oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. június 21. 06:30,  Két év a pokolban 131 komment

2018. június 21. 06:30 Határátkelő

Két év a pokolban

Mária történetének eleje nem szokatlan: a munkájukat elveszítő házaspár, akik közül egyik sem talál Magyarországon megfelelő állást, így aztán a férj gondol egyet és nekivág Angliának. Mindez nem sokkal az uniós csatlakozás után történik, hogy aztán egy-két év elteltével a feleség is utána menjen és negyven fölött a semmiből újraépítsük önmagukat.

nover_3_foto_nursetogether_com.jpg

„Szeretném megosztani veletek a történetemet, ami illeszkedik a Hogyan kezdjünk új életet 45 fölött? sorba. 

A hazai háttér sablonos, két pedagógus elveszti a munkahelyét, próbálkozik otthon ezerrel, de nem igazán sikerül jó állást találni. Aztán egy rokon segítségével a férjemnek munkát ajánlottak Angliában. 

A munka minden volt csak nem szellemi kihívás, de két év keresgélés után legalább az anyagi oldal rendben lenne. Tehát a férjem elfogadta az állást, és gyenge angollal, de annál nagyobb elszántsággal elindult a Puding-szigetre. 

Azóta is meséli, mit érzett, amikor leszállt Stansteaden. De ez az Ő története lesz, ha akarja, majd megírja, bár azt mondja, még mindig nem tért magához abból a sokkból. :) Ennek már 13 éve... :) 

Én még otthon maradtam, egyrészt a gyerekünk akkor járt egyetemre, másrészt nekem nem volt semmilyen munkaajánlatom. Nagy szerencsénkre a férjem egy közvetítőcégen keresztül jött ki anno, és ők maradéktalanul betartották, amit ígértek. A férjem olyan jól keresett, hogy haza is tudott küldeni belőle, így otthon maradhattam, míg fiunk befejezte az egyetemet. 

Nyelvtanítás magyar módra 

Aztán nem volt más hátra, mint csomagolni, és elindulni. Nekem nem volt akkora sokk, mint neki, addigra én már többször voltam kint látogatóban. Na de más dolog turistáskodni, és más dolog munkát keresni középkorúként, közepesnek hitt angollal. 

Az alatt a 2 év alatt ugyanis nekiálltam az angolnak, de azt már tudjuk, mit ért az angoloktatás otthon. A nyelvtant ezerrel nyomtuk, és bár nem Lenin bácsi édes-bús, harcokkal teli hétköznapjait kellett elmondani, mint amikor orosz volt a kötelező nyelv, de az otthoni angolórákon sem fektettek nagy hangsúlyt arra, hogy bevezessenek az angol hétköznapok rejtelmeibe. 

Gondolok itt arra, hogyan nyissunk bankszámlát, vagy hogyan jelentkezzünk be az orvoshoz, és még sorolhatnám. A tanfolyam végén nyelvvizsgát tettünk, és emlékszem a krokodilok életéről kellett esszét írnom. 

Hát nem lett meg a vizsgám, és a krokodilok sem nagy számban találhatók meg abban a kisvárosban, ahol lakom, de ez már a múlt. 

„Virággyárban” lengyelekkel 

Legegyszerűbbnek azt tűnt, ha bejelentkezek egy ügynökséghez. Ha én Dante képességeivel rendelkeznék, az akkori két évemről írnám meg a Pokol fejezetet. 

Röviden összefoglalva: éjszakai műszak a „virággyárban”, ahol kb. 200, kizárólag lengyel munkással azon dolgoztunk, hogy a rózsák száráról minden tüskét eltávolítsunk. Kiemelt munkakörnek számított, amikor áttettek virágot válogatni. 

Nyolcórás műszak alatt egyszer 20 perc szünet, 20 emberenként 1 mosdó. Takarítás angol házaknál, ahol a lengyel kolléganő az emeletről rám dobta a porszívót, mert az volt a fixa ideája, hogy miattam rúgták ki a másik lengyel takarítót, pedig nem, csak az mindig késett, én meg nem. Azért ennyiből is kiolvasható, nekem nem jött be a lengyel-magyar barátság... 

Sorolhatnám még, de ízelítőnek ennyi elég is. Az már megváltás volt, amikor a kórházban, ahol a férjem dolgozott megüresedett egy takarítói állás, és némi segítséggel, de én lettem a szerencsés, aki megkapta az állást. 

Takarítóként is meg lehetett élni 

Akkor persze nem ezt éreztem, hanem azt, hogy ettől lejjebb nincs. Diplomás létemre oda jutottam, hogy egy kórházi takarítói állásnak is örülök! De akkor megfogadtam, hogy csak azért is karriert fogok csinálni! 

Most már csak azt kellett kitalálni, hogy mit. Viccesen hangzik, de mint takarító jól kerestem, sőt nagyon jól. Tudniillik NHS-dolgozó lettem, ami itt amolyan állami állásnak számít, magánnyugdíjjal, 6 hét szabadsággal, évente emelik a fizetést, szombat 40 százalékos pótlékkal, vasárnap dupla órabérrel. 

Természetesen dupla hétvégi műszakokat vállaltam, hétköznap volt a 2 szabadnapom. Nagyon szép lakást béreltünk, kettőnk fizetése elég volt mindenre, utaztunk, szép bútorokat vettünk, ésszerű keretek között nem kellett lemondani semmiről. 

Váltottam… és bevált! 

Na de a lelkem mélyén mégis elégedetlen voltam. Mivel a munkámmal nagyon elégedettek voltak, (előléptettek csoportvezetővé, fizetésemelést kaptam) az angolom látványosan fejlődött és állandó nővérhiány volt a kórházban, megkérdezték lenne-e kedvem segédápolónak váltani, ugyanazon osztályon, csak még magasabb fizetésért. 

Addigra láttam mit és hogy dolgoznak az ápolók, nővérek, és már rendszert is kiismertem. Kedvem viszont nem volt, viszont józan eszem az igen, tehát váltottam. És bevált! 

Elkezdtek mindenféle tanfolyamokra küldeni, megtanultam vért venni, ECG gépet kezelni, stb. Két évig tanultam házon belül, mindent, ami elérhető volt. Híre ment a középkorú, állandóan tanuló, minden tanfolyamra jelentkező magyar nőnek. 

Nem panaszkodtam, nem pletykáltam, udvarias voltam, és nem voltam sokat beteg. Ehhez tudni kell, hogy ha az NHS-nél dolgozol, akkor ha beteget jelentesz, a betegállomány ideje alatt teljes fizetést kapsz max. 1 évig. Jó, ehhez már komoly orvosi igazolás kell...

A harmadik évben megpályáztam a fő-segédápoló pozíciót (nem vicc, valahogy így lehet lefordítani) és megkaptam az állást 6 másik angol előtt! 

Ennek a pozíciónak komoly presztízse van, innentől jelentkezhettem már komolyabb iskolába, úgynevezett college-ba. Egy év alatt elvégeztem a 2 éves iskolát, és ez már komolyabb igazolást adott arról, hogy mi mindent tudok az ápolásról. 

A papírral a kezemben odaálltam a főnökeim elé, és azt mondtam, én márpedig nővér szeretnék lenni, tessék engem támogatni, hogy egyetemre mehessek. Folytatás következik.”

A nap idézete

2014. januárja óta élek albérletben. Kiszámoltam, mennyit is költöttem én már 8nm – 11nm-es szobák bérlésére az elmúlt évek alatt. Jöjjön a sokk. Pénteken utalom a következő albérletet, s ezzel meglesz a 30 ezer font kereken. 30 ezer font azért, hogy másokkal, idegenekkel élhettem együtt 4+évet.

(Fotó: nursetogether.com)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6714059950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2018.06.21. 06:42:23

Váltottam… és bevált! Gratulálok!

Olliék 2018.06.21. 06:53:34

Gratulálok!
Mintha az én indulásom lenne, csak az egyetemnél még nem járok.
"Híre ment a középkorú, állandóan tanuló, minden tanfolyamra jelentkező magyar nőnek. "
Én ezt hátránynak éltem.meg az elején.
Egész életemben tanultam, szeretek is. A legtermészetesebb volt,hogy felajánnlották és én igent mondtam.
Míg a kollégáim nem akartak előrébb lépni, én megtiszteltetésnek vettem.
Szóval.hajrá!

Dikusz 2018.06.21. 07:26:57

Ugyanazt tudom mondani, mint a többiek: gratulálok, az összes kalapom megemelem a posztoló előtt.

Gleccsertetű 2018.06.21. 07:56:29

grat, és további sok boldogságot!

Din Serpahis 2018.06.21. 07:59:17

Gratulalok en is, ezt igy kell csinalni.

Zitka 2018.06.21. 09:04:57

Tovabbi sok sikert :) szeretem az ilyen embereket :)

tsabus UAE 2018.06.21. 09:15:30

Inspiráló volt. Gratulálok !

Csodabogár 2018.06.21. 10:01:19

Csak gratulálni lehet, további sok sikert!

2018.06.21. 10:18:44

Ez jó történet volt.

--

Más.

"Kiszámoltam, mennyit is költöttem én már 8nm – 11nm-es szobák bérlésére az elmúlt évek alatt. Jöjjön a sokk"

A budipapírt is érdemes kiszámolni. Hogy mennyit költ az ember egy élet alatt arra, hogy a kakáját vakarássza a seggéről vékony kis papírdarabokkal. Az is sokk.

Bum gun. Bum gunt minden háztartásba!

Hari Seldon 2 2018.06.21. 10:36:21

@Nagy kámpics:
Ha - ha... Megint jól látod...
Nekem kicsit nihilista a hozzáállás, de inkább ez, mint az ellentéte.

glorianna 2018.06.21. 10:58:27

Csatlakozom az előttem szólókhoz :) Gratula, sok sikert a továbbiakban is!

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2018.06.21. 11:30:30

"Nagyon szép lakást béreltünk, kettőnk fizetése elég volt mindenre, utaztunk, szép bútorokat vettünk, ésszerű keretek között nem kellett lemondani semmiről."
- es az otthoni lakassal mi lett? Ki van adva?
Na ilyen, hogy sajat lakas Londonban... 13 ev is keves ugye?
imadom mikor bemagyarazzak sajat maguknak az emberek, hogy az eletszinvonal csokkenese megis jo.

verkagrafomanka 2018.06.21. 11:57:18

Szívesen olvastam volna még, le a kalappal, óriási!

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2018.06.21. 12:02:10

Eletem morzsaja blog irojanak:11 milla

4 ev alatt lepukkant szukos alberletekre. Gondold at magadban hogy jartal volna otthon. Otthol akar szuloknel is maradhattal volna es sporolhattal volna.
Mindenesetre tedd fel a kerdest magadnak es valaszolj ra OSZINTEN. Megerte?

Nem egyszeru. Sajat magunk tevedeseit belatni a legnehezebb.

Auralianus 2018.06.21. 12:06:12

A poszt tökéletesen példázza, hogy HA adódik rá lehetőség érdemes kilépni egy olyan helyzetből ahol az előremeneteled NEM rajtad múlik és lehetőség szerint belépni egy olyan helyzetbe ahol TÉNYLEG a saját szerencséd kovácsa lehetsz.

Mrs. Clayton 2018.06.21. 12:32:29

@Nagy kámpics: tokeletesen igaz. En szivom is a fogamat ha budipapirt kell venni. Ezert inkabb ugy oldom meg h a ceghez rendelek magamnak is igy minimalizalom a kiadast. Igy 12, 620 lapos tekercsert fizetek 27 fontot. Az 40 penny tekercsenkent es 0.0037 laponkent. Ha elhsznalsz mondjuk 20 lapot egy alkalomal akkor ez ugy 7 pennybe kerul, ha nem szamoltam el magam. Ennel kevesebbol akkorsem uszod meg ha bidet hasznalsz.

Csodabogár 2018.06.21. 12:39:16

@Mrs. Clayton: Nahát! Nekem ez még soha eszembe se jutott, pedig rengeteg budipapírt használok. De hogy ez nekem mennyibe kerül? Amíg van rá pénzem, nem izgat,
Sok minden mást is számolhatnék. Egy biztos, nekem a taxi nem kerül annyiba, mint saját autót tartani. Kb. ez volt az, amit úgy fejben egyszer egészen gyorsan kiszámoltam. Különben nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér. Ez akkor se volt másként mikor kezdő disszidensként cselédlányként éltem.

Mellesleg a mai poszt pontosan azt példázza, amit a közelmultban valakinek fejtegettem. Nyelviskola nem sokat ér, ha a konyhanyelvet nem sajátitja el valaki. Azt meg csak munka közben lehet megtanulni, nem könyvekből meg iskolában.

Mrs. Clayton 2018.06.21. 12:55:50

@Csodabogár: en akkor a sporolasba kezdtem h Hassan azt is tudom menni a viznek cseppje. Na mindegy ez az en heppem. En iskolaban 3 ever tanumtam angolt a tobb itt ragadt ram. Viszont miota jelenteseket meg prezentaciojat iron meg beszamolot tartok adodat erzem h nincs ez igy jol. Nem tul academic a fogalnazasom. Sokszor ez jo de szeretnek valtogatni a hetkoznapu es a professzionalis saint kozott.

adg 2018.06.21. 13:05:01

@Mrs. Clayton: olvasd csak vissza, amit irtal, valami tortent a magyaroddal is. :D

Mrs. Clayton 2018.06.21. 13:09:52

@adg: azzal nincs baj. Ez az angolt predictive text

2018.06.21. 13:18:56

@Mrs. Clayton:

jópofa, hogy így kiszámoltad

ámbátor nem értem teljesen. ha egy tekercs 620 lap, és 20-at használsz egyszerre, akkor az 31 eseményre elég. ha, mondjuk, naponta egyszer végzed a dolgod, akkor 31 napig elég egy tekercs? gyanús ez nekem, valami nem stimmel.

egyébként a munkahelyek gyyakran felsorolják, milyen juttatást adnak, hát, ha lehet ott kakálni, az sok pénzt megspórol :D

2018.06.21. 13:27:11

@Csodabogár:

"Különben nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér."

Igen.

Viszont most rákerestem, aszongya a felmérés, egy élet alatt akár 4000 eurót is költünk budipapírra. Nekem ez egy szolid becslésnek tűnik, de fogadjuk el, és tegyük fel, hogy magyarországon is ennyi kábé.

Ez egyfelől egyáltalán nem sok pénz, 1,3 millió forint, másfelől a mo-i medián bér alighanem 180k, vagyis átlag jános több mint 7 hónapot dolgozik a budipapírért (vagy 4 hónapot, vagy 10-et, értjük, ez a nagyságrend valószínűleg).

Bármit is csinál ez az átlagjános, buszt vezet, tanít, ügyfélszolgálatos, akármi, 7 hónapig melózik csak azért, hogy wc-papírt vegyen.

Ha így nézi az ember, ez szerintem konkrétan horror. Én sokkal értelmesebben is el tudnám tölteni az életemet, mint hogy 7 hónapig keressem a budipapírra valót. Ha csak rágondolok, a depresszió kerülget.

Édesanyám ne sirasson, én sose kakálok többet. :)

Dikusz 2018.06.21. 13:36:13

@Nagy kámpics: Képzeld el, hogy átlagjános mit morfondírozhat azon, hogy 4000 eurót elbulizik budipapírra, abból akár egy kocsit is vehetne! :)

P.Elliot 2018.06.21. 14:07:17

@Nagy kámpics: Nehogy mar elvigyetek a posztot a kakalas iranyaba, hehehe...egyebkent ismerek olyan alakot aki lelkesen meselte hogy o a nyilvanos wc-kbol elhozza, letekercseli a wc papirt mert o sporol..., egy szarevo magyar aki meg az ingyenkonyhara is bejar mert azert nem kell fizetni es felreteheti amit keres.
Van aki mindent kiszamit, a wc papirt is es tervezetten el, nincs ebben semmi rossz ha neki igy jo, az biztos hogy ezzel az eletmoddal es szamitgatassal meg a legelkepesztobb, legrosszabb helyzetben sem fog az utcara kerulni, meg mindig jobb mint szorni.
Nekem sosem jutott eszembe hogy megnezzem hogy mit koltok wc papirra, / azert nyilvan akkor veszem amikor le van eppen arazva az a marka/ de ma este szamon fogom kerni a csaladtol hogy mennyit pazarolnak, hany lapot mert tonkre fognak tenni minket,.......hehehe...
/ @Mrs. Clayton: most csak szorakozok, nem megbantasbol irom ezeket, jol teszed ha szamitgatod csak olyan vicces, jol jon ez egy kis feludulesre/.....

A poszt kituno, a posztolonak vastaps, igy kell ezt csinalni nem nyavajogni, ismerek itt a neten egy angliaban tobb mint 10 eve elo tanarnot aki szalagon dolgozik es nem jutott sehova pedig kituno angolja van csak lelki ereje nincs hogy valamerre tovabblepjen. Tovabbi sok sikert neked es kerjuk a folytatast kicsit hosszabban, elvezet olvasni es nagyon tanulsagos azoknak akik a szalag mellett vagy a felmoso vodorrel topognak egyhelyben....

sörm 2018.06.21. 14:23:25

Ismét valami ami miatt jóval drágább Évának születni mint Ádámnak: mi több budipapírt használunk. :)

Itt a svédeknél most van egy hisztéria hogy milyen igazságtalan a nőkkel szemben hogy a tampon/betét olyan drága, plusz a fogamzásgátló is általában a nő büdzséjét terheli. Amiben persze van valami, azt is elhiszem hogy bizonyos régiókban a nőknek megterhelő összegek ezek, de itt finoman szólva is röhejes... Idén az egyik emberi jogokért küzdő szervezet díját (nagy presztízsű díj egyébként) olyan csajok kapták akik rábeszélték a malmöi önkormányzatot hogy gimnazistáknak az iskolán keresztül ingyen biztosítsanak tampont. Bárcsak ez lenne a legnagyobb baj Malmöben...

sörm 2018.06.21. 14:31:32

@P.Elliot: Igazad van, a poszt fantasztikus volt, bocsi az offért. Hasonló az enyémhez annyiban, hogy pedagógusból fizikai munka, és onnan kellett feldolgozni magát az embernek. És sokáig éreztem hogy egyszerűen nem lesz erőm hozzá, pedig én jóval fiatalabb voltam. Le a kalappal!

P.Elliot 2018.06.21. 14:37:02

@sörm: Vagyis ezek szerint te is feldolgoztad magadat? Nagy gratulacio neked is.
Igen, a lelkierot is meg lehet erteni ha hianyzik. Ha valaki dolgozik, ott a csalad, ideje semmi annak nagyon nehez....nagyon, nagyon nehez...

sörm 2018.06.21. 14:51:25

@P.Elliot: Annyiban igen hogy ismét tanárként dolgozok. Ami nekem egyfelől nagy könnyebbség volt hogy nincs gyerek, család - könnyebb volt rizikót vállalni, munkákat váltani. Aztán ez persze nehézség is, ha lett volna egy párom aki anyagilag segít amíg tanulni kell minimum 2, de inkább 3-4 évvel rövidebb ideig tartott volna eljutni oda ahol vagyok.

P.Elliot 2018.06.21. 15:00:48

@sörm: De eljutottal, nagyon szep, mindegy mennyi ido alatt de szakmaban dolgozol....igazan oszinten gratulalok.

Olliék 2018.06.21. 15:04:43

@sörm: Azért lässuk be. Évi 130€ a bogyom. A havi költsegem 2,50-3€. Tehät evi 166€ . Na most van ket länyom, akik miatt a havi költseg,vagyis az évi häromszorozodik. Az mär evente 1000€ felett van ( ez csak a betét,tampon). Késobb ha meg tanulnak de bogyot szednek azt is haromszorozni kell. Es akkor meg nem vettuk hozza a napi egy tusoläs helyett ketto esetleg härom fejenként. (viz) szoval nem olcso buli nonek lenni. A zuram meg elvan egész évben egy flakon borotvahabbal.

2018.06.21. 15:27:38

@sörm: @Olliék:

" Tehät evi 166€"

Látom, a csúf cthulhu-feminizmus máris nyújtogatja rémisztő homálycsápjait.

No kérem, azzal mi van, hogy a férfiállat begye kábé negyedével több táplálékot vesz fel? Azt hogy számoljuk?

Meg aztán mindenki tudja, hogy a nők dolgait is úgyis mi fizetjük, szóval remélem, a homálycsápokat ezennel levagdostuk. :)

(Csak viccelek, még mielőtt.)

sörm 2018.06.21. 15:36:35

@Olliék: Nem kerdes hogy nonek lenni joval dragabb. Es akkor vedd meg hozza hogy igenyesen öltözni is egeszen mas összeg mint egy ferfinek, aki egy cipo, egy jo nadrag es nehany ing komboval mindig topformaban van.
No meg smink, kremek stb... Es a ferfiak (az en parom legalabbis) szereti megjegyezni hogy szerinte hulyeseg erre költeni. De azt azert elvarja hogy csinos, apolt es joillatu legyek. :)

A kritikam annak szolt hogy ezert egy nagyon nagy presztizsu dijat kaptak. A dijazottak között csak olyanok voltak, akik valamikepp az eletuket kockaztattak pl. Eszak-Koreaban, Szudanban, Irakban azert hogy masokon segitsenek, segelyszallitmanyokat helyszinre juttassanak, politikai foglyokat kiszabaditsanak. En szabalyosan felhaborodtam a diajatadon, ott volt nehany fantasztikus ember akik abszolut hösök a szememben, megerdemeltek az emberi jogok harcosa dijat. Azert ezek melle felemelni azt hogy Malmöben tizenevesek nem kell fizessenek a tamponert... Csinaljak ezt meg Ruandaban, es akkor elismerem hogy valodi problemat oldottak meg es nem egy luxus/kamuproblemat. Nönek lenni draga, de szo nincs arrol hogy a sved nök azert elnek letminimumon mert menstrualnak...

Olliék 2018.06.21. 15:47:22

@Nagy kámpics: Vegul is heti 3-500€-t sporolok a csaladi kasszanak azzal,hogy nagykegyesen bevallalom a hazimunkat. :))))

Olliék 2018.06.21. 15:52:30

@sörm: Hät.... En rohanok egesz nap. Edzocipo,oldalzsebes nadrag, meg egy felso azt csok. Smink nincs, ha nagyon szetcsapom magam ott a napszemuveg. Az egyik kolleganom sminkeli magat,nem is kicsit. Munka vegere ugy nez ki mint Ozzy Osborne. Az oregek ugyanis 40 fokban is faznak, furdesnel imadjak a fiero vizet, rolunk meg dol a viz.

sörm 2018.06.21. 15:55:49

@Nagy kámpics: Tudom, és a sportkocsi is drágább mint a cuki rózsaszín bicikli. :) Nade hol vannak már azok a szép idők amikor a férfiember fizetett bármit is... Ma már szigorúan felesbe megy minden és nincsenek ajándékok randizás alatt sem. Se ékszer, se parfüm, se mozijegy. Ma már az egyetlen ok elmenni randizni egy férfivel az ha tetszik/belezúgtunk az illetőbe. El kell ismerned hogy rájár a rúd a nőkre :)

2018.06.21. 16:04:16

@Olliék:

"Vegul is heti 3-500€-t sporolok a csaladi kasszanak azzal,hogy nagykegyesen bevallalom a hazimunkat. "

No, akkor tessék még egy kicsit többet vállalni, az még többet spórol. :-P

@sörm:

"El kell ismerned hogy rájár a rúd a nőkre"

Ó, készséggel. :)

Doromby 2018.06.21. 16:08:19

Gratulalok, jo arrol olvasni hogy valaki nem csak akar hanem tesz is azert hogy elore jusson. Varom a kovetkezo reszt!

Vecepapir: kiszamoltam, hatalmas osszeget koltottem erre. De tudjatok mit? Lexarom... ;)

Latcho Rom 2018.06.21. 16:08:25

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

Már megint a saját sikertelen kis életed probálod másra vetiteni.

Gratula a poszterinának, tovabbi sok szerencset!

sörm 2018.06.21. 16:18:07

@Olliék: Sminket én is csak nagyon keveset használok, de egy kis szemfestéket, szájfényt szeretek. Ez munkától függ, míg fizikai munkát végeztem és egész nap izzadtam nyilván nem használtam. A ruha sem került semmibe míg minden nap munkaruhát hordtam. Igazából ma sem már, mert sok év alatt összegyűjtöttem egy szép kis gardróbot tele csini ruhákkal. Szerintem az elmúlt 2 évben egy fillért nem költöttem ruhára, talán harisnyát és zoknit vettem. Most már csak hízni tilos. :)

Csodabogár 2018.06.21. 17:19:25

@Mrs. Clayton: Tény, hogy írni is meg kell tanulni. A magam részéről újságcikkeket másoltam ki kézzel, rengeteget segített. Nem bulvár újság volt és nem 2 napig csináltam, hanem hetekig rendszeresen minden nap.

Csodabogár 2018.06.21. 17:23:12

@Nagy kámpics: Ilysmire gondolni se kell. Szerintem én sokkal többet költök, mert csak a legjobb minőséget veszem és sokat használok, pedig még bidém is van. Szerintem sprórolósnak születni kell, én nem születtem annak. Ettől függetlenül igen szegény koromban se volt soha adósságom, mindent mindig készpénzért vettem. Tehát ha megvan a cél tudok spórolni, de csak úgy passzióból, nekem nem szerez örömet.

Csodabogár 2018.06.21. 17:31:28

@sörm: Mindig tudtam, hogy Svédország nem való nekem. Igaz nem vártam el soha, hogy engem ajándékokkal bűvöljenek el, de eleve kijelenteni, hogy ilyen nincs az borzalom.
A vad feministáktól már hideglelésem van. Nagy öröm, hogy túlkoros vagyok már mindenhez, abszolute nem passzolnék bele a mai életbe.

gabors 2018.06.21. 17:40:04

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: "Na ilyen, hogy sajat lakas Londonban... 13 ev is keves ugye?"

posztot olvastad ? ugye ugye !

hol volt szo Londonrol ?

nyomod a hazugsagokat mindig utanna meg kussolsz ...

Shanarey 2018.06.21. 17:53:49

Sok sikert a poszt írójának, s a férjének, a sokk kiheveréséhez.
:-)

Ez a beteg vagyok, mert nincs kedvem dolgozni, az NHS-nél biztos megéri, de ettől függetlenül ez máshol is divat.
Többek között emiatt is a munkahelyemen, rám furcsán néznek időnként, mert mi az hogy én sose vagyok beteg, és reggel hatkor, vagyis a munkaidő végén, én miért nem vagyok fáradt, és miért nem haldoklom a többiekkel együtt. Tán mert jobb anyagból gyúrtak.

Megjegyzés, aki a WC papírt is kiszámolja, az biztos nagyobb gazságokra is képes.

:-)

sörm 2018.06.21. 17:56:58

@Csodabogár: Nem mondom hogy ilyen nincs, de a norma már abszolút az hogy mindenki fizeti a sajátját. Szerintem is szomorú, jól esik ha az embert meghívják, legközelebb meg főzök én, kiegyenlítődik ez amúgy is, de szép a gesztus. A mostani páromnak nagyon rosszul esett hogy az elején kétségbeesetten ragaszkodtam ahhoz hogy mindent felesbe. Utólag belátom hogy hülye voltam, de amikor találkoztunk nagyon szűk volt a büdzsém és tele voltam kisebbségi komplexussal. Én vagyok a csóró kis kelet-európai... juszt sem voltam hajlandó elfogadni egy kávét sem senkitől, pedig nem azért hívott meg mert rászorultam, hanem mert tetszettem neki.

Ugyanakkor még a 20as éveim elején történt Pesten hogy első randi, minden jól ment, jóképű intelligens srác, hazakísér. Amikor elköszöntem kiborult, megragadta a karom és elkezdett kiabálni velem. Mi az hogy nem hívom fel, még a vacsorát is fizette (kínai, mindketten diákok voltunk). Majd másnap reggel ott állt az ajtó előtt hogy mikor találkozunk legközelebb. Ez volt az utolsó alkalom hogy engedtem h első randin fizessenek és hazakísérjenek. Nem feminizmisból, önvédelemből.

Józsi01 2018.06.21. 18:08:42

Gratulálok sok erőt és kitartást kívánok! :-)))

London2009 2018.06.21. 18:28:05

@Csodabogár: ebben azt hiszem hasonlitunk es teljesen egyetertunk. Soha az eszembe nem jutna kiszamolni bizonyos dolgok arat, amik az elet velejaroi. Igyekszem okosan vasarolni, de ez termeszetes. Pesten csak akkor volt autom, amikor fizette a ceg a parkolassal egyutt. Egyebkent szerintem is olcsobb es kenyelmesebb a taxi.
Vad feministak, no persze. Inkabb frusztraltak... legyek rosszmaju, de valahogy mindig azok nem igenylik, hogy nyissak ki az ajtot ellottuk, vagy hivjak meg oket vacsorazni, akinek amugy sem tennek meg. :D

Bredpitt Monika 2018.06.21. 18:28:16

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

Na ilyen, hogy sajat lakas Budapest en....
meg 33 ev sem eleg.......

Bredpitt Monika 2018.06.21. 18:30:11

Inspiralo tortenet, hajra a folytatashoz...

Azt nem ertem miert kell egyetemre menni, hogy apolono legyen valaki....

Csodabogár 2018.06.21. 18:30:21

@sörm: Én is mindig törekedtem a kiegyenlitésre. Soha nem akartam "hálás" lenni senkinek semmiért. Csóró koromban a hozzám tartozó pasik is rendszerint csórók voltak, nem volt gond.

A svédek, meg ahogy ők már 45 évvel ezelőtt is "udvaroltak" nem volt veszély, hogy bármelyik is olyan helyzetbe kerül, hogy meghívhasson valamire.

Mrs. Clayton 2018.06.21. 18:31:50

@Csodabogár: angolul ez nem igen mukodik, persze vannak szavak, amik megtanulhatok ujsagbol, de angolban vannak olyan fordulatok amit kifejezetten csak business englishben hasznalnak, erre szinte elengedhetetlen a tanfolyam,vagy az onszorgalom egy nyelvkonnyvvel.
@Nagy kámpics: ez kb olyan mint amikor a cigisnek vagy piasnak mondjak, ha letenned a cigit vagy a piat mennyit sporolhatnal, erre a cigis/ pias megkerdezi hogy tenyleg mondd te mikor veszed az elso repulodet? Ja h neked se tellik ra

Bredpitt Monika 2018.06.21. 18:32:55

Nekem a Mikulas volt a tema az angol nyelvvizsgan 92 ben a Rigoban..

Azt mondjuk nem mondanam, hogy itthon nem voltak jo angol tanfolyamok, bar en nagyon regen jartam ilyenekre

London2009 2018.06.21. 18:39:07

@sörm: te valami csodaleny lehetsz. Nekem muszaj minden honapban venni magamnak valamit! : )
Szerintem hadd fizessen a ferfi, kulonosen a kapcsolat elejen. Miert fizetnek en? O hivott el talalkozni, akkor ne nekem keruljon penzembe es meg az sem biztos, hogy jol fogom erezni magam. De csak az elso par alkalomra gondolok, utana termeszetesen fel fogom ajanlani, hogy fizetek en is. Ezt a felezest sosem ertettem igazan. Egyszer en, egyszer o, nem kell ezt annyira szamon tartani. Bar biztos karakter fuggo is, mert sok ferfi szereti meghivni a not. Egyszeruen jol esik neki, ez a termeszetes. Ha etterembe megyunk, mindig a ferjem fizet. Kizart, hogy hagyjon fizetni. De nalunk ez otthon is igy volt szokas. Apam imad vendegul latni csaladot, baratokat. : )

Latcho Rom 2018.06.21. 18:39:20

@London2009: olyan macso vagy :DDD

legyek rosszmaju, de valahogy mindig azok nem igenylik, hogy nyissak ki az ajtot ellottuk, vagy hivjak meg oket vacsorazni, akinek amugy sem tennek meg. :D "

London2009 2018.06.21. 18:41:03

Oh igen, a cikkhez pedig hajra! Varom a folytatast!

Bredpitt Monika 2018.06.21. 18:41:51

Arra kivancsi vagyok, hogy vesztette el egyszerre ket pedagogus az allasat, megszunt az iskola?

Most lasszoval keresnek pl matek tanart lanyomek sulijaba, egy nyugdijas tanarnot hivtak vissza, folyamatosan hirdetnek es nem jon senki.

De most olyat is hallottam, hogy hosszu ideje hagyta el valaki a palyat, konyvelo volt es most hivtak egy Budapest kornyeki suliba , testnevelo szakost nem talaltak, ez visszament.
Itt jegyzem meg, mert egy jo par poszttal ezelott valaki itt azt irta harom honap szabad a nyaron.....
julius egytol az augusztus 20 a utani elso munkanapig vagyunk szabadok...

London2009 2018.06.21. 18:45:26

@latcho drom: van egy regi ismerosom, aki mindig habzo szajjal hadakozik az ellen, hogy neki barki is fizessen barmit. Sok szerencsetlen alak utan most olyan fickoja van, aki megtehetne, hogy neha kedveskedik neki. De Isten orizz! Minden felesbe megy. Igen am, de csupa luxus hobbi, luxus utazas, a pasi meg rohog a markaban, hogy de jo, hogy valaki fizeti az urimuri felet. Soha nem lakna kulonben ilyen lakasban, ha nem felesbe nyomnak. De ha neki jo, nekem oly mindegy. : )

London2009 2018.06.21. 18:50:51

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: ismerem ezt a lanykat. Otthon Budapesten lakott egy szobat berelve es utalta a munkajat es alig kapott penzt erte. Nincs vegzettsege, itt kijart minden szukseges tanfolyamot, ami a nannyseghez kellett. Bejarta a fel vilagot, sokat utazik. Sok ismerose, nagy barati kore van, mindent meg tud venni, amire szuksege van. Abszolut elegedett es boldog az eletevel. Nem nyert Dr. Virag.

gabors 2018.06.21. 18:56:21

@Bredpitt Monika: "Azt nem ertem miert kell egyetemre menni, hogy apolono legyen valaki.... "

mert van olyan "apolono" amihez master diploma kell (radbizom a tobbit) csak szolok hogy ilyen m....rorszagon is van ... persze ez nem az az "apolono" amire te gondolsz ...

zoldzeller 2018.06.21. 18:58:51

@London2009: szerintem az ajton elore engedni valakit es a vacsorara meghivni ket kulon dolog. Nyilvan nem arrol van szo, hogy mindig mindent 50-50 fizettunk, kezdetben kezdetben igen, aztan kesobb egysze en, egysze o. Az elso nehany vacsoranal, kavenal meg nem voltam olyan helyzetben senkivel, hogy meghivjon, ahogy a baratnomtol se varom el, hogy fizesse a vacsimat;)
De mondjuk en a ti szemetekben veresszaju feminista vagyok.;))

Hari Seldon 2 2018.06.21. 19:01:04

@latcho drom:
Allez les Bleus -> meg van a második győzelem!

London2009 2018.06.21. 19:21:56

@zoldzeller: valoban ket kulon dolog, azt csak ugy megemlitettem. Bar vannak olyanok, akiknek ha segiteni akar egy ferfi, hogy felvigye a borondjet a lepcson, akkor a koszonom helyett azt mondja, hogy maga is fel tudja vinni! Csak par gesztusra gondoltam.
Ha valaki “randevuzni” hiv el, akkor fizzessen. :D Ha haverkodni, az mas teszta. Van szerencsere egy par fiu haverom, bar erdekes modon ok is mindig fizetni akarnak, hiaba eroltetnem, pedig csak haverok vagyunk es szerintem lehet, hogy en joval tobbet is keresek. De megis ugy kell eroltetni, hogy szeretnek fizetni kerlek, de akkor is mondjak, hogy de ne mar... Nyilvan az is illetlenseg ha valaki nem fogadja el, hogy meghivjak, igy van, hogy csak szimplan el kell fogadni es megkoszonni. Valoszinuleg ez egy regimodi mar kihalo felben levo dolog es neveltetes kerdese. Szerencsere meg sok az ilyen regimodi, jolnevelt, kezicsokolommal koszono hapsi. Az Isten tartsa meg oket ilyennek. :D

gabors 2018.06.21. 19:32:50

@Bredpitt Monika: "Arra kivancsi vagyok, hogy vesztette el egyszerre ket pedagogus az allasat, megszunt az iskola?"

a poszt szerint ez 13 eve tortent 2005 kornyeken akkor lehet mas volt a kornyezet ...

zoldzeller 2018.06.21. 19:35:05

@London2009: a borond dologgal teljesen osszezavartal. Nem is tudom mikor vittem lepcson utoljara borondot, marmint mikor kerultem utoljara olyan helyzetbe, hogy boronddel lepcsos helyen jarjak.

Latod, a randevuzas dologgal kapcsolatban mashonnet indulunk. Mire en oda eljutottam valakivel, hogy randevuzzunk, addigra mar en ugyanugy kivancsi voltam a masikra, mint o ram. Akkor meg miert akarnam, hogy fizessen nekem? ;) Illetve igy visszagondolva, nekem nem is volt sok vacsoraval indulo kapcsolatom.

De ez egyebkent siman lehet Europa - USA kulonbseg, itt a ferfiak kevesbe jol neveltek. :)

Bredpitt Monika 2018.06.21. 19:43:35

@gabors: hmmm, meg egy registered nurse nek sem kell egyetemre menni, szoval meg mindig nem lettem okosabb....
meg ugy sem, hogy a tobbit ram biztad...de azert koszi

gabors 2018.06.21. 20:08:22

@Bredpitt Monika: "@gabors: hmmm, meg egy registered nurse nek sem kell egyetemre menni, szoval meg mindig nem lettem okosabb...."

egy RN az usa-ban minimum Associate Degree kell hozza (ami kb foiskola otthon) vagy Bachelor's degree ami mar otthon inkabb egyetem.. es ezutan lehet levizsgazni.

Minden magasabb fokozat mar egyetem otthon is..

Ha te csak a sima "mezei" apolokban gondolkozol akkor igazad van ahhoz nem kell egyetem.

De NP (Nurse Practitioner) peldaul minimum MS de van belole doctori szintu kepzes..

Ezek a fokozatok azt is jelentik hogy mit csinalhat meg a legmagasabb (NP) mar kozel orvosi szintu jogokkal rendelkezik.

Azt hiszem van itt is valaki aki ebben utazik en csak laikus vagyok.. talan maga a posztolo is el tudna mondani hogy kb mit ert az "aplolo"/"nover" leszek alatt ...

Bredpitt Monika 2018.06.21. 20:27:46

@gabors: koszonom a valaszt, New Jersey ben beszeltem egy registered nurse sel, azt mondta a munkajuk nagy resze adminisztracio, es nem szerette
Nekem valoszinuleg azert furcsa, hogy diploma kell hozza, mert nekem meg nem kellett es en meg lattam anno azt a hierarchikus rendszert, amiben az apolok az orvosoknak hajbokoltak, ez volt az egyik indok amiert nem akartam ebben a szakmaban dolgozni

London2009 2018.06.21. 21:15:38

@London2009: velem szamtalanszor elofordul, hogy ha uton vagyok a repterre, akkor valaki mindig felkapja a borondom ha lepcsohoz erek. Mindig elfogadom es baromi jol esik. Elvileg amugy sem szabadna egy nonek cipekednie... : )

London2009 2018.06.21. 21:29:02

@zoldzeller: neked ment az utolso kommentem. : )

Hari Seldon 2 2018.06.21. 21:31:22

@latcho drom:
j'ai aucun problème avec noirs. -> meilleurs joueurs sont noirs.
(par example: Pelé - chez les brésiliens)

zoldzeller 2018.06.21. 21:53:17

@London2009: de miert ersz boronddel lepcsohoz??;) uber/taxi nem tud segiteni rajtad?

gabors 2018.06.21. 22:01:07

@London2009: " Elvileg amugy sem szabadna egy nonek cipekednie... : ) "

ez milyen elv ? :-)

ha lehetne kepet betenni keresnek egy parat ahol afrikaban a nok a fejukon viszik a vizes hordokat, persze elvileg nem cipekednek :-)

vándor madár 2018.06.21. 22:01:10

@Bredpitt Monika: "hmmm, meg egy registered nurse nek sem kell egyetemre menni, szoval meg mindig nem lettem okosabb...."

De oda kell menni, mert nincs más képzés.

en.wikipedia.org/wiki/Nursing_in_the_United_Kingdom

"Project 2000; The Nursing degree

Project 2000 began in the early 1990s and was designed to move nursing education from hospitals into universities. Prior to Project 2000, nurse education was the responsibility of hospitals and was not based in universities; many nurses who qualified prior to these reforms do not hold an academic award.

From September 2013, all nurse training programmes must be at degree level, with no option to study instead for a diploma."

Csodabogár 2018.06.21. 22:03:05

@Bredpitt Monika: Nem tudom melyik országról van szó, de itthon pl. már mindent egyetemnek hívnak, ami régen főiskola volt. Lehet máshol is ilyen divat.

vándor madár 2018.06.21. 22:04:45

hataratkelo.blog.hu/2018/05/08/eselyt_kapva_angliaban#more13897562

Ennek a posztnak mikor jön a folytatása? Oda van írva erre is, hogy "folyt. köv.", de csak nem köv.

Csodabogár 2018.06.21. 22:07:16

@gabors: Csak szólok, hogy mi nem Afrikában élünk és nálunk a csapból folyik a víz, nem kell több kilométerről a fejünkön haza vinni.:-)

zoldzeller 2018.06.21. 22:15:11

@gabors: a noknek tenyleg nem ajanlott cipekedni. De ez nem a lepcson borond cipelesre vonatkozik.
www.medicalnewstoday.com/articles/315714.php

Latcho Rom 2018.06.21. 22:46:41

@Hari Seldon 2: csoro Messi majdnem sirt.
Utalom a horvatokat..:/

gabors 2018.06.21. 22:54:02

@Csodabogár: "nálunk a csapból folyik a víz, nem kell több kilométerről a fejünkön haza vinni.:-) " egyelore ....

de nem lesz ez mindig igy :-) ahogy nem is volt igy regebben.
Nagymamanal pl a 70-es evekben NEM VOLT meg csap hanem a kozkutrol hordta a vizet, gondolom emlekszel ilyesmire (persze talan pesten nem volt mar ilyen..

amugy van meg MA is ilyen per eve volt a nagy cirkusz hogy Miskolcon vagy hol elzartak a nyomos kozkutakat (mert a gazdag parasz onnan locsolta a kertjet) es igy a szegeny embereknek sem volt vize ....

gabors 2018.06.21. 22:57:18

@zoldzeller: ebben a cikkben csak arrol van szo hogy kevesebb gyereket tud az a no csinalni aki nehez fizikai munkat vegez peldaul emelget, szo nincs rola hogy "elvileg" ne cipekedjen ... (ez lehet elony is a harmadik vilagban)

csak akkor lenne az indoklas helyes ha noknek pont ez es csak ez lenne a "feladata" persze most hogy vissza szervezik a KKK-t lehet igazad lesz nemsokara.

London2009 2018.06.21. 23:20:31

@zoldzeller: mondjuk megyek Heathrowhoz es atszallok Green Parknal. Mondjuk akkor. : )

Hari Seldon 2 2018.06.21. 23:27:17

@latcho drom:
Nem Messin ment el a meccs. Egyszerűen ennyire jellegtelen szétesett csapat az argentin. Csak a nevükből élnek.
Hiába akarna bármit, egyszerűen egyedül van. Elképzelés nélkül, taktika nélkül felálló csapat az argentin. Másrészt a gólokat nem Messi kapta, hanem a védelem.
Az argentínok már 10 éve ugyanígy alibiznek. Egyszerűen nincs ott olyan jó játékos a Messi mellett, akire lehet számítani.

Egyénieskedő, összejátékot nem ismerő társaság. Még csapatnak sem nagyon lehet nevezni.

- Ráadásul a horvátok a legjobb nyolcban is benne lehetnek, mert ők viszont egy összerakott csapat.

London2009 2018.06.21. 23:45:50

@gabors: elvegeztem egy intim torna tanfolyamot es ott sok mindent tanul az ember. Peldaul, hogy ne cipekedjen. Nem is cipekedem azota.

Bolshevik 2018.06.21. 23:57:14

@Bredpitt Monika: "Arra kivancsi vagyok, hogy vesztette el egyszerre ket pedagogus az allasat, megszunt az iskola?

Most lasszoval keresnek pl matek tanart lanyomek sulijaba
"

Hát úgy kérlek, hogy ez nem a mostani leszakadó orbánista időkben történt, hanem az EU csatlakozáskor, azaz a dicsőséges és európai szocialista vezetésünk alatt.

Bolshevik 2018.06.21. 23:57:46

@gabors: szuperül elvitatkozgattok, neked elmondom hogy

1. Egyrészt azért a pasi cipel, mert nagyobb izomtömeggel rendelkezik mint a hölgy (általában), és ezért az adott, fix súlyú bőröndöt neki relatíve kisebb megterhelés cipelni.

2. Másrészt azért a pasi cipel, mert ez a szociálisan elvárt a legtöbb európai kultúrkörben. Lehet hogy nem tőled, de jó sok embertől igen, adott esetben a pasi is elvárja saját magától.

kardio1 2018.06.21. 23:58:46

@Hari Seldon 2:
j(E N)'ai aucun problème avec LES noirs. ->LES meilleurs joueurs sont noirs.
(par exEmple: Pelé - chez les brésiliens)

Parmi les meilleurs joueurs on peut citer les ballons d'or, comme CR7 ou Lionel Messi. Ou bien le gardien allemand Neuer. Ou parmi les français Griezmann. Tous sont évidemment noirs. Ou pas ?

Taxomükke (UK) 2018.06.22. 00:31:19

@Mrs. Clayton: Ez nem lakas, es nem is egy atlagos ingatlan, se meretre, sem az arat tekintve.

Mrs. Clayton 2018.06.22. 00:33:44

@Taxomükke (UK): viszont 10-12 ev median berbol siman megveszed es csak a masik felen lesz hiteled

Mrs. Clayton 2018.06.22. 00:34:37

@Taxomükke (UK): plusz ez itt van nem messze tolunk. Itt ilyen az atlagos, az atlagon felluli millio folott lesz

2018.06.22. 01:11:25

@Bredpitt Monika: @gabor kb. jol leirta az oktatas menetet. Akivel beszeltel NJ-ben, valoszinuleg nem RN volt, hanem egy tag a health administration-bol, aki mint RN tul sokat sirankozott a munkaido, vagy a teendok miatt - es beraktak egy semleges korbe, ahol senkit sem idegesit, es nem kell evenkent vizsgaznia/registration stb.
Te valoszinuleg sosem voltal apolono az usaban, hogy a hajbokolasrol beszelsz. Ez Magyarorszagon volt/van divatban.
Amugy egy RN vegzetseghez kb negy-ot ev kell, es nem az egeszegugyis szakkozepiskolaban, a mashova-nemvettekfel-diakok kozott.
Respect a posztolonak!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 02:24:44

Nagyon komoly, óriási grat a poszt-tolónak!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 02:37:13

@sörm: Feldolgoztad magad?Hát nem tudom, de én eddig ezt a szót nagyjából a húsiparban hallottam csak, miszerint a jelentése felszeletel, ledarál, kicsontoz, stb...
Szerintem a szó, amit keresel: felépíteni magad...
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 02:49:39

@sörm: "Nem kerdes hogy nonek lenni joval dragabb"
Hátizé, azért ezt is árnyalnám kicsinyég.
Én spec majd két méter vagyok, és 150 kiló.48-as a lábam.Szerinted ekkora emberre mennyi pénzért kell ruha, cipő?Szemben esetleg a te 36-os kicsiny lábacskádra valóval?
:D
Főleg, ha még hozzá vesszük azt is, hogy az xxxxxxxxxl-es férfiruha-boltosok kb 150%-a gondolkodik úgy, hogy aki nagydarab, az mind gazdag is.Vagyis eszméletlenül túl vannak árazva a nagyméretű ruhadarabok.Nem annyival, amennyivel több anyag van bennük, hanem még vagy 4x-5x-ösen...
Nem férek el egy átlag autóban, vagy ha cipőkanállal netán mégis, (elöl), akkor a lábtér mögöttem nem nulla lesz, hanem egy negatív érték.Nem tudok átlagos méretű ágyban aludni, főleg, ha mindkét végén van az ágynak "feje". (Ez a függőleges felület, nem tudom, hogy mondják rendesen...)
A Kámpics már írta a kaját, ami szintén több kell egy nagyobb testű embernek, már ha csak az átlagot is tekintjük, ami férfi mondjuk 172 cm 75 kiló vs női 163 cm 52 kiló.(Az adatok nem a KSH-tól jönnek , csak olyan sacc/kábé, részemről...)
És még tudnék számos területet, alkalmat mondani a mindennapi életből.
Szóval szerintem csak módjával az ilyen kinyilatkoztatásokkal.
:D
Peace. :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 02:57:19

@London2009: Haha, ne viccelj már, itt jó pár sztorit meséltek/nek nekünk, hogy a svédeknél mág a házasságban is csomó helyen külön kassza van, és bizony megjegyzik, számon tartják, hogy ki hányszor fizetett, vagy hívta meg a másikat, és még egymás orra alá is dörgölik, ha kell, hogy ma Stefi-nap van...(Stefi-zetsz...)
:-))))))
Számunkra ez elképesztő, de hát ilyen a kultursokk.Ha nekik így jó, hát csinálják.
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 03:04:32

@Hari Seldon 2: Így van, egy végtelenül túlértékelt banda.Messi is csak akkor jó, ha van kedve játszani, van hangulata és mögötte a csapat is rendben van.
Nem kicsit fogok örülni, amikor kiesnek a vébéről. Már a kijutásuk is egy q nagy mázli volt...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 03:11:50

@geegee: Véxónak: szerintem kb egálos lehet ez a parti, ez a sok minden a manuszoknál simán visszabillenti a mérleg nyelvét nulla közelébe, amit a csajok több kozmetikuma, pipere-vackai elhúzhatnak.
Amúgy meg nem "kell" sok kozmetikum feltétlenül, de ha a nő jó illatú, ápolt, igényes, csinos, annak az értelmesebb férfi mind örül nagyon.
:D

gabors 2018.06.22. 03:49:28

@Bolshevik: kosz amugy teljesen hulyen haltam volna meg (csak kerdezem a smile-kat is eszrevetted??)

amugy tok leszarom a kulturkoreid .... meg azt is amit barki mas "elvar"

gabors 2018.06.22. 03:55:39

@vanvelemenyem: "@Bredpitt Monika: @gabor kb. jol leirta az oktatas menetet."

csak kerdeznem, mert ugy tunik te jobban benne vagy amit irtam a Nurse Practiciner-rol az is megall...

egyszer kaptam kulon szamlat egyiktol .... mikor korhazban voltam talan egyszer lattam es majdnem annyi volt mint az orvose :0() neztem hogy ez akkor mi ??? ekkor talakoztam ilyen "cimmel" eloszor

beprobalkozott de vegul a biztosito megoldotta hogy az O szolgaltatasa benne van abban amit egyben fizettek a korhaznak ....

Hari Seldon 2 2018.06.22. 07:22:18

@geegee:
Igen, az argentínok "lesűllyedtek" a egy átlagos csapat szintjére. Messi nélkül idáig sem jutottak volna.

DieNanny CH 2018.06.22. 07:32:42

@zoldzeller:

"de miert ersz boronddel lepcsohoz??;) uber/taxi nem tud segiteni rajtad?"

Menj el metróval a Népligethez, majd akarja felmenni a felszínre, mondjuk a buszpályaudvarhoz. Mindjárt találkozol bőrönd-lépcső kombóval.

Hari Seldon 2 2018.06.22. 07:34:08

@kardio1:
Jó, nyilván vannak jó nem fekete játékosok is. Természetesen Ronaldó, vagy Messi vagy Griezmann jó játékosok. Mondjuk egyenlőre csak az összefirkált kezét villogatta a kamerák előtt mint a lábát, de remélem majd belelendül. - Tényleg úgy látszik most a focistáknál nagy divat lett a tetoválás. Ez valami csapategység miatt van? - Nem tudom, csak kérdezem.

A lényeg, hogy ha egy csapatban arányaiban sok a fekete játékos, az azt jelenti, hogy őket válogatták be valami oknál fogva. Nyilván több fekete srác volt tehetségesebb.
- Ja, és persze az sem elég, ha valaki jól játszik, például ha valaki nem érzi sajátjának a csapatot, akkor az nem kerül be. Ezért lett kivágva mint macskát ... a Benzema. - teljesen jogosan

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.22. 07:41:50

@Hari Seldon 2: Nem Messin ment el a meccs, hanem azon, hogy a bunkó paraszt balkáni horvátok agyonrúgdosták, ütötték, verték a náluk mérföldekkel jobb focistákat. Én minimum kettőt közülük kiállítottam volna, hogy megtanulják milyen a szabályos foci. Egyszer, ha jól emlékszem az egyik paraszt stoplissal beletaposott az egyik argentin sípcsontjába, a buzi videobiró hosszasan tanakodott magával mi lezyen, a kretén bíró meg adott egy sárgát. No ilyen körülmények között ki bír normálisan focizni? Az argentinok teljesen berágtak, el is követték a hibákat. Pedig ha arcon taposták volna stoplival a bunkókat, jobban jártak volna.

Dikusz 2018.06.22. 08:20:15

@geegee: holvótáamikorazégzengett? Jó rég jártál erre.

Igenis drágább nőnek lenni, elég sok úr hívja a feleségét "drágám"-nak. Plusz amennyivel nagyobb méret kell a férjnek, az asszonynak annyival kisebb, tehát még szolidárisak is vagyunk:)
A magasság/súly arányról meg saját magamra gondolva rájöttem, hogy én tulajdonképpen alacsony vagyok, mer pünkt két méter magasnak kellene lennem a jelenlegi súlyomhoz.

Húgom férje kb olyan alkat, mint te. A húgom se túl alacsony, a súlya meg pláne, a lányaik is magasabbak az átlagnál. Nagyobbik unokahúgomnak van egy 7 éves kislánya. Most 140 cm magas, 40 kg, 37-es lába van (a hölgyike apja is 1,90 m magas kb), nem egyszerű a korának megfelelően öltöztetni.:)

Berelhetoreklamfelulet 2018.06.22. 08:53:20

@Dikusz:
Mondjuk éppen azért híja a feleséget "drágám"-nak, mert a férfinek kerül sokba az asszony fenntartása :DDD

London2009 2018.06.22. 10:16:03

@geegee: de nem a svedekrol volt kifejezetten szo! : )

sörm 2018.06.22. 14:06:38

@geegee: Nem úgy dolgoztam fel magam ahogy nagyapám feldolgozta a szegény kivégzett disznót decemberben, hanem a társadalmi ranglétra aljáról a közepére. :)

A kinek drágább az élet meg játék, viccelődtünk a nemek háborújával. Nem kell komolyan venni :)

Berelhetoreklamfelulet 2018.06.22. 14:10:01

@Nagy kámpics:
Hát igen, én is pont ezért mindig a cégnél szarok, és persze közben az egész guriga wc papírt letekerem (mindegyik wc-nél), hogy majd hazafelé az aluljáróban árulhassam 0.0026-ért laponként.

Emellett a mosdóban található szappant is lefejtem, az utcán található kukákból kikukázott üdítős palackba, hogy majd azt is értékesíthessem.

De ez mind semmi. Az igazi profitmaximalizáció akkor figyel be, mikor a cégnél szabira mennek. Na akkor áll a báll! Gallonos palackokkal töltöm meg és hordom haza a csapvizet. Csak gondolj bele, pár nap alatt hazahordom az egy havi vízigényünk kielégítéséhez szükséges vizet!

2018.06.22. 16:16:08

@gabors: a nurse practitioner majdnem orvosi jogokkal (es tudassal) rendelkezik, pl receptirasi joga van stb.
Es az "ara" is majdnem ugyanannyi :/

Off
Ez a foci vb a meglepetesek vb-je... Kezdodott azzal, hogy Mexiko megverte a nemeteket...es a meglepetesek azota is tartanak :)

kolbybp 2018.06.22. 17:26:42

jo iras, nagy gratula, varjuk a folytatast

élhetetlen 2018.06.22. 18:46:44

@Bredpitt Monika: Mikulás, Rigó utca. Lehet, hogy nem ugyanaz a sztori, de a véletlenszerűen húzott képről kellett beszélni. Egy karosszékben egy farmeres, pólós, szakállas alak, mellette egy zsák, a sarokban egy lebontott, kiszáradt fenyő, bútor semmi. Én mondtam mindent, az üres lakásba beköltözött otthontalantól kezdve, na, ha nem az, akkor kiköltözik valaki, és már elszállíttatta a bútorait, a zsákban az utolsó kacatok vannak, aztán felhomályosítottak, hogy ez a Mikulás. Úgy begurultam, hogy ezt nekem miből kellett volna kitalálnom, ha se tél, se hó, se piros sapka, hogy öt percig löktem a süketet folyamatosan. Azt hiszem, ez vitt át a szóbelin.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 22:08:35

@Dikusz: "elég sok úr hívja a feleségét "drágám"-nak"
Na, ebbe mondjuk nem tudok belekötni...
:-))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.22. 22:09:23

@sörm: :-)))
Persze, én sem voltam totál komoly... :D

gabors 2018.06.23. 01:56:59

@vanvelemenyem: "@gabors: a nurse practitioner majdnem orvosi jogokkal (es tudassal) rendelkezik, pl receptirasi joga van stb.
Es az "ara" is majdnem ugyanannyi :/"

koszi akkor jol tudtam es nem irtam hulyeseget ide :-)

Bredpitt Monika 2018.06.23. 16:19:26

@vanvelemenyem: "Amugy egy RN vegzetseghez kb negy-ot ev kell, es nem az egeszegugyis szakkozepiskolaban, a mashova-nemvettekfel-diakok kozott."

nekem van NEw Jerseyben egy barátnőm, akinek ha jól tudom az itthoni diplomáját beszámították, tanár volt itthon meg volt egy eü főiskolai diplomája, az RN-t megcsinálta max két év alatt,

és valóban nem az USA ban voltam ápolónő, hanem itthon, de csak mint gyakorló, mert soha nem helyezkedtem el a szakmámban a fent említett okok miatt.....

Bredpitt Monika 2018.06.23. 16:21:46

@vándor madár: köszi az infot, hát, le vagyok maradva, én még ott tartottam pár éve, hogy az óvónőknek sem kellett diploma anno,

változik a világ, azért arra kíváncsi lennék, hogy egy RN Angliában mennyit keres, ha neki is egyetem kell, úgy mint az orvosnak....

catnip cupcake 2018.06.24. 17:40:35

@Bredpitt Monika: a UK-ben az NHS-ben fix bértáblázat van, a frissen végzett RN Band 5-ben kezd a sáv alján, ami most £22128 éves bruttó fizetés. Ez a magyar fizetésekhez képest jól hangzik, de itt nem valami sok (bár ehhez hozzájön a 27 napról induló fizetett szabadság, eléggé jó magánnyugdíj és táppénz, valamint egy kis extra ha vki Londonban és környékén dolgozik).
Épp mostanában döntöttek arról, hogy megemelik a fizetéseket az egészségügyben az elkövetkező néhány évben:
nursingnotes.co.uk/nhs-agenda-change-pay-scales-2018-2019/
Bár elnézve az új sávokat, az emelkedés a Band 7 és afölötti sávokban a legnagyobb (= a menedzserek fizetési sávjai), milyen meglepő :-/

Korábban nem kellett tandíjat fizetni azoknak, akik nővérnek, szülésznőnek mentek tanulni és volt ösztöndíj is, mivel ezek hiányszakmák és sokan bőven felnőttkorban kezdtek el tanulni. Tavaly asszem megszüntették a tandíjmentességet és az ösztöndíjakat, nem tudom ki fog így nővérnek tanulni, évi 9000 GBP tandíjjal. Arról nem is beszélve, hogy az EU országokból ide költöző egészségügyi dolgozók száma is erősen lecsökkent... érdekes lesz.

Bredpitt Monika 2018.06.24. 18:46:43

@catnip cupcake: koszonom a valaszt, ebbol azert latszik, hogy az apolok fizetese kevesebb, mint az orvosoke, ezert nem ertem ezt az egyetemre kell menni dolgot,

Bredpitt Monika 2018.06.24. 18:51:24

@élhetetlen: nekem a Mikulas forditasi feladat volt, hogy orultem lehet szotart hasznalni, meg hogy van harom ora nk, ehhez kepest vert izzadtam,

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása