oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2020. június 21. 06:30,  Újranyitott Amerika Játszótere 19 komment

2020. június 21. 06:30 Határátkelő

Újranyitott Amerika Játszótere

Amerika Játszótere (azaz Las Vegas) is óvatosan újranyitott, legalábbis a reklámok ezt sugallják. Természetesen komoly kedvezményeket kínálnak, a személyes tapasztalat azonban elsőre inkább megdöbbentő.

cim_las_vegas.jpg

Közel három hónap után tehát újranyitott Las Vegas és mivel a Modern Wander szerzője férjével együtt már alig várta, hogy kimozdulhasson, kihasználva a kedvezményeket ellátogattak Amerika Játszóterére. Ahol meglehetősen sokkoló élmények érték őket.

„A $49/éjszaka (+ resort fee) csábításának mi sem tudtunk ellenállni. De az, amit tapasztaltunk, még minket is ledöbbentett. Ha valaki meghallja azt, hogy Las Vegas, akkor szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy azonnal a fények, a tömeg és a szerencsejáték jut legelőször eszébe. Nos, Las Vegas most üres.

OK, nem teljesen kihaltak az utcák, de egy vegasi forgalomhoz képest kong az ürességtől. Tömeg még így, az olcsó szobák ellenére sem volt a hétvégén. Sőt, péntek és szombat éjjel este 10 óra után már autók és emberek szinte alig voltak kint az utcán.

A kaszinóknak kb. a fele nyitott meg 2 héttel ezelőtt, a másik fele néhány héten belül tervezi a nyitást és abban bíznak, hogy a július 4-i hétvége ismét fellendíti valamennyire a kaszinók bevételét, annak ellenére, hogy egyelőre külföldi turisták nem jöhetnek.

A nagyobb kaszinók közül az MGM, a Caesar, a Bellagio, a Flamingo, a Cosmopolitan vannak nyitva, de ezeken belül is inkább csak az éttermek és a játékos részek. A kaszinókban és hotelekben található üzletek közül jóformán még egyik sem, vagy pedig nagyon limitált nyitvatartással.

las_vegas_cikk.jpg

Ami nagyon megdöbbentett minket, az a social distancing és a maszk hiánya. Las Vegasban a maszk használata csak a kaszinók alkalmazottainak kötelező, de egyébként csak annak kell hordania, aki úgy érzi. Mi kb. az emberek 5-10%-án láttunk maszkot.

Ami a social distancing-et illeti, az egyáltalán nincs. Bár mindenhol ki van írva, és a földön is felragasztott lapokkal jelzik, de szinte senki és sehol nem tartja be. A játékgépek között nincsenek székek kihagyva, és ha valaki feláll egy géptől, mi szinte sehol nem láttuk, hogy ment volna egy alkalmazott és azt letörölte volna. Plexifalat a legtöbb kaszinóban a rulett- és a kártyaasztaloknál láttunk az osztó és a játékosok között.

Minden kaszinóban kb. 10 méterenként láttunk kézfertőtlenítőt kirakva, de egyedül az MGM kaszinó volt az, ahol külön kézmosót, ingyen maszkokat és ingyen kesztyűt tettek a kaszinó kellős közepére.

A Caesar kaszinóban pedig a WC-ben az egymás melletti csapokat nem lehet használni, amit én pl. személy szerint teljesen értelmetlennek tartok, hiszen a Caesar kaszinó az egyik olyan hely, ahol az éttermekben az asztalok között nincs social distancing és asztal kihagyás, de a WC-ben az egymás melletti csapok le vannak zárva.

Aki már volt Las Vegasban az tudja, hogy micsoda élet szokott itt lenni. És látva a nagy kaszinókat teljesen sötéten, bezárva, nagyon ijesztő látvány volt. Már csak abba szörnyű belegondolni, hogy hány ezer ember maradt teljesen munka nélkül csak ebben a városban, és vajon ki tudja mikor lesz újra minden a régi?”

Ha érdekelnek további részletek, köztük egy találkozás egy magyar taxissal, ide kattints!

Az Ördög lélegzetelállító üstje

Bañost szinte minden Ecuadorba látogató turista felkeresi. A városban bandukolva nehéz megérteni, miért, de ha az ember nyeregbe pattan és végigbiciklizik a Pastaza-folyó völgyén, akkor a sok külföldi jelenléte indokolttá válik – derül ki Endre posztjából.

banos.jpg

„A városka nem sokat változott az elmúlt években, csak mintha tisztábbak lennénk az utcák. Lehet, mindez csak az éppen aktuális kampányidőszak eredménye (pár hét múlva választások lesznek az országban), de az ok végülis mindegy. A lényeg, hogy ezúttal nem kell minden sarkon szemeteszsákokat kerülgetni.

Bañosba a helyiek a fürdő és a klíma, a turisták pedig a táj és a vízesések miatt érkeznek. A Pastaza-folyó völgyén már számtalanszor végigutaztam, és biciklivel is megtettem a távot jó párszor, de megunni soha nem tudtam.

A csapattal is kétkeréken tervezzük felfedezni a környéket, de nehéz az indulás, mert a biciklibérlés nem megy könnyen. Bár két ember foglalkozik velünk, képtelenek kilenc működőképes biciklit összeválogatni. Vagy a fék rossz, vagy nincs rajtuk pedál, esetleg a kerék lapos, máskor a váltó hibás. Másfél óra szerencsétlenkedés után végre nekiindulunk. (...)

banos_2.jpg

Mostanra a bicikliutat kivezették az alagutakból, így sokkal biztonságosabban lehet tekerni, bár az egyetlen, kizárólag kétkeréken közlekedőknek fenntartott járat azért így sem veszélytelen.

2013-ban majdnem átrepültem a támfalon, mert a tök sötét alagút egy derékszögű kanyarban végződik, a fény pedig - ha süt a nap - annyira elvakítja az embert, hogy semmit nem lát. Ezúttal szerencsére nem tűz a nap, így senkit nem ér baleset. (...)

Az utolsó vízesés, amit útba ejtünk, a Pailón del Diablo, vagyis az Ördög üstje. Lévén ez a Baños környéki vízesések legismertebbje, rengeteg a turista. Ahhoz, hogy bemásszunk a zuhatag mögé, vagy húsz percet állunk sorba, közben élvezzük a víztömeg által keltett ködszitálást.

A tömeg ellenére el kell ismerni, hogy a Pailón del Diablo valóban lélegzetelállító. Bár nyilván van nála szebb az országban, az egész napos tekerés miatt mégis egyértelmű highlightja az országnak.

És ha már a highlightok... Mindenki, aki ellátogat Bañosba, tiszteletét teszi a Casa de Árbolnál, egy fára épített kilátónál, amiről Ecuador legnagyobb hintája lóg alá. No, a Casa de Árbolt nem a hinta miatt kell felkeresni, hanem a kilátás miatt, ami - ha tiszta az idő - egészen káprázatos.”

A teljes posztot rengeteg csodás képpel itt találod.

Tolódó ír év

A járvány miatt egyelőre az oktatás sem lesz a régi Írországban, ahol pedig Liping már nagyon várja az új tanév kezdetét.

„Az oktatás nem lesz a régi, noha az új tanév kezdetére már elvileg eljutunk a korlátozások gyakorlatilag teljes feloldásáig. Sőt, erre már valamikor augusztus első felében sor kerül.

Az intézmények ennek ellenére még elővigyázatosak, így aztán nem is kezdődnek majd el a felsőoktatási tanulmányaim egészen szeptember 28-ig.

Utána sem a hagyományos oktatás várható, vegyes rendszerrel készülnek: az elméleti tárgyakat távoktatásban, míg a gyakorlatokat személyesen tartják majd meg.

Egyelőre még nem tudni, melyik szakokon milyen arányok várhatóak, de azt elég sanszosnak tartom, hogy az én képzési területemen nem sok személyes megjelenésre kerül majd sor.

Bár ez alapból tulajdonképpen nem lenne olyan rossz hír, inkább örülni kéne neki, az első reakcióm inkább némi csalódottság. Most úgy érzem, szívesen mászkáltam volna a suliba és lettem volna az ottani közegben.

Reálisan nézve persze tudom, hogy valószínűleg elég hamar eljutott volna a dolog abba a fázisba, amikor már lényegesen kisebb bennem a lelkesedés, de fokozottabb a kényelem iránti igény, ennek ellenére most még nem így érzek.

Főleg, hogy az intézmény nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a nyitásra jól megvalósíthatóan működjön a falakon belüli social distancing, s valószínűleg még maszkot is kell majd hordani, ha mégis be kell menni. (...)

Valahogy nem pont így képzeltem újdonsült egyetemi éveim nyitányát. Remélem, minél hamarabb jön az a nyomorék oltás.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el.

Kövesd a Határátkelőt az Instagrammon is!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

�: @balazsromsics #uk #bath #england #anglia

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés,

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Írország Egyesült Államok Ecuador

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5815902592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csodabogár 2020.06.21. 09:56:26

Ha valaha vágytam volna Las Vegasba, most mennék, mert nincs tömeg.
Ezt tapasztaltuk a héten Bécsben is. Már igen régen nem volt ennyire kellemes a város. A belvárost elárasztó és elfoglaló turista csoportoknak híre sincs. Szemlátomást a bécsiek vissza foglalták a városukat. Természetesen minden normálisan nyitva van. Szegény személyzet a vendéglőkben és kávézókban maszkot kénytelen hordani, illetve többnyire valami átlátszó műanyag arcpajzsot viselnek. Biztos kellemesebb mint az unodító maszk. Erre egyébként csak a metron, buszon és villamoson van szükség. Ott tényleg mindenkin volt.
Social distancing! A vendéglőben a főnök boldogan lekezelt a törzsvendégekkel. Szállodában mindenhol volt kézfertőtlenítő.

Természetesen az ottani kereskedők, gasztronomok és szállodások közel se élvezik annyira a kellemesen üres várost, amit meg is értek. Jövő héten körül nézek már Pesten is, hogy mi a helyzet.

Golf2 2020.06.21. 10:32:39

Off.Több embert megkéselt,hármat megölt 1 libiai a dél-angliai, Londontól nyugatra fekvő Reading városában - jelentette a brit sajtó szombaton...

Bredpitt Monika 2020.06.21. 13:02:19

@Csodabogár: ma eloszor fogom elvezni, hogy rajtam van a maszk, ugyanis ravarrtam ezt egy bizonyos alkalom kapcsan:

FREEDOM MATTERS

SzZoole 2020.06.21. 13:07:52

Ez egy rendkívül fontos lépés volt, hogy a játék termek megnyissanak az emberek legnagyobb örömére, komolyan!

Meg a megdonászok, kijevszik és a hasonló helyek amik 3 hónap kényszerszabadság ( thanks chinkik) után az emberek legnagyobb örömére is, újra nyitottak, megértem, tényleg!

Azt nem értem, hogy az uszodák/ gym-ek miért az utolsók közt, miért?

Ja foci is van, hurrá!!!!!

Bredpitt Monika 2020.06.21. 13:08:40

@Csodabogár: fura nekem, hogy mennyire nem szereted a tomeget, latvan, hogy mennyire szeretsz utazni es ugy latom, hogy a varosokat reszesited elonyben, szerintem egy varosban pont az az erdekes , hogy tele van emberekkel.....de hat ugye nem vagyunk egyformak..

vegul mult heten megsem mentunk Becsbe, de most hogy irod mennyire halott, lehet, hogy kedvem sem lesz hozza

en egy kis oruletre vagyom vegre, pl egy ilyenre (kivancsi vagyok vegig birod e nezni , illetve h allgatni)

www.youtube.com/watch?v=eg4Ep9lR_tU

Bredpitt Monika 2020.06.21. 13:27:13

Las Vegas.....mikor masodszor hazasodtunk ossze, lanyom is velunk volt a Circus Circus hotelben, azt tudtuk, hogy o nem johet be a kaszino teruletere...

a hotelbol atjaras volt a kaszinoba es egyszer egy par mp nel tovabb sikerult lanyomnak a kaszino teruleten tartozkodnia, egybol jott egy biztonsagi or es udvariasan elkuldte ot, illetve jelezte nekunk, hogy ez nem szabalyos

amugy a varosban nekem pont az tetszett tobbek kozott (minden tetszett, szerintem baromi jo hely, na jo, az 50 fok az nem hianyzik) hogy a szabalyok nagyon be vannak tartva es tartatva, Manhattan utan kifejezetten udito volt latni milyen fegyelmezetten vezet mindenki......es gyalogosok sem szabalytalankodtak

Shanarey 2020.06.21. 14:13:32

@SzZoole:

Így kell megszabadulni a játékfüggőktől. Az üzletek megnyitottak, s a sok idióta, megy vásárolni, mintha azért fizetnék őket. Két hónapig nem volt hol vásárolni, s a sok emiatt frusztrált, most órákat áll
sorba a bejutásért.

youtu.be/NW1Y0hGLxV0

Golf2 2020.06.21. 14:34:33

@SzZoole: He stabbed three of them severely in the neck and under the arms, and then turned and started running...Jó hely ez is tiszta Deák tér...

nyuszigonosz 2020.06.21. 14:52:29

@Shanarey: Nahát, ha ingyen osztogatnának aranyrudakat, akkor sem állnék be egy ilyen sorba.
A sorbanállás is egy ösi angol szokás lesz. :-) Legalábbis német komikusok szerint az. :-)

Csodabogár 2020.06.21. 15:25:34

@Bredpitt Monika: Most komolyan. A város most az igazi. Már igen régen sokat jártam ki. Az utóbbi időben csak ha muszáj volt, mert a tömeg az ott azt jelentette, hogy át kellett magad vágni 20 kínai és egyéb turistacsoporton, ha mondjuk a Grabenen az egyik oldalról a másikra akartál menni. Most nincsenek csoportok, de ettől még messze nem üres a város. A kávézók teraszai meglehetősen tele vannak,. a vendéglő is megtelt amíg ott voltunk. Szóval most sokkal inkább érdemes menni, mint a vírus előtti időben. Metron is elég sokan voltak, semmi távolságtartásra nem lett volna lehetőség, ott viszont mindenkin volt maszk. Gondolom múzeumokba is simán be lehet jutni most.

SzZoole 2020.06.21. 16:57:41

@Shanarey: ne is mond, láttam a saját szememmel :-( Nemcsak a hemelit, hanem egy jópárat Londonban is.

Én már három hete dolgozok.

Shanarey 2020.06.21. 17:10:39

@SzZoole:

A Primark, mostani forgalma, az újra nyitás okán, 30%-al több mint tavaly ilyenkor. Ezek a vásárlók, nem normálisak.

SzZoole 2020.06.21. 17:19:33

@Shanarey: vállvonás, hülyék az emberek ezen része.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2020.06.21. 18:27:10

OFF: angolul ertoknek (fekete liberalis es fekete konzervativ fiatalok vitaznak). Egy erdekes video politikai nezetek utkozteteserol. Erdemes megnezni, es a sajat nezopontunkat is tagitani!
youtu.be/IVIoC5ROaHk

Golf2 2020.06.21. 20:09:41

Off.MOST BIZONY AZT ÉREZZÜK: AZ INDEX SZERKESZTŐSÉGE VESZÉLYBEN VAN.
Kívülről ugyanis olyan befolyás ért minket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése lehet!!! Kinyírják az indexet is:(((

Bredpitt Monika 2020.06.21. 20:34:19

@Csodabogár: nezegetem az idojarast, mert az nalam fontos, ezert sem mentunk multkor, mert szombaton meleg volt, de nagyon mennek, meggyoztel.....

tegnap vegul sikerult atjutni Komaromba, szomoru latvany volt, alig volt turista, remelem visszater az elet hamarosan, Budapest is nagyon csendes......nekem ez lehangolo

Bredpitt Monika 2020.06.21. 20:39:51

@Zsuzsi65: koszi, erre kivancsi vagyok, ja , koszi az anyak napi koszontot, ideultem hogy megkoszonjem, de pont kikapcsolt a laptop.....(jobb keson , mint soha)

dikusz. 2020.06.22. 07:25:46

@Golf2: Eddig engedték a játszadozást. Túl lazára hagyták a gyeplőt...
Nem volt idáig sem független az Index, csak nem számítottak arra, hogy ennyire népszerű lesz.
Egy másik blogon több, mint egy hónapja a vírushelyzetre hivatkoztak, hogy hetek óta nem tettek fel új posztot....

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása