oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2020. december 17. 06:30,  Mindennapok Csodatónál 2 komment

2020. december 17. 06:30 Határátkelő

Mindennapok Csodatónál

Kis kihagyás után folytatjuk Nikiék amerikai kalandozását, méghozzá nem is akármilyen helyen, hanem egy csodaszép utah-i tónál. Az is kiderül, hogy hajózni nem is feltétlenül olyan bonyolult (alapfokon persze) és nem maradhat el a pulyka sem.

Te hazautazol karácsonyra? Már otthon is vagy? Inkább maradsz? Mi befolyásolt a döntésedben? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!

utazas_7_resz_powell_to_foto_pixabay_com_grandcanyonsurfer.jpg(Fotó: pixabay.com/grandcanyonsurfer)

„Az ígéret szép szó, és természetesen betartom, miszerint ezúttal Arizona / Utah határából jelentkezem.

Lake Powell volt egy hétre az otthonunk, ami éjszakánként ugyan megdolgoztatta a lakókocsink fűtés rendszerét, de amit cserébe adott, az minden kényelmetlenséget (hajnali 2-kor gázpalackcsere a mínusz 2 fokban, stb.) megért!

Utah, a csoda

A Powell-tó közvetlen partján tanyáztunk le, orrunk előtt a fotókon látható káprázatos sziklákkal. Mikor először megpillantottam ezt a kompozíciót, biztosra vettem, hogy valami ciklon minket is elfújt Csodaországba egészen Utahba a Csodató homokos partjára!

Itt meg kell említenem, az objektivitásom morzsáját is elvesztem, ahogy Utahról esik szó! Az az állam maga egy csoda! Minden erőfeszítésed ellenére sem tudsz olyan irányba nézni, ahol nem valami lélegzetvisszafojtó szépséget látsz, minden sarkon legább két kanyonnal, stb.

Szóval Utahról jót vagy még jobbat! A szívem vérzik, hogy időjárási akadályok miatt sajnos most Utahból csak ez a pár nap jutott ki, de ami késik ugye, az csak nem jön időben!

Homok minden mennyiségben

Mint említettem, az éjszakák próbára tették rendesen a lakókocsikat, de ezzel ellentétben a nappalok néha megleptek minket a melegségükkel. A kölkök természetesen, mint mindig, most is félreértették a meleg és meleg közti különbséget.

Attól, hogy süt a nap és 18 C van, még nincs 28 C-os strand idő, mondom nincs!!! Szerintük volt, és természetesen combtőig felgalacsinozott macinacival mezítláb rohangáltak a nem meglepően hideg tóba. Lassan már tényleg elhiszem, hogy attól, mert én fázom, nem biztos, hogy róluk nem dől a víz.

utazas_7_resz.jpg

Természetesen minden nap gondoskodtak a drága gyermekek a kellő mennyiségű homok utánpótlásáról is lakókocsin belül. És boondock lévén nem igen „pazarolhattam” vizet holmi luxusfelmosásra, így hát a homok bennmaradt (valami rejtélyes oknál fogva a rendelkezésemre álló kis porszívóm nem szívja fel rendesen).

Egy különleges Hálaadás

A pihenős szerdai napon elhatároztuk, hogy hajón töltjük a másnapi Hálaadást. First come first serve rendszer lévén (érkezési sorrendben lehetett hajót bérelni) csütörtök reggel korán keltünk, siettünk a kikötőbe, finom 1 órás sorbanállás után Árpiék boldogan újságolták, hogy kaptunk hajót.

Hamar elfoglaltuk, kényelmesen elfértünk mind a nyolcan. Captain Árpi és Miki figyelmesen végighallgatták a villámoktatást és már szeltük is a gyönyörű Lake Powell habjait.

Hát mit mondjak, élveztük mindannyian. Brutálisan élveztük. Cikáztunk a vöröses-sárgás kanyonok között és csak tátott szájjal néztünk ki a fejünkből, amit nyilván egységnyi időnként megzavart egy-egy „Anya, inni kérek”, „Anya, hol a sapkám?”, „Anya, pisilni kell” stb.

Aztán olyannyira belejöttünk, hogy végül egy pár perc erejéig a srácok is és én is vezettem a kis hajónkat! Este természetesen nem maradhatott el a Thxgiving pulykavacsora sem! Szép nap volt!

A Glen Canyon

Másnap áttoltuk a cangát egy 10 percre lévő full hookup kempingbe. Sosem gondoltam, hogy egy sima alapos felmosás ilyen boldoggá és elégedetté tehet. Hajfestést már nem is említem, csak úgy gurultak le rólam az évek. (Más is ilyen szinten őszül???)

Szombaton megint kocsiba pattantunk, s megnéztük a Glen Canyont, amin szintén osztozkodik Utah s Arizona. A Colorado folyó mentén csatangoltunk pár órát, közben egyre csak gyönyörködtünk a folyót körülölelő magas sziklákban.

Este már csak ejtőzés és lélekben készülődés a másnapi költözködésre. A mielőbbi viszontlátásra csoda Utah!

Sedona, jövünk, készülj a finom meleggel!”

Ha érdekelnek Nikiék kalandjainak további részletei, látogass el a blogjára!

Barangold be a világot a Határátkelővel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7616346900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desw 2020.12.17. 13:49:31

Nagyon klassz hely!

Buncog 2020.12.18. 10:14:57

Sedona fölött van egy kápolna: Chapel of the Holy Cross.
Ha nincs II. világháború, akkor az a Gellért-hegyen épül fel.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása