oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. április 25. 06:30,  Kanada hat új programmal vár 12 komment

2021. április 25. 06:30 Határátkelő

Kanada hat új programmal vár

A Kanadai Bevándorlási Hivatal 90 ezer ott végzett külföldi diák, szerintük fontos munkát végző szakember és franciául beszélő bevándorló számára készítette elő az utat a letelepedéshez.

kanada_bevandorlas.jpg

A kanadaiak célja az, hogy olyan bevándorolni vágyókat tartsanak meg, akik már dolgoztak vagy tanultak ott. Az új kanadai bevándorlási programokat maga a Marco Mendicino bevándorlásügyi miniszter mutatta be - írta Tucano.

„Három új opciót terveztek 90 ezer bevándorlónak és másik hármat francia anyanyelvűeknek, akik bármennyien érkezhetnek (le kéne fordítanom ezt a cikket franciára/wolofra, hogy Szenegálban is megértsék, de majd legközelebb). Francia nyelven beszélő bevándorlók tehát felső számhatár nélkül vándorolhatnak be Kanadába.

Jelenleg nélkülözhetetlen munkát végző munkaerőnek főleg egészségügyi dolgozók minősülnek. Rajtuk kívül gyakorlatilag a Kanadában végzett külföldi diákokat szeretnék megtartani azzal, hogy engedélyezik a bevándorlásukat.

2021. május 6.-tól a következők jelentkezését várja az IRCC, tehát a Kanadai Menekültügyi és Bevándorlási Hivatal

- 20 ezer ideiglenesen alkalmazott egészségügyi dolgozó
- 30 ezer ideiglenesen alkalmazott más fontos szektorokban
- 40 ezer külföldi diák, akik kanadai oktatási intézményben szereztek végzettséget.

Az új programok novemberig működnek, ha addig nem telnek be a keretek. Amúgy összesen negyvenféle egészségügyi szakembert keresnek és 95 féle egyéb munkakörben, mint idősgondozó vagy ételfutár és szakács, stb.

Nemzetközi diákoknál nem egyetemi diploma, hanem legalább egy kétéves, Kanadában végzett „post-secundary” tanulmány a feltétel.

Kanadai bevándorlási érdekességek 2021-ből

(Jó-jó, ez nem biztos, hogy segít neked bevándorolni, de pár hír olvasása után leesett az állam.)

Azért hirdette meg a kanadai kormány, hogy gyakorlatilag bármennyi bevándorlót befogadnak (évi 300 ezer felett kb. már ez a helyzet), mert 2020-ban kevesebb ember telepedett le. És a kanadai népesség száma azonnal visszaesett az első világháborús szintre.

2023-ig összesen 1,2 millió bevándorlót várnak, csak 2021-ben több, mint 400 ezret. Több mint száz bevándorlási opció működik jelenleg Kanadában."

A teljes posztot itt olvashatjátok el, érdemes!

Hagymás máj szabadtűzön

Bence hagymás májat készít szabad tűzön. A vírushelyzet miatt több mint egy év után tudott csak hazalátogatni Magyarországra. Mindenkilaci beszélgetett vele röviden.

hagymas_maj_foto_youtube.jpg(Fotó: YouTube)

„- Ez már nagyon hiányzott. Megláttam a boltban, és tudtam, hogy muszáj vennem.

Németországban nem kapni májat? Vagy nem eszik meg?

Nem nagyon eszik.

Miért nem?

Nem tudom. A szívet sem eszik meg. A belsőségeket valamiért nem szeretik. Még a kutyának sem adják oda. Vadászatnál is inkább kidobják. Amikor ezt láttam, megkérdeztem, hogy elhozhatom-e. Mondták, hogyne, vigyed.

És elhoztad?

Persze! Az a legfinomabb rész.

Milyen érzés volt ilyen sok idő után hazajönni?

Nagyszerű. Átjöttem az osztrák határon, és beleestem Magyarországba. Olyanok az utak…

Milyenek?

Szarok. Meg néha összeszedhetnék a szemetet az út széléről. Mondjuk nem kéne eldobálni, az is igaz. Nem baj, ott rohadjon meg!

A németek nem dobálják el a szemetet?

Nem tudom. Én nem dobálom el. Meg ott vannak útkezelővállalatok, meg emberek, akiknek az a munkája, hogy néha összeszedjék. Most is, amikor jöttem, ki volt írva, hogy útellenőrzés. Mit ellenőriznek? Hogy mennyi kátyú van az úton? Leellenőrzik, hogy szar az út, és jól van akkor? Eddig is tudtuk. Meg is kéne csinálni.”

Olvassátok el a teljes bejegyzést, kiderül, melyből kiderül, mi az élet értelme.

Menekülés a vihar és a földcsuszamlás elől

Végül ezen a héten is folytatjuk az új-zélandi kalandokat Janekékkel, akik ismét elég érdekes helyzetekbe keverednek. (Az alaphelyzet jobb megértéséhez érdemes elolvasni a múlt heti beszámolót, itt tehetitek meg.)

uj-zeland_16.jpg

„A napfelkelte után gyorsan megfőztük a zacsis reggelit, összeszedelőzködtünk és sajgó tagokkal útnak indultunk. Nagyon lógott az eső lába, és reménykedtem benne, hogy nem áztat el minket…

Kifelé menet találkoztunk a vadőrrel, aki épp ment riasztani a népeket, hogy nagyon komoly vihar jön, aki el akarja hagyni a bázist az most tegye, mert le fogják zárni a túraútvonalat pár óra múlva.

A visszafelé út… hosszabb volt, mivel az út egy részét már átirányították egy másik ideiglenes útvonalra, mert földcsuszamlás volt.

Én szerencsésen seggre ültem egy mohás sziklán, Menyus bakancsa megadta magát (mikor máskor szakadna le a bakancsod talpa, mint a világ másik oldalán egy 2 napos túra alatt…), szóval voltak veszteségek.

Nehéz volt, hosszabbnak is éreztük (az is volt) de visszaértünk a parkolóba. Ekkor már áradt a folyó, és nem sokkal, hogy bepakoltunk és beszálltunk a járgányba, elkezdett szakadni az eső, és a rádión hallottuk, hogy lezárták a túraútvonalat. (...)

Aztán Józsit megtámadta egy mosómedve vagy mi. Én még életemben nem hallottam félrészeg férfit így sikongatni, de persze jó barátként, azonnal a kameráért nyúltam.”

A teljes cikkért fotókkal ide kattintsatok!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Magyarország Németország Kanada Új-Zéland

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4116511832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2021.04.25. 08:18:11

"Azért hirdette meg a kanadai kormány, hogy gyakorlatilag bármennyi bevándorlót befogadnak (évi 300 ezer felett kb. már ez a helyzet), mert 2020-ban kevesebb ember telepedett le. És a kanadai népesség száma azonnal visszaesett az első világháborús szintre."

Azért ez elég bulvárhír szint:
- Az első világháború idején Kanadában kb 7-8 millió ember élt, most kb 30 millióval több. Nem nagyon tudna "leesni az első világháborús szintre, csak maximum egy zombiapokalipszis után.

nyuszigonosz 2021.04.25. 11:18:27

Tucano írása egy könnyed kézzel írt, olvasmányos (reklám) szöveg, hiszen ja jól emlékszem Tucano mások ki és letelepédésével ( is) foglalkozik.

A Mindenkilaci valaha volt furgonlakó és saját állítása szerint újságíró hölgy írása, hát na: valahogy elfelejtette azt leírni, hogy mit is akart mondani, mert ez így a semmi kezdete és befejezetlen is maradt. Szegény interjúalany.

A harmadik szöveg meg: a három italt kedvelö barát új-zélandi kalandjainak egyike, amelyik nekik biztosan nagyon tetszik/tetszett is.

kardio1 2021.04.25. 14:28:12

"És a kanadai népesség száma azonnal visszaesett az első világháborús szintre."
Az első vh idején nem volt 10 millió lakója sem Kanadànak, most meg 38 milliónàl jàrnak...

arncht 2021.04.25. 17:59:58

A kanadaiak gondolkodnak, nem egy rakat ingyenelot vonzanak be, akik csak a szocialis rendszert elik le, es a szurkezonat erositik.

Örömhernyó 2021.04.25. 18:42:15

@arncht: Azért ne legyenek illúzióid, Kanadába is kerül mocsok, nem is kevés. Rengetegen például USA felől lógnak be. És fordítva is igaz, sok migráns Kanada felől avászkodik be az Egyesült Államokba.

takarék-láng 2021.04.25. 21:22:22

@Hari Seldon 2: "Azért ez elég bulvárhír szint:
- Az első világháború idején Kanadában kb 7-8 millió ember élt, most kb 30 millióval több. Nem nagyon tudna "leesni az első világháborús szintre, csak maximum egy zombiapokalipszis után."

Majd varjunk 2-3 evet, es meglatjuk, mi lesz a vakcina hosszutavu hatasa.

Hari Seldon 2 2021.04.26. 06:51:32

@takarék-láng:
Ugye tudod, hogy ez a sugalmazásod iszonyat butaság?

Arthamyr 2021.04.26. 07:01:56

@takarék-láng: Ok, várjunk, ez szinte automatikus dolog. Elmondanád, hogy mire várunk, amitől eltűnhet a kanadaiak 60-80%-a? :D

tucano 2021.04.26. 09:14:21

@Hari Seldon 2: haho, a kanadai bevandorlasi hivatal hirei kozott volt!

Pharqui 2021.04.26. 21:01:46

Gyertek, gyertek! Nem hiaba bevandorlok orszaga, Kanada mindig is jol kezelte a migracios ugyeket.
"Merit-based immigration" pozitiv hozzaallassal es munkaval barki egyenragu kanadai polgar lehet, az EUban a bevandorlo, mindig is bevandorlo lesz.

Montroyal 2021.04.27. 04:26:29

@Arthamyr: nem szolok bele ebben a jarvanyhisztiben csak egy mai RDI radio canada mainstream info: 2022 30 millio 2023 30millio 2024 60 ! millio oltas rendeltek ... eddig 9 oltas volt minden emberre most még tobbet rendelnek es épulnek az oriasi vaccina gyarak ... lesz itt boven hely ... eltunhet a 60+% ... es a focim a TVben - Fogynak az onkentes jelentkezok ... tavaly tavasszal a jarvanybiztos bejelentette kotelezo lesz az oltas eroszakkal is ...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása