oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. szeptember 17. 06:30,  Van az a pénz? Kilenc vélemény elmenetelről és hazatérésről 309 komment

2018. szeptember 17. 06:30 Határátkelő

Van az a pénz? Kilenc vélemény elmenetelről és hazatérésről

Neked mi az a pénz, amiért már nem mennél el Magyarországról vagy amennyiért hazatérnél? – tettem fel a kérdést többször is a blogon, és érkeztek is a válaszok rá szépen emailben (is). Ezekből válogattam ki kilenc véleményt (természetesen ezek semmilyen reprezentatív értékkel nem bírnak, random vélemények), akad közöttük ilyen is, meg olyan is, az viszont biztos, hogy a kérdésre mindenkinek van valamilyen konkrét vagy elvontabb válasza. 

Neked mi az a pénz, amiért már nem mennél el Magyarországról vagy amennyiért hazatérnél? Írd meg hosszabban vagy rövidebben a hataratkelo@hotmail.com címre!

forint_es_euro.jpg

Magyarországra esetleg akkor mennék vissza, ha...

„Szimplán NINCS AZ A PÉNZ!! De most komolyan!! Három éve élek Németországban a családommal. Az idén egyszer voltunk Magyarországon (szándékosan nem írok Otthont). Amikor voltunk, már a határt átlépve az első ember a benzinkúton unott, kedvetlen fejjel elveszi a kedvünket. 

Egy kicsi összeggel lottózom, és el is határoztam, hogy ha nyernék, vennék itt egy házat és szépen eléldegélnénk. Ahogyan írtam, nincs az a pénz! 

Az emberek, a hangulat, a környezet (tisztaság) minden sokkal jobb. Ha gyerekekkel megyek boltba szinte mindig kapnak kis édességet, vagy pékségben pici muffint, az eladók kedvesek, nem unottak, mint Magyarországon a legtöbb helyen. 

Hogy miért jöttünk ki? Egyszerűen már egy birkának éreztem magam, egy fő- és két mellékállásom volt, plusz a feleségem is dolgozott. Átlagos főállású fizetésünk volt, de így sem volt elég egy nyaralásra például. 

Normál munkahelyünk volt és nem volt elég? Közben olyan pénzek mennek el baráti alapon, hogy hihetetlen. Biztos vagyok benne, hogy itt sem tiszta politika, de itt hagynak élni!!! Ha a gyereknek cipő vagy ruha kell, nem kell megvárni a fizetést. Ha megtetszik valami játék, nem kell karácsonyig várni. 

Két fiam van, akkor még kicsik voltak és a három munka miatt alig voltam velük. Most egy munkahelyem van, a feleségem még nem dolgozik és minden hétvégén együtt vagyunk és persze már 5-kor otthon vagyok hétköznap. Otthon egy bolti eladó voltam, itt most egy gyári dolgozó, de többnek érzem magam.  

Magyarországra esetleg akkor mennék vissza, ha az Európai Unió ténylegesen egyesülne és csak egy elnöke lenne, de az nem magyar.” (Róbert) 

Nem a pénz a döntő 

„Ha lehetőségem nyílik, nincs az a pénz, hogy Magyarországon maradjak. Ha keresnék itthon havi 1 milliót és kint mondjuk „csak” 1500-2000 eurót, akkor is mennék. 

Számomra nem a pénz a döntő, hanem az a mérgező és beteg közállapot, az emberek többségének korlátoltsága és hitványsága, ami élhetetlenné teszi számomra ezt az országot.” (Tamás) 

Soha nem lesz olyan fizetésem 

„Bruttó 400 000 forint. De amíg az a magyar versenyelőny, hogy olcsó vagyunk addig soha nem lesz ilyen fizetésem.” (Rafael) 

Mennyi pénzért tölteném a szüleim utolsó éveit távol tőlük? 

„Egy állandó gondolatomat osztanám meg önökkel. Ugyan nem öt, de két évet mi is eltöltöttünk külföldön párommal (Ő csak a végén csatlakozott). Nyíregyházi lévén a hazatérés után nem „mertünk” egyből hazajönni, hanem még öt évet Budapesten éltünk. De végül csak visszatértünk. 

A fenti kérdés bennem mindig inkább így fogalmazódott meg: Mennyi pénzért tölteném a szüleim utolsó éveit távol tőlük? 

Vagy: Mennyi pénzért fosztanám meg Őket attól, hogy az unokáiktól távol éljék utolsó éveiket? 

Több barátommal is előfordult, hogy csak az utolsó pár napot tudta eltölteni az édesapjával halála előtt, de volt olyan is, amikor már csak a temetésre tudott hazajönni. Ehhez nekem nem tudom mennyi pénz kellene. 

Persze különbözünk és senki felett nem szeretnék pálcát törni ez ügyben, mi így döntöttünk és nincs is ebben több. 

Ami azonban igazán furcsa nekem a cikkben leírtakban is, hogy ezek szerint várjuk meg külföldön amíg a többiek „kitakarítanak” itthon, aztán majd hazajövünk? 

Legyen így, én mindent megteszek itthon, hogy egyszer valóban „érdemes” legyen hazatérni mindenkinek, aki szeretne.” (Péter) 

Ezer euró már elég 

„1300€-s nettó átlagbér 700€-s nettó minimálbér 1000€-s mediánbér már elég lenne, hogy Magyarország élhető hely legyen.” (Kisti) 

Megyünk 

„Havi nettó 300 000 forintért maradnék. De úgy áll a dolog, hogy megyünk.” (István) 

A gyermekeink jövője az első 

„Ez már nem a pénzről szól. Legalábbis nálunk nem. Nekünk gyermekeink jövője az első és ezt tartjuk szem előtt. Ebben az országban már nincs jövőjük. Nincs oktatás, nincs egészségügy, nincs kilátás. 

Ha netán viszont végre felébred az ország, akkor itt Ukrajna 2 lesz. Már túl vagyunk azon a ponton, aminél vissza lehetett volna fordulni. Nincsenek iparosok, nincs termelés és minden le lett lakva.” (Csiiirke) 

Csak skandináv országba mennék 

„Jelenleg turisztikázni szeretnénk, de ha külföldre kellene költözni, az csak skandináv ország lenne! Havi 800 000 Ft az a pénz, amennyit ér a tudásom, amiért itt maradnék.” (Elvira) 

Nem mennék többet haza 

„Egymillió forint alatt (nettó) nem mennék haza, de még ha a fizetés ilyen magas is lenne, a társadalom összességének gondolkodása miatt nem mennék már többé haza. 

Itt lehet tervezni, pénzügyileg is. Sokszor kaptunk lehetőséget külföldön, otthon nem.” (Katalin)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4614239865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthamyr 2018.09.18. 10:52:35

@Auralianus:

Kár, hogy ilyen fapados ez a fórum, de kb. összeszedtem:

Cs - "Most már egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy ott éljek. A gyerekeim meg biztosan nem fognak már."

Ar - "Mitől vagy ebben ennyire biztos? Még külföldi, magyarul nem tudó ember is odakeveredik néha."

Au - "Azért, mert bennük nincs semmiféle érzelmi kapocs, nincsenek ott barátaik." ...

Ar - "Akkor hogy van az, hogy mégis odaköltöznek külföldiek a "csúcs" országokból is (pl. Finnország, Norvégia), akiknél szintén nincs érzelmi kapocs, ezen felül még a nyelvvel is szívnak? "

Au - "Egrészt a jelenség nem tömeges (vagyis nem tűnik annak)

Másrészt a Magyarországra költöző külföldieket egész más szempontok vezérlik. Eléggé ritkán érkeznek iskoláskorú gyerekekkel, akiket a helyi iskolába iratnak be az integráció céljával. Ők leginkább a nyugdíj előtt vagy közvetlenül utána eladnak egy házat egy nagyvárosban, az árának töredékéből vesznek maguknak falusi ingatlant és élik az életüket.

Esetleg több család érkezik együtt és saját konklávét hoznak létre...

...rosszul tudom? "

1. Nem mondtam, hogy tömeges.
2. Nem mondtam, hogy a gyerekei iskolás gyerekkel fognak, azt sem, hogy nem nyugdíjas korban.
3. Azt sem, hogy nem enklávét hoznak majd létre.
4. Nem tudod rosszul szerintem, nem is állítottam az ellenkezőjét.

Egyszerűen csak megkérdeztem, hogy lehet biztos benne, hogy a gyerekei nem fognak, amikor a kötődés/nyelvtudás/származás/múlt nélküli sima finnek is odakeverednek elvétve. Persze ezt is meg lehet indokolni (pl. ilyennel, hogy "azért, mert a finnek nem tudják, milyen rossz Magyarország"), de ez sem történt meg.

Én igyekeztem nem elbeszélni melletted (igyekszem nem elbeszélni senki mellett, az inkább előfordulhat, hogy nem reagálok a hozzászólás minden gondolatára), szerintem te beszéltél el kissé mellettem, rögtön az első, nekem címzett hozzászólással.

Nancsibacsi 2018.09.18. 10:56:00

@Auralianus: Jól tudod,de pl. EÜ ellátásra a nyugatról ideköltözött gazdag nyugdíjasoknak is szükségük van - és hát Magyarországon elvileg - mármint a baller blogok szerint - az oktatásnál csak az egészségügy van rosszabb állapotban. Akkor hogy is van ez? Miért jönnek ide a német nyugdíjasok, ha itt rosszabb az EÜ ellátás, mint otthon?

Nancsibacsi 2018.09.18. 10:56:21

@Nerevaryne: "Nem is tudom mikor láttam utoljára bunkó eladót Magyarországon."
Na de várj - az Aldi honnan is származik? Én először igen szarul éreztem magam az osztrákoknál, amikor az eladó éppen csak hogy nem mondta - de minden non-verbális megnyilvánulásában benne volt - hogy "hányjad már lefele a pultról a sz.rjaidat köcsög - sietnék!" Ilyet itthon sose tapasztaltam. Bejött Magyarországra az Aldi - most már itt is átélhetjük a nyugati eladók "kedvességét":-D
Persze nem az emberek a bunkók - ott a pénztárgépen a smiley, amely minél több pénztár van nyitva, annál szomorúbb. Gondolom az eladók is hó végén megtapasztalják a fizetési papíron, ha sok volt a szomorú smiley-juk.

Dikusz 2018.09.18. 10:58:37

@Golf2: Akkor tényleg annyi az Indexnek. Az origónak nem kellett egy év...

Arthamyr 2018.09.18. 11:04:36

@Auralianus: Ez a mogorvák a magyarok szolgáltatók tök érdekes. Lehet, hogy nekem vastag a bőr a képemen és értelmezem félre az emberi reakciókat, de én azt látom, hogy a szolgáltatók visszamosolyognak. Pl. a boltban, a kocsmában, a konditeremben stb. A konditeremben véletlen összekevertem az 500-ast az 5000-essel, és az utóbbival fizettem, sosem tűnt volna fel, még otthon sem vettem volna észre. Amikor indultam haza, a recepciós csaj szólt, hogy 5000-est adtam. Mellé minden nap mosolyogva köszön, ha arra van igénye valakinek, beszélget is vele. Az étteremben szakszerű, udvarias és értelmes a pincér. A boltban az eladó örül, hogy valaki udvariasan, emberként szól hozzá, és ezt viszonozza segítőkészséggel és normális kommunikációval is. Nekem ilyesmi tapasztalataim vannak a szolgáltató szektorból.

Kicsit más tapasztalataim vannak a költségvetési szektorral kapcsolatban, de ennek is megvan az oka: nyomorban tengődő és/vagy kényszerpályán mozgó emberek nyilván mogorvábbak lesznek, ezen nincsen semmi meglepő. Viszont ott is találkoztam már kedves, segítőkész vasutassal, nővérrel, sőt, okmányirodai bürokratával is.

NastroAzzurro 2018.09.18. 11:11:30

Ennyire fontos a pénz? Tényleg?

Auralianus 2018.09.18. 11:14:38

@Arthamyr: Igen, valószínűleg mások a tapasztalataink.

Az mindenesetre megállapítható, hogy tartósabb külföldi lét és ritka hazalátogatások után, a saját gyermekeivel értekező szülők álláspontja egybecseng. Ami nem jelenti, hogy igazunk is van, de valószínűsíti, hogy a tapasztalataink hasonlóak.

A korábbiak kapcsán: igen, meglehet, hogy nálam volt a hiba, majd igyekszem jobban figyelni ;)

Arthamyr 2018.09.18. 11:15:07

@Golf2: @Dikusz: Ez elég szomorú, hol lehet megnézni a részleteket? Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Full bulvár/hazai lényeges témákkal nem foglalkozó médium, vagy kormányszócső. Az a durva, hogy a vásárlónak nem számít. Az elsővel ugyan marginálisan több pénzt kereshetne (bár azzal is kevesebbet, mint a mostani koncepcióval), de könnyen lehet, hogy kontraszelektíven az utóbbival jár jobban, ha a főnökék honorálják a talp- és seggnyalást némi kormányzati hirdetéssel, természetesen a mi pénzünkből.

Golf2 2018.09.18. 11:15:34

@Dikusz: Úgy értem az összes még megmaradt ellenvéleményes médiának van kb.1 éve ha az Indexet is sikerült kinyírni.Aztán már csak a bégetés lesz egyre hangossabb, és zavaróbb.

Arthamyr 2018.09.18. 11:23:37

@Auralianus: Nem is beszéltem gyerekes szülőkről pont emiatt. Ha lenne iskoláskorú vagy ahhoz közelítő gyerekem (bár már az ovikat is elkezdenék szétbarmolni, ahogy nemrég olvastam), én is fontos faktornak tartanám az oktatásukat. De csortu gyerekei pl. nem kell, hogy akkor költözzenek MO.-ra, amikor ez érinti őket, simán lehet nyugdíjasként is, vagy a gyerekek előtt. Egyébként meg igazatok van, mivel a legfontosabb az, hogy ti hogy élitek meg a dolgot.

Azt gondolom, hogy én is léteztem már tartósabban külföldön, ennek ellenére nem látok annyira sötéten minden dolgot (pl. a magyar szolgáltatók mogorvák vonalon). Nyilván ez arra vezethető vissza, amit puhacica is mondott: mások vagyunk, máshogy élünk. Én boldog vagyok, ha békén hagynak, más meg igényli az interakciót, abból is nyilván a kedveset.

Arthamyr 2018.09.18. 11:28:29

@Nancsibacsi: Pl. mert nincsenek rászorulva a magyar EÜ rendszerre? Legalább a finanszírozási oldalról függetlenek tőle (futja esetleges prémium szolgáltatásra, soron kívüli ellátásra stb.), de komoly baj esetén haza is mehetnek.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 11:50:16

@Golf2: s ki mondta hogy a kozszferaban dolgozz 120ert? nincs allas pesten? mert 100 kmre lakom pesttol es van aki napi szinten bejar innen tolunk.

puhacica 2018.09.18. 11:54:17

@Auralianus: na ja, a jot konnyu megszokni. :)

nekem nincsenek tulzott elvarasaim, csak annyi, hogy azt kapjam vissza, amit adok. adon isten-fogadj isten. ennyi.

Dikusz 2018.09.18. 12:03:47

@Arthamyr: dolgos két kezemmel beütögettem a gugliba, hogy "eladtak az Indexet", és lippiti-klippiti, egy csomó találatot kidobott. Példának okádék az origót...

puhacica 2018.09.18. 12:04:44

@Arthamyr: o, azzal en is boldog vagyok, ha beken hagynak, meg csak beszelgetni se akarok. de nem szeretem, ha nem koszonnek vissza, ha kioktatnak, ha a fejem felett beszelik meg ki mikor volt wc-n... :D
egyertelmuen nem minden egyes ugyfelszolgalatos ilyen, de egy egyhetes latogatas alatt tobb ilyenbe futok bele, mint itt 1 ev alatt.
mindemellett szoktam kuldeni e-mailt, ha valaki "itteni szintu" szolgaltatast nyujt es meg szoktam koszonni banki ugyintezonek, kalauznak, nem csak a helyszinen. sajnalom, hogy erre nem sokszor van lehetosegem.

Dikusz 2018.09.18. 12:06:33

@Golf2: már amennyi ellenvéleményes média maradt...
Bevallom, én olyan médiát szeretnék olvasni/látni, amelyik legalább kicsit független. Olyan pedig nincs.

Arthamyr 2018.09.18. 12:17:03

@Dikusz: Az origo-t nem tudom hasznos információforrásnak venni, tele van szeméttel, nehéz közüle kikukázni azt, ami lényeges és nyomokban igazságot/objektivitást is tartalmaz. :) Most én is beütöttem, rengeteg találat közüle a régi eladásra vonatkozik. Na mindegy, meglátjuk hogy változik, mennyi idő alatt.

Arthamyr 2018.09.18. 12:24:18

@Dikusz: A kormánykritikusság lényegesen jobb, mint a propaganda. Az előbbi az információs tér kis részéről némileg elfogultan ír, az utóbbi ugyanerről a részről a másik irányban elfogultan fog írni, mellé eltorzítja az arányokat is, gyakran olyan dolgokat egyszerűen nem is jelenít meg, amit nem lehet a kormánynak kedvező színben feltűntetni. Másrészt így is brutál túlhatalma van a kormánynak, minden lényeges pozícióban az ő csatlósaik ülnek, hasznos volna, ha legalább a média egy kis része ütné őket.

Arthamyr 2018.09.18. 12:26:39

@puhacica: "egy egyhetes latogatas alatt tobb ilyenbe futok bele, mint itt 1 ev alatt" - Ez van, ezen értelmetlen vitatkozni, hiába mások a tapasztalataim.

kardio1 2018.09.18. 12:44:54

@puhacica: akartam már kérdezni korábban is: mit dolgoztok mostanában ? Emlékszem, mi volt a munkátok a kiköltözés előtt, meg hogy egészen mást csináltatok közvetlenül utána, de azt nem tudom, most hol is álltok.

London2009 2018.09.18. 12:49:33

@Arthamyr: @puhacica: Velem is baj lehet. Majdnem egy honapot voltam Mo-on. Ez alatt az ido alatt egy csomo ugyet is kellett inteznem, voltam kormanyhivatalban, orvosi rendeloben meg szamtalan etteremben. Egy idiota faxra tudtam visszaemlekezni, de vele csak a strandon botlottam bele, ugyhogy rajottem, hogy nem is jo pelda. De a kozel egy honap alatt egyetlen egy mogorva kiszolgaloval, flegma pincerrel vagy undok ugyintezovel sem talalkoztam. Hmmm…

puhacica 2018.09.18. 13:00:11

@Arthamyr: en nem vitatkozom. leirtam, hogy mit tapasztalok, se tobbet, se kevesebbet.

@London2009: de szerinted london is tiszta...

@kardio1: mosogatunk es mellette elinditottuk a vallalkozasunkat, ami lassan-lassan kezd beindulni.

Arthamyr 2018.09.18. 13:02:20

@London2009: Lehet, hogy te extra-karizmatikus vagy, ezért mindenki szimpatikusnak talál és eszerint kezel, én meg olyan antiszociális, hogy fel sem tűnik nekem, ha bunkók velem? :)

London2009 2018.09.18. 13:07:06

@puhacica: amit en latok belole, az tiszta. Mit is irtal multkor? A hazatokkal szemben a rendorseg gyakori vendeg, a melohelyedre meg mar az interjura sem mennek el az emberek? Feltetelezem, hogy nem a legszebb reszen jarkalsz nap mint nap. Tobb arca van ugye Londonnak, mint ahogy azt mar tobbszor megbeszeltuk...

London2009 2018.09.18. 13:11:58

@Arthamyr: Az teny, hogy mindig kedves vagyok, igy vegulis miert lennenek nem kedvesek velem? Egyetlen egy idiotaba futottam bele, aki miatt mondjuk fel orat puffogtam, ez is igaz. De amugy semmi, csupa jo elmeny. Mondjuk tobbsegben nagyon jo helyekre jartunk, de azert a strandi bufeben is megfordultam, meg boltba is jartam stb. Az onkormanyzatnal meg 36k HUF-ot fizettem ki az utlevelert, ugyhogy meg jo, hogy kedvesek voltak... :S

puhacica 2018.09.18. 13:17:54

@London2009: nahat, most tobb arca van londonnak? fantasztikus! :D
igen, sajnos nagyon sokat romlott a kornyek ahol lakunk az elmult par ev alatt.
a munkahelyem viszont london egyik legszebb helyen van. de nyilvan azert nem jonnek el interjura, mert szar helyen van, veletlen sem azert, mert lusta trogerek es mert a munkaeropiac szereploi kicsit masok customer service szinten mint ott, ahol te vagy.

kardio1 2018.09.18. 13:26:42

@puhacica: privátban megírod, mire vállalkoztok ? Tényleg érdekel !

Auralianus 2018.09.18. 13:44:43

@puhacica: Ne csodálkozz ezen! Akármennyire is szép cipőket láttok elsétálni az utcán a pinceablakon keresztül mosogatás közben... a profi edénytisztító kisiparosok már mind nálunk vannak!

Egyrészt, mert nálatok sokat esik az eső és romlik a környék, másrészt mert sokkal vidámabb, ha a többiekkel együtt bőrgatyában álldogálva kell több szólamban jódliznod mosogatás közben :P :Đ

puhacica 2018.09.18. 13:47:39

@kardio1: koszonjuk az erdeklodest. ott van a nevem mellett a link, videozunk, fotozunk.

2018.09.18. 13:58:14

@London2009:

"amit en latok belole, az tiszta."

Szoktál tömegközlekedni, meg kimenni az emberek közé?

(Sosem jártam Londonban, csak Bp miatt kérdezem. Mindig el vagyok szánva, amikor Bp-re megyek, hogy na majd _most_ meglátom benne a szépet, aztán az első út a 7-es buszon vagy az 1-es villamoson jobb belátásra térít.

Laktam egy rövid ideig Zuglóban, és azon merengtem mindig, hogy hogy a rákba nem őlik ott meg magukat az emberek. A válasz persze az, gondolom én, hogy a többség annyit érintkezik a várossal, hogy reggel kiáll a garázsból, a kocsiban megy a légkondi meg a jazz vagy a bach vagy a tökömtudja, a melóhelyen beáll a garázsba, ott is megy a légkondi, délután lemegy a gymbe, ami tök tiszta, aztán a rokivécében kicsit prütyköl mancikával a könyvelésről (mancika is tiszta), aztán hazafelé ugyanez fordítva.

Szóval mindegy, a lényeg, hogy a bosnyák téri piacot meg a kutyaszart meg a pisaszagot valahogy kerülje ki az ember. És ilyen távlatból nézve budapest is baromi tiszta. Érthető ez a kérdés így?)

2018.09.18. 14:04:20

@dunántúli gyerek:

"mert 100 kmre lakom pesttol es van aki napi szinten bejar innen tolunk."

Most otthon maradástól meg külföldre költözéstől meg mindentől függetlenül azért szerintem ha van valami, amit nem érdemes csinálni az ember életével, az a napi 200 km ingázás.
Az olyan, mintha +3-4 hónapot dolgoznál egy évben, szvsz abszolúte semmi értelme csinálni. Nem?

Golf2 2018.09.18. 14:04:52

Off. Egy 2015-ös tanulmány megvizsgálta azoknak a nőknek a helyzetét, akiknek gyermeke fekete apától született. Lesújtó kép bontakozott ki. Jelenleg a fekete gyermekek 70%-a házasságon kívül születik, viszont amikor az anya fehér és az apa fekete, az arány 97%-ra ugrik...

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 14:12:44

@felső határ nincs: "Attol fuggoen, hogy milyen labbal kel az Index foszerkeszto, 1 millio vagy fel millio kitantorgoval szoktak hergelni a nepet...."

Lassan belátják hogy nehezen tartható ez a narratíva, most raktak ki egy ilyen "hát így is lehet, úgy is lehet" cikket:

index.hu/gazdasag/2018/09/18/most_elmennek_a_magyarok_vagy_nem/

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 14:13:22

@Arthamyr: "hasznos volna, ha legalább a média egy kis része ütné őket. "

mondjuk a legolvasottabb index, a legnézettebb rtl klub

az a vicc hogy heti 3x olvashatjuk hogy a közmédiát senki nem nézi, néhány tízezer ember max, aztán meg jön az a hír hogy a közmédia átmosta milliók agyát mert nem szavaztak arra hogy "orbántakaroggy"

VT Man 2018.09.18. 14:13:40

@232323:
"Hát havi 2-4 millióért visszaköltöznék a Mordorba.."

Eszmeletlenul el van itt szallva mindenki.

Pl. az angol adorendszer ugy indul, hogy minimalber korul (atszamolva: netto 400 ezer Forint) szinte adomentes
Vviszont utana jon savosan az elso, majd a masodik kulcs (40% korul), a 40% kulcs mar netto 1 millional belep, onnantol kezdve egyre nehezebb tobbet keresni.

Azaz az emberek "zome" atszamolva Forintra netto 400 ezer es 1,2 millio kozott keres, az 1,5 millio mar eleg ritka. Jo, nyilvan vannak multi igazgatok akik ennel tobbet keresnek, tobbszorosen.

De itt rengetegen verik magukat, hogy "netto 1 millio alatt be se megyek allasinterjukra Magyarorszagon", mert az bago!

Alljatok mar le, emberek!

dunántúli gyerek 2018.09.18. 14:13:40

@Nagy kámpics: Nem tudom, en nem jarok be. De van az a penz.

VT Man 2018.09.18. 14:13:49

@London2009:
Az allami ugyintezok (okmanyiroda, kormanyablak, stb) hozzaallasa rengeteget valtozott az elmult 10-20 evben, jo iranyba.
Nem tudom, hogy mi az oka, de joindulatuak, segitokeszek, stb. Persze biztos van kivetel, es a panaszkodok azt fogjak felhozni peldanak.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 14:14:19

@Golf2: rasszista tanulmany, nem kell vele foglalkozni...:)

Auralianus 2018.09.18. 14:23:24

@Golf2:
off

be tudnád linkelni ezt a tanulmányt?

Csak azért, mert ha igaz, akkor plasztikai műtéttel feketére változtatom magam és elkapok 100 nőt (kínosan fogok rá ügyelni, hogy mind fehér legyen)... statisztikailag ugyanis elég lesz csak 3-at elvennem akkor.

+1 pereskedni fogok az egyenlő jogokért... eléggé nagy szemétség, hogy fehér férfiként statisztikailag több nőt kell elvegyek ahhoz, hogy 100 gyereket csinálhassak

/off

off
+2 jut eszembe, hol lehet ilyen pert indítani? Ez még belefér az emberi jogok bíróságának hatáskörébe?
/off

London2009 2018.09.18. 14:27:22

@puhacica: Na ki ne talald, hogy ezt meg soha nem mondtam, mert mar millioszor leirtam, hogy London olyan oriasi, hogy sok minden elfer benne. Az elmult harom ev alatt valtozott annyit a kornyek marmint? Az igen rohamos leromlas akkor.
Akkor meg szarul fizethetnek, gondolom jobban jarnak ha otthon maradnak es felveszik a segelyt. Ha szep helyen is van, meg jol is fizetnenek, akkor azert gondolom, hogy csak elmennenek. Bar ki tudja.

London2009 2018.09.18. 14:34:55

@Nagy kámpics: Mar nem, 90%-ban kocsival jarok. Ha pedig tomegkozlekedek, az is csak a belvaros szep vagy az uzleti reszeibe vezet az utam. Van Londonnak egy csomo resze, ahol meg eletemben nem voltam. De minek is mennek? Kulonben Csepelen vagy Kobanyan sem jartam meg soha. Tehat nyilvan ezt meg lehet fordintani es azt mondani, hogy a varos rothado reszeibol kiindulva meg a varos akkor nagyon koszos.
Budapesten nap mint nap a 9-es busszal vagy a 24/28-as villamossal jartam. Ahhoz kepest a 7-es busz egy turistajarat. Utolag jottem ra csak, de nagy reszben hozzajarult ahhoz, hogy elhuzzak onnan jo messzire. :D
Na es igen, a cel tenyleg legyen az egy nagy metropoliszban, hogy az ember kerulje ki a rossz reszeit es ne ott eljen/dolgozzon idealis esetben.

2018.09.18. 14:48:32

@London2009:

"Budapesten nap mint nap a 9-es busszal vagy a 24/28-as villamossal jartam"

Igen-igen, az már tiszta szafari. :D

Auralianus 2018.09.18. 14:53:29

@Nagy kámpics:

"a melóhelyen beáll a garázsba, ott is megy a légkondi, délután lemegy a gymbe, ami tök tiszta, aztán a rokivécében kicsit prütyköl mancikával a könyvelésről (mancika is tiszta),"

hmm... remélem anno kedden és csütörtökön szigorúan 14:00 után találkoztatok mancikával...

2018.09.18. 14:55:27

@somlobodog:

"Se rendes kocsi, se biznisz class nyaralás, se iphone x, se Armani"

Ezt most kicsit kiragadom a kontextből, de azért ezek olyan sükebóka kis dolgok, ilyenekre törekedni, nem?
(és amit írsz, havi 1200 euróval, pláne 2000-rel, az ember mo-on minden, csak nem underclass)

2018.09.18. 14:56:08

@Auralianus:

"remélem anno kedden és csütörtökön szigorúan 14:00 után találkoztatok mancikával"

Miért, miért pont akkor? :)

Auralianus 2018.09.18. 15:03:13

@Nagy kámpics:

Még kérded?

Nem elég, hogy a sterilnek hitt életemről ilyen részletek derülnek ki egy netes blogon... de ráadásul az is kiderült, hogy a házasságon kívüli szex terén hátrányos helyzetbe kerültem, csak azért, mert nem vagyok néger...

:(

London2009 2018.09.18. 15:03:32

@Nagy kámpics: mit jelent az, hogy sukeboka?

Dikusz 2018.09.18. 15:08:18

@Arthamyr: "hasznos volna, ha legalább a média egy kis része ütné őket."

Persze, hogy hasznos volna. De amelyik média nem kormipárti, annak egy idő után meszeltek...
Egyszerűen nincs olyan újság/hírportál/bármi, ami mérsékelt, legalább a valósághoz közeli híreket közölne, egyik oldalon sem.
Ha van mégis, az érdekelne, ismer-e valaki olyat.
Mindenesetre ha az Indexet is bedarálják, annak az lesz a biztos jele, hogy nem lehet a cikkekhez hozzászólni.

2018.09.18. 15:11:39

@London2009:

"mit jelent az, hogy sukeboka?"

sükebóka [e] melléknév (tájszó)
1. Süket (I. 1).
2. Olyan <személy>, aki süket (I. 2) mindenre, ami körülötte történik, mindig másutt az esze, se ért, se hall.
3. Együgyű, gyámoltalan, ill. féleszű. Csak állt, és bámult, mintha sükebóka volna.

:)

London2009 2018.09.18. 15:14:46

@Nagy kámpics: Tok jo, nem ismertem. Na es miert sukeboka dolog az ha valaki ilyenre torekszik vagy ezt ert el?

puhacica 2018.09.18. 15:34:17

@London2009: mindig is koszos volt a kornyek, de nem ennyire es nem volt ennyi/ilyen benefithuszar. a szemben levo 2 hazrol beszelunk. en a tobbi szomszedrol azt se tudom el-e, hal-e. szoval igen, gyorsan romlott, sokat.

a munka. nem tudom mi ebben a meglepetes, pontosan tudod, hogy milyen "szintu" munkat vegzek, ettol fuggetlenul azt gondolom, ha igent mondok egy interjura, akkor vagy elmegyek vagy odaszolok, hogy megsem erdekel. es ennek semmi koze ahhoz, hogy mennyi a penz vagy hol van a munkahely.

mondjuk arra jo volt ez, hogy ma is elolvashattuk, te szep, tiszta helyen elsz es dolgozol, es meg jol is fizetnek. :D

London2009 2018.09.18. 15:45:57

@puhacica: Fogalmam sincs hol dolgozol jelenleg es, hogy az milyen szintu?!
Holnap is leirhatom? Vagy milyen gyakran lehet leirni? Hetente vagy havonta egyszer? Vagy akar naponta tobbszor is? De varj, csak azt lehet leirni ha valaki mosogat es pakikkal lakik?
Kulonben meg ti tudjatok miert jo nektek fizetni a londoni kiadasokat es olyan munkat vegezni, amit mashol is lehetne ugyanennyiert, de sokkal jobb korulmenyek kozott.

2018.09.18. 16:12:55

@London2009:

"Na es miert sukeboka dolog az ha valaki ilyenre torekszik vagy ezt ert el?"

Hát, ha valaki eléri csak úgy, melléktermékként, az egy dolog. Bár melléktermékként elérni, ugye, nem lehet. Nem tudsz _véletlenül_ venni magadnak egy louis vuitton táskát.

De hát a rendes autó... mi a "rendes autó"? Nyilván egy opel corsa is rendes autó, de deduktív zsenim révén megállapítom, hogy ő nem erre gondolt, hanem a drága autóra. Az exkluzív autóra, a túlárazott autóra. Drága autó, drága ruha, drága élmény.

Az egyetlen oka annak, ha az ember ilyeneket akar magának, és nem csak úgy mellékesen, hanem konkrétan erre törekszik, mármint a drágaságra, az az, ha a többieket akarja lenyűgözni. Ez meg üresfejű dolog, és még soha senki nem lett boldogabb tőle (hacsak nem a maga agyalágyult módján).

Hát kábé erre gondoltam.

Plusz, ha már annak kapcsán került szóba, tkp. az underclass egyik hobbija is ez. Lakótelepen lakni, de márkás suhogóban járni aranylánccal, meg venni csillogó felnit a suzukira. Szvsz krvára prosztó. A villantós öltöny meg a villantós kisautó _szerintem_ pont ugyanennyire rohadtul prosztó.

Vannak ezek a "rich kid" instagramok, biztos ismered őket -- normális érzelmi világú emberre ez nem tud jó benyomást tenni, legalábbis szerintem.

Eleve abból levezetni a saját értékünket, vagy az életünk értékét, hogy van egy valamilyen (akármilyen) karóránk vagy egy iphone-unk vagy egy öltönyünk, az intellektuális/érzelmi vákuumnak egy olyan foka, amit én elkerekedett szemmel nézek mindig.

Neked mi erről a benyomásod?

Totes Oner 2018.09.18. 16:16:31

Hozzám Péter véleménye áll a legközelebb.

Több, mint 5 éve vagyok kint, karácsonyra hazajövök véglegesen. Egész jól keresek, saját albérletem van Londonban, de már rettenetesen hiányzik Magyarország, a családom, a barátaim, az otthonom, a kultúrám. (London esetén nem beszélhetünk kultúráról a szó szoros értelmében, tekintve, hogy irgalmatlanul sok etnikumú ember van összezárva)

Ha lényegesen kevesebbet keresek majd esetleg otthon és emiatt csökken az életszínvonalam, én akkor sem fogok többet külföldön élni. Bennem a külföldi élet pont, hogy megerősítette a kötődést Magyarországhoz, aminek nagyon örülök.

laci_52 2018.09.18. 16:16:50

Péternek van igaza, a családi, rokoni, baráti kapcsolatok elvesztését nem pótolja néhány száz euró plusz pénz. Itthon most jó irányba mennek a dolgok, maradni kell és akinek nem igazán megy jól odakint, érdemes hazajönniük. Munka van, aki jól dolgozik, jól is kereshet.

Egyébként is: mindenkinek figyelmébe ajánlom a Szózat második versszakát!

Golf2 2018.09.18. 16:33:11

"irgalmatlanul sok etnikumú ember van összezárva(Londonban)" Összezárták őket? Gyere haza itthon csak 2 etnikum van...

Auralianus 2018.09.18. 16:34:54

@Golf2:

akkor most megnyugodtam, a kiadvány komolyságában veri a www.ferfihang.hu/ -t :Đ

Na... akkor még sincs minden veszve... még szerencse, hgoy nem tiltottam le mancikát :Đ

puhacica 2018.09.18. 16:36:28

@London2009: lol, nem tudod, pedig ki tudja hanyszor magyaraztad mar el, hogy nincs ertelme londonban lakni ennyi penzert. :D
mondtam en ilyet, hogy nem mondhatod el akar percenkent is? ugye hogy nem. :D
igen, mi tudjuk, hogy miert csinaljuk. es ez eppen eleg.

Arthamyr 2018.09.18. 16:38:32

@Ellenzéki Tüntető: Nem eléggé. Ráadásul ezekkel elég nehéz azonosulni, pl. az index migránsokkal vagy társadalmi szolidaritással kapcsolatos nézeteit sosem tudnám magamévá tenni. Jó lenne, ha valaki úgy is ütné a kormányt, hogy nem automatikusan üti mindig, hanem fókuszáltan üti, amikor faszságot/szemétséget csinál, és jó lenne, ha ez hatalmas túlsúlyban lenne.
Jelenleg az általad említettek összesen a töredéke erőforrásból gazdálkodnak, mint az "egyebek" az adófizetők pénzéből.

Ránéztem pár egyéb hozzászólásodra, szerintem számodra kifejezőbb nick lenne a kormánypárti troll (már a mostani nicked is maga a trollkodás). Azt a következtetést is levontam, hogy nem tudnánk sem produktív, sem élvezetes beszélgetést/vitát folytatni, így inkább kiszűrlek.

További jó munkát és szép napot! :)

London2009 2018.09.18. 16:39:22

@puhacica: azota mar megvaltozhatott ezerszer a munkahelyetek. Amugy meg jah, szerintem tenyleg nem eri meg draga varosban, keveset keresni. Te meg ezt mondtad el millioszor, hogy ti tudjatok, hogy miert jo ez nektek. De en ezt el is hiszem es en tovabbra is szurkolok a mediterran nyaralohoz. : )

Arthamyr 2018.09.18. 16:51:33

@Dikusz: Szerintem az index nem volt rossz, pedig rengeteg dologban nem osztottam a nézeteiket, és sok témánál nem tetszett a szemléletmódjuk. Viszont viszonylag könnyen lehetett belőle információt nyerni a nagy dolgokkal kapcsolatban (a részletek/levont következtetések már más dolog). Ezzel szemben pl. az új origo simán elhallgatja az információ nagy részét, ha az rossz fényben tűntetné fel a gazdáikat, és tele van szemetelve propagandával. Hiába van némi hasznos info, ha egy csomó dolog kimarad, torzítva van interpretálva, és a megmaradó kis használható információt úgy kell kimazsolázgatni a szartengerből. Kíváncsiságból elnavigáltam oda, hát, erősen mérsékelten használható, ráadásul baromi megtévesztő, ha az ember kritikus gondolkodás, alternatív információforrás és egészséges szkepticizmus nélkül olvassa.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 17:04:22

az a kiraly, aki londoni fizetest kap itthon a falujaban

mert ugye itt sokat er a penze, azert jon a holland, nemet nyugger is ide, meg azert mert kint nagy a zsufoltsag kevesen tudnak nagyobb telket venni, itthon meg egy falut lehet venni annyi zsetonert mint londonban egy lakast

google dropshipping, private labeling, amazon affiliate program, nem muszaj am a konzervgyarban dolgozni

Arthamyr 2018.09.18. 17:10:11

@Nagy kámpics: "Eleve abból levezetni a saját értékünket, vagy az életünk értékét, hogy van egy valamilyen (akármilyen) karóránk vagy egy iphone-unk vagy egy öltönyünk, az intellektuális/érzelmi vákuumnak egy olyan foka, amit én elkerekedett szemmel nézek mindig. " - Nem. :) Jó dolog milliárdosnak lenni, és az külön jó érzés lehet, ha valaki ezt saját erőből éri el, lentről indulva. Tudom, szerinted olyan, hogy saját erőből, nincs, szerintem viszont van. Ez eredmény, el szokás ismerni. Persze lehet rá mondani, hogy intellektuális/érzelmi vákuum, ha valaki elégedett magával, miután meggazdagodott, de értelmes ember ezen csak mosolyog. Nem azt mondom, hogy hencegni kell, mint a rich kids, viszont ha valaki tud venni egy Bentley-t két havi bevételéből, egyáltalán nem ördögtől való dolog diszkréten jelezni ilyesfajta dolgokkal, hogy ő nem a köznéphez tartozik. A szolgáltatást nyújtók is jó, ha érzékelik, mert plusz bevétel eshet ki az emberünkből, az emberünknek is jó, mert még véletlenül sem kap szar szolgáltatást, akkor sem, ha épp nem kíván többletbevételt kipottyantani magából.
Plusz ugye sok dolog nem csak azért drága, hogy ezzel exkluzívabbá váljon, hanem azért, mert tényleg jó is (persze nyilván a jóság/ár görbe nem lineáris, mint ahogy a gyakorlatban semmi sem).

London2009 2018.09.18. 17:23:36

@Nagy kámpics: Mi elertuk ezt a business classon utazast a munka mellektermekekent. Annyit utazunk a munkabol kifolyolag business classon, leginkabb persze a ferjem, igy annyi a pontunk, hogy tengerentulra magancelra is kizarolag businessen repulunk mar evek ota. Sot, egyszer meg First Classra is sikerult jegyet venni. Na mondjuk az mar tenyleg egy eleg szurrealis elmeny volt. De aki azt mondja, hogy ez nem kiralysag es inkabb marad a turista osztalyon, az hulye. Nyilvan az egyik legjobb az egeszben, hogy ez egy mellektermek, amint azt nagyon jol megfogalmaztad. Ha 10k fontot kellene fizetnem egy jegyert, akkor azert atgondolnam. :D
Az exkluziv autokhoz egyaltalan nem ertek. Van egy kollegam aki vett maganak egy Porschet. Vadi uj volt, 60k font, imadta. Neki ez volt az alma, hogy neki egyszer lesz egy Porscheja. Aztan egy ev utan eladta es vett egy kozepkategorias BMW-t. Ezzel ki is lett a Porsche pipalva, johet a kovetkezo dolog a listajan. E mellett egy tunderi srac, tok szereny, visszafogott, meg nem mondanad rola, ha nem tudnad, hogy milyen jo anyagi szituacioban van.
Porschet meg nem vezettem, de nyilvan nem ugyanaz egy Opel Corsat meg egy Mercedest vezetni, ezt meg en is tudom. Van akinek ez fontos, van akinek meg nem. Mindenesetre en szivesebben vezetek egy szep es biztonsagos autot. Semmi gond nincs azzal, ha valaki ezt szeretne elerni az eletben.
A ruha, meg orak, ekszerek stb. megint nagyon relativ, hogy kinek mi a draga. Nem lattam meg ilyen rich kids instagram profilt, de hallottam roluk. Azt gondolom, hogy mint mindig, az arany kozeput a legjobb. Nem kell az eleted vagy a sajat erteked abbol levezetned, hogy milyen orad van. Viszont ha valakinek az van sem jelenti azt, hogy akkor ezt az embert tuti, hogy egy oriasi erzelmi vakum szivta magaba es orokre elveszett. Sot, szerintem az is hulyeseg, hogy akinek draga autoja van, az a tobbieket akarja lenyugozni?!? Mi van ha imad jo autot vezetni es ot ez teszi boldogga es neki igenis megerte ezert dolgozni mert megorul egy eros autoert vagy egy csillogo felniert? Az emberek tul sokat foglalkoznak egymassal, meg a masikkal, ez a baj. Mindenki torodne a sajat dolgaval, aztan hagynak egymast beken. Nekem ez a hozzaallas is rettento unszimpitkus, hogy ha draga orad/taskad/ekszered van, akkor te tuti, hogy egy felszines valaki vagy es nezz inkabb magadba. Nekem ilyen soha eszembe sem jut. Mondjuk hozza is vagyok szokva a draga orak/ekszerek/autok stb. latvanyahoz ugyfeleken/kollegakon stb. De lass csodat, ez meg nem jelenti azt, hogy a viseloje egy elcsuszott ertekrendu, orokre elveszett alak lenne. Ha valaki megdolgozott erte es ez boldogga teszi, akkor vegye meg. Nekem ez semmit nem jelent az eletemben es nem is valtoznak meg az erzeseim sem az illeto iranyaba. Like I care. : )

2018.09.18. 17:37:36

@Arthamyr:

"nem ördögtől való dolog diszkréten jelezni ilyesfajta dolgokkal, hogy ő nem a köznéphez tartozik"

Hova tartozik akkor? Mit jelent ez?
És kinek akarod jelezni, miért?

Kérdések, kérdések. :)

"nyilván a jóság/ár görbe nem lineáris"

Így van, erre próbáltam utalni én is. Nagyon hamar eljön az a pont, amikor a drágább termék már nem attól drágább, hogy jobb.

Még mi, a 'köznép' életében is elérhető. Te is, én is, átlag János is megteheti, hogy teszemazt 400 ezer huf-os baseball-sapkát vesz magának (azért, hogy ezzel is jelezze a nem tudom mit, a nem tudom kiknek).

Nincsen olyan vagyonszint, ahonnan ilyen baseball-sapkát venni megokolható minőségbeli indokokkal. Vagy főleg venni belőle 30-at, mint floyd mayweather, és telerakatni gyémántokkal.

Eszetlen páváskodás. Ennyi.

puhacica 2018.09.18. 17:39:09

@London2009: dehogy valtozott, meg lett mondva, hogy ugyse visszuk semmire :D
koszi

@Arthamyr: @Nagy kámpics: szerintem ott a kulonbseg, hogy valakinek sajat igenye van az adott minosegre, dizajnra, formatervre, vagy azert vesz meg minden draga szart, mert latta a tv-ben, hogy az meno, meg a szomszed joskanak is olyan van. az utobbi inkabb az ujgazdag vallalkozo tipus, akinek izlese nincs, csak penze, es azt nagyon szereti mutogatni. nem?

London2009 2018.09.18. 17:40:52

@puhacica: ki altal lett megmondva? Jol hangzik! :D

2018.09.18. 17:41:39

@London2009:

"Mi van ha imad jo autot vezetni es ot ez teszi boldogga es neki igenis megerte ezert dolgozni mert megorul egy eros autoert vagy egy csillogo felniert?"

Persze, jogos.
De ha valakinek csak ilyen dolgai vannak, ott nyilván nem az a motiváció, hogy mindegyiknek aprólékos ismerője és rajongója.

"Nekem ez semmit nem jelent az eletemben"

Tökéletesen egyetértek.

2018.09.18. 17:42:23

@puhacica:

"csak penze, es azt nagyon szereti mutogatni. nem?"

Igen, ilyesmire gondoltam.

London2009 2018.09.18. 17:46:04

@Nagy kámpics: Szerintem te extremekben gondolkozol, vagy legalabbis extrem peldakat hozol fel. Azert mert van egy idiota, aki gyemantokkal kirakott baseball sapkara vagyik egy dolog. Meg az is, hogy a svajci orak/dragakovek/sportautok mittomenmik gyonyoruek es ha valaki megteheti es ez a vagya, akkor miert ne venne meg?

Golf2 2018.09.18. 17:50:32

Off.A kdnp-s Oltyán szégyennek tartotta a hódmezővásárhelyi választás eredményét, a Népszabadság bezárása után pedig lehülyézte a tüntetőket. Most az Index mögötti cég tulajdonosa lett.By-By Index!

London2009 2018.09.18. 17:52:05

@Nagy kámpics: jobban belegondolva, ha valaki gyemantokkal kirakott baseball sapkara vagyik, banom is en, engem nem zavar? Szamit ez egyaltalan?

2018.09.18. 18:02:56

@London2009:

Szerintem nem hozok extrém példákat.
Kicsit gondban vagyok, mert most csak magyar közéletbeli (ráadásul politikaközeli) példák jutnak eszembe, és és nem biztos, hogy ismered őket, de mit tippelünk, az orbán ráhel azért hord 12 milliós karórát, mert a svájci kézműves ipar rajongója? A rogán antal azért vesz louis vuitton táskát, mert kamaszkora óta divatrajongó?
Ó, de várj, eszembe jutott nemzetközi példa is. London például, ha jól tudom, tele van ferraris arabokkal. Ők vajon mind egytől egyik az autósport szerelmesei?

Én ezt nem hiszem, főleg ha ugyanazon az emberen látni ezt mindet. Engem nem zavar ha megveszik, egyszerűen csak üresfejű, nárcisztikus és udvariatlan dolognak tartom.

(Ja, és a drágakövekben nincs semmi szép vagy különleges. Tökéletesen emulálhatók üvegből meg hasonlókból. Az a tudat láttatja őket szépnek, hogy drágák.)

puhacica 2018.09.18. 18:03:09

@London2009: hat a tudos favago altal :D

"Mi van ha imad jo autot vezetni es ot ez teszi boldogga es neki igenis megerte ezert dolgozni mert megorul egy eros autoert vagy egy csillogo felniert?"
- na ezt is hanyszor megkaptuk, hogy azert vettunk bmw-t, mert azzal jarunk haza vetiteni, meg a facebookot rakjuk vele tele. kozben meg a papanak ez volt az alma es latom rajta, hogy mennyire szereti vezetni. meg aztan mit vetitenenk egy 14 eves kocsival... :D
(mindegy, ez csak mellekszal, Kampics nem erre gondolt.)

2018.09.18. 18:04:39

@London2009:

"engem nem zavar? Szamit ez egyaltalan?"

Engem sem zavar különösebben.
A mondandóm onnan indult, hogy az viszont egy error, ha valaki ilyesmik köré szervezi az életét.

Lévén neked sem számítanak ezek a dolgok, ezzel akkor tkp. egyetértesz, nem?

London2009 2018.09.18. 18:08:14

@Nagy kámpics: Arrol nem volt szo, hogy valakinek csak ilyen dolgai lennenek. Az mar megint mas kategoria.
Azt pedig nem ugy ertettem, hogy ezek a dolgok nekem nem jelentenek semmit az eletemben, hogy nekem ne lenne egy par olyan dolgom, amit valoszinuleg az elme vegso vakumba tavozasanak tartanal, hanem ugy, hogy engem rohadtul nem erdekel, hogy masnak mije van vagy nincs.
A masodik kommentedre ugyanazt tudom mondani, hogy ez teged erdekel? Mert engem egy percig sem izgat, hogy mi van Orban Rahelen vagy a ferraris arabnak honnan lett ilyen verdaja. Az en eletemre semmilyen kihatassal nincs, igy nem is foglalkozom veluk. A dragakovekrol irt utolso mondatot meg inkabb gyorsan el is felejtem! Anyam borogass! : )
Bizonyos szinten szamitanak ezek a dolgok nekem. De ezt fentebb kifejtettem mar.

London2009 2018.09.18. 18:10:35

@puhacica: ja, ha o megmondta, akkor az ugy is van. Kitartott vagyok ugye, a ferjem tart el. Ezt is megmondta, igy is van!
Nekunk is BMW-nk van. Fel is teszem az instara sebtiben! :D

puhacica 2018.09.18. 18:11:59

@Nagy kámpics: befosnek, ha lenne gyemantgyurum. allandoan azon feszkoznek, hogy mi van, ha elhagyom, es persze egyertelmu, hogy el is hagynam elobb vagy utobb. :D

London2009 2018.09.18. 18:12:42

@puhacica: ne vedd le! Problema megoldva. : )

2018.09.18. 18:17:56

@London2009:

"A dragakovekrol irt utolso mondatot meg inkabb gyorsan el is felejtem! Anyam borogass!"

:D
Ok.

puhacica 2018.09.18. 18:20:46

@London2009: na nem mintha amugy nagyon ugralnek az ekszerekert. inkabb utaznek az aran. az emlekeket nem lehet elhagyni. :)

kardio1 2018.09.18. 18:21:48

@puhacica: köszi. A linket nem tudom megnyitni, de nem tragédia. Örülök, hogy jól alakul az életetek.

Arthamyr 2018.09.18. 18:30:37

@Nagy kámpics:

"Hova tartozik akkor? Mit jelent ez?" - Azok közé, akiknek sok pénze van. Azt jelenti, hogy számára releváns lehet olyan szolgáltatás, ami más számára pazarlóan drága. Pl. az étterembe felajánl neki a sommelier egy olyan bort, amit neked vagy nekem értelmetlen lenne felajánlani. Azt is jelenti, hogy az ember igen fizetőképes, és emiatt fokozottan megéri az ügyfelek közt tartani.
"És kinek akarod jelezni, miért?" - Én senkinek, mivel nem tartok ott, hogy legyen mit jeleznem, a gazdag embereknek meg a fenti okokból lehet érdemes.

Floyd Mayweather imidzséhez hozzátartozik, sőt annak sarokköve, hogy gazdag tahó. Ez neki busásan megtérül ppv-ből, ez üzlet. :) Ezt az ellenszenves ember bunyóját többen nézik, csak hogy lássák, ahogy összeverik koncepciót egyébként egy nem kis boxoló használta először nagy eredménnyel, szerintem te is hallottál róla.
A baseballsapkákhoz nem értek (lehet, hogy van, ami megéri az árát, mert mondjuk könnyű, de golyóálló? :D), de egy ilyen termék önmagában nem ér el semmit sem. Viszont ha tetőtől talpig ilyet viselsz (pl. baromi drága ruhád van, mellé ott virít egy drága óra a kezedbe), és egy félmillió dolláros autóból pattansz ki, azért jelezhet már valamit. Nyilván lehet nálad kölcsönben is, de mindenesetre ez jelzésértékű. Aztán vagy alátámasztja a viselkedés, vagy nem.

puhacica 2018.09.18. 18:44:56

@kardio1: hm, fura, mindig latjuk, hogy honnan neznek ra az oldalra es elegge nemzetkozi a publikum, mukodnie kellene. majd ranezek, jo, hogy szoltal.
koszonjuk :)

Nagy Anita Sv 2018.09.18. 18:46:59

@Totes Oner: engem pont megerositett, hogy kint maradjak...

Arthamyr 2018.09.18. 19:06:49

@puhacica: Azokat is, bár azokat nehezebb. :) Meg nem feltétlenül utazásból származnak.

Arthamyr 2018.09.18. 19:08:23

@puhacica: Izraeli VPN-ről nem jött be. Írországból elértem. Csak a főoldalt néztem mondjuk, nem kattintgattam.

kardio1 2018.09.18. 19:08:49

@puhacica: működik is, megtaláltam !
Innen nem tudtam megnyitni, de elég volt a Google keresőbe beírni a nickedet !
Tetszett az oldalatok !

puhacica 2018.09.18. 19:51:24

@Arthamyr: az nem para, nem tervezunk betorni az izraeli piacra :D
koszi a visszajelzest

@kardio1: koszonjuk szepen, igyekszunk jot csinalni :)

Pan Modry 2018.09.18. 20:38:03

@Auralianus:
Tobb szempontom van,
1.a merheto resze a mai siralmas magyar PISA eredmenyek, kulon kiemelve a magyar ifjusag siralmas idegennyelv tudasat.
2. Altalanos primitivseg: a gyerekre a csaladnal is nagyobb hatassal van az hogy milyen barati szocialis kornyezetben nö fel, mit hall a tobbi gyerektol, mit hall/lát a mediaban. Ami Magyarorszagon megy az nem a kritikus, szabad gondolkodast segiti elo.
3. Innovacio hianya az oltatasban -az mar az en idomben is ugy volt, hogy az oktatasi intezmenyek az alulrol jovo innovaciora nem voltak tipikusan nyitottak, ma már az innovacio a szoros Klik kontrollnak hala, nemcsak egyeni, hanem intezmenyesitett szinten is el van nyomva.
4. Tanari autonomia hianya - ez egy picit a harmadik pont is, megoli az innovaciot.

Leirhatnam hosszabban is, mas pontokat ideveve, de az abc pareto hivekent kiemeltem amik szerintem a legfontosabbak. A magyar oltatasbol kikerulo gyerekek felnottkorukra megjobban versenykeptelenek lesznek a nyugati tarsaikkal szemben mint ahogy most azok, rendszerszinten. Ezert tartanam felelotlensegnek a gyerekemet magyar oktatasi intezmenybe kuldeni.

2018.09.19. 01:24:49

ha valaki vegigolvasta, osszefoglalna nekem a 300 hozzaszolas lenyeget, lusta vagyok elolvasni :)

kék madár 2018.09.19. 06:14:47

@LepesMez: itt voltak a netto nagyon sokat otthonrol kereso otthon elo Fidesz szavazok es megmondtak, hogy miert 3 a 4.

kisqtya 2018.09.20. 19:02:23

Valaki, aki külföldön volt/van, árulja már el: kint is úgy csinálnak a vállalkozók, akiktől megrendelsz vmit, h ők tesznek neked szívességet? :) vagy ez csak vmi hülyemagyar szokás? Én rendre ezt tapasztalom itthon.kivételek persze akadnak, de mondhatni ez az általános. És flegmák is.. Amit még rühellek itthon, hogy ha itt vmit elbaxnak, akkor nem korrigálják, hanem úgyhagyják.. Amíg nem lesz belőle vmi nagyobb balhé, felháborodás.. Gondolok itt közlekedési megoldásokra, de szinte bármire, egyszerűen ismeretlen az a fogalom, h korrekció.. Körültekintő tervezés, neadjisten az érintettek véleményének kikérése, szintén ismeretlen fogalom.. Egyszerűen jobbágyként kezelik az embereket, azok meg úgy is viselkednek. Mo egy jobbágytársadalom. Az összes idióta elbaxxa a pénzét baromságokra, aztán függ a munkahelytől, államtől és behúzza fülét-farkát..

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása