oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. május 25. 06:30,  Fordulat a határátkelésben? 66 komment

2019. május 25. 06:30 Határátkelő

Fordulat a határátkelésben?

Mióta Magyarország tagja lett az Európai Uniónak és a munkavállalás szabaddá vált (a kettő ugye nem feltétlenül esett egybe például Ausztria és Németország esetében), azóta állandó probléma, hogy vajon mennyi magyar ment külföldre és mennyi jött vissza. Így aztán az is nagy kérdés, a KSH-nak van igaza akkor, amikor legfrissebb adatai kapcsán fordulatot jelez vagy volt vezetőjének, aki kételyeit fogalmazza meg.

repuloter_borond_2_foto_pixabay_com_stocksnap.jpg

Kezdjük az elején: a KSH Statisztikai Tükör című kiadványának legfrissebb, a napokban megjelent számából az derül ki, hogy tavaly több Magyarországon született ember tért haza, mint ahány elvándorolt. 

Ez erős kijelentés, hiszen ha igaz, azt jelenti, hogy immár többen jönnek vissza, mint amennyien elmennek, ráadásul olyanok is akadnak köztük (8150-en), akik külföldön születtek. 

Az adatok 

A KSH szerint 2018-ban 20 ezer magyar tért haza, miközben 18 150-en mentek el. Ha ez nem lenne elég, a KSH adatai azt mutatják, hogy 4-5 éve még több mint 30 ezer, két éve közel 27 ezer ember ment külföldre, ehhez képest ugye ez a 18 ezres szám jelentős csökkenés. 

A hazatérés esetében is csökkenés történt, igaz, csak pár száz fős az előző 20 906-ról – szúrta ki a Portfolió.

Mindezekre mindjárt visszatérek, csak előtte még pár érdekesség: az adatok szerint a legtöbb magyar Németországba (31 százalék) és Ausztriába (30 százalék) megy, az Egyesült Királyság a harmadik 15 százalékkal, ami akár még érdekes is lehet, hiszen egyfelől a Brexit körüli bizonytalanság alighanem sokak kedvét elvette, másfelől viszont a „most vagy soha” érzetét is kelthette. 

A határátkelők közel fele (45 százaléka) még nincs 30 éves, tízből hét pedig 40 év alatti. Kicsivel több a férfi mint a nő (53 százalék), viszont a kétharmad nem házas. 

Ami a visszatérőket illeti, tízből nyolcan Ausztriából (31 százalék), Németországból (25 százalék) és az Egyesült Királyságból (22 százalék) költöznek haza, ebből egyedül a német adat mutat csökkenést. 

Kérdőjelek 

A KSH adatai kapcsán elég sok a kérdőjel. Rögtön az, ami az első pillanattól kezdve nehezen megoldható problémának tűnik, nevezetesen, hogy már a kivándorlást sem nagyon lehet mérni, akkor pláne nehéz az arra épülő visszavándorlást. 

Aztán vannak bajok a „külföldön születettek visszaköltözésével” is, ugyanis ebben az adatban vastagon benne vannak a Magyarországra költöző, határon túli honosított magyarok is (olyannyira, hogy ez a 8150-es szám még csökkenést is jelent az előző évek adataihoz képest). 

Komoly fejvakarásra késztethetik az egyszeri bloggert az eddig megismert külföldi adatok is, hiszen például a német statisztikai hivatal nemrég azt jelentette, hogy ott 5000 fővel nőtt a magyarok száma (így már több mint 212 ezren élnek hivatalosan az országban), ráadásul soha annyi magyar gyerek nem született még a németeknél, mint most. 

Ez még akkor is így van, ha az onnan elköltöző magyarok száma is nőtt, de a németek szerint továbbra is több magyar költözik oda, mint költözik onnan el. 

Hasonló a helyzet Ausztriában is, ahol a néhány héttel ezelőtt közzétett adatok azt mutatják, hogy több mint 82 ezer magyar élt az országban tavaly év végén, ami 5600 fős plusz az egy évvel korábbihoz képest. (Brit adatok még nincsenek.) 

Most akkor kinek van igaza, illetve lehet-e mindenkinek egyszerre igaza? 

Módszertani különbségek 

Nem feltétlenül arról van szó, hogy bármelyik statisztikai hivatal szándékosan torzítaná az adatokat, magyarázat lehet az eltérő módszertan is. 

A KSH statisztikáiba ugyanis azok kerülnek be, akik Magyarországon hivatalosan bejelentették, hogy külföldre költöznek (vagy visszatérnek), TAJ-számot leadnak vagy igényelnek. 

Márpedig erről pontosan tudjuk, hogy a többség nem teszi meg. Nagyon sokan vannak, akik inkább kifizetik azt a havi pár ezer forintos egészségügyi hozzájárulást és egyszerűen hazajönnek orvoshoz. 

Vagy csak simán nem fizetnek, de nem adják le a kártyát, és akár hazajárnak a magánkórházakba, mert sokszor még az is olcsóbb, mint egy kinti (nem állami) gyógykezelés. 

Eközben a németek, osztrákok elsősorban munkaerő felmérésekkel (LFS) és népszámlálásokkal dolgoznak, aminek meg az a hátránya, hogy egyrészt nem kerülnek bele azok, akik nem (vagy feketén…) dolgoznak, másrészt a népszámlálás sem feltétlenül ér el mindenkit. 

Tovább árnyalja a képet, hogy ha jól gondolom, akkor a kétféle módszertan éppen ellentétes irányban torzít, tehát míg a német-osztrák alighanem alulbecsüli kicsit az ott élő magyarok számát (hiszen inkább kiesnek a rendszerből, mintsem bekerülnek), addig a magyar éppen a határátkelők számát lövi alul. 

Mindebből az látszik, hogy a határátkelés (különösen az Európai Unión belül) egy rendkívül nehezen mérhető folyamat és még a tendenciákat is nehéz megállapítani, bár az elég jól látható, hogy az elvándorlási számok csökkennek (aki akart, annak egy jó része már elment), míg a visszatérési számok mintha nőnének. 

Mit mond a szakember? 

Persze ez csak az én okoskodásom, ennél érdekesebb, mint mond a szakember, aki jelen esetben nem más, mint Katona Tamás. A KSH volt elnöke szerint súlyos módszertani bajok vannak a ki- és bevándorlók adatainak összesítésekor.

A most a Szegedi Egyetem oktatójaként dolgozó szakember a Népszavának adott interjúban felemlegette a TAJ-kártya le(nem)adásának problémáját, de emellett problémásnak tartja a visszaköltözők számának meghatározását is. 

Mégpedig azért, mert a statisztikába bekerül az a Romániában élő magyar is, aki magyar állampolgárságot kapott, vagy ugyanígy az ukrán állampolgár, akik közül meglehetősen sokan jelentkeztek be éppen tavaly magyarországi lakcímre, hogy aztán (khmmm) szavazhassanak a parlamenti választáson. 

Mit látnak a londoni magyarok? 

A lap megkérdezte a Londoni Magyarok Közösségének ügyvezetőjét is, aki szintén azt mondta, hogy neki és családjának is megvan a TAJ-kártyája, fizetik a járulékot, mi több, a lakcímkártyájuk is megvan, hiszen van saját otthonuk Magyarországon is. 

Szabó László szerint ezzel tízből négy londoni magyar így van, azaz ők úgy élnek külföldön, hogy a magyar statisztikában ez nem jelenik meg. „Aki először csak ki akarja próbálni a külföldi munkát, néhány hónapra tervez, az biztosan nem éget fel mindent maga mögött” – mondta. 

Ha már hazatérés, Szabó László is tapasztalt némi mozgást, vannak, akik visszaköltöznek Magyarországra (például a CSOK miatt), de sokan vannak, akik vagy Anglián belül mozdulnak vidékre, vagy másik uniós országba (jellemzően német nyelvterületre, vagy Londonba) mennek. 

Nehéz tehát igazságot tenni egy ilyen nehezen mérhető témakörben, én inkább azt mondanám, hogy szerintem a határátkelés mára beállt egy többé-kevésbé elfogadott társadalmi jelenséggé, emberek jönnek és mennek (vagy mennek és jönnek…), munkát vállalnak külföldön, majd hazatérnek, hogy aztán esetleg megint elmenjenek – és ez alighanem így van jól. Hiszen ez (is) az Európai Unió lényege.

(Fotó: pixabay.com/stocksnap)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9514857594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.25. 08:11:48

Hejjj HA!
A “kolléga” nagyon jó posztot irt( nem is) izgalommal várom a frappáns kommentjeit is :-)))

elemes 2019.05.25. 10:20:04

jaj azt hittem a határátkelő is beszopta a KSH közleményt, de szerencsére nem.

2013-g a KSH publikálta a tükörstatisztikákat is (összegezték a német, brit, osztrák, svéd stb lakcím, munkahely, adóhivatal, TB bejelentkezések adatait) és abból az jött ki, hogy a KSH "kivándorlási" adatainak bő tízszerese az, akik lakcímet, adószámot, munkavállalási engedélyt igényelnek, adót és járulékot fizetnek.

2013 után ezt az összegzést a KSH nem közli.

Dikusz 2019.05.25. 11:10:31

@elemes: Azt látom, hogy te is(nem is) hiteles, pártatlan, pontos hivatalnak tartod a ksh-t... :)))

Csodabogár 2019.05.25. 11:43:33

Hogy is mondta egyszer egy okos ember? Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok.:-)

Egyébként a hazatérőket feltehetően jobban meg lehet számolni, mert kell kérniük TAJ kártyát, bár biztos sokan le se adták. Szóval végül is tök mindegy, ki mit mond. Az emberek jönnek-mennek az union belül szabadon és igy van ez jól.

2019.05.25. 12:25:02

@Csodabogár:

Churchill volt az az okos ember :-)

nyuszigonosz 2019.05.25. 12:46:19

@Csodabogár:
@FresssPrinssz: Hát, csak ezt a neki tulajdonított mondatot nem Churchill mondta.
Az, hogy még statisztikáról szóló megbeszélésekkor is elhangzik, meg egyáltalán sok helyen és mindig azzal, hogy Churchill is mondta már... , nem azt jelenti, hogy ö mondta volna.

Erre fel a Baden-Württemberg-i statisztikai hivatal megbízott valakit, nézzen utána, mennyire bizonyítható tény az, hogy ez a mondat Churchilltöl származik. Werner Barke vegigkutatta az összes létezö irattárat, úgy az Egyesült Királyságban, mint mindenhol máshol is.

Annyi bizonyítható, hogy a II. világháború idején a nacionálszocialisták használták ezt a kifejezést és talán Joseph Goebbels-töl származik, de ez szintén nem bizonyítható.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2019.05.25. 13:55:55

Én hazajöttem és életem legjobb döntése eddig. Írok egy posztot is róla majd.
Magyarország jelenleg számomra a világ legjobb országa.

Golf2 2019.05.25. 14:25:05

@Shaktee: De a Dobrev jó lehet.

2019.05.25. 15:55:13

@nyuszigonosz:

A fentebb említett ténymegállapításod nem helytálló, ugyanis a hiteles tény tudója az, takarék lang, minden kétséget kizáróan :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Csodabogár 2019.05.25. 17:09:48

@Shaktee: Gondolni se akarok arra, hogy hogy szavaznak. Szerencsére én tudom kire szavazok, még ha nem is a szivem csücske. Sajnos a kutyapárt esélytelen, pedig őket szeretem.

Shaktee 2019.05.25. 17:13:17

@Csodabogár: Sok otthoni barátom a Momentumot nyomja, pedig még nagyon nem készek..

punnyatt 2019.05.25. 17:23:30

Ha a FB közösségi oldal adatait veszem figyelembe akkor nyugat-Európában 530.000 olyan személy él (18-65+) akinek be van állítva a magyar nyelv.

István Tamasi 2019.05.25. 17:23:30

Dr. Párniczky Páltól a közgázon az első óra legelején megkérdeztük mit szól a kis hazugság, nagy hazugság, statisztika című mondókához. Tanár úr azt válaszolta:
- Egy jó statisztikus olyan eredményt hoz ki amit a megbízója /főnöke illetve aki fizeti/ akar.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2019.05.25. 17:23:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Csak ez számít ugye? Pénz pénz pénz. Minden meg lesz írva a posztban.

Taxomükke (UK) 2019.05.25. 18:07:42

@Horthy Miklós cselédje: Senki nem beszelt penzrol. A munkarol szolt a kerdes.

Shaktee 2019.05.25. 18:24:29

@punnyatt: észak amerikát is megtudod nézni?

Shaktee 2019.05.25. 18:26:40

@Horthy Miklós cselédje: Miért kell minket rongálni?

Írd a tesónál, már úgyse maradt ott más mint a két elmehunyt.

2019.05.25. 19:13:21

@Horthy Miklós cselédje:

“Pénz pénz pénz”

Bazsi!
Pedig ez az élet regulárja, az örök siker titka

Dikusz 2019.05.25. 19:16:59

@FresssPrinssz: "Bazsi!" - holnap arrafele járok.:)

Shaktee 2019.05.25. 19:18:35

@kardio1: persze persze, romkocsmákban pobedáló, gyapjas alakváltók..

Hattyad mán.

Shanarey 2019.05.25. 19:20:25

Május 14-én jelent meg ez a cikk:
Ijesztgetés magyar módra.

www.penzcentrum.hu/karrier/ha-igy-marad-csak-6297-magyar-dolgozhat-tovabb-angliaban.1078045.html?

Statisztika, ez is, csak annyi a baj vele, hogy a március 29-ig bezárólag jelentkező személyeket vették figyelembe. Március 29-ig pedig nem mindenki tudott regisztrálni, mert a teszt időszakban csak azok regisztrálhattak, akik az NHS-nek dolgoznak, utána bárki akinek androidos NFC szolgáltatással rendelkező telefonja van. Nos az nincs mindenkinek, például, nekem sincs, s azok, akiknek nincs efféle telefonja csak a március 29-i dátum után tudták, online avagy személyesen intézni.

Vagyis ez a cikk, már abban a pillanatban ahogy megjelent, elavult volt, mert közben eltelt több mint egy hónap.

2019.05.25. 19:36:22

@Dikusz:

Nagyon horny/kinky lehetsz a rámész Bazsira :-)

Tudtad, hogy Bazsi 204 centis, 140 kilós és 21.5/5.5-ös jackhammer-el rendelkezik, ami befelé üt, kifelé szakít :-)))))))))))))))))))))))))))))))

gabors 2019.05.25. 19:53:02

@Csodabogár: "Sajnos a kutyapárt esélytelen, pedig őket szeretem."

vettem toluk 450 ezer Soros Penzt .... (csak nem kuldtek ki ide az USA-ba mert penzt nem biztonsagok postan kuldeni)

kardio1 2019.05.25. 19:55:28

@Shaktee: nem közvetlenül értem, mint jogutódot. Nézd, ha egy párt az uniós választási kampányban Guy Verhofstadttal kampányol, az azt mutatja, hogy liberálisok. A szadesz is az volt, ezért mondtam azt, amit.

Shaktee 2019.05.25. 19:59:23

@kardio1: Jól teszik, de egyenlőre esélytelenek.

Ha valóban elindulnak haza a fiatalok, akkor ez is, s sok minden meg fog változni.

Dikusz 2019.05.25. 20:03:06

@FresssPrinssz: Nem tudtam, de régvolt gyerekkoromban mindig megnyertem a kakasviadalt a házban, a fiúk ellen is.
A súlyomhoz képest nekem is 2 m magasnak kellene lennem.:)))
Én a Veszprém megyei kis falura, Bazsira gondoltam egyébként.:)

kardio1 2019.05.25. 20:11:49

@Shaktee: ahogy gondolod.
Szerintem meg, ha egy párt választást akar nyerni, nem árt, ha a választók nagy részének játszik. A népnevelő lánglelkű elitek (lsd szadesz) ideje, úgy tűnik, lejárt.

Shaktee 2019.05.25. 20:18:54

@kardio1: Ahogy elnézem innen az apolitikus, szolgalelkü, tunya tömegeket otthon, bőven rájukférne a népnevelés. Szétlopták, mütyizték az országot a közreműködésükkel.

Javíts ki ha másként látod..

nyuszigonosz 2019.05.25. 20:27:49

@Shaktee: " Ha valóban elindulnak haza a fiatalok.." - ez mi?

Úgy tünik onnan Kanadából, te nem érted mi az Európai Únió. Mi itt Európában vagyunk itthon, és az ott van, ahol éppen élünk. Ez az EU. A szabad letelepedés és munkavállalás. És még sok sok minden más pozitívum.
Úgy a fiatalok, mint a nem fiatalok, ott élnek, ahol letelepednek és munkát vállalnak, vagy ahol tanulnak, ahol a nyugdíjas éveiket szeretnék élni.
Söt, még nem EU tagországokban is - az EU -val kötött szerzödéseik okán - vállalhat bárki, közülünk, európaiak közül munkát, telepedhet le.

Ezen kívül: aki máshol szeretne élni: Ausztrália, USA, Kanada, Új Zéland vagy bárhol máshol, az meg oda megy.
Nem kell hozzá disszidálni, mint neked valamikor.

Európa egy szabad világ.

nyuszigonosz 2019.05.25. 20:30:05

@Dikusz: Zoli Bazsinak ( is ) nevezi a Hintát, aki újabban a Horthy Miklós cselédje nick név alatt is ír.

Shaktee 2019.05.25. 20:42:14

@nyuszigonosz: Mindjárt dobbantok is vissza a kitárt karú európába, a briteket is javasolod?
:))

nyuszigonosz 2019.05.25. 20:45:40

@Shaktee: Neked inkább Franciországot javasolnám. :-)

Golf2 2019.05.25. 20:59:10

@Shaktee: Nyomoroncok...Nem bíznak semmit a véletlenre ezek a patkányok...

Shaktee 2019.05.25. 21:00:11

@nyuszigonosz: Éltem már ott eleget :)

Nu, hagyd szegény kardiót beszélni:)

Shaktee 2019.05.25. 21:06:46

@Golf2: Le vannak.....vastagon, csak legyen meg a három dk szék, vagy bárki másé...

Golf2 2019.05.25. 21:10:03

@Shaktee: 41 MSZP-s műanyagtáblával a furgonjukban érték tetten a fideszes aktivistákat...index

Dikusz 2019.05.25. 21:10:46

@nyuszigonosz: Jaaaa... ! Úgy látszik már megint belefújtam a nulláslisztbe. Öreg vagyok én már ahhoz(is), hogy követni tudjam, ki mikor, milyen nicknevet használ, egyébként nem is értem mire jó ez.
Az én Bazsim -szerencsére- nem az, akiről szó van.:)

Golf2 2019.05.25. 21:16:19

@Shaktee: Mintegy harminc készenléti rendőrt vezényeltek Kisvárdára, hogy az elkövetkező napokban Záhonyban biztosítsák a zökkenőmentes határátlépést – értesült a Magyar Hang...jönnek buszokkal a fidesznek.

kardio1 2019.05.25. 21:21:51

@Shaktee: a direkt népnevelés sose működött, se a vad kommunista időkben, se a liberális próbálkozás nem sikeres. Magyarországon sajnos János bácsi országlása idején kialakult a homo kadaricus, mely réteget kezdetben az MSZP dominálta, jelenleg meg a Fidesz szavazóbázisa.

gabors 2019.05.26. 04:45:16

@Golf2: " értesült a Magyar Hang...jönnek buszokkal a fidesznek."

ez nem sokat szamit most. nem valoszinu hogy annyi ukrajnai tudna jonni hogy akar csak eggyel is tobb helyet szerezzen a fidesz

Golf2 2019.05.26. 05:18:47

@gabors: Csak maga az eljárás mutatja hogy mennyire gátlástalanok,újra meg újra.

gabors 2019.05.26. 05:34:39

@Golf2: "@gabors: Csak maga az eljárás mutatja hogy mennyire gátlástalanok,újra meg újra."

ezzel teljes mertekben egyetertek ... egyaltalan nem ertem hogy most pl mikor abszolult nincs jelentosege mi ertelme van ilyet bevallalni ???

Golf2 2019.05.26. 05:46:30

@gabors: Mert alapvetően beszari társaságnak van most tejhatalma,ezért a megalománia.

Jan Kovalens 2019.05.26. 07:19:44

"Brit adatok még nincsenek"
De vannak, a napokban már egyszer betettem az erről szóló linket, 20000 fővel csökkent az albioni magyarok száma:

Itt a fordulat: húszezerrel kevesebb magyar él Nagy-Britanniában
2019. május 24. 11:30
A 2017-es 98 ezerről tavaly 77 ezerre csökkent az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok száma - derül ki a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken közzétett hivatalos adataiból.
www.portfolio.hu/gazdasag/itt-a-fordulat-huszezerrel-kevesebb-magyar-el-nagy-britanniaban.3.325431.html

Jan Kovalens 2019.05.26. 07:20:22

A magyarok legendás és kiemelkedő EU-szeretete a múlté, a kormány kék tablacskai megtették a hatásukat, a magyarok meg akarják állítani Brüsszelet. Igaz, a kormányt még inkább:

"Az Európai Unió megítélése egyébként látványosan javult 2015 óta itthon, ám a magyarok így is kevésbé bíznak a közösségben, mint az átlag európai. Ez alól csak Budapest kivétel, ahol 68 százalék vélekedett pozitívan az EU-ról, az ország többi részében ez az arány a 60 százalékot sem érte el.

Ennél is kevésbé bízunk a kormányban, de a magyar kabinet még így is sokkal jobban áll, mint az uniós nemzeti kormányok többsége. Nálunk Közép-Magyarország kivételével mindenhol nagyjából 50 százalék volt bizakodó. "

Időközben arra is rájöttek, hogy az egészségügy állapota több okot ad az aggodalomra, mint a migrációs"válsághelyzet" (ami Magyarországon jelenleg is ki van hirdetve, meg van hosszabbítva, hivatalosan).

g7.hu/adat/20190522/a-migransok-helyett-most-mar-az-oktatastol-es-az-egeszsegugytol-rettegnek-a-magyarok/

Érdekes az Eurobarometer felmérése, amiből a fentiek is származnak; durván szét van szakadva az ország gazdaságilag:
ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/survey/getsurveydetail/instruments/flash/surveyky/2219

Golf2 2019.05.26. 13:10:41

77 ezerre csökkent£... baromság,legalább 2-300000.

Shaktee 2019.05.26. 13:12:58

@Golf2: youtu.be/Vs3Rh-XABYs

Azt hallom hogy a Klára széke már megvan, a Jávort kellene nyomni hogy a fideszét elvegyétek..

Shaktee 2019.05.26. 15:00:17

@Golf2: Jobbos körzetek sokkal aktívabbak, nagy zakó lesz :(

BiG74 Bodri 2019.05.26. 16:18:32

@gabors:
Mi értelme van bevállalni? Egy ilyen hierarchiában ez természetes.

kardio1 2019.05.26. 16:40:34

@Golf2: ezek a GSH (Golf2 Statisztikai Hivatal) adatai ?

gabors 2019.05.27. 03:34:11

@nyuszigonosz: "@Shaktee: Neked inkább Franciországot javasolnám. :-)"

Ha jol sejtem mint Kanadi allampolgarnak nem lenne konnyu letelepednie (hacsak vissza nem szerzi a magyart, tudom csak papirozni kell hozza)

punnyatt 2019.05.27. 13:07:12

@Shaktee: Üdv

Ha a nyelvi beállításokat nézem akkor a facebook szerint 63.000 embernél szerepel Kanadában és az Egyesült Államokban a beszélt nyelvek közt a Magyar nyelv. Ha érdeklődésben állítom be Magyarországot akkor 2.800.000 főt jelez, de ebben biztosan benne vannak a másod és harmad generációs leszármazottak is.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása