oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. július 09. 06:30,  Évfordulók és számvetések 214 komment

2017. július 09. 06:30 Határátkelő

Évfordulók és számvetések

Két év Bécsben, egy év Amerikában, tíz hónap Franciaországban – az eheti ajánló posztjait a számvetések kötik össze, hiszen mindegyik szerző kicsit visszatekintett a maga mögött hagyott időszakra.

becs.JPG

A Bécsből jelentjük blog szerzője két éve költözött az osztrák fővárosba a családjával, és a számvetésből nem csak az derül ki, az történt-e velük, amire számítottak, hanem az is, hogyan tervezik a továbbiakat.

„A gyerekek megkapták az év végi bizonyítványukat, ezúttal már mind a ketten normál tanulóként. Azaz mind a ketten elérték azt, amit két éve alatt el kellett, értékelhetően teljesítettek minden tárgyból, németből is a gimnáziumban. Felsőbb évfolyamba léphetnek. 

Szép volt gyerekek! 

A fiunk szeptembertől a gimnázium felső tagozatán folytatja, az angol, német és latin mellett kezdi az olaszt is. Ezúttal ő a jobb tanuló, de a lányunknak még mindig ott az a hátrány, hogy ő itt egy teljesen új évfolyamot kezdett nulla német tudással tavaly, tehát a környezet, nyelv és tananyag egyaránt új volt számára, míg a fiúknak nem. 

No és persze mindketten irgalmatlan kamaszok is, de végre rengeteg barátja lett a lányuknak is, akik adott esetben fontosabbak voltak, mint a tankönyvek. Tulajdonképpen ezt sem bánom, hiszen a némettudásának a sok barátság is nagyon jót tett és igenis kamaszkorában egy gyerek legyen igazi lázadó kamasz. Pontosan tudja ő is, hogy jövőre már jobban fog menni minden. 

Én is befejeztem az iskolát, és papírom is lett a német tudásomról, mellette önkéntesként dolgoztam a szakmámban (ezzel ausztriai gyakorlatot szereztem), plusz bébiszitterként némi pénzt is kerestem. V. szakmai tapasztalatban és anyagi elismerésben is haladt a munkahelyén. 

Annak idején egy év próbaidőre terveztünk, majd ebből két év lett, a nyelv miatt. 

Hogyan tovább? Maradunk. 

Két nagy projekt áll még előttünk a nagyon közeli jövőben. Egyik az én elhelyezkedésem, a másik a lakás kérdése. Szeretnénk egy olyan lakást találni Bécsben, ami hosszabb távon is kényelmes mindnyájunknak, „szövetkezeti” (Genossenschaft) lakásba készülünk beszállni, reméljük mindkét dolog mielőbb sikerülni fog. 

Szeretünk-e Bécsben élni? 

Igen.” 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Egy év Amerikában 

Egy éve lesz, hogy Amerikába költözött párjával az Usázunk blog szerzője (amiben csak az a rémes, hogy emlékszem, amikor az első leveleket váltottuk arról, hogy most érkeztek meg). Ő a legemlékezetesebb pillanatokból válogatott, melyek között szerepel egy chicagói látogatás is.

chicago.jpg

„Chicago. Oh, Chicago valami csodálatos volt. Ha tehetném azonnal odaköltöznék, vagy legalábbis minden hétvégét ott töltenék. Ez azért kicsit hosszabb út, olyan 6 óra kocsival. 

Zoli apukája érkezett oda, így megragadtuk az alkalmat és néhány napot ott töltöttünk, megnéztünk egy csomó múzeumot, amik iszonyú királyak voltak. 

Nekem a dínók voltak a kedvenceim, nagy álmom vált valóra mikor láttam egy igazi triceratopsot (aminek oviban még farsangon is beöltöztem annyira imádtam) de voltunk pl. egy múzeumban, ahol volt egy igazi (régen működött is) szénbánya, és egy második világháborúban elfogott német tengeralattjáró. 

Persze ezekben szuper interaktív idegenvezetés is volt. Képzelhetitek mekkora múzeum lehet, amiben elfér egy tengeralattjáró, pár repülő, vonat, hajó és egy szénbánya, plusz csomó tudományos kísérlet… és a google robot termet még csak most fogják megnyitni! Azt hiszem, most lettem múzeumrajongó. 

Plusz voltunk az akváriumban, ahol láttam beluga bánákat és delfineket!! Nem túlzok, ha azt mondom, órákig bámultam őket, de hát olyan nehéz volt eljönni. Jártunk a Bubba Gumpban rákot enni, ami annyira szuper volt, hogy csak na, 3 tévén ment a forrest gump és minden tele volt fotókkal, plusz filmes cuccokkal, még egy mini kvízben is részt vettem a pincér csajjal, csak egy kérdésre nem tudtam válaszolni (de ez inkább azért volt, mert mindig magyarul láttam eddig) kaptunk is 3 bubba gumpos söröspoharat! Irtó boldog voltam. 

Bringáztunk is a felhőkarcolók között, ettünk deep dish pizzát (jóóóó ééééééég) és még a legmagasabb épület 103. emeletére is felmentünk nézelődni. Miközben mentünk a liften, ki volt írva, milyen híres dolgoknál vagyunk éppen magasabban, pl. Empire State Building, Szabadság-szobor, Eiffel-torony, stb. 

Zoliék még egy üveg kalitkába is kiálltak a semmi fölé. Én azt azért nem mertem bevállalni, de azért lenéztem (lehet, pont ott rontottam el). Jártunk a babnál is, annál a fényes bab alakú izénél, ami csomó filmben benne van. 

Airbnb-vel foglaltunk szállást egy szuper jófej fiatal párnál laktunk, annyira jó volt, hogy minden este a billiárdasztallal, bárpulttal berendezett pincében kötöttünk ki. 

Nagyon jól szórakoztunk, Chicago szuper!!!! Ja, és aki nézte a Vészhelyzetet, tudja azokat a metrószerű vonatokat, amik ilyen felüljárókon mennek, azokon is utaztunk!” 

Ha a további élmények (és jó sok fotó persze) érdekelnek, itt találod az eredeti posztot.

Tíz hónap a sajtok földjén 

Nem kerek évforduló ugyan, mégis fontos szakaszához érkezett a Fromázs blog szerzőjének élete, aki úgy érzi, ennyi idő kellett neki ahhoz, hogy igazán elkezdje otthon érezni magát Franciaországban.

parizs.jpg

„Ezek szerint nekem 10 hónap kellett hozzá. Ha jobban magamba akarok nézni, akkor a munka kellett hozzá, azaz egy olyan munka, miközben emberekkel találkozom és kicsit franciául, de leginkább angolul beszélek közben. 

Eleinte nem sejtettem, hogy az angoltanítás fogja ezt meghozni számomra Franciaországban. Pedig a férjem megmondta, már a legelején, de nem hallgattam rá. Shame on me. 

Igaz, ami igaz, most tudok annyira jól franciául, hogy egy kezdő angolossal az első ismerkedő találkozón franciául el tudjak csevegni. Mindennek tehát megvan a maga ideje. Sajnos. Előbb is belevághattam volna, de akkor még nem volt merszem és nagy ábrándokat kergettem. 

No meg az is fontos volt, hogy legyen rendes társadalombiztosításom és el tudjak menni orvoshoz. Nem vagyok túl beteges, de valahogy nincs meg a lelki békém, ha tudom, hogy nem tudok elmenni orvoshoz, vagy bonyolult/drága lenne. 

Azt sem gondoltam volna soha, hogy Franciaországban fogok vállalkozóvá válni! Pedig ha azt tekintem, hogy itt mennyivel könnyebb volt az egészet elintézni, igazán nem kellene meglepődnöm. 

Az igaz, hogy az adminisztrációt a férjem intézte, nade hogyan! Egy fél órát töltött el egy weboldalon és 30 perc után már csak a vállalkozói és a TB számom megérkezésére kellett várni. Igaz arra sokat! 

Itt az önálló vállalkozó - auto-entrepreneur - életét nem keserítik meg túlságosan. Egy excel táblázat elég a számlázáshoz, három havonta kell bevallani az adót, ami a bevétel 24 százaléka, és ha nincs bevétel egy adott hónapban, akkor nem kell adót fizetni. Semmit. 

Annyi járulékos költsége van csupán a dolognak, hogy az ember a saját, privát bankszámláját nem használhatja hozzá, hanem nyitni kell egy másikat, viszont nem kötelező professzionális, a cégek számára ajánlott banki opciók közül választani, hanem nyugodtan lehet nyitni egy lakossági számlát az önálló vállalkozáshoz is! (...) 

A tanári pálya itt merőben más, mint Magyarországon, mind az állami iskolák rendszerében, mind pedig a magániskolákéban. Arra sosem vágytam, hogy rakoncátlan gyerekeket tanítsak újra, viszont mivel felnőttként, munka és gyerek mellett folytattam a francia nyelvtanulásomat Budapesten, úgy éreztem, hogy a felnőtteknek sokat tudnék segíteni. 

Láttam mindkét oldalt, a tanárét is és a diákét is megtapasztaltam, és nem utolsó sorban még egy angoltanári diplomám is van, amit ugyan egy kicsit le kell porolni, de 40 évesen azért van pár ötletem magamtól is, hogy hogyan kellene nyelvet tanítani. 

Nagyon élvezem, hogy a nulláról próbálok egy nyelviskolát felépíteni és minden ezzel járó feladat rám szakad (és a férjemre, aki hősiesen segít mindenben, amiben tud). 

Weboldal, Facebook-oldal, névjegykártya, szórólap, az iskola reklámozása, elbeszélgetés a potenciális diákokkal (hogy legyen kedvük beiratkozni, miután jelentkeztek), adminisztráció és a tanítás maga! 

Az is szuper, hogy senki sem szól bele, hogy mit, hogyan csináljak illetve mikor. Ez szabadság is és teher is néha, mindenesetre egy érdekes, új érzés.” 

A magam részéről gratulálok és hajrá! Az eredeti bejegyzést itt találjátok.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Ausztria Franciaország Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1912648569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.09. 16:25:26

@noorci:
Na figyelj...
Még egyszer mondom hogy nem te voltál a célpont. Nem írtál normális családról nem írtál különórákról, stb...
A négy nyelvvel semmi bajom ha valaki tudja milyen fontos a nyelvtudás az én vagyok aki hat év alatt is képtelen megtanulni EGY idegen nyelvet. A négy nyelv volt a kapaszkodó hogy elmondjam amit akarok a túlterhelt gyerekekről. Ezen kívül semmi közös nem volt a poszt és a kommentem között.

VISZONT

Ahogy lereagáltad és elkezdted sorolni hogy mit csinál még a fiad SAJÁT DÖNTÉSÉBŐL meg MAGÁTÓL az a lehető legrosszabb válasz volt. Hajszálpontosan alátámasztottad amit nem neked szánva írtam.
Hihetetlen sok családot láttam már megnyomorított gyerekekkel akik természetesen SZÍVESEN és MAGUKTÓL járnak különórákra. Ez a legrosszabb duma amit egy szülő mondhat. Bár most belegondolva lehet igazságtalan vagyok. Lehet hogy a szülő ELHISZI hogy a fia élvezi reggeltől estid óráról órára való járkálást? Lehet hogy meg van győződve róla hogy jót tesz?
Van egy közös elv ami az ilyen szülőkre jellemző.
" Azt csinálok a fiamból amihez én hülye voltam ha belerokkan is"
Karriert épít anyagi javakat szerez ELÉR VALAMIT.
Na de BOLDOG lesz? Vagy egész életében ÖNMAGÁT KERESI?
Milyen érdekes hogy egy szülőnél a diplomák száma, a boldogság szinonimája.
A boldog életre miért nem tanítják a gyereket?
Ez a "kaparj kurta neked is lesz" mentalitás a szülői házaknál az élet értelme.
Összedől a világ ha a fiamból egy melós lesz? Árokásóként nem lehet boldog? Ha diplomái vannak, ha PÉNZE van akkor BOLDOGABB?
Nézd meg hogy csak itt ma hányszor jött elő a kommentekben sértő céllal a szakmám.
Akik ismernek azok tudják hogy hány álmatlan éjszakát okoz az ilyen beszólás és hogy megbántódok tőlük:)))))))))))))))))
Olyan emberektől akikbe a lábam nem törölném bele. DE nekik diploma hegyeik vannak. ELÉRTEK valamit.
Szóval mégegyszer mondom nem te voltál a célpont és elismerem lehet hogy félreérthető volt a kommentem de a válasz
pont rímelt rá.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.09. 16:29:23

@swing gitan: Tudod ha a te itteni munkásságod eredményeképp más sem történt csak annyi hogy miattad elment Moyo az súlyosabb mint amit Little Boy művelt '45-ben.

Határátkelő 2017.07.09. 16:31:55

@swing gitan: @diggerdriver:

OK, akkor legyen úgy, hogy mostantól mindenkit kimoderálok a fenébe, aki a másikkal foglalkozik.

Még egyszer: elegem van a személyeskedésekből.

Kösz.

Shaktee 2017.07.09. 16:43:21

@Határátkelő: Teljesen igazad van...

Ugorgyunk :)

Csodabogár 2017.07.09. 16:44:03

@swing gitan: Látszik milyen felületes vagyok, semmit se értek, de nem baj. Kár lenne ezzel is terhelni a maradék agyamat.:-)

Shaktee 2017.07.09. 16:49:55

@Csodabogár: majd összezanzázom a kuckóban..

Épp cipõt veszek a nejjel :(

geeeteee 2017.07.09. 17:03:28

@swing gitan: Nem megy az a jazz, a fekák jobban nyomják. Nem rossz, csak kevés. Ezer cigányzene van, ami jobban tetszik, csinálják azt, jobban futna. Hiába jött be pl. a Gypsy Kings, az nem az övék, az latin. "Asztaná' meghaná" mentalitásból meg lehet élni, nem is rosszul, valahol az is művészet, a mai meg már a tegnapi is bizonyította. A rengeteg eredetiség meg elveszik.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2017.07.09. 17:05:27

@diggerdriver: "Összedől a világ ha a fiamból egy melós lesz? Árokásóként nem lehet boldog?"

Nem tudjuk. Ennyi plusz vállalással nem az árokásás lesz megcélozva. De majd megkérdezünk egy árokásót.

"Ha diplomái vannak, ha PÉNZE van akkor BOLDOGABB?"

Igen. Ezért érdemes hajtania a gyereknek.

Arthamyr 2017.07.09. 17:17:58

Ha valakinek van értékes tudása, annak nagyobb eséllyel lesz pénze, mint akinek nincs.
Ha valakinek van pénze, annak nagyobb esélye van a boldogságra, mint akinek nincs.

Ha valaki sok dolgot kipróbál (és a kipróbálás nem azt jelenti, hogy egyszer, mert abból semmi sem derül ki), nagyobb eséllyel talál bele olyasmibe, ami esetleg sikerre viszi, és élvezetet is okoz neki.

Kb. semmire sem emlékszem életem első 14 évéből, csak apró emlékfoszlányok vannak meg, pedig én nem voltam az itt használt értelemben túlterhelve. Inkább lettem volna "túlterhelve" olyan dolgokkal, amiket szerettem/nem zavartak, és lennék most kicsivel több.

Nem hinném, hogy olyan sok volna a túlterhelt gyerek, hogy ez jelentős probléma lenne, a céltalanul felnövő, képességeit nem felfedező, soha nem kihasználó, fiatalkorban középszerűségbe süllyedő, elkallódó, vagy akár le- és szétcsúszó annál inkább. Csak körbe kell nézni magunk körül/magunkba nézni, és a napnál is világosabb.

geeeteee 2017.07.09. 17:27:16

@diggerdriver: Majdnem bocsánatkérés, nem nekem kell elfogadjam. Digger sértődöttsége pedig magyarázat a mai állapotokra. Jogos a háborság, de csak azokkal szemben, akik lenézőek.

noorci 2017.07.09. 17:38:43

@diggerdriver: A felreertheto reszre rimelt a valasz. Azt vitted tovabb, de a felvezetesed stilusa is meger egy miset.

A sajat gyerek: Ha hiszed ha nem, nem csak kenyszeritesem, de meg akaratom ellenere kezdte el kiharcolni maganak, hogy csinalhassa, amiket csinál. (Ez nem a 4 nyelv, hanem a többi.) De megvan a joga barmikor abbahagyni a kosarat, edzotermet es hogy appokkal szorakozzon, amik tanitjak. Ahogyan egy ekkora kamasznal a barátikorere sincs mar befolyasom , erre sem. (Remeljuk nem lő nagyon melle, mert helyen van az ertekrendje, a kozvetett befolyasok, mint pl szocializacio igen.)
Különorat (ami nem sport) életében eloszor Ausztriaban kapott, mert az iskola nem biztositotta nyelvi integraciot, erre szükség volt az elejen.

Egyebkent nekem is volt olyan, amikor agyon terheltem magam, huszon evesen sajat dontesbol parhuzamosan nyomtam 2 foiskolat Veszprem es Budapest közt ingazva, senki nem kenyszeritett, de mert tudtak otthon, hogy képes vagyok ra tamogattak a döntést. 1 evet nyomtam le igy egyik helyen allamvizsga, masikon szigorlatok. Volt hogy delutan es delelott is vizsgaztam 2 helyen.Le lehet, de ezt soha nem fogom megengedni a sajat gyerekeimnek, mert tudom, hogy sok. Akkoriban egy baratnom 2 egyetemen nyomta 3 szakon, bekattant es pszichiatriara is került... ismerem a hatranyait es meg szakmam is egy picit a téma.

Szoval szerintem maskor gondold meg milyen stilusban reagalsz egy felvezetesben es elkerülhető minden tobbi folyomàny.
En egesz nap pont azt probalom leirni, hogy nem vagyunk sem a gyerek tulterhelesenek, sem különóra partiak, csak ha elengedhetetlen. (Lasd fentebb, az elejem elengedhetetlen volt.)
Ha a fiamnak az asztalos mesterkedes az arok asas, vagy a villanyszereles lenne a hobbija es nem a nyelvek, kosar, edzoterem, akkor azokban tamogatnam, pont azert, hogy voldog legyen.

noorci 2017.07.09. 17:40:11

@geeeteee: szerintem is csak majdnem bocsanat... de felig mar elismerte, hogy hibazott

geeeteee 2017.07.09. 17:57:11

@flash.gordon: Tényleg nem tudjuk. Jól írod, ez kell legyen a fejlődés, a plusz vállalással.
A pénz viszont nem boldogít. Még azt is megkérdőjelezem, hogy magabiztosságot ad. Gazdagnak lenni félelem, el fogják venni(eladom előtte). Az aranybányáimmal Papua-New:Guinea-ben meg a vietnámi, kambodzsai kaszinóimmal.

Shaktee 2017.07.09. 18:08:22

@geeeteee: feketék nemigen jatszanak gypsy swinget, en viszon igen..lelkembe gazoltal ;)

geeeteee 2017.07.09. 18:22:42

Ne tegyél a lelkére, nehéz úgy is.

noorci 2017.07.09. 18:27:26

@Határátkelő: Szerintem az eleje is nagyon szemelyes volt. Vagy en ertettem felre, mert félreertheto volt. A moderalast ott kellett volna kezdeni.
Az utolagos magyarazkados lenere az adott kontextusban a felvezeto kommentet sem lehetett maskent erteni.

Shanarey 2017.07.09. 18:35:51

@Lunacica:

Nekem az csak a bajom ezzel az "új" nick-el, hogy ha baja van valakivel akkor használja a régit, persze ahhoz kell némi bátorság.

Arthamyr 2017.07.09. 18:43:17

@Shanarey: A bátorsággal az a baj, hogy az esetek jelentős részében kéz a kézben jár a tahósággal.

Amúgy miért kéne bátorság? Milyen húsbavágó következménye van egy hozzászólásnak, még ha tudják is ki vagy?

Shanarey 2017.07.09. 18:57:38

@Arthamyr:

Valami csak lehet, ha ehhez nick név csere szükséges.

Lunacica 2017.07.09. 18:58:18

@Shanarey: en nem ismerem mindenesetre.
Irj neki, te se vagy annyira bator, hogy vele kezdj, csak megjegyzel es uzengetsz :D

Shanarey 2017.07.09. 19:06:36

@Lunacica:

Miért írjak? Nem velem van a baja, s nekem sem igazából vele van bajom, nekem a jelenség az ami nagyon zavaró. Volt már nekem itt pár emberrel vitám, s némelyik elég erősre sikeredett,de sose jutott eszembe hogy más néven kezdjek piszkálódni.
S hogy mennyire vagyok bátor?
Nem ismerjük egymást, így hogyan bizonyítsam szavaim igazát?

Arthamyr 2017.07.09. 19:08:06

@Shanarey: Biztos. :) Mondjuk le lehet járatni egy nicket (egy idő után senki nem reagál rá érdemben), de ilyen embereknek a csere nickje se szokta sokáig húzni. :)

Sexual Harassment Panda 2017.07.09. 19:28:13

@Határátkelő: szerintem alapból moderálj ki mindenkit!
Abból gond nem lehet!
Hihi

Sexual Harassment Panda 2017.07.09. 19:29:53

@Pink Petsch: igen szivem, te pont olyan vagy aki nem szól bele!

gabors 2017.07.09. 19:46:28

csinalom a lecsot !! (aka marha porkolt :)

geeeteee 2017.07.09. 19:49:54

@swing gitan: :D. Mondom, mondtam jazz. Ne haragudj, ez nem a tietek szerintem. Végtelen dolog, ki lehet halni, fel lehet támadni, újjászületni végtelenszer.

Shaktee 2017.07.09. 19:50:05

@gabors: töltött dagadó, rósejbni, cékla s ubisali kezd!

Shaktee 2017.07.09. 19:51:13

@geeeteee: yupp, azt is

Sodorj egyet nekem is :)

Shaktee 2017.07.09. 19:55:59

@geeeteee: Mi a mi, ki a ki, s mi a tiétek, elmagyaráznád ennek az értetlennek? :)

Sexual Harassment Panda 2017.07.09. 20:13:17

@swing gitan: milyen kár, hogy ezek a "jóérzésû xvi-kerületiek" akkor nem voltak ilyen aktívak, amikor a határontùli magyarok ellen buzdítottak..

Shanarey 2017.07.09. 20:15:52

@Lunacica:

Bővebben ha lehetne.
Magánba is írhatod, nekem mindegy.

2017.07.09. 20:23:27

@Sexual Harassment Panda: Áh, csak nem érzem az ingerületet ...

gabors 2017.07.09. 20:36:42

@swing gitan: kozel sem vagyok ... 2-3 ora meg aztan meglatjuk hogy kutya kaja vagy eheto ???? :-)))

Shaktee 2017.07.09. 20:41:26

@gabors: 2-3 órás lecsó???

Pinki tanítsd meg ezt a wallmartos amerikait! :)

geeeteee 2017.07.09. 20:43:51

@swing gitan: Calm downScreamin: youtu.be/HS5EKEo6PRQ
Pillanatnyi benyomás.

geeeteee 2017.07.09. 20:43:52

@swing gitan: Szívesen.
youtu.be/HS5EKEo6PRQ

"I am painting in oil, a portrait of a man
Who has taken all the heart aches
And all the pain he can stand

I am using all the colors of blue
I have here on my stand
I am painting in oil, a portrait of a man

I can tell he is dying. I see death in his eyes
Oh yes I know, I know when he's crying
'Tis my tears, my tears that he cries

I am so tired of how he feels inside
I mix the paint with my hand
I am painting in oil, a portrait of a man

As I paint a wrinkled brow and hair that is turning grey
Oh tell me how, how can I paint a smile
And eyes that keep turning away?

I am using all the colors of blue
I have here on my stand
I am painting in oil, a portrait and I'm the man

A portrait and I am the man"

Sexual Harassment Panda 2017.07.09. 21:00:53

@swing gitan: simán.
Ha a hagymát monbyuk 1 órán keresztül pucolod..

Határátkelő 2017.07.09. 21:10:11

@noorci: Igazad van, de a helyzet az, hogy egy nyári vasárnap reggel/délelőtt nem feltétlenül azzal telik, hogy a kommenteket nézem. Például azért, mert lehetek éppen szabadságon is, amikor nem feltétlenül látok azonnal (vagy akár 1-2 órán belül) minden kommentet.

Hat éve minden nap van poszt. Tudom, ez az én hülyeségem, meg az élet hozta így, és senkit nem kell, hogy érdekeljen, nem is azért írom - csak egyszerűen néha az az érzésem, mintha evidencia lenne, hogy én az életem a blogon élem, vagy egy nyolcfős szerkesztőség csinálja ezt az egészet.

Pedig gyakorlatilag egyedül vagyok, egy ember volt, aki besegített, de addig mocskolták (és mocskolják a mai napig), hogy elege lett.

Mondom, ettől függetlenül igazad van, de ez is hozzátartozik a teljes képhez.

tanato 2017.07.09. 21:14:10

@Határátkelő: Csak gratulálni tudok az eddigi,munkádhoz,türelmedhez,szabadidőd feláldozásához.
Más már föladta volna és bezárta volna a boltot,illetve a blogot.

Határátkelő 2017.07.09. 21:20:30

@tanato: Köszi, de tényleg nem ezért írtam, én vállaltam, ez rendben is van. Csak hát képtelenség 0-24-ben csinálni.

Lunacica 2017.07.09. 21:26:26

@Shanarey: azt irtam: . ( pont )
Vagyis reszemrol vege mara.
Ilyen magan irkalasokba nem megyek bele elvbol.

noorci 2017.07.09. 21:47:41

@Határátkelő: Tudom, ertem. FB on irtam peivat üzenetet. Kerlek nézd meg.

skye8 2017.07.09. 21:59:09

Meg olvastam volna Noorci irasat, tetszett.celtudatos csalad benyomasat keltik. Az jo Hogy a gyerekek baratkoznak/vannak barataik. Persze a tanulmanyi eredmenyek is fontosak de Szerintem egyensulyban kell lennie a kettonek. Kulonorak- ez egy erdekes tema Es sajnalom Hogy felrement a beszelgetes. Szomszedom hokiorakra jaratja a 7 eves fiat, nekem Nem tunik leterheltnek a kisfiu. Az anyukaja szerint imad hokizni Es nagyon energikus kis ficko,ebben az esetben Szerintem hasznos egy sportra forditani az amugy is sok energiajat. A szomszed gyerekek 90%a fiu, naponta hokiznak es kosaraznak az utcaban, ez jo szocializacios kozeg is.
Meg az jutott eszembe, Hogy ket hete voltunk egy szulinapi Bulin Es kisse meghokkentem Hogy az unnepelt ket gyereke Es az egyik vendeg kisfiu (3 Es 4 evesek) az este Nagy reszeben az ipadjukon neztek rajzfilmeket. Ez a jelenseg szerintem sokkal aggasztobb mint a kulonorakra jaratas Es kivancsi vagyok merre vezet.

somlobodog 2017.07.09. 22:09:52

@diggerdriver: ennek a hozzaszolasnak a színvonala pont olyan mint mikor egy kétkezi munkást leproliznak... Gratulálok hozzá, érdemes volt. A kisebbségi érzés látom sose kopik ki, bárhol is el az ember.

tanato 2017.07.09. 22:16:50

@Határátkelő: Én már rég föladtam volna és eltűntem volna min t szürke szamár a ködben a blogommal együtt.Na mindegy vagyunk még egy páran akik 2011 óta kitartunk melletted.

Shanarey 2017.07.09. 22:31:24

@Lunacica:

Nem azt írtam hogy csak így válaszolhatsz.
Sebaj. ok vége.

somlobodog 2017.07.09. 22:38:46

@Shanarey: nem. A szovegertes neked nem megy. Digger altalanositott, egyben lealazott egy értelmes posztolot. Minden ember más és más. Persze van aki szarrá terheli a gyereket, de van hogy a gyereknek meg még se kottyan 3 nyelv, mert ehhez van tehetsége. Ertem hogy mire gondolt és hogyan. Ugyanolyan gyökér megjegyzés volt mint mikor őt b*aszogatjak hogy nem tanult meg angolul x év alatt.

somlobodog 2017.07.09. 22:39:18

@Lunacica: egyetertek. KB ami nem az állandóan itt posztolo digger írása vagy a poszt elter itt 3-5 állandó nick velemenyetol azt azonnal leszarozzak. Vagy a hazitrollok szórakoznak. Én 2-3 éve olvasgatom, de komolyan ilyenkor elgondolkodom hogy ez volt az utolsó amikor belekattintottam. Direkt nem kérek White listet, mert néha olyan bicskanyitogato és pokhendi a stílus hogy jobb ha elomoderalnak. Ahogy írod, nem véletlen hogy egy baromi érdekes témájú blog, aminek ráadásul tobbszazezer olvasója is lehetne egy belterjes kiskocsma szintjére van beallva. Na mindegy, így is túl sok időt töltöttem ezzel és teljesen feleslegesen, úgyhogy itt gépelés közben meg is győztem magam a tavozassal, mint előttem sokan mások. További sok sikert a bloghoz, a posztok többnyire nagyon jók, kár érte...

somlobodog 2017.07.09. 22:41:30

@swing gitár: nem néhány. Csak 1 db primitív volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.09. 22:43:12

@somlobodog:
Ugye te nem ismersz engem? Mert ha ismernél akkor tudnád hogy soha nem vallottam másnak magam mint prolinak. Sőt a blogomon nagyon sok poszt címében így nevezem magam. Én büszke vagyok proli mivoltomra. Miért ne lennék büszke rá?
Kisebbségi érzésem van?
Ugyan miért? Ezek között az emberek között akik azt vallják hogy a boldogsághoz pénz kell?
Egyben biztos lehetsz. Ha értelmiségi lennék már rég megtagadtam volna értelmiségi mivoltom.
Én nagyon jó helyen vagyok itt.

Shaktee 2017.07.09. 22:46:57

@somlobodog: nem látom hogy melyik irásomra irtad ezt, link nem megy.

Megpróbálod mégegyszer, please?

Lunacica 2017.07.09. 22:51:28

@somlobodog: koszonom.
en is csak akkor szolok hozza ha tobb, mint eleg. Tobbnyire en sem veszek reszt ebben a virtualis hajtepesben, fegyvertelenekkel nem lehet szellemi harcot vivni az a helyzet.

Remelem ezt a HA is atertekeli ezek utan, hogy talan neha bele kellene nezni abba a bizonyos White list- be, hogy mindenki " jol viselkedik? "
Minden jot neked is :)

Shanarey 2017.07.09. 22:56:29

@somlobodog:

Én nem értem a szöveget?
Köszi. biztos igazad van, avagy nem.
Digger válasza, nem volt igazán jó, ez tény, de az is hogy aki egy kicsit is ismeri őt s úgy általában a véleményét, az nem fog ezen annyira fenn akadni.

Alább olvastam, emiatt lelépsz. Akkor viszlát.

Határátkelő 2017.07.09. 22:57:30

@somlobodog:

Akkor már csak ezt szeretném megkérdezni (nagyon komolyan), hogy te hogyan csinálnád? Nem vicc és pláne nem piszkálódás.

Mióta ez a blog létezik, még egyetlen olyan lépés és döntés nem volt, aminek ne estek volna neki, hogy hülyeség. Ha elkezdtem kiszórni a kommenteket, akkor jött az, hogy ez diktatúra, el van nyomva a véleményszabadság és menjek az anyámba.

Ha hagytam a vitát, akkor jött az, hogy milyen jó blog lehetne, de mekkora barom vagyok, hogy ezt is elrontom, mert hagyom, hogy páran szétverjék és egyébként menjek az anyámba.

A moderálás fő vezérelve, hogy a másikat személyében nem sértjük meg, nem mondjuk rá, hogy "hülye, bunkó", stb. Az viszont elfér, hogy "amit írsz, szerintem hülyeség".

Hogyan teszel patikamérlegre napi 100-200 kommentet? Minden egyes nap? Évekig? Úgy, hogy mindenki elégedett legyen? Mondd meg és én boldogan követem.

A legkönnyebb lefikázni az egészet, elmondani, hogy a bloggazda hülye, mert nyilván direkt szétveri a saját blogját, amibe egyébként rohadt sok munkát tett.

A helyzet az, hogy nagyon kíváncsi lennék, hogy egy ilyen nap után (még egyszer: nyári hétvége van...), ki mit gondolna, ha neki kéne végigcsinálni? (A levelezésekről, a posztok rendbetételéről, feltételéről, a képekről, stb. most nem beszélek.)

Egyetlen egyszer annyira jó lenne a sok fikázás helyett EGYETLEN konstruktív javaslatot olvasni. EGYET.

Még egyszer: a komment csak részben ment neked.

geeeteee 2017.07.09. 23:24:33

@Határátkelő: Névvel, arccal, képpel? Nekem anélkül is hiteles vagy, de biztos vagyok benne, hogy sokat dobna a blogodon. A személyességnek súlya van. Nem maradhatsz anonim. Digger miatt nem.

Határátkelő 2017.07.09. 23:27:22

@geeeteee: Ez a blog azoké, akik írják. Az utolsó mondatodat nem értem. Semmi közöm sem Diggerhez, sem senki máshoz. Aki elhiszi, elhiszi, aki meg nem, az nem. Ez speciel a legkevésbé sem érdekel.

Ha nem elég hitelesség ennek a blognak az elmúlt hat év és a több mint 2100 poszt, akkor sajnálom.

Shanarey 2017.07.09. 23:40:18

@Határátkelő:

Sajna igazad van, értelmes javaslat nincs csak vagdalkozás és vádak.

Ha kitalálnád hogy csak facebook regisztráció-által lehet hozzászólni, akkor az lenne a baj, s tömegek kreálnának új facebook accountot. S azzal ugyanott tartanánk ahol most is.

Shanarey 2017.07.09. 23:47:24

@geeeteee:

Ha egy kicsit is követted itt a múltbeli eseményeket, akkor tudnod kell hogy miért is nem jó ez az arccal, névvel és képpel megjelenni. Így is ment az anyázás a HA-nak címezve, csak nem itt hanem az "ellen" blogokon, s mentek a különböző linkek amelyek a vélt, avagy valós ( a jóég tudja) nevekre mutatott.
Na meg be lett dobva pár név s azok fenyegetése stb. Továbbá most is vannak itt páran akik nyomoznak egymás, s úgy általában majd mindenki után, mert szeretnék megtudni, ki kicsoda, hogyan is él valójában, stb. Akad itt olyan személy aki naplószerűen jegyzetel. Én meg csak röhögök az egészen, mert én így is megtaláltam már egy jó pár embert innen a facebook-on. Ám nekem ez csak egy játék, s nem akarok ezzel semmit kezdeni, de nem mindenki olyan mint én, engem csak a tudás érdekel, nem pedig az hogy ezt hogyan használjam mások ellen.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.07.10. 00:17:57

@Határátkelő: nyomnám kétnaponta a cikkeket, itt nem lenne kommentelési lehetőség, marják egymást a Facebook-on, s aki abban részt akar venni, ott megteheti.

Shanarey 2017.07.10. 02:37:46

@kisrumpf:

Ha ez a facebook-on menne tovább, azzal vége is lesz ennek a blognak, s a facebook oldal is megsínyli, de nagyon. vannak itt olyanok akiknek van facebook account, de van köztük sok olyan aki rendszeresen változtatja a nevét. Na és van pár ember akinek nincs facebook accountja. Többek közt akkor én is lelépnék, s nem kommentelnék tovább. ugyanis sokakkal ellentétben én a saját nevemmel regisztráltam oda, s a nevem amúgy sem tucat név.

Shanarey 2017.07.10. 02:38:31

@montroyal ( CAN qc):

Az most tanulja, ne zavard ezzel.

:-)

montroyal ( CAN qc) 2017.07.10. 04:14:12

a mai csortérol sajat peldambol véleményem ; igen ,most latom érzem, jobban kellett volna ,hogy a szuleim nyomjanak eroltessenek ram olyan dolgokat, ami jobb lenne most az életemnek konnyebbe tehetné ... igy visszanézve es fizikai melosként kinlodva ,.diplomaval kevesebbet,konnyebben dolgoznék(?) tobb pénzért ...irigységbol nem akarom hallani ,hogy szenvednek , agyon dolgozzak magukat az iroasztal mellett, mert ha oket visszakerdezném nem csinalnak semmikepp az én munkamat ,az egy olyan munka amit nem nekik kell elvegezi, értsd kb alantas dolog , ok tanultak, hogy ne azt kelljen nekik csinalni ..... ... de mondom irigykedek es mar az én lanyom is az iroasztal mellett van vezetokent egy TV reklamokat keszito cégnél .. sportolni magamtol baratokkal jartam es a szuleim tiltottak az eroszakos sportol megis azt csinaltam hazudva hogy focizni jarok , evekkel utana pedig beletorodtek .. mondjuk kesobb megéltem belole mint bar portas es a csajozas is tetszett mert a csajok a rosszfiukat szeretik fiatalkorban ... de felnove atallnak a diplomasokra a $$$ szamit nem az izom .. nem banom , de megis masképp csinalnam az életemet elorol kezdve ..

Golf2 2017.07.10. 06:02:30

@montroyal ( CAN qc): Két külön világ,mesélhetnek egymásnak.

geeeteee 2017.07.10. 06:20:07

@Határátkelő: Dehogy nincs hozzá közöd, ne légy ennyire suta. Diggert kiválasztották celebnek, nem tehet róla, a helyében én sem bánnám. Te szereped most az, hogy itt találták, vagy rosszul tudom, akkor is legalább szerepelt nálad. Mellette van még 10-20 állandó
játékosod. Mutatkozz be, én vagyok a házigazda. Nem én, te. :)

geeeteee 2017.07.10. 06:20:32

@Shanarey: Ijjesztő amit írsz. Bennem fel sem merült, hogy kutakodjak bárki után, de te is csak ránéztél az FB-ra. A tudomásod arról, hogy evvel akár bármit is lehet kezdeni, rád is rossz fényt vethet. Az, hogy elárultad, még rosszabbat.

TX7AW 2017.07.10. 06:20:49

@Határátkelő: En jobbara csak olvasni jarok ide, nem csupan a poszt de a kommentek miatt is. Ha olyanok. En peldaul priman el tudnam kepzelni, hogy csak akkor lehet egy poszt alatt kommentelni, ha azok kovetese a HA altal zomeben megoldhato az adott napon. Hogy peldaul szombat-vasarnap van poszt, de kommentelni nem lehet. Esetleg.

geeeteee 2017.07.10. 06:20:58

@Határátkelő: Engem beírhatsz a láblécbe, névvel, címmel vállallak.

somlobodog 2017.07.10. 06:21:54

@Határátkelő: úgy gondolom erre megis válaszolok, kíváncsi vagyok más konstruktívabb lesz e mint én, ezzel valami változást elinditva.
Megmondom őszintén, nem tudom hogy lehet ezt jobban csinalni. Én biztos nem tudnám jobban de még megközelítőleg hasonlóan sem csinálni mint te. Sajnos nem hiszem hogy lenne jó megoldás. Nem benned van a hiba, hanem bennünk, a tömegben, illetve az egyenekben. Valamint abban hogy leirva minden szót meg tud emeszteni az ember és sokszor nem jön át maga a személyiség. Lehet ha diggert eloben hallom akkor egy pillanatra sem akadok meg a kommenten mert ott az ember előttem és felismerem hogy milyen hangsúllyal, arckifejezessel stb. mondja. Az övé csak egy komment volt, mindegy is.
Maga a jelenség a problemasabb sztem amit @Lunacica is írt: a más vélemény, vagy mas elethelyzetek teljes elutasítása és lefikazasa, kigunyolasa. Na ezzel nem tudsz semmit tenni. Én sem. Annyi időm nincs hogy itt vitazzak órákat, szóban amúgy is jobban szeretem ezt tenni. Az idoeltolodas miatt meg sokszor vége az érdemi csevegesnek mire idekattintok. Ahogy írtam olvasokent maradok, mert a történetek nagyresze tok érdekes azt szeretem, a kommneteken meg majd atsiklok, nem dumalok bele ahogy a buszon se szólok bele más beszélgetésbe. Nekem azért voltak a kommentek sokáig érdekesek mert sok olyan ember véleményét olvashattam akikkel az igazi életben soha nincs lehetőségem találkozni - egyszerűen nincs olyan metszéspont ahol érdemi beszélgetésre (vagy a véleményük, elethelyzeteik megismerésére) osszeakad az életem velük. Szóval ne edd magad ezen, jól csinálod, köszi hogy egyáltalán egy ilyen (sztem) nonprofit dologgal töltöd az időd 5 éve. A moderálás meg még mindig jobb mint a korlátlan kiengedese a trolloknak.. Olvasokent maradok tisztelettel, megkoszonve a munkát amit végzel.

Határátkelő 2017.07.10. 06:32:06

@TX7AW:

1. Ha egy posztot nem lehet konmentelni, akkor megölöd. Az egész blogoszféra egyik lényegi eleme a kommentálás.

2. Akkor kommnetálnák az előző napi poszt alatt, vagy egy harmadik alatt, ami ha lehet, még rosszabb.

Határátkelő 2017.07.10. 06:39:12

@kisrumpf: @Shanarey: A Facebookos kommentelés esetében egyszerűbb lenne azonnal bezárni a blogot, a vége úgy is az lenne.

Két ok miatt: a Facebook (úgy általában, nem a Határátkelő oldala) szerintem iszonyat mélyre süllyedt színvonalban, ott legalább ennyit kellene moderálni, ha nem többet. Ráadásul sokan nem szeretnének a saját nevükkel szerepelni, tehát tele lenne kamu accountokkal, ami megint nem oldana meg semmit.

A másik: egy csomó munkahelyen le van tiltva a Facebook, szóval sokan nem tudnának hozzászólni.

Határátkelő 2017.07.10. 06:50:58

@somlobodog: Értem én, de hogy mondjam azt, hogy "ne legyél gúnyos"? És mi az a szint, ami még belefér és mi az, ami már nem? Más vonatkozik az aznapi poszt szerzőjére, és más a kommentelőkre? Egyáltalán: mi az a pont, amitől már gúnyos vagy fikázó lesz valaki?

Rengeteg megválaszolhatatlan kérdés van, de jó megoldást még nem hallottam, mert valaki biztosan meg fog sértődni, és ilyenkor persze mindig a bloggazda a hunyó, mert "hagyja szètverni a blogot".

Akarja a halál, hogy szétverje bárki is a blogot, de azon túl, hogy amikor valakit személyében sértenek, azt kimoderálom, mit tehetek? Komolyan kérdezrlem. És még ilyenkor is itt van az ilyen eset, mint a mai - ha kimoderálom Diggert, akkor a szabad szólás és vélemény gyilkosa vagyok, aki megöli a blogot. Ha benthagyom, akkor vagy én vagyok Digger vagy egy gerinctelen féreg vagyok, mert hagyom, hogy ilyen legyen és persze megölöm a blogot.

Az van, hogy aki a nyilvánosság elé áll (ezt most általában véve mondom, mert persze vasárnapra én válogatok, de mindig értesítem előre a szerzőt, tehát tud róla), annak számolnia kell azzal, hogy a történetéről vélemények íródnak majd. Szerintem ezen a blogon mèg mindig jobb a helyzet, mint sok másikon - nem véletlen, hogy a 444-en is bevezették ugyanezt a whitelist-rendszert, de ott csak naponta 2-3 alkalommal engedik be egyszerre a többi kommentet.

Száz szónak is egy a vége, nyilván már megint megölöm a kiskocsma színvonalára süllyedt blogot, de még mindig várom az építő jellegű és megvalósítható ötleteket.

Arthamyr 2017.07.10. 07:34:04

@Határátkelő:
Kell elég ember, hogy 24/7 legyen valaki, aki főállásban moderál. Vagy fejlesztess mesterséges intelligenciát, ami megcsinálja (ha sikerül, egyből dollármilliárdos is leszel mellékhatásként). :)

Viccet félretéve, akkora gond nincsen, racionális energiaráfordítással nem lehet nagymértékben javítani a helyzetet. Szerintem az embereknek kéne besegíteni, és erre meg is van a lehetőségük, ha whitelistes átlépi a határt, lehet jelenteni (más kérdés, hogy akkor hisztizés lesz az árulkodás miatt).

Arthamyr 2017.07.10. 07:42:48

@Határátkelő:

Ez határeset, de gondolom több ember itt már felhúzta a szemöldökét:
"@Golf2:
Tudod hogy megy ez "normális" családoknál?
Négy nyelv egyszerre meg művészi torna, úszásoktatás, karatéjos tanfolyam, informatikai szakkör, különmatek...

Ja hogy gyerekkora nincs. Nem baj de sikeres felnőtt lesz.

Így megy ez "normáliséknál"."

Ez meg mondjuk, amit lehet kimoderálni, hogy vegyél vissza apukám:
"@noorci:
Tudod, akinek nem inge...
...annak Gertrúd.

Örülök mikor talál süllyed. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ejjjj de ismerem én ezt a "saját döntése" meg "magától". Mennyi szülőtől hallottam már. Természetesen a gyereket nem érdekli a drog meg a buli.
A szektába majd huszonévesen lép be és negyven éven keresztül keresi önmagát, akit minden elvonó után meg is talál.

Csak ne lennék egy ilyen sokat látott öreg vadkan...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) "

Annyi kellett volna, hogy valaki időben szól neked, úgy látszik, erre senki sem vette a fáradtságot. Persze kérdés, hogy a mekkora tahóság/kötekedés fér el, de azért látszik, hogy az elsőnél a második egy (pár) lépéssel tovább megy.
Szóval jól csinálod, nem igazán lehetne jobban, ha kapsz visszajelzést, hogy csináld máshogy, majd elgondolkodhatsz rajta, mert ha sok embert eléggé zavart volna ez a termés, sokan szóltak volna...

Határátkelő 2017.07.10. 07:45:49

@Arthamyr: Minden poszt végén ott van, hogy ha valaki zavaró kommentet lát, jelezze. Emailben, mert azt azonnal megkapom. Nem jelezte senki.

Azért általában követem a kommenteket, de azért ez nem mindig sikerül. Miért nem írt senki?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.10. 07:47:47

@geeeteee:
Mi vaaaaan?
Te ezen csodálkozol?
Nekem már "jóakarom" a teljes londoni címemet kitette nyilvánosság elé.
Van aki csak azért túrja a netet hogy valami terhelőt gyűjtsön rólam.
Blogokat indítottak a lejáratásomra.
Na ez az igazi karrier...
:)))))))))))))))))

Arthamyr 2017.07.10. 07:49:19

@Határátkelő: Tudom. Lásd az utolsó bekezdést, senkit sem zavart annyira, hogy vegye a fáradtságot. Szerintem semmi gond nincs, néha megbokrosodnak a lovak, ennyi, nem lehet mit tenni.

svédnyugger 2017.07.10. 09:21:19

Túlérzékenykedtek itt sok mindent, ez csak egy blog, nem kell minden kommentárt komolyan venni. Szeretem olvasgatni, sok infot össze lehet szedni és hozzájárulni saját tapasztalatokkal. Segítséget is találni olykor. Vannak akik nagyon jól írnak, élvezet olvasni, habár más a véleményem de nem mennék bele egy adok-kapokba. Viszont a finom ironiát értékelem. A sok nick cserét sem értem, hiszen elöbb utóbb rájön az ember kivel áll szemben.

geeeteee 2017.07.10. 10:04:24

@diggerdriver: Tényleg le vagyok maradva. Mivel érdemelted ki a rosszakarókat? Eltérő vélemények, nézeteltérések szerintem kevesek ahhoz. Sértés, sértődöttség? Engem még az sem vinne ilyesmire, másokat lehet. De akár még érdekellentét is felmerülhet, ezekről nem tudok. Vihar a biliben? Nehéz megítélni, hogy ez jót vagy rosszat tesz a blognak, én az utóbbira hajlok. Azt csodálom, hogy még vannak, akik publikálnak, sokan nem állják a lehurrogósdit. Hiányzik innen néhány "Elnézést.", nem?
Írhatnál egy posztot, hogyan éled meg a nagyobb nyilvánosságot, szívesen olvasnánk.

noorci 2017.07.10. 10:33:42

@Arthamyr: Igazad van, itt kellett volna kezdeni a moderálást.
Nem igaz, hogy nem zavart annyira, en szóltam Határátkelőnek, de fb uzenetben, mivel mindig ott szoktunk beszelni, az e-mailes lehetoseg elkerulte a figyelmemet. En meg nem vagyok nagy kommentelője a blognak es csevegni se jarok ide, sőt ha Határátkelő bevalogat posztokat tőlem, rendszerint akkor se szolok hozza. A tegnapi annyira tenyerbemaszo volt, hogy nem tudtam megallni. (A stilussal volt baj, a stilus ugye maga az ember.)

Egyébként meg más véleménye lehet bárkinek, a szerzőnek nem is kell reagalni erre feltétlenül. Ez az interaktiv dolog néha felrevisz, igazabol egy iro sem ir egy uj könyvet magyarazatkent, ha lehuztak pl. az Elet es Irodalomban. Szóval neha ilyen ez a kommenteles is.
A trollok öljek egymast a szerző nélkül.
A poszt xsak egy téma felvetese, ami alatt vitatkozni lehet.

A legnagyobb baj, hogy D. azota sem erti mi a kommentjevel a probléma, tehat egy elnezest se bír kibökni.

Ami a moderalast illeti, en az utolagos beengedes hive vagyok. En csak fb csoportot mukodtetek es nem nagy forgalommal, de aki megengedhetelen stílust kepvisel, az repül.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.07.10. 11:00:51

@noorci: "A legnagyobb baj, hogy D. azota sem erti mi a kommentjevel a probléma, tehat egy elnezest se bír kibökni."

Erre most már hiába vár bármelyikünk, sajnos.

Golf2 2017.07.10. 11:18:55

@Arthamyr: Nem baj hogy nem én írtam?

Arthamyr 2017.07.10. 13:30:17

@Golf2: Ki mondta, hogy te írtad? Előtte van az idézőjel...

Arthamyr 2017.07.10. 13:33:12

@noorci: Túl kell lépni rajta. :) Engem is irritált egy kommentelő, kiszűrtem. Azóta vagy nem posztol, vagy mégis működik a szűrés funkció. :D

gabors 2017.07.10. 18:19:59

@swing gitan: " 2-3 órás lecsó???" mint irtam csak lecsonak hivom itt volt par hete nagy lecsos nap ... azota barmit fozok az mindig lecso ....

nem lett rossz a kaja igazabol porkoltnek sem lehet hivni mert van benne jo sok zoldseg (nem hazai modon) ...

gabors 2017.07.10. 18:24:27

hogy mibol maradtam ki ??? alig gyozom kihamozni mi volt a vita targya .... :-)))))))

gabors 2017.07.10. 18:33:16

@Dope and RepoMan: "Sok kommentelot minosit es beszel roluk tragar modon. " na ezt meg kell neznem :-)) koszi a reklamiert :-))

gabors 2017.07.10. 19:17:22

@Határátkelő: szerintem eleg jol csinalod ... es is csinaltam hasonlot 15 eve ... az kicsit szakmaibb volt es az volt az elvem hogy EN es csak EN dontom el hogy mi fer bele es mi nem

mikor ki volt egyelve a kommentem azzal egyetertettem es inkabb ugy probalom megirni amit akarok hogy bent maradjon ... :-) mert akkor tenyleg elpazaroltam az idoment meg a biteket ...

Ja olyat nem tudsz csinalni hogy mindenkinek egyforman tetszen :-(

gabors 2017.07.10. 19:25:47

@TX7AW: "Hogy peldaul szombat-vasarnap van poszt, de kommentelni nem lehet. Esetleg." ez azert nem igazan megy hiszen a blog mivoltja miatt vannak akik 6 8 vagy akar tobb oraval kesobb elnek (vagy korabban asiaban) mint a a magyar idoszamitas ...

Shaktee 2017.07.10. 19:42:43

@gabors: én meg ugy elkurtam a halat hogy lecso lett belole...soha tobbet nem sutok salmont foliában, truuutyi lett..:((

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása