oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. június 30. 06:30,  Amikor beüt a horrormeleg 49 komment

2019. június 30. 06:30 Határátkelő

Amikor beüt a horrormeleg

Fél Európa a hőséget próbálja túlélni ezekben a napokban, mert persze nyár van, nyáron meg meleg, de azért a 40 C magassága azért erős túlzásnak tűnik. Abba már jobb nem belegondolni, mi lehet ott, ahol ezt még megtolja egy brutális páratartalom – mint például Isztambulban.

isztambul_foto_pixabay_com_sulox32.jpg(Fotó: pixabay.com/sulox32)

Még azoknak is, akik szeretik a meleget kissé elegük lehet az elmúlt napokban. Mit szóljanak akkor Isztambulban, ahol ehhez nem túl barátságos páratartalom is társul. Hogy mit szólnak, az kiderül CyberMacs írásából. 

„Persze nem panaszkodunk, hiszen pont erről szól a Mediterrán, nem?

Meleg, pálmafa, tengerpart, az ember ölébe hullik a narancs, stb… Nem így képzeljük el?? 

Lehet, hogy mi így képzeljük, de a tervező asztalnál egészen biztosan másképpen gondolták. 

A pálmafa mindjárt kilőve. A pálmafának ugyanis nem ez a természetes felbukkanási helye. Az sokkal-sokkal délebbre van. 

A narancs és a citrom már közelebbi, de azért ők se igazán szeretik az olyan helyet, mint Isztambul. Ők inkább az Égei-tenger partját, és a déli – szintén tengerparti vidéket kedvelik. (…) 

Pedig egykor Isztambul környéke (immár belváros) híres volt a gyümölcsfáiról. Leginkább természetesen az olyan alap gyümölcsök, mint az alma, körte, cseresznye, füge, de az olyan igazán kedvelt, mint az eperfa is bőségesen üldögélt az isztambuli dombokon. (…) 

Na de beszéljünk inkább a tengerről! Az ugyanis tényleg van Isztambulban! Mindjárt kettő is! Sőt, ha a Boszporuszt is tengernek vesszük, akkor három is. És miért ne vennénk tengernek? Van benne só, hal, úszó műanyag darabok, minden olyan, amitől a tenger tenger lesz. 

Csakhogy ez nem feltétlenül olyan tenger, amiben úszni is lehet! Bár az az időszak már elmúlt (remélhetőleg), amikor az ipari szennyvizet simán, tisztítatlanul engedték bele a folyókba, tengerekbe. Amikor már 20 perc fürdőzés is elég volt arra, hogy az embernek 6 keze nőjön… 

Ma már azért figyelnek arra, hogy a víz tiszta legyen. Papíron legalábbis mindenképpen. De még ettől bekerülhet ez-az a vízbe. Mégiscsak egy húszmilliós városról beszélünk. 

Ráadásul a vízbekerülős dolgoknak egészen komoly hagyománya van. Nevezhetjük folklórnak! Amikor is a folklór részvevői kiválasztják az egyik ismerősüket, majd belerakják egy kiválasztott zsákba (folklór alapkellék!), és egy kiválasztott helyen meg időben bedobják a tengerbe. 

Utána jöhetett a zene, a tánc, és a dínóm-dánom. (...) 

Dög meleg van. 

És ezzel előjön a tengernek egy nem látható, de annál inkább érezhető volta: a víz párolog. Ahol pedig sok víz van (a tengerek pedig ilyenek), ott sok víz tud párologni. 

Ilyen jó időben pedig, amikor a nap korán reggel tüzesen süt le a nyári nap sugára az ég tetejéről a halásznak csónakjára, igencsak magas páratartalommal lehet számolni. Az okosok ki is számolták, hogy reggel 9 óra fele már túllépjük a 85%-os relatív páratartalmat. (...) 

Szerencsére estére 25 fokra lehűl a levegő. Ez pedig már igazán kellemes! Mehetünk ki az utcára bulizni, amit amúgy a törökök nagyon is kedvelne. 

Csakhogy, itt lép közbe a fizika! 

Isztambul egy olyan város, ami 2 tenger közé van beszorítva. Középen pedig egy összekötő csatornával, a Boszporusszal. 

Ebben a jó meleg időben pedig igencsak párolog ez a hatalmas vízmennyiség (nem is beszélve a kb. 20 millió izzadó emberről, kutyáról, macskáról). A relatív páratartalom így bőven 85% felett van. 

Ezt napközben olyan nagyon nem vesszük észre. Csak este, amikor hűl a levegő. És ez ember azt veszi észre, hogy már nem tud hova tovább izzadni, mert a levegő már így is tele van. 

Ilyenkor a megoldás az, ha gyorsan lezuhanyozunk. Persze nem akkor, ha éppen az utca közepén vagyunk, hanem szigorúan otthon. 

És ez jó! Amíg el nem kezdünk törölközni, és kiderül, hogy a szárítkozás helyett egyre csak nedvesedünk. 

Ez az, amikor dög meleg van Isztambulban.” 

A teljes posztot itt találjátok, kattintsatok és olvassátok el!

Magyar muszlimként Magyarországon 

Évek óta nem írt a Magyar lány Kairóban szerzője, most azonban igen és posztjából sok minden kiderült, például hogy azóta visszaköltözött Magyarországra.

no_hattal_foto_pexels_com_2.jpg(Fotó: pexels.com)

„Miről is írjak ITTHONRÓL? Hogyan sétálnak az emberek morcos képpel az utcán? Hogyan sorolják fel az aznapi probléma listájukat mikor megkérdezem hogy vagy? Írtam volna a plakátokról, és a gyűlöletkeltésről, ami pont akkor kezdődött már akkor, mikor landolt a gépem Budapesten? 

Azokról a napjaimról, amikor a bejárati ajtón kívülre egy lápást sem akaródzott tennem a szorongó érzéstől, ami elöntött már csak a gondolatra is, hogy emberek között legyek? 

Nem volt kedvem írni. Egy sort sem. Inkább tanultam. Letettem a középfokú arab nyelvvizsgát. Megcsináltam a jogsit. Dolgoztam tovább az oldalnál, ahol eddig is. Arabot tanítottam, majd 1 évet önkénteskedtem egy alapítványnál. 

De leginkább edzettem. Jó sokat. A lelkemet egy online 4 éves Bsc. pszichológiaképzéssel, további kommunikációs tréningekkel, önismereti tanfolyamokkal, NLP-vel, illetve magával a fizikai edzéssel. Szigorúan itthon. Tabata, HIIT és POP Pilates edzésekkel online. 

Néha erőt vettem magamon és kimentem biciklizni, túrázni, de a lakás mentsvárából kész kihívás volt számomra kimozdulni sokszor. 

Mit gondolhatnak az emberek rólam? Jaj, mindenki engem bámul az utcán. Nem akarom, hogy beszóljanak, mert más vagyok. Nem akarom, hogy bántsanak és még lejjebb tiporják az amúgy is nyúlfarknyi önbizalmamat. Más vagyok. Magyar muszlimként kilógok a társadalomból. Mintha mindenki más annyira egyforma lenne. :) 

Már Kairóban is nézegettem fitneszképzések után, de nem igazán találtam jó lehetőséget. Majd mikor itthon egy „véletlen” beszélgetés alkalmával felkerült a téma, felgyúlt bennem az az évekkel ezelőtti vágy, és mielőtt a félelmeim visszarántottak volna, beiratkoztam a csoportos edzői tanfolyamra. 

És abraka-dabra, immár több mint 1 éve dolgozom edzőként a Curves női tornaklubban és tartok mellette FitTánc, Fitfight edzéseket, valamint gerinctréning és stretchinget. Én, embereknek, nem is kevésnek, edzéseket tartok! Még most sem hiszem el. (...) 

Na még van mit tréningelnem magamon, hogy Cassey legyek, de eljutottam odáig, az edzés és a pszichológia által, hogy magabiztos és pozitív vagyok, szembe merek nézni a félelmeimmel és konkrét stratégiaim vannak arra, mit kell tennem ha közelednek a depi hullámok. A legeslegjobb az egészben, hogy képes vagyok más embereknek is átadni azt a pozitív energiát, azt a szeretetet, ami Én vagyok.” 

A teljes írást itt találjátok – nagyon tanulságos…

Mivel játszunk? 

Végül egy kicsit könnyedebb téma, hiszen Pappito megírta, mivel játszanak ők otthon, Új-Zélandon és erről eszembe jutott, hogy megkérdezzek titeket: játszotok-e és ha igen, mivel?

uno.jpg

Felkapós (Knucklebones, Osselets, Bones, 5 Stones, Jacks, Tali, Kugelach) 

Kezdjük az elején, az egyik legrégebbi játékkal, amit már a régi rómaiak is. Bár kétezer évvel ezelőtt ezt állatcsontokkal játszották, a mai verziók is ugyanarra a formára készülnek. 

Gyakorlatilag egy kézügyességen alapuló játék, a földre szórt „csontokat” meghatározott, egyre nehezedő sorrendben kell felkapkodni, ha hibázunk, a következő játékos dobálhat és kapkodhat. Könnyen hordozható, olcsó és hosszú órákra kiváló szórakozást nyújt minden korosztálynak, kötelező kempingezős kellék. 

Ostábla (backgammon) 

A backgammon szintén nagyon régi játék, az ásatások és a műalkotások elemzése során a Közel-Kelettől a vikingekig mindenhol megtalálták és ma is népszerű, még világbajnokság is van belőle, meg pénzdíjas versenyek. 

Mivel egyelőre nem találtunk szép készletet, rajzoltam egyet a sakklepedő hátuljára és nyomtattam hozzá műanyag korongokat. Ez ugyan nem lett szép, de a célnak pont megfelel. 

A játék célja, hogy az ellenfelet kicselezve, minden saját korongunkat a saját negyedünkbe juttassuk, majd ezeket leszedjük a pályáról, ha ez előbb sikerült nekünk, mint ellenfelünknek, akkor nyertünk. 

A játékba kalandot a dobókockák véletlenszerűsége és a másik játékossal való kiszúrás lehetősége visz. Két játékost órákra le tud kötni, szuper játék. (...) 

Kockapóker (yahtzee) 

A kockapóker nem olyan nagyon régi játék, de a sok kocka véletlenszerűsége igen szórakoztató, hiszen a pontokat regisztráló kis táblázatunkban ki kell taktikázni, hogy melyik dobásunkat milyen formában használjuk fel, hogy maximalizáljuk a pontjainkat. 

Érdemes rendes kockákat vásárolni, nem sokkal drágábbak, mint a hitvány, távol-keleti vackok, viszont sokkal szebbek és pontosabbak is, és biztosak lehetünk benne, hogy nem valamiféle mérgező műanyaggal játszunk. 

Scrabble 

A Scrabble-t mindenki ismeri, értelmes, szótári szavakat kell alkotnunk a táblán, amelyek pontokat érnek, ha nincs több betű és nekünk van a legtöbb pontunk, akkor nyertünk. 

Szuper szórakoztató és egészen komolyan is lehet csinálni (amit mi nem csinálunk) remek családi, nappaliban hasalós játék, köszörüli az elmét és bővíti a szókincset is. 

Uno 

Az Unót mindenki ismeri, színre színt, számra számot, ha csak egy lapod marad, akkor lehet unót ordítani. Menet közben, ha ügyesen játsszuk ki speciális lapjainkat, akkor megfordíthatjuk a játék sorrendjét, húzathatunk lapokat a többi játékossal meg mindenféle ravaszságot csinálhatunk. 

A szabályok egyszerűek, a pakli könnyen hordozható, a knuckebones mellett ez is ideális utazási kellék. Az UNO minden családban elengedhetetlen, pláne ha ösztönözni akarjuk leszármazottainkat, hogy a kijelzőktől elszakadva is találjanak szórakozást maguknak.” 

Előbb olvassátok el a teljes posztot itt még több játékkal, aztán jöhet a kérdés: ti milyen játékokkal játszotok otthon?

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Magyarország Új-Zéland Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9714917052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2019.06.30. 07:09:33

Ez pont a törököknek való.

gabors 2019.06.30. 07:53:44

meleg meg paras ....

ez ismeros itt New York mellett is elofordul 40 C azert ritkan, evente 5-6 nap, de 30 felett nyaron nem ritka...

most a het masodik feleben is minden nap 30 fole ment tegnap meg a paratartalom is boven 60% felett (reggelente meg 80% olyan a fu a harmattol mintha locsoltam volna :-)

na szep jo ejszakat akkor lekapcsolom a legkondit :-(

Shanarey 2019.06.30. 09:15:43

Nálam 15 fok, a hajam helye még tart. Majd Augusztusban, ráérek aggódni a meleg miatt, amikor szabadságon leszek.

tsabus UAE 2019.06.30. 10:02:14

Meleg Isztambul:
Nálunk éppen 44 fok van (délelőtt 10 óra) és emelkedik. A mai előrejelzés 47. Ez azt jelenti, hogy ma is meglesz az 50...
Muszlimként Magyarországon:
Sok sikert ! Azért meg szeretném kérdezni, hogy miért...
"...játszotok-e és ha igen, mivel?"
Naaa ! :-)))

Csodabogár 2019.06.30. 11:47:43

Muszlim lánynak további sok sikert!
Nem akarok kötözködni, de valahol olvastam, hogy az eredeti koránban egy szó sincs a kendőviselésről, így aztán nemigen értem, de én biztos nem fogom megbámulni az utcán vagy sehol. Külhonban ez nem egy nagy szenzáció.
Arról már nem is beszélve, hogy az én gyerekkoromban az összes falusi asszony kendőben járt, télen nyáron. Piacon, csarnokban sokszor láttam.

Csányi Timi 2019.06.30. 13:58:04

@tsabus UAE: koszi! Illetve Mit miért? Mire gondolsz pontosan? ☺️

Csányi Timi 2019.06.30. 13:58:28

@Csodabogár: koszi! ☺️ De benne van, ugy hogy “takarjak el magukat”, de tudni kell hozza a hatteret es hogy pontosan mit is jelent ez a gyakorlatban ez a takaras. A kendoviseles altalanosan elfogadott szabaly a miszlimoknal, meg azok is tudjak h kotelezo lenne akik valamilyen oknal nem viselik. egy nagyon kis csoport mondja azt h nincs alapja a vallasban. Regen egyebkent teljesen termeszetes volt hogy a nok publikus helyen kendot hordanak, a testet takaro ruhaban jarnak. Zsidok, keresztenyek, hinduk,...minden kulturaban megtalalod a kendoviselest. Ez a muszlimokbal egy olyan erkolcsi kerdes amit nem ir felul az hogy most 21. szazadot irunk vagy sem, modernnek kendoben is lehet lenni. ☺️ De oszinten szolva nekem mar a konyokomon jon ki hogy ha iszlam akkor mindig a kendokerdes kerul fel legeloszor, mintha az iszlam csak a kendorol szolna pedig igazabol eleg sokadrangu dologrol van szo, nem ez a legfontosabb. En is ket evig voltam muszlim ugy hogy nem hordtam kendot...ugyhogy en mar teljesen ignoralom az ilyen kendos beszelgeteseket muszlim korokben. ☺️

Csányi Timi 2019.06.30. 13:58:28

Koszi @Hataratketo a poszthoz, nagyon kedves vagy hogy kitetted! ☺️

tsabus UAE 2019.06.30. 14:12:21

@Csányi Timi: Csak azt akartam tudni, hogy miért költöztél haza, hogy végleges-e, stb.

Bredpitt Monika 2019.06.30. 14:46:22

A meleg es a jatekok kapcsolata...

Ez volt az utolso hetunk a suliban, nagyon meleg volt es baromi sok szunyog is, ezert javareszt bent voltunk a gyerekekkel. Penteken en voltam az ugyeletes delutan es aznap nem 33 fok volt hanem csak 27-28 , ami erezheto volt. A szunyogok szama is megcsappant, ezert kivittem oket az udvarra.

Tiltakoztak, hogy ne menjunk, de kimentunk. Kaptak homokozo jatekokat es egyszeriben nem volt vita, veszekedes, boldogan jatszottak, epitettek egy falut.

Aztan kesobb Amerikabol jottunk t jatszottunk. Na, azt elvezet az elsosokkel jatszani, amikor a katonak elso betuje k az utolso meg o.

Tegnap este meg a klasszikus akasztofas jatekot jatszottam lanyomnal. Majdnem elbuktam a repulogep szot, o meg elbukta a fuves t.

Nehez oket elvonni a telefontol....
Scrubble nekunk is az egyik kedvencunk volt kint, a kockajatekot is ismerjuk. Ha itthon van a ferjem kartyazni szoktunk.

gabors 2019.06.30. 14:51:45

@Csányi Timi: "@Csodabogár: koszi! ☺️ De benne van, ugy hogy “takarjak el magukat”, de tudni kell hozza a hatteret es hogy pontosan mit is jelent ez a gyakorlatban ez a takaras."

ez csak a ferfi kozpontu bandita mint szekta vezerbol kovetkezik
amugy a mai napig vitatott mivel mohamedan "egyhaz" mint olyan nincs, ezeket a kotelezoen kovetendo szarsagokat mindenki maga donti el (illetve az a male soviniszta, imam akit kovet, es akitol az adott fatwa szarmazik), az hogy te a kendo viselest fogadod el meg kisebb rossza vannak akik meg a szuzekert hajaznak (a sok hitetlen vesztere)

de ha Te ebben hiszel akkor csinald, csak ne masokat hibaztass hogy "furcsan" neznek rad .... ha nagyon rossz akkor van sok hely ahol ezt koveti a tobbseg.

Bredpitt Monika 2019.06.30. 14:52:43

@Csányi Timi: kozben latom, hogy itt vagy...
az elso gondolatom az volt, hogy beteg dolog idejonni magyar muszlimkent.....
nem bantasbol, de tenyleg ez volt az elso reakciom, azert egyszer szivesen elkisernelek egy itthoni setadra.....

Bredpitt Monika 2019.06.30. 14:57:07

@Csányi Timi: ha mar kendoviseles...nekem a Szex es New York masodik resze jut eszembe. ..
na meg Madonna, akit ki akart vegeztetni az ajatollah a like a prayer videoert...

Bredpitt Monika 2019.06.30. 15:09:01

Kis tortenet a 2 es villamosrol:
Egy fejkendos no negy gyerekkel utazott reggel a villamoson, kicsit szedett vedett ruhakban voltak, a karjan egy ket ev koruli gyerek volt, a masik harom gyerek iskolaskoru volt..
hattal allt nekem a no, en ultem, megerintettem a karjat es jeleztem, hogy uljon le, nem akart

Vegig allt a kicsivel es ugy allt, hogy ne kelljen senkivel szembe neznie..

A karon ulo gyerek mosolygott mindenkire, volt egy no, aki szigoruan nezett rajuk. Osszeszorult a gyomrom a jelenettol, nem mosolygott vissza a gyerekre, kedvem lett volna mondani neki valamit...

Aztan meg egy szigoruan nezo no volt ott korulottunk, amikor o vegul ramosolygott a kisgyerekre ugy ereztem hogy egy oriasi ko gordul lr a vallamrol....
furcsa par perc volt, de en ennek a par tekintetnek es a fejkendos no viseledesenek ertem a lelektanat..

Bredpitt Monika 2019.06.30. 15:19:43

@Golf2: mire gondolsz pontosan?
Csak ne gonoszkodj, Erdogan nagyott csodalkozott...hala a normalisan gondolkodo torokoknek...

Golf2 2019.06.30. 17:55:02

@Bredpitt Monika: na meg Madonna, Tudtad hogy zsidó származású? Déli népség a török,bírják a meleget.

Dikusz 2019.06.30. 18:02:25

@Golf2: Azt honnan vetted, hogy zsidó származású?

nyuszigonosz 2019.06.30. 18:14:38

@Golf2: @Dikusz: Nem.

" Nem, semmilyen vallási csoporthoz nem tartozom. Különböző hitrendszerek különböző rituális aspektusaihoz kapcsolódok, és látom az összes vallási meggyőződés közötti összekötő szálat "
- válaszolta arra a kérdésre, mikor ujságírók kimondottan rákérdeztek, hogy akkor ö most konvertált / vallást változtatott/ vagy nem?

Müvész, és szereti magára a figyelmet felhívni, hol ezzel, hol mással, néha óriási kereszttel és töviskoronával a színpadon, néha meg mással.

Shaktee 2019.06.30. 18:40:23

@Golf2: mégcsak be se tért, csak a kaballaht csinálja. Olasz és francia kanadaiak a szülei.

Dikusz 2019.06.30. 18:42:23

@nyuszigonosz: Tudom, hogy nem az (anélkül, hogy gugliztam volna). Pont ezért kérdeztem Golf2-t, hogy ő honnan vette.

Madonna a legjobbak közé tartozik.

Bredpitt Monika 2019.06.30. 18:50:30

@Golf2: Madonna nem zsido....te kis generator

Taxomükke (UK) 2019.06.30. 20:52:50

@Bredpitt Monika: Mukodik a szarhazi, hazaarulo tolvaj bagazs gyuloletpropagandaja. Ennyi.

gabors 2019.06.30. 21:25:35

@Golf2: "@Bredpitt Monika: na meg Madonna, Tudtad hogy zsidó származású? " a ket szuloje katolikus ... o maga is elso aldozott csaladi neve ciccone ... amugy attert zsido (legalabbis volt egy darabig hogy most mi kitudja) persze lehet ettol zsido szarmazasu is mint nagyon sokan a vilagon csak eleg regre kell visszamenni :-))

Shaktee 2019.06.30. 21:39:57

@Dikusz: Rég volt jó.

Olyan hamisan énekelt az euróviziós koncerten hogy botrány lett.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.06.30. 22:15:01

Jelentem, nalunk (Del-Kalifornia), kellemes 32c es 30% paratartalom...Tokeletes! :) Vegre itt a nyar! :)

laci_52 2019.07.01. 00:12:28

Az isztambuli meleg bakfitty: panaszkodtam a lányomnak, milyen meleg van, erre válaszolt: délután harmincvalahány fok, hajnalra csak 25-ig megy le, állandó 80-90%-os páratartalom, az milyen?(Kolumbiában van!)

gabors 2019.07.01. 01:39:49

@laci_52: "hajnalra csak 25-ig megy le, állandó 80-90%-os páratartalom, az milyen?(Kolumbiában van!)"

Jo de Kolumbia nagy resze tropusi esoerdo ..... ott mi masre szamit barki is?

gabors 2019.07.01. 01:44:16

@Zsuzsi65: amit az elejen irtam az meg tegnap volt, estere akkora viharral hogy nem lattam az utca masik felet, ma viszont itt is jo ido lett A/C sem kellett. Ugyne felment 32C -ra de paratartalom maradt itt is 30% korul ami kellemes (ha napra nem kell menni akkor teljesen OK, es mivel menni egyaltalan nem tudok a hazban el voltam)

Jo idot igernek a fuggetlensegi napra is ....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.07.01. 01:58:43

@gabors: hat, mondjuk Bogota 8000 labon van, a lanyom most jott onnan haza, es kb. 15-17C volt nap kozben, es ejszaka is kb. 14-16. Azt mondjak, Bogotaban egy nap alatt tapasztalod meg a 4 evszakot: mikor elobujik a nap, nyar van, mikor elmegy, osz/tavasz, es este meg tel:)
A karibi oceanparton valoban paras hoseg volt - neki aztan meg inkabb fura volt, mert a mi szaraz klimankohoz van szokva:) De nagy elmeny volt neki Kolumbia, barmikor visszamenne!

gabors 2019.07.01. 03:44:59

@Zsuzsi65: persze az andokban mas a helyzet de itt egy terkep mint forras hogy Kolumbia "nagy" resze tropusi esoerdo "rainforest" .... jo nem oda megy a turistak tobbsege

persze vannak gelccserek is ha arrol van szo igaz hogy mar csak eltunoben :-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.07.01. 03:59:53

@gabors: igen, nem is gondoltam, hogy ekkora hatalmas orszag, es fantasztikusan valtozatos!

gabors 2019.07.01. 04:23:12

@Zsuzsi65: csakhogy kijavitsam sajat magam (is) Colombia (az orszag) mig Columbia az az egyetem neve .... angolul (azt hiszem spanyolul is )

ezt mindig elszurtam pedig 6 evig egy Colombia-i fonokem volt :-((((

Dikusz 2019.07.01. 04:27:15

@Shaktee: Tulajdonképpen erre gondoltam én is, csak nem akartam leírni azt, hogy "volt", mert még él.:)

So No 2019.07.01. 07:20:54

@Csányi Timi: Hat eve Malajziaban elek, jo par muszlim kollegat megkerdeztem, miert van, hogy neha nem takarjak el magukat... Mert nem kotelezo. A kondoban pl. a takaritoszemelyzet sosem takarja el magat, csak amikor haza indulnak(es amikor jonnek) Mas. Azert itt a monszun idejen egy kicsit parasabb az ido, mint Isztambulban. Megsem erzem veszesnek a nappali 35-37 fokot es az ejszakai 28-30-at.

Golf2 2019.07.01. 08:06:01

@Dikusz: amugy attert zsido...ezt írta más is

Golf2 2019.07.01. 08:08:45

@Taxomükke (UK): Mi volt ebben gyűlölet? A sztárok,színészek nagyrésze az,na és.Szitokszónak veszed?

Golf2 2019.07.01. 09:03:32

@Dikusz: Gabors ebben a posztban

Dikusz 2019.07.01. 09:39:31

@Golf2: :))) , Gábor, mint hiteles (ebben a tekintetben) hírforrás?
Nem állította @gabors: a hozzászólásában, hogy az lenne. Ironizált a maga módján.
Ahogy @SHAKTEE: is írta (meg a gugli is), csak a kabbala (ehhez nem kell áttérni) foglalkoztatta pár évig.

Golf2 2019.07.01. 11:19:26

@Dikusz: Én is csak a neten olvastam korábban fene tudja.Viszont 1 csomó kedvenc színészemről kiderült.Ford,Hoffman,Newman,rengeteg van.

Golf2 2019.07.01. 11:47:59

@Dikusz: Jó meleg van még a melóból is hazaengedtek minket:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 14:09:30

Én örülök,hogy végre jó idő van.
Nem bírom a hideget.

Dikusz 2019.07.01. 14:51:01

@Golf2: Otthon is jó meleg van.:)
Amúgy nem munkaszüneti nap?

gabors 2019.07.01. 17:12:26

@Dikusz: nem tudom errol sominden megjelent azt tudom hogy nem zsido szarmazasu es lehet neked van igazad a "konvertalasssal" de a zsido hitet kovetve a fianak barmitzwat-t tartott peldaul .... es mint irod a kabbalah csoport/szekta/mitudomen minek ez egyek szoszoloja

persze mindez lehet semmi mas csak media szereples/show biznic

Golf2 2019.07.01. 17:50:01

@Dikusz: Munkanap volt csak délben el lehetett menni.

Golf2 2019.07.01. 17:53:41

@Dikusz: a zsido hitet kovetve a fianak barmitzwat-t tartott peldaul ...na akkor csak van valami beütés.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása