oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

2020. november 10. 06:30,  Elképesztő holland törvények 41 komment

2020. november 10. 06:30 Határátkelő

Elképesztő holland törvények

A „normál” törvények egyszerűek: ne lopj, ne ölj. Ezekkel nincs is gond. De mi van a különlegesekkel? Ha minden törvényt be akarsz tartani akkor ezeket is ismerned kell – ezeket szedte össze Hollandiából Vera.

mikulasok.jpg

Tilos Télapónak öltözni Deventerben 

A polgármester évente kijelöli a dátumot, amikor a Télapó megérkezik a városba. (Hollandiában a Télapó gőzhajóval érkezik Spanyolországból, ahol él.) Ez előtt az időpont előtt és december ötödike 00.00 óra után tilos egészében vagy részben Télapónak öltözni vagy annak álcázni magad - írja Deventer Általános Helyi Rendelete. 

Szerencsére ez a tilalom csak a közterületekre vonatkozik, „földalatti” Télapó- találkozókat egész évben lehet szervezni. A Télapó segítőire, a (Zwarte) Pietekre nincsen semmilyen előírás, így az ő viseletük nem tiltott. 

Repülési tilalom a galambokra Urk-ban és Leystad-ban 

A galambtartás elvileg ártalmatlan, de Urk kijelölte a fel- és leszállási idejüket. Meghatározott napokon ezeknek a madaraknak nem lehet kirepülni reggel 8 és délután 18.00 közt. 

Itt világos az ok is: ilyenkor löveti ki az önkormányzat a vadgalambokat. A vadászok nem tudnak a vadgalamb és egy verseny- vagy postagalamb közt különbséget tenni. Ez a szabály tehát a „hobbigalambokat” védi. Vasárnap, a „pihenőnapon”, Urkban egyáltalán nem szabad kirepülniük. 

Tilosak a krétarajzok (pl. Flevoland) 

A legtöbb önkormányzatban tilos előzetes engedély nélkül „krétával, mésszel, szurokkal/kátránnyal, színezőanyaggal vagy festékkel egy képet, betűt, számot vagy rajzot készíteni/felvinni”. A célja ennek az, hogy megelőzze a reklámok készítését, de a krétával rajzoló gyerekek is megsértik a törvényt. 

2017-ben Franc Pommer ügyvéd egy széles körű elemzést írt a témában. Szerinte a szabályoknak megvalósíthatóknak is kell lenniük. 

Ő azt írta: a járdán rajzoló kisgyerekeknek nem szükséges előzetes engedélyt beszerezniük az önkormányzattól. Mivel a követelmény ésszerűtlen így nem valószínű, hogy a gyerekek törvényt sértenének, ha a járdán rajzolgatnak. 

Mindenesetre eddig ezért még nem történt letartóztatás. Olyan már igen, hogy az önkormányzat közbelépett és a rajzokat haladéktalanul el kellett távolítani. 

Tilos az ugatás Rotterdamban 

Nem kell aggódni, nem minden „vaú” jár bírsággal. Ez a 2013-as tilalom ott érvényes, ahol a kutyaugatás komoly kellemetlenségeket okoz, így ezt könnyebb kezelni. Csak akkor kapnak elő miatta, ha a kutyád „kitartóan ugat vagy vonyít”. 

Remélhetőleg ez beválik, mivel a bírság a hírek szerint akár 2250 eurós is lehet. (Egyéb források szerint „csak” 130.) Más önkormányzatokban sem vonyíthat egész éjjel a kutyád, a rotterdami szabályozás, így egy kissé csak „duplázás”. Az indokolatlan zajongás előidézése amúgy is tilos. 

Sosem szabadulsz az anyósodtól! 

Ha azt gondolnád, hogy a válással az exed családjától is megszabadulhatsz, tévedtél. A „házassággal szerzett rokonság”, ami két ember házasságával vagy hivatalos élettársi kapcsolatával jár, nem szűnik meg akkor, ha a kapcsolat végére pontot tettél. Tehát az anyósod mindig is az anyósod marad. Esetleg rosszabb esetben több anyósod is lehet/maradhat, ha igazán „szerencsés” vagy. 

Tilos a kukkolás 

Meppelben és Zoetermeer-ben tilos az embereket - köztük a szomszédot - kukkolni. A Drenthe tartományban található Meppel egy rendeletének 2.4.11-es cikke kimondja, hogy tilos az emberek után kémkedni, akár otthon akár másutt vannak. Távcsővel és más optikai eszközzel sem. A rendelet az otthonokra, lakókocsikra, lakóhajókra vonatkozik. 

Tilos a betörőt a WC-be zárni 

Bármit is csinálnál egy betörés alatt: a legjobb, ha nem zárod be az elkövetőt! Ez esetben ugyanis neked is kellemetlen következményekkel kell szembe nézned. Az országban tilos a betörőket a WC-be zárni, mivel ez is a személyi szabadság megsértése törvény alá esik és büntetendő. 

Tilos éjjel a természetvédelmi területeken tartózkodni 

Szinte valamennyi holland természetvédelmi területen tilos napnyugta és napkelte közt a tartózkodás. Tehát ha egy kellemes randevút oda szerveznél vagy ott próbálnád ki az éjjellátódat, ne tedd! Büntetés járhat érte. 

Leidenben tilos fémdetektort magadnál tartani 

Ez egyébként még más helyeken is érvényes szabály. A kormány attól fél, hogy ennek használatával drága antik dolgokat fedeznek fel és azok magántulajdonban maradnak. 

Ne átkozódj! 

Tizennégy keresztény önkormányzat területén tilos az átkozódás, pl. ilyen Barneveld, Nunspeet, Putten és Urk. Erről a helyi szabályozás gondoskodik: „Tilos Isten nevét szidalmazásra használni”. 

A gond ezzel csak az, hogy ez ütközik az Alkotmány (Grondwet) véleménynyilvánítás szabadságáról szóló 7. cikkével, az Alkotmány pedig mindig a helyi szabályozások felett áll. Ez a szabadság azt is jelenti, hogy durva szavakat is használhatsz a vallással kapcsolatban. 

Ne koldulj! 

Groningenben tilos koldulni csavargóknak. Sem szóval, sem táblát használva. 

Szintén Groningen: Az utcazenészeknek tilos egy fél óránál hosszabb ideig ugyanazon a helyen játszaniuk. A szabály azután jött létre, hogy a helyi lakosok panasszal éltek a monoton előadások miatt. 

Gesztenye kivitele az erdőből orvvadászatnak minősül 

Magaddal vinnél valamit az erdőből? Orvvadászatot követsz el. Nem csak a nyulakra és elefántokra érvényes a szó, hanem akkor is, ha egy ágat vinnél magaddal. 

Erről a Büntető Törvénykönyv 314-es cikke ír és nem hagy kétséget. Felsorolja az összes dolgot egy listában, amit nem vihetsz csak úgy el ha azt érzed, hogy erre leküzdhetetlen vágyat érzel. 

Így tilos többek közt iszapot, mohát, hínárt, törmeléket, hámozatlan terméseket és lehullott faleveleket magaddal vinni. Ha mégis ezt tennéd akár egy hónapra is rács mögé kerülhetsz azzal együtt, hogy ilyen büntetés kiszabásáról nincs adat. 

Csak semmi füvezés 

Mármint nem olyan, hanem Oldenzaalban és sok más egyéb helyen Hollandiában tilos a fűre ülni és piknikezni. 

Parkokban, sétára készített felületeken, parkokban zöldterületeken vagy gyepen az ösvényen kívül tilos sétálgatni vagy ülni. Egy spontán piknik jogilag tilos, ez alól az önkormányzattól lehet felmentést kérni. 

Figyelj oda, hogy hol parkolod le a bicajodat! 

Többek közt Oldenzaalban lehet gondod belőle, ha a tulajdonos engedélye nélkül az ablaka elé, az ablakpárkányhoz vagy az ajtóhoz teszed el a kerékpárodat. Ez tilos és büntetést kaphatsz érte. 

Unokatestvéri házasság 

Állítólag 2014-ig lehetett házasodni a saját unokaöcséddel vagy unokahúgoddal, azóta viszont már törvény tiltja.” 

Ha érdekelnek még további holland sztorik, látogass el Vera oldalára!

Utazd be a világot a Határátkelővel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

�Berlin, Németország �: @____bettina____ #berlin #germany #németország #germany��

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés,

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2416280082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthamyr 2020.11.10. 08:53:03

Muszáj ezeket a kattintásvadász címeket használni? :/
Azért ezekből messze nem mind "elképesztő", legalábbis nálam, sőt, inkább többet be lehetne vezetni mindenhol, pl. az ugatási, koldulási, kukkolási, krétázási tilalom, a bicikliparkolási szabályok, az unokatestvéres házasság tilalma (amúgy az unokahúg/-öcs unokatestvér?).

nyuszigonosz 2020.11.10. 09:39:48

@Arthamyr: Nem. Az unokahúg/unokaöcs nem unokatestvér.

Platonica 2020.11.10. 10:00:47

@nyuszigonosz: Magyarban van ilyen jelentes is. Unokahugom=nalam fiatalabb nonemu unokatestverem.

dikusz. 2020.11.10. 10:01:36

@Arthamyr: Az unokahúg/unokaöcs a testvéred gyereke. Az unokatestvér pedig a szüleid testvérének a gyereke.

Csodabogár 2020.11.10. 10:07:36

@dikusz.: Biztos rosszul értelmeztem egész életemben. De szerintem pl. apám bátyainak a nálam idősebb fiai az unokabátyáim voltak. A nálamnál fiatalabb lánya pedig az unokahugom volt. Az összes együtt meg az unokatestvéreim. Illetve mi mindannyian unokatestvérek voltunk.

SzZoole 2020.11.10. 10:09:10

@Arthamyr: +1 :-)

Meg szerintem az állatokkal való szekszuális kapcsolatot is be kellene tiltani, mert az állatkínzás, szerintem :-)

Arthamyr 2020.11.10. 12:02:04

@SzZoole: Valamilyen formában be is van tiltva a legtöbb civilizált helyen, más kérdés, hogy mennyire tartatják be... :)

@nyuszigonosz: @dikusz.: Én is így tudtam.

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2020.11.10. 12:17:06

@Arthamyr: @SzZoole:

"Valamilyen formában be is van tiltva a legtöbb civilizált helyen"

Mármint az állatokkal való szex.

Nem mindenhol van betiltva, itt egy térkép, a kék helyeken szabad:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/27/Legality_of_zoophilia_by_country_or_territory.svg/1575px-Legality_of_zoophilia_by_country_or_territory.svg.png

Bár Mo. is kék, pedig ott alighanem szabálysértés, szóval végülis nem illik. Mindegy.

--

Egyébként ez az állatos szex elleni berzenkedés valami olyasmi, amit baromi nehéz lenne elmagyarázni egy aliennek.

Hogy igen, bezárhatom, megölhetem, megnyúzhatom, megcsonkíthatom, megehetem, sőt, ha akarom, a saját kölykeit ledarálom, és megetetem vele, de beledugni a kis péniszkémet, azt aztán nem, skandallum.

Komplett homály.
Az állatos szexet tiltani krvára gyengeelméjű dolog.

Tök jó példa arra, amikor az ember esztétikai véleményalkotása (hogy undorodom tőle) átcsap morális ítéletbe (hogy nem helyes).

Ez pont ugyanaz, mint akik morálisan elítélik a túl nagy korkülönbséget, a kaki-pisi szexet, vagy ha behelyezem a péniszkémet valakinek a tündér kis valagába.

Ezekre mind voltak/vannak is törvények, ugye. Mi undorodunk az orális szextől, ergo az orális szex bűncselekmény, érteeed? Ha megtudjuk, hogy rosszalkodtál, mehetsz ám a böri-möribe. Ilyen törvények is szoktak lenni.

Párhuzam:
Én személyesen az ananászt utálom, ergo ananászt enni helytelen, és jön a nagykudu és a pokolra küld örökre, ha megteszed. Még csak ne is fantáziálj arról a krva ananászról, te aberrált köcsög, mert meg fogunk ölni. Pfuj, szégyeld magad.

Így gondolkodni degenerált dolog.

Részemről úgy vagyok vele, hogy ha meg kívánod dugni a lovadat, dugd meg. Ki a büdös rossebet érdekel.

Na jó. Rant over.

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2020.11.10. 12:23:58

Ok, lehet, hogy ez most kicsit közönségesebbre sikerült a feltétlenül szükségesnél, bocs. :D

dikusz. 2020.11.10. 12:35:07

@Csodabogár: Nem értelmezted rosszul. Az az igazság, hogy mindkettőre lehet mondani. Az unokatestvérre, és a testvéred gyerekére is.

Arthamyr 2020.11.10. 13:27:39

@Nagy kámpics: "Bár Mo. is kék, pedig ott alighanem szabálysértés, szóval végülis nem illik. Mindegy." - Azért írtam, hogy _valamilyen formában_, meg a _legtöbb_ _civilizált_ helyen és ezt _mennyire tartatják be_. Pl. lehet, hogy explicit formában nincs megtiltva, hogy megdugd a lovadat (vagy fordítva), de az állatkínzást már szankcionálják. És pl. az is vita tárgyát képezheti, hogy
1. civilizált-e az adott hely
2. esetleg jó-e a pacinak, és akkor nem is állatkínzás

Ugyan @SzZoole: -nak nem írtam, de szerintem nem nagyon van olyan nagyobb hely a világon, ahol az állatokkal való szex jelentős problémát jelent. Még az állatoknak sem, nemhogy az embereknek.

SzZoole 2020.11.10. 14:38:44

@Arthamyr: @Nagy kámpics: -nak igaza van, mint általában jól látja a dolgokat :-))

Az állatokkal való szeksz, ha az állat kárára van akkor legyen tiltva, ha az ember örömére van akkor nem, ennyi :-)))

VICC VOLT!!!!!!

Golf2 2020.11.10. 14:41:12

@SzZoole: Off A kínai, vietnámi és izraeli vásárlók Budapesten, azon belül is a drágább belvárosban kerestek lakást.
A KSH statisztikái szerint míg egy holland vevő átlagosan 11,5 milliót fizetett az ingatlanért, addig a vietnámi vevők 60 milliónál is többet...

SzZoole 2020.11.10. 14:41:35

@Nagy kámpics: te gyermek, már megint hozod a formádat, ha strumangolásról vagy a kakáról van szó, te ódákat tudsz összerittyenteni pillanatok alatt, az én és hozzám hasonszőrűek örömére :-)))

SzZoole 2020.11.10. 14:42:47

@Golf2: de ezt miért nekem írod???
Azért mert én rühellem a csinkiket?

dikusz. 2020.11.10. 15:19:03

@SzZoole: "összerittyenteni"? Nem összerottyantani? :)))

SzZoole 2020.11.10. 15:30:26

@dikusz.: nézőpont kérdése :-))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2020.11.10. 20:46:38

@Arthamyr: Hataratkelo tanul a mainstream mediabol, hogyan kell klikk vadasz cimet gyartani :))

Analóg Telepes 2020.11.10. 23:10:58

@Nagy kámpics: szerintem félreérted.
Azért tilos, ha tilos, amiért tilos az autód vonóhorgara kötve húzni a kutyád. Mert állatkínzás.

Érdekesebb kérdés a hullagyalazas. Aminek ugye nem árt.

0.5 bit 2020.11.11. 10:59:55

"Az országban tilos a betörőket a WC-be zárni, mivel ez is a személyi szabadság megsértése törvény alá esik és büntetendő."

Igen, vigyázni kell szegény betörőkre, mert a végén még túl kockázatos lesz ez a "szakma".

Billy Hill 2020.11.11. 11:00:01

"A Télapó segítőire, a (Zwarte) Pietekre nincsen semmilyen előírás, így az ő viseletük nem tiltott." Mintha már lett volna a témában mozgolódás, hogy ők ne vonuljanak...

Örömhernyó 2020.11.11. 11:00:16

Az unokaöccsel, unokahúggal való házasodás tilalmára valószínűleg a mohamedán, afgán, paki, indiai, bangladesi stb. bevándorlók miatt volt szükség, mert előszeretettel házasodnak közeli rokonságban. És emiatt rengeteg náluk a születési rendellenesség. Látható, hogy nem régi szabály ez, tehát nem a hagyományos holland társadalom viszonyai indokolták ezt a tilalmat, hanem valami új, multikulti szokás ellen lépnek így fel.
Angliában is hatalmas probléma ez, a pakisztániak Pakisztánból hozatnak rokon lányokat, akikkel aztán gyereket nemzenek és ezek közt borzasztóan magas a fogyatékosok aránya. Ezek aztán az állami segélyeken élnek életük végéig.
Közeli rokonok házasságának és gyerekvállalásának nincs sok kockázata, ha csak egyszer-kétszer kerül rá sor egy családban évszázadok alatt. A gond az, hogy a mohamedánok meg, afgánok, indiaiak, pakisztániak, bangladesiek évszázadok óta így házasodnak és ezzel hatványozottan nő a kockázat is.

C00ler 2020.11.11. 11:00:30

A fémkeresőzést azért kell tiltani és nehezíteni mindenhol, mert ha nem az államé a kincs vagy relikvia, akkor senki másé se legyen. Akkor inkább rohadjon el a földben, vagy építsenek rá szállodát.

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2020.11.11. 13:56:49

@Analóg Telepes:

"Azért tilos, ha tilos, amiért tilos az autód vonóhorgara kötve húzni a kutyád. Mert állatkínzás."

Igen, tudom, hogy ezt szokták mondani, de ez két dolog oktalan egybemosása, nemde?

Elvégre miféle szenvedést ("kínzást") lehet okozni például egy tehénnek egy emberi pénisszel? Semmilyet.

Miféle kínt szenved el az ember németjuhásza, ha teszemazt bekeni a nuniját tejszínhabbal, hogy a kutya majd jól lenyalja? Semmilyet.

Akik az állatkínzásra hívatkoznak, az ilyesmiket vajon (ahol az állat nyilvánvalóan nem szenved) elfogadhatónak tartják? Kétlem... :)

És a nekrofília tiltása is nagyon fura valóban, teljesen egyetértek.

(És bocsi mindenkitől a plasztikus képekért.)

Arthamyr 2020.11.11. 17:16:31

@Nagy kámpics: "Elvégre miféle szenvedést ("kínzást") lehet okozni például egy tehénnek egy emberi pénisszel? Semmilyet." - No de ez nem is biztos, hogy tiltott. Még nem hallottam olyat, hogy valakit ilyesmiért elítéltek volna. Amúgy meg próbáld ki. :D Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a tehén nem fog ellenkezni, mondjuk egy patával a pénisz irányában.
Te tudod, hogy erre miféle szabályozás vonatkozik?

Ahogy azt sem tudom, hogy milyen jogcímen büntetnék az embert, aki tejszínhabot ad a kutyájának. De azért itt is vannak érdekes dolgok. Már érdekes olyan szempontból, hogy elgondolkodtató (pl. egészségügyi és következésképpen közegészségügyi megközelítésből ez rendben van), nyilván jelentősége megintcsak nincsen, ez nem egy probléma, amivel foglalkozni kellene.

SzZoole 2020.11.11. 18:10:13

@Nagy kámpics: @Arthamyr: jó a téma mi? :-))

Egy másik;

Akkor mi van, ha az ember hazamegy váratlanul, és asszonyt rajtakapja, hogy töcsköl egy idegen akárkivel. Hirtelen felindulásból ráutaló magatartást tanúsít és nem általkodik jól elverni mind az asszonytés az idegen is!

Ilyenkor elítélik önbíráskodásért?

Zed is not dead yet 2020.11.11. 18:39:51

@Arthamyr: A Boston Legals c. sorozatban volt egy olyan epizód, amikor a feleség azért perelte be a férjet, mert egy tehénnel esett szerelembe. Súlyosbító körülmény volt, hogy a tehenet a feleség becenevein becézgette, miközben ...

Az nem volt súlyosbító körülmény, hogy a tehén miatt az asszonnyal már nem ... mondjuk ahogy a fickó kinézett, az az asszonynak inkább már könnyebbség és öröm volt, gondolom.

Mindez, miközben az iroda egyik alapítója meg (hím) egy másik alapítóról (nőnemű) készített élethű gumibabával szexelt a gardróbban amikor csak alkalma volt rá (aztán egy fiatalabb kolléga rájött erre és a hallgatás ára az volt, hogy használhassa ő is a guminőt). ....

Elég meredek kis sorozat volt alkalmanként, kár hogy vége van már. :p

Analóg Telepes 2020.11.11. 18:40:53

@Nagy kámpics: milyen kint szenved a szomszéd kislány, ha megsimogatod?
Az ugye attól függ, hogy tetszel-e neki. Ha nem tetszel, akkor nem fog neki örülni.
Lehet, hogy a maga módján a tehén is jelzi, hogy tetszik e neki a közeledésed. No de mit várjunk a homo insapienstol, aki gyakran azt se érti meg, amit a szomszéd kislány mond neki, és azt hiszi, hogy a határozott "NEM" csak evodes, valójában nyilvánvalóan "igent" jelent.

A kutya tejszínhabbal táplálása szerintem a világ egyetlen országában se büncselekmeny, függetlenül attól, hogy milyen felületről jut hozzá azt állat.

Állatvédelmi szempontból nincs kifogásom az ellen, ami az állatnak nincs ellenére. Ha pedig a másik félnek és egyéb szereplőknek nem okoz kárt, nincs ok a magatartás tiltására.

A halottak esetén épp az a gond, hogy sérti az érzéseit azoknak, akik még életében ismerték.

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2020.11.11. 21:25:21

@Arthamyr:

"Te tudod, hogy erre miféle szabályozás vonatkozik?"

Hát, más és más országonként. Egy uk-beli szabályozás a pénisszel való behatolást nézi (nuniba vagy pupuba, ahogy tetszik), 2 évet lehet érte kapni, ha jól látom:
wikiislam.github.io/wiki/Islam_and_Bestiality.html#United_Kingdom

De más és más tényleg. Ahogy fentebb említettem, mo-on például szabálysértés, de nem tudom, a törvény részletezi-e, hogy pontosan mit nem szabad csinálni hogyan.

Egyébként rendszeresen (nem gyakran, de rendszeresen) kerülnek bele emberek a hírekbe ilyesmivel mo-on is, külföldön is furi, hogy te nem ütköztél még bele
24.hu/kulfold/2019/04/25/lovakkal-kutyakkal-tehennel-es-kecskevel-is-kozosult-harom-amerikai/

@Analóg Telepes:

"milyen kint szenved a szomszéd kislány, ha megsimogatod?"

Ez itt azért nem pontos párhuzam szvsz, mert emberektől szoktunk beleegyezést kérni (és a gyerekeket úgy tekintjük, hogy ennek megadására nem képesek), az állatoktól viszont nem kérünk ilyet úgy általában semmihez.

Ami konkrétan a teheneket illeti, biztos láttál már ilyet, vagy hallottál róla, hogy szokták őket inszeminálni, ez a gyakorlatban így néz ki:
www.youtube.com/watch?v=XWRz6Z6L7hA&ab_channel=BerciF%C3%B3ris

Ha a tehén ez elől nem ugrik el (márpedig nem ugrik), akkor nyilván akár meg is lehetne hágni, attól sem zavartatná magát.

(Mellesleg az inszemináláshoz sem szoktak beleegyezést kérni állattól.)

--

Egyébként szuper nyitott hozzáállása van mindkettőtöknek, tetszik.

Ennél pontosabban viszont nem szeretnék rákeresni, hogy például a tejszínhabos esetre melyik országban mi vonatkozik, mert a múltkor például valahogy szóba kerültek itt a blogon a különböző állatok ürülékei, és próbáltam rákeresni képen is, videón is, hogy melyiké hogy néz ki, és arra persze nem számítottam, hogy az egyik izgalmas alműfaja a pornónak a kakapornó, és utána jöttek fel nekem ezek a kretén találatok meg hirdetések mindenhonnan. Namost, állatos pornót meg hirdetéseket látni nem kívánok, és tudom, hogy én hoztam, szóba, de bocs, ennél jobban nem keresek rá. :)

Arthamyr 2020.11.12. 07:39:16

@Nagy kámpics: A wikiislam.github.io Islam and bestiality szekciója a referencia a UK-beli törvényekre? Amúgy nem vitatom azt, hogy valóban 2 év, csak érdekes. :)

Viszont én ebben problémát nem látok. Most komolyan, kit érdekel, hogy a tehénbaszásért 2 évet kap valaki (tegyük fel, hogy tehénnek is jól eső), vagy semmit, vagy mondjuk 5-öt? Emberek tömegei sínylődnek börtönben, sőt, a többségük emiatt került oda, és ez okozza a börtönök túltelítettségét? Ráadásul ezen tömegek többsége nem is abuzálta a jószágokat, hanem igazából csak kényeztette őket? Ez tényleg akkora jelentőségű dolog, hogy erről kell beszélni?

Azt nem mondtam, hogy "nem ütköztem bele", én is olvastam ilyesmiről (legalábbis cikkek címeit láttam), de ettől még szilárd meggyőződésem, hogy ez nem gyakori dolog, és az még ennél is sokkal ritkább, hogy valakit emiatt igazságtalanul súlyosan szankcionálnak, ergo felesleges vele foglalkozni.

Ez egy ékes példa volt arra, hogy @SzZoole: hozzászólásait, ahogy pl. a (z általam) rá adott okos reakciókat meg nem kell ám mindig komolyan venni, sőt... :) No offense Zoole! :)

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2020.11.12. 09:48:01

@Arthamyr:

Ja, hát az én sem gondoltam, hogy ez komoly felvetés részetekről, csak hát én magam szórakoztatónak találom az ilyesmi témákat. :)

Arthamyr 2020.11.12. 09:49:56

@Nagy kámpics: Hát igen, ezt a főnök meg is jegyezte fentebb. :D

SzZoole 2020.11.12. 10:00:30

@Arthamyr: akik nem “ismernek” azok komolyan fogják venni :-)

Én pontosan @Nagy kámpics: miatt írom mindig a komment végére a “csak vicc volt” szöveget.

Ugyanis amikor még Kámpics gyermek volt írtam egy kommentet amit komolyan vett és ram ugrott.

Ártól írtam, hogy a lányom 155 centi és 55 kiló, a kanija meg 192 centi és 120 kiló!
A srácnak mondtam, hogy ha egyszer is bántani meri a lányomat, akar fizikálisan vagy verbálisan, akkor bemutatom az ajtófélfának :-)

Kámpics ezt a kommentem komolyan vette és azzal jót, hogy hogy lehetek ilyen régimódi meg mi van ha srác mutat be engem az ajtófélfának :-))

Azóta él a vicc volt :-)))

Golf2 2020.11.12. 10:27:32

Off.A vietnami Langsenben 450 francia és hadifoglyot öltek meg oly módon, hogy elébb a lábukra irányított géppuskatűzzel megbénították őket, majd szuronyroham-gyakorlat célbábúiként végeztek velük a japánok...El is adom a Toyotámat ezek után.

Analóg Telepes 2020.11.12. 16:41:26

@Nagy kámpics: valóban, nem a szekszualis abuzus az egyetlen kifogásolható gyakorlat, amit az állatok ellen elkövetünk.
Elég csak a 'hatékony' tartási körülményekre gondolni, sőt, magára a tenyésztésre és a tömeges, előre megfontolt lemészárlásukra.

De szerencsére az emancipáció nem állt le. Vélhetően a következő generációk éppolyan értetlen viszolygassal fognak ránk gondolni, mint mi a rabszolgatartó, vagy a tulajdonában lévő asszonyallatot verő, büntető, leölö elödeinkre.

Az eredeti felvetésed jogos, ma még a többség hipokrita, és inkább csak ürügyként használja az állatvédelmi szempontot a számára nem vonzó szekszualis gyakorlat üldözésere.

Tamas Kapitany 2020.12.20. 23:56:32

+közterületen nem szabad aludni, elbóbiskolni. Még a kocsidban sem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása