oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. január 07. 06:30,  Hogyan keressünk munkát Hollandiában? 8 komment

2021. január 07. 06:30 Határátkelő

Hogyan keressünk munkát Hollandiában?

A britek uniós kilépésével alighanem tovább nőtt Hollandia népszerűsége a külföldi munkavállalók körében. A legegyszerűbb nyilván munkaközvetítőn keresztül próbálkozni, azonban ennek is megvannak a maga veszélyei – derül ki János összefoglalójából (korábbi írását itt találjátok).

hollandia_amszterdam_6_foto_pexels_com.jpg

Magyarországról indulva nyilván munkaközvetítőn (uitzendbureau) keresztül a legkevésbé bonyolult állást keresni. Az viszont jó kérdés, milyen munkaközvetítőt keressünk?

János tapasztalata szerint érdemes olyat, ahol segítenek az ügyintézésben és szállást is biztosítanak, márpedig ezek jellemzően a nagyobb cégek. (Aztán ha már kint élünk, több lesz a lehetőségünk is, kereshetünk kisebbeket. Csak néhány név: NL Jobs, Olympia, Van Koppen & Van Eijk, Axell, Flexwerk, Artiflex, Covebo, Randstad, OTTO.)

Fontos tudni, hogy közvetített munkavállalóként ugyanarra a fizetésre van jogunk, mint egy állandó munkavállalónak, tehát jár a szabadság, a túlórapénz, stb.

Kulcskérdés az egészségbiztosítás

Érdemes kiemelten figyelni az egészségbiztosításra. „Sokan abban a hitben élünk Hollandiában akár évekig is, hogy a munkaközvetítőnk automatikusan fizeti utánunk az egészségbiztosítást.

Később eléggé kellemetlen és fájdalmas, mikor kiderül, hogy ez nincs így… Néhány közvetítő fizeti a biztosítást, néhány nem. Viszont ha el szeretnénk kerülni a többezer eurós büntetést és behajtást, akkor mindig ellenőrizzük a kötelező egészségbiztosításunkat!

A legjobban akkor járunk, ha saját magunk intézzük a biztosításainkat, legyen szó kötelezőről vagy bármilyen más kiegészítő biztosításról, mert így nem annyira érhetnek kellemetlen meglepetések idegen terepen” – hívta fel a figyelmet János.

Érdemes egyébként erről készült rövid videóját is megnézni. Szóval mely biztosítások kötelezőek és melyek ajánlottak Hollandiában? Hol tudjuk összehasonlítani a hollandiai biztosítók ajánlatait és árait?

A szállás kérdése

Nem árt azt sem tudni, hogy minél tovább dolgozunk az uitzendbureaunál, annál több jogra teszünk szert. A szerződésben egymást követő időszakokat A, B, C fázisoknak nevezik.

Visszatérve a munkaközvetítőkhöz, az egyik legfontosabb kérdés az érkezés után természetesen a szállás. János szerint a munkaközvetítők típusaitól is függ, milyen szállást kapunk.

Minél nagyobb egy munkaközvetítő, annál kérdésesebb a szállás minősége. Érdekes módon a kisebb cégek a tapasztalat szerint valamivel jobb körülményeket kínálnak.

Fontos plusz információ, hogy sokan terület alapján választanak munkahelyet, mert János szerint Hollandiában sokszor inkább a munkahelyhez költöznek és nem a munkahelyükön keresnek munkát.

(Fotó: pexels.com)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1616375682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dammiel 2021.01.07. 06:54:09

"János szerint Hollandiában sokszor inkább a munkahelyhez költöznek és nem a munkahelyükön keresnek munkát".
Ez nem lakhely akart lenni?

dikusz. 2021.01.07. 15:25:26

@Dammiel: Szerintem nem, azt jelentheti, hogy a munkahelyhez közel keresnek lakást.
Amúgy véletlenül eléggé furcsa a mondat második fele is, mert a munkahelyükön minek keresnének munkát...?

Dammiel 2021.01.07. 17:45:06

@dikusz.: Hát ez az! Na mindegy, úgy tűnik, ez egy talány marad.

Örömhernyó 2021.01.08. 07:38:54

@Dammiel: igen, ez szerintem egy egyértelmű elírás, nyilván a munkahelyhez költözésről ír, és hogy nem a lakóhelyükön keresnek munkát
Mindenesetre hasznos poszt, biztoa sokan akarnak mostanában Hollandiába költözni, a Brexit miatt.

Még esetleg arról írhatott volna a posztoló, hogy milyen munkákra keresnek, milyen végzettséggel embert, milyen munkakörökben nem jellemző a kölcsönzött munkaerő. Hogy lehet megcsípni rendes, nem kölcsönzött állást, milyen nyelven lehet boldogulni, angol, német elég-e. Nyilván hollandul kevesen beszélnek Magyarországon.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.01.08. 21:05:09

@Dammiel: koszonom a javitast, igen, ott lakhelyet ertettem

Dammiel 2021.01.08. 21:06:16

@Johnny Joker: köszönöm a választ, így már világos.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.01.08. 21:06:58

@Örömhernyó: angol nyelvudassal a high end tehat pl agysebesz es a low end tehat pl ladamoso munkakorokbol van boven hollandiaban a parthoz kozel

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.01.08. 21:08:47

@Örömhernyó: koszonom, erre kiterek egy kovetkezo reszben

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása