oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. október 14. 06:30,  Itt hun vagy ott hun 151 komment

2018. október 14. 06:30 Határátkelő

Itt hun vagy ott hun

Nagy lépés történt a Határátkelő történetében, hiszen 7 év, 2600 blogposzt és 9000 cikk után kiléptünk a virtuális térből, hogy személyesen is találkozzunk veletek. Az első Határátkelő Klub nagyon jól sikerült, nagyon jót beszélgettünk határátkelésről, hazatérésről.

Hazaköltöztél, vagy csak fontolgatod? Külföldre költöznél? Továbbra is várjuk a történeted a hataratkelo@hotmail.com címen!

kokuszgolyo_zaszloval.jpg

Magyarország immár lassan másfél évtizede az Európai Unió tagja, lassan talán mi, magyarok is megszokjuk, hogy a határátkelés nem valamilyen egzotikus kaland, hanem a mindennapok része. Szinte mindenkinek van családtagja vagy a közeli ismeretségéből valaki, aki külföldön él vagy élt egy ideig. 

Miként azt is érdemes elfogadni, hogy külföldre költözni nem hazaárulás és hazaköltözni nem kudarc – legalábbis szerintünk. 

A találkozó alapötlete is abból indult ki, hogy próbáljunk fórumot, beszélgetési lehetőséget adni azoknak, akik hazaköltöztek és szembesültek, szembesülnek ennek minden örömével és nehézségével, és szívesen találkoznának olyanokkal, akikkel beszélgethetnek minderről. Ami nem is biztos, hogy olyan egyszerű, mint gondolnánk. 

Miközben továbbra is tart a kifelé irányuló határátkelés, vissza is sokan költöznek (akik közül aztán lehet, hogy jópáran megint elmennek) – egyszóval az Európán belüli mozgás természetessé vált, amiről szerintünk érdemes és kell is beszélgetni, tapasztalatokat megosztani. Nem csak a blogoszférában, virtuálisan, hanem szemtől szemben beszélgetve is. 

Itt hun vagy ott hun 

Hét év sok idő, úgyhogy nem csak abban változunk, hogy elindítottuk (a többes szám indokolt, hiszen bővült a csapat) a Határátkelő Klubot, hanem abban is, hogy megváltoztatjuk a szlogent. 

Az új szlogen a játékosan komolynak szánt: Itt hun vagy ott hun. Amibe persze mindenki azt olvas és lát bele, amit akar, nekem / nekünk sok mindent jelent, benne van a magyarság, a határátkelők által oly sokszor megtapasztalt „itthonról hazamegyek” érzése és akár egy képzeletbeli kérdőjel is végén. 

A Határátkelő Klub céljaink és reményeink szerint nem egyszeri alkalom volt, hanem minél rendszeresebben jelentkező találkozó, ahol jókat lehet majd beszélgetni, élményeket, tapasztalatokat megosztani, kételyeket eloszlatni és kérdéseket feltenni. 

A vendégek 

Az első estnek három vendége volt. Corfmat Zsófiát már ismerhetitek a Határátkelőről is, ő a Fromázs blog elindítója és szerzője. Többszörös határátkelő, hiszen a húszas éveinek jó részét New Yorkban élte, aztán visszaköltözött Magyarországra, hogy egy szerelem megint külföldre vigye. Franciaországban élt közel 2 évig, pár hónapja költöztek ismét Magyarországra. 

Kolonics-Imre Zsófia egy magánéleti tragédia után költözött férjével és gyermekével Ausztriába, majd onnan vissza Magyarországra. (Ha ismerős nektek, akkor az azért lehet, mert a Menjek/Maradjak csapata legutóbbi, éppen a hazaköltöző magyarokról forgatott kisfilm-sorozat egyik epizódjának ő volt a főszereplője.) 

Végül de nem utolsósorban vendégünk volt Sz. Látó Judit mentálhigiénés szakember (az ő oldala a Lelkitámasz.hu), aki amellett, hogy élt Brüsszelben, egyik szakterületeként foglalkozik a határátkeléshez, külföldi letelepedéshez kapcsolódó problémák megelőzésével és kezelésével.

vendegek_1.jpgA vendégek (balról jobbra): Kolonics-Imre Zsófia, Corfmat Zsófia és Sz. Látó Judit

New York – Nantes – Budapest 

Corfmat Zsófi nem panaszkodhat a kalandok hiányára, hiszen a húszas évei elején egy szerelmet követve költözött New Yorkba. Ott hatan laktak egy lakásban, mert csak így tudták valahogy kifizetni a lakbért, és még ezzel együtt is több jutott az életre, mint Magyarországon, ahol pályakezdő nyelvtanárként akkor 46 ezer forintot keresett. 

A kinti 1000 dollár (akkor kb. 220 ezer forint) a helyi viszonyok között minden volt, csak sok nem, de azért meg tudott engedni magának olyan dolgokat, amik egy, a húszas évei elején járó nő számára fontosak. 

Az akkori barátja (akit követve Amerikába ment) építkezésen dolgozott, ő pedig hentesboltban húst csomagolt a hűtőkamrában. Hogy miként jutott ehhez a munkához? Teljesen véletlenül. 

Egyik nap vásárlás közben beszélgetésbe elegyedett a hentessel, szó szót követett és mire észrevette magát, másnap már ott állt kötényben, dupla pulóverben, dupla zokniban a hűtőteremben és csomagolta a hentes által feldarabolt húsokat. 

Mindez egészen addig tartott, amíg munkaadója szívinfarktust nem kapott. Amikor felépült, olyan kisegítő kellett neki, aki darabolni is tudja a húst, így elváltak útjaik. 

Ezt követően Zsófi egy görög virágüzletben dolgozott (a tulajdonos felesége egyébként magyar volt – nesze neked, Amerika…), intézte a megrendeléseket, megtanult virágot kötni, míg végül egy kis üzlethelyiséget az üzleti negyedben ő maga vezetett. Több mint négy év New York-i élet után, 26 évesen mégis úgy döntött, ideje hazaköltözni. 

Hogy miért? Egyrészt mert úgy érezte, még nem késő a szakmájában karriert kezdeni Magyarországon, másrészt nem akart belemenni egy névházasságba csak azért, hogy kint maradhasson. Ráadásul a kint szerzett magabiztosság elég volt ahhoz, hogy itthon beiratkozzon tolmácsképzőbe, amit korábban nem mert megtenni. 

A Határátkelő Klubban azt mondta, nagy tapasztalat volt a számára, hogy a párjával nem tisztázták előre, kinek milyen hosszú távú tervei vannak. Ő voltaképpen sosem akart végleg Amerikában maradni, míg a párja igen – márpedig nem szerencsés, ha külföldön, menet közben derül ki, hogy nem ugyanazt várjuk a határátkeléstől. 

A hazaköltözést követően ismerkedett meg Pécsett későbbi francia férjével. Akivel évekig Magyarországon éltek, majd együtt költöztek Nantes-ba, ahonnan nemrégiben tértek haza. A beszélgetésnek ezt a részét azért nem fejteném ki bővebben, mert a folyamatot nagyjából végigkövethettétek itt, a Határátkelőn. 

Az viszont érdekes, hogy Zsófi azt mondta, igazából most, Franciaország után érzi úgy, hogy már nem ijedne meg attól, ha ismét külföldre kellene költözni, szerzett annyi rutint, megismerte magát annyira, hogy képes lenne kezelni a helyzetet. 

Osztrák hegyek, mint rehab 

Kolonics-Imre Zsófi történetének legeleje sokak számára ismerős lehet: anyagilag nehéz helyzetben lévő család, ahol a férjnek nem nagyon van más választása, mint külföldre menni munkát vállalni. 

Az ő esetükben ez egy ausztriai hegyi szállodát jelentett. A helyzetet ilyen esetben nehezíti, hogy ugyan a kint dolgozó kap szállást és ellátást, de a család éppen ezért nehezebben tud utánamenni. 

Zsófiéknak másfél évig tartott, mire sikerült olyan körülményeket teremteni, hogy mehettek ők is. A kiköltözést egy családi tragédia előzte meg, hiszen elvesztették második gyermeküket. Az ausztriai élet így aztán kicsit olyan volt számukra, mint egy rehabilitáció: hegyek, hó, szálloda… 

A problémák akkor kezdődtek, amikor túljutottak ezen a szakaszon és háromnegyed év után elkezdtek nyitni a külvilág felé, elkezdődött a voltaképpeni életük. 

Kiderült, hogy a nagyobbik gyermek (mert közben született még egy baba) nehezen illeszkedik be az óvodában, aztán mikor sikerült, mert elsajátította annyira a nyelvet, akkor már otthon is németül beszélt a játékaihoz. 

Zsófi folyamatosan belső csatákat vívott magában, hiányzott neki a hazája, a családja, a barátai, ezzel párhuzamosan ugyanakkor élvezte az anyagi biztonságot, a kellemes életet. Mindehhez még hozzájött, hogy bár a nagyobb gyermek már jól beszélte a nyelvet, egyre többet mondogatta, hogy szeretne magyar barátokat, szeretne hazajönni. 

De közben Zsófi arra is rájött, hogy a külföldi élet nem az ő útja, így végül megszületett a döntés: hazaköltözik a gyerekekkel. A férje még kint maradt dolgozni, de közelebbi munkahelyet és olyan időbeosztást talált, hogy viszonylag sokat lehessen a gyermekeivel. 

A brüsszeli összekapaszkodás 

Az elsősorban mentálhigiénés szakemberi minőségében meghívott Sz. Látó Judit beszélt brüsszeli életéről is. Az ő esetében a férje kapott munkát a belga nagyvárosban, ő pedig követte gyermekükkel. 

Azt mondta, a brüsszeli terrortámadást követően érezte igazán, hogy befogadta a város. Ekkor olyan összekapaszkodás, egymásra utaltság volt az ott élők között, ami (a tragikus események ellenére) nagy élmény maradt. 

Judit szerint a külföldi életnek nagyon sok jó oldala van, ugyanakkor fontos, hogy ne csak ezeket lássuk, mielőtt nekivágunk a határátkelésnek. Muszáj lenne leülni és végigbeszélni, mi vár ránk, mert a „majd kint megoldódik” nem szerencsés hozzáállás. Szintén fontos, hogy valljuk be, merjük kimondani, ha valami nem jó, és ha szükséges, merjünk segítséget kérni. 

Ő például az előbb említett összefogódzkodás ellenére sem érezte otthon magát Brüsszelben, ráadásul úgy érezte, Magyarországon szakmailag több lehetősége lenne. 

Ami a hazatérést illeti (hiszen ez volt az egyik központi témája a beszélgetésnek), abban mindannyian egyetértettek, hogy a határátkelés sokszor csak egy állomás, más kérdés, hogy a környezet ezt nem így fogja fel. Fontos ugyanakkor tudatosítani, hogy a hazatérés nem kudarc. 

Corfmat Zsófi ehhez még hozzátette, hogy most már nem bántja, ha valaki nem érti, miért jött haza, egyszerűen nem érdekli az ilyen jellegű kritika, amiből akad elég. Ő most így jól érzi magát, fogadják el ilyennek – mondta. 

A közel kétórás beszélgetésnek ez persze csak egy rövid összefoglalója lett, de arra talán jó, hogy kedvet csináljon nektek arra, hogy ott legyetek a Határátkelő Klub következő rendezvényén is, hiszen terveink és reményeink szerint folytatódik majd a beszélgetés-sorozat.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Határátkelő Klub

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr614299603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.14. 17:50:44

@Shanarey: Azokon is levezettem tegnap, meg is lepődött a társaság, mert így még nem üvöltettem, hogy ne nézzenek teljesen hülyének.
Én vagyok ez egyetlen nő a konyhában aki végigviszi a déli és esti menüt (van még egy egyedülálló német anyuka, de ugye speckó helyzetben, csak 8 és 16 óra között, hétvégenként meg lófaszt). No, ezt a pasik kurvára nem bírják elfogadni, azt meg pléáne nem hogy nekem több tapasztalatom van már most nagykonyhai szinten, mint nekik valaha lesz, ha beleragadnak ebbe az állóvízbe. Szóval, nő vagyok, külföldi vagyok, és pályafőnök .... nem nyelik le. Nekem meg tele van a tököm azzal, ha hülyének néznek, és lekezelnek ... vagy legalábis megpróbálják. Velem ezt nem! Nem tudok mindent, nem én vagyom a Gordon Ramsay, de a mocskoskurvaanyjukat kezeljék le, aki nem tanította meg őket a tiszteletre. Ugyanakkor viszont a séf tök elégedett velem ... kár, hogy nem közvetlenül vele kell dolgoznom, hanem egy teljesen elcseszett stációt kell rendberaknom. Legalábbis kellene, ert a faszonkivan a sok elméleti okostojástól, aztán, ha szervíz kiözben gikszer van a rendeléssel, akkor a nagy kérdőjel van a pofájukon ....

gabors 2018.10.14. 18:23:23

@Hari Seldon 2:

vicc vot !!!

en reggel meg CSAK a kepet neztem meg a kommnet elott :-)

2018.10.14. 18:48:01

@Hari Seldon 2: Jah, gőzöm sincs, nem érdekelnek a bajorok, azok egy külön állatfaj ... ők határozrák meg magukat annak, és azt hiszik, tényleg komoly befolyással vannak a maguk 12,5 milliós lakosságú tartományával (uszkve, mert inbkább 12,4 lesz az ..) egy 80 milliós (oké, nélkülük "csak" 68 milliós) nemzet sorsára.
Nem csípem a a bajorokat, ahhoz képest amilyen alpári bunkó faszok átlagszinten, túl sokat képzelnek magukról ....

blackhairlady 2018.10.14. 18:57:24

@Pink Petsch: "de most enyhén kibírhatatlan-idegbeteg-bunkó-picsa üzemmódban vagyok .... "

Szerintem itt erosen tuloztal.
Nem most vagy abban hanem szinte mindig.

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:01:39

@Hari Seldon 2: Hát Harry, ajánlanám ilyen dolgokat olyantól kérdezni, aki érdembeli választ is tud adni.

2018.10.14. 19:03:23

@blackhairlady: Jah, ha te mondod .... mindenesetre annak azért örülök, hoogy sosem voltam annyira sóher, hogy a WC.papír gurigák lapját számolgassam , és magáncélra rendeljek seggtörlőt cégen kesztül. pláne, hogy én vagyok annyira "burzsuj", hogy a nedves változatot preferáljam :P

Benikuty 2018.10.14. 19:06:52

@Pink Petsch: bemásolva a címzettnek:
" nagyon indiszponált vagy. Írtam, én a budapestivel vagyok kapcsolatban, de ettől még ennek a láncnak bármelyik konyháján dolgozhatsz. A hülyézésed viszont elég szánalmas, önmagad savazod :D

2018.10.14. 19:07:59

@nyuszigonosz: Pontosan, erre nem én vagyok a megfeleleő személy, aki a teljes Bajorországból összesen két várost tart némileg élhetőnek, Regensburgot és Augsburgot .. ;)

blackhairlady 2018.10.14. 19:08:11

@Pink Petsch: Hm. Ezt nem tudom, hogy igazan nekem szantad-e?

Csodabogár 2018.10.14. 19:12:00

@Pink Petsch: Akkor csak sok sikert kívánok a kitaláláshoz. Szerintem hiányszakmában dolgozol, tehát éhen biztos nem fogsz halni a közeljövőben, max. nem lesz olyan a hely amilyet szeretnél. Viszont tökéletes hely nincs, ezt te is tudod.

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:22:28

@Hari Seldon 2: Megvannak az elsö eredmények, pont 18 órától.

Bajoroszág népessége amúgy 13 millió, abból 9,5 millió választópolgár van, hogy pontosan mennyien ßeltek állampolgári jogukkal és szavaztak, arra még nincs adat, csak arra, hogy jóval többen, mint a legutolsó - 2013-as - tartományi választásokon.

A Bajor miniszterelnöki posztot Dr. Marcus Söder ( CDU ) sajnos csak 6 hónapja vette át, és ennyi idö alatt nem lehet varázsolni.

Bajorország a leggazdagabb és legnagyobb tartomány - szabad állam. Csak a legutóbbi pár évben egymillió csak német! szóval a többi tartományból lévö német állapolgár költözött Bajorországba, mivel a legélhetöbb és a munkanélküliség elenyészö, ezen felül a legbiztonságosabb ország Németországon belül és nettó befizetö a német szövetségbe.

A CSU elvesztette az abszolút többséget, és kb. 35% - ot kapott, a második helyen a Zöldek 18 %, utána a Szabad válaszztók ( Freie Wähler ) 11 5-al és az AfD 10%. Munkáspárt ( SPD) 9% , de az SPD Bajorországban sosem volt tényezö, úgymint a baloldal sem vagy az FDP most 5%.

Hogy milyen koalíció alakul majd, na az kiderül.

Hari Seldon 2 2018.10.14. 19:29:25

@nyuszigonosz:
Akkor tőled... -> Egy kis gyors elemzést?

Hari Seldon 2 2018.10.14. 19:38:00

@nyuszigonosz:
OK. Miért mondtad, hogy a Söder sajnos csak 6 hónapja vette át a kormányt? Ez jobb miunt az előző (az elég barom volt, azt tudom).

A szabad választók miféle társaság? Mert ha ugyanaz mint a CSU csak pepitába, akkor nem volt nagy elmozdulás, csak átment egyik palackból a másikba a szavazó.

Mellesleg az AfD vel is ugyanez van CSU szempontjából:
Ha lement 48-ról 35-re, és közben megjelent a 10-en százalékos AfD akkor csak adtak a sz*nak egy pofont... (ha jól értelmezem)

Csodabogár 2018.10.14. 19:42:31

@Hari Seldon 2: Jelenlegi állás szerint, CSU 35,6, SPD 9, 7, FDP 5,1, Zöldek 18, FW 11,6, AFD 10,9

Sok változás már nem hiszem hogy lesz.

Hari Seldon 2 2018.10.14. 19:43:31

@nyuszigonosz:
Mellesleg eddig nem voltál itt, és Pinky kicsit felhúzta magát valami késeken meg fűrészen meg hasonlókon.
Gondoltam segítek neki és elterelem a figyelmét az ilyen veszélyes témáról mint a konyha. :-)

Csodabogár 2018.10.14. 19:44:40

Most látom, hogy mig a tv-t néztem Nyuszigonosz már megelőzött.

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:45:47

@Hari Seldon 2: Azért mondta, hogy sajnos csak 6 hónapja, mivel Seehofer nem birt elmozdulni onnan, és akkor végre elmozdult. Na akkor tudta Söder átvenni ezt a posztot de Seehofer nagyon sok kellemetlenséget okozott, és ennyi mindent nem lehet 6 hónap alatt újra rendezni.

A Szabad választók: nem tartoznak egyik párthoz sem.

AfD - sajnos meglett a 10 % náluk ami nem jó. Bár lehethogy annyiban nem olyannyira rossz, hogy: rájönnek a választóik, hogy ök csak uszítani tudnak, nincs konkrét megoldási javaslatuk majdnem semmire. Szóval kritizálni igen, de dolgokat rendezni - hát azt ezeddig nem tudtak, most majd kiderül.

2018.10.14. 19:46:07

@Csodabogár: Köszönöm ... és minden bizonnyal lesz olyan hely, de egy dolgot meg kell értened, hogy nehogy azt hidd, egy összeférhetetlen hisztérika vagyok. A szakácsszakma eléggé faszorientált, de szó szerint, még a pasik között is dívik a ki-é-a-nagyobb játék. Ez, számomra nevetséges, mert leszarom, hatékonynak kell lenni a szervízben és jó ételeket kell főzni, még akkor is, ha az ember mondjuk "csak" előételes". És ez a másik problem, a legtöbb konyhában a nőket vagy csak cukrászként, vagy csak hidegkonyhásként, előételesként tudják elképzelni, oké még bejön a reggeliztető szakács is, de az egy teljesen más műfaj, (én pl. alkalmatlan lennék rá, mert hosszabb távon képtrelen lennék naponta hajnali fél 5-kor kelni). Rohadtul meg kellett küdenem a melegkonyháért, és sosem felejtem el az akkori séfem arcát, amikor kiadtam a steaket., hogy ez "medium rare", mehet ... ő persze nem hitte, és lecsekkolta, aztán meglepett arccal mondta a szerviznek, hogy mehet. Ez egyszerre volt elismerés, és kurva nagy megalázás, mégis, miafaszt gondolt? Hogy nem tudok egy egyszerű steaket közepesen nyersre sütni, vagymiafasz? ... Ja, igen, nő vagyok ... szopjanak le! :PPP

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:48:12

@nyuszigonosz: Javítás saját magamnál: Söder - CSU
és még pár kihagyott betü, és hasonlók.

Benikuty 2018.10.14. 19:57:21

@Pink Petsch: szerintem bevehetnéd már az esti nyugtatót, és az antidepresszánst. Nekem túl trágár vagy, persze az a kör, ahonnan jössz, ez alap.

puhacica 2018.10.14. 20:02:16

@Pink Petsch: szerintem igyal meg egy kicsit, hatha olyat talalsz mondani, ami eleri a @Határátkelő: ingerkuszobet is, aztan vegre kibasznak innen a picsaba. azt mar reg tudja mindenki, hogy rendkivul tajekozott vagy mindenben _is_, felesleges itt obegatni. csak az a kar, hogy muveltsegbol es igenyessegbol nem szorult beled egy fikarcnyi se. mindenki kreten, mindenkinek a kurva anyjat, mindenki leszophat bo nyallal, csak te vagy a helikopter... szerencsetlen hintanak is kotelet ajanlgatsz... nem bunko picsa vagy te aranyanyam, annal sokkal rosszabb. nem eg le a pofadrol a bor?

Határátkelő 2018.10.14. 20:23:51

@Pink Petsch: A múltkor már szóltam, hogy vegyél vissza. Most 3 napra leveszlek a whitelistről, hátha annyi idő alatt megnyugszol. Ez a stílus nem ide való.

gabors 2018.10.14. 20:32:48

@puhacica: "nem bunko picsa vagy te aranyanyam, annal sokkal rosszabb. nem eg le a pofadrol a bor?"

viccelsz vagy nem jartal errefele gyakran ? ez a stacio (nincs mi leegjen) nem hiszem hogy online nala ... szerintem tobben ezert is nem valaszolnak mar regen meg akkor sem ha pozitiv vagy akar negativ amit ir ... . (szerintem nem most vetted eszre eloszor ...)

gabors 2018.10.14. 20:35:23

@Határátkelő: mar bocs azt csinalsz amit akarsz de ennek nincs sok ertelme ..... mert ha minden szemelyeskedo posztot irtani akarsz akkor blognak hamar vege lesz ... (van aki pont ennek orulne )

Határátkelő 2018.10.14. 20:42:17

@gabors: Aki nem tud adott keretek között vitatkozni, az keressen olyan blogot, ahol nyugodtan lehet bárkit gyalázni, személyeskedni. Ez nem az a hely. Ha ettől vége lesz a blognak, akkor vége lesz - de nekem valami azt súgja, hogy inkább az ellenkező esetben lenne vége.

gabors 2018.10.14. 20:46:00

@Határátkelő: lehet igazad van de jo tudni hogy nem a komment szamra mesz ra :-))))))))

te blogod :-)

Határátkelő 2018.10.14. 20:48:49

@gabors: Arról nem beszélve, hogy természetesen kommentelhet addig is, de csak előszűrés után. Szóval ha normálisan szól hozzá, akkor továbbra is örülök annak, ha ír.

gabors 2018.10.14. 20:53:03

@kardio1: "@Határátkelő: te voltál a moderátor ? "

ez most komoly vagy csak viccelsz mint en ?

2018.10.14. 20:59:24

n@Benikuty: Hát, persze, az élet, mindig túl "trágár". Azóta utálsz, hogy a Blogkocsmán is leírtam, türdameként is dolgoztam. A te korlátolt agyadban ez egyenlő a stricivel az amcsi 70-es évekbeli filmekből.
Én meg eredendően irtozóm az ostoba emberktől, szóval kérlek ... hanyagolj ... És mielőtt kikérnéd magadnak, te szóltál hozzám először, tre jöttel ide, erre a fórumra ... Én sosem akartam "beszélni" veled, még a neten keresztül sem, mindoig te voltál a kezdeményező, aki megpróbált belém rúgni. Még azt sxem mondhatod, hogy én baszogatlak téged .... szóval, mi lenne, ha leszállnál rólam afaszbadekomolyan: Oké, megértettem, utálszés megvetsz ... bár szerinbtem a megvetésed az országod kirablóira kellen irányítanod hasonló dühvel, de mit tudhatrom én, ugye? :P

Határátkelő 2018.10.14. 21:00:45

@Benikuty: @Pink Petsch: Na, akkor szerintem ezt itt és most fejezzétek be. Nagyjából senki sem kíváncsi rá itt (én biztosan nem), vigyétek máshová ezt az egészet. Innentől az összes egymást ekéző megszólalásotokat kimoderálom.

Köszönöm.

2018.10.14. 21:03:35

@Határátkelő: Már bocs, de mikor a múltkor? Jó egy hete nem kommenteltem ....

kardio1 2018.10.14. 21:07:41

@Határátkelő: szóval akkor kiderült a nagy titok, hogy ki a Határátkelő...

Határátkelő 2018.10.14. 21:09:54

@Pink Petsch: Nekem az még múltkor...

gabors 2018.10.14. 21:12:17

@Határátkelő: @Pink Petsch: @Benikuty:

"Na, akkor szerintem ezt itt és most fejezzétek be. Nagyjából senki sem kíváncsi rá itt (én biztosan nem), vigyétek máshová ezt az egészet. Innentől az összes egymást ekéző m"

de en igen nekem nagyon tetszik ez :-) marmint hogy valaki nem veszi eszre hogy egy 'idiota' trollkodja :-) ott van az air quote is !!!

gabors 2018.10.14. 21:14:44

@Határátkelő: "bár szerinbtem a megvetésed az országod kirablóira kellen irányítanod"

ez peldaul mindent meger (including MasterCard) ha ezt kivetted volna sokkal szegenyebbek lennenk ... az otthunrol !!! :-)))

2018.10.14. 21:16:57

@Határátkelő: Őszintén szólva, én nem is értem a csávót, 3-4 havonta felbukkan, mint valami kibaszott hurrikán a semmiből, esküszöm, soha, semmilyen más fórumon nem beszélek vele, semmiről. Azóta utál, amióta itt megjelent az egyik posztom, azóta vannak ezek a pár havonti kirohanásai. Soha, a büdös életben egyetlen beszélgetést sem kezdeményeztem vele.
De ne akard már, hogy kussban maradjak, amikor aljasul, a semmiből, csak úgy betámad ...

2018.10.14. 21:17:06

@puhacica: Szerintem meg, nem tudom, mi a bajod velem, de biztos igazad van. Szerintem nem sértettelek meg semmivel, személyesen ... az meg hogy bizonyos dolgokról eltér a vélenényünk, és a te ízlésed szerint, én kurvaszar stílusban jelenítem meg a sajátomat ... nos, az megtörténhet ....
Tudod, én sem bírok itt egyes kommentelőket, de egyszerúen nem reagálok rájuk, pedig képesek oltári baromságokat írni. Jah, biztos, én is .... minek reagálsz rám, de komolyan?

2018.10.14. 21:21:58

@kardio1:

“szóval akkor kiderült a nagy titok, hogy ki a Határátkelő...”

Viccelsz, ezt már mindenki tudja ki a Határátkelő, a bukott Simi Lali exsajtósa :-)

2018.10.14. 21:26:26

@Határátkelő: Ahham, akkor ez megint olyan, amikor azért lettem kibaszva, mert megjegyeztem, hogy kurvára nem tetszik, ha egy arab faszi odatelepíti a családját a railjeten, ahova az én érvényes jegyem szól plusz még neik áll feljebb, , és akkor hirtelen én lettem a migráncsgyűlölő, aki nem állt szolidaritásból a Railjeten Münchentől Budapestig, miközben volt érvényes, kifezetett ülőhelye. De persze, én csak egy fehér kékszemű, vörös európai vagyok, jogok nélkül Szaud Arábiában .... oh, wait! :P

Határátkelő 2018.10.14. 21:28:43

@Pink Petsch: Nem, azért vettelek le a whitelistről, mert minősíthetetlenül trágárkodsz. Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni. Gondold végig, mint írtam, természetesen kommentelhetsz így is, de ha vissza akarsz kerülni a whitelistre, akkor a jövőben kerüld ezeket.

blackhairlady 2018.10.14. 21:47:03

@gabors: Miert vicces Kardio kerdese, hogy a Hataratkelo volt-e a moderator?

Benikuty 2018.10.14. 21:47:04

@gabors: azért van annak némi gyengéd bája, ha az ember véleményt nyilvánít, minden erős (nem hogy trágár) jelző, a másik fikázó címkézése nélkül, és a dolgok mégis idáig fajulnak. @Határátkelő: béke van, és elnézést kérek, a másik "fél" nevében is.!

Muscari 2018.10.14. 21:52:00

@puhacica: na látod ez nekem már egyáltalán nem hiányzik. Most is csak benéztem, hogy mi volt ez a nagy találkozó.

Hari Seldon 2 2018.10.14. 21:57:15

@kardio1:
Miért, pont Magyarországon voltál, és jelen voltál? Úgy látszik megint nem figyeltem, van kép is?

Muscari 2018.10.14. 22:00:09

@blackhairlady: jaj, te viszont hiányzol. Hogy vagy?

puhacica 2018.10.14. 22:01:18

@Muscari: megertem. :(
#regenmindenjobbvot

blackhairlady 2018.10.14. 22:13:39

@Muscari: Minden a legnagyobb rendeben :)
Milyn az uj haziko? Meg mindig szeresz ott lakni?

Muscari 2018.10.14. 22:20:10

@blackhairlady: még mindig szeretem. Sőt még jobban, tegnap óta van egy gyönyörűséges agaram, lehet, hogy láttad is a FB-n. Imádom, annyira jó kutya és nagyon gyorsan tanul ❤️

Nyugdíjas versenykutya, láttam, hogy nálatok is dívik sajnos az agárverseny

blackhairlady 2018.10.14. 22:25:47

@Muscari: Igen, lattam, tenyleg nagyon szep kis kutyus :)
Amugy fogalmam sincs az agar versenyekrol, bevallom.
Orulok, hogy jol erzed magad, akkor jol valasztottatok otthon :)

2018.10.14. 22:39:52

@Határátkelő: Úgy azért szerinted, mégis mit gondolsz? Vissza akarok-e vajon kerülni egy olyan "white-listre", aminek az egyik tagja, akit soha semmilyen formában nem sértettem meg (@puhacica) lealkoholistázott, és erre te engem tllltasz ki? Mi ez, az amcsi középsuli szurkoló-csapat- választása Zs kategóriás hollywoody méhkirálynővel? Idáig süllyedt ez a blog?
Mondd, ez egy kibaszott bohózat? De most komolyan.....

Határátkelő 2018.10.14. 22:41:00

@Pink Petsch: A te dolgod. Ezek a szabályok. Nem tetszik, nem kommentelsz.

kardio1 2018.10.14. 22:47:36

@Hari Seldon 2: nem, dehogy ! Továbbra sem tudom, ki ő. Csak emlékszem, hogy kilétét mindig balladai homály fedte, ezért érdekes, hogy most ő vezette ezt a programot.

puhacica 2018.10.14. 22:50:56

@Pink Petsch: ha le akartalak volna alkoholistazni, akkor azt irtam volna, hogy alkoholista vagy. nyugoggya meg, attol megnyugszol.

2018.10.14. 23:20:56

@Határátkelő: Igazad van, vesztett már ez a blog érdekesebb személyeket is, mint én, pl. mondjuk, Zollee-t, vagy Herr Geza-t, Hogy diggert már ne is említsem, aki ugye ,,,, de persze, ezt ti tudjátok jobban.:PPP
Figyelj, megértettem, nem hiányzok én innen, elvégre nem illek már bele a szivárványszínű "jaj-és a macsek-megszokott-már-az-új-helyen" stílusú "cosmo-csajos bájcsevelybe", gyakorlatilag mindig is fárasztott ez a bullshit, mert a ki a faszt érdekli a macsek, a tulaján kívül? Álszent, nyomi, small-talk .... De nektek ez az új irány, meg a "hun"-os végtrelenül sértő új szlogenetek. Szerintem, fel sem fogjátok, mint Marie Antoinetee - "Miért nem esznek kalácsot?", mi?
Nem, nem értitek, na hagyjuk.
De azért azt imádom, hogy más nick büntetlenül alkoholistázhat le engem... egen @puhacica, akit soha, semmivel nem bántottam meg, de most már mindegy
Remélem az összes macsek boldog lesz, amit a következő években örökbe fogadtok.
Ja, és köszönetem az eredeti HA-csapatnak,akik megajándékoztak, úgy kábén 2 nagyon jó évvel,

adg 2018.10.14. 23:40:34

@Pink Petsch: “mégis mit gondolsz? Vissza akarok-e vajon kerülni...”
Micsoda hiszti, tiszta ovoda. Nem is kell a hulye homokozovodrod, bebe.

Ugyes voltal ma. Gyepalod az egyik szereplot a posztbol, porogsz rajta ordenare utszeli stilusban, de a posztot nem sikerult elolvasnod es felfognod, pedig ottvan benne, amit nem ertesz.

Beszelsz tiszteletrol, mikozben a legkozonsegesebb modon kb mindenkit elkuldtel.

Iskolazatlansagrol??? Olvasd mar vissza magad! Az ilyen szoveg milyen iskolazottsagra vall?

Es akkor ilyen dedos, 3 eves szinten behisztizel, hogy tudod ki akar... Hat tenyleg nagy veszteseg lenne, ha nem akarnal visszakerulni a listara, netan eltunnel a banatba. Biztos vagyok benne, hogy joparan vannak ugy, mint en, pl fentebb is irtak, hogy ha te megjelensz, akkor nem kivannak tovabb itt irogatni.

@Határátkelő: lassan ket naponta elhangzik az igeny, hogy kiket kellene innen kitiltani, hintatol az it nightig, en pinkre szavazok. :D

adg 2018.10.14. 23:43:32

Mondjuk nem mintha szamitana, hogy en hova akarok irogatni, de azert van par enber, akit szivesen olvasgatnek...

gabors 2018.10.15. 00:26:39

@Benikuty: "@gabors: azért van annak némi gyengéd bája, ha az ember véleményt nyilvánít, minden erős (nem hogy trágár) jelző, a másik fikázó címkézése nélkül, és a dolgok mégis idáig fajulnak."

en ezert (is) olvasom a blogot es ezert is ignoralom a pocst ... :-)

gabors 2018.10.15. 01:20:56

" lealkoholistázott, és erre te engem tllltasz ki? "

ezt be-idezned kedves ??? [itt azt ertesz amit akarsz] posztolo ?

????

AA ?? nem rossz az

P.Elliot 2018.10.15. 01:34:44

@Pink Petsch: Szerintem csak egyszeruen ki vagy borulva mostanaban, regebben trefas, jopofa, jo humoru voltal, szebb szo kinccsel.
Lehet hogy szeretsz fozni de mintha nem lenne neked valo, tulsagosan kikesziti az embert fizikailag, mentalisan is, folyton faradt vagy mint irtad aztan ez van belole.
Nem kellene valtoztatni? Valami masfele? En mindig mondtam hogy privat sefnek kene lenni egy nyugodt helyen, en legalabbis nem olnem magamat egy ilyen tomeghelyen.
En reszemrol nagyon sajnalnam ha elmennel, mar tul sokan mentek el akiket szerettem, az a nehany troll aki van az szerintem megfer itt meg. Ha nagyon jar a szaja akkor az ember nem szol hozza amig le nem csillapodik aztan ennyi eleg is a kovetkezo piszkalodasig.
Probald magadat kipihenni, helyre razni, en reszemrol varlak vissza, illetve el se menjel, aludd ki a reggeli bejelentett mergedet. Ez az latod, be is jelentetted hogy fel vagy huzva, eppen ezert csak annyit mondok hogy tenyleg felhuztad magadat, holnapra kialszod. Ha ujra oke lesz minden, jelentkezz, azert biztosan akad mas is itt aki igy erzi mint en hogy volt egy rossz napod es kesz. Nekunk is van hogy van csak nem oltjuk szavakba , azt hiszem....

HA-ra se haragudj, neki se konnyu itt beket tartani....
Aludd ki a mergedet aztan gyere.

2018.10.15. 05:06:08

@adg: Nyugodj meg, ...nem fogsz itt már engem látni, ahogy sikerült pl, diggert vagy Zoleet is kiutálni ....
De egy dolgot azért mondok, ha te attól nem érezted itt "biztonságban " magad, hogy én átlag 6-7 naponta egyszer kommenteltem ide, feszültséglevezetésként, akkor keress fel valami jó pszichoterapeutát. Mert rád fér, meg az összdes többi nickre, aki hirtelen most így gondolta, 3-4 év után, hogy "bátor" lesz. Birka-effektus, de komolyan, szánalmas .....

2018.10.15. 05:06:18

@Határátkelő: Az azért tudod "fasza", hogy a személyemről szóló hozzászólasok mehetnek, míg az én válaszaim rájuk, nem .... pedig egyik sem kurvaanyázós ...
Jah, a vérszag, meg az éji vad ... de azért tök fasza ez, lassan előmásznak a sötétből a hiénák :PPP

Shaktee 2018.10.15. 05:07:00

Örülök hogy a homokozó nem változott itt.

Szeretem a konstans dolgokat.

kék madár 2018.10.15. 05:40:24

@P.Elliot: "a nehany troll aki van az szerintem megfer itt meg."
szerintem meg klasszisokkal szinvonalasabb es olvashatobb lenne a blog, ha az a par troll aki rendszeresen szetcincalja a hazugsagaival, fidesz propagandajaval es lipsizesevel a blogot, ki lenne moderalva. Ez lenne a moderacio lenyege.
Pink csak tragar es agressziv de erdemiek es tartalmasak es oszintek a hozzaszolasai, - nekem leginkabb zavarosak a stilusa miatt, de ez szubjektiv.
Sokkal egyszerubb lenne azzal moderalni, hogy obszcen szavak nem johetnek, (szerintem nem birna ki :)

Határátkelő 2018.10.15. 06:10:09

@kék madár: Pontosan ezért vettem le a whitelistről. Ha kibírja, akkor én örülök, ha marad, ha nem, akkor sajnálom.

@P.Elliot: És mi alapján kellene eldönteni, hogy melyik troll maradjon és melyik nem? Mióta kommentel? Akkor más, akit nem engedek be ugyanazért, joggal kérheti ezt számon.

Szerintem nagyon sokáig baromi toleráns voltam vele (is), de a múltkor, amikor kötelet ajánlgatott másnak, rászóltam, hogy ezt ne. Ehhez képest jött a mai. Csak a tisztánlátás végett.

puhacica 2018.10.15. 09:23:56

@P.Elliot: azert van annak egy baja, hogy a masokat magas lorol lenezest, a tudatlansagot, hatterben szarkavarast, mindenkit leoltast siratjatok, aki meg ravilagit a szepseghibakra, annak jar a szaja es nyilvan troll. :D

szakasz2 2018.10.15. 09:33:52

@adg: Teljesen egyetértek. :)
@puhacica: Tartalmilag talán érthető, formailag már kicsit erős és bántó volt ez, igaz nem rosszabb a stílus mint, amit Pink írt.

@Határátkelő: Szuper, hogy végre kimoderáltad, korábban kellett volna. Ne haragudj meg, de amikor pár napja Birca-t az első pár mondata után kimoderáltad, az kevésbé volt jogos, mint ez. Birca egy alapvetően ártalmatlan troll, akit szerintem még soha sem láttam trágárkodni. Az, hogy esetleg hülyeségeket beszél vagy nem értünk vele egyet, sokkal kisebb baj, mint az, hogy Pink Petsch az első hozzászólásától kezdve alpári, útszéli, másokat bántó stílusban írogat (ma különösen, de máskor is előfordul), és még akkor sem veszi észre magát, mikor rászólnak többen, még egy nap elteltével sem.
Ha számít a békés, többnyire csendes olvasói vélemény, akkor ezentúl az ilyeneket moderáljátok ki mihamarabb, leginkább csírájában, ha pl. engem vagy talán sok hasonlót meg akartok tartani. Benikuty hozzászólásaival pedig sem ilyen sem más szempontból (itt) szerintem semmi probléma nem volt, nem tudom, vele pontosan mi bajod volt.

@Pink Petsch: Neked meg egy tényleg jó tanács. Ha ezt (a minősíthetetlen stílust) hozza ki belőled a munkahelyed, akkor minél gyorsabban keress másikat. Voltam hasonló cipőben, tudom, miről beszélek.

puhacica 2018.10.15. 10:36:27

@szakasz2: egyreszt kivancsi voltam, hogy ha o talalja szemben magat a sajat stilusaval, akkor hogyan reagal.
masreszt pont ez a baj a valo eletben is, hogy ha valaki nem tud viselkedni, senki nem szol egy szot sem. es ez itt sincs maskent... szepen elnezegetjuk, hogy ongyilkossagot javasol masnak, mert az olyan kis helyeske, meg engem tulajdonkeppen eddig nem is bantott. vagy nem tudom mi a gondolat mogotte. az egyenes beszed meg nem tetszik. hat, evvan.
harmadreszt en nagyon szuper modon fel tudom venni barki stilusat, hogy ez jo-e vagy sem es hogy milyen vagyok valojaban, az mas kerdes. ;)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.10.15. 12:00:30

@puhacica: most olvasom ezt a vihart... wow... köszönöm.

puhacica 2018.10.15. 14:00:55

@kisrumpf: huha, hat ezt nem kell megkoszonni. mindenesetre orulok, hogy azok gondolkodnak hozzam hasonloan, akiket magam is ertekelek. a tobbi meg ugyse szamit. :)

kardio1 2018.10.15. 19:10:32

@kék madár: szerintem meg klasszisokkal szinvonalasabb es olvashatobb lenne a blog, ha az a par troll aki rendszeresen szetcincalja a hazugsagaival, fidesz propagandajaval es lipsizesevel a blogot, ki lenne moderalva.

Ez lenne csak az igazi pluralizmus, az eltérő vélemények tolerálása ! Ja, nem !

Csak ne hirdetnék a liberálisok folyton a toleranciát ! Mindig kilóg a lóláb.

Szerintem jobb választás a trágárságot kiszűrni.

kék madár 2018.10.15. 19:39:36

@szakasz2: "Birca egy alapvetően ártalmatlan troll, akit szerintem még soha sem láttam trágárkodni."
nezzel bele mas blogokba, mashol elereszti magat, itt csak az ordas hulyesegeit irja mikszáthi stilusban

kék madár 2018.10.15. 19:44:57

@kardio1: szerintem olvasd el amit irtam.
hazugsag nem egyenlo a velemennyel
fidesz propaganda ugyszinten
lipsizes - hatareset

Mindenkinek lehet velemenye es hirdesse is, de ha szandekosan hazudozik, annak az egvilagon semmi ertelme egy blogban, azon nincs mit megvitatni, a hitelessegen ragodni, stb.
De ha neked olyan sok idod es turelmed van a hazugsagokon fidesz propagandan porogni, az a te dolgod. Epp eleg, hogy ismet elcsaltak a valasztasokat, nem kene meg legitimalizalni azzal, hogy hazugsagokat velemennye nyilvanitunk.
Ez meg: "Csak ne hirdetnék a liberálisok folyton a toleranciát !"
vicc?
A jelenlegi konzervativ bekemenetes vonal a ketszinuseg csucsa

Dikusz 2018.10.15. 19:59:56

Ott voltam a találkozón (ha kívülállóként is), és meg kell, hogy mondjam, jól sikerült.
Én nem azzal mentem oda, hogy azt skubizzam, hogy a blogján milyen a stílusa, és a H.Á-n tetszett-e a posztja.
Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy az a három előadó, aki meg volt hívva, mit mesél, ő hogy élte meg az elmenetelt, milyen volt a hazatérés, egy kicsit mesélt az életéről.
Egy hölggyel beszéltem, aki azt mondta, hogy rendszeresen olvassa a blogot, de nem kommentel. Ő 4 évig élt külföldön, érdekelte az előadás, ahogy gondolom a többieket is.
Jobban sikerült a találkozó, ahogy egy legelső találkozónál szokás. Az ismerkedés, a beszámolók meghallgatása után csak az idő rövidsége volt a gond.

Nem tudok más példát írni -ugyanis ez jutott eszembe ott-, mint réges-rég volt gyerekkoromból előrángatni egyet:
Akkoriban szüleimmel gyakran kirándultunk a húsvéti ünnepek alatt (és máskor is) a Pilisben. Igen népszerű turistaház volt a természetjárók körében -fogadjunk senki még csak nem is hallott róla:)- a Lajos-forrási Ságvári Endre turistaház.
Mi három éjszakát (turistakedvezménnyel) töltöttünk ott. Játszottunk a nagyréten, barátkoztunk az erdész gyerekeivel.
Itt jön a lényeg: mire összebarátkoztunk a gyerekekkel, már jöhettünk is haza...

Ez az érzésem volt a blogtalálkozón is. Amikor igazán beszélgetni tudtak volna az előadók, és a résztvevők egymással, jönni kellett haza. Mégegyszer annyi idő kellett volna, mint amennyi az előadásra volt.

kék madár 2018.10.15. 20:10:29

@Dikusz: vesztettel, nemcsak, hogy hallottam rola, de altalanosban minden osszel egy hetveget vagy hetet ott is toltottem

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.10.15. 20:12:46

@Dikusz: (anyosomek odamentek naszutra. Az ajandekba keszult sutire felfestettem nekik a forrast.)

Dikusz 2018.10.15. 20:31:35

@kisrumpf: @kék madár:
Sok szép emlékem van arról a turistaházról. Órákig tudnék mesélni róla...
Amikor odavittek minket túrázni a szüleink, volt olyan lehetőség, hogy az igazolt természetjárók három napig kedvezményesen lakhattak a turistaházakban. Azt csináltuk, hogy három napig Dobogókőn szálltunk meg, aztán legyalogoltunk Lajosforrásig, és újabb három napig ott aludtunk. Mindez volt a 60-as években.

@kék madár: emlékszel?: Lajosforráson nagyon sokszor találkoztunk igen neves sportolókkal, oda jártak edzőtáborozni. A fociválogatott is, és Papp Laci is oda vitte fel fát vágni az ökölvívókat.
A gondnok (Iván bácsi) igen sokat tett a turistákért, sportolókért, a turistaháznak híresen remek konyhája volt. Aztán valami módon (sokért nem adnám, ha tudnám miért) kitúrták a turistaházból. Ma már csak romokban van meg, bár lakják, de a hátsó épület már régen életveszélyes állapotú.
Lakott az erdésznél egy Zsuzsi nevű őzike, volt vizslatenyészete, sok kis gyűröttfejű kölyökkel, meg ott ittam életemben először igazi, frissen fejt tehéntejet.:) Meg a forrás medencéjében tenyérnyi varangyok laktak:)

kék madár 2018.10.15. 21:22:07

en a hetvenes evek vegen, 80-as evek elejen jartam ott. Az ozikere emlekszem. A kaja akkoriban nem volt jo. Mindig volt ott valami nyanya aki uvoltozott velunk, ne csinaljuk azt amit epp csinaljunk, a tanaraink koran elkezdtek alkoholizalni, beken hagytak es varosi gyerekkent nem tudtunk sok mindent kezdeni magunkkal, ugyhogy "kenytelenek" voltunk a csajokkal beszelgetni

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.15. 21:38:31

Ha kidobjátok Pinket akkor engem itt többet nem láttok :)

Muscari 2018.10.15. 22:54:03

@szociál: nagyon sokan meg pont miatta és a hasonlók miatt nem jövünk már. Én még az origós időkben kezdtem el kommentelni, napi szinten olvastam és kommenteltem évekig, de aztán az elmúlt egy-két évben elmaradtam. Néha benézek, aztán megállapítom, hogy jól tettem. Pedig régen nagyon jó társaság volt itt.

kardio1 2018.10.15. 23:18:14

@kék madár: nem, sajnos nem vicc. A liberálisok mindaddig tolerálnak egy véleményt, amíg az az övékkel egyezik. Ha eltér, akkor megbélyegezzük a vitapartnert : helyzettől, korszaktól függően fasiszta, reakciós, klerikális vagy éppen troll, fideszbérenc és társai. Félreértés ne essék, a libsizés stb. is megbélyegzés, de ez semmit nem változtat a szabad szólás felkent lovagjainak viselkedését illetően.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.15. 23:18:38

@Muscari:

Néha elgurul nála, de egy élmény olvasni őt :))

kardio1 2018.10.15. 23:22:05

@Muscari: amióta én követem ezt a blogot, szinte teljesen kicserélődött a közönség. Sokan hiányoznak. Pl. te is.

kék madár 2018.10.15. 23:40:58

@kardio1: gondolom, hozzatehetjuk, hogy te ezt tapasztalod, en meg nem.
En barmilyen velemenyt toleralok, sot tanulni akarok belole, ha nem hazugsagokra, rosszindulatra epul.

kardio1 2018.10.15. 23:54:53

@kék madár: természetesen! Távol álljon tőle, hogy abszolutizáljak. De -hogy egy maxvali fordulattal éljek :) -vedd észre, hogy a hazugságot és rosszindulatot is szubjektíven ítéljük meg.
Nem egyszerű kérdés ez. Az is igaz, hogy mi most eszmét tudunk cserélni teljesen nyugodtan, noha sok szempontból nem egy platformon állunk. Mindenesetre a tiédtől eltérő vélemények kimoderálási igénye nem helyes.

kék madár 2018.10.16. 00:28:01

@kardio1:

" a hazugságot és rosszindulatot is szubjektíven ítéljük meg."
en meg probalom objektiven megitelni, amit es amennyire lehet, hogy legyen valami kiindulopont. Azt se tudom elfogadni, hogy minden szubjektiv, mert akkor a gravitacio is az, megsem ugralunk ki a 10-edikrol jokedvunkben soha

"Mindenesetre a tiédtől eltérő vélemények kimoderálási igénye nem helyes."
nem tudom, mivel keltettem ezt a hatast, hogy nekem erre lenne igenyem

kardio1 2018.10.16. 08:15:45

@kék madár: ezzel keltetted ezt a hatást:

P.Elliot: "a nehany troll aki van az szerintem megfer itt meg."
szerintem meg klasszisokkal szinvonalasabb es olvashatobb lenne a blog, ha az a par troll aki rendszeresen szetcincalja a hazugsagaival, fidesz propagandajaval es lipsizesevel a blogot, ki lenne moderalva. Ez lenne a moderacio lenyege.

Trollnak bélyegezzük a más véleményen állókat, majd az ő kimoderálásukat javasoljuk...

kék madár 2018.10.17. 01:08:08

@kardio1: nem azt irtam, hogy mas velemenyen allnak. Hanem azt, hogy hazudoznak, fidesz propagandat nyomnak es lipsiznek. Az nem velemeny, ha az lenne, lehetne veluk erdemi vitat folytatni. De meg soha egyszer, meg veletlenul se sikerult.

kardio1 2018.10.17. 21:58:02

@kék madár: ebben nem értünk egyet. Ezen a blogon is meglehetősen elterjedt a kommentelők körében, hogy aki a Fideszéhez közelálló véleményt fogalmaz meg egy kérdésben, rögtön megkapja a címkét: troll, fizetett bértollnok és társai. Innentől kezdve milyen párbeszéd lehetséges ? Csak a süketeké. Az sem csak őket jellemzi, hogy mindenkor ugyanazt mondják: pl. Max a nyugat hanyatlását és a kelet felsőbbrendűségét hirdeti, Lepesmez meg a vallást ekézi pl.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.18. 06:27:09

@kardio1: Ööö namost:"Fejlődik az ország csupa szép minden"

Na ilyenkor vagy anyázik az ember vagy röhög.
Én régen anyáztam ma már csak nevetek.

kardio1 2018.10.18. 21:41:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: vagy árnyalt gondolkozásra is képes: fejlődik az ország, de messze nem minden szép és jó.

London2009 2018.10.23. 13:49:54

@Pink Petsch: irtam privat kommentet, remelem atment.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása