oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. október 30. 06:30,  „Mióta hazaköltöztem, mindennap sírok” 46 komment

2019. október 30. 06:30 Határátkelő

„Mióta hazaköltöztem, mindennap sírok”

Hat év határátkelő lét után nem könnyű visszailleszkedni, az első napok eufóriája (már ha van ilyen) után az átmenet kifejezetten nehéz és fájdalmas lehet, különösen, ha az ember nincs felkészülve az őt váró sokkra. Így történt ez Nollaiggel, aki családi és tanulási okokból tért haza New Yorkból.

belfast.jpg

„Ha azt mondom, hogy a visszailleszkedés nehezen megy, akkor nem mondtam semmit. 29 éves vagyok, nagyon közel a 30-hoz és amikor a hazatérés mellett döntöttem, nem számítottam arra a sokkra, ami végül bekövetkezett.

New York minden volt, aminek általában tartják. Rengeteg emberrel találkoztam, hírességekkel, diplomatákkal, költőkkel, művészekkel, gazdag kiadókkal, egyáltalán: érdekes emberekkel, miközben dolgoztam az újságírás, a zene, a divat és a könyvkiadás területén.

Minden is voltam, miközben laktam a West Village-ben, az East Village-ben, Chelsea-ben, az Upper West Side-on és Brooklyn olyan részein, ahol gyorsan megtanulja az ember, hogyan különböztesse meg a tűzijáték hangjait a fegyverekétől.

Döntés a hazatérés mellett

Az amerikai bevándorlási őrület kapcsán kezdtem el gondolkodni azon, hogy haza kellene költöznöm Írországba, szerezni egy mesterdiplomát, ami az Egyesült Államokban nem volt opció, mert szeretem, ha van pénzem, ellenben nem szeretek eladósodva lenni. Ilyen egyszerű. A vízumom megújítása csak húzódott, húzódott, egészen addig, amíg már nem várhattam tovább.

Abban az időben pincérkedtem, ami a mindennapi megélhetéshez elég volt, de tanulni akartam, szerettem volna karriert építeni és még többet megtapasztalni az életből.

Egyedül érkeztem New Yorkba és egyedül is jöttem el onnan, miközben egy csomó emléket hagytam magam mögött. Szomorúbb voltam, mint számítottam rá. Kicsit úgy hangzik, mintha rendben lett volna az életem, de nekem ez nem lett volna elég.

Miért éppen Belfast?

Így aztán visszaköltöztem Írországba, azon belül is Belfastba. Tisztában vagyok bele, hogy technikailag az Egyesült Királyságba költöztem, de számomra az a sziget Írország.

Azért döntöttem Belfast mellett, mert meglehetősen mozgalmas városnak tűnt, hogy a tanulmányaim mellett el tudjam foglalni magam. Nagyjából olyan, mint Dublin, csak nem olyan drága. Elméletben jó ötletnek tűnt. A valóságban nem annyira.

Az élet itt sokkal lassabb, mint amit az elmúlt hat évemben. New Yorkban minden nap teljes egész volt, legyen szó munkáról, valamilyen különóráról, baráti találkozóról, mosásról, munkába járásról – az ember mindig mozgásban volt és mindig volt mit csinálni.

Belfastban (és általában Írországban) a legtöbb üzlet délután 6-kor bezár, vasárnap ki sem nyit és sok szerencsét a közlekedéshez autó nélkül.

Rájöttem, hogy New Yorkban kialakítottam magamnak a rutin kényelmét, a kontroll, az előre tervezés és az egyfolytában zakatoló élet luxusát.

Gyülemlő frusztráció

Sajnálom, ha kulturálisan érzéketlennek tűnök a hazámmal kapcsolatban és ha a kis belső hangom keserű. Nem lenne szabad, hogy mindez hatással legyen a személyes és szakmai fejlődésemre, de a bennem felgyülemlő frusztráció (miért nem közlekednek gyorsabban az emberek? Miért nem halad ez a sor? Mi tart annyi ideig az ételem felszolgálásában?) napról napra erősebb.

Próbálok alkalmazkodni és elfoglalni magam Belfastban. Úgy döntöttem, keresek munkát, némi plusz bevételért pincérkedni fogok, amit New Yorkban is csináltam. Nyolc év tapasztalattal biztos vagyok benne, hogy bármit meg tudok csinálni.

Végül egy menő helyen találtam munkát, ahol a korábbi tapasztalatom nem kifejezetten volt előnyömre. Felrótták, hogy túl gyorsan mozgok, túl sokat beszélgetek a vendégekkel, nem ihattam vizet olyan helyen, ahol azt mások láthatták és még sorolhatnám.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor kilenc kosárnyi használt evőeszközt kellett egyedül kipolíroznom, amivel hajnali 1-re végeztem. Na, ekkor mondtam azt, hogy kösz szépen, de én ebből nem kérek és a magam részéről egyszer s mindenkorra felhagytam a pincérkedéssel.

Bepánikolok azon, mit is tettem

Az elmúlt hetek kemény leckét jelentettek és egyelőre túl korai lenne megmondani, mennyi ideig tart ez az állapot. Mióta hazaköltöztem, minden nap sírok és néha bepánikolok azon, hogy mit is tettem. Most mi legyen? Hogyan fogok beilleszkedni?

Egyfajta fordított kultúrsokk ez. Sokat olvastam a társadalmi identitás elméletéről (az egyetemen pszichológiát választottam a masterre), ami a személyes és a társadalmi identitás viszonyát vizsgálja.

Ha a saját helyzetemre, a társadalmi szerepemre gondolok, akkor fogalmam sincs, hol lenne a helyem. New Yorkban az lehetsz, ami lenni akarsz, bármilyen csoport tagja, vagy magányos akár. Itt, Írországban, úgy érzem, meg kell határoznom magam, be kell illeszkednem egy kategóriába, az embereknek meg kell ismerniük, meg kell szokniuk, ami meglehetősen szűklátókörű.

Azt gondoltam, egy önmagával tisztában lévő, kulturálisan többé-kevésbé érett és rugalmas emberként térek haza – olyan emberként, aki képes volt túlélni New Yorkban.

Ehelyett idiótának érzem magam, aki vissza akar menni egy ismerős helyre, ahol biztonságban érezte magát, és ez nekem ma már New York. Az életemet hat éven át meghatározó szabályok itt nem működnek. Mióta megérkeztem Belfastba, rettegek attól, hogy nincsen otthonom.

Amerikában azt mondták rám, bevándorló vagyok. És az is voltam.

Mi vagyok itt?”

Nollaig írása először itt jelent meg.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr115271520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthamyr 2019.10.30. 09:40:25

"Nagyjából olyan, mint Dublin, csak nem olyan drága." - Hát ezt azért nem mondanám.

"Belfastban (és általában Írországban) a legtöbb üzlet délután 6-kor bezár, vasárnap ki sem nyit és sok szerencsét a közlekedéshez autó nélkül." - Pl. már ez sem igaz Dublinra, és ugye élet sem annyira lassú, mint Belfastban, de nyilván NY azért más liga.

A hazaköltözés mozgatórugóját látva viszont nagyon nehezemre esne sajnálni az illetőt, lényegében csak az élet szolgáltatott igazságot. Persze megértem a személyes motivációit, nem mondom, hogy én befizettem volna az amerikai egyetemre...

adg 2019.10.30. 11:57:16

“ Rengeteg emberrel találkoztam, hírességekkel, diplomatákkal, költőkkel, művészekkel, gazdag kiadókkal, egyáltalán: érdekes emberekkel, miközben dolgoztam az újságírás, a zene, a divat és a könyvkiadás területén.”

“ némi plusz bevételért pincérkedni fogok, amit New Yorkban is csináltam. Nyolc év tapasztalattal ”

“ Hat év határátkelő lét után nem könnyű visszailleszkedni”

Most akkor mit dolgozott nyujorkban es meddig volt hataratkelve?

Ez egy badarsag. Nem tudom, mi ez az irposztfordito fetish, inkabb lennenek rendes posztok, pl a sakti irhatna egyet klarikarol. Vegulis o is kidisszidalt el kulfoldre egy kicsit.

adg 2019.10.30. 12:22:08

@kardio1: na ebben biztos voltam. Ti nagyon jol osszebaratkoztatok mostanaban. Legalabb a franciat is van kivel gyakorolnod. :)

Arthamyr 2019.10.30. 12:22:59

@adg: Látom nem érted te ezt... A vendéglátóipari egységbe hírességek, diplomaták, költők, művészek, gazdag kiadók (összefoglaló nevük: érdekes emberek) is betérnek, így találkozott velük (és még rá se szóltak, hogy ne jópofizzon a vendégekkel). Ha cateringgel is foglalkoztak, akkor lehet, hogy voltak pl. zenei rendezvények, ahol pincérkedett, így a zene területén is dolgozott, hasonlóan letudhatta a többit is.
No de majd most 30 évesen nekiáll a pszichológia mesterdiplomának és ezt olcsón letudja Belfastban (néhány könny árán), utána majd sikert sikerre halmoz New Yorkban. :)

Klárikánál lehet, hogy csak Ferkó megunta öregecskedő feleségét, és kiküldte Brüsszelbe, hogy időközben megpróbálja frissebb évjáratúra cserélni, nincs ott semmi látnivaló.

kardio1 2019.10.30. 12:29:23

@adg: hát a barátkozásról kicsit más képünk van ezek szerint... :)

Platonica 2019.10.30. 12:37:59

@adg: 6 evet 'volt hataratkelve', de pincerkedesbol 8 ev tapasztalattal rendelkezik, valoszinuleg mar korabban, NY elott is csinalt ilyesmit. Ez az egyik leggyakoribb diakmelo itt is.

Az en ertelmezesemben free lance munkaja lehetett (ujsagiras, zene, egyeb). Ez ugye nem egyenletes bevetelt biztosit, emellett sokan csinalnak reszmunkaidoben, alkalmi munkakent fizeteskiegeszites celjabol pincerkedest vagy hasonlot.
Semmi furcsa vagy badar nincs benne, ha az ember kontextusba helyezi az olvasottakat.

arncht 2019.10.30. 12:51:00

Szar, hogy az ember 29 evesen sem tudja, hogy mihez kezdjen az eletevel. Csinaljon par gyereket, aztan nem agyal hulyesegeken.

Arthamyr 2019.10.30. 13:06:57

@arncht: Én 40 évesen sem tudom, lehet, hogy a hátralevő 40-80 évben sem fogok rájönni, és hosszú évek tapasztalatával mondom, hogy nem olyan szar az. ;)

Az nem tűnik a legjobb ötletnek, hogy puszta picsával csinál pár gyereket, főleg nem itt a szigeten, a korábban már tárgyalt okok miatt. Bár tény, hogy akkor nem csak agyalna a hülyeségeken, hanem tovább is lépne a megvalósítás fázisába. :D És az is tény, hogy el is tengődhetne úgy is, csak nem biztos, hogy akár ő, akár a gyerekei jobban éreznék magukat, mint ő most.

Platonica 2019.10.30. 13:12:59

@arncht: Mer' az nem hulyeseg, amit te javasolsz:-x

adg 2019.10.30. 13:14:15

@Platonica: irja le rendesen, ha akar mondani valamit. Nem akarom kitalalni, hogy esetleg ezert meg azert, vagy igy ertette, es kozben talan azt csinalta mellette meg emezt, es akkor ki is jon a matek.
Az ilyenekbol vannak azok az esetek, pl ezen a blogon is mindennapos, hogy valaki mond valamit, ami lyukas, a masik beletold, es azzal a reszzel vitatkozik. Aztan lehet anyazni.

Ha az ujsagiras teruleten a munkaja soran erdekes enberekkel talalkozott, majd bejelenti, hogy nyolc evet pincerkedett new yorkban, akkor az nyilvan kerdeseket vet fel. Nyilvan lehet ra megoldas. Es akar le is irhatta volna, vagy lehet le is irta, csak kimaradt a forditasbol. 2 cent.

adg 2019.10.30. 13:17:05

@Arthamyr: igy lehet, pontosan. A klarika is, de majd Megtudjuk a posztbol. :)

Platonica 2019.10.30. 13:27:17

@adg: Nem ertem, miert kellene anyazni, mint ahogy az elso leszolasodat sem ertettem, sztem eleg vilagosan le volt irva. En nem szeretem a szajbaragost.
Ami talan egyertelmubb az eredetiben, h NY-ban is csak a pluszbevetelert pincerkedett (bar en a magyart is igy ertettem).
"This is what I did in New York for a lot of my time as a way of making extra money."
Illetve az eredeti munkakorerol: "...and worked in areas including journalism, music, fashion and publishing."
Nem pedig amit egyesek belelatni velnek, hogy pincerkent talalkozott az altala emlitettekkel:-)

Ching A Ling 2019.10.30. 13:30:04

Dublinban én is vernyákolnék NY után..dehát ott is élnek szerényebb képességu magyar migransok valamiert..:-)

Apropos Dublin:

Az ottawai rendorseg dublinnal szovetkezik, hogy lejebb vigyek az emelkedo eroszakos bunozest,

Dublinnak sikerult, 40%-al kevesebb gyilkossag van mint 10 eve, amiota atvaltottak a community policingra.

Ching A Ling 2019.10.30. 13:30:04

@Platonica: Nekem a pincérkedés jott le..

adg 2019.10.30. 13:43:14

@Platonica: mindegy. Annyira nem lenyeges.
Nem fogok utananyomozni, hogy valojaban mit mondott az helyett, amit kaptunk posztkent, es hogy mire gondolt a kolto.
Ez elvileg egy poszt volt, nem egy kedvcsinalo.

arncht 2019.10.30. 13:57:14

@Arthamyr: csak arra celoztam, eljen atlagos eletet, es megtalalja az eletceljat.

Platonica 2019.10.30. 14:13:22

@shak te le: Khm, kapa'sbol nem Dublin, hanem Belfast. Ezek utan nem csodalkozom, hogy pincerkedes jott le:-x

@adg: Hat ha neked nyomozni kellene, mege'rtem, h nem vallalod. Igazabol sztem eleg elolvasni:-)

Ching A Ling 2019.10.30. 15:37:04

@Platonica: kv elott voltam, mea culpa :P + dublin volt a fejemben a tegnap esti helyi police hirek miatt..

Csodabogár 2019.10.30. 16:18:37

@Arthamyr: Lehet, hogy én naiv vagyok, de a leírtakból nem egészen erre gondoltam, pedig ahogy írod logikus.

Csodabogár 2019.10.30. 16:20:51

@arncht: Az nem egy környezetkímélő dolog manapság.:-)

Arthamyr 2019.10.30. 16:23:48

@Csodabogár: Vicc vót, vagy hogy szokták írni. Fogalmam sincs, mit csinált, és az eredetiben sincs benne. De az azért elég valószínű, hogy épp csak belekóstolgatott azokba a dolgokba, ennyi időt kb. bármelyiknek valamelyik részterületével is eltölthetett volna, pincérkedés nélkül is, nem úgy tűnik, hogy bármelyik szakmába berobbant volna...

Platonica 2019.10.30. 16:59:48

@Arthamyr: Pont ezt gondoltam en is. Semmi kulonlegeset nem latok, es epp a kuzdelmei miatt is atlagos. Nekem van olyan ismerosom itt egyebkent, aki konyveket ir, es ket bevetel kozt meg workshop-okat csinal v ismerosoknel takarit.

Herr Géza 2019.10.30. 18:11:00

Mondjuk úgy, hogy ez egy helykitöltő poszt volt. Hál’ istennek 40 perces podcast nélkül. Már jobb így.... :)
Amúgy az ismert összevisszasággal. Ki kivel van? Újságíró vs. pincér? 6 év high-life, kontra 8 év pincér? Tök mindegy, de hazaballagott NY-ból Belfastba. Meg is sajnáltuk. Ámen.

Ching A Ling 2019.10.30. 19:32:57

@Platonica: nekem is van ilyen otthon, enekes, zenesz. politikai civil aktivista, bnb-t takarit.

Arthamyr 2019.10.30. 20:41:20

@Platonica: Ha neki működik, akkor egészségére, manapság egész jól lehet keresni takarítással is, legalábbis jó drágák a takarítók. :) Remélhetőleg ő nem sír minden nap, mint szerencsétlen Nollaig.

somlobodog 2019.10.31. 06:54:58

@adg: +1 :)))) sőt éljen pár évet Magyarországon ha már akkora "szakértő" az orszagbol 40 év disszidensi lét után. Akkor hátha találna egy másik fórumot a politikai szemetenek amivel szettrollkodja ezt nap mint nap. Beletennem öt is @ jellel de napi szinten más a neve, ne úgy érezze hogy nem cimzem neki is:)

Elizabeth72 2019.10.31. 09:29:55

Szerintem probald meg ideiglenesen elfogadni ezt a tarsadalmi miliőt, mert ha tanulni jottel vissza, akkor van ertelme. Ne azon keseregj, amit ott hagytal. Itt is meg fogod talalni a lehetosegeidet, de sztem mindig csak arra menj, amerre fejlodni tudsz. Es amikor vegeztel a foisolaval, egyetemmel, akkor megint oda tudsz majd menni, ahova csak akarsz. Ez legyen mindig a szemed elott. Nagyon sok sikert kivanok, hogy megtalald onmagad es a lelki bekedet.

élhetetlen 2019.10.31. 15:24:02

@Arthamyr: “A hazaköltözés mozgatórugóját látva viszont nagyon nehezemre esne sajnálni az illetőt, lényegében csak az élet szolgáltatott igazságot.” Ezt nem igazán értem. Milyen igazságot? Ha miután az egyetem miatt hazaköltözött, és úgy alakult volna, hogy még jól is érezné magát, az igazságtalan lenne az élettől?

élhetetlen 2019.10.31. 16:16:48

@Arthamyr: “De az azért elég valószínű, hogy épp csak belekóstolgatott azokba a dolgokba, ennyi időt kb. bármelyiknek valamelyik részterületével is eltölthetett volna, pincérkedés nélkül is, nem úgy tűnik, hogy bármelyik szakmába berobbant volna..”. Nézzük másként a dolgokat. Lehet, hogy 6 éven keresztül külsős újságíróként el tudott sózni egy-egy cikket. Még az is lehet, hogy időnként állandó rovata volt valahol, ahol hetente írhatott valamit. Azt hiszem, ebből nem lehet megélni. Nem tudom, hány újságíró van a világban, és hány sztárújságíró, aki berobbant. Ma mintha kicsit rosszindulatú lennél.

Arthamyr 2019.10.31. 16:24:04

@élhetetlen: Az élet általában igazságos, legalábbis a "büntetések" és a kudarcok általában megérdemeltek és ritkán indokolatlanok. A "jutalmak" és a sikerek nem mindig, de ha jól érezné magát, az lenne a normális állapot, így nem tartanám igazságtalannak, és ő sem írt volna síros cikket az Irish Times-ba.

élhetetlen 2019.10.31. 16:40:08

@adg: “hogy mire gondolt a kolto”. Leírta, hogy mit csinált, és azt is, hogy közben pincérkedett is. De ez abból is kiderül, hogy 8 év pincéri gyakorlatról beszél, tehát NY-ban is ezt találta megfelelő bevételi forrásnak az egyebek mellett, mert már volt 2 évnyi gyakorlata otthon. És az egész úgy került a posztba, hogy úgy gondolta, itthon is jó lesz ez az egyetem mellett. Csak kiderült, hogy ami Amerikában elvárt volt, hogy gyors legyen és kommunikatív, azt itthon a hátrányára írták, az meg, hogy egy pincérrel éjjel egyig evőeszközt fényesíttetnek, azért abszurd. Nem csodálom, hogy kikattan ezeken. De ezek a dolgok ebben a blogban benne vannak, leírva.

Ching A Ling 2019.10.31. 17:28:39

@élhetetlen: senki nem hagy ott egy allando rovatot ny-ban, hacsak nem valami blog vagy online kamuság, hmm?

élhetetlen 2019.10.31. 17:36:35

@Arthamyr: Jó, maradj úgy, ahogy te látod, de nem válaszoltál a feltett kérdésemre, csak írtál valamit. A nő hazament, és nem érzi jól magát. Ez miért is az élet igazságszolgáltatása? Mi ebben az igazságszolgáltatás? “Az élet általában igazságos, legalábbis a "büntetések" és a kudarcok általában megérdemeltek és ritkán indokolatlanok”. Ez hosszú lesz. Valamikor összeműszakirajzoltam egy 400 négyszögöles szuper panorámás badacsonyi telket, ami külterületként volt nyilvántartva. 5 éves tilalom volt, majd eldöntik a minősítéseket. Optimista voltam, felettem egy engedélyezett nyaraló és egy villa, mellettem lakóház, és alattam a partig lakóházak. Tévedtem, kültelki maradtam. a 400-am osztatlan rész volt, alattam vagy tíz tulaj, kisebb darabokkal. Jött egy osztrák nő, felvásárolta a darabokat, 800 négyszögölön már építkezhet. Vétó jogom volt, mert egy telken csak egy épület lehet (még mindig csak eszmeileg osztott), de a nő fizetett annyit a tanácsi Lajosnak, hogy megkapta az építési engedély az Élő Etika és Kultúra Kft székházának megépítésére, és a fellebbezésemre választ sem kaptam. (egy kis családi ház, ahol az unokájával nyaral). Engem elvágtak minden további lehetőségtől. Biztosan megérdemeltem.
Most megint baj van, a mostani nyaralóm egy volt nagy telek egyik utcafronti darabján áll. Jobbra a volt Matáv hotel, balra, az L alakú telek, egy két szintes épülettel, 550 milla. Mindkettőt ugyanaz vette meg, ott vagyok középen, és nem arról híresek, hogy tisztességesen kivásárolnak valakit, hogy ha már mennie kell, akkor legyen miből, hová. Most várom, hogy mikor pöckölnek ki, mert a 150 négyszögöles telkem jó lenne parkolónak, és nem vagyok optimista, ha nem adom, akkor rádőlhet egy fa a Matáv oldalról, ami összedönti, vagy kigyulladhat, parkolónak még jó lesz a helye, a biztosító pedig meg fogja állapítani, hogy az egész csak ötezer forintot ér, eljárást meg nem fognak indítani, ahogy már évek óta több esetben előfordult. De biztosan ezt is megérdemeltem, mert az élet igazságos. Erről ennyit.

Arthamyr 2019.10.31. 18:17:04

@élhetetlen: Miért kéne válaszolnom a kérdésedre? És ha ilyeneket belefűzül, hogy "Ma mintha kicsit rosszindulatú lennél.", mégis mit vársz? Persze, akkor is válaszolhatnék, de nem tettem.

Már a múltkor is megírtam neked, hogy én nem akarlak minden áron meggyőzni, senkit sem akarok soha. Felőlem te is sírhatsz minden nap szolidaritásból, ha neked az esik jól, ezért mondtam, hogy rád hagyom, nézzed máshogy. Én sajnos itt több százezer euro adót fizettem, pl. azért, hogy Nollaig ingyen mehessen egyetemre (ok, a hozzá hasonlók, mert ő végülis egy másik országba ment), én meg így nézem.

A külterületi mizériád szerintem teljesen rendben van, kockáztattál, úgy gondoltad, hogy majd átminősítik a telked, erre nem volt ráhatásod, realizálódott a kockázat, ez van. És igen, ez is jó példa az élet igazságosságára, és arra is, amit írtam, hogy a "jutalmak" és a sikerek nem mindig, hisz normális esetben ő sem kapta volna meg, és mindketten ott szopnátok a kültelken. Vedd meg rendes áron a belterületi telket, és akkor nem jársz így.

Egyébként most sajnáljalak meg, hogy itt vagy több ingatlannal, család nélkül, jómódú nyugdíjasként, mert a nyaralódért makacsul harcolni fogsz, és a nagyobb játékos rádlép? Szar ügy, de alapvetően ez az élet rendje.
Egyébként ha rádől valami, kigyullad stb., még mindig megmarad a telked, ha nagyon keresztbe akarsz nekik tenni, nem sok mindent tudnak csinálni, egyezkedniük kell veled, nekik mindegy, hogy egy leégett rom vagy egy szép ház van ott, mindkettő blokkolja őket. A biztosítóval pedig előre is elvégeztethető az értékbecslés, megfelelő biztosítással kell rendelkezni, ha arra szeretnél támaszkodni.
De nem is tudom, hogy minek fárasztom magam, neked úgysem jó a valóság, te olyan dolgokat szeretnél, amik elérhetetlenek, ez már a múltkor is jól látszott, amikor a szar egészségügyi állapotodról panaszkodtál. Erről (is) ennyit.

élhetetlen 2019.10.31. 19:27:22

@Arthamyr: Itt nem meggyőzésről van szó, csak arra akartam rámutatni, hogy “az élet igazságos”, és “a pénz beszél, a kutya ugat”, az nem ugyanaz. Egyébként, “és mindketten ott szopnátok a kültelken”, így nem igaz, mert ikerház lehetett volna, ő felülről jár be, én alulról, vagy fordítva, csak neki egyszerűbb volt a tanácsi Lajos. Ez nem az “élet igazságos” kategória. Ha egy kicsit eltapos egy nagyobb játékos, az az élet rendje, mondod, én is látom, csak ne nevezd ezt úgy, hogy az élet igazságos.” neked úgysem jó a valóság, te olyan dolgokat szeretnél, amik elérhetetlenek”. Hát igen , az egészségügy, tavaly szeptembertől májusig eljutottam odáig, hogy bekerültem a gerinc klinikára. Taps, csak mondtam februártól, hogy más probléma is van. Októberre derült ki, hogy fehérvérsejt, vörösvértest a vizeletben több, mint 10 szerese a normálnál, és, hogy ehhez ennyi idő kellett, azzal csak az a probléma, hogy nekem “úgysem jó a valóság”, olyan dolgokat szeretnék, amik elérhetetlenek. Csak ennyit akartam mondani, ami az első mondat volt, a többi adalék, bocs, hogy zavartalak.

Arthamyr 2019.10.31. 20:11:29

@élhetetlen: Na akkor az adalékra nem reagálok. Az első mondatra meg annyit, hogy én ilyet nem írtam, hogy az élet igazságos, hanem ezt írtam:
"Az élet általában igazságos, legalábbis a "büntetések" és a kudarcok általában megérdemeltek és ritkán indokolatlanok." ( @Arthamyr: ). Szerintem lényeges különbség van a két gondolat közt, felőlem vitatkozhatsz azzal, hogy "az élet igazságos", de ha lehet, ne velem tedd, mert nem én írtam, felesleges a számba adnod.

élhetetlen 2019.10.31. 22:38:10

@Arthamyr: Igazad van, belátom. Teljesen mást jelent az “élet igazságos”, mint az "Az élet általában igazságos, legalábbis a "büntetések" és a kudarcok általában megérdemeltek és ritkán indokolatlanok.". Te úgy látod, hogy akit lenyomnak, az általában megérdemelte, bármilyen eszközzel nyomták le. Erről tényleg nem érdemes többet beszélnünk.

Arthamyr 2019.10.31. 22:43:12

@élhetetlen: "Te úgy látod, hogy akit lenyomnak, az általában megérdemelte, bármilyen eszközzel nyomták le." - Nem látom így, ez megint a te (félre)értelmezésed csak, egy hosszú folyamat végén, ami teljesen eltávolodott a kiindulási ponttól. De igazad van, hagyjuk a dolgot.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.11.01. 09:35:48

Ez most olyan, mintha valaki Pestről New Yorkba költözne, majd visszajönne Nagyváradra mondván, hogy az is magyar város, aztán csodálkozna, hogy nincs nyüzsgő élet...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása