oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. augusztus 11. 06:30,  Milyen Magyarországot szeretnék? 106 komment

2019. augusztus 11. 06:30 Határátkelő

Milyen Magyarországot szeretnék?

A kérdést sokan felteszik maguknak és nyilván sokféle választ adnak rá. Zuzzer például egy meglehetősen alapos felsorolást készített, amivel nyilván lehet vitatkozni, de az biztos, hogy gondolkodni a témán mindenképpen érdemes.

Szerinted mi történne, ha hazaköltöznének a magyar határátkelők? Min kellene és hogyan változtatni? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!

budapest_foto_pixabay_com_bewater1706.jpg(Fotó pixabay.com BeWater1706)

Akadnak olyan hírek az ember életében, amelyek a szokottnál is érzékenyebben érintik. Így van ezzel Zuzzer is, akit ezek arra serkentettek, hogy összeszedje, milyennek is szeretné látni Magyarországot. 

„Sokszor volt már téma, hogy melyik ország milyen, miért jobb / rosszabb mint Magyarország. Olyan is, hogy mit vinnénk magunkkal innen-onnan, ha hazaköltöznénk. Most meg lesz egy olyan, hogy én milyen országot szeretnék nektek, mert szerintem én már itt ragadtam Normáliában.

Milyen Magyarországot szeretnék?

Íme az én távolról sem teljes listám, még véletlenül se fontossági sorrendben.

Ahol:

- nem dobják ki a kis fecskéket a főtérre, mert egy nyomorult ablak, vagy ablakok installációjánál útban vannak.
- nem teszik oda a kutyákat, macskákat, madarakat az állatvédők telepei elé, mondván "mostmá szenvedjetek velük ti!".
- nem kell fideSS rajongónak lenni ahhoz, hogy normális munkát akasszon az ember.
- simán lehet politikáról beszélgetni rokonokkal, ismerősökkel anélkül, hogy kényszeredetten mosolygunk és kegyetlenül óvatosak vagyunk, hogy még véletlenül se derüljön ki a véleményünk.
- nem számít a privát életemben elkövetett fércbukos, egyéb megnyilvánulásom, véleményem, politikai irányultságom abban, hogy milyen munkakört tölthetek be.
nincs uram-bátyámkodás.
- senki se akar semmit okosba megoldani.
- fizetek a jó színvonalú, számlázott szolgáltatásokért.
- az egészségügyben embernek kezelnek a jól fizetett orvosok és ápolók, én pedig cserébe nem hiszem azt, hogy mindez tőlem, a járulékomtól, pénzügyi hozzájárulásomtól független dolog
- az üzletek döntő többségében udvariasak az eladók.
- az emberek általában egy alap udvariassági szintről indítanak és köszönnek egymásnak.
- nem döglik meg a szomszéd tehene is.
- a lopás lopás, politikai pártállástól, oldaltól, logótól függetlenül.
- leszarják az elmútnyócévet, ha egy bűnügy megítéléséről van szó.
- az én politikai platformomon álló embert is szarházi tolvajnak hívják, ha lop.
- a 21. században nem számít, hogy mi volt 1988-ban az ország politikai rendszere.
- nem számít mai döntésben, hogy kommunisták ültek a nyakunkon 1989-ig.
- az ügyészség pártállástól, vagyontól, ki kinek a fiától, vejétől abszolút függetlenül rohassza rá a lakatot a korrupt, tolvaj politikusokra, emberekre.
- a sok milliárdos simlit elkövető köcsögöket ugyanaz a bíróság, ugyanazon törvények alapján ítéli meg, mint Jóska bolti lopását.
- senki se eszik fényt, iszik kerozint, saját pisijét, nem eszik placentát és az orvossal vizsgáltatja magát nem Mari nénjével, aki mint tudjuk látó, minden kedd délután 5 és 8 között, alkalmanként tízezerért.
- a tudomány téziseit oktatját és nem akarják Petőfit minduntalan megtalálni Levédiában közvetlenül a Szíriuszról származó magyarság ősapjának sírja mellett.
- a marhaság, az marhaság, bármilyen öreg legyen, aki mondja.
- a kor az egy állapot és nem érdem.
- minden diáknak, vagyoni helyzettől függetlenül joga van a legmodernebb oktatáshoz.
- a mára tanítják a gyerekeket és nem arra, hogy Viktátort biztosan be tudják azonosítani a nemzeti konzultációhoz mellékelt brossúrában lévő fotón, vagy hogy az ősmagyar zászló előtt sírva leboruljanak.
- a magyarságom ténykérdés és nem érdem.
- nem kell ismernem valakinek a valakijét, ha valami probléma van a családomban.
- nem meghalni járnak az emberek, embertelen viszonyok közé az ún. "kórházakba".
- fejlesztik az infrastruktúrát, amibe a sport is beletartozhat, de sormintában. Egy stadion, egy kórház, egy jégpálya, egy iskola, egy kórház, egy sportcsarnok....
- az állam szigorúan el van választva a vallástól. Államelnök, miniszterelnök vallása, vallásossága magánügy, a kutyát nem érdekli és nem érdem.
- az egyház a hívőkért van és nem a politikáért és az onnan esetlegesen leeső koncért.
- az egyház eltartja magát; egyházi adó a vallásosoknak, ne az állam perkáljon a nem vallásosok adójából.
- a templomban nem politizálnak, hanem úgy viselkednek, ahogy prédikálják.
- a tény, hogy vallásos vagyok, vagy nem, nem jelent az égvilágon semmit; se előnye, se hátránya nincs.
- nincs kila krumpli egy szavazatért."

Ha a teljes listára is kíváncsi vagy, olvasd el az eredeti bejegyzést!

„Gyakran érzem magam mostanában kakukktojásnak”

Talán nem tévedek nagyot, ha úgy gondolom, a hazaköltözött határátkelők közül nem kevesen érezhetik azt, amit Zsófi, akiben a kakukktojás érzése akkor tört fel még inkább, amikor elmentek nyaralni gyermekei francia nagyszüleihez Nantes-ba.

nantes_2.jpg

„Most bizonyosodott be számomra, hogy annak ellenére, hogy a franciák udvariasságát, eleganciáját, lazaságát és kulináris kiválóságát számomra semmi sem múlja felül, nekem Magyarországon kell most élnem, legalábbis egy ideig biztosan.

Úgy érzem, hogy a helyemen vagyok Budapesten, innen pedig óriási örömmel kalandozok mindenfelé, de leginkább Franciaországba megyek szívesen, mert egy kicsit már ott is otthon vagyok.

Ez az érzés annyira kitágította a világomat, boldoggá és magabiztossá tett, hogy azon magam is meglepődtem.

Nagyon is érdemes tehát külföldön élni egy kicsit, ott magunkba szívni minden jót, megkűzdeni a nehézségekkel, majd hazahozni a jó ötleteket és a magabiztosságot, amellyel majd az itthoni kihívásokat is könnyebben megoldjuk.

Vigyázat! Aki viszont többször is, vagy igazán hosszú időre a határainkon túl teszi le a batyuját, az annyira nyitottá, nem ítélkezővé, pozitívvá, problémamegoldó hozzáállásúvá és barátságossá válhat, hogy Magyarországon könnyen kilóghat utána a sorból.

Én gyakran érzem magam mostanában kakukktojásnak, de kezdem megszokni. Az a gond, hogy Magyarországon is a külföldön látott, jó megoldásokat keresem, és számos helyzetben elégedetlenkedek, vagy csak meresztem a szemeimet, mert tudom, hogy máshogy is lehetne!

Szebben, jobban, vidámabban, logikusabban, könnyebben. Ez bizonyos helyzetekben nyilvánvalóan pénz kérdése is, amelyben Magyarország nem bővelkedik annyira, mint nyugat-európai barátaink, de nem minden esetben csak a pénz segíthet.

Mit csináltam Nantes-ban? Igazából semmi különöset, csupán azt, amit az emberek itthon is csinálnak. Bandáztunk gyerekes barátokkal, ebédeltem a barátnőimmel, após-anyós házában pihentem és beszélgettem velük, elmentem kicsit shoppingolni, játszótereztünk Korinával és Félixszel és megnéztem, hogy milyen újdonságok vannak anyósoméknál a kerületben.

Nem egy izgalombomba, de nekem per pillanat ez volt a legjobb vakációm. Igaz, hogy két napig szó szerint nem lehetett kitenni a lábunkat a házból a kánikula miatt, de még ez sem tudta igazán elrontani a jókedvemet.

Szerintem sok kisbabás anyukának olyan nyaralás az álma, ahol van bentlakásos bébiszitter és nem kell sem bevásárolni sem főzni. Nekem ez most megadatott, és mondhatom, hogy jól kialudtam magamat végre!

Tiszteletünket tettük Korina régi ovijában is, ugyanis pont az ottlétünk alatt volt a tanévvégi műsor és buli a gyerekeknek. Direkt nem hívom évzárónak, mert ennek semmi köze nincs ahhoz, ami a mi fejünkben évzáró címen megjelenik.

Szívet melengető érzés volt újra ott lenni, és találkozni a régi ovis társakkal és szülőkkel. Arról nem is beszélve, hogy Korina legjobb barátnőjének csoportos fellépését is láthattuk.

Ebben a francia állami oviban ilyenkor minden csoport készül egy produkcióval, ami vagy tánc, vagy valamilyen vidám koreográfia vagy egy kis vicces, jelmezes jelenet. Ezt követően pedig egészen délután négyig buli van a gyerekeknek és a szülőknek az ovi területén.

Arcfestés, ugrálóvár, kisebb ügyességi játékok, sütivásár, használt könyvvásár, zenés éneklés és szabad játék ameddig a picik bírják szusszal. A szülőkről sem feledkeznek meg, számunkra is van bor, kávé és mindig van kétféle egyszerű harapnivaló (hot-dog, quiche).

A bejáratnál lehet megvenni a jegyeket egy jelképes összegért, és mindent egy vagy két jeggyel lehet megvásárolni vagy igénybe venni. A befolyt pénz az óvodáé lesz végül.

Sok szervezést igényel ez a buli, de a szülői munkaközösség csinál mindent, az élményfeladatoknál is önkéntes szülők vállalják a munkát, és az eladni való sütiket is a szülők készítik otthon.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni!

Ökonyaralás Horvátországban

A klímaváltozás hatásait érezve nem csoda, ha egyre többen vannak, akik próbálnak minél inkább környezetbarát megoldásokat keresni. Közéjük tartozik a Végtelen… talán szerzője is, aki Horvátországban a kellemessel kötötte össze a hasznost.

okonyaralas.jpg

„Az egyik kedvenc gyerekkori időtöltésem a háztervezés volt, szóval már régóta foglalkoztat az építészet és most a klímakrízissel pedig előrébb ugrottak az érdeklődésemben a fenntartható és természetközeli megoldások. (...)

Ezért is örültem annyira annak, mikor rátaláltam Sabine öko házépítő workshopjára Horvátországban.

Közel is van, nyáron is van, vonattal is oda lehet menni és ráadásul az egész igencsak sokkal olcsóbb volt, mint amiket korábban láttam, ráadásul nem is arról volt szó, hogy menjek el sátorozni teljesen nomád körülmények közé Bulgáriába húsz vadidegennel, hogy két héten át vessem a vályogot.

Egy igazi kurzus volt, ahol mindenféle módszerekre megtanítottak, betekintést adtak abba, hogy melyik építészeti alapanyag fenntarthatóbb a másiknál, hogyan érdemes megtervezni egy vízvisszaforgatós rendszert és mennyi energia is jön ki két napelemből.

A workshop kb. 500 euróba kerül, amelyben egy hét tanulás, lakhatás és teljes ellátás van benne egy horvát szigeten, Bracban, ahová egyébként nem is bonyolult az eljutás és megoldható környezetbarát módon is, vonattal. Ebben az árban egyébként a legdrágább szállásmód van benne, a szafari sátor, ami tényleg tök jó volt, az összes egyéb lehetőség közül magasan kiemelkedett.

Nos, Sabine egy ötvenes német építész, aki tíz éve vett egy darab (13 ezer nm) földet ezen a csöpp horvát szigeten, és elkezdett rajta permakultúrás gazdálkodást, önkéntes-bizniszt és mindenféle workshopokat tartani, meg befogadni.

A hely maga igazán nomád, szóval ne számítson luxusra a „glamping” szót olvasó sem. Van ugyan egy irtó menő baromi nagy „dome”, ami egy kupolaszerű épület, de ez egy amolyan találkozóhely, előadóterem, jógaterem funkciót lát el.

Máskülönben a hely maga áll egy nyitott konyhából, egy nagyon mini szalmabála házból, ahol Sabine lakik, kerti kinti zuhanyzókból és komposzt vécékből (amik iránt még mindig csodálattal adózom), egy szafari sátorból (ahol mi laktunk) és egy hagyományos sátorból és kábé ennyi.

Idővel rájöttem, hogy a kert nem csak az összevissza egymásra esett kövekből áll, hanem vannak utak kialakítva és Sabine szamara kifejezetten nagy munkát végez azzal, hogy mindenhol lelegeli a füvet az olivafák között.

Szóval milyen élmények, tanulságok születtek meg bennem ezen meghatározó hét alatt?

A gazdálkodás irdatlan durva meló. Igazán luxusban élünk mi, városi emberek és valójában nagyon el vagyunk kényeztetve nem csak azért mert ha fáznánk bekapcsoljuk a fűtést, ha melegünk van, a légkondit, ha kávét akarunk, megnyomunk egy gombot a kávéfőzőn, hanem azért is, mert ezen csodákat nem kell értenünk, sőt, valójában semmi máshoz nem kell értenünk, csak a saját szakmánkhoz és az összes többihez majd kihívunk egy szerelőt.

Nos, ez szerintem óriási para, ami azóta kezdett el nagyban nyomasztani, amióta közel érzem a világvégét és nagy a munkaerőhiány (azaz nem találok egy vízvezetékszerelőt sem), merthogy azóta rájöttem, hogy ha bármi gond lenne a világ ilyenmód fenntarthatóságával, akkor bizony én lennék az első ember, aki kihalna, mert még azt sem tudom, hogyan kell egy szöget a fába verni.

Szóval ez is vezetett oda, hogy egész gyerekkorom és felnőtt női életem során a környezetem által folyamatosan bizonygatott hozzá-nem-értésemmel kívánok leszámolni és valamiféle módon hasonlatossá válni azzal az ötvenes német amazonnal, aki képes volt ebből a kősivatagból némiképp élhető világot alkotni. Legalábbis némiképp, legalább annyira, hogy tudjam melyik végén kell a kalapácsot megfogni. (...)

A kurzus önmagában nagyon érdekes volt, német precizitással reggel 8:30-től 12:30-ig elméletet tanultunk egy félórás szünettel, aztán Sabine-val együtt megfőztünk, ebédeltünk és a délutánt a strandon töltöttem a fiúkkal, akik már reggel lementek a faluba.

Este hattól volt egy 1,5-2 órás gyakorlati óra, amikor főfalat építettünk, szalmabála falat építettünk és gerendákat raktunk le egy házalapnak.

Tanulás szempontjából nagyon hasznos volt, bár nyilvánvalóan nem fogok holnap egyedül házat építeni, mégis kaptam némi gondolkodni valót, hogy milyet is tervezzek magunknak, támpontokat, hogyha valakivel valaha bármit is építtetnék, nagy betekintést abba, hogy mennyire durván környezetkárosítóak a mostani építkezési módok, miközben milyen menő városi fenntarthatósági építési projektek, szuperokos házak is vannak már.”

A teljes írást képekkel itt találjátok.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

A Határátkelő podcastjai most már nem csak a YouTube-on, de a Spotify-on, az Anchoron (ahol hangüzenetet is küldhettek!) és a legtöbb szolgáltatón megtalálhatók. Folyamatosan kerülnek fel az adások, minden nap egy új rész, hallgassátok meg (újra)! 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Magyarország Horvátország Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr515003266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszigonosz 2019.08.11. 09:24:07

Zuzzer írása: Zuzzer is, én is meg mindenki tudja, hogy egy olyan tökéletes ország, ahol minden csak szép meg jó, na az persze nincs, de vannak országok, ahol az ember szeret élni - mint Zuzzzer Svájcban, én meg itt, ahol élek - meg azok országok, aholtúl sok a nem jó, sok esetben feleslegesen nem jó és tetszenek az összeszedett javaslatai.

Zsófi szerintem olyan expat létet szeretne magának, csak ez nem fog bejönni - gondolom.
Franciország francia férjjel nem volt elég jó neki, ahelyett, hogy ha már ott élt megtanult volna rendesen franciául inkább franciáknak akart angolt tanítani: megkérdöjelezném azért az angol tudását is, na de a dolog nem jött össze és szaladni kellett Budapestre élni, amit a francia férje megteremtett szintén, na de ott meg ö a magyar nem lesz expat. Na de legalább az üdülés ott a tengerparton biztosan szép volt.

A harmadik írás: hát, no. A hölgy olyannyira védi a környezetet, hogy összeszaladta a fél világot családostól - és nem gyalog :-) élt itt ott amott, semmi nem jött be, emlékszem még arra mikor rohanva "menekült" a magyar politikai viszonyok elöl valahová Thaiföldre élni mert hogy ott politikailag minden milyen csodás. :-) Na aztán jött Olaszország, az sem volt jó, meg az a sok repülöút mindenfelé környezetevédelemröl beszélgetni :-) Szóval az ilyenekre sem gyalog ment szalmából font szandállal a lábán. :-)
Nos a mai írás: a német hölgy szerintem klasszul keres ezzel , hogy ilyen klientelnek, mint ö is, drágán eladja a semmit. :-)

IT Knight 2019.08.11. 09:51:21

"Milyen Magyarországot szeretnék?"

- olyat, ahol nincsenek csadoros nok
- ahol nem buntetik azt, ha valaki sikeres
- ahol az allamnak fontos a csaladtamogatas
- ahol torodunk a hataron tuli testvereinkkel
- ahol nem kell rettegni a liberalis velemenyterrortol
- ahol az allamadossag csokken, nem fuggunk az IMF-tol

Roviden: olyat, amilyen 2010 ota epul.

Az, hogy a berek es az ingatlanarak vegre kozelitik a nyugati szinvonalat, extra bonusz.

fhdgy 2019.08.11. 10:29:47

Általában nem szeretem a vasárnaponként bedobott témákat, de ma más a helyzet.

Az elsővel 99%-ig egyetértek! Vagy 999%-ig?!

A második kissé speciálisabb, alapjaiban személyes, családi élményeken nyugszik, de jó volt olvasni. Csak egy dologra reagálnék: ott miért olyanok a szabályok, hogy lehet süteményt bevinni, azt el is lehet adni, nálunk miért vagyon ez tíltva? Tud rá valaki valamilyen épkézláb magyarázatot???

A harmadik nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Tudjátok, a kecskék!

taga20 2019.08.11. 10:42:05

@IT Knight:

"Miyen Magyarországot szeretnék?"

-olyat, ahol nem egy rohadék o1g a legfőbb oligarcha
-olyat, ahol a közmédiába nem dobnak 100csilliárdot és az ország egyik felét megjelenítő ellenzék nem szólalhat meg
-olyat, ahol nem éheztetik a tranzit zónában a menekülteket, közben buzgón járnak templomba
-olyat, ahol az ilyenek, mint te a négyfal között imádjátok a diktátort
-olyat, .... napokig tudnám sorolni

röviden olyat, amilyet a csútigeci is akart 1990 környékén!

coub.com/stories/4122-fidesz-idogep

zuzzer 2019.08.11. 10:57:46

@Dikusz: Nem az én privilégiumom az abszolút tudás, de olyasmiket soroltam, amikkel Sajtföldének nagy a közös többszöröse.

zuzzer 2019.08.11. 11:00:09

@IT Knight: Mondtam, hogy nem teljes a lista, van olyan a tiedben, ami nálam is elfér. A liberalizmus démonozálásával nem értek egyet.

VT Man 2019.08.11. 11:32:05

Az elsõ poszthoz:
Én olyan országot szeretnék, ahol az emberek nem nagyítanának fel olyan témákat, mint a fecskefészek leverése. Ráadásul lista elsõ helyen!?!?

Baj van itt a fejekben. A fecskéket védeni kell, de ez a hisztéria, ami csip-csupp ügyeken megy, taszító.

És a listában több ilyen van, a nem létezõ "Viktátorozás" (van egy kis létszámú kemény mag - és?), stb.

Csodabogár 2019.08.11. 11:37:37

@Arthamyr: De az akkor pénzbe kerül.:-(

Ettől a környezet hisztériától ár lábrázást kapok. Bálint gazda nagyon okosat mondott. A klima mindenképpen változik, kezdjünk el alkalmazkodni hozzá. Jómagam meg azt mondom, hogy az ember egy olyan állat, aki mindent meg tud szokni.
A Spitzbergákról láttam egy riportot, ahol szintén többen nyavalyogtak. A helyi sörfözde tulaja meg azt mondta, hogy a problémát majd ha itt lesz, megoldjuk. Eddig az emberiség mindig megoldotta a problémákat, a jövőben vajon miért ne tenné?
Szóval hiszti helyett valahogy így kellene hozzá állni a dolgokhoz.

Csodabogár 2019.08.11. 11:44:55

@fhdgy: Elképzelhető, hogy anyukák nem bíznak egymás konyhájában, higéniájában stb. Lehet, hogy én se lennék lelkes egyesek által gyártott akármit megenni.
Étteremben legalább nem látom a szakács körmét.:-)))

Csodabogár 2019.08.11. 11:49:21

@fhdgy: Te is tarthatnál szemináriumok kecskenevelésből jó pénzért.

Amugy nevetséges az egész. Nem tudom a hölgy hogy és hol élt. Nálunk mindig is a család csinált apróbb javításokat, vízvezeték, villany stb. bár senkinek nem ez volt a szakmája. Ezek után én is láttam az óriási "művészetet" ami egy szögbevetés volt pl. meg még sok minden mást is. Pl. rengeteg villanyt szereltem saját lakásomban, mikor tök egyedül voltam. Megnézném azt aki ilyesmihez Svédországban szerelőt hív.

Csodabogár 2019.08.11. 11:52:24

@VT Man: Volt ennél jobb is az első helyen. "ne legyenek csadoros nők" Nem tudom hol látja őket, én utoljára egy igen drága belvárosi szálloda előtt taxira várva láttam kettőt.

gabors 2019.08.11. 12:08:02

@Dikusz: "Zuzzer: Egyetértek veled, de ilyen ország nincs."

es ha lenne zuzzer lenne az elso aki ez ellen agitalna :-))))

fhdgy 2019.08.11. 12:10:11

@Csodabogár: Szívemből beszélsz! Végig gondoltam a dolgot és egyből leesett a tantusz.

Kecsketartásból még messze nem vagyok profi, de igyekszem.

Ha ezt meg tudnám spékelni valami olcsó és oko dologgal, na az úgy együtt már nyerő lenne.

Ezen annyire fellelkesültem, hogy meleg ide, meleg oda, kimentem Csákszegbe és lelki szemeimmel próbáltam elképzelni a dolgot.

Az is eldőlt, hogy ősszel búzát vetek, abból a szükséges szalma mennyiség jövő ilyenkorra meglesz.

zuzzer 2019.08.11. 12:11:23

@VT Man: Azt olvastad, hogy a lista nincs prioritási sorrendben? Szövegértés állítólag szörnyű szinten van Magyarországon.

zuzzer 2019.08.11. 12:13:00

@Csodabogár: Az O1G rendszer rajongói erős képzelőerővwl vannak megverve.

gabors 2019.08.11. 12:19:43

@nyuszigonosz: "Nos a mai írás: a német hölgy szerintem klasszul keres ezzel , hogy ilyen klientelnek, mint ö is, drágán eladja a semmit. :-)"

semmit ??? a turot !!! Megepitteti a sajat hazat feltetelezem hogy a domot meg az utakat, zuhanyokat meg a komposztolo WC-ket is ilyen fizeto onkentesek epitettek es nemcsak a szamarat hanem meg a banki hitelet (amibol a foldet vette) is ilyen jolelku idiotakkal fizettette meg ... mindezt sotetzoldbe csomagolva ... nagyon ugyes !!!

nyuszigonosz 2019.08.11. 12:30:25

@gabors: De, ö a semmit adja el. :-)
Mivel a bevétel - úgy a pénz mint a kész meló, nos az az övé marad. :-)
Az ilyen fizetös önkéntes meg: mit is kapott? :-)

fhdgy 2019.08.11. 12:36:53

@nyuszigonosz: @gabors: A német hölgyről:

Szerintem 500 EUR egy hétre, kosztundkvártély, nem sok. 99%, hogy én kipróbálom, pedig se túl jólelkűnek, se idiótának nem tartom magam. ( az utolsó kitételeket nem Te írtad Nyuszigonosz )

Ha ezzel a szalmabála technológiával meg tudnám oldani a kecskék elhelyezését ill. a kecskepásztorét is ( magamra gondolok ) csak pár évre is, akkor már megérte.

Legyen kaja, nem vagyok finnyás, legyen hol aludni, akkor én már nem panaszkodom.

Tudtok mondani konkrét ellenvetést?

gabors 2019.08.11. 12:47:33

@nyuszigonosz: "Az ilyen fizetös önkéntes meg: mit is kapott? :-)"

felejhetetlen elmenyt .... baszod azt kapta

olyan mint Disney-Land csuda latvany ... persze micky eger helyett szamar legelt ... vegul is akar a Habitat for Humanity-nek is dolgozhatott volna ilyen alapon csak azok nem biztositanak szafari satrat (persze ezt nem tudom biztosan)

nem a semmit adta el hanem azt az "elmenyt" hogy a fizeto onkentes neki epithetett zold hazat ... mint mondtam nagyon ugyes

gabors 2019.08.11. 13:08:01

@fhdgy: "Tudtok mondani konkrét ellenvetést?"

semmilyen ellenvetesem nem volt .... sot nagyon ugyesnek tartom a nemet holgyet hogy ilyet kitalalt hogy nyuszigonosz szerinti "semmit" masnak "elmenykent" tudja eladni raadasul ugy hogy neki epitenek egy valamit amiert meg tobbet tud majd kerni jovore ...

ami szamomra idiotizmus ugyanaz neked lehet a legjobb dolog a kulonbseg hogy te meg fizetsz is erte....

en peldalul a kecsket vandaloo modon szeretem, te meg maskepp :-)

fhdgy 2019.08.11. 13:11:33

@gabors: "vandaloo modon" mi ez? Nem értem!

fhdgy 2019.08.11. 13:25:20

@gabors: Én nem arra gondoltam, hogy a német hölggyel kapcsolatban van-e ellenvetés, hanem arra, hogy én szeretném megnézni, kipróbálni, még 500 EUR-ért is+még dolgozom is neki valamennyit.

Láttok-e olyan okot, hogy ez az én esetemben elhibázott, értelmetlen dolog lenn?

Taxomükke (UK) 2019.08.11. 13:26:53

@zuzzer: ... no meg alacsony erkölcsi elvárásokkal

shakti rom 2019.08.11. 13:43:50

Harminc Év Múlva - avagy milyen országot szerettek volna

www.es.hu/cikk/2019-08-09/janko-attila/harminc-ev-mulva.html

...

shakti rom 2019.08.11. 13:43:53

@gabors: akadjatok már le a csóri kecskéről! :))

Golf2 2019.08.11. 14:08:37

Off.Kövér: Nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek négy gyereke van...Ez 1 állat.

fhdgy 2019.08.11. 14:19:03

Kedves Határátkelő!

Keresem a kapcsolatfelvételi lehetőséget a Végtelen… talán szerzőjével, de facebook-on kívül nem találok lehetőséget.

Tudnál segíteni, hogy felvegyem vele a kapcsolatot, mondjuk e-mail-ben?

fhdgy 2019.08.11. 14:21:41

@Golf2: Egy nyolc gyerekes arab migráns a szíve vágya? Mert ugye, akkor az dupla magyar. Elég abszurd lenne!

gabors 2019.08.11. 14:25:56

@fhdgy: "@gabors: "vandaloo modon" mi ez? Nem értem!"

indiai porkolt ami jo fuszeres csipos, csinaljak csirke, barany es kecske husbol (biztos jo marhabol is de abbol nyilvan valo okok miatt csak a mohamedan teruleteken foznek)

Van mikor vindaloo-nak is irjak az enyhebb es talan ismertebb valtozat marsala vagy egyszerubben curry

egy pelda a netrol nem tudok jotallni a receptert

www.taste.com.au/recipes/slow-cooker-goat-vindaloo-curry/04a12ddd-2861-44e8-8cfa-888cc6c9d154

gabors 2019.08.11. 14:33:23

@fhdgy: "Láttok-e olyan okot, hogy ez az én esetemben elhibázott, értelmetlen dolog lenn?"

mivel a te penzed a te idod ezert neked kell tudnod eldonteni hogy a leirtak alapjan (vagy ha tudsz tobb infot szerezni meg jobb) ez NEKED megeri-e.

En azt hiszem mar ketszer is mondtam hogy szerintem ez idiotizmus ... de szerintem sok mas is az .. :-)

fhdgy 2019.08.11. 14:34:44

@gabors: Ha indiai kaja, akkor nálam nem jöhet szóba.

Dolgoztam 12 hetet Indiában, de a kajájuk nem nyerte meg a tetszésemet, pedig sem válogatós, sem finnyás nem vagyok.

gabors 2019.08.11. 14:45:31

@fhdgy: "@gabors: Ha indiai kaja, akkor nálam nem jöhet szóba."

indiai kaja az nagyon altalanos fogalom mert komoly kulonbsegek vannak (hiszen hatalmas orszag) ... en sem szeretek minden indiai kajat pl falooda jegkremmel halalbe lehetne kergetni ... :-)

de szeretem a fuszeres kajat es a csirke, barany vagy kecske porkolt foleg az igazi "eros" fajta nekem bejott ... meg vannak jo zoldseg "porkoltjeik" is

fhdgy 2019.08.11. 14:47:57

@gabors: Én próbálom praktikus oldalról nézni.

Pl. ha tényleg lakható télen is egy szalmaház és jóval olcsóbban megvalósítható, mint egy másik, akkor nyert ügyem lenne.

Rámentem a honlapjukra, ott egy mini Stonehenge kellős közepén révületben lévők csápolnak, nos ez engem hidegen hagy, sőt bizonyos mértékig taszít. Ez nem érdekel!

DE: ha meg lehetne tanulni valamennyire, hogy hogyan lehet egy ilyen házat és ólakat csinálni, akkor az nekem jó lenne.

Pl. ha most ősszel búzát vetnék, akkor jövőre szinte ingyen lehetne kb. ezer darab kis bála szalmám. Abból már komoly méretű házat, ólakat lehetne csinálni.

Pl. olvastam neten, hogy kecskéket simán lehet tartani olyan karámokban, amik olcsó favázasak, de szalmabálákkal körbe van rakva és az elég, hogy a hideg ellen védje őket.

Szóval, nem irreális a dolog, de ugye lehet, hogy belefut az ember egy kész átverésbe.

fhdgy 2019.08.11. 14:50:24

@gabors: Én már a curry-től is frászt kapok. Hiába könyörögtem, hogy curry nélkül, nem menekültem. Ami kiverte a biztosítékot, hogy még a pörkölt földi mogyoró is curry-s volt.

Taxomükke (UK) 2019.08.11. 15:03:07

Te elmebeteg favágó, aki esőben nyírja a füvet, és nem indexel, nehogy valaki megtudja merre megy - az üzeneteidet olvasatlanul törlöm, a faszságaidat tartsd meg magadnak, és a szajha anyukádat minősítgesd a továbbiakban.

Shanarey 2019.08.11. 15:28:47

@Taxomükke (UK):

Üdv a a klubban. Ő egy pszichikai eset. Momentán az a mániája, hogy mindenkit követ aki a határátkelőn kívül kommentel, és odahány valami nyomdafestéket nem túl jól tűrő személyeskedést. S az ok az hogy cenzúra van a Határátkelőn. Ritka szar élete lehet, ha ez a legjobb szórakozása. :-)

Shanarey 2019.08.11. 15:38:46

Magyarisztán 2019

hvg.hu/itthon/20190810_Megvertek_egy_fiatal_not_Benyen_mert_szivarvanyos_taska_volt_nala

hvg.hu/itthon/20190811_Arab_bevandorlonak_neztek_lefejeltek_a_budapesti_Arkad_elott

O1G kiengedte a rasszizmust a palackból, s a Magyarországon tömegesen jelenlévő Homo Primitívusz, boldogan befogadta az ideát.

shakti rom 2019.08.11. 15:56:17

@fhdgy: Igazad van, a curry perkeltet egyék a NY magyar migrik ;)

bájvágen 2019.08.11. 15:56:58

@Taxomükke (UK):

nekem miért nem ír ez a rohadék, pedig igényem lenne rá:)))

Dikusz 2019.08.11. 16:31:39

@Shanarey: Nem tudod véletlen miért van ekkora repülőforgalom errefelé? Ma éppen min. 10 percenként kora reggel óta.

Golf2 2019.08.11. 16:41:59

@Dikusz: A szigettöltelékek miatt van a káosz.

Shanarey 2019.08.11. 16:49:38

@Dikusz:

Nyár van, s a sok ifjú titán az EU minden tájáról, mind Magyarországon akar szórakozni.

Golf2 2019.08.11. 16:50:45

Off.A venezuelai férfinak most a magyar állam bérel lakást Budapesten, magyar felmenői miatt hamarosan megkapja az állampolgárságot, ingyenes nyelvtanfolyamra jár...És még több száz magyarul nem is tudó venezuelainak fizeti a repjegyet is,csak jöjjenek.Mindezt suba alatt...

Csodabogár 2019.08.11. 16:52:37

@fhdgy: Most nagy divat lett az "erdei fürdőzés" ami nem más, mint kiscsoportban menni az erdőbe csendben elmélyülni, ölelgetni a fákat stb. Ha találsz valaki, aki ezt a hülyeséget nagy hittel elő tudja adni, akkor már nyerő vagy. Valami erdő csak van a közelben. Aztán felállítasz néhány sátrat, bérelsz 2 toitoi wc-t és kész a tábor. Ehhez jönnek a kecskék, hozzájuk is ki lehet találni valami gyógyitó erőt, ami mondjuk fejés közben áramlik + a finom kecsketej. Mindez minimum 50 ezer egy hétre.
Mindez után már csak valami influencert kell meghívni, aztán jön a média és kész a biznisz.:-)

Csodabogár 2019.08.11. 16:58:24

@fhdgy: Szerintem kérj a helyről prospektusokat és abból is megtudhatod amit akarsz. Én nem adnék ilyesmiért még 5 eurot se, de az ötletet valamilyen módon lemásolni nem rossz ötlet.

Taxomükke (UK) 2019.08.11. 16:59:53

@Shanarey: Nekem nem irkált az idióta, mióta egy éve elküldtem a picsába a kórtermi sorstársaival együtt, de ahhoz képest, hogy ez egy fosblog, állandóan idejárkál olvasgatni,meg néha álnéven idehányni a baromságait. Klinikai eset.

fhdgy 2019.08.11. 17:03:39

@Csodabogár: A birtokhoz tartozik kb. 18 hektár erdő is, tehát lehetne erdei fürdőzést csinálni. Ezzel csak egy bajom van, én ilyen dolgokban nem hiszek, így eladni sem tudom, de nem is vagyok rá hajlandó.

Egy erdei tábor már más kategória. Aki szereti a természet közeli vagy nomád állapotokat, annak ott paradicsomi állapotokat lehet teremteni.

Mondjuk, ma ez a szalmaház beletette a bogarat a fülembe. Eddig jurtában gondolkodtam. Egy 50 négyzetméteres jurta alapáron kb. kettő milla és téliesített. Ilyenben már látok fantáziát.

fhdgy 2019.08.11. 17:07:55

@Csodabogár: A prospektus sem rossz dolog, de szerintem helyszínen látni a dolgokat egészen más.

Végül is Horvátországban 40 EUR-os szállás nem szokatlan, az már egy hétre majdnem 300 EUR. Ha kaja is van, még ha be kell segíteni a főzésbe, már megint tétel. Így az 500 EUR-t én nem tartom elfogadhatatlannak. Ha lát is, tanul is az ember, ötleteket meríthet, akkor nincs is gond.

Dikusz 2019.08.11. 17:10:22

@Shanarey: a kerület csudálatos, pártatlan facebook oldalán feltettem ezt az egyszerű kérdést délelőtt. Még mindig jóváhagyásra vár a bejegyzésem...
@Golf2: Kb két hónapja ez megy.

Az a gyanúm, hogy így oldják meg a zuglóiak panaszát.

Dikusz 2019.08.11. 17:14:14

@Csodabogár: "csendben elmélyülni, ölelgetni a fákat"

Vagy huszonöt éve én is adtam egy esélyt egyik kirándulásunk alkalmával pihenőkor. Nem volt szerencsém, mert pont egy olyan fát öleltem át elmélyülés szempontjából, ami tele volt hangyával... .)))

Golf2 2019.08.11. 17:14:36

@fhdgy: Egy 50 négyzetméteres jurta alapáron kb. kettő milla és téliesített... Dobogókőn az eggyetlen étkezdés-kávézós már az ötödiket állítja fel egymás nyakán és tele van napi 20ért.Ez a kasza...

Dikusz 2019.08.11. 17:25:04

@Golf2: Nem egészen két éve jártam arrafelé, akkor még egyet se láttam. Megnéztem a honlapjukat, tényleg.
A Nimród meg ebek harmincadján van...

fhdgy 2019.08.11. 17:30:44

@Golf2: Megnéztem a weblapjukat. Tényleg úgy van, ahogy írod!

Vannak kritikák, de összességében meglehetősen jók a visszajelzések.

nyuszigonosz 2019.08.11. 17:52:09

@fhdgy: Szerintem lenne kereslet az erdei fürdözésre és kecskesimogatásra is, és ezt tényleg nem ironikusan írom, hanem komolyan gondolom.
Ami kell, hogy beindíthasd ezt az egészet, egy óriási mint írjátok Jurta - de ismered németországi életedböl a Bierzelt-eket, szóval valami olyan nagy, a közös éttkezésekre, és fözésre, aztán vécék és zuhanyok. Az elején esetleg saját sátrakat hozhatnának magukkal az ott pár napot eltöntetni akarók, ha beindul az egész, na akkor lehet kisebb-nagyobb ötletesen egyszerü helyeket kialakítani az alvásra.
Na meg valamilyen vissza a természethez szöveg is, és nem megvetendö lenne a wifi a terület nagy részén.

fhdgy 2019.08.11. 17:53:44

@Golf2: Gondolkodtam a dolgon, de van egy kis bibi!

A szilárd burkolatú úttól kb. kettő km.-re van a birtokom. Jó, a legközelebbi pontja csak 1300 méterre, de még a birtokon is kell menni 700 métert, mire az erdős részre ér az ember.

Szárazságban por, eső esetén pedig vendégmarasztaló sár.

Hintóval kellene hordani a vendégeket? Bár ez is lehetne egy attrakció!

fhdgy 2019.08.11. 18:00:59

@nyuszigonosz: A kecskesimogatás, meg a nomád élet ellen nincs kifogásom, de az erdei fürdőzést én magam elfogadhatatlannak tartom. Akkor inkább hintóval kirándulás a környékbeli erdőkben. Van belőlük sok és hatalmas, bár a tulajdonosok, meg főleg a vadászok nem tudom hogy viszonyulnának a dologhoz.

A villany generátorral, napelemmel megoldható lenne. Vezetékes víz nincs, de van egy kút, azt kellene használni, persze hidroforral vagy valami hasonlóval, vagyis kis saját vízműtelepet kellene csinálni.

Ez így, együtt meg sok, nagyon sok pénz és tudod, a pénz a legkevesebb.

Csodabogár 2019.08.11. 18:42:26

@nyuszigonosz: Én is komolyan gondoltam, hogy lehetne iylet csinálni. Mindig vannak akik szeretik a nomád életet, most amúgy is divat a vissza a természethez meg ilyesmik. Persze nem árt hinni a dologban, hogy hitelesen el lehessen adni, de erre biztos vállalkozna valaki.

Csodabogár 2019.08.11. 18:48:55

@nyuszigonosz: Én is komolyan gondoltam, hogy lehetne ily et csinálni. Mindig vannak akik szeretik a nomád életet, most amúgy is divat a vissza a természethez meg ilyesmik. Persze nem árt hinni a dologban, hogy hitelesen el lehessen adni, de erre biztos vállalkozna valaki.
@fhdgy: Hintó nem stilszerü. Egy kétkerekű szamár vontatta kordé lenne az igazi.

gabors 2019.08.11. 19:07:19

@Taxomükke (UK): nem erdemes valaszolni ... most szalad a ver a tokebe mert legalabb annyira felhuzott hogyha mashove de ide irtal neki vissza varja ezt mint az oxigent hogy tovabb egjen ... ne add meg neki hidd el masokat is kostolgat csak nem megy ennyire vele mint nalad ...

meg azt se mond hogy megkaptal barmit is mert igy mar annak is orulhet hogy a celt megtalalta (ez meg lehet elegiti ki de kezdetnek eleg)

gabors 2019.08.11. 19:10:34

@Golf2: "Mindezt suba alatt..." meg mindig nem erted te ezt "white power" ezek feher kereszteny europaiak nem valam gyuttment budos barna nepseg, azok csak a sorosnak kellenek ... :-)

gabors 2019.08.11. 19:13:00

@Csodabogár: "@fhdgy: Ehhez jönnek a kecskék, hozzájuk is ki lehet találni valami gyógyitó erőt, ami mondjuk fejés közben áramlik + a finom kecsketej. Mindez minimum 50 ezer egy hétre. "

azt kifelejtetted hogy delutanonkent felepitik az oko-szalma-karamokat a csodakecskeknek (ezt az utobbit azert levedem ...)

nyuszigonosz 2019.08.11. 19:15:19

@fhdgy: Hát te tudod.

@Csodabogár: Elhiszem, manapság van az ilyenre vevö, csak jó szöveg kell az eladásához. Az illúziókat lehet tán a legkönnyebben eladni. :-)

Golf2 2019.08.11. 20:20:38

@gabors: europaiak...Életében nem volt Európában spanyolul beszélő délamerikai.Mire fel fizetik a lakást nekik magyar közpénzből,magyarok meg az utcán.Szemétládák.

Európai téridő 2019.08.11. 20:21:30

@Dikusz: Zuzzer mintha egy kicsit követelődző lenne.

shakti rom 2019.08.11. 20:45:25

@Golf2: Fognak dolgozni mint állat, ne legyenek kétségeid.

gabors 2019.08.11. 21:41:33

@Golf2: "@gabors: europaiak...Életében nem volt Európában spanyolul beszélő délamerikai.Mire fel fizetik a lakást nekik magyar közpénzből,magyarok meg az utcán.Szemétládák."

nem tudom de amit en olvastam az alapjan valami NER kereszteny no szervezi a balhet mert nincs se nagykovetseg sem csak egy tiszteletbeli konzul ... egy bizonyithatoan magyar nagyszulot kell tudni igazolni (az alapjan allampolgar is jarna csak nem ilyen gyorsan...) vagyis nem rosszabbak mint az ukrajanabol vagy romaniabol magyaritottak kozul sokan...

amellett most Venezuealban eleg szar a helyzet (azt hogy azok akiket athoztak megerdemlik vagy nem nem tudom)

a kormany viszont nyer egy csomo kirakat menekultet (maris nem migrans ellenes fasisztak) es nem lennek meglepodve ha EU-s vagy eppenseggel Soros penzbol lenne mindez egy biztos nem a magyar khatholikus egyhaz sajat zsebbol fizetett bulija ...

gabors 2019.08.11. 21:45:29

@shakti rom: "@Golf2: Fognak dolgozni mint állat, ne legyenek kétségeid." az majd kiderul mert ha socialismos chavistak buknak akkor Venezuelaban sokat javulhat a helyzet es ezek kozul sokan lehet inkabb hazamennek mert legtobbjuknek tobben maradtak otthon mint idejottek ... vagy szepen atkoltoznek egy migransokhoz jobb kornyezetbe EU-n belul (ez a legvaloszinubb, nem varjak megy lefejeljek oket)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.11. 21:52:21

Jaaj máár.
Megint egy ilyen sírós írás ezen a hazaáruló,liberálfasiszta blogon!XD
Látom soros még mindig küldi nektek a pénzt!
Pedig már biztos többet kaptatok tőle,mint viki annak idején.

gabors 2019.08.11. 21:57:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Megint egy ilyen sírós írás ezen a hazaáruló,liberálfasiszta blogon!XD"

ahelyett hogy gyorsan mennenk ki az utcakra parosaval arabnak kinezo ciganyokat lefejleni ?

fhdgy 2019.08.11. 22:03:21

@gabors: @nyuszigonosz: @Csodabogár: Köszönöm a biztatásotokat!

Ezek mind épkézláb ötletek, én is nagyon örülnék neki, ha csak egy részét is meg tudnám valósítani.

A realitás viszont az, hogy ehhez nem rendelkezem elég pénzzel, így marad részemről az álmodozás!

Talán majd az utánam következő! -:)

Én, jelen pillanatban úgy látom, hogy nagyon elégedett tudnék lenni azzal is, ha 2021 tavaszáig, nyaráig ki tudnék költözni a kecskékkel.

Csodabogár 2019.08.11. 23:44:33

@gabors: Sok magyar ment ki Venezuelába a háboru után. Nekem is van néhány ismerősöm, volt aki Svájcból aztán haza jött és van aki kint született de már évek óta itthon van. Ezek mind jómódu emberek voltak és még a nagy válság előtt eljöttek onnan. De van olyan ismerős is aki sajnos ott ragadt és hát nem igazán könnyű az élete.

Dammiel 2019.08.12. 00:13:40

@IT Knight: a bérek közelítik a nyugati színvonalakat? A kormàny fillért nem költ a tanàrok/közalkalmazottak bérének emelésére. Menj el Mo-n tűzoltónak, tanàrnak. Aztàn az oszló Nyugaton is... a hó végén fennmaradó pénzt költsd el brainstormingra. A multik csak azèrt kènytelenek (szegènyek) többet adni a Mo-n maradottaknak, mert akkor màr tényleg mindenki lelépne.

"Csador nélküli nők' ? EMBER, a nyugati ember 1-200 év múlva kihal, nézz körül a környezetedben, 10ből hány haverodnak van 2-nél több gyereke? Aztán Indiában, az arab tèrségben, Ázsiàban is!
Ez fehèr és fekete, szò szerint is.

gabors 2019.08.12. 00:15:59

@fhdgy: "nyaráig ki tudnék költözni a kecskékkel." ahol most vannak azt kinottek ? vagy miert lenne jo kikoltozni ?

gabors 2019.08.12. 00:20:54

@Csodabogár: amit irtam abbol nem derult ki hogy kepben vagyok? meg azt is tudom hogy Ecuadoron keresztul "mentik" oket....

Azt hogy Golf2 most hallott errol eloszor arrol nem en tehetek ... nemreg olvastam egy reportot a nem hivatalos Venezuelai kovettel (Guiado-t tamogato) O is megemlitette es megkoszonte a kormany effajta segitseget is ... persze ez olyan patyomkin falu tipusu ugy

de azert koszi a megerositest ..:-)

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2019.08.12. 04:30:49

-nem kell fideSS rajongónak lenni ahhoz, hogy normális munkát akasszon az ember.

Eddig bírtam olvasni.
Tehát ma Magyarországon mindenki, akinek van valami használható tudása és normálisan meg tud élni, az összes egyénileg dolgozó szakmunkás, aki annyit kér napidíjnak amennyit nem szégyell, az összes olyan vállalkozó, aki emberszámba veszi az alkalmazottait, emiatt kevésé küzd munkaerőhiánnyal, és normálisan megy a bolt az fidi hívő.
Arról már ne is beszéljünk, hogyha valaki értelmes vitát szeretne egy témáról, akkor nem fideSS-ezzen már. Ha neadj Isten visszalibsizi valaki, akkor persze fel lenne háborodva. Ezt a szintet meg kellene hagyni a társadalom alsó rétegének, tapasztalatom szerint azért nem ez a blog a törzshelyük.

Auralianus 2019.08.12. 07:35:10

@IT Knight:

Hitet sosem azok tesznek akiknek erős a hite, hanem azok, akik azt szeretnék, hogy mások azt higgyék róluk erős a hitük...

... heteroként nem verem a mellem rá, hogy hetero vagyok... nőként/férfiként nem mondom percenként mennyire örülük neki, hogy nő/férfi lehetek...

... elégedett állampolgárként pedig nem adok hálát sem pártnak, sem vezérnek, sem népnek, hogy csodát tettek...

... de ez ugye én vagyok :Đ

Auralianus 2019.08.12. 08:26:05

@dorian gray:

Első olvasatra igazad van, másodikra viszont azon érdemes elgondolkodni miként lehetséges az, hogy egy internetes fórumon, totálisan vadidegen emberek akik a jelenben és/vagy a közeli múltban ugyanazon társadalom részesei voltak az anyagi jólétet, sikerességet, elégedettséget az éppen aktuális politikai hatalomhoz való viszony függvényében aposztrofálják a társadalomban...

...innen nézve az is megér egy percnyi néma csendet, hogy miként hiheti bárki is ott ahol a sajtót a közhivatalokat az oktatási intézményeket átpolitizálják, ahol a legfontosabb külkereskedelmi partnereink szövetségét és a katonai szövetséget ahová önszántukból léptünk be és BÁRMIKOR ki is lephetnénk, mint elnyomó, szuverenitásunkat sértő erőként aposztrofálják, hogy az ő saját tehetségéből, szorgalmából adódó boldogulása valóban független a hatalom politikai szeszélyétől...

Nem, nem azt állítom, hogy aki jól él, az seggnyaló, csupán azt, hogy egy ilyen helyen csakis addig élhetsz jól, "amíg hagyják".

Ha már majd igazán lesz vesztenivalód (egzisztencia, család, emberek akik tőled függnek) átérzed majd azt is milyen az, amikor nem teheted amit szeretnél... mert túl sokan függnek tőled.

EZT gondold végig, majd döntsd el szeretnél-e IGAZÁN sikeres lenni ;)

fhdgy 2019.08.12. 10:54:32

@gabors: Most még a faluban vagyok és ezt átmeneti állapotnak tartom, úgy is kezelem. Van ugye egy 72 hektáros birtokom, ahol gyerekkoromban laktunk egy erdészházban ( már nincs meg ), mert apám erdész volt. A birtok a falun kívül van és ideális kecsketartásra.

Arthamyr 2019.08.12. 11:07:51

@Auralianus: "Nem, nem azt állítom, hogy aki jól él, az seggnyaló, csupán azt, hogy egy ilyen helyen csakis addig élhetsz jól, "amíg hagyják". " - Ez a legtöbb helyre és emberre igaz, különböző mértékben. Sehol sem leszel törvények felett, vagy leszel a "legerősebb" ember, aki minden konfliktust számára kedvezően tud lerendezni.

"Ha már majd igazán lesz vesztenivalód (egzisztencia, család, emberek akik tőled függnek) átérzed majd azt is milyen az, amikor nem teheted amit szeretnél... mert túl sokan függnek tőled." - Az viszont az ő saját döntése, hogy mennyi ilyesmije legyen (bármelyikből halmozhatsz föl tetszőlegesen keveset - ahogy az utolsó mondatban írod, mindenki eldöntheti hogyan és mennyire akar sikeres lenni) és mennyire helyezi biztonságba. Egyelőre nincs senkire rákényszerítve semmilyen egzisztenciaépítési vagy családképzési kvóta.

Alapvetően igaza van @dorian gray: -nek, a hozzászólása teljesen korrekt, századik olvasatra is, nem a sorok közt kell olvasni, hozzáképzelni valamit, és vitába szállni azzal.

Auralianus 2019.08.12. 13:03:48

@Arthamyr:

Teljesen egyértelmű, hogy másként értelmezzük a sikert és az egzisztenciát, mást értünk sikeres vállalkozás alatt, más dimenziókban mozgunk.

Ha függött volna már valaha is 10-15 vagy esetleg több száz család megélhetése attól, hogy jó döntéseket hozol-e adott helyen és időben az üzleti életben vagy a magánéletedben, akkor gyaníthatóan márként olvastad volna azt amit leírtam.

Mindenféle belemagyarázás nélkül, teljesen egyértelműen.

Ez nem "jó" vagy "rossz" ez tény...

Golf2 2019.08.12. 13:30:17

@fhdgy: 72 hektár....Csak vigyázz ha behajtani tilos táblát látsz akkor már a tiborcé,de lehet mészárszék is.Ennyi hektárra már rámozdulnak a telhetetlenek.

gabors 2019.08.12. 14:52:09

@fhdgy: "@gabors: Most még a faluban vagyok és ezt átmeneti állapotnak tartom, úgy is kezelem. "

igy mar ertem ahogy/amennyire kovettem a tortenetet azt hittem a kecskek mar "kint" elnek a birtokon... ja hogy ez meg csak a "falun beluli birtok" ... azert ha nincs ut meg viz se nagyon (villany manapsag par akksi meg napelem kerdese mint mernok magad is ossze tudod hozni foleg mert van hely boven) azert lesznek aprobb gondok tej feldolgozas sajt stb teren... de megoldas is lesz gondolom

Arthamyr 2019.08.12. 16:11:36

@Auralianus: "Teljesen egyértelmű, hogy másként értelmezzük a sikert és az egzisztenciát, mást értünk sikeres vállalkozás alatt, más dimenziókban mozgunk." - Ez így van, és így természetes, ahogy írtad: nem rossz vagy jó, tény.

"Ha függött volna már valaha is 10-15 vagy esetleg több száz család megélhetése attól, hogy jó döntéseket hozol-e adott helyen és időben az üzleti életben vagy a magánéletedben, akkor gyaníthatóan márként olvastad volna azt amit leírtam." - Pl. ezt én egyáltalán nem tekintem sikernek (sőt, kifejezetten szívásnak, akár úgy is mondhatjuk, kudarcnak gondolom), más kérdés, hogy ezzel az esetek 99%-ában már jár olyasmi is, amit már én is hasznos eredménynek, sikernek gondolok, és megint más kérdés, hogy az utóbbi megéri-e az előbbit. És ezzel egész biztosan nem vagyok egyedül. Ez sem rossz vagy jó, csak tény.

Számomra az sokkal nagyobb siker és "jobb" egzisztencia, amire nem veszélyes a kormány tevékenysége, a hatalom politikai szeszélye, attól független.
Ez saját tehetségből, szorgalomból is elérhető (Magyarországon maradva nehezebben), és ha már elérte az ember, akkor más szempontok alapján dönti el, hogy hol jó élnie, mint előtte. Ez sem jó vagy rossz, csak tény.

M. Péter 2019.08.12. 16:40:24

@gabors: Ha valakinek van egy magyar nagyszülője, akkor az illető jó eséllyel magyar állampolgár, nem csak jár neki. Az más tészta, hogy nem biztos, hogy egyszerű beszerezni az ahhoz szükséges iratokat, hogy a magyar állam is elismerje az állampolgárságát, és adjon neki személyit vagy útlevelet. Amióta van külön magyar állampolgárság, magyar apa gyereke mindig automatikusan magyar lett, arra most nem emlékszem, hogy már a 2. vh. előtt vagy csak utána lett elég magyar anya is.

Golf2 2019.08.12. 17:36:19

@Csodabogár: aki sajnos ott ragadt és hát nem igazán könnyű...De mire fel fizetnek nekik lakást? Még az 56os magyar menekülteknek se fizettek lakást hanem láger volt.

nyuszigonosz 2019.08.12. 17:52:01

@Golf2: Na most a világon semmi közöm ehhez a dologhoz, de: sok sok ország vesz át visszatérö embereket, olyanokat, akiknek a felmenöi mentek valamikor - sok esetben több mint 200 éve is - valahová és azok leszármazottjai kérik az "óhazába visszatérés" lehetöségét. Különbözö okokból.

Ez nem az a valaha volt disszidálás, a keleti blokkból a szabad nyugatra mikor tényleg a népek elöször egy menekült táborban voltak, míg nemcsak az identitásukat kellett kideríteni de föleg megtalálni azt az orszagot, amelyik hajlandó öket: kiutaztatja és az új életbe elindítja öket. És az ilyen országok: Németország, USA, Kanada , Svédország és még sorolhatnám az országokat, fizették az odautazás költségeit, és kaptak pénzt a kezdetekhez és lakhatási lehetöséget is immár nem menekülttáborban.

Ilyen visszatérök, mint amilyenekröl te most írsz, föleg Németországba érkeztek végtelenül sokan a volt Szudéta vidékekröl, még azonnal a II. vh után, késöbb Romániából, Lengyelországból és a volt Szovjetúnióból elsösorban, perszehogy azonnal kaptak lakást és pénzt is, söt nyelvkurzust is, hiszen ök már a a kivándorolt ösök leszármazottjai, nem is mindig tudtak németül. ( ja meg hát van, aki a mai napig nem is tud, de ez már egy más kérdés)

De Csehországba is tértek vissza a volt Szovjetúnióból azon csehek leszármazottjai, akik valamikor több mint száz éve mentek oda. Csehország is biztosított nemcsak azonnal lakhatást, hanem munkát is, és pénzt is kezdetekre. Németországgal ellentétben nem örökös szocisegélyt, hanem csak egy behatárolt idöre, de arra igen.

És miért is ne?

gabors 2019.08.12. 18:16:22

@M. Péter: "@gabors: Ha valakinek van egy magyar nagyszülője, akkor az illető jó eséllyel magyar állampolgár, nem csak jár neki."

igy van de ahogy irod mindez semmit nem jelent amig ezt "bizonyitani" nem tudja vagy a gyereket/felnottet be nem jegyzik az anyakonyvbe stb... Sot ha ne adj isten lejar az a magyar utlevel es eltelik X ev akkor bizony szuletesi anyakonyvi kivonat kell megint (akit honositottak annak az a papir ha megvan jo de Mo-on szuletettnek ilyet nem adna) es aki Mo-on szuletett az kezdheti elolrol .. ez meg manapsag is turelmet igenyel de emlekszem amerikai nagybatyam 90-es evekben egy lejart mar uj cimeres utlevellel egy fel evig kuzdott (vegul usa utlevellel szemleyesen Mo-on tudta elintezni hogy megint legyen magyar utlevele is) mivel amikor szuletett meg nem allami volt az anyakonyvezes a falusi templomtol szerzett szuletesi anyakonyvi masolatot mint kiderult ez jo modszer volt sokezer roman/ukran es szlovaknak is meg ott sem kellett szuletni ....

Golf2 2019.08.12. 18:22:29

@nyuszigonosz: Én csak azt látom hogy az itthon ragadt magyarokkal nem ilyen nagyvonalú a kormány...Csak a pénzük kell erre az ügyre amit ráadásul titkolnak vajon miért.

nyuszigonosz 2019.08.12. 18:43:46

@Golf2: Hogy miért titkolják, azt én nem tudom. Milyen forrásokból van rá pénz, azt sem tudom.

Ha tényleg el szeretnék gondolkozni a dolgon, azthiszem az jutna eszembe, hogy azért titkolják, mivel masszívan és csúf módszerekkel kampányol a magyar kórmány a bevándorlás ellen, hazug kampányokal is, egyfolytában szabadságharcol az EU ellen - persze szóban és csak otthon - ahonnan mindenre a pénzt kapja és ahová belépett és használja és kihasználja az összes pénzhezjutási lehetöséget, na és akkor nem igazán tudja ez a kórmány a saját népének elmondani mit és miért is csinál, tán azért nem, hogy meghagyhassa magának az összevissza hazudozás minden lehetöségét még azt is, hogy végül másra keni ezen visszavándorlás lerendezését.

De mondom, semmi közöm hozzá és amit leírtam egy magánvélemény az enyém, nem idéztem senkitöl, nem végeztem exkluzív felmérést sem hozzá.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.08.12. 20:40:03

@dorian gray: +1
@Golf2: te se olvastad, mit mondott, csak az index cikk cimet ugye? na, az ilyenek miatt van fideSS-ezes.

HakapesziM 2019.08.13. 08:06:31

"nem kell fideSS rajongónak lenni ahhoz, hogy normális munkát akasszon az ember"

Eddig olvastam. Hülyeség.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.13. 08:33:47

@IT Knight:

A te szektádban lapos a Föld, és nem is volt Holdra szállás :)
Nem csoda hogy a Juhok o1g-re szavaznak.

Auralianus 2019.08.13. 10:37:34

@Arthamyr: Amikor indítasz egy vállalkozást (mondjuk gazdálkodni kezdesz pár tucat hektáron) sosem úgy tervezed, hogy nem fogod a vállalkozást egy bizonyos üzemméret fölé nőni. Igen ritka az aki így gondolkodik.

Szóval HA jó vagy abban amit csinálsz, jó döntéseket hozol, akkor profitot termelsz és gyaníthatóan növekedni kezd a vállalkozásod. Egyre több alkalmazott (több család, több ember) élete, megélhetése függ tőled, totál függetlenül attól, hogy szerinted ez kudarc-e. Ezek a dolgok szimplán így működnek.

Természetesen ízlések és pofonok, de részemről sosem élnék ott ahol azon kell aggódjak, hogy "szabad-e elég sikeresnek lennem"...

Arthamyr 2019.08.13. 10:59:46

@Auralianus:
"Amikor indítasz egy vállalkozást (mondjuk gazdálkodni kezdesz pár tucat hektáron) sosem úgy tervezed, hogy nem fogod a vállalkozást egy bizonyos üzemméret fölé nőni. Igen ritka az aki így gondolkodik. " - Az viszont nagyon nem mindegy, hogy egy adott üzemméret-növekedéssel a vállalkozó milyen profitnövekedést vár el és ér el.

"Természetesen ízlések és pofonok, de részemről sosem élnék ott ahol azon kell aggódjak, hogy "szabad-e elég sikeresnek lennem"... " - Senki sem. Szerencsére Európában nincs olyan hely, ahol emiatt aggódni kellene.

Auralianus 2019.08.13. 13:05:32

@Arthamyr:

Szerinted ha nem lenne legalább egy olyan hely Európában amiről egész biztosan tudom, hogy félned kell ettől, akkor nyomkodtam volna ennyit a billentyűket?

:Đ :Đ

Arthamyr 2019.08.13. 13:45:06

@Auralianus: Igen, te előszeretettel nyomkodod a billentyűket feleslegesen.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása