oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. december 31. 06:30,  Magyarország oda-vissza 40 komment

2017. december 31. 06:30 Határátkelő

Magyarország oda-vissza

Vajon hány magyar kel ezekben a napokban útra, hogy aztán végigharcolja magát fél (vagy egész) Európán? Nyilván rengeteg, köztük van a mai egyik ajánlott bejegyzés szerzője és családja is, akik 5 németországi év alatt azért már kialakítottak egy stratégiát az év végi utazásra. Emellett segítve az újévi fogadalmakat körülnézünk a londoni konditermekben, és marad a végére egy kis gasztronómia is, mert ezekben a napokban az mindent visz (hogy utána le lehessen mozogni).

Mindemellett boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek - a határ bármelyik oldalán! :)

autopalya_foto_pixabay_com_gellinger_1.jpg(Fotó: pixabay.com/Gellinger)

Év vége tájt a haza- és visszaút határozza meg sok határátkelő hétköznapjait, nincs ezzel másként az Élet a határon túl blog szerzője és családja sem. Lássuk, ők milyen rutint építettek ki maguknak öt év Németország alatt!

„Amikor kiköltöztünk is tisztában voltunk vele, hogy talán az egyik legnehezebb dolog a család hiánya lesz, valamint a családdal, barátokkal való kapcsolattartás. Lassan 5 éve élünk Németországban, de ezek a dolgok csak nem akarnak egyszerűsödni. 

Nem panaszkodhatom, mert maradtak barátaink, nem tudunk úgy hazamenni, hogy ne legyen probléma beosztani az időt, hogy kivel, mikor, hogyan, hol találkozunk. Jófejek vagyunk, na, de jófejségünk ellenére sem sikerül mindig, amit szeretnénk. Karácsonykor meg aztán végképp esély sincs semmire. 

A haza menjünk-e karácsonykor nem egy bonyolult kérdés, mivel ha megtehetjük anyagilag, az időnkbe belefér, akkor nincs az a racionális érv, ami meggyőzhet arról, hogy ne induljunk el. Na jó, talán az időjárás. 

Az út hosszú, és mivel mindenki elindul hazafelé, így a forgalom is borzalmas. Volt már rá példa, hogy a magyar határtól a Pestig tartó út 3,5 órásra sikeredett. 

A téli szünet nem olyan hosszú, a Zuram rendszerint január 2-án már dolgozik, így nem is tudunk pár napnál tovább maradni. Két nap az autóban, egy másik 2 napért, amit otthon tudunk tölteni – szintén nem egy plusz az elinduljunk-e listába. 

Az időjárás bármilyen lehet az út során, lehet, hogy napfényes jó időben indulunk el, de Prága környékén már szakad a hó, Pozsonynál az eső, és Szegedig minimum köd van. 

A német autópályákon még hellyel-közzel tudnak is viselkedni a közlekedés résztvevői, azonban ezt egyáltalán nem tudom elmondani a cseh és a magyar szakaszról, a szlovák teljesen rendben van. 

A magyar autópályák, nos igen, sajnos azt kell mondanom, hogy a legrosszabb, mindig a magyar szakasz, és nem feltétlen a sok külföldi rendszámos autó miatt. Legutóbbi utunk során apró statisztikát vezettem, és az összes türelmetlen jobbról előző, villogó mind magyar rendszámos volt. 

A cseh szakaszon pedig annyi az autópálya javítás, építés, hogy gyakorlatilag örülünk, ha 80-al tudunk haladni. 

Próbáltunk pár verziót, elindultunk rögtön a suliszünet kezdetén, mentünk éjszaka vagy épp indultunk korán reggel is, de soha sehogy nem jó. A visszafelé út, az ugyanez, csak annyival tudjuk még nehezíteni a témát, hogy maradjunk-e szilveszterre, vagy sem. 

Volt már, hogy maradtunk, volt, hogy nem. Előbbi kegyetlen, ha az ember csupán pár óra alvás után indul el, még akkor is, ha váltva vezetünk. Tehát amitől leginkább feláll a szőr a hátunkon, az az út." 

A teljes posztot itt találjátok.

Évvégi kondi candy Londonból 

A karácsonyi és szilveszteri nagy zabálások után menetrendszerűen jönnek a fogadkozások fogyókúráról, edzésről, egészséges életmódról – aztán hogy ezekből mennyi valósul meg, az más kérdés. Mindenesetre a London Budapest Metro blog szerzője nem várta meg az év végét, egy ideje már próbálgatja a londoni sportolási lehetőségeket – tapasztalatai kissé vegyesek.

kondi_foto_ealing_gov_uk_1.jpg(Fotó: ealing.gov.uk)

„Vannak teljesen magánkézen lévő edzőtermek és vannak az önkormányzat tulajdonában lévő, de a működtetést megtendereztető komplexumok. Én az utóbbival kezdtem, egy Everyone Active nevű lánchoz csatlakoztam. NHS dolgozóknak adnak kedvezményt, havi 34 fontért formálhattam habtestem bármelyik termükben.

A környéken kettő is volt, az egyikbe az uszoda és a csoportos torna miatt jártam, a másikba pedig kardiogépezni, mert ez utóbbi hely úgy általában gusztusosabbnak és tisztábbnak tűnt, csecse kilátással. 

A csoportos foglalkozásokat morcos természetemből adódóan rühellem. Nem bírom elviselni a falkaszellemet, hogy a zenét túlüvöltő instruktor buzdító utasításait kell követnem izzadt nőstényszag közepette. 

,,Hú, jee, ez az, gyerünk lányok, és tíz és kilenc és magasabbra!” és én meg azt gondolom, hogy oh, bugger off, megyek és otthon keverek egy gintonikot. De mivel hatásosak az órák, jól esik a mozgás és különben sem szeretnék alkoholista lenni nyugdíjig, morcos szám befog, szinkronban ugrálok. 

Van itt mindenféle tornaóra, zumba, total body conditioning, meg ilyen fantázia elnevezések, az órarenden melléírják, hogy ez pörgős vagy csak inkább Body&Mind; mindenki találhat szimpatikusat. Érdemes online helyet foglalni, a népszerűek hamar betelnek, s a betelt alatt csordultig túlzsúfolt tornaterem értendő. 

Kezdő Londonlakók figyelmébe: Az üzemeltetők sajnos nem nyomatékosítják az alapvető tisztasági követelményeket, az embereknek meg maguktól nem esik le. 

A rendelkezésünkre álló tornaszerek járványügyi csemegék, soha senki nem törölgeti át őket vagy visz törülközőt, hogy arra izzadjon rá, ne a polifoam matracra. Egyszer voltam Pilatesen és 60 percen át próbáltam nem odanézni a mellettem nyújtózó, mezítláb tapicskoló kínai csávó gombás körmére. 

Nem kötelező a váltócipő sem. Sokan otthon beöltöznek tornadresszbe, ledzsalnak mozogni egy kicsit (jobb esetben a szekrényben hagyják a nagykabátot, de gyakran csak ledobják a gép mellé a földre), majd átizzadva kabát fölvesz és így mennek haza. (...) 

Minden konditeremben elszánt harc folyik a személyi edzők között, a falon kint van a fényképük, bemutatkozással. Aki szeretne, benevezhet egyalkalmas szeánszba, egyszer kifizetünk 20-30 fontot, eltöltünk egy órát a personal trainer-rel, elmondjuk, hogy mit szeretnénk (fogyni, szálkásítani, brazil feneket, stb), s ennek megfelelően veszünk át pár edzésprogramot, amit aztán az edző emailben is elküld.

A gyúrda részlegre nem mentem még be, részint mert azok a gépek és izomfejlesztések nem érdekelnek, részben mert penetráns ammóniaszag terjeng, amit ilyen koncentrációban nem találok afrodiziákumnak. 

Forrásom szerint a súlyokat nem divat visszatenni a helyükre s sajnos nem egy jómadár itt is Facebook-profil frissítéssel foglalja el a gépet, míg koszos lábát ott pihenteti, ahová más ráfekszik. 

Állítólag egész szép ,,barátságok” is köttetnek néha, azaz rokonlelkek elbeszélgetnek, tippeket adnak egymásnak és számolják a másik kinyomásait, mindezt úgy, hogy sosem tudják meg a másik nevét. 

Az edzőruha divatot valszeg a környékbeli Dechatlon diktálja. Most trend a lányoknál a szembántó mintás tapinadrág (csókoltatom a Sweaty Betty-t), ám a fekete töretlenül dominál mindkét nemnél. 

Újévi fogadalmaim közé tartozik, hogy kizárólag Powerpuff Girls-ös meg Snoopy-s tiritarka ruhákban edzek, csak hogy megtöressék ez a székrekedéses, chic minimáldízájn hangulat. (...) 

Az egyhelyben futásnál jobban szeretek úszni, ám sajnos az itt Londonban nem olyan élvezetes, mint Pesten, ahová jártam. A council uszodában mindig sokan vannak, és a felhívás ellenére páran még a sminkjüket sem mossák le, csorog le a fekete szemfesték a képükön, tisztára, mint egy Tim Burton mesefigura. 

Úszósapka használata is csak egy szép elmélet; külön élmény most indiai környéken lakni, mert a víz alatt nézelődve a szokásos hullámcsatt és ragtapasz felhozatal mellett vastag, életerős fekete hajszálak is ellebegnek szemünk előtt. 

Most átpártoltam egy nem-önkormányzati kondiba, ez £75/hó, s valamennyivel igényesebb az egész kóceráj. Feszített a víztükör így nincs körbe fekete koszcsík bordűr. 

Figyelem, a balra tarts szabály az uszodára is érvényes, órajárásának megfelelően követjük egymást a sávban. A fő bánatom, hogy túl meleg a víz, nem frissen hűvös, mint odahaza.” 

Ne hagyjátok ki a teljes posztot sem, ide kell kattintani érte.

Együnk vadállatot! 

A pickled eggs annyira jellegzetesen angol "izé" (ételnek talán túlzott merészség lenne nevezni magyar gyomorral, de tulajdonképpen ecetben úszó tojás), hogy amikor megláttam róla Christine posztját (jártában-keltében ugye), akkor tudtam, itt a helye a blogajánlóban!

pickled_eggs_1.jpg

„Magyarul ecetes tojás. Ez egy tipikus angol kocsmaétel fajta, amit már mióta csak itt vagyunk mindig nézegettem, hogy vajon milyen lehet, és miért dugják az angolok üvegbe a tojást? 

Állítólag már az ókorban is ettek valami ilyesmit. A jelek szerint a tojás tartósításának eme formája valóban kiállta az idő próbáját. Ugyanis a legtöbb szupermarketben megtalálható pont a savanyú uborkák mellett. 

Mert ez nem más, mint keményre főzött tojás megpucolva és ecettel felöntve. Már az üveg kinyitásakor arcul csapott a valóság, aztán a kóstolásnál jött a bizonyosság, hogy ez a tojás bizony tömény ecetben úszkált idáig. Őszintén? Életemben nem ettem még ilyen förmedvényt." 

Az eredeti bejegyzést itt találod

Ippúdó 

De hogy azért kicsit jobb gyomorral fejezzük be az évet, látogassunk el Japánba és ismerjük meg az ippúdót a Tokyo Reloaded blog segítségével!

ramen_1.jpg

" Ippúdó, vagy teljes nevén Hakata Ippūdō (博多一風堂), az egyik legismertebb minőségi rámen-lánc, nem csak Japánban, de világszerte, hiszen van már New York-i, szingapúri, hongkongi és londoni éttermük is. (…) 

Vasárnap kora dél nem egy tipikus rámenevős időpont, így probléma nélkül kaptunk asztalt. Mivel kyúshúi illetőségű cégről van szó, a tonkotsu (disznócsont) lé az alapértelmezés, de nem puristák és sok más típust is tartanak. 

A teszteléshez persze egy „Shiromaru Classic”-ot kértünk, ez itt az alaprámen, de mellé berendeltem egy izgalmasan kinéző, fekete tányérban fekete leves! Kogashi Ajimiso-nak nevezett kompozíciót is, valami olyasmit jelent, hogy "pörkölt misó-íz", amit állítólag csak ebben az éttermükben lehet kapni. Aztán kértünk mellé egy kis gyózát is, de csak mert finom. 

Egyik sem okozott csalódást. A Shiromaru Classic egy nagyon egyszerű Hakata-stílusú rámen, vékony, kemény tésztával, bársonyos, szinte tejszerű szőke levessel, két vékony, de hibátlan szelet chashúval (göngyölt disznóhús) + kis zöldhagyma és fafüle-gomba. Abszolút vállalható, jó egyensúlyú, de meglepetésektől mentes darab volt. 

A fekete rámen azért már izgalmasabb eset volt. Itt valahogy lepörkölhetik a miso-t, keményen kesernyés íze van a levének, már persze ha az ember meg tudja kóstolni, mivel tűzforró, és a leves tetején úszó vastag zsírréteg miatt ilyen is marad sokáig. 

Így a levest inkább csak a men-en maradt csöppekből ízlelgettem, és csak amikor kaidamát (extra adag tésztát) kértünk, akkor sikerült égési sérülés nélkül belekanalaznom. 

A hús is más volt egy kicsit: vastagabb és kevésbé zsíros, ezzel együtt némileg jellegtelen, de ez a leves zsírtartalmát tekintve némileg érthető volt. Volt még még hozzá egy fél tojás, egy kis nori (alga), kameboko (hallisztből készült kemény, tésztaszerű valami) és pár káposztalevél. Lendületes étek volt." 

A teljes posztot fotókkal itt találjátok.

HÍRMONDÓ 

Tele van Németország magyar orvosokkal

„Ez igazából mind a betegeknek, mind pedig az orvosoknak elég megalázó, és ezt biztosan tudom mondani, hogy nemcsak nekem, nagyon sok másik magyar kollégámnak, akik Németországban dolgoznak, első számú szempont volt, amiért nem Magyarországon vállaltak munkát.” 

Modell lehet a Brexit 

Noha egyelőre elég nehéz sikertörténetként tekinteni a Brexitre, a szakértő szerint könnyen előfordulhat, hogy ha az mégis eredményes lesz, modellként szolgálhat más esetekben is. 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló gasztronómia Japán Magyarország Németország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr713534059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2017.12.31. 07:01:55

Jo reggelt ... boldog szilvesztert mindenkinek ...

Jo kepek ... a betukre majd kesobb visszaterek :-)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.31. 10:24:58

Szeles szilveszterünk lesz, sokat esett, semmi hó...jöjjön 2018.

Arthamyr 2017.12.31. 10:37:07

"Legutóbbi utunk során apró statisztikát vezettem, és az összes türelmetlen jobbról előző, villogó mind magyar rendszámos volt. " - Itt jó eséllyel nem került betartásra a "jobbra tarts", mivel volt hely jobbról előzni.
Amúgy csak az itteni részt elolvasva az jön le, hogy hallgatni kellene a racionális érvekre. A pár óra alvás után visszavezetés meg kb. közveszély okozás. Mindezt azért, hogy karácsonykor otthon legyenek. Őszinte elismerésem. :/ Időnként valahogy mérni kéne az ilyen álmos vezetőket, és a szart is kibüntetni belőlük. A magyar rendőrség elsősorban pénzbeszedő szerv, ez is egy kiváló lehetőség lenne a portfóliójuk bővítésére.

Arthamyr 2017.12.31. 10:46:24

Az első konditerem nem a legszuperebb lehetett... :)
Amúgy jobb időben én is csak lesétálok edzőcuccban, törölközővel, kulaccsal, minek vinnék táskát? Zuhanyozni meg télen is itthon szoktam, 2 perc séta, és cserébe a saját zuhanyzót vehetem igénybe a konditeremben lévőkkel ellentétben, ráadásul nem kell az elhasznált ruhákat sem berakni a táskába.

Bredpitt Monika 2017.12.31. 11:01:42

Jó bulizást mindenkinek !!!!!!
Boldog új évet kívánok előre is, adg és pappito már lassan átlépnek az új évbe.

(most megnéztem, ott már este 9 óra van, javában megy a buli)
Ne sokat szabadkozzatok, inkább cselekedni kell.
Üdvözlet Budapestről, ahol esőre ébredtünk.

Dikusz 2017.12.31. 11:05:26

A konditermezős poszthoz lenne véleményem, hozzáfűzve az itthoni tapasztalataimat.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.31. 11:33:25

@Dikusz: jártam tán egy évet, s ami megmaradt, az a pávaként körbenéző egy darab férfi, aki vagy a tükröt nézte, vagy minket, hogy nézzük-e. Pedig olyan ronda volt szegénykém, s az izmai még csak alakulóban.. más kellemetlenségre nem emlékszem, talán csak a habos vízre a zuhanyzóban, bár kaptunk saját papucsot, de abban cappogni nem volt jó.

Csodabogár 2017.12.31. 12:02:21

Az első posztolónak azt tudnám ajánlani, hogy kerüljenek egy kicsit Ausztria felé. Ezzel remekül el lehet kerülni a pocsék cseh rész. Igaz kicsit hosszabb de lényegesen kellemesebb. A német ADAC is ezt az utvonalat ajánlja Berlinből pl.
Különben meg repülő, igaz koranyáron meg kell megvenni a jegyet, de ha éppen nem megy csődbe a társaság, akkor a legjobb megoldás.

Dikusz 2017.12.31. 12:07:22

@kisrumpf: Jó lenne, ha a posztoló megjelenne, és véleményt cserélhetnénk. Nem ismerem a kinti helyzetet, az övét sem, viszont nem értem mit várt az önkormányzati kezelésben lévő fitnesztermektől. Feltételezem olyanok járnak oda, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a magánkézben lévő klubokba járjanak. Kicsit lekezelőnek érzem -lehet félreértem- a poszt stílusát is.

Jártam konditermekbe itthon, csak maszek tulajdonba lévőkbe, és csak nők által látogathatókba, van tapasztalatom, nem kevés. Mindegyiknél alapvető dolog volt -be is tartották-, a sportszerek mellett a fertőtlenítős flakon, saját törölköző, csak konditerembe használt sportcipő, zuhanyozó.
Saját papucsot amit adtak, azt csak te használtad?

szalka240 2017.12.31. 12:44:39

@Csodabogár: Én is arra járok, csak Regensburgban van mindig dugó, pedig holtidőben megyek. Visszafelé pedig az A9-en bárhol előfordulhat. Télen inkább a vonatot választom, de sajnálattal vettem tudomásul, hogy megszűnt a közvetlen éjszakai vonat Berlin és Budapest között, szóval legközelebb valami mást kell keresnem.

P.Elliot 2017.12.31. 13:26:06

En is jarok konditerembe, illetve inkabb az uszoda reszebe de regebben jobban hasznaltam a gepeket is.
Az egyszeru futogepnel is koteles vagy a falakra felszerelt erre szolgalo fertotlenitos folyedekkal es a papirtorlokkel letorolni a karfat amit fogtal, ha elfelejted szolnak erte. Kedvesen, majdnem bocsatkeroen de nem hagyjak hogy ugy izzadtan hagyd, egyszer magam is elfelejtettem es egy felugyelo mar jott is.
A bicikliteremben az ulest is le kell vele torolnod, altalaban olyan helyeken ahova raizzadhatsz.
A jonep fele mar beoltozve jon es ugy is tavozik, otthon zuhanyoznak es oltoznek at, a masik resze itt intezi el ezeket, van egy resze aki innen indul dolgozni, foleg az irodasok meg latok egy egyenruhas rendor not az oltozoben, azok sportruhaban jonnek de vallfan hozzak az irodas oltozekuket, azok dolgozni mennek innen. Sajat torolkozoje van mindenkinek de lehet berelni is tisztat, nem is emlekszem hogy mit mondtak hogy mennyi de draga, nem eri meg. Folyekon szappan az van minden zuhanyzofulkeben ingyen.
En magam mar uszashoz vagy tornahoz oltozve jovok de mindig zuhanyzok es atoltozok utana, gyorsabb es kellemesebb igy mintha otthon meg ezzel is idot toltenek.
Az uszomedenceben nem latok hajcsatot/ a furdosapka nem kotelezo, magam sem hordok/, uszkalo hajszalakat sem igazan vagy nagyon ritkan de a szuro allandoan be van kapcsolva, barmi lehullott elobb-utobb ki is megy belole.

Russel Coutts 2017.12.31. 14:07:21

@Csodabogár: Már nem. A csehek az utóbbi 3-4 évben a Prága-Brno autópálya 80%-át, a Brno-határ szakasz teljes hosszát már felújították, és a határ és Prága közötti régi falujáró rész sincsen már, átadták az autópályát végre. Az osztrákok felé kerülni teljesen felesleges már. Jelenleg az egész német-cseh-szlovák-magyar autópálya szakaszon egyetlen sávelhúzásos terelés van. Plusz adalék, hogy eléggé nehezen jövök ki az osztrákokkal, eléggé nehezen viselem a fő autópályákon tapasztalt állami lehúzást, amivel a tranzit sofőröket igyekeznek minél jobban mondvacsinált dolgok miatt vastagon büntetni.

A repülő meg nem feltétlenül reális alternatíva. Pl. tőlünk autóval a reptér 2,5 óra, parkolás, séta a csomagfeladóig +0,5 óra, 1,5 óra várakozás a repülőre, 1,5 óra repülés, 0,5 óra kijutás a terminálról, 0,5 óra taxival a Nyugatiig, ha szerencséd van, akkor csak 0,5 óra várakozás a szegedi vonat indulásáig, a vonatót 2,5 óra Szegedig, majd onnan 0,5 óra eljutni a családig. Ez 10,5-11 óra. Pont, mint átlagosan kocsival. Ráadásul a költségek autóval sokkal alacsonyabbak 4 személy + csomagok esetén, ráadásul a kocsi ott is kéznél van, amikor ott menni kell valahová.

Pdudas 2017.12.31. 14:10:12

Karacsonyi hazautazas mindig kalandos. Iden 2 autoval mentunk - tudtam, hogy par nap utan kezd elegem lenni a folyamatos rohanasbol es a budapest kornyeki ertelmetlen vezetesi stilusbol.

Nos igazam lett. Meg el sem ertuk Budapestet, Szekesfehervar utan megkezdodott a rohanas, jobbra tartas mellozese, stb. Neha valoban nem talaltam az ertelmet az autosok tetteinek. Megelozott, majd 200 meter mulva 3 savon at rongyolt ki a kihajtohoz. Az M0 az 21-en delutan otkor kb kesz eletveszely volt. 110-120-as tempo mellett mi voltunk a leglassabb 'versenyzok' - pedig M5-M2 kozott 110 a maximum ha jol lattam. Ennek ellenere volt olyan versenyzo aki a kanyarodo savba kihajtva elozte meg a 2 masik savban szabalyosan, tomott sorokban halado autosort. Csak mert o eppen rohan...
Masnap volt is baleset a negyes kihajtojanal - rohanos Audi seggcsokolta az elotte haladot.

Ennek ellenere a Karacsony jol telt, iden ki sem durrantunk a sok traktatol :)

Kivanok mindenkinek Boldog Ujevet!

adg 2017.12.31. 15:25:19

@Bredpitt Monika: ja, mi kesz vagyunk, meg 3 perc ejfelig. Buek, joejt.

30 fok. :)

DieNanny CH 2017.12.31. 15:48:57

@adg:

Na, milyen 2018? Ha ócska, inkább megállítom az órát...
:-)

P.Elliot 2017.12.31. 16:07:55

@adg: Boldog Ujevet neked, mi meg nem unnepelunk.

LondonBudapestMetro 2017.12.31. 16:49:22

@Arthamyr: De, a hely eleg pofas volt, vilagos, folujitott, jol felszerelt. Az emberek igenytelenek. Havi 40 fontert, 75-ert es gondolom folfele is.

Ma reggel is voltam edzeni: a mellettem levo futoszalagon a fazon nagyon friss kutyaszarba lephetett odafele menet mert 5 meteres korzetben buzlott. Ezert kerlek, valtocipot azert vigyel magaddal.

BUEK!

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.31. 17:52:12

@Dikusz: Igen, beiratkozáskor kaptuk, sporttáska, papucs, egy pár cipő.

London2009 2017.12.31. 17:54:25

@Arthamyr: @LondonBudapestMetro: azt kapsz, amennyit fizetsz erte. Nekem ez a gymem immaron hat eve es csucs szuper. Az igazsaghoz persze hozzatartozik, hogy a ceg fizeti a nagy reszet. De ha nem fizetne is ide jarnek. Ezen nem erdemes sporolni ha rendszeresen jar az ember es hozzatartozik a mindennapjaihoz.

www.thirdspace.london/

Arthamyr 2017.12.31. 18:02:20

@LondonBudapestMetro: A gymbe járó emberek fontos részeit jelentik gym minőségének.

Nem viszek váltócipőt, de nem is szoktam szarba vagy egyéb szennyező anyagba lépni (legalábbis kb. 10 éve nem léptem), mivel mindig figyelem az utat magam előtt... A kedvenceim a telefonos gyökerek, akik nem néznek maguk elé, néha komolyan gondolkodom, hogy "elvállaljam" őket, de aztán győz a kulturáltabbik énem és kikerülöm őket. :) Na szerintem ők azok, akik belelépnek és széthorják a szart vagy egyéb szemetet. Mondjuk a terembe is akad ilyen telefonos gyík, aki több időt tölt szelfikészítéssel meg telefonbaszkurálással, mint az eszközök használatával. :)

Arthamyr 2017.12.31. 18:03:58

@London2009: Igen, én is így gondolom, ha havi mondjuk 60-80 órát töltök a konditerembe, nem azon fogok spórolni, hogy óránként 1 vagy 2 euroért járjak le. :)

Csodabogár 2017.12.31. 18:16:25

@szalka240: Az a vonat nekem is fog hiányozni.:-(
Marad a repülő.

Csodabogár 2017.12.31. 18:20:26

@adg: Nálunk bezzeg, honfiátrsaim már javában próbálják a pirotechnikai eszközöket, pedig még van elég idő éjfélig.

blackhairlady 2017.12.31. 21:51:48

@kisrumpf: Nalunk is -10 fokot josolnak az elkovetkezendo 3 napban, mindenki megvan ijedve, jonnek a figyelmezteto e-mailek a sheriff officebol meg mindenfele hivatalos helyrol, tanacsok, hogyan oltozzunk fel a hidegben, olyan vicces az egesz :) Aztan csutortoktol meg jon ismet a nappali 20-22 fok , visszaall a vilag rendje :D

blackhairlady 2017.12.31. 22:01:21

@adg: Boldog uj evet! En meg csak most ebedeltem, igaz, kicsit keson, delutan 3 orakor. Mindjart kezdodik a kartya parti , illetve megigertem a gyerekemnek, hogy megtanitom malmozni. mar megrajzoltam a palyat a kartonpapirra es a bab ill. kukorica "babuk" is keszenletben allnak :)

somlobodog 2017.12.31. 22:23:29

@Arthamyr: sztem a valtocipo hiánya gáz. usaban is ez van (pontosítok : ny-ban:)). Egyszerűen nem veszik le a cipőt. Simán az utcai sneakersben edzenek a teremben. És én egy top hálózatba járok, előtte egy olcsobba jártam, ugyanaz. De otthon se vagy vendegsegben sem divat a cipőlevetel. Na ezt nem nagyon szoktam még meg. Mert sztem egy proszto es egyben nem higiénikus dolog holott én nagy "usa-fan" vagyok ám :)

Hari Seldon 2 2017.12.31. 23:45:59

"Az út hosszú, és mivel mindenki elindul hazafelé, így a forgalom is borzalmas. Volt már rá példa, hogy a magyar határtól a Pestig tartó út 3,5 órásra sikeredett. "

Teljesen pontos:
23án vezettem Magyarország felé. Bécstől araszoltunk. Mi Hegyeshalomtól lejöttünk a pályáról, és a régi úton mentünk Budapest felé. - Végig román bulgár, szerb német rendszámú autókat kerülgettünk Abda és Öttevény között...

íEllenben: ma jöttünk haza, szilveszterkor. Az autópálya tök üres volt.

gabors 2017.12.31. 23:47:02

itt New Yorkban brutalis hideg lesz ...

most 5 korul van es -11 C van es -13-14-t varnak ejfelkorulre ..(7-8F) .

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.31. 23:48:23

@blackhairlady: itt viharriasztas volt. Na ne ugy kepzeld, hogy fakat kifacsaro szel, csak erosebben fujt, mint maskor. Egy csomo parkot nem nyitottak ki, feltek az emberek fejere eso agak miatti perektol.

Csodas...!

Boldog uj evet!

gabors 2017.12.31. 23:56:23

@somlobodog: Nem tudom en mindig valtottam amikor gym-be jartam NY-ban (munkabol mentem, oda meg nem sportolo cipoben jarok) de nem sokat szamit mert nem tudom hol jarsz, de az oltozokhoz mar eleve keresztul kell menni tobb olyan helyen ami mar az edzo terem is. Igy ha valtott volna mindenki cipot akkor se sokat szamitott volna, ez gondolom tervezesi butasag lehet vannak jobban kialakitott hellyek Egyedul az uszoda es a szauna es furdok voltak ahova csak az oltozobol lehetet bemenni de ODA IS UTCAI cipovel megy be mindenki. Abszolult nem ertem ezt a parat a cipovaltassal. Vagyis bemesz utcai cipove az oltozobe ami volt azon a cipon szepen ott van cipot valtasz es ??? megy fel a kutyaszar ha volt barki cipojen

En is egy halozatba voltam tobb helyet megprobaltam azt szerettem ahol medence es szauna is volt mikor ez bezart szep lassan kikoptam ... (na van meg 6 oram hogy feltegyem a fodalmak koze az egyik mar megvan trolloknak nem valaszolok )

gabors 2018.01.01. 00:00:50

@blackhairlady: "mindenki megvan ijedve, jonnek a figyelmezteto e-mailek a sheriff officebol meg mindenfele hivatalos helyrol, "

van ilyen minden evben ? csak kerdezem mert ez nem mindegy nalunk mar -5 fok alatt van kb 10 napja es bar megijedve nincs senki de figyelmeztetik az embereket mert ez eleg ritka itt is (csovek fagynak el meg ilyesmi mert nem sokan meg nem tapasztaltak ilyet)

A futetelen felso emeltunkon 4-5 fokra is lement (celsius)

BUEK EU 2018 !!!!!

gabors 2018.01.01. 00:03:42

@gabors: " -5 C fok alatt van kb 10 napja " a nappali "meleg" egyedul tegnap mikor havazott ment fole -3C-ra de csak par oraig utanna megint lement -12-re

Arthamyr 2018.01.01. 00:16:47

@somlobodog: Hát ez van, ennyi prosztóságot megengedek magamnak. Én az edzőcipőmbe megyek le a terembe (máshova nem használom), de tény, hogy megyek benne kb. 150 métert az utcán is. Eddig nem szólt érte senki.

adg 2018.01.01. 03:50:15

@P.Elliot: @blackhairlady: nektek is, mostmar nem sokat kell varnotok, hogy megtudjatok ti is, milyen lett 2018. :)
A malom jo otlet, lehet, hogy rajzolok egyet en is.

@Csodabogár: most egy rendkivul csendes helyen lakunk, altalaban olyan, mintha csak mi lennenk itt, a tobbi haz meg ures lenne. Pl tuzijatek sem volt. Szerencsere.

M. Péter 2018.01.01. 12:09:48

@Russel Coutts: Nem kell a Nyugatiba bemenni, Ferihegy állomáson is megáll a szegedi vonat.

P.Elliot 2018.01.01. 13:46:39

@Arthamyr: En sem viszek valtocipot de minek is, kiszallok a kocsibol a tiszta parkoloban es 2 perc mulva belepek az epulet ajtajan ahol bennt tisztasag van. Itt ahol lakom es a kornyeken is felszedik a kutyaszart az utcan.

P.Elliot 2018.01.01. 13:50:40

@adg: Meglattuk hogy milyen lett a 2018. Rohadt hideg, minusz 14 celsiusban, nem is emlekszem itt nalunk ilyen hidegre es egesz heten hasonlo lesz.
Minden jot kivanok a gyumolcsfaidnak/ rajtatok kivul/, az enyemek lehet hogy tul sem elik...

blackhairlady 2018.01.01. 17:12:52

@adg: Jovolt, jot jatszottunk, vissza kellett fognom mgam, hogy ne nyerjek midig, hiaba , a rutin :))) KB 35 eve jatszottam utoljora:D

blackhairlady 2018.01.01. 17:14:55

@P.Elliot: Mi is ilyen jo kis csipos hidegre ebredtunk, bar egy evben egyszer, kb 2-3 napig ez mindig igy van, aztan visszall minden a regi kerkvagasba, kellemesen huvos, max. kardiganos teli napok.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása