oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. július 12. 06:30,  Olasz nyár más szemszögből 19 komment

2021. július 12. 06:30 Határátkelő

Olasz nyár más szemszögből

Olaszország a legtöbbünknek a nyaralást jelenti (mármint normál, járványmentes időszakban), ott élve azonban kissé másként fest a kép. Verona több mint három évtizede él Itáliában, hét pontban szedte össze a számára legfontosabbakat.

olaszorszag_tengerpart_foto_pixabay_com.jpg

„Mert 31 éve itt élek az olasz tengerparton, és valahol át kell minden nyáron csoportositani az életünket, a megszokott ritmust, amit csináltál 8 hónapon keresztül, az ilyenkor minden a feje tetejére áll...

1. Júniusban már tervezd meg a bevásárlásokat, hiszen indul a szezon, nem lesz már egyszerű „csak úgy elszaladni a boltba 1 liter tejért, hiszen órákig állsz sorba”

2. Érdemes a gyógyszertárból is beszerezni a megszokott gyógyszereket és vitaminokat, mert érhet meglepetés, sorok várnak rád. A tengerparton az emberek leégnek, a turisták keresik a megfelelő gyógymódokat nemcsak leégésre, de más egyéb megszokott dolgokra.

3. A postát felejsd el, kilométeres sorok fogadnak.

4. A szirénázó mentők kb. 15 percenként járnak éjjel-nappal.

5. Autóba ne ülj, de nem azért, mert forróság van, hanem 5 perc alatt kb. 5 cm-t haladsz előre. Bízd magad az olasz férjedre, aki robogóval kerülgetve a sorokat elvisz a kívánt helyre.

6. A progamok nyáron (koncertek) felgyorsulnak, gyalog mehetsz ezekre a helyekre, oda még motorral parkolni is határeset.

7. Ha nyáron szeretnél befőzni, mint minden normális háziasszony a világon, alaposan meg kell küzdened érte. Legalábbis nem egyszerű beszerezni a hozzávalókat, és az üvegeket.

Azon túl, valószínűleg Milanóban mások a KRESZ törvényei, hiszen itt nem tisztelik a stoptáblát, a piros lámpát - tehát fokozottan figyelj azokra, akik nem tartják be a szabályokat. Amihez hozzájön még a nagy meleg is.

Jó nyarat, Olaszország!”

(Fotó: pixabay.com)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Olaszország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5016623976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2021.07.12. 07:45:13

Nem néztem a meccset, abból tudtam, hogy az olaszok nyertek, mert itt 23,55-kor megindult a tüzijáték, meg autódudálás. - Sok félnk az olasz származású.

Hari Seldon 2 2021.07.12. 09:59:29

@Golf2:
Éjjel egykor bementem Mme Seldonért a kórházba, mert ügyelt, és a ilyenkor alig van autó a külvárosban.
Na akkor is találkoztunk két autóval ahol olasz zászlót lóbálták ki az ablakon.

Ide tényleg nagyon sokan jöttek délről a 70-es években, szinte koloniák vannak. Még az önkormányzat is szokott indítani olasz tanfolyamot (természetesen ingyen). Egyik lányom is járt egy évet, mert volt hozzá kedve.

zsu80 2021.07.13. 07:28:40

Jézusom, ezt ki írta? Sose álltam órákig sorba, gyógyszertárban van minden és azonnal sorra kerülök. Boltban van kivsit több ember es időnként kifosztott polcok de nem vészes, heti többször van szállítás. Ma este 10 kor alig volt benn ember, mindenki kinn a faluban, ott ijesztően sok ember volt. Ja és egy normális helyi nőnek megvan a sajat robogója pl munkába járni, nem a pasival viteti magát (kocsival csak bevásárolni megyek). Mindezt olyan helyen ahol az állandó lakossaghoz képest megtizszerezodik az emberek szama annyi turista jön. Ja és annyi hogy jön a sok vezetni nem tudó balfék aki 30al vánszorog mert képtelen vezetni a kanyargos utakon. Plusz azok akik a tengeri panoramat bámulva vezetés közben a falnak vagy masik kocsinak ütköznek :) meg a sok városi hülye aki pl viharban úszik, vagy veszélyes ösvényeken megy és tűzoltók, mentők mentik ki többezer euros koltsegekkel (amit én rájuk hárítanék) már ha sikerül megmenteni, mert gyakran a butasaguk áldozataik lesznek, mint jópár magyarral is megtortent külföldön.

Rambo Janos 2021.07.13. 07:29:55

31 ev alatt ennyit sikerult tapasztalni? Atyaisten ket nap alatt tobbet tud egy egyszeri turista.....

masterpiece1 2021.07.13. 08:52:38

Én fóleg csak az általad lenézett turistaként járok Olaszországban mindig főzeszonban, de még egyik problémáddal sem találkoztam.
(pl. postán kilometeres sorok-hol élsz te?)

dikusz. 2021.07.13. 11:20:16

@zsu80: @masterpiece1: Azért ezt az "órákig álltam sorban" szólást illik a helyén kezelni. Elég gyakran használjuk mindennapi életünk során, ha fodrásznál/boltban/postán várakozunk.

FlybyWire 2021.07.13. 11:36:25

Egyáltalán létezik még olyan, hogy posta?

Szerintem 82 éves kor alatt már nem ismeri az ember. Képeslap rég nincs, szelfi van.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.07.13. 18:18:48

Nem is tudtam, hogy Milánó a tengerparton van. Egyébként 20 éve Olaszországban nyaralok a tengerparton, soha semmiért nem kellett sem sorba állnom, sem dugóban állnom. Soha nem egy nagyvárosban nyaralok, hanem kisebb településeken.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.07.13. 18:18:55

De aki egy nagyvárosban tölti turistaként a nyarat a tengerparton, mondjuk Genovában, az meg is érdemli, ha 3 órát áll sorban a szívgyógyszeréért.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.07.13. 18:18:58

Szerintem az olasz tengerparton fáznék idén nyáron. Itthon már vagy az ötödik 40 közeli hőhullám van itthon.

2021.07.13. 23:04:38

Nem is tudom megszámolni hányszor voltam Olaszországban, de a vázolt dolgokkal ebben a formában nem találkoztam. Egy poszt ami semmire nem való

2021.07.13. 23:04:44

Masok a közlekedési normák, habár Milánó és Genova kultúrája azonos. Délen roma alatt mondjak, hogy a zöld jelentése a lámpán :avanti,avanti, a sárga az dekoráció , a piros pedig csak egy ajánlás.

Egyszer a taxisom lecce városában szisztematikusan átment minden piros lámpán, de a zoldnel mindig óvatosan lassított. Kérdésemre oknak válaszolta, vigyázni kell mert keresztbe a kollégák jönnek.

2021.07.13. 23:04:47

@zsu80: kedvenc részem az út sorrento-bol amalfi-ba, vasárnap nyáron, amikor jó tele van az út turistákkal

2021.07.13. 23:04:50

@Irén Indörén: “Verona több mint három évtizede él Itáliában” Azon belül hol? Veronában?

biztosan és Júlia a neve :-)))

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2021.07.14. 07:51:32

Julia Verona 30 éve él harmonikus házasságban Romeo Milanoval Genovában.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása