oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. július 12. 06:30,  Egy átverés története 44 komment

2019. július 12. 06:30 Határátkelő

Egy átverés története

A külföldi munkavállalás mindig rejt magában némi kockázatot. A mai poszt erre próbálja meg felhívni a figyelmet. Noha szerzője (nevezzük Rózának) a cég nevét is megírta, szerintem ennél fontosabb maga a jelenség, azaz hogy érdemes vigyázni és előzetesen amennyire lehet, alaposan tájékozódni.

Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz, miként gondolsz rá, amikor külföldön vagy és milyennek látod, amikor hazalátogatsz? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!

mosogatas_etterem.jpg

„Az eredeti hirdetésben több mint 170 órányi munkaidő, 250 eurós szállásdíj szerepelt, munkaidőnek pedig az általános felszolgáló volt megadva. Nos, ebből, nem sok valósult meg. 

Ehhez képest ugyanis 120 órás szerződést adnak, a szállás 20 euróval igaz, de drágább volt, a munkakört pedig úgymond mindenesnek értékelték, de ezt „servicekraft” néven álcázták, munkaköri leírást nem adtak. 

Volt olyan, aki egész napra mosogatni tettek, másvalaki egész nap krumplit sütött és még sorolhatnám. 

Az első hónap csak részhónap volt, itt a 10 napra csak 28 munkaórát adtak, ami főleg szezonnyitás előtti takarítás volt. A fizetésből levontak 50 euró kauciót a szállásra. 

Emellett rossz adókategóriába tettek, ráadásul nem utaltak időben, mert azt mondták, hogy nem adtam bankszámlaszámot. Pedig ezt az adatlapjukon megadtam. 

A második hónapban fél hónapot ledolgoztam, főleg koszos tányérokat szedtem le és hordtam a konyhába, majd beosztottak mosogatni, ami nincs a szerződésemben, így ezt nem folytattam. 

A két hét felmondási időt nem vártam meg, így bírságot szabtak ki, és nem fizették ki a béremet. A szerződés szerint jogom volt rendkívüli felmondásra is, de ezt ignorálták. 

Teljes káosz az egész cég, mind a HR, mind az éttermeik. Sok szerb és magyar dolgozik ott, de sok más országból is vannak: bolgárok, románok, horvátok, németek, stb. Újonnan épült munkásszálló van nem messze a munkahelytől, ahol legalább 100 ember lakik. 

Én a 4 hét ottlétemért kb. 100 eurót kaptam!!!!! Egy mosogatóban találtam magam egyedül, mivel egy másik személy, akivel be voltam osztva, érthető okokból beteget jelentett. 

Egy szűk helyiségben egyedül, ahol mind a vendégek által használt étkészlet, mind a szakács által használt dolgok folyamatosan halmozódtak. Egy kedves szó nem hangzott el, csak lenéző tekintetek, és az a bunkó stílus, amivel hozzám beszéltek, sokkoló volt. 

Nyolc órán keresztül kajakidobálás, a koszos edények tálcára pakolása, a gőzölős mosogató fel-le húzogatása, vegyszerszag belélegzése, a forró edények kipakolása, amik leégetik az ember kezét, mindezt úgy, hogy én erre nem jelentkeztem, nincs is benne a szerződésemben. 

Egy mosogatónak abszolút nem éri meg ott dolgozni. Ausztriában a hotelekben vagy luxushajókon a szállás és ellátás ingyen van. 

A Tripadvisoron a látogatói visszajelzések közt rengeteg csalódott vélemény van. A hely nem olcsó, egy svédasztalos vacsora egy négyfős családnak kb. 85 euró, ezzel együtt az ételek nagy része fagyasztott termékből készül. A sok ételmaradékot minden este ki kell dobálni.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8914930158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deppate frog 2019.07.12. 09:16:32

In medias res.

A vendeglatas kemeny terep. Sok hasonlo sztorit hallani. Fogadni mernek, hogy az Arbeiterkammer ügyeinek 80 szazaleka ezen munkaltatok viselt dolgairol szol.

Ha az emberre ramosolyog a szerencse, gyorsan sokat lehet sporolni. Gyakran kapsz szallast, meg ellatast ingyen. Neha a varos, ahol esetleg költeni tudnal, eleg messze van, tehat a fizetesed kb 100 szazalekat meg tudod sporolni. De a munka legtöbb embernek lelekölö.

Arthamyr 2019.07.12. 09:49:25

"A külföldi munkavállalás mindig rejt magában némi kockázatot. A mai poszt erre próbálja meg felhívni a figyelmet." - A cikkben realizálódott kockázatokhoz nem kell külföldre menni, bár az tény, hogy ott kellemetlenebbek lesznek.

"Noha szerzője (nevezzük Rózának) a cég nevét is megírta, szerintem ennél fontosabb maga a jelenség, azaz hogy érdemes vigyázni és előzetesen amennyire lehet, alaposan tájékozódni." - Kíváncsi lennék, hogy erről mégis hogyan lehetne előzetesen tájékozódni. Ezek gondolom nem világszerte ismert, nagy cégek, de ha azok is, akkor sem biztos, hogy elérhetőek a belső folyamataik és akkor is változik egységenként, hogy milyen munkakörülmények várnak, arra meg közel 0 az esély, hogy pont azon ismer valakit, aki már évek óta ott dolgozik, és pontos infoval szolgálhatna.

Az már a első (pár) nap ki kellett, hogy derüljön, hogy ez nem "servicekraft" lesz (ha az illető azt szerette volna), szóval nem tudom, minek kellett ott 4 hetet elvesztegetnie, de ha már így tette, akkor miért panaszkodik, erről leginkább ő tehet... Mellesleg 4 hét nem egy tragédia, a legtöbben bizony mellényúlunk, hibázunk életünkben (sokszor), nagyon elenyésző kisebbség nem teszi, sokan éveket pazarolnak el rossz döntések vagy rossz stratégia miatt, a 4 hét semmiség. A probléma akkor van, ha valaki halmozza az ilyen 4 heteket, zsinórban behúz mondjuk 5 ilyen hulladék munkahelyet, és mindegyiken elpazarol 4 hetet. Na így holtidőkkel együtt simán elpazarol 1-2 évet is, és közben egyre inkább kényszerhelyzetbe kerül, mert akik ilyen állásokra lőnek, azok nem rendelkeznek soktízezer euros tartalékkal, hogy ezt megengedhessék maguknak.

Ha meg úgy gondolja, hogy a szerződés szerint neki van igaza, vigye perre a dolgot. Sok szerencsét hozzá, arról is írjon posztot, legalább lesz majd min nevetni... :D

fhdgy 2019.07.12. 09:50:15

Az iskolában tanulni kellett ( volna ).

A munkahelyen dolgozni kell(ene).

Az, hogy ki milyen munkát végez, hol helyezkedik el a hierarchiában, rajta is múlik.

Olvasni emberekről, akik mosogatóként kezdték, onnét törtek a csúcsra.

Kíváncsi lennék, hogy a poszterina most mit csinál.

Arthamyr 2019.07.12. 09:59:41

@fhdgy: Az ilyen munkahelyen nem dolgozni kell, ezt kerülni kell, nagy ívben, vagy ha már szarba lépett valaki, akkor az első héten otthagyni őket.

nyuszigonosz 2019.07.12. 10:11:21

Servicekraft - szolgáltatásokban dolgozó munkaerö: elsösorban a vendéglátásban. Munkaleírás és elvárás: úgy az ételek/ italok felszolgálása mint az asztal leszedése és mosogatás, takarítás is plusz konyhai kisegítés is.
Aki ebben a pozícióban vállal munkát, annak nem tudom mi nem tetszik, ha ezt kell elvégeznie.
( fizetés kb. 1300 Euró bruttó)

Szóval a Servicekraft mint munkakör nem álcázása a valóságnak, ez a munkakör létezik és a legtöbb vendéglátós pontosan erre keres dolgozókat.

Ha a poszt írója más munkakörre jelentkezett, nem értem, miért írta alá ezt a konkrét szerzödést, mikoris nem is tudta mit jelent maga a Servicekraft kifejezés és saját állítása szerint nem volt a szerzödés része az elvárt munkakör ismertetése, na de aláirta.

Ha a poszt írója úgy gondolja, hogy a maga a cég vagy a munkaközvetítö valótlan állításokkal keresett munkaeröt, akkor miért is hiányzik most a cégnév?

fhdgy 2019.07.12. 10:30:27

@Arthamyr: Olvasd el @nyuszigonosz: hozzászólását!

Miért szar az a munkahely, ahol olyan munka van, ami a munkahely jellegéből egyenesen következik?

Az, hogy nem tetszik valakinek, az egy dolog.

Ha pl. valaki nem mosogató akar lenni, akkor jelentkezzen az igazgatói állásra. Ezt nem konkrétan erre az esetre írom, hanem úgy általában. Az elvárásokat és a képességeket, ja és a lehetőségeket, megfelelően kell kezelni.

Buchhalter 2019.07.12. 10:40:05

@Arthamyr: nem bántásként írom,de ha valakinek van több tízezer eurós tartaléka az nem fog külföldre tántorogni,vagy minimális rá az esélye.A magyar kivándorlók 2/3-ada szerintem 1-2 havi pár ezer euróval ha rendelkezik.Most ment ki egy volt rendőr ismerősünk Erfurtba raktári dolgozónak kemény 1000 euróval.Több nem volt neki.Pesterzsébeten volt járőr 3 évig -Havi 200-230 órával vitt haza 200-220 nettót.Ha valaki lefikázná,ajánlom,hogy több műszakban járkáljon ő az utcákon és keveredjen konfliktusba mindenféle lepusztult szar alakkal.És persze tavaly kirendelték a szerb határra 2 hónapra.A túlórákat csak fél évvel később kapta meg.

Buchhalter 2019.07.12. 10:41:34

@nyuszigonosz: én sem találtam a cégnevet.Most akkor a határátkelő szerint még sem publikus??

Arthamyr 2019.07.12. 10:49:01

@fhdgy: A probléma abból van, hogy nem tudok németül. :) Ezért csináltam egy google keresést a servicekraftra, ott ezt találtam első helyen:
www.dict.cc/german-english/Servicekraft.html
Itt ugye nem az van írva, hogy "vendéglátóipari mindenes", hanem az, hogy pincér (bár lehet, hogy angolul sem tudok, és a waiter nem is pincér? :)). A pincérnek meg nem gondoltam, hogy a munkaidejének nagy részét/egészét mosogatással, takarítással és egyéb ilyesfajta munkával kell töltenie (bár nyilván más feladatai vannak egy pincérnek egy svédasztalos helyen, mint egy rendelős étteremben).

fhdgy 2019.07.12. 10:59:22

@Arthamyr: A németeknek van megfelelő szava arra, hogy pincér.

Nem hiszem, hogy tényleges pincéri állásra egy sokkal általánosabb megjelölést használnának.

Egyébként sok helyen a pincérnek is kell takarítania, mosogatnia, még Mo.-on is!!!

Arthamyr 2019.07.12. 11:12:27

@fhdgy: Mindenhol, de ugye nem mindegy, mennyit, és mennyit kap ezért. Ettől függetlenül áll, amit a hozzászólásodra írtam, az ilyen helyek kerülendőek, nagy ívben. Sőt, ha az álláshirdetés nem megtévesztő, akkor még inkább, hisz előre látható, hogy szopás lesz belőle.

fhdgy 2019.07.12. 11:19:08

@Arthamyr: Minden olyan hely kerülendő, ahol olyat kell csinálni, amit nem akarok és/vagy nem tartom megfelelőnek a fizetést!

A kérdés az, hogy megtehetem-e vagy sem, mert ha a kényszer nagy úr, akkor ...

Arthamyr 2019.07.12. 11:27:02

@fhdgy: No igen, ha valaki az első "tanácsodtól" ("Az iskolában tanulni kellett ( volna ).") nagyon eltért, az lehet, hogy másképp látja a világot és benne a saját helyét. Még az is lehet, hogy emiatt kb. annyira tud németül, mint én, ami nem eredményez nagy sikert és boldog, kiegyensúlyozott életet német nyelvterületen. :)

fhdgy 2019.07.12. 11:49:21

@Arthamyr: Tudom, itt már sokszor kiveséztük, hogy nem hátrány, ha az ember beszéli annak az országnak a nyelvét, ahova dolgozni, élni szeretne menni. Korábbi hozzászólásomban írtam, hogy "Az elvárásokat és a képességeket, ja és a lehetőségeket, megfelelően kell kezelni.". A nyelvtudás is egy képesség.

Én úgy sejtem, hogy a poszterina fiatal, még sok képességet, képzettséget megszerezhet, tehát sokat javíthat a végezendő munkával szemben támasztott reális elvárasaival kapcsolatban, vagy felismeri, hogy mire képes és mire nem.

Nem a poszterináról és a mostani posztról: szerintem sok fiatal van, aki megdöbben azon, hogy a munkahelyen dolgozni is kell, ráadásul olyat, ami nem könnyű. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy nyugi-nyugi, nem kell megijedni, csak az első 30-40 év a nehéz.

Erről a témáról nagyon sokat lehetne és kellene is beszélni, de most abbahagyom, mert egyéb dolgaim vannak, olyanok is, amik a nemszeretem kategóriába tartoznak. -:(

O1.G 2019.07.12. 12:09:54

@Arthamyr: Nevessél csak mások baján,jellemző...

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2019.07.12. 12:10:00

@Buchhalter:

Eddig az volt a mantra hogy a kivándorlók tele vannak pénzzel és sorban veszik itthon az ingatlanokat meg épül a jövő ezerrel. Most meg a 2/3uknak pénze sincs?

deppate frog 2019.07.12. 12:10:18

@fhdgy: "Minden olyan hely kerülendő, ahol olyat kell csinálni, amit nem akarok és/vagy nem tartom megfelelőnek a fizetést!" vagy nem jarul hozza valamilyen formaban a jövöm epitesehez / szemelyisegem fejlesztesehez.

En is pucoltam szaros wc-ket bankarok utan, güriztem epitöipari segedmunkaskent, hazaltam a vilag legjobb termekeivel rendeszeresen börig azva. Minden munkanak megvolt a maga haszna, ami eljuttatott a home office-ba mara, hogy egyszerre 4 orszagban 7 gyar kollegait kordinalgassam, miközben az ablakbol az Alpok hegycsucsait csodaljam, meg a fekete rigokat elemezgessem.

kardio1 2019.07.12. 13:41:12

@Horthy Miklós cselédje: félreérted. Buchhalter arról írt, mennyijük volt tartalékként a kivándorláskor.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.12. 13:46:54

@fhdgy: Hűűű deokos valaki.
Imádom,mikor magas lóról osztják az észt!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.12. 13:46:57

@Arthamyr: Höhö.Én itthon a harmadik héten anyáztam,hogy hova kerültem,aztán két és fél évig voltam azon helyen pedig csak az első fél év érte meg.
Sajnos nem nagyon szoktam/szeretek ugrálni.

Arthamyr 2019.07.12. 14:49:24

@O1.G: Mesélj, mi bajod van, hagy nevessek rajtad is! :D

Arthamyr 2019.07.12. 14:59:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Senki sem szeret ugrálni (legalábbis én nem ismertem ilyen embert), de ha már az első héten mélytorok van, akkor azért nem árt lépni. A próbaidő meg próbaidő, én azt nem is venném ugrálásnak, ha valaki a harmadik nap után azt mondja, hogy ennyi. Ha lett volna ilyen, bele sem raknám az önéletrajzomba. Gondolom a posztoló által megpályázott (?) munkakörökben (?) nincs többkörös interjúztatás, így fokozottan igaz, hogy az első munkanapok alatt derül ki, hogy jó lesz-e mindenkinek. Igazából ami időt mi elpazarlunk interjúkkal, próbafeladatokkal (amiért senki sem fizet), azt ők pár munkanap formájában letudják. És mint mondtam, egyszer-kétszer 4 hét sem tragikus, olyan embert sem ismerek, aki ennél kevesebbet baszott el az életéből. :)

Arthamyr 2019.07.12. 15:01:39

@deppate frog: A szaros wc pucolásának mi volt a maga haszna? Már ok, gondolom kaptál érte pénzt, ami akkor és ott pont jól jött, de ezen felül volt valami?

Shaktee 2019.07.12. 15:15:53

Hajrá Bautista!

Hun vagy lajhárom? :-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.12. 15:38:19

@fhdgy: Ezek a tanulni kellett volna,meg dolgozni kell szövegek néha felbasszák az agyam.
fideszbirkák jönnek néha ezzel.Tanár,orvos nem tanult eleget és mégis szarul keresnek?
Dolgozni azt kell de nem mindegy mennyiért és milyen körülmények között.
Mondjuk lehet rossz szakmát választottam de lehet nyugaton sokkal jobban el lennék ezzel.
Viszont ma jelentkeztem egy helyre és gyanúsan normálisnak tűnnek.

deppate frog 2019.07.12. 16:54:29

@Arthamyr: hmmm, ezt a kerdest utoljara lehet, hogy vmi palyakezdö interjura kellett atgondolnom :)

Szoval a kesöbbi karrieremben igazan jol jött neha az az alazat, tempo, alapossag, amit ez tanitott. Nem mondom, hogy konkretan a mozdulatsorok rögzülese volt fontos, hanem a hozzaallas a munkahoz a nemszeretem napokon.

Amugy barmilyen furcsa, wc pucolas közben volt lehetösegem egy-ket pohar bor mellett kikerdezni az ausztral köponti bank közgazdaszait, hogy miröl is szol a munkajuk. Aztan en is közgazdasz lettem. Aztan votl az egyik Building Manager, aki törtenetesen egy vietnami haboruban kiprobalt meglehetösen kemeny ficko; mindenki összecsinalta töle a gatyajat.. na ö ra peldaul a hozzaallasom olyan benyomast tett, hogy mindenkepp megakart gyözni rola, hogy a fejjel lefele logo földreszen tanuljak tovabb, de ha mar azt nem szeretnem, akkor menjek az ö hazajaba, az USA-ba, mert ilyen emberekre ott nagy a szükseg.

Ilyesmi hasznos dolgok voltak ott. Neked nem volt ilyen lenezett munkad soha, amiböl azert megis csak profitaltal?
Btw. voltam hamburgerforgato is meg kisdiak koromban, es azt is nagy elvezettel csinaltam. Meg is nyertem az eladasi versenyt ott is :)

Arthamyr 2019.07.12. 18:07:52

@deppate frog: Azok a közgazdászok, akikkel én dolgoztam, általában nem a takarítókkal borozgattak, sőt, semmilyen más szakma képviselőire nem volt ez jellemző (eleve a takarító akkor jött a legtöbb helyen, amikor már kb. mindenki elment). Nekem 3 műszakos gyári munka volt a "legalja", de ott is technikus voltam. Nem volt benne sok öröm, és kb. azt tanultam meg belőle, hogy a hasonló helyeket messziről kerüljem, és hogy soha többet nem akarok összevissza aludni külső tényező miatt.

Herr Géza 2019.07.13. 00:04:22

@nyuszigonosz: @fhdgy: Grüzi z’sammen, most bele kell kotyogjak. Bizony a “Servicekraft (Gastronomie)” egy szakma, újkeletű - figyelem: kisujj eltartva! :-) - megnevezéssel “Assistent/in für Ernährung und Versorgung, Schwerpunkt Service”. 2 éves szakmunkásképzéshez kötött és valóban inkább pincér, de alapvetően a konyhán is elvárható lehet a besegítése amolyan szakácssegédként pl., de elsősorban a vendégtérben van a helye. Aki mosogat, az a Küchenhilfe/Spülkraft. Ők tényleg jellemzően minimálbéresek, miközben a Servicekraft-ok órabére inkább 10€/óra fölött indul (plusz borravaló ugyebár).
Igazából nem is az elnevezés a lényeg, hanem az, hogy mi szerepel a munkaköri leírásban. Ha bankigazgatóhelyettesalsegéd (röviden: Biha - Copyright by Herr Géza) vagy, és benne van a szerződésedben, hogy te pucolod a WC-t, akkor aláírás után felesleges azon pampogni, hogy neked ez “derogál”, hisz egy Biha ilyenre nem “kényszeríthető”. Dehogynem. Tetszett volna elolvasni/érteni, amit aláír.
Másrészt meg ott a próbaidő intézménye, azalatt minden további idő alatt le lehet pattanni, ha nem tetszik valami. Azonnali hatállyal is akár, ha a szerződés másképp nem rendelkezik. Ha ott két hét felmondási idő van megadva, akkor nincs más lehetőség, mint megegyezni a céggel. Más kérdés, hogy a béredet akkor sem tarthatja vissza, pláne nem “büntethet” meg, ha nem várod be a felmondási idő leteltét. Ilyenkor irány a Munkaügyi Bíróság, garantáltan max. egy hónapon belül a számládon a pénz.
Mondom ezt úgy, hogy “szerszám” másik oldalán állok alapvetően, és épp elég ősz hajszálat okoztak a posztolóhoz hasonló mentalitású alakok.

Shaktee 2019.07.13. 15:05:01

Off

Hajrá...ki is? Hát a román lány.

Hercegnők szépek, Navratilova 20 éve ugyanúgy néz ki :)

ON

Shaktee 2019.07.13. 16:01:36

@Shaktee: Lesz hiszti Szeréna? :)

Ementünk a tavakhoz, szép hétvégét!

Dankházi Zsolt 2019.07.13. 20:18:14

Pincért nehéz átképezni. Ausztriában az lehet pincér aki tud németül. Hogy veszi fel a rendelést egyébként? Amúgy nem a zsenik tanulnak pincérnek. Nálunk meg egyetemi felvételi feltétel a nyelvvizsga. A pincér nem egyetemi szak. Itthon sem ukrán, vagy mongol pincérek rohangálnak.

Tehát. A blogbejegyzést író ember nem tért ki arra, hogy tud e valami idegen nyelvet. Ért e legalább egy másik nyelven is. Ismerősöm fia esztergályos kint, havi másfél milliót keres, karácsonykor hárommilliót kap kézhez a 13. havi fizetés miatt.

Csak a yamaha 2019.07.13. 21:02:50

Kíváncsi lennék honnan sikerült ilyen "frankó"állást találni Részmunka idős az nem egy agyon keresem magamat...Az meg hogy milyen nemzetiségiekkel dolgozik??!!A gyár,vendéglátás szinte csak erről szól..És nem mert olcsóbbak,hanem mert már elfogyott a kétkezi melós kint is..

Túl sok felhasználó 2019.07.13. 21:39:48

De most komolyan, volt egy hirdetés, ahhoz képest kedvezőtlenebb szerződést tettek a posztoló elé, és ő aláírta. Eszébe nem jutott munkaköri leírást kérni, aztán csodálkozott, hogy berakták mosogatni. Annyit ért a szerződésből, hogy joga van rendkívüli felmondásra, de nem tudja, hogy mikor van joga rendkívüli felmondásra. (Ebben segítek: akkor jogos a dolog, ha a munkáltató nem tartja be a szerződésben foglaltakat, illetve akkor is, ha rendőrségi ügy lesz a munkából, mert pl. erőszakoskodik veled a konyhafőnök, erre te rendőri segítséget kérsz.) Nyávog, hogy bunkók az emberek a mosogatóval, de annyi tapasztalata nincs, hogy tudja, egy konyhán mindenkivel bunkón beszélnek.

Amúgy tudok abban is segíteni, hogy legközelebb kevesebb eséllyel fusson bele olyasmibe, amit nem akar: www.kununu.com

Buchhalter 2019.07.14. 11:36:40

@Dankházi Zsolt: hol keres egyesztergályos kin havi nettó másfél milliót havonta? Áruld már el!!! Ha ez igaz lenne,mindenki átképezné magát esztergályosnak.Mérnök nem kap ennyit Ausztriában vagy Németországban! Nagyot mondunk?

Dankházi Zsolt 2019.07.14. 19:32:27

@Buchhalter: nem mondok nagyot. Bérpapírt nem csatolhatok személyiségi jogok miatt. Ha olvastad volna az első mondatot.... A pincért nehéz átképezni. Viszont ha havi száz eurót kapott kint, akkor lehet nem csak a munkáltatóval van a gond. Tudod kint nagyobb pénzeket buknak, ha szabálytalanul foglalkoztatnak valakit. Persze az ár érték arányában. Mert ott is, az emberi munkaerő egy árucikk.

Buchhalter 2019.07.15. 09:17:27

@Dankházi Zsolt: szerintem hazudozol összevissza.A cégünknél dolgoznak kint ácsok és bádogosok .Nettó 1500 -1700 eurót kapnak.Megkérdeztem kinti szakit .Egy esztergályos is hasonló bért kap.De nyugodtan mesélj a kocsmai haverjaidnak ilyen sztorikat.
Nettó 4.600 eurót egy alkalmazott szakmunkás még túlórákkal se fog keresni se Németországban ,se Ausztriában! Ha nekem nem hiszel nyugodtan kérdez rá Herr Gézánál . Ő kint él vezető mérnökkén élt több évtízede és garantálom,hogy ő is kifog röhögni ezzel az állítólagos havi bérrel.

Herr Géza 2019.07.16. 06:37:32

@Buchhalter: Hát hogyne, bruttó 7-8,5 ezer (adóosztálytól függően) tök normális szakmunkás bér errefelé. :) Most járok én is esztergályos átképzésre.... :)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása