással. Nem vagy egy kissé naiv?

svajcineger 2023.08.29. 19:10:00

@Mr.Tellinghovon:
Mondom én, hogy nem fehérvári. :)

2023.08.29. 19:15:06

@svajcineger: “ Mondom én, hogy nem fehérvári. :)”

Ott született és oda járt gimnáziumba. Ezt írtam!

fhdgy 2023.08.29. 19:21:14

@Mr.Tellinghovon: nem politizálásról van szó. Nem tudok elvhű politikusról.

Volt pl. Nagyon jó barátom. Egyszer a szembe hazudott. Utólag azzal akart védekezni, hogy akkor az volt az érdeke.

Azóta nem állok vele szóba.

2023.08.29. 22:49:48

@fhdgy: “ Volt pl. Nagyon jó barátom. Egyszer a szembe hazudott. Utólag azzal akart védekezni, hogy akkor az volt az érdeke.

Azóta nem állok vele szóba.”

Ezt leírtad már egyszer régebben

2023.08.30. 08:06:27

"The US funds journalism in almost every country in the world."

Democratic presidential candidate @RobertKennedyJr says the CIA is "the biggest funder of journalism," adding that President Obama "changed the law to make it legal now for the CIA to propagandize Americans." pic.twitter.com/l5C8oy4kgN

— The Epoch Times (@EpochTimes) August 28, 2023

Memfisz manusz 2023.08.30. 12:39:02

@Mr.Tellinghovon: Jól leszerepelt tegnap este a floridai kormányzó.

Esélytelen.

Memfisz manusz 2023.08.30. 12:39:05

@fhdgy: semmi, Orbán irányítja ezt a kamu “belső NER tisztulást.

Memfisz manusz 2023.08.30. 12:39:09

@Zsuzsi65: Eléggé beszart képet vág a mugshoton, nehéz lesz belőle mémet, marchendiset csinálni..nem sikerült elszánt pofát vágni. Egy mérges, rettegő öregember van a képen.

Nem csodálom hogy megijedt, hiszen két hete két rabot öltek meg ott. Nem vicc ez, egy nagyon szomorú dolog.

Desantis meg leszerepelt, a Niki és Swami mellett.

Latcho Rom 2023.08.30. 12:39:12

@SzZoole:, fucsovics marci földid továbbjutott az amerikai kordán :)

2023.08.30. 15:07:13

@taga20:

Az eszedhez kell érteni

2023.08.30. 15:09:38

@Memfisz manusz: “ Jól leszerepelt tegnap este a floridai kormányzó.”

Szerinted, de a jövő az övé, fiatal van ideje várni.

Mond tulajdonképpen, mennyi nick alatt kommentezel?

2023.08.30. 17:13:17

@Memfisz manusz:

A floridai kormányzó Ronald Dion „Ron“ DeSantis Yale és Harvard végzettségű ügyvéd. Mellette US Navy hadnagy aki Irakban is szolgált.

Meg kérdés Ildikó?

SzZoole 2023.08.30. 21:24:00

Orbán látogatást tesz a Vatikánban.
Ahogy találkozik a Pápával, az kezet csókol neki.
A körülötte levö biborosok ezen teljesen felháborodnak
- Na de Szentatyám, ez azért túlzás...!
Mire a pápa
- Ti csak ne szóljatok... ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus!
A bíborosok megrökönyödve kérdezik; Hogy-hogy?
Erre a pápa
- Istállóban született, barmok között él, akik imádják, és milliók várják a mennybemenetelét..

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.08.31. 02:29:40

@Memfisz manusz @Latcho Rom:

LOL
Inkabb meselj arrol, mizujs a kommunista Kanadaban? :))
Ahol valakit "reeducation programra" koteleznek, csak azert mert a szolas szabadsagra hivatkozva (letezik meg ilyen?) kritikat mereszel megfogalmazni a liberalis elittel szemben, netalan nem ert egyet valamivel es annak hangot ad, na ott eleg nagy problemak vannak...
www.youtube.com/watch?v=v_o8goN6FOA
Angolul tudoknak ajanlom vegignezni!

fhdgy 2023.09.01. 17:34:51

Ez már a halál? Vagy van még visszaút?

2023.09.01. 20:23:49

@fhdgy: „ Ez már a halál? Vagy van még visszaút?“

En kuldtem egy posztot egy hete, hogy valami eletet leheljunk a HA-ba.

SzZoole 2023.09.02. 11:26:56

@fhdgy: “ szájon át?”

Igen, szerintem, szájon át………..:-)))

ibb.co/wp5H5mK

fhdgy 2023.09.02. 11:54:02

@SzZoole: nem tapad túlságosan a fantáziád?

littke 2023.09.02. 14:46:59

@Mr.Tellinghovon: Én is küldtem egy posztot Aug 12.-én. nem válaszoltak, még a rákérdezésemre se (Aug 21.-én).
Szerintem feladtak ezen a poszton....

SzZoole 2023.09.02. 15:02:25

@fhdgy: mi a baj, te kezdted a szájjal, én csak folytattam :-)))

Amúgy meg egy ügyes száj még a meleg tengertől is jobb :-)))

Vicc volt

fhdgy 2023.09.02. 15:54:53

@SzZoole: én a szájon át történő lélegeztetésre gondoltam, mint fontos életmentő módszerre. Ez a lehetőség eszedbe sem jut, mindig csak a ...

2023.09.02. 16:41:50

@fhdgy:

Szerintem Zoltán őcsénk, most olyan kapu zárás előtti fázisban van, megpróbál mindent teljes mértékben ki élvezni, hogy később legyen mire emlékezni.

Ma egész nap küzdöttem a Csepel felkeszitesevel, vinnem kell hat év után újra OT vizsgára. 1953 évjárat, nem mai csirke, eltelt pár óra , mire hajlandó volt elindulni. Itt kibontakozhatott volna zoltanunk:-)))

2023.09.02. 16:46:24

@SzZoole: “ húh ez gusztucstalan :-))”

De ez történelem! Mondtak is akkor, meg soha nem került egy orosz és egy nemet nyelv ilyen közel egymáshoz.

fhdgy 2023.09.02. 17:10:43

@Mr.Tellinghovon: Én a Fordommal küzdök, hogy levizsgáztatható legyen.

2023.09.02. 17:18:03

@fhdgy:

Milyen Ford? Nemet, angol USA?

fhdgy 2023.09.02. 17:19:26

@Mr.Tellinghovon: én nem engednék rá rendszámot adni, a hivatal helyében vagy csak egy feltétellel: csadorba kell öltöztetni!

fhdgy 2023.09.02. 17:21:59

@Mr.Tellinghovon: 96-os Ford Mondeo Tunier, német.

Csodálatos jószág, csak szerelőt nehéz hozzá találni.

2023.09.02. 18:20:09

@fhdgy: „ én nem engednék rá rendszámot adni,“

Van rajta rendszám, veterán kategória így hat évente kell muszakiztatni. 58 km van benne a restaurálás óta

2023.09.02. 18:21:39

@fhdgy: “ Csodálatos jószág, csak szerelőt nehéz hozzá találni.”

Igen egyre kevesebben értenek hozza

2023.09.02. 18:24:20

@fhdgy:

Felismered ezt a márkát?

ibb.co/HPJmQfw

fhdgy 2023.09.02. 18:54:57

@Mr.Tellinghovon: fogalmam sincs. Tudod, én az autókat nagyon beszűkült módon nézem, látom. Pl. Egy másik Mondeo már kettő-három éve megvolt, amikor megkérdezték, hogy kérek lámpás vagy mint a macska szeme.

Mondtam, nem tudom, de most élmények megnézem.

fhdgy 2023.09.02. 18:58:33

@Mr.Tellinghovon: azért nem engedném forgalomba csador nélkül, mert életveszélyes. Mindenki bámulná, össztörnék magukat is, meg a másikat is.

dikusz. 2023.09.02. 19:39:41

@littke: Jó két hónapja azt írták, hogy volt némi fennakadás a blog működésében, de újult erővel vágnak bele...

fhdgy 2023.09.02. 19:42:11

@dikusz.: mi lenne, ha újult erő sem lenne?

littke 2023.09.02. 21:21:47

@dikusz.: Ja de az is lehet hogy mégse. Elfogyott a corporate lelkesedés. Avagy nem jön elég írás. Ők tudják, de hallgatnak.

dikusz. 2023.09.02. 21:35:04

@littke: Hallgatnak, de akkor nem értem, hogy miért várják, hogy írjunk bármit is.
Többen írtátok, hogy küldtetek be posztokat, nem is egyet. Nem értem, hogy miért nem közlik le.
Az más kérdés, hogy azért nem érdemes törni magunkat, mert a poszthoz nincs érdemi hozzászólás. Valaki veszi a fáradságot, összeválogat fotókat, élményeket ír az útról, és az már az első komment sem a poszthoz szól hozzá.
Sokat jelentene az, ha az is hozzászólna, aki az írást beküldte, de ez a legritkább esetben történik meg.

2023.09.02. 23:21:19

@fhdgy: “ fogalmam sincs”

Volkswagen Karmann-Ghia Typ 34,1600 L automat. 1968 évjárat.
Az USA piacára készült. Két év munkája van benne.

de.wikipedia.org/wiki/VW_Karmann-Ghia_Typ_34

Memfisz manusz 2023.09.03. 11:43:12

@Mr.Tellinghovon: Jobban ismerem ennek a mocsoknaknaz életét mint te azt gondolod.

A vezíred is jogot végzett, sőt katona is volt. Aztán az orosz csicskája.Ezzel a bukott Tuckerrel próbál villogni..

taga20 2023.09.03. 11:43:18

@fhdgy: ha betolsz naponta 10 kommentet, akkor csak tetszhalál!:)))

fhdgy 2023.09.03. 12:36:49

@taga20:lehet, de nem biztos!

Most úgy működik ( alig ) a dolog, hogy megjelenik egy új poszt ( , de régen is volt ), aztán jön pár oda való hozzászólás, aztán a posztnak annyi, mert a csevely másról szól.

A következő hozzászólások már önálló életre kelnek.

Lehetne úgy is, hogy valaki formailag egy hozzászólásban új, de erős témát dob be.

Nincs új poszt, de felpezsdül a dolog.

Szerintem téma van, csak le kell hajolni.

2023.09.03. 15:26:42

@fhdgy: “ Lehetne úgy is, hogy valaki formailag egy hozzászólásban új, de erős témát dob be.”

Az erős téma csak olyan lehetne ami érzelmeket, vitákat vált ki. Ez nem is lenne baj amíg a kommentek színvonala, az egymás tiszteletén alapulna. Tisztelni kellene a más érdeklődést, más véleményt és esetleges más elkötelezettséget.

De amíg egymás elszólása sárba taposása történik egyes kommentek által, nem lesz változás.

fhdgy 2023.09.03. 15:52:53

@Mr.Tellinghovon: ez ellen szerintem egyszerűen lehet védekezni. Én, ha személyeskedés tapasztalok, nem reagálok.

Mondjuk, nem konkrét téma, de:

Különböző országokban élünk, sok mindent látunk, tapasztalunk. Én pl. Elcsodálkozom, hogy milyen dolgokat találnak ki egyesek, amikkel tisztességes módon pénzt keresnek, nem is keveset.

Vannak dolgok, olyan egyszerűek mint a fák és nem nekem jutott eszembe.

Szóval, még lehetne beszélni az internet nagy dobásait, hangsúlyozom, hogy azokat, amikkel szemben nem lehetnek erkölcsi kifogások.

2023.09.03. 17:24:44

@Memfisz manusz: “ Ezzel a bukott Tuckerrel próbál villogni..”

Eddig 100 millió ember nézte meg az interjút! Miről beszélsz ember? Szeretnél olyan bukott lenni mint Tucker.

Golf2 2023.09.03. 19:36:38

idén márciusban 33 ezer bolti lopást regisztráltak az Egyesült Királyságban, ami 30,9 százalékos növekedés egy év alatt.
romák,vagy románok főleg.

ciki miki 2023.09.04. 18:43:39

@Mr.Tellinghovon: 50 millió. 3 milla agyhalott fityesznyik, ruszkik, és ugye a trampli szavazók.

Btw a trampli harcosok most kaptak 17, 15 év fegyházat.

2023.09.05. 10:32:20

Igen az ilyen idióta kommentek miatt, megy mindenki tovább.

fhdgy 2023.09.05. 12:16:42

@Mr.Tellinghovon: melyikkel gondolsz konkrétan?

fhdgy 2023.09.05. 12:17:50

@fhdgy: melyikkel=melyikekre

2023.09.05. 13:10:00

@fhdgy:

@ciki miki: @taga20: @Memfisz manusz: soroljam még? Habár ez egy és ugyanaz a személy

SzZoole 2023.09.05. 17:16:44

Húha, 460 Ft £1, nemsokára újra megyek haza, lehet addigra már 500 plusz is lesz?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.09.05. 21:51:05

Na, egy ujabb tema, hogy lehessen mirol beszelgetni :))
Rez Andrast talan tobben ismeritek (eszteta, filmkritikus). Nagyon erdekes beszelgetes arrol, hogy a cancel culture (es "tarsai") hogyan olik meg a muveszeteket (foleg filmrol beszel, hiszen ez a szakterulete)...erdemes vegignezni, sok mindenben egyetertek vele

www.youtube.com/watch?v=CuO9QmxeZv4

SzZoole 2023.09.05. 22:11:47

@Zsuzsi65: Cu Bandi nem beszél hülyeségeket, mindig is egy jó kritikus volt.

Elő szereplős Hófehérkét egy mulat lány fogja játszani, ehhez mit szólsz, és a törpék sem törpék lesznek, mert offenzív…..,,,hahahaha

2023.09.06. 14:11:14

@Zsuzsi65:

Istenem, mekkora baromsag

SzZoole 2023.09.06. 21:37:08

@Zsuzsi65: a képet elnézve a szereplőkről inkább Hókefélke és a farkalók újra dolgozása :-))

Golf2 2023.09.07. 17:00:46

@SzZoole: Angliában egy baleset 2022 júniusában, amikor egy 15 éves fiú egy lopott furgonnal hajtott fel szembe az M606-os autópályára és három ember halálával járó balesetet okozott.Gondolom a feka megúszta?

SzZoole 2023.09.08. 15:27:34

Huhdemelegvan……32 fok

2023.09.08. 20:16:14

@SzZoole:

Állandóan panaszkodsz, hol meleg van hol hideg, hol erős a forint hol gyenge LOL

A svájci csoportunkat, 50 000 követő, minden indoklás nélkül törölte a feszbuk, a demokrácia jegyében. Éljen a szólásszabadság!

A posztom megjelenésére valószínűleg meg várnom kell. Lehet egy hozzam címzett level írójának lesz végül igaza.
“ Te haver, figyelj. Nem kellene erőltetni ezt a fosblogos dolgot. Számolj. Van ott rajtad kívül még 4-5 naplopó, a hazátlan főhadnagy elvtársal, meg a genetikai hulladék saktival az élen. Ki az a hülye, aki egy maréknyi semmirekellőért blogot üzemeltetne. A fosblogra tisztességes ember a lábát se teszi be”

fhdgy 2023.09.08. 20:30:33

@Mr.Tellinghovon: nem veszem magamra. Bolond lyukból bolond szél fúj!

2023.09.08. 21:03:02

@fhdgy: “ Bolond lyukból bolond szél fúj!”

Én sem vennem magamra. Látod ilyen vélemény is van

svajcineger 2023.09.09. 00:02:54

@Mr.Tellinghovon:
Ki lehet a 4-5 naplopó?
Egyet mondjuk, sejtek. ?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.09.09. 00:26:52

@Mr.Tellinghovon: oh, ismerem ezt az illetot :) Nekem is ir idonkent, hogy ne olvassam a "fosblogot", meg egyebkent is ezen a blogon senki nem erti, mi a "hazaszeretet", en sem, hiszen a rothado nyugaton elek :) Csak Tucker Carlson latja helyesen a dolgokat, amikor OV-t dicseri ;)
(Az mas kerdes, hogy Tucker Carlsont egy hangyanyit sem erdekli, milyen korrupcio van MO-n, neki csak az imponal, hogy OV hasonlo konzervativ ertekeket tuzott a politikai zaszlajara, amilyeneket az USA-beli konzervativok tamogatnak)...na de ez mar egy masik tema :)

2023.09.09. 13:53:11

@Zsuzsi65: oh, ismerem ezt az illetot :) Nekem is ir idonkent, hogy ne olvassam a "fosblogot", meg egyebkent is ezen a blogon senki nem erti, mi a "hazaszeretet", en sem, hiszen a rothado nyugaton elek :)

Örülök, hogy nem vagyok egyedül

SzZoole 2023.09.09. 20:49:18

@Zsuzsi65: @Mr.Tellinghovon:

Engem kihagyott, sírok, pedig régen a kedvenc tirpák tetovált majom voltam :-))

svajcineger 2023.09.09. 21:15:26

@SzZoole:
Dehogy hagyott! Benne vagy te abban a 4-5 naplopóban! ?

SzZoole 2023.09.09. 21:19:17

@svajcineger: naplopó??? Miről beszelsz, én mindig is egy tisztességes adófizető állampolgár voltam, vagyok és leszek is! Imádom Magyarországot, ami a szülőhazám, és Orbán Viktor az én példaképem :-)))

2023.09.10. 07:28:33

@SzZoole: „ Orbán Viktor az én példaképem :-)))”

És én meg mindig hiszek a Jancsi és Juliska mesében ;-))))

SzZoole 2023.09.10. 09:01:29

@Mr.Tellinghovon: “ És én meg mindig hiszek a Jancsi és Juliska mesében ;-))))”

Persze, hogy hiszel, bizonyos kor felett visszafelé fejlődik az emberi agy :-)))

Vicc volt

2023.09.10. 12:23:38

@SzZoole:

Talán ezért tudok jókat játszani az unokakkal?

SzZoole 2023.09.10. 17:04:56

@Mr.Tellinghovon: az jó ha van időd jáccani az unokákkal, nadeugyi asszongyák, higy te egesznap ittbaszodalegyet, nem? :-)))

2023.09.11. 09:04:49

@SzZoole: „ asszongyák“

Naná

Golf2 2023.09.11. 17:46:07

@SzZoole: BBC brit közszolgálati médiatársaság hétfői beszámolója szerint a bajor autóipari óriáscég 600 millió fontos (270 milliárd forintos) beruházásra készül Oxford mellett működő gyárában, ahol 2026-tól két Mini-modell, a klasszikus Mini Cooper és a nagyobb méretű Mini Aceman elektromos változatának gyártása kezdődhet.

SzZoole 2023.09.11. 17:53:18

@Golf2: tudom hol van, Cowley, sokat jártam arra, amúgy eddig is a Mini-t gyártottak ott.

SzZoole 2023.09.11. 20:25:31

Mindenki az új posztnál kommentel?

fhdgy 2023.09.12. 08:20:47

@SzZoole: igen, a nem létező új posztnál!!!

2023.09.12. 08:46:21

@fhdgy:

Ha valaki Godot-ra vár, az köznyelvben azt jelenti, hogy hiába vagy reménytelenül vár egy személyre vagy egy helyzetre. Ez a mondás Samuel Beckett ír író azonos című „Godot-ra várva” című drámájából származik.

Én augusztus 23 küldtem el, elsején utána kérdeztem, “ még nem jutott időm kitenni, de hamarosan kiteszem” válasszal.

Anyway

SzZoole 2023.09.12. 09:24:18

@fhdgy: @Mr.Tellinghovon: fogadok, hogy mindketten megnéztétek, hogy van e kint új poszt, meg még sokan mások is :-))

fhdgy 2023.09.12. 10:22:41

@SzZoole: én eleve látom, hogy van-e új, mert a böngészőm a leglátogatottabb helyek ikonjait kiteszi, a határátkelő esetén a főoldalán nyitja meg.

SzZoole 2023.09.12. 11:57:01

@fhdgy: oh mert te egy igazi zseni vagy, egy számítógépes/informatikus kecskész/katonabácsi ájtis dzséniusz :-)))

fhdgy 2023.09.12. 12:00:34

@SzZoole: oh, Te még nagyobb zseni vagy, ha ilyen kis nüanszból, ilyen nagy fenekét tudsz keríteni.

SzZoole 2023.09.12. 12:06:23

@fhdgy: nyugodjál le, csak vicc volt :-)))

Amúgy melyik része nem illik rád a fentebbi kommentből, várj, a macskászbácsit kihagytam :-))

Ez is csak vicc volt!

dikusz. 2023.09.12. 12:18:57

@Mr.Tellinghovon: Szeptember 2-án kérdeztem, hogy érdemes-e beküldeni posztot, még nem kaptam választ...

2023.09.12. 12:58:44

@SzZoole:

Az unokákkal való játszás és nevelés mellett meg az eddigi aktivitásom:
ibb.co/ZMDVdc8

2023.09.12. 13:03:30

@dikusz.:

Ma olvastam:” Az ősszel együtt megérkezett az egyik kedvenc programunk, a Kulturális Örökség Napjai, ahol olyan épületekbe is bejuthatunk, ahová egy egyszerű hétköznapon nem. Szeptember 16-án és 17-én titkos kertek, nem látogatható és különleges épületek nyitják ki kapuikat, úgyhogy az építészet szerelmeseinek érdemes lesz nyakukba venniük a várost, főleg, mert a Fővárosi Törvényszék, a Kúria és a Belügyminisztérium épületébe is bejuthatnak. Idén annyira szuper a felhozatal, hogy mi is csak kapkodtuk a fejünket a különleges programok, séták és épületbejárások között, úgyhogy összeszedtünk nektek néhányat, amikre szerintünk érdemes elnézni.”

Gondolom, fel vagy készülve, írd meg mit lattal?

fhdgy 2023.09.12. 13:17:25

@SzZoole: nyugodjál le, az enyém is csak vicc volt :-)))

Nem volt egyértelmű?

fhdgy 2023.09.12. 13:19:55

@Mr.Tellinghovon: nekem még ránézésre is rossz.

Golf2 2023.09.12. 13:21:20

@SzZoole: Egy új tanulmány szerint a vörös tűzhangyák – amelyet a világ egyik leginvazívabb fajaként jellemeznek – fertőzése hamarosan ellepheti az Egyesült Királyságot. A faj Dél-Amerikában őshonos, de Európában most először észlelték, és attól tartanak, hogy hamarosan az egész kontinensen elterjedhet...a vörösök már a spejzban vannak.

SzZoole 2023.09.12. 17:21:02

@Golf2: tudod mi az? Egy kicsi és fekete? Mák :-)

Két kicsi és fekete? Komák :-))

Sok kicsi és fekete? Romák :-)))

Na abból meg Magyarországon van sok, kezdve a kedves vezetőtökkel :-))))))))

2023.09.12. 18:55:43

@fhdgy: „ nekem még ránézésre is rossz.”

Nekem is, sokkal többet szerettem volna utazni

SzZoole 2023.09.12. 21:07:20

Mit szólsz ehhez Zsuzsi, Pedó Bájden idő előtt megy? Saját önös érdekek fűzik az ukrajnai háborúhoz? A zamerikai emberek pénzéből mosdatja ki a fiát, háhogyvanez, ilyen van? :-))

apple.news/ATg7SaHmVRn2LjF4WB_JXdw

dikusz. 2023.09.12. 21:12:26

@Mr.Tellinghovon: Köszi! Sok érdekes program van, még mazsolázok belőlük. De találtam olyat, ahova megint nem jutok be.

fhdgy 2023.09.13. 10:20:21

@Mr.Tellinghovon: már tegnap akartam, de nem engedett kommentelni.

A kérdésem, hogy ezt mennyi idő alatt produkáltad?

Ha azt mondanák, hogy ingyen megtehetem, csak egy a kikötés, egy éven belül teljesíteni kell, akkor azt mondanám, hogy kössz, ne is kezdjük el!

SzZoole 2023.09.13. 15:03:46

@fhdgy: “ A kérdésem, hogy ezt mennyi idő alatt produkáltad?”

Semennyi, csak össze pöttyözte a google maps-ból kimásolt darabot, oszt most itt frenkizik vele, hogy mennyi helyen volt :-)))

De az is lehet, hogy csak a bakancslistáját tette be :-)))

Csak vicc volt

dikusz. 2023.09.13. 15:09:24

@Mr.Tellinghovon: Megvannak a programjain, kettő szombatra, egy vasárnapra. Ezek mind regisztrációhoz kötöttek.
Szombaton délelőtt a Ludovika Főépület, lovarda, délután a
Fiumei-úti sírkert kisbusszal. Vasárnap pedig a budafoki Haggenmacher-sörgyár épülete.

Rengeteg program, ami érdekelne már betelt, mert csak tegnap, tőled hallottam róla először. Nem is férne bele több, mert kevés kivétellel azonos időpontban vannak a séták, vagy az az idő szűkre szabott, amíg átvillamosozik az ember egyik helyről a másikra. Különben is az a véleményem, hogy nem szabad túl sok helyre elrohanni a két nap alatt, mert úgyis összemosódik a sok élmény.

2023.09.13. 16:34:25

@fhdgy: “ A kérdésem, hogy ezt mennyi idő alatt produkáltad?”

Az idei év volt. Ez a Google Maps timeline hivatalos ertesitese. Anélkül, hogy explicit tennél érte valamit, tudják, hogy merre jártál.
Habár a térképről bali lemaradt, de ide csak az Európa térképet tettem fel.
Utazni nagyon jó, ez tart fiatalon.

@SzZoole: “ De az is lehet, hogy csak a bakancslistáját tette be :-)))”

A bakancslistan van: Izland ( dikusz tippje után ), tűz föld, canada jasper és USA yellowstone park, és egy út a canadian vonattal a keleti parttól a nyugatira.

@dikusz.: “ Vasárnap pedig a budafoki Haggenmacher-sörgyár épülete.”

Ide én is beneveznek.LOL. Voltam eddig a cseh pilseni és budejovice, a nemet radeberger és a svájci feldschlossen sorgyarban. Rengeteg érdekességet megtudhat az ember.

fhdgy 2023.09.13. 16:57:00

@Mr.Tellinghovon: összesen kb. Hány km.?

Ebből kb. Mennyi szárazföldön és kb. Mennyi levegőben?

2023.09.13. 18:46:48

@fhdgy: “ Ebből kb. Mennyi szárazföldön és kb. Mennyi levegőben?”

Nem számoltam össze. Régebben ha lehetett akkor autó vagy lakóbusz, mostanában inkább repülő és bérautó. Habár utalom a repülés körüli hercehurcát. Vasárnap is a Wizz másfél órával később indult Bázel-bol, Budapestre és meg elnézést sem kértek.

Balin bereltunk egy kisbuszt sofőrrel és idegenvezetovel, ezt élveztem legjobban.

A legviccesebb amikor el akarnak adni egy drága szolgáltatást, én pedig tudom mi mennyit ér, és akkor jön a pofára esés LOL

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.09.14. 19:44:22

@SzZoole: a republikanusok mar regota keszulnek erre a lepesre...most, hogy beindult a valasztasi cirkusz, meg is tettek vegre a lepest az impeachment fele :) kerdes, mit ernek el vele...we're embracing for 2024 LOL ha mar most kezdodik ez az egesz, mi lesz itt mèg 2024-ben! ;)

SzZoole 2023.09.14. 20:03:15

@Zsuzsi65: és ki ülne a helyére, Kamala?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.09.14. 22:18:41

@SzZoole: na, azt meg a demokratak sem akarjak :)))
most Democratic operatives believe that sticking with Biden is the party’s best option. And it’s hard to argue with this assessment for a simple reason: However bad Biden’s numbers are, Vice-President Kamala Harris’s look worse. A CBS News–YouGov poll released last week found 42 percent of Americans saying that the job Harris is doing makes them think worse of the Biden administration, compared to just 18 percent who said it makes them feel better about the White House. Among independents, 48 percent said worse and only 9 percent better. Even among Democrats, only 41 percent said Harris made them think better of the administration. At the same time, only 30 percent of Democrats said that they felt “enthusiastic” about Harris being Biden’s running mate."

nymag.com/intelligencer/2023/09/the-case-for-biden-to-drop-kamala-harris.html
"

dikusz. 2023.09.14. 22:56:22

@Mr.Tellinghovon: A pilseni sörgyárban épp öt éve voltunk.

A Haggenmacher-sörgyár itt nemigen tudott sikeres lenni, mert nem volt lehetősége terjeszkedni. Az épület nemrég magánkézbe került, előtte sokáig üresen állt. Még előbb évtizedekig raktárépület volt.
Nem vagyok benne biztos, hogy a régi berendezésekből maradt-e valami.
A tulaj vezeti a sétát, kíváncsi vagyok, mit tud mondani.

SzZoole 2023.09.15. 08:19:28

@Zsuzsi65: azért itt sem olyan rózsás a helyzet, ugye volt egy Kamala szintű Lizunk, de nálatok tiszta bohócképző van :-)

fhdgy 2023.09.15. 09:20:37

@SzZoole: miért ilyen erős a kontraszelekció?

2023.09.15. 11:15:45

@dikusz.: “ A Haggenmacher-sörgyár itt nemigen tudott sikeres lenni, mert nem volt lehetősége terjeszkedni. Az épület nemrég magánkézbe került, előtte sokáig üresen állt. Még előbb évtizedekig raktárépület volt. ”

Ez sajnálatos, mert az elkészítés folyamata mutat be sok érdekességet.

index.hu/belfold/2023/09/15/we-love-budapest-programajanlo-hetvete-osz-szeptember-kulturalis-orokseg-napjai-befozes-radnoti-szinhaz-bolhapiac/

2023.09.15. 12:35:39

@dikusz.: “Vitézy Dávid”

Érdemes végignézni! Az általa elmondottak 90%-val tudok azonosulni. A maradék 10% víziót, de hozza kell tegyem, ezek az emberek vittek előre a fejlődést.
Mai napig kellemes emlékeim vannak róla, látom a mai napig nem valtozott

youtu.be/xtj7ekpyiT8

Muscari 2023.09.16. 10:21:29

Sziasztok. A régi tagok közül biztos sokan emlékeztek még Jani haverjára.
Pár nappal ezelőtt tragikus balesetet szenvedett és meghalt.

Jani haverja, aki régen rendszeresen kommentelt itt, Albániában élt a családjával és rajongásig szerette az országot. Felesége több posztot is írt ide a blogra.
.
Ő már a sokadik, aki nincs közöttünk :-(

fhdgy 2023.09.16. 11:22:00

@Muscari: réstvétem a családnak.

2017-ben tervben volt, hogy meglátogatom őket, ott is voltam 20-30 km.-re tőlük, de begyulladt a szemem és idő előtt haza kellett jönnöm.

dikusz. 2023.09.16. 13:34:35

@Muscari: Nagyon sajnálom! Sokat segítettek nekem tanácsokkal, szerettem volna őket személyesen is megismerni, amikor Albániában jártunk, amikor kint jártunk, nem tudtunk időpontot egyeztetni.

SzZoole 2023.09.17. 11:38:07

@Mr.Tellinghovon: ez egy fake/propaganda koholt videó, azért remelem, hogy intelligens emberként te is át látod.

A kommentek viszont megmosolyogtatóak, “rohagy meg”, különösen ez :-)

2023.09.17. 15:06:59

@SzZoole: “ rohagy meg”,”

Azért volt aki rendesen le tudta ezt a szót írni. LOL

“ hogy intelligens emberként te is át látod.”

Nehéz ügy, hiányzik hozza a képzettségem:-)))

fhdgy 2023.09.17. 15:26:08

@Mr.Tellinghovon: igazából ez a nagyhatalmi politika lényege!

Csak normálisan nem szokták világgá kürtölni, inkább kegyes hazugságokba, terelésekbe csomagolni.

Golf2 2023.09.17. 15:32:23

@SzZoole: Benne vagy?:)Bentleys, a Lexus and Land Rovers were among high-value stolen cars found in two shipping containers.
Essex Police said the vehicles were stolen from locations in Essex, Thames Valley and London. BBC

Golf2 2023.09.17. 15:46:21

@SzZoole: Szeptember 17-től Walesben országszerte bevezetik az új, 20 mérföld/órás (vagyis 32 kilométer/órás) sebességkorlátozást a lakott területeken. Mark Drakeford munkáspárti első miniszter találta ki ezt a baromságot.

fhdgy 2023.09.18. 20:03:10

Itt a vége, fuss el véle?!

2023.09.18. 20:10:07

@fhdgy: “ Itt a vége, fuss el véle?!”

Nagyon úgy néz ki!

fhdgy 2023.09.18. 20:51:51

@Mr.Tellinghovon: kellene teremteni egy közös teret, nem kellene szétszaladni a világba!!!

2023.09.18. 21:29:23

@fhdgy: “ kellene teremteni egy közös teret, nem kellene szétszaladni a világba!!!”

Igen, és ezt hogyan?

fhdgy 2023.09.18. 21:39:34

@Mr.Tellinghovon: ha mások meg tudták csinálni, akkor mi sem vagyunk hülyébbek, mint a sokévi átlag!

dikusz. 2023.09.18. 21:45:35

@fhdgy: Az engem is érdekelne, mi lenne a javaslatod.

Lehetne itt is beszélgetni, mert moderáció még van, de nem hiszem, hogy működik.Van aki dolgozik (még, akkor is, ha nyugdíjas) ráadásul a világ másik felén él. És legyünk őszinték, néhány ember van csak, aki aktív.

dikusz. 2023.09.18. 21:50:27

@fhdgy: Chatelni lehetne, de ha mondjuk délelőtt 10 órakor van itthon időnk rá, hogy felhívjunk egy Amerikában élő csoporttársat, aligha fog örülni nekünk.

fhdgy 2023.09.18. 21:53:58

@dikusz.: nem nehéz egy új blogot nyitni.

Én is nyitottam egyet, amikor copy paste álamfőnk ( sic ! ) verte a nyálat. Egyszerinek gondoltam, nem is foglalkoztam vele többet..

Végül is, kell valaki, aki menedzseli. Szerintem ez a nehéz. Egy pörgő bloggal pénzt is lehet keresni.

fhdgy 2023.09.18. 21:55:16

@dikusz.: miért kell felhívni?

fhdgy 2023.09.18. 22:05:34

@dikusz.: én emlékszem rá , hogy volt itt blog 800+ hozzászólással.

Miért? Mert új volt, volt varázsa, stb.

A mostani téma kifulladt, ellaposodott.

Lehetne valami jót kiagyalni?

dikusz. 2023.09.19. 00:10:56

@fhdgy: Hogy cseteljünk vele.

Csodabogár 2023.09.19. 07:52:50

@fhdgy: Akkor éleszd fel, add meg az elérhetőségét, aztán lehet írogatni. Nekem is van egy elég privát blogom. Kommentelés nemigen van, de én azt magamnak írom. Kettő ismerősről tudok, akik olvassák, a többi nem tudom hol találta meg, csak látom, hogy úgy általában 20-30 ember olvassa. Persze nem írok rendszeresen, csak ha valami történés van az életemben vagy ha látok hallok valami érdekeset. Soha nem reklámoztam a dolgot.

gabors 2023.09.19. 18:05:30

csak benezek mert a covid ota nem jartam vagy irtam ...

Udv

gabors 2023.09.19. 18:06:07

majd a posztot is ellolvasom de ma nagyon nem erek ra.

SzZoole 2023.09.20. 11:31:41

@fhdgy: “ Itt a vége, fuss el véle?!”

Legyszives szólj ha lesz a temetés :-))

gabors 2023.09.20. 16:54:19

@dikusz.: A heten nagyon nincs idom ... ..

De mirol irjak .... ? Minenki mindent tud mar a rothado amerikarol meg liberalis nem valto libsi nyugatrol.

Amugy megyek latogatoba Mo-ra oktoberben majd utan irok mit lattam 33 ev utan. Persze voltam azert Mo-n pl tavay marcius aprilisban de elotte covid meg egyebb okok miatt majdnem 5 ev kimaradt.

dikusz. 2023.09.20. 17:19:07

@gabors: Ha 5 év alatt csak tavaly októberben jártál itt pár hétig, érnek majd meglepetések, biztos.

Egy ismerősöm most küldött egy posztot, hogy áll a diósgyőri vár felújítása:
rtl.hu/hirado/2023/07/01/diosgyori-var-felujitasa-plusz-penz

Helyrehozhatatlan kárt okoztak, szerintem.

gabors 2023.09.20. 17:42:52

@dikusz.: "Ha 5 év alatt csak tavaly októberben jártál itt pár hétig, érnek majd meglepetések, biztos."

Tavaly aprlisiban voltam (husvet meg valasztas ugye) elotte viszont kb 5 evig nem. Komoly mutetem volt 2019-ben utanna meg covid-19 lezarasok stb Nem a legidealisabb oktober tudom de igy jott ki es nem akarok tovabb varni (meg hat a szabadnapokat neml lehet tovabb vinni....)

Disogyorben lehet nem a NER-re szavaztak .... vagy Lolo-nek nem kell ez a var ... ki tudja. Ami kellett a vejnek azokat a kastelyokat bezzeg mind felujitottak ... neki kozpenzbol ugyes.

dikusz. 2023.09.20. 21:54:46

@gabors: Tényleg nem rájuk, független, nem fidesz által támogatott polgármesterük van.

A Gellért-szálló két éve van zárva, azóta semmi nem történt. A nemzet vejének a cégcsoportja vette meg az előző tulajdonostól, aki a leggazdagabb magyarok közé tartozik. Ezt megelőzően az angol tulajdonos gondolom önként, és dalolva (mint a legtöbb jól menő cég tulajdonosa) vált meg a szállodától...
A fürdő tulajdonosa a főváros, a jelenlegi vezetés nem akarja eladni.

Idén májusban Hajdúszoboszlón nyaraltam. Azt a szállodát, amelyiket Lölö-cége vette meg, és ahol a legtöbb orvosi kezelés zajlott, oda jártak a helyiek, és a környékbeliek kezeltetni magukat felújítás címén vagy öt éve bezárták, sok milliárd állami hitelt kapták rá. Egyetlen kapavágás nem történt, és vélhetőleg nem is fog, mert elpárolgott a pénz. Helyi taxis mesélte, ebben az esetben ez tuti nem légből kapott állítás...

Arra kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz tapasztalni, ha itthon jársz.

A Határátkelőről annyit még, hogy úgy fog járni, mint évekkel ezelőtt a Tékozló Homár. Azon kívül, hogy a moderáció még működik, semmi jele, hogy lenne gazdája a Határátkelőnek.
Sok beküldött poszt várakozik, ez annak ellenére nem történt meg, hogy ígéretet kaptunk rá. Ha megnézed ez a poszt is lassan két hónapja került fel...

Csodabogár 2023.09.20. 22:26:30

@gabors: Mi van veled? Emlékezetem szerint beteg voltál, meggyógyultál?

Csodabogár 2023.09.20. 22:34:37

@dikusz.: Nem tudom mikor ki adta-vette a Gellért szállót. Az viszont biztos, hogy már 20 éve totál le volt lakva. Los angelesi barátnőm lakott ott egy hétig, így volt alkalmam megnézni a szobát is. Ő azt mondta, hogy azért ment oda, mert potom pénzbe került a szoba és hát a kilátás az szép, meg zajos is. Az ősrégi ablakot hiába csukta be, akkor is zaj volt.

dikusz. 2023.09.20. 23:38:05

@Csodabogár: Azt gondolom (lehet tévesen) az angol tulajtól a kőgazdag magyar vállalkozó vette meg előkészítve a vejkónak a terepet, vagy ő maga is olyan módon sietett megszabadulni a szállodától, mint az angol, és még számos jól menő vállalkozás (kilátásba helyezett NAV-vizsgálat.
Egyikük tulajdonában sem volt annyi ideig a szálló, hogy bármibe is
bele tudjanak kezdeni.

A jelenlegi tulaj meg csak a jövő évi választásokra vár a fürdő miatt.

gabors 2023.09.21. 05:08:15

@Csodabogár: "@gabors: Mi van veled? Emlékezetem szerint beteg voltál, meggyógyultál?"

Igen sajnos rakos daganatom volt de ugy tunik idoben elojott es a mutet is sikerult es a "standard" alapjan 4 ev tunetmentessgnel "gyogyultnak" tekintenek .... sajnos van maradando karosodas a labffejemben igy futni vagy ugrani sot lepcson lefele menni nem nagyon megy. Foci plane.

Koszi hogy megkerdezted.

gabors 2023.09.21. 19:11:27

@Mr.Tellinghovon: ":A svájci csoportunkat, 50 000 követő, minden indoklás nélkül törölte a feszbuk, a demokrácia jegyében. Éljen a szólásszabadság!"

Szolasszabadsag az egyen es a hatalom kozott van magan vallakozas azt csinal amit akar ott soha meg sem igertek hogy szolasszabadsag lenne ... ha nem tetszik a faszbuk irattkozz le vagy csinalj magadnak egy masikiat ala Trump....

2023.09.22. 11:50:16

@gabors: “ Szolasszabadsag az egyen es a hatalom kozott van magan vallakozas azt csinal amit akar ott soha meg sem igertek hogy szolasszabadsag lenne ... ha nem tetszik a faszbuk irattkozz le vagy csinalj magadnak egy masikiat ala Trump....”

Koszonom a kommentet. Eléggé megkeseredett lehetsz, ha ilyen stílusban írsz. Természetes, hogy egy úgynevezett magánvállalkozás maga szabja meg a szabályokat. A probléma az hogy a Facebook a több demokratizmus és az eltérő vélemények kifejezésére lett alapítva. Azokat az elveket, amiket saját maga meghatározott tapossa sárba.

A csoportunk aki a mai napig magyarázat nélkül ki lett zárva, nem foglalkozott politikával, bevándorlással és hasonló, hanem az újonnan érkező magyar állampolgárok segítésével és beilleszkedesevel törődött. Talán túl nagyok lettünk, és ez veszélyt jelent.

Koszonom a tanácsot, megszüntettem a tagsagom.
Kar, hogy nem voltal erre régóta, mert akkor tudhatnád, hogy nem kedvencem Trump, más a favoritom.

gabors 2023.09.22. 13:57:39

@Mr.Tellinghovon: Tobbszorosen felre ertesz ...

"A csoportunk aki a mai napig magyarázat nélkül ki lett zárva, nem foglalkozott politikával, bevándorlással és hasonló, hanem az újonnan érkező magyar állampolgárok segítésével és beilleszkedesevel törődött. Talán túl nagyok lettünk, és ez veszélyt jelent." Lehet pont ezert valaki pl a kormany kozeli hazmester felnyomott a Facebooknal ennyi eleg es torlik a csoportot.

Mint inrtam a faszbuk vagy twitter jutub es hasonloknal Te vagy az arucikk es ha nem hozol penzt nekik vagy barmi kellemelenseguk van pl egy kormannyal inkabb torolnek Teged (Titeket).

"Kar, hogy nem voltal erre régóta, mert akkor tudhatnád, hogy nem kedvencem Trump, más a favoritom." Nem arra utaltam hogy keveled vagy nem hanem hogy mikor kitiltottak JOGGAL a kulonbozo antiszocialis mediakrol akkor fogta ellopott egy csomo penzt (befektetok) es alapitott egy Truth Social-nak csufollt masik platformot ...

Vagy nemregiben Elon Musk megvette maganak a Twitter hogy lehessen nacizni megint (persze tiszten a szolasszabadsag neveben)

2023.09.22. 15:37:12

@gabors: „ Nem arra utaltam hogy keveled vagy nem hanem hogy mikor kitiltottak JOGGAL a kulonbozo antiszocialis mediakrol akkor fogta ellopott egy csomo penzt (befektetok) es alapitott egy Truth Social-nak csufollt masik platformot ... “

És ahhoz nekem mi közöm van, hogy trump mit csinal?

“ Vagy nemregiben Elon Musk megvette maganak a Twitter hogy lehessen nacizni megint ”

És ehhez szinten mi közöm?

“ barmi kellemelenseguk van pl egy kormannyal inkabb torolnek Teged (Titeket).”

Mióta van a Facebook-nak kellemetlensége Svájccal?

dikusz. 2023.09.22. 16:16:15

@Mr.Tellinghovon: Az egyik facebook-csoportnak amelyiknek a tagja vagyok, a szabályzatába ezt(is) tartalmazza:

"A facebook jelentősen szigorított a közösségi alapelvein ezért nagyon figyeljetek oda, hogy mit tesztek fel.
A szexuális tartalmat, a rasszizmust, és két szó használatát poszton, vagy kommentben ezek a k....-g, és a b..-i -szándékos a kipontozás- ezt több mint egy éve szigorúan bünteti.".

Egy másik csoport adminja is azt írta, hogy figyelmeztetés nélkül törölték a csoportját, feltehetően a fentebb felsoroltak közül valamelyik hibát elkövette. Ennek a csoportnak 400e tagja volt. Az admin azóta (jó fél éve) kapott választ, hogy miért.

Nem állítom, hogy ez a ti csoportotoknál megtörtént, csak példának hoztam fel.

2023.09.22. 18:42:25

@dikusz.: “ Nem állítom, hogy ez a ti csoportotoknál megtörtént, csak példának hoztam fel.”

Nem tudok olyanról, hogy megsertettunk volna valakit is, de Facebook biztosan tudja.

fhdgy 2023.09.22. 20:02:43

@Mr.Tellinghovon: semmi pánik! Még lehet! -:)

dikusz. 2023.09.22. 20:40:27

@Mr.Tellinghovon: De lehet, hogy egy hozzászólásban valaki leírta mérgében a kipontozott két szót, amire talán már ő maga sem emlékszik.

gabors 2023.09.22. 21:41:59

@Mr.Tellinghovon: "Mióta van a Facebook-nak kellemetlensége Svájccal?
"

Nem Svajccal hanem Szijjgyarto Soros Petikevel ... akinel kiverhette a biztoistekot mondjuk hogy segitetek az elvandorloknak akik nem is leteznek .,,,, ugye .... ez csak egy pelda ... ennel kevesebbert is berangattak nagykoveteket ... :-)

2023.09.22. 22:14:26

@gabors: “ Nem Svajccal hanem Szijjgyarto Soros Petikevel ... akinel kiverhette a biztoistekot mondjuk hogy segitetek az elvandorloknak akik nem is leteznek .,,,, ugye .... ez csak egy pelda ... ennel kevesebbert is berangattak nagykoveteket ... :-)”

Lehet, hogy teljesen visszamaradott vagyok, de tényleg nem látok logikát abban amit írsz. Teljesen összekeversz dolgokat. Mi köze van svájci csoportunknak, ahol munka lehetőségekről egymás segítéséről van szó, a magyar kulugyminiszterhez vagy soroshoz meg berangatott nagykovethez.
Anyway, részemről erről a témáról befejeztem veled a csevegest

2023.09.22. 22:22:58

@dikusz.: “ De lehet, hogy egy hozzászólásban valaki leírta mérgében a kipontozott két szót, amire talán már ő maga sem emlékszik.”

Persze minden meglehet, de mióta a Facebook ennyire érzékeny a kipontozott szóra. Történnek a világban ennél nagyobb bűnök is, ami nem veri ki a biztosítékot.

Engem akkor tiltottak le egyszer, mert amikor az egyik kommentelő azt írta tele van a Balaton külföldi turistaval, pl. Hévízen csak orosz szót lehet hallani, azt válaszoltam: ez téves info mert nagyon megfogyatkozott az orosz turisták száma az utóbbi két évben.

Így szóról szóra, ezt írtam. Igaz egy hónap múlva elnézést kértek, de akkorra már én töröltem a valós profilomat.

NorthPier 2023.09.23. 01:35:28

@Muscari: Ő volt aki felkeltette az érdeklődésem Albánia iránt, nélküle talán sosem tudom meg, milyen szép az az ország.

Végtelenül szomorú és tragikus vég. Köszönöm, hogy tudattad, kérlek tolmácsold őszinte részvétem a család felé.

SzZoole 2023.09.24. 18:19:20

Az átok beteljesült……….

Arthamyr 2023.09.25. 05:39:48

@Muscari: RIP. Pár éve még írtam neki, hogy egyszer én is belekezdenék egy albán projektbe...

dikusz. 2023.09.25. 20:13:27

Annyit tudunk tenni, hogy egy-egy kommentben magunk írunk posztokat. Azt hiszem ez az egyetlen mód, hogy új posztot lássunk.

littke 2023.09.26. 15:38:36

@dikusz.: Nos itt van a poszt amit Aug 12.-én küldtem el a HÁ-nek, volt benne egy kép, egy Alfa Romeo, at tényleg nem jött át.
nem vitás a téma nem az amit a HÁ kedvel, ami gondolom mostani külföldre menők tapasztalatai....

Sportkocsikról

Tizenéves koromban emlékszem, állítólag művész volt, valaki egy nyitott piros Škoda Felíciát hajtott meghatározott időben a Vörös Hadsereg útján (ma Szilágyi Erzsébet fasor). Az arra járók nagy áhítatára. Úgyszintén Tabányinak, a zenekar vezetőnek, volt egy sport Mercije. Itt-ott látható volt parkolva, ő maga a kávéházban egy csinibabával. Volt akkoriban parkoló hely bőven, csinibaba is ha ilyen kocsival jártál. A 60-as években legtöbb ember, köztünk jómagam, álmodni sem mert autó vásárlásról.

Úgy két évente egy Amerikában élő rokon meglátogatott minket. Szokása volt hogy egy V W-t vett Frankfurtban, azt használta európai utazása alkalmával, aztán átvitte Amerikába. Mivel a jogsit megszereztem, ezt tudtam hajtani Budapesten mint ingyenes sofőrje, mert az illető látta sóvárgásomat, és jó szívű volt. Így, és fiatalkori autóstoppolásaim alatt is megszerettem a V W-t és azt vettünk sokáig itt az új hazában. Utána jöttek más praktikus autók is, Hondák és Toyoták. Most legutóbb vettünk egy drágább kocsit, van ereje is bőven, de posztom tárgya, a sport kocsi, az más. Sportkocsit hajtani csak ritkán volt alkalmam. Az elsőre emlékszem, egy Alfa Rómeó Spider volt a 80-as években. Akkoriban barátkoztunk egy gyerektelen Romániából származó mérnök házaspárral. Mindketten mérnökök voltak. A férfi vett egy új Alfát. Ezzel jöttek egyszer vacsorára hozzánk, és még evés előtt felajánlotta, akarom e vezetni? Hát hogyne akartam! Mellém ült, én meg kezdem vezetni, mint a V W-t. Különösebben nem voltam elragadtatva, ámbátor nyár volt és a tető leeresztve. Rövidesen megbök a román, aszongya pörgessem fel a motort kicsit. OK, addig nem akartam, mert talán félti kocsiját? Szóval kezdtem 2000 helyett 4000-nél váltani. Csodák csodájára az autó életre kelt! A precíziós kormányzás, a rugói, a motor hangja mind megjött, ami azelőtt nem volt érzékelhető. Az olasz vitalitás ordított a kocsiról, a kis út ami unalmasnak indult, nagy élmény lett.

Hosszú évek teltek, nagyobbik fiam, hogy hogysem, sportkocsi kedvelő lett. Egy BMW M3-vel kezdődött. Ezt újonnan vette. Mesélte, hogy egy vasárnap amikor még csak morfondírozott megvegye-e az M3-t vagy sem, BMW kiküldött a lakására valakit egy M3-vel. Mint kiderült egy ex autó versenyzőt. Mondta, hogy el akarja vinni egy kis túrára a “kocsikázni”. Elhajtottak Newark egy (vasárnap) elhagyatott ipari negyedébe és a kiküldött vezető, mesélte a fiam, “bemutatta” mire képes ez a kocsi. 150–re gyorsított egy utca blokkon, 80-al vette a kanyart, fiam az életéért aggódott. De volt eredmény, a kocsit megvette. Ezután két évre rá vett egy használt (négy éves) Porsche 911 Turbót. Az M3 eladásra került, mondtam megveszem. De mielőtt nyélbe ütöttük volna az üzletet eladta valakinek ott New Jerseyben. Kanadaiaknak körülményes használt kocsit venni az U S-ból, a procedúra nagyon bürokratikus, de azért sajnáltam. Fiamnak később lett egy második autója is, egy KIA. Azt hamar megunta, leváltotta egy másik sportkocsival. Nemsokára Kaliforniábaköltözött, ott megint vett egy "második" kocsit, egy használt BMW M3-t, ezúttal leengedhető tetővel. A Porsche biztosítója nem engedi, hogy azt más mint ő vezesse. Kivitt minket többször is a Porschével. Ugyan van hátul is ülés, oda csak egy kisgyerek fér be. Fekete kocsi, kívül belül. Csak a keramikus fékek sárgák, és a biztonsági öv. Az narancs színű. Irtó kul. A kerekek agresszívan szélesek. A csomagtartó nagyon kicsi. Ahogy benn ülsz az érzés más mint egy normál autóban. 500 lovacska kis hangot ad. A kocsi pár másodperc alatt képes 100 km/órára felgyorsulni, az érzés hasonló ahhoz amit egy felszállásra startoló repülőgépen tapasztalsz.

(A többi a következő kommentben a hozzászólásban nemcsak a kép nem jelenthet meg de van egy max 5000 karakter limit is.9

littke 2023.09.26. 15:40:05

(Folytatás):
Na de a BMW M3 is nevezetes kocsi. Ez az amit fiam egy karácsonyi látogatásunkkor nekünk kölcsön adott, egy hétre, a mi mini Csendes Óceán menti túránkra. Szintén fekete, 2016-ban gyártották, van benne vagy 100 ezer kilométer.... és.... 333 lóerő. Automata. Ezen kocsik automatája, (a Porsche is automata), a DCT dupla kuplungos szisztéma. Nem hidraulikus mint a legtöbb automata sebváltó. Ugyanaz a szisztéma mint a GP verseny autókban. A sebváltó csak egy joystick, elektromosan közvetíti milyen módon akarod hajtani, és a váltás valahol történik. Automatikusan, ha úgy állítod be, vagy a kormánynál levő két billentyű pöccintésére, ha félautomatikusra állítottad. Kuplungozni nem kell. Ha félautomatikusan hülyeséget csinálsz, pl. hatosból 2-be akarsz leváltani, hát nem csinálja, felül ír téged, mert a motort védi. Az M3 vezetése nagy élmény volt. Hallod a motor zúgását. Erejét nem tartja titokban, a váltások 4000 körül történnek. Érzed, hogy a kocsi tapad az úthoz. Köszönhető ez a széles és sebességprofilos autógumiknak, a kemény rugózásnak és a csillapítás minőségének és azok beállításának. A hátsó kerekek úgy a Porschén mint az M3-n még szélesebbek mint elől levőek. Míg túl gyorsan hajtani nem ajánlatos, mert a rendőrök elkaphatnak és a büntetés komoly, a kanyarokban hajthatsz jóval gyorsabban mint az ajánlott és a kocsi, mintha nem is lenne kanyar, nem dől sehova. Az ülésedbe ragadsz, az élvezet nem megvetendő. Állítólag ha túl gyorsan mégy egy kanyarba és a kicsúszás veszélye fenn áll, a stabilitás kontroll átveszi az irányítást és a fékek és a gáz úgy lesz irányítva, hogy nem csúszhatsz ki. Ugyan ezt én nem próbáltam ki.

Határátkelő 2023.09.26. 19:54:37

Sziasztok!

Tudom, hogy hihetetlen, de van új poszt... Köszi a türelmet!!

hataratkelo.blog.hu/2023/09/26/csodaut_egy_vespa_nyergeben

ciki miki 2023.09.26. 19:54:52

@Mr.Tellinghovon: amíg a muszka ott gyilkol.

Addig.

taga20 2023.09.26. 19:55:01

@Mr.Tellinghovon:

addig, amíg a ruszkik ki nem takarodnak ukrajnából, addig!

ja és! slava ukraini!

www.youtube.com/watch?v=0FCgTuPY8cg&list=RDCMUCV_Mj7fBYevoYI_I-Bu_Ceg&start_radio=1

taga20 2023.09.26. 19:55:09

@Mr.Tellinghovon: mi van juk, ki szóltál a gödörből?:)))

ember, ha kicsit visszavennél, jobb arc lennél!

ja és!:

uploads.disquscdn.com/images/6f18df21e0f056053610811ab01ca8a2450829e084f0daa52477ef6ee7d75313.jpg

taga20 2023.09.26. 19:55:14

@Mr.Tellinghovon:

"A svájci csoportunkat, 50 000 követő, minden indoklás nélkül törölte a feszbuk, a demokrácia jegyében. Éljen a szólásszabadság!"

haver, szerintem át kéne menned a ВКонтакте-ra!

ott dúl a népi demokrácia, baszod!:)))

ciki miki 2023.09.26. 19:55:27

@taga20: kb :)

Te, ez a munchausen Ner azt hiszi hogy te vagy én :)

dikusz. 2023.09.27. 23:05:55

@littke: Köszönöm, hogy feltetted kommentben a posztodat.

Elolvastam. Bár jól megírt poszt, de igazán azoknak tetszhet, akik értenek a sportkocsikhoz, szeretik is őket, esetleg van is nekik egy-két régebbi évjáratú autójuk. Lehet ezért nem tette ki H.A.

Olyan posztok, amik a határátkelésről szólnak, már rég nem érkeznek be, azt itthonról nem tudunk küldeni. De legyen bármilyen témájú az írás, az első tíz hozzászólás után már egész más a téma, ez más blogoknál is így van, kivétel lehet az, ha a posztot író is hozzászól.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása