oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2020. július 30. 06:30,  Boldog-szomorú levél Magyarországra 70 komment

2020. július 30. 06:30 Határátkelő

Boldog-szomorú levél Magyarországra

Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza.

1_161.JPG

„Már jó rég nem írtam Nektek, illetve a blogomat (180napindonezia.blog.hu) se vezetem, mert úgy éreztem, megtaláltam, amit kerestem Indonéziában, Lombok szigetén, így ami velem történik már nem „blogérdemes” téma.

Tulajdonképpen már rég szerettem volna írni Nektek, mert biztos, hogy sok érdekes sztorival tudnék szolgálni. A részletekbe nem mennék bele, csak nagy vonalakban: szerencsés voltam és jó emberekkel, jó időben találkoztam össze, ami ahhoz vezetett, hogy egy komoly, és ami számomra fontos, magyar üzleti beruházás részese lehettem itt, Dél-Lombokon.

Meg is házasodtam, indonéz a feleségem és nagyon jól érzem itt magam. Nem bántam meg, hogy megpróbáltam egy, az európaitól teljesen eltérő kultúrájú és felfogású világban élni.

Világjárvány Indonéziában

Ebben a nehéz és furcsa világjárvány-helyzetben azt gondolom, szerencsés vagyok, hogy egy ilyen trópusi környezetben, valamennyire biztonságban és szabadon (a nagyvárosi környezethez képest mindenképp) élhetem a mindennapjaim.

Itt sincs kolbászból a kerítés (hogy egy gyenge közhellyel éljek), a jelenlegi helyzetet nagyon nehéz átvészelni itt is, pláne, hogy minden a turizmusra épül, ami gyakorlatilag megszűnt létezni és senki sem tudja, mikor térhet vissza.

Ennek ellenére mindenki igyekszik pozitívan és mosolyogva várni a „csodát”, mármint, hogy a lassan nullára fogyott turisták helyére mikor jönnek újak - ha engem kérdeznek, szerintem jövőre.

Talán év közepén vagy végén, de ha ezt mondom a helyieknek – ami jó esetben a realitás – úgy néznek rám, mint valami félőrültre, pedig sajnos ez a valóság.

Most nem panaszkodni akarok, mert ez nem helyi probléma, úgy látom, vannak ennél sokkal rosszabb helyzetben lévő országok és helyek bőven, szóval ez csak egy helyzetkép. A lényeg, hogy még talpon vagyunk, egészségesen és tudunk mosolyogni.

A magyar helyzet

Amiért írok az sajnos számomra árnyékolja, nehezíti a helyzetet és nagyon szomorúvá tesz – ez nem más, amit az utóbbi napokban olvasok és látok az Indexről.

Nem tudom, ti hogyan kapcsolódtok az Indexhez, de a hangvételből azt gondolom, hasonló a világnézet és most ti is hasonlóan éreztek, mint én.

(Disclaimer: sehogyan sem kapcsolódunk az Indexhez, sok más bloghoz hasonlóan a blog.hu felületét használjuk, ami jogilag szintén nem kapcsolódik az Indexhez, mert az Indamédia a tulajdonosa. A posztok a blog.hu szerkesztőinek döntéseként rendszeresen megjelennek az Index címlapján, amit ezúton is hálásan köszönünk – Határátkelő)

Az Index nekem a világ nyugati felével való kapcsolatot jelentette, a hiteles kapcsolatot, mindenféle külső befolyás és hatalomgyakorlás vagy nyomás nélküli kapcsolatot.

Éreztem, hogy a szívemből szólnak és annak, hogy itt élek, ez egy kapcsolati eleme is, ha értitek, mire gondolok. Az, hogy kihaénnem figurák irányítják és nyerészkednek Magyarországon, gyakorlatilag megváltoztathatlanul, egy jelentős oka volt a kitelepülésemnek.

Az, hogy egy gázszerelő nevén van az ország – ahogy Bödőcs Tibor fogalmaz, sajnos hibátlanul – szégyen és gyalázat, és ezt még 14 000 kilométerről is rossz nézni, a „korosodó, pocakos felcsúti Ramszeszről” nem is beszélve, hogy ismét Tibort idézzem.

Az sarkalt ismét írásra, hogy az Indexet is elvették, hiszen beleszartak a palacsintámba úgy, hogy azt hittem, megszabadultam ettől a társaságtól, már átvitt értelemben, mert a családom, a barátaim, Ti, mint számomra követendő fórum és értékadók, illetve nagyon sok jó ember még mindig ott él és én is mindig büszkén mondom az idetévedt külföldieknek, hogy MAGYAR vagyok.

Szomorú MAGYAR vagyok, hogy ez megtörténhetett, egy darab elveszett belőlünk ezzel, én úgy érzem, hogy sajnos változtatni ezen innen nem tudok, de ott helyben sem tud senki.

Követtem az eseményeket és innen is érzem annak súlyát, hogy gyakorlatilag az egész szerkesztőség felállt. Csak bízni tudok benne, hogy valahogyan összeáll ugyanez a csapat egy másik név alatt és továbbra is független információkhoz jutunk általuk.

Kívánom a legjobbakat nekik és nektek egyaránt, illetve minden hasonló cipőben járónak.

Ui.: Nem a blogon megjelenés ösztökélt erre az írásra, hanem a szomorúság, amit annak ellenére érzek, hogy boldog vagyok itt, még ezekben a nehéz időkben is.

Ki szerettem volna adni magamból ezeket a gondolatokat és úgy éreztem, ezt Nektek kell megírjam, ha megosztjátok, örülök, ha nem, akkor sem leszek ennél szomorúbb… remélem a HATÁRÁTKELŐ megmarad!!”

Utazd be a világot a Határátkelővel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

�� Ebben a házban élt az 1880-as években Arthur Rimbaud, francia költő #etiópia #ethiopia #africa #gondar

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés,

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Indonézia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8716084844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fhdgy 2020.07.30. 08:05:36

@SzZoole: Valaki a lábadra lépett?

fhdgy 2020.07.30. 08:14:30

"Szomorú MAGYAR vagyok, hogy ez megtörténhetett, egy darab elveszett belőlünk ezzel, én úgy érzem, hogy sajnos változtatni ezen innen nem tudok, de ott helyben sem tud senki."

Szerintem, még lehet változtatni! Még lehet!

Örülök, hogy ez a poszt megjelent, így nem kell off-olnom.

Én hajlandó vagyok az exindex-eseknek egy éven keresztül havi TÍZEZER forintot felajánlani, feltéve, hogy saját oldalt hoznak létre.

Hajlandó vagyok ezt még egy évvel meghosszabbítani, ha olyan oknyomozó munkát végeznek, aminek hatására égni kezd a talaj a gazemberek lába alatt.

Ha van itt valaki, akinek van kapcsolata az exindex-esek felé, akkor kérem jelezze, hogy a tettek mezejére léphessek, ne csak fogadkozzak!!!

2020.07.30. 08:23:31

@fhdgy: kovessed oket, aztan tudod mikor kell utalni es hova, ha egyszer kell. en is nezegetem, kb olyan megfontolasbol, mint te. mondjuk nekem havi 10, max 15 dollart fog megerni. Egyszeri hozzajarulaskent meg max $500.

www.facebook.com/tavozoindexesek/

SzZoole 2020.07.30. 08:27:15

@fhdgy: dehogy :-)

De várjál meg estig, hogy mi lesz itt, akkor te is azt fogod mondani, hogy; jajajajajjj.....

NorthPier 2020.07.30. 08:28:32

@fhdgy: Off. Az utóbbi pár napban nem volt alkalmam követni az eseményeket, megúsztad az árvizet, minden rendben van? On.

fhdgy 2020.07.30. 08:32:45

@Rayovac: Bocsesz! Én az a fajta ritka állat vagyok, akinek hideglelése van a facebook-tól.

Ezért megkérhetek-e arra, hogyha olyan helyzet áll elő, hogy lehet utalni, akkor értesíts?

fhdgy 2020.07.30. 08:36:01

@NorthPier: Az árvizet megúsztuk! Nem tudunk halottról. A következményeket nyögjük. Nekem hét hektár búza még vízben áll, hogy le lehet-e aratni, egyenlőre rejtély. Szerencsére van biztosításom, hogy anyagilag hogyan jövök ki a dologból, még nem tudható!

Annamária Fördős 2020.07.30. 08:37:22

Azért Indonéziában sem kellemes a politikai élet, még börtönbe is zárnak, ha más a véleményed, lásd Basuki Tjahaja Purnama esetét a blaszfémiával. A helyzet pedig csak cudarabb lenne, ha nem Jokowi nyert volna az előző választáson.
De buleként nagyjából mindent elnéznek az embernek a helyiek. Én is szívesen élnék valamelyik trópusi paradicsomban jó messze Jakartától pár évig. De a férjem nem hajlandó visszaköltözni abba az elnyomó, és korlátolt társadalomba. Én viszont Magyarországra nem szeretnék visszaköltözni hasonló megfontolásból.
Az Indexért pedig valóban kár, de ahogy a posztoló is írja, kitántorgottként a helyzeten változtatni képtelenség.

fhdgy 2020.07.30. 08:37:36

@SzZoole: Nem tudom! Szerintem az itteni törzstagok nagyobbik hányada nem indexfóbiás. Majd csak elbánunk a trollokkal!

SzZoole 2020.07.30. 08:40:41

@fhdgy: nem az előbbiekre gondoltam

fhdgy 2020.07.30. 08:43:13

@Annamária Fördős: Ne mondd, hogy lehetetlen! Történt valami, ami akár még cselekvésre is sarkalhatja embereket. Szervezzünk egy támogatási mozgalmat! Végül is egy 100 fős szerkesztőség távozó része elég nagy erőt tud(na) képviselni, ahhoz, hogy beindítson egy változási folyamatot.

Pöffetegecske 2020.07.30. 08:50:12

@fhdgy: ez önmagában nem biztosíték. Anno az indexet az újságírók maguk gründolták, aztán kiszerveződött alóluk, és huss. Szerintem viszonylag független vagyonos ember kell háttérnek, lásd Gattyán, hogy nem legyen elvehető. Nem az anyagiak jelentik a legnagyobb kockázatot nekik, mert az még össze is jönne.

fhdgy 2020.07.30. 08:56:21

@Pöffetegecske: Nézd, én tettem itt és most egy felajánlást. Tiszti becsületszavamra be is fogom tartani, ha elindul.

120 ezret plusz opciósan még egyszer annyit ajánlottam fel.

Ha elég sokan adunk pénzt, akkor gründolható egy újabb és remélem, hogy lesz annyi eszük, hogy nem engedik, hogy még egyszer kiszervezzék alóluk.

Pöffetegecske 2020.07.30. 09:01:13

@fhdgy: gáláns felajánlás, szerintem többen megtettünk már eddig is ilyesmit kisebb lapokkal (mérce, átlátszó ...), én még mindig azt mondom ez csak a történet egyik lába. Az meglepett, hogy vírus ide, vagy oda, nagyon sokan kipattantunk az utcára, az meg más kérdés, hogy csak az orra lógott a tömegnek, nem volt nagy hit a változásban.

fhdgy 2020.07.30. 09:10:38

@Pöffetegecske: Az, hogy gáláns lenne a felajánlásom, szerintem túlzás. Végül is csak havi tízezer. Megnéztem most, vannak újságok, amiknek 5 ezer fölött van a havi előfizetése. Tehát nem sok, nem is gáláns. A jó ügy érdekében belefér.

dikusz. 2020.07.30. 09:13:14

@SzZoole: @fhdgy: Pláne akkor, ha címlapra kerül a poszt.

Annamária Fördős 2020.07.30. 09:14:05

@fhdgy: Már egy évtizede kiveszem a részem a tiltakozásból, támogatásból, és egy fokkal sem lett a helyzet jobb, sőt... Természetesen ezek után is így teszek majd, de nem látom, hogy az Index likvidálása most aztán tényleg elérte volna a többségi társadalom ingerküszöbét. Többség nélkül pedig lehet ugrálni, de sajnos édes kevés a változáshoz.

fhdgy 2020.07.30. 09:25:46

@Annamária Fördős: Nem tudom, hogy pontosan hány ember lépett ki, utoljára 80-ról olvastam. Ha hozzávesszük a kirúgott főszerkesztőt, akkor az 81.

Akkor most vegyük úgy, hogy van 81 dühös ember és vannak/lehetnek emberek, akik támogatják őket, hogy bosszút álljanak.

Kettő párhuzam: Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolás Szlovákiában a kormány és pár nagy ember bukásához vezetett, pedig Kuciak "csak" egy ( oknyomozó ) újságíró volt.

Máltán is történt hasonló eset.

fhdgy 2020.07.30. 09:26:47

@dikusz.: Igen, független. Tőlem teljesen, a rohadt életbe!

Arthamyr 2020.07.30. 09:43:47

@fhdgy: Az a link lehet, hogy facebook regisztráció nélkül is működik. Vedd úgy, hogy valaki weboldala, ahol tájékoztat, az már mellékes, hogy épp a facebookon van.

@dikusz.: Ha igen, akkor valószínűleg szeretne továbbra is az maradni.

Csodabogár 2020.07.30. 09:49:04

Sajnos, nem is olyan régen a Népszabadság beszüntetése is nagy vizet kavart, 3 napig.:-((((
Pedig az, szerintem, durvább volt. Aztán kimegy pár ezer ember egyszer és kész. Egy igazi tüntetés 100ezernél kezdődik és heti rendszerességgel ismétlődik. Akkor lehetne remélni, hogy egy igazi változásra kész tömeg akar valamit.

dikusz. 2020.07.30. 10:00:37

@fhdgy: Tőlem is független. Nem tudtam, hogy így értetted.

fhdgy 2020.07.30. 10:05:22

@dikusz.: Így akartam érteni, hát így is értettem! -:)

Meg próbáltam humorizálni. -:( De csak erre futotta.

dikusz. 2020.07.30. 10:07:57

@Arthamyr: @fhdgy: Rosszul emlékeztem volna, hogy nem független? Akkor elnézést kérek mindenkitől.

Ha pedig tényleg független, akkor maradjon is az.

dikusz. 2020.07.30. 10:14:30

@fhdgy: A második mondatot olvasva nem gondoltam volna, hogy viccelsz.

Golf2 2020.07.30. 10:39:04

Farkast emlegetnek: az Index után újabb médiabirodalom körül (24.hu)ólálkodik a Fidesz...hvg.Mindet kinyírja,sorban.

Buchhalter 2020.07.30. 11:32:27

@Annamária Fördős: az ingerküszöb eléréséhez ennél több kell : tömeges munkanélküliség, elszabaduló utcai bűnözés, elszálló kaja árak, tömeges kilakoltatások.Akkor ,talán megmozdulna a magyar néplélek. Most olyan langyos víz effektus van,abban pedig el van a magyar egy darabig.Fidesz jól tud agyat mosni és némely dologgal széles társadalmi bázist nyert meg magának : különböző lakástámogatási opciók, csökkenő SZJA és ezek felnagyítása szinte már isteni magasságokba. Azt már csak a nyitott szemmel járó kevesek veszik észre,hogy az infláció száguld és a korrupció az egekben.

desw 2020.07.30. 12:07:53

@Annamária Fördős:

Jól sejtem, hogy indonéz férjed van?

@DaniIndonéz:

A házassággal kaptatok valamilyen tartózkodási/letelepedési engedélyt is?

Platonica 2020.07.30. 12:12:46

@Buchhalter: Nyitott szemmel jaro mindenutt keves van... Nezd csak meg a covid reakciokat a vilagban.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.07.30. 12:26:38

irja @Buchhalter: "aki párizsit, mozijegyet, olcsó cigarettát, fél literes kiszerelésű vodkát plusz fogkrémet vásárol rendre"

index.hu/gazdasag/2020/07/27/arak_inflacio/

ha mar az indexet siratjuk.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.07.30. 12:50:30

amugy a hivatkozott cikk is tele van hibas ertelmezessel / felrevezeto talalassal (kinek hogyan tetszik). pl:

"Az Eurostatnak elküldött 2019-es adataink (HICP) szerint a magyarok az adózás utáni jövedelmük 1,2 százalékát költik arra, hogy fedél legyen fejük fölött. Ez elég kevéssé reális feltevés, az átlagkereset alapján így átlagosan havonta 3300 forintra jön ki. Máshogy nem jelenik meg nálunk az ingatlanárak változása az inflációban, dacára, hogy a valóságban igen."

ez egy bekezdes. minden megallapitasa hibas es/vagy felrevezeto.

de az inflacio szubjektiv erzekeleset mindenesetre jol sikerult bemutatni.

Golf2 2020.07.30. 13:33:21

Off.a Magyar Turisztikai Ügynökség fogja lebonyolítani, 800 millió forint kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére megy...ráchel segít caramell tesóéknak,még csak 1 milliárdja van kb.

dikusz. 2020.07.30. 14:18:58

@Golf2: Ahogy nézem, ma ez az első offolós komment, eddig a poszthoz szóltak hozzá. :)))

SzZoole 2020.07.30. 15:26:38

@dikusz.: ne báncsd má a eccerüt :-))

dikusz. 2020.07.30. 15:38:09

@SzZoole: Nincs énnekem bajom vele, nem is tartom őt eccerűnek.:) Annak inkább engem szoktak nézni, ahogy láttam egy pár nappal ezelőtti posztban. Nem zavar különösebben, amíg vannak igazi barátaim.

Lehet a napokban lemegyek Nyíregyházára megnézni azt, ami három éve kimaradt. Csak pálinkám nem lesz, bár ígéretem van:)))

Golf2 2020.07.30. 15:47:36

@dikusz.: 30 komment után belefér 1 off.A múltkor 45 ből 45 volt off. Kiváncsi lennék hogy hol vannak még cigányzenészek? És támogatni kell őket?

Golf2 2020.07.30. 15:48:32

@SzZoole: Te se vagy bonyolultabb sofőrkollega.

SzZoole 2020.07.30. 16:01:07

@dikusz.: csak vicceltem :-)

Jó neked, hogy vannak igazi barátaid, nekem csak egy van, a feleségem és nem is igazán van igényem többre :-)))

Jó már neked, én nem tudok menni, és szerintem a októberi/novemberi sem biztos, hogy tudok menni :-(

SzZoole 2020.07.30. 16:03:53

@Golf2: se kollegád se nem sofőr nem vagyok, le vagy maradva pár évvel :-)

Nesze, neked való zene :-))

youtu.be/1lyu1KKwC74

Golf2 2020.07.30. 16:14:11

@SzZoole: Voltál sofőr nem? Szégyelled vagy mi? Kollegát mondanak ha ugyanaz a foglalkozás,nem szó szerint kollega.

SzZoole 2020.07.30. 16:18:15

@Golf2: az voltam, de már nem vagyok, a vezetés csak része a munkámnak. A primeri munkám egész más

Golf2 2020.07.30. 16:59:05

@SzZoole: A sofőrködés is meló,én is sok léhűtőt fuvarozok minisztériumokba.

SzZoole 2020.07.30. 18:10:54

@Golf2: ne legyél már ilyen fafejű, sehol nem minősítettem le a sofőr munkát, sőt, életem legjobb évei voltak!!

De volt lehetőségem tovább lépni és én léptem. Céges autó, fuelcard, inges/nyakkendős munka, 40 branches managelek négy megyében, Oxfordshire, Buckinghamshire, Hertfordshire, Essex és London. Ennyike :-))

Nem vicc volt

Golf2 2020.07.30. 18:46:47

@SzZoole: Én már nyakkendőben se szeretnék másokat fuvarozni,a közszféra megutáltatta velem,itthon már rémálom a közlekedés is.Pedig imádtam vezetni,de az 1 másik ország volt még 20-30 éve.

SzZoole 2020.07.30. 18:49:07

@Golf2: senkit nem hurcolok, egyedül dolgozom.

Golf2 2020.07.30. 19:25:54

@SzZoole: Az a legjobb,én is egyedül vezettem 15 evig aztán jött a tetü(köz)szféra.Nálatok nincs tele barmokkal az út,mert itt életveszélyes már.

teuer 2020.07.30. 19:54:26

Hi!Mikor a kilencvenes évek elején elkezdték kirugdosni a bányászokat, a kohászokat, a 45 év felettieket, megszüntek a Tsz-ek, óriási volt a munkanélküliség.
Az újságokban empatikus cikkek születtek, hogy ez a piacgazdaság,nincs ingyenebéd, különben is a bányászok képezzék át magukat informatikussá, a kohászok lehetnek Amway ügynökök, a többiek elmehetnek vállalkozónak.
Azóta én is hasonló empátiával figyelem az újságíró társadalom sorsát.
Arra is emlékszem, milyen nagy örömmel figyelték balos újságíróitok a Horn kormány idején, a Pest megyei hírlap és a magyar nemzet gazdasági ellehetetlenülését. Végül a két jobboldali lapot összevonták, és megmenekültek a Horn kormány segítségével.
Aztán ott van még a gyurcsányi időszak, mikor a klub rádió, népszabadság és a többi balos sajtótermék úszott az állami reklámbevételben. Hogy hangoztatta jó Bolgár úr akkor, ez a kapitalizmus kérem, a jó sajtótermékek prosperálnak, amelyek nem szolgálják ki a hírfogyasztót, tönkremennek.
Azóta is szívesen hallgatom a klub rádiót. Hasonló örömet okoz, mint az egykori előre címü újság, melyet Caușescu romániájában adtak ki magyar nyelven.A felszab téren vettem a havejaimmal, napokig röhögtünk rajta.
A munka nélkül maradt újságíróknak, legyenek azok bármilyen beállitotságúak, meleg szívvel ajánlom a kereskedelmet és az Építőipart. Nem tudom, hogy eddig mennyit kerestek, sőt nem is nagyon érdekel, de ezekben az ágazatokban dolgozva biztosan el tudják tartani magukat és a tisztelt családtagjaikat.

SzZoole 2020.07.30. 20:03:17

@Golf2: nincs tele itt az út barmokkal? Hahahaha.........
kérdez már meg más itt élőt erről :-)))

Gery87 2020.07.30. 20:53:07

Azért ne "szomorodjunk" már el ennyire!

Tragikus hogy ilyesmi egyáltalán megtörténik (hogy pontosan mi van a háttérben sose tudjuk meg....az indextől sem mert ők meg beleálltak az áldozat szerepbe.
De mindegy is, a lényeg valóban keserűséges.

Ugyanakkor egy részrehajló, egyáltalán nem objektív "Körúton belüli" belterjes liberális lap volt.
Amit "ellenzéki elveik szerint" csinálni kellett volna erősebben ekkora szerkesztőséggel és pénzzel az pl a tényfeltárás....
De nem csinálták csak ment a bulvár a gúny meg a fika......ezt meg egy blog is tudja.
Én ezt a részét nem sajnálom egyáltalán....sőt
Nincs szükség egy "O1G" fikalapra.
van annyi mint a rossebb ás semmire nem megyünk vele.....10 év után ez tiszta!

komolyabban kellett volna tolni a dolgokat addig amíg lehet....nem tették.

Van még pár más nem kormánypropaganda oldal, tényszerűbbek, objektívebbek, többfajta véleménynek is teret adva mint az index anno....szóval nem maradunk "hírek" (meg O1G) nélkül.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.07.30. 20:53:35

kezdve azzal hogy mindenki a rossz oldalon megy...

Budapest a kutyaszar városa 2020.07.30. 22:33:56

@teuer: Hi, hi, csakhogy az nem piacgazdaság amikor a parttagkönyv és nem a tehetség, szorgalom alapján lesz valaki milliárdos és állami köldökzsinór tart el egy veszteséges, kevesek által lapot vagy rádiót. A Klubrádiót pl. több százezren hallgatják és támogatják is, míg pl az érdektelen Mária rádiót vagy Magyar Hírlapot sok-sok ft közpénzzel lélegeztetik. Az adót az egész ország fizeti, nem csak a fityisztálibok, az állami hirdetéssel jövő finanszírozás nekik is jár !

Dammiel 2020.07.31. 00:38:31

@Annamária Fördős: írnál egy posztot arról az elnyomó, korlátolt társadalomról (is)? :-)

Narina 2020.07.31. 08:02:14

@Golf2: Hajjaj! Akad egy pár aki vurslin lőtte a jogsit! Ezer egy szerencse, hogy nekem nincs és nem is vezetek! Talán annyit lehet mondani, hogy egy lehelettel kevésbé agresszív a banda, de lüke azért akad bőséggel! Persze ez nem széleskörü csak Norfolk!

Nzoltan 2020.07.31. 08:59:14

Ennek a folytonos köpködésnek mi értelme?

Golf2 2020.07.31. 10:16:09

@Narina: Szerintem arányos a romlás,a feszültséggel.Pesten sokat romlott.

0dzsud0 2020.07.31. 11:12:39

@Budapest a kutyaszar városa: Ez a százezrek hallgatják a Klubrádiót kezdetű mese kb. akkora mértékű eltévelyedés, mint amikor a nyugdíjas DK-hívek Ferit vizionálták a 2018-as országgyűlési választások nyertesének. Maradjunk annyiban, hogy a Klubrádió jelen pillanatban be sem meri vallani, hogy mennyien is hallgatják őket, gondolom azért, mert nem százezres, hanem milliós hallgatottságról beszélünk.

"Az adót az egész ország fizeti, nem csak a fityisztálibok, az állami hirdetéssel jövő finanszírozás nekik is jár !"

Mondjuk eleve felesleges vitába szállni egy olyannak, aki szóközt tesz a mondatvégi írásjel elé, de bakker, nem zavar, hogy teuer pontosan erről ír? Btw elég jó komment volt. Igen, alapvetően úgy lenne tisztességes, ahogy te írod. De tudjuk, hogy az a Népszabadság (aminek amúgy '89 óta nem szabadott volna léteznie), amely más médiatermékek, vagy akár komplett iparágak megszűnésekor cinikusan azt találta mondani a langymeleg akolból a megélhetésüket épp elvesztőknek, hogy "hát ilyen ez a piac", az ne nagyon csodálkozzon már, ha egyrészt az anyagi támogatása a balos kormány bukásával elapad (vagy ezek tényleg azt hitték, hogy azért nem haltak éhen korábban, mert piacképesek?), másrészt ha innentől kezdve bármilyen nyűgje van, azt mindenki leszarja. Ha piac, akkor legyen oda-vissza piac! :)

Összességében a szív megszakad szegény újságírókért, de tényleg. Pláne, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy sima belső ügy, a NER csak egy kávét kér. Meg mintha nem lenne 99% az esélye, hogy a most felmondott indexesek pár héten belül kezdenek a fix új helyeiken...ki is ment vagy háromezer ember századjára is eltemetni a jogállamot meg a sajtószabadságot, a kutyát nem érdekli az egész.

sehová sem tartozó 2020.07.31. 11:12:46

Egyébként érthető a jajongás. Ha megszűnik az index, az azt jelenti, hogy a liberális tábort lekapcsolták a lélegeztető gépről, elvették tőlük a vakvezető kutyát.

ben2 2020.07.31. 11:13:04

Mint oly sokan, akik kitelepülésük után is részt vegysznek a magyar belpolitikai sárdobálásban, valójában - bármennyire is igyekezel elhitetni magaddal - még mindig nem találtad meg a helyed.

Aki megtalálta a helyét külföldön, az nem foglalkozik az itteni viszonyokkal (főleg nem az írásodban felemlegetett pitiáner politikai kampánytémák szintjén), mert ... megtalálta a helyét máshol.
Persze külföldön élve sem kell feladni az identitásodat és száz százalékban asszimilálódni, de akkor fogadd el, hogy még mindig ide tartozol és nem oda. Ez nem szégyen, sőt, de főleg a saját érdekedben el kell döntened, hogy elfogadod-e a valóságot, hogy Neked igazából ott sem jobb.
Különben nem tekintgetnél visszafelé.

ben2 2020.07.31. 11:13:17

@teuer:

Nyugi, nem maradnak munka nélkül. Eleve onnan indult a cirkusz, hogy valahonnan jobb ajánlatot kaptak és kellett némi politikai konteógyártás meg tüntizés, hogy az olvasótábor (arra fogékony részét) is vigyék magukkal.

2020.07.31. 11:13:28

@Annamária Fördős: "Indonéziában sem kellemes a politikai élet, még börtönbe is zárnak, ha más a véleményed"

És mi a tanulság(od) ebből? A boldog élet titka a politikamentesség?

ez is egy vélemény 2020.07.31. 11:13:43

Ha követnéd az eseményeket, akkor tudnád, hogy az Indexet senki nem vette el, hanem egy ballib kommunikációs malőr áldozata lett:

www.valaszonline.hu/2020/07/27/index-felmondas-bodolai-vaszily-hatter/
...
Gerényi megbízását Bodolai mindenesetre még két nappal az átállítás előtt megszüntette, a botrány abból lett, hogy az igazgatóság többségi döntéssel állítólag felkérte volna Dullt: a Gerényi-terv elemeit hasznosítva dolgozzon ki egy javaslatot. A terv mindenesetre ezután, az elmúlt egy hónapban sem került közelebb a megvalósuláshoz, Bodolai szerint tehát felelőtlenség volt úgy hagyni a barométert – nehezítve ezzel a pénzügyi helyzetet. Amelyet persze senki nem lát pontosan (aki mégis, annak titoktartási kötelezettsége van), mindenesetre úgy tudjuk, már a szeptemberi bér kifizetése is gondot jelentett volna, ha a barométer így marad.
Bodolai ilyen okokból vált meg Dulltól – azokkal a vádakkal, hogy a főszerkesztő baloldali politikusokkal fogott össze, hogy valami összeesküvés van a háttérben, csak később állt elő, a felmondás okaként ilyesmit nem jelölt meg. A csütörtöki találkozón már előkerültek ezek a pontok: szó volt Dull híváslistájáról, de Bodolai balos kapcsolatairól is, akik beszámoltak neki a főszerkesztő állítólagos egyeztetéseiről. Amennyire fel tudtuk mérni, ezek az információk nem nagyon rázták meg a szerkesztőséget: hogy a politikai újságíró Dullt felhívják különböző pártokból, valóban nem tűnik annyira súlyosnak, főleg, ha Bodolai erről alkalomadtán szintén balos pártmunkásoktól értesült.
...

eßemfaßom meg áll 2020.07.31. 12:01:23

@ez is egy vélemény: Ezt nem írta meg az index.hu tehát meg se történt.

Andy73 2020.07.31. 12:52:23

Ha a bloggernek csak az index jelenti Magyarországgal a kapcsolatot, és csak onnan téjékozódik, akkor érthető az aggodalma. Ha esetleg vannak még itt élő rokonai és ismerősei is, akik elmondják neki, hogy milyen volt itt a helyzet 2010 előtt, a baloldali kormány idején, akkor talán megértené, hogy miért nyer azóta sorozatban kétharmaddal Orbán, és ő sem sírná vissza azt az időszakot. Persze valószínű, hogy azok a rokonok és ismerősök is baloldaliak, így a tőlük kapott információ is hasonlóan elfogult és egyoldalú.

ben2 2020.07.31. 14:21:00

@ez is egy vélemény:

Számomra az egész "a fidesz áll a háttérben" konteó onnan bűzlik, hogy ha egyáltalán cél lett volna az index beszántása, akkor azt a Simicska érdekeltségek visszaszerzésével (HírTV, Magyar Nemzet) együtt lezavarták volna. Az állítólagos "kormányközeli olgiarcha hatalomátvétel" ugyanis azzal egyidőben történt. Azóta pedig nem nagyon kavart az Index olyan balhét, ami hirtelenjében kiverhette volna a biztosítékot kormányzati körökben. A szokásos ballib vádak, hogy "Orbán nem bírja a független újságírást" pedig korábban is álltak (legalábbis azok számára, akik fogékonyak a hülyeségre) és semmiféle extra politikai "költsége" nem lett volna akkor, két évvel ezelőtt, a Hírtv és a Magyar Nemzet balos újságíróival együtt meneszteni az index szerkesztőségét.

HakapesziM 2020.07.31. 16:44:22

Szomorkás, szomorkás. De nem olyan rossz ám itthon. Élünk, melózunk, én tök elvagyok Index nélkül is. Eddig sem igen olvastam. Aztán már csak alig két év. Jön az Egyesült Ellenzék, és újra demokráciában és jólétben fogunk élni.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2020.07.31. 17:01:16

Még jó hogy az Index ügynek semmi köze a Fideszhez....
NEm mondom, vannak bűneik, de most erről pont nem ők tehetnek.
De jó kis köpködős cikk lett sajnos ez is...

enrikokaruszo 2020.07.31. 21:07:50

aranyapám, azt mondod, szerencsés vagy, megtaláltad a helyed a világban...akkor ezt a felszínes hazaokoskodási kényszert fogalmam sincs, mi váltja ki mégis belőled, engedd el...

Pöffetegecske 2020.08.01. 14:07:10

@dikusz.: nem tudom. Az tény, hogy Gattyán eleinte biztos, nem az állam csecsén lett az, aki.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása