oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. június 23. 06:30,  Az olaszországi szálláskiadás rejtelmei 27 komment

2019. június 23. 06:30 Határátkelő

Az olaszországi szálláskiadás rejtelmei

Olaszország a turisták egyik kedvenc célpontja, szóval elvileg Airbnb-zni kifejezetten jó üzletnek tűnik, még magyarként is. Tulajdonképpen az is, csak éppen rengeteg munka van vele, ráadásul a vendégnek mindig igaza van...

airbnb_cim.jpg(Fotó: pixabay.com)

A jó hír az, hogy az egész olasz csizma kívánatos cél a turisták számára. Ráadásul nem csak a látványosságok, de az eldugottabb helyek is – írta Olaszmamma, aki saját tapasztalatból kiindulva írta meg Airbnb-s élményeit, a másik oldalról, azaz lakáskiadóként.

„Míg nyitáskor teljes lazasággal készítettük fel a lakást egy váltás ágyneművel és törölközővel, mondván, hogy lesz időnk bőven a mosás-takarításra két turnus között, ma már több rend sorakozik mindenből a lakásban. 

Már az első héten rádöbbentünk ugyanis, hogy ezek bizony egymásnak adják a kilincset. Azóta saját lakásunk folyamatosan egy patyolathoz hasonlatos, állandóan pörög a mosógép, télen pedig a szárító is. 

Az Airbnb ugyanis előzetes várakozásaink ellenére igazi meló. Pontosan be van osztva, hogy mikor melyikünk fogadja a vendégeket, az olaszokat Olaszpapa kábítja rendszeresen, a külföldiekkel én kokettálok. 

Kiskubáltuk, hogy milyen típusú vendégnek ajánlott egy üveg bort bekészíteni, megtanultuk, hogy a franciák valójában tiszta nemzet, a hollandok után viszont dupla időt kell kalkulálni a takarításra. 

Egy idő után elengedhetetlen lett a segítség, aki olyan teszten ment át, mintha legalábbis a NASA-hoz felvételizne, nem pedig a hálóvendégeink ágyát kellene tükörre simogatnia. 

Az Airbnb-hez ugye arcunkat és nevünket adjuk, és nem szeretnénk, ha rossz visszajelzés érkezne a vendégektől, úgyhogy elképzelhetetlen, hogy a segítség ne porolja le tökéletesen a bútorokat, vagy hajszálat hagyjon a fürdőszobában. 

Jártak már nálunk malájok, ausztrálok, japánok, indiaiak, dél-amerikaiak, de kaptunk már ajándékba fehérorosz desszertet és kézműves kínai evőpálcikát is. 

Az Airbnb egy közösség, azok a vendégek, akik ezen a portálon keresztül foglalnak, tudják, hogy saját lakásod osztod meg velük, nem ritka, hogy pótolják az elfogyasztott kávét vagy olajat, legtöbbjük kicsit ki is takarítja a lakást, mielőtt távozna. 

Ha azonban az Airbnb mellett a Booking gondjaira is bíznátok a közvetítést, kössétek fel a gatyátokat. 

A tipikus Booking-vendég valamiért ugyanis meg van győződve arról, hogy szállodát foglal, még akkor is, ha a hirdetésben leírtak ennek szöges ellenkezőjéről számolnak be. Simán lepontoznak azért, mert nincs reggeli, holott senki nem állította, hogy lesz. 

Röviden: egy hozzátok érkező Airbnb-utazó nagy valószínűséggel elégedetten távozik, a bookingos vendég pedig biztos hagy maga után valami nem feltétlenül építő kritikát. 

Ezzel eleinte nehéz együtt élni, hiszen néha erőnkön felől teljesítünk, hogy minden klappoljon, de sajnos itt is igaz, hogy a vendégnek mindig igaza van, még akkor is, ha nincs. 

Ne feledjétek, hogy ez tényleg munka, és pénzt kaptok érte, ami adóköteles, úgyhogy feltétlenül keressetek fel egy könyvelőt, aki segít nektek eligazodni a rövid távó lakásbérlet szürke zónájában. Hogy megéri-e? Mindenképpen.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni.

Bazi Nagy Indiai Lagzi 

Nomád Matyi ezúttal Indiában járt, ahol volt alkalma részt venni egy helyi esküvőn is (az egyik barátjának volt lakodalma). Lássuk hát, milyen is egy Bazi Nagy Indiai Lagzi! 

eskuvo_6.jpg

„Kiderült, hogy Indiában is van már Uber (és egyéb hasonlók), ami jelentősen megkönnyíti az életet, hiszen sok lehúzás elkerülhető vele. Így azt terveztem, hogy a reptérről Uberrel megyek, amihez viszont kell internet ugye. A reptér wifi sajnos nem akart működni, SIM-kártyát végül pedig nem vettem, mert az csak másnap aktiválódott volna. 

A terminálból kilépve viszont megláttam a „pre-paid taxi” standot, amiről eszembe jutott, hogy jó pár éve már használtam azt, így most is azzal mentem, és szerintem megúsztam lehúzás nélkül (kb. 1200 Ft-ot fizettem), valamint a taxis ügyesen megtalálta kolléganőm címét. 

Borravalót viszont „sajnos” nem tudtam adni, mert nem volt váltópénze (ez továbbra is probléma, még készpénzes Uber esetén is, hogy azt állítják, hogy nincs váltópénzük, valamint a kommunikáció is probléma, mert sokan továbbra sem beszélnek angolul). (...) 

A 4 napos esküvői rendezvények sora egy koktélpartival indult a vőlegény családi és baráti körében. (…) Este a vőlegény családjának házában folytatódott az esküvő második bulija (feltételezem a menyasszony a saját családi körében ünnepelt aznap is). 

Az esküvő napján délelőtt mi külföldiek elmentünk az Akshardam templomba (ahova nem lehetett fényképezőt bevinni). Majd a barátnőmmel elmentünk a Vörös Erődbe. (...) 

Városnézés után a vőlegény házában kezdtük a bulit, ahonnan autóval elvittek minket az esküvő fő helyszínére, ahol egy nagy csapatban, tánccal vonult be a „Groom team”. A menyasszonyék később érkeztek. 

Az esküvői ceremónia meglehetősen hosszú volt, amit vagy néz az ember (ha egyáltalán a közelébe tud jutni), vagy lófrál ide-oda. 

A ceremónia után pedig megkezdődtek a fényképezgetések, valamint az evés-ivás, de egész emberi időben hazavittek minket (éjfél körülre ha jól emlékszem). 

Utolsó napunkon a Lotus templomban kezdtük a városnézést. Kellemesen felhős volt az idő, sőt esett is az eső, amitől délutánra elég párás lett a levegő, ami viszont már izzasztó volt. 

A turistás dolgok után pedig belevetettük magunkat igazi Indiába: egy kis séta ÓDelhiben. Csodálkozom, hogy volt lelki erőm ehhez." 

A teljes posztot itt találjátok.

Vásári hírek 

Aki rendszeresen követi a blogot, az tudja, hogy Christine egyike az autós vásárok nagy rajongója. Egészen elképesztő dolgokat tud beszerezni és ez most sem volt másként. 

nyuszi.JPG

„Már elég régóta tart a szezon, de eddig nem túl sok érdekesség jött haza velem. Lássuk a termést! 

Só-bors szórókból nem túl jó a felhozatal idén, de találtam két aranyos pipit. Két újabb nyuszi is hazajött velem. Legtöbbször túl drágák 3-10 font között mozog az áruk, én meg ugye nem adok többet 2 fontnál semmiért, ami a polcra kerül. De most kifogtam párat 50 pennyért. 

A dizájner sajtreszelő tipikusan az a darab, amit boltban sose vennék meg. Egyrészt túl drága, 10-15 font között mozog az ára, másrészt nekem már megvan a saját jellegzetes darabom, amit nagyanyámtól örököltem és azóta is megtartottam. De ez a car boot szépsége, mikor 50 pennyért a kezedbe ugrik, hogy vidd haza. :)) 

És egy kakukk tojás a valós helyett a virtuális piactérről. Az új kedvenc varrós dobozom. A régi felett eljárt az idő úgymond. Túl sok helyet is foglalt és tárolási szempontból se váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Így körülnéztem mivel pótolhatnám és ez a kis szépség akadt fenn a szűrőmön.” 

Az eredeti poszt természetesen fotókkal itt érhető el.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Olaszország India Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7814905692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Platonica 2019.06.23. 12:38:22

Christine, nem ismerem a blogodat, mennyire messze utazgatsz el cbs kedveert? Csak a kornyeketeken?
(A doboz fantasztikus! Elfogadnam:-)

Airbnb: eddig csak jo tapasztalatunk volt Olaszorszagban! De az tuti, h en magam sosem vallalnam, mar kisakkoztam, milyen kemeny melo lehet.

Buchhalter 2019.06.23. 13:29:05

@Platonica: Aibnb csak úgy éri meg,ahogy pesten is csinálja pár társaság : van 100-150 lakás jó helyen minél több ággyal és szobával.Alkalmozattak takarítanak és intézik a logisztikát + önálló könyvelés.Csaltak ilyen céghez ,de a bérajánlatkor szépen elköszöntem.Izraeli család volt.ÉS még csodálkoznak ha emlegetik ,hogy milyen kapzsik sokan közülük.Tisztelet az igen kevés kívételnek.

Dammiel 2019.06.23. 14:07:10

@Buchhalter: Kínaiak is csinálják. Tőlük is dagad a bp-i ingatlanlufi.

Platonica 2019.06.23. 14:09:32

@Buchhalter: Ismeroseink csinaljak itt (UK) a masodik/harmadik ingatlanjukkal. Mindenkepp plusz igy is, ha nem is abban a volumenben, amiben te irod. Szerintuk jobban jovedelmez, mintha egy hosszutavu berlonek adnak ki, mint mi.

kardio1 2019.06.23. 14:35:47

"a franciák valójában tiszta nemzet, a hollandok után viszont dupla időt kell kalkulálni a takarításra. "
Hol vagy, Juletræ? Gyorsan igazítsd ki ezt az otromba torzítást ! :))

gabors 2019.06.23. 14:44:23

"mert sokan továbbra sem beszélnek angolul). "

inkabb azt erdemes mondani hogy MAR nem beszelnek ... felejtik el es most az ottani NER alapjan egyre kevesebben tanulnak meg angolul mert az ugye "imperialista"/"colonialista" armany. Eljen a Hindu kultura (turul ott is van) meg a hindi . Mindenki mas ellenseg es van alpbol egy csomo, el lesznek par evtizedig ....

Nekem az volt a tapasztalatom hogy 50 felett szinte mindenki beszelt valamit angolul (is) es (a felosbb korokben persze ez mai is elvart) persze en videken es a putri reszeken nem jartam.

Shaktee 2019.06.23. 15:42:50

@kardio1: még mindig igaz a statisztika hog az átlag frog 1 db szappant használ évente? :)

Shaktee 2019.06.23. 15:45:58

Toronto, scarborough..reggeli kávé, Tim Horton..én vagyok az egyetlen fehér..:) Mariott Delta, hasonló :)

Irány Legoland, aztán az akvárium..

kardio1 2019.06.23. 16:04:14

@Shaktee: igen, és emellett napi 3 flakon tusfürdôt ! :)) A tisztasàg fontos, kérem ! Az olaszorszàgi tapasztalat is azt mutatta, mennyivel tisztàbbak a hollandoknàl :) Ott ezek szerint 3 évig is elég egy szappan, nemhiàba sprorolos népek a hollandok ! :))

kardio1 2019.06.23. 16:09:23

@Shaktee:
ehhez mit szolsz? (nem kormànypàrti weboldalon megjelent iràs egy nem kormànypàrti tv-vel kapcsolatban):
index.hu/belfold/2019/06/23/atv_kalman_olga_video_kampany_tarlos/

Ez meg egy, itt is néha hozzàszolo kommentelô blogjàrol egy cikk:
index.hu/i2/#http://mentalisdeficit.blog.hu/2019/06/21/ezert_nagyon_gaz_kalman_olga_fopolgarmestersege

Nem cikizésbôl, vagy polémizàlàsol tettem be ezeket, hanem mert tudom, hova hùz a szived, és érdekel a véleményed.

Shaktee 2019.06.23. 16:10:24

@kardio1: majd este megnézem, köszi.

kardio1 2019.06.23. 16:17:18

@Shaktee: Az én személyes tapasztalataim jok. Elég sok nekivetkezett embert làtok a munkàmbol kifolyolag, nem làtok eltérést a franciàk és a màs nemzetiségûek (pl. angolok, ha màr ôk irtàk a cikket) között. A statisztikàkkal érdemes ovatosan bànni.
Mindenesetre örülök, hogy ezek szerint Kanadàban megtalàltad az ideàlis tisztasàgù embereket :)

kardio1 2019.06.23. 16:18:06

@Shaktee: nàlad milyen idôzona van: GMT -5h?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2019.06.23. 17:32:55

@Platonica: A lakásunktól számolva olyan 15-20 mérföldes körzetben megyünk el. Egy délelőttbe általában két hely fér bele.

gabors 2019.06.23. 18:55:31

@Shaktee: te hany szapannal furdesz ? nekem sokszor meg egyel is megyulik a bajom :-) az atlag egy jonak tunik...

Taxomükke (UK) 2019.06.23. 20:09:18

Egy negy haloszobas hazat es egy harom haloszobas lakast adunk ki Floridaban, a Disney kozeleben. A hazat szinte csak a HomeAway-en keresztul veszik ki, a lakast foleg az Airbnb-n at, illetve meglepoen sok erdeklodes jon a lakopark sajat honlapjan keresztul is.
Probalkoztunk a booking.com-mal is, de nem nagyon ment, raadasul nagyon sok jutalekot vonnak le, most meg mar a takaritasi dijbol meg az esetleges egyeb koltsegekbol is le akarnak vonni, ugyhogy felmondtam veluk a szerzodest.

Hari Seldon 2 2019.06.23. 20:14:16

@kardio1:
:-))
---
Mi van féltek? Itt már 33 fok.

Dikusz 2019.06.23. 20:36:19

@Taxomükke (UK): Igaz az, hogy van olyan ország, ahol betiltották az Airbnb-t?

kardio1 2019.06.23. 20:53:15

@Hari Seldon 2: itt 32 fok van maximum. Keddig bezárólag ilyen marad. Szerda-csütörtök-péntek: 37 fok.

Csodabogár 2019.06.23. 21:32:54

@Dikusz: Német nagyvárosokban, Berlinben pl., igyekeznek korlátozni. Én szivem szerint betiltanám, látom ismerősöknél mi lett a házból a turisták miatt.

Csodabogár 2019.06.23. 21:34:43

@Hari Seldon 2: Ettől miért kellene félni? Pesten is volt már ennyi az idén is. Riogatták a népet, mert szerintük maguktól nincs annyi eszük, hogy délben 12-kor ne álljanak ki a napra a város közepén.

Hari Seldon 2 2019.06.23. 22:19:21

@Csodabogár:
Azért hoztam szóba, mert mondjuk én ki nem állhatom a +30 fok fölötti hőmérsékletet. - Nálatok meg a katlanba ez lassan minden nyáron megszokott itt viszont nem.

Dikusz 2019.06.23. 22:33:06

@Csodabogár: Utánakerestem a neten, állítólag Mallorcán, és
New Yorkban is betiltották az Airbnb-t. Nem tudom, ennek mennyi a valóságtartalma.

blackhairlady 2019.06.23. 22:37:55

David, gondolom vagytal mar nagyon Indiaba. Nem volt PTSD-d? :))
Mindenesetre erdekes lehetett :)

gabors 2019.06.24. 00:02:20

@Dikusz: "@Taxomükke (UK): Igaz az, hogy van olyan ország, ahol betiltották az Airbnb-t?"

Azt nem tudom hogy orszag van-e (Eszak-Korea-ban valszeg nem legalis ez sem) de pl New York City-ben lakast kiadni 30-napnal rovidebb idore, illegalis (kivetel ha a tulaj is ott van vagyis vendegeknek szamitanak) es a varos ra is szallt rendesen ezekre (teljesen jogosan en sem szeretnek egy ilyen lakas mellett lakni) Azt hiszem mert amellett hogy nyomja fel a lakbereket/arakat, komoly ado kieses van szalloda ado eleg magas. Es egesz komoly "ipar" alakult ki ingatlanosok/ingatlanbefektetok ahelyett hogy eladnak a lakasokat illeglis AirBnB/Hostel-eket mukodtetnek.

Sajat onallo haz az tovabbra is legalis de nem jellemzo NYC-re hogy ilyeneket adnanak berbe par ejszakara ....

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása