oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. december 13. 06:30,  Rémes dolgok Írországban 253 komment

2017. december 13. 06:30 Határátkelő

Rémes dolgok Írországban

Na, akkor a tegnapi havas kitérő után következzen a már hétfőn belengetett (és általatok megszavazott) írországi párposzt, azaz Kisrumpf férjének írása az érem másik (nem túl fényes, inkább rozsdás) feléről. Lássuk tehát, mi az, ami idegesítő Írországban! (A képeket köszönöm Kisrumpfnak, aki ezzel próbálja meg a maga részéről enyhíteni a poszt mondanivalóját. :) ). Ja, és aki nem olvasta volna a párposzt első részét, az feltétlenül kezdje azzal!

Írd meg te is, mi az Tíz dolog, ami miatt jó ott élni, ahol élsz – vagy ha ahhoz nagyobb kedved van, akkor jöhet az is, ami igazán idegesít! A cím hataratkeloKUKAChotmail.com.

achill.jpg

"A nők rondák 

Különösen a tájhoz képest. Erről mondjuk nem tehetnek, hiszen szigetország, annak minden hátrányával. Mostanában igyekeznek ezt némi kozmetikával ellensúlyozni, mondjuk úgy 50 nőből egy ért is hozzá, a többiek azt hiszik, hogy a mennyiség előbb-utóbb átvált minőségbe, mint a sztálini vörös hadseregnél. Emiatt rengeteg alapozót és púdert kennek magukra, főleg vezetés közben. 

Szemtanúja voltam - már amíg rémülten be nem csuktam a szemem -, hogy egy 15 év körüli „hölgy” az emeletes busz tetején festette ki a szemét, mit ne mondjak, hátborzongató látvány volt… 

(Hiteles forrásból származó információim szerint a pasik sem különösen jóképűek, már amennyire az arcukba csöpögő hajolajtól és az ujjukra húzott 12-14 pecsétgyűrűtől ezt meg lehet állapítani.) 

A nők borzasztóan öltözködnek 

Gyakorlatilag 3 típus figyelhető meg, annak számtalan altípusával. 

A főbb típusok: 

- görlpóver 

Sportruha, sportcipő, életkor 6-20 év. A felső korhatár néha magával hozza az alsó korhatáros gyerekét is. Cigaretta, mobiltelefon, illetve esti partira menet főutcán, menet közben hajlakk. A Pound City-ből származó bizsu fülbevalók. Általában 4-20-as csoportokban tapossák egymás szétszakadt, földre érő, nedves nadrágszárát. 

- grúvi 

Trapézfarmer, az alján keresztbe virágminta. Feliratos póló alól direkt kibuggyasztott hashájdarabka. Általában ruhaüzletekben fordulnak elő, vagy a vécé előtt állnak sorba szájra szorított kézzel; esetleg iskolába járnak. 

- irodista 

A legszebb példányuk a kiskosztüm - fehér pamutzokni - Nike sportcipőt viselve köpött el mellettem egy jó négymétereset. Elvből nem vesznek fel összeillő ruhákat, a kedvencük a dzsörzénadrág és a munkahelyi buli. 

Nem fújják ki az orrukat 

Inkább hörögnek és harákolnak, igaz, főleg a pasik. Ez beosztástól, életkortól és a rendelkezésre álló zsebkendők számától független. FIGYELMEZTETÉS! Ha tüsszentesz, neked kell „exkjúzmí”-vel elnézést kérned, nem ők mondják a blesszjú-t. Egy ír író szerint a köpködés nemzeti időtöltés.

brayharbour.jpg

Pár éven belül ki fog halni az ír kocsikról az index 

Ha így folytatják, a sofőrök is, hetente meghal kb. 10 ember az utakon. Ennek sok oka van, most is rengeteg ember van jelenleg is az utakon rendes jogosítvány nélkül, és ez a biztosítási díjakon meg is látszik. 

Egy 22 éves hím 1 éves vezetési gyakorlattal 4-5000 fontot kell fizessen évente. Cserébe nem kell ismerje a KRESZ-t, a mértéket az alkoholfogyasztásban és a fekete hátsó ablakra ragasztott No Fear matrica hátrányait. 

Az egyik magyar kollégám kesztyűtartójában folyamatosan ott volt a Rules of the Road (Kreszkönyv) című (sok színes képpel) illusztrált könyvecske, és ha már nagyon kiborította egy közveszélyes közlekedő, akkor megmutatta neki. 

Képzeljük el, hogy _állunk_ a 2x3 sávos - mondjuk - Alkotás utca középső sávjában a BAH-csomópontnál a zöld lámpánál, mert eszünkbe jutott, hogy mi most inkább lekanyarodunk kis ívben, a kezünkben mobiltelefon, ég a ködlámpánk és nem indexelünk, amikor megjelenik mögöttünk dudálva egy szabályosan közlekedő albán rendszámú autó, a sofőr a magyar Kreszkönyvet lobogtatja, és valami furcsa nyelven üvölt velünk. 

Ha még lennénk páran magyarok, a következő ír generáció már talán megtanulna vezetni. :-) 

Tömegközlekedés 

Illetve amiről azt hiszik, hogy az. Erről oldalakat tudnék írni, de csak pár dolog. Napi egy járat elégséges szolgáltatás ahhoz, hogy magáncég ott ne indíthasson járatot.

connemara.jpg

A menetrend csak vicc. Ha kimarad egy busz, és én vagyok a következő busz sofőrje, akkor _nem_ kell semmit sem csinálnom, sőt, ha esetleg a menetrend szerint indulnom kéne, de én éppen teáznék, akkor nyugodtan kimaradhatok én is. Vagy három jön egyszerre, vagy egy se. 

Ügyintézés 

Igaz, én egy porosz mentalitású országból jövök, úgyhogy lehet, hogy ez a világ normális. Remélem nem. Az ügyintézésre nincs határidő, de a 30 napot be szokták tartani, ha nem jön közbe túl sok teaszünet. 

Írországban nem szabad megbetegedni 

Magyarországon az emberek ki vannak akadva, hogy 3 órát kell ülni a rendelőben - nem akarok senkit sem elkeseríteni, de ez csak a kezdet. Könyöktörött kollégánk 4 órát ült a korházban, mielőtt hajlandó volt valaki ránézni. 

Az asszony egy egyszerűnek tűnő allergiavizsgálatra kért időpontot márciusban - július végére kapott. Ezen kissé feldühödtem, kerestünk egy magánrendelést, itt már 2 hét múlva fogadták. 

NEM! Ez nem a hepiend: a kórházi doki a kórház egyik melléképületében fogadott, munkaidőben, négyszeres pénzért, és hazaküldte az asszonyt dupla adag antihisztaminnal, hogy ettől majd elmúlik A TÜNET! Azt hittem, nekiugrom. 

Ezeket az orvosokat consultant-nak hívják, lehet velük konzultálni, ha van rá pénz. Gyógyulás nem garantált, a betegséget általában már odafigyelőbb házidoki szokta diagnosztizálni, csak nyilván félnek a pereskedéstől, vagy ivócimborájuk a konzultáns, így küldenek tovább.

fukszia.jpg

Testi funkciók 

A kevésbé erős idegzetűek folytassák a következő ponttól. Az írek köpködnek, szipognak, harákolnak. Ez nem lenne akkora probléma, de teszik ezt velem szemben ülve, tőlem 1 méterre - elvileg - iskolázott menedzserek. 

Hihetetlenül meglepődött az egyik, amikor átnyújtottam neki egy papírzsebkendőt. Fogalma sem volt, miért kapja. Nem annyira mosdatlanok, mint a franciák, de szeretnek abban hinni, hogy a dezodor tisztít. 

A munkamorál 

A munkamoráljuk kb. olyan, mint amit egy éves iraki tartózkodásom alatt az araboktól láttam. Még szerencse, hogy rengeteg külföldi dolgozik az országban – „We are the roar of the Celtic Tiger” ahogy a barátom megfogalmazta. 

Ostobaságok 

Elképesztően ostobák tudnak lenni, mintha az egész ország benevezett volna a Darwin-díjra. Néhány példa: tűzriadó van, persze tudjuk, hogy nem éles, de azért mindenki elindul többé-kevésbé sietősen kifelé az épületből. Ír kollégáink nagy része már az ajtóban rágyújt. És ha gázszivárgás miatt van riadó? Hjaj.

grandcanal.jpg

Következő eset: dzsipes anyuka a beláthatatlan kanyarban leáll beszélgetni a kocsiból a barátnőjével. Amikor döbbent tekintettel, a dudára tapadva, számára érthetetlen szavakat tátogva megpróbálom kikerülni, kedvesen visszainteget, hiszen ha egyszer rádudálok, akkor biztos az ismerőse vagyok. Nem, hál' istennek. 

A gyerek a világ közepe 

Ez a kényeztetés hihetetlen méreteket ölt, kezdve a karácsonyi eladósodástól a bébicsőszködésig. Ismét példákkal igazolom, hogy nem a levegőbe beszélek: Papa a céges elektronikus faliújságon keresztül kér segítséget egy játék megvásárlásához, amit a gyereke akar, mert ő már végigjárta a környékbeli játékboltokat, de ott nem tudnak róla. 

Persze hamar kiderül, hogy a keresett játék egyelőre nem kapható Írországban, a büdös kölyök két pokemon között látta az angol tévében, és hát nincs mit tenni, meg kell rendelni Amerikából. A kérdéses tárgy egy pár száz dollárba kerülő elektronikus műbaba, pozitív, jövőbe tekintő szív alakú vörös led-szemekkel. Gratulálok. 

Másik példa. Ha egy gyerek egy bolt közepén üvöltve toporzékol, és kezdi magára rántani az egész pultot, akkor nem szabad neki két pofont adni, hogy legyen miért sírnia, hanem csokit kell neki venni, hogy ne sírjon. Az etológiában ezt hívják pozitív megerősítésnek, ha jól emlékszem. 

Aztán majd nem kell csodálkozni, ha felnőve toporzékolás helyett késsel szerzi meg, amit akar, természetesen - esetleg szó szerint - anyuci testén keresztül. 

Igénytelenség 

Otthagyják a mocskot maguk után a kávéautomatánál. Eldobálják a csikket az épület előtt (a kuka mellé), ahol egyébként amúgy sem lehet dohányozni. Az ebédlőben lerakják a tálcát a földre a szék alá, és evés közben azon pihentetik a cipőjüket.

harbour.jpg

Gondolkodás nélkül végigtolják a sáros biciklit a lakáson. Az ajtót nem csukják, mert némely ház ajtaja ekkor zár, na de nem mindegyik!? 

Egy ismerősöm észrevétele szerint Magyarországon 1 dolgozik és 3 nézi, itt 1 dolgozik és 4 nézi. (Esetleg nem tudja valaki, hogy mondják az igénytelent angolul? Az inconsiderate nem pontosan fejezi ki a fenti bekezdés lényegét.) 

A claim culture - avagy a kártérítések hona 

Ez a rendkívül ellenszenves népszokás - amennyire tudom -, az angolszász országok sajátja (ha nem, javítsatok ki nyugodtan), sajnos, már Írországba is alaposan betette a lábát. 

Az emberek egyre kevésbé vállalják fel tetteikért a következményeket, ott is keresnek bűnöst, ahol esetleg nincsen. Így aztán a valóban kárpótlásra jogosultakat ügyét is némi kétkedéssel fogadja a bíróság. 

Jó múltkor azért perelt be egy nagyáruházat egy középkorú hölgy - igaz, eredménytelenül -, mert a boltban egy viháncoló kislány nekitolta a lábának a bevásárlókocsit, és elszakadt a hölgy harisnyája. 

NEM a kislányt perelte - annak nincs pénze, ugye -, hanem az áruházat… No comment. A múltkor valaki beverte a térdét az étteremben a terítő fedte asztal alatt annak lábába, és perelt. Megnyerte.

keembeach.jpg

Elég a jámbor írnek megbotlani a járdán, már perel, függetlenül attól, hogy volt-e „oka” megbotlani. Mert elég egy hajszálrepedés a betonlapon, ha el lehet esni rajta, elesik. 

Vagy: a kis Sean leesik a hintáról, mert nem kapaszkodott, hiába kötötte lelkére az anyukája. Mama rohan a „tanácshoz”, s perel. NEM a gyerek volt nemtörődöm, hanem „hibás” volt a hinta, stb. Ugyanezért nincs játszótér az estate-n, ahol lakunk, nehogy pereljen valaki egy kék foltért. 

Az éttermek-étkezdék-kocsmák rendre szerelnek fel kamerákat a WC-k előterében, mert többen követeltek már kártérítés azzal a címmel, hogy „elcsúsztak a nedves kövön”. 

S nem egy embert kaptak már rajta, hogy vizet locsolt szét a mosdó előtt, és kis gyakorlás után kényelmesen elfeküdt rajta, majd a haver „lélekszakadva” rohan a pulthoz, hogy jaj, elesett a barátom a WC-ben, mentőt, orvost! 

Gomba módra szaporodnak az olyan ügyvédi irodák, amelyek „Csak akkor kell fizetnie, ha megkapta a kártérítést!” jelszóval hirdetik magukat. Ígéreteik szerint akár 5 évvel ezelőtti „balesetért” is kicsikarják a kártérítést. 

Az újságban jót szórakoztam azon a cikken, miszerint egy bíró széles ívben kivágott egy ilyen perelőt, ui. az már tucatnyi alkalommal „esett el” egy kisvárosnak ugyanazon a járdaszakaszán, s ez már ír mércével is pofátlanság számba ment. De csak tucatszorra! 

Konduktor ismerősünk mesélte, hogy az általa és ugyancsak konduktor kollégája által alapított csoport 30 fővel indult, a Pető-féle módszer szerint tornáztatták a járóképtelen gyermekeket. 

A gyerek először - természetesen - fél, sír, húzódozik az idegentől, az idegen gyakorlatoktól. A 30 szülő közül 25-en adták fel - hiába biztosította őket ismerősünk, hogy a gyakorlatok nem fájnak, ellenben a járás örömét-lehetőségét fogják idővel a gyermeknek jelenteni. 

Nem vállalták fel, inkább egy életen át szenvednek a járóképtelen gyermekkel. Csak öt szülő akadt, aki inkább kiment az első alkalmakkor a teremből, de csináltatta a gyerekkel a gyakorlatokat, mert megértette, mi múlik ezeken.

skyroad.jpg

Hogy jön ez a történet a claim culture-hoz? Európában egyedül az írek nem ismerik el hivatalosan a bevált, sikeres, Pető-módszert, aki ismeri, az sem alkalmazza, mert esetleg a szülők perelni fognak a „gyermeknek okozott stressz miatt”. 

A gyerek marad tolókocsiban egy életen át, az ír gyógytornásznak ellenben nem kell jogászhoz-ügyvédhez rohangálni, hogy az igazát, jó szándékát bizonygassa. 

Rendetlenek 

A legidegesítőbb szokás, amit el tudok itt képzelni, az, amikor a boltban, vásárlás közben meggondolják magukat, és úgy döntenek, hogy nem kell mégsem ez a 12 szelet sonka. Nem viszik vissza a hentespulthoz, á, dehogy. Lerakják az első szabad helyre, legyen az a péksüteményeké vagy a konzerveké. 

Így láttunk már könyvesboltban két könyv közé beékelve félig telt papír kávéspoharat, a mélyhűtőpultban a pizzák között megfagyott üveg bort, a kenyerek között behajtogatott újságot, és még sorolhatnám. Hát persze, időbe kerül visszasétálni az a pár métert, és visszatenni az árut a helyére… 

Ugyanez van az áruházakban - ha leesik egy megtapogatott ruha a vállfáról, otthagyják. Persze, valakinek az a munkája, hogy azokat összehajtogassa, de talán nem kellene a földön hagyni. 

Ellenben az áruházakban nincs arra ember, hogy kosárba gyűjtse a széthagyott holmit, és mint egy könyvesboltban, "besorolja" őket a helyükre, a megfelelő szekcióba. Ezek után nem csodálkozom, ha az íreket szemetelő nemzetnek ismerik… 

Felelősségtudat hiánya 

Építenek egy alagutat a város alatt, hogy a Dublinba érkező teherautók és kamionok ne a városon keresztül menjenek a kikötőbe, hanem az alagúton keresztül. 

Mi tudjuk a metró óta, hogy egy ilyen alagútfúrás nem egyszerű dolog, de az írek úgy látszik nem, úgyhogy belevágtak (vö. nem vak ez a ló kérem alássan, hanem bátor). 

Nos az alagút elkészült, de túl alacsony lett, pár centi hiányzik ahhoz, hogy a kamionok is tudják használni. Igen, helyes a tipp, nem csuktak le senkit, és nem is fogják megnagyobbítani. Most már csak az alagút felett lakókat kell megvigasztalni, hogy mégse hiába repedt szét a tartógerenda a konyhában és a szobában... 

Rengeteget és mértéktelenül isznak 

Elég egy hétvégén körülnézni a városban, lehet versenyezni, részeg nők vagy férfiak vannak többen. Két-három pint sör után mindenki „közvetlen” lesz, odaüvölt idegeneknek, folyamatosan pofázik hülyeségeket, amit csak a saját röhögése szakít félbe - más nem nevet a poénokon. 

Ami nagyon lehangoló az egészben, hogy az ital a beszélgetést helyettesíti. Egy ír számára a legjobb időtöltés az, hogy elmegy a kocsmába, ahol sokat iszik. Aztán másnap megy a vetélkedés, hogy ki mire nem emlékszik, és ebből próbálják összerakni, hogy ki dőlt ki elsőnek. 

Amikor megemlítettem, hogy nem az a kemény legény (leány), aki annyit tud inni, hogy elájul, hanem az, aki másnap reggel be tud jönni a gyárba és képes érdemi munkát végezni, akkor még én voltam a hülye ünneprontó. 

(Jogos a kérdés, hogy ha egyszer ennyire fel tudják húzni az agyamat, akkor miért „szenvedek” itt, ahelyett, hogy húznék haza. Azért, mert jól érzem magam, és mert nem kell feltétlenül emberek közé menjek, annyi itt a szép hely...)”

HÍRMONDÓ 

(Nem csak) autó- és gépimádók figyelmébe!

Persze nem árt, ha egy autószerelő szereti az autókat, vagy egy kamionsofőr szeret vezetni, de azért a mára talált külföldi álláslehetőségek közül nem mindegyikhez van ilyesmire szükség.

A brit nagykövet üzent az ottani magyaroknak 

Iain Lindsay arról is beszélt egy interjúban, mi lesz a szigetországban élő magyarokkal a Brexitet követően, illetve mire számítsanak azok, akik most gondolják úgy, hogy belevágnak a kalandba. 

Ukránok és szerbek a magyar munkaerőpiacon 

A Nemzetgazdasági Minisztérium adataira hivatkozva a Világgazdaság írta meg, hogy Ukrajnából és Szerbiából jön a legtöbb külföldi munkavállaló Magyarországra az Európai Unión kívülről. 

Brutál összegeket fizetünk az áramért 

Közzétette friss, ropogós adatait az Eurostat, amely azt vizsgálja, hogy ki mennyit fizet a háztartási energiáért Európa-szerte. Avagy mennyit ér a magyar rezsicsökkentés?

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Írország tíz dolog

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9613485063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.12.13. 06:38:34

4 óra várakozás könyöktöréssel...Pest Bethesda kórház 7óra várakozás gyerek könyöktöréssel 1 hete.

Taxomükke (UK) 2017.12.13. 07:21:41

Eleg sok az atfedes az angolokkal...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.13. 08:08:16

Egy javítás, az alagúthoz, ez kimaradt: a _legmagasabb_ kamionok nem tudják használni:

The tunnel has also been criticised for not being high enough. With an operating height of 4.65m not all trucks can use it. It has been argued that the tunnel should have been 5.5m high.

kék madár 2017.12.13. 08:20:55

probalok finoman fogalmazni: Kisrumpf férje vagy még nagyon fiatal vagy otthon felejtette a filtereit, mert a masodik bekezdesig birtam, ekkora tulok irast nem olvasok el.
Hataratkelo, te tenyleg kiraksz egy olyan posztot ami igy kezdodik:
"A nők rondák"
ez egy orszagbeszamolo? Egy szexista, altalanosito, irrelevans es onceluan banto, semmilyen szinten se vicces megjegyzes BEVEZETESNEK? Neked mar tok mindegy mit raksz ki, a szinvonalnak annyi????
Nem kene egy kicsit hasznalni a piros tollat?

kék madár 2017.12.13. 08:31:27

hogy ne iteljek feluletesen vegigkuzdottem rajta magam, nem kellett volna, az eleje volt a legkulturaltabb. Rinyalhatnek meg rajta, annyi hulyeseget sikerult osszehanyni velemeny/kritika cimen, de meghagyom ezt masnak.

adg 2017.12.13. 08:43:02

@kisrumpf: mit hamukaztal itt ossze-vissza tegnapelott, hogy minden milyen rossaszin?? Azert mert volt egy Havas poszt tegnap, meg emlekszunk am. Most kiderult a zigazsag, irorszag sem jobb, mint a szomszedos orszag, London...
Mondjuk azt mar tudjuk, hogy azert kerultetek oda, mert csak annak az orszagnak a nyelvet ismeritek, szoval semmin sem csodalkozok. Kiveve azon, hogy mennyire ugyanugy latjatok a ferjeddel a dolgokat. :D

Bredpitt Monika 2017.12.13. 08:48:50

Nem tudok szavazni, mert nem lehet a ket posztot osszehasonlitani.
bar tobbszor hangosan nevettem egyes reszeknel, ezt a posztot en nem tudom ertelmezni, humorerzek *5, arrogancia, szinten 5

Bredpitt Monika 2017.12.13. 09:11:12

Szeretném megmagyarázni a fentieket (saját véleményemet):

volt most egy vitaműsor amiben arról volt szó, hogy a Quimby együttes kiesett a dunaújvárosi polgármester kegyeiből

index.hu/kultur/zene/2017/12/11/quimby_dunaujvaros_dij_cserna_gabor_kiss_tibor/

elviekben az a bizonyos "varangykirály" versike verhette ki a biztosítékot,

(ld: " Miért basszátok szét az országomat?

Miért rúgjátok hasba az ápolót?

Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat?

Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a sátánnak is túl gecik vagytok, még ő is megvet titeket

Mert a sátán bátran vállalja magát, de ti hívőként lettetek hitetlenek

Másfél millió káposztafej, hibbant elméjű hatalmasok

Mocsár e táj, és a varangykirály ünnepli, amit alkothatott

de ha lepihentek a büdös sárban

Ugyanúgy, mint a népetek

Én pióca leszek a pusztulásban, és szívom majd a véretek"

A vitaműsorban részt vevő egyik beszélgető partner (tök mindegy, hogy ki volt egyébként) haragosan beszélt a fenti versikéről (aki egyébként teljesen egyértelműen kormány ellenes). Ő úgy gondolja, hogy így nem beszélünk embertársainkról.

folyt köv

Bredpitt Monika 2017.12.13. 09:23:40

Volt itt egy poszt (talán vasárnapi válogatásból), ami ha jól emlékszem Londonnal kapcsolatban fikázta a kövér lányokat.

Én is visszataszítónak találom, amikor hájas nők mutogatják a hasukat.....de
Nem kell odanézni, lehet, hogy egész életében hájas volt és neki is joga van a divathoz......

Nekem ez túl sok volt, ott van a humor, de ugyanakkor az is ott van, hogy én vagyok a fasza gyerek, aki megengedheti magának, hogy a kövér csajokról így beszélek..........

A feleség posztja viszont azért tetszett, mert benne volt a lényeg, ő ott találta meg önmagát. Ez a legfontosabb és bár itt is elhangzik a mondat: "Azért, mert jól érzem magam, és mert nem kell feltétlenül emberek közé menjek, annyi itt a szép hely...)”

Itt van a kutya elásva. Ettől a mondattól, ez akár lehetne egy másik ország is, ez nem Írországról szól nekem, hanem az emberek utálatáról. Ezért nem szavaztam. És ez most nem valami zsigerből jövő utálat részemről, hanem szerintem tényleg nem lehet a két posztot összehasonlítani.

A poszt pedig pont az arrogancia miatt nem tetszik.

HA nak pedig annyit szeretnék írni, hogy az sem jópofa, hogy ezt a két posztot most szavazásra bocsátottad, pont a fentiek miatt.
Te is olyan érzékeny vagy dolgokra. Nem engedsz be hozzászólásokat és most még a szavazás meghirdetésével asszisztál is az arroganciához.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 09:38:54

Még valami .

Egyszer azt mondtam itt valakinek, hogy amióta elment Magyarországról és kintről hozzászól, arrogánsabban szól az emberekhez.

Én is érzem magamon, hogy főleg az utóbbi időben, sokkal érzékenyebb vagyok dolgokra, mert a miliő , amiben élek hat rám, negatív irányban. Azért is vagyok talán kiakadva ezen a poszton, mert ez is kicsit hozza az éppen az ez a disznó volt a soros arroganciát, amire a magyar kormányfőnek az volt a reakciója, hogy ők nem érintettek disznóvágás ügyben.

Ketten is rám ugrottak a múltkor amiatt, hogy politizálok. Ti mindketten szóba álltok azzal az emberrel, aki időről időre idejön és löki a baromságait, mégsem külditek el a francba, úgy ahogy engem. érdekes,

Azok akik kint élnek, biztos sokan hagytak itthon embereket Magyarországon, tehát nektek is fontos, az ami itthon történik.
Azért nem értem, hogy miért olyan emberre kell így kiakadni, aki legalább próbálkozik.

VAnnak itt mások is, akik néha politizálnak, kek madar, shanarey, tanato, swing, gabors (ez egy számomra pozitív lista), akik belinkelnek ide dolgokat. Rájuk mégsem ugrik senki.

Jó szórakozást!!!!

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.12.13. 09:40:29

Tényleg sok az átfedés az angolokkal. De itt a lényeg: "nem kell feltétlenül emberek közé menjek, annyi itt a szép hely" Én is valahogy így vagyok. Mi másért járnék vasárnap reggel hatkor fotózni, mikor mindenki más tízig alszik? :)

adg 2017.12.13. 10:28:26

@Bredpitt Monika: szerintem a merteken mulik...

tanato 2017.12.13. 10:28:44

@Bredpitt Monika: Nem a fenét dehogynem,rengetegenn rámugrottak,főleg 2015-ben a menekültválság idején,de később is.De most már tényleg értelmetlen politizálni főleg a neten.Kialakult egy masszív megdönthetetlen egypártrendszer,én már azt gondolom a Vezér esetleges váratlan távozásával/egyéni okok miatt,betegség,baleset/sem változna az egypártrendszer,legfentebb valamely leszármazottja rokona,jó barátja venné át a stafétabotot.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.12.13. 10:38:06

Sokkal realisabb poszt, mint az elso. A folyamat szipogas engem is kiakaszt, foleg amikor kajaszunetben 5.1es hangzasban kapom. De egyebkent minden pontosan igy van.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2017.12.13. 10:38:08

@Bredpitt Monika: igen az ember külföldön szabad szájúbb lesz. :)

Csodabogár 2017.12.13. 10:41:30

Szerintem az amerikaiakkal is sok az átfedés, igaz angliát csak turistaként láttam.
Nincs értelme szavazni, mert Irország nekem már a klima miatt se jutott soha eszembe, még turistaként se. Biztos sok mindenből kimaradtam e-miatt.
Az első poszt tulzottan rózsaszin volt, ez viszont kicsinyesen rosszindulatu. Csunya, kövér nők mindenütt vannak. Szipogó emberek is. Nekem Svájcban volt egy főnököm, akinek letettem az asztalára egy csomag zsebkendőt, de ő nyugodtan húzta tovább az orrát. Én inkább az ivást, a perlekedést stb. tekinteném valamelyest ír specifikusnak. A tunel vicces.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 10:41:31

@tanato: én is eljutok oda, hogy nem foglalkozom vele, de aztán rájövök, hogy nem megy, ez a mai poszt mindenesetre arra jó volt, hogy nagyon mérges lettem megint, és ezt az emailt küldtem az összes parlamenti képviselőnek, aminek a tárgya: Pócs János

azért bezárkóztam, a múltkori parlamenti akcióm után másnap itt állt egy nagy fekete audi, két verőlegény kinézetű sráccal (lehet, hogy rémeket látok, de mindent kinézek ezekből most már)

a levél:

"Nincs megszólítás, nincs köszönés. Akinek nem inge nem veszi magára az alábbi üzenetet, ami lentről jön, egy szavazótól, aki látja maga körül, hogy mennyire nem jól mennek a dolgok a kisemberek között. Aki egy békés demonstráció után sétált haza egy éve (EGY ÉVE) és egy nem túl békés ellentüntetőtől ezt kapta kiabálás formájában:

Szopjátok le a Soros faszát!!!

Szégyellje magát mindenki aki asszisztál a fent említett ember (még egyszer nem írom le a nevét) fotójához. Szégyellje magát mindenki, aki még meg is védi, és elhiszi, hogy nem volt köze a képnek a Soros kampányhoz. Akinek van egy kis lelkiismerete, az nem hallgat csendben, hanem elsétál ettől a mocskos társaságtól.

Nem kívánok boldog karácsonyt. Miniszterelnök úr ! Szégyellje magát, magából az emberség minden formája kezd kiveszni."

Bredpitt Monika 2017.12.13. 10:44:33

@adg: bocs, de elvesztettem a fonalat, mi múlik a mértéken?

adg 2017.12.13. 11:23:07

@Bredpitt Monika: “Rájuk mégsem ugrik senki. ”

Betesznek egy-egy ilyen temaju kommentet, linket, aztan hello.
Te amikor belelendulsz, a kommentek 80%-at magad irod ugyanarrol. Tucatjaval egymas utan.

A kevesebb neha tobb. Amikor van egy erdekesebb komment, link, stb, az esetleg felkelti az enber erdeklodeset, utanaolvas, stb. Amikor van egymas utan 25 monikakomment, akkor meg gorget. A celodat nem ered el, csak kikapsz, hogy teleirod a blogot. Szerintem a merteken mulik. Es nem veszekedni akarok, kotozkodni, csak elmondtam a velemenyemet.

(Es amugy igen, akik kint elnek, azokat altalaban kevesbe erdekli a magyar belpolitika. Idovel atfolynak az uj hazajuk politikajaba, ha egyaltalan, es csokken az otthoni sulya. A rokonaim is biztos marha sokat foglalkoznak az ausztral belpolitikaval, es meg a kerteszeti blogokat is teleirjak a kepviselok ugyeivel. Ja, nem. Fingjuk sincs rola. Az van ugyanis, hogy ok ott elnek, en itt. Ok ott dolgoznak, vasarolnak, kozlekednek, en itt. Ok ott szavaznak, en itt. Ok ott szopnak, en itt, es hiaba hoborgok a magyar belpolitikan, semmivel nem lesz semmi beljebb.)

(Az emailjeidet meg a kepviselo titkarnoje iktatja. Kb a masodik szo utan.)

Bredpitt Monika 2017.12.13. 11:26:21

@adg: Az emailjeidet meg a kepviselo titkarnoje iktatja. Kb a masodik szo utan.)

Ezt kifejthetnéd , mint szakértő, aki már írt nekik egy csomó emailt.

LittleG (uk) 2017.12.13. 11:30:35

@ChristineK: en nem ertem ez az angolok/irek iranti utalatot. En elek jo helyen? Itt is vannak utcan reszegen kopkodo bunkok, meg vegtelenul jo emberek is. Az elobbieket ignoralom, kikerulom, az utobbiakkal baratkozom.

Pl. jarok templomba, otthon is jartam. Az itteni templomi kozosseg teljesen mas, sokkal toleransabbak, megertoek, kedvesek, halasak minden szalmaszalert, amit arrebbteszel nekik. Biztos itt se ilyen minden templomi kozosseg. Addig kell menni, amig az ember megtalalja azokat, akikkel jol erzi magat. Ez igy van otthon is, idegenben is.

Mi ertelme van azokra fujni, akikkel nem jo egy helyen lenni es ezert utalni, kerulni mindenkit?
Szerintem igy nem lehet igazan jol elni valahol (fuj mindenki, csak a taj szep, meg a penzuk jo...)

London2009 2017.12.13. 11:32:10

@Taxomükke (UK): az ireket az angolok igen lenezik. Sokkal jobbnak gondoljak magukat toluk.

London2009 2017.12.13. 11:38:28

@LittleG (uk): nagyon jol megfogalmaztad. De hidd el, ez egy tipikus magyar hozzaallas. Legalabbis en gyakran futok bele ilyen es hasonlo velemenyekbe. Soha nem ertem, hogy akkor miert elnek itt?
Nekem is jo tarsasagom a hobbijaim/idotolteseim altal lett. Na es azt en sem ertem soha, hogy hol talalkoznak ennyi kopkodo, budos, ordenare emberrel? Nem olyan nehez megvalogatni a barati kort vagy elkerulni az olyan kornyeket ami kellemetlen. Ok tudjak. Ha en igy ereznem magam es velekednek a befogado orszagomrol, akkor biztos, hogy masikat valasztanek de nagyon gyorsan...

London2009 2017.12.13. 11:46:01

@LittleG (uk): miben nezik le oket?
Ez onnan jon, hogy a kis Kelta tigris nem mindig volt ilyen kirobbano eroben es szegenyek voltak az irek evszazadokig. Krumplit es baranyt ettek meg Guinnesst ittak. :D
Butanak, egyszerunek tartjak oket. A walesieket, skotokat
szinten. Talan a skotokat kevesbe. Gondolom ez valami olyasmi lehet, ahogy a magyarok sem rajonganak a kornyezo orszagokert feltetlenul.

Demi78 2017.12.13. 11:56:10

" Ha egy gyerek egy bolt közepén üvöltve toporzékol, és kezdi magára rántani az egész pultot, akkor nem szabad neki két pofont adni, hogy legyen miért sírnia, hanem csokit kell neki venni, hogy ne sírjon."

Eddig jutottam el az olvasaban. Gondolom a posztolonak vagy nincs gyereke vagy ha van, akkor az Eichmann modszert kovette (ajanlott ovasmany: Mestersegem a halal Robert MERLE-tol).

Demi78 2017.12.13. 12:02:29

Amugy meg ha jol latom, Irorszagban mindenki buta csunya paraszt es hulye, csak o zongora.

Határátkelő 2017.12.13. 12:02:34

@Bredpitt Monika: Szerintem félreérted: NEM a két posztról kell szavazni, hanem arról, hogy élnél-e Írországban.

Határátkelő 2017.12.13. 12:07:26

@kék madár: Nem, ez nem egy országbeszámoló, ez egy bevallottan a negatívumokat kiemelő poszt egy országról. Egy bevallottan a pozitívumokat kiemelő poszt ellenpárja. Nekem ezért fértek bele a keményebb vélemények.

Kétségtelenül néhol erősen fogalmaz, és még az is lehet, hogy igazad van, és átírhattam volna a "rondákat" mondjuk "csúnyákra" vagy arra, hogy "nekem nem tetszenek".

Az meg, hogy nincsenek már minőségi posztok - hát ha ezt komolyan gondolod, akkor nem tudok mit mondani. Egyrészt ezt hallgatom az indulás óta, másrészt meg szerintem nem igaz. De ezt mindenki ítélje meg maga.

Mrs. Clayton 2017.12.13. 12:29:58

@London2009: hat ha az ember kenytelen varoskozpontokba jarni, akkor vagy becsukott szemmel kozlekedik, vagy ilyen emberekbe fog botlani
en mar mondom egy ideje, hogy itt a legszembetunobb a tarsadalmi osztalyok kulonbozosege, sehol europaban ilyet nem latni
mellbevago amikor bemesz egy aldiba mondjuk egy waitrose utan, habar miota a waitrose probal piacot szerezni mar bejarnak olyanok is, akik kulonben a tescoba mennenek, igy ujabban eleg gyakran elofordul, hogy bunko modon neked toljak a bevasarlokocsit, ahelyett hogy megkerne, hogy menj odebb

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:30:03

@Határátkelő: "Na, a két poszt alapján: inkább tetszik Írország, vagy inkább nem?"

Nem értettem félre. Ahhoz, hogy szavazzak arról, inkább tetszik Írország vagy sem, el kellett olvasnom a mai posztot is.

Golf2 2017.12.13. 12:32:10

@tanato: Kialakult 1 megdönthetetlen...Akkor ez a vége ennek az országnak? Fusson ki merre lát? Te maradsz?

tanato 2017.12.13. 12:32:27

@Bredpitt Monika: Igen sajnos a gyülöletkampány eredményeként kaialkult az hogy a politikai ellenfeleket likvidálandó ellenségként aposztrofálják.Emiatt azutáőn miként neked trágár módon beszóltak,más tüntetéseken pedig amúgy békés,unokájukkal jóságos idős asszonyok és nagypapák,a kezük ügyében levő tárgyakkal,esernyővel teli szatyorral kezdik gyepálni a kormánnyal szembeni beszólásokat hangoztató személyeket.

tanato 2017.12.13. 12:36:29

@Golf2: SZó nincs róla ,sokan ugye szeretik a rendszert,akik nem azok beletörődve együttélnek vele.Nyilván a fitalabbja akik nincsenek megelégedve akár szeretik a rezsimet akár nem elmennek.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:36:40

@Határátkelő: "Nem, ez nem egy országbeszámoló, ez egy bevallottan a negatívumokat kiemelő poszt egy országról. Egy bevallottan a pozitívumokat kiemelő poszt ellenpárja. Nekem ezért fértek bele a keményebb vélemények.

Kétségtelenül néhol erősen fogalmaz, és még az is lehet, hogy igazad van, és átírhattam volna a "rondákat" mondjuk "csúnyákra" vagy arra, hogy "nekem nem tetszenek".

Úgy látom, te nem értesz minket. Itt nem a szavakról van szó, hanem az egész mondanivalóról. Ez nem az országról szól, hanem emberekről, ahogy nyilatkozik róluk. Nem kellett volna, és főleg nem kellett volna még szavazásra is bocsátani.

Ezzel az erővel maradhatott volna Magyarországon is, ahol szintén szép hegyek vannak, és ha elbújsz az emberek elől, akkor ott is jól meglennél.

Dikusz 2017.12.13. 12:38:56

@Bredpitt Monika: engedd meg, hogy válaszoljak @adg: helyett.
Nem kért meg rá, lehet később ő is megteszi. Meglepődnék, ha mást értett volna, az idézet alatt, mint én.

"(Az emailjeidet meg a kepviselo titkarnoje iktatja. Kb a masodik szo utan.) " ez azt jelenti, hogy kukázza a leveledet. Ennyit, nem többet.
Azt is lehet mondani még, hogy "alsó polcra helyezi", szintén kukázást jelent.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:39:14

@tanato: nem tudom láttad e a múltkori linket, azért berakom, minden szavad igazolja:

www.youtube.com/watch?v=c3P_91kU1iI

csak nyolc perc, érdemes belenézni,

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:40:08

@Dikusz: hány levelet írtál a parlamenti képviselőknek életedben?

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:41:52

@Dikusz: azt bírom az okoskodókban, akik soha egyet meg nem írtak (akinek nem inge nem veszi magára), hogy ők jobban tudják mindenkinél hová kerül a levelem, már egy párszor leírtam, hogy mivel válaszokat is kapok, ezért tudom, hogy elolvassák,

de majd adg válaszol rá remélem,

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:47:00

@Demi78: Alapmű, oktatni kéne az iskolákban, és a fent említett fideszesnek is el kellene olvasnia (a nevét le sem írom..)

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:55:27

@tanato: "Vezér esetleges váratlan távozásával/egyéni okok miatt,betegség,baleset/sem változna az egypártrendszer,legfentebb valamely leszármazottja rokona,jó barátja venné át a stafétabotot."

Szerintem itt egyértelműen Ő a métely.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:56:30

@adg: hány levelet írtál már képviselőknek, hogy meg tudd állapítani fentieket?

P.Elliot 2017.12.13. 12:56:37

A feleseg posztjat nagyon jo volt olvasni, egy beilleszkedo, a jot mindenben eszrevevo, kedves, kellemes, emberi poszt volt,
ez viszont krtikitus a vegtelensegig es igazsagtalannak is erzem sok tekintetben.
Amiket osszeszedett azt nagyjabol vagy maskeppen minden orszagban megtalalhato. En ketszer voltam az ambulancian, mind ketszer szinte azonnal fogadtak es kezeltek, az egyiket azert mert osszegornyedtem a fajdalomtol, / epegorcs/ a masiknal a ferjemet a mento vitte be es mentonel azonnal eloreveszik az illetot, ez szabaly .
Itt valoban akkor hivnak mentot ha nagyon fontos, / jomagam is holott a biztositasom fizeti/, egyebkent oda autoznak. Altalaban akkor kerulsz orvos ele ahogy a sorban jossz, ha tele a varo akkor itt is ki kell varnod a sorodat meg torott konyokkel is hiszen mit is csinalhatnanak, kuldjenek odebb egy korhazzal ? Mindenutt van eleg orvos az ambulancian, surgos esetben berendelik a szakorvost mutetre vagy eleve van az ugyeleten olyan is, altalaban van. De ha rengetegen vannak a varoban akkor nem illik az orat mutogatni hogy mennyit varsz, mas is var, a sulyos eseteket kell ellatni eloszor, jol ki neznenk ha egy osszeegett embert vagy egy mar a mentoben ujraelesztett szivrohamosat felretolnak mert a konyoktoreses jott volna most sorra.
A nok divatjat meg, egy ferfinek semmi koze hozza.
Ha egy kover hasat mutogato fiatal vagy akar idosebb igy szereti vagy divatolni akar akkor csinalja, kik vagyunk mi hogy ebbe beleszoljunk. Oruljunk neki hogy megteheti, hogy jol erzi magat ugy benne, itt megjegyzem azt is hogy sok ferfi szereti a telt idomu lanyokat sot a kovereket es azt is ha azok divatolnak, ha a ruganyos telt idomaik szinte feszegetik a ruhat, lattam nem egy szajat nyalogato ferfit akik elbuvolten bamulta az ilyen kibuggyano hasakat a Mallban holott a noszemely tul lehetett a harmincon.
A posztolo vajon melyik sulykategoria? Es hogy oltozkodik vajon?
Az hogy kiskosztum es edzocipo az azert van hogy ne rohadjon le az ember laba a gyaloglasban, altalaban az irodasok viselete meg itt New Yorkban is, amikor megerkeznek a munkahelyre akkor elokerul a magassarku cipo, ez itt altalanos szokas.
Sot nagyon jo szokas ha meg akarja az ember tartani a labanak az egeszseget.
Sok mindenre tudnek meg valaszolni de csak azt mondhatom hogy amiket ide leirt annak joresze otthon Magyarorszagon is megtalalhato csak egy ilyen tulzo kritikus ferfiszem kell hozza, / a nok belatobbak/ es nem csak ott, a vilag minden orszagat lehetne bizonyos dolgokban kivesezni.
Mire jo ez hogy csak a negativ dolgokat veszi ersze? Felesege egy okos, kellemes kis noszemely aki pont a forditottja es miert el a posztolo ott ha ennyire kritikus.
A nok szepseget nem tudom mert ugyan itt sok irrel talalkoztam akik barnak es voroses szokek voltak es nagyon jol neztek ki, itt persze mar egy reszuk keveredett mas nepfajtaval de azt sem hiszem el hogy mind ronda....

Bredpitt Monika 2017.12.13. 12:57:27

@adg: nem, nem válaszol

ez kb egyenértékű Orbán Viktor boldog karácsonyával......

London2009 2017.12.13. 13:05:14

@Mrs. Clayton: engem az altalanositas zavar. Kopkodo, budos, ordenare emberek az irek. Mindegyik. Nincs kivetel! Minden ir no ronda. Nyilvan... Kopkodo, budos, ronda, neveletlen ember van mindenhol. Nem hinnem, hogy Irorszagban/Angliaban tobb lenne beloluk, mint mashol... Ha meg igy erzi, akkor rossz helyen lakik. Koltozzon olyan helyre, ahol jol erzi magat. Ez ugyanaz a dolog, mint amikor valaki egy council estateben lakva von le konkluziokat egy egesz orszagrol. Ostoba dolognak tartom.
Anyosom szerint is mar valtozik ez a boltok szerinti tagolodas. Azt meselte, hogy ezelott 10-20 evvel ez egeszen maskent volt. Mig manapsag az Aldiban, Tescoban mar az is megfordul, aki azelott a Waitroseon kivul meg sosem jart.

Határátkelő 2017.12.13. 13:06:30

@P.Elliot: Nem csak a negativ dolgokat veszi észre, csak egyszerűen nem akarjátok szerintem megérteni, hogy ez egy ilyen műfaj. Nem egy kiegyensúlyozott országbemutató, hanem egy pozitív poszt ellenpárja a negatívumokról. Ugyanúgy szélsőség, mint amikor azt kérem, hogy írjátok le a 10 dolgot, amit szerettek az adott országban. Ott sem azt kérem, hogy kiegyensúlyozott beszámolót irjatok, hanem azt, hogy azt írd le, amit szeretsz.

P.Elliot 2017.12.13. 13:12:53

@Határátkelő: Nagyon rosszul hangzik az egesz igy...

P.Elliot 2017.12.13. 13:14:20

@London2009: Engem is ez zavar, az altalanositas, nem hiszem hogy mindegyik pont igy van minden embernel...

adg 2017.12.13. 13:16:33

Szerintem a poszt nem annyira altalanosit, inkabb karikatura szeru. Az irek kopkodnek, a magyar nok a legszebbek, a nemetek precizek, a romanok szorostalpuak, az oroszok lopnak, a digok ordibalnak, amerikaban nincs kultura, a franciak csak csigat zabalnak, a svedek elbujnak, danok isznak mint allat, stb. Ez sosem azt jelenti, hogy mind az osszes kivetel nelkul, de azert azt megsem lehet mondani, hogy a “kovetkezo magyar nok a legszebbek: Molnar Csilla, Kis Ibolya, Repulos Gizi, Kosane Magdi....” Maradunk annyiban, hogy a magyar nok. Es vannak rondak is, meg ugye, van akinek a dk azsiai lanyok tetszenek, vagy az eszkimok.

Mivel a posztolo jol erzi magat, ezek a problemak nyilvan nem zavarjak tulsagosan, csak feltunt neki, es kisarkitva leirta. Kar ezt ennyire komolyan venni,

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.13. 13:17:47

(@Határátkelő: köszönöm! Kar, hogy igy magyarazni kell, de evvan.)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.13. 13:19:21

Gondoltam, hogy a kepek majd ellensulyozzak az irast, de nem sikerult :-(

P.Elliot 2017.12.13. 13:20:48

@adg: Egy kis offolas lesz most de te vagy a mango szakerto itt koztunk, legalabbis neked volt mar mangofad,/ fetrengek az irigysegtol/.
Tegnap vettem egy lada Braziliabol erkezett mangot, szep eretteknek latszottak, puha de csak olyan kellemesen, meg jo feszes volt, megkostoltam, egy darab finom volt de a tobbi edes es vizizu.
Ez most tulerett es azert ilyen a savassagot szinte teljesen nelkulozo vagy ilyen fajta?

Golf2 2017.12.13. 13:27:11

@P.Elliot: rosszul hangzik...De szé lá vi (is) :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.13. 13:28:38

@P.Elliot: nem mentegetem az irasat, mert ezek mind letezo peldak utan szulettek, sajnos, ez a reteg itt is megtalalhato. A kiskosztumos novel az volt a gond, ahogy irta is, hogy szeleset kopott az utcan, raadasul magyar vendegunk szeme lattara, aki ezt meg is jegyezte. Jartam en is szoknya-sportcipo komboban, na de kopkodni?!

P.Elliot 2017.12.13. 13:29:05

@kisrumpf: De azert az megis atjon hogy egy ferfi kritika amit az eszrevesz es kifogasol, azt ugy is gondolja, nem? Mint ahogy te meg pont az ellenkezojet...
Nalunk a ferjem nagyjabol ugy gondolkodik mint en vagyis optimista, megerto, belato kiveve egyet ha megdicserek egy ferfit hogy az jol nez ki. Azonnal azt allitja hogy nem, rosszul latom, akkor is ha az egy ferfiszepseg.
Mar a fejere is olvastam nemegyszer hogy egyszeruen irigy, errol van szo csupan, hehehe...

adg 2017.12.13. 13:33:26

@P.Elliot: hat, ha puha es edes, akkor az erett, csak vizizu. Olyan fajta, vagy nagyon koran leszedtek es kenyszererett.
Ha nagyon izetlen, csinalj belole egy kis lekvart, kis citrommal. Vagy gyumolcskocsonyat, gyumolcstalat, es akkor a tobbi feljavitja.
Esetleg palinkat. :)

Sajnos vege a mangoszezonnak, mar csak a boltban van. Iden kicsit passzivak voltunk, max 30-40 kilot ettunk. Most a pomelo erik, ami nagy kedvenc, es karacsony utan sarkanygyumolcs. A voros belu egesz jo. Most rambutanon eltunk egy ideig, nejem kliense termeli, ellatott minket is. Nem rossz, de a mango azert jobb.
De sajnos mar mangofank sincs, van meg egy ananasz, lassan megerik, a masikat mar leszedtuk par hete, meg van egy fel tonna citromunk, majd szetszakad a fa alatta, meg egy kis mandarin. Az csak par szem. Meg nehany lime. Mas most nincs.
Legkozelebb farmra koltozunk. :)

P.Elliot 2017.12.13. 13:47:02

@adg: Egy gyumolcsokkel roskadozo citromfa, jaj, ne is mond! Na meg a tobbi. Igazad van, nekem is a farm az almom nem egy nyavajas kert ami most van.
Koszonom az ismertetest, mangolekvarrol meg nem is hallotam, meg ma ki fogom probalni s ha jo akkor veszek meg mert nagyon jo arban vannak es oriasi mangok, nem sok ilyet lattam meg.
A mangofak is a kedvenceim meg latni is azokat a hosszu madzagon logo furcsa gyumolcsoket. Maga a fa is elmeny latni.

Dikusz 2017.12.13. 13:51:41

@Bredpitt Monika: ez hogy jön ide? Én csak annyit írtam, hogy szerintem a leveléből belinkelt idézet mit jelenthet.

Már épp írtam volna, hogy majd válaszol @adg, ha akar, amikor azt láttam, az a válasza, hogy nem válaszol. Igaza is van.

Írni nem írtam a parlamenti képviselőmnek, hanem beszéltem, beszélek is vele. Sőt az önkormányzati képviselővel is.

Mrs. Clayton 2017.12.13. 13:54:47

@London2009: szerintem nem mondta, hogy mind az osszes ir ilyen, viszont ha bemesz egy atlagos varos atlagos belvarosaba, akkor ilyen emberek lesznek ott
a 16 eves elhizott tinilany haspoloban fogja tolni a gyereket, mikozben szivja a cigit es majszolja a gregg'sbol vett tizorait, a mackonadragos, kapucnis fiuk is galeriben fognak a padokon vihoraszni, mikozben rohadt hangosan hallgatjak a rapp zenet es szivjak a jointot, aztan par hajlekony, meg utcazenesz, meg a szendvicsemberkek meg egy rakas kelet-europai tipikus pufidzsekiben lengyelul/litvanul hangosan magyarazva

Dikusz 2017.12.13. 13:59:37

@adg: Gizi nénit nemsokára kiengedik:)
Mint Holle anyó a mesében, úgy néz ki. Több nyelven beszélő magyar-történelemszakos tanár egyébként, ezt talán tudod.

Azt nem tudom, hogy kezelék-e a hölgyet, mert az már valóban betegség. Egyáltalán tudnak-e tenni valamit értük?

adg 2017.12.13. 14:20:13

@P.Elliot: vannak errefele olyan mangok, amit inkabb diszfanak ultetnek, kisebb termese van, csak az azsiaiak eszik meg, bar azok mindent megesznek, :) , szoval amik csak ugy az utcan vannak. Amikor erik, akkor tombolnak rajta a madarak meg a deneverek.
Van nem messze, az egyik kertben a kerites mellett egy nagy karambola bokor, sose szedik le. Amikor megerik, ott van a jardan kiloszam szettaposva, a piacon meg jo penzert lehet venni. Furcsak az emberek. :D
A lekvart meg ezer eve ki akarjuk probalni, de mindig megesszuk, mire odajutnak, sok sikert.

@Dikusz: hat szerintem en vagy husz eve nem hallottam rola, de akkor szep volt. A Magdikarol a Gyuszi mondta, hogy szep, ugyhogy nyilvan az, nem tudom, hogy el-e meg, a Csilla viszont hivatalosan is az volt, papirja volt rola egy kis ideig. Szerencsetlen csaj, jol megszivta.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 14:33:35

Ahogy most ezt olvastam kicsit hasonlít arra amilyen sztereotipiakat / jellemzéseket mondanak a brittek-ről. Plusz még Írországban van egy erős konzervatív világkép is.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 14:37:34

@adg:
Ha a nyelven múlt volna, mehettek volna felétek is, csak nem akartak egész nap kapaszkodni, hogy nehogy lehessenek a Földről... :-)

Bredpitt Monika 2017.12.13. 14:37:34

@Dikusz: minek szóltál bele, ha nem érted miről van szó?

Matula néne 2017.12.13. 14:40:13

Nekem tetszett! Kimondottan méghozzá! Jókat nevettem rajta, és maximálisan adg-vel értek egyet. Arroganciát pedig végképp nem találtam benne, el is mondja a posztja végén, hogy ő is szeret ott élni, egységben vannak Kisrumpffal, csak leírták a mérleg mindkét oldalát.
Akik kérdezik, dehát akkor miért él ott, azoknak azt mondanám, hogy Magyarországgal összehasonlítva Írország egy élhető ország. Ezek a fentebb leírt dolgok idegesítőek, gusztustalanok, de nem érintik a posztolóék életét közvetlenül. Magyarországon amik igazán idegesítőek, azok közvetlenül hatással vannak az emberre. Az amikor az ember csak a sárga csekkekre keres és alig marad valami hó végére a kasszában, az rendesen meg tudja viselni az embert.
Vannak személyes jó barátaim akik Írországban élnek, mindketten szakmunkás végzettségű emberek, a saját szakmáikban dolgoznak kint. Házat vettek - hitelre persze, a törlesztőrészletük egy normál albérleti díj összege.., több gyermekük van, nyaranta nyaralni járnak, feleség 5 órában dolgozik... élnek mint Marci Hevesen. Konkrétan ugyanezekkel a végzettségekkel Magyarországon csak és kizárólag hónapról hónapra lehet megélni.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 14:41:32

@Bredpitt Monika:
Nem is értem miért sértődött meg valaki?!? Csak nem magára ismert?!?

Mert, ugye ha nincs lehetőség az asszociációra, akkor a szöveg sem lehet sértő...

Matula néne 2017.12.13. 14:44:57

@Bredpitt Monika: Egyre keserűbb és idegesebb vagy, konkrétan a szemünk láttára vagy egyre "rosszabbul".... komolyan nem értem miért nem mész vissza Amerikába a férjedhez. Minden nap kommentelsz, kétféle kommentjeid vannak: magyarországi politikai, egyre dühösebb és megkeseredettebb. A másik fajta amikor valaki Amerikáról vagy Kanadáról ír valamit, akkor írod a jobbnál jobb régi emlékeket, egy boldog(abb) múlt morzsáit. Egy múlt, ami a te akaratodból lett múlt. Én tényleg nem értelek, komolyan nem (szóismétlés::)))

Dikusz ért ahhoz amit leírt, az effajta levelek nem kerülnek a kompetens személy elé, hanem kidobják a kukába. Konkrétan. Írogass bátran, de eredménye nem lesz.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 14:46:31

@Dikusz: az meg hogy beszéltél a képviselővel végképp nem ide tartozik,

nem ez a lényeg, hanem az , hogy pont azok okoskodnak, akik soha nem írtak még egy levelet sem , de hogy kukába megy a levél, azt előre borítékolja,

és nem tudhatom, hogy ő mennyi levelet írt már, hogy ezt megállapítsa, ezért kérdeztem, de ha nem is válaszol rá, akkor meg miről beszélgetni,

ez meg a te mondatod, és erre írtam a múltkor, hogy kérhetsz te elnézést valamiért háromszor, meg lehetsz modoros, ha ilyeneket írsz, amiből sugárzik az arrogancia:

"Már épp írtam volna, hogy majd válaszol @adg, ha akar, amikor azt láttam, az a válasza, hogy nem válaszol. Igaza is van."

Miért van igaza? Ráadásul mondom ezt úgy, hogy vele beszélgettem valamiről. amibe te most ilyen módon beszálltál, igazam van? Vagy csak adg nek van igaza?

Golf2 2017.12.13. 14:49:25

A fási meg éli világát aki miatt meghalt a Csilla...Most is megúszta a börtönt.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 14:50:35

@LittleG (uk):
Nem tudom miért de itt én nem látok részeg embereket egyáltalán. A vendéglők / bàrok környékén sem. Amúgy sem jellemző a töményezés. Legfeljebb bort isznak az ebêdhez, pontosabban az fontos: ebéd közben CSAK vizet iszunk, mert az nem nyomja el az ízt, és a végén szokott lenni (már akinek) egy pohár bor...

Golf2 2017.12.13. 14:52:57

@Bredpitt Monika: Harapós vagy ma,don't worry...

Bredpitt Monika 2017.12.13. 14:57:09

@Matula néne: AKKOR MÉG EGYSZER ELMONDOM, HOGY KAPOK VÁLASZT A LEVELEIMRE, MÉGHOZZÁ A KABINETIRODÁBÓL, ÉS A KÉPVISELŐKTŐL IS,

ennél jobban nem tudom elmagyarázni, az meg hogy ki mihez ért, az én levelezéseim eredményeit nem befolyásolja,

EREDMÉNYE CSAK A PRÓBÁLKOZÁSNAK VAN, annak, hogy megmondom egy karosszékből a tutit, annak nincs

azt meg hadd döntsem el én, hogy mikor megyek valahová is, a hozzászólásaimról alkotott véleményed pedig egy vélemény, nem feltétlenül tükrözik a valóságot,

igen, nehéz itthon elviselni azt ami történik, de ha már utaltál a hozzászólásaimra, akkor Amerikát elég sokszor szidni szoktam és elég sokszor kifejtettem, hogy miért nem tartom jobb helynek egy gyerek neveléséhez, de úgy látszik ez elkerülte a figyelmed,

az meg hogy rossz a hangulatom......másnak is az, csak azok nem hozzászólók a HA oldalán, és nem feltétlenül az a megoldás, hogy csak mert rossz a hangulatom megfutamodok, tavaszig biztos, hogy nem szándékozom megfutamodni,

az meg hogy milyen eredménye van a levezéseimnek, majd elválik, nem mindenről szoktam itt beszámolni,

Bredpitt Monika 2017.12.13. 15:00:35

@kisrumpf: és a férjed jönni fog egyébként, vagy annyira utálja az embereket, hogy ide sem jön?
vagy elment kirándulni a hegyekbe, ahol nincsenek emberek.....(smiley)

Bredpitt Monika 2017.12.13. 15:07:40

@Hari Seldon 2: Nem is értem miért sértődött meg valaki?!? Csak nem magára ismert?!?

bocs, de ezt most tényleg nem értem, egyébként meg ha valaki nem sértődős, az szerintem én vagyok, már ezerszer elvonulhattam volna innen sértődötten , keress egy jobb szót rám,

ez nem sértődöttség, de tényleg nem tudom melyik hozzászólás hozta ki belőled a fenti mondatot......kérem megmagyarázni szíveskedjen

kakuto 2017.12.13. 15:09:18

Ezek a kulfoldi nok rondak dolog.
bezzeg a magyar nok....

a magyar nok gyerekvallalasi kedve hivatalosan 1,3 ami valojaban 1,0 korul van amivel igyis ugyis majdnem vilagelsok.
de a magyar nok jo anyak.(csak nem gyakoroljak)

nem mellesleg a magyarorszagi nok felul reprezentaltak hollandiaban a legosibb szakmat uzo kozott, de ott vannak szep szammal angliaban, olaszban, dubaiban stb.
Ha valami igaz a bezzeg magyar nokbol, az talan az hogy mivel tiszta veru magyar nincs csak minden fele foleg szlavokkal keveredett magyar nep ezert a kulsejuk a magyar noknek valtozatosabb mint egy lengyelnek, vagy akar regi angolnak.(de mar ok is elkezdtek keveredni)

Én és Énke 2017.12.13. 15:09:36

@adg: "a poszt nem annyira altalanosit, inkabb karikatura szeru."

Megsértődős időkben nincs helye a karikatúrának, és nem érvényes az "akinek nem inge, az ne vegye magára".

Régen a politikai viccért csuktak be, manapság szőke nő viccért rugnak ki. Legjobb, ha az ember lakatot tesz a szájára.

- Amúgy Vanda vagyok.
- Látom. És öveg.

:-)

Bredpitt Monika 2017.12.13. 15:10:16

@Golf2: ja, ma bal lábbal keltem, biztos nem értjük a görbe tükör műfaját egy páran,

@kisrumpf: akkor most megnézem a képeket, hátha úgy jobb lesz

Hari Seldon 2 2017.12.13. 15:16:29

@Bredpitt Monika:
Akkor nézd meg az hogy mire írtam... Vissza lehet követni. - egyébként azt a kommentet a Quimby szövegre írtam.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 15:21:21

@Hari Seldon 2: mindig elfelejtem, hogy vissza lehet ugrani az utalásra, ok,

én abban sem vagyok biztos, hogy Orbán egyáltalán tud ezekről a dolgokról,

Bredpitt Monika 2017.12.13. 15:26:17

@tanato: "Nem a fenét dehogynem,rengetegenn rámugrottak,főleg 2015-ben a menekültválság idején,de később is."

Igen, emlékszem, kaptál hideget meleget, jól tűrted nagyon. Én nem vagyok ilyen türelmes.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 15:31:28

@kisrumpf: a sajátját azért elolvashatta volna, mielőtt elküldi (smiley)

tsabus UAE 2017.12.13. 15:59:21

Úgy bírom az ilyen "általánosítás" felkiáltásokat egyesektől. lehetne a nyelvtannáci mintájára statisztika náci ! Minden véleményt úgy kell majd kezdeni, hogy "az általam tapasztalt esetekből (82) a többség (61) ilyen volt".
Ha tetszik, ha nem, mindenkinek megvan a maga statisztikája, ami nem számszerű, hanem csak azt veszi figyelembe, hogy ugyanazok a dolgok milyen gyakran érik el az ingerküszöböt. Ha egy országban kapkodod a fejed a szép nők után lépten-nyomon, akkor a másik országban, ahol egymás után jönnek szembe a hájas, agyontetovált, esztétikai hibáikat kiemelő (mi több, reklámozó) rettenetek, akkor azt fogod mondani, hogy ott rondák a nők. Mindenki tudja, hogy nem mindegyik, mindenki tudja, hogy vannak szépek is, de XY-nak ez az "élménye" az adott országban.
Ha polkorrekt, tudományos statisztikákat akarsz olvasni, keress egy olyan oldalt/blogot ! Itt az emberek az élményeiket írják le (akár negatívakat is !!!).
A humorérzékről pedig egy Királyhegyi Pálnak tulajdonított idézet:
"Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes."

Bredpitt Monika 2017.12.13. 16:08:03

@tsabus [UK]: nekem van humorérzékem......de annak idején még ezért is nekem estek egyesek, ha jól emlékszem te sem a humorérzékemet dicsérted, mindenkit nem lehet boldoggá tenni (legalábbis egyszerre nem, részletekben talán)

anno

"Magyarok pedig mindenütt vannak

Még egy történet a végére, talán egy kis pozitív gondolkodásról.

Pár hete kimentünk este a férjemmel és a kislányunkkal az öbölhöz. Van ott egy pad, leültünk és néztük a vizet, volt már ott egy másik család, ők besétáltak a nádasba. Érkezik egy nagy fehér autó. Apuka, anyuka, három gyerek.

Mielőtt kiszállnak még egy percig járatják a motort, úgy hogy a fényszóró be van kapcsolva és ránk világít (lehet, azért, hogy ha van egy nagy fehér cápa a vízben, azt megláthassuk). Kocsival elállnak, biztos távolságba a tűzijátéktól, amit aztán boldogan bemutatnak nekünk, az autóm és a fejünk felett.

A gyerekem elkezd sírni, ijesztő, amikor az ember attól fél, hogy meggyullad a haja (itt illegális a tűzijáték egész évben, és hiába a víz, bizony ha a víz felől jön a szél egy egész erdőt le lehet égetni vele, ami itt sokszor meg is történik az emberek hanyagsága miatt).

Nagyon mérges vagyok. Hallják, hogy sír a gyerek, elnézést sem kérnek, Apuka azt mondja, ennyi volt, beszállnak a kocsiba. Én mondom a magamét angolul. Köszönjük a szórakoztatást, a gyerekem halálra ijesztették, otthon kell ilyet csinálni, nem a más feje felett.

Anyuka megunja a sirámaimat es átkiabál nekem: A kurva anyádat! Hoppá! Még soha nem örültem így magyar káromkodásnak! Azért nem öleltem keblemre a csajt, de angolul odaszóltam a férjemnek: Nice Hungarian lady! (Kedves magyar hölgy!)

A férjem azért ha nem is tanulta meg a gyönyörű magyar nyelvet, káromkodni tud egy kicsit. A csaj nézett nagyot, mert bár én azért sem szólaltam meg magyarul, a férjem igen.

Pár nappal később megtaláltuk őket egy pár utcával odébb, kint játszottak a gyerekek. Most mar tudom a címet, fogok írni egy képeslapot: Kedves Szomszéd, szép volt a tűzijáték. Aláírás K.A.

Talán ebből is születik egy barátság. A káromkodásról annyit, hogy olvastam egy cikket egy itteni helyi újságban kb. 12 éve arról, hogy egy ausztrál újságíró körbejárta a világot, hogy megtudja, hol káromkodnak a legszínesebben a világban. Mi győztünk!

Hajrá Magyarország! Hajrá Amerika!

Talán az fog segíteni, ha valaki a kommentelők között lekurváz, hogy ne rinyáljak már annyit. Várom szeretettel (azért kíméletesen, ha lehet)"

Nigro notanda lapillo 2017.12.13. 16:08:53

Közel ugyanezeket a megállapítàsokat, ugyanennyi rosszindulattal fûszerezve Magyaroszàgról is el lehetne mondani.
De akkor az micsoda visszaköpködés, hazaàrulàs és magyar- gyûlôlet lenne!
Tapasztalatom szerint, minden orszàgban arànyaiban kb. ugyanannyi ronda, igénytelen, ostoba, rendetlen stb. ember él mint màshol. Mindenhol.

tsabus UAE 2017.12.13. 16:15:16

@Bredpitt Monika: Lehet, el kellene gondolkoznod egy blog indításán. tele vagy történetekkel, amik itt elvesznek.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 16:18:10

@Nigro notanda lapillo: "Közel ugyanezeket a megállapítàsokat, ugyanennyi rosszindulattal fûszerezve Magyaroszàgról is el lehetne mondani.
De akkor az micsoda visszaköpködés, hazaàrulàs és magyar- gyûlôlet lenne!
Tapasztalatom szerint, minden orszàgban arànyaiban kb. ugyanannyi ronda, igénytelen, ostoba, rendetlen stb. ember él mint màshol. Mindenhol."

Pontosan.

puhacica 2017.12.13. 16:23:00

@Bredpitt Monika: ha mar ilyen finoman meg lettem szolitva... te ma miert is vagy ilyen agressziv es arrogans? azert, mert hazakoltoztel? vagy esetleg azert, mert a tobbieknek fingjuk sincs arrol, mi tortenik veled es a leveleiddel, megis megmondjak neked a tutit? ezen elgondolkodhatnal, mielott tovabb szajkozol a "megvaltozasomrol". es azon is, hogy engem arrogansnak tartasz, de gabors amokfutasat a huskys poszt alatt azzal nyugtaztad, hogy lelekben vele vagy. :D 2 erzekeny lelek ha talalkozik, igaz? :D

fhdgy 2017.12.13. 16:29:20

A nők rondák témakörhöz :

2001-ben, amikor kikerültem Németországba, pár nap ottlét után találkoztam egy internetes, magyar férfi ismerőssel, aki már jó ideje ott élt. Én is azzal kezdtem szinte a beszélgetést, hogy milyen csúnyák itt a nők.

Várj, mondta ő, ahogy múlik az idő, egyre szebbek lesznek. Tényleg, egyre szebbek lettek. Amikor öt év után hazaköltöztem, akkor meg azt tapasztaltam meg magamon, hogy nem tetszenek a magyar nők.

Így, azt a következtetést vontam le, hogy a férfi ember ízlését nagyon is befolyásolja a megszokás.

Még, amikor kint voltam, volt egy érdekes "szórakozásom":

Az utcán sétálva, próbáltam a szembejövők nemzetiségét a kinézetük alapján kitalálni.

Ha ketten-hárman jöttek szembe, akkor ha közel értek, a beszédből lehetett kontrollálni, hogy jól saccoltam-e vagy sem.

Úgy gondolom, hogy egy-két hónap után szinte már "szakértő" voltam.

Szóval, igenis vannak egy-egy nemzetre jellemző arcformák, még akkor is, ha a kivételek nem elhanyagolhatóak.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 16:32:18

@tsabus [UK]: ez aranyos volt, finoman HUMOROSAN felfogva valami ilyesmit olvasok ki belőle: húzz már innen a picsába....

Igen, tudom, hogy sok része elveszik, és gondolkoztam már rajta, hogy kéne blogot írni, de nem hiszem , hogy az én műfajom.

Én abból indulok ki, hogy ha azokból az emberekből, akik elolvassák a posztjaim (mert az a lényeg, nem a hozzászólás) egyet rá bírok venni, hogy kicsit gondolkozzon másképp, már megérte.

Én tele vagyok energiával, és talán nagyképűnek hangzik, de ez a fajta optimizmus és energia egy emberben nem sokaknak adatik meg. Az optimizmus talán most nem látszik, pedig ott van, minden reggel, amikor felkelek. Lehet változtatni és le lehet váltani ezt a kormányt.

Egyszer idejött valaki és azt mondta, hogy a sok hülye , aki ingyen írogat ezen a blogon. Ezen elgondolkoztam, de a végeredmény az, hogy addig, amíg így írogatok (reklám nélkül), a más szárnyai alatt, sokkal hitelesebb amit mondok, senki bérence nem vagyok.

Persze én is csinálhatok úgy egy blogot, hogy nem lesz benne reklám, és nem a pénzről fog szólni, de akkor az már valami fajta önreklám, persze lehet, hogy rosszul látom ezt.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 16:33:58

@libslobsi fuszal: látom, olvasod a hozzászólásaim, ez pozitív a mai napban

Bredpitt Monika 2017.12.13. 16:35:05

@libslobsi fuszal: "te ma miert is vagy ilyen agressziv es arrogans? azert, mert hazakoltoztel? "

erre már válaszoltam

Bredpitt Monika 2017.12.13. 16:37:57

@fhdgy: "Az utcán sétálva, próbáltam a szembejövők nemzetiségét a kinézetük alapján kitalálni."

egyszer valahol azt olvastam (ami szerintem hülyeség) hogy az amerikaiknak azért van olyan erős állkapcsa (már ez is hülyeség) merthogy az angol , amit beszélnek az állkapcsuk extra használatát igényli........

Bredpitt Monika 2017.12.13. 16:40:09

@libslobsi fuszal: a múltkor feltettem egy hozzászólást arról, hogy van akit szűrőre teszek,

aznap nem is szóltunk egymáshoz, erre te akkor este nekem rontottál és magadra vetted az egészet, pedig nem is rólad volt szó, ilyenkor mi van a fejedben ?

MAMB00 2017.12.13. 16:48:37

off
hová tűnt Damon Hill ? akarom mondani Diggerdriver .
on

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.13. 16:54:30

@Bredpitt Monika: ingyen irogatni, bizony, 17 eve, a kutya se akar nalam reklamozni. Szerinted az emberek azert blogolnak?

puhacica 2017.12.13. 16:55:02

@Bredpitt Monika: arrogancia :D nemtom mar mi volt a sztori, hogy mivel rontottam neked

fhdgy 2017.12.13. 16:56:22

@Bredpitt Monika: Én az okokat, magyarázatokat nem kerestem, csak jól esően konstatáltam, ha bejött a tippem. Elég sokszor olyan is volt persze, hogy nem is tippeltem, mert nem találtam semmi jellegzetességet.

De hangsúlyozom, hogy részemről csak szórakozás volt.

Van egy másik utcai szórakozásom is, ami nem ebbe a témakörbe esik, és egyre jobban idegesít, hogy nem tudok tőle szabadulni, pedig már nagyon unom. Autók rendszámában levő betűkből képezek értelmes szavakat, de van egy szabály: mássalhangzót csak az utolsó betű után lehet beszúrni. Magánhangzót bárhova.

tanato 2017.12.13. 16:59:19

@Bredpitt Monika: Tényleg kéne egy saját blogot indítani.Sokan ezt csinálták már a HÁ-első időbéli kommentelői.
PL.Eddie Írországból.Tud róla valaki valamit?Merre jár?

Bredpitt Monika 2017.12.13. 17:06:15

@MAMB00: ezt már többen megkérdezték, nem akarom elhinni, de nekem is hiányzik néha,

itt van a saját blogja: diggerdriver.blog.hu/

na, úgy látom , ma pont egy érdekes témát boncolgat, nem szoktam más blogját olvasni (csak nagyon ritkán) a digger egy olyan figura, aki mellett nem megy el szótlanul az ember, na de kérdés, hogy mi lesz a szó, amit kiejtesz a szádon, ha róla van szó????????

P.Elliot 2017.12.13. 17:06:30

@Bredpitt Monika: De Monika, ha elmondtatok egymast mindennek azzal a tuzijatekos novel akkor hogy gondolhatod hogy abbol baratsag szulethet? Ezt nem optimizmusnak hivjak, marmint a elkepzelest hogy ha visszamentek akkor joba lesztek hanem hatalmas naivsagnak, meg azt sem fogjak erteni hogy miert kuldtel kepeslapot, legfeljebb piszkalodasnak veszik.
Meg a gyerekeiket is szeles ivben elkerultetik veled.
Ha megis baratkozni akarsz veluk akkor egyszeruen ha kinnt latod oket vagy inkabb a not akkor egyszeruen koszonjel rajuk, magyarul, kozold veluk hogy mar talalkoztatok, nem valami jo idoben es kedvben mert feltetek hogy a szikra ratok pattog es mergesek voltatok.
Azt is hogy azert nincs harag remeled koztetek, ti is itt laktok es inditsd be a beszelgetest azzal hogy ha van kedvuk jojjenek at egy kavera, beszelgessetek.
A politikat szamuzd a beszelgetesbol mert azzal meg egy jo baratsagot is semmisse lehet tenni nemhogy egy ujat az elozmenyek utan...talan menni fog a dolog....

Matula néne 2017.12.13. 17:08:50

@Demi78: Mert szerinted csokit kellene venni ilyen helyzetben? Komolyan kérdezem.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 17:11:13

@kisrumpf: ránéztem a csillagász blogjára és megakadt a szemem valami tesco reklámon, én totál anti üzletasszony vagyok és nekem nem tetszett, hogy reklám van rajta,

volt itt egy nagyon szimpatikus férfi, aki egy sorozatot írt, aztán én ránéztem arra, amit csinál és nekem az jött le, hogy ő ezt pénzért csinálja, nagyon meglepődtem és nem tetszett a dolog,

de hát sokan mondták már nekem, hogy naív vagyok, a prostik is pénzért dolgoznak?

Demi78 2017.12.13. 17:11:26

@Matula néne: nem de nyilvan nem ket pofonnal kellene megoldani a helyzetet. Lanyom masfel evesen hiszti korszakban van, de eszemben sincs kezet emelni ra. Biztos rossz nevelest kaptam (pofont egyet sem!).

P.Elliot 2017.12.13. 17:12:07

@P.Elliot: Meg csak annyit jo tanacsnak hogy azzal az ismeretlen novel ne fogd szorosra mindjart az osszejoveteleket, nem tudod hogy van elfoglalva, kivanja-e a gyakori talalkozast vagy van-e ra ideje es kedve.
Van itt egy magyar no akitol mindenki menekul mert raer es beallit mindenhova a legrosszabbkor es elfelejt hazamenni, mindenki elfoglalt es a keves szabadido a csaladra, ferjre megy, oda nem hianyzik a gyakran beallito idegen illetve az hogy a hazastars azt erezze hogy mi az hogy ez allandoan idejar, zavaro tud lenni. Plane ha kozel lakik es allandoan atjar....
A tulsagos kozvetlenseg csak nagyon keves embernek tetszik.

Bredpitt Monika 2017.12.13. 17:12:49

@P.Elliot: na, erről beszélek,

nekem máshogy jár az agyam, később leírok egy sztorit , ami itt történt a Penny Marketben, de most kész a vacsora, tejfölös csirkepaprikás tésztával, és úgy ízlelem, hogy nagyon finom lett,

Bredpitt Monika 2017.12.13. 17:13:51

@P.Elliot: ne aggódj, az állandóan átjárásról is volt sztori, gyorsan le lett állítva (általam)

Bredpitt Monika 2017.12.13. 17:14:58

@Matula néne: @Demi78: nincs pofon, megyek enni, de elmagyarázom, hogy miért nincs pofon egy gyereknek,

Matula néne 2017.12.13. 17:27:57

@Demi78: Engem sokszor megvertek gyerekkoromban. A fenekemet. Nem pofoztak. Azt szokták mondani, a feneket Isten is arra teremtette, hogy egy kis fájdalmat lehet okozni sérülés nélkül. Akkor kaptam ki, ha pontosan tudtam valamit hogy nem szabad, értettem is, de mégis megtettem. Azt gondolom hogy ez így is volt jól. Nézzük meg a mai gyerekeket mondhatni bárhol a világban és gondolkodjunk el egy percre azon hogy mit is rontottak el velük kapcsolatban a szüleik. Az egyik legfőbb szerintem a testi fenyítés.... amit ma már valami szörnyű kegyetlen szinte gyilkos embertelen megalázó valaminek állítanak be, pedig erről szó sincs.
Az én fiamnak nem volt "hisztikorszaka", azt sem tudom mi az. Mindig az életkorának megfelelően következetesen neveltem. A nem, nem volt, ha a feje tetejére állt volna is, ezért nem is tette, mert tudta, hogy az égvilágon nem ér el vele semmit, ill. úgymond még többet bukott inkább. Elfenekelve csak akkor volt, ha tudatosan áthágott többedjére olyan szabályt amit értett is és el is fogadott, mégis megtette. Már nagyon régen nem kell elfenekelni, mert tudja a határait. Boldog, kiegyensúlyozott gyerek és azt is meg kell mondjam, még soha semmilyen nyilvános helyen érdekes módon nem kellett szégyenkeznem miatta.

Csodabogár 2017.12.13. 17:35:54

@London2009: Erre szoktam én mondani, hogy elprolisodott a világ. Gondolom idősebb vagyok az anyósodnál, de én állandóan ezt érzem, országfüggetlenül mindenhol.

Csodabogár 2017.12.13. 17:40:07

@kisrumpf: Szerintem sokan megértettük miről van szó, aki meg nem az vagy nem olvasta az előzményeket, vagy nem figyelt oda, vagy szövegértési nehézségei vannak.

Golf2 2017.12.13. 17:43:13

@fhdgy: Legalább elkerül a demencia.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 17:43:36

@Matula néne:
gyakorlati kérdés:
Mondd, ha valaki felnőtt (mondjuk valamelyik nagybácsi) valamilyen módon helytelenül viselkedik, rosszat tesz, hangolsokdik, azt is elfenekeled? (Vagy mondjuk az ő estébe fenékbe rúgod?)

1. Ha igen, akkor következetes vagy.
2. Ha nem teszed, akkor miért teszed ez gyerekkel? (18 év alatti személynek úgyanúgy fáj)

Nem mondom, hogy így teszed, csak logikai kérdést tettem fel.

Csodabogár 2017.12.13. 17:45:58

@Matula néne: Ha mindenki ilyen felfogásu lenne mint te, akkor még ma is vadászni mennénk az ebédért. Az emberiséget a Monika mentalitásu emberek vitték előbbre, nem a belenyugvó, jó ez nekünk is is alkatuak.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 17:48:42

@Matula néne:
A gyerek miatt nem szégyenkezem. Akkor sem, ha például valami bajt csinál az étteremben. Legfeljebb morgok, aztán kész.

Matula néne 2017.12.13. 17:54:41

@Hari Seldon 2: 3x olvastam el a hozzászólásodat, próbálom értelmezni, kicsit nehezen megy.... amúgy kedvellek:). Ekkora b@romságot még nem nagyon olvastam.
GYEREKnevelésről van szó.
A nagybácsihoz semmi közöm. A gyermekemet én tanítom az életre, én nevelem, szeretem, óvom, a legjobbat akarom neki. Ehhez hozzátartozik, hogy meg kell tanulnia mi a jó és mi a rossz, és ha rosszat tesz, és újra és újra, és nem fogadja el azokat a szabályokat, amik arra vezetnek, hogy a felnőtt társadalomban majd élni tudjon és jó döntéseket hozni, ez az én felelősségem. Van olyan gyerek akit nem kell soha elfenekelni, ismerek ilyet, erre mondják a kivétel erősíti a szabályt, de a gyerekek legnagyobb részénél ez egy szükséges rossz dolog. Rossz dolog, mert mindennél jobban imádom a gyermekem, mégis meg kell tennem az ő érdekében. Tudom hogy ma már az emberek többsége nem így gondolkozik, mi a férjemmel látjuk a nevelésünk jó eredményét a gyermekünkön. De ez természetesen minden szülőnek a maga joga és döntése.

Ja és még egy gondolat a fájdalomhoz. A fenekelés erről szól... a "prédikáció" gyerekeknél sokszor egyik fülön be, másikon ki.... ha egy kicsit elvered a fenekét, a fájdalmat nem fogja szeretni, legközelebb kétszer is meggondolja érdemes-e az adott dolgot megtenni. ... és utána már nem kell megtenni. Ez az egész a gyerek érdekében történik.

Matula néne 2017.12.13. 17:56:41

@Csodabogár: Mibe nyugszom én bele?? Nem igazán értem. Ma úgy látom szövegértési nehézségeim vannak, nem véletlen nem szoktam kommentelni, mert semmi értelme, mindenki fújja a magáét.

Csodabogár 2017.12.13. 17:58:37

@Bredpitt Monika: Írhatsz blogot csak úgy magadnak is. Létezik az is, mondjuk napló helyett, persze ehhez elég grafomának kell lenni.

Csodabogár 2017.12.13. 18:04:04

@Hari Seldon 2: Egy normális felnőtt ismeri a határait és nem tesz olyat, amiért fenékbe kellene rugni. Kisgyereket kicsit fegyelmezni kell. Lehet, azért lettem ilyen semmire való felnőtt 80+ éves mert kaptam néhány pofont kicsi koromban.

Csodabogár 2017.12.13. 18:09:44

@Matula néne: Szerinted Monika ne háborogjon, ugyse változtat semmivel semmit. Maradjon nyugton vagy menjen vissza Amerikába. Egyébként nem tudom miért szólsz bele felnőtt emberek magán életébe. Nem te vagy az anyja, hogy tanácsokat osztogassál neki. Igaz nem is te vagy az egyetlen aki folyton tanácsokat oszt.
Gyereknevelési módszereddel teljesen egyet értek. Pontosan úgy van ahogy írod. Igaz nekem nincs gyrekem, de volt a környezetemben elég sok pozitiv és negativ példa is.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 18:14:44

@Matula néne:

úgy néz ki nem értünk egyet. - Viszont ez nem is a blog témája ezért ezen most már nem érdemes tovább rugóznunk.

gabors 2017.12.13. 18:24:03

@Bredpitt Monika: "én abban sem vagyok biztos, hogy Orbán egyáltalán tud ezekről a dolgokról, "

ma ez a legjobb szolas .... persze hiszen nincs taggyules sem :-)

Hari Seldon 2 2017.12.13. 18:31:59

@Csodabogár:
És a nem normális felnőtt? - merthogy azért tudjuk, ilyen is van.

Tehát az aki nem ismeri a határait:
Azzal mit kezdünk? Azt lehet "elfenekeléssel" figyelmeztetni (azaz testi sértést elkövetni a törvény szerint, pl), vagy nem? - Ha nem lehet, akkor miért lehet gyereket?
(hiszen ő is csak úgy viselkedik mint egy "nem normáis felnőtt" ugyebár...)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.12.13. 18:37:25

@kék madár: szerintem minden olyan poszt eseten, ami negativumokat sorol fel, fenn all a veszelye annak, hogy ilyen hangnembe csap at...Ezert en tul.kepp fenntartasokkal kezelem ezeket a posztokat (hozzateve, hogy en is megirtam a sajat "10 dolog, amit szeretek LA-ben" cikkemet)...Egy ilyen tema ohatatlanul klise/altalanositas kategoria...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.12.13. 18:50:19

@Határátkelő: "Ugyanúgy szélsőség, mint amikor azt kérem, hogy írjátok le a 10 dolgot, amit szerettek az adott országban. Ott sem azt kérem, hogy kiegyensúlyozott beszámolót irjatok, hanem azt, hogy azt írd le, amit szeretsz."

Ez igy van, es eppen a poszt(ok) temajabol adodoan (CSAK pozitiv ill. CSAK negativ dolgok felsorolasa) nagyon-nagyon nehez diplomatikusan fogalmazni, mert az ember osztonosen valamifele egyensulyra torekszik.Eppen ebbol kifolyolag igy ezek a posztok nagyon egyoldalunak tunnek, es termeszetes modon kivaltjak a reakciokat...

London2009 2017.12.13. 18:58:09

@Mrs. Clayton: elszallt a korabbi hozzaszolasom. Anyway. Nekem ez nem resze a mindennapjaimnak. Elvetve talalkozom kopkodo, ordenare, hajlektalan, proli emberekkel.

Mrs. Clayton 2017.12.13. 19:02:24

@Matula néne: te ott tevedsz h azt hiszed a gyerekednek a fajdalomra fog emlekezni es majd azert nem csinal vagy csibal valamit. Pedig csak siman megalazod. Meg nehogy ugy jar a nagy szabadsag foldjen hogy szepen elveszik a gyereket, ha kiderul, hogy vered. Angliaban par hozzad hadonlo magyar mar jart igy.

Mrs. Clayton 2017.12.13. 19:07:47

@London2009: kopkodokkel en sem, de ha vegigmesz Northampton, Corby, Peterborogh sorolhatnam a varosokat napestig es ezek csak itt korulottem vannak, akkor latod a fentebb felsorolt alakokat. Mondjuk Londonban sem kell ket utcanal tobbet menni, hogy feltunjon.

zoldzeller 2017.12.13. 19:11:14

@Matula néne: a feneket arra teremtette isten, hogy fajdalmat lehet okozni serules nelkul??
Az en gyerekeim feneket masra teremtette az isten.

@Demi: nekem a magyar gyerekek egyebkent nagyon sokszor leszabayozottnak tunnek. Megorulok mikor a jatszoteren anyuka kiabal, hogy "ne szaladj, mert elesel", vagy amikor a szulo azon aggodik, hogy a gyerek vigyazzon a ruhajara, nehogy koszos/lyukas/fuves legyen.
Masfel eves kora korul a fiam megtanulta, hogy a lepcson ugy jott re, hogy hasra fordult es lecsuszdazott (igen koszos lett). A fel evvel idosebb unokateso akkor meg sose jott le egyedul lepcson, mindig ugy, hogy valaki fogta a kezet. Aztan persze mikor egyedul megprobalta, szerencsetlen jol le is esett.

tap ír 2017.12.13. 19:12:20

@fhdgy: a varost meg lehet mondani
kulonosen Kolozsvar, Miskolc, Graz, Linz stb

Bredpitt Monika 2017.12.13. 19:21:45

Holnap még visszanézek ide, elment az idő. Le kellett gyalogolni a csirkepaprikáshoz tartozó tésztában lakozó kalóriákat.

Üdvözlet a jóképű, nem hájas, hegyeket kedvelő, Írországban élő magyar férfiaknak, akiknek finom sütiket süt az asszony. Jó éjt.

Köszönjük a posztot, mai is unalmas lett volna az élet a Határátkelő nélkül.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 19:21:53

@zoldzeller:
Nálunk is ez van, amikor a nagyszülők itt vannak, túlaggódják a szituációt. Más korosztály, más hozzáállás. Engem is mindentől óvtak. Nem tudom melyik a jobb, én mindenesetre másképp csinálom.

kardio1 2017.12.13. 19:24:52

@Hari Seldon 2:
Nem tudjátok ezt a borivás dolgot ott fenn Lotaringiában, még borvidék sincs ott fenn a hideg északon.

zoldzeller 2017.12.13. 19:47:41

@Hari Seldon 2: szerencsere nalunk mar megedzottek a nagyszulok. Vagy ugyesen titkoljak.

Lógás Hugó 2017.12.13. 19:50:29

"A csúnya nőket az ügyetlen férfiak találták ki"

Tordai Gyuszi bácsi.... Sose halunk meg

somlobodog 2017.12.13. 19:50:50

@Csodabogár: "Egyébként nem tudom miért szólsz bele felnőtt emberek magán életébe. Nem te vagy az anyja, hogy tanácsokat osztogassál neki."
Ha valaki kiall a nyilvánosság elé a gondolataival és véleményével akkor zöld utat ad ahhoz hogy mások is véleményt formaljanak. Róla és a gondolatairol. Ha nem így lenne akkor minek áll ki? Ebbe benne van az is hogy te tapsikolsz neki hogy tüntet és az is hogy én még leirom hogy idegesít a száz magyar belpolitikai sérelme és a Pöcs Janosnak vagy nem tudom kinek írt levele részletei. Ezért kár belemarnod valakibe. Hiszen ha igazad lenne akkor neked sincs jogod beledumalni 2 felnőtt ember beszélgetésbe.

London2009 2017.12.13. 20:07:21

@Mrs. Clayton: egyik helyen sem jartam meg es nem is tervezem. Mint ahogy Ozdon es Salgotarjanban sem voltam meg. Londonnak is kerulom a gazos kornyekeit. Semmi keresnivalom nincs arrafele.

kék madár 2017.12.13. 20:10:55

@Határátkelő: "Az meg, hogy nincsenek már minőségi posztok"
szerintem ezt nem mondtam.
A csillagasz gyerek posztjai peldaul siman egy betujavitas nelkul konyvben kiadhatok lennenek. Hasonlokepp a recepcios Majkae.
Csak arra utaltam, hogy hetente/kethetente vannak igen vitathato minosegu irasok. De pontatlanul, elnagyoltan fogalmaztam. Bocs :(

kék madár 2017.12.13. 20:13:51

@Zsuzsi65: velem is elofordul, hogy nem tetszik valami es rossz napom van es altalanositok es mindent nagyon rondanak latok, de nem irok belole posztot.

Matula néne 2017.12.13. 20:31:01

@Mrs. Clayton: A verés amiről beszélek - ahogy le is írtam - a távoli múlt, már régesrég nincs szükség erre. És kikérem magamnak, SOHA nem aláztam meg. Megbeszéltük hogy miért kapott ki és meg is értette és tanult belőle. Ennyi volt és nem több. Amiről te írsz azt úgy hívják gyermekbántalmazás, nem egy a kettő.

Hari Seldon 2 2017.12.13. 20:33:58

@kardio1:
Á, sejetttem, hogy a délieknek furcsa dolgaik vannak... :-)
(Persze te könnyen beszélsz, ott tényleg híresebb borok vannak.)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.12.13. 20:40:20

Hahaha, köszönjük, nekem tetszett a poszt... :-))
A képekről kérdeznék: ott a perelős résznél van egy tengerparti fotó, ahol úgy meg van szakadva a homokpad, vagy mi.Az milyen magas/mély?Csak egy arasznyi, mert hasalva lett fotózva
, vagy le tud zuhanni egy ember?
A következő képen az a rozsdás zártszelvényből készült, sky road feliratos izé az egy akasztófa, és kötelet meg hozzon mindenki magának?? :-o
Nem mondom, csodás a panoráma, és biztos jó a levegő is eldobni az életet... :D
Tartom továbbra is, hogy q szép lehet az egész ország, elképzelhető, hogy a sok hülyeségért cserébe
kárpótolja az embert a táj látványa...

sZulamith 2017.12.13. 20:47:22

Egy sor dologért nem kell Irországba menni, mert itt is megtalálható. Szemét, ivászat, ügyintézés, hamarosan a gyerek nevelésben is ott leszünk
Az éghajlata nem az én világom, akkor sem mennék oda, ha csak pozitiv dolgok jellemeznék.
Viszont az érdekes, hogy az Ir gazdaság kiemelkedően teljesít,

közép dunántúli régió 2017.12.13. 21:20:29

Hát a felsoroltak közül jó néhány a magyarokra is jellemző.

Dikusz 2017.12.13. 21:24:05

@fhdgy: nem vagy egyedül:)
Az autók rendszámával én is szoktam szórakozni, csak más módon. Te adtál egy tippet, lehet megpróbálom mert a saját módszeremet már én is unom (én a számokat variálom). De mi van akkor, ha az első két szám magánhangzó?
Ez a szerintem azóta van, amióta a rendszámok három betűsek.

fhdgy 2017.12.13. 21:37:13

@Dikusz: Nyilván vannak megoldhatatlan esetek, nem is kevés.

De pl. kettő magánhangzóval kezdődik az "AOR" rendszám, erre megoldás az aorta. Vagy ION is megoldható. Nehéz a kettő magánhangzóval, a többségük megoldhatatlan, de van néhány eset, amikre van megoldás.

Ugyanígy az X-t, Y-t, W-t tartalmazók is sok esetben megoldhatatlanok. Bár az Y sok esetben szerepel a családnevekben és I hangot jelöl.

Mondjuk nekem hónapok mentek rá a LUB rendszámra. Lubló, Lublin nem tetszett, ezek gyorsan megvoltak. Aztán hónapok után lubickoltam a sikerben. No, ez már tetszett.

Hónapok óta nem találok elfogadható megoldást a saját autóm rendszámára: PBH

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.13. 21:39:21

@geegee: ketarasznyi. Achill szigeten, Keem beachen folyik be egy patakocska. A kep egy sorozat resze, lottem. vagy 6-8 kepet, aztan mozgofilmet csinalt belole a telefon... ugyanis a tenger omlik, be, a patakviz pedig menne ki, s a beomlo viznek hala kis orvenyek omlasztjak a patakpartot illetve hat a homokot, nagyon klassz latvany volt, mini foldrajzora.

A masik: a Wild Atlantic Way-en levo foto oppokat jelzik. igy, ott kotelezo megallni es tatott szajjal bamulni :-) Delen van, Galway utan, Connemara...

kardio1 2017.12.13. 21:51:34

@Hari Seldon 2: híresebb ? Mondj egy AOC Lorraine-t !

Hari Seldon 2 2017.12.13. 22:05:02

@kardio1:
Izé....
Inkább hagyjuk a boros témát...
Beismerem, a környéketekkel nehéz versenyezni, kb úgy az egész világnak.

kardio1 2017.12.13. 22:16:17

@Hari Seldon 2: ne vedd rossz néven, csak cukkollak

Mrs. Clayton 2017.12.13. 22:31:54

@Matula néne: oh, hat ha te szeretned azt hinni, hogy ha a gyerekedet megpofozod az egyreszt nem gyerekbantalmazas, hanem neveles, meg ha emelle meg azt is hiszed, hogy ez nem megalazo, akkor kepzeld el, amikor mas felnottek teged vernek el azert mert ilyen hulyesegeket beszelsz. Persze ez is csak azert lenne, hogy rendes felnottet neveljenek beloled, semmi megalazasi cel nem lenne benne, csak puszta nevelo sznadek. Aztan ket perc mulva itt fog orjongeni, hogy mit kepzelek. Hat kerlek a gyerekednek is pont ilyen megalazo volt, amikor nevelo celzattal elverted.

Thomas Dantes 2017.12.13. 22:33:33

Az hogy lehet, hogy szerinte szar az ügyintézés a párpost-szerint meg nagyon jó? Ezt így hogy? Ez egy konkrét dolog, ezt nem lehet ízlés szerint megítélni, vagy gyors vagy nem, vagy szar vagy.

Valaki téved, vagy ferdít.

2017.12.13. 22:33:43

Már csak egy kérdés maradt: ha az írek ennyire igénytelenek, rendetlenek, nemtörődömök, iszákosak, rondák stb., mi magyarok meg nem, akkor mi az oka annak, hogy Írország ott tart ahol, mi meg ott ahol?

Csodabogár 2017.12.13. 22:46:48

A házunk előtt áll egy kocsi, rendszáma LSD. Nem kell kombinálni semmit, ez így jó ahogy van.

fhdgy 2017.12.13. 22:52:09

@Kantrisajt: Jó poszt lenne, ha megpróbálnád saját magad megválaszolni a kérdésedet.

Sőt, tovább is lehetne menni: miért vagyunk ott ahol, szemben a régió többi EU tagjával?!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.12.13. 23:22:15

@kék madár: "velem is elofordul, hogy nem tetszik valami es rossz napom van es altalanositok es mindent nagyon rondanak latok, de nem irok belole posztot."

Ezzel tokeletesen egyetertek! :) vagy ha mar irok, akkor valahogy egyertelmuve kell tenni a szarkazmust/ironiat/humort, amit (feltetelezhetoen) belegondol(t) a poszt iroja

Arthamyr 2017.12.13. 23:41:33

Szerintem ez a poszt teljesen "spot on".

A nők rondák és borzasztóan öltözködnek. Nyílván nem mind, én ismerek jópár nagyon csinosat is, de nagyon sok az, akikre ez illik, és ez nem jó, ha az ember nem szarja le. Nős emberként leszarom, sőt, még jó is, a francnak kell a sok vonzó csaj, csak baj lesz belőle, de nem vitatható tény, hogy annyira sok az ilyen, hogy szemet szúr annak, aki mondjuk nem vak és van ízlése. Amúgy nem tudom, mit kell ezen kiakadni, ha leírja valaki ugyanezt a férfiakról, nem akadok ki rajta. Szerintem egy ember igenis legyen igényes a külsejére...

Nem fújják ki az orrukat, ugyanígy nem mindenki, de sokan. A különbség, hogy nincs olyan állapotom, ami miatt ezt nem tudom leszarni.

A tömegközlekedés szar, ehhez persze hozzájárul a söpredék is, ami utazik rajta, igen nagy számban.

Pár éven belül ki fog halni az ír kocsikról az index - a közlekedés nem érint, szerintem az autózást annyira szénné kéne adóztatni, hogy csak az autózzon, akinek életbevágó (mentős, tűzoltó stb.) vagy nagyon gazdag (felőlem alkalmanként akárki 500 euroért behajthat Dublinba, ha ezt a város fejlesztére használják), mindenki szopjon csak a tömegközlekedésen, gyalogoljon, biciklizzen, így talán növekedne a nyomás a megjavítására, és élhetőbb városok lennének és ez a probléma (is) eltűnne.

Ügyintézés: az itt leélt 5+ év alatt konkrétan alig kellett ügyet intéznem, szóval nem releváns. A lakásvásárlás is nagyon sima volt, az ügyvéd/bankos ember mindent elintézett. Most járogatok haza Magyarországra ügyet intézni, azt én rosszabbnak érzékelem.

Írországban nem szabad megbetegedni: nekem óriási pozitív élmény volt, hogy elmegyek a háziorvoshoz, időpontra (aznap délutánra!), várok 3-5 percet, és mehetek is be a dokihoz. Nem is értettem, hogy lehet, nem ilyesmihez voltam én szokva. A public healthcare szar, ezért kell megfelelő magánbiztosítás, és jobb privát kórházba kell menni. Az sem szuperjó, de már nem vállalhatatlan kategória.

Testi funkciók, rendetlenek, igénytelenek: spot on.

A munkamorálról nekem jó véleményem van, a posztoló nem a megfelelő emberekkel, nem a megfelelő helyen dolgozhatott.

Ostobaság: nem érzem kimagaslónak.

A gyerek a világ közepe: itt is van tahó/buta/stb. szülő, meg máshol is, nem érzem kiemelkedőnek ezt sem. Persze jó lenne, ha lenne mindenből gyerek-mentes (meg rendetlen, igénytelen stb. mentes), de sajna nem lesz.

Rengeteg pia: ez megint emberfüggő, de a környezetemben nem volt, aki rendszeresen sokat piázik. Persze ez nyilvánvalóan igaz, ezért van tele az összes pub csütörtöktől vasárnapig, pedig nincs belőle kevés.

És akkor a kontraszt: életünk legjobb döntése volt, hogy idejöttünk. Az összes fent leírt probléma elkerülhető az idő 95-99%-ában, csak egy kis pénz kell hozzá, az meg itt bőségesen terem, csak azt várja, hogy valaki betakarítsa. :)

puhacica 2017.12.13. 23:42:31

@Bredpitt Monika: majd ha visszaneztel, ird mar meg azt, amikor neked rontottam! kivancsi vagyok ra.

Arthamyr 2017.12.13. 23:49:35

@Csodabogár: A perlekedés kevésbé ír specifikus, mint a szipogás. És valóban van mindenhol van szipogós, harákoló is, meg kövér nő is, de nem ennyi.

Arthamyr 2017.12.13. 23:54:07

@London2009: Mondjuk ebben a hódító angoloknak is benne volt a keze, nem kicsit. Írország kb. Anglia gyarmata volt.

Void Bunkoid 2017.12.13. 23:54:24

Nem lehetne, hogy a rutinos távolbaszakadtak - akik a kommentfolyamot elnézve már ismerik egymást régóta - inkább csinálnak egy facebook csoportot és ott offolnak, itt meg meghagynák a helyet a releváns kommenteknek?

Grrrrr!

sakkosfx 2017.12.13. 23:54:49

Ez a hülyék országába volt idegen vezetés! De emlékszem, hogy Ír országot, hogy dicsérték mikor az egekbe repitette a gazdaságát! Most mejik az ígaz? Hülyék vagy okosak?

Arthamyr 2017.12.14. 00:04:13

@Demi78: Miért kéne, hogy mindenkinek legyen gyereke? Miért lenne előrébbvaló az, akinek van? Ez egy önálló döntés, van aki az előnyeiért felvállalja ennek a hátrányait. Az irritál kicsit (nem nagyon, kb. mint téged a poszter meg pl. én hozzáállásom), hogy valaki természetesnek veszi, hogy a gyereke által okozott kellemetlenséget oldalát más egy rossz szó nélkül tolerálja, pedig az előnyeiből sosem fog részesülni.
Szerintem teljesen normális volt a "gyerekes" bekezdés.

Arthamyr 2017.12.14. 00:10:28

@kisrumpf: Szerintem jobb volt, mint a tiéd, és vele együtt meg szuper. Én is ilyet írtam volna (vagy ilyenebbet), azt kaptam volna a pofámra, ezért is nem írok. :D

kardio1 2017.12.14. 00:11:21

Nem értem a nagy felháborodást a poszt miatt. Ez a 10 pozitív dolog párposztja a 10 negatívval. Így is volt felvezetve. Nem hinném, hogy van közöttünk olyan, éljen bárhol is, aki mindent szeret, vagy mindent utál ott, ahol él. A 10 pozitívumnál nem volt ilyen kiakadás.

Ben Franklin 2017.12.14. 00:11:35

életem első 2 írjével most dolgozom együtt először

ők 1 pár

akcentus tetszik, és jó hogy kedélyeskednek, viccelnek

csaj rondán sminkel és néha érdekesen öltözködik, tulképp nem szép, a srác férfiszemmel elmegy, köpködni harákolni nem hallottam őket /de nem Írországban élnek/, inni nemsoká megyünk

Arthamyr 2017.12.14. 00:28:23

@Nigro notanda lapillo: Éltél te már Dublinban? És mondjuk Prágában? Persze a szépség relatív, de akkor is, amikor valaki annyira csúnya, hogy már azt gondolod róla, hogy valami betegsége van, azért már közelebb áll az objektivitás felé a csúszkán...
Namost Dublinban nem néha szembejön veled egy ilyen ember, hanem mindenhol ott vannak. Valami ilyesmit jelent, hogy egy országban nem szépek az emberek. Ír kollégám mondta, hogy akkor tűnt fel nekik, hogy megjöttek a lengyelek, amikor hirtelen elég sok csinos pultoslány lett.

Arthamyr 2017.12.14. 00:30:37

@libslobsi fuszal: Ezen most besírtam a röhögéstől... :D

Herr Géza 2017.12.14. 00:45:59

@Void Bunkoid: Miért, van releváns kommented? Nosza, hadd lássuk....

Arthamyr 2017.12.14. 00:48:12

@Demi78: És akkor mit csinálsz? Próbálod mitigálni a helyzetet? Ha nem megy, szégyelled magad? Mert ez a két dolog már önmagában nagyra értékelendő, de sok szülő esetében elmarad már az első is.

2 példa:
1. Indiai kisgyerek rámlép, összesározza a cuccom a villamoson. Anyukája láthatólag szégyenkezve rászól, majd bocsánatot kér, és elmagyarázza, hogy viselkedni kell. Nem került sor a pofonra, mert a kisfiú is átérezte anyutól, hogy ezt most nem kellett volna. Teljesen rendben van, konfliktus rendezve.
2. Ír kisgyerek rámlép. A tipikus korai huszas (vagy késői tinédzser) a posztban megemlített csoportokból többe is besorolható anyuka egy kurva szót nem szól. A hasonló barátnőjével trécsel, a kurva babakocsijaikkal (itt simán hordanak 4 éves mellé is babakocsit, meg nagybevásárláshoz is használják) és puhos testükkel elfoglalják kb. 10 ember helyét. A kisgyerek megint rámlép, és láthatóan beszennyez. Továbbra sincs reakció. Harmadszorra finoman, de nyilvánvalóan kigáncsolom a kisgyereket. Anyuka elkezdi a vigasztalást, de itt sem veszi észre magát, sztem azt sem tudta, hogy felrúgtam a kölykét. Ezeknek a gyerekeknek kár volt megszületni, 10%-uk ha elkerüli a sorsát, és nem a söpredék szüleik rétegének újratermelését fogja szolgálni.

Kíváncsi vagyok hány jóérzésű ember akad majd ezen ki...

Arthamyr 2017.12.14. 00:49:53

@Matula néne: Bár minden szülő ilyen lenne, sokkal szebb világban élnénk.

Herr Géza 2017.12.14. 00:51:25

@sakkosfx: Ojjé (vagy ollyé?), meglyött az okoselvtárs is... :)))) Mejik az igaz? Hát. A hüjékk.
Grétsy csókoltat. Már ha tudnád ki az....

Arthamyr 2017.12.14. 00:57:33

@Hari Seldon 2: Azokat legtöbbször meg is fenyítik. Ha pl. lopsz, van, ahol lecsuknak, van, ahol megcsonkítanak. Szerintem nagyobb arányban, mint a rossz gyerekeket, persze még így is sajnos van, aki megússza (a csonkítást természetesen túlzásnak érzem, de van, ahol az a rendszer, és még az is kevés ahhoz, hogy senki se próbálkozzon).

zoldzeller 2017.12.14. 00:58:56

@Arthamyr: De a kettes pontban leirt az egyik veglet. Kerlek mond, hogy nem minden ir kisgyerek ilyen. Es a fent leirt, nem a gyereket minositi, hanem a szulot.

Szerintem Demi nem errol irt. Hanem hogy a gyerekek egy bizonyos korig hisztiznek (es ez nagyon fontos resze a szemelyisegfejlodesuknek, tetszik nem tetszik, ezt hivjak dackorszaknak). A kerdes az, hogy a fenekuket arra teremtette-e az isten, hogy elverjek, vagy a szulo szoval, elterelessel, belenyugvassal kezeli a helyzetet.
Lehet a gyerekek akaratat megtorni, illetve finoman terelni. A te fent leirt peldad a leszaras esete, ami szerintem ugyanugy abuzus mint ha megvernek.

Arthamyr 2017.12.14. 01:06:12

@Kantrisajt: Hol tart Írország? :) A dubliniak komolyan mondom szarabb otthonokban laknak, mint a budapestiek, cserébe 2-3x annyiért veszik/bérlik őket.

Arthamyr 2017.12.14. 01:30:17

@zoldzeller:
Igen, a második egy szélsőség volt, de sajnos nem ritka szélsőség. És jóval beljebb lehet jönni még ettől a szélsőségtől, hogy irritáló legyen (meg tovább lehet menni, mert lehet ilyen esetben le kell rugdosni a keménykedő apukát is, ha épp jelen van).

"A kerdes az, hogy a fenekuket arra teremtette-e az isten, hogy elverjek." - Szerintem ez alatt azt értette, hogy kiválóan alkalmas arra, hogy károsodás kockázata nélkül lehessen fenyíteni a gyereket, amennyiben fenyítés válna szükségessé. Sokkal jobb, mint a gyerek egyéb testrészeit bántani, ha fizikai fenyítésre van szükség. Ez egy nagy darab izom, nincs a károsodás veszélye (persze itt nem arról beszélek, hogy valaki izomból seggberúgja a gyerekét vagy ráhúz egy szamurájkarddal).

A belenyugvással pedig nem lehet kezelni semmilyen helyzetet, azzal csak _te_ elfogadod. Mást attól még simán zavarhat tovább. Egy szülőtől elvárható, hogy tisztességesen kontrollálja a gyerekét bizonyos kor után (pl. ilyen apró gyakorlati dolgok is: ha a gyerek önmagától jár-kel már, jöjjön vissza, ha szól neki, mielőtt átkelnek az úton). Nyilván preferálandó a szó, az elterelés, de sokszor látom, hogy nem mindig elegendő. Egyébként a ritkán előforduló fenékverés szerintem a szó erejét is megnöveli, mert a gyerek tudja, hogy az adott esetben a szó után mi lesz a következő lépcsőfok.

adg 2017.12.14. 01:39:30

@kardio1: de, a positivaknal is volt kiakadas. Termeszetesen. Az tul pozitiv volt, egy csodaorszag, ahol a szar is illatos, es a posztolo tul rozsaszinben lat, pedig hat irorszag...

Es ott derult ki az is, nekem ez volt a kedvenc kommentem valami idiotatol, hogy a posztolo csak azert kerult (!) irorszagba, mert csak annak az orszagnak ismeri a nyelvet. Bazz. Bozony.

zoldzeller 2017.12.14. 01:49:00

@Arthamyr: Ertem hogy mit mondasz es tudom, hogy a gyerekek tudnak irritalloak lenni (hidd el nekem is, en pl nem szeretem masok gyerekeit) es nem ellenkezek, a modszerrel nem ertek egyet.
Nekunk ami bevalt: ha nem muszaj nem tesszuk ki a gyerekeket olyan helyzetnek ami esetleg elfajulhat, pl nem visszuk oket fancy etterembe, bevasarolni se viszem magammal oket.
Nem engedem, hogy mas tulajdonaban kart okozzank, vagy masoknak kellemetlenek legyenek, pl a repulon az elotte ulo szeket ne rugdalja.
Soha nem utottem meg oket, neha 100x elmondom ugyan azt, akar eveken at. Neha ordibalok, mostanaban bekuldom oket a szobajuka gondolkozni, mar eleg nagyok, lehet veluk targyalni, egyezkedni.
A kisebbik fiam irgalmatlanul hisztis volt,, volt olyan hogy a bolt kozepen otthogytam a telepakolt kocsit, felvettem az uvolto gyereket es kivittem a boltbol. Amikor igy hisztizik nem sokmindent lehet tenni, ha hozzaszolsz, nyulsz az tovabb hergeli. Az ember csak var, hogy csillapodjon a vihar es igazabol ilyenkor latod, hog neki a legszarabb. Persze, hogy ezek utan nem kapja meg a csokit, de nem fogom meg ebbem a helyzetben megutni, persze megdicserni sem. De eltelik 10 perc es megtudom vele beszelni a dolgot,.
Es kinovik. Most mar a pici is majdnem 7 eves... nem emlekszem hisztire az elmult 1-1.5 evbol.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.12.14. 04:51:11

@kisrumpf: Haha, köszönöm.Akkor ha jól értem a tenger jönne fel dagálykor, a patak meg menne lefele mindenkor és ott van egy állandó, győzzön-a-jobbik játék, ugye?Az jó lehet télleg, elhiszem, hogy el lehet egerészni a nézegetésével... :D
Én azt csinálnám, hogy dobnék bele színes papírhajókat, mondjuk valami vízállóbb kivitelből, és dokumentálnám, hogy hogy jönnek fel-le...
Ha készül ilyen videó, kérjük a linket! :D

A másik is érdekes azért, csak szokatlan... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.12.14. 04:57:07

@Void Bunkoid: Ez a blog az a létrehozott faszbúk-csoport, csak szólok...
:-))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.12.14. 05:03:07

@geegee: Persze azután összeszedném a papírhajókat, mielőtt még valaki nekem esik ezért...

Taxomükke (UK) 2017.12.14. 05:18:27

@Void Bunkoid: Nem! Itt szeressük basztatni egymást.

swfla 2017.12.14. 06:55:38

Helyreallt a lelki bekem. Valamiert ez az iras oszintebben hangzik, ezzel kellett volna kezdenem, nem a tegnapelotti rozsaszin csinnadrattaval.

Arthamyr 2017.12.14. 09:56:44

@zoldzeller: Szerintem nem olyan kis gyerekről beszélt sem a poszter, sem Matula néni.
És szerintem amit te csináltál, az néha több, mint ami elvárható (pl. kivinni a boltból), és az is korrekt, hogy nem viszed őket feleslegesen olyan helyre, ahová nem valók. Csak itt (meg lehet sehol máshol?) nem ez az átlag értelmi szintje a szülőknek.
A probléma az, amikor valaki a 4+ éves gyerekét nem tudja kordában tartani (pont a dolgok, amiket mondtál: kárt tesznek más dolgaiban, a szülő még csak rá sem szól, bocsánatot sem kér, hisztizve követelnek valamit stb.).
Szerintem ezekből lesznek az olyan utcán randalírozó gyerekek, akik pusztító hordákban járnak, 12-14 évesen már isznak, az üveget széttörik az utcán. És semmit sem lehet velük már csinálni, ha mondjuk összeverek párat a miheztartás véget, biztos, hogy én húzom a rövidebbet.
Saját élmény az ilyen gyerekekről: tojással megdobáltak, amikor jöttem haza biciklivel, az olyan biciklisávon, ami a buszokkal, taxikkal közös. Semmi félelem nem volt bennük, hogy megfordulok, és mocskosul megruházom őket. Legközelebb meg féltégla lesz, mert poén, ahogy az ember beesik a busz alá, és szétfröccsen a teste, meg tök akciófilmesen röppenek szét a bicikli darabjai is?
Saját élmény kettő: ülünk a parkban, viszkizgetünk, szivarozunk, odajön egy 12 éves körüli kissrác, hogy kér ő is. Mondtuk, hogy nem adunk, hiába erősködött. Erre mondta, hogy akkor itt a szemét, faszfejek, és ledobott pár csokipapírt, meg egy kólásdobozt elénk a fűbe.
Szerintem ez a fajta viselkedés visszavezethető arra, hogy a szülő nem tanította meg nekik (ha szükséges, akár testi fenyítés árán is), hogy mit lehet, és mit nem. Semmi félelem nincs bennük, és iszonyat pofátlanok.

Arthamyr 2017.12.14. 10:07:43

@Kantrisajt: Ok, mert alapvetően az, hogy ki hova megy, a mai világban nem azon múlik, hogy igénytelenek a helyiek nagy számban, vagy sem.
Nem hiszem, hogy nagy újdonságot mondok neked azzal, hogy az Írország nem az itt élők igényessége, szépsége, rendszerető mivolta, mértéktartó alkoholfogyasztási szokásai miatt vonzóbb migrációs célpont, mint Magyarország.

ostoba állat 2017.12.14. 11:10:11

nahát ez pont olyan mint Magyarország.

kalandfereg 2017.12.14. 11:10:34

Kicsit árnyalnék a képen, mert sok minden nézőpont kérdése.
Például az írek pont ugyanannyira kapnak hányingert egy nyilvánosan orrot fújó embertől, mint mi egy harákoló-köpködőtől, nekik az a gusztustalan. Saját bőrömön tapasztaltam, amikor orrot fújogattam náthásan.
Persze mondhatjuk, hogy a kettő különbözik abban, hogy a cucc a földön köt ki, vagy a szemetesben, és így a magyar módszer a normálisabb, de fene tudja. Ők meg nem pazarolják a pézsét, márpedig a papírgyártás az elég környezetromboló iparág. Kétszáz éve még mi is így csináltuk, nem is volt minden agyon szennyezve.
Árnyalatnyi a különbség mindenesetre.
De igaz ez a többi említett ír jellegzetességre is.
Például ha valaki kocsival leállt az út közepén beszélgetni, ők türelmesen kikerülik, vagy várnak. Nekik egy szerencsétlen, idegbajos, magából egy apróság miatt totál hülyét csináló freak, aki egy ilyen miatt anyázik. És nyilván ezért is állnak le nyugodt szívvel, mert tudják, hogy őket se zavarná különösebben.
Rendszert alkot az ottani módszer és a magyar is, és nem vagyok benne biztos, hogy a magyarban boldogabbak az emberek.
Egyébként nem is annyira magyar jellegzetességek ezek, hanem inkább kelet-európaiak, mert eléggé hasonlóak vagyunk mi itt magyarok, lengyelek, szlovákok, románok, csehek, egyéb szlávok, és még a baltiak is. Ezt is ott, Írországban láttam meg.

De egyébként rajtam is eluralkodott a kultúrsokk, és pár év után ugyan, de haza is jöttem, nem ott volt az én helyem, hanem itt.
Szóval megértő vagyok a posztíróval, csak azért tanultam ott egy s mást, hogy a világ egy viszonylag nem túl távoli vidékén is mennyire másképp tudják élni az életet és ez nem feltétlen rossz, csak más.
De azért én itt vagyok otthon és a ruhaboltban a ruhákat szépen visszaakasztom a helyükre és ez nekem már csak így jó. :)

Terézágyú 2017.12.14. 11:10:38

Klassz hely ez az Írország. Ott minden magyar otthon érezheti magát...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.14. 12:26:31

@Thomas Dantes: nekem jó élményeim voltak, pozitív benyomásokkal, neki nem.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.14. 12:31:07

@Arthamyr: igen. ahogy mondod, elkerülhető, pénzzel és városba be nem menéssel máris megoldottuk a "problémáinkat".

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.14. 12:35:22

@Arthamyr: (nagyon remélem, hogy az abortusztörvény megváltoztatásával és a benefitek megnyirbálásával ezeknek a szerencsétlen, elhanyagolt, muszájból született kiskölyköknek a száma csökkenni fog.)

Ide lőjetek!

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.14. 12:38:12

@geegee: hehe... sajnos éppen az ország másik végében van innen nézvést, ritkán járunk arra, de tudod mit? Észben tartom!

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.14. 12:40:37

@Arthamyr: jesszusom... még élénk emlékeim vannak arról, hogy egy buszt téglával dobáltak meg kissrácok... s eltalálták az üveg másik oldalán ülő öregembert, szilánkok az arcába fúródtak satöbbi... s még csak el sem tudták őket kapni, elfutottak a sötétben, hoodie-val a fejükön.

Oleg Gontar 2017.12.14. 13:07:14

Viszont kedvesek, van humoruk, onironiajuk. Es ha ez nem eleg ahogy a cikk befejezodott: Irorszag maga a csoda amikor nem esik vizszintesen.

Arthamyr 2017.12.14. 13:47:27

@kisrumpf: Ámen!

Bár szerintem nem sok változást fog okozni. Írországban is generációk kellenek ahhoz, hogy ez megváltozzon, ha valaha is megfog, sajnos ez (is) az aktuális ír kultúra része, ugyanúgy, mint a good craic.

Arthamyr 2017.12.14. 14:38:14

@Kantrisajt: Az egy messzire menő dolog, hogy miért jobbak a fizetések Írországban. Az írek 35 éve sem voltak nagyon más emberek, mégis sokkal rosszabbul éltek, mint most, a masszív gazdasági növekedés nem az emberek "minőségének" következménye.
Egyébként a munkájukban nem ilyenek, attól, hogy valaki az utcára turházik, vagy derogál neki elsétálni az 5 méterre lévő kukáig a csikkel, esetleg hetente kétszer legurít 10 guinnest meg 5 whiskey-t majd valahol útközben kicsapja, miért ne lehetne mondjuk tök jó építész, rendszergazda vagy könyvelő?
Másrészt az, hogy van mondjuk 20-30% (vagy ki tudja mennyi, de jó sok) emberi hulladék, már markánsan látszik. Nehéz nem észrevenni, főleg ha megfelelő helyre mész, ahol az ilyen egyedek dominánsan előfordulnak. A pénzzel sem jön automatikusan a civilizált viselkedés, biztos van közte korreláció, de nem túl erős. Ha Magyarországon hirtelen megugranának a fizetések a triplájára valami csoda folytán, attól még évtizedekig ugyanúgy a balkán része maradna, ha a mentalitás alapján ítélünk.

MagyarJoe 2017.12.14. 18:53:37

Ez egy nagyon arnyalt poszt volt, ami inkabb a Love/Hate -bol megismert tarsadalmi retegre jellemzo. en.wikipedia.org/wiki/Love/Hate_(TV_series)

Kb ilyen velemenye van rolunk kelet europaiakrol is az ir/brit oslakosoknak.

Nem tudom miert gondoljuk azt, hogy a magyar gyerekek jol neveltek, a magyar nok mind a Victoria Secretsnek dolgoznak, es minden masodik magyar ferfi minimum Nobel dijas inteligenciaval rendelkezik -- de tenyleg ezt hisszuk magunkrol.

Minden orszagban vannak szep nok, muvelt emberek es jo helyek. Az ir/brit tarsadalomnak egyik legnagyobb elonye, hogy a tarsadalmi szitnek konnyebben atjarhatok es tenyleg csak az egyentol fugg, hogy milyen kozegben szeretne mozogni.

@Hataratkelo, szerinted igy kell egy orszag arnyekos oldalat bemutatni?

Janos Vegetary 2017.12.14. 19:26:39

Ez az orfujas dolog rendszeresen elojon. A Magyaroknak tudomason kellene venni hogy van egy halom orszag a vilagban, (tobbek kozott Japanok peldaul) ahol nincsen udvariatlanabb es undoritobb dolog a nyilvanos orfujasnal. Szivni szabad, fujni nem. Egy Japant (es eszerint egy Irt is, meg a Bolgart, stb) azonnal elfog a hanyinger ahogy valakit lat (es hall) zsebkendobe orrot fujni. Meg a velemenyuk is megvan a bunko parasztjarol. Nem kellene a velt felsobbrendusegunket mutogatni a zsebkendo folajanlasokkal.

Matula néne 2017.12.14. 19:40:07

@Arthamyr: Köszönöm, nagyon kedves vagy! És köszönöm hogy olyan jól elmagyaráztad, amit nekem nyilván nem sikerült pontosan.

@zoldzeller: " Amikor igy hisztizik nem sokmindent lehet tenni, ha hozzaszolsz, nyulsz az tovabb hergeli. Az ember csak var, hogy csillapodjon a vihar es igazabol ilyenkor latod, hog neki a legszarabb. Persze, hogy ezek utan nem kapja meg a csokit, de nem fogom meg ebbem a helyzetben megutni, persze megdicserni sem. De eltelik 10 perc es megtudom vele beszelni a dolgot,."

Félreértettél engem, szerintem sem szabad megütni hisztiző gyereket, ahogy pedig fentebb valaki a fejemhez vágta, megpofozni pláne nem. SOHA nem pofoztam meg a gyerekemet, elfenekelésről beszélünk.
Én kiskorában ha hisztipróbálkozásai voltak (azért írom hogy próbálkozásai, mert mi nagyon hamar rövidre zártuk ezt a problémát), én csak annyit mondtam neki, hogy ezzel nem hogy nem éri el amit akart az adott pillanatban, de hosszú időre meg is fosztotta magát tőle... és ezt be is tartottam. Amikor kicsi volt és újra akarta azt a dolgot, újra elmondtam neki, hogy Apa-Anya mindent megad neked, de kierőszakolni nem hagyom... mindezt az életkorának megfelelő szinten. És a gyerek megértette.
Az elfenekelést mi arra használtuk, amikor a gyerek tudatosan áthágott olyan szabályt, amit tudott-ismert-már megértett, de úgy gondolta, ezt ő áthághatja, mert neki most olyanja van. A szabályokat pedig nem a gyerek diktálja, és a szülő felelőssége, hogy erre a gyereket megtanítsa az ő saját érdekében. Nem tudom ezt ennél jobban elmagyarázni. És a fenekelés egy időszak volt, nálunk nem volt rá sokáig szükség.

zoldzeller 2017.12.14. 20:50:36

@Arthamyr: de ez itt ket kulonbozo dolog. Az egyik sima gyerekneveles, amirol te beszelsz azok nagyon komoly szocialis-tarsadalmi problemak.

Nekem ez azert furcsa, mert SF-ben pl irgalmatlanul sok homeless van. De tobbnyire artatlanok, gusztustalanok persze. Egyszer volt olyan, hogy a buszra felszallt egy urge (szerintem drogos volt) es elkezdett kotekedni. A buszsofor megallt es kihivta a rendoroket. De pl a bartnal/muninal ugyan ez van. Neha latom, hogy a megallonal mar szall be a rendorseg es visznek valakit ki. Tehat osszesegeben biztonsagban erzem magam.

zoldzeller 2017.12.14. 20:56:45

@Matula néne: Igy ertem, meg ha a fenekeles nekem tovabbra sem szimpatikus nevelesi modszer.
Amit irtal a szabalyokrol azzal egyet ertek, a szulo felelossege, hogy a gyerekbol normalis, boldog, felelos embert neveljen.

Mikkamak 2017.12.14. 22:06:27

@P.Elliot: Apám, a világutazó és amatőr mangószakértő szerint az igazi zamatos mangó az az indiai. Minden egyéb mangó felejtős.

Mikkamak 2017.12.14. 22:06:34

@zoldzeller: Évekkel ezelőtt, amikor ott voltam, láttam, hogy szépen ki van írva, hogy melyik napon és időpontban van utcaseprés. És szépen végigment az utcaseprő gép, a hajléktalanoknak meg félre kellett állniuk, mert a gép mindent felszedett ami az útjába akadt. Ezért a hajléktalanok ellenére sem volt sok szemét szanaszét.

Stephen Lakos 2017.12.14. 22:06:36

Nem tudom Irorszag melyik feleben el a szerzo, de ketlem hogy disztingvalt kornyeken/varosban tenne. Lehet, hogy csak nekem nem tunik fel, de szerintem aranyaiban ugyanannyi a szemet (vagy tan kicsivel kevesebb) mint otthon.
Lehet Eszak-Irorszagrol beszel hamar fontrol hablatyol

Phteven 2017.12.14. 22:59:51

Igen jelentős időt töltöttem Írországban, de ezek a dolgok nekem ismeretlenek. Az is igaz, hogy csak Dublin és Galway környékén mozogtam.

Blasi Laci 2017.12.15. 00:34:48

Olvasva ezt a jellemzést Írországról, teljesen értetlenül állok elötte. 10 éve lakom itt WestCork ,Clonakilty kisvárosban és nyomaiban nem tapasztalom azt amit itt leírtak. 10 év alatt egyetlen egy köpködö Írt nem láttam. Sajnos éves szinten 4-5-ször látogatom a Corki korházakat, CUH,Mercy,SIVUH . és édesanyám egészségügyben dolgozott 35 évet Mo.n. Állíthatom , hogy fényévekkel vannak elörébb. A kisfiam is itt született a CUH szülészetén ami inkább egy 3 csillagos szállodára hasonlított. Azt , hogy szar az egészségügy itt más magyaroktól is hallottam ,de mikor megkérdeztem , hogy hányszor voltál kórházban akkor azt mondták egyszer sem DEEEE hallották. ( én 4 mütéten vagyok túl) és még van vissza.Hogy csúnyák az emberek??? Ez olyan relatív , hogy ezt felhozni.... Úristen. Isznak... A statok szerint mégis kevesebbet mint magyarországon. Eurostatot check-old. Esik ??? Költözz Marokkóba. Nem tudtad mikor ide költöztél. Vannak magyarok , söt sokan vannak akik állandöan fikázzák az íreket és állandóan azt szajkozzák ez miért nincs így, ez miért nincs úgy... magyarországon igy van. de hülyék az írek.... könyörgöm, költözz haza. 2 óra repülövel. Én ezért nem járok össze magyarokkal mert itt sem tudnak mást csak szidni a "házigazdát" és panaszkodi DEEEEE haza senki se megy a hön szeretett hazájába , mert a pénz az kell neki , de fikáz mindent. De ismerös ez valahonnan. És mielött vki eltévedne ÍR GDP/fő 2017 72.529 Euro 2. az EU-ban Luxemburg után, Mo. GDP/Fö 28.965 Euro/fö 26. az EUban. forrás: en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(PPP)_per_capita

Blasi Laci 2017.12.15. 00:34:50

@Phteven: Nekem is pedig 10 éve élek itt. Westork, Clonakilty

Blasi Laci 2017.12.15. 00:34:52

@Stephen Lakos: Én se tapasztalok ebböl semmit. 10 éve élek itt Westcorkban ,Clonakiltyben.

M. Péter 2017.12.15. 00:59:46

@Blasi Laci: Az ír GDP 1/4-e abból áll, hogy különböző nemzetközi cégek írországi leányvállalatokon kerülik el az adót, de tényleges termelő tevékenységet nem ott végeznek.

Stephen Lakos 2017.12.15. 06:10:09

@M. Péter: Hmm de nem erek ra felsorolni neked globalis vallalatok Irorszagi leanyvallalatait... Termelnek azok boven. Csak itt Cork es kornyeke: Apple, HP, Facebook, Amazon, Johnson Pharmaceuticals, Striker, EMC, Pfizer (helyiek panaszkodtak epp legutobb hogy allandoan merevedesuk van, mert a szomszedjukban gyartjak a Viagrat -nem vicc)

Blasi Laci 2017.12.15. 08:38:06

@M. Péter: És akkor az nem GDP? Magyarországon az Audi,Suzuki,Opel, stb minden autogyártót ide lehet sorolni. Nem is kezd , hogy munkát ad itt meg nem ,mert az Apple, a Microsoft, a Dell a Quest, a .....stb cégeknek itt is vannak székházaik több ezer embert dolgoztatnak.

Blasi Laci 2017.12.15. 08:38:12

@Stephen Lakos: Köszönöm. igaz minden szó- Ja és ne felejds el a Tic-tac, ot a Jamesont, Guinness, az összes ír whiskit, a hús exportot, tej exportot. ...stb. Olyan gazdaság amiról csal álmodnak otthon. Sajnos

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.15. 09:39:01

Kedves hozzászólók, köszönöm. Kettős írásunk férjemmel egyfajta kísérlet is volt, amiben az ország iránt érzett szeretetemet és az őt (is) bosszantó dolgokat szerettük volna megmutatni a skála két végén ülő posztjainkkal. A nálam okosabb emberek biztos messzemenő következtetéseket tudnának levonni a reakciókból. 20 éve élünk ebben a jóval-rosszal teli országban, s azt hiszem, az, hogy még itt vagyunk, sokat elmond. Érdekes volt látni, hogy 'szerelmes levelem' az országhoz kb. fele-, harmadannyi reakciót, megosztást, stb. kapott itt és a Facebook-on, mint férjem írása. Vajon miért? Valaki majd kielemzi ezt is. Addig is, figyelmeteket, véleményeteket köszönöm. Kellemes karácsonyt! Sőt, Nollag Shona, ahogy errefelé mondják.

M. Péter 2017.12.15. 10:37:09

@Blasi Laci: Technikailag a GDP része, viszont nagy különbség az, hogy az Audi, Mercedes, stb, ténylegesen termel Mo.-n, az Írországban bejegyzett leányvállalatok sok esetben csak arra szolgálnak, hogy az cég európai tevékenységének hasznát oda csoportosítsák át, majd elkerüljék az adót.

arsenal71 2017.12.15. 14:12:06

@kisrumpf: Talan mert a Tiedet nem olvastam. De ferjed rosszindulattol, tulzasoktol hemzsego irasa komolyan felhaboritott. El lehet menni, senki sem kenyszerit arra, hogy itt eljunk. De ha befogadnak, akkor nem illik belesz@rni egy ilyen blogba. Szerencsere az en tapasztalataim sokkal jobb, de ez lehet azert, mert mashol es mas korulmenyek kozott elunk. De az biztos, hogy nem fogom gyalazni azokat, akik szeretettel befogadtak. Nem illik.

Arthamyr 2017.12.15. 15:02:59

@arsenal71: Ezt komolyan nem értem, most akkor ha az ember külföldre költözik, nem lehet szóvá tenni, ami nem jó az adott országban, és egy sztereotipiával illusztrálni? Esetleg észrevenni sem szabad? Amúgy a poszt végén leírja, hogy ennek ellenére jól érzi magát, és azért van ott...

Arthamyr 2017.12.15. 15:14:22

@M. Péter: Ténylegesen termel... Viszont lehet, hogy ténylegesen kevesebbet adózik (stratégiai partnerség és a barátai - ami egyébként Írországban is van).
Szerintem az írek csinálják jobban, az állam feladatai közé tartozik, hogy a lakosságát ellássa munkával (elősegítse a gazdaság növekedését), fedezetet (adóbevételeket) szerezzen a jóléti tevékenységeire, ebben Írország egyelőre jobban áll. Kínában meg a Fülöp-szigeteken biztos még annál is többet termelnek, mint Magyarországon, de olyan sok köszönet nincsen benne.
Ennek a gyakorlatnak max. az etikusságát lehet vitatni (mondjuk azok után, ahogy a legtöbb nagyhatalom ide-oda szarik a világban: pl. USA - Közel-Kelet, Kína - ázsiai terjeszkedés, Németország - Európa fejése az EU-t jól kihasználva, Oroszok - európai terjeszkedése, szerintem Írország még bőven korrektnek tekinthető), az eredményességét nem igazán. Egyébként próbálnak is ennek gátat szabni, lásd pl. az Apple gigabírsága, amit az írek, ha tehetnék, visszautasítanának. Megnézném a magyar kormány mit mondana, ha valamelyik külföldi céget az EU megbüntetné, hogy fizessen Magyarországnak egy pár Paks2 nagyságrendű összeget...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.15. 16:02:45

@arsenal71: a férjem munkájának köszönhetően jó körülmények között élünk, viszonylag kellemes helyen (bármittnis van durva negyed), de vakságot nem fogadott egyikünk sem. Engem nem olvastál, de erre ugrottál. Miért vajon? Talán mert a 'botrányszagú' írás felkerült az Indexre, a másik nem.

Sebaj, addig örülj, amíg az itteni problémák nem befolyásolják a kényelmes életedet.

arsenal71 2017.12.15. 16:40:32

@Arthamyr: Kedves Arthamyr De természetesen szabad (de minek?). De ez kimondottan rosszindulatú, torzításokkal tele, összefüggéseket nem megmagyarázó tehát félrevezető poszt..
Miután nekünk egészen más a tapasztalatunk, így csak részlegesen lehet igaz, de itt gyakorlatilag gyalázta az íreket, Ha hozzá vesszük, hogy ezt egy magyar nyelvű magyar blogon tette, gyakorlatilag a hátuk mögött durván kibeszélte, Őket úgy, hogy nem is tudnak védekezni. Húsz év alatt megtanulhatta volna azt az ír szokást, hogy ha tetszik nekik valami, azt megdicsérik, ami nem, akkor hallgatnak. Okos ember abból is ért. Mink csak segítséget kaptunk, szeretettel fogadtak minket, soha senkivel problémánk nem volt, az apró gondokat így felnagyítani már nevetséges. A szipogásnak is meg van az értelme, mint ahogy az autóvezetés miértjének is. Nem azért vannak halálos balesetek, mert rosszul vezetnek, hanem itt is vannak idióták. Idén egyébként sokat csökkentek a halálos balesetek. Nem vezetnek jól, de legalább óvatosak és udvariasak. Az irányjelző nem használata világjelenség sajnos. Az EÜ-ről amit írtál, kicsit másképpen látja a feleségem mint konzultáns. Amit írtál, már rágalom. Nem isznak sokkal többet mint más nép, csak ezt nem otthon teszik zugivóként. Így látványosabb. Az ír lányok nem rondák. Van köztük csúnya, van köztük gyönyörű, ízlés dolga. Így "lerondázni" egy nép gyermekeit, nem szép. Igen, a ruházkodásra nem adnak, itt a ház a fontosabb. Ahol voltunk, az mind lakható volt. Ráadásul nem rongyolódnak le az alkoholtól, általában emberek maradnak. Sorolhatnám, de nincs értelme. Sajnálatos, ha ilyen rosszak a tapasztalatai, de kérdéses hol él és mit csinál, ha csak ilyen rosszakat lát. Budapesten is van Hős utca, de talán az mégsem Magyarország jellemzője. Mi nem ilyeneket látunk, szomszédaink csodásak és segítőkészek. Nem olvastam végig az írást, mert elnézést a szóért, torkig lettem a stílussal. Nem akarok vitatkozni, mert értelmetlen. Nekem nagyon visszataszító az írás, ezen nem változtat egy vita. Idáig azt vettem észre, akik nagyon elégedetlenek voltak itt az országgal, azt a viselkedésükkel vívták ki. Remélem nem így van, de én továbbra is helytelenítem az írást. Még annyit, ha egy ország befogad, akkor nem kritizálom, hanem elfogadom olyannak amilyen. Ha nem tetszik, indul gép Budapestre. Ha tenni akartok érte, lehet politizálni, lehet civil szervezetekben tevékenykedni (szemetet szedni, nálunk csinálják), sok mindent lehet tenni a helyzet jobbítására. Idegen nyelven, egy idegen országban ilyen kritikát megfogalmazni, nem jobbító szándékot jelez. Ha hozzáveszem az Írországi magyarok és Észak-Ír magyarok honlapon elterjedt stílust, boldog vagyok, hogy nem tudnak az írek magyarul. Hamar elvesztenénk szimpátiájukat. Véleményem szerint. Bejártam Európát, magasan az ír az egyik legélhetőbb ország. De ez is csak egy vélemény.
Miután nem tiszta nekem, hogy a férjnek vagy a feleségnek írtam, váltakozott a megszólítás, ezért elnézést kérek.
Egy mondatban, mint ír állampolgár, kikérem magamnak ezt az írást.

arsenal71 2017.12.15. 16:40:34

Már válaszoltam, ha megjelenik elolvashatod. Én lezártam.
Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet.

Határátkelő 2017.12.15. 16:42:58

@arsenal71: Én a magam részéről csak azt sajnálom, hogy a jelek szerint egyáltalán nem sikerült megértened az egész párposzt koncepció lényeget. Ezt tényleg sajnálom, de nem tudom annál jobban elmagyarázni, mint ahogyan többször tettem.

Arthamyr 2017.12.15. 21:58:11

@arsenal71: Csak a miheztartás végett: nem én vagyok a posztíró. Amúgy nem tudom , hogy te milyen írek közt élsz, nekem az ír kollégáim is osztották ezen nézetek jelentős részét. Ettől függetlenül jogod van megsértődni helyettük is, csak teljesen felesleges. Részemről is lezártam, én téged nem értelek, te meg a posztot. Vagy csak veled nem értek egyet, te meg a poszttal. Teljesen mindegy...

Blasi Laci 2017.12.15. 22:54:59

Egy utolsót írok ide. Mindig teljes értetlenséggel állok az elött mikor a 7.5 milliárd emberből egy 10 milliós ország lakója , furcsálja , hogy a dolgok mindenhol máshogy müködnek. ÉBRESZTŐŐŐ Mi vagyunk a csodbogarak kezdve a nyelvünkel, szokásainkkal...stb. mert olyan kevesen vagyunk....

Tiangong 2017.12.16. 07:42:14

Nekem van egy külföldre szakadt ír munkatársam. Okos normális ember, de úgy harákol szégyentelenül mint egy láncfűrész. Egyetlen más nemzet képviselőjétől se láttam még ezt a munkahelyemen, márpedig színes a paletta.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.16. 08:08:43

@arsenal71: annyira felhaborodtal, hogy az elszabadulo erzelmeid miatt meg a figyelmes olvasasra sem szantal idot. En vagyok a feleseg, s Althamyrnak, szegenynek semmi koze a fenti irashoz, ami a ferjem tollabol szuletett. Az enyemet el sem olvastad, csak csapkodsz. En is szeretem ezt az orszagot, ezert toleralom a hulyesegeit, de ez a tenyeken nem valtoztat. Talan a konzultansakrol leirtak talaltak elevenedbe? Sajnalom, ha sertonek talaltad, de bizony az en konzultansam ilyen volt, a Dun Laoghaire-ben levo St. Michael korhaz mellekepuleteben volt dolgom vele.

Mindegy, valoban nincs ertelme vitatkozni. Mas toleranciaszinttel rendelkeztek, o kevesbe emberbarat, az igaz.

Én és Énke 2017.12.16. 08:45:11

A tanulságos és jól megírt beszámolókból hiányoltam az Európa szerte híres/hírhedt ír aszfaltozókat.
:-)

Dikusz 2017.12.16. 13:43:14

@Arthamyr: @kisrumpf: háháháááá:)))
Azt meg nem vettétek észre, hogy a hupákolása főleg arról szólt, hogy a végére odaírhassa, hogy ő ír áLampolgár:)))

Bár az a tényvalóság, hogy én meg az ő hozzászólását nem olvastam végig:)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.16. 13:55:09

@Dikusz: hah, azt el is mulasztottam!

S az erény? Papírmunka s kész.

Arthamyr 2017.12.16. 16:05:16

@Dikusz: Lehet, hogy mi is azzá válunk, mielőtt elmegyünk. De ha állampolgár lennék is, akkor is észrevenném, ami körülöttem van, az nem fogja mágikusan tisztává varázsolni a Dublin utcáit, sportos, babaarcú modellé a csajok mondjuk 50%-át, és barátságos, udvarias vezetővé a taxisok többségét. :)

Arthamyr 2017.12.16. 16:06:34

@Én és Énke: "Egy whiskeytől erős vagy és bátor." :D

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.16. 16:19:51

@Arthamyr: egyszer elkezdtem halomba szedni a szükséges papirokat és megszerezni az aláírókat, hogy bizonygassák, milyen remek ember vagyok, de baromi lusta vagyok hozzá. S tudod mi a borzalmas? Hogy a végén, ha sikeres vagy, többezer más boldog állampolgár jelölt társaságában kapsz egy papírkát.... aztán így jogy legyen emelkedettség megminden... semmi bensőséges ceremónia...pedig én kívánnám a körítést, ha már a keblükre ölelnek...

Arthamyr 2017.12.16. 22:02:47

@kisrumpf: Nálunk is pár hölgytagja gyűjtögeti a papírokat. :) Nekünk nem a körítés, hanem a biztonság miatt kell, nagyon kicsi rá az esély, de lehet, hogy egyszer többet fog érni, mint a magyar állampolgárság magában...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.16. 22:13:48

@Arthamyr: no en sem azert kerem meg mert annyira hallgatni szeretném a Garda bandet a 25. sorbol, hanem mert szavaznek es aztan ugye, ki tudja, hova vet a sors...

NorthPier 2017.12.16. 23:21:08

@kisrumpf: Félig off, mert a te pozitív szempontjaidhoz (is) akarok hozzáfűzni valamit, rettentően hiányoltam a Baileys-t a jó dolgok közül, nem is az originált, de a tejszínes csokisat mindenképpen: -)
(Ha valaki szólt már miatta, hát bocsánat, de most nagyon el vagyok havazva, nem tudtam mindent elolvasni. )
A pár-posztról pedig: ahogy jöttek sorban az élesen kritikus vélemények, vissza-vissza olvastam, és egyáltalán nem tálalom se bántónak, se arrogánsnak. Inkább arrogáns volt néhány hsz alatta.
Az meg milyen hülyeség már, hogy "befogadtak, aztán kuss van", nem lehet felemlíteni visszatetsző dolgokat.
Nem azt mondom, hogy ki kell írni a homlokomra és az arcába tolni minden szembejövőnek naponta százszor, itt arról volt szó, hogy egyszer, ide, pontokba szedünk pár dolgot, ami nem tetszik , nem jó a választott lakhelyen / új hazában.
Ennyike, ahogy az a józanéletű, jólfésült ember mondaná.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.17. 13:19:16

@NorthPier: mit tesz isten, ma feljött nekem egy Bailey's ital ötlet, jégkockaként fagyasztott kávé Bailey's-be pottyantva, hm...

Anyósom a mini üvegeset szereti, régebben a reptéren láttam, hatos csomag volt, válogatás... nem tudom, volt-e hozzá szerencséd. A mentoloson kívül mindegyik finom volt.

Azt elmesélem, hogy anno kísértem a gyárban magyar managereket, jutalmazásként jöhettek a gyárba, s volt, aki belemarkolt a munkásoknak kitett ingyen füldugós tálba... lilazakós fazonok, vazze, azt hittem, elsüllyedek. Rémes dolgok magyaroktól.

NorthPier 2017.12.17. 20:23:28

@kisrumpf: Jó a mini üveges is - csak legyen belőle egy fatállal :-)

Lila zakó? Hát mit lehet várni valakitől, aki képes lila zakót felvenni?!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása